Ilomantsin kanteleleiri-info 2017, ole hyvä!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ilomantsin kanteleleiri-info 2017, ole hyvä!"

Transkriptio

1 musiikkiyhdistys.yhdistysavain.fi Ilomantsin kanteleleiri-info 2017, ole hyvä! Ilomantsin kanteleleiri on avoin kaikille kanteleensoitosta kiinnostuneille aloittelijoista ammattiopintoihin ehtineille. Täytä lomake sähköisesti osoitteessa Ilmoittautumisaika on huhtikuussa. Ilmoittauduthan ajoissa, sillä leirimajoitukseen mahtuu yhteensä vain n. 60 osallistujaa! Osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Leirille on mahdollista osallistua myös päiväleiriläisenä. Leiripaikka ja -aika Kesän 2017 kanteleleiri pidetään Leirin kaikki toiminnot tapahtuvat Pogostan koulun ja Ilomantsin lukion tiloissa (Ylätie 8). Ensimmäinen päivä on tulopäivä, ja opetus alkaa ma Hinta Kanteleleiri - päiväleiri alk. 275 (sis. perusopetus ja vakuutus) - perusleiri alk. 415 (sis. perusopetus, ruokailut, luokkamajoitus ja vakuutus) Muskari Soitinrakennuskurssi 50 (sis. 6 x 45 min opetusta) 315 (sis. yhden soittimen rakennusohjaus, luokkamajoitus, ruokailut, vakuutus); materiaalikulut paikan päällä suoraan opettajalle TARKEMPI HINTAERITTELY ILMOITTAUTUMISLOMAKKEESSA! Muskariin ja soitinrakennuskurssille erillinen ilmottautuminen Oppitunnit ja harjoittelu Yksilöopetus Perusopetukseen kuuluu ma-pe päivittäin 30 minuutin mittainen henkilökohtainen soittotunti. Lisämaksusta (50 ) voi saada pidennetyn soittotunnin (45 min). Leiriopiskelu edellyttää omalla ajalla tapahtuvaa harjoittelua. Pogostan koululle järjestetään harjoitteluluokkia leiriläisten harjoittelua varten. Ryhmäopetus Leirin perusopetukseen kuuluvaa ryhmäopetusta ovat pääsoitinyhtye ja koko leirin yhtye. Koko leirin yhtyeeseen kannattaa tulla vahvalla soittimella tai laulamaan. Sivuaineryhmät Lisämaksusta (40 tai 20 /ryhmä) voi osallistua 1-3 sivuaineryhmään. Suositus on, että sivuaineita ei valittaisi kolmea enempää, jotta ehtii hyvin harjoitella valittuja aineita. Isommat leiriläiset voivat kuitenkin käyttää tässä väljempää harkintaa. Vapaa-aika Majoitus Leirin vapaa-ajasta vastaavat vapaa-ajanohjaajat Heta Laakkonen ja Riika Laakkonen. Lisäksi leirillä on leiriäiti ja leiri-isä, jotka ovat myös läsnä leiriläisille ja pitävät huolen öistä. Leirin iltaohjelmaan kuuluvat konsertit ja riemastuttava hupi-ilta sekä vapaa-ajanohjaajien ohjaamat leikki- ja pelituokiot. Majoitus tapahtuu Pogostan koulun toisen kerroksen luokissa. Läheisessä rivitalossa on lisäksi asuntolahuoneisto, josta voi myös varata majoitusta. Tämä vaihtoehto on hieman kalliimpi ja tarkoitettu lähinnä perheille tai erityisestä syystä tätä tilaa tarvitseville. Majoitustilat ovat kahdelle tai useammalle majoittujalle / huone ja yhteensä paikkoja on Kannattaa siis varmistaa majoitus hyvissä ajoin.

2 Soitinrakennuskurssi Soitinrakennuskurssi toimii leirin yhteydessä Pogostan koulun pihapiirissä olevissa verstastiloissa ( opetus alkaa maanantaina klo 9.00 ), jossa Erkki Okkosen johdolla on mahdollisuus rakentaa mm. pienkanteleita, rumpuja ja kantelepöytiä. Toiveet huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Tiedustelut kurssista ja tieto rakennettavasta soittimesta suoraan Erkille erkki@okkonen.fi Soitinrakennukseen osallistuva voi valita lisämaksusta myös joitakin ryhmä- tai yksilötunteja leirin puolelta. Kysy mahdollisuutta Marja-Liisalta! Muskari Kanteleleirin aikana järjestetään kolme muskariryhmää perheen pienemmille. Opetus tapahtuu Pogostan koululla. Ryhmät ovat Perheryhmä (0-2-v.), Muksumuskari (3-4-v.) ja kantelemuskari (5-6-v.). Muskari sisältää kuusi 45 minuutin mittaista tuntia ja ne pidetään Aikataulut ryhmille ilmoitetaan myöhemmin. Muskariin et tarvitse välttämättä omaa kanteletta, vaan voit lainata soittimen leirin ajaksi maksutta. Ilmoittautuminen muskariin erillisellä lomakkeella mennessä osoitteessa: TARJOLLA OLEVAT SIVUAINERYHMÄT: (toteutuvat, mikäli ryhmässä vähintään 3 ilmoittautunutta) Kirjoita valitsemasi ryhmän nimi ja mahdollinen taso ilmoittautumislomakkeeseen. RYHMÄN NIMI TASOT - Musiikin perusteet alkeisryhmä, perustaso 1, perustaso 2, perustaso 3, kertausryhmä, musiikin alkeet aikuisille (20 ) - Nuotinnos (ks. luonnehdinta infon lopusta) UUTTA ILOMANTSISSA! - Nuotinnosohjelman peruskäyttö (ks. luonnehdinta infon lopusta) UUTTA ILOMANTSISSA! - Kansanlaulu lasten ryhmä, aikuisten ryhmä (20 ) - 5-kielinen alkeisryhmä, alkeisjatkoryhmä tai jatkoryhmä - 10-kielinen alkeisryhmä, alkeisjatkoryhmä tai jatkoryhmä - 15-kielinen alkeisryhmä, alkeisjatkoryhmä tai jatkoryhmä - Tikkukantele alkeisryhmä, alkeisjatkoryhmä tai jatkoryhmä - Iso kantele: - pitkä sivu alkeisryhmä, alkeisjatkoryhmä tai jatkoryhmä - Iso kantele: - lyhyt sivu alkeisryhmä, alkeisjatkoryhmä tai jatkoryhmä - Jouhikko alkeisryhmä tai jatkoryhmä - Ukulele alkeisryhmä tai jatkoryhmä UUTTA ILOMANTSISSA! - Kitara alkeisryhmä tai jatkoryhmä - Sähköbasson alkeet UUTTA ILOMANTSISSA! - Viulu (kansanmusiikki) alkeisryhmä tai jatkoryhmä UUTTA ILOMANTSISSA! - Lyömäsoitinryhmä alkeisryhmä tai jatkoryhmä - Barokkiryhmä alkeisryhmä tai jatkoryhmä (ks. luonnehdinta infon lopusta) - Sähkökanteleryhmä alkeisryhmä tai jatkoryhmä - Afrokanteleryhmä edistyneille soittajille (ks. luonnehdinta infon lopusta)uutta ILOMANTSISSA! - Kansantanssi

