CHRISTER. Connor Singulord Joter Acodetto. Hyväksytty jalostukseen Neumunster, Saksa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "CHRISTER. Connor Singulord Joter Acodetto. Hyväksytty jalostukseen Neumunster, Saksa."

Transkriptio

1 CHRISTER Connor Singulord Joter Acodetto Hyväksytty jalostukseen Neumunster, Saksa. Hyväksytty Verband der Zuchter des Holsteiner Pferdes e. V syntynyt kasvattaja omistaja , Saksa Eissfeldt Carmen Oriasema Helasuo

2 CHRISTER DE Christer hyväksyttiin jalostukseen ja palkittiin 2016 Holsteiner oripäivillä 1. Reservesieger / toiseksi parhaan oriin palkinnolla. Christerin pisteet ovat: 8 tyyppi/ 8 ylälinja/ 8 etujalat/8 takajalat/ 8 käynti /8 Ravi / 8 laukka = 56 pistettä Saksalainen Pferde+Sport-lehti julkaisi lehdessään Holstein-hyväksyttyjen orien arvosteluja, arvostelijana Dr. Thomas Nissen. Arvosteluissa oli myös oriimme Christer. Vapaa suomennos arvostelusta: Christer (Connor - Singular Joker ) 1. Reservesieger / toiseksi paras ori.stamm 104A / tammalinja 104A, säkä 166 cm. Erityisen ilmeen omaava kärkiori, joka loisti jokaisessa Holsteiner-oripäivien esiintymisessään. Christerin tumma väri yhdessä pitkälle kehittyneen orileiman kanssa kiinnittää heti katseet ja orileima viittaa oriin korkeaan laatuun. Tämän Connor-jälkeläisen tyyppi vastaa täydellisellä tavalla tämän päivän jalostustavoitteita ja ori näyttää sekä kantaa nykyaikaisen holsteinin prototyyppiä. Erinomaiset lihakset ja iso korrektisuus panostavat optimaalisesti sen hyvään runkoon. Tähän sopiva luusto, terveet nivelet ja korrektit jalka-asennot tuovat mukanaan kaikki mahdollisuudet laadukkaaseen urheiluun. Christerin askellajit ovat irtonaiset, tahdikkaat ja niillä on paras mahdollinen motoriikka. Tähän lisätään vielä se, että ori pystyy liikkumaan upeassa tasapainossa kaikissa askellajeissa. Nämä ominaisuudet tulivat hyvin esiin myös irtohypytyksessä, jossa ori selvitti kaikki korkeudet ja tehtävät rennosti ja ''laajasti'' sekä hyvällä reaktiolla. Lahjakkuus on perintöä sen arvokkaasta emälinjasta 104A.

3

4 ISÄLINJA Connor Casall - Cor de la Bryere Capitol I Holst I s I ruunikko I säkä 173cm Hyväksytty jalostukseen Holsteiner, SF Connor on menestyneen Casallin ja erinomaisia jälkeläisiä jättäneen emän Korrada S:n poika. Connor on suuriraaminen ori, jolla on erityisen vahva selkä sekä pitkät ja oikean linjaiset jalat. Connor liikkuu elastisesti, maata tavoittavasti ja liike on rytmistä. Sen laukka on erityisen merkittävä ja sillä on poikkeuksellinen hyppykyky, varovaisuus ja tekniikka. Connorin emä on täyssisko legendaariselle oriille Corrado I, joka on menestynyt kansainvälisillä kilparadoilla yhdessä Bo Kristoffersenin ja Franke Sloothaakin kanssa. Corrado I on onnistunut luomaan Holsteiniin oman isälinjansa, joka on jättänyt useita kansainvälisiä huippuhevosia, kuten Corrada (Peter Charles), Cosima (Markus Fuchs), Think Twice (Leopold van Asten), Clinton (Dirk Demeersman) sekä Corradina (Carsten-Otto Nagel). Connorin isä on Rolf-Göran Bengtssonin kilpailuttama ori Casall, joka on edustanut myös kilpailunimillä Casall Ask ja Casall La Silla. Casall on tehnyt menestyksekkään uran kilpailemalla mm. Lontoon olympialaisissa 2012, Caenin MM-kilpailuissa (4. henkilökohtainen sija), Herningin Euroopan mestaruuksissa 2013 (joukkuepronssia, 4. henkilökohtainen sija). Lisäksi ori on voittanut vuosien aikana useita Global Champions Tourin osakilpailuita. Casallin ura huipentui syksyllä 2016 koko GCTsarjan voittoon. Odotetusti Connor läpäisi oritestit erinomaisin tuloksin. Irtohypytyspisteet olivat 9,25 ja radan hyppykyvystä täydet 10 pistettä. Connorin hyppyindeksi oli 130,54.

5 Isän isä CASALL Caretino - Lavall I HOLST I s I säkä 167cm Christerin isän isä on Rolf-Göran Bengtssonin kilpailuttama ori Casall, joka on edustanut myös kilpailunimillä Casall Ask ja Casall La Silla. Casall on tehnyt menestyksekkään uran kilpailemalla mm. Lontoon olympialaisissa 2012, Caenin MM-kilpailuissa (4. henkilökohtainen sija), Herningin Euroopan mestaruuksissa 2013 (joukkuepronssia, 4. henkilökohtainen sija). Lisäksi ori on voittanut vuosien aikana useita Global Champions Tourin osakilpailuita. Casallin ura huipentui syksyllä 2016 koko GCT-sarjan voittoon. Casall polveutuu menestyneestä holsteineroriista Caretino, joka menehtyi vuonna Estehevosten orirankingissa Caretino oli sijalla 14 (2015) ja orilla on 59 hyväksyttyä orijälkeläistä, 159 indexillä. Caretino kilpaili kansainvälisellä tasolla ensin Bo Kristoffersonin ja myöhemmin Ludger Beerbaumin kanssa, saavuttaen 40 kansainvälistä sijoitusta. Jalostuksessa Caretino teki itselleen nimeä monipuolisena periyttäjänä, kuitenkin painottuen hyppäämiseen. Caretinon isä on Caletto II, joka periytyy Cor de la Bryèrestä. Caletto II oli tunnettu periyttäjä erinomaiseen laukkaan ja hyppytekniikkaan. Kansainvälisesti tunnettuja jälkeläisiä Caletto II:sta ovat Operette la Silla (Jan Tops) ja Classic Touch (Ludger Beerbaum/Ralf Schneider). Casallin emä Kira polveutuu Lavall I:stä, jota pidetään eleganteimpana Landgrafin pojista. Casallin emän Kiran edustama mielenkiintoinen linja johtaa emälinjaan 890, mikä on yksi menestyneimmistä Holsteintammojen suorituslinjoista. Vuonna 2005 Casallin veli Clarence (isä Carano) valittiin Neumünsterin oripäivillä toiseksi parhaaksi oriiksi ja myytiin espanjalaiselle oriasemalle eurolla. Casallin emän emän, Maltian (isä Raimond), jälkeläinen tamma Taura (isä Lord) on toiminut emänä hyväksytyille oreille Ringo Starr, Cesano I ja Cesano II.

