MULTIAN KUNTA Kunnanhallituksen kokous tiistaina alkaen klo Kunnanvaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan vaali

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MULTIAN KUNTA Kunnanhallituksen kokous tiistaina alkaen klo Kunnanvaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan vaali"

Transkriptio

1 MULTIAN KUNTA Kunnanhallitus Kunnanhallituksen kokous tiistaina alkaen klo ASIAT 116 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 117 Pöytäkirjan tarkastajien vaali 118 Kunnanvaltuuston vaalilautakunnan vaali 119 Kunnanvaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan vaali 120 Kunnanhallituksen vaali toimikaudeksi Keskusvaalilautakunnan vaali toimikaudeksi Tarkastuslautakunnan vaali kaudeksi Perusturvalautakunnan vaali toimikaudeksi Sivistyslautakunnan vaali toimikaudeksi Teknisen lautakunnan ja sen lupa- ja valvontajaoston vaali toimikaudeksi Kuntayhtymien toimielimien edustajien vaali toimikaudeksi Muiden kuntien yhteistoimintaelimien edustajien vaali kaudeksi Yhtiökokousedustajien vaali toimikaudelle Käräjäoikeuden lautamiesten ja Maaoikeuden lautamiesten vaali kaudelle Kunnanvaltuuston koolle kutsumistapa ja pöytäkirjojen nähtävilläpito toimikaudella Kunnan ilmoitusten ja kuulutusten julkaiseminen Edustajan nimeäminen kutsuntalautakuntaan vuodeksi Osallistuminen Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n maksulliseen osakeantiin 134 Luvan antaminen Pietu Pienimäelle jäätelökioskin pitoon Multian torialueella 135 Kuntapäättäjien koulutus 136 Juhlatoimikunnan nimeäminen itsenäisyyspäiväjuhlaa ja Multian kunnan 150- vuotis juhlapäivää varten 137 Multian Ravi- ja Ratsastusseura ry ja Keuruun hys ry sponsorointianomus 138 Multian kunnan ja Multian seurakunnan yhteishanke KYLÄMAISEMAT KUNTOON

2 MULTIAN KUNTA Kunnanhallitus Kunnanhallituksen kokous tiistaina alkaen klo ASIAT 139 Lastentarhanopettajan vakinaisen toimen täyttölupa 140 Kunnan omistamien Hallinmäen asemakaavatonttien hinnoittelu 141 Sopimus maantien Siltalammintien muuttamisesta kaduksi nimisen suunnitteluhankkeen toteuttamisesta ja rahoittamisesta 142 Kunnanjohtajan päätöspöytäkirjat 143 Viranhaltijoiden päätökset 144 Kunnanjohtajan tiedotusasiat 145 Tiedoksikirjeet 146 Lautakuntien ja toimikuntien pöytäkirjat 147 Esityslistan lisäpykälien ottaminen käsittelyyn 148 Multian kunnan hallintosäännön päivittäminen 149 Hallituksen arvio merkittävimmistä riskeistä ja epävarmuustekijöistä sekä muista toiminnan kehittämiseen vaikuttavista tekijöistä Valitusosoitus

3 MULTIAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 07/ KOKOUSAIKA Tiistai klo KOKOUSPAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET Läsnä Poissa Varajäsen JÄSENET Aspinmaa Matti x Kurvinen Helena x Lampinen Seppo x Khall. puheenjohtaja Mertaniemi Anneli x Notkonen Kari x Jurvanen Ari Pienimäki Timo x Khall. varapuheenjohtaja Salenius Marita x MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Kvalt.pj. Mäkelä Maarit x Kvalt. I vpj. Riihimäki Tarja x Kunnanjohtaja Pyökkimies Erkki x Palvelusihteeri Väisänen Merja x LAILLISUUS JA Todetaan :ssä 116 PÄÄTÖSVALTAISUUS ASIAT :t PÖYTÄKIRJAN TARKASTUSTAPA (tarkastuspaikka ja -aika sekä tarkastajien valinta taikka merkintä edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastamisesta) PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Anneli Mertaniemi Merja Väisänen Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Allekirjoitukset Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla Matti Aspinmaa Marita Salenius varustettu nimikirjaimillamme. Tarkastusaika PÖYTÄKIRJA ON OLLUT YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Paikka ja pvm Virka-asema Allekirjoitus

4 Kunnanhallitus KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall. 116 Kun kunnanhallituksen kokous on kutsuttu koolle kunnallislain, hallintosäännön ja kunnanhallituksen :ssä 3 tekemän päätöksen mukaisesti ja kun yli puolet jäsenistä tai heidän henkilökohtaisista varajäsenistään on saapuvilla on kokous laillinen ja päätösvaltainen. Kunnanhallitus: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI Khall. 117 Kunnanhallitus valitsee kaksi kunnanhallituksen jäsentä pöytäkirjan tarkastajiksi. Tarkastusvuorossa ovat Timo Pienimäki ja Marita Salenius. Kunnanhallitus: Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Marita Salenius ja Matti Aspinmaa.

5 Kunnanhallitus KUNNANVALTUUSTON VAALILAUTAKUNNAN VAALI Khall. 118 Kunnanvaltuuston työjärjestyksen 25 :n mukaan valtuusto valitsee toimikaudekseen suhteellisten vaalien toimittamista varten vaalilautakunnan. Lautakunnassa on 5 jäsentä ja kullakin henkilökohtainen varajäsen. Valtuusto valitsee jäseniksi valituista lautakunnan puheenjohtajan ja yhden varapuheenjohtajan. Kuntalain (410/2015) 105 mukaan suhteellista vaalia toimitettaessa noudatetaan soveltuvin osin mitä kunnallisvaaleista säädetään. Lisäksi valtuusto voi antaa määräyksiä vaalin toimittamisesta. Suhteellinen vaali ja vaadittaessa enemmistövaali on toimitettava suljetuin lipuin. Äänten mennessä tasan ratkaisee arpa. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee toimikaudekseen suhteellisten vaalien toimittamista varten vaalilautakunnan 5 jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen ja valitsee jäsenistä yhden toimimaan puheenjohtajana ja yhden varapuheenjohtajana. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

6 Kunnanhallitus KUNNANVALTUUSTON PUHEENJOHTAJAN JA VARAPUHEENJOHTAJAN VAALI Khall. 119 Kuntalain (410/2015) 94 :n mukaan kokouskutsun valtuuston ensimmäiseen kokoukseen antaa kunnanhallituksen puheenjohtaja ja kokouksen avaa iältään vanhin läsnä oleva valtuutettu, joka johtaa puhetta, kunnes valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja on valittu alkavan valtuustokauden iältään vanhin valtuutettu on Kauko Kumpula. Kuntalain (410/2015) 18 :n mukaan valtuusto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia toimikaudekseen, jollei valtuusto ole päättänyt lyhyemmästä toimikaudesta. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valitaan samassa vaalitoimituksessa. Puheenjohtajan toimikausi olisi tarkoituksenmukaista olla kaksi vuotta kerrallaan. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se 1. päättää puheenjohtajiston toimikaudesta 2. valitsee kunnanvaltuustolle puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

7 Kunnanhallitus KUNNANHALLITUKSEN VAALI TOIMIKAUDEKSI Khall. 120 Kunnan hallintosäännön 4 :n mukaan kunnanhallitukseen valitaan 7 jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsen. Valtuusto valitsee jäsenet ja varajäsenet kahden vuoden toimikaudeksi. Hallintosäännön mukaan hallituksen toimikausi on kaksi vuotta. Kuntalain (410/2015) 73 :n mukaan vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan 1) välittömästi kunnanhallituksen alaisena toimiva kunnan palveluksessa oleva henkilö 2) henkilö, joka on kunnanhallituksen tehtäväalueella toimivan, kunnan määräysvallassa oleva yhteisön tai säätiön palveluksessa 3) kunnan palveluksessa oleva henkilö, joka lautakunnan esittelijänä tai muuten vastaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi tulevien asioiden valmistelua. 4) henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä tai säätiössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle kunnanhallituksessa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. Henkilöstön edunvalvonnasta asianomaisessa kunnassa huolehtivan yhteisön hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen puheenjohtaja ei ole vaalikelpoinen kunnanhallitukseen. Vaalikelpoinen ei myöskään ole henkilö, joka yhteisön neuvottelijana tai muussa vastaavassa ominaisuudessa vastaa edunvalvonnasta. Enemmistön kunnanhallituksen jäsenistä on oltava muita kuin kunnan tai kunnan määräämisvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa olevia henkilöitä. Tasa-arvolain 4 a mukaan kunnallisissa toimielimissä tulee kunnanvaltuustoa lukuun ottamatta olla vähintään 40 % naisia ja vähintään 40 % miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Sekä naisia että miehiä on oltava sekä varsinaisina että varajäseninä vähintään 40 %. Jos luvuksi tulee murtoluku, se on korotettava ylempään kokonaislukuun, joka osoittaa naisten ja miesten vähimmäismäärän toimielimessä.

8 Kunnanhallitus Khall. 120 Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se 1. valitsee kunnanhallitukseen 7 jäsentä ja kullekin jäsenelle henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi valitsee jäsenistä yhden toimimaan puheenjohtajana ja yhden varapuheenjohtajana Hallituksen valinnan jälkeen on vuorossa johtoryhmän jäsenten esittäytyminen ja lyhyt katsaus toimintavuoteen Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

9 Kunnanhallitus KESKUSVAALILAUTAKUNNAN VAALI TOIMIKAUDEKSI Khall. 121 Vaalilain 13 :n mukaan keskusvaalilautakuntaan kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja 3 jäsentä ja tarpeellinen määrä varajäseniä, kuitenkin vähintään viisi. Varajäsenet on asetettava siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan. Keskusvaalilautakunta on valittava neljäksi vuodeksi kerrallaan vaalikelpoisista kunnan jäsenistä siten, että he mahdollisuuksien mukaan edustavat kunnassa edellisissä kunnallisvaaleissa esiintyneitä äänestäjäryhmiä. Jotta kunnan keskusvaalilautakunnan jäsenet mahdollisuuksien mukaan edustaisivat edellisissä kunnallisvaaleissa esiintyneitä äänestäjäryhmiä, on kustakin äänestäjäryhmästä valittava yksi edustaja, kunnes viisi vaaleissa esiintynyttä äänestäjäryhmää on saanut edustuksensa. Vaikka säännös ei sitä edellytä, käytännössä on useimmiten valittu viisi eniten ääniä saanutta äänestäjäryhmää. Niin kauan kuin yksikin huomioon otettava äänestäjäryhmä on vailla edustusta, keskusvaalilautakuntaan ei saa valita muusta ryhmästä kahta edustajaa. Tasa-arvolain 4 a mukaan kunnallisissa toimielimissä tulee kunnanvaltuustoa lukuun ottamatta olla vähintään 40 % naisia ja vähintään 40 % miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Sekä naisia että miehiä on oltava sekä varsinaisina että varajäseninä vähintään 40 %. Jos luvuksi tulee murtoluku, se on korotettava ylempään kokonaislukuun, joka osoittaa naisten ja miesten vähimmäismäärän toimielimessä. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että 1. keskusvaalilautakuntaan valitaan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolme varsinaista muuta jäsentä toimikaudeksi keskusvaalilautakunnan varajäseniä valitaan vähintään viisi siinä järjestyksessä, jossa he tulevat jäsenten sijaan jäseninen keskusvaalilautakunta on päätösvaltainen ainoastaan 5- jäsenisenä. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

10 Kunnanhallitus TARKASTUSLAUTAKUNNAN VAALI KAUDEKSI Khall. 122 Hallintosäännön 40 :n mukaan tarkastuslautakunnassa on puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä kolme muuta jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat valtuutettuja. Tarkastuslautakunnasta ja sen tehtävistä Kuntalaki (410/2015) 121 :n mukaan valtuusto asettaa tarkastuslautakunnan toimikauttaan vastaavien vuosien hallinnon ja talouden tarkastuksen järjestämistä varten. Vaalikelpoisuuden rajoituksista säädetään (kuntalaki 410/ ). Samat rajoitukset koskevat myös varsinaista tilintarkastajaa. Vaalikelpoinen ei ole: 1. kunnanhallituksen jäsen; 2. kunnanhallituksen jäseneen tai kunnanjohtajaan hallintolain (434(2003) 28 :n 2 ja 3 momentissa tarkoitetussa suhteessa oleva henkilö; 3. kuntaan tai kunnan määräämisvallassa olevaan yhteisöön tai säätiöön pysyväisluontoisessa palvelussuhteessa oleva henkilö; eikä 4. henkilö, joka ei ole vaalikelpoinen kunnanhallitukseen. Kunnan tilintarkastus ulottuu konsernitaseen kautta myös kunnan määräämisvallassa oleviin yhteisöihin ja säätiöihin. Kuntakonsernin palveluksessa olevat henkilöt eivät ole vaalikelpoisia tarkastuslautakuntaan. Tasa-arvolain 4 a :n mukaan kunnallisissa toimielimissä tulee kunnanvaltuustoa lukuun ottamatta olla vähintään 40 % naisia ja vähintään 40 % miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Sekä naisia että miehiä on oltava sekä varsinaisina että varajäseninä vähintään 40 %. Jos luvuksi tulee murtoluku, se on korotettava ylempään kokonaislukuun, joka osoittaa naisten ja miesten vähimmäismäärän toimielimessä.