3 - Improvisaatio ( ks. luonnehdinta infon lopusta) - Sävellys - Musiikillinen ideapaja pienten lasten kanssa touhuaville (6 x 45min, 50 ) ( ks. luonnehdinta infon lopusta) - Vapaa säestys (lisämaksullinen) soolotunti (90 ) tai duotunti (50 ) - Soitinrakennus (lisämaksullinen: opetus materiaalit) Soolosivusoitin Myös sivusoittimeen voit halutessasi valita oman yksilötunnin lisämaksusta (90 ). Tarjolla ovat erilaiset kanteleet, laulu, lyömäsoittimet, kitara, jouhikko ja sävellys. Tunnin pituus on 30 min. Leiriläisellä tulee pääsääntöisesti olla oma soitin mukanaan ja sivusoitinopetukseen osallistuessaan myös tämä soitin. Jonkin verran voimme järjestää myös lainasoittimia. Kysy tätä: kanteleleiri.ilomantsi@gmail.com tai p / Saila Kinnunen HUOM! Jos leirille ilmoittautuja on alaikäinen ja hänellä on jokin tarkkailua ja/tai lääkintää vaativa sairaus, ota ennen ilmoittautumislomakkeen lähettämistä yhteyttä allekirjoittaneisiin! HUOM! Ilmoittauduthan mennessä! (Muskari 15.5.) Jälki-ilmoittautumismaksua perimme Mikäli perut leirille tulon jälkeen, pidätämme 30 % leirihinnasta järjestelykuluina jälkeen, pidätämme 50 % leirihinnasta järjestelykuluina 7.6. tai sen jälkeen, pidätämme koko leirihinnan sairastumisen vuoksi: lääkärintodistus tarvitaan, jolloin perumisesta ei aiheudu kuluja HUOM!! mikäli leiriläinen joutuu lähtemään kesken leirin, emme pysty palauttamaan leirihinnasta mitään. Näitä tilanteita varten kannattaa tarkistaa, että oma vakuutus korvaa leirihinnan. TIEDUSTELUT: kanteleleiri.ilomantsi@gmail.com tai puhelimitse / Marja-Liisa Aro Tervetuloa Ilomantsiin!

4 Ilomantsin kanteleleirin opettajat kesällä 2017 Alviola Anu: Cederberg Irina: Eskelinen Senni: kamu, pienet ja isot kanteleet taide, kamu, pop, vapaa säestys, musiikin perusteet, nuotinnos kamu, pop-jazz, improvisaatio, 39-kielinen sähkökantele, sähkökanteleryhmät Ulla-Sisko Jauhiainen: kamu, pienet kanteleet, tikkukantele, jouhikko, kansantanssi, musiikkileikkikoulu, kansanlaulu Kauhanen Maija: Kurki Aino: Anssi Salminen: Vartiainen Jenni: Viitala Tiina: Äijälä Heidi: Okkonen Erkki: kamu, pop, tikkukantele, isot ja pienet kanteleet, lyömäsoittimet kamu, afro, pienet ja isot kanteleet, improvisaatio kitara sähkö/akustinen, mandoliini, kamu viulu, ukulele, sähköbasson alkeet taide, pop, vapaa säestys kamu, taide, isot ja pienet kanteleet, musiikkileikkikoulu taide, vanhamusiikki, barokkiryhmät soitinrakennus Termien selityksiä: Nuotinnos: Kurssilla harjoitellaan yksinkertaisesti nuotintamista. Idea kurssille lähti viime vuonna esille nousseesta tarpeesta osata nuotintaa omia sävellyksiä. Kurssilla mm. käydään läpi yleisiä nuotinkirjoitukseen liittyviä asioita, tehdään harjoituksia sekä nuotinnetaan kurssilaisten omia sävellyksiä ja sovituksia. Kurssilla varataan reilusti aikaa omien sävellysten nuotintamisesta nousseiden pulmien ratkaisemiseen. Jos olet pulassa nuottien kanssa, täältä saat apua!" Nuotinnusohjelman peruskäyttö: Kurssilla opetellaan käyttämään Musescore -nuotinnusohjelmaa. Ohjelma on täysin ilmainen ja toiminnoiltaan hyvin samankaltainen kuin esimerkiksi maksullinen Sibelius -nuotinnusohjelma. Musescore on saatavilla niin Windows-, Mackuin Linux-tietokoneille. Kurssille osallistujalta edellytetään omaa tietokonetta. Kurssin aluksi katsotaan yhdessä ohjelman asentaminen, käynnistäminen ja asetukset. Tämän jälkeen käydään läpi perusominaisuuksia, kuten nuottien ja tahtien syöttäminen sekä muokkaaminen, ja partituurin tallentaminen sekä tulostaminen. Nuottien kirjoittamista harjoitellaan kirjoittamalla paperisia nuotteja tietokoneelle. Tätä varten osallistujia pyydetään ottamaan mukaan omia nuotteja.

5 Barokkiryhmä: Barokkiryhmässä soitetaan vanhaa musiikkia (renessanssi ja barokki) suurkanteleilla. Kurssilla tutustutaan vanhan musiikin erityispiirteisiin (mm. fraseeraus, koristelu ja continuosoitto) ja niiden toteutustapoihin kanteleella. Improvisaatio: Teemme improvisaatiota liikkeen, musiikin sekä mielikuvien kautta. Harjoittelemme tilanteessa heittäytymistä, uskaltamista sekä improvisoitujen kappaleiden tekemistä erilaisten harjoitusten kautta. Afrokanteleryhmä: Afrokanteleessa harjoitellaan afrogroove soittoon tarvittavia soittotekniikoita konsertti- tai kotikanteleella ja tutustutaan tyyliin mm. Länsi-Afrikassa syntyneen afrobeat-musiikin kautta. Tutustumme myös afrikkalaisesta koraharpusta ammentavaan soittotapaan ja soiton koristeluun. Afrokanteleessa ison kanteleen perustekniikka on hyvä olla jo hyppysissä. Rohkeasti vain kokeilemaan! Musiikillinen ideapaja pienten lasten kanssa touhuaville: Miten saada aikaiseksi taidetta lasten kanssa? Miten lähestyä kaapissamme pölyttyviä soittimia? Miten saada aikaiseksi luova ilmapiiri ilman kaaosta, huutamista ja päätöntä riehumista? Ei hätää, musiikki auttaa! Kurssilla punotaan arjesta lauluja, opitaan näkemään soittimia kaikkialla ja yritetään heittäytyä itsekin mukaan lapsen ajatusmaailmaan. Tule joustavissa vaatteissa, kurssi sisältää musiikkiliikuntaa, soittamista, laulamista, sekä kaikenlaista hullunkurista luovaa toimintaa. Kurssi on suunnattu pienten lasten parissa työskenteleville, sekä vanhemmille.

