HNMKY:n Avioliittotyön Rukouskalenteri kevät 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HNMKY:n Avioliittotyön Rukouskalenteri kevät 2012"

Transkriptio

1 HNMKY:n Avioliittotyön Rukouskalenteri kevät 2012 Rakkaani työnsi kätensä ovenraosta, ja sydämeni hypähti Laulujen Laulu 5:4 Lapseni, älkäämme rakastako sanoin ja puheessa, vaan teoin ja totuudessa Ensimmäinen Johanneksen kirje 3:18 Valmistaudumme avioliittotyöhön, kevään ja kesän tapahtumiin, erityisesti Helsingin avioliittotapahtumaan HAT:iin , Pieksämäen avioliittoleiriin , Hartolan avioparikurssiin , ja uuteen Levi Cross - parisuhdeleiri Levillä tapahtumaan Kädessäsi on HNMKY:n avioliittotyön kahdeksas rukouskalenteri kevätkautta varten. Ilman rukousta emme voi tätä työtä tehdä. Rukous ja Jumalan siunaus tekevät työn ihmisissä. Rukousvartio kestää viikon. Merkitse viikko kalenteriisi. Voit myös keskittää rukouksesi yhdelle päivälle ko. viikon aikana. Rukoilijat on mainittu aiheen yhteydessä. Rukous on vapaaehtoista. Kalenteriin on merkitty yli 600 henkilön nimet, jotka ovat eri tilaisuuksissa ilmoittautuneet mukaan. Kannamme yhdessä avioliittotyötä Herran eteen. Yksin emme voi mitään. HUOM.! Kun teidän seurakunnassanne järjestetään avioliittotapahtuma tai kun te järjestätte avioliittotapahtuman, ottakaa meihin yhteyttä. Näin saamme tietää missä päin tilaisuuksia järjestetään. Yhteystietomme ovat rukouskalenterin lopussa. KEVÄÄN YHTEISET RUKOUSPÄIVÄT: Kesän ja syksyn aikana järjestimme viisi rukouspäivää internetin välityksellä. Innostus rukoustyöhön on kasvanut. Kevään aikana yhteisiä rukouspäiviä avioliittotyön puolesta on neljä. Ensimmäinen on Toinen on , kolmas ja neljäs

2 Viesti lähetetään kaikille rukouskalenterin saajille, joiden sähköpostiosoite meillä on. Rukousvuoro kestää tunnin. Tarjolla olevat ajat alkavat perjantaina kello jatkuen lauantaina kello 24 saakka. Käymme taisteluun avioliittotyön puolesta rukouksessa ja paastossa. Antakoon Herra sydämellenne jonkun aiheen tästä kalenterista tai aivan uuden asian, mitä emme osaa teille välittää. Olkaa uskolliset. Antakaa meille ideoita ja palautetta. Otamme sen vastaan mielellämme. Tarvitsemme teidän tukeanne ja rohkaisuanne. Rukoilemme, että armolahjat toimisivat koko leiriseurakunnan ja avioliittotyön rakentumiseksi. VIIKKO 1 ( ): Kaikki rukoilijat Jumalan suuruus Kirjoita näky ja piirrä selvästi tauluihin niin, että sen voi juostessa lukea Hab.2:2 Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään Matt. 18:20 Kiitosaiheet Kiitämme Herraa kuluneesta vuodesta ja kaikista niistä asioista ja ihmeistä, joita hän on tehnyt meidän ja ystäviemme elämässä. HNMKY:n avioliittotyön järjestämille kolmelle avioliittoleirille osallistui noin 1800 henkilöä. Leirit pidettiin Helsingissä , Pieksämäellä ja Hartolassa Lisäksi HNMKY järjesti lukuisia muita tapahtumia. Avioliittotyön jatkoseminaareihin ja koulutustapahtumiin osallistui yli kävijää. Lisäksi HNMKY:n nais- ja miestyö keräsi väkeä muutaman sata kävijää. Kymmenillä paikkakunnilla pidettiin avioliittotapahtumia, joihin yhteensä osallistui varovaisesti arvioiden satoja henkilöitä. Kurssimme ovat olleet täynnä innokkaita osallistujia. On ihmeellistä, että vapaaehtoisin maallikkovoimin olemme voineet palvella. Kiitämme siitä, että vastuuta avioliittotyöstä on voitu jakaa. Kiitos siitä, että on löytynyt uskollisia ja taitavia tekijöitä. Ryhmässä ihmisten lahjat tulevat parhaiten esiin. Pieksämäen, Hartolan ja Helsingin avioliittotapahtuman HAT:in leiriesitteet ovat valmistuneet ja tulleet jakoon. Esitteet on laitettu myös parempiavioliitto.fi-sivuille, HNMKY:n tapahtumakalenteriin ja avioliittosivuille sekä Katajan sivuille. Rukoilemme leiriopetuksen, vastuunkantajien ja osallistujien puolesta. Avec-lehti ja leiriesitteet postitetaan maaliskuussa.

3 Syksyn avioliittotapahtumat olivat todella suosittuja. Suurissa etelä-suomen kaupungeissa, mutta myös maaseudulla, seurakunnat järjestivät omia avioliittopäiviään. Myös lukuisia Palikka-tapahtumia pidettiin. Avioliittotyön vastuunkantajat vierailivat omissa seurakunnissaan ja kotipaikkakunnillaan sekä maakunnissa pitämässä useita kymmeniä tilaisuuksia. HNMKY:n työmuodoista avioliittotyö perustuu selkeimmin vertaistukeen. Rukoilemme Herran johdatusta ja viisautta HNMKY:n toimintaan. Vuosi 2012 haastaa meidät avioliiton ja perheen puolesta. Aikaa aviosuhteelle Avioerobuumissa on suurten ikäluokkien vuoro, kirjoittaa iltapäivälehti ja jatkaa, että nyt erotaan eläkkeellä. - Elettiin hyvä avioliitto loppuun, totesi mies saman lehden haastattelussa. Lause jäi askarruttamaan. 40 vuoden hyvää avioliittoa ei eletä loppuun niin, että ero napsahtaa ilmoitusasiana toiselle, tuohduin mielessäni. Entistä vakuuttuneemmaksi tulin siitä, että puolison kuulumiset pitää kuulla avioliiton kaikissa vaiheissa. Se sitouttaa liitossa, että puhutaan toiselle ja kummallekin vaikeista asioista. On petollista turvata vihkilauseeseen myötä - ja vastamäessä. Lause haalistuu vuosikymmenten saatossa. Puolisosta alkaa tulla itsestäänselvyys. Hän on tallella oman mieleni taustamaisemassa. Puhe sen kuin vähenee vuosien mittaan. Ihmisen elämä kuitenkin pukkaa muutosta. Saan potkut, aloitan uudessa työssä, opiskelen, sairastun, jään eläkkeelle. Tarvitsisin puolisoa lähelleni. Nyt minulla olisi käyttöä sanoille myötä- ja vastamäessä. Mutta rakkaimpani on eriytynyt omilleen. Olemme ystäviä, mutta emme pääse lähelle, jota kaipaan. HNMKY:n avioliittotyössä olemme vakuuttuneita entistä lujemmin avioliiton hoitamisen välttämättömyydestä. Vaivannäkemisestä vastamäessä, iloitsemisesta myötämäessä. Hoitamattomina mitkään läheiset suhteet eivät ole antoisia. Ne todella eletään loppuun iltapäivälehden tapaan. Avioliittotyössä olemme haastaneet pariskunnat viettämään keskenään aikaa 15 tuntia viikossa. Usein kuulee, ettei aika riitä moiseen. Tilastokeskus tutki perheiden ajankäyttöä. Sen mukaan aika riittää hyvinkin. Vapaa-aikaa on 47 tuntia viikossa. Tämän lisäksi on oma aikansa nukkumiseen ja ansiotyöhön, kotitöihin, ruokailuun ja hygieniaan sekä opiskeluun. Puolison kanssa vietetty 15 tuntia on vain kolmannes vapaa-ajasta. Jokainen tyytyväinen pari tietää, ettei se ole muusta ajasta pois. Tahtotila on vain saatava liikahtamaan. Tänä päivänä, jos kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne. Hepr.4:7. Suunnatkaamme ajatukset avioliiton asettajaan, Kaikkivaltiaaseen ja kaikkitietävään Jumalaan, joka antaa meille motivaation pysyä liitossa, rakentaa sitä ja olla tyytyväisiä Herran edessä. Hän lisätköön esirukoilijajoukkoomme uusia innokkaita ihmisiä, jotka ovat väsymättömiä Herran työssä.

