HNMKY:n Avioliittoleirin Rukouskalenteri kesä 2011

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HNMKY:n Avioliittoleirin Rukouskalenteri kesä 2011"

Transkriptio

1 HNMKY:n Avioliittoleirin Rukouskalenteri kesä 2011 Suomalaiset ymmärtävät hyvinvoinnin merkityksen ja pyrkivät kiinnittämään siihen huomiota. Ihmissuhteiden ja perheen merkitys hyvinvointia ylläpitävänä voimana korostuu selvästi. Näin kertoo tuore Kansallinen Hyvinvointibarometri Kyselytutkimus toteutettiin huhtikuun aikana useissa verkkomedioissa, ja siihen vastasi kaikkiaan 6670 suomalaista. Heistä naisia oli 5332 ja miehiä Tärkeimmiksi ihmissuhteikseen vastaajat listasivat ystävät (80%), avo- tai aviopuolison (64%) ja omat vanhemmat (62%). Kun suomalaiselle tapahtuu jotakin mukavaa, 74% kertoo siitä avo- tai aviopuolisolleen aina tai usein. Vanhemmilleen ja/ tai sisaruksilleen mukavista asioista aina tai usein kertoo 78% suomalaisista. Ystävilleen mukavista asioista juttelee aina tai usein peräti 83%. Meidän haasteemme ja rukouksemme: Puolisosta paras ystävä, jolle jutellaan ensimmäiseksi ja eniten mukavia Hyvinvointitutkimus avaa ikkunan myös avioliittotyöhön. Miten voisimme toimia niin, että puolisosta tulisi paras ystävämme. Nyt puoliso asettautuu ystävien jälkeen ja himpun verran ennen vanhempia tärkeysjärjestyksessä. Olisi niin ihana ollut nähdä nuo prosentit niin, että puolisolle juteltaisiin ensin mukavia, sitten ystäville, vanhemmille ja sisaruksille. Avioliittotyön yksi tarkoitus on tehdä puolisosta paras ja rakas ystävä! * Valmistaudumme kesän avioliittoleireille HAT - Helsingin avioliittotapahtuma Hotel Arthur Helsingissä Pieksämäen avioliittoleiri Sisälähetysseuran oppilaitoksella Hartolan avioparikurssi Itä-Hämeen opistossa HNMKY:n avioliittoleirin Rukouskalenterissa on menossa 14. julkaisuvuosi. Paremman avioliiton perheleirejä on järjestetty yli 35 vuotta. Kesän avioliittoleiri lähestyy 37. kerran.vakaumuksemme on, että rukous ja Jumalan siunaus tekevät työn ihmisissä.

2 Merkitkää rukoilemisen nimikkopäivänne almanakkaan. Voitte myös rukoilla osuutenne jonakin teille paremmin sopivana ajankohtana. Ilmoittakaa, jos ette tahdo enää kalenteria osoitteeseen Yhteinen paastopäivä avioliittotyön puolesta on lauantai Herra sanoo: Tämä on minun lupaukseni, ei väisty minun henkeni sinun yltäsi eikä katoa minun sanani, jonka olen suuhusi antanut, ei sinun suustasi, ei jälkeläistesi eikä sinun jälkeläistesi jälkeläisten suusta, sanoo Herra, ei nyt eikä milloinkaan. Jes. 59: Sukupolvien yhteinen leiri Perheitä kaikista ikäryhmistä ja erilaisista elämäntilanteista on ilmoittautunut mukaan. Rukoilemme, että leirikokemukset yhdistävät perheenjäseniä ja kantavat arjessa kristittyjä koteja niin että nämä olisivat valona tässä ajassa. Kunkin sukupolven tehtävä on siirtää usko eteenpäin omalta osaltaan. Rukoilemme viisautta vanhemmille välittää uskon syvin olemus nuorille ja lapsille. Muistakaamme varsinkin murrosikäisten vanhempia Rukouksessa on muutosvoimaa Puoliso ei voi toista puolisoa muuttaa. Muutos lähtee aina itsestä, omasta motivaatiosta ja halusta. Kiitämme ihmisistä, jotka antavat osaamisensa ja kokemuksensa kristillisen näyn eteenpäin viemiseessä. Monen leirille tulevan suuri kaipaus on uudistaa yhteys puolisoon ja löytää kunnioittava ja rakastava ilmapiiri perheejäsenten välille. Kiitämme kaikista, jotka ovat ottaneet avioliittoleirin kesälomaohjelmaansa. Rukoilemme, että yksikään leirille saapunut ei lähde pettyneenä pois Avioliittoleirit - suuri ihme toteutuessaan Kiitämme leirin ihmeestä. Jokainen vuosi on erilainen: ohjelma, vastuunkantajat ja olosuhteet vaihtelevat. Haasteet ovat aina uudet ja yllättävät meidät joka kerta. Odotamme Pieksämäen leirille noin 300 pariskuntaa ja 350 lasta ja 170 lastenohjaajaa. Hartolan avioparikurssille on tulossa kaikkiaan noin 300 henkilöä lapset mukaanlukien. Helsingin avioparitapahtuma Helsin avioliittotapahtuma kesäkuun alussa on suuri ilonaiheemme, sillä tulijoita on lähes 200 eli kaksinkertainen määrä viimevuotiseen Ilmoittautuminen netissä Tänä kesänä kaikille leireillemme ilmoittaudutaan netin kautta. Kehitämme ilmoittautumista koko ajan käyttäjäystävällsiemmäksi. Rukoilemme teiltä siihen viisautta. Olemme kiitollisia kaikista palautteista. Leireille tulevien kyselyihin vastaavat Ismo ja Leena Sipakko, Lauri Korpinen sekä Heikki ja Paula Ranssi. Paitsi että kiitämme, anokaamme siunausta ja onnistumista tapahtumille. Minä tahdon aina ylistää Herraa, lakkaamatta laulaa hänelle kiitosta! Herran hyvyyden tähden minä ylistän itseäni onnelliseksi. Tulkaa, kiittäkää minun kanssani Herraa, kunnioittakaamme yhdessä hänen nimeään! Ps. 34:2-4.

3 10.6. Helsingin avioliittotapahtuma HAT Rukoilemme Helsingin aviopariseminaarin (HAT) puolesta Hotel Arthurissa Yli 20 parin vastuunkantajaporukka on kokoontunut vuoden mittaan Heikki Riipin ja Leena Tuominen-Riipin johdolla. Paasto ja vuorokauden mittainen rukousvartio ovat ohjanneet valmentautumaan tähän odotettuun tapahtumaan. Rukoilemme vastuunkantajien ja osallistujien puolesta.rukoilemme näyn laajenemisen puolesta pääkaupunkiseudulla. Luennoitsijat ovat Heikki ja Paula Ranssi, Rene ja Pia Rendic, Risto ja Helena Koikkalainen sekä Martti ja Päivi Pitkäranta. Juontajapari on Afa ja Rita Voronenko, äänentoistaja Kristian Epäilys, musiikki Jukka Laaksonen, lastenhoitajat Hilkka Laaksonen, Henna Viitikko, Julia Oosi, Lotta Heinimo ja Meri Kulmala Helsingin Avioliittotapahtuma HAT Teemoina ovat kestävä rakkaus, syvempi tunneyhteys ja parempi avioliitto. Rukoillaan Herran johdatusta ryhmäjakoon ja järjestelyihin. Ristiriitojen ahdingossa moni kurssilaisista tuntee olevansa toivottomuuden umpikujassa. Rukoilemme koko kurssin puolesta. Kurssia on markkinoitu uusmaalaisille ja pääkaupunkiseudun pariskunnille. Ks. kohta Luennot Rukoillaan järjestelytiimille varjelusta kaikista viime hetken mutkista Leirivalmistelut vapaaehtoisvoimin Kiitämme kaikista, jotka valmistelevat kesän leirejä. Pyydämme hyvää yhteishenkeä ja armahtavaa asennetta. Rukoilemme, että jokainen voi kokea, kuinka tarpeellinen ja rakastettu hän on tässä työssä. Kasvamme Kristuksen tuntemiseen yhä syvemmin yhteisen tehtävän ja niiden haasteiden kautta, joita kohtaamme. Kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos te rakastatte toisianne. John. 13: Käsiesite laukkuun ja plakkariin Suuri haaveemme ja rukousaiheemme on saada esitemateriaali monipuolisemmaksi. Haaveista päällimmäisin on käsiesite. Esite on kuin siemen kylväjän kädessä. Esitteiden merkitys myös hengellisessä tiedotuksessa kasvaa koko ajan. Rukoilemme kekseliäisyyttä markkinointiin ja siihen, minne esitteen voisi ns. unohtaa kädestään yhä uusille lukijoille Ystävät, netti, facebook ja radiomainonta tuovat leirille Sosiaalinen media eli netti luo kaveripiirejä. Ystävät ovat liikkeelle paneva voima leirille lähtemiseen, kun kysymme, mistä saitte tietää leiristä. Vasta sitten tulevat netin tapahtumakalenteri, radiomainokset ja esitteet Leirivalmistelut Rukoillen tehdyt valmistelut näkyvät leirin ilmapiirissä. Pyydämme uskoa ja taivaallista kosketusta, että jaksamme rukoilla. Usein tarvitaan myös silkkaa itsekuria. Pyydämme Jumalan apua että emme olisi uneliaita, niin kuin opetuslapset Getsemanessa, vaan valvovia Jeesuksen seuraajia. Pimeintä on ennen päivän sarastusta. Rukousvoiton jälkeen saamme kulkea edeltä valmistetuissa askelissa. Pyydämme hengellistä läpimurtoa kesän leireille.

4 Minä käännyin Herran puoleen, ja hän vastasi minulle. Hän vapautti minut kaikesta pelosta. Ps. 34: Leirivalmistelut - taustatukena rukouskalenterilaiset Suljemme rukouksiimme kaikki nimet, jotka ovat tämän kalenterin sivuilla. Jokaisella on oma paikkansa Kristuksen seurakunnassa. Pyydämme armoa, että löytäisimme oman tehtävämme ja hoitaisimme sen rohkeasti ja uskollisesti. Pyydämme yli ymmärryksen käyvää rakkautta toinen toistamme ja leirille tulevia perheitä kohtaan. Rukoilemme, että vastuunkantajat jaksavat ja heidän oma avioliittonsa säilyy raikkaana todistukseksi leiriläisille Luennot Pieksämäellä, Hartolassa ja Helsingin avioliittotapahtumassa Luennot ovat ryhmäkeskustelujen vauhdittajia ja vertaistukityössä keskustelun avaajia. Suljemme kaikki luennoitsijat rukouksiin. Rukoilemme alustajapareille keskinäistä luottamusta ja rakkautta toisiinsa ja Jumalaan.. HAT - Helsingin avioliittotapahtuma Elämä avioliitossa Heikki ja Paula Ranssi Anteeksiantaminen ja sopiminen Risto ja Helena Koikkalainen Kommunikaatio ja tunteet Rene ja Pia Rendic Seksi ja muut suhdearpeet Martti ja Päivi Pitkäranta HARTOLA Avioliiton vaiheet ja odotukset liitolta Heikki ja Paula Ranssi Kommunikaatio ja tunteet Rene ja Pia Rendic Sukutaustan vaikutus liittomme arkeen Markku ja Virve Pellinen Anteeksiantaminen ja sopiminen Markku ja Virve Pellinen Kyselytunti ja loppuevästykset PIEKSÄMÄKI Tarja Aho tulkkaa luennot englanniksi. La 9.7. ip Avioliiton vaiheet ja rakkauden lajit Marita ja Markku Kulmala Su ap Avioliiton raamatullinen perusta Juha ja Sari Savela Su ip Kommunikaatio; perusteet ja ymmärtämispalaute Pekka Matikainen ja Hanna Ranssi-Matikainen Ma ap Itsetunto Jorma ja Marja Kolu Ma ip Anteeksiantaminen Helena ja Risto Koikkalainen Ti ap Erilaisuudet Markku ja Tuija Ikonen Ti ip Vapaa iltapäivä Ke ap Rakkaussuhteen tuhoajat Risto ja Virve Räty Ke ip Suhteen tarpeet Lassi ja Merja Laamanen To ap Tunteet Jukka Ketoja ja Ulla-Maija Lammi-Ketoja To ip Seksuaalisuus Tommy ja Teija Björkskog Pe ap Huomaavaisuudet Heikki Riipi ja Leena Tuominen-Riipi Pe ip Tahdon kirkko Pieksämäen vanhassa kirkossa, sieltä suoraan Luontoretkelle tehtävineen ja pariskuntien oloa kahdestaan

