Puhdasta pelkällä kuidulla ja vedellä. Luo kemikaaliton talous

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Puhdasta pelkällä kuidulla ja vedellä. Luo kemikaaliton talous"

Transkriptio

1 Puhdasta pelkällä kuidulla ja vedellä. Luo kemikaaliton talous

2 2 AUSTRIA'S LEADING COMPANIES 2010 TRIO OF THE YEAR 2008 Sisältö ENJO:sta...sivu 2-3 ENJO-kuitu...sivu 4-5 Tuote-etuja...sivu 6-11 ENJO Lattianpesumenetelmä...sivu Lyhyesti ENJO tuotteista...sivu ENJO Ikkunanpesin ja Fleksimenetelmä...sivu ENJOspa...sivu ENJO Isäntä/Emäntä...sivu 26 ENJO Jälleenmyyjä...sivu 27 Käyttöohje...sivu 28-31

3 3 Kaikki alkoi isäni toiveesta erottaa öljy vedestä! Isäni, Friedrich Engl, oli keksijä koko elinaikansa. Hän yritti jo 25 vuotta sitten löytää kuidun joka voisi erottaa öljyn vedestä. Näiden testien aikana hän keksi kuidun joka pystyi syväpuhdistamaan likaisia pintoja pelkällä vedellä. Isäni, joka oli intohimoinen keksijä laittoi sen tiedon hyllylle ja jatkoi muiden keksintöjen parissa, mutta yhtenä päivänä 1990 törmäsin siihen keksintöön. Kokkikoulutukseni ansiosta minulla oli käytännön kokemuksia keittiön puhdistamisesta ja ymmärsin pian, testattuani isäni kuitukeksinnön, että minulla oli jotain mullistavaa kädessäni. Tämä keksintö ja innostukseni oli syy ENJO:n perustamiselle. Aluksi keskityin markkinoimaan tuotettani majataloihin ja ravintoloihin lähiympäristössäni Vorarlbergissä. Myin ENJO-kintaita joita tyttöystäväni ompeli viikonloppuisin. Toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Johannes Engl Olen alusta asti työskennellyt saman filosofian mukaan joka on kehittänyt yritykseni maailmanlaajuiseksi. Filosofiani on seuraava: 1. Nerokkaita tuotteita jotka helpottavat arkea. 2. Kunnioitus asiakkaita, työntekijöitä ja tavarantoimittajia kohtaan. 3. Myynti ainoastaan kotimyynnin kautta missä asiakkaat saavat kokeilla tuotteita. Kuluvien vuosien aikana olemme kehittäneet täydellisen siivousjärjestelmän. Olemme ylpeitä kaikesta positiivisesta palautteesta, testituloksistamme, sertifikaateista ja kunnianosoituksista. Olemme erittäin iloisia kaikista innokkaista ja tyytyväisistä asiakkaista jotka ENJO puhdistusmenetelmällä ovat voineet luoda kemikaalittomia talouksia. Testejä, sertifikaatteja ja kunnianosoituksia: Confidence in Textiles, Murdoch University, HACCP approved ISO 14001, ISO Trio of the year 2008, Action instead of Words Award 2009, Most Family Friendly Company of Austria 2010, Austria s Leading Companies 2010 etc.

4 Täydellinen - Elegantti - Loistava 4

5 5 Yksinkertaisesti nerokasta Nerokkaan yksinkertaista Kun asiakkaamme lausuvat nämä sanat olemme saavuttaneet tavoitteemme. ENJOtex-kuitumme puhdistavat mekaanisella tavalla kemiallisen asemasta. Mikro-ohuet kuidut ylettyvät huokosiin ja rakoihin jotka ovat niin pieniä että ne näkyvät ainoastaan mikroskoopissa. Ilman kemikaalien käyttöä kuidut ottavat nopeasti ja helposti lian pois ja pitävät liasta ja bakteereista kiinni kuin magneetti. Erilaiset pinnat ja erilainen lika vaativat erilaisia kuituja. Olemme kehittäneet tuotteita joissa kuitu, väri ja muoto on sovellettu kaikille mahdollisille siivousalueille jotka löydät taloudessa tai pienessä yrityksessä. Kuitumme puhdistavat syvällä huokosissa hygieenisellä ja helpolla tavalla vaurioittamatta pintaa ja kuluttamalla sitä mahdollisimman vähän. Lyhyesti tuotannostamme Valmistamme tekstiilituotteemme Vorarlbergissä Itävallassa. Raaka-aineet tulevat paikallisilta hankkijoilta niin pitkälle kuin mahdollista. Laatutuotteitamme valmistavat kokeneet työntekijät jotka tekevät lopputarkastuksen käsin. Käytämme parhaita mahdollisia raaka-aineita ja nykyaikaisimpia koneita valmistuksessa. Meille ei ole tärkeätä tuottaa edullisesti. Tuotteet jotka ovat parasta mahdollista laatua ja joilla on pitkä elinkaari sekä tyytyväiset asiakkaat ovat tärkeämpiä. Ympäristöystävällisiä siivousaineita ei löydy, ainoastaan vähemmän haitallisia. Puhdistusaineiden Ympäristömerkintä ei tarkoita että ne ovat ympäristöystävällisiä. Perinteinen puhdistus Puhdistaminen ENJO:lla Perinteiset rievut puhdistavat vain pinnan ja jättävät likaa ja puhdistusaineita pinnan huokosiin. Täydellinen elinympäristö bakteereille. ENJOtex-kuidut poistavat lian pinnan huokosista ja jättävät puhtaan ja kemikaalittoman pinnan. Lika pysyy kuidussa kunnes se pestään.

6 Hengitä ilman riskiä ENJO:n avulla. 6

7 7 Luo terveempi kotiympäristö ENJO:lla. Miksi käyttää vahvoja puhdistusaineita kun tulee puhtaammaksi ENJO-tuotteilla ja kylmällä vedellä? Kodissa on suuri määrä kemikaalisia tuotteita. 75% kaikista myrkytysonnettomuuksista tapahtuu kotona. Allergikkojen määrä on vahvasti kasvussa, varsinkin lasten. Yhä useampi tutkimustulos osoittaa kuinka riskialtista on käyttää vahvoja puhdistusaineita talouksissa. ENJO puhdistaa pelkällä vedellä. Tutkimuksessa johon osallistui 425 taloutta 84% koki että puhdistuskemikaalit eivät olleet terveydelle vaarallisia asenteella: Jos ne eivät ole tähän mennessä vaikuttaneet minuun niin sitten se on ok. Dr. Peter Dingle, Professori Murdoch University Perth, Australia Itävallan Ympäristöministeriön mukaan on olemassa tällä hetkellä jopa 5000 erilaista talouksille tarkoitettua kemikaalia.