4 Näky Kristillinen avioliitto, puolisoiden yhteys ja kristittyjen yhteys. Perheiden hyvinvointi, yhteys perheessä, seurakunnassa ja avioliittotyössä. Avioliittotyö laajenee. VIIKKO 2 ( ): Ilman minua te ette voi mitään tehdä. Joh.15:5 Leirit ja avioliittotapahtumat siunaamisen paikkana Rukoilemme kevään ja kesän avioliittoleirien ja tapahtumien puolesta. Oppikaamme siunaamaan leiriläisiä, heidän lapsiaan ja omia puolisoitamme ja lapsiamme. Siunaaminen on helppoa ja erityisen tärkeää: se välittää turvallisuutta ja empatiaa. Moni leiriläinen kokee tulevansa kohdatuksi. Paitsi Pieksämäellä, Hartolassa, Helsingissä ja Levillä, myös Jaakkiman kristillisellä opistolla Ruokolahdella järjestetään avioliittoleiri. Siunaamme Pentti ja Eeva Suihkosen sekä monien namikalaisten vastuunkantajien työtä leirien onnistumiseksi. Rakkauspankki ja opetusmateriaalia Paremman avioliiton rakkauspankki on ensimmäinen kirjaksi painettu teos avioliittoopetuksestamme, jota saa ostaa myös kirjakaupasta. Vuoden kristillinen kirja 2009 yleisöäänestyksessä Hanna Ranssi-Matikaisen toimittama Paremman avioliiton rakkauspankki sai kolmanneksi eniten ääniä. Rakkauspankki oli kustantajan Päivä Oy:n toiseksi myydyin kirja vuonna Vuonna 2010 kirjasta otettiin toinen painos. Rukoilemme siunausta kirjan lukijoille. Rukoilemme opetusaineiston puolesta, että siitä olisi hyötyä leiriläisille ja kaikille kirjan lukijoille. Rukoillaan, että kirja leviäisi - ei vain niihin perheisiin, jotka ovat avioliittoleireillä käyneet - vaan myös aivan tavallisiin suomalaisperheisiin, joissa kamppaillaan joko oman rikkinäisyyden tai ajan asettamien haasteiden ristipaineessa. Tarvitsemme myös uutta opetusmateriaalia kaikille meille. Myös vanha sininen kirja olisi hyvä uudistaa ja saada siinä oleva aineisto hyötykäyttöön. Ryhmänjohtajien koulutuksen ja käytännön toiminnan tueksi tarvitaan heille suunnattua opetusmateriaalia. Kursseilla jaettavat PowerPoint -niput ovat hyvä alku. Ne kuitenkin tarvitsevat lihaa luiden ympärille. Rukoillaan, että opetusmateriaalimme saa jatkoa.

5 Sukupolvenvaihdos avioliittotyössä Rukoilemme Hanna Ranssi-Matikaisen puolesta uutena vastaavana työntekijänä HNMKY:llä. Viisautta ja voimia sekä uusia vapaaehtoisia avioliittotyön saralle. Luennoitsijoiden, ryhmänjohtajien ja sielunhoitajien työhön intoa ja ihmisiä. Avioliittotyö on jatkunut yli 35 vuotta. Heikki ja Paula Ranssi vetävät avioliittotyötä menestyksekkäästi. Hanna Ranssi-Matikainen aloittaa HNMKY:n perhetyön johtajana vuoden 2012 alusta. Aloite tähän tuli HNMKY:n pääsihteeriltä Timo Laulajalta. Tämä voimistaa HNMKY:n avioliittotyötä entisestään. Rukoillaan Hannalle voimia ja Herran siunausta työlleen. Suuri vapaaehtoisjoukko tukenaan Hanna voi jatkaa Heikin ja Paulan viitoittamaa tietä kohti uusia haasteita. Keväällä 2008 uudistimme nettisivustomme. Sekavasta kolmen version sivustosta keskitimme koko tiedotuksemme yhteen osoitteeseen Ihmiset ovat löytäneet meidät. Sähköisen tiedottamisen tarpeellisuudesta kertoo se, että kävijöitä on reilusti yli 100 päivässä. Sen merkitys tapahtumatiedotuksessa korostuu entisestään tulevaisuudessa. Kaikki tapahtumamme ilmoitetaan verkossa. Rukoillaan voimaa ja viisautta aineistojen tekijöille ja käytännön toteuttajille. Presidentti Rukoilemme maamme uudelle presidentille viisautta tehdä päätöksiä oikeasti ja aidosti koko kansan parhaaksi. Rukoilemme, että hän näkisi asioihin myös kristillisen näkökulman ja arvojen merkityksen. Luennoitsijatapahtuma Luennoitsijatapahtuma on avioliittotyön luennoitsijoille ja luennoitsijoiksi aikoville tarkoitettu rohkaisu- ja koulutustapahtuma lauantaina 14. tammikuuta 2012 Helsingin NMKY:llä, Vuorikatu 17. Teemana on Etene taidoissa - opettele luennoimaan. Kun avioliittotyö on jatkuvasti laajentunut, myös alustajien tarve erilaisissa tilaisuuksissa, etenkin seurakuntien parisuhdetapahtumissa, on kasvanut koko ajan. Ohjelmassa Markku ja Marita Kulmala: Miten pidetään hyvä ja selkeä luento - perusteet, aikataulut, esityksen selkeys - pariluennointi: sydän auki, valmistautuminen, itse luento, jälkihoito Juha ja Sari Savela: Avioliitto-opetuksen sisältö - mitä eri luentojen tulee sisältää Ryhmätyöskentely - ilmoittautuneet parit valitsevat itselleen luentoaiheen avioliitto-opetuksen pohjalta - aiheesta pidetään 10 minuutin mittainen luento - luento arvioidaan pienryhmässä - arviointiin käytetään aikaa minuuttia rakkaudellisessa ja rakentavassa hengessä

6 VIIKKO 3 ( ): Lähellä on aika ja kaikkien näkyjen täyttymys Hes. 12:23 Taivaan Isän johdatus ja varjelus Avioliittotyön merkitys ja tärkeys lisääntyy vuosi vuodelta. Työ on haasteellista. Rukoilemme, että voimme tehdä sitä Jumalan tahdon mukaisesti. Rukoilemme nöyryyttä, rukoilemme oman lihan kuolettamista. Rukoilemme, että emme olisi omavoimaisia. Rukoilemme Herran johdatusta ja varjelusta, rukoilemme Herran voimaa. Kristillinen Avioliitto Avioliitto on Jumalan hyvä suunnitelma meille ihmisille. Hän haluaa olla siinä mukana ja siunata liittomme. Ihmisen ei ole hyvä olla yksin (1. Moos. 2:18), vaan me puolisoina täydennämme toisiamme. Avioliitto solmitaan Jumalan kasvojen edessä ja seurakunta on todistajana. Minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako eli avioliiton rikkominen on synti. Avioliitto on sitoutumista, sitä että tahdon rakastaa myötä- ja vastoinkäymisissä. Avioliitto on elinikäinen, avioliitto on pala taivasta maan päällä. Herra on avioliitossa vahvasti mukana. Ellet sinä Herra huonetta rakenna, niin sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät. Rukoilemme kaikkien avioliittojen puolesta. Oikeat henkilöt oikeisiin paikkoihin Kevätkausi on alkanut, joulun aika on jo takanapäin. Rukoilemme erityisesti kevään avioliittotapahtumien puolesta. Rukoilemme voimia ja varjelusta aviopareille alkavaan kevääseen. Rukoilemme, että saamme mahdollisimman hyvät valmiudet julistaa, opettaa ja kulkea avioparien rinnalla. Puhdistettu, sullottu ja kukkurainen anti aviopareille, ettei kukaan lähde pettyneenä ja tyhjin käsin pois leireiltä eikä avioliittotapahtumista. Rukoilemme oikeita henkilöitä oikeisiin paikkoihin. Eri tapahtumien luennoitsijoille rukoilemme Hengen voitelua. Rukoilemme myös, että he tavoittaisivat luennoissaan aiheen kannalta oleellisen. Rukoilemme opetussisällön ja opettajien puolesta, että opetus vähitellen muuttuisi sydämen asenteiksi ja rakkauden palvelustyöksi. Myös sitä, että voimme kehittää opetuksen sisältöä yhä paremmin vastaamaan tarvetta. Luennoitsijapareille sopua ja yksituumaisuutta ennen luentoa, luennon aikana ja jälkeen. Luennoiminen avioparina on erityisen haavoittuva palvelustehtävä. Välit ovat monesti pienestä kiinni ja loukkaantumisia tapahtuu tahattomasti kiireessä ja jännityksessä. Rukoilemme viisautta ja suojaa luennoitsijoille. Avioliittotyö tarvitsee tekijöitä Tarvitsemme (ainakin) ryhmänjohtajia

7 luennoitsijoita tukipareja pienryhmien vetäjiä rukoilijoita, rukouspalvelijoita tapahtumien organisoijia tiedottajia, toimittajia IT-asiantuntijoita soittajia, laulajia, säveltäjiä lastenhoitajia Rukoilemme, että saamme rahoitusta kokopäiväisten työntekijöiden palkkaamiseen. Rukoilemme anomusten tekijöille viisautta. Rukoilemme, että Suomen hallituksen hallitusohjelmassa mainittu kolmannen sektorin ennalta ehkäisevä perhetyö saa myös tukea toimintaansa. Kevätseminaari Rukoilemme kutsukirjeelle innostavaa sanomaa, joka saa leirin käyneet osallistumaan. Syksyn ja kevään jatkoseminaarien kävijöistä rukoilemme vastuunkantajia työhömme. Rukoilemme leireille ja seminaareihin osallistuneille pareille jatkuvasti syvenevää yhteyttä ja sitoutumista toisiinsa. Avioliittotyöhön viisautta Rukoilemme viisautta avioliittotyötä tekeville pariskunnille, jotta he voisivat oivaltaa mistä on kyse kunkin henkilön kohdalla. Apua itselleen hakevat parit ovat monesti solmuissa, joissa kirjaviisauden vinkit suoraan eivät auta, vaan ne pitää sisäistää ja tehdä kysymyksiä. Oikea sana oikeassa paikassa on kultaakin kalliimpi. Uudet tapahtumat Näky leviää konkreettisten tapahtumien kautta. Herra siunaa uusien tapahtumien suunnittelijoita ja järjestäjiä. Anna heille voimaa. Erilaisten tapahtumien järjestämiseen tarvitaan uskomattoman paljon etukäteisjärjestelyjä. Rukoilemme, että vapaaehtoisia löytyy, rukoilemme organisaattorien, järjestelijöiden ja kaikkien vastuunkantajien puolesta. Rukoilemme, että mainonta, ilmoittautuminen, musiikki, luennot, ryhmät, materiaali, ruokailut, matkat yms. toimivat Herran tahtomalla tavalla. Esirukousaiheita: - Pyydän Jumalan apua ratkaisuun työpaikka-asiassa. - Vatsavaivojen paraneminen - Varjellusta ja johdatusta lastenne elämään - Terveyttä mieheni käsikipuun ja yleensä terveyttä - Välit läheisemmiksi sisarusten kesken - Sukupolven vaihdos sujuvaksi - Rukoilkaa herätystä Suomen kansalle ja ennen kaikkea seurakunnalle, joka nukkuu. - Rukoilkaa minulle viisautta lisää tehdä Herran tahto, johdatusta, sitä pyydän.

