KORSON KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS kaudelta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KORSON KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS kaudelta"

Transkriptio

1 1 KORSON KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS kaudelta Kuvassa yhdistyksen puheenjohtaja Mika Jokinen ja sihteeri Jaana Partanen. Otettu Halloween-Diskon yhteydessä Kaikki oikeudet kuvaan pidätetään.

2 2 Sisällys Korson koulun vanhempainyhdistys ry... 3 Tavoitteita kaudelle... 3 Jäsenyys... 4 Jäsenmaksutulo... 4 Esimerkki viestistä vanhemmille Wilmassa ( ) ja yhdistyksen sivuilla... 4 Hallitustyö... 5 Vanha hallitus... 5 Uusi hallitus... 5 Toimintaa... 6 Viestintä... 6 Sähköistä viestintää kehitetään edelleen... 6 Tapahtumat ja yhteistyö... 8 Halloween-Disko oppilaille... 8 Varhaisteinien suosikkimusaa iltakonsertti... 9 Ankanpoikarock Piirrustuskilpailu Paritanssikurssi vanhemmille KIRPPIS 11 Vanhempainillat Tiedotustilaisuus Korson koululla Vanhempainyhdistys aktiivinen keskusteluissa koulun tila-ongelmista Yhteistyö muiden vanhempainyhdistysten kanssa Yhteistyö Suomen Vanhempainliiton kanssa Käynti Suomen Vanhempainliiton toimistolla Helsingissä Kodin ja koulun yhteistyö Vantaalla Johtokuntien lakkauttaminen Korson koulun vanhempainyhdistyksen antama lausunto Talous Toiminnantarkastus Kiitos... 18

3 3 Korson koulun vanhempainyhdistys ry Korson koulun vanhempainyhdistys on perustettu vuonna Se on toiminnassaan poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Kotipaikka on Vantaa ja yhdistys toimii Korson koulun yhteydessä. Yhdistys on rekisteröity. Se on Vantaan vanhempainyhdistysten alueyhdistys VANVARY ry:n sekä Suomen Vanhempainliiton jäsenyhdistys. Sääntöjensä mukaisesti Korson koulun vanhempainyhdistyksen tarkoituksena on edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa sekä tukea kotia ja koulua niiden pyrkimyksessä tarjota nuorille hyvä kasvuympäristö ja virikkeitä vapaa-ajan käyttöön. Pyrkimyksenä on näin edistää oppilaiden myönteistä kehitystä ja opiskelumotivaatiota. Yhdistys myös ottaa yhteyttä viranomaisiin tarpeelliseksi katsottavien uudistusten aikaansaamiseksi sekä tuo esiin vanhempien mielipiteitä Korson koulua koskevissa kysymyksissä. Yhdistys järjestää erilaisia tapahtumia ja keskustelu- ja tutustumistilaisuuksia, harjoittaa tiedotustoimintaa, sekä tukee tarvittaessa taloudellisesti ja toiminnallisesti oppilaiden harrastustoimintaa. Toimintansa tukemiseksi yhdistys kerää jäsenmaksuja, järjestää asianomaisen luvan saatuaan juhlia, arpajaisia ja keräyksiä. Yhdistys voi myös vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja. Keräämillään varoilla yhdistys mm. palkitsee oppilailta stipendein, hankkii opetusvälineitä ja tukee mm. luokkaretkiä. Tavoitteita kaudelle Vanhempainyhdistyksen tarkoituksena oli toteuttaa sääntöjensä mukaista toimintaa, erityisesti edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa sekä tukea kotia ja koulua niiden pyrkimyksessä tarjota nuorille hyvä kasvuympäristö ja virikkeitä vapaa-ajan käyttöön. Tavoitteena oli taloudellisesti ja toiminnallisesti tukea oppilaiden huomioimista esim. stipendein ja leirikoulu- ja luokkaretkiavustuksin. Tavoitteena oli viestiä aktiivisesti omilla internet-sivuillaan sekä välittää jäsenilleen myös Suomen Vanhempainliiton ja Vantaan vanhempainyhdistysten alueyhdistys VANVARYN viestintää tarpeelliseksi katsotussa laajuudessa. Tarkoitus oli myös viestiä Wilman välityksellä sekä kasvokkain erilaisissa tapahtumissa kuten vanhempainilloissa ja esim. Ankanpoikarockissa Yhdistyksen tavoitteena oli järjestää erilaisia tapahtumia ja keskustelu- ja tutustumistilaisuuksia, sekä saattaa yhteistyökumppanien ja viranomaisten tietoon yhdistyksen kannanottoja ja ehdotuksia. Toimintansa tukemiseksi yhdistyksen suunnitelmana oli kerätä jäsenmaksuja ja myös muulla tavoin varoja toimintaan. Hallituksen oli toimintakaudella tarkoitus kokoontua kuukausittain, arviolta yhdeksän kertaa. Lisäksi hallituksen jäsenten oli määrä osallistua myös muihin tarvittaviin kokouksiin ja tapaamisiin. Hallituksen tuli valmistella sekä toteuttaa jäsenrekisterin uudistus ja yhdistyksen sääntöjen nykyaikaistaminen (sääntömuutos).

4 4 Kaikki em. Korson koulun vanhempainyhdistyksen Toimintasuunnitelmassa kaudelle kirjatut tavoitteet voidaan ilolla todeta tehdyksi toteen. Tässä toimintakertomuksessa kerrotaan tehdyistä toimenpiteistä yhdessä paketissa, sekä jättää tuleville yhdistyksen aktiivisille toimijoille pala vanhempainyhdistyksen historiaa. Toimintasuunnitelma kaudelle on kokonaisuudessaan luettavissa yhdistyksen internet-sivuilta Jäsenyys Yhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi ovat voineet liittyä Korson koulun oppilaiden huoltajat, koulun opettajat ja toimihenkilöt sekä koulun oppilaat ja johtokunnan jäsenet. Yhdistykseen on myös voitu hyväksyä kannatusjäseniksi sekä yksityisiä henkilöitä että oikeuskelpoisia yhteisöjä. Kaikilla yhdistyksen jäsenillä on äänioikeus yhdistyksen kokouksissa. Jäsenmaksutulo Jäsenmaksun suuruus toimintakaudella oli edellisen kauden tapaan 10 euroa. Vanhempainyhdistys kannusti huoltajia jäsenmaksun maksamiseen koulun hallinto-ohjelman Wilman, sekä yhdistyksen omien internetsivujen ja Facebook-yhteisösivujen kautta. Toimintakautensa aikana yhdistys sai kerättyä jäsenmaksutuloa euroa, mikä oli 42 % enemmän kuin edellisellä toimintakaudella. Jäsenmaksutulon hyvään kasvuun vaikutti oleellisesti lisääntynyt onnistunut viestintä ja vuorovaikutus. Yhdistys haki myös uudenlaisia keinoja kerätä jäsenmaksutuloa, näitä olivat mm. jäseneksi liittymislomake maksukuitteineen sekä kirpputoripöytämaksun merkitseminen jäsenmaksuksi. Esimerkki viestistä vanhemmille Wilmassa ( ) ja yhdistyksen sivuilla Hei! Kaipaamme kovasti apuasi sillä vanhempainyhdistys on saanut tänä syksynä vähäisesti jäsenmaksuja. Tarvitsemme jokaisen vanhemman apua. Yhdessä voimme vaikuttaa lastemme arkeen koulussa ja luoda heille koko elämän kantavia elämyksiä! Siinä ihan hirvittävän tärkeässä roolissa ovat maksetut jäsenmaksut - niiden avulle voimme tukea koululaisten arkea ja vapaa-aikaa. Saatuja jäsenmaksutuloja käytetään mm. luokkaretkien tukemisiin, hankintoihin (esim. pelejä, lehtiä, tekniikkaa), stipendeihin, jne. Kaikki varat käytetään lasten hyväksi. Näin joulun alla rahanmenoa on varmasti vaikka mihin eikä varmasti ensimmäisenä tule mieleen laittaa sitä vanhempainyhdistyksen tilille. 10 on kuitenkin tälle lasten hyväksi tehtävälle toiminnalle toiminnan perusta - olisi hienoa jos sinulla olisi mahdollisuus olla mukana :) Kertoisimme mielellämme ennen joulua miten hienosti meidän koulun lasten vanhemmat tulivat mukaan auttamaan. Voit tukea lastemme hyväksi toimintaa maksamalla 10 euron suuruisen kannatusjäsenmaksun Korson koulun Vanhempainyhdistyksen tilille: Tilinumero: FI Käytäthän viitettä: 1012 Kaikki apu on enemmän kuin sydämellisesti tervetullutta! Kiitos kovasti jo etukäteen! Ystävällisin terveisin ja hyvää joulun odotusta toivottaen, Korson koulun vanhempainyhdistys Korson koulun vanhempainyhdistyksen internetsivut:

5 5 Hallitustyö Vanha hallitus Vanha hallitus kokoontui tämän toimintakertomuksen mukaisella kaudella yhteensä kolme kertaa ( , ja ). Vanhan hallituksen kokoonpano: Mika Jokinen, puheenjohtaja Tiina Helenius, varapuheenjohtaja Pia Granberg, opettajajäsen Arja Etholén, opettajajäsen Kirsi Hakala, rahastonhoitaja Ritva-Liisa Laakso (jättäytyi pois toiselle paikkakunnalle muuton vuoksi) Jaana Partanen, sihteeri Lisäksi hallituksella oli vapaamuotoinen omakustanteinen tapaaminen Korsossa Ravintola Aadassa. Illallisen äärellä keskusteltiin yhteisistä asioista sekä tutustuttiin toinen toisiimme. Hyvän yhteistyön indikaattorina toimii myös se, että yhdistyksen molemmat opettajajäsenet olivat omalla ajallaan mukana tapaamisessa. Uusi hallitus Vanha hallitus järjesti yhdistyksen vuosikokouksen, joka järjestettiin Korson koululla Puheenjohtajaksi valittiin Mika Jokinen, varapuheenjohtajaksi Tiina Helenius. Jäseniksi uuteen hallitukseen valittiin lisäksi: Arja Etholén, opettajajäsen, Korson koulu Pia Granberg, opettajajäsen, Korson koulu, (VANVARY-yhteyshenkilö saakka) Kirsi Hakala, rahastonhoitaja Eeva Hakoniemi Ritva-Liisa Laakso Mari Lehvonen Jaana Partanen, sihteeri Lisäksi hallitus täydentyi myöhemmin yhdellä jäsenellä, Eija Vainiolla. Em. kymmenen jäsenen kokoonpano (8 + 2 opettajajäsentä) muodosti vanhempainyhdistyksen hallituksen, jossa sääntöjen mukaan tulee olla vähintään kolme ja enintään kahdeksan jäsentä. Vuosikokouksen valitsema hallitus hoiti yhdistyksen asioita. Sen toimikausi alkoi vuosikokouksesta ja päättyy seuraavaan vuosikokoukseen jossa valitaan uusi puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet. Uusi hallitus kokoontui hallituskokouksiin toimintakauden aikana yhteensä yhdeksän kertaa ( järjestäytymiskokous, , , , , , , ja ). Kaikkiaan Korson koulun vanhempainyhdistyksen hallitus kokoontui tämän toimintakertomuksen kaudella yhteensä 12 kertaa.

