43 76 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kunnanvaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien vaali

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "43 76 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kunnanvaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien vaali"

Transkriptio

1 PORNAISTEN KUNTA Asialista 6/2017 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvaltuuston istuntosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Seuraava liite = Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen - 75 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Valtuuston vaalilautakunnan vaali Kunnanvaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien vaali Kunnanhallituksen jäsenten vaali Keskusvaalilautakunnan vaali Esityksen tekeminen henkilöiden ja heidän varajäsentensä valinnasta Mäntsälän sosiaali- ja terveyslautakuntaan Jäsenen ja varajäsenen valitseminen Mäntsälän kasvatus- ja sivistyslautakuntaan Kiinteistötoimitusten uskottujen miesten vaali Käräjäoikeuden lautamiehen vaali Yhden jäsenen ja varajäsenen valitseminen poliisin neuvottelukuntaan Kahden jäsenen valinta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän (HUS) valtuustoon Pornaisten kuntaa edustavan jäsenen ja varajäsenen valitseminen Itä- Uudenmaan ajoharjoitteluratasäätiön edustajistoon Jäsenen valinta Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän (Keuda) yhtymävaltuustoon Jäsenen ja henkilökohtaisen varajäsenen valinta kuntien yhteiseen jätelautakuntaan Jäsenten ja varajäsenten nimeäminen yhteiseen rakennus- ja ympäristölautakuntaan./..

2 PORNAISTEN KUNTA Asialista 6/2017 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvaltuuston istuntosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Seuraava liite = 7./ Tero Nyqvistin ja viiden muun valtuutetun jättämä valtuustoaloite koskien kevyen liikenteen liikenneturvallisuuden parantamista ja koulumatkakuljetusten kustannusten alentamista Tarkastuslautakunnan vaali Sivistyslautakunnan vaali Valtuuston kokouksista ilmoittaminen ja kunnan ilmoituslehden valinta Kuntakehitysjaoston jäsenten vaali Jäsenen ja varajäsenen nimeäminen Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen johtokuntaan Edustajan valinta Uudenmaan liiton edustajainkokoukseen sekä valtuustoehdokkaan ja varaehdokkaan valinta maakuntavaltuustoon Talousarviomuutokset vapaa-aikatoimen vuoden 2017 käyttötalousmenoihin ja tuloihin/nuorten työpajatoiminta Jäsenten ja varajäsenten nimeäminen KUUMA-johtokuntaan Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän yhtymävaltuuston jäsenten ja varajäsenten valinta Muut asiat Keski-Uudenmaan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän peruspääoma Ilmoitusasiat Valitusosoitus

3 PORNAISTEN KUNTA Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Kunnanvaltuuston istuntosali Franti Aija Gardin-Kukkonen Elina, poissa Hoffrén-Pekkarinen Hanna de Jong Peter Karhunen Otto Kilpeläinen Antti, poissa Kyllönen Petra Lastuvuori Jenni Latostenmaa Roni Laukka Jorma Liu Päivi Miettinen Mikael Nieminen Tea, poissa Niinikoski Terhi Nyqvist Tero Ohvo-Harhakoski Mira Haukkasalo Hannu, poissa Marttila Seija Salonen Satu KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2017 Sivu 75 Olander Tero Pajunen Juha Palmgren Vesa Palviainen Erja Putus Jaana Runolinna Liljan-Kukka Ruskeepää Mika Tukiainen Johanna Vilén Mika Villanen Riitta Virkki Juha Nyrhivaara Henna, varavaltuutettu Tikkanen Joija, varavaltuutettu Talvituuli Tamara, varavaltuutettu kunnanjohtaja hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä nuorisovaltuuston puheenjohtaja LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS Kts. 43 ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKAS- TUSTAPA (tarkastuspaikka ja aika sekä tarkastajien valinta taikka merkintä edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastamisesta) PÖYTÄKIRJAN ALLEKIR- JOITUS JA VARMENNUS Pöytäkirja tarkastetaan Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Aija Franti ja Hanna Hoffrén-Pekkarinen. Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Jorma Laukka Liljan-Kukka Runolinna Seija Marttila PÖYTÄKIRJAN TARKAS- TUSTOIMITUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. Tarkastusaika Pornainen Allekirjoitukset PÖYTÄKIRJA ON OLLUT YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Aija Franti Aika ja paikka Pornainen Virka-asema Hallintojohtaja Hanna Hoffrén-Pekkarinen Seija Marttila

4 Kunnanvaltuusto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kvalt 43 Kunnanvaltuuston kokouskutsu on julkipantu kunnan ilmoitustaululla ja se on samana päivänä toimitettu valtuutetuille ja kunnanhallituksen jäsenille ja kunnanjohtajalle. Lisäksi on julkaistu lyhennetty kokousilmoitus Itäväylä-lehdessä. Valtuutettujen määrä selviää kokouksen alussa toimitettavassa nimenhuudossa. Kuntalain 94 :n mukaan valtuuston ensimmäisen kokouksen avaa iältään vanhin läsnä oleva valtuutettu, joka johtaa puhetta, kunnes valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat on valittu. Kokous todettiin laillisesti kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus VALTUUSTON VAALILAUTAKUNNAN VAALI Khall 131 Hallintosäännön 104 :n mukaan valtuusto valitsee toimikaudekseen suhteellisten vaalien toimittamista varten vaalilautakunnan. Lautakunnassa on 5 jäsentä ja kullakin henkilökohtainen varajäsen. Valtuusto valitsee jäseniksi valituista lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Lautakunnan sihteerinä toimii valtuuston pöytäkirjanpitäjä, jollei valtuusto toisin päätä. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsisi valtuuston vaalilautakuntaan viisi (5) jäsentä ja heille kullekin henkilökohtaisen varajäsenen sekä nimeäisi varsinaisiksi jäseniksi valituista puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Toimikausi on Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh Kunnanhallituksen päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. Kvalt 44 Valtuusto valitsi valtuuston vaalilautakuntaan toimikaudeksi seuraavat jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet: Jäsenet Mikael Miettinen Terhi Niinikoski Petra Kyllönen Juha Pajunen Riitta Villanen Varajäsenet Hanna Hoffrén-Pekkarinen Tero Olander Mira Ohvo-Harhakoski Jorma Laukka Tero Nyqvist Puheenjohtajaksi nimettiin Terhi Niinikoski ja varapuheenjohtajaksi Juha Pajunen.

6 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus KUNNANVALTUUSTON PUHEENJOHTAJAN JA VARAPUHEENJOHTAJIEN VAALI Khall 129 Kuntalain 18 :n mukaan valtuusto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia toimikaudekseen, jollei valtuusto ole päättänyt, että heidän toimikautensa on valtuuston toimikautta lyhyempi. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valitaan samassa vaalitoimituksessa. Valtuuston puheenjohtajalla ja varapuheenjohtajilla on läsnäolo- ja puheoikeus kunnanhallituksen kokouksessa. Hallintosäännön 74 :n mukaan puheenjohtajisto valitaan 2 vuoden toimikaudeksi ja valtuustossa on kaksi varapuheenjohtajaa. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että tämä valitsee valtuuston puheenjohtajan ja 2 varapuheenjohtajaa toimikaudeksi Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh Kunnanhallituksen päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. Kvalt 45 Valtuusto valitsi valtuuston puheenjohtajaksi Liljan-Kukka Runolinnan ja I varapuheenjohtajaksi Jaana Putuksen ja II varapuheenjohtajaksi Petra Kyllösen.

7 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus KUNNANHALLITUKSEN JÄSENTEN VAALI Khall 130 Kuntalain 32 :n mukaan toimielimen jäsenet valitaan valtuuston toimikaudeksi, jollei valtuusto ole päättänyt, että heidän toimikautensa on valtuuston toimikautta lyhyempi. Kunnanhallituksen jäsenet valitaan kesäkuussa pidettävässä valtuuston kokouksessa. Hallintosäännön 8 :n mukaan kunnanhallituksessa on 7 jäsentä, joista valtuusto valitsee kunnanhallituksen puheenjohtajan ja 2 varapuheenjohtajaa. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Toimielimiä valittaessa on otettava huomioon tasa-arvolain 4a :n 1 momentti, jonka mukaan valtion komiteoissa, neuvottelukunnissa ja muissa vastaavissa toimielimissä sekä kunnallisissa ja kuntien välisen yhteistoiminnan toimielimissä lukuun ottamatta valtuustoja tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Sukupuolikiintiö koskee kaikkia kunnan toimielimiä lukuun ottamatta kuntien valtuustoja, jotka valitaan yleisillä vaaleilla. Kunnan toimielimiä ovat kuntalain 30 :n mukaan valtuustojen lisäksi: kunnanhallitus ja sen jaostot, lautakunnat tai valiokunnat ja niiden jaostot, johtokunnat ja niiden jaostot sekä toimikunnat. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto - päättää, mikä on kunnanhallituksen toimikausi - valitsee kunnanhallitukseen seitsemän (7) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet - valitsee jäsenten keskuudesta puheenjohtajan sekä I ja II varapuheenjohtajan Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh Kunnanhallituksen päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti../..