8 VIIKKO 4 ( ): Pitäkää huoli siitä, ettei kukaan jää osattomaksi Jumalan armosta, ettei mikään katkeruuden juuri pääse kasvamaan ja monet sen kautta tule saastutetuiksi (Hebr. 12:15) Rippikoulut Rukoilemme Jumalan johdatusta kesän rippikouluihin ja niihin ilmoittautumiseen. Opetus, isoset ja rippikoululaiset Taivaan Isän huomaan. Jeesuksen sana: ettei yksikään heistä hukkuisi Joh. 15. Hyvän Paimenen opetusta tarvitaan. Rukoilemme, että koteihin olisi mukava tulla Rukoilemme, että kodit saisivat olla levon ja leikin paikkoja, jossa opeteltaisiin myös huumoria ja eritasoista kommunikaatiota. Rukoilemme kotien puolesta, että niihin olisi mukava kaikkien perheenjäsenten tulla. Ryhmänvetäjien koulutus Avioliittotyö perustuu vertaistukityöhön. Siihen pienryhmien vetäjät tarvitsevat jatkuvaa koulutusta. Rukoilemme ryhmänvetäjäkoulutuksen puolesta: 1. Ryhmänjohtajiksi aikovien peruskurssi Hotel Arthur Helsingissä Peurungan sielunhoidollinen koulutus Laukaassa. Siellä käydään läpi sielunhoidollisia teemoja ja ryhmän johtamisen menetelmiä. Kurssi on lähtölaukaus kesän leirille. 3. Ryhmänjohtajien tapaaminen Helsingissä Arthurissa kesäkuussa ( ). Silloin katsastetaan kesän ryhmiä ja valmistaudutaan leiriin. 4. Kesäleirin ryhmänjohtajien koulutus iltaisin leirillä Pieksämäellä, tietoiskuja ryhmänjohtamisesta ja ryhmänjohtajien iltaryhmät. 5. Sisäisen paranemisen aviopariseminaari Karkun evankelisessa opistossa Vammalassa. Seminaarissa käydään läpi sisäisen paranemisen teemoja ja menetelmiä ja ryhmissä jokaisella on aikaa käydä läpi omia asioita ryhmänjohtajan johdolla Avioliittoleirillä opiskellaan yhteiselämän kiemuroita sekä luentojen että pienryhmissä tehtävien harjoitusten avulla. Päiviä rytmittävät kaksi luentoa ja kaksi tapaamista ryhmän kanssa. Hetket ovat usein puhuttelevia kummallekin aviopuolisolle, sillä moni ei ehdi arjessa pysähtyä arjen tärkeiden parisuhdeasioiden äärelle. Ryhmänjohtajakoulutus on pakollinen HNMKY:n avioliittoleirin ryhmänjohtajiksi haluaville. Edut Pieksämäen leirillä: Ryhmänjohtajaparille korvataan matkat ja toiselle puolisolle 7 päivärahaa. Työmme ryhmänvetäjien koulutuksessa on ollut myös tuloksekasta. Työtodistuksilla on ollut vahva painoarvo, kun ryhmänvetäjistä jompikumpi on hakenut työ- tai opiskelupaikkaa.

9 Rukoilemme avioliittotyön ryhmänjohtajaseminaarin puolesta HNMKY/ Hotel Arthurin Kongressikeskus, Helsinki, Pienryhmän onnistuminen ennustaa pitkälti sen, haluaako pari jatkaa HNMKY:n avioliittotyössä. Siksi pienryhmänvetäjien koulutukseen panostetaan. Ryhmänjohtajakoulutuksen peruskurssi on la-su Hotelli Arthurissa. Kurssi on pakollinen ryhmänjohtajiksi aikoville. Opettajina Juha ja Hanna Ikonen, Jukka Ketoja ja Ulla- Maija Lammi-Ketoja, Juha Kiljunen ja Pirkko Jokela, Heikki ja Paula Ranssi. Harjoitellaan ryhmänjohtamista, omilla ja ryhmässä esiintulevilla esimerkeillä. Ilmoittautuminen netin kautta Tiedustelut Heikki ja Paula Ranssi p ja Rukoilemme voimaa ja viisautta opetukseen, Herran läsnäoloa ryhmätöihin ja järjestelyihin. Kommentti laatikkoon: Myös yhteisöllisyys ja vertaistuki ovat tärkeitä. Se helpottaa, että huomaa toistenkin kamppailevan samanlaisten asioitten kanssa. VIIKKO 5 ( ): Eikö tämä ole paasto, johon minä mielistyn: että avaatte vääryyden siteet, irrotatte ikeen nuorat, ja päästätte sorretut vapaiksi, että särjette kaikki ikeet? Eikö tämä: että taitat leipäsi isoavalle ja viet kurjat kulkijat huoneeseesi, kun näet alastoman vaatetat hänet etkä kätkeydy siltä, joka on omaa lihaasi? - Silloin sinun haavasi kasvavat nopeasti umpeen... Jes 58:6-14 Ryhmänjohtajat Rukoilemme kaikkien ryhmänjohtajien puolesta. Rukoilemme heille innostusta, palavuutta ja taistelumieltä. Rukoilemme heille myös kärsivällisyyttä ja rakkautta. Rukoilemme heille kykyä nähdä vaikeiden asioiden yli. Rukoilemme heille rohkeutta katsoa Jeesukseen yli inhimillisten tunteiden. Rukoilemme heille yli ymmärryksen menevää rauhaa. Rukoilemme, että heissä olisi lujasti Herramme sana minä annan teille tulevaisuuden ja toivon (Jer 29:11). Rukoilemme, että ryhmänjohtajat olisivat kuin aaseja, joilla on isot korvat kuulla, suuret silmät nähdä, vahva selkä, joka jaksaa kantaa ja kestävät jalat vierellä kulkemiseen. Jumalan pyhyys ja palvelutyö ryhmänvetäjinä Ryhmänjohtaminen on vaativa tehtävä, joka antaa paljon. Se myös verottaa vetäjäparin voimavaroja. Ryhmänjohtajapari saattaa muut toimimaan yhdessä hyvin, etsii ryhmänsä

10 jäsenten parhaat puolet, keskittyy heihin ja olennaisuuksiin. Hintana on se, että omat tarpeet tahtovat väkisinkin jäädä taka-alle. Vetovastuu tuo lisätyötä ja vastuuta. Siksi kannamme ryhmänvetäjäparit ja heidän tarpeensa Taivaallisen Isän eteen. Rukoilemme, että Jumala sitoutuu ryhmänvetäjien palvelutehtävään ja ihmiset saavat avun pienryhmissä. Rukous: Ryhmänvetäjien valmiuksien kehittäminen. HNMKY:n avioliittotyön pienryhmänvetäjiksi kouluttaudutaan eri väyliä pitkin. Pohjaopintoina on viikon mittainen avioliittoleiri ja osallistuminen syksyn ja kevään jatkoseminaareihin. Ryhmänvetäjäryhmät Rukoilemme Herraa antamaan toimivat ryhmänvetäjäryhmät Peurungassa, Pieksämäellä ja muissa tilaisuuksissa. Hyvät ryhmät mahdollistavat ryhmänvetäjien jaksamisen. Siksi anomme ja rukoilemme ryhmänvetäjien sielunhoito- ja työnohjausryhmien puolesta, että Pyhä Henki olisi läsnä ja jokainen saisi väsymyksestä huolimatta niissä tarvitsemansa avun ja lohdutuksen. Varjelusta vihollisen juonilta, ettei ketään kohdella ohittaen tai vähätellen. Onhan kaiken kohtaamisen lähtökohta: ole levännyt, kun kohtaat toisen sielunhoitomielessä. Tuntuu kuin olisi kyse yhteensovittamattomista asioista. Emme selviä ellei Jumala meitä auta. Keskinäistä rakkautta hoitoryhmiin. Niistä malli lähtee myös ryhmäläisten kohtaamiseen. Armon ja anteeksiannon kokemista välien selvittelyyn. Esirukousaiheita: - Korvien suhina ja vinkuna - Jumala kosketa lapsiani. Tule heidänkin isäksi. - Herra auta lapsiamme päivittäin pitämään usko sinuun! - Lasteni ja aviopuolison puolesta sekä itseni - Harmittaa, kun mies menee aina lukkoon, kun seksistä pitäisi puhua. - Homekoti ja terveys rukoilkaa viisautta ja kestäväisyyttä. Herran lohdutusta. - Kiitän Jumalaa kaikesta mitä olen saanut: puolisosta, perheestä, vanhemmista ja lapsista ja muusta. - Pyydän rukousta kaikkien lapsena hyljätyksi tulleiden puolesta. - Oman ja lasten parisuhteen puolesta, että saisimme taivaallista viisautta ratkoa vaikeita tilanteita sekä erottaa koska tilanteissa on vihollisen sormet pelissä. - Oma terveys ja jaksaminen, taloudelliset asiat. VIIKKO 6 ( ): Jumala, minun kuninkaani, kansa näkee pyhäkössä sinun juhlakulkueesi. Laulajat kulkevat edellä, jäljessä soittajat, keskellä kulkevat neidot rumpua lyöden. Ps. 68:25-26