6 Isän emä Korrada S Cor de la Bryere - Capitol I I s I säkä 170cm Christerin isän emä Korrada S on täyssisko oreille Corrado I ja Corrado II. Korrada S:n pojalla, jalostukseen hyväksytyllä Connorilla (Casall Cor de la Bryere) on kaudelta 2016 sijoituksia ja voittoja 145 cm:n luokista Nicholas Delmotten kanssa. Korrada S on emänä myös Oak Grove Vanquishille, joka kilpailee menestyksekkäästi 140 cm:n luokissa. Korrada S ei ole itse kilpaillut. Myös Korrada S:n sisaret ovat menestyneitä siitostammoja: Fayence (isä Cor de la Bryere) on jättänyt lukuisia jälkeläisiä, mm. hyväksytyn oriin Chellano (WBFSH 30th paras ori 2016) 160sj., Avalon sj., Chellano Alpha Z, Chellano II ja tamman Condoleeza 150sj. Chellanon kilparadoilla menestyviä jälkeläisiä ovat mm. HH Carlos VHP Z (McLain Ward), Challenge vd Begijnakker Z (Olivier Philippaerts) ja Chill R Z (Charlie Jayne). Calinka S (isä Landgraf) on emä kahdelle 160-tason esteratsulle: Carlina IV (Pius Schwizer) ja Cassiato (Harley Brown). Errada on emän emä jalostukseen hyväksytyille oreille Cayado (Clearway - Irrada) ja Clarado. Korrada S:n täysveli Corrado I ei juuri esittelyjä kaipaa. Se kilpaili aina MM-tasolle asti Franke Sloothakin ratsastamana. Corrado I:n tunnettuimpia orijälkeläisiä ovat Clinton (isänä Cornet Obolenskylle), Corofino, Indorado, Coriano. Menestynein Corrado I:n tyttäristä on urheiluhevonen Corradina, joka saavutti yhdessä Carsten- Otto Nagelin kanssa useita MM- ja EM-mitaleita. Corrado I on emän isänä mm. Diaradolle, Quiradolle, Cachasille ja ABC Loreenille.

7 Isän emän isä Cor de la Bryère Rantzau xx Lurioso Landau I s I säkä 168 cm Cor de la Bryère ( ) on yksi merkittävimmistä modernin jalostuksen aikana vaikuttaneista oreista. Landgraf I:n ohella Cor de la Bryère tunnetaan jälkeläisnäytöistään yhtenä vuosikymmenen vaikutusvaltaisimmista oreista. Cor de la Bryèren jälkeläisiä ovat mm. Caletto I & II, Calvados I & II, Corrado I, Cortez 679 ja Corland. Vaikka Cor de la Bryère on tunnettu esteperiyttäjänä, kuuluu jälkeläisiin myös kouluradoilla menestyneitä urheiluhevosia. Muun muassa Cor de la Bryèren poika Corlandus on World Cup Dressage Champion vuodelta Myös Corlanduksen pojat Calypso I ja Calypso II ovat toimineet menestyksekkäästi isäoreina useille kouluhevosille. Esimerkiksi Calypso I:n jälkeläinen Chacomo oli mukana Saksan olympiajoukkueessa Alexandra Simons de Ridderin ratsastamana. Vuosien 1992/2001 WBFSH-rankingissa Cor de la Bryère on 18 sijalla, mutta listalla on mukana myös sen 20 (!) poikaa: Calando I, II, IV; Caletto I, II; Calvados I, II; Calypso I, II, III; Cantares, Carneval, Carte d Or, Casanova, Cavalier Royale, Cinzano, Constant, Contact, Corrado I, Cortez 679 ja Cosinus. Mukana on myös 12 Cor de la Bryèren pojan poikaa. Listalla on myös oreja kuten Carthago ja Burggraaf, jotka ovat Cor de la Bryère -tammojen jälkeläisiä. Cor de la Bryèren emä on Quenotte B, jonka isä Lurioso on kilpaillut kansainvälisellä tasolla. Lurioso periytyy legendaarisesta Furiososta, joka on puolestaan jättänyt menestyneitä jälkeläisiä, kuten olympiavoittaja Lutteur B:n.

8 EMÄLINJA BONA Singulord Joter AUS - Acodetto - Acobat II Holst I s I I säkä 169cm Christerin emä on siitostamma Bona (Staatsprämien), jolla on 2 jälkeläistä; Christer (Connor - Singulord Joter) sekä vuonna 2016 syntynyt tamma (isä Sandro Boy). Bona edustaa Holstein-emälinjaa 104 A, joka on yksi parhaista kilpailu- ja siitoshevosia tuottaneista Holstein-linjoista. Linja kantaa nimeä Retinan-linja (Ramsez), mutta tänä päivänä se ehkä kuitenkin tunnetaan paremmin Corradinan emälinjana. Menestyksekäs Corradina se on ansioitunut kilpatuloksillaan yhdessä saksalaisen Carsten-Otto Nagelin kanssa, ja pari voitti muun muassa kaksi henkilökohtaista EM-hopeaa (2009, 2011), maailmanmestaruusjoukkuekultaa (2010), EM-joukkuekultaa (2011), EM-joukkuehopeaa (2013) ja EM-joukkuepronssia (2009). Samasta tammalinjasta 104 A tulevat myös jalostusoriit Contendro I ja II, Capitano, Cassin, Cassito, Clapton VDL, Acolord, Landetto, Cornetino, Brantzau ja Laurin. SINGULORD JOTER Singular Joter II - Aspen Joter - Lord Sacramento Song xx Cavalo Brasileiro de Hipismo I s tummanruskea Hyväksytty jalostukseen I Holst, Old, OS, BA Brasiliassa kasvatetulla Holsteiner-ori Singulord Joterilla on erittäin merkittävä sukupuu. Isä Singular Joter II voitti Porto Allegren Grand Prix n ja menestyi World Cup -osakilpailuissa. Emän isä Aspen on Adelfosin poika, joka kilpaili yhdessä Markus Fuchsin kanssa vuosia Sveitsin joukkueessa. Aspenin emä Cassiana voitti olympiapronssia Louis Filippe Azevedon kanssa Atlantassa (1996). Singulord Joterin emän emä on tamma Leika (isä Lord-Sacramento Song xx), ja emänä urheilussa menestyneelle hevoselle Calais (isä Calandus), joka on kilpaillut olympiatasolla André Johannpeterin kanssa. Calais lla ja Johannpeterillä on kaksi joukkuepronssia ja henkilökohtainen neljäs sija. Singulord Joterin oma suorituskyky osoittaa periytyvyyden. Singulord Joter sai 70 päivän testissä hypystä täyden 10 pistettä. Kilpailu-urallaan se voitti ja menestyi nuorten hevosten kansainvälisissä luokissa. Singulord Joterilla on kolme jalostukseen hyväksyttyä poikaa: Stanfour, Storm ja Singulaer.

9 Emän emän isä ACODETTO Acorado I - Contender - Lord HOLST I s I ruskea I säkä 172 cm Christerin emän emän isä Acodetto I on jo ehtinyt vakuuttaa Neumünsterin oriesittelyssä, jossa siitä todettiin seuraavaa: Acodetto I:llä on näennäisesti rajaton kyky ja erinomainen hyppytekniikka. Acodetto I:n kolme hyvää askellajia tekevät siitä erinomaisen urheilutyypin. Acodetto I polveutuu holsteinoriista Acorado I, jonka kanssa Acodetto I on hyvin samannäköinen. Acorado I joka on puolestaan kuuluisan Acord II:n jälkeläinen. Acord II yksi merkittävimmistä Holsteinoreista. Kuten isänsä Acord II, myös Acorado I suoritti 100 päivän testin, saaden täydet 10 pistettä hyppyvystään. Acorado I kuoli nuorena, mutta se ehti jättää yli 20 hyväksyttyä jälkeläistä. VIA Acodetto - Acobat II - Myntens XX HOLST I s I ruskea I säkä 175cm BONA (SINGULORD JOTER - ACODETTO I )Mare 2009 HOLST Staatsprämie COME WHAT MAY (CANSTAKKO -ACODETTO I )Stallion 2010 HOLST L5 (USA) / 3'11'' (UK) (1.20m sj.) ( L) QUIDADOS QUEEN (QUIDADO- ACODETTO I) Mare 2012 HOLST L3 (USA) / 3'7'' (UK) (1.10m sj.)(a) ACOBAT II Athlet Z - Capitol I - Calypso I Holst I s I ruskea

CASCALINUS. Cascadello I Acolord Sandro. Schmidt Hartwig Prof. Dr.