6 6 Hallituskokousten lisäksi hallituksen jäseniä osallistui mm. Ankanpoikarock 2013 tapahtuman suunnittelukokouksiin (esitelty tarkemmin omana kohtanaan) sekä muiden vanhempainyhdistysten ja Suomen Vanhempainliiton toimintaan. Näistä kerrotaan lisää kohdissa Yhteistyö muiden yhdistysten kanssa ja Yhteistyö Suomen Vanhempainliiton kanssa. Hallitus työskenteli kokousten välillä myös puhelimitse, sähköpostitse sekä yhdistyksen omien internetsivujen ja suljetun Facebook-ryhmän ( alkaen) ja Wilman välityksellä. Merkittävää on, että kaikki hallituksen jäsenet (pois lukien opettajajäsenet) käyttävät hallituksen Facebook-ryhmää. Tämä on merkittävästi tehostanut hallituksen työskentelyä ja yhdistyksen johtamista. Opettajien kanssa on toistaiseksi viestitty sähköisesti Wilman ja puhelimen välityksellä. Keskustelua Facebook-ryhmään liittymisestä on ollut. Korson koulun vanhempainyhdistyksen hallitukselle avattiin oma suljettu Facebook-ryhmä Hallituksen viestintä on siitä lähtien keskittynyt Facebook-ryhmään. Kattavuus hallituksen jäsenistä on 100 % pois lukien opettajajäsenet, joiden kanssa viestitään pääasiassa Wilman ja sähköpostin välityksellä. Toimintaa Korson koulun vanhempainyhdistys toimi sekä viesti aktiivisesti ja vastuullisesti koko toimintakauden ajan. Yhdistys teki onnistuneesti todeksi vuosikokouksessa päätettyä toimintasuunnitelmaa. Yhdistyksen hallitus kokoontui ja toimi suunnitellusti, sekä suunnitteli ja toteutti jäsenrekisterin uudistamisen ja sääntöuudistuksen päätettäväksi vuosikokouksessa Yhteistyötä tehtiin oppilaiden huoltajien ja läheisten, opettajien ja oppilaskunnan sekä muiden läheisten toimijoiden kuten lähikoulujen vanhempainyhdistysten kanssa. Yhteistyötä alueyhdistyksen sekä Vanhempainliiton kanssa lisättiin ja syvennettiin merkittävästi. Viestintä Vanhempainyhdistys viesti aktiivisesti internet-sivuillaan ja Facebook-yhteisösivuillaan: Sivuilla on ollut satoja lukioita ja viestit ovat saavuttaneet parhaimmillaan monisatapäisen lukijakunnan. Myös viraalisuus on ollut paikoin hyvinkin suurta (viraalisuus näyttää, kuinka monta käyttäjää on luonut tarinan julkaisusta). Sähköistä viestintää kehitetään edelleen Yhdistyksen hallitus teki kokouksessaan päätöksen uusia internet-sivut Suomen Vanhempainliiton suosittelemalle Yhdistysavainpohjalle, josta valittiin edullisin maksullinen työkalu. Sen avulla myös yhdistyksen jäsentietojen hallinta

7 7 saatetaan toimintasuunnitelman mukaiselle hyvälle tasolle (jäsenrekisteri, jäsensivut). Suomen Vanhempainliiton jäsenyhdistyksenä Korson koulun vanhempainyhdistys saa alennusta internet-sivujen kuukausimaksuista. Kokouksessa päätettiin myös korvata vanha Facebook-yhteisösivusto hallinnollisesti kevyemmällä Facebook-ryhmällä. Uusi sivusto ja ryhmä otettiin käyttöön Muutoksen myötä yhdistys pääsee uuteen kauteen uusilla välineillä heti vuosikokouksen jälkeen. Muutos luo myös pohjaa hyvin hallittuihin muutostilanteisiin, kun hallituksen jäseniä vaihtuu tai rooleja muutetaan. (esim. sihteeri, jäsenrekisterin hallinta, viestintävastaava, jne.). Yhdistys antoi asiassa tiedotteen uusilla internet-sivuillaan Korson koulun vanhempainyhdistys on uusinut internet-sivunsa. Näille sivuille keskitetään yhdistyksen virallinen viestintä sekä yhdistyksen jäsenten oma sisältö. Mksi muutos? Yhdistyksen hallitus teki kokouksessaan päätöksen tehostaa sähköistä viestintää ja vuorovaikutusta. Yhdistys on kahdessa vuodessa lisännyt merkittävästi viestintäänsä sekä saanut satoja seuraajia sivuilleen. Kokonaisuus on kuitenkin ollut käyttäjille hieman sekava, samoin työläs sivuja ylläpitäville hallituksen jäsenille. Muutoksella sekä parannetaan viestintää ja vuorovaikutusta, että tehostetaan helpommalla hallinnalla viestinnän tuottamista, vaikuttavuutta ja perillemenoa. Suurin osa sivuston sisällöstä on kaikille aviointa ja sen käyttöön ei tarvita jäsenyyttä eikä käyttöoikeuksia. Jäsenille enemmän informaatiota Yhdistyksen jäsenet löytävät jatkossa jäsensivuilta mm. hallituksen pöytäkirjat sekä voivat käydä keskustelua suljetun jäsenryhmän sisällä mm. koulua koskevissa asioissa. Jäsenet löytävät jäsenivuilta yhteystietoja, joita ei näytetä kaikille avoimella sivustolla, Jäsensivujen käyttöönotto on helppoa. Ole yhteydessä meihin, saat ohjeita. Toivomme muutoksen olevan jäsenille mieluinen! Tervetuloa sivuille ja Facebook-ryhmään! Vanha internet-sivuisto Yhdistyksen vanha internet-sivusto on riisuttu sisällöstä Vain uutisarkisto on jätetty voimaan. Vanha Facebook-yhteisö Yhdistyksen vanha Facebook-yhteistösivusto tullaan lakkauttamaan Tämän korvaa uusi Facebook-ryhmä, joka on sekä jäsenille että ylläpitäjille helpompi ja tehokkaampi tapa olla vuorovaikutuksessa. Uudet internet-sivut löytyvät osoitteesta:

8 8 Uusi Facebook-ryhmä löytyy osoitteesta: YouTube-kanava löytyy edelleen osoitteesta: Vanhempainyhdistys välitti tietoa vanhempainyhdistystoiminnasta sekä mm. tutkimuskirjeitä vanhempien ja oppilaiden vastattavaksi. Tapahtumat ja yhteistyö Vanhempainyhdistys oli monissa tapahtumissa ja yhteistyössä mukana, seuraavassa niistä tärkeimmät: Halloween-disko Varhaisteinien suosikkimusaa iltakonsertti Paritanssikurssi vanhemmille KIRPPIS Ankanpoikarock Vanhempainillat Yhteistyö muiden yhdistysten kanssa Yhteistyö Suomen Vanhempainliiton kanssa Halloween-Disko oppilaille Koko koulun oppilaille suunnattu Halloween-disko järjestettiin Korson koulun ruokasalissa klo Illan ohjelmassa oli hyvää musiikkia sekä buffet, josta osallistujat saattoivat ostaa naposteltavaa ja juotavaa pieneen hintaan. Pääsymaksu diskoon oli 2 euroa. Koulun seinille tehtiin mainoksia ja lisäksi diskosta tiedotettiin kotijoukoille Wilmassa. Vanhemmat osallistuivat diskon toteutukseen leipomalla leivonnaisia myyntiin. Diskon musiikista vastasivat koulun oppilaat, joita vanhempainyhdistys huomioi pienen palkitsemisen merkeissä. Koulun oppilaat huolehtivat ruokasalin koristelusta erilaisin julistein ja rekvisiitoin. Paikalle tuli vajaat 50 koulun oppilasta, mikä edellisen vuoden tapaan oli laskujohteinen suunta. Oppilailta saadun palautteen pohjalta vanhempainyhdistys päätti olla järjestämättä diskoa syksyllä Sen sijaan yhdistys tulee suunnittelemaan uudenlaista korvaavaa ohjelmaa kaudelle

