Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Finlands Kommunförbund rf

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Finlands Kommunförbund rf"

Transkriptio

1 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Kokoustiedot Aika Torstai klo Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14, Helsinki

2 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Sisällysluettelo Sivu 9 Kokouksen avaus 3 Liite 1, 9 10 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4 Liite 1, Pöytäkirjan tarkastajan valinta 5 12 Suomen Kuntaliiton strategia vuosille Uuden sukupolven Kuntaliitto Liitteet 1 2, Suomen Kuntaliiton ja Kunnallisen työmarkkinalaitoksen talousarvioesitykset vuodelle Liite 1, Suomen Kuntaliiton jäsenmaksu ja Kunnallisen työmarkkinalaitoksen maksuosuudet vuonna Liite 1, Kuntapäivien esityslista ja osanottomaksu 11 Liitteet 1 5, Suomen Kuntaliiton luottamushenkilöiden palkkiot alkaen Suomen Kuntaliiton luottamushenkilöiden ansionmenetyskorvaukset alkaen Seuraava kokous Keskustan ryhmän ponsi Kokouksen päättäminen 21

3 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Kokouksen avaus Liite 1, 9 Puheenjohtaja avaa valtuuston kokouksen. Ehdotus: Todetaan. Päätös: Puheenjohtaja avasi valtuuston kokouksen klo 8.50.

4 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Liite 1, 10 Kuntaliiton sääntöjen 18 :n mukaan valtuusto kokoontuu varsinaiseen kokoukseensa kahdesti vuodessa kevätkokoukseen maalis-heinäkuussa ja syyskokoukseen syys-joulukuussa hallituksen määräämänä aikana ja paikassa. Ylimääräinen valtuuston kokous pidetään, kun valtuusto niin päättää tai hallitus pitää sitä tarpeellisena taikka kun vähintään kymmenesosa valtuuston jäsenistä on ilmoittamansa asian käsittelemistä varten kirjallisesti sitä hallitukselta pyytänyt. Kuntaliiton valtuusto päätti kokouksessaan kokoontua seuraavan kerran syyskokoukseen Kuntaliiton hallitus on kokouksessaan edellä olevan nojalla kutsunut valtuuston koolle kokoukseen mainittuna aikana Kuntatalolle, Toinen linja 14, Helsinki. Kuntaliiton sääntöjen 18 :n nojalla kutsu valtuuston kokoukseen on toimitettava kullekin jäsenelle tämän ilmoittamaan osoitteeseen lähetetyllä kirjeellä vähintään kymmenen päivää ennen kokousta. Kutsuun on liitettävä esityslista. Kutsu lähetetään Edelleen mainitun sääntökohdan nojalla valtuusto on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja vähintään puolet muista jäsenistä on saapuvilla. Ehdotus: Todetaan, että tähän valtuuston kokoukseen osallistuvat valtuuston jäsenet ja estyneenä olevien valtuuston varsinaisten jäsenten henkilökohtaiset varajäsenet sekä muut läsnäolijat allekirjoitetun osanottajalistan mukaisesti. Samalla todetaan, että kokous on kutsuttu koolle laillisesti ja että se on päätösvaltainen. Päätös: Puheenjohtaja totesi, että tähän valtuuston kokoukseen osallistuvat valtuuston jäsenet ja estyneenä olevien valtuuston varsinaisten jäsenten henkilökohtaiset varajäsenet sekä muut läsnäolijat allekirjoitetun osanottajalistan (liite 1, 10 ) mukaisesti. Samalla todettiin, että kokous on kutsuttu koolle laillisesti ja että se on päätösvaltainen.

5 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Pöytäkirjan tarkastajan valinta Valtuusto päätti kokouksessaan , että valtuuston pöytäkirjan allekirjoittavat puheenjohtaja ja sihteeri ja että pöytäkirjan tarkastajaksi valitaan yksi kussakin kokouksessa valittava jäsen. Ehdotus: Päätös: Valtuusto päättää, että valtuuston pöytäkirjan tarkastajaksi valitaan valtuuston jäsen Janne Sankelo Vaasasta. Valtuuston pöytäkirjan tarkastajaksi valittiin valtuuston jäsen Pirkko Selin Jyväskylästä. Merkittiin, että tämän jälkeen toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki- Lohiluoma esitteli Kuntaliiton strategian vuosille ja talousarvion vuodelle Puheenjohtaja keskeytti kokouksen klo 9.45 valtuustoryhmien kokoontumista varten. Kokousta jatkettiin klo ja puheenjohtaja totesi kokouksen olevan edelleen päätösvaltainen.

6 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Suomen Kuntaliiton strategia vuosille Uuden sukupolven Kuntaliitto 2020 Liitteet 1 2, 12 Jäsenkuntien uudistumisen haasteet, kansainvälisen talouden kehitysnäkymät ja monet muut nopeat toimintaympäristön muutokset haastavat Kuntaliiton uudelleenarvioimaan tehtäväänsä kuntien etujärjestönä. Kuntaliitto käynnisti keväällä 2012 työn, jonka tavoitteena on luoda Kuntaliitolle uusi strategia. Strategia sisältää liiton näkemyksen toimintaympäristön kehitysnäkymästä vuoteen 2020 ja sen perusteella näkemyksen liiton perustehtävän, vision ja strategisten valintojen uudistamisesta. Kuntaliiton strategiassa (liite 1, 12 ) korostetaan kahden vuoden ( ) näkymää ja konkreettisia strategian mukaisia toimenpiteitä. Rullaavan strategian idean mukaisesti sekä strategian suuntaa että toimenpiteitä täsmennetään tarvittavien osin kahden vuoden välein. Toimeenpanoon sisältyy määriteltävien tavoitteiden toteuttamiseksi laadittavat toimenpideohjelmat (ml. sisällöt ja talousarviot) sekä liiton yksiköiden toimintasuunnitelmat. Liitteenä 2, 12 on strategian taustamuistio. Ehdotus: Päätös: Valtuusto päättää vahvistaa liitteenä 1, 12 olevan Kuntaliiton johtoryhmän valmisteleman liiton strategian Uuden sukupolven Kuntaliitto Valtuusto päätti vahvistaa liitteenä 1, 12 olevan Kuntaliiton johtoryhmän valmisteleman liiton strategian Uuden sukupolven Kuntaliitto 2020 seuraavin muutoksin: - sivun 4 toiseksi viimeisestä kappaleesta poistetaan viimeinen virke: Haluamme tukea kuntia kehittymään palvelujen järjestäjistä niiden mahdollistajiksi. - sivun 6 Kuntaliiton visiota täydennetään lisäämällä vaikuttajasanan jälkeen sanat ja edunvalvoja. Merkittiin, että tämän jälkeen puhui hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen.

7 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Suomen Kuntaliiton ja Kunnallisen työmarkkinalaitoksen talousarvioesitykset vuodelle 2013 Liite 1, 13 Suomen Kuntaliiton vuoden 2013 talousarvio perustuu liiton toimintasuunnitelmaan. Talousarvion mukaisista liiton yhteensä 27,9 miljoonan euron tuloista (ilman Kunnallisen työmarkkinalaitoksen 4,9 miljoonan euron maksuosuuksia ja 1,4 miljoonan euron muita tuloja) pääosan muodostavat jäsenkuntien 16,1 miljoonan euron jäsenmaksutulot sekä suurimpien kuntayhtymien 1,7 miljoonan euron palvelumaksut. Liiton talousarvioesityksen tulos on -1,8 miljoonaa euroa. Talousarvion investointisuunnitelmassa varaudutaan 1,2 miljoonan euron tietotekniikkainvestointeihin ja liiton kiinteistöjen korjaus- ja kunnossapitoinvestointeihin 1,2 miljoonalla eurolla. Kuntaliiton tutkimus- ja kehittämistoimintaan on varattu vuodelle 2013 nettomääräisenä yhteensä euroa. Tutkimus- ja kehittämistoiminnan painopisteenä vuonna 2013 ovat kuntalain uudistaminen ja kuntalähtöinen kunta-palvelurakenteiden uudistaminen. Erityisinä painopisteinä ovat kuntien elinvoimaisuuteen, johtamiseen ja konserniohjaukseen sekä demokratiaan ja palvelujen uudistamiseen liittyvät kehittämistoimet. Vakinaisten työsuhteiden määrä oli vuoden 2012 lokakuun alussa 261 henkilöä. Näistä 14 henkilöä on pitkäaikaisella palkattomalla työlomalla tai määräaikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä ja 11 henkilöä on osa-aikatyössä. Lisäksi 32 henkilöä on määräaikaisessa työsuhteessa. Kunnallisen työmarkkinalaitoksen henkilöstö on 47 henkilöä. Henkilöstökulut muodostavat 60 prosenttia liiton kaikista kustannuksista (ml. Kunnallinen työmarkkinalaitos). Henkilöstökulut eivät ole pienentyneet vaikka henkilöstö on vähentynyt, sillä liiton eläkemaksuperusteinen ennakkomaksu kasvaa vuosittain noin 180 tuhannella eurolla. Liiton sijoitus- ja rahoitustoiminnan nettotuloiksi arvioidaan 3,9 miljoonaa euroa. Kuntaliiton varsinaisen jäsenmaksun määrä on talousarvioehdotuksen mukaan 16,1 miljoonaa euroa ja kuntayhtymien palvelumaksujen yhteismäärä 1,7 miljoonaa euroa. Vuoden 2013 jäsenmaksut ovat 4 % suuremmat kuin vuoden 2012 jäsenmaksut. Liiton sääntöjen 19 :n 6-kohdan mukaan valtuusto vahvistaa syyskokouksessaan liiton talousarvion. Kunnallisesta työmarkkinalaitoksesta annetun lain (254/93) 5 :n mukaan kuntien keskusjärjestön valtuusto hyväksyy Kunnallisen työmarkkinalaitoksen talousarvion ja tilinpäätöksen, valitsee tilintarkastajat ja päättää vastuuvapauden myöntämisestä.

8 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Ehdotus: Valtuusto päättää - vahvistaa liiton sääntöjen 19 :n 6-kohdan mukaan liiton talousarvion vuodelle 2013 esityslistan liitteen mukaisesti ja - hyväksyä Kunnallisesta työmarkkinalaitoksesta annetun lain 5 :n mukaisesti Kunnallisen työmarkkinalaitoksen talousarvion vuodelle 2013 esityslistan liitteen mukaisena. Päätös: Hyväksyttiin. Merkittiin, että tämä asia käsiteltiin asian 14 jälkeen.

9 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Suomen Kuntaliiton jäsenmaksu ja Kunnallisen työmarkkinalaitoksen maksuosuudet vuonna 2013 Liite 1, 14 Kuntaliiton tulojen suurimman osan muodostavat kuntien jäsenmaksut, jotka pääsääntöisesti ovat seuranneet jäsenkuntien verotettavien ansiotulojen kehitystä. Vuoden 2013 talousarviossa esitetään jäsenmaksujen korotusta 4 prosentilla. Suomen Kuntaliiton ja Kunnallisen työmarkkinalaitoksen vuoden 2013 talousarvioesityksessä esitetään perittäväksi kunnilta liitolle jäsenmaksuja yhteensä 16,1 miljoonaa euroa, palvelumaksuja suurimmilta kuntayhtymiltä 1,7 miljoonaa euroa sekä kuntien maksuosuuksia Kunnallisen työmarkkinalaitoksen nettomenoihin yhteensä 4,9 miljoonaa euroa. Liiton sääntöjen 9 :n mukaan valtuusto vahvistaa vuosittain jäsenmaksun suuruuden. Jäsenmaksu määräytyy kuntakohtaisesti siten, että kokonaissummasta 3/4 jaetaan kuntien asukasluvun perusteella ja 1/4 verotettavien tulojen perusteella, kuitenkin niin, että yli asukkaan menevältä osalta on kunnan asukasperusteinen jäsenmaksu 15 %:lla alennettu ja, jos jäsenkunnan verotettavat tulot asukasta kohti ylittää kaikkien jäsenkuntien keskimääräiset verotettavat tulot asukasta kohti, alennetaan kunnan verotettaviin tuloihin perustuvaa jäsenmaksuosuutta keskiarvon ylittävältä osalta 25 %:lla. Ahvenanmaan kuntien jäsenmaksu on lisäksi alennettu 25 %:lla edellä mainitulla tavalla määräytyvästä jäsenmaksusta. Jäsenmaksu on suoritettava vuosittain maaliskuun 1. päivään mennessä, ellei valtuusto toisin määrää. Kuntien maksuosuudet Kunnallisen työmarkkinalaitoksen toiminnan nettokuluihin peritään kunnilta siten, että työmarkkinalaitoksen nettomenot peritään puoliksi niiden verotettavien tulojen mukaan, jotka kunnassa on määrätty edellisenä vuonna toimitetussa kunnallisverotuksessa ja puoliksi saman vuoden tammikuun 1. päivän asukaslukujen mukaisessa suhteessa. Ehdotus: Valtuusto päättää - vahvistaa sääntöjen 9 :n mukaisesti liiton jäsenmaksun suuruudeksi euroa vuonna 2013 ja todeta, että liiton sääntöjen mukaan jäsenmaksu on suoritettava maaliskuun 1. päivään 2013 mennessä sekä - todeta, että Kunnallisen työmarkkinalaitoksen vuoden 2013 talousarvion mukaisesti työmarkkinalaitoksen kunnilta perittävien maksuosuuksien ennakkojen yhteismäärä on euroa ja päättää, että 80 % tästä määrästä peritään kunnallisesta työmarkkinalaitoksesta annetun lain 6 :n mukaisesti kunnilta ennakkona maaliskuun 1. päivään 2013 mennessä. Päätös: Hyväksyttiin. Merkittiin, että asiassa käytettiin ryhmäpuheenvuorot seuraavasti: Terhi Pirilä-Porvali (Kok.), Hanna Tainio (SDP), Terhi Peltokorpi (Kesk.), Petri Ojanen (Vihr.), Eero Väätäinen (Vas.), Mikko Nurmo

10 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ (PerusS), Christel Liljeström (RKP) ja Sven Grankulla (KD). Sihteerille toimitetut puheenvuorot liitetään pöytäkirjaan liitteeksi 1, 14.

11 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Kuntapäivien esityslista ja osanottomaksu Kuntapäivien ohjelma ja teema Liitteet 1 5, 15 Kuntaliiton sääntöjen 22 :n mukaan hallituksen tulee 1 valmistella valtuuston ja kuntapäivien käsiteltäväksi tulevat asiat sekä huolehtia niiden päätösten täytäntöönpanosta. Sääntöjen 16 :n mukaan varsinaisten kuntapäivien on 1 käsiteltävä hallituksen antama, valtuuston hyväksymä kertomus kuntapäivien jälkeen tapahtuneesta yhdistyksen toiminnasta. 2 päätettävä valtuuston jäsenten palkkioista ja korvauksista. 3 valittava valtuuston jäsenet ja kullekin henkilökohtainen varajäsen seuraaviin varsinaisiin kuntapäiviin kestäväksi toimikaudeksi. Sääntöjen 14 :n mukaan Yhdistyksen kokous, varsinaiset kuntapäivät, pidetään joka neljäs vuosi kunnallisvaalien jälkeisenä vuonna vuoden alkupuoliskolla. Valtuusto määrää kokouspaikan ja -ajan. Kutsu kuntapäiville on toimitettava kirjallisesti jäsenille kuntapäiviä edeltävän kalenterivuoden loppuun mennessä. Jäsenen on kirjallisesti ilmoitettava valitsemiensa kokousedustajien nimet yhdistyksen hallitukselle viimeistään kaksi kuukautta ennen kuntapäiviä. Kuntapäivien esityslista on lähetettävä jäsenille viimeistään kuukautta ennen kuntapäiviä toimitettavaksi edelleen jäsenen valitsemille edustajille. Sääntöjen 19 :n mukaan valtuuston tehtävänä on 6 tehdä esityksensä kuntapäiville siellä käsiteltävistä asioista Kuntaliiton valtuusto päätti kokouksessaan , että Suomen Kuntaliiton kuntapäivät järjestetään Oulussa Liiton toimisto on lähettänyt kunnan- ja kaupunginhallituksille sekä kuntayhtymien hallituksille yleiskirjeellä ennakkotiedon kuntapäivien 2013 ajankohdasta ja paikasta. Kuntapäivien johtoryhmä päätti kokouksessaan kuntapäivien teemaksi Osaava kunta Dynamiska kommuner Kuntapäivien ohjelmarunko on esityslistan liitteenä 1, 15.