INFO 2018 LEIRIPAIKKA JA AIKA HINTA OPPITUNNIT JA HARJOITTELU. Kanteleleiri. Muskari. Soitinrakennus. Yksilöopetus. Ryhmäopetus

INFO 2018 LEIRIPAIKKA JA AIKA HINTA OPPITUNNIT JA HARJOITTELU. Kanteleleiri. Muskari. Soitinrakennus. Yksilöopetus. Ryhmäopetus INFO 2018 Ilomantsin kanteleleiri on avoin kaikille kanteleensoitosta kiinnostuneille, aloittelijoista ammattiopintoihin ehtineille. LEIRIPAIKKA JA AIKA Kesän 2018 kanteleleiri pidetään 10.-17.6.2018.

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODELLE 2015 2016

ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODELLE 2015 2016 ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODELLE 2015 2016 Muskattilaisten ilmoittautuminen ensi lukuvuoden ryhmiin on ajankohtaista. Ilmoittautuminen tapahtuu ohessa jaettavalla ilmoittautumiskaavakkeella. Kaavakkeeseen

Lisätiedot

Kallion musiikkikoulu 2014-2015

Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Opetusta kaiken ikäisille ja tasoisille aloittelijoista edistyneisiin soittajiin. Kallion musiikkikoulu Kallion bändikoulu Musiikkileikkikoulu Pikkukarhu Kallion musiikkikoulu,

Lisätiedot

Ilmoittautuminen lukuvuodelle

Ilmoittautuminen lukuvuodelle Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2017-2018 Muskattilaisten ilmoittautuminen ensi lukuvuodelle on nyt ajankohtaista. Ilmoittautuminen tapahtuu ohessa olevalla ilmoittautumiskaavakkeella. Kaavakkeeseen merkitään

Lisätiedot

OPETUSTARJOTIN

OPETUSTARJOTIN OPETUSTARJOTIN 2017 2018 Taiteen perusopetus Soitinvalmennus Karuselli Musiikkileikkikoulu Avoin opetus Lyhytkurssit Muut maksut Ilmoittautuminen TAITEEN PERUSOPETUS Perusopetus - laaja oppimäärä Laaja

Lisätiedot

Ilmoittautuminen Musiikkikoulu Musiken oppilaaksi lukuvuodelle 2014-2015

Ilmoittautuminen Musiikkikoulu Musiken oppilaaksi lukuvuodelle 2014-2015 Ilmoittautuminen Musiikkikoulu Musiken oppilaaksi lukuvuodelle 2014-2015 Lämpimästi tervetuloa Musiikkikoulu Musiken oppilaaksi lukuvuodelle 2014-2015. Tästä tiedotteesta löydät: opetusaineet hinnaston

Lisätiedot

Ilmoittautuminen lukuvuodelle

Ilmoittautuminen lukuvuodelle Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2018-2019 Muskattilaisten ilmoittautuminen ensi lukuvuodelle on nyt ajankohtaista. Ilmoittautuminen tapahtuu ohessa olevalla ilmoittautumiskaavakkeella. Kaavakkeeseen merkitään

Lisätiedot

KOULUJEN KERHO-OPAS. syksy 2019

KOULUJEN KERHO-OPAS. syksy 2019 KOULUJEN KERHO-OPAS syksy 2019 ASEMAN KOULU KUUHANKAVEDEN KOULU NIEMISJÄRVEN KOULU RISTIMÄEN KOULU HANKASALMEN KOULUJEN KERHO-OPAS Koulujen kerhotoiminta käynnistyy! Koulujen kerhotoiminnan kehittämisen

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA 2015

PÄÄSYKOEOHJEITA 2015 1 / 7 Sisällys YLEISTÄ... 1 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 1 KLASSINEN MUSIIKKI PIANO... 2 Vuonna 2006 JA SEN JÄLKEEN SYNTYNEET... 2 PIANO... 2 Vuonna 2005 JA TÄTÄ AIEMMIN SYNTYNEET... 2 LAULU... 3 URUT (KIRKKOURUT)...

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA 2016 1 / 7

PÄÄSYKOEOHJEITA 2016 1 / 7 PÄÄSYKOEOHJEITA 2016 1 / 7 Sisällys YLEISTÄ... 2 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 2 KLASSINEN MUSIIKKI... 2 PIANO... 2 LAULU... 3 URUT (KIRKKOURUT)... 3 VIULU... 3 ALTTOVIULU... 4 SELLO JA KONTRABASSO... 4 PUUPUHALTIMET...

Lisätiedot

Ilmoittautuminen lukuvuodelle

Ilmoittautuminen lukuvuodelle Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2016-2017 Muskattilaisten ilmoittautuminen ensi lukuvuodelle on nyt ajankohtaista. Ilmoittautuminen tapahtuu ohessa olevalla ilmoittautumiskaavakkeella. Kaavakkeeseen merkitään

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO. Perusopetus

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO. Perusopetus 1 KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO Kirkkonummen musiikkiopisto on kaksikielinen kunnallinen musiikkioppilaitos, joka antaa opetusta kirkkonummelaisille ja siuntiolaisille lapsille ja nuorille. Musiikkiopistossa

Lisätiedot

AINEOPETUSSUUNNITELMA VARHAISIÄN MUSIIKKIKASVATUS

AINEOPETUSSUUNNITELMA VARHAISIÄN MUSIIKKIKASVATUS AINEOPETUSSUUNNITELMA VARHAISIÄN MUSIIKKIKASVATUS Hyväksytty sivistyslautakunnassa ( 71/2011) 01.08.2015 OPETUKSEN PAINOPISTEALUEET (HTM)... 2 SUORITETTAVAT KURSSIT (MUSIIKKILEIKKIKOULUN RYHMÄT), NIIDEN

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON

ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON Hakuaika Perusopetukseen Ilmoittautuminen testeihin 9.4. 13.5.2011 Testipäivät Keskustassa ma ke 30.5. 1.6.2011 Veikkolassa to 26.5.2011 Hakuaika Avoimelle osastolle 9.4.

Lisätiedot

Taiteen perusopetuksen valmentavia opintoja antava musiikkileikkikoulu

Taiteen perusopetuksen valmentavia opintoja antava musiikkileikkikoulu Taiteen perusopetuksen valmentavia opintoja antava musiikkileikkikoulu Pähkinätie 6 01710 Vantaa Puh. (09) 530 1100 muskari.musike@kolumbus.fi www.kolumbus.fi/muskari.musike Hämeenkylän musiikkileikkikoulun

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO 1 KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO Kirkkonummen musiikkiopisto on kaksikielinen kunnallinen musiikkioppilaitos, joka antaa opetusta kirkkonummelaisille ja siuntiolaisille lapsille ja nuorille. Toimintaamme

Lisätiedot

Porolahden peruskoulun painotettu musiikin opetus. Toteutetaan yhteistyössä Itä-Helsingin musiikkiopiston kanssa

Porolahden peruskoulun painotettu musiikin opetus. Toteutetaan yhteistyössä Itä-Helsingin musiikkiopiston kanssa Porolahden peruskoulun painotettu musiikin opetus Toteutetaan yhteistyössä Itä-Helsingin musiikkiopiston kanssa Painotettu musiikin opetusyhteistyötä Painotetun musiikin opetuksen soiton ryhmäopetus käsitetään

Lisätiedot

Kanteleen vapaa säestys

Kanteleen vapaa säestys Suomen musiikkioppilaitosten liitto ry Kanteleen vapaa säestys Tasosuoritusten sisällöt ja arvioinnin perusteet 2013 Työryhmä: Anna-Karin Korhonen Päivi Ollikainen Satu Sopanen, Kanteleensoiton opettajat

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON

ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON Hakuaika Perusopetukseen Ilmoittautuminen testeihin 14.4. 18.5.2012 www.kirkkonummi.fi/musiikkiopisto Testipäivät Keskustassa ti to 29.5. 31.5.2012 Veikkolassa ma 28.5.2012

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA / 7

PÄÄSYKOEOHJEITA / 7 PÄÄSYKOEOHJEITA 2013 1 / 7 Sisältö YLEISTÄ... 1 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 1 LAPSIKUORO... 1 KLASSINEN MUSIIKKI PIANO... 2 Vuonna 2004 JA SEN JÄLKEEN SYNTYNEET... 2 PIANO... 2 Vuonna 2003 JA TÄTÄ AIEMMIN SYNTYNEET...