5 La ap Aamiainen ja pakkaaminen, päätösjuhla klo 10. Leiri päättyy klo lounaaseen, avainten luovutus leirin toimistoon. Paina minut sinetiksi sydäntäsi vasten, pane sinetiksi ranteesi nauhaan. Rakkaus on väkevä kuin kuolema, kiivas ja kyltymätön kuin tuonela. Sen hehku on tulen hehkua, sen liekki on Herran liekki. Suuret vedet eivät voi sitä sammuttaa, virran tulva ei viedä sitä mukanaan. Jos joku tarjoaisi talot ja tavarat rakkauden hinnaksi, hän saisi vain toisten pilkan. Laulujen laulu 8: Lahjakortilla avioliittoleirille Lahjakortilla voi tukea avioliittoleirille haluavaa pariskuntaa. Kiitämme lahjakortin antajista ja saajista. Lahjan saaja saa valita vuoden, milloin osallistuu leirille. Pyydämme Jumalan johdatusta lahjakortin saaneille pareille oikean ajankohdan valitsemiseksi. Kiitämme myös lahjan antajista Lastenleirin johto, pajavastaavat, ryhmävastaavat, ohjaajat ja apuohjaajat Lastenleiri toteutetaan yhteistyössä Koulutuskeskus Agricolan, entiseltä nimeltään Sisälähetysseuran opiston kanssa. Kiitämme kaikkia valmisteluun osallistuneita rakkaudellisuudesta lastenleiriä kohtaan. Sekä Pieksämäellä yhdysopettaja Pirkko Kaartti ja Helsingin päässä Hanna Ranssi-Matikainen ovat tehneet työtä viime ja tämän kesän leirien välisen ajan lastenleirin onnistumiseksi. Lastenleiriä johtavat Pekka ja Hanna Matikainen apunaan joukko koulutettuja alan ihmisiä sekä ohjaajia ja apuohjaajia. Kiitämme jokaisesta vastuunkantajasta, myös niistä, jotka menneinä vuosina ovat olleet mukana. Herra siunatkoon kaikkien näiden nuorten elämää! Rukoilemme uskon ja Jumalan tuntemisen vahvistumista jokaiselle Lastenleirin hoitoryhmät Nuoret lapsiperheet ovat usein ahtaalla, ruuhkavuosien puristuksessa. Siunaamme kaikkia leirille tulevia lapsia ja heidän vanhempiaan. Rukoilemme johdatusta ja viisautta ohjaajien ja henkilökohtaisten hoitajien valitsemisessa ryhmiin. Pyydämme erityistä varjelusta kaikkein pienimmille, turvallista ilmapiiriä ja nopeaa luottamuksen syntymistä taaperoikäisille, riittävästi unta, ystävän löytymistä jokaiselle ja mahdollisuutta kohdata Hyvän Paimenen kutsu Lastenleirin kouluikäiset Pyydämme johdatusta kouluikäisten lasten ryhmien valintaan. Kiitämme mahdollisuudesta tutustua eri puolilla Suomea asuviin uusiin ystäviin. Siunaamme kaikkia lapsia, että jokainen kokee itsensä arvokkaaksi ja hyväksytyksi. Pyydämme varjelusta tapaturmilta ja kiusaamiselta leirin aikana Pajavastaavat, ryhmävastaavat, ohjaajat ja apuohjaajat Varsinainen lastenohjaus alkaa lauantaina 9.7. Lastenleirin apuohjaajat, lastenohjaajat ja muut vastuunkantajat kokoontuvat jo perjantaina 8.7. klo 12 kouluttautumaan tehtäväänsä. Lastenhoitajille on laadittu uudet pelisäännöt. Kiitämme viisaudesta,

6 jolla ne on tehty kaikkien parhaaksi. Rukousaiheet: Pyydämme lempeyttä, viisautta ja voimia lastenleirin vastaaville ohjaajille, lastenohjaajille ja apuohjaajille. Kiitämme vastuunkantajista. Pyydämme Jumalan kutsua niille, jotka eivät häntä vielä tunne Nettisivut Netti ja ihmisten luomat lähiverkostot ovat pääviestintävälineemme. Apuna ovat leiriesitteet ja Avec-lehti. Valtaosa ensikertalaisista on löytänyt meidät kaveriverkostoistaan tai netistä. Olemme kiitollisia nettisivustoistamme ja niiden tekijöistä. Muistamme rukouksin Mikko Kulmalaa ja Lauri Korpista. Työ on vapaaehtoista ja vapaa-ajalla tapahtuvaa. Rukoilemme heille voimia, viisautta ja terveyttä Leiriesitteet Esitteen ja lehden antaminen tutuille on tapa kertoa avioliittotyöstä. Lehteä lukemalla voi herätä oma sisäinen halu rakentaa parempi tunnesuhde puolisoon. Rukoilemme, että esitteet herättäisivät intoa lähteä leirille. Päivitämme Tapahtumakalenteriamme netissä ja syksyisin painamme siitä lehtisen, johon on koottu kaikki järjestämämme avioliittotyön, mies- ja naistyön tapahtumat. Niitä on yhteensä n Avec-lehti Kiitämme hyvistä ja innokkaista lehden tekijöistä. Ilman heidän panostaan Avecin ilmestyminen on mahdotonta. Syksyllä ilmestyvää Avec-lehteä tehdään parhaillaan. Rukoilemme tulevan lehden valmistelutyön puolesta, viisautta lehden kehittämiseen ja aiheiden valintaan. Rukoilemme lehdentekijöiden, juttuaiheiden ja haastateltavien puolesta. Rukoilemme lehdelle siunausta. Lehti on luettavissa sekä paperiversiona että netissä Rakkauspankista toinen painos Paremman avioliiton Rakkauspankin toinen painos on levityksessä. Rakkauspankki soveltuu lahjakirjaksi kihla- ja hääpareille, perhe-ja avioliittopiirien lukukirjaksi sekä oppaaksi pariskuntien arkeen. Se on käytännönläheinen ja helppolukuinen joka parin käsikirja. Kunkin aiheen yhteydessä on harjoitustehtäviä ja esimerkkejä sekä tosikertomuksia aviosuhteen karikoista selviytymisestä Avioparit julkisuudessa Avioliittotyö näkyy julkisuudessa. Avioliittotyö ja avioparien haastattelut kiinnostavat. Perhettä koskevia juttuja luetaan ja yritetään oppia niistä. Kiitämme niistä lukuisista pariskunnista, jotka tahtovat kertoa siitä, miten he ovat ratkaisseet arjen ristiriidat ja opetelleet puhumaan toisilleen ja tuntemaan itseään ja puolisoaan. Rukoilemme viisautta toimittajille, jotka kirjoittavat avioiliitosta ja perheen hyvinvoinnista. Rukoilemme niiden avioparien puolesta, jotka ovat julkisuudessa esillä. Siunaamme heitä ja pyydämme korkeimman suojelusta. Muistamme myös AVEC-lehdessä esillä olevia aviopareja. Rukoilemme heille kaikille Kristuksen veren

7 suojaa ja jatkuvaa varjelusta. Esillä oloon pyydämme varjelusta ja johdatusta. Mutta minun onneni on olla lähellä Jumalaa, minä turvaan Herraan, Jumalaani, ja kerron kaikista hänen teoistaan. (Ps. 73:28) Hyvä leirisää Rukoilemme hyvää säätä avioliittoleireille. Kuivat kelit helpottavat olosuhteita ja toimimista etenkin lastenleireillä. Vanhempien voimia säästyy enemmän keskinäiseen työskentelyyn. Myös vastuunkantajien jaksaminen helpottuu. Kiitämme siitä, että Jumala antaa niin sateen kuin auringonkin. Tapahtukoon hänen hyvä tahtonsa Asuminen leirillä Rukoilemme johdatusta asuttamiseen. Monet opiskelija-asuntolat ovat jääneet pois leirikäytöstä ja tilalle on hankittu kotimajoitusta. Opiskelija-asuntoloissa asuminen vaatii joustavuutta. Rukoilemme asuntoloiden ja kotien puolesta ja siunaamme ne Herran käyttöön. Pyydämme, että jokaiselle löytyisi sopiva majapaikka alusta alkaen. Rukoilemme hyvää ja rauhaisaa yöunta kaikille. Rukoilemme pienten lasten vanhemmille voimia ja lapsille hyvää hoitoa, turvallisuutta ja hyvät unet leirillä. Ikääntyneemmille voimia latautua ja levätä luentojen välillä Koulutuskeskuksen tilat ja rivitalot lähistöllä Koulutuskeskuksen päärakennus on suosittu asumiskohde. Rukoilemme viisautta asuttamiseen. Lastenleiri tarvitsee runsaasti tiloja opiston päärakennuksesta. Puutyö-, askartelu-, leivonta-, käsityö- ja puupaja-veistoluokka ovat lastenleirin käytössä. Sadepäivien varalle lapsille on varattu tiloja myös ympäristöstä. Pyhitämme rukouksella leirin käytössä olevat tilat ja pyydämme Pyhän Hengen läsnäoloa kaikkialle Asumiseen rauhaa Rukoilemme asumiseen majoitusrauhaa ja varjelusta siirtymisiin paikasta toiseen. Leiriläisten käytössä ovat päärakennuksen asuntola, rivitalot sekä alue asuntoautoille ja telttailijoille. Kauempana sijaitsevat asuntolat Bovallius-opisto, Bovallius-keskus ja Pieksänsara. Lähellä opistoa muutaman kilometrin päässä sijaitsevat Pieksänsara, sekä Ammattikontion asuntola ja hotelli Savonsolmu. Osa leiriläisistä asuu paikkakunnalla tai on hankkinut oman majoituksen Meriluodon koulu ruokailupaikkana Meriluodon koulu keskustassa toimii toisena ruokailutilana Opiston päärakennuksen rinnalla. Koulu on noin kahden kilometrin päässä opistolta. Rukoilemme, että saamme kuljetukset koululle sujuviksi. Siunaamme tilat Herran käyttöön Luentotilat Leirin luennot ja opetus tapahtuu Auditorio-rakennuksessa opiston pihapiirissä. Leirin toimisto ja Lastenleirin toimisto sijaitsevat samassa rakennuksessa. Tiedonsiirron rakentaminen ja purkaminen on iso tehtävä. Luentotilaan rakennetaan näyttämö, yhdistetään kaksi isoa salia äänen- ja kuvansiirtojärjestelyin talkoovoimin. Rukoilemme äänen-ja kuvansiirron vastaavien Ismo Santapukin, Harri Joen ja

