Pukeutumisohjeet promootioon

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pukeutumisohjeet promootioon"

Transkriptio

1 Ote Juhlasta juhlaan oppaasta Toteutus: Pirjo Saravirta Pukeutumisohjeet promootioon Tämä ohjeisto on tehty Lappeenrannan teknillisen yliopiston promootiojuhlallisuuksien pukeutumisoppaaksi. Näitä pukeutumisohjeita suositellaan noudatettaviksi Lappeenrannan teknillisen yliopiston promootioj- uhlallisuuksien tilaisuuksissa oman perinteen luomiseksi. Ohjeet voivat poiketa yksityiskohdissa muiden yliopistojen pukeutumisohjeista.

2 Promootiojuhlallisuudet - AKTIHARJOITUS/ MIEKANHIOJAISET PROMOOTIOAKTI JUMALANPALVELUS PROMOOTIO ILLALLINEN PROMOVOITAVA TOHTORI TAI KUNNIATOHTORI, mies Tumma puku Frakki, musta liivi, valkoinen solmuke, ei taskuliinaa, mustat nahkakengät (ei kiiltonahkaa) Frakki, valkoinen liivi ja valkoinen solmuke ei taskuliinaa, tohtorinhattu, kunniamerkit PROMOVOITAVA TOHTORI TAI KUNNIATOHTORI, nainen Vierailupuku Pitkä puku, musta, pitkähihainen, umpikauluksinen puku, ei näyttäviä koruja, ei housupukua Iltapuku eli suuri iltapuku puvun väri vapaa, tohtorinhattu, kunniamerkit PROMOVOITAVAN TOHTORIN TAI KUNNIATOHTORIN KAVALJEERI Tumma puku Tumma puku tai frakki, musta liivi, valkoinen solmuke, ei taskuliinaa (tohtoreilla akateemiset arvomerkit eli tohtorinhattu ja miekka) Frakki, valkoinen liivi, valkoinen solmuke, ei taskuliinaa, tohtoreilla tohtorinhattu, kunniamerkit PROMOVOITAVAN TOHTORIN JA KUNNIATOHTORIN DAAMI Vierailupuku Vierailupuku, musta tai tumma lyhyt, pitkät hihat, umpikauluksinen (tohtoreilla akateemiset arvomerkit eli tohtorinhattu ja miekka) Iltapuku eli suuri iltapuku väri vapaa, tohtoreilla tohtorinhattu, kunniamerkit KUTSUVIERAS, mies Tumma puku Tumma puku, tai frakki, musta liivi, valkoinen solmuke, ei taskuliinaa (tohtoreilla akateemiset arvomerkit eli tohtorinhattu ja miekka) Frakki, valkoinen liivi, valkoinen solmuke, ei taskuliinaa, tohtoreilla tohtorinhattu, kunniamerkit KUTSUVIERAS, nainen Vierailupuku Vierailupuku, musta tai tumma lyhyt, pitkät hihat, umpikauluksinen (tohtoreilla akateemiset arvomerkit eli tohtorinhattu ja miekka) Iltapuku eli suuri iltapuku väri vapaa, tohtoreilla tohtorinhattu, kunniamerkit...

3 Tumma puku - Tumma puku on väriltään musta, tummansininen tai tummanharmaa. Tumma puku ei ole koskaan ruskea eikä vihreä. Puvun kangas on sileäpintaista ja ohuehkoa, yksiväristä tai yksiväriseltä näyttävää. Yksivärisen lisäksi kangas voi olla hillitysti raidallinen tai tuskin havaittavasti raidoitettu, ei kuitenkaan liituraitainen. Takki voi olla napitukseltaan yksi- tai kaksirivinen. Juhlatilaisuuksissa vain isännän kehotuksesta voi takin riisua. Tumma puku käy kaikkiin juhlatilaisuuksiin kellonajasta riippumatta. PAITA Paita on korkealuokkainen, valkoinen ja siinä on kovitettu taite- tai siipikaulus. Paidan kalvosimet ovat yksin- tai kaksinkertaiset. Kalvosimissa käytetään aina kalvosinnappeja. SOLMIO Solmion väriksi sopii tummansininen tai harmaa. Materiaaliltaan solmio on silkkiä. Helmenharmaata silkkisolmiota pidetään juhlavimpana. Solmio valitaan tilaisuuden mukaan. Musta solmio kuuluu hautajaisiin. Juhlatilaisuuksissa tumman puvun kanssa voidaan solmion asemasta käyttää myös solmuketta. Siipikauluspaidan kanssa käytetään vain solmuketta. Akateemisissa juhlatilaisuuksissa solmuke on hillityn värinen, esimerkiksi helmenharmaa. LIIVI Yksirivisen puvun kanssa voi käyttää liiviä, joka on valmistettu samasta kankaasta puvun kanssa. Liivin alin nappi jätetään vanhan perinteen mukaan aina auki. PÄÄLLYSTAKKI Tummansininen, tummanharmaa tai musta ulsteri tai popliinitakki sopii päällysvaatteeksi tumman puvun kanssa. Takki on polvipituinen tai pidempi. SORMIKKAAT Sormikkaat ovat väriltään mustat tai tummanharmaat. Materiaaliltaan ne ovat nahkaa. KAULALIINA Kaulaliina voi olla yksiväristä tai kuviollista silkkiä tai kashmirvillaa. KUNNIAMERKIT Kts. kunniamerkit

4 Tumma puku; asusteet - VYÖ Housuissa käytetään mustaa nahkavyötä, jossa on pelkistetty solki. Vyön kanssa ei käytetä samanaikaisesti olkaimia. OLKAIMET Tumman puvun kanssa sopivat olkaimet ovat kapeat ja puvun väriset. SUKAT Sukat ovat mustat ja polvipituiset. Materiaaliltaan sukat voivat olla villaa tai merseroitua puuvillaa. KENGÄT KELLO Kengät ovat mustat, ohutpohjaiset ja nauhalliset. Tumman puvun kanssa voi käyttää rannekelloa. KORUT Ylimääräiset korut ts. korvakorut, rannekorut ja lävistykset eivät kuulu tumman puvun kanssa käytettäviksi. Vihkisormusta luonnollisesti käytetään. Ammattisormus on vasemman käden etusormessa. Solmioneulaa ei käytetä. Korujen suhteen vallitsee niukkuuden sääntö. TASKULIINA Akateemisissa tilaisuuksissa ei käytetä taskuliinaa..

5 Vierailupuku; nainen - Nainen pukeutuu hienostuneeseen, juhlavaan leninkiin, kevyeen kaksiosaiseen jakkupukuun tai eleganttiin housupukuun, kun mies on pukeutuneena tummaan pukuun. Klassinen vierailupuku voi olla pikkumusta tai kotelopuku, jonka päälle voidaan pukea samaa kangasta oleva jakku tai takki. Puvun pituus voi olla minimittaisesta nilkkaan ulottuva riippuen tilaisuuden luonteesta ja käyttäjän tyylistä. Värisävyltään naisen vierailupuku voi olla mikä tahansa. Puvun mallin ei tule olla avonainen. Vierailupuku on aina pitkähihainen. Naisen ulkoasun kokonaisvaikutelma on hillityn huoliteltu ja tasapainoinen. Promootioaktissa vierailupuku on aina väriltään musta, pitkähihainen ja umpinainen. AKTIHARJOITUS/ MIEKANHIOJAISET - promotoitava tohtori tai naiskunniatohtori - promotoitavan tohtorin ja kunniatohtorin daami - kutsuvieras PROMOOTIOAKTI - promotoitavan tohtorin ja kunniatohtorin daami - kutsuvieras PUVUN VÄRI Väri vapaa. Musta. SUKAT Ohuet, hienostuneet, yksiväriset, väri soinnutettu puvun tai kenkien väriin. Mustat, ohuet, laadukkaat ja yksiväriset tai laadukkaat ihonväriset. KENGÄT Sirot avokkaat, väri soinnutettu puvun väriin. Yksinkertaiset, mustat avokkaat. KELLO Korumainen rannekello. Mahdollisimman huomaamaton, yksinkertainen rannekello. KORUT Yksivärisen puvun kanssa käytetään tyylikkäitä arvokoruja. Kuviollisten pukujen kanssa koruja käytetään säästeliäästi. Ei näyttäviä koruja. Helminauha tai yksinkertainen, kultainen kaulaketju. LAUKKU Pieni kirjekuorimainen käsilaukku tai pieni siro olkalaukku, mielellään kenkien värinen. Musta, pieni olkalaukku. SORMIKKAAT Sormikkaat eivät ole välttämättömät. Ei sormikkaita. PÄÄLLYS- VAATTEET Päällysvaatteeksi sopii myös shaali. Musta takki tai musta shaali. HATTU Ei hattua. Ei hattua.