8 Kunnanvaltuusto Kvalt 46./.. Valtuusto päätti yksimielisesti, että kunnanhallituksen toimikausi on 2 vuotta. Valtuusto valitsi kunnanhallituksen jäseniksi ja varajäseniksi seuraavat henkilöt toimikaudeksi : Jäsenet Juha Virkki Päivi Liu Mika Vilén Terhi Niinikoski Aija Franti Juha Pajunen Riitta Villanen Varajäsenet Tea Nieminen Jorma Laukka Maria Saarinen Otto Karhunen Tero Olander Erja Palviainen Jenni Lastuvuori Puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Juha Virkki, I varapuheenjohtajaksi Päivi Liu ja II varapuheenjohtajaksi Mika Vilén.

9 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus KESKUSVAALILAUTAKUNNAN VAALI Khall 105 Vaalilain 13 :n mukaan valtuuston on asetettava kuntaan kunnan keskusvaalilautakunta, johon kuuluu viisi jäsentä ja tarpeellinen määrä varajäseniä, kuitenkin vähintään viisi. Varajäsenet on asetettava siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan. Jäsenistä valtuuston on määrättävä yksi puheenjohtajaksi ja toinen varapuheenjohtajaksi. Sekä jäsenet että varajäsenet tulee mahdollisuuksien mukaan edustaa kunnassa edellisissä kuntavaaleissa (vuoden 2017 vaalit) esiintyneitä äänestäjäryhmiä. Jotta kunnan keskusvaalilautakunnan jäsenet ja varajäsenet edustaisivat edellisissä kuntavaaleissa esiintyneitä äänestäjäryhmiä, se yleensä edellyttää, että kukin jäsen ja varajäsen edustaa eri äänestäjäryhmää. Niin kauan kuin yksikin huomioon otettava äänestäjäryhmä on vailla edustusta, keskusvaalilautakuntaan ei saa valita muusta ryhmästä kahta edustajaa. Keskusvaalilautakuntaan valittavalla on oltava kuntalain 71 :n mukainen yleinen vaalikelpoisuus. Lisäksi sovelletaan kuntalain 74 :n 1 momentin säännöstä, jossa rajoitetaan vaalikelpoisuutta lautakuntaan. Rajoituksista olennaisin on vaatimus kelpoisuudesta valtuustoon, joten kunnan ja kuntayhtymän johtavat viranhaltijat ja konserniyhtiön johtohenkilöt eivät ole vaalikelpoisia keskusvaalilautakuntaan. Vaalilain 13 :n mukaan jäsen tai varajäsen, joka keskusvaalilautakunnalle toimitetun ehdokashakemuksen mukaan on asetettu puolueen tai valitsijayhdistyksen ehdokkaaksi, ei voi osallistua keskusvaalilautakunnan työskentelyyn kyseisissä vaaleissa. Käytännössä työskentelyeste voi tulla ajankohtaiseksi vasta seuraavissa kuntavaaleissa vuoden 2021 keväällä. Tasa-arvolain mukaan toimielimissä tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin 40 %, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Tasa-arvovaatimus koskee erikseen varsinaisia ja varajäseniä. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee kunnan keskusvaalilautakuntaan toimikaudeksi viisi (5) jäsentä ja viisi varajäsentä sekä määräisi valituista yhden puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Varajäsenet asetetaan siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan../..

10 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Khall 105./.. Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää valtuustolle, että keskusvaalilautakuntaan valittaisiin toimikaudeksi seuraavat jäsenet ja varajäsenet, jotka tulevat jäsenten sijaan luetellussa järjestyksessä: Jäsenet Varajäsenet Riitta Villanen Terhi Niinikoski (1) Asta Haapakoski Pirjo Pohjanlehto (2) Virpi Felt Sami Eemola (3) Mikael Miettinen Matti Ikonen (4) Esko Peltola Laura Kolehmainen (5) Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää, että puheenjohtajaksi nimettäisiin Riitta Villanen ja varapuheenjohtajaksi Asta Haapakoski. Kvalt 47 Valtuusto valitsi keskusvaalilautakuntaan seuraavat jäsenet ja varajäsenet toimikaudeksi : Jäsenet Varajäsenet Riitta Villanen Terhi Niinikoski (1) Asta Haapakoski Pirjo Pohjanlehto (2) Virpi Felt Sami Eemola (3) Mikael Miettinen Matti Ikonen (4) Esko Peltola Laura Kolehmainen (5) Puheenjohtajaksi nimettiin Riitta Villanen ja varapuheenjohtajaksi Asta Haapakoski.

11 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus ESITYKSEN TEKEMINEN HENKILÖIDEN JA HEIDÄN VARAJÄSENTENSÄ VALINNASTA MÄNTSÄLÄN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTAAN Khall 106 Mäntsälän ja Pornaisten kunnat muodostavat yhteistoiminta-alueen siten, että palvelujen järjestämisvastuu on Mäntsälän kunnalla vastuukuntana. Kuntien yhteinen toimielin on Mäntsälän sosiaali- ja terveyslautakunta. Sosiaali- ja terveyslautakunta vastaa voimassa olevien lakien ja asetusten mukaisesti yhteistoiminta-alueen asukkaiden sosiaali- ja terveyspalveluista. Mäntsälän kunnan hallintosäännön 4 :n mukaan Mäntsälän kunnanvaltuusto valitsee lautakunnan jäsenet ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä sekä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat eri kunnista. Pornaisten kuntaa edustavat jäsenet ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä valitaan Pornaisten kunnanvaltuuston esityksen mukaisesti. Sosiaali- ja terveyslautakunnassa on 12 varsinaista jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä. Jäsenistä 9 on Mäntsälän ja 3 Pornaisten kunnan edustajaa. Kullakin jäsenellä on yksi ääni. Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa asiat ratkaistaan perusturvajohtajan esittelystä. Perusturvajohtajan ollessa estyneenä vastaa esittelystä hänen sijaisekseen määrätty viranhaltija. Vaalikelpoinen lautakuntaan ja valiokuntaan on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: 1) asianomaisen lautakunnan tai valiokunnan alainen kunnan palveluksessa oleva henkilö 2) henkilö, joka on asianomaisen lautakunnan tai valiokunnan tehtäväalueella toimivan, kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa. 3) henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle asianomaisessa lautakunnassa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa../..

12 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Khall 106./.. Tasa-arvolain mukaan toimielimissä tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 %, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se tekee esityksen Mäntsälän sosiaali- ja terveyslautakuntaan valittavien kolmen (3) jäsenen ja heidän henkilökohtaisten varajäsenten osalta toimikaudeksi Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle, että toimikaudeksi Mäntsälän sosiaali- ja terveyslautakuntaan valittaisiin jäseniksi ja henkilökohtaisiksi varajäseniksi seuraavat henkilöt: Jäsenet Tea Nieminen Harri Virtanen Hanna Hoffrén-Pekkarinen Varajäsenet Hannu Aarrelampi Tamara Talvituuli Esa Ruskeepää Tea Nieminen esitetään valittavaksi varapuheenjohtajaksi. Kvalt 48 Valtuusto päätti esittää, että Mäntsälän sosiaali- ja terveyslautakuntaan valittaisiin seuraavat jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet toimikaudeksi : Jäsenet Tea Nieminen Harri Virtanen Hanna Hoffrén-Pekkarinen Varajäsenet Hannu Aarrelampi Tamara Talvituuli Esa Ruskeepää Varapuheenjohtajaksi esitetään valittavaksi Tea Nieminen.

