Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (24) Ympäristökeskus 42/2014 Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (24) Ympäristökeskus 42/2014 Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö"

Transkriptio

1 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (24) 148 Lammin Sahti Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmatapahtuma Rautatientorilla HEL T Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä on tehnyt ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisen ilmoituksen johdosta seuraavan päätöksen. Lammin Sahti Oy, Liesontie 554, Lammi Y-tunnus: Yhteyshenkilö: Pekka Kääriäinen, puhelin , sähköposti pekka.kaariainen@sahti.fi Ilmoitusvelvollisuus ja toimivaltainen viranomainen Asian vireilletulo Ilmoituksen sisältö Ilmoitusvelvollisuus perustuu ympäristönsuojelulain 60 :ään, jonka mukaan toiminnanharjoittajan on tehtävä kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle kirjallinen ilmoitus tilapäistä melua tai tärinää aiheuttavasta toimenpiteestä tai tapahtumasta, jos melun tai tärinän on syytä olettaa olevan erityisen häiritsevää. Helsingin kaupungin ympäristönsuojelumääräysten 23 ja 24 :ssä on tarkennettu, mistä toiminnoista ilmoitus on ainakin tehtävä. Ilmoitus täytyy tehdä viimeistään 30 vuorokautta ennen toiminnan aloittamista. Ilmoituksen käsittelee ympäristönsuojelulain 64 :n mukaan kunnan ympäristönsuojeluviranomainen. Helsingissä ympäristölautakunta on (372 ) siirtänyt päätösvaltansa ilmoituksen käsittelyssä ympäristönsuojelupäällikölle. Ilmoitus on saapunut Helsingin kaupungin kirjaamoon Ilmoitus on tehty Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin kautta (tapahtumalupahakemus)

2 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2 (24) Ilmoituksen käsittely Ratkaisu Ilmoitus koskee Herkkujen Suomi & Syystober - tapahtumaa Rautatientorilla Tapahtuma-alue on auki yleisölle kello , kello ja kello Anniskelualue jatkaa päivittäin kello saakka. Ilmoituksen mukaan eniten melua aiheuttava toiminto on ohjelmalavan luona, joka sijaitsee alueen keskellä ja osittain teltassa (Liite 2). Ohjelma päättyy päivittäin kello ja valomerkki on kello mennessä. Tapahtuman aikainen keskiäänitaso (LAeq) 10 metrin päässä esiintymislavasta on noin 80 db. Lähimmän asuinrakennuksen luona melutaso on kello jälkeen ilmoituksen mukaan enintään 65 db. Melutilannetta tarkkaillaan jatkuvasti korvakuulolla ja äänitasomittauksin (Beha 93411). Vastaava laite on ollut käytössä aiempinakin vuosina. Lisäksi mahdollisiin melua koskeviin asiakaspalautteisiin reagoidaan. Tapahtuma on järjestetty samassa paikassa jo useana vuotena, eikä siitä ole koskaan tullut meluun liittyviä valituksia. Tapahtuma-alueen narikkapisteessä on myynnissä korvatulppia. Lausunnot ja asianosaisten kuuleminen Ilmoituksesta ei ole pyydetty lausuntoja, ilmoituksen vireilläolosta ei ole ilmoitettu eikä asianosaisia ole kuultu, koska ilmoitetun toiminnan ei voida katsoa olennaisesti vaikuttavan yleisiin ja yksityisiin etuihin, kun otetaan huomioon toiminnan ajankohta, kesto ja vaikutus ympäristön melutasoon. päätti hyväksyä Lammin Sahti Oy:n ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisen ilmoituksen, joka koskee Herkkujen Suomi & Syystober - tapahtumaa Rautatientorilla , seuraavin määräyksin: 1. Musiikkiesitysten ja muun äänentoistolaitteiden käytön tulee loppua päivittäin viimeistään kello (YSL 64 ). 2. Tapahtumaa koskeva tiedote on jaettava osoitteisiin Mikonkatu 9, Mikonkatu 11 ja Vilhonkatu 7. Asuinrakennuksissa tiedote on jaettava vähintään jokaiseen porraskäytävään. Majoitusliikkeissä tiedote on toimitettava laitoksen henkilökunnalle.

3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3 (24) Päätöksen perustelut Muutoksenhaku Laskutus Määräysten perustelut Tiedotteesta on käytävä ilmi ainakin tapahtuman kesto, päivittäiset tapahtuma-ajat ja tapahtuman järjestäjän yhteystiedot. (YSL 64 ) Samalla ympäristönsuojelupäällikkö toteaa, että tapahtuman järjestäjän on noudatettava voimaan tulleita ympäristönsuojelumääräyksiä. Erityistä huomiota tulee kiinnittää äänentoistolaitteiden suuntaamiseen siten, että niiden käyttö häiritsee naapurustoa mahdollisimman vähän. Kokonaisuudessaan Helsingin kaupungin ympäristönsuojelumääräykset löytyvät esimerkiksi ympäristökeskuksen verkkosivuilta osoitteesta Ilmoituksen mukainen toiminta täyttää ympäristönsuojelulain edellytykset, kun otetaan huomioon ilmoituksessa annetut selvitykset, päätökseen sisältyvät määräykset ja Helsingin kaupungin ympäristönsuojelumääräykset. 1. Tapahtuman aikaa rajoittamalla voidaan vähentää ympäristöön kohdistuvaa meluhaittaa. 2. Tiedottamalla ehkäistään melusta mahdollisesti aiheutuvia kohtuuttomia haittoja naapureille. Ilmoituksen käsittelymaksu ja sen määräytyminen Sovelletut säännökset Ilmoituksen käsittelystä peritään 190,00 euron maksu (Helsingin kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen taksa, ympäristölautakunta , 163 ). Ympäristönsuojelulaki (86/2000) 60, 63, 64, ja 105 Ympäristönsuojeluasetus (169/2000) 26 ja 27 Muutoksenhakuohje hakijalle on liitteenä. Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää.

4 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4 (24) Lasku toimitetaan erikseen Helsingin Taloushallintopalveluliikelaitoksesta. Lisätiedot Tanja Rajamäki, ympäristötarkastaja, puhelin: tanja.rajamaki(a)hel.fi Liitteet 1 Meluilmoitus 2 Kartta.pdf Otteet Ote Uudenmaan elinkeino-, liikenneja ympäristökeskus Lammin Sahti Oy Otteen liitteet Hallintovalitus, YSL ilmoituspäätös Hallintovalitus, YSL ilmoituspäätös Tiedoksi Helsingin poliisilaitos

5 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5 (24) 149 Loud'n Live Promotions Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmakonsertti Suvilahden tapahtuma-alueella HEL T Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä Ympäristöpäällikkö on tehnyt ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisen ilmoituksen johdosta seuraavan päätöksen. Loudn' Live Promotions Oy, Kalevankatu 14 A, Seinäjoki Y-tunnus: Yhteyshenkilö: Tiina Nousiainen, puhelin , sähköposti tiina.nousiainen@loudnlive.fi Ilmoitusvelvollisuus ja toimivaltainen viranomainen Asian vireilletulo Ilmoituksen sisältö Ilmoitusvelvollisuus perustuu ympäristönsuojelulain 60 :ään, jonka mukaan toiminnanharjoittajan on tehtävä kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle kirjallinen ilmoitus tilapäistä melua tai tärinää aiheuttavasta toimenpiteestä tai tapahtumasta, jos melun tai tärinän on syytä olettaa olevan erityisen häiritsevää. Helsingin kaupungin ympäristönsuojelumääräysten 23 ja 24 :ssä on tarkennettu, mistä toiminnoista ilmoitus on ainakin tehtävä. Ilmoitus täytyy tehdä viimeistään 30 vuorokautta ennen toiminnan aloittamista. Ilmoituksen käsittelee ympäristönsuojelulain 64 :n mukaan kunnan ympäristönsuojeluviranomainen. Helsingissä ympäristölautakunta on (246 ) siirtänyt päätösvaltansa ilmoituksen käsittelyssä ympäristöpäällikölle. Ilmoitus on saapunut Helsingin kaupungin kirjaamoon Ilmoitusta on täydennetty Ilmoitus koskee We Love the 90's tapahtumaa ja siihen liittyvää äänentoistolaitteiston testausta torstaista lauantaihin Suvilahden tapahtuma-alueella.

