Tekninen lautakunta Sivu 1 / 39. Teknisen lautakunnan kokoustilat, os. Virastopiha 2 C / 1. kerros, Espoon keskus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tekninen lautakunta Sivu 1 / 39. Teknisen lautakunnan kokoustilat, os. Virastopiha 2 C / 1. kerros, Espoon keskus"

Transkriptio

1 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tekninen lautakunta Sivu 1 / 39 Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 17:00-19:15 Paikka Teknisen lautakunnan kokoustilat, os. Virastopiha 2 C / 1. kerros, Espoon keskus Saapuvilla olleet jäsenet Simo Grönroos, puheenjohtaja Christian Ekroos Fred Granberg Isto Havu Jari Ihonen Lari Karreinen, saapui klo / 107 Pirkko Kuusela Marjo Matikka Jaakko Mauriala Toni Seppänen Johanna Tikanmäki Kirsi Åkerlund Marketta Ruutiainen Muut saapuvilla olleet Harri Tanska Tuomas Frösén Esa Rauhala Markus Avonius Pauliina Kuronen Timo Virtanen kaupungininsinööri kaupungingeodeetti katupäällikkö nuorisovaltuuston edustaja projektipäällikkö, poistui klo / 107 hallintopäällikkö, sihteeri

2 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tekninen lautakunta Sivu 2 / 39 Allekirjoitukset Simo Grönroos puheenjohtaja Timo Virtanen sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty, Espoossa Fred Granberg pöytäkirjan tarkastaja Pöytäkirjan nähtävänäolo julkipannun kuulutuksen mukaan on pöytäkirja ollut yleisesti nähtävänä teknisen keskuksen asiakaspalvelussa torstaina osoitteessa Virastopiha 2 C, 1. kerros, Espoon keskus.

3 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tekninen lautakunta Sivu 3 / 39 Käsitellyt asiat Pykälä Liitteet Otsikko Sivu 104 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajan valitseminen Kuntalain 51 :n mukaisen otto-oikeuden käyttäminen 6 teknisen lautakunnan alaisten viranhaltijoiden ja tiejaoston päätöksiin 107 Tiedonanto Turuntien aluevaraus- ja 8 maankäyttösuunnitelmasta Turuntien ja Karvasmäentien liittymäjärjestelyjen 12 hyväksyminen Tapiolanympyrän katusuunnitelman hyväksyminen Teknisen lautakunnan vuoden 2014 syyskuun 18 seurantaraportti ja käyttösuunnitelman tarkistaminen kiinteiden rakenteiden ja laitteiden (94) osalta (kh-asia) Puitesopimus kuntatekniikan yhteistyöstä HSY:n ja sen 23 jäsenkuntien kesken sekä jatkotoimenpiteet sen täytäntöönpanoksi 112 Valtuustoaloite, joka koskee toimenpiteitä roskaamisen 29 kuriinsaattamiseksi 113 Teknisen lautakunnan vuoden 2015 kokousaikataulusta 31 päättäminen 114 Tiedoksi merkittävää 33

4 Espoon kaupunki Pöytäkirja 104 Tekninen lautakunta Sivu 4 / Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätös Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Selostus Tekninen lautakunta oli kutsuttu koolle lautakunnan puheenjohtajan päivätyllä kokouskutsulla, joka oli toimitettu lautakunnan varsinaisille jäsenille ja varajäsenille, kaupunginhallituksen puheenjohtajalle, kaupunginhallituksen lautakuntaan valitsemalle edustajalle ja hänen varahenkilölleen, kaupunginjohtajalle, teknisen toimen johtajalle sekä henkilöstön ja nuorisovaltuuston lautakuntaan valitsemille edustajille.

5 Espoon kaupunki Pöytäkirja 105 Tekninen lautakunta Sivu 5 / Pöytäkirjan tarkastajan valitseminen Päätös Pöytäkirjan tarkastajaksi valittiin Fred Granberg.

6 Espoon kaupunki Pöytäkirja 106 Tekninen lautakunta Sivu 6 / Kuntalain 51 :n mukaisen otto-oikeuden käyttäminen teknisen lautakunnan alaisten viranhaltijoiden ja tiejaoston päätöksiin Valmistelija/lisätietoja: Satu Lindholm, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Esittelijä: kaupungininsinööri Harri Tanska Tekninen lautakunta ei ota käsiteltäväkseen (KuntaL. 51 ) seuraavia päätöksiä: 1. Tiejaoston pöytäkirja Kaupungininsinöörin päätöspöytäkirja Henkilöstöasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Suunnittelupäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Suunnittelupäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Investointipäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Kaupungininsinöörin päätöspöytäkirja Talousasiat Hallintopäällikön päätöspöytäkirja Henkilöstöasiat Investointipäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Hallintopäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Kaupungininsinöörin päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Suunnittelupäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Suunnittelupäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat 20.

7 Espoon kaupunki Pöytäkirja 106 Tekninen lautakunta Sivu 7 / Suunnittelupäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Suunnittelupäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat 22. Käsittely Esittelijä lisäsi kokouksessa päätösehdotukseen päätökset Päätös Esittelijän päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

8 Espoon kaupunki Pöytäkirja 107 Tekninen lautakunta Sivu 8 / / / Tiedonanto Turuntien aluevaraus- ja maankäyttösuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Pauliina Kuronen, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupungininsinööri Harri Tanska Tekninen lautakunta merkitsee tiedokseen selostuksen Turuntien aluevaraus- ja maankäyttösuunnitelmasta. Päätös Selostus Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Turuntien aluevaraus- ja maankäyttösuunnitelma valmistui Työn laati Sito Oy ja sen ohjaamiseen osallistuivat Espoon teknisen keskuksen lisäksi kaupunkisuunnittelukeskus, Uudenmaan ELY -keskus, Kauniaisten kaupunki ja HSL. Taustaa Työn tavoitteena oli laatia Turuntien maankäyttö- ja aluevaraussuunnitelma, jossa Turuntie on muutettu maantiestä kaduksi. Asemakaava, jolla kaduksi muuttaminen muutoin tehtiin, sai lainvoiman Selvitysalueena oli Turuntie ja sen lähiympäristö Kehä III:n ja Mäkkylän välillä. Aluevaraussuunnitelma on asemakaavan laatimista varten laadittava yleissuunnitelmatasoinen selvitys. Työn muita tavoitteita olivat: Haetaan kadun läheisyydestä maankäytön kehittämismahdollisuuksia Määritellään riittävät aluevaraukset (katualueet) vastaamaan tulevan maankäytön tarpeita Selvitetään kadun väyläarkkitehtuuri, tekniset ratkaisut, sijainti ja vaikutukset kaavoituksen edellyttämällä tarkkuudella.

9 Espoon kaupunki Pöytäkirja 107 Tekninen lautakunta Sivu 9 / 39 Nykytilanne ja ongelmat Turuntie on nykyisin maantiemäinen, pääosin kaksikaistainen väylä. Turuntien liikennemäärät ovat suuria ja sillä esiintyy päivittäin ruuhkautumista, joka haittaa oleellisesti myös joukkoliikennettä. Väylällä on puutteita myös mm. liikenneturvallisuudessa ja kevyen liikenteen yhteyksissä. Lisäksi liikenteen melualueella on runsaasti asutusta. Tutkitut vaihtoehdot Aluevaraussuunnitelmassa tutkittiin kaksi vaihtoehtoa. Vaihtoehdossa 1 Turuntien linjaus pysyy nykyisellään ja sen ympäristöön kehitetään uutta maankäyttöä. Vaihtoehdossa 2 Turuntien linjaus muuttuu Bembölen ja Viherlaakson alueilla merkittävästi ja Leppävaaran alueella vähäisesti. Kadun siirto mahdollistaa merkittävästi uutta maankäyttöä alueille. Vaihtoehtoja arvioitiin suunnittelutavoitteiden pohjalta työseminaarissa ja tarkempaan suunnitteluun valittiin jälkimmäinen. Ratkaisuehdotus Turuntien kehittäminen katuna luo jonkin verran edellytyksiä maankäytön tehostamiselle. Uutta, työssä tunnistettua maankäyttöä esitetään Bemböleen, Viherlaaksoon, Leppävaaran keskukseen ja Puustellinmäkeen. Lisäksi työssä on otettu huomioon Turuntien ympäristössä vireillä olevissa asemakaavoissa esitetty ja jo suunnitteilla oleva uusi rakentaminen. Turuntien parannetaan 4-kaistaiseksi kaduksi Bembölestä Karvasmäentielle ja Lippajärventieltä Leppävaaran itäpuolelle. Muilla osuuksilla Turuntie parannetaan kaksikaistaisena katuna. Parantamiseen liittyvät laajat jalankulku- ja pyöräily-yhteyksien parantamiset tai täydentämiset sekä meluntorjunnan toteuttaminen. Katu- ja väyläympäristö uudistetaan vaihtelevaksi. Katuun kytkeytyy pyöräilyn ja joukkoliikenteen laatukäytävä. Turuntielle on mahdollista sijoittaa uusi runkobussilinjasto. Turuntien eteläpuolelle kehitetään uusi itä länsisuuntainen pyöräilyn yhteys. Turuntien maankäytön ja liikenneratkaisujen kehittäminen voidaan tehdä vaiheittain vuosien aikana. Selvityksessä on määritelty liikenteen sujuvuuden parantamiseksi tehtäviä pieniä pikaparannustoimenpiteitä, joilla pyritään parantamaan etenkin bussiliikenteen sujuvuutta. Turuntien parantamisen kustannuksiksi on arvioitu 89,0 M, josta Kehä II:n rakentamiseen liittyvä osuus on noin 35,4 M. Kiireellisimmät pikaparannustoimenpiteet maksaisivat noin 2,0 M. Pikaparannustoimenpiteiden toteuttaminen edellyttää maantien ottamista kaduksi kadunpitopäätöksellä, jolloin Turuntien ylläpito siirtyy kaupungin vastuulle ja aiheuttaa ylläpitokustannuksia päätöksen jälkeen vuosittain.

10 Espoon kaupunki Pöytäkirja 107 Tekninen lautakunta Sivu 10 / 39 Keskeiset vaikutukset Aluevaraussuunnitelman keskeisimmät vaikutukset ovat: Turuntien liikenteellinen sujuvuus tulee olemaan lähellä nykytasoaan myös vuonna Turuntien parantaminen lisää joukkoliikenteen käytön houkuttelevuutta muun muassa matka-aikojen lyhentymisenä ja täsmällisyyden parantumisena. Sujuvuuden parantuminen parantaa myös joukkoliikenteen taloudellisuutta. Liikenneturvallisuus paranee auto- ja kevyen liikenteen osalta. Kehitettävät ja uudet kevyen liikenteen väylät parantavat pyöräilyn ja kävelyn olosuhteita merkittävästi. Uusi maankäyttö lisää asuin-, työpaikka-, ja palvelutarjontaa erityisesti Viherlaaksossa ja Leppävaarassa. Maantien muuttaminen kaduksi ja uusi maankäyttö uudistavat ja monipuolistavat kaupunkikuvaa merkittävästi nykyisestä. Uusi katualue ja maankäyttö lisäävät hulevesien määrää, joka on kuitenkin hallittavissa. Uudet rakennukset ja työssä esitetyt meluesteet vähentävät liikennemelua kadun ympäristössä alle suositusrajojen. Merkittävä maankäytön kehittäminen Viherlaaksossa mahdollistaa osan kadun siirrosta ja rakentamisesta aiheutuvista kustannuksista. Jatkotoimenpiteet Aluevaraussuunnitelma toimii tulevan katusuunnittelun lähtökohtana sekä kaavoituksen tukena ja taustaselvityksenä. Kadun siirto ja uuden maankäytön merkittävä kehittäminen edellyttävät Viherlaakson Karametsän alueella osayleiskaavamuutoksen aloittamista ja alueen rakennuskieltoon asettamista mahdollisimman pian. Suurin osa suunnittelualueesta on toteutettavissa asemakaavamuutoksin. Aluevaraussuunnitelman laatimisen jälkeen tekninen keskus on laatinut katu- ja rakennussuunnitelmat Karvasmäentien liittymästä sekä yleissuunnitelman Lähderannantiestä. Lisäksi Rastaalantien liittymän yleissuunnitelman laadinta on käynnissä. Keväällä 2014 valmistui vielä Helsingin ja Vantaan kanssa yhteistyönä laadittu Kehä II jatkeen vaikutusalueen liikenneselvitys, jossa tutkittiin katuverkon pahimpia ongelmakohtia tilanteessa, jossa Kehä II:n jatketta ei tultaisi toteuttamaan vuoteen 2035 mennessä.

11 Espoon kaupunki Pöytäkirja 107 Tekninen lautakunta Sivu 11 / 39 Tiedoksi

12 Espoon kaupunki Pöytäkirja 108 Tekninen lautakunta Sivu 12 / / / Turuntien ja Karvasmäentien liittymäjärjestelyjen hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Pauliina Kuronen, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupungininsinööri Harri Tanska Tekninen lautakunta hyväksyy seuraavan katusuunnitelman: Asemakaava-alue/ Suunnitelman nimi Piirustus nro Jorvi - Glims/ Turuntien - Karvasmäentien kiertoliittymä 6740/002 Sovelletut oikeusohjeet: Maankäyttö- ja rakennuslaki 84 ja 85 Maankäyttö- ja rakennuslaki 41 Espoon kaupungin teknisen ja ympäristötoimen lautakuntien ja johtokuntien johtosääntö , 9 1 mom. Päätös Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite Oheismateriaali 1 Suunnitelmaselostus 2 Katusuunnitelma 6740/002 3 Käännös päätöksestä / Beslutsprotokollet i översättning - Kustannusarvio Selostus Nähtävillä ( ) ollut ja hyväksyttäväksi esitettävä katusuunnitelma koskee Jorvi - Glims -asemakaava-alueella sijaitsevan Turuntien ja Karvasmäentien liittymän parantamista (Anslutningen mellan Åbovägen och Karvasbackavägen). Suunnitelmasta ei jätetty yhtään muistutusta.

13 Espoon kaupunki Pöytäkirja 108 Tekninen lautakunta Sivu 13 / SUUNNITELMAN SISÄLTÖ Turuntien on kahden aluekeskuksen Leppävaaran ja Espoon keskuksen välinen pääkatu. Karvasmäentie on alueellinen kokoojakatu, jonka kautta ajetaan myös Kauniaisiin. Turuntien ja Karvasmäentien liittymä on Jorvin nykyisen sairaalan sekä rakenteilla olevan Espoon sairaalan pääliittymä sairaala-alueelle. Nykyisen valo-ohjaamattoman tasoliittymän välityskyky on jo nykyisellään erityisesti ruuhka-aikaan heikko. Vuonna 2016 valmistuva Espoon sairaala tulee kuormittamaan liittymää vielä lisää, joten nykyinen ratkaisu ei tule enää liikenteellisesti toimimaan. Parhaaksi ratkaisuksi on todettu kaksikaistainen kiertoliittymä. Kevyen liikenteen ratkaisut säilyvät nykyisellään Turuntien pohjoisreunassa ja Karvasmäentien itäreunassa. Kiertoliittymän parantamisen rakennuskustannukset ilman arvonlisäveroa ovat yhteensä noin euroa, josta vesihuollon osuus on noin euroa. Vuosittaisten ylläpitokustannusten muutos on noin euroa. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä 2015 samaan aikaan Espoon sairaala -hankkeen toteutusvastuulla olevan Karvasmäentien parantamisen kanssa. Suunnitelmaselostus ja suunnitelman pienennös ovat liitteenä. 2. SUUNNITTELUN KULKU Suunnittelu on aloitettu vuoden 2013 lopussa. Hankkeesta ei pidetty erillistä asukastilaisuutta, sillä suunnitelman vaikutusalueella ei ole Espoon kaupungin lisäksi muita maanomistajia kuin HUS- kiinteistöt, joka omistaa Espoon sairaalan tontin. Suunnittelua on tehty tiiviissä yhteistyössä

14 Espoon kaupunki Pöytäkirja 108 Tekninen lautakunta Sivu 14 / 39 sairaalahankkeen sekä Karvasmäentien suunnittelun kanssa. Karvasmäentiestä pidettiin asukastilaisuus, jossa esiteltiin myös Turuntien liittymään tulevat toimenpiteet. Lisäksi alueen asukkaille on pidetty useampi tiedotustilaisuus sairaalahankkeen yhteydessä, jossa on esitelty myös kaikki alueelle tulevat liikennejärjestelyt. 3. NÄHTÄVILLÄ OLO Katusuunnitelmaehdotus oli maankäyttö- ja rakennusasetuksen 43 :n mukaan nähtävillä Nähtäville asettamisista tiedotettiin virallisten kuulutusten lisäksi asianosaisille kirjeitse. Viralliset kuulutukset ovat olleet Länsiväylässä ja Hufvudstadsbladetissa sekä kaupungin ilmoitustaululla. 4. MUISTUTUKSET Katusuunnitelmasta ei jätetty yhtään muistutusta. Tiedoksi

15 Espoon kaupunki Pöytäkirja 109 Tekninen lautakunta Sivu 15 / / / Tapiolanympyrän katusuunnitelman hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Heli Rautio, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupungininsinööri Harri Tanska Tekninen lautakunta 1) hyväksyy seuraavan katusuunnitelman: Asemakaava-alue/ Suunnitelman nimi Piirustus nro TAPIOLAN KESKUS TAPIOLAN KESKUS II Tapiolanympyrä 6231/001 2) antaa vastauksen suunnitelmasta tehdystä muistutuksesta liitteen mukaisesti. 3) määrää katusuunnitelmat maankäyttö- ja rakennuslain 202.n mukaisesti pantaviksi täytäntöön ennen kuin ne ovat saaneet lainvoiman. Sovelletut oikeusohjeet: Maankäyttö- ja rakennuslaki 84 ja 85 Maankäyttö- ja rakennuslaki 41 Espoon kaupungin teknisen ja ympäristötoimen lautakuntien ja johtokuntien johtosääntö , 9 1 mom. Käsittely Päätös Liite Esittelijä täydensi kokouksessa selostusosan 1. lukua (täydennykset lisätty tekstiin). Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 4 Suunnitelmaselostus 5 Katusuunnitelma 6231/001

16 Espoon kaupunki Pöytäkirja 109 Tekninen lautakunta Sivu 16 / 39 6 Muistutuksen lyhennelmä ja vastine 7 Käännös päätöksestä / Beslutsprotokollet i översättning Oheismateriaali Selostus - Muistutus - Kustannusarvio Nähtävillä ollut ja hyväksyttäväksi esitettävä katusuunnitelma 6231/001 koskee Tapiolanympyrän (Tapiolarondellen) rakentamista Tapiolassa. Katusuunnitelmaehdotuksesta jätettiin yksi muistutus. 1. SUUNNITELMAN SISÄLTÖ Tapiolanympyrä on ovaalin muotoinen kiertoliittymä, jonka sisäkehältä on sisään - ja ulosajorampit uuteen keskuspysäköintilaitokseen. Ympyrän muoto ja sijainti noudattavat suurin piirtein 1960-luvun ympyrää. Tapiolanympyrä yhdistää toisiinsa Tapiolantien, Merituulentien ja Tapionaukion. Kiertoliittymän ajorampit ovat vesitiiviitä kaukaloita, joiden seinät valetaan valkobetonista. Kiertoliittymän keskialue ja reunat nurmetetaan. Rakentamiskustannuksiksi ilman arvonlisäveroa on arvioitu yhteensä noin 5,7 milj. euroa, josta katujen osuus on noin 5,55 milj. euroa ja vesihuollon osuus noin 0,15 milj. euroa. Ylläpitokustannusten muutos on noin euroa/vuosi. Rakentaminen aloitetaan vuonna Tapiolanympyrän rakentaminen viipymättä on välttämätöntä, koska ympyrästä on sisään- ja ulosajo maanalaiseen pysäköintilaitokseen. Pysäköintilaitos otetaan käyttöön keväällä Lisäksi

17 Espoon kaupunki Pöytäkirja 109 Tekninen lautakunta Sivu 17 / 39 pysäköintilaitokseen tulee metroliikennettä palvelevat liityntäpysäköintipaikat, joiden tulee olla käytössä syksyllä Pysäköintilaitoksen käyttäminen käyttötarkoitustensa mukaisesti hankaloituu kohtuuttomasti, ellei katusuunnitelman mukaista katua ole rakennettu vuoden 2016 kevääseen mennessä. Tästä syystä määrätään katusuunnitelma maankäyttö- ja rakennuslain 202.n mukaisesti pantavaksi täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman. Suunnitelmaselostus ja pienennökset ovat liitteinä. 2. SUUNNITTELUN KULKU Katusuunnitelma on tehty vuosien välisenä aikana. Suunnitelmaluonnosten esittelytilaisuus pidettiin asianosaisille NÄHTÄVILLÄ OLO Katusuunnitelmaehdotukset ovat olleet maankäyttö- ja rakennusasetuksen 43 :n mukaan nähtävillä Nähtäville asettamisista tiedotettiin virallisten kuulutusten lisäksi asianosaisille kirjeitse. Viralliset kuulutukset ovat olleet Länsiväylässä ja Hufvudstadsbladetissa sekä kaupungin ilmoitustaululla. Tiedoksi 4. MUISTUTUKSET Suunnitelmista jätettiin yksi muistutus. Muistutuksen lyhennelmät ja vastine on liitteenä.

18 Espoon kaupunki Pöytäkirja 110 Tekninen lautakunta Sivu 18 / / / Teknisen lautakunnan vuoden 2014 syyskuun seurantaraportti ja käyttösuunnitelman tarkistaminen kiinteiden rakenteiden ja laitteiden (94) osalta (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh Petri Vainio, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupungininsinööri Harri Tanska Tekninen lautakunta 1) merkitsee tiedoksi käyttötalouden toteutumisen seurantaraportin 09/2014 ja ennusteen , 2) merkitsee tiedoksi kunnallistekniikan investointien hankekohtaisen tilanteen ja ennusteen , 3) päättää toimivallassaan olevasta käyttösuunnitelma tarkastuksesta investointien osalta liitteen Kiinteät rakenteet ja laitteet, hankeraportti lokakuu 2014 mukaisesti ja 4) esittää kaupunginhallitukselle, että Yleisistä teistä (941-AA) siirretään 1,3 milj.euroa Liikenneväylien perusparantamiseen (941-AE) ja 0,55 milj. euroa Pääkatuihin (941-AB) liitteen Kiinteät rakenteet ja laitteet, hankeraportti lokakuu 2014 mukaisesti. Käsittely Esittelijä korjasi kokouksessa päätösehdotusta (yllä olevaan muotoon) sekä korjasi liitettä Teknisen lautakunnan käyttötalouden seurantaraportti syyskuu / Lisäksi esittelijä korjasi selostusosan kohdassa Teknisen keskuksen nettobudjetoidut yksiköt olevaa kappaletta (418 Rakentamisen sisäiset palvelut) siten, että meno- ja tuloennusteen luku korjataan muotoon 46,402 milj. euroa. Päätös Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite 8 Teknisen lautakunnan käyttötalouden seurantaraportti syyskuu / Teknisen lautakunnan investointien seurantaraportti syyskuu / Kiinteät rakenteet ja laitteet, hankeraportti lokakuu 2014

19 Espoon kaupunki Pöytäkirja 110 Tekninen lautakunta Sivu 19 / Sopimusrahojen käyttö (tasetili 2581) Selostus Talousarvion sitovuus ja seuranta Valtuuston hyväksymä talousarvio ja taloussuunnitelma sitoo kaupungin toimialoja, toimielimiä ja tulosyksiköitä. Sitovia ovat Espoo-tarinan tavoitteisiin perustuvat vuoden 2014 tulostavoitteet, määrärahat, tuloarviot, nettositovien yksiköiden toimintakatteet ja erityisperustelut. Toiminnan ja talouden toteutumista seurataan kuukausi- ja seurantaraportein. Tekninen lautakunta on käsitellyt Seurantaraportti I/2014. Tavoitteiden toteutuminen sekä määrärahojen ja tuloarvioiden poikkeamat käsitellään lokakuun kuukausiraportin yhteydessä. Talousarvion sitovuutta ja seurantaa sekä noudattamista koskevien ohjeiden mukaan Alueellisen kunnallistekniikan (942) määrärahan hankeryhmittäisen jaon muuttamisesta päättää tekninen lautakunta. Mikäli nimetyn hankkeen määrärahan käyttö alittuu, säästyvän määrärahan käytöstä päättää kaupunginhallitus. Mikäli hankkeen kustannusarvio ylittää taloussuunnitelmassa olevan määrärahan hankkeen kustannusarvion nousun takia, voi kaupunginhallitus siirtää kohteelle määrärahaa sellaisilta hankkeilta, joiden rakentamiskustannuksissa syntyy vastaavasti kokonaissäästöä verrattuna voimassa olevaan investointiohjelmaan. Määrärahoja koskevat päätökset Teknisen lautakunnan (41) käyttötalouden määrärahoja ja tuloarviota on tarkistettu vuonna 2014 seuraavasti: Käyttötalous, määrärahamuutokset vuosi 2014 Menot Tulot Päätös euroa kh kv TATU-hanke, säästövelvoitteen toteuttaminen, tuloarvion korotus , , ,5 milj. euroa, määrärahan vähennys 1,129 milj. euroa Katu- ja viherpalvelut 8,0 milj. euroa , Hallinto 4 000, Rakentamisen sisäiset palvelut Tapiolan taseyksikkö määrärahanlisäys, Tapiolan keskus , , Suurpellon taseyksikkö määrärahansiirto talonrakennukseen , , Käyttötalous yhteensä , ,00 Teknisen lautakunnan muutettu talousarvio on käyttötalouden menojen osalta 112,303 milj. euroa ja tulojen osalta 95,033 milj. euroa, mistä valmistus omaan käyttöön -osuus on 29,958 milj. euroa. Kaupunginvaltuusto hyväksyi määrärahasiirron 3,8 milj. euroa Suurpellon taseyksiköstä talonrakennukseen Suurpellon päiväkodin

20 Espoon kaupunki Pöytäkirja 110 Tekninen lautakunta Sivu 20 / 39 rakentamista varten sekä Tapiolan taseyksikön määrärahalisäyksen 4,242 milj. euroa Tapiolan keskuksen rakentamiseen. Selvitys vuonna 2014 tehdyistä investointimäärärahojen tarkistuksista on esitetty taulukossa. Investoinnit, määrärahamuutokset vuosi 2014 Menot Tulot Päätös euroa kh kv 94 Kiinteät rakenteet ja laitteet, määrärahasiirto vuodelta 2013 Vuonna 2014 jatkuvat kunnallistekniikkahankkeet 941 Liikenneväylät 3,429 milj. euroa , Kunnallistekniikan sopimusrakentaminen 5,727 milj. euroa , Kunnallistekniikan sopimusrakentaminen 8,0 milj. euroa , Investoinnit yhteensä ,00 0,00 Muutettu talousarvio on investointimenojen (94, pl 949) osalta 109,906 milj. euroa ja investointitulojen osalta 0,450 milj. euroa. Teknisen lautakunnan syyskuun kuukausiraportti (ilman nettobudjetoituja yksiköitä) Toimintatulojen ja menojen toteutumista on arvioitu kirjanpidon tilanteesta Ennuste tulojen ja menojen toteumasta on laadittu vuoden loppuun. Varsinaisen toiminnan tulojen ja menojen toteutuminen: 41 Tekninen lautakunta ilman nettoyksiköitä ( pl. 415 Ulkopuoliset työt, 418 Rakentamisen sisäiset palve euroa Ennuste Poikkeama Toteuma Toteuma TP 2013 MTA /2014 % Tulot ,7 Valmistus omaan käyttöön ,7 Tulot yhteensä ,1 Menot ,1 Toimintakate ,3 Suunnitelmapoistot ,7 Tilikauden tulos ,6 Muutettu tuloarvio on ilman nettobudjetoituja yksiköitä 29,631 milj. euroa. Tuloja on kertynyt 5,355 milj. euroa, 18,1 %. Valmistus omaan käyttöön -kertymä on 1,360 milj. euroa. Tulojen arvioidaan ylittyvän euroa. Maankäyttö- ja kehittämiskorvausten osuus tuloarviosta on 20,0 milj. euroa. Kirjaus maksutuloihin tehdään jälkikäteen toteutuneiden hankkeiden mukaisesti. Kirjauksia ei ole vielä tehty.

21 Espoon kaupunki Pöytäkirja 110 Tekninen lautakunta Sivu 21 / 39 Ilman nettobudjetoituja yksiköitä muutettu menoarvio on 46,901 milj. euroa. Menoja on kertynyt 31,482 milj. euroa, 67,1 %. Menojen arvioidaan toteutuvan muutetun talousarvion mukaisesti. Teknisen keskuksen nettobudjetoidut yksiköt 415 Ulkopuolisille tehtävät työt on nettobudjetoitu ja toimintakate on sitova. Tuloja ja menoja on budjetoitu 14,0 milj. euroa. Suurin ulkopuolisille tehtävien töiden tilaaja on HSY Vesi. Työt laskutetaan toteutuneen mukaan jälkikäteen. Tulo- ja menoennuste 14,0 milj. euroa. Sitova toimintakate toteutuu. 418 Rakentamisen sisäiset palvelut on nettobudjetoitu ja toimintakate on sitova. Rakentamisen sisäisiin palveluihin on budjetoitu tuloja ja menoja 51,402 milj. euroa. Menot kertyvät kunnallistekniikkainvestointeihin kohdistuvista ostoista Espoo kaupunkitekniikka-liikelaitokselta sekä teknisen keskuksen Suurpellon ja Tapiolan taseyksiköiden kunnallistekniikkainvestoineille tekemistä töistä. Meno- ja tuloennuste on 51,402 milj. euroa. Sitova toimintakate toteutuu. Teknisen lautakunnan käyttötalouden seurantaraportti 09/2014 on liitteenä. Investoinnit 94 Kiinteät rakenteet ja laitteet - pl. 949 Liikuntapaikkojen perusparantaminen: 94 KIINTEÄT RAKENTEET JA LAITTEET EUR Alkuperäinen TA 2014 Korotukset Muutettu TA 2014 Toteuma 9/2014 Ennuste 9/2014 Poikkeama KIINTEÄT RAKENTEET JA LAITTEET LIIKENNEVÄYLÄT ALUEELLINEN KUNNALLISTEKNIIKKA LIIKUNTARAKENTEET KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELU KUNNALLISTEKNIIKAN SOPIMUSRAKENTAMINE Kiinteiden rakenteiden ja laitteiden investointimenoihin on muutetun talousarvion mukaan varattu 109,906 milj. euroa. Toteuma on syyskuun lopussa 76,650 milj. euroa, 69,74 %. Menojen arvioidaan toteutuvan muutetun talousarvion mukaisesti. Kunnallistekniikan sopimusrakentamiseen (948 HA) on budjetoitu muutetun talousarvion mukaan 20,0 milj. euroa. Toteuma syyskuun lopussa on 12,3 milj. euroa. Kunnallistekniikan sopimusrakentamisen suurimmat kohteet ovat Turvesolmu, Suomenlahdentie, Kaitaantien ja Finnoonsillan jatke.

22 Espoon kaupunki Pöytäkirja 110 Tekninen lautakunta Sivu 22 / 39 Investointituloja on budjetoitu 0,45 milj. euroa 942 Alueellisen kunnallistekniikan osalta. Tuloja on kertynyt 0,17 milj. euroa kunnallistekniikan projektirakentamisen osalta. Kunnallistekniikan toimintasuunnitelman tarkistaminen Kunnallistekniikan toimintasuunnitelmaa esitetään tarkistettavaksi laaditun raportin perusteella. Kiinteät rakenteet ja laitteet hankeraportti on liitteenä. Koneiden ja kaluston hankintaan on varattu 0,254 milj. euroa. Menoja ei ole vielä kertynyt. Tiedoksi Tekninen ja ympäristötoimi, Olavi Louko Konserniesikunta, Suunnittelu- ja rahoitusryhmä Pekka Heikkinen, Maria Jyrkkä, Jukka Kupiainen, Samuli Skyttä

23 Espoon kaupunki Pöytäkirja 111 Tekninen lautakunta Sivu 23 / / / Puitesopimus kuntatekniikan yhteistyöstä HSY:n ja sen jäsenkuntien kesken sekä jatkotoimenpiteet sen täytäntöönpanoksi Valmistelijat / lisätiedot: Petri Vainio, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupungininsinööri Harri Tanska Tekninen lautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että se a) hyväksyy puitesopimuksen ehdolla, että HSY ja muut jäsenkunnat tekevät vastaavan sisältöiset päätökset, b) oikeuttaa teknisen toimen johtajan tekemään siihen tarvittaessa merkitykseltään vähäisiä muutoksia, c) oikeuttaa teknisen toimen johtajan nimeämään Espoon kaupungin edustajat perustettavaan seurantaryhmään, d) velvoittaa osaltaan seurantaryhmä huolehtimaan kahdenvälisten palvelusopimusten laatimisesta ja muista sille asetetuista tehtävistä, ja e) oikeuttaa teknisen lautakunnan hyväksymään puitesopimuksen pohjalta laadittavat kahdenväliset palvelusopimukset. Päätös Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite Oheismateriaali 12 Puitesopimus kuntatekniikan yhteistyöstä HSY:n ja sen jäsenkuntien kanssa - Taustaraportti sopimukselle (KT-taustaraportti) - HSY:n hallituksen kokouksen pöytäkirjanote (Puitesopimus) Selostus Pääkaupunkiseudulla pääasiallisena vesihuoltolaitoksena toimii HSY.

24 Espoon kaupunki Pöytäkirja 111 Tekninen lautakunta Sivu 24 / 39 Vesihuoltolaitoksen toimintaa säätelee keskeisesti vesihuoltolaki ( /119, ennakoidut muutokset alkaen: HE 218/2013 hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi vesihuoltolain sekä maankäyttö- ja rakennuslain muuttamisesta). Sammutusveden toimittamisen osalta toimintaa säätelee lisäksi pelastuslaki ( /379) ja hulevesijärjestelmän osalta jatkossa merkittävästi myös maankäyttö- ja rakennuslaki (edellä mainittu HE 218/2013). Lainsäädäntöä tarkentavat HSY:n vesihuollon toimintaperiaatteet on sovittu sen jäsenkuntien (Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa) kaupunginvaltuustojen hyväksymissä Helsingin seudun ympäristöpalvelut - kuntayhtymän perussopimuksessa ja Sopimuksessa pääkaupunkiseudun vesi- ja viemärilaitostoimintojen yhdistämisen periaatteista ja edellytyksistä, liitteineen. Sopimusten keskeisenä tavoitteena on jäsenkuntien tasapuolinen kohtelu vesihuoltoyhteistyössä. Tasapuolinen kohtelu edellyttää joidenkin nykyisten toimintatapojen yhtenäistämistä kunkin jäsenkunnan ja HSY:n kesken. Yhtenäisten toimintatapojen valmistelua varten käynnistettiin vuonna 2010 jäsenkuntien ja HSY:n kesken ns. Kuntatekniikan yhteistyöprojekti, joka valmistui keväällä Sen lähtökohtina olivat lainsäädäntö, edellä mainitut HSY:n perustamisvaiheen sopimukset sekä nykyiset käytännöt. Kuntatekniikan yhteistyöprojektin tulosten pohjalta jäsenkunnat ja HSY ovat neuvotelleet edelleen "Puitesopimuksen kuntatekniikan yhteistyöstä HSY:n ja sen jäsenkuntien kesken" (liite). HSY:n osalta toimivalta sopimuksen tekemiseen on HSY:n hallituksella. Puitesopimuksen ydinsisältönä ovat kustannusvaikutuksia aiheuttavat periaatteet. Hulevesijärjestelmän vastuujaon periaatteita valmisteltiin Kuntatekniikan yhteistyöprojektissa. Vesihuoltolaki ja maankäyttö- ja rakennuslaki ovat kuitenkin muuttumassa, ja hallituksen esityksen mukaan vastuu hulevesien kokonaishallinnasta siirtyisi maankäyttö- ja rakennuslain säätämänä kunnalle. Lakimuutokset toisivat myös muutoksia osapuolten oikeuksiin periä hulevesimaksuja. Ennakoitujen lakimuutosten johdosta hulevesijärjestelmään liittyviä kysymyksiä ei ole käsitelty puitesopimuksessa. Neuvotteluja asiasta tulee jäsenkuntien ja HSY:n kesken jatkaa, joko osana jäljempänä kuvatun seurantaryhmän työtä tai muulla yhteistyöfoorumilla. HSY:n ja jäsenkuntien kesken on allekirjoitettu loppuvuodesta 2009 sopimus (HSY:n hallituksen päätös ), jolla jatkettiin silloisten vesihuoltolaitosten ja jäsenkuntien välisten yhteistyösopimusten voimassaoloa HSY:n ajalle. Kyseiset yhteistyösopimukset olivat pääosin vesihuoltolaitosten ja jäsenkuntien kuntatekniikan organisaatioiden välisiä palvelusopimuksia. Sopimus jatkoi myös muita kuntatekniikan yhteistyöhön liittyviä keskinäisiä sitoumuksia. Vuonna 2009 allekirjoitetun sopimuksen nimenä oli Puitesopimus kuntateknisten töiden toteuttamisesta yhteistyössä. Samankaltaisista nimistään huolimatta nyt käsittelyssä oleva sopimus ja vuoden 2009 sopimus ovat tarkoitukseltaan erilaisia. Vuonna 2009 allekirjoitetun sopimuksen tarkoituksena oli varmistaa HSY:n ja jäsenkuntien välisen yhteistyön jatkuvuus

25 Espoon kaupunki Pöytäkirja 111 Tekninen lautakunta Sivu 25 / 39 siirtymävaiheessa. Nyt käsittelyssä oleva sopimus määrittää yhteisiä toimintatapoja kaupunkien tasapuolisen kohtelun varmistamiseksi, ja sen pohjalta on tarkoitus päivittää aiempien vesihuoltolaitosten aikaiset palvelusopimukset yhteisten periaatteiden mukaisiksi jäljempänä kuvatulla tavalla. Puitesopimuksen sisältö Puitesopimus täsmentää lainsäädännössä, HSY:n perussopimuksessa ja Sopimuksessa pääkaupunkiseudun vesi- ja viemärilaitostoimintojen yhdistämisen periaatteista ja edellytyksistä kirjattuja jäsenkuntien ja HSY:n vastuita ja yhteistyötä sekä työ- ja kustannusjakoa koskien vesihuollon toiminta-alueen laajentumista, vesihuoltoinvestointien ohjelmointia, suunnittelua, ja rakentamista sekä vesihuoltojärjestelmän ylläpitoa. Puitesopimuksen ydinsisältönä ovat kustannusvaikutuksia aiheuttavat periaatteet. Puitesopimus kattaa seuraavat asiakokonaisuudet: Vesihuollon kehittämissuunnitelmien laatimisen periaatteet HSY:n vesihuollon toiminta-alueen määrittäminen HSY:n vesihuollon laajentumisen kustannusjako HSY:n vesihuoltoverkoston sijoittaminen HSY:n vesihuoltoverkoston siirtäminen Yhteishankkeiden kustannusjakoperiaatteet Palveluiden ostamisen ja myynnin yleiset periaatteet jäsenkuntien ja HSY:n kesken Jäsenkuntien HSY:lle tarjoamat suunnittelu-, rakennuttamis- ja rakentamispalvelut Hankintayhteistyö Yleisen sammutusveden toimittaminen HSY:n vesijohtoverkostosta HSY:n jäsenkunnille tarjoamat muut vesihuoltoon liittyvät palvelut HSY:n verkoston sijaintitiedot ja sijaintipalvelut HSY:n ylläpitämä asukkaille suunnattu tieto. Puitesopimuksen täytäntöönpano Aiempien vesihuoltolaitosten ja jäsenkuntien kesken laaditut palvelusopimukset, joiden voimassaoloa on jatkettu HSY:n ajalle, tulee päivittää puitesopimuksen mukaisiksi. Lähtökohtaisesti kaikesta palvelutuotannosta tulee laatia palvelusopimus, joten sopimustarve tulee tarkistaa myös sellaisten tehtävien osalta, joista palvelusopimusta ei aiemmin ole ollut. Palvelusopimukset ovat lähtökohtaisesti HSY:n ja yhden jäsenkunnan yhden hallintokunnan välisiä sopimuksia, joten niitä kutsutaan jatkossa kahdenvälisiksi palvelusopimuksiksi. Kahdenvälisten palvelusopimusten päivittäminen tai laatiminen puitesopimuksen pohjalta on keskeinen keino puitesopimuksen täytäntöönpanoksi. Puitesopimuksessa on myös kohtia, joihin ei liity osapuolten välistä palvelutuotantoa ja joita sovelletaan siten suoraan, ilman tarkempia

26 Espoon kaupunki Pöytäkirja 111 Tekninen lautakunta Sivu 26 / 39 sopimuksia. Nämä sopimuskohdat ovat luonteeltaan yhteistoiminnan periaatteita tai vesihuollon investointikustannusten jakoa kuvaavia. Suora soveltaminen koskee mm. vesihuollon kehittämissuunnitelmien laatimisen periaatteita, HSY:n vesihuollon toiminta-alueen määrittämistä, HSY:n vesihuollon laajentumisen kustannusjakoa, HSY:n vesihuoltoverkoston sijoittamista ja HSY:n vesihuoltoverkoston siirtämistä. Puitesopimuksen täytäntöönpano tapahtuu vaiheittain. Heti sopimuksen tultua voimaan otetaan käyttöön suoran soveltamisen piirissä olevista asioista sovitut periaatteet, lukuun ottamatta osapuolille välittömiä kustannusvaikutuksia aiheuttavia periaatteita, jotka otetaan käyttöön alkaen. Palvelutuotannon osalta puitesopimus tulee täytäntöönpannuksi laadittavien uusien tai päivitettävien kahdenvälisten palvelusopimusten hyväksymisen myötä, tavoitteellisesti viimeistään Aiemmat kahdenväliset palvelusopimukset tai mahdolliset muut päätökset kumoutuvat kuvatun täytäntöönpanon vaiheistuksen mukaisesti. Kahdenvälisten palvelusopimusten laatiminen Seuraavassa kuvattu menettely koskee sekä olemassa olevien sopimusten päivitystä että uusien sopimusten laatimista. Kahdenväliset palvelusopimukset laaditaan yhteisesti sovittavista asiakokonaisuuksista, joita ovat mm. seuraavat: vesihuollon suunnittelu ja rakennuttaminen (jäsenkuntien tuottama palvelu HSY:lle) vesihuollon rakentaminen (jäsenkuntien tuottama palvelu HSY:lle) palopostien ja sammutusvesiasemien suunnittelu, rakentaminen ja ylläpito (HSY:n tuottama palvelu pelastuslaitoksille/jäsenkunnille). Asiakokonaisuudet tarkistetaan ja hyväksytään yhteisesti jatkotyön käynnistyessä. Sammutusvesirakenteiden osalta tulee tarkistaa tarvittava sopimusdokumentaatio suhteessa sammutusvesisuunnitelmiin. Muuttuvan hulevesilainsäädännön täytäntöönpano edellyttää hulevesijärjestelmään liittyvän vastuunjaon, yhteistyön ja keskinäisen palvelujen oston periaatteiden jatkovalmistelua ja sopimista jäsenkuntien ja HSY:n kesken. Näiden yhteisesti sovittavien puitteiden jälkeen hulevesijärjestelmään liittyvästä osapuolten välisestä palvelutuotannosta on mahdollista laatia tarvittavat kahdenväliset palvelusopimukset. Kahdenväliset palvelusopimukset laaditaan kaksivaiheisesti siten, että kustakin asiakokonaisuudesta laaditaan ensin HSY:n ja kaikkien jäsenkuntien kesken yhteinen sopimusmalli. Sopimusmallit laaditaan puitesopimuksen ja kuntatekniikan yhteistyöprojektin muiden tulosten pohjalta (virkamiestasolla sovitut tarkennukset puitesopimuksen käytännön soveltamiseen). Asiakokonaisuuteen liittyvät kahdenväliset

27 Espoon kaupunki Pöytäkirja 111 Tekninen lautakunta Sivu 27 / 39 palvelusopimukset laaditaan tämän jälkeen sopimusmallin määrittelemän yhteisen mallin mukaisesti. Jäsenkuntien ja HSY:n toimivaltaiset toimielimet tai viranomaiset hyväksyvät kahdenväliset palvelusopimukset. Kahdenvälisten palvelusopimusten laatimisen lisäksi jatkotyössä tulee selvittää mahdollisesti tarvittava muu puitesopimusta tarkentava yhteistoiminnan ohjeistus. Puitesopimuksen kustannusvaikutukset Puitesopimuksessa esitetyillä periaatteilla pyritään varmistamaan aiheuttamisperiaatteen mukainen kustannusten jako ja keskinäisten kustannusten läpinäkyvyys sopimusosapuolten kesken. Merkittävimmät kustannusvaikutukset sopimusosapuolille nykytilanteeseen nähden aiheutuisivat esitetyistä kustannusjakomalleista liittyen jäsenkunnan aloitteesta tehtyihin johtosiirtoihin (mm. asemakaavamuutoksista johtuen), palopostien ja sammutusvesiasemien suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon sekä vesihuollon laajentumiseen. HSY on arvioinut kustannusvaikutuksia niiltä osin kuin se on tässä vaiheessa ollut mahdollista. Kustannusvaikutukset esitetään otettavaksi budjetoinnissa huomioon vuodesta 2015 alkaen. Puitesopimuksessa esitetty johtosiirtojen kustannusjakomalli lisäisi HSY:n kustannuksia arviolta 1,5-3,0 milj. euroa vuodessa nykytasoon (noin 1,0 milj. euroa vuodessa) verrattuna ja pienentäisi vastaavasti jäsenkuntien johtosiirtokustannuksia. HSY:lle johtosiirroista aiheutuvat kokonaiskustannukset olisivat tällöin arviolta 2,5-4,0 milj. euroa vuodessa. HSY:n investointiohjelmaluonnoksessa johtosiirtokustannuksiin on esitetty varattavaksi 3,0 milj. euroa vuodessa. Puitesopimuksessa esitetty kustannusjakomalli perustuu vastaavaan kustannusjakoon, jota jäsenkunnat soveltavat mm. energiayritysten ja teleoperaattoreiden kanssa. Puitesopimuksen perusteella HSY alkaisi periä jäsenkunnilta maksuja palopostien suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta (osallistuen myös itse kustannuksiin sammutusvesirakenteista verkostohuoltoon saamansa hyödyn suhteessa). Muutoksen taustalla on muutama vuosi sitten uudistettu pelastuslaki, joka on tarkentanut yhtäältä vesihuoltolaitoksen velvollisuutta toimittaa sammutusvettä vesijohtoverkostostaan pelastuslaitoksen tarpeisiin ja toisaalta kunnan velvollisuutta vastata tämän vesihuoltolaitokselle aiheuttamista lisäkustannuksista. HSY:n lisätulot olisivat arviolta 0,2-1,5 milj. euroa vuodessa pelastuslaitosten määrittämien palvelutasojen mukaisesti. Jäsenkunnille aiheutuisivat vastaavat lisäkustannukset. HSY:n lisätulojen osalta on kuitenkin huomattava, että tehtävät aiheuttaisivat HSY:lle tuloja vastaavat lisäkustannukset joko omana työnä tai palvelujen ostona, sillä kyseessä olisi palvelutason nosto nykyisestä. HSY:n sammutusvesirakenteisiin liittyvä palvelujen tuottaminen on myös luonteeltaan vesihuoltolain soveltamisalan ulkopuolista toimintaa, joten sen tuotoilla tai kustannuksilla ei tule olla vaikutusta vesimaksuihin.

28 Espoon kaupunki Pöytäkirja 111 Tekninen lautakunta Sivu 28 / 39 Tiedoksi Vesihuollon laajentumisen osalta puitesopimuksessa esitetään jäsenkunnan osallistumista kustannuksiin sellaisten asemakaavakohteiden osalta, jotka sijaitsevat irrallaan olemassa olevasta yhdyskuntarakenteesta ja sellaisten haja-asutuskohteiden osalta, joiden toteuttamisesta ei ole yhteisesti sovittu kehittämissuunnitelmien laatimisen yhteydessä. Periaatteet pienentäisivät jonkin verran HSY:n kustannuksia ja lisäisivät vastaavasti jäsenkuntien kustannuksia nykyisestä, mutta muutosten suuruutta ei ole tässä vaiheessa mahdollista arvioida. Kustannusvaikutuksia arvioidaan kohteiden yksilöityessä. Seurantaryhmän perustaminen Kahdenvälisten palvelusopimusten laatimista varten sekä puitesopimuksen täytäntöönpanoa muutoinkin edistämään ja varmistamaan esitetään perustettavaksi seurantaryhmä, johon jäsenkunnat ja HSY nimeävät edustajansa. Seurantaryhmä myös seuraa puitesopimuksen noudattamista, soveltamista käytäntöön ja tarvetta sopimuksen muutoksille. Seurantaryhmä perustaa tarvittavat työryhmät sopimusmallien ja kahdenvälisten palvelusopimusten valmistelua varten. Seurantaryhmä hyväksyy sopimusmallit sekä valmistelee kahdenväliset palvelusopimukset jäsenkuntien ja HSY:n hyväksymismenettelyyn. Seurantaryhmän puheenjohtajana ja kokoonkutsujana toimii HSY:n edustaja. Seurantaryhmä kokoontuu vähintään kaksi kertaa vuodessa. Seurantaryhmä raportoi työnsä edistymisestä HSY:n jäsenkuntatapaamisissa. HSY:n hallitus , Vantaan kaupunginhallitus , Kauniaisten kaupunginhallitus sekä Helsingin kaupunginhallitus ovat päättäneet hyväksyä esityslistan liitteenä olevan ehdotuksen puitesopimukseksi ehdolla, että jäsenkunnat tekevät vastaavan sisältöiset päätökset.

29 Espoon kaupunki Pöytäkirja 112 Tekninen lautakunta Sivu 29 / / / Valtuustoaloite, joka koskee toimenpiteitä roskaamisen kuriinsaattamiseksi Valmistelijat / lisätiedot: Esa Rauhala, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupungininsinööri Harri Tanska Tekninen lautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus ehdottaa edelleen valtuustolle, että valtuusto merkitsee selostusosan tiedoksi vastauksena Kurt Bymanin ym tekemään valtuustoaloitteeseen ja toteaa aloitteen loppuun käsitellyksi. Päätös Oheismateriaali Selostus Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. - Valtuustoaloite Valtuustoaloite Kurt Byman ja 13 muuta valtuutettua ovat jättäneet valtuustoaloitteen, joka koskee roskaamisen vähentämistä. Aloitteessa ehdotetaan, että kaupunginhallitus ryhtyisi riittävän tehokkaisiin toimenpiteisiin roskaamisen kuriin saattamiseksi. Keinoiksi ehdotetaan kunnallista roskarikemaksua tai ympäristönkuormituskorvausta, joita mm. poliisi ja pysäköinnintarkastajat voisivat antaa havaitusta roskaamisesta. Myös jätteiden jättäminen kierrätyspisteiden viereen olisi valvonnan kohteena. Samoin ehdotetaan roskakorien koon kasvattamista ja niiden tyhjennysvälien tihentämistä tarvittaessa. Myös pikaruokaloita yms. velvoitettaisiin huolehtimaan myymiensä tuotteiden kääreiden yms. roskien poistamista ympäristöstä. Vastaus aloitteeseen Espoon kaupungin katu- ja viherpalvelut vastaa yleisten alueiden puhtaanapidosta. Tilaamme urakoitsijoiltamme katujen ja viheralueiden puhtaanapitoa. Sopimuksiin sisältyy se, että roska-astiat on tyhjennettävä ennen astioiden täyttymistä ja yleiset alueet on pidettävä siisteinä. Katu- ja viherpalvelut järjestää vapaaehtoistoimijoille vuosittain huhti- ja toukokuussa kymmeniä puhtaanapitotalkoita, joihin osallistuu tuhansia roskien kerääjiä. Lisäksi meillä on talkootoiminnan ulkopuolella

30 Espoon kaupunki Pöytäkirja 112 Tekninen lautakunta Sivu 30 / 39 vapaaehtoisia roskienkerääjiä, jotka keräävät asuinympäristöstään roskia ympäri vuoden. Katu- ja viherpalvelut on halukas kehittämään puhtaanapidon tasoa Espoossa ja siten espoolaisten asuinympäristöjen laatua. Olemme mukana roska päivässä hankkeessa, jossa nuoret voivat työstää lähiympäristöjensä roska-astioita ohjatusti haluamallaan tavalla. Tavoitteena on saada aikaan roska-astioita, jotka erottuvat myönteisesti ympäristössään ja jotka korostavat mahdollisesti alueensa erityispiirteitä tai käyttäjäkuntansa erityispiirteitä. Katu- ja viherpalvelut antaa nuorten työstettäväksi maastossa olevia roska-astioita, mutta maastoon tullaan lisäämään myös uusia roska-astioita. Uusia roska-astioita sijoitetaan erityisesti koulujen, päiväkotien, nuorisotalojen ja urheilupaikkojen läheisyyteen. Ympäristöön jätetyistä roskista ja isommista jätteistä tulee ilmoituksia ympäristökeskukseen ja tekniseen keskukseen. Koska roskaaja ei yleensä ole tiedossa, ympäristökeskuksessa ensin selvitetään alueen haltija/maanomistaja ja käydään myös paikan päällä. Jos kaupunki on maanomistaja, kohteen tiedot ilmoitetaan teknisen keskuksen alaiselle Siisti Espoo -projektille, jonka urakoitsija noutaa isommat jätteet. Jos kyse on yksityisestä maanomistajasta, hänelle lähetetään kehotuskirje jätteiden siivoamisesta. Rakennusten ympäristön siisteydestä vastaa Espoossa rakennusvalvontakeskus. Roskaamisesta ja sen seuraamuksista voidaan yleisesti sanoa niin, että rikesakkolaissa on säädetty, että vähäisestä roskaamisesta voidaan määrätä rikesakko, jonka määrää poliisi. Rikesakon suuruus on 50 euroa. Rikesakkojen osalta poliisi on oikea taho vastaamaan rikesakkojen määräämisen käytännöistä Espoossa. Mikäli halutaan muodostaa hallinnollinen rangaistusluontoinen maksuseuraamus roskaamisesta, tulisi asian edetä lainsäädännön tietä. Kansanedustaja Timo Heinosen tekemä lakialoite LA 32/2011 ei näy edenneen lakivaliokuntaan lähettämisen jälkeen (lähde: Lakimies Petteri Aumala, ). Myös Helsingin kaupunki on valmistellut aloitetta lainsäädännön muuttamiseksi (ympäristölautakunnan esitys ), mutta asia ei ole tämän jälkeen edennyt kaupungin sisällä lakialoitteeksi asti (lähde: Helsingin kaupungin ympäristökeskus). Tiedoksi

31 Espoon kaupunki Pöytäkirja 113 Tekninen lautakunta Sivu 31 / / / Teknisen lautakunnan vuoden 2015 kokousaikataulusta päättäminen Valmistelijat / lisätiedot: Timo Virtanen, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupungininsinööri Harri Tanska Tekninen lautakunta pitää kokouksensa vuoden 2015 aikana seuraavasti: keskiviikko klo keskiviikko klo keskiviikko klo keskiviikko klo keskiviikko klo keskiviikko klo (2016 investointien info) keskiviikko klo (2016 investointien TA-esitys) keskiviikko klo (2016 käyttötalouden TA-esitys) keskiviikko klo keskiviikko klo keskiviikko klo (2016 käyttösuunnitelma) Kokoukset pidetään yleensä teknisen lautakunnan kokoustiloissa osoitteessa Virastopiha 2 C / 1. krs., Espoon keskus, ellei puheenjohtaja kokouskutsussa toisin ilmoita. Kokous pidetään myös, milloin puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessa varapuheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai enemmistö toimielimen jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen sen pitämisestä. Sovelletut oikeusohjeet: Espoon kaupungin hallintosääntö Päätös Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Selostus Espoon kaupungin hallintosäännön mukaan toimielin pitää kokouksensa päättäminään aikoina ja paikassa. Kokous pidetään myös, milloin puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessa

32 Espoon kaupunki Pöytäkirja 113 Tekninen lautakunta Sivu 32 / 39 varapuheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai enemmistö toimielimen jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen sen pitämisestä. Teknisen lautakunnan vuoden 2015 kokousaikataulun laadinnassa on pyritty ottamaan huomioon toimintaan ja talouteen liittyvän päätöksenteon tarpeet. Tiedoksi

33 Espoon kaupunki Pöytäkirja 114 Tekninen lautakunta Sivu 33 / Tiedoksi merkittävää Päätösehdotus Kaupungininsinööri Harri Tanska Tekninen lautakunta merkitsee tiedoksi 1. tärkeimmät teknisen keskuksen infra -hankintapäätökset syyskuun 2014 ajalta: a) Saunaniemi I -alueen katujen ym. rakentaminen. Urakkahinta on euroa ja hankkeesta laadittu kustannusarvio on euroa (hinnat alv. 0 %). Urakoitsijana on Graniittirakennus Kallio Oy ja työ valmistuu b) Kalajärvi III:n alueen katujen ym. rakentaminen. Urakkahinta on euroa ja hankkeesta laadittu kustannusarvio on euroa (hinnat alv. 0 %). Urakoitsijana on Maanrakennus Ralf Ajalin Oy ja työ valmistuu mennessä. 2. Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen Korkein hallintooikeus hylkäsi valituksen ja Helsingin hallinto-oikeuden päätös jää voimaan. 3. Helsingin hallinto-oikeuden päätöksen , joka koskee valitusta kaupungininsinöörin päätöksestä Kaskivuorenpuiston leikkipaikan purkusuunnitelman hyväksymisestä. Hallinto-oikeus ei tutkinut valitusta. Päätös Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

34 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tekninen lautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 34 / 39 Muutoksenhakukielto (KuntaL. 91 ) ( , 111, 112 ja 114) Edellä mainituista päätöksistä, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa kuntalain 91 :n mukaan hakea muutosta.

35 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tekninen lautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 35 / 39 Oikaisuvaatimusohje ( 110 ja 113) Edellä mainittuihin teknisen lautakunnan päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimusviranomainen Oikaisuvaatimus tehdään Espoon tekniselle lautakunnalle. Oikaisuvaatimusaika Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Tiedoksisaanti Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua päätöksen lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei oteta lukuun oikaisuvaatimusaikaa laskettaessa. Oikaisuvaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimuksessa, joka on osoitettava tekniselle lautakunnalle, on ilmoitettava - päätös, johon haetaan muutosta - miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi - perusteet, joilla muutosta vaaditaan - muutoksenhakijan nimi ja kotikunta - postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset muutoksenhakijalle voidaan toimittaa. Oikaisuvaatimus on muutoksenhakijan, laillisen edustajan tai asiamiehen omakätisesti allekirjoitettava. Jos muutoksenhakijan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos oikaisuvaatimuksen laatijana on joku muu henkilö, oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Oikaisuvaatimuksen toimittaminen Oikaisuvaatimus on toimitettava jäljempänä olevaan osoitteeseen virka-aikana ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Postiin oikaisuvaatimus on jätettävä niin ajoissa, että se ehtii perille Espoon kaupungin kirjaamoon oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon virka-ajan päättymistä.

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 22.10.2014 Sivu 1 / 1 4310/10.00.00/2014 107 Tiedonanto Turuntien aluevaraus- ja maankäyttösuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Pauliina Kuronen, puh. 046 877 3006 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 331. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 331. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 24.11.2014 Sivu 1 / 1 3681/10.03.01/2014 Tekninen lautakunta 111 22.10.2014 331 Puitesopimuksen hyväksyminen kuntatekniikan yhteistyöstä HSY:n ja sen jäsenkuntien kesken sekä jatkotoimenpiteet

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 23.10.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 116 Teknisen lautakunnan vuoden 2013 syyskuun seurantaraportti ja käyttösuunnitelman tarkistaminen kiinteiden rakenteiden ja laitteiden (94)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 89. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 89. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 16.09.2015 Sivu 1 / 1 4031/02.08.00/2015 89 Vesihuollon suunnittelun ja rakennuttamisen palvelusopimus ja rakentamisen palvelusopimus Espoon kaupungin ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 115. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 115. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 16.12.2015 Sivu 1 / 1 4031/2015 02.08.00 115 Vesihuollon rakentamisen palvelusopimuksen liitteen "Vesihuollon rakentamisen erityispiireet, Espoo" hyväksyminen Espoon kaupungin ja Helsingin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 50. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 50. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 21.05.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 50 Teknisen lautakunnan vuoden 2014 huhtikuun seurantaraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 33/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 33/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 33/2014 1 (8) 1 Puitesopimus kuntatekniikan yhteistyöstä Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän (HSY) ja sen jäsenkuntien kesken HEL 2014-007444 T 00 01 06 Päätösehdotus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 9. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 9. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 20.01.2016 Sivu 1 / 1 4185/2013 10.03.01 9 Kuusiniemi -nimisen kadun katusuunnitelman hyväksyminen (palautettu valmisteluun 18.12.2013) Valmistelijat / lisätiedot: Vesa Raimesalo, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 78. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 78. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 27.08.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 78 Teknisen lautakunnan seurantaraportti I/2014 (Kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Petri Vainio, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 130. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 130. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 17.12.2014 Sivu 1 / 1 2256/10.03.01/2014 130 Merituulentien plv 41-950 (sisältää Niittytorin), Haukilahdenkadun plv 0-295, Niittyportin plv 0-350 (sisältää Niittyportin LP- alueen),

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 11. Anja Kurki, puheenjohtaja René Blomster Heikki Leivonen Marjut Lindroos Jouko Pirttimäki

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 11. Anja Kurki, puheenjohtaja René Blomster Heikki Leivonen Marjut Lindroos Jouko Pirttimäki Keskusvaalilautakunta 08.06.2016 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 08.06.2016 keskiviikko klo 16:00-17:05 Paikka Asemakuja 2 C, kokoushuone Kotka, 3. kerros Saapuvilla olleet jäsenet Anja Kurki, puheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.02.2017 Sivu 1 / 1 2688/2016 10.03.01 19 Kurttilantien välillä Pilkkumitie - Lambronpolku, Pestuutien, Pestuukujan, Pestuuportin, Komutintien ja Taltrikinmäen katusuunnitelmien hyväksyminen

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 11. Marjut Lindroos, puheenjohtaja René Blomster Heikki Leivonen Jouko Pirttimäki Markus Soronen

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 11. Marjut Lindroos, puheenjohtaja René Blomster Heikki Leivonen Jouko Pirttimäki Markus Soronen Keskusvaalilautakunta 16.02.2016 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 16.02.2016 tiistai klo 16:00-16:30 Paikka Kokoushuone Vermo, Asemakuja 2 C 4 kerros Saapuvilla olleet jäsenet Marjut Lindroos, puheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1 3055/10.03.01/2011 Tekninen lautakunta 87 17.8.2011 102 Alberganesplanadi (itä), Alberganpromenadi, Bertel Jungin aukio ja Junginkäytävä, katusuunnitelmaehdotuksen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (12) Tiejaosto Luomanrannan tiekunnan ja Kehä III liittymän parantaminen

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (12) Tiejaosto Luomanrannan tiekunnan ja Kehä III liittymän parantaminen Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2018 1 (12) Aika 25.01.2018, klo 17:00-17:30 Paikka Kokoushuone Apila 2. kerros Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan tarkastaminen 10

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 17.11.2015 Sivu 1 / 1 171 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 lokakuun kuukausiraportti (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 17.06.2015 Sivu 1 / 1 1638/10.03.01/2014 64 Hannuksenpelto II asemakaava-alueen ja siihen liittyvien katujen Martinsillantie, Marsbyntie, Hannuksenpelto ja Hannuksentie katusuunnitelmien

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.08.2014 Sivu 1 / 1 102 Rakennuslautakunnan seurantaraportti I/2014 (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600 Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Aika keskiviikkona klo Hansakallion koulu, opettajahuone

Aika keskiviikkona klo Hansakallion koulu, opettajahuone HANSAKALLION KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikkona 01.10.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Hansakallion koulu, opettajahuone Esa Riikonen (pj) Heikki Ovaskainen, saapui klo 18.33 Inkeri Tiala Maija Arvonen,

Lisätiedot

Paula Turkkila, Tuomas Timonen, Anna Myllymäki, Tiina Kupila, Vesa Vuopala ja Eeva Hänninen

Paula Turkkila, Tuomas Timonen, Anna Myllymäki, Tiina Kupila, Vesa Vuopala ja Eeva Hänninen PÖYTÄKIRJA 1 (8) 20.9.2017 LINTUVAARAN KOULU Johtokunnan kokous Aika 20.9.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Lintuvaaran koulun opettajanhuone Paula Turkkila, Tuomas Timonen, Anna Myllymäki, Tiina Kupila, Vesa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. Tekninen lautakunta 17.06.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. Tekninen lautakunta 17.06.2015 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 17.06.2015 Sivu 1 / 1 4622/10.03.01/2013 65 Kaupunginkallio-Honkamäki ja Lugnet kaava-alueiden katusuunnitelmien hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Maiju Kivioja-Korhonen, puh.

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (6) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (6) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (6) 16.1.2018 MERITORIN KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 16.1.2018 klo 18.00 Paikka Läsnä Meritorin koulun opettajainhuone Laura Kuivalainen pj. Marjo Mäntykivi Tiina Hero (poistui klo

Lisätiedot

Anttoni Huhtala, Katja Keinänen, Markku Pehkonen, Timo Poutakari, Tiina Repo, Marita Ruoho ja Santosh- Saagar Silwal

Anttoni Huhtala, Katja Keinänen, Markku Pehkonen, Timo Poutakari, Tiina Repo, Marita Ruoho ja Santosh- Saagar Silwal PÖYTÄKIRJA 1 (6) 30.5.2018 PERKKAANPUISTON KOULU Johtokunnan kokous Aika 29.5.2018 klo 18.04 Paikka Läsnä Perkkaanpuiston koulun opettajainhuone Anttoni Huhtala, Katja Keinänen, Markku Pehkonen, Timo Poutakari,

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/ (11) Tiejaosto Vanha Kirkkotien yksityistien tiekunnan liikennemerkit

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/ (11) Tiejaosto Vanha Kirkkotien yksityistien tiekunnan liikennemerkit Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2018 1 (11) Aika 03.05.2018, klo 16:00-16:28 Paikka Kokoushuone Apila 2. kerros Käsitellyt asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjan tarkastaminen

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (8) 12.2.2019 KARAMZININ KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 12.02.2019 klo 18.30 Paikka Karamzinin parakkikoulu, Auroranmäki 1 Läsnä Minna Lindfors, puheenjohtaja, Jouni Hörkkö, sihteeri

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (9)

PÖYTÄKIRJA 1 (9) PÖYTÄKIRJA 1 (9) 26.9.2017 Tapiolan lukio Johtokunnan kokous Aika 19.09.2017 klo18.00 Paikka Tapiolan lukio, luokka C2. Tiedoksi Johtimo Nina pj. Malkamäki Mika, vpj. Grann Mirva, jäsen Kari Hannu, jäsen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 3/ (6)

PÖYTÄKIRJA 3/ (6) PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (6) 24.9.2018 SAARNILAAKSON KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantai 24.9.2018 klo 17.30 Paikka Läsnä Saarnilaakson koulu, tekstiilityön luokka Antti Kainulainen Päivi Nyman Jennifer

Lisätiedot

Todettiin kokous laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Valittiin pöytäkirjan tarkastajiksi Annika Pellonpää ja Timo Frangén.

Todettiin kokous laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Valittiin pöytäkirjan tarkastajiksi Annika Pellonpää ja Timo Frangén. PÖYTÄKIRJA 1 (5) 31.5.2017 TAAVINKYLÄN KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 31.5.2017 kello 8.00 Paikka Taavinkylän koulu, Taavilantie 19, 02180 Espoo Läsnä Ilona Piiroinen puheenjohtaja Markku Hakonen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 10. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 10. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 26.02.2014 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/ 10 Teknisen lautakunnan vuoden ennakkotilinpäätös ja tilinpäätösraportti vuodelta (Kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.02.2017 Sivu 1 / 1 451/2017 02.02.01.00 13 Teknisen lautakunnan ennakkotilinpäätös 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Kim Jarner, puh. 040 738 5830 Petri Vainio, puh. 050 590 8678

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 103 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 seurantaraportti I (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 2/ (6)

PÖYTÄKIRJA 2/ (6) PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 (6) 7.6.2018 SAARNILAAKSON KOULU Johtokunnan kokous Aika torstai 7.6.2018 klo 18.00 Paikka Läsnä Saarnilaakson koulu, tekstiilityön luokka Antti Kainulainen Päivi Nyman Tanu Heikkinen

Lisätiedot

Pakankylän koulun opettajainhuone, Snettansintie 9, ESPOO

Pakankylän koulun opettajainhuone, Snettansintie 9, ESPOO PÖYTÄKIRJA 27.9.2017 PAKANKYLÄN KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 27.9.2017 klo 18.30 Paikka Läsnä Pakankylän koulun opettajainhuone, Snettansintie 9, 02740 ESPOO Lotta Ulvelin pj. Patrik Sohlberg

Lisätiedot

Jari Lappalainen, Elisa Eljendy, Katariina Pesonen, Maarie Kettunen, Tommi Keränen, Aada Ilvonen, Oskari Repo ja Heikki Pihkala

Jari Lappalainen, Elisa Eljendy, Katariina Pesonen, Maarie Kettunen, Tommi Keränen, Aada Ilvonen, Oskari Repo ja Heikki Pihkala PÖYTÄKIRJA 1 (7) TAPIOLAN KOULUN Johtokunnan kokous Aika 25.09.2018 klo 17.30 Paikka Läsnä Tapiolan koulu, Opintie1 Jari Lappalainen, Elisa Eljendy, Katariina Pesonen, Maarie Kettunen, Tommi Keränen, Aada

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (8) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (8) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (8) 24.4.2019 NUUKSION KOULU Johtokunnan kokous Aika 13.2.2019 klo 17.30 Paikka Läsnä Nuuksion koulu, Heinästie 19 02820 Espoo Kaija Malk, puheenjohtaja Eeva Seppälä, jäsen Anne Paananen,

Lisätiedot

Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, ESPOO

Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, ESPOO PÖYTÄKIRJA 18.9.2018 PAKANKYLÄN KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 18.9.2018 klo 18.30 Paikka Läsnä Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, 02740 ESPOO Patrik Sohlberg vpj. Esa Sutinen Outi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1 5223/2015 14.05.00 18 Espoon vesihuollon toiminta-alueen 2016 hyväksyminen (KH-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Petri Vainio, puh. 050 590 8678 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ (13) Perusturvalautakunta

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ (13) Perusturvalautakunta Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 (13) Aika 13.09.2017, klo 17:34-17:59 Paikka Kokoushuone Ervasti Käsitellyt asiat 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 32 Pöytäkirjan tarkastus 33 Perusturvajaoston

Lisätiedot

Paikka Lähderannan koulu, Lähdesuoni 4, PL 72305, ESPOON KAUPUNKI

Paikka Lähderannan koulu, Lähdesuoni 4, PL 72305, ESPOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (8) 14.9.2018 LÄHDERANNAN KOULU Johtokunnan kokous Aika Tiistai 11.9.2018 klo 17.30 Paikka Lähderannan koulu, Lähdesuoni 4, PL 72305, 02070 ESPOON KAUPUNKI Läsnä Poissa Patrick Willamo,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 44. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 44. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 23.04.2014 Sivu 1 / 1 4225/10.03.01/2013 44 Tikasrinteen, Tikasniityntien, Tikasniitynkujan, Pystypuun ja Väli-Henttaan tien katusuunnitelmien hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Jouni Holopainen esittelijä ja sihteeri

Jouni Holopainen esittelijä ja sihteeri PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 (6) JUPPERIN KOULU Johtokunnan kokous Aika torstai 21.3.2019 klo 18.00 Paikka Jupperin koulun opettajainhuone Läsnä Esa Niemi puheenjohtaja Heidi Jämsä varapuheenjohtaja Laura Piri

Lisätiedot

TAAVINKYLÄN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS

TAAVINKYLÄN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1 (5) TAAVINKYLÄN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika klo 18.00 Paikka Taavinkylän koulu, opettajien huone Osallistujat Ilona Piironen puheenjohtaja Tommi Heinonen Markku Hakonen Kati Lahtinen Olli

Lisätiedot

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 1/2018

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 1/2018 ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 1/2018 JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikkona 22.1.2018 klo 18.00-19.48 Paikka Espoon yhteislyseo, luokka 219b Läsnäolijat: Miia Loisa-Turunen (pj), Jutta Tikkanen,

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi (Espoon kaupungin hallintosääntö I osa 4 luku 4 ja II osa 3 ).

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi (Espoon kaupungin hallintosääntö I osa 4 luku 4 ja II osa 3 ). PÖYTÄKIRJA 1 (8) Hansakallion koulun johtokunnan kokous Aika maanantai 27.05.2019 klo 16.15 17.30 Paikka Hansakallion koulu, Hansakallio 4 Läsnä Esa Riikonen (pj) Heikki Ovaskainen Inkeri Tiala Maija Arvonen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Johtokunta päätti todeta kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Johtokunta päätti todeta kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi. PÖYTÄKIRJA 1 (7) KIRKKOJÄRVEN KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantai 13.5.2019 klo 18.00 Paikka Kirkkojärven koulun opettajainhuone Kotikyläntie 6, 02770 Espoo Läsnä Korhonen Henri, puheenjohtaja Kajander

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (7) 11.10.2017 NUUKSION KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 5.10.2017 klo 17.30 Paikka Läsnä Poissa Nuuksion koulu, Heinästie 19 02820 Espoo Kaija Malk, puheenjohtaja Eeva Seppälä, jäsen

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 16.06.2015 klo 16:00-19:20 Paikka Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 50 Kokouksen

Lisätiedot

Merisaappaan koulu, Merisaapas 6, Espoo. Miia Loisa-Turunen Mari Silvennoinen. Mikael Oresmaa Antti Helin

Merisaappaan koulu, Merisaapas 6, Espoo. Miia Loisa-Turunen Mari Silvennoinen. Mikael Oresmaa Antti Helin PÖYTÄKIRJA 1 (6) 24.5.2018 Merisaappaan koulu Johtokunnan kokous Aika tiistai 22.5.2018 klo 12.00 13.38 Paikka Merisaappaan koulu, Merisaapas 6, 02320 Espoo Läsnä Katja Halonen pj. Topi Puttonen Sari Hakola

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 5/ ( 7) Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta

Tuusulan kunta Pöytäkirja 5/ ( 7) Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Tuusulan kunta Pöytäkirja 5/2018 1 ( 7) Aika 18.10.2018, klo 17:00-18:38 Paikka Hvidovre kokoustila kunnantalo Käsitellyt asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjan tarkastus 29 Palveluhinnaston

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Esityslista hyväksyttäneen kokouksen työjärjestykseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Esityslista hyväksyttäneen kokouksen työjärjestykseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (7) SEPON KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantai 11.3. 2019 klo 18.00 18.50 Paikka Sepon koulu, opettajien huone 1/1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Läsnä: Ilkka Kivisaari puheenjohtaja

Lisätiedot

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2017

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2017 ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2017 JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikkona 25.10.2017 klo 18.00-19.45 Paikka Espoon yhteislyseo, luokka 219b Läsnäolijat: Miia Loisa-Turunen (pj), Päivi

Lisätiedot

Minna Lindfors, puheenjohtaja, Jouni Hörkkö, sihteeri, Tiia Lampola, Samuli Hyyryläinen, Minna Myllylä, Jyrki Noponen ja Vesa-Pekka Takalo.

Minna Lindfors, puheenjohtaja, Jouni Hörkkö, sihteeri, Tiia Lampola, Samuli Hyyryläinen, Minna Myllylä, Jyrki Noponen ja Vesa-Pekka Takalo. PÖYTÄKIRJA 1 (7) 18.9.2018 KARAMZININ KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 18.09.2018 klo 18.30 Paikka Karamzinin parakkikoulu, Auroranmäki 1 Läsnä Minna Lindfors, puheenjohtaja, Jouni Hörkkö, sihteeri,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (7) 5.10.2017 KARHUSUON KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 26.9.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Karhusuon koulun alatalo Vesa Vuopala (pj.) Marjaana Siivola Anssi Ikonen Rosa Puhakainen-Mattila

Lisätiedot

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2018

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2018 ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2018 JOHTOKUNNAN PÖYTÄKIRJA Aika Tiistaina 25.9.2018 klo 18.00-20.19 Paikka Espoon yhteislyseo, luokka 219b Läsnäolijat: Miia Loisa-Turunen (pj), Päivi Törmälä-Rantala,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1 176 Rakennuslautakunnan seurantaraportti 10/2013 (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. (09) 816 24811 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 2/18 1 (8) TOPPELUNDIN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Keskiviikko 7.2.2018 klo 18.00 Paikka: Toppelundin koulu, opettajainhuone Läsnä: Anna Forssen (pj.), Nora Lehtinen, Risto Schiray, Mikko

Lisätiedot

Olen tarkastanut pöytäkirjan ja todennut sen kokouksen kulun ja tehtyjen päätösten mukaan laadituksi...201_

Olen tarkastanut pöytäkirjan ja todennut sen kokouksen kulun ja tehtyjen päätösten mukaan laadituksi...201_ Martinkallion koulun johtokunnan kokous tiistaina 26.9.2017 klo 17.30. koulun henkilökunnan taukohuoneessa Pöytäkirja 1 Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.31. Uuden johtokunnan jäsenet

Lisätiedot

Paikka Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, PL

Paikka Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, PL PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (7) 27.10.2017 Kilonpuiston koulu Johtokunnan kokous Aika Maanantai 25.9.2017 klo 18.00 Paikka Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, PL 31 3129 Läsnä Hahl Kaisa varapuheenjohtaja Crosby

Lisätiedot

Paikka Karamzinin parakkikoulu, Auroranmäki 1

Paikka Karamzinin parakkikoulu, Auroranmäki 1 PÖYTÄKIRJA 1 (9) 26.9.2017 Karamzinin koulu Johtokunnan kokous Aika Tiistai 26.9.2017 klo 18:30 Paikka Karamzinin parakkikoulu, Auroranmäki 1 Läsnä Minna Lindfors, puheenjohtaja, Jouni Hörkkö, sihteeri,

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 3/18 1 (7) KEINUMÄEN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Torstai 27.9.2018 klo 16.15-17.30 Paikka: Keinumäen koulu, opettajainhuone Läsnä: Aaro Partanen (pj), Mari Silvennoinen, Laura Suomalainen,

Lisätiedot

Paula Turkkila, Kaisa Alaviiri, Pirjo Ajeti, Petri Hokkanen, Elli Perklén, Petteri Tuomi, Tiina Kupila, Ilkka Niini

Paula Turkkila, Kaisa Alaviiri, Pirjo Ajeti, Petri Hokkanen, Elli Perklén, Petteri Tuomi, Tiina Kupila, Ilkka Niini PÖYTÄKIRJA 1 (7) 3.6.2017 LINTUVAARAN KOULU Johtokunnan kokous Aika 1.6.2016 klo 18.00 Paikka Läsnä Lintuvaaran koulun opettajanhuone Paula Turkkila, Kaisa Alaviiri, Pirjo Ajeti, Petri Hokkanen, Elli Perklén,

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1/19 1 (5) KEINUMÄEN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Maanantai 20.5.2019 klo 16.00 Paikka: Keinumäen koulu, opettajainhuone Läsnä: Aaro Partanen (pj), Mari Silvennoinen, Jaana Nopola-Hemmi,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7)

PÖYTÄKIRJA 1 (7) PÖYTÄKIRJA 1 (7) 23.11.2018 KARAMZININ KOULU Johtokunnan kokous Aika perjantaina 23.11.2018 klo 08:55 Paikka Karamzinin parakkikoulu, Auroranmäki 1 Läsnä Minna Lindfors, puheenjohtaja, Jouni Hörkkö, sihteeri,

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 2/18 1 (7) KEINUMÄEN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Keskiviikko 30.5.2018 klo 16.30-17.40 Paikka: Keinumäen koulu, opettajainhuone Läsnä: Aaro Partanen (pj), Mari Silvennoinen, Jaana Nopola-Hemmi,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (5)

PÖYTÄKIRJA 1 (5) PÖYTÄKIRJA 1 (5) 9.10.2018 Martinkallion koulu Johtokunnan kokous Pöytäkirja Aika tiistai 25.9.2018 klo 17.30 Paikka Läsnä koulun henkilökunnan huoneessa Seppo Sivula, pj, Susanna Tamminen. Erika Tikka,

Lisätiedot

Juvanpuiston koulun johtokunnan kokous PÖYTÄKIRJA 01/2018

Juvanpuiston koulun johtokunnan kokous PÖYTÄKIRJA 01/2018 Juvanpuiston koulun johtokunnan kokous PÖYTÄKIRJA 01/2018 Aika 16.4.2018 klo 18.00 Paikka Läsnä Juvanpuiston koulu opettajienhuone 2.krs Jarkko Hankaa (pj), Loukiainen Anu, Murtosaari Milla, Saara Kuusisto,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (8) Päätösesitys Kokouskutsu on lähetetty Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (8) Päätösesitys Kokouskutsu on lähetetty Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (8) 25.1.2019 IIVISNIEMEN KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantai 21.1.2019 klo 18.00 Paikka Läsnä Iivisniemen koulu Antti Castrén, puheenjohtaja Harri Huikuri Sari Lajolinna Miitri Suuronen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2018 1 ( 12) Aika 17.10.2018, klo 17:01-19:33 Paikka Kirkkonummen kunnantalo, kokoushuone Herman Käsitellyt asiat 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Poissa: Tuija Seppänen, Sivistystoimi, Päätöksenteon tukiyksikkö

Poissa: Tuija Seppänen, Sivistystoimi, Päätöksenteon tukiyksikkö PÖYTÄKIRJA 1/19 1 (8) KEINUMÄEN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Maanantai 4.2.2019 klo 16.10-17.30 Paikka: Keinumäen koulu, opettajainhuone Läsnä: Aaro Partanen (pj), Mari Silvennoinen, Laura Suomalainen,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (8)

PÖYTÄKIRJA 1 (8) PÖYTÄKIRJA 1 (8) 26.9.2018 JÄRVENPERÄN KOKULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 26.9.2018 klo 18 Paikka Paikalla Järvenperän koulu Timo Törö (pj.), Minna Kartano (siht.), Jouni Antikainen, Nina Antikainen,

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (8) KUITINMÄEN KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantai 25.9.2017 klo 17.30 Paikka Läsnä Jakelu Kuitinmäen koulu, opettajien huone Mika-Erik Walls, puheenjohtaja Erkka Ala-Tauriala Johanna

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 5) Talonrakentamisen kunnossapitopäällikkö

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 5) Talonrakentamisen kunnossapitopäällikkö Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 5) KIRDno-2017-1244 Neljän rakennuksen kuntotutkimus osoitteessa Dragetintie 108, kuntotutkimuksen suoritajan valinta. Hankintapäätös neljän rakennuksen kuntotutkimuksesta.

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 4/18 1 (8) TOPPELUNDIN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Tiistai klo 18.00 Paikka: Toppelundin koulu, opettajainhuone Läsnä: Anna Forssen (pj.), Juha Jauhiainen, Laura Riuttanen, Jouko Markkanen,

Lisätiedot

Juvanpuiston koulun johtokunnan kokouksen PÖYTÄKIRJA :03/2017

Juvanpuiston koulun johtokunnan kokouksen PÖYTÄKIRJA :03/2017 Juvanpuiston koulun johtokunnan kokouksen PÖYTÄKIRJA :03/2017 Aika 28.09.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Juvanpuiston koulu opettajienhuone Jarkko Hankaa (pj), Loukiainen Anu, Murtosaari Milla, Saara Kuusisto,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (8) Päätösesitys Kokouskutsu on lähetetty Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (8) Päätösesitys Kokouskutsu on lähetetty Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (8) JALAVAPUISTON KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 28.5.2019 klo 18.00 Paikka Jalavapuiston koulu, opettajainhuone, Jalavakuja 1, 02760 Espoo Läsnä Satu Ahtiluoto (puheenjohtaja), Jani

Lisätiedot

Miikka Ijäs, Katja Mölkänen, Eeva Oksanen, Santtu Sevón, Noora Vuorikallas Arja Pyykkö, siht.

Miikka Ijäs, Katja Mölkänen, Eeva Oksanen, Santtu Sevón, Noora Vuorikallas Arja Pyykkö, siht. PÖYTÄKIRJA 1 (8) KANTOKASKEN KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantai 04.06.2018 klo 17.30 Paikka Läsnä Kantokasken koulu Jan Melén, pj. Miikka Ijäs, Katja Mölkänen, Eeva Oksanen, Santtu Sevón, Noora Vuorikallas

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Merisaappaan koulu, Merisaapas 6, Espoo. Miia Loisa-Turunen Mari Silvennoinen. Mikael Oresmaa Antti Helin

Merisaappaan koulu, Merisaapas 6, Espoo. Miia Loisa-Turunen Mari Silvennoinen. Mikael Oresmaa Antti Helin PÖYTÄKIRJA 1 (6) 28.3.2018 Merisaappaan koulu Johtokunnan kokous 2/ 2018 Aika Keskiviikko 28.03.2018 klo 13.30-14.50 Paikka Merisaappaan koulu, Merisaapas 6, 02320 Espoo Läsnä Katja Halonen pj. Topi Puttonen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Pekka Erkama, vpj Petri Salo, jäsen Pinja Lehmussaari, jäsen Marianne Wolff, jäsen Marja Perkkiö, esittelijä ja sihteeri

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Pekka Erkama, vpj Petri Salo, jäsen Pinja Lehmussaari, jäsen Marianne Wolff, jäsen Marja Perkkiö, esittelijä ja sihteeri PÖYTÄKIRJA 1 (7) 8.5.2018 WESTENDINPUISTON KOULU Johtokunnan kokous Aika Tiistai 8.5.2018 klo 18.00-18.20 Paikka Läsnä Poissa Jakelu Westendinpuiston koulun opettajainhuone Merja Rukko, pj Pekka Erkama,

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 1/ (7) Lasten ja nuorten lautakunta Yksilöasiainjaoston jäsenten valitseminen vuosiksi

Järvenpää Pöytäkirja 1/ (7) Lasten ja nuorten lautakunta Yksilöasiainjaoston jäsenten valitseminen vuosiksi Järvenpää Pöytäkirja 1/2017 1 (7) Aika 15.08.2017, klo 17:45-18:27 Paikka Primulan Herkkupajan kokoustila/yläkerta Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 10.11.2016 Sivu 1 / 1 5689/2015 02.02.02 101 Ympäristölautakunnan vuoden 2016 lokakuun kuukausiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Tarja Söderman,

Lisätiedot

Pakankylän koulun opettajainhuone, Snettansintie 9, ESPOO. Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Pakankylän koulun opettajainhuone, Snettansintie 9, ESPOO. Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 30.5.2018 PAKANKYLÄN KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 30.05.2018 klo 18.30 Paikka Läsnä Pakankylän koulun opettajainhuone, Snettansintie 9, 02740 ESPOO Patrik Sohlberg vpj. Esa Sutinen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (6) Päätös Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (6) Päätös Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (6) 28.2.2018 SAUNALAHDEN KOULUN Johtokunnan kokous Aika Tiistai 13.2.2018 klo 18.00 Paikka Läsnä Saunalahden koulu, Olohuone 3.krs Sakari Suonio, pj. Kaisa Bauer, vpj. Samuli Paakki Tuuli

Lisätiedot

Jan Melén, pj., Miikka Ijäs, Katja Mölkänen, Eeva Oksanen, Santtu Sevón, Noora Vuorikallas, Arja Pyykkö, siht.

Jan Melén, pj., Miikka Ijäs, Katja Mölkänen, Eeva Oksanen, Santtu Sevón, Noora Vuorikallas, Arja Pyykkö, siht. PÖYTÄKIRJA 1 (6) 3.10.2018 KANTOKASKEN KOULU Johtokunnan kokous Aika Maanantai 1.10.2018 klo 17.30 Paikka Läsnä: Kantokasken koulu, opettajainhuone Jan Melén, pj., Miikka Ijäs, Katja Mölkänen, Eeva Oksanen,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (9) Päätösesitys Kokouskutsu on lähetetty Kokous todettaneen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (9) Päätösesitys Kokouskutsu on lähetetty Kokous todettaneen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (9) 26.9.2017 Hösmärinpuiston ja Kirstin koulujen Johtokunnan kokous Aika Maanantai 25.9.2017 klo 17.00 Paikka Läsnä Kirstin kulun siirtokoulutalo Heidi Selin Markus Lintinen Ville Aalto Annukka

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 9. Anja Kurki, puheenjohtaja Marianne Ehrnstén Seppo Lintunen Marjut Lindroos Markus Soronen

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 9. Anja Kurki, puheenjohtaja Marianne Ehrnstén Seppo Lintunen Marjut Lindroos Markus Soronen Keskusvaalilautakunta 12.04.2017 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 12.04.2017 keskiviikko klo 16:00-17:45 Paikka Asemakuja 2 C, kokoushuone Kotka, 3. kerros Saapuvilla olleet jäsenet Anja Kurki, puheenjohtaja

Lisätiedot

Paikka Lahnuksen koulun 6.luokka, luokkahuone 208

Paikka Lahnuksen koulun 6.luokka, luokkahuone 208 PÖYTÄKIRJA 1 (1) 27.9.2018 LAHNUKSEN KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 19.9.2018 klo 18.00 Paikka Lahnuksen koulun 6.luokka, luokkahuone 208 Läsnä Jakelu Tiia Kalmi, puheenjohtaja Jussi Kaasinen,

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 5/ (12) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastus

Järvenpää Pöytäkirja 5/ (12) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastus Järvenpää Pöytäkirja 5/2017 1 (12) Aika, klo 17:00-18:53 Paikka Kallio-Kuninkala Käsitellyt asiat 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastus 37 Iltakouluasiat 38 Sivistys- ja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Päätösesitys: Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA Päätösesitys: Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 12.2.2019 Veräjäpellon koulu Johtokunnan kokous Aika Tiistai 12.2.2019 klo 18.00 Paikka Läsnä Veräjäpellonkatu 12, Veräjäpellon koulu, Leppävaaran toimipiste Pia Härkönen (pj), Aziz Sheikhani

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C 4. krs.

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C 4. krs. Espoon kaupunki Pöytäkirja 12.09.2016 Sivu 1 / 12 Kokoustiedot Aika 12.09.2016 maanantai klo 8:00-10:10 Paikka kokoushuone, Asemakuja 2 C 4. krs. Saapuvilla olleet jäsenet Teemu Lahtinen, puheenjohtaja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (5)

PÖYTÄKIRJA 1 (5) PÖYTÄKIRJA 1 (5) 19.3.2019 LINTUVAARAN KOULU Johtokunnan digikokous Aika Esitys toimitettiin sähköpostitse 18.2. klo 15.17. Johtokunnan et ilmoittivat kantansa sihteerin esitykseen ma 25.2. klo 16.00 mennessä.

Lisätiedot

Puitesopimus kuntatekniikan yhteistyöstä HSY:n ja sen jäsenkuntien kesken sekä jatkotoimenpiteet sen täytäntöönpanoksi

Puitesopimus kuntatekniikan yhteistyöstä HSY:n ja sen jäsenkuntien kesken sekä jatkotoimenpiteet sen täytäntöönpanoksi Yhdyskuntalautakunta 57 10.06.2014 Puitesopimus kuntatekniikan yhteistyöstä HSY:n ja sen jäsenkuntien kesken sekä jatkotoimenpiteet sen täytäntöönpanoksi 598/00.04.01/2014 YLK 57 Pääkaupunkiseudulla pääasiallisena

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (8)

PÖYTÄKIRJA 1 (8) PÖYTÄKIRJA 1 (8) 18.6.2019 Olarin koulu Johtokunnan kokous Aika Maanantai 6.5.2019 klo 17.30 Paikka Läsnä Lillhemtintie 1, Espoo Sari Lounasmeri (pj), Mika Lehtisyrjä, Riina Luoma, Joni Antola (oppilasjäsen),

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (6) Kokoustiedot Aika maanantai klo 13:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Antti Kivelä, puheenjohtaja Pekka Kantanen,

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) Johtava hammaslääkäri Yleinen päätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) Johtava hammaslääkäri Yleinen päätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (5) KIRDno-2017-917 Tutkimusluvan myöntäminen-terveydenhoitajien näkemykset kummikätilötoiminnasta Turun yliopisto, lääketieteellinen tiedekunta, hoitotieteen laitos,

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi (Espoon kaupungin hallintosääntö I osa 4 luku 4 ja II osa 3 ).

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi (Espoon kaupungin hallintosääntö I osa 4 luku 4 ja II osa 3 ). PÖYTÄKIRJA 1 (9) AURORAN KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 30.01.2019 klo 18.00 Paikka Läsnä Auroran koulu, Tupa Susanna Korpijaakko-Öhman pj. Mirja Lehti Tony Öhman Olli-Pekka Pärssinen Laura

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 28.02.2013 Sivu 1 / 12 Kokoustiedot Aika 28.02.2013 torstai klo 17:30-21:05 tauko klo 19.36-19.46 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 Sunan koulu Solisevantie Espoo

ESPOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 Sunan koulu Solisevantie Espoo ESPOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 Sunan koulu Solisevantie 10 02760 Espoo 29.09.2017 SUNAN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS 2/2017 Aika Torstaina 28.09.2017 klo 18.30-19.45 Paikka Sunan koulu Läsnä: Antti Aarnio

Lisätiedot