Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen osuus ELY-keskusten yhteiseen toimintakertomukseen vuodelta 2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen osuus ELY-keskusten yhteiseen toimintakertomukseen vuodelta 2016"

Transkriptio

1 Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen osuus ELY-keskusten yhteiseen toimintakertomukseen vuodelta 2016 ELY-keskuksen neuvottelukunta Ritva Saarelainen ja Janne Kärkkäinen

2 Tuloksellisuus ja toiminnan vaikuttavuus KEHA-keskus laatii tuloksellisuutta kuvaavat analyysit keskitetysti koko Suomen osalta. Tuloksellisuutta arvioidaan pitkälti samojen indikaattorien pohjalta kuin toiminnan vaikuttavuuttakin. ELY-keskusten yhteiskunnallista vaikuttavuutta kuvaavat tulostavoitteet on luokiteltu seuraaviin painopisteisiin: - Ihmiset ja yhteisöt - Yritykset ja elinkeinot - Ympäristö ja luonnonvarat

3 Ihmiset ja yhteisöt Pohjois-Karjalan ELY-keskus on osallistunut maakuntaohjelmaan kuuluvan Hyvinvointia ja kasvua kulttuurituotannosta - Kulttuuri ja luovien alojen toimenpidesuunnitelman laadintaan ja toteuttanut siihen sisältyviä kulttuurin saavutettavuuden edistämiseen liittyviä toimenpiteitä. Edistetty kulttuuri- ja luovien alojen toimijoiden työllistymistä ja yrittäjyyttä sekä vahvistettu alueen kulttuurialan toimijoiden välistä yhteistyötä. Työelämä ohjelman verkostotoiminta on ollut vilkasta, tavoitteena alueen työorganisaatioiden uudistaminen. Elintarvikeketjun turvallisuuden ja vastuullisuuden osuuden osalta (96 %) jäätiin hieman tavoitteesta, puutteita oli lähinnä eläinten merkinnöissä.

4 Ihmiset ja yhteisöt Pohjois-Karjalassa pitkään jatkunut taantuma ja sitä seuraava avoimien työpaikkojen väheneminen on aiheuttanut sen, että työllisyystilannetta koskevat tavoitteet jäivät toteutumatta: - rekrytointiongelmia kokeneiden toimipaikkojen osuus (%): 28,4 (tav. 23) - virta yli 3 kk työttömyyteen (%): 41,6 (tav. 35) - virta yli 3 kk työttömyyteen, alle 25-v. (%): 32,6 (tav. 24) - vaikeasti työllistyvien määrä: 8018 (tav. 7100) - 3 kk ammatillisen työvoimakoulutuksen jälkeen työttömäksi jääneiden osuus (%): 43,4 (tav. 39) - 3 kk palkkatuetun työn jälkeen työttömäksi jääneiden osuus (%): 53,2 (tav. 52). Työllisyystilannetta koskevat tavoitteet jäivät toteutumatta yksittäisiä tavoitteita lukuun ottamatta koko Suomessa.

5 Yritykset ja elinkeinot Valtakunnallisten Työvoima- ja yrityspalvelujen (kasvupalvelut) alueellisen kokeilun hakemus laadittu ja hyväksytty v Tavoitteena 1000 uutta työpaikkaa (synnyttää milj. euroa aluetalouteen), vähentää työttömyyden hoidon kokonaismenoja 26 milj. euroa (10 % 260 milj. eurosta) Maakuntauudistuksen valmistelu (kasvupalvelut) Eri toimenpiteiden kautta syntyneiden yritysten määrää koskevaa tavoitetta (300) ei saavutettu. Starttirahakysyntä on vähentynyt jonkin verran (toteuma 220 kpl).

6 Yritykset ja elinkeinot Rahoitettu maaseutu- ja rakennerahaston varoin pk-yritysten kilpailukykyä, kasvua ja vientiä 19,4 milj. eurolla, joista ennakoidaan syntyvän yhteensä 104 milj. euron liikevaihtoa, josta viennin lisäystä 45 milj. euroa. Uusia työpaikkoja syntyy arviolta 643 kpl. Maaseuturahaston uusi tuki, alkavien yritysten perustamistuki, on ollut erityisen suosittu ja valtakunnallisestikin kärkitasoa. ELY-keskus on ollut osaltaan toteuttamassa Joensuun kaupunkiseudun kasvusopimusta rahoittamalla Green Park yrityspuiston kehittämis- ja yrityshankkeita Maaseuturahastosta on tehty myönteinen rahoituspäätös itäsuomalaisesta kolmen maakunnan yhteisestä ympäristöhankkeesta.

7 Yritykset ja elinkeinot Team Finland ja Yritys-Suomi -verkostojen toimintojen kehittäminen etenivät suunnitelmien mukaisesti >> v alkaen alueellisen ja valtakunnallisen yhteistyön koordinaatio tehostuu (TF-koordinaattori). Vuodelle 2016 asetettu tavoite Team Finland palveluehdotusten määrälle saavutettiin. Team Finland alueellisena yhteistyönä järjestettiin useita asiakastilaisuuksia kansainvälistymistä kehittäville yrityksille. Käynnistettiin "Viennin tuplaaminen" -hanke osana TF -verkostoyhteistyötä, maakunnan yrityksiä hyvin mukana. EIP-toimenpidettä (Euroopan innovaatioryhmät) on tuotu esille eri toimenpitein. Valtakunnalliseen hakuun tuli useita hakemuksia Pohjois- Karjalasta. Innovaatioasiantuntijan työpanoksella on edistetty maaseuturahaston käyttöä innovaatiotoiminnassa.

8 Yritykset ja elinkeinot Elintarvikeala on pienessä kasvussa maakunnassa. ELY-keskuksen osarahoittamana on käynnistynyt PIKESin hallinnoima Tulevaisuuden elintarvikkeet -kehittämishanke. Innovaatiotoimintaa on edistetty maaseuturahaston teknisellä tuella: ma. aktivaattori tukemaan luonnonvara-alan innovaatiojärjestelmän kehittymistä. Toiminnalla saavutettiin hyviä tuloksia. Maatalouden kannattavuus on heikkoa, joten investoinnit maatiloilla ovat vähäisiä, erityisesti maidontuotanto vähentynyt. Maatalouden fosfori- (0.8 kg/ha) ja typpitase (31,7 kg/ha) kehittyivät tavoitteiden mukaisesti.

9 Ympäristö ja luonnonvarat Joensuun seudun alueellinen vesihuollon yleissuunnitelma valmistui ja vastaava suunnittelu Pielisen-Karjalassa eteni hyvin. Jänisjoen säännöstelysuositusten arviointi ja seurantaraportti valmistuivat, ja muut vesivarojen kestävän käytön edistämiseksi suunnitellut toimet rakennetuissa vesistöissä etenivät. Hydrologisen tiedon keskitettyyn hankintaan valmistauduttiin arvioimalla seurantaverkosto ja kunnostamalla rakenteita. Osallistuttiin valtakunnallisen jätesuunnitelman tavoitteita toteuttavan Circwaste-kiertotaloushankkeen käynnistämiseen alueella.