Lisätiedot

Meiltä löytyy kaikki!

Meiltä löytyy kaikki! Mikä soittimeksi? Meiltä löytyy kaikki! JOUSISOITTIMET Alttoviulu Viulu Sello Viulu ja alttoviulu Suositeltava aloitusikä on 5-7 vuotta. Viulun asennot on tuossa iässä helppo oppia leikin avulla. Myöhemminkin

Lisätiedot

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA Soiton/laulunopiskelu konservatoriossa on tavoitteellinen harrastus, joka vaatii tunneilla käymisen lisäksi sitoutumisen säännölliseen kotiharjoitteluun. Oppilaan viikoittainen

Lisätiedot

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Ohjelma Huhti-toukokuu 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Asiakaskoulutuksista

Lisätiedot

a P ep t e er us TAITEEN PERUSOPETUS 2012-2013 Ähtärissä kuvataide musiikki käsityö tanssi

a P ep t e er us TAITEEN PERUSOPETUS 2012-2013 Ähtärissä kuvataide musiikki käsityö tanssi T a TI e P n o e er us u S ep t TAITEEN PERUSOPETUS 2012-2013 Ähtärissä kuvataide musiikki käsityö tanssi Hän ei tiennyt ettei sitä pysty kukaan tekemään. Niinpä hän meni ja teki sen. Hei koululaisen kotiväki!

Lisätiedot

Ilmoittautuminen musiikkiopistoon

Ilmoittautuminen musiikkiopistoon Ilmoittautuminen musiikkiopistoon 7.4. 18.5.2018 www.kirkkonummi.fi/musiikkiopisto Perusopetus taiteen perusopetuksen laaja oppimäärä yli 5-vuotiaille lapsille ja nuorille sisäänpääsytestit: Veikkolassa

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Linnainmaan koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Linnainmaan koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Linnainmaan koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Musiikin perusopetus PYRKIJÄN OPAS 2015 HELSINGIN KONSERVATORIO

Musiikin perusopetus PYRKIJÄN OPAS 2015 HELSINGIN KONSERVATORIO Musiikin perusopetus HELSINGIN KONSERVATORIO Sisällys Tervetuloa Helsingin Konservatorioon... 3 Musiikkileikkikoulu... 4 TERVETULOA HELSINGIN KONSERVATORIOON Soiton ryhmäopetus... 4 Soitinvalmennus...

Lisätiedot

Ilmoittautuminen Musiikkiopistoon

Ilmoittautuminen Musiikkiopistoon Ilmoittautuminen Musiikkiopistoon Perusopetus Ilmoittautuminen testeihin 11.4. 15.5.2015 Testipäivät Keskustassa ti to 26.5. 28.5.2015 Veikkolassa ma 25.5.2015 Avoin osasto 11.4. 15.5.2015 Musiikkileikkikoulu

Lisätiedot

Ilmoittautuminen musiikkiopistoon

Ilmoittautuminen musiikkiopistoon Ilmoittautuminen musiikkiopistoon 27.4. 17.5.2019 www.kirkkonummi.fi/musiikkiopisto Perusopetus taiteen perusopetuksen laaja oppimäärä yli 5-vuotiaille lapsille ja nuorille sisäänpääsytestit: Veikkolassa

Lisätiedot

Tiistai / Lempäälä. Keskiviikko / Lempäälä LEMPÄÄLÄ

Tiistai / Lempäälä. Keskiviikko / Lempäälä LEMPÄÄLÄ LEMPÄÄLÄ Tiistai / Lempäälä 0550106LV SUPERHEROES AND ANGRY BIRDS LEFFA JA PELIMUSIIKKIA 12.1.2016 10.5.2016 Tiistaisin Klo 16.30 17.15 Hääkivi Opettaja Mikko Kiiski 0530101LV MINIJOUSET 12.1.2016 10.5.2016

Lisätiedot

Mu2 MONIÄÄNINEN SUOMI, jaksoissa 2, 3 ja 5 Mikä on suomalaista musiikkia, millaista musiikkia Suomessa on tehty ja harrastettu joskus

Mu2 MONIÄÄNINEN SUOMI, jaksoissa 2, 3 ja 5 Mikä on suomalaista musiikkia, millaista musiikkia Suomessa on tehty ja harrastettu joskus MUSIIKIN KURSSIT, jaksomerkinnät koskevat lukuvuotta 2015-2016 Mu2 MONIÄÄNINEN SUOMI, jaksoissa 2, 3 ja 5 Mikä on suomalaista musiikkia, millaista musiikkia Suomessa on tehty ja harrastettu joskus pari

Lisätiedot

SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO

SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO SALON MUSIIKKIOPISTO Musiikkiopiston Nohterin ja Kärjen talot Musiikkiopiston kirjastotalon tilat Musiikkiopiston toimitilat sijaitsevat Salon keskustassa

Lisätiedot

Kirkkonummen musiikkiopisto. Taiteen perusopetuksen laaja oppimäärä. Ilmoittautuminen

Kirkkonummen musiikkiopisto. Taiteen perusopetuksen laaja oppimäärä. Ilmoittautuminen HakuTIEDOTE 2009 Kirkkonummen musiikkiopisto Kirkkonummen musiikkiopisto on kaksikielinen kunnallinen musiikkioppilaitos, joka antaa opetusta kirkkonummelaisille ja siuntiolaisille lapsille ja nuorille.

Lisätiedot

SALON MUSIIKKIOPISTO

SALON MUSIIKKIOPISTO SALON MUSIIKKIOPISTO SALON MUSIIKKIOPISTO Musiikkiopiston Nohterin ja Kärjen talot Musiikkiopiston kirjastotalon tilat Musiikkiopiston toimitilat sijaitsevat Salon keskustassa kirjaston läheisyydessä.

Lisätiedot

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin!

