SA-FA:n kysely kasvattajille 2007 Sivu 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SA-FA:n kysely kasvattajille 2007 Sivu 1"

Transkriptio

1 SA-FA:n kysely kasvattajille 2007 Sivu 1 1. ASTUTUKSET JA PENTUEET Tällä kyselyllä kootaan afgaanien astutuksiin ja synnytyksiin sekä pentuajan ongelmiin liittyviä kokemuksia. Muistelun helpottamiseksi alle on listattu kaikki vuoden 1990 jälkeen syntyneet pentueesi. Pyydämme sinua vastaamaan kysymyksiin kunkin pentueen osalta. Jos et muista tai pysty tarkistamaan tietoja, jätä kyseinen kohta tyhjäksi ja merkitse viereen huomautus "en muista" tms. Tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja niistä julkaistaan vain yhteenvetotietoa (ei pentue- eikä kasvattajakohtaisia tietoja). Kasvattiesi sairauksia tai vikoja koskevia tietoja ei anneta ulkopuolisille ilman lupaasi (ks. myös tämän kyselyn viimeinen sivu). Kiitos vaivannäöstäsi! 1. pentue (u+n) s (Isä x Emo) Luonnollinen astutus Keinosiemennys tuorespermalla Keinosiemennys pakastespermalla Keinosiemennyksen syy: Oliko uros halukas astumaan? Hieman varovainen Ei halukas Mikä oli syynä? Oliko narttu halukas? Vastusteli jonkin verran Ei halukas Mikä oli syynä? Narttu synnytti luonnollisesti Keisarinleikkaus Osa luonnollisesti, osa keisarinleikk. Muuta eläinlääkärin apua (mitä?) Miten narttu hoiti pentuja? Hyvin luovutusikään asti Hyvin ensimmäiset viikot Ei hoitanut pentuja pv jälkeen Muuta (kohtaan Lisätietoja) Eläviä pentuja syntyi kpl Kuolleena syntyi kpl Syy, jos tiedossa: Pentuja kuoli/lopetettiin ennen luovutusikää kpl Syy, jos tiedossa: Esiintyikö pentueessa ennen luovutusikää tai myöhemmin seuraavia ongelmia? Merkitse ruutuun numero, monellako pennulla ongelmaa ilmeni tai viiva (-) jos yhdelläkään ei ollut ongelmia. alapurenta yläpurenta kivesvika napatyrä kitalaki-/ huulihalkio ruokatorven ahtauma pentuiän stafylokokki pentuiän herpes epämuodostuma muuta, mitä? (esim. muu sairaus, usean hampaan puutos, vilkkuluomet, epätasainen purenta tms.) Lisätietoja:

2 SA-FA:n kysely kasvattajille 2007 Sivu 2 2. PENTUJEN KOKO Mikä on ollut kasvattamiesi pentujen normaali syntymäpaino? Noin gr - gr Pienikokoiset pennut Onko sinulla ollut pentuja, jotka ovat olleet selvästi muita sisaruksia pienempiä? pentueessa Minkä kokoisia ne ovat olleet syntyessään? Entä luovutusiässä? Minkä kokoisissa pentueissa tällaisia pienikokoisia pentuja on syntynyt? Ovatko pienikokoiset pennut syntyneet pentueen: ensimmäisinä keskivaiheilla viimeisinä vaihtelevasti kaikkia Onko tiedossasi syitä pentujen pienikokoisuuteen? Kyllä, eläinlääkärin toteama Kyllä, oma arvio (kerro syistä tarkemmin alla) Minkä kokoisia näistä pienikokoisista pennuista tuli aikuisina? Onko niillä ollut terveysongelmia, joiden tiedät/epäilet johtuvan pienestä syntymäpainosta? (kerro tarkemmin alla) Suurikokoiset pennut Minkä painoisia ovat olleet syntyessään suurimmat kasvattamasi pennut? Minkä kokoisissa pentueissa tällaisia suuria pentuja on syntynyt? Onko niiden synnytykseen liittynyt ongelmia? (kerro tarkemmin alla, millaisia ongelmia)

3 SA-FA:n kysely kasvattajille 2007 Sivu 3 3. TYHJÄKSI JÄÄNEET NARTUT Nämä kysymykset koskevat vuonna 1990 tai sitä myöhemmin astutettuja narttuja Onko sinulla jäänyt yksi tai useampia narttuja astutuksen jälkeen tyhjäksi? (Jos vastasit Ei, siirry kohtaan 4.) Merkitse alle tiedot kustakin tyhjäksi jääneestä nartusta erikseen (voit halutessasi ilmoittaa narttujen nimet alla kohdassa Lisätietoja) Jos sama narttu jäi tyhjäksi useammasta kiimasta ja jos eri kerroilla oli eri syitä, kerro tarkemmin syistä ja nartun iästä kullakin astutuskerralla alla olevilla riveillä. Narttu 1 Narttu 2 Narttu 3 Narttu 4 Narttu 5 Ikä astutushetkellä (vuosina ja kuukausina) Astutusvuosi Oliko narttu saanut aikaisemmin pentuja? Saiko narttu myöhemmin pentuja? Jäikö narttu tyhjäksi useammasta kiimasta, monestako? Tyhjäksi jäämisen syy, oma arviosi tai eläinlääkärin toteama (merkitse rastilla): Väärä astutusajankohta Tulehdus nartun sukuelimissä Kiima ei ollut normaali (esim. "välijuoksu") Sperman laatu heikko (esim. liian vanha tai steriili uros) Keinosiemennys epäonnistui Ei tietoa Muu syy (kirjoita tarkemmin kohtaan Lisätietoja) Oliko syy eläinlääkärin toteama? Puuttuva tai epätyypillinen kiima Onko sinulla ollut narttu tai narttuja, joille ei ole tullut kunnollista kiimaa? Kyllä, narttua Syy, jos tiedossa: Onko kasvateissasi ollut narttuja, joille ei ole tullut kunnollista kiimaa? Kyllä, narttua Syy, jos tiedossa: Lisätietoja:

4 SA-FA:n kysely kasvattajille 2007 Sivu 4 4. ASTUTUSKÄYTÄNNÖT Onko sinulla tapana uusia astutus useamman kerran saman kiiman aikana? Riippuu tilanteesta Oletko havainnut astutuskertojen määrällä yhteyttä tiineeksi tuloon tai pentujen lukumäärään? Monentenako kiiman päivänä nartuillasi on "parhaat päivät"? Useimmiten - päivänä Myöhäisin astutus pv Varhaisin astutus pv 5. KESKEN MENNEET PENTUEET Nämä kysymykset koskevat vuonna 1990 tai sitä myöhemmin astutettuja narttuja Onko sinulla yksi tai useampi narttu synnyttänyt pennut keskosina tai narttu on todettu kantavaksi, mutta pentuja ei silti ole syntynyt? (Jos vastasit Ei, siirry kohtaan 6.) Merkitse alle tiedot kustakin kerrasta erikseen (voit halutessasi ilmoittaa emojen nimet alla kohdassa Lisätietoja) Tiineys 1 Tiineys 2 Tiineys 3 Tiineys 4 Tiineys 5 Emon ikä astutushetkellä (vuosina ja kk:na) Astutusvuosi Kummalla tavalla pentue meni kesken? Pennut "katosivat" ennen synnytystä Pennut syntyivät keskosina Oliko tiineyden keskeytymiseen tiedossasi olevaa syytä? Jos oli, kerro syystä kohdassa Lisätietoja Oliko narttu saanut aikaisemmin pentuja? Saiko narttu myöhemmin pentuja? Lisätietoja:

5 SA-FA:n kysely kasvattajille 2007 Sivu 5 6. TARKENTAVIA KYSYMYKSIÄ Nämä kysymykset koskevat vuonna 1990 tai sitä myöhemmin syntyneitä pentueita Napatyrät Jos kasvateillasi on ollut napatyriä, vastaa seuraaviin kysymyksiin niiden pentueiden osalta, joissa napatyriä on ilmennyt Oliko pentueen emolla/emoilla itsellään ollut napatyrä? Kaikilla Useimmilla Ei yhdelläkään Vaihtelevasti Millaisia pennut, joilla oli napatyrä, olivat painoltaan? Normaalipainoisia Hoikkia Pulskia Vaihtelevasti kaikkia Onko kasvattiesi napatyrät leikattu? Ei ole ollut tarvetta Omistaja on leikkauttanut jos tarpeellista Kaikki ilmenneet napatyrät on leikattu Joissakin oppikirjoissa on esitetty, että napatyrä syntyisi herkemmin silloin, kun napanuorat leikataan saksilla, kuin jos emo purisi ne itse poikki. Oletko itse havainnut tällaista yhteyttä? En En osaa sanoa Miten olet menetellyt niiden pentueiden kohdalla, joissa napatyriä on ilmennyt? Napanuorat leikattu saksilla Emo purrut napanuorat Vaihtelevasti Entä niiden pentueiden kohdalla, joissa ei ole ilmennyt napatyriä? Napanuorat leikattu saksilla Emo purrut napanuorat Vaihtelevasti Kannukset Onko sinulla tapana poistattaa pentujen kannukset? Vaihtelevasti Jos kasvateillasi on ollut kannukset, onko niistä ollut mielestäsi haittaa koiralle? Millaista? Purentaviat Jos kasvateillasi on ollut purentavikoja, näkyikö purentavika jo luovutusiässä? Yläpurenta Näkyi Ei näkynyt Joillakin näkyi, joillakin ei (kerro tarkemmin alla olevilla riveillä) Alapurenta Näkyi Ei näkynyt Joillakin näkyi, joillakin ei (kerro tarkemmin alla olevilla riveillä) Vino tai epätasainen purenta tms. Näkyi Ei näkynyt Joillakin näkyi, joillakin ei (kerro tarkemmin alla olevilla riveillä) Missä iässä purentavika yleensä ilmeni? Suolistoloiset Oletko havainnut pennuilla suolistoloisia (matoja) ennen luovutusikää? Kyllä, pentueessa En Jos olet havainnut matoja, oliko pentueen emo madotettu tiineysaikana? Osa oli, osa ei En tiedä Jäikö jotain kysymättä? Kirjoita tähän muita havaintojasi ja mielipiteitäsi pentueen terveydestä, hoidosta jne.

6 SA-FA:n kysely kasvattajille 2007 Sivu 6 7. KASVATTAJAPÄIVÄ Olisitko kiinnostunut osallistumaan, jos SA-FA järjestää pelkästään kasvattajille tarkoitetun seminaaripäivän? Riippuu aiheesta En Sopivin ajankohta olisi mielestäni: Kevät Kesällä jonkin näyttelyn/kilpailun yhteydessä Loppusyksy Muu, mikä? Sopivin paikkakunta olisi mielestäni (merkitse numeroilla paremmuusjärjestykseen siten, että sopivin = 1, toiseksi sopivin = 2, jne.) Helsinki Muu pääkaupunkiseutu Lahti Tampere Turku Oulu Muu, mikä? Aiheita, joita toivoisin käsiteltävän: 8. TIETOJEN KÄYTTÖ Luottamuksellisuus Kyselyn vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että vastauslomakkeita käsittelevät ja niitä säilyttävät ainoastaan tämän kyselyn toteuttavan työryhmän jäsenet (Minna Helkavaara, Annika Kutilainen, Hannele Lindfors ja Anu Snellman). Vastauksia ei julkaista sellaisinaan eikä niistä tehdä kasvattaja- eikä pentuekohtaisia sairaus- tai vikatilastoja. Muille henkilöille vastauksista voidaan antaa tietoja suostumuksesi mukaan: Allekirjoitus Tiedot saa antaa kunkin hetkisen jalostustoimikunnan käyttöön siten, että heitä sitovat tässä ilmoittamani ehdot Jos erillistä jalostustoimikuntaa ei ole asetettu, tiedot saa antaa SA-FA:n hallituksen asettamalle työryhmälle, joka käsittelee afgaanien terveysasioita Pentueessa ilmenneistä sairauksista tai muista ongelmista saa kertoa sille, joka tiedustelee niitä jalostustoimikunnalta aikoessaan käyttää jalostukseen koiraa ko. pentueesta tai sen jälkeläistä Pentueessa ilmenneistä sairauksista tai muista ongelmista saa kertoa sille, jonka koiralla on sama sairaus ja joka tarvitsee lisätietoa sairaudesta ja sen hoidosta Tiedoista saa koota koirakohtaisia tilastoja (esim. siitosurosten jälkeläisistä) Päiväys: Allekirjoitus / 200 Nimenselvennys Tiedot säilytetään luottamuksellisina, kunnes kyselyn toteuttamisesta on kulunut 15 vuotta. Tämän jälkeen tiedot voidaan luovuttaa SA-FA:n jalostustoimikunnalle. Kiitos osallistumisestasi!

SUOMEN AFGAANIT RY Sivu 1

SUOMEN AFGAANIT RY Sivu 1 SUOMEN AFGAANIT RY Sivu 1 1. ASTUTUKSET JA PENTUEET Tällä kyselyllä kootaan afgaanien astutuksiin ja synnytyksiin sekä pentuajan ongelmiin liittyviä kokemuksia. Muistelun helpottamiseksi alle on listattu

Lisätiedot

Tällä lomakkeella voit ilmoittaa pentueesi tiedot pentuvälitykseen ja jalostustoimikunnalle.

Tällä lomakkeella voit ilmoittaa pentueesi tiedot pentuvälitykseen ja jalostustoimikunnalle. Pentueraportti Tällä lomakkeella voit ilmoittaa pentueesi tiedot pentuvälitykseen ja jalostustoimikunnalle. 1. Lomakkeen käyttötarkoitus Ilmoitan astutuksen suunnittelusta pentuvälitystä varten Ilmoitan

Lisätiedot

KOLMIVUOTISKYSELY Australianterrierikerho ry / jalostustoimikunta

KOLMIVUOTISKYSELY Australianterrierikerho ry / jalostustoimikunta KOLMIVUOTISKYSELY Australianterrierikerho ry / jalostustoimikunta Kolmivuotiskyselyn tarkoituksena on kerätä tietoa rodusta, sen terveydestä ja elinvoimaisuudesta. Kysely toimitetaan vuosittain kolme vuotta

Lisätiedot

TERVEYSKYSELYLOMAKE. Lomakkeen voi palauttaa osoitteeseen sun.sihteeri@gmail.com tai postitse Catarina Wikström Aitanavain 7 as 6 01660 Vantaa

TERVEYSKYSELYLOMAKE. Lomakkeen voi palauttaa osoitteeseen sun.sihteeri@gmail.com tai postitse Catarina Wikström Aitanavain 7 as 6 01660 Vantaa SUN ry:n yksi tehtävistä on kartoittaa unkarinvinttikoirien terveystilannetta Suomessa. Vaikka koirasi olisi ollut aina terve tai se olisi jo kuollut, tiedot ovat kuitenkin erittäin tärkeitä ja tervetulleita.

Lisätiedot

TERVEYSKYSELY. Säkäkorkeus: Paino (yli 3 v:n iässä): Punnitusikä:

TERVEYSKYSELY. Säkäkorkeus: Paino (yli 3 v:n iässä): Punnitusikä: 1/6 Yksi Suomen Puolanvinttikoirat ry:n tehtävistä on kartoittaa puolanvinttikoirien terveystilannetta Suomessa. Vaikka koirasi olisi ollut aina terve tai se olisi jo kuollut, tiedot ovat kuitenkin erittäin

Lisätiedot

KASVATTAJAKYSELY PARSONRUSSELLTERRIERI KASVATTAJILLE

KASVATTAJAKYSELY PARSONRUSSELLTERRIERI KASVATTAJILLE Parsonrussellinterrierit ry / Jalostustoimikunta KASVATTAJAKYSELY PARSONRUSSELLTERRIERI KASVATTAJILLE Kysely on syytä palauttaa allekirjoituksella varustettuna, sillä vastanneiden nimet julkaistaan Parsonlehdessä.

