KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI"

Transkriptio

1 KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI Tammirinteen vastaanottokoti Tammirinteentie VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM ) Projektipäällikkö, insinööri (AMK)

2 KOSTEUSVAURIOKARTOITUS/ Tammirinteen vastaanottokoti Sivu 2 (11) SISÄLLYS KOSTEUSVAURIOKARTOITUS Tilaaja...3 Kohde...3 Toimeksianto...3 Tutkimuskäynti...3 Rajaukset...3 Merkinnät...3 TEHDYT HAVAINNOT JA PÄÄTELMÄT Lähtötilanne...4 Tutkimusmenetelmät...4 Päähavainnot...4 Piha-alueet, kattovesien poisto, maanpinta suhteessa ulkoseinärakenteisiin Perustukset ja perustusten kuivatus Ulko- ja väliseinät Ala,- väli- ja yläpohjat Märkätilat Ikkunat ja ovet Sisätilat ja ilmanvaihto Kuvat selvitysteksteineen...6 Päätelmät ja toimenpide-ehdotukset...10 Yhteenveto riskirakenteista...11

3 KOSTEUSVAURIOKARTOITUS/ Tammirinteen vastaanottokoti Sivu 3 (11) KOSTEUSVAURIOKARTOITUS Tilaaja Kohde Vantaan kaupunki Tilakeskus, talonsuunnittelu Kaupunginarkkitehti Arto Alanko Kielotie 13, VANTAA Tammirinteen vastaanottokoti Tammirinteentie VANTAA Toimeksianto Tutkimuskäynti Rakennuksen korkea päätyosa on 2-kerroksinen ja matala osa 1-kerroksinen, kellarikerroksen käsittävä. Kohteen julkisivut ovat tiilirakenteiset ja rakennus on harjakattoinen. Kokonaisala on noin m 2. Rakennus on valmistunut 1960-luvun alkupuolella. Kellarikerroksessa sijaitsevat mm. tekniset tilat ja pukuhuoneet sekä saunaosto. Matalan päätyosan 1.kerroksessa ovat vauvalan tilat, keittiö ja toimistohuoneita. 2.kerroksisella osalla ovat oleskelu- ja varastotilat sekä makuuhuoneet. Toimeksiantona oli kartoittaa edellä mainitun kohteen tiloista näkyvät kosteus- ja vesivauriot, mahdolliset riskitekijät sekä laatia havainnoista raportti ja toimenpideehdotukset tilaajan käyttöön. Kartoituskäynti tehtiin ASB-Consult Oy:n insinööri (AMK) Asko Karvosen toimesta. Kohteessa liikuttiin itsenäisesti sekä Marjaana Thilmanin opastamana. Tilat olivat normaalissa käytössä. Rajaukset Merkinnät Rakenteita ei avattu. Vesikatolla ja yläpohjatilassa ei käyty/ ei ollut pääsyä. Havainnot ja vauriot merkittiin liitteenä oleviin pohjapiirroksiin.

4 KOSTEUSVAURIOKARTOITUS/ Tammirinteen vastaanottokoti Sivu 4 (11) TEHDYT HAVAINNOT JA PÄÄTELMÄT Lähtötilanne Tutkimusmenetelmät Kosteusvauriokartoitus tehtiin asbestikartoituksen yhteydessä ja tarkoituksena oli raportoida rakenteissa olevia riski- ja vauriokohtia. Tutkimushetkellä oli puolipilvistä ja lämpötila oli noin 10 o C. Rakenteita ja pintoja havainnoitiin pääasiassa aistinvaraisesti. Paikalla ollutta henkilökuntaa haastateltiin mahdollisten kosteus- ja mikrobivaurioiden osalta. Rakenteiden pintakosteuksia havainnoitiin Humitest MC100S pintakosteuden tunnistimella. Normaali arvo betonirakenteissa on laitteen valmistajan mukaan 3,0 p-%, yläraja on 6,8 p-% (=märkä). Pintakosteuden tunnistin on ns. arvio-mittari, jonka lukemia ei tule käyttää yksin korjaustyön suunnitteluun. Mittari reagoi metalliin ja mittaus ei ole luotettava, mikäli mittaussyvyydellä on esimerkiksi putkia tv. Kartoituksen eri havaintoja taltioitiin ottamalla valokuvia muistiinpanoja täydentämään. Päähavainnot Piha-alueet, kattovesien poisto, maanpinta suhteessa ulkoseinärakenteisiin Liikennealueet olivat asfaltoidut. Rakennuksen vierustoilla oli asfalttia ja nurmimaata. Lumipeite vaikeutti havaintojen tekoa. Rakennus rajoittuu pohjoisen puoleisella sivustalla rinteeseen, josta johtuen maanpinta viettää rakennukseen päin. Sokkelin ja asfaltin rajakohdissa havaittiin rakoja. Kattovedet ohjataan sadevesikaivoihin. Perustukset ja perustusten kuivatus Rakennuksessa on 2.kerroksisella rakennusosalla tuulettuvaa alapohjaa ja perusmuuri on maan vastaisilla osilla teräsbetonia. Vedeneristeenä on bitumisively. Sokkeli on nk. valesokkeli, jossa todennäköisesti korkkieristys ulottuen välipohjalaatan alapintaan. Korkkieristys jatkuu teräsbetonisen perusmuurin sisäpinnassa noin 400 mm alaspäin. Sokkelirakenteen liian pienestä raudoituksen suojabetonista johtuen betonia oli rapautunut irti ja ruosteisia raudoituksia oli näkyvillä. Maanvastaisilla osuuksilla ei sisäseinäpinnoissa havaittu normaalista poikkeavia kosteuksia. Kalusteet ja varastoidut tavarat vaikeuttivat havaintojen suorittamista. Matalassa päätyosassa on massiivinen teräsbetoninen teräsmuuri ja sisäpuolisena verhousmuurauksena on kalkkihiekkatiiliä. Pohjoissivustaltaan rakennus rajoittuu kallioon. Kohteeseen oli uusittu salaojaverkosto vuoden 2002 perusparannuksen yhteydessä. Ulko- ja väliseinät Ulkoseinät olivat maanpäällisillä osilla tiilirakenteiset ja lämmöneristeenä on vuorivilla tai korkkia. Tiiliverhouksessa ei ollut ao. tuuletusrakoja. Itäosalla on tiilimuurauksen välissä vuorivillaa. Kellarikerroksen käytävän tiilirakenteisten väliseinien alaosilla maalia