6 Frakki - Frakki on miehen suurten juhlien iltapuku, jota käytetään kello 18:00 jälkeen. Poikkeuksena ovat akateemiset juhlat, jolloin frakkia käytetään myös päiväjuhlallisuuksissa. Frakki on materiaaliltaan villakangasta tai villasekoitekangasta. Kauluskäänteet ja housujen sivunauhat ovat silkkiä. Väritykseltään frakki on akateemisissa juhlissa aina musta. Suositeltava pukeutumisjärjestys:1. sukat, housut, 2. kengät, 3. paita, napit, kalvosinnapit, 4. olkaimet, 5. solmuke, 6. liivi, 7. takki. PAITA Paita on valkoinen ja siinä on kiinteä, kovitettu pystykaulus eli siipikaulus, jonka kärjet kääntyvät alaspäin ja asettuvat solmukkeen alle. Paidassa on kovitettu etumus, joka on samaa kangasta kuin liivi ja solmuke sekä rannekkeet. Frakkipaitaankuuluvat helmiäismäiset tai kultaiset irtonapit. Rannekkeet kiinnitetään kalvosinnapein, jotka ovat paidan nappien tapaan helmiäismäiset tai kultaiset. Paidan kalvosimet näkyvät sentistä kahteen senttiin. SOLMUKE Solmuke on valkoinen, musta kuuluu tarjoilijalle. LIIVI Liivissä on joko yksi- tai kaksirivinen napitus. Kaikki napit pidetään kiinni. Liivi on selästä avoin ja niskassa on kuminauhasäädin, jolla pystytään säätelemään liivin liepeiden pituutta. Valkoisen liivin alareuna voi olla samalla korkeudella takin helman kanssa tai näkyä enintään pari senttiä sen alta. Etureunojen kulmien tulee olla samassa linjassa takin alareunojen kanssa. Musta liivi ei saa näkyä takin alta. Paita ei saa näkyä liivien ja housun vyötärön välistä. Valkoinen liivi kiinnitetään kolmella samanlaisella napilla kuin paidan irtonapit. Mustaan liiviin kuuluvat mustat napit. Musta liivi: väitöstilaisuus, promootioakti ja jumalanpalvelus Valkoinen liivi: karonkka, mikäli naisia läsnä. Promootioillallinen, mikäli naisia läsnä.

7 PÄÄLLYSTAKKI Päällystakiksi talvella käy tummasävyinen villakankainen ulsteri, joka peittää frakin liepeet. Takin voi korvata sametti- tai villakangasviitta. Muina vuodenai-koina voi käyttää tummasävyistä popliinitakkia. SORMIKKAAT Sormikkaat ovat valkoiset ja glaseesta eli silonahasta tai neuloksesta valmistetut, materiaalina puuvilla tai tekokuitu. KAULALIINA Kaulaliina on valkoinen ja materiaaliltaan silkkiä. Se taitellaan päällystakin kauluksen alle. Viittaa käytettäessä sen voi heittää olkapään yli. KUNNIAMERKIT Kts. kunnimerkit Sateen sattuessa promootiokulkueessa tulee käyttää läpinäkyvää sadetakkia tai sadeviittaa. Sateenvarjon väri on musta..

8 Frakki; asusteet - Frakki on harvemmin käytettävä juhlapuku, joka tulee huoltaa jokaisen käyttökerran jälkeen. Näin sen käyttöikä pitenee. Puvussa oleviin hoito-ohjeisiin on hyvä tutustua ja niitä tulee noudattaa. Takki ja housut harjataan ja tuuletetaan ulkona. Lepo ja tuuletus tekevät vaatteelle aina hyvää. Muista tyhjentää taskut. Takille tarvitaan leveä ripustin ja housut säilytetään kaksinkerroin taitettuna housuripustimella. Frakki säilytetään läpinäkyvässä pukupussissa. Frakkipaita pestään jokaisen käyttökerran jälkeen. Pesulapesu on suositeltavaa. Frakkiliivit säilytetään liivilaatikossa siististi taiteltuna. Kiiltonahkakengät puhdistetaan öljyllä. Kengät voi säilyttää alkuperäisessä laatikossa tai kenkätelineessä. Kengissä on hyvä käyttää lestiä. VYÖ Housujen kanssa ei käytetä vyötä. OLKAIMET Olkaimia käytettäessä ne ovat valkoiset ja ne puetaan liivin alle. Olkainten käyttö on suositeltavaa, koska prässin kohdalle kiinnitettynä ne antavat housuille ryhtiä. SUKAT Sukat ovat väriltään mustat ja vähintään puolipitkät, suosituksen mukaan polvipituiset eli hyvin nilkan peittävät. Materiaalisuosituksena on silkki. KENGÄT Päivätilaisuuksissa käytetään himmeästä nahasta valmistettuja ohutpohjaisia nauhakenkiä. Kenkien on oltava siistit ja kiillotetut. Iltatilaisuuksissa klo 18:00 jälkeen käytetään kiiltonahkakenkiä. KELLO Kellona käytetään taskukelloa, joka pannaan housujen vasempaan taskuun. Vitjat kiinnitetään housun vyötärölle olkainten kiinnityskohtaan vasemmalle puolelle. Kelloa voidaan pitää myös liivin vasemmassa taskussa, jolloin vitjat kiinnitetään sopivan väljälle liivin alimpaan napinläpeen. KORUT Ylimääräiset korut ts. korvakorut, rannekorut ja lävistykset eivät kuulu frakin kanssa käytettäviksi. Vihkisormusta luonnollisesti käytetään. Ammattisormus on vasemman käden etusormessa. TASKULIINA Akateemisissa tilaisuuksissa ei käytetä taskuliinaa. Muuten frakkiin kuuluu valkoinen, silkkinen tai puuvillabatistista valmistettu taskuliina. RAHAPUSSI Jos rahapussia on välttämätöntä kuljettaa mukana, on sen paikka povitaskussa. Rahapussi ei kuitenkaan saa vääristää frakin linjaa. Rahapussin paikka ei ole housun takataskussa. TOHTORIN- HATTU Tohtorit käyttävät promootiossa tohtorinhattua. Promootioillallisella tohtorinhattu jätetään naulakkoon. TOHTORIN MIEKKA Promootioillalliselle ei oteta miekkaa mukaan.

9 Muuta Istuuduttaessa frakin liepeet siirretään syrjään. Frakin tulee istua napakasti päällä. Takin hännykset ulottuvat polven alapuolelle. Takki ulottuu edessä juuri vyötärön alapuolelle. Housun lahkeen tulee ulottua takaa kengän kannan yläreunaan. Valkoista kangasnenäliinaa pidetään housun taskussa. Frakin takkia ei koskaan riisuta juhlien aikana. Miesten hiukset ovat puhtaat ja siististi leikatut. Pitkät hiukset pidetään kiinni. Hiussoljen väri on mahdollisimman huomaamaton tai musta. Matkapuhelimet eivät kuulu juhlapukuihin. Promootiossa on huomioitava miekan kiinnitys. Kts kuva.

10 Pitkä puku; naistohtori (promootioakti ja jumalanpalvelus) - Promotoitava naistohtori pukeutuu promootioaktissa mustaan pitkään pukuun, jossa on pitkät hihat ja pääntie on kiinteä ja umpinainen. Puku ei saa olla housupuku. Puku on malliltaan klassisen ajaton. Puvun materiaalin tulee olla arvokasta (sileä sametti, villakangas), mutta ei liian juhlavaa, kiiltävää eikä läpikuultavaa. Turkiksia ei käytetä. Mikäli promotoitava saa miekan, tulee puvussa olla asuun sopiva vyö. Miekkaa voi myös kantaa kädessä. SUKAT Mustat, ohuet, juhlavat ja yksiväriset. KENGÄT Mustat, yksinkertaiset avokkaat. KELLO Ei kelloa. KORUT Ei mielellään koruja (mahdollisesti helminauha tai yksinkertainen kultaketju) LAUKKU Ei käsilaukkua. VYÖ Pukuun sopiva irtovyö tai puvun kankaasta valmistettu tukeva vyö, joka kestää miekan painon. SORMIKKAAT Ei käytetä. PÄÄLLYS- VAATTEET Musta, yksinkertainen takki tai shaali. Sateen sattuessa promootiokulkueessa tulee käyttää läpinäkyvää sadetakkia tai sadeviittaa. Sateenvarjon väri on musta. KUNNIAMERKIT Kts. kunniamerkit

11 Iltapuku eli suuri juhlapuku - Naisen pukeutuminen määräytyy miehen asun mukaan. Naisen varsinainen frakkiin rinnastettava juhlapuku on pitkä iltapuku. Juhlapuku on kello 18:00 jälkeen aina täyspitkä. Tästä puvusta käytetään nimeä iltapuku eli suuri juhlapuku. Puku on käyttäjälleen sopivan kokoinen ja sen tulee olla valmistettu juhlavasta materiaalista. Juhlavia materiaaleja ovat esimerkiksi silkit, satiinit, taftit, silkkisametit, sifongit ja brokadit. Joustavat neulospohjaiset sametit tai edulliset tekokuitukankaat eivät missään tapauksessa ole juhlapukukankaita. Puvussa voi olla avara pääntie, syvään uurrettu selkäosa, kapeat olkaimet (myös olkaimeton käy), syvät halkiot ja laahus. Puvun kanssa voi käyttää näyttäviä koruja, jotka muissa asuissa vaikuttavat liian arvokkailta. Suureen juhlapukuun pukeminen aloitetaan aina asianmukaisista alusvaatteista. Iltapuvun väri on vapaa, myös promovoitavan. Päällysvaatteena käytetään takkia, viittaa, turkkia, shaalia tai stoolaa. SUKAT Muhlapukuihin valittavat sukat ovat ohuet, laadukkaat ja kimmeltävät eli niissä on lycraa. Sääntönä voidaan pitää, että sukat ovat sitä ohuemmat, mitä juhlavammasta tilaisuudesta on kyse. Sukan väri määräytyy puvun mukaan. Hopean- tai kullanhohtoiset sukat ovat juhlava valinta. Ihonväriset sukkahousut ovat varma valinta. KENGÄT Juhlakengät ovat sirot ja kevyet. Ne voivat olla mokkanahasta tai kullan, hopean tai pronssin värisestä nahasta tai puvun väriin sointuvasta kankaasta. Kevyestä kankaasta valmistetun juhlapuvun kanssa käyvät sandaalit ja pistokkaat. Kengissä voi olla pukuun sopivia koristeita, jalokiviä tai helmiä. KELLO Suuren juhlapuvun kanssa ei käytetä rannekelloa, mikäli se ei ole korukello. KORUT Koruina käytetään arvokoruja ja korukelloja. Kaulakorun tulee myötäillä pääntien muotoa. ILTALAUKKU Iltalaukun tulee olla siro ja kooltaan pieni sekä asukokonaisuuteen sopiva. Iltapuvun kanssa käytettävässä laukussa ei ole olkahihnaa. Laukkua ei oteta mukaan tanssiin. Aterian ajaksi laukun voi laittaa pöydälle katteen vasemmalle puolelle. Muutoin laukkua ei koskaan aseteta pöydälle eikä maahan. Sopiva paikka on asettaa se tuolille selkänojan lähelle. SORMIKKAAT Hihattomien pukujen kanssa käytetään usein sormikkaita. Sormikkaat voivat olla valkoiset, mustat tai puvun väriset. Pukuun kuuluvat sormikkaat riisutaan päivällisen ajaksi. NENÄLIINA Nenäliinan paikka on iltalaukussa. TUOKSUT Hajuvedet kuuluvat juhlaan. Niiden käytön suhteen on oltava varovainen. Liian voimakkaat tuoksut ovat epämiellyttäviä vierustoverille. KAMPAUKSET Juhlapukuun kuuluu juhlava kampaus. Kampauksesta riippuen hiuksiin voi kiinnittää solkia, kampoja, kukkia, diadeemeja ja muita pääkoristeita (tiara, otsaripa).

12 TOHTORIN- HATTU Promootioillallisella tohtorinhattu jätetään naulakkoon. TOHTORIN MIEKKA Promootioillallisella ei käytetä miekkaa.

13 Kunniamerkit - Naiset kantavat juhlapuvussa ritarimerkkejä ja ansioristejä vasemmalla puolella kädentien ja vartalon keskikohdan puolessa välissä noin kymmenen senttiä olkasaumasta alaspäin. Samanaikaisesti voidaan kantaa muita kunniamerkkejä samalla tavoin kuin miesten puvussa. Nainen voi kantaa joko isoja tai pieniä kunniamerkkejä. Juhla-asua hankkiessa on syytä huomioida merkkien vaatteelle asettamat vaatimukset. Juhlavaatekankaan on oltava tarpeeksi ryhdikästä, jotta kunniamerkit pysyvät paikallaan. Kunniamerkit eivät saa olla kosketuksissa paljaan ihon kanssa. Frakissa kannetaan nauhassa riippuvia ristinmuotoisia ritarimerkkejä ja ansioristejä rinnassa, vasemmalla puolella. Nauhojen yläreunat ovat noin kaksi senttiä rintataskun yläpuolella. Kunniamerkit on pujotettava yhtenäiseen kannattimeen, jotta ne pysyvät suorassa rivissä. Mikäli kunniamerkkejä on vain yksi, sen paikka on hihasauman ja vartalon keskikohdan puolessavälissä. Frakissa voidaan kantaa joko isoja tai pieniä kunniamerkkejä ja tästä mainitaan kutsussa. Taskuliinaa ei käytetä kunniamerkkien kanssa. Tohtorinhattu ja tohtorin miekka Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta valmistuneet tohtorit (tekniikka, kauppatiede, filosofia) saavat mustan tohtorinhatun. Kauppatieteiden ja filosofian tohtorit saavat hatun lisäksi miekan arvomerkiksi. Tohtorin arvomerkeistä puhuttaessa tarkoitetaan niillä teknillisen yliopiston tohtorinhattua ja miekkaa. Hattua säilytetään asianmukaisessa laatikossa ja miekkaa sille varatussa laatikossa. Näitä tulee kohdella arvokkaasti ja arvon mukaisesti. Nämä arvomerkit ovat henkilökohtaisia, joten kukaan toinen ei voi niitä käyttää. Suomen eri tieteenalojen tohtoreiden hattujen värit TUTKINTO HATTU TEKNIIKAN TOHTORI MUSTA, lieri taivutettu KAUPPATIETEIDEN TOHTORI MUSTA, lieri suora FILOSOFIAN TOHTORI MUSTA, lieri????? KASVATUSTIETEIDEN TOHTORI MUSTA LÄÄKETIETEEN TOHTORI VIHREÄ HAMMASLÄÄKETIETEEN TOHTORI (Turusta valmistunut hammaslääketieteen tohtori) VIHREÄ (musta) TERVEYDENHUOLLON TOHTORI MUSTA TAITEEN TOHTORI KIRKKAAN SININEN

14 TEOLOGIAN TOHTORI (Åbo Akadimista valmistunut teologian tohtori) VIOLETTI (musta) OIKEUSTIETEEN TOHTORI VIININPUNAINEN LIIKUNTATIETEEN TOHTORI TUMMANSININEN

15 Airuet - Airutnauha on silkkiä tai silkkimäistä kangasta. Väri on yleensä sini-valkoinen. Leveys noin cm ja pituus 2,5 metriä. Airutnauhaa ei kanneta koskaan paljaalla iholla. Airuet pukeutuvat hillittyihin, tummahkoihin juhla-asuihin. Miehet: Mies pukeutuu tummaan pukuun (kts. tumma puku). Miehillä airutnauha kulkee oikean olkapään ylitse alas vasemmalle sivulle. Naiset: Nainen pukeutuu juhlavaan jakkupukuun (kts. vierailupuku/tohtorin promootio), joka on väriltään musta. Hame on vähintään polvipituinen ja sen yläosa on umpinainen. Jakun alla käytetään valkoista puseroa. Naisilla airutnauha kulkee vasemman olkapään ylitse alas oikealle sivulle. Asusteet HATTU Airuet käyttävät teekkari- tai ylioppilaslakkia. SUKAT Mustat, ohuet, laadukkaat ja yksiväriset tai laadukkaat ihonväriset sukat. KENGÄT Yksinkertaiset, mustat avokkaat. KELLO Mahdollisimman huomaamaton, yksinkertainen rannekello. KORUT Ei käytetä näyttäviä koruja. Helminauha tai yksinkertainen kultainen kaulaketju ovat hyviä valintoja. KUNNIAMERKIT Airutnauhan kanssa ei käytetä kunniamerkkejä.

Pukeutumisohjeita. Promootio 2017

Pukeutumisohjeita. Promootio 2017 Pukeutumisohjeita Promootio 2017 Promootiossa noudatetaan akateemisiin perinteisiin pohjautuvia pukeutumissääntöjä! http://www.oulu.fi/promo otio/pukeutuminen Miekanhiojaiset Promootioakti Promootioillallinen

Lisätiedot

Maastosuojavaatetusten m/05 ja m/91 yleisimmät pukineet: PUKINE Maastosuojavaatetus m/05 Maastosuojavaatetus m/91 Päähine

Maastosuojavaatetusten m/05 ja m/91 yleisimmät pukineet: PUKINE Maastosuojavaatetus m/05 Maastosuojavaatetus m/91 Päähine MERIVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT Maastosuojavaatetusten m/05 ja m/91 yleisimmät pukineet: PUKINE Maastosuojavaatetus m/05 Maastosuojavaatetus m/91 Päähine Kesälakki m/05, lippa (maastolippalakki

Lisätiedot

Kuinka olla oman osaamisen uskottava käyntikortti. 17.2.2016 Balderin Sali, Helsinki

Kuinka olla oman osaamisen uskottava käyntikortti. 17.2.2016 Balderin Sali, Helsinki Kuinka olla oman osaamisen uskottava käyntikortti. 17.2.2016 Balderin Sali, Helsinki NAISET - Toimiva puvusto Jakkupuku hameella ja housuilla. Tummat farkut, jotka istuvat hyvin. Kahdet yksiväriset pitkät

Lisätiedot

MAAVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT

MAAVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT MAAVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT PUKINE Maavoimien kevyt palveluspuku Päähine Maavoimien kesälakki m/39 Maavoimien kenttälakki m/36 1) Maavoimien turkislakki m/39 Baretti Maavoimien lippalakki m/49

Lisätiedot

m/2007 asun käytöstä noudatetaan ohjetta pelastustoimen virkapuvusta. Lippalakki Tummansininen.

m/2007 asun käytöstä noudatetaan ohjetta pelastustoimen virkapuvusta. Lippalakki Tummansininen. PALOKUNTAPUKEUTUMINEN Juhlapuku m/2007 asun käytöstä noudatetaan ohjetta pelastustoimen virkapuvusta. Asuste Kuvaus asusteesta Käyttö Lippalakki Päällystöllä emaloitu järjestö- (lääni-, liitto-, kunta-)

Lisätiedot

Vuosijuhlaetiketti. omalta osaltasi juhlan saavan arvoisensa tunnelman. Yleiset käytössäännöt

Vuosijuhlaetiketti. omalta osaltasi juhlan saavan arvoisensa tunnelman. Yleiset käytössäännöt Vuosijuhlaetiketti Akateemisissa juhlissa noudatetaan perinteistä etikettiä. Tästä ohjeesta voit tarkistaa ja kerrata tärkeimmät seikat, jotka sinun tulee huomioida vuosijuhlaan valmistauduttaessa ja itse

Lisätiedot

Your personal tailor.

Your personal tailor. Your personal tailor. bration Celebration Celebration Celebration Celebration Celebration Celebration Celebration Celebration Celebration Celebration Celebration Celebration Celebration bration Celebration

Lisätiedot

VUOSIJUHLIEN ETIKETTI

VUOSIJUHLIEN ETIKETTI VUOSIJUHLIEN ETIKETTI FINANSSI RY Akateemisissa juhlissa noudatetaan perinteistä etikettiä. Tästä ohjeesta voit tarkistaa ja kerrata tärkeimmät seikat, jotka sinun tulee huomioida vuosijuhlaan valmistauduttaessa

Lisätiedot

MERIVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT

MERIVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT MERIVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT Laivapalveluspuku, meritaisteluasu m/95: Meritaisteluasu muodostetaan soveltuvin osin maastosuojavaatetuksesta, suojavaatetuksesta, erikoissuojavaatetuksesta ja merivoimien

Lisätiedot

PUOLUSTUSVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KÄYTTÖMÄÄRÄYKSET LIITE 1. PUKINE Maastosuojavaatetus m/05 Maastosuojavaatetus m/91 Päähine

PUOLUSTUSVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KÄYTTÖMÄÄRÄYKSET LIITE 1. PUKINE Maastosuojavaatetus m/05 Maastosuojavaatetus m/91 Päähine PUOLUSTUSVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KÄYTTÖMÄÄRÄYKSET LIITE 1 Maastosuojavaatetusten m/05 ja m/91 yleisimmät pukineet: PUKINE Maastosuojavaatetus m/05 Maastosuojavaatetus m/91 Päähine Kesälakki m/05, lippa

Lisätiedot

Promotio doctoralis Facultatis veterinariae MMVIII

Promotio doctoralis Facultatis veterinariae MMVIII Hyvä tohtoripromovendi, olet ilmoittautunut Eläinlääketieteellisen tiedekunnan tohtoripromootioon 22.- 24.5.2008. Tästä kirjeestä löydät promootion tarkat aikataulut sekä pukeutumisohjeet. Huomaa, että

Lisätiedot

ILMAVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT

ILMAVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT ILMAVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT Ilmavoimien Esikunta antaa yksityiskohtaisemmat ohjeet ilmavoimien lentopalveluksessa palvelevan henkilöstön maastosuojavaatetuksen, suojavaatetuksen ja erikoisvaatetuksen

Lisätiedot

P U K E U T U M I S O PA S

P U K E U T U M I S O PA S PUKEUTUMISOPAS 5 TA RINA 9 PUVUN ULOTTUVUUDET 12 PUVUN OSTAMINEN 14 PUKUKOODIT MIES 32 PUKUKOODIT NAINEN 37 PUVUN HUOLTO 38 MITTATAULUKKO 40 SIDONTAOHJEET 42 HISTORIAKUVIA 3 TA R I N A Turo. Tarina alkoi

Lisätiedot

TURUN KAUPPATIETEIDEN YLIOPPILAAT RY LIPPU-, NAUHA- JA MERKKIOHJESÄÄNTÖ

TURUN KAUPPATIETEIDEN YLIOPPILAAT RY LIPPU-, NAUHA- JA MERKKIOHJESÄÄNTÖ TURUN KAUPPATIETEIDEN YLIOPPILAAT RY LIPPU-, NAUHA- JA MERKKIOHJESÄÄNTÖ Lippu-, nauha- ja merkkiohjesäännössä on lueteltu yhdistyksen tunnukset ja huomionosoitukset sekä määrätään niiden myöntämisestä

Lisätiedot

KUTSU Helsingin yliopiston filosofisen tiedekunnan vuoden 2003 juhlalliseen maisteri- ja tohtoripromootioon

KUTSU Helsingin yliopiston filosofisen tiedekunnan vuoden 2003 juhlalliseen maisteri- ja tohtoripromootioon KUTSU Helsingin yliopiston filosofisen tiedekunnan vuoden 2003 juhlalliseen maisteri- ja tohtoripromootioon Helsingin yliopiston filosofinen tiedekunta viettää maisteri- ja tohtoripromootiota 5.-7. kesäkuuta

Lisätiedot

Hinnasto korjaukset ja mittatilaustyöt 2017

Hinnasto korjaukset ja mittatilaustyöt 2017 Hinnasto korjaukset ja mittatilaustyöt 2017 Tuntiveloitus 54 /tunti Housut Lahkeiden lyhennys Suora lahje (koneommel) 20 Piilo-ommel, erikoiskoneella 24 Nauhalla, piilo-ommel 26 Lahkeiden pidennys nauhalla

Lisätiedot

LIIVIT JA DE- NIMVAATTEET

LIIVIT JA DE- NIMVAATTEET Rentoa ja käytännöllistä. Liivi- ja farkkuvalikoimamme laadukkaat tuotteet ovat suosittu vaihtoehto, kun vaatimuksina ovat mukavuus, käytännöllisyys ja vähemmän virallinen ilme. LIIVIT JA DE- NIMVAATTEET

Lisätiedot

sinun puketumisesi punainen lanka.

sinun puketumisesi punainen lanka. sinun puketumisesi punainen lanka. StyleBliss on henkilökohtainen avustajasi oman tyylisi löytämisessä ja ylläpitämisessä. Se auttaa sinua olemaan tyylikäs, hurmaava ja varma tilanteessa kuin tilanteessa.

Lisätiedot

Työvaatehankinnan tarjouspyyntöä koskevat kysymykset ja niihin annetut vastaukset:

Työvaatehankinnan tarjouspyyntöä koskevat kysymykset ja niihin annetut vastaukset: Hengitysliitto ry/ammattiopisto Luovi 27.10.2014 Työvaatehankinnan tarjouspyyntöä koskevat kysymykset ja niihin annetut vastaukset: 1. Naisten kokkihousut pyydetty mekaaninen strech materiaali o hyväksytäänkö

Lisätiedot

Kilpailuasujen tulee olla boogie woogien tyyliin sopivat ja parin tulee muodostaa sopusointuinen kokonaisuus.

Kilpailuasujen tulee olla boogie woogien tyyliin sopivat ja parin tulee muodostaa sopusointuinen kokonaisuus. SUOMN TANSSIURHILULIITON KILPAILUSÄÄNNÖT LIIT 2: PUKUSÄÄNNÖT 1.8.2008 1 Yleistä Kilpailuasussa saa olla korkeintaan kahden sponsorin mainos. Rock'n'rollissa kilpailuasun mainostila sijaitsee kilpailuasun

Lisätiedot

UUTUUDET! NAISTEN TOPPI Hieman vartalonmukainen naisten toppi. Raidallinen. 3/4-hihat. Keskiselän pituus koko M n. 70 cm. Konepesu 60 C.

UUTUUDET! NAISTEN TOPPI Hieman vartalonmukainen naisten toppi. Raidallinen. 3/4-hihat. Keskiselän pituus koko M n. 70 cm. Konepesu 60 C. UUTUUDET & SUOSIKIT UUTUUDET! 2. 1. UUTUUDET! 1. NAISTEN TAKKI Hieman vartalonmukainen malli. Pystykaulus. Painonapit. Kaksi sivutaskua, kynätasku oikeanpuoleisen taskun päällä. Sivuhalkiot. Keskiselän

Lisätiedot

4.1 Samirin uusi puhelin

4.1 Samirin uusi puhelin 4. kappale (neljäs kappale) VÄRI T JA VAATTEET 4.1 Samirin uusi puhelin Samir: Tänään on minun syntymäpäivä. Katso, minun lahja on uusi kännykkä. Se on sedän vanha. Mohamed: Se on hieno. Sinun valkoinen

Lisätiedot

2. Lipun käytöstä päättäminen Yhdistyksen lipun käyttämisestä julkisissa tilaisuuksissa määrää hallitus.

2. Lipun käytöstä päättäminen Yhdistyksen lipun käyttämisestä julkisissa tilaisuuksissa määrää hallitus. HELSINGIN KAUPPATIETEIDEN YLIOPPILAAT RY:N LIPPU- JA MERKKIOHJESÄÄNTÖ I YHDISTYKSEN LIPPU 1. Lipun värit ja mitat Yhdistyksen lippu on pohjaväriltään vihreä, jossa on kullanvärinen yhdistyksen merkki.

Lisätiedot

Kilpailuasujen tulee olla boogie woogien tyyliin sopivat ja parin tulee muodostaa sopusointuinen kokonaisuus.

Kilpailuasujen tulee olla boogie woogien tyyliin sopivat ja parin tulee muodostaa sopusointuinen kokonaisuus. SUOMN TANSSIURHILULIITON KILPAILUSÄÄNNÖT LIIT 2: PUKUSÄÄNNÖT 1.8.2013 1 Yleistä Miehen kilpailupuvussa saa olla korkeintaan kolme mainosta. Naisen kilpailupuvussa saa olla ainoastaan yksi mainos. Rock'n'rollissa

Lisätiedot

PROMOOTION INFOTILAISUUS 24.4.2014. Kaikki kuvat: Ari Aalto & Eero Roine

PROMOOTION INFOTILAISUUS 24.4.2014. Kaikki kuvat: Ari Aalto & Eero Roine PROMOOTION INFOTILAISUUS 24.4.2014 Kaikki kuvat: Ari Aalto & Eero Roine PROMOOTION AIKATAULU 13.5. Yleisen seppeleensitojan vaalit ja Floran päivä 1.6. Esi-seppeleensitojaiset 5.6. Seppeleensitojaiset,

Lisätiedot

BISNESPUKEUTUMISEN UUDET TUULET

BISNESPUKEUTUMISEN UUDET TUULET BISNESPUKEUTUMISEN UUDET TUULET Hei, Kiitos osallistumisestasi Tuija K:n esitykseen. Toivon, että siitä jäi idea itämään ja toivon, että viihdyit. Tässä yhteenvedossa tärkeimmät asiat tiivistettynä sekä

Lisätiedot

PRODCOM-luettelo 2014 / A. Tuotteet

PRODCOM-luettelo 2014 / A. Tuotteet 1 / 7 ' Tilastokeskus PRODCOM-luettelo 2014 / A. Tuotteet Toimiala 14 Vaatteiden valmistus Sarake 'Tuotannon tyyppi' kertoo, mitä tietoja nimikkeestä tiedustellaan: S = myyty tuotanto, T = myyty tuotanto

Lisätiedot

2TEASPON PUKINEIDEN HOITO- OHJEET MATERIAALIEN ESITTELY

2TEASPON PUKINEIDEN HOITO- OHJEET MATERIAALIEN ESITTELY 2 MATERIAALIEN ESITTELY luonnonmateriaalit - PUUVILLA (PV) Pehmeä ja mukava luonnonmateriaali. Se imee hyvin kosteutta ja on hengittävä materi PUKINEIDEN HOITO- OHJEET Lue hoito-ohjeet ennen pesua. Lajittele

Lisätiedot

HOUSUJEN ASIANTUNTIJA

HOUSUJEN ASIANTUNTIJA HOUSUT HOUSUJEN ASIANTUNTIJA Pyrimme Nytellolla parantamaan koko ajan hoito-, huolto-, ravintola- ja muille aktiivisille aloille suunniteltuja laadukkaita housujamme. Tänä syksynä esittelemme ylpeinä kaikkien

Lisätiedot

Suoran verhon ympäriompelu, vuoritettu (sivut, ylä- ja alakäänne, sis. 30 mm leveän poimutusnauhan), leveys 1-1,50 m 70

Suoran verhon ympäriompelu, vuoritettu (sivut, ylä- ja alakäänne, sis. 30 mm leveän poimutusnauhan), leveys 1-1,50 m 70 HINNASTO Hinnat koskevat yksittäiskappaleita, kysy erikseen pakettihintoja sekä sarjatuotannon hintoja. Hinnat sisältävät langat, mutta eivät muita materiaaleja, ellei toisin mainita. Hintoihin sisältyy

Lisätiedot

LINJA-AUTONKULJETTAJIEN TYÖVAATEOHJEISTUS

LINJA-AUTONKULJETTAJIEN TYÖVAATEOHJEISTUS LINJA-AUTONKULJETTAJIEN TYÖVAATEOHJEISTUS TURKU KAARINA RAISIO NAANTALI LIETO RUSKO PUKEUTUMINEN ON VIESTI Asiakaspalvelussa pukeutuminen on viesti. Siisti ja huoliteltu pukeutuminen kertoo asiakkaalle,

Lisätiedot

Lippu-, nauha- ja merkkiohjesääntö

Lippu-, nauha- ja merkkiohjesääntö 1 Lippu-, nauha- ja merkkiohjesääntö 2 3 Lippu-, nauha- ja merkkiohjesäännössä on lueteltu yhdistyksen tunnukset ja huomionosoitukset sekä määrätään niiden myöntämisestä ja käytöstä. 4 01. YHDISTYKSEN

Lisätiedot

Boomin etikettiohje. Yleistä käytöstavoista

Boomin etikettiohje. Yleistä käytöstavoista Boomin etikettiohje Yleistä käytöstavoista Akateemiset vuosijuhlat, kuten muutkin hienot juhlaillalliset ovat vuoden kohokohta, ja tunnelmaan virittäytyminen aloitetaan jo hyvissä ajoin. Naiset aloittavat

Lisätiedot

Sormikkaat, pipo ja huivi, polyesteri - fleece, musta, royal sininen, punainen.

Sormikkaat, pipo ja huivi, polyesteri - fleece, musta, royal sininen, punainen. PÄÄHINEET, HUIVIT, HANSIKKAAT: Pipo, 100 % akryyli, navy sininen/royal sininen, musta/punainen, musta/harmaa. Pääpanta, musta. Korvat lämpimäksi. Huivi ja sormikkaat, polyesteri fleeceä, 180*23 cm, punainen,

Lisätiedot

MERI-LAPIN KESKUSPESULA

MERI-LAPIN KESKUSPESULA LEE UNISEX PUSERO JULIA NAISTEN TUNIKA KERRY UNISEX PUSERO TUOTENRO.: 102139-332 TUOTENRO.: 110762-541 TUOTENRO.: 128168-528 Väljä malli. V-pääntie. Lyhyet hihat. Rintatasku vasemmalla puolella. Kaksi

Lisätiedot

Opiskelijakunnalla on oma opiskelijakuntamerkki. Se on kooltaan 25 mm korkea opiskelijakunnan tunnus.

Opiskelijakunnalla on oma opiskelijakuntamerkki. Se on kooltaan 25 mm korkea opiskelijakunnan tunnus. 1 2 (Hyväksytty edustajiston kokouksessa 15.10.2013) HAAGA-HELIAN OPISKELIJAKUNTA HELGAN MERKKIOHJESÄÄNTÖ 3 4 5 6 7 8 I LUKU OPISKELIJAKUNNAN VÄREISTÄ JA TUNNUKSISTA 1 Opiskelijakunnan värit Opiskelijakunnan

Lisätiedot

TAUSTA, TARKOITUS JA LIIKETOIMINTA

TAUSTA, TARKOITUS JA LIIKETOIMINTA TAUSTA, TARKOITUS JA LIIKETOIMINTA Volvo Asusteet -sivuston lähtökohtana on ollut luoda asustekokonaisuus Volvo Personal Service (VPS) -konseptia toteuttaville korjaamoille, mutta sivusto sisältää myös

Lisätiedot

menu syksy-talvi Päivitetty 30.8.2015

menu syksy-talvi Päivitetty 30.8.2015 menu syksy-talvi Päivitetty 30.8.2015 aku-paita Laskokset juhlistavat pikeepaitaa, jonka kaulukset eivät ahdista. Kaksi väriä: klassinen toffee ja pirteä hilla. 25,00 toffee, hilla, lumi 90-140 cm Suomalainen

Lisätiedot

BISNESPUKEUTUMISEN UUDET TUULET

BISNESPUKEUTUMISEN UUDET TUULET BISNESPUKEUTUMISEN UUDET TUULET Hei, Kiitos osallistumisestasi Tuija K:n esitykseen. Toivon, että esityksestä jäi muutama idea itämään ja toivon, että viihdyit. Tässä yhteenvedossa tärkeimmät asiat tiivistettynä

Lisätiedot

3 Tupsulakkiin tehtävät lisäykset

3 Tupsulakkiin tehtävät lisäykset 1/7 1 Soveltamisala Tällä tunnusohjesäännöllä annetaan tarkempia määräyksiä Oulun Teekkariyhdistys ry:n, jäljempänä yhdistys, sääntöjen 28 :ssä tarkoitetuista yhdistyksen tunnuksista ja niiden käytöstä.

Lisätiedot

Oppaita palokuntalaisille. Palokuntalaisen pukuohje

Oppaita palokuntalaisille. Palokuntalaisen pukuohje 3 Oppaita palokuntalaisille Palokuntalaisen pukuohje 3 Oppaita palokuntalaisille Oppaita palokuntalaisille -sarjassa julkaistaan käytännönläheisiä materiaaleja palokuntakulttuurin eri osa-alueilta. Tätä

Lisätiedot

VALTIOTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN PROMOOTION PUKEUTUMISOHJEET 2011

VALTIOTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN PROMOOTION PUKEUTUMISOHJEET 2011 1/10 VALTIOTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN PROMOOTION PUKEUTUMISOHJEET 2011 Alkuperäinen ohje: Tiina Metso, 2005 Vaikka ohjeet on annettu naisille ja miehille erikseen, rajattomuuden hengessä promovendit seuralaisineen

Lisätiedot

Liite Kotiin ja Yhteiskuntaan. 1900. J 2f" Älkää käyttäkökäsitöitä"-lehden kanssa jaettuja calmiiksi

Liite Kotiin ja Yhteiskuntaan. 1900. J 2f Älkää käyttäkökäsitöitä-lehden kanssa jaettuja calmiiksi Käsitöitä 1. N: Liite Kotiin ja Yhteiskuntaan. 1900. Koti ja Yhteiskunta ynnä liite Käsitöitämaksaa koko vuodelta Suomessa 6 m:kkaa, Venäjällä 2 ruplaa 50 kop., puolelta vuodelta Suomessa 3 m:kkaa 50 p:niä.

Lisätiedot

Takin mitat Kaulanympärys

Takin mitat Kaulanympärys Takin mitat Kaulanympärys Mittaa kaulanympärys aataminomenan alapuolelta. Ota mitta niin, että mittaajalla on sormi mittanauhan alla. Hartialeveys Mittaa hartialeveys hartioiden uloimmista kohdista. Voit

Lisätiedot

OLKAINHAMEET MALLI I VIISTOHAME 1(8)

OLKAINHAMEET MALLI I VIISTOHAME 1(8) MALLI I VIISTOHAME 1(8) MALLI I VIISTOHAME 2(8) Viistottu olkainhame laskeutuu edestä suorasti ja takana on tiheä laskostus, joka kiinnittyy yläreunakaitaleeseen. Hameessa on leveät olkaimet ja edessä

Lisätiedot

PIKEET. Kestää koviakin otteita! Sopii pestäväksi 85 asteessa. Kevyesti muotoonommeltu

PIKEET. Kestää koviakin otteita! Sopii pestäväksi 85 asteessa. Kevyesti muotoonommeltu 66 PIKEET B Kestää koviakin otteita! Sopii pestäväksi 85 asteessa. A Kevyesti muotoonommeltu naisille A. 363 NAISTEN PIKEEPAITA Hieman muotoonommeltu klassinen, kolminappinen naisten pikee. Lyhyet kaitalereunuksiset

Lisätiedot

OLKAINHAMEET MALLI III SUORAHAME 1(9)

OLKAINHAMEET MALLI III SUORAHAME 1(9) MALLI III SUORAHAME 1(9) MALLI III SUORAHAME 2(9) Suorista kappaleista ommeltu olkainhame on pitkä ja edestä sileä. Takana on yläreunassa tiheä laskostus. Hameessa on kapeat olkaimet ja vasemmassa etusivussa

Lisätiedot

Vihdoinkin voimme tarjota rintalappuesiliinan ilman niskanauhaa. Tyylikästä ja mukavaa. Vapautta. keittiöammattilaisille

Vihdoinkin voimme tarjota rintalappuesiliinan ilman niskanauhaa. Tyylikästä ja mukavaa. Vapautta. keittiöammattilaisille Ainutlaatuinen uutuus! Vihdoinkin voimme tarjota rintalappuesiliinan ilman niskanauhaa. Tyylikästä ja mukavaa. Vapautta keittiöammattilaisille Tänä vuonna olemme panostaneet erityisesti uusien keittiöasujemme

Lisätiedot

1. luku Yleistä. Ylioppilaskunnan tunnuksista, kunniamerkeistä, niiden myöntämisestä ja käytöstä sekä vuosijuhlasta määrätään tässä juhlasäännössä.

1. luku Yleistä. Ylioppilaskunnan tunnuksista, kunniamerkeistä, niiden myöntämisestä ja käytöstä sekä vuosijuhlasta määrätään tässä juhlasäännössä. 1. luku Yleistä 1 Johdanto Ylioppilaskunnan tunnuksista, kunniamerkeistä, niiden myöntämisestä ja käytöstä sekä vuosijuhlasta määrätään tässä juhlasäännössä. Ylioppilaskunnan tunnusten ja merkkien ulkoasu

Lisätiedot

Raikasta ja kaikin osin harkittua Siivous- ja huoltotyöhön

Raikasta ja kaikin osin harkittua Siivous- ja huoltotyöhön 50 HUOLTOTYÖ WORKERS FUNC. 1050 LIIVI UNISEX Suora v-aukollinen malli. Pitkähkö takakappale. Vetoketju. Sivutaskut. vainlenkki oikeassa sivutaskussa. Tarralla suljettava puhelintasku. Kaksi viistoa takataskua.

Lisätiedot

VIRALLINEN PARTIOASU JA PARTIOPAIDAN MERKIT

VIRALLINEN PARTIOASU JA PARTIOPAIDAN MERKIT VIRALLINEN PARTIOASU JA PARTIOPAIDAN MERKIT MIKAELIN SINIKELLOT 2015 SUDENPENNUN PARTIOASU Asuun kuuluu: Partiopaita = tummansininen college-paita o Paitoja myydään mm. partiokaupassa Partiohuivi = kirkkaan

Lisätiedot

61 RYHMÄ VAATTEET JA VAATETUSTARVIKKEET, NEULOSTA. c) ortopediset välineet, kirurgiset vyöt, kohjuvyöt ja niiden kaltaiset esineet (nimike 9021).

61 RYHMÄ VAATTEET JA VAATETUSTARVIKKEET, NEULOSTA. c) ortopediset välineet, kirurgiset vyöt, kohjuvyöt ja niiden kaltaiset esineet (nimike 9021). 61 RYHMÄ VAATTEET JA VAATETUSTARVIKKEET, NEULOSTA Huomautuksia 1. Tähän ryhmään kuuluvat ainoastaan sovitetut neuletuotteet. 2. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) nimikkeen 6212 tavarat; b) nimikkeen 6309 käytetyt

Lisätiedot

Maison Martin Margiela With H&M LADIES N 1. Untuvatäkkitakki: 249,- Peilipalloleggingsit: 39,95. Kengät läpinäkyvillä kiilakoroilla: 199,-

Maison Martin Margiela With H&M LADIES N 1. Untuvatäkkitakki: 249,- Peilipalloleggingsit: 39,95. Kengät läpinäkyvillä kiilakoroilla: 199,- LADIES N 1 Untuvatäkkitakki: Peilipalloleggingsit: 39,95 Kengät läpinäkyvillä kiilakoroilla: 249,- 1 LADIES N 2 Body integroiduilla liiveillä: 39,95 Ylisuuret farkut: 59,95 Karamellipaperin muotoinen käsilaukku:

Lisätiedot

Ruby-juhlamekko. Materiaaliohjeet: Koot

Ruby-juhlamekko. Materiaaliohjeet: Koot Ruby-juhlamekko Koot 32 34 36 38 40 42 44 46 48 50 52 Materiaaliohjeet: Mekko on suunniteltu ommeltavaksi napakasta puuvilla-elastaanitrikoosta. Mekon valmistus onnistuu myös muista hyvin joustavista neuloksista,

Lisätiedot

VAATTEET. 2 puhla.fi puhla.com

VAATTEET. 2 puhla.fi puhla.com VAATTEET Sadeviitta Miellyttävä ja hyvin suojaava sadeviitta käytettäväksi esim. pyörätuolilla liikuttaessa. Sadeviitan kangas on ohutta vedenpitävää polyamidi -kangasta, joka on miellyttävä pukea, taitella

Lisätiedot

1. luku Yleistä. Ylioppilaskunnan tunnusten ja merkkien ulkoasu määrätään yksityiskohtaisesti tämän juhlasäännönliitteissä. 2.

1. luku Yleistä. Ylioppilaskunnan tunnusten ja merkkien ulkoasu määrätään yksityiskohtaisesti tämän juhlasäännönliitteissä. 2. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 1. luku Yleistä 1 Johdanto Tällä juhlasäännöllä määrätään Oulun yliopiston

Lisätiedot

KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS. www.käppäräpartio.fi

KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS. www.käppäräpartio.fi KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS www.käppäräpartio.fi 1 Sisällysluettelo o Partiopuku yhdistää............. 2 o Lippukunnan perinteet............. 2 o Helpotusta ahdingon sijaan............. 2 o Sudenpennun

Lisätiedot

clique BURELL 027111 shirts clique TAnnER 027110

clique BURELL 027111 shirts clique TAnnER 027110 clique BURELL 027111 Sivusaumaton chambray kauluspaita jossa kaarrokkeet edessä ja takana. Rintatasku, jossa erillinen tila kynille. Selässä laskokset. Materiaali: 1 % puuvilla, chambray. Paino: 120 g/m

Lisätiedot

VUORITTOMAT YLÄOSAT. Tuotenro Väri Koot Punainen XS-4XL Sininen XS-4XL Musta XS-4XL

VUORITTOMAT YLÄOSAT. Tuotenro Väri Koot Punainen XS-4XL Sininen XS-4XL Musta XS-4XL COLLEGEPUSERO, CARPENTER NORDIC Collegepusero, jossa pitkä vetoketju, sivutaskut ja vetoketjullinen rintatasku. Hihoissa tummat heijastimet. Ergonominen peukaloaukko hihansuissa. 220 g/m² 938079025 Punainen

Lisätiedot

DANCE ART KEVÄTNÄYTÖS 2019 BON APPETIT RIIHIMÄKI

DANCE ART KEVÄTNÄYTÖS 2019 BON APPETIT RIIHIMÄKI DANCE ART KEVÄTNÄYTÖS 2019 BON APPETIT RIIHIMÄKI Tuntikoodi Ryhmä Rooli Puvustus itseltä Puvustus tanssikoululta Hiukset/meikki Muuta huomioitavaa 195 Akrobatia I Italialainen keittiö musta tai punainen

Lisätiedot

TOPPALIIVI. Toppaliivissä nasille ja miehille omat mallit. Vetoketjulliset sivutaskut. Korkea kaulus ja irrotettava huppu. Materiaali: 100% polyester

TOPPALIIVI. Toppaliivissä nasille ja miehille omat mallit. Vetoketjulliset sivutaskut. Korkea kaulus ja irrotettava huppu. Materiaali: 100% polyester TOPPALIIVI Toppaliivissä nasille ja miehille omat mallit. Vetoketjulliset sivutaskut. Korkea kaulus ja irrotettava huppu. Materiaali: % polyester Värit: Musta (hieman kiiltävä) Koko: S - XXL, 3XL (Vain

Lisätiedot

LASTEN HOUSUT L.BRADOR 119PB

LASTEN HOUSUT L.BRADOR 119PB THE #1 HELPER LASTEN HOUSUT L.BRADOR 119PB Perustuen meidän suosittuihin työhousuihimme, olemme suunnitelleet housut parhaille apureillemme. Olemme ottaneet mukaan toimivia ja parhaimpia toimintojamme

Lisätiedot

MEDIWE-HINNASTO 2012. Mukavat, helposti puettavat ja kestävät vaatetusratkaisut yksityis- ja laitoskäyttöön.

MEDIWE-HINNASTO 2012. Mukavat, helposti puettavat ja kestävät vaatetusratkaisut yksityis- ja laitoskäyttöön. MEDIWE-HINNASTO 2012 Mukavat, helposti puettavat ja kestävät vaatetusratkaisut yksityis- ja laitoskäyttöön. Päivävaatteet 1 T-paidat 3 Hoitovaatteet 4 Vuodesuojat 5 Sukat 6 Yöasut 7 Alusasut 8 Hoitohenkilöstö

Lisätiedot

Filosofisen tiedekunnan promootion tiedotustilaisuus Gratista Mari Lehtoruusu Kuvat: Jussi P. Aalto, Helsingin yliopistomuseo

Filosofisen tiedekunnan promootion tiedotustilaisuus Gratista Mari Lehtoruusu Kuvat: Jussi P. Aalto, Helsingin yliopistomuseo n tiedotustilaisuus 18.4. Gratista Mari Lehtoruusu Kuvat: Jussi P. Aalto, Helsingin yliopistomuseo Tervetuloa promootioon! Tämän tiedotustilaisuuden ohjelma: 1. Yleistä promootiosta 2. Jokaisen tapahtuman

Lisätiedot

james harvest shirts carlisle + stanwood 29

james harvest shirts carlisle + stanwood 29 james harvest shirts carlisle + stanwood 29 TREMONT HILLSBORO j A m E s h A r v E s t s h I r t s MARION AVALON 30 Tremont 2133010 Twillpaita button down-kauluksella. Läpälliset rintataskut, sekä hihatasku.

Lisätiedot

62 RYHMÄ VAATTEET JA VAATETUSTARVIKKEET, MUUTA KUIN NEULOSTA

62 RYHMÄ VAATTEET JA VAATETUSTARVIKKEET, MUUTA KUIN NEULOSTA 62 RYHMÄ VAATTEET JA VAATETUSTARVIKKEET, MUUTA KUIN NEULOSTA Huomautuksia 1. Tähän ryhmään kuuluvat ainoastaan sovitetut tavarat, jotka ovat mistä tahansa muusta tekstiilikankaasta kuin vanusta valmistetut

Lisätiedot

SISÄLTÖ SISÄLTÖ: PÄÄHINEET ja TARVIKKEET Sivut 58-59. PAITA JA PUSERO Sivut 60-61. PIKEEPAIDAT, T-PAIDAT JA TOPIT Sivut 61-62

SISÄLTÖ SISÄLTÖ: PÄÄHINEET ja TARVIKKEET Sivut 58-59. PAITA JA PUSERO Sivut 60-61. PIKEEPAIDAT, T-PAIDAT JA TOPIT Sivut 61-62 SISÄLTÖ SISÄLTÖ: PÄÄHINEET ja TARVIKKEET Sivut 58-59 PAITA JA PUSERO Sivut 60-61 PIKEEPAIDAT, T-PAIDAT JA TOPIT Sivut 61-62 TARJOILIJANTAKIT JA -LIIVIT Sivut 62-63 PUVUT Sivut 63-65 KOKINTAKIT Sivut 66-68

Lisätiedot

62 RYHMÄ VAATTEET JA VAATETUSTARVIKKEET, MUUTA KUIN NEULOSTA

62 RYHMÄ VAATTEET JA VAATETUSTARVIKKEET, MUUTA KUIN NEULOSTA 62 RYHMÄ VAATTEET JA VAATETUSTARVIKKEET, MUUTA KUIN NEULOSTA Huomautuksia 1. Tähän ryhmään kuuluvat ainoastaan sovitetut tavarat, jotka ovat mistä tahansa muusta tekstiilikankaasta kuin vanusta valmistetut

Lisätiedot

Niihaman Saukkojen puku ja merkki ohjesääntö

Niihaman Saukkojen puku ja merkki ohjesääntö Niihaman Saukkojen puku ja merkki ohjesääntö Lippukunnallamme on muutamia tapahtumia vuodessa (esim. paraati, joulujuhla, lipunlasku ja nosto), joissa kaikkien tulisi olla pukeutuneita "virallisiin" eli

Lisätiedot

VAATTEET NÄKYVILLÄ YKSITYISKOHDILLA

VAATTEET NÄKYVILLÄ YKSITYISKOHDILLA 1 HOUSUT NÄKYVILLÄ YKSITYISKOHDILLA, NORDIC STRETCH Kontrastiosat parantavat näkyvyyttä ja turvallisuutta. Housut, joissa stretch-materiaalia haaroissa, takana ja pohkeissa. Riipputaskut, joissa työkalu-

Lisätiedot

Lasten ABC-huppari A B. Materiaalit: Koot cm

Lasten ABC-huppari A B. Materiaalit: Koot cm Lasten ABC-huppari Koot 86 92 98 104 110 116 122 128 134 140 146 152 158 164 170 cm A B C Tässä koululaisille suunnatussa hupparissa on kolme vaihtoehtoa: kokeile isoa jättitaskua (B), ylös asti sulkeutuvaa

Lisätiedot

Sibelius-Akatemian tohtorintutkintojen tarkastustilaisuuksissa noudatettavat ohjeet

Sibelius-Akatemian tohtorintutkintojen tarkastustilaisuuksissa noudatettavat ohjeet Hyväksytty Sibelius-Akatemian Akateemisen neuvoston kokouksessa 5.6.2012 Sibelius-Akatemian tohtorintutkintojen tarkastustilaisuuksissa noudatettavat ohjeet 1a. Taiteilijakoulutus Taiteilijakoulutuksen

Lisätiedot

Määrä: 500 1000 2500 5000 10 000 Hinta/kpl: 1,07 0,72 0,65 0,51 0,45

Määrä: 500 1000 2500 5000 10 000 Hinta/kpl: 1,07 0,72 0,65 0,51 0,45 Heijastimet hämärään Turvaa kulku pehmoheijastimella Pehmoheijastimessa lanka/hakaneula kiinnitys. Materiaali: CE hyväksytty EN 13356 vaatimukset täyttävä. Värit: valkoinen ja keltainen. Heijastimissa

Lisätiedot

JOULULAHJA-NUMERO. Reformipukuia nuorille tytöille

JOULULAHJA-NUMERO. Reformipukuia nuorille tytöille Käsitöitä. N:o111903. Liite Kotiin ja Yhteiskuntaan. eiskunta ynnä liite Käsitöitä maksaa koko vuodelta Suomessa 6 m:kkaa, Venäjällä 2 ruplaa 5U Kop., puolelta vuodeksi, 3 m:kkaa 50 p:niä. Huom.! Koti

Lisätiedot

Hämäläis-Osakunnan nauha- ja merkkiohjesääntö

Hämäläis-Osakunnan nauha- ja merkkiohjesääntö Hämäläis-Osakunnan nauha- ja merkkiohjesääntö (s. 1/6) Hämäläis-Osakunnan nauha- ja merkkiohjesääntö I YLEISTÄ 1 Tässä ohjesäännössä määrätään osakuntanauhasta, osakunnan myöntämistä merkeistä ja osakunnan

Lisätiedot

HINNASTO 2015. Mukavat, helposti puettavat kestävät vaatetusratkaisut yksityis- ja laitoskäyttöön

HINNASTO 2015. Mukavat, helposti puettavat kestävät vaatetusratkaisut yksityis- ja laitoskäyttöön 2015 MediWe tuotteet vaivattomasti verkkokaupastamme www.mediwe.fi Mukavat, helposti puettavat kestävät vaatetusratkaisut yksityis- ja laitoskäyttöön Päivävaatteet 1 T-paidat 3 Hoitovaatteet 4 Vuodesuojat

Lisätiedot

Kansanhuoltoministerien päätös vaatetuskortin pistekuponkien ohella vaatetustarvikkeita ja jalkineita luovutettaessa

Kansanhuoltoministerien päätös vaatetuskortin pistekuponkien ohella vaatetustarvikkeita ja jalkineita luovutettaessa Kansanhuoltoministerien päätös vaatetuskortin pistekuponkien ohella vaatetustarvikkeita ja jalkineita luovutettaessa vaadittavista erikoiskupongeista. Annettu Helsingissä 30 päivänä maaliskuuta 1943. Kansanhuoltoministeriö

Lisätiedot

HAAGA-HELIAN OPISKELIJAKUNTA HELGAN MERKKIOHJESÄÄNTÖ I LUKU OPISKELIJAKUNNAN VÄREISTÄ JA TUNNUKSISTA

HAAGA-HELIAN OPISKELIJAKUNTA HELGAN MERKKIOHJESÄÄNTÖ I LUKU OPISKELIJAKUNNAN VÄREISTÄ JA TUNNUKSISTA Sisällysluettelo I LUKU OPISKELIJAKUNNAN VÄREISTÄ JA TUNNUKSISTA... 2 1 Opiskelijakunnan värit... 2 2 Opiskelijakunnan tunnukset... 2 II LUKU OPISKELIJAKUNNAN LIPUSTA... 2 3 Opiskelijakunnan lippu... 2

Lisätiedot

L.Brador workwear autumn/winter 2014

L.Brador workwear autumn/winter 2014 SYYSKAMPANJA 2014 L.Brador workwear autumn/winter 2014 Tarjous Ostaessasi L.Bradorin vaatteita 200 eurolla syksyn valikoidusta mallistosta, saat kaupan päälle viikonloppulaukun ja vuoden kulutusta vastaavan

Lisätiedot

LAATUA JA LUKSUSTA TYÖPÄIVÄÄSI!

LAATUA JA LUKSUSTA TYÖPÄIVÄÄSI! Ritva Falla LAATUA JA LUKSUSTA TYÖPÄIVÄÄSI! - Ritva Falla Helposti yhdistettävillä ajattomilla asuilla löydät luontevasti sopivan asukokonaisuuden eri tilanteisiin. Panostus korkealaatuisiin materiaaleihin,

Lisätiedot

Blakely Knitted Sweater

Blakely Knitted Sweater 100% puuvillaa Blakely Knitted Sweater Amerikkalaista urheilullista tyyliä ja skandinaavista raikkautta henkivä Blakely-palmikkoneule on valmistettu pehmeästä puuvillalangasta. Klassisessa Blakely-neuleessa

Lisätiedot

Joululahja-numero. Käsitöitä. 10. N:o. Liite Kotiin ja Yhteiskuntaan. 12" vuotiaalle (kuvat 1, 2, 3, 4, samoin kuvasta n:o 2.

Joululahja-numero. Käsitöitä. 10. N:o. Liite Kotiin ja Yhteiskuntaan. 12 vuotiaalle (kuvat 1, 2, 3, 4, samoin kuvasta n:o 2. Käsitöitä 10. N:o Liite Kotiin ja Yhteiskuntaan. Koti ja Yhteiskunta ynnä liite Käsitöitä maksaa koko vuodelta Suomessa 6 m:kkaa, Venäjällä 2 ruplaa 50 kop., puolelta vuodelta Suomessa 3 m:kkaa 50 p:niä.

Lisätiedot

Hotelli- ja ravintola-ala

Hotelli- ja ravintola-ala Hotelli- ja ravintola-ala 2014 2015 2 Krister Dahl, Olympic Champion 1996, 2000, 2004, 20123 Gastronomian palveluksessa vuodesta 1943 Gustav Segerqvist muutti kaupunkiin tullakseen puusepäksi. Myöhemmin

Lisätiedot

Housut / Paidat HOUSUT > IMPACT 08 VÄRI KOKO TUOTE HINTA

Housut / Paidat HOUSUT > IMPACT 08 VÄRI KOKO TUOTE HINTA Housut / Paidat HOUSUT > IMPACT 08 Oranssi 28 0010904.010.028 205,00 Oranssi 30 0010904.010.030 205,00 Oranssi 32 0010904.010.032 205,00 Oranssi 34 0010904.010.034 205,00 Oranssi 36 0010904.010.036 205,00

Lisätiedot

61 RYHMÄ VAATTEET JA VAATETUSTARVIKKEET, NEULOSTA. c) ortopediset välineet, kirurgiset vyöt, kohjuvyöt ja niiden kaltaiset esineet (nimike 9021).

61 RYHMÄ VAATTEET JA VAATETUSTARVIKKEET, NEULOSTA. c) ortopediset välineet, kirurgiset vyöt, kohjuvyöt ja niiden kaltaiset esineet (nimike 9021). 61 RYHMÄ VAATTEET JA VAATETUSTARVIKKEET, NEULOSTA Huomautuksia 1. Tähän ryhmään kuuluvat ainoastaan sovitetut neuletuotteet. 2. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) nimikkeen 6212 tavarat; b) nimikkeen 6309 käytetyt

Lisätiedot

SIIVOUS JA HUOLTO LIIVIT DENIM

SIIVOUS JA HUOLTO LIIVIT DENIM SIIVOUS JA HUOLTO LIIVIT DENIM Model 4140 4160 LIIVI NAISILLE - STRETCH Perinteinen farkkuliivi. Kevyesti muotoon ommeltu. Kaulus ja nappikiinnitys. Sivutaskut, joissa puhelintasku ja ylimääräinen lisätasku.

Lisätiedot

PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE

PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE Jyväskylän Versot ry Pukuohje 1(5) PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE Kaikki partiolaiset eri puolilla maailmaa pukeutuvat partioasuun. Partiopuku yhdistää partiolaisia ja lippukunnan omat perinteet ovat

Lisätiedot

Myyntisuosikki. Uusia kuvia otetaan

Myyntisuosikki. Uusia kuvia otetaan Sanotaan, ettei ole olemassa huonoa säätä, ainoastaan huonoja vaatteita tai paremminkin huonoja vaatevalintoja. Meidän valikoimassamme on sopivia päällysvaatteita kaikenlaisille säille. ULKOVAAT- TEET

Lisätiedot

VÄITÖKSEN KULKU JA KARONKAN PERINTEET

VÄITÖKSEN KULKU JA KARONKAN PERINTEET VÄITÖKSEN KULKU JA KARONKAN PERINTEET Karita Saravesi Koordinaattori, UniOGS Kohti tohtorin tutkintoa seminaari 17.4.2018 VÄITÖSKIRJA Mitä Suomen laki sanoo? = Väitöskirja on tarkastettava julkisesti 1.

Lisätiedot

NAISTEN BASIC T-PAITA. Imphan logobrodeerauksella ollaan tilaamassa oheisia vaatteita:

NAISTEN BASIC T-PAITA. Imphan logobrodeerauksella ollaan tilaamassa oheisia vaatteita: Imphan logobrodeerauksella ollaan tilaamassa oheisia vaatteita: Sovituskappaleet esillä Belgien kokeessa 26-27.5. ja 31.5.-1.6.! Tilaajat maksavat tilauksensa etukäteen. On myös mahdollista tilata muita

Lisätiedot

VÄITÖKSEN KULKU JA KARONKAN PERINTEET

VÄITÖKSEN KULKU JA KARONKAN PERINTEET VÄITÖKSEN KULKU JA KARONKAN PERINTEET Niina Timosaari Koordinaattori, UniOGS Kohti tohtorin tutkintoa seminaari 19.4.2017 VÄITÖSKIRJA Mitä Suomen laki sanoo? = Väitöskirja on tarkastettava julkisesti 1.

Lisätiedot

Vuorittomat sertifioidut huomioasut. Työasukuvasto

Vuorittomat sertifioidut huomioasut. Työasukuvasto Vuorittomat sertifioidut huomioasut Työasukuvasto 6/2014 1 Vuorittomat sertifioidut huomioasut Materiaali: likaa hylkivää ja kestävää beavernylon kangasta. 55% polyesteriä ja 45% puuvillaa, kankaan paino

Lisätiedot

TÄYDENNÄ, UUDISTA SYKSYÄ

TÄYDENNÄ, UUDISTA SYKSYÄ SYKSY/ TALVI 05/ 06 www.kameliashop.fi TÄYDENNÄ, UUDISTA SYKSYÄ muutamalla kauniilla vaatteella! TILAA HETI! 09-674 460 kameliashop.fi Tilattuasi saat jatkossa kaikki Kameliakuvastot ilmaiseksi kotiisi!

Lisätiedot

RENNOSTI JA TYYLIKKÄÄSTI PIKEEPAIDASSA

RENNOSTI JA TYYLIKKÄÄSTI PIKEEPAIDASSA PIKEEPAIDAT JA PUSEROT Kevyesti muotoon ommeltu malli naisille A B A B Raskaaseen työhön! Konepesu 85 C. RENNOSTI JA TYYLIKKÄÄSTI PIKEEPAIDASSA Nytellon laadukkaat design-pikeepaidat. Pehmeää ja miellyttävää

Lisätiedot

Miksi ihmeessä haluaisin mittapaidan, saahan kaupoista erikokoisia paitoja?

Miksi ihmeessä haluaisin mittapaidan, saahan kaupoista erikokoisia paitoja? MIKSI MITTAPAITA? Miksi ihmeessä haluaisin mittapaidan, saahan kaupoista erikokoisia paitoja? Tosiasia kuitenkin on, että harva meistä omistaa mallinukkemaisen ihannevartalon. Valmisvaatteet pyritään mitoittamaan

Lisätiedot

Alexandra Zazzi Nytellon lähettiläs ja vieraileva suunnittelija

Alexandra Zazzi Nytellon lähettiläs ja vieraileva suunnittelija Tervetuloa tutustumaan huolella suunniteltuun kokinvaatemallistoomme. Kuvat on otettu Göteborgin ulkopuolella Mölnlyckessä sijaitsevan Hulebäckin koulun keittiössä. KEITTIÖ Tervetuloa tutustumaan Nytellon

Lisätiedot

OLKAINHAMEET MALLI II KIILAHAME 1(7)

OLKAINHAMEET MALLI II KIILAHAME 1(7) MALLI II KIILAHAME 1(7) MALLI II KIILAHAME 2(7) Kiiloin levitetty olkainhame kellottuu helmasta takasivuihin ommeltujen kookkaiden kiilojen ansiosta. Voimakkain kellotus on hameen takaosassa. Yläosa vuoritetaan

Lisätiedot

TEXAS BULL PILOT SHIRT 027021 TEXAS BULL PILOT SHIRT 027010. shirts TEXAS BULL POPLIN SHIRT 027011 TEXAS BULL POPLIN SHIRT 027020

TEXAS BULL PILOT SHIRT 027021 TEXAS BULL PILOT SHIRT 027010. shirts TEXAS BULL POPLIN SHIRT 027011 TEXAS BULL POPLIN SHIRT 027020 SHIRTS Meidän mielestämme mikään ei kuvasta ammattitaitoisuutta ja tyyliä paremmin kuin kauluspaita. Siksi mallistostamme löytyykin laaja valikoima erilaisia paitoja, rennoista arkipaidoista siisteihin

Lisätiedot

YMPÄRISTÖ- JA LUONNONTIETO JA KÄSITYÖ 1-6 luokat Teemana ovat kotiseudun luonnonolot ja käytetyt materiaalit.

YMPÄRISTÖ- JA LUONNONTIETO JA KÄSITYÖ 1-6 luokat Teemana ovat kotiseudun luonnonolot ja käytetyt materiaalit. YMPÄRISTÖ- JA LUONNONTIETO JA KÄSITYÖ 1-6 luokat Teemana ovat kotiseudun luonnonolot ja käytetyt materiaalit. Tutki vaatteiden materiaaleja Mistä kankaista ja langoista 1900-luvun alun vaatteet ommeltiin?

Lisätiedot

LpR. Maksu käteisellä (tasaraha) tilauksen noudon yhteydessä. Ajankohta ilmoitetaan tekstiviestillä, joten muista ilmoittaa puhelinnumerosi!

LpR. Maksu käteisellä (tasaraha) tilauksen noudon yhteydessä. Ajankohta ilmoitetaan tekstiviestillä, joten muista ilmoittaa puhelinnumerosi! LpR Lakeudenportin Ratsastajat ry Itselle tai vaikka joulupukin pussiin: Tilaa Lakeudenportin Ratsastajat ry:n tiimivaatteita! Tilaukset 10.11. mennessä Etelä-Pohjanmaan Valmennustallilla olevaan listaan,

Lisätiedot