CASCALINUS. Cascadello I Acolord Sandro. Schmidt Hartwig Prof. Dr. CASCALINUS Cascadello I Acolord Sandro Syntynyt Kasvattaja Omistaja 12.4.2014, Saksa Schmidt Hartwig Prof. Dr. Oriasema Helasuo CASCALINUS DE421000003214 Cascalinus on suositun Holstein-ori Cascadello

Lisätiedot

CASCAR HE LAS CASCANO CARETINO. Oldenburg sprinpferde Oldenburg-International e.v.

CASCAR HE LAS CASCANO CARETINO. Oldenburg sprinpferde Oldenburg-International e.v. CASCAR HE LAS CASCANO CARETINO Oldenburg sprinpferde Oldenburg-International e.v. syntynyt kasvattaja omistaja 24.4.2013, SUOMI Ulla &Kimmo Helasuo Oriasema Helasuo CASCAR HE LAS DE418180098712 Cascar

Lisätiedot

CARLO HE LAS CASSINI II CARETINO ROCCO. Verband der Zuchter des Holsteiner Pferdes e. V

CARLO HE LAS CASSINI II CARETINO ROCCO. Verband der Zuchter des Holsteiner Pferdes e. V CARLO HE LAS CASSINI II CARETINO ROCCO Verband der Zuchter des Holsteiner Pferdes e. V syntynyt kasvattaja omistaja 04.06.2014, Suomi Ulla & Kimmo Helasuo Oriasema Helasuo Carlo He las DE421000708714 Carlo

Lisätiedot

SUOMALAISEN LÄMMINVERISEN RATSUHEVOSEN (FWB) JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ

SUOMALAISEN LÄMMINVERISEN RATSUHEVOSEN (FWB) JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ Suomen Hippos ry Evira vahvistanut 31.7.2015 2015 SUOMALAISEN LÄMMINVERISEN RATSUHEVOSEN (FWB) JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ 1. Suomalainen lämminverinen ratsuhevonen (FWB) Suomalainen lämminverinen ratsuhevonen

Lisätiedot

FF Dressage Team 2014

FF Dressage Team 2014 FF Dressage Team 2014 Kouluratsastus joukkuelajina Kouluratsastus on ratsastuslaji, jossa ratsukko eli hevosen ja ratsastajan yhdistelmä pyrkii suorittamaan sileällä radalla ennalta määrätyt liikesarjat

Lisätiedot

SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ

SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ Suomen Hippos ry Evira vahvistanut xx.xx.xxxx SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ 1. Suomenhevonen Suomenhevonen on ainoa alkuperäinen Suomessa kehitetty hevosrotu. Sitä on jalostettu puhtaana rotuna vuodesta

Lisätiedot

SUOMALAISEN RATSUPONIN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ

SUOMALAISEN RATSUPONIN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ Suomen Hippos ry Evira vahvistanut 11.08.2015 SUOMALAISEN RATSUPONIN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ 1. Suomalainen ratsuponi (SRP) Suomalainen ratsuponi on SRP kantakirjaan ensirekisteröity ratsuponi, joka polveutuu

Lisätiedot

Suomenhevosten askelja hyppyominaisuuksien periytyvyys. Suomenhevosten jalostuspäivät 10.2.2016 Aino Aminoff

Suomenhevosten askelja hyppyominaisuuksien periytyvyys. Suomenhevosten jalostuspäivät 10.2.2016 Aino Aminoff Suomenhevosten askelja hyppyominaisuuksien periytyvyys Suomenhevosten jalostuspäivät 10.2.2016 Aino Aminoff Suomenhevosten laatuarvostelu Suomenhevosten laatuarvostelu on 3-5 v. suomenhevosille suunnattu

Lisätiedot

European Breeding Event Finland tapahtuman kuvasatoa

European Breeding Event Finland tapahtuman kuvasatoa European Breeding Event Finland tapahtuman kuvasatoa Suomen Trakehnerhevosyhdistys ry osallistui yhdessä Hannover- ja Oldenburg-yhdistysten kanssa ensimmäisen kasvattajille tarkoitetun arvostelu-, kantakirjaus-

Lisätiedot

Liharotutuonnit 2016. Hereford Venture 70X Heart-Index 273U ET

Liharotutuonnit 2016. Hereford Venture 70X Heart-Index 273U ET Liharotutuonnit 2016 Hereford Venture 70X Heart-Index 273U ET Venture 70X Heart-Index on nuori sonni, joka edustaa pitkälti amerikkalaisia sukulinjoja. Se on homotsygoottinupo, eli se ei toisin sanoen

Lisätiedot

SUOMENHEVOSRATSU Työryhmän linjauksia Teivo

SUOMENHEVOSRATSU Työryhmän linjauksia Teivo SUOMENHEVOSRATSU Työryhmän linjauksia 9.5.2015 Teivo ORIIDEN ARVOSTELU JA PALKITSEMINEN Perusvaatimukset oriin tulee olla merkitty suomenhevosten rekisteriin oriin tulee olla vähintään 4 vuotias Kilpailutulosvaatimukset

Lisätiedot

MYYNNISSÄ OLEVAT CARRUS MAITOVARSAT 2015

MYYNNISSÄ OLEVAT CARRUS MAITOVARSAT 2015 1 MYYNNISSÄ OLEVAT CARRUS MAITOVARSAT 2015 sivu 1. Fräulein Liesel Carrus, tammavarsa 2 2. Fürst Kimba Carrus, orivarsa 3,4 3. Dante River Carrus, orivarsa 5,6 4. Hot Tropic Carrus, orivarsa 7 5. Evelyn

Lisätiedot

Suomen Trkehnerhevosyhdistys ry Leila Rantanen. RH s Totally More ensimmäinen Totilas-varsa Suomessa!

Suomen Trkehnerhevosyhdistys ry Leila Rantanen. RH s Totally More ensimmäinen Totilas-varsa Suomessa! Suomen Trkehnerhevosyhdistys ry Leila Rantanen RH s Totally More ensimmäinen Totilas-varsa Suomessa! Kirkkonummella nostettiin juhlavasti maljaa Tottille, jonka virallinen nimi paljastettiin tilaisuudessa.

Lisätiedot

SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ

SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ Suomen Hippos ry Evira vahvistanut xx.xx.xxxx SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ 1. Suomenhevonen Suomenhevonen on ainoa alkuperäinen Suomessa kehitetty hevosrotu. Sitä on jalostettu puhtaana rotuna vuodesta

Lisätiedot

Syntymäaika ja -paikka: 12.1.2004, Liettua. ii. Etor PL. isä: Sapnas LT. emä: Akacija LT. ee. Alyva

Syntymäaika ja -paikka: 12.1.2004, Liettua. ii. Etor PL. isä: Sapnas LT. emä: Akacija LT. ee. Alyva Ametistas LT ruuna Syntymäaika ja -paikka: 12.1.2004, Liettua Rotu: Arabialainen täysverinen Hintaluokka: 5 000-7 999 e Omistaja: Miia Hämäläinen Puhelin: 050 5918209 E-mail: miia.h.hamalainen@luukku.com

Lisätiedot

Suomen Hippos ry GOTLANNINRUSSPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET

Suomen Hippos ry GOTLANNINRUSSPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Suomen Hippos ry GOTLANNINRUSSPONIEN JALOSTUSARVOSTELU 2016 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Gotlanninrussien kantakirjaan merkitseminen perustuu Svenska Russavelsförening alkuperäkantakirjan vaatimuksiin.