5 KOSTEUSVAURIOKARTOITUS/ Tammirinteen vastaanottokoti Sivu 5 (11) oli hilseillyt irti. Kartoitushetkellä normaalista poikkeavia kosteuksia ei kuitenkaan havaittu. Ala,- väli- ja yläpohjat Kohteen ala, väli- ja yläpohjat ovat teräsbetonia. 2-kerroksisen rakennusosan alapohjasta oli poistettu mikrobivaurioituneet materiaalit ja puhallettu sepeliä. Tila vaikutti kuivalta ja mikrobivaurioon viittaavia hajuja ei havaittu. Alapohjaa ei kierretty kokonaisuudessaan. Matalan päätyosan kellarikerroksen lattiassa on alimmaisena työselityksen mukaan 100 mm Leca-soraa ja sen päällä 80 mm sementtivalu. Sementtivalun päällä on todennäköisesti vesieristeenä yksinkertainen bitumisively ja sen päällä raudoitettu 40 mm päällyslaatta. Pintakosteuden tunnistimella tehtyjen havaintojen perusteella käytävän maalatun betonilattian pintakosteudet olivat vertailuarvoja korkeammat lämmönjakohuoneen kohdalla lähellä tiilirakenteista väliseinää rajoittuen tilan 113 edustan porrasaskelman kohdalle. Lisäksi tilan 121 lattiassa pintakosteudet olivat hieman vertailuarvoja korkeammat (vertailuarvot muilta osin käytävää). 1.kerroksen alakattomateriaaleina olevissa puukuitulevyissä havaittiin venttiileiden kohdilla vanhoja, jo kuivuneita veden aiheuttamia tummentumia. Välipohjien tarkistamista vaikeutti em. alakattorakenteet. Yläpohjassa ei havaittu vesivuodon aiheuttamia jälkiä. Myös em. havaintoja vaikeutti alakattorakenteet. Märkätilat Kellarikerroksen saunaosaston tiloissa havaittiin keraamisissa lattiapinnoissa normaalista poikkeavia pintakosteuksia pukuhuoneen ja pesuhuoneen oviaukon alueella jatkuen väliseinän myötäisesti löylyhuoneen oviaukon kohdalle. Kylpyhuoneessa normaalista poikkeavaa pintakosteutta havaittiin ammeen edustalla lattiassa. Löylyhuoneen lattian pintakosteus oli hieman koholla, samoin em. tilan kohdalla käytävällä väliseinän alaosassa. 1.kerroksen kuivaushuoneiden laatoitetuissa lattiapinnoissa normaalista poikkeavia kosteuksia ei havaittu. 2.kerroksen huoneistojen pesuhuoneiden lattioilla oli muovimatot. Paikoin muovimatot olivat irti alustastaan. Pesuhuoneissa 72, 84 ja 86 pintakosteudet olivat normaalia korkeammat lattiakaivojen ympärillä. Em. tiloissa oli suihkukaapit. Pesuhuoneiden 73, 83 ja 97 lattioiden pintakosteudet olivat kokonaisuudessaan korkeat. Suihkun puoleisilla seinäosuuksilla pintakosteudet olivat normaalia korkeammat ulottuen noin 1.laattarivin korkeudelle. Pesuhuoneen 73 ja viereisen makuuhuoneen 74 väliseinä oli kosteusvaurioitunut vesipisteen kohdalta ulottuen noin 700 mm korkeudella lattiasta. Tilassa 74 myös lattiassa havaittiin kohonnutta kosteutta väliseinän vierustalla. Mikrobivaurioita ei sitä vastoin havaittu. (Vertailuarvot on merkitty pohjapiirustukseen).

6 KOSTEUSVAURIOKARTOITUS/ Tammirinteen vastaanottokoti Sivu 6 (11) Ikkunat ja ovet Ikkunoissa havaittiin kosteudesta johtuvia maalipintojen hilseilyjä ja ikkunoiden vesipeltien tiivistykset ulkoseinärakenteisiin olivat puutteelliset. Leveät räystäät ovat kuitenkin suojanneet ikkunarakenteita pitkillä sivuilla. Päädyissä sitä vastoin räystäät olivat liian lyhyet. Ovissa ei havaittu rakenteellisia vaurioita. Sisätilat ja ilmanvaihto Päiväkodin pintamateriaalit olivat asiallisessa kunnossa, joskin käytön aiheuttamia kulumisia oli havaittavissa. Normaalista poikkeavia pintakosteuksia ei muualla tiloissa (muut kuin jo ilmoitetut) satunnaisesti tehtyjen havaintojen perusteella havaittu. Huoneistokeittiöiden vesipisteiden kohdalla olevat silikonisaumaukset olivat tummuneet pahoin. Allaskaappien alaosia ei ilman rakenneavauksia voitu tarkistaa. Käyttäjiltä saadun tiedon mukaan kellarikerroksen tilassa 113, 1.kerroksen tilassa 47 ja 2.kerroksen tilassa 64 oli havaittu ajoittain tunkkaista hajua. Tehtyjen havaintojen perusteella ilmanvaihto vaikutti riittämättömältä ja siinä havaittiin selviä puutteita. Huonetilojen ilma ei vaihdu riittävästi tai ei ollenkaan väliovien ollessa suljettuina. Kanavat/ venttiilit olivat likaiset. Em. tiloissa olevat hajuhaitat johtuvat todennäköisesti tiloissa olevien materiaalien emissioista, mikä voimistuu erityisesti lämmityskaudella. Tila 47 oli erityisen kuuma oven ollessa kiinni. Kuvat selvitysteksteineen Kuva 1 Julkisivu etelän suuntaan. Kuva 2 Ikkunoiden rakenteissa kosteuden aiheuttamia jälkiä.

7 KOSTEUSVAURIOKARTOITUS/ Tammirinteen vastaanottokoti Sivu 7 (11) Kuva 3 Julkisivu länteen. Ikkunarakenne lähellä maanpintaa. Kuva 4 Ruostunutta raudoitusta näkyvillä. Kuva 5 Maanpinta viettää rakennukseen päin. Leveät räystäät suojaavat ulkoseinärakenteita pitkillä sivuilla. Kuva 6 Puutteellinen ikkunan vesipellin asennus. Kuva 7 Kellarikerroksen käytävää. Tiilirakenteisten väliseinien alaosilta maalia hilseillyt irti. Ei kohonnutta pintakosteutta seinässä. Lattiassa sitä vastoin oli. Kuva 8 Löylyhuoneen kohdalla väliseinässä normaalista korkeampi pintakosteus.

8 KOSTEUSVAURIOKARTOITUS/ Tammirinteen vastaanottokoti Sivu 8 (11) Kuva 9 2-kerroksisen rakennusosan alapohjaa. Kuva 10 Kylpyhuoneen 117 ammeen edustalla normaalia korkeampi pintakosteus. Kuva 11 Pesuhuoneen oviaukon kohdalla normaalia korkeampi pintakosteus jatkuen löylyhuoneen oven suuntaan. Kuva 12 1.kerroksen tilassa 47 emissioista johtuvaa hajua. Tila hyvin kuuma. Pintakosteuden tunnistimella ei havaittu normaalista poikkeavia kosteuksia. Kuva 13 Varastoissa paljon tavaraa vaikeuttaen havainnointeja. Kuva 14 Huoneistokeittiöiden silikonisaumaukset tummuneet.

9 KOSTEUSVAURIOKARTOITUS/ Tammirinteen vastaanottokoti Sivu 9 (11) Kuva 15 Käytävän alakattolevyssä vanhoja, jo kuivuneita vesivuotojälkiä. Kuva 16 2.kerroksen pesuhuoneiden muovimattoja paikoin irti alustastaan. Pintakosteuden korkeat jokaisessa. Kuva tilasta 73. Kuva 17 Em. tilan viereinen makuuhuone (74). Seinässä (suihku toisella puolella) korkea pintakosteus ja jo näkyviä kosteusvaurioita. Kuva 18 Seinässä pistemäinen kosteusvaurio. Kuva 19 IV-kanavat/ venttiilit likaiset. Kuva 20 Kuivauskaappien poistoilma johdetaan IV-kanaviin.