11 Lahjoitukset Kesän leireille osallistuu joka vuosi perheitä, jotka pääsevät mukaan uskollisten lahjoittajien antaman tuen turvin. Kiitämme siitä, että esirukoilijoittemme joukko kasvaa tasaisesti. Kiitämme, että lamasta huolimatta sekä lahjoitukset avioliittotyöhön että lahjoittajien määrä ovat kasvussa. Kiitämme siitä, että meillä on mahdollisuuksia myöntää avustuksia. Lahjoitusten saaminen jatkossa: Rukoilemme lisää lahjoittajia ja sitä, miten lahjoittaminen toteutetaan niin, että käytännössä ihmisten olisi helppo lahjoittaa? Emme ole tässä asiassa kokeneita, mutta haluamme silti auttaa ihmisiä tulemaan leirille. Talkootyön lisäksi tarvitsemme varoja. Vetoomusrukous: Vähävaraisten perheiden pääsy leireille jää vapaaehtoisten lahjoitusten varaan. Monille lapsiperheille leiriviikko on liian kallis. Tuemme heidän pääsyään leireille mahdollisuuksiemme mukaan. Hinnat nousevat ja se tuntuu myös avioliittotyössä, vaikka teemme lähes kaiken mahdollisen vapaaehtoisvoimin. Päätä tukea säännöllisesti avioliittotyötä! Talleta tilinumeromme saajaluetteloosi säännöllistä antamista varten. HNMKY:n Avioliittoseminaarin keräystili BIC: NDEAFIHH FI Viite 1012 Moni perhe on päässyt leirille leiriavustuksen turvin. Rahankeräyslupa 2020/2011/3395 Mies- ja naistyö Mies- ja naistyön solut, rukous- ja raamattupiirit ovat kokoontuneet eri paikkakunnilla. Miestyön peruskurssi pidettiin Karkun opistolla syyskuussa ja toinen kurssi Paltamossa marraskuussa. Naistenpäivät pidetään Kiponniemen kurssikeskuksessa Jyväskylässä huhtikuussa. Rukoilemme näiden tärkeiden työmuotojen puolesta. Voimia ja uskoa vastuunkantajille. Virkistystä ja iloa osallistujille. Perheiden hyvinvoinnin lisäämistä mies-, nais- ja avioliittotyössä jatketaan tarjoamalla mahdollisuuksia toimia vertaisauttajana pienryhmissä. Tähtäimenä on työn maltillinen laajentaminen sekä sitoutuneiden koulutettujen ja vapaaehtoisten määrän lisääminen. Yhteistyötä vahvistetaan eri seurakuntien ja järjestöjen välillä. Tapahtumat ja niiden vastuuhenkilöt Vuosien suunnan etsimisen jälkeen on HNMKY:n nuorten aikuisten miestyö kokenut aivan uudenlaisen innostuksen. Miestyö on kasvava alue toiminnassa. Miehille on tarjolla monipuolista toimintaa. Niitä muistamme rukouksissa. Rukoilemme kaikkien vastuunkantajien puolesta. Rukoilemme naistyön puolesta. Rukoilemme kaikkien naistyöhön osallistuvien ja vastuunkantajien puolesta. Avioliittonäyn leviäminen

12 Sydämistä alkaa herätys. Vaikka elämme avioliittoherätyksen aikaa, avioliittonäky etenee pienin askelin. Valtamedian ja erilaisten tapahtumien viidakossa avioliittotapahtumien sanoman pitää tulla hyvin monesta lähteestä: henkilökohtainen viesti on paras, mutta sen lisäksi lähtijän pitää vakuuttua tapahtuman ja/tai leirin hyvästä annista lehdistä, televisiosta, radiosta ja esitteistä. Rukoilemme kylvötyön ja siihen osallistuvien ihmisten puolesta. Pieksämäen leirille tulon itämisaika on pari-kolme vuotta. Paras tapa on perustaa leiriviikon jälkeen pienpiiri ja järjestää avioliittotapahtuma seurakunnassa. Seuraavana vuonna paikkakunnalta lähtee perheitä leireille. Rukoilemme näyn levittäjien puolesta. Healing Room rukoustoiminta sairaiden puolesta Healing Room -toiminta on rukousta sairaiden puolesta. Healing Room on yhteiskristillinen palvelumuoto. Se ei ole seurakunta, vaan toiminnassa mukana olevia kannustetaan palvelemaan myös omissa kotiseurakunnissaan. Rukoilemme Jumalan läsnäolon ilmestymistä Healing Room -koulutukseen ja että Herra kutsuu avainhenkilöitä koulutukseen. Rukoilemme, että Herra asettaa oikeat ihmiset oikeisiin palvelutehtäviin. Rukoilemme myös työn vetäjien puolesta, jotka ovat moninaisten hyökkäysten kohteena hedelmällisen työn nujertamiseksi. Suomen ensimmäinen Healing Room Alberga (Espoo) on auki tiistaisin ja torstaisin klo Espoon Leppävaarassa, Albergan kartanossa ja Healing Room Vääksy on auki joka toinen perjantai. Lisätietoa: Ilmoittautuminen on uudistunut Kiitosaiheita: Suurin uudistus avioliittotyössä on uuden ilmoittautumisjärjestelmän aikaansaaminen. Tästä eteenpäin ilmoittautumiset tapahtumiin nopeutuvat ja niiden kirjaaminen helpottuu. Osallistujat ilmoittautuvat täyttämällä nettilomakkeen ja maksavat myös laskunsa netistä tulostettavalta laskulta. Uudistuksen onnistuminen on myös rukouksen paikka. Miten ihmiset kokevat uudistuksen ja osaavatko he mennä täyttämään kaavakkeen? Jos kenellä tahansa on mitä tahansa kysyttävää, meillä on yhteyshenkilöt vastaamassa ja opastamassa. Täytämme kaavakkeet myös ilmoittautujan puolesta tarvittaessa. Kaikki kevätkauden ja kesän leiri-ilmoittautumiskaavakkeet ovat sivustolla Sieltä löytyvät myös linkit, esitteet ja tarkemmat tiedot. Kiitosaihe: Kesän leirien ilmoittautumiset on avattu nettiin. Helsingin avioliittotapahtuman, Pieksämäen avioliittoleirin ja Hartolan avioparikurssin nimetyt toimikunnat ovat aloittaneet kurssien suunnittelun. Kurssiesitteet on painettu vuoden alussa. Postitamme niitä mielelläme kaikille halukkaille. Lopussa yhteystiedot.

13 Esirukousaiheita: - Rukoilen uudistumista avioliittoomme. - Pyhä Jumala, kiitos että johdatat. Minua huolestuttaa taloudellinen tilanne. Vahvista uskoa, muistuta meitä, että sinä pidät huolen aina! - Pyydän, että Jumala vapauttaisi nuoren miehen jännittämisestä ja rohkaisisi ihmissuhteisiin. - Rukoilkaa työpaikan löytymistä esikoispojalle. - Vanhimmalle pojalle oman alana työtä ja hyvä puoliso. - Rukoilkaa nuoren aikuisen tyttäremme puolesta. Unettomuuden, masennuksen ja ahdistuneisuuden puolesta. Hoitavalle psykiatrille ja terapeutille viisautta ja taitoa, uskon vahvistumista tyttärelle ja seurakuntayhteyttä. - Kiitos Rakas Taivaan Isä armostasi, rakkaudestasi, ihanasta puolisosta ja lapsista. - Kiitos Jeesus, Kiitos Jumalan Pyhä Henki. Ylistys Sinulle pyhä kolmiyhteinen Jumala. - Rukoilkaa, että voisimme olla totta toisillemme ja että suhteessamme ja perheessämme olisi rakkauden ilmapiiri. - Jumala, näytä, kuinka rakastaa vaimoa! VIIKKO 7 ( ): Ihmisille se on mahdotonta, mutta Jumalalle kaikki on mahdollista Matt. 19:26 Aviopuolisoiden eheytyminen Ihmiset tulevat leireille ja avioliittotapahtumiin parantaakseen avioliittoaan ja eheytyäkseen. Tunteiden ilmaiseminen näyttää olevan avainasemassa. On paljon perheitä, joissa on tuhansia tunteita, mutta puolisot eivät ilmaise niitä niin, että toinen pystyisi ottamaan ne vastaan. Tällä kohdin avioliittotyö tahtoo olla taitojen ja valmiuksien kehittäjä. Tahdomme olla Jumalan palvelijoita ja herättää myös ihmisen sielunmaiseman yhä enemmän kirkastamaan Jumalaa. Huumori, nauru ja huomaavaisuus ovat omalta osaltaan kypsyyden tuntomerkkejä. Tahdomme, että tunnehaavat parantuvat ja ihmiset voivat iloita itsestään Jumalan luomistekoina. Avioliittotyössä opetus ja ryhmätyöt avaavat osallistujille väyliä kypsymiseen puolisoina ja ottamaan huomioon hyvällä tavalla toinen toisensa ja lapsensa. Rukouksella ja sielunhoidolla on myös tärkeä osuus. Rukoilemme, että Jumala käyttää meitä tahtomallaan tavalla. Tärkeysjärjestys Rukoilemme, että muistamme jokapäiväisissä päätöksissämme Jumalan tärkeysjärjestyksen. Miten käytämme aikamme ja varamme, se kertoo mikä tärkeysjärjestyksemme on