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016 Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Parempi avioliitto ry järjestää Avioparikurssin Itä-Hämeen opistossa Tainionvirran

Lisätiedot

Uskomatonta ja ennenkokematonta:

Uskomatonta ja ennenkokematonta: Uskomatonta ja ennenkokematonta: LEIRI KESKELLÄ KAUPUNKIA! Oululaiset partiolaiset kokoontuvat yhteiselle leirille Kuusisaareen ensi kesänä. Ohjelmaa merellä, rannalla, keskellä kaupunkia. Uusien ja vanhojen

Lisätiedot

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2017

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2017 Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Kurssiohjelma Syksy 2017 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Kursseista

Lisätiedot

Alkeisryhmä Ke 18-19, 20-21 Jatkoryhmä 1 Ti 18-19 Jatkoryhmä 2 Ke 19-20

Alkeisryhmä Ke 18-19, 20-21 Jatkoryhmä 1 Ti 18-19 Jatkoryhmä 2 Ke 19-20 Alkeisryhmä Ke 18-19, 21 Jatkoryhmä 1 Ti 18-19 Jatkoryhmä 2 Ke 19-20 Alkeisryhmä Ke 18-19, 21 Jatkoryhmä 1 Ti 18-19 Jatkoryhmä 2 Ke 19-20 Alkeisryhmä Ke 18-19, 21 Jatkoryhmä 1 Ti 18-19 Jatkoryhmä 2 Ke

Lisätiedot

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2016

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2016 Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Kurssiohjelma Syksy 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Kursseista

Lisätiedot

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA Soiton/laulunopiskelu konservatoriossa on tavoitteellinen harrastus, joka vaatii tunneilla käymisen lisäksi sitoutumisen säännölliseen kotiharjoitteluun. Oppilaan viikoittainen

Lisätiedot

AVOIMET VARHAISKASVATUSPALVELUT HYVINKÄÄLLÄ

AVOIMET VARHAISKASVATUSPALVELUT HYVINKÄÄLLÄ AVOIMET VARHAISKASVATUSPALVELUT HYVINKÄÄLLÄ PIKKU-VETURI Pikku-Veturi on perheiden kohtaamispaikka Perhekeskus Pikku-Veturissa toimii maksuton, kaikille avoin päiväkoti. Avoin päiväkoti on perheiden kohtaamispaikka,

Lisätiedot

Mikä on IHMU koulu? Peruskoulun musiikkipainotteinen linja integroituna musiikkiopiston ryhmäopetukseen

Mikä on IHMU koulu? Peruskoulun musiikkipainotteinen linja integroituna musiikkiopiston ryhmäopetukseen Mikä on IHMU koulu? Peruskoulun musiikkipainotteinen linja integroituna musiikkiopiston ryhmäopetukseen Miksi IHMU koulu? Ainoa koulu, jossa musiikkipainotteinen linja alkaa 1. luokalta Kaikki soittavat

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA / 7

PÄÄSYKOEOHJEITA / 7 PÄÄSYKOEOHJEITA 2018 1 / 7 Sisällys YLEISTÄ... 2 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 2 PERUSOPINNOT JA SYVENTÄVÄT OPINNOT... 2 KLASSINEN MUSIIKKI PIANO... 2 LAULU... 3 URUT (KIRKKOURUT)... 3 VIULU... 3 ALTTOVIULU...

Lisätiedot

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun?

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun? Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2016 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2016! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

CCI-sanomat 5 19.8.2014

CCI-sanomat 5 19.8.2014 Kyösti Meriläinen Aihe: VL: CCI-sanomat 4 / 28.7.2013 CCI-sanomat 5 19.8.2014 CCI-sanomat uudistuu Turun tuomiokirkon poika- ja koulutuskuoro Turun konservatorion poikakuoromuskari CCI-sanomissa tiedotetaan

Lisätiedot

Ilmoittautuminen Musiikkiopistoon

Ilmoittautuminen Musiikkiopistoon Ilmoittautuminen Musiikkiopistoon 2.4. 6.5.2016 www.kirkkonummi.fi/musiikkiopisto Perusopetus taiteen perusopetuksen laaja oppimäärä yli 5v lapsille ja nuorille sisäänpääsytestit: Veikkolassa ke 25.5.2016

Lisätiedot

SÄHKÖBASSO PERUSOPINNOT. Kaikkiin opintoihin sisältyy esiintyminen, joko julkisesti (mieluiten) tai toiselle opettajalle, josta saisi palautteen.

SÄHKÖBASSO PERUSOPINNOT. Kaikkiin opintoihin sisältyy esiintyminen, joko julkisesti (mieluiten) tai toiselle opettajalle, josta saisi palautteen. SÄHKÖBASSO PERUSOPINNOT Kaikkiin opintoihin sisältyy esiintyminen, joko julkisesti (mieluiten) tai toiselle opettajalle, josta saisi palautteen. Kaikissa perustason osioissa on tavoitteena taitojen kehittyessä

Lisätiedot

Kesätoimintaa leireillä ja kaupungissa!

Kesätoimintaa leireillä ja kaupungissa! Tampereen kaupunki // Nuorisopalvelut www.nuortentampere.fi Toimintaa nuorisokeskuksissa. Kesätoimintaa leireillä ja kaupungissa! Pelejä ja toimintaa. Hyötyä ja huvia liikennepuistossa. Sisällysluettelo

Lisätiedot

Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op

Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op Minna Daniel 15.6.2016 1 Opinnot Joka vuosi aloittaa 85 aikuisopetukseen suuntautuvaa opiskelijaa, joista puolet tutkintoopiskelijoita

Lisätiedot

Kesäleirit 2015 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2015 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2015 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

Opas perusopetukseen pyrkivälle

Opas perusopetukseen pyrkivälle Musiikin perusopetus Opas perusopetukseen pyrkivälle Sisältö 2 Tervetuloa Helsingin Konservatorioon...3 Musiikkileikkikoulu...4 Soiton ryhmäopetus...4 Soitinvalmennus...4 Nuorten laulukoulu...4 Musiikin

Lisätiedot

MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO 2017

MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO 2017 MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO 2017 VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO Tule oppilaaksi yhteen Suomen suurimmista musiikkiopistoista! Vantaan musiikkiopistossa yli 2000 oppilasta saa soiton ja

Lisätiedot

8.3.2010. - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja. Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6

8.3.2010. - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja. Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6 8.3.2010 - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6 1 Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut Lasten leiri 7.6.-9.6. 8-12 -vuotiaille.

Lisätiedot

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Ohjelma Tammi-maaliskuu 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Asiakaskoulutuksista

Lisätiedot

Laukaan Peurunkagolfin JUNIORIESITE

Laukaan Peurunkagolfin JUNIORIESITE Laukaan Peurunkagolfin JUNIORIESITE Laukaan Peurunkagolf Nuorten hinnasto 2019 Laukaan Peurunkagolfissa golfin harrastaminen on edullista ja helppoa. Kaikkien nuorten ikäluokkien pelioikeushintoja on alennettu

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

MUSIIKKIOPISTO-OPISKELUN SAAVUTETTAVUUDEN PARANTAMINEN; KÄRKIHANKEPROJEKTI JA SEN TUTKIMUS KOSKELAN ALA-ASTEEN KOULUSSA

MUSIIKKIOPISTO-OPISKELUN SAAVUTETTAVUUDEN PARANTAMINEN; KÄRKIHANKEPROJEKTI JA SEN TUTKIMUS KOSKELAN ALA-ASTEEN KOULUSSA J.RIIKKA AHOKAS, KÄPYLÄN MUSIIKKIOPISTO MUSIIKKIOPISTO-OPISKELUN SAAVUTETTAVUUDEN PARANTAMINEN; KÄRKIHANKEPROJEKTI JA SEN TUTKIMUS KOSKELAN ALA-ASTEEN KOULUSSA KOSKELAN ALA-ASTE luokka-asteet 1-4 130 oppilasta,

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA / 7

PÄÄSYKOEOHJEITA / 7 PÄÄSYKOEOHJEITA 2019 1 / 7 Sisällys YLEISTÄ... 2 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 2 PERUSOPINNOT JA SYVENTÄVÄT OPINNOT... 2 KLASSINEN MUSIIKKI PIANO... 2 LAULU... 3 URUT (kirkkourut)... 3 VIULU... 3 ALTTOVIULU...

