CASCAR HE LAS CASCANO CARETINO. Oldenburg sprinpferde Oldenburg-International e.v.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "CASCAR HE LAS CASCANO CARETINO. Oldenburg sprinpferde Oldenburg-International e.v."

Transkriptio

1 CASCAR HE LAS CASCANO CARETINO Oldenburg sprinpferde Oldenburg-International e.v. syntynyt kasvattaja omistaja , SUOMI Ulla &Kimmo Helasuo Oriasema Helasuo

2 CASCAR HE LAS DE Cascar He las on kevyt ja moderni ori, joka tulee kahdesta suorituskykyisestä emälinjasta. Cascar He lasin kummatkin vanhemmat ovat kilpailleet kansainvälisissä nuorten hevosten luokissa hyvällä menestyksellä, ja jatkaneet sittemmin esteuraansa 150-tasolle asti. Irtohypytyksessä, sisäänratsastuksessa sekä esteharjoituksissa Cascar on osoittanut olevansa rohkea, yhteistyöhaluinen ja sillä on hyvä asenne työntekoon. Cascar He lasin isä on Cascano, jonka jälkeläisistä on sanottu arvioinneissa seuraavaa: esteellä voimakas ja nopea ponnistus, avaa hyvin takaa, varovaisuus ja voimakas laukka sekä hyvä esteäly. Cascanon perintönä Cascar He lasilla on erittäin hieno laukka, paljon elastisuutta ja hyppyvoimaa. Emä Carietten puolelta Cascar He las on saanut verta ja keveyttä, nopeutta sekä vahvan laukan. Cariette edustaa Holsteiner-emälinjaa 776. Carietten emä, tamma Henriette (Lauries Crusador xx- Lord), on jättänyt huippujälkeläisiä. Cariettella on mm. 160-tasolla kilpaileva veli JK Horsetrucks Commanchi (Cassini I - Henriette - Lauries Crusador xx) on hyväksytty jalostukseen Holsteinissa ja Zangersheidessa. Carietten isä on holsteinerori Caretino. Estehevosten orirankingissa Caretino oli sijalla 14 (2015) ja orilla on 59 hyväksyttyä orijälkeläistä, 159 indexillä. Caretino on vahva periyttäjä, joka jättää verta ja laatua. Caretino on myös kuuluisa hyvästä asenteestaan, piirre, jota on nähtävissä niin Cariettessa kuin Cascar He lasissakin.

3

4 ISÄLINJA Isä CASCANO Carthago - Rasso Bayer I s I ruunikko I säkä 168 cm Hyväksytty jalostukseen I Oldenburg, Bayer Baijerilais-ori Cascano on syntynyt Saksassa vuonna Sen kasvattaja on Hans Schlachter. Cascano on hyväksytty jalostukseen Bayer-kantakirjaan vuonna 2003 ja OS Springpferdezuchtverband Oldenburg International kantakirjaan vuonna Cascano oli 3-vuotiaana oritestissään paras estehevonen saaden 8 pistettä laukasta ja ennätysmäiset 10 pistettä hypystä. Cascano on kilpaillut sijoittuen vaikeisiin luokkiin saakka Cascano edustaa erittäin vahvaa suorituspainoista estehevoslinjaa isänsä Carthago Z:n ja emälinjansa Rhapsodie Alraune:n puolelta. Cascanon emän kolme sisarusta ovat kilpailleet Word Cup -tasolla. Cascanon emänisä Rasso (isä Ramiro Z ) on vaikuttanut Etelä-Saksan alueella. Rasso valittiin Bayerissa vuoden oriksi vuonna 1983, sen oltua paras ja vaikuttavin periyttäjä Etelä-Saksan alueella. Cascano ja täysisisko H.S. Cateleine kilpailivat kumpikin jo 7-vuotiaana kansainvälisissä S-luokan estekisoissa ja Cascano on kilpaillut sijoittuen vaikeisiin luokkiin saakka. Cascanolla on jälkeläisiä, jotka ovat syntyneet vuosina Jälkeläisistä on sanottu arvioinneissa seuraavaa: esteellä voimakas ja nopea ponnistus, avaa hyvin takaa, varovaisuus ja voimakas laukka sekä hyvä esteäly Suomessa syntyneet jälkeläiset He las Esperanza, He las Elvira ja He las Estrella ovat aloittaneet lupaavasti estekilpauraansa. Kyvyt Esiin -tapahtumissa ovat debytoineet He las Con Ferrari, He las Calimero ja He las Fredrika.

5 Isän isä CARTHAGO Capitol I Calando I s I kimo I säkä 171 cm Capitol I:n poika, tammalinjasta 162, on jättänyt lukuisia erinomaisia kansainvälisellä tasolla kilpailevia urheiluhevosia, sekä yli 30 siitokseen hyväksyttyä oria. Oritestissään Carthago Z sai arvosanan 9,5 irtohypytyksestä ja 10 hyppykyvystä. Carthago Z:lla on monia sijoituksia Grand Prix -tasolta sekä Nations Cupeista. Ori kilpaili myös menestyksekkäästi Atlantan ja Sydneyn Olympialaisissa ratsastajansa Jos Lansinkin kanssa. Carthagoa voidaan pitää aikansa parhaimmista estekyvyn periyttäjistä. Jalostuksessa Carthago on periyttänyt jälkeläisilleen oman hyppykykynsä ja helpon ratsastettavuuden sekä yhteistyöhalukkuuden. Vuonna 1997 ori johti Saksan indeksiä 182 pisteellä. Isän emä St. Pr. St. RHAPSODIE Rhapsodie Rose Rasso I s I säkä 168cm Rapsodien isä Rasso on menestynyt esteillä vaikeisiin luokkiin saakka. Cascarin isän emän emällä Alraunella on kolme World Cup -tasolla kilpaillutta jälkeläistä: Pannok Revance (ratsastaja Lesley Mc Naught-Mändli) Reflex (Ludger Beerbaum) Richini (Italian maajoukkueratsastaja) Rapsodien täyssiskolla Ruandalla on jälkeläinen Comodoro (i. Concorde), joka on kilpaillut kansainvälisiä GP-luokkia ratsastajansa Jasmine Chen kanssa. Ruandan omistaa Paul Schockemöhle.