11 Kunnanhallitus Khall. 122 Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee toimikauttaan vastaavien vuosien hallinnon ja talouden tarkastuksen järjestämistä varten tarkastuslautakuntaan viisi jäsentä ja viisi henkilökohtaista varajäsentä ja valitsee puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valtuustoa edustavista jäsenistä. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

12 Kunnanhallitus PERUSTURVALAUTAKUNNAN VAALI TOIMIKAUDEKSI Khall. 123 Hallintosäännössä perusturvalautakunnan kokoonpanosta ja tehtävistä määrätään 10 :ssä. Kuntalain (410/2015) 74 :ssä vaalikelpoisuutta lautakuntaan rajoitetaan seuraavasti: Vaalikelpoinen lautakuntaan on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan 1. asianomaisen lautakunnan alainen kunnan palveluksessa oleva henkilö; 2. henkilö, joka on asianomaisen lautakunnan tehtäväalueella toimivan kunnan määräämisvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa; eikä 3. henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka johtavassa tai vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle asianomaisessa lautakunnassa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. Tasa-arvolain 4 :n 2 momentin mukaan kunnallisissa toimielimissä tulee kunnanvaltuustoa lukuun ottamatta olla vähintään 40 % naisia ja vähintään 40 % miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Sekä naisia että miehiä on oltava sekä varsinaisina että varajäseninä vähintään 40 %. Jos luvuksi tulee murtoluku, se on korotettava ylempään kokonaislukuun, joka osoittaa naisten ja miesten vähimmäismäärän toimielimessä. Kunnanvaltuuston päätöksen mukaan perusturvalautakuntaan valitaan 5 jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se 1. valitsee perusturvalautakuntaan 5 jäsentä ja 5 henkilökohtaista varajäsentä 2. valitsee yhden toimimaan puheenjohtajana ja yhden varapuheenjohtajana Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

13 Kunnanhallitus SIVISTYSLAUTAKUNNAN VAALI TOIMIKAUDEKSI Khall. 124 Hallintosäännössä sivistyslautakunnan kokoonpanosta ja tehtävistä määrätään 10 :ssä. Kuntalain (410/2015) 74 :ssä vaalikelpoisuutta lautakuntaan rajoitetaan seuraavasti: Vaalikelpoinen lautakuntaan on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan 1. asianomaisen lautakunnan alainen kunnan palveluksessa oleva henkilö; 2. henkilö, joka on asianomaisen lautakunnan tehtäväalueella toimivan kunnan määräämisvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa; eikä 3. henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka johtavassa tai vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle asianomaisessa lautakunnassa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. Tasa-arvolain 4 :n 2 momentin mukaan kunnallisissa toimielimissä tulee kunnanvaltuustoa lukuun ottamatta olla vähintään 40 % naisia ja vähintään 40 % miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Sekä naisia että miehiä on oltava sekä varsinaisina että varajäseninä vähintään 40 %. Jos luvuksi tulee murtoluku, se on korotettava ylempään kokonaislukuun, joka osoittaa naisten ja miesten vähimmäismäärän toimielimessä. Kunnanvaltuuston päätöksen mukaan sivistyslautakuntaan valitaan 5 jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se 1. valitsee sivistyslautakuntaan 5 jäsentä ja 5 henkilökohtaista varajäsentä 2. valitsee yhden toimimaan puheenjohtajana ja yhden varapuheenjohtajana Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

14 Kunnanhallitus TEKNISEN LAUTAKUNNAN JA SEN LUPA- JA VALVONTAJAOSTON VAALI TOIMIKAUDEKSI Khall. 125 Hallintosäännössä teknisen lautakunnan kokoonpanosta ja tehtävistä määrätään 10 ja 15 :ssä. Teknisellä lautakunnalla on kolmijäseninen jaosto, joka koostuu teknisen lautakunnan luottamushenkilöistä, siten, että yksi jaoston jäsen on lautakunnan puheenjohtaja ja muut jäsenet valitaan valtuuston esityksestä aina valtuustokaudeksi. Lisäksi jaostossa toimii tarvittaessa asiantuntijajäsenenä ilman äänivaltaa tekninen johtaja tai ympäristösihteeri. Jaoston tehtävänä on toimia maankäyttö- ja rakennuslaissa tarkoitettuna rakennusvalvontaviranomaisena ja maa-aineslaissa tarkoitettuna lupaja valvontaviranomaisena silloin kun lupamenettely koskee kunnan omistamia tai hallinnoimia kiinteistöjä sekä käyttää yksityistielaissa tielautakunnalle kuuluvaa ratkaisuvaltaa. Lupa- ja valvontajaoston valitsee valtuusto. Kuntalain (410/2015) 74 :ssä vaalikelpoisuutta lautakuntaan rajoitetaan seuraavasti: Vaalikelpoinen lautakuntaan on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan 1. asianomaisen lautakunnan alainen kunnan palveluksessa oleva henkilö; 2. henkilö, joka on asianomaisen lautakunnan tehtäväalueella toimivan kunnan määräämisvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa; eikä 3. henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka johtavassa tai vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle asianomaisessa lautakunnassa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. Tasa-arvolain 4 :n 2 momentin mukaan kunnallisissa toimielimissä tulee kunnanvaltuustoa lukuun ottamatta olla vähintään 40 % naisia ja vähintään 40 % miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

15 Kunnanhallitus Khall. 125 Sekä naisia että miehiä on oltava sekä varsinaisina että varajäseninä vähintään 40 %. Jos luvuksi tulee murtoluku, se on korotettava ylempään kokonaislukuun, joka osoittaa naisten ja miesten vähimmäismäärän toimielimessä. Kunnanvaltuuston päätöksen mukaan tekniseen lautakuntaan valitaan 5 jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se 1. valitsee tekniseen lautakuntaan 5 jäsentä ja 5 henkilökohtaista varajäsentä 2. valitsee yhden toimimaan puheenjohtajana ja yhden varapuheenjohtajana 3. valitsee tekniselle lautakunnalle kolmijäsenisen lupa- ja valvontajaoston, joka koostuu teknisen lautakunnan luottamushenkilöistä, siten, että yksi jaoston jäsen on lautakunnan puheenjohtaja ja muut jäsenet valitaan valtuuston esityksestä aina valtuustokaudeksi. Lisäksi jaostossa toimii tarvittaessa asiantuntijajäsenenä ilman äänivaltaa tekninen johtaja tai ympäristösihteeri. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

16 Kunnanhallitus KUNTAYHTYMIEN TOIMIELIMIEN EDUSTAJIEN VAALI TOIMIKAUDEKSI Khall. 126 Multian kunta on jäsenenä seuraavissa kuntayhtymissä: 1. Keski-Suomen liitto 2. Keski-Suomen sairaanhoitopiiri 3. Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä 4. Seinäjoen koulutuskuntayhtymä 5. SASKY koulutuskuntayhtymä Lisäksi kunta valitsee yhden jäsenen ja yhden henkilökohtaisen varajäsenen Keski-Suomen seututerveyskeskus liikelaitoksen järjestämistoimikuntaan. Kuntayhtymän toimielimistä säädetään kuntalain 58 :ssä. Jäsenkuntien päätösvaltaa kuntayhtymässä käyttää joko kuntayhtymän yhtymäkokous tai perussopimuksessa määrätty jäsenkuntien valitsema toimielin. Vaalikelpoinen kuntayhtymän toimielimiin on henkilö, joka 71 :n mukaan on vaalikelpoinen kuntayhtymän jäsenkunnan luottamustoimeen. Vaalikelpoinen ei kuitenkaan ole 72 :n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitettu henkilö eikä samaan kuntayhtymään pysyväisluontoisessa palvelussuhteessa oleva henkilö. Vaalikelpoinen muun kuin 58 :n 1 momentissa tarkoitetun toimielimen jäseneksi ei ole myöskään henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle toimielimessä tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. Perussopimuksessa voidaan sopia, että kuntayhtymän muun toimielimen kuin yhtymäkokouksen jäsenten ja varajäsenten tulee olla jäsenkuntien valtuutettuja. Kunnan henkilöstön vaalikelpoisuutta oman kuntansa luottamustoimiin on rajoitettu aiemmasta. Sen sijaan jäsenkunnan johtavatkin viranhaltijat voivat tulla valituksi kuntayhtymän luottamustoimiin. Oikeuskäytännössä on katsottu, että tasa-arvolain 4 a mukainen vaatimus sukupuolten edustuksesta koskee myös valittaessa edustajia kuntayhtymän toimielimiin. Keski-Suomen maakuntavaltuuston valinnan suorittaa edustajainkokous, jonka toiminnasta on sovittu perussopimuksella.

17 Kunnanhallitus Khall. 126 Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se 1. valitsee yhden jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen Keski-Suomen liitto kuntayhtymän edustajainkokoukseen. Multian jäsenen on oltava SDP nainen ja varajäsen keskustan nainen. 2. valitsee yhden edustajan ja hänelle henkilökohtaisen varaedustajan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuustoon 3. valitsee yhden edustajan ja varaedustajan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän ja Keski-Suomen seututerveyskeskus-liikelaitoksen järjestämistoimikuntaan 4. valitsee yhden edustajan ja hänelle varaedustajan Äänekosken koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuustoon. 5. valitsee yhden edustajan ja hänelle varaedustajan Seinäjoen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuustoon. 6. valitsee yhden edustajan ja hänelle varaedustajan Sastamalan eli SASKY:n koulutuskuntayhtymän yhtymäkokoukseen 7. valitsee yhden edustajan (kokoomus nainen) ja varaedustajan (SDP mies) Jyväskylän kaupungin ympäristöterveysjaostoon. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

18 Kunnanhallitus MUIDEN KUNTIEN YHTEISTOIMINTAELIMIEN EDUSTAJIEN VAALI KAUDEKSI Khall. 127 Kunta on mukana sopimuksen perusteella kuntien välisessä yhteistoiminnassa ja erilaisissa yhtiöissä. Kunnanvaltuuston on valittava edustajansa toimikaudekseen seuraaviin toimielimiin: 1. Keuruun opistolautakunta Keuruun opistolautakunta huolehtii sekä kansalaisopiston että musiikkiopiston yhteistoiminta-asioista. Lautakuntaan valitaan kaksi jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Lisäksi toimikaudelle nimetään varapuheenjohtaja Petäjäveden kunnan edustajista. 2. Poliisin neuvottelukunta Poliisin hallinnosta annetun asetuksen (158/96) 13 :n mukaan valtuusto valitsee poliisipiirin neuvottelukuntaan jäsenet toimikaudekseen. Neuvottelukunnassa on vähintään viisi ja enintään kymmenen jäsentä ja kullakin henkilökohtainen varajäsen. Lääninhallitus vahvistaa jäsenten määrän. Jos kihlakuntaan kuuluu useampia kuntia, lääninhallitus määrää, kuinka monta jäsentä ja varajäsentä kustakin kunnasta valitaan. Poliisin neuvottelukuntaan valitaan yksi jäsen ja hänelle henkilökohtainen varajäsen. 3. Maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen ohjausryhmä Maaseutuhallintoalue aloitti Nyt kunnat nimeävät yhden edustajan ja hänelle varahenkilön maaseutuhallinnon yhteistoiminta alueen ohjausryhmään. Maaseutuhallinnon yhteisalueeseen kuuluu Keuruun kaupunki, Petäjäveden kunta, Multian kunta, Mänttä-Vilppulan kaupunki, Ruoveden kunta, Kuhmoisten kunta, Virtain kaupunki ja Jämsän kaupunki. 4. Kokemäenjoen vesiensuojeluyhdistys ry Kokemäenjoen vesiensuojeluyhdistykseen valitaan yksi jäsen ja hänelle henkilökohtainen varajäsen. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee kunnan edustajat seuraaviin yhteistoimintaelimiin: 1. Keuruun opistolautakunta, johon valitaan kaksi jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet.