Lisätiedot

AINEOPETUSSUUNNITELMA. PIRKAN OPISTO Musiikin taiteen perusopetus / Pirkan musiikkiopisto

AINEOPETUSSUUNNITELMA. PIRKAN OPISTO Musiikin taiteen perusopetus / Pirkan musiikkiopisto AINEOPETUSSUUNNITELMA MUSIIKIN PERUSTEET PIRKAN OPISTO Musiikin taiteen perusopetus / Pirkan musiikkiopisto Tämä aineopetussuunnitelma koskee Pirkan opistossa annettavan musiikin taiteen perusopetuksen

Lisätiedot

- LOSE WEIGHT SMILING- Sisältö: Painonpudotus, painonhallinta ja elämäntapamuutos leiri

- LOSE WEIGHT SMILING- Sisältö: Painonpudotus, painonhallinta ja elämäntapamuutos leiri - LOSE WEIGHT SMILING- Painonpudotus, painonhallinta ja elämäntapamuutos leiri Sisältö: - FIT CAMP idea - Liikunta - Ruokailu - Ilmoittautuminen ja yhteystiedot 1. FIT CAMP FIT CAMP on leiriohjelma joka

Lisätiedot

Tervetuloa kursseillemme! Kursseista tietoa myös verkkosivulla lastukirjastot.fi/ajankohtaista

Tervetuloa kursseillemme! Kursseista tietoa myös verkkosivulla lastukirjastot.fi/ajankohtaista Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Kurssiohjelma Loka-joulukuu 2015 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa

Lisätiedot

MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO

MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO Tule oppilaaksi yhteen Suomen suurimmista musiikkiopistoista! Vantaan musiikkiopisto on Vantaan kaupungin oma oppilaitos, jossa

Lisätiedot

AINEOPETUSSUUNNITELMA VARHAISIÄN MUSIIKKIKASVATUS

AINEOPETUSSUUNNITELMA VARHAISIÄN MUSIIKKIKASVATUS AINEOPETUSSUUNNITELMA VARHAISIÄN MUSIIKKIKASVATUS Hyväksytty sivistyslautakunnassa ( 71/2011) 01.08.2014 OPETUKSEN PAINOPISTEALUEET (HTM)... 2 SUORITETTAVAT KURSSIT, NIIDEN TAVOITTEET JA SISÄLLÖT... 3

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

AINEKOHTAINEN OPETUSSUUNNITELMA KANSANMUSIIKKI KANTELE

AINEKOHTAINEN OPETUSSUUNNITELMA KANSANMUSIIKKI KANTELE AINEKOHTAINEN OPETUSSUUNNITELMA KANSANMUSIIKKI KANTELE Porvoon kaupungin sivistyslautakunta 12.3.2019 1 KANSANMUSIIKKI - KANTELE KANSANMUSIIKKI-KANTELEEN PERSUSOPINNOT Soiton ilo, kiinnostuksen herättäminen

Lisätiedot

SML - Suomen musiikkioppilaitosten liitto ry. Kansanmusiikki. Tasosuoritusten sisällöt ja arvioinnin perusteet 2005. www.musicedu.

SML - Suomen musiikkioppilaitosten liitto ry. Kansanmusiikki. Tasosuoritusten sisällöt ja arvioinnin perusteet 2005. www.musicedu. SML - Suomen musiikkioppilaitosten liitto ry Kansanmusiikki Tasosuoritusten sisällöt ja arvioinnin perusteet 2005 KANSANMUSIIKIN TASOSUORITUSTEN SISÄLLÖT JA ARVIOINNIN PERUSTEET Suomen musiikkioppilaitosten

Lisätiedot

Asiakaskoulutukset pääkirjastolla

Asiakaskoulutukset pääkirjastolla Asiakaskoulutukset pääkirjastolla Asiakaskoulutukset pääkirjastossa elo-syyskuu 2015 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, 3 tai tutustu tablettiin.

Lisätiedot

Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta Sisällys LASTEN PÄIVÄLEIRIT I & II Leiriniemessä 07 09 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN PÄIVÄLEIRI III Leiriniemessä 05 07 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN YÖLEIRIT

Lisätiedot

Kirjoitetaan tietokoneella ja hyödynnetään pari- ja ryhmäpalautetta. Lemmikkieläimistä ja niiden hoidosta kiinnostuneet.

Kirjoitetaan tietokoneella ja hyödynnetään pari- ja ryhmäpalautetta. Lemmikkieläimistä ja niiden hoidosta kiinnostuneet. RYHMÄ C 8. luokkaa varten 4 x 1 jakso / aine, /vko ÄIDINKIELI Luova kirjoittaminen 1 jaksoa, /vko Kurssilla saadaan virikkeitä ja ohjausta luovaan kirjoittamiseen. Kirjoitetaan esimerkiksi tarinoita, novelleja

Lisätiedot

PERJANTAI 18.10. MAANANTAI 21.10.

PERJANTAI 18.10. MAANANTAI 21.10. PERJANTAI 18.10. YÖKAHVILA, Aika: klo 18.00 23.30, 8lk 18v Paikka: Nuorisotalo Wanha Vesilaitos (Kauppakatu 1b) Hinta: Maksuton, 0-promillea Lisätietoja: nuoriso-ohjaaja Teemu Eskelinen p. 044-7100380

Lisätiedot

Tervetuloa Karelia-AMK:n pediopetukseen! Lukuvuosi

Tervetuloa Karelia-AMK:n pediopetukseen! Lukuvuosi Tervetuloa Karelia-AMK:n pediopetukseen! Lukuvuosi 2017-2018 Mitä on pediopetus - Musiikkipedagogin (AMK) tutkintoon kuuluvaa ohjattua opettamisen opiskelua käytännön harjoittelun muodossa - Pediopetus

Lisätiedot

Liite nro 4. Kansalaisopiston kurssimaksuissa noudatettavat periaatteet ja kurssien hinnoittelu lukuvuonna 2008-2009

Liite nro 4. Kansalaisopiston kurssimaksuissa noudatettavat periaatteet ja kurssien hinnoittelu lukuvuonna 2008-2009 Liite nro 4 Yhdtr. 30.7.2008 223 liite2 Kansalaisopiston kurssimaksuissa noudatettavat periaatteet ja kurssien hinnoittelu lukuvuonna 2008-2009 Kurssihinnoittelun lähtökohtana on oppitunnin tuotantohinta,

