LIIKENNEONNETTOMUUDET JYVÄSKYLÄSSÄ 2007

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LIIKENNEONNETTOMUUDET JYVÄSKYLÄSSÄ 2007"

Transkriptio

1 LIIKENNEONNETTOMUUDET JYVÄSKYLÄSSÄ 2007 Yhdyskuntatoimi/katu- ja puisto-osasto Taustatietoa Onnettomuusmäärät Loukkaantuneet - Henkilövahinkoon johtaneet onnettomuudet Viikonpäivävaihtelu Tuntivaihtelu Ikäkausijakauma - Alkoholin osuus onnettomuuksissa - Keskustan onnettomuudet Laatuluokat Onnettomuustyypit - Risteysonnettomuudet - Vaaralliset risteykset - Kuolemaan johtaneet onnettomuudet - Yhteenveto

2 TAUSTATIETOA Jyväskylän kaupungin katu- ja puisto-osastolla tehdään poliisien liikenneonnettomuusraporttien tietojen perusteella tilastoja kaupungin alueella tapahtuneista onnettomuuksista. Tietoja saadaan kuukausittain ja ne tilastoidaan sitä mukaa, kun tiedot saapuvat. Katu- ja puisto-osastolla on käytössään tällä hetkellä LITU-onnettomuusrekisteri, josta saadaan tarvittaessa ajankohtaista tietoa onnettomuuksista tilastoina ja karttoina. Poliisin onnettomuuksien kirjausjärjestelmässä tapahtui vuonna 2005 muutos, jonka takia onnettomuuksien tilastoidut määrät suurenivat huomattavasti. Muutos koski nimenomaan aineellisiin vahinkoihin johtaneita onnettomuuksia. Katu- ja puisto-osasto toimittaa vuosittain edellisen vuoden aikana tapahtuneista onnettomuuksista karttoja, tilastoja ja onnettomuusraportin. Raportin laativat liikenneteknikko Kalevi Lehtinen ja suunnitteluavustaja Liisa Havila. ONNETTOMUUSMÄÄRÄT Onnettomuuksien määrä laski edelleen kahden edellisen vuoden huippulukemista. Vuoden 2007 kolareiden kokonaismäärä oli 585. Suurimmat määrien vähennykset olivat helmikuussa ja marraskuussa. Tammikuussa kolareiden määrä kasvoi jonkin verran edelliseen vuoteen verrattuna ja tammikuussa sattui myös eniten onnettomuuksia (67 kpl). Vähiten kolareita sattui huhtikuussa (33 kpl). Ajanjakso huhtikuusta aina heinäkuulle asti oli onnettomuusmääriltään lupaava, sillä kolareiden määrä pysyi alle neljänkymmenen. Yhteensä Kevyt liikenne Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu Yhteensä *) % 10,7-14,3-5,2 6,9-19,9-7,0-10,5-29,4 14,6-18,2 28,9 1,7-16,9 Kevyen liikenteen onnettomuuksien määrä väheni kymmenellä. Kevyen liikenteen onnettomuuksia oli kaikkiaan 49 kpl. Eniten onnettomuuksia oli kesäkuussa (8) kuten edellisenä vuonna. Toiseksi eniten onnettomuuksia sattui huhti- ja marraskuussa (6). Tammi - ja helmikuussa sattui kumpanakin vain yksi kevyen liikenteen onnettomuus.

3 SÄYNÄTSALON KAUPUNGINOSA Säynätsalon kaupunginosan tiedot ovat mukana koko kaupungin yhteisissä tilastoissa. Säynätsalon alueen kolaritiedoista on kuitenkin tehty erittelyä vuositasolla. Tilastojen perusteella Säynätsalossa sattuu viidestä yhteentoista kolaria vuosittain. Vuonna 2007 Säynätsalossa sattui seitsemän kolaria. Niissä loukkaantui yhteensä kaksi henkilöä. Säynätsalossa ei sattunut kolareita, joissa osallinen olisi ollut alkoholin vaikutuksen alainen. Myöskään tilastoissa ei ole yhtään kevyen liikenteen kolaria. Onnettomuuksista kolme sijoittui Parviaisentielle, yksittäisiä tapauksia oli Kinkovuorentiellä, Koulutiellä, Kortepellontiellä ja Saaritiellä. Vertailutilastot: 2006; 11 kolaria, 5 loukkaantunutta, 2 alkoholin osuutta 2005; 10 kolaria, 2 loukkaantunutta, 3 alkoholin osuutta 2004; 5 kolaria, 3 loukkaantunutta, 2 alkoholin osuutta 2003; 10 kolaria, 1 loukkaantunut, 1 kuollut LOUKKAANTUNEET Onnettomuuksissa loukkaantuneiden määrä väheni merkittävästi edellisiin vuosiin verrattuna. Ensimmäistä kertaa määrä jäi alle sadan loukkaantuneen. Muutos on todella suuri, kun sitä verrataan edelliseen vuoteen, jonka määrä edusti parin vuosikymmenen suurimpia lukuja. Eniten loukkaantuneita oli maaliskuun kolareissa (13). Melkein yhtä paljon tilastoitiin tammi- ja lokakuun kolareissa (12). Kuukausien keskinäisessä vertailussa tapahtui suuria muutoksia; suurimmat muutokset tapahtuivat kesä- ja marraskuussa. Vähiten loukkaantuneita (2) oli helmikuun kolareissa. Kevyen liikenteen loukkaantuneiden määrässä näkyy myös huomattava väheneminen. Pääasiassa määrä väheni melkein joka kuukausi, poikkeuksena maaliskuu, jolloin edellisvuonna ei ollut loukkaantuneita, kun taas vuonna 2007 määrä oli viisi henkilöä. Kaikkiaan kevyessä liikenteessä loukkaantui 34 henkilöä, mikä on pienin määrä tähän mennessä. Kuolleiden määrä (5) oli puolestaan poikkeuksellisen suuri. LOUKKAANTUNEET Yhteensä Kevyt liikenne Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu Yhteensä % 19,1-14,6-12,0 10,7 9,6 16,8-34,9-16,1-21,2 9,8-17,8 21,6 15,6-34,6 Kuolleet

4 HENKILÖVAHINKOON JOHTANEET ONNETTOMUUDET Henkilövahinko-onnettomuuksien määrän kehitystä seurataan erityisesti kolmannesvuosien jaksolla. Vuosina henkilövahinkokolareiden määrä oli kasvamassa, mutta vuonna 2007 tapahtui muutos parempaan. Vuoden 2007 tilasto näyttää lupaavalta. Henkilövahinkokolareiden määrä on matalin tähän mennessä tilastoitu ja muutosta edelliseen vuoteen, jolloin määrä oli huipputasolla, oli peräti 28,8 %. Eniten henkilövahinkokolareita sattui maaliskuussa (12), mikä on hieman tavanomaisesta jakaumasta poikkeava ajankohta. Myös tammi-, kesä- ja joulukuussa sattui vähintään kymmenen henkilövahinko-onnettomuutta. Heinä - lokakuu jaksolla määrät vähenivät selkeästi kahteen edelliseen vuoteen verrattuna. Tämä viittaa osaksi siihen, että nimenomaan kevyen liikenteen kolareiden määrä samoin kuin niissä loukkaantuneiden määrä väheni. Myös helmi- ja joulukuun lukemat olivat selvästi pienempiä kahteen edelliseen vuoteen verrattuna. HENKILÖVAHINKOON JOHTANEET Yhteensä Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu Yhteensä % 12,6-23,3 4,5-1,1 13,0 13,5-28,8 VIIKONPÄIVÄVAIHTELU Onnettomuuksien viikonpäivävaihtelu noudattaa pääosin liikenteen muutoksia. Eniten onnettomuuksia tapahtui perjantaina (115) ja vähiten niitä oli sunnuntaina (64) kuten aikaisempina vuosina. Eniten loukkaantuneita oli perjantaina (19). Loukkaantuneiden määrien huiput ovat vaihdelleet eri vuosina. Vähiten loukkaantuneita oli sunnuntaina (7). Kevyen liikenteen onnettomuudet vähenivät kahdeksalla edellisestä vuodesta ja kuten vuonna 2006 onnettomuudet painottuvat maanantain ja perjantain välille. Loppuviikon onnettomuuksien määrät ovat vähäisiä. Loukkaantuneita oli eniten torstaina (9) ja vähiten sunnuntaina (2).

5 Viikonpäivät kolareissa määrä ma ti ke to pe la su viikonpäivä TUNTIVAIHTELU Onnettomuuksien jakautumisessa eri tunneille näkyy huippujakso klo Eniten onnettomuuksia (67 kpl) sattui klo ja Onnettomuudet ovat entistä enemmän keskittyneet ajankohtaan, jolloin liikenne on muutenkin vilkkaampaa. Vähiten onnettomuuksia sattuu aamuyön tunteina, jolloin liikenne on hiljaisempaa. Tuntivaihtelut Loukkaantuneiden määrä oli suurin klo 16 17, jolloin loukkaantui viisitoista henkilöä. Myös aikavälillä klo loukkaantui yli kymmenen henkilöä (11), muina ajankohtina loukkaantuneita oli alle kymmenen. Yöaikaan klo 01 02, ja ei ollut yhtään loukkaantumiseen johtanutta kolaria.

6 Tuntivaihtelu (kevyt liikenne) Kevyen liikenteen onnettomuuksissa eniten kolareita sattui klo välisenä aikana (7). Onnettomuusmäärien väheneminen kevyen liikenteen osalta näkyy siinä, että onnettomuuksia sattui melko vähän muulloin. Hieman suurempia määriä oli (5 onnettomuutta) klo ja välillä. Eniten loukkaantuneita kevyessä liikenteessä oli klo ja 19 20, molemmissa neljä loukkaantunutta. IKÄKAUSIJAKAUMA Väestön ikäjakauman mukaan onnettomuusalttein ryhmä on vuotiaat (14,5 %), jossa on ollut eniten osallisuuksia edellisinä vuosinakin. Suurin prosenttiosuus oli kuitenkin puuttuvissa ikätiedoissa ja näiden osuus kasvoi huomattavasti. Alle 17-vuotiaiden ryhmien osallisuus kolareissa on erittäin pieni. Ikäjakauma onnettomuusprosentti v v v v v v v v v v. puuttuu ikäryhmät Kevyen liikenteen onnettomuusaltteimpia ovat vuotiaat ja vuotiaat, näiden ikäryhmien osuus oli 16,5 %. Lisäksi on merkille pantavaa vuotiaiden osuuden väheneminen 6,3 %:iin kahden edellisen vuoden suurista määristä.

7 ikäjakauma (loukkaantuneet) onnettomuusprosentti v v v v v v v v v v. puuttuu ikäryhmät Vuonna 2007 tapahtuneissa loukkaantumiseen johtaneiden onnettomuuksien osallisissa erottuu vuotiaiden ikäryhmä, jonka osuus on 17,1 %. Edellisenä vuonna suurin ryhmä oli vuotiaat. Kevyen liikenteen osalta erottuu sama vuotiaiden ryhmä 20,5 %:n osuudella. Edellisenä vuonna suurin ryhmä oli vuotiaat, joiden osuus oli nyt vain 6,8 %. ALKOHOLIN OSUUS ONNETTOMUUKSISSA Vuoden 2007 aikana sattuneista onnettomuuksista 6,8 % oli sellaisia, joissa epäillään jonkun osallisen olleen alkoholin tai muun huumaavan aineen vaikutuksen alaisena. Alkoholionnettomuuksien osuus laski hieman edellisiin vuosiin verrattuna. Loukkaantuneiden määrä kasvoi jonkin verran kolmeen edelliseen vuoteen verrattuna. Alkoholionnettomuuksissa loukkaantui kaikkiaan 15 osallista, määrä on toiseksi suurin kymmenen vuoden jaksolla. Vuosi Yhteensä %-muutos -21,6 15,0 0,0-17,4 5,3 42,5-3,5-18,2 0,0-11,1 Loukkaant %-muutos -55,0 0,0 22,2-18,2-33,3 350,0-59,3-27,3 12,5 66,7 KESKUSTAN ONNETTOMUUDET Vuonna 2007 keskustan onnettomuuksien määrä laski 11,7 % edellisvuodesta. Keskustan alueella tapahtui 83 onnettomuutta, joka on 13,2 % kaikista onnettomuuksista. Loukkaantuneiden osuus oli 6,4 %. Vuoden 2005 onnettomuuksien kirjauskäytännön muuttumisen takia, onnettomuusmäärät eivät ole vertailukelpoisia keskenään. Loukkaantuneiden määrä on liikkunut kymmenen paikkeilla.

8 Onnettomuudet Loukkaantuneet osa-alue I II III Yht. % I II III Yht. % , , , , , , , , , ,4 ka Kevyen liikenteen onnett. Kevyen liikenteen loukk. I II III Yht. % %kes I II III Yht. % %kes ,4 18, ,6 77, ,7 20, ,3 81, ,9 12, ,3 60, ,5 9, ,9 50, ,2 12, ,1 62,5 ka ,3 14, ,6 66,4 Keskustan alueella sattui kymmenen kevyen liikenteen onnettomuutta, joka on 17,2 % kaikista kevyen liikenteen onnettomuuksista ja 12 % kaikista keskustan onnettomuuksista. Määrät ovat liikkuneet samalla tasolla viimeisen viiden vuoden aikana. Alueen kevyen liikenteen loukkaantuneiden määrä on viisi. Loukkaantuneiden määrä on vaihdellut 4 9 välillä viimeisen viiden vuoden aikana. KESKUSTAN ONNETTOMUUDET

9 LAATULUOKAT Vuoden 2007 onnettomuudet ovat suoraan vertailukelpoisia vain vuosien kolareiden kanssa. Yksittäisonnettomuudet ovat suurin ryhmä kuten aikaisempina vuosina. Niiden määrä lähes kaksinkertaistui edelliseen vuoteen verrattuna ja muistuttaa siten vuoden 2005 määriä. Muissa laatuluokissa määrät vähenivät paitsi muissa eläinonnettomuuksissa, muissa onnettomuuksissa ja mopoonnettomuuksissa. Yksittäisonnettomuuksien määrä on vuosittain ollut melkein kaksi kertaa suurempi kuin seuraavaksi suurimman laatuluokan, joka on yleensä peräänajo-onnettomuudet (104 kpl). ONNETTOMUUDET ka. Yksittäisonn Kääntymisonn Ohitusonn Risteämisonn Kohtaamisonn Peräänajo-onn Mopo-onn Polkupyöräonn Jalankulkuonn Hirvionn Muu eläinonn Muu onnettomuus Loukkaantuneita tuli kuitenkin eniten peräänajokolareiden laatuluokassa. Huomattavaa loukkaantuneiden määrien vähenemistä oli kääntymisonnettomuuksien, risteämisonnettomuuksien ja polkupyöräonnettomuuksien laatuluokissa. Yksittäis- ja peräänajo-onnettomuuksien loukkaantuneiden määrissä tapahtui sen sijaan suurta lisäystä. ka. % LOUKKAANTUNEET ka. Yksittäisonn Kääntymisonn Ohitusonn Risteämisonn Kohtaamisonn Peräänajo-onn Mopo-onn Polkupyöräonn Jalankulkuonn Hirvionn Muu eläinonn Muu onnettomuus ka. %

10 ONNETTOMUUSTYYPIT Eniten onnettomuuksia tapahtui muiden onnettomuuksien tyypissä (205) kuten edellisinä vuosina. Myös saman ajosuunnan onnettomuustyypin määrä oli suuri (153) kuten edellisinä vuosina. Tieltä suistumisten onnettomuustyypin (111) määrä kasvoi huomattavasti. Määrältään se muistuttaa vuoden 2005 tilastoa. ONNETTOMUUDET ka. Sama ajosuunta Sama ajosuunta (kääntyviä) Vastakk. ajosuunnat (koht.) Vastakk. ajosuunnat (käänt.) Risteävät ajosuunnat Risteävät ajosuunnat (kääntyviä) Jalankulkuonnettomuus (suojatie) Jalankulkuonnettomuus (muu) Tieltä suistuminen Muu onnettomuus Loukkaantuneita oli eniten saman ajosuunnan (28) kolareissa. Toiseksi eniten loukkaantuneita tuli tieltä suistumisissa (24). Monen onnettomuustyypin loukkaantuneiden määrissä oli jonkin verran vähenemistä: sama ajosuunta (kääntyviä), vastakkaiset ajosuunnat (kääntyviä), risteävät ajosuunnat, risteävät ajosuunnat (kääntyviä), muut onnettomuudet. LOUKKAANTUNEET ka. Sama ajosuunta Sama ajosuunta (kääntyviä) Vastakk. ajosuunnat (käänt.) Vastakk. ajosuunnat (koht.) Risteävät ajosuunnat Risteävät ajosuunnat (kääntyviä) Jalankulkuonnettomuus (suojatie) Jalankulkuonnettomuus (muu) Tieltä suistuminen Muu onnetomuus