8 Kristian Epäilyksen puolesta, että he saavat viisautta ratkoa mitä moninaisimpia asioita Asuttaminen ja talovoudit isäntäpareina Asuinpaikkojen järjestyksestä vastaavat talovoudit. Lastenhoidon ja ryhmätyötilojen vouti huolehtivat omasta aihealueestaan. Kiitämme siitä, että ylivouti Aarni Kontturi on vuosi vuoden perästä löytänyt vastuulliset voutipariskunnat kuhunkin asuntolaan ja kiinteistöön. Rukoilemme, että voudit onnistuvat työssään nimikkotalojensa isäntäpareina. Voutiparin ohje tietopaketti opastaa talojen vastuupareja käytännön työssä Pienryhmätilat Jokainen pienryhmä tarvitsee oman kokoontumistilansa. Ryhmien sijoittaminen on vaikea tehtävä, joka kysyy uskoa ja hermoja. Tilakartat Lauri Korpinen vie asuttamisen ja laskutuksen tietokantaan. Pienryhmätiloja tarvitaan lähemmäs sata. Kiitämme, että suuresta opistosta on tähän saakka löytynyt tiloja tarpeisiimme. Ilmoittautumisen yhteydessä jokaiselle parille annetaan oma kartta, jolla pari osaa oman ryhmänsä luo. Rukoilemme Martti Puumalaisen sekä opiston väen puolesta, että kaikkiin toimintoihin löytyy oma paikkansa ja niihin osaa mennä heti helposti. Halleluja! Ylistä minun sieluni Herraa. Minä ylistän Herraa kaiken ikäni, veisaan kiitosta Jumalalleni, niin kauan kuin elän. Ps.146: Hartolan peruskurssi Hartolan avioliittoleiri pidetään Itä-Hämeen opistolla ja Linna-hotellissa 11. kertaa. Leiripaikka on pieni ja kaunis; rauhallinen ikivanha maalaismaisema puhuttelee osallistujia. Viikonvaihteen mittainen avioparikurssi on haastava. Rukoilemme, että Hartolan ihme tapahtuu tänäkin kesänä. Rukousaiheet: Avioliiton hoitaminen avautuu tässä lyhyessä ajassa niin, että kurssilaisista kasvaa aktiiveja: etsimään uskoa, osallistumaan perhepiireihin tai avioliittotyöhön. Rukousaihe: Lastenleirille lastenhoitajien ystävystymistä ja yhteishenkeä tuleville vuosille Hartolan leirin jatkokurssi Hartolan leiriläisten jatkokurssi itsenäisyyspäivän tienoilla on monille tapa viettää joulualusjuhla avioliiton merkeissä ennen jouluvalmisteluja. Hartola on hyvin siunauksellinen väylä avioliittotyössä. Rukoilemme pääjärjestelijöiden Ismo ja Leena Sipakon puolesta, ilmoittautuneiden puolesta, ryhmänvetäjiä leirille sekä voimia meille että opiston väelle valmisteluihin Leiriperheiden jako pienryhmiin Kesäkuun puolivälissä sekä Pieksämäen että Hartolan leireille ilmoittautuneet avioparit jaetaan kolmen parin pienryhmiin ja heille nimetään vetäjäpari. Rukoilemme viisautta ryhmäjakoihin. Parhaassa tapauksessa ryhmän jäsenistä tulee ystäviä, jotka tapaavat säännöllisesti jopa vuosikymmeniä. Paraskaan elämänkokemus ei auta ryhmiin jaossa, vaan Pyhän Hengen johdatus. Henki myös korjaa epäonnisia

9 ryhmäkokemuksia Tervetulokirjeen lähettäminen Rukoilemme, että tervetulokirjeen tiedot ovat selkeät ja auttavat ihmisiä varustautumaan leirille. Rukoilemme sitä, että kirje välittäisi lämmintä henkeä ja rohkaisua niille, jotka vielä epäröivät tai pelkäävät ja jännittävät edessä olevaa leiriviikkoa. Pyydämme myös, että leirikirje rohkaisee vanhempia luottamaan lastenleirin ohjaajiin. Lauantaina Pienryhmänvetäjien ja luennoitsijoiden kokoontuminen Helsingissä Kaikki Rukoilijat Kokoonnumme HNMKY:llä Helsingissä lauantaina Pienryhmien vetäjäparit tapaavat toisensa klo 12 alkavalla lounaalla Hotel Arthurissa. Luennoitsijaparit sekä voudit ja majoitusvastaavat kokoontuvat jo aamupäivällä Rukoilemme yhteyttä hengessä ja ystävystymistä. Rukoilemme johdatusta ryhmäjakoon. Haluamme tukea toisiamme yhteisessä taistelussa. Rukoilemme, että kukin ryhmänjohtajapari pääsee tulemaan, tuntee kuuluvansa porukkaan ja olevansa arvokas Hengellinen näky ja rukous sen toteutumisen puolesta Näkymme on avioliittojen eheytyminen. Uskomme, että se on Jumalan mielen mukainen näky. Pyydämme avioliittotyön moninkertaistumista. Rukoilemme intoa ja uutta voimaa turhautumisen tai taisteluväsymyksen iskiessä. Pyydämme, että Jumala uudistaisi halumme palvella ja avaisi silmämme näkemään taivaallisesta näkökulmasta. Pyydämme Pyhän Hengen läsnäoloa, että olisimme voittajia rukouksessa. Jumalan kosketus muuttaa tapahtumien kulkua. Vetoamme hänen uskollisuuteensa. Herra on sitoutunut siunaamaan avioliittoja. Jeesus pysyy ikuisesti. Hänen pappeutensa on muuttumaton. Siksi hän pystyy nyt ja aina pelastamaan ne, jotka hänen välityksellään lähestyvät Jumalaa. Hän elää iäti rukoillakseen heidän puolestaan. Hepr. 7: Leirin musiikki Musiikkitiimi on koonnut leirin musiikin. Musiikkiryhmiä on kaksi; Timo Joupin ja Markku Ikosen ryhmät. Pyydämme jumalallista ohjausta musiikin valintaan: sopivasti puhuttelevia ja lohduttavia lauluja, ylistystä, virsiä ja rakkauslauluja. Rukoilemme musiikkiryhmien muodostumisen puolesta ja jaksamista muusikoille etukäteen ja leirillä. Siunaamme kaikkia musiikkiryhmissä mukana olevia. Muistamme esirukouksin myös heidän puolisoitaan ja lapsiaan. Luentojen yhteydessä musiikilla on suuri merkitys. Rukoilemme, että musiikki avaa mielen ja sanoma ulottuu sinnekin, minne sanat eivät pääse Iltojen musiikissa kaksi perheorkesteria

10 Jokainen avioliittoleiri on oma ainutkertainen kokonaisuutensa. Tänä kesänä iltaisin esiintyy kaksi perheorkesteria, Joupin ja Mattilan perhekokoonpanot. Joupin orkesterin jäseniä kuullaan myös luentojen alussa. Moni haluaa kuulla tuttuja säveleitä ja laulaa itsekin. Tarjoamme tähän mahdollisuuden. Rukoilemme iltojen puolesta, että ihmiset kokisivat yhteyttä puolisoina ja saaneensa lauluista itselleen. Rukoilemme myös leirilauluista tehdyn CD:n puolesta. Rakkaastani tunnen iloa -äänitteellä on kokonaista 16 rakkaus- tai ylistyslaulua sekä virttä Pieksämäen leirin iltaohjelmat klo Iltaisin on tarjolla liikuntaa. Jumppahetket vetää liikunnnaohjaaja Elina Harmainen. Rannoilla ja luonnossa voi vaeltaa. Rukoilemme lepoa väsyneille. Iltaisin salissa ohjelmaa klo Rukousopetusta juhlasalissa joka ilta klo :een. Rukoilemme iltojen ohjelman puolesta. Perjantai 8.7.: Ryhmänjohtajien saapuminen ja koulutuksen käynnistäminen. Lauantai: Tiedotustilaisuus kaikille leiriviikosta Sunnuntai: Joupin perheorkesterin kanssa lauluilta Maanantai: Mattilan perheorkesterin ilta, hengellisiä suosikkilauluja Tiistai: Rukousilta klo 19 Keskiviikko: Iltatori Pieksämäen keskustassa Torstai: Lasten kykyjen ilta Perjantai: Pienryhmät kokoontuvat. Ryhmänvetäjien kiitos ilta klo Ryhmänvetäjien iltaopetus Ryhmänjohtajien iltaopetuksesta ilmestyi viime vuonna hyvän palautteen saanut opetusmoniste, jonka ovat toimittaneet Pirkko Jokela ja Juha Kiljunen, Sami ja Tanja Kallio, Hannu ja Päivi Komonen. Työnohjaus ja sielunhoidolliset ryhmät koolla klo tai alkaen. Yhteinen osuus klo Perjantaina 8.7. on ryhmänvetäjäryhmien ensimmäinen kokoontuminen tutustumisen ja rukouksen merkeissä. Tiistaina on ryhmänvetäjien vapaailta. Rukoilemme virkistystä ja yhteyttä ryhmänvetäjille! Rukoilemme ryhmänjohtajien iltapetuksen puolesta, että se vastaisi oikeisiin kysymyksiin ja kasvattaisi ryhmänvetäjiä hengelliseen viisauteen Ryhmän vetäminen antaa ja verottaa voimia Ryhmän johtaminen on vaativa tehtävä. Se antaa paljon, mutta myös verottaa ryhmänjohtajaparin ja perheen voimia. Ryhmänjohtajapari saattaa muut toimimaan yhdessä, etsii jäsenten parhaat puolet, keskittyy heihin ja olennaisuuksiin. Siunaamme ryhmänvetäjäpareja ja heidän lapsiaan. Pyydämme heille turvallisuutta ja varjelusta, keskinäistä yksimielisyyttä ja yhteyttä. Rukoilemme myös ryhmänvetäjille lepohetkiä ja taitoa huolehtia omista tarpeistaan. Pyydämme, että Jumala uudistaisi myös ryhmänvetäjäparien keskinäistä rakkautta.