13 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus JÄSENEN JA VARAJÄSENEN VALITSEMINEN MÄNTSÄLÄN KASVATUS- JA SIVISTYSLAUTAKUNTAAN Khall 107 Mäntsälän kunnan hallintosäännön 5 :n mukaan kasvatus- ja sivistyslautakuntaan kuuluu 9 valtuuston valitsemaan varsinaista jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä. Valtuusto nimeää jäseniksi valituista puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Pornaisten kunnanvaltuusto valitsee näiden lisäksi yhden jäsenen, jolla on oikeus osallistua lautakunnan kokouksiin käsiteltäessä varhaiskasvatusta ja kansalaisopistoa koskevia asioista. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee Mäntsälän kunnan kasvatus- ja sivistyslautakuntaan yhden (1) jäsenen ja tälle henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää valtuustolle, että valtuusto valitsisi Mäntsälän kunnan kasvatus- ja sivistyslautakuntaan toimikaudeksi Maria Saarisen ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Mika Vilénin. Kvalt 49 Valtuusto päätti yksimielisesti esittää Mäntsälän kunnan kasvatus- ja sivistyslautakuntaan Maria Saarisen ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Mika Vilénin toimikaudeksi

14 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus KIINTEISTÖTOIMITUSTEN USKOTTUJEN MIESTEN VAALI Khall 108 Kiinteistönmuodostamislain 6 :n mukaan valtuuston tulee valita kunnan kiinteistötoimitusten uskotuiksi miehiksi vähintään kuusi henkilöä valtuuston toimikautta vastaavaksi ajaksi. Uskotun miehen tulee olla kiinteistöasioihin perehtynyt ja paikalliset olot tunteva henkilö. Vaalikelpoisuudesta uskotun miehen toimeen on lisäksi voimassa, mitä käräjäoikeuden lautamiehistä säädetään. Uskotuksi mieheksi ei saa valita henkilöä, joka on alle 25-vuotias tai joka on täyttänyt 65 vuotta. Hänellä ei saa olla virkaa yleisessä tuomioistuimessa tai Rikosseuraamuslaitoksessa taikka joka virassa suorittaa ulosottotehtäviä, rikosten esitutkintaa taikka tulli- tai poliisivalvontaa, eikä myöskään syyttäjä, asianajaja taikka muu ammatikseen asianajoa harjoittava henkilö. Uskotun miehen on ennen toimeensa ryhtymistä annettava käräjäoikeudessa tai maaoikeudessa vakuutus siitä, että hän parhaan ymmärryksensä ja omantuntonsa mukaan täyttää rehellisesti uskotun miehen toimensa eikä tee siinä kenellekään vääryyttä mistään syystä. Toimikautena uskottuja miehiä on ollut 7. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee kuusi (6) henkilöä kiinteistötoimitusten uskotuiksi miehiksi toimikaudeksi Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää valtuustolle, että valtuusto valitsisi kiinteistötoimitusten uskotuiksi miehiksi toimikaudeksi seuraavat henkilöt: Mari Tanner Asko Kanervo Raimo Jokinen Sari Silta Antti Nurminen Kai Parviainen./..

15 Kunnanvaltuusto Kvalt 50./.. Valtuusto päätti yksimielisesti valita kiinteistötoimitusten uskotuiksi miehiksi seuraavat henkilöt: Mari Tanner Asko Kanervo Raimo Jokinen Sari Silta Antti Nurminen Kai Parviainen

16 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus KÄRÄJÄOIKEUDEN LAUTAMIEHEN VAALI Khall 109 Käräjäoikeuden lautamiehistä annetun lain (2016/675) 3 :n mukaan käräjäoikeuden lautamiesten lukumäärän vahvistaa oikeusministeriö. Jos käräjäoikeuden tuomiopiiriin kuuluu useampia kuntia, oikeusministeriö vahvistaa kunkin kunnan alueelta valittavien lautamiesten lukumäärän ensisijaisesti kuntien henkikirjoitettujen asukkaiden lukumäärän suhteessa. Jokaisesta kunnasta on kuitenkin valittava vähintään yksi lautamies. Lautamieslain 2 :n mukaan lautamiehen tulee olla käräjäoikeuden tuomiopiiriin kuuluvassa kunnassa asuva Suomen kansalainen, joka ei ole konkurssissa, jonka toimintakelpoisuutta ei ole rajoitettu ja jota on pidettävä sopivana toimimaan lautamiehenä. Lautamieheksi ei saa valita henkilöä, joka on alle 25-vuotias tai joka on täyttänyt 65 vuotta. Lautamiehenä ei saa olla henkilö, jolla on virka yleisessä tuomioistuimessa tai Rikosseuraamuslaitoksessa taikka joka virassaan suorittaa ulosottotehtäviä, rikosten esitutkintaa taikka tulli- tai poliisivalvontaa, eikä myöskään syyttäjä, asianajaja tikka muu ammatikseen asianajoa harjoittava henkilö. Lautamieslain 4 :n 3 momentin mukaan kunnasta valittavien lautamiesten tulee mahdollisimman tasapuolisesti edustaa kunnan väestön ikä-, elinkeino-, sukupuoli- ja kielijakaumaa. Lautamiesjärjestelmän uskottavuutta ja kansalaisten luottamusta järjestelmään saattaisi lisätä, mikäli lautamiesten joukossa olisi myös eri etnisiä ryhmä edustavia henkilöitä. Lain käräjäoikeuden lautamiehistä 5 :n mukaan lautamiehen on ennen tehtävään ryhtymistä sekä tehtävän kestäessä annettava käräjäoikeudelle tuomioistuinlain (2016/673) 11 luvun 12 :ssä tarkoitettu sidonnaisuus ilmoitus käräjäoikeudesta saatavalla lomakkeella. Tuomioistuimen tulee tehdä asianmukaiset merkinnät kustakin lautamiehestä sidonnaisuus- ja sivutoimirekiteriin. Oikeusministeriön antaman päätöksen (14/31/2016) mukaan Tuusulan käräjäoikeuteen valitaan Pornaisten kunnasta yksi lautamies. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee Tuusulan käräjäoikeuteen yhden (1) lautamiehen toimikaudeksi Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh /..

17 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Khall 109./.. Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää valtuustolle, että valtuusto valitsisi käräjäoikeuden lautamieheksi toimikaudeksi Eija-Sisko Jokisen. Kvalt 51 Valtuusto päätti yksimielisesti valita käräjäoikeuden lautamieheksi Eija-Sisko Jokisen toimikaudeksi

18 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus YHDEN JÄSENEN JA VARAJÄSENEN VALITSEMINEN POLIISIN NEUVOTTELUKUN- TAAN Khall 110 Poliisin hallinnosta annetun asetuksen 13 :n mukaan poliisihallitus vahvistaa neuvottelukunnan jäsenmäärän. Valtuusto valitsee poliisin neuvottelukuntaan jäsenet toimikaudekseen. Kullakin jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Neuvottelukunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Pornaisten kunta kuuluu Itä-Uudenmaan poliisilaitokseen. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen neuvottelukuntaan yhden (1) jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää valtuustolle, että valtuusto valitsisi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen neuvottelukuntaan toimikaudeksi Roni Latostenmaan ja hänen henkilökohtaiseksi varajäseneksi Sari Sillan. Kvalt 52 Valtuusto päätti yksimielisesti valita Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen neuvottelukuntaa Roni Latostenmaan ja hänen henkilökohtaiseksi varajäseneksi Sari Sillan toimikaudeksi

19 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus KAHDEN JÄSENEN VALINTA HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN (HUS) VALTUUSTOON Khall 113 Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän perussopimuksen 8 :n 1 momentissa on sovittu kuntayhtymän valtuuston valinnasta. Sen mukaan kuntayhtymän jäsenkuntien valtuustot valitsevat kuntayhtymän valtuustoon kahdesta viiteen (2 5) jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen kunnanvaltuustojen toimikautta vastaavaksi ajaksi. Valtuuston jäsenten lukumäärä määräytyy jäsenkuntien peruspääomanosuuksien mukaisessa suhteessa. Kunta, jonka peruspääomaosuus on vähintään kahdeksan (8) % peruspääomasta, on oikeutettu valitsemaan valtuuston enintään kolme (3) jäsentä. Mikäli kunnan peruspääomaosuus on vähintään 25 %, on kunta oikeutettu valitsemaan valtuustoon enintään viisi (5) jäsentä. Lisäksi 8 :n 2 momentin mukaan Helsingin yliopistolla on oikeus nimetä valtuustoon enintään kaksi jäsentä ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä. Perussopimuksen 8 :n 3 momentin mukaan jäsenkunnan valtuustoon valitsemien jäsenten yhteinen äänimäärä vastaa kunnan suhteellista osuutta viimeksi hyväksytyn tilinpäätöksen mukaisesta peruspääomasta. Prosentin kymmenesosan osuus oikeuttaa yhteen äänen kuitenkin siten, että kullakin jäsenellä on vähintään yksi ääni. Kunnan valitsemien jäsenten yhteinen äänimäärä jakautuu tasan saapuvilla olevien jäsenten kesken. Pornaisten kunnan peruspääoma on , 99, edustajien lukumäärä on 2 ja kunnan äänimäärä on 2. HUS-kuntayhtymä pyytää päivätyllä kirjeellä jäsenkunniltaan, että HUS-kuntayhtymän valtuuston jäsenten ja heidän henkilökohtaisten varajäsentensä vaali saatettaisiin vuonna 2017 valittavan kunnan- /kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi valtuuston kesäkuun kokouksessa. Valinnassa tulee ottaa huomioon naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain 4 :n 1 momentin, joka koskee myös kuntayhtymien valtuustoja. Sen mukaan mm. kuntien välisen yhteistoiminnan toimielimissä tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, jollei erityisistä syistä muuta johdu../..