Lisätiedot

Opas perusopetukseen pyrkivälle

Opas perusopetukseen pyrkivälle Musiikin perusopetus Opas perusopetukseen pyrkivälle Sisältö TERVETULOA Tervetuloa Helsingin Konservatorioon...3 Valmentava opetus...4 Nuorten laulukoulu...4 Musiikin perustaso...4 Musiikkiopistotaso...5

Lisätiedot

KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU

KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU Vanhan Musiikin Viikolle 27.7.-2.8.09 Tiedusteluihin vastaavat diplomiurkuri Anne-Marie Grundstén, puh. 050 520 4798. Kulttuurisihteeri Hilpi Toikka-Haldin, puh. (02) 677 4698;

Lisätiedot

KULTTUURIKOULU JOS OLET KIINNOSTUNUT MUSIIKISTA, TAITEESTA, NYKYSIRKUKSESTA JA TEATTERISTA UPPLANDSVASBY.SE/KULTURSKOLAN

KULTTUURIKOULU JOS OLET KIINNOSTUNUT MUSIIKISTA, TAITEESTA, NYKYSIRKUKSESTA JA TEATTERISTA UPPLANDSVASBY.SE/KULTURSKOLAN KULTTUURIKOULU JOS OLET KIINNOSTUNUT MUSIIKISTA, TAITEESTA, NYKYSIRKUKSESTA JA TEATTERISTA UPPLANDSVASBY.SE/KULTURSKOLAN upplandsvasby.se 08-590 970 00 MUSIIKKI TAIDE NYKYSIRKUS TEATTERI Kulttuuri-ilmaisun

Lisätiedot

Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016

Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016 Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016 LEIRIN OHJAAJAT: Jyrki Saario -pääkouluttaja Scandinavian Defendo Antti Nurmi 4.aste musta vyö Defendo -Defendo Blue pääkouluttaja -I.D.D.I-

Lisätiedot

Hamulan koulun valinnaisainetarjonta

Hamulan koulun valinnaisainetarjonta Hamulan koulun valinnaisainetarjonta LUKUVUOSI 2016-2017 Sisällysluettelo ILMAISUTAITO... 3 KUVATAIDE... 4 MUSIIKKI... 5 LIIKUNTA... 6 OHJELMOINTI JA ROBOTIIKKA... 7 TEKNINEN TYÖ... 8 2 ILMAISUTAITO 5.

Lisätiedot

ALTTOVIULU TAITOTAULU Rakentava palaute hanke. Musiikkiopisto Avonia Musikinstitutet Kungsvägen Musiikkiopisto Juvenalia

ALTTOVIULU TAITOTAULU Rakentava palaute hanke. Musiikkiopisto Avonia Musikinstitutet Kungsvägen Musiikkiopisto Juvenalia ALTTOVIULU TAITOTAULU Rakentava palaute hanke Musiikkiopisto Avonia Musikinstitutet Kungsvägen Musiikkiopisto Juvenalia JOHDANTO Tässä taitotaulussa kuvaamme alttoviulunsoiton eri osa-alueita musiikkiopistossa.

Lisätiedot

SYYSTIEDOTE LUKUVUOSI Taivaskalliontie 3, HELSINKI

SYYSTIEDOTE LUKUVUOSI Taivaskalliontie 3, HELSINKI Taivaskalliontie 3, 00600 HELSINKI SYYSTIEDOTE OPISTON HALLINNON YHTEYSTIEDOT puh. 09 7206 610 opintosihteeri Anna Jaara, talouspäällikkö Mira Saartio (ma-ke klo 9.30-11.30 ja klo 13-15) 09 7206 6111 rehtori

Lisätiedot

Raudaskylän Soiva Kesä tarjoaa

Raudaskylän Soiva Kesä tarjoaa musiikkileirit 2015 Raudaskylän kesä soi. Jo 46 kerran. Raudaskylän Soiva Kesä tarjoaa pedagogisesti korkeatasoisia musiikkikursseja klassisesta popmusiikkiin, puhallinmusiikkiin ja kansanmusiikkiin. Turvallinen,

Lisätiedot

PAJAVIIKKO 21. 25. 1. 2008 Viikolla 4. korvataan normaali opetus erilaisilla pajoilla.

PAJAVIIKKO 21. 25. 1. 2008 Viikolla 4. korvataan normaali opetus erilaisilla pajoilla. PAJAVIIKKO 21. 25. 1. 2008 Viikolla 4. korvataan normaali opetus erilaisilla pajoilla. MAANANTAI 21.1. KLO PAJAN NIMI SISÄLTÖ HUONE OPETTAJA HUOMIOITAVAA Mukana 12.25 13.05 Ilona, Maria, 13.25 14.05 Tehtävärata

Lisätiedot

SMM NUORISOJAOSTON JUNNUTIEDOTE / ELOKUU

SMM NUORISOJAOSTON JUNNUTIEDOTE / ELOKUU SMM NUORISOJAOSTON JUNNUTIEDOTE / ELOKUU Tiedotteen sisältö Minimelontaleirin 8.-9.8.2017 kuulumiset... 2 Nuorisomestaruuskilpailuiden 12.-13.8.2017 kuulumiset... 3 Lajikokeilu: iltapurjehdus partiolaisten

Lisätiedot

Näin ilmoittaudut Pistoliekki leirille

Näin ilmoittaudut Pistoliekki leirille Näin ilmoittaudut Pistoliekki 2019 -leirille Jos kysymyksiä ilmenee ilmoittautumisesta, ole yhteydessä projektisihteeriin Katariina Niemelään. Puh. 0400-736378, katariina.niemela@upl.fi Tärkeitä huomioita

Lisätiedot

AINEOPETUSSUUNNITELMA LAULU

AINEOPETUSSUUNNITELMA LAULU AINEOPETUSSUUNNITELMA LAULU Hyväksytty sivistyslautakunnassa ( 71/2011) 01.08.2012 OPETUKSEN PAINOPISTEALUEET (HTM)... 2 SUORITETTAVAT KURSSIT, NIIDEN TAVOITTEET JA SISÄLLÖT... 3 (OPS 6)... 3 TASOSUORITUSTEN

Lisätiedot

Sonkajärven seurakunta RIPPIKOULU (04 synt)

Sonkajärven seurakunta RIPPIKOULU (04 synt) seurakunta RIPPIKOULU -19 (04 synt) 1 Koulussa INFO 2 Rippikouluun tulevat Konfirmaatiovuonna 15 vuotias Poikkeuksia (luokkakaverit, ikäluokka) Alkujakso omassa, syventävä voi olla muualla => Kirkkojärjestys

Lisätiedot

Vuoden 2013 Scandinavian Defendon Suurleiri- Surviving armed assaults Kotkassa 6-7.4.2013

Vuoden 2013 Scandinavian Defendon Suurleiri- Surviving armed assaults Kotkassa 6-7.4.2013 Vuoden 2013 Scandinavian Defendon Suurleiri- Surviving armed assaults Kotkassa 6-7.4.2013 LEIRIN OHJAAJAT: Jyrki Saario pääkouluttaja Scandinavian Defendo Antti Nurmi/Madman Sport Center I.D.D.I- Level