19 Kunnanhallitus Khall Poliisin neuvottelukuntaan yksi jäsen ja henkilökohtainen varajäsen 3. Maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen ohjausryhmään yksi jäsen ja henkilökohtainen varajäsen 4. Kokemäenjoen vesiensuojeluyhdistys, johon valitaan yksi jäsen ja hänelle henkilökohtainen varajäsen. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

20 Kunnanhallitus YHTIÖKOKOUSEDUSTAJIEN VAALI TOIMIKAUDELLE Khall. 128 Multian kunta omistaa osakkeita ja osuuksia seuraavista yhtiöistä, joihin tulee nimetä edustaja yhtiökokoukseen: 1. Multian Vuokra-asunnot Oy Oy:n osakkeista Multian kunta omistaa %. Yhtiökokousedustajia valitaan yksi ja hänelle henkilökohtainen varaedustaja. Yhtiö kuuluu Multian kuntakonserniin. 2. As Oy Pajusato, yhtiökokous Kunta omistaa yhtiöstä vielä yhden huoneiston. Valitaan yksi edustaja ja henkilökohtainen varaedustaja. 3. As Oy Huuhankulma Kunta omistaa yhtiöstä yli puolet (58,06%). Loput omistaa kaksi yritystä. Valitaan yksi yhtiökokousedustaja ja hänelle henkilökohtainen varaedustaja. 4. As Oy Multiansato Kunta omistaa 2 osaketta. Valitaan yhtiökokoukseen yksi edustaja ja hänelle varaedustaja. 5. Multian Kaukolämpö Oy Valitaan yhtiökokoukseen yksi edustaja ja hänelle varaedustaja. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee yhden yhtiökokousedustajan ja hänelle varaedustajan seuraaviin yhtiöihin: - Multian Vuokra-asunnot Oy - As Oy Pajusato - Kiinteistö Oy Huuhankulma - As Oy Multiansato - Multian Kaukolämpö Oy Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

21 Kunnanhallitus KÄRÄJÄOIKEUDEN LAUTAMIESTEN JA MAAOIKEUDEN LAUTAMIESTEN VAALI KAUDELLE Khall. 129 Lautamieslain 4 :n mukaan valtuusto valitsee lautamiehet toimikauttaan vastaavaksi ajaksi. Kunnasta valittavien lautamiesten tulee mahdollisimman tasapuolisesti edustaa kunnan väestön ikä-, elinkeino-, sukupuoli- ja kielijakautumaa. Lautamiehen tulee olla käräjäoikeuden tuomiopiiriin kuuluvassa kunnassa asuva Suomen kansalainen, joka ei ole konkurssissa, jonka toimintakelpoisuutta ei ole rajoitettu ja jota on pidettävä sopivana toimimaan lautamiehenä. Lautamieheksi ei saa valita henkilöä, joka on alle 25-vuotias tai joka on täyttänyt 63 vuotta. Lautamiehenä ei saa olla henkilö, jolla on virka yleisessä tuomioistuimessa tai Rikosseuraamuslaitoksessa taikka joka virassaan suorittaa ulosottotehtäviä, rikoksen esitutkintaa taikka tulli- tai poliisivalvontaa, eikä myöskään syyttäjä, asianajaja tai muu ammatikseen asianajoa harjoittava henkilö (lautamieslaki 2 ). Multian kunnan osalta käräjäoikeuden lautamiesten määrä on yksi. Kiinteistötoimitusten uskotut miehet Kiinteistönmuodostamislain 6 :n mukaan valtuuston tulee valita kunnan kiinteistötoimitusten uskotuiksi miehiksi vähintään kuusi henkilöä valtuuston toimikautta vastaavaksi ajaksi. Uskotun miehen tulee olla kiinteistöasioihin perehtynyt ja paikalliset olot tunteva henkilö. Vaalikelpoisuudesta uskotun miehen toimeen on lisäksi voimassa, mitä käräjäoikeuden lautamiehistä säädetään. Kunnanjohtajan ehdotus Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee toimikaudekseen 1. käräjäoikeuteen yhden lautamiehen 2. kuusi kiinteistötoimituksen uskottua miestä Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

22 Kunnanhallitus KUNNANVALTUUSTON KOOLLE KUTSUMISTAPA JA PÖYTÄKIRJOJEN NÄHTÄVILLÄPITO TOIMIKAUDELLA Khall. 130 Kunnanvaltuuston työjärjestyksen 8 :n mukaan kutsu valtuuston kokoukseen on vähintään 4 päivää ennen kokousta lähetettävä erikseen kullekin valtuutetulle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Samassa ajassa on kokouksesta annettava yleisesti tieto julkisten kuulutusten ilmoitustaululla. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Työjärjestyksen 9 :n mukaan on valtuutetuille lähetettävä yhdessä kokouskutsun kanssa kokouksen esityslista, joka sisältää selostuksen käsiteltävistä asioista ja ehdotukset valtuuston päätöksiksi, jolleivät erityiset syyt ole esteenä. Työjärjestyksen 10 :n mukaan valtuuston kokouksen ajasta ja paikasta tiedotetaan ennen valtuuston kokousta niissä tiedotusvälineissä, joissa valtuusto on päättänyt kokouksistaan ilmoittaa. Valtuuston kokouskutsu on aikaisemmin julkaistu kunnan ilmoitustaululla sekä SuurKeuruu -lehdessä 4 päivää ennen kokousta. Lisäksi esityslista on julkaistu kunnan ilmoitustaululla mainittua määräaikaa noudattaen, sekä kunnan verkkosivulla. Kokouskutsu ja esityslista on lähetetty valtuutetuille, kunnanhallituksen jäsenille ja kunnanjohtajalle vähintään 4 päivää ennen kokousta. Edelleen esityslista on valtuuston päätöksen mukaisesti lähetetty ilman liitteitä valtuustoryhmien kahdelle (2) varavaltuutetulle. Lisäksi esityslista on toimitettu pääkirjastoon. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää, että valtuusto päättää että valtuuston kokoukset kutsutaan koolle vähintään 4 päivää ennen kokousta lähetettävällä kokouskutsulla ja että kokouksesta kuulutetaan kunnanviraston julkisten kuulutusten kuulutustaululla ja kokouskutsu ilmoitetaan SuurKeuruu - lehdessä 4 päivää ennen kokousta. Esityslista lähetetään ilman liitteitä myös valtuustoryhmien kahdelle (2) varavaltuutetuille sekä toimitetaan pääkirjastoon ja on nähtävissä kunnan nettisivuilla Kunnanvaltuuston pöytäkirja pidetään nähtävillä kokousta seuraavana perjantaina keskustoimistossa klo Lisäksi pöytäkirja on nähtävillä kunnan verkkosivulla. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

23 Kunnanhallitus KUNNAN ILMOITUSTEN JA KUULUTUSTEN JULKAISEMINEN Khall. 131 Kuntalain 64 :n mukaan kunnan ilmoitusten julkaisemisesta säädetään seuraavasti: Kunnan ilmoitukset saatetaan tiedoksi julkaisemalla ne julkisten kuulutusten ilmoitustaululla sekä tarpeen vaatiessa muulla kunnan päättämällä tavalla. Kunnan ilmoitukset ja kuulutukset on julkaistu kunnan ilmoitustaululla ja SuurKeuruussa niin, että 1. Kunnalliset ilmoitukset ja kuulutukset julkaistaan kunnan julkisten kuulutusten ilmoitustaululla ja harkinnan mukaan SuurKeuruussa 2. Viran- ja toimenhakuilmoitukset julkaistaan siten kuin niiden julkaisemisesta on säädetty tai määrätty tai miten asianomainen hallintokunta kussakin yksittäistapauksessa erikseen päättää, 3. Vaaliasioita koskevien kuulutusten julkaisemisesta päättää kunnan keskusvaalilautakunta. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää, että valtuusto päättää, että kunnalliset ilmoitukset ja kuulutukset julkaistaan seuraavasti: 1. Kunnalliset ilmoitukset ja kuulutukset julkaistaan kunnan julkisten kuulutusten ilmoitustaululla ja harkinnan mukaan SuurKeuruussa 2. Viran- ja toimenhakuilmoitukset julkaistaan siten kuin niiden julkaisemisesta on säädetty tai määrätty tai miten asianomainen hallintokunta kussakin yksittäistapauksessa erikseen päättää, 3. Vaaliasioita koskevien kuulutusten julkaisemisesta päättää kunnan keskusvaalilautakunta. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

24 Kunnanhallitus EDUSTAJAN NIMEÄMINEN KUTSUNTALAUTAKUNTAAN VUODEKSI 2017 Khall. 132 Asevelvollisuuslain 21 :n 2 momentin mukaan kutsunnat sotilaspiirin alueella toimittaa kutsuntalautakunta, johon kuuluu sotilaspiirin päällikkö tai muu siihen määrätty upseeri puheenjohtajana ja jäseninä sotilaspiirin kutsunta-asiainsihteeri sekä yksi edustaja kustakin kunnasta, jonka kutsuntatoimitus käsittää. Viimeksi mainitun jäsenen, jolla on äänivalta ainoastaan omaan kuntaansa kuuluvia asevelvollisia koskevissa asioissa, valitsee kunnanhallitus. Lisäksi valitsee sanottu viranomainen yhden varamiehen, joka astuu valitun jäsenen sijaan milloin tälle sattuu este. Kutsunnat ovat klo 9.00 Multian Kirjasto-Kuntotalolla. Vuonna 2016 kutsuntalautakunnan jäsenenä oli perusturvajohtaja Leena Mikkonen ja varajäsenenä sosiaalityöntekijä. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus nimeää kutsuntalautakuntaan vuodeksi 2017: - jäseneksi perusturvajohtaja Leena Mikkonen ja - varajäseneksi sosiaalityöntekijän Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

25 Kunnanhallitus Kunnanhallitus OSALLISTUMINEN KESKI-SUOMEN VERKKOHOLDING OY:N MAKSULLISEEN OSAKEANTIIN Khall. 108 Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n osakkeenomistajien yksimielinen päätös vanhojen osakkeenomistajien merkintäetuoikeuksin toteutettavasta osakeannista Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n rahoitustilanteen turvaamiseksi osakkeenomistajat ovat yksimielisesti päättäneet maksullisesta osakeannista yhtiön omistajakunnille vanhojen osakkeenomistajien merkintäetuoikeuksin. Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n hallitus on pyytänyt kuntaa käsittelemään asian ja tekemään esityksen mukaisen päätöksen yhtiön maksulliseen osakeantiin osallistumisesta toukokuun 2017 aikana. Osakeannissa tarjotaan merkittäväksi yhteensä enintään yhtiön uutta osaketta. Merkintäoikeus jakautuu osakkeenomistajakuntien kesken niiden nykyisen osakeomistuksensa mukaisessa suhteessa siten, että yksi osake oikeuttaa merkitsemään yhden uuden osakkeen. Osakkeiden merkintähinta on 26,15 euroa per osake, mikä jäljempänä esitetyllä tavalla yhtiön käypää arvoa vastaava merkintähinta määräytyy yhtiön rahoitustarpeen perusteella. Maksullisella osakeannilla tavoiteltava rahoitus on yhteensä viisi miljoonaa ( ) euroa, mistä kunkin osakaskunnan enimmäissijoitus määräytyy omistusosuuden mukaisesti tehtävän osakemerkinnän mukaan. Näin ollen jokaisen omistajakunnan merkitessä osakkeita sille tarjotussa enimmäismäärässä, osakeannilla ei ole vaikutusta osakkaiden suhteellisiin omistus- ja vastuuasemiin. Sen sijaan elleivät kaikki omistajakunnat merkitse osakkeita merkintäetuoikeutensa mukaisesti omistustensa mukaisessa suhteessa, merkitsemättä jättäneen suhteellinen omistusosuus laimenee, ja suhteelliset omistusosuudet kokonaisuudessaan muuttuvat. Multian kunnalla on osaketta, jotka oikeuttavat merkitsemään enintään saman määrän uusia osakkeita. Kunnan käyttäessä merkintäoikeutensa täysimääräisesti on merkintähinta kokonaisuudessaan ,05 euroa (26,15 euroa/osake). Uudet osakkeet tulee merkitä viimeistään Merkittyjen osakkeiden merkintähinnasta puolet (½) on maksettava viimeistään ja loppuosa viimeistään Yhtiön hallitus hyväksyy osakemerkinnän kun osakemerkintää koskeva kunnanvaltuuston päätös saa lainvoiman. Osakemerkintä rekisteröidään kaupparekisteriin minkä jälkeen uusien osakkeiden tuottamat osakkeenomistajan oikeudet syntyvät kun osakemerkintä hyväksytty ja merkityt osakkeet kokonaisuudessaan maksettu.

26 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Khall. 108 Osakeannin valtiontukiarviointi Kunnan on valtiontukiviranomaisena huolehdittava EU:n valtiontukea koskevien määräysten ja säännösten noudattamisesta ja sen vuoksi selvitettävä mahdollisen valtiontuen olemassaoloa ja valtiontukisääntelyn soveltamisen edellytyksiä, sekä tarvittaessa ilmoitettava tuesta ennen sen täytäntöönpanoa EU:n komissiolle (SEUT 108 artikla). Valtiontukisääntelyn mukaan julkiseksi tueksi ei katsota sellaista kunnan yhtiöön tekemää sijoitusta, joka on tehty yksityiseen sijoittajaan verrattavissa olevissa olosuhteissa. Osakemerkintä tulee siten toteuttaa käyvästä arvosta. Yhtiön ja osakkeen käyvän arvon määrittämiseksi Inspira on laatinut liitteenä olevan Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n tulevaisuuden tuotto-odotuksiin perustuvan selvityksen (kassavirtaperusteinen arvonmääritys). Asiassa esitetyn selvityksen perusteella osakkeen merkintähinta, 26,15 euroa/osake, vastaa käypää arvoa ja on siten markkinataloustoimijaperiaatteen mukainen kysymyksessä olevalla toimialalla huomioiden yhtiön taloudellinen asema, ala ja alueen erityispiirteet. Tehtäessä osakemerkintää koskeva päätös asianmukaisten ja riittävien taloudellisten arvioiden perusteella ja toteutettaessa kysymyksessä oleva transaktio edellä tarkoitettujen arvioiden perusteella markkinaehtojen mukaisesti, ei tällainen tavanomaisissa markkinaolosuhteissa tehty liiketoimi anna etua vastapuolelle eikä sen vuoksi ole kiellettyä tukea. Koska osakemerkintä toteutetaan edellä todetulla tavalla markkinaehdoin, EU:n valtiontukisääntely ei aseta kunnalle menettelyllisiä velvollisuuksia sen tehdessä päätöstä osakemerkinnästä eikä järjestely näin ollen edellytä SEUT 108 artiklan 3 kohdassa tarkoitettua ilmoitusta komissiolle. Tuen enimmäismäärää koskevan ehdon valvominen ei kuulu sijoituksen tekevän kunnan tehtäviin, vaan ehdon täyttyminen varmistetaan valtion tukea myönnettäessä (Viestintävirasto). Liite 11/06/17: Salassa pidettävä, laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 6 luku kohta ja 20-kohta Liite 12/06/17: Salassa pidettävä, Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n arvon määritys, huhtikuu 2017/Inspira Liite 13/06/17: Osakkeenomistajien yksimielinen päätös (OYL 5:1.2 ) Liite 14/06/17: Keskisuomalaisen kirjoitus Kunnanjohtajan päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että Multian kunta päättää osallistua Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n maksulliseen osakeantiin seuraavasti:

