LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 308 Kunnanhallitus KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 308 Kunnanhallitus 22.9.2014 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN"

Transkriptio

1 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 308 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Khall 192 Kuntalain 58 :n mukaan kunnanhallituksen kokous on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kunnanhallituksen kokous on kutsuttu koolle lähettämällä kokouskutsu/esityslista kunnanhallituksen jäsenille ja kunnanvaltuuston puheenjohtajille. Kunnanhallitus toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Khall 193 Kunnanhallituksen kokouksen pöytäkirjantarkastusvuorossa ovat Kimmo Toroska ja Rauno Valovirta. Kunnanhallitus valitsee kokouksen pöytäkirjantarkastajat. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Kimmo Toroska ja Rauno Valovirta.

2 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 309 KESKI-SATAKUNNAN KUNTAJAKOSELVITYS Khall 185 Kuntauudistuksen tavoitteena on vahvoihin kuntiin pohjautuva kuntarakenne. Vahva peruskunta muodostuu luonnollisista työssäkäyntialueista ja on riittävän suuri pystyäkseen itse vastaamaan peruspalveluista vaativaa erikoissairaanhoitoa ja vaativia sosiaalihuollon palveluja lukuun ottamatta. Laajassa kuntauudistuskokonaisuudessa on samanaikaisesti käynnistetty valtionosuusuudistus, kuntalain kokonaisuudistus, sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus sekä kuntarakenneuudistus. Valtiovarainministeriön asettama kunnallishallinnon rakenne-työryhmä esitti selvityksessään, että Satakuntaan esitettäisiin viisi erityistä kuntajakoselvitystä. Näissä esityksissä Luvia, Nakkila ja Harjavalta kuuluisivat Porin selvitysalueeseen, johon myös kuuluisivat Ulvila, Pomarkku, Merikarvia ja Siikainen. Kokemäki muodostaisi selvitysalueen Huittisten ja Punkalaitumen kanssa ja Eurajoki selvitysalueen Rauman ja Pyhärannan kanssa. Kunnat päättivät elokuussa 2013 käynnistää vapaaehtoisen kuntarakenneselvityksen Harjavallan ja Kokemäen kaupunkien sekä Eurajoen, Luvian ja Nakkilan kuntien kesken. Selvitystyö käynnistettiin aloitusseminaarilla Selvityksen ensimmäisessä vaiheessa toteutettiin kuntien viranhaltijoiden toimesta raportti kuntien nykytilasta. Valmistelutyöryhmiä oli yhteensä viisi. Selvityksen toisessa vaiheessa alkaen työryhmien tehtävänä oli hahmotella nykytilan pohjalta uutta Keski-Satakunnan kuntaa. Työryhmät toimittivat raporttinsa ohjausryhmälle mennessä. Toisen vaiheen varsinaisena kuntajakoselvittäjänä on toiminut FCG:n toimitusjohtaja Aija Tuimala. Valmistunut loppuraportti on esitelty kuntien valtuustoille ja avainvirkamiehille yhteisseminaarissa Ennen kolmatta vaihetta kuntien valtuustot päättävät osallistumisestaan selvityksen seuraavaan vaiheeseen, jossa kunnat aloittavat neuvottelut mahdollisen kuntarakennemuutoksen toteutuksen periaatteista ja valmistelevat yhdistymissopimusluonnoksen. Yhdistymissopimus on olennainen kuntien päätöksentekoa ajatellen, sillä sopimuksessa konkretisoidaan kuntajaon muutoksen toteuttamisen periaatteet. Selvitystyötä on ohjannut poliittinen ohjausryhmä, työvaliokunta sekä asiantuntijatyöryhmät. Poliittinen ohjausryhmä on vastannut kuntajakoselvityksen kokonaisuuden strategisesta ohjauksesta. Ohjausryhmässä oli edustus kuntien poliittisista ryhmistä sekä henkilöstön edustaja. Selvityksen työvaliokuntaan kuuluivat kuntajohtajat sekä kuntien

3 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 310 hallitusten ja valtuustojen varsinaiset puheenjohtajat. Työvaliokunta vastasi valmisteluryhmien työn strategisesta johdosta ja linjauksesta. Selvitystyön toisessa vaiheessa työryhmiä täydennettiin luottamushenkilöillä ja perustettiin kansalaisvaikuttaminen ja demokratia ryhmä, joka koostui kuntien luottamushenkilöistä. Selvitystyön ohjausryhmä on kokouksessaan päättänyt esittää selvitystyössä mukana olleille kaupungeille ja kunnille seuraavaa: Ohjausryhmä esittää Keski-Satakunnan kuntajakoselvityksessä mukana olevien kuntien ja kaupunkien valtuustoille, että nämä päättävät jatko-osallistumisestaan Keski-Satakunnan kuntajakoselvityksen kuntaliitossopimusneuvotteluihin FCG:n laatiman kuntajakoselvitysraportin pohjalta. Mikäli kunnat päättävät yhdistymissopimusneuvottelujen aloittamisesta, kunnat hakevat erityistä kuntajakoselvityksen asemaa valtioneuvostolta. Vastaukset kuntien ja kaupunkien valtuustojen tekemistä päätöksistä toimitetaan selvityksessä hallinnollisessa vastuussa olevalle Kokemäen kaupungille mennessä. Keski-Satakunnan kuntajakoselvitysraportti, työryhmien raportit sekä muistiot ovat nähtävillä Kokemäen kaupungin kotisivuilla. Lisäksi kunnanvaltuustolle ja kunnanhallitukselle on toimitettu päivitetty ja tarkistettu kuntajakoselvityksen loppuraportti. Luvialla Keski-Satakunnan selvitysalueen loppuraportin käsittely etenee seuraavasti kunnanhallituksen tekemään päätöksen 177 perustuen seuraavasti: *kunnanhallituksen evästyskeskustelu *loppuraportin käsittely yt-toimikunnassa (alun perin 2.9.) *informaatio- keskustelutilaisuus kunnan henkilöstölle *kunnanhallituksen esitys kunnanvaltuustolle *kunnanvaltuuston päätös jatkotyöhön ja yhdistymissopimuksen valmisteluun osallistumisesta Kunnanhallitus päättää merkitä tiedoksi Keski-Satakunnan kuntajakoselvitysraportin ja työryhmäraportit sekä käy evästyskeskustelun kuntajakoselvityksen jatkokäsittelystä.

4 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Khall 194 Kuntarakennelain 2 :n mukaan kuntajaon kehittämisen tavoitteena on elinvoimainen, alueellisesti eheä ja yhdyskuntarakenteeltaan toimiva kuntarakenne, joka vahvistaa kunnan asukkaitten itsehallinnon edelly tyksiä. Tavoitteena on myös, että kunta muodostuu työssäkäyntialueesta tai muusta toiminnallisesta kokonaisuudesta, jolla on on taloudelliset ja henkilöstövoimavaroihin perustuvat edellytykset vastata kunnan asukkaitten palvelujen järjestämisestä ja rahoituksesta sekä riittävästä omasta palvelutuotannosta. Kunnan on kuntarakennelain 4 :n mukaisesti kunnan on muodostut tava yhdestä alueesta, joka muodostaa toiminnallisen kokonaisuuden, jollei valtioneuvosto alueellisen eheyden osalta lain 4 luvussa tarkoite tun erityisen kuntajakoselvityksen perusteella toisin päätä. Erityisellä kuntajakoselvityksellä pyritään siihen, että kunta muodostuisi yhdestä alueesta. Kuntarakennelain 4 b pykälässä säädetään selvitysvelvollisuudesta siten, että kunnan tulee yhdessä muiden kuntien kanssa selvittää lain 4 :ssä säädetyt kuntajaon muuttamisen edellytykset täyttävää kuntien yhdistymistä lain 4 c-4 f :ssä säädettyjen selvitysperusteiden mukaisesti. Selvitysperusteet ovat palveluiden edellyttämä väestöpohja, työ paikkaomavaraisuus, työssäkäynti- ja yhdyskuntarakenne sekä kunnan taloudellinen tilanne. Edelleen lain 4 g :ssä säädetään selvitysalueesta poikkeaminen siten, että säädettyjen selvitysperusteiden osoittamasta erityisalueesta voi daan poiketa, jos selvitysalueella on riiittävät edellytykset vastata lakisääteisten palvelujen järjestämisestä ja tuottamisesta pykälässä mainituin lisäperustein. Esityksen kuntien yhdistymisestä tekevät muutoksen kohteena olevien kuntien valtuustot yhdessä. Yhdistymisesityksen valmistelussa kunkin kunnan velvollisuudesta huolehtia kunnan asukkaitten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista säädetään Kuntalain 4 luvussa ja vaikuttamismahdollisuuksien varaamisesta henkilöille, joi den elinympäristöön, työntekoon tai muihin oloihin kuntien yhdistymisellä voi olla huomattava vaikutus, säädetään hallintolain 41 :ssä. Kunnanhallituksen on varattava kunnan asukkaille ja muille, jotka katsovat asian koskevan itseään, tilaisuus tehdä huomautus ehdotuksesta kuntien yhdistymisesitykseksi. Kuntarakennelain 8 :ssä säädetään yhdistymissopimuksen sisällöstä. Esityslistan liitteenä FCG Oy:n laatima Keski-Satakunnan selvitysvaiheen loppuraportti.