8 8 Rahan säästäminen ei ole aikaisemmin ollut helpompaa Käytä ENJO:a ja säästät rahaa Olemme kehittäneet nykyaikaisen puhdistusmenetelmän suojellaksemme ja säästääksemme luonnon voimavaroja. On luonnolle positiivistä siivota vedellä ja kulutusta kestävällä kuidulla. ENJO-tuotteet korvaavat 3:n vuoden puhdistusaineiden kulutuksen. Se tekee suuren eron sekä ympäristölle että lompakolle! 90% vähemmän puhdistusaineita 50% pienempi vedenkulutus 50% lyhyempi siivousaika ENJO:n kuitutuotteet kestävät 3-5 vuotta * Sinä aikana säästät 25:n puhdistusainepullon menoerän vuosittain per talous * Ei pakkauksia. Pantti ja kierrätys kaikilla tuotteilla * kulutus keskimäärin Taloudellinen puoli on se tärkein syy miksi käytän ENJO:n tuotteita talon siivouksessa. Martin Stark Siivous ja kunnossapitovastaava Vorarlberg, Itävalta Kiitos tämän siivousmenetelmän siivoamme puhtaammaksi ja nopeammin vähemmillä voimavaroilla.

9 9 ENJO:lla tulee 6 kertaa puhtaampaa kuin perinteisellä siivousmenetelmällä Vuoden 2007 aikana testasi terveysministeriö Vorarlbergissä Itävallassa erilaisia puhdistusmenetelmiä. Testitulos osoitti että siivoamalla ENJO:n tuotteilla pinta tuli 6 kertaa puhtaammaksi kuin perinteisillä menetelmillä! ENJO-tuotteita ei pitäisi pelkästään suositella vaan niitä tulisi kehoittaa käyttämään jokaisessa valtion ja kunnan terveyslaitoksessa. Hans Hirschmann Hygieniateknikko Terveysministeriössä Vorarlberg, Itävalta ENJO:lla puhdistaminen verrattuna perinteisiin siivousmenetelmiin. Testimenettelytapa: ATP Bioluminescencemenetelmä Ennen puhdistusta Perinteisen puhdistuksen jälkeen ENJO-kuidulla ja kylmällä vedellä Oli keskimäärin 156 likahiukkasta jäljellä pinnalla. puhdistamisen jälkeen oli ainoastaan 24 likahiukkasta jäljellä pinnalla.

10 10 Sinun aikasi on arvokas Käytätkö sen järkevällä tavalla? Earth Ong, ENJO-asiakas Singaporessa Kun aloin siivoamaan lattioitani ENJO Lattiapesimellä huomasin miten paljon säästän aikaa! Alussa oli outoa käyttää niin vähän vettä eikä yhtään puhdistusaineita. Nykyään siivoan lattiat 20:ssä minuutissa, aikaisemmin siihen meni 1 tunti! Nyt lattiat kiiltävät ja oikein tuntuu miten puhtaita ne ovat kun kävelen paljain jaloin. Olen kiireinen 5-vuotiaitten kaksoistyttärien äiti. Lisäksi meillä on 2 koiraa ja käyn kokopäivätyössä, en voisi selvitä ilman ENJO:n pölykuitua. Erin Buchanan, ENJO-asiakas Toronto Ontario, Canada Tuotteet ovat helppoja, nopeita ja hauskoja käyttää ja tärkeitä minulle koska ne eivät levitä hiukkasia ilmaan. Toinen tyttäreni sairastaa astma-allergiaa.

11 11 Miten arvokasta on aikasi? Puhdistamalla ENJO:lla säästät paljon aikaa. Sanotaan tunti viikossa tiedämme että se on paljon enemmän. Katso miten paljon säästät: 1 tunti viikossa x 52 viikkoa = 52 tuntia vuodessa! 52 tuntia x * EUR = EUR = säästetty raha! * Täytä minkä arvoinen yksi tunti on sinulle.

12 12 Lattiapesin Yksinkertaisesti nerokas työkalu Art.nro Lattiapuhdistusmenetelmän kehitysprosessin aikana olemme ottaneet huomioon asiakkaidemme tarpeita ja toivomuksia. ENJO Lattiapesin yhdistää korkean toimivuuden ja sitä on helppo käsitellä ergonomisesta näkökulmasta katsottuna. Sekä Lattialevy että Teleskooppivarsi on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista. 360 asteen laatunivel Antaa liikkumavapauden nurkkien ja huonekalujen alta pesuun lattiapesun yhteydessä sekä pestessä seiniä ym. Patentoitu lukitusjärjestelmä Teleskooppivarren voi lukita pystyasentoon painat vain keltaisen hylsyn alas jalalla. Ainutlaatuinen tapa pysäköidä Lattiapesin mihin vaan lattialle! ENJO:n Lattialiinat Tarjoamme Lattialiinoja kaikille lattiapinnoille. Materiaali on korkealaatuista ja takaa pitkän tuote-elinkaaren.

13 13 Teleskooppivarsi Turvallinen ja ergonominen Art.nro Säädettävä Teleskooppivarsi tekee helpoksi oikean ergonomisen asennon pitämisen. Kahvan erityisen muotoilun ansiosta teleskooppivartta on helppo käsitellä kaikissa mahdollisissa paikoissa. Varren voi yhdistää ENJO Ikkunanpesimeen ja ENJO Fleksiin. Haluatko kuunnella vähän ENJO-musiikkia? Säädettävä korkeus Korkeutta voi säädellä (95-170cm) ja sopeuttaa sekä käyttäjäänsä että siivoustehtävään. Kevyt ja vahva Teleskooppivarsi on valmistettu alumiinista ja sillä on pitkä elinkaari. Tehokasta ja hellävaraista Lattialiinojen kuidut puhdistavat tehokkaasti sekä kulmissa että listojen päältä.

14

15 Luonto on kotimme Ole ympäristö-tietoinen ja tee kodistasi kemikaaliton vyöhyke ENJO-menetelmällä. Siitä ei ole pelkästään hyötyä perheellesi vaan kaikille eläville olennoille lähiympäristössäsi.

16 16 Keittiö Keittiökinnas Tiskiliina Keittiösieni Keittiöpyyhe Art.nro Art.nro Art.nro Art.nro Tehokas Kinnas poistamaan rasvaa keittiössä. Vihreä/musta puoli pinttyneemmälle lialle. Tehokas tiskauksessa ja rasvan poistoon keittiössä. Vihreä/musta puoli pinttyneemmälle lialle. Hygieeninen, konepestävä Keittiösieni joka käy pinttyneemmän lian puhdistukseen. Erittäin imukykyinen pyyhe. Pöly Siivous Pölykinnas Lattialiina Kuivasiivous Fleksikuitu Pöly 55cm Vaatehuoltokinnas Art.nro Art.nro Art.nro Art.nro Sitoo pölyn tehokkaasti kintaaseen ilman että se levittää hiukkasia ilmaan. Sitoo Lattiapölyn tehokkaasti, allergikkojen iloksi. Ei levitä hiukkasia ilmaan. Tehokas työkalu pölyjen pyyhkimiseen ahtaista paikkoista. Poistaa tekstiileistä tehokkaasti nukkaa ja hiuksia. Autokinnas Karkeakinnas Kuivausliina Ulko/Auto Lattialiina Karkeasiivous Art.nro Art.nro Art.nro Art.nro Puhdistaa auton ja moottoripyörän nopeasti, hellävaraisesti ja tehokkaasti. Puhdistaa tehokkaasti ulkona, talon ympäriltä, kesämökin ja veneen. Pehmeä Kuivausliina joka on yhtä hyvä auton kuivaamiseen kuin puutarhakalusteille. Märkäsiivous erittäin likaisille lattioille ulkona. Ulko/Auto

17 17 Kylpyhuone Kuivausliina Keittiö Medium Kuivausliina Keittiö Large Kuivausliina Lasi Kylpyhuonekinnas Puhdistusliina Kylpyhuone Art.nro 40026/40022 Art.nro Art.nro Art.nro Kulutusta kestävä Kuivausliina. Kuivaa, kiillottaa ja puhdistaa tiski- ja keittiönpöydän. Erikoisliina lasien kuivaamiseen. Antaa hohtoa hienoille laseille. Tehokas puhdistuskinnas puhdistamaan koko kylpyhuoneen. Tehokas puhdistusliina pienemmille pinnoille kylpyhuoneessa. Siivousliina Siivouskinnas Kuivausliina Siivous Fleksikuitu Siivous 55cm Art.nro Art.nro Art.nro Art.nro Tehokas ja hellävarainen kosteasiivoukseen pienillä pinnoilla koko taloudessa. Tehokas ja hellävarainen kosteasiivoukseen aroille pinnoille, poistaa myös tahroja. Puhdistaa ja kuivaa peilit, lasipöydät ja pienemmät ikkunat hetkessä. Kosteasiivoukseen ahtaissa paikoissa. Lausunto Apuvälineet Kuituteknologiamme avulla voimme vähentää siivouskemikaalien tarvetta 90%:lla. Jäljellä olevan tarpeen haluamme korvata ENJO:n Apuvälineillä jotka ovat sopeutettuja ympäristöön ja kuitutuotteisiimme. Karkea-/Tiskiharja Art.nro Ahtaisiin paikkoihin ulkona sekä tiskiharjana sisällä. Valitettavasti ei ole mahdollista tehdä ympäristöystävällisiä puhdistusaineita vaan ainoastaan vähemmän vaarallisia ympäristölle. ENJO:n aineet kuuluvat vähiten vaarallisiin. Siksi pyydämme sinua käyttämään niin vähän kuin mahdollista, muutama pisara riittää. Suopa 250ml/1000ml Art.nro 42000/42003 Apuväline hyvin likaisille ja rasvaisille pinnoille. Kalkinpoistoaine 250ml/1000ml Art.nro 42001/42004 Apuväline kylpyhuoneessa. Poistaa kalkkia ja desinfioi.

18 Kiillotus 18 Kuivausliina Kylpyhuone Kylpyhuoneharja Kylpyhuonekuitu Ikkunanpesimeen 16cm/28cm Kiillotuskinnas Art.nro Art.nro Art.nro 40164/40165 Art.nro Tehokas liina peileihin ja lasisiin suihkuseiniin. Antaa kiiltävän pinnan. Tekee puhdasta ahtaissa paikoissa kylpyhuoneessa. Tehokas puhdistaja kaakeli- ja klinkkeripinnoille. Kovien pintojen tehokkaaseen kiillottamiseen. Kuitu Ikkunanpesimeen 16cm/28cm Lattialiina Kosteasiivous Lattialiina Märkäsiivous Art.nro 40566/40567 Art.nro Art.nro Pesee tehokkaasti puhtaaksi kaikki ikkunat, riippumatta koosta. Hellävarainen kosteapyyhintä useimmille lattiamateriaaleille. Tehokas märkäsiivous useimmille likaisille lattioille. Shine Cleaner 250ml/1000ml Revolution 1000ml/3000ml Kiillotus- ja hankaustahna 500g Nahka- ja puupintojen hoitoaine 240ml Art.nro 42002/42005 Art.nro 42006/42007 Art.nro Art.nro Apuväline kiiltävien pintojen saamiseen. Sopii hyvin myös käsitiskaukseen ja autonpesuun. Ympäristöystävällinen pyykinpesuaine sisältäen Aloe Veraa. Tehokas mutta hellävarainen. Ongelmanratkaisija kovilla pinnoilla oleville tahroille. Apuväline suojaamaan ja säilyttämään nahka- ja puutuotteita.

19 19 Silmälasiliinat Art.nro Kristallinkirkkaat silmälasit, kameroiden linssit ja tietokonenäytöt silmälasiliinalla. Lisätuotteita Suihkepullo 500ml Art.nro Apuväline annostelemaan oikea määrä vettä käyttäessäsi kuitutuotteita. Pumppusuihkepullo 1000ml Art.nro Vesisankoa ei tarvita enää. Isommalla pullolla ENJO-siivoaminen on entistä helpompaa. Pesupussi 36x50cm Art.nro Antaa kuitutuotteillemme pidemmän elinkaaren konepesussa.

20 20 Power Grip Art.nro Lukitusjärjestelmä Ikkunanpesin Turvallinen kiinnitys ergonomisella Power Grip kahvalla. 16cm/28cm Art.nro Puhdistaminen ei ole koskaan ollut helpompaa. ENJO on kehittänyt ainutlaatuisen Ikkunanpesimen. Muutamalla helpolla otteella voit muuttaa leveyttä tai sopeuttaa ikkunanpesintä jotta se mahtuu ahtaisiin tai vaikeisiin siivouspaikkoihin. Soikea pidentäjä Antaa kuidulle suuremman työpinnan joka tekee puhdistuksesta tehokkaampaa. Pyöreitä ja pehmeitä kulmia Anodoksidoitu alumiiniumi estää pinnan naarmuuntumista. Säädettävä ja vaihdettava kumi Siirrettävä kisko antaa enemmän ulottuvuutta. On mahdollista tilata erilaisia kuituja erilaisiin työtehtäviin.

21 21 Jousitettu mekanismi Vähentää käsivarren kuormitusta ja antaa oikean paineen puhdistuspintaan. Fleksi 55cm Art.nro Joustava käyttää Tällä ENJO-työkalulla on suurenmoinen joustavuus. Fleksi 55cm on valmistettu teräksestä joka voidaan taivuttaa kaikkiin mahdollisiin suuntiin ja se pitää muotonsa siivouksen aikana. Lisänivel jolla ylettyy paremmin Art.nro Lisänivelen yhdistämällä voit puhdistaa useimmat siivousalueet joihin on vaikea ylettyä ilman ongelmia. Lisänivelen avulla voit säätää työkalun neljään eri suuntaan ja neljään eri asentoon.

22 22 Hyvälle tuoksuva ja pehmeä ihollesi.

23 23 ENJOspa Tuotteet sopusoinnussa luonnon kanssa Ota itsellesi aikaa ja nauti ENJO:n Spa valikoimasta joka antaa uutta energiaa vartalolle, mielelle ja sielulle. Vuodesta 1993 ENJO on tarjonnut vartalotuotteita. Yhdistämme mullistavan kuituteknologiamme terveellisillä aineilla luonnosta antamalla vartalollemme mitä se tarvitsee ts. antamalla syväpuhdistuksen ja ravinto-aineita. Syväpuhtaat huokoset ENJO-kuitumme on kehitetty puhdistamaan ja elvyttämään ihoa. Riippuen kosteusasteesta työskentelee kuitu joko poistamalla kuollutta ihosolukkoa tai hieromalla ihoa. Tämä lisää verenkiertoa ja aktivoi veren virtausta ihon pinnassa, jolloin hapensaanti lisääntyy ja ihosolujen uudistuminen kiihtyy.

24 ENJOspa vartalo tuotteita 24 Vartalokinnas Art.nro Kasvokinnas Art.nro Vartaloliina Art.nro Vartalokinnas syväpuhdistaa huokoset ja samalla se elvyttää verenkiertoa. Laita Vartalokintaaseen muutama pisara Shampoo & Suihkugeeliä, hiero käsistä ja jaloista sydämeen päin. Vaaleampi kuitupuoli sopii herkälle iholle ja tummempi normaalille iholle. Kasvokinnas on erityisesti kehitetty pehmeälle ja herkälle iholle. Kasvoliina syväpuhdistaa ihohuokoset ja poistaa vedenkestävän ripsivärin, suudelmankestävän huulipunan ja kasvomaalauksen. Elvyttää verenkiertoa ja antaa raikkaan ihon. Varo erityisesti silmäluomia ohuen ihon takia. Vartaloliina syväpuhdistaa huokoset ja samalla se elvyttää verenkiertoa. Laita Vartaloliinaan muutama pisara Shampoo & Suihkugeeliä, hiero käsistä ja jaloista sydämeen päin Ei myynnissä tällä hetkellä Suomessa. ENJO Ihonhoitosarja Shampoo & Suihkugeeli Art.nro Vartalovoide Art.nro Käsivoide Art.nro Kauniit hiukset tarvitsevat vahvistusta ja suojaa, hiuspohja tarvitsee aktivointia. Shampoo & Suihkugeeli sisältää huolellisesti valittuja aineita jotta ne sopisivat kaikille hius- ja ihotyypeille. Shampoo & Suihkugeeli on pehmentävä ja tekee ihon silkinpehmeäksi. Ainekset kuten Edelweiss ja voikukka-uute. Ravitseva Vartalovoiteemme vaikuttaa ihollesi myönteisesti. Iho saa monia hyödyllisiä aineita jotka imeytyvät nopeasti sotkematta ja iho tulee kauniin ja raikkaan näköiseksi. Ainekset kuten Edelweiss, lehmuksenkukka- ja voikukka-uute, auringonkukka-, avokado- ja Jojoba-öljy. Käsien ohut iho on vartalon altistunein ihonpinta. Ravitse ja suojaa käsiäsi päivittäin. Ainekset kuten ruiskaunokki-uute, ruusunmarja- ja parsakaali-öljy imeytyvät nopeasti ja tekevät ihon pehmeäksi. Sisällysluettelo löytyy sivulta 31

25 25 Selänpesin Art.nro Nauti hellävaraisesta hieronnasta Selänpesimen avulla suihkussa tai ammeessa. Kuidut avaavat huokoset ja antavat saman piristävän vaikutuksen kuin tavallinen hieronta tai saunominen. Käytä kuitua kuivana kuivahierontaan, käytä kosteana ja iho puhdistuu. Kostealla/märällä kuidullakin on hierova vaikutus. Urheilupyyhe Art.nro Urheilupyyhe on mainio mukana kylpylöissä ja urheilutoiminnoissa. Pyyhkeenä suihkun jälkeen tai turbaanina hiusten ympärillä tai alustana kuntolaitteissa. Urheilupyyhkeen kuidussa on erikoinen rakenne ja sen takia se pystyy imemään suuren määrän kosteutta tulematta läpimäräksi. Jalkavoide Art.nro Liiku kevyillä jaloilla Jalkavoiteen avulla. Ainekset kuten mehiläisvaha, laventeli ja kehäkukkauute tekevät myös karkeimmat jalat pehmeäksi. Raikastava sitruuna-öljy piristää väsyneitä jalkoja. Ihosi tuntuu raikkaalta ja silkinpehmeältä. Energy geeli Art.nro Energy geeli antaa piristävän ja viilentävän vaikutuksen sisältäen rosmariini, timjami ja piparminttuöljyä jotka tekevät hyvää hengitysteille ja laukaisevat lihasjännityksiä. Vilustumisoireisiin sitä voi levittää rintaan ja selkään. Jokainen tuote on pala taidetta Haluamme että ihomme loistaa luonnollisen kauniisti ilman että mitään luonnotonta koskettaa sitä. Siksi tavoitteemme on käyttää tuotteissamme ainoastaan parantavia ominaisuuksia sisältäviä aineita luonnostamme Voralbergista, Itävallassa.

26 26 Pieniä askeleita Suuria muutoksia Henkilökohtainen panoksemme paremman huomisen puolesta. Tavoitteemme on luoda kemikaalittomia vyöhykkeitä ja tarvitsemme apuasi. Tee kodistasi kemikaaliton vyöhyke tulemalla ENJO-asiakkaaksi ja toimimalla Isäntänä/Emäntänä. Toteuta unelmasi omasta yrityksestä ryhtymällä ENJO Jälleenmyyjäksi. On helppoa kertoa meidän ainutlaatuisesta puhdistusmenetelmästä lähiympäristössä oleville ihmisille. Sinun panoksesi voi merkitä paljon. Monta pientä toimintaa johtaa suuriin muutoksiin ympäristössämme. Oletko kiinnostunut saamaan lisätietoa miten toimia ENJO Ympäristöneuvojana? Saat lisätietoa ottamalla yhteyttä ENJO:n pääkonttoriin Ruotsiin tai paikalliseen Jälleenmyyjään. Kristoffer

27 27 Tulevaisuutesi ENJO Ympäristöneuvojana Frode Toivotko muutosta tai uusia haasteita? Tarjoamme sinulle osa-aika-/tai kokopäivätyötä ja mahdollisuuden tehdä mielekästä työtä ympäristön puolesta. Rebekka Elin ENJO kasvaa ja tarvitsee lisää henkilöitä jotka voivat opettaa asiakkaitamme miten siivota puhtaammaksi ilman kemikaaleja ja myydä menestyksellistä siivousmenetelmäämme. Jos pidät työskentelystä ihmisten parissa ja laadukkaiden tuotteiden myymisestä, voi ENJO olla oikea yritys sinulle! Benjamin ENJO Myyntisysteemin kautta saat mahdollisuuden erilaisiin maksuttomiin koulutuksiin jotka antavat mahdollisuuden henkilökohtaiselle kehitykselle ja uramahdollisuuden sopeutettuna henkilökohtaisiin tavoitteisiin ja toivomuksiin. Tarvitsetko lisätietoa vai oletko jo valmis aloittamaan ENJO-yrityksesi? Saat lisätietoa ottamalla yhteyttä ENJO:n pääkonttoriin Ruotsiin tai paikalliseen Jälleenmyyjään. Jäämme odottamaan että saamme toivottaa sinut tervetulleeksi ENJO tiimiin. Elin Fikstvedt & perhe Myyn parasta kuitu-systeemiä maailmassa ja en voi ymmärtää miten ihmiset voivat elää ilman sitä! Mutta ENJO on paljon enemmän kuin kuituja, se on suurenmoinen organisaatio jossa voin tehdä töitä hyvien ystävien parissa! Mikal Elin Fikstvedt Jälleenmyyjä Stavanger, Norja

28 28 ENJO-tuotteiden Hoito-ohjeita Seuraa näitä yksinkertaisia hoito-ohjeita ja saat maksimaalisen hyödyn ENJO-tuotteistasi: Pese pitkäkuituiset kuitutuotteet ennen käyttöä. Poikkeus: Kiillotuskuitu (keltainen) ja Pölykuitu (oranssi) Käytä mielellään Oliivisaippuaa käsinpesussa. Konepesussa: Pese 60:ssä asteessa ympäristöystävällisellä aineella. Käytä aina pesupussia konepesussa. Pese valkoiset kuitu-tuotteet vaalean pyykin kanssa ja värilliset kuitu-tuotteet samanväristen kanssa. Kuituja jotka sisältävät puuvillaa Mikrokuidut (Kuivausliinat) pestään erikseen pesupussissa. Vältä huuhtelu- ja valkaisuaineita. Älä laita kuivausrumpuun! Pesun jälkeen ripusta kuitu kuivumaan. Symboleja ENJO-kuitutuotteissa Käytetään märkänä pyyhitään kuivaksi jälkeenpäin Käytetään kosteana ei pyyhkimistä jälkeenpäin Käytetään kuivana Maximaalinen lämpötila Ei valkaisuainetta Ei silitystä Ei rumpukuivausta Ei huuhteluainetta Ei kemiallista pesua Kostuta osa kuitutuotteesta. Kääri kuitutuote rullalle. Purista ylimääräinen vesi pois.

29 29 Keittiö Keittiökinnas Tiskiliina Art.nro 40001/40021 Vihreä puoli: Liesituuletin, keittiökaapit, tiskipöytä, Keittiöpöytä ja muut rasvaiset pinnat keittiössä. Tiskiliina on erinomainen käsitiskaukseen. Vihreä/musta puoli: Pinttyneemmän lian puhdistukseen: liesitasot, työtasot, uuni, keittiövälineet, keittiökoneet ym. Älä käytä kuumille pinnoille! Vihreä kuitu imee öljyn ja vahan pois erilaisilta pinnoilta. Käytä mieluummin aroille ja pehmeille pinnoille Siivouskinnasta art.nro Kostea tai märkä. Käytä mielellään Suihkepulloa. Parhaan tuloksen saat käyttämällä kylmää vettä koska kuitu hajoittaa rasvan pieniksi hiukkasiksi jotka kulkeutuvat ylös kuitumateriaaliin. Pesemällä lämpimällä vedellä rasva pehmenee ja huuhtoutuu kuiduista. Kiillotus- ja hankaustahna art.nro on erinomainen yhdessä Keittiökintaan/ Tiskiliinan kanssa puhdistamaan erittäin likaisia pintoja keittiössä. Saat pinnat kiiltämäään (erityisesti ruostumattomat) kuivaa Kuivausliina Keittiöllä. Keittiösieni Art.nro Erittäin likaisiin pintoihin, esim. liesitasot, uuni, grilli, keittiövälineet ym. Keltamusta puoli toimii hankausvälineenä naarmuttamatta. Se irroittaa kiinnipalanneen lian uuneista, keraamiselta/ lasiliedeltä tai grillistä. Vihreä puoli on erinomainen käsitiskaukseen. Pinta ei saa olla kuuma käyttäessäsi Keittiösientä. Kostea tai märkä Käytön jälkeen pese Oliivisaippuallamme. Hiero sieneen saippuaa ja huuhtele lämpimällä vedellä ja ripusta kuivumaan. Kiillotus- ja hankaustahna art.nro on erinomainen yhdessä Keittiösienen kanssa, poistaa vaikeat tahrat helposti ja tehokkaasti. Keittiöpyyhe Art.nro Kaikkien tiskien kuivaamiseen kuten lasit, aterimet, ruostumattomat astiat ym. Sahalaitainen veitsi voi vetää lankoja liinasta. Ohuet kapeat lasit voivat vahingoittua, kuivaa mieluiten Kuivausliina Lasilla. Kuiva Keittiöpyyhkeen vohvelirakenne imee ison määrän vettä. Se tarkoittaa että ison tiskimäärän voi kuivata ainoastaan yhdellä Keittiöpyyhkeellä. Kuivausliina Keittiö medium Kuivausliina Keittiö large Art.nro 40026/40022 Päivittäiseen käyttöön keittiössä vähän likaisiin ja sileisiin pintoihin kuten ruostumattomat tiskipöydät, kovapintainen keittiöpöytä, ruostumattomat keittiökoneet ja keittiövälineet. Terävät kulmat voivat vahingoittaa hienoa liinaa mutta se ei vaikuta puhdistustehoon. Kuiva tai kostea Kuivaamiseen taita Kuivausliina 2-3 kertaa keskelle. Saat 4-8 pintaa käyttöön kuivaamiseen. Puhdista Kuivausliina Oliivisaippuallamme (Art.nro 49050) heti käytön jälkeen. Silloin pidät liinan siistinä ja raikkaana. Kuivausliina Lasi Art.nro Lasien, aterimien, karahvien ym. kuivaamiseen ja kiillotukseen. Terävät kulmat voivat vahingoittaa superhienoa liinaa. Vaikuttaa ulkonäköön mutta ei puhdistustehoon. Kostea Antaa hienoille laseille lisähohtoa. Kylpyhuone Kylpyhuonekinnas Puhdistusliina Kylpyhuone Art.nro 40100/40120 Kaikki pinnat kylpyhuoneessa. Kylpyamme, saumat, suihkuseinät, posliiniset pesualtaat, wc-istuin ym. Vesi jonka kalkkkipitoisuus on korkea voi muodostaa ohuita kalkkikerrostumia jolla voi olla hiova vaikutus pintaan ja voi naarmuttaa herkkiä pintoja (esim. pleksilasia). Kostea tai märkä Päivittäistä siivousta voi nopeuttaa huomattavasti pyyhkimällä märät pinnat Kylpyhuonekintaalla välittömästi kylvyn tai suihkun jälkeen. Kuivaa Kuivausliina Kylpyhuoneella. ( Ei koske suihkuseiniä pleksilasista). Jos valkoisen Kylpyhuonekintaan teho ei riitä kun käytät sitä ensimmäisiä kertoja tai jos on paksumpi kalkkikerros, voit tehdä seuraavasti: Ota muutama pisara Kalkinpoistoainetta märkään Kylpyhuonekintaaseen ja hankaa pintaa. Vaikeimmissa tapauksissa anna Kalkinpoistoaineen vaikuttaa n. 30 minuuttia. Jos on tarvetta toista menetelmä. Huuhtele runsaalla vedellä ja kuivaa Kuivausliina Kylpyhuoneella. Kuivausliina Kylpyhuone Art.nro Peilien, lasisten suihkuseinien, kromattujen osien jne. päivittäiseen puhdistukseen. Terävät kulmat voivat vahingoittaa superhienoa liinaa. Vaikuttaa ulkonäköön mutta ei puhdistustehoon. Kuiva tai kostea Ei jätä raitoja kuivauksen yhteydessä kiiltäviin pintoihin. Taita Kuivausliina 2-3 kertaa keskelle. Saat 4-8 pintaa käyttöön kuivaamiseen eri paikoissa. Suihkuta vettä suihkepullolla kevyesti liikaantuneeseen peiliin ja pyyhi kuivaksi Kuivausliinalla. Puhdista Kuivausliina Oliivisaippuallamme (Art.nro 49050) heti käytön jälkeen. Silloin pidät liinan siistinä ja raikkaana. Kylpyhuoneharja Art.nro WC-istuin, lattiakaivot, nurkat ym. Kylpyhuoneharja ei korvaa tavallista wc-harjaa. Älä hankaa harjan kärkeä klinkkerilattiaa tai muita kovia pintoja vasten. Se voi vaurioittaa kuitua. Märkä Kylpyhuonekuitu Ikkunanpesimeen 16cm/28cm Art.nro 40164/40165 Isompien pintojen puhdistukseen, kaakeli, klinkkeri, suihkutila. Vesi jonka kalkkipitoisuus on korkea voi muodostaa ohuita kalkkikerrostumia jolla voi olla hiova vaikutus pintaan ja voi naarmuttaa herkkiä pintoja (esim. pleksilasia). Käytä siinä tapauksessa ensin Kalkinpoistoainetta (1 tl litraan vettä suihkepullossa) ja suihkuta, anna vaikuttaa 10 min, Huuhtele runsaalla vedellä ilman että käytät Kylpyhuonekuitua. Märkä Käytä suihkepulloa ja suihkuta pinnalle. ENJO Kylpyhuonekuidun Ikkunanpesimeen voit ostaa erikseen. Eduksi sinulle jolla on jo ENJO Ikkunanpesin malli Pöly Pölykinnas Art.nro Koko taloudessa, kaikkialta mistä tarvitsee pyyhkiä pölyt. Mainio seuraaviin: TV:t, tietokoneet, CD-soittimet, taulut, huonekalut, sälekaihtimet, lampunvarjostimet ja kasvien lehdet. Jos Pölykinnasta käytetään öljytyillä tai rasvaisilla pinnoilla, voi kuitu mennä tukkoon vähentäen kuidun tehoa. Jos sellaista tapahtuu pese kuituliina pesukoneessa. Kuiva Hankaa kintaan sivuja vastakkain jotta lataat kintaan ennen käyttöä. Verrattuna kuituliinoihin joita käytetään kosteana tai märkinä Pölykinnasta ei tarvitse pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. Ota Pölykinnas mukaan ulos, lyö kämmenellä pölyt pois tai harjaa kovalla harjalla. Pese koneessa vain silloin kun se tuntuu likaiselta. Silloin teho säilyy monta vuotta. Suosittelemme konepesua korkeintaan 40 asteessa. Lattialiina Kuivasiivous Art.nro Kaikkialla missä kuivapyyhintää tarvitaan. Lattiat, seinät ja katot. Jos Lattialiinaa käytetään öljytyillä pinnoilla tai pinnoilla jotka on käsitelty synteettisellä aineella, voi kuitu mennä tukkoon vähentäen kuidun tehoa. Jos sellaista tapahtuu pese Lattialiina pesukoneessa. Kuiva Aktivoi pölykuitu ennen käyttöä hankaamalla sivuja vastakkain. Se tekee kuidun vielä tehokkaammaksi ja vetää pölyn helpommin itseensä. Pölykuidulla on myös kiillottava vaikutus parketti- ja laminaattilattioihin. Helppo puhdistaa, ota kuituliina mukaan ulos, taita se kaksinkerroin ja lyö kämmenellä pölyt pois. Vaihtoehtoisesti voit jättää lattialiinan Lattiapesimen lattialevyyn kiinni ja harjata se paperikorin yllä puhtaaksi Pölyharjalla art.nro Suosittelemme konepesua korkeintaan 40 asteessa. Fleksikuitu Pöly 55cm Art.nro Mainio pölyjen pyyhkimiseen ahtaista paikoista esim. sälekaihtimet, lämpöpatterit, lamput, kellot, taulut, säilytyskaapit, vaatekaapit, kuivausrummun suodatin, raput ym. Fleksikuitu Pölymiekkaan 55cm sopii ainoastaan pölyjen pyyhkimiseen. Hangattaessa Fleksimiekalla liian lujaa se toimii veitsen tavoin ja voi vaurioittaa kuitua. Pidä lasten ulottumattomissa etteivät he käytä sitä leikkimiekkana. Kuiva Pölyjen tehokkaaseen pyyhintään tiloissa tai esineiltä, muotoile miekka sopivaan muotoon kädellä. Fleksimiekan kokoaminen: Vedä kuitu miekan päälle ja kiinnitä joustava pidike koukkuun. Pölymiekan 55cm voi kiinnittää Teleskooppivarteen. Ulottuvuus n. 4 metriä. Helpottaa pölyjen pyyhintää katon kulmista ja kattovalaisimista. ENJO Pölymiekkaa ei tarvitse pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. Riittää että ravistelet kuidun kunnolla ulkona tai harjaat Pölyharjalla (Art.nro 49030). Suosittelemme konepesua korkeintaan 40 asteessa.

Kapeammalla palstalla on sanasto, jossa

Kapeammalla palstalla on sanasto, jossa Puhdistuspalvelu Sisältö MATERIAALIN KÄYTTÄJÄLLE... 4 1 MITÄ SIIVOUS ON?... 5 2 YLLÄPITOSIIVOUS... 7 2.1 PUHDISTUSMENETELMÄT... 7 2.2 SIIVOUSVÄLINEET... 9 2.3 PESUAINEEN KÄYTTÖOHJE... 13 2.4 SIIVOUSKONEET...

Lisätiedot

Siivouksen ABC! Ota talteen!

Siivouksen ABC! Ota talteen! Siivouksen ABC! Ota talteen! Sisältö 4 Keittiössä kiiltää! 6 Ihanan puhtaat ikkunat 7 Saniteettitilat säihkyvän puhtaiksi 10 Lattianpesu kuin leikkiä 13 Pölyt pois! 14 Puhdasta pienellä vaivalla Iloista

Lisätiedot

Siivoa tehokkaasti ja vaivoja säästäen

Siivoa tehokkaasti ja vaivoja säästäen Siivoa tehokkaasti ja vaivoja säästäen Nykyihminen yleensä periaatteesta inhoaa rutiineja, mutta pienten siivousrutiinien iskostaminen selkäytimeen kannattaa, jotta voi harventaa huomattavasti työläämmän

Lisätiedot

Kootut kikat ja niksit:

Kootut kikat ja niksit: Aterimet: Pesujauhe puhdistus tai kloriitti puhdistus. Kootut kikat ja niksit: Vedestä riippuen aterimet harmaantuvat ja raidoittuvat Tarvikkeet: ruostumattomia ruokailuvälineitä, pyykkinpesujauhetta tai

Lisätiedot

HOITO-OPAS ASUIN- JA JULKISET TILAT

HOITO-OPAS ASUIN- JA JULKISET TILAT 2014-10 FI HOITO-OPAS ASUIN- JA JULKISET TILAT Kährs Group Karelia-Upofloor Oy Sinimäentie 8A 02630 Espoo Puhelin: 020 740 9780 Email: tilaukset@kahrs.com www.kahrs.com KÄHRS-PUULATTIOIDEN HOITO 2 SISÄLLYS

Lisätiedot

Käyttöohje. Pesukone W 1713. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä

Käyttöohje. Pesukone W 1713. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä Käyttöohje Pesukone W 1713 Lue ehdottomasti tämä fi-fi käyttöohje ennen pesukoneen asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. M.-Nr. 09 654 400 Pidä huolta

Lisätiedot

Käyttöohje. Pesukone W 5821. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä

Käyttöohje. Pesukone W 5821. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä Käyttöohje Pesukone W 5821 Lue ehdottomasti tämä fi-fi käyttöohje ennen pesukoneen asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. M.-Nr. 09 493 860 Pidä huolta

Lisätiedot

Käyttöohje Pesukone W 506. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä

Käyttöohje Pesukone W 506. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä Käyttöohje Pesukone W 506 Lue ehdottomasti tämä fi-fi käyttöohje ennen pesukoneen asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. M.-Nr. 06 086 420 Pidä huolta

Lisätiedot

2. PYSTY-, TASO- JA KALUSTEPINNAT

2. PYSTY-, TASO- JA KALUSTEPINNAT 2. PYSTY-, TASO- JA KALUSTEPINNAT Yli 60 vuoden kokemuksella siivouspyyhkeistä meillä on tarjota ratkaisu kaikkiin tarpeisiisi. Lisää vielä kalustemopit, hankaavat pesimet ja ikkunanpuhdistusvälineet ja

Lisätiedot

ÖLJYVAHAT PUUVAHAT PUHDISTUS JA HOITO UUDELLEENKÄSITTELY PUULATTIAN KESTÄVÄ KÄSITTELY JA HOITO

ÖLJYVAHAT PUUVAHAT PUHDISTUS JA HOITO UUDELLEENKÄSITTELY PUULATTIAN KESTÄVÄ KÄSITTELY JA HOITO ÖLJYVAHAT PUUVAHAT PUHDISTUS JA HOITO UUDELLEENKÄSITTELY PUULATTIAN KESTÄVÄ KÄSITTELY JA HOITO 1 2 PUULATTIANI ON UPEA. KAUNIS JA LUONNOLLINEN. KESTÄVÄ JA PITKÄIKÄINEN. JA SE TUNTUU HYVÄLTÄ. SISÄLTÖ SISÄLTÖ

Lisätiedot

HUONEKALUJEN HOITO-OHJEET

HUONEKALUJEN HOITO-OHJEET 1 HUONEKALUJEN HOITO-OHJEET Puusepänteollisuuden Liitto ry Huonekalujaosto Sisältöä käytettäessä muuhun kuin omaan tarkoitukseen on lähde mainittava 2 KALUSTEIDEN LAATUVAATIMUKSET JA TESTAUS Huonekalulle

Lisätiedot

SISUSTUSkuvasto. Raikkaita ja rohkeita valintoja tapetointiin. Piristä huonetta maalaamalla erilaisia pintoja. Tyylikkäät kodinkoneet keittiöön

SISUSTUSkuvasto. Raikkaita ja rohkeita valintoja tapetointiin. Piristä huonetta maalaamalla erilaisia pintoja. Tyylikkäät kodinkoneet keittiöön SISUSTUSkuvasto 2010 www.agrimarket.fi Raikkaita ja rohkeita valintoja tapetointiin 6 14 44 Piristä huonetta maalaamalla erilaisia pintoja Tyylikkäät kodinkoneet keittiöön Rautakauppa Asiakasomistajan

Lisätiedot

Käsihygienia tietous uutiset

Käsihygienia tietous uutiset Käsihygienia tietous uutiset Tietoja Torkilta käsihygienian ja terveyden parantamiseen päiväkodeissa ja kouluissa Leikkimielinen koulutus parantaa terveyttä Totuus bakteereista Pese ja laula yhdessä Pekka

Lisätiedot

Asukkaan opas. www.yhkodit.fi

Asukkaan opas. www.yhkodit.fi Asukkaan opas Sisällysluettelo Tervetuloa uuteen kotiin 3 Muuttajan muistilista 4 Asumisesi tukiverkosto 5 Sopimusasiat 7 Kodin vaihto ja poismuutto 8 Järjestyssäännöt 9 Kaiken varalta 10 Pidä kodistasi

Lisätiedot

Kodin kemikaalit ja hyvinvointi

Kodin kemikaalit ja hyvinvointi Kodin kemikaalit S i s ä l t ö Kodin kemikaalit ja hyvinvointi Kemikaalit voidaan jaotella luonnon kemikaaleihin (esimerkiksi vesi, suola) ja ihmisen valmistamiin eli synteettisiin kemikaaleihin. Molemmissa

Lisätiedot

Kotisiivouksen suunnittelu

Kotisiivouksen suunnittelu Kotisiivouksen suunnittelu Kun teet kotisiivouksen itse, niin kannattaa tehdä suunnitelma, mitä siivotaan päivittäin, viikoittain ja mitä harvimmin. Esimerkki suunnitelmasta Päivittäin 1. Tavaroiden järjestely