20 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Khall 113./.. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on pyytänyt jäsenkuntia ilmoittamaan valittujen henkilöiden nimet, yhteystiedot ja muut tarpeelliset henkilötiedot mennessä. Valtuuston ensimmäinen kokous on tarkoitus pitää keskiviikkona klo 9.00 alkaen. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin kuntayhtymän valtuustoon kaksi (2) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi. Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää valtuustolle, että valtuusto valitsisi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuustoon toimikaudeksi seuraavat jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet: Jäsenet Juha Virkki Päivi Liu Varajäsenet Päivi Laitinen Erja Palviainen Kvalt 53 Valtuusto päätti yksimielisesti valita Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuustoon toimikaudeksi seuraavat jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet: Jäsenet Juha Virkki Päivi Liu Varajäsenet Päivi Laitinen Erja Palviainen

21 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus PORNAISTEN KUNTAA EDUSTAVAN JÄSENEN JA VARAJÄSENEN VALITSEMINEN ITÄ-UUDENMAAN AJOHARJOITTELURATASÄÄTIÖN EDUSTAJISTOON Khall 114 Pornaisten kunta kuuluu Itä-Uudenmaan ajoharjoitteluratasäätiöön, jonka edustajistoon kuuluu edustaja jokaisesta jäsenyhteisöstä. Edustajat valitaan neljäksi kalenterivuodeksi kerrallaan. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee Itä-Uudenmaan ajoharjoitteluratasäätiön edustajistoon yhden (1) jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää valtuustolle, että valtuusto valitsisi Itä-Uudenmaan ajoharjoitteluratasäätiön edustajistoon toimikaudeksi Vesa Palmgrenin ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Liljan-Kukka Runolinnan. Kvalt 54 Valtuusto valitsi Itä-Uudenmaan ajoharjoitteluratasäätiön edustajistoon toimikaudeksi Vesa Palmgrenin ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Liljan-Kukka Runolinnan.

22 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus JÄSENEN VALINTA KESKI-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN (KEUDA) YHTYMÄVALTUUSTOON Khall 115 Kuntayhtymän perussopimuksen mukaan jäsenkuntien valtuustot valitsevat kuntayhtymän yhtymävaltuustoon jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet valtuuston toimikautta vastaavaksi ajaksi. Pornaisten kunta valitsee yhtymävaltuustoon yhden (1) jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuustoon yhden (1) jäsenen ja henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää valtuustolle, että valtuusto valitsisi Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuustoon jäseneksi Hannu Aarrelammen ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Johanna Tukiaisen. Kvalt 55 Valtuusto päätti yksimielisesti valita Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuuston jäseneksi Hannu Aarrelammen ja hänen henkilökohtaiseksi varajäseneksi Johanna Tukiaisen toimikaudeksi

23 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus JÄSENEN JA HENKILÖKOHTAISEN VARAJÄSENEN VALINTA KUNTIEN YHTEISEEN JÄTELAUTAKUNTAAN Khall 116 Porvoon alueellinen jätelautakunta on Askolan, Loviisan, Porvoon Pornaisten ja Sipoon yhteislautakunta, jonka vastuulla on jätehuoltoon liittyvät viranomaistehtävät. Jätelautakunnan tavoitteena on tarjota kaikilla toiminta-alueen asukkaille tasapuolista viranomaispalvelua sekä varmistaa jätehuollon toimivuus ja kokonaisvaltainen kehittäminen yli kuntarajojen. Jätelautakunnan isäntäkuntana toimii Porvoo. Lautakunta on osa isäntäkunnan hallintoa. Lautakunnassa on 11 jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Porvoosta on 5 jäsentä, Loviisasta ja Sipoosta 2 ja Askolasta ja Pornaisista yksi jäsen. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee Porvoon alueelliseen jätelautakuntaan yhden (1) varsinaisen jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen. Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää valtuustolle, että valtuusto valitsisi Porvoon alueelliseen jätelautakuntaan jäseneksi Sari Sillan ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Raimo Ruotsalaisen toimikaudeksi Kvalt 56 Valtuusto päätti yksimielisesti valita Porvoon alueelliseen jätelautakuntaan jäseneksi Sari Sillan ja hänen henkilökohtaiseksi varajäseneksi Raimo Ruotsalaisen toimikaudeksi

24 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus JÄSENTEN JA VARAJÄSENTEN NIMEÄMINEN YHTEISEEN RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTAAN Khall 117 Pukkilan, Pornaisten, Myrskylän ja Askolan kuntien yhteistä rakennusja ympäristönsuojelun hallintoa varten Askolan kunnanvaltuusto asettaa toimikaudekseen rakennus- ja ympäristölautakunnan, joka toimii Askolan kunnanhallituksen alaisena. Askolan hallintosäännön 11 :n mukaan kuntien yhteisessä rakennus- ja ympäristölautakunnassa on puheenjohtaja ja 9 jäsentä. Vastuukunta Askola valitsee lautakuntaan 3 jäsentä, Myrskylä 2 jäsentä, Pornainen 3 jäsentä ja Pukkila 2 jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Pornaisten kunta nimeää lautakunnan puheenjohtajan ja Askolan kunta varapuheenjohtajan. Tasa-arvolain mukainen kiintiövaatimus koskee myös kuntien välisen yhteistoiminnan toimielimiä. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se nimeää yhteiseen rakennus- ja ympäristölautakuntaan kolme (3) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet sekä nimeää lautakunnan puheenjohtajan toimikaudeksi Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää valtuustolle, että yhteiseen rakennus- ja ympäristölautakuntaan nimettäisiin toimikaudeksi seuraavat jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet: Jäsenet Tero Olander Sari Silta Tero Nyqvist Varajäsenet Mari Tanner Olavi Eloranta Kai Parviainen Puheenjohtajaksi esitetään nimettäväksi Tero Olander../..

25 Kunnanvaltuusto Kvalt 57./.. Valtuusto päätti yksimielisesti nimetä yhteiseen rakennus- ja ympäristölautakuntaan toimikaudeksi seuraavat jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet: Jäsenet Tero Olander Sari Silta Tero Nyqvist Varajäsenet Mari Tanner Olavi Eloranta Kai Parviainen Puheenjohtajaksi nimettiin Tero Olander.

26 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus TERO NYQVISTIN JA VIIDEN MUUN VALTUUTETUN JÄTTÄMÄ VALTUUS- TOALOITE KOSKIEN KEVYEN LIIKENTEEN LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTA- MISTA JA KOULUMATKAKULJETUSTEN KUSTANNUSTEN ALENTAMISTA Khall 127, liite 23 Tero Nyqvist ja viisi muuta valtuutettua jättivät valtuustoaloitteen liittyen kevyen liikenteen liikenneturvallisuuden parantamiseen ja koulumatkakuljetusten kustannusten alentamiseen. Tekninen toimi on yhdessä sivistystoimen kanssa tehnyt virkamiestyönä selvityksen kunnan alueen kevyen liikenteen verkostosta ja sen kehittämistarpeista. Kopio valtuustoaloitteesta ja sen liitteistä lähetetään tiedoksi esityslistan mukana. Laadittu selvitys on liitteenä nro 23. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi laaditun selvityksen ja lähettää sen edelleen tiedoksi kunnanvaltuustolle, sekä esittää valtuustolle, että tämä toteaa aloitteen loppuun käsitellyksi. Käytännön toteutusta arvioidaan kuntastrategian, elinvoimaohjelman ja talousarvion käsittelyjen yhteydessä. Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh Kunnanhallituksen päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. Kvalt 58, liite 12 Kopio valtuustoaloitteesta ja sen liitteistä lähetetään tiedoksi esityslistan mukana. Laadittu selvitys on liitteenä nro 12. Valtuusto merkitsi selvityksen tietoonsa saatetuksi ja totesi aloitteen loppuun käsitellyksi.