12 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Kuntapäivien esityslista ja työjärjestys Valtuuston esityslistan liitteenä 2, 15 on ehdotus valtuuston hyväksyttäväksi esitettävästä kuntapäivien esityslistasta. Esityslistaan sisältyvät kokouksen sääntömääräiseen kulkuun liittyvät asiat, kuten - Kuntapäivien avaus - Sihteerien kutsuminen - Kuntapäivien puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien vaali - Edustajien toteaminen - Kuntapäivien sääntöjenmukaisuuden toteaminen - Pöytäkirjan tarkastajat - Ääntenlaskijat - Kuntapäivien työjärjestys - Menettelytapavaliokunnan asettaminen - Vaalivaliokunnan asettaminen - Kuntapäivien päättäminen Näiden asioiden lisäksi esityslistalla on sääntöjen edellyttäminä asioina: - Kertomus vuoden 2009 kuntapäivien jälkeen tapahtuneesta yhdistyksen toiminnasta. - Valtuuston jäsenten palkkioista ja korvauksista päättäminen. - Valtuuston jäsenten ja varajäsenten valinta. Uuden valtuuston ensimmäisen kokouksen ajankohta ilmoitetaan tiedoksi. Liiton hallintoelinten vuoden 2013 kokousohjelmassa on lähdetty siitä, että kuntapäivillä valittava valtuusto kokoontuu ensimmäiseen kokoukseensa keskiviikkona Liiton uusi hallitus kokoontuu seuraavana päivänä eli torstaina Näistä ajankohdista kuntapäivät eivät tee päätöstä, vaan valtuusto kokoontuu järjestäytymiskokoukseensa toimintansa päättävän hallituksen puheenjohtajan kutsusta, ja hallitus puheenjohtajansa kutsusta. - Sääntöjen mukaan kuntapäivät hyväksyvät työjärjestyksen, joka tulee esityslistan liitteeksi. Työjärjestystä koskeva ehdotus on hallituksen esityslistan liitteenä 3, 15. Kertomus liiton toiminnasta vuoden 2009 kuntapäivien jälkeen Liiton toimisto valmistelee hallituksen kokoukseen ehdotuksen hallituksen kertomukseksi vuoden 2009 kuntapäivien jälkeen tapahtuneesta yhdistyksen toiminnasta. Valtuusto päättää kertomuksen hyväksymisestä osana kuntapäivien 2013 esityslistaa. Kuntapäiväasiakirja Kuntapäivien esityslista ja tilaisuuden osanottajia palveleva yleisinformaatio kootaan ja painetaan ns. kuntapäiväasiakirjaksi. Kuntapäivien osanottajista kootaan luettelo, joka ajantasaisuuden vuoksi kootaan erilliseksi painotuotteeksi ja jaetaan kuntapäivillä. Kuntapäiväasiakirja valmistellaan niin, että se voidaan lähettää sääntöjen mukaan yhdistyksen jäsenille viimeistään kuukautta ennen kuntapäiviä toimitettavaksi edelleen kuntien valitsemille edustajille.

13 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Kuntapäiväjulkaisu Kuntapäiville tuotetaan Osaava kunta -tutkimus, joka julkistetaan päivien aikana ja jaetaan painotuotteena osanottajille. Kuntapäivien talousarvio Kuntapäivistä liitolle aiheutuvat järjestelykustannukset ovat yhteensä noin euroa. Kustannukset koostuvat tilavuokrasta, audiovisuaalisesta ja tietoteknisestä varustelusta, tulkkauksesta, opastus- ja kalustejärjestelyistä, ruoka- ja kahvitarjoiluista, matkakuluista sekä avajaisten ja seminaarien ohjelmasta. Kuntapäivien talousarvion valmistelussa on lähdetty periaatteesta, jonka mukaan kustannukset katetaan osanottajilta perittävällä osanottomaksulla. Lisäksi isäntäkaupunki Oulu vastaa iltatilaisuuden ohjelmasta ja tarjoilusta. Osanottomaksulla katettavien kustannusten arvioidaan olevan euroa. Kun sellaisia kokouksen osanottajia, joilta osanottomaksu peritään, arvioidaan olevan 850, tulisi osanottomaksu olemaan 450 euroa/osanottaja. Edellisillä kuntapäivillä osanottomaksu oli 400 euroa/osanottaja. Kutsu kuntapäiville Sääntöjen mukainen kutsu varsinaisille kuntapäiville on toimitettava kirjallisesti jäsenkunnille kuluvan vuoden loppuun mennessä. Tässä kutsussa ilmoitetaan myös osanottomaksu. Edellä on todettu, että Kuntaliiton valtuusto on päättänyt vuoden 2013 kuntapäivien ajasta ja paikasta kesäkuussa Tästä on lähetetty ennakkoilmoitus jäsenkunnille mainitun valtuuston kokouksen jälkeen. Luonnos kutsukirjeeksi on esityslistan liitteenä 4, 15. Ehdotus: Valtuusto päättää - hyväksyä kuntapäivien esityslistan tämän asian liitteen mukaisesti sekä - merkitä tiedoksi kuntapäivien ohjelman ja hallituksen selonteon kuntapäivien valmisteluista. Päätös: Hyväksyttiin. Pöydälle jaettu liite 5, 15 Kertomus Suomen Kuntaliiton toiminnasta merkittiin tiedoksi. Puheenjohtaja totesi, että liite 5, 15 tuodaan hyväksyttäväksi valtuuston seuraavaan kokoukseen

14 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Suomen Kuntaliiton luottamushenkilöiden palkkiot alkaen Kuntapäivien ja liiton valtuuston päätösten mukaan Kuntaliiton luottamushenkilöiden palkkiot toimikaudella ovat esityslistalla luetellun mukaiset. Kuntapäivillä päätetään valtuuston jäsenten palkkioista toimikaudelle Valtuusto päättää syyskokouksessaan liiton muiden luottamuselinten jäsenten palkkioista. Toimikaudella valtuuston ja hallituksen puheenjohtajille ja varapuheenjohtajille, työmarkkinalaitoksen valtuuskunnan puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle sekä neuvottelukuntien puheenjohtajille on maksettu vuosipalkkio. Toimikauden palkkioperusteita koskevan esityksen mukaan luottamuselinten puheenjohtajien ja varapuheenjohtajien vuosipalkkiot esitetään pidettäväksi ennallaan. Kaikkien luottamuselinten kokouspalkkioita esitetään korotettavaksi 50 eurolla. Seuraavassa nykyiset palkkiot ja esitys uusista palkkioista toimielimittäin. Valtuusto Nykyinen Puheenjohtajan vuosipalkkio Varapuheenjohtajan vuosipalkkio Jäsenen kokouspalkkio e e 300 e Esitys Puheenjohtajan vuosipalkkio Varapuheenjohtajan vuosipalkkio Jäsenen kokouspalkkio e e 350 e Hallitus Nykyinen Puheenjohtajan vuosipalkkio Varapuheenjohtajan vuosipalkkio Jäsenen ja varajäsenen kokouspalkkio Jäsenen ja varajäsenen kokouspalkkio valtuuston kokouksesta e e 400 e 300 e Esitys Puheenjohtajan vuosipalkkio Varapuheenjohtajan vuosipalkkio Jäsenen ja varajäsenen kokouspalkkio Jäsenen ja varajäsenen kokouspalkkio valtuuston kokouksesta e e 450 e 350 e

