KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2009. Kunnanhallitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2009. Kunnanhallitus 14.10.2009 1"

Transkriptio

1 PÖYTÄKIRJA 11/2009 Toimielin Kokouspäivä Sivu Kunnanhallitus Kokousaika Keskiviikko 14. lokakuuta 2009 klo Kokouspaikka Kunnantoimisto Taalintehtaalla Päättäjät: Nurmio Mårten puheenjohtaja Salonen Börje I varapuheenjohtaja Kallonen Kalevi II varapuheenjohtaja Drugge Jan jäsen Jansson Johanna Lindholm Kerstin " Tuominen Kurt " Johansson Johan varajäsen Forne Ingmar Poissa olevat: Granlund Ingalill jäsen Hellbom Eva-Stina Muut läsnä olevat: Dannström Curt valt. I v.puh.joht. Friman Rune valt. III v.puh.joht. Simola Tom kunnanjohtaja Wass Tomy sihteeri hallintojohtaja Nummelin Lars 162. tekninen johtaja Poissa olevat: Wretdal Inger valt. puh.joht. Laine Sixten valt. II v.puh.joht. Asiat Allekirjoitus Puheenjohtaja Sihteeri Mårten Nurmio Tomy Wass Tarkistus, paikka ja aika Kunnantoimisto Taalintehtaalla 23. lokakuuta 2009 Johanna Jansson Johan Johansson Pöytäkirja pidetty nähtävänä Kemiönsaari 26. lokakuuta 2009 Tomy Wass

2 ESITYSLISTA Toimielin Laatimispäivä Sivu Kunnanhallitus 11/ Kokousaika Keskiviikko 14. lokakuuta 2009 klo Kokouspaikka Kunnantoimisto Taalintehtaalla Asia nro Asia 152. LAILLISUUS JA VALTAISUUS 153. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 154. ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN 155. TALOUSARVIOLAINAN NOSTAMINEN 156. ASUNTO-OSAKKEIDEN MYYMINEN BOSTADS AB DALHÖJDEN ASUNTO OY:SSÄ TAALINTEHTAALLA 157. BIBLIOTEKSTOMTEN NIMISEN KIINTEISTÖN MYYMINEN BJÖRKBODASSA 158. PIENEHKÖJEN INVESTOINTITUKIEN MYÖNTÄMINEN KYLÄTOIMIKUNNILLE 159. ROUSKIS OY:N OSAKASSOPIMUS JA YHTIÖJÄRJESTYS 160. SUOMEN LASTEN PARLAMENTTI Edustajien nimeäminen istuntokaudelle LUOTTAMUSELINTEN JA VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖKSET 162. URAKOITSIJOIDEN VALINTA, KEMIÖNSAAREN HUOLTOHALLI 163. ILMOITUSASIAT Pöytäkirja on nähtävänä, aika ja paikka Kemiönsaari 26. lokakuuta 2009 Puheenjohtaja Mårten Nurmio

3 Toimielin ' nro Kokouspäivä Sivu Kunnanhallitus LAILLISUUS JA VALTAISUUS Kh: 152. EHDOTUS Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Kh: 153. ' Kunnanhallitus päättää valita kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Jan Drugge ja Johan Johansson ovat vuorossa tulla valituiksi pöytäkirjantarkastajiksi. Jan Drugge ilmoitti olevansa estynyt pöytäkirjantarkastusajankohtana. Puheenjohtajan ehdotuksesta Johanna Jansson ja Johan Johansson valittiin yksimielisesti pöytäkirjantarkastajiksi. ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN Kh: 154. Kunnanhallitus hyväksyy esityslistan. Hyväksyttiin muilta osin lukuun ottamatta, että puheenjohtaja ilmoitti, että Amospuiston uimalan käsittelyä koskeva 158. poistetaan esityslistalta.