11 19.6. Ryhmänvetäjäkoulutusta viidellä kurssilla Joka kesä tarvitsemme pienryhmiin vetäjiksi noin 150 paria kesäleireille ja talvikautena noin 200 paria erilaisiin jatko-ja koulutustapahtumiin. Rukoilemme viidesti vuodessa tapahtuvan ryhmänvetäjäopetuksen puolesta. Helsingin viikonvaihde helmikuussa, Peurungan viikonvaihde huhtikuussa, ryhmänjohtajatapaaminen Helsingissä kesäkuussa, avioliittoleirin ryhmänvetäjäkoulutus iltaisin Pieksämäellä sekä sisäisen eheytymisen opetus Karkun evankelisessa opistossa ovat osa koulutusta Elijah ry tarjoaa ryhmänjohtajapareille sielunhoitokoulutuskurssin syksyllä Sielunhoidon perus-koulutuksen 1. jakso ryhmänvetäjäpareille pidetään Hotel Arthurissa neljänä jaksona , , 6.11 ja Kurssi on tarkoitettu nais- tai miesryhmässä vetäjille, rukouspalvelijoille tai rinnalla kulkijana sisäistä paranemista etsiville. Kursille osallistutaan pariskuntana. Kokemusta ryhmänvetämiseen tuovat oman perhe- tai avioliittopiirin vetäminen kotipaikkakunnalla, kesän leirille sekä syksyn ja kevään jatkoseminaareihin osallistuminen. Rukoilemme kaikkien näiden tapahtumien puolesta ja siunaamme mukana olevia ja aikaisemmin olleita ryhmänvetäjiä. Pyyydämme, että Jumala valitsisi ja valmistaisi uusia ryhmänvetäjäpareja Ryhmänvetäjille työnohjaus- ja sielunhoitoryhmät Ryhmänjohtajapareille on tarjolla työnohjaus- ja sielunhoitoryhmiä Pieksämäen avioliittoleirillä. Ryhmien tarkoituksena on palvella vetäjien omaa jaksamista. Rukoilemme rakkautta ryhmänvetäjien iltaryhmiin sekä armon ja anteeksiannon kokemista. Herra voi täyttää Hengellään kaipaavan sielun. Rukoilemme Pyhän Hengen täsmähoitoa ryhmänvetäjien omiin kipukohtiin ja kasvua hengelliseen aikuisuuteen. Ryhmänvetäjäparien henkilökohtaisesta työnohjauksesta vastaavat Jorma ja Marja Kolu. Toimiston seinällä on lista, jonka kautta leiriläiset voivat ilmoittautua sielunhoitoon. Siitä vastaavat Ismo ja Leena Sipakko Pienryhmä kasvun avaajana Rukoilemme, että ihmiset saavat avun pienryhmissä. Ihmiset tulevat leirille parantaakseen avioliittoaan ja eheytyäkseen tunnehaavoistaan. Hartaimpana toiveena on monilla sitoutuminen toinen toisiinsa kaikkein vaikeimpinakin hetkinä. Rukoilemme ryhmänvetäjille oivallusta Pyhän Hengen avulla nähdä, miten päästään eteenpäin ja taitoa tehdä oikeita kysymyksiä solmujen avautumiseksi Eheytyminen pienryhmissä Tahdomme yhä enemmän kirkastaa Jumalaa. Tunnehaavat ovat syntyneet ihmisten kautta ja ihmisten avulla ne myös parantuvat. Leirillä ryhmänvetäjäpari on avainasemassa. Rukoilemme, että he kuulevat Pyhän Hengen äänen sanoessaan parantavan sanan aikanaan. Myös huumori, nauru ja huomaavaisuus oikeaan aikaan ovat kypsyyden tuntomerkkejä. Rukoilemme, että ihmiset voivat iloita itsestään ja toinen toisistaan Jumalan luomistekoina.

12 21.6. Luennoitsijakoulutus Rukoilemme luennoitsijakoulutuksen puolesta. Tarvitsemme uusia kiinnostuneita pareja pitämään alustuksia paikallisissa avioliittotapahtumissa ja leireillä. Myös aikaisemmin luennoineet ovat tervetulleita hiomaan edelleen taitojaan. Osallistujaparit saavat tilaisuudessa kuvatun DVD:n, joka sisältää luennointiopetuksen ja lyhyet harjoitusluennot, jotka parit valmistelevat etukäteen Iltojen rukousopetus alkaa klo 21 Rukousiltojen alkua on muutettu aikaisemmaksi. Rukousillat ovat yksi osa leiriä ja Jumalan mahdollisuutta muuttaa yksilöiden ja avioliittojen tulevaisuutta. Rukousillat alkavat juhlasalissa. Vastuuparina ovat Esa-Pekka ja Soile Mattila, lisäksi Antti ja Ann-Marie Pesonen ja Juha ja Sari Savela. Lisäksi rukouspareja. Rukoilemme siunausta iltoihin. Kun sinä aloit rukoilla, lähti liikkeelle sana, ja minä olen tullut sitä ilmoittamaan, sillä sinä olet otollinen. Käsitä siis se sana ja ymmärrä näky Dan. 9: Avioliittonäyn leviäminen rukoustyön avulla! Tiedon avioliittoleiristä pitää tulla monesta lähteestä ennen kuin ihmiset lähtevät leirille. Useimmiten taustalla on vuosien rukoustyö. Myös lehdet, televisio, radio ja leiriesitteet herättävät halun lähteä leirille. Sydämistä alkaa herätys. Vaikka elämme avioliittoherätyksen aikaa, avioliittonäky etenee pienin askelin. Valtamedian ja erilaisten tapahtumien viidakossa avioliittotapahtumien sanoman pitää tulla hyvin monesta lähteestä: henkilökohtainen viesti on paras, mutta sen lisäksi lähtijän pitää vakuuttua tapahtuman ja/tai leirin hyvästä annista lehdistä, televisiosta, radiosta ja esitteistä. Rukoilemme kylvötyön ja siihen osallistuvien ihmisten puolesta. Pieksämäen leirille tulon itämisaika on parikolme vuotta. Paras tapa on perustaa leiriviikon jälkeen pienpiiri ja järjestää avioliittotapahtuma seurakunnassa. Seuraavana vuonna paikkakunnalta lähtee perheitä leireille. Rukoilemme näyn levittäjien puolesta. Oletko Sinä yksi heistä? Leirille tulijat Avioliittoleirit tavoittavat vielä aika rajoitetun määrän seurakuntaväkeä ja heidän tuttavapiiriään. Kiitämme siitä, että leireille riittää tulijoita. Rukoilemme, että puolisot saavat tunneyhteyden toisiinsa ja heidän unelmansa avioliitosta toteutuu. Jeesus kysyy, mitä tahdot, että minä sinulle tekisin. Hän tekee sen. Laatikkoon: - Minua helpotti ajatus, että pieniä asioita suhteen parantamiseksi on syytä tehdä lyhyiksi ajanjaksoiksi kerrallaan. Siten pystyy tarkistamaan, miltä tuntuu. Kokee myös helpommin onnistumista.

13 Leiripalaute: - Keskusteluryhmässä oli rento ja vapautunut ilmapiiri. Siellä oli helppo keskustella. - Opettelemme kuuntelemaan toisiamme. Varmistamme kuulimmeko ja ymmärsimmekö oikein kuulemamme. Aloitimme yhteiset rukoushetket. Tunnekartoitus virkistää muistia kummasti Meillä on jääkaapin ovessa tunneluettelo. Etsimme siitä tunteita, joita päivän kuluessa olemme tunteneet. Se virkistää keskustelua. Opetusten kertaaminen, videot ja kasetit, sovelluslaput jääkaapin ovessa venyttävät leiriopetuksen antia pitkälle. Kahdestaan laiskotellen Järjestämme aikaa toisillemme, elokuvia, teatteria, kotoisia iltoja - huomioimme toisemme. Puhumme tunteistamme ja ajatuksista. Tosi hyvä idea on olla välillä aivan kahdestaan ja vain laiskotella. - Olemme enemmän kotona kuin tien päällä, että meille jää yhteistä aikaa. Varaamme yhteistä aikaa säännöllisesti kiireisestä aikataulustamme. Kartoitamme, mitä harrastamme tästä eteenpäin yhdessä. Tahdon-kirkko herkisti sitoutumaan - Tahdon-kirkossa tiesimme, mitä tarkoittaa tahdon, hääpäiväämme paremmin - ja silti totisesti tahdoimme. Ymmärsin, että minun tulee sitoutua avioliittoon. Keskusteluryhmämme vetäjäparilta saimme henkilökohtaisessa keskustelussa vertailukohtaa omalle käyttäytymisellemme Avioliittotyötä tekevät tahot Vuoden mittaan maassamme järjestetään yhä enemmän avioliittotapahtumia. Rukoilemme, että eri tahojen kurssit, tapahtumat ja leirit täyttyisivät. Kiitämme niistä ja siunaamme eri järjestäjätahojen työtä. Leiritarjonta näkyy netissä seurakuntien, järjestöjen, yhdistysten ja opistojen sivuilla. Herra hankkii oikeuden sorretuille, hän antaa leivän nälkäisille, Herra vapauttaa vangitut, Herra avaa sokeain silmät, Herra nostaa alaspainetut, Herra rakastaa vanhurskaita. Ps. 146: Miestyö

14 Rukoilemme HNMKY:n miestyön puolesta. Miestapahtumia järjestetään viisi vuodessa eri puolilla maata. Peruskurssien rinnalla järjestetään nyt myös miestyön jatkoseminaareja. Miestyön vastuutiimin puheenjohtaja on Aarni Kontturi Naistyö Rukoilemme HNMKY:n naistyön puolesta. Rukoilemme naistyön leviämistä kautta Suomen. Rukoilemme vastuutiimin puolesta Mies- ja naistyö avioliittotyön osana Mies- ja naistyö on tärkeä osa avioliittotyötä. Tavoitamme henkilöitä, jotka eivät tiedä mitään avioliittotyöstä. Tapahtumissa ihmiset saavat vertaistukea ja ystävyyttä pohtiessaan omaa tilannettaan eri teemakanavilla Hartolan avioliittoleiri Hartolan avioparikurssi on vakiintunut Pieksämäen leirin rinnalle kesän kohokohdaksi. Ismo ja Leena Sipakko majoittavat leiriläiset ja vastaavat mitä moninaisempiin kysymyksiin. Kiitämme leirin vastuunkantajista Timo ja Pirjo Nivasta. Leirille odotamme yli 100 paria, 70 lasta ja lastenhoitajaa. Rukoilemme lastenhoidon järjestymistä. Kiitämme kurssin ryhmänvetäjäpareista. Suljemme Hartolan leirin rukouksiin Aineisto nettiin, radioon ja televisioon Kiitämme toimittajista, jotka ovat tehneet radio- ja tv-ohjelmia avioliittoaiheista. Rukoilemme, että avioliittotapahtumien järjestäjät ottavat mediaan rohkeasti yhteyttä ja tarjoavat omaa aihettaan. Rukoilemme, että voisimme enemmän mainostaa radio-ja tv-kanavilla tapahtumiamme. Kiitämme Radio Deistä ja TV7:stä. HNMKY:n avioliittotapahtumista saa tiedon avioliittotyön Tapahtumakalenterista Uutisia lyhyesti: SÄHKÖINEN MEDIA Kesän perheleirejä mainostettiin toukokuussa ja kesäkuussa Radio Deissä. Käsikirjoitus Heikki Riipi ja Leena Tuominen-Riipi sekä Heikki Ranssi. NETTIMEDIA Facebookissa Paremman avioliiton perheleirien fanittajien määrä on 300 henkilöä. Määrä kasvaa tasaisesti hiljalleen. FILMIHANKE KÄYNNISTYI Ignifer Production, HNMKY:n avioliittotyö ja Ristin tuki ry. tekevät yhdessä tvohjelmasarjan TV7:ään. Tuottaja on Jani Kaatrasalo. Ohjelmasarja käsittää kahdeksan jaksoa, kunkin kesto 30 minuuttia. Kuvaukset tapahtuvat elokuussa ja esitys kevätkaudella v Kuvauspaikkoja katsastetaan parhaillaan ja halukkaiksi on ilmoittautunut n. 20 pariskuntaa. Teemoina ovat liiton lähtökohdat, taustojen vaikutus, sitoutuminen, odotukset liitolta, sopiminen, tunnesuhteet, puhuminen ja seksuaalisuus.