15 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Työvaliokunta Nykyinen Jäsenen kokouspalkkio 400 e Esitys Jäsenen kokouspalkkio 450 e Neuvottelukunnat Nykyinen Puheenjohtajan vuosipalkkio Jäsenen kokouspalkkio Esitys Puheenjohtajan vuosipalkkio Jäsenen kokouspalkkio e 150 e e 200 e Työmarkkinalaitoksen valtuuskunta Nykyinen Puheenjohtajan vuosipalkkio Varapuheenjohtajan vuosipalkkio Jäsenen kokouspalkkio e e 300 e Esitys Puheenjohtajan vuosipalkkio Varapuheenjohtajan vuosipalkkio Jäsenen kokouspalkkio e e 350 e Ehdotus: Valtuusto päättää - esittää kuntapäiville valtuuston puheenjohtajan vuosipalkkioksi e, valtuuston varapuheenjohtajan vuosipalkkioksi e ja valtuuston jäsenen kokouspalkkioksi 350 e alkaen - hallituksen, työvaliokunnan, neuvottelukuntien ja Kunnallisen työmarkkinalaitoksen luottamushenkilöiden palkkioista alkaen seuraavasti: Hallitus Puheenjohtajan vuosipalkkio Varapuheenjohtajan vuosipalkkio Jäsenen ja varajäsenen kokouspalkkio Jäsenen ja varajäsenen kokouspalkkio valtuuston kokouksesta e e 450 e 350 e

16 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Työvaliokunta Jäsenen kokouspalkkio 450 e Neuvottelukunnat Puheenjohtajan vuosipalkkio Jäsenen kokouspalkkio e 200 e Työmarkkinalaitoksen valtuuskunta Puheenjohtajan vuosipalkkio Varapuheenjohtajan vuosipalkkio Jäsenen kokouspalkkio e e 350 e Päätös: Hyväksyttiin.

17 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Suomen Kuntaliiton luottamushenkilöiden ansionmenetyskorvaukset alkaen Kuntaliiton valtuuston tekemän päätöksen perusteella liiton luottamushenkilöille korvataan ansionmenetys seuraavien periaatteiden mukaan. - Liiton luottamustehtäviin osallistumisen aiheuttamasta säännöllisen työajan ansionmenetyksestä samoin kuin kustannuksista, joista aiheutuu sijaisen palkkaamisesta, lastenhoidon järjestämisestä tai muusta vastaavasta syystä suoritetaan korvaus. - Saadakseen korvausta työansionmenetyksestä luottamushenkilön on esitettävä työnantajan todistus. Työnantajan todistuksesta on myös käytävä ilmi, että luottamustoimen hoitamiseen käytetty aika olisi ollut hänen työaikaansa ja että hänelle ei makseta siltä ajalta palkkaa. - Luottamushenkilön, joka tekee ansio- tai muuta työtä olematta työsuhteessa taikka virka- tai muussa julkisoikeudellisessa toimisuhteessa, on esitettävä kirjallisesti riittävä selvitys ansionmenetyksestään ja liiton luottamustoimen aiheuttamista kustannuksista. Ansionmenetyksen on tullut kohdistua säännölliseen työaikaan, joten korvausta ei makseta ylitöistä, opettajan ylituntipalkkioista tai muista lisäpalkkioista. - Edellä mainittuja todistuksia tai selvityksiä ei tarvita, mikäli korvattava määrä on enintään 15 euron tuntipalkka. - Mikäli erillinen todistus tai selvitys ansionmenetyksestä esitetään, hallituksen sihteeri saa päättää enintään 40 euron tuntipalkkaa vastaavan korvauksen myöntämisestä. - Erityisistä syistä ja todistuksen tai selvityksen perusteella hallituksen sihteeri saa päättää todellisen ansionmenetyksen mukaisesta korvauksesta, joka ylittää 40 euron tuntipalkkaa vastaavan korvauksen. - Ansionmenetyskorvaus maksetaan enintään 8 tunnilta/työpäivä. Ehdotus: Valtuusto päättää liiton luottamushenkilöille korvattavasta ansionmenetyksestä alkaen seuraavien periaatteiden mukaisesti: - Liiton luottamustehtäviin osallistumisen aiheuttamasta säännöllisen työajan ansionmenetyksestä samoin kuin kustannuksista, joista aiheutuu sijaisen palkkaamisesta, lastenhoidon järjestämisestä tai muusta vastaavasta syystä suoritetaan korvaus. - Saadakseen korvausta työansionmenetyksestä luottamushenkilön on esitettävä työnantajan todistus. Työnantajan todistuksesta on myös käytävä ilmi, että luottamustoimen hoitamiseen käytetty aika olisi ollut hänen työaikaansa ja että hänelle ei makseta siltä ajalta palkkaa.

18 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Luottamushenkilön, joka tekee ansio- tai muuta työtä olematta työsuhteessa taikka virka- tai muussa julkisoikeudellisessa toimisuhteessa, on esitettävä kirjallisesti riittävä selvitys ansionmenetyksestään ja liiton luottamustoimen aiheuttamista kustannuksista. Ansionmenetyksen on tullut kohdistua säännölliseen työaikaan, joten korvausta ei makseta ylitöistä tai muista lisäpalkkioista. - Edellä mainittuja todistuksia tai selvityksiä ei tarvita, mikäli korvattava määrä on enintään 18 euron tuntipalkka. - Mikäli erillinen todistus tai selvitys ansionmenetyksestä esitetään, hallituksen sihteeri saa päättää enintään 50 euron tuntipalkkaa vastaavan korvauksen myöntämisestä. - Erityisistä syistä ja todistuksen tai selvityksen perusteella hallituksen sihteeri saa päättää todellisen ansionmenetyksen mukaisesta korvauksesta, joka ylittää 50 euron tuntipalkkaa vastaavan korvauksen. - Ansionmenetyskorvaus maksetaan enintään 8 tunnilta/työpäivä. Päätös: Hyväksyttiin.

19 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Seuraava kokous Kuntaliiton sääntöjen 18 :n mukaan valtuusto kokoontuu varsinaiseen kokoukseensa kahdesti vuodessa, kevätkokoukseen maalisheinäkuussa ja syyskokoukseen syys-joulukuussa hallituksen määräämänä aikana ja paikassa. Kuntaliiton hallitus on vuoden 2013 kokousaikataulun hyväksyessään päättänyt, että valtuuston kokouspäivät vuonna 2013 ovat , ja Ehdotus: Päätös: Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

20 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Keskustan ryhmän ponsi Merkittiin pöytäkirjaan Terhi Peltokorven keskustan ryhmän puolesta esittämä seuraava ponsi: Kuntaliiton valtuusto pitää välttämättömänä, että hallitus pidättäytyy uusista valtionosuusleikkauksista valtiontalouden sopeuttamistoimista päätettäessä. Kuntien valtionosuudet ovat olleet jo nyt suurimpana yksittäisenä leikkauskohteena ja uudet leikkaukset vääjäämättä heikentäisivät edelleen kunnallisten palvelujen laatua ja aiheuttaisivat lisää kuntaverojen korotuksia.

21 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti valtuuston kokouksen klo

22 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Allekirjoitukset Puheenjohtaja Pekka Nousiainen Sihteeri Riitta Myllymäki Käsitellyt asiat 9 20 Pöytäkirjan tarkastus Aika ja paikka Allekirjoitus Pirkko Selin

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2013 1 Kokoustiedot Aika Torstai 2.5.2013 klo 13.30 14.41 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Kokoustiedot Aika Torstai 22.5.2014 klo 10.07 10.10 Perjantai 23.5.2014 klo 9.02 10.06 ja 13.31 14.39 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Kokoustiedot Aika: 10.4.2014 klo 10.00 13.23 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2012 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2012 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2012 1 Kokoustiedot Aika: 20.9.2012 klo 9.30 12.52 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2012 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ (12) Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ (12) Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2016 1 (12) Kokoustiedot Aika Torstai 26.5.2016 klo 10.00 17.00 Perjantai 27.5.2016 klo 8.00 12.35 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 1 Kokoustiedot Aika: 5.5.2009 klo 13.00 13.57 Paikka: Jyväskylän Paviljonki Messukatu 10, Jyväskylä Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 2 Sisällysluettelo Sivu

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2014 1 Kokoustiedot Aika Keskiviikko 12.11.2014 klo 14.16 17 Torstai 13.11.2014 klo 9.00 14.45 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14,

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2012 1 Kokoustiedot Aika: 8.11.2012 klo 9.30 13.17 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2012 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 6A/2017 Kokoustiedot Aika 21.9.2017 klo 10.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Torstai 21.9.2017 klo 10.00 Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Digitalisaatio

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2013 1 Kokoustiedot Aika: 4.4.2013 klo 10.00 13.25 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2013 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2011 1 Finlands Kommunförbund rf. Aika: 20.4.2011 klo 9.30 13.32, kokous keskeytettynä klo 13.25 13.