4 Kunnanhallitus TALOUSARVIOLAINAN NOSTAMINEN Kh: 155. VALMISTELU (talousjohtaja Marléne Eriksson) Valtuusto hyväksyi vuoden talousarviomuutokset sekä lainanoton korotus Kunnanhallitus päätti nostaa pitkäaikaista lainaa , jaettuna Kemiönsaaren kunnalle ja Kemiönsaaren Vesiliikelaitokselle Kemiönsaaren kunnalla on talousarviovuoden pitkäaikaisesta lainasta nostamatta Tarjouksia pitkäaikaisesta lainasta on pyydetty Nordea Pankki Oyj:ltä, Osuuspankki Raaseporilta, Akta Säästöpankki Oyj:ltä, Kuntarahoitus Oyj:ltä ja Kuntien Eläkevakuutukselta. Kaikki ovat jättäneet tarjouksen määräajan kuluessa. Tarjousvertailu on liitteenä 1. Markkinakorot ovat tällä hetkellä hyvin alhaisella tasolla. Pitkää laina-aikaa ja nousevien markkinakorkojen suojaamista ajatellen voi 5-vuotis kauden kiinteän korkoon sidottu laina olla edullisin ajan mittaan. Kunnanhallitus hyväksyy Kuntarahoitus Oyj:n lainatarjouksen Kemiönsaaren kunnalle. Laina-aika on 15 vuotta ja kiinteä korko 5-vuoden ajanjaksolla.

5 Kunnanhallitus ASUNTO-OSAKKEIDEN MYYMINEN BOSTADS AB DALHÖJDEN ASUNTO OY:SSA TAA- LINTEHTAALLA Kh: 156. VALMISTELU (tekninen johtaja Lars Nummelin ja kiinteistöpäällikkö Thomas Ginlund Aktia kiinteistövälityksen, Magnus Nyman AFM-LKV Ab Oy:n kautta on myynnissä yksi osakeasunto Bostads Ab Dalhöjden Asunto Oy:ssä. Heikki Nylander Liedosta on jättänyt tarjouksen osakkeista , jotka oikeuttavat asuntoon B12, 77,5 m², 3 r + k + kh, Bostads Ab Dalhöjden Asunto Oy:ssä. Tarjous on sama kuin asunnosta pyydetty hinta. Asunto on ollut ilman vuokralaista tämän vuoden heinäkuun puolesta välistä asti. Kunnanhallitus päättää myydä osakkeet , jotka oikeuttavat asuntoon B12, 77,5 m², 3 r + k + kh, Bostads Ab Dalhöjden Asunto Oy:ssä hyväksymällä Heikki Nylanderin tarjouksen.

6 Kunnanhallitus BIBLIOTEKSTOMTEN NIMISEN KIINTEISTÖN MYYMINEN BJÖRKBODASSA Kh: 157. VALMISTELU (tekninen johtaja Lars Nummelin ja kiinteistöpäällikkö Thomas Ginlund) Kiinteistö Bibliotekstomten Björkbodassa on myynnissä Aktia kiinteistövälityksen, Magnus Nyman AFM-LKV Ab Oy:n kautta. Peter Viljanen on jättänyt tarjouksen kiinteistöstä, joka käsittää 2930 m² tontin sekä nk. Björkbodan vanhan postitalon. Talon tyyppi on omakotitalo ja sen kerrosala on noin 96 m². Tarjous on matalampi kuin talon hinta-arvio. Talo on ollut tyhjillään pitemmän aikaa sen jälkeen kun yhdistys Åbo Kringlan r.f. lopetti projektitoimintansa talossa. Kunnanhallitus päättää myydä kiinteistön Bibliotekstomten Björkbodassa hyväksymällä Peter Viljasen tarjouksen.

