HNMKY:n Avioliittoleirin Rukouskalenteri kesä 2011

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HNMKY:n Avioliittoleirin Rukouskalenteri kesä 2011"

Transkriptio

1 HNMKY:n Avioliittoleirin Rukouskalenteri kesä 2011 Suomalaiset ymmärtävät hyvinvoinnin merkityksen ja pyrkivät kiinnittämään siihen huomiota. Ihmissuhteiden ja perheen merkitys hyvinvointia ylläpitävänä voimana korostuu selvästi. Näin kertoo tuore Kansallinen Hyvinvointibarometri Kyselytutkimus toteutettiin huhtikuun aikana useissa verkkomedioissa, ja siihen vastasi kaikkiaan 6670 suomalaista. Heistä naisia oli 5332 ja miehiä Tärkeimmiksi ihmissuhteikseen vastaajat listasivat ystävät (80%), avo- tai aviopuolison (64%) ja omat vanhemmat (62%). Kun suomalaiselle tapahtuu jotakin mukavaa, 74% kertoo siitä avo- tai aviopuolisolleen aina tai usein. Vanhemmilleen ja/ tai sisaruksilleen mukavista asioista aina tai usein kertoo 78% suomalaisista. Ystävilleen mukavista asioista juttelee aina tai usein peräti 83%. Meidän haasteemme ja rukouksemme: Puolisosta paras ystävä, jolle jutellaan ensimmäiseksi ja eniten mukavia Hyvinvointitutkimus avaa ikkunan myös avioliittotyöhön. Miten voisimme toimia niin, että puolisosta tulisi paras ystävämme. Nyt puoliso asettautuu ystävien jälkeen ja himpun verran ennen vanhempia tärkeysjärjestyksessä. Olisi niin ihana ollut nähdä nuo prosentit niin, että puolisolle juteltaisiin ensin mukavia, sitten ystäville, vanhemmille ja sisaruksille. Avioliittotyön yksi tarkoitus on tehdä puolisosta paras ja rakas ystävä! * Valmistaudumme kesän avioliittoleireille HAT - Helsingin avioliittotapahtuma Hotel Arthur Helsingissä Pieksämäen avioliittoleiri Sisälähetysseuran oppilaitoksella Hartolan avioparikurssi Itä-Hämeen opistossa HNMKY:n avioliittoleirin Rukouskalenterissa on menossa 14. julkaisuvuosi. Paremman avioliiton perheleirejä on järjestetty yli 35 vuotta. Kesän avioliittoleiri lähestyy 37. kerran.vakaumuksemme on, että rukous ja Jumalan siunaus tekevät työn ihmisissä.

2 Merkitkää rukoilemisen nimikkopäivänne almanakkaan. Voitte myös rukoilla osuutenne jonakin teille paremmin sopivana ajankohtana. Ilmoittakaa, jos ette tahdo enää kalenteria osoitteeseen Yhteinen paastopäivä avioliittotyön puolesta on lauantai Herra sanoo: Tämä on minun lupaukseni, ei väisty minun henkeni sinun yltäsi eikä katoa minun sanani, jonka olen suuhusi antanut, ei sinun suustasi, ei jälkeläistesi eikä sinun jälkeläistesi jälkeläisten suusta, sanoo Herra, ei nyt eikä milloinkaan. Jes. 59: Sukupolvien yhteinen leiri Perheitä kaikista ikäryhmistä ja erilaisista elämäntilanteista on ilmoittautunut mukaan. Rukoilemme, että leirikokemukset yhdistävät perheenjäseniä ja kantavat arjessa kristittyjä koteja niin että nämä olisivat valona tässä ajassa. Kunkin sukupolven tehtävä on siirtää usko eteenpäin omalta osaltaan. Rukoilemme viisautta vanhemmille välittää uskon syvin olemus nuorille ja lapsille. Muistakaamme varsinkin murrosikäisten vanhempia Rukouksessa on muutosvoimaa Puoliso ei voi toista puolisoa muuttaa. Muutos lähtee aina itsestä, omasta motivaatiosta ja halusta. Kiitämme ihmisistä, jotka antavat osaamisensa ja kokemuksensa kristillisen näyn eteenpäin viemiseessä. Monen leirille tulevan suuri kaipaus on uudistaa yhteys puolisoon ja löytää kunnioittava ja rakastava ilmapiiri perheejäsenten välille. Kiitämme kaikista, jotka ovat ottaneet avioliittoleirin kesälomaohjelmaansa. Rukoilemme, että yksikään leirille saapunut ei lähde pettyneenä pois Avioliittoleirit - suuri ihme toteutuessaan Kiitämme leirin ihmeestä. Jokainen vuosi on erilainen: ohjelma, vastuunkantajat ja olosuhteet vaihtelevat. Haasteet ovat aina uudet ja yllättävät meidät joka kerta. Odotamme Pieksämäen leirille noin 300 pariskuntaa ja 350 lasta ja 170 lastenohjaajaa. Hartolan avioparikurssille on tulossa kaikkiaan noin 300 henkilöä lapset mukaanlukien. Helsingin avioparitapahtuma Helsin avioliittotapahtuma kesäkuun alussa on suuri ilonaiheemme, sillä tulijoita on lähes 200 eli kaksinkertainen määrä viimevuotiseen Ilmoittautuminen netissä Tänä kesänä kaikille leireillemme ilmoittaudutaan netin kautta. Kehitämme ilmoittautumista koko ajan käyttäjäystävällsiemmäksi. Rukoilemme teiltä siihen viisautta. Olemme kiitollisia kaikista palautteista. Leireille tulevien kyselyihin vastaavat Ismo ja Leena Sipakko, Lauri Korpinen sekä Heikki ja Paula Ranssi. Paitsi että kiitämme, anokaamme siunausta ja onnistumista tapahtumille. Minä tahdon aina ylistää Herraa, lakkaamatta laulaa hänelle kiitosta! Herran hyvyyden tähden minä ylistän itseäni onnelliseksi. Tulkaa, kiittäkää minun kanssani Herraa, kunnioittakaamme yhdessä hänen nimeään! Ps. 34:2-4.

3 10.6. Helsingin avioliittotapahtuma HAT Rukoilemme Helsingin aviopariseminaarin (HAT) puolesta Hotel Arthurissa Yli 20 parin vastuunkantajaporukka on kokoontunut vuoden mittaan Heikki Riipin ja Leena Tuominen-Riipin johdolla. Paasto ja vuorokauden mittainen rukousvartio ovat ohjanneet valmentautumaan tähän odotettuun tapahtumaan. Rukoilemme vastuunkantajien ja osallistujien puolesta.rukoilemme näyn laajenemisen puolesta pääkaupunkiseudulla. Luennoitsijat ovat Heikki ja Paula Ranssi, Rene ja Pia Rendic, Risto ja Helena Koikkalainen sekä Martti ja Päivi Pitkäranta. Juontajapari on Afa ja Rita Voronenko, äänentoistaja Kristian Epäilys, musiikki Jukka Laaksonen, lastenhoitajat Hilkka Laaksonen, Henna Viitikko, Julia Oosi, Lotta Heinimo ja Meri Kulmala Helsingin Avioliittotapahtuma HAT Teemoina ovat kestävä rakkaus, syvempi tunneyhteys ja parempi avioliitto. Rukoillaan Herran johdatusta ryhmäjakoon ja järjestelyihin. Ristiriitojen ahdingossa moni kurssilaisista tuntee olevansa toivottomuuden umpikujassa. Rukoilemme koko kurssin puolesta. Kurssia on markkinoitu uusmaalaisille ja pääkaupunkiseudun pariskunnille. Ks. kohta Luennot Rukoillaan järjestelytiimille varjelusta kaikista viime hetken mutkista Leirivalmistelut vapaaehtoisvoimin Kiitämme kaikista, jotka valmistelevat kesän leirejä. Pyydämme hyvää yhteishenkeä ja armahtavaa asennetta. Rukoilemme, että jokainen voi kokea, kuinka tarpeellinen ja rakastettu hän on tässä työssä. Kasvamme Kristuksen tuntemiseen yhä syvemmin yhteisen tehtävän ja niiden haasteiden kautta, joita kohtaamme. Kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos te rakastatte toisianne. John. 13: Käsiesite laukkuun ja plakkariin Suuri haaveemme ja rukousaiheemme on saada esitemateriaali monipuolisemmaksi. Haaveista päällimmäisin on käsiesite. Esite on kuin siemen kylväjän kädessä. Esitteiden merkitys myös hengellisessä tiedotuksessa kasvaa koko ajan. Rukoilemme kekseliäisyyttä markkinointiin ja siihen, minne esitteen voisi ns. unohtaa kädestään yhä uusille lukijoille Ystävät, netti, facebook ja radiomainonta tuovat leirille Sosiaalinen media eli netti luo kaveripiirejä. Ystävät ovat liikkeelle paneva voima leirille lähtemiseen, kun kysymme, mistä saitte tietää leiristä. Vasta sitten tulevat netin tapahtumakalenteri, radiomainokset ja esitteet Leirivalmistelut Rukoillen tehdyt valmistelut näkyvät leirin ilmapiirissä. Pyydämme uskoa ja taivaallista kosketusta, että jaksamme rukoilla. Usein tarvitaan myös silkkaa itsekuria. Pyydämme Jumalan apua että emme olisi uneliaita, niin kuin opetuslapset Getsemanessa, vaan valvovia Jeesuksen seuraajia. Pimeintä on ennen päivän sarastusta. Rukousvoiton jälkeen saamme kulkea edeltä valmistetuissa askelissa. Pyydämme hengellistä läpimurtoa kesän leireille.