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2011 1 Finlands Kommunförbund rf. Aika: 20.4.2011 klo 9.30 13.32, kokous keskeytettynä klo 13.25 13. Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2011 1 Kokoustiedot Aika: 20.4.2011 klo 9.30 13.32, kokous keskeytettynä klo 13.25 13.29 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto

Lisätiedot

1 (5) PIRKANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ. Valtuuston hyväksymä

1 (5) PIRKANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ. Valtuuston hyväksymä 1 (5) PIRKANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ PIRKANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Valtuuston 14.9.1990 hyväksymä 1 Palkkiot

Lisätiedot

VEHMAAN KUNTA. Luottamushenkilöiden palkkiosääntö

VEHMAAN KUNTA. Luottamushenkilöiden palkkiosääntö VEHMAAN KUNTA Luottamushenkilöiden palkkiosääntö 1 Kunnan luottamushenkilöiden palkkiosääntö Valtuuston 11.11.2013,.. hyväksymä. 1 Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta

Lisätiedot

JOUTSAN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

JOUTSAN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Palkkiosääntö 1 Liite JOUTSAN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty valtuustossa 2017 Voimaantulo 1.6.2017 alkaen 1 Soveltamisala Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen

Lisätiedot

KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA VIRANHALTIJOIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA VIRANHALTIJOIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ PAIMION KAUPUNKI KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA VIRANHALTIJOIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Valtuuston hyväksymä: 13.12.2012 94 Voimaantulopäivämäärä: 1.1.2013 Valtuuston muuttama 25.4.2013 56 1 Soveltamisala Kaupungin

Lisätiedot

PUNKALAITUMEN KUNTA PALKKIOSÄÄNTÖ

PUNKALAITUMEN KUNTA PALKKIOSÄÄNTÖ PUNKALAITUMEN KUNTA PALKKIOSÄÄNTÖ PUNKALAITUMEN KUNNAN PALKKIOSÄÄNTÖ Sisällysluettelo 1 SOVELTAMISALA 1 2 KOKOUSPALKKIOT.1 3 SAMANA PÄIVÄNÄ PIDETYT KOKOUKSET.2 4 VUOSIPALKKIOT..2 5 MUUN PALKKION MAKSAMINEN.3

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden kokouspalkkiot, vuosipalkkiot ja ansionmenetysten korvaukset lukien.

Luottamushenkilöiden kokouspalkkiot, vuosipalkkiot ja ansionmenetysten korvaukset lukien. Luottamushenkilöiden kokouspalkkiot, vuosipalkkiot ja ansionmenetysten korvaukset 1.1.2018 lukien. 1 Kunnan toimielinten kokouksista suoritetaan palkkiota seuraavasti: Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus kunnanhallituksen

Lisätiedot

Hollolan kunta Luottamushenkilöiden palkkiosääntö

Hollolan kunta Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Hollolan kunta Luottamushenkilöiden palkkiosääntö 1 Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Hyväksytty valtuusto 11.4.2011 Voimaantulo 1.5.2011 1 Soveltamisala Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Valtuusto 15.6.2009 112 Voimaantulopv 21.7.2009 (3 ja 6 ) Valtuusto 22.11.2010 124 Voimaantulopv 1.1.2011 (3 ja 6 ) Valtuusto 7.12.2010

Lisätiedot

HUITTISTEN KAUPUNGIN JOHTOSÄÄNNÖT 2. KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 3. PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ 4. SIVISTYSTOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ

HUITTISTEN KAUPUNGIN JOHTOSÄÄNNÖT 2. KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 3. PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ 4. SIVISTYSTOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ HUITTISTEN KAUPUNGIN JOHTOSÄÄNNÖT 1. HALLINTOSÄÄNTÖ 2. KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 3. PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ 4. SIVISTYSTOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ 5. TEKNISEN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ 6. HUITTISTEN

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA

HARJAVALLAN KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA HARJAVALLAN KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA 0 YLEISHALLINTO 02 HENKILÖSTÖASIAT LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA 2013 MATKUSTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuusto 18.6.2012/36 Voimaantulo 1.1.2013

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty Kvalt 5.6.2017 ( 48) Voimaantulo 15.6.2017 1 Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan Kuntalain (410/2015, 82 ) mukaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta

Lisätiedot

Juupajoen kunta PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty

Juupajoen kunta PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty Juupajoen kunta PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty 29.10.2012 Voimaantulo 1.1.2013 Sisällysluettelo: 1 Soveltamisala... 3 2 Kokouspalkkiot... 3 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset... 4 4 Vuosipalkkiot...

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty Kvalt 3.12.2012 ( 62) Voimaantulo 1.1.2013 1 Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta ja korvausta ansionmenetyksestä

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2009

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2009 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2009 Kaupunginhallitus 14.4.2008 Kaupunginvaltuusto 28.4.2008 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI SISÄLLYSLUETTELO 1 SOVELTAMISALA... 1

Lisätiedot

JOUTSAN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

JOUTSAN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Palkkiosääntö 1 Liite Kvalt 17.12.2012 JOUTSAN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty valtuustossa Voimaantulo 1.1.2013 alkaen 1 Soveltamisala Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ SIIKAJOEN KUNTA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Valtuusto hyväksynyt Voimaantulo 1.6.2017 1 SIIKAJOEN KUNTA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Kunnanvaltuusto on hyväksynyt: Voimaantulo: 1.6.2017 1

Lisätiedot

Haapajärven kaupunki. Luottamushenkilöiden palkkiosääntö

Haapajärven kaupunki. Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Haapajärven kaupunki Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Kaupunginhallitus, Kaupunginvaltuusto 14.11.2011 66 1.11.2011 LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 Soveltamisala Luottamushenkilölle suoritetaan

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 YLIVIESKAN KAUPUNKI Voimaantulopäivä Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 29.5.2017 53 1.6.2017 1 Soveltamisala Kaupungin luottamushenkilöille maksetaan palkkiota luottamustoimen

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ. Voimaan 1.1.2013

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ. Voimaan 1.1.2013 LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Voimaan 1.1.2013 1 1 Yleistä Tämän säännön mukaan luottamushenkilölle maksetaan 1. palkkiota luottamustoimen hoitamisesta 2. korvausta luottamustoimen hoitamisesta aiheutuvasta

Lisätiedot

Salon kaupungin luottamushenkilöiden kokouspalkkiosääntö. Salon kaupunginvaltuusto,

Salon kaupungin luottamushenkilöiden kokouspalkkiosääntö. Salon kaupunginvaltuusto, Salon kaupungin luottamushenkilöiden kokouspalkkiosääntö Salon kaupunginvaltuusto, 20.5.2013 83 698/01.02.01/2013 2(6) Sisällysluettelo: 1 Soveltamisala 3 2 Kokouspalkkiot 3 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden taloudelliset etuudet

Luottamushenkilöiden taloudelliset etuudet 1 Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Luottamushenkilöiden taloudelliset etuudet Yhtymävaltuuston hyväksymä 15.6.2017 28 Muutokset huomioitu 13.6.2019 saakka. 1. Yleiset määräykset Tässä asiakirjassa

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNNAN. PALKKIOT ja KORVAUKSET LUOTTAMUSTOIMEN HOITAMISESTA. Hyväksytty: Kvalt Muutos: Kvalt

KIVIJÄRVEN KUNNAN. PALKKIOT ja KORVAUKSET LUOTTAMUSTOIMEN HOITAMISESTA. Hyväksytty: Kvalt Muutos: Kvalt 1 KIVIJÄRVEN KUNNAN PALKKIOT ja KORVAUKSET LUOTTAMUSTOIMEN HOITAMISESTA 1.6.2017 Hyväksytty: Kvalt 22.05.2017 8 Muutos: Kvalt 18.12.2017 63 2 KIVIJÄRVEN KUNNAN PALKKIOT JA KORVAUKSET LUOTTAMUSTOI- MEN

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNGIN PALKKIOSÄÄNTÖ

ULVILAN KAUPUNGIN PALKKIOSÄÄNTÖ ULVILAN KAUPUNGIN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty:..2017 Voimaantulo: 1.6.2017 SISÄLLYSLUETTELO 1 Soveltamisala... 1 2 Kokouspalkkiot... 1 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset... 1 4 Vuosipalkkiot... 2 5 Sihteerin

Lisätiedot

TOHMAJÄRVEN KUNTA KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Voimaantulo 1.6.

TOHMAJÄRVEN KUNTA KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Voimaantulo 1.6. 1 TOHMAJÄRVEN KUNTA KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kunnanhallitus 20.03.2017 Kunnanvaltuusto 29.05.2017 37 Voimaantulo 1.6.2017 2 Sisällysluettelo 1 Soveltamisala... 3 2 Kokouspalkkiot...

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI Luottamustointen palkkio- ja matkustussääntö alkaen

NAANTALIN KAUPUNKI Luottamustointen palkkio- ja matkustussääntö alkaen NAANTALIN KAUPUNKI Luottamustointen palkkio- ja matkustussääntö 1 1 Soveltamisala 2 Kokouspalkkiot Luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta, korvausta ansionmenetyksestä

Lisätiedot

Kuntaan palvelussuhteessa olevaan sovelletaan palkkioiden osalta tätä palkkiosääntöä sekä kulloinkin voimassa olevia virka- ja työehtosopimuksia.

Kuntaan palvelussuhteessa olevaan sovelletaan palkkioiden osalta tätä palkkiosääntöä sekä kulloinkin voimassa olevia virka- ja työehtosopimuksia. KIRKKONUMMEN KUNNAN PALKKIOSÄÄNTÖ Voimaantulopäivämäärä 1.2.2013 1 Soveltamisala 2 Kokouspalkkiot Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan palkkioita luottamustoimen hoitamisesta ja korvausta ansionmenetyksestä

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden taloudelliset etuudet

Luottamushenkilöiden taloudelliset etuudet 1 Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Luottamushenkilöiden taloudelliset etuudet Yhtymävaltuuston hyväksymä 15.6.2017 28 1. 2. Yleiset määräykset Tässä asiakirjassa annetaan tarpeelliset määräykset

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN. TOIMIELINTEN PALKKIOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto 10.12.2012 94

JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN. TOIMIELINTEN PALKKIOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto 10.12.2012 94 JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN TOIMIELINTEN PALKKIOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto 10.12.2012 94 1 Sisältö TOIMIELINTEN PALKKIOSÄÄNTÖ... 3 1 Soveltamisala... 3 1 LUKU PALKKIOT... 3 2 Kokouspalkkiot... 3 3 Samana päivänä

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN TALOUDELLISTEN ETUUKSIEN PERUSTEET

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN TALOUDELLISTEN ETUUKSIEN PERUSTEET LUOTTAMUSHENKILÖIDEN TALOUDELLISTEN ETUUKSIEN PERUSTEET Kaupunginhallitus 22.5.2017 Kaupunginvaltuusto 29.5.2017 1 (7) SISÄLLYS Luottamushenkilöiden taloudellisten etuuksien perusteet... 2 1 Soveltamisala...

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNGIN PALKKIOSÄÄNTÖ

ULVILAN KAUPUNGIN PALKKIOSÄÄNTÖ ULVILAN KAUPUNGIN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Valtuusto 29.5.2017 Voimaantulo: 1.6.2017 SISÄLLYSLUETTELO 1 Soveltamisala... 1 2 Kokouspalkkiot... 1 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset... 1 4 Vuosipalkkiot...

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA. Julkaissut. Outokummun kaupunginkanslia

OUTOKUMMUN KAUPUNKI KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA. Julkaissut. Outokummun kaupunginkanslia OUTOKUMMUN KAUPUNKI KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA Julkaissut Outokummun kaupunginkanslia 2018 PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Kaupunginhallitus 19.02.2018 26 Kaupunginvaltuusto 26.02.2018 9 Voimaantulo 1.4.2018

Lisätiedot

KITTILÄN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

KITTILÄN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ KITTILÄN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kvalt 8.4.2013 37 Voimaantulo: 1.5.2013 1 SOVELTAMISALA Luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta,

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksyjä Valtuusto 25.8.2017 Laatija Hallitus 11.8.2017 1 Sisällys 1. Päätöshistoria ja voimaantulo... 2 2. Soveltamisala... 2 3. Kokouspalkkiot... 2 4. Samana päivänä

Lisätiedot

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Hall. 15.11.2016 Valt. 23.11.2016 Voimassaolo: valtuustokausi 2017-2021 1 1 Soveltamisala Kuntayhtymän luottamushenkilöille suoritetaan

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Raision seudun koulutuskuntayhtymä Yhtymähallitus 1.10.2015 Liite 10/4 Yhtymävaltuusto 25.11.2015 Liite 2/5 2 Palkkiosääntö 1. SOVELTAMISALA... 3 2. KOKOUSPALKKIOT...

Lisätiedot

valtuusto, kunnanhallitus ja konsernijaosto 80 eur 100 eur muut toimielimet lautakunnat (pl. vaalilautakunnat), niiden jaostot

valtuusto, kunnanhallitus ja konsernijaosto 80 eur 100 eur muut toimielimet lautakunnat (pl. vaalilautakunnat), niiden jaostot V OSA Luottamushenkilöiden palkkiot ja korvaukset 17 luku Palkkiot ja korvaukset 135 Soveltamisala Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta ja korvausta ansionmenetyksestä

Lisätiedot

KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA VIRANHALTIJOIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA VIRANHALTIJOIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA VIRANHALTIJOIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 19.3.2012 21 Voimaantulo 1.1.2013 1 Soveltamisala 2 Kokouspalkkiot Kaupungin luottamushenkilöille suoritetaan

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

1. Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen SUOMEN KARTOITTAJAYHDISTYS SKY ry SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017 Paikka Rakennusmestarien toimitila Kajaaninkatu 16, Oulu Valtakirjojen tarkastus on kokoushuoneessa klo 15.45. Aika 3.3.2016 klo 16.15

Lisätiedot

Savitaipaleen kunnan luottamushenkilöiden palkkiosääntö

Savitaipaleen kunnan luottamushenkilöiden palkkiosääntö 1 Savitaipaleen kunnan luottamushenkilöiden palkkiosääntö Hyväksytty kunnanvaltuustossa 4.3.2019 5 Voimaantulo 1.4.2019 2 Sisällysluettelo 1 Soveltamisala...3 2 Kokouspalkkiot...3 3 Samana päivänä pidetyt

Lisätiedot

P A L K K I O S Ä Ä N T Ö

P A L K K I O S Ä Ä N T Ö 1 SUONENJOEN KAUPUNKI P A L K K I O S Ä Ä N T Ö Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 12.06.2017 67 Voimaantulo: 1.6.2017 1 Soveltamisala Tätä sääntöä sovelletaan kaupungin luottamustehtävissä toimiviin henkilöihin

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden palkkiot ja korvaukset

Luottamushenkilöiden palkkiot ja korvaukset Liite 1 1 (5) Luottamushenkilöiden palkkiot ja korvaukset 1 Palkkiot ja korvaukset 2 Pormestarin ja apulaispormestarin palkka 3 Kokouspalkkiot Luottamushenkilöille suoritetaan kaupungin luottamustehtävien

Lisätiedot

SUUPOHJAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

SUUPOHJAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ SUUPOHJAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Voimaan 01.08.2017 Yhtymähallitus 15.6.2017 70 Yhtymävaltuusto 26.10.2017 24 Sisällysluettelo 1 Soveltamisala...3 2 Kokouspalkkiot...3 3

Lisätiedot

Liite 1 Luottamushenkilöiden palkkiot ja korvaukset

Liite 1 Luottamushenkilöiden palkkiot ja korvaukset Luottamushenkilöiden palkkiot ja korvaukset 1 Soveltamisala Tätä hallintosäännön liitettä sovelletaan kunnan luottamushenkilöille kuntalain ja valtuuston päätösten mukaisesti maksettaviin palkkioihin ja

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI LUOTTAMUSHENKILÖIDEN 2 (5) PALKKIOSÄÄNTÖ

KITEEN KAUPUNKI LUOTTAMUSHENKILÖIDEN 2 (5) PALKKIOSÄÄNTÖ KITEEN KAUPUNGIN KITEEN KAUPUNKI LUOTTAMUSHENKILÖIDEN 2 (5) Hyväksytty KV 16.12.2013 126 Voimaantulo 1.1.2014 1 Soveltamisala 2 Kokouspalkkiot Kaupungin luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen

Lisätiedot

Rautavaaran kunta LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALK- KIOSÄÄNTÖ

Rautavaaran kunta LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALK- KIOSÄÄNTÖ Rautavaaran kunta LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALK- KIOSÄÄNTÖ Kunnanhallitus 20.10.2014 250 Kunnanvaltuusto 17.11.2014 44 Kunnanhallitus 9.12.2014 307 Kunnanvaltuusto 15.12.2014 60 Voimaantulo 1.1.2015 2 PALKKIOSÄÄNTÖ

Lisätiedot

2 Kokouspalkkiot Joensuun kaupungin toimielinten kokouksista suoritetaan seuraavat kokouspalkkiot:

2 Kokouspalkkiot Joensuun kaupungin toimielinten kokouksista suoritetaan seuraavat kokouspalkkiot: 1 JOENSUUN KAUPUNKI KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA 007 Konsernipalvelut Kh esityslista 23.1.2017 JOENSUUN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Joensuun kaupunginvaltuuston hyväksymä xx.xx.2017

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden palkkiosääntö

Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Kaupunginvaltuusto 11.12.2017 102 1 Soveltamisala Kaupungin luottamushenkilöille maksetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta sekä korvausta ansionmenetyksestä ja

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

RAAHEN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ RAAHEN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty Yhdistyvän Raahen kaupunginvaltuusto 14.11.2012 7. Voimaantulo 1.1.2013. Soveltamisala 1 Luottamushenkilölle suoritetaan 1.

Lisätiedot

Peimarin koulutuskuntayhtymä PALKKIOSÄÄNTÖ. voimaan Täydennetty 4 / Muutettu 2 / Täydennetty 8 / 1.1.

Peimarin koulutuskuntayhtymä PALKKIOSÄÄNTÖ. voimaan Täydennetty 4 / Muutettu 2 / Täydennetty 8 / 1.1. Liite 6 Yhtymävaltuusto 18.6.2019 11 Peimarin koulutuskuntayhtymä PALKKIOSÄÄNTÖ voimaan 1.1.2011 Täydennetty 4 /1.1.2014 Muutettu 2 / 1.1.2019 Täydennetty 8 / 1.1.2019 Voimaan 1.1.2011 Yhtymähallitus 19.4.2011

Lisätiedot

92 euroa. 2 Lauta- ja johtokunnat, jaostot ja toimikunnat 73 euroa (63 euroa) RAISION KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

92 euroa. 2 Lauta- ja johtokunnat, jaostot ja toimikunnat 73 euroa (63 euroa) RAISION KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ 1 RAISION KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKI 1 SOVELTAMISALA Kaupunginvaltuuston 26.11.2001 hyväksymä, voimaantulo 1.1.2002, kaupunginvaltuuston 17.1.2005 muuttama, voimaantulo 21.1.2005, kaupunginvaltuuston 14.1.2013

Lisätiedot

Karstulan kunta. Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Karstulan kunta. Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Luottamushenkilöiden palkkiosääntö 1.6.2019 Kunnanhallitus 6.5.2019 135 Kunnanvaltuusto 20.5.2019 28 Voimaantulo 1.6.2019 1 1.1.2018 - sisällysluettelo Sisällysluettelo 1.6.2019 alkaen... 1 1 Soveltamisala...

Lisätiedot

LAIHIAN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 (4)

LAIHIAN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 (4) LAIHIAN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 (4) Kunnanvaltuuston hyväksymä 15.12.2008 125 Voimaantulopäivämäärä 01.01.2009 Muutos vuodeksi 2014 Kv 16.12.2013 102 Muutos vuodeksi 2015 Kv 10.11.2014

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN TALOUDELLISTEN ETUUKSIEN PERUSTEET

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN TALOUDELLISTEN ETUUKSIEN PERUSTEET Sipoon kunnan hallintosääntö V OSA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN TALOUDELLISTEN ETUUKSIEN PERUSTEET 18 Luku Palkkiosääntö 157 Säännössä tarkoitetut palkkiot ja korvaukset Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- SÄÄNTÖ

MERIKARVIAN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- SÄÄNTÖ MERIKARVIAN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- SÄÄNTÖ Valtuuston 17.12.2012 76 Voimaantulo 1.1.2013 1 Soveltamisala Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta ja korvausta

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden PALKKIOSÄÄNTÖ

Luottamushenkilöiden PALKKIOSÄÄNTÖ SUOMUSSALMEN KUNTA Luottamushenkilöiden PALKKIOSÄÄNTÖ Kunnanvaltuusto 9.12.2014 62 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Soveltamisala 1 2 Kokouspalkkiot 2 3 Yli kolme tuntia kestävät ja samana päivänä pidettävät kokoukset

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Seutuhallitus 3.12.2009 205 Seutuvaltuusto 11.12.2009 31 1 Soveltamisala 1) Tätä sääntöä sovelletaan a) yhtymävaltuuston jäseniin b) yhtymähallituksen jäseniin c) tarkastuslautakuntaan

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ 12.6.2012 Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia SISÄLLYSLUETTELO 1 Soveltamisala 1 2 Kokouspalkkiot 1 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset 1 4 Vuosipalkkiot

Lisätiedot

MARTTILAN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

MARTTILAN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ MARTTILAN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Valtuuston hyväksymä 29.5.2017 Voimaantulopäivämäärä 1.6.2017 MARTTILAN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Valtuuston hyväksymä 29.5.2017 Voimaantulopäivämäärä

Lisätiedot

1. Kaupungin toimielinten kokouksista suoritetaan palkkiot seuraavasti: A. kaupunginvaltuusto, - hallitus ja sen jaostot sekä tarkastuslautakunta 45

1. Kaupungin toimielinten kokouksista suoritetaan palkkiot seuraavasti: A. kaupunginvaltuusto, - hallitus ja sen jaostot sekä tarkastuslautakunta 45 NIVALAN KAUPUNKI LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 17.12.2008 48 Voimaantulopäivä: 1.1.2009 1 SOVELTAMISALA 2 KOKOUSPALKKIOT Kaupungin luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen

Lisätiedot

Pornaisten kunnan LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ. 1 Soveltamisala. 2 Kokouspalkkiot. 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset. Voimaantulo 1.1.

Pornaisten kunnan LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ. 1 Soveltamisala. 2 Kokouspalkkiot. 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset. Voimaantulo 1.1. Pornaisten kunnan LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kunnanvaltuusto Voimaantulo 1.1.2019 1 Soveltamisala 2 Kokouspalkkiot Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden palkkiosääntö

Luottamushenkilöiden palkkiosääntö 1 Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Voimaantulopäivä 1.6.2017 2 LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 Soveltamisala Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen

Lisätiedot

2 1 mom. Kunnan toimielinten kokouksista suoritetaan palkkiota seuraavasti:

2 1 mom. Kunnan toimielinten kokouksista suoritetaan palkkiota seuraavasti: PALTAMON KUNNAN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kunnanvaltuusto 22.1.2009 Voimassa: 1.1.2009 alkaen toistaiseksi I LUOTTAMUSHENKILÖT 1 Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta

Lisätiedot

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen. Kokouspalkkiosääntö Yhtymähallitus

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen. Kokouspalkkiosääntö Yhtymähallitus Kuntayhtymä Kaksineuvoinen Kokouspalkkiosääntö 1.1.2016 Yhtymähallitus 16.12.2015 151 Sisällysluettelo 1 Soveltamisala... 3 2 Kokouspalkkiot... 3 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset... 4 4 Vuosipalkkiot...

Lisätiedot

1 Yleistä. 2 Kokouspalkkiot LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

1 Yleistä. 2 Kokouspalkkiot LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 Yleistä 2 Kokouspalkkiot Luottamushenkilöille suoritetaan tämän säännön mukaisesti palkkiota luottamustoimen hoitamisesta, korvausta ansionmenetyksestä ja kustannuksista,

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI. Soveltamisala KUNNALLINEN ASETUSKOKOELMA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

KOKKOLAN KAUPUNKI. Soveltamisala KUNNALLINEN ASETUSKOKOELMA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ KOKKOLAN KAUPUNKI KUNNALLINEN ASETUSKOKOELMA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 17.12.2012 hyväksymä Voimassa 1.1.2013 lukien Soveltamisala 1 Luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota

Lisätiedot

ILOMANTSIN KUNNAN PALKKIOSÄÄNTÖ VALTUUSTOKAUDELLE

ILOMANTSIN KUNNAN PALKKIOSÄÄNTÖ VALTUUSTOKAUDELLE ILOMANTSIN KUNNAN PALKKIOSÄÄNTÖ VALTUUSTOKAUDELLE 2017-2021 1 Soveltamisala 2 Kokouspalkkiot Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta ja korvausta ansionmenetyksestä

Lisätiedot

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta 1(5) VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA (yhdistyksen nimi) ESITYSLISTA RANTAMÄEN MARTTAYHDISTYS RY:N VUOSIKOKOUS Aika: Paikka: KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN AVAUS JA JÄRJESTÄYTYMINEN 1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja

Lisätiedot

Luottamustointen palkkiosääntö. Hyväksytty kaupunginvaltuustossa

Luottamustointen palkkiosääntö. Hyväksytty kaupunginvaltuustossa Luottamustointen palkkiosääntö Hyväksytty kaupunginvaltuustossa LUOTTAMUSTOINTEN PALKKIOSÄÄNTÖ 2 1 Soveltamisala Luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta, korvausta ansionmenetyksestä

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

MERIJÄRVEN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ MERIJÄRVEN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Valtuuston hyväksymä 1.3.2017 4 Voimaantulopäivämäärä 1.6.2017 (8 29.3.2017) 1 Soveltamisala 1. Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan palkkioita luottamustoimen

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ PYHÄRANNAN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Valtuuston hyväksymä 9.12.1996, muutos 15.12.1997, muutos 31.1.2005, muutos 15.11.2010, muutos 14.11.2011, muutos 23.6.2014 Voimaantulopäivämäärä 1.1.1997,

Lisätiedot

Kirkkonummen kunnan palkkiosääntö

Kirkkonummen kunnan palkkiosääntö Kirkkonummen kunnan palkkiosääntö Dnro: 891/00.01.01/2012 Voimaantulo: 1.6.2017 Henkilöstöjaosto 17.5.2017 Sisällysluettelo... 3 1 Soveltamisala... 3 2 Kokouspalkkiot... 3 3 Jatkokokous ja samana päivänä

Lisätiedot

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk.

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk. Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2016 Kokoustiedot Aika 23.11.2016 klo 10.04-13.20 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto 26.11.2012 Voimaantulo 1.1.2013 Sisällysluettelo: ORIVEDEN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ... 3 1 Soveltamisala...3

Lisätiedot

Hallintosääntö. Kokous- ja palkkiosääntö

Hallintosääntö. Kokous- ja palkkiosääntö Hallintosääntö Kokous- ja palkkiosääntö 1 KOKOUS- JA PALKKIOSÄÄNTÖ Yhtymävaltuusto hyväksynyt 5.6.2013 1 Soveltamisala Luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta, korvausta

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

KÄRSÄMÄEN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ KÄRSÄMÄEN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Valtuuston hyväksymä: 18.12.2012 ( 148) Voimaantulopäivämäärä: 21.1.2013 1 Soveltamisala 2 Kokouspalkkiot 1. Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan

Lisätiedot

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus 8.9.2014 Järjestöpäivät 5.-6.9.2014 Liittokokous joka 3. vuosi - valitsee liittovaltuustoedustajat Liittovaltuusto 34 yhdistysten edustajaa 10 muuta edustajaa

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden palkkiosääntö

Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Muonion kunta Sääntö 1 (6) Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Hyväksytty x) Voimaantulo 1.1.2013 x) Hyväksytty 20.9.1993 ja tarkistettu 29.1.1999, 25.2.2002, 12.12.2005, 26.1.2009 ja Muonion kunta Sääntö

Lisätiedot

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 1/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 22.3.2018 klo 14.30 15.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski ASIAT

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto 15.5.2017 Voimaantulo 1.6.2017 Sisällysluettelo: ORIVEDEN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ... 3 1 Soveltamisala...

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI 041 00 1 LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ RAISION KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

RAISION KAUPUNKI 041 00 1 LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ RAISION KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ RAISION KAUPUNKI 041 00 1 RAISION KAUPUNGIN Kaupunginvaltuuston 17.1.2005 muuttama, voimaantulo 21.1.2005 1 SOVELTAMISALA 2 KOKOUSPALKKIOT Luottamushenkilölle suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta,

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

PYHÄJOEN KUNTA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ PYHÄJOEN KUNTA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Kunnanhallitus 1.2.2010 Valtuusto 17.2.2010 Sisällysluettelo 1 Soveltamisala.. 1 Palkkiot 2 Kokouspalkkiot 1 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset... 1 4

Lisätiedot

AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Valtuusto 11.11.2015 Tulee voimaan 1.12.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1 Soveltamisala 1 2 Kokouspalkkio 1 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset 1

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOT VALTUUSTOKAUDELLA Kunnan toimielinten kokouksista suoritetaan palkkiota seuraavasti:

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOT VALTUUSTOKAUDELLA Kunnan toimielinten kokouksista suoritetaan palkkiota seuraavasti: PYHÄRANNAN KUNTA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOT VALTUUSTOKAUDELLA 2017-2021 1 Soveltamisala Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta ja korvausta ansionmenetyksestä

Lisätiedot

Reisjärven kunta. Kunnanhallitus LIITE 1 Valtuusto LIITE Luottamushenkilöiden palkkiosääntö

Reisjärven kunta. Kunnanhallitus LIITE 1 Valtuusto LIITE Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Reisjärven kunta Kunnanhallitus 6.9.2017 151 LIITE 1 Valtuusto 19.9.2017 LIITE 5 67 Luottamushenkilöiden palkkiosääntö LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 Soveltamisala Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan

Lisätiedot

PALKKIOSÄÄNTÖ KEMIÖNSAAREN KUNTA

PALKKIOSÄÄNTÖ KEMIÖNSAAREN KUNTA PALKKIOSÄÄNTÖ KEMIÖNSAAREN KUNTA Järjestelytoimikunnan hyväksymä 16.9.2008 Valtuuston vahvistama 12.11.2008 Astuu voimaan 1.1.2009 Valtuusto muuttanut 17.6.2009 Valtuusto muuttanut 12.12.2012 Valtuusto

Lisätiedot

PARIKKALAN KUNTA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Kunnanhallitus / 204 Kunnanvaltuusto / 34

PARIKKALAN KUNTA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Kunnanhallitus / 204 Kunnanvaltuusto / 34 PARIKKALAN KUNTA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Kunnanhallitus 6.11.2012 / 204 Kunnanvaltuusto 15.11.2012 / 34 2 Sisällys 1... 3 Soveltamisala... 3 2... 3 Kokouspalkkiot... 3 3... 3 Samana päivänä

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty kunnanvaltuustossa 19.6.2017 45 Voimaantulo 1.7.2017 Sisällysluettelo 2 KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ... 3 1 Soveltamisala... 3 2 Kokouspalkkiot...

Lisätiedot

Kv 26.1.2009 Liite nro 1 LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 13.1.2009

Kv 26.1.2009 Liite nro 1 LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 13.1.2009 Kv 26.1.2009 Liite nro 1 LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 13.1.2009 1 1 Yleistä Tämän säännön mukaan luottamushenkilölle maksetaan 1. palkkiota luottamustoimen hoitamisesta 2. korvausta luottamustoimen

Lisätiedot

P A L K K I O S Ä Ä N T Ö

P A L K K I O S Ä Ä N T Ö SUOMUSSALMEN KUNTA Luottamushenkilöiden P A L K K I O S Ä Ä N T Ö Kunnanvaltuusto 28.2.2006 5. Muutettu 9.12.2008 12 ja 9.11.2010 :t 7 ja 12 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Soveltamisala..2 2 Kokouspalkkiot 2 3 Samana

Lisätiedot