Lisätiedot

Arkkitehtonisen ruostumattoman teräksen puhdistus

Arkkitehtonisen ruostumattoman teräksen puhdistus Arkkitehtonisen ruostumattoman teräksen puhdistus Rakennussarja, julkaisu 15 Euro Inox Euro Inox on eurooppalainen ruostumattoman teräksen markkinointia ja tiedottamista edistävä yhdistys. Euro Inoxin

Lisätiedot

OY HEMPEL (FINLAND) AB

OY HEMPEL (FINLAND) AB Kiitos, kun valitsit Hempelin Tervetuloa lukemaan Hempelin veneenhoito-opasta. Näiden ohjeiden avulla maalausprojektisi onnistuu. Koko Hempel-valikoiman tietojen lisäksi oppaassa on yksityiskohtaiset ohjeet

Lisätiedot

ÖLJYVAHAT HOITOTUOTTEET TARVIKKEET PUULATTIOIDEN LUONNONMUKAINEN PINTAKÄSITTELY

ÖLJYVAHAT HOITOTUOTTEET TARVIKKEET PUULATTIOIDEN LUONNONMUKAINEN PINTAKÄSITTELY ÖLJYVAHAT HOITOTUOTTEET TARVIKKEET PUULATTIOIDEN LUONNONMUKAINEN PINTAKÄSITTELY 1 LUONNOLLINEN ULKONÄKÖ, ERINOMAINEN SUOJA Puu on elävä materiaali, joka saa erinomaiset ominaisuutensa suoraan luonnosta.

Lisätiedot

IFU-TL HR FIN.fm Page 1 Friday, November 7, 2008 2:31 PM SISÄLTÖ

IFU-TL HR FIN.fm Page 1 Friday, November 7, 2008 2:31 PM SISÄLTÖ IFU-TL HR FIN.fm Page 1 Friday, November 7, 2008 2:31 PM SISÄLTÖ KÄYTTÖTARKOITUS ENNEN PESUKONEEN KÄYTTÖÄ VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS ENNEN ENSIMMÄISTÄ PESUJAKSOA PYYKIN VALMISTELU

Lisätiedot

Sandvik Rammer on edelläkävijä s. 4 Solmasterin tuotteet tutuiksi Pintaväri-myymälöissä s. 8

Sandvik Rammer on edelläkävijä s. 4 Solmasterin tuotteet tutuiksi Pintaväri-myymälöissä s. 8 Solmaster Oy:n asiakaslehti 1/2007 Sandvik Rammer on edelläkävijä s. 4 Solmasterin tuotteet tutuiksi Pintaväri-myymälöissä s. 8 UUSI KOTIMAINEN SARJA PUHDISTUKSEEN Enää eivät puhdistusaineet tästä parane

Lisätiedot

Tehokasta puunhiontaa

Tehokasta puunhiontaa Tehokasta puunhiontaa Oy KWH Mirka Ab on osa KWH-konsernia ja Pohjoismaiden suurin hiomatarvikkeiden valmistaja. Vankka panostus innovatiiviseen tutkimukseen ja tuotekehitykseen on tehnyt Mirkasta alansa

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje Jääkaappi-pakastin

Käyttö- ja asennusohje Jääkaappi-pakastin Käyttö- ja asennusohje Jääkaappi-pakastin Lue ehdottomasti tämä käyttö- ja asennusohje ennen kylmälaitteen sijoitusta, asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen.

Lisätiedot

Miesten ihonhoitokoulu

Miesten ihonhoitokoulu Miesten ihonhoitokoulu Ensinnäkin: ihonhoito ei ole vain naisia varten. Myös tosimiesten on huolehdittava ihostaan. Tiedät millaista se on uusien siistien lenkkareiden kanssa. Nehän haluaa pitää siistinä

Lisätiedot

Elä sitä, mitä jo olet!

Elä sitä, mitä jo olet! ! Co-Creating meaningful futures. Mikko Paloranta mikko.paloranta@mirrorlearning.com 040 585 0022 Elä sitä, mitä jo olet!... 1 1.1. Lukijalle... 4 2. Luomme oman todellisuutemme... 5 2.1. Minä ja todellisuuteni...

Lisätiedot

WWW.CUTRIN.FI CUTRIN TUOTEOPAS

WWW.CUTRIN.FI CUTRIN TUOTEOPAS WWW.CUTRIN.FI CUTRIN TUOTEOPAS CUTRIN TUNTEE POHJOISMAISEN HIUKSEN JA POHJOISEN ILMASTON OLOSUHTEET CUTRIN OY POSTIOSOITE: PL 27, 02781 ESPOO KÄYNTIOSOITE: LASIHYTTI 1, 02780 ESPOO PUH. 020 487 7005 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Sisältö. Lukijalle 3. Energiaa säästävä talo on hyvä talo 4. Yhteistyökumppanit. Toiveesta taloksi 6. Mitä hyvän talon tekeminen vaatii?

Sisältö. Lukijalle 3. Energiaa säästävä talo on hyvä talo 4. Yhteistyökumppanit. Toiveesta taloksi 6. Mitä hyvän talon tekeminen vaatii? Sisältö Lukijalle 3 Energiaa säästävä talo on hyvä talo 4 Energiatehokkaan kodin rakentamisen ei tarvitse maksaa enempää kuin tavallisen talon rakentamisen. Kysymys on viisaiden ja pitkäjänteisten valintojen

Lisätiedot

Vihreää tekniikkaa sisä- ja ulkopuolella.

Vihreää tekniikkaa sisä- ja ulkopuolella. Vihreää tekniikkaa sisä- ja ulkopuolella. 2 Kestävä kehitys Vihreää tekniikkaa kodinkoneiden sisäpuolella... ja vihreää tekniikkaa ulkopuolella. Korkeiden energiahintojen ja tärkeiden ilmastotavoitteiden

Lisätiedot

Veneen maalaus opas. Suomalainen Painos

Veneen maalaus opas. Suomalainen Painos Suomalainen Painos Olemme yli sadan vuoden ajan kehittäneet alan innovatiivisimpia maalausratkaisuja kaikentyyppisten veneiden suojaamiseksi, kaunistamiseksi ja suorituskyvyn parantamiseksi. Veneilitpä

Lisätiedot

Yhteistyö on voimaa! Yhteistyö on voimaa. Sisällys. Sivu 1/30 Virikemateriaalia lastenkirjaan Yhteistyö on voimaa!

Yhteistyö on voimaa! Yhteistyö on voimaa. Sisällys. Sivu 1/30 Virikemateriaalia lastenkirjaan Yhteistyö on voimaa! Sivu 1/30 Virikemateriaalia lastenkirjaan Yhteistyö on voimaa! Yhteistyö on voimaa! Sisällys 2 Esipuhe 3 Kirja minusta! 9 Hengittäminen vahvistaa! 11 Näytä minulle, miten sinä voit! 13 Roolileikkiä eläinhahmoilla

Lisätiedot