VESIPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA (kausi )

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VESIPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA (kausi )"

Transkriptio

1 1 Suomen Uimaliitto Vesipallon johtoryhmä VESIPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA (kausi ) A. YLEISET MÄÄRÄYKSET A.1 SÄÄNNÖT JA TULKINNAT A.1.1. A.1.2. A.1.3. A.1.4. A.1.5. Huom! Suomen vesipallosarjoissa noudatetaan Suomen Uimaliiton (myöhemmin liitto) sääntöjä ja yleismääräyksiä sekä vesipallonjohtoryhmän (myöhemmin vpjr) tekemiä ohjeita ja määräyksiä. Näitä sarjamääräyksiä noudatetaan virallisissa sarjoissa. Määräyksiä voidaan myös soveltuvin osin noudattaa muissa sarjoissa ja turnauksissa. Vpjr:n tekemiin päätöksiin tyytymätön voi hakea muutosta liiton sääntövaliokunnalta. Virallisissa sarjoissa lakit voivat olla numeroitu 1-15, joista nro 1 on maalivahdin lakki ja varamaalivahdin lakin nro voi olla Turnauksissa, joissa allasaika on rajattu voidaan ottelu pelata 4 x 7 min tehokasta peliaikaa, jolloin erien välissä on 2 min tauot. Tätä käytäntöä voidaan pääsääntöisesti käyttää vain nuorten sarjoissa ja poikkeus tapauksissa aikuisten sarjoissa. Tämä on poikkeus virallisista säännöistä ja tätä määräystä tulee soveltaa vain erityistapauksissa. Ottelun tuomarit ratkaisevat viime kädessä tämän säännön noudattamisesta. A.2 SARJAT A.2.1. Liiton järjestämänä pelataan seuraavat viralliset sarjat: Miesten Suomen Mestaruussarja (myöhemmin MSM) Miesten Suomen Cup (myöh. MSC) Miesten I-divisioona (myöh. DIV) Naisten Suomen Mestaruussarja (myöh. NSM) Naisten Suomen Cup (myöhemmin NSC) Nuorten alle 20-vuotiaiden mestaruussarja, vuonna 1985 tai myöhemmin syntyneet (myöh. ASM) Nuorten alle 17-vuotiaiden mestaruussarja, vuonna 1988 tai myöhemmin syntyneet (myöh. BSM) Nuorten alle 15-vuotiaiden mestaruussarja, vuonna 1990 tai myöhemmin syntyneet (myöh. CSM) Nuorten alle 13-vuotiaiden mestaruussarja, vuonna 1992 tai myöhemmin syntyneet (myöh. DSM)

2 2 Liiton viralliset sarjat järjestetään, mikäli sarjoihin ilmoittautuu vähintään kolme joukkuetta. Liiton virallisten sarjojen lisäksi voidaan järjestää turnauksia ja pelata aluemestaruuksista. A.2.2. A.2.3. A.2.4. A.2.5. Huom. Liiton viralliset sarjat ovat kansallisia kilpailuja, joihin voivat osallistua liiton jäsenseurat ja liiton jäsenseurojen muodostamat seurayhteenliittymät, jos se on tarkoituksen mukaista. Vpjr myöntää seurayhteenliittymälle osallistumisluvan liiton virallisiin sarjoihin. Vpjr määrittää kunkin sarjan ilmoittautumis- ja osallistumismaksun vuosittain. Osallistumisoikeus sarjaan on vain niillä liiton jäsenseuroilla ja seurayhteenliittymillä, jotka ovat määräaikaan mennessä maksaneet ilmoittautumis- ja osallistumismaksun. Seurayhteenliittymissä yhden seuran tulee olla vastuullinen seura, joka ilmoitetaan liitolle. Seurayhteenliittymän vastuullinen seura vastaa kaikista liiton säännöissä ja määräyksissä mainituista sekä seurayhteenliittymän aiheuttamista kustannuksista. Vpjr laatii sarjoihin otteluohjelmat ja nimeää tuomarit. Vpjr voi muuttaa nuorten sarjojen ikärajoja, mikäli se on tarkoituksen mukaista varmistaakseen kaikille nuorille pelaajille mahdollisuuden osallistua viralliseen sarjaan. Selvyyden vuoksi todettakoon, että nuorten virallisissa sarjoissa ei ole määritelty pelaajan sukupuolta. Ainoa merkittävä seikka on pelaajan ikä. Nuorten virallisiin sarjoihin voivat osallistua pelaajina niin tytöt kuin pojat, jolloin joukkue voi muodostua pelaajista, jotka ovat vain toista sukupuolta tai joukkueessa pelaa tyttöjä ja poikia. A.3 OSALLISTUMISOIKEUS JA EDUSTUSKELPOISUUS A.3.1. A.3.2. A.3.3. A.3.4. Miesten sarjat ja nuorten sarjat lasketaan eri lajeiksi. Pelaaja voi siirtyä pelaamaan, oman seuran sisällä, DIV-sarjasta MSM-sarjaan, mutta ei toisinpäin. Virallisten sarjojen runkosarjan otteluihin ja Suomen Cup -otteluihin voivat hakemuksesta osallistua Suomessa kirjoilla olevat ulkomaalaiset, jotka edustavat liiton jäsenseuraa. Virallisten sarjojen runkosarjan jälkeisiin otteluihin ja nousukarsintaotteluihin voivat hakemuksesta ottaa osaa vähintään neljä kuukautta Suomessa kirjoilla olleet ulkomaalaiset, jotka edustavat liiton jäsenseuraa. Hakemukset osoitetaan vpjr:lle, joka käsittelee ne tapauskohtaisesti. Ulkomaalaisilla pelaajilla, joilla on oleskelulupa Suomessa opiskelun takia, voivat anomuksesta ottaa osaa virallisiin sarjoihin, kun he edustavat suomalaista liiton jäsenseuraa. Vpjr käsittelee anomukset tapauskohtaisesti.

3 3 A.3.5. A.3.6. Ulkomaalainen pelaaja, joka asuu pysyvästi Suomessa (on asunut vähintään vuoden ennen virallista sarjaa) on edustuskelpoinen virallisessa sarjassa, kun hän edustaa suomalaista liiton jäsenseuraa. Vesipallossa virallisilla kilpailuilla tarkoitetaan virallisia sarjoja. A.4 EDUSTUSKELPOISUUDEN SIIRTO A.4.1. A.4.2. Edustuskelpoisuuden siirrossa noudatetaan liiton yleismääräyksiä. Sarjakausien välinen aika, aikaisintaan 1.6 ja viimeistään 31.8, katsotaan kuuluvaksi seuraavaan sarjakauteen. Sarjakausien välisenä aikana pelaajalla on kerran mahdollisuus siirtyä edustamaan uutta seuraa liiton yleismääräysten mukaisesti. A.7 KILPAILULISENSSIT A.7.1. A.7.2. A.7.3. Huom. A.7.4. Vesipallossa virallisilla uintikilpailuilla tarkoitetaan virallisia sarjoja. Seurat ovat vastuussa siitä, että kaikilla pelaajilla on voimassaoleva kilpailulisenssi ja voimassaoleva vakuutus. Mikäli havaitaan, että pelaaja on pelannut ilman voimassaolevaa lisenssiä ja voimassaolevaa vakuutusta voi vpjr rangaista pelaajan edustamaa seuraa sakolla ja samalla vpjr voi tuomita joukkueen hävinneeksi ottelun 5-0 Pelaajien lisenssit tarkistetaan ennen kunkin ottelun alkua sihteerin toimesta. Pelaajien lisenssit voidaan esittää tarkistettavaksi ottelun sihteerille joko liiton seuroille toimittamalla lisenssilistalla tai pelaajan henkilökohtaisella lisenssikortilla tai näiden valokopiolla em. dokumenteista. Selvyyden vuoksi todettakoon, että kaikissa tapauksissa pelaaja ja pelaajan seura on vastuussa, että kilpailulisenssi ja vakuutus ovat voimassa. Vpjr antaa tarvittaessa lisäohjeita kohdan A.7.3. soveltamiseen sarjakauden alussa. A.8 PISTEET JA SIJOITUSTEN MÄÄRÄYTYMINEN A.8.1. A.8.2. A.8.3. Voittanut joukkue saa kaksi pistettä ja tasapeliin päättyneessä ottelussa molemmille joukkueille annetaan yksi piste. Lopullinen sijoitus määräytyy joukkueen sarjassa saavutettujen pisteiden mukaan. Noudatetaan sääntöä VP 11.2 ja VP Mikäli ottelu, jossa vaaditaan ratkaisu, menee rangaistusheittokilpailuun asti, voidaan rangaistusheitot suorittaa vain toiseen kenttäpäätyyn, mikäli ulkoiset olosuhteet tai kentän fyysiset mitat eivät ole tasapuoliset molemmille joukkueille.