7 Kunnanhallitus PIENEHKÖJEN INVESTOINTITUKIEN MYÖNTÄMINEN KYLÄTOIMIKUNNILLE Kh: 158. VALMISTELU (hallintojohtaja Tomy Wass ja kehityspäällikkö Gunilla Granberg) Kemiönsaaren kunnan tämänvuotisessa budjetissa on euron määräraha investointitukien myöntämiseen kylätoimikunnille. Tukia on voinut hakea asti. Ilmoitettuun päivämäärään mennessä tukea on hakenut seitsemän kylätoimikuntaa. Yhteenveto hakemuksista liitteenä 2. Tuet ehdotetaan jaettavaksi seuraavasti: Vestlax Byaförening r.f Byholmens byalag 500 Gesterby-Tjuda byalag Pederså byalag Strömma-Dahlby kyläyhdistys ry Kårkulla byaförening r.f. 900 Högsåra Byalag 600

8 Kunnanhallitus ROUSKIS OY:N OSAKASSOPIMUS JA YHTIÖJÄRJESTYS Kh: 159. VALMISTELU (hallintojohtaja Tomy Wass) Rouskis Oy perustettiin 1992 ja voimassa oleva osakassopimus astui voimaan vuonna Salon seudulla ja Kemiönsaarella tapahtuneet kuntauudistukset aiheuttavat sen, että myös osakassopimus täytyy uudistaa. Osakassopimuksen tarkoituksena on sopia osakeyhtiölain säännöksiä ja yhtiöjärjestyksen määräyksiä täydentävästi Rouskis Oy:n päätöksenteosta ja osakkaiden välisistä suhteista yhtiön osakkeenomistajina. Ehdotuksessa uudeksi osakassopimukseksi ja uudeksi yhtiöjärjestykseksi on enimmäkseen kyse muodollisista muutoksista, jotka täytyy tehdä. Yhtiön vähimmäisosakepääoma on euroa ja enimmäisosakepääoma euroa. Tällä hetkellä osakepääoma on euroa (665 osaketta), josta Kemiönsaaren kunnan osuus on 65 osaketta, joiden arvo yhteensä on euroa. Osakassopimus ja yhtiöjärjestys voidaan hyväksyä yhtiökokouksessa kun osakaskunnat ovat hyväksyneet sen. Kokouskutsun liitteenä on ehdotus osakassopimukseksi ja yhtiöjärjestykseksi. Kunnanhallitus päättää ehdottaa, että valtuusto hyväksyisi Rouskis Oy:n osakassopimuksen ja yhtiöjärjestyksen kokouskutsun liitteen mukaisesti.

9 Kunnanhallitus SUOMEN LASTEN PARLAMENTTI Edustajan nimeäminen istuntokaudelle Kh: 160. VALMISTELU (sivistysjohtaja Erika Strandberg) Suomen Lasten Parlamentti on vuotiaiden lasten valtakunnallinen vaikuttamiskanava. Jokaisella kunnalla on oikeus asettaa oma edustaja ja varaedustaja Suomen Lasten Parlamenttiin. Kunnat, jotka ovat asettaneet edustajan kaudelle , valitsevat nyt uudet edustajat ja varaedustajat kaudelle Uudet edustajat toimivat kuntansa edustajina kaksivuotisen kauden, jolloin he kokoontuvat myös ohjatusti verkon kautta. Uusien edustajien kausi alkaa Helsingin istunnossa Finlandia-talolla. Kemiönsaaren kunta on saanut mahdollisuuden lähettää yhden lapsiedustajan ja varaedustajan Helsingissä pidettävään Lasten parlamentti-istuntoon. Kunnanhallitus myöntää lapsiedustajan mandaatin. Kotikunta korvaa matkakulut ja mahdolliset muut kulut sekä saattajan kulut valtakunnallisesta aloitusistunnosta Helsingissä. Koulut ovat valinneet edustajansa, joista sitten arvottiin kunnan edustaja ja varaedustaja. Koska istuntotyö toimii verkon kautta suomenkielellä, on valintaprosessissa korostettu, että lapsiedustajan täytyy selviytyä suomenkielellä. Lisätietoja: Kunnanhallitus myöntää oppilaalle Otto Väärälle mandaatin toimia Kemiönsaaren kunnan lapsiedustajana Suomen Lasten Parlamentissa istuntokaudelle Varajäseneksi valitaan Erin Hautamäki. Nimet esitetään kokouksessa. Sekä varsinainen edustaja että varaedustaja osallistuvat Lasten Parlamenttiin yhdessä vapaa-aikatoimenjohtajan kanssa.