10 KOSTEUSVAURIOKARTOITUS/ Tammirinteen vastaanottokoti Sivu 10 (11) Päätelmät ja toimenpide-ehdotukset Rakennuksen yleiskunto on tyydyttävä, mutta siitä löytyi erilaisia paikallisia tai suurempia epäkohtia, jotka tulee korjata. Osa korjauksista vaatii ao. korjaussuunnitelman, lisäksi tulee epäselvistä kohdista tehdä lisätutkimuksia (kosteusmittaukset, mikrobivauriotutkimukset, sekä rakenteiden avausta) rakenteiden kunnon selvittämiseksi. Pohjoissivustan ulkoseinän ja asfaltin/ betonirakenteen rajapinnat tulisi tiivistää, jotta perustuksiin ja seinään ei pääse imeytymään sade- ja sulamisvesiä. Maanpinnan tulisi viettää rakennuksesta poispäin cm kolmen metrin matkalla. Kellarikerroksen käytävän maan vastaisessa lattiassa havaittiin normaalista poikkeavia kosteuksia. Rakennuksen pohjoissivustalla on saadun tiedon mukaan kalliota, jonka halkeamia yms. reittejä käyttämällä vettä voi valua perusmuurin alitse alapohjalaatan alle, ja edelleen nousta kapillaarisesti alapohjalaattaan. Lattiarakenteeseen tulisi suorittaa tarkemmat kosteusmittaukset porareikien kautta. Selvityksien perusteella arvioidaan mahdollisten korjaukseen tarpeet ja laajuudet luvulla oli asennettu uudet salaojat, vaihdettu maita ja asennettu perusmuurilevyt, mistä johtuen ulkoseinärakenteissa ei tarkastushetkellä havaittu normaalista poikkeavia kosteuksia. Saunaosaston laatoitettujen alueiden kohonneet pintakosteudet johtuvat todennäköisesti puutteellisista silikonisaumauksista. Tilat ovat suhteellisen uusia laatoituksien osalta ja on todennäköistä, että kosteus on laatan ja vesieristeen välissä, mikäli vesieristys on suoritettu asianmukaisesti. Tilannetta tulee seurata. Huoneistokeittiöiden työtasojen silikonisaumaukset tulisi uusia. 2.kerroksen kosteusvaurioituneisiin pesuhuoneiden ja viereisten makuuhuoneiden rakenteisiin tulisi suorittaa tarkemmat kosteusmittaukset porareikien kautta. Muovimatot poistetaan, tarkistetaan jäljelle jäävät rakenteet mikrobivaurioiden varalta, desinfektioidaan tarvittaessa ja kuivatetaan koneellisesti. Ikkunoiden vesipeltien tiivistykset tulee korjata. Samalla tulisi harkita ikkunoiden uusimista kokonaisuudessaan. IV-järjestelmä tulisi mitoittaa palvelemaan paremmin nykyistä käyttöä. Em. vaatii perusteellisen järjestelmän läpikäymisen ja suunnitelmien laatimisen. Samassa yhteydessä tulisi nykyaikaistaa lämmitysjärjestelmä. Nykyisellään lämmityslaitteisto ei ehdi reagoida tarpeeksi nopeasti muuttuviin lämpötilaolosuhteisiin, jonka seurauksena sisätiloissa on joko liian kylmä tai kuuma. Viemärien toimintakyky tulisi varmistaa. Niissä voi olla mm. painumia tv. vikoja. Kosteus- ja mikrobivaurioituneiden rakenteiden purkutöissä on noudatettava soveltuvin osin Ratu-korttia Kosteus- ja mikrobivaurioituneiden rakenteiden purku 11/ 2000.

11 KOSTEUSVAURIOKARTOITUS/ Tammirinteen vastaanottokoti Sivu 11 (11) Yhteenveto riskirakenteista Kohteessa on tiloja maanpinnan alapuolella rajoittuen kallioon. Em. tiloissa on sisäverhouksena kalkkihiekkatiiliä, joiden taustan (perusmuurin) kosteustilanteesta ei saatu pintakosteuden tunnistimella täyttä varmuutta. Rakennuksen pohjoisen suuntaisella sivustalla maanpinta viettää rakennukseen päin. Em. kohdilla on nk. valesokkeli, jossa lämmöneriste on betonivalun takana ulottuen maanpinna alapuolella muodostaen eräänlaisen poteron. Sade- ja sulamisvedet aiheuttavat erityisesti keväisin ja syksyisin rakenteisiin tällöin kosteusvaurioriskin. Alimmaisen tiilirivin saumoissa ei ollut rakenteen tuulettumisen mahdollistavia Kellarikerroksen käytävän pintakosteudet olivat normaalia korkeammat lämmönjakohuoneen läheisyydessä. 2.kerroksen pesuhuoneiden lattioissa havaittiin pintakosteuden tunnistimella paikoin korkeitakin lukemia. Tilat tulee korjata pikimmiten mahdollisten lisävaurioiden ehkäisemiseksi. Riskitekijän muodostavat myös kohteen ikkunat. Leveät räystäät ovat suojanneen tähän asti (pitkillä sivuilla) enimmiltä vaurioilta, mutta sopivalla viistosateella vesipeltien epätiiveyskohdista sadevesi/ lumen sulamisvedet voivat tunkeutua seinärakenteisiin. Päädyissä ei ole suojaavia räystäitä. Kohteen ilmanvaihto muodostaa myös riskitekijän. Kohteen tiloissa ei ilma vaihdu riittävästi nykyisestä toteutuksesta johtuen. Em. seurauksena, erityisesti lämmityskaudella rakenteiden emissiot lisääntyvät aiheuttaen epämiellyttäviä hajuja oleskelutiloihin erityisesti kellarikerroksessa. Ilmanvaihtokanavat/ venttiilit olivat likaiset. Myös vanhat rakenteissa olevat lämpö- ja käyttövesiputket muodostavat kosteusvaurioriskin. Kohteessa oli lisäksi havaittavissa viemärin hajua 1.kerroksen tiloissa 29 (kuiv.h) 42 (WC). Syy ei selvinnyt kartoituksen yhteydessä. ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab Helsinki Asko Karvonen (GSM ) * , fax Liitteet: Pohjapiirustukset 3 kpl mk 1:100 merkintöineen

KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI

KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI Helsinki 30.12.2005 KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI Länsimäen päiväkoti (Avoin päiväkoti Majakka) Maalinauhantie 7 01280 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Projektipäällikkö,

Lisätiedot

KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI

KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI Helsinki 25.11.2005 KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI Kuntopuiston päiväkoti Suunnistajankuja 8 01280 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK), kuntotutkija

Lisätiedot

VESIKATTOSELVITYS. Tammirinteen vastaanottokoti 21.8.2006. Tammirinteentie 2 01760 VANTAA. ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki

VESIKATTOSELVITYS. Tammirinteen vastaanottokoti 21.8.2006. Tammirinteentie 2 01760 VANTAA. ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki 21.8.2006 VESIKATTOSELVITYS Tammirinteen vastaanottokoti Tammirinteentie 2 01760 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Projektipäällikkö, insinööri (AMK) VESIKATTOSELVITYS/

Lisätiedot

Satomäen päiväkoti Akanapolku 2 01370 VANTAA

Satomäen päiväkoti Akanapolku 2 01370 VANTAA 17.3.2006 KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI Satomäen päiväkoti Akanapolku 2 01370 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB Consult Oy Ab, Helsinki Timo Salonen (GSM 040 5111 453) Rakennusarkkitehti KOSTEUSVAURIOKARTOITUS/

Lisätiedot

KOSTEUSMITTAUSRAPORTTI

KOSTEUSMITTAUSRAPORTTI 12.3.2009 KOSTEUSMITTAUSRAPORTTI MAANVASTAISET SEINÄRAKENTEET Havukosken nuorisotalo Eteläinen Rastitie 14 01360 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri

Lisätiedot

Myllymäen koulu Martinkyläntie 5, VANTAA

Myllymäen koulu Martinkyläntie 5, VANTAA 23.5.2008 Rakennus 1 ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Rakennus 2 KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI Päivitys Myllymäen koulu Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) Unto Kovanen (040 848 4354)

Lisätiedot

PÄIVÄKUMMUN PÄIVÄKOTI

PÄIVÄKUMMUN PÄIVÄKOTI 9.5.2007 ALUSTATILASELVITYS PÄIVÄKUMMUN PÄIVÄKOTI Ilosjoentie 11 01420 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) Alustatilaselvitys/ Päiväkummun päiväkoti

Lisätiedot

PINTAKALLISTUSSELVITYS

PINTAKALLISTUSSELVITYS 27.7.2011 PINTAKALLISTUSSELVITYS Kimokujan koulu Kimokuja 5 01200 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) PÄÄKONTTORI, Konalankuja 4, 00390 HELSINKI

Lisätiedot

KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI

KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI 29.1.2008 KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI Havukosken nuorisotalo Eteläinen Rastitie 14 01360 Vantaa ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) Kosteusvauriokartoitus/

Lisätiedot

Vesikaton vuotoselvitys

Vesikaton vuotoselvitys 18.1.2007 Vesikaton vuotoalue Vesikaton vuotoselvitys Kiinteistö oy Kielotie 13 Kielotie 13 01300 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) Unto Kovanen

Lisätiedot

Länsisiiven kellarikerroksen tiiviysselvitys

Länsisiiven kellarikerroksen tiiviysselvitys 28.4.2009 Länsisiiven kellarikerroksen tiiviysselvitys Vantaan kaupungintalo Asematie 7 01300 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) Unto Kovanen

Lisätiedot

ALUSTATILASELVITYS. Kirkonkylän päiväkoti Lisärakennus Kyläraitti VANTAA. ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki

ALUSTATILASELVITYS. Kirkonkylän päiväkoti Lisärakennus Kyläraitti VANTAA. ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki 21.12.2009 ALUSTATILASELVITYS Kirkonkylän päiväkoti Lisärakennus Kyläraitti 12 01510 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) PÄÄKONTTORI Konalankuja

Lisätiedot

KOSTEUSVAURIOTUTKIMUSRAPORTTI

KOSTEUSVAURIOTUTKIMUSRAPORTTI 27.12.2007 KOSTEUSVAURIOTUTKIMUSRAPORTTI Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) Unto Kovanen (040 848 4354) Rakennusarkkitehti

Lisätiedot

KOSTEUSMITTAUSRAPORTTI

KOSTEUSMITTAUSRAPORTTI 16.3.2009 KOSTEUSMITTAUSRAPORTTI MAANVASTAISET LATTIARAKENTEET Vantaanjoen koulu Isontammentie 15 01730 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) Unto

Lisätiedot

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Vihertien leikkipuistorakennus Vihertie / Uomakuja 12 01620 VANTAA 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Vihertien

Lisätiedot

Kaivokselan koulun asuntola

Kaivokselan koulun asuntola 10.5.2011 PINTAKALLISTUSSELVITYS Kaivokselan koulun asuntola Luolapolku 4 01610 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) PÄÄKONTTORI Konalankuja 4,

Lisätiedot

192-0330-9701 ALUSTILAN TIIVEYS- JA KUNTOSELVITYS 1 (7) Teemu Männistö, RI (09) 887 9248 tma@ako.fi

192-0330-9701 ALUSTILAN TIIVEYS- JA KUNTOSELVITYS 1 (7) Teemu Männistö, RI (09) 887 9248 tma@ako.fi 1 (7) K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä Rakennustoimenpide Asiakirjan nimi Juoks.nro KUNTOSELVITYS RAPORTTI Rakennuskohde Asiakirjan sisältö MYYRMÄEN AMMATTIKOULU ASUNTOLA Ojahaantie

Lisätiedot

Kaivokselan koulun asuntola

Kaivokselan koulun asuntola 18.3.2011 KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI JA KELLARIKERROKSEN LATTIAN PINTAKOSTEUSMITTAUS Kaivokselan koulun asuntola Luolapolku 4 01610 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM

Lisätiedot

AUTIONIITYN PÄIVÄKOTI LAMMASLAMMENTIE 3 01710 VANTAA

AUTIONIITYN PÄIVÄKOTI LAMMASLAMMENTIE 3 01710 VANTAA 31.5.2012 ALUSTATILAN TIIVIYS- JA KUNTOKARTOITUS AUTIONIITYN PÄIVÄKOTI LAMMASLAMMENTIE 3 01710 VANTAA DELETE TUTKIMUS OY, HELSINKI Mikko Mäkinen p. 040 584 4688 mikko.makinen@delete.fi SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ...

Lisätiedot

KERROSTALOHUONEISTON KOSTEUSKARTOITUS

KERROSTALOHUONEISTON KOSTEUSKARTOITUS KERROSTALOHUONEISTON KOSTEUSKARTOITUS Mäkikatu 5-7 B12 76100 Pieksämäki 1 1. LÄHTÖTIETOJA KOHTEESTA: Omistaja: - Kohteen osoite: Toimeksianto: Mäkikatu 5-7 B12, 76100 Pieksämäki Kosteuskartoitus myyntiä

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 29.07.13 7809 Joensuu Henri 0458814141 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27511 Eura Rantanen Markus 044 4224882 TYÖKOHDE Euran kunta Kotivainiontie 3 27400

Lisätiedot

As Oy Juhannusrinne. Parolantie 3 02120 ESPOO

As Oy Juhannusrinne. Parolantie 3 02120 ESPOO As Oy Juhannusrinne Parolantie 3 02120 ESPOO LAUSUNTO PAROLANTIE 3, 02120 ESPOO 2 HUONEISTOJEN PÄÄTYJEN TARKASTUS AVATUILTA KOHDILTA Kohde: Tilaaja: As Oy Juhannusrinne Parolantie 3 02120 ESPOO As Oy Juhannusrinne

Lisätiedot

HAJUHAITTASELVITYS JA MERKKIAINEKOKEET 24.11.2014, REKOLANMÄEN KOULU, KEITTIÖ VALTIMOTIE 4, 01400 VANTAA

HAJUHAITTASELVITYS JA MERKKIAINEKOKEET 24.11.2014, REKOLANMÄEN KOULU, KEITTIÖ VALTIMOTIE 4, 01400 VANTAA HAJUHAITTASELVITYS JA MERKKIAINEKOKEET 24.11.2014, REKOLANMÄEN KOULU, KEITTIÖ VALTIMOTIE 4, 01400 VANTAA RAPORTTI Sivu 1 / 6 HAJUHAITTASELVITYS JA MERKKIAINEKOKEET 24.11.2014, REKOLANMÄEN KOULU, KEITTIÖ,

Lisätiedot

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus 1 Helsingin kaupunki MUISTIO HKR-Rakennuttaja Rakennuttajatoimisto 1 Riitta Harju 9.3.2009 Käpylän peruskoulu Väinölänkatu 7 ja Untamontie 2 00610 HELSINKI Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin

Lisätiedot

Hiekkaharjun urheilukentän huoltorakennus

Hiekkaharjun urheilukentän huoltorakennus 25.5.2011 PINTAKALLISTUSSELVITYS Hiekkaharjun urheilukentän huoltorakennus Kiirunatie 3 01450 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) PÄÄKONTTORI

Lisätiedot

KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI

KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI 15.12.2008 KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI Itä-Hakkilan päiväkoti Keskustie 1 01260 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) PÄÄKONTTORI Konalankuja

Lisätiedot

MAANVAISTEN LATTIA- JA SEINÄRAKENTEIDEN KOS- TEUSMITTAUKSET, VAIHE 1

MAANVAISTEN LATTIA- JA SEINÄRAKENTEIDEN KOS- TEUSMITTAUKSET, VAIHE 1 MAANVAISTEN LATTIA- JA SEINÄRAKENTEIDEN KOS- TEUSMITTAUKSET, VAIHE 1 Uomarinteen koulu, Vantaa Mall: Allmän - Stående - 2003.dot ver 1.0 WSP Finland Oy 1 (3) 1. TUTKIMUKSEN KOHDE JA TEHTÄVÄ 1.1 Kohde 1.2

Lisätiedot

Varia Vantaa Tennistie 1 01370 VANTAA. Pintakallistusselvitys

Varia Vantaa Tennistie 1 01370 VANTAA. Pintakallistusselvitys Pintakallistusselvitys Varia Vantaa Tennistie 1 01370 VANTAA Pintakallistusselvitys 2 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Varia Vantaa Rivitalorakennus Tennistie 1 01370 VANTAA Tilaaja Tekijä Vantaan tilakeskus

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009 1(9) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta 17.12.2009 2(9) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta

Lisätiedot

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Lattiarakenteen kuntotukimus Tarkastuskohde: Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VNT Tilaaja: Mikko Krohn Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Vahinkonumero: Tarkastaja:

Lisätiedot

Katriinankuja 4 01760 VANTAA

Katriinankuja 4 01760 VANTAA Rakenteiden kosteuskartoitus Tarkastuskohde: Katriinan sairaala, vanha osa Katriinankuja 4 01760 VANTAA Tilaaja: Tstoarkkit. Mikko Krohn Vantaan Kaupunki Vahinkonumero: Tarkastaja: Jani Streng 040-827

Lisätiedot

Laukkarinne 4 01200 VANTAA. Vantaan Tilakeskus Kielotie 13 01300 VANTAA

Laukkarinne 4 01200 VANTAA. Vantaan Tilakeskus Kielotie 13 01300 VANTAA Kosteusvauriokartoitus ja pintakosteusmittaus Tarkastuskohde: Hakunilan nuorisotila Laukkarinne 4 01200 VANTAA Tilaaja: Mikko Krohn Vantaan Tilakeskus Kielotie 13 01300 VANTAA Vahinkonumero: Tarkastaja:

Lisätiedot

PINTAKALLISTUSSELVITYS Orvokkitien koulu, Kulttuurikeskus Orvokki

PINTAKALLISTUSSELVITYS Orvokkitien koulu, Kulttuurikeskus Orvokki 2.9.2011 Laajennus Rakennus 1 ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Rakennus 2 PINTAKALLISTUSSELVITYS Orvokkitien koulu, Kulttuurikeskus Orvokki Orvokkitie 15 01300 VANTAA Asko Karvonen (GSM 0400 646

Lisätiedot

ALUSTATILASELVITYS HAKUNILAN NUORISOTILA LAUKKARINNE 4, 01200 VANTAA

ALUSTATILASELVITYS HAKUNILAN NUORISOTILA LAUKKARINNE 4, 01200 VANTAA 12.10.2012 ALUSTATILASELVITYS HAKUNILAN NUORISOTILA LAUKKARINNE 4, 01200 VANTAA RAKSYSTEMS ANTICIMEX, VANTAA Jani Streng p. 040 827 7549 jani.streng@racx.fi SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 3 1.1 TILAAJA... 3 1.2

Lisätiedot

KUUSKAJASKARIN KIINTEISTÖIDEN KUNTOKARTOITUS

KUUSKAJASKARIN KIINTEISTÖIDEN KUNTOKARTOITUS KUUSKAJASKARIN KIINTEISTÖIDEN KUNTOKARTOITUS Rivitalorakennukset 1-3 Kasarmirakennus J.Kekki Vahinkokartoittaja YLEISTÄ Kuuskajaskarin kiinteistöt Kolme puurunkoista lautaverhoiltua yhteen asuinkerrokseen

Lisätiedot

192-0340-9702. Teemu Männistö, RI (09) 887 9248 tma@ako.fi. K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä

192-0340-9702. Teemu Männistö, RI (09) 887 9248 tma@ako.fi. K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä Rakennustoimenpide Asiakirjan nimi Juoks.nro KUNTOSELVITYS Rakennuskohde RAPORTTI Asiakirjan sisältö Lummepolunpäiväkoti Lummepolku 01300 Vantaa

Lisätiedot

Jatkotoimenpiteet rakenteille on esitetty kohdassa 5.2. Vesa Kontio Gsm 040 7601317 tutkija

Jatkotoimenpiteet rakenteille on esitetty kohdassa 5.2. Vesa Kontio Gsm 040 7601317 tutkija TIIVISTELMÄ Simonmetsän päiväkodissa, Raatetie 25, 01350 Vantaa tehtiin kosteusvauriokartoitus loka-marraskuussa 2004. Tutkimuksen tilaajana oli Vantaan kaupungin tekniseltä toimialalta kaupunginarkkitehti

Lisätiedot

Teemu Männistö, RI (09) K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä

Teemu Männistö, RI (09) K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä Rakennustoimenpide Asiakirjan nimi Juoks.nro ILMAVUOTOSELVITYS RAPORTTI Rakennuskohde Asiakirjan sisältö Viertolan koulu Liljatie 2 01300 Vantaa

Lisätiedot

ALUSTATILASELVITYS. Orvokkitien koulu, Kulttuurikeskus Orvokki 31.8.2011. Orvokkitie 15 01300 VANTAA. ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki

ALUSTATILASELVITYS. Orvokkitien koulu, Kulttuurikeskus Orvokki 31.8.2011. Orvokkitie 15 01300 VANTAA. ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki 31.8.2011 ALUSTATILASELVITYS Orvokkitien koulu, Kulttuurikeskus Orvokki Orvokkitie 15 01300 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) PÄÄKONTTORI,

Lisätiedot

RAKENTEELLISET SELVITYKSET

RAKENTEELLISET SELVITYKSET Kiinteistökatselmus 2 (11) Kohteen yleiskuvaus Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Hakunintie 42, 61360 MIETO. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta.

Lisätiedot

Alustatilaselvitys. Lintukallion päiväkoti Lintukallionkuja 9B VANTAA. ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki.

Alustatilaselvitys. Lintukallion päiväkoti Lintukallionkuja 9B VANTAA. ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki. 31.12.2010 Alustatilaselvitys Lintukallion päiväkoti Lintukallionkuja 9B 01620 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) PÄÄKONTTORI Konalankuja 4,

Lisätiedot

PINTAKALLISTUSSELVITYS

PINTAKALLISTUSSELVITYS 29.9.2011 PINTAKALLISTUSSELVITYS Varistonniityn päiväkoti Niittäjäntie 13B 01660 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) PÄÄKONTTORI, Konalankuja

Lisätiedot

Opinnäytetyö, seminaari. Sisäilmakohteen tutkimus ja korjaustyön valvonta Eveliina Mattila RTA-koulutus, RATEKO/SAMK

Opinnäytetyö, seminaari. Sisäilmakohteen tutkimus ja korjaustyön valvonta Eveliina Mattila RTA-koulutus, RATEKO/SAMK Opinnäytetyö, seminaari Sisäilmakohteen tutkimus ja korjaustyön valvonta 7-8.6.2017 Eveliina Mattila RTA-koulutus, RATEKO/SAMK Työn aihe Koulurakennuksen kellarin (osa rakennuksesta) sisäilma ja kosteustekninen

Lisätiedot

KOSTEUSVAURIOKARTOITUS JA PINTAKOSTEUSHAVAINNOINTI

KOSTEUSVAURIOKARTOITUS JA PINTAKOSTEUSHAVAINNOINTI 14.10.2011 KOSTEUSVAURIOKARTOITUS JA PINTAKOSTEUSHAVAINNOINTI Varistonniityn päiväkoti Niittäjäntie 13B 01660 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK)

Lisätiedot

Rivitaloyhtiön kiinteistön kosteuskartoitus

Rivitaloyhtiön kiinteistön kosteuskartoitus Satakunnan Rakennekuivaus Oy 11-12.11.2015 Korjaamonkatu 5 28610 Pori Rivitaloyhtiön kiinteistön kosteuskartoitus Kohde: As Oy Kotivainio Tilaaja: Euran kunta / Rantanen Markus Kotivainiontie 3 Sorkkistentie

Lisätiedot

Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella

Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella Sisäilmastoseminaari 2014 Petri Annila, Jommi Suonketo ja Matti Pentti Esityksen sisältö Tutkimusaineiston

Lisätiedot

MIKROBILÄHTEIDEN SELVITYS

MIKROBILÄHTEIDEN SELVITYS 4.1.2008 MIKROBILÄHTEIDEN SELVITYS KEITTIÖHENKILÖKUNNAN TILAT Askiston koulu Uudentuvantie 5-7 01680 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) Unto

Lisätiedot

Märkätilojen katselmukset Raportti

Märkätilojen katselmukset Raportti Märkätilojen katselmukset Raportti Oulaisten Amiraali Oy Ravikuja 1 86300 Oulainen 18.1.2018 Widetek Puh. 044-7415171 etunimi.sukunimi@widetek.fi Ratakatu 14 Fax. 08 424528 www.widetek.fi 84100 YLIVIESKA

Lisätiedot

Proj. nro 3318 Asunto Oy Jyväskylän Tavintie Tavintie 8 A 1 40400 JYVÄSKYLÄ

Proj. nro 3318 Asunto Oy Jyväskylän Tavintie Tavintie 8 A 1 40400 JYVÄSKYLÄ Proj. nro 3318 Asunto Oy Jyväskylän Tavintie Tavintie 8 A 1 40400 JYVÄSKYLÄ Raportti Kuntotarkastus asuntokauppaa varten 17.06.2013 Laukaantie 4, Fax 0 10 322 0909 pts@pts.fi www.pts.fi Tekijä: Juhana

Lisätiedot

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 13.11.15 10185 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL44 28101 Pori sari.merivalli@oikeus.fi TYÖKOHDE Välikarintie 62 29100 Luvia

Lisätiedot

Martinlaaksontie VANTAA. Vantaan Tilakeskus Kielotie VANTAA

Martinlaaksontie VANTAA. Vantaan Tilakeskus Kielotie VANTAA Kosteusvauriokartoitus ja pintakosteusmittaus Tarkastuskohde: Martinussali Martinlaaksontie 16 01620 VANTAA Tilaaja: Mikko Krohn Vantaan Tilakeskus Kielotie 13 01300 VANTAA Vahinkonumero: Tarkastaja: Sami

Lisätiedot

02.06.16 10729 Markku Viljanen 050 9186694 PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE

02.06.16 10729 Markku Viljanen 050 9186694 PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 02.06.16 10729 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL 44 28101 Pori pia.hirvikoski@oikeus.fi TYÖKOHDE Tattarantie 288 29250 Nakkila

Lisätiedot

KARTOITUSRAPORTTI SIRKKALANKATU 12, TURKU - PARAKIT

KARTOITUSRAPORTTI SIRKKALANKATU 12, TURKU - PARAKIT KARTOITUSRAPORTTI SIRKKALANKATU 12, 20700 TURKU - PARAKIT 24.9.2018 TUOMAS KONSALA A-KIINTEISTÖCONTROL OY WWW.VAHINKOPALVELU.COM MARKULANTIE 3 20300 TURKU Sisällys 1. KOHTEEN TIEDOT... 2 2. KÄYTETYT MITTALAITTEET...

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013 1(7) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Oy Matkatalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta 24.09.2013 2(7) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Oy Koulutalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta Tarkastuksen tilaaja:

Lisätiedot

KOSTEUSVAURIOKARTOITUS, KOTKANSIIPI 7, VANTAA

KOSTEUSVAURIOKARTOITUS, KOTKANSIIPI 7, VANTAA KOSTEUSVAURIOKARTOITUS, KOTKANSIIPI 7, VANTAA HB Sisäilmatutkimus Oy 4.6.2008 Hämeentie 103 D 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 LAUSUNTO www.lifa.fi 1 Sisältö Kosteusvauriokartoitus, Kotkansiipi

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Rakenteiden kosteusmittaus. Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA

Tutkimusraportti. Rakenteiden kosteusmittaus. Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA Rakenteiden kosteusmittaus Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA Tilaaja: Elina Väänänen Raksystems Anticimex Insinööritoimisto Oy PL 5202 70701 Kuopio Tarkastaja: Mika Holm 040-760 2737

Lisätiedot

Tarkastusraportti Kosteuskartoitus 13.10.2015 Työnro: 101115 Rekolantie 64, 32100 Ypäjä

Tarkastusraportti Kosteuskartoitus 13.10.2015 Työnro: 101115 Rekolantie 64, 32100 Ypäjä Rekolantie 64, 32100 Ypäjä 1/10 Tarkastusraportti Kosteuskartoitus 13.10.2015 Työnro: 101115 Rekolantie 64, 32100 Ypäjä Rakennustyyppi: Hirsirunkoinen omakotitalo. Rakennusvuosi: 2011 Lämmitysjärjestelmä:

Lisätiedot

KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI. Leppäkorven koulun asuntola

KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI. Leppäkorven koulun asuntola 21.5.2010 KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI Leppäkorven koulun asuntola Korpikontiontie 5 01450 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) PÄÄKONTTORI

Lisätiedot

TARKASTUSKÄYNTI Santaholmantie 94, Haukipudas Talo-C, huoneiston C 1 osalta

TARKASTUSKÄYNTI Santaholmantie 94, Haukipudas Talo-C, huoneiston C 1 osalta TARKASTUSKÄYNTI 12.6.2014 Talo-C, huoneiston C 1 osalta 2 Sisällysluettelo 1. YLEISTIETOA TARKASTUKOHTEESTA... 3 2. VAINNOT KOHTEESTA JA TOIMENPIDESUOSITUKSET... 4 2.1. Perustukset, alapohja ja rakennuksen

Lisätiedot

Matarin päiväkoti Ajomiehenkuja VANTAA. Alustatilaselvitys

Matarin päiväkoti Ajomiehenkuja VANTAA. Alustatilaselvitys Alustatilaselvitys Matarin päiväkoti Ajomiehenkuja 11 01400 VANTAA Alustatilaselvitys 2 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Matarin päiväkoti Ajomiehenkuja 11 01400 VANTAA Tilaaja Tekijä Vantaan tilakeskus

Lisätiedot

Tarkastettu omakotitalo

Tarkastettu omakotitalo Tarkastettu omakotitalo Asuinrakennuksen ja varastorakennuksen väli on pieni, jonka vuoksi varasto on tehty julkisivujen osalta kivirakenteisena (paloturvallisuus) Asuinrakennuksen parvekkeen pilareiden

Lisätiedot

5. Sisäänkäyntiportaat 6. Kattovedet tulevat seinän viereen maahan ja roiskuvat perustuksia vasten

5. Sisäänkäyntiportaat 6. Kattovedet tulevat seinän viereen maahan ja roiskuvat perustuksia vasten 1. 1. Julkisivu, sisäänkäynnit 2. Julkisivu pääty 3. Julkisivu, takaa 4. Julkisivu, toinen pääty 5. Sisäänkäyntiportaat 6. Kattovedet tulevat seinän viereen maahan ja roiskuvat perustuksia vasten 2. 7.

Lisätiedot

RS-1 KOSTEUSKARTOITUS

RS-1 KOSTEUSKARTOITUS RS-1 KOSTEUSKARTOITUS Alppitie 5 A 9, 90530 Oulu Kosteuskartoituspäivä 08.06.2016 www.raksystems.fi Raksystems Insinööritoimisto Oy, Paavo Havaksen Tie 5 F, 90570 Oulu Y-tunnus 0905045-0 RS-1 KOSTEUSKARTOITUS

Lisätiedot

Hiekkaharjun urheilukentän huoltorakennus

Hiekkaharjun urheilukentän huoltorakennus 27.5.2011 KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI JA 1. KERROKSEN LATTIAN PINTAKOSTEUSMITTAUS Hiekkaharjun urheilukentän huoltorakennus Urheilutie 15 01350 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 601/2016 1/5

KK-Kartoitus RAPORTTI 601/2016 1/5 KK-Kartoitus RAPORTTI 601/2016 1/5 Kohde: Homesojantie 4 as. 5 60800 Ilmajoki Tilaus 5.1.2016: Laskutusosoite: Etelä-pohjanmaan ulosottovirasto / Peltoniemi Pasi Etelä-pohjanmaan ulosottovirasto Rivitalo

Lisätiedot

IV-kuntotutkimus. Itä-Hakkilan päiväkoti, keskitalo 01.02.2012. Keskustie 1 01260 Vantaa

IV-kuntotutkimus. Itä-Hakkilan päiväkoti, keskitalo 01.02.2012. Keskustie 1 01260 Vantaa 01.02.2012 IV-kuntotutkimus Itä-Hakkilan päiväkoti, keskitalo Keskustie 1 01260 Vantaa HELSINKI: posti@asb.fi keskus: 0207 311 140, faksi: 0207 311 145 0207 311 140, faksi: 0207 311 145 www.asb.fi TAMPERE:

Lisätiedot

KARTOITUSRAPORTTI. Asematie Vantaa 1710/

KARTOITUSRAPORTTI. Asematie Vantaa 1710/ Asematie 7 01300 Vantaa 1710/6416 26.3.2018 2 KOHDETIEDOT... 3 LÄHTÖTIEDOT... 4 RAKENTEET... 4 SUORITETUT TYÖT SEKÄ HAVAINNOT... 4 KÄYTETTY MITTAKALUSTO... 4 MITTAUSPÖYTÄKIRJA... 5 YHTEENVETO... 7 3 KOHDETIEDOT

Lisätiedot

Rauno Pakanen tutkimusinsinööri, sertifioitu kosteudenmittaaja. Gsm 050 4680020 e-mail rauno.pakanen@kortes.fi

Rauno Pakanen tutkimusinsinööri, sertifioitu kosteudenmittaaja. Gsm 050 4680020 e-mail rauno.pakanen@kortes.fi TIIVISTELMÄ Ryhmäperhepäiväkoti Okariina, Vantaa, märkätilojen rakenne- ja kuntoselvitys. Tutkimuksen tilaajana oli Arto Alanko Vantaan kaupungin tilakeskuksesta. Päiväkodin märkätilojen rakenne- ja kuntoselvitys

Lisätiedot

KOSTEUSVAURIOKARTOITUS JA PINTAKOSTEUSMITTAUKSET

KOSTEUSVAURIOKARTOITUS JA PINTAKOSTEUSMITTAUKSET 12.1.2010 KOSTEUSVAURIOKARTOITUS JA PINTAKOSTEUSMITTAUKSET Kirkonkylän päiväkoti, lisärakennus Kyläraitti 12 01510 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri

Lisätiedot

Liite kuntotarkastusraporttiin

Liite kuntotarkastusraporttiin Liite kuntotarkastusraporttiin Tarkastuspäivä 19.2.2014 Liite kuntotarkastusraporttiin 2 LIITE RS-3 RAPORTTIIN Kohde: Tilaaja: Tehtävä: Päivitys: Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan ulosottovirasto Pasi Saarenheimo

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7 Niinimaantie 691, 63210 Niinimaa Omakotitalon kuntokatselmus 9.12.2015 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 2/7 Tilaus 2.12.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 20.08.15 9935 Kinnunen Vesa 050-9186695 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27510 Eura markus.rantanen@eura.fi TYÖKOHDE As Oy Kotivainio Kotivainiontie 3 as

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 Yli-Vallintie (856), 61720 Yli-Valli Vapaa-ajan asunnon kuntokartoitus 25.11.2015 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 2/8 Tilaus 12.11.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

Kosteuskartoitus RS 1

Kosteuskartoitus RS 1 Kosteuskartoitus RS 1 Pakkahuoneenkatu 17 B 9 90100 Oulu 11.04.2017 Paavo Havaksentie 5 F 90570 Oulu p. 030 670 5500 www.raksystems.fi Y-tunnus: 0905045-0 1 RAJAUKSET Kiinteiden kalusteiden ja laitteiden

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI

ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI Martinkyläntie 5 01620 VANTAA Raportointi pvm: 22.2.2012 ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI Työ A12162 KOHDE: ASUNNOT: Martinkyläntie 5 01620 VANTAA/Myllymäen koulu Liikuntasali ja pukuhuonetilat TILAAJA: Reino

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI. Työ A12076. Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

ENSIRAPORTTI. Työ A12076. Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012 Työ KOHDE: TILAT: Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Kerrokset 1,2,3,4 ja Iv-konehuone TILAAJA: Anne Krokfors ISÄNNÖINTI: Vantaan kaupunki

Lisätiedot

ALUSTATILASELVITYS HAKUNILANRINTEEN KOULU HIIRAKKOTIE 18, 01200 VANTAA

ALUSTATILASELVITYS HAKUNILANRINTEEN KOULU HIIRAKKOTIE 18, 01200 VANTAA 21.6.2012 ALUSTATILASELVITYS HAKUNILANRINTEEN KOULU HIIRAKKOTIE 18, 01200 VANTAA DELETE TUTKIMUS OY, HELSINKI Mikko Mäkinen p. 040 584 4688 mikko.makinen@delete.fi SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 3 1.1 TILAAJA...

Lisätiedot

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu RTA2-loppuseminaari 8.6.2017 Saarijärven Keskuskoulu Lähtötiedot Kohde on valmistunut vuonna 1966. Kerrosala 4 334 m2. Laajamittainen

Lisätiedot

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123 04.05.205 /6 Kohteen tiedot Nimi MALLITALO 930 luvun esimerkki Katuosoite Hämeenkatu Postiosoite 00000, Kotikunta Rakennuskunta/maakunta Helsinki, Uusimaa Käyttäjän tiedot Nimi Erkki Esimerkki Katuosoite

Lisätiedot

RS-1 KOSTEUSKARTOITUS

RS-1 KOSTEUSKARTOITUS RS-1 KOSTEUSKARTOITUS Ollilantie 1 A 6, 90440 Kempele Kosteuskartoituspäivä 03.12.2014 Paavo Havaksen Tie 5 F FI-90570 Oulu p. 0207 495 674 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 RS-1 KOSTEUSKARTOITUS

Lisätiedot

Knuuttilantie 5 C, Jalasjärvi. Asuinrakennuksen kuntokatselmus klo 15.00

Knuuttilantie 5 C, Jalasjärvi. Asuinrakennuksen kuntokatselmus klo 15.00 1 8 Knuuttilantie 5 C, 61600 Jalasjärvi Asuinrakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 15.00 2 8 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

Kartoitusraportti. Kisatie 21 Ruusuvuoren koulu Vantaa 297/

Kartoitusraportti. Kisatie 21 Ruusuvuoren koulu Vantaa 297/ Kartoitusraportti Kisatie 21 Ruusuvuoren koulu Vantaa 297/3920 5.5.2015 2 KOHDETIEDOT... 3 LÄHTÖTIEDOT... 4 RAKENTEET... 4 SUORITETUT TYÖT SEKÄ HAVAINNOT... 4 JOHTOPÄÄTÖKSET JA SUOSITUKSET... 4 MITTAUSPÖYTÄKIRJA...

Lisätiedot

Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA. Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet

Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA. Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 Rakennetutkimus

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI. Työ 70-1351. Peltoniemenkuja 1 Raportointipäivä 08.06.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

ENSIRAPORTTI. Työ 70-1351. Peltoniemenkuja 1 Raportointipäivä 08.06.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI Peltoniemenkuja 1 Raportointipäivä 08.06.2012 Työ 70-1351 KOHDE: TILAT: TILAAJA: Peltoniemenkuja 1 4, 01760 VANTAA Kytöpuiston koulun tiloissa toimivan hammashoitolan 2 kerroksen käytävä,

Lisätiedot

Merenojan koulu, Kalajoen kaupunki

Merenojan koulu, Kalajoen kaupunki Väliraportti, (alustavia käsityksiä rakennuksen kunnosta) 19.4.2017 Työnro 3512584 Ins. Petri Sippola Ins. Henrik Turtinen 2 (34) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...5 1.1 Tilaaja...5 1.2 Tutkimuksen tekijät...5

Lisätiedot

ALUSTATILASELVITYS. Katriinan sairaala, huoltorakennus. Katriinankuja 4 01760 VANTAA

ALUSTATILASELVITYS. Katriinan sairaala, huoltorakennus. Katriinankuja 4 01760 VANTAA 15.12.2010 ALUSTATILASELVITYS Katriinan sairaala, huoltorakennus Katriinankuja 4 01760 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Riku Hassi (040-773 2822) Insinööri

Lisätiedot

KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI. Lustikullan rakennus Kumpula

KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI. Lustikullan rakennus Kumpula 12.6.2009 KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI Lustikullan rakennus Kumpula Ylästöntie 35 01510 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) Unto Kovanen (040

Lisätiedot

1. lohko 2. lohko 3. lohko 4. lohko

1. lohko 2. lohko 3. lohko 4. lohko LIITE 1 Os 05, Asiantuntijapalvelut, kuntotutkimukset Teemu Männistö 24.2.2006 Vuotava läpivienti Vuotava läpivienti Lämmöneriste pudonnut Läpiviennisssä ilmavuoto 1. lohko 2. lohko 3. lohko 4. lohko Kuva

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 1/9

KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 1/9 KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 1/9 Tammisentie 4, 63700 Ähtäri Omakotitalon kuntokartoitus 4.12.2015 klo 13.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 2/9 Tilaus 18.11.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite:

Lisätiedot

Kosteuskartoitus RS 1

Kosteuskartoitus RS 1 Kosteuskartoitus RS 1 Prästängsgatan 13 E 52 10600 Tammisaari 02.03.2016 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 030 670 5500 www.raksystems.fi Y-tunnus: 0905045-0 1 RAJAUKSET Keittiön puolelta ei pystytty tarkastamaan

Lisätiedot

KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI

KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI 26.9.2008 KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI Lehdokin päiväkoti Orvokkitie 6 01300 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) PÄÄKONTTORI Konalankuja 4,

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI. Työ A11849. Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

ENSIRAPORTTI. Työ A11849. Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011 Työ TILAT: ISÄNNÖINTI: TILAAJA: LASKUTUSOSOITE: VASTAANOTTAJA (T): Läntinen valkoisenlähteentie 50 A Lummenpolun päiväkoti Päiväkodin

Lisätiedot

Knuuttilantie 5 B, Jalasjärvi. Rivitalorakennuksen kuntokatselmus klo 12.30

Knuuttilantie 5 B, Jalasjärvi. Rivitalorakennuksen kuntokatselmus klo 12.30 1 7 Knuuttilantie 5 B, 61600 Jalasjärvi Rivitalorakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 12.30 2 7 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

Kurikantie 7, Kurikka. Liikerakennuksen kuntokatselmus klo 10.00

Kurikantie 7, Kurikka. Liikerakennuksen kuntokatselmus klo 10.00 1 9 Kurikantie 7, 61300 Kurikka Liikerakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 10.00 2 9 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

KOSKIMYLLYN PÄIVÄKOTI. TARKASTUSRAPORTTI Pintavesien kallistukset 15.6.2011. Koskenniska 2, 01360 Vantaa

KOSKIMYLLYN PÄIVÄKOTI. TARKASTUSRAPORTTI Pintavesien kallistukset 15.6.2011. Koskenniska 2, 01360 Vantaa TARKASTUSRAPORTTI Pintavesien kallistukset KOSKIMYLLYN PÄIVÄKOTI Koskenniska 2, 01360 Vantaa 15.6.2011 Korjausrakentaminen ja Koskimyllyn päiväkoti, Vantaan kaupunki TARKASTUSRAPORTTI 3.6.2011 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Hangon neuvola, Korjaustapaehdotus

Hangon neuvola, Korjaustapaehdotus S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HANGON KAUPUNKI Hangon neuvola, Korjaustapaehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Sami Heikkilä, Juhani Pirinen Sisällysluettelo 1 Korjaustapaehdotus rakenneosittain...

Lisätiedot

ALUSTATILASELVITYS. Kirkonkylän päiväkoti Kyläraitti VANTAA. ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki

ALUSTATILASELVITYS. Kirkonkylän päiväkoti Kyläraitti VANTAA. ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki 21.12.2009 ALUSTATILASELVITYS Kirkonkylän päiväkoti Kyläraitti 12 01510 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) PÄÄKONTTORI Konalankuja 4, 00390

Lisätiedot

Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus)

Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus) 1968 Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus) KELLARI 1. KERROS 52 51 50 53 14 80-90 80-90 VOC 3 BP7 80-90 ja RH 75,1% VOC 4 80-100 ja RH 79,5% BP7 22 49 100-110

Lisätiedot

Finnmap Consulting Oy SSM

Finnmap Consulting Oy SSM 1 Idänpuoleinen rakennusosa Liikuntasali Idänpuoleinen rakennusosa Kirjasto Liikuntasali Kuvat 1, 2. Tutkimuksen tarkoituksena on ollut selvittää os. Varistontie 3, Vantaa sijaitsevan koulurakennuksen

Lisätiedot

Jokivarren koulun asuntola Sorvatie 16 01480 VANTAA

Jokivarren koulun asuntola Sorvatie 16 01480 VANTAA Helsinki 28.5.2008 KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI Jokivarren koulun asuntola Sorvatie 16 01480 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB Consult Oy Ab, Helsinki Unto Kovanen (GSM 040 848 4354) Rakennusarkkitehti, kuntotutkija

Lisätiedot