Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) Kaupunginhallitus Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (33) Kaupunginhallitus 25.03.2013. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone"

Transkriptio

1 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) Kokoustiedot Aika maanantai klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja Leila Savolainen, 1. varapuheenjohtaja Neeta Röppänen, 2. varapuheenjohtaja Harri Auvinen Sirpa Alho-Törrönen, varajäsen Heidi Komulainen Jukka Pulkkinen Pauli Ruotsalainen Hetti Rytsy Tapio Tolppanen Taisto Toppinen Muut saapuvilla olleet Petteri Paronen Jarmo Pirhonen Markku Tervahauta Pekka Vähäkangas Markku Rossi Irja Sokka Heikki Vienola Sirpa Lätti-Hyvönen Kirsi Soininen Mikko Aro kaupunginjohtaja, esittelijä palvelualuejohtaja palvelualuejohtaja palvelualuejohtaja valtuuston puheenjohtaja valtuuston 2. varapuheenjohtaja kaupunginsihteeri strategiajohtaja markkinointijohtaja II kaupunginsihteeri, pöytäkirjanpitäjä Asiat Allekirjoitukset Pekka Kantanen puheenjohtaja Mikko Aro pöytäkirjanpitäjä

2 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) Pöytäkirjan tarkastus Kuopiossa, kaupunginhallituksen kokoushuoneessa Harri Auvinen Heidi Komulainen Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Kuopiossa, kaupunginkansliassa Mikko Aro Pöytäkirjanpitäjä Muutoksenhakukiellot Kuntalain 91 :n mukaan ei oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta voi tehdä :ien , ja 119 osalta, koska päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Muutosta ei voi hakea valittamalla :iin 113, ja , koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 momentin mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus. Oikaisuvaatimusohjeet Pöytäkirjaan liitetään oikaisuvaatimusohjeet :ien 113, ja osalta liite A

3 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) Käsitellyt asiat Nro Liite/ viite* Otsikko Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat Suurten kaupunkien USO2-vertaisseminaari Liikelaitosten ja Pohjois-Savon pelastuslaitoksen tilinpäätösten käsittely ja yhdistäminen kaupungin tilinpäätökseen Kuopion Tilakeskuksen tilinpäätös vuodelta Kuukausiseuranta helmikuu ja ennuste loppuvuodelle Vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen ja kokoonpano vuosina Veteraaniasiaintoimikunnan nimeäminen vuosiksi Juha Pekkarisen eronpyyntö joukkoliikennelautakunnan varajäsenyydestä Neeta Röppäsen ja Marja-Leena Hublinin eronpyyntö Savoniakirjallisuuspalkintoraadista Joensuun ja Kuopion kaupunkien yhteistyön ohjausryhmä Viranhaltijoiden ja työntekijöiden kokouspalkkioiden maksaminen kertapalkkiona alkaen Rakennuksen myynti, Kotokuja Maljalahden rantakerrostalotonttien tarjousten hyväksyminen ja esisopimusten tekeminen Kh:n tiedonantoja 28 Muutoksenhaku Sivu , , Liite A kuntalain mukainen oikaisuvaatimusohje / kaupunginhallitus 32

4 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) Pöytäkirjantarkastajat Kaupunginjohtaja Petteri Paronen Valitaan pöytäkirjantarkastajat. Vuorossa ovat kaupunginhallituksen jäsenet Harri Auvinen ja Nelli Berg-Väänänen. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin jäsenet Harri Auvinen ja Heidi Komulainen.

6 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) Asianro 277/00.04/2012 Suurten kaupunkien USO2-vertaisseminaari Kuntaliiton ja Audiopro Oy:n yhteistyönä toteutettiin vuosina Uuden sukupolven organisaatiot ja johtaminen-hanke, johon Kuopion kaupunkia pyydettiin mukaan kehittäjäkumppaniksi. päätti kokouksessaan , että Kuopion kaupunki lähtee mukaan hankkeeseen. Kuntien poliittisen ja viranhaltijajohtamisen yhä haasteellisemman toimintakentän sekä saadun palautteen pohjalta käynnistettiin USO2-jatkohanke, joka toteutetaan vuoden 2013 alusta vuoden 2014 loppuun. USO2-hanke painottuu erityisesti strategisen johtamisen ja strategian toimeenpanon sekä strategisen luottamushenkilötyön ja kaksoisjohtamisen kehittämiseen. Käytännössä hankkeen kautta tuetaan mm. seuraavia kuntajohtamisen osa-alueita: kuntastrategiaprosessit, strategian toimeenpano ja valtuustosopimukset, strategian seuranta ja arviointi, hyvä hallitustyöskentely sekä konsernirakenteet ja - ohjaus. Keskeisessä roolissa on myös verrokkikaupungeilta saatava benchmarking-tuki omaan johtamiseen, kehittämistyöhön ja käytettäviin työkaluihin. päätti kokouksessaan , että kaupunki lähtee mukaan USO2-jatkohankkeeseen. USO2 -verkostoprojektissa osallistujakunnat on jaettu kolmeen vertaisryhmään kokonsa mukaisesti. Kevään suurten kaupunkien vertaistapaaminen pidetään Kuntatalolla teemalla Elävä kuntastrategia. Seminaarissa kehitetään ratkaisuja elävän ja toteutuvan kuntastrategian saavuttamiseksi alustusten ja vertaistyöskentelyn kautta. Tilaisuuden pääpuhujana on Pasi-Heikki Rannisto Tampereen yliopistosta, joka on tutkinut nimenomaan kuntastrategiaprosesseja ja kuntastrategioiden toimeenpanon kysymyksiä. Kuntacase -esittelyn pitää talousjohtaja Patrik Marjamaa Vantaan kaupungista. Seminaarin ohjelma jaetaan esityslistan liitteenä. Liitteet 1 277/2012 Seminaarin ohjelma Valmistelija etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Kaupunginjohtaja Petteri Paronen Kh. nimeää edustajansa seminaariin.

7 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) 113 nimesi edustajikseen jäsen Röppäsen, jäsen Savolaisen ja jäsen Toppisen.

8 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) Asianro 3697/ /2012 Liikelaitosten ja Pohjois-Savon pelastuslaitoksen tilinpäätösten käsittely ja yhdistäminen kaupungin tilinpäätökseen Talousarviopäällikkö Pirjo Salmelainen Talous- ja strategiapalvelu Kaupungin liikelaitosten johtokunnat ja Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta ovat valmistelleet tilinpäätökset vuodelta 2012 ja esittävät kaupunginhallitukselle niiden yhdistämistä kaupungin tilinpäätökseen. Valtuusto asetti vuodelle 2012 liikelaitoksille tavoitteeksi vähintään nollatuloksen ja seuraavat tuloutusvaatimukset kaupungin sijoittamalle peruspääomalle: Kuopion Energia liikelaitos 5,9 milj. euroa, Kuopion Vesi liikelaitos 3,33 milj. euroa, Kallaveden työterveys liikelaitos 162 tuhatta euroa, Kuopion Kuntatekniikkaliikelaitos 240 tuhatta euroa. P-S Pelastuslaitokselle ei asetettu tuloutusvaatimusta. Liikelaitokset ovat tulouttaneet tilikauden aikana niille asetetun peruspääoman tuottovaatimuksen. Kuopion Energia liikelaitoksen tilikauden tulos osoittaa kaupungin tuloutuksen jälkeen 0,5 milj. euron ylijäämää tilikaudelta. Liikelaitos saavutti toiminnalliset, taloudelliset ja laadulliset tavoitteet hyvin. Edellisenä vuonna liikelaitoksen tulos oli 2,8 milj. euroa ylijäämäinen. Kuopion Veden ylijäämäksi kaupungin tuloutuksen jälkeen muodostui 0,5 milj. euroa. Liikelaitos saavutti toiminnalliset, taloudelliset ja laadulliset tavoitteet lähes suunnitelmien mukaan. Edellisenä vuonna liikelaitoksen tulos oli 0,3 milj. euroa ylijäämäinen. Kallaveden työterveys liikelaitoksen tulos oli tuloutuksen jälkeen 0,3 milj. euroa alijäämäinen. Liikelaitoksen vastaanottotoiminta ei toteutunut suunnitelmien mukaan johtuen lääkärivajeesta ja uuden potilastietojärjestelmä käyttöönotosta. Edellisenä vuonna vastaava tulos oli 0,2 milj. euroa ylijäämäinen. Kuopion Kuntatekniikkaliikelaitoksen tilikauden tulos osoittaa tuloutuksen jälkeen 0,3 milj. euron ylijäämää. Toukokuun alussa 2012 toteutettiin sähköverkon asennustoiminnan liiketoimintasiirto Kuopion Energia liikelaitoksesta Kuntatekniikka-liikelaitokseen. Edellisenä vuonna vastaava tulos oli 0,2 milj. euroa ylijäämäinen. P-S Pelastuslaitoksen tulos 0,7 milj. euroa ylijäämäinen. Alueellisen pelastustoimen toimintavuosi oli hyvä, koska pelastustoiminnan tehtävämäärät vähenivät ja toimintavalmius parani edelliseen vuoteen nähden. Edellisenä vuonna vastaava tulos oli 0,2 milj. euroa ylijäämäinen. Liitteenä jaetaan kokoukseen osallistuville yhdisteltävien liikelaitosten ja Pohjois-Savon Pelastuslaitoksen tilinpäätökset.

9 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) 114 Vaikutusten arviointi Merkitään, että asia on ilmastopoliittisilta vaikutuksiltaan neutraali. Liitteet /2012 Liikelaitosten ja taseyksiköiden tilinpäätökset 2012 Kaupunginjohtaja Petteri Paronen Kh. päättää, että liikelaitosten ja Pohjois-Savon aluepelastuslautakunnan tilinpäätökset yhdistellään kaupungin tilinpäätökseen tehtyjen esitysten mukaisesti. hyväksyi yksimielisesti kaupunginjohtajan ehdotuksen.

10 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) Asianro 740/ /2013 Kuopion Tilakeskuksen tilinpäätös vuodelta 2012 Konsernijohtaja Janne Airaksinen konserniohjaus ja tilapalvelut Tiivistelmä Kuopion Tilakeskus taseyksikön tilinpäätöksestä (1 000 euroa) väliseltä ajalta: 2012 % 2011 % Liikevaihto Liikeylijäämä , ,4 Tilikauden ylijäämä , ,8 Investoinnit, brutto Korvaus peruspääomasta Henkilöstö, vakinainen Kuopion Tilakeskus taseyksikön kolmas tilinpäätös sisältää toimintakertomuksen, tuloslaskelman, taseen, rahoituslaskelman sekä tilinpäätöksen liitetiedot. Lisäksi tilinpäätöstiedoissa esitetään Kuopion Tilakeskuksen henkilöstötilinpäätös, joka ei kuulu viralliseen tilinpäätökseen. Kuopion Tilakeskuksen toiminnalliset ja laadulliset tavoitteet vuodelle 2012 saavutettiin suunnitelmien mukaisesti. Kaupungille on tuloutettu peruspääoman korkoa 14,65 miljoonaa euroa. Kuopion Tilakeskuksessa oli vuoden 2012 lopussa töissä 49 henkilöä, joista tilapäisiä oli 4 ja osa-aikaisia 3 henkilöä. Eläkkeelle jäi 1 henkilö. Liikevaihto oli 66,9 miljoonaa euroa. Tilikauden ylijäämä oli 4,8 miljoonaa euroa. Investointien määrä vuonna 2012 oli 21,5 miljoonaa euroa. Investointeihin saatiin rahoitusosuuksia ja ELY-keskuksen avustuksia, yhteensä 1,4 miljoonaa euroa. Taseen loppusumma oli 191,3 miljoonaa euroa eli taseen loppusumma kasvoi 3,7 miljoonaa euroa vuoden 2012 avaavaan taseeseen verrattuna. Oma pääoma oli vuoden 2012 lopussa 187,1 miljoonaa euroa ja vieras pääoma 3,5 miljoonaa euroa. Kuopion Tilakeskuksen omavaraisuusaste (oma pääoma / taseen loppusumma) oli 98,2 % ja sijoitetun pääoman tuotto 10,6 %. Esityslistan liitteenä kaupunginhallituksen jäsenille jaetaan Tilakeskuksen tilinpäätös vuodelta Vaikutusten arviointi -

11 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) 115 Esitys Esitän, että kaupunginhallitus hyväksyy ja allekirjoittaa Kuopion Tilakeskuksen tilinpäätöksen tilikaudelta Lisäksi esitän, että Kuopion Tilakeskuksen tilinpäätös yhdistetään Kuopion kaupungin tilinpäätökseen. Liitteet 3 740/2013 Kuopion Tilakeskuksen tilinpäätös vuodelta 2012 Valmistelija Riitta Karjalainen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Kaupunginjohtaja Petteri Paronen Kh. hyväksyy ja allekirjoittaa Kuopion Tilakeskuksen tilinpäätöksen tilikaudelta ja että Kuopion Tilakeskuksen tilinpäätös yhdistetään Kuopion kaupungin tilinpäätökseen. hyväksyi yksimielisesti kaupunginjohtajan ehdotuksen.

12 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) Asianro 1646/ /2013 Kuukausiseuranta helmikuu ja ennuste loppuvuodelle 2013 Talousarviopäällikkö Pirjo Salmelainen Talous- ja strategiapalvelu Talouden toteutuman seurantaraportti helmikuulta 2013 on valmistunut. Raportissa on palvelualueiden, taseyksiköiden ja liikelaitosten helmikuun talouden toteuma ja kunkin yksikön itse laatima ennuste koko vuoden toteumaksi. Toteumatiedot eivät ole suoraan vertailukelpoisia edellisen vuoden tietoihin kuntaliitoksesta johtuen. Ennusteen mukaan ydinkaupungin toimintamenot tulevat olemaan noin 665 milj. euroa. Ennustetta on nostettu edellisen kuukauden ennusteesta noin viisi miljoonaa euroa. Menoennuste ylittää kaupunginvaltuuston päättämän talousarvion lähes kahdeksalla miljoonalla eurolla. Suurimmat ylitykset ennusteessa kohdistuvat perusturvan palvelualueen ja terveydenhuollon palvelualueen asiakaspalvelujen ostoihin sekä aikuissosiaalityön avustuksiin. Toimintatuottojen kokonaismäärä tulee puolestaan ennusteen mukaan ylittämään talousarvion 2,4 milj. eurolla. Toimintakatteen ennakoidaan siten olevan 550 milj. euroa. joka on noin 5,5 milj. euroa valtuuston päättämää talousarviota heikompi. Toimintakatteen kasvu tulisi ennusteen mukaan olemaan 1,9 %, kun vertailutietona käytetään talousarviovalmistelun pohjana ollutta toimintakatetta ja 1,5 % vertailukelpoiseen tilinpäätöksen ennakkotietoon verrattuna. Talousarviovalmistelu pohjautui 0,8 %:n toimintakatteen kasvuun. Verotulo- ja valtionosuusennusteet ovat tässä vaiheessa liki talousarvion mukaiset. Verotuloarvion mahdolliseen tarkistamiseen on riittäviä perusteita toukokuussa. Satunnaisiin tuloihin budjetoitu alatorin pysäköintijärjestelyistä saatava tulo tulee ennusteen mukaan ylittymään 2 milj. eurolla. Ennuste perustuu talousarvion valmistumisen jälkeen toteutuneisiin sopimuksiin. Pysäköintilaitos valmistuu toukokuussa. Tuloslaskelmaennusteen mukaan ydinkaupungin koko vuoden tulos muodostuu 12,9 milj. euroa alijäämäiseksi. Tulosennuste on heikentynyt edellisestä ennusteesta neljä miljoonaa euroa. Ydinkaupungin, taseyksiköiden ja liikelaitosten yhteenlasketuksi tilikauden alijäämäksi muodostuu ennusteen mukaan 11,2 milj. euroa, kun talousarviossa tilikauden alijäämä on - 6,8 milj. euroa. Vaikutusten arviointi Merkitään, että asia on ilmastopoliittisilta vaikutuksiltaan neutraali.

13 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) 116 Liitteet /2013 kk-raportti helmikuu Valmistelija Pirjo Salmelainen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Kaupunginjohtaja Petteri Paronen Kh. keskustelee taloustilanteesta ja merkitsee taloustilanteen tiedoksi hyväksyi yksimielisesti kaupunginjohtajan ehdotuksen.

14 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) Asianro 3101/ /2012 Vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen ja kokoonpano vuosina Voimassaolevan Kuopion kaupungin vanhusneuvoston toimintasäännön 3 :n mukaan vanhusneuvostoon kuuluu 12 jäsentä ja kullekin henkilökohtainen varajäsen, joista kaupunginhallitus nimeää: - neljä kaupungin luottamushenkilöistä varajäsenineen - viisi kuopiolaisten vanhusjärjestöjen nimeämistä ehdokkaista henkilökohtaisine varajäsenineen sekä - kolme jäsentä henkilökohtaisine varajäsenineen kaupungin toimialojen ehdotuksesta; sosiaali- ja terveystoimea edustaa yksi jäsen pysyvästi, kaksi jäsentä edustaa muita toimialoja, joita ovat koulutoimi, kulttuuritoimi, tekninen toimi, vapaa-ajantoimi ja ympäristötoimi. Muut toimialat vaihtavat edustajiaan neuvoston toimikausittain. Vanhusneuvoston toimintasäännön 3 :n mukaisesti vanhusneuvostolla on oikeus kuulla asiantuntijoita. Neuvoston jäsenten toimikausi on kaupunginhallituksen toimikausi. Toimintasäännön 4 :n mukaan kaupunginhallitus määrää vanhusneuvostolle puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan luottamushenkilöiden joukosta. Toimikaudella luottamushenkilöedustajina vanhusneuvostossa toimivat seuraavat jäsenet: - Ongelin Erik, puheenjohtaja, varajäsen Kukkonen Erkki - Tikkanen Hilkka, varapuheenjohtaja, varajäsen Julkunen Kaisa - Haajanen Kaija, varajäsen Kananen Sylvi - Harju Timo, varajäsen Ojala Raimo Valtuustoryhmien välisissä neuvotteluissa on keskusteltu siitä, että vanhusneuvoston kokonpanoa muutettaisiin siten, että vanhuusneuvostoon kuuluisi 12 jäsentä ja henkilökohtaista varajäsentä seuraavasti: - seitsemän kaupungin luottamushenkilöistä varajäsenineen ja - viisi kuopiolaisten vanhusjärjestöjen nimeämistä ehdokkaista henkilökohtaisine varajäsenineen Lisäksi on keskusteltu siitä, että yhdistykset nimeäisivät vanhusneuvoston varapuheenjohtajan ja että neuvoston esittelijänä ja sihteerinä toimisivat kaupungin viranhaltijat/työntekijät. Tarkoituksenmukaiseksi on katsottu, että vanhusneuvoston esittelijä ja sihteeri nimettäisiin hyvinvoinnin edistämisen palvelualueelta. Alustavasti on sovittu siitä, että vanhusneuvoston esittelijänä toimisi hyvinvoinnin edistämisen johtaja (Heli Norja) ja sihteerinä hyvinvointikoordinaattori (Eija Tuovinen).

15 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) 117 Edellä esitetty huomioon ottaen voimassaolevan vanhusneuvoston toimintasäännön :iä 3, 4 ja 8 on tarpeen muuttaa. Merkitään, että laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista astuu voimaan Lain 2 luvun 11 :ssä säädetään vanhusneuvostosta seuraavaa: Sen lisäksi, mitä kuntalain 27 :ssä säädetään kunnan asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista, kunnan on asetettava ikääntyneen väestön osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi vanhusneuvosto ja huolehdittava sen toimintaedellytyksistä. Vanhusneuvosto on otettava mukaan 5 :ssä tarkoitetun suunnitelman valmisteluun ja 6 :ssä tarkoitettuun arviointiin. Lisäksi neuvostolle on muutoinkin annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä ikääntyneen väestön hyvinvoinnin, terveyden, osallisuuden, elinympäristön, asumisen, liikkumisen tai päivittäisistä toiminnoista suoriutumisen taikka ikääntyneen väestön tarvitsemien palvelujen kannalta. Liiteaineistona jaetaan vanhusneuvoston esitys Kuopion Eläkeläisjärjestöjen yhteistyötoimikunnan esitys vanhusneuvoston jäseniksi ja varajäseniksi toimikaudelle : Jäsen Kaakinen Rauni, vpj. Joki Kirsti Säynevirta Matti Tsutsunen Raija Eskelinen Jorma Varajäsen Halonen Mirja Hartikainen Irja Jalkanen Seppo Ruippo Salme Lötjönen Hemmo Liitteet /2012 Esitys vanhusneuvoston vuoden 2013 kokoonpanosta /2012 Voimassa oleva vanhusneuvoston toimintasääntö Valmistelija Heikki Vienola puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Kaupunginjohtaja Petteri Paronen Kh. 1. muuttaa vanhusneuvoston toimintasäännön 3 :ää siten, että: vanhusneuvostoon kuuluu 12 jäsentä ja kullekin henkilökohtainen varajäsen, joista kaupunginhallitus nimeää

16 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) seitsemän kaupungin luottamushenkilöistä varajäsenineen ja - viisi kuopiolaisten vanhusjärjestöjen nimeämistä ehdokkaista henkilökohtaisine varajäsenineen, 2. muuttaa vanhusneuvoston toimintasäännön 4 :ää siten, että: määrää vanhusneuvostolle puheenjohtajan luottamushenkilöiden joukosta. Varapuheenjohtaja nimetään kuopiolaisten vanhusjärjestöjen esittämistä ehdokkaista, 3. muuttaa vanhusneuvoston toimintasäännön 8 :n kuulumaan seuraavasti: Vanhusneuvoston ja tarvittaessa työvaliokunnan esittelijän ja sihteerin nimeää hyvinvoinnin edistämisen palvelualue, 4. nimeää neuvostoon seitsemän edustajaa kaupungin luottamushenkilöistä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet sekä nimeää yhden heistä neuvoston puheenjohtajaksi, 5. nimeää neuvostoon viisi kuopiolaista vanhusjärjestöjen edustajaa, joista yhden neuvoston varapuheenjohtajaksi, eläkeläisjärjestöjen yhteistyötoimikunnan esityksen mukaisesti ja 6. nimeää vanhusneuvoston esittelijäksi hyvinvoinnin edistämisen johtajan ja sihteeriksi hyvinvointikoordinaattorin. hyväksyi yksimielisesti kaupunginjohtajan ehdotuksen kuitenkin siten, että myös vanhusjärjestöjen esittämät varajäsenet nimetään. Lisäksi kaupunginhallitus nimesi vanhusneuvostoon seuraavat jäsenet: - Kukkonen Erkki puheenjohtaja varajäsen Ruokonen Esko - Harju Irja varajäsen Ojala Raimo - Jauhiainen Jaakko varajäsen Puustinen Pentti - Kääriäinen Ella varajäsen Rönkkö Marjatta - Lappalainen Risto varajäsen Palisalo Erkki - Ohvo Pirkko varajäsen Piironen Pirkko-Liisa - Pulkkinen Leena varajäsen Kananen Sylvi

17 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) Asianro 1542/ /2013 Veteraaniasiaintoimikunnan nimeäminen vuosiksi Kaupunginkanslia on pyytänyt veteraanijärjestöiltä ehdotukset ao. järjestön edustajiksi toimikuntaan. Järjestöjen esitykset ovat seuraavat: Kuopion Rintamaveteraanit ry Kuopion Sotaveteraanit ry Kuopion Seudun Sotainvalidit ry Juhani Vartiainen Väinö Rissanen Tauno Pitkänen Merkitään, että veteraaniasiain toimikunnan puheenjohtajana edellisellä kaudella on toiminut Katriina Kankkunen ja jäseninä Irja Harju, Risto Lyytikäinen ja Pekka Pollari. Sosiaali- ja terveyskeskuksen edustajina ovat olleet kuntoutussihteeri Anne Kaitosalo varajäsenenään kuntohoitaja Janne Iivarinen. Kaupunginjohtaja Petteri Paronen Kh. nimeää toimikuntaan 1. em. järjestöjen esittämät henkilöt 2. perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueiden edustajaksi ja toimikunnan sihteeriksi kuntoutussihteeri Anne Kaitosalon ja varajäseneksi kuntohoitaja Janne Iivarisen ja 3. neljä luottamushenkilöä, joista yhden puheenjohtajaksi. hyväksyi yksimielisesti kaupunginjohtajan ehdotuksen. Lisäksi kaupunginhallitus nimesi veteraaniasiaintoimikuntaan seuraavat jäsenet: - Leskinen Jaakko, puheenjohtaja - Tomperi Markku, varapuheenjohtaja - Hentelä-Aho Pirjo - Kiianlinna Liisa

18 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) Asianro 1977/ /2013 Juha Pekkarisen eronpyyntö joukkoliikennelautakunnan varajäsenyydestä Juha Pekkarinen (kok.) on pyytänyt eroa joukkoliikennelautakunnan varajäsenyydestä paikkakunnalta poismuuton vuoksi. Merkitään, että Juha Pekkarinen on valittu Harri Apellin varajäseneksi joukkoliikennelautakuntaan vuosiksi Kaupunginjohtaja Petteri Paronen Kh. esittää kv:lle, että kv. myöntää Juha Pekkariselle eron joukkoliikennelautakunnan varajäsenyydestä ja valitsee hänen tilalleen uuden varajäsenen lautakuntaan toimikauden loppuun. hyväksyi yksimielisesti kaupunginjohtajan ehdotuksen.

19 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) Asianro 2032/ /2013 Neeta Röppäsen ja Marja-Leena Hublinin eronpyyntö Savonia-kirjallisuuspalkintoraadista nimesi kokouksessaan vuosiksi Savonia-kirjallisuuspalkintoraatiin seuraavat henkilöt: - Puskala Varpu (puheenjohtaja) - Kosunen Jaakko (varapuheenjohtaja) - Hublin Marja-Leena - Ismail Atik - Kononen Seppo - Liukkonen Jukka - Röppänen Neeta - Vanhanen Matti - Vilpponen-Salmela Terttu Neeta Röppänen ja Marja-Leena Hublin ovat pyytäneet eroa raadin jäsenyydestä. Kaupunginjohtaja Petteri Paronen Kh. myöntää Neeta Röppäselle ja Marja-Leena Hublinille eron Savoniapalkintoraadin jäsenyydestä ja valitsee heidän tilalleen uudet jäsenet toimikauden loppuun. hyväksyi yksimielisesti kaupunginjohtajan ehdotuksen ja valitsi uusiksi jäseniksi Auli Poutiaisen ja Hannu Koposen.

20 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) Asianro 2313/ /2013 Joensuun ja Kuopion kaupunkien yhteistyön ohjausryhmä on kokouksessaan merkinnyt tiedoksi Joensuun ja Kuopion kaupunkien kumppanuusselvityksen ja todennut, että Kuopion kaupunki on osaltaan valmis syventämään yhteistyötä Joensuun kaupungin kanssa. Jatkokeskusteluja varten kaupunginhallitus nimesi Kuopion ja Joensuun kaupunkien yhteiseen ohjausryhmään kaupunginhallituksen puheenjohtajiston ja kaupunginjohtajan. Ohjausryhmän seuraava kokous on perjantaina Joensuussa. Kaupunginjohtaja Petteri Paronen Kh. nimeää Joensuun ja Kuopion kaupunkien yhteiseen ohjausryhmään kaupunginhallituksen puheenjohtajiston ja kaupunginjohtajan. hyväksyi yksimielisesti kaupunginjohtajan ehdotuksen ja lisäksi nimesi jäsen Kantasen varajäseneksi jäsen Toppisen, jäsen Savolaisen varajäseneksi jäsen Rytsyn ja jäsen Röppäsen varajäseneksi jäsen Pulkkisen.

21 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) Asianro 435/ /2013 Viranhaltijoiden ja työntekijöiden kokouspalkkioiden maksaminen kertapalkkiona alkaen Kaupungin yhteistyötoimikunta Henkilöstöjohtaja Markku Mattila Työnantajapalvelu Vuoden 2012 alusta voimaan tulleesta kunnallisesta yleisestä virka- ja työehtosopimuksesta (KVTES) on poistunut luvun II 11, jossa määriteltiin viranhaltijoille ja työntekijöille maksettavat kokouspalkkiot. Poistuneen määräyksen tilalle on tullut määräykset kertapalkkiosta (KVTES: II luku 14 ). Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen (TS) :n mukaan TS:n soveltamisalalla maksetaan edelleen kokouspalkkioita. Uusien määräysten mukaan Viranhaltijalle/työntekijälle voidaan maksaa kertapalkkio, mikäli kunnan asianomainen viranomainen harkitsee sen suorittamisen perustelluksi. Kertapalkkiota voidaan käyttää esim. silloin, kun työnantaja haluaa palkita yksilöä tai ryhmää. Soveltamisohje: Toimivaltainen viranomainen päättää kertapalkkioiden suuruudesta. Viranhaltijalle/työntekijälle voidaan maksaa kertapalkkio myös muusta erityisestä syystä, mikäli kunnan asianomainen viranomainen harkitsee sen perustelluksi. Soveltamisohje: Erityisenä syynä voi olla esim. viranhaltijan/työntekijän osallistuminen toimielimen kokoukseen toimivaltaisen viranomaisen määräyksen nojalla. Kertapalkkiota ei makseta viranhaltijalle/työntekijälle, joka saa kokouksen ajalta lisä-, yli-, ilta-, yö- tai sunnuntaikorvauksen tai eri palkan tai palkkion kokouksessa suoritettavasta tehtävästä. Kertapalkkioista on maksettava eläkevakuutusmaksut toisin kuin kokouspalkkioista. Esitys kumoaa päätöksensä ja viranhaltijoiden ja työntekijöiden kokouspalkkioiden maksamisesta päättymään

22 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) 122 päättää, että viranhaltijan/työntekijän osallistuessa toimielinten kokouksiin toimivaltaisen viranomaisen määräyksen nojalla, hänelle maksetaan alkaen KVTES:n II luvun 14 :n mukainen kertapalkkio seuraavasti: Kaupunginvaltuusto ja kaupunginhallitus 41 Lautakunnat, liikelaitosten johtokunnat 34 Koulujen johtokunnat ja kaupunginhallituksen asettamat toimikunnat 24 Toimielimen sihteerille ja kaupunginhallituksen esittelijänä toimivalle maksetaan palkkio 50 %:lla korotettuna. Kertapalkkion maksamisen edellytyksenä on, että viranhaltija/työntekijä osallistuu toimielimen kokoukseen muulloin kuin säännöllisenä työaikanaan. Kokonaispalkkauksessa olevien, työaikalain ulkopuolisten viranhaltijoiden ja opetushenkilöstön työajan katsotaan kertapalkkiota maksettaessa alkavan klo 8.00 ja päättyvän klo Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen soveltamispiirissä oleville viranhaltijoille ja työntekijöille maksetaan kertapalkkioiden sijaan kokouspalkkiot edellä mainittujen määrien ja periaatteiden mukaisesti. Eläkemaksut maksetaan kertapalkkioista KVTES:n (muut kunta-alan virka- ja työehtosopimukset) soveltamispiiriin kuuluvan henkilöstön osalta alkaen. Eläkemaksuja ei makseta kokouspalkkioista TS:n soveltamispiiriin kuuluvan henkilöstön osalta. Esitys Yhteistyötoimikunta merkitsee kaupunginhallitukselle tehdyn esityksen tiedoksi. Valmistelija Raimo Savolainen etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Henkilöstöjohtaja Markku Mattila Yhteistyötoimikunta merkitsee asian tiedoksi. hyväksyttiin. Liitteet 7 435/2013 viranhaltijat työntekijät kokouspalkkiot Kaupunginjohtaja Petteri Paronen Kh. hyväksyy henkilöstöjohtajan esityksen. hyväksyi yksimielisesti kaupunginjohtajan ehdotuksen.

23 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) Asianro 1791/ /2013 Rakennuksen myynti, Kotokuja 3 Konserniohjausjohtaja Janne Airaksinen konserniohjaus ja tilapalvelut Kuopion kaupungin omistuksessa on ollut Kuopion maalaiskunnan liittymisestä lähtien, useita vuosikymmeniä, ryhmäkoti Mäkelä. Rakennus on suojeltu asemakaavamerkinnällä ja se on ollut käyttämättömänä noin 5 vuotta. Mäkelä-rakennus on pinta-alaltaan noin 320 m 2 ja sen kunto on tyydyttävä. Kohde on ollut myynnissä kiinteistönvälittäjällä ja siitä on saatu hyväksyttävissä oleva tarjous nykyisen asemakaavan mukaiseen käyttöön. Rakennuksen tasearvo oli noin euroa ja sen vuotuiset ylläpitokulut ovat noin euroa. Rakennuksen myynnin yhteydessä Kuopion kaupunkiympäristön palvelualueen tonttipalveluyksikkö tekee päätöksen tontin vuokraamisesta. Vaikutusten arviointi Esitys Päätöksellä ei ole ilmastopoliittisia vaikutuksia ja sen yritysvaikutukset ovat positiiviset. Esitän Kuopion kaupunginhallitukselle, että kotokuja 3 sijaitseva rakennus myydään Jatkopolut Oy:lle euron kauppahinnalla. Liitteet /2013 Arviokirja Valmistelija Jouni Tiihonen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Kaupunginjohtaja Petteri Paronen Kh. hyväksyy konserniohjausjohtajan esityksen. hyväksyi yksimielisesti kaupunginjohtajan ehdotuksen.

24 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) Asianro 1519/ /2013 Maljalahden rantakerrostalotonttien tarjousten hyväksyminen ja esisopimusten tekeminen Kaupunkirakennelautakunta : Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut hyväksyi Maljalahden rantakerrostalotonttien tarjouskilpailun kilpailuohjelman. Myytäviä tontteja oli viisi kappaletta Maljalahden kaupunginosan korttelissa 44. Tontit on esitetty oheisessa kartassa. Tarjouskilpailusta ilmoitettiin Savon Sanomissa ja Kuopion Kaupunkilehdessä julkaistuilla ilmoituksilla. Kilpailusta kuulutettiin kaupungin ilmoitustaululla Kilpailusta ilmoitettiin myös kaupungin internetsivuilla. Kilpailuaineisto lähetettiin suoramarkkinointikirjeenä 17 rakennusalan toimijalle. Määräaikaan kello mennessä saapui seitsemän suljettua tarjouskuorta. Tarjousten avaustilaisuus järjestettiin Tilaisuudessa oli-

25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) 124 vat läsnä kaupunkirakennelautakunnan edustaja Salme Louhelainen, palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen, kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen ja tonttipäällikkö Jarkko Meriläinen. Saapuneet kirjeet ja tarjoukset ovat asiakirjoissa. NCC Rakennus Oy:n, Lemminkäinen Talo Oy:n ja JL-Rakentajat Oy:n lähettämien kirjeiden mukaan kyseiset yhtiöt eivät tällä kertaa tehneet tarjousta tonteista. Peab Oy teki tonttitarjouksia, mutta ilmoitti tarjousten jättöajan jälkeen vetäytyvänsä kilpailusta. YIT Rakennus Oy, Lujatalo Oy ja Skanska Talonrakennus Oy ovat tehneet tonteista tarjouksia, jotka ovat hinnaltaan hyväksyttävissä. YIT Rakennus Oy teki tarjouksen tontista Lujatalo Oy teki tarjouksen kaikista tonteista ja ilmoitti olevansa valmis ostamaan enintään kaksi tonttia. Skanska Talonrakennus Oy teki pohjahinnan ylittävän tarjouksen tonteista ja sekä tarjosi muista tonteista pohjahintaa. Neuvotteluiden jälkeen Lujatalo Oy on ilmaissut sitoutuvansa ostamaan tontit ja tarjoamaansa hintaan euroa / tontti. Lujatalo Oy:n tarjoamat hinnat ovat korkeimmat tarjoukset kyseisistä tonteista. Kyseisten tonttien tarjouskilpailun mukaiset pohjahinnat olivat euroa, joten Lujatalo Oy:n tarjoukset ovat hyväksyttävissä. Skanska Talonrakennus Oy on neuvotteluissa kohdistanut kiinnostuksensa tonttiin , jonka pohjahinta on euroa. Skanska Talonrakennus Oy:n sitoutuminen tonttikauppaan vaatii yhtiön sisäisen hyväksynnän. Tonttien kilpailuohjelman mukaan tonttikaupoista tehdään esisopimukset ostajien kanssa. Esisopimuksen voimassaoloaikana rakennuttajat teettävät alustavat suunnitelmat tonttien rakentamisesta. Alustaville suunnitelmille on saatava perustettavan suunnittelun ohjaustyöryhmän hyväksyntä. Kaupunkirakennelautakunnalle ja kaupunginhallitukselle esitetään, että suunnittelun ohjaustyöryhmänä toimii olemassa oleva laajennettu kaupunkikuvatyöryhmä. Lisäksi suunnittelun ohjaustyöryhmään esitetään kuuluvaksi tarpeelliseksi katsottava edustus maaomaisuuden hallintapalveluista, kaupunkiympäristön rakentamisen ja kunnossapidon palveluista sekä kaupunkiympäristön suunnittelