Puhdasta pelkällä kuidulla ja vedellä. Luo kemikaaliton talous

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Puhdasta pelkällä kuidulla ja vedellä. Luo kemikaaliton talous"

Transkriptio

1 Puhdasta pelkällä kuidulla ja vedellä. Luo kemikaaliton talous

2 2 AUSTRIA'S LEADING COMPANIES 2010 TRIO OF THE YEAR 2008 Sisältö ENJO:sta...sivu 2-3 ENJO-kuitu...sivu 4-5 Tuote-etuja...sivu 6-11 ENJO Lattianpesumenetelmä...sivu Lyhyesti ENJO tuotteista...sivu ENJO Ikkunanpesin ja Fleksimenetelmä...sivu ENJOspa...sivu ENJO Isäntä/Emäntä...sivu 26 ENJO Jälleenmyyjä...sivu 27 Käyttöohje...sivu 28-31

3 3 Kaikki alkoi isäni toiveesta erottaa öljy vedestä! Isäni, Friedrich Engl, oli keksijä koko elinaikansa. Hän yritti jo 25 vuotta sitten löytää kuidun joka voisi erottaa öljyn vedestä. Näiden testien aikana hän keksi kuidun joka pystyi syväpuhdistamaan likaisia pintoja pelkällä vedellä. Isäni, joka oli intohimoinen keksijä laittoi sen tiedon hyllylle ja jatkoi muiden keksintöjen parissa, mutta yhtenä päivänä 1990 törmäsin siihen keksintöön. Kokkikoulutukseni ansiosta minulla oli käytännön kokemuksia keittiön puhdistamisesta ja ymmärsin pian, testattuani isäni kuitukeksinnön, että minulla oli jotain mullistavaa kädessäni. Tämä keksintö ja innostukseni oli syy ENJO:n perustamiselle. Aluksi keskityin markkinoimaan tuotettani majataloihin ja ravintoloihin lähiympäristössäni Vorarlbergissä. Myin ENJO-kintaita joita tyttöystäväni ompeli viikonloppuisin. Toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Johannes Engl Olen alusta asti työskennellyt saman filosofian mukaan joka on kehittänyt yritykseni maailmanlaajuiseksi. Filosofiani on seuraava: 1. Nerokkaita tuotteita jotka helpottavat arkea. 2. Kunnioitus asiakkaita, työntekijöitä ja tavarantoimittajia kohtaan. 3. Myynti ainoastaan kotimyynnin kautta missä asiakkaat saavat kokeilla tuotteita. Kuluvien vuosien aikana olemme kehittäneet täydellisen siivousjärjestelmän. Olemme ylpeitä kaikesta positiivisesta palautteesta, testituloksistamme, sertifikaateista ja kunnianosoituksista. Olemme erittäin iloisia kaikista innokkaista ja tyytyväisistä asiakkaista jotka ENJO puhdistusmenetelmällä ovat voineet luoda kemikaalittomia talouksia. Testejä, sertifikaatteja ja kunnianosoituksia: Confidence in Textiles, Murdoch University, HACCP approved ISO 14001, ISO Trio of the year 2008, Action instead of Words Award 2009, Most Family Friendly Company of Austria 2010, Austria s Leading Companies 2010 etc.

4 Täydellinen - Elegantti - Loistava 4

5 5 Yksinkertaisesti nerokasta Nerokkaan yksinkertaista Kun asiakkaamme lausuvat nämä sanat olemme saavuttaneet tavoitteemme. ENJOtex-kuitumme puhdistavat mekaanisella tavalla kemiallisen asemasta. Mikro-ohuet kuidut ylettyvät huokosiin ja rakoihin jotka ovat niin pieniä että ne näkyvät ainoastaan mikroskoopissa. Ilman kemikaalien käyttöä kuidut ottavat nopeasti ja helposti lian pois ja pitävät liasta ja bakteereista kiinni kuin magneetti. Erilaiset pinnat ja erilainen lika vaativat erilaisia kuituja. Olemme kehittäneet tuotteita joissa kuitu, väri ja muoto on sovellettu kaikille mahdollisille siivousalueille jotka löydät taloudessa tai pienessä yrityksessä. Kuitumme puhdistavat syvällä huokosissa hygieenisellä ja helpolla tavalla vaurioittamatta pintaa ja kuluttamalla sitä mahdollisimman vähän. Lyhyesti tuotannostamme Valmistamme tekstiilituotteemme Vorarlbergissä Itävallassa. Raaka-aineet tulevat paikallisilta hankkijoilta niin pitkälle kuin mahdollista. Laatutuotteitamme valmistavat kokeneet työntekijät jotka tekevät lopputarkastuksen käsin. Käytämme parhaita mahdollisia raaka-aineita ja nykyaikaisimpia koneita valmistuksessa. Meille ei ole tärkeätä tuottaa edullisesti. Tuotteet jotka ovat parasta mahdollista laatua ja joilla on pitkä elinkaari sekä tyytyväiset asiakkaat ovat tärkeämpiä. Ympäristöystävällisiä siivousaineita ei löydy, ainoastaan vähemmän haitallisia. Puhdistusaineiden Ympäristömerkintä ei tarkoita että ne ovat ympäristöystävällisiä. Perinteinen puhdistus Puhdistaminen ENJO:lla Perinteiset rievut puhdistavat vain pinnan ja jättävät likaa ja puhdistusaineita pinnan huokosiin. Täydellinen elinympäristö bakteereille. ENJOtex-kuidut poistavat lian pinnan huokosista ja jättävät puhtaan ja kemikaalittoman pinnan. Lika pysyy kuidussa kunnes se pestään.

6 Hengitä ilman riskiä ENJO:n avulla. 6

7 7 Luo terveempi kotiympäristö ENJO:lla. Miksi käyttää vahvoja puhdistusaineita kun tulee puhtaammaksi ENJO-tuotteilla ja kylmällä vedellä? Kodissa on suuri määrä kemikaalisia tuotteita. 75% kaikista myrkytysonnettomuuksista tapahtuu kotona. Allergikkojen määrä on vahvasti kasvussa, varsinkin lasten. Yhä useampi tutkimustulos osoittaa kuinka riskialtista on käyttää vahvoja puhdistusaineita talouksissa. ENJO puhdistaa pelkällä vedellä. Tutkimuksessa johon osallistui 425 taloutta 84% koki että puhdistuskemikaalit eivät olleet terveydelle vaarallisia asenteella: Jos ne eivät ole tähän mennessä vaikuttaneet minuun niin sitten se on ok. Dr. Peter Dingle, Professori Murdoch University Perth, Australia Itävallan Ympäristöministeriön mukaan on olemassa tällä hetkellä jopa 5000 erilaista talouksille tarkoitettua kemikaalia.

8 8 Rahan säästäminen ei ole aikaisemmin ollut helpompaa Käytä ENJO:a ja säästät rahaa Olemme kehittäneet nykyaikaisen puhdistusmenetelmän suojellaksemme ja säästääksemme luonnon voimavaroja. On luonnolle positiivistä siivota vedellä ja kulutusta kestävällä kuidulla. ENJO-tuotteet korvaavat 3:n vuoden puhdistusaineiden kulutuksen. Se tekee suuren eron sekä ympäristölle että lompakolle! 90% vähemmän puhdistusaineita 50% pienempi vedenkulutus 50% lyhyempi siivousaika ENJO:n kuitutuotteet kestävät 3-5 vuotta * Sinä aikana säästät 25:n puhdistusainepullon menoerän vuosittain per talous * Ei pakkauksia. Pantti ja kierrätys kaikilla tuotteilla * kulutus keskimäärin Taloudellinen puoli on se tärkein syy miksi käytän ENJO:n tuotteita talon siivouksessa. Martin Stark Siivous ja kunnossapitovastaava Vorarlberg, Itävalta Kiitos tämän siivousmenetelmän siivoamme puhtaammaksi ja nopeammin vähemmillä voimavaroilla.

9 9 ENJO:lla tulee 6 kertaa puhtaampaa kuin perinteisellä siivousmenetelmällä Vuoden 2007 aikana testasi terveysministeriö Vorarlbergissä Itävallassa erilaisia puhdistusmenetelmiä. Testitulos osoitti että siivoamalla ENJO:n tuotteilla pinta tuli 6 kertaa puhtaammaksi kuin perinteisillä menetelmillä! ENJO-tuotteita ei pitäisi pelkästään suositella vaan niitä tulisi kehoittaa käyttämään jokaisessa valtion ja kunnan terveyslaitoksessa. Hans Hirschmann Hygieniateknikko Terveysministeriössä Vorarlberg, Itävalta ENJO:lla puhdistaminen verrattuna perinteisiin siivousmenetelmiin. Testimenettelytapa: ATP Bioluminescencemenetelmä Ennen puhdistusta Perinteisen puhdistuksen jälkeen ENJO-kuidulla ja kylmällä vedellä Oli keskimäärin 156 likahiukkasta jäljellä pinnalla. puhdistamisen jälkeen oli ainoastaan 24 likahiukkasta jäljellä pinnalla.

10 10 Sinun aikasi on arvokas Käytätkö sen järkevällä tavalla? Earth Ong, ENJO-asiakas Singaporessa Kun aloin siivoamaan lattioitani ENJO Lattiapesimellä huomasin miten paljon säästän aikaa! Alussa oli outoa käyttää niin vähän vettä eikä yhtään puhdistusaineita. Nykyään siivoan lattiat 20:ssä minuutissa, aikaisemmin siihen meni 1 tunti! Nyt lattiat kiiltävät ja oikein tuntuu miten puhtaita ne ovat kun kävelen paljain jaloin. Olen kiireinen 5-vuotiaitten kaksoistyttärien äiti. Lisäksi meillä on 2 koiraa ja käyn kokopäivätyössä, en voisi selvitä ilman ENJO:n pölykuitua. Erin Buchanan, ENJO-asiakas Toronto Ontario, Canada Tuotteet ovat helppoja, nopeita ja hauskoja käyttää ja tärkeitä minulle koska ne eivät levitä hiukkasia ilmaan. Toinen tyttäreni sairastaa astma-allergiaa.

11 11 Miten arvokasta on aikasi? Puhdistamalla ENJO:lla säästät paljon aikaa. Sanotaan tunti viikossa tiedämme että se on paljon enemmän. Katso miten paljon säästät: 1 tunti viikossa x 52 viikkoa = 52 tuntia vuodessa! 52 tuntia x * EUR = EUR = säästetty raha! * Täytä minkä arvoinen yksi tunti on sinulle.