4 Minä käännyin Herran puoleen, ja hän vastasi minulle. Hän vapautti minut kaikesta pelosta. Ps. 34: Leirivalmistelut - taustatukena rukouskalenterilaiset Suljemme rukouksiimme kaikki nimet, jotka ovat tämän kalenterin sivuilla. Jokaisella on oma paikkansa Kristuksen seurakunnassa. Pyydämme armoa, että löytäisimme oman tehtävämme ja hoitaisimme sen rohkeasti ja uskollisesti. Pyydämme yli ymmärryksen käyvää rakkautta toinen toistamme ja leirille tulevia perheitä kohtaan. Rukoilemme, että vastuunkantajat jaksavat ja heidän oma avioliittonsa säilyy raikkaana todistukseksi leiriläisille Luennot Pieksämäellä, Hartolassa ja Helsingin avioliittotapahtumassa Luennot ovat ryhmäkeskustelujen vauhdittajia ja vertaistukityössä keskustelun avaajia. Suljemme kaikki luennoitsijat rukouksiin. Rukoilemme alustajapareille keskinäistä luottamusta ja rakkautta toisiinsa ja Jumalaan.. HAT - Helsingin avioliittotapahtuma Elämä avioliitossa Heikki ja Paula Ranssi Anteeksiantaminen ja sopiminen Risto ja Helena Koikkalainen Kommunikaatio ja tunteet Rene ja Pia Rendic Seksi ja muut suhdearpeet Martti ja Päivi Pitkäranta HARTOLA Avioliiton vaiheet ja odotukset liitolta Heikki ja Paula Ranssi Kommunikaatio ja tunteet Rene ja Pia Rendic Sukutaustan vaikutus liittomme arkeen Markku ja Virve Pellinen Anteeksiantaminen ja sopiminen Markku ja Virve Pellinen Kyselytunti ja loppuevästykset PIEKSÄMÄKI Tarja Aho tulkkaa luennot englanniksi. La 9.7. ip Avioliiton vaiheet ja rakkauden lajit Marita ja Markku Kulmala Su ap Avioliiton raamatullinen perusta Juha ja Sari Savela Su ip Kommunikaatio; perusteet ja ymmärtämispalaute Pekka Matikainen ja Hanna Ranssi-Matikainen Ma ap Itsetunto Jorma ja Marja Kolu Ma ip Anteeksiantaminen Helena ja Risto Koikkalainen Ti ap Erilaisuudet Markku ja Tuija Ikonen Ti ip Vapaa iltapäivä Ke ap Rakkaussuhteen tuhoajat Risto ja Virve Räty Ke ip Suhteen tarpeet Lassi ja Merja Laamanen To ap Tunteet Jukka Ketoja ja Ulla-Maija Lammi-Ketoja To ip Seksuaalisuus Tommy ja Teija Björkskog Pe ap Huomaavaisuudet Heikki Riipi ja Leena Tuominen-Riipi Pe ip Tahdon kirkko Pieksämäen vanhassa kirkossa, sieltä suoraan Luontoretkelle tehtävineen ja pariskuntien oloa kahdestaan

5 La ap Aamiainen ja pakkaaminen, päätösjuhla klo 10. Leiri päättyy klo lounaaseen, avainten luovutus leirin toimistoon. Paina minut sinetiksi sydäntäsi vasten, pane sinetiksi ranteesi nauhaan. Rakkaus on väkevä kuin kuolema, kiivas ja kyltymätön kuin tuonela. Sen hehku on tulen hehkua, sen liekki on Herran liekki. Suuret vedet eivät voi sitä sammuttaa, virran tulva ei viedä sitä mukanaan. Jos joku tarjoaisi talot ja tavarat rakkauden hinnaksi, hän saisi vain toisten pilkan. Laulujen laulu 8: Lahjakortilla avioliittoleirille Lahjakortilla voi tukea avioliittoleirille haluavaa pariskuntaa. Kiitämme lahjakortin antajista ja saajista. Lahjan saaja saa valita vuoden, milloin osallistuu leirille. Pyydämme Jumalan johdatusta lahjakortin saaneille pareille oikean ajankohdan valitsemiseksi. Kiitämme myös lahjan antajista Lastenleirin johto, pajavastaavat, ryhmävastaavat, ohjaajat ja apuohjaajat Lastenleiri toteutetaan yhteistyössä Koulutuskeskus Agricolan, entiseltä nimeltään Sisälähetysseuran opiston kanssa. Kiitämme kaikkia valmisteluun osallistuneita rakkaudellisuudesta lastenleiriä kohtaan. Sekä Pieksämäellä yhdysopettaja Pirkko Kaartti ja Helsingin päässä Hanna Ranssi-Matikainen ovat tehneet työtä viime ja tämän kesän leirien välisen ajan lastenleirin onnistumiseksi. Lastenleiriä johtavat Pekka ja Hanna Matikainen apunaan joukko koulutettuja alan ihmisiä sekä ohjaajia ja apuohjaajia. Kiitämme jokaisesta vastuunkantajasta, myös niistä, jotka menneinä vuosina ovat olleet mukana. Herra siunatkoon kaikkien näiden nuorten elämää! Rukoilemme uskon ja Jumalan tuntemisen vahvistumista jokaiselle Lastenleirin hoitoryhmät Nuoret lapsiperheet ovat usein ahtaalla, ruuhkavuosien puristuksessa. Siunaamme kaikkia leirille tulevia lapsia ja heidän vanhempiaan. Rukoilemme johdatusta ja viisautta ohjaajien ja henkilökohtaisten hoitajien valitsemisessa ryhmiin. Pyydämme erityistä varjelusta kaikkein pienimmille, turvallista ilmapiiriä ja nopeaa luottamuksen syntymistä taaperoikäisille, riittävästi unta, ystävän löytymistä jokaiselle ja mahdollisuutta kohdata Hyvän Paimenen kutsu Lastenleirin kouluikäiset Pyydämme johdatusta kouluikäisten lasten ryhmien valintaan. Kiitämme mahdollisuudesta tutustua eri puolilla Suomea asuviin uusiin ystäviin. Siunaamme kaikkia lapsia, että jokainen kokee itsensä arvokkaaksi ja hyväksytyksi. Pyydämme varjelusta tapaturmilta ja kiusaamiselta leirin aikana Pajavastaavat, ryhmävastaavat, ohjaajat ja apuohjaajat Varsinainen lastenohjaus alkaa lauantaina 9.7. Lastenleirin apuohjaajat, lastenohjaajat ja muut vastuunkantajat kokoontuvat jo perjantaina 8.7. klo 12 kouluttautumaan tehtäväänsä. Lastenhoitajille on laadittu uudet pelisäännöt. Kiitämme viisaudesta,

6 jolla ne on tehty kaikkien parhaaksi. Rukousaiheet: Pyydämme lempeyttä, viisautta ja voimia lastenleirin vastaaville ohjaajille, lastenohjaajille ja apuohjaajille. Kiitämme vastuunkantajista. Pyydämme Jumalan kutsua niille, jotka eivät häntä vielä tunne Nettisivut Netti ja ihmisten luomat lähiverkostot ovat pääviestintävälineemme. Apuna ovat leiriesitteet ja Avec-lehti. Valtaosa ensikertalaisista on löytänyt meidät kaveriverkostoistaan tai netistä. Olemme kiitollisia nettisivustoistamme ja niiden tekijöistä. Muistamme rukouksin Mikko Kulmalaa ja Lauri Korpista. Työ on vapaaehtoista ja vapaa-ajalla tapahtuvaa. Rukoilemme heille voimia, viisautta ja terveyttä Leiriesitteet Esitteen ja lehden antaminen tutuille on tapa kertoa avioliittotyöstä. Lehteä lukemalla voi herätä oma sisäinen halu rakentaa parempi tunnesuhde puolisoon. Rukoilemme, että esitteet herättäisivät intoa lähteä leirille. Päivitämme Tapahtumakalenteriamme netissä ja syksyisin painamme siitä lehtisen, johon on koottu kaikki järjestämämme avioliittotyön, mies- ja naistyön tapahtumat. Niitä on yhteensä n Avec-lehti Kiitämme hyvistä ja innokkaista lehden tekijöistä. Ilman heidän panostaan Avecin ilmestyminen on mahdotonta. Syksyllä ilmestyvää Avec-lehteä tehdään parhaillaan. Rukoilemme tulevan lehden valmistelutyön puolesta, viisautta lehden kehittämiseen ja aiheiden valintaan. Rukoilemme lehdentekijöiden, juttuaiheiden ja haastateltavien puolesta. Rukoilemme lehdelle siunausta. Lehti on luettavissa sekä paperiversiona että netissä Rakkauspankista toinen painos Paremman avioliiton Rakkauspankin toinen painos on levityksessä. Rakkauspankki soveltuu lahjakirjaksi kihla- ja hääpareille, perhe-ja avioliittopiirien lukukirjaksi sekä oppaaksi pariskuntien arkeen. Se on käytännönläheinen ja helppolukuinen joka parin käsikirja. Kunkin aiheen yhteydessä on harjoitustehtäviä ja esimerkkejä sekä tosikertomuksia aviosuhteen karikoista selviytymisestä Avioparit julkisuudessa Avioliittotyö näkyy julkisuudessa. Avioliittotyö ja avioparien haastattelut kiinnostavat. Perhettä koskevia juttuja luetaan ja yritetään oppia niistä. Kiitämme niistä lukuisista pariskunnista, jotka tahtovat kertoa siitä, miten he ovat ratkaisseet arjen ristiriidat ja opetelleet puhumaan toisilleen ja tuntemaan itseään ja puolisoaan. Rukoilemme viisautta toimittajille, jotka kirjoittavat avioiliitosta ja perheen hyvinvoinnista. Rukoilemme niiden avioparien puolesta, jotka ovat julkisuudessa esillä. Siunaamme heitä ja pyydämme korkeimman suojelusta. Muistamme myös AVEC-lehdessä esillä olevia aviopareja. Rukoilemme heille kaikille Kristuksen veren

