Sisällysluettelo. 4.7 Kieli ja syöttö 4.8 Päivämäärä ja aika 5 Sovellukset 5.1 GetJar 6 GNU/GPL Lisenssitiedot 7 Takuutiedot.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sisällysluettelo. 4.7 Kieli ja syöttö 4.8 Päivämäärä ja aika 5 Sovellukset 5.1 GetJar 6 GNU/GPL Lisenssitiedot 7 Takuutiedot."

Transkriptio

1 Sisällysluettelo 1 Käyttöönotto 2 GoTab -asetukset 3 Android-alkunäyttö 3.1 Pienohjelmien ja pikavalintojen lisääminen alkunäyttöön 3.2 Taustakuvan asettaminen 3.3 Sovellusvalikko 4 Yarvik GoTab -laitteen asettaminen 4.1 Asetusvalikko 4.2 WiFi 4.3 Ääni 4.4 Näyttö 4.5 Sovellukset 4.6 Tallennus 4.7 Kieli ja syöttö 4.8 Päivämäärä ja aika 5 Sovellukset 5.1 GetJar 6 GNU/GPL Lisenssitiedot 7 Takuutiedot 1 Käyttöönotto Hyvä käyttäjä, Kiitämme teitä tämän tuotteen hankkimisesta. Lue nämä ohjeet huolellisesti ennen käyttöä uuden Yarvik GoTab -laitteenne nopean ja helpon käytön takaamiseksi. Toivomme, että nautitte Yarvik GoTab -laitteen käytöstä mahdollisimman pitkään!

2 Huomaa: Yarvik GoTab -laite on erittäin tarkka elektroninen tuote. Älä yritä purkaa GoTab-laitetta, muutoin takuu raukeaa ja laitteessa voi esiintyä toimintahäiriöitä. Vältä voimakkaiden iskujen kohdistamista laitteeseen. Vältä GoTab-laitteen käyttöä erittäin suuressa tai alhaisessa ympäristölämpötilassa tai ympäristössä, jossa laite altistuu kosteudelle, pölylle tai magneettikentille. Älä altista GoTab-laitetta voimakkaalle auringonvalolle pitkään. Älä käytä GoTab-laitteen kosketusnäyttöä terävillä esineillä, sillä se voi aiheuttaa naarmuja sen pintaan. Jos GoTab-laitteeseen liitettyjä kuulokkeita käytetään liian pitkään ja/tai äänenvoimakkuus asetetaan liian korkeaksi kuulokkeita käytettäessä, vakavia kuulovaurioita voi tapahtua. Älä ylitä tietä, aja moottoriajoneuvolla tai pyörällä GoTab-laitetta käytettäessä kuulokkeilla, jotta liikenneonnettomuuksia ei sattuisi. Käytä ainoastaan hyväksyttyjä akkuja, latureita ja lisävarusteita Yarvik GoTab -laitteen kanssa. Muiden tuotteiden käyttö GoTab-laitteen kanssa voi olla vaarallista ja takuuehtojen vastaista. Käytä ainoastaan hieman kosteaa puuvillakangasta GoTab-laitteen puhdistamiseksi ja käytä ainoastaan vettä puuvilla kankaan kostuttamiseen. GoTab-laitetta ei saa puhdistaa millään (lasin) puhdistusaineella. Voit käyttää Yarvik GoTab -laitetta heti pakkauksesta poistamisen jälkeen lataamatta sen akkua ensin. Akkuvirta on hyvä kuluttaa ensin kokonaan loppuun, jonka jälkeen akku voidaan ladata ensimmäistä kertaa. Jos GoTab ei kytkeydy päälle pakkauksesta poistamisen jälkeen, akkuvirta on kulunut kokonaan loppuun ja se tulee ladata ensin. 2 GoTab-laitteen käynnistäminen Kun kytket Yarvik GoTab -laitteeseen virran ensimmäistä kertaa, näkyviin tulee käynnistysvaihe. Ensimmäinen käynnistyskerta voi kestää jonkin aikaa, noin 2-3 minuuttia. Käynnistysvaiheen jälkeen GoTab on käynnistynyt kokonaan ja näkyviin tulee Androidlukitusnäyttö.

3 Android-lukitusnäyttö Liu'uta lukituspalkki (A) oikealle GoTab-laitteen lukituksen avaamiseksi. Näkyviin tulee Androidalkunäyttö. 3 Android-alkunäyttö

4 Android-alkunäyttö GoTab-näytön alareunassa on aina tilapalkki. Tilapalkki sisältää järjestelmätiedot ja toimintopainikkeet. 1 - Sovellus- ja pienohjelmavalikko 2 - Pienohjelma (analoginen kello) 3 - Sovellusten pikavalinnat 4 - Takaisin-painike - palauttaa edellisen näytön tai edellisen verkkosivun selainta käytettäessä 5 - Alkunäyttö - palauttaa Android-alkunäytön 6 - Monitoimipainike 7 - Järjestelmän aika 8 - Wi-Fi-signaalin osoitin 9 - Akkuvirran osoitin Alkunäyttö koostuu useista sivuista, joihin päästään alkunäyttöä pyyhkäisemällä vasemmalle/oikealle. Voit tarkistaa käynnissä olevat sovellukset siirtymällä monitoiminäkymään painamalla monitoimipainiketta (6).