4 4 A.8.4. A Joukkueiden ollessa tasapisteissä sijoitus ratkaistaan kohdan A mukaan. Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä sijoitus ratkaistaan seuraavassa järjestyksessä: keskinäisten otteluiden pisteet, keskinäisten otteluiden maaliero, keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit, koko sarjan maaliero, koko sarjassa tehdyt maalit, arvalla. A.9 OTTELUSIIRROT A.9.1. A.9.2. A.9.3. A.9.4. A.9.5. Ottelu on pelattava otteluohjelmaan määrättynä aikana ja ottelujen tulisi alkaa viimeistään klo Ylivoimaisen esteen ilmaantuessa voi jompikumpi joukkue tai molemmat joukkueet anoa ottelun siirtämistä vpjr:ltä. Kirjallisen anomuksen on oltava perillä liitossa kymmenen (10) päivää ennen alkuperäistä ottelupäivää. Siirrosta on ilmoitettava vastustajalle kirjallisesti viimeistään seitsemän (7) päivää ennen alkuperäistä ottelupäivää. Mikäli joukkueet eivät pääse keskenään sopimukseen uudesta ottelupäivästä, määrää vpjr ottelulle uuden päivämäärän. Kaikki ottelut on pelattava ennen kyseisen pelijakson viimeisen otteluohjelmaan merkittyä pelipäivää. Vpjr voi anomuksesta myöntää tähän poikkeuksen. Mikäli ottelun siirrosta aiheutuu kustannuksia liitolle ja/tai toiselle seuralle, voi liitto veloittaa aiheutuneet kustannukset siirron tehneeltä seuralta ja/tai molemmilta seuroilta. A.10 LUOVUTUKSET A A A A Ottelua ei voi aloittaa vähemmällä kuin seitsemällä (7) pelaajalla. Mikäli joukkue ei ole valmis aloittamaan ottelua viimeistään viisi (5) minuuttia ohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen, voidaan joukkue tuomita luovuttaneeksi. Ottelun tuomarit tuomitsevat joukkueen luovuttaneeksi. Luovuttanut joukkue suljetaan sarjasta ja kaikki sen aiemmat ottelut mitätöidään. Mikäli luovuttaneeksi tuomitulla joukkueella on ollut ylivoimainen este saapua otteluun, voi vpjr määrätä ottelulle uuden ajankohdan saatuaan ensin luovuttaneen joukkueen selvityksen tapahtuneesta.

5 5 A HUOM! Luovuttanut joukkue on velvollinen korvaamaan kaikki aiheuttamansa kulut ja maksamaan luovutuksesta määrätyt sanktiot. Kaikilla kuluilla tarkoitetaan joukkueen koko sarjassa aiheuttamia kustannuksia liitolle, vpjr:lle ja vierailijajoukkueille. Eli kaikkien mitätöityjen otteluiden matka-, majoitus- ja ruokailukustannukset sekä muut mahdolliset kulut voidaan periä luovuttaneelta joukkueelta. A.11 TALOUS A A A A A Otteluohjelmassa ensiksi mainittu seura on kotijoukkue ja järjestävä seura, joka huolehtii ottelun vaatimista toimitsijoista. Järjestävä seura vastaa kaikista ottelun järjestämisestä aiheutuvista kustannuksista. Järjestävä seura ei vastaa kustannuksista, jotka ovat mainittuja kohdissa A.11.2 ja A Mahdolliset tuotot saa järjestävä seura, ellei muuta ole sovittu. Otteluohjelmassa toisena mainittu seura on vierailijajoukkue, joka vastaa omista matka-, majoitus- ja ruokailukustannuksistaan. Turnauksen järjestäjä huolehtii turnauksessa otteluiden vaatimista toimitsijoista ja vastaa kaikista otteluiden järjestämisestä aiheutuvista kustannuksista. Turnauksen järjestäjä ei vastaa vierailijajoukkueiden kustannuksista eikä kustannuksista, jotka on mainittu kohdassa A Mahdolliset tuotot saa turnauksen järjestäjä, ellei muuta ole sovittu. Tuomareiden ja otteluvalvojan kuluista vastaa vpjr. Kutsuturnauksissa vpjr:n voi velvoittaa seuraa vastaamaan tuomarin ja otteluvalvojan kustannuksista. A.12 TIEDOTTAMINEN A A A.12.2 A A Ottelupöytäkirjan alkuperäiskappale annetaan tuomarille ottelun jälkeen. Molemmille joukkueille annetaan yksi (1) kopio. Ellei ottelusta ole tehty protestia, postittaa tuomari pöytäkirjan viipymättä tulospalvelun hoitajalle, jonka yhteystiedot vpjr tiedottaa ennen kyseisen sarjan alkamista. Mikäli ottelusta on tehty protesti, postitetaan ottelupöytäkirja liittoon tai vpjr:n ilmoittamaan osoitteeseen. Järjestävä seura on velvollinen ilmoittamaan ottelun lopputuloksen enintään 15 min. ottelun päättymisen jälkeen tiedotussarjavastaavalle. Turnauksissa ottelutulokset on ilmoitettava enintään 15 min. kuluttua kunkin jakson jälkeen sarjavastaavalle. Vpjr ilmoittaa seuroille ennen sarjan alkua tiedotussarjavastaavan yhteystiedot Ottelutuloksen ilmoittamisen laiminlyönnistä seuralta peritään vpjr:n määräämä sakko.

6 6 A A.12.5 Huom. Kaikki tulevat ottelut ja otteluiden tulokset tulisi ilmoittaa paikkakunnan tiedotusvälineille. MSM, NSM ja ASM sarjojen vierasjoukkueen tulisi ilmoittaa joukkueen kokoonpano kotijoukkueelle kolme vuorokautta ennen po. ottelun alkua. Selvyyden vuoksi todettakoon, että joukkueet sopivat keskenään ilmoittamiskäytännön. Lisäksi todettakoon, että po. ilmoittamismenettelyllä annetaan järjestävälle joukkueelle mahdollisuus käsiohjelman tekoon, jolla parannetaan tiedotusta yleisölle ja muille intressiryhmille. Lisäksi todettakoon, että vpjr vahvasti suosittaa po. ilmoitusmenettelyn käyttöönottoa, jolla parannetaan vesipallopelin imagoa. A.13 PROTESTIT A A A A A Otteluissa, joissa ei ole otteluvalvojaa on protesti toimitettava ottelun tuomarille. Ottelun tuomarin on toimitettava ottelun pöytäkirja ja protesti kohdan A mukaisesti. Protestista tulee tehdä merkintä ottelupöytäkirjaan. Otteluvalvoja on turnauksen kilpailunjohtaja ja hän ratkaisee protestit liiton yleismääräysten mukaisesti. Otteluissa, joissa ei ole kilpailunjohtajaa ratkaisee protestin liiton sääntövaliokunnan valtuuttama protestielin. A.14 SAKKO- JA RANGAISTUSMENETTELY A A A A A Vpjr määrittää kausittain sakkorangaistusten suuruudet. Ottelun tuomarilla on oikeus määrätä pelaajalle tai toimitsijalle yhden tai kahden ottelun pituinen peli- ja toimitsijakielto, mikäli henkilön käytös on ollut törkeää, vesipallohengen vastaista ja/tai aiheuttaa huonoa mainetta lajille. Peli- ja toimitsijakielto on merkittävä ottelupöytäkirjaan ja sen kopioihin. Ottelun tuomarilla ja otteluvalvojalla on aina oikeus pyytää kurinpidollisia toimenpiteitä vpjr:ltä koskien pelaajaa, toimitsijaa tai seuraa. Mikäli joku henkilö loukkaa tuomarin, otteluvalvojan tai toimitsijan fyysistä koskemattomuutta on hänelle annettava vähintään kahden ottelun peli- ja toimitsijakielto sekä tapahtunut on käsiteltävä viipymättä vpjr:ssä. Kyseisissä tapauksissa ottelun tuomarin tai otteluvalvojan on ilmoitettava asiasta kirjallisesti vpjr:lle.