7 suojaa ja jatkuvaa varjelusta. Esillä oloon pyydämme varjelusta ja johdatusta. Mutta minun onneni on olla lähellä Jumalaa, minä turvaan Herraan, Jumalaani, ja kerron kaikista hänen teoistaan. (Ps. 73:28) Hyvä leirisää Rukoilemme hyvää säätä avioliittoleireille. Kuivat kelit helpottavat olosuhteita ja toimimista etenkin lastenleireillä. Vanhempien voimia säästyy enemmän keskinäiseen työskentelyyn. Myös vastuunkantajien jaksaminen helpottuu. Kiitämme siitä, että Jumala antaa niin sateen kuin auringonkin. Tapahtukoon hänen hyvä tahtonsa Asuminen leirillä Rukoilemme johdatusta asuttamiseen. Monet opiskelija-asuntolat ovat jääneet pois leirikäytöstä ja tilalle on hankittu kotimajoitusta. Opiskelija-asuntoloissa asuminen vaatii joustavuutta. Rukoilemme asuntoloiden ja kotien puolesta ja siunaamme ne Herran käyttöön. Pyydämme, että jokaiselle löytyisi sopiva majapaikka alusta alkaen. Rukoilemme hyvää ja rauhaisaa yöunta kaikille. Rukoilemme pienten lasten vanhemmille voimia ja lapsille hyvää hoitoa, turvallisuutta ja hyvät unet leirillä. Ikääntyneemmille voimia latautua ja levätä luentojen välillä Koulutuskeskuksen tilat ja rivitalot lähistöllä Koulutuskeskuksen päärakennus on suosittu asumiskohde. Rukoilemme viisautta asuttamiseen. Lastenleiri tarvitsee runsaasti tiloja opiston päärakennuksesta. Puutyö-, askartelu-, leivonta-, käsityö- ja puupaja-veistoluokka ovat lastenleirin käytössä. Sadepäivien varalle lapsille on varattu tiloja myös ympäristöstä. Pyhitämme rukouksella leirin käytössä olevat tilat ja pyydämme Pyhän Hengen läsnäoloa kaikkialle Asumiseen rauhaa Rukoilemme asumiseen majoitusrauhaa ja varjelusta siirtymisiin paikasta toiseen. Leiriläisten käytössä ovat päärakennuksen asuntola, rivitalot sekä alue asuntoautoille ja telttailijoille. Kauempana sijaitsevat asuntolat Bovallius-opisto, Bovallius-keskus ja Pieksänsara. Lähellä opistoa muutaman kilometrin päässä sijaitsevat Pieksänsara, sekä Ammattikontion asuntola ja hotelli Savonsolmu. Osa leiriläisistä asuu paikkakunnalla tai on hankkinut oman majoituksen Meriluodon koulu ruokailupaikkana Meriluodon koulu keskustassa toimii toisena ruokailutilana Opiston päärakennuksen rinnalla. Koulu on noin kahden kilometrin päässä opistolta. Rukoilemme, että saamme kuljetukset koululle sujuviksi. Siunaamme tilat Herran käyttöön Luentotilat Leirin luennot ja opetus tapahtuu Auditorio-rakennuksessa opiston pihapiirissä. Leirin toimisto ja Lastenleirin toimisto sijaitsevat samassa rakennuksessa. Tiedonsiirron rakentaminen ja purkaminen on iso tehtävä. Luentotilaan rakennetaan näyttämö, yhdistetään kaksi isoa salia äänen- ja kuvansiirtojärjestelyin talkoovoimin. Rukoilemme äänen-ja kuvansiirron vastaavien Ismo Santapukin, Harri Joen ja

8 Kristian Epäilyksen puolesta, että he saavat viisautta ratkoa mitä moninaisimpia asioita Asuttaminen ja talovoudit isäntäpareina Asuinpaikkojen järjestyksestä vastaavat talovoudit. Lastenhoidon ja ryhmätyötilojen vouti huolehtivat omasta aihealueestaan. Kiitämme siitä, että ylivouti Aarni Kontturi on vuosi vuoden perästä löytänyt vastuulliset voutipariskunnat kuhunkin asuntolaan ja kiinteistöön. Rukoilemme, että voudit onnistuvat työssään nimikkotalojensa isäntäpareina. Voutiparin ohje tietopaketti opastaa talojen vastuupareja käytännön työssä Pienryhmätilat Jokainen pienryhmä tarvitsee oman kokoontumistilansa. Ryhmien sijoittaminen on vaikea tehtävä, joka kysyy uskoa ja hermoja. Tilakartat Lauri Korpinen vie asuttamisen ja laskutuksen tietokantaan. Pienryhmätiloja tarvitaan lähemmäs sata. Kiitämme, että suuresta opistosta on tähän saakka löytynyt tiloja tarpeisiimme. Ilmoittautumisen yhteydessä jokaiselle parille annetaan oma kartta, jolla pari osaa oman ryhmänsä luo. Rukoilemme Martti Puumalaisen sekä opiston väen puolesta, että kaikkiin toimintoihin löytyy oma paikkansa ja niihin osaa mennä heti helposti. Halleluja! Ylistä minun sieluni Herraa. Minä ylistän Herraa kaiken ikäni, veisaan kiitosta Jumalalleni, niin kauan kuin elän. Ps.146: Hartolan peruskurssi Hartolan avioliittoleiri pidetään Itä-Hämeen opistolla ja Linna-hotellissa 11. kertaa. Leiripaikka on pieni ja kaunis; rauhallinen ikivanha maalaismaisema puhuttelee osallistujia. Viikonvaihteen mittainen avioparikurssi on haastava. Rukoilemme, että Hartolan ihme tapahtuu tänäkin kesänä. Rukousaiheet: Avioliiton hoitaminen avautuu tässä lyhyessä ajassa niin, että kurssilaisista kasvaa aktiiveja: etsimään uskoa, osallistumaan perhepiireihin tai avioliittotyöhön. Rukousaihe: Lastenleirille lastenhoitajien ystävystymistä ja yhteishenkeä tuleville vuosille Hartolan leirin jatkokurssi Hartolan leiriläisten jatkokurssi itsenäisyyspäivän tienoilla on monille tapa viettää joulualusjuhla avioliiton merkeissä ennen jouluvalmisteluja. Hartola on hyvin siunauksellinen väylä avioliittotyössä. Rukoilemme pääjärjestelijöiden Ismo ja Leena Sipakon puolesta, ilmoittautuneiden puolesta, ryhmänvetäjiä leirille sekä voimia meille että opiston väelle valmisteluihin Leiriperheiden jako pienryhmiin Kesäkuun puolivälissä sekä Pieksämäen että Hartolan leireille ilmoittautuneet avioparit jaetaan kolmen parin pienryhmiin ja heille nimetään vetäjäpari. Rukoilemme viisautta ryhmäjakoihin. Parhaassa tapauksessa ryhmän jäsenistä tulee ystäviä, jotka tapaavat säännöllisesti jopa vuosikymmeniä. Paraskaan elämänkokemus ei auta ryhmiin jaossa, vaan Pyhän Hengen johdatus. Henki myös korjaa epäonnisia

9 ryhmäkokemuksia Tervetulokirjeen lähettäminen Rukoilemme, että tervetulokirjeen tiedot ovat selkeät ja auttavat ihmisiä varustautumaan leirille. Rukoilemme sitä, että kirje välittäisi lämmintä henkeä ja rohkaisua niille, jotka vielä epäröivät tai pelkäävät ja jännittävät edessä olevaa leiriviikkoa. Pyydämme myös, että leirikirje rohkaisee vanhempia luottamaan lastenleirin ohjaajiin. Lauantaina Pienryhmänvetäjien ja luennoitsijoiden kokoontuminen Helsingissä Kaikki Rukoilijat Kokoonnumme HNMKY:llä Helsingissä lauantaina Pienryhmien vetäjäparit tapaavat toisensa klo 12 alkavalla lounaalla Hotel Arthurissa. Luennoitsijaparit sekä voudit ja majoitusvastaavat kokoontuvat jo aamupäivällä Rukoilemme yhteyttä hengessä ja ystävystymistä. Rukoilemme johdatusta ryhmäjakoon. Haluamme tukea toisiamme yhteisessä taistelussa. Rukoilemme, että kukin ryhmänjohtajapari pääsee tulemaan, tuntee kuuluvansa porukkaan ja olevansa arvokas Hengellinen näky ja rukous sen toteutumisen puolesta Näkymme on avioliittojen eheytyminen. Uskomme, että se on Jumalan mielen mukainen näky. Pyydämme avioliittotyön moninkertaistumista. Rukoilemme intoa ja uutta voimaa turhautumisen tai taisteluväsymyksen iskiessä. Pyydämme, että Jumala uudistaisi halumme palvella ja avaisi silmämme näkemään taivaallisesta näkökulmasta. Pyydämme Pyhän Hengen läsnäoloa, että olisimme voittajia rukouksessa. Jumalan kosketus muuttaa tapahtumien kulkua. Vetoamme hänen uskollisuuteensa. Herra on sitoutunut siunaamaan avioliittoja. Jeesus pysyy ikuisesti. Hänen pappeutensa on muuttumaton. Siksi hän pystyy nyt ja aina pelastamaan ne, jotka hänen välityksellään lähestyvät Jumalaa. Hän elää iäti rukoillakseen heidän puolestaan. Hepr. 7: Leirin musiikki Musiikkitiimi on koonnut leirin musiikin. Musiikkiryhmiä on kaksi; Timo Joupin ja Markku Ikosen ryhmät. Pyydämme jumalallista ohjausta musiikin valintaan: sopivasti puhuttelevia ja lohduttavia lauluja, ylistystä, virsiä ja rakkauslauluja. Rukoilemme musiikkiryhmien muodostumisen puolesta ja jaksamista muusikoille etukäteen ja leirillä. Siunaamme kaikkia musiikkiryhmissä mukana olevia. Muistamme esirukouksin myös heidän puolisoitaan ja lapsiaan. Luentojen yhteydessä musiikilla on suuri merkitys. Rukoilemme, että musiikki avaa mielen ja sanoma ulottuu sinnekin, minne sanat eivät pääse Iltojen musiikissa kaksi perheorkesteria