6 Isän emän emä ALRAUNE Aar - Adlerorden Westfalen I s I 163 cm Alraunen jälkeläiset on esitelty edellä. Jälkeläiset ovat pärjänneet esteurheilussa loistavasti. Alraunen veli (Argwohn I Astrid) on kilpaillut 160-tasolla. Emän emän emän veli on Rasputin (Radetzky) on hyväksytty WEST-jalostukseen. Isän emän isä RASSO Ramiro Z - - Fiffikus Westfalen I s I Ruskea I säkä 170 cm Ramiron poika Rasso, jonka nimi on Westfalen körungissa Ratibor. Vuonna 1973 Rasso liittyi nimi Ratibor on Westfalenin lisensiointia Münster ja muutti Baijerin Stud Schwaiganger, jossa hän oli tullut tänään merkittävä oreista Baijerin. Rasso tulee samasta äidin kuin kansainvälisesti menestyksekäs Hendrik Snoek Roderich poika Rochus 5. hyppykyky siis esiintynyt myös emän puolelta erinomaisesti. Rasso voitti 1983 Baijerin Hauptkörung ja sijoittui vuosia joukossa Saksan kaikista oreista. Hän toi sillat ennennäkemättömän koko Etelä intensiteetti, lähes poikkeuksetta, jossa Baijerin tuotemerkin. Rassos genomi on arviolta yli Baijerin rajojen. Useat hänen poikansa ovat vielä yo, joten noin Raueck III ja IV ja Racord. (huono käännös Saksan kielestä )

7 EMÄLINJA 776 M-CARIETTE Couleur Rubin - Filius - Landlord HOLST I s I tummanruskea I säkä 170cm Cascarin emä Cariette edustaa Holsteiner-emälinjaa 776. Cariette sai Holsteinerkantakirjauksessa vuonna 2012 kehut hyvästä tyypistään sekä takaosastaan ja se palkittiin Bezirksprämienillä. Cariette on kilpaillut Thomas Ehrnroothin kanssa kansallisesti ja kansainvälisesti 150-tasolle saakka. Carietten isä on holsteinerori Caretino. Estehevosten orirankingissa Caretino oli sijalla 14 (2015) ja orilla on 59 hyväksyttyä orijälkeläistä, 159 indexillä. Carietten emä on tamma Henriette (Lauries Crusador xx- Lord), joka on jättänyt huippujälkeläisiä. Urheilussa tunnetuin on ori JK Horsetrucks Commanchi (Cassini I - Henriette - Lauries Crusador xx). Commanchi on hyväksytty jalostukseen Holsteinissa ja Zangersheidessa. Ori kilpailee 160-tasolla, mm. Global Champions Tourosakilpailuita. Toinen veli Feautibull (Upsilon van de Heffinck Henriette), syntynyt vuonna 2005, on voittanut Ranskan mestaruudet vuonna 2009 ja 2010 Pompadourissa. Feautibull oli tuolloin 4- ja 5-vuotias. Emälinjasta tamma Terikan (Dunjan sisarista) jälkeläisistä tulee myös suoraan oriit Cantano, Explorer, Conto, Contiki ja Skyman. Carietten jälkeläiset ovat Carmacho (2011), Cascar He'las (2013), Ceragon He'las (2014- k.2015), Henriette He'las (2015) ja Ibana He'las (2016).

8 Emän isä CARETINO Caletto II - Mettelus HOLST I s I ruskea I säkä 165cm Cascarin emän isä on holsteinerori Caretino. Estehevosten orirankingissa Caretino oli sijalla 14 (2015) ja orilla on 59 hyväksyttyä orijälkeläistä, 159 indexillä. Caretino kilpaili kansainvälisellä tasolla ensin Bo Kristoffersonin ja myöhemmin Ludger Beerbaumin kanssa, saavuttaen 40 kansainvälistä sijoitusta. Jalostuksessa Caretino teki itselleen nimeä monipuolisena periyttäjänä, kuitenkin painottuen hyppäämiseen. Caretinon isä on Caletto II, joka periytyy Cor de la Bryèrestä. Caletto II oli tunnettu periyttäjä erinomaiseen laukkaan ja hyppytekniikkaan. Kansainvälisesti tunnettuja jälkeläisiä Caletto II:sta ovat Operette la Silla (Jan Tops) ja Classic Touch (Ludger Beerbaum/Ralf Schneider). Caretino on vahva periyttäjä, joka jättää verta ja laatua. Sen lisäksi, että Caretino on kuuluisa hyvästä asenteestaan, johon emänisä Metellus varmasti vaikutti. Tämä Ramzes AA:n pojanpoika on siirtänyt jälkeläisilleen kapasiteettia, hyvää tekniikkaa ja taistelutahtoa. Caretinon tunnetuimpiin jälkeläisiin kuuluvat Rolf-Göran Bengtssonin kilpailuttama Casall la Silla, Jos Lansinkin Caridor Z, Ballerina (Mark Samuel) sekä Chandra (Sören von Rönne). Emän emän isä LAURIES CRUSADOR XX Welsh Pageant xx - High Top xx I s I säkä 171 Lauries Crusador xx (Welsh Pageant xx - High Top xx - x Le Levanstell xx) syntyi Isossa-Britanniassa vuonna 1985 ja aloitti uransa kilparadoille. Hän saavutti GAG 90,5 kilogrammaa, ja näin ollen saa mahdollisuuden Saksan warmblood jalostukseen. Edesmennyt ori omistajan Maas J. Hell löysi orin ja kautta hänen kontaktiensa Lauries Crusador x x päätyi valtion ori. Hän palveli 23 vuotta asemalla. Vuodesta 1991 ori muutti Landesbruck asemalle maaliskuun ja heinäkuun välillä siemennesteen keräämistä. Lauries Crusador xx on ollut yksi merkittävimmistä täysiveri oreista Saksan warmblood jalostuksessa. Hän on isänä 2713 varsaa, joista 264 tammaa palkittiin state premium (valtion palkkiolla) ja 55 poikia oli lhyväksytty lupa. Hänen tunnetuimpia lisensoitu jälkeläiset kuuluvat Londonderry, Lancier, Laurentio, Longchamp, ja Heslegards Louis. Peräti 712 jälkeläisiä rekisteröitiin urheiluun. Hänen tunnetuimpia Grand Prix jälkeläiset kuuluvat Carola Koppelmann Le Bo, Ellen Schulten-Baumer n Lesotho, ja Marie Line Wettstein Le Primeur. Vuonna 2006 hannoverilaisen kantakirja palkitsi Lauries Crusador xx vuoden ori palkinnolla ( ensimmäistä kertaa ori oli ei-hannover ori )