6 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6 (24) Torstaina tehdään äänitekniikan testausta kello Perjantaina äänentoistolaitteistoa testataan kello ja lauantaina kello Äänentoistolaitteiston testauksesta aiheutuva melu ei ole ilmoituksen mukaan jatkuvaa. Tapahtumassa on kaksi esiintymislavaa ulkona ja yksi sisällä Kattilahallissa. Toisen ulkolavan soittosuunta on kaakkoon ja toisen luoteeseen. Ilmoituksen mukaan tapahtuman aiheuttama keskiäänitaso (LAeq) 10 metrin päässä melulähteestä on 98 db. Lähimmät häiriintyvät kohteet ovat asuinkiinteistöt noin metrin päässä toimipaikalta. Asuinkiinteistöjen luona keskiäänitaso on ilmoituksen mukaan 63 db. Melun torjuntatoimista ja seurannasta ilmoituksessa mainitaan, että pitäydytään ilmoitetuissa melutasoissa ja luodaan mittaussuunnitelma. Meluilmoituksen liitteenä toimitetussa melumittaussuunnitelmassa todetaan, että mittaukset suoritetaan ympäristömelun mittaamisesta annetun ohjeen (Ympäristöministeriö 1/1995 "Ympäristömelun mittaaminen") mukaisesti. Mittauksia suoritetaan vähintään kolme viiden minuutin mittausta kaikkina festivaalipäivinä yhdessä mittauspisteessä koko festivaalin artistien esiintymisien aikana. Mittausjaksoa pidennetään tai lisätään, mikäli sen katsotaan olevan tarpeellista luotettavien ja edustavien tuloksien saamiseksi. Jatkuva-aikaiset mittaukset suoritetaan päälavan miksauspöydän takana ja lähiympäristössä mittaajan valitsemassa paikassa. Lyhytkestoiset mittaukset suoritetaan arviolta neljässä mittauspisteessä, ainakin Lintulahdenkujalla ja Arielinkadulla. Mittauspisteet valitaan siten, että ne ovat edustavia (lavan sijainnista ja suunnasta riippuen) ja festivaalia lähellä sijaitsevia mahdollisesti melulle altistuvia kohteita (asuinrakennukset jne.). Meluilmoituksen täydennyksessä tarkennetaan, että jatkuvatoimiset mittauspisteet sijaitsevat osoitteessa Vilhovuorenkatu 11 B katolla sekä osoitteessa Arielinkatu 10, kuudennessa kerroksessa. Mikserillä tapahtuman aikana äänimies mittaa useita kertoja yhden 5min keskiarvon. Kiertävällä melumittaajalla on lisäksi suora radiopuhelinyhteys miksauskopille mittausten aikana. Mittaaja kiertää ympäristössä mittaamassa myös äänentoistolaitteiston testauksen aikana, jolloin melutaso voidaan säätää sopivaksi. Mittauksessa käytettävät äänitasomittarit täyttävät vähintään standardien IEC ja IEC tarkkuusluokan 2 vaatimukset. Käytettävät äänitasomittarit täyttävät mittausohjeessa (Ympäristöministeriö 1/1995 "Ympäristömelun mittaaminen") esitetyt vaatimukset. Mittarit kalibroidaan ennen ja jälkeen mittauksia.

7 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7 (24) Ilmoituksen käsittely Ratkaisu Mittauksista laaditaan raportti, joka sisältää työn yleiskuvauksen sekä yksityiskohtaisen selvityksen tuloksista sekä tehdyistä havainnoista. Saatuja tuloksia verrataan lupamääräyksissä annettuihin arvoihin, Valmiit raportit toimitetaan tilaajalle sähköisessä muodossa sekä tarvittaessa paperitulosteena. Tapahtumasta jaetaan tiedotteet Suvilahden lähialueen taloihin noin 200 metrin etäisyydellä. Ilmoituksen täydentäminen Ilmoitusta on täydennetty mittauspisteiden sekä tapahtumanaikaisen melutason valvonnan osalta. Lausunnot ja asianosaisten kuuleminen Ilmoituksesta ei ole pyydetty lausuntoja, ilmoituksen vireilläolosta ei ole ilmoitettu eikä asianosaisia ole kuultu, koska ilmoitetun toiminnan ei voida katsoa olennaisesti vaikuttavan yleisiin ja yksityisiin etuihin, kun otetaan huomioon toiminnan ajankohta, kesto ja vaikutus ympäristön melutasoon sekä asianosaisten etua suojaavat ympäristöpäällikön ratkaisuun sisältyvät määräykset. päätti hyväksyä Loud'n Live Promotions Oy:n ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisen ilmoituksen, joka koskee We Love the 90's tapahtumaa ja siihen liittyvää äänentoistolaitteiston testausta torstaista lauantaihin Suvilahden tapahtuma-alueella, seuraavin määräyksin: 1. Äänentoistolaitteiston testauksen saa aloittaa aikaisintaan kello Torstaina äänentoistolaitteiston testauksen tulee loppua viimeistään kello Musiikkiesitysten ja muun äänentoistolaitteiden käytön tulee loppua viimeistään kello (YSL 64 ). 2. Musiikkiesitysten aiheuttama melutaso ympäristön asuinrakennusten luona saa olla enintään 70 db. Melutasolla tarkoitetaan meluisimman musiikkikappaleen A- taajuuspainotettua keskiäänitasoa (LAeq). Äänentoistolaitteet on oltava säädettävissä tapahtuman aikana

8 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8 (24) Päätöksen perustelut siten, ettei mainittuja keskiäänitasoja ylitetä. (YSL 64 ) 3. Melutason selvittämiseksi on tehtävä mittauksia ympäristön melulle altistuvissa kohteissa mittaussuunnitelman mukaisesti. Jos melutaso ylittää määräyksessä 2 mainitun melutason rajaarvon, on toimintaa välittömästi muutettava siten, että määräystä noudatetaan. Mittaukset tulee tehdä ympäristöministeriön ohjeen 1/1995 Ympäristömelun mittaaminen mukaisesti. Mittauksissa käytettävän laitteiston ja sen kalibroinnin tulee täyttää melumittausstandardien vaatimukset, mieluiten tarkkuusluokalle 1, mutta vähintään luokalle 2. Mittauksista tulee laatia pöytäkirja, josta käy ilmi ainakin mittauksen suorittaja, mittauksissa käytetty äänitasomittari, mittauspisteen tarkka sijainti, sääolosuhteet, mittauksen ajankohta ja kesto sekä mittaustulos. Mittauspöytäkirja on toimitettava ympäristökeskukseen mennessä. (YSL 64 ). 4. Tapahtumasta on etukäteen jaettava porraskäytäväkohtainen tiedote ainakin seuraaviin osoitteisiin: Haapaniemenkatu, Sörnäisten rantatie, Suvilahdenkatu, Vilhonvuorenkatu, Vilhovuorenkuja, Pääskylänkatu, Käenkuja, Lintulahdenkatu ja Kaikukatu sekä Kalasatamassa Arielinkatu, Leonkatu, Antareksenkatu, Polariksenkatu, Arcturuksenkatu, Junonkatu ja Capellan puistotie. Tiedotteesta on käytävä ilmi ajankohdan lisäksi arvio melusta ja tiedot järjestäjästä yhteystietoineen. (YSL 64 ) Samalla ympäristöpäällikkö toteaa, että Loud'n Live Promotions Oy:n on noudatettava voimaan tulleita ympäristönsuojelumääräyksiä, jotka löytyvät esimerkiksi osoitteesta