10 Kunnanhallitus LUOTTAMUSELINTEN JA VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖKSET Kh: 161. VALMISTELU (hallintojohtaja Tomy Wass) Kunnanhallituksen valvontaan kuuluvat seuraavat päätökset on tehty: Kunnanjohtaja päätös nro Talousjohtaja päätös nro Henkilöstöpäällikkö päätös nro Kehityspäällikkö päätös nro Merkitään tiedoksi.

11 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kunnanhallitus URAKOITSIJOIDENE VALINTA, KEMIÖNSAAREN HUOLTOHALLI Tekn. 179 VALMISTELU (kiinteistöpäällikkö Thomas Ginlund): Kunnan huoltomiehet työskentelevät tällä hetkellä vuokratuissa tiloissa Kemiössä. Vuokranantajalla on suunnitelmissa ottaa vuokratut tilat omaan käyttöönsä ja on useaan otteeseen ollut kuntaan yhteydessä asiasta. Huoltomiesten pitää siis saada tarkoituksenmukaiset tilat toiminnalleen. Kemiön kunnan lupajaosto on myöntänyt rakennusluvan huoltohallin rakentamiseen Vretaan. Halli käsittää metalli- ja puuverstaat, hitsaustilan, autotallin, lämpimät ja kylmät varastotilat, pienet konttori- ja taukotilat sekä henkilökunnan sosiaalitilat. Urakka käsittää rakennusteknisen urakan joka toimii pääurakoitsijana sekä sähkö- ja LVIurakat alistettuina sivu-urakoina. Hankinnan arvo ylittää rakennushankkeiden kansallisen kynnysarvon ( ) ja hankinta on näin ollen ilmoitettu julkisten hankintojen verkkosivuilla, Hilmassa. Tarjousten viimeinen jättöpäivä oli klo 12. Määräaikaan mennessä saatiin yhteensä 10 tarjousta rakennusteknisestä urakasta, 9 tarjousta sähköurakasta ja 7 tarjousta LVI-urakasta. Investointibudjetissa vuodelle 2009 on määrärahaa hallin toteuttamiseksi ja vuoden 2010 talousarviossa lisäksi Vuoden 2010 määrärahaa on lisättävä hankkeen toteuttamiseksi. Lautakunta käsittelee investointibudjetin lokakuussa, kunnanhallitus marraskuussa ja valtuusto päättä investoinneista joulukuussa. Keskustelut poliittisten puolueiden edustajien kanssa tulevista investoinneista pidetään lokakuun alussa. Liitteessä 7 yhteenveto jätetyistä tarjouksista. EHDOTUS (tekninen johtaja): Tekninen lautakunta käsittelee asiaa ja merkitsee asia tiedoksi tässä vaiheessa, sekä päättää palauttaa asiaa jatkotutkimuksia varten. : Ehdotus hyväksyttiin. Tekn. 193 VALMISTELU (kiinteistöpäällikkö Thomas Ginlund): Poliittisten puolueiden ryhmäpuheenjohtajat keskustelivat investointitalousarviosta kokonaisuudessaan ja myös investointikohteesta Kemiönsaaren huoltohalli Keskustelujen perusteella valmistelutyö jatkuu.

12 Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Alustavat urakkaneuvottelut on käyty edullisimman tarjouksen koskien rakennusteknistä urakkaa, samalla pääurakoitsija, jättäneen yrityksen kanssa tarkoituksena selventää että tarjous on käsitetty kuten rakennuttaja tarkoittaa. Jatketun valmistelun aikana on käynyt ilmi että pitää pyytää erittelyjä rakennusteknisiltä tarjouksenantajilta (kaikilta 8 tarjoajilta jotka ovat liittäneet mukaan todistukset työantajavelvoitteensa täyttämisestä), niin että se mahdollistaa huoltohallin rakentamisen kahdessa osassa. Erittelyt on pyydetty 9.10, klo 12 mennessä. Liitteessä 3 yhteenveto jätetyistä tarjouksista sekä niihin pyydetyt erittelyt. Liite 3 lähetetään sähköpostitse viikon 41 aikana. EHDOTUS (tekninen johtaja): Tekninen lautakunta päättää valita urakoitsijat Kemiönsaaren huoltohallille. Ehdotus jätetään kokouksessa. Teknisen lautakunnan päätös annetaan kunnanhallitukselle tiedoksi. EHDOTUS (tekninen johtaja), ehdotus kokouksessa: Tekninen lautakunta toteaa että Kemiönsaaren huoltohallin investointiin on varattu v talousarviossa sekä sen lisäksi taloussuunnitelmassa vuodelle 2010, Yhteensä Tekninen lautakunta: 1. Toteaa että investoinnille varatut budjettivarat eivät riitä toteuttamaan koko investointihanketta ( ). Näin ollen tilausvaltuutusta ei ole koko investoinnille. 2. Päättää että tässä vaiheessa rakennetaan ainoastaan osa 1, huoltohallin lämpimät tilat, liite 4 (pohjapiirustus johon on merkitty rakennusvaihe osa 1 ja osa 2). 3. Päättää hylätä seuraavat tarjoukset puutteellisten tarjousten perusteella (todistukset suoritetuista työnantajavelvoitteista): Varpe Oy, J.K.Laaksonen Oy, Art-Sähkö Oy, Toivorakennus Tmi/Hämmeen KK-Urakointi Oy, Oy Auratherm Ab/Hangon Pelti ja Teräs Oy, Modul-Kanava Oy. 4. Päättää valita seuraavat urakoitsijat toteuttamaan huoltorakennuksen, osa 1 Rakennustekninen urakka RHL-Rakennus Oy, (liite 3, k. A) Sähköurakka Salon Seudun Sähköasennus Oy, LVI urakka 5. Päätös annetaan kunnanhallitukselle tiedoksi. 6. Pykälä tarkistetaan välittömästi. (liite 3, k. B) Hangö Elektriska Ab, (liite 3, k. C) Tämä päätösehdotus lähetetään sähköpostitse lautakunnan jäsenille

13 Tekninen lautakunta Kunnanhallitus MUUTETTU EHDOTUS (tekninen johtaja): Tekninen lautakunta toteaa että Kemiönsaaren huoltohallin investointiin on varattu v talousarviossa sekä sen lisäksi taloussuunnitelmassa vuodelle 2010, Yhteensä Tekninen lautakunta: 1. Toteaa että budjettivaroja koko investoinnille ( ) ei ole, joten tilausvaltuutusta ei ole koko hankkeelle. 2. Päättää tässä vaiheessa rakentaa vain osan 1, huoltohallin lämpimät osat, liite 4 (pohjapiirustus jossa osien 1 ja 2 välinen rajaus), sekä että lautakunta päättää optiona tehdä urakkasopimus nyt valittavien urakoitsijoiden kanssa, osa 2 rakentamisesta, kun budjettivaroja tarkoitukseen on. 3. Päättää hylätä seuraavat tarjoukset puutteellisista asiakirjoista johtuen (todistus työnantajavelvoitteiden suorituksista): Varpe Oy, J.K. Laaksonen Oy, Art-Sähkö Oy, Toivorakennus Tmi/Hämeen KK-Urakointi Oy, Oy Auratherm Ab/Hangon Pelti ja Träs Oy, Modul-Kanava Oy. 4. Päättää valita seuraavat urakoitsijat suorittamaan huoltohallin rakennusvaiheen osaa 1. Rakennustekninen urakka RHL-Rakennus Oy (liite 3, k. A) Sähkö urakka Salon Seudun Sähköasennus Oy (liite 3, k. B) LVI urakka Hangon Sähkö Oy (liite 3, k. C) 1. Päätös annetaan kunnanhallitukselle tiedoksi. 2. Pykälä tarkistetaan välittömästi. : Esittelijän muutettu ehdotus hyväksyttiin. Liite 3, yhteenveto jätetyistä tarjouksista sisältäen pyydetyn erittelyn, joka oli lähetetty sähköpostitse, jaettiin kokouksessa. Kh: 162. Kunnanhallitus merkitsee teknisen lautakunnan päätöksen tiedoksi.

14 Kunnanhallitus ILMOITUSASIAT Kh: 163. VALMISTELU (hallintojohtaja Tomy Wass) 1. Työttömyys 8/2009 Työttömyys oli elokuussa 2009 Kemiönsaaren kunnassa 5,9 % (191 henkilöä). Vastaava luku elokuussa 2008 oli 3,7 % (117 henkilöä). 2. Väestökehitys 8/2009 Elokuun lopussa Kemiönsaaren kunnan asukasluku oli kasvanut 4 henkilöllä edelliseen kuukauteen verrattuna. Syntyneiden lukumäärä oli 5 ja nettomuutto oli - 9 henkilöä. Kokonaisväestön lukumäärä Kemiönsaarella oli henkilöä. Muutos lähtien oli 10 henkilöä. 3. Dragsfjärds Pensionärer rf on toimittanut kunnanhallitukselle liitteenä olevan kirjelmän koskien mm. kevyen liikenteen väylää välillä Taalintehdas Kärra, kirjelmä liitteenä Kunnanjohtajan ajankohtainen katsaus. Merkitään tiedoksi.

15 Toimielin nro Kokouspäivä Sivu Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT ja kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät: , 161, 163 Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät: , 162 HKäyttöL 5 :n 1 mom./muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet: OIKAISUVAATIMUSOHJEET Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Kemiönsaaren kunnan kunnanhallitukselle, Malmintie 2, Taalintehdas. Pykälät: , 162 Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. VALITUSOSOITUS Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusaika on 30 päivää. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Turun hallinto-oikeus Sairashuoneenkatu 2-4, Turku Kunnallisvalitus, pykälät: Hallintovalitus, pykälät: Muu valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Pykälät Valitusaika Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. VALITUSKIRJA Valituskirjassa on ilmoitettava valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite päätös, johon haetaan muutosta miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi muutosvaatimuksen perusteet Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. VALITUSASIAKIRJOJEN TOIMITTAMINEN VALITUSVIRANOMAISELLE Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisen päivän kuluessa ennen virastotalon sulkemista. PÄÄTÖKSEN TIEDOKSIANTO Pöytäkirja on nähtävänä / 2009 ja päätöksestä ( ) on annettu asianosaisille tieto postitse / Toimitettu asianosaisille / vastaanottajan allekirjoitus Liitetään pöytäkirjaan/otteeseen

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Kokouspäivämäärä 22.3.2012

PÖYTÄKIRJA. Kokouspäivämäärä 22.3.2012 KRUUNUPYYN KUNTA PÖYTÄKIRJA Kokouspäivämäärä Nro 2/2011 2/22 Kokousaika Torstaina 22. maaliskuuta 2012, klo 19.00 19.15 Kokouspaikka Kunnantalo Päättäjät: Varajäsenet: Albäck, Peter Albäck-Tokou, Siv Backman,

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 9/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 9/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 9/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 28.10.2012 klo 18:30-22:50 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 52 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2015 Ympäristölautakunta Sivu 1. Tiistai 3.2.2015 klo 19.00-20.00 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2015 Ympäristölautakunta Sivu 1. Tiistai 3.2.2015 klo 19.00-20.00 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2015 Ympäristölautakunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Tiistai 3.2.2015 klo 19.00-20.00 Isonkyrön

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2015 44

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2015 44 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2015 44 Tekninen lautakunta Aika 25.03.2015 klo 18:00-18:40 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone K1-2 Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 23 Vesilaitoksen tarvikkeiden hankinta

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2015 Tekninen lautakunta Sivu 1. Tiistai 3.2.2015 klo 18.30 20.50 Isonkyrön virastotalo, kunnanvaltuuston kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2015 Tekninen lautakunta Sivu 1. Tiistai 3.2.2015 klo 18.30 20.50 Isonkyrön virastotalo, kunnanvaltuuston kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2015 Tekninen lautakunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Tiistai 3.2.2015 klo 18.30 20.50 Isonkyrön