12 12 Lattiapesin Yksinkertaisesti nerokas työkalu Art.nro Lattiapuhdistusmenetelmän kehitysprosessin aikana olemme ottaneet huomioon asiakkaidemme tarpeita ja toivomuksia. ENJO Lattiapesin yhdistää korkean toimivuuden ja sitä on helppo käsitellä ergonomisesta näkökulmasta katsottuna. Sekä Lattialevy että Teleskooppivarsi on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista. 360 asteen laatunivel Antaa liikkumavapauden nurkkien ja huonekalujen alta pesuun lattiapesun yhteydessä sekä pestessä seiniä ym. Patentoitu lukitusjärjestelmä Teleskooppivarren voi lukita pystyasentoon painat vain keltaisen hylsyn alas jalalla. Ainutlaatuinen tapa pysäköidä Lattiapesin mihin vaan lattialle! ENJO:n Lattialiinat Tarjoamme Lattialiinoja kaikille lattiapinnoille. Materiaali on korkealaatuista ja takaa pitkän tuote-elinkaaren.

13 13 Teleskooppivarsi Turvallinen ja ergonominen Art.nro Säädettävä Teleskooppivarsi tekee helpoksi oikean ergonomisen asennon pitämisen. Kahvan erityisen muotoilun ansiosta teleskooppivartta on helppo käsitellä kaikissa mahdollisissa paikoissa. Varren voi yhdistää ENJO Ikkunanpesimeen ja ENJO Fleksiin. Haluatko kuunnella vähän ENJO-musiikkia? Säädettävä korkeus Korkeutta voi säädellä (95-170cm) ja sopeuttaa sekä käyttäjäänsä että siivoustehtävään. Kevyt ja vahva Teleskooppivarsi on valmistettu alumiinista ja sillä on pitkä elinkaari. Tehokasta ja hellävaraista Lattialiinojen kuidut puhdistavat tehokkaasti sekä kulmissa että listojen päältä.

14

15 Luonto on kotimme Ole ympäristö-tietoinen ja tee kodistasi kemikaaliton vyöhyke ENJO-menetelmällä. Siitä ei ole pelkästään hyötyä perheellesi vaan kaikille eläville olennoille lähiympäristössäsi.

16 16 Keittiö Keittiökinnas Tiskiliina Keittiösieni Keittiöpyyhe Art.nro Art.nro Art.nro Art.nro Tehokas Kinnas poistamaan rasvaa keittiössä. Vihreä/musta puoli pinttyneemmälle lialle. Tehokas tiskauksessa ja rasvan poistoon keittiössä. Vihreä/musta puoli pinttyneemmälle lialle. Hygieeninen, konepestävä Keittiösieni joka käy pinttyneemmän lian puhdistukseen. Erittäin imukykyinen pyyhe. Pöly Siivous Pölykinnas Lattialiina Kuivasiivous Fleksikuitu Pöly 55cm Vaatehuoltokinnas Art.nro Art.nro Art.nro Art.nro Sitoo pölyn tehokkaasti kintaaseen ilman että se levittää hiukkasia ilmaan. Sitoo Lattiapölyn tehokkaasti, allergikkojen iloksi. Ei levitä hiukkasia ilmaan. Tehokas työkalu pölyjen pyyhkimiseen ahtaista paikkoista. Poistaa tekstiileistä tehokkaasti nukkaa ja hiuksia. Autokinnas Karkeakinnas Kuivausliina Ulko/Auto Lattialiina Karkeasiivous Art.nro Art.nro Art.nro Art.nro Puhdistaa auton ja moottoripyörän nopeasti, hellävaraisesti ja tehokkaasti. Puhdistaa tehokkaasti ulkona, talon ympäriltä, kesämökin ja veneen. Pehmeä Kuivausliina joka on yhtä hyvä auton kuivaamiseen kuin puutarhakalusteille. Märkäsiivous erittäin likaisille lattioille ulkona. Ulko/Auto

17 17 Kylpyhuone Kuivausliina Keittiö Medium Kuivausliina Keittiö Large Kuivausliina Lasi Kylpyhuonekinnas Puhdistusliina Kylpyhuone Art.nro 40026/40022 Art.nro Art.nro Art.nro Kulutusta kestävä Kuivausliina. Kuivaa, kiillottaa ja puhdistaa tiski- ja keittiönpöydän. Erikoisliina lasien kuivaamiseen. Antaa hohtoa hienoille laseille. Tehokas puhdistuskinnas puhdistamaan koko kylpyhuoneen. Tehokas puhdistusliina pienemmille pinnoille kylpyhuoneessa. Siivousliina Siivouskinnas Kuivausliina Siivous Fleksikuitu Siivous 55cm Art.nro Art.nro Art.nro Art.nro Tehokas ja hellävarainen kosteasiivoukseen pienillä pinnoilla koko taloudessa. Tehokas ja hellävarainen kosteasiivoukseen aroille pinnoille, poistaa myös tahroja. Puhdistaa ja kuivaa peilit, lasipöydät ja pienemmät ikkunat hetkessä. Kosteasiivoukseen ahtaissa paikoissa. Lausunto Apuvälineet Kuituteknologiamme avulla voimme vähentää siivouskemikaalien tarvetta 90%:lla. Jäljellä olevan tarpeen haluamme korvata ENJO:n Apuvälineillä jotka ovat sopeutettuja ympäristöön ja kuitutuotteisiimme. Karkea-/Tiskiharja Art.nro Ahtaisiin paikkoihin ulkona sekä tiskiharjana sisällä. Valitettavasti ei ole mahdollista tehdä ympäristöystävällisiä puhdistusaineita vaan ainoastaan vähemmän vaarallisia ympäristölle. ENJO:n aineet kuuluvat vähiten vaarallisiin. Siksi pyydämme sinua käyttämään niin vähän kuin mahdollista, muutama pisara riittää. Suopa 250ml/1000ml Art.nro 42000/42003 Apuväline hyvin likaisille ja rasvaisille pinnoille. Kalkinpoistoaine 250ml/1000ml Art.nro 42001/42004 Apuväline kylpyhuoneessa. Poistaa kalkkia ja desinfioi.

18 Kiillotus 18 Kuivausliina Kylpyhuone Kylpyhuoneharja Kylpyhuonekuitu Ikkunanpesimeen 16cm/28cm Kiillotuskinnas Art.nro Art.nro Art.nro 40164/40165 Art.nro Tehokas liina peileihin ja lasisiin suihkuseiniin. Antaa kiiltävän pinnan. Tekee puhdasta ahtaissa paikoissa kylpyhuoneessa. Tehokas puhdistaja kaakeli- ja klinkkeripinnoille. Kovien pintojen tehokkaaseen kiillottamiseen. Kuitu Ikkunanpesimeen 16cm/28cm Lattialiina Kosteasiivous Lattialiina Märkäsiivous Art.nro 40566/40567 Art.nro Art.nro Pesee tehokkaasti puhtaaksi kaikki ikkunat, riippumatta koosta. Hellävarainen kosteapyyhintä useimmille lattiamateriaaleille. Tehokas märkäsiivous useimmille likaisille lattioille. Shine Cleaner 250ml/1000ml Revolution 1000ml/3000ml Kiillotus- ja hankaustahna 500g Nahka- ja puupintojen hoitoaine 240ml Art.nro 42002/42005 Art.nro 42006/42007 Art.nro Art.nro Apuväline kiiltävien pintojen saamiseen. Sopii hyvin myös käsitiskaukseen ja autonpesuun. Ympäristöystävällinen pyykinpesuaine sisältäen Aloe Veraa. Tehokas mutta hellävarainen. Ongelmanratkaisija kovilla pinnoilla oleville tahroille. Apuväline suojaamaan ja säilyttämään nahka- ja puutuotteita.

19 19 Silmälasiliinat Art.nro Kristallinkirkkaat silmälasit, kameroiden linssit ja tietokonenäytöt silmälasiliinalla. Lisätuotteita Suihkepullo 500ml Art.nro Apuväline annostelemaan oikea määrä vettä käyttäessäsi kuitutuotteita. Pumppusuihkepullo 1000ml Art.nro Vesisankoa ei tarvita enää. Isommalla pullolla ENJO-siivoaminen on entistä helpompaa. Pesupussi 36x50cm Art.nro Antaa kuitutuotteillemme pidemmän elinkaaren konepesussa.

20 20 Power Grip Art.nro Lukitusjärjestelmä Ikkunanpesin Turvallinen kiinnitys ergonomisella Power Grip kahvalla. 16cm/28cm Art.nro Puhdistaminen ei ole koskaan ollut helpompaa. ENJO on kehittänyt ainutlaatuisen Ikkunanpesimen. Muutamalla helpolla otteella voit muuttaa leveyttä tai sopeuttaa ikkunanpesintä jotta se mahtuu ahtaisiin tai vaikeisiin siivouspaikkoihin. Soikea pidentäjä Antaa kuidulle suuremman työpinnan joka tekee puhdistuksesta tehokkaampaa. Pyöreitä ja pehmeitä kulmia Anodoksidoitu alumiiniumi estää pinnan naarmuuntumista. Säädettävä ja vaihdettava kumi Siirrettävä kisko antaa enemmän ulottuvuutta. On mahdollista tilata erilaisia kuituja erilaisiin työtehtäviin.

21 21 Jousitettu mekanismi Vähentää käsivarren kuormitusta ja antaa oikean paineen puhdistuspintaan. Fleksi 55cm Art.nro Joustava käyttää Tällä ENJO-työkalulla on suurenmoinen joustavuus. Fleksi 55cm on valmistettu teräksestä joka voidaan taivuttaa kaikkiin mahdollisiin suuntiin ja se pitää muotonsa siivouksen aikana. Lisänivel jolla ylettyy paremmin Art.nro Lisänivelen yhdistämällä voit puhdistaa useimmat siivousalueet joihin on vaikea ylettyä ilman ongelmia. Lisänivelen avulla voit säätää työkalun neljään eri suuntaan ja neljään eri asentoon.

22 22 Hyvälle tuoksuva ja pehmeä ihollesi.

23 23 ENJOspa Tuotteet sopusoinnussa luonnon kanssa Ota itsellesi aikaa ja nauti ENJO:n Spa valikoimasta joka antaa uutta energiaa vartalolle, mielelle ja sielulle. Vuodesta 1993 ENJO on tarjonnut vartalotuotteita. Yhdistämme mullistavan kuituteknologiamme terveellisillä aineilla luonnosta antamalla vartalollemme mitä se tarvitsee ts. antamalla syväpuhdistuksen ja ravinto-aineita. Syväpuhtaat huokoset ENJO-kuitumme on kehitetty puhdistamaan ja elvyttämään ihoa. Riippuen kosteusasteesta työskentelee kuitu joko poistamalla kuollutta ihosolukkoa tai hieromalla ihoa. Tämä lisää verenkiertoa ja aktivoi veren virtausta ihon pinnassa, jolloin hapensaanti lisääntyy ja ihosolujen uudistuminen kiihtyy.