15 MEDIOPAS RADIO DEI HNMKY:n avioliittotyö on esillä näyttävästi Radio Dein mediaoppaassa. Mediaopasta käytetään radiokanavan markkinoinnissa. Opasta saa tilata Radio Deistä Avioliittotyö yhteiskunnan osaksi Rukoilemme, että vapaaehtoinen kansalaisjärjestöjen tarjoama apu perheille tunnustetaan myös maamme hallituksen taholta. Rukoilemme, että avioliitto-opetus leviää Suomessa. Rukoilemme, että yhteiskunta ja ev.lut. kirkko ottavat tämän osaksi rippikoulu-, neuvola- ja perhevalmennustoimintaansa. Rukoilemme, että Raamatun mukainen avioliitto-opetus leviää. Rukoilemme, että kristityt löytävät yhteisen näyn avoiliittojen puolesta. Te saatte puolustajan; minä lähetän hänet Isän luota. Hän, Totuuden Henki, lähtee Isän luota ja todistaa minusta. Myös te olette minun todistajiani. Joh 15: Valtakunnallinen yhteistyö - Parisuhteen palikat kpl:n painos Parisuhteen palikat lehdestä ilmestyi Kirkkopäivien kynnyksellä. Mittava painos jaetaan kesän ja syksyn kuluessa. Kokkolan asuntomessuilla jaossa on kpl, Kirkkopäivillä Lahdessa kpl, Pieksämäen avioliittoleirillä ja HNMKY:n kautta kpl. Muu jakelu seurakuntiin ja 10 osallistujajärjestön kautta. Tahot ovat Ev.lut. kirkko, Kataja ry, HNMKY, Vapaakirkko, Adventtikirkko, Helluntaiherätyksen Iso Kirja-opisto, Suomen Raamattuopisto, Kansan Raamattuseura, ABC+ -lehti ja ME-toiminta. Lehden päätoimittajat ovat Arja Seppänen ja Sari Savela. Tuotannosta vastaa Lähdemediat Oy, Sari Savela. Lehdessä on lukuisia artikkeleita HNMKY:n avioliittotyössä mukana olevista pariskunnista. Kirkkohallituksen perheasioiden johtamassa työryhmässä ovat HNMKY:ltä mukana Markku Kulmala ja Juha Savela. Parisuhteen palikat -hanke tarjoaa toimintaideoita ja materiaalia paikallisen perhe-, parisuhde- ja avioliittotyön tueksi. Kortit, esitteet, luentoaineistot, kirjaset ja puiset Parisuhteen palikat ovat hankkeen perusmateriaalia. Värikkäät puiset palikat ja niistä rakentuva talo havainnollistavat parisuhteen osa-alueita, joita ovat sitoutuminen, seksuaalisuus, tunteet, riidat, teot, sanat, luottamus, anteeksianto ja rakkaus. Valkoisen palikan kohdalla käsitellään itse valittua aihetta.

16 Tarkemmat tiedot Leirit tiedon ja siunaamisen paikkana Aviokriisi iskee usein yllättäen kuin sairaus. Vaikka puoliso on jo pitempään oireillut, toinen ei ole tajunnut merkkejä. Kun kriisi sitten kohtaa, he ovat niin kipeitä, etteivät voi kestää sitä tuskaa, minkä kriisi tuo. Moni liitto kariutuu tiedon puutteeseen. Rukoilemme avioliittotapahtumiin ja -leireille tulevien puolesta, että heistä tulisi viestin viejiä. Vain muutama sana riittää. Jo tämä saa ihmiset etsimään rakentavampaa ratkaisua. Heti, kun sato on kypsä, Hän lähettää sirpin. On tullut sadonkorjuun aika Mark. 4: Pieksämäen avioliittoleirin lapset Rukous: kiitämme lastenleirin hyväksi tehdystä työstä ja talven jatkuneesta suunnittelusta. Muistamme jokaista niin pientä kuin isoakin leirille osallistuvaa lasta. Rukoilemme lastenleirille rauhaa ja toisistaan välittämistä ja toistensa kunnioittamista. Rukoilemme viisautta tunnistaa kunkin lapsen erityistarpeet ja odotukset niin, että jokainen lapsi tuntee olevansa tärkeä ja tulevansa kohdatuksi. Lastenhoitoryhmille on laadittu oma viikkolukujärjestys. Rukoillaan, että eri ikäiset lapset tulevat innolla leirille ja että kaikille on mielekästä tekemistä ja seuraa. Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta. Totisesti, joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi, hän ei sinne pääse. (Luuk 18:16-17) Lastenleirin vastuulliset saapuvat 8.7. klo 12 mennessä Pieksämäen Lastenleirin johtajana toimivat Pekka ja Hanna Matikainen. Pekka on kasvatusalan ammattilainen ja Hannalla kokemusta lastenleirien vetämisestä. Lastenleirin paja-ja ryhmävastaavat, ohjaajat ja apuohjaajat tulevat leiripaikalle perjantaina 8.7. klo 12 mennessä. Siitä käynnistyy koulutus lastenleirin työhön. Lastenleiriltä saaduilla työtodistuksilla on ollut vahva painoarvo muun muassa haettaessa työ- ja opiskelupaikkaa. Suljemme esirukouksiin lastenhoidon vastuulliset, lastenohjaajat ja apuohjaajat Lastenleirin iltaohjelma Rukoilemme lastenhoitajien kohtaamista ja ystävystymistä. Rukoilemme aikuistuville nuorille elämäneväitä tältä leiriltä. Aikuisten seura ja esikuva ovat ratkaisevia. Rukoilemme myös ystävyyssuhteiden syntymistä saman arvomaailman omaavien perheiden lasten välille. Rukoilemme mielekästä, viihtyisää ja rakentavaa vapaa-ajan ohjelmaa lastenleirin ohjaajille. Kristillinen kahvilassa Café Goodmoodissa on lastenohjaajille joka ilta ohjelmaa. Ah vuodata, Herra, jo Henkesi ja herätä nuoriso Suomen. Se johdata armossa tiellesi, suo maahamme kaivattu huomen. Virsi 504:1

17 26.6. Yleinen järjestyksenpito ja yövartiointi Leirin ylivoudin Aarni Kontturin apuna ovat Kari Tikkanen ja talovoudit Ami Haapaniemen johdolla. He huolehtivat leiriläisten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Leirin oma 'Poliisipäällikkö' Kari Koppanen joukkoineen vastaa pysäköinnistä ja yleisestä järjestyksen säilymisestä leiripaikalla. Yövartiointi on ulkoistettu vartiointiliikkeelle. Yörauhaa ja työrauhaa vartijoille. Pyydämme varjelusta ulkopuolisista häriöistä, onnettomuuksista ja tapaturmista Äänen- ja kuvantoisto Laitteiden kuljetus ja tulkkauslaitteet sekä kuvan- ja äänensiirto auditorioon ja leirikahvilaan ovat keskeisiä asioita leirin onnistumisen kannalta. Mitään isompaa tapahtumaa ei nykyään enää järjestetä ilman mittavaa äänentoistoa. Avioliittoleirillä jos missä ollaan todella paljon hyvän äänen- ja kuvantoiston varassa. Rukoillaan, että äänen- ja kuvantoisto onnistuu kesän leirillä niin, että luentoja on helppo seurata sekä salissa että auditoriossa. Pyydämme taidokkuutta ja oivallusta äänentoistosta vastuudsa oleville Tulkkaukset ja ryhmätehtävät neljällä kielellä Rukoilemme tulkkien puolesta. Tulkkaaminen on äärimmäisen raskasta työtä. Asiaa on paljon ja avioliittoasioilla aivan oma sanasto, jota maallikko ei tule ajatelleeksi.tulkkina suomesta englanniksi toimii Tarja Aho. Muistakaa häntä ja hänen perhettään. Rukoilemme Hengen voitelua tulkkaukseen ja voimia heille. Rukoilemme, että tulkkaus onnistuu vieraalle kielelle niin, että luentojen sisältö välittyy hyvin ja ymmärrettävänä kuulijoille. Myös järjestämme tulkkauksen venäjäksi. Ryhmätehtävät on käännetty ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Autuas se, jonka apuna on Jaakobin Jumala, se, joka panee toivonsa Herraan, Jumalaansa, häneen, joka on tehnyt taivaan ja maan, meren ja kaiken, mitä niissä on, joka pysyy uskollisena iankaikkisesti. Ps. 146: Leiripassi Leiripassiin kokoamme käytännön tietoa, joka helpottaa leiriviikon onnistumista. Rukoilemme: viisautta niin, että tieto sen kautta välittyy kaikista leirin onnistumiseen vaikuttavista seikoista, kuten pyykinpesusta saunojen aukioloon. Siinä kerrotaan lasten leikkipaikat ym. moninaiset asiat lemmikkien tarpeet mukaanlukien Ryhmien kokoonpano Se mitä olemme toisillemme, puhuttelee eniten. Rukoilemme ystävystymistä ryhmäläisten välille. Kiitämme siitä, että monille leiri on ollut syvien ystävyyssuhteitten luomisen paikka. Rukoilemme, että henkilökemiat toimivat kautta linjan. Anteeksiantaminen ja -pyytäminen ovat perusta ystävyyden rakentamiselle Leiritoimisto Pieksämäellä leiritoimiston väkeen kohdistuu kovia odotuksia monelta suunnalta. Rukoilemme toimiston väelle viisautta kaikkiin eteen tuleviin mitä moninaisimpiin kyselyihin. Toimistossa työskentelevät Pirkko ja Lauri Korpinen ja Kari Hakolampi.

18 Asuttamisesta vastaa asuttamistiimi. Kiitämme heidän panoksestaan leirin onnistumisessa ja pyydämme voimia ja siunausta läpi jokaisen leiripäivän Tarvikkeet Leirillä kaivataan mitä erilaisimpia asioita. Helsingistä Pieksämäelle ja sitten Hartolan leirille siirretään nimilaput ja opasteet, kynät, paperit ja tiedot, lastenleirin työtodistukset ja kopiot lähetetyistä tiedoista ja monet sopimukset. Tietenkään unohtamatta leirien tiedonsiirtoa ja opetusaineistoa! Rukoilemme älyä monien pienten seikkojen hoksaamiseen ja hoitamiseen. Rukoilemme kykyä johdonmukaiseen ja sujuvaan toimintaan Lastenleirin valmistelutyö Ennen leiriä lähetetään satoja sähköpostiviestejä, kirjeitä, puhelinsoittoja ennen kuin lastenohjaajien, ohjaajien ja vastuullisten ryhmänvetäjien nimilistat ovat koossa. On tutustuttu leiripaikkoihin, merkattu tilat ja käyttötarkoitukset yhdessä Pirkko Kaarttin kanssa. Kuljetettu lelut ja tarvikkeet leiripaikalle, inventoitu vanhat ja mietitty viikon tarkka ohjelma kullekin ryhmälle. Ja parin viikon päästä sama toistetaan Hartolan leirille. Johdatusta ja viisautta jokaiseen työvaiheeseen Lastenleirille suojaa ja turvaa Rukoilemme lastenleirin toimintojen puolesta. Samoin suojaa ja voimia hoitajille. Rukoilemme äitien ja isien puolesta, etteivät he kohtuuttomasti murehdi ja uuvuta itseään leirillä. Alle kouluikäisten hoidon onnistuminen on avainasemassa. Isommille lapsille rukoilemme sopivasti iltaohjelmaa. Rukoilemme kaiken tapahtuvan uskosta ja levosta käsin. Myös rauhaisa lepo lastenhoitajille vapaa-aikana, ystävyyssuhteisiin uutta syvyyttä ja leikkimieltä sekä jaksamista nuorisolle Terveys ja hyvä leirisää Rukoilemme leiriläisten terveyden puolesta. Rukoilemme kuivaa säätä leirin ajaksi. Rukoilemme sitä, että välttyisimme erilaisilta epidemioilta ja sairastumisilta. Että Herra varjelisi meidät onnettomuuksilta ennen leiriä, leirillä ja leirin jälkeen. Samoin, että Hän varjelisi kaikkia matkalla olevia Keskinäinen rakkaus Rukoillaan, että kaikkien meidän sydämissä säilyisi ja kasvaisi rakkaus toisiamme kohtaan. Se sama rakkaus, jota itse olemme saaneet kokea leirillä. Eli sopu, rauha ja rakkaus kaikkien luennoitsijoiden, ryhmänjohtajien ja vastuunkantajien kesken. Rukoillaan myös lisää vastuunkantajia eri osa-alueille, etteivät he uupuisi, jotka nyt ovat aktiivisesti työssä mukana. Kiitämme siitä, että itse Herra Jeesus on esirukoilijamme. Pyhä Isä, suojele heitä nimesi voimalla, sen nimen, jonka olet minulle antanut, jotta he olisivat yhtä, niin kuin me olemme yhtä. Joh 17: Leirin ja opiston yhteistyö Koulutuskeskus Agricolan rehtori Helena Ahonen on nimennyt yhdysopettajaksi Pirkko Kaarttin ja hänelle tarvittavan määrän apuvoimia. Kiitämme hyvästä yhteistyöstöstä etukäteisjärjestelyjen osalta yhdessä avioliittoleirin vastuuryhmän kanssa. Rukoilemme Koulutuskeskus Agricolan ja HNMKY:n yhteistyön jatkumista ja kehittämistä.