9 9 Hauskaa kuitenkin oli ja tapahtumasta jäi mukavia muistoja monille diskoon osallistuneille nuorille ja vanhemmille! Halloween-diskosta kerätyillä varoilla kerrytettiin yhdistyksen varoja. Tapahtuman yhteydessä yhdistyksen puheenjohtaja Mika Jokinen kuittasi avaimet koulun tiloihin. Tämä on helpottanut tilojen käyttöä. Avaimet löytyvät sekä puheenjohtajalta, että varapuheenjohtajalta Tiina Heleniukselta. Varhaisteinien suosikkimusaa iltakonsertti Varhaisteinien suosikkimusaa iltakonsertti järjestettiin Yhdistys toteutti illan buffetin. Ankanpoikarock 2013 Ankanpoikarock 2013 oli Korson, Kulomäen ja Vierumäen koulujen yhteinen kevyen musiikin tapahtuma, jossa koulujen oppilaat esiintyivät. Korson koulu "omistaa" tapahtuman. Se järjestettiin perinteiseen tapaan Korson koululla, jo 20. kerran. Kyseessä oli erityinen 20. juhlavuosi. Päivän aikana koulujen oppilaat ja opettajat järjestivät konsertit ala- ja yläasteiden oppilaille sekä yleisölle avoimen iltakonsertin kolmen koulun vanhempainyhdistysten aktiivisten jäsenten kanssa. Tapahtuma oli em. koulujen vanhempainyhdistysten, opettajien, oppilaiden ja huoltajajoukkojen yhteinen ponnistus, suurin yhteinen tapahtuma, jonka kahvion, arpajaisten ja tuotemyynnin tuotto jaettiin tasan kolmen koulun vanhempainyhdistysten kesken. Tuotto käytettiin mm. koulujen stipendirahastojen kartuttamiseen. Vanhempainyhdistysten näkökulmasta Ankanpoikarock tapahtuman koordinointivastuu on Korson koulun vanhempainyhdistyksellä. Koko tapahtuman järjestäjävastuu on Korson koululla tapahtumassa toimikunnassa oli edustajia kaikista kolmesta koulusta ja niiden vanhempainyhdistyksistä. Edellisvuoden tapaan Ankanpoikarock-tapahtumaa toteuttamaan ja eri toimintoja koordinoimaan perustettiin työryhmä, joka toimi projektityöskentelyn mukaisesti. Projektipäälliköksi valittiin Mari Lehvonen Vierumäen koulun vanhempainyhdistyksestä. Kaudella projektipäällikkyyden vuoro on Korson koulun vanhempainyhdistyksellä. Yhteistyötä tehtiin paljon ja se myös toimi hyvin. Ensimmäinen toimikunnan kokous järjestettiin Korson koululla Kaikkiaan varsinaisia kokouksia oli kuusi ( , , , , , ). Lisäksi toimikunta piti sisällään työryhmiä, joilla oli omia tapaamisiaan. Tehtävää ja huolehdittavaa oli myös vanhempaintoimijoilla paljon. Palkintona kaikesta työstä oli onnistunut juhlakonsertti upeine oppilas- ja vierailijaesiintyjineen. Juhlavuoden kunniaksi iltakonserttiin saatiin esiintyjiksi myös entisiä koulujen oppilaita, esim. Voice of Finland-kilpailusta tutun Katri Korpisaaren. Yhdistys on tuonut omalle YouTube-kanavalleen videoita. Ne ovat katsottavissa osoitteessa Konsertissa kunnioitettiin edesmenneen musiikinopettajan Eija Lappalaisen muistoa.

10 10 Piirrustuskilpailu Ankanpoikarock 2013 tapahtuman yhteydessä järjestettiin myös piirustuskilpailu jossa oli kaksi kilpailusarjaa: logo- ja vapaasarja. Logokilpailun voittajatyötä (Joanne Pykäri, 5C) käytettiin sähköisessä viestinnässä ja myydyissä Ankanpoikarock 2013 oheistuotteissa, joita olivat erilaiset paidat, hupparit, putkihuivit ja mukit. Vanhempainyhdistykset palkitsivat edellisen vuoden tapaan kunkin sarjan kolme parasta tekijää kehystetyin diplomein. Voittajat saivat lisäksi kukin kaksi elokuvalippua. Logokilpailun voittaja palkittiin lisäksi tuotepalkinnolla. Piirrustuskilpailun voittajia olivat: 0-3 luokat: 4-6 luokat: 7-9 luokat: Vapaa sarja 1. Jesse Viitala 1. Joanne Pykäri 1. Anni Salo 1. Emilia Sjölund Kulomäen koulu Vierumäen koulu Korson koulu Vierumäen koulu 2. Emma Saastamoinen 2. Pihla Pärssinen 2. Venla Saarinen Vierumäen koulu Korson Koulu Korson koulu 3. Jaettu sija 3. Salla Jansson 3. Milla Puumi Merike Parts ja Korson koulu Korson koulu Joonatan Koskinen Kulomäen koulu Vanhempainyhdistys toteutti tapahtumassa jaetun maksuttoman ohjelmalehtisen. Kaiken kaikkiaan Ankanpoikarock 2013-juhlakonsertti oli yhdistykselle suuri ponnistus ja se kannatti taloudellisen tavoitteen alittumisesta huolimatta. Kaikki myönteinen palaute oppilailta, vanhemmilta ja opettajilta kannustaa edelleen osallistumaan Ankanpoikarockin suunnitteluun ja toteutukseen. Projektimainen toiminta ja projektipäällikön valinta eri vanhempainyhdistyksistä on kehittänyt yhdistysten ja eri koulujen oppilaiden huoltajien välistä yhteistyötä, sekä tehnyt yläkouluna toimivaa Korson koulua tutuksi tuleville oppilaille sekä heidän huoltajilleen. Tapahtuma tuotti positiivisen lopputuloksen euroissa. Korson, Kulomäen ja Vierumäen vanhempainyhdistyksille kullekin tilitettiin nettona 223 euroa. Kaikki tuotto käytetään oppilaiden hyväksi. Korson-, Kulomäen ja Vierumäen koulujen vanhempainyhdistyksille jäi tuotteita (mukeja, huiveja), joiden myynnistä tulee tuottoja myös myöhemmin. Kulut ovat kotiutettu jo aikaisemmin. Seuraavalla kaudella yhdistys keskittää buffet-toiminnan yksin Korson koulun vanhempainyhdistyksen tehtäväksi, sillä myönteinen tuloskehitys edellyttää toimenpiteitä. Tämä ei kuitenkaan sulje muun hyvän yhteistyön tekemistä jatkossakin muiden yhdistysten kanssa. Ankanpoikarock2013-tapahtumassa mukana oli ensimmäistä kertaa omalla pisteellään myös Pilkkoset Oy, joka antoi yhdistykselle tuotelahjoituksen arpajaispalkinnoiksi.

11 11 Tapahtumalla oli sponsoreina myös OP-Pohjola, S-Market Korson asema, Huoneistokeskus, sekä yksityisiä lahjoittajia. Yhdistys sai lahjoituksena sekä kahviotuotteita, että arpajaispalkintoja. Sponsoreiden nimet/logot olivat näkyvästi esillä tapahtuman kahvion yhteydessä. Paritanssikurssi vanhemmille Vanhempainyhdistys järjesti oppilaiden vanhemmille paritanssikurssin. Se järjestettiin hyvän kysynnän innostamana kevättalvella 2013 kaikkiaan kuusi kertaa. Maanantaisin 4.2., 11.2., 18.2., sekä keskiviikkoisin 6.3. ja klo 18:00 20:30. Ammattimaisten opettajien johdolla laitettiin tanssikuvioita kuntoon useassa eri tanssilajissa. Palaute tanssikurssista oli jälleen kiittävää ja kysyntää kurssin järjestämiseksi jälleen uudella toimintakaudella on runsaasti. Kurssista saadulla tuotolla kerrytettiin edelleen vanhempainyhdistyksen varoja. "Jälleen opittiin paljon uusia asioita Merjan ja Väiskin kärsivällisellä opastuksella ja mikä parasta niin todettiin että tanssiminen on vaan niin hauskaa!" - totesi yhdistyksen varapuheenjohtaja Tiina Helenius, joka koordinoi paritanssikurssien toteutuksen. KIRPPIS Korson koulun vanhempainyhdistys ideoi ja koordinoi KIRPPIS-nimisen tapahtuman Korson koululla Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Korson, Kulomäen ja Vierumäen koulujen vanhempainyhdistysten, huoltajien ja lapsien kanssa. Myös muutama entinen koulujen huoltaja ja oppilas olivat mukana tapahtumassa. KIRPPIS oli järjestelyiltään erittäin onnistunut. Tiedotus toimi hyvin ja myyjiä oli runsaasti. Ensimmäisenä myyntipäivänä kaikki myyntipöydät myytiin, toisena myyjiä oli hieman vähemmän jolloin ylimääräisiä pöytiä annettiin maksutta pöydän jo lunastaneiden myyjien käyttöön. Myös buffet toimi hienosti kerryttäen tuottoa yhdistyksen kassaan. Asiakkaiden määrä jäi hieman pettymykseksi ja tästä syystä kirppistä ei tulla järjestämään Korson koululla seuraavalla kaudella. Yhtenä syynä asiakkaiden vähäiseen määrään arveltiin olleen samanaikaisesti Sokevan tiloissa avattu suuri kirpputori. Vanhempainyhdistysten hallitusten jäsenten kesken väläyteltiin mahdollisuutta järjestää seuraavan kerran tapahtuma Vierumäen koululla, jonne kulku ja tapahtuman löytäminen on huomattavasti helpompaa. Asia otetaan esille uudessa hallituksessa syksyllä 2013