Lisätiedot

Sivistyslautakunta vahvisti musiikkiopiston maksut lukuvuodelle kokouksessaan

Sivistyslautakunta vahvisti musiikkiopiston maksut lukuvuodelle kokouksessaan SISÄLLYS 1.8.2016 MUSIIKKILEIKKIKOULU 1 Musiikkileikkikoulu 2 2 Kuvismuskari yhteistyössä Taidekoulun kanssa 2 VALMENTAVA SOITONOPETUS..2 3 Soitinvuokra 2 4 Oppimateriaalimaksu 2 5 Soitinryhmät 2 6 Koulupajat

Lisätiedot

Musiikin perusteiden opetus. Mupe-OPAS. oppilaille, opettajille ja vanhemmille

Musiikin perusteiden opetus. Mupe-OPAS. oppilaille, opettajille ja vanhemmille Musiikin perusteiden opetus Mupe-OPAS oppilaille, opettajille ja vanhemmille 2018-2019 Tämä esite opastaa matkalle Valkeakosken musiikkiopiston musiikkitunnin (mutu) ja musiikin perusteiden (mupe) opintoihin.

Lisätiedot

ELÄMÄSI PARAS VIIKKO? Prometheus-leirit kesällä 2018

ELÄMÄSI PARAS VIIKKO? Prometheus-leirit kesällä 2018 ELÄMÄSI PARAS VIIKKO? Prometheus-leirit kesällä 2018 Prometheus-aikuistumisleiri eli protuleiri Sitoutumattomia aikuistumisleirejä, joille kaikki ovat tervetulleita kehittämään maailmankatsomustaan ja

Lisätiedot

Opettajajohtoinen opetus, yksilö- ja parityöskentely, ryhmätyöt, vierailut, harjoitusyritys.

Opettajajohtoinen opetus, yksilö- ja parityöskentely, ryhmätyöt, vierailut, harjoitusyritys. RYHMÄ B 8. luokkaa varten 2 x 2 jaksoa / aine, /vko EKONOMIA Taloustaito Tavoitteena on tarjota oppilaille mahdollisuus tutustua talouselämän eri osa-alueisiin. Samalla kaupallista alaa ammattina harkitseville

Lisätiedot

AINEOPETUSSUUNNITELMA VARHAISIÄN MUSIIKKIKASVATUS

AINEOPETUSSUUNNITELMA VARHAISIÄN MUSIIKKIKASVATUS AINEOPETUSSUUNNITELMA VARHAISIÄN MUSIIKKIKASVATUS Hyväksytty sivistyslautakunnassa ( 71/2011) 01.08.2017 OPETUKSEN PAINOPISTEALUEET (HTM)... 2 SUORITETTAVAT KURSSIT (MUSIIKKILEIKKIKOULUN RYHMÄT), NIIDEN

Lisätiedot

SML:N SYYSPÄIVÄT KOKKOLASSA TIETOA PÄÄTÖKSENTEON POHJAKSI

SML:N SYYSPÄIVÄT KOKKOLASSA TIETOA PÄÄTÖKSENTEON POHJAKSI SML:N SYYSPÄIVÄT KOKKOLASSA17.11.2016 TIETOA PÄÄTÖKSENTEON POHJAKSI TIMO KLEMETTINEN, TOIMINNANJOHTAJA MUSIIKKIOPPILAITOSTEN TOIMIPISTEET JA SIVUTOIMIPISTEET Jäsenoppilaitoksia 96 Valtionosuutta saavia

Lisätiedot

Seurasaari Soi! Ohjelma Perjantai Kahvihuone Mieritz klo

Seurasaari Soi! Ohjelma Perjantai Kahvihuone Mieritz klo Seurasaari Soi! 16.8. 20.8.2019 Ohjelma Perjantai 16.8. 2019 Kahvihuone Mieritz klo 17.00 19.30 Arkaaiset jamit Kirsi Vinkki ja Samuli Karjalainen kutsuvat koolle arkaaisen musiikin ystävät, soittajat

Lisätiedot

KEVÄT 2018 SUOMEA JYVÄSKYLÄSSÄ. Jyväskylän Kansalaisopisto. Gradia Jyväskylän koulutuskuntayhtymä. Jyväskylän Yliopiston Kielikeskus

KEVÄT 2018 SUOMEA JYVÄSKYLÄSSÄ. Jyväskylän Kansalaisopisto. Gradia Jyväskylän koulutuskuntayhtymä. Jyväskylän Yliopiston Kielikeskus KEVÄT 2018 Jyväskylän Kansalaisopisto Gradia Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Jyväskylän Yliopiston Kielikeskus Monikulttuurikeskus Gloria Huhtasuon asukasyhdistys Jyvälän Setlementti ry SUOMEA JYVÄSKYLÄSSÄ

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN MUSIIKKILUOKAT Opaslehtinen musiikkiluokalle pyrkivälle

KIRKKONUMMEN MUSIIKKILUOKAT Opaslehtinen musiikkiluokalle pyrkivälle Anna soida Kirkkonummi! KIRKKONUMMEN MUSIIKKILUOKAT Opaslehtinen musiikkiluokalle pyrkivälle Kirkkonummen musiikkiluokat Kirkonkylän koulu Kirkkonummen musiikkiluokat ovat toimineet vuodesta 1986. Musiikkiluokat

Lisätiedot

HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT

HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT Mitä rippikoulu on? Rippikoulu on kasteopetusta Nykyään puolen vuoden mittainen, 80 tuntia Sis. Seurakuntayhteysjakso, leirijakso, konfirmaatio Seurakunnan toimintaan osallistumista

Lisätiedot

Tervetuloa Käpylän musiikkiopistoon! Tietopaketti ilmoittautumis- ja hakukäytännöistä

Tervetuloa Käpylän musiikkiopistoon! Tietopaketti ilmoittautumis- ja hakukäytännöistä Tervetuloa Käpylän musiikkiopistoon! Tietopaketti ilmoittautumis- ja hakukäytännöistä Iloa, elämyksiä, kasvua, musiikkia! - Tervetuloa opiskelemaan Käpylän musiikkiopistoon! Näiltä sivuilta löydät tietoa

Lisätiedot

On aika lähteä kesäleirille! Tuu mukavaan seuraan! koululaisten ~ KESÄLEIRIT 2016 ~

On aika lähteä kesäleirille! Tuu mukavaan seuraan! koululaisten ~ KESÄLEIRIT 2016 ~ On aika lähteä kesäleirille! Tuu mukavaan seuraan! koululaisten ~ KESÄLEIRIT 2016 ~ Näiltä sivuilta löydät Kuopion ev.lut. seurakuntien leiri- ja retkitarjonnan sekä ilmoittautumisohjeet. Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot

Asteikot/tasosuoritusten tekninen osuus Keski-Karjalan musiikkiopistossa

Asteikot/tasosuoritusten tekninen osuus Keski-Karjalan musiikkiopistossa Asteikot/tasosuoritusten tekninen osuus Keski-Karjalan musiikkiopistossa BASSO: Pt 1: duurit ja luonnolliset sekä harmoniset mollit 3b-3# Pt 2: duurit sekä luonnolliset, harmoniset sekä jazzmollit (sama

Lisätiedot