24 ENJOspa vartalo tuotteita 24 Vartalokinnas Art.nro Kasvokinnas Art.nro Vartaloliina Art.nro Vartalokinnas syväpuhdistaa huokoset ja samalla se elvyttää verenkiertoa. Laita Vartalokintaaseen muutama pisara Shampoo & Suihkugeeliä, hiero käsistä ja jaloista sydämeen päin. Vaaleampi kuitupuoli sopii herkälle iholle ja tummempi normaalille iholle. Kasvokinnas on erityisesti kehitetty pehmeälle ja herkälle iholle. Kasvoliina syväpuhdistaa ihohuokoset ja poistaa vedenkestävän ripsivärin, suudelmankestävän huulipunan ja kasvomaalauksen. Elvyttää verenkiertoa ja antaa raikkaan ihon. Varo erityisesti silmäluomia ohuen ihon takia. Vartaloliina syväpuhdistaa huokoset ja samalla se elvyttää verenkiertoa. Laita Vartaloliinaan muutama pisara Shampoo & Suihkugeeliä, hiero käsistä ja jaloista sydämeen päin Ei myynnissä tällä hetkellä Suomessa. ENJO Ihonhoitosarja Shampoo & Suihkugeeli Art.nro Vartalovoide Art.nro Käsivoide Art.nro Kauniit hiukset tarvitsevat vahvistusta ja suojaa, hiuspohja tarvitsee aktivointia. Shampoo & Suihkugeeli sisältää huolellisesti valittuja aineita jotta ne sopisivat kaikille hius- ja ihotyypeille. Shampoo & Suihkugeeli on pehmentävä ja tekee ihon silkinpehmeäksi. Ainekset kuten Edelweiss ja voikukka-uute. Ravitseva Vartalovoiteemme vaikuttaa ihollesi myönteisesti. Iho saa monia hyödyllisiä aineita jotka imeytyvät nopeasti sotkematta ja iho tulee kauniin ja raikkaan näköiseksi. Ainekset kuten Edelweiss, lehmuksenkukka- ja voikukka-uute, auringonkukka-, avokado- ja Jojoba-öljy. Käsien ohut iho on vartalon altistunein ihonpinta. Ravitse ja suojaa käsiäsi päivittäin. Ainekset kuten ruiskaunokki-uute, ruusunmarja- ja parsakaali-öljy imeytyvät nopeasti ja tekevät ihon pehmeäksi. Sisällysluettelo löytyy sivulta 31

25 25 Selänpesin Art.nro Nauti hellävaraisesta hieronnasta Selänpesimen avulla suihkussa tai ammeessa. Kuidut avaavat huokoset ja antavat saman piristävän vaikutuksen kuin tavallinen hieronta tai saunominen. Käytä kuitua kuivana kuivahierontaan, käytä kosteana ja iho puhdistuu. Kostealla/märällä kuidullakin on hierova vaikutus. Urheilupyyhe Art.nro Urheilupyyhe on mainio mukana kylpylöissä ja urheilutoiminnoissa. Pyyhkeenä suihkun jälkeen tai turbaanina hiusten ympärillä tai alustana kuntolaitteissa. Urheilupyyhkeen kuidussa on erikoinen rakenne ja sen takia se pystyy imemään suuren määrän kosteutta tulematta läpimäräksi. Jalkavoide Art.nro Liiku kevyillä jaloilla Jalkavoiteen avulla. Ainekset kuten mehiläisvaha, laventeli ja kehäkukkauute tekevät myös karkeimmat jalat pehmeäksi. Raikastava sitruuna-öljy piristää väsyneitä jalkoja. Ihosi tuntuu raikkaalta ja silkinpehmeältä. Energy geeli Art.nro Energy geeli antaa piristävän ja viilentävän vaikutuksen sisältäen rosmariini, timjami ja piparminttuöljyä jotka tekevät hyvää hengitysteille ja laukaisevat lihasjännityksiä. Vilustumisoireisiin sitä voi levittää rintaan ja selkään. Jokainen tuote on pala taidetta Haluamme että ihomme loistaa luonnollisen kauniisti ilman että mitään luonnotonta koskettaa sitä. Siksi tavoitteemme on käyttää tuotteissamme ainoastaan parantavia ominaisuuksia sisältäviä aineita luonnostamme Voralbergista, Itävallassa.

26 26 Pieniä askeleita Suuria muutoksia Henkilökohtainen panoksemme paremman huomisen puolesta. Tavoitteemme on luoda kemikaalittomia vyöhykkeitä ja tarvitsemme apuasi. Tee kodistasi kemikaaliton vyöhyke tulemalla ENJO-asiakkaaksi ja toimimalla Isäntänä/Emäntänä. Toteuta unelmasi omasta yrityksestä ryhtymällä ENJO Jälleenmyyjäksi. On helppoa kertoa meidän ainutlaatuisesta puhdistusmenetelmästä lähiympäristössä oleville ihmisille. Sinun panoksesi voi merkitä paljon. Monta pientä toimintaa johtaa suuriin muutoksiin ympäristössämme. Oletko kiinnostunut saamaan lisätietoa miten toimia ENJO Ympäristöneuvojana? Saat lisätietoa ottamalla yhteyttä ENJO:n pääkonttoriin Ruotsiin tai paikalliseen Jälleenmyyjään. Kristoffer

27 27 Tulevaisuutesi ENJO Ympäristöneuvojana Frode Toivotko muutosta tai uusia haasteita? Tarjoamme sinulle osa-aika-/tai kokopäivätyötä ja mahdollisuuden tehdä mielekästä työtä ympäristön puolesta. Rebekka Elin ENJO kasvaa ja tarvitsee lisää henkilöitä jotka voivat opettaa asiakkaitamme miten siivota puhtaammaksi ilman kemikaaleja ja myydä menestyksellistä siivousmenetelmäämme. Jos pidät työskentelystä ihmisten parissa ja laadukkaiden tuotteiden myymisestä, voi ENJO olla oikea yritys sinulle! Benjamin ENJO Myyntisysteemin kautta saat mahdollisuuden erilaisiin maksuttomiin koulutuksiin jotka antavat mahdollisuuden henkilökohtaiselle kehitykselle ja uramahdollisuuden sopeutettuna henkilökohtaisiin tavoitteisiin ja toivomuksiin. Tarvitsetko lisätietoa vai oletko jo valmis aloittamaan ENJO-yrityksesi? Saat lisätietoa ottamalla yhteyttä ENJO:n pääkonttoriin Ruotsiin tai paikalliseen Jälleenmyyjään. Jäämme odottamaan että saamme toivottaa sinut tervetulleeksi ENJO tiimiin. Elin Fikstvedt & perhe Myyn parasta kuitu-systeemiä maailmassa ja en voi ymmärtää miten ihmiset voivat elää ilman sitä! Mutta ENJO on paljon enemmän kuin kuituja, se on suurenmoinen organisaatio jossa voin tehdä töitä hyvien ystävien parissa! Mikal Elin Fikstvedt Jälleenmyyjä Stavanger, Norja

28 28 ENJO-tuotteiden Hoito-ohjeita Seuraa näitä yksinkertaisia hoito-ohjeita ja saat maksimaalisen hyödyn ENJO-tuotteistasi: Pese pitkäkuituiset kuitutuotteet ennen käyttöä. Poikkeus: Kiillotuskuitu (keltainen) ja Pölykuitu (oranssi) Käytä mielellään Oliivisaippuaa käsinpesussa. Konepesussa: Pese 60:ssä asteessa ympäristöystävällisellä aineella. Käytä aina pesupussia konepesussa. Pese valkoiset kuitu-tuotteet vaalean pyykin kanssa ja värilliset kuitu-tuotteet samanväristen kanssa. Kuituja jotka sisältävät puuvillaa Mikrokuidut (Kuivausliinat) pestään erikseen pesupussissa. Vältä huuhtelu- ja valkaisuaineita. Älä laita kuivausrumpuun! Pesun jälkeen ripusta kuitu kuivumaan. Symboleja ENJO-kuitutuotteissa Käytetään märkänä pyyhitään kuivaksi jälkeenpäin Käytetään kosteana ei pyyhkimistä jälkeenpäin Käytetään kuivana Maximaalinen lämpötila Ei valkaisuainetta Ei silitystä Ei rumpukuivausta Ei huuhteluainetta Ei kemiallista pesua Kostuta osa kuitutuotteesta. Kääri kuitutuote rullalle. Purista ylimääräinen vesi pois.

29 29 Keittiö Keittiökinnas Tiskiliina Art.nro 40001/40021 Vihreä puoli: Liesituuletin, keittiökaapit, tiskipöytä, Keittiöpöytä ja muut rasvaiset pinnat keittiössä. Tiskiliina on erinomainen käsitiskaukseen. Vihreä/musta puoli: Pinttyneemmän lian puhdistukseen: liesitasot, työtasot, uuni, keittiövälineet, keittiökoneet ym. Älä käytä kuumille pinnoille! Vihreä kuitu imee öljyn ja vahan pois erilaisilta pinnoilta. Käytä mieluummin aroille ja pehmeille pinnoille Siivouskinnasta art.nro Kostea tai märkä. Käytä mielellään Suihkepulloa. Parhaan tuloksen saat käyttämällä kylmää vettä koska kuitu hajoittaa rasvan pieniksi hiukkasiksi jotka kulkeutuvat ylös kuitumateriaaliin. Pesemällä lämpimällä vedellä rasva pehmenee ja huuhtoutuu kuiduista. Kiillotus- ja hankaustahna art.nro on erinomainen yhdessä Keittiökintaan/ Tiskiliinan kanssa puhdistamaan erittäin likaisia pintoja keittiössä. Saat pinnat kiiltämäään (erityisesti ruostumattomat) kuivaa Kuivausliina Keittiöllä. Keittiösieni Art.nro Erittäin likaisiin pintoihin, esim. liesitasot, uuni, grilli, keittiövälineet ym. Keltamusta puoli toimii hankausvälineenä naarmuttamatta. Se irroittaa kiinnipalanneen lian uuneista, keraamiselta/ lasiliedeltä tai grillistä. Vihreä puoli on erinomainen käsitiskaukseen. Pinta ei saa olla kuuma käyttäessäsi Keittiösientä. Kostea tai märkä Käytön jälkeen pese Oliivisaippuallamme. Hiero sieneen saippuaa ja huuhtele lämpimällä vedellä ja ripusta kuivumaan. Kiillotus- ja hankaustahna art.nro on erinomainen yhdessä Keittiösienen kanssa, poistaa vaikeat tahrat helposti ja tehokkaasti. Keittiöpyyhe Art.nro Kaikkien tiskien kuivaamiseen kuten lasit, aterimet, ruostumattomat astiat ym. Sahalaitainen veitsi voi vetää lankoja liinasta. Ohuet kapeat lasit voivat vahingoittua, kuivaa mieluiten Kuivausliina Lasilla. Kuiva Keittiöpyyhkeen vohvelirakenne imee ison määrän vettä. Se tarkoittaa että ison tiskimäärän voi kuivata ainoastaan yhdellä Keittiöpyyhkeellä. Kuivausliina Keittiö medium Kuivausliina Keittiö large Art.nro 40026/40022 Päivittäiseen käyttöön keittiössä vähän likaisiin ja sileisiin pintoihin kuten ruostumattomat tiskipöydät, kovapintainen keittiöpöytä, ruostumattomat keittiökoneet ja keittiövälineet. Terävät kulmat voivat vahingoittaa hienoa liinaa mutta se ei vaikuta puhdistustehoon. Kuiva tai kostea Kuivaamiseen taita Kuivausliina 2-3 kertaa keskelle. Saat 4-8 pintaa käyttöön kuivaamiseen. Puhdista Kuivausliina Oliivisaippuallamme (Art.nro 49050) heti käytön jälkeen. Silloin pidät liinan siistinä ja raikkaana. Kuivausliina Lasi Art.nro Lasien, aterimien, karahvien ym. kuivaamiseen ja kiillotukseen. Terävät kulmat voivat vahingoittaa superhienoa liinaa. Vaikuttaa ulkonäköön mutta ei puhdistustehoon. Kostea Antaa hienoille laseille lisähohtoa. Kylpyhuone Kylpyhuonekinnas Puhdistusliina Kylpyhuone Art.nro 40100/40120 Kaikki pinnat kylpyhuoneessa. Kylpyamme, saumat, suihkuseinät, posliiniset pesualtaat, wc-istuin ym. Vesi jonka kalkkkipitoisuus on korkea voi muodostaa ohuita kalkkikerrostumia jolla voi olla hiova vaikutus pintaan ja voi naarmuttaa herkkiä pintoja (esim. pleksilasia). Kostea tai märkä Päivittäistä siivousta voi nopeuttaa huomattavasti pyyhkimällä märät pinnat Kylpyhuonekintaalla välittömästi kylvyn tai suihkun jälkeen. Kuivaa Kuivausliina Kylpyhuoneella. ( Ei koske suihkuseiniä pleksilasista). Jos valkoisen Kylpyhuonekintaan teho ei riitä kun käytät sitä ensimmäisiä kertoja tai jos on paksumpi kalkkikerros, voit tehdä seuraavasti: Ota muutama pisara Kalkinpoistoainetta märkään Kylpyhuonekintaaseen ja hankaa pintaa. Vaikeimmissa tapauksissa anna Kalkinpoistoaineen vaikuttaa n. 30 minuuttia. Jos on tarvetta toista menetelmä. Huuhtele runsaalla vedellä ja kuivaa Kuivausliina Kylpyhuoneella. Kuivausliina Kylpyhuone Art.nro Peilien, lasisten suihkuseinien, kromattujen osien jne. päivittäiseen puhdistukseen. Terävät kulmat voivat vahingoittaa superhienoa liinaa. Vaikuttaa ulkonäköön mutta ei puhdistustehoon. Kuiva tai kostea Ei jätä raitoja kuivauksen yhteydessä kiiltäviin pintoihin. Taita Kuivausliina 2-3 kertaa keskelle. Saat 4-8 pintaa käyttöön kuivaamiseen eri paikoissa. Suihkuta vettä suihkepullolla kevyesti liikaantuneeseen peiliin ja pyyhi kuivaksi Kuivausliinalla. Puhdista Kuivausliina Oliivisaippuallamme (Art.nro 49050) heti käytön jälkeen. Silloin pidät liinan siistinä ja raikkaana. Kylpyhuoneharja Art.nro WC-istuin, lattiakaivot, nurkat ym. Kylpyhuoneharja ei korvaa tavallista wc-harjaa. Älä hankaa harjan kärkeä klinkkerilattiaa tai muita kovia pintoja vasten. Se voi vaurioittaa kuitua. Märkä Kylpyhuonekuitu Ikkunanpesimeen 16cm/28cm Art.nro 40164/40165 Isompien pintojen puhdistukseen, kaakeli, klinkkeri, suihkutila. Vesi jonka kalkkipitoisuus on korkea voi muodostaa ohuita kalkkikerrostumia jolla voi olla hiova vaikutus pintaan ja voi naarmuttaa herkkiä pintoja (esim. pleksilasia). Käytä siinä tapauksessa ensin Kalkinpoistoainetta (1 tl litraan vettä suihkepullossa) ja suihkuta, anna vaikuttaa 10 min, Huuhtele runsaalla vedellä ilman että käytät Kylpyhuonekuitua. Märkä Käytä suihkepulloa ja suihkuta pinnalle. ENJO Kylpyhuonekuidun Ikkunanpesimeen voit ostaa erikseen. Eduksi sinulle jolla on jo ENJO Ikkunanpesin malli Pöly Pölykinnas Art.nro Koko taloudessa, kaikkialta mistä tarvitsee pyyhkiä pölyt. Mainio seuraaviin: TV:t, tietokoneet, CD-soittimet, taulut, huonekalut, sälekaihtimet, lampunvarjostimet ja kasvien lehdet. Jos Pölykinnasta käytetään öljytyillä tai rasvaisilla pinnoilla, voi kuitu mennä tukkoon vähentäen kuidun tehoa. Jos sellaista tapahtuu pese kuituliina pesukoneessa. Kuiva Hankaa kintaan sivuja vastakkain jotta lataat kintaan ennen käyttöä. Verrattuna kuituliinoihin joita käytetään kosteana tai märkinä Pölykinnasta ei tarvitse pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. Ota Pölykinnas mukaan ulos, lyö kämmenellä pölyt pois tai harjaa kovalla harjalla. Pese koneessa vain silloin kun se tuntuu likaiselta. Silloin teho säilyy monta vuotta. Suosittelemme konepesua korkeintaan 40 asteessa. Lattialiina Kuivasiivous Art.nro Kaikkialla missä kuivapyyhintää tarvitaan. Lattiat, seinät ja katot. Jos Lattialiinaa käytetään öljytyillä pinnoilla tai pinnoilla jotka on käsitelty synteettisellä aineella, voi kuitu mennä tukkoon vähentäen kuidun tehoa. Jos sellaista tapahtuu pese Lattialiina pesukoneessa. Kuiva Aktivoi pölykuitu ennen käyttöä hankaamalla sivuja vastakkain. Se tekee kuidun vielä tehokkaammaksi ja vetää pölyn helpommin itseensä. Pölykuidulla on myös kiillottava vaikutus parketti- ja laminaattilattioihin. Helppo puhdistaa, ota kuituliina mukaan ulos, taita se kaksinkerroin ja lyö kämmenellä pölyt pois. Vaihtoehtoisesti voit jättää lattialiinan Lattiapesimen lattialevyyn kiinni ja harjata se paperikorin yllä puhtaaksi Pölyharjalla art.nro Suosittelemme konepesua korkeintaan 40 asteessa. Fleksikuitu Pöly 55cm Art.nro Mainio pölyjen pyyhkimiseen ahtaista paikoista esim. sälekaihtimet, lämpöpatterit, lamput, kellot, taulut, säilytyskaapit, vaatekaapit, kuivausrummun suodatin, raput ym. Fleksikuitu Pölymiekkaan 55cm sopii ainoastaan pölyjen pyyhkimiseen. Hangattaessa Fleksimiekalla liian lujaa se toimii veitsen tavoin ja voi vaurioittaa kuitua. Pidä lasten ulottumattomissa etteivät he käytä sitä leikkimiekkana. Kuiva Pölyjen tehokkaaseen pyyhintään tiloissa tai esineiltä, muotoile miekka sopivaan muotoon kädellä. Fleksimiekan kokoaminen: Vedä kuitu miekan päälle ja kiinnitä joustava pidike koukkuun. Pölymiekan 55cm voi kiinnittää Teleskooppivarteen. Ulottuvuus n. 4 metriä. Helpottaa pölyjen pyyhintää katon kulmista ja kattovalaisimista. ENJO Pölymiekkaa ei tarvitse pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. Riittää että ravistelet kuidun kunnolla ulkona tai harjaat Pölyharjalla (Art.nro 49030). Suosittelemme konepesua korkeintaan 40 asteessa.

Ikaclean Vannepesu Happopohjainen puhdistusaine kaikille vanteille (ml. kevytmetallivanteet).

Ikaclean Vannepesu Happopohjainen puhdistusaine kaikille vanteille (ml. kevytmetallivanteet). KEMIKAALIT AUTONHOITO AUTONHOITOAINEET Ajoneuvojen pesuun, vahaukseen, kiillotukseen ja pintojen hoitoon Kaikentyyppisten ajoneuvojen pesuun ja pintojen hoitoon. Ikaclean Vannepesu Happopohjainen puhdistusaine

Lisätiedot

Päivittäinen jalkineiden hoito

Päivittäinen jalkineiden hoito JALKINEIDEN HOITO 1. Perehdy jalkineiden hoidon ohjeisiin. 2. Tunnista jalkineiden materiaali ja puhdista jalkineet ohjeen mukaan. 3. Suojaspray suihkutetaan kengille ulkona. Suihkutusetäisyys kengistä

Lisätiedot

ZEN Hoitavat luonnonöljyt ja -vahat puulle

ZEN Hoitavat luonnonöljyt ja -vahat puulle ZEN Hoitavat luonnonöljyt ja -vahat puulle Säilytä puun ainutlaatuinen lämpö ja aito kosketus sisustuksesi puupinnoissa ja kodin käyttöesineissä. Puumateriaalissa yhdistyvät kauniisti luonnonläheinen ajattomuus

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

Varainhankintaa.com. Paperit( Pesuaineet( Kuvasto(1(/(2015(

Varainhankintaa.com. Paperit( Pesuaineet( Kuvasto(1(/(2015( Varainhankintaa.com Teemme varainhankintaa toimintamme kehittämiseksi. Osallistumisenne on meille tärkeää Kiittäen, Kuvasto(1(/(2015( Koulu / Joukkue / Yhdistys Paperit( Pesuaineet( 40# # säkki 25# # säkki

Lisätiedot

KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET

KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET AK PRO käsihuuhde GEELIMÄINEN DESINFIOIVA JA KOSTEUTTAVA KÄSIHUUHDE Tehokkaaseen, nopeaan ja turvalliseen käsien desinfiointiin mm. terveydenhuollossa

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI.

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. Malli ZB06-25A T Ä R K E Ä Ä T U R V A L L I S U U S T I E T O A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. KÄYTTÖOHJE SISÄLTÖ TÄRKEITÄ TURVATOIMIA... 1-3 MUISTIINPANOJA:

Lisätiedot

HORNADY LOCK-N-LOAD SONIC CLEANER LOCK-N-LOAD MAGNUM SONIC CLEANER KÄYTTÖOHJE

HORNADY LOCK-N-LOAD SONIC CLEANER LOCK-N-LOAD MAGNUM SONIC CLEANER KÄYTTÖOHJE HORNADY LOCK-N-LOAD SONIC CLEANER LOCK-N-LOAD MAGNUM SONIC CLEANER KÄYTTÖOHJE Hornady Lock-N-Load Sonic/Magnum Sonic Cleaner poistaa ruutijäämät hylsyn sisä-ja ulkopuolelta ultraäänienergian ja erityisen

Lisätiedot

siivous- ja puhdistuskemikaalit siivous- ja puhdistuskemikaalit

siivous- ja puhdistuskemikaalit siivous- ja puhdistuskemikaalit siivous- ja puhdistuskemikaalit siivous- ja puhdistuskemikaalit 2009 2 Kestävän kehityksen puolesta Solmaster Oy on Pohjoismaiden johtava teollisuuskemikaalien ja pinnotteiden valmistaja. Solmaster -tuotteet

Lisätiedot

Kärcher RS. Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus

Kärcher RS. Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus Kärcher RS Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus Kärcher RS Nostaa käyttäjän aitiopaikalle Tehokkaat, ammattikäyttöön suunnatut puhdistusratkaisut ovat Kärcherin ominta aluetta. Uudet RS-sarjan yhdistelmäkoneet

Lisätiedot

K 4 PREMIUM K 4 PREMIUM, 1.180-310.0, 2015-03-29

K 4 PREMIUM K 4 PREMIUM, 1.180-310.0, 2015-03-29 K 4 PREMIUM Painepesurissa on kestävä ja taloudellinen vesijäähdytetty moottori. Kätevä varusteiden pikakiinnitys helpottaa käyttöä. Varustukseen kuuluu 6 metrin paineletku, vario power suihkuputki, rotojet-suutin,

Lisätiedot

Painepesurit K 5 Premium

Painepesurit K 5 Premium Painepesurit K 5 Premium Pesurissa on taloudellinen ja kestävä vesijäähdytetty moottori. Tehokas pesuri monipuoliseen käyttöön. Letkukela pitää korkeapaineletkun järjestyksessä. Vakiovarusteet: Integroitu

Lisätiedot

Puhtaus mies. Puhtaus edistää terveyttä. Se edistää myös hyvää oloa, koska on kiva olla puhdas. Puhtaana myös tuoksut hyvälle.

Puhtaus mies. Puhtaus edistää terveyttä. Se edistää myös hyvää oloa, koska on kiva olla puhdas. Puhtaana myös tuoksut hyvälle. Puhtaus mies Puhtaus edistää terveyttä. Se edistää myös hyvää oloa, koska on kiva olla puhdas. Puhtaana myös tuoksut hyvälle. Puhtaus ei ole vain oma asiasi. Puhtaus on tärkeää, kun olet tekemisissä muiden

Lisätiedot

IKATEX SOFT 65 HYVIN IMUKYKYINEN JA MÄRKÄKESTÄVÄ PAKSU SELLULOOSAPAPERI

IKATEX SOFT 65 HYVIN IMUKYKYINEN JA MÄRKÄKESTÄVÄ PAKSU SELLULOOSAPAPERI SUOSITUIN! PYYHINTÄ IKATEX KUITULIINAT IKATEX SOFT 65 HYVIN IMUKYKYINEN JA MÄRKÄKESTÄVÄ PAKSU SELLULOOSAPAPERI 1-kerroksinen, pehmeä, kuohkea paperi kaikille teollisuuden sektoreille. Neliöpaino 65g/m

Lisätiedot

1 kpl 50 cm levykehysmoppi 1 kpl kostutettu mopin lankaosa (vihreä 50cm kokoinen) 1 kpl lakaisulasta + rikkalapio 1 kpl pölynimuri 2 kpl siivousliina

1 kpl 50 cm levykehysmoppi 1 kpl kostutettu mopin lankaosa (vihreä 50cm kokoinen) 1 kpl lakaisulasta + rikkalapio 1 kpl pölynimuri 2 kpl siivousliina Kassun takkahuoneen siivous AKKAHUONEEN SIIVOUS + PUKUHUONE + KÄYÄVÄ 1 vähintään 16 vuotias + 2 muuta henkilöä 1 kpl 50 cm levykehysmoppi 1 kpl kostutettu mopin lankaosa (vihreä 50cm kokoinen) 1 kpl lakaisulasta

Lisätiedot

Siivouspalvelukuvaus Liite 3

Siivouspalvelukuvaus Liite 3 1 Siivouspalvelukuvaus Liite 3 Asiakas Sopimuskohde / osoite Wiitaunioni; siivouspalvelut Kuntoutumiskeskus Miekku Haapaniementie 27 44 500 VIITASAARI Siivottava pinta-ala 440,40 m 2 Työaika on 2,0 h/kerta;

Lisätiedot

Asennusohjeet ammattilaisille

Asennusohjeet ammattilaisille Asennusohjeet ammattilaisille Tämän ohje on tarkoitettu ammattilaisille mahdollistamaan paras mahdollinen lopputulos. Ei loppukäyttäjille. Valmistajan suosittelema kitti: Gyproc Promix Lite https://www.youtube.com/watch?v=blchabm0j9a

Lisätiedot

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan.

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan. Ympäristöystävällinen hävittäminen Hoito ja puhdistus Hoito ja puhdistus Huoltopalvelu Hävitä pakkaus ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti. Tämän laitteen merkintä perustuu käytettyjä sähkö- ja elektroniikkalaitteita

Lisätiedot

Tapetointi. Parkettituotteet. Kiillon tuotteista löytyy kattavasti kaikki parketti- ja

Tapetointi. Parkettituotteet. Kiillon tuotteista löytyy kattavasti kaikki parketti- ja Tapetointi Parkettituotteet Kiillon tuotteista löytyy kattavasti kaikki parketti- ja TYÖOHJEET puulattioiden kiinnittämiseen ja pintakäsittelyyn tarvittavat tuotteet. Tapetointijärjestelmä paperitapetin,

Lisätiedot

Kunnon välineillä siivous sujuu

Kunnon välineillä siivous sujuu Kunnon välineillä siivous sujuu Siivoaminen on tärkeää näkymätöntä työtä, jonka ansiosta pinnat pysyvät hyvinä, viihtyvyys lisääntyy, eivätkä mikrobit pääse lisääntymään. Jotta siivoustyö sujuisi mahdollisimman

Lisätiedot

Yhdistelmäkone, joka mullistaa pienten tilojen siivouksen! Yhdistelmäkoneet

Yhdistelmäkone, joka mullistaa pienten tilojen siivouksen! Yhdistelmäkoneet Yhdistelmäkone, joka mullistaa pienten tilojen siivouksen! Yhdistelmäkoneet Kokeile uutta ja innovatiivista! Puhdista missä ja milloin vain. Scrubbing Machines AINA LADATTU JA VALMIS KÄYTTÖÖN Uudentyyppisellä

Lisätiedot

RYHMÄPERHEPÄIVÄKOTIEN YLLÄPITOSIIVOUS

RYHMÄPERHEPÄIVÄKOTIEN YLLÄPITOSIIVOUS TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 B 2 1 (6) Ryhmäperhepäiväkotien ylläpitosiivouksen palvelukuvaus 18.4.2012 1751/02.08.00/2012 RYHMÄPERHEPÄIVÄKOTIEN YLLÄPITOSIIVOUS RYHMÄ- JA LEPOHUONEET Paperi- ja saippua-annostelijat

Lisätiedot

Näiden ohjeiden avulla pystyt värjäämään lankoja kotikonstein ilman kemikaaleja.

Näiden ohjeiden avulla pystyt värjäämään lankoja kotikonstein ilman kemikaaleja. Näiden ohjeiden avulla pystyt värjäämään lankoja kotikonstein ilman kemikaaleja. Saara Norman 2013 Alkuvalmistelut: vyyhteäminen Puretus 1. Elintarvikkeilla värjääminen Kahvi ja tee Sipuli Kurkuma 2. Elintarvikevärit

Lisätiedot

BOMANN HÖYRYPUHDISTIN DR921 KÄYTTÖOHJE

BOMANN HÖYRYPUHDISTIN DR921 KÄYTTÖOHJE BOMANN HÖYRYPUHDISTIN DR921 KÄYTTÖOHJE LAITTEEN OSAT 1 letku 2 lämpötilan merkkivalo (oranssi) 3 päällekytkennän merkkivalo (punainen) 4 päälle/pois kytkin 5 kantosanka 6 turvalukitus /täyttöreikä 7 keitin

Lisätiedot

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10 Tørr Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-10 S. 2 DH-10

Lisätiedot

Emendon tyylikäs musta Louhe kiulu sekä kauha on valmistettu alumiinista sekä pyökistä.

Emendon tyylikäs musta Louhe kiulu sekä kauha on valmistettu alumiinista sekä pyökistä. LIIKELAHJAT 2017 2 3248 Louhe kiulu musta + kauha Emendon tyylikäs musta Louhe kiulu sekä kauha on valmistettu alumiinista sekä pyökistä. Kiulun ja kauhan varteen puuosaan on mahdollista painattaa esimerkiksi

Lisätiedot

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet { STIHL AK 10, 20, 30 Turvallisuusohjeet suomi Sisällysluettelo Alkuperäisen käyttöohjeen käännös Painettu kloorittomalle paperille. Painovärit sisältävät kasviöljyjä, paperi on kierrätyskelpoista. 1

Lisätiedot

21,- Moderni klassikko! Helmikuu 2016 Tarjoukset voimassa 29.2.2016 saakka. Somthin Else on nyt entistäkin hellävaraisempi ja tehokkaampi!

21,- Moderni klassikko! Helmikuu 2016 Tarjoukset voimassa 29.2.2016 saakka. Somthin Else on nyt entistäkin hellävaraisempi ja tehokkaampi! Helmikuu 2016 Tarjoukset voimassa 29.2.2016 saakka Moderni klassikko! Somthin Else on nyt entistäkin hellävaraisempi ja tehokkaampi! Somthin Else on entistäkin hellävaraisempaa (ph 5,2) niin käyttäjälle

Lisätiedot

Sekoitinsarja Käyttöohje

Sekoitinsarja Käyttöohje Sekoitinsarja Käyttöohje Lue ohjekirja huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Käytä laitetta vain käyttöohjeen mukaisesti. Säilytä ohjekirja lukemiseksi tulevaisuudessa. TURVALLISUUS Laite ei ole

Lisätiedot

KULJETUSKALUSTON PUHDISTUSAINEET K U L J E T U S K A L U S T O N P U H D I S T U S A I N E E T

KULJETUSKALUSTON PUHDISTUSAINEET K U L J E T U S K A L U S T O N P U H D I S T U S A I N E E T K U L J E T U S K A L U S T O N P U H D I S T U S A I N E E T KULJETUSKALUSTON PUHDISTUSAINEET Puhelin (03) 780 2363 SIVU 2 l KULJETUSKALUSTON PUHDISTUSAINEET www.solmaster.fi Kestävän kehityksen puolesta

Lisätiedot

Puhdasta ympäristön ehdoilla. Soledo Green -erikoispuhdistusaineet ratkaisevat rakennusjäämien puhdistushaasteet ympäristöystävällisesti.

Puhdasta ympäristön ehdoilla. Soledo Green -erikoispuhdistusaineet ratkaisevat rakennusjäämien puhdistushaasteet ympäristöystävällisesti. Puhdasta ympäristön ehdoilla Soledo Green -erikoispuhdistusaineet ratkaisevat rakennusjäämien puhdistushaasteet ympäristöystävällisesti. Betonijäämistä eroon ilman happoja Me Soledolla valmistamme, kehitämme

Lisätiedot

Epoch ESSENTIAL OILS. Paikallinen käyttö Rakasta ihoasi YLEISKATSAUS KOHDERYHMÄ

Epoch ESSENTIAL OILS. Paikallinen käyttö Rakasta ihoasi YLEISKATSAUS KOHDERYHMÄ Epoch ESSENTIAL OILS Rakasta ihoasi Koko: Epoch Move ja Epoch Peace Essential Oils -öljyt: 15 ml Epoch Topical Blending Oil: 118ml YLEISKATSAUS Ihmiset etsivät luonnollisempia ja kokemusperäisempiä tapoja

Lisätiedot

Puhdistusratkaisut ammattilaisille

Puhdistusratkaisut ammattilaisille Puhdistusratkaisut ammattilaisille Kärcher tuotteet 2010 Juhlavuoden kampanjatarjoukset voimassa 31.12.2010 asti Hinnat alv 0 % Painepesurit Työpaine: 30-150 bar Maks. paine: 180 bar Vesimäärä: 230-500

Lisätiedot

Genie E/B/Bs. Genie. Nero yhdistelmäkoneiden joukossa pesee, kuivaa ja jättää hygienisen tuloksen. affordable cleaning

Genie E/B/Bs. Genie. Nero yhdistelmäkoneiden joukossa pesee, kuivaa ja jättää hygienisen tuloksen. affordable cleaning Genie E/B/Bs Genie. Nero yhdistelmäkoneiden joukossa pesee, kuivaa ja jättää hygienisen tuloksen affordable cleaning Genie E/B/Bs Genie Markkinoiden nero Genie on pieni kävellenohjattava yhdistelmäkone,

Lisätiedot

PIENI OPASKIRJA LOPPUSIIVOUKSEN TEKOON

PIENI OPASKIRJA LOPPUSIIVOUKSEN TEKOON PIENI OPASKIRJA LOPPUSIIVOUKSEN TEKOON www.asokodit.fi Onnella on osoite. LOPPUSIIVOUS TEHOKKAASTI JA VAIVOJA SÄÄSTÄEN Opas muuttosiivoukseen Asukas huolehtii muuttosiivouksesta ennen poismuuttoa. Asunnon

Lisätiedot

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin:

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin: Näin asennat SUKA90S suihkukaapin: Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

Edut. Joustava hiuskiinne. Voimakas hiuskiinne. Suolasuihke. Muotoiluvoide. Muovailuvaha. Dust It Flex

Edut. Joustava hiuskiinne. Voimakas hiuskiinne. Suolasuihke. Muotoiluvoide. Muovailuvaha. Dust It Flex OSiS+ Session Label Klikkaa tästä saadaksesi tuotteista enemmän tietoa: Edut Joustava hiuskiinne Voimakas hiuskiinne Suolasuihke Muotoiluvoide Muovailuvaha Dust It Flex ASK Education kampaajille, osoittaa

Lisätiedot

Tarjouspyyntö siivouspalveluista D/192/ /2016 Liite 2.

Tarjouspyyntö siivouspalveluista D/192/ /2016 Liite 2. PUHTAUSTASOLUOKITUS A Ylläpitosiivous Näitä puhtaustasoja sovelletaan tilojen siivouksessa yleisesti. Tasoja sovelletaan niissä tiloissa, joiden osalta muuta ei ole tuotu tarjouspyynnössä tai sen liitteissä

Lisätiedot

WAD-518 WAFFLE MAKER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM

WAD-518 WAFFLE MAKER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM WAD-518 WAFFLE MAKER NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM KÄYTTÖOHJE WAD-518 VOHVELIRAUTA FIN Wilfa WAD-518 -vohvelirauta on vohvelirautasarja,

Lisätiedot

Alumiinirungon/Eristyskatto

Alumiinirungon/Eristyskatto 7970FI Alumiinirungon/Eristyskatto Kattolipan runko 8 Willab Garden 2016.05 3 2 4 TÄRKEÄÄ! Lue asennusohjeet läpi ennen kuin aloitat asentamisen! Jos ohjeita ei noudateta, elementti ei toimi parhaalla

Lisätiedot

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE LÄMMÖNTALTEENOTTO Lämmöntalteenotto kuumista usein likaisista ja pölyisistä kaasuista tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden energiansäästöön ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen

Lisätiedot

www.startskiwax.com Maastohiihdon voiteluopas kuntoilijoille ja ulkoilijoille

www.startskiwax.com Maastohiihdon voiteluopas kuntoilijoille ja ulkoilijoille www.startskiwax.com Maastohiihdon voiteluopas kuntoilijoille ja ulkoilijoille Helpoin tapa. Start Easy -pikavoiteet Uudet Start Easy tuotteet ovat turvallisia ja helppoja käyttää. Easy -sarjaan kuuluu

Lisätiedot

K 3 K 3, 1.601-812.0, 2016-01-26

K 3 K 3, 1.601-812.0, 2016-01-26 K 3 Näppärä, pystymallinen painepesuri sopii peruskäyttöön kotioloissa. Kätevä varusteiden pikaliitäntä helpottaa käyttöä. Vakiovarusteena Vario Power-suihkuputki paineen säädöllä sekä Rotojet-turbosuutin,

Lisätiedot

RUBBER. Elastinen pinnoite Helppo irrottaa!

RUBBER. Elastinen pinnoite Helppo irrottaa! RUBBER comp Elastinen pinnoite Helppo irrottaa! RUBBERcomp KUMIMAALISPRAY RUBBERcomp kumimaalispray on helposti levitettävä, monikäyttöinen, ilmakuivuva erikoiskumipinnoite. Se suojaa käsiteltävän pinnan

Lisätiedot

Hierontaöljyt ja voiteet. Hierontaöljyt. Webshop. Menu. Korkealaatuiset hieronta-aineet suomalaiselle iholle GARNAATIOÖLJY

Hierontaöljyt ja voiteet. Hierontaöljyt. Webshop. Menu. Korkealaatuiset hieronta-aineet suomalaiselle iholle GARNAATIOÖLJY Webshop Menu Fysioterapia ja wellness» Hyvinvointituotteet» Hierontaöljyt ja voiteet Hierontaöljyt ja voiteet Korkealaatuiset hieronta-aineet suomalaiselle iholle Hierontaöljyt GARNAATIOÖLJY INERT - HIERONTAÖLJY

Lisätiedot

Suojainten käyttö. Käytä eristyssiivouksessa eristyssiivousohjeistuksen mukaisia suojaimia. Suojaimet puetaan seuraavassa järjestyksessä.

Suojainten käyttö. Käytä eristyssiivouksessa eristyssiivousohjeistuksen mukaisia suojaimia. Suojaimet puetaan seuraavassa järjestyksessä. 1 Suojainten käyttö Käytä eristyssiivouksessa eristyssiivousohjeistuksen mukaisia suojaimia. Suojaimet puetaan seuraavassa järjestyksessä. Suojainten pukeminen Suusuojus à Suojalasit à Suojatakki à Suojakäsineet

Lisätiedot

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä.

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä. Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

Pölynimurit. Nopeaa ja tehokasta imurointia

Pölynimurit. Nopeaa ja tehokasta imurointia Pölynimurit Nopeaa ja tehokasta imurointia Ammattitason pölynimuri päivittäiseen käyttöön Hienot ominaisuudet tekevät Kärcher pölynimurista ammattilaisen suosikin: Siinä on matala äänitaso, helppo liikuteltavuus

Lisätiedot

IKEA ruoanlaittoastiat

IKEA ruoanlaittoastiat IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat IKEA365_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:17:29 Päivittäinen käyttö vaatii ruoanlaittoastioilta paljon. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat

Lisätiedot

Parasta käsihygieniaa Ammatilliseen käyttöön

Parasta käsihygieniaa Ammatilliseen käyttöön Parasta käsihygieniaa Ammatilliseen käyttöön Kädet ovat tärkeimmät työvälineesi! Teetpä melkein mitä tahansa työtä, työskentelet käsilläsi. Kätesi siistivät, valmistavat ja tarjoilevat ruokaa, korjaavat,

Lisätiedot

SÄILYTÄ KÄYTTÖOPAS HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN.

SÄILYTÄ KÄYTTÖOPAS HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN. LUE TÄMÄ KÄYTTÖOPAS HUOLELLISESTI ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÖNOTTOA. OHJEITA NOUDATTAMALLA SAAT PARHAAN TU- LOKSEN JA VOIT KÄYTTÄÄ LAITETTA TURVALLISESTI. SF TURVAVAROITUKSIA - Varmista pakkauksen poistamisen

Lisätiedot

ASKO Astianpesukoneet

ASKO Astianpesukoneet ASKO Astianpesukoneet Täyttömäärä ja joustavuus maailman parhaimpia Tavoitteenamme on, että tuotteemme helpottavat arkea. Olemme sen vuoksi tehneet vuosien ajan kovaa työtä markkinoiden suurimpiin ja joustavimpiin

Lisätiedot

nora pads KOLME PUHDISTUSLAIKKAA. VÄHÄN VETTÄ. NÄIN TOIMII NORA SYSTEM.

nora pads KOLME PUHDISTUSLAIKKAA. VÄHÄN VETTÄ. NÄIN TOIMII NORA SYSTEM. nora pads KOLME PUHDISTUSLAIKKAA. VÄHÄN VETTÄ. NÄIN TOIMII NORA SYSTEM. Puhdistusjärjestelmä nora kumilattiapäällysteiden taloudellisen ja ekologisen arvon säilyttämiseen nora padit ovat lattianpuhdistuslaikkoja,

Lisätiedot

Käsienpesuaineet Käsivoiteet

Käsienpesuaineet Käsivoiteet Käsienpesuaineet Käsivoiteet DREUMEX-KÄSIENPESUAINEET Dreumex Special Liuotinvapaa käsienpesutahna keskivaikealle lialle kuten voiteluaineet, dieselpolttoaine, jarruneste, sementti ja ruoste. Sopii erityisesti

Lisätiedot

Siivouspalvelukuvaus LIITE 2

Siivouspalvelukuvaus LIITE 2 1 Siivouspalvelukuvaus LIITE 2 Asiakas Sopimuskohde / osoite Ylläpitosiivous Wiitaunioni; siivouspalvelut Muurasjärven kotipalvelu Toukolantie 7 44 880 Muurasjärvi Siivottava pinta-ala 49,5 m2 Säännöllisin

Lisätiedot

Yhdistelmäuuni: kuumasavu/bbq/grilli Käyttöohjeet

Yhdistelmäuuni: kuumasavu/bbq/grilli Käyttöohjeet Yhdistelmäuuni: kuumasavu/bbq/grilli Käyttöohjeet Tekniset tiedot Mitat koottuna (kork. pit. lev.) 2 140 740 640 mm Ritilän mitat (lev. pit.) 500 500 mm Paino (suunnilleen) 105 kg ENSIMMÄINEN KÄYTTÖÖNOTTO

Lisätiedot

Juoksumaton huolto-ohje

Juoksumaton huolto-ohje Juoksumaton huolto-ohje Maton huoltaminen on tärkeää Matto on juoksumaton tärkein osa. Sen kunnossa pitäminen takaa sen, että laite toimii moitteettomasti vuosikausia eteenpäin. Säännöllisin väliajoin

Lisätiedot

Tilattavan siivouspalvelun kuvaus ja vähimmäisvaatimukset Liite 1

Tilattavan siivouspalvelun kuvaus ja vähimmäisvaatimukset Liite 1 Loimaan kaupunki Tilattavan siivouspalvelun kuvaus ja vähimmäisvaatimukset Liite 1 1. YHTEISKOULU Työkorkeus ylläpitosiivouksessa on ylettyvyyskorkeus, harvemmin tehtävissä ja perussiivouksessa on huonekorkeus.

Lisätiedot

18757:302001893 NESTEIDEN KÄSITTELY MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT IVB 5 & 7 ALLROUNDIMURIT PÄIVITTÄISEEN KÄYTTÖÖN

18757:302001893 NESTEIDEN KÄSITTELY MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT IVB 5 & 7 ALLROUNDIMURIT PÄIVITTÄISEEN KÄYTTÖÖN IVB 5 & 7 Imurisarja, joka pystyy useimpiin päivittäisiin märkä- ja kuivaimurointitöihin. Säädettävä kahva parantaa työasentoa ja helpottaa säilytystä. Putki ja suuttimet voidaan säilyttää koneen päällä

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

BC BONACURE COLOR FREEZE

BC BONACURE COLOR FREEZE BC BONACURE COLOR FREEZE BC COLOR FREEZE Klikkaa tästä saadaksesi tuotteista enemmän tietoa: Edut Kiiltoseerumi Sulfaatiton Shampoo Kiiltoshampoo Hopeashampoo Hoitosuihke Hoitoaine Tehohoito Lämpösuojavoide

Lisätiedot

CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI

CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI 2 SISÄLTÖ 4 CIBES ONE Sen elegantti muotoilu sulautuu hienosti sisustukseesi. 6 Sopii erinomaisesti jyrkkiin ja ahtaisiin portaikkoihin ONE toimii kätevästi jyrkässä nousussa

Lisätiedot

PERHENEUVOLAN JA AIKUISSOSIAALITYÖTILOJEN YLLÄPITOSIIVOUS

PERHENEUVOLAN JA AIKUISSOSIAALITYÖTILOJEN YLLÄPITOSIIVOUS TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 C 1 (5) Perheneuvolan ja aikuissosiaalityötilojen ylläpitosiivouksen palvelukuvaus 18.4.2012 1751/02.08.00/2012 PERHENEUVOLAN JA AIKUISSOSIAALITYÖTILOJEN YLLÄPITOSIIVOUS LEIKKI-

Lisätiedot

Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely sisällä ja ulkona

Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely sisällä ja ulkona Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely sisällä ja ulkona Lämpökäsitelty puu suositellaan aina pintakäsiteltäväksi, koska sävytetty pintakäsittely auttaa pintaa säilyttämään kauniin värinsä ja estää sää rasitusten

Lisätiedot

Puhdasta joka käänteessä

Puhdasta joka käänteessä BR 35 /12 C Puhdasta joka käänteessä Yhdistelmäkone BR 35/12 C Ennennäkemätön ketteryys Koskaan aikaisemmin ei ole siivouskone ollut yhtä ketterä ja kevyt ohjata - Berliinin CMS-messuilla palkittu BR 35/12

Lisätiedot

Elintarvikealan pk-yritysten neuvontaa koskeva selvitys ja koulutusohjelma- projekti PK-Yrittäjien koulutus ELINTARVIKELAINSÄÄDÄNNÖSTÄ

Elintarvikealan pk-yritysten neuvontaa koskeva selvitys ja koulutusohjelma- projekti PK-Yrittäjien koulutus ELINTARVIKELAINSÄÄDÄNNÖSTÄ Elintarvikealan pk-yritysten neuvontaa koskeva selvitys ja koulutusohjelma- projekti PK-Yrittäjien koulutus ELINTARVIKELAINSÄÄDÄNNÖSTÄ 2.11 Seinäjoki, 9.11 Kuopio, 17.11 Hämeenlinna, 19.1. 2012 Rovaniemi

Lisätiedot

OSTOAPU NORSBORG. -sohvasarja. SARJAN OSAT Kahden istuttava osa Kolmen istuttava osa Divaaniosa Kulmaosa Käsinoja Jalat

OSTOAPU NORSBORG. -sohvasarja. SARJAN OSAT Kahden istuttava osa Kolmen istuttava osa Divaaniosa Kulmaosa Käsinoja Jalat OSTOAPU NORSBORG -sohvasarja SARJAN OSAT Kahden istuttava osa Kolmen istuttava osa Divaaniosa Kulmaosa Käsinoja Jalat Irtopäällinen Eri päällisvaihtoehtoja Pestävä päällinen Lisätietoja takuuvihkosessa.

Lisätiedot

KUIVA- / MÄRKÄ- / TUHKAIMURI KÄYTTÖOHJE. Kuiva- / märkä- ja tuhkaimuri

KUIVA- / MÄRKÄ- / TUHKAIMURI KÄYTTÖOHJE. Kuiva- / märkä- ja tuhkaimuri KUIVA- / MÄRKÄ- / TUHKAIMURI KÄYTTÖOHJE WL 60-P-2F Kuiva- / märkä- ja tuhkaimuri 1. Tuotekuvaus 1. Kuiva- / märkä- ja tuhkaimurilla voidaan imuroida sekä kuumaa että kylmää tuhkaa, tupakan tumppeja, kotiloita,

Lisätiedot

Kestävä, hygieeninen ja helppohoitoinen. www.lapetek.fi. Tähti keittiössäsi. SILGRANIT PuraDur teimme parhaasta vieläkin paremman

Kestävä, hygieeninen ja helppohoitoinen. www.lapetek.fi. Tähti keittiössäsi. SILGRANIT PuraDur teimme parhaasta vieläkin paremman Kestävä, hygieeninen ja helppohoitoinen www.lapetek.fi Tähti keittiössäsi. SILGRANIT PuraDur teimme parhaasta vieläkin paremman Allas: BLANCO ADON XL 6 S, SILGRANIT PuraDur, valkoinen Hana: BLANCO ALTA-S

Lisätiedot

1. Teräksinen kiulu + kauha + Laudeliina + Eukalyptus 500 ml. 2. Teräksinen kiulu + kauha + Laudeliina + Selänpesin + Eukalyptus 500 ml

1. Teräksinen kiulu + kauha + Laudeliina + Eukalyptus 500 ml. 2. Teräksinen kiulu + kauha + Laudeliina + Selänpesin + Eukalyptus 500 ml LIIKELAHJAT 2016 2 1. Teräksinen kiulu + kauha + Laudeliina + Eukalyptus 500 ml Emendon saunatekstiilien materiaalina on käytetty korkealaatuista pellava/puuvillaa (60/40%). Laudeliinan koko 150 x 50 cm.

Lisätiedot

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Maahantuoja: ISOJOEN KONEHALLI OY Keskustie 26, 61850 Kauhajoki

Lisätiedot

K Ä S I H Y G I E N I a K Ä S I H Y G I E N I A

K Ä S I H Y G I E N I a K Ä S I H Y G I E N I A K Ä S I H Y G I E N I a K Ä S I H Y G I E N I A Puhelin (03) 780 2363 SIVU 2 l KÄSIHYGIENIA www.solmaster.fi Kestävän kehityksen puolesta Solmaster Oy on yksi Pohjoismaiden johtavista teollisuuskemikaalien

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OPAS. Yksityiskohtainen käyttöoppaasi. BYDUREON 2 mg injektiokuiva-aine ja liuotin depotsuspensiota varten

KÄYTTÄJÄN OPAS. Yksityiskohtainen käyttöoppaasi. BYDUREON 2 mg injektiokuiva-aine ja liuotin depotsuspensiota varten KÄYTTÄJÄN OPAS Yksityiskohtainen käyttöoppaasi BYDUREON 2 mg injektiokuiva-aine ja liuotin depotsuspensiota varten Jos sinulla on kysymyksiä BYDUREON-valmisteen käytöstä Katso Tavallisia kysymyksiä ja

Lisätiedot

Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa.

Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa. ASUNTO JA ASUMINEN ASUMINEN 1. Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa. 2. Missä kaupungissa sinä asut? Asun Lahdessa.

Lisätiedot

SUOMI IKEA 365+ Ruoanlaittoastiat

SUOMI IKEA 365+ Ruoanlaittoastiat SUOMI IKEA 365+ Ruoanlaittoastiat Päivittäinen käyttö vaatii ruoanlaittoastioilta paljon. IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat testataan huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että ne täyttävät tiukat laatu-

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

Radio-ohjattavan F2007:n runko

Radio-ohjattavan F2007:n runko ASENNUS Radio-ohjattavan F2007:n runko Lehden nro 7 liitteenä on ominaisuuksiltaan ja mitoiltaan tärkeä osa. Se on pienoismallisi pohjalevy eli runko. Runko on suorakaiteen muotoinen, kärjestään kapeneva

Lisätiedot

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12 Kaikkein paraskaan lattiapäällyste ei ole hyvännäköinen tai toimiva, jos sitä ei asenneta ja hoideta oikein tai jos alusta ei ole ihanteellinen. Lue tämän vuoksi asennusohje huolellisesti, ennen kuin aloitat

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Malli: AW7010-, AW7014- cal. J850. * Aurinkopaneeli on kellotaulun sivulla

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Malli: AW7010-, AW7014- cal. J850. * Aurinkopaneeli on kellotaulun sivulla KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE Malli: AW7010-, AW7014- cal. J850 * Aurinkopaneeli on kellotaulun sivulla Ominaisuudet Eco-Drive kello (valoenergiaa hyödyntävä) Kello toimii muuntamalla taulussa olevan aurinkokennon

Lisätiedot

Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen.

Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen. 1 Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen. VALMISTELU Suosittelemme tilaamaan saman lattiaprojektin tarvikkeet aina samanaikaisesti. 2 Varastoi ja kuljeta Pergo-vinyyliä

Lisätiedot

Tilat ovat edustavia tai hygieenisesti korkeaa puhtautta vaativia tiloja.

Tilat ovat edustavia tai hygieenisesti korkeaa puhtautta vaativia tiloja. PUHTAUSTASOT JA MÄÄRITELMÄT PUHTAUSTASO 5 / (PUHDAS, HYGIEENINEN) Tilat ovat edustavia tai hygieenisesti korkeaa puhtautta vaativia tiloja. Tilat ovat käytössä päivittäin. Tilojen toiminta edellyttää tiloilta

Lisätiedot

BL-2 BLENDER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

BL-2 BLENDER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL BL-2 BLENDER NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM Käyttöohje Tehosekoitin Malli Blender BL-2 FI TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA Sähkölaitteita

Lisätiedot

Osta ja käytä oikein kotisi koneita ja laitteita.

Osta ja käytä oikein kotisi koneita ja laitteita. Osta ja käytä oikein kotisi koneita ja laitteita. Kalvosarja on tuotettu Motivan ja Työtehoseuran yhteistyönä, osana Euroopan Komission SAVE-ohjelman tukemaa hanketta. Myös kauppa- ja teollisuusministeriö

Lisätiedot

Komposiitti- ja valumarmorialtaat

Komposiitti- ja valumarmorialtaat Komposiitti- ja valumarmorialtaat SISÄLLYS Komposiittialtaat sivut 3-9 Valumarmorialtaat sivut 10-17 Erikoismitta valumarmorialtaat sivut 18-19 komposiittialtaat Komposiittialtaat: kestää kylmää ja kuumaa

Lisätiedot

Lisähoitoa. Dansac-tarvikkeet. Dedicated to Stoma Care

Lisähoitoa. Dansac-tarvikkeet. Dedicated to Stoma Care Lisähoitoa Dedicated to Stoma Care Johdanto Sisältö Me Dansacilla olemme omistautuneet kehittämään ainutlaatuisia avannepusseja ja ihonsuojalevyjä, joiden avulla autamme parantamaan avannepotilaiden elämänlaatua.

Lisätiedot

Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6. DIN EN :2004 -sertifioitu järjestelmä

Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6. DIN EN :2004 -sertifioitu järjestelmä Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6 1. K & H Korroosiosuoja- ja tartuntalaasti Korroosiosuojaus ja tartuntalaasti samassa, raekoko < 0,5 mm Soveltuu myös tiesuolan vaikutuksille alttiisiin

Lisätiedot

Suihkutuolit ja -jakkarat

Suihkutuolit ja -jakkarat Suihkutuolit ja -jakkarat Cockatoo suihkujakkarat Cockatoo 42 ja 47- suihkujakkaroiden runko on alumiinia ja istuinosa pehmeää PU- muovia. Runko on päällystetty valkoisellalla epoksilla. Suihkujakkaran

Lisätiedot

TAKUU JA HOITO-OHJEET.

TAKUU JA HOITO-OHJEET. TAKUU JA HOITO-OHJEET www.bellus.com Käyttöohje Bellus sohville Onnittelemme teitä uudesta Bellus sohvasta. Tämän ohjeen tarkoitus on antaa teille tietoa sohvan käytöstä ja hoidosta, sekä siihen liittyvästä

Lisätiedot

TEMPUR-MED LEIKKAUSPÖYDÄLLE TARKOITETUT -PATJAT JA -ASENTOTUET. www.tempurmed.fi

TEMPUR-MED LEIKKAUSPÖYDÄLLE TARKOITETUT -PATJAT JA -ASENTOTUET. www.tempurmed.fi TEMPUR-MED LEIKKAUSPÖYDÄLLE TARKOITETUT -PATJAT JA -ASENTOTUET TEMPUR -MATERIAALI MITEN TEMPUR ON ERILAINEN? TEMPUR-MED-PATJALLA MAKAAVAN 70-KILOISEN POTILAAN PAINERASITUSPISTEET PU-PÄÄLLINEN Kaikki TEMPUR-MED

Lisätiedot

Tynnyrissä on mukavaa! 1

Tynnyrissä on mukavaa! 1 ÖSEL KÄYTTÖOHJE Copyright Ösel Tubs Tynnyrissä on mukavaa! 1 Sisällysluettelo ESITTELY 3 TURVALLISUUS 4 KYLPYTYNNYRIN ASENTAMINEN 5 KYLPYTYNNYRIN LÄMMITTÄMINEN 7 KYLPYTYNNYRIN HUOLTAMINEN 8 Tynnyrissä

Lisätiedot

1. Käyttöominaisuudet Markiisikankaat ovat teknisiä tekstiilejä, joissa yhdistyvät käytännöllisyys ja kauneus.

1. Käyttöominaisuudet Markiisikankaat ovat teknisiä tekstiilejä, joissa yhdistyvät käytännöllisyys ja kauneus. Markiisikankaiden käsittelyohje 1. Käyttöominaisuudet Markiisikankaat ovat teknisiä tekstiilejä, joissa yhdistyvät käytännöllisyys ja kauneus. Kankailla on korkea suorituskyky, ne valmistetaan tiukkojen

Lisätiedot

Potilastietoa. lasisista silmäproteeseista

Potilastietoa. lasisista silmäproteeseista Potilastietoa lasisista silmäproteeseista Hyvä potilas silmän poistaminen leikkauksella voi olla järkyttävä kokemus ja vaikea asia hyväksyä. Useimmille potilaillemme sopeutuminen uuteen tilanteeseen sujuu

Lisätiedot

Työmaan siivous pintojen ja kalusteiden asennuksen aikana

Työmaan siivous pintojen ja kalusteiden asennuksen aikana KUOPION KAUPUNKI RAKENNUSSIIVOUSOHJE 1(5) Tilakeskus Siivoustoimi 8.2.2006 raksiivohj.doc RAKENTAMISEN AIKAINEN SIIVOUS - Urakoitsijoiden vastuut rakennussiivouksesta ja jätteiden lajittelusta määritellään

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Suomen kirjainpalikat art. 1105

KÄYTTÖOHJE. Suomen kirjainpalikat art. 1105 KÄYTTÖOHJE Suomen kirjainpalikat art. 1105 LAATU Käsityö Taitavat mestarit valmistavat tuotteemme käsityönä. Käytämme nykyaikaisia ja innovatiivisia työkaluja. Valitsemme materiaalit huolellisesti ja valvomme

Lisätiedot

VTS-kotien palveluhinnasto 1.5.2016 alkaen

VTS-kotien palveluhinnasto 1.5.2016 alkaen VTS-kotien palveluhinnasto 1.5.2016 alkaen Seinäpinnat Asukas saa materiaalit (maalit, tapetit ja lisätarvikkeet) remontoimattomaan asuntoon x Asukas tekee itse luvan saatuaan ohjeiden mukaan omakustanteinen

Lisätiedot

KOKOAMIS- JA KÄYTTÖOHJEET Malli: 004211 Pidätämme itsellämme oikeuden teknisiin muutoksiin. 1. Alahylly 1 2. Pyöränpuoleinen jalka 2 3. Jalka 2 4. Pyörä 2 5. Pyöränakseli 1 6. Sivutuki, vasen 1 7. Sivutuki,

Lisätiedot

LANTAKOLA MAKUUPARSIEN PUHDISTAMISEEN

LANTAKOLA MAKUUPARSIEN PUHDISTAMISEEN LANTAKOLA MAKUUPARSIEN PUHDISTAMISEEN Aution maatila Tilavierailu 02/2012 Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 16.5.2012 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kilpailukykyä maidontuotantoon Hyvien käytänteiden

Lisätiedot

K. A. ALMGREN SILKKIKUTOMO ja MUSEO 08-642 56 16

K. A. ALMGREN SILKKIKUTOMO ja MUSEO 08-642 56 16 K. A. ALMGREN SILKKIKUTOMO ja MUSEO 08-642 56 16 PESUKIRJA OHJEITA JA NEUVOJA MITEN KÄYTETÄÄN ALMGRENIN PESUSAIPPUAA Tukholman Läänin kotiseutuliiton kulttuuripalkinto 1992 Porvarikillan kulttuuristipendi

Lisätiedot