27 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus TARKASTUSLAUTAKUNNAN VAALI Khall 132 Kuntalain 121 :n mukaan valtuusto asettaa tarkastuslautakunnan hallinnon ja talouden tarkastuksen sekä arvioinnin järjestämistä varten. Lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tulee olla valtuutettuja. Kuntalain 75 :n mukaan vaalikelpoinen tarkastuslautakuntaan ei ole: 1) kunnanhallituksen jäsen; 2) pormestari ja apulaispormestari; 3) henkilö, joka on kunnanhallituksen jäsenen, kunnanjohtajan, pormestarin tai apulaispormestarin hallintolain (434/2003) esteellisyysperusteita koskevan 28 :n 2 ja 3 momentissa tarkoitettu läheinen; 4) henkilö, joka on kunnan tai kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa 5) henkilö, joka ei ole vaalikelpoinen kunnanhallitukseen Hallintosäännön 9 :n mukaan tarkastuslautakunnassa on 4 jäsentä. Valtuusto valitsee lautakunnan ja nimeää lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tulee olla valtuutettuja. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Tasa-arvolain mukaan toimielimessä tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 %, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Tasaarvovaatimus koskee erikseen varsinaisia ja varajäseniä. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee toimikaudeksi tarkastuslautakuntaan neljä (4) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet sekä nimeää jäseniksi valituista puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää valtuustolle, että tarkastuslautakuntaan valittaisiin toimikaudeksi seuraavat jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet:./..

28 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Khall 132./.. Jäsenet Vesa Palmgren Mikael Miettinen Tamara Talvituuli Merja Nikula Varajäsenet Petra Kyllönen Gitta Karikorpi Teemu Kanerva Roni Latostenmaa Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää, että puheenjohtajaksi nimettäisiin Vesa Palmgren ja varapuheenjohtajaksi Mikael Miettinen. Kvalt 59 Valtuusto päätti yksimielisesti valita tarkastuslautakuntaan seuraavat jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet toimikaudeksi : Jäsenet Vesa Palmgren Mikael Miettinen Tamara Talvituuli Merja Nikula Varajäsenet Petra Kyllönen Gitta Karikorpi Teemu Kanerva Roni Latostenmaa Puheenjohtajaksi nimettiin yksimielisesti Vesa Palmgren ja varapuheenjohtajaksi Mikael Miettinen.

29 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus SIVISTYSLAUTAKUNNAN VAALI Khall 133 Pornaisten kunnan hallintosäännön 10 :n mukaan sivistyslautakunnassa on 9 jäsentä. Valtuusto valitsee lautakunnan ja nimeää jäsenistä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtaisen varajäsen. Kuntalain 74 :n mukaan vaalikelpoinen lautakuntaan ja valiokuntaan on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: 1) asianomaisen lautakunnan tai valiokunnan alainen kunnan palveluksessa oleva henkilö 2) henkilö, joka on asiaomaisen lautakunnan tai valiokunnan tehtäväalueella toimivan, kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa 3) henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä tai siihen rinnastettavassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle asianomaisessa lautakunnassa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. Tasa-arvolain mukaan toimielimessä tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 %, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Tasaarvovaatimus koskee erikseen varsinaisia ja varajäseniä. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee sivistyslautakuntaan yhdeksän (9) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet toimikaudeksi sekä nimeää valituista jäsenistä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajana. Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää valtuustolle, että sivistyslautakuntaan valittaisiin toimikaudeksi seuraavat jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet:./..

30 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Khall 133./.. Jäsenet Peter de Jong Jenni Lastuvuori Johanna Tukiainen Ninna Mäenpää Marko Sirén Heikki Peisa Erja Palviainen Mira Ohvo-Harhakoski Kai Parviainen Varajäsenet Hanna Hoffrén-Pekkarinen Karita Pekkinen Hannu Aarrelampi Janne Niemikorpi Veera Varjalehto Mari Tanner Elina Gardin-Kukkonen Teemu Kanerva Teijo Laaksonen Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää, että puheenjohtajaksi nimettäisiin Peter de Jong ja varapuheenjohtajaksi Jenni Lastuvuori. Kvalt 60 Valtuusto päätti yksimielisesti valita sivistyslautakuntaan toimikaudeksi seuraavat jäsenet ja varajäsenet: Jäsenet Peter de Jong Jenni Lastuvuori Johanna Tukiainen Ninna Mäenpää Marko Sirén Heikki Peisa Erja Palviainen Mira Ohvo-Harhakoski Kai Parviainen Varajäsenet Hanna Hoffrén-Pekkarinen Karita Pekkinen Hannu Aarrelampi Janne Niemikorpi Veera Varjalehto Mari Tanner Elina Gardin-Kukkonen Teemu Kanerva Teijo Laaksonen Puheenjohtajaksi nimettiin Peter de Jong ja varapuheenjohtajaksi Jenni Lastuvuori.

31 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus VALTUUSTON KOKOUKSISTA ILMOITTAMINEN JA KUNNAN ILMOITUSLEHDEN VALINTA Khall 134 Kuntalain 94 :n mukaan valtuusto kokoontuu päättäminään aikoina ja myös silloin, kun valtuuston puheenjohtaja katsoo sen tarpeelliseksi. Valtuuston kutsuu koolle puheenjohtaja. Kokouskutsun valtuuston en simmäiseen kokoukseen antaa kunnanhallituksen puheenjohtaja ja ko kouksen avaa iältään vanhin läsnä oleva valtuutettu, joka johtaa puhetta, kunnes valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat on valittu. Kut sussa on ilmoitettava käsiteltävät asiat. Kokouskutsu on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen kokousta. Sa massa ajassa on kokouksesta tiedotettava yleisessä tietoverkossa (kun nan internetsivuilla). Kokouskutsu voidaan lähettää sähköisesti, jos kun ta huolehtii, että tähän tarvittavat tekniset välineet ja yhteydet ovat käy tettävissä. Kuntalain 108 :n mukaan kunnan ilmoitukset saatetaan tieoksi julkai semalla ne yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista sään nöksistä muuta johdu, sekä tarpeen vaatiessa muulla kunnan päättämällä tavalla. Hallintosäännön 79 :n mukaan kokouskutsu on lähetettävä vähintään 7 päivää ennen valtuuston kokousta kullekin valtuutetulle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo-oikeus tai velvollisuus. Samassa ajassa on ko kouksesta tiedotettava kunnan verkkosivuilla. Esityslista, joka sisältää selostuksen käsiteltävistä asioista ja ehdotukset valtuuston päätöksiksi, lähetetään kokouskutsun yhteydessä, jolleivät erityiset syyt ole esteenä. Jos esityslistalla, liitteissä tai oheismateriaalis sa on salassa pidettäviä tietoja, asiakirjaan tehdään merkintä salassapi dosta. Valtuusto päättää, kuinka monelle varavaltuutetulle esityslista toimite taan. Kuluneella valtuustokaudella esityslista on toimitettu ensimmäisel le varavaltuutetulle. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että: 1) valtuuston kokouksista tiedotetaan kunnan verkkosivuilla ja ilmoitustaululla vähintään seitsemän päivää ennen kokousta 2) lyhennetty kokouskutsu julkaistaan Itäväylä lehdessä./..

32 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Khall 134./.. 3) muut kunnan ilmoitukset julkaistaan kunnan verkkosivuilla ja sekä lisäksi Itäväylä lehdessä, kuitenkin niin, että siinä julkaistaan vain tärkeimmät ilmoitukset 4) valtuuston kokouskutsu lähetetään ensimmäisille varavaltuutetuille Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh Kunnanhallituksen päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. Kvalt 61 Hyväksyttiin yksimielisesti muilta osin, paitsi Itäväylä lehdessä ilmoittamisen osalta asia palautettiin kunnanhallitukselle uudelleen valmisteluun.