Lisätiedot

Helsinki International UB Horse Show karsintajärjestelmä 2014

Helsinki International UB Horse Show karsintajärjestelmä 2014 Helsinki International UB Horse Show karsintajärjestelmä 2014 Suomen Ratsastajainliitto ja BCM Scanhorse ovat sopineet seuraavista kansallisista kilpailuluokista ja SRL:n kiintiöpaikoista Helsinki International

Lisätiedot

Suomenhevosrodun kehitys ja jalostusohjesäännön aiemmat muutokset

Suomenhevosrodun kehitys ja jalostusohjesäännön aiemmat muutokset Ypäjä Liisa 2015 Maarit Lahtinen Suomenhevosrodun kehitys ja jalostusohjesäännön aiemmat muutokset 9.5.2015 Teivo Terttu Peltonen 1756 1893 HISTORIA 1835, säännöllisesti vuodesta 1875 Ruununorijärjestelmä

Lisätiedot

Hippoksen Jalostuspäivät 14.2.2013 Kuopio Antti Karhila

Hippoksen Jalostuspäivät 14.2.2013 Kuopio Antti Karhila Hippoksen Jalostuspäivät 14.2.2013 Kuopio Antti Karhila Suku vai yksilö? Suku kertoo millainen hevosen pitäisi olla, kilpailunäytöt miltä se näyttää ja omat jälkeläiset millainen se on Yksilön omat saavutukset

Lisätiedot

Puoliveriratsujen jalostusarvostelu ja sen kehittäminen. Hevostutkimuksen infopäivä 17.3.2011 Ypäjä Minna Mäenpää Suomen Hippos ry

Puoliveriratsujen jalostusarvostelu ja sen kehittäminen. Hevostutkimuksen infopäivä 17.3.2011 Ypäjä Minna Mäenpää Suomen Hippos ry Puoliveriratsujen jalostusarvostelu ja sen kehittäminen Hevostutkimuksen infopäivä 17.3.2011 Ypäjä Minna Mäenpää Suomen Hippos ry Esityksen taustaa Väitöstilaisuus Åsa Viklund, SLU, 23.9.2010 Genetic Evaluation

Lisätiedot

Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä 2015

Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä 2015 päivitetty 2.6.. Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä 2015 Suomen Ratsastajainliitto ja BCM Scanhorse ovat sopineet seuraavista kansallisista kilpailuluokista ja SRL:n kiintiöpaikoista

Lisätiedot

Y L E I S E N L U V A N O R I L I S E N S S I H A K E M U S 2 0 1 5

Y L E I S E N L U V A N O R I L I S E N S S I H A K E M U S 2 0 1 5 Y L E I S E N L U V A N O R I L I S E N S S I H A K E M U S 2 0 1 5 SUOMEN HIPPOS RY 2015 Lisenssihakemus oriille, jolla on voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus jalostusluokassa I. Valitse alta hakemustyyppi:

Lisätiedot

Suomen Hippos ry NEWFORESTPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET

Suomen Hippos ry NEWFORESTPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Suomen Hippos ry NEWFORESTPONIEN JALOSTUSARVOSTELU 2017 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Newforestponien kantakirjaan merkitseminen perustuu The New Forest Pony Breeding and Cattle Society:n (NFPB&CS) alkuperäkantakirjan

Lisätiedot

HELSINKI INTERNATIONAL HORSE SHOW KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2019

HELSINKI INTERNATIONAL HORSE SHOW KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2019 HELSINKI INTERNATIONAL HORSE SHOW KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2019 CSN- luokat (5- taso) Tervetuloa kilpailemaan Helsinki International Horse Show:n kiehtovaan kansainväliseen ympäristöön Helsingin Jäähalliin

Lisätiedot

PONIORIPÄIVÄT Tulokset lauantai VI JALOSTUSARVOSTELTAVAT SHETLANNINPONIORIIT. 17. Birchhill Jackpot H

PONIORIPÄIVÄT Tulokset lauantai VI JALOSTUSARVOSTELTAVAT SHETLANNINPONIORIIT. 17. Birchhill Jackpot H PONIORIPÄIVÄT 17.-19.5.2013 Tulokset lauantai 18.5.2013 VI JALOSTUSARVOSTELTAVAT SHETLANNINPONIORIIT 17. Birchhill Jackpot 246001H00091736 Hyvä rotutyyppi, sopusuhtainen ja maskuliininen. Ilmeikäs pää,

Lisätiedot

WELSHPONIEN JA COBIEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ

WELSHPONIEN JA COBIEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ WELSHPONIEN JA COBIEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ Suomen Hippos ry Evira vahvistanut 9.5.2016 1. Welshponit ja cob Welshponi on alkuperältään englantilainen ponirotu. Ponit jaetaan säkäkorkeuden ja tyypin mukaisesti

Lisätiedot

10.12.2013 VUONOHEVOSTEN JALOSTUSARVOSTELU 2014 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET

10.12.2013 VUONOHEVOSTEN JALOSTUSARVOSTELU 2014 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET 10.12.2013 VUONOHEVOSTEN JALOSTUSARVOSTELU 2014 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Vuonohevosten kantakirjaan merkitseminen perustuu alkuperäkantakirjan Norsk Hestesenter:n vaatimuksiin. Vuonohevosten jalostusarvostelun

Lisätiedot

Amateur Tourin järjestää Helsinki International Horse Show/BCM Scanhorse Oy yhteistyössä Team Eurohorsen kanssa.

Amateur Tourin järjestää Helsinki International Horse Show/BCM Scanhorse Oy yhteistyössä Team Eurohorsen kanssa. SÄÄNNÖT JA OHJEET 05.03.2015 1 YLEISTÄ Uusittu Amateur Tour tarjoaa kaikille harrastekilpailijoille mahdollisuuden Kilpailla Tähtien Kanssa Helsinki International Horse Show ssa 22.-23.10.2015 kiehtovassa

Lisätiedot

Oripäivillä kaikkien aikojen kovin taso

Oripäivillä kaikkien aikojen kovin taso Teksti: Jutta Koivula Kuvat: Leena Kahisaari Oripäivillä kaikkien aikojen kovin taso Duendecillo P Tämän vuoden oripäivillä saatiin nauttia kotimaisen kasvatuksen kehittymisestä. Kolme Suomessa kasvatettua

Lisätiedot

KILJAVAN ROTUNÄYTTELY 16.6.2012. Näyttelyarvostelut

KILJAVAN ROTUNÄYTTELY 16.6.2012. Näyttelyarvostelut KILJAVAN ROTUNÄYTTELY 16.6.2012 Näyttelyarvostelut Luokka 6: 1 3 vuotiaat tammat Trolljenta, s. 2011 i. Hirtheguten 273 NOR, e. Fløgstad Vilja 40 F, ei. Myklargut N-94-2645 Kasv. Helena Raunio, Om. Helena

Lisätiedot

KASVATTAJAPÄIVÄT LA Päivitetty YPÄJÄN HEVOSOPISTO AIKATAULU

KASVATTAJAPÄIVÄT LA Päivitetty YPÄJÄN HEVOSOPISTO AIKATAULU KASVATTAJAPÄIVÄT LA 6.5.2016 Päivitetty 28.4.2017 YPÄJÄN HEVOSOPISTO AIKATAULU Huom! Mittauksessa on kahden kehän hevoset samaan aikaan. Varaathan siis aikaa mittaukseen! Mittaukseen voi tulla ennen oman

Lisätiedot

Suomen kauneimmat varsat

Suomen kauneimmat varsat E U R O P E A N B R E E D I N G E V E N T F I N L A N D Suomen kauneimmat varsat YPÄJÄLLÄ 29.-30.9. ebef-show.sporttisaitti.com Fortum HorsePower Helppo ja ympäristöystävällinen ratkaisu tallin kuivikeja

Lisätiedot

HELSINKI INTERNATIONAL HORSE SHOW KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2019

HELSINKI INTERNATIONAL HORSE SHOW KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2019 HELSINKI INTERNATIONAL HORSE SHOW KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2019 CSN- luokat (5- taso) Tervetuloa kilpailemaan Helsinki International Horse Show:n kiehtovaan kansainväliseen ympäristöön Helsingin Jäähalliin