14 käytännössä. Etsikää ensin Jumalaa Rukoilemme, että saamme tahtoa ja voimia olla yhdessä täysillä - puolisomme kanssa 15 tuntia viikossa. Olkaamme kuitenkin itsellemme armollisia. Yhteinen aika on tärkeää, se vahvistaa tunnesuhdetta sekä lisää kokemusta siitä, että ollaan samalla puolella, yhtä lihaa. Rukoilemme, että saamme voimia tutkia sanaa ja rukoilla Jumalaa, voimaa etsiä Herran kasvoja. Herra vahvista näkyämme. Laatikkoon Esikuvallinen usko - Anna minulle mahdollisuus saada siunaus, huomautti vanha seurakunnan penkkejä kauan kuluttanut vanhus, kun pastori unohti tohkeissaan uhrilahjan kantamisen. Niinpä pienen seurakunnan väki kutsuttiin takaisin ja kolehti kannettiin. Rukous, rukousopetus Rukoilemme rukousopetukseen näkyä Jumalan mahdollisuuksista. Jumala rakastaa meitä kaikkia. Rukousryhmiin rukoilemme lisää turvallisuutta ja luottamusta. Kaikkeen tarvitaan järjestys, ystävällisyys ja huolenpito. Rukoilemme johdatusta siihen, miten eri tilaisuuksissamme rukousopetus, rukousillat ja hetket järjestetään. Rukoilemme Herran viisautta siihen, miten rukouskalenteriamme kehitetään tulevaisuudessa. Lapsettomat avioparit Rukoillaan viisautta ja voimaa Herralta. Jumalan lahjat ovat erilaisia. Osalla meistä ei ole biologista lasta. Herra johdata meitä kaikkia aiheen käsittelyssä. Kiitos heistä, jotka ovat asiaa avanneet luennoillaan. Anna meille tarpeenmukaisia sopivia pienryhmiä. Anna kärsivällisyyttä ja ymmärrystä. Liikuntakasvatus leiritoiminnassa Avioliittoleirit ovat olleet tuhansille jopa kymmenille tuhansille ja lapsille nuorille paikka kohdata ja tutustua toisiinsa. Samalla lastenleirit ovat opastaneet lapsia ja nuoria liikunnan pariin. Rukoilemme monipuolisen liikuntakasvatuksen puolesta ja sen puolesta, että liikunta, pelit ja terveet elämäntavat antavat tyytyväisyyttä ja iloa elämään. Enkö minä ole läsnä kaikkialla niin taivaassa kuin maassa? sanoo Herra Jer.23:24 VIIKKO 8 ( ): Heti, kun sato on kypsä, Hän lähettää sirpin. On tullut sadonkorjuun aika

15 Mark. 4:29 Avioliittotapahtumat Avioliittotapahtumien tarjonta on kasvanut ja tiedotus parantunut. Netistä moni löytää tiensä esimerkiksi HNMKY:n avioliittotyön sivuille. Kataja ry kokoaa nettisivuilleen eri tahojen avioliittotapahtumat. Monet seurakunnat tukevat tietyllä summalla avioliittoleirille osallistuvaa perhettä. Edellytyksenä on useimmiten, että tapahtuma on mainittu Katajan sivustoilla. Rukoilemme, että tieto avioliittotapahtumista, -kursseista ja leireistä saavuttaa ne, jotka liitoissaan tarvitsevat tarjolla olevaa opetusta. Avioliittotapahtumat ja -leirit tavoittavat vielä aika rajoitetun määrän seurakuntaväkeä ja heidän tuttavapiiriään. Kiitämme siitä, että meidänkin leireille riittää tulijoita. Rukoilemme, että eri tahojen kurssit, tapahtumat ja leirit täyttyisivät niistä, joita varten Jumala on kunkin tapahtuman tarkoittanut. Kiitämme niistä ja siunaamme eri järjestäjätahojen työtä. Niitä ovat seurakunnat, järjestöt, yhdistykset ja opistot. Palikat / Valtakunnallinen yhteistyö Rukoilemme valtakunnallisen avioliittotyön puolesta. Parisuhteen palikat on Kirkkohallituksen perheasioiden ja kristillisen aviopari- ja parisuhdetyön yhteinen valtakunnallinen hanke. Parisuhteen palikat on työväline seurakuntien, kuntien ja järjestöjen työntekijöille. Lisätietoja löytyy osoitteesta Parisuhteen palikoiden työryhmässä on edustajia Adventtikirkosta, Kataja ry.:stä, Kansan Raamattuseurasta, Mennään Eteenpäin ry.:stä, HNMKY:ltä, Suomen ekumeenisesta neuvostosta, Helluntaikirkosta, Vapaakirkosta ja Perheiden ABC+ -lehdestä. Hanke tarjoaa toimintaideoita ja materiaalia paikallisen perhe-, parisuhde- ja avioliittotyön tueksi. Kortit, esitteet, luentoaineistot, kirjaset ja puiset Parisuhteen palikat ovat hankkeen perusmateriaalia. Värikkäät puiset palikat ja niistä rakentuva talo havainnollistavat parisuhteen osa-alueita, joita ovat sitoutuminen, seksuaalisuus, tunteet, riidat, teot, sanat, luottamus, anteeksianto ja rakkaus. Valkoisen palikan kohdalla käsitellään itse valittua aihetta. Kesän leirit Rukoilemme perheiden puolesta, että ensi kesän leirit saisivat olla monille liiton uudistumisen paikkoja. Rukoilemme väkeä avioliittotyöhön sanansaattajiksi omiin tuttava- ja perhepiireihinsä. Rukoilemme, että leiriesitteet puhuttelevat ja saavat ihmiset lähtemään leireille. Helsingin avioliittotapahtuma HAT HAT-esite postitetaan eteläiseen Suomeen ja jaetaan vastuunkantajien kautta. Rukousaihe: 100 paria tapahtumaan. Rukoilemme vastuutiimin, luennoitsijoiden ja ryhmänvetäjien sekä lasten ja lastenhoidon puolesta.

16 Pieksämäen avioliittoleiri Pieksämäen leirijärjestelyt käynnistyivät heti viime kesän leirin päätyttyä. Leirille on jo ilmoittautunut iso joukko pariskuntia. Rukousaiheita: Tietojärjestelmät, leirin asuntolat, ryhmätilat, ruokailupaikat ja lastenleirin vastuunkantajat ja lastenleirin ohjelma, luennot ja leirin muut tapahtumat ja tapahtumapaikat. Kaikki nämä osa-alueet ovat olleet syksyn mittaan työn alla. Vastuutiimi on kokoontunut pohtimaan asioita ja jakamaan tehtäviä. Rukoilemme luentojen ja niiden pitäjien puolesta, samoin äänentoiston ja kuvansiirron puolesta. Kaiken tämän takana on talkoolaisten työpanos, sitoutuminen ja uskollisuus. Rukoilemme paikallisten vastuunkantajien puolesta, heille voimia ja viisautta työssään. Hartolan avioparikurssi Rukoilemme Hartolan leirin alustajien, leiriläisten ja ryhmänvetäjien sekä lastenhoidon ja lasten puolesta. Erityisesti rukoilemme tilajärjestelyjen puolesta. Toivomme ja rukoilemme suotuisia säitä ja terveyttä kaikille. Rukoilemme viisautta ja varjelusta järjestelyihin. Levi Cross - parisuhdeleiri Levillä tapahtuma Levin leiri on uusi tapahtuma. HNMKY:n lisäksi järjestelemiseen osallistuvat ainakin KRS, Kittilän ev.lut. srk, Polar Meetings ja Levin Kylpylähotelli. Päävastuussa paikallisesti ovat Helena ja Heikki Syvänen. Rukoilemme heille Jumalan johdatusta ja voimaa tärkeään työhön. VIIKKO 9 ( ): Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala. Joh. 1:1. Media palvelemaan Viime vuosina on avioliittotyöstä ollut runsaasti artikkeleita ja ohjelmia julkisuudessa. Varsinkin uuden kirjamme julkistaminen ja sen osallistuminen vuoden kristillinen kirja kilpailuun herättivät runsaasti positiivista julkisuutta. Hyvät lehtiartikkelit sekä radio- ja tvohjelmat ovat parasta mainosta suoraan koteihin. Rukoilemme viisautta ja omistautumista toimittajille, jotka tekevät juttuja avioliittotyöstä. Ilman lehdistön, television ja radion jatkuvaa tarjontaa ihmiset eivät osaa luottaa avioliittotyöhön. Avioliittotapahtuman tiedottamiseen tarvitaan esitteitä, lehtikirjoituksia, radiota ja paikallistelevisiota, jotta ihmiset saavat edes ystäväverkostonsa liikkeelle. Rukoilemme toimittajien ja kuvaajien omien parisuhteiden ja lasten puolesta. Kiitämme niistä toimittajista, jotka ovat mukana avioliittotyössä. Kiitämme siitä, että valtakunnallisten ja suurten maakuntalehtien nuiva asenne kristillisyyteen ja avioliittotyöhön on muuttunut asialliseksi tiedottamiseksi. Muutos on tapahtunut, mutta

17 taistelu on ollut kovaa. Kiitämme todella rukouksistanne. On kuin esirippu olisi vedetty sivuun. Avioliittotyö otetaan tosissaan. Avioliittotyö on merkittävä perheen ja kristillisten arvojen puolustaja. Sähköinen media Sähköinen viestintä kehittyy. Rukoilemme, että avioliittotyö voisi palvella viestimien kautta niitä, jotka eivät pääse leirille. Rukoilemme, että sähköinen media antaa pariskunnille virikkeitä hoitaa liittoa koko vuoden taloudelliseen tilanteeseen katsomatta. Rukoilemme, että nettiaineisto saataisiin kattavaksi ja käytännön läheiseksi. Tietoa HNMKY:n avioliittotapahtumista saa sivustomme kautta. Suomessa on hengellinen media saanut hyvän jalansijan. Meillä toimii kristillinen valtakunnallinen radiokanava Radio Dei ja nyt kaksi tv-kanavaa. Vuosikymmeniä jatkunut esirukoustaistelu on näin saanut näkyvän hedelmän. Monet uutterat esirukoilijat eivät enää ole olleet tätä näkemässä. He vain uskossa rukoilivat sitä, minkä me nyt näemme. TV-sarja avioliittoaiheista TV 7 tuottaa 8-osaisen TV-sarjan HNMKY:n avioliittotyöstä. Ohjaajaja tuottaja on Jani Kaatrasalo. Sarjaan haastateltiin 15 avioparia viime kesänä. Sarjalle etsitään esityspaikkaa leirien parhaaseen ilmoittautumisen aikaan keväällä. TV7 on taistellut ja vahvistunut jo vuosia suomalaisessa mediakentässä. Martti ja Mirja Ojares ovat voimahahmoja, joita Jumala on käyttänyt työtovereinaan. TV7 on valtakunnallinen laatukanava. Radio Dei on tunnustettu ja kuunneltu kristikansan yhteinen radiokanava. Perustaja Kirsi Rostamo aloitti toiminnan. Kiitämme kaikista kristillisen mediatyön pioneereista ja rukoilemme heille uskoa, terveyttä ja kestävyyttä taistelussa hyvien ohjelmien puolesta. Facebook ja Youtube Tänä vuonna olemme kehittäneet toimintaamme sosiaalisessa mediassa. Olemme facebookissa. Tervemenoa meitä fanittamaan! Facebookissa avioliittotyöllä on jo lähes 400 ystävää. Pieksämäen lastenhoitajien video laitettiin Youtubeen. Rukoilemme uusien medioiden puolesta avioliittotyössä. Avioparit julkisuudessa Rukoilemme niiden avioparien puolesta, jotka ovat julkisuudessa esillä. Heidän esimerkkinsä rohkaisee monia näkemään, että vaikeistakin asioista ja tapahtumista voi toipua. Valitettavan usein heitä kohtaavat mitä moninaisimmat hyökkäykset. Tämä pätee myös AVEC-lehdessä esillä oleviin aviopareihin. Rukoilemme heille kaikille Kristuksen veren suojaa ja jatkuvaa varjelusta. Itse esiintymisiin rukoilemme varjelusta ja johdatusta. Rukoilemme myös sitä, että yhä useammat parit kertovat siitä Jumalan hyvyydestä, joka heitä on kohdannut.

18 King`s Kids työtä 25 vuotta Heinäkuussa 2012 tuhannet kidsit kokoontuvat Lontoon Olympialaisaktiooon ja elokuussa on vuorossa suurleiri Hollannissa. Sen jälkeen King s Kids -tiimit suuntaavat istuttamaan ja karsimaan puita Afrikassa. Jalkapallosta kiinnostuneita kutsutaan MM-aktioon Puolaan Suomalaisilta kysytään erityisesti Kidsiemme yhteistyöstä seurakuntien kanssa, sekä siitä miten Suomen laaja King s Kids -verkosto on syntynyt. Yhteinen työmme saa suurta ihmetystä ja innostusta aikaan, kertovat järjestön edustajat Pentti ja Päivi Matara. 25-vuotta sitten kesällä 1987 oli ensimmäinen King s Kids -aktio Suomessa. Avioliittoleireiltä näky on levinnyt perheiden mukana kautta Suomen. Yhteistyömme on auttanut meitä kumpaakin kehittämään työtä lasten ja nuorten parhaaksi. Tämä on suuri kiitosaihe. Esirukousaiheita: - Jumalan tahdon toteutuminen: lasten, aviopuolison ja paikkakunnan elämässä. - Puolison biseksuaalisuus on ongelma, joka rassaa välejämme. Rukoilkaa puolestamme, että löydämme tien eteenpäin! - Lapsen vapautuminen päihteistä ja uskoontulo - Asunnon myynti ja asumisasia, että saamme uuden asunnon ja velat pois. - Miehen työpaikka-asiat - Rukoilkaa jaksamiseni puolesta; työ, opiskelu, iso perhe, arjen huolet, terveys on myös koetuksella. VIIKKO 10 ( ): Jos te pysytte uskollisina minun sanalleni, te olette todella opetuslapsiani. Te opitte tuntemaan totuuden ja totuus tekee teistä vapaita. Joh. 8: Maaliskuun jatkoseminaari Rukoilemme maaliskuun jatkoseminaarin puolesta. Jatkoseminaari on la-su Rukoilemme kaikkien järjestelyjen puolesta. Rukoilemme luennoitsijoiden puolesta. Rukoilemme, että jatkoseminaarissa annettu opetus muuttuu todeksi jokapäiväisessä elämässämme. Rukoilemme johdatusta ja varjellusta HNMKY:n avioliittotyön vetäjille. Herra anna heidän toimia Sinun tahtosi mukaan, anna heidän ajatella Sinun ajatuksiasi. Herra anna meidän kaikkien ajatella Sinun ajatuksiasi. Siunaa ja varjele meitä. Kiitos Herra. Kevään jatkoseminaari kesän leireille osallistuneille

19 pe-su Hotelli Arthurin kongressikeskus, Vuorikatu Helsinki. Pe-iltana mahdollisuus ilmoittautua ja kokoontua ryhminä. Varsinainen ohjelma on la-su Ilmoittautumiset: Kari Hakolampi , Ismo ja Leena Sipakko tai Yhden lihan liitto Avioliitto on yhden lihan liitto. Valitettavan harvoin avioliitosta muotoutuu sellainen kuin Jumala on tarkoittanut. Rukoilemme, että Herra tuo maaliskuun seminaariimme ne ihmiset, joille Hän on tämän jatkoseminaarin valmistanut. Rukoilemme, että Herra herättää ihmiset kaipaamaan Jumalan sanaa ja Raamatun mukaista tärkeysjärjestystä. Rukoillaan, että aviopareilla olisi yhteistä aikaa. Rukoillaan tarpeiden täyttymistä ja rakkauden tuhoajien poistumista. Suojelua epätoivon keskellä Herra suojele meitä, anna meille toivoa. Rukoilemme, että viime hetken perumisia ei tulisi rahan, riitojen, sairauden tai muiden esteiden vuoksi, vaan että jokainen pari pääsee paikalle avioliittotapahtumaan tai -leirille, johon ovat päättäneet osallistua. Rukoilemme, että kaikki parit pysyvät avioliittotapahtumissa ja leireillä loppuun asti ja saavat tuskaansa kaipaamansa avun. VIIKKO 11 ( ): Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi (Mt 22:39). Yhteiskunnassa vaikuttaminen Rukoilemme rakkautta ja totuutta yhteiskuntamme päättäjille. Rukoilemme, että eduskuntaamme alkaa ohjata Jumalan tahto. Rukoilemme terveitä elämäntapoja. Rukoilemme, että päättäjät heräävät ymmärtämään kestävän avioliiton merkityksen. Rukoilemme, että miehet rakastaisivat vaimojaan niin kuin Kristus rakastaa seurakuntaa. Rukoilemme, että vaimot kunnioittaisivat miehiään. Avioliittotyö yhteiskunnan osaksi Rukoilemme, että avioliitto-opetus leviää Suomessa. Rukoilemme, että yhteiskunta ja ev.lut. kirkko ottavat tämän osaksi rippikoulu-, neuvola- ja perhevalmennustoimintaansa. Rukoilemme, että Raamatun mukainen avioliitto-opetus leviää. Rukoilemme avioliittolain puolesta, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto.

20 Rukoilemme ihmisille kestävyyttä yrittää ja jatkaa liitossaan, toinen toistansa tukien ja toisilleen anteeksi antaen. Rukoilemme heille Jumalan armoa ja voimaa. Rukoilemme, että Jumala koskettaa avioliittotapahtumiin ja leireille osallistuvia avopareja niin että heille kirkastuisi avioliiton merkitys ja he sitoutuisivat toisiinsa Jumalan kasvojen edessä. Oikeuslaitos Rukoilemme rohkeutta keskustella oikeuden jakamisesta. Oikeuslaitokselle takaisin sille kuuluva arvovalta oikeuden mukaisten tuomioiden jakajana. Apua tarvitaan Olemme havainneet avioliittotyön erityisluonteen: Aviokriisi iskee usein yllättäen kuin sairaus. Vaikka puoliso on jo pitempään oireillut, toinen ei ole tajunnut merkkejä. He ovat kuin hukkumaisillaan. Apua pitäisi olla tarjolla kuin apteekin hyllyltä! VALMIINA! Ihmiset ovat huolettomia hyvinä päivinä. Ei se minua kohtaa, he ajattelevat aviokriisistä. Kun kriisi sitten kohtaa, he ovat niin kipeitä, etteivät voi kestää sitä tuskaa, minkä kriisi tuo. Moni liitto kariutuu tiedon puutteeseen. Kriisipareja on yhä enemmän. Rukoilemme, että heille kaikille löytyy apu, löytyy sopiva tukipari ja avioparipiiri. Rukoilemme avioliittotapahtumiin ja -leireille tulevien puolesta, että heistä tulisi viestinviejiä. Vain muutama sana riittää: tiedän, että apua on tarjolla. Jo tämä saa ihmiset etsimään rakentavampaa ratkaisua. Vertaistukityö Vertaistukityö kaipaa esirukouksia. Työ kasvaisi nopeasti - tekijöitä tarvitaan lisää. Rukoilemme taitoa ja kypsyyttä mitä erilaisimpiin tilanteisiin parien elämässä sekä tukipareille että tukea tarvitseville pareille. Avioliittoleireillä vertaistukea tarjoavista ja tarvitsevista pareista on koottu rekisteri. Yhteydet on järjestetty kymmenille pareille eri puolille maata. Suurissa kaupungeissa on saatu perhepiirit ja tukiparitoiminnat käynnistymään. Työn tarve on kasvanut suuresti. Esirukousaiheita: - Pyydän Taivaallinen Isä, että surun lehdet voisivat kääntyä elämässäni ja vaihtua iloon. Tiedät kaikki kipuni ja pyyntöni, niihin odotan vastausta. Auttakaa minua rukouksissanne. - Rukoilkaa minulle puoliso. Olen leski. Olen kipuillut vuosia tämän asian kanssa. Nyt olen taipunut siihenkin, että elän yksin loppuelämäni. Rukoilkaa silti, jos Herra kuulisi. - Rukoilkaa minut irti masennuksesta. Tämä ei ole ihmisenarvoista elämää. - Miksi Herra pitää minut vielä täällä maan päällä. Tämä on kärsimystä. En pääse tästä

Uusi Elämä. Olen kokenut Jumalan todellisuuden. Karjalasta kajahtaa Kristillisiä videolähetyksiä

Uusi Elämä. Olen kokenut Jumalan todellisuuden. Karjalasta kajahtaa Kristillisiä videolähetyksiä Tohmajärvi Extra Rakkauden ja toivon sanomaa sivut 3-5, 7-10 ja 12 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Nro 2/2011 Noora Hirvonen:

Lisätiedot

Uusi Elämä. Näkynämme on saada koko seurakunta palvelemaan Jumalaa sivu 4. Markin ja Marian yhdisti Malawin lähetyskenttä s.12

Uusi Elämä. Näkynämme on saada koko seurakunta palvelemaan Jumalaa sivu 4. Markin ja Marian yhdisti Malawin lähetyskenttä s.12 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Nro 5/2010 One Way Missionin toiminnanjohtaja Tapani Suonto: Näkynämme on saada koko seurakunta

Lisätiedot

Jolla on korvat, se kuulkoon...

Jolla on korvat, se kuulkoon... RADIO DEIN JA KRISTITYT YHDESSÄ RY:N UUTISLEHTI/ Joulukuu 2007 Julkaisija: Kristityt Yhdessä ry, Ilmalankuja 2 i, 00240 Helsinki, 10. vuosikerta Jolla on korvat, se kuulkoon... Radio Dein ja Kristityt

Lisätiedot

UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA

UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA 1 J JOULURUOKAMYYJÄISIIN VALMISTAUTUMASSA Joulukuun viimeiset myyjäiset vuonna 2013 olivat Jouluruokamyyjäiset. Kirkonkylän omiin puurojuhliin tuli paljon

Lisätiedot

SISÄLTÖ HEI VAIN ARVON ISONEN!... 4 TEHOKAS RAAMATTURYHMÄ... 6. Tehokas ohjaaja... 6. Tehokkaan ryhmän kehittäminen... 7 1.1 TUTUSTUMISTA...

SISÄLTÖ HEI VAIN ARVON ISONEN!... 4 TEHOKAS RAAMATTURYHMÄ... 6. Tehokas ohjaaja... 6. Tehokkaan ryhmän kehittäminen... 7 1.1 TUTUSTUMISTA... 1 2 SISÄLTÖ HEI VAIN ARVON ISONEN!... 4 TEHOKAS RAAMATTURYHMÄ... 6 Tehokas ohjaaja... 6 Tehokkaan ryhmän kehittäminen... 7 1.1 TUTUSTUMISTA... 8 1.2 TUTUSTUMISTA RAAMATTUUN... 11 1.3 LOPPUSKABAN OHJEISTUS

Lisätiedot

Kiitos teille äidit!

Kiitos teille äidit! Pääsky 4/2015 Rovaniemen seurakuntalehti 6.5.2015 Sinä joka kannoit minut maailmaan, lämpöäsi annoit, siitä vielä jaan. Sinä joka hiljaa hoidit minua, silmissäsi ilo, valo hehkuva. Sinä joka jaoit vuodet

Lisätiedot

Oma koti kullan kallis. Hämeenlinnan Saalem -seurakunnan tiedotuslehti 1 / 13

Oma koti kullan kallis. Hämeenlinnan Saalem -seurakunnan tiedotuslehti 1 / 13 Hämeenlinnan Saalem -seurakunnan tiedotuslehti 1 / 13 KUVA: Veli-Matti Mustonen Oma koti kullan kallis S eurakuntamme ovia ovat kolkuttaneet viime kuukausina henkilöt, joita en ole milloinkaan tavannut.

Lisätiedot

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2007 Nro 2 Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa Krasnojarskissa lähes 10 000 ihmistä uskoon Pääkirjoitus Hedelmällinen missio Siperiassa

Lisätiedot

Tervetuloa. avioliittoleirien jatkoseminaariin

Tervetuloa. avioliittoleirien jatkoseminaariin Paremman avioliiton jatkoseminaari Helsingissä 22. 23.10.2011 Ilmoittautuminen: www.parempiavioliitto.fi Tervetuloa avioliittoleirien jatkoseminaariin Nyt kutsumme teidät odotettuun SYKSYN jatkoseminaariin

Lisätiedot

Pääsky. Iloa, valoa ja voimia syksyysi. Amiraaliperhonen toivotti 9.9.: 6/2011 Rovaniemen seurakuntalehti 28.9.2011. Ekopäiviltä kuuluu.

Pääsky. Iloa, valoa ja voimia syksyysi. Amiraaliperhonen toivotti 9.9.: 6/2011 Rovaniemen seurakuntalehti 28.9.2011. Ekopäiviltä kuuluu. 04.10. klo 12 14 vanhusten viikon juhla kirkossa 09.10. klo 18 kamarikuoro Aven 10-vuotiskonsertti, vapaa pääsy 15.10. klo 13 15.30 Rukouksen lähde rukousiltapäivä kirkon kryptassa 23.10. klo 15 Lähdemessu

Lisätiedot

paimenen kirje syksy 2010

paimenen kirje syksy 2010 paimenen kirje syksy 2010 Mitä siitä, KUN SYKSY SAAPUU, JA VÄSTÄRÄKKI ON POISSA, KUN LENTÄVÄT KOTIPÄÄSKYT VIERAISSA MAAILMOISSA. MITÄ SIITÄ, KUN TUULI RIIPII LEHTIÄ VAAHTERAN. ME ELIMME KUUMAN KESÄN JA

Lisätiedot

Päättäväisyys on tuonut elämään hyviä asioita NÄYTTELIJÄ ROSA HAUTALA. Miten voi selvitä vastoinkäymisten keskellä? Tukea elämänhallinnan koetuksiin

Päättäväisyys on tuonut elämään hyviä asioita NÄYTTELIJÄ ROSA HAUTALA. Miten voi selvitä vastoinkäymisten keskellä? Tukea elämänhallinnan koetuksiin Kevät-kesä 2015 SAVO-KARJALAN HYVÄ SANOMA NÄYTTELIJÄ ROSA HAUTALA Päättäväisyys on tuonut elämään hyviä asioita PSYKOLOGI, PSYKOTERAPEUTTI MARITA HIETALA Miten voi selvitä vastoinkäymisten keskellä? TARU

Lisätiedot

"Me sytytämme kynttilän, se liekkiin leimahtaa. Me odotamme Jeesusta, seimessä nukkuvaa"

Me sytytämme kynttilän, se liekkiin leimahtaa. Me odotamme Jeesusta, seimessä nukkuvaa Naantalin seurakuntalehti 4/2006 n 30.11.2006 "Me sytytämme kynttilän, se liekkiin leimahtaa. Me odotamme Jeesusta, seimessä nukkuvaa" Joulu tulee Velkualle Lue lisää S. 4-5 Kuka varastaa joulumielesi?

Lisätiedot

TAIVAS TOIVOSSA VALMIINA LÄHTÖÖN

TAIVAS TOIVOSSA VALMIINA LÄHTÖÖN TAIVAS TOIVOSSA VALMIINA LÄHTÖÖN Merja-Riitta Savolainen Merja-Riitta Savolainen J O H D A N T O Pohdiskelen elämää, tässä ajassa, Raamatun valossa. Ajatukset, tunteet ja päivät vaihtuvat kirjanteon aikana.

Lisätiedot

Yhteistyötä sektorirajojen. Ministeri Maria Guzenina- Richardson: ORTODOKSINEN SEURAKUNTALEHTI. Sivut 4 7. Muk ana irrote t tava seur ak untaliite

Yhteistyötä sektorirajojen. Ministeri Maria Guzenina- Richardson: ORTODOKSINEN SEURAKUNTALEHTI. Sivut 4 7. Muk ana irrote t tava seur ak untaliite ORTODOKSINEN SEURAKUNTALEHTI www.ort.fi/analogi 4 2011 HAMINAN, HÄMEENLINNAN, KOTKAN, LAHDEN, LAPPEENRANNAN, TAMPEREEN JA TURUN ORTODOKSISET SEURAKUNNAT 1.9.2011 Ministeri Maria Guzenina- Richardson: Yhteistyötä

Lisätiedot

Seurakuntatervehdys 2/2008

Seurakuntatervehdys 2/2008 Seurakuntatervehdys Lappeenrannan ev.lut. seurakuntien tiedotuslehti 41.vuosikerta 2/2008 Jo joutui armas aika ja suvi suloinen. Kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen. Nyt siunaustaan suopi taas lämpö

Lisätiedot

AJAN FAKTA Nro 2 / Syksy 2014 - Talvi 2015

AJAN FAKTA Nro 2 / Syksy 2014 - Talvi 2015 Ota lehti talteen! Savo-Karjalan AJAN FAKTA Nro 2 / Syksy 2014 - Talvi 2015 Internetpalvelumme: www.ajanfakta.fi Kristillinen ilmaisjakelulehti n. 25.000 talouteen: Savonlinna, Savonlinna, Enonkoski, Kerimäki,

Lisätiedot

Lohkare. Omaishoitajat tarvitsevat tukea... sivu 3. Poikkea tiekirkkoon... sivut 4 5 Helposti vihille Laurin päivänä... sivu 8. Seppo J.J.

Lohkare. Omaishoitajat tarvitsevat tukea... sivu 3. Poikkea tiekirkkoon... sivut 4 5 Helposti vihille Laurin päivänä... sivu 8. Seppo J.J. Lohkare L o h j a n s e u r a k u n t a l e h t i L o j o f ö r s a m l i n g s b l a d 2 / 2 0 1 2 n 7. 6. 2 0 1 2 Omaishoitajat tarvitsevat tukea... sivu 3 Poikkea tiekirkkoon... sivut 4 5 Helposti vihille

Lisätiedot

SEURAKUNTALEHTI. Joulu tammikuu 2011/12 Tampereen metodistiseurakunta

SEURAKUNTALEHTI. Joulu tammikuu 2011/12 Tampereen metodistiseurakunta SEURAKUNTALEHTI Joulu tammikuu 2011/12 Tampereen metodistiseurakunta Jumalan valtakunta lähelle ihmisiä Joulun aika antaa meille mahdollisuuden kertoa suuresta Jumalan rakkaudesta ihmiskuntaa kohtaan.

Lisätiedot

Uusi Elämä Nro. Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net. Nuoret julistajat herättävät Suomea

Uusi Elämä Nro. Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net. Nuoret julistajat herättävät Suomea Uusi Elämä Nro Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net 1/2015 Miri Moriah: Poikien ja tytärten kotiinpaluu Nuori leski sai kutsun avarasydämiseen äitiyteen sivut

Lisätiedot

Sairaus ja ahdistus. Kristillisen uskon mahdollisuus ja lupaus. Ekumeeninen seminaari 24.3.2006 Diakonissalaitoksen kirkko Helsinki.

Sairaus ja ahdistus. Kristillisen uskon mahdollisuus ja lupaus. Ekumeeninen seminaari 24.3.2006 Diakonissalaitoksen kirkko Helsinki. Sairaus ja ahdistus Kristillisen uskon mahdollisuus ja lupaus Ekumeeninen seminaari 24.3.2006 Diakonissalaitoksen kirkko Helsinki Muistio Sisältö Saatteeksi...3 SEN:n Eettisten kysymysten jaosto...4 Seminaarin

Lisätiedot

Tesoman majatalolla kiireinen vuosi s. 5

Tesoman majatalolla kiireinen vuosi s. 5 2 TAMPEREEN HELLUNTAISEURAKUNNAN TIEDOTUSLEHTI Kuva: Rauno Nytorp 2013 Kaikki sai Herralle laulaa s. 3 Kukkolan leirikeskus valmistautuu kesään s. 3 Tesoman majatalolla kiireinen vuosi s. 5 Raamattukoulusta

Lisätiedot

Ripari meni todella nopeasti. Talvikuva: Esko Jämsä

Ripari meni todella nopeasti. Talvikuva: Esko Jämsä Ripari meni todella nopeasti. Talvikuva: Esko Jämsä Ripari oli kiva ja opittiin vähän uusia asioita, Teo sanoi. Ekalla kerralla tuntu, e se kestäis liian kauan. Koko ripari meni todella nopeasti. Kiva,

Lisätiedot

Raisiomessu ja Elämä pelissä uusia ovia aikuisille sivu 7

Raisiomessu ja Elämä pelissä uusia ovia aikuisille sivu 7 Tule ja katso Raision seurakuntalehti 1/2012 tammikuu 22. vsk Raisiomessu ja Elämä pelissä uusia ovia aikuisille sivu 7 YV-keräys tukee pienrahoitustoimintaa ja torjuu ylivelkaantumista sivu 4 Superverkottuja

Lisätiedot

Iloa isovanhemmuuteen Työkirja isovanhemmille ja vanhemmille. Leena Tiilikka Anna Suutarla Marjo Kankkonen

Iloa isovanhemmuuteen Työkirja isovanhemmille ja vanhemmille. Leena Tiilikka Anna Suutarla Marjo Kankkonen Iloa isovanhemmuuteen Työkirja isovanhemmille ja vanhemmille Leena Tiilikka Anna Suutarla Marjo Kankkonen Tämä työkirja on osa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tukea vanhemmille -aineistoa. Työkirjan on

Lisätiedot

KHyvinkään seurakuntalehti nro 1 27.1.2005 KIRKONMÄELTÄ. Yhteisvastuukeräys auttaa sudanilaisia pakolaisnuoria ammattiin.

KHyvinkään seurakuntalehti nro 1 27.1.2005 KIRKONMÄELTÄ. Yhteisvastuukeräys auttaa sudanilaisia pakolaisnuoria ammattiin. KIRKONMÄELTÄ KHyvinkään seurakuntalehti nro 1 27.1.2005 Yhteisvastuukeräys auttaa sudanilaisia pakolaisnuoria ammattiin Martti Lintunen Keskiaukeama www.evl.fi /srk/hyvinkaa Pääkirjoitus Tule mukaan tekemään

Lisätiedot

on aina meissä Valamosta Seksuaalineuvoja Satu Timonen: Seksuaalisuus Puhetta ORTODOKSINEN SEURAKUNTALEHTI Sivut 4 7

on aina meissä Valamosta Seksuaalineuvoja Satu Timonen: Seksuaalisuus Puhetta ORTODOKSINEN SEURAKUNTALEHTI Sivut 4 7 ORTODOKSINEN SEURAKUNTALEHTI www.ort.fi/analogi 1 2012 HAMINAN, HÄMEENLINNAN, KOTKAN, LAHDEN, LAPPEENRANNAN, TAMPEREEN JA TURUN ORTODOKSISET SEURAKUNNAT 9.2.2012 Seksuaalineuvoja Satu Timonen: Seksuaalisuus

Lisätiedot

Jokaisen on hyvä oppia rukoilemaan Jumalaa myös itse

Jokaisen on hyvä oppia rukoilemaan Jumalaa myös itse 8 E L O K U U 2 012 M E D I A L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Hanna-koordinaattori Evangelina Satyanand Intian Gujaratista: Jokaisen on hyvä oppia rukoilemaan Jumalaa myös itse s. 11 Lukujen merkitys kirkkovuodessa

Lisätiedot

Kädenojennus. Hengen uudistus kirkossamme ry:n jäsenlehti 3/2010. TÄSSÄ LEHDESSÄ mm. Miikka Ruokanen: Uskontunnustus ja moderni maailmankuva

Kädenojennus. Hengen uudistus kirkossamme ry:n jäsenlehti 3/2010. TÄSSÄ LEHDESSÄ mm. Miikka Ruokanen: Uskontunnustus ja moderni maailmankuva Kädenojennus Hengen uudistus kirkossamme ry:n jäsenlehti 3/2010 TÄSSÄ LEHDESSÄ mm. Miikka Ruokanen: Uskontunnustus ja moderni maailmankuva Pekka ja Anna-Liisa Heikkilä: Toivon näköaloja Marko Huhtala:

Lisätiedot

Vastuuviikko Ansvarsveckan 24. 31.10.04. I n t e t i l l. s a l u. Kampanjavihko. www.vastuuviikko.fi

Vastuuviikko Ansvarsveckan 24. 31.10.04. I n t e t i l l. s a l u. Kampanjavihko. www.vastuuviikko.fi kaupan Ei Vastuuviikko Ansvarsveckan 24. 31.10.04 s a l u I n t e t i l l V A S T U U V I I K O N Kampanjavihko www.vastuuviikko.fi Ei kaupan Inte till salu Vastuuviikon kampanjavihko Toimittaja: Ulf Särs

Lisätiedot