12 12 Vanhempainillat Vanhempainyhdistys osallistui vanhempainiltoihin esittelemällä yhdistyksen toimintaa, jakamalla tietoa sekä järjestämällä kahvituksia. Yhdistyksen hallituksen jäseniä osallistui aktiivisesti keskusteluihin kodin ja koulun välillä. Tiedotustilaisuus Korson koululla Tiedotustilaisuus Korson kouluun siirtyvien oppilaiden vanhemmille pidettiin Korson koululla klo 18:00. Vanhempainyhdistys oli tilaisuudessa aktiivisesti mukana esitellen omaa toimintaansa ja yhteistyötä koulun, oppilaiden ja huoltajien kesken sekä osallistuen aktiivisesti vilkkaasti käytyyn keskusteluun. Tilaisuudessa käsiteltiin opiskelukuvioita yläkoulussa, keskusteltiin koulurakennuksen kunnosta ja pyrittiin hakemaan vastauksia muihin vanhempia askarruttaviin kysymyksiin. Erityisesti tunteita nousi pintaan tiloihin ja ruokailuun liittyneissä keskusteluissa. Korson koulun vanhempainyhdistys järjesti myös buffetin. Vanhempainyhdistys aktiivinen keskusteluissa koulun tila-ongelmista Korson koulun vanhempainyhdistys oli yhteydessä Vantaan vanhempainyhdistysten alueyhdistykseen VANVARYYN saadakseen tukea koulun tila-asioiden edistämisessä. Yhdistyksen varapuheenjohtaja Tiina Helenius valittiin asian omistajaksi yhdistyksen näkökulmasta. Puheenjohtaja Mika Jokisen sovittiin toimivan asiassa VANVARYN puheenjohtajan roolissa. Huolta on erityisesti koulujen tilojen turvallisuuteen ja sisäilman laatuun liittyen. Tilat ovat monin paikoin niin huonossa kunnossa, että niissä ei voida työskennellä turvallisesti ja tuloksellisesti. Tilat eivät edistä oppilaiden ja koulun henkilökunnan hyvinvointia. Oppilailla on todettu oireita, jotka huoltajien vahvan käsityksen mukaan liittyvät sisäilman laatuun, työskentelyrauhan puutteeseen tai toimimattomiin prosesseihin (esim. ruokailun porrastaminen, mikä ei onnistu riittämättömän melueristyksen vuoksi). Koulun vanha puoli on rakennettu 1950-luvun lopulla luvun lopulla rakennettu uusi puoli on monella tapaa ongelmarakennus. Kattovuotoja on ollut usein, viemärinhajuja on ollut säännöllisesti, talossa työskentelevillä on ollut päänsärkyjä, hengitystie- ja silmäoireita. Ikkunanpokat ovat monin paikoin lahoamistilassa. Tilat ovat lisäksi epätarkoituksenmukaiset ja monin paikoin liian ahtaat. Koko kiinteistöä on korjattu vuosina laittamalla vain pintoja uusiksi. Ilmastoinnille ei kuitenkaan tehty mitään, vaikka olisi ollut tarpeen. Yksittäisiä luokkia on paranneltu matkan varrella välttämättömän tarpeen mukaan. Peruskorjauksen piti alkaa kesällä Siihen oli Vantaan sivistystoimen ja tilakeskuksen suunnitelmat jo valmiit ja 10,5 miljoonaa euroa rahaa myönnettynä. Vantaan kaupungin säästöohjelma 5/2013 vaikutti kuitenkin siihen, että peruskorjaus siirtyi vuoteen 202x. Vain välttämättömät korjaustyöt tehdään jos on rahaa. Tästä esimerkkinä on kesällä 2013 käynnistynyt tasakaton muuttaminen harjakatoksi. Tämä ei kuitenkaan yhdistyksen mielestä korjaa ydinongelmaa.

13 13 Sairastelut näkyvät työmotivaatiossa ja työilmapiirissä. Yhdistyksen saamien tietojen mukaan lukuvuonna puolet opettajista kävi oireilujen takia työterveyshuollossa. Oppilaiden vanhemmilta on tullut runsaasti viestejä (yli 40). Todellinen ongelmien laajuus ja yhteydenottojen tarve on mitä ilmeisimmin paljon suurempi. Vanhemmat kokevat, että kouluissa tehdyistä tutkimustuloksista sekä niiden pohjalta tehdyistä/tehtävistä toimenpiteistä ei ole informoitu riittävällä tavalla. Vanhemmilla ei ole riittävää kokonaiskuvaa asiasta. Tästä syystä koululla tullaan syksyllä järjestämään huoltajille tilaisuuksia, joissa asioiden tilaa ja tehtäviä toimenpiteitä esitellään. Huoltajille annetaan mahdollisuus keskusteluun ja kysymyksien esittämiseen. Viestintä ja tietoisuus asioiden oikeasta tilasta ovat erittäin merkittävässä roolissa. Yhteistyö asiassa on sujunut loistavasti koulun rehtorin Timo Rönqvistin kanssa. Jotta vanhempainyhdistys onnistuu tavoitteessaan, yhdistys tarvitsee koko verkoston hyvää yhteistyötä, myös koulun vanhempien aktiivista otetta asiaan. Vanhempainyhdistys edellyttää, että työskentelytilat saatetaan asianmukaiseen kuntoon. Tiina Helenius vieraili VANVARYN hallituksen kokouksessa VANVARY on sopinut Vantaan kanssa lokakuussa järjestettävästä kuntatasoisesta tilaisuudesta, jossa sisäilman ongelmiin liittyviä asioita esitellään kaikille huoltajille. Tähän on vaikuttanut mm. Korson koulun vanhempainyhdistyksen yhteistyö VANVARYN kanssa. Lue lisää VANVARYN tiedotteesta: Yhteistyö muiden vanhempainyhdistysten kanssa Yhteistyötä on lisätty paikallisella, kunta ja jopa valtakunnallisella tasolla. Korson koulun vanhempainyhdistys on ollut aktiivisessa roolissa edistämässä vanhempainyhdistysten ja niissä toimivien aktiivien yhteistyötä. Yhteistyö läheisten Kulomäen- ja Vierumäen koulujen vanhempainyhdistysten kanssa on ollut aktiivista ja hedelmällistä. Yhteistyö on lisännyt resursseja, parantanut tuottavuutta, sekä kasvattanut merkittävästi eri yhdistyksissä toimivien ihmisten vuorovaikutusta ja ymmärrystä kussakin koulussa tapahtuvista asioista. Korson koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Mika Jokinen on ollut kaudella myös Kulomäen koulun vanhempainyhdistyksen hallituksen jäsen. Vierumäen koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Mari Lehvonen on Korson koulun vanhempainyhdistyksen aktiivinen jäsen. Vantaan vanhempainyhdistysten alueyhdistys VANVARY ry:n vuosikokous valitsi VANVARYN uudeksi puheenjohtajaksi Korson koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtajan Mika Jokisen. Yhdistyksen rahastonhoitaja Kirsi Hakala valittiin VANVARYN sihteeriksi ja Mari Lehvonen VANVARYN jäsenvastaavaksi. Yhdistyksellä on siis vahva edustus kuntatasoisessa yhteistyössä. VANVARY tekee yhteistyötä koko maan tasolla eri

14 14 alueyhdistysten, kunnan hallinnon ja erilaisten vanhempainverkostojen kanssa tämä lisää merkittävästi myös Korson koulun vanhempainyhdistyksen tietoisuutta myös valmisteilla olevista asioista ja vaikuttamismahdollisuuksia. Kirsi, Mari ja Mika tuovat ja vievät viestiä eri yhdistysten ja vanhempaintoimijoiden välillä. Yhteistyö Suomen Vanhempainliiton kanssa Korson koulun vanhempainyhdistyksen esityksestä yhdistyksen puheenjohtaja Mika Jokinen valittiin Helsingissä Suomen vanhempainliiton liittokokouksessa Suomen Vanhempainliiton johtokunnan varajäseneksi. Tämä on lisännyt mahdollisuuksia vaikuttaa yhdistykselle tärkeisiin asioihin. Tiedonkulku valmisteilla olevista asioista on lisääntynyt. Mika Jokinen osallistuu Suomen Vanhempainliiton kokoustyöskentelyyn ja toimintaan muutenkin tuoden sieltä ja vieden sinne viestiä toiminnan kehittämiseksi. Elokuussa yhdistys päätti esittää Suomen Vanhempainliiton vaalitoimikunnalle Mika Jokisen roolin muuttamista Vanhempainliiton johtokunnan varajäsenen roolista varsinaisen jäsenen rooliin. Esitys tehtiin määräaikaan mennessä. Valinnat johtokuntaan tehdään Vanhempainliiton liittokokouksessa marraskuussa Liittokokouksesta voi lukea lisää Vanhempainliiton internet-sivuilta Käynti Suomen Vanhempainliiton toimistolla Helsingissä Korson koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja organisoi vierailukäynnin klo 18:00 Suomen Vanhempainliiton toimistolla Helsingissä, Mariankatu 28 B. Tapaaminen oli Korson-, Kulomäen- ja Vierumäen vanhempainyhdistysten hallitusten jäsenten yhteinen tapaaminen. Suomen Vanhempainliitosta tapaamiseen osallistuivat liiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila, sekä liiton suunnittelija Katja Repo. OHJELMA: 17:55 Kokoonnumme osoitteessa Mariankatu 28 B 18:00 Siirrymme Vanhempainliiton tiloihin, jossa Tuomas Kurttila ja Katja Repo ottavat meidät vastaan. Esittelyt puolin ja toisin Tuomas ja Katja esittelevät Vanhempainliiton toimintaa minkälaista tukea me vanhempainyhdistykset voimme saada 19:00 Tauko 19:10 Siirrytään yhdessä Ravintola Kolmeen Kruunuun, jossa ruokailu omakustannushintaan. Mukana illallisella on myös Katja Repo. Tapaaminen oli erittäin onnistunut. Saimme hyvää palautetta koulujen vanhempainyhdistyksistä sekä Vanhempainliitosta. Tämä yhdistyksen saaman palautteen mukaan on juuri sellaista yhteistoimintaa, jota vanhempainyhdistysten tulisi lisätä.