10 Ympäristö ja luonnonvarat Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen vuoden 2016 tulostavoitteet toteutuivat pääpiirteissään suunnitellusti. Alueidenkäytön ja rakentamisen ohjauksen tehtävissä tavoitteet saavutettiin varsin hyvin. Osallistuttiin strategisen maakuntakaavan laadintaan ja tehtiin yhteistyössä Pohjois-Karjalan maakuntaliiton kanssa Pohjois-Karjalan rantarakentamista koskeva selvitys. Yhteistyössä liiton ja kuntien kanssa on laadittu alueidenkäytön tehtäviä koskeva toimintamalli. Kulttuuriympäristön hoitoon ja rakentamisen ohjaukseen liittyviä kaikkia tehtäviä ei voitu hoitaa asiantuntijaresurssin puuttumisen takia.

11 Ympäristö ja luonnonvarat Luonnonsuojelun tavoitteet saavutettiin hyvin. METSO-ohjelmaan tarjottuja kohteita on määrärahojen vähetessä seulottu entistä tiukemmin. Lajisuojelussa painopiste oli erityisesti suojeltavien perhosesiintymien suojelusuunnittelussa; kaavoituksen ohjauksessa korostuivat Natura-alueen norppakysymykset. Vesien hyvän tilan saavuttamiseksi ja käytettävyyden parantamiseksi esitetyt tavoitteet toteutuivat pääosin suunnitellusti. Vesienhoidon toimenpiteet, kuten Freshabit LIFE IP- hanke Koitajoen ja Puruveden alueilla sekä muut kunnostushankkeet ja toimet vaelluskalakantojen elinolojen parantamiseksi etenivät. Jätevesineuvontatyötä hajaasutusalueilla jatkettiin ELY-keskuksen tukemana.

12 Ympäristö ja luonnonvarat Pinta- ja pohjavesien tilan seuranta toteutettiin ostopalveluna, huolehtien valtakunnallisista ja alueellisista tarpeista. Vuoden 2016 seurantaohjelma toteutui 99 prosenttisesti. Ympäristöluvanvaraisten toimintojen valvontaohjelma toteutui suunnitellusti. Määräaikaistarkastuksia tehtiin 53 kpl. Merkittäviä ympäristövahinkoja ei tapahtunut. Poikkeuksellinen päästötilanne aiheutui talkkirikastamon nikkelintalteenottolaitoksella, jossa muodostuvasta sakasta havaittiin liukenevan ennalta arvioitua enemmän sulfaattia allas- ja purkuvesiin.

13 ELY-keskuksen henkilöstön ja henkilötyövuosien määrä Henkilöstön ja henkilötyövuosien määrä (ELY-keskus) Tulostavoite 2016 Henkilöstön lukumäärä Henkilötyövuosien määrä 148,74 91,89 89,10 Henkilötyövuosien määrä toimintamenoilta ao. vuonna (TA) 123,86 74,85 68,72 68,40 Henkilöstön lukumäärän %-muutos vuoden alusta -18,8 % -34,3 % -2,27 % Henkilötyövuosimäärän %-muutos vuoden alusta -9,6 % -38,2 % -3,4 % TA = tavoite sisältyy valtion talousarvioon Henkilötyövuodella tarkoitetaan säännöllistä normaalia vuosityöaikaa, johon ei lasketa ylityötä eikä muuta normaalin työajan ylittävää työaikaa. Yhden henkilön henkilötyövuoden määrä on aina enintään yksi.

14 ELY-keskuksen henkilöstön rakenne Henkilöstön rakenne (ELY-keskus) Henkilöstön lukumäärä (hlöä) Vakinaisten lukumäärä (hlöä) Naisten lukumäärä (hlöä) Miesten lukumäärä (hlöä) Kokoaikaisten lukumäärä (hlöä) Osa-aikaisten lukumäärä (hlöä) Määräaikaisten lukumäärä (hlöä) Palkkatuella työllistettyjen lukumäärä (hlöä) Määräaikaisten lukumäärä (ilman palkkatuella työllistettyjä) (hlöä) Vakinaisten %-osuus henkilöstöstä 85,8 86,4 86,05 Määräaikaisten %-osuus henkilöstöstä 14,2 13,6 13,95 Palkkatuella työllistettyjen %-osuus 0,7 0,0 0,0 henkilöstöstä Naisten %-osuus henkilöstöstä 57,5 53,4 54,65 Miesten %-osuus henkilöstöstä 42,5 46,6 45,35 Kokoaikaisten %-osuus henkilöstöstä 94,8 94,3 93,02 Henkilöstön Osa-aikaisten lukumäärä- %-osuus ja rakennetiedot henkilöstöstä koskevat kunkin vuoden lopun eli joulukuun 5,2 viimeisen päivän 5,7 tilannetta. 6,98

15 ELY-keskuksen henkilöstön VMBaron indeksit VMBaron tulostavoitteet (ELY-keskus) Tulostavoite 2016 Kokonaistyytyväisyysindeksi (TA) 3,38 3,37 3,50 3,5 Johdon toiminta esimerkkinä ja suunnan näyttäjänä (1-5) Kehittymisen tuki: työpaikkakoulutusmahdollisuudet ja muut osaamisen kehittämistoimenpiteet (1-5) / 2016: Osaamisen ylläpidon ja parantamisen tuki 3,44 3,5 3,46 3,5 TA=tavoite sisältyy valtion talousarvioon

Tilannekatsaus ELY-keskuksen toimintaan 2017

Tilannekatsaus ELY-keskuksen toimintaan 2017 Tilannekatsaus ELY-keskuksen toimintaan 2017 Pohjois-Karjalan ELY-keskus Neuvottelukunta 1.3.2017 Ritva Saarelainen ja Janne Kärkkäinen POHJOIS-KARJALAN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Ylijohtajan

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan ELY-keskus Tulossopimuksen tarkistaminen vuodelle 2018 keskeiset asiat

Pohjois-Karjalan ELY-keskus Tulossopimuksen tarkistaminen vuodelle 2018 keskeiset asiat Pohjois-Karjalan ELY-keskus Tulossopimuksen tarkistaminen vuodelle 2018 keskeiset asiat ELY-keskuksen neuvottelukunta 27.10.2017 Ritva Saarelainen, Janne Kärkkäinen 27.10.2017 Ihmisten työllisyys, osaaminen

Lisätiedot

Satakunnan ELY-keskuksen monivuotinen tulossopimus

Satakunnan ELY-keskuksen monivuotinen tulossopimus Satakunnan ELY-keskuksen monivuotinen tulossopimus 2016-2019 Tulossopimuksen tarkistaminen vuodelle 2018 Maakunnan yhteistyöryhmän kokous 4.10.2017 Marja Karvonen, Satakunnan ELY-keskus LUONNOS SATAKUNNAN

Lisätiedot

1000 uutta työpaikkaa alueellinen kokeilu

1000 uutta työpaikkaa alueellinen kokeilu 1000 uutta työpaikkaa alueellinen kokeilu Tuottava Pohjois-Karjala/Marko Mutanen 12.5.2017 Mikä on kokeilu? 2 Mikko Annalan 17.2. esittelemien diojen pohjalta 12.5.2017 Mikko Annala/DemosHelsinki 17.2.