5 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 312 Kunnanhallituksen kokouksen jälkeen on annettu selvitysprosessista informaatio kunnan yt-toimikunnalle kokouksessa Samana päivänä on pidetty informaatiotilaisuus kunnan henkilöstölle valtuustosalissa. Kunnanhallitus päättää Keski-Satakunnan kuntajakoselvityksen osalta seuraavaa: 1) esitetään kunnanvaltuustolle, että se merkitsee tiedoksi Keski- Satakunnan kuntajakoselvityksen 2) esitetään kunnanvaltuustolle, että Luvian kunta ei osallistu kuntarakennelain 8 :n mukaisen yhdistymissopimuksen valmisteluun Keski- Satakunnan kuntajakoselvitysalueella. Keskustelun kuluessa Kimmo Toroska (ps) ehdotti, että Luvian kunta osallistuu yhdistymissopimuksen valmisteluun Keski-Satakunnan kuntajakoselvitysalueella. Ehdotus raukesi kannattamattomana. Päätökseksi tuli kunnanjohtajan ehdotus.

6 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 313 PORIN KAUPUNKISEUDUN KUNTAJAKOSELVITYS Khall 186 Valtiovarainministeriön asettama Kunnallishallinnon rakenne työryhmä esitti selvityksessään, että Satakuntaan asetettaisiin viisi erityistä kuntajakoselvitys. Yhteen selvitysalueeseen kuuluisivat Pori, Ulvila, Luvia, Nakkila, Harjavalta, Pomarkku, Merikarvia ja Siikainen. Porin seudun Karhukuntaneuvosto esitti 6, Porin kaupunginhallitukselle ja valtuustolle, että kaupunki esittää Harjavallan ja Ulvilan kaupungeille sekä Luvian, Nakkilan, Merikarvian, Pomarkun ja Siikaisten kunnille yhteisen kuntajakoselvityksen tekemistä ulkopuolisen selvityshenkilön avulla. Porin kaupunki pyysi sekä Karhukuntia että muita vapaaehtoisesta kuntajakoselvityksestä kiinnostuneita kuntia ilmoittautumaan mennessä. Kokemäki ja Lavia ilmoittautuivat siinä yhteydessä. Lavia ja Siikainen eivät kuulu Porin seutuun eivätkä Karhukuntiin, mutta halusivat siitä huolimatta mukaan. Huittinen on ainoa Porin seudun kunnista ja Karhukunnista, joka ei ole Porin selvitysalueessa mukana. Vapaaehtoiseen kuntajakoselvitykseen päätti osallistua 10 kuntaa. Kuntajakoselvittäjinä toimivat FCG Konsultointi Oy:n Jarmo Asikainen, Jarkko Majava, Anni Antila, Anna Laiho ja Matti Riekki. Lisäksi taloustyöryhmän puheenjohtajana toimi Riitta Ekuri. Uusi kuntarakennelaki (478/2013) tuli voimaan heinäkuussa Kuntarakennelain mukaan kuntajaon kehittämisen tavoitteena on elinvoimainen, alueellisesti eheä ja yhdyskuntarakenteeltaan toimivat kuntarakenne, joka vahvistaa kunnan asukkaitten itsehallinnon edellytyksiä. Tavoitteena on myös, että kunta muodostuu työssäkäyntialueesta tai muusta toiminnallisesta kokonaisuudesta, jolla on taloudelliset ja henkilöstövoimavaroihin perustuvat edellytykset vastata kunnan asukkaitten palvelujen järjestämisestä ja rahoituksesta sekä riittävästä omasta palvelutuotannosta. Kunnan on muodostuttava yhdestä alueesta, joka muodostaa toiminnallisen kokonaisuuden, jollei valtioneuvosto päätä alueellisen eheyden osalta toisin erityisen kuntajakoselvityksen perusteella. Erityisellä kuntajakoselvityksellä pyritään siihen, että kunta muodostuisi yhdestä alueesta. Kuntajaon muuttamisen edellytyksiä arvioidaan myös alueen tulevan kehityksen kannalta. Kuntajakoa koskeva selvitystyö Porin kaupunkiseudulla käynnistyi elokuussa Selvitystyön ensimmäisessä vaiheessa arvioitiin nykytilaa ja kartoitettiin muutostarpeita. Työtä varten nimettiin kolmitasoinen selvitysorganisaatio: luottamushenkilöistä koottu ohjausryhmä, työvaliokunta sekä 15 työryhmää kahdeksalta eri toimialalta.

7 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 314 Selvitystyön toinen vaihe eli mahdollisen uuden kunnan suunnittelu käynnistyi helmikuussa Samalla työryhmien määrää supistettiin kuuteen. Yhtiön toimeksiannon ohella kukin työryhmä sai erillisen toimeksiannon, joka koostui ryhmälle räätälöidyistä yksítyiskohtaisista teemoista. Toisessa vaiheessa ryhmät tekivät johtopäätökset nykytilan arvion pohjalta ja uuden kunnan strategiset tavoitteet määriteltiin. Lisäksi työryhmät laativat suunnitelman hallinnon ja palvelujen järjestämisestä sekä palvelujen tuottamisesta ja selvittivät yhdistymisen vaikutukset kuntien yhteistoimintaan. Selvitystyön toisessa vaiheessa arvioitiin myös asukkaitten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien sekä lähidemokratian toteutumista uudessa kunnassa sekä yhdistymisen etuja ja haittoja elinvoimaisen ja toimintakykyisen kunnan näkökulmasta. Sidosryhmiä ja asiantuntijoita kuultiin ryhmäkohtaisesti. Selvitystyön toinen vaihe päättyi toukokuussa Porin kaupunkiseudun kuntajakoselvitysraportti, työryhmien raportit ja muistiot ovat nähtävissä Porin kaupungin kotisivuilta. Lisäksi valtuustolle ja hallitukselle on toimitettu tarkistettu Porin kaupunkiseudun kuntajakoselvitys, Karhukuntasopimusluonnos ja selvityksen toisen vaiheen yhteenveto. Kunnanhallituksen päätöksen mukaan kunnanhallituksen evästyskeskustelu selvityksestä pidetään Loppuraportit käsitellään kunnan yt-toimikunnassa ja samana päivänä pidetään informaatio- ja keskustelutilaisuus kunnan henkilöstölle. Kunnanhallitus tekee esityksensä valtuustolle kokouksessa Valtuuston käsittely kuntarakenneselvityksistä Kunnilta on pyydetty lausuntoa niille selvitysprosessin aikana toimitetusta aineistosta (työryhmien loppuraportit, selvitysprosessin loppuraportti, ehdotus Karhukuntasopimukseksi) kuntakohtaisten tietojen osalta mennessä. Samalla on pyydetty kuntia ilmoittamaan valtuustokokouksen jälkeen päätöksensä osallistuuko kunta jatkotyöhön ja yhdistymissopimuksen valmisteluun sekä myös jos ei osallistu. Kunnanhallitus päättää merkitä tiedoksi Porin kaupunkiseudun kuntajakoselvityksen ja käy evästyskeskustelun asian jatkovalmistelua varten Khall 195 Kuntarakennelain 2 :n mukaisesti kuntajaon kehittämisen tavoitteena on elinvoimainen, alueellisesti eheä ja yhdyskuntarakenteeltaan toimiva kuntarakenne, joka vahvistaa kunnan itsehallinnon edellytyksiä. Tavoitteena on myös, että kunta muodostuu työssäkäyntialueesta tai