15 15 Kodin ja koulun yhteistyö Vantaalla Korson koulun vanhempainyhdistyksen hallituksen jäseniä oli aktiivisesti mukana Vantaan sivistystoimen perusopetuksen ja Suomen Vanhempainliiton yhdessä järjestämissä alueellisissa työpajoissa kodin ja koulun yhteistyöstä koko Vantaalla Niissä suunniteltiin ja ideoitiin kodin ja koulun yhteistyön toimintamalleja ja käytänteitä. Mika Jokinen osallistui kaikkiin työpajoihin VANVARYN puheenjohtajan roolissa. Työpajoihin osallistui iso joukko huoltajia ja virkamiehiä ympäri Vantaata. Korson koulun vanhempainyhdistys toteuttaa uutta kodin ja koulun yhteistyömallia. Sen seurauksena koulun rehtori on tarvittaessa kutsuttu mukaan vanhempainyhdistyksen hallituksen kokouksiin. Myös rehtori on hienosti lisännyt aktiivista viestintää vanhempainyhdistyksen suuntaan johtokunnan lakkauttamisen jälkeen. Kodin ja koulun yhteistyömalliin kannattaa tutustua Vantaan internet-sivuilla: Johtokuntien lakkauttaminen Taustaa: Kaupunginvaltuusto oli kokouksessa päättänyt johtosäännöstä. Päätöksen mukaan koulujen johtokuntien toiminta lakkaisi ja kodin ja koulun yhteistyö järjestettäisiin uudenlaisella tavalla. Muutoksen tavoitteena oli huoltajien osallisuuden ja aktiivisuuden sekä uusien joustavien yhteistyömuotojen lisääminen sekä koulujen toimintakulttuurin muuttaminen entistä avoimemmaksi. Korson koulun vanhempainyhdistys myös osallistui aktiivisesti "Näpit irti koulusta" verkoston vuorovaikutukseen ja oli osaltaan lisäämässä ymmärrystä vanhempainyhdistyksen roolista se on paljon moninaisempi kuin yksin buffettien järjestäminen. Korson koulun vanhempainyhdistyksen antama lausunto Vantaalla on aikomus lakkauttaa koulujen johtokunnat. Yhdistyksemme on valmistellut lausuntoa asiassa. Mitä mieltä sinä olet asiasta? Seuraavassa lausunto-luonnoksemme: Molempia kokoonpanoja tarvitaan Koulun johtokunnalla sekä vanhempainyhdistyksellä on kodin ja koulun välisessä yhteistyössä molemmilla erittäin merkittävä rooli. Molemmille kokoonpanoille löytyy tehtävää, usein liikaakin. Molemmat kokoonpanot toimivat aktiivisesti ja vastuullisesti. Yhteistyötä tehdään säilyttäen tekemiset sovituissa rooleissa. Tämä lisää merkittävästi tuloksellisuutta ja yhteisöllisyyttä. Jos koulussa ei ole vanhempainyhdistystä, kantaa johtokunta suuremman vastuun myös ei pakollisista ja enemmän vapaaehtoistyöhön perustuvista tehtävistä. Samaan aikaan johtokunnan on mielestämme tuettava kaikin keinoin vanhempainyhdistystoiminnan käynnistämistä sekä toimintaa sen jälkeen. Näemme että johtokunnan ja vanhempainyhdistyksen keskinäistä yhteistyötä ja rooleja, eri vastuualueita sekä viestintää tulee kehittää ei niin että hyvä toimiva elin amputoidaan. Molempia kokoonpanoja tarvitaan, myös jatkossa, koulussa tulee edelleen olla johtokunta. Molempiin kokoonpanoihin on usein vaikeaa löytää vastuullisia toimijoita jotka jaksavat kuukaudesta ja vuodesta toiseen toimia vapaaehtoisesti omasta vapaa-ajastaan nipistäen. Mikäli koulun vanhempainyhdistyksen tehtäväksi halutaan tuoda koulun johtokunnan nykyisiä

16 16 tehtäviä, saattaa se aiheuttaa vaativuudessaan sen että loputkin vapaaehtoistoimijoista jäävät toiminnasta pois. Nyt molempiin rooleihin omailla tahoillaan on vielä löytynyt tekijöitä. Koulun johtokunnan rooli Näemme että koulun johtokunta on luottamushenkilöelin, joka osallistuu koulun opetuksen ja kasvatuksen kehittämiseen sekä tukee osaltaan tärkeässä roolissa kodin ja koulun välistä yhteistyötä Koulun johtokunta on virallinen päätöksentekoelin joka osallistuu aktiivisesti koulun johtamiseen liittyvissä asioissa. Koemme että päätöksentekokyky on hyvä säilyttää lähellä koulun arkea. Tästä on merkittävää hyötyä esim. tilanteissa joissa tarvitaan vahvaa paikallistuntemusta ja nopeaa päätöksentekoa. Nopea paikallinen reagointikyky mielestämme lisää kustannustehokkuutta. Johtokunta tukee rehtoria hänen aina vaan haasteellisemmaksi kasvaneessa johtamistehtävässään. Johtokunnan lakkauttaminen lisäisi merkittävästi rehtorin työpanosta mikä puolestaan olisi kaikki pois koulun ja sen henkilökunnan johtamisesta, siihen liittyvästä ajasta ja tuloksellisuudesta. Emme näe, että koulujen johtokuntien lakkauttaminen tukisi koulujen toiminnan kehittämistä. Emme myöskään näe, että koulujen johtokuntien virallisen päätösvallan korvaaminen epävirallisella vanhempainyhdistystoiminnalla olisi toimivaltarajoitteet huomioon ottaen mahdollista, tai edistäisi koulun johtamisen kehittämistä. Koulun oman johtokunnan korvaaminen yhdellä isolla aluejohtokunnalla ei mielestämme olisi johtokuntatoiminnan hyvää kehittämistä yksittäisen koulun näkökulmasta. Kehittää pitää mutta ei niin että toimivat johtokunnat lakkautetaan. Viemällä kehitettävät asiat ja joskus ongelmat entistä kauemmas arjesta ei mielestämme millään muotoa voi myönteisesti lisätä tuloksellisuutta tai edes kustannustehokkuutta. Koulun vanhempainyhdistyksen rooli Vanhempainyhdistys on yhteisöllinen toimija, vaihtuva kokoonpano vanhempia, huoltojoukkoja ja muita toimintaan vapaaehtoisesti haluavia henkilöitä tai yhteisöjä jotka osaltaan haluavat olla vaikuttamassa lasten hyvään ja turvalliseen kehitykseen opintiellä sen eri vaiheissa. Vanhempainyhdistyksen vaikuttamistoiminta on yhdistyksen toiminta-ajatuksen edistämistä. Nostamme asioita esiin erilaisissa tilaisuuksissa, kampanjoilla, kannanotoilla ja yhteydenotoilla viranhaltijoihin ja luottamushenkilöihin. Asioita edistetään yhteistyössä oppilaiden, opettajien, muiden vanhempainyhdistysten sekä paikallisten yhdistysten ja toimijoiden kanssa. Vanhempainyhdistykset tekevät yhteistyötä myös Suomen vanhempainliiton kanssa. Koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja ja hallitus valitaan vuosittain. Asioiden jatkumo voi joskus olla haasteellista vanhempien jäädessä toiminnasta pois esim. lapsen lopettaessa kyseisen koulun. Lyhyesti Parhaimmillaan kodin ja koulun yhteistyö on arvostavaa vuoropuhelua, jossa rakennetaan yhteistä ymmärrystä lasten kasvusta, oppimisesta ja niiden tukemisesta. Koulun johtokunnan ja vanhempainyhdistyksen hyvä yhteistyö keskenään ja eri sidosryhmien kanssa mahdollistaa parhaan mahdollisen tuloksen, tulevaisuuden turvamme. "Hygieenisesti vaikeiden" asioiden käsittely johtokunnassa takaa paremmin strukturoidun tekemisen sekä antaa tilaa keskittyä vanhempainyhdistyksen vapaaehtoistoiminnassa myönteisiin koulun arkea ja oppilaita tukevaan toimintaan. Näemme koulujen johtokuntien lakkauttamisen vakavana taka-askeleena kodin ja koulun yhteistyölle Vantaan perusopetuksessa.

17 17 Talous Yhdistyksen talousarvioon kaudelle nähden yhdistyksen talous kehittyi arvioitua myönteisemmin. Tuotot ylittivät arvioidun, tosin niin myös kulut. Erityisesti jäsenmaksutulon määrä oli odotettua myönteisempää. Tämä kielii siitä, että huoltajat haluavat tukea toimintaa myös taloudellisesti kaikilla ei esim. ole aikaa ja jaksamista osallistua työskentelyyn. Korson koulun vanhempainyhdistyksen tulos tilikautena oli jälleen voitollinen, 671,70 euroa. Verrattuna edellisen tilikauden voittoon 645,36 euroa yhdistyksen talous kehittyi edelleen myönteiseen suuntaan. Tämä siitäkin huolimatta, että Ankanpoikarock-20v-tapahtuman tuotemyynnin tuotto oli pettymys. Hyvään tulokseen vaikutti oleellisesti kulujen minimointi ja yhteistyö muiden vanhempainyhdistysten kanssa. Toiset vanhempainyhdistykset mm. ostivat tilaisuuksista jääneitä tarjottavia yhdistykseltä omakustannushintaan myydäkseen ne omissa tilaisuuksissaan. Vanhempainyhdistys totesi, että jatkossa tuotteiden tilauslomake tulee tulostaa myös paperisena koteihin. Pääasialliset tulolähteet olivat jäsenmaksut, kahvitukset, tanssikurssit, disko, kirppis ja tuotemyynti. Tuotot olivat kaikkiaan 4 843,70 euroa mikä oli reilut 12 % vähemmän verrattuna edelliseen tilikauteen (5 448,65 euroa) Kuluja saatiin pienennettyä, 4 173,71 euroon, laskua oli noin 13 %. Yhdistyksen taloudellinen tuottavuus pysyi edellisen vuoden tapaan hyvällä tasolla. Tämä siitäkin huolimatta, että Ankanpoikarock tapahtuman tuotto jäi selvästi alle yhdistyksen odotusten. Yhdistykselle jäi hyvä määrä myymättömiä mukeja ja huiveja, joiden myyntituotot tulevat kirjautumaan ilman suoria kuluja kauden hyväksi. Yhdistyksen jäsenmaksutulo kasvoi edelleen. Edellisen vuoden ennätyksellinen kasvu +452 % jatkoi kasvuaan edelleen, euroon (kasvua 42 %). Jaettavaa varallisuutta oli edellisvuotta enemmän. Yhdistys kasvatti edelleen puskuriaan aloittaa uusi toimintakausi alkaen kasvaneella vapaalla omalla pääomalla euroa (edellisellä kaudella euroa). Yhdistyksellä on tavoitteena edelleen kasvattaa puskuria. Näin voidaan paremmin reagoida yllättäviinkin tarpeisiin lasten ja koulun hyväksi. Yhdistys otti kaudella käyttöön uuden jäsenmaksulomakkeen, jonka avulla erilaisissa tapahtumissa uusien jäsenten oli helppoa liittyvä jäseniksi, maksaa jäsenmaksu ja saada kuitti maksusta. Jäsenmaksulomake otettiin käyttöön myös Kulomäen- ja Vierumäen koulujen vanhempainyhdistyksissä. Hyvän talouden eteen on tehty paljon työtä. Se on vaatinut hyvää suunnittelua ja hallitustyötä ja sen jäsenistön vapaa-ajalla tekemää työtä esim. tilaisuuksien järjestelyjen eteen. Se on vaatinut vanhempien ja kotijoukkojen hienoa mukaantuloa jäsenmaksujen maksamisessa ja osallistumisessa tapahtumiin leivonnaisten, vapaaehtoistyön ja esim. hyvän osallistumisen merkeissä. Se on vaatinut myös hyvää yhteistyötä ja osallistumista koulun ja sen henkilökunnan parissa sekä yhteistyötä lähikoulujen vanhempainyhdistysten ja koulujen vanhempien sekä oppilaiden kanssa. Hyvän taloudellisen tuloksen mahdollistivat vanhempien ja kotijoukkojen maksamat jäsenmaksut. Leivotut herkut sekä tuotemyynnistä saadut tuotot ovat Korson koulun vanhempainyhdistyksen tuottorakenteessa oleellisia. Myös saadut lahjoitukset sponsoreilta ovat olleet merkittäviä yhdistyksen talouden kannalta. Näistä on kerrottu Ankanpoikarock-tapahtuman yhteydessä. Kaikki em. tehty työ ja myönteinen taloudellinen kehitys tulee kaikki Korson koulun oppilaiden ja heidän perheiden sekä koulun henkilökunnan hyväksi.

18 18 Yhdistys myönsi toimintavuonna suoraa taloudellista ja toiminnallista euromääräistä tukea Korson koulun oppilaiden hyväksi yhteensä euroa. Tästä euroa oli stipendeihin kevätjuhlan 2013 yhteydessä, sekä 300 euroa saksan kieliryhmän matka-avustukseen. Toiminnantarkastus Toiminnantarkastajina kaudella toimivat Tom Heinrich sekä Jorma Hämäläinen. Molemmat ovat Korson koulun vanhempainyhdistyksen entisiä puheenjohtajia. Toiminnantarkastajat antavat oma kertomuksen, jossa he ottavat kantaa tilinpäätöksen vahvistamiseen ja vastuuvapauden myöntämiseen hallituksen jäsenille. Kiitos Korson koulun vanhempainyhdistys kiittää lämpimästi kaikkia niitä, jotka tavalla tai toisella ovat olleet mukana yhdistyksen toiminnassa, aktiivisen toimijan, huoltajan, oppilaan tai yhteistyökumppanin roolissa. Kaikille niille jotka tässä vuosikertomuksessa tavalla tai toisella on mainittu ja myös kaikille muille mukana olleille. Vanhemmat kotijoukkoineen, koulun henkilökunta ja yhdistyksen aktiivijäsenet, ilman teitä yhdistyksen toiminta ei olisi mahdollista. Oppilaat, ilman teitä koko vanhempainyhdistystä ei edes tarvittaisi. Olette jokainen upeita ja arvokkaita! On hienoa että saamme edelleen olla mukana tukemassa kasvamistanne kohti aikuisuutta. Erityisen iso kiitos Korson koulun vanhempainyhdistyksen monivuotiselle sihteerille ja aktiiviselle toimijalle Jaana Partaselle, joka jättää kuluneen kauden jälkeen yhdistyksen sihteerin tehtävät ollakseen jatkossakin käytettävissä hallitustyöskentelyyn. Eikä unohdeta myöskään muita hallituksen aktiivisia jäseniä, koko hallitusta. Kiitos, toiminta jatkuu! Kodin ja koulun uusi yhteistyömalli tarvitsee tekijänsä. Vantaalla Korson koulun vanhempainyhdistys ry Hallitus Lisätiedot: Mika Jokinen Puheenjohtaja

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus Korson koulun vanhempainyhdistys ry Toimintakertomus kaudelta 1.8.2013-31.7.2014 2 Sisällys 1. Korson koulun vanhempainyhdistys ry... 3 2. Jäsenyys... 3 3. Hallitustyö... 4 4. Toiminta... 5 5. Talous...

Lisätiedot

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus Korson koulun vanhempainyhdistys ry Toimintakertomus kaudelta 1.8.2015-31.7.2016 2 Sisällys 1. Korson koulun vanhempainyhdistys ry... 3 2. Jäsenyys... 3 3. Hallitustyö... 3 4. Toiminta... 4 5. Talous...

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku.

Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku. 1 Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on -edistää oppilaiden vanhempien ja koulun välistä

Lisätiedot

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 27.9.2011 1 Yhdistyksen nimi on Yy-Kaa-Koo ry (Yhteinen Kasvatus Koulussa), ja se toimii Piikkiön yhtenäiskoulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Kaarinan

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on KIIHTELYSVAARAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN säännöt (hyväksytty 10.1.2006) 1 Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Muotialan päiväkodin vanhempainyhdistys ry ja se toimii. edistää lasten vanhempien ja päiväkodin välistä yhteistoimintaa

Yhdistyksen nimi on Muotialan päiväkodin vanhempainyhdistys ry ja se toimii. edistää lasten vanhempien ja päiväkodin välistä yhteistoimintaa MUOTIALAN PÄIVÄKODIN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Muotialan päiväkodin vanhempainyhdistys ry ja se toimii Muotialan päiväkodin yhteydessä ja sen kotipaikka on Tampere. 2 Yhdistyksen

Lisätiedot

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä Oulun Rajakylän koulun vanhempainyhdistys 1 Yhdistyksen nimi on OULUN RAJAKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS ry ja se toimii Rajakylän koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Oulu. 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Luolajan koulun vanhempainyhdistys ry Vuosikokous Säännöt rekisteröity

Luolajan koulun vanhempainyhdistys ry Vuosikokous Säännöt rekisteröity Luolajan koulun vanhempainyhdistyksen säännöt Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimenä on Luolajan koulun vanhempainyhdistys, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä yhdistys. Yhdistyksen kotipaikkana

Lisätiedot

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013.

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013. Vallilan vanhemmat-yhdistyksen kokous 02.04.2013 Aika: Tiistai 02.04.2013 klo 18.00 Paikka: Vallilan koulun opettajanhuone 1. Läsnä Opettaja Sami Paavola Annu Kilpeläinen (3A) Anu Vauramo (6A) Kati Lounema

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka on Hämeenkyrö.

Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka on Hämeenkyrö. KYRÖSKOSKEN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS KOSKEN KOPLA RY Säännöt 22.9.2014 (vuosikokous) 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Lahela-Seuran säännöt

Lahela-Seuran säännöt Lahela-Seuran säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lahela-Seura ry ja sen kotipaikka on Tuusula 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Yhdistyksen

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen.

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen. IKAALISTEN NUORISO-ORKESTERIN TUKI RY SÄÄNNÖT Yleistä 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry. Nimi ja kotipaikka

SÄÄNNÖT. Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry. Nimi ja kotipaikka SÄÄNNÖT Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry ja sitä kutsutaan näissä säännöissä yhdistykseksi.

Lisätiedot

vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010

vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010 Auran PÖYTÄKIRJA vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010 AIKA: Sunnuntai 07.11.2010 klo 18.00-20.20 PAIKKA: Auran yhtenäiskoulun neuvotteluhuone LÄSNÄ: Tero Sahla Satu Rautias-Barnett

Lisätiedot

TOIVALAN URHEILIJAT RY 1

TOIVALAN URHEILIJAT RY 1 TOIVALAN URHEILIJAT RY 1 I NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1 Yhdistyksen nimi on Toivalan Urheilijat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Siilinjärven kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää liikuntakasvatusta

Lisätiedot

Savonlinnan normaalikoulun vanhempainyhdistys ry

Savonlinnan normaalikoulun vanhempainyhdistys ry Savonlinnan normaalikoulun vanhempainyhdistys ry Pöytäkirja VUOSIKOKOUS Läsnä: Mikko Ripatti, Juhani Kerman, Sirpa Koivuniemi-Luoma-aho, Sini Yläsaari, Marianne Minkkinen, Alina Kallio, Tuomas Olli, Heikki

Lisätiedot

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry Säännöt 12.1.2012 1Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry:n säännöt SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry

Lisätiedot

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu 1/5 8.11.2016 Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen Yhdistyksen nimi on Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry, jota kutsutaan

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT

HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N kotipaikka Yhdistyksen on nimi Hämeenlinna. on Hämeenlinnan kristillisen koulun kannatusyhdistys ry ja sen 2 YHDISTYKSEN

Lisätiedot

YHTEISTYÖTÄ LASTEN JA NUORTEN PARHAAKSI. Tervetuloa mukaan vanhempaintoimintaan! Suomen Vanhempainliitto 1

YHTEISTYÖTÄ LASTEN JA NUORTEN PARHAAKSI. Tervetuloa mukaan vanhempaintoimintaan! Suomen Vanhempainliitto 1 YHTEISTYÖTÄ LASTEN JA NUORTEN PARHAAKSI Tervetuloa mukaan vanhempaintoimintaan! Suomen Vanhempainliitto 1 Iloa lapselle ja nuorelle Vanhempaintoiminta joukkovoimaa hyvän elämän puolesta Vanhempaintoiminta

Lisätiedot

2 Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota monimuotoista ja joustavaa tukea turvapaikanhakijana Suomeen tulleille.

2 Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota monimuotoista ja joustavaa tukea turvapaikanhakijana Suomeen tulleille. TURVAPAIKANHAKIJOIDEN TUKI ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Turvapaikanhakijoiden tuki ry Stöd för asylsökande r f Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen kielet ovat suomi ja ruotsi.