9 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9 (24) Määräysten perustelut Ilmoituksen mukainen toiminta täyttää ympäristönsuojelulain edellytykset, kun otetaan huomioon ilmoituksessa annetut selvitykset, päätökseen sisältyvät määräykset ja Helsingin kaupungin ympäristönsuojelumääräykset. 1. Tapahtuman aikaa rajoittamalla voidaan vähentää ympäristöön kohdistuvaa meluhaittaa. 2. Melutasoa rajoittamalla voidaan vähentää ympäristöön kohdistuvaa meluhaittaa. 3. Mittausvelvoite on tarpeen melutasorajaa koskevan määräyksennoudattamiseksi. 4. Tiedottamisella voidaan ehkäistä melusta aiheutuvaa haittaa ympäristöön. Laaja tiedotusalue on tarpeen, koska Suvilahdessa on kesän aikana paljon tapahtumia. Ohjeet yleisön suojaamiseksi konserttimelulta Melua, joka voi aiheuttaa yleisölle välittömän kuulovaurion, ei saa esiintyä. Yleisöä altistavan konsertin neljän tunnin keskiäänitaso (LAeq, 4h) saa olla enintään 100 db ja enimmäistaso (LAFmax) enintään 115 db sekä lyhytaikaisten impulssimaisten äänien huipputaso (LCpeak) enintään 140 db. Edellä mainitut melutasot eivät saa ylittyä missään kohdassa yleisöalueella (Asumisterveysohje. Sosiaali- ja terveysministeriö. Oppaita 2003:1). Yleisön saatavilla tulee olla kuulonsuojaimia ja yleisölle tulee antaa ohjeet suojainten käytöstä, mikäli tilaisuuden aikainen yleisön melualtistus tasoitettuna 8 tunnille (LAeq,8h) ylittää 85 db (Asumisterveysohje. Sosiaali- ja terveysministeriö. Oppaita 2003:1). Ilmoituksen käsittelymaksu ja sen määräytyminen Sovelletut oikeusohjeet Ilmoituksen käsittelystä peritään 490,00 euron maksu (Helsingin kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen taksa, ympäristölautakunta , 163 ). Ympäristönsuojelulaki (86/2000) 60, 63, 64, ja 105 Ympäristönsuojeluasetus (169/2000) 26 ja 27

10 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10 (24) Muutoksenhaku Laskutus Muutoksenhakuohje ilmoittajalle on liitteenä. Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää. Lasku toimitetaan erikseen Taloushallintopalvelu-liikelaitoksesta. Lisätiedot Hanna-Mari Torniainen, ympäristötarkastaja, puhelin: hanna-mari.torniainen(a)hel.fi Liitteet 1 Meluilmoitus 2 Festivaalialueen kartta 3 Melumittaussuunnitelma Otteet Ote Loud'n Live Promotions Oy Uudenmaan elinkeino-, liikenneja ympäristökeskus Otteen liitteet Hallintovalitus, YSL ilmoituspäätös Hallintovalitus, YSL ilmoituspäätös Tiedoksi Helsingin poliisilaitos

11 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11 (24) 150 Naa Naa Productionsin erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmatapahtuma Teurastamon pihalla osoitteessa Työpajankatu 2 HEL T Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä on tehnyt ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisen ilmoituksen johdosta seuraavan päätöksen. Naa Naa Productions, Työpajankatu 2 A, Helsinki Y-tunnus: Yhteyshenkilö: Eetu Topo, puhelin , eetu.topo@teurastamo.com Ilmoitusvelvollisuus ja toimivaltainen viranomainen Asian vireilletulo Ilmoituksen sisältö Ilmoitusvelvollisuus perustuu ympäristönsuojelulain 60 :ään, jonka mukaan toiminnanharjoittajan on tehtävä kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle kirjallinen ilmoitus tilapäistä melua tai tärinää aiheuttavasta toimenpiteestä tai tapahtumasta, jos melun tai tärinän on syytä olettaa olevan erityisen häiritsevää. Helsingin kaupungin ympäristönsuojelumääräysten 23 ja 24 :ssä on tarkennettu, mistä toiminnoista ilmoitus on ainakin tehtävä. Ilmoitus täytyy tehdä viimeistään 30 vuorokautta ennen toiminnan aloittamista. Ilmoituksen käsittelee ympäristönsuojelulain 64 :n mukaan kunnan ympäristönsuojeluviranomainen. Helsingissä ympäristölautakunta on (372 ) siirtänyt päätösvaltansa ilmoituksen käsittelyssä ympäristönsuojelupäällikölle. Ilmoitus on saapunut Helsingin kaupungin sähköiseen asiointijärjestelmään Ilmoitusta on täydennetty Ilmoitus koskee Yömarkkinat-tapahtumaa torstaista perjantaihin kello Teurastamon pihalla.

12 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12 (24) Ilmoituksen käsittely Ratkaisu Tapahtuman musiikin soitto tapahtuu niillä edellytyksillä, mitä Akukon Oy:n aiemmin tekemässä melunleviämiskartoituksessa on todettu. Musiikkia soitetaan lavalta, joka on Teurastamon pihan Sörnäistenkadun puoleisessa päädyssä. Äänentoisto osoittaa asutuksesta 180 astetta poispäin, kohti Heinon Tukkua ja merta. Torstaina esiintyy Samat Nimet kello , muina aikoina (kello ) soittaa Dj Flinkkilä. Perjantaina esiintyy Juuri Dixie Jazz kello ja muina aikoina (kello ) soittaa Dj Borzin. Ilmoituksen täydennyksen mukaan kello äänentasoa lasketaan. Tapahtuma on osa Taiteiden Yön & Art Goes Kapakan ohjelmistoa. Tapahtumasta tiedotetaan porraskäytäväkohtaisesti alueelle, jonka postinumero on Ilmoituksen täydentäminen Ilmoitusta on täydennetty tapahtuman musiikkiesitysten aikataulun, musiikinsoiton paikan, soittosuunnan ja melutason osalta. Lausunnot ja asianosaisten kuuleminen Ilmoituksesta ei ole pyydetty lausuntoja, ilmoituksen vireilläolosta ei ole ilmoitettu eikä asianosaisia ole kuultu, koska ilmoitetun toiminnan ei voida katsoa olennaisesti vaikuttavan yleisiin ja yksityisiin etuihin, kun otetaan huomioon toiminnan ajankohta, kesto ja vaikutus ympäristön melutasoon sekä asianosaisten etua suojaava ympäristönsuojelupäällikön ratkaisuun sisältyvä määräys. päätti hyväksyä Naa Naa Productionsin ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisen ilmoituksen, joka koskee Yömarkkinat-tapahtumaa torstaista perjantaihin kello Teurastamon pihalla, seuraavin määräyksin: 1. Musiikinsoiton tulee päättyä viimeistään kello (YSL 64 ) 2. Tapahtuman äänentoistolaitteiden aiheuttama melutaso saa olla ympäristön asuinrakennusten, hoitolaitosten ja majoitusliikkeiden luona kello olla enintään 60 db. Melutasolla tarkoitetaan meluisimman musiikkikappaleen A- taajuuspainotettua keskiäänitasoa (LAeq).