Lisätiedot

Suomen Hippos ry CONNEMARAPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET

Suomen Hippos ry CONNEMARAPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Suomen Hippos ry CONNEMARAPONIEN JALOSTUSARVOSTELU 2016 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Connemaraponien kantakirjaan merkitseminen perustuu CPBS:n (Connemara Pony Breeders Society) alkuperäkantakirjan

Lisätiedot

Aberdeen Angus. Texas Mount K002 TUONTISONNIESITTELYT

Aberdeen Angus. Texas Mount K002 TUONTISONNIESITTELYT Aberdeen Angus Texas Mount K002 Texas Mount on mielenkiintoinen australialainen huippusonni, jonka suku on täynnä meille osittain uusia kärkinimiä USAsta. Sonnin arvostelut ovat Australiassa erinomaiset:

Lisätiedot

MeLaRan järjestämissä kansallisissa kouluratsastuskilpailuissa

MeLaRan järjestämissä kansallisissa kouluratsastuskilpailuissa Meri-Lapin ratsastajat ry LEHDISTÖTIEDOTE Lahentie 95430 Tornio 29.6.2014 Järjestäjä MeLaRa ry Kilpailu Kansalliset kouluratsastuskilpailut Aika 28.-29.6.2014 Paikka Meri-Lapin Hevospalvelun talli MeLaRan

Lisätiedot

Hangon Bridgeviikko

Hangon Bridgeviikko Hangon Bridgeviikko 21. 30.7.2017 Perinteinen Hangon Bridgeviikko järjestetään heinäkuun viimeisellä viikolla. Kilpailuohjelma on sama kuin vuonna 2016. Hanko Cup -kilpailuun on ilmoittauduttava torstaihin

Lisätiedot

Kisauutisia vuodelta Syyshallit Kupittaalla

Kisauutisia vuodelta Syyshallit Kupittaalla Kisauutisia vuodelta 2013 Syyshallit Kupittaalla Sunnuntaina 17.11. käytiin syyshallit Kupittaan hallissa. Vankkaa edusti ainoastaan Maria Vähätupa (s. 2001). Maria kisasi vanhempien sarjassa (T15 kuulassa

Lisätiedot

Juoksukoulun viides osakilpailu käytiin Liedossa, jossa matkana oli 600m. Vankan Linnea Maikola T9 sai kultaa ajalla 2.08,65.

Juoksukoulun viides osakilpailu käytiin Liedossa, jossa matkana oli 600m. Vankan Linnea Maikola T9 sai kultaa ajalla 2.08,65. Kisauutisia vuodelta 2011 Juoksukoulun ja heittopörssin palkitsemistilaisuus 27.10.2011 Liedon Parmaharjulla palkittiin juoksukoulussa ja heittopörssissä menestyneitä. Palkinnot jaettiin kaikissa sarjoissa

Lisätiedot

SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ

SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ Suomen Hippos ry Evira vahvistanut 1.2.2016 SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ 1. Suomenhevonen Suomenhevonen on ainoa alkuperäinen Suomessa kehitetty hevosrotu. Suomen Hippos ry ylläpitää suomenhevosen

Lisätiedot

KENTTÄRATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2019

KENTTÄRATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2019 Suomen Ratsastajainliitto ry KENTTÄRATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2019 SISÄLTÖ: Kenttäcup 2019 Nuorten hevosten kenttäratsastuksen sarjakilpailu, Avant Trophy 2019 Taitoluokka juniori- ja poniratsukoille,

Lisätiedot

MYSERA:N MATCH SHOW. Mynämäellä 12.6.2011 Tuomarina Taina Tommila. Hevosen nimi: Bluess Rotu: KWBN Sukupuoli: Tamma Ikä: 5v. sininen punainen x

MYSERA:N MATCH SHOW. Mynämäellä 12.6.2011 Tuomarina Taina Tommila. Hevosen nimi: Bluess Rotu: KWBN Sukupuoli: Tamma Ikä: 5v. sininen punainen x Hevosen nimi: Bluess Rotu: KWBN Ikä: 5v. moderni ratsuhevostyyppi pitkä, hieman alhaalta liittynyt kaula. pitkä lapa, hyvä säkä. hyvä luusto, sivusta hyvä asentoiset, suorat liikkeet erittäin hyvä käynti

Lisätiedot

PARHAAN 1-VUOTIAAN ORIIN VALINTA NOIN KLO PARHAAN 1-VUOTIAAN TAMMAN VALINTA NOIN KLO PARHAAN 1-VUOTIAAN VALINTA NOIN KLO 11.

PARHAAN 1-VUOTIAAN ORIIN VALINTA NOIN KLO PARHAAN 1-VUOTIAAN TAMMAN VALINTA NOIN KLO PARHAAN 1-VUOTIAAN VALINTA NOIN KLO 11. KASVATTAJAPÄIVÄT LA 6.5.2016 Päivitetty 5.5.2017 YPÄJÄN HEVOSOPISTO AIKATAULU Huom! Mittauksessa on kahden kehän hevoset samaan aikaan. Varaathan siis aikaa mittaukseen! Mittaukseen voi tulla ennen oman

Lisätiedot

Nykyaikainen Ranskalainen Ravuri

Nykyaikainen Ranskalainen Ravuri Nykyaikainen Ranskalainen Ravuri Jalostuspäiv ivät 16.2.2008 Jyväskyl skylä Markku Vartiainen, Ravivalmentaja, kasvattaja ja omistaja Sisält ltö - Ranskan raviurheilun facts & kehitystrendit PMU SECF Raviradat

Lisätiedot

rekisteriin. Varsat voidaan Ypäjällä myös kylmäpolttomerkata, kuumapolttomerkkaus ei Suomessa ole sallittua.

rekisteriin. Varsat voidaan Ypäjällä myös kylmäpolttomerkata, kuumapolttomerkkaus ei Suomessa ole sallittua. Suomen Trakehnerhevosyhdistys ry yhteistyössä Suomen Hannoveryhdistyksen kanssa järjestää rekisteröimis- ja kantakirjaustilaisuuden sekä tammatestin Suomessa syntyneille trakehner-rotuisille hevosille

Lisätiedot

KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2018

KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2018 HELSINKI INTERNATIONAL HORSE SHOW KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2018 Tervetuloa mukaan kilpailemaan Helsinki International Horse Show hun 17.-21.10.2018 kiehtovaan kansainväliseen ympäristöön Helsingin Jäähalliin.

Lisätiedot

polveutumistodistus sivu 1/2

polveutumistodistus sivu 1/2 EU-MERKKI Tulostettu Väri/Sarv Väri/Sarv Pirttimäen Poski Karjatiedot polveutumistodistus sivu 1/2 wwwfabafi Karjatunnus Tulopäivä ja -tapa Omistaja Tila Kunta Osoite 26102018 osto Tammela 0802018 syntymä

Lisätiedot

Hangon Bridgeviikko

Hangon Bridgeviikko Hangon Bridgeviikko 20. 29.7.2018 Perinteinen Hangon Bridgeviikko järjestetään heinäkuun viimeisellä viikolla. Kilpailuohjelma on pienin muutoksin sama kuin vuonna 2017. Hanko Cup -kilpailuun on ilmoittauduttava

Lisätiedot

OHJEITA SUOMENHEVOSTEN LAATUARVOSTELUN FINAALIIN 2018 TULEVILLE HEVOSILLE

OHJEITA SUOMENHEVOSTEN LAATUARVOSTELUN FINAALIIN 2018 TULEVILLE HEVOSILLE OHJEITA SUOMENHEVOSTEN LAATUARVOSTELUN FINAALIIN 2018 TULEVILLE HEVOSILLE RAKENNE & ASKELLAJIARVOSTELU 3-vuotiaat 3-vuotiaiden rakenne- ja askellajiarvostelu suoritetaan samanaikaisesti. Hevoselle annetaan

Lisätiedot

Hyvää Uutta Vuotta 2013 Sinulle Suomen Hannover- yhdistyksen jäsen!

Hyvää Uutta Vuotta 2013 Sinulle Suomen Hannover- yhdistyksen jäsen! Suomen Hannoveryhdistyksen vuosijulkaisu 2012 Hyvää Uutta Vuotta 2013 Sinulle Suomen Hannover- yhdistyksen jäsen! Kulunut vuosi on ollut menestyksekäs ja jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti. Tämän vuoden

Lisätiedot

Lahti tuomari Jan Van Liet, Hollanti. musta / harlekiini UROKSET JUNIORILUOKKA. Genedda Talis Qvalis FI40693/11 JUN POISSA

Lahti tuomari Jan Van Liet, Hollanti. musta / harlekiini UROKSET JUNIORILUOKKA. Genedda Talis Qvalis FI40693/11 JUN POISSA 6.5.2012 Lahti tuomari Jan Van Liet, Hollanti musta / harlekiini Genedda Talis Qvalis FI40693/11 JUN POISSA Grandman's Pride Mannerheijm FI16315/11 Tyypillinen. Hyvä koko. Neliö rakenne. Pitkä pää. Saksipurenta.

Lisätiedot

Uusi verkkopalvelu jalostusoriille. Jalostuspäivät

Uusi verkkopalvelu jalostusoriille. Jalostuspäivät Uusi verkkopalvelu jalostusoriille Jalostuspäivät 12.2.2014 Orikortit Vuonna 2011 siirryttiin lämminveristen ravihevosoriiden osalta tuoteseloste malliin Lv ori joko hyväksytään tai hylätään. Hyväksytyt

Lisätiedot

Narttu Syntynyt 22.03.2010. Isä: LISEGO NOSA UNTER OFITSER FIN29926/08

Narttu Syntynyt 22.03.2010. Isä: LISEGO NOSA UNTER OFITSER FIN29926/08 Narttu Syntynyt 22.03.2010 CHOIRAN TINWHISTLE Isä: LISEGO NOSA UNTER OFITSER FIN29926/08 Emä: MINELAN CHOIRANITA FIN20512/06 FI24997/10 - RZ Väri: riistanvärinen Paino 5,65 kg Tarkastustulos: Hyväksytty

Lisätiedot

6. Yhdistyksen hallitus voi tehdä muutoksia näihin sääntöihin.

6. Yhdistyksen hallitus voi tehdä muutoksia näihin sääntöihin. Salon Seudun Noutajat ry Kiertopalkintojen säännöt 9.1.2014 Valionarvomuisto Yhdistys jakaa vuosittain (vuosikokouksessa) kaikille menneenä vuonna valioarvon saavuttaneille koirille muistoesineen ja kunniakirjan

Lisätiedot

GENOMINEN VALINTA HEVOSJALOSTUKSESSA. Markku Saastamoinen MTT Hevostutkimus

GENOMINEN VALINTA HEVOSJALOSTUKSESSA. Markku Saastamoinen MTT Hevostutkimus GENOMINEN VALINTA HEVOSJALOSTUKSESSA Markku Saastamoinen MTT Hevostutkimus Genominen valinta genomisessa valinnassa eläimen jalostusarvo selvitetään DNA:n sisältämän perintöaineksen tiedon avulla Genomi

Lisätiedot

Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä

Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä 2017 23.2.2017 Horse Show osallistumisoikeudet jaetaan kilpailukalenterin mukaisessa aikajärjestyksessä. Mikäli ratsukko on saavuttanut osallistumisoikeuden

Lisätiedot

1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Rider Trophy. 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Avoin kaikille:

1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Rider Trophy. 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Avoin kaikille: 1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Rider Trophy 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Silver Dressage Rider Trophy SilverJumping Rider Trophy Avoin kaikille: Gold Dressage Rider Trophy Gold Jumping

Lisätiedot

Ypäjä Ilkka Klemolan esitys Mestarikasvattajien seminaarissa Ypäjällä

Ypäjä Ilkka Klemolan esitys Mestarikasvattajien seminaarissa Ypäjällä Ypäjä 12.3.2016 Ilkka Klemolan esitys Mestarikasvattajat-hankkeen 1. luentosarjaan. Esityksessä pohditaan pinnallisesti lähinnä lämminveristen hevosten kasvattamiseen ja jalostamiseen liittyviä aihepiirejä

Lisätiedot

Lisenssihakemus oriille, jolla on voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus jalostusluokassa I.

Lisenssihakemus oriille, jolla on voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus jalostusluokassa I. YLEISEN LUVAN ORILISENSSI HAKEMUS 201 7 Lisenssihakemus oriille, jolla on voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus jalostusluokassa I. Valitse alta hakemustyyppi: Uusi yleinen lupa Vanhan yleisen luvan

Lisätiedot

1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Trophy. 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Dressage Trophy Jumping Trophy

1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Trophy. 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Dressage Trophy Jumping Trophy 1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Trophy 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Dressage Trophy Jumping Trophy Avoin nuorille 4-7-vuotiaille hevosille ja poneille: Youngster Trophy Sarjakilpailusäännöt

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto Sivu 1(6) MELONNAN SUOMEN CUP SÄÄNNÖT 2015 Säännöt hyväksytty: n kokous Laatija / tiedustelut: Harri Sairiala 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen melonta- ja soutuliiton alaisissa rata- ja maratonmelontakilpailuissa

Lisätiedot

TRAKEHNER-VIIKONLOPPU KALIFORNIASSA

TRAKEHNER-VIIKONLOPPU KALIFORNIASSA TRAKEHNER-VIIKONLOPPU KALIFORNIASSA Suomen trakehner-hevosyhdistyksen perustajajäsen Pirjo Majurin osallistui kutsuttuna vieraana toukokuun lopulla 2010 Etelä-Kalifornian viiniseudulla järjestettyyn Trakehner-viikonloppuun.

Lisätiedot

SÄÄNNÖT JA OHJEET 01.03.2014

SÄÄNNÖT JA OHJEET 01.03.2014 SÄÄNNÖT JA OHJEET 01.03.2014 1. YLEISTÄ 3 2. OSALLISTUMISOIKEUS 3 2.1 Luvat 3 2.2 Rokotukset 3 2.3 Yhden hevosen ratsastajamäärä 3 2.4 Osallistuminen usealla hevosella/ponilla 4 3. KARSINTAKILPAILUT 1.1.-15.9.2014

Lisätiedot

34. Ronald FI

34. Ronald FI 34. Ronald FI000025487988 Texel, valkoinen Linja DK 34. Ronald FI000025487988 SYNTYMÄAIKA: 08.03.2015 SYNTYMÄ-/HOITOTYYPPI: 1/1 KASVATTAJA/OMISTAJA: John Dahlin, Vöyri POHJAHINTA: 700 IKÄ: 2v6kk 34. Ronald

Lisätiedot

Suomenhevosen jalostusohjesääntö 2016

Suomenhevosen jalostusohjesääntö 2016 Kuva: Margit Ticklen Kuva: Hippola/Marianne Pykäläinen Suomenhevosen jalostusohjesääntö 2016 Kuva: Friisin Paletin kotisivut Kuva: Hippola/Pirje fager Pintilä Suuret kiitokset Heidi Sihvo (pj ratsut) Toini

Lisätiedot

Nokia 18.8.2007. tuomari: Karel Horak. keltainen ja tiikerijuovainen UROKSET JUNIORILUOKKA