9 Emän emä HENRIETTE Lauries Crusador xx - Lord HOLST I s I Tumman ruskea I 166 cm Carietten emä on tamma Henriette (Lauries Crusador xx- Lord), joka on jättänyt huippujälkeläisiä. Urheilussa tunnetuin on ori JK Horsetrucks Commanchi (Cassini I - Henriette - Lauries Crusador xx). Commanchi on hyväksytty jalostukseen Holsteinissa ja Zangersheidessa. Feautibull (Upsilon van de Heffinck Henriette), syntynyt vuonna 2005, on voittanut Ranskan mestaruudet vuonna 2009 ja 2010 Pompadourissa. Feautibull oli tuolloin 4- ja 5-vuotias.Henriette on ollut loppuvuodet siitoskäytössä Van de Heffinck siittolassa, Belgiassa. Henrietten jälkeläisiä: CARIETTE CARETINO - LAURIES CRUSADOR XX Merrie 1997 HOLST Bezirksprämie 1.50m-spr COMMANCHI CASSINI I -LAURIES CRUSADOR XX Hengst 2001 HOLST 1.60m-spr CORRADA VAN DE HEFFINCK - CORRADO I LAURIES CRUSADOR XX Merrie 2002 BWP Stb. DABELLE PRINCE DE REVEL -LAURIES CRUSADOR XX Merrie 2003 BWP VB 1.40mspr FEAUTIBULL UPSILON -LAURIES CRUSADOR XX Ruin 2005 BWP VB GO-GO-GIRL CONTACT VAN DE HEFFINCK- LAURIES CRUSADOR XX Merrie 2006 BWP VB HAPPY JUMPER CONTACT VAN DE HEFFINCK -LAURIES CRUSADOR XX Hengst 2007 BWP VB JANA CONTACT VAN DE HEFFINCK -LAURIES CRUSADOR XX Merrie 2009 BWP VB KORNELIA DIABEAU VAN DE HEFFINCK- LAURIES CRUSADOR XX Merrie 2010 BWP VB LITTLE DREAM CABRIO VAN DE HEFFINCK -LAURIES CRUSADOR XX Merrie 2011 BWP VB Emän emän emä DUNJA III Lord Calypso I HOLST I s I Tumman ruskea Jälkeläiset: HENRIETTE LAURIES CRUSADOR XX - LORD Merrie 1993 HOLST LOXLEY LIVIANO-LORD Ruin 1994 HOLST Z-spr/1.30m SUNNY QUEEN F -SIR HENRY LORD Merrie 1995 HOLST M-spr/1.20m LAHRA COROFINO I -LORD Merrie 1996 HOLST Zuchtbuch ZZ-spr/1.35m MAJA IX COROFINO I- LORD Merrie 1997 HOLST NADIN I HERALDIK XX -LORD Merrie 1998 HOLST Bezirksprämie CASTLE ROCK CANDILLO -LORD Hengst 2001 HOLST QUEESTE Z QUINAR LORD -Hengst 2007 ZANG

CHRISTER. Connor Singulord Joter Acodetto. Hyväksytty jalostukseen Neumunster, Saksa.

CHRISTER. Connor Singulord Joter Acodetto. Hyväksytty jalostukseen Neumunster, Saksa. CHRISTER Connor Singulord Joter Acodetto Hyväksytty jalostukseen 05.10.2016 Neumunster, Saksa. Hyväksytty Verband der Zuchter des Holsteiner Pferdes e. V syntynyt kasvattaja omistaja 01.04.2014, Saksa

Lisätiedot

CASCALINUS. Cascadello I Acolord Sandro. Schmidt Hartwig Prof. Dr.

CASCALINUS. Cascadello I Acolord Sandro. Schmidt Hartwig Prof. Dr. CASCALINUS Cascadello I Acolord Sandro Syntynyt Kasvattaja Omistaja 12.4.2014, Saksa Schmidt Hartwig Prof. Dr. Oriasema Helasuo CASCALINUS DE421000003214 Cascalinus on suositun Holstein-ori Cascadello

Lisätiedot

CARLO HE LAS CASSINI II CARETINO ROCCO. Verband der Zuchter des Holsteiner Pferdes e. V

CARLO HE LAS CASSINI II CARETINO ROCCO. Verband der Zuchter des Holsteiner Pferdes e. V CARLO HE LAS CASSINI II CARETINO ROCCO Verband der Zuchter des Holsteiner Pferdes e. V syntynyt kasvattaja omistaja 04.06.2014, Suomi Ulla & Kimmo Helasuo Oriasema Helasuo Carlo He las DE421000708714 Carlo

Lisätiedot

Y L E I S E N L U V A N O R I L I S E N S S I H A K E M U S 2 0 1 5

Y L E I S E N L U V A N O R I L I S E N S S I H A K E M U S 2 0 1 5 Y L E I S E N L U V A N O R I L I S E N S S I H A K E M U S 2 0 1 5 SUOMEN HIPPOS RY 2015 Lisenssihakemus oriille, jolla on voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus jalostusluokassa I. Valitse alta hakemustyyppi:

Lisätiedot

Lisenssihakemus oriille, jolla on voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus jalostusluokassa I.

Lisenssihakemus oriille, jolla on voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus jalostusluokassa I. YLEISEN LUVAN ORILISENSSI HAKEMUS 201 7 Lisenssihakemus oriille, jolla on voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus jalostusluokassa I. Valitse alta hakemustyyppi: Uusi yleinen lupa Vanhan yleisen luvan

Lisätiedot

Suomen Trkehnerhevosyhdistys ry Leila Rantanen. RH s Totally More ensimmäinen Totilas-varsa Suomessa!

Suomen Trkehnerhevosyhdistys ry Leila Rantanen. RH s Totally More ensimmäinen Totilas-varsa Suomessa! Suomen Trkehnerhevosyhdistys ry Leila Rantanen RH s Totally More ensimmäinen Totilas-varsa Suomessa! Kirkkonummella nostettiin juhlavasti maljaa Tottille, jonka virallinen nimi paljastettiin tilaisuudessa.

Lisätiedot

European Breeding Event Finland tapahtuman kuvasatoa

European Breeding Event Finland tapahtuman kuvasatoa European Breeding Event Finland tapahtuman kuvasatoa Suomen Trakehnerhevosyhdistys ry osallistui yhdessä Hannover- ja Oldenburg-yhdistysten kanssa ensimmäisen kasvattajille tarkoitetun arvostelu-, kantakirjaus-

Lisätiedot

Syntymäaika ja -paikka: 12.1.2004, Liettua. ii. Etor PL. isä: Sapnas LT. emä: Akacija LT. ee. Alyva

Syntymäaika ja -paikka: 12.1.2004, Liettua. ii. Etor PL. isä: Sapnas LT. emä: Akacija LT. ee. Alyva Ametistas LT ruuna Syntymäaika ja -paikka: 12.1.2004, Liettua Rotu: Arabialainen täysverinen Hintaluokka: 5 000-7 999 e Omistaja: Miia Hämäläinen Puhelin: 050 5918209 E-mail: miia.h.hamalainen@luukku.com

Lisätiedot

SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ

SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ Suomen Hippos ry Evira vahvistanut xx.xx.xxxx SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ 1. Suomenhevonen Suomenhevonen on ainoa alkuperäinen Suomessa kehitetty hevosrotu. Sitä on jalostettu puhtaana rotuna vuodesta

Lisätiedot

MeLaRan järjestämissä kansallisissa kouluratsastuskilpailuissa

MeLaRan järjestämissä kansallisissa kouluratsastuskilpailuissa Meri-Lapin ratsastajat ry LEHDISTÖTIEDOTE Lahentie 95430 Tornio 29.6.2014 Järjestäjä MeLaRa ry Kilpailu Kansalliset kouluratsastuskilpailut Aika 28.-29.6.2014 Paikka Meri-Lapin Hevospalvelun talli MeLaRan

Lisätiedot

MYYNNISSÄ OLEVAT CARRUS MAITOVARSAT 2015

MYYNNISSÄ OLEVAT CARRUS MAITOVARSAT 2015 1 MYYNNISSÄ OLEVAT CARRUS MAITOVARSAT 2015 sivu 1. Fräulein Liesel Carrus, tammavarsa 2 2. Fürst Kimba Carrus, orivarsa 3,4 3. Dante River Carrus, orivarsa 5,6 4. Hot Tropic Carrus, orivarsa 7 5. Evelyn

Lisätiedot

FF Dressage Team 2014

FF Dressage Team 2014 FF Dressage Team 2014 Kouluratsastus joukkuelajina Kouluratsastus on ratsastuslaji, jossa ratsukko eli hevosen ja ratsastajan yhdistelmä pyrkii suorittamaan sileällä radalla ennalta määrätyt liikesarjat

Lisätiedot

LINEAARINEN PROFILOINTI JALOSTUSARVOSTELTAVAT ORIIT 19.5.2018 PUHEENJOHTAJAN ALLEKIRJOITUS KANTAKIRJAAN TARJOTTAVAT ORIIT NIMI PIN ROCK'S MIKADO SK 139 LK 140 UELN 24600100P081405 Kantakirja WPB RY 161

Lisätiedot

SUOMENHEVOSRATSU Työryhmän linjauksia Teivo

SUOMENHEVOSRATSU Työryhmän linjauksia Teivo SUOMENHEVOSRATSU Työryhmän linjauksia 9.5.2015 Teivo ORIIDEN ARVOSTELU JA PALKITSEMINEN Perusvaatimukset oriin tulee olla merkitty suomenhevosten rekisteriin oriin tulee olla vähintään 4 vuotias Kilpailutulosvaatimukset

Lisätiedot

SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ

SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ Suomen Hippos ry Evira vahvistanut xx.xx.xxxx SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ 1. Suomenhevonen Suomenhevonen on ainoa alkuperäinen Suomessa kehitetty hevosrotu. Sitä on jalostettu puhtaana rotuna vuodesta

Lisätiedot

Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä 2015

Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä 2015 päivitetty 2.6.. Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä 2015 Suomen Ratsastajainliitto ja BCM Scanhorse ovat sopineet seuraavista kansallisista kilpailuluokista ja SRL:n kiintiöpaikoista

Lisätiedot

Oripäivillä kaikkien aikojen kovin taso

Oripäivillä kaikkien aikojen kovin taso Teksti: Jutta Koivula Kuvat: Leena Kahisaari Oripäivillä kaikkien aikojen kovin taso Duendecillo P Tämän vuoden oripäivillä saatiin nauttia kotimaisen kasvatuksen kehittymisestä. Kolme Suomessa kasvatettua

Lisätiedot

Puoliveriratsujen jalostusarvostelu ja sen kehittäminen. Hevostutkimuksen infopäivä 17.3.2011 Ypäjä Minna Mäenpää Suomen Hippos ry

Puoliveriratsujen jalostusarvostelu ja sen kehittäminen. Hevostutkimuksen infopäivä 17.3.2011 Ypäjä Minna Mäenpää Suomen Hippos ry Puoliveriratsujen jalostusarvostelu ja sen kehittäminen Hevostutkimuksen infopäivä 17.3.2011 Ypäjä Minna Mäenpää Suomen Hippos ry Esityksen taustaa Väitöstilaisuus Åsa Viklund, SLU, 23.9.2010 Genetic Evaluation

Lisätiedot

Nykyaikainen Ranskalainen Ravuri

Nykyaikainen Ranskalainen Ravuri Nykyaikainen Ranskalainen Ravuri Jalostuspäiv ivät 16.2.2008 Jyväskyl skylä Markku Vartiainen, Ravivalmentaja, kasvattaja ja omistaja Sisält ltö - Ranskan raviurheilun facts & kehitystrendit PMU SECF Raviradat

Lisätiedot

SUOMALAISEN RATSUPONIN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ

SUOMALAISEN RATSUPONIN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ Suomen Hippos ry Evira vahvistanut 11.08.2015 SUOMALAISEN RATSUPONIN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ 1. Suomalainen ratsuponi (SRP) Suomalainen ratsuponi on SRP kantakirjaan ensirekisteröity ratsuponi, joka polveutuu

Lisätiedot

Hippoksen Jalostuspäivät 14.2.2013 Kuopio Antti Karhila

Hippoksen Jalostuspäivät 14.2.2013 Kuopio Antti Karhila Hippoksen Jalostuspäivät 14.2.2013 Kuopio Antti Karhila Suku vai yksilö? Suku kertoo millainen hevosen pitäisi olla, kilpailunäytöt miltä se näyttää ja omat jälkeläiset millainen se on Yksilön omat saavutukset

Lisätiedot

Helsinki International UB Horse Show karsintajärjestelmä 2014

Helsinki International UB Horse Show karsintajärjestelmä 2014 Helsinki International UB Horse Show karsintajärjestelmä 2014 Suomen Ratsastajainliitto ja BCM Scanhorse ovat sopineet seuraavista kansallisista kilpailuluokista ja SRL:n kiintiöpaikoista Helsinki International

Lisätiedot

Suomenhevosten askelja hyppyominaisuuksien periytyvyys. Suomenhevosten jalostuspäivät 10.2.2016 Aino Aminoff

Suomenhevosten askelja hyppyominaisuuksien periytyvyys. Suomenhevosten jalostuspäivät 10.2.2016 Aino Aminoff Suomenhevosten askelja hyppyominaisuuksien periytyvyys Suomenhevosten jalostuspäivät 10.2.2016 Aino Aminoff Suomenhevosten laatuarvostelu Suomenhevosten laatuarvostelu on 3-5 v. suomenhevosille suunnattu

Lisätiedot

Lämminverisen ravihevosen kantakirjaan merkitseminen, jalostusarvostelu ja siitokseen käyttö

Lämminverisen ravihevosen kantakirjaan merkitseminen, jalostusarvostelu ja siitokseen käyttö LIITE 1 Jalostusvaliokunta 4.6.2014 Lämminverisen ravihevosen kantakirjaan merkitseminen, jalostusarvostelu ja siitokseen käyttö (www.hippos.fi) Hevosten rekisteröintiin ja kantakirjaan merkitsemiseen

Lisätiedot

Suomenhevosrodun kehitys ja jalostusohjesäännön aiemmat muutokset

Suomenhevosrodun kehitys ja jalostusohjesäännön aiemmat muutokset Ypäjä Liisa 2015 Maarit Lahtinen Suomenhevosrodun kehitys ja jalostusohjesäännön aiemmat muutokset 9.5.2015 Teivo Terttu Peltonen 1756 1893 HISTORIA 1835, säännöllisesti vuodesta 1875 Ruununorijärjestelmä

Lisätiedot

Liharotutuonnit 2016. Hereford Venture 70X Heart-Index 273U ET

Liharotutuonnit 2016. Hereford Venture 70X Heart-Index 273U ET Liharotutuonnit 2016 Hereford Venture 70X Heart-Index 273U ET Venture 70X Heart-Index on nuori sonni, joka edustaa pitkälti amerikkalaisia sukulinjoja. Se on homotsygoottinupo, eli se ei toisin sanoen

Lisätiedot

polveutumistodistus sivu 1/2

polveutumistodistus sivu 1/2 EU-MERKKI Tulostettu Väri/Sarv Väri/Sarv Rasval Rasval Iso-Räihän Nicholas Karjatiedot polveutumistodistus sivu 1/2 wwwfabafi Karjatunnus Tulopäivä ja -tapa Omistaja Tila Kunta Osoite 28102017 osto Tammela

Lisätiedot

Matkalaiset ryhmäkuvassa, taustalla Elite Hengst Caprimondin patsas ( kameran takana Pia Karhu)

Matkalaiset ryhmäkuvassa, taustalla Elite Hengst Caprimondin patsas ( kameran takana Pia Karhu) Matkalaiset ryhmäkuvassa, taustalla Elite Hengst Caprimondin patsas ( kameran takana Pia Karhu) Suomen Trakehner-hevosyhdistys järjesti 24.-26.10.08 opinto- ja tutustumismatkan Saksaan. Matkaan lähti kahdeksan

Lisätiedot

rekisteriin. Varsat voidaan Ypäjällä myös kylmäpolttomerkata, kuumapolttomerkkaus ei Suomessa ole sallittua.

rekisteriin. Varsat voidaan Ypäjällä myös kylmäpolttomerkata, kuumapolttomerkkaus ei Suomessa ole sallittua. Suomen Trakehnerhevosyhdistys ry yhteistyössä Suomen Hannoveryhdistyksen kanssa järjestää rekisteröimis- ja kantakirjaustilaisuuden sekä tammatestin Suomessa syntyneille trakehner-rotuisille hevosille

Lisätiedot

Trakehnerhevosyhdisyksen päätapahtuma vuonna 2011 oli osallistuminen EBEF-tapahtumaan Ypäjällä 17-18.09.2011.

Trakehnerhevosyhdisyksen päätapahtuma vuonna 2011 oli osallistuminen EBEF-tapahtumaan Ypäjällä 17-18.09.2011. Suomen Trakehnerhevosyhdistys ry. Jäsenkirje 1 2012 Trakehnerhevosyhdisyksen päätapahtuma vuonna 2011 oli osallistuminen EBEF-tapahtumaan Ypäjällä 17-18.09.2011. European Breeding Event Finland tapahtuma

Lisätiedot

RUSSIMESTARUUS-CUP 2013

RUSSIMESTARUUS-CUP 2013 KILPAILUKUTSU RUSSIMESTARUUS-CUP 2013 Russimestaruus, Minirussimestaruus ja Superminirussimestaruus ratkaistaan vuonna 2013 neljässä osakilpailussa. Kilpailut ovat avoinna kaikille, mutta russponit ja

Lisätiedot

Hyvää Uutta Vuotta 2013 Sinulle Suomen Hannover- yhdistyksen jäsen!

Hyvää Uutta Vuotta 2013 Sinulle Suomen Hannover- yhdistyksen jäsen! Suomen Hannoveryhdistyksen vuosijulkaisu 2012 Hyvää Uutta Vuotta 2013 Sinulle Suomen Hannover- yhdistyksen jäsen! Kulunut vuosi on ollut menestyksekäs ja jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti. Tämän vuoden

Lisätiedot

polveutumistodistus sivu 1/2

polveutumistodistus sivu 1/2 EU-MERKKI Tulostettu Väri/Sarv Väri/Sarv M-A Onninen E Karjatiedot polveutumistodistus sivu 1/2 wwwfabafi Karjatunnus Tulopäivä ja -tapa Omistaja Tila Kunta Osoite 29112017 osto Tammela 42017 syntymä Tammela

Lisätiedot

Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä

Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä 2017 23.2.2017 Horse Show osallistumisoikeudet jaetaan kilpailukalenterin mukaisessa aikajärjestyksessä. Mikäli ratsukko on saavuttanut osallistumisoikeuden

Lisätiedot

SUOMALAISEN LÄMMINVERISEN RATSUHEVOSEN (FWB) JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ

SUOMALAISEN LÄMMINVERISEN RATSUHEVOSEN (FWB) JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ Suomen Hippos ry Evira vahvistanut 31.7.2015 2015 SUOMALAISEN LÄMMINVERISEN RATSUHEVOSEN (FWB) JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ 1. Suomalainen lämminverinen ratsuhevonen (FWB) Suomalainen lämminverinen ratsuhevonen

Lisätiedot

Hereford vuosinäyttely tulokset 2017

Hereford vuosinäyttely tulokset 2017 Hereford vuosinäyttely tulokset 2017 16.6.2017 Farmari, Seinäjoki Nuoremmat hiehot: 1. Luoteeen Nizza nro4 Korvanro. 132 Synt 4.5.2016 Isä Luoteen Loan Limit ET Emä Luoteen Kefiiri (+16) Emänisä WII Global

Lisätiedot

Vuoden Näyttelykoira-kilpailu

Vuoden Näyttelykoira-kilpailu Vuoden Näyttelykoira-kilpailu Säännöt voimassa??.2016 alkaen (edellinen päivitys 01.01.2010). Kilpailu on avoin kaikille. Kilpailun kiertopalkinnoista kilpailevat kuitenkin ainoastaan Suomen Pyreneläiset

Lisätiedot

SUOMENHEVONEN. Vauhtia. Voimaa. Tunnetta.

SUOMENHEVONEN. Vauhtia. Voimaa. Tunnetta. SUOMENHEVONEN Vauhtia. Voimaa. Tunnetta. Suomenhevonen Suomenhevonen on Suomen kansallishevonen ja ainoa alkuperäinen kotimainen hevosrotu. Suomenhevosia on Suomessa noin 20 000. Suomenhevosvarsoja syntyy

Lisätiedot

Kaikissa kilpailuissa kilpailukautena on kalenterivuosi ja tuloksiin huomioidaan vain Suomessa saavutetut tulokset.

Kaikissa kilpailuissa kilpailukautena on kalenterivuosi ja tuloksiin huomioidaan vain Suomessa saavutetut tulokset. Vuoden palkitut kilpailun säännöt ja pistelasku Sisällys Vuoden näyttelykerry ja vuoden näyttelyvehnä -kilpailut... 2 Vuoden näyttelykerry- ja näyttelyvehnäveteraani -kilpailu... Vuoden näyttelykerry-

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina Sieppi VALOKUVAUS Heini Lehisto ELÄINLÄÄKÄRI KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA

Lisätiedot

Aino Masters elämyksiä hevosurheilun parissa Ratsastuskeskus Aino Järvenpää

Aino Masters elämyksiä hevosurheilun parissa Ratsastuskeskus Aino Järvenpää Aino Masters elämyksiä hevosurheilun parissa. 26.-29.9.2019 Ratsastuskeskus Aino Järvenpää Aino Masters CSI2* hypätään Ratsastuskeskus Ainossa Järvenpäässä 26-29.9.2019. Historian kuudes Aino Masters -kilpailu

Lisätiedot

10.12.2013 VUONOHEVOSTEN JALOSTUSARVOSTELU 2014 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET

10.12.2013 VUONOHEVOSTEN JALOSTUSARVOSTELU 2014 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET 10.12.2013 VUONOHEVOSTEN JALOSTUSARVOSTELU 2014 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Vuonohevosten kantakirjaan merkitseminen perustuu alkuperäkantakirjan Norsk Hestesenter:n vaatimuksiin. Vuonohevosten jalostusarvostelun

Lisätiedot

HELSINKI INTERNATIONAL HORSE SHOW KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2019

HELSINKI INTERNATIONAL HORSE SHOW KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2019 HELSINKI INTERNATIONAL HORSE SHOW KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2019 CSN- luokat (5- taso) Tervetuloa kilpailemaan Helsinki International Horse Show:n kiehtovaan kansainväliseen ympäristöön Helsingin Jäähalliin

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina Sieppi VALOKUVAUS Heini Lehisto ELÄINLÄÄKÄRI KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA

Lisätiedot

1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Rider Trophy. 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Avoin kaikille:

1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Rider Trophy. 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Avoin kaikille: 1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Rider Trophy 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Silver Dressage Rider Trophy SilverJumping Rider Trophy Avoin kaikille: Gold Dressage Rider Trophy Gold Jumping

Lisätiedot

Hrund. Hrund frá Kuuma

Hrund. Hrund frá Kuuma Hrund frá Kuuma Hrund on rohkea ja erittäin kaunis nuori neito, joka lauman vanhimpana varsana pitää nuorempiaan kurissa. Välillä se on jopa hiukan turhankin pomottava. Luonteeltaan Hrund on itsepäinen,

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA Kimmo Pljo KOIRAN NIMI Nirppu PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina Sieppi SYNTYMÄAIKA

Lisätiedot

Vuoden Coton de Tuléar- kilpailu

Vuoden Coton de Tuléar- kilpailu Vuoden Coton de Tuléar- kilpailu Näyttelykilpailun säännöt Kilpailuun voi osallistua vakituisesti Suomessa asuvan Suomen Coton de Tuléar ry:n jäsenen omistuksessa oleva, Suomessa rekisteröity Coton de

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.9.2018 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

KESÄPÄIVÄNÄYTTELY 2009 SOTKAMOSSA TUOMARINA SATU YLÄ-MONONEN. PENNUT: UROKSET 7-9kk

KESÄPÄIVÄNÄYTTELY 2009 SOTKAMOSSA TUOMARINA SATU YLÄ-MONONEN. PENNUT: UROKSET 7-9kk KESÄPÄIVÄNÄYTTELY 2009 SOTKAMOSSA TUOMARINA SATU YLÄ-MONONEN ROP & VSP-pentu ROP & VSP PENNUT: UROKSET 7-9kk Jäälinnan Meren Mahti PEK1,KP, ROP-pentu 9kk erinomainen hyvin lupaava uroksen pää,hyvä purenta,

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 52/07. Valtuutussäännökset Kotieläinjalostuslaki (794/1993) 4. Maa- ja metsätalousministeri

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 52/07. Valtuutussäännökset Kotieläinjalostuslaki (794/1993) 4. Maa- ja metsätalousministeri MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 52/07 Pvm Dnro 13.11.2007 2654/01/2007 Voimaantulo- ja voimassaoloaika 1.12.2007 alkaen Valtuutussäännökset Kotieläinjalostuslaki (794/1993) 4 Vastaavat EY-säädökset

Lisätiedot

Pistetaulukko: Pistetaulukko: ryhmä kansallinen kansainvälinen erikois- näyttely näyttely näyttely näyttely

Pistetaulukko: Pistetaulukko: ryhmä kansallinen kansainvälinen erikois- näyttely näyttely näyttely näyttely Astuu voimaan vuonna 2015 Näyttelykilpailujen säännöt Vuoden Coton ja Vuoden VeteraaniCoton-kilpailuihin osallistuu vakituisesti Suomessa asuvan Coton de Tuléar Suomen Coton de Tuléar ry:n jäsenen omistuksessa

Lisätiedot

Aberdeen Angus. Texas Mount K002 TUONTISONNIESITTELYT

Aberdeen Angus. Texas Mount K002 TUONTISONNIESITTELYT Aberdeen Angus Texas Mount K002 Texas Mount on mielenkiintoinen australialainen huippusonni, jonka suku on täynnä meille osittain uusia kärkinimiä USAsta. Sonnin arvostelut ovat Australiassa erinomaiset:

Lisätiedot

polveutumistodistus sivu 1/2

polveutumistodistus sivu 1/2 EU-MERKKI Tulostettu Väri/Sarv Väri/Sarv Pirttimäen Poski Karjatiedot polveutumistodistus sivu 1/2 wwwfabafi Karjatunnus Tulopäivä ja -tapa Omistaja Tila Kunta Osoite 26102018 osto Tammela 0802018 syntymä

Lisätiedot

Amateur Tourin järjestää Helsinki International Horse Show/BCM Scanhorse Oy yhteistyössä Team Eurohorsen kanssa.

Amateur Tourin järjestää Helsinki International Horse Show/BCM Scanhorse Oy yhteistyössä Team Eurohorsen kanssa. SÄÄNNÖT JA OHJEET 05.03.2015 1 YLEISTÄ Uusittu Amateur Tour tarjoaa kaikille harrastekilpailijoille mahdollisuuden Kilpailla Tähtien Kanssa Helsinki International Horse Show ssa 22.-23.10.2015 kiehtovassa

Lisätiedot

Palauta vuoden agilitykoira ja vuoden näyttelykoira tulokset lomakkeella, joka löytyy VASin wwwsivuilta kohdasta Vuoden koira.

Palauta vuoden agilitykoira ja vuoden näyttelykoira tulokset lomakkeella, joka löytyy VASin wwwsivuilta kohdasta Vuoden koira. Vuoden koira 2014-kilpailu Vuoden koira valintaan voit osallistua toimittamalla ohjeiden mukaan vuoden aikana virallisista kokeista tai näyttelyistä saavutetut tulokset (+kopion kilpailukirjasta) alla

Lisätiedot

HELSINKI INTERNATIONAL HORSE SHOW KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2019

HELSINKI INTERNATIONAL HORSE SHOW KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2019 HELSINKI INTERNATIONAL HORSE SHOW KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2019 CSN- luokat (5- taso) Tervetuloa kilpailemaan Helsinki International Horse Show:n kiehtovaan kansainväliseen ympäristöön Helsingin Jäähalliin

Lisätiedot

Vuoden palkitut kilpailun säännöt ja pistelasku

Vuoden palkitut kilpailun säännöt ja pistelasku Vuoden palkitut kilpailun säännöt ja pistelasku Sisällys Vuoden Kerry ja Vuoden Vehnä -kilpailut... 2 Vuoden Kerry- ja Vehnäveteraani -kilpailu... Vuoden Kerry- ja Vehnäkasvattaja... Vuoden Agilitykoira...

Lisätiedot

Varsomisen ilmoittaminen Heppa-järjestelmässä. S u o m e n H i p p o s r y 2018

Varsomisen ilmoittaminen Heppa-järjestelmässä. S u o m e n H i p p o s r y 2018 Varsomisen ilmoittaminen Heppa-järjestelmässä S u o m e n H i p p o s r y 2018 Tamman astutuksessa menestymisen ilmoittaminen Tamman omistajalla tulee olla Oma talli-tunnukset Heppajärjestelmään. Tamman

Lisätiedot

Eisernes Kreutz. Rautaristin suunittelija Karl Friedrich Schinkel

Eisernes Kreutz. Rautaristin suunittelija Karl Friedrich Schinkel Eisernes Kreutz Rautaristin synty ulottuu vuoteen 1813, jolloin Preussi keisari Friedrich Wilhelm III:n johdolla julisti sodan Ranskalle 13.maaliskuuta. Ristin suunnitteli arkkitehti Karl Schinkel ja se

Lisätiedot

polveutumistodistus sivu 1/2

polveutumistodistus sivu 1/2 EU-MERKKI Tulostettu Väri/Sarv Forssa Ruhol Rasval Ruhol Rasval Ruhol Rasval Ruhol Rasval 94 PressureET Karjatiedot polveutumistodistus sivu 1/2 wwwfabafi Karjatunnus Tulopäivä ja -tapa Omistaja Tila Kunta

Lisätiedot

SIJA RATSUKKO TL (sij) NR (sij) LOPPUTULOS ( %)

SIJA RATSUKKO TL (sij) NR (sij) LOPPUTULOS ( %) 6. 7.8. Kansalliset kouluratsastuskilpailut Kuluntalahdessa LOPPUTULOKSET Luokka 1. K.N.Special, avoin ratsukoille jotka eivät osallistu kansallisiin luokkiin SIJA RATSUKKO TL (sij) NR (sij) LOPPUTULOS

Lisätiedot

KENTTÄRATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2019

KENTTÄRATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2019 Suomen Ratsastajainliitto ry KENTTÄRATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2019 SISÄLTÖ: Kenttäcup 2019 Nuorten hevosten kenttäratsastuksen sarjakilpailu, Avant Trophy 2019 Taitoluokka juniori- ja poniratsukoille,

Lisätiedot

Suomen Hippos ry GOTLANNINRUSSPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET

Suomen Hippos ry GOTLANNINRUSSPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Suomen Hippos ry GOTLANNINRUSSPONIEN JALOSTUSARVOSTELU 2016 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Gotlanninrussien kantakirjaan merkitseminen perustuu Svenska Russavelsförening alkuperäkantakirjan vaatimuksiin.

Lisätiedot

TURUNMAAN KENNELYHDISTYKSEN TÄHTIKOIRA- JA VUODEN KOIRA KILPAILUN SÄÄNNÖT

TURUNMAAN KENNELYHDISTYKSEN TÄHTIKOIRA- JA VUODEN KOIRA KILPAILUN SÄÄNNÖT TURUNMAAN KENNELYHDISTYKSEN TÄHTIKOIRA- JA VUODEN KOIRA KILPAILUN SÄÄNNÖT Turunmaan Kennelyhdistys Åbolands Kennelförening ry palkitsee vuosittain voitokkaimmat jäsentensä omistuksessa olevat koirat. Lisäksi

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Nurmes ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA Tuomo Hassinen KOIRAN NIMI Kurkon Kaiku Tyyne FI37093/13 PÄIVÄMÄÄRÄ 28.6.2014 SIHTEERIT Elina

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina Sieppi VALOKUVAUS Heini Lehisto ELÄINLÄÄKÄRI KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA

Lisätiedot

HIPPO MEMORIAL TASON KILPAILUT ESTE-, KOULU- JA VAMMAISRATSASTUKSESSA

HIPPO MEMORIAL TASON KILPAILUT ESTE-, KOULU- JA VAMMAISRATSASTUKSESSA HIPPO MEMORIAL 2016 1-TASON KILPAILUT ESTE-, KOULU- JA VAMMAISRATSASTUKSESSA LÄHTÖJÄRJESTYKSET: Koulu- ja vammaisratsastus lauantaina 28.5.2016 Tuomari: Tarja Karppinen Verryttely ryhmissä kilpailukentällä

Lisätiedot

alleelipareja dominoiva dominoiva resessiivinen

alleelipareja dominoiva dominoiva resessiivinen 11 RISTEYTYKSET Merkintätapoja Mendelin säännöt Yhden alleeliparin periytyminen Monohybridiristeytys Multippelit alleelit Letaalitekijät Yhteisvallitseva periytyminen Välimuotoinen periytyminen Testiristeytys

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Nurmes ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA Esa Romppanen KOIRAN NIMI Cassu FI24299/13 PÄIVÄMÄÄRÄ 28.6.2014 SIHTEERIT Elina Sieppi SYNTYMÄAIKA

Lisätiedot

Tehtävä 1 2 3 4 5 6 7 Vastaus

Tehtävä 1 2 3 4 5 6 7 Vastaus Kenguru Benjamin, vastauslomake Nimi Luokka/Ryhmä Pisteet Kenguruloikka Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Jätä ruutu tyhjäksi,

Lisätiedot

polveutumistodistus sivu 1/2

polveutumistodistus sivu 1/2 EU-MERKKI Tulostettu Väri/Sarv Väri/Sarv MT Oodi Karjatiedot polveutumistodistus sivu 1/2 wwwfabafi Karjatunnus Tulopäivä ja -tapa Omistaja Tila Kunta Osoite 15117 osto Tammela 27032017 syntymä Koski Tl

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Nurmes ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA Esko Lääperi KOIRAN NIMI Marekon Tytti FI38149/12 PÄIVÄMÄÄRÄ 28.6.2014 SIHTEERIT Elina Sieppi

Lisätiedot

OHJEITA SUOMENHEVOSTEN LAATUARVOSTELUN FINAALIIN 2018 TULEVILLE HEVOSILLE

OHJEITA SUOMENHEVOSTEN LAATUARVOSTELUN FINAALIIN 2018 TULEVILLE HEVOSILLE OHJEITA SUOMENHEVOSTEN LAATUARVOSTELUN FINAALIIN 2018 TULEVILLE HEVOSILLE RAKENNE & ASKELLAJIARVOSTELU 3-vuotiaat 3-vuotiaiden rakenne- ja askellajiarvostelu suoritetaan samanaikaisesti. Hevoselle annetaan

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina Sieppi VALOKUVAUS Heini Lehisto ELÄINLÄÄKÄRI KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Nurmes ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA Katariina ja Jarno Nummela KOIRAN NIMI Naavan Senna FI28276/09 PÄIVÄMÄÄRÄ 28.6.2014 SIHTEERIT

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina Sieppi VALOKUVAUS Heini Lehisto ELÄINLÄÄKÄRI KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Nurmes ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA Pasi Hälinen KOIRAN NIMI Johka FI35983/12 PÄIVÄMÄÄRÄ 28.6.2014 SIHTEERIT Elina Sieppi SYNTYMÄAIKA

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA Antero Hämäläinen KOIRAN NIMI Nemo PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina Sieppi SYNTYMÄAIKA

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina Sieppi VALOKUVAUS Heini Lehisto ELÄINLÄÄKÄRI KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA

Lisätiedot

Jalostukseen käytetyimmät nartut vuosina (5-vuotisjakso)

Jalostukseen käytetyimmät nartut vuosina (5-vuotisjakso) Jalostukseen käytetyimmät nartut vuosina 200-202 (5-vuotisjakso) Jalostukseen käytetyt nartut 200-202 Tilastointi aikana Toisessa polvessa Yhteensä Pentueet Pennut %-osuus Pentuta Pentuja Pentuta Pentuja

Lisätiedot

Lämminverisen ravihevosen rekisteröinti, kantakirjaus, jalostusarvostelu ja siitokseen käyttö

Lämminverisen ravihevosen rekisteröinti, kantakirjaus, jalostusarvostelu ja siitokseen käyttö LIITE 1 Jalostusvaliokunta 14.11.2011 Lämminverisen ravihevosen rekisteröinti, kantakirjaus, jalostusarvostelu ja siitokseen käyttö (www.hippos.fi) Sisällysluettelo A. Rekisteröinti B. Kantakirjaus Ori

Lisätiedot

Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt

Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt Kilpailut Suomen Kettuterrierit ry järjestää vuosittain: Vuoden Kettuterrieri, Vuoden Metsästyskettuterrieri, Vuoden Näyttelykettuterrieri (erikseen molemmille

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina Sieppi VALOKUVAUS Heini Lehisto ELÄINLÄÄKÄRI KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA

Lisätiedot

Suomen Hippos ry CONNEMARAPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET

Suomen Hippos ry CONNEMARAPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Suomen Hippos ry CONNEMARAPONIEN JALOSTUSARVOSTELU 2016 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Connemaraponien kantakirjaan merkitseminen perustuu CPBS:n (Connemara Pony Breeders Society) alkuperäkantakirjan

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA Susanna Pulkkinen KOIRAN NIMI Loistawan Bruce PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Nurmes ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA Riikka Eskelinen KOIRAN NIMI Big Bugbear's Alvin PÄIVÄMÄÄRÄ 28.6.2014 SIHTEERIT Elina Sieppi

Lisätiedot

LUOKKA 1 ristikko- ja puomiluokka arv. A.0.0 Clear round

LUOKKA 1 ristikko- ja puomiluokka arv. A.0.0 Clear round LUOKKA 1 ristikko- ja puomiluokka arv. A.0.0 Clear round sija ratsastaja hevonen seura virhepisteet klo 10.00 1. Sissi Grande Rin Tin Tin Siuntion Ratsastajat ry, SR 0 1. Sofia Österholm Fusse Länsi-Uudenmaan

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina Sieppi VALOKUVAUS Heini Lehisto ELÄINLÄÄKÄRI KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA

Lisätiedot

Aino Masters elämyksiä hevosurheilun parissa Ratsastuskeskus Aino Järvenpää

Aino Masters elämyksiä hevosurheilun parissa Ratsastuskeskus Aino Järvenpää Aino Masters elämyksiä hevosurheilun parissa. 26.-29.9.2019 Ratsastuskeskus Aino Järvenpää Aino Masters CSI2* hypätään Ratsastuskeskus Ainossa Järvenpäässä 26-29.9.2019. Historian kuudes Aino Masters -kilpailu

Lisätiedot

Suomen Hippos ry NEWFORESTPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET

Suomen Hippos ry NEWFORESTPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Suomen Hippos ry NEWFORESTPONIEN JALOSTUSARVOSTELU 2017 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Newforestponien kantakirjaan merkitseminen perustuu The New Forest Pony Breeding and Cattle Society:n (NFPB&CS) alkuperäkantakirjan

Lisätiedot

Viestikarnevaalit 47. Käsiohjelma. Aamulehden järjestämä. Koulumaailma. Aamulehden. Pyynikin urheilukenttä, Tampere. Yhteistyössä:

Viestikarnevaalit 47. Käsiohjelma. Aamulehden järjestämä. Koulumaailma. Aamulehden. Pyynikin urheilukenttä, Tampere. Yhteistyössä: Käsiohjelma 47. Viestikarnevaalit Yhteistyössä: Aamulehden Koulumaailma Aamulehden järjestämä koululaisurheilun suurtapahtuma tiistaina 4.9.2012 klo 16, Pyynikin urheilukenttä, Tampere Urheilukesän päätapahtuma

Lisätiedot

1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Trophy. 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Dressage Trophy Jumping Trophy

1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Trophy. 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Dressage Trophy Jumping Trophy 1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Trophy 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Dressage Trophy Jumping Trophy Avoin nuorille 4-7-vuotiaille hevosille ja poneille: Youngster Trophy Sarjakilpailusäännöt

Lisätiedot

Suomen Englanninbulldoggiyhdistyksen Vuoden 2014 voitokkain -kilpailu

Suomen Englanninbulldoggiyhdistyksen Vuoden 2014 voitokkain -kilpailu Suomen Englanninbulldoggiyhdistyksen Vuoden 2014 voitokkain -kilpailu Suomen Englanninbulldoggiyhdistys jakaa vuosittain kiertopalkinnon Vuoden voitokkaimmalle bulldoggille, veteraanille, pennulle ja kasvattajalle

Lisätiedot

SUOMEN HANNOVER-YHDISTYKSEN VUOSIJULKAISU 2010

SUOMEN HANNOVER-YHDISTYKSEN VUOSIJULKAISU 2010 SUOMEN HANNOVER-YHDISTYKSEN VUOSIJULKAISU 2010 Jouluinen tervehdys Sinulle Hannover-yhdistyksen jäsen! Suomen Hannover- yhdistyksellä on takanaan erityisen hieno vuosi! Suomenmestaruudet menivät Hannoverhevosille,

Lisätiedot

Grand Prix kilpailuma a ra ykset

Grand Prix kilpailuma a ra ykset Grand Prix kilpailuma a ra ykset 11.9.2014 Sisällys GP-sarja... 2 Lajiohjelmat... 2 GP 1 osakilpailu, 25m allas... 2 GP 2-osakilpailu, 50m allas... 3 GP 3-osakilpailu, 50m allas... 4 Aikarajat... 4 Kilpailulupamaksu...

Lisätiedot

SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ

SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ Suomen Hippos ry Evira vahvistanut 1.2.2016 SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ 1. Suomenhevonen Suomenhevonen on ainoa alkuperäinen Suomessa kehitetty hevosrotu. Suomen Hippos ry ylläpitää suomenhevosen

Lisätiedot

APH.YaguarET HfN 4282 FIN 000000004282 Kantakirjatodistus sivu 1/2 www.faba.fi

APH.YaguarET HfN 4282 FIN 000000004282 Kantakirjatodistus sivu 1/2 www.faba.fi APHYaguarET HfN 4282 FIN 000000004282 Kantakirjatodistus sivu 1/2 wwwfabafi Karjatiedot Karjatunnus Tulopäivä- ja tapa Omistaja Tila Kunta Osoite 140477 08032012 syntymä Moisander Juha Anttila Orimattila

Lisätiedot

Vuoden 2011 parhaat haussa!

Vuoden 2011 parhaat haussa! Vuoden 2011 parhaat haussa! Pian on taas käsillä se hetki, jolloin PON-kerho voi ylpeänä onnitella menestyneitä jäseniään! Tietoja Paras PON 2011 -pisteistä kerätään heti vuoden alusta ja tulokset julkistetaan

Lisätiedot