33 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus KUNTAKEHITYSJAOSTON JÄSENTEN VAALI Khall 135 Hallintosäännön 10 :n mukaan kuntakehitysjaostossa on 5 jäsentä. Valtuusto valitsee jaoston ja nimeää jäsenistä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Esittelijänä jaostossa toimii tekninen johtaja. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee kuntakehitysjaostoon viisi (5) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet sekä nimeää jäsenistä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan toimikaudeksi Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää valtuustolle, että kuntakehitysjaostoon valittaisiin seuraavat jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet: Jäsenet Jorma Laukka Antti Kilpeläinen Joija Tikkanen Mika Ruskeepää Maria Saarinen Varajäsenet Erja Palviainen Henna Nyrhivaara Roni Latostenmaa Mari Tanner Mikael Miettinen Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää, että puheenjohtajaksi nimettäisiin Jorma Laukka ja varapuheenjohtajaksi Antti Kilpeläinen. Kvalt 62 Valtuusto päätti yksimielisesti valita kuntakehitysjaostoon toimikaudeksi seuraavat jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet: Jäsenet Jorma Laukka Antti Kilpeläinen Joija Tikkanen Mika Ruskeepää Maria Saarinen Varajäsenet Erja Palviainen Henna Nyrhivaara Roni Latostenmaa Mari Tanner Mikael Miettinen./..

34 Kunnanvaltuusto Kvalt 62./.. Puheenjohtajaksi nimettiin Jorma Laukka ja varapuheenjohtajaksi Antti Kilpeläinen.

35 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus JÄSENEN JA VARAJÄSENEN NIMEÄMINEN KESKI-UUDENMAAN PELASTUSLAITOK- SEN JOHTOKUNTAAN Khall 136 Vantaan kaupungin voimaan tulevan hallintosäännön 8 luvun 10 :n mukaan Vantaan kaupunginvaltuusto asettaa toimikaudekseen Keski-Uudenmaan pelastustoimen liikelaitoksen johtokunnan, joka toimii kaupunginhallituksen alaisena, kuntalain 51 :n mukaisena Keski- Uudenmaan pelastustoimen alueen kuntien yhteisenä toimielimenä. Keski-Uudenmaan pelastustoimen liikelaitoksen johtokunta toimii pelastuslain tarkoittamana monijäsenisenä pelastusviranomaisena. Vantaan kaupunginvaltuusto valitsee johtokunnan jäsenet Keski-Uudenmaan pelastustoimen alueen kuntien asettamista jäsenehdokkaista. Johtokunnassa on 15 jäsentä ja kullakin henkilökohtainen varajäsen. Jäsenistä ja varajäsenistä Pornaisten kunta nimeää yhden ja muut kunnat kaksi jäsentä. Jäseninä johtokunnassa voivat olla asianomaisten kuntien vastaavaan toimielimeen vaalikelpoiset henkilöt. Johtokuntaan voidaan valita myös sellainen henkilö, joka ei ole vaalikelpoinen kunnanhallitukseen ja lautakuntaan tai jonka kotikunta kunta ei ole. Vantaan kaupunginvaltuusto nimeää johtokunnan jäsenistä yhden puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Tasa-arvolain 4a :n 1 momentin mukaan kunnallisissa ja kuntien väli sen yhteistoiminnan toimielimissä lukuun ottamatta kunnanvaltuustoja tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 %. Tasa-arvolain vaatimusten täyttämiseksi Vantaan kaupunki pyytää mahdollisuuksien mukaan nimeämään sekä mies- että naispuolisen jäsenehdokkaan. Vantaan kaupunki pyytää päivätyllä kirjeellä kuntia asettamaan jäsen- ja varajäsenehdokkaansa johtokuntaan. Nimettyjen jäsenehdokkaiden ja heidän varajäsenehdokkaidensa yhteystiedot pyydetään toimittamaan mennessä Vantaan kaupungin kirjaamoon. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se nimeää kunnan ehdokkaan ja varaehdokkaan valittavaksi Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen johtokuntaan jäseneksi ja varajäseneksi toimikaudeksi /..

36 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Khall 136./.. Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh Kunnanhallituksen päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. Kvalt 63 Valtuusto nimesi yksimielisesti Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen johtokuntaan kunnan ehdokkaaksi Erja Palviaisen ja hänen henkilökohtaiseksi varajäseneksi Mira Ohvo-Harhakosken.

37 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus EDUSTAJAN VALINTA UUDENMAAN LIITON EDUSTAJAINKOKOUKSEEN SEKÄ VAL- TUUSTOEHDOKKAAN JA VARAEHDOKKAAN VALINTA MAAKUNTAVALTUUSTOON Khall 137 Uudenmaan liiton perussopimuksen 4 :n mukaan maakuntavaltuuston jäsenet ja heille henkilökohtaiset varajäsenet valitsee kuntien edustajainkokous. Sekä varsinaisten että varajäsenten tulee olla jäsenkuntien valtuutettuja. Maakuntahallitus on päättänyt kutsua edustajainkokouksen koolle Kukin jäsenkunta valitsee edustajainkokoukseen edustajan ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen. Kunnan äänimäärä kokouksessa määräytyy kunnan edellisen vuoden alun asukasluvun mukaan, niin että jokaista alkavaa kunnan asukasta kohden on yksi ääni. Maakuntavaltuuston jäsenmäärä on 80. Maakuntahallituksen nimeämä vaalien valmistelutoimikunta valmistelee maakuntavaltuuston valintaa liiton perussopimuksen pohjalta. Toimikunta avustaa mm. poliittisen suhteellisuusperiaatteen ja tasaarvolain mukaisten vaatimusten yhteensovittamisessa. Uudenmaan liiton perussopimuksen 12 :n mukaan kuntaa edustavien valtuutettujen lukumäärä ja kunnan ääniosuus määräytyy kuntavaaleja edeltävän vuodenvaihteen tietojen perusteella asukasluvun pohjalta niin, että jäsenkunnista maakuntavaltuustossa on valtuutettu jokaista alkavaa kunnan asukasta kohden. Maakuntavaltuuston jäsenten tulee olla jäsenkuntien valtuutettuja ja valtuustossa edustettuina olevien poliittisten ryhmien ääniosuuksien tulee vastata jäsenkuntien valtuustoissa edustettuina olevien eri ryhmien kuntavaaleissa saamaa ääniosuutta maakunnan alueella vaalilaissa säädetyn suhteellisuusperiaatteen mukaisesti. Tasa-arvolain 4a :n mukaan valtion komiteoissa, neuvottelukunnissa ja muissa vastaavissa toimielimissä sekä kunnallisissa että kuntien välisen yhteistoiminnan toimielimissä lukuun ottamatta kunnanvaltuustoja tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 %, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Jos julkista valtaa käyttävällä toimielimellä tai virastolla, laitoksella taikka kunta- tai valtioenemmistöisellä yhtiöllä on hallintoneuvosto, johtokunta tai muu luottamushenkilöistä koostuva johto- tai hallintoelin, toimielimessä tulee olla tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Kuntien edustajainkokouksen edustajien nimet (edustaja ja henkilökohtainen varajäsen) tulee ilmoittaa sähköposti- sekä osoitetietoineen mennessä Uudenmaan liiton toimistoon../..