8 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 315 muusta toiminnallisesta kokonaisuudesta, jolla on taloudelliset ja henkilöstövoimavaroihin perustuvat edellytykset vastata kunnan asukkaitten palvelujen järjestämisestä ja rahoituksesta sekä riittävästä omasta palvelutuotannosta. Kuntarakennelain 4 :n mukaan kunnan on muodostuttava yhdestä alueesta, joka muodostaa toiminnallisen kokonaisuuden, jollei valtio neuvosto alueellisen eheyden osalta 4 luvussa tarkoitetun erityisen kuntajakoselvityksen perusteella toisin päätä. Erityisellä kuntajakoselvityksellä pyritään siihen, että kunta muodostuisi yhdestä alueesta. Kuntarakennelain 4 b pykälässä säädetään selvitysvelvollisuudesta siten, että kunnan tulee yhdessä muiden kuntien kanssa selvittää lain 4 :ssä säädetyt kuntajaon muuttamisen edellytykset täyttävää kuntien yhdistymistä lain 4 c- 4 f :ssä säädettyjen selvitysperusteiden mukaisesti. Selvitysperusteet ovat palveluiden edellyttämä väestöpohja, työ paikkaomavaraisuus, työssäkäynti- ja yhdyskuntarakenne sekä kunnan taloudellinen tilanne. Edelleen lain 4g :ssä säädetään selvitysalueesta poikkeaminen siten, että säädettyjen selvitysperusteiden osoittamasta erityisalueesta voi daan poiketa, jos selvitysalueella on riittävät edellytykset vastata laki sääteisten palvelujen järjestämisestä ja tuottamisesta pykälässä maini tuin lisäperustein. Esityksen kuntien yhdistymisestä tekevät muutoksen kohteena olevien kuntien valtuustot yhdessä. Yhdistymisesityksen valmistelussa kunkin kunnan velvollisuudesta huolehtia kunnan asukkaitten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista säädetään Kuntalain 4 luvussa ja vaikut tamismahdollisuuksien varaamisesta henkilöille, joiden elinympäristöön, työntekoon tai muihin oloihin kuntien yhdistymisellä voi olla huo mattava vaikutus, säädetään hallintolain 41 :ssä. Kunnanhallituksen on varattava kunnan asukkaille ja muille, jotka katsovat asian koskevan itseään, tilaisuus tehdä huomautus ehdotuksesta kuntien yhdistymisesitykseksi. Kuntarakennelain 8 :ssä säädetään yhdistymissopimuksen sisällöstä ja sitä seuraavassa pykälässä yhdistymissopimuksen voimassaolosta ja sen muuttamisesta. Yhdistymissopimusta on noudatettava siitä alkaen, kun yhdistyvien kuntien valtuustot ovat hyväksyneet sopimuksen. Porin kaupunkiseudun selvitystyössä on tarkoitus siirtyä pi dettävien kunnanvaltuustojen päätösten jälkeen toteutusvaiheeseen vain niiden kuntien kanssa, jotka ilmoittavat halukkuutensa osallistua yhdistymissopimuksen laatimiseen liittyviin neuvotteluihin ja toteutukseen. Toteutusvaiheeseen osallistuvien kuntien kanssa sovitaan

9 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä jälkeen erikseen organisoitumisesta, aikataulusta, yhdistymissopimuksen laatimisen yksityiskohdista ja muista käytännön asioista. Esityslistan liitteinä ovat: *ehdotus Karhukuntasopimukseksi *yhteenveto toimialakohtaisten ryhmien loppuraporteista *FCG Oy:n selvitysvaiheen loppuraportti Kunnanhallituksen kokouksen jälkeen on annettu selvityspro sessista informaatio kunnan yt-toimikunnalle kokouksessa Samana päivänä on pidetty informaatiotilaisuus kunnan henkilöstölle valtuustosalissa. Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se merkitsee tiedoksi Porin kaupunkiseudun kuntajakoselvityksen loppuraportin ja päättää osallistua kuntarakennelain 8 :n mukaisen yhdistymissopimuksen valmisteluun Porin kaupunkiseudun kuntajakoselvitysalueella.

10 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 317 LAUSUNTO LUONNOKSESTA SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIKSI Khall 196 Sosiaali- ja terveysministeriö on lähettänyt esitysluonnoksen sosiaalija terveydenhuollon järjestämislaiksi lausunnolle kuntiin. Lausunnot pitää jättää sosiaali- ja terveysministeriöön viimeistään 14. lokakuuta Lausunnot tulee toimittaa sosiaali- ja terveysministeriöön sähköisellä kyselylomakkeella. Lomakkeessa on kohdennettuja kysymyksiä hallituksen esitysluonnoksesta. Kyselyyn annettuja vastauksia on mahdollista perustella. Kuntia pyydetään ottamaan lausuntopyynnön välityksellä kantaa myös siihen, minkä erityisvastuualueen pohjalta muodostettavaan SOTE - alueeseen kunta katsoo perustelluksi kuulua. Sen vuoksi kunnille osoitettu lausuntopyyntö on kohdistettu valtuustolle. SOTE- alueeseen sijoittumista koskevaan kannanottoon suhtaudutaan kunnan virallisena kantana ja annetut vastaukset ovat julkisia. Sosiaali- ja terveysalueisiin kuuluvista kunnista sekä siirtymäkauden henkilöstö- ja omaisuusjärjestelyistä säädetään erillisellä ns. voimaanpanolailla, joka sisältyy lausunnoilla olevaan lakiesityskokonaisuuteen. Ehdotus Luvian kunnan lausunnoksi luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaiksi esityslistan liitteenä. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että se hyväksyy Luvian kunnan lausunnoksi luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaiksi liitteenä olevan lausunnon.

11 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 318 LAUSUNTO SATAKUNNAN SAIRAANHOITOPIIRIN VUOSIEN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMALUONNOKSESTA JA VUODEN 2015 TALOUSARVIOLUONNOKSESTA Khall 197 Sairaanhoitopiirin yhtymähallitus pyytää ( / 159) jäsenkuntiensa lausuntoa luonnoksesta sairaanhoitopiirin toiminta- ja taloussuunnitelmaksi ja vuoden 2015 talousarvioksi sekä investointisuunnitelmaksi vuoteen Lausuntoa pyydetään mennessä myös sähköisesti sähköisenä osoitteeseen: Sairaanhoitopiirin talousarvio vuodelle 2015 on laadittu siten, että erikoissairaanhoidon toimintakulujen muutos vuoden 2014 talousarvioon verrattuna on Luvian kunnan osalta + 5,1 %. Jäsenkuntien palvelumaksujen muutosarvio erikoissairaanhoidossa on piiritasolla + 1,3 %. Vuoden 2015 talousarvioehdotus sisältää seuraavat toiminnalliset muutokset: Raumalle vaativan hoitotason sairaankuljetusyksikkö, lasten- ja naistentalon käyttöönotto, Effica- potilashallinnon järjestemän ja ekanta- palveluiden käyttöönotto sekä Ulvilan uuden kehitysvammaisten ryhmäasuntoyksikön toiminnan alkaminen. Investointisuunnitelmaluonnos vuoteen 2020 on laadittu aiemmasta poiketen siten, että psykiatrian hankkeen toteutus alkaa vasta vuonna 2017 (eikä vuonna 2016) ja valmistuu vuonna 2019 (eikä vuonna 2018). Palkkojen osalta sairaanhoitopiirin talousarvioon on lisätty todellisten palkkojen päälle 1,3 % kasvuvaraus. Jäsenkuntien selvitystehtäviksi Satakunnan sairaanhoitopiiri ehdottaa seuraavaa: Satakuntaan laaditaan käsiteltäväksi ja hyväksyttäväksi mennessä lakisääteinen alueellinen terveydenhuollon järjestämissuunnitelma. Satakunnan sairaanhoitopiiri tarjoutuu ottamaan vastuulleen asian valmistelun. Esityslistan liitteenä ovat Satakunnan sairaanhoitopiirin lausuntopyyntö ja lausuntoluonnos. Kunnanhallitus päättää antaa Satakunnan sairaanhoitopiirin vuosien toiminta- ja talousarviosuunnitelmaluonnoksesta ja vuoden 2015 talousarvioluonnoksesta liitteenä olevan lausunnon.