13 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13 (24) Äänentoistolaitteet on oltava säädettävissä tapahtuman aikana siten, ettei mainittuja keskiäänitasoja ylitetä. (YSL 64 ) 3. Edellä mainitun melutasorajan noudattamiseksi on tehtävä melumittauksia musiikkimelulle eniten altistuvien kohteiden luona. Lisäksi mittauksia on tehtävä miksauspaikalla. Mittauksia tulee tehdä kumpanakin tapahtumayönä kello lähtien. Jos mittausten aikana todetaan, että sallittu melutaso ylittyy, tulee äänentoistolaitteita säätää välittömästi siten, että melurajat eivät ylity. Mittaukset tulee tehdä ympäristöministeriön ohjeen 1/1995 "Ympäristömelun mittaaminen" mukaisesti. Mittauksissa käytettävän laitteiston ja sen kalibroinnin tulee täyttää melumittausstandardien vaatimukset, mieluiten tarkkuusluokalle1, mutta vähintään luokalle 2. Mittauksista tulee laatia pöytäkirja, josta käy ilmi ainakin mittauksen suorittaja, mittauksissa käytetty äänitasomittari, mittauspisteen tarkka sijainti, sääolosuhteet, mittauksen ajankohta ja kesto sekä mittaustulos. Mittauspöytäkirja on toimitettava Helsingin kaupungin kirjaamoon (helsinki.kirjaamo@hel.fi) viimeistään (YSL 64 ). Viestin saatteeksi diaarinumero HEL Tapahtumasta on jaettava tiedote ainakin niihin kiinteistöihin, jotka ovat alle 100 metrin päässä tapahtumapaikasta. Tiedotteesta on käytävä ilmi tapahtuman kokonaiskesto ja kellonajat sekä tapahtumajärjestäjän yhteystiedot. (YSL 64 ) Samalla ympäristönsuojelupäällikkö toteaa, että ilmoittajan on noudatettava voimaan tulleita Helsingin kaupungin ympäristönsuojelumääräyksiä. Kokonaisuudessaan Helsingin kaupungin ympäristönsuojelumääräykset löytyvät esimerkiksi osoitteesta

14 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14 (24) Päätöksen perustelut Määräyksen perustelut Määräajan laiminlyönti Naa Naa Productions on laiminlyönyt ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisen velvollisuutensa tehdä ilmoitus viimeistään 30 vuorokautta ennen työn aloittamista. Ilmoitus on saapunut Helsingin kaupungin sähköiseen asiointijärjestelmään 16 vuorokautta ennen tapahtumaa. kehottaa järjestäjää jatkossa noudattamaan ympäristönsuojelulain 60 :n säännöstä tehdä ilmoitus viimeistään 30 vuorokautta ennen toiminnan aloittamista. Ilmoituksen mukainen toiminta täyttää ympäristönsuojelulain edellytykset, kun otetaan huomioon ilmoituksessa annetut selvitykset, päätökseen sisältyvä määräys ja Helsingin kaupungin ympäristönsuojelumääräykset. 1. Tapahtuman aikaa rajoittamalla voidaan vähentää ympäristöön kohdistuvaa meluhaittaa. Ottaen huomioon, että torstai on Taiteiden yö, jolloin ympäri kaupunkia on paljon tapahtumia, ei ole kohtuutonta naapureiden kannalta, että musiikki jatkuu kello asti. 2. Tapahtuman aiheuttamaa yöaikaista melutasoa rajoittamalla voidaan vähentää tapahtumasta naapureille aiheutuvaa meluhaittaa. 3. Mittausvelvoite on tarpeen melutasorajaa koskevan määräyksen noudattamiseksi. 4. Tiedottamisella ehkäistään melusta mahdollisesti aiheutuvia kohtuuttomia haittoja naapureille. Määräystä annettaessa on otettu huomioon Helsingin kaupungin ympäristönsuojelumääräysten 23. Ohjeet yleisön suojelemiseksi konserttimelulta Melua, joka voi aiheuttaa yleisölle välittömän kuulovaurion, ei saa esiintyä. Yleisöä altistavan konsertin neljän tunnin keskiäänitaso (LAeq, 4h) saa olla enintään 100 db ja enimmäistaso (LAFmax) enintään 115 db sekä lyhytaikaisten impulssimaisten äänien huipputaso (LCpeak) enintään 140 db. Edellä mainitut melutasot eivät saa ylittyä missään

15 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15 (24) Muutoksenhaku Laskutus kohdassa yleisöalueella (Asumisterveysohje. Sosiaali- ja terveysministeriö. Oppaita 2003:1). Yleisön saatavilla tulee olla kuulonsuojaimia ja yleisölle tulee antaa ohjeet suojainten käytöstä, mikäli tilaisuuden aikainen yleisön melualtistus tasoitettuna 8 tunnille (LAeq,8h) ylittää 85 db (Asumisterveysohje. Sosiaali- ja terveysministeriö. Oppaita 2003:1). Ilmoituksen käsittelymaksu ja sen määräytyminen Sovelletut oikeusohjeet Ilmoituksen käsittelystä peritään 190,00 euron maksu (Helsingin kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen taksa, ympäristölautakunta , 163 ). Ympäristönsuojelulaki (86/2000) 60, 63, 64, ja 105 Ympäristönsuojeluasetus (169/2000) 26 ja 27 Muutoksenhakuohje ilmoittajalle on liitteenä. Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää. Lasku toimitetaan erikseen Helsingin Taloushallintopalveluliikelaitoksesta ilmoittajalle. Lisätiedot Hanna-Mari Torniainen, ympäristötarkastaja, puhelin: hanna-mari.torniainen(a)hel.fi Liitteet 1 Meluilmoitus 2 Äänitasomittaukset ja meluntorjuntaehdotukset 3 Tiedote Otteet Ote Naa Naa Productions Uudenmaan elinkeino-, liikenneja ympäristökeskus Otteen liitteet Hallintovalitus, YSL ilmoituspäätös Hallintovalitus, YSL ilmoituspäätös Tiedoksi Helsingin poliisilaitos

16 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16 (24) 151 HKL- Raitioliikenteen erityisen häiritsevää melua aiheuttava raitioradan kunnossapitotyö Hämeentiellä, Paavalin kirkon pysäkki HEL T Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä on tehnyt ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisen ilmoituksen johdosta seuraavan päätöksen. HKL-Raitioliikenne, Hämeentie 86, Helsinki Y-tunnus: Yhteyshenkilö: Jari Hartikainen, puhelin , sähköposti jari.hartikainen@hel.fi Ilmoitusvelvollisuus ja toimivaltainen viranomainen Asian vireilletulo Ilmoituksen sisältö Ilmoitusvelvollisuus perustuu ympäristönsuojelulain 60 :ään, jonka mukaan toiminnanharjoittajan on tehtävä kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle kirjallinen ilmoitus tilapäistä melua tai tärinää aiheuttavasta toimenpiteestä tai tapahtumasta, jos melun tai tärinän on syytä olettaa olevan erityisen häiritsevää. Helsingin kaupungin ympäristönsuojelumääräysten 23 ja 24 :ssä on tarkennettu, mistä toiminnoista ilmoitus on ainakin tehtävä. Ilmoitus täytyy tehdä viimeistään 30 vuorokautta ennen toiminnan aloittamista. Ilmoituksen käsittelee ympäristönsuojelulain 64 :n mukaan kunnan ympäristönsuojeluviranomainen. Helsingissä ympäristölautakunta on (372 ) siirtänyt päätösvaltansa ilmoituksen käsittelyssä ympäristönsuojelupäällikölle. Ilmoitus on saapunut Helsingin kaupungin kirjaamoon Ilmoitusta on tarkennettu Ilmoitus koskee raitioradan kunnossapitotyötä maanantaista perjantaihin ja sunnuntaina kello Hämeentiellä Paavalin kirkon pysäkin luona.