19 29.6. Tiedottaminen mediassa Tiedottaminen, niin sisäinen kuin ulkoinenkin, on erittäin tärkeää. Kotisivumme ovat selkeät, toimivat ja helposti päivitettävissä. Rukoilemme, että löydämme sopivia ja päteviä vastuuhenkilöitä tiedottamisen eri sektoreille. Lähetämme leiristä tiedotteen medialle STT:n kautta heinäkuun alussa. Se on saanut hyvän vastaanotton ja leiritietous on levinnyt kautta maan Ruokailu Opiston pääemäntä Anja Jokinen ja Etelä-Savon Martat Ritva Otvan johdolla vastaavat muonituksesta. Ruokailupaikkoja on kaksi: opisto ja Meriluodon koulu. Rukoilemme, että emännät jaksaisivat. Rukoilemme ruokailuun sujumista, iloisia hetkiä ja tutustumista toisiimme. Herra varjelee muukalaiset, holhoo orvot ja lesket, mutta jumalattoman tien hän tekee mutkaiseksi. Herra on kuningas iankaikkisesti, sinun Jumalasi, Siion, polvesta polveen. Halleluja! Ps 146: Syksyn ja talven tapahtumia Todella mahtava kiitosaihe on avioliittotapahtumien käynnistyminen seurakunnissa. Rukoilemme näkyä kristillisen avioliiton toteutumisesta perheissä. Rukoilemme syksyn ja talven tapahtumien puolesta. Siunaamme uusia paikallisia tapahtumia Pienpiirit Rukoilemme, että kodeissa kokoontuvat pienpiirit lisääntyvät leirin käyneiden keskuudessa, ja että pienpiirit ovat eräs tie avioliittoherätyksen voimistumiselle. Rukoilemme voimaa ja viisautta pienpiirien vetäjille Avioerotilastot laskuun Rukoillemme perheiden ja avioliiton ennalleen asettamista, jotta Jumalan valtakunta saisi tulla todeksi kodeissa. Rukoilemme, että jokainen pari, joka suunnittelee eroa, löytäisi vierellä kulkijan, joka auttaa kääntämään puolisoiden sydämet takaisin toisiaan kohti. Rukoilemme myös synnintuntoa Jumalan edessä, murtuneisuutta. Muutosta ei voi tapahtua ilman murtumista. Toivomme, että Jumala antaisi lisää Hänen mielensä mukaisia työmiehiä ja -naisia avioliittotyön elopellolle Uusien ihmisten tavoittaminen Rukoilemme, että löydämme keinoja tavoittaa miehiä leirille, miesten sydänten "pehmittäminen", heille rohkeutta lähteä leirille ajoissa. Tarvitsemme myös keinoja tavoittaa seurakunnasta vieraantuneita ihmisiä Ryhmänvetäjäperheille suojaa Ryhmänvetäjät ovat leirin avainhenkilöitä. Ryhmänvetäjäpari asettuu ryhmäläisten käytettäväksi ja on esikuva. Heihin kohdistuvat ryhmäläisten mahdottomatkin toiveet. Ryhmänvetäjäpari tarvitsee rukoussuojaa ja näkökykyä ryhmässään.

20 Rukoilemme ryhmänvetäjien ja heidän lastensa puolesta. Lepoa ja perheen yhdessäolon hetkiä keskelle leirin tiukkaa aikataulua. Pyydämme erityisesti suojaa ja varjelusta lapsille. Jumalassa on pelastukseni ja kunniani. Hän on luja kallio, hänessä on turvani. Ps. 62: Ryhmänvetäjäperheille voimia Ryhmänvetäjäpareja tarvitaan noin 90. Rukoilemme, että oikeat parit löytyvät. Vielä eivät kaikki ole tiedossa. - Rukoilemme voimien uudistumista ryhmänvetäjäpareille, keskinäistä yhteyden kokemista ja rakkaussuhteen syvenemistä sekä rentoutta ja sisäistä lepoa. Herra antaa kasvun ja ryhmänvetäjät ovat maan muokkaajia, joiden tulee myös aina välillä levätä Yleisjärjestelyt leirillä Rukoilemme, että kaikki tapahtuu Herran johdatuksessa. Voudit hoitavat tehtävänsä jämäkästi, ruokailut sujuvat, majoitus toimii, toimisto palvelee, säät suosivat, osanottajat eheytyvät ja paranevat. Rukoilemme, että lapset löytävät paikkansa leirillä ja tulisivat Jumalan kohtaamiksi. Kukaan ei jäisi yksin Virkistystä: jokamiehen ja naisen liikuntaa Liikunta on virkistystä mielelle ja sielulle. Päivän päätteeksi notkistellaan jäseniä joka naisen ja jokamiehen hikijumpan tahdissa. Rukous: että terveelliset elämäntavat tulevat osaksi arkea. Ystäväverkostot ja terveelliset elämäntavat pitävät virkeänä myös hengen Mediaväkeä avioliittotyön piiriin Hyvät lehtiartikkelit, radio- ja tv-ohjelmat ovat parasta mainosta suoraan koteihin. Rukoilemme viisautta ja omistautumista toimittajille, jotka tekevät juttuja avioliittotyöstä. Ilman television ja radion jatkuvaa tarjontaa ihmiset eivät osaa luottaa avioliittotyöhön. Avioliittotapahtuman tiedottamiseen tarvitaan esitteitä, lehtikirjoituksia, radiota ja paikallis-televisiota, jotta ihmiset saavat edes ystäväverkostonsa liikkeelle. Rukoilemme mediaväen itsensä puolesta. Lisää uskovia alalle! Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala. Joh. 1: Kaikki rukoilijat Avioliittotyön yhteinen paastopäivä on lauantaina 2.7. Käymme taisteluun avioliittoleirin puolesta rukouksessa ja paastossa. Päivä syömättä kysyy itsensä hallitsemista ja itsehillintää. Se antaa myös voimaa keskittyä. Paastopäivään liittyy 30 tunnin yhteinen rukousvartio, joka alkaa perjantain 1.7. klo ja jatkuu lauantaihin 2.7. klo asti. Rukousvartioon liittyen kaikille rukouskalenterilaisille lähetetään maili, jossa on ohjeet ajan varaamisesta. Suositus on, että ajat varataan pariskuntina.

Kouluun lähtevien siunaaminen

Kouluun lähtevien siunaaminen Kouluun lähtevien siunaaminen Tätä aineistoa käytetään rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9), jossa siunataan kouluun lähtevät. Siunaaminen toimitetaan keväällä tai juuri ennen koulun alkamista. Siunaamisen

Lisätiedot

Ryhmänvetäjien valmennusviikonvaihteeseen Peurunkaan Laukaaseen 20.-22.4.2012

Ryhmänvetäjien valmennusviikonvaihteeseen Peurunkaan Laukaaseen 20.-22.4.2012 Tervetuloa Ryhmänvetäjien valmennusviikonvaihteeseen Peurunkaan Laukaaseen 20.-22.4.2012 Seminaari pidetään Peurungan kylpylässä Laukaassa. Se on tarkoitettu paitsi avioliittoleirien ryhmänjohtajille,

Lisätiedot

HNMKY:n Avioliittotyön Rukouskalenteri kesä 2012

HNMKY:n Avioliittotyön Rukouskalenteri kesä 2012 HNMKY:n Avioliittotyön Rukouskalenteri kesä 2012 Lähtölaukaus kesään - valmistaudumme kesän neljälle avioliittoleireille HAT - Helsingin avioliittotapahtuma Hotel Arthur Helsingissä 16.-17.6. Pieksämäen

Lisätiedot

Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan

Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan Paremman avioliiton jatkoseminaari Hartolassa 26.-27.11.2011 Ilmoittaudu www.parempiavioliitto.fi www.hnmky.fi Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan Linna-hotelliin ja Hartolaan 26.-27.11.2011. Nyt on

Lisätiedot

Usko. Elämä. Yhteys.

Usko. Elämä. Yhteys. Usko. Elämä. Yhteys. Aina kun kokoonnumme yhteen seurakuntana, haluamme, että usko, elämä ja yhteys näkyvät keskellämme. Me uskomme Jumalan yliluonnolliseen voimaan. Jumalalle ei ole mikään mahdotonta!

Lisätiedot

Tervetuloa Ryhmänohjaajien valmennusviikonvaihteeseen

Tervetuloa Ryhmänohjaajien valmennusviikonvaihteeseen Ryhmänohjaakurssi Peurunka Laukaa 11.-13.4.2014 www.seurakuntaopisto.fi Tervetuloa Ryhmänohjaajien valmennusviikonvaihteeseen Peurungan kylpylään Laukaaseen 11.-13.4.2014 Sielunhoidon kouluttaja Saara

Lisätiedot

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net Majakka-ilta 21.11.2015 antti.ronkainen@majakka.net Majakka-seurakunta Majakan missio: Majakka-seurakunta kutsuu, opettaa, palvelee, varustaa, lähtee ja lähettää! Majakan arvolauseke: Yhdessä olemme aivan

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin!

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016 Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Parempi avioliitto ry järjestää Avioparikurssin Itä-Hämeen opistossa Tainionvirran

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

HNMKY:n Avioliittotyön Rukouskalenteri syksy 2011

HNMKY:n Avioliittotyön Rukouskalenteri syksy 2011 HNMKY:n Avioliittotyön Rukouskalenteri syksy 2011 Rakkaani työnsi kätensä ovenraosta, ja sydämeni hypähti Laulujen Laulu 5:4 Valmistaudumme avioliittotyöhön, syksyn tapahtumiin ja vuoden 2012 tapahtumiin.

Lisätiedot

Lapsi tarvitsee ympärilleen luotettavia, sanansa pitäviä ja vastuunsa kantavia aikuisia. Silloin lapsi saa olla lapsi. Tämä vahvistaa lapsen uskoa

Lapsi tarvitsee ympärilleen luotettavia, sanansa pitäviä ja vastuunsa kantavia aikuisia. Silloin lapsi saa olla lapsi. Tämä vahvistaa lapsen uskoa Luottamus SISÄLTÖ Perusluottamus syntyy Vastavuoroinen kiintymyssuhde Pieni on suurta Lapsi luottaa luonnostaan Lapsen luottamuksen peruspilarit arjessa Lapsen itseluottamus vahvistuu Luottamuksen huoneentaulu

Lisätiedot

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939 RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen Rinnetie 10 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.muukkonen@gen.fi kotisivu: www.gen.fi Raamatunkäännös: KR 1933/38 JÄSENNYS

Lisätiedot

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com 1 USKOONTULON ABC 2 1. Tunnusta, että olet tehnyt syntiä ja tee parannus. Me olemme tehneet väärin, me olemme tehneet syntiä, olemme rikkoneet SINUA vastaan, kapinoineet ja poikenneet SINUN Käskyistäsi

Lisätiedot

Kleopas, muukalainen me toivoimme

Kleopas, muukalainen me toivoimme Luukas 24 : 13-35 16 18 : Mutta heidän silmänsä olivat pimitetyt, niin etteivät he tunteneet häntä. Ja hän sanoi heille: "Mistä te siinä kävellessänne puhutte keskenänne?" Niin he seisahtuivat murheellisina

Lisätiedot

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Pyhien isiemme esirukouksien tähden Herra Jeesus Kristus, meidän Jumalamme, armahda meitä. Aamen. Kunnia olkoon Sinulle, meidän Jumalamme, kunnia

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

Jumalan valtakunta on tullut lähelle

Jumalan valtakunta on tullut lähelle Jumalan valtakunta on tullut lähelle Koripalloseuran kesäleiri, Suomen omituisin kesätapahtuma, kolmas sektori Avioliittoleirejä ja tapahtumia voi katsoa monelta kannalta. Hengellinen kuva löytyy Raamatusta,

Lisätiedot

Jeesus sanoi heille: Lähtekää minun mukaani. Minä teen teistä ihmisten kalastajia. (Matt 4:19)

Jeesus sanoi heille: Lähtekää minun mukaani. Minä teen teistä ihmisten kalastajia. (Matt 4:19) Ihmisten kalastus Jeesus sanoi heille: Lähtekää minun mukaani. Minä teen teistä ihmisten kalastajia. (Matt 4:19) Monesta Jeesuksen opetuslapsesta emme tiedä muuta kuin nimen. Viidestä tiedämme ammatin,

Lisätiedot

Jakkara ja neljä jalkaa

Jakkara ja neljä jalkaa Jakkara ja neljä jalkaa Sanna Piirainen 1 Tunti 1 Jakkaran rakentamisen perusteet Eli mitä ihmettä varten pitäisi tulla uskoon 2 Mitähän se Jumala oikein hommaa? Jakkaran rakentamisen perusteet voi löytää

Lisätiedot

KASTEKOTIIN PARKANON SEURAKUNTA

KASTEKOTIIN PARKANON SEURAKUNTA KASTEKOTIIN PARKANON SEURAKUNTA Onnittelut uuden perheenjäsenen vanhemmille! Odotus on päättynyt, ja hän lepää sylissänne. Toivottavasti kaikki on mennyt hyvin. Ja vaikka ei menisikään, Jeesus lupaa olla

Lisätiedot

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky Näky Kuva: SXC/S. Braswell Kansanlähetys Yhteystiedot Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL) on vuonna 1967 perustettu Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestö, jonka tarkoituksena

Lisätiedot

RUKOUSHETKI SEURAKUNNAN TOIMITILAA KÄYTÖSTÄ POISTETTAESSA. 3. Psalmi. 1. Alkuvirsi. 2. Johdanto Alkusiunaus. Johdantosanat

RUKOUSHETKI SEURAKUNNAN TOIMITILAA KÄYTÖSTÄ POISTETTAESSA. 3. Psalmi. 1. Alkuvirsi. 2. Johdanto Alkusiunaus. Johdantosanat RUKOUHETKI EURAKUNNAN TOIMITILAA KÄYTÖTÄ POITETTAEA 1. Alkuvirsi Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 38: 1-3, 176: 1-3, 181: 1-3, 194, 317. Virren sijasta voi olla muuta musiikkia. 2. Johdanto Alkusiunaus

Lisätiedot

Läheisen kuoltua. Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 249, 383, 384 tai 397.

Läheisen kuoltua. Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 249, 383, 384 tai 397. Läheisen kuoltua Rukoushetki läheisen kuoltua (saattohartaus) vietetään omaisten pyynnöstä. Se pidetään potilashuoneessa, sairaalan kappelissa tai kodissa. Rukoushetken johtaa pappi, muu seurakunnan työntekijä

Lisätiedot

Seurakuntaopisto Järvenpää Järvenpääntie 640 1

Seurakuntaopisto Järvenpää Järvenpääntie 640 1 Olet sydämellisesti tervetullut avioliittokoulutuksen SUPERVIIKONLOPPUUN RYHMÄNOHJAAJAKSI LEIRILLE? LUENNOIMAAN? TUKIPARIKSI? AJANKOHTA 4. - 5.2.2017 Seurakuntaopisto Järvenpää Järvenpääntie 640 1 Tule

Lisätiedot

Tervetuloa avioliittoleirien kevään jatkoseminaariin

Tervetuloa avioliittoleirien kevään jatkoseminaariin Tervetuloa avioliittoleirien kevään jatkoseminaariin Kutsumme teidät kevään jatkoseminaariin la-su 10.-11.3.2012. Paikka on Helsingin NMKY ja Hotel Arthurin kongressikeskus Vuorikatu 17-19 keskellä Helsinkiä.

Lisätiedot

Tuomasmessun kulku. Messun aloitus. Alkusiunaus. Ennen messun alkua on mahdollisuus yksityiseen rippiin.

Tuomasmessun kulku. Messun aloitus. Alkusiunaus. Ennen messun alkua on mahdollisuus yksityiseen rippiin. Tuomasmessun kulku Ennen messun alkua on mahdollisuus yksityiseen rippiin. Messun aloitus Kirkossa vallitsee hiljaisuus. Messun alkua odoteltaessa lauletaan rukoushymnejä. Rukousalttareilla voi hiljentyä

Lisätiedot

HNMKY:n Avioliittotyön Rukouskalenteri kevät 2012

HNMKY:n Avioliittotyön Rukouskalenteri kevät 2012 HNMKY:n Avioliittotyön Rukouskalenteri kevät 2012 Rakkaani työnsi kätensä ovenraosta, ja sydämeni hypähti Laulujen Laulu 5:4 Lapseni, älkäämme rakastako sanoin ja puheessa, vaan teoin ja totuudessa Ensimmäinen

Lisätiedot

Havaintomateriaalia - avuksi sinulle

Havaintomateriaalia - avuksi sinulle Havaintomateriaalia - avuksi sinulle - lapsi ja nuorisotyöhön - taide- ja leirikoulutyöhön - lähetyskasvatukseen - teemapäiviin - kirkollisiin tapahtumiin - ystävyysseurakunta- työhön - erityisryhmille

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Unelma-asiakas Ohjeet tehtävän tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa

Lisätiedot

JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa. Saarna 12.10.2008 Ari Puonti

JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa. Saarna 12.10.2008 Ari Puonti JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa Saarna 12.10.2008 Ari Puonti Herra Jumala asetti ihmisen Eedenin puutarhaan viljelemään (abad) ja varjelemaan (shamar) sitä.

Lisätiedot

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. elämä alkaa tästä 2008 Evangelism Explosion International Kaikki oikeudet pidätetään. Ei saa kopioida missään muodossa ilman kirjallista lupaa. Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. Asteikolla

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Tervetuloa Paremman Avioliiton Perheleirille 12.-19.7.2014 Pieksämäelle!

Tervetuloa Paremman Avioliiton Perheleirille 12.-19.7.2014 Pieksämäelle! Tervetuloa Paremman Avioliiton Perheleirille 12.-19.7.2014 Pieksämäelle! Leirin järjestää Parempi Avioliitto ry yhteistyössä Seurakuntaopiston kanssa (ent. Koulutuskeskus Agricola) Pieksämäellä osoitteessa

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible for Children,

Lisätiedot

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Getsemane-niminen puutarha, yrttitarha Öljymäellä. b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Tapahtuman paikka on joku kylä Samarian ja Galilean rajalla b) Vieraat

Lisätiedot

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat.

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Herra on Paimen Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Joh. 10:11 Minä olen se hyvä paimen. Joh. 10:11 Minä olen

Lisätiedot

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun?

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun? Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2016 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2016! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

D. Koulua aloitettaessa

D. Koulua aloitettaessa D. Koulua aloitettaessa Kouluun lähtevien siunaaminen voidaan toimittaa keväällä tai syksyllä juuri ennen koulun alkamista. iunaamisen toimittaa pappi tai muu seurakunnan työntekijä. Kouluun lähtevien

Lisätiedot

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 ...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 Nyt ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa,

Lisätiedot

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI Päivitetty 26.12.2014 SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä meidän...

Lisätiedot

Lähetysnäkymme 2014-2018. Lähetystyö raikkaassa Pyhän Hengen johdatuksessa

Lähetysnäkymme 2014-2018. Lähetystyö raikkaassa Pyhän Hengen johdatuksessa Lähetysnäkymme 2014-2018 Lähetystyö raikkaassa Pyhän Hengen johdatuksessa POHJOIS-KARJALAN HELLUNTAISEURAKUNTIEN LÄHETYSNÄKY 2014-2018 Seurakunnan lähetystyön näky ja tehtävä Näky: Sytyttää ja levittää

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Lisätiedot

SITOUTUMINEN PARISUHTEESEEN

SITOUTUMINEN PARISUHTEESEEN Sitoutuminen SISÄLTÖ Sitoutuminen parisuhteeseen Sitoutumisen kulmakiviä Ulkoinen ja sisäinen sitoutuminen Näkökulmia avioliittoon Mitä sitoutuminen mahdollistaa? Sitoutumista vaikeuttavia tekijöitä Sitoutuminen

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Jeremia, kyynelten mies

Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Mitä merkitsee olla Esirukoilija. Rukouskoulu jakso

Mitä merkitsee olla Esirukoilija. Rukouskoulu jakso Mitä merkitsee olla Esirukoilija Rukouskoulu 2014 4. jakso 1. Kertausta ja johdanto esirukoukseen A. Rukouksen yleinen, hallitseva ja kaiken läpäisevä olemus: Rukous on yhteyttä Jumalaan ja kaiken muun

Lisätiedot

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 JES. 36:4-7 "Ilmoittakaa Hiskialle, että suurkuningas, Assyrian kuningas, sanoo näin: Mihin oikein luotat, kun luulet yhä olevasi

Lisätiedot

Armo olkoon teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme ja Herralta Jeesukselta Kristukselta!

Armo olkoon teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme ja Herralta Jeesukselta Kristukselta! KIRKKOPÄIVÄT LAHDESSA 13.-15.5.2011 Saarna Kärkölän kirkossa 15.5.2011 3. sunnuntai pääsiäisestä (Jubilate) JUMALAN KANSAN KOTI-IKÄVÄ (Joh. 17:11-17) Armo olkoon teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme

Lisätiedot

Maanviljelijä ja kylvösiemen

Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Me juhlimme tänään Jeesuksen taivaaseen astumista. Miksi Jeesus meni pois? Eikö olisi ollut parempi, että hän olisi jäänyt tänne. Helposti ajattelemme,

Lisätiedot

Psalmin kertosäkeitä

Psalmin kertosäkeitä Psalmin kertosäkeitä Kaste Tämän päivän on Herra tehnyt Ps. 118:24. Virsikirjan jumalanpalvelusliitteessä nro 852. Tuomo Nikkola 2001 Tä - män päi - vän on Her - ra teh - nyt, i - loit - kaa ja rie - muit

Lisätiedot

Raamattu - kaikkien johtamis- ja ihmissuhdeoppaiden käsikirja

Raamattu - kaikkien johtamis- ja ihmissuhdeoppaiden käsikirja Raamattu - kaikkien johtamis- ja ihmissuhdeoppaiden käsikirja Husai oli henkilö, jonka kanssa kuningas saattoi puhua kaikista asioista täysin vapaasti, ilman rooleja. Häneen kuningas luotti sataprosenttisesti

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

- Elämäntilanteen ESY selvittämisen ympyrä

- Elämäntilanteen ESY selvittämisen ympyrä - Elämäntilanteen ESY selvittämisen ympyrä Ihmissuhteet Tulevaisuuden tavoitteet ja toiveet Sosiaaliset tilanteet Elämäntilanteen selvittämisen ympyrä Ihmissuhteet Tulevaisuuden tavoitteet ja toiveet Nimesi:

Lisätiedot

Ehyeksi aikuiseksi osa 3. 12 askelta Ehyempään aikuisuuteen - Opas Kristus-keskeisen parantumisen tielle, 1996

Ehyeksi aikuiseksi osa 3. 12 askelta Ehyempään aikuisuuteen - Opas Kristus-keskeisen parantumisen tielle, 1996 12 askelta Ehyempään aikuisuuteen - Opas Kristus-keskeisen parantumisen tielle, 1996 Saarnaajan kirjasta (4:9-12) voidaan lukea Kristus-keskeisen kumppanuuden periaate: Kaksin on parempi kuin yksin, sillä

Lisätiedot

Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo

Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo (Matt 16:18) Ja mina sanon sinulle: Sina olet Pietari, ja ta lle kalliolle mina rakennan seurakuntani, eiva tka tuonelan portit sita voita. (Matt

Lisätiedot

Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja

Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja Kun pienen lapsen äiti ja isä ottavat lapsen syliin ja painavat häntä lähelle sydäntään, he antavat hänelle rakkautta ja huolenpitoa. Tällä

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 LUOMINEN 1) Raamattu kertoo kaiken olevaisen synnystä yksinkertaisen (entisajan) maailmankuvan puitteissa. 2) Raamatun

Lisätiedot

Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta Sisällys LASTEN PÄIVÄLEIRIT I & II Leiriniemessä 07 09 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN PÄIVÄLEIRI III Leiriniemessä 05 07 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN YÖLEIRIT

Lisätiedot

NUORTENILLAN KYSELYKOOSTE

NUORTENILLAN KYSELYKOOSTE NUORTENILLAN KYSELYKOOSTE KYSELY TEHTY 1.3.2014 NUORTENILLASSA AIHE: SEURAKUNTA Johdanto: Alkusysäys tälle kyselylle tuli eräässä sunnuntaikokouksessa, jota ennen seurakunnan nuorisotyöntekijä oli pyytänyt

Lisätiedot

JOHANNEKSEN ENSIMMÄINEN KIRJE

JOHANNEKSEN ENSIMMÄINEN KIRJE JOHANNEKSEN ENSIMMÄINEN KIRJE Osallisuus Elämän Sanaan 1:1-4 Keskinäinen Osallisuus Jumalassa erottaa synnistä ja vihasta 1:5-2:6 Uusi Käsky 2:7-11 Isän Rakkaus ja maailman rakkaus 2:12-17 Antikristus

Lisätiedot

Mikä solu on? Ylistaron Helluntaiseurakunta

Mikä solu on? Ylistaron Helluntaiseurakunta Mikä solu on? Ylistaron Helluntaiseurakunta!1 LUENTO 1 MIKÄ SOLU ON?!2 Näky Tavoite, jota kohti ponnistelemme Toiminnan tulos Kaikille yhteinen Kuka näkymme määrittelee? Pastori tai vanhimmat? Jokainen

Lisätiedot

SAARNA JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA 7.9.2014 JEESUS PARANTAJAMME

SAARNA JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA 7.9.2014 JEESUS PARANTAJAMME SAARNA JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA 7.9.2014 JEESUS PARANTAJAMME Evankeliumi Matteuksen mukaan (Matt.12:33-37) Jeesus sanoi: Jos puu on hyvä, sen hedelmäkin on hyvä, mutta jos puu on huono, sen hedelmäkin on huono.

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205 Toimintakalenteri Lokakuu-Marraskuu 2012 Vuoden teema: YHTEYS Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna Kemilänrinne 3 tiistaisin ja torstaisin 70340 Kuopio klo 10-12 Pastori, seurakunnan johtaja

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Tänään meillä on kaksi vertausta, joissa kutsutaan väkeä töihin viinitarhaan. 2. Itse kertomus Raamatusta rinnakkaispaikkoineen Kukin

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

Espoon seurakunnat AVIOLIITTOON VIHKIMINEN

Espoon seurakunnat AVIOLIITTOON VIHKIMINEN Espoon seurakunnat AVIOLIITTOON VIHKIMINEN www.espoonseurakunnat.fi www.esboforsamlingar.fi www.espoonseurakunnat.fi Avioliittoon vihkiminen Espoossa Avioliittoon vihkiminen siunausta elämäänne Avioliitto

Lisätiedot

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ SUURET PROKIMENIT. itse juhlapäivän iltana toimitettavassa ehtoopalveluksessa

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ SUURET PROKIMENIT. itse juhlapäivän iltana toimitettavassa ehtoopalveluksessa 29.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ SUURET PROKIMENIT itse juhlapäivän iltana toimitettavassa ehtoopalveluksessa Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA

Lisätiedot

Minä olen Jeesus len Jees Minä

Minä olen Jeesus  len Jees Minä Minä olen Jeesus Nimilappu pussinnauhaan, peliohje pussiin. Voit tulostaa pelin kopiopaperille. Leikkaa ja liimaa kortit sitten kartongille tai pahville. Kontaktimuovilla tai laminaatilla saat korteista

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Saarna Evankeliumi Johannes Kastaja Elia Jeremia

Saarna Evankeliumi Johannes Kastaja Elia Jeremia Saarna 16.7.2017 Evankeliumi Matt. 16: 13-19 Kun Jeesus oli tullut Filippoksen Kesarean seudulle, hän kysyi opetuslapsiltaan: Kuka Ihmisen Poika on? Mitä ihmiset hänestä sanovat? He vastasivat: Toisten

Lisätiedot

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille Matt. 11:28-30 Väsyneille ja stressaantuneille Tulkaa minun luokseni.. ..kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat.. Minä annan teille levon. Matt. 11:29-30..Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja oppikaa minusta:

Lisätiedot

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka - pyhäkössä Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI

Lisätiedot

Pyhiinvaeltajan matkaopas Osa 4, aihe 2 Miten rukoilla

Pyhiinvaeltajan matkaopas Osa 4, aihe 2 Miten rukoilla Pyhiinvaeltajan matkaopas Osa 4, aihe 2 Miten rukoilla Nämä luennot ovat mukailtuja lyhennelmiä ja pohjautuvat MLM-kursseihin, joiden aiheet on saatu Raamatun ohjeista ja esimerkeistä, ja tässä esityksessä

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

KUTSUMUS TAUSTATIETOA KUTSUMUKSESTA

KUTSUMUS TAUSTATIETOA KUTSUMUKSESTA Andreas-raamatturyhmämateriaali I/03 Kansan Raamattuseuran nuorisotyö Kaisaniemenkatu 8, III krs 00170 HELSINKI nuorisotyö@karas-sana.fi 09/681 55 830 KUTSUMUS Tämän materiaalin sisältö tarkastelee kutsumusta

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

Jesaja näkee tulevaisuuteen

Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Viimeiseksi opetuslapsen huippujutuksi määrittelemme: Riippuvaisuus on vaikeaa, koska emme näe sinua Jumala. Auta meitä löytämään sinut joka päivä.

Viimeiseksi opetuslapsen huippujutuksi määrittelemme: Riippuvaisuus on vaikeaa, koska emme näe sinua Jumala. Auta meitä löytämään sinut joka päivä. MERKKIEN SELITYKSET: Koko tunnin pääajatus Kinkkinen pähkinä purtavaksi Viisastelijat kertovat joka tunti paljastuvan opetuslapsen huippuominaisuuden Sinun on valittava oikeat vaihtoehdot päästäksesi jatkamaan

Lisätiedot

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Sisällys LASTEN PÄIVÄLEIRIT I & II Leiriniemessä 06 08 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN PÄIVÄLEIRI III Leiriniemessä 04 06 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN YÖLEIRIT

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Leirikirjan omistajan muotokuva:

Leirikirjan omistajan muotokuva: Leirikirjan omistajan muotokuva: MUISTIINPANOJA, OSOITTEITA JNE. Nimi: Leiri: Leiriaika: Harrastukseni: Parhaat kaverini: LEIRIOHJELMA TERVETULOA KESÄLEIRILLE 2003!! Rohkeutta on monenlaista: Oletko sinä

Lisätiedot

MUUTOKSEN AIKA. Rukouskalenteri, kesä 2014, pääkirjoitus

MUUTOKSEN AIKA. Rukouskalenteri, kesä 2014, pääkirjoitus Rukouskalenteri, kesä 2014, pääkirjoitus MUUTOKSEN AIKA Tunnustele hetken mielessäsi sanaa muutos. Millaisia ajatuksia mieleesi nousee? Muutoksen edessä seisominen herättää aina monenlaisia tunteita. Aina

Lisätiedot

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kummikirje syksy 2016 25.11.2016 Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kiitos teille kaikille tuesta ja esirukouksista Viipurin turvakodin toiminnan puolesta! Teidän avullanne lapsen elämä muuttuu

Lisätiedot

Evankeliumitekstissä Jeesus kertoo, että Isä herättää kuolleet, ja että myös hänellä, Pojalla on valtaa antaa elämä kenelle tahtoo.

Evankeliumitekstissä Jeesus kertoo, että Isä herättää kuolleet, ja että myös hänellä, Pojalla on valtaa antaa elämä kenelle tahtoo. 1 Jeesus sanoi juutalaisille:»totisesti, totisesti: ei Poika voi tehdä mitään omin neuvoin, hän tekee vain sitä, mitä näkee Isän tekevän. Mitä Isä tekee, sitä tekee myös Poika. Isä rakastaa Poikaa ja näyttää

Lisätiedot

Hyviä ja huonoja kuninkaita

Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Kolminaisuusoppi. Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki

Kolminaisuusoppi. Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki Kolminaisuusoppi Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki KOLMINAISUUSOPPI - KIRKON TÄRKEIN OPPI Kolminaisuusoppia pidetään yhtenä kristinuskon tärkeimmistä opeista. Se erottaa kirkon uskon muista uskonnoista.

Lisätiedot

Hyvä Sisärengaslainen,

Hyvä Sisärengaslainen, Lisää 1. Joh 3:sta? http://www.sley.fi/luennot/raamattu/ UT/Johanneksen_kirjeet/1Joh03EK.h tm Hyvä Sisärengaslainen, 1. Johanneksen kirjeen kolmas luku puhuu Jumalan lahjasta, mutta myös hänen pyhästä

Lisätiedot

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5 26100 Rauma puh (02) 821 1065 www.friskituult.fi friski@friskituult.fi RAUMAN MTY FRISKI TUULT RY 1 Sisällys Yhdistyksen

Lisätiedot

Omatoiminen tehtävävihko

Omatoiminen tehtävävihko Rippikoulu 2014 Ilomantsin ev.lut. seurakunta Omatoiminen tehtävävihko Nimi Rippikouluryhmä palautettava viimeistään 30.4.2014 Rippikoulusi alkaa nyt eikä vasta kesällä leirijaksolle tullessasi. Omatoimiset

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

Armoon pohjaten maailmassa aikaansaaden

Armoon pohjaten maailmassa aikaansaaden Lundin hiippakunnan visio Armoon pohjaten maailmassa aikaansaaden Oppimaan innostaen ja toivon ympärille kokoontuen... kaste perustana kohtaamaan elämän ja maailman haasteet Armoon pohjaten, maailmassa

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Haukan Sanomat Saapumislehti

Haukan Sanomat Saapumislehti Haukan Sanomat Saapumislehti KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kaakkois-Suomen pelastusalanliiton palokuntanuorten koulutusleiri 30.6 5.7.2013, Utin leirikenttä, Kouvola Tervetuloa kauan odotetulle palokuntanuorten

Lisätiedot