Lisätiedot

Pentueseuranta kaavake

Pentueseuranta kaavake 1 / 8 2.9.2018 klo 14:47 Pentueseuranta kaavake Tietoa syntyneistä pentueista *Pakollinen 1. Sähköpostiosoite * Havannalaiset ry perustettu 1991. Rotujärjestöksi 1.1.2011 2. Pentueen syntymäpäivä, josta

Lisätiedot

PENTUEKYSELY. Kasvattajanimi Kasvattajan etu- ja sukunimi Sähköpostiosoite. pentueen syntymäaika:

PENTUEKYSELY. Kasvattajanimi Kasvattajan etu- ja sukunimi Sähköpostiosoite. pentueen syntymäaika: PENTUEKYSELY Kasvattajanimi Kasvattajan etu- ja sukunimi Sähköpostiosoite pentueen syntymäaika: pentuja syntyi kaikkiaan mukana myös menehtyneet pentueen emä: veriryhmä pentueen isä: veriryhmä emä testattu

Lisätiedot

Kooste vuoden 2013 pentuepalautteista 27.2.2016 jalostustoimikunta kuvat Eila Pöysä

Kooste vuoden 2013 pentuepalautteista 27.2.2016 jalostustoimikunta kuvat Eila Pöysä Kooste vuoden 2013 pentuepalautteista 27.2.2016 jalostustoimikunta kuvat Eila Pöysä Yleistä Pentuepalautteiden avulla kerätään tietoa shetlanninlammaskoirien lisääntymisterveydestä. Tietoa käytetään mm.

Lisätiedot

Bretagnenbassettien kasvattajille suunnattu kysely rodun JTO:aa varten

Bretagnenbassettien kasvattajille suunnattu kysely rodun JTO:aa varten Liite 4 Sivu 1 / 7 Bretagnenbassettien kasvattajille suunnattu kysely rodun JTO:aa varten Kasvattajia tiedotettiin kyselystä Suomen Bassetkerhon jäsenlehdessä Basset Bulletinissa (2/2016), Suomen Bassetkerhon

Lisätiedot

GREYHOUNDIEN TERVEYSKARTOITUS 2012

GREYHOUNDIEN TERVEYSKARTOITUS 2012 GREYHOUNDIEN TERVEYSKARTOITUS 2012 Hyvä Greyhoundin omistaja! Tarkoituksenamme on kartoittaa v. 2002 ja sen jälkeen syntyneiden koirien tiedot, myös terveiden ja jo kuolleiden koirien osalta. Koiran nimen

Lisätiedot

Suomen Snautserikerho ry

Suomen Snautserikerho ry Suomen Snautserikerho ry Jalostustoimikunta 24.9.2017 1 Taustaa: Kysely lähetettiin kasvattajat sähköpostilistan kautta kaikille kasvattajille Kyselyn aika väli 1.1.2011-30.6.2017 Aikavälillä rekisteröityjä

Lisätiedot

Saatekirjeessä on dosentti Hannes Lohen tiedote asiasta. Tiedote löytyy myös osoitteesta http://www.koirangeenit.fi/

Saatekirjeessä on dosentti Hannes Lohen tiedote asiasta. Tiedote löytyy myös osoitteesta http://www.koirangeenit.fi/ Suomen Portugalinpodengot ry:n terveyskysely v. 2007 Suomen Portugalinpodengot ry:n jalostustoimikunta kerää tietoa portugalinpodengojen terveyteen liittyvistä asioista. Kysely on luottamuksellinen, podengoyhdistyksen

Lisätiedot

KKK-HHS / Pointterijaos Terveystiedustelu 1. ääniherkkä (esim. ilotulitus, ukkonen) paukkuarka (esim. laukaus)

KKK-HHS / Pointterijaos Terveystiedustelu 1. ääniherkkä (esim. ilotulitus, ukkonen) paukkuarka (esim. laukaus) 1 Koiran nimi Rekisterinumero Syntymäaika Sukupuoli 1. Luonne Kuvaile koirasi luonnetta omin sanoin Uros Narttu Väri Onko koirasi Koirasi suhtautuminen ääniherkkä (esim. ilotulitus, ukkonen) paukkuarka

Lisätiedot

Hyvä Schipperken omistaja!

Hyvä Schipperken omistaja! Suomen Schipperke Kerho ry:n 18.11.2012 1(6) Hyvä Schipperken omistaja! Suomen Schipperkekerho ry suorittaa kartoitusta rodun yleisestä terveystilanteesta. Saadaksemme mahdollisimman kattavan ja totuudenmukaisen

Lisätiedot

KKK-HHS / Pointterijaos Terveystiedustelu 1. ääniherkkä (esim. ilotulitus, ukkonen) paukkuarka (esim. laukaus)

KKK-HHS / Pointterijaos Terveystiedustelu 1. ääniherkkä (esim. ilotulitus, ukkonen) paukkuarka (esim. laukaus) 1 Koiran nimi Rekisterinumero Syntymäaika Sukupuoli 1. Luonne Kuvaile koirasi luonnetta omin sanoin Uros Narttu Väri Onko koirasi Koirasi suhtautuminen ääniherkkä (esim. ilotulitus, ukkonen) paukkuarka

Lisätiedot

ääniherkkä (esim. ilotulitus, ukkonen) Kyllä Ei paukkuarka (esim. laukaus)

ääniherkkä (esim. ilotulitus, ukkonen) Kyllä Ei paukkuarka (esim. laukaus) KKK-HHS / Pointterijaos Koiran nimi Terveystiedustelu 1 Rekisterinumero Syntymäaika Sukupuoli Uros 1. Luonne Kuvaile koirasi luonnetta omin sanoin Narttu Väri Onko koirasi ääniherkkä (esim. ilotulitus,

Lisätiedot

WHIPPETIN TERVEYSKARTOITUS 27.2.2005

WHIPPETIN TERVEYSKARTOITUS 27.2.2005 WHIPPETIN TERVEYSKARTOITUS 27.2.2005 Hyvä whippetin omistaja! Tarkoituksenamme on kartoittaa v. 1985 ja sen jälkeen syntyneiden koirien tiedot, myös terveiden ja jo kuolleiden koirien osalta. Koiran nimen

Lisätiedot

Rhodesiankoirien terveyskysely 2009

Rhodesiankoirien terveyskysely 2009 Rhodesiankoirien terveyskysely 2009 Suomen Ridgeback- yhdistys ry:n jalostustoimikunta postittaa tammikuussa 2009 kaikille tiedossaan oleville vuosina 2001-2003 sekä vuosina 2005-2007 syntyneiden rhodesiankoirien

Lisätiedot

Terveyskysely länsigöötanmaanpystykorvien omistajille ja kasvattajille

Terveyskysely länsigöötanmaanpystykorvien omistajille ja kasvattajille Terveyskysely länsigöötanmaanpystykorvien omistajille ja kasvattajille Tulosta lomake, täytä se ja postita 20.4.2016 mennessä osoitteeseen Riikka Aho, Pölkkyinniementie 23 A, 58900 RANTASALMI Kyselykaavake

Lisätiedot

1. TAUSTATIEDOT *) pakollinen tieto Koiran virallinen nimi *): Syntymävuosi *): Sukupuoli *): Omistajan yhteystiedot:

1. TAUSTATIEDOT *) pakollinen tieto Koiran virallinen nimi *): Syntymävuosi *): Sukupuoli *): Omistajan yhteystiedot: Skotlanninterrierikerhon terveyskysely 2015 1. TAUSTATIEDOT *) pakollinen tieto Koiran virallinen nimi *): Syntymävuosi *): Sukupuoli *): Omistajan yhteystiedot: 2. PAINO Koiran paino (kg): 3. TERVEYDENTILA

Lisätiedot

Pyhä Birman Kissa ry Kasvattajakysely 2017

Pyhä Birman Kissa ry Kasvattajakysely 2017 Pyhä Birman Kissa ry Kasvattajakysely 2017 Kysely Vastausten palautus Vastausten julkaisu Arvonta Tämä kysely on osa viime vuonna julkaistua terveyskyselyä. Tänä vuonna kysely suunnataan kasvattajille

Lisätiedot

ESPANJANVESIKOIRIEN JA PORTUGALINVESIKOIRIEN TERVEYSKYSELY

ESPANJANVESIKOIRIEN JA PORTUGALINVESIKOIRIEN TERVEYSKYSELY VESIKOIRAT RY/ ESPANJANVESIKOIRIEN JA PORTUGALINVESIKOIRIEN JALOSTUSTOIMIKUNNAT ESPANJANVESIKOIRIEN JA PORTUGALINVESIKOIRIEN TERVEYSKYSELY Terveyskyselyn tarkoituksena on kartoittaa espanjan- ja portugalinvesikoirien

Lisätiedot

SUOMEN SUURIJAPANINKOIRA RY:N ROTU- JA TERVEYSKARTOITUS

SUOMEN SUURIJAPANINKOIRA RY:N ROTU- JA TERVEYSKARTOITUS Suomen Suurijapaninkoira ry TERVEYSKARTOITUS sivu 1 SUOMEN SUURIJAPANINKOIRA RY:N ROTU- JA TERVEYSKARTOITUS PYYDÄMME VASTAAMAAN ESITETTYIHIN KYSYMYKSIIN HUOLELLA, KOSKA VASTAUSTEN PERUSTEELLA LAADIMME

Lisätiedot

TERVEYSKYSELY. Suomen Italiaanot ja Cirnecot ry. Italianvinttikoirien ja cirneco dell etnojen terveyskysely 2012

TERVEYSKYSELY. Suomen Italiaanot ja Cirnecot ry. Italianvinttikoirien ja cirneco dell etnojen terveyskysely 2012 TERVEYSKYSELY Suomen Italiaanot ja Cirnecot ry Italianvinttikoirien ja cirneco dell etnojen terveyskysely 2012 Suomen ltaliaanot ja Cirnecot ry:n jalostustoimikunta ja hallitus tekevät kartoitusta suomalaisten

Lisätiedot

Dandiedinmontinterrierit - DDT ry. TERVEYSKYSELY sivu 1

Dandiedinmontinterrierit - DDT ry. TERVEYSKYSELY sivu 1 Dandiedinmontinterrierit - DDT ry. TERVEYSKYSELY sivu 1 * Jos sinulla on useampi dandie, ole hyvä ja täytä jokaiselle oma lomake KIITOS! * Mikäli kirjoitustila loppuu kesken, lisätilaa löytyy lomakkeen

Lisätiedot

J A L O S T U S L O M A K E A.

J A L O S T U S L O M A K E A. J A L O S T U S L O M A K E A. RASTI HALUAMASI VAIHTOEHTO! JALOSTUSTIEDUSTELU Mikäli etsit nartullesi sopivaa urosta. Jalostustoimikunnan esittämää urosta käyttämällä sinun ei tarvitse enää täyttää jalostusilmoitusta

Lisätiedot

KEESHOND TERVEYSKYSELY

KEESHOND TERVEYSKYSELY KEESHOND TERVEYSKYSELY Vuosi 2008 Hyvä kessun omistaja, Ole hyvä ja täytä etusivulle kysytyt koiran, kasvattajan ja omistajan tiedot. Rastita toiselle sivulle tiedot koiran virallisista tutkimustuloksista.

Lisätiedot

Rodun lisääntymistilanteen selvittäminen. Tampere 23.10.2010 Outi Niemi

Rodun lisääntymistilanteen selvittäminen. Tampere 23.10.2010 Outi Niemi Rodun lisääntymistilanteen selvittäminen Tampere 23.10.2010 Outi Niemi Miten lähteä liikkeelle? Suunnittelu Tietojen keruusta sopiminen rotuyhdistyksessä Sitouttaminen Tiedottaminen Tekninen toteutus Suunnittelu

Lisätiedot

Koirien syntymävuodet ja sukupuolet. Ruokahalu

Koirien syntymävuodet ja sukupuolet. Ruokahalu 1994 1997 1998 1999 2 24 26 27 28 29 21 211 212 213 214 215 216 Koirien lukumäärä Koirien syntymävuodet ja sukupuolet 12 Sanni Pohjalainen 1 Johdanto Kyselyssä kartoitettiin japanese chinien terveyttä

Lisätiedot

Havannalaiset ry:n terveyskysely

Havannalaiset ry:n terveyskysely Havannalaiset ry:n terveyskysely Jalostustoimikunta kartoittaa terveyskyselyn avulla havannankoirien terveystilannetta Suomessa. Kyselyn avulla kerätään tietoa erityisesti sellaisista sairauksista ja vioista,

Lisätiedot

ETELÄVENÄJÄNPAIMENKOIRIEN TERVEYSKYSELY

ETELÄVENÄJÄNPAIMENKOIRIEN TERVEYSKYSELY ETELÄVENÄJÄNPAIMENKOIRIEN TERVEYSKYSELY Taustatiedot Sukupuoli uros narttu Ikä Jos koira on jo kuollut, ikä ja kuolinsyy (jos tiedossa) Säkäkorkeus (cm) Paino (kg) Terveys Millainen on koirasi yleinen

Lisätiedot

ITÄSIPERIANLAIKAKASVATTAJILLE SUUNNATUN TERVEYSKYSELYN TULOKSET ITÄSIPERIANLAIKAJAOSTO 2010

ITÄSIPERIANLAIKAKASVATTAJILLE SUUNNATUN TERVEYSKYSELYN TULOKSET ITÄSIPERIANLAIKAJAOSTO 2010 ITÄSIPERIANLAIKAKASVATTAJILLE SUUNNATUN TERVEYSKYSELYN TULOKSET ITÄSIPERIANLAIKAJAOSTO Hyvä itälaikaväki! Kesän aikana toteutetun kasvattajille suunnatun terveyskyselyn tarkoituksena oli selvittää itäsiperianlaikojen

Lisätiedot

SUOMEN MÄYRÄKOIRALIITTO RY - FINSKA TAXKLUBBEN RY JALOSTUSPAKETTI

SUOMEN MÄYRÄKOIRALIITTO RY - FINSKA TAXKLUBBEN RY JALOSTUSPAKETTI SUOMEN MÄYRÄKOIRALIITTO RY - FINSKA TAXKLUBBEN RY JALOSTUSPAKETTI Tämä infopaketti sisältää seuraavaa: Neuvoja aloittelevalle kasvattajalle Jalostusneuvonnan perusohje Jalostustiedustelulomake Hyväksymis-

Lisätiedot

SUOMEN SHIBA RY:N TERVEYSKYSELYN 2014 YHTEENVETO. Vastauksia: 184 Uroksia: 80, narttuja: 104

SUOMEN SHIBA RY:N TERVEYSKYSELYN 2014 YHTEENVETO. Vastauksia: 184 Uroksia: 80, narttuja: 104 SUOMEN SHIBA RY:N TERVEYSKYSELYN 2014 YHTEENVETO Vastauksia: 184 Uroksia: 80, narttuja: 104 Säkäkorkeus: 49 cm (1) 47 cm (1) 46 cm (1) 45 cm (3) 44 cm (5) 43 cm (2) 42 cm (6) 41 cm (7) 40 cm (22) 38 cm

Lisätiedot

Sukupuoli 1/34. Sukupuoli. Kaikki vastaajat (N=226)

Sukupuoli 1/34. Sukupuoli. Kaikki vastaajat (N=226) Sukupuoli Sukupuoli 14 Kaikki vastaajat (=226) 128 12 1 98 8 6 4 2 Uros arttu 1/34 55 9 Mitä näytttä koiralta on otettu? 6 45 Kaikki vastaajat (=15) Mitä näytttä koiralta on otettu? 4 2/34 Muu, mikä Lohen

Lisätiedot

Terveyskysely. Hei estrelanvuoristokoiran omistaja!

Terveyskysely. Hei estrelanvuoristokoiran omistaja! Terveyskysely Hei estrelanvuoristokoiran omistaja! Jokaisen estrelan omistajan panosta kaivataan kartoittamaan tämän hetkistä estrelanvuoristokoirien terveystilannetta. Kaikkien tiedot ovat yhtä arvokkaita

Lisätiedot

JAPANINPYSTYKORVAN TERVEYSKYSELY

JAPANINPYSTYKORVAN TERVEYSKYSELY Suomen Japaninpystykorvayhdistys ry JAPANINPYSTYKORVAN TERVEYSKYSELY Koiran nimi: Rekisterinumero: Syntymäaika tai ikä: Sukupuoli: uros narttu YLEISET KYSYMYKSET Koira on elossa Koira on kuollut, kuolinsyy

Lisätiedot

Terveyskysely. Hei ranskanbulldogin omistaja!

Terveyskysely. Hei ranskanbulldogin omistaja! Terveyskysely H ranskanbulldogin omistaja! Jokaisen ranskiksen omistajan panosta kaivataan kartoittamaan tämän hetkistä ranskanbulldoggien terveystilannetta. Kaikkien tiedot ovat yhtä arvokkaita ja keräämme

Lisätiedot

Terveyskyselyn yhteenveto 3.10.2013

Terveyskyselyn yhteenveto 3.10.2013 Stina Högnabba.. Suomen Schipperkekerho Terveyskyselyn yhteenveto.. Ylstä kyselystä Suomen schipperkekerhon jalostustoimikunta päätti keväällä tehdä kyselyn schipperken ylsestä terveydentilasta. Lisäksi

Lisätiedot

Urokset: Jalostustoimikunta ei suosittele käytettäväksi jalostukseen urosta, joka on alle 1 vuoden ikäinen.

Urokset: Jalostustoimikunta ei suosittele käytettäväksi jalostukseen urosta, joka on alle 1 vuoden ikäinen. Jalostuskriteerit Jalostustoimikunnan suosituksen ja kerhon pentuvälitykseen pääsyn kriteerit (perustuvat rodun JTO:hon ja Kennelliiton jalostusstrategiaan sekä rekisteröintiohjeisiin): Ikäsuositukset

Lisätiedot

Shetlanninlammaskoirat ry:n jalostustoimikunta 11.4.2013

Shetlanninlammaskoirat ry:n jalostustoimikunta 11.4.2013 Shetlanninlammaskoirat ry:n terveyskyselyn vastausten tarkastelu Shetlanninlammaskoirien terveyskyselyn tarkoituksena on kartoittaa rodun terveystilannetta. Terveyskyselylomake on Shetlanninlammaskoirat

Lisätiedot

Ohjeita kyselyn täyttämiseen: 1. Jokaiseen kysymykseen voit valita useamman kohdan. Jos sinulla on useampi koira, täytä jokaisesta oma kyselynsä.

Ohjeita kyselyn täyttämiseen: 1. Jokaiseen kysymykseen voit valita useamman kohdan. Jos sinulla on useampi koira, täytä jokaisesta oma kyselynsä. Luonnekysely Hei Estrelanvuoristokoiran omistaja! Toivomme, että mahdollisimman moni estrelan omistaja täyttää tämän kyselyn, jotta saisimme totuudenmukaisen kuvan rodun tämän hetkisestä tilanteesta luonteen

Lisätiedot

Jos sinulla on kysyttävää terveyskyselystä, voit ottaa yhteyttä jalostustoimikunnan jäseniin: jalostustoimikunta.bostons@toydogs.

Jos sinulla on kysyttävää terveyskyselystä, voit ottaa yhteyttä jalostustoimikunnan jäseniin: jalostustoimikunta.bostons@toydogs. Bostoninterrierien terveyskysely Suomen Bostonit Finnish Bostons ry:n jalostustoimikunta kerää tietoa bostoninterrierien sairauksista, luonteesta, kuolinsyistä ja eliniän pituudesta. Kaikkien bostonin

Lisätiedot

Suomen Kaukasianpaimenkoirat ry Terveyskysely Kaukasianpaimenkoiran omistajalle Perustiedot Vastaajan nimi:

Suomen Kaukasianpaimenkoirat ry Terveyskysely Kaukasianpaimenkoiran omistajalle Perustiedot Vastaajan nimi: Suomen Kaukasianpaimenkoirat ry Terveyskysely Kaukasianpaimenkoiran omistajalle Perustiedot Vastaajan nimi: Vastaajan yhteystiedot: Koiran nimi ja rek. numero: Koiran isän nimi: Koiran emän nimi: 1. Yleiset

Lisätiedot

TERVEYSKYSELY AMERIKANCOCKERSPANIELIN OMISTAJILLE

TERVEYSKYSELY AMERIKANCOCKERSPANIELIN OMISTAJILLE Amerikancockerspanielit r.y. 1 (5) TERVEYSKYSELY AMERIKANCOCKERSPANIELIN OMISTAJILLE Kyselyn voi palauttaa joko koiran ja omistajan tiedoilla varustettuna tai nimettömänä. Avoimuus olisi toivottavaa, sillä

Lisätiedot

Nimi: Koiran nimi: Mikäli koirasi ei ole enää elossa, mihin se kuoli ja minkä ikäisenä?

Nimi: Koiran nimi: Mikäli koirasi ei ole enää elossa, mihin se kuoli ja minkä ikäisenä? MALTANKOIRIEN TERVEYSKYSELY 2018 PERUSTIEDOT Nimi: Koiran nimi: sukupuoli: uros narttu Ikä: Mikäli koirasi ei ole enää elossa, mihin se kuoli ja minkä ikäisenä? Tietoja koiran terveydestä ja tehdyistä

Lisätiedot

SUOMEN BULLTERRIERIYHDISTYKSEN KASVATTAJAPÄIVÄT ITU:n maja 14.5.2016

SUOMEN BULLTERRIERIYHDISTYKSEN KASVATTAJAPÄIVÄT ITU:n maja 14.5.2016 SUOMEN BULLTERRIERIYHDISTYKSEN KASVATTAJAPÄIVÄT ITU:n maja 14.5.2016 LISÄÄNTYMISONGELMAT LISÄÄNTYMÄSSÄ? Merja Dahlblm ELT, lisääntymistieteen ja pieneläinsairauksien erikiseläinlääkäri, Dipl.E CAR Lajin

Lisätiedot

Suomen Papillon ja Phalèneyhdistyksen terveyskysely 2014-2015

Suomen Papillon ja Phalèneyhdistyksen terveyskysely 2014-2015 Suomen Papillon ja Phalèneyhdistyksen terveyskysely 2014-2015 1.PERUSTIEDOT 1.1 Onko koirasi.. a) Papillon b) Phalène Sukupuoli.. a) uros b) narttu 1.2 Koiran syntymävuosi ja kuukausi. 1.3 Onko koirallasi

Lisätiedot

Koiran keinosiemennys Ell. Lena Lindh S

Koiran keinosiemennys Ell. Lena Lindh S Koiran keinosiemennys Ell. Lena Lindh Yleistä koiran keinosiemennyksestä Koiran keinosiemennyksestä on viime vuosien aikana tullut tärkeä apuväline koirankasvattajille ympäri maailman suunnitelmallisessa

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje jäsenille, pikaperehdytys kasvattajalle

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje jäsenille, pikaperehdytys kasvattajalle Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje jäsenille, pikaperehdytys kasvattajalle Suomen Kennelliitto ry. 27.5.2014 2(7) Pikaperehdytys kasvattajalle Sisältö: Omakoira-palvelusta tärkeä työkalu kasvattajalle...

Lisätiedot

Vastausprosentit olivat oletetusta tämän hetkisestä koirakannasta pienen karkeakarvaisen osalta 33 % ja sileäkarvaisen osalta 22 %.

Vastausprosentit olivat oletetusta tämän hetkisestä koirakannasta pienen karkeakarvaisen osalta 33 % ja sileäkarvaisen osalta 22 %. TERVEYSKYSELY JA LUONNEKYSELY 215 Vastausprosentit olivat oletetusta tämän hetkisestä koirakannasta pienen karkeakarvaisen osalta 33 % ja sileäkarvaisen osalta 22 %. VASTAUKSIA Pieni karkeakarvainen 18

Lisätiedot

Koiran lisääntyminen ja sen ongelmat. Tuire Tamminen Mevet, Helsingin yliopisto

Koiran lisääntyminen ja sen ongelmat. Tuire Tamminen Mevet, Helsingin yliopisto Koiran lisääntyminen ja sen ongelmat Tuire Tamminen Mevet, Helsingin yliopisto Kiimakontrollista Ensikertalaiset, astuminen ei onnistu Iäkäs uros, uroksen saatavuus Astutusten määrä Keinosiemennys Tyhjäksi

Lisätiedot

Terveyskysely viisi vuotta täyttäneille irlanninvesispanieleille

Terveyskysely viisi vuotta täyttäneille irlanninvesispanieleille Terveyskysely viisi vuotta täyttänlle irlanninvesispaniellle Irlanninvesispanielien jalostustoimikunta haluaa terveyskyselyllä selvittää ja kerätä tietoa rodun ylsestä terveydestä. Näppituntumalla tiedämme,

Lisätiedot

Keeshondien JTO Mitä jäi käteen? Johdanto. Sukusiitosprosentti Suomen Keeshond ry. Outi Hälli

Keeshondien JTO Mitä jäi käteen? Johdanto. Sukusiitosprosentti Suomen Keeshond ry. Outi Hälli Johdanto Keeshondien JTO 27-211 211 Mitä jäi käteen? Suomen Keeshond ry Outi Hälli 23.1.211 Sukusiitosprosentti Yksittäisen pentueen kohdalla sukusiitosprosentti ei saisi nousta yli 6,2 Vuoden 27 alusta

Lisätiedot

TAUSTATIEDOT 2. Sukupuoli? 1 O Uros 2 O Narttu. 3. Onko koira kastroitu/steriloitu? 0 O Ei 1 O Kyllä

TAUSTATIEDOT 2. Sukupuoli? 1 O Uros 2 O Narttu. 3. Onko koira kastroitu/steriloitu? 0 O Ei 1 O Kyllä ESITIETO 1. Oletko saanut linkin kyselyyn sähköpostitse tai paperisen kyselylomakkeen postissa kotiin?, sain tiedon kyselyn alkamisesta muuta kautta TAUSTATIEDOT 2. Sukupuoli? 1 O Uros 2 O Narttu 3. Onko

Lisätiedot

ESPANJANVESIKOIRIEN ROTUPALAVERI 2014 / ASIALISTA

ESPANJANVESIKOIRIEN ROTUPALAVERI 2014 / ASIALISTA VESIKOIRAT RY/ ESPANJANVESIKOIRIEN JALOSTUSTOIMIKUNTA ESPANJANVESIKOIRIEN ROTUPALAVERI 2014 / ASIALISTA 1) PEVISA-ohjelman tiukennukset SILMÄTARKASTUSLAUSUNTO: astutushetkellä voimassa oleva lausunto,

Lisätiedot

Koiran nimi: Syntymävuosi: Koiran sukupuoli: Omistaja: Tutkimustulokset; lonkat kyynärnivelet silmätutkimustulos

Koiran nimi: Syntymävuosi: Koiran sukupuoli: Omistaja: Tutkimustulokset; lonkat kyynärnivelet silmätutkimustulos BULLMASTIFFIEN TERVEYSKYSELY 2008 Edellinen bullmastiffien terveyskysely toteutettiin vuosina 2003-2004. Vuoden 2008 kyselyn tarkoituksena on kartoittaa minkälainen terveystilanne bullmastiffeillamme on

Lisätiedot

Saksanpaimenkoiraliiton kasvattajapäivät Tampereella Keijo Kodis. Sakanpaimenkoiran rakenne- ja ominaisuusarvioinnin yhteenveto

Saksanpaimenkoiraliiton kasvattajapäivät Tampereella Keijo Kodis. Sakanpaimenkoiran rakenne- ja ominaisuusarvioinnin yhteenveto Saksanpaimenkoiraliiton kasvattajapäivät 9.10.2010 Tampereella Keijo Kodis Sakanpaimenkoiran rakenne- ja ominaisuusarvioinnin yhteenveto 2007-2010 Mistä tietoa jalostusvalintaan? Omakohtaista Muilta kuultua

Lisätiedot

KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.8.2015. KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.1.2001. Muutos 9.1.2005. Muutos 28.1.2006.

KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.8.2015. KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.1.2001. Muutos 9.1.2005. Muutos 28.1.2006. KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.1.2001. Muutos 9.1.2005. Muutos 28.1.2006. KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.8.2015 1. KASVATTAJAKOLLEGION TARKOITUS Edistää kromforländerien jalostuksellista

Lisätiedot

SUOMEN SNAUTSERIKERHO ry 1.2.2009 JALOSTUSTOIMIKUNTA

SUOMEN SNAUTSERIKERHO ry 1.2.2009 JALOSTUSTOIMIKUNTA Hei Snautseriystävät! Snautserikerho on valmistanut laajan snautserien luonne- ja terveystietokyselyn omistajien täytettäväksi nettiin. Kaikilla jäsenillämme ei ole mahdollisuutta täyttää kyselyä netissä

Lisätiedot

HUOM! Myös terveen koiran palautettu kysely antaa tärkeää tietoa!

HUOM! Myös terveen koiran palautettu kysely antaa tärkeää tietoa! Bostoninterrierien terveyskysely 2010 Suomen Bostonit Finnish Bostons ry:n jalostustoimikunta kerää tietoa bostoninterrierien sairauksista, luonteesta, kuolinsyistä ja eliniän pituudesta. Kaikkien bostonin

Lisätiedot

KORATKISSOJEN TERVEYSKYSELY

KORATKISSOJEN TERVEYSKYSELY KORATKISSOJEN TERVEYSKYSELY Tämän kyselyn tarkoituksena on kartoittaa suomalaisten koratkissojen terveystilannetta mahdollisimman laajasti. Täytäthän jokaisesta kissastasi oman lomakkeen! Lomakkeen voit

Lisätiedot

Suomen Australiankarjakoirat ry:n sääntömääräinen vuosikokous 6.3.2016

Suomen Australiankarjakoirat ry:n sääntömääräinen vuosikokous 6.3.2016 Suomen Australiankarjakoirat ry:n sääntömääräinen vuosikokous 6.3.2016 PAIKKA: Jämsä, Teboil Patalahti osoite: Patalahdentie 20, 42100 Jämsä (9-tien varressa) Klo 14 Valtakirjojen tarkistus ja paikalle

Lisätiedot

Harvinaisemmista sairauksista yleisin on epilepsia.

Harvinaisemmista sairauksista yleisin on epilepsia. 2. osa Salukien terveyskysely 2015 teksti, taulukot ja kaaviot elisa kohtamäki ja ranja eklund Terveyskyselyraportin ensimmäisessä osassa (Saluki 4/2015) käsiteltiin yleisimmät sairausryhmät. Tässä numerossa

Lisätiedot

TERVEYSRISKILASKURI v. 2014

TERVEYSRISKILASKURI v. 2014 TERVEYSRISKILASKURI v. 2014 Perinnölliset sairaudet Hannes Lohi: Koirilla esiintyy heti ihmisen jälkeen lajeista eniten erilaisia perinnöllisiä sairauksia. Yli 400 erilaista perinnöllistä sairautta on

Lisätiedot

Mopsien terveyskysely

Mopsien terveyskysely Mopsien terveyskysely Suomen Mopsikerho ry:n jalostustoimikunta kerää jatkuvasti tietoa mopsien sairauksista, luonteesta, kuolinsyistä ja eliniän pituudesta. Kaikkien mopsinomistajien, myös yhdistykseen

Lisätiedot

FCI:N KANSAINVÄLISET JALOSTUSSÄÄNNÖT

FCI:N KANSAINVÄLISET JALOSTUSSÄÄNNÖT FCI:N KANSAINVÄLISET JALOSTUSSÄÄNNÖT (alkuperäisversiot löytyvät osoitteesta http://fci.be/en/breeding-42.html) JOHDANTO 1. FCI:n (Fédération Cynologique Internationale) kansainväliset jalostusmääräykset

Lisätiedot

Terveyskyselyn 2016 vastaukset

Terveyskyselyn 2016 vastaukset Terveyskyselyn 2016 vastaukset Terveyskyselyn 2016 vastaukset Kyselyn tavoitteena oli saada kattava kuva suomalaisten cirneco dell etnojen terveydentilasta, lisääntymisestä sekä luonteesta Kysely tehtiin

Lisätiedot

Suomen Ajokoirajärjestön jalostusneuvojan toimintaohje

Suomen Ajokoirajärjestön jalostusneuvojan toimintaohje Suomen Ajokoirajärjestön jalostusneuvojan toimintaohje 1. Velvoitteet Ottaessaan vastaan SAJ - FSK:n jalostusneuvojan tehtävät asianomainen sitoutuu noudattamaan rotujärjestön jalostustoimikunnan johtosääntöä

Lisätiedot

Lisenssihakemus oriille, jolla on voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus jalostusluokassa I.

Lisenssihakemus oriille, jolla on voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus jalostusluokassa I. YLEISEN LUVAN ORILISENSSI HAKEMUS 201 7 Lisenssihakemus oriille, jolla on voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus jalostusluokassa I. Valitse alta hakemustyyppi: Uusi yleinen lupa Vanhan yleisen luvan

Lisätiedot

Liite 11. Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvan nuoren kyselylomake 2. Hyvä kurssilainen!

Liite 11. Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvan nuoren kyselylomake 2. Hyvä kurssilainen! Liite 11 N2 Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvan nuoren kyselylomake 2. Hyvä kurssilainen! Olet osallistumassa narkolepsiaa sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssin toiselle jaksolle.

Lisätiedot

Unelma, joka ei toteutunut Lisääntynyt hedelmättömyys

Unelma, joka ei toteutunut Lisääntynyt hedelmättömyys Unelma, joka ei toteutunut Lisääntynyt hedelmättömyys Tekstin alkuosa on lyhennetty käännös Eiðfaxista 1/2004 ja Suomen tilannetta koskeva loppuosa Linda Bergström. Jón Finnur Hansson, jalostustuomari,

Lisätiedot

Suomen Portugalinpodengot ry. Terveyskysely ja Luonnekysely 2015

Suomen Portugalinpodengot ry. Terveyskysely ja Luonnekysely 2015 Terveyskysely ja Luonnekysely 21 Vastausprosentit olivat oletetusta tämän hetkisestä koirakannasta keskikokoisen karkeakarvaisen osalta 43 %, keskikokoisen sileäkarvaisen osalta % ja ison sileäkarvaisen

Lisätiedot

LIITE 1. JTO JALOSTUSTOIMIKUNNAN SÄÄNNÖT YLEISTÄ

LIITE 1. JTO JALOSTUSTOIMIKUNNAN SÄÄNNÖT YLEISTÄ LIITE 1. JTO 2016-2020 JALOSTUSTOIMIKUNNAN SÄÄNNÖT YLEISTÄ Rodunjalostuksen tavoitteena on käyttöominaisuuksiltaan ja ulkomuodoltaan rodunomainen, fyysisesti sekä psyykkisesti terve koira. Jalostustoimikunta

Lisätiedot

Y L E I S E N L U V A N O R I L I S E N S S I H A K E M U S 2 0 1 5

Y L E I S E N L U V A N O R I L I S E N S S I H A K E M U S 2 0 1 5 Y L E I S E N L U V A N O R I L I S E N S S I H A K E M U S 2 0 1 5 SUOMEN HIPPOS RY 2015 Lisenssihakemus oriille, jolla on voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus jalostusluokassa I. Valitse alta hakemustyyppi:

Lisätiedot

Astutustietojen tallennus Heppa-järjestelmään

Astutustietojen tallennus Heppa-järjestelmään Astutustietojen tallennus Heppa-järjestelmään Ohje oriinpitäjille Suomen Hippos ry 2015 1 Oriinpitäjätunnukset Oriinpitäjätunnukset voidaan myöntää kantakirjatun/ jalostusarvostellun tai lisenssin maksaneen

Lisätiedot

Suomen Leonberginkoirat ry JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty vuosikokouksessa

Suomen Leonberginkoirat ry JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty vuosikokouksessa Liite 3 (1) Suomen Leonberginkoirat ry JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ Hyväksytty vuosikokouksessa 29.3.2014 Nämä ohjeet on laadittu yleisesti hyväksyttyjä koiranjalostuksen periaatteita ja Suomen Kennelliiton Finska

Lisätiedot

- 3.2 Voisiko pentueen määritellä samoin kuin sijoitussopimuksen osalta?

- 3.2 Voisiko pentueen määritellä samoin kuin sijoitussopimuksen osalta? Kysymykset: 1) Kauppasopimus: - Onko Kennelliiton vanhassa kauppasopimuksessa (1.2.1995) jotain sellaista, jonka vuoksi sopimus oli pakko uudistaa (toki huomioiden sopimuksessa virhevastuulle asetettu

Lisätiedot

WHIPPET-HARRASTAJAT RY TERVEYSKARTOITUS 2005

WHIPPET-HARRASTAJAT RY TERVEYSKARTOITUS 2005 WHIPPET-HARRASTAJAT RY TERVEYSKARTOITUS 2005 Vuonna 2005 Whippet-Harrastajat ry:n jalostustoimikunta kartoitti jälleen rodun terveydentilaa. Kyselykaavake lähetettiin kaikille yhdistyksen jäsenille. Kaavake

Lisätiedot

Pyhä Birman Kissa ry Terveyskysely 2016

Pyhä Birman Kissa ry Terveyskysely 2016 Pyhä Birman Kissa ry Terveyskysely 2016 Kysely Vastausten palautus Vastausten julkaisu Arvonta Kyselyn tarkoituksena on koota yleisesti tietoa birmojen tämän hetkisestä terveydentilasta ja sen mahdollisista

Lisätiedot

SELVITYS SIITÄ MITEN ERÄÄT PERINNÖLLISET SAIRAUDET (KUTEN GPRA JA FUCOSIDOSIS) PERIYTYVÄT ENGLANNINSPRINGERSPANIELEISSA

SELVITYS SIITÄ MITEN ERÄÄT PERINNÖLLISET SAIRAUDET (KUTEN GPRA JA FUCOSIDOSIS) PERIYTYVÄT ENGLANNINSPRINGERSPANIELEISSA SELVITYS SIITÄ MITEN ERÄÄT PERINNÖLLISET SAIRAUDET (KUTEN GPRA JA FUCOSIDOSIS) PERIYTYVÄT ENGLANNINSPRINGERSPANIELEISSA Kaikki koiran perimät geenit sisältyvät 39 erilliseen kromosomipariin. Geenejä arvellaan

Lisätiedot

KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.5.2015. KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.1.2001. Muutos 9.1.2005. Muutos 28.1.2006.

KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.5.2015. KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.1.2001. Muutos 9.1.2005. Muutos 28.1.2006. KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.1.2001. Muutos 9.1.2005. Muutos 28.1.2006. KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.5.2015 1. KASVATTAJAKOLLEGION TARKOITUS Edistää kromforländerien jalostuksellista

Lisätiedot

Terveyskyselyn yhteenveto 26.1.2015

Terveyskyselyn yhteenveto 26.1.2015 Suomen Schipperkekerho Terveyskyselyn yhteenveto 26..25 Stina Högnabba Yleistä kyselystä Suomen schipperkekerho päätti keväällä 2 toteuttaa kyselyn schipperken yleisestä terveydentilasta. Kyselyn avulla

Lisätiedot

AVOIN BRASILIANTERRIERIEN TERVEYSKYSELY

AVOIN BRASILIANTERRIERIEN TERVEYSKYSELY AVOIN BRASILIANTERRIERIEN TERVEYSKYSELY Tämä kysely on koirakohtainen ja eikä sen täyttäminen vaadi Brasilianterrieri - Fox Paulistinha ry jäsenyyttä. Toivomme saavamme tietoa myös täysin terveistä koirista.

Lisätiedot

JALOSTUSOHJE

JALOSTUSOHJE JALOSTUSOHJE 1.8.2014 31.7.2015 Yleistä Nartunomistajan tulee ottaa yhteyttä jalostustoimikuntaan hyvissä ajoin ennen suunniteltua astutusta (suositus 2kk ennen astutusta) ja esittää suunnittelemansa yhdistelmät

Lisätiedot

Terveyskysely 2012 tulokset

Terveyskysely 2012 tulokset Terveyskysely 2012 tulokset Italianvinttikoira ja cirneco dell etna Suomen Italiaanot ja Cirnecot ry Terveyskyselyn taustat ja tavoitteet Kyselyn tavoitteena oli saada kattava kuva suomalaisten italianvinttikoirien

Lisätiedot

Lisääntymiskauden sairaudet, niiden ennaltaehkäisy ja hoito. ELÄINLÄÄKÄRI HELI NORDGREN Kortesjärvi 9.5.2016

Lisääntymiskauden sairaudet, niiden ennaltaehkäisy ja hoito. ELÄINLÄÄKÄRI HELI NORDGREN Kortesjärvi 9.5.2016 Lisääntymiskauden sairaudet, niiden ennaltaehkäisy ja hoito ELÄINLÄÄKÄRI HELI NORDGREN Kortesjärvi 9.5.2016 Minkki verinen kohtutulehdus Minkeillä kohtutulehdukset ovat harvinaisia. Parituksessa infektioriski

Lisätiedot

LEONBERGIEN TERVEYSKYSELYN TULOKSET

LEONBERGIEN TERVEYSKYSELYN TULOKSET LEONBERGIEN TERVEYSKYSELYN TULOKSET Kyselyyn tuli vastauksia 354 kappaletta. Kysymyksiä oli kaksikymmentä kappaletta. Kyselyyn osallistuneet koirat olivat syntyneet vuosien 1989-2016 välillä. Ensimmäinen

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina Sieppi VALOKUVAUS Heini Lehisto ELÄINLÄÄKÄRI KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA

Lisätiedot

Results. Survey 748598. Sukupuoli. Onko koira kuollut. Number of records in this query: 140 Total records in survey: 140 Percentage of total: 100.

Results. Survey 748598. Sukupuoli. Onko koira kuollut. Number of records in this query: 140 Total records in survey: 140 Percentage of total: 100. Results Survey 748598 Number of records in this query: 140 Total records in survey: 140 Percentage of total: 100.00% Sukupuoli Uros (1) 77 55.00% Narttu (2) 63 45.00% Onko koira kuollut Ei (A1) 117 83.57%

Lisätiedot

Uroksen jalostuskäyttö

Uroksen jalostuskäyttö Uroksen jalostuskäyttö Sisällysluettelo päivitetty 7.6.2014/J.Fors YLEISTÄ... 3 REKISTERÖINTIEHDOT... 3 SSSK RY:N JALOSTUSTOIMIKUNTA... 4 JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA (JTO)... 4 PEVISA... 5 YLEISTÄ... 5

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Nurmes ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA Katariina ja Jarno Nummela KOIRAN NIMI Naavan Senna FI28276/09 PÄIVÄMÄÄRÄ 28.6.2014 SIHTEERIT

Lisätiedot

Koirien terveyskysely Yhteenvetoraportti, N=13308, Julkaistu: 3.3.2015. Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Vertailuryhmä: Saksanpaimenkoira

Koirien terveyskysely Yhteenvetoraportti, N=13308, Julkaistu: 3.3.2015. Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Vertailuryhmä: Saksanpaimenkoira Koirien terveyskysely Yhteenvetoraportti, N=8, Julkaistu: 5 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Vertailuryhmä: Saksanpaimenkoira Onko koiralla todettu jokin synnynnäinen vika? Napatyrä Nivustyrä 646 4,85%

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina Sieppi VALOKUVAUS Heini Lehisto ELÄINLÄÄKÄRI KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA

Lisätiedot

Lyhyt katsaus Kennel Kairojen alkutaipaleeseen

Lyhyt katsaus Kennel Kairojen alkutaipaleeseen Lyhyt katsaus Kennel Kairojen alkutaipaleeseen Kirjoittanut Jouni Partanen Kaikki alkoi siitä, kun Rovaniemellä osoitteeseen Juurakkotie 28 tuli sedälleni, Sarin isälle, Maurille pieni ja pippurinen pikinokka

Lisätiedot

Terveyskysely 2009 yhteenveto

Terveyskysely 2009 yhteenveto Terveyskysely 2009 yhteenveto Kyselyyn osallistui yhteensä 36 cirnecoa (syntymävuodet 1996-2009) 20,7 % Suomessa rekisteröidyistä cirnecoista (174) 33 % elossa olevista vuosina 1997-2009 syntyneistä cirnecoista

Lisätiedot

ESITYS SUOMEN LAIKAJÄRJESTÖ RY:N HALLITUKSELLE

ESITYS SUOMEN LAIKAJÄRJESTÖ RY:N HALLITUKSELLE ESITYS SUOMEN LAIKAJÄRJESTÖ RY:N HALLITUKSELLE Venäläis-eurooppalaisten laikojen jalostustoimikunta esittää Suomen Laikajärjestö ry:n hallitukselle rodun jalostuksen tavoiteohjelman kohta 4.3.2 (s. 22

Lisätiedot

Pentueen rekisteröinnin ehtona on, että pentueen vanhemmista on ennen astutusta annettu virallinen

Pentueen rekisteröinnin ehtona on, että pentueen vanhemmista on ennen astutusta annettu virallinen JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ 1.1.2018 ALKAEN (hyväksytty vuosikokouksessa 26.3.2017) Nämä ohjeet on laadittu yleisesti hyväksyttyjä koiranjalostuksen periaatteita ja Suomen Kennelliiton Finska Kennelklubbenin koiranomistajan

Lisätiedot

Toivon tietoa sairaudestani

Toivon tietoa sairaudestani Liite 5 N1 Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvan nuoren kyselylomake 1. Hyvä kurssilainen! Olet osallistumassa narkolepsiaa sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssille. Tämä kyselylomake

Lisätiedot