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 413 Nro 14 Kokoustiedot Tiistai 7.10.2014, valtuuston kokouksen jälkeen Kunnanvirasto, Vinkkilä

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 413 Nro 14 Kokoustiedot Tiistai 7.10.2014, valtuuston kokouksen jälkeen Kunnanvirasto, Vinkkilä Kunnanhallitus Kokous 413 Nro 14 Kokoustiedot Aika: Tiistai 7.10.2014, valtuuston kokouksen jälkeen Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Sivu 232 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 415

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2015 1. Tekninen lautakunta. Aika 25.03.2015 klo 10:30-14:38. Paikka. Kunnanhallituksen kokoushuone.

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2015 1. Tekninen lautakunta. Aika 25.03.2015 klo 10:30-14:38. Paikka. Kunnanhallituksen kokoushuone. Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2015 1 Tekninen lautakunta Aika 25.03.2015 klo 10:30-14:38 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 15 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta 15.04.2015 Nro 2/2015

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta 15.04.2015 Nro 2/2015 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO Johtokunta 15.04.2015 Nro 2/2015 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (9) Johtokunta 10.06.2014 Nro 4/2014

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (9) Johtokunta 10.06.2014 Nro 4/2014 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (9) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO 10.06.2014 Nro 4/2014 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 42 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 43 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 19. Otsikko Sivu 10 Vuoden 2014 tilinpäätös / tukipalvelulautakunta 20

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 19. Otsikko Sivu 10 Vuoden 2014 tilinpäätös / tukipalvelulautakunta 20 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 19 Tukipalvelulautakunta AIKA 09.03.2015 klo 17:30 19:15 PAIKKA Kunnantalo, kokoushuone Lahna ASIAT Otsikko Sivu 10 Vuoden 2014 tilinpäätös / tukipalvelulautakunta 20

Lisätiedot

Irja Haaranen. Leila Karttunen Kati Mononen. Asko Mustonen Tiina Mustonen Hanna Mäkinen Arto Sutinen Onni Tukiainen. Jorma Huttunen.

Irja Haaranen. Leila Karttunen Kati Mononen. Asko Mustonen Tiina Mustonen Hanna Mäkinen Arto Sutinen Onni Tukiainen. Jorma Huttunen. POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus 8/2005 243 (-289) KOKOUSAIKA Maanantaina 23. toukokuuta 2005 klo 18.30-20.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet

Lisätiedot

-2, SIV 20.1.2015 17:00

-2, SIV 20.1.2015 17:00 -2, SIV 20.1.2015 17:00 Kokousaika 20.1.2015 klo 17.00-20.10 Kokouspaikka Kaupungintalo, valtuustosali VIRHE. SISÄLLYSLUETTELON HAKUSANOJA EI LÖYTYNYT. Pöytäkirjan nähtävänä pito Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot

SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2009 168. Otsikko Sivu

SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2009 168. Otsikko Sivu SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2009 168 Kunnanvaltuusto 29.09.2009 ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 171 76 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 172 77 Omavelkaisen takauksen

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2013 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2013 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2013 1 Kunnanvaltuusto 17.12.2013 AIKA 17.12.2013 klo 19:00-22:18 PAIKKA Kunnanvirasto johtokeskus KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 78 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2011. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2011. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2011 KOKOUSAIKA 10.1.2011 kello 18.00 19.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

-1, YMP 22.4.2015 17:30

-1, YMP 22.4.2015 17:30 -1, YMP 22.4.2015 17:30 Kokousaika 22.4.2015 kello 17.30-18.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Muut saapuvilla olleet Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Riitta Näkkäläjärvi, vpj. Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan ja.

Riitta Näkkäläjärvi, vpj. Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan ja. Viranomainen Esityslista No 2/2015 KOLPENEEN PALVELUKESKUKSEN Laatimispäivämäärä 25.2.2015 Kokousaika Perjantaina 6.3.2015 klo 10.00- Kokouspaikka Kolpeneen palvelukeskus, hallintolan Motti, Myllärintie

Lisätiedot

-2, SIV 19.5.2015 17:00

-2, SIV 19.5.2015 17:00 -2, SIV 19.5.2015 17:00 Kokousaika 19.5.2015 klo 17.00-20.00 Kokouspaikka Kaupungintalo, hallituksen kokoushuone VIRHE. SISÄLLYSLUETTELON HAKUSANOJA EI LÖYTYNYT. Pöytäkirjan nähtävänä pito Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot

Kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksistä, jotka koskevat virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa (KvesL 26 ), pykälät:

Kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksistä, jotka koskevat virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa (KvesL 26 ), pykälät: Muutoksenhakuohje, koulutuslautakunta Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 110

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 110 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 110 Kasvatus- ja opetuslautakunta 12.05.2015 AIKA 12.05.2015 klo 18:45-20:00 PAIKKA Lempäälän Ehtookoto, Katepalintie 9 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 49 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

TYRNÄVÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 90

TYRNÄVÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 90 TYRNÄVÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 90 Tekninen lautakunta 25.08.2014 AIKA 25.08.2014 18:00-20:35 PAIKKA Kunnantoimisto, kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 50 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN 92 51 VIRANHALTIJAPÄÄTÖSTEN

Lisätiedot

-2, ALMAAS 25.2.2015 19:00

-2, ALMAAS 25.2.2015 19:00 -2, ALMAAS 25.2.2015 19:00 Kokousaika 25.2.2015 klo 19.00 Kokouspaikka Sievin kunnantalo KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS, PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA VIRHE. SISÄLLYSLUETTELON

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Muut kv:n pj. Arimo Lähdeniitty x kv:n vpj. Heikki Hakanen x osallistujat talouspäällikkö Henna Ahtinen x kn:n siht. Terhi Saari x

Muut kv:n pj. Arimo Lähdeniitty x kv:n vpj. Heikki Hakanen x osallistujat talouspäällikkö Henna Ahtinen x kn:n siht. Terhi Saari x Kirkkoneuvosto Tark: KK JK PÖYTÄKIRJA 6/ 26.5.2015/ 62 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 6 / 2015 Aika Tiistai 26.5.2015 klo 19.45 20.10 Paikka Mikaelintalo, kahvio Saapuvilla pj. Vesa Tuominen, kirkkoherra x vpj.

Lisätiedot

Nakkilan kunta Kokouspöytäkirja 2/2015 36

Nakkilan kunta Kokouspöytäkirja 2/2015 36 Nakkilan kunta Kokouspöytäkirja 2/2015 36 Perusturvalautakunta Aika 10.03.2015 klo 17:19-18:33 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Pykälä Otsikko Sivu 20 Nakkilan kunnan toimeetulotukiohjeiden

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 11/2013 1. Paikka: Lounas- ja Juhlatila Pilkkumi, Kuninkaanlähteenkatu 8

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 11/2013 1. Paikka: Lounas- ja Juhlatila Pilkkumi, Kuninkaanlähteenkatu 8 KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 11/2013 1 Kirkkoneuvosto Pöytäkirja Aika: 16.12.2013 klo 15.30 15.50 Paikka: Lounas- ja Juhlatila Pilkkumi, Kuninkaanlähteenkatu 8 Tämä on kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen yllä

Lisätiedot

Kunnanhallitus 20/2009 627 (- 659) KOKOUSAIKA Maanantaina 21. joulukuuta 2009 klo 17.30-19.20

Kunnanhallitus 20/2009 627 (- 659) KOKOUSAIKA Maanantaina 21. joulukuuta 2009 klo 17.30-19.20 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 20/2009 627 (- 659) KOKOUSAIKA Maanantaina 21. joulukuuta 2009 klo 17.30-19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 427 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanhallitus. 427 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 19/2010 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 20.12.2010 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 427 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot