VAATIMUS Nastolan kunta Hallintojohtaja Lotta Mikkola lotta.mikkola(a)nastola.fi. Tiedoksi: kari.kankanen(a)lh.nastola.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VAATIMUS 2014 09 22. Nastolan kunta Hallintojohtaja Lotta Mikkola lotta.mikkola(a)nastola.fi. Tiedoksi: kari.kankanen(a)lh.nastola."

Transkriptio

1

2

3

4

5 VAATIMUS Tieokas Markku Sakari Meriluoto Onnenlaakso Puutarhatie 24 A 18 FI NYBY UUSIKYLÄ ASEMA m markku.meriluoto@tieokas.fi Y tunnus Alv.rek. Nastolan kunta Hallintojohtaja Lotta Mikkola lotta.mikkola(a)nastola.fi Tiedoksi: kari.kankanen(a)lh.nastola.fi Tekninen lautakunta 73/2014 Suunnitelman hyväksyminen, viitoituksen yleissuunnitelma, T346/5 7 Pyydän asianosaisena saada ko. pöytäkirjanotteen heti sen valmistuttua ja siihen liittyvän valitusosoituksen Nastolan kuntaan kohdistuvia oikeudellisia jatkotoimia varten Hämeenlinnan hallinto oikeudessa ja Eduskunnan oikeusasiamiehessä. Asian oikeudellisen käsittelyn perusteita ovat etenkin asiantuntevien asianosaisten tarkoituksellinen syrjintä koko prosessin ajan ja sen seurauksena suunnitelmaehdotuksessa esiintyvät, vaatimuksista huolimatta korjaamatta jääneet virheellisyydet ja vääryydet, mitkä ovat vaarassa vaikuttaa pitkäkestoisesti kielteisesti Uudenkylän asukasyhteisön etuihin ja oikeuksiin seuraavassa eräiltä osin tarkemmin eritellen: 1. Tosiasioiden vääristely esittelyasiakirjassa Esittelyasiakirjan 73 alussa esittelijä ei kerro päättäjille todellisuudessa keskeisintä, kunnanjohdolle kiusallista tarkoituksellisen syrjinnän paljastavaa lähtökohtaa, että koko viitoituksen uudistaminen käynnistyi käytännössä Uudenkylän asukasyhteisön vaikutuksesta Tieokkaan laatiman suunnitelman pohjalta (Tieokas / Muutosvaatimus / Viitoituksen yleissuunnitelmaehdotus T346/1 4): "Allekirjoittanut Uudenkylän asukasyhteisön edustaja ja valtuuttama asiantuntija laati alkuperäisen viitoitussuunnitelman (LIITE). Sen pohjalta vaadin tekemään (yleissuunnitelmaan) seuraavassa tarkemmin kuvatut muutokset. Uudenkylän asukasyhteisön edustajat Sillanmäki, Kallonen ja Meriluoto esittivät ja luovuttivat alkuperäisen, 1. joulukuuta 2009 päivätyn viitoitussuunnitelman Viitoitustyöryhmän neuvottelussa 3. joulukuuta 2009 Nastolan kunnantalossa kunnan tekniselle johdolle toimenpiteitä varten. Sen jälkeen asiasta ei kuulunut mitään vuosikausiin. Asianosaiset eivät tienneet eikä heille tiedoksi saatettu, oliko asiassa ryhdytty toimiin. Tänä aikana kyläyhdistyksen edustaja kuoli. Vihdoin kevättalvella 2014 toinen paikallinen yrittäjä nosti viitoituksen epäkohdat kohdaltaan esiin. Tuloksena oli tapaaminen teknisen johtajan kanssa (Merimaa ja Meriluoto), tuloksena lupaus, että tekninen johtaja lähettää mahdollisimman pian tiedot suunnitelmatyön nykyvaiheesta ja asukasyhteisön

6 osallistamisesta. Mitään ei edelleenkään tapahtunut, ennen kuin otsikon ehdotus julkistettiin kunnanviraston kesätauon 2014 jälkeen." 2. Esitettyjen korjausvaatimusten käsittely ja yhteistyöehdotuksen diskriminointi (Em. muutosvaatimus): "Kunta on... aiheuttanut merkittävää vahinkoa, suurta vaivaa ja vuosien ajanhukkaa asukasyhteisön jäsenille sulkemalla heiltä osallistumisen mahdollisuudet niin, että lopputuloksesta uhkaa tulla näin huonompi kuin jos suunnittelussa olisi otettu käyttöön paikallisten parhaiden asiantuntijoiden tieto ja taito. Nastolan kunta on aiemmissakin yhteyksissä (esimerkiksi Uudenkylän Villähteen asemataistelu) harjoittanut vastaavaa diskriminointia, joten näyttäisi olevan tarve etsiä oikeustietä kuntaan nykyaikaista avointa ja asukkaiden osaamista arvostavaa toimintakulttuuria. Oikeustie... tuo asian käsittelyyn viipeen, minkä jälkeen suunnitelman käsitellee loppuun muu hallinto kuin Nastolan kunta. Epäilemättä tulos on tällöin nykyistä objektiivisempi. Koko ehdotus voi myös raueta ja viitoitus säilyä nykyisellään.... vaadin, että ehdotus avataan ja korjataan... esitetyn mukaisesti yhteistyössä allekirjoittaneen viitoitussuunnitelman tekijän ja Uudenkylän asukasyhteisön muiden osallisten kanssa." Aiemmissakin yhteyksissä toimiensa arvioinnille tavattoman herkkähipiäiseksi osoittautunut kunnanjohto laisti rakentavan yhteistyön kuitenkin loppuun asti peläten tietämättömyytensä jälleen paljastuvan vuorovaikutuksessa parhaiden asiantuntijoiden kanssa. Tällaiseen kunnanjohdolla ei luulisi enää olevan varaa viime aikojen miljoonaluokan epäonnistumisten jälkeen (kallisti louhittu tyhjentynyt Ritomäen teollisuusalue, Ihanaistenrinteen täydellinen kaavoitusfloppi ja arvokas tonttilahjoitus oxfordilaiselle ajoneuvoasentajalle). Samaan sarjaan kuuluu keväinen Uudenkylän kolmen koulun lopetuspäätös, minkä kunnanjohto hyvin tiesi ylivoimaisen kalliiksi toteuttaa, mutta mikä antoi kunnanjohdolle, päättäjiä kuin pässejä vedättäen vielä viime metreillä ennen taakse poistumistaan, keinon näin lakkauttaa kuntastategiassa Uudenkylän merkitys nauhataajaman osana vain siksi, että Uudessakylässä kunnanjohtoa ei kritiikittä kumarreta toisin kuin nauhataajaman länsiosissa. Oikeudellisessa valituksessa sovellettavat lainkohdat ovat muutosvaatimuksessa esitetyt, asiakysymyksissä myös ainakin maankäyttö ja rakennuslaki. merk. Ystävällisin tervehdyksin Tieokas Markku Sakari Meriluoto metsänhoitaja, erityisasiantuntija LIITE, alkuperäinen viitoitussuunnitelma 2009: itsenäinen, riippumaton ja puolueeton asiantuntijayritys ja rekisteröity tavaramerkki.

7 MUUTOSVAATIMUS Tieokas Markku Sakari Meriluoto Onnenlaakso Puutarhatie 24 A 18 FI UUSIKYLÄ ASEMA m markku.meriluoto@tieokas.fi Y-tunnus Alv.rek. kirjaamo.teknisetpalvelut(a)nastola.fi Viitoituksen yleissuunnitelmaehdotus T346/1-4 Allekirjoittanut Uudenkylän asukasyhteisön edustaja ja valtuuttama asiantuntija laati alkuperäisen viitoitussuunnitelman (LIITE). Sen pohjalta vaadin tekemään otsikon asiakirjaan seuraavassa tarkemmin kuvatut muutokset. Uudenkylän asukasyhteisön edustajat Sillanmäki, Kallonen ja Meriluoto esittivät ja luovuttivat alkuperäisen, 1. joulukuuta 2009 päivätyn viitoitussuunnitelman Viitoitustyöryhmän neuvottelussa 3. joulukuuta 2009 Nastolan kunnantalossa kunnan tekniselle johdolle toimenpiteitä varten. Sen jälkeen asiasta ei kuulunut mitään vuosikausiin. Asianosaiset eivät tienneet eikä heille tiedoksi saatettu, oliko asiassa ryhdytty toimiin. Tänä aikana kyläyhdistyksen edustaja kuoli. Vihdoin kevättalvella 2014 toinen paikallinen yrittäjä nosti viitoituksen epäkohdat kohdaltaan esiin. Tuloksena oli tapaaminen teknisen johtajan kanssa (Merimaa ja Meriluoto), tuloksena lupaus, että tekninen johtaja lähettää mahdollisimman pian tiedot suunnitelmatyön nykyvaiheesta ja asukasyhteisön osallistamisesta. Mitään ei edelleenkään tapahtunut, ennen kuin otsikon ehdotus julkistettiin kunnanviraston kesätauon 2014 jälkeen. Nastolan kunta on Uudenkylän asukasyhteisön osallistamisen laiminlyönnissä rikkonut ainakin kahta merkittävää lainkohtaa: 1) Suomen perustuslain (1999/731) mukaan (2 ) kansanvaltaan sisältyy yksilön oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristönsä kehittämiseen ja julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia ja edelleen (12 ) viranomaisen hallussa olevat asiakirjat ja muut tallenteet ovat julkisia, jollei niiden julkisuutta ole välttämättömien syiden vuoksi lailla erikseen rajoitettu. Jokaisella on oikeus saada tieto julkisesta asiakirjasta ja tallenteesta.

8 2) Kuntalain (1995/365) mukaan (28, aloiteoikeus) kunnan asukkaalla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa. Aloitteen tekijälle on ilmoitettava aloitteen johdosta suoritetut toimenpiteet. Valtuuston tietoon on saatettava vähintään kerran vuodessa sen toimivaltaan kuuluvissa asioissa tehdyt aloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet, sekä (29, tiedottaminen) kunnan on tiedotettava asukkailleen kunnassa vireillä olevista asioista, niitä koskevista suunnitelmista, asioiden käsittelystä, tehdyistä ratkaisuista ja niiden vaikutuksista. Asukkaille on myös tiedotettava, millä tavoin asioista voi esittää kysymyksiä ja mielipiteitä valmistelijoille ja päättäjille. Lisäksi asiaa koskevia säädöksiä on mm. seuraavissa: 3) Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (1999/621) sekä 4) Hallintolaki (2003/434). Mikäli edes näin jälkeenpäin asukasyhteisön vaikuttaminen omaan asiaansa, minkä se oli saattanut asiantuntevasti kunnan tietoon, ei tuota seuraavassa vaadittuja korjauksia, oikeudellinen tie (aluksi Eduskunnan oikeusasiamies) on ainoa mahdollinen. Kunta on joka tapauksessa aiheuttanut merkittävää vahinkoa, suurta vaivaa ja vuosien ajanhukkaa asukasyhteisön jäsenille sulkemalla heiltä osallistumisen mahdollisuudet niin, että lopputuloksesta uhkaa tulla näin huonompi kuin jos suunnittelussa olisi otettu käyttöön paikallisten parhaiden asiantuntijoiden tieto ja taito. Nastolan kunta on aiemmissakin yhteyksissä (esimerkiksi Uudenkylän Villähteen asemataistelu) harjoittanut vastaavaa diskriminointia, joten näyttäisi olevan tarve etsiä oikeustietä kuntaan nykyaikaista avointa ja asukkaiden osaamista arvostavaa toimintakulttuuria. Oikeustie (mahdollisen päätöksenteon jälkeen Hämeenlinnan hallinto-oikeus) tuo asian käsittelyyn viipeen, minkä jälkeen suunnitelman käsitellee loppuun muu hallinto kuin Nastolan kunta. Epäilemättä tulos on tällöin nykyistä objektiivisempi. Koko ehdotus voi myös raueta ja viitoitus säilyä nykyisellään. Yhteenvetona vaadin, että ehdotus avataan ja korjataan edellä esitetyn mukaisesti yhteistyössä allekirjoittaneen viitoitussuunnitelman tekijän ja Uudenkylän asukasyhteisön muiden osallisten kanssa. Tieokas (alkuperäisen viitoitussuunnitelman tekijä) merk. Markku Sakari Meriluoto metsänhoitaja, erityisasiantuntija LIITE, alkuperäinen viitoitussuunnitelma 2009: itsenäinen, riippumaton ja puolueeton asiantuntijayritys ja rekisteröity tavaramerkki.

9 RAKOKIVENTIE HEINOLANTIELTÄ EHDOTUKSESTA PUUTTUU KOKONAAN NAUHATAAJAMAN VIITOITUKSEN OLENNAINEN EPÄKOHTA ELI TAAJAMANOSIEN EROTTAMINEN TOISISTAAN; ESIMERKKEJÄ UUSI KYLÄ/TAAJAMA TAAJAMANOSA UUSIKYLÄ UUSIKYLÄ KANERVA KANERVA

10 Kausantie Elementintieltä TAAJAMA, KATU KYLÄ/TAAJAMA TAAJAMANOSA NASTOLA NASTONHARJU

11 Säyhteentie Heinolantielle TAAJAMA, PAIKALLISTIE UUSI UUSIKYLÄ UUSIKYLÄ P

12 PAIKAN MUUTOS: ELEMENTINTIEN TH. (MAAREKISTERIKYLIEN RAJA)

13 KOUVOLANTIE ELEMENTINTIELTÄ ITÄÄN TAAJAMA, MAANTIE UUSIKYLÄ

14 241 JOUSALANTIE, LISÄTÄÄN UUSIKYLÄ 443 UUDENKYLÄNTIE, LISÄTÄÄN UUSIKYLÄ LISÄYKSET VASTAAVASTI ESIMERKIKSI: - KÄHÄRÄNTIE - TOIVONOJANTIE - RAKOKIVENTIE LÄNSIPÄÄ

15 441 KUIVANNONTIE, LISÄTÄÄN UUSIKYLÄ

16 Hedelmätie Kouvolantien suunnasta UUSI ASEMANTIE UUSIKYLÄ E KÄHÄRÄNTIE 43 KORVATAAN TÄLLÄ SUUNNITELMALLA

17 385 LOGIIKKAVIRHE: 312 MOLEMPIIN SUUNTIIN, KORJATTAVA YLÄ- JA ALAOSA SYMMETRISIKSI

18 ELEMENTINTIE KOUVOLANTIELLE UUSIKYLÄ UUSI

19 HIRSITIE RAKOKIVENTIE 425, 422 LISÄTÄÄN TIEDOT: - UUSIKYLÄ AS. P LÄNTEEN - UUSIKYLÄ AS. P ITÄÄN ITÄÄN ITÄÄN ITÄÄN 428 UUSITAAN 1. VAIHEESSA LISÄTÄÄN TIETO: JUNAT ITÄÄN

20 P LÄNTEEN P ITÄÄN 422 LISÄTÄÄN TIETO (SYMBOLIT): UUSIKYLÄ AS. P LÄNTEEN UUSIKYLÄ AS. P ITÄÄN

21 LÄNTEEN 421 UUSITAAN 1. VAIHEESSA LISÄTÄÄN TIETO: JUNAT LÄNTEEN JUNAT LÄNTEEN JUNAT ITÄÄN 422 VAIHTOEHTO 425, 428: LISÄTÄÄN TIETO: JUNAT LÄNTEEN, JUNAT ITÄÄN

22 UUDENKYLÄN LOGISTIIKKAKESKUS RASKAS LIIKENNE LIIKENNÖINTISUUNNITELMA (RASKAS LIIKENNE POIS ASUNTOKADUILTA HIRSITIE-VARASTOTIE)

23 LÄNTEEN LOGISTIIKKAKESKUS LÄNTEEN LOGISTIIKKAKESKUS 420 LÄNNESTÄ JA 427 IDÄSTÄ: KUMPAANKIN LISÄTÄÄN ALIMMAKSI: LOGISTIIKKAKESKUS

24 HEINOLANTIE OSMONTIELLE IDÄSTÄ UUSI LOGISTIIKKAKESKUS UUSIKYLÄ

25 HEINOLANTIE OSMONTIELLE LÄNNESTÄ UUSI KUORMAUSALUE LOGISTIIKKAKESKUS UUSIKYLÄ

26 UUSI, OSMONTIEN JA VARASTOTIEN RISTEYS: LOGISTIIKKAKESKUS (OPASTE OSMONTIEN SUUNNASTA) UUSI LOGISTIIKKAKESKUS UUSIKYLÄ

27 (413, 416 UPONORIN OPASTEET) KEVYT LIIKENNE RAUTEN TEHTAAT RASKAS LIIKENNE RAUTEN OPASTEET ASETETTAVA ANALOGISESTI (KEVYT JA RASKAS LIIKENNE)

28 PITÄÄ OLLA: NASTOLA SEIS. (LIIIKENNEVIRASTON LUOKITUS)

29 389 YM. POISTETAAN KAIKISTA: KUNTAKESKUS (NASTOLASSA EI OLE KUNTAKESKUSTA, vrt. Päijät-Hämeen liiton luokitus)

30 Uudenkyläntie ja Asemantie länteen UUDENKYLÄNTIE ASEMANTIE ITÄÄN LÄNTEEN UUSI

31 Uudenkyläntie Asemantieltä itään UUDENKYLÄNTIE ASEMANTIE UUSI

32 VILLÄHTEEN KESKUSTA Absurdi käsite. Villähteen kylänraitin pohjoispuolen täyttävät autiot, rappeutuvat tehdasrakennukset synkkänä rivistönä. Eteläpuolen taloissa on ajat sitten sulkeutuneita liiketiloja. Jos tällainen täyttää KESKUSTAn vaatimukset, kyllä vähintään samassa mitassa UUDENKYLÄN KESKUSTA. Yhdenmukaisuutta edes kohtuullisesti npudattaen tulee viitoittaa UUDENKYLÄN LIIKEKESKUS. Se on paljon enemmän todellisuutta huolimatta jatkuvasta kauppakadosta, mitä teknisen lautakunnan puheenjohtaja viimeksi vauhditti häätämällä päätösesityksellään Lidlin myymälän Uudestakylästä Kauppakaaren ympyrähelvettiin. Näköpiirissä on jo korvaava nimitys NASTOLAN KIRPPUTORIKESKUS, mutta sitä ennen siis kuitenkin UUDENKYLÄN LIIKEKESKUS Uudenkylän maarekisterikylässä.

33 RAKOKIVENTIE HEINOLANTIELTÄ EHDOTUKSESTA PUUTTUU KOKONAAN NAUHATAAJAMAN VIITOITUKSEN OLENNAINEN EPÄKOHTA ELI TAAJAMANOSIEN EROTTAMINEN TOISISTAAN; ESIMERKKEJÄ : SELVITETÄÄN MAHDOLLISUUS PAIKKAKILPIEN KÄYTTÖÖN TAAJAMATAULUN ALLA AINAKIN KUNNAN KADUILLA. MT 312:LLA AINA OLLUT PAIKKAKILPI VILLÄHDE KONNILAN KOHDALLA - PITÄJÄN AINOA. UUSI KYLÄ/TAAJAMA TAAJAMANOSA UUSIKYLÄ UUSIKYLÄ KANERVA KANERVA

34 UUSIKYLÄ PAIKAN MUUTOS: ELEMENTINTIEN TH. (MAAREKISTERIKYLIEN RAJA) : SOVITTU KILPIEN SIIRTO KOUVOLANTIELLÄ VÄLITTÖMÄSTI ELEMENTINTIEN RISTEYKSEN LÄNSIPUOLELLE VASTAKKAIN.

35 UUSIKYLÄ 241 JOUSALANTIE, LISÄTÄÄN UUSIKYLÄ UUSIKYLÄ 443 UUDENKYLÄNTIE, LISÄTÄÄN UUSIKYLÄ LISÄYKSET VASTAAVASTI ESIMERKIKSI: -KÄHÄRÄNTIE Ä Ä - TOIVONOJANTIE - RAKOKIVENTIE LÄNSIPÄÄ : SOVITTU TARKISTUS KAIKKIEN TAAJAMAN SISÄÄNTULOTEIDEN YHTEYDESSÄ, JOKO KELTAINEN TAI SININEN KILPI.

36 441 KUIVANNONTIE, LISÄTÄÄN UUSIKYLÄ : LISÄTÄÄN JOS EI OLE VIELÄ KORJATTU.

37 Hedelmätie Kouvolantien suunnasta UUSI ASEMANTIE HEDELMÄTIE KÄHÄRÄNTIE 43 KORVATAAN TÄLLÄ SUUNNITELMALLA : SOVITTU MUUTOS.

38 ELEMENTINTIE KOUVOLANTIELLE 18 UUSI 42 8 UUSIKYLÄ : SOVITTU LISÄYS RISTEYKSEEN.

39 KANSAINVÄLISEN LIIKENTEEN YHDISTETTYJEN KULJETUSTEN UUDENKYLÄN LOGISTIIKKAKESKUS RASKAS LIIKENNE LIIKENNÖINTISUUNNITELMA (RASKAS LIIKENNE POIS ASUNTOKADUILTA HIRSITIE-VARASTOTIE) : SOVITTU TOTEUTUS LOGISTIIKKAKESKUKSEN ASEMAKAAVAAN: - RASKAAN LIIKENTEEN UUSI YHTEYS (YLLÄ) - LTA-ALUEEN KAAVASUUNNITTELU - VARASTOTIEN ITÄOSAAN KEVYTVÄYLÄ - VARASTOTIEN KEVYTVÄYLÄN AKS KM KIRJAPOLUN AKS (RAUTATIE) MYÖS HA:LLE - KIRJAPOLUN ALUEELLE PENDELILIIKENTEEN HENKILÖASEMA UUSIKYLÄ-ITÄINEN - UUDENKYLÄNKADUN RAKENTAMINEN (POISTETAAN NYKYINEN KIRJAPOLUN AKS) - KAAVAMERKINNÄT TEHDÄÄN UOYK. Tarkemmin:

40 Uudenkyläntie ja Asemantie länteen UUDENKYLÄNTIE ASEMANTIE UUSI : TOTEUTUS UUDENKYLÄNKADUN RAKENTAMISEN YHTEYDESSÄ.

41 Uudenkyläntie Asemantieltä itään UUDENKYLÄNTIE ASEMANTIE UUSI : TOTEUTUS UUDENKYLÄNKADUN RAKENTAMISEN YHTEYDESSÄ.

42 Info-opastustaulujen sijoitus (kaikkiin Info-etumerkki) Uudenkylän taajaman itäpuolelle koko Nastola - Mahdollisia paikkoja: 1. Kurrinsuoran levähdysalue (eteläpuoli) 2. Haarankylä, Kivisenportin kohta (pohjoispuoli) Uudenkylän taajamaan Asemakeskuksen alueelle (kaavamerkintä P UOYK) 1. Koko Uusikylä henkilöaseman läntiselle P-alueelle 2. Heinolantien palvelut bussipysäkille (postilaatikko) Uudenkylänportin YKS (kevytväylä) ja Asemakeskus sisältyvät UOYK.

Toivottavasti kysymys ei ole Nastolan kunnan välinpitämättömyydestä tai jopa asenteellisuudesta ko. selvityksen ratkaisuja kohtaan.

Toivottavasti kysymys ei ole Nastolan kunnan välinpitämättömyydestä tai jopa asenteellisuudesta ko. selvityksen ratkaisuja kohtaan. UUDENKYLÄNKADUN RAKENTAMINEN Tieokas Markku Sakari Meriluoto Onnenlaakso Puutarhatie 24 A 18 FI 16100 UUSIKYLÄ ASEMA m. 045 651 9808 markku.meriluoto@ti eokas.fi www.tieokas.fi Y tunnus 1516503 5 Alv.rek.

Lisätiedot

* UUDENKYLÄN TAVARA ASEMA LOGISTIIKKAKESKUS (tämä sisältö) * TEOLLISUUSRAIDE UUSIKYLÄ NASTOLA * PENDELILÄHILIIKENTEEN PÄÄTEASEMA UUSIKYLÄ ITÄINEN

* UUDENKYLÄN TAVARA ASEMA LOGISTIIKKAKESKUS (tämä sisältö) * TEOLLISUUSRAIDE UUSIKYLÄ NASTOLA * PENDELILÄHILIIKENTEEN PÄÄTEASEMA UUSIKYLÄ ITÄINEN UUDENKYLÄN TAVARA-ASEMA - LOGISTIIKKAKESKUS L-ALUE YMPÄRISTÖINEEN Tieokas Markku Sakari Meriluoto Onnenlaakso Puutarhatie 24 A 18 FI 16100 UUSIKYLÄ ASEMA m. 045 651 9808 markku.meriluoto@ti eokas.fi www.tieokas.fi

Lisätiedot

Toivottavasti kysymys ei ole Nastolan kunnan välinpitämättömyydestä tai jopa asenteellisuudesta ko. selvityksen ratkaisuja kohtaan.

Toivottavasti kysymys ei ole Nastolan kunnan välinpitämättömyydestä tai jopa asenteellisuudesta ko. selvityksen ratkaisuja kohtaan. UUDENKYLÄN MATKAKESKUS Tieokas Markku Sakari Meriluoto Onnenlaakso Puutarhatie 24 A 18 FI 16100 UUSIKYLÄ ASEMA m. 045 651 9808 markku.meriluoto@ti eokas.fi www.tieokas.fi Y tunnus 1516503 5 Alv.rek. MUISTUTUS

Lisätiedot

MUISTUTUS LIITE 4 Uusikylä Master Plan

MUISTUTUS LIITE 4 Uusikylä Master Plan Asiantuntijayritys Tieokas Markku Sakari Meriluoto Onnenlaakso Puutarhatie 24 A 8 FI 600 NYBY UUSIKYLÄ ASEMA m. 045 65 9808 markku.meriluoto@tieokas.fi www.tieokas.fi Y tunnus 5650 5 Alv.rek. MUISTUTUS

Lisätiedot

Päijät Hämeen liitolle 2015 02 15

Päijät Hämeen liitolle 2015 02 15 Päijät Hämeen liitolle VAATIMUS 205 02 5 Uudenkylän kehittämisalue Vaadin, että Päijät Hämeen liiton johdolla täydennetään Päijät Hämeen maakuntakaavan ja Uudenkylän osayleiskaavan luonnosvaiheen valmistelua

Lisätiedot

Uudenkylän asemanseudun L alueen kehittämiseen liittyvät seuraavat osa alueet, joista asiantuntijayritys Tieokas esittää suunnitelmat:

Uudenkylän asemanseudun L alueen kehittämiseen liittyvät seuraavat osa alueet, joista asiantuntijayritys Tieokas esittää suunnitelmat: TEOLLISUUSRAIDE UUSIKYLÄ NASTOLA Tieokas Markku Sakari Meriluoto Onnenlaakso Puutarhatie 24 A 18 FI 16100 UUSIKYLÄ ASEMA m. 045 651 9808 markku.meriluoto@ti eokas.fi www.tieokas.fi Y tunnus 1516503 5 Alv.rek.

Lisätiedot

VIITE Päijät Hämeen liiton lausuntopyyntö maakuntakaavan 2014 luonnosaineistosta

VIITE Päijät Hämeen liiton lausuntopyyntö maakuntakaavan 2014 luonnosaineistosta LAUSUNTO 2012 09 23 Tieokas Markku Sakari Meriluoto Onnenlaakso Puutarhatie 24 A 18 FIN 16100 UUSIKYLÄ m. 045 651 9808 markku.meriluoto@ti eokas.fi www.tieokas.fi Y tunnus 1516503 5 Alv.rek. VIITE Päijät

Lisätiedot

Uudenkylän logistiikkakeskus

Uudenkylän logistiikkakeskus Liikennealueiden dynaaminen strategia Uudenkylän osayleiskaava 2014 Kansainvälisen liikenteen yhdistettyjen kuljetusten Uudenkylän logistiikkakeskus Nastolan logistinen aarre Teollisuusraide Uusikylä-Nastola

Lisätiedot

LAHDEN SEUDUN PENDELILÄHILIIKENNE PÄÄTEASEMA UUSIKYLÄ ITÄINEN

LAHDEN SEUDUN PENDELILÄHILIIKENNE PÄÄTEASEMA UUSIKYLÄ ITÄINEN LAHDEN SEUDUN PENDELILÄHILIIKENNE PÄÄTEASEMA UUSIKYLÄ ITÄINEN Tieokas Markku Sakari Meriluoto Onnenlaakso Puutarhatie 24 A 18 FI 16100 UUSIKYLÄ ASEMA m. 045 651 9808 markku.meriluoto@ti eokas.fi www.tieokas.fi

Lisätiedot

Uusikylä Maaseudun matkakeskus. Villähde Nastola Uusikylä

Uusikylä Maaseudun matkakeskus. Villähde Nastola Uusikylä Metropoliin -- ja ja nauhataajamaan takaisin Uusikylä Maaseudun matkakeskus Villähde Nastola Uusikylä Taajamajuna Sm5 FLIRT. Tilaaja Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy, valmistaja Stadler Bussnang AG, Sveitsi.

Lisätiedot

Maakuntakaavakartasta on poistettava seuraavat merkinnät:

Maakuntakaavakartasta on poistettava seuraavat merkinnät: MUISTUTUS 2015 06 10 Asiantuntijayritys Tieokas Markku Sakari Meriluoto Onnenlaakso Puutarhatie 24 A 18 FI 16100 NYBY UUSIKYLÄ ASEMA m. 045 651 9808 markku.meriluoto@tieokas.fi www.tieokas.fi Y tunnus

Lisätiedot

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2015

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2015 1 Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2015 Sisällysluettelo 1. Yleistä 2. Maakuntakaava 3. Yleiskaava 4. Asemakaava 5. Rakennusjärjestys 6. Ohjelmoimattomat kaavoitustyöt 7. Kaavoitusohjelma 8. Liitekartat

Lisätiedot

LAUSUNTO 2014 11 22. Nastolan kunta Kaavoitus kaavoitus(at)nastola.fi. VIITE Uudenkylän osayleiskaavan luonnos 2014

LAUSUNTO 2014 11 22. Nastolan kunta Kaavoitus kaavoitus(at)nastola.fi. VIITE Uudenkylän osayleiskaavan luonnos 2014 1 LAUSUNTO 2014 11 22 Tieokas Markku Sakari Meriluoto Onnenlaakso Puutarhatie 24 A 18 FI 16100 NYBY UUSIKYLÄ ASEMA m. 045 651 9808 markku.meriluoto@tieokas.fi www.tieokas.fi Y tunnus 1516503 5 Alv.rek.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 05.09.2016 Sivu 1 / 1 4941/2015 10.02.03 270 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle Puustellinmäki, asemakaavan muutos 110517, hyväksymistä koskevasta valituksesta Valmistelijat

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYRSKYLÄ Päiväys 15.6.2015 KOSKENKYLÄNTIEN YRITYSALUE ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen

Lisätiedot

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2018

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2018 1 Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2018 Tekninen lautakunta 25.10.2018 Kunnanhallitus 12.11.2018 Valtuusto 18.12.2018 2 1. Yleistä kaavoituskatsauksesta Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL) sekä maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMINEN MAANKÄYTÖN

OSALLISTUMINEN MAANKÄYTÖN OSALLISTUMINEN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUUN KEURUU 18.4.2012 Ritva Schiestl Ympäristölakimies Ritva Schiestl 19.4.2012 Osallistuminen ja vaikuttaminen perustuslain mukaan Kansanvaltaisuus Kansanvaltaan sisältyy

Lisätiedot

Liikennealueiden dynaaminen strategia Uudenkylän osayleiskaava 2014

Liikennealueiden dynaaminen strategia Uudenkylän osayleiskaava 2014 Liikennealueiden dynaaminen strategia Uudenkylän osayleiskaava 2014 Kirjapolun AKS 1. Sivut 2-20 Uudenkylän Asemakeskus 3. Sivut 36-57 Uudenkylänkadun rakentaminen 4. Sivut 59-68 Henkilöasema Uusikylä-

Lisätiedot

Markku Sakari Meriluoto ja Matti Oijala

Markku Sakari Meriluoto ja Matti Oijala Markku Sakari Meriluoto ja Matti Oijala 2008-11-15 18 Uusikylä 1895 Kuninkaanharjulta suunnilleen nykyisen Seurojentalon alapuolelta. Edessä jyrkkä Myllymäki kaiteineen. Keskellä poikkisuuntaan nykyinen

Lisätiedot

Kuninkaanharju tulkoon, Rakokivi menköön!

Kuninkaanharju tulkoon, Rakokivi menköön! Nastola-lehti Kuninkaanharju tulkoon, Rakokivi menköön! Uudenkylän osayleiskaavassa ns. Rakokivi on korvattava paikannimellä KUNINKAANHARJU UUDENKYLÄN LIIKEKESKUS. Uudenkylän liikekeskus on pelastettava

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JÄMSÄN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA Länkipohjan teollisuusalueen asemakaava (55. kaupunginosa) Tampereentie Tampere 65 km Jämsä 27 km Hirsikankaantie Suunnittelualue

Lisätiedot

Nastolan aluejohtokunnan lausunto asemakaavasta ja asemakaavan muutoksesta A- 2662, Villähteen koulu, Villähde V103

Nastolan aluejohtokunnan lausunto asemakaavasta ja asemakaavan muutoksesta A- 2662, Villähteen koulu, Villähde V103 OTE PÖYTÄKIRJASTA Lahden kaupunki Nastolan aluejohtokunta 13.09.2016 46 Nastolan aluejohtokunnan lausunto asemakaavasta ja asemakaavan muutoksesta A- 2662, Villähteen koulu, Villähde V103 D/1528/10.02.03.00.04/2016

Lisätiedot

Nastolan kierrätyspuisto (Huhmarmäen ja Montarin kaatopaikka) Asiantuntijayritys Tieokas lähettää seuraavassa käyttöönne lausuntonsa otsikon asiasta.

Nastolan kierrätyspuisto (Huhmarmäen ja Montarin kaatopaikka) Asiantuntijayritys Tieokas lähettää seuraavassa käyttöönne lausuntonsa otsikon asiasta. LAUSUNTO 2016 03 15 Tieokas Markku Sakari Meriluoto Onnenlaakso Puutarhatie 24 A 18 FI 16100 NYBY UUSIKYLÄ ASEMA m. 045 651 9808 markku.meriluoto@tieokas.fi www.tieokas.fi Y tunnus 1516503 5 Alv.rek. Hämeen

Lisätiedot

Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto

Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto Tekninen lautakunta 20 07.03.2017 Kunnanhallitus 54 20.03.2017 Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto 797/10.03.01.01/2016 Tekninen lautakunta 07.03.2017

Lisätiedot

GOLFKLUBIN asemakaavamuutos

GOLFKLUBIN asemakaavamuutos GOLFKLUBIN asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tämä asiakirja on osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), joka on kunnan esitys yhteistyöstä osallisille. Se määrittelee asemakaavan

Lisätiedot

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2016

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2016 1 Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2016 Hyväksytty: Valtuusto 29.11.2016 97 2 1. Yleistä kaavoituskatsauksesta Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL) sekä maankäyttö- ja rakennusasetus (MRA) säätelevät kaavoitusta

Lisätiedot

LAUSUNTO 2014 11 22. Nastolan kunta Kaavoitus kaavoitus(at)nastola.fi. VIITE Uudenkylän osayleiskaavan luonnos 2014

LAUSUNTO 2014 11 22. Nastolan kunta Kaavoitus kaavoitus(at)nastola.fi. VIITE Uudenkylän osayleiskaavan luonnos 2014 1 LAUSUNTO 2014 11 22 Tieokas Markku Sakari Meriluoto Onnenlaakso Puutarhatie 24 A 18 FI 16100 NYBY UUSIKYLÄ ASEMA m. 045 651 9808 markku.meriluoto@tieokas.fi www.tieokas.fi Y tunnus 1516503 5 Alv.rek.

Lisätiedot

VIITE Päijät Hämeen maakuntakaavaehdotus 2014 ASIA Nastolan ns. kierrätyspuisto(kaatopaikka) Kaavaselostus, liiteosa s. 38 (vaihtoehdot llk4, llk5)

VIITE Päijät Hämeen maakuntakaavaehdotus 2014 ASIA Nastolan ns. kierrätyspuisto(kaatopaikka) Kaavaselostus, liiteosa s. 38 (vaihtoehdot llk4, llk5) 1 MUISTUTUS 2016 09 01 Asiantuntijayritys Tieokas Markku Sakari Meriluoto Onnenlaakso Puutarhatie 24 A 18 FI 16100 NYBY UUSIKYLÄ ASEMA m. 045 651 9808 markku.meriluoto@tieokas.fi www.tieokas.fi Y tunnus

Lisätiedot

Rovaniemen maalaiskunta Ylikylän asemakaavan laajennus liikekeskusta varten

Rovaniemen maalaiskunta Ylikylän asemakaavan laajennus liikekeskusta varten Rovaniemen maalaiskunta Ylikylän asemakaavan laajennus liikekeskusta varten OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA kuvat: Petteri Lampi KAAVOITUSTOIMI 2005 KAAVOITUKSEN KOHDE: Rovaniemen maalaiskunta, Ylikylän

Lisätiedot

Ystävällisin tervehdyksin Tieokas Markku Sakari Meriluoto metsänhoitaja, erityisasiantuntija, tietokirjailija

Ystävällisin tervehdyksin Tieokas Markku Sakari Meriluoto metsänhoitaja, erityisasiantuntija, tietokirjailija 1 Tieokas Markku Sakari Meriluoto Onnenlaakso Puutarhatie 24 A 18 FI 16100 NYBY UUSIKYLÄ ASEMA m. 045 651 9808 markku.meriluoto@tieokas.fi www.tieokas.fi Y tunnus 1516503 5 Alv.rek. LAUSUNTO 2014 11 22

Lisätiedot

Nastolan kierrätyspuisto (Huhmarmäen ja Montarin kaatopaikka) Asiantuntijayritys Tieokas lähettää seuraavassa käyttöönne lausuntonsa otsikon asiasta.

Nastolan kierrätyspuisto (Huhmarmäen ja Montarin kaatopaikka) Asiantuntijayritys Tieokas lähettää seuraavassa käyttöönne lausuntonsa otsikon asiasta. LAUSUNTO 2015 04 15 Tieokas Markku Sakari Meriluoto Onnenlaakso Puutarhatie 24 A 18 FI 16100 NYBY UUSIKYLÄ ASEMA m. 045 651 9808 markku.meriluoto@tieokas.fi www.tieokas.fi Y tunnus 1516503 5 Alv.rek. Hämeen

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2012 1 Tekninen lautakunta Aika 13.07.2012 klo 10:00-11:02 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 74 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SUODENNIEMEN JYRMYSJÄRVEN ALUEEN UUSI ASEMA- KAAVA

SUODENNIEMEN JYRMYSJÄRVEN ALUEEN UUSI ASEMA- KAAVA SASTAMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA 1/6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SUODENNIEMEN JYRMYSJÄRVEN ALUEEN UUSI ASEMA- KAAVA ALUEEN SIJAINTI Uusi asemakaava koskee Sastamalan kaupungin Suodenniemen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSA Korttelit 3063 Uimahallin ja Jyvälänpuiston päiväkodin alueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2018 Suunnittelualue Suunnittelun kohteena on noin 1,5

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS POHJOISVÄYLÄN (MT 749) JA YKSPIHLAJAN RADAN ERITASORISTEYS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS POHJOISVÄYLÄN (MT 749) JA YKSPIHLAJAN RADAN ERITASORISTEYS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS POHJOISVÄYLÄN (MT 749) JA YKSPIHLAJAN RADAN ERITASORISTEYS Kokkolan kaupunki Tekninen palvelukeskus Kaupunkiympäristön vastuualue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto ,

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , Liite A OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 4.9.2014, 3.2.2017 VIKBY, ASEMAKAAVAN MUUTOS VIKBYN YRITYSALUEEN KORTTELEISSA 4, 7 JA 12 OAS, Asemakaavan muutos Vikbyn yritysalueen

Lisätiedot

Tyytymättöminä osaan valtiovarainministeriön viitteessä mainittua päätöstä esitämme muutoksen saamiseksi kunnioittavasti seuraavaa:

Tyytymättöminä osaan valtiovarainministeriön viitteessä mainittua päätöstä esitämme muutoksen saamiseksi kunnioittavasti seuraavaa: Korkeimmalle hallinto oikeudelle Tyytymättöminä osaan valtiovarainministeriön viitteessä mainittua päätöstä esitämme muutoksen saamiseksi kunnioittavasti seuraavaa: VIITE Päätös kuntajaon muuttamisesta

Lisätiedot

Lapinjärven kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen

Lapinjärven kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen Lapinjärven kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. Mikä rakennusjärjestys on? Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset voivat olla

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA)

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANK YTT PALVELUT 10.9.2013 Osallistumis-

Lisätiedot

LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS TULVARISKISELVITYS

LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS TULVARISKISELVITYS Vastaanottaja Lidl Asiakirjatyyppi Tulvariskiselvitys Päivämäärä 28.5.2018 Viite 1510038898 LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS LIDL, LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS Päivämäärä 28.5.2018 Laatija Hyväksyjä Kuvaus Anni

Lisätiedot

PIR/182/1103/2018 YMP658/1103/2012

PIR/182/1103/2018 YMP658/1103/2012 PIR/182/1103/2018 YMP658/1103/2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Killon asemakaavan laajennus (nro 251) Killonvainiontien kadun jatkaminen Linnakalliontielle Päivityshistoria 30.5.2018 YLA Maanmittauslaitos

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali.

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali. Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10 Kunnanhallitus 11.06.2015 Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05 Paikka Kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167

Lisätiedot

Vastaus valtuustoaloitteeseen / Karkkilan päätöksenteon avoimuuden edistämiseksi

Vastaus valtuustoaloitteeseen / Karkkilan päätöksenteon avoimuuden edistämiseksi Kaupunginvaltuusto 85 17.06.2013 Kaupunginhallitus 222 24.06.2013 Kaupunginhallitus 250 19.08.2013 Kaupunginvaltuusto 106 07.10.2013 Vastaus valtuustoaloitteeseen / Karkkilan päätöksenteon avoimuuden edistämiseksi

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22.11.2008

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22.11.2008 KEMPELEEN KUNTA KAAVOITUKSEN TULOSYKSIKKÖ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22.11.2008 KEMPELEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS VIHILUODON YRITYSALUEEN LIIKENNEJÄRJESTELYJÄ VARTEN VIHILUODON OSA-ALUE

Lisätiedot

Kärsämäen kunta. Kaavoituskatsaus Sisällysluettelo. 1. Yleistä. 2. Maakuntakaava. 3. Yleiskaava. 4. Asemakaava. 5. Asemakaavan pohjakartta

Kärsämäen kunta. Kaavoituskatsaus Sisällysluettelo. 1. Yleistä. 2. Maakuntakaava. 3. Yleiskaava. 4. Asemakaava. 5. Asemakaavan pohjakartta 1 Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2014 Sisällysluettelo 1. Yleistä 2. Maakuntakaava 3. Yleiskaava 4. Asemakaava 5. Asemakaavan pohjakartta 6. Rakennusjärjestys 7. Ohjelmoimattomat kaavoitustyöt 8. Kaavoitusohjelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORNAINEN LINNUNLAULUN PÄIVÄKOTI ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 24.11.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA EURAJOEN KUNTA LUVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma, jossa kuvataan kaavatyön tavoitteet

Lisätiedot

Tekninen johtaja Korhosen ehdotus Tekninen lautakunta hyväksyi ehdotuksen. Asemakaavaluonnos sekä kaavaselostusluonnos

Tekninen johtaja Korhosen ehdotus Tekninen lautakunta hyväksyi ehdotuksen. Asemakaavaluonnos sekä kaavaselostusluonnos TEK 9.12.2015 Lausunto asemakaavamuutoksesta, Naistenmatkan asemakaavan muutos (nro 243) Rakennuspäällikkö Keränen 2.12.2015 Kaavaluonnoksen aineistoon on perehdytty liikenteen, katujen ja vesihuollon

Lisätiedot

HENNA A197 HENNAN BULEVARDIN KATUALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA

HENNA A197 HENNAN BULEVARDIN KATUALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA Orimattilan kaupunki hyväksytty 21.01.2019 Tekninen toimiala HENNA A197 HENNAN BULEVARDIN KATUALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Orimattilan kaupunki, Tekninen toimiala

Lisätiedot

VIITE Päijät Hämeen liiton lausuntopyyntö maakuntakaavan 2014 luonnosaineistosta

VIITE Päijät Hämeen liiton lausuntopyyntö maakuntakaavan 2014 luonnosaineistosta LAUSUNTO 2012 09 23 Tieokas Markku Sakari Meriluoto Onnenlaakso Puutarhatie 24 A 18 FIN 16100 UUSIKYLÄ m. 045 651 9808 markku.meriluoto@ti eokas.fi www.tieokas.fi Y tunnus 1516503 5 Alv.rek. VIITE Päijät

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYRSKYLÄ YLÖSTALONTIE-PELTOMÄENTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 15.2.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan

Lisätiedot

1. SUUNNITTELUALUE 2. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA

1. SUUNNITTELUALUE 2. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 4.6.2015 1. SUUNNITTELUALUE KUVA 1 Suunnittelualueen sijainti osoitettu punaisella ympyrällä.

Lisätiedot

Rakokiven liikekeskus. Nastolan kaavailta Marja Mustakallio, kaavoitusarkkitehti

Rakokiven liikekeskus. Nastolan kaavailta Marja Mustakallio, kaavoitusarkkitehti Rakokiven liikekeskus Nastolan kaavailta 13.10.2016 Marja Mustakallio, kaavoitusarkkitehti Rakokiven liikekeskuksen kehittäminen Kauppakaari Kirkonkylä Rakokivi VILLÄHTEEN ASEMA n. 15 000 asukasta Villähde,

Lisätiedot

KUNTALAISTEN JA VALTUUTETTUJEN TEKEMIEN ALOITTEIDEN KÄSITTELY

KUNTALAISTEN JA VALTUUTETTUJEN TEKEMIEN ALOITTEIDEN KÄSITTELY TEKEMIEN ALOITTEIDEN KÄSITTELY KERAVAN KAUPUNKI Keskushallinto 7.12.2010 2 Sisällys 1. ALOITE JA ALOITEOIKEUS... 3 1.1. Aloite... 3 1.2. Kunnan asukkaan aloiteoikeus... 3 1.3. Valtuustoryhmän ja valtuutetun

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 Asiat Kiellon peruste 19, 24, 33, 34, 35, 36, 37 Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain

Lisätiedot

Uudenkylän liittymän T alue tulee poistaa kaavaluonnoksesta monestakin syystä, joista keskeisimpiä ovat seuraavat:

Uudenkylän liittymän T alue tulee poistaa kaavaluonnoksesta monestakin syystä, joista keskeisimpiä ovat seuraavat: LAUSUNTO 2014 11 17 Tieokas Markku Sakari Meriluoto Onnenlaakso Puutarhatie 24 A 18 FI 16100 UUSIKYLÄ ASEMA m. 045 651 9808 markku.meriluoto@tieokas.fi www.tieokas.fi Y tunnus 1516503 5 Alv.rek. VIITE:

Lisätiedot

ALOITE TAI ASEMAKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN VIREILLE TULON SYY Aloitteen on tehnyt Kokkolan kaupunki / Kokkolan Vesi.

ALOITE TAI ASEMAKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN VIREILLE TULON SYY Aloitteen on tehnyt Kokkolan kaupunki / Kokkolan Vesi. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS JÄTEVEDENPUHDISTAMO JA BIOKAASULAITOS Kokkolan kaupunki Tekninen palvelukeskus Kaupunkiympäristön vastuualue Kaavoituspalvelut PL

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

Liedon Portin muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1

Liedon Portin muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Liedon Portin muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 LIETO / ASEMANSEUTU 2.14 LIEDON PORTIN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.8.2018 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Keivaara Petri. Valmistelijan yhteystiedot Katuinsinööri Petri Keivaara, puh

Valmistelija / lisätiedot: Keivaara Petri. Valmistelijan yhteystiedot Katuinsinööri Petri Keivaara, puh Tampere Ote pöytäkirjasta 5/2017 1 (5) 76 Tarasten alueen katusuunnitelmat, Taraste TRE:6356/10.03.02/2016 Valmistelija / lisätiedot: Keivaara Petri Valmistelijan yhteystiedot Katuinsinööri Petri Keivaara,

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 21 Elinkeinotoimikunta 27.11.2017 AIKA 17:00-19:30 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 23 12 ELINKEINOTOIMEN NEUVONTAPALVELUJA

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. LAUKAAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Aika 12.04.2017 klo 17:00-18:00 Paikka Kuntala, Laukaantie 14, Laukaa Lisätietoja Osallistujat Saapuvilla olleet et Hänninen Hilkka Moilanen Liisa Nissinen Erkki Tarvainen

Lisätiedot

Mustikkakankaan teollisuusalueen asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LUONNOS 26.1.2015

Mustikkakankaan teollisuusalueen asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LUONNOS 26.1.2015 Mustikkakankaan teollisuusalueen asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LUONNOS 26.1.2015 KAAVAMUUTOKSEN KOHDE, TARKOITUS JA TAVOITTEET Mustikkakankaan teollisuusalue sijaitsee

Lisätiedot

ASIA. Kaupunginhallituksen, kaupunginjohtajan ja hallintojohtajan menettely KANTELU

ASIA. Kaupunginhallituksen, kaupunginjohtajan ja hallintojohtajan menettely KANTELU ANONYMISOITU PÄÄTÖS 21.09.2015 Dnro OKV/1735/1/2014 1/5 ASIA Kaupunginhallituksen, kaupunginjohtajan ja hallintojohtajan menettely KANTELU Kantelija arvostelee oikeuskanslerille 7.10.2014 osoittamassaan

Lisätiedot

LUONNOS UUSIKYLÄ 2022 PIETARINRATA 150 VUOTTA 2020

LUONNOS UUSIKYLÄ 2022 PIETARINRATA 150 VUOTTA 2020 UUSIKYLÄ 2022 PIETARINRATA 150 VUOTTA 2020 Kartta: Liikennealueiden dynaaminen strategia Uudenkylän asemakaavaa varten. Raideliikenteeseen tukeutuva kehittäminen Johdanto Uudenkylän asemakaavan sisältö

Lisätiedot

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on kunnan esitys yhteistyötavasta osallisille. Se määrittelee kaavan valmistelussa ja kaavan vaikutusten

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1.

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 24.10.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. SUUNNITTELUALUE KUVA 1 Suunnittelualueen sijainti osoitettu sinisellä ympyrällä.

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto 1.9.2014 34 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 65, 66, 67, 72, 74, 75 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUUSNIEMEN KUNTA PAHKASALON ASEMAKAAVA. OAS 1 (5) Tuusniemen kunta Pahkasalon asemakaava

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUUSNIEMEN KUNTA PAHKASALON ASEMAKAAVA. OAS 1 (5) Tuusniemen kunta Pahkasalon asemakaava Leskinen Timo 15.10.2013 OAS 1 (5) Pahkasalon asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUUSNIEMEN KUNTA PAHKASALON ASEMAKAAVA 1. HANKEKUVAUS Asemakaava koskee tiloja 403-1-92 (Mutalahti), 403-1-93

Lisätiedot

Järjestövaikuttaminen Kontiolahden kunnassa. Sakari Kela

Järjestövaikuttaminen Kontiolahden kunnassa. Sakari Kela Järjestövaikuttaminen Kontiolahden kunnassa Sakari Kela 14.9.2017 Kunnan olemassaolon tarkoitus? Edellytysten luominen kunnan asukkaiden itsehallinnon sekä osallistumisen ja vaikuttamisen toteutumiselle.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 22.10.2014 Sivu 1 / 1 4310/10.00.00/2014 107 Tiedonanto Turuntien aluevaraus- ja maankäyttösuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Pauliina Kuronen, puh. 046 877 3006 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI TALLILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) 1.

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI TALLILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 27.2.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI TALLILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualueen sijainti Suunnittelualue sijaitsee noin 1 km päässä

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma NURMEKSEN KAUPUNKI Porokylän 131 kaupunginosanrajan muutos ja Laamilan 133 kaupunginosan asemakaavan laajennus (Ylikylän maantie 541-895-1-5928) Kuva 1: Kaavamuutoksen ja -laajennuksen tarkastelualue Osallistumis-

Lisätiedot

KORTTELIN 801 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELIN 801 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 801 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 29.11.2011/tark. 26.8.2016 Kuva 1. Suunnittelualueen likimääräinen sijainti opaskartalla ( Äänekosken kaupunki 2016).

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (5) VÄINÖNTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (5) VÄINÖNTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) VÄINÖNTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 240 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 46. kaupunginosa Ristinkallio, osa Lautakatontietä

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 46. kaupunginosa Ristinkallio, osa Lautakatontietä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 46. kaupunginosa Ristinkallio, osa Lautakatontietä Valmistelija Elina Masalin, kaavasuunnittelija, p. 040 773 7752 KAAVA NRO 0317 Kaupunkisuunnittelu Kaavoitus OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

TARHARANNANTIE (TILA JA SEN YMPÄRISTÖ)

TARHARANNANTIE (TILA JA SEN YMPÄRISTÖ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVATYÖ TARHARANNANTIE 18 26 (TILA 404-8-348 JA SEN YMPÄRISTÖ) Kokkolan kaupunki Tekninen palvelukeskus Kaupunkiympäristön vastuualue Kaavoituspalvelut PL 43,

Lisätiedot

Kansalaisyhteiskunta ja julkisuus

Kansalaisyhteiskunta ja julkisuus Kansalaisyhteiskunta ja julkisuus Viestintäpolitiikka ja viestinnän sääntely Luento 6.11.2008 Salli.Hakala@Helsinki.fi Laki - modernin järjestyksen kivijalka Demokraattisen oikeusvaltion näkökulmasta keskeisiä

Lisätiedot

Julkisuus ja tietosuoja oppilashuollon asioissa Hallintojohtaja Matti Lahtinen

Julkisuus ja tietosuoja oppilashuollon asioissa Hallintojohtaja Matti Lahtinen Julkisuus ja tietosuoja oppilashuollon asioissa 29.4.2011 Hallintojohtaja Matti Lahtinen 1 Julkisuutta ja tietosuojaa koskevia säädöksiä perusopetuksessa Perustuslaki (731/1999) 10 : Jokaisen yksityiselämä,

Lisätiedot

VARAUSOIKEUTTA KOSKEVASSA PÄÄTÖKSESSÄ OLEVAN ASIAVIRHEEN KORJAAMINEN

VARAUSOIKEUTTA KOSKEVASSA PÄÄTÖKSESSÄ OLEVAN ASIAVIRHEEN KORJAAMINEN Päätös Annettu julkipanon jälkeen 18.6.2012 1 (5) Lupatunnus Nordic Mines AB Ylipääntie 637 92220 Piehinki VARAUSOIKEUTTA KOSKEVASSA PÄÄTÖKSESSÄ OLEVAN ASIAVIRHEEN KORJAAMINEN Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon

Lisätiedot

Rakennusjärjestyksen uusiminen

Rakennusjärjestyksen uusiminen Rakennusjärjestyksen uusiminen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Yleistä tietoa rakennusjärjestyksestä Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/1907/10.02.03/2014 VP 47/21.10.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KYLÄSAAREN 34. KAUPUNGINOSAN KYLÄSAARENTIEN, KIVININTIEN, VANHAINKODINTIEN JA LAUNAISTENTIEN LÄHIYMPÄRISTÖ 1. ASEMAKAAVA 609

Lisätiedot

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 9.3.2016 päivitetty: 13.4.2016 on lakisääteinen (MRL

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle metsälainsäädännön eräiden viittaussäännösten tarkistamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan teknisesti muutettaviksi metsänhoitoyhdistyksistä annetun

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010 1/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Tiistaina klo 15.30-16.45 Kokouspaikka: Vretaantie 19 Päättäjät: Lars Nummelin Jörgen Törnqvist Merja Juvonen Kia Lundqvist Jari Lehtivaara Tomas Stenström puheenjohtaja

Lisätiedot

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 8.5.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

Tuusulan kaupunkibulevardi & Metsälä

Tuusulan kaupunkibulevardi & Metsälä Tuusulan kaupunkibulevardi & Metsälä Aikaisemmat vaiheet 2010: Tuusulanväylän liikenteen kääntäminen Veturitielle siltaratkaisulla 2013: Helsingin uuden yleiskaavan visiossa esitetään moottoritiemäisten

Lisätiedot

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty Pohjois-Lapin seurakuntayhtymän yhteisessä kirkkovaltuustossa kuuta 2018 päivänä Vahvistettu Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa

Lisätiedot

ILMOITUS KIRJOITUSVIRHEEN KORJAUSPÄÄTÖKSEN ANTAMISESTA

ILMOITUS KIRJOITUSVIRHEEN KORJAUSPÄÄTÖKSEN ANTAMISESTA 1 (1) 10.10.2016 VA2016:0030 Scandian Metals AB Fasadvägen 43 98141 Kiruna Sweden ILMOITUS KIRJOITUSVIRHEEN KORJAUSPÄÄTÖKSEN ANTAMISESTA Turvallisuus ja kemikaalivirasto (Tukes) toimittaa oheisena päätöksen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma JOUTSAN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma JOUTSAN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma JOUTSAN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMISEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 1. YLEISTÄ: Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

HYÖKÄNNUMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Pyydyskorpi

HYÖKÄNNUMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Pyydyskorpi HYÖKÄNNUMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Pyydyskorpi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.1.2019 AK 263 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :ssä säädetään osallistumis- ja

Lisätiedot

NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251

NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251 NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.6.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :ssä säädetään osallistumis- ja arviointisuunnitelman

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 27.03.2017 Sivu 1 / 1 334/2017 10.02.03 94 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle määräajan palauttamista koskevan hakemuksen johdosta Valmistelijat / lisätiedot: Mauri Hämäläinen,

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PELKOSENNIEMEN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS PYHÄTUNTURI / OSA-ALUE C SOUTAJAN RANNAN ALUE Pyhätunturin matkailualueella korttelissa 582 kiinteistöjen 583-403-77-1, 583-403-77-45 ja 583-403-77-46 alueilla OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (6) 10.12.2018 Huutokosken teollisuusalueen asemakaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? Maankäyttö- ja

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PUHEMIESNEUVOSTON EHDOTUS 1/2010 vp Puhemiesneuvoston ehdotus laiksi eduskunnan virkamiehistä annetun lain 10 ja 71 :n, eduskunnan työjärjestyksen 73 :n ja eduskunnan kanslian ohjesäännön muuttamisesta

Lisätiedot