5 Napsauta monitoiminäkymän käynnissä olevaa sovellusta siirtyäksesi siihen nopeasti. Voit sulkea käynnissä olevat sovellukset painamalla sitä pitkään ja napsauttamalla sitten "Remove from list" (Poista luettelosta). 3.1 Pienohjelmien ja pikavalintojen lisääminen alkunäyttöön Voit lisätä pienohjelman painamalla sovellus- ja pienohjelmapainiketta alkunäytön oikeassa yläkulmassa: näkyviin tulevassa näytössä on kaikki asennetut sovellukset ja pienohjelmat, jotka voidaan nähdä erikseen painamalla "Apps" (Sovellukset) tai "Widgets" (Pienohjelmat) näytön yläreunassa. Paina "Widgets" (Pienohjelmat) nähdäksesi kaikki saatavilla olevat pienohjelmat. Kun kaikki pienohjelmat ovat näkyvissä, voit pyyhkäistä näyttöä siirtyäksesi seuraavalle sivulle (jos saatavilla). Paina ja pidä alhaalla haluamaasi pienohjelmaa, jotta alkunäyttö tulee näkyviin, ja vapauta pienohjelma johonkin alkunäytön vapaaseen kohtaan. Voit lisätä sovelluksen pikavalinnan painamalla sovellus- ja pienohjelmapainiketta alkunäytön oikeassa yläkulmassa: näkyviin tulevassa näytössä on kaikki asennetut sovellukset ja pienohjelmat, jotka voidaan nähdä

6 erikseen painamalla "Apps" (Sovellukset) tai "Widgets" (Pienohjelmat) näytön yläreunassa. Paina "Apps" (Sovellukset) nähdäksesi kaikki asennetut sovellukset. Paina ja pidä alhaalla haluamaasi sovellusta, jotta alkunäyttö tulee näkyviin, ja vapauta pikavalinta johonkin alkunäytön vapaaseen kohtaan. Voit poistaa pienohjelmia ja/tai sovellusten pikavalintoja alkunäytöstä painamalla ja pitämällä niitä alhaalla ja viemällä ne alkunäytöllä näkyvään "Remove" (Poista) roskakorin kuvakkeeseen. 3.2 Taustakuvan asettaminen Voit muuttaa alkunäytön taustakuvaa painamalla ja pitämällä alhaalla alkunäyttöä, kunnes näkyviin tulee valikko Select Wallpaper from (Valitse taustakuva). Voit valita valinnoista "Live Wallpapers" (animoituja taustakuvia), "Super-HD Player" (valokuva-/videogalleria) tai "Wallpapers" (staattiset oletuskuvat). 3.3 Sovellusvalikko Paina sovellus- ja pienohjelmapainiketta alkunäytön oikeassa yläkulmassa: Kun järjestelmä näyttää pienohjelmat, paina "Apps" (Sovellukset) kaikkien asennettujen sovellusten näkemiseksi. Tästä löydät kaikki esiasennetut ohjelmat tai sovellukset sekä asennetut lisäsovellukset. Voit käynnistää sovellukset painamalla vastaavaa kuvaketta.

7 Sovellusnäyttö 4 Yarvik GoTab -laitteen asettaminen 4.1 Asetusvalikko Paina sovellusvalikon asetuskuvaketta siirtyäksesi asetusvalikkoon. Löydät asetusvalikosta valinnat Yarvik GoTab -laitteen asettamiseksi.

8 Asetusvalikko Seuraavaksi kuvaamme tärkeimmät osiot: 4.2 WiFi Aseta yhteys langattomaan Wi-Fi-verkkoon. Liu'uta virtapainike asentoon "On" Wi-Fi-toiminnon aktivoimiseksi. Oikealla olevaan näyttöön tulee näkyviin käytettävissä olevat Wi-Fi-verkot. Napauta haluamaasi

9 verkkoa. Jos verkko on suojattu, sinua pyydetään syöttämään verkkoavain. Paina Connect (Luo yhteys) -painiketta ja GoTab luo yhteyden verkkoon. Kun Connected (Yhteys luotu) tulee näkyviin verkon nimen alapuolelle ja langattoman vastaanoton kuvake näkyy alhaalla olevassa tilapalkissa, olet luonut yhteyden langattomaan verkkoon onnistuneesti. Yarvik GoTab -laitteen Wi-Fi MAC -osoitteen tarkistaminen Napsauta Wi-Fi-asetusnäytössä oikeassa yläkulmassa olevaa valikkopainiketta. Paina näkyviin tulevassa valikossa valintaa "Advanced" (Lisäasetukset). Wi-Fi MAC -osoite näkyy seuraavassa "Advanced Wi-Fi" (Wi-Fi-lisäasetukset) -näytön kohdassa "MAC address" (MAC-osoite). 4.3 Ääni Tässä voit säätää GoTab-laitteen äänenvoimakkuutta, se on myös mahdollista itse GoTab-laitteen äänenvoimakkuuspainikkeilla ja ylhäällä olevan tilapalkin äänenvoimakkuuspainikkeilla. 4.4 Näyttö Tässä voit muuttaa näytön kirkkautta, fontin kokoa ja automaattista unitilan aktivoitumisaikaa. Huomaa, että mitä suurempi näytön kirkkaus, sitä suurempi energiankulutus. Tämä kuluttaa akkuvirran huomattavasti nopeammin. Jos et halua näytön kääntyvän automaattisesti GoTab-laitetta kallistaessa, voit ottaa toiminnon käyttöön/poistaa toiminnon käytöstä automaattisen näytön kääntymisen asetuksessa.

10 4.5 Sovellukset Tässä voit hallita Yarvik GoTab -laitteeseen asennettuja sovelluksia. Voit napsauttaa asennettuja sovelluksia nähdäksesi sovellustiedot ja tarvittaessa poistaaksesi sovellukset painikkeella Uninstall (Poista asennus). Huomaa, että esiasennettuja oletussovelluksia (esim. laskin) ei voida poistaa. 4.6 Tallennus Näyttää sisäisen muistin tiedot. Kun MicroSD-kortti on olemassa, asetetun kortin muistitiedot ovat tässä. Yarvik GoTab -laitteen liittäminen tietokoneeseen tai Mac-tietokoneeseen USB-liitoksella Voit liittää Yarvik GoTab -laitteen tietokoneeseen tai Mac-tietokoneeseen pakkauksen USB-kaapelia käyttäen. Kun laite on kytketty tietokoneeseen, voit käyttää GoTab-laitteen sisäistä muistia ja mahdollista asetettua MicroSD-korttia standardina USB-massatallennuslaitteena. Katso ohjeet Yarvik GoTab -laitteen tulostetusta pikaoppaasta määrittääksesi tabletin USB-lisäportin. Liitä USB-kaapeli Yarvik GoTab -laitteen USB-lisäporttiin ja tietokoneeseen vapaaseen USB-porttiin. GoTab-laitteen oikeaan alakulmaan tulee näkyviin kaksi viestiä peräkkäin: Kun toinen viesti "USB connected" (USB yhdistetty) tulee näkyviin, napsauta sitä. Näkyviin tulee seuraava näyttö:

11 Napsauta painiketta "Turn on USB storage" (Kytke USB-tallennus päälle). Näkyviin tulee vahvistusnäyttö: Vahvista napsauttamalla "OK". Yarvik GoTab -laitteen sisäinen muisti tulee nyt näkyviin massatallennuslaitteena tietokoneen tiedostojärjestelmään ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi tiedostojen kopioimiseen Yarvik GoTab -laitteesta tai -laitteeseen. Jos tabletissasi on MicroSD-kortti, tietokone tunnistaa kortin toisena massatallennuslaitteena. Voit lopettaa massatallennuslaitteen käytön napsauttamalla painiketta "Turn off USB storage" (Kytke USB-tallennus pois) ja poistamalla USB-kaapelin. Huomautus: Laitteistojen ohjaimia ei tarvita Yarvik GoTab -laitteen muistin käyttämiseen. Jos tietokone pyytää jonkin ohjaimen asennusta, voit jättää sen huomioimatta. 4.7 Kieli ja syöttö

12 Valitse Yarvik GoTab -laitteen näytön kieli valinnasta Select language (Valitse kieli). Tämä koskee kaikkia järjestelmän näyttötekstejä. Voit asettaa kohdassa Android keyboard (Android-näpppäimistö) GoTab-laitteen näytön näppäimistön. 4.8 Päivämäärä ja aika Voit asettaa tässä Yarvik GoTab -laitteen päivämäärän ja kellonajan. 5 Sovellukset Yarvik GoTab -laitteessa on esiasennettuja sovelluksia (ks. esimerkit alla). Selain Verkkoselain verkkosivujen katselemiseen. Laskin Laskin joillakin yksinkertaisilla toiminnoilla. Kalenteri Kalenterisovellus tapaamisten lisäämiseen ja tarkistamiseen. Kamera Kuvien ottamiseen ja videon tallentamiseen sisäänrakennetulla kameralla. Kello Herätyskello. Lataukset Näyttää nykyiset ja tallennetut selainsovelluksen lataukset. Sähköposti Sähköpostiasiakas sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen. FBReader E-kirjojen lukuohejlma, joka tukee formaatteja: epub, fb2 ja (osittain) mobipocket. GetJar GetJar-sovelluskauppa. Katso seuraavan sivun GetJar-osio. Hi-Q MP3 Recorder Ääni-/audiotiedostojen tallentamiseen ja toistamiseen. Ohjekirja Tämä Yarvik GoTab -laitteen digitaalinen ohjekirja. Musiikki Musiikin/audiotiedostojen soittamiseen Yarvik GoTab -laitteella. OfficeSuite MobiSoft OfficeSuite Viewer. Avaa Word-, Excel-, PowerPoint- ja PDF-tiedostoja. Asetukset Valikko Yarvik GoTab -laitteen asettamiseen.

13 ES File Explorer Tiedostoselain kansioiden ja asiakirjojen selaamiseen/avaamiseen Yarvik GoTab -laitteella. Katso lisätietoa alta. Super-HD Player/Gallery Kaiken kattava Yarvik GoTab -laitteen valokuvien ja videoiden katseluohjelma. ES File Explorer -muistin käyttö Pääset asetettuun MicroSD-korttiin seuraavasti: varmista, että olet kansioiden ylätasossa ja näytön yläosassa oleva osoitepalkki näyttää "/". Kun olet jossakin toisessa kansiossa, voit siirtyä kansioiden ylätasoon painamalla alaosassa olevan järjestelmäpalkin "Back" (Takaisin) -painiketta, kunnes näytön yläosassa olevassa osoitepalkissa näkyy "/". Kun olet ylätasossa, avaa kansio "mnt". Se sisältää kansion "extsd", joka on MicroSD-kortti. Kun olet liittänyt USB-tallennuslaitteen Yarvik GoTab -laitteen USB-porttiin, voit käyttää kyseistä muistia avaamalla kansion "usbhost1" yllä mainitusta kansiosta "mnt". 5.1 GetJar GetJar-sovelluskauppa on keskeinen kohde, jossa voit helposti selata tuhansia Yarvik GoTab -laitteeseen saatavilla olevia sovelluksia ( apps ) ja josta voit ladata sovelluksia yhdellä painikkeen painalluksella. Yarvik GoTab -laite on yhdistettävä internet-yhteyden Wi-Fi-verkkoon ennen kuin GetJarsovelluskauppaa voidaan käyttää.

14 Voit käyttää GetJar-sovelluskaupan näytön oikeassa yläkulmassa olevaa hakutoimintoa erityisten sovelluksien hakemiseksi. Voit siirtyä valitun sovelluksen tietosivulle painamalla painiketta Free. Voit myös aloittaa latauksen kyseiseltä sivulta. Voit löytää monia muita Android-sovelluksia myös internetistä. Käytön aloittamiseksi suosittelemme joihinkin alla oleviin verkkosivuihin tutustumista. Niiden avulla pääset erilaisiin hauskoihin ja hyödyllisiin ilmaisiin sovelluksiin Kaikkien ladattujen sovellusten käyttö on omalla vastuullasi. Huomaa: Android-pohjaisten kannettavien laitteiden käyttöluparajoituksien vuoksi voit päästä Yarvik Tablet -laitteella viralliseen Androidin markkinapaikkaan, mutta et voi ladata sovelluksia. 6 GNU/GPL Lisenssitiedot Katso Yarvik GoTab -laitteen oikeudelliset tiedot kohdasta Settings (Asetukset) About tablet (Lisää tabletista) Legal information (Oikeudelliset tiedot) (vaatii internet-yhteyden) tai vieraile osoitteessa for more information.

15 7 Takuutiedot Yarvik myöntää asiakkaan hankkimalle tuotteelle 2 vuoden valmistus- ja materiaalivikojen takuun. Takuu astuu voimaan asiakkaan hankintapäivämäärästä. Jos tuotteessa havaitaan valmistus- tai materiaalivikoja takuun ollessa voimassa, asiakkaan tulee palauttaa tuote jälleenmyyjälle, josta tuote hankittiin. Jälleenmyyjän on korjattava tai vaihdettava se (Yarvikin yksinomaisen harkinnan mukaan) kohtuullisessa ajassa. Alkuperäinen lasku vaaditaan hankintapäivämäärän tositteeksi. Yarvikin tätä koskeva valinta on lopullinen. Tämä takuu ei kata vikoja tai toimintahäiriöitä, jotka johtuvat ohjelmiston siirroista, väärinkäytöstä, luvattomasta käytöstä, luvattomasta käsittelystä, laiminlyönnistä, virheellisestä käytöstä, riittämättömästä huolellisuudesta tai muusta toimesta, joka ei ole Yarvikin hallinnan alainen. TÄRKEÄÄ: Kun hankit GoTab-tabletin Yarvikilta, tabletissa on laitteen valmistushetkellä kyseiseen malliin saatavilla oleva viimeisin laiteohjelmisto. Yarvik ei tarjoa tukea tuotteille, joita loppukäyttäjä on muuttanut, eikä Yarvik tue sen tuotteiden laiteohjelmistoon ja ohjelmistoon tehtyjä ohjelmointimuutoksia. Jos kyseisiä muutoksia on tehty, kaikki takuut raukeavat. Tässä määritetyn takuun voimassaolo edellyttää, että asiakas käyttää vain virallisia ohjelmistoja, sovelluksia ja päivityksiä, jotka ovat saatavilla Yarvikin verkkosivulla osoitteessa Muita ohjelmistoja tai laiteohjelmistoja ei saa käyttää, muutoin takuu raukeaa ja tukipalvelu ei ole käytettävissä. Yarvik ei tue muiden kuin vamistajan tuotteeseen asentamien ja Yarvikin viralliselta verkkosivulta osaatavilla olevien hjelmistojen tai laiteohjelmistojen käyttöä. Yarvik ei ota vastaa kyselyihin, jotka koskevat valtuuttamattomia muutoksia, valtuuttamatonta ohjelmistoa ja laiteohjelmistoa.

16 YARVIK.COM

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

Sisällysluettelo GoTab

Sisällysluettelo GoTab Sisällysluettelo GoTab 1 Käyttöönotto 2 GoTab -asetukset 3 Android-alkunäyttö 3.1 Pienohjelmien ja pikavalintojen lisääminen alkunäyttöön 3.2 Taustakuvan asettaminen 3.3 Sovellusvalikko 4 Yarvik GoTab

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas Kuvaus

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Beskrivning

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Beskrivning Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7 kosketusnäyttö Ukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-antur Mediasoitin Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite Kuulokkeita Pikakäyttöopas 1 OTG USB-johto

Lisätiedot

Android Ver. 4.2.2. 148-163 Pikaopas taulutietokone / FI

Android Ver. 4.2.2. 148-163 Pikaopas taulutietokone / FI Android Ver. 4.2.2 148-163 Pikaopas taulutietokone / FI Pikaopas taulutietokone Android V. 4.2.2 Suomi Kiitos Blaupunkt-tuotteen valinnasta. Olet tehnyt viisaan päätöksen. Palvelemme sinua luonnollisesti

Lisätiedot

Usein kysyttyä Transformer TF201:stä

Usein kysyttyä Transformer TF201:stä FI7211 Usein kysyttyä Transformer TF201:stä Tiedostojen hallinta... 2 Kuinka pääsen käyttämään microsd-kortille, SD-kortille ja USB-laitteelle tallennettuja tietojani?... 2 Kuinka siirrän valitun tiedoston

Lisätiedot

Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915

Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915 Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915 Tiedostojen hallinta... 2 Kuinka pääsen käyttämään microsd-kortille, SD-kortille ja USB-laitteelle tallennettuja tietojani?... 2 Kuinka siirrän valitun tiedoston

Lisätiedot

Asennus Windows XP ja Vista -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows XP ja Vista -käyttöjärjestelmiin LW056V2 Langaton Sweex LAN-korttiväyläsovitin 54 Mbps Johdanto Älä altista langatonta Sweex LAN-korttiväylän sovitinta 54 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Beskrivning

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Beskrivning Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 10.1 kosketusnäyttö Ukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-antur Mediasoitin Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite Kuulokkeita Pikakäyttöopas 1 OTG USB-johto

Lisätiedot

Käytön aloittaminen NSZ-GS7. Verkkomediasoitin. Näyttökuvia, toimintoja ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttua ilman erillistä ilmoitusta.

Käytön aloittaminen NSZ-GS7. Verkkomediasoitin. Näyttökuvia, toimintoja ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Käytön aloittaminen FI Verkkomediasoitin NSZ-GS7 Näyttökuvia, toimintoja ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Käytön aloittaminen: ON/STANDBY Kytkee tai katkaisee soittimen

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 8" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin Tämä MP4-videosoitin on varustettu täysillä multimediaominaisuuksilla. Laite sopii valokuvien katseluun, e-kirjojen lukemiseen, äänen tallentamiseen ja toistamiseen

Lisätiedot

Plantronics DA80 Audio Processor. User Guide

Plantronics DA80 Audio Processor. User Guide Plantronics DA80 Audio Processor User Guide Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Virta 4 Plantronics Spokes -ohjelmisto 5 Sovelluksen asentaminen 5 Aloita ohjelmistot 5 Hub-sovelluksen välilehdet 5 Kuulokkeen

Lisätiedot

TeleWell TW-WLAN 802.11g/n USB

TeleWell TW-WLAN 802.11g/n USB TeleWell TW-WLAN 802.11g/n USB V2 Copyright Pikaohje Pakkauksen sisältö. 1 USB-sovittimen asennus Windows Xp.... 2 Windows Vista..... 6 Mac OS X..... 10 Wlan-tukiasemaan yhdistäminen Windows XP / Vista...

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 10.1" IPS kosketusnäyttö Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

ipad maahanmuuttajien ohjauksessa Laitteen käyttöönotto Kotomaatti 2016

ipad maahanmuuttajien ohjauksessa Laitteen käyttöönotto Kotomaatti 2016 ipad maahanmuuttajien ohjauksessa Laitteen käyttöönotto Kotomaatti 2016 Sisältö hyperlinkkeinä Miten ipad avataan ja suljetaan? Miten sovellukset avataan ja suljetaan? Kuinka luodaan kansio? Kuinka käytän

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet Herätyskellokamera Käyttäjän ohjeet Sisällysluettelo 1. Tärkeää tietoa 2. Pakkauksen sisältö 3. Tekniset tiedot 4. Tuotetiedot 5. Laitteen käyttö 1. tärkeää tietoa Tämä käsikirja on suunniteltu tutustuttamaan

Lisätiedot

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk kitsound.co.uk VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita.

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Googlen palvelut synkronoinnin apuna. Kampin palvelukeskus Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo

Googlen palvelut synkronoinnin apuna. Kampin palvelukeskus Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo Googlen palvelut synkronoinnin apuna Kampin palvelukeskus 31.01.2018 Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo Google-tili Jos käytät Gmail-sähköpostia niin sinulla on Google-tili (nn.nn@gmail.com)

Lisätiedot

Suomenkielinen versio

Suomenkielinen versio LW311 Sweex langaton LAN-korttiväylän sovitin 300 Mbps Älä altista langatonta Sweex LAN-korttiväylän sovitinta 300 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps Johdanto Älä altista Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitinta 200 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta tuotetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU Yleisimmät ongelmat CGI (Mukana) sovellus Sovelluksen päivittäminen Lataaminen ja asennus Kielen vaihtaminen Ympäristön vaihtaminen (tuotanto-testi) Uudelleenasennus Pakotettu

Lisätiedot

Air Sync Käyttöopas. Air Syncin lataaminen. Virran kytkentä ja katkaisu On/Off Air Sync

Air Sync Käyttöopas. Air Syncin lataaminen. Virran kytkentä ja katkaisu On/Off Air Sync Air Sync Käyttöopas Air Syncin lataaminen 1. Liitä Air Syncin Micro USB-liitin (D) tietokoneeseesi tai muuhun vastaavaan latauslaitteeseen käyttämällä mukana tullutta USB-kaapelia tai vastaavaa Micro USBliitintä.

Lisätiedot

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP + DECT PUHELIN ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska Suomi Magyar Español Italiano

Lisätiedot

Plantronics DA -sarjan vahvistin. Käyttöopas

Plantronics DA -sarjan vahvistin. Käyttöopas Plantronics DA -sarjan vahvistin Käyttöopas Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Virta 4 Plantronics-ohjelmisto 5 Sovelluksen asentaminen 5 Aloita ohjelmistot 5 Hub-sovelluksen välilehdet 5 Kuulokkeen käyttäminen

Lisätiedot

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje Tervetuloa käyttämään Samsungin Galaxy Tab tietokonetta Laitteen keskeinen ominaisuus on 7 tuuman kosketusnäyttö, jonka alapuolella ole neljä (4) taustavalaistua ohjausnäppäintä, ja yläpuolella 1.3 pixelin

Lisätiedot

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kuvataan kuinka päivitetään Nikonin peilittömien

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B FI Tekninen tuki Langaton IP-kamera Pika-aloitusopas Lataa Windows- tai Mac-asiakasohjelmisto seuraavasta osoitteesta: https://reolink.com/software-and-manual/ Tarkemmat asennusohjeet selostetaan käyttöoppaassa:

Lisätiedot

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä opaskirjassa kerrotaan, miten WR-R10- langattoman kaukoohjaimen laiteohjelma päivitetään. Jos

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 3.2 PUHELIMESI ESITTELY Opi puhelimesi painikkeista, näytöstä ja sen kuvakkeista. Puhelimen näppäimet Puhelimen etupuolta katsoessasi näet seuraavat elementit: (Katso 1.1 Sivu 3)

Lisätiedot

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla.

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. HUOM! TÄMÄ OHJE ON COMET LAITTEEN ENSIMMÄISTÄ ASENNUSKERTAA VARTEN. Ladataksesi rahaa Comet pysäköintimittariisi

Lisätiedot

mobile PhoneTools Käyttöopas

mobile PhoneTools Käyttöopas mobile PhoneTools Käyttöopas Sisältö Vaatimukset...2 Ennen asennusta...3 Asentaminen - mobile PhoneTools...4 Matkapuhelimen asennus ja määritys...5 Online-rekisteröinti...7 Asennuksen poistaminen - mobile

Lisätiedot

Basware Supplier Portal

Basware Supplier Portal Basware Supplier Portal Pikaohje Toimittajille (Toukokuu 2011) Prosessin yleiskatsaus Basware Supplier Portal on tarkoitettu toimittajaorganisaatioille (joita kutsutaan jäljempänä toimittajiksi). Järjestelmän

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Varmista, että olet saanut kaikki varusteet, jotka on lueteltu kohdassa Kuva 1. (Pakkauksessa toimitetut tarrat voivat poiketa ilmoitetusta.

Varmista, että olet saanut kaikki varusteet, jotka on lueteltu kohdassa Kuva 1. (Pakkauksessa toimitetut tarrat voivat poiketa ilmoitetusta. Insert % Shift Pika-aloitus Varmista, että olet saanut kaikki varusteet, jotka on lueteltu kohdassa Kuva 1. (Pakkauksessa toimitetut tarrat voivat poiketa ilmoitetusta.) Takuukortti Pika-aloitusopas D1-tarrakasetti

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Lisätiedot

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka päivitetään laiteohjelma langattomiin kauko-ohjaimiin WR-1 ja

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

Reolink WiFi valvontakameran käyttöohje

Reolink WiFi valvontakameran käyttöohje 1 Reolink WiFi valvontakameran käyttöohje Sisällysluettelo 1 Ennen käyttöä... 3 1.1 Käyttöehdot... 3 1.2 Huomioitavaa... 3 2 Valvontakameran käyttöönotto älypuhelimella... 4 2.1 Asenna Reolink ohjelmisto...

Lisätiedot

Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käytön aloitus

Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käytön aloitus Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käytön aloitus Windows 8.1 Support Center @ Lenovo support.lenovo.com/windows8.1 Hyvä lukija! Lenovo on laatinut tämän ohjeen helpottamaan Microsoft Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Pikaopas. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211304, 1. painos FI

Pikaopas. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211304, 1. painos FI Pikaopas Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211304, 1. painos FI Näppäimet ja osat 9 Kakkoskamera 10 Äänenvoimakkuus-/zoomausnäppäin 11 Medianäppäin 12 Näytön ja näppäinten lukituskytkin 13 Kuvausnäppäin

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Sovellussivusto

Käyttöohjeet. Sovellussivusto Käyttöohjeet Sovellussivusto SISÄLLYSLUETTELO Tietoja oppaasta...2 Oppaassa käytetyt symbolit...2 Vastuuvapauslauseke...3 Huomautuksia...3 Mitä sovellussivustolla voi tehdä... 4 Ennen sovellussivuston

Lisätiedot

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut Turvallinen veneily -näyttö Kun VesselView käynnistetään sen oltua sammutettuna vähintään 30 sekuntia, näyttöön tulee turvalliseen veneilyyn liittyviä ohjeita sisältävä ikkuna. Jatka painamalla Accept

Lisätiedot

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje Käyttöohje 4 Pakkauksen sisältö 1. Contour Mouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. USB/Micro-USB-kaapeli 5. Käyttöohje 2 3 Yläosan toiminnot Oikea painike 5 5 Contour Mouse Keskipainike

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän.

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Pikaopas SUOMI Yleisohje Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Kamera Edestä Takaa 1 Zoom-säädin 2 Laukaisin 3 Salama 4 [ON/OFF] (Virta) 5 Etuvalo 6 Linssi 7 Mikrofoni 8 [

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

NOVA LANGATTOMAT KUULOKKEET

NOVA LANGATTOMAT KUULOKKEET Varoitus: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita. Ei sovellu

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

BlueStacks Käyttöopas

BlueStacks Käyttöopas BlueStacks Käyttöopas Model No. VS14140 Sisällysluettelo 1. Esittely...2 1.1 BlueStacks-yleiskatsaus...2 1.2 Kohdeyleisö...2 2. BlueStacksin käynnistäminen...2 2.1. BlueStacksin käynnistäminen...2 2.2

Lisätiedot

Pikaopas. WiFi-kantaman laajennin N300 Malli EX2700

Pikaopas. WiFi-kantaman laajennin N300 Malli EX2700 Pikaopas WiFi-kantaman laajennin N300 Malli EX2700 Aloittaminen NETGEAR-WiFi-kantamanlaajennin laajentaa WiFi-verkkoa vahvistamalla nykyistä WiFi-signaalia ja parantamalla signaalin laatua pitkillä etäisyyksillä.

Lisätiedot

Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa.

Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa. KÄYTTÖOHJE 1 (5) VAROITUKSET Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa. HUOMIO! Laite ei sovellu alle 3-vuotiaille lapsille. Sisältää pieniä osia - Tukehtumisvaara. Pidä huoli ettei

Lisätiedot

Taskutulostin KÄYTTÖOPAS

Taskutulostin KÄYTTÖOPAS Taskutulostin KÄYTTÖOPAS Kiitos Polaroid Mint -taskutulostimen ostamisesta. Tämä käyttöopas on tarkoitettu tarjoamaan sinulle ohjeita, joita noudattamalla tämän tuotteen käyttö on turvallista eikä se aiheuta

Lisätiedot

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N76 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

RIBBONS BLUETOOTH-KUULOKKEET

RIBBONS BLUETOOTH-KUULOKKEET Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS Asennusopas Observit RSS Versio 5.3 Huomautus Tämä opas on uusia asennuksia varten. Axis-kamerapaketti sisältää käytettävän lehtisen. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä tukeen: +46 60 61 67 50. Tarjoaja:

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PIONEER AVIC-S1. Löydät kysymyksiisi vastaukset PIONEER AVIC-S1 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas

Ohjelmiston asennusopas Ohjelmiston asennusopas Oppaassa kerrotaan, miten ohjelmisto asennetaan USB- tai verkkoliitännän kautta. Verkkoasennus ei ole käytettävissä malleissa SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Kaavio Kaaviossa kuvataan,

Lisätiedot

LoCCaM. LoCCaM Cam laitteiston ohjaaminen. Dimag Ky dimag.fi

LoCCaM. LoCCaM Cam laitteiston ohjaaminen. Dimag Ky dimag.fi LoCCaM LoCCaM Cam laitteiston ohjaaminen Dimag Ky janne.koski @ dimag.fi +358505907788 Laitteen lisääminen sovellukseen Sovelluksen pääsivulta valitaan oikeasta yläkulman valikosta Aloita uusi (1) Aukeavaan

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistopäivitykset Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä Nokia Lifeblog 2.5 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut

Lisätiedot

1. Puhelimen käynnistys. Käynnistä puhelin sen käynnistyspainikkeesta. Ensin kysytään SIMkortin PIN-koodia. Uudessa JYU SIM-kortissa se on 0000.

1. Puhelimen käynnistys. Käynnistä puhelin sen käynnistyspainikkeesta. Ensin kysytään SIMkortin PIN-koodia. Uudessa JYU SIM-kortissa se on 0000. Android Puhelimen käyttöönotto. Lyhyesti: Ennen puhelimen käynnistämistä ensimmäistä kertaa, avaa sim-kortin kelkka puhelimen mukana toimitetulla työkalulla ja asenna SIM-kortti puhelimeen. Puhelimen mukanana

Lisätiedot

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä IP laitteiden asennus tapahtuu oletusarvoisesti käyttäen verkkokaapelointia. Kaapeli kytketään kytkimeen tai suoraan reittimeen, josta laite saa IP -osoitetiedot,

Lisätiedot

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen s. 1/5 Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen Yleistä Internetissä on paljon hyödyllisiä ilmaisohjelmia, jotka voi ladata ja asentaa omalle koneelle. Osa ohjelmista löytyy suomenkielisiltä sivuilta,

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8)

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -protokollan avulla Windows Vista (SP2 tai uudempi)-, Windows 7- ja Windows 8 -

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle OHJE 1/9 Yleistä Saunalahti on lähettänyt asiakkaillemme uuden SIM kortin. Kaikki Saunalahden SIM kortit tulevat vaihtumaan jollakin aikajaksolla Saunalahden siirryttyä palveluoperaattorista virtuaalioperaattoriksi.

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

RACE -BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS

RACE -BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita. Ei sovellu

Lisätiedot

TORNADO -PELIKUULOKKEET

TORNADO -PELIKUULOKKEET Varoitus: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita. Kaikki tavaramerkit

Lisätiedot

D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F: USB-liitäntä

D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F: USB-liitäntä DB-80 Kiikarit ja digitaalikamera Tuotetiedot A: Objektiivin rengas B: Kiikariobjektiivi C: Nestekidenäyttö Ohjeet käytettäessä kiikareina D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F:

Lisätiedot

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Quick Start Guide. Huawei E392

Quick Start Guide. Huawei E392 Quick Start Guide Huawei E392 DK ET FIN LT LV NO RUS SE UK FIN Lisävaruste mobiililaajakaistaasi Tämän ohjekirjan ohjeita noudattamalla saat langattoman verkkosi ja mobiililaajakaistasi toimimaan nopeasti

Lisätiedot

WAKE FM-KELLORADIO KÄYTTÖOPAS

WAKE FM-KELLORADIO KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi ohjeen tuotteet.

Lisätiedot

Mac. Valmistelut. Mac

Mac. Valmistelut. Mac Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa esitellään lisävarusteena saatavien tietokoneen ulkoisten laitteiden käyttöä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa esitellään lisävarusteena saatavien tietokoneen ulkoisten laitteiden käyttöä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 410774-351 Huhtikuu 2006 Tässä oppaassa esitellään lisävarusteena saatavien tietokoneen ulkoisten laitteiden käyttöä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen

Lisätiedot

PÄIVITÄ TIETOKONEESI

PÄIVITÄ TIETOKONEESI PÄIVITÄ TIETOKONEESI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi PÄIVITÄ TIETOKONEESI 2(16) Sisällys 1. Mihin päivityksiä tarvitaan?... 3 1.1. Windowsin

Lisätiedot