BeoLab Opaskirja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "BeoLab Opaskirja"

Transkriptio

1 BeoLab 3500 Opaskirja

2 CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VAROITUS: Älä irrota laitteen koteloa (äläkä avaa laitetta takaa). Laitteessa ei ole mitään osia, jotka käyttäjä voisi itse korjata. Vie laite ammattitaitoisen huoltohenkilöstön korjattavaksi. VAROITUS: Suojaa laite sateelta ja kosteudelta. Kastuminen voi aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun. Suojaa laite pisaroilta ja roiskeilta. Älä sijoita laitteen päälle mitään nesteitä sisältäviä esineitä, kuten maljakkoja. Laite voidaan kytkeä kokonaan irti sähköverkosta irrottamalla pistotulppa pistorasiasta. Pistotulpan on oltava helposti käytettävissä. Tasakylkisen kolmion sisällä oleva salamatunnus on varoitus siitä, että tuotteen sisällä on eristämätön, vaarallisen korkea jännite, joka voi aiheuttaa sähköiskuja. Tasasivuisen kolmion sisällä oleva huutomerkki viittaa käyttäjälle tärkeisiin käyttö- ja huolto-ohjeisiin, jotka toimitetaan tuotteen mukana.

3 Sisällysluettelo 3 BeoLab 3500:n esittely, 4 Tässä luvussa kerrotaan yleisesti päähuoneen audio- tai videojärjestelmän lähteiden käytöstä ja niiden kuuntelusta BeoLab 3500:lla toisessa huoneessa. Käyttöpaneeli, 6 Tässä luvussa kerrotaan, miten ajastettu toisto otetaan käyttöön ja miten päähuoneen järjestelmässä soivaa lähdettä kuunnellaan toisessa huoneessa. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 8 Tässä luvussa kerrotaan, miten Beo4-kaukosäätimellä käytetään päähuoneen lähteitä linkkihuoneessa, säädetään ääniasetuksia ja ohjelmoidaan herätysajastus. Näytössä näkyvät tiedot, 14 Tässä luvussa kerrotaan näytössä näkyvistä tiedoista ja näytön asetuksista. Tässä luvussa kerrotaan myös yleisesti BeoLab 3500:n näytössä näkyvien tietojen tyypeistä. BeoLab 3500:n asennus, 16 Tietoja BeoLab 3500:n asennuksesta, kytkennöistä ja käyttöönotosta. Tässä osassa on myös puhdistusohjeet.

4 4 BeoLab 3500:n esittely BeoLab 3500 antaa Bang & Olufsen -pääjärjestelmälle uuden ulottuvuuden. BeoLinkjärjestelmän kautta voidaan soittaa ja kuunnella mitä tahansa päähuoneen audio- tai videojärjestelmän lähdettä toisessa huoneessa olevasta BeoLab kaiuttimesta. BeoLab kaiutinta voidaan käyttää sekä käyttöpaneelilla että Beo4-kaukosäätimellä. Beo4:n avulla linkkijärjestelmästä saadaan kuitenkin täysi hyöty. Beo4:n avulla voidaan hallita pääjärjestelmän toistotoimintoja sekä asettaa BeoLab 3500 herättämään aamulla. Käyttöpaneelista Päähuoneen järjestelmän radio voidaan kytkeä soimaan tai päähuoneessa parhaillaan soivaa lähdettä voidaan kuunnella. BeoLab 3500 voidaan sisällyttää päähuoneen järjestelmässä ohjelmoituun ajastettuun toistoon. Ajastettu toisto kytkee järjestelmän soimaan tiettynä aikana tietystä lähteestä, ja se ohjelmoidaan päähuoneen järjestelmästä. Beo4-kaukosäätimellä Mikä tahansa päähuoneen järjestelmän lähde voidaan kytkeä soimaan BeoLab 3500:n kautta. Kaikkia BeoLab kaiuttimesta parhaillaan kuunneltavan lähteen päivittäisiä toistotoimintoja voidaan käyttää. BeoLab 3500:n ääniasetuksia voidaan säätää. Herätysajastus voidaan ohjelmoida BeoLab kaiuttimeen.

5 5 Päähuone Linkkihuone Päähuoneessa sijaitsee audio- ja/ tai videojärjestelmä sekä niiden eri lähteet (pääjärjestelmä). Linkkihuoneeseen sijoitetaan BeoLab Tästä huoneesta voidaan ohjata ja kuunnella pääjärjestelmän lähteitä. Saatavilla on kaksi erilaista BeoLinkjakelujärjestelmää: Kaapeleihin perustuva Master Link (ML) -järjestelmä. BeoLink Wireless 1:een perustuva langaton järjestelmä. BeoLab kaiutinta voidaan käyttää kummassakin järjestelmässä. Lisätietoja asennuksesta on tämän opaskirjan kohdassa BeoLab 3500:n asennus, sivut Huomaa: Vaikka BeoLab 3500:ssa on Power Link -liitäntä, sitä ei voida käyttää tavallisena Power Link -kaiuttimena audio- tai videojärjestelmässä.

6 6 Käyttöpaneeli Käyttöpaneelin kautta BeoLab 3500 voidaan sisällyttää päähuoneen audio- tai videojärjestelmässä ajastettuun toistoon. Myös päähuoneen järjestelmässä parhaillaan soivaa lähdettä voidaan kuunnella. TIMER BANG & OLUFSEN MUTE TIMERnäppäin MUTEnäppäin BeoLab 3500:n näyttö ja käyttöpaneeli. Jos BeoLab 3500 on sisällytetty ajastettuun toistoon, siitä on merkkinä pieni punainen valo TIMERpainikkeessa näyttöpaneelin vasemmassa reunassa. Ajastettu toisto ei ole käytettävissä kaikissa Bang & Olufsen -järjestelmissä. Lisätietoja on pääjärjestelmän opaskirjassa. Päähuoneen lähteen kuuntelu ja äänen mykistys MUTE -näppäin mahdollistaa pääjärjestelmässä parhaillaan soivan lähteen kuuntelun. Kun BeoLab 3500:n virta kytketään tällä tavoin, ääni kuuluu vain BeoLab kaiuttimesta pääjärjestelmän kaiuttimet eivät kytkeydy. Jos mikään lähde ei soi, kun MUTE -näppäintä painetaan, BeoLab 3500 kytkee pääjärjestelmän radion soimaan. Kun MUTE -näppäintä painetaan uudestaan lyhyen aikaa, BeoLab 3500:n virta katkeaa (näyttöön tulee punainen valmiustilan merkkivalo). Jos näppäintä painetaan kaksi sekuntia, sekä BeoLab 3500:n että pääjärjestelmän virta sammuu samanaikaisesti.

7 7 Ajastetun toiston ohjaus Jos päähuoneen järjestelmä on ohjelmoitu aloittamaan toisto automaattisesti (ajastettu toisto), myös BeoLab 3500 voidaan sisällyttää ajastukseen. Ajastettu toisto voidaan ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä käyttöpaneelista. > Paina TIMER-näppäintä, niin näyttöön tulee BeoLab 3500:n senhetkinen ajastinasetus. > Kun ajastimen asetus näkyy näytössä, paina TIMERnäppäintä uudestaan, jolloin asetus TIMER (ajastettu toisto) muuttuu asetukseksi NO TIMER (ei ajastettua toistoa) tai toisin päin. Ajastetun toiston kaukosäätö Kun BeoLab 3500 on valmiustilassa, se voidaan sisällyttää ajastettuun toistoon Beo4:n avulla. > Paina toistuvasti Beo4:n LISTnäppäintä, kunnes näyttöön tulee SHIFT. > Vaihda asetusten TIMER ON ja NO TIMER välillä painamalla 0. Jotta SHIFT-toiminto näkyisi Beo4:n näytössä, toiminto on lisättävä Beo4:n toimintoluetteloon. Lisätietoja on Beo4:n opaskirjan kohdassa Beo4:n mukauttaminen. BeoLab 3500:n näytössä näkyvät tiedot TIMER ON Näytössä näkyy, että BeoLab 3500 on sisällytetty ajastettuun toistoon. NO TIMER Näytössä näkyy, että BeoLab 3500 ei ole mukana ajastetussa toistossa, eli se ei käynnisty automaattisesti päähuoneen järjestelmän ajastuksen mukaisesti.

8 8 Beo4-kaukosäätimen käyttö Beo4-kaukosäätimellä voidaan kytkeä haluttu lähde päähuoneen audio- tai videojärjestelmästä, ja valitun lähteen toimintoja voidaan käyttää aivan kuin pääjärjestelmää käytettäisiin suoraan. Beo4:llä voidaan asettaa erillinen herätysajastus BeoLab 3500:lle ja säätää linkkikaiuttimen ääniasetuksia. Näillä sivuilla mainitut toiminnot ovat käytettävissä BeoLab 3500:n kautta vain, jos käytettävässä Bang & Olufsen -järjestelmässä on kyseinen lähde ja jos lähde tukee toimintoa. Audiolähteen virran kytkeminen > Paina RADIO, jos haluat kuunnella radiota. > Paina CD, jos haluat kuunnella CD:tä. > Paina A MEM (A TAPE), jos haluat kuunnella audiotallennetta. Videolähteen virran kytkeminen > Paina TV, jos haluat kuunnella televisiota. > Paina DTV (SAT), jos haluat kuunnella digitaalitelevisiota. > Paina V MEM (V TAPE), jos haluat kuunnella videotallennetta. > Paina DVD, jos haluat kuunnella DVD:tä. Beo4-kaukosäädin on lisävaruste, joka on saatavana Bang & Olufsen -jälleenmyyjältä. Muiden lähteiden virran kytkeminen > Paina LIST, jolloin näyttöön tulee muita lähteitä, kuten N.MUSIC (tietokoneelle tallennettu musiikki), ja kytke sitten lähteen virta painamalla GO.

9 9 Esimerkkejä lähteiden toiminnoista Anna haluamasi kanavan, kappaleen tai levyn numero numeronäppäimillä. Selaa kanavia, tallenteita tai kappaleita painamalla tai. Selaa yhden levyn CDsoittimessa olevaa CD:tä tai usean levyn CD-soittimessa olevia levyjä painamalla tai. Selaa usean levyn CD-soittimessa olevaa levyä eteenpäin painamalla keltaista näppäintä. Selaa usean levyn CD-soittimessa olevaa levyä taaksepäin painamalla vihreää näppäintä. Keskeytä toisto painamalla STOP. Lopeta toisto kokonaan painamalla toisen kerran. Jatka toistoa painamalla GO. Katkaise linkkikaiuttimen virta painamalla. Paina pitkään, jos haluat katkaista myös Bang & Olufsen -järjestelmän virran. Beo4:n lisätoiminnot Mykistys Äänenvoimakkuuden säätönäppäimen keskeltä painaminen BeoLab 3500:n ollessa valmiustilassa vastaa MUTE -näppäimen painamista suoraan BeoLab 3500:sta (katso sivu 13). Toisto Aloita toisen videonauhurin tai DVD-soittimen toisto pääjärjestelmästä painamalla LIST, jolloin näyttöön tulee DVD2* (V.TAPE2), ja paina sitten GO. Samaan huoneeseen asennettu BeoLab 3500 ja pääjärjestelmä Kun BeoLab 3500 on asennettu samaan huoneeseen kuin pääjärjestelmä ja painetaan lähteen painiketta, kuten RADIO, CD tai TV, ääni kuuluu pääjärjestelmän kaiuttimista. Tällöin pääjärjestelmän lähteen toisto BeoLab 3500:n kautta aloitetaan painamalla LIST, jolloin näyttöön tulee LINK*, ja sitten lähteen näppäintä, kuten RADIO, CD tai TV. BeoLab 3500:n Option-asetukseksi (käyttövaihtoehdoksi) on asetettava 4 kohdan Valmis käyttöön mukaisesti. Katso sivu 22. Lisätietoja lähteiden toiminnoista on pääjärjestelmän mukana toimitetussa opaskirjassa. *HUOMAA! Jotta nämä toiminnot näkyisivät Beo4:n näytössä, ne on lisättävä Beo4:n toimintoluetteloon. Lisätietoja on Beo4:n opaskirjan luvussa Beo4:n mukauttaminen.

10 10 Äänen säätö Beo4:llä Beo4-kaukosäätimellä voidaan säätää BeoLab kaiuttimista tulevaa ääntä. Kun BeoLab 3500:n virta katkaistaan, kaikki ääniasetukset nollataan, ellei niitä tallenneta pysyvästi. Kaikki valittuna olevat ääniasetukset, äänenvoimakkuus mukaan lukien, tallentuvat samanaikaisesti. BeoLab 3500:n äänen säädöt ovat täysin riippumattomia päähuoneen audio- tai videojärjestelmästä. Äänenvoimakkuuden säätäminen tai äänen mykistäminen > Säädä äänenvoimakkuutta painamalla tai. > Mykistä ääni painamalla - näppäimen keskeltä ja palauta ääni painamalla tai. Kaiuttimien balanssin säätäminen > Paina toistuvasti LIST, kunnes näyttöön tulee SPEAKER*. > Säädä balanssia vasemmalle tai oikealle painamalla tai. Basson, diskantin tai loudnessin säätäminen > Paina toistuvasti LIST, kunnes näyttöön tulee A.SETUP* (tai V.SETUP, jos käytössä on videolähde). > Paina GO, niin voit säätää asetuksia. > Paina toistuvasti LIST, kunnes näyttöön tulee BASS, TREBLE tai LOUDNESS. > Säädä asetusta painamalla tai. > Valitse asetus painamalla GO. Ääniasetusten tallentaminen pysyvästi uuden äänenvoimakkuuden aloitustason luominen > Paina toistuvasti LIST, kunnes näyttöön tulee S.STORE*. > Tallenna asetukset pysyvästi painamalla GO. *HUOMAA! Jotta nämä toiminnot näkyisivät Beo4:n näytössä, ne on lisättävä Beo4:n toimintoluetteloon. Lisätietoja on Beo4:n opaskirjan luvussa Beo4:n mukauttaminen.

11 11 Näytössä näkyvät tiedot VOL 36 Äänenvoimakkuuden asetus. Äänenvoimakkuudeksi voidaan säätää kahden pykälän välein. BALANCE Balanssin asetus tässä tapauksessa neutraali. Balanssia voidaan säätää seitsemän pykälää jommallekummalle puolelle. TREBLE 0 Diskantin asetus tässä tapauksessa neutraali. Diskantin asetukseksi voidaan säätää LOUDNESS Näytössä näkyy valittu loudnessasetus jatkuvasti palava tarkoittaa käytössä, vuorotellen vilkkuva LOUDNESS ja OFF tarkoittaa ei käytössä. BASS 0 Basson asetus tässä tapauksessa neutraali. Basson asetukseksi voidaan säätää

12 12 Herätysajastuksen asetus Herätysajastus on kertakäyttöinen toiminto, joka poistuu muistista sen jälkeen, kun se on suoritettu. Herätysajastus voidaan poistaa myös aiemmin. Valitse herätysajastuksen aika ja lähde, esimerkiksi CD. Ellei muuten määritetä, herätysajastus herättää viimeksi kuunneltuun radiokanavaan. Jos haluat, että BeoLab 3500 herättää esimerkiksi joka aamu, ohjelmoi päähuoneen audiotai videojärjestelmän ajastettu toisto. Lisätietoja on pääjärjestelmän mukana toimitetussa opaskirjassa ja tämän opaskirjan sivulla 7. Herätysajastuksen ohjelmoiminen > Paina Beo4:n MENU-näppäintä. > Paina haluamasi lähteen näppäintä, esimerkiksi RADIO tai CD. Jos valitsemasi lähde on CD, varmista, että audiojärjestelmässä on CD-levy. > Anna tarvittaessa kanavanumero numeronäppäimillä ja paina GO. > Anna herätysaika numeronäppäimillä. > Jos muutat mielesi, peruuta herätysajastus painamalla EXIT. Muussa tapauksessa > tallenna herätysajastus painamalla GO. Kun yksi herätysajastus on ohjelmoitu, BeoLab 3500 ehdottaa automaattisesti viimeisintä herätysajastukseen asetettua aikaa uutta ajastusta ohjelmoitaessa. Herätysajastuksen poistaminen > Tarkista herätysajastus painamalla MENU. > Poista ajastin painamalla STOP. > Vahvista painamalla GO.

13 13 Näytössä näkyvät tiedot ON : BeoLab 3500 on valmiina herätysajastuksen ajan asettamista varten. Tietoja herätysajastuksesta ja ajastetusta toistosta BeoLab kaiuttimeen tehty herätysajastus saattaa mitätöidä päähuoneen järjestelmään ohjelmoidun ajastetun toiston. STORED Herätysajastus on nyt tallennettu. DELETED Herätysajastus on nyt poistettu. Esimerkiksi: Jos ajastettu toisto on asetettu alkamaan seitsemältä aamulla, ja herätysajastus asetetaan yhdeksäksi aamulla, ajastettu toisto mitätöityy. ILLEGAL Antamasi aika ei ole käypä. Anna eri aika. Mutta jos herätysajastus asetetaan alkamaan viideltä aamulla ja ajastettu toisto on asetettu alkamaan seitsemältä aamulla, kumpikin ajastin suoritetaan.

14 14 Näytössä näkyvät tiedot BeoLab 3500:n punainen näyttö mukautuu automaattisesti ympäristön valaistuksen mukaan. Näin näyttöä on helppo lukea kaikissa valaistusolosuhteissa. Näyttö voidaan asettaa näyttämään tietoja kuunneltavasta lähteestä. Lisäksi BeoLab 3500 voidaan asettaa näyttämään kellonaikaa, jos pääjärjestelmässä on kellotoiminto. Näyttöasetukset NO CLOCK Aikaa ei näy näytössä valmiustilassa näytössä näkyy vain punainen valmiustilan merkkivalo. Kun BeoLab 3500 on käytössä, näytössä näkyy kuunneltava lähde. Valitse tämä vaihtoehto, jos pääjärjestelmä ei tue kellotoimintoa. CLOCK 1 Valmiustilassa näytössä näkyy aika ja punainen valmiustilan merkkivalo. Kun BeoLab 3500 on käytössä, näytössä näkyy kuunneltava lähde. CLOCK 2 Valmiustilassa näytössä näkyy aika ja punainen valmiustilan merkkivalo. Aika pysyy näytössä, kun BeoLab 3500 on käytössä, mutta aina kun BeoLab kaiutinta käytetään (joko käyttöpaneelista tai kaukosäätimellä), näytössä näkyy lyhyen aikaa toiminnon tila. Tämä on tehdasasetus. Näytön asetuksen valitseminen > Paina TIMER-näppäintä ja paina samalla MUTE -näppäintä lyhyen aikaa. Näyttöön tulee ensin valittuna olevan asetuksen merkki. > Paina uudestaan MUTE, jolloin näytön merkki vaihtuu. > Paina toistuvasti MUTE samalla tavalla, kunnes näytössä näkyy haluamasi asetuksen merkki. > Vapauta molemmat näppäimet. Jos Wireless 1 -käytössä valitaan joko CLOCK 1 tai CLOCK 2, aseta päähuonejärjestelmän aika jälkeenpäin. Tämä päivittää kellonäytön.

15 15 Muut tilannenäytöt A.MEM 1 Tallentimen kappale numero 1 soi. A.MEM < > Vasemmalle ja oikealle osoittavat kaksi nuolta (< >) osoittavat, että lähteen toisto on loppunut. Ne näkyvät myös, jos lähteenä on V.MEM tai CD. A.MEM << Vasemmalle osoittavat kaksi nuolta (<<) osoittavat, että tallennusta kelataan taaksepäin. Ne näkyvät myös, jos lähteenä on V.MEM tai CD. A.MEM >> Oikealle osoittavat kaksi nuolta (>>) osoittavat, että tallennusta kelataan eteenpäin. Ne näkyvät myös, jos lähteenä on V.MEM tai CD. DTV 12 Digitaalinen televisiokanava numero 12 soi. DVD 1 DVD:n jakso numero 1 soi. DVD2 1 DVD2:n jakso numero 1 soi. LOAD Jos CD- tai DVD-soittimessa tai audio- tai videotallentimessa ei ole levyä, kun lähteen näppäintä painetaan, näyttö muistuttaa levyn lataamisesta vilkuttamalla tekstiä LOAD kolme kertaa. N.MUSIC N.MUSIC Bang & Olufsenin nimitys tietokoneelle tallennetulle musiikille soi BeoLink PC2:ssa / BeoPortissa. RADIO 3 Radiokanava numero 3 soi. RECORD RECORD vilkkuu näytössä kolme kertaa merkiksi siitä, että tallennus on meneillään. Jotta tallennus ei epäonnistuisi, järjestelmä valitsee tallennettavan lähteen automaattisesti, ja se alkaa kuulua linkkikaiuttimesta. TV 3 Televisiokanava numero 3 soi. V.MEM 1 Videotallentimen tallennus numero 1 soi. CD 12 Yhden levyn CD-soittimessa olevan CD-levyn kappale numero 12 soi. CD3 4 Usean levyn CD-soittimessa oleva CD-levy numero 3 ja sen kappale numero 4 soi. N.RADIO N.RADIO Bang & Olufsenin nimitys Internetin radiokanaville soi BeoLink PC2:ssa / BeoPortissa.

16 16 BeoLab 3500:n asennus Seuraavilla sivuilla kuvataan BeoLab 3500:n asennus kaapeleihin perustuvaan Master Link -järjestelmään tai langattomaan Master Link - järjestelmään. Suosittelemme seuraavaa menettelyä: Kytke koko järjestelmä irti sähköverkosta. Vie Master Link -kaapeli pääjärjestelmästä linkkihuoneeseen (tai asenna BeoLink Wireless 1 sen opaskirjan ohjeiden mukaan). Kytke BeoLab 3500 luvun Kaapelikytkennät ohjeiden mukaan (sivut 20 21). Kytke koko järjestelmä sähköverkkoon ja aseta BeoLab 3500:n Option-asetus oikeaksi. Katso kohta Valmis käyttöön, sivu 22. BeoLab 3500 täytyy sijoittaa seinälle vaakasuoraan tai kiinnittää lisävarusteena saatavaan pöytätelineeseen. Kaapelit on kiinnitettävä ennen kuin BeoLab kaiutin asennetaan seinään tai pöytätelineeseen. Varoituksia Varmista, että BeoLab 3500 on sijoitettu ja kytketty tämän opaskirjan ohjeiden mukaisesti. Vahinkojen välttämiseksi käytä vain Bang & Olufsenin hyväksymiä jalustoja tai seinätelineitä. BeoLab 3500:n virta voidaan katkaista kokonaan ainoastaan irrottamalla virtajohto pistorasiasta. Älä yritä avata BeoLab kaiutinta. Laitteen saa avata vain pätevä asentaja. BeoLab 3500 on tarkoitettu käytettäväksi sisätiloissa kuivassa kotitalousympäristössä, jonka lämpötila on ºC. BeoLab kaiutinta ei saa sijoittaa suoraan auringonvaloon tai suoraan keinovaloon (esim. kohdevalo) tai sähkökohinaa synnyttävän laitteen (esim. valonhimmennin) lähelle, sillä ne voivat vähentää kaukosäätimen vastaanottimen herkkyyttä. Jotta äänentoisto olisi paras mahdollinen, BeoLab kaiutinta ei saa sijoittaa ahtaaseen tilaan, esimerkiksi liian pieneen kirjahyllyyn. Reunoille on jätettävä vähintään 20 cm vapaata tilaa. Suoraan BeoLab 3500:n eteen ei saa sijoittaa mitään.

17 17 Seinäteline: BeoLab 3500:n mukana toimitetaan seinäteline. Suosittelemme, että BeoLab 3500 kiinnitetään sopivalle korkeudelle lattiasta, jotta käyttöpaneelia ja tilanäyttöä on helppo käyttää. BeoLab kaiutinta voidaan kallistaa kohti kuuntelupaikkaa, minkä ansiosta se voidaan asentaa eri korkeuksille (jos se asennetaan ylös, sitä voidaan kallistaa alas, ja päinvastoin). Sivuilla on kuvattu, miten BeoLab 3500 asennetaan seinälle. Pöytäteline: Seinätelineen sijaan voidaan käyttää lisävarusteena saatavaa pöytätelinettä, jonka avulla BeoLab 3500:n sijoittaminen on vieläkin helpompaa. Telineessä on kahdet reiät, joiden avulla kaiutin voidaan sijoittaa eri korkeuksille. Alemmissa rei issä BeoLab 3500 kallistuu ylöspäin ja ylemmissä rei issä alaspäin. Sivulla 19 on kuvattu, miten BeoLab 3500 asennetaan pöytätelineeseen.

18 18 >> BeoLab 3500:n asennus BeoLab 3500:n asennus kantavaan seinään: Merkitse reikien kohdat seinään 56 cm 22" 56 cm 22" telineen avulla ja poraa reiät. Kiinnitä teline seinään. Käytä oikean kokoisia ja tyyppisiä ruuveja ja seinäkappaleita ja ota huomioon seinän rakenne ja kunto. Käytä kolmea ruuvia ja A seinäkappaletta, joista kunkin minimikantavuus on 13 kg. Varmista, että teline on vaakasuorassa ennen ruuvien (A) kiristämistä. Irrota harmaa muovisuojus (B) seinätelineestä ja kytke kaapelit. Ripusta BeoLab 3500 seinätelineeseen asentamalla B C C kaksi muovista tappia seinätelineen yläreunassa oleviin aukkoihin. Kiinnitä BeoLab 3500 telineeseen kahdella ruuvilla (C) ja asenna harmaa muovisuojus takaisin (B).

19 19 Telineen asennus väliseinään: Kevyet väliseinät on usein valmistettu pystysuoriin tukiin kiinnitetyistä kipsilevyistä. Kipsilevy ei kestä BeoLab 3500:n painoa! Jos BeoLab 3500 halutaan kiinnittää kipsilevyyn tavallisella seinätelineellä, käytä pyöreäpäistä ankkuriruuvia (ø 4,5 mm 0,18 ), joka lävistää kipsilevyn ja ruuvataan vähintään 25 mm pystysuoran tuen sisään. Käytä lisäksi kahta muuta kipsiseinille tarkoitettua ruuvia. Jos BeoLab 3500 halutaan sijoittaa pystysuorien tukien väliin, ylimääräinen seinälevy on kiinnitettävä oikean tyyppisillä ruuveilla pystysuoraan tukeen molemmista päistä. Kiinnitä tavallinen seinäteline sitten seinälevyyn kolmella mukana toimitetulla ruuvilla. Ylimääräisen seinälevyn mitat on suunniteltu erityisesti USA:n markkinoita varten. BeoLab 3500:n asennus pöytätelineeseen: Löysää BeoLab 3500:n takana olevat jousikuormitteiset ruuvit ja irrota harmaa muovinen seinäteline. Kiinnitä BeoLab 3500 telineeseen sen mukana toimitetuilla kahdella pienellä ruuvilla.

20 20 Kaapelikytkennät kaapeleihin perustuvassa Master Link -järjestelmässä Noudata tämän sivun ohjeita, jos aiot kytkeä BeoLab 3500:n päähuoneeseen Master Link -kaapelilla Linkkihuoneessa: Kytke Master Link -kaapeli (litteä moninapainen pistoke) BeoLab 3500:n Master Link - liitäntään ja vie kaapeli MLliitäntärasiaan. Master Link -kytkentä päähuonejärjestelmään Päähuone Linkkihuone Päähuoneessa: Kytke Master Link -kaapeli (litteä moninapainen pistoke) pääjärjestelmän Master Link -liitäntään ja vie kaapeli sitten ML-liitäntärasiaan. MASTER LINK Kytke kaapelit rasian sisällä rasian opaskirjan mukaisesti. Opaskirja sisältää tietoja rasian eri käyttömahdollisuuksista ja kaapelien kytkennästä. MASTER LINK Kytke BeoLab 3500 lopuksi sähköverkkoon ja kytke pääjärjestelmän virta. ML-liitäntärasia Lisätietoja muista lisävarusteista, kaapeleista, kaapelisuojuksista jne. saa Bang & Olufsen -jälleenmyyjältä.

21 21 Langattomassa Master Link -järjestelmässä Noudata tällä sivulla annettuja ohjeita, jos kytket BeoLab 3500:n päähuoneen järjestelmään BeoLink Wireless 1 -järjestelmän BeoLink Wireless 1 R ML avulla. Päähuoneessa: Kytke lähettimeksi määritetty Wireless 1 -yksikkö Päähuone Linkkihuone päähuoneen järjestelmän Master Link -liitäntään. Linkkihuoneessa: Kytke MASTER LINK vastaanottimeksi määritetty Wireless 1 BeoLab 3500:n Master Link -liitäntään. Kytke BeoLab 3500 ja Wireless 1 pistorasiaan. Katso ohjeet BeoLink Wireless 1 BeoLink Wireless 1 T MASTER LINK R BeoLink Wireless 1 -yksiköiden asetuksia varten Wireless 1 -opaskirjasta.

22 22 Valmis käyttöön TIMER BANG & OLUFSEN MUTE Lisätietoja näytöstä on tämän opaskirjan kohdassa Näytössä näkyvät tiedot, sivut Option 4 Option 5 Option 6 Kun BeoLab 3500 on asennettu, se voidaan kytkeä sähköverkkoon. Kytke sitten virta pääjärjestelmään. Kun virta kytketään, näytön punainen valmiustilan merkkivalo syttyy, ja kello tulee hetken päästä näkyviin. Jos pääjärjestelmässä ei ole kellotoimintoa, näytössä näkyy vain : Option-asetukset BeoLab 3500 voidaan määrittää käyttämään seuraavia Optionasetuksia: Option 0: Valitaan silloin, jos kaukosäädin halutaan poistaa käytöstä. Option 4: Valitaan silloin, jos BeoLab 3500 sijoitetaan samaan huoneeseen kuin pääjärjestelmä (esim. suuressa L-kirjaimen muotoisessa huoneessa, jossa on kaksi erillistä kuuntelupaikkaa). Option 5: Valitaan silloin, kun BeoLab 3500 sijoitetaan huoneeseen, jossa on Bang & Olufsen -televisio. Option 6: Valitaan silloin, jos pääjärjestelmä ja BeoLab 3500 ovat eri huoneissa, eli tämän opaskirjan kuvaamassa tilanteessa (tehdasasetus). Valitse Option-asetus Beo4- kaukosäätimellä. Koko järjestelmän on oltava valmiustilassa. > Pidä näppäintä painettuna ja paina samalla LIST. > Vapauta molemmat näppäimet. > Paina toistuvasti LIST, kunnes Beo4:n näyttöön tulee teksti OPTION?. Paina sitten GO. > Paina toistuvasti LIST, kunnes Beo4:n näyttöön tulee L.OPT, ja anna sitten haluttu käyttövaihtoehto (0, 4, 5 tai 6).

23 BeoLab 3500:n puhdistus 23 Älä koskaan käytä alkoholia tai muita liuottimia BeoLab 3500:n minkään osien puhdistukseen. Pyyhi metallipinnat kuivalla, pehmeällä liinalla. Poista rasvatahrat ja pinttynyt lika tarvittaessa nukkaamattomalla ja kuivaksi puristetulla liinalla, joka on ensin kasteltu mietoon pesuaineliuokseen, jossa on esimerkiksi astianpesuainetta. Etukangas voidaan puhdistaa pölynimurilla, jossa on pehmeä harjasuulake. Käytä alhaisinta imutehoa. BeoLab 3500:n keskiosa (näyttö ja painikkeet) on päällystetty erityisellä suojalakalla. Pienet naarmut korjautuvat itsestään. Tämän osan puhdistukseen saa käyttää vain kuivaa liinaa.

24 24 Sähkö- ja elektroniikkalaiteromu (WEEE) ympäristönsuojelu Euroopan parlamentti ja Euroopan Uudelleenkäyttöä, kierrätystä ja neuvosto ovat antaneet direktiivin muuta hyödyntämistä varten sähkö- ja elektroniikkalaiteromusta. kerättävät tuotteet ja laitteet on Tämän direktiivin tarkoituksena on merkitty viereisellä merkillä. estää sähkö- ja elektroniikkalaiteromun syntymistä sekä edistää elektroniikkalaitteiden Kun käytät maasi sähkö- ja uudelleenkäyttöä, kierrätystä ja keräysjärjestelmää, suojelet muita tapoja hyödyntää tällaista romua. Direktiivi koskee valmistajia, jälleenmyyjiä ja kuluttajia. WEEE-direktiivi edellyttää, että sekä valmistajat että loppukäyttäjät hävittävät sähkö- ja elektroniikkalaitteet ja niiden osat ympäristöystävällisellä tavalla ja että laitteiden ja romun sisältämät materiaalit tai energia kierrätetään tai käytetään uudelleen. Sähkö- ja elektroniikkalaitteita ja niiden osia ei saa hävittää tavallisen kotitalousjätteen seassa; kaikki sähkö- ja elektroniikkalaitteet ja niiden osat on kerättävä ja hävitettävä erikseen. luontoa ja ihmisten terveyttä sekä tuet luonnonvarojen viisasta ja järkevää käyttöä. Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden ja -romun kerääminen varmistaa, että tällaisissa tuotteissa ja laitteissa mahdollisesti olevat haitalliset aineet eivät pääse saastuttamaan luontoa. Bang & Olufsen -jälleenmyyjäsi antaa lisätietoja ja neuvoja oman maasi hävittämiskäytännöstä.

25 25 Tämä tuote täyttää ETYdirektiivien 89/336 ja 73/23 määräykset. Oikeus teknisten tietojen, ominaisuuksien ja niiden käyttötapojen muutoksiin ilman ennakkoilmoitusta pidätetään. Vain Yhdysvaltojen markkinoille! HUOMAUTUS: Tämä laite on testattu ja hyväksytty täyttämään luokan B digitaaliselle laitteelle asetetut ehdot FCC-säännösten osan 15 mukaisesti. Nämä ehdot on suunniteltu antamaan riittävä suoja häiriöitä vastaan kotitalousasennuksissa. Tämä laite luo, käyttää ja lähettää radiotaajuusenergiaa. Jos laitetta ei asenneta ja käytetä annettujen ohjeiden mukaisesti, se saattaa aiheuttaa häiriöitä radiotaajuusliiken teeseen. Takuuta häiriöttömästä toiminnasta ei voida kuitenkaan antaa. Jos tämä laite aiheuttaa häiriöitä radion tai television vastaanotossa (mikä voidaan todeta sammuttamalla laite ja tarkistamalla, katoavatko häiriöt), suosittelemme kokeilemaan häiriöiden poistamista seuraavasti: Suuntaa tai sijoita vastaanottoantenni uudelleen. Siirrä häiriöitä aiheuttava laite ja vastaanotin kauemmaksi toisistaan. Kytke laite virtapistorasiaan, joka on eri virtapiirissä kuin vastaanotin. Ota yhteys jälleenmyyjään tai ammattitaitoiseen radio-/tvhuoltoon. Vain Kanadan markkinoille! Tämä luokan B digitaalinen laite täyttää kaikki Kanadan häiriöitä aiheuttaville laitteille asetetut säädökset.

26

27

28

BeoLab 7-6. Opaskirja

BeoLab 7-6. Opaskirja BeoLab 7-6 Opaskirja CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VAROITUS: Välttääksesi sähköiskun vaaran älä irrota laitteen kantta äläkä avaa laitetta takaa. Laitteen sisällä ei ole osia, jotka käyttäjä

Lisätiedot

BeoLink Wireless 1. Opaskirja

BeoLink Wireless 1. Opaskirja BeoLink Wireless 1 Opaskirja CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VAROITUS: Älä irrota laitteen koteloa (äläkä avaa laitetta takaa). Laitteessa ei ole mitään osia, jotka käyttäjä voisi itse korjata.

Lisätiedot

BeoLab 10. Opaskirja

BeoLab 10. Opaskirja BeoLab 10 Opaskirja CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VAROITUS: Älä irrota laitteen koteloa (äläkä avaa laitetta takaa) sähköiskuvaaran vuoksi. Laitteessa ei ole mitään osia, jotka käyttäjä voisi

Lisätiedot

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Opaskirja

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Opaskirja BeoLab 7-1 BeoLab 7-2 Opaskirja Varoituksia Varmista, että kaiutin on sijoitettu ja kytketty tämän opaskirjan ohjeiden mukaisesti. Älä yritä avata kaiutinta. Kaiuttimen saa avata vain pätevä asentaja.

Lisätiedot

BeoLab 7 1. Opaskirja

BeoLab 7 1. Opaskirja BeoLab 7 1 Opaskirja Päivittäinen käyttö 3 Kun kaiutin on asennettu seuraavilla sivuilla kuvatulla tavalla, kytke koko järjestelmä sähköverkkoon. Kaiuttimen suojaus Kaiuttimessa on lämpösuojausjärjestelmä,

Lisätiedot

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Oikeus teknisten tietojen, ominaisuuksien ja niiden käyttötapojen muutoksiin ilman ennakkoilmoitusta pidätetään. 3511046 Versio 1.0 1201 Päivittäinen käyttö 3 Kun kaiuttimet

Lisätiedot

BeoLab Opaskirja

BeoLab Opaskirja BeoLab 8002 Opaskirja Päivittäinen käyttö 3 Kun kaiuttimet on asennettu seuraavilla sivuilla kuvatulla tavalla, kytke koko järjestelmä sähköverkkoon. Merkkivalo syttyy punaisena. Kaiuttimet ovat valmiustilassa

Lisätiedot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3. Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3. Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4 Opaskirja Sisällys Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3 Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4:n mukauttaminen, 5 Lisänäppäimen lisääminen Lisänäppäinten siirtäminen

Lisätiedot

Kun audio- tai videojärjestelmän virta katkaistaan, merkkivalo vaihtuu punaiseksi.

Kun audio- tai videojärjestelmän virta katkaistaan, merkkivalo vaihtuu punaiseksi. BeoLab 4 Opaskirja Päivittäinen käyttö 3 Kun kaiuttimet on asennettu seuraavilla sivuilla kuvatulla tavalla, kytke koko järjestelmä sähköverkkoon. Merkkivalot muuttuvat punaisiksi, mikä ilmoittaa, että

Lisätiedot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 4. Beo4-näppäimet yksityiskohtaisesti, 6 Beo4-näppäimien perus- ja lisätoiminnot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 4. Beo4-näppäimet yksityiskohtaisesti, 6 Beo4-näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4 Opaskirja Sisällys 3 Beo4-kaukosäätimen käyttö, 4 Beo4-näppäimet yksityiskohtaisesti, 6 Beo4-näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4:n mukautus, 9 Beo4:n asetukset Lisänäppäimen lisääminen Lisänäppäinten

Lisätiedot

Poista BeoLab 3:n yläkansi, jos haluat nähdä hyväksymistarrat.

Poista BeoLab 3:n yläkansi, jos haluat nähdä hyväksymistarrat. BeoLab 3 Opaskirja Poista BeoLab 3:n yläkansi, jos haluat nähdä hyväksymistarrat. HUOMAA! Pitkäkestoinen kuuntelu korkeilla äänenvoimakkuuksilla saattaa vaurioittaa kuuloaistia. Acoustic Lens Technology

Lisätiedot

BeoLab 11. Opaskirja

BeoLab 11. Opaskirja BeoLab 11 Opaskirja VAROITUS: Suojaa laite sateelta ja kosteudelta. Kastuminen voi aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun vaaran. Suojaa laite pisaroilta ja roiskeilta. Älä sijoita laitteen päälle mitään nesteitä

Lisätiedot

CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN

CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN BeoLab 9 Opaskirja CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VAROITUS: Älä irrota laitteen koteloa (äläkä avaa laitetta takaa). Ei sisällä käyttäjän huollettavia osia. Vie laite ammattitaitoisen huoltohenkilöstön

Lisätiedot

BeoSound Opaskirja

BeoSound Opaskirja BeoSound 9000 Opaskirja BeoVision Avant Guide BeoVision Avant Reference book Opaskirjan sisältö 3 Bang & Olufsen -tuotteen käytön oppiminen on helppoa kahden oppaan avulla. Opaskirja Ohjekirja BeoSound

Lisätiedot

BeoSound Opaskirja

BeoSound Opaskirja BeoSound 3000 Opaskirja BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Opaskirjan sisältö 3 Bang & Olufsen -tuotteen käytön oppiminen on helppoa kahden opaskirjan avulla. Opaskirja Ohjekirja Opaskirjassa

Lisätiedot

Tämä tuote on direktiivien 2004/108/EY ja 2006/95/EY määräysten mukainen.

Tämä tuote on direktiivien 2004/108/EY ja 2006/95/EY määräysten mukainen. BeoTime Opaskirja Tämä tuote on direktiivien 2004/108/EY ja 2006/95/EY määräysten mukainen. Oikeus teknisten tietojen, ominaisuuksien ja niiden käyttötapojen muutoksiin ilman ennakkoilmoitusta pidätetään.

Lisätiedot

BeoLink Passive. Käyttöönotto-ohje

BeoLink Passive. Käyttöönotto-ohje BeoLink Passive Käyttöönotto-ohje Tämä tuote täyttää EU-direktiivien 89/336 ja 73/23 määräykset. Oikeus teknisten tietojen, ominaisuuksien ja niiden käyttötapojen muutoksiin ilman ennakkoilmoitusta pidätetään.

Lisätiedot

BeoSound 3. Opaskirja

BeoSound 3. Opaskirja BeoSound 3 Opaskirja Supported file formats are: MP3 Sampling frequencies: 8, 11.025, 12, 16, 22.05, 24, 32, 44.1, and 48 khz Constant or variable bit rates: 8, 16, 24, 32, 40, 48, 56, 64, 80, 96, 112,

Lisätiedot

Bluetooth-kaiuttim en sisä- ja ulkokäyttöön

Bluetooth-kaiuttim en sisä- ja ulkokäyttöön BTS-50 Bluetooth-kaiuttim en sisä- ja ulkokäyttöön LUE ENNEN TÄMÄN LAITTEEN KÄYTTÖÄ. www.facebook.com/denverelectronics KÄYTTÖOHJE Varoituksia Tämä tuote on suunniteltu ja valmistettu täyttämään tiukat

Lisätiedot

BeoVision 8. Opaskirja

BeoVision 8. Opaskirja BeoVision 8 Opaskirja Opaskirja ja ohjekirja Tämä opaskirja sisältää tietoja Bang & Olufsen -tuotteen päivittäisestä käytöstä. Ohjekirjassa on tietoja lisätoiminnoista sekä ulkoisten laitteiden kytkennästä

Lisätiedot

Beo4. Näyttöpainikkeiden hakemisto

Beo4. Näyttöpainikkeiden hakemisto Beo4 Näyttöpainikkeiden hakemisto 2 Huomautus: Tähdellä (*) merkityt painikkeet ovat vain Beo4:n aikaisemmissa versioissa. A A.AUX (muu äänilaite) Virran kytkeminen mahdolliseen lisälaitteeseen, joka on

Lisätiedot

BeoLab Käyttöohje

BeoLab Käyttöohje BeoLab 6000 Käyttöohje K O K O A M I N E N 3 Pylväs ja jalusta Helpointa on liittää alusta ja kaiutinpylväs kun kaiutin on asetettu pöydälle. Suosittelemme vaahtomuovin asettamista ensin pöydälle suojaamaan

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. 1. Balance Keyboard 2. Langaton vastaanotin 3. Kaksi AAA-paristoa. Balance Keyboard käyttöohje

Pakkauksen sisältö. 1. Balance Keyboard 2. Langaton vastaanotin 3. Kaksi AAA-paristoa. Balance Keyboard käyttöohje Käyttöohje Pakkauksen sisältö 2 3 1. Balance Keyboard 2. Langaton vastaanotin 3. Kaksi AAA-paristoa 1 /1 Vaihe 1: Poista paristolokeron kansi ja aseta AAA-paristot lokeroon. Poista langaton vastaanotin

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

BeoLink Active -sarjan ja Bang & Olufsen -aktiivikaiutinparin avulla Bang & Olufsen -keskuslaitteistosi saa uusia ulottuvuuksia.

BeoLink Active -sarjan ja Bang & Olufsen -aktiivikaiutinparin avulla Bang & Olufsen -keskuslaitteistosi saa uusia ulottuvuuksia. B E O L I N K A C T I V E 1 BeoLink Active -sarjan ja Bang & Olufsen -aktiivikaiutinparin avulla Bang & Olufsen -keskuslaitteistosi saa uusia ulottuvuuksia. Nyt voit kuunnella linkkihuoneen aktiivikaiuttimilla

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS CR-420 Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä.

KÄYTTÖOPAS CR-420  Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. KÄYTTÖOPAS CR-420 WWW.DENVER-ELECTRONICS.COM Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. SÄÄTIMET JA MERKKIVALOT 1. Painike "ON/OFF" 2. Painike "HOUR TU -" 3. Painike "MIN TU +" 4. Painike

Lisätiedot

BeoCenter 2. Opaskirja Liitäntäyksikkö

BeoCenter 2. Opaskirja Liitäntäyksikkö BeoCenter 2 Opaskirja Liitäntäyksikkö CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VAROITUS: Älä irrota laitteen koteloa (äläkä avaa laitetta takaa). Laitteessa ei ole mitään osia, jotka käyttäjä voisi itse

Lisätiedot

BeoSound 4. Täydennys

BeoSound 4. Täydennys BeoSound 4 Täydennys Valikkojärjestelmä Tämä täydennys sisältää korjauksia BeoSound 4:n opaskirjaan. Uuden ohjelmiston myötä musiikkijärjestelmässä on käytettävissä uusia ominaisuuksia. Valikkojärjestelmä

Lisätiedot

Käyttöohje. Beolab 2000 antaa Bang & Olufsen -laitteistollesi uusia ulottuvuuksia.

Käyttöohje. Beolab 2000 antaa Bang & Olufsen -laitteistollesi uusia ulottuvuuksia. B E O L A B 2 0 0 0 1 Beolab 2000 antaa Bang & Olufsen -laitteistollesi uusia ulottuvuuksia. Nyt voit kuunnella mitä tahansa keskuslaitteistosi ääni- tai kuvaohjelmanlähdettä BeoLinkjärjestelmäsi kautta

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

BeoLink Active. Asennusopas

BeoLink Active. Asennusopas BeoLink Active Asennusopas 2 CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VAROITUS: Välttääksesi sähköiskun vaaran älä irrota laitteen kantta äläkä avaa laitetta takaa. Laitteen sisällä ei ole osia, jotka

Lisätiedot

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet HP Roar Plus -kaiutin Muut ominaisuudet Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft-konsernin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Balance Keyboard - REV 2.0

Pakkauksen sisältö. Balance Keyboard - REV 2.0 Käyttöohje REV 2.0 3 Pakkauksen sisältö 4 5 1. Balance Keyboard -näppäimistö 2. Vastaanotin (langaton) 3. USB-jatkojohto 4. Kaksi AAA-paristoa 5. Käyttöopas 2 1 /1 A B C Toiminto- ja medianäppäimet A.

Lisätiedot

Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle

Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle D2 Käyttöohje Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle VAROITUS: Välttääksesi sähköiskun, älä käytä tätä (polarisoitua) pistoketta jatkojohdon, pistorasian

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

Tuotteen virta voidaan katkaista kokonaan vain irrottamalla tuote verkkovirrasta. Sen vuoksi seinäpistorasian on oltava helposti käytettävissä.

Tuotteen virta voidaan katkaista kokonaan vain irrottamalla tuote verkkovirrasta. Sen vuoksi seinäpistorasian on oltava helposti käytettävissä. BeoLab 5 VAROITUS: Suojaa laite sateelta ja kosteudelta. Kastuminen voi aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun. Suojaa laite pisaroilta ja roiskeilta. Älä sijoita laitteen päälle mitään nesteitä sisältäviä

Lisätiedot

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE 2 KYTKIMET (kuva 1) 1. Kasettipesän kansi 2. Kasettipesän avaus (EJECT) 3. Nauhalaskuri ja nollauspainike (COUNTER/RESET) 4. Takaisinsiirto säätö (BACKSPACE)

Lisätiedot

Sisällys Siirry haluamaasi osioon napsauttamalla sen otsikkoa

Sisällys Siirry haluamaasi osioon napsauttamalla sen otsikkoa BeoRemote One Sisällys Siirry haluamaasi osioon napsauttamalla sen otsikkoa Päivittäinen käyttö BeoRemote Onen ja opaskirjan esittely, 3 BeoRemote Onen käyttö, 4 BeoRemote One -kaukosäätimen tarkemmat

Lisätiedot

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike Bernafon SoundGate SoundGate PIKAOHJE Näppäinlukko Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen Puhelu Musiikki/audio-painike Bluetooth -painike Akun merkkivalo Tämä ohje on vain lyhyt tiivistelmä. Tärkeä

Lisätiedot

50 meter wireless phone line. User Manual

50 meter wireless phone line. User Manual 50 meter wireless phone line User Manual 50 meter wireless phone line Käyttöopas kytke ja käytä -asennus HYVÄ ASIAKAS Kiitos, että olet hankkinut Wireless Phone Jack -puhelimen ja/tai lisälaajennusyksikön.

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 5 1 /1 Unimousen toiminnot Taaksepäin-painike Vieritysrulla/-painike

Lisätiedot

BeoVision 8. Uusi ohjelmisto Liite

BeoVision 8. Uusi ohjelmisto Liite BeoVision 8 Uusi ohjelmisto Liite Kuvaruutuvalikot Televisiossasi on uusi ohjelmisto ja mahdollisesti myös uusi laitteisto. Siksi televisiossa on uusia toimintoja ja ominaisuuksia, joista kerrotaan tässä

Lisätiedot

Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa. SBA1610. Käyttöopas

Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa.  SBA1610. Käyttöopas Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa www.philips.com/welcome SBA1610 Käyttöopas a b c d 1 Tärkeää Turvallisuus Vakava varoitus Tuotteen päälle ei saa roiskua vettä tai muita nesteitä,

Lisätiedot

LUE ENNEN LAITTEEN KÄYTTÄMISTÄ. KÄYTTÖOHJE

LUE ENNEN LAITTEEN KÄYTTÄMISTÄ. KÄYTTÖOHJE 2.1-KANAVAINEN BLUETOOTH KAIUTIN LUE ENNEN LAITTEEN KÄYTTÄMISTÄ. KÄYTTÖOHJE VAROITUKSET Tämä tuote on suunniteltu ja valmistettu täyttämään tiukat laatu- ja turvallisuusstandardit. On kuitenkin joitakin

Lisätiedot

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-kaiutin on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein.

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A. Huomaa 1) Sammuta virta, kun et käytä laitetta.

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 Unimousen toiminnot 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 Vieritysrulla/-painike Taaksepäin-painike

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Finnish KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Lue nämä ohjeet ja noudata niitä ennen kuin käytät laitetta. SOITTIMEN YLEISKATSAUS 1 2 3 10 8 4 5 6 9 7 11 12 13 14 15 16 17 18 15 19 20 SÄÄTIMIEN

Lisätiedot

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä.

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. ActivSound 75 (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. () Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. () Infrapunamikrofonin äänenvoimakkuuden säätö [Teacher 1 ja (Opettaja 1 ja )]

Lisätiedot

Aina apuna Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa Kysy SPA7355. Philipsiltä. Käyttöopas

Aina apuna Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa   Kysy SPA7355. Philipsiltä. Käyttöopas Aina apuna Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa www.philips.com/welcome Kysy Philipsiltä SPA7355 Käyttöopas Sisällysluettelo 1 Tärkeää 2 Turvallisuus 2 Huomautus 3 2 Multimedia Speaker

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

BeoSound 4. Opaskirja

BeoSound 4. Opaskirja BeoSound 4 Opaskirja Sisällysluettelo Musiikkijärjestelmän esittely Musiikkijärjestelmän esittely, 4 Valikkojärjestelmä, 5 Musiikkijärjestelmän käyttö, 6 Tässä kerrotaan, miten esimerkiksi CD-soittimeen,

Lisätiedot

Autostereon käyttö- ja asennusohje

Autostereon käyttö- ja asennusohje Autostereon käyttö- ja asennusohje I. Hallintapaneeli 1. Virtakatkaisin/mykistys/keskeytys 2. MOD/CLK = kuuntelulähteen valinta: radio, AUX, USB ja SD/kello 3. Äänenvoimakkuus/toimintopainike 4. Painike

Lisätiedot

BeoSound 6. Opaskirja

BeoSound 6. Opaskirja BeoSound 6 Opaskirja CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VAROITUS: Älä irrota laitteen koteloa (äläkä avaa laitetta takaa). Laitteessa ei ole mitään osia, jotka käyttäjä voisi itse korjata. Vie

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä luvussa on tietoja käyttöpaneelista, tulostinasetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoista. Useimmat tulostinasetukset voidaan muuttaa sovellusohjelmalla tai tulostinajurilla. Sovellusohjelmalla

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 5 1 /1 Unimousen toiminnot Vieritysrulla/-painike Vasen painike

Lisätiedot

DENVER CR-918BLACK FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET

DENVER CR-918BLACK FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET DENVER CR-918BLACK FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET 14 15 1. /VIRITÄ - 2. AJAN ASETTAMINEN MUISTI/MUISTI+ 3. TORKKU /LEPO 4. PÄÄLLE/POIS 5. / VIRITÄ + 6. ÄÄNENVOIMAKKUUS PIENENNÄ - /HERÄTYS 1 PÄÄLLE/POIS

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa SBA3011/00. Käyttöopas

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  SBA3011/00. Käyttöopas Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome SBA3011/00 Käyttöopas 1 Tärkeää Turvallisuus Tärkeitä turvallisuusohjeita Huomioi varoitukset. Noudata kaikkia ohjeita. Älä

Lisätiedot

AR280P Clockradio Käyttöohje

AR280P Clockradio Käyttöohje AR280P Clockradio Käyttöohje Index 1. Käyttötarkoitus 2. Turvallisuus o 2.1. Tämän käyttöoppaan tarrat o 2.2. Yleiset turvallisuusohjeet 3. Käyttöönoton valmistelu o 3.1. Pakkauksesta purkaminen o 3.2.

Lisätiedot

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti.

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti. 1. Toimintovalitsin: CD/kasetti (OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin: FM/FM ST-alueiden valinta. 3. FM antenni: Saat parhaan mahdollisen vastaanoton vetämällä antennin ulos. 4. CD-soittimen luukku: Aseta

Lisätiedot

Ajastin tarjoaa erilaisia toimintoja, kuten "Clock Display", "sekuntikello", "lähtölaskenta", "CountUp", "jaksoajastimen ja "Fight Gone Bad" -ajastin.

Ajastin tarjoaa erilaisia toimintoja, kuten Clock Display, sekuntikello, lähtölaskenta, CountUp, jaksoajastimen ja Fight Gone Bad -ajastin. 6-DIGIT CROSSFIT TIMER Ajastin tarjoaa erilaisia toimintoja, kuten "Clock Display", "sekuntikello", "lähtölaskenta", "CountUp", "jaksoajastimen ja "Fight Gone Bad" -ajastin. Lisäksi erityiset CountUp-

Lisätiedot

BeoLab 1. Käyttöohje

BeoLab 1. Käyttöohje BeoLab 1 Käyttöohje Sisällys BeoLab 1 -kaiuttimen osat toimitetaan kahdessa laatikossa: toisessa on kaiuttimen runko ja toisessa on jalusta. Tämä käyttöohje sisältää tiedot BeoLab 1 kaiuttimen rungon

Lisätiedot

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Ainutlaatuinen, himmennystoiminnolla varustettu langaton yleisvastaanotin esimerkiksi himmennettävien 230 voltin LEDvalojen,

Lisätiedot

TÄRKEÄ OHJE: Pidä nämä ohjeet tallessa ja lue ne huolella ennen kuin alat käyttää tuotetta. SUUNNITELTU AINOASTAAN SEINÄPISTORASIA KÄYTTÖÖN!

TÄRKEÄ OHJE: Pidä nämä ohjeet tallessa ja lue ne huolella ennen kuin alat käyttää tuotetta. SUUNNITELTU AINOASTAAN SEINÄPISTORASIA KÄYTTÖÖN! Käyttöohje Onnittelumme Handy Heater - pistorasiaan kytkettävän tilalämmittimen ostosta. Tämä johdoton keraaminen tilalämmitin tarjoaa nopeasti ja helposti lämpöä melkein kaikkialle kodissasi. Kytke se

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS CR-421 Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä.

KÄYTTÖOPAS CR-421  Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. KÄYTTÖOPAS CR-421 WWW.DENVER-ELECTRONICS.COM Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. SÄÄTIMET JA MERKKIVALOT Näkymä takaa 1. SNOOZE/DIM/SLEEP -painike 2. ON/OFF/NAP -painike 3. P-

Lisätiedot

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje Käyttöohje 4 Pakkauksen sisältö 1. Contour Mouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. USB/Micro-USB-kaapeli 5. Käyttöohje 2 3 Yläosan toiminnot Oikea painike 5 5 Contour Mouse Keskipainike

Lisätiedot

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN KYLPYHUONEEN LÄMMITIN Mallit: ETG500, ETG700, ETG100 Kuvassa oleva lämmitin on malli, eikä välttämättä vastaa paketissa olevaa tuotetta. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen lämmittimen käyttöönottoa.

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan.

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan. 1. Toimintovalitsin CD-TAPE(OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin - AM/FM/FM 3. FM antenni 4. CD pesä 5. Virityspyörä 6. BASS BOOST painike 7. CD hyppy/etsi eteen 8. CD hyppy/etsi taakse 9. CD ohjelmointi

Lisätiedot

malli RNCD 302 HENKILÖKOHTAINEN CD- SOITIN

malli RNCD 302 HENKILÖKOHTAINEN CD- SOITIN FI malli RNCD 302 HENKILÖKOHTAINEN CD- SOITIN Ylläpito ja tekniset tiedot LATAA ladattavat paristot täyteen ennen kuin käytät niitä ensimmäisen kerran. LUE käyttöohjeet ennen kuin yrität käyttää laitetta.

Lisätiedot

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP + DECT PUHELIN ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska Suomi Magyar Español Italiano

Lisätiedot

BeoCom 2. Käytön aloittaminen

BeoCom 2. Käytön aloittaminen BeoCom 2 Käytön aloittaminen Ennen kuin aloitat Tässä oppaassa neuvotaan, kuinka BeoCom 2 -kuuloke asennetaan ja kuinka sitä käytetään BeoLine-tukiaseman kanssa. Kuuloketta voidaan käyttää myös muiden

Lisätiedot

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Canon-digitaalikamera Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Sisällysluettelo Johdanto....................................... 1 Kuvien siirtäminen langattomassa yhteydessä........ 2 Kameran

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

Echo MegaLoop+ Induktiovahvistin. Käyttöohje. Maahantuoja: Audienta Oy Nuijamiestentie 5 A 00400 HELSINKI

Echo MegaLoop+ Induktiovahvistin. Käyttöohje. Maahantuoja: Audienta Oy Nuijamiestentie 5 A 00400 HELSINKI Echo Induktiovahvistin Käyttöohje Maahantuoja: Audienta Oy Nuijamiestentie 5 A 00400 HELSINKI Tärkeitä turvaohjeita Kun käytät tätä laitetta, ota huomioon seuraavat turvaohjeet, jotta laitteen käyttö on

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

BeoSound Ohjekirja

BeoSound Ohjekirja BeoSound 3000 Ohjekirja BeoSound 3000 täysin integroitu musiikkijärjestelmä Aina kun ojennat kätesi BeoSound 3000:a kohti, sen lasiovet avautuvat kuin taiottuna ja kutsuvat sinut kuuntelemaan. BeoSound

Lisätiedot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3. Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3. Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4 Opaskirja Sisällys Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3 Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4:n mukauttaminen, 5 Lisänäppäimen lisääminen Lisänäppäinten siirtäminen

Lisätiedot

Käyttöohje. FI_Free3_Wired_User_Guide.indd 1 02/06/

Käyttöohje. FI_Free3_Wired_User_Guide.indd 1 02/06/ Käyttöohje FI_Free3_Wired_User_Guide.indd 1 02/06/2017 12.40 Pakkauksen sisältö 2 3 1. RollerMouse Free3 2. Kaksi lyhyttä näppäimistön säätöpalaa 3. Kaksi pitkää näppäimistön säätöpalaa 1 /1 FI_Free3_Wired_User_Guide.indd

Lisätiedot

BeoSound Opaskirja

BeoSound Opaskirja BeoSound 3200 Opaskirja Sisällysluettelo 3 Bang & Olufsen musiikkijärjestelmän esittely, 4 Tutustu musiikkijärjestelmään ja näppäinten asetteluun sekä paina mieleesi näytön tiedot ja opettele muuttamaan

Lisätiedot

BeoCenter Opaskirja

BeoCenter Opaskirja BeoCenter 6 26 Opaskirja Opaskirja ja ohjekirja Tämä opaskirja sisältää tietoja Bang & Olufsen -tuotteen päivittäisestä käytöstä. Ohjekirjassa on tietoja lisätoiminnoista sekä ulkoisten laitteiden kytkennästä

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg 1. Turvallisuusohjeet Lue tämä käyttöohje ennen käyttöä! 1.1 Vaakaa ei saa ylikuormittaa. 1.2 Älä roikota painavaa takkaa pitkää aikaa vaa assa,

Lisätiedot

PANEELILÄMMITIN KÄYTTÄJÄN OPAS

PANEELILÄMMITIN KÄYTTÄJÄN OPAS PANEELILÄMMITIN KÄYTTÄJÄN OPAS PH35-600 220-240V~ 50-60Hz 500-600W IP24 Soveltuu käytettäväksi vain tiloissa joissa on hyvä ilmanvaihto. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja pidä ne tallessa.

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti philips + Pakkauksen sisältö CD640 tukiasema TAI - Connect Install Enjoy CD640/CD645 luuri CD645 tukiasema Tukiaseman verkkolaite Welcome Quick start guide

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS CR-422 Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä.

KÄYTTÖOPAS CR-422  Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. KÄYTTÖOPAS CR-422 WWW.DENVER-ELECTRONICS.COM Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. SÄÄTIMET JA MERKKIVALOT Näkymä edestä Näkymä takaa 1. Painike "SNOOZE/DIMMER/SLEEP" 2. Painike

Lisätiedot

DENVER TCD-55 SUOMALAISET KÄYTTÖOHJEET

DENVER TCD-55 SUOMALAISET KÄYTTÖOHJEET DENVER TCD-55 SUOMALAISET KÄYTTÖOHJEET 1. Äänenvoimakkuus 2. Toiminnonvalitsin (RADIO-TAPE-CD) 3. CD play/pause 4. CD hyppy/haku taaksepäin 5. CD hyppy/haku eteenpäin 6. CD stop 7. Kuulokkeet nostaa väkivivulla

Lisätiedot

K I F D G E L H C J. Asennus FI Aseta paristot. Liiketunnistin (G) syttyy

K I F D G E L H C J. Asennus FI Aseta paristot. Liiketunnistin (G) syttyy MI-4500X Wireless Optical Mouse Tuotetiedot A B K I F D G E L H C J Hiiri A: Vieritysrulla ja kolmospainike Akun virta vähissä -valo (vilkkuu) B: Kakkospainike C: Ykköspainike D: Selaimen edellinen-painike

Lisätiedot

MCA-171 www.denver-electronics.com

MCA-171 www.denver-electronics.com INSTRUCTION MANUAL BEDIENUNGSANLEITUNG BETJENINGSVEJLEDNING BRUKSANVISNING SUOMALAISET KAYTTOOHJEET MANUALE DI INSTRUZIONE MANUAL DE INSTRUCÕES MANUAL DE INSTRUCCIONES MCA-171 www.denver-electronics.com

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

MLR-1105 (Tasavirralla toimiva paristotyyppinen ovikellovastaanotin) LMLT-711 (Äänisignaaliyksikön soittonappi/lähetin)

MLR-1105 (Tasavirralla toimiva paristotyyppinen ovikellovastaanotin) LMLT-711 (Äänisignaaliyksikön soittonappi/lähetin) MALLI: Nexa MLR-1105 MLR-1105 (Tasavirralla toimiva paristotyyppinen ovikellovastaanotin) LMLT-711 (Äänisignaaliyksikön soittonappi/lähetin) Oppimispainike Äänenvoimakkuuden valintapainike Soittoäänen

Lisätiedot

Sijoita D 3020 tukevalle, tasaiselle alustalle. Älä aseta laitetta pehmeälle alustalle esimerkiksi matolle.

Sijoita D 3020 tukevalle, tasaiselle alustalle. Älä aseta laitetta pehmeälle alustalle esimerkiksi matolle. Käyttöohje D 3020 KÄYTTÖÖNOTTO PAKKAUS JA SEN SISÄLTÖ D 3020:n ohella pakkauksessa on irrotettava verkkohto kaukosäädin ja 3V CR2025 -paristo TOSLINK-minisovitin 4 kpl puolipallon muotoisia jalkoja pikaopas

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Henkilökohtainen kaukosäätimesi

Henkilökohtainen kaukosäätimesi Beo5 Opaskirja Henkilökohtainen kaukosäätimesi Beo5-kaukosäätimen avulla käytät helposti kotisi Bang & Olufsen -laitteita. Kun ostat Beo5-kaukosäätimen, Bang & Olufsen -jälleenmyyjäsi ohjelmoi sen yksilöllisesti

Lisätiedot

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL Asennusohjeet Ennen jääkaapin asentamista 4 Vesiliitäntä 4 Sähköliitäntä 5 Jääkaapin sijoitus ja tasapainottaminen 6 Asennusmitat ja -vaatimukset 7 Pakastimen

Lisätiedot

Aina apuna. Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa SPA7380. Kysy. Philipsiltä. Käyttöopas

Aina apuna. Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa   SPA7380. Kysy. Philipsiltä. Käyttöopas Aina apuna Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa www.philips.com/welcome Kysy Philipsiltä SPA7380 Käyttöopas Sisällysluettelo 1 Tärkeää 2 Turvallisuus 2 Huomautus 2 2 Multimediakaiutin

Lisätiedot