17 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17 (24) Ilmoituksen käsittely Ratkaisu Työssä käytetään kaivinkonetta, City Rammer 24 -iskuvasaraa, kuorma-autoa, kauhakuormaajaa, ilmakompressoria ja hitsauskonttia. Toiminnan aiheuttama keskiäänitaso (LAeq) 10 metrin päässä melulähteestä on 92 db (iskuvasara) ja 82 db (muu toiminta). Lähimmät häiriintyvät kohteet ovat liikehuoneistot, ravintolat ja asuinhuoneistot lähimmillään noin 15 metrin päässä toimintakohteesta. Päiväkoti Kotikallio on 100 metrin päässä toimintakohteesta. Lähimmissä häiriintyvissä kohteissa toiminnan aiheuttama keskiäänitaso on ilmoituksen mukaan noin db. Työstä tiedotetaan 100 metrin säteellä työmaan ympäristöön porraskäytäväkohtaisilla tiedotteilla, joissa kerrotaan työn suoritusajankohdat. Erityisen herkissä kohteissa tehdään melukatselmus ennen työmaan aloitusta. Melua aiheuttavat työvaiheet pyritään tekemään päivisin. Porraskäytäväilmoitukset laitetaan viisi päivää ennen työn aloittamista. Muissa kuin asuinrakennuksissa käydään paikanpäällä ilmoittamassa työn ajankohdat ja siitä aiheutuva haitta. Kiskonvaihto suoritetaan viikoilla 37 ja 38, kuitenkin korkeintaan kahtena yönä seitsemän vuorokauden aikana. Melutilannetta seurataan Amprobe SM-20 -mittarilla ja asiakaspalautteen kautta. Ilmoituksen täydentäminen Ilmoitusta on tarkennettu yötöiden määrän osalta. Lausunnot ja asianosaisten kuuleminen Ilmoituksesta ei ole pyydetty lausuntoja, ilmoituksen vireilläolosta ei ole ilmoitettu eikä asianosaisia ole kuultu, koska ilmoitetun toiminnan ei voida katsoa olennaisesti vaikuttavan yleisiin ja yksityisiin etuihin, kun otetaan huomioon toiminnan ajankohta, kesto ja vaikutus ympäristön melutasoon ja asianosaisten etua suojaavat ympäristönsuojelupäällikön päätökseen sisältyvät määräykset. päätti hyväksyä HKL-Raitioliikenteen ilmoituksen, joka koskee raitioradan kunnossapitotyötä maanantaista perjantaihin ja sunnuntaina kello Hämeentiellä Paavalin kirkon pysäkin luona, seuraavin määräyksin:

18 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18 (24) Päätöksen perustelut 1. Asukkaiden yöunta häiritsevää melua aiheuttavaa työtä saa tehdä yöaikaan kello vain pakottavista ja perustelluista syistä. Työ on suunniteltava siten, että tarve tehdä melua aiheuttavaa työtä yöaikaan on mahdollisimman vähäinen. Lisäksi yöllä tehtävä työ tulee suorittaa mahdollisimman hiljaisin työmenetelmin ja aiheuttamatta tarpeetonta melua. Erityisesti hydraulisen iskuvasaran käyttöä sekä asfaltti- ja betonijätteen kaivu- ja lastaustyön suorittamista tulee välttää yöaikaan. (YSL 64 ) 2. Hydraulista iskuvasaraa saa käyttää pakottavasta ja perustellusta syystä yöaikaan kello enintään kahtena yönä seitsemän vuorokauden aikana. Tätä määräystä tulee noudattaa yhteisesti Hämeenkatu-Sturenkatu ja Paavalin kirkon pysäkin työmailla, eli kiskonvaihtotöitä saa tehdä jommallakummalla työmaalla yhteensä kahtena yönä seitsemässä vuorokaudessa. (YSL 64 ) 3. Työtä koskeva tiedote on jaettava hyvissä ajoin ennen työn aloittamista kaikkiin kiinteistöihin, jotka sijaitsevat 100 metrin säteellä työkohteesta. Asuinrakennuksissa tiedote on jaettava vähintään jokaiseen porraskäytävään, mutta mieluiten jokaiseen asuinhuoneistoon. Tiedotteesta on käytävä ilmi työn kokonaiskesto, päivittäinen työaika, yötyön tarkka ajankohta ja toiminnanharjoittajan yhteystiedot. (YSL 64 ) Samalla ympäristönsuojelupäällikkö toteaa, että HKL-Raitioliikenteen on noudatettava voimaan tulleita Helsingin kaupungin ympäristönsuojelumääräyksiä. Erityistä huomiota tulee kiinnittää polttoaineiden käsittelyyn ja pölyntorjunnan määräystenmukaisuuteen. Kokonaisuudessaan ympäristönsuojelumääräykset löytyvät esimerkiksi osoitteesta

19 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19 (24) Muutoksenhaku Laskutus Määräysten perustelut Ilmoituksen mukainen toiminta täyttää ympäristönsuojelulain edellytykset, kun otetaan huomioon ilmoituksessa annetut selvitykset, päätökseen sisältyvät määräykset ja Helsingin kaupungin ympäristönsuojelumääräykset. 1. Yöaikaan tehtävien meluhaittaa aiheuttavien töiden rajoittaminen on tarpeen ympäristön asukkaiden yöaikaisen levon turvaamiseksi. 2. Hydraulinen iskuvasara on ilmoitetun työn meluisin laite ja lisäksi sen melu on iskumaista eli tasaista melua häiritsevämpää. Lisäksi samaan aikaan kiskotyöt aloitetaan kahdessa eri kohteessa, jotka ovat lähekkäin toisiaan ja joilla on osittain samat häiriintyvät kohteet. 3. Tiedottamisella ehkäistään melusta mahdollisesti aiheutuvia kohtuuttomia haittoja naapureille. Ilmoituksen käsittelymaksu ja sen määräytyminen Sovelletut oikeusohjeet Ilmoituksen käsittelystä peritään 190,00 euron maksu (Helsingin kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen taksa, ympäristölautakunta , 163 ). Ympäristönsuojelulaki (86/2000) 60, 63, 64, ja 105 Ympäristönsuojeluasetus (169/2000) 26 ja 27 Muutoksenhakuohje ilmoittajalle on liitteenä. Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää. Lasku toimitetaan erikseen Taloushallintopalvelu-liikelaitoksesta ilmoittajalle. Lisätiedot Hanna-Mari Torniainen, ympäristötarkastaja, puhelin: hanna-mari.torniainen(a)hel.fi Liitteet

20 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20 (24) Otteet 1 Meluilmoitus 2 Kartta Ote HKL-Raitioliikenne Uudenmaan elinkeino-, liikenneja ympäristökeskus Otteen liitteet Hallintovalitus, YSL ilmoituspäätös Hallintovalitus, YSL ilmoituspäätös Tiedoksi Helsingin poliisilaitos Rakennusvalvontavirasto

21 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21 (24) Päivi Kippo-Edlund ympäristönsuojelupäällikkö Ainu Nguyen osastosihteeri Pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävänä Helsingin kaupungin kirjaamossa (Pohjoisesplanadi 11-13)

22 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22 (24) MUUTOKSENHAKUOHJEET 1 VALITUSOSOITUS Valitusoikeus Tähän päätökseen haetaan muutosta hallintovalituksella Vaasan hallinto-oikeudelta. Tähän päätökseen saa hakea muutosta se, jonka oikeutta tai etua päätös saattaa koskea rekisteröity yhdistys tai säätiö, jonka tarkoituksena on ympäristön-, terveyden- tai luonnonsuojelun taikka asuinympäristön viihtyisyyden edistäminen ja jonka toimintaalueella kysymyksessä olevat ympäristövaikutukset ilmenevät toiminnan sijaintikunta ja muu kunta, jonka alueella toiminnan ympäristövaikutukset ilmenevät elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus sekä toiminnan sijaintikunnan ja vaikutusalueen kunnan ympäristönsuojeluviranomainen muu asiassa yleistä etua valvova viranomainen. Valitusaika Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun päätös on julkipanon jälkeen annettu. Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Valitusviranomainen ja valituksen toimittaminen Valitusviranomainen on Vaasan hallinto-oikeus. Vaasan hallinto-oikeuden asiointiosoite on seuraava: Sähköpostiosoite: Postiosoite: vaasa.hao@oikeus.fi Vaasan hallinto-oikeus

23 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23 (24) PL VAASA Faksinumero: Käyntiosoite: Korsholmanpuistikko Vaasa Puhelinnumero: Valituksen muoto ja sisältö Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava päätös, johon haetaan muutosta miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutosta siihen vaaditaan tehtäväksi perusteet, joilla muutosta vaaditaan. Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä. Valitukseen on liitettävä päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisesta asiakirjat, joihin valittaja vetoaa, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Oikeudenkäyntimaksu Hallinto-oikeus perii muutoksenhakuasian käsittelystä 97 euron oikeudenkäyntimaksun.

24 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24 (24) Pöytäkirja Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta. Kirjaamon asiointiosoitteet ovat seuraavat: Sähköpostiosoite: Postiosoite: Ympäristölautakunta Helsingin kaupungin kirjaamo PL HELSINGIN KAUPUNKI Faksinumero: (09) Käyntiosoite: Pohjoisesplanadi Puhelinnumero: (09) Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus 31/2015 Ympäristönsuojeluosasto 07.07.2015 Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus 31/2015 Ympäristönsuojeluosasto 07.07.2015 Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 128 Lammin Sahti Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava tapahtuma, Rautatientori HEL 2015-007507 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä on tehnyt ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 156 Beerlife Oy:n erityisen häiritksevää melua aiheuttava ulkoilmatapahtuma Intiankatu 18 sisäpihalla HEL 2016-008575 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 172 DEinternational Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava Oktoberfest-ulkoilmatapahtuma Kaisaniemen kentällä HEL 2016-008664 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 233 Helsingin Markkinointi Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttavat ulkoilmakonsertit, Suomi 100 -avajaiset, Töölönlahti ja Kansalaistori HEL 2016-013774 T 11 01

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 99 Cinnamon GmbH:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmatapahtuma, yrityksen asiakastilaisuus, Henry Fordin katu 6 HEL 2016-005731 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 141 Kallio-liikkeen erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmatapahtuma Kallio Block Party 2016 Kalliossa Hämeentien ja Viidennen linjan välillä HEL 2016-007081

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 165 Helsinki-viikon säätiön erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmatapahtuma, Kansalaistori HEL 2016-008681 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (5) 36 Kepa ry:n erityisen häiritsevää melua koskeva konsertti, Kaisaniemen puisto ja Rautatientori HEL 2015-002842 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2014 1 (5) 49 Kepa ry:n erityisen häiritsevää melua koskeva ilmoitus, Kaisaniemen puisto ja Rautatientori HEL 2014-004025 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto 26.05.2015 Ympäristönsuojelupäällikkö

Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto 26.05.2015 Ympäristönsuojelupäällikkö 1 (7) 87 Live Entertainment Finland Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava konsertti, Olympiastadion HEL 2015-004432 T 11 01 00 02 Päätös on tehnyt ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisen ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) 59 Perinnearkku ry:n erityisen häiritsevää melua aiheuttavat Alppipuiston kesä 2016 -ulkoilmakonsertit HEL 2016-003393 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 63 Päätös HKL-Kunnossapidon meluilmoituksesta koskien raitioradan kunnossapitoa Paciuksenkadulla, Mäkelänkadulla ja Porthaninkadulla HEL 2017-003604 T 11 01 00 02 Päätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 184 Kuudeslinja Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmatapahtuma Under The Bridge, Hämeentie 105 skeittipaikka HEL 2016-009264 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 88 Kumpula-Toukola Kylätilayhdistys ry:n erityisen häiritsevää melua aiheuttavat Kumpulan Kyläjuhlat 2016 HEL 2016-004939 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 71 Päätös VR Track Oy:n meluilmoituksesta koskien raiteen tukemistyötä rautatiealueella Oulunkylässä HEL 2017-003695 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 30 N.C.D. Productionin erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmakonsertti Suvilahdessa HEL 2015-013315 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä on tehnyt

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 103 H.O.T ry:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmatapahtuma, EuroGames 2016, Kansalaistori HEL 2016-005725 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 111 Käytöstä poistetun kemikaalisäiliön jättäminen maaperään Riimusauvantiellä HEL 2016-006657 T 11 01 00 01 Päätös Hakemus Hakemuksen käsittely on päättänyt myöntää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 53 VR Track Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava vaihteen tukeminen Helsingin ratapihalla, Kluuvi HEL 2017-002920 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 107 Rakennusliike Reponen Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhintatyö osoitteessa Taidemaalarinkatu 4-6 HEL 2016-006336 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (12) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (12) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (12) 170 Roihuvuori-seura ry:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava Roihuvuoren kyläjuhla/aurinkofestivaali Roihuvuoressa HEL 2016-008606 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 112 Dept Music Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmakonsertti, Kyläsaarenkatu 12 HEL 2016-005850 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä on tehnyt

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 127 VISIO Productions Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava VI- SIO Festival 2016 -ulkoilmakonsertti osoitteessa Työpajankatu 2, Teurastamo HEL 2016-006561 T 11

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 32 Fullsteam Agency Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmakonsertti osoitteessa Työpajankatu 2 HEL 2016-001986 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (12) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (12) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (12) 63 Päätös HKL-Kunnossapidon meluilmoituksesta koskien raitioradan kunnossapitoa Paciuksenkadulla, Mäkelänkadulla ja Porthaninkadulla HEL 2017-003604 T 11 01 00 02 Päätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (12) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (12) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (12) 30 N.C.D. Productionin erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmakonsertti Suvilahdessa HEL 2015-013315 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä on tehnyt

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/2015 1 (8) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto 04.06.2015 Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/2015 1 (8) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto 04.06.2015 Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/2015 1 (8) 98 Fullsteam Agency Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmakonsertti osoitteessa Työpajankatu 2, Teurastamon ja Tukkutorin piha-alueella HEL 2015-001858

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) 103 H.O.T ry:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmatapahtuma, EuroGames 2016, Kansalaistori HEL 2016-005725 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 219 YIT Rakennus Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava paalutustyö osoitteessa Aleksis Kiven katu 25 HEL 2016-012614 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 41 N.C.D Productionin erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmakonsertti, Iskelmä Helsinki-festivaali, Suvilahden tapahtuma-alue HEL 2015-013321 T 11 01 00 02

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 80 Päätös Nordic Fest Oy:n meluilmoituksesta koskien Finnish Sauna Festival -tapahtuman ulkoilmakonsertteja Mäntymäen kentällä Taka- Töölössä HEL 2016-013865 T 11 01

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 80 Lemminkäinen Talo Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava paalutus osoitteessa Capellanaukio 1, Kalasatama HEL 2016-004638 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus 9/2015 Ympäristönsuojeluosasto 05.03.2015 Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus 9/2015 Ympäristönsuojeluosasto 05.03.2015 Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 24 YIT Rakennus Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava poraustyö, Pasilan asema HEL 2015-001973 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä on tehnyt ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) 88 Kumpula-Toukola Kylätilayhdistys ry:n erityisen häiritsevää melua aiheuttavat Kumpulan Kyläjuhlat 2016 HEL 2016-004939 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 54 Skanska Talonrakennus Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava porapaalutustyö osoitteissa Rionkatu 14 ja Hampurinkuja 1 Länsisatamassa HEL 2016-003679 T 11 01

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 25 Helsingin kaupungin Staran erityisen häiritsevää melua aiheuttava iskuvasaran käyttö Ritokalliontien ja Munkkiniemen puistotien välillä HEL 2016-001522 T 11 01 00

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (11) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (11) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (11) 127 VISIO Productions Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava VI- SIO Festival 2016 -ulkoilmakonsertti osoitteessa Työpajankatu 2, Teurastamo HEL 2016-006561 T

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 148 YIT Rakennus Oy/Triplan erityisen häiritsevää melua aiheuttava kiskojen ja tien korjaustyö, Pasilankatu 10-12 HEL 2016-008254 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (13) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (13) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (13) 29 N.C.D Production Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava musiikkifestivaali Iskelmä Helsinki, Suvilahden tapahtuma-alue HEL 2015-013321 T 11 01 00 02 Päätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/2014 1 (5) 172 Rakennusliike Lehto Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava purkutyö osoitteessa Vattuniemenranta 4 HEL 2014-010952 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 11 Lujatalo Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava paalutustyö osoitteessa Risupadontie 1-5 HEL 2017-000392 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä on

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 59 Päätös Fullsteam Agency Oy:n meluilmoituksesta koskien Sideways -ulkoilmakonserttia Tukkutorin ja Teurastamon alueella, Hermanni HEL 2017-000800 T 11 01 00 02 Päätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) 31 Live Nation Finland Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmakonsertti Kaisaniemenpuistossa HEL 2015-010485 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) 92 YIT Rakennus Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava paalutusja pontitustyö, Hermannin rantatie 6 HEL 2015-013292 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (14) 19 Päätös HKL-Kunnossapidon meluilmoituksesta koskien raitioradan kunnossapitoa Sturenkadulla, Hämeentiellä, Kaivokadulla, Korkeavuorenkadulla ja Mannerheimintiellä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/2015 1 (5) 193 TeliaSonera Finland Oyj:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhintatyö, Höyläämötie 4-8 sekä Valimotie 3 ja 5 HEL 2015-009643 T 11 01 00 02 Päätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 222 Helikopterikeskus Oy Helsingin erityisen häiritsevää melua aiheuttavat helikopterilennot, Puuskarinne 10 - Paloluoto HEL 2016-010751 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) 94 WKND Festival Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmakonsertti, Kaisaniemen puisto HEL 2016-003094 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 7 Pohjola Rakennus Oy Uusimaan erityisen häiritsevää melua aiheuttava Kannelmäen ostoskeskuksen purkutyö osoitteessa Vanhaistentie 1-3 HEL 2016-013086 T 11 01 00 02

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (14) Ympäristökeskus 3/2014 Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (14) Ympäristökeskus 3/2014 Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (14) 7 Live Nation Finland Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmatapahtuma Hietaniemen uimarannalla HEL 2013-015996 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 26 Lujatalo Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava paalutus osoitteessa Suolakivenkatu 15 Herttoniemessä HEL 2016-001719 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto 02.03.2016 Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto 02.03.2016 Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 28 WKND Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava musiikkifestivaali Weekend Festival, Kyläsaari HEL 2015-011208 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä on

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Opetusvirasto 4/2014 Perusopetuslinja Salassa pidettävä Linjanjohtaja JulkL 24 1 mom 25 k.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Opetusvirasto 4/2014 Perusopetuslinja Salassa pidettävä Linjanjohtaja JulkL 24 1 mom 25 k. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 05.03.2014 Salassa pidettävä Linjanjohtaja JulkL 24 1 mom 25 k. 7 Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 25 k.) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2 (6) 05.03.2014 Salassa pidettävä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (8) 12 Live Nation Finland Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmakonsertti, Olympiastadion HEL 2014-015358 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 57/ (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 57/ (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 57/2015 1 (6) 215 Delete Finland Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava rakennuksen purkutyö, Kunnalliskodintie 2 HEL 2015-012091 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Rakennusvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Rakennusvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 40 Apollo-Rakenne Oy:n asiakirjapyyntö rakennusvirastolle HEL 2016-010823 T 07 01 02 Päätös Päätöksen perustelut päätti, että Apollo-Rakenne Oy:n pyytämää HKR- Rakennuttajan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 115 Skanska Talonrakennus Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhinta- ja paalutustyö, Alakiventie 9 HEL 2016-006450 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Pelastuslaitos 3/2015 Hallinto- ja kehittämisosasto Hallintopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Pelastuslaitos 3/2015 Hallinto- ja kehittämisosasto Hallintopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 3 Palkkatietojen luovuttaminen Pelastusalan ammattilainen -lehdelle HEL 2015-003265 T 07 00 03 Suomen Palomiesliiton tietopyyntö 20.2.2013 Päätös Päätöksen perustelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Pelastuslaitos

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Pelastuslaitos Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 186 Poistumisturvallisuuden arviointi / Tenholantien yksikkö, Sinivida Oy, Tenholantie 9 HEL 2015-013792 T 09 00 00 Poistumisturvallisuusselvitys 14.12.2015 Päätös Ehdot

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) 86 Lujatalo Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava paalutus osoitteessa Suolakivenkatu 15, Herttoniemi HEL 2016-001719 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 186 Varte Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhintatyö ja julkisivun purku osoitteessa Liusketie 9 HEL 2016-009993 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Helsingin kaupungin työterveys -liikelaitos

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Helsingin kaupungin työterveys -liikelaitos Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 6 Työterveys Helsinki, fysioterapiapalveluiden hankinta H062-13, optiokauden käyttöönotto HEL 2017-001287 T 02 08 02 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti ottaa hankintapäätökseen

Lisätiedot

Postiosoite: PL HELSINGIN KAUPUNKI. Faksinumero: (09) Käyntiosoite: Pohjoisesplanadi Puhelinnumero: (09)

Postiosoite: PL HELSINGIN KAUPUNKI. Faksinumero: (09) Käyntiosoite: Pohjoisesplanadi Puhelinnumero: (09) (Muutoksenhaku hankintaa koskevaan päätökseen, EU-kynnysarvon tai kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/2015 1 (5) 195 Suomen Vesityö Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhintatyö, Itäinen Pihlajasaari HEL 2015-010166 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) 171 Graniittirakennus Kallio Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louheen kuljetus ja kippaus Kehä I:sellä Vihdintien liittymässä HEL 2016-002198 T 11 01 00

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (23) Ympäristökeskus 50/2014 Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (23) Ympäristökeskus 50/2014 Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (23) 171 Käytöstä poistetun kemikaalisäiliön jättäminen maaperään Puuskakujalla HEL 2014-011410 T 11 01 00 01 Päätös Hakemus Hakemuksen käsittely on päättänyt myöntää **********

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Pelastuslaitos Pelastustoimen osasto Pelastusjohtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Pelastuslaitos Pelastustoimen osasto Pelastusjohtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 4 Poistumisturvallisuuden arviointi / Pääkaupungin turvakoti ry, Turvakoti Toukola, Hämeentie 126 F HEL 2017-000149 T 09 00 00 Poistumisturvallisuusselvitys 3.1.2017

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunginkanslia Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 54 Länsimetro Oy:n kokouspöytäkirjoja koskevan diaariotteen antaminen HEL 2016-008119 T 07 01 02 Päätös Päätöksen perustelut Vs. kansliapäällikkö päätti todeta, että

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) 146 Destia Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava murskaustyö, Kalasataman keskus /Tehyke HEL 2016-006319 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä on tehnyt

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (14) Ympäristökeskus 14/2015 Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (14) Ympäristökeskus 14/2015 Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (14) 47 Päätös kiinteistön Henrik Lättiläisenkatu 13 hakemuksesta vapautua hulevesiviemäriin liittämisestä HEL 2015-003215 T 11 01 07 Päätös Hakemus Hakija ********** Hakemuksen

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54 Muutoksenhakuohjeet Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä 13.4.2016 pykälät 39-54 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (9) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (9) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/2015 1 (9) 99 WKND Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmakonsertti Weekend Festival, Kyläsaarenkatu 12 HEL 2014-012307 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (29) Ympäristökeskus 41/2014 Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (29) Ympäristökeskus 41/2014 Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (29) 143 Asunto Oy Rantakiventie 11:n käytöstä poistetun öljysäiliön jättäminen maaperään HEL 2014-009432 T 11 01 00 01 Päätös Hakemus Hakemuksen käsittely on päättänyt

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 21 Päätös As Oy Kivihaantie 12 hakemuksesta vapautua vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäriin liittämisestä HEL 2017-000227 T 11 01 07 Päätös Hakemus Hakija Hakemuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Rakentamispalvelu (Stara) 8/2014 Logistiikka Yksikönjohtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Rakentamispalvelu (Stara) 8/2014 Logistiikka Yksikönjohtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 8 Monikäyttöperävaunujen hankinta HEL 2014-002710 T 02 08 01 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti tilata logistiikan vuokraamolle 2 kpl Kronos monikäyttöperävaunuja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 40 Päätös kiinteistön Kinkeripolku 6 C-D hakemuksesta vapautua vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäriin liittämisestä HEL 2017-000347 T 11 01 07 Päätös Hakemus Hakija Hakemuksen

Lisätiedot

Otteet Otteen liitteet Päätösluonnosteksti Muutoksenhaku hankintapäätökseen, HKLliikelaitoksen

Otteet Otteen liitteet Päätösluonnosteksti Muutoksenhaku hankintapäätökseen, HKLliikelaitoksen Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 19 HKL, Jarru- ja laakerikuumakäyntijärjestelmän huolto- ja vikakorjauspalvelut 2014-2017 HEL 2014-014594 T 02 08 02 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti tilata Voestalpine

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Rakennusvirasto Palveluosasto Alueidenkäyttö Toimistopäällikkö PAK

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Rakennusvirasto Palveluosasto Alueidenkäyttö Toimistopäällikkö PAK Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 33 Alueidenkäytön toimistopäällikön päätös kadulla tehtävistä töistä perittävästä maksusta 81086824, Backström Mathias, tehtyyn muistutukseen HEL 2016-009143 T 10 01

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kiinteistövirasto Tilakeskus Asiakkuudet Toimitilapäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kiinteistövirasto Tilakeskus Asiakkuudet Toimitilapäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 49 Asiakirjapyyntö Hietalahden kauppahallin myyntiä koskevista valmisteluasiakirjoista HEL 2015-012837 T 07 01 02 Päätös Päätöksen perustelut Tilakeskuksen toimitilapäällikkö

Lisätiedot

Lisätiedot Juha Jokinen, asiakasohjauksen päällikkö, puhelin: juha.jokinen(a)hel.fi. 1 Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 25 k.

Lisätiedot Juha Jokinen, asiakasohjauksen päällikkö, puhelin: juha.jokinen(a)hel.fi. 1 Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 25 k. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 15 Sijaishuoltopaikan hankinta suorahankintana, Familar Oy, Peiponpesä HEL 2016-008290 T 02 08 02 01 Päätös Päätöksen perustelut Lastensuojelun sosiaalityön päällikkö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Opetusvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Opetusvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 21 Uimahallikuljetusten option käyttöönotto lv.2016-2017 HEL 2016-002046 T 02 08 02 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti, että suomen- ja ruotsinkielisten vuosiluokkien

Lisätiedot

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON Uudenkaupungin kaupunki Ympäristö-Ja lupalautakunta Vs. ympäristönsuojelupäällikkö ILMOITUS Julkipano 31. 5. 2017 ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON 1.6. 2017 Päätös Vs. ympäristönsuojelupäällikkö

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, Palvelukeskuksen johtokunta

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, Palvelukeskuksen johtokunta Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 2, paikannusrannekkeiden hankinta ja ylläpito HEL 2017-002561 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti tarjouskilpailun jälkeen solmia hankintasopimuksen kokonaishinnaltaan

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, yleisten töiden lautakunta Otteet Otteen liitteet

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, yleisten töiden lautakunta Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 4 Syväsäiliöt ja tapahtuma / kausi-roska-astiat, puitesopimuksen jatkaminen optiokaudelle 1.7.2016 30.6.2018, Molok Oy HEL 2014-002746 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) 17 Fira Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhinta- ja paalutustyö, Karavaanikuja 2 HEL 2016-000366 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä on tehnyt

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Pelastuslaitos 60/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Pelastuslaitos 60/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 122 Poistumisturvallisuuden arviointi, HYKS Psykiatriakeskus, Geropsykiatrian osasto P1, Sibeliuksenkatu 14 HEL 2015-007877 T 09 00 00 Viite: Poistumisturvallisuusselvitys

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Opetusvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Opetusvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 9 Enterprise Mobility Management -järjestelmän, tuen ja konsultoinnin hankinta HEL 2016-012573 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti tilata Ilona IT Oy:ltä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2015 1 (6) 88 Graniittirakennus Kallio Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhinta, Lapinmäentie, Vihdintie HEL 2015-005492 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Liikuntavirasto 8/2015 Kehittämisyksikkö Suunnittelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Liikuntavirasto 8/2015 Kehittämisyksikkö Suunnittelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 10 Eläintarhan skeittipuiston rakennustyön tilaaminen HEL 2015-009893 T 02 08 03 01 Päätös Päätöksen perustelut Vs. suunnittelupäällikkö päätti tilata Eläintarhan skeittipuiston

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 48/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 48/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 48/2014 1 (5) 167 Rakennus Oy Antti J. Aholan erityisen häiritsevää melua aiheuttava saneeraustyö osoitteessa Kotkankatu 9 HEL 2014-010715 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Liikuntavirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Liikuntavirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 37 n syksyn esitteen paino ja julkaisu Helsingin Sanomien välissä HEL 2016-008246 T 02 08 02 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti tilata Helsingin Sanomien väliin 16-sivuisen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Liikuntavirasto Hallintopalvelut Suunnittelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Liikuntavirasto Hallintopalvelut Suunnittelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 21, kauppatorin väliaikaisen laiturin kannen korotus HEL 2016-007956 T 02 08 03 01 Päätös päätti tilata kauppatorin väliaikaisen laiturin kannen korotuksen Suomen Vesityö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 178 Skanska Infra Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhintaja paalutustyö, Kaikukatu 6 HEL 2016-009087 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä on

Lisätiedot

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PAATOKSEN ANTOPÄIVÄ ON

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PAATOKSEN ANTOPÄIVÄ ON Uudenkaupungin kaupunki Ympäristö-ja lupalautakunta Vs. ympäristönsuojelupäällikkö ILMOITUS Julkipano 31. 5. 2017 ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PAATOKSEN ANTOPÄIVÄ ON 1. 6.2017 Päätös Vs. ympäristönsuojelupäällikkö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 41 Keskinäinen vakuutusyhtiö Varman erityisen häiritsevää melua aiheuttava purku- ja saneeraustyö osoitteessa Neljäs linja 3-5 HEL 2016-014341 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus

Lisätiedot

TUUDno Suomen Tivoli, päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta ilmoituksesta

TUUDno Suomen Tivoli, päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta ilmoituksesta Tuusulan kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) TUUDno-2017-706 Suomen Tivoli, päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta ilmoituksesta Vireilletulo Suomen Tivoli Oy (Tivolintie 4, 04360 Tuusula, yhteyshenkilö

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, yleisten töiden lautakunta Otteet Otteen liitteet

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, yleisten töiden lautakunta Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 5 päätti, että rakennusvirasto liittyy KL-Kuntahankinnat Oy:n puitesopimuksiin sekä päätti hankkia sopimustoimittaja Businessforum Oy:ltä palveluja, tuotteita ja koulutusta

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 24.1.2019 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (5) 10 Maarakennusliike Raimo T.A. Virtanen Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhintatyö, Pajuniityntie 3 ja 5 HEL 2015-000151 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus

Lisätiedot