38 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Khall 137./.. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee keskuudestaan edustajan ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen kuntien edustajainkokoukseen. Lisäksi kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee valtuutettujen keskuudesta yhden (1) jäsenehdokkaan ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen Uudenmaan liiton maakuntavaltuustoon toimikaudeksi Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee keskuudestaan edustajan ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen kuntien edustajainkokoukseen. Lisäksi kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Uudenmaan liiton maakuntavaltuuston jäsenehdokkaaksi valittaisiin Tea Nieminen ja hänen henkilökohtaiseksi varajäseneksi Otto Karhunen toimikaudeksi Kvalt 64 Valtuusto valitsi kuntien edustajainkokoukseen jäseneksi Juha Virkin ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Liljan-Kukka Runolinnan. Valtuusto päätti yksimielisesti valita Uudenmaan liiton maakuntavaltuustoon ehdolle jäseneksi Tea Niemisen ja hänen henkilökohtaiseksi varajäseneksi Otto Karhunen toimikaudeksi

LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI

LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI 1 Valtuusto LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI 2017-2020 Valtuuston on valittava henkilöt kunnallisiin ja eräisiin valtiollisiin luottamustoimiin. HALLITUS Valtuusto valitsee hallitukseen yhdeksän jäsentä

Lisätiedot

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: Kunnanhallitus 179 06.06.2017 Valtuusto 63 14.06.2017 Toimielinten jäsenten vaali 2017-2021 KH 06.06.2017 179 Kuntalain 32 :n mukaan tulee valtuuston suorittaa kunnanhallituksen, tarkastuslautakunnan ja

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 19.6.2017 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 38 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 39

Lisätiedot

Toimielinten jäsenten vaali /Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies

Toimielinten jäsenten vaali /Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies Kaupunginhallitus 187 23.05.2017 Valtuusto 39 05.06.2017 Kaupunginhallitus 224 27.06.2017 Toimielinten jäsenten vaali 2017-2021/Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies 1323/01.45/2017

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6591/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6591/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 55 21.11.2016 40 Asianro 6591/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 6591/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 6591/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (1) 55 Asianro 6591/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Valtioneuvosto on tehnyt 16. kesäkuuta 2016 päätöksen Kuopion ja Juankosken

Lisätiedot

43 76 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kunnanvaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien vaali

43 76 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kunnanvaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien vaali PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2017 Lähettämispäivä Kunnanvaltuusto 6.6.2017 KOKOUSAIKA Maanantai 12.6.2017 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvaltuuston istuntosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Seuraava

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 62 19.02.2018 Keskusvaalilautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 62 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 169 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 189 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Kuntalain (410/2015) 32 :n mukaan toimielinten jäsenet valitaan valtuuston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 12 V 7.6.2017, Keskusvaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002991 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

1 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Valtuuston kokouksista ilmoittaminen vuonna 2019

1 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Valtuuston kokouksista ilmoittaminen vuonna 2019 PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2019 Lähettämispäivä Kunnanvaltuusto 21.1.2019 KOKOUSAIKA Maanantai 28.1.2019 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvaltuuston istuntosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Seuraava

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 189 29.5.2017 5 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus 29.5.2017 189 Yleistä

Lisätiedot

Siun sote neuvottelukunta

Siun sote neuvottelukunta Siun sote neuvottelukunta VALTUUSTON PÖYTÄKIRJAN 12.6.2017 liite nro 38 / 1 Siun sote neuvottelukunnassa on viisi (5) valtuuston valitsemaa jäsentä, joista yksi valitaan puheenjohtajaksi ja yksi varapuheenjohtajaksi.

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2017 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2017 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2017 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 12. kesäkuuta 2017 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali 19 Valtuuston suhteellisten vaalien vaalilautakunnan vaali... 41 20 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Esityslista N:o 1 25.1.2019 Asialuettelo: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 2 NIMENHUUTO JA ÄÄNIVALLAN TOTEAMINEN 3 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Liite nro 1

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 59 19.02.2018 Sivistyslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 59 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 165 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 63 19.02.2018 Tarkastuslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 63 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 170 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 1/2009 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 1/2009 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 1/2009 Kokousaika 22.1.2009 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 190 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Kuntalain (410/2015) 32 :n mukaan toimielinten jäsenet valitaan valtuuston

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 58 19.02.2018 Ympäristölautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 58 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 164 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2015 1 Kokousaika 12.1.2015 kello 18.00 18.06 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala,

Lisätiedot

22 42 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

22 42 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Asialista 4/2019 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 29.4.2019 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvaltuuston istuntosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Seuraava liite = 7 22 42 Kokouksen

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 61 19.02.2018 Asukaslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 61 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 168 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 2 / 2017 Aika Maanantaina klo 19.00

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 2 / 2017 Aika Maanantaina klo 19.00 Esityslista Kokousnumero 2 / 2017 Aika Maanantaina 12.06.2017 klo 19.00 Paikka Valtuustosali Henkilötiedot poistettu Kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 12.06.2017 klo 19.00

Lisätiedot

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto Raision seudun koulutuskuntayhtymä Esityslista 30.8.2017 RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2017 YHTYMÄVALTUUSTON ESITYSLISTA 2/2017 Aika Keskiviikko 30.8.2017 klo 17.00 Paikka

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanvaltuusto. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Asialista 2/2013 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 30.1.2013 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvaltuuston istuntosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 11 17 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 277 Sosiaali- ja terveyslautakunnan jaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003138 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 57 19.02.2018 Kaupunginhallituksen jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 57 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 162 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 53 19.02.2018 Teknisen lautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 53 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 163 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kultima Elli-Marja OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kultima Unto

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kultima Elli-Marja OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kultima Unto ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 4.4.2018 klo 17.00 (valtuustoseminaari klo 13) KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kultima Elli-Marja

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 1/2011. Kunnanvaltuusto. 1 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 1/2011. Kunnanvaltuusto. 1 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 1/2011 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 31.1.2011 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvaltuuston istuntosali 1 2 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 20 V 7.6.2017, Kasvatus- ja koulutuslautakunnan ruotsinkielisen jaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002999 T 00 00 02 Päätösehdotus

Lisätiedot

22 37 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Ylijoen alueen omakotitonttien kampanjahinnoittelu

22 37 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Ylijoen alueen omakotitonttien kampanjahinnoittelu PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2017 Lähettämispäivä Kunnanvaltuusto 19.4.2017 KOKOUSAIKA Tiistai 25.4.2017 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvaltuuston istuntosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Seuraava

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Valtuusto 4/

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Valtuusto 4/ KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu 4/2017 52 KOKOUSAIKA Maanantai 12.6.2017 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keiteleranta, Laituritie

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 9 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002974 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 190 29.5.2017 6 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus 29.5.2017 190

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Kaupunginvaltuusto 27 12.03.2018 Perusturvalautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 60 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2017 1 (5) 596 V 7.6.2017, Liikenneliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003131 T 00 00 02 Päätös esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 271 Liikenneliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003131 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Perusturvalautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 60 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 167 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 1/2009. Kunnanvaltuusto. 1 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 1/2009. Kunnanvaltuusto. 1 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 1/2009 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 21.1.2009 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvaltuuston istuntosali 1 2 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus

Kuntayhtymän hallitus Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 129 11.9.2017 7 334/00.00.01.00.00/2017 Kuntayhtymän hallituksen jäsenten vaali Päätöshistoria Kuntayhtymän hallitus 11.9.2017

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Asialista 7/2018 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 27.8.2018 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvaltuuston istuntosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Seuraava liite = 7 54 108 Kokouksen

Lisätiedot

1 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Valtuuston kokouksista ilmoittaminen ja kunnan ilmoituslehden valinta vuonna 2018

1 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Valtuuston kokouksista ilmoittaminen ja kunnan ilmoituslehden valinta vuonna 2018 PORNAISTEN KUNTA Asialista 1/2018 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 29.1.2018 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvaltuuston istuntosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Seuraava liite = 7 1 2 Kokouksen

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 260 Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002974 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2013. Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2013. Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2013 Lähettämispäivä Kunnanvaltuusto 20.8.2013 KOKOUSAIKA Keskiviikko 28.8.2013 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvaltuuston istuntosali 86

Lisätiedot

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015 Kaupunginhallitus 144 15.06.2015 Kaupunginvaltuusto 54 15.06.2015 Markku Ahjoniemen eronpyyntö Karkkilan kaupungin luottamustehtävistä 1/00.00.01/2013, 3/00.00.01/2013, 9/00.00.01/2013, 10/00.00.01/2013,

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1 () Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 30.1.2013 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 / 5 EDUSTAJAINKOKOUS 28.8.2017 ESITYSLISTA KL/467/000204/2017 Aika: 28.8.2017 10:00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 Kokouksen avaus As. nro 1 2 Sihteerin valinta As. nro 2 3 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

ESITYSLISTA Nro 6 / 2017

ESITYSLISTA Nro 6 / 2017 EVIJÄRVEN KUNTA Aika 19.6.2017 ESITYSLISTA Nro 6 / 2017 KOKOUSAIKA 19.6.2017 klo 19.00 - KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, valtuustosali Läsnä Juha Alkio, pj Jari Anttikoski Rita Haapasaari

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 274 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003135 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

1 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 2 3 Valtuuston kokouksien koollekutsuminen kevätkaudella

1 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 2 3 Valtuuston kokouksien koollekutsuminen kevätkaudella PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2017 Lähettämispäivä Kunnanvaltuusto 23.1.2017 KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2017 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvaltuuston istuntosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Seuraava

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 10 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002973 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 17 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanhallitus. 17 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Asialista 2/2013 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 21.1.2013 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 17 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (5) 13 Tarkastuslautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002990 T 00 00 02 Päätösehdotus päättää valita toimikaudekseen tarkastuslautakuntaan

Lisätiedot

Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali

Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Kaupunginvaltuusto 27 12.03.2018 Kaupunginhallitus 373 17.12.2018 Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali 287/00.00.01/2017

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA, SIDONNAISUUSREKISTERI

PORNAISTEN KUNTA, SIDONNAISUUSREKISTERI PORNAISTEN KUNTA, SIDONNAISUUSREKISTERI 25.2.2019 1 Autere Mikko Franti Aija päivitetty 9.11.2018 Haapakoski Asta Tekninen johtaja, kuntakehitysjaoston esittelijä Keskusvaalilautakunnan vara Yksityinen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/ /2017

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/ /2017 Kaupunginhallitus 269 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto 10 05.06.2017 Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/00.00.01.00/2017 Kaupunginhallitus 29.05.2017 269 Valmistelija: kansliapäällikkö Irma Nieminen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 262 Tarkastuslautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002990 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 261 Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002973 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 41 21.01.2013 Kaupunginvaltuusto 23 28.01.2013 Kaupunginhallitus 151 22.04.2013 Kaupunginvaltuuston päätöksen 28.1.2013 23 Jäsenten valitseminen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen yhtymähallitukseen

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 10/ (41) Kunnanhallitus Raija Lehtimäki Pirkko Rauhala Markku Vuollo

Muonion kunta Esityslista 10/ (41) Kunnanhallitus Raija Lehtimäki Pirkko Rauhala Markku Vuollo Muonion kunta Esityslista 10/2017 1 (41) Kunnanhallituksen kokous Aika ma 5.6.2017 klo 17.30 Paikka kunnantalon valtuustosali Läsnä Sakari Silén puheenjohtaja Matti Myllykangas varapuheenjohtaja Hannaleena

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA, SIDONNAISUUSREKISTERI

PORNAISTEN KUNTA, SIDONNAISUUSREKISTERI PORNAISTEN KUNTA, SIDONNAISUUSREKISTERI 28.8.2017 1 Autere Mikko Franti Aija Haapakoski Asta Tekninen johtaja, kuntakehitysjaoston esittelijä Keskusvaalilautakunnan vara Yksityinen elinkeinonharjoittaja,

Lisätiedot

Kunnanhallituksen kokous

Kunnanhallituksen kokous Kunnanhallituksen kokous 139 Suhteellisten vaalien vaalilautakunnan valitseminen 140 Kunnanvaltuuston puheenjohtajiston valitseminen 141 Kunnanhallituksen jäsenten valitseminen 142 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 15 V 7.6.2017, Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003127 T 00 00 02 Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 258 n vaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002995 T 00 00 02 Päätös päätti asettaa toimikaudekseen kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 268 Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003127 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA KUNNANVALTUUSTO ESITYSLISTA. 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Suhteellisten vaalien vaalilautakunnan vaali

MERIJÄRVEN KUNTA KUNNANVALTUUSTO ESITYSLISTA. 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Suhteellisten vaalien vaalilautakunnan vaali MERIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 21.6.2017 klo 19.00 Paikka Kilpukan ruokala Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Pöytäkirjantarkastajien valinta 3. Suhteellisten

Lisätiedot

Kunnallisten ilmoitusten julkaiseminen ajalla Muut mahdolliset asiat

Kunnallisten ilmoitusten julkaiseminen ajalla Muut mahdolliset asiat SAVUKOSKEN KUNTA Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Asiano Liite no Maanantai 12.6.2017 klo 15.00-15.58 Savukosken kunnanvirasto 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/ Yhtymäkokous kokouskutsu 2/2017 22.6.2017 Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän yhtymäkokous pidetään 22.6.2017 klo 12.00 alkaen, Tampereen kaupunkiseutu, kokoushuone Tammer, Kelloportinkatu 1 B. Tampereella

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 4/ (38) Kunnanvaltuusto

Muonion kunta Esityslista 4/ (38) Kunnanvaltuusto Muonion kunta Esityslista 4/2017 1 (38) n kokous Aika to klo 18.00 Paikka Läsnä olevat valtuutetut ja varavaltuutetut Muut läsnäolijat kunnantalon valtuustosali Mika Brännare Manu Friman Mikael Heikkilä

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10 / 2017 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10 / 2017 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 10 / 2017 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 5. kesäkuuta 2017 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 85 Valtuuston suhteellisten vaalien vaalilautakunnan vaali... 147 86 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 8 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002970 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Teknisen johtajan ilmoitus virastaan irtisanoutumisesta

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Teknisen johtajan ilmoitus virastaan irtisanoutumisesta PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2019 Lähettämispäivä Kunnanvaltuusto 24.9.2019 KOKOUSAIKA Maanantai 30.9.2019 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvaltuuston istuntosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Seuraava

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (5) 7 Kaupunginhallituksen johtamisen jaoston jäsenten valinta toimikaudeksi 2015 2016 HEL 2014-013179 T 00 00 02 Päätös päätti valita kaupunginhallituksen toimikaudeksi

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNTA ESITYSLISTA 11/2017 1

SUOMUSSALMEN KUNTA ESITYSLISTA 11/2017 1 SUOMUSSALMEN KUNTA ESITYSLISTA 11/2017 1 Kunnanhallitus Tiistai 06.06.2017 AIKA 17:00 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

12 18 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

12 18 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Asialista 2/2015 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 23.3.2015 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvaltuuston istuntosali 12 18 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Valtuusto 2/2017. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 2/2017. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 2/2017 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 18.8.2017 klo 13.00 13.35 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 267 Kaupunkiympäristölautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003002 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen Kunnanhallitus ASIALISTA KOKOUSTIEDOT KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t Aika Maanantai 6.3.2017 klo 15.00-17.00 Paikka Sähköpostikokous 58 59 60 61 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 18 V 7.6.2017, Kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002997 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6592/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6592/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 56 21.11.2016 41 Asianro 6592/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 24.03.2014 Sivu 1 / 1 5446/00.00.01/2012 Kaupunginhallitus 69 10.3.2014 29 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vaali Valmistelijat / lisätiedot: Katja Rytilahti, puh. 050 382 6951 Jouni Majuri, puh.

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

19 27 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

19 27 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2016 Lähettämispäivä Kunnanvaltuusto 22.3.2016 KOKOUSAIKA Keskiviikko 30.3.2016 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvaltuuston istuntosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Seuraava

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 21 V 7.6.2017, Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003132 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

19 27 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

19 27 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA ASIALISTA 3/2016 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 30.3.2016 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvaltuuston istuntosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Seuraava liite = 7 19 27 Kokouksen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2017 302 Kunnanhallitus 12.06.2017 AIKA 12.06.2017 klo 18:00-19:03 PAIKKA Valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 144 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 305

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2017 1 (5) 656 Työterveysliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002989 T 00 00 02 Päätös päätti valita kahden vuoden toimikaudeksi

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2013. Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2013. Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2013 Lähettämispäivä Kunnanvaltuusto 8.1.2013 KOKOUSAIKA Maanantai 14.1.2013 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvaltuuston istuntosali 1 2 Kokouksen

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Asialista 9/2013 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 30.9.2013 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvaltuuston istuntosali 92 166 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

1 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 2 3 Valtuuston kokouksien koollekutsuminen kevätkaudella

1 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 2 3 Valtuuston kokouksien koollekutsuminen kevätkaudella PORNAISTEN KUNTA ASIALISTA 1/2017 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2017 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvaltuuston istuntosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Seuraava liite = 7 1 2 Kokouksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 272 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003132 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS 1/2013,

KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS 1/2013, KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS 1/2013, 7.1.2013 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja kunnanhallitus päätösvaltaiseksi. 2 Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirjan tarkastajiksi

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Asialista 8/2013 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 28.8.2013 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvaltuuston istuntosali 86 157 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2011. Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2011. Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2011 Lähettämispäivä Kunnanvaltuusto 22.8.2011 KOKOUSAIKA Maanantai 29.8.2011 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvaltuuston istuntosali 47 Kokouksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2017 1 (6) 588 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002970 T 00 00 02 Päätös esitti kaupunginvaltuustolle seuraavaa:

Lisätiedot

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kunnanhallitus 137 29.05.2017 Kunnan luottamushenkilövalinnat 1/00.00.01/2017 KHALL 29.05.2017 137 Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 25 V 7.6.2017, Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003137 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot