Mohamedin serkku Omid tulee ensi viikonloppuna Helsingistä Tampereelle. Mohamed soittaa Omidille.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Mohamedin serkku Omid tulee ensi viikonloppuna Helsingistä Tampereelle. Mohamed soittaa Omidille."

Transkriptio

1 14. kappale (neljästoista kappale): P UHELIMESSA 14.1 Treffit Mohamedin serkku Omid tulee ensi viikonloppuna Helsingistä Tampereelle. Mohamed soittaa Omidille. Omidin äiti: Mohamed: Omidin äiti: Mohamed: Omidin äiti: Mohamed: Mariam puhelimessa. Hei, Mohamed Ibrahim täällä. Hei, Mohamed. Mitä kuuluu? Ihan hyvää. Koko ajan on kiire, kun koulussa on paljon kokeita. Onko Omid nyt kotona? Hän tuli juuri jalkapallotreeneistä. Odota hetki. Omid, tule puhelimeen! Hei sitten Mohamed, sano terveisiä äidillesi. Sanon. Hei! Omid: Moi! Hyvä, kun soitit. Milloin koulusi loppuu perjantaina? M: Minun koulupäiväni päättyy viisitoista yli kaksi. Joskus pääsemme aikaisin, jo viisitoista vaille kaksi. Milloin olet Tampereella? O: Junani on asemalla Minä en tiedä missä sinä nyt asut. Missä me näemme? M: Tule McDonaldsìn eteen varttia yli kolme. Bussi 23 meille Hervantaan lähtee hampurilaisravintolan vierestä. Soita, jos et löydä. O: Okei. Tosi kiva tulla. Tavataan sitten perjantaina. Moi!

2 P erjantaina Mohamed seisoo Keskustorilla ja odottaa Omidia. Kello on jo Mohamed huolestuu. Hän soittaa Omidille. Mohamed: Moi Omid, täällä Mohamed. Onko juna myöhässä? Omid: Ei, seison täällä McDonaldsin edessä. Missä sinä olet? M: Samassa paikassa, tässä Mc Donaldsin edessä. Minä en näe sinua. Täällä minä seison Keskustorilla, ihan pääoven vieressä. O: Sanoitko sinä torilla? Minä en ole torilla. Täällä on erilaisia kauppoja. Urheiluliike, vaatekauppa, ruokakauppa, leipomo ja kahvila. M: Missä sinä oikein olet? Oletko sinä sisällä? O: Joo, olen. Yksi mies neuvoi missä lähin McDonalds on. M: Voi ei, sinä olet väärässä paikassa. Sinä olet Koskikeskuksessa ja minä Keskustorilla. Bussi meille lähtee täältä. Tule tänne. O: Minä yritän. Mihin minä menen nyt? M: Kävele ulos kadulle! Käänny ulko ovesta vasemmalle. Kävele kohti isoa siltaa. Näetkö sen? O: Nyt se näkyy. Mitä sen jälkeen? M: Mene sillan yli. Edessäsi on Keskustori ja paljon busseja. Bussien takana talon kulmassa on toinen McDonalds`. Vilkuta minulle! O: Jipii, nyt näen sinut! 1. Missä Omid asuu? 2. Millä Omid tulee Tampereelle? 3. Mihin aikaan Mohamedin koulu loppuu? 4. Milloin pojat tapaavat? 5. Missä pojat tapaavat? 6. Mistä bussi Hervantaan lähtee? 7. Mikä bussi menee Mohamedin kotiin? 8. M iksi M ohamed ei näe Omidia McDonaldsin edessä?

3 KÄSKYMUOTO ( imperatiivi) Mieti yksikön ensimmäinen persoona ja ota n pois > minä tulen > Tule! Yksikön kieltosana on: Älä! Älä koske! 9. Kirjoita imperatiivi. Esim. Opettaja sanoo: Ota kirja! Minä otan kirjan. a) Opettajani sanoo: _! Minä kirjoitan vihkoon. b) Isäni sanoo:! Minä menen kauppaan. c) Äitini sanoo:! Minä avaan ikkunan. d) Opettajani sanoo:! Minä pyyhin taulun. e) Ystäväni sanoo:_! Minä menen heille. f) Pikkusiskoni sanoo:! Minä luen kirjaa. g) Isoisäni sanoo:! Minä odotan häntä. h) Isoäitini sanoo:! Minä syön hedelmät. i) Veljeni sanoo:! Minä juoksen bussiin. j) Kaverini sanoo:! Minä otan karkkia. 10. Kirjoita imperatiivit kielteisinä: Älä ota! 14.2 TUNTEMATON NUMERO I llalla pojat ovat puistossa pelaamassa. Äkkiä Omidin kännykkä soi. Soittajan numero on tuntematon. Omid vastaa: Omid puhelimessa. Soittaja: Haloo! Mä soitan siitä autosta. Koska sitä voi tulla kattoon? O: Anteeksi. Voitko toistaa? Soittaja: Sulla oli viikonloppuna lehessä ilmotus. Mä oon tosissaan kiinnostunu siitä Mazdasta. Tai tietty haluun kattoo sen ensin. Ni, et koska mä voin tulla? O: Hetkinen, minä en ymmärrä mitään. Onko sinulla väärä numero? Minun puhelinnumeroni on Soittaja: Just se, ihan sama numero. Ilmotuksessa lukee O: Minun numeroni alkaa 040, ei 0400, ja viimeinen numero on 1.

4 Soittaja: Oho. Täytyy yrittää uudestaan. Sori vaan. O: Ei se mitään. Hei! Uskomatonta! Jo toinen väärinkäsitys tänään. 9. Mitä soittaja haluaa? 10.Mikä Mazda on? 11.Mikä on Omidin puhelinnumero? 12.Kenellä on väärä numero? 13.Mitä tarkoittaa? Valitse ja kirjoita. kattoo ku sulla mulla et haluun mun sun yy kaa lehessä ilmotus mä sä minulla sinulla että katsoa kun sinun yksi minun haluan minä lehdessä kaksi sinä ilmoitus 14. Mitä tarkoittaa? Kirjoita, jos tiedät. koo kakskyt joo tu! kato!

5 OMISTUSLIITE: minun kirjani sinun kirjasi hänen kirjansa meidän kirjamme teidän kirjanne heidän kirjansa Omistusliitettä ei yleensä ole puheessa, mutta sinun on hyvä tietää mitä se tekstissä tarkoittaa. Omistusliite tulee sanaan aina viimeiseksi laukussani, autostasi, laukkuunsa isällämme, äidiltäsi, koirallensa, kotiini pöydälläsi, kirjastanne, kynäsi 15. Käytä näitä sanoja ja keksi lauseita (10) vihkoosi! 16. Lisää tekstiin sanat ja omistusliitteet Meidän (auto) on koulun ulko oven edessä. Hänen sininen (auto) on meidän (takana). Minun (reppu) on sinun (reppu) vieressä meidän (luokassa). Otatko myös hänen (reppu) mukaan, kun lähdemme liikuntatunnille. Teidän (koiralla) on hauska nimi: Nekku. (koira) Nekku on (väriltä) kauniin ruskea. Heidän (karkki) kaatuivat pitkin käytävän lattiaa. Tänään taitaa olla 13. päivä ja perjantai. Teidän (äiti) on täällä. Hänen (kädessä) on paperi. (Äiti) etsii opettajaa (paperi) kanssa.

6 14.3 KAMPAAJA AI KA Anna: Hei Samir! Saanko lainata sinun puhelintasi? Minulla on tänään aika kampaajalle puoli kaksi ja meillä on koulua varttia yli kolmeen. Lukujärjestykseni on uusi ja unohdin milloin koulu loppuu. Samir: Okei, saat lainata, mutta älä puhu pitkään. Minun puhelinlaskuni oli viime kuussa liian suuri. Anna: Kiitos. Minulla on kampaajan numero täällä kalenterissani. Täytyy vähän etsiä... Nyt löytyi! S: Laita numeron eteen suuntanumero 03. A: Hyvä kun muistutit. Mitä nyt pitää tehdä? S: Paina vihreää nappia ylhäällä vasemmalla. Kampaaja: Kampaamo Kihara. Tuula puhelimessa. Kuinka voin auttaa? A: Täällä on Anna Sarelainen. Minulla on tänään aika varattu kello 13.30, mutta en pääse. K: Kiitos, kun ilmoitit. Varaanko sinulle uuden ajan? A: Joo, kiitos. Onko perjantai iltapäivä vapaa? K: Valitan, ei tällä viikolla. Ensi viikon tiistaina on yksi peruutusaika tasan kello kolme. Sopiiko se? A: Sopii hyvin. Minä tulen silloin. K: Nähdään! Hei hei! A: Hei hei! Kiitos lainasta Samir. Sinä saat soittaa minun puhelimellani joskus. 17. Miksi Anna ei mene kampaajalle? 18. Missä kampaajan puhelinnumero on? 19. Kenen puhelimella Anna soittaa? 20. M illoin on Annan uusi aika kampaajalle?

7 21.Täydennä puhelinkeskustelu: Sinä et voi mennä huomenna lääkäriin. Varaa uusi aika. Lääkäriasema Pilleri. Täällä on Miten voin auttaa? Varaanko sinulle uuden ajan? Sopiiko sinulle torstaina iltapäivällä? Hyvä. Lähetän sinulle vielä kutsun kotiin. Ei kestä. Hei hei. 22. Kirjoita keskustelu, jossa tilaat pizzataksista pizzaa kotiin. Pizzataksi Mitä saisi olla? Kuinka monta pizzaa haluat? Millä täytteellä? Mihin osoitteeseen? Missä kaupunginosassa se on? OK. Toimistusaika on noin 30 minuuttia. Kiitos tilauksesta. Hei! 23. Kirjoita tekstari opettajallesi ja kerro, että olet sairaana. 24. Kirjoita toinen tekstari ystävällesi ja sovi milloin ja missä tapaatte.

8 14. 4 Onnettomuus Anna ja Fereshte kävelevät koulun vieressä puistossa. Heidän edessään vanha mummo kaatuu. Tytöt juoksevat mummon luo. Mummo: Ai ai ai. En pääse ylös. Lonkkaan sattuu. Auttakaa minua. Anna: Ota, Fereshte, toisesta kädestä! Nosta hänet ylös. Mummo: AI AI, APUA! Sattuu kovasti! Fereshte: Me emme jaksa ja häntä sattuu. Soitetaanko hätäkeskukseen? Mummo: En minä tarvitse ambulanssia. Minä yritän itse ylös. AUUU! Fereshte: Anna, soita nyt heti! Hän tarvitsee apua. Me emme osaa auttaa. Anna: Mikä on hätänumero? Fereshte: Se on 112. Anna soittaa hätäkeskukseen P äivystäjä: Hätäkeskus. Anna: Täällä Anna Sarelainen. Me olemme Sorsapuistossa ja täällä on vanha nainen. Hän tarvitsee ambulanssin. Hengittääkö hän? A: Kyllä hän hengittää. Onko hän tajuissaan? A: Kyllä. Hän huutaa kovaa ja häntä sattuu. Mitä tapahtui? A: Hän kaatui ja hän ei nouse ylös. Sairaankuljetusauto on tulossa. Odota sulkematta puhelinta. A: Joo.

9 Missä te olette tarkasti? A: Olemme Tampere talon lähellä, Sorsapuistossa. Mikä sinun nimesi on? A: Anna Sarelainen. Voitko sanoa sukunimen kirjain kirjaimelta. A: S A R E L A I N E N Kiitos. Nyt voit sulkea puhelimen. Odottakaa siellä. Ambulanssi on siellä noin kahden minuutin kuluttua. A: Kiitos. 1. Mihin Anna soittaa? 2. Mihin vanhaa naista sattuu? 3. Mikä on hätänumero Suomessa? Entä Euroopassa? 4. Entä sinun kotimaassa? 5. Oletko sinä soittanut hätäkeskukseen? 6. Mitä tapahtuu kun ambulanssi tulee? 7. Valitse kaksi tapausta ja kirjoita, mitä sanot kun soitat hätäkeskukseen. 1)Televisio palaa kotona, 2)Pyöräilijä ja auto törmäävät, 3)Sinun ystävä putoaa järveen, hän ei osaa uida, 4)Kaksi poikaa tappelee, toinen jää maahan makaamaan, toinen juoksee pois 5)Hampurilaisravintolassa syttyy tulipalo 6)Olet metsässä marjassa kaverin kanssa ja eksytte 7)Kävelet illalla ulkona, näet auton ojassa, kuljettaja on tajuton 8)Oma tarina MUISTA: Kuka soittaa? Onko loukkaantuneita? Hengittääkö? Onko tajuissaan? Mitä tapahtui? Missä olette (osoite, millainen paikka..)?

10 Opevinkit: Keskustelua imperatiivista: Mitä opettaja sanoo eri maissa? Mitä kuulet äidin Suomessa sanovan lapsilleen esim. bussissa, kaupungilla, päiväkodin eteisessä?(tavoitteena puhekielen poimiminen) Aikataulu ja kartta tehtäviä: Liikennelaitoksen aikataulukirja sekä keskustan kartta. Missä olet/ miten/ milloin menet?

oikeesti aikuisten III - suullisia harjoituksia suomen kielen opetukseen

oikeesti aikuisten III - suullisia harjoituksia suomen kielen opetukseen oikeesti aikuisten III - suullisia harjoituksia suomen kielen opetukseen Eva Lönnbäck Svetlana Myhkyrä Laura Tikkanen Mari Ruohonen (toim.) 1 Turun kristillisen opiston oppimateriaaleja -sarja Tekijät:

Lisätiedot

Juuso. Kirje isoäidille. Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä. Hei mummi rakas!

Juuso. Kirje isoäidille. Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä. Hei mummi rakas! Kirje isoäidille Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä Hei mummi rakas! Mitä teille kuuluu? Meille kuuluu hyvää, vaikka ensi viikko on kyllä aika jännittävä. Minulla alkaa uusi koulu. Olen samassa

Lisätiedot

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein 1. Istun nyt yksin puiston penkillä. Tarvitsen nyt rauhaa ja yksinoloa. Otan päiväkirjani laukustani, ja aloitan: Rakas Päiväkirjani! Tänään oli taas samanlainen päivä

Lisätiedot

9.1. Mikä sinulla on?

9.1. Mikä sinulla on? 9.kappale (yhdeksäs kappale) 9.1. Mikä sinulla on? Minulla on yskä. Minulla on nuha. Minulla on kuumetta. Minulla on kurkku kipeä. Minulla on vesirokko. Minulla on flunssa. Minulla on vatsa kipeä. Minulla

Lisätiedot

Marjukka Kenttälä SUOMI SUJUVAKSI 1. Harjoitusten vastauksia

Marjukka Kenttälä SUOMI SUJUVAKSI 1. Harjoitusten vastauksia Marjukka Kenttälä SUOMI SUJUVAKSI 1 Harjoitusten vastauksia KAPPALE 1 Harjoitus 1 sivu 20 1. Isabelita on filippiiniläinen. 2. Halvar on islantilainen. 3. Pavel on tšekkiläinen. 4. Susanne on sveitsiläinen.

Lisätiedot

Mutta puhutaan taas perheestä. Meille italialaisille perhe on todella tärkeä. Minkälainen perhe sinulla on? Minkälainen on sinun perheesi?

Mutta puhutaan taas perheestä. Meille italialaisille perhe on todella tärkeä. Minkälainen perhe sinulla on? Minkälainen on sinun perheesi? Poslech z http://www.yle.fi/opinportti/supisuomea/ (5. Tv-sarja) Hei!/Ciao! Minä olen Giuseppe La Grassa. Olen italialainen. Olen asunut Suomessa 26 vuotta. Suomi on pohjoinen maa - ja hyvin kaukana minun

Lisätiedot

Oikeesti aikuisten 1 - tekstejä ja harjoituksia suomen kielen opetukseen

Oikeesti aikuisten 1 - tekstejä ja harjoituksia suomen kielen opetukseen Oikeesti aikuisten 1 - tekstejä ja harjoituksia suomen kielen opetukseen Petra Autio Eva Lönnbäck Johanna Piirainen Oikeesti aikuisten 1 tekstejä ja harjoituksia suomen kielen opetukseen 1 Turun kristillisen

Lisätiedot

Oikeesti aikuisten 1i

Oikeesti aikuisten 1i Oikeesti aikuisten 1i - harjoituksia suomen kielen opetukseen Petra Autio Eva Lönnbäck Johanna Piirainen Oikeesti aikuisten 2 harjoituksia suomen kielen opetukseen 1 Turun kristillisen opiston oppimateriaaleja

Lisätiedot

Mika Lamminpää. Eila ja Ossi. Suomen kielen alkeisoppikirja

Mika Lamminpää. Eila ja Ossi. Suomen kielen alkeisoppikirja Mika Lamminpää Eila ja Ossi Suomen kielen alkeisoppikirja 1 Becoming More Visible -projektin kehittämiskumppanuuden muodostivat: Kajaanin, Tampereen, Turun ja Vaasan vastaanottokeskukset, Kansalais- ja

Lisätiedot

a c arjen aakkoset Harjoituksia aikuisen maahanmuuttajan luku- ja kirjoitustaidon opiskeluun Petra Autio Eva Lönnbäck Turun kristillinen opisto 2012

a c arjen aakkoset Harjoituksia aikuisen maahanmuuttajan luku- ja kirjoitustaidon opiskeluun Petra Autio Eva Lönnbäck Turun kristillinen opisto 2012 arjen aakkoset b a c Harjoituksia aikuisen maahanmuuttajan luku- ja kirjoitustaidon opiskeluun Petra Autio Eva Lönnbäck Arjen aakkoset Turun kristillinen opisto 2012 1 { Turun kristillisen opiston oppimateriaaleja

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

SUOMI 1 SUOMI 1 KAPPALE 1. Harjoitus 3. sivu 18 Tavutus. Harjoitus 4

SUOMI 1 SUOMI 1 KAPPALE 1. Harjoitus 3. sivu 18 Tavutus. Harjoitus 4 KAPPALE 1 sivu 18 Tavutus Hil-jan hy-vä tu-lee, a-ja-tel-len ai-van kau-nis. Ei saa-mi-nen ri-kas-tu-ta vaan sääs-tä-mi-nen. Kaik-ki te-ke-vän kä- teen tu-lee. Jo-ka pe-lis sä ri-kas-tuu, se ta-vois-sa

Lisätiedot

Paikallissijaharjoituksia

Paikallissijaharjoituksia Paikallissijaharjoituksia Harjoitus 1 Pane sanat oikeaan muotoon. Malli: HOTELLI Menen hotelliin. Olen hotellissa. Tulen hotellista. 1. PIENI TALO 2. SENAATINTORI 3. SUOMALAINEN SAUNA 4. ASEMA 5. SUURI

Lisätiedot

TEKSTIT JA KESKUSTELUT

TEKSTIT JA KESKUSTELUT TEKSTIT JA KESKUSTELUT 2 0 1 2 1 T E K S T I T 1 Mikä tämä on? Se on radio. Onko se uusi? Ei, se on vanha. Mikä tuo on? Se on televisio. Millainen se on? Se ei ole hyvä, se on huono. Millainen talo on?

Lisätiedot

Sinulle 1-6 -luokkalainen,

Sinulle 1-6 -luokkalainen, Sinulle 1-6 -luokkalainen, Tämä vihkonen on tehty Sinulle ja kotiväellesi luettavaksi ja keskusteltavaksi. Aikuiset ovat useimmiten mukavia ja turvallisia, mutta ihan aina aikuisiinkaan ei voi luottaa.

Lisätiedot

KÄTS. Käytännön suomea. Sirpa Rönkkö ja Kaisa Toiviainen kuvitus Elina Roininen

KÄTS. Käytännön suomea. Sirpa Rönkkö ja Kaisa Toiviainen kuvitus Elina Roininen KÄTS Käytännön suomea Sirpa Rönkkö ja Kaisa Toiviainen kuvitus Elina Roininen Käytännön Suomea -oppimateriaalin käyttäjälle KÄTS suomen kielen oppimateriaali on tarkoitettu etenkin hitaasti eteneviin aikuisten

Lisätiedot

Hyvää syntymäpäivää, kulta. Ootko nyt tyytyväinen? Saat syödä niin

Hyvää syntymäpäivää, kulta. Ootko nyt tyytyväinen? Saat syödä niin 1 SINÄ PUTOSIT SILLALTA JUURI SINÄ ILTANA JOLLOIN RAKKAUTEMME TUNNUSTIMME LINNUNLAULUUN KULJIMME TOISIAMME KATSOIMME SILLALLA ENSI KERRAN SUUTELIMME ÄLÄ PELKÄÄ, RAKAS... EN ANNA HEIDÄN TEHDÄ SULLE PAHAA,

Lisätiedot

Kappale 7. Oppia ikä kaikki

Kappale 7. Oppia ikä kaikki Kappale 7 Oppia ikä kaikki Yläkoulun vanhempainillassa Leilan ja Saidin postiluukku kolahtaa. Heille tulee kirje. Hyvät 8 A -luokkalaisen vanhemmat! Tervetuloa vanhempainiltaan Kissalan koululle tiistaina

Lisätiedot

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen.

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen. 1 Hei, haluaisin kiittää kirjasta. Se oli todella koskettava ja rehellinen. Olet varmaan saanut paljon samaa palautetta. Itkin hillittömästi kun luin sitä. Kiitos kun kirjoitit kirjan ja jaoit surusi meidän

Lisätiedot

Pikku-Kallen sähkökoulu

Pikku-Kallen sähkökoulu 1 2 Pikku-Kallen sähkökoulu 3 Copyright STEK ry. Kansi, taitto ja kuvat: Kuvitustoimisto Intomieli/Ulriikka Lipasti Teksti: Brita Nummi Painopaikka: Kiitämme: Opetushallitus Opetusneuvos Marja Montonen

Lisätiedot

Kappale 6. Onnea uuteen kotiin!

Kappale 6. Onnea uuteen kotiin! Kappale 6 Onnea uuteen kotiin! Maijan luona kylässä On lauantai. Maija Virtanen on keittiössä. Hän keittää kalakeittoa. Ovikello soi. Kari, mene avaamaan! Halimo, Abdi ja Jusuf ovat tulossa kylään. Kari

Lisätiedot

SIPERIAN NERO! osa 1. "Osaako kotka lentää?" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma

SIPERIAN NERO! osa 1. Osaako kotka lentää? kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma SIPERIAN NERO! osa 1 "Osaako kotka lentää?" kirjoittaneet Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma Hi Conzept Oy, 1999 1 EXT. SIPERIA. YDINASEINSTITUUTTI. -- PÄIVÄ 1 Harmaa betonilaitos harmaassa maisemassa. Kuvan

Lisätiedot

Lisa Lundström: Matka!

Lisa Lundström: Matka! Lisa Lundström: Matka! Lisa ja Äiti istuu lentokentän penkillä odottamassa. Äidistä tuntuu siltä kun hän olisi unohtanut jotakin. Hän tekee hijaa listaa päässään. Passi, rahaa, matkalippu Hän sormeilee

Lisätiedot

DANIEL, JUMALAN OMA -OPETTAJANOPAS. Marika Laatu ja Pia Tuomi

DANIEL, JUMALAN OMA -OPETTAJANOPAS. Marika Laatu ja Pia Tuomi DANIEL, JUMALAN OMA -OPETTAJANOPAS Marika Laatu ja Pia Tuomi OPETTAJALLE Daniel, Jumalan oma -opetuspakettiin kuuluvat: Opettajanopas Leirivihko Puuhapistevinkit Danielin laulu 2/2011 Noste-lehdessä sarjakuva

Lisätiedot

KIRSIKKA ARKIMIES: SIJAISÄITI

KIRSIKKA ARKIMIES: SIJAISÄITI KIRSIKKA ARKIMIES: SIJAISÄITI 1. INT. HYGIENIAVIRASTO. AAMUPÄIVÄ. KUVA ISOSTA SEINÄKELLOSTA, KELLO ON 11.55 STERIILISSÄ JA VALKOISESSA HYGIENIAVIRASTON LABORATORIOSSA. PIENIKOKOINEN, VAALEA JAANA HYÖRII

Lisätiedot

ESIPUHE... 3 PALVELUKUVAUS... 4 PALVELUKUVAUKSIIN LIITTYVIÄ TEHTÄVIÄ... 5. Saniteettitilojen siivous: wc-tila ja pukuhuone... 5

ESIPUHE... 3 PALVELUKUVAUS... 4 PALVELUKUVAUKSIIN LIITTYVIÄ TEHTÄVIÄ... 5. Saniteettitilojen siivous: wc-tila ja pukuhuone... 5 Sisällys ESIPUHE... 3 PALVELUKUVAUS... 4 PALVELUKUVAUKSIIN LIITTYVIÄ TEHTÄVIÄ... 5 Saniteettitilojen siivous: wc-tila ja pukuhuone... 5 Toimistotilojen siivous: toimistotila ja kahvihuone... 9 Hotellisiivous...

Lisätiedot

Kuuntele tehtävät. Kuulet tehtävät ensin kerran kokonaan ja sitten pienissä osissa. Vastaa kysymyksiin.

Kuuntele tehtävät. Kuulet tehtävät ensin kerran kokonaan ja sitten pienissä osissa. Vastaa kysymyksiin. Kuuntele tehtävät. Kuulet tehtävät ensin kerran kokonaan ja sitten pienissä osissa. Vastaa kysymyksiin. 1. Urheiluhalli avattu (Mainos) Mainosmusiikkia Vihdoinkin pitkä odotus on päättynyt! Täyden palvelun

Lisätiedot

SIPERIAN NERO! osa 15. "Sukulaisrakkautta" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma

SIPERIAN NERO! osa 15. Sukulaisrakkautta kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma SIPERIAN NERO! osa 15 "Sukulaisrakkautta" kirjoittaneet Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma Hi Conzept Oy, 1999 1 INT. N ASUNTO. -- AAMU 1 (, MIES) tulee RAMBON kanssa sisään. Salama välähtää. heittäytyy maahan,

Lisätiedot

Francis Poulenc. Ihmisen ääni. libretto Jean Cocteau. laulettava suomennos Juhani Koivisto

Francis Poulenc. Ihmisen ääni. libretto Jean Cocteau. laulettava suomennos Juhani Koivisto Francis Poulenc Ihmisen ääni libretto Jean Cocteau laulettava suomennos Juhani Koivisto Ihmisen ääni Suppea näyttämö esittää naisen huoneen kulmaa, huone on pimeä, sinertävä, vasemmalla on sijaamaton vuode,

Lisätiedot

ESIPUHE... 3 PALVELUKUVAUS... 4 PALVELUKUVAUKSIIN LIITTYVIÄ TEHTÄVIÄ... 5. Saniteettitilojen siivous: wc-tila ja pukuhuone... 5

ESIPUHE... 3 PALVELUKUVAUS... 4 PALVELUKUVAUKSIIN LIITTYVIÄ TEHTÄVIÄ... 5. Saniteettitilojen siivous: wc-tila ja pukuhuone... 5 Sisällys ESIPUHE... 3 PALVELUKUVAUS... 4 PALVELUKUVAUKSIIN LIITTYVIÄ TEHTÄVIÄ... 5 Saniteettitilojen siivous: wc-tila ja pukuhuone... 5 Toimistotilojen siivous: toimistotila ja kahvihuone... 9 Hotellisiivous...

Lisätiedot