KUTSU Helsingin yliopiston filosofisen tiedekunnan vuoden 2003 juhlalliseen maisteri- ja tohtoripromootioon

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUTSU Helsingin yliopiston filosofisen tiedekunnan vuoden 2003 juhlalliseen maisteri- ja tohtoripromootioon"

Transkriptio

1 KUTSU Helsingin yliopiston filosofisen tiedekunnan vuoden 2003 juhlalliseen maisteri- ja tohtoripromootioon Helsingin yliopiston filosofinen tiedekunta viettää maisteri- ja tohtoripromootiota kesäkuuta Filosofisen tiedekunnan muodostavat humanistinen, kasvatustieteellinen ja matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta. Promootiossa tutkinnon suorittaneet saavat juhlallisessa seremoniassa oikeuden käyttää akateemisen arvonsa merkkejä, maisterit laakeriseppelettä ja sormusta, tohtorit hattua ja miekkaa. Näistä oppiarvojen tunnuksista muodostui Suomessa 1800-luvulla merkittäviä oppiin ja opiskeluun liittyviä symboleja. Yliopisto haluaa promootiolla kunnioittaa valmistuneita, jotka puolestaan saavat juhlia akateemisia saavutuksiaan. Vuoden 2003 promootio vihkii riemumaistereiksi ja riemutohtoreiksi ne, jotka valmistuivat kevään 1950 jälkeen ja olisivat voineet osallistua vuoden 1953 pitämättä jääneeseen promootioon. Lisäksi vihitään 12 eri tieteen ja taiteen alan edustajaa kunniatohtoreiksi. Filosofisella tiedekunnalla on maamme vanhin promootioperinne: tiedekuntamme järjesti ensimmäisen promootion vuonna 1643 Turun Kuninkaallisessa Akatemiassa, jonne keskiajalla syntynyt eurooppalainen promootioperinne oli tullut Upsalan kautta vanhoista Bolognan ja Pariisin yliopistoista. Nykyisin useimmissa yliopistoissa ja tiedekunnissa promovoidaan vain tohtoreita. Suomi on ainoa maa maailmassa, jossa myös maisterit vihitään tieteen ja oppiyhteisön jäseniksi ainutlaatuisin, näyttävin ja monipäiväisin juhlamenoin. Näissä juhlissa on jo varhain ollut tapana laulaa sekä pitää puheita ja lausua runoja. Jokainen promootio edustaa oman aikansa suuntauksia, aatteita ja virtauksia. Filosofinen tiedekunta juhlii taas ensi keväänä akateemisista juhlista suurinta. Olette tervetullut juhlimaan kanssamme! Promootiotoimikunnan puolesta FM Pia Österman gratisti (promootiotoimikunnan puheenjohtaja)

2 2 PROMOOTIOON OSALLISTUMINEN Filosofisen tiedekunnan promootioon voi osallistua maisteripromovendina Helsingin yliopiston humanistisessa, kasvatustieteellisessä tai matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa ylemmän perustutkinnon eli maisterintutkinnon (tai vanhan tutkintojärjestelmän mukaisesti kandidaatin tutkinnon) suorittanut sekä tohtoripromovendina tohtorin tutkinnon suorittanut henkilö. Tiedekunnan hyväksymä tutkinto tulee olla suoritettuna ennen 6. kesäkuuta 2003, jolloin on promootioakti eli vihkiminen. Vuoden 2003 promootiossa vihitään riemumaistereiksi ja riemutohtoreiksi ne, jotka valmistuivat kevään 1950 jälkeen ja olisivat voineet osallistua vuoden 1953 pitämättä jääneeseen filosofisen tiedekunnan promootioon. Promovendit osallistuvat promootioon pääsääntöisesti puolisonsa tai muun seuralaisensa kanssa, joka on maisterin seppeleensitojatar/seppeleensitoja. Seuralainen on promovendin daami/kavaljeeri päivällisillä ja osallistuu myös muihin juhlallisuuksiin. Promootioon voi osallistua myös ilman seuralaista (solo). Tuolloin promootiotoimikunta vastaa maisteripromovendin maisteriseppeleen valmistamisesta. Promootioon voi osallistua myös poissaolevana (absens), jolloin promovendi saa nimensä ja tietonsa promootiomatrikkeliin sekä saa oikeuden käyttää arvonsa mukaisia akateemisia arvomerkkejä. Promootiotoimikunta toimittaa promootiodiplomin jälkikäteen poissaolevana vihityille. Promootion juhlatilat rajoittavat osallistujamäärää. Promootiotoimikunta ottaa osallistujat mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. ALUSTAVA PROMOOTIO-OHJELMA Promootiotilaisuudet ovat 5., 6. ja 7. kesäkuuta Kuitenkin promovendit eli promootiossa vihittävät maisterit ja tohtorit kokoontuvat jo Flooran päivänä 13. toukokuuta valitsemaan promootion yleisen seppeleensitojattaren, joka muun muassa valvoo seppeleiden sitomista. Tiistai 13. toukokuuta klo 9 Yleisen seppeleensitojattaren valinta Kulkue yleisen seppeleensitojattaren luokse klo 10 Yleisen seppeleensitojattaren esittely Piknikretki Kumtähden kentälle Toukolaan klo 15 Flooran päivän lounas Torstai 5. kesäkuuta klo 15 Aktiharjoitukset yliopiston juhlasalissa (pakollinen kaikille promovendeille) Tohtoripromovendien kokoontuminen yliopistolla klo 15 Seppeleensitojaiset maisteripromovendien seuralaisille klo 19 Maisteripromovendien Seppeleensitojaispäivälliset Tohtoripromovendien Miekanhiojaispäivälliset

3 3 Perjantai 6.kesäkuuta klo 10 Promootioakti yliopiston juhlasalissa Kulkue Tuomiokirkkoon klo 14 Promootiojumalanpalvelus Tuomiokirkossa Kulkue yliopistolle klo 19 Promootiopäivälliset Lauantai 7. kesäkuuta klo 9 Promootiopurjehdus (huviretki) klo 19 Promootiotanssiaiset aamulla kulkue Senaatintorille vastaanottamaan nousevaa aurinkoa Lopullinen aikataulu ja lounas- ja päivällisajat selviävät maaliskuun alussa. Promootiotoimikunta lähettää kaikille osallistujille tarkat osallistumisohjeet ja aikataulut huhtikuussa. Promootiotanssiaisten akateemisten tanssien harjoitukset promovendeille ja heidän seuralaisilleen ovat Porthanian liikuntasalissa (LS, 1.krs) seuraavasti: maisterifranseesin harjoitukset 12., 14., 16., 19., 21., 23., 26. ja 28. toukokuuta kello Akateemisten tanssien harjoitukset ja maisterifranseesin kenraaliharjoitukset ovat 2. ja 3. kesäkuuta kello , jolloin myös tohtoripromovendit ovat mukana seuralaisineen. On ehdottoman tärkeää, että promovendit osallistuvat säännöllisesti tanssiharjoituksiin. Tanssiharjoitukset sisältyvät promootiomaksuun. PROMOOTIOMATRIKKELI Promootiotoimikunta toimittaa matrikkelin promootiossa sekä läsnä- että poissaolevina vihittävistä. Matrikkelia varten promootioon ilmoittautumisen yhteydessä tulee toimittaa promootiotoimikunnalle tässä kirjeessä mukana tuleva henkilötietolomake, joka täytetään omalla äidinkielellä. Matrikkeliin tulevat tiedot voi tarkistaa promootiokansliassa myöhemmin ilmoitettavana aikana. Promootioaktissa promovendit saavat matrikkelikirjan, johon sisältyy myös mm. promootio-ohjelma. Matrikkelikustannukset sisältyvät promootion osallistumismaksuun. PROMOOTION OSALLISTUMISMAKSU Jos promovendi osallistuu kaikkiin promootiojuhlallisuuksiin seuralaisensa kanssa (avec), promootion osallistumismaksu on 270 euroa. Hinta sisältää kahdelle hengelle kahdet päivälliset, tanssiaisillalliset ja promootiopurjehduksen sekä muut järjestelykustannukset. Mikäli pariskunnasta molemmat promovoidaan, he maksavat kumpikin yksittäisen promovoitavan maksun. Jos promovendi osallistuu kaikkiin promootiojuhlallisuuksiin yksin (solo), promootion osallistumismaksu on 190 euroa. Hinta sisältää yhdelle hengelle kahdet päivälliset, tanssiaisillalliset ja promootiopurjehduksen sekä muut järjestelykustannukset. Lisäksi hinta sisältää maisterin-seppeleen valmistuksen, mistä vastaa promootiotoimikunta. Jos promovendi osallistuu vain promootioaktiin (ja aktiharjoituksiin), promootiomaksu on 60 euroa yksin tai seuralaisen kanssa. Hintaan sisältyy myös järjestelykustannukset.

4 4 Jos promovendi osallistuu promootioon poissaolevana (absens), osallistumismaksu on 60 euroa. Lisäksi Flooran päivän lounas maksetaan erikseen ruokailun yhteydessä. Lounaan hinta on noin 40 euroa; promootiotoimikunta ilmoittaa tarkan hinnan myöhemmin. PROMOOTIOON ILMOITTAUTUMINEN Vuoden 2003 promootion viimeinen ilmoittautumispäivä on 28. helmikuuta Tähän mennessä tulee ilmoittautua myös niiden, jotka valmistuvat myöhemmin mutta kuitenkin ennen promootioaktia. Ilmoittautuminen on sitova. Promootioon ilmoittaudutaan seuraavasti: 1. Osallistumismaksu maksetaan promootiotoimikunnan tilille Aktia Maksun saaja on Helsingin yliopiston fil.tdk:n promootiotoimikunta 2003, mikä tulee merkitä selvästi. Tiedonantoja -kohtaan merkitään promovoitavan nimi (ei seuralaisen nimeä). Osallistumismaksu on maksettava viimeistään 28. helmikuuta Promootiotoimikunnalle lähetetään (PL 4, Helsingin yliopisto) seuraavat asiakirjat: a) Osallistumisilmoitus (tämän kirjeen liitteenä) selkeästi täytettynä b) Henkilötietolomake (tämän kirjeen liitteenä) selkeästi täytettynä omalla äidinkielellä promootiomatrikkelia varten c) Jäljennös tutkintotodistuksesta, joka on maistereiksi vihittävillä todistus suoritetusta maisterin tutkinnosta (tai vanhan tutkintojärjestelmän mukaisesta kandidaatin tutkinnosta) ja tohtoreiksi vihittävillä todistus suoritetusta tohtorin tutkinnosta (tai vanhan tutkintojärjestelmän mukaan valmistuneille annetusta todistuksesta, joka oikeuttaa tohtorin arvoon). Riemumaistereiden ja riemutohtorien ei tarvitse toimittaa todistusjäljennöstä. Jos promovendi valmistuu ilmoittautumisensa jälkeen ennen aktia, tulee ilmoittautumisen mukana lähettää selvitys siitä, että tulee saamaan tutkinnon ennen promootioaktia. Tällöin promovendin on toimitettava jäljennös tutkintotodistuksesta promootiotoimikunnalle välittömästi valmistumisensa jälkeen. d) Jäljennös promootion osallistumismaksukuitista e) Jos promovendin nimi on tutkinnon suorittamisen jälkeen vaihtunut, tulee ilmoittautumisen mukana lähettää oikeaksi todistettu kopio virkatodistuksesta tai jostakin virallisesta henkilötodistuksesta (esimerkiksi passista tai ajokortista).

5 5 AKATEEMISET ARVOMERKIT Maisterinsormuksen sekä tohtorinhatun ja miekan hankkimisesta huolehtii jokainen promootioon osallistuja itse. Niitä ei välttämättä tarvitse ostaa, vaan ne voi halutessaan myös lainata. Tohtoripromovendi ei voi osallistua promootioaktiin tohtoripromovendinä ilman tohtorinmiekkaa. Lainamiekaksi kelpaa myös muiden tiedekuntien, suomalaisten yliopistojen ja korkeakoulujen tohtorinmiekat, jotka ovat virallisia siviilimiekkoja. Maisterinsormus tulee olla mukana promootioaktissa, jonka jälkeenkin promovoitu maisteri saa käyttää sitä. Filosofisen tiedekunnan maisterinsormuksia myy Oy A. Tillander Ab (Aleksanterinkatu 48, Helsinki; p ). Promootiotarjouksessa perinteisen maisterinsormuksen hinta on 200 euroa (norm. 230 euroa) naisten sormus, eli kun kannan koko on 8,0 mm, ja 220 euroa (norm. 240 euroa) miesten sormus, eli kun kannan koko on 8,5 mm. Kaiverrus kuuluu sormuksen hintaan. Maisterinsormusta pidetään vasemman käden etusormessa, aktissa hansikkaan päällä. Maisterinseppeleen valmistaa maisteripromovendin seuralainen eli seppeleensitojatar/ seppeleensitoja seppeleensitojaisissa. Yksin promootioon osallistuvan seppeleen sitomisesta vastaa yleinen seppeleensitojatar apulaisineen, minkä vuoksi toivomme, että mahdollisimman moni voisi osallistua promootioon seuralaisensa kanssa. Promootiotoimikunta hankkii seppeleen tarvikkeet. Seppeleen pohjanauhan valmistusta varten maisteriksi promovoitavien tulee ilmoittaa pään ympärysmitta ilmoittautumislomakkeessa. Naisten on syytä ottaa huomioon päänmitassa kampauksensa, jottei seppeleestä tule liian ahdasta. Tohtorinhattuja myyvät E. R. Wahlman Oy (Sofiankatu 5, Helsinki; ), hattuateljee Lyolène (Kalevankatu 13, Helsinki; ) sekä Kultaseppä W. Pettersson ( tai ). Tohtorinhattujen tilaukset tulisi tehdä mahdollisimman pian, jotta tohtorinhattu valmistuisi ajoissa promootioon. Tohtorinmiekkoja myyvät Oy A. Tillander Ab (Aleksanterinkatu 48, Helsinki; p ) ja Kultaseppä W. Pettersson ( tai ). Promootiotarjouksessa Oy A. Tillander Ab:n miekkojen hinta on 420 euroa (norm. 480 euroa). Hintaan sisältyy kaiverrus. Lisäksi promootiotoimikunta välittää Sporrong Oy:n miekkoja hintaan 333 euroa, mihin sisältyy myös kaiverrus. Sitovat tilaukset Sporrong Oy:n miekoista tulee toimittaa promootion taloudenhoitajalle mennessä.

6 6 PUKEUTUMISOHJEET Seppeleensitojaispäivä Promootioakti ja jumalanpalvelus maisteri, mies frakki, valkoiset liivit frakki, mustat liivit, maisteri, nainen värillinen pitkä iltapuku, ei-avonainen valkoinen pitkä puku, pitkät hihat; valkoiset hansikkaat ja kengät, riemumaisteri, mies riemumaisteri, nainen maisterin seuralainen, seppeleensitoja maisterin seuralainen, seppeleensitojatar frakki, valkoiset liivit värillinen pitkä iltapuku, frakki, valkoiset liivit värillinen pitkä iltapuku, frakki, mustat liivit, ei-avonainen musta pitkä puku, pitkät hihat; mustat hansikkaat ja kengät, frakki, mustat liivit, ei-avonainen valkoinen pitkä puku, pitkät hihat; valkoiset hansikkaat ja kengät tohtori, mies frakki, valkoiset liivit frakki, mustat liivit, tohtorinhattu ja miekka tohtori, nainen tohtorin seuralainen, mies tohtorin seuralainen, nainen värillinen pitkä iltapuku, frakki, valkoiset liivit värillinen pitkä iltapuku, ei-avonainen musta pitkä puku, pitkät hihat; mustat hansikkaat, mustat kengät, tohtorinhattu ja miekka frakki, mustat liivit, ei-avonainen musta pitkä puku, pitkät hihat; mustat hansikkaat, mustat kengät Promootiopäivälliset ja tanssiaiset valkoinen pitkä iltapuku, valkoiset pitkät hansikkaat, valkoiset kengät, seppele ja sormus musta pitkä iltapuku, mustat pitkät hansikkaat, mustat kengät, seppele ja sormus valkoinen pitkä iltapuku, valkoiset pitkät hansikkaat, valkoiset kengät tohtorinhattu ja miekka musta pitkä iltapuku, mustat pitkät hansikkaat, mustat kengät, tohtorinhattu ja miekka musta pitkä iltapuku, mustat pitkät hansikkaat, mustat kengät miesvieras frakki, valkoiset liivit frakki ja mustat liivit naisvieras värillinen pitkä iltapuku, ei-avonainen musta puku, jonka pituus vapaa, pitkät hihat; värillinen pitkä iltapuku, ei kokovalkoinen tai

7 7 mustat sukat, mustat kengät Riemumaisterin ja riemutohtorin seuralainen pukeutuu kuten tohtoripromovendin seuralainen. Promootioaktissa, -jumalanpalveluksessa, -päivällisellä sekä -tanssiaisissa käytetään suuria kunniamerkkejä. Seppeleensitojattaret ja seppeleensitojat eivät käytä tohtorinhattua Tohtoripromovendit kiinnittävät miekan vyötärölleen vasemmalle puolelle jonkinlaisella kiinnikkeellä, soljella tai näkymättömällä vyöllä. Promootioaktissa naisten leninkien tulee olla pitkähihaisia (ei 3/4- tai puolipitkiä), ja niiden kaula-aukot eivät saa olla avoimia (eivät välttämättä korkeakauluksisia). Illalla nämä rajoitukset eivät päde, joten naiset voivat käyttää promootioaktissa esimerkiksi jakkua iltaleningin päällä. Promootiopäivällisellä ei voi kuitenkaan käyttää erittäin avointa suurta iltapukua. Promootiotilaisuuksissa naiset käyttävät hansikkaita, jotka eivät saa olla pitsisiä tai runsaasti koristeltuja. Hansikkaat otetaan pois ruokailun ajaksi. Promootiossa ovat kiellettyjä kansallispuvut, rannekellot ja turkikset. Aktissa ei saa käyttää näyttäviä koruja ja käsilaukkua. Käsilaukun asemesta voi käyttää esimerkiksi pukuun ommeltua huomaamatonta taskua. Pitkä puku ulottuu nilkkaan asti. Naismaistereiden ja seppeleensitojattarien kokovalkoinen asu ei tarkoita esimerkiksi keltaisen, beigen, sini- tai vaaleanpunaisen sävyistä asua. Promootionvalkoiseksi määritellään väri, joka tämän paperin rinnalla näyttää valkoiselta. Promootion pukeutumissäännöt juontavat juurensa yksinkertaisen linjakkaasta empire-tyylistä, joten naismaisterin ja seppeleensitojattaren puvun tulisi olla kuosiltaan yksinkertainen. Promootio ei ole oikea paikka uusiokäyttää pitsisiä tai röyhelöisiä hääpukuja. Miehet käyttävät frakin kanssa aina valkoista rusettia, mustia sukkia ja ohutpohjaisia mustia kenkiä. Promootioaktissa frakkiliivit ovat mustat ja iltatilaisuuksissa valkoiset. Iltatilaisuuksissa miesten kengät voivat olla kiiltonahkaiset. Frakin kanssa ei perinteisesti käytetä rannekelloa, mutta halutessaan voi käyttää taskukelloa. Frakin sijasta voi käyttää virallisia juhlapukuja, kuten papinpukua tai puolustusvoimien juhlapukua. Kansallispuku ei ole virallinen juhlapuku. Seppeleensitojaisissa ne seppeleensitojattaret, jotka eivät osallistu seppeleensitojaispäivällisille, pukeutuvat vierailupukuun, ja ne seppeleensitojat, jotka eivät osallistu seppeleensitojaispäivällisille, pukeutuvat tummaan pukuun. Seppeleensitojaisissa voi käyttää ylioppilaslakkia. Flooran päivänä ja promootiopurjehduksella käytetään siistiä ja säänmukaista arki- tai kävelypukua sekä ylioppilaslakkia. AVUSTUKSET Promootion onnistumisen kannalta suuri merkitys on tapahtuman tukijoilla. Tukea tarvitsemme sekä rahana että erilaisina hyödykkeinä. Tässä te promovendit voitte olla avuksi: mikäli teillä tai lähipiirissänne on kontakteja yritysmaailmaan, pyydämme teitä ottamaan yhteyttä promootion taloudenhoitajaan ).

8 8 LISÄTIETOJA PROMOOTIOSTA Lisätietoja promootiosta saa kotisivuilta Kysymyksiä voi lähettää promootiotoimikunnan sähköpostiosoitteeseen ja promootiokanslian faxiin tai jättää niitä promootiokanslian puhelinvastaajaan (p ). Promootiokanslian päivystysajat ovat helmikuun alusta alkaen maanantaisin ja keskiviikkoisin klo Promootiokanslia löytyy Porthanian 2. kerroksesta huoneesta 213 opettajien lehtisalin vierestä. Huhtikuussa 2003 promootiotoimikunta lähettää kaikille promootioon ilmoittautuneille kirjeen, josta käyvät ilmi tarkat ohjeet ja kellonajat. Lisäksi promootiotoimikunta pitää kaikille avoimen tiedotustilaisuuden keskiviikkona 8. huhtikuuta 2003 kello 18 alkaen yliopiston juhlasalissa. Promootiotoimikunta pidättää oikeuden muutoksiin.

Pukeutumisohjeita. Promootio 2017

Pukeutumisohjeita. Promootio 2017 Pukeutumisohjeita Promootio 2017 Promootiossa noudatetaan akateemisiin perinteisiin pohjautuvia pukeutumissääntöjä! http://www.oulu.fi/promo otio/pukeutuminen Miekanhiojaiset Promootioakti Promootioillallinen

Lisätiedot

Promotio doctoralis Facultatis veterinariae MMVIII

Promotio doctoralis Facultatis veterinariae MMVIII Hyvä tohtoripromovendi, olet ilmoittautunut Eläinlääketieteellisen tiedekunnan tohtoripromootioon 22.- 24.5.2008. Tästä kirjeestä löydät promootion tarkat aikataulut sekä pukeutumisohjeet. Huomaa, että

Lisätiedot

PROMOOTION INFOTILAISUUS 24.4.2014. Kaikki kuvat: Ari Aalto & Eero Roine

PROMOOTION INFOTILAISUUS 24.4.2014. Kaikki kuvat: Ari Aalto & Eero Roine PROMOOTION INFOTILAISUUS 24.4.2014 Kaikki kuvat: Ari Aalto & Eero Roine PROMOOTION AIKATAULU 13.5. Yleisen seppeleensitojan vaalit ja Floran päivä 1.6. Esi-seppeleensitojaiset 5.6. Seppeleensitojaiset,

Lisätiedot

Filosofisen tiedekunnan promootion tiedotustilaisuus Gratista Mari Lehtoruusu Kuvat: Jussi P. Aalto, Helsingin yliopistomuseo

Filosofisen tiedekunnan promootion tiedotustilaisuus Gratista Mari Lehtoruusu Kuvat: Jussi P. Aalto, Helsingin yliopistomuseo n tiedotustilaisuus 18.4. Gratista Mari Lehtoruusu Kuvat: Jussi P. Aalto, Helsingin yliopistomuseo Tervetuloa promootioon! Tämän tiedotustilaisuuden ohjelma: 1. Yleistä promootiosta 2. Jokaisen tapahtuman

Lisätiedot

PROMOTIO ORDINIS PHILOSOPHORUM MMXVII

PROMOTIO ORDINIS PHILOSOPHORUM MMXVII PROMOTIO ORDINIS PHILOSOPHORUM MMXVII Sisällysluettelo 2 Arvoisa promovendi 4 Matrikkelitietojen tarkistaminen ja tutkintotodistuskopio 5 Tanssiharjoitukset 9 Ohjelma 15 Omaisten osallistuminen promootioaktiin

Lisätiedot

Sibelius-Akatemian tohtorintutkintojen tarkastustilaisuuksissa noudatettavat ohjeet

Sibelius-Akatemian tohtorintutkintojen tarkastustilaisuuksissa noudatettavat ohjeet Hyväksytty Sibelius-Akatemian Akateemisen neuvoston kokouksessa 5.6.2012 Sibelius-Akatemian tohtorintutkintojen tarkastustilaisuuksissa noudatettavat ohjeet 1a. Taiteilijakoulutus Taiteilijakoulutuksen

Lisätiedot

VALTIOTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN PROMOOTION PUKEUTUMISOHJEET 2011

VALTIOTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN PROMOOTION PUKEUTUMISOHJEET 2011 1/10 VALTIOTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN PROMOOTION PUKEUTUMISOHJEET 2011 Alkuperäinen ohje: Tiina Metso, 2005 Vaikka ohjeet on annettu naisille ja miehille erikseen, rajattomuuden hengessä promovendit seuralaisineen

Lisätiedot

UEF Tohtorikoulu. Valmistautuminen väitöspäivään

UEF Tohtorikoulu. Valmistautuminen väitöspäivään UEF Tohtorikoulu Valmistautuminen väitöspäivään Väitöstilaisuus Karonkka 2 Väitöstilaisuus Sovi päivä viimeistään kolme viikkoa ennen tilaisuutta varaa luentosali yliopiston tilavarauksesta väittelijä,

Lisätiedot

Pukeutumisohjeet promootioon

Pukeutumisohjeet promootioon 11.11.2011 1 Ote Juhlasta juhlaan oppaasta Toteutus: Pirjo Saravirta Pukeutumisohjeet promootioon Tämä ohjeisto on tehty Lappeenrannan teknillisen yliopiston promootiojuhlallisuuksien pukeutumisoppaaksi.

Lisätiedot

Vuosijuhlaetiketti. omalta osaltasi juhlan saavan arvoisensa tunnelman. Yleiset käytössäännöt

Vuosijuhlaetiketti. omalta osaltasi juhlan saavan arvoisensa tunnelman. Yleiset käytössäännöt Vuosijuhlaetiketti Akateemisissa juhlissa noudatetaan perinteistä etikettiä. Tästä ohjeesta voit tarkistaa ja kerrata tärkeimmät seikat, jotka sinun tulee huomioida vuosijuhlaan valmistauduttaessa ja itse

Lisätiedot

VUOSIJUHLIEN ETIKETTI

VUOSIJUHLIEN ETIKETTI VUOSIJUHLIEN ETIKETTI FINANSSI RY Akateemisissa juhlissa noudatetaan perinteistä etikettiä. Tästä ohjeesta voit tarkistaa ja kerrata tärkeimmät seikat, jotka sinun tulee huomioida vuosijuhlaan valmistauduttaessa

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe Ilolan perhe 1 Pentti ja Liisa ovat Reinon, Jaanan ja Veeran isä ja äiti. Heidän lapsiaan ovat Reino, Jaana ja Veera. 'Pikku-Veera' on perheen nuorin. Hän on vielä vauva. Henry-vaari on perheen vanhin.

Lisätiedot

VÄITÖKSEN KULKU JA KARONKAN PERINTEET

VÄITÖKSEN KULKU JA KARONKAN PERINTEET 1 VÄITÖKSEN KULKU JA KARONKAN PERINTEET Titta Kallio-Seppä koordinaattori UniOGS Kohti tohtorin tutkintoa seminaari 12.3.2015 23.3.2015 2 VÄITÖSKIRJA Mitä Suomen laki sanoo Väitöskirja on tarkastettava

Lisätiedot

VÄITÖKSEN KULKU JA KARONKAN PERINTEET

VÄITÖKSEN KULKU JA KARONKAN PERINTEET VÄITÖKSEN KULKU JA KARONKAN PERINTEET Niina Timosaari Koordinaattori, UniOGS Kohti tohtorin tutkintoa seminaari 19.4.2017 VÄITÖSKIRJA Mitä Suomen laki sanoo? = Väitöskirja on tarkastettava julkisesti 1.

Lisätiedot

Liikesarjan SM-liiga Hämeenlinna. Hämeenlinna 7.11.2009

Liikesarjan SM-liiga Hämeenlinna. Hämeenlinna 7.11.2009 Liikesarjan SM-liiga Hämeenlinna Hämeenlinna 7.11.2009. Järjestäjä: Hämeenlinnan Taekwondoseura ry Kilpailukutsu Liikesarjakilpailut Hämeenlinnan Taekwondoseura järjestää liikesarjojen SM-liigan kilpailun

Lisätiedot

Tervetuloa valtiotieteellisen tiedekunnan XIII juhlalliseen maisteri- ja tohtoripromootioon!

Tervetuloa valtiotieteellisen tiedekunnan XIII juhlalliseen maisteri- ja tohtoripromootioon! Tervetuloa valtiotieteellisen tiedekunnan XIII juhlalliseen maisteri- ja tohtoripromootioon! Kiitos ilmoittautumisestasi kevään promootiojuhlallisuuksiin! Tässä kirjeessä kerrotaan yksityiskohtaisesti

Lisätiedot

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 erillinen info

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 erillinen info Elokuu Viikko 32 Jakso 1 7 Maanantai 8 Tiistai 9 Keskiviikko 10 Torstai 11 Perjantai 12 Lauantai 9.30-10.45 11.25-12.40 ruokailut 4 VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 erillinen info erillinen info 12.50-14.05

Lisätiedot

KUTSU. 19,50 /hlö (vain viralliselta edustajalta) Päiväkahvi

KUTSU. 19,50 /hlö (vain viralliselta edustajalta) Päiväkahvi 1 (7) KUTSU LIONSPIIRI 107-H:n VUOSIKOKOUKSEEN JA -JUHLAAN Paikka: Kummun koulu Kummunkatu 15, 83500 OUTOKUMPU Ohjelma: 09.30 10.00 Aamukahvi piirihallituksen osanottajille 10.00 12.00 Piirihallituksen

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

alkaneen uuden 2013 vuoden ensimmäiseen Kaarina Suonperä

alkaneen uuden 2013 vuoden ensimmäiseen Kaarina Suonperä Tule alkaneen uuden 2013 vuoden ensimmäiseen koulutukseen sellaisena kuin olet. Palaat matkalta osaavampana ja tavoista paljon tietävänä. Tapaseura ry:n puheenjohtaja, tapakouluttaja Kaarina Suonperä tarjoaa

Lisätiedot

Vuoden 2013 Tammikuu - Heinäkuu ampumavuorot ja tapahtumat

Vuoden 2013 Tammikuu - Heinäkuu ampumavuorot ja tapahtumat Vuoden 2013 Tammikuu - Heinäkuu ampumavuorot ja tapahtumat Vuoro / 4 pvm klo rata tapahtuma ilmoittaudu Numero TAMMIKUU Vuoroja pistooli r2 12.1.2013 klo.9-12 pist2 viikkovuoro Ke 9.1 0400 13 12004 1 pistooli

Lisätiedot

Elokuu Viikko 33 Jakso 1 11 Maanantai 12 Tiistai 13 Keskiviikko 14 Torstai 15 Perjantai 16 Lauantai 8.05-9.20. RO juniorit 8.05. WILMA 14A v05 /KLm

Elokuu Viikko 33 Jakso 1 11 Maanantai 12 Tiistai 13 Keskiviikko 14 Torstai 15 Perjantai 16 Lauantai 8.05-9.20. RO juniorit 8.05. WILMA 14A v05 /KLm Elokuu Viikko 33 Jakso 1 11 Maanantai 12 Tiistai 13 Keskiviikko 14 Torstai 15 Perjantai 16 Lauantai 9.30-10.45 4 7 7 1 2 6 11.25-12.40 ruokailut 5 1 4 12.50-14.05 17 Sunnuntai VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45

Lisätiedot

Espoon Kevätcup 2013

Espoon Kevätcup 2013 Espoon ITF Taekwon-Do ry Espoon Kevätcup 2013 6. huhtikuuta 2013 Paikka: Viherlaakson koulu, Lukionahde 1, 02710 Espoo Aika: Lauantaina 6.4.2013 klo 9.00 18.00 Kenelle: Värivyöt 9.gup 1.gup ja mustat vyöt

Lisätiedot

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 Elokuu Viikko 32 Jakso 1 8 Maanantai 9 Tiistai 10 Keskiviikko 11 Torstai 12 Perjantai 13 Lauantai 9.30-10.45 11.25-12.40 ruokailut 4 VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 erillinen info erillinen info 12.50-14.05

Lisätiedot

SUOMEN ITF TAEKWON-DO BLACK EAGLE TAEKWON-DO

SUOMEN ITF TAEKWON-DO BLACK EAGLE TAEKWON-DO SUOMEN ITF TAEKWON-DO ja BLACK EAGLE TAEKWON-DO JÄRJESTÄVÄT SM & HELMICUP -KILPAILUT 2017 Tervetuloa! KILPAILIJAT Senioreiden SM-kilpailut ovat avoimet kaikille Suomen ITF Taekwon-Do ry:n jäsenille, jotka

Lisätiedot

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA Sastamalan Taekwon-Do Seura ry järjestää 14.9.2013 TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA B-JUNIORIEN KILPAILUT VÄRIVÖIDEN KILPAILUT MUSTIEN VÖIDEN BLACK BELT CUP JUNIORI-IKÄISTEN MUSTIEN VÖIDEN KILPAILUT

Lisätiedot

Taloustieteiden tiedekunnan maisteritason erillinen opiskelijavalinta 2014

Taloustieteiden tiedekunnan maisteritason erillinen opiskelijavalinta 2014 1. Maisteriohjelman nimi Taloustieteiden tiedekunnan maisteritason erillinen opiskelijavalinta 2014 Kauppatieteiden maisterin tutkinto Valintaperusteet 2. Maisteriohjelman yleiskuvaus Maisteritason erillisessä

Lisätiedot

Kilpailukutsu 1! / 6!

Kilpailukutsu 1! / 6! Kilpailukutsu 1! / 6! Joukkuekilpailut Aika: Lauantai 23.4.2016, klo 9.00 18.00 Paikka: Karamzinin koulu, Kulloonmäki, Espoo Alustava aikataulu: 8.30 Tuomaripalaveri 9.00 Ilmoittautuminen ja punnitus 9.45

Lisätiedot

Luonnontieteellinen tiedekunta julistaa haettavaksi APURAHOJA

Luonnontieteellinen tiedekunta julistaa haettavaksi APURAHOJA Luonnontieteellinen tiedekunta julistaa haettavaksi APURAHOJA 1. TYÖSKENTELYAPURAHAT vuodelle 2011 = APURAHAT TOHTORINTUTKINTOON TÄHTÄÄVIIN OPINTOIHIN 1. ERÄ 2. JATKO-OPISKELIJOIDEN MATKA-APURAHAT 3. TUTKIJOIDEN

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU NAISTEN NYRKKEILYN SM-KILPAILUT 2013

KILPAILUKUTSU NAISTEN NYRKKEILYN SM-KILPAILUT 2013 KILPAILUKUTSU NAISTEN NYRKKEILYN SM-KILPAILUT 2013 Aika 9.-10.3.2013 Paikka Lyseonpuiston Lukio, Ruokasenkatu 18, Rovaniemi Aikataulu Lauantai 9.3.2013: klo 08.30 10.00 Ottelijat, Tuomarit ilmoittautuminen

Lisätiedot

1. Yleistä ohjeistusta

1. Yleistä ohjeistusta Suomen Lions-liitto Kokoukseen ilmoittautuminen OHJE Sisällysluettelo 1. Yleistä ohjeistusta...1 2. Kirjautuminen...2 3. Osallistujatyypin valinta...3 4. Osallistujan tiedot...4 5. Ilmoittautumisen vahvistaminen/peruminen...5

Lisätiedot

Kuinka olla oman osaamisen uskottava käyntikortti. 17.2.2016 Balderin Sali, Helsinki

Kuinka olla oman osaamisen uskottava käyntikortti. 17.2.2016 Balderin Sali, Helsinki Kuinka olla oman osaamisen uskottava käyntikortti. 17.2.2016 Balderin Sali, Helsinki NAISET - Toimiva puvusto Jakkupuku hameella ja housuilla. Tummat farkut, jotka istuvat hyvin. Kahdet yksiväriset pitkät

Lisätiedot

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 Elokuu Viikko 33 Jakso 1 10 Maanantai 11 Tiistai 12 Keskiviikko 13 Torstai 14 Perjantai 15 Lauantai 9.30-10.45 4 7 7 1 2 6 11.25-12.40 ruokailut 5 1 4 12.50-14.05 16 Sunnuntai VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45

Lisätiedot

YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE. Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista

YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE. Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista Abi- info YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista Käytännön vinkkejä Ajoissa paikalle Ongelmatilanteissa yhteys rehtoriin ja kouluun YTL:n www-sivuihin on linkki

Lisätiedot

TAEKWON-DON TAMPERE CUP VI

TAEKWON-DON TAMPERE CUP VI järjestää 12.3.2016 TAEKWON-DON TAMPERE CUP VI TAEKWON-DO -KILPAILUT TAMPEREELLA järjestää jälleen Tampere Cup -kilpailut Tampereella. Kilpailut käydään lauantaina 12.3.2016 Kaukajärven vapaaaikatalolla.

Lisätiedot

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA Sastamalan Taekwon-Do Seura ry järjestää 20.9.2014 TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA MUSTIEN VÖIDEN BLACK BELT CUP JUNIORI-IKÄISTEN MUSTIEN VÖIDEN KILPAILUT VÄRIVÖIDEN KILPAILUT C-JUNIORIEN KILPAILUT

Lisätiedot

BISNESPUKEUTUMISEN UUDET TUULET

BISNESPUKEUTUMISEN UUDET TUULET BISNESPUKEUTUMISEN UUDET TUULET Hei, Kiitos osallistumisestasi Tuija K:n esitykseen. Toivon, että esityksestä jäi muutama idea itämään ja toivon, että viihdyit. Tässä yhteenvedossa tärkeimmät asiat tiivistettynä

Lisätiedot

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 MAANANTAI 2 TIISTAI 3 KESKIVIIKKO 4 TORSTAI 5 PERJANTAI 6 Loppiainen LAUANTAI 7 SUNNUNTAI 8 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 2 MAANANTAI 9 TIISTAI 10 KESKIVIIKKO 11 TORSTAI 12 PERJANTAI 13

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 3/2012 LAHTI 5.5.2012 JÄRJESTÄJÄ: TAEKWONDO LAHTI RY LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 Taekwondo Lahti Ry järjestää liikesarjojen SM- liigan kolmannen

Lisätiedot

Klo 15.30 KARLIN SUKUSEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SUKUKOKOUS Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat Sääntömuutokset

Klo 15.30 KARLIN SUKUSEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SUKUKOKOUS Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat Sääntömuutokset KARLIN SUKUSEURA RY KUTSU SUKUJUHLAAN JA SUKUKOKOUKSEEN 16.6.2013 Karlin sukuseura ry:n sukuneuvostolla on ilo kutsua Sinut perheineen yhdistyksen sääntöjen edellyttämään varsinaiseen sukukokoukseen 16.6.2013.

Lisätiedot

Esitarkastuksesta tohtorintutkintoon

Esitarkastuksesta tohtorintutkintoon Esitarkastuksesta tohtorintutkintoon Merja Lyytikäinen 13.9.2017 Valmiina? Kun alat olla. 13.9.2017 2 tapahtuu seuraavaa Ohjaaja tekee esityksen esitarkastajista ja vastaväittäjästä määrää esitarkastajat

Lisätiedot

m/2007 asun käytöstä noudatetaan ohjetta pelastustoimen virkapuvusta. Lippalakki Tummansininen.

m/2007 asun käytöstä noudatetaan ohjetta pelastustoimen virkapuvusta. Lippalakki Tummansininen. PALOKUNTAPUKEUTUMINEN Juhlapuku m/2007 asun käytöstä noudatetaan ohjetta pelastustoimen virkapuvusta. Asuste Kuvaus asusteesta Käyttö Lippalakki Päällystöllä emaloitu järjestö- (lääni-, liitto-, kunta-)

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

3 Tupsulakkiin tehtävät lisäykset

3 Tupsulakkiin tehtävät lisäykset 1/7 1 Soveltamisala Tällä tunnusohjesäännöllä annetaan tarkempia määräyksiä Oulun Teekkariyhdistys ry:n, jäljempänä yhdistys, sääntöjen 28 :ssä tarkoitetuista yhdistyksen tunnuksista ja niiden käytöstä.

Lisätiedot

Opiskelijan perustietolomake

Opiskelijan perustietolomake Opiskelijan perustietolomake 11.5.2010 Opiskelijarekisteri / Jaana Sälekari 11.5.2010 1 Perustietolomake on nyt yksisivuinen Perustietolomakkeet löytyvät kolmella kielellä opiskelijarekisterin tukisivuilta

Lisätiedot

Han Moo Do. Jyväskylä Open 2014 KISAKUTSU

Han Moo Do. Jyväskylä Open 2014 KISAKUTSU Han Moo Do Jyväskylä Open 2014 KISAKUTSU www.jklhanmoodo.com Han Moo Do Jyväskylä Open Tervetuloa kilpailemaan Han Moo Do Jyväskylä Open -kilpailuihin 11.1.2014! Kilpailut järjestää Jyväskylän Han Moo

Lisätiedot

ABI-INFO. ke , klo

ABI-INFO. ke , klo ABI-INFO ke 26.10.2017, klo 9.00-9.30 Kevään 2018 yo-kirjoituksiin ilmoittautuminen ke 22.11.2017 mennessä Mikäli tulokset eivät ole tulleet tähän mennessä, on kokelaalla oikeus ilmoittautua tulosten saapumisen

Lisätiedot

Sunnuntai 4.3.2012 klo 08.30-09:15 Lääkärintarkastus ja punnitus Ruskeasuo 11.30 Tuomarikokous 12.00 Finaalit

Sunnuntai 4.3.2012 klo 08.30-09:15 Lääkärintarkastus ja punnitus Ruskeasuo 11.30 Tuomarikokous 12.00 Finaalit Aika 3- Paikka Ruskeasuon Palloiluhalli, Ratsastie 10, Helsinki Aikataulu Lauantai klo 08:45-10.15 Ilmoittautuminen kilpailupaikalla Ruskeasuo 09:00-10.15 Lääkärintarkastus ja punnitus 09:00-10.15 Tuomareiden

Lisätiedot

SM-liiga Nurmijärvi 2012

SM-liiga Nurmijärvi 2012 ITF Taekwon-Do Liitto ry Kauden pääkilpailu SM-liiga Nurmijärvi 2012 1. joulukuuta 2012 Paikka: Maaniitun koulu, Heikkiläntie 27, 01900 Nurmijärvi Aika: Lauantaina 1.12.2012 klo 9.00 18.00 Kenelle: Värivyöt

Lisätiedot

TAEKWON-DON TAMPERE CUP VII

TAEKWON-DON TAMPERE CUP VII järjestää värivöiden kilpailut 13.5.2017 TAEKWON-DON TAMPERE CUP VII TAEKWON-DO -KILPAILUT TAMPEREELLA järjestää jälleen Tampere Cup -kilpailut Tampereella. Kilpailut käydään lauantaina 13.5.2017 Hervannan

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS. www.käppäräpartio.fi

KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS. www.käppäräpartio.fi KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS www.käppäräpartio.fi 1 Sisällysluettelo o Partiopuku yhdistää............. 2 o Lippukunnan perinteet............. 2 o Helpotusta ahdingon sijaan............. 2 o Sudenpennun

Lisätiedot

Kilpailukutsu 1/8. Kirkkonummen väestönsuojan monitoimihalli, Kirkkotallintie 6, Kirkkonummi

Kilpailukutsu 1/8. Kirkkonummen väestönsuojan monitoimihalli, Kirkkotallintie 6, Kirkkonummi Kilpailukutsu 1/8 SM-kilpailut 2016 Aika: Lauantai 6.2.2016, klo 9.00 19.00 Paikka: Kirkkonummen väestönsuojan monitoimihalli, Kirkkotallintie 6, Kirkkonummi Alustava aikataulu: 9.00 Ilmoittautuminen ja

Lisätiedot

TERVETULOA KILPAILEMAAN OULUUN!

TERVETULOA KILPAILEMAAN OULUUN! TERVETULOA KILPAILEMAAN OULUUN! Taekwon-Do Akatemia ry järjestää väri- ja mustien vöiden Taekwon-Do kilpailut 10. huhtikuuta Oulussa. Samana viikonloppuna kilpailuiden yhteydessä pidetään myös SITF:n järjestämä

Lisätiedot

TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1

TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1 TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1 MAANANTAI 4 TIISTAI 5 KESKIVIIKKO 6 Loppiainen TORSTAI 7 PERJANTAI 8 LAUANTAI 9 SUNNUNTAI 10 Jussi Kiiskilä Valteri-koulu, Onerva 1 TAMMIKUU 2016 VIIKKO 2 MAANANTAI 11 TIISTAI 12

Lisätiedot

PORI OPEN 2013 POOMSE 1 / 5. PORI OPEN 2013 Poomseliigan kolmas osakilpailu + harrastajat

PORI OPEN 2013 POOMSE 1 / 5. PORI OPEN 2013 Poomseliigan kolmas osakilpailu + harrastajat PORI OPEN 2013 POOMSE 1 / 5 PORI OPEN 2013 Poomseliigan kolmas osakilpailu + harrastajat PORI OPEN 2013 POOMSE 2 / 5 Kilpailupäivä Lauantai 11.05.2013 Alustava aikataulu 09.00 09.30 Tuomaripalaveri 09.30

Lisätiedot

TURUN KAUPPATIETEIDEN YLIOPPILAAT RY LIPPU-, NAUHA- JA MERKKIOHJESÄÄNTÖ

TURUN KAUPPATIETEIDEN YLIOPPILAAT RY LIPPU-, NAUHA- JA MERKKIOHJESÄÄNTÖ TURUN KAUPPATIETEIDEN YLIOPPILAAT RY LIPPU-, NAUHA- JA MERKKIOHJESÄÄNTÖ Lippu-, nauha- ja merkkiohjesäännössä on lueteltu yhdistyksen tunnukset ja huomionosoitukset sekä määrätään niiden myöntämisestä

Lisätiedot

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015!

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2015. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi

Lisätiedot

ILMAVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT

ILMAVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT ILMAVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT Ilmavoimien Esikunta antaa yksityiskohtaisemmat ohjeet ilmavoimien lentopalveluksessa palvelevan henkilöstön maastosuojavaatetuksen, suojavaatetuksen ja erikoisvaatetuksen

Lisätiedot

BISNESPUKEUTUMISEN UUDET TUULET

BISNESPUKEUTUMISEN UUDET TUULET BISNESPUKEUTUMISEN UUDET TUULET Hei, Kiitos osallistumisestasi Tuija K:n esitykseen. Toivon, että siitä jäi idea itämään ja toivon, että viihdyit. Tässä yhteenvedossa tärkeimmät asiat tiivistettynä sekä

Lisätiedot

Kilpailuasujen tulee olla boogie woogien tyyliin sopivat ja parin tulee muodostaa sopusointuinen kokonaisuus.

Kilpailuasujen tulee olla boogie woogien tyyliin sopivat ja parin tulee muodostaa sopusointuinen kokonaisuus. SUOMN TANSSIURHILULIITON KILPAILUSÄÄNNÖT LIIT 2: PUKUSÄÄNNÖT 1.8.2008 1 Yleistä Kilpailuasussa saa olla korkeintaan kahden sponsorin mainos. Rock'n'rollissa kilpailuasun mainostila sijaitsee kilpailuasun

Lisätiedot

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Kyu Cup 2015 Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Pori Kendoseura järjestää Kyu Cup kendokilpailut lokakuun lopulla 31.10. 1.11.2015 Porissa. Kaikki kyu tasoiset kendon, iaidon ja jodon

Lisätiedot

- 1 - Professori Timo Salmi. Puhe promovoitaville maistereille. Hyvät Maisteripromovendit. Futurum vostrum, tulevaisuus on teidän.

- 1 - Professori Timo Salmi. Puhe promovoitaville maistereille. Hyvät Maisteripromovendit. Futurum vostrum, tulevaisuus on teidän. - 1 - Professori Timo Salmi Puhe promovoitaville maistereille. Hyvät Maisteripromovendit Futurum vostrum, tulevaisuus on teidän. Akateemisen sivistyksen perimmäiset lähtökohdat ovat historiassa vuosisatojen

Lisätiedot

MAAVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT

MAAVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT MAAVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT PUKINE Maavoimien kevyt palveluspuku Päähine Maavoimien kesälakki m/39 Maavoimien kenttälakki m/36 1) Maavoimien turkislakki m/39 Baretti Maavoimien lippalakki m/49

Lisätiedot

Valtionhallinnon ylin johto numeroin huhtikuussa 2016

Valtionhallinnon ylin johto numeroin huhtikuussa 2016 Valtionhallinnon ylin johto numeroin huhtikuussa 2016 Valtion ylimmän johdon määrä ja rakenne Valtion työmarkkinalaitos Seija Korhonen Kesäkuu 2016 2 1 Valtionhallinnon ylimmän johdon määrä ja rakenne

Lisätiedot

KLUBIN AUKIOLOAJOISTA tänään, perjantaina 29.4. suljetaan klo 15.00 torstaina 5.5. suljettu perjantaina 6.5. suljettu

KLUBIN AUKIOLOAJOISTA tänään, perjantaina 29.4. suljetaan klo 15.00 torstaina 5.5. suljettu perjantaina 6.5. suljettu 1 Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje 29.4.2016 kahdelle viikolle on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html. KLUBIN AUKIOLOAJOISTA tänään, perjantaina 29.4. suljetaan klo 15.00 torstaina 5.5.

Lisätiedot

HOPS ja opintojen suunnittelu

HOPS ja opintojen suunnittelu HOPS ja opintojen suunnittelu Hanna-Mari Kivinen, 8.12.2010 Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, Fysiikan laitos Mikä ihmeen HOPS? HOPS eli Henkilökohtainen OPintoSuunnitelma HOPS kuuluu 1.8.2005

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Seniorineuvola sairaanhoitajan vastaanotto ilman ajanvarausta

Seniorineuvola sairaanhoitajan vastaanotto ilman ajanvarausta Yhdessä vireä arki Keinupuistokeskuksen Tammikuu 11.1. Foxet orkesteri tanssittaa 13.1. klo 13.30 Airin bingo 13.1. klo 14.30 Ehtoollishartaus 18.1. 12.30 Savityöpaja uusi ryhmä alkaa!! Ilmoittaudu Ninnille

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Kasvatustieteiden tiedekunnan maisteritason erillinen opiskelijavalinta kauppatieteiden kandidaateille kevät 2014 Kasvatustieteiden maisterin tutkinto Valintaperusteet 1. Yleistä Joustava opintopolun kasvatuspsykologian

Lisätiedot

Opintoihin orientointi

Opintoihin orientointi Opintoihin orientointi Tervetuloa opiskelemaan fysiikkaa Helsingin yliopiston Avoimeen yliopistoon! 2.9.2014 1 Ennen opintojen alkua Tutustu huolellisesti ja hyvin opinto-ohjelmaan. Tee HOPS eli henkilökohtainen

Lisätiedot

MERIVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT

MERIVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT MERIVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT Laivapalveluspuku, meritaisteluasu m/95: Meritaisteluasu muodostetaan soveltuvin osin maastosuojavaatetuksesta, suojavaatetuksesta, erikoissuojavaatetuksesta ja merivoimien

Lisätiedot

Kauppatieteen juhlaa SORMUSJUHLASTA PROMOOTIOKSI

Kauppatieteen juhlaa SORMUSJUHLASTA PROMOOTIOKSI Kauppatieteen juhlaa SORMUSJUHLASTA PROMOOTIOKSI 1928-2006 1928 Sormusjuhlat promootioperinteen edeltäjä Suche die Wahrheit und frage nicht, ob sie nützt. Ensimmäiset sormusjuhlat Vanhan ylioppilastalon

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA

SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA 2016 IPC WDS SUOMI OPEN, SUOMI OPEN 2016 EI-IPC, PYÖRÄTUOLITANSSIN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT Lohja, Finland 30. huhtikuuta 1. toukokuuta, 2016 Suomen pyörätuolitanssiliitto

Lisätiedot

Oppitunti 7 - osa 1 Numerot 11-26 [yhdestätoista kahteenkymmeneenkuuteen] vaalea ja tumma

Oppitunti 7 - osa 1 Numerot 11-26 [yhdestätoista kahteenkymmeneenkuuteen] vaalea ja tumma Oppitunti 7 - osa 1 Numerot 11-26 [yhdestätoista kahteenkymmeneenkuuteen] vaalea ja tumma 1 yksitoista (11) kaksitoista (12) kolmetoista (13) neljätoista (14) viisitoista (15) kuusitoista (16) seitsemäntoista

Lisätiedot

YO-INFO S2017 ILMOITTAUTUMINEN rehtori Mika Strömberg

YO-INFO S2017 ILMOITTAUTUMINEN rehtori Mika Strömberg YO-INFO S2017 ILMOITTAUTUMINEN 8.5.2017 rehtori Mika Strömberg YLIOPPILAS (KEVÄT 2018?) LUKION KURSSIT (LUKION PÄÄTTÖTODISTUS) AMMATTIOPISTON KURSSIT (AMMATILLINEN PERUSTUTKINTO) YLIOPPILASKIRJOITUKSET

Lisätiedot

Infokirje

Infokirje Infokirje 1 11.8.2017 Tässä infokirjeessä: 1. Syyskausi alkaa 14.8. 2. Läsnä- ja poissaolot 3. Nuotisto 4. Tulevat tapahtumat 4.1. Kesäkonsertti 22.8. 4.2. Harjoitus Nuuksiossa 24.8. sekä luonnon päivän

Lisätiedot

ITF Taekwon-Do. SM-liiga I 2010. 6. helmikuuta 2010. Kutsumme teidät vuoden 2010 ensimmäiseen ITF Taekwon-don SM-liigan osakilpailuun.

ITF Taekwon-Do. SM-liiga I 2010. 6. helmikuuta 2010. Kutsumme teidät vuoden 2010 ensimmäiseen ITF Taekwon-don SM-liigan osakilpailuun. ITF Taekwon-Do SM-liiga I 2010 6. helmikuuta 2010 Kutsumme teidät vuoden 2010 ensimmäiseen ITF Taekwon-don SM-liigan osakilpailuun. Paikka: Viherlaakson koulun liikuntasali, Lukionahde 1, Espoo Aika: Lauantaina

Lisätiedot

www.koulutusrahasto.fi Ammattitutkintostipendi

www.koulutusrahasto.fi Ammattitutkintostipendi www.koulutusrahasto.fi Ammattitutkintostipendi l näyttötutkinnon suorittaneelle Ammattitutkintostipendi lyhyesti l ammatillisen näyttötutkinnon (ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto)

Lisätiedot

Eduskuntavaalien kotiäänestys toimitetaan ennakkoäänestysaikana 8. 14.4.2015.

Eduskuntavaalien kotiäänestys toimitetaan ennakkoäänestysaikana 8. 14.4.2015. HELSINGIN KAUPUNKI KESKUSVAALILAUTAKUNTA KOTIÄÄNESTYKSEN VAALITOIMITSIJALLE Yleistä kotiäänestyksestä Eduskuntavaalien kotiäänestys toimitetaan ennakkoäänestysaikana 8. 14.4.2015. Kotiäänestys on tarkoitettu

Lisätiedot

Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 4. - 5. luokka

Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 4. - 5. luokka 3 pisteen tehtävät Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 1. Missä kenguru on? (A) Ympyrässä ja kolmiossa, mutta ei neliössä. (B) Ympyrässä ja neliössä, mutta ei kolmiossa. (C) Kolmiossa ja neliössä, mutta

Lisätiedot

PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE

PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE Jyväskylän Versot ry Pukuohje 1(5) PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE Kaikki partiolaiset eri puolilla maailmaa pukeutuvat partioasuun. Partiopuku yhdistää partiolaisia ja lippukunnan omat perinteet ovat

Lisätiedot

Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012

Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012 Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012 Kisat järjestetään Helsingissä 11. 12.2.2012. Järjestävät seurat Tapanilan Erän kendojaosto ja Helsingin Yliopiston Kendoseura toivottavat kaikki

Lisätiedot

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty 10.11.2016 Tuolijumppa Olohuoneessa torstaisin klo 12.00-12.30 vapaaehtoisemme ohjauksessa ja jumpan jälkeen on kahvittelua, ei osall.maksua! Kuntosalivuorot Loimaalla Tuulensuun

Lisätiedot

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2017!

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2017! Laukaan seurakunta tervetuloa 2017! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2017. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi nuorista käy rippikoulun

Lisätiedot

TERVETULOA KILPAILEMAAN OULUUN!

TERVETULOA KILPAILEMAAN OULUUN! TERVETULOA KILPAILEMAAN OULUUN! Taekwon-Do Akatemia ry järjestää juniori-, väri- ja mustien vöiden Taekwon-Do kilpailut 18. lokakuuta Oulussa. Aika: Lauantaina 18. lokakuuta 2014 Kilpailupaikka: Kenelle:

Lisätiedot

2015 Senioritapahtumat

2015 Senioritapahtumat 2015 Senioritapahtumat Viikkokilpailut - maanantaisin klo 10 1/10 Kaikki pelaamaan mukavassa seurassa - kilpailit tai et! Kilpailusäännöt: Naisilla pelimuotona on pb ja miehillä pelimuoto vaihtelee pb

Lisätiedot

Valmistumisklinikka Viestintätieteiden tiedekunta

Valmistumisklinikka Viestintätieteiden tiedekunta Valmistumisklinikka 25.1.2017 Viestintätieteiden tiedekunta Ohjelma Uusi tiedekunta, mikä muuttuu? Voit hakea HuK-tutkintoa kun Gradun palautuksesta maisteriksi Kalmanrajat keväällä 2017 Todistushakemuksen

Lisätiedot

Tehtävä 1 2 3 4 5 6 7 Vastaus

Tehtävä 1 2 3 4 5 6 7 Vastaus Kenguru Ecolier, vastauslomake Nimi Luokka/Ryhmä Pisteet Kenguruloikka Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Jätä ruutu tyhjäksi, jos

Lisätiedot

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014!

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014! laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2014. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi

Lisätiedot

Värivöiden ja joukkueiden kilpailut

Värivöiden ja joukkueiden kilpailut Suomen ITF Taekwon-Do ry järjestää yhdessä Jyväskylän ITF Taekwon-Do seuran kanssa 11.11.2017 Värivöiden ja joukkueiden kilpailut Värivöiden kilpailut A-, B-, C-, ja D - juniorien kilpailut Joukkuekilpailut

Lisätiedot

9.15-9.30 Kasvatustieteiden tiedekunta toivottaa uudet opiskelijat tervetulleiksi Varadekaani Arja Virta

9.15-9.30 Kasvatustieteiden tiedekunta toivottaa uudet opiskelijat tervetulleiksi Varadekaani Arja Virta KKV0 OPISKELIJAKSI YLIOPISTOON (5 op) Kasvatustieteiden laitos Opiskelijaksi yliopistoon-opintojakson aikana tutustutaan yliopistoopiskeluun sekä yliopiston palveluihin, ympäristöön ja organisaatioon.

Lisätiedot

Infotilaisuus koulutusuudistuksen siirtymäajan päättymisestä

Infotilaisuus koulutusuudistuksen siirtymäajan päättymisestä 8.10.2014 Infotilaisuus koulutusuudistuksen siirtymäajan päättymisestä 8.10.2014 Kati Toikkanen, opintopäällikkö Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö 2 Koulutusuudistuksen siirtymäaika Tampereen

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2013 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2013 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2013 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2/2013 KAMPPAILUAREENA 30.3.2013 JÄRJESTÄJÄ: TAEKWONDO LAHTI RY LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2013 Taekwondo Lahti ry järjestää liigakauden toisen

Lisätiedot

1) pe 15.7.2016 klo 15 mennessä. 2) saadaan suoraan ylioppilastutkintolautakunnalta. 3) ke 10.2.2016 klo 15 mennessä

1) pe 15.7.2016 klo 15 mennessä. 2) saadaan suoraan ylioppilastutkintolautakunnalta. 3) ke 10.2.2016 klo 15 mennessä KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU: Todistusten ja liitteiden ym. toimittaminen ammattikorkeakouluihin AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTOON JOHTAVA KOULUTUS Vaadittujen asiakirjojen on saavuttava perille ilmoitettuun (postileiman

Lisätiedot

SUOMEN ITF TAEKWON-DO RY JÄRJESTÄÄ SM-VIIKON YHTEYDESSÄ: ITF TAEKWON-DON SUOMI100 CUP AIKUISTEN BLACK BELT CUP JUNIORIEN BLACK BELT CUP

SUOMEN ITF TAEKWON-DO RY JÄRJESTÄÄ SM-VIIKON YHTEYDESSÄ: ITF TAEKWON-DON SUOMI100 CUP AIKUISTEN BLACK BELT CUP JUNIORIEN BLACK BELT CUP SUOMEN ITF TAEKWON-DO RY JÄRJESTÄÄ SM-VIIKON YHTEYDESSÄ: ITF TAEKWON-DON SUOMI100 CUP 9.7.2017 AIKUISTEN BLACK BELT CUP JUNIORIEN BLACK BELT CUP Tervetuloa! SM-VIIKKO SM-viikko on monilajinen tapahtumakonsepti,

Lisätiedot

Kotimaisten kielten kandidaattiohjelma Kandidatprogrammet för de inhemska språken Filosofinen tiedekunta Hanna Snellman

Kotimaisten kielten kandidaattiohjelma Kandidatprogrammet för de inhemska språken Filosofinen tiedekunta Hanna Snellman Kotimaisten kielten kandidaattiohjelma Kandidatprogrammet för de inhemska språken 25.8.2016 Filosofinen tiedekunta Hanna Snellman Koulutusohjelman opinnot Amanuenssi Hanna Snellman (Fabriikki F3428B) puh.

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU KUOPIO OPEN POOMSAE 2015 SPORT & SPA HOTEL VESILEPPIS, LEPPÄVIRTA 24.10.2015 JÄRJESTÄJÄ: KUOPION TAEKWONDO RY LIIKESARJAKILPAILU KUOPIO 2015 Kuopion Taekwondo

Lisätiedot