Nokia 18.8.2007. tuomari: Karel Horak. keltainen ja tiikerijuovainen UROKSET JUNIORILUOKKA Nokia 18.8.2007 tuomari: Karel Horak keltainen ja tiikerijuovainen UROKSET Love-Dane's Öky-Vip 22763/06 16 kk ikäinen pentu. Hyvä pää, yhdensuuntaiset linjat. Hieman kyömyä kuonossa. Tummat silmät, hyvät

Lisätiedot

Lineaarinen rakennearvostelu ja rakenneindeksit. Jukka Pösö Faba Jalostus

Lineaarinen rakennearvostelu ja rakenneindeksit. Jukka Pösö Faba Jalostus Lineaarinen rakennearvostelu ja rakenneindeksit Jukka Pösö Faba Jalostus Lineaarinen rakennearvostelu arvostellaan rakennetta/liikkumista yksityiskohtaisesti esimerkkejä: korkeus jalka-asennot: vuohinen

Lisätiedot

KESÄPÄIVÄNÄYTTELY 2009 SOTKAMOSSA TUOMARINA SATU YLÄ-MONONEN. PENNUT: UROKSET 7-9kk

KESÄPÄIVÄNÄYTTELY 2009 SOTKAMOSSA TUOMARINA SATU YLÄ-MONONEN. PENNUT: UROKSET 7-9kk KESÄPÄIVÄNÄYTTELY 2009 SOTKAMOSSA TUOMARINA SATU YLÄ-MONONEN ROP & VSP-pentu ROP & VSP PENNUT: UROKSET 7-9kk Jäälinnan Meren Mahti PEK1,KP, ROP-pentu 9kk erinomainen hyvin lupaava uroksen pää,hyvä purenta,

Lisätiedot

HUHTIKUU Kilpailupäivät

HUHTIKUU Kilpailupäivät HUHTIKUU Kilpailupäivät 1 Perjantai Jyväskylä Oulu 17 Sunnuntai Joensuu Tornio 2 Lauantai Toto76 FORSSA 18 Maanantai Oulu 3 Sunnuntai Seinäjoki Kouvola 19 Tiistai Tampere 4 Maanantai Kaustinen 20 Keskiviikko

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina Sieppi VALOKUVAUS Heini Lehisto ELÄINLÄÄKÄRI KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA

Lisätiedot

Suomenhevosen geneettisen vaihtelun arviointi sukupuutiedoista

Suomenhevosen geneettisen vaihtelun arviointi sukupuutiedoista Jalostuspäivät 10.2.2016 Suomenhevosen geneettisen vaihtelun arviointi sukupuutiedoista Asko Mäki Tanila Helsingin yliopisto Jalostuspäivät AMT 2016 1 Sillon tlee hyvä vuas, kom pyhämiäste ja joulun välill

Lisätiedot

Narttu Syntynyt: FI10833/14 - RZ Väri: riistanvärinen Isä: ZEKIWA HANG LOOSE FI16208/11 Emä: TINY TROTTER S RAGTIME GIRL

Narttu Syntynyt: FI10833/14 - RZ Väri: riistanvärinen Isä: ZEKIWA HANG LOOSE FI16208/11 Emä: TINY TROTTER S RAGTIME GIRL Narttu Syntynyt: 3.12.2013 CHOIRAN NYANSSI FI10833/14 - RZ Väri: riistanvärinen Isä: ZEKIWA HANG LOOSE FI16208/11 Emä: TINY TROTTER S RAGTIME GIRL FIN14468/07 Paino 5,45 kg Tarkastustulos: Hyväksytty Rinnanympärys

Lisätiedot

Vuoden Näyttelykoira-kilpailu

Vuoden Näyttelykoira-kilpailu Vuoden Näyttelykoira-kilpailu Säännöt voimassa??.2016 alkaen (edellinen päivitys 01.01.2010). Kilpailu on avoin kaikille. Kilpailun kiertopalkinnoista kilpailevat kuitenkin ainoastaan Suomen Pyreneläiset

Lisätiedot

Grand Prix kilpailuma a ra ykset

Grand Prix kilpailuma a ra ykset Grand Prix kilpailuma a ra ykset 11.9.2014 Sisällys GP-sarja... 2 Lajiohjelmat... 2 GP 1 osakilpailu, 25m allas... 2 GP 2-osakilpailu, 50m allas... 3 GP 3-osakilpailu, 50m allas... 4 Aikarajat... 4 Kilpailulupamaksu...

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Nurmes ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA Tuomo Hassinen KOIRAN NIMI Kurkon Kaiku Tyyne FI37093/13 PÄIVÄMÄÄRÄ 28.6.2014 SIHTEERIT Elina

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina Sieppi VALOKUVAUS Heini Lehisto ELÄINLÄÄKÄRI KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA

Lisätiedot

Suomenhevosen geneettinen historia ja nykytila.

Suomenhevosen geneettinen historia ja nykytila. Hei hevosenomistaja, Oulun yliopistossa käynnistämme Suomen Kulttuurirahaston rahoittamaa tutkimusta Suomenhevosen geneettinen historia ja nykytila. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on tutkia suomenhevosen

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Nurmes ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA Esa Romppanen KOIRAN NIMI Cassu FI24299/13 PÄIVÄMÄÄRÄ 28.6.2014 SIHTEERIT Elina Sieppi SYNTYMÄAIKA

Lisätiedot

Trakehnerhevosyhdisyksen päätapahtuma vuonna 2011 oli osallistuminen EBEF-tapahtumaan Ypäjällä 17-18.09.2011.

Trakehnerhevosyhdisyksen päätapahtuma vuonna 2011 oli osallistuminen EBEF-tapahtumaan Ypäjällä 17-18.09.2011. Suomen Trakehnerhevosyhdistys ry. Jäsenkirje 1 2012 Trakehnerhevosyhdisyksen päätapahtuma vuonna 2011 oli osallistuminen EBEF-tapahtumaan Ypäjällä 17-18.09.2011. European Breeding Event Finland tapahtuma

Lisätiedot

KS-Tuontisonnit Faban kumppani

KS-Tuontisonnit Faban kumppani KS-Tuontisonnit 2018 Faban kumppani Hereford Wirruna Katnook K74 (P) Wirruna Katnook on mielenkiintoinen australialainen ks-sonni, jonka siementä tullaan tarjoamaan suomalaisten hereford-kasvattajien käyttöön.

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Nurmes ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA Esko Lääperi KOIRAN NIMI Marekon Tytti FI38149/12 PÄIVÄMÄÄRÄ 28.6.2014 SIHTEERIT Elina Sieppi

Lisätiedot

Pistetaulukko: Pistetaulukko: ryhmä kansallinen kansainvälinen erikois- näyttely näyttely näyttely näyttely

Pistetaulukko: Pistetaulukko: ryhmä kansallinen kansainvälinen erikois- näyttely näyttely näyttely näyttely Astuu voimaan vuonna 2015 Näyttelykilpailujen säännöt Vuoden Coton ja Vuoden VeteraaniCoton-kilpailuihin osallistuu vakituisesti Suomessa asuvan Coton de Tuléar Suomen Coton de Tuléar ry:n jäsenen omistuksessa

Lisätiedot

Suomenhevosen kilpailemisen aloitusiän yhteys ravikilpailumenestykseen. Jalostuspäivät 2009 MMM Hanna Salonen

Suomenhevosen kilpailemisen aloitusiän yhteys ravikilpailumenestykseen. Jalostuspäivät 2009 MMM Hanna Salonen Suomenhevosen kilpailemisen aloitusiän yhteys ravikilpailumenestykseen Jalostuspäivät 2009 MMM Hanna Salonen Pro gradu tutkielma helmikuussa 2008 Helsingin yliopiston maatalousmetsätieteellisen tiedekunnan

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Nurmes ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA Pasi Hälinen KOIRAN NIMI Johka FI35983/12 PÄIVÄMÄÄRÄ 28.6.2014 SIHTEERIT Elina Sieppi SYNTYMÄAIKA

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Nurmes ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA Katariina ja Jarno Nummela KOIRAN NIMI Naavan Senna FI28276/09 PÄIVÄMÄÄRÄ 28.6.2014 SIHTEERIT

Lisätiedot

polveutumistodistus sivu 1/2

polveutumistodistus sivu 1/2 EU-MERKKI Tulostettu Väri/Sarv Väri/Sarv Rasval Rasval Iso-Räihän Nicholas Karjatiedot polveutumistodistus sivu 1/2 wwwfabafi Karjatunnus Tulopäivä ja -tapa Omistaja Tila Kunta Osoite 28102017 osto Tammela

Lisätiedot

Grand Prix kilpailuma a ra ykset

Grand Prix kilpailuma a ra ykset Grand Prix kilpailuma a ra ykset 12.9.2013 Sisällys GP-sarja... 2 Lajiohjelmat... 2 GP 1 osakilpailu, 25m allas... 2 GP 2-osakilpailu, 50m allas... 3 GP 3-osakilpailu, 50m allas... 4 Aikarajat... 4 Kilpailulupamaksu...

Lisätiedot

Koiran omistajan on oltava Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsen koko kilpailuvuoden 1.1. 31.12. Kilpailuvuosi on kalenterivuosi.

Koiran omistajan on oltava Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsen koko kilpailuvuoden 1.1. 31.12. Kilpailuvuosi on kalenterivuosi. Tampereen Seudun Koirakerho ry VUODEN KOIRA -KILPAILUSÄÄNNÖT kaudelle 1.1.2015 31.12.2015 Koiran omistajan on oltava Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsen koko kilpailuvuoden 1.1. 31.12. Kilpailuvuosi

Lisätiedot

Ratsuhevosten ja ponien. Minna Mäenpää Suomen Hippos ry

Ratsuhevosten ja ponien. Minna Mäenpää Suomen Hippos ry Ratsuhevosten ja ponien näyttelykausi i2009 Minna Mäenpää Suomen Hippos ry Rt Ratsuhevoset tja ponit Kantakirjat Täysiverihevonen (xx, ox, x) Suomalainen puoliverihevonen (FWB) Ponit: connemara, new forest,

Lisätiedot

Hangon Bridgeviikko 2010

Hangon Bridgeviikko 2010 kilpailuselosteet: Hangon Bridgeviikko 2010 Hanko Cup (24. 25.7.) Kilpailussa pelataan neljä erillistä (kaksi lauantaina ja kaksi sunnuntaina) 22 jaon osakilpailua joiden yhteistulos ratkaisee v. 2010

Lisätiedot

Viestikarnevaalit 47. Käsiohjelma. Aamulehden järjestämä. Koulumaailma. Aamulehden. Pyynikin urheilukenttä, Tampere. Yhteistyössä:

Viestikarnevaalit 47. Käsiohjelma. Aamulehden järjestämä. Koulumaailma. Aamulehden. Pyynikin urheilukenttä, Tampere. Yhteistyössä: Käsiohjelma 47. Viestikarnevaalit Yhteistyössä: Aamulehden Koulumaailma Aamulehden järjestämä koululaisurheilun suurtapahtuma tiistaina 4.9.2012 klo 16, Pyynikin urheilukenttä, Tampere Urheilukesän päätapahtuma

Lisätiedot

LAATUPONIKILPAILUN SÄÄNNÖT 2009. Yleistä

LAATUPONIKILPAILUN SÄÄNNÖT 2009. Yleistä LAATUPONIKILPAILUN SÄÄNNÖT 2009 Yleistä Laatuponikilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat puhdasrotuiset ponit sekä jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat

Lisätiedot

Kaikki muut värit ovat sallittuja paitsi kirjava.

Kaikki muut värit ovat sallittuja paitsi kirjava. VII LIITTEET 1.11.2010 Liite 1 Rotumääritelmät ja rotukohtaiset poikkeukset Angloarabialainen täysiverihevonen Säkäkorkeus Väri Tyyppi Rakenne Liikkeet Luonne Ihanteellinen 155-165 cm. Kaikki muut värit

Lisätiedot

RANKING KIERTUE

RANKING KIERTUE RANKING KIERTUE 2016 2017 Kiertueelle otetaan vähintään 90 keilaajaa järjestyksessä seuraavalla tavalla: 1. 32 kauden 2015 2016 kiertuefinaaliin selvinnyttä keilaajaa 2. Naisten, miesten ja nuorten poikien

Lisätiedot

rakennearvostelussa Suomen Hippos ry/jalostuspalvelut

rakennearvostelussa Suomen Hippos ry/jalostuspalvelut Lineaarinen profilointi hevosten rakennearvostelussa Suvi Mäkeläinen Suomen Hippos ry/jalostuspalvelut Esityksen sisältö Johdanto Perinteinen rakennearvostelu Lineaarisen profiloinnin periaate Lineaarisen

Lisätiedot

Lounais-Suomen Aluemestaruussäännöt 2015. (päivitetty 13.4.2015)

Lounais-Suomen Aluemestaruussäännöt 2015. (päivitetty 13.4.2015) Lounais-Suomen Aluemestaruussäännöt 2015 (päivitetty 13.4.2015) 1 10 Yleinen osa Lounais-Suomen alueen mestaruuskilpailut ovat avoimia Lounais-Suomen alueen seuroja sekä Lounais-Suomen alueella asuville

Lisätiedot

tuomari: Hans v.d Berg, Alankomaat keltainen - tiikerijuovainen urokset pentuluokka

tuomari: Hans v.d Berg, Alankomaat keltainen - tiikerijuovainen urokset pentuluokka tuomari: Hans v.d Berg, Alankomaat keltainen - tiikerijuovainen urokset pentuluokka C'mon Zahir FIN15365/08 Hyvän tyyppinen, erittäin hyvä pään muoto, hyvän pituinen kuono, hyvä otsapenger, tummat silmät,

Lisätiedot

Oripäivillä Leeuwardenissa ensikertalaisena. Tässä joitan muistelmia lyhyesti oripäiviltä:

Oripäivillä Leeuwardenissa ensikertalaisena. Tässä joitan muistelmia lyhyesti oripäiviltä: Oripäivillä Leeuwardenissa 12-14.1.2012 ensikertalaisena Tässä joitan muistelmia lyhyesti oripäiviltä: Omatoimimatka: Autolla Helsinki-Vantaan lentokentälle, sieltä lento Amsterdamiin, sieltä junalla Leeuwardeniin

Lisätiedot

- PAAVO NURMI -TEEMA JA TUNNELMA: 90-vuotta Pariisin Olympiakisoista. Paavo Nurmi 5 kultaa ja legendaarinen tupla 1500m + 5000m tunnin sisällä.

- PAAVO NURMI -TEEMA JA TUNNELMA: 90-vuotta Pariisin Olympiakisoista. Paavo Nurmi 5 kultaa ja legendaarinen tupla 1500m + 5000m tunnin sisällä. TIEDOTUS 12.5.2014 44. päivää kisaan EA PREMIUM PERMIT MEETING PAAVO NURMI GAMES 25.6.2014 LAJIPROFIILIT TEEMAT JA TAVOITTEET - PAAVO NURMI -TEEMA JA TUNNELMA: 90-vuotta Pariisin Olympiakisoista. Paavo

Lisätiedot

SUOMEN HANNOVER-YHDISTYKSEN VUOSIJULKAISU 2010

SUOMEN HANNOVER-YHDISTYKSEN VUOSIJULKAISU 2010 SUOMEN HANNOVER-YHDISTYKSEN VUOSIJULKAISU 2010 Jouluinen tervehdys Sinulle Hannover-yhdistyksen jäsen! Suomen Hannover- yhdistyksellä on takanaan erityisen hieno vuosi! Suomenmestaruudet menivät Hannoverhevosille,

Lisätiedot