7 7 A A A A A A A A Raakuudesta poistettu pelaaja saa aina vähintään yhden ottelun peli- ja toimitsijakiellon. Mikäli raakuus on ollut törkeää, voi tuomari antaa pelaajalle kahden ottelun peli- ja toimitsijakiellon. Kaksi ottelua kestävä peli- ja toimitsijakielto on erikseen merkittävä ottelun pöytäkirjaan ja sen kopioihin. Selvyyden vuoksi on kaikki raakuustapaukset merkittävä ottelun pöytäkirjaan. Mikäli pelaaja poistetaan ottelusta saman sarjakauden aikana toisen raakuustapauksen johdosta, seuraa siitä vähintään kolmen ottelun peli- ja toimitsijakielto. Tällaisissa tapauksissa vpjr tai sen valtuuttaman toimielin ratkaisee tapauskohtaisesti lopullisen pelija toimitsijakiellon pituuden. Kun pelaaja on poistettu raakuuden takia pelistä, hänen pelinumeronsa täytyy jättää tyhjäksi pelikiellon alaisissa otteluissa. Pelikielto ja tyhjä numero koskevat sitä sarjaa, jossa rangaistus on annettu. Peli- ja toimitsijakiellossa oleva henkilö ei voi pelata tai toimia muissa sarjoissa ennen kuin peli- ja toimitsijakielto on kärsitty. Vpjr voi anomuksesta myöntää poikkeuksen pelikieltorangaistuksen kärsimisestä. Joukkue ja pelaaja ovat vastuussa valvoa peli- ja toimitsijakieltojen noudattamista. Mikäli havaitaan, että ottelussa ei ole noudatettu pelikieltoa, vpjr voi tuomita joukkueen hävinneeksi ottelun 5-0, määrätä lisärangaistuksen kyseessä olevalle pelaajalle sekä määrätä sakon pelaajan seuralle. Kaikista punaisista korteista seuraa automaattisesti yhden ottelun peli- ja toimitsijakielto. A.15 VERRYTTELY A A Välittömästi ennen ottelun alkua on joukkueille varattava kohtuullinen aika verryttelyyn. MSM- ja NSM-sarjoissa tämä aika tulisi olla vähintään 10 minuuttia uintiverryttelyä ja 10 minuuttia palloverryttelyä altaassa, jossa on maalit. Vpjr suosittaa, että verryttelyaika pallojen kanssa olisi vähintään 30 minuuttia altaassa, jossa on maalit. B. PELIALUE, LAITTEISTO JA VARUSTEET B.1 PELIALUE B.1.1. Huom! Altaan syvyyden eikä kentän reunamerkintöjen tarvitse täyttää FINA:n sääntöjä. Maali-, 2 metrin-, 5 metrin- ja keskilinja tulee merkitä sääntöjen mukaan.

8 8 B.1.2. MSM-sarjan mitaliotteluissa altaan vähimmäismitat ovat: pituus 23 m, leveys 13 m ja syvyys 1,6 m. B.1.3. Muiden mestaruussarjojen mitaliotteluissa altaan vähimmäismitat ovat: pituus 23 m, leveys 13 m ja syvyys 1,5 m. B.1.4. Vpjr voi anomuksesta hyväksyä poikkeuksia kohtiin B.1.2. B.1.3. B.2 LAITTEISTO JA VARUSTEET B.2.1. B.2.2. B.2.3. B.2.4. Ajanottolaitteiden ei tarvitse täyttää FINA:n sääntöjä. Mestaruussarjojen mitaliotteluissa on oltava selvästi peliaikaa osoittava kello ja vähintään kaksi kelloa, jotka osoittavat joukkueen katkeamatonta pallon hallussapitoaikaa. Kaikkien kellojen tulisi osoittaa vähenevää aikaa. Otteluista on pidettävä liiton hyväksymää ottelupöytäkirjaa. Ottelupöytäkirjan puuttumisesta voidaan periä sakko järjestävältä seuralta. Vpjr voi anomuksesta hyväksyä poikkeuksia kohtaan B.2.2. C. TOIMITSIJAT C.1 SIHTEERIT, AJANOTTAJAT JA MAALITUOMARIT C.1.1. C.1.2. C.1.3. C.1.4. C.1.5. C.1.6. C.1.7. MSM-sarjassa on sihteerillä ja kahdella ajanottajalla oltava voimassaoleva tuomari- tai toimitsijakortti. Muissa sarjoissa on vähintään kahdella toimitsijalla oltava voimassaoleva tuomari- tai toimitsijakortti. MSM- ja mestaruussarjojen mitaliotteluissa on oltava kuulutus. Kuulutusten on oltava hyvän tavan mukaisia. MSM-sarjan mitaliotteluissa on oltava maalituomarit. Toimitsijoiden vajaalukuisuudesta järjestävää seuraa rangaistaan 50 euron sakolla. Toimitsijoiden vajaalukuisuudeksi voidaan katsoa myös ilman voimassaolevaa toimitsijatai tuomarikorttia olevien henkilöiden toimimista toimitsijoina. Vpjr voi anomuksesta hyväksyä poikkeuksia kohtiin C C.1.4. Ottelun tuomarit tarkistavat toimitsijakortit ennen ottelun alkua tai otteluvalvoja tarkistaa toimitsijakortit niissä otteluissa, joihin on nimetty otteluvalvoja.

9 9 C.1.8. MSM-sarjan otteluissa on pidettävä sähköistä pöytäkirjaa nykyisen pöytäkirjan rinnalla. Vpjr toimittaa sähköisen pöytäkirjan pohjan seuroille ennen sarjakauden alkua. Sähköinen pöytäkirja tulee toimittaa s-postilla tiedotusvastaavalle viimeistään seuraavan päivän aikana. C.2 OTTELUVALVOJA C.2.1. C.2.2. C.2.3. C.2.4. C.2.5. Vpjr nimeää tarvittaessa tärkeimpiin otteluihin ja turnauksiin otteluvalvojan. Otteluvalvojan on: valvottava, että tuomarityöskentely tapahtuu ja turnaus järjestetään voimassa olevien sääntöjen ja määräysten mukaisesti määrättävä otteluiden tuomarit, ellei sitä ole etukäteen tehty, pidettävä tarvittaessa tekninen tiedotustilaisuus joukkueiden johtajille ennen turnauksen alkua. Tilaisuudessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat ja mahdolliset poikkeukset esim. peliolosuhteissa. laadittava tarvittaessa raportin turnauksen järjestelyistä ja tuomarityöskentelystä tarkistettava ottelun toimitsijoiden toimitsijakortit toimittava tuomareiden apuna ja tukena otteluissa. Otteluvalvojalla on oikeus: puuttua turnauksen järjestelyihin ja toimitsijoihin. Hän hyväksyy lopullisesti kunkin pelin toimitsijat. ja velvollisuus keskustella tuomareiden kanssa ottelun jälkeen heidän tekemistään ratkaisuista. antaa ratkaisumalli johonkin pelitapahtumaan, jos tuomari sitä pyytää. määrätä ottelu peruttavaksi tai keskeyttäväksi, mikäli sitä ei voida suorittaa loppuun turvallisesti. Otteluvalvojalla ei ole oikeutta puuttua tuomareiden tekemiin päätöksiin, elleivät ne ole suoranaisesti sääntöjen vastaisia. Otteluvalvoja on turnauksen kilpailunjohtaja ja hän ratkaisee protestit kohdan A mukaisesti. D. MIESTEN SM-SARJA D.1. JOUKKUEET D.1.1. Miesten SM-sarjaan osallistuu kuusi joukkuetta, joilla on sarjapaikka edellisen kauden tai nousukarsintojen perusteella. Vpjr voi antaa sarjapaikan toiselle joukkueelle, jos joukkue luopuu tai joukkueelta evätään sarjapaikka.

10 10 D.2. SARJAA KOSKEVAT MUUT MÄÄRÄYKSET D.2.1. Noudatetaan vpjr:n laatimaa otteluohjelmaa. D.2.2. Sarjassa pelataan runkosarja, semifinaaliottelut, pronssiottelu ja finaalit. D.2.3. D.2.4. D D D.2.5. D Runkosarjassa pelataan neljä kierrosta koti-vieras -periaatteella. Semifinaaleissa pelataan kaksi ottelua, joiden yhteismaalit ratkaisevat joukkueet, jotka pääsevät pelaamaan finaaleihin Suomen mestaruudesta. Hävinneet joukkueet pelaavat yhden ottelun, runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä, lopullisesta sijoittumisesta sarjassa kolmanneksi ja neljänneksi. Tämän ottelun voittanut joukkue sijoittuu kolmanneksi ja saa pronssimitalit. Semifinaaleissa pelaavat runkosarjan neljä parasta joukkuetta. Runkosarjan voittanut joukkue ja runkosarjassa toiseksi tullut joukkue pelaavat molemmat semifinaaliottelut kotikentillään. Runkosarjan voittanut joukkue pelaa runkosarjan neljänneksi sijoittuneen joukkueen kanssa ja vastaavasti toiseksi sijoittunut joukkue pelaa runkosarjassa kolmanneksi sijoittuneen joukkueen kanssa semifinaaliottelut. Joukkueiden runkosarjasijoitus määräytyy kohdan A.8.4. mukaan. Mikäli toisen ottelun varsinaisen peliajan jälkeen molemmilla joukkueilla on sama määrä tehtyjä maaleja, jatketaan ottelua kohdan A.8.3. mukaan. Finaaliottelut ja pronssiottelu pelataan ratkaisuun asti noudattaen kohdan A.8.3. määräyksiä. Suomen mestaruuteen tarvitaan kolme otteluvoittoa. Ensimmäisen finaaliottelun ja tarvittaessa neljännen finaaliottelun järjestää runkosarjassa huonommin sijoittunut joukkue. Toisen ja kolmannen sekä tarvittaessa viidennen finaaliottelun järjestää runkosarjassa paremmin sijoittunut joukkue. D.3. SARJAN NOUSEMINEN D.3.1. MSM-sarjan nousukarintaotteluihin voivat ilmoittautua kaikki DIV-sarjassa kyseisellä sarjakaudella pelanneet/pelaavat joukkueet, joilla ei ole jo edustusta MSM-sarjassa. D.3.2. Nousukarsintaan tulee ilmoittautua viimeistään D.3.3. D.3.4. Nousukarsinnassa pelaa runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut joukkue, mikäli tulevaan MSM-sarjaan ilmoittautuu yksi uusi seura/joukkue. Mikäli ilmoittautuneita seuroja/joukkueita on kaksi tai enemmän pelataan nousukarsinta näiden ilmoittautuneiden joukkueiden ja runkosarjassa viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneiden joukkueiden kesken. Vpjr laatii nousukarsinnan otteluohjelman ilmoittautumisen jälkeen.

11 11 D.3.5. Vpjr voi anomuksesta poiketa kohdan D.3.1. määräyksistä. E. MUIDEN SARJOJEN SÄÄNNÖT E.1. JOUKKUEET JA PELAAJAT E.1.1. E.1.2. Muihin sarjoihin ilmoittaudutaan kirjallisesti. Ilmoittautuminen on voimassa vasta, kun ilmoittautumismaksu on maksettu säädetyssä ajassa. Muihin sarjoihin voivat ilmoittautua ne seurat, jotka täyttävät näiden määräysten kohdat A.2. ja A.3. Nuorten ASM-, BSM-, CSM- ja DSM-sarjojen otteluohjelmaan voidaan ottaa mukaan myös muita joukkueita (epävirallinen joukkue), jotka eivät täytä viralliseen sarjaan osallistumisen määritteitä, mikäli se on tarkoituksen mukaista vesipallon kehittämiseksi. Vpjr hyväksyy epäviralliset joukkueet sarjoihin. Huom. Selvyyden vuoksi todettakoon, että epäviralliset joukkueet vastaavat aiheuttamistaan kustannuksista ja ovat velvollisia maksamaan vpjr:n määrittelemän sarjamaksun, kuten viralliseen sarjaan osallistuvat joukkueet. Lopullisessa sarjataulukossa epävirallisten joukkueiden ottelutuloksia ei huomioida. E.2. SARJOJA KOSKEVAT MUUT MÄÄRÄYKSET E.2.1. E.2.2. E.2.3. E.2.4. E.2.5. E.2.6. E Noudatetaan vpjr:n laatimaa otteluohjelmia. Muissa sarjoissa pelataan runkosarja, semifinaaliottelut, pronssiottelu ja finaalit, mikäli sarjaan on ilmoittautunut vähintään neljä virallista joukkuetta. Mikäli sarjaan osallistuu vain kolme joukkuetta, pelataan semifinaalien tilalla finaalikarsinnat toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneen välillä. Kaksi finaalikarsintaottelua pelataan toiseksi sijoittuneen kotikentällä ja molempien otteluiden yhteistulos ratkaisee finaaleihin pääsyn. Finaalikarsinnan hävinnyt joukkue sijoittuu lopullisessa sarjataulukossa kolmanneksi. Div-sarjassa pelataan ainoastaan runkosarja. NSM runkosarja pelataan turnauksina. Semifinaaliottelut ja pronssiottelu pelataan noudattaen MSM-sarjan määräyksiä Finaaliottelut pelataan ratkaisuun asti noudattaen kohdan A.8.3. määräyksiä. Kyseisen sarjan mestaruuteen tarvitaan kaksi otteluvoittoa. Kaksi ensimmäistä finaaliottelua järjestää runkosarjassa paremmin sijoittunut joukkue ja tarvittaessa kolmannen finaaliottelun järjestää runkosarjassa huonommin sijoittunut joukkue.

12 12 E E.2.7. Joukkueiden anomuksesta vpjr voi muuttaa finaaliotteluiden järjestämisjärjestystä. MSC ja NSC sarjoissa noudatetaan vpjr:n laatimia otteluohjelmia ja soveltuvin osin MSM:n ja muiden sarjojen määräyksiä. E.3. TURNAUKSET E.3.1. E.3.2. E.3.3. E.4.1. E E.5.1. Kaikkiin Suomessa pelattaviin turnauksiin tarvitaan vpjr:n lupa. Ilmoitus vpjr:lle riittää luvaksi kansallisen turnauksen järjestämiseksi. Vpjr:n hyväksymissä turnauksissa noudatetaan näitä sarjamääräyksiä. Turnauksen järjestäjä voi lyhentää peliaikaa hyväksi katsomallaan tavalla, joka on ilmoitettava turnauskutsussa. Turnauksiin on nimitettävä jury, jossa on nimettynä yksi järjestävän tahon edustaja, vähintään kaksi vierailevien seurojen edustajaa ja tuomariedustaja. Jos turnauksessa on otteluvalvoja, ei juryä tarvitse nimetä. Turnauksen jury ratkaisee protestit. Mikäli turnaukseen on osallistumassa LEN:in tai FINA:n kuulumaton maa tai joukkue, on turnauslupa pyydettävä erikseen kirjallisesti liitolta vähintään kaksi viikkoa ennen turnausta.

VESIPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2008 2009 (kausi 1.9.2008-31.8.2009)

VESIPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2008 2009 (kausi 1.9.2008-31.8.2009) Suomen Uimaliitto Vesipallon johtoryhmä VESIPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2008 2009 (kausi 1.9.2008-31.8.2009) A. YLEISET MÄÄRÄYKSET A.1 SÄÄNNÖT JA TULKINNAT A.1.1. Suomen vesipallosarjoissa noudatetaan

Lisätiedot

Vesipallon johtoryhmä SARJAMÄÄRÄYKSET 1 (10) KAUDELLE

Vesipallon johtoryhmä SARJAMÄÄRÄYKSET 1 (10) KAUDELLE Vesipallon johtoryhmä SARJAMÄÄRÄYKSET 1 (10) VESIPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2010 2011 (kausi 1.9.2010-31.8.2011) A. YLEISET MÄÄRÄYKSET A.1 SÄÄNNÖT JA TULKINNAT A.1.1. Suomen vesipallosarjoissa noudatetaan

Lisätiedot

Vesipallon johtoryhmä SARJAMÄÄRÄYKSET 1 (11) KAUDELLE

Vesipallon johtoryhmä SARJAMÄÄRÄYKSET 1 (11) KAUDELLE Vesipallon johtoryhmä SARJAMÄÄRÄYKSET 1 (11) VESIPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2012 2013 (kausi 1.9.2012-31.8.2013) A. YLEISET MÄÄRÄYKSET A.1 SÄÄNNÖT JA TULKINNAT A.1.1. Suomen vesipallosarjoissa noudatetaan

Lisätiedot

A. YLEISET MÄÄRÄYKSET

A. YLEISET MÄÄRÄYKSET SARJAMÄÄRÄYKSET 1 (13) A. YLEISET MÄÄRÄYKSET A.1 SÄÄNNÖT JA TULKINNAT A.1.1. Suomen vesipallosarjoissa noudatetaan Suomen Uimaliiton sääntöjä ja yleismääräyksiä ja FINA:n vesipallosääntöjä sekä vesipallon

Lisätiedot

A. YLEISET MÄÄRÄYKSET

A. YLEISET MÄÄRÄYKSET Vesipallon sarjamääräykset kaudelle 2015-2016 1/15 A. YLEISET MÄÄRÄYKSET A.1 SÄÄNNÖT JA TULKINNAT A.1.1. Suomen vesipallosarjoissa noudatetaan Suomen Uimaliiton sääntöjä, kilpailu- ja yleismääräyksiä ja

Lisätiedot

A. YLEISET MÄÄRÄYKSET

A. YLEISET MÄÄRÄYKSET Vesipallon sarjamääräykset kaudelle 2014-2015 1/14 A. YLEISET MÄÄRÄYKSET A.1 SÄÄNNÖT JA TULKINNAT A.1.1. Suomen vesipallosarjoissa noudatetaan Suomen Uimaliiton sääntöjä, kilpailu- ja yleismääräyksiä ja

Lisätiedot

A. YLEISET MÄÄRÄYKSET

A. YLEISET MÄÄRÄYKSET A. YLEISET MÄÄRÄYKSET A.1 SÄÄNNÖT JA TULKINNAT A.1.1. Suomen vesipallosarjoissa noudatetaan Suomen Uimaliiton sääntöjä, kurinpito-, yleis- ja sarjamääräyksiä sekä Kansainvälisen Uimaliiton FINA:n vesipallosääntöjä,

Lisätiedot

A. YLEISET MÄÄRÄYKSET

A. YLEISET MÄÄRÄYKSET A. YLEISET MÄÄRÄYKSET A.1 SÄÄNNÖT JA TULKINNAT A.1.1. Suomen vesipallosarjoissa noudatetaan Suomen Uimaliiton sääntöjä, kilpailu- ja yleismääräyksiä ja FINA:n vesipallosääntöjä sekä vesipallon asiantuntijaryhmän

Lisätiedot

A. YLEISET MÄÄRÄYKSET

A. YLEISET MÄÄRÄYKSET A. YLEISET MÄÄRÄYKSET A.1 SÄÄNNÖT JA TULKINNAT A.1.1. Suomen vesipallosarjoissa noudatetaan Suomen Uimaliiton sääntöjä, kurinpito-, yleis- ja sarjamääräyksiä sekä Kansainvälisen Uimaliiton FINA:n vesipallosääntöjä,

Lisätiedot

INDOOR-SARJAT

INDOOR-SARJAT INDOOR-SARJAT 2018-2019 30.9.2018 PELATTAVAT SARJAT 1. Naisten SM 2. Miesten SM 3. Naisten I divisioona 4. Miesten I divisioona 5. U16 SM 6. U13 Hokkiliiga 7. U11 turnaukset 8. Ikämiesten SM Naisten SM-sarja

Lisätiedot

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

Peliin valmistautuminen Jyväskylän Saukot 2015. 1. Ajanottolaitteiston rakentaminen

Peliin valmistautuminen Jyväskylän Saukot 2015. 1. Ajanottolaitteiston rakentaminen Peliin valmistautuminen Jyväskylän Saukot 2015 Kassalta on pyydettävä vastustajapelaajille ja tuomareille riittävä määrä rannekkeita ennen peliä. On huolehdittava, että asianosaiset saavat omat rannekkeensa

Lisätiedot

Hallisarja Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C

Hallisarja Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Hallisarja 2016-2017 9.10.2016-6.5.2017 46 Joukkuetta Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Sarjajärjestelmä (Ohjelma valmiina koko kaudeksi) Osallistumismaksu Karsinnat/karsintaturnaus 2.

Lisätiedot

KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä 14-vuotiaiden nuorten, minien ja mikrojen

Lisätiedot

INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT

INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT PELATTAVAT SARJAT 1. Miesten SM 2. Naisten SM 3. I divisioona 4. U21 SM 5. U15 SM 6. U12 Hokkiliiga 8. Ikämiesten SM Miesten SM-sarja Joukkueet valitaan sarjaan hakemusten

Lisätiedot

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT OTTELUIDEN PELAAMINEN RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT Turnauksessa noudatetaan SJL:n Leijonaliiga kauden 2018-2019 sääntöjä seuraavin poikkeuksin. Ottelut pelataan 4 vs 4 peleinä mustalla kiekolla. Maalien koko

Lisätiedot

Sarjakutsu Uppopallo

Sarjakutsu Uppopallo Sarjakutsu Uppopallo 2016-2017 Kuluvan vuoden ja kevään 2017 aikana tullaan suomessa pelaamaan uppopalloa kolmella sarjatasolla. Täten kutsummekin sukeltajaliiton & uppopallovaliokunnan puolesta joukkueita

Lisätiedot

Sarjakutsu Uppopallo

Sarjakutsu Uppopallo Sarjakutsu Uppopallo 2018 2019 Kuluvan vuoden ja kevään 2019 aikana tullaan suomessa pelaamaan uppopalloa kolmella sarjatasolla. Täten kutsummekin Sukeltajaliiton & uppopallovaliokunnan puolesta joukkueita

Lisätiedot

Hyväksytty aluehallituksessa 1.6.2015

Hyväksytty aluehallituksessa 1.6.2015 ALUEIDEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

Uppopallon sarjakutsu

Uppopallon sarjakutsu Uppopallon sarjakutsu 2011-2012 Sukeltajaliiton järjestämät uppopallon sarjat 2010-2011 Palauta osallistumisvahvistus Liiton toimistoon ilmoittautumisaikaan mennessä. Myöhässä tulleita ilmoittautumisia

Lisätiedot

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan. OTTELUIDEN PELAAMINEN Ottelut pelataan 4 vs 4 peleinä. Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Maalien koko on 122 cm x 183 cm. Ottelut pelataan mustilla kiekoilla. Ottelut pelataan

Lisätiedot

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET JÄRJESTÄMISOIKEUS Suomen Palloliitto (liitto) vahvistaa JKKI -lopputurnausten järjestämisoikeudet anomusten perusteella. Edellisellä mestarilla on oikeus

Lisätiedot

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan.

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan. 1(5) JÄÄKIEKKO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton jääkiekkomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton harraste- ja seniorisääntöjä ( www.finhockey.fi ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä

Lisätiedot

KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA

KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA 13.3.2018 PELATTAVAT SARJAT 1. Miesten SM 2. Naisten SM 3. I divisioona 4. U21 SM 5. U18 CUP 6. U15 SM 7. U13 Hokkiliiga 8. U11 9. Ikämiesten SM 10.

Lisätiedot

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Näitä sääntöjä sovelletaan kaikissa Suomen Curlingliiton järjestämissä kilpailuissa, joilla on SM-status. Tällaisia kilpailuja

Lisätiedot

KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

Uppopallon sarjakutsu

Uppopallon sarjakutsu Uppopallon sarjakutsu 2010-2011 Sukeltajaliiton järjestämät uppopallon sarjat 2010-2011 Palauta osallistumisvahvistus Liiton toimistoon ilmoittautumisaikaan mennessä. Myöhässä tulleita ilmoittautumisia

Lisätiedot

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v.

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v. 1(5) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

FKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET

FKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET FKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015-2016 JÄRJESTÄMISOIKEUS Suomen Palloliitto (liitto) vahvistaa FKKI -lopputurnausten järjestämisoikeudet anomusten perusteella. Edellisellä mestarilla

Lisätiedot

KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET ( )

KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET ( ) KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET (2019-2020) 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä 14-vuotiaiden nuorten,

Lisätiedot

Hyväksytty aluehallituksessa 17.5.2014/ muokattu 18.8.2014

Hyväksytty aluehallituksessa 17.5.2014/ muokattu 18.8.2014 ALUEIDEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

Kauden lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa Etelän D2 AA lohkojen osalta)

Kauden lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa Etelän D2 AA lohkojen osalta) Kauden 2018-2019 lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa 11.3.2019 Etelän D2 AA lohkojen osalta) Sarjat ja lohkot, joiden lopputurnauksista vastaa Etelän alue. (päivitetty 11.3.2019)

Lisätiedot

Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta

Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta C-NUORTEN SM-KARSINNAN JA SM-SARJAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2015-16 Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta Kilpailuyksikkö järjestää nuorten kilpakoripallosarjat,

Lisätiedot

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta.

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta. Info Osallistumismaksut Osallistumismaksu 185 / joukkue Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 31.5.2017 mennessä. Joukkue vahvistaa osallistumisensa kun osallistumismaksu on suoritettu. Osallistumismaksu

Lisätiedot

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( )

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( ) 1 KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET (2017-2018) - TARKISTETTU SJL:N KILPAILUSÄÄNNÖISTÄ 2017-2018/30.10.17 Joukkueet ovat velvollisia pitämään käyttäytymisrangaistusten kertymää eli ns.

Lisätiedot

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä 14-vuotiaiden, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016 FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016 Näissä määräyksissä säädetään liiton otteluissa annetuista varoituksista ja kentältäpoistoista seuraavista pelikielloista. Pelikiellot ovat kilpailun

Lisätiedot

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta.

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta. 1(5) SALIBANDY 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton salibandymestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Salibandyliiton sääntöjä ( www.salibandy.net ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin

Lisätiedot

Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa 13.4.2005

Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa 13.4.2005 Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa 13.4.2005 3.3.3.7 Kilpailujen arvontaa vastaan tehtävä vastalause voidaan esittää suullisesti ylituomarille, jonka

Lisätiedot

Korkeakoulujenkkifutiksen sarjakirja 2015

Korkeakoulujenkkifutiksen sarjakirja 2015 Korkeakoulujenkkifutiksen sarjakirja 2015 Korkeakoulujenkkifutiskomitea 1 Sisällysluettelo 1. Sarjakirjan tarkoitus 3 a. Yhteystiedot 3 2. Sarjamuoto 3 a. Peliajankohta 3 b. Sarja- ja erotuomarimaksut

Lisätiedot

KILPAILUMÄÄRÄYKSIÄ 2017 KOSKEVAT LISÄYKSET JA MUUTOKSET 2017 Liite 1. Kasvattajaseuramäärittely vuosien aikana syntyneiden pelaajien osalta

KILPAILUMÄÄRÄYKSIÄ 2017 KOSKEVAT LISÄYKSET JA MUUTOKSET 2017 Liite 1. Kasvattajaseuramäärittely vuosien aikana syntyneiden pelaajien osalta KILPAILUMÄÄRÄYKSIÄ 2017 KOSKEVAT LISÄYKSET JA MUUTOKSET 2017 Liite 1 16 Kasvattajaseuran määräytyminen Pelikaudesta 2017 alkaen pelaajan kasvattajaseura määräytyy siten, että pelaajat, jotka ovat syntyneet

Lisätiedot

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015 JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015 JÄRJESTÄMISOIKEUS Suomen Palloliitto (liitto) vahvistaa JKKI -lopputurnausten järjestämisoikeudet anomusten perusteella. Edellisellä mestarilla on

Lisätiedot

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja 6.3.2014 III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja Huom. Välierät ja finaalit pelataan paras kahdesta järjestelmällä (ja 2 pisteen systeemillä) peliajan

Lisätiedot

Vesipallo. Toimitsijakoulutus 2015

Vesipallo. Toimitsijakoulutus 2015 Vesipallo Toimitsijakoulutus 2015 YLEISTÄ Toimitsijoiden lukumäärä neljä kahdeksan toimitsijaa KäyBäytyminen asiallisesc ja neutraalisc eivät arvostele muita ovat ajoissa paikalla, 15-30 min. ennen noudabavat

Lisätiedot

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus.

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus. 1(6) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO 1.6.2017 Sisällys Noudatettavat säännöt... 3 1 Joukkueet... 3 2 Tuomarit... 3 3 Pelaajavaihdot... 3 4 Puolten arvonta... 4 5 Peliaika... 4 6 Hyökkäysaika... 4 7 Aikalisä... 4 8 Maalivahdin

Lisätiedot

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/ Kuntokiekon lisäohjeet: Pelaajaluettelot Joukkueet toimittavat aluepäällikölle joukkueensa pelaajaluettelot ennen sarjan alkua. Yhteyshenkilö ilmoittaa pelaajamuutokset välittömästi aluepäällikölle. Vain

Lisätiedot

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2018-2019 Näissä määräyksissä säädetään liiton otteluissa annetuista varoituksista ja kentältäpoistoista seuraavista pelikielloista. Pelikiellot ovat kilpailun

Lisätiedot

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä 14-vuotiaiden, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt Lilliputtiturnaus 2015 OTTELUIDEN PELAAMINEN PELIALUE Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Kotijoukkueeksi merkityn joukkueen maali on kaukalon varsinaisessa päädyssä ja vierasjoukkueen

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013 18.12.2012 ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Istumalentopallon Suomen mestaruuskilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä lentopallopelin sääntöjä, Suomen Lentopalloliiton

Lisätiedot

Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta

Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta C-NUORTEN SM-KARSINNAN JA SM-SARJAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2013-14 Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta Kilpailuyksikkö järjestää nuorten kilpakoripallosarjat,

Lisätiedot

SALIBANDYLIITON YKSITTÄISTEN OTTELUIDEN SARJOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2016 17

SALIBANDYLIITON YKSITTÄISTEN OTTELUIDEN SARJOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2016 17 Suomen Salibandyliitto Sivu 1/8 SALIBANDYLIITON YKSITTÄISTEN OTTELUIDEN SARJOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2016 17 Miesten II divisioona Naisten I divisioona A-poikien SM-sarja A-tyttöjen SM-sarja B-tyttöjen

Lisätiedot

VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012

VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012 VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012 Huom! Kohdat A ja B koskevat piirin sarjoissa vain miesten Kolmosta ja Nelosta! A. VAROITUSTEN KERTYMINEN 1. Pelaajan saamilla yksittäisillä varoituksilla on merkitystä

Lisätiedot

3. Yksittäiset varoitukset aiheuttavat pelikieltoa portaittain seuraavasti:

3. Yksittäiset varoitukset aiheuttavat pelikieltoa portaittain seuraavasti: VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012-2013 A. VAROITUSTEN KERTYMINEN 1. Pelaajan saamilla yksittäisillä varoituksilla on merkitystä seuraavissa sarjamuotoisissa kilpailuissa: Futsal-Liiga, Futsal-Ykkönen

Lisätiedot

Kauden ilmoitussarjat Kauden ilmoitussarjoihin on ilmoittautunut 144 joukkuetta.

Kauden ilmoitussarjat Kauden ilmoitussarjoihin on ilmoittautunut 144 joukkuetta. Puh/Tel. 1 Kauden 2010 2011 ilmoitussarjat 22.10.2010 Kauden 2010 2011 ilmoitussarjoihin on ilmoittautunut 144 joukkuetta. Kilpailumuodot A - nuoret: A-poikiin on ilmoittautunut 6 joukkuetta. Pelataan

Lisätiedot

Vesipallo. Agenda. Pelin henki ja säännöt 27.9.2013. Sääntökoulutus Juha Varinowski / 31.8.2013 rev. 27.9.2013

Vesipallo. Agenda. Pelin henki ja säännöt 27.9.2013. Sääntökoulutus Juha Varinowski / 31.8.2013 rev. 27.9.2013 Vesipallo Sääntökoulutus Juha Varinowski / 31.8.2013 rev. 27.9.2013 Agenda 1. Pelin henki ja säännöt 2. Tausta muutoksille ja tavoifeet 3. Tärkeät ja muufuneet sääntökohdat 4. Sarjamääräykset 5. Joukkueiden

Lisätiedot

Ylialueellinen seurafoorumi.

Ylialueellinen seurafoorumi. Ylialueellinen seurafoorumi www.floorball.fi Sähköinen tulospalvelu turnausmuotoisissa sarjoissa Nykyinen tulospalvelujärjestelmä on ollut käytössä kaudesta 2013-14 lähtien Järjestelmä on Jääkiekkoliiton

Lisätiedot

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2016 2017 Naisten SM sarja Ajalla 1.10.2016 25.2.2017 pelataan 8 joukkueen nelinkertainen sarja (28 ottelua/joukkue). Sarjassa sijalle 8 sijoittunut joukkue putoaa

Lisätiedot

SARJAINFOT 2016 TAMPEREEN PIIRIN JALKAPALLON NUORTEN PIIRINSARJAT

SARJAINFOT 2016 TAMPEREEN PIIRIN JALKAPALLON NUORTEN PIIRINSARJAT SARJAINFOT 2016 TAMPEREEN PIIRIN JALKAPALLON NUORTEN PIIRINSARJAT Palloliiton kilpailumääräysten (6 ) mukaisesti kilpailun järjestäjällä (Tampereen piirillä) on oikeus päättää sarjapaikoista kilpailuissa,

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2011-2012

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2011-2012 ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2011-2012 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Istumalentopallon Suomen mestaruuskilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä lentopallopelin sääntöjä, Suomen Lentopalloliiton (SLel) kilpailusääntöjä

Lisätiedot

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( )

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( ) 1 KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET (2015-2016) Joukkueet ovat velvollisia pitämään käyttäytymisrangaistusten kertymää eli ns. kymppitiliä. Mitä sillä tarkoitetaan ja miten sitä seurataan

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITON KANOOTTIPOOLON LAJIKOHTAISET YLEISET KILPAILUSÄÄNNÖT HYVÄKSYTTY : 12.6.2018 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISET

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.9.2018 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018

RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 1 RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET 2018-2019 Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 Sarjaohjeet Ringeten naisten Ykkössarjassa pelaaville seuroille toimitetaan ottelun aikataulutus

Lisätiedot

STPU:n KAUKALOPALLON SM-TURNAUS Vierumäki Country Club - Suomen Urheiluopistolla Otteluohjelma

STPU:n KAUKALOPALLON SM-TURNAUS Vierumäki Country Club - Suomen Urheiluopistolla  Otteluohjelma STPU:n KAUKALOPALLON SM-TURNAUS 21.11.2015 Vierumäki Country Club - Suomen Urheiluopistolla www.vierumaki.fi/ Otteluohjelma Alla mukaan ilmoittautuneet joukkueet: A1 Riikku Rakenteet Oy Alavus Riikku A2

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON RULLAKIEKON KILPAILUSÄÄNNÖT

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON RULLAKIEKON KILPAILUSÄÄNNÖT SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON RULLAKIEKON KILPAILUSÄÄNNÖT 2017 Nämä säännöt on hyväksytty xx.xx.xxxx ja ovat voimassa pelikauden kerrallaan kunnes Jääkiekkoliitto niitä muuttaa. Säännöt ovat voimassa hyväksymispäivästä

Lisätiedot

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2017 2018 Liiton alaisten ringettesarjojen kilpailutoiminnan kuvaus kaudella 2017-2018. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin tarvittaessa. Naisten

Lisätiedot

Rullakiekko 2017 Sarjatoiminta Eteläisen alueen sarjat

Rullakiekko 2017 Sarjatoiminta Eteläisen alueen sarjat Rullakiekko 2017 Sarjatoiminta Eteläisen alueen sarjat Huomio! Ilmoittautumalla Eteläisen alueen rullakiekkosarjoihin, joukkueet sitoutuvat ilmoittamaan kotiotteluidensa tulokset sähköpostilla osoitteeseen

Lisätiedot

Marja-Vantaa -turnaus

Marja-Vantaa -turnaus Keimolan Kaiku ry Turnausohje Marja-Vantaa -turnaus 12.-13.2.2011 Myyrmäkihalli Vantaa Kiitoksia ilmoittautumisestanne Marja-Vantaa -turnaukseen. Tervetuloa Vantaan Myyrmäkeen viettämään iloinen turnausviikonloppu!

Lisätiedot

1.1 Sarjakilpailu on Suomen Sulkapalloliiton (SSuL) sanktioima jäsenseurojen joukkueiden välinen kilpailu.

1.1 Sarjakilpailu on Suomen Sulkapalloliiton (SSuL) sanktioima jäsenseurojen joukkueiden välinen kilpailu. SARJAKILPAILUSÄÄNNÖT (SM ja I div) SSuL:n hallituksen hyväksymät 17.8.2016 1. Yleistä 1.1 Sarjakilpailu on Suomen Sulkapalloliiton (SSuL) sanktioima jäsenseurojen joukkueiden välinen kilpailu. 1.2 Sarjakilpailu

Lisätiedot

SM-karsintasarjan seitsemän parasta SM-sarjaan ja loput Ykkössarjaan. Sarjat pelataan kaksinkertaisina (12 ottelua / joukkue).

SM-karsintasarjan seitsemän parasta SM-sarjaan ja loput Ykkössarjaan. Sarjat pelataan kaksinkertaisina (12 ottelua / joukkue). 1 RINGETEN B-NUORTEN SM-SARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET 2018-2019 Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 (joukkueiden määrä, sarjajärjestelmä ja pudotuspelit päivitetty vastaamaan sarjaan ilmoittautuneiden

Lisätiedot

SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS

SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS Liigaan voivat osallistua Ratagolfliiton jäsenseurat rajoittamattomalla joukkuemäärällä. Kahdella ylimmällä sarjatasolla kuitenkin voi pelata

Lisätiedot

LÄNTISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

LÄNTISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET LÄNTISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä 14-ja 13-vuotiaiden (ent. C-nuoret),

Lisätiedot

3. Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen ja pöytäkirjan tarkastajan nimeäminen.

3. Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen ja pöytäkirjan tarkastajan nimeäminen. 1 (6) x Pöytäkirja Kokous 3/2011 Esityslista Aika ja paikka 10.8.2011 Liittohallitus Olosuhdevaliokunta Uinnin johtoryhmä Työ- ja talousvaliokunta Mastersvaliokunta Uimahyppyjen johtoryhmä Sääntövaliokunta

Lisätiedot

SAJL TUOMARIKOULUTUKSET 2010

SAJL TUOMARIKOULUTUKSET 2010 SAJL TUOMARIKOULUTUKSET 2010 Kautta 2010 varten SAJL:n tuomarikoulutukset tullaan järjestämään syysliittokokouksen päätöksen mukaisesti. Koulutuksia on sovittu pidettäväksi 6 kappaletta ja ne tulevat olemaan

Lisätiedot

Liigaan voi osallistua myös sekajoukkueella. Sekajoukkueita koskevat seuraavat rajoitukset:

Liigaan voi osallistua myös sekajoukkueella. Sekajoukkueita koskevat seuraavat rajoitukset: SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2015 PELIOIKEUS Liigaan voivat osallistua Ratagolfliiton jäsenseurat rajoittamattomalla joukkuemäärällä. Kahdella ylimmällä sarjatasolla, kummallakin, kuitenkin

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2014-2015

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2014-2015 1 ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2014-2015 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Istumalentopallon Suomen mestaruuskilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä lentopallopelin sääntöjä, Suomen Lentopalloliiton (SLel)

Lisätiedot

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2018 2019 Liiton alaisten ringettesarjojen kilpailutoiminnan kuvaus kaudella 2018-2019. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin tarvittaessa. Naisten

Lisätiedot

KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 2019-2020 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä ja voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä 14 -vuotiaiden nuorten, minien

Lisätiedot

C-NUORTEN SM-SARJA OTTELUMANUAALI. pelikausi 2012-2013 1. SARJASTA VASTAAVIEN HENKILÖIDEN YHTEYSHENKILÖT JA VASTUUALUEET

C-NUORTEN SM-SARJA OTTELUMANUAALI. pelikausi 2012-2013 1. SARJASTA VASTAAVIEN HENKILÖIDEN YHTEYSHENKILÖT JA VASTUUALUEET C-NUORTEN SM-SARJA OTTELUMANUAALI pelikausi 2012-2013 SISÄLTÖ 1. SARJASTA VASTAAVIEN HENKILÖIDEN YHTEYSHENKILÖT JA VASTUUALUEET 2. PELIPAIKAT JA LAITTEET 2.1 Kentän varusteet 2.2 Pelipallo 3. PELAAJAT,

Lisätiedot

NUORTEN KILPAILU- JÄRJESTELMÄ Muutokset &

NUORTEN KILPAILU- JÄRJESTELMÄ Muutokset & NUORTEN KILPAILU- JÄRJESTELMÄ Muutokset 2018-2019 & 2019-2020 Kauden 2017-18 muutokset 16-vuotiaiden sarjat Keväällä 2018 16-vuotiaiden SM-sarjan 8 parasta joukkuetta saavat paikan tulevaan 17-vuotiaiden

Lisätiedot

Vesipallon Sarjatoiminnan käsikirja

Vesipallon Sarjatoiminnan käsikirja Vesipallon Sarjatoiminnan käsikirja Sisällys Neuvottelupäivät... 3 Sarjamääräykset... 3 Sarjailmoittautumiset... 3 Sarjaohjelma... 4 Tulospalvelujärjestelmä (Torneopal)... 4 Tuomarien nimeämiset... 5 Talous...

Lisätiedot

SÄHKÖPYÖRÄTUOLIJALKAPALLON SM-SARJAN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2016-

SÄHKÖPYÖRÄTUOLIJALKAPALLON SM-SARJAN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2016- SÄHKÖPYÖRÄTUOLIJALKAPALLON SM-SARJAN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2016- Järjestävä taho: Suomen Palloliitto Urheilukatu 5 00250 Helsinki Yhteyshenkilöt: Lasse Keski-Loppi 0407340086, lasse.keski-loppi@palloliitto.fi

Lisätiedot

CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA 2007-2008

CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA 2007-2008 CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA 2007-2008 Pelijärjestelmä Sarja pelataan siten, että mestaruussarjassa pelaa kahdeksan (8) joukkuetta, I-divisioonassa kahdeksan (8) joukkuetta ja loput kymmenen

Lisätiedot

Eteläinen Alue. Harrastekiekon sääntökirja

Eteläinen Alue. Harrastekiekon sääntökirja Eteläinen Alue Harrastekiekon sääntökirja 2017 2018 1. Yleismääräykset 1.1. Sitoutuminen 1.2. Taloudelliset määräykset 1.3. Jäävuorot SISÄLLYSLUETTELO 2. Pelaajaa ja joukkueen toimihenkilöä koskevat määräykset

Lisätiedot

P04 21.-22.5.2016 TIEDOTE JA OHJEET OSALLISTUJILLE

P04 21.-22.5.2016 TIEDOTE JA OHJEET OSALLISTUJILLE Ajankohta: La 21.5. su 22.5.2016 klo 9-18. Sijainti ja parkkitilat Tapahtumapaikan osoite on Pakilantie 86. Autoille parkkitilaa löytyy kentän viereltä sekä lähialueiden katujen varsilta. Alepan parkkipaikalle

Lisätiedot

Suomen Salibandyliitto ry TULOSPALVELUMÄÄRÄYKSET KAUDELLA

Suomen Salibandyliitto ry TULOSPALVELUMÄÄRÄYKSET KAUDELLA Suomen Salibandyliitto ry TULOSPALVELUMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2017-18 1 Yleistä Tulospalvelumääräyksistä 1.1. Nämä ovat Suomen Salibandyliitto ry:n Tulospalvelumääräykset (TulospM) pelikaudelle 2017 18. Näitä

Lisätiedot

Curlingin naisten SM-sarjan säännöt kaudella 2009-2010

Curlingin naisten SM-sarjan säännöt kaudella 2009-2010 Curlingin naisten SM-sarjan säännöt kaudella 2009-2010 Pelijärjestelmä Sarja pelataan siten, että kaikki kuusi (6) joukkuetta pelaavat mestaruussarjassa. Lopullinen aikataulu: 20.-22.11.2009 Mestaruussarja

Lisätiedot

-turnaus MIKKELI. Virallinen Suomen jääkiekkoliiton alainen F1-06 -turnaus

-turnaus MIKKELI. Virallinen Suomen jääkiekkoliiton alainen F1-06 -turnaus YKKÖSPALKINTO -turnaus 9.4.2016 MIKKELI Virallinen Suomen jääkiekkoliiton alainen F1-06 -turnaus Päivitetty 15.1.2016. Muutokset mahdollisia. Ajankohta ja paikka Sunnuntai 9.4.2016. Mikkelin jäähalli ja

Lisätiedot

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SM-kilpailujen säännöt kaudella

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SM-kilpailujen säännöt kaudella Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SM-kilpailujen säännöt kaudella 2011-2012 Näitä sääntöjä sovelletaan kaikissa Suomen Curlingliiton järjestämissä kilpailuissa, joilla on SM-status. SM-kilpailuissa

Lisätiedot

Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus 7.-8.2.2015 Myyrmäkihalli Vantaa

Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus 7.-8.2.2015 Myyrmäkihalli Vantaa Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus 7.-8.2.2015 Myyrmäkihalli Vantaa Kiitoksia ilmoittautumisestanne Kivistö turnaukseen ja tervetuloa Vantaan Myyrmäkeen viettämään iloinen turnausviikonloppu!

Lisätiedot

TURNAUSSÄÄNNÖT BLUES 06 EKS EXPERT TURNAUS. Laaksolahdessa

TURNAUSSÄÄNNÖT BLUES 06 EKS EXPERT TURNAUS. Laaksolahdessa TURNAUSSÄÄNNÖT BLUES 06 EKS EXPERT TURNAUS Laaksolahdessa 6.4.2013 Turnaukseen osallistuu 6 seuraa yhteensä 10 peliryhmällä. Ottelut pelataan turnauksen otteluohjelman mukaisesti. Joukkueiden/peliryhmien

Lisätiedot

NÄIN PELATAAN 2017 ETELÄ-LÄNSI -LIIGAT (ELL)

NÄIN PELATAAN 2017 ETELÄ-LÄNSI -LIIGAT (ELL) NÄIN PELATAAN 2017 ETELÄ-LÄNSI -LIIGAT (ELL) Sarjojen järjestelyistä kaudella 2017 vastaa Tampereen piiri Kenttä- ja erotuomariasettelut tapahtuvat oman piirin kautta. Ikäluokat: Etelä-Länsi -liigat pelataan

Lisätiedot

NÄIN PELATAAN 2013 ETELÄ-LÄNSI-LIIGAT

NÄIN PELATAAN 2013 ETELÄ-LÄNSI-LIIGAT NÄIN PELATAAN 2013 ETELÄ-LÄNSI-LIIGAT ETELÄ-LÄNSI LIIGAT, ELL (C- ja D-nuoret, vastuupiiri Tampere) Etelä-Länsi -liigat pelataan ikäluokissa C15-, C14-, D13-pojat sekä C-tytöt. Lisäksi syyskierroksella

Lisätiedot

Keimolan Kaiku ry. Turnausohje. Kivistö -turnaus. Yhteistyössä Hyundain kanssa Myyrmäkihalli Vantaa

Keimolan Kaiku ry. Turnausohje. Kivistö -turnaus. Yhteistyössä Hyundain kanssa Myyrmäkihalli Vantaa Keimolan Kaiku ry Turnausohje Kivistö -turnaus Yhteistyössä Hyundain kanssa 8.-9.2.2014 Myyrmäkihalli Vantaa Kiitoksia ilmoittautumisestanne Kivistö -turnaukseen. Tervetuloa Vantaan Myyrmäkeen viettämään

Lisätiedot

Suomen Liitokiekko ry:n Junioreiden kilpailusäännöt. versio 2.1 voimassa lähtien

Suomen Liitokiekko ry:n Junioreiden kilpailusäännöt. versio 2.1 voimassa lähtien Suomen Liitokiekko ry:n Junioreiden kilpailusäännöt versio 2.1 voimassa 08.10.2016 lähtien Aluksi Junioreiden SM-sarja noudattaa junioreille sovellettuna Suomen Liitokiekkoliiton yleisiä ultimaten kilpailusääntöjä.

Lisätiedot