12 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 319 LAUSUNTO TAKSILUPAKIINTIÖIDEN VAHVISTAMISTA VARTEN Khall 198 Taksiliikennelain 19 :n mukaan toimivaltaisen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tulee vahvistaa kuntakohtaiset taksilupien enimmäismäärät vuosittain. Nyt on valmisteilla kiintiöpäätös vuoden 2015 taksilupien enimmäismääräksi Satakunnan maakunnan kunnissa. Varsinais-Suomen ELY-keskus pyytää kuntia vastaamaan taksien riittävyyttä ja taksipalvelujen laatua koskevaan kyselyyn sekä pyytää kuntien näkemystä taksilupamäärien riittävyydestä mennessä. Kiintiöpäätöksen perustaksi ELY-keskuksen tulee seurata taksin kysynnän ja tarjonnan muutoksia sekä toimialan kannattavuuden kehitystä alueellaan. ELY-keskuksen on seurattava myös kuluttajien palautetta taksin saatavuudesta ja laadusta sekä taksien riittävyyttä elinkeinoelämän ja kuntien kuljetustarpeiden kannalta. Taksilupien enimmäismäärät tulee vahvistaa sellaiselle tasolle, että ne eivät rajoita taksien saatavuutta myöskään vilkkaan kysynnän aikana eivätkä heikennä palvelujen laatua. Enimmäismäärää koskevassa päätöksessä on myös määrättävä, kuinka moneen taksilupaan sisällytetään esteettömyyttä koskevat vaatimukset. Taksiliikennettä harjoitettaessa on noudatettava taksiliikennelaissa säädettyjä laatuvaatimuksia, joihin kuuluvat mm. vahvistettujen ajovuorojen ajamisvelvoite, liikenteeseen käytettävän auton asianmukainen kunto ja varustus, asiakkaan erityistarpeiden huomioiminen sekä vaitiolovelvollisuuden noudattaminen asiakkaan yksityisyyden turvaamiseksi. Lisäksi ELY-keskus tarkistaa kerran vuodessa, että taksiluvan haltija täyttää luvan myöntämiseen edellytykset. Varsinais-Suomen Ely-keskus on vuonna 2013 vahvistanut Luvian kunnan taksikiintiöt seuraavasti vuodelle 2014: myönnetty yhteensä 4 taksilupaa (3 henkilöautoa ja 1 esteetön). Kunnanhallitus päättää todeta lausuntonaan, että Luvian kunnan taksilupien nykyinen määrä on riittävä.

13 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 320 ERON MYÖNTÄMINEN KUNNALLISISTA LUOTTAMUSTOIMISTA JA LUOTTAMUSTOIMIEN TÄYTTÄMINEN JÄLJELLÄ OLEVAKSI TOIMIKAUDEKSI Khall 199 Kaisu Korpela on pyytänyt eroa kaikista Luvian kunnan luottamustoimista alkaen siirtyessään sijaiseksi Luvian kunnan perusturvajohtajan tehtävään. Korpela on Kokoomuksen valtuutettu ja lisäksi seuraavissa luottamustoimissa: - kunnanhallitus, jäsen - Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän yhtymävaltuusto, jäsen - Maakuntavaltuusto, jäsen Kuntalain 33 :n mukaan vaalikelpoinen kunnan luottamustoimeen on henkilö, jonka kotikunta kyseinen kunta on. Kuntalain 11 :n mukaan valtuutetun menettäessä vaalikelpoisuutensa valtuuston puheenjohtaja kutsuu hänen sijaansa jäljellä olevaksi toimikaudeksi asianomaisen puolueen järjestyksessä ensimmäisen varavaltuutetun. Kuntalain 39 :n mukaan kesken toimikautta avoimeksi tulleeseen luottamustoimeen on valittava jäljellä olevaksi toimikaudeksi uusi luottamushenkilö. Satakuntaliiton perussopimuksen 11 mukaan mikäli valtuuston jäsen tai varajäsen menettää vaalikelpoisuutensa kesken toimikauden tai muusta syystä eroaa valtuuston jäsenyydestä kesken toimikauden, päättää jäsenen edustama kunta eron myöntämisestä ja uuden jäsenen tai varajäsenen valitsemisesta jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Kunnan valitseman jäsenen tai varajäsenen on mahdollisuuksien mukaan edustettava samaa poliittista ryhmää kuin se, jonka tilalle hänet valitaan. Kaisu Korpelan jäädessä pois valtuutetuksi nousee Kimmo Ankelo, ja Kokoomukselle jää varavaltuutettuja seuraavasti: 1. Perämäki Anssi, 2. Isokorpi Kristiina, 3. Hermonen Heli-Maria, 4. Häyry Ireene ja 5. Anniina Pajunen. Elokuun kokouksessa valtuusto myönsi Jouni Tuomolalle eron 1. varavaltuutetun luottamustoimesta. Tästä johtuen keskusvaalilautakunnan on kuntalain 11 :n 1:n momentin ja vaalilain 93 :n mukaisesti määrättävä kokoomukselle 2 uutta varavaltuutettua. Kunnanhallitus esittää valtuustolle - että valtuusto myöntää Kaisu Korpelalle eron valtuutetun luottamustoimesta alkaen,

14 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä että valtuusto myöntää Kaisu Korpelalle eron kunnanhallituksen jäsenyydestä, Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän yhtymävaltuuston jäsenyydestä sekä maakuntavaltuuston jäsenyydestä - että valtuusto toteaa, että valtuuston puheenjohtaja kutsuu valtuutetuksi Kaisu Korpelan sijaan jäljellä olevaksi toimikaudeksi Kokoomuksen järjestyksessä olevan ensimmäisen varavaltuutetun - että valtuusto valitsee henkilön kunnanhallituksen jäseneksi, Keski- Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän yhtymävaltuuston jäseneksi ja maakuntavaltuuston jäseneksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

15 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 322 LAUSUNNON ANTAMINEN OOSINSELÄN-MARTINPALON-HANGASSUON TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVASTA TURUN HALLINTO-OIKEUDELLE JÄTETYSTÄ VALITUSKIRJELMÄSTÄ Khall 200 Hannu Aro, Jouni Duldin ja noin 40 allekirjoittanutta ovat pyytäneet Tu run hallinto-oikeutta kumoamaan Luvian kunnanvaltuuston tekemän päätöksen 37, joka koskee Luvian ja Porin Oosinselän- Martinpalon-Hangassuon osayleiskaavaa Luvian kunnan puoleiselta osalta. Perusteluina ovat sijaintitekijät asutukseen nähden, melu-, väl ke-, varjostus- ja näkymävaikutukset, pohjavesialue, viestintäyhteyksi en heikkeneminen, luonto- ja maisema-arvot, alueen virkistyskäytön ja turvallisuuden heikkeneminen, kiinteistöjen arvon aleneminen, asukkaitten osallistamatta jättäminen suunnittelussa, tuulivoimaloiden purkamiseen liittyvät epävarmuudet sekä koko hankkeen epätarkoituksenmukaisuus ja kunnanvaltuuston välinpitämättömyys lähialueen asukkaista. Turun hallinto-oikeus on pyytänyt Luvian kunnalta kunnanvaltuuston lausunnon muutoksenhaun johdosta ja liittämään asiakirjoihin hallintooikeuden lähetesivulla erittelemät asiakirjat. Nämä on tullut lähetteen mukaan palauttaa hallinto-oikeudelle viimeistään , johon on saatu pyynnöstä jatkoaikaa saakka. Luvian kunnanhallituksen johtosäännön 5 :n kohdan 21. mukaan kunnanhallitus antaa selityksen valtuuston päätöksestä tehdystä valituksesta, jos kunnanhallitus katsoo voivansa yhtyä valtuuston päätöksen lopputulokseen. Kunnanjohtaja on pyytänyt kaavan laatijaa laatimaan lausunnon päivättyyn kunnallisvalitukseen. Kaavoittajan laatimassa lausunnossa vastataan valituksen perusteluihin ja osoitetaan ne kohdat osayleiskaavan selostuksesta tai ne selostuksen liitteet, joissa kyseinen asia on perusteltu. Kaavan laatijan Pekka Seppäsen FCG Oy laatima lausunto tämän pykälän liiteaineistossa. Liiteaineistossa myös Turun hallinto-oikeudelle jätetty valituskirjelmä. Valituskirjelmän moninaisiin liitteisiin voi tutustua ennakolta kunnanvirastossa ja kokouksen yhteydessä. Ehdotus Kunnanhallitus päättää lausua Turun hallinto-oikeudelle jätetyn päivätyn muutoksenhakukirjelmän johdosta seuraavaa: 1) hyväksytään kaavan laatijan valmistelema lausuntoehdotus Luvian kunnan lausunnoksi liitteen mukaisena

16 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 323 2) liitetään lausuntoon seuraava lisäys: Tuulivoiman suunnittelussa on käyty ensin ympäristövaikutusten arviointimenettely, jota on seurannut varsinainen osayleiskaavan laatiminen ohjaus-, seuranta-, tiedotus-, kuulemis-, nähtäväolo-, viranomaisja hyväksymisneuvotteluineen siten kuin lait, asetukset ja muut määräykset ovat velvoittaneet. Kaikissa vaiheissa on järjestetty myös yleisötilaisuudet. Hanketta on muutettu osallisten vaikutusten myötä prosessin kuluessa ja vielä senkin jälkeen, kun osayleiskaavaehdotus on ollut tarkistusten jälkeen toistamiseen nähtävänä. Valituksen perustelut kohdistuvat pääosin osayleiskaavan suunnitelmasisältöön, jonka riittävyys on ympäristövaikutusten arvioinnin ja osayleiskaavan laadinnan aikana tehtyjen täydennysten yhteydessä käsitelty viranomaislausunnoissa ja neuvotteluissa siinä määrin, että osayleiskaava on ollut hyväksyttävissä. Osa valituksen perusteluista kohdistuu osayleiskaavan toteuttamiseen, hankkeen luvitukseen ja lupien valvontaan sekä seurantaan. Nämä eivät kuulu osayleiskaavan sisältöön eivätkä ne ole olleet osayleiskaavaa hyväksyttäessä kunnan valtuuston päätettävissä. 3) esitetään, että valitus hylätään ja Luvian kunnanvaltuuston päätös Oosinselän-Martinpalon-Hangassuon tuulivoimapuiston osayleiskaavan hyväksymisestä pidetään voimassa 4) päätetään tarkistaa tämä pykälä välittömästi kokouksen jälkeen.

17 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 324 LUVIAN KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (KOULUKESKUS) Khall 47 Luvian koulukeskuksen ja urheilukentän sekä kirkkomäen ja hautausmaan muodostaman alueen toimintoja ohjaava kaavatyö on aloitettu arkkitehti Otto Arposen toimesta (Porin kaupunkisuunnittelu) ja Luvian kunnan aloitteesta ja se on tarkoitus saada päätökseen vuoden 2014 aikana. Asemakaavan muutoksella tutkitaan koulukeskuksen laajentaminen, liikennejärjestelyiden muutokset sekä kulttuuriperinnön suojelu. Asemakaavan muutos liittyy Luvian koulukeskuksen laajennushankkeeseen, joka sisältyy opetus- ja kulttuuriministeriön koulun perustamishankkeiden rahoitussuunnitelmaan vuosille Kaava-alue sijoittuu näkyvälle paikalle Luvian keskustaan kirkon ja koulukeskuksen ympäristöön ja on kooltaan n. 4.9 ha. Alueella sijaitsee Luvian yhtenäiskoulu, jossa järjestetään opetusta luokille 1-9 sekä aamu- ja iltapäiväkerhon toimintaa. Pappilantien varrella koulukeskusta vastapäätä toimii päiväkotiryhmän pieni yksikkö Käpylä. Alueella on seurakunnan rakennuksia, joista merkittävimpänä ristikirkko. Alueen halki kulkee ajoneuvoliikenteen salliva Pappilantie sekä kevyen liikenteen reitti. Alueella on voimassa hyväksytty Luvian keskustan rakennuskaava ja rakennuskaavan muutos. Asemakaavassa alue on opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialuetta (YO), yleisten rakennusten korttelialuetta (Y) sekä katualuetta. Alueella on myös voimassa hyväksytty Luvian keskustan oikeusvaikutukseton osayleiskaava Osayleiskaavassa alue on julkisten palvelujen ja hallinnon aluetta, jolla ympäristö säilytetään. Kunnanvaltuuston hyväksymässä oikeusvaikutteisessa Luvian keskustan osayleiskaavassa alue on osoitettu keskustatoimintojen alueeksi, jolla rakentaminen sopeutetaan ympäristöön (C/sy). Kaava ei ole vielä saanut lainvoimaa. Asemakaavamuutoksesta on laadittu osallistumis- ja arviointisuunnitelma , joka on tämän pykälän liitteenä. Kunnanhallitus päättää Luvian keskustan asemakaavan muutoksen johdosta (koulukeskus) seuraavaa: 1) käynnistetään Luvian keskustan asemakaavan muutos (koulukeskus) osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan rajatulla suunnittelualueella 2) kuulutetaan kaavamuutoksen vireilletulosta (MRL 63 )

18 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 325 3) julkistetaan vireille tulon yhteydessä osallistumis- ja arviointisuunnitelma, joka pidetään nähtävillä kaavan laadinnan ajan Luvian kunnanvirastossa ja kunnan verkkosivuilla (MRL 63 ) Pöytäkirjan liitteenä nro 7 on asemakaavamuutoksesta laadittu osallistumis- ja arviointisuunnitelma Khall 147 Kaavamuutoksen laatija arkkitehti Otto Arponen Porin kaupunkisuunnittelusta on laatinut päivätyn luonnoksen Keskustan asemakaavan muutokseksi. Liiteaineistossa asemakaavaluonnos Kunnanhallitus päättää Luvian keskustan asemakaavan muutoksen johdosta (koulukeskus) seuraavaa: 1) asetetaan asemakaavamuutos luonnoksena julkisesti nähtäville vähintään 30 päivän ajaksi Luvian kunnankirjastossa ja kunnan verkkosivuilla maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti 2) pyydetään luonnoksesta viranomaislausunnot Satakunnan Museolta, Varsinais-Suomen ELY-keskukselta sekä Satakuntaliitolta Pöytäkirjan liitteenä nro 13 asemakaavaluonnos Khall 201 Luvian keskustan asemakaavan muutos on ollut luonnoksena julkisesti nähtävillä MRA 30 :n mukaisesti ajanjakson Luonnosvaiheen nähtävilläolon aikana Satakuntaliitto antoi lausuntonsa. Lisäksi kommenttinsa luonnoksesta ovat antaneet Varsinais-Suomen ELYkeskus ja Satakunnan Museo. Asemakaavaluonnoksesta jätettiin kaksi kirjallista mielipidettä. Mielipiteissä otettiin kantaa alueen sisäisen liikenteen järjestämiseen. Jalankululle ja polkupyöräilylle varatun katualueen, jolla huoltoajo on sallittu, toivottiin säilytettävän korttelialueena. Myös alueen sisäisen kulun tur vallisuutta korotettiin. Kantaa otettiin myös Pappilantien läpiajoliikenteen estämiseksi ja pysäköinnin hajauttamisen puolesta.

19 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 326 Yhteenveto luonnosvaiheen lausunnoista ja mielipiteistä on valmistuneen kaavaehdotuksen selostuksen sivuilla Luvian koulukeskuksessa on todettu olevan tarvetta peruskorjaukselle ja laajentamiselle. Hankkeen alkuvaiheessa kunta on tutkinut erilaisia laajentumisvaihtoehtoja, joissa mukana on ollut myös Pappilantien länsipuoli. Suunnittelun edetessä on selvinnyt, että tarkoituksenmukaisin ta on purkaa nykyisen koulukeskuksen heikkokuntoinen osa ja sijoittaa laajennus sen paikalle. Laajennusosan laajuudesta johtuen joudutaan alueen voimassa olevaa asemakaavaa päivittämään, jotta suunnitel mat on mahdollista toteuttaa. Uusi laajennusosa ei mahdu nykyisen koulukorttelin sisälle, joten Pappilantietä on kavennettu laajennusosan kohdalta. Kaavaprosessin aikana on ilmennyt tarvetta Pappilantien läpiajoliikenteen rajoittamiseksi. Katualue on kaavaehdotuksessa osoitettu pihakaduksi sekä jalankululle osoitetuksi vyöhykkeeksi. Ratkaisu mahdollistaa tonteille ajon, mutta sulkee läpiajomahdollisuuden. Koulukorttelin pykäköintiä ei ole mahdollista osoittaa korttelin sisältä, jonka johdosta kaavaan on lisätty mahdollisuus pysäköintipaikkojen osoittamiseen läheisiltä Y- ja LP kortteleilta. Alle 200 metrin etäisyydellä kaava-alueesta sijaitsee kaksi LP-aluetta ja Pappilantien länsipuolelle sijaitsevalle Y-alueelle on tarkoitus rakentaa saattopysäköintiä palveleva alue. Kaava-alueella sijaitsee kulttuuriperinnön kannalta merkittäviä kohteita. Vanha koulurakennus Kirkkotien varrella on osoitettu suojeltavaksi rakennukseksi. Kaava-alue sijoittuu valtakunnallisesti merkittävän rakennetun kulttuuriympäristön alueelle, jonka johdosta kaavassa on annettu määräys alueen erityispiirteiden ja ominaisluonteen huomioon ottamisesta sekä niiden edistämisestä. Kaavahankkeen on tarkoitus edetä niin, että asemakaavan muutosehdotus on kunnanvaltuustossa hyväksyttävänä marraskuulla Kaavoittaja Otto Arposen laatima kaavakartta ja tähän liittyvät muut kaava-asiakirjat ovat tämän pykälän liitteinä. Kunnanhallitus päättää Keskustan asemakaavan muutoksen (koulukeskus) osalta seuraavaa: 1) hyväksytään kaavoittajan antamat vastineet kaavaluonnoksen nähtävilläolon aikana jätettyihin lausuntoihin ja mielipiteisiin

20 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 327 2) asetetaan asemakaavamuutos ehdotuksena julkisesti nähtäville vähintään 30 päivän ajaksi maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti; samalla asetetaan nähtäville kaavarajauksen muutoksen johdosta tarkistettu osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3) pyydetään ehdotuksesta viranomaislausunnot Varsinais-Suomen ELYkeskukselta, Satakuntaliitolta ja Satakunnan Museolta.