Lisätiedot

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Hyväksytty yhdistyksen kevätkokouksessa 29.3.2014. 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Porin akateeminen nörttikulttuurin arvostusseura ja

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

VANVARYN TOIMINTASUUNNITELMA 2017

VANVARYN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 VANVARYN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Katsaus vuoteen 2017 Toimintakauden 2017-2018 aikana VANVARYn toimintaan ei suunnitella merkittäviä suunnanmuutoksia, mutta näkyvyyttä ja vaikuttavuutta pyritään lisäämään

Lisätiedot

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016

Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016 Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016 1. Yleistä Yhdistyksen tarkoituksena on lisätä suomenpienhevosten arvostusta ja sen käyttömuotoja, sekä turvata maahamme kehittyneen alkuperäisrodun sukujen

Lisätiedot

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Vankien Omaiset VAO ry. Yhdistyksen kotipaikka on Alajärvi. 2 TARKOITUS JA TOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on edistää vankien

Lisätiedot

Jakkukylän kyläyhdistys ry:n säännöt

Jakkukylän kyläyhdistys ry:n säännöt Jakkukylän kyläyhdistys ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Jakkukylän kyläyhdistys ry ja sen toimipaikka on Iin kunta. 2 Tarkoitus ja toimintamuodot Yhdistyksen tarkoituksena on: o valvoa

Lisätiedot

OKKY:N TOIMINNAN PERIAATTEET

OKKY:N TOIMINNAN PERIAATTEET I O L U K I OKKY:N TOIMINNAN PERIAATTEET Jarmo Koskimaa 29.09.2011 OLARIN KOULU JA KOTI -YHDITY R I N K U J A 2 Olarin koulu ja koti yhdistyksen 21. toimintavuosi käynnistyy Tervetuloa vuosikokoukseen!

Lisätiedot

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2013

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2013 Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2013 YHDISTYKSEN ARVOT VISIO Lapsen ja lapsuuden arvostus Yhteisvastuu Inhimillisyys Suvaitsevaisuus Ilo Visio on näkymä yhdistyksen

Lisätiedot

HPK Kannattajat ry. Säännöt. Yhdistyslaki (503/1989)

HPK Kannattajat ry. Säännöt. Yhdistyslaki (503/1989) Yhdistyslaki (503/1989) Päivitetty: 12.12.2016 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on HPK Kannattajat ry ja sen kotipaikka on Hämeenlinnan kaupunki. 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU Yhdistyksen

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana Omakotiyhdistyksen säännöt Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Saarenkylän Omakotiyhdistys ry. Sen kotipaikka on Rovaniemi ja toimialue on Saarenkylä. Näissä säännöissä käytetään nimitystä

Lisätiedot

Yhdistys tuo esille mielipiteitään julkisuudessa ja esittää lausuntojaan ja näkemyksiään virkamiehille sekä päättäville elimille.

Yhdistys tuo esille mielipiteitään julkisuudessa ja esittää lausuntojaan ja näkemyksiään virkamiehille sekä päättäville elimille. Lounaisrannikon Senioriopettajat ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lounaisrannikon Senioriopettajat ry, epävirallinen lyhenne LRSO. Sen kotipaikka on Naantali. Yhdistys

Lisätiedot

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen OSALLISUUS Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen Monipuoliset yhteistyökokemukset Oppilaiden osallistuminen suunnitteluun Oppilaskunta yhteistyön

Lisätiedot

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen 4 Toiminnan tukeminen Yhdistyksen nimi on Oulun Insinööriopiskelijat

Lisätiedot

RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT

RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT 1(6) RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Raudanmaan maa- ja kotitalousnaiset, joka toimii rekisteröimättömänä yleishyödyllisenä yhdistyksenä osana valtakunnallista

Lisätiedot

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus)

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus) 1/5 Vuosikokouksen 2014 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet ja suvun toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on Pohjois-Suomen Työterveyslääkärit, ruotsiksi Företagsläkarna i Norra Finland. 3 Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:

1 Yhdistyksen nimi on Pohjois-Suomen Työterveyslääkärit, ruotsiksi Företagsläkarna i Norra Finland. 3 Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys: POHJOIS-SUOMEN TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIT r.y. FÖRETAGSLÄKARNA I NORRA FINLAND r.f. SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Tarkoitus 1 Yhdistyksen nimi on Pohjois-Suomen Työterveyslääkärit, ruotsiksi Företagsläkarna

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry Hallituksen esitys kevätkokoukselle 14.4.2016 Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry Säännöt 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Naisjärjestöjen Keskusliitto Kvinnoorganisationernas

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on suorittaa ohjaus- ja tiedotustyötä ikääntyvien, yksinäisten ja perheiden arkeen liittyvissä kysymyksissä

Yhdistyksen tarkoituksena on suorittaa ohjaus- ja tiedotustyötä ikääntyvien, yksinäisten ja perheiden arkeen liittyvissä kysymyksissä KOTIEN PUOLESTA RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE 1. Yhdistyksen nimi on.. Kotien Puolesta ry 2. Yhdistyksen kotipaikka on kaupunki/kunta 3. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä jäljempänä

Lisätiedot

KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY

KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kuopion steinerpedagogiikan kannatusyhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kuopion kaupunki.

Lisätiedot

Kapernaumin Kyläyhdistys Ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

Kapernaumin Kyläyhdistys Ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Kapernaumin Kyläyhdistys Ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kapernaumin Kyläyhdistys Ry. Se on kaupunginosayhdistys, jonka kotipaikka on Seinäjoen kaupunki. 2. Tarkoitus ja

Lisätiedot

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Keravan Taidemuseon ystävät ry. ja sen kotipaikka on Kerava. Yhdistyksen toimialue on Keravan kaupunki ja sen lähialueella

Lisätiedot

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka on Lahti.

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka on Lahti. SUOMEN ERIKOISKULJETUSTEN LIIKENTEENOHJAAJAT SEKLI RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 9/2013 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA...

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2018... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset... 3 SOTUNET Sosiaali-

Lisätiedot

Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt

Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Viikinkiajan Laiva ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society nimisen yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2

Lisätiedot

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa 28.10.1998 ja syyskokouksessa 11.11.1998 1. Yhdistyksen nimi on Puijon Latu ry ja sen kotipaikka on Kuopio. 1 2. Yhdistyksen

Lisätiedot

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ TOIMINTAKERTOMUS 2017 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2017... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Sääntömuutos... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset...

Lisätiedot

SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS. 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y.

SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS. 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y. SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. 3 Yhdistyksen tarkoitus

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on Condus ry. Näissä säännöissä yhdistyksestä käytetään nimeä tiedekuntajärjestö.

1 Yhdistyksen nimi on Condus ry. Näissä säännöissä yhdistyksestä käytetään nimeä tiedekuntajärjestö. Conduksen säännöt I Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Condus ry. Näissä säännöissä yhdistyksestä käytetään nimeä tiedekuntajärjestö. 2 Tiedekuntajärjestön kotipaikka on Helsinki.

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi. VANHEMPAINYHDISTYKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA Aika 12.5.2015 klo 18.00 Paikka Läsnä Kirjaston neuvottelutila Timo Väisänen Nina Havakka Susanna Tiilikainen Annukka Monthan-Kosonen Maija Pusenius

Lisätiedot

OOPPERAKOULUTUKSEN KUMMIT ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

OOPPERAKOULUTUKSEN KUMMIT ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT OOPPERAKOULUTUKSEN KUMMIT ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi OOPPERAKOULUTUKSEN KUMMIT Kotipaikka Helsinki Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on tukea Taideyliopiston Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa 16.12.2017 yhteystiedot osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D 88600 Sotkamo kotipaikka Tampere rekisterinumero 186.788 1. NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen

Lisätiedot

Pienoisvenekerho Hydro-Kilta ry:n säännöt

Pienoisvenekerho Hydro-Kilta ry:n säännöt 12.3.2012 1(5) Pienoisvenekerho Hydro-Kilta ry:n säännöt 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pienoisvenekerho Hydro-Kilta ry ja sen kotipaikka on Masku 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Pienoisvenekerho

Lisätiedot

PIONEERIASELAJIN LIITTO RY:N SÄÄNNÖT

PIONEERIASELAJIN LIITTO RY:N SÄÄNNÖT 1 (5) PIONEERIASELAJIN LIITTO RY:N SÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1. Yhdistyksen nimi on Pioneeriaselajin Liitto ry. Sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen toiminta-alue on koko

Lisätiedot

Vinkkejä vanhempainiltoihin ja vanhempien osallisuuteen

Vinkkejä vanhempainiltoihin ja vanhempien osallisuuteen Vinkkejä vanhempainiltoihin ja vanhempien osallisuuteen Suomen Vanhempainliitto 111 vuotta kasvatuskumppanuutta Vanhempainyhdistysten yhteistyöjärjestö 1305 vanhempainyhdistystä Ydintehtävät Tukee vanhempien

Lisätiedot

YHDISTYKSEN TOIMINTASÄÄNNÖT

YHDISTYKSEN TOIMINTASÄÄNNÖT KäPa Fanit ry Hyväksytty 6.6.2008 YHDISTYKSEN TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on KäPa Fanit ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alue on Käpylän

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Näin luet toimintasuunnitelmaa

Näin luet toimintasuunnitelmaa Näin luet toimintasuunnitelmaa HELVARYn toimintasuunnitelman tavoitteet on merkitty tähän esitykseen tummennetulla ja merkattu nuolella vuosikokouksessa käsittelyn helpottamiseksi. Toimenpiteitä kuvataan

Lisätiedot

HPK Kannattajat ry. Säännöt. Yhdistyslaki (503/1989)

HPK Kannattajat ry. Säännöt. Yhdistyslaki (503/1989) Yhdistyslaki (503/1989) Päivitetty: 07.08.2018 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on ja sen kotipaikka on Hämeenlinnan kaupunki. 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry. S ä ä n n ö t

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry. S ä ä n n ö t Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry S ä ä n n ö t Merkitty yhdistysrekisteriin 9.12.2005 Nimi Yhdistyksen nimi on Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas

Lisätiedot

5 JÄSENMAKSUT Yhdistyksen vuosikokous vahvistaa vuotuisen jäsenmaksun varsinaisille jäsenille. Kunniajäsenellä ei ole jäsenmaksuvelvollisuutta.

5 JÄSENMAKSUT Yhdistyksen vuosikokous vahvistaa vuotuisen jäsenmaksun varsinaisille jäsenille. Kunniajäsenellä ei ole jäsenmaksuvelvollisuutta. YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Kymenlaakson Ekonomit ry ja sen kotipaikka on Kotkan kaupunki. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. Yhdistys on Suomen Ekonomit - Finlands

Lisätiedot

Haukiputaan vanhempainyhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirja kello Haukiputaan koululla

Haukiputaan vanhempainyhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirja kello Haukiputaan koululla Haukiputaan vanhempainyhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirja 17.8. kello 18.00 Haukiputaan koululla 1. Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus Kokous avattiin kello 18.02 ja paikalla olivat Suvi Siltala

Lisätiedot

SEURAN SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Ski Jyväskylä ry ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki.

SEURAN SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Ski Jyväskylä ry ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Ski Jyväskylä ry ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. Seura toimii Suomen Hiihtoliitto ry:n, Suomen Ampumahiihtoliitto

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi.

Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. IMATRAN KETTERÄ JUNIORIT RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS

Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS Kokouksen avaus ja laillisuuden toteaminen Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

Lisätiedot

TARKAN SÄÄNNÖT. Tampereen rakennusarkkitehtiopiskelijoiden kerhon säännöt

TARKAN SÄÄNNÖT. Tampereen rakennusarkkitehtiopiskelijoiden kerhon säännöt TARKAN SÄÄNNÖT n säännöt 2(6) 1 Kerhon nimi ja kotipaikka Kerhon nimi on Tarkka, jota kutsutaan näissä säännöissä kerhoksi. Kerhon kotipaikka on Tampereen kaupunki. 2 Kerhon tarkoitus Kerhon tarkoituksena

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on, Finlands Coach Förening rf Yhdistyksen nimestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä Finnish Coach Federation kansainvälisissä yhteyksissä

Lisätiedot

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT Sisällysluettelo 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA...3 2 YHDISTYKSEN TARKOITUS...3 3 TOIMINNAN LAATU...3 4 JÄSENYYTTÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET...4 5 YHDISTYKSESTÄ EROAMINEN

Lisätiedot

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki Finnish Bone Society Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki 3 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä luututkimuksesta kiinnostuneiden

Lisätiedot

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Sporticus ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa jäsentensä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia

Lisätiedot

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT HYY seniorit ry, HUS seniorer rf SÄÄNNÖT Yhdistysrekisteri vahvistanut 27.10.2005 HYY-seniorit, HUS-seniorer rf SÄÄNNÖT 2 (5) 1 Nimi, kotipaikka ja kielet Yhdistyksen nimi on HYY-seniorit ry, HUS-seniorer

Lisätiedot

Heinäveden Moottorikelkkailijat ry. - yhdistyksen säännöt -

Heinäveden Moottorikelkkailijat ry. - yhdistyksen säännöt - Heinäveden Moottorikelkkailijat ry - yhdistyksen säännöt - 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Heinäveden Moottorikelkkailijat ry ja sen kotipaikka on Heinävesi. Yhdistyksen virallinen

Lisätiedot

Selkämeren kansallispuiston ystävät ry - yhdistyksen säännöt

Selkämeren kansallispuiston ystävät ry - yhdistyksen säännöt Hyväksytty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin 16.9.2013 Yhdistyksen rekisterinumero 211.052 Selkämeren kansallispuiston ystävät ry - yhdistyksen säännöt Yhdistyksen nimi 1 Yhdistyksen

Lisätiedot

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY SÄÄNNÖT 1 (5) VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka

Lisätiedot

Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012. Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17.

Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012. Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17. Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012 Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17.00 Paikka: Hotel Kalevala Väinämöinen 9 88900 Kuhmo Ohjelma: Kainuun

Lisätiedot

Suomen kahvakuula ry:n säännöt

Suomen kahvakuula ry:n säännöt Suomen kahvakuula ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen kahvakuula ry ja sen kotipaikka on Laukaa. Yhdistys on merkitty yhdistysrekisteriin 28.3.2007. 2 Tarkoitus ja

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Aulangon Golfklubi ry ja kotipaikka Hämeenlinna.

Yhdistyksen nimi on Aulangon Golfklubi ry ja kotipaikka Hämeenlinna. Aulangon Golfklubi ry SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Aulangon Golfklubi ry ja kotipaikka Hämeenlinna. 2 Yhdistyksen tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää ja edistää golfpelin

Lisätiedot

LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT

LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Leppälammi - Taipaleen Kotiseutuyhdistys

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Reserviläisliitto - Reservistförbundet ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Reserviläisliitto - Reservistförbundet ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Vantaa, 23.1.2016 ESITYS RESERVILÄISLIITON SÄÄNTÖJEN MUUTOKSESTA NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE 1 Yhdistyksen nimi on Reserviläisliitto - Reservistförbundet ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Lisätiedot

Suomen Vanhempainliitto. 107 vuotta Kasvatuskumppanuutta

Suomen Vanhempainliitto. 107 vuotta Kasvatuskumppanuutta Suomen Vanhempainliitto 107 vuotta Kasvatuskumppanuutta Vanhempainyhdistys Vanhempien läsnäolo koulun /päiväkodin arjessa on tärkeää! Toiminta lähtee paikallista tarpeista - luokan tasolla vanhempaintiimi,

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2014 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

INNER WHEEL -KLUBIN SÄÄNNÖT

INNER WHEEL -KLUBIN SÄÄNNÖT 1 INNER WHEEL -KLUBIN SÄÄNNÖT Hyväksytty 26.8.2017, Kansallinen Neuvosto 1 KLUBIN NIMI... 2 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU... 2 3 HALLITUS... 2 4 PRESIDENTTI... 2 5 VARAPRESIDENTTI... 3 6 SIHTEERI... 3

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa.

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 1(3) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 2. Yhdistyksen tarkoituksen on toimia omaishoitajien

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen SÄÄNNÖT

Pohjois-Karjalan Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen SÄÄNNÖT Pohjois-Karjalan Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen SÄÄNNÖT POHJOIS-KARJALAN EVANKELISLUTERILAISEN KANSANLÄHETYKSEN S Ä Ä N N Ö T Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Pohjois-Karjalan Evankelisluterilainen

Lisätiedot

YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUKSEN 28.9.2011 PÖYTÄKIRJA. 4 Hyväksytään kokouksen työjärjestys Työjärjestys hyväksyttiin muutoksitta.

YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUKSEN 28.9.2011 PÖYTÄKIRJA. 4 Hyväksytään kokouksen työjärjestys Työjärjestys hyväksyttiin muutoksitta. F.C. Barcelona Fan Club Finland n:o 1426 www.fcbarcelonafinland.com PÖYTÄKIRJA VUOSIKOKOUS 2011 1(3) YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUKSEN 28.9.2011 PÖYTÄKIRJA 1 Kokouksen avaus Jari Pekkola toivotti jäsenet tervetulleeksi

Lisätiedot

Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta alueena kokovaltakunnan alue.

Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta alueena kokovaltakunnan alue. 1/5 SÄÄNNÖT 1. NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta alueena kokovaltakunnan alue. 2. TARKOITUS Yhdistys on käyttäjävetoinen SAP Finland Oy:sta

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Stadin Slangi ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Stadin Slangi ry ja sen kotipaikka on Helsinki. YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Merkitty rekisteriin 26.03.1996 Jäljennös annettu 18.02.2015 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Stadin Slangi ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminnan

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Speed & Powerboat Society Ry ja sen kotipaikka on Parainen.

Yhdistyksen nimi on Speed & Powerboat Society Ry ja sen kotipaikka on Parainen. Yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Speed & Powerboat Society Ry ja sen kotipaikka on Parainen. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on toimia

Lisätiedot

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Joensuun Nuorisoverstas ja kotipaikka Joensuu. 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää nuorten elämänhallinnan valmiuksia

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Satakissa ry. Nimi ja kotipaikka. Tarkoitus ja toiminta. Jäsenyys

SÄÄNNÖT. Satakissa ry. Nimi ja kotipaikka. Tarkoitus ja toiminta. Jäsenyys SÄÄNNÖT Satakissa ry Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Satakissa ry, josta näissä säännöissä käytetään nimeä yhdistys ja sen kotipaikka on Porin kaupunki ja toimialueena koko Suomi. Yhdistyksen

Lisätiedot

PESÄPUU ry Säännöt 2.12.2013

PESÄPUU ry Säännöt 2.12.2013 PESÄPUU ry Säännöt 2.12.2013 PESÄPUU ry 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on PESÄPUU ry, kotipaikka on Jyväskylän kaupunki ja toimialueena koko maa. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

Ukko-Kolin Ystävät r.y.:n säännöt

Ukko-Kolin Ystävät r.y.:n säännöt Rekisterinumero 178573. Säännöt rekisteröity yhdistysrekisteriin 25.2.2000. Y-tunnus 1596966-6 Ukko-Kolin Ystävät r.y.:n säännöt Yhdistyksen nimi 1 Yhdistyksen nimi on Ukko-Kolin Ystävät r.y. Yhdistyksen

Lisätiedot

Pirkanmaan CP-yhdistys ry

Pirkanmaan CP-yhdistys ry Pirkanmaan CP-yhdistys ry SÄÄNNOT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE 1. Yhdistyksen nimi on Pirkanmaan CP-yhdistys ry 2. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere ja sen toimialueena on Pirkanmaa. 2 TARKOITUS, TOIMINTAMUODOT

Lisätiedot

Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt

Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pilvenmäen Ravinaiset ry ja sen kotipaikka on Forssan kaupunki. 2 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

1 (5) Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

1 (5) Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 1 (5) 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu 3. Jäsenet Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Karateseura Honbu ja sen kotipaikka on Helsinki.

Yhdistyksen nimi on Karateseura Honbu ja sen kotipaikka on Helsinki. 1 (5) Karateseura Honbu ry yhdistyksen kokoukseen 17.5.09 hyväksymät säännöt YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Karateseura Honbu ja sen kotipaikka on Helsinki. 2 Yhdistyksen tarkoitus on edistää

Lisätiedot