27 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Khall Multian kunta osallistuu Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n maksulliseen merkintäetuoikeuksin toteuttavaan osakeantiin merkitsemällä kappaletta yhtiön uusia osakkeita yhteensä ,05 euron merkintähintaan (26,15 euroa/osake). 2. Multian kunta toteaa, että kunta on päätöstä tehdessään EU:n valtiontukisääntelyn edellyttämällä tavalla selvittänyt valtiontukimääräysten ja säännösten mahdollista soveltuvuutta kysymyksessä olevaan sijoitukseen arvioimalla osakemerkinnän markkinaehtoisuutta komission valtiontuen käsitettä koskevan tiedonannon (2016/C262/01, ) mukaisesti. Käypään arvoon toteutettava Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n maksullinen osakemerkintä ei sisällä julkista tukea, eikä transaktio siten edellytä ennakkoilmoitusta EU:n komissiolle. 3. Kuntapäättäjille saatetaan tiedoksi, että käytännöllisesti katsoen koko Keski-Suomen Valokutuverkot Oy:n toiminnan ajan on annettu tilannekatsauksia ja oltu yhteydessä Viestintävirastoon, kuntien käsityksen mukaan yhtiölle luvattujen, kuuluvien ja oikeutettujen ja äärimmäisen tärkeiden valtiontukien saamiseksi. Viime vaiheessa on pidetty neuvottelu Viestintävirastossa 5.4. ja teemana oli mm. Multian hankkeen maksupäätösluonnoksen osalta varmistaa, että päätös perustuu oikeisiin ja paikkaansa pitäviin tietoihin. Neuvottelun jälkeen Viestintävirastolle toimitettiin palaverissa sovitut asiakirjat. Aikatauluarvio asian ratkaisemiseksi ja maksupäätöksen antamiseksi on toukokuu Kunnanhallitus: Tarja Riihimäki ilmoitti esteellisyytensä ja poistui kokouksesta klo Kunnanhallituksen jäsenille esiteltiin Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n hallituksen puheenjohtajan Heikki Oittisen lähettämä aineisto. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kunnanhallituksen kokoukseen lisäselvityksiä varten Khall. 133 Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että Multian kunta päättää osallistua Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n maksulliseen osakeantiin seuraavasti:

28 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Khall Multian kunta osallistuu Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n maksulliseen merkintäetuoikeuksin toteuttavaan osakeantiin merkitsemällä kappaletta yhtiön uusia osakkeita yhteensä ,05 euron merkintähintaan (26,15 euroa/osake). 2. Multian kunta toteaa, että kunta on päätöstä tehdessään EU:n valtiontukisääntelyn edellyttämällä tavalla selvittänyt valtiontukimääräysten ja säännösten mahdollista soveltuvuutta kysymyksessä olevaan sijoitukseen arvioimalla osakemerkinnän markkinaehtoisuutta komission valtiontuen käsitettä koskevan tiedonannon (2016/C262/01, ) mukaisesti. Käypään arvoon toteutettava Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n maksullinen osakemerkintä ei sisällä julkista tukea, eikä transaktio siten edellytä ennakkoilmoitusta EU:n komissiolle. 3. Kuntapäättäjille saatetaan tiedoksi, että käytännöllisesti katsoen koko Keski-Suomen Valokutuverkot Oy:n toiminnan ajan on annettu tilannekatsauksia ja oltu yhteydessä Viestintävirastoon, kuntien käsityksen mukaan yhtiölle luvattujen, kuuluvien ja oikeutettujen ja äärimmäisen tärkeiden valtiontukien saamiseksi. Viime vaiheessa on pidetty neuvottelu Viestintävirastossa 5.4. ja teemana oli mm. Multian hankkeen maksupäätösluonnoksen osalta varmistaa, että päätös perustuu oikeisiin ja paikkaansa pitäviin tietoihin. Neuvottelun jälkeen Viestintävirastolle toimitettiin palaverissa sovitut asiakirjat. Aikatauluarvio asian ratkaisemiseksi ja maksupäätöksen antamiseksi on toukokuu Keski-Suomen Verkkoholding toimitusjohtaja Janne Paunonen tulee esittämään asiaa valtuuston iltakoulussa klo Liitteet jaettu edelliseen kokoukseen. Oheisliitteenä luottamuksellinen tilannekatsaus omistajakuntien valtuustoille. Kunnanhallitus: Timo Pienimäki ilmoitti esteellisyytensä ja poistui kokouksesta tämän pykälän ajaksi. Marita Salenius esitti, että asia jätetään pöydälle kunnes Viestintävirastolta tulee lopullinen päätös. Marita Saleniusta ei kannatettu.

29 Kunnanhallitus Khall. 133 Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen. Marita Salenius jätti eriävän mielipiteen. Liite 1a/07/17: eriävä mielipide

30 Kunnanhallitus LUVAN ANTAMINEN PIETU PIENIMÄELLE JÄÄTELÖKIOSKIN PITOON MULTIAN TORIALUEELLA Khall. 134 Pietu Pienimäki pyytää kirjeellään kunnanhallitukselta lupaa sijoittaa jäätelökioski ja pitää sitä Multian kirkonkylän torialueella kesällä arviolta ajalla Kioskin paikka on sama kuin viime kesänä Kulutetusta sähköstä laskutetaan erikseen heti vuokrakauden päätyttyä. Tämä kioskitoiminta tulee työllistämään multialaisia nuoria edellisvuosien tapaan. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää antaa luvan Pietu Pienimäelle sijoittaa jäätelökioski esitettyyn paikkaan kesäksi Sähkön kulutus laskutetaan käytön perusteella vuokra-ajan päätyttyä. Kunnanhallitus: Timo Pienimäki ilmoitti esteellisyytensä ja poistui kokouksesta tämän pykälän ajaksi. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

31 Kunnanhallitus KUNTAPÄÄTTÄJIEN KOULUTUS Khall. 135 Keski-Suomen Liitto, kunnat ja Jyväskylän kesäyliopisto järjestävät kuntapäättäjän iltakoulujen sarjan, johon ovat tervetulleita sekä uudet että kokeneet päätöksentekijät. Vuoden 2017 aikana järjestetään viisi iltakoulua. Koulutuksiin voi osallistua Jyväskylässä luentosalissa tai verkkoyhteyden kautta oman kunnan järjestämässä tilassa. Yhteisten tilaisuuksien lisäksi kunnat järjestävät myös omia koulutuksiaan, joissa pureudutaan oman alueen erityispiirteisiin. Kuntapäättäjän työ on haasteellinen luottamustehtävä. Kunnan toimintaedellytysten, toimintaa säätelevien ehtojen sekä käytettävissä olevien toimintatapojen hyvä tunteminen tuo päätöksentekoon varmuutta ja kestävyyttä. Iltakoulut antavat sekä tuoreille että kokemusta keränneille kuntapäättäjille mahdollisuuden päivittää osaamistaan. Iltakoulut mahdollistavat myös yhteistyön vahvistamisen ja näkökulmien vaihdon. Osallistuminen on maksutonta Iltakoulujen teemat 1.) LUOTTAMUSHENKILÖN ASEMA JA TOIMINTA keskiviikkona kello Katsaus kunnan toimielinten tehtäviin: kunnan hallitus, -valtuusto ja tarkastuslautakunta - Luottamushenkilön asema ja vastuu, kuinka luottamushenkilön ja virkamiehen roolit ja asema eroavat toisistaan? - Luottamushenkilön tiedonsaantioikeus ja salassapitovelvoitteet - Neuvottelutaidot, kokouskäytännöt, -tekniikka ja valmistautuminen kokouksiin. - Kokousterminologia haltuun; esim. mitä eroa on eriävällä mielipiteellä, pöydälle jättämisellä ja uudelleen valmistelulla, otto-oikeuden periaatteet 2.) LAKITIETOA KUNTAPÄÄTTÄJÄLLE & HYVÄN VIESTINNÄN PELISÄÄNNÖT JA MAHDOLLISUUDET 8.8. tiistaina kello Kuntalaki, hallintolaki, julkisuuslaki - Kuntademokratia - Hyvän hallinnon ja lainmukaisen hallintomenettelyn vaatimukset kunnallisessa toiminnassa - Viestintä ja argumentointi päätöksenteossa, viestinnän merkitys kunnan imagon rakentajana

32 Kunnanhallitus Khall Hyviä käytäntöjä ja sudenkuoppia? mm. kuinka toimia yhteistyössä median kanssa ja netiketti kuntatyössä (mm. somen käyttö) 3.) KUNNAN TOIMINTA JA KUNTATALOUS keskiviikkona kello Kunnan talouden kello - Toimintaa ja päätöksentekoa ohjaavat rajoitteet ja velvoitteet - Talousarvion, tilinpäätöksen lukeminen - Yhteistoimintamallit ja kumppanuudet mm. kolmannen sektorin toimijoiden kanssa - Julkiset hankinnat 4.) KESKI-SUOMEN SOTE J A MAAKUNTAUUDISTUS kello Kuntien ja maakunnan suhde nyt ja tulevaisuudessa mm. maakuntavaltuuston toiminta - Kuntien rakennemuutoksen tuomia haasteita ja mahdollisuuksia 5.) MARRASKUUN ILTAKOULU / sisältö kootaan osallistujien toiveiden ja tarpeiden perusteella. Kuntapäättäjien koulutusohjelma alkaa verkkokoulutuksena klo Kunnanvirastolla. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus lähettää kuntapäättäjien koulutusohjelman tiedoksi valitulle kunnanvaltuustolle, sekä valtuuston kokoukseen klo sekä valtuuston kokoukseen klo Ilmoittautumiset koulutukseen osallistumisesta kertailmoituksena kaikkiin koulutuksiin kirjaamo@multia.fi. viimeistään mennessä. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

33 Kunnanhallitus JUHLATOIMIKUNNAN NIMEÄMINEN ITSENÄISYYSPÄIVÄJUHLAA JA MULTIAN KUNNAN 150-VUOTISJUHLAPÄIVÄÄ VARTEN Khall. 136 Itsenäinen Suomi täyttää tänä vuonna 100-vuotta ja itsenäisyyspäiväjuhla pidetään Sinervän koulukeskuksessa ja juhlan teemana on yhdessä kuten koko Juhlavuoden teema. Juhlan yksi tarkoitus on perinteen siirtäminen nuoremmille sukupolville. Multian kunta täyttää 150-vuotta mutta juhla pidetään Sinervän koulukeskuksessa. Tässä juhlassa jaetaan mm. Suomen Kuntaliiton myöntämät ansiomerkit. Alustavasti on keskusteltu, että juhlapuhujaksi pyydetään Suomen Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina. Molempiin juhliin sisältyy juhlajumalanpalvelus. Tasavallan presidentin vaalin virallinen vaalipäivä on Molemmissa juhlissa on tavoitteena se, että kunta, seurakunta, yhteisöt ja järjestöt valmistelevat tulevan ohjelmiston yhdessä. Tavoitteena on yhteinen kuntalais- ja kansalaisjuhla Kunnanjohtajan ehdotus: Multian kunnanhallitus antaa kokoontuvan uuden kunnanhallituksen tehtäväksi nimetä juhlatoimikunnan valmistelemaan näitä molempia juhlia. Juhlatoimikunnan kokoonkutsujana toimii vapaaaikasihteeri Pirkko Nejlik. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

34 Kunnanhallitus MULTIAN RAVI- JA RATSASTUSSEURA RY JA KEURUUN HYS RY SPONSOROINTIANOMUS Khall. 137 Multian Ravi- ja Ratsastusseura ry järjestää 1.7 klo paikallisravit Riuttakankaan raviradalla yhteistyössä Keuruun hys ry:n kanssa. Raveissa on kaksi ns. päälähtöä joissa on 200 :n ensi palkinto. Kyseisten lähtöjen palkintokulut ovat 420 ja nämä lähdöt myydään sponsoreille 600 :lla. Ajattelimme että koska ravit ovat Keuruun ja Multian yhteiset niin myymme lähdöt Keuruun kaupungille ja Multian kunnalle. Keuruun kaupunki lähti mukaan, toivomme että Multian kuntakin lähtisi mukaan tukemaan kyseistä tapahtumaa. Ravithan ovat olleet Multian kolmanneksi suurin tapahtuma. Myönteistä vastausta odottaen. Juhani Palonen Oheismateriaalina esite raveista. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus myöntää sponsorointirahaa Multian Ravi- ja Ratsastusseura ry:lle 600. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

35 Kunnanhallitus Kunnanhallitus MULTIAN KUNNAN JA MULTIAN SEURAKUNNAN YHTEISHANKE KYLÄMAISEMAT KUNTOON Khall. 14 Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlavuosi on alkanut. Multian kunta täyttää 150- vuotta vuonna Multian kirkko täytti viime vuonna 220 vuotta. Multian kunta sai kaikki pääväylät asfaltoiduiksi ja kahdet tarpeelliset risteysvalot, Uuraisten ja Kukontien risteyksiin, vuonna 2016 ja tänä vuonna em. juhlavuosien merkeissä on tarpeen saada kunnan järvi- ja kylämaisemia paremmin näkyviin ja sitä kautta parantaa yleistä viihtyvyyttä. Itsenäisyyden Juhlavuoden teemana on yhdessä. Multian kunta ja Multian seurakunta ovat valmistelleet yhdessä yleishyödyllistä investointihanketta, EU-Leader-Vesuri-hanketta; Kylämaisemat kuntoon. Kylämaisemat ovat mm. laiduntamisen ja peltojen aikanaan tapahtuneiden paketoinnin seurauksena jääneet kasvuston piiloon ja pusikoituneet. Kirkonkylällä on mm. Härkölammen ympäristön ja monien ranta- ja reuna-alueiden umpeenkasvun myötä menetetty kauniin maiseman lisäksi luonto- ja kulttuuriarvoja. Kylämaisemat kuntoon- hankkeen avulla lisätään asukkaiden ja muiden toimijoiden arvostusta omaa luonto- ja kulttuuriympäristöään kohtaan. Lisäksi toimenpiteillä lisätään alueen viihtyisyyttä ja hyvinvointia, matkailullista vetovoimaa sekä elävöitetään maaseutua. Kulttuurimaisema on ihmisen muovaamaa ympäristöä, johon kuuluvat historialliset asuinpaikat, viljelykset, rakennukset, kulkureitit ja esim. sillat ja hautausmaat. Meitä ympäröivä arkipäiväinen maisema on menneiden sukupolvien aikaansaamaa. Maaseudun kulttuurimaisemassa yhdistyy rakennettu ja rakentamaton ympäristö usein silmää miellyttäväksi kokonaisuudeksi. Kulttuurimaiseman säilyttäminen vaatiikin sekä yksittäisten henkilöiden että yhteisöjen yhteistoimintaa. Kylämaisemat kuntoon- hankkeessa vesotaan ja raivataan etupäässä kuntakeskuksessa ja sen välittömässä ympäristössä kunnan ja seurakunnan mailla olevia kohteita: pusikoita, pensaikkoja ja metsäalueita maisemien avaamiseksi. Eri kyliltä mahdollisesti tulevia kohteita otetaan työn alle resurssien puitteissa ja siten, että kyläseurat tms. ovat kysyneet maanomistajilta raivausluvat ja myös selvästi merkinneet ne alueet, joita halutaan raivattavaksi. Myöskin taloyhtiöt ja yksittäiset tontin tai maanomistajat voivat ilmoittaa muutamia pienimuotoisia, hyvin merkittyjä kohteita hankkeen piiriin.

36 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Khall. 14 Kunnan kohteista työn alle otetaan myös eri luontokohteita, ulkoilu/hiihtoreittejä, venevalkamia, palvelukeskus Poukaman ympäristö, leirintäalue jne. Lisäksi koulun ja Härkölammen maastoon raivataan etupäässä koululaisten, mutta myöskin kuntalaisten käyttöön metrin kunto//hiihtoreitti (koulun pihasta koulun pihaan) Multian seurakunnan maita on mm. ranta-alueilla ja yksi raivauskohde on Hallinmäki ympäristöineen. Kuntakeskuksessa raivattavat pusikot ja lepikot kerätään ja toimitetaan hakkeen raaka-aineeksi. Härkölammen tai Hallinmäen kohteessa järjestetään mahdollisesti kuntalaisille 2-3 tunnin raivaustalkoot ja talkoolaisille tarjotaan talkookahvit ja makkarat. Kylämaisemat kuntoon hanke alkaa ja päättyy siten, että työntekijän kertyneet lomapäivät (7 pv) pidetään heinäkuun lopussa. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on euroa (alv 0 %). Työn ja konetyön (esim. Mitronen) osuus on euroa ja loput, työnjohdon, kaluston (raivaussaha, osto/vuokraus) tarvikkeiden, mahdollisten km-korvausten, metsänhoitoyhdistys Keski-Suomi asiantuntija-avun, vakuutusten ym. osuutta. Ko.hanke on yleishyödyllinen investointihanke ja näissä hankkeissa kustannusten alaraja on noin euroa. Tänä vuonna on hakijoille tarjolla myös uusi hankemuoto Teemahanke ja teemahankkeen hakijana ja hallinnoijana on Vesuri-ryhmä ry. Yksittäisten teemahankkeiden kustannusarvio voi olla euroa. Alahankkeen toteuttajana voi olla rekisteröity yhdistys, säätiö, osuuskunta, kunta, seurakunta ja muut julkisoikeudelliset yhteisöt. Multian kunta tiedottaa kaikille osapuolille, että kyseessä olevien teemahankkeiden hakuaika on klo Tuettavilla investoinneilla voidaan esim. kunnostaa tai rakentaa liikuntaja harrastuspaikkoja, luontomatkailukohteita tai kokoontumistiloja. Tukea voi hakea myös uusiin kone- ja laitehankintoihin. Vesuri-ryhmän hallitus käsittelee hanke-anomuksia seuraavan kerran Hankesuunnitelman lähtökohtana on ollut se, että Vesuri-ryhmän Leader-tuki hankkeelle on 70 % ja kunnan ja seurakunnan maksama julkinen tuki on 30 % (jako kunta 70 % ja seurakunta 30 %) Multian kunta maksoi osaltaan viime vuonna Leader Vesuri-ryhmän kuntaosuuksia euroa.

37 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Khall. 14 Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää, että Kylämaisemat kuntoon hankesuunnitelma valmistellaan Vesuri-ryhmän hallituksen käsittelyyn esitetyllä tavalla. Multian kunta ja Multian seurakunta tekevät yhdessä hankesuunnitelman Vesuri-hallituksen käsittelyyn (Hyrrä-järjestelmä). Hankkeen toteutuksen kustannusarvio on euroa ja lähtökohtana on 70 %:n Leader Vesuri-ryhmän tuki eli euroa. Kunnanhallitus hyväksyy toteutuksen esitetyllä tavalla. Hankkeen toteutuksen valvojana ja työnjohtajana toimii työnjohtaja Seppo Lampinen. Multian kunta ja Multian seurakunta pyytävät niitä kyläseuroja, kyläyhdistyksiä tms. taloyhtiöitä ja yksittäisiä tilan tai omakotitalon omistajia, jotka haluavat osoittaa raivauskohteita hankkeelle, olemaan suoraan yhteydessä työnjohtaja Seppo Lampiseen, tai , tekniseen johtajaan tai ja kunnanjohtajaan, Raivauspyyntöilmoitukset tulee tehdä mennessä. Pensaikkojen ja lepikoiden raivaukset suoritetaan maksutta ja resurssien puitteissa ja edellytyksenä on, että raivausluvat on kunnossa ja raivauskohteet on selkeästi merkattu maastoon tai tullaan paikanpäällä osoittamaan. Yksittäiset puut jäävät hankkeelle ja useampien puiden ollessa kysymyksessä menetellään sopimuksen mukaan. Lepät ja pajut yms. jätetään tarvittaessa tontin/maanomistajan polttopuiksi (karsimattomina rankoina) tai kerätään energiapuuksi hakkeen raaka-aineeksi. Hanke ostaa työntekijän käyttöön raivaussahan ( euroa + terät + muut varusteet) ja kustannukset laitetaan hankkeen kone- ja laitehankintoihin. Yksittäisten puiden koneurakoitsijana ja energiapuun kerääjänä toimii Metsä Mitronen /Tapani Mitronen (kunnalla on voimassa oleva sopimus) ja metsänhoitoyhdistys Keski-Suomi/Johannes Lehtomäki (kunnalla on voimassa oleva sopimus) toimii hankkeen metsä- ja puistoalueiden työkohteiden asiantuntijana yhdessä teknisen johtajan kanssa. Multian kunta ja Multian seurakunta tekevät tekniselle toimistolle/tekniselle johtajalle yhteisen toimenpideilmoituksen puun/puiden kaatamisesta hankealueelta hankeaikana. Vilhulan jakokunnan kanssa on jo kirjallisesti sovittu ja saatu lupa kaikkien jakokunnan omistamien ranta-alueiden ja muiden alueiden maisemaraivaukseen hankkeen toimesta.

38 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Khall. 14 Kunnanhallitus: Seppo Lampinen ja Helena Kurvinen ilmoittivat esteellisyytensä ja poistuivat kokouksesta tämän pykälän ajaksi. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa Khall. 138 Hankkeen kustannusarvio on nostettu euroon tarkistuksen jälkeen. Vesuri-ryhmän hallitus on käsitellyt kokouksessaan 30.3 uudestaan kunnan hakeman Kylämaisemat kuntoon-hankkeen ja puoltanut sitä hankesuunnitelman mukaisesti. Kustannusarvio on Keski-Suomen ELY-keskus on antanut päätöksen, jossa tukea myönnetään hankkeelle 70 % eli Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on antanut hankkeelle lupapäätöksen muutaman puun kaatamiseen maantien 58 kevytväylän ja maantien välistä. Lupamaksu on 200. Liite 01/07/17: Keski-Suomen ELY-keskuksen päätös Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto hyväksyy hankkeen kustannusarviomuutoksen ja merkitsee asian tiedoksi. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

39 Sivistyslautakunta Kunnanhallitus LASTENTARHANOPETTAJAN VAKINAISEN TOIMEN TÄYTTÖLUPA Sivistysltk 37 Päiväkodin henkilöstö mitoitetaan laskennallisten lasten mukaisesti. (alle kolme vuotiaan kerroin on 1,75, yli kolme vuotiaan 1 ja osapäiväisen 0,54). Multian päiväkoti on 63 -paikkainen. Päiväkodissa tulee vähintään joka kolmannella hoito- ja kasvatustehtävissä toimivalla olla sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusehdoista annetun asetuksen 4 :ssä säädetty ammatillinen kelpoisuus ja muilla hoito- ja kasvatustehtävissä toimivilla 5 :ssä säädetty ammatillinen kelpoisuus. (Asetus lasten päivähoidosta /806) Tällä hetkellä Kissaniemen päiväkodissa on 3,5 lastentarhanopettajaa, joten on tarpeellista, että tämä vakinainen lastentarhanopettajan toimi täytetään, että asetus lasten päivähoidosta 6 toteutuisi. Jonna Laajan jäädessä opintovapaalle 2016, kyseinen lastentarhanopettajan toimen sijaisuus oli haettavana ja haastattelujen jälkeen toimeen valittiin lastentarhanopettaja Johanna Lampinen. Varhaiskasvatusjohtaja on kysynyt Johanna Lampisen halukkuutta jatkaa kyseisessä toimessa, mikäli täyttölupa saadaan ja hän on vastannut myöntävästi. Johanna Lampinen on mahdollista ottaa kyseiseen toimeen ilman hakumenettelyä, mikäli lautakunta niin päättää. Sivistystoimenjohtajan päätösehdotus: Sivistyslautakunta anoo kunnanhallitukselta täyttölupaa lastentarhanopettajan toimen vakinaista täyttämistä varten alkaen. Päätös: Sivistyslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti Khall. 139 Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää antaa Sivistyslautakunnalle täyttöluvan lastentarhanopettajan toimen vakinaista täyttämistä varten alkaen. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

40 Kunnanhallitus KUNNAN OMISTAMIEN HALLINMÄEN ASEMAKAAVATONTTIEN HINNOITTELU Khall. 140 Valmistelija: aluearkkitehti Ulla Järvinen, , Tiina Löytömäki. Multian keskustan läheisyydessä, Hallinsalmen eteläpuolella Keuruuntien molemmin puolin on kaavoittamaton alue. Salmen pohjoispuolella on asemakaava ja itä- ja länsipuolella Multian vesistöjen rantayleiskaava. Alueen maanomistajia ovat Multian kunta, Multian seurakunta ja yksityiset maanomistajat. Seurakunnan aloitteesta aloitetaan alueen kaavoitus. Maankäyttö tulee pääasiallisesti olemaan asumista, virkistystä ja maa - ja metsätalousaluetta. Alue rajoittuu kaavoitettuun alueeseen, on tarkoituksen mukaista kaavoittaa kaavojen väliin jäävä alue kokonaisuudessaan. Valtuusto hyväksyy Hallinmäen asemakaavan Hallinmäen asemakaavan valmisteluvaiheen materiaali on valmistunut. Alueella olevien kahden RA rakennuspaikan ja seurakunnan omistaman RM alueen lisäksi alueelle on kaavoitettu 4 kpl uusia kunnan omistamia omarantaisia AO tonttia, 6 kpl seurakunnan omistamaa omarantaista AO tonttia ja 4 kpl kuivanmaan AO tonttia. Lisäksi yksityiselle on kaavoitettu yksi uusi RA /AO rakennuspaikka ja toiselle yksityisen omistamasta RA tonteista on tehty käyttötarkoituksen muutos RA/AO merkinnälle. Kaavaalueelle on olemassa olevan Köpäntien ja Teikarintien kaavoitettu katualuetta, ET aluetta ja M aluetta. Alueen halkaisee Keuruuntie. Liittyminä on käytetty olemassa olevia liittymiä. Uusia rakennuspaikkoja on 4 kunnan omistamaa AO paikkaa, näistä kahdelle tontille sijoittuu suojeltava lähteikkö sekä seurakunnan 2 kuivanmaan tonttia sekä 6 omarantaista AO tonttia. Leirikeskuksen viereisillä tonteilla on asuinrakennuksen sijoittumista rajattu lähemmäksi tietä ja rantaan sallitaan vain saunojen rakentaminen. Kaava-alueen pinta-ala 23.6 hehtaaria ja asuntoalueen pinta-ala on 4,5 hehtaaria. Multian seurakunta on alustavasti valmistellut omistamiensa tonttien hintoja. Kunta on ollut asiasta yhteydessä seurakuntaan. Tonttien hinnoittelu riippuu yleisestä hintatasosta, tontin koosta, sijainnista, puustosta, näkymistä ja minkälainen maasto muuten on rakentaa. Myöskin kulkuyhteydet, vesilinjat, kevyenliikenteen väylät, palvelujen läheisyys ja alueen imago ja alueen valmius rakentaa vaikuttavat tonttien hintatasoon. Kunnan omistamien 4 AO rantatontin pinta-ala vaihtelee m 2.

41 Kunnanhallitus Khall. 140 Lopulliset pinta-alat selviävät vasta lohkomistoimituksessa. Kunnassa on valmisteltu tonttihinnoittelua. Liite 02/07/17: Asemakaavan seurantalomake Liite 03/07/17: Hallinmäen asemakaava ja kaavamerkinnät. Oheisliite Multian kunnan omistamien Hallinmäen tonttien hinnoittelu. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus käsittelee liitteenä olevan tonttihinnoittelun ja esittää valtuustolle, että tonteille merkitään pohjahinta ja myydään tarjouksen perusteella. Kunta pidättää itsellään oikeuden hyväksyä tai hylätä tarjoukset. Tontit myydään omakotitalorakentamista varten (rakentamisvelvoite). Tekninen johtaja valmistelee tarvittaessa alueen tarkemmat rakentamismääräykset ja tonttien saattamisen kaikenpuoliseen myyntikuntoon sekä on yhteydessä muihin alueen tontinomistajiin. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

42 Kunnanhallitus SOPIMUS MAANTIEN SILTALAMMINTIEN MUUTTAMISESTA KADUKSI NIMISEN SUUNNITTELUHANKKEEN TOTEUTTAMISESTA JA RAHOITTAMISESTA Khall. 141 Kunta ja ELY-keskus ovat yhteisesti päättäneet edistää Siltalammintien parantamista Multian taajamassa. Tavoitteena on parantaa Siltalammintie liikenteen edellyttämälle tasolle. Tämän sopimuksen allekirjoituksin ja jäljempänä määritellyin ehdoin ELY-keskus ja kunta sitoutuvat toteuttamaan jäljempänä määritellyn suunnitteluhankkeen vuonna Liite 04/07/17: Siltalammin suunnittelusopimus Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy suunnittelusopimuksen liitteenä olevan sopimusehtojen mukaisesti. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

43 Kunnanhallitus KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJAT Khall. 142 Päätökset ovat nähtävillä kokouksessa. Kunnanhallituksen puheenjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää, että se ei ota tehtyjä päätöksiä käsiteltäväksi. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen puheenjohtajan ehdotuksen.

44 Kunnanhallitus VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖKSET Khall Teknisen johtaja Rehtori/Sivistystoimenjohtaja Perusturvajohtaja Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää, että se ei ota tehtyjä päätöksiä käsiteltäväksi. Kunnanhallitus: Seppo Lampinen jääväsi itsensä teknisen johtajan viranhaltijoiden päätöksiä käsiteltäessä. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

45 Kunnanhallitus KUNNANJOHTAJAN TIEDOTUSASIAT Khall. 144 Vanhan valtuuston viimeinen valtuuston kokous pidetään klo Uusilla valtuutetuilla on mahdollisuus tulla seuraamaan kokouksenkulkua 30.5.klo Uuden valtuuston ensimmäinen kokous on siirretty yhteensattumien vuoksi pidettäväksi klo Valtuuston ja hallituksen puheenjohtajien ja hallituksen valinnan jälkeen on vuorossa johtoryhmän jäsenten esittäytyminen ja lyhyt katsaus toimintavuoteen Valtuuston koulutukset alkavat 14.6.klo Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peuran 60-vuotissyntymäpäivävastaanotto klo Seinäjoen seurakuntakeskuksessa. Multialla viime vuonna pidetyssä piispantarkastuksessa Simo Peura seurueineen tutustui mm. moniin kunnan toimintapisteisiin ja kunta ja seurakunta pitivät yhteisen neuvottelun. Seututerve Seututerveyskeskuksen jo perinteinen strategiaseminaari otsikolla Tulevaisuuden lähipalvelut Seututerveyskeskuksessa järjestetään Juhlatalo Majakoskella Ruokkeella torstaina klo 11 alkaen. Tilaisuuteen kutsutaan seututerveyskeskuksen järjestämistoimikunnan ja johtokunnan jäsenet, kunnanhallitusten- ja valtuustojen puheenjohtajat, kunnanjohtajat, perusturvajohtajat, johtavat sosiaalitoimen viranhaltijat ja perusturvalautakuntien jäseniä. Pyydämme välittämään tiedon seminaarista kutsutuille huomioiden tiedossanne olevat uudet luottamushenkilöt! Iltapäivä alkaa yhteisellä lounaalla ja tutustumisella. Seminaarin aiheina käsitellään SOTE-lähipalveluiden kehittämisen painopisteitä syksyn ja vuoden 2018 aikana ainakin seuraavista näkökulmista: hoidon saatavuuden parantaminen, sähköisen asioinnin kehittäminen ja potilassegmentaatioon perustuvat tarpeen mukaiset lähipalvelut. Näkökulmia esittävät vastuualueemme niin suun terveydenhuollosta, vastaanottotoiminnasta kuin sairaalahoidosta ylilääkäreiden ja ylihoitajien puheenvuoroilla. Lisäksi päivitämme tietoja SOTE uudistuksesta ja sen vaikutuksista Seututerveyskeskuksen toimintaan hallinnollisella tasolla. Iltapäivän päätteeksi kuulemme sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnusen näkemyksiä Terveysteknologian kehittymisen vaikutuksista uudistuviin SOTE-palveluihin.

46 Kunnanhallitus Khall. 144 Alustusten jälkeen on varattu aikaa vapaaseen keskusteluun ja illanviettoon saunomisen ja napostelun merkeissä. Tähän tilaisuuteen ilmoittautuminen valtuuston kokouksen yhteydessä. Kuntapäättäjille kutsu Multian joukkueelle Källin kieppi kirkkovenetapahtumaan klo alkaen klo 10 14, tutustuminen Vapon toimintaan ja turvetuotantoon. -uusi valtuusto, tekninen lautakunta ja Vapon tapaamisessa mukana olleet. Tähän ilmoittautuminen valtuuston kokouksen yhteydessä Keski-Suomi Roadshow-tapahtuma Multialla Maaseuturahoituksen kuntakiertueella kierretään kaikki Keski-Suomen kunnat ja puhutaan reilusti landea! Roadshow saapuu sinne, missä on pöhinää eli toreille, kauppoihin ja kahviloihin. Tule kertomaan kuntaterveisesi ELY:n, Leadereiden ja maaseutuhankkeiden väelle. Multialla tapahtuma on klo Kahvila Savannissa. Oheismateriaalina esite. Lisätiedot ja kiertueaikataulu: Multian kunta, Multian seurakunta ja Multian Kunnantupa ry järjestävät ja tarjoavat kunnantuvalla ja kunnantalolla kaikille kuntalaisille ja kesäasukkaille tarkoitetun Suomi-100 vuotta juhlavuoden keittoruokailun lauantaina klo Ruokailu järjestetään noin ensimmäiselle ja kuten tapana on, loppumisvarauksella. Maittavan ruokailun jälkeen pidetään Juhlavuoden yhteislaulutilaisuus klo vasta kunnostelulla kunnan uudella uimarantaalueella. Mukaan tulevien toivotaan ottavan jakkaran tai penkin mukaansa. Sateen sattuessa tilaisuus pidetään seurakuntatalolla. Karjalaisten kesäjuhlat pidetään Jyväskylässä Paviljongissa ja teemana on Männikkömetsät ja Karjalan kunnaat 100 v. itsenäisyyttä ja itsepäisyyttä. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille, mutta erityisesti Soutujoen karjalaiskylälle. Tämä pykälä toimitetaan kaikille uusille valtuutetuille tiedoksi ja ilmoittautumisia pyydetään aiemmin esitetyllä tavalla tai puh

47 Kunnanhallitus Khall. 144 Satojen asiantuntijoiden työn summaava sote-seminaari pidetään Laajavuoressa klo tule kuulemaan sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen selvitysten tuloksia sekä visioimaan tulevia Keski-Suomen maakunnan sote-palveluita. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus merkitsi asiat tietoonsa saatetuksi.

48 Kunnanhallitus TIEDOKSIKIRJEET Khall Kiinteistönluovutusilmoitukset: - kiinteistönluovutusilmoitukset nähtävillä kokouksessa. 2. Pöytäkirjat: : Seinäjoen koulutuskuntayhtymä, yhtymähallitus : Seinäjoen koulutuskuntayhtymä, yhtymähallitus : Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä, hallitus : Parkanon kaupunki, ptk. ote : Parkanon kaupunki, ptk ote valtuusto : Nokian kaupunki, ptk. ote : Sasky koulutuskuntayhtymä, yhtymähallitus : Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, hallitus : Keski-Suomen pelastuslaitoksen johtokunnan kokous : Keski-Suomen liitto, maakuntahallitus. 3. Oikeusministeriö: : Oikeusministeriön lausuntopyyntö; lautamiesten lukumäärä; päätös. 4. Valvira: : Yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskeva luvan muuttaminen : Lupa yksityisen terveydenhuollon palvelujen antaminen : Yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskeva luvan muuttaminen. 5. Tilastokeskus: : Kuntakonsernin tytäryhtiöluetteloa koskeva tietopyyntö Keski-Suomi 2019: : Keski-Suomen Sote- esivalmisteluvaiheen alustavia ehdotuksia ja tuloksia. Väliraportti : Toinen neuvottelu väliaikaisen valmistelutoimielimen asettamisesta : Tiedustelu Keski-Suomen kuntien halukkuudesta osallistua maakunnalliseen valinnanvapauskokeiluun : Keski-Suomen sote ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 7. kokous. 7. Sisäministeriö: : Sisäministeriön asetus pysäköintivirhemaksusta. 8. Kuntaliitto: : Yleiskirje 11/2017, Kunnanhallituksen, lautakuntien ja muiden toimielinten valinnat.

49 Kunnanhallitus Khall : Kuntayhtymän toimielinten valinta : Sote- palvelutiedot kuvataan suoraan Suomi.fipalvelutietovarantoon. 9. Aluehallintovirasto: : Selvitys sosiaalityöntekijätilanteesta Länsi- ja Sisä- Suomen aluehallintoviraston alueella : Yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskevan luvan muuttaminen : Yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskevan luvan muuttaminen. 10.Poliisi: : Poliisin neuvottelukunnan jäsenten nimeäminen. 11.Keski-Suomen liitto: : Keski-Suomen maakuntavaltuuston kokous Äänekoskella : Keski-Suomen maakuntahallitus kokoontuu Saarijärvellä : Keski-Suomen maakuntahallituksen kokous Keski-Suomen käräjäoikeus: : Oikeusministeriön päätös (14/31/2016) lautamiesten lukumäärä. 13. Keulink: toukokuun uutiskirje. 14. Valtiovarainministeriö: Kutsu VAHTI- seminaari klo : Julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmän sihteeristön (VAHTI-sihteeristö) ja asiantuntijajaoston asettaminen. 15. Posti: ; Posti Oy:n ja kuntien välinen yhteistyö oikeiden osoitetietojen ylläpidossa. 16. THL:n uusi tilastoraportti : Perusterveydenhuollon vuodeosastohoito Aluepro: : Taloussuunnittelupäivä Iisalmessa Sasky: - Sasky koulutuskuntayhtymän yhtymäkokouksen edustajien ja varaedustajien valinta. 19. Crowe Horwath esittely: Sote uudistuksen neuvontapalvelut 2017.

50 Kunnanhallitus Khall Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus: : Lausunto; Maantien tilapäinen sulkeminen, Neste Rallija Vetomies- Tapahtuma, Jyväskylä, Jämsä, Kangasala, Keuruu, Konnevesi, Kuhmoinen, Laukaa, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Toivakka ja Äänekoski. 21. Jyväskylän kaupunki: : Valinnanvapauspilotin selvitystyö Keski-Suomessa jatkuu yhtiöittämisen osalta. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus merkitsi asiat tietoonsa saatetuksi.

51 Kunnanhallitus LAUTAKUNTIEN JA TOIMIKUNTIEN PÖYTÄKIRJAT Khall. 146 Seuraavat toimielimet ovat lähettäneet kunnanhallitukselle kokouspöytäkirjat: : Sivistyslautakunta : Perusturvalautakunta Kunnanjohtajan ehdotus: Pöytäkirjat merkitään tiedoksi. Kunnanhallitus päättää, ettei se ota toimielinten tekemiä päätöksiä käsiteltäväksi. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

52 Kunnanhallitus ESITYSLISTAN LISÄPYKÄLIEN OTTAMINEN KÄSITTELYYN Khall. 147 Kunnanhallituksen puheenjohtajan ehdotus: Puheenjohtaja kysyi: Otetaanko lisälistalla oleva pykälä käsittelyyn? Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen puheenjohtajan ehdotuksen.

53 Kunnanhallitus MULTIAN KUNNAN HALLINTOSÄÄNNÖN PÄIVITTÄMINEN Khall. 148 Hallintosääntö on kunnan hallinnon ja toiminnan keskeinen ohjausväline. Jokaisessa kunnassa on oltava hallintosääntö, jonka sisällön määrittelee uuden kuntalain (410/2015) 90. Merkittävä osa kuntalain säännöksistä astuu voimaan lukien, jolloin alkaa huhtikuun kuntavaaleissa valitun kunnanvaltuuston toimikausi. Valtuusto päättää hallintosäännön sisällöstä sekä muutoksista. Kunnan hallinnossa on noudatettava hallintosäännön määräyksiä. Uuden kuntalain mukainen hallintosääntö pitää sisällään määräykset, jotka aiemmin olivat erillisissä johtosäännöissä kuten valtuuston työjärjestyksen, hallintosäännössä sekä toimielinten johtosäännöissä. Hallintosäännössä määrätään Multian kunnan eri toimikuntien sekä viranhaltijoiden toimivallan jaosta sekä tehtävistä. Valtuusto käyttää kunnan päätösvaltaa. Valtuusto tekee toimivallan siirtoa koskevat päätökset aina hallintosäännöllä. Hallintosäännön päivittäminen ajan tasalle muuttuneen lainsäädännön ja uusien ohjeistusten mukaiseksi on tullut välttämättömäksi. Multian kunnan uusi hallintosääntö vaatii viranhaltijoilta työpanoksen, jonka tähden hallintosäännön vahvistaminen uuden kuntalain mukaiseksi menee vasta kesälomien jälkeiselle ajanjaksolle. Hallintosäännön valmistelu on jo aloitettu eri toimialueilla. Kunnanjohtajan ehdotus: Merkitään hallintosäännön tämän hetkinen valmistelutilanne tiedoksi Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

54 Kunnanhallitus Kunnanhallitus HALLITUKSEN ARVIO MERKITTÄVIMMISTÄ RISKEISTÄ JA EPÄVARMUUSTEKIJÖISTÄ SEKÄ MUISTA TOIMINNAN KEHITTÄMISEEN VAIKUTTAVISTA TEKIJÖISTÄ Khall. 76 Poukaman keittiön hankintoihin ja toimitusmaksuun sekä laajakaistahankkeeseen kohdistuneet ennen näkemättömän monet oikaisuvaatimukset ja valitukset ja jatkuva esilläolo eri medioissa ovat vaikuttaneet negatiivisesti yleiseen kuntakuvaan, kunnan työntekijöihin ja siten merkittävästi haitanneet kunnan kehittämistä.. Poukaman keittiöasiassa Keski-Suomen käräjäoikeus antoi tuomionsa Multian kunta ilmoitti, että kunta tyytyy käräjäoikeuden tuomioon. Vaasan hovioikeudesta saadun tiedon mukaan Unto Murto on saanut jatkokäsittelyluvan ja seuraavassa vaiheessa on vuorossa pääkäsittely. Unto Murto vaatii Vaasan hovioikeudessa, että käräjäoikeuden tuomiota on muutettava siltä osin kuin Unto Murto on tuomittu tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen. Syyte tulee hylätä ja valtion tulee velvoittaa korvaamaan mm. Murron oikeudenkäyntikulut. Unto Murto on tehnyt Eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelun mm. kirjeensä käsittelystä kunnanhallituksessa. Multian kunta antoi selvityksen kanteluun Tarja Saramäki on tehnyt kunnallisvalituksen Hämeenlinnan hallintooikeuteen pykälästä Poukaman keittiön hankintaan liittyvästä toimitusmaksusta. Multian kunta antoi lausuntonsa Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle Multian kunnanhallitus täydensi lausuntoaan Hämeenlinnan hallinto-oikeus antoi asiassa päätöksen ja hylkäsi Tarja Saramäen valituksen. Tarja Saramäki on jättänyt korkeimpaan hallinto-oikeuteen valituksen Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksestä Multian kunta antoi lausunnon Pasi Koppinen ja Sauli Mäkelä tekivät korkeimpaan hallinto-oikeuteen valituksen. Valittajat vaativat, että korkein hallinto-oikeus kumoaa Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätökset sekä siihen liittyvät kunnanhallituksen päätökset ja Kunta antoi selityksen Pasi Koppinen on tehnyt valituksen Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen Multian kunnanvaltuuston päätöksestä Koppinen on vaatinut kunnanvaltuuston päätöksen kumoamista ja päätöksen täytäntöönpanon kieltämistä sekä oikeudenkäyntikulujen korvaamista 1750 eurolla laillisine viivästyskorkoineen. Hallinto-oikeus on antanut päätöksen ja hylännyt valituksen Pasi Koppinen on jättänyt oikaisuvaatimuksen koskien kunnanhallituksen kokousta Multian kunnan tulee perua päätös 264 eikä lähettää ketään annetun pääomalainan muuttamiseen sijoituksiksi Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n SVOPrahastoon.

55 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Khall. 76 Korkein hallinto-oikeus pyysi Multian kunnalta vastaselitystä Pasi Koppisen antaman selityksen johdosta. Pasi Koppinen vaati Multian kuntaa korvaamaan vastapuolen Pasi Koppisen oikeudenkäyntikulut korkeimman hallinto-oikeuden osalta. Vastaselityspyyntö Pasi Koppinen on tehnyt Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen valituksen koskien kunnanhallituksen päätöstä. Koppinen on vaatinut kunnanhallituksen päätöksen kumoamista, päätöksen täytäntöönpanon kieltämistä ja oikeudenkäyntikulujensa korvaamista. Hallinto-oikeus ei tutki valitusta kunnanhallituksen päätöksestä eikä vaatimusta sen täytäntöönpanon kieltämisestä. Hallinto-oikeus hylkää Koppisen oikeudenkuluvaatimuksen tältä osin. Hallinto-oikeuden päätös Pasi Koppinen on tehnyt Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen valituksen Multian kunnanvaltuuston päätöksestä ja kunnanhallituksen päätöksestä. Pasi Koppinen on tehnyt hallinto-oikeuteen uusia valituksia ja Yhteenvetona voidaan todeta, että jo reilun kolmen vuoden ajan kuntaa ovat työllistäneet välillä lähes päätoimisesti kaksi jo aiemmin Unto Murron valmistelun pohjalta käynnistettyä pilotti-hanketta: Poukaman keittiöhanke-pilotti ja laajakaistahanke-pilotti. Toinen valituksen tekijä Sauli Mäkelä oli Pasi Koppisen varajäsenenä valtuustossa päättämässä kun ko. valokuituverkkoyhtiöt perustettiin. Lisäksi valtuusto yksimielisesti hyväksyi vuonna 2011 kuntastrategian, jossa ykköskärkihankkeena oli Laajakaista kaikille - hankkeen toteuttaminen ja kunnan tietoliikenteen uudistaminen. Tästä valtuuston päätöksestä Pasi Koppinen ei ole tehnyt valitusta, mutta sen jälkeen hän on valittanut järjestelmällisesti käytännöllisesti katsottuna kaikista yhtiöitä koskevista päätöksistä. Kunnanhallitus korostaa sitä, että Pasi Koppisen tekemät valitukset eivät ole kohdistuneet pelkästään ja yksinomaan Multian kuntaan vaan äärimmäisen haitallisesti 6-10 Keski-Suomen valokuituverkot yhtiöiden osakaskuntiin/yhtiöihin. Kuntayhtiön hallituksen ja toimivan johdon tulee selvittää edelleenkin vaihtoehtoisia toimintamuotoja ja ratkaisuja yhtiön toiminnan kehittämiseksi ja turvaamiseksi. Multian kunnan valtionosuudet putoavat vuodelle 2017 mm. asukasluvun vähenemisen, negatiivisen indeksikorotuksen ja valtion toimenpiteiden vuoksi. Kuitenkin tulevalle sote-kaudelle Keski-Suomi on pääosin voittaja-aluetta ja ennakkolaskelma näytti Multialle + 9 euroa/asukas lisää. Taloudessa ja kehittämisessä eri toimijoiden ja sektoreiden yhteisvoimin riittää haasteita. Kataisen hallituksen kuntauudistus-painotus on jäänyt pois.

56 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Khall. 76 Kunnan rooli ja asema ovat tarkastelun keskipisteenä ja kuntauudistukseen eli mahdollisiin kuntaliitoksiin keskitytään sitten maakuntauudistuksen jälkeen. Asukasluvun vähenemiseen on ratkaisevasti vaikuttanut kuolleisuuden/syntyvyyden voimakas epäsuhta. Vuonna 2016 syntyi 11 pirteää multialaista ja nukkui pois 30 asukasta. Varsinainen nettomuutto ei ole viime vuosina ollut ratkaiseva tekijä. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy arvion merkittävimmistä riskeistä ja epävarmuustekijöistä sekä muista toiminnan kehittämiseen vaikuttavista tekijöistä. Osio sisältyy Multian kunnan vuoden 2016 tilinpäätösasiakirjaan. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen Khall. 149 Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy seuraavan lisäyksen kohtaan arvio merkittävimmistä riskeistä ja epävarmuustekijöistä. Laajakaistayhtiöihin liittyvä suurin riski on tällä hetkellä valtiontukien saamisiin liittyvä epävarmuus, joka pahimmassa tapauksessa saattaisi johtaa kuntatakauksien realisoitumiseen. Yhtiöiden toimintaedellytysten turvaamisesta on viimeiseksi neuvoteltu Helsingissä liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin kokoon kutsumassa palaverissa. Tässä neuvottelussa tärkein asia oli yhtiöiden taloudellinen tilanne ja yhtiöiden toiminnan turvaaminen sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

57 Multian kunta Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Muutoksenhakukiellot: Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät , 133, , 138, 140, Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät 132, 134, 137, 139, 141 HValL 3 :n 1 mom./muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät ja valituskieltojen perusteet Oikaisuvaatimusohjeet Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite. Multian kunnanhallitus Pykälät 132, 134, 137, 139, 141 Multianraitti 3, MULTIA Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Postitettu Oikaisuvaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

58 VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen Hämeenlinnan hallinto-oikeus Raatihuoneenkatu 1, HÄMEENLINNA, puh.vaihde Kunnallisvalitus pykälä Valitusaika 30 päivää Hallintovalitus, pykälät Valitusaika päivää Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Postitettu xx.xx.2017 Muu valitusviranomainen, osoite ja postiosoite. Pykälät Valitusaika päivää Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Postitettu xx.xx.2017 Valituskirja Valituskirjassa on ilmoitettava - valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite - päätös, johon haetaan muutosta - miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjojen toimittaminen Valituskirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: Pykälät Oikeudenkäyn -timaksu Lisätietoja Valitusasiakirjat on toimitettava: Pykälät (jos toimitettava muulle kuin valitusviranom.) Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksetuista annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 250 euroa. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje/valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen.

59

60

61

62

63

64

65

66

67

68

69

70

71

72

73

74

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2017 Sivu 119 (123) Kunnanhallitus Keskiviikko kello Lapunmäen koulu, luokka B230

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2017 Sivu 119 (123) Kunnanhallitus Keskiviikko kello Lapunmäen koulu, luokka B230 KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2017 Sivu 119 (123) Kunnanhallitus Keskiviikko 10.5.2017 kello 18.45-19.50 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI

LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI 1 Valtuusto LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI 2017-2020 Valtuuston on valittava henkilöt kunnallisiin ja eräisiin valtiollisiin luottamustoimiin. HALLITUS Valtuusto valitsee hallitukseen yhdeksän jäsentä

Lisätiedot

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: Kunnanhallitus 179 06.06.2017 Valtuusto 63 14.06.2017 Toimielinten jäsenten vaali 2017-2021 KH 06.06.2017 179 Kuntalain 32 :n mukaan tulee valtuuston suorittaa kunnanhallituksen, tarkastuslautakunnan ja

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 19.6.2017 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 38 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 39

Lisätiedot

Toimielinten jäsenten vaali /Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies

Toimielinten jäsenten vaali /Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies Kaupunginhallitus 187 23.05.2017 Valtuusto 39 05.06.2017 Kaupunginhallitus 224 27.06.2017 Toimielinten jäsenten vaali 2017-2021/Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies 1323/01.45/2017

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6591/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6591/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 55 21.11.2016 40 Asianro 6591/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 6591/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 6591/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (1) 55 Asianro 6591/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Valtioneuvosto on tehnyt 16. kesäkuuta 2016 päätöksen Kuopion ja Juankosken

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 10 / 2017 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 10 / 2017 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 10 / 2017 Aika Maanantai 30.06.2017 klo 17.00-18.40 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 30.06.2017 klo 17.00-18.40 Kokoushuone 1 (khall) Nro 10 / 2017

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 Sivu 22 (31) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 Sivu 22 (31) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 Sivu 22 (31) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 30.5.2017 kello 18.00-19.10 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2015 1 Kokousaika 12.1.2015 kello 18.00 18.06 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 189 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Kuntalain (410/2015) 32 :n mukaan toimielinten jäsenet valitaan valtuuston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (5) 7 Kaupunginhallituksen johtamisen jaoston jäsenten valinta toimikaudeksi 2015 2016 HEL 2014-013179 T 00 00 02 Päätös päätti valita kaupunginhallituksen toimikaudeksi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 12 V 7.6.2017, Keskusvaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002991 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 9 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002974 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 189 29.5.2017 5 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus 29.5.2017 189 Yleistä

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 63 19.02.2018 Tarkastuslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 63 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 170 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 62 19.02.2018 Keskusvaalilautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 62 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 169 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 10 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002973 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 57 19.02.2018 Kaupunginhallituksen jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 57 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 162 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 1/2009 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 1/2009 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 1/2009 Kokousaika 22.1.2009 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 260 Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002974 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 261 Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002973 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1 () Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 30.1.2013 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 277 Sosiaali- ja terveyslautakunnan jaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003138 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 59 19.02.2018 Sivistyslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 59 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 165 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston kokous pidetään tiistaina kunnanvaltuuston istuntosalissa alkaen klo 19.00

Kunnanvaltuuston kokous pidetään tiistaina kunnanvaltuuston istuntosalissa alkaen klo 19.00 Kunnanvaltuuston kokous pidetään tiistaina 13.06.2017 kunnanvaltuuston istuntosalissa alkaen klo 19.00 ASIAT 39 Kokouksen avaus 40 Valtuutettujen läsnäolon toteaminen 41 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 20 V 7.6.2017, Kasvatus- ja koulutuslautakunnan ruotsinkielisen jaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002999 T 00 00 02 Päätösehdotus

Lisätiedot

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Esityslista N:o 1 25.1.2019 Asialuettelo: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 2 NIMENHUUTO JA ÄÄNIVALLAN TOTEAMINEN 3 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Liite nro 1

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2017 1 (5) 596 V 7.6.2017, Liikenneliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003131 T 00 00 02 Päätös esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Siun sote neuvottelukunta

Siun sote neuvottelukunta Siun sote neuvottelukunta VALTUUSTON PÖYTÄKIRJAN 12.6.2017 liite nro 38 / 1 Siun sote neuvottelukunnassa on viisi (5) valtuuston valitsemaa jäsentä, joista yksi valitaan puheenjohtajaksi ja yksi varapuheenjohtajaksi.

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 10/2017 Sivu 108 () Kunnanhallitus Keskiviikko kello 18.00

KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 10/2017 Sivu 108 () Kunnanhallitus Keskiviikko kello 18.00 KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 10/2017 Sivu 108 () Kunnanhallitus Keskiviikko 3.5.2017 kello 18.00 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 271 Liikenneliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003131 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015 Kaupunginhallitus 144 15.06.2015 Kaupunginvaltuusto 54 15.06.2015 Markku Ahjoniemen eronpyyntö Karkkilan kaupungin luottamustehtävistä 1/00.00.01/2013, 3/00.00.01/2013, 9/00.00.01/2013, 10/00.00.01/2013,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (5) 13 Tarkastuslautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002990 T 00 00 02 Päätösehdotus päättää valita toimikaudekseen tarkastuslautakuntaan

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 61 19.02.2018 Asukaslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 61 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 168 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 258 n vaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002995 T 00 00 02 Päätös päätti asettaa toimikaudekseen kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 53 19.02.2018 Teknisen lautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 53 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 163 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Kaupunginvaltuusto 27 12.03.2018 Perusturvalautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 60 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 190 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Kuntalain (410/2015) 32 :n mukaan toimielinten jäsenet valitaan valtuuston

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 58 19.02.2018 Ympäristölautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 58 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 164 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 190 29.5.2017 6 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus 29.5.2017 190

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kultima Elli-Marja OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kultima Unto

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kultima Elli-Marja OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kultima Unto ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 4.4.2018 klo 17.00 (valtuustoseminaari klo 13) KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kultima Elli-Marja

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA KUNNANVALTUUSTO ESITYSLISTA. 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Suhteellisten vaalien vaalilautakunnan vaali

MERIJÄRVEN KUNTA KUNNANVALTUUSTO ESITYSLISTA. 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Suhteellisten vaalien vaalilautakunnan vaali MERIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 21.6.2017 klo 19.00 Paikka Kilpukan ruokala Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Pöytäkirjantarkastajien valinta 3. Suhteellisten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 274 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003135 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 15 V 7.6.2017, Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003127 T 00 00 02 Päätösehdotus

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Perusturvalautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 60 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 167 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 262 Tarkastuslautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002990 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali

Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Kaupunginvaltuusto 27 12.03.2018 Kaupunginhallitus 373 17.12.2018 Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali 287/00.00.01/2017

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2017 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2017 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2017 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 12. kesäkuuta 2017 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali 19 Valtuuston suhteellisten vaalien vaalilautakunnan vaali... 41 20 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 8 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002970 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/ Yhtymäkokous kokouskutsu 2/2017 22.6.2017 Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän yhtymäkokous pidetään 22.6.2017 klo 12.00 alkaen, Tampereen kaupunkiseutu, kokoushuone Tammer, Kelloportinkatu 1 B. Tampereella

Lisätiedot

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto Raision seudun koulutuskuntayhtymä Esityslista 30.8.2017 RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2017 YHTYMÄVALTUUSTON ESITYSLISTA 2/2017 Aika Keskiviikko 30.8.2017 klo 17.00 Paikka

Lisätiedot

HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET. III luku. Muut määräykset. VI luku. Nimenkirjoitus 1(6) ----

HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET. III luku. Muut määräykset. VI luku. Nimenkirjoitus 1(6) ---- 1(6) HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET III luku Muut määräykset - 19 Asukkaiden aloitteet Aloiteoikeus ja aloitteen käsittely VI luku Nimenkirjoitus Kaupungin asukkaalla sekä kaupungissa toimivalla

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 268 Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003127 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Osallistuminen Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n maksulliseen osakeantiin

Osallistuminen Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n maksulliseen osakeantiin Kunnanhallitus 106 15.05.2017 Kunnanvaltuusto 33 29.05.2017 Osallistuminen Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n maksulliseen osakeantiin Kunnanhallitus 15.05.2017 106 Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n osakkeenomistajien

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 2 / 2017 Aika Maanantaina klo 19.00

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 2 / 2017 Aika Maanantaina klo 19.00 Esityslista Kokousnumero 2 / 2017 Aika Maanantaina 12.06.2017 klo 19.00 Paikka Valtuustosali Henkilötiedot poistettu Kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 12.06.2017 klo 19.00

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

ESITYSLISTA Nro 6 / 2017

ESITYSLISTA Nro 6 / 2017 EVIJÄRVEN KUNTA Aika 19.6.2017 ESITYSLISTA Nro 6 / 2017 KOKOUSAIKA 19.6.2017 klo 19.00 - KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, valtuustosali Läsnä Juha Alkio, pj Jari Anttikoski Rita Haapasaari

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus

Kuntayhtymän hallitus Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 129 11.9.2017 7 334/00.00.01.00.00/2017 Kuntayhtymän hallituksen jäsenten vaali Päätöshistoria Kuntayhtymän hallitus 11.9.2017

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto..06 Sivu / /06 00.00.0.00 Kaupunginhallitus 75 5..06 Valtuutetun, kaupunginhallituksen jäsenen, kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston jäsenen ja kaupunginhallituksen tila- ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2017 1 (5) 656 Työterveysliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002989 T 00 00 02 Päätös päätti valita kahden vuoden toimikaudeksi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2017 1 (6) 588 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002970 T 00 00 02 Päätös esitti kaupunginvaltuustolle seuraavaa:

Lisätiedot

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 / 5 EDUSTAJAINKOKOUS 28.8.2017 ESITYSLISTA KL/467/000204/2017 Aika: 28.8.2017 10:00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 Kokouksen avaus As. nro 1 2 Sihteerin valinta As. nro 2 3 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina 4.3.2019 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ varajäsenensä seuraavasti: Jäsen Varajäsen

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ varajäsenensä seuraavasti: Jäsen Varajäsen Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2017 1 (5) 658 Taloushallintopalveluliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002983 T 00 00 02 Päätös päätti valita kahden

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Valtuusto 4/

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Valtuusto 4/ KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu 4/2017 52 KOKOUSAIKA Maanantai 12.6.2017 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keiteleranta, Laituritie

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 267 Kaupunkiympäristölautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003002 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2017 1 (5) 657 Palvelukeskusliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002978 T 00 00 02 Päätös päätti valita kahden vuoden

Lisätiedot

Valtuusto 2/2017. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 2/2017. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 2/2017 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 18.8.2017 klo 13.00 13.35 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Lisätiedot

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 41 21.01.2013 Kaupunginvaltuusto 23 28.01.2013 Kaupunginhallitus 151 22.04.2013 Kaupunginvaltuuston päätöksen 28.1.2013 23 Jäsenten valitseminen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen yhtymähallitukseen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/ /2017

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/ /2017 Kaupunginhallitus 269 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto 10 05.06.2017 Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/00.00.01.00/2017 Kaupunginhallitus 29.05.2017 269 Valmistelija: kansliapäällikkö Irma Nieminen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 24.03.2014 Sivu 1 / 1 5446/00.00.01/2012 Kaupunginhallitus 69 10.3.2014 29 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vaali Valmistelijat / lisätiedot: Katja Rytilahti, puh. 050 382 6951 Jouni Majuri, puh.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 18 V 7.6.2017, Kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002997 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (7) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (7) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (7) 259 Kaupunginhallituksen jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002970 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

VALTUUSTO 4/2016. Sisällys

VALTUUSTO 4/2016. Sisällys REISJÄRVEN KUNTA VALTUUSTO 4/2016 ASIALISTA Aika: Tiistai 24.5.2016 klo 18.00 18.12 Paikka: Kunnantalo, valtuustosali Läsnä: Liite 1 Tikkanen Timo, kunnanhallituksen jäsen Ranto Mauno, va. kunnanjohtaja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1/ JUUPAJOEN KUNTA JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

PÖYTÄKIRJA 1/ JUUPAJOEN KUNTA JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN VAALIN TOTEAMINEN... 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 4 3 TARKASTUSLAUTAKUNNAN ESITYSLISTAN TOIMITTAMINEN, PÖYTÄKIRJANPITÄJÄN VALINTA, PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto OULUN SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUSEDUSTAJIEN VALITSEMINEN

Kunnanhallitus Valtuusto OULUN SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUSEDUSTAJIEN VALITSEMINEN Kunnanhallitus 213 05.06.2017 Valtuusto 68 12.06.2017 OULUN SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUSEDUSTAJIEN VALITSEMINEN KHALL 213 Valmistelija: hallinnon sihteeri Marja Harjunen, 050-4636 280 Oulun

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 7. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 7. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 29.05.2017 Sivu 1 / 1 1978/2017 00.00.01.00 7 Kaupunginhallituksen ja sen jaostojen vaali (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Katja Rytilahti, puh. 050 382 6951 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN.

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN. MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN. ASIAT: 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 45 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 46 Luokanopettajan

Lisätiedot

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA TORSTAINA KLO ALKAEN.

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA TORSTAINA KLO ALKAEN. MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA TORSTAINA 20.08.2015 KLO 19.00 ALKAEN. ASIAT: 56 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 57 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 58 Työrauhaa

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunnan varajäsenen valinta

Keskusvaalilautakunnan varajäsenen valinta SAVUKOSKEN KUNTA Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 2.2.2015 klo 15.00-15.37 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Asiano Liite no Savukosken kunnanvirasto 1 1 Järjestäytymisasiat 2 2 oheismateriaali Keskusvaalilautakunnan

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 10/ (41) Kunnanhallitus Raija Lehtimäki Pirkko Rauhala Markku Vuollo

Muonion kunta Esityslista 10/ (41) Kunnanhallitus Raija Lehtimäki Pirkko Rauhala Markku Vuollo Muonion kunta Esityslista 10/2017 1 (41) Kunnanhallituksen kokous Aika ma 5.6.2017 klo 17.30 Paikka kunnantalon valtuustosali Läsnä Sakari Silén puheenjohtaja Matti Myllykangas varapuheenjohtaja Hannaleena

Lisätiedot

Kunnanhallituksen toimikauden pituus ja kunnanhallituksen valitseminen (ohm. 1)

Kunnanhallituksen toimikauden pituus ja kunnanhallituksen valitseminen (ohm. 1) Kunnanhallitus 8 19.01.2015 Kunnanvaltuusto 5 26.01.2015 Kunnanhallituksen toimikauden pituus ja kunnanhallituksen valitseminen (ohm. 1) Khall 19.01.2015 8 Kunnanhallituksen asema ja tehtävät määritellään

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 3/2017 1

Utsjoen kunta Esityslista 3/2017 1 Utsjoen kunta Esityslista 3/2017 1 uusto Aika 19.06.2017 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 35 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 36 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 21 V 7.6.2017, Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003132 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Kunnanhallituksen kokous

Kunnanhallituksen kokous Kunnanhallituksen kokous 139 Suhteellisten vaalien vaalilautakunnan valitseminen 140 Kunnanvaltuuston puheenjohtajiston valitseminen 141 Kunnanhallituksen jäsenten valitseminen 142 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina klo

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina klo MULTIAN KUNTA 3/2017 PÖYTÄKIRJA n kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina 27.11.2017 klo 13.00 15.00 ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 20 Työjärjestyksen

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2017 KOKOUSAIKA 1.3.2017 kello 19.00-20.20 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 4/ (38) Kunnanvaltuusto

Muonion kunta Esityslista 4/ (38) Kunnanvaltuusto Muonion kunta Esityslista 4/2017 1 (38) n kokous Aika to klo 18.00 Paikka Läsnä olevat valtuutetut ja varavaltuutetut Muut läsnäolijat kunnantalon valtuustosali Mika Brännare Manu Friman Mikael Heikkilä

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto / 2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko klo 19-19:57 KOKOUSPAIKKA

Kirkkovaltuusto / 2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko klo 19-19:57 KOKOUSPAIKKA KALAJOEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto 11.1.2017 1 / 2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.1.2017 klo 19-19:57 KOKOUSPAIKKA Kalajoen seurakuntakoti, Ikhtys-Sali, Seurakuntatie 1, Kalajoki

Lisätiedot

KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS 1/2013,

KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS 1/2013, KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS 1/2013, 7.1.2013 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja kunnanhallitus päätösvaltaiseksi. 2 Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirjan tarkastajiksi

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 6/2017 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.08.2017 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Gynther Timo puh.johtaja JÄSENET Manninen Juhani varapuh.johtaja Salenius Leila

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 25 V 7.6.2017, Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003137 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kunnanhallituksen vaali ja kunnanhallituksen toimikauden pituudesta päättäminen

Kunnanhallituksen vaali ja kunnanhallituksen toimikauden pituudesta päättäminen Kunnanhallitus 115 15.05.2017 Kunnanhallituksen vaali ja kunnanhallituksen toimikauden pituudesta päättäminen 7/010/2017 Kunnanhallitus 15.05.2017 115 Toimielin Kunnanhallitus johtaa kunnan toimintaa ja

Lisätiedot