21 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 328 LUVIAN KUNNAN TOIMINTAOHJELMA SISÄILMAONGELMIEN EHKÄISYYN JA HALLINTAAN Khall 202 Työpaikan sisäympäristön tila ja sisäilman laatu vaikuttavat työntekijöiden terveyteen. Huono sisäilma aiheuttaa oireita ja sairauksia, hyvä sisäilma lisää viihtyvyyttä ja parhaimmillaan edistää työn tuottavuutta. Sisäilmaongelmat ovat usein monitahoisia ja niiden tutkiminen on hankalaa suorien mittaus- ja arviointimenetelmien puuttuessa. Sisäilmahaittojen tutkiminen on ongelmallista myös siksi, että syyseuraussuhteiden osoittaminen on epävarmaa. Usein sisäilmahaittoja aiheuttavat kosteus- ja homevauriot, haihtuvat orgaaniset yhdisteet, radioaktiivinen radonkaasu sekä asbesti. Myös tunkkainen tai kuiva ilma, huoneilman pölyt tai väärä lämpötila aiheuttavat oireilua. Sisäilmaongelmien ehkäisyyn ja hallintaan tarkoitetun toimintamallin avulla luodaan selkeä sisäilmaongelmien hallintaprosessi Luvian kuntaan. Toimintamalli sisältää ilmoitusmenettelyn, sisäilmatyöryhmän roolin ja tehtävät, sekä viestintäsuunnitelman. Toimintaohjelma liitteenä. Hallintamallia on käsitelty Luvian kunnan YT-toimikunnan kokouksessa ja toimikunta päätti esittää toimintaohjelmaa edelleen kunnanhallituksen käsiteltäväksi. YT-toimikunnassa edustettuina olevat työntekijäjärjestöt ovat nimenneet henkilöstön edustaksi Ulla Yli- Peltolan. Kunnanhallitus päättää; 1. hyväksyä Luvian kunnan toimintamallin sisäilmaongelmien ehkäisyyn ja hallintaan. 2. nimetä sisäilmatyöryhmään seuraavat edustajat: - Ulla Yli-Peltola, henkilöstön edustaja - Pasi Palomäki, teknisen toimen edustaja - Maarit Laaksonen, siivouspuolen edustaja - Sari Päivömaa, työsuojeluvaltuutettu - Sami Nummi, työsuojelupäällikkö 3. nimetä ryhmään kunnanhallituksen edustajan 4. nimetä sisäilmatyöryhmän sihteerin Kunnanhallituksen edustajaksi nimettiin Kirsti Karisjoki ja sisäilmatyöryhmän sihteeriksi nimettiin Sami Nummi.

22 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 329 MUUTOS VUODEN 2014 TALOUSARVION INVESTOINTIOSAAN TEKNISEN LAUTAKUNNAN TEHTÄVÄALUEELLA Khall 203 Luvian kunnan ja Sataenergia Oy:n välillä on allekirjoitettu lämmöntoimitussopimus. Lämmöntuotantohanke on viivästynyt alkuperäisestä aikataulustaan yli kaksi vuotta rakennusluvasta tehdyn valituksen vuoksi.kho:n antaman päätösratkaisun mukaan valituslupaa ei myönnetty ja hankkeessa päästiin eteenpäin. Laitoksen rakennustyöt käynnistyivät heinäkuussa ja lämpöverkoston työt käynnistyivät elokuun lopussa. Toimittajalta saadun aikataulun mukaan lämmön toimitus laitokselta alkaa jo vuoden 2014 joulukuussa ja tämän vuoksi tekninen toimi on käynnistänyt kunnan hankinnassa olevien kattilahuoneiden muutostöiden ja lämmönvaihtimien hankintaprosessin. Laadittujen suunnitelmien mukaan muutostöiden kustannusarvio on noin euroa, alv 0%. Teknisen lautakunnan talousarviossa ei ole varattu ko. tarkoitukseen tälle vuodelle määrärahaa, koska talousarviota tehtäessä hankkeen aikataulusta ei ollut varmuutta. Kuntalain 65 :n mukaan talousarvioon tehtävistä muutoksista päättää valtuusto. Kunnan hallintosäännön 38 :n mukaan talousarvioon tehtävät muutokset on esitettävä valtuustolle talousarviovuoden aikana. Määrärahan muutosesityksestä on selvitettävä myös muutoksen vaikutus toiminnallisiin tavoitteisiin ja tuloarvioihin. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että teknisen lautakunnan vuoden 2014 talousarvion investointiosaan lisätään euron, alv 0%, suuruinen määräraha aluelämpölaitoksen käyttöönoton edellyttämiin kattilahuonemuutoksiin ja lämmönvaihtimien hankintaan.

23 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 330 KOULUKESKUKSEN LAAJENNUS JA PERUSKORJAUS, RAKENNUTTAJAKONSULTTI Khall 204 Lounais-Suomen Aluehallintovirasto on antamallaan päätöksellä lähettänyt Luvian kunnan valtionapuhakemuksen Opetus- ja Kulttuuriministeriölle. Hakemus koskee vuoden 2014 ensimmäisen lisätalousarvion määrärahasta myönnettävien yleissivistävän koulutuksen perustamishankkeiden valtionavustusta. Valtionavun saamisen edellytyksenä on, että rakennettava laajennus valmistuu mennessä. Luvian koulukeskuksen laajennuksen ja peruskorjauksen hankesuunnitelmaluonnos on hyväksytty kunnanhallituksessa Hankkeeseen on valittu erityissuunnittelijat kunnanhallituksen päätöksellä ja päätökset ovat saavuttaneet lainvoiman. Suunnittelut ovat lähteneet liikkeelle sillä aikataululla, että Viirikoulun suunnitelmat tulee olla valmiina lokakuun loppuun mennessä ja muiden rakennusten suunnitelmien tulee olla valmiina vuoden loppuun mennessä. Viirikoulun korjaustyöt käynnistetään vielä vuoden 2014 puolella ja laajennuksen rakennustyöt käynnistyvät ensi vuoden huhtikuussa. Koulukeskus on merkittävä hanke ja sen rakennuttamistehtävään tulisi pystyä panostamaan riittävästi, jotta Aluehallintoviraston valtionapuesityksessä annetussa aikataulussa varmasti pysytään. Teknisen toimi on valmistellut asiaa ja pyytänyt rakennuttamistehtävistä tuntityöperusteista tarjousta Ramboll CM Oy:ltä. Työhön tarjotaan Rkm Tapio Virolaista, jolla on kokemusta vastaavista tehtävistä mm. Eurajoen kunnasta ja palaute työstä on ollut hyvää. Tarjous liitteenä. Tarjouksessa on esitetty arviot viikottaisista tuntimääristä tehtävittäin ja ne tarkentuvat työn edetessä ja siitä riippuen millaiseksi tehtävien jako teknisen toimen ja konsultin kesken muodostuu. Ko. tehtävien ulkoistaminen ei vie kunnalta päätösvaltaa pois hankkeen ratkaisuissa vaan antaa kunnalle paremman mahdollisuuden keskittyä suunnitelmien hiomiseen, toimintojen suunnitteluun ja muuhun hankkeen valmisteluun. Kunnanhallitus päättää hankkia koulukeskuksen laajennuksen ja peruskorjauksen rakennuttamisen asiantuntijatehtäviä Ramboll CM Oy:ltä ja antaa tekniselle toimelle valtuuden tilata tarvittavat työt.

24 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 331 TIEDOKSISAATTOASIAT Khall 205 Väestörekisterikeskus, väkilukutiedote elokuu 20. Luvian väkiluku vuodenvaihteessa Rekisteritilanne 8/2014 on Muutos vuoden alusta -3. Kunnanhallitus merkitsee asian tiedoksi.

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 54. Lausunto luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaiksi 59

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 54. Lausunto luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaiksi 59 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 86 Kokousaika 29.9.2014 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 53 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 54 Pöytäkirjantarkastajien valinta 55 Esityslistan

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 294 Kunnanhallitus 8.9.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 294 Kunnanhallitus 8.9.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 294 Kokousaika 8.9.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 389 Kunnanhallitus 17.11.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 389 Kunnanhallitus 17.11.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 389 Kokousaika 17.11.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Luvian Jäähalli, Kehätie 73 Käsiteltävät asiat 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Porin seudun kuntarakenneselvitys

Porin seudun kuntarakenneselvitys Porin seudun kuntarakenneselvitys Poliittisen ohjausryhmän kokous 25.9.2013 Kehitysjohtaja Jarmo Asikainen FCG Konsultointi Oy 26.9.2013 Page 1 Merikarvia Siikainen Pomarkku Pori Lavia Ulvila Luvia Nakkila

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19

21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 23 Kokousaika 21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

Kuntauudistus ja Kittilä. Kuntalaisinfo Kunnanjohtaja Anna Mäkelä

Kuntauudistus ja Kittilä. Kuntalaisinfo Kunnanjohtaja Anna Mäkelä Kuntauudistus ja Kittilä Kuntalaisinfo 22.10.2013 Kunnanjohtaja Anna Mäkelä Kaikki mitä olet halunnut kysyä! Mikä on kuntauudistus ja mihin sitä tarvitaan? Miksi Kittilän kunta on mukana kuntauudistuksessa?

Lisätiedot

Työvaliokunnan kokous

Työvaliokunnan kokous Merikarvia Siikainen PORIN SEUDUN YHDISTYMISSELVITYS Työvaliokunnan kokous 15.9.2014 Luvia Pori Nakkila Pomarkku Ulvila Harjavalta Lavia Kokemäki Kehitysjohtaja Jarmo Asikainen FCG Konsultointi MML, 2012

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kirkonkylän asemakaavan muutos Oloneuvoksentie MERIKARVIAN KUNTA 29.5.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 4/ Sivut 34 48

KUNNANVALTUUSTO 4/ Sivut 34 48 SIIKAISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO 4/2014 21 29 Sivut 34 48 Aika Maanantai 29.9.2014 klo 18.00 18.15 Paikka Kunnanvirasto Läsnä Tervakangas Matti puheenjohtaja Heikintalo Hannu I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kuntarakenneuudistuksen tavoitteet ja tilannekatsaus

Kuntarakenneuudistuksen tavoitteet ja tilannekatsaus Kuntarakenneuudistuksen tavoitteet ja tilannekatsaus Seutufoorumi 8.10.213 Aija Tuimala Johtaja FCG Konsultointi 8.10.2013 Page 1 8.10.2013 Page 2 Tavoitteena vahvat peruskunnat Paras -hankkeen alusta

Lisätiedot

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi kerrotaan,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/583/10.02.03/2014 VP 9/17.3.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TIILIMÄEN (11.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 15 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1643 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015 30.9.2015 Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

Porin seudun kuntajako-selvitys

Porin seudun kuntajako-selvitys Porin seudun kuntajako-selvitys Pomarkku Alustavan suunnitelma yhdistymissopimusneuvotteluvaiheen prosessista, toteuttamisesta ja aikataulusta Pori Ulvila Luvia Nakkila Lavia 13.10.2014 Kehitysjohtaja

Lisätiedot

EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 8.10.2015 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Eurakoski 428 KIINTEISTÖT 6:40, 6:84 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija

Lisätiedot

Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista

Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista Valtuusto 4 10.02.2014 Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista 63/00.04.01/2013 KH 239 Kunnanhallitus 18.6.2013 Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas Taustaa

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Muistio 1 (10) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Aika 9.5.2016 kello 09:00-10:53 Paikka Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, 27500 Eura Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

Tekninen lautakunta päätää esittää kunnanhallitukselle kortteleiden 29 ja 31 alueen kaavoituksen uudelleen tarkastelun aloittamista.

Tekninen lautakunta päätää esittää kunnanhallitukselle kortteleiden 29 ja 31 alueen kaavoituksen uudelleen tarkastelun aloittamista. Tekninen lautakunta 31 31.08.2017 Kunnanhallitus 161 11.09.2017 Kunnanhallitus 116 25.06.2018 Kunnanhallitus 140 10.09.2018 Kunnanhallitus 195 12.11.2018 Kunnanhallitus 205 26.11.2018 Kunnanvaltuusto 59

Lisätiedot

LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS 29.10.2012 2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 2 3. LAADITUT SELVITYKSET JA AIEMMAT SUUNNITELMAT... 2 3.1. VALTAKUNNALLISET

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 HÄMEENKYRÖN KUNTA OSA KORTTELIA 64, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 1 Sisältö 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

Tekninen lautakunta päätää esittää kunnanhallitukselle kortteleiden 29 ja 31 alueen kaavoituksen uudelleen tarkastelun aloittamista.

Tekninen lautakunta päätää esittää kunnanhallitukselle kortteleiden 29 ja 31 alueen kaavoituksen uudelleen tarkastelun aloittamista. Tekninen lautakunta 31 31.08.2017 Kunnanhallitus 161 11.09.2017 Kunnanhallitus 116 25.06.2018 Kunnanhallitus 140 10.09.2018 Kunnanhallitus 195 12.11.2018 Kortteleiden 29 ja 31 alueen asemakaavan muuttaminen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA EURAJOEN KUNTA LUVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma, jossa kuvataan kaavatyön tavoitteet

Lisätiedot

Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous

Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous Aika: 7.2.2014 klo 13.00-15.50 Paikka: Merikarvian kunnatalo Läsnä: Jaana Laitinen-Pesola, pj x Aino-Maija Luukkonen x Pori Leena Jokinen-Anttila

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Dnro KAUS/1940/2014 VP 64/10.12.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TIILIMÄEN (11.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTI 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1640 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA KREULANRANNAN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 30.11.2015, tarkistettu 22.3.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Hinnerjoki 403 KIINTEISTÖT 1:122 (osa), 10:17, 1:135 (osa), 1:139, 1:140,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

KUNTAUUDISTUKSEN TILANNEKATSAUS

KUNTAUUDISTUKSEN TILANNEKATSAUS KUNTAUUDISTUKSEN TILANNEKATSAUS Kuntauudistuksen eteneminen Porin alueen kunnat päättivät käynnistää vapaaehtoisen kuntauudistusselvityksen keväällä 2013: määräaikaan mennessä10 kuntaa ilmoittautui Porin

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi 275 KYLÄ Kärkkäiskylä 404 KORTTELI Kortteli 33 tontti 4 KIINTEISTÖ 275-404-23-217

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI PIRILÄN KUKKATALON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 SUUNNITTELUALUE 2 KAAVATILANNE

RAISION KAUPUNKI PIRILÄN KUKKATALON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 SUUNNITTELUALUE 2 KAAVATILANNE RAISION KAUPUNKI PIRILÄN KUKKATALON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Pirilän Kukkatalo Oy:n liiketoiminnan alueella Kerttulan kaupunginosassa

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 15.8.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Kauttua 406 KORTTELI 658 TONTTI 3 KIINTEISTÖT 2:574 (osa) 2:261 Kaavan laatija

Lisätiedot

Kuntarakenneselvitys Oulun seudulla

Kuntarakenneselvitys Oulun seudulla Kuntarakenneselvitys Oulun seudulla Elinvoimainen ja toimintakykyinen kunta Kuntarakennelaki: Kuntajaon kehittämisen tavoitteena on elinvoimainen, alueellisesti eheä ja yhdyskuntarakenteeltaan toimiva

Lisätiedot

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro 634/2013 9:15 Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 9.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TEHTÄVÄ... 1 2. SUUNNITTELUALUE... 1 3. ALOITE...

Lisätiedot

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄIVÄYS: 16.12.2013, TARK. 9.4.2014, 30.11.2015 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/97/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARTANO (41.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 17 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1657 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi puh. 02 621 1600

Lisätiedot

Kuntajakoselvityksen tausta ja toteutus. Kuntajakoselvittäjä Ossi Repo

Kuntajakoselvityksen tausta ja toteutus. Kuntajakoselvittäjä Ossi Repo Kuntajakoselvityksen tausta ja toteutus Kuntajakoselvittäjä Ossi Repo Joensuun selvitysalueen yhteistarkastelu Ennustettu väestökehitys 2012-2030: +5,4% Koko väestö 110 Joensuun selvitysalue Koko maa Pohjois-Karjala

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA EURAJOEN KUNTA LUVIA KORTTELIN 29 (OSA), PAPPILANTIE (OSA), MYLLYTANHUA (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma,

Lisätiedot

KESKI-SATAKUNNAN KUNTAJAKOSELVITYS

KESKI-SATAKUNNAN KUNTAJAKOSELVITYS 1 KESKI-SATAKUNNAN KUNTAJAKOSELVITYS TYÖVALIOKUNNAN KOKOUS / 2 AIKA: 20.1.2014 klo 9.00 PAIKKA: Luvian kunnantalo TYÖVALIOKUNNAN KOKOONPANO Jaana Karrimaa, Harjavalta Markku Rauta, Harjavalta Reijo Nummikari,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 132-AK1302b NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 205 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.6.2013 Nosto Consulting Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (6) Suunnittelualue Suunnittelualue

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (9) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Aika 9.5.2016 kello 09:00 Paikka Läsnäolijat Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, 27500 Eura Euran kunta Eurajoen kunta Harjavallan kaupunki

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

Pohjois-Satakunnan kuntarakenneselvitys

Pohjois-Satakunnan kuntarakenneselvitys Pohjois-Satakunnan kuntarakenneselvitys Valtuustojen tahdonilmaisu Yhdistymisselvitysprosessin kuvaus Tilastoanalyysia -Talous -Toimintaympäristö -Väestö Taustoittamisen vaihe Lähtötilanne - Palvelurakenne

Lisätiedot

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RUOKOLAHDEN KUNTA KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20848 1 (8) P20848 Sisällysluettelo 1 SUUNNITTELUN KOHDE...

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Tohmajärven kunta Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos 7.12.2018 1/5 7.12.2018 Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Sisältö 1 Suunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet... 2 2 Suunnittelualueen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014 Kunnanhallitus 326 16.11.2010 Kunnanhallitus 116 17.04.2012 Kunnanhallitus 210 19.08.2014 Kunnanhallitus 146 02.06.2015 Kunnanhallitus 174 11.08.2015 Kunnanvaltuusto 42 31.08.2015 Rantayleiskaavan muutos

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.1 SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26662.30 PÄIVÄYS: 16.12. 2013, TARK. 9.4. 2014 Sweco Ympäristö Oy S w e co Y m p ä r is t ö O

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 47. Toiminnan ja talouden tasapainottamissuunnitelma 2014 2017 52

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 47. Toiminnan ja talouden tasapainottamissuunnitelma 2014 2017 52 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 75 Kokousaika 19.8.2014 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 46 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 47 Pöytäkirjantarkastajien valinta 48 Esityslistan

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215 JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI

Lisätiedot

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä Kokousaika 26.1.215 klo 17. Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 224 225 226 227 228 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Kiinteistöveron määrääminen

Lisätiedot

Karjankujan asemakaavan muutos, kortteli 156

Karjankujan asemakaavan muutos, kortteli 156 SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA SÄKYLÄN KUNTA Karjankujan asemakaavan muutos, kortteli 156 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21555 1 (8) Seppänen Pekka Sisällysluettelo 1 Suunnittelualue... 2 2 Suunnittelutehtävän

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA EURAJOEN KUNTA LANKOORIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma, jossa kuvataan kaavatyön tavoitteet

Lisätiedot

KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNEUUDISTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ SELVITYSALUEESTA

KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNEUUDISTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ SELVITYSALUEESTA Kunnanhallitus 228 28.10.2013 KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNEUUDISTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ SELVITYSALUEESTA KHALL 228 Valmistelija: kunnanjohtaja Riitta A. Tilus, Kermanrannantie 7, 79700

Lisätiedot

Pöytäkirjanote Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta

Pöytäkirjanote Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta 1 32 Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta Kunnanhallitus 22.9.2014 Sosiaali- ja terveysministeriön asettama sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark EURAJOEN KUNTA Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25179 Turku, 2.5.2012, tark. 3.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400

Lisätiedot

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6 SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ristolan asemakaavan muutos Suunnittelualue Varsinais-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt tiesuunnitelman laatimisen valtatien 12 parantamiseksi

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 208 Yleistä Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisella kunnalla tulee olla rakennusjärjestys. Rakennusjärjestyksessä annetaan rakentamista

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN kunta Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 12.11.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi 12112015.doc Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena.

Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena. RÄYSKÄLÄN LENTOKENTTÄALUEEN OSAYLEISKAAVAN LAATIMINEN Kunnanhallitus 30.3.2015 ( 79): Metsähallituksen ja Puolustusvoimien suorittamien harjoitusalueiden vaihdon myötä uusien maanvuokra-alueiden saaminen

Lisätiedot

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen 28.2.2014 Tehtävä Selvittäjän on suoritettava kuntarakennelain 16a :ssä tarkoitettu erityinen kuntajakoselvitys Erityinen kuntajakoselvitys

Lisätiedot

LENKKITIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 1203 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LENKKITIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 1203 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus LENKKITIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 1203 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 2.12.2014 päivitetty: 4.5.2015 on lakisääteinen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies VM/859/ /2015 Anu Hernesmaa

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies VM/859/ /2015 Anu Hernesmaa VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies 11.6.2015 VM/859/00.01.01.00/2015 Anu Hernesmaa SÄKYLÄN JA KÖYLIÖN KUNTIEN YHDISTYMINEN Yhdistymisesityksen vireillepanosta ja valmistelusta,

Lisätiedot

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiop åasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåas dfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiop åasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåas dfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe 1 rtyuiasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiop åasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåas dfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh LOVIISAN JA LAPINJÄRVEN YHDISTYMISSELVITYS jklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklö

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5186 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.8.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 26 osaa koskeva asemakaavan

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS HUHTALANTIE VÄLI KOULUKATU-TILHENTIE OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.10.2015 5.10.2015 Lapuan kaupunki Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 132-AK1302c NAKKILAN KUNTA SÄKKIMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.6.2013 28.8.2013 Nosto Consulting Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (7) Suunnittelualue Suunnittelualue

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUTTUA, KORTTELI 635

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUTTUA, KORTTELI 635 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUTTUA, KORTTELI 635 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 15.8.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Kauttua 406 KORTTELI 635 osa puistosta VP ja osa katualueesta Kaavan laatija REJLERS

Lisätiedot

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN KUNTA Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 21.03.2014 Päivitetty 14.02.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi14022015.doc Osallistumis-

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 1 MITEN VOIN VAIKUTTAA RAKENNUSJÄRJESTYKSEEN? 1 Mikä on rakennusjärjestys Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset voivat olla erilaisia kunnan eri alueilla (MRL 14.1 ). Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 12.10.2015, tarkistettu 13.1.2016 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 902-926, 930-940, 950-969, 971-974 Kaavan

Lisätiedot

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtö-

Lisätiedot

Kaustisen kunta. Kanttorilan asemakaavan muutos korttelissa 153. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS HKM Infra Oy

Kaustisen kunta. Kanttorilan asemakaavan muutos korttelissa 153. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS HKM Infra Oy 710 Kaustisen kunta Kanttorilan asemakaavan muutos korttelissa 153 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS HKM Infra Oy Nikolaintie 6 A 62200 KAUHAVA (06) 434 2300 www.hkminfra.fi Sisällysluettelo 1

Lisätiedot

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Ylitarkastaja VM/1497/ /2013 Suvi Savolainen

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Ylitarkastaja VM/1497/ /2013 Suvi Savolainen VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Ylitarkastaja 11.6.2015 VM/1497/00.01.01.00/2013 Suvi Savolainen ESITYS KUNTAJAON MUUTTAMISESTA VIHDIN KUNNAN JA ESPOON KAUPUN- GIN VÄLILLÄ Esitys Esityksen perustelut

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5199 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.3.2018 ASEMAKAAVA MUSIIKKIOPISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), korttelia 21 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

Lapinjärven kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen

Lapinjärven kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen Lapinjärven kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. Mikä rakennusjärjestys on? Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset voivat olla

Lisätiedot

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 9.12.2015 Haapajärven kaupunki OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) SAMULINPUISTON ASEMAKAAVAMUUTOS Asemakaavan muutos koskee osaa Haapajärven Ronkaalan kaupunginosan korttelista 215 ja siihen liittyvää

Lisätiedot

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/7 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Kaava-alueen sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia Lempäälän kunnan aloitteesta.

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia Lempäälän kunnan aloitteesta. 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA 2090 Moisio-Hakkarin asemakaava, Kiviahon pohjoisosan laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.3.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.2.2018 ASEMAKAAVA KESKUSPUISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), kortteleita 20, 21, 26 ja katualuetta

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi (275) KYLÄ Kirkonkylä ALUE Kuhmontien katualue ja siihen liittyvät virkistysalueet

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Työ: 26016. Turku, 4.1.2013

EURAJOEN KUNTA. Työ: 26016. Turku, 4.1.2013 EURAJOEN KUNTA Hirveläntien Peräpellontien alueen asemakaava ja asemakaavan muutos (Peräpellontien katualue) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26016 Turku, 4.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

Metsä-Tietola, kaava nro 466 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Metsä-Tietola, kaava nro 466 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Metsä-Tietola, kaava nro 466 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi

Lisätiedot

tarkistettu

tarkistettu Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.4.2012 tarkistettu 26.11.2014 ARKKITEHTIOTOIMISTO IIRO TOIVONEN OY LEINIKKITIE 20B 01350 VANTAA PUH 09-8237919 0400-717

Lisätiedot