11 RISTEYSONNETTOMUUDET Risteysonnettomuuksien tapahtui yhteensä 236 kpl kaikkiaan 137 risteyksessä. Määrä on 40,3 % (edellisinä vuosina 47,6 % ja 41 %) kaikista onnettomuuksista. Onnettomuusmäärien laskiessa myös risteysonnettomuuksien määrä laski. Kolmen vuoden jaksolla tarkasteltuna tietyt risteykset esiintyvät muita useammin vaarallisten risteysten listassa. Onnettomuusasteen mukaan vaarallisimmat risteykset vuonna 2007 olivat; Voionmaankatu Keskikatu, Keljonkankaantie Kylmälahdentie, Nisulankatu Keskikatu, Pohjantie Salontaipaleentie, Kauppakatu Cygnaeuksenkatu, Ronsuntaipaleentie Vesimyllyntie ja Kangasvuorentie Varikonkatu. Onnettomuusaste ilmoittaa liikenneonnettomuuksien määrän miljoonaa ajoneuvoa kohti Yht. Onn.aste Voionmaankatu - Keskikatu ,54 Keljonkankaantie - Kylmälahdentie ,45 Nisulankatu - Keskikatu ,43 Pohjantie-Salontaipaleentie ,41 Kauppakatu - Cygnaeuksenkatu ,35 Ronsuntaip.tie - Vesimyllyntie ,32 Kangasvuorentie-Varikontie ,30 Siltakatu-Schaumanin puistotie ,26 Seppäläntie - Ahjokatu pohj ,26 Vapaudenkatu - Vaasankatu ,26 Kauppakatu - Vaasankatu ,24 Vesangantie - Laajavuorentie ,24 Laukaantie - Kangasvuorentie ,22 Seppäläntie-Vasarakatu pohj ,22 Lohikoskentie-Seppäläntie ,21 Vesangantie - Nisulankatu ,21 Lohikoskentie - Sorastajantie ,20 Ahjokatu - Alasinkatu ,20

12

13 VAARALLISET RISTEYKSET 2007 Vaarallisimpiin risteyksiin kuuluivat vuonna 2007 risteykset, joissa sattui vähintään viisi onnettomuutta. Tällaisia risteyksiä oli vain neljä. Suurimpina onnettomuuksien syinä olivat väistämisvelvollisuuksien laiminlyönnit, joita oli 56 % kaikista kolareista, toisena oli peräänajot (36 %) ja muut syyt (20 %). Vaarallisimmissa risteyksissä sattui 25 onnettomuutta, joissa loukkaantui 7 henkilöä. Risteysonnettomuuksia sattui yhteensä 236 (2006/298 ja 2005/312). Risteysonnettomuuksien määrä näyttää olevan vähenevän vuodesta toiseen. Risteys Onn.aste Lohikoskentie-Seppäläntie ,21 Voionmaankatu - Keskikatu ,54 Nisulankatu - Keskikatu ,43 Vaajakoskentie-Kuokkalantie Lohikoskentie- Seppäläntie (7 onnettomuutta) Kuorma-autonkuljettaja ajoi Palokan suunnasta kohti Lohikoskentietä tarkoituksenaan kääntyä risteyksessä Laukaan suuntaan. Kuljettaja oli ryhmittynyt vasemmalle Laukaan suuntaan kääntyvien kaistalle, kun hän huomasi jarrunsa jäätyneen. Kuljettaja laittoi hätävilkut päälle ja huoltomies tuli korjaamaan vian. Korjauksen aikana Laukaaseen kääntyvät olivat käyttäneet suoraan menevien kaistaa kääntyäkseen vasemmalle. Kuorma-autonkuljettaja oli lähtenyt korjauksen jälkeen kääntymään vasemmalle Laukaan suuntaan, kun auton vierellä suoraan menevien kaistalla kulkenut henkilöauto kääntyi myös vasemmalle, jolloin ajoneuvot törmäsivät toisiinsa. Henkilöauton kuljettaja ajoi toisen henkilöauton perään risteyksessä, liikennevalot olivat toiminnassa Henkilöauton kuljettaja ajoi Lohikoskentietä Laukaan suunnasta tarkoituksenaan kääntyä Seppäläntien risteyksessä vasemmalle. Kuljettaja pysähtyi risteyksessä punaisiin valoihin, jolloin takana tullut henkilöauto törmäsi auton perään. Kaksi loukkaantui. Kuorma-autonkuljettaja kuljetti ajoneuvoyhdistelmää Lohikoskentietä Laukaan suunnasta, kun juuri ennen Seppäläntien risteystä viereisellä kaistalla ajanut henkilöauton kuljettaja vaihtoi kaistaa sillä seurauksella, että auto osui kuorma-auton oikeaan etukulmaan ja pyörähti kuorma-auton eteen. Henkilöauton kuljettaja ajoi Lohikoskentietä Taulumäen suunnasta käyttäen vasenta, suoraan menevien kaistaa Seppäläntien risteykseen. Toisen henkilöauton kuljettaja ajoi Seppäläntietä Palokan suunnasta tarkoituksenaan ajaa suoraan Lohikoskentien risteyksen yli. Risteyksessä

14 autot törmäsivät toisiinsa. Taulumäen suunnasta tulleen auton kuljettajalla oli alkoholia veressä 2,28 promillea. Yksi loukkaantui. Henkilöauton kuljettaja oli pysähtyneenä Seppäläntiellä jonon perässä, kun jonon lähtiessä liikkeelle auto valui kulkusuunnassa taaksepäin osuen takana tulleen henkilöauton keulaan. Henkilöauton kuljettaja ajoi Seppäläntietä keskustan suunnasta pysähtyen Lohikoskentien risteyksen liikennevaloihin, kuljettaja lähti liikkeelle Palokan suuntaan punaisen valon palaessa vielä hänen kulkusuuntaansa, jolloin auto törmäsi Laukaan suunnasta pitkin Lohikoskentietä tulleeseen henkilöautoon. Keskikatu- Voionmaankatu (7 onnettomuutta) Henkilöauton kuljettaja ajoi Keskikatua Hippoksen suunnasta ja hiljensi vauhtia Voionmaankadun risteyksen liikennevaloissa, jolloin perässä tullut henkilöauto törmäsi sen perään. Henkilöauton kuljettaja ajoi Voionmaankatua Kortepohjan suunnasta Keskikadun risteykseen, kun auton tuulilasi meni huuruun sisäpuolelta ja kuljettaja törmäsi liikenteenjakajaan. Henkilöauton kuljettaja ajoi Keskikatua Hippoksen suunnasta kääntyen Voionmaankadun risteyksessä vasemmalle Kortepohjan suuntaan, kun auto törmäsi henkilöautoon, joka tuli Keskikatua Viitaniemen suunnasta ajaen suoraan Hippoksen suuntaan. Henkilöauton kuljettaja oli Voionmaankadulla Keskikadun risteyksessä ja lähti liikkeelle valojen muuttuessa vihreäksi, jolloin takana tullut henkilöauto törmäsi sen perään. Henkilöauton kuljettaja ajoi Keskikatua Hippoksen suunnasta tarkoituksenaan ylittää Keskikadun risteys suoraan Viitaniemen suuntaan, kun autoon törmäsi vasemmalta Voionmaankatua keskustan suuntaan tullut henkilöauto. Liikennevalot eivät olleet toiminnassa. Keskikadun suunnasta tultaessa on väistämisvelvollisuutta osoittava liikennemerkki. Henkilöauton kuljettaja ajoi Keskikatua Viitaniemen suunnasta tarkoituksenaan ylittää Voionmaankadun risteys suoraan Hippoksen suuntaan, kun sen vasempaan kylkeen törmäsi henkilöauto, joka tuli Voionmaankatua keskustan suunnasta suoraan Kortepohjan suuntaan. Keskikatua Viitaniemen suunnasta ajaneelle oli kärkikolmio. Linja-auton kuljettaja Keskikatua Hippoksen suunnasta kääntyen Voionmaankadun risteyksessä keskustaan suuntaan oikealle, kun auton vasemmalla puolella ollut kuorma-auto kääntyi vasemmalle, jolloin ajoneuvot koskettivat toisiaan kyljistään. Nisulankatu- Keskikatu (6 onnettomuutta) Henkilöauton kuljettaja ajoi Nisulankatua Savelan suuntaan kääntyen Keskikadun risteyksessä vasempaan Keskikadulle, kun autoon törmäsi toinen henkilöauto, joka tuli Nisulankatua kohti keskustaa (2 kpl). Linja-autonkuljettaja ajoi Viitaniementietä kääntyen Nisulankadun risteyksessä vasemmalle, kun Nisulankatua keskustan suunnasta suoraan ajanut kuorma-autoilija törmäsi autoon.

15 Henkilöauton kuljettaja ajoi Nisulankatua keskustan suunnasta käyttäen suoraan menevien kaistaa, Keskikadun risteyksissä autoa vastaan oli tullut Nisulankatua Kortepohjan suunnasta pakettiauto, joka kääntyi päin punaisia valoja auton eteen, jolloin autot törmäsivät toisiinsa. Henkilöauton kuljettaja ajoi Nisulankatua kääntyen Keskikadun risteyksessä vasemmalle Viitaniemeen, kun auto törmäsi Nisulankatua keskustan suunnasta suoraan ajaneeseen henkilöautoon. Henkilöauton kuljettaja ajoi Nisulankatua keskustan suunnasta tarkoituksenaan kääntyä Keskikadun risteyksessä vasemmalle, autolle paloi vihreä valo ja kuljettaja odotti Nisulankatua suoraan keskustan suuntaan ajaneen ajoneuvon ohimenemistä risteyksessä ennen kääntymistä Keskikadulle. Ajoneuvon mentyä ohi kuljettaja kääntyi Keskikadulle, jolloin hän törmäsi suojatietä ylittäneeseen polkupyöräilijään. Vaajakoskentie- Kuokkalantie (5 onnettomuutta) Henkilöauton kuljettaja ajoi Kuokkalantietä Vaajakoskentien risteykseen pysähtyen risteyksessä, jolloin perässä tullut henkilöauto törmäsi auton perään. Henkilöauton kuljettaja ajoi Kuokkalantietä Vaajakoskentien risteykseen tarkoituksenaan kääntyä vasemmalle, samaan aikaan tuli henkilöauto Vaajakoskentietä Tammitien suunnasta törmäten auton oikeaan kylkeen (3 kpl). Yksi loukkaantunut. Henkilöauton kuljettaja ajoi Kuokkalantietä Vaajakoskentien risteykseen tarkoituksenaan kääntyä vasemmalle keskustan suuntaan, kun kuljettaja oli tuntenut hengenahdistusta ja ajoneuvo oli syöksynyt kevyen liikenteen väylän yli kallioseinään. Kolme loukkaantui.

16 KUOLEMAAN JOHTANEET ONNETTOMUUDET Kuolemaan johtaneita onnettomuuksia sattui vuoden aikana viisi. Kahdessa onnettomuudessa osallinen oli alkoholin vaikutuksen alainen. Seuraavassa kuvaukset onnettomuuksista: Henkilöauton kuljettaja ajoi Vaajakosken moottoritietä Vaajakosken suunnasta Jyväskylän suuntaan. Kuljettaja ajoi kulkusuunnassa vasemmanpuoleista kaistaa ja ohitti oikealla kaistalla olleen raskaan ajoneuvoyhdistelmän ja moottoripyörän. Samaan aikaan ajoi toinen henkilöautonkuljettaja Vaajakosken moottoritietä Jyväskylän suunnasta Vaajakosken suuntaan vastaantulevien kaistaa, samaa kaistaa, jota Vaajakosken suunnasta tullut henkilöauton kuljettaja käytti, jolloin ajoneuvot törmäsivät toisiinsa. Ennen törmäystä Vaajakosken suunnasta tulleen henkilöauton kuljettaja sai väistetyksi hieman oikealle. Jyväskylän suunnasta tullut henkilöauto suistui törmäyksen seurauksena ajokaistojen välisten kaiteiden päälle siten, että ajoneuvon perä oli kaiteiden päällä. Kuljettaja menehtyi välittömästi. Vaajakosken suunnasta tulleen henkilöauton kuljettaja loukkaantui. Onnettomuuden osallinen alkoholin vaikutuksen alainen. Henkilöauton kuljettaja ajoi Vaajakoskentietä kaupungin suuntaan, kuljettaja oli ennen Runkotien risteystä olevan liikenteenjakajan kohdalla ohittanut edellä menneen ajoneuvon oikealta jalkakäytävän kautta. Tästä henkilöauto oli jatkanut edelleen Runkotien yli nurmialueelle, jossa se oli törmännyt koivuun. Henkilöauton kuljettaja menehtyi onnettomuudessa. Linja-autonkuljettaja ajoi Sepänkatua keskustan suunnasta Viitaniemen suuntaan. Sepänkatu kolmen kohdalla kuljettaja oli kääntynyt vasemmalle teknisen oppilaitoksen pysäköintialueelle johtavalle tielle. Tietä risteää Sepänkadun suuntaisesti yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä, jossa on suojatie risteyksessä. Linja-autonkuljettaja kuuli kääntyessään kopsahduksen ja pysäytti linja-auton. Auton alle jäänyt jalankulkija menehtyi. Henkilöautonkuljettaja ajoi Seppälänkankaalla kyydissään kolme matkustajaa. Kuormaajantien- Heinämäentien risteyksessä eräs matkustajista siirtyi kuskin paikalle ja kuljettaja apukuskin paikalle. Kuskin paikalle siirtynyt lähti ajamaan ensin kovalla nopeudella Heinämäentien läpi Kuormaajantielle, jossa kuski oli kääntänyt auton ja lähtenyt ajamaan takaisin Palokan suuntaan Heinämäentietä kovalla nopeudella, jolloin auto oli lähtenyt luistamaan vasen kylki edellä, jolloin kuski oli tehnyt korjausliikkeen, jonka jälkeen auto oli lähtenyt luistamaan oikea kylki edellä törmäten puuhun. Kuljettajan vieressä istunut menehtyi, kuljettaja ja kaksi matkustajaa loukkaantuivat. Kuljettaja alkoholin vaikutuksen alainen. Henkilöauton kuljettaja ajoi Laukaantietä kohti keskustaa, juuri ennen Kangasvuorentien risteystä kuljettaja havaitsi suojatien tuntumassa liikkumattoman möykyn tiellä, keskellä ajokaistaa. Kuljettaja oli väistänyt tämän vasemmalta puolelta, keskikaistan kautta. Auton takana tulleen henkilöauton kuljettaja ei ehtinyt reagoida tapahtumaan vaan ajoi suoraan tiellä makuulla olleen miehen yli. Jalankulkija menehtyi tapahtumassa. YHTEENVETO Vuoden 2007 liikenneonnettomuusluvut näyttävät hyvää kehityssuuntaa. Onnettomuuksien kokonaismäärä, kevyen liikenteen onnettomuudet ja henkilövahinkokolarit vähenivät huomattavasti edellisiin vuosiin verrattuna (vain vuodet 2005 ja 2006 ovat vertailukelpoisia). Muutos parempaan näkyy varsinkin kesäkuukausissa ja kevyessä liikenteessä, mutta myös muissa onnettomuuksissa ja vuodenajoissa. Kuolemaan johtaneita tapauksia oli paljon ns. normaalivuoteen verrattuna. Näiden tapausten ennakointi on vaikeata, koska kyse on harvemmin liikenneympäristöstä. Viikonpäivävaihtelu noudatti vakiokaavaa eli hiljaisina aikoina (sunnuntai) tapahtui vähiten kolareita ja vilkkaimpana (perjantaina) eniten. Sama koskee tuntivaihtelua, jossa liikenteen vilkkaimpana aikana

17 ( klo 10 18) sattuu eniten onnettomuuksia. Ikäryhmissä oli jonkin verran muutosta. Sama ikäryhmä vuotiaat oli edelleen onnettomuusalttein ryhmä kuin edellisenä vuonna, mutta kevyessä liikenteessä vuotiaiden osuus väheni huomattavasti. Yleensä ottaen nuorten ikäryhmien kolarien ja loukkaantumisten määrä väheni, kun taas yli 40-vuotiaiden ryhmien onnettomuusmäärät ja loukkaantumisien määrät kasvoivat. Alkoholionnettomuuksien määrä laski hieman edellisiin vuosiin verrattuna. Onnettomuusmäärän vähenemisestä huolimatta niissä loukkaantuneiden määrä kasvoi. Myös kahdessa kuolonkolarissa osalliset olivat alkoholin vaikutuksen alaisina. Laatuluokassa yksittäisonnettomuuksien määrä on edelleen suurin ryhmä. Yksittäisonnettomuuksia ovat mm. tieltä suistumiset ja peruutusonnettomuudet. Loukkaantumiset ovat edellisestä vuodesta selvästi poiketen keskittyneet vain muutamaan laatuluokkaan; yksittäisonnettomuuksiin, peräänajoonnettomuuksiin, polkupyöräonnettomuuksiin ja jalankulkuonnettomuuksiin, niissä loukkaantui kaikkiaan 82 henkilöä. Kun loukkaantuneita oli yhteensä 95, on muissa laatuluokissa loukkaantuneiden määrä vähäinen. Tämä viittaa mm. siihen, että risteysonnettomuuksien vähentyminen näkyy vakavien risteyskolarien kohdalla siinä, että vain peräänajo-onnettomuuksien luokka oli ainoa, jossa loukkaantuneita oli suurehko määrä. Vaarallisia risteyksiä, joissa kolareita sattui viisi tai enemmän oli vain neljä, mikä on erittäin harvinaista. Näyttää siltä, että onnettomuudet hajaantuvat entistä enemmän ympäri kaupunkia ja mahdollista on myös, että esim. pysäköintialueiden onnettomuuksien määrä on lisääntymässä, tätä tukee myös muiden onnettomuuksien suuri määrä (mm. pysäköintialueella tapahtuneet kolaroinnit, joissa toinen osapuoli on poistunut paikalta). Liikenneturvallisuutta pyrittiin parantamaan erilaisin toimenpitein. Siltakadun Polttolinjan ja Laukaantien Kuormaajantien risteyksiin rakennettiin kiertoliittymät. Liikenteen rauhoittamistoimenpiteitä toteutettiin Keljonkankaan-, Kangaslammen- ja Seppäläntiellä. Kevyen liikenteen olosuhteita parannettiin Cygnaeuksenkadulla välillä Vapaudenkatu Yliopistonkatu, Seminaarinkadulla välillä Vaasankatu Yliopisto sekä puistoraitilla välillä Löylykatu Pitkäkatu.

LIIKENNEONNETTOMUUDET JYVÄSKYLÄSSÄ 2008

LIIKENNEONNETTOMUUDET JYVÄSKYLÄSSÄ 2008 LIIKENNEONNETTOMUUDET JYVÄSKYLÄSSÄ 2008 Taustatietoa Onnettomuusmäärät Loukkaantuneet Henkilövahinkoon johtaneet onnettomuudet Viikonpäivävaihtelu Tuntivaihtelu Ikäkausijakauma Alkoholin osuus onnettomuuksissa

Lisätiedot

Julkaistu helmikuussa Jyväskylän onnettomuusraportti 2016 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet

Julkaistu helmikuussa Jyväskylän onnettomuusraportti 2016 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet Julkaistu helmikuussa 2017 Jyväskylän onnettomuusraportti 2016 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet 2 Sisällys Yhteenveto... 3 Henkilövahinkoon johtaneet liikenneonnettomuudet Jyväskylässä 2005-2016...

Lisätiedot

Liikenneonnettomuudet Jyväskylässä 2014

Liikenneonnettomuudet Jyväskylässä 2014 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Liikenneonnettomuudet Jyväskylässä 2014 Kaupunkirakennepalvelut Liikenne ja viheralueet 23.2.2015 Sisällys Yhteenveto... 2 Henkilövahinkoon johtaneet liikenneonnettomuudet Jyväskylässä

Lisätiedot

Jyväskylän liikenneonnettomuusraportti

Jyväskylän liikenneonnettomuusraportti Julkaistu maaliskuussa 2019 Jyväskylän liikenneonnettomuusraportti 2018 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet 2 Sisällys Yhteenveto... 3 Henkilövahinkoon johtaneet liikenneonnettomuudet Jyväskylässä

Lisätiedot

Julkaistu helmikuussa Jyväskylän onnettomuusraportti 2017 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet

Julkaistu helmikuussa Jyväskylän onnettomuusraportti 2017 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet Julkaistu helmikuussa 2017 Jyväskylän onnettomuusraportti 2017 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet 2 Sisällys Yhteenveto... 3 Henkilövahinkoon johtaneet liikenneonnettomuudet Jyväskylässä 2005-2017...

Lisätiedot

LIIKENNEONNETTOMUUDET JYVÄSKYLÄSSÄ 2006

LIIKENNEONNETTOMUUDET JYVÄSKYLÄSSÄ 2006 Sisällysluettelo KNNONNTTOMUUDT JYVÄSKYÄSSÄ 2006 Taustatietoa Onnettomuusmäärät oukkaantuneet Henkilövahinkoon johtaneet onnettomuudet Viikonpäivävaihtelu Tuntivaihtelu käkausijakauma Alkoholin osuus onnettomuuksissa

Lisätiedot

Teuvan onnettomuusyhteenveto Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Teuvan onnettomuusyhteenveto Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Teuvan onnettomuusyhteenveto 0-06 Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 5.8.07 Onnettomuusaineisto Onnettomuustarkastelu käsittää vuodet 0-06 Aineisto perustuu poliisin tietoon tulleisiin onnettomuuksiin

Lisätiedot

Liikenneonnettomuudet Hämeenlinnassa. vuosina

Liikenneonnettomuudet Hämeenlinnassa. vuosina Liikenne Hämeenlinnassa vuosina 2013-2017 Liikenne Hämeenlinnassa v. 2013-2017 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan * * * Loukkaantumiseen johtaneet (kpl) Vuosina 2013-2017 40 % kaikista

Lisätiedot

Isojoen onnettomuusyhteenveto Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Isojoen onnettomuusyhteenveto Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Isojoen onnettomuusyhteenveto 0-06 Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma.9.07 Onnettomuusaineisto Onnettomuustarkastelu käsittää vuodet 0-06 Aineisto perustuu poliisin tietoon tulleisiin onnettomuuksiin

Lisätiedot

Onnettomuudet kuukausittain

Onnettomuudet kuukausittain ONNETTOMUUSRAPORTIT.. / - / Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu Onnettomuudet kuukausittain Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu

Lisätiedot

Onnettomuudet kuukausittain

Onnettomuudet kuukausittain ONNETTOMUUSRAPORTIT.. / - / Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu Onnettomuudet kuukausittain Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu.%

Lisätiedot

Kunnan liikenneonnettomuustilanne v : KUNTA LAHTI

Kunnan liikenneonnettomuustilanne v : KUNTA LAHTI 1 LIIKENNEONNETTOMUUKSIEN TILASTOINTI Tietoja tieliikenneonnettomuuksista kootaan Suomessa poliisiin tietoon tulleiden ja vakuutusyhtiöille ilmoitettujen onnettomuustietojen perusteella. Liikenneonnettomuustietokantaa

Lisätiedot

Kunnan liikenneonnettomuustilanne v : KUNTA YPÄJÄ

Kunnan liikenneonnettomuustilanne v : KUNTA YPÄJÄ LIIKENNEONNETTOMUUKSIEN TILASTOINTI Tietoja tieliikenneonnettomuuksista kootaan Suomessa poliisiin tietoon tulleiden ja vakuutusyhtiöille ilmoitettujen onnettomuustietojen perusteella. Liikenneonnettomuustietokantaa

Lisätiedot

Kunnan liikenneonnettomuustilanne v : MAAKUNTA Kanta-Häme

Kunnan liikenneonnettomuustilanne v : MAAKUNTA Kanta-Häme 1 LIIKENNEONNETTOMUUKSIEN TILASTOINTI Tietoja tieliikenneonnettomuuksista kootaan Suomessa poliisiin tietoon tulleiden ja vakuutusyhtiöille ilmoitettujen onnettomuustietojen perusteella. Liikenneonnettomuustietokantaa

Lisätiedot

Liikenneonnettomuudet Hämeenlinnassa. vuosina

Liikenneonnettomuudet Hämeenlinnassa. vuosina Liikenneonnettomuudet Hämeenlinnassa vuosina 2012-2016 Liikenneonnettomuudet Hämeenlinnassa v. 2012-2016 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan 39 % kaikista onnettomuuksista tapahtui

Lisätiedot

OTIn ennakkotiedot alkoholionnettomuuksista 2017

OTIn ennakkotiedot alkoholionnettomuuksista 2017 OTIn ennakkotiedot alkoholionnettomuuksista 2017 Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tutkimat tieliikenneonnettomuudet www.oti.fi Onnettomuustietoinstituutti (OTI) Raportin on laatinut Arja Holopainen.

Lisätiedot

Kunnan liikenneonnettomuustilanne v : KUNTA ILOMANTSI

Kunnan liikenneonnettomuustilanne v : KUNTA ILOMANTSI Kunnan liikenneonnettomuustilanne v. 3-7: KUNTA ILOMANTSI.3.8 LIIKENNEONNETTOMUUKSIEN TILASTOINTI Tietoja tieliikenneonnettomuuksista kootaan Suomessa poliisiin tietoon tulleiden ja vakuutusyhtiöille ilmoitettujen

Lisätiedot

KUNTA KALAJOKI. Onnettomuusseuranta. Tieliikenneonnettomuuksien määrä vakavuuden mukaan

KUNTA KALAJOKI. Onnettomuusseuranta. Tieliikenneonnettomuuksien määrä vakavuuden mukaan KUNTA KALAJOKI. Onnettomuusseuranta.. Tieliikenneonnettomuuksien määrä vakavuuden mukaan Omaisuusvah.joht.onn Loukkaant.joht.onn kuolemaan joht.onn Yhteensä Yhteensä Omaisuusvah.jo ht.onn Loukkaant.joht.

Lisätiedot

KUNTA PYHÄNTÄ. Onnettomuusseuranta. Tieliikenneonnettomuuksien määrä vakavuuden mukaan

KUNTA PYHÄNTÄ. Onnettomuusseuranta. Tieliikenneonnettomuuksien määrä vakavuuden mukaan KUNTA PYHÄNTÄ. Onnettomuusseuranta.. Tieliikenneonnettomuuksien määrä vakavuuden mukaan Omaisuusvah.joht.onn Loukkaant.joht.onn kuolemaan joht.onn 8 Yhteensä Yhteensä 9 9 Omaisuusvah.jo ht.onn Loukkaant.joht.

Lisätiedot

Onnettomuudet kuukausittain

Onnettomuudet kuukausittain ONNETTOMUUSRAPORTIT 8.. / - / Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu Onnettomuudet kuukausittain 6 8 Tammikuu.% Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu

Lisätiedot

Liikenneonnettomuudet Kangasalla 2017

Liikenneonnettomuudet Kangasalla 2017 Liikenneonnettomuudet Kangasalla 2017 Päivitetty13.8.2018 1 (12) Sisältö 1 Yleistä... 2 2 Onnettomuuksien perustiedot 2013-2017... 2 2.1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS... 2 2.2 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT ERI

Lisätiedot

Liikenneonnettomuudet Kangasalla 2018

Liikenneonnettomuudet Kangasalla 2018 Liikenneonnettomuudet Kangasalla 2018 Päivitetty 16.5.2019 1 (12) Sisältö 1 Yleistä... 2 2 Onnettomuuksien perustiedot 2014-2018... 2 2.1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS... 2 2.2 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2014: KUNTA ESPOO 9.4.2015

Tieliikenneonnettomuudet v. 2014: KUNTA ESPOO 9.4.2015 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2014 tapahtui 483 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2013 luku oli 560). Onnettomuuksista 3 johti kuolemaan ja 102 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Polkupyöräonnettomuudet Porissa vuosina 2006-2008

Polkupyöräonnettomuudet Porissa vuosina 2006-2008 Polkupyöräonnettomuudet Porissa vuosina 2006-2008 Sisältö Tiivistelmä...2 Esipuhe...3 1. Porin pyöräonnettomuusselvityksen tausta ja tavoitteet...4 2. Tapahtumapaikka...5 3. Väistämisvelvollisuus...6 4.

Lisätiedot

OTIn ennakkotiedot alkoholionnettomuuksista 2016

OTIn ennakkotiedot alkoholionnettomuuksista 2016 OTIn ennakkotiedot alkoholionnettomuuksista 2016 Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tutkimat onnettomuudet www.oti.fi Onnettomuustietoinstituutti (OTI) Raportin on laatinut Arja Holopainen Aineisto

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010: Pertunmaa 15.6.2011

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010: Pertunmaa 15.6.2011 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 21 tapahtui 12 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 29 luku oli 16). Onnettomuuksista johti kuolemaan ja 2 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2010 tapahtui 1215 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2009 luku oli 1191). Onnettomuuksista 3 johti kuolemaan ja 220 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2008-2012 tapahtui 815 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 163 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 3 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA TAIPALSAARI 30.9.2015

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA TAIPALSAARI 30.9.2015 Tieliikenneonnettomuudet v. - : KUNTA TAIPALSAARI 3.9.5 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina - tapahtui 59 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2011-2015: KUNTA LOPPI 30.3.2016

Tieliikenneonnettomuudet v. 2011-2015: KUNTA LOPPI 30.3.2016 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 494 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 99 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 3 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2013 tapahtui 184 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2012 luku oli 205). Onnettomuuksista 0 johti kuolemaan ja 33 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2011: Lapinlahti

Tieliikenneonnettomuudet v. 2011: Lapinlahti 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2011 tapahtui 69 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2010 luku oli 64). Onnettomuuksista 1 johti kuolemaan ja 23 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Kurikan onnettomuusyhteenveto Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Kurikan onnettomuusyhteenveto Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Kurikan onnettomuusyhteenveto 0-06 Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 6..07 Onnettomuusaineisto Onnettomuustarkastelu käsittää vuodet 0-06 Aineisto perustuu poliisin tietoon tulleisiin onnettomuuksiin

Lisätiedot

Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma LIIKENNEONNETTOMUUDET

Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma LIIKENNEONNETTOMUUDET Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma LIIKENNEONNETTOMUUDET Onnettomuustarkasteluiden sisältö 1. Onnettomuuskehitys Loviisassa 2000 2014 kuolleiden ja loukkaantuneiden määrä henkilövahinko onnettomuuksien

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA SAVONLINNA 15.5.2015

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA SAVONLINNA 15.5.2015 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2010-2014 tapahtui 1020 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 204 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 6 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2014: KUNTA NAANTALI 13.4.2015

Tieliikenneonnettomuudet v. 2014: KUNTA NAANTALI 13.4.2015 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2014 tapahtui 102 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2013 luku oli 77). Onnettomuuksista 1 johti kuolemaan ja 11 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010: Kontiolahti

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010: Kontiolahti 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2010 tapahtui 44 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2009 luku oli 71). Onnettomuuksista 0 johti kuolemaan ja 10 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA IITTI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA IITTI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 21-214 tapahtui 28 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 56 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 3 (1 /v) johti kuolemaan ja 57 (11

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA HÄMEENLINNA 25.6.2015

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA HÄMEENLINNA 25.6.2015 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2010-2014 tapahtui 1534 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 307 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 9 (2 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Järvenpään onnettomuuskatsaus

Järvenpään onnettomuuskatsaus Järvenpään onnettomuuskatsaus 211 19.4.212 Onnettomuuskehitys Järvenpäässä 22-211 25 Tieliikenneonnettomuudet (kpl/vuosi) 2 15 1 5 85 76 83 94 36 41 45 38 146 133 145 55 57 59 14 44 174 133 34 51 Omaisuusvah.joht.

Lisätiedot

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2012

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2012 LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2012 TAMPEREEN KAUPUNKI KAUPUNKIYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN SISÄLLYSLUETTELO 1. ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS 2 1.1 Yleistä 2 1.2 Pahimmat liittymät onnettomuusindeksin

Lisätiedot

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2013

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2013 LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2013 TAMPEREEN KAUPUNKI KAUPUNKIYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN SISÄLLYSLUETTELO 1. ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS 2 1.1 Yleistä 2 1.2 Pahimmat liittymät onnettomuusindeksin

Lisätiedot

LIIKENNEONNETTOMUUDET 2014

LIIKENNEONNETTOMUUDET 2014 LIIKENNEONNETTOMUUDET 2014 Yhteenveto tieliikenneonnettomuuksista iliitu - Destian liikenneturvallisuuspalvelu YHTEENVETO TIELIIKENNEONNETTOMUUKSISTA VUONNA 2014 Tarkastelualue kunta: KOKKOLA Vuonna 2014

Lisätiedot

LIIKENNEONNETTOMUUDET 2014

LIIKENNEONNETTOMUUDET 2014 LIIKENNEONNETTOMUUDET 2014 Yhteenveto tieliikenneonnettomuuksista iliitu - Destian liikenneturvallisuuspalvelu YHTEENVETO TIELIIKENNEONNETTOMUUKSISTA VUONNA 2014 Tarkastelualue kunta: KOKKOLA Vuonna 2014

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LAPPEENRANTA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LAPPEENRANTA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2010-2014 tapahtui 1436 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 287 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 12 (2 /v) johti kuolemaan

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA MIKKELI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA MIKKELI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 1452 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 290 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 14 (3 /v) johti kuolemaan

Lisätiedot

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2009-2013 tapahtui 8489 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 1698 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 66 (13 /v) johti kuolemaan

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA FORSSA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA FORSSA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 409 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 82 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 1 (0 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA RIIHIMÄKI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA RIIHIMÄKI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 729 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 146 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 6 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Oulun liikenneturvallisuussuunnitelma. Osaraportti 1: Onnettomuusanalyysi

Oulun liikenneturvallisuussuunnitelma. Osaraportti 1: Onnettomuusanalyysi Oulun liikenneturvallisuussuunnitelma Osaraportti 1: Onnettomuusanalyysi Joulukuu 2016 Liikenneonnettomuuksien kehitys Vuosina 2010-2014 Oulussa tapahtui vuodessa keskimäärin 800 liikenneonnettomuutta.

Lisätiedot

Liikenneonnettomuudet ja uhrit 2017

Liikenneonnettomuudet ja uhrit 2017 Liikenneonnettomuudet ja uhrit 217 212 kuollutta Poliisin tietoon tuli 46 vakavasti loukkaantunutta 216 Terveydenhuollon hoitoilmoitusaineistossa lisäksi 432 vakavasti loukkaantunutta 216 Poliisin tietoon

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA KOTKA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA KOTKA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 1386 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 277 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 4 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA HÄMEENLINNA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA HÄMEENLINNA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 1450 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 290 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 13 (3 /v) johti kuolemaan

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LAPPEENRANTA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LAPPEENRANTA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 1248 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 250 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 13 (3 /v) johti kuolemaan

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA TAIPALSAARI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA TAIPALSAARI ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 0-05 tapahtui 53 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista (0 /v) johti kuolemaan ja ( /v) loukkaantumiseen.

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA RUOKOLAHTI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA RUOKOLAHTI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 116 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 23 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 3 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2016: KUNTA PIETARSAARI

Tieliikenneonnettomuudet v. 2016: KUNTA PIETARSAARI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2016 tapahtui 120 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2015 luku oli 115). Onnettomuuksista 0 johti kuolemaan ja 15 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LIMINKA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LIMINKA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 286 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 57 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 2 (0 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA PARIKKALA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA PARIKKALA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 139 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 28 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 1 (0 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA SAVITAIPALE

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA SAVITAIPALE 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 80 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 16 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 4 (1 /v) johti kuolemaan ja 29

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA HÄMEENLINNA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA HÄMEENLINNA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 1450 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 290 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 13 (3 /v) johti kuolemaan

Lisätiedot

Lappeenrannan seutu - onnettomuusyhteenveto ja tieliikennekuolemat Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Lappeenrannan seutu - onnettomuusyhteenveto ja tieliikennekuolemat Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Lappeenrannan seutu - onnettomuusyhteenveto 2012-2016 ja tieliikennekuolemat 2006-2015 Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 12.9.2017 Onnettomuusaineisto kaikki onnettomuudet Onnettomuustarkastelu

Lisätiedot

SAVONLINNAN LIIKENNEONNETTOMUUSSELVITYS V. 2008

SAVONLINNAN LIIKENNEONNETTOMUUSSELVITYS V. 2008 SAVONLINNAN LIIKENNEONNETTOMUUSSELVITYS V. 2008 SAVONLINNAN KAUPUNKI 10.3.2009 SISÄLLYSLUETTELO SAVONLINNAN LIIKENNEONNETTOMUUSSELVITYS VUODELTA 2008 1. YLEISTÄ 3 2. LIIKENNEONNETTOMUUDET LAJITTAIN 4 KEVYTLIIKENNEONNETTOMUUDET

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA HÄMEENLINNA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA HÄMEENLINNA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2012-2016 tapahtui 1374 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 275 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 16 (3 /v) johti kuolemaan

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2017: SEUTUKUNTA Pietarsaaren seutukunta

Tieliikenneonnettomuudet v. 2017: SEUTUKUNTA Pietarsaaren seutukunta 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2017 tapahtui 290 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2016 luku oli 314). Onnettomuuksista 2 johti kuolemaan ja 44 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma SULKAVAN LIIKENNEONNETTOMUUDET JA YHTEENVETO ONGELMISTA

Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma SULKAVAN LIIKENNEONNETTOMUUDET JA YHTEENVETO ONGELMISTA Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma SULKAVAN LIIKENNEONNETTOMUUDET JA YHTEENVETO ONGELMISTA 2 Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Tieliikenneonnettomuudet 1 Liikenneonnettomuudet

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LAPPEENRANTA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LAPPEENRANTA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2012-2016 tapahtui 1062 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 212 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 18 (4 /v) johti kuolemaan

Lisätiedot

Autojen turvatekniikka ja liikenneturvallisuus

Autojen turvatekniikka ja liikenneturvallisuus Autojen turvatekniikka ja liikenneturvallisuus Vaikuttajien Autoiluakatemia 11.-12.9.2012 Premier Parkissa Vakuutuskeskus, Vahingontorjuntayksikkö Pieni teollisuuskatu 7, FIN-02920 ESPOO Puh: +358 9 680401,

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA IMATRA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA IMATRA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2012-2016 tapahtui 354 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 71 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 4 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LUUMÄKI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LUUMÄKI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2012-2016 tapahtui 155 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 31 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 8 (2 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA TAIPALSAARI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA TAIPALSAARI Tieliikenneonnettomuudet v. 01-016: KUNTA TAIPALSAARI 8.8.017 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 01-016 tapahtui 53 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 11 onnettomuutta

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA MIEHIKKÄLÄ

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA MIEHIKKÄLÄ Tieliikenneonnettomuudet v. 0-06: KUNTA MIEHIKKÄLÄ 8.8.07 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 0-06 tapahtui 0 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 8 onnettomuutta vuodessa).

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA VIROLAHTI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA VIROLAHTI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2012-2016 tapahtui 225 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 45 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 2 (0 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA RAUTJÄRVI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA RAUTJÄRVI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 01-016 tapahtui 50 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 10 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 0 (0 /v) johti kuolemaan ja 18 (

Lisätiedot

Suomen tieliikenteen tila 2016 sivu 2 / 8

Suomen tieliikenteen tila 2016 sivu 2 / 8 Suomen tieliikenteen tila 2016 sivu 2 / 8 Tieliikenteen turvallisuustavoitteiden seuranta, Q4/2016 Kuolleiden ja loukkaantuneiden määrä 4 tieliikenteessä suhteessa tavoitteeseen, Q4/ 2016 Kuolleet ja loukkaantuneet

Lisätiedot

RAUMAN SEUDUN KUNTIEN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMAT ONNETTOMUUSTARKASTELUT

RAUMAN SEUDUN KUNTIEN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMAT ONNETTOMUUSTARKASTELUT RAUMAN SEUDUN KUNTIEN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMAT ONNETTOMUUSTARKASTELUT 15.6.2016 KALVOSARJAN SISÄLTÖ 1. Tilastokeskuksen/poliisin tilastot Onnettomuuskehitys ja uhrit Onnettomuusluokat ja -tyypit

Lisätiedot

Lappeenrannan seutu - onnettomuusyhteenveto ja tieliikennekuolemat Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelmat

Lappeenrannan seutu - onnettomuusyhteenveto ja tieliikennekuolemat Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelmat Lappeenrannan seutu - onnettomuusyhteenveto 2012-2016 ja tieliikennekuolemat 2006-2015 Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelmat Onnettomuusaineisto kaikki onnettomuudet Onnettomuustarkastelu

Lisätiedot

Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma SULKAVAN TIELIIKENNEONNETTOMUUDET 2001-2010 JA 2006-2010 2 Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Sisältö 1 LIIKENNEONNETTOMUUDET 3 1.1.1

Lisätiedot

Luumäen onnettomuusyhteenveto Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Luumäen onnettomuusyhteenveto Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Luumäen onnettomuusyhteenveto 2012-2016 Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 12.9.2017 Onnettomuusaineisto Onnettomuustarkastelu käsittää vuodet 2012-2016 Aineisto perustuu poliisin tietoon

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA VESANTO

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA VESANTO 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2012-2016 tapahtui 38 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 8 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 1 (0 /v) johti kuolemaan ja 1

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LOPPI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LOPPI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2012-2016 tapahtui 438 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 88 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 3 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA REISJÄRVI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA REISJÄRVI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 01-016 tapahtui 59 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 1 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 0 (0 /v) johti kuolemaan ja 10 (

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA SULKAVA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA SULKAVA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 01-016 tapahtui 50 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 10 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista (0 /v) johti kuolemaan ja 10 ( /v)

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA HATTULA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA HATTULA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2012-2016 tapahtui 194 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 39 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 2 (0 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Keski-Savon liikenneturvallisuussuunnitelma 2018 ONNETTOMUUSANALYYSIT. Joroinen

Keski-Savon liikenneturvallisuussuunnitelma 2018 ONNETTOMUUSANALYYSIT. Joroinen Keski-Savon liikenneturvallisuussuunnitelma 218 ONNETTOMUUSANALYYSIT Joroinen Onnettomuusanalyysit Kaikki onnettomuudet 212-216 Keski-Savossa % Yksittäisonnettomuudet ja muut onnettomuudet 42% HEVA 21%

Lisätiedot

2.2 Liikenneonnettomuudet. 2.2.1 Liikenneonnettomuuksien tilastointi

2.2 Liikenneonnettomuudet. 2.2.1 Liikenneonnettomuuksien tilastointi Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Pirkkalan, Vesilahden ja Ylöjärven LIIKENNETURVALLISUUDEN NYKYTILA 17 2.2 Liikenneonnettomuudet 2.2.1 Liikenneonnettomuuksien tilastointi Tietoja liikenneonnettomuuksista

Lisätiedot

LIIKENNE- ONNETTOMUUDET VANTAALLA 2014

LIIKENNE- ONNETTOMUUDET VANTAALLA 2014 LIIKENNE- ONNETTOMUUDET VANTAALLA 2014 ESIPUHE Liikenneonnettomuudet Vantaalla 2014 -selvityksen tieliikenneonnettomuuksien tiedot perustuvat iliitu-ohjelmistoon sekä Tilastokeskuksen tilastoihin ja onnettomuusselostuksiin.

Lisätiedot

Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma LIIKENNEONNETTOMUUDET

Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma LIIKENNEONNETTOMUUDET Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma LIIKENNEONNETTOMUUDET Onnettomuustarkasteluiden sisältö 1. Onnettomuuskehitys Loviisassa 2000-2014 kuolleiden ja loukkaantuneiden määrä henkilövahinko-onnettomuuksien

Lisätiedot

Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma SAVONLINNAN LIIKENNEONNETTOMUUDET JA YHTEENVETO ONGELMISTA

Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma SAVONLINNAN LIIKENNEONNETTOMUUDET JA YHTEENVETO ONGELMISTA Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 1 Tieliikenneonnettomuudet Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma SAVONLINNAN LIIKENNEONNETTOMUUDET JA YHTEENVETO ONGELMISTA 1 Liikenneonnettomuudet

Lisätiedot

Liikenneonnettomuudet Jyväskylässä 2015 Kaupunkirakenteen toimiala Liikenne ja viheralueet

Liikenneonnettomuudet Jyväskylässä 2015 Kaupunkirakenteen toimiala Liikenne ja viheralueet JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Liikenneonnettomuudet Jyväskylässä 2015 Kaupunkirakenteen toimiala Liikenne ja viheralueet 19.2.2016 Sisällys Yhteenveto... 2 Henkilövahinkoon johtaneet liikenneonnettomuudet Jyväskylässä

Lisätiedot

LIIKENNEONNETTOMUUDET 2015

LIIKENNEONNETTOMUUDET 2015 LIIKENNEONNETTOMUUDET 2015 Yhteenveto tieliikenneonnettomuuksista iliitu - Destian liikenneturvallisuuspalvelu YHTEENVETO TIELIIKENNEONNETTOMUUKSISTA VUONNA 2015 Tarkastelualue: KUNTA KOKKOLA Vuonna 2015

Lisätiedot

Taipalsaaren liikenneturvallisuussuunnitelma. 1b. Nykytilan selvitys Liikenneonnettomuudet

Taipalsaaren liikenneturvallisuussuunnitelma. 1b. Nykytilan selvitys Liikenneonnettomuudet Taipalsaaren liikenneturvallisuussuunnitelma 1b. Nykytilan selvitys Liikenneonnettomuudet 1.9.2015 Nykytilan selvitys - liikenneonnettomuudet Taipalsaarella vuosina 2009 2013 poliisin tietoon tulleista

Lisätiedot

Liikenneturvallisuustilanne Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella. Onnettomuusanalyysi ja toimintaympäristön muutokset

Liikenneturvallisuustilanne Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella. Onnettomuusanalyysi ja toimintaympäristön muutokset Liikenneturvallisuustilanne Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella Onnettomuusanalyysi ja toimintaympäristön muutokset Liikenneonnettomuuksien kehitys tienpitäjän mukaan Varsinais-Suomen ELY-keskuksen

Lisätiedot

Kouvolan liikenneturvallisuussuunnitelma ONNETTOMUUSANALYYSIT

Kouvolan liikenneturvallisuussuunnitelma ONNETTOMUUSANALYYSIT Kouvolan liikenneturvallisuussuunnitelma 2017 ONNETTOMUUSANALYYSIT Sisältö Onnettomuuskehitys ja uhrit (Tilastokeskus) Onnettomuusluokat ja -tyypit (Onnettomuusrekisteri) Vakuutusyhtiöiden liikennevakuutustilasto

Lisätiedot

Ennakkoraportti 1/2018

Ennakkoraportti 1/2018 Ennakkoraportti 1/18 Tutkijalautakuntien tutkimat onnettomuudet vuoden 18 tammi huhtikuussa Onnettomuusinstituutti (OTI) www.oti.fi Aineisto Raportin aineistona on käytetty liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien

Lisätiedot

OTI Taajamaraportti 2016

OTI Taajamaraportti 2016 Taajamaraportti 2016 Taajamassa tapahtuneet liikenneonnettomuudet 2010 2014 AINEISTO Raportissa on tarkasteltu taajamassa vuosina 2010 2014 tapahtuneita liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tutkimia

Lisätiedot

LUOTEIS-PIRKANMAAN VIISAAN JA TURVALLISEN LIIKKUMISEN SUUNNITELMA. Esittelykalvot: Onnettomuusanalyysi

LUOTEIS-PIRKANMAAN VIISAAN JA TURVALLISEN LIIKKUMISEN SUUNNITELMA. Esittelykalvot: Onnettomuusanalyysi LUOTEIS-PIRKANMAAN VIISAAN JA TURVALLISEN LIIKKUMISEN SUUNNITELMA Esittelykalvot: Onnettomuusanalyysi 9.6.2015 Onnettomuuskehitys Luoteis-Pirkanmaalla 2000-luvulla Luoteis-Pirkanmaan liikenteessä on menehtynyt

Lisätiedot

Itä-Suomen liikenneturvallisuustoimija, Juha Heltimo, Strafica Oy LIIKENNETURVALLISUUSTILANNE ETELÄ-SAVOSSA

Itä-Suomen liikenneturvallisuustoimija, Juha Heltimo, Strafica Oy LIIKENNETURVALLISUUSTILANNE ETELÄ-SAVOSSA Itä-Suomen liikenneturvallisuustoimija, Juha Heltimo, Strafica Oy LIIKENNETURVALLISUUSTILANNE ETELÄ-SAVOSSA Lähtöaineisto Tässä kalvosarjassa esitetyt tulokset perustuvat Tilastokeskuksen tieliikenteen

Lisätiedot

Ennakkoraportti 3/2018

Ennakkoraportti 3/2018 Ennakkoraportti 3/2018 Tutkijalautakuntien tutkimat onnettomuudet vuonna 2018 Onnettomuustietoinstituutti (OTI) www.oti.fi Aineisto Raportin aineistona on käytetty liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien

Lisätiedot

ONNETTOMUUSANALYYSI 1 TAUSTAA

ONNETTOMUUSANALYYSI 1 TAUSTAA ONNETTOMUUSANALYYSI 1 TAUSTAA Tietoja tieliikenneonnettomuuksista kootaan Suomessa sekä poliisiin tietoon tulleiden että vakuutusyhtiöille ilmoitettujen onnettomuustietojen perusteella. Tilastokeskus ylläpitää

Lisätiedot