10 Jokainen avioliittoleiri on oma ainutkertainen kokonaisuutensa. Tänä kesänä iltaisin esiintyy kaksi perheorkesteria, Joupin ja Mattilan perhekokoonpanot. Joupin orkesterin jäseniä kuullaan myös luentojen alussa. Moni haluaa kuulla tuttuja säveleitä ja laulaa itsekin. Tarjoamme tähän mahdollisuuden. Rukoilemme iltojen puolesta, että ihmiset kokisivat yhteyttä puolisoina ja saaneensa lauluista itselleen. Rukoilemme myös leirilauluista tehdyn CD:n puolesta. Rakkaastani tunnen iloa -äänitteellä on kokonaista 16 rakkaus- tai ylistyslaulua sekä virttä Pieksämäen leirin iltaohjelmat klo Iltaisin on tarjolla liikuntaa. Jumppahetket vetää liikunnnaohjaaja Elina Harmainen. Rannoilla ja luonnossa voi vaeltaa. Rukoilemme lepoa väsyneille. Iltaisin salissa ohjelmaa klo Rukousopetusta juhlasalissa joka ilta klo :een. Rukoilemme iltojen ohjelman puolesta. Perjantai 8.7.: Ryhmänjohtajien saapuminen ja koulutuksen käynnistäminen. Lauantai: Tiedotustilaisuus kaikille leiriviikosta Sunnuntai: Joupin perheorkesterin kanssa lauluilta Maanantai: Mattilan perheorkesterin ilta, hengellisiä suosikkilauluja Tiistai: Rukousilta klo 19 Keskiviikko: Iltatori Pieksämäen keskustassa Torstai: Lasten kykyjen ilta Perjantai: Pienryhmät kokoontuvat. Ryhmänvetäjien kiitos ilta klo Ryhmänvetäjien iltaopetus Ryhmänjohtajien iltaopetuksesta ilmestyi viime vuonna hyvän palautteen saanut opetusmoniste, jonka ovat toimittaneet Pirkko Jokela ja Juha Kiljunen, Sami ja Tanja Kallio, Hannu ja Päivi Komonen. Työnohjaus ja sielunhoidolliset ryhmät koolla klo tai alkaen. Yhteinen osuus klo Perjantaina 8.7. on ryhmänvetäjäryhmien ensimmäinen kokoontuminen tutustumisen ja rukouksen merkeissä. Tiistaina on ryhmänvetäjien vapaailta. Rukoilemme virkistystä ja yhteyttä ryhmänvetäjille! Rukoilemme ryhmänjohtajien iltapetuksen puolesta, että se vastaisi oikeisiin kysymyksiin ja kasvattaisi ryhmänvetäjiä hengelliseen viisauteen Ryhmän vetäminen antaa ja verottaa voimia Ryhmän johtaminen on vaativa tehtävä. Se antaa paljon, mutta myös verottaa ryhmänjohtajaparin ja perheen voimia. Ryhmänjohtajapari saattaa muut toimimaan yhdessä, etsii jäsenten parhaat puolet, keskittyy heihin ja olennaisuuksiin. Siunaamme ryhmänvetäjäpareja ja heidän lapsiaan. Pyydämme heille turvallisuutta ja varjelusta, keskinäistä yksimielisyyttä ja yhteyttä. Rukoilemme myös ryhmänvetäjille lepohetkiä ja taitoa huolehtia omista tarpeistaan. Pyydämme, että Jumala uudistaisi myös ryhmänvetäjäparien keskinäistä rakkautta.

11 19.6. Ryhmänvetäjäkoulutusta viidellä kurssilla Joka kesä tarvitsemme pienryhmiin vetäjiksi noin 150 paria kesäleireille ja talvikautena noin 200 paria erilaisiin jatko-ja koulutustapahtumiin. Rukoilemme viidesti vuodessa tapahtuvan ryhmänvetäjäopetuksen puolesta. Helsingin viikonvaihde helmikuussa, Peurungan viikonvaihde huhtikuussa, ryhmänjohtajatapaaminen Helsingissä kesäkuussa, avioliittoleirin ryhmänvetäjäkoulutus iltaisin Pieksämäellä sekä sisäisen eheytymisen opetus Karkun evankelisessa opistossa ovat osa koulutusta Elijah ry tarjoaa ryhmänjohtajapareille sielunhoitokoulutuskurssin syksyllä Sielunhoidon perus-koulutuksen 1. jakso ryhmänvetäjäpareille pidetään Hotel Arthurissa neljänä jaksona , , 6.11 ja Kurssi on tarkoitettu nais- tai miesryhmässä vetäjille, rukouspalvelijoille tai rinnalla kulkijana sisäistä paranemista etsiville. Kursille osallistutaan pariskuntana. Kokemusta ryhmänvetämiseen tuovat oman perhe- tai avioliittopiirin vetäminen kotipaikkakunnalla, kesän leirille sekä syksyn ja kevään jatkoseminaareihin osallistuminen. Rukoilemme kaikkien näiden tapahtumien puolesta ja siunaamme mukana olevia ja aikaisemmin olleita ryhmänvetäjiä. Pyyydämme, että Jumala valitsisi ja valmistaisi uusia ryhmänvetäjäpareja Ryhmänvetäjille työnohjaus- ja sielunhoitoryhmät Ryhmänjohtajapareille on tarjolla työnohjaus- ja sielunhoitoryhmiä Pieksämäen avioliittoleirillä. Ryhmien tarkoituksena on palvella vetäjien omaa jaksamista. Rukoilemme rakkautta ryhmänvetäjien iltaryhmiin sekä armon ja anteeksiannon kokemista. Herra voi täyttää Hengellään kaipaavan sielun. Rukoilemme Pyhän Hengen täsmähoitoa ryhmänvetäjien omiin kipukohtiin ja kasvua hengelliseen aikuisuuteen. Ryhmänvetäjäparien henkilökohtaisesta työnohjauksesta vastaavat Jorma ja Marja Kolu. Toimiston seinällä on lista, jonka kautta leiriläiset voivat ilmoittautua sielunhoitoon. Siitä vastaavat Ismo ja Leena Sipakko Pienryhmä kasvun avaajana Rukoilemme, että ihmiset saavat avun pienryhmissä. Ihmiset tulevat leirille parantaakseen avioliittoaan ja eheytyäkseen tunnehaavoistaan. Hartaimpana toiveena on monilla sitoutuminen toinen toisiinsa kaikkein vaikeimpinakin hetkinä. Rukoilemme ryhmänvetäjille oivallusta Pyhän Hengen avulla nähdä, miten päästään eteenpäin ja taitoa tehdä oikeita kysymyksiä solmujen avautumiseksi Eheytyminen pienryhmissä Tahdomme yhä enemmän kirkastaa Jumalaa. Tunnehaavat ovat syntyneet ihmisten kautta ja ihmisten avulla ne myös parantuvat. Leirillä ryhmänvetäjäpari on avainasemassa. Rukoilemme, että he kuulevat Pyhän Hengen äänen sanoessaan parantavan sanan aikanaan. Myös huumori, nauru ja huomaavaisuus oikeaan aikaan ovat kypsyyden tuntomerkkejä. Rukoilemme, että ihmiset voivat iloita itsestään ja toinen toisistaan Jumalan luomistekoina.

12 21.6. Luennoitsijakoulutus Rukoilemme luennoitsijakoulutuksen puolesta. Tarvitsemme uusia kiinnostuneita pareja pitämään alustuksia paikallisissa avioliittotapahtumissa ja leireillä. Myös aikaisemmin luennoineet ovat tervetulleita hiomaan edelleen taitojaan. Osallistujaparit saavat tilaisuudessa kuvatun DVD:n, joka sisältää luennointiopetuksen ja lyhyet harjoitusluennot, jotka parit valmistelevat etukäteen Iltojen rukousopetus alkaa klo 21 Rukousiltojen alkua on muutettu aikaisemmaksi. Rukousillat ovat yksi osa leiriä ja Jumalan mahdollisuutta muuttaa yksilöiden ja avioliittojen tulevaisuutta. Rukousillat alkavat juhlasalissa. Vastuuparina ovat Esa-Pekka ja Soile Mattila, lisäksi Antti ja Ann-Marie Pesonen ja Juha ja Sari Savela. Lisäksi rukouspareja. Rukoilemme siunausta iltoihin. Kun sinä aloit rukoilla, lähti liikkeelle sana, ja minä olen tullut sitä ilmoittamaan, sillä sinä olet otollinen. Käsitä siis se sana ja ymmärrä näky Dan. 9: Avioliittonäyn leviäminen rukoustyön avulla! Tiedon avioliittoleiristä pitää tulla monesta lähteestä ennen kuin ihmiset lähtevät leirille. Useimmiten taustalla on vuosien rukoustyö. Myös lehdet, televisio, radio ja leiriesitteet herättävät halun lähteä leirille. Sydämistä alkaa herätys. Vaikka elämme avioliittoherätyksen aikaa, avioliittonäky etenee pienin askelin. Valtamedian ja erilaisten tapahtumien viidakossa avioliittotapahtumien sanoman pitää tulla hyvin monesta lähteestä: henkilökohtainen viesti on paras, mutta sen lisäksi lähtijän pitää vakuuttua tapahtuman ja/tai leirin hyvästä annista lehdistä, televisiosta, radiosta ja esitteistä. Rukoilemme kylvötyön ja siihen osallistuvien ihmisten puolesta. Pieksämäen leirille tulon itämisaika on parikolme vuotta. Paras tapa on perustaa leiriviikon jälkeen pienpiiri ja järjestää avioliittotapahtuma seurakunnassa. Seuraavana vuonna paikkakunnalta lähtee perheitä leireille. Rukoilemme näyn levittäjien puolesta. Oletko Sinä yksi heistä? Leirille tulijat Avioliittoleirit tavoittavat vielä aika rajoitetun määrän seurakuntaväkeä ja heidän tuttavapiiriään. Kiitämme siitä, että leireille riittää tulijoita. Rukoilemme, että puolisot saavat tunneyhteyden toisiinsa ja heidän unelmansa avioliitosta toteutuu. Jeesus kysyy, mitä tahdot, että minä sinulle tekisin. Hän tekee sen. Laatikkoon: - Minua helpotti ajatus, että pieniä asioita suhteen parantamiseksi on syytä tehdä lyhyiksi ajanjaksoiksi kerrallaan. Siten pystyy tarkistamaan, miltä tuntuu. Kokee myös helpommin onnistumista.

13 Leiripalaute: - Keskusteluryhmässä oli rento ja vapautunut ilmapiiri. Siellä oli helppo keskustella. - Opettelemme kuuntelemaan toisiamme. Varmistamme kuulimmeko ja ymmärsimmekö oikein kuulemamme. Aloitimme yhteiset rukoushetket. Tunnekartoitus virkistää muistia kummasti Meillä on jääkaapin ovessa tunneluettelo. Etsimme siitä tunteita, joita päivän kuluessa olemme tunteneet. Se virkistää keskustelua. Opetusten kertaaminen, videot ja kasetit, sovelluslaput jääkaapin ovessa venyttävät leiriopetuksen antia pitkälle. Kahdestaan laiskotellen Järjestämme aikaa toisillemme, elokuvia, teatteria, kotoisia iltoja - huomioimme toisemme. Puhumme tunteistamme ja ajatuksista. Tosi hyvä idea on olla välillä aivan kahdestaan ja vain laiskotella. - Olemme enemmän kotona kuin tien päällä, että meille jää yhteistä aikaa. Varaamme yhteistä aikaa säännöllisesti kiireisestä aikataulustamme. Kartoitamme, mitä harrastamme tästä eteenpäin yhdessä. Tahdon-kirkko herkisti sitoutumaan - Tahdon-kirkossa tiesimme, mitä tarkoittaa tahdon, hääpäiväämme paremmin - ja silti totisesti tahdoimme. Ymmärsin, että minun tulee sitoutua avioliittoon. Keskusteluryhmämme vetäjäparilta saimme henkilökohtaisessa keskustelussa vertailukohtaa omalle käyttäytymisellemme Avioliittotyötä tekevät tahot Vuoden mittaan maassamme järjestetään yhä enemmän avioliittotapahtumia. Rukoilemme, että eri tahojen kurssit, tapahtumat ja leirit täyttyisivät. Kiitämme niistä ja siunaamme eri järjestäjätahojen työtä. Leiritarjonta näkyy netissä seurakuntien, järjestöjen, yhdistysten ja opistojen sivuilla. Herra hankkii oikeuden sorretuille, hän antaa leivän nälkäisille, Herra vapauttaa vangitut, Herra avaa sokeain silmät, Herra nostaa alaspainetut, Herra rakastaa vanhurskaita. Ps. 146: Miestyö

14 Rukoilemme HNMKY:n miestyön puolesta. Miestapahtumia järjestetään viisi vuodessa eri puolilla maata. Peruskurssien rinnalla järjestetään nyt myös miestyön jatkoseminaareja. Miestyön vastuutiimin puheenjohtaja on Aarni Kontturi Naistyö Rukoilemme HNMKY:n naistyön puolesta. Rukoilemme naistyön leviämistä kautta Suomen. Rukoilemme vastuutiimin puolesta Mies- ja naistyö avioliittotyön osana Mies- ja naistyö on tärkeä osa avioliittotyötä. Tavoitamme henkilöitä, jotka eivät tiedä mitään avioliittotyöstä. Tapahtumissa ihmiset saavat vertaistukea ja ystävyyttä pohtiessaan omaa tilannettaan eri teemakanavilla Hartolan avioliittoleiri Hartolan avioparikurssi on vakiintunut Pieksämäen leirin rinnalle kesän kohokohdaksi. Ismo ja Leena Sipakko majoittavat leiriläiset ja vastaavat mitä moninaisempiin kysymyksiin. Kiitämme leirin vastuunkantajista Timo ja Pirjo Nivasta. Leirille odotamme yli 100 paria, 70 lasta ja lastenhoitajaa. Rukoilemme lastenhoidon järjestymistä. Kiitämme kurssin ryhmänvetäjäpareista. Suljemme Hartolan leirin rukouksiin Aineisto nettiin, radioon ja televisioon Kiitämme toimittajista, jotka ovat tehneet radio- ja tv-ohjelmia avioliittoaiheista. Rukoilemme, että avioliittotapahtumien järjestäjät ottavat mediaan rohkeasti yhteyttä ja tarjoavat omaa aihettaan. Rukoilemme, että voisimme enemmän mainostaa radio-ja tv-kanavilla tapahtumiamme. Kiitämme Radio Deistä ja TV7:stä. HNMKY:n avioliittotapahtumista saa tiedon avioliittotyön Tapahtumakalenterista Uutisia lyhyesti: SÄHKÖINEN MEDIA Kesän perheleirejä mainostettiin toukokuussa ja kesäkuussa Radio Deissä. Käsikirjoitus Heikki Riipi ja Leena Tuominen-Riipi sekä Heikki Ranssi. NETTIMEDIA Facebookissa Paremman avioliiton perheleirien fanittajien määrä on 300 henkilöä. Määrä kasvaa tasaisesti hiljalleen. FILMIHANKE KÄYNNISTYI Ignifer Production, HNMKY:n avioliittotyö ja Ristin tuki ry. tekevät yhdessä tvohjelmasarjan TV7:ään. Tuottaja on Jani Kaatrasalo. Ohjelmasarja käsittää kahdeksan jaksoa, kunkin kesto 30 minuuttia. Kuvaukset tapahtuvat elokuussa ja esitys kevätkaudella v Kuvauspaikkoja katsastetaan parhaillaan ja halukkaiksi on ilmoittautunut n. 20 pariskuntaa. Teemoina ovat liiton lähtökohdat, taustojen vaikutus, sitoutuminen, odotukset liitolta, sopiminen, tunnesuhteet, puhuminen ja seksuaalisuus.

15 MEDIOPAS RADIO DEI HNMKY:n avioliittotyö on esillä näyttävästi Radio Dein mediaoppaassa. Mediaopasta käytetään radiokanavan markkinoinnissa. Opasta saa tilata Radio Deistä Avioliittotyö yhteiskunnan osaksi Rukoilemme, että vapaaehtoinen kansalaisjärjestöjen tarjoama apu perheille tunnustetaan myös maamme hallituksen taholta. Rukoilemme, että avioliitto-opetus leviää Suomessa. Rukoilemme, että yhteiskunta ja ev.lut. kirkko ottavat tämän osaksi rippikoulu-, neuvola- ja perhevalmennustoimintaansa. Rukoilemme, että Raamatun mukainen avioliitto-opetus leviää. Rukoilemme, että kristityt löytävät yhteisen näyn avoiliittojen puolesta. Te saatte puolustajan; minä lähetän hänet Isän luota. Hän, Totuuden Henki, lähtee Isän luota ja todistaa minusta. Myös te olette minun todistajiani. Joh 15: Valtakunnallinen yhteistyö - Parisuhteen palikat kpl:n painos Parisuhteen palikat lehdestä ilmestyi Kirkkopäivien kynnyksellä. Mittava painos jaetaan kesän ja syksyn kuluessa. Kokkolan asuntomessuilla jaossa on kpl, Kirkkopäivillä Lahdessa kpl, Pieksämäen avioliittoleirillä ja HNMKY:n kautta kpl. Muu jakelu seurakuntiin ja 10 osallistujajärjestön kautta. Tahot ovat Ev.lut. kirkko, Kataja ry, HNMKY, Vapaakirkko, Adventtikirkko, Helluntaiherätyksen Iso Kirja-opisto, Suomen Raamattuopisto, Kansan Raamattuseura, ABC+ -lehti ja ME-toiminta. Lehden päätoimittajat ovat Arja Seppänen ja Sari Savela. Tuotannosta vastaa Lähdemediat Oy, Sari Savela. Lehdessä on lukuisia artikkeleita HNMKY:n avioliittotyössä mukana olevista pariskunnista. Kirkkohallituksen perheasioiden johtamassa työryhmässä ovat HNMKY:ltä mukana Markku Kulmala ja Juha Savela. Parisuhteen palikat -hanke tarjoaa toimintaideoita ja materiaalia paikallisen perhe-, parisuhde- ja avioliittotyön tueksi. Kortit, esitteet, luentoaineistot, kirjaset ja puiset Parisuhteen palikat ovat hankkeen perusmateriaalia. Värikkäät puiset palikat ja niistä rakentuva talo havainnollistavat parisuhteen osa-alueita, joita ovat sitoutuminen, seksuaalisuus, tunteet, riidat, teot, sanat, luottamus, anteeksianto ja rakkaus. Valkoisen palikan kohdalla käsitellään itse valittua aihetta.

16 Tarkemmat tiedot Leirit tiedon ja siunaamisen paikkana Aviokriisi iskee usein yllättäen kuin sairaus. Vaikka puoliso on jo pitempään oireillut, toinen ei ole tajunnut merkkejä. Kun kriisi sitten kohtaa, he ovat niin kipeitä, etteivät voi kestää sitä tuskaa, minkä kriisi tuo. Moni liitto kariutuu tiedon puutteeseen. Rukoilemme avioliittotapahtumiin ja -leireille tulevien puolesta, että heistä tulisi viestin viejiä. Vain muutama sana riittää. Jo tämä saa ihmiset etsimään rakentavampaa ratkaisua. Heti, kun sato on kypsä, Hän lähettää sirpin. On tullut sadonkorjuun aika Mark. 4: Pieksämäen avioliittoleirin lapset Rukous: kiitämme lastenleirin hyväksi tehdystä työstä ja talven jatkuneesta suunnittelusta. Muistamme jokaista niin pientä kuin isoakin leirille osallistuvaa lasta. Rukoilemme lastenleirille rauhaa ja toisistaan välittämistä ja toistensa kunnioittamista. Rukoilemme viisautta tunnistaa kunkin lapsen erityistarpeet ja odotukset niin, että jokainen lapsi tuntee olevansa tärkeä ja tulevansa kohdatuksi. Lastenhoitoryhmille on laadittu oma viikkolukujärjestys. Rukoillaan, että eri ikäiset lapset tulevat innolla leirille ja että kaikille on mielekästä tekemistä ja seuraa. Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta. Totisesti, joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi, hän ei sinne pääse. (Luuk 18:16-17) Lastenleirin vastuulliset saapuvat 8.7. klo 12 mennessä Pieksämäen Lastenleirin johtajana toimivat Pekka ja Hanna Matikainen. Pekka on kasvatusalan ammattilainen ja Hannalla kokemusta lastenleirien vetämisestä. Lastenleirin paja-ja ryhmävastaavat, ohjaajat ja apuohjaajat tulevat leiripaikalle perjantaina 8.7. klo 12 mennessä. Siitä käynnistyy koulutus lastenleirin työhön. Lastenleiriltä saaduilla työtodistuksilla on ollut vahva painoarvo muun muassa haettaessa työ- ja opiskelupaikkaa. Suljemme esirukouksiin lastenhoidon vastuulliset, lastenohjaajat ja apuohjaajat Lastenleirin iltaohjelma Rukoilemme lastenhoitajien kohtaamista ja ystävystymistä. Rukoilemme aikuistuville nuorille elämäneväitä tältä leiriltä. Aikuisten seura ja esikuva ovat ratkaisevia. Rukoilemme myös ystävyyssuhteiden syntymistä saman arvomaailman omaavien perheiden lasten välille. Rukoilemme mielekästä, viihtyisää ja rakentavaa vapaa-ajan ohjelmaa lastenleirin ohjaajille. Kristillinen kahvilassa Café Goodmoodissa on lastenohjaajille joka ilta ohjelmaa. Ah vuodata, Herra, jo Henkesi ja herätä nuoriso Suomen. Se johdata armossa tiellesi, suo maahamme kaivattu huomen. Virsi 504:1

17 26.6. Yleinen järjestyksenpito ja yövartiointi Leirin ylivoudin Aarni Kontturin apuna ovat Kari Tikkanen ja talovoudit Ami Haapaniemen johdolla. He huolehtivat leiriläisten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Leirin oma 'Poliisipäällikkö' Kari Koppanen joukkoineen vastaa pysäköinnistä ja yleisestä järjestyksen säilymisestä leiripaikalla. Yövartiointi on ulkoistettu vartiointiliikkeelle. Yörauhaa ja työrauhaa vartijoille. Pyydämme varjelusta ulkopuolisista häriöistä, onnettomuuksista ja tapaturmista Äänen- ja kuvantoisto Laitteiden kuljetus ja tulkkauslaitteet sekä kuvan- ja äänensiirto auditorioon ja leirikahvilaan ovat keskeisiä asioita leirin onnistumisen kannalta. Mitään isompaa tapahtumaa ei nykyään enää järjestetä ilman mittavaa äänentoistoa. Avioliittoleirillä jos missä ollaan todella paljon hyvän äänen- ja kuvantoiston varassa. Rukoillaan, että äänen- ja kuvantoisto onnistuu kesän leirillä niin, että luentoja on helppo seurata sekä salissa että auditoriossa. Pyydämme taidokkuutta ja oivallusta äänentoistosta vastuudsa oleville Tulkkaukset ja ryhmätehtävät neljällä kielellä Rukoilemme tulkkien puolesta. Tulkkaaminen on äärimmäisen raskasta työtä. Asiaa on paljon ja avioliittoasioilla aivan oma sanasto, jota maallikko ei tule ajatelleeksi.tulkkina suomesta englanniksi toimii Tarja Aho. Muistakaa häntä ja hänen perhettään. Rukoilemme Hengen voitelua tulkkaukseen ja voimia heille. Rukoilemme, että tulkkaus onnistuu vieraalle kielelle niin, että luentojen sisältö välittyy hyvin ja ymmärrettävänä kuulijoille. Myös järjestämme tulkkauksen venäjäksi. Ryhmätehtävät on käännetty ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Autuas se, jonka apuna on Jaakobin Jumala, se, joka panee toivonsa Herraan, Jumalaansa, häneen, joka on tehnyt taivaan ja maan, meren ja kaiken, mitä niissä on, joka pysyy uskollisena iankaikkisesti. Ps. 146: Leiripassi Leiripassiin kokoamme käytännön tietoa, joka helpottaa leiriviikon onnistumista. Rukoilemme: viisautta niin, että tieto sen kautta välittyy kaikista leirin onnistumiseen vaikuttavista seikoista, kuten pyykinpesusta saunojen aukioloon. Siinä kerrotaan lasten leikkipaikat ym. moninaiset asiat lemmikkien tarpeet mukaanlukien Ryhmien kokoonpano Se mitä olemme toisillemme, puhuttelee eniten. Rukoilemme ystävystymistä ryhmäläisten välille. Kiitämme siitä, että monille leiri on ollut syvien ystävyyssuhteitten luomisen paikka. Rukoilemme, että henkilökemiat toimivat kautta linjan. Anteeksiantaminen ja -pyytäminen ovat perusta ystävyyden rakentamiselle Leiritoimisto Pieksämäellä leiritoimiston väkeen kohdistuu kovia odotuksia monelta suunnalta. Rukoilemme toimiston väelle viisautta kaikkiin eteen tuleviin mitä moninaisimpiin kyselyihin. Toimistossa työskentelevät Pirkko ja Lauri Korpinen ja Kari Hakolampi.

18 Asuttamisesta vastaa asuttamistiimi. Kiitämme heidän panoksestaan leirin onnistumisessa ja pyydämme voimia ja siunausta läpi jokaisen leiripäivän Tarvikkeet Leirillä kaivataan mitä erilaisimpia asioita. Helsingistä Pieksämäelle ja sitten Hartolan leirille siirretään nimilaput ja opasteet, kynät, paperit ja tiedot, lastenleirin työtodistukset ja kopiot lähetetyistä tiedoista ja monet sopimukset. Tietenkään unohtamatta leirien tiedonsiirtoa ja opetusaineistoa! Rukoilemme älyä monien pienten seikkojen hoksaamiseen ja hoitamiseen. Rukoilemme kykyä johdonmukaiseen ja sujuvaan toimintaan Lastenleirin valmistelutyö Ennen leiriä lähetetään satoja sähköpostiviestejä, kirjeitä, puhelinsoittoja ennen kuin lastenohjaajien, ohjaajien ja vastuullisten ryhmänvetäjien nimilistat ovat koossa. On tutustuttu leiripaikkoihin, merkattu tilat ja käyttötarkoitukset yhdessä Pirkko Kaarttin kanssa. Kuljetettu lelut ja tarvikkeet leiripaikalle, inventoitu vanhat ja mietitty viikon tarkka ohjelma kullekin ryhmälle. Ja parin viikon päästä sama toistetaan Hartolan leirille. Johdatusta ja viisautta jokaiseen työvaiheeseen Lastenleirille suojaa ja turvaa Rukoilemme lastenleirin toimintojen puolesta. Samoin suojaa ja voimia hoitajille. Rukoilemme äitien ja isien puolesta, etteivät he kohtuuttomasti murehdi ja uuvuta itseään leirillä. Alle kouluikäisten hoidon onnistuminen on avainasemassa. Isommille lapsille rukoilemme sopivasti iltaohjelmaa. Rukoilemme kaiken tapahtuvan uskosta ja levosta käsin. Myös rauhaisa lepo lastenhoitajille vapaa-aikana, ystävyyssuhteisiin uutta syvyyttä ja leikkimieltä sekä jaksamista nuorisolle Terveys ja hyvä leirisää Rukoilemme leiriläisten terveyden puolesta. Rukoilemme kuivaa säätä leirin ajaksi. Rukoilemme sitä, että välttyisimme erilaisilta epidemioilta ja sairastumisilta. Että Herra varjelisi meidät onnettomuuksilta ennen leiriä, leirillä ja leirin jälkeen. Samoin, että Hän varjelisi kaikkia matkalla olevia Keskinäinen rakkaus Rukoillaan, että kaikkien meidän sydämissä säilyisi ja kasvaisi rakkaus toisiamme kohtaan. Se sama rakkaus, jota itse olemme saaneet kokea leirillä. Eli sopu, rauha ja rakkaus kaikkien luennoitsijoiden, ryhmänjohtajien ja vastuunkantajien kesken. Rukoillaan myös lisää vastuunkantajia eri osa-alueille, etteivät he uupuisi, jotka nyt ovat aktiivisesti työssä mukana. Kiitämme siitä, että itse Herra Jeesus on esirukoilijamme. Pyhä Isä, suojele heitä nimesi voimalla, sen nimen, jonka olet minulle antanut, jotta he olisivat yhtä, niin kuin me olemme yhtä. Joh 17: Leirin ja opiston yhteistyö Koulutuskeskus Agricolan rehtori Helena Ahonen on nimennyt yhdysopettajaksi Pirkko Kaarttin ja hänelle tarvittavan määrän apuvoimia. Kiitämme hyvästä yhteistyöstöstä etukäteisjärjestelyjen osalta yhdessä avioliittoleirin vastuuryhmän kanssa. Rukoilemme Koulutuskeskus Agricolan ja HNMKY:n yhteistyön jatkumista ja kehittämistä.

19 29.6. Tiedottaminen mediassa Tiedottaminen, niin sisäinen kuin ulkoinenkin, on erittäin tärkeää. Kotisivumme ovat selkeät, toimivat ja helposti päivitettävissä. Rukoilemme, että löydämme sopivia ja päteviä vastuuhenkilöitä tiedottamisen eri sektoreille. Lähetämme leiristä tiedotteen medialle STT:n kautta heinäkuun alussa. Se on saanut hyvän vastaanotton ja leiritietous on levinnyt kautta maan Ruokailu Opiston pääemäntä Anja Jokinen ja Etelä-Savon Martat Ritva Otvan johdolla vastaavat muonituksesta. Ruokailupaikkoja on kaksi: opisto ja Meriluodon koulu. Rukoilemme, että emännät jaksaisivat. Rukoilemme ruokailuun sujumista, iloisia hetkiä ja tutustumista toisiimme. Herra varjelee muukalaiset, holhoo orvot ja lesket, mutta jumalattoman tien hän tekee mutkaiseksi. Herra on kuningas iankaikkisesti, sinun Jumalasi, Siion, polvesta polveen. Halleluja! Ps 146: Syksyn ja talven tapahtumia Todella mahtava kiitosaihe on avioliittotapahtumien käynnistyminen seurakunnissa. Rukoilemme näkyä kristillisen avioliiton toteutumisesta perheissä. Rukoilemme syksyn ja talven tapahtumien puolesta. Siunaamme uusia paikallisia tapahtumia Pienpiirit Rukoilemme, että kodeissa kokoontuvat pienpiirit lisääntyvät leirin käyneiden keskuudessa, ja että pienpiirit ovat eräs tie avioliittoherätyksen voimistumiselle. Rukoilemme voimaa ja viisautta pienpiirien vetäjille Avioerotilastot laskuun Rukoillemme perheiden ja avioliiton ennalleen asettamista, jotta Jumalan valtakunta saisi tulla todeksi kodeissa. Rukoilemme, että jokainen pari, joka suunnittelee eroa, löytäisi vierellä kulkijan, joka auttaa kääntämään puolisoiden sydämet takaisin toisiaan kohti. Rukoilemme myös synnintuntoa Jumalan edessä, murtuneisuutta. Muutosta ei voi tapahtua ilman murtumista. Toivomme, että Jumala antaisi lisää Hänen mielensä mukaisia työmiehiä ja -naisia avioliittotyön elopellolle Uusien ihmisten tavoittaminen Rukoilemme, että löydämme keinoja tavoittaa miehiä leirille, miesten sydänten "pehmittäminen", heille rohkeutta lähteä leirille ajoissa. Tarvitsemme myös keinoja tavoittaa seurakunnasta vieraantuneita ihmisiä Ryhmänvetäjäperheille suojaa Ryhmänvetäjät ovat leirin avainhenkilöitä. Ryhmänvetäjäpari asettuu ryhmäläisten käytettäväksi ja on esikuva. Heihin kohdistuvat ryhmäläisten mahdottomatkin toiveet. Ryhmänvetäjäpari tarvitsee rukoussuojaa ja näkökykyä ryhmässään.

20 Rukoilemme ryhmänvetäjien ja heidän lastensa puolesta. Lepoa ja perheen yhdessäolon hetkiä keskelle leirin tiukkaa aikataulua. Pyydämme erityisesti suojaa ja varjelusta lapsille. Jumalassa on pelastukseni ja kunniani. Hän on luja kallio, hänessä on turvani. Ps. 62: Ryhmänvetäjäperheille voimia Ryhmänvetäjäpareja tarvitaan noin 90. Rukoilemme, että oikeat parit löytyvät. Vielä eivät kaikki ole tiedossa. - Rukoilemme voimien uudistumista ryhmänvetäjäpareille, keskinäistä yhteyden kokemista ja rakkaussuhteen syvenemistä sekä rentoutta ja sisäistä lepoa. Herra antaa kasvun ja ryhmänvetäjät ovat maan muokkaajia, joiden tulee myös aina välillä levätä Yleisjärjestelyt leirillä Rukoilemme, että kaikki tapahtuu Herran johdatuksessa. Voudit hoitavat tehtävänsä jämäkästi, ruokailut sujuvat, majoitus toimii, toimisto palvelee, säät suosivat, osanottajat eheytyvät ja paranevat. Rukoilemme, että lapset löytävät paikkansa leirillä ja tulisivat Jumalan kohtaamiksi. Kukaan ei jäisi yksin Virkistystä: jokamiehen ja naisen liikuntaa Liikunta on virkistystä mielelle ja sielulle. Päivän päätteeksi notkistellaan jäseniä joka naisen ja jokamiehen hikijumpan tahdissa. Rukous: että terveelliset elämäntavat tulevat osaksi arkea. Ystäväverkostot ja terveelliset elämäntavat pitävät virkeänä myös hengen Mediaväkeä avioliittotyön piiriin Hyvät lehtiartikkelit, radio- ja tv-ohjelmat ovat parasta mainosta suoraan koteihin. Rukoilemme viisautta ja omistautumista toimittajille, jotka tekevät juttuja avioliittotyöstä. Ilman television ja radion jatkuvaa tarjontaa ihmiset eivät osaa luottaa avioliittotyöhön. Avioliittotapahtuman tiedottamiseen tarvitaan esitteitä, lehtikirjoituksia, radiota ja paikallis-televisiota, jotta ihmiset saavat edes ystäväverkostonsa liikkeelle. Rukoilemme mediaväen itsensä puolesta. Lisää uskovia alalle! Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala. Joh. 1: Kaikki rukoilijat Avioliittotyön yhteinen paastopäivä on lauantaina 2.7. Käymme taisteluun avioliittoleirin puolesta rukouksessa ja paastossa. Päivä syömättä kysyy itsensä hallitsemista ja itsehillintää. Se antaa myös voimaa keskittyä. Paastopäivään liittyy 30 tunnin yhteinen rukousvartio, joka alkaa perjantain 1.7. klo ja jatkuu lauantaihin 2.7. klo asti. Rukousvartioon liittyen kaikille rukouskalenterilaisille lähetetään maili, jossa on ohjeet ajan varaamisesta. Suositus on, että ajat varataan pariskuntina.

HNMKY:n Avioliittotyön Rukouskalenteri kesä 2012

HNMKY:n Avioliittotyön Rukouskalenteri kesä 2012 HNMKY:n Avioliittotyön Rukouskalenteri kesä 2012 Lähtölaukaus kesään - valmistaudumme kesän neljälle avioliittoleireille HAT - Helsingin avioliittotapahtuma Hotel Arthur Helsingissä 16.-17.6. Pieksämäen

Lisätiedot

HNMKY:n Avioliittotyön Rukouskalenteri kevät 2012

HNMKY:n Avioliittotyön Rukouskalenteri kevät 2012 HNMKY:n Avioliittotyön Rukouskalenteri kevät 2012 Rakkaani työnsi kätensä ovenraosta, ja sydämeni hypähti Laulujen Laulu 5:4 Lapseni, älkäämme rakastako sanoin ja puheessa, vaan teoin ja totuudessa Ensimmäinen

Lisätiedot

Antakaa te heille syötävää

Antakaa te heille syötävää Antakaa te heille syötävää Nykyään ei tarvitse lukea edes terveysalan lehtiä, kun jo törmää ohjeistuksiin, miten terveyttä on vaalittava. Päivälehdissäkin kerrotaan uudelleen ja uudelleen, mitä kaikkia

Lisätiedot

Häät, joista viini loppui

Häät, joista viini loppui Häät, joista viini loppui Vielä vuosikymmenien päästä olisi muisteltu häitä, joissa tarjottava loppui kesken. Mikä häpeä hääparille ja suvulle. Jeesus muutti uhkaavan häpeän iloksi ja kunniaksi. SINÄ OLET

Lisätiedot

toimintakalenteri Kesä syyskuu 2015 Parempi avioliitto ry

toimintakalenteri Kesä syyskuu 2015 Parempi avioliitto ry Rukousja toimintakalenteri Kesä syyskuu 2015 Parempi avioliitto ry R Avioliittotyön ukous- ja toimintakalenteri Kesä syyskuu 2015 MARKKU IKONEN Hyvä paimen general manager Joh. 10:1 10 Jeesus kertoo millainen

Lisätiedot

Rukouskalenteri. Avioliittoleirien kevät 2015. Parempi avioliitto ry

Rukouskalenteri. Avioliittoleirien kevät 2015. Parempi avioliitto ry Rukouskalenteri Avioliittoleirien kevät 2015 Parempi avioliitto ry Sodankäynnin pikasilta Avioliittotyön R ukouskalenteri Sodan käyntiin kuuluu yhtenä osa-alueena infrastruktuurin tuhoaminen. Siltojen,

Lisätiedot

Vertaisilta virkistystä avioarkeen s.3. Minjan ja Veli-Pekan kokemus: Kesän suuri leiriliite s. 5 8. Paremman avioliiton perhelehti

Vertaisilta virkistystä avioarkeen s.3. Minjan ja Veli-Pekan kokemus: Kesän suuri leiriliite s. 5 8. Paremman avioliiton perhelehti Avec Paremman avioliiton perhelehti 1 / 2014 Terapeutin neuvo: Älkää erotko turhaan s.4 Käännä ajatusten almanakkaa armas leirikesä tulee s.2 Kesän suuri leiriliite s. 5 8 Minjan ja Veli-Pekan kokemus:

Lisätiedot

Leireiltä uutta huumaa ruuhkavuosien aviosuhteeseen s. 12. Kesän leiripaikat. Lapsettomuuden polkua kaksistaan. s. 3. Paremman avioliiton perhelehti

Leireiltä uutta huumaa ruuhkavuosien aviosuhteeseen s. 12. Kesän leiripaikat. Lapsettomuuden polkua kaksistaan. s. 3. Paremman avioliiton perhelehti Avec Paremman avioliiton perhelehti 1 / 2015 Lapsettomuuden polkua kaksistaan s. 3 Kesän leiripaikat liite s. 5 8 Perhepiiri tukee arjen jaksamista s. 2 ja 10 Leireiltä uutta huumaa ruuhkavuosien aviosuhteeseen

Lisätiedot

Ahot osallistuivat Levi Crossiin Avioliittoleiri ylitti odotukset s.3

Ahot osallistuivat Levi Crossiin Avioliittoleiri ylitti odotukset s.3 Avec Paremman avioliiton perhelehti Ahot osallistuivat Levi Crossiin Avioliittoleiri ylitti odotukset s.3 Rakkaus oli kuolla tietämättömyyteen s. 5 Rantapuisto kutsuu pariskuntia Helsinkiin 15. 16.6.2013

Lisätiedot

Jyväskylän vapaaseurakunnan tiedotuslehti

Jyväskylän vapaaseurakunnan tiedotuslehti Jyväskylän vapaaseurakunnan tiedotuslehti Kevät 2015 Tässä lehdessä Codex Hammer vs. Sisäinen käsikirjoituksesi........ 3 Pienet rakentajat me........................ 4 Pienryhmät = seurakunnan sydän...............

Lisätiedot

Saako Jeesusta pilkata? Pisara. Hämeen Ev.lut. Kansanlähetyksen Ystävä ja -jäsenlehti 1/2015. Hämeen Kansanlähetyksen Pisara -lehti on uudistunut

Saako Jeesusta pilkata? Pisara. Hämeen Ev.lut. Kansanlähetyksen Ystävä ja -jäsenlehti 1/2015. Hämeen Kansanlähetyksen Pisara -lehti on uudistunut Saako Jeesusta pilkata? Pisara Hämeen Ev.lut. Kansanlähetyksen Ystävä ja -jäsenlehti 1/2015 Hämeen Kansanlähetyksen Pisara -lehti on uudistunut Julkaisija: Hämeen Ev.lut. Kansanlähetys ry. Hämeenpuisto

Lisätiedot

nro 4 2014 Verkosto 2015 luonnehtii työntekijä uusia monitoimitiloja Tampereella Verkosto 1 2015 1

nro 4 2014 Verkosto 2015 luonnehtii työntekijä uusia monitoimitiloja Tampereella Verkosto 1 2015 1 nro 4 2014 Verkosto 2015 luonnehtii työntekijä uusia monitoimitiloja Tampereella Verkosto 1 2015 1 Pääkirjoitus Verkosto Sisällys Päätoimittaja: Meri Hannikainen Lehden tekijät: Maria Kauppinen, Emma Arppe,

Lisätiedot

Pääsky. Iloa, valoa ja voimia syksyysi. Amiraaliperhonen toivotti 9.9.: 6/2011 Rovaniemen seurakuntalehti 28.9.2011. Ekopäiviltä kuuluu.

Pääsky. Iloa, valoa ja voimia syksyysi. Amiraaliperhonen toivotti 9.9.: 6/2011 Rovaniemen seurakuntalehti 28.9.2011. Ekopäiviltä kuuluu. 04.10. klo 12 14 vanhusten viikon juhla kirkossa 09.10. klo 18 kamarikuoro Aven 10-vuotiskonsertti, vapaa pääsy 15.10. klo 13 15.30 Rukouksen lähde rukousiltapäivä kirkon kryptassa 23.10. klo 15 Lähdemessu

Lisätiedot

VAPAA SISÄLÄHETYS RY Talvi 2007. Valokulkue MAHDOTTOMASTA TULI MAHDOLLINEN. Keskellä elämää -kampanja käynnistyy!

VAPAA SISÄLÄHETYS RY Talvi 2007. Valokulkue MAHDOTTOMASTA TULI MAHDOLLINEN. Keskellä elämää -kampanja käynnistyy! Kotimaan evankeliointi. fi VAPAA SISÄLÄHETYS RY Talvi 2007 Valokulkue MAHDOTTOMASTA TULI MAHDOLLINEN Keskellä elämää -kampanja käynnistyy! Pääkirjoitus Astu Jumalan tarinaan Tutkittaessa suomalaisten unelmia

Lisätiedot

Viime viikkoina huonosti toiminut junaliikenne

Viime viikkoina huonosti toiminut junaliikenne Lähettäjä Lähettäjä 3 / 2010 Kärsivälliset perivät maan Teema-, hartaus- ja opetuskirjoitukset Kärsivälliset perivät maan 4 Autuaita ovat kärsivälliset... 6 Vietämme pääsiäistä -runo 7 Tervetuloa Pyhä

Lisätiedot

Uusi Elämä Nro. Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net

Uusi Elämä Nro. Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net Uusi Elämä Nro Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net 7/2014 Helluntaipastori Miko Puustelli: Nyt Jumala nostaa esiin Jeremia-sukupolven Sivu 7 Piispa Seppo

Lisätiedot

Tervetuloa. avioliittoleirien jatkoseminaariin

Tervetuloa. avioliittoleirien jatkoseminaariin Paremman avioliiton jatkoseminaari Helsingissä 22. 23.10.2011 Ilmoittautuminen: www.parempiavioliitto.fi Tervetuloa avioliittoleirien jatkoseminaariin Nyt kutsumme teidät odotettuun SYKSYN jatkoseminaariin

Lisätiedot

Hengen uudistus kirkossamme ry:n jäsenlehti 1/2010 TÄSSÄ LEHDESSÄ

Hengen uudistus kirkossamme ry:n jäsenlehti 1/2010 TÄSSÄ LEHDESSÄ Hengen uudistus kirkossamme ry Kädenojennus Hengen uudistus kirkossamme ry:n jäsenlehti 1/2010 TÄSSÄ LEHDESSÄ Löytöjen ja ideoiden nyyttikestit. Nuoret miehet valloittivat Yhteisöjen Foorumin ensimmäisen

Lisätiedot

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Birger Skoglund

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Birger Skoglund Järvenpää extra - rakkauden ja toivon sanomaa Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Paul Raja-aho: Seurakunta kasvaa ja voi hyvin

Lisätiedot

Uusi Elämä. Olen kokenut Jumalan todellisuuden. Karjalasta kajahtaa Kristillisiä videolähetyksiä

Uusi Elämä. Olen kokenut Jumalan todellisuuden. Karjalasta kajahtaa Kristillisiä videolähetyksiä Tohmajärvi Extra Rakkauden ja toivon sanomaa sivut 3-5, 7-10 ja 12 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Nro 2/2011 Noora Hirvonen:

Lisätiedot

Aslan ry:n tapahtumia vuonna 2009. Hylätystä sydämestä yhteyteen eheytymisseminaari 27.2.-1.3.2009

Aslan ry:n tapahtumia vuonna 2009. Hylätystä sydämestä yhteyteen eheytymisseminaari 27.2.-1.3.2009 Hylätystä sydämestä yhteyteen eheytymisseminaari 27.2.-1.3.2009 Sielunhoidon peruskoulutusta 1. jakso DVD-kurssina 2.2. 20.4.2009 1. jakso intensiivikurssina 10.-14.6.2009 2. jakso kolmena viikonloppuna

Lisätiedot

Markku Ylipää: Mielettömyys vai rauha kumpi meitä hallitsee? sivu 12

Markku Ylipää: Mielettömyys vai rauha kumpi meitä hallitsee? sivu 12 Pauli Kemi: Mitä on herätys? sivu 2 David Sterling: Suuri, hämmästyttävä Jumalan armo! sivu 5 Markku Ylipää: Mielettömyys vai rauha kumpi meitä hallitsee? sivu 12 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen

Lisätiedot

KUVA: RAUNO NYTORP. Opetuslapseuskoulu Aasiassa 8-9. Rauman perhe uusiin haasteisiin 7. Mitä olisikaan kesä ilman leirejä? 4. Mopot kuntoon solussa 6

KUVA: RAUNO NYTORP. Opetuslapseuskoulu Aasiassa 8-9. Rauman perhe uusiin haasteisiin 7. Mitä olisikaan kesä ilman leirejä? 4. Mopot kuntoon solussa 6 2 2015 KUVA: RAUNO NYTORP Mitä olisikaan kesä ilman leirejä? 4 Mopot kuntoon solussa 6 Rauman perhe uusiin haasteisiin 7 Opetuslapseuskoulu Aasiassa 8-9 Taivaallinen nettiyhteys Päätoimittaja Tarja Jääskeläinen

Lisätiedot

K r i s t i l l i s e n r u k o u s k l i n i k an tiedotuslehti. ter v e e m p i kuin lääkäri S i v u 8 J EESUS PA R A N TA A

K r i s t i l l i s e n r u k o u s k l i n i k an tiedotuslehti. ter v e e m p i kuin lääkäri S i v u 8 J EESUS PA R A N TA A 1/1O HEALING ROOMS K r i s t i l l i s e n r u k o u s k l i n i k an tiedotuslehti C AL PIERCE LOKAKUUSSA SUOMEEN Jumalan sana ei vesity S i v u 4 A STMAPOTILAS ter v e e m p i kuin lääkäri S i v u 8

Lisätiedot

Hyvää Joulua ja siunausta vuodelle 2007

Hyvää Joulua ja siunausta vuodelle 2007 Joukkokirje RADIO DEIN JA KRISTITYT YHDESSÄ RY:N UUTISLEHTI Julkaisija: Kristityt Yhdessä ry, Ilmalankuja 2 i, 00240 Helsinki, 9. vuosikerta N:o 4/2006 Hyvää Joulua ja siunausta vuodelle 2007 RADIO DEI

Lisätiedot

Uusi Elämä Nro Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net

Uusi Elämä Nro Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net Uusi Elämä Nro Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net 5/2014 Marko Selkomaa: Maan ääriin saakka Sivut 6-77 Pekka ja Riitta Ahonen: Porissa jaetaan ruokakasseja

Lisätiedot

Aktiotyön koulutus Tampereella: Näe, miksi olet liikkeellä

Aktiotyön koulutus Tampereella: Näe, miksi olet liikkeellä TAMPEREEN HELLUNTAISEURAKUNNAN TIEDOTUSLEHTI 3 JOHAN FORSBERG 2013 Kukkolan leirikeskus vihittiin helluntaitunnelmissa Kukkolan leirikeskuksen avajaisia vietettiin 25.5. aurinkoisessa säässä. Paikalla

Lisätiedot

Ystävätapahtumat kokosivat Dein ystäviä yhteen. Lue lisää sivulta 4.

Ystävätapahtumat kokosivat Dein ystäviä yhteen. Lue lisää sivulta 4. Joukkokirje Julkaisija: Kristityt Yhdessä ry, Ilmalankuja 2 i, 00240 Helsinki, 9. vuosikerta N:o 2/2006 Ystävätapahtumat kokosivat Dein ystäviä yhteen. Lue lisää sivulta 4. Päätoimittajan 2 KESÄ 2006 POHDINTOJA

Lisätiedot

Tämä Uusi Elämä -lehti on samalla Kuopio ja Ruotsi extra!

Tämä Uusi Elämä -lehti on samalla Kuopio ja Ruotsi extra! JOUKKOKIRJE/MASSBREV Tämä Uusi Elämä -lehti on samalla Kuopio ja Ruotsi extra! Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net - Nro 3/2005

Lisätiedot

Tule mukaan Jeesus-marssille...aiheesta lisää s. 5-7

Tule mukaan Jeesus-marssille...aiheesta lisää s. 5-7 KEVÄT 2005 1 Julkaisija: Kristityt Yhdessä ry. Ilmalankuja 2 i, 00240 Helsinki 8. vuosikerta. Nro: 2 / 2005 25.4.2005 Joukkokirje Tule mukaan Jeesus-marssille...aiheesta lisää s. 5-7 Jeesus-marssin musiikkivastaava,

Lisätiedot