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen osuus ELY-keskusten yhteiseen toimintakertomukseen vuodelta 2015

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen osuus ELY-keskusten yhteiseen toimintakertomukseen vuodelta 2015 Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen osuus ELY-keskusten yhteiseen toimintakertomukseen vuodelta 2015 ELY-keskuksen neuvottelukunta Johtava asiantuntija Pekka Myllynen 1 ELY-keskus uuteen aluehallintoon valmistautuen

Lisätiedot

1000 uutta työpaikkaa alueellinen kokeilu

1000 uutta työpaikkaa alueellinen kokeilu 1000 uutta työpaikkaa alueellinen kokeilu Tuottava Pohjois-Karjala 13.6.2017 Mikä on kokeilu? 2 Mikko Annalan 17.2. esittelemien diojen pohjalta 13.6.2017 Mikko Annala/DemosHelsinki 17.2. Kick Off-tilaisuuden

Lisätiedot

ESR- ja EAKR-rahoituksen merkitys työllisyys- ja elinkeinopolitiikassa

ESR- ja EAKR-rahoituksen merkitys työllisyys- ja elinkeinopolitiikassa ESR- ja EAKR-rahoituksen merkitys työllisyys- ja elinkeinopolitiikassa 2021-2027 Sidosryhmäpäivä, Varkaus Timo Ollila 28.5.2019 Mitä IP-alue tavoittelee uudelta kaudelta Yritysten muutoskykyyn ja kasvuun

Lisätiedot

Oma Häme. Tehtävä: Kulttuurin edistäminen. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus.

Oma Häme. Tehtävä: Kulttuurin edistäminen. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus. Oma Häme Aluekehitys ja kasvupalvelut Nykytilan kartoitus Tehtävä: Kulttuurin edistäminen www.omahäme.fi 1. Vaikuttavuus (miksi tätä tehtävää tehdään) Poliittisen ohjauksen näkökulmasta (mitä kansan valitsemat

Lisätiedot

ESR Pohjois-Karjalassa. Työllisyyttä ja hyvinvointia seminaari Raisa Lappeteläinen

ESR Pohjois-Karjalassa. Työllisyyttä ja hyvinvointia seminaari Raisa Lappeteläinen ESR Pohjois-Karjalassa Työllisyyttä ja hyvinvointia seminaari 2.12.2010 Raisa Lappeteläinen Euroopan Sosiaalirahasto EU:n rakennerahasto rahoittaa inhimillisten voimavarojen kehittämistä ESR:n tehtävänä

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä Infotilaisuus hankehakijoille. Kalevi Pölönen ELY-keskus

Kestävää kasvua ja työtä Infotilaisuus hankehakijoille. Kalevi Pölönen ELY-keskus Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 Infotilaisuus hankehakijoille ELY-keskus 22.1.2015 Komission näkemys Suomen kilpailukyvystä Nurkkakuntaisuus uhkaa Merkittävimmät ongelmat jalostusasteessa ja innovaatiotoiminnassa

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen strategisen tulossopimuksen tarkistusesitykset

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen strategisen tulossopimuksen tarkistusesitykset Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen strategisen tulossopimuksen tarkistusesitykset ELY-keskuksen neuvottelukunta 24.9.2014 16.9.2014 Stratsun tarkistamisesitykset - ohjeet TEMin ohjeet 25.6. (yhdessä TOPSU-ohjeiden

Lisätiedot

YRITYSRAHOITUSKATSAUS

YRITYSRAHOITUSKATSAUS YRITYSRAHOITUSKATSAUS Maakuntavaltuuston seminaari 4.5.2018 Eija Pihlaja ELY-KESKUS Avustuksia pk-yritysten kehittämiseen Laki valtionavustuksesta yritystoiminnan kehittämiseksi (9/2014), asetus 716/2014

Lisätiedot

ELY-keskuksen avustukset yritystoiminnan kehittämiseen

ELY-keskuksen avustukset yritystoiminnan kehittämiseen ELY-keskuksen avustukset yritystoiminnan kehittämiseen Yrityksen kehittämisavustus Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus / Eija Tabell-Jokelainen Yleisiä periaatteita Taustalla kansallinen lainsäädäntö, EU:n rakennerahastoohjelma,

Lisätiedot

Työvoima- ja yrityspalveluiden alueellinen kokeilu Tampereen kaupunkiseudulla ja Sastamala-Punkalaidun alueella

Työvoima- ja yrityspalveluiden alueellinen kokeilu Tampereen kaupunkiseudulla ja Sastamala-Punkalaidun alueella Työvoima- ja yrityspalveluiden alueellinen kokeilu 2017-18 Tampereen kaupunkiseudulla ja Sastamala-Punkalaidun alueella Regina Saari ohjelmajohtaja Tampereen kaupunki Taustaa Tampereen kaupunkiseutu hakeutui

Lisätiedot

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä elokuu 2017

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä elokuu 2017 Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä elokuu 2017 Hämeen ELY-keskus TEM/Työnvälitystilastot, Päivitetty 26.9.2017 Sari Teimola Seurantaan liittyvä käsitteistö Aktivointiaste = palveluissa

Lisätiedot

Yritysrahoituskatsaus 1/ Kalevi Pölönen Tuomo Hämäläinen Ritva Saarelainen. Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Yritysrahoituskatsaus 1/ Kalevi Pölönen Tuomo Hämäläinen Ritva Saarelainen. Pohjois-Karjalan ELY-keskus Pohjois-Karjalan ELY-keskus Yritysrahoituskatsaus 1/2013 3.7.2013 Kalevi Pölönen Tuomo Hämäläinen Ritva Saarelainen Pohjois-Karjalan ELY-keskus 3.7.2013 Elinkeinoelämän odotukset keväälle 2014 Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

ELY -keskusten yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut v TEM Yritys- ja alueosasto Yrityspalvelut ja alueohjaus-ryhmä

ELY -keskusten yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut v TEM Yritys- ja alueosasto Yrityspalvelut ja alueohjaus-ryhmä ELY -keskusten yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut v. 2016 TEM Yritys- ja alueosasto Yrityspalvelut ja alueohjaus-ryhmä Vuonna 2016 myönnetty ELY keskusten yritysrahoitus Rahoitusmuoto Milj.

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus Maakuntauudistuksen tilannekatsaus Jarno Turunen Muutosjohtaja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto Järjestöt maakuntauudistuksessa, Joensuu 21.6.2017 Uudistuksen päätavoitteet o maakunnan elinvoima ja kestävä

Lisätiedot

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut 2016 1.1.-31.12. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö 23.1.2017 Myönnetty rahoitus maakunnittain 2016 Yrityksen kehittämisavustus Yritysten toimintaympäristön

Lisätiedot

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä kesäkuu 2015

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä kesäkuu 2015 Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä kesäkuu 2015 Hämeen ELY-keskus TEM/Työnvälitystilastot, Päivitetty 21.07.2015/Sari Teimola Seurantaan liittyvä käsitteistö Aktivointiaste = palveluissa

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen muuta ajankohtaista

Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen muuta ajankohtaista Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen muuta ajankohtaista Neuvottelukunnan kokous 13.3.2012 Ari Niiranen ELY-keskuksen strategiset painotukset Pohjois-Karjalassa 2012-2015 Kansainvälisesti

Lisätiedot

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä joulukuu 2014

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä joulukuu 2014 Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä joulukuu 214 Hämeen ELY-keskus TEM/Työnvälitystilastot, Päivitetty 2.1.215/Sari Teimola Seurantaan liittyvä käsitteistö Aktivointiaste = palveluissa

Lisätiedot

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä maaliskuu 2016

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä maaliskuu 2016 Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä maaliskuu 216 Hämeen ELY-keskus TEM/Työnvälitystilastot, Päivitetty.4.216/Sari Teimola Seurantaan liittyvä käsitteistö Aktivointiaste = palveluissa

Lisätiedot

ELY-keskuksen toimintakertomus vuodelta ELY-keskuksen neuvottelukunta Ylijohtaja Ari Niiranen

ELY-keskuksen toimintakertomus vuodelta ELY-keskuksen neuvottelukunta Ylijohtaja Ari Niiranen ELY-keskuksen toimintakertomus vuodelta 2011 ELY-keskuksen neuvottelukunta 13.3.2012 Ylijohtaja Ari Niiranen 1 ELY-keskus yhtenäistä virastoa rakentamassa 2. toimintavuosi kohti sisäisesti yhtenäistä virastoa

Lisätiedot

Maakuntauudistus ELY-keskuksen kannalta. Pohjois-Karjalan ELY-keskus Neuvottelukunta

Maakuntauudistus ELY-keskuksen kannalta. Pohjois-Karjalan ELY-keskus Neuvottelukunta Maakuntauudistus ELY-keskuksen kannalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus Neuvottelukunta 1.3.2017 Palvelukyky säilytetään muutoksen aikana sekä uusien maakuntien ja valtion viraston toiminnan alkuvaiheessa.

Lisätiedot

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä Kesäkuu 2014

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä Kesäkuu 2014 Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä Kesäkuu 214 Hämeen ELY-keskus TEM/Työnvälitystilastot, Päivitetty 23.7.214/Sari Teimola Seurantaan liittyvä käsitteistö Aktivointiaste = palveluissa

Lisätiedot

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä toukokuu 2016

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä toukokuu 2016 Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä toukokuu 216 Hämeen ELY-keskus TEM/Työnvälitystilastot, Päivitetty 21.6.216/Sari Teimola Seurantaan liittyvä käsitteistö Aktivointiaste = palveluissa

Lisätiedot

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä kesäkuu 2016

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä kesäkuu 2016 Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä kesäkuu 2016 Hämeen ELY-keskus TEM/Työnvälitystilastot, Päivitetty 26.7.2016/Sanna Paakkunainen Seurantaan liittyvä käsitteistö Aktivointiaste

Lisätiedot

Yritys- ja hankerahoitus Pohjois-Karjala vuosi 2016

Yritys- ja hankerahoitus Pohjois-Karjala vuosi 2016 Yritys- ja hankerahoitus Pohjois-Karjala vuosi 2016 Rahoituksen kohdentuminen Pohjois-Karjalassa Rahoituslähteet: Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), sosiaalirahasto (ESR) Kestävää kasvua ja työtä -ohjelma

Lisätiedot

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä syyskuu 2017

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä syyskuu 2017 Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä syyskuu 2017 Hämeen ELY-keskus TEM/Työnvälitystilastot, Päivitetty 24.10.2017 / Sanna Paakkunainen Seurantaan liittyvä käsitteistö Aktivointiaste

Lisätiedot

Miten maakuntaohjelmaa on toteutettu Pohjois-Savossa. Aluekehitysjohtaja Satu Vehreävesa

Miten maakuntaohjelmaa on toteutettu Pohjois-Savossa. Aluekehitysjohtaja Satu Vehreävesa Miten maakuntaohjelmaa 2014-2017 on toteutettu Pohjois-Savossa Aluekehitysjohtaja Satu Vehreävesa 15.5.2017 Pohjois-Savon maakuntasuunnitelman 2030 ja maakuntaohjelman 2014-2017 toimintalinjat Aluerahoitukset

Lisätiedot

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä lokakuu 2017

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä lokakuu 2017 Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä lokakuu 2017 Hämeen ELY-keskus TEM/Työnvälitystilastot, Päivitetty 21.11.2017 / Sari Teimola Seurantaan liittyvä käsitteistö ktivointiaste = palveluissa

Lisätiedot

Oma Häme. Tehtävä: Aluekehitysviranomaisen tehtävät. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus.

Oma Häme. Tehtävä: Aluekehitysviranomaisen tehtävät. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus. Oma Häme Aluekehitys ja kasvupalvelut Nykytilan kartoitus Tehtävä: Aluekehitysviranomaisen tehtävät www.omahäme.fi Tehtävien nykytilan kartoitus Vastuu alueiden kehittämisestä on ALKE-lain perusteella

Lisätiedot

Joensuu Risto Poutiainen Kehittämisjohtaja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

Joensuu Risto Poutiainen Kehittämisjohtaja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto Kestävää kasvua ja työtä EU 2014-2020 Tilannekatsaus Joensuu Risto Poutiainen Kehittämisjohtaja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto 1 Kestävää kasvua ja työtä EU 2014-2020 Tilannekatsaus Sisältörunko Ohjelman

Lisätiedot

Aluekehittäminen ja TKIO

Aluekehittäminen ja TKIO Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme Aluekehittäminen ja TKIO Petra Stenfors 5.2.2019 Aluekehittämisen määrittely (HE alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista) Toimijoiden yhteistyö

Lisätiedot

Yritykset kantavat Suomea ja lisäävät hyvinvointia Keski-Pohjanmaalla vihdoin päätösvalta!

Yritykset kantavat Suomea ja lisäävät hyvinvointia Keski-Pohjanmaalla vihdoin päätösvalta! Yritykset kantavat Suomea ja lisäävät hyvinvointia Keski-Pohjanmaalla vihdoin päätösvalta! 17.5.2018 Kaustinen Toimitusjohtaja Mervi Järkkälä Keski-Pohjanmaan Yrittäjät Yrittäjien oma järjestö: Keski-Pohjanmaan

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan ELY keskuksen ESR ja EAKR hankkeet ja niiden suuntaaminen

Pohjois-Pohjanmaan ELY keskuksen ESR ja EAKR hankkeet ja niiden suuntaaminen Pohjois-Pohjanmaan ELY keskuksen ESR ja EAKR hankkeet ja niiden suuntaaminen 1.9.2011 Riitta Ilola Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Strategiayksikkö, Riitta Ilola 6.9.2011 1

Lisätiedot

Yleistä maaseutuohjelmasta

Yleistä maaseutuohjelmasta Yleistä maaseutuohjelmasta -Hankehallinnointikoulutus 15.1.2018 Maria Konsin-Palva Uudenmaan maaseutuohjelmavastaava Uudenmaan ELY-keskus Sivu 1 Hankehallinnointikoulutus 15.1. Leader-ryhmät ja ELY-keskukset

Lisätiedot

Hallituksen yrittäjyyshanke

Hallituksen yrittäjyyshanke Hallituksen yrittäjyyshanke Valtion ja kuntien rooli elinkeinopolitiikassa / Kuntamarkkinat 14.9.2016 Teollisuusneuvos Ulla Hiekkanen-Mäkelä Yritys- ja alueosasto Yritysrakenne Suomessa Suomessa on 283

Lisätiedot

Mahdollisuuksien maaseutu Kaakkois-Suomi

Mahdollisuuksien maaseutu Kaakkois-Suomi Mahdollisuuksien maaseutu Kaakkois-Suomi Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 Etelä-Karjalan MYR Koulutustilaisuus 13.11.2017 Kaakkois-Suomen ELY-keskus Maaseudun kehittäminen Manner-Suomen

Lisätiedot

ELY -keskusten yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut v TEM Alueet ja kasvupalvelut -osasto

ELY -keskusten yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut v TEM Alueet ja kasvupalvelut -osasto ELY -keskusten yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut v. 2017 TEM Alueet ja kasvupalvelut -osasto Vuonna 2017 myönnetty ELY keskusten yritysrahoitus Rahoitusmuoto Milj. euroa Myönnetty Kpl Yrityksen

Lisätiedot

AVAIMET YRITTÄJYYTEEN -Sparrausta ja tukea yritystoiminnan alkuun ja muutostilanteisiin

AVAIMET YRITTÄJYYTEEN -Sparrausta ja tukea yritystoiminnan alkuun ja muutostilanteisiin UUSIA YRITTÄJIÄ, YRITYSTEN KEHITTÄMISTÄ JA TÄHÄN LISÄOTSIKKO, Kuva: maaseutuverkosto; Contum O ja Jyrki Vesa -Sparrausta ja tukea yritystoiminnan alkuun ja muutostilanteisiin Hankkeen hallinnoija: ProAgria

Lisätiedot

Maaseudun kehittämisohjelma

Maaseudun kehittämisohjelma Maaseudun kehittämisohjelma 2014 2020 Tilannekatsaus joulukuu 2014 Sivu 1 5.12.2014 Jyrki Pitkänen Aikataulu (1) Valtioneuvosto hyväksyi Manner-Suomen maaseutuohjelman huhtikuussa EU:n komission käsittely:

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen strateginen tulossopimus tarkistusesitys vuodelle 2013 (2015)

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen strateginen tulossopimus tarkistusesitys vuodelle 2013 (2015) Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen strateginen tulossopimus 2012-2015 tarkistusesitys vuodelle 2013 (2015) ELY-keskuksen neuvottelukunta 24.10.2012 Strategiapäällikkö Pekka Myllynen 1 Valmisteluvaiheita vuonna

Lisätiedot

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Yleisesittely

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Yleisesittely Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Yleisesittely Pohjois-Savon ELY-keskus, viestintä 20.4.2010 1 Tausta Aloitti toimintansa 1.1.2010 osana valtion aluehallinnon uudistusta Tehtävät

Lisätiedot

Alueidenkäyttö ja maakuntauudistus

Alueidenkäyttö ja maakuntauudistus Alueidenkäyttö ja maakuntauudistus ELY-keskusten roolista uusien maakuntien rooliin Jyrki Palomäki, yksikönpäällikkö 1.12.2016 Maakuntauudistus (sekä maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) muutokset) Alueidenkäytön

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ELY nuorten maakunnassa; miten maakuntaohjelma näkyy ELY-keskuksen toiminnassa Ylijohtaja Matti Räinä 26.2.2013 Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä tammikuu 2017

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä tammikuu 2017 Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä tammikuu 2017 Hämeen ELY-keskus TEM/Työnvälitystilastot, Päivitetty 21.2.2017/Sanna Paakkunainen Seurantaan liittyvä käsitteistö Aktivointiaste

Lisätiedot

Tilannekatsaus. Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen neuvottelukunnan kokous Ari Niiranen ja Ritva Saarelainen

Tilannekatsaus. Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen neuvottelukunnan kokous Ari Niiranen ja Ritva Saarelainen Tilannekatsaus Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen neuvottelukunnan kokous 25.3.2014 Ari Niiranen ja Ritva Saarelainen 25.3.2014 ELY-keskuksen strategiset painotukset 1. Kansainvälisesti vetovoimainen toimintaympäristö

Lisätiedot

YS - seudullisten yrityspalvelujen uudistaminen

YS - seudullisten yrityspalvelujen uudistaminen YS - seudullisten yrityspalvelujen uudistaminen ELY-keskuksen, TE-toimiston ja seudun kuntien välillä on ollut seitsemän YS-sopimusta. Aluekohtaisesta YS-toiminnan palvelujen koordinoinnista vastaa TE-toimisto.

Lisätiedot

Rajattomien mahdollisuuksien maaseutu 2020

Rajattomien mahdollisuuksien maaseutu 2020 Rajattomien mahdollisuuksien maaseutu 2020 Pohjois-Savon ELY-keskus 25.10.2016 #maatinki #maaseuturahasto #pohjoissavo #maaseutuohjelma Sivu 1 1. Perusmaatalous Kehittämishankkeet Muualla hallinnoitavat

Lisätiedot

TE-palveluja alueellisesti

TE-palveluja alueellisesti 1 2015 TE-palveluja alueellisesti Kaakkois-Suomen TE- Toimialue: Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnat Toimipaikat: Hamina, Imatra, Kotka, Kouvola ja Lappeenranta Työvoiman palvelukeskukset: Hamina,

Lisätiedot

TULEVAISUUDEN KASVUPALVELUT

TULEVAISUUDEN KASVUPALVELUT TULEVAISUUDEN KASVUPALVELUT Kasvun eväät seminaari Joensuu 3.4.2017 Ritva Saarelainen Pohjois-Karjalan ELY-keskus Kasvupalvelujen tarvekategoriat 1. Osaavan työvoiman saatavuuden turvaaminen yrityksille

Lisätiedot

Satakunnan työllisyyden ja talouden kehitys

Satakunnan työllisyyden ja talouden kehitys Satakunnan työllisyyden ja talouden kehitys Syksy 2017 Hannu Ahvenjärvi ja Marja Karvonen, Satakunnan ELY-keskus 29.9.2017 Työllisyyskehitys Satakunnassa Työttömyyden kasvu taittui v. 2016. Tänä vuonna

Lisätiedot

Kehittämisen ja kasvun rahoitus

Kehittämisen ja kasvun rahoitus Kehittämisen ja kasvun rahoitus ELY- keskuksen rahoituspalvelut pk- yrityksille Rahoituspäällikkö Jaakko Ryymin 16.5.2017 Mistä suuntaa kasvulle? Kehittämiskartoitus Analyysi Yrityksen omatoimiseen kehittämistarpeiden

Lisätiedot

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä toukokuu 2017

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä toukokuu 2017 Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä toukokuu 2017 Hämeen ELY-keskus TEM/Työnvälitystilastot, Päivitetty 20.6.2017/Sanna Paakkunainen Seurantaan liittyvä käsitteistö Aktivointiaste

Lisätiedot

Nuorten miesten työttömyys on lisääntynyt syksystä selvästi Etelä-Savossa. Työllisyyskatsaus, tammikuu klo 9:00

Nuorten miesten työttömyys on lisääntynyt syksystä selvästi Etelä-Savossa. Työllisyyskatsaus, tammikuu klo 9:00 NÄKYMIÄ HELMIIKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Nuorten miesten työttömyys on lisääntynyt syksystä selvästi Etelä-Savossa Työllisyyskatsaus, tammikuu 2013 26.2.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

Kiertotaloutta, hyviä käytäntöjä ja yhteistyötä rakentamisessa ja muissa teemoissa CIRCWASTE-hankkeen esittely

Kiertotaloutta, hyviä käytäntöjä ja yhteistyötä rakentamisessa ja muissa teemoissa CIRCWASTE-hankkeen esittely Kiertotaloutta, hyviä käytäntöjä ja yhteistyötä rakentamisessa ja muissa teemoissa CIRCWASTE-hankkeen esittely Rakentamisen materiaalitehokkuus ja kiertotalous 7.11.2017 Tuuli Myllymaa Suomen ympäristökeskus

Lisätiedot

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut 2016 1.1.-31.12. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö 18.1.2017 Myönnetty rahoitus maakunnittain 2016 Yrityksen kehittämisavustus Yritysten toimintaympäristön

Lisätiedot

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä marraskuu 2017

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä marraskuu 2017 Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä marraskuu 2017 Hämeen ELY-keskus TEM/Työnvälitystilastot, Päivitetty 22.12.2017 / Sari Teimola Seurantaan liittyvä käsitteistö ktivointiaste =

Lisätiedot

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä kesäkuu 2017

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä kesäkuu 2017 Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä kesäkuu 2017 Hämeen ELY-keskus TEM/Työnvälitystilastot, Päivitetty 25.7.2017 Sari Teimola Seurantaan liittyvä käsitteistö ktivointiaste = palveluissa

Lisätiedot

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut 2016 1.1.-31.12. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö 29.3.2017 Myönnetty rahoitus maakunnittain 2016 Yrityksen kehittämisavustus Yritysten toimintaympäristön

Lisätiedot

ELY-keskuksen tulossopimuksen tarkistus vuodelle Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Juha Levy

ELY-keskuksen tulossopimuksen tarkistus vuodelle Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Juha Levy ELY-keskuksen tulossopimuksen tarkistus vuodelle 2017 Yleistä tarkistuksesta Viime syksynä laadittu sopimus on monivuotinen (16-19) Nyt tarkistus sopimukseen vuodelle 2017 mahdollisimman kevyesti Uutta

Lisätiedot

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä Maaliskuu 2014

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä Maaliskuu 2014 Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä Maaliskuu 214 Hämeen ELY-keskus TEM/Työnvälitystilastot Seurantaan liittyvä käsitteistö Aktivointiaste = palveluissa yhteensä laskentapäivänä

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen tiekartta: Kasvupalvelut

Sote- ja maakuntauudistuksen tiekartta: Kasvupalvelut Sote- ja maakuntauudistuksen tiekartta: Kasvupalvelut Kjell Henrichson 12.4.2017 Kasvupalvelun sisältö TEM/TE-palvelut ja yrityspalvelut kootaan julkiseksi kasvupalveluksi. Palvelulla edistetään uutta

Lisätiedot

Uudet avoimet työpaikat joulukuu marraskuu joulukuu joulukuu 2017/2016

Uudet avoimet työpaikat joulukuu marraskuu joulukuu joulukuu 2017/2016 Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston tiedote 25.1.2018 Joulukuun 2017 tilannekatsaus (tilastopäivä 29.12.2017) Pirkanmaan työttömyyden vuositason väheneminen kasvoi Pirkanmaan TE-toimistossa oli joulukuun

Lisätiedot

Oma Häme. Tehtävä: Maakunnan tehtäviin liittyvät kansainväliset asiat ja yhteydet. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus.

Oma Häme. Tehtävä: Maakunnan tehtäviin liittyvät kansainväliset asiat ja yhteydet. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus. Oma Häme Aluekehitys ja kasvupalvelut Nykytilan kartoitus Tehtävä: Maakunnan tehtäviin liittyvät kansainväliset asiat ja yhteydet www.omahäme.fi Tehtävien nykytilan kartoitus Aluekehitysviranomaisen tehtävät

Lisätiedot

Yhdessä enemmän Maaseudun päivittämisestä yrittäjyyden supervuoteen

Yhdessä enemmän Maaseudun päivittämisestä yrittäjyyden supervuoteen Yhdessä enemmän Maaseudun päivittämisestä yrittäjyyden supervuoteen Lappeenranta 11.3.2016 Kouvola 15.3.2016 Jyrki Pitkänen KASELY Maaseutupalvelut Maaseuturahoitus Kaakkois-Suomessa 2014-2020 Myöntökehys

Lisätiedot

Aluehallinnon uudistaminen

Aluehallinnon uudistaminen Aluehallinnon uudistaminen ALKU-hanke 1092009 10.9.2009 Aluehallinnon uudistaminen Matti Vanhasen II hallituksen ohjelmassa Hallintoa uudistetaan ja kansanvaltaistetaan. Lääninhallitusten, työvoima- ja

Lisätiedot

Alueelliset kehitysnäkymät Pohjois-Karjalassa Syksyllä 2014

Alueelliset kehitysnäkymät Pohjois-Karjalassa Syksyllä 2014 Alueelliset kehitysnäkymät Pohjois-Karjalassa Syksyllä 2014 Strategiapäällikkö Pekka Myllynen AVIn auditorio, Joensuu Pohjois-Karjalan ELY-keskus 18.9.2014 Pohjois-Karjalan vahvuudet ja tulevaisuuden haasteet

Lisätiedot

Kasvusopimuskäytäntö, Pohjois-Pohjanmaan liitto 16.10.13. Timo Mäkitalo, tutkimuspäällikkö Claes Krüger, kehittämispäällikkö

Kasvusopimuskäytäntö, Pohjois-Pohjanmaan liitto 16.10.13. Timo Mäkitalo, tutkimuspäällikkö Claes Krüger, kehittämispäällikkö käytäntö, Pohjois-Pohjanmaan liitto 16.10.13 Timo Mäkitalo, tutkimuspäällikkö Claes Krüger, kehittämispäällikkö Kuinka Oulu turvaa elinvoiman ja kasvun muutoksessa? Nuori ikärakenne luo perustan koulutuksen

Lisätiedot

Kasvupalvelupilotit ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työllistyminen Elisabet Heinonen

Kasvupalvelupilotit ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työllistyminen Elisabet Heinonen Kasvupalvelupilotit ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työllistyminen 6.3.2019 Elisabet Heinonen Kasvupalvelu-uudistuksen taustoja Perustuslakivaliokunta on lausunnossaan virallisesti

Lisätiedot

Työllisyyttä ja hyvinvointia Päijät-Hämeeseen

Työllisyyttä ja hyvinvointia Päijät-Hämeeseen Työllisyyttä ja hyvinvointia Päijät-Hämeeseen Sisällön suunnittelu: Jouni Toikkanen, KEHA-keskus (jouni.toikkanen@ely-keskus.fi) ja työryhmä Graafinen toteutus: Anu Båssar, KEHA-keskus (anu.bassar@ely-keskus.fi)

Lisätiedot

Maaseuturahaston toteutus ja vaikuttavuus

Maaseuturahaston toteutus ja vaikuttavuus Maaseuturahaston toteutus ja vaikuttavuus Tulevaisuusfoorumi Eurajoki 30.11.2017 Timo Pukkila maaseudun kehittämisen asiantuntija Satakunnan ELY-keskus Satakunnan ELY-keskuksen myöntövaltuus ohjelmakaudella

Lisätiedot

1000 uutta työpaikkaa - alueellinen kokeilu lyhyt esittely

1000 uutta työpaikkaa - alueellinen kokeilu lyhyt esittely 1000 uutta työpaikkaa - alueellinen kokeilu lyhyt esittely Yhteenveto 24.11.2017 KICK ON tilaisuus Kimmel Joensuu Alueellisen kokeilun tavoitteet Luodaan 1000 uutta työpaikkaa Vaikutus aluetalouteen +

Lisätiedot

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä heinäkuu 2017

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä heinäkuu 2017 Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä heinäkuu 2017 Hämeen ELY-keskus TEM/Työnvälitystilastot, Päivitetty 22.8.2017 Sanna Paakkunainen Seurantaan liittyvä käsitteistö ktivointiaste

Lisätiedot

Työllisyystilanne ja näkymät Satakunnassa

Työllisyystilanne ja näkymät Satakunnassa Työllisyystilanne ja näkymät Satakunnassa ELY-keskuksen neuvottelukunnan kokous 5.4.2017 Hannu Ahvenjärvi, Satakunnan ELY-keskus 5.4.2017 2 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002

Lisätiedot

Viite: VM:n lausuntopyyntö (VM023:00/2017; VM/504/ /2017)

Viite: VM:n lausuntopyyntö (VM023:00/2017; VM/504/ /2017) Valtiovarainministeriö valtiovarainministeriö@vm.fi Viite: VM:n lausuntopyyntö 10.3.2017 (VM023:00/2017; VM/504/03.01.00/2017) Lausunto esityksestä maakuntien rahoitusta koskevan lakiluonnoksen (HE 15/2017)

Lisätiedot

Mahdollisuuksien maaseutu Kaakkois-Suomi

Mahdollisuuksien maaseutu Kaakkois-Suomi Mahdollisuuksien maaseutu Kaakkois-Suomi Maaseutuohjelman eteneminen, hanke- ja yritystuet tilanne 30.9.2018 Jyrki Pitkänen KASELY 17.10.2018 Manner-Suomen maaseutuohjelma Sisältää mm. seuraavat toimenpiteet

Lisätiedot

Strategiset tavoitteet ja toiminta. Jussi Rämet Maakuntajohtaja

Strategiset tavoitteet ja toiminta. Jussi Rämet Maakuntajohtaja Strategiset tavoitteet ja toiminta Jussi Rämet Maakuntajohtaja Strategiset linjaukset ja tavoitteet 2018 2020 Rakenteellisten uudistusten alueellinen toteuttaminen - Maakunta- ja soteuudistus (ml. siirtyvät

Lisätiedot

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä syyskuu 2016

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä syyskuu 2016 Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä syyskuu 2016 Hämeen ELY-keskus TEM/Työnvälitystilastot, Päivitetty 25.10.2016/Sari Teimola Seurantaan liittyvä käsitteistö Aktivointiaste = palveluissa

Lisätiedot

Palkkatuella työllistettyjen määrä lähes puolittunut Etelä-Savossa vuodentakaisesta. Työllisyyskatsaus, marraskuu klo 9.

Palkkatuella työllistettyjen määrä lähes puolittunut Etelä-Savossa vuodentakaisesta. Työllisyyskatsaus, marraskuu klo 9. NÄKYMIÄ JOULUKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Palkkatuella työllistettyjen määrä lähes puolittunut Etelä-Savossa vuodentakaisesta Työllisyyskatsaus, marraskuu 2015 22.12.2015 klo 9.00 Työttömät työnhakijat

Lisätiedot

Nuoret työttömät ja nuorisotakuun toteutuminen Pohjois-Karjalassa (tiedot työnhakijan asuinkunnan mukaan)

Nuoret työttömät ja nuorisotakuun toteutuminen Pohjois-Karjalassa (tiedot työnhakijan asuinkunnan mukaan) Nuoret työttömät ja nuorisotakuun toteutuminen Pohjois-Karjalassa (tiedot työnhakijan asuinkunnan mukaan) joulukuu 2017 Pohjois-Karjalan ELY-keskus 1 Alle 25-vuotiaat työttömät työnhakijat Pohjois-Karjalassa

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNERAHASTO-OHJEL- MAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN JAKO VUONNA 2019

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNERAHASTO-OHJEL- MAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN JAKO VUONNA 2019 TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Päätösehdotus Liite 2 Alueet ja kasvupalvelut -osasto 31.1.2019 Jakelussa mainituille KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 SUOMEN RAKENNERAHASTO-OHJEL- MAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN

Lisätiedot

OKM:n ohjeistus vuodelle 2019

OKM:n ohjeistus vuodelle 2019 OKM:n ohjeistus vuodelle 2019 Kaakkois-Suomen luovien alojen kehittämisverkoston kokous 11.10.2018 Kehittämispäällikkö Ritva Kaikkonen, Kaakkois-Suomen ELY-keskus Yleistä Opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot

Tuhat uutta työpaikkaa

Tuhat uutta työpaikkaa Tuhat uutta työpaikkaa Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu Pohjois-Karjalassa Ohjauksen ajankohtaisfoorumi 14.10.2016 Reijo Vesakoivu Pohjois-Karjalan ELY-keskus Pohjois-Karjala osana alueellisten

Lisätiedot

Maatalouden investoinnit ja rahoitus

Maatalouden investoinnit ja rahoitus Maatalouden investoinnit ja rahoitus HE 123/2018 vp Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2019 Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Maaseudun kehittämisen ryhmäpäällikkö Tiina Suutari

Lisätiedot

05. Euroopan rakennerahastojen ohjelmien toteutus

05. Euroopan rakennerahastojen ohjelmien toteutus 05. Euroopan rakennerahastojen ohjelmien toteutus S e l v i t y s o s a : EU:n ohjelmakauden 2000 2006 sekä ohjelmakauden 2007 2013 rakennerahasto-ohjelmia rahoittavan Euroopan sosiaalirahaston toimenpiteillä

Lisätiedot

Yritysrahoitusta saatavilla ELY-keskuksesta Neuvotteleva virkamies Sirpa Hautala TEM/Yritys- ja alueosasto

Yritysrahoitusta saatavilla ELY-keskuksesta Neuvotteleva virkamies Sirpa Hautala TEM/Yritys- ja alueosasto Yritysrahoitusta saatavilla ELY-keskuksesta 29.11.2017 Neuvotteleva virkamies Sirpa Hautala TEM/Yritys- ja alueosasto Yrityksen kehittämisavustus Myönnetään lähinnä pk-yrityksille kasvua, kansainvälistymistä,

Lisätiedot

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä huhtikuu 2017

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä huhtikuu 2017 Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä huhtikuu 2017 Hämeen ELY-keskus TEM/Työnvälitystilastot, Päivitetty 24.5.2017/Sari Teimola Seurantaan liittyvä käsitteistö ktivointiaste = palveluissa

Lisätiedot

Etelä-Savon työttömyys pahimmillaan sitten vuoden 2005 joulukuun. Työllisyyskatsaus, joulukuu klo 9.00

Etelä-Savon työttömyys pahimmillaan sitten vuoden 2005 joulukuun. Työllisyyskatsaus, joulukuu klo 9.00 NÄKYMIÄ TAMMIKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savon työttömyys pahimmillaan sitten vuoden 2005 joulukuun Työllisyyskatsaus, joulukuu 2014 20.1.2015 klo 9.00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli

Lisätiedot

Nuoret työttömät ja nuorisotakuun toteutuminen Pohjois-Karjalassa (tiedot työnhakijan asuinkunnan mukaan)

Nuoret työttömät ja nuorisotakuun toteutuminen Pohjois-Karjalassa (tiedot työnhakijan asuinkunnan mukaan) Nuoret työttömät ja nuorisotakuun toteutuminen Pohjois-Karjalassa (tiedot työnhakijan asuinkunnan mukaan) Joulukuu 2015 Pohjois-Karjalan ELY-keskus 1 Alle 25-vuotiaat työttömät työnhakijat Pohjois-Karjalassa

Lisätiedot

Rajattomien mahdollisuuksien maaseutu 2020

Rajattomien mahdollisuuksien maaseutu 2020 Rajattomien mahdollisuuksien maaseutu 2020 Pohjois-Savon ELY-keskus toimeenpanon tilanne #maatinki #maaseutu2020 Sivu 1 1. Perusmaatalous Kehittämishankkeet Muualla hallinnoitavat kehittämishankkeet 15

Lisätiedot

Varsinais-Suomen ELY-keskus 2015 Organisaatiorakenne (ELY, TE-toimisto) Henkilöstö Rahoituksen vuosivolyymi

Varsinais-Suomen ELY-keskus 2015 Organisaatiorakenne (ELY, TE-toimisto) Henkilöstö Rahoituksen vuosivolyymi Varsinais-Suomen ELY-keskus 2015 Organisaatiorakenne (ELY, TE-toimisto) Henkilöstö Rahoituksen vuosivolyymi Lisätietoja: Kimmo Puolitaival, ylijohtaja Timo Metsä-Tokila, strategia- ja asiakkuuspäällikkö

Lisätiedot

Ohjelmakauden EAKR ja ESR tilanne. Kymenlaakson Liitto Jussi Lehtinen Maakuntavaltuusto

Ohjelmakauden EAKR ja ESR tilanne. Kymenlaakson Liitto Jussi Lehtinen Maakuntavaltuusto Ohjelmakauden 2007 2013 EAKR ja ESR tilanne Kymenlaakson Liitto Jussi Lehtinen Maakuntavaltuusto 15.12.2014 Kymenlaakson liiton EAKR hanketoiminta ohjelmakaudella 2007 2013 Ohjelmakaudella rahoitusta myönnettiin

Lisätiedot

Etelä-Savossa työttömyys lisääntynyt vuodentakaisesta vähemmän kuin koko maassa. Työllisyyskatsaus, syyskuu

Etelä-Savossa työttömyys lisääntynyt vuodentakaisesta vähemmän kuin koko maassa. Työllisyyskatsaus, syyskuu NÄKYMIÄ LOKAKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savossa työttömyys lisääntynyt vuodentakaisesta vähemmän kuin koko maassa Työllisyyskatsaus, syyskuu 2013 22.10.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

Elinvoimaa monialaisista maakunnista

Elinvoimaa monialaisista maakunnista Elinvoimaa monialaisista maakunnista Kasvupalvelu-uudistus TE-palvelut ja yrityspalvelut kootaan julkiseksi kasvupalveluksi alvelulla edistetään yritystoimintaa, yritysten kasvua, uudistumista ja kansainvälistymistä

Lisätiedot

Kansallinen CAP27-valmistelu ja yhteensovitus rakennerahastojen kanssa

Kansallinen CAP27-valmistelu ja yhteensovitus rakennerahastojen kanssa Kansallinen CAP27-valmistelu ja yhteensovitus rakennerahastojen kanssa Sisältö - Maaseutu2030 tulevaisuustyö - Yhteisen maatalous- ja maaseutupolitiikan yhdeksän erityistavoitetta - Laajat toimenpiteet

Lisätiedot

Maaseuturahaston tilastoja 2017

Maaseuturahaston tilastoja 2017 Maaseuturahaston tilastoja 2017 Sivu 1 28.3.2018 ELY-keskuksen yritystuet Toimenpide Kpl (%) Myönnetty tuki (EU ja valtio) (%) 4.2 Elintarvikkeiden valmistus 9 (22 %) 4 183 544 (51 %) 6.2 Yrityksen perustamistuki

Lisätiedot

Team Finland yritysten kansainvälistymisen tukena

Team Finland yritysten kansainvälistymisen tukena Team Finland yritysten kansainvälistymisen tukena Tytteli Karvonen-Juntura Team Finland-koordinaattori Lapin ELY-keskus 05.09.2018 2 Tietoa, työkaluja ja verkostoja suomalaisten yritysten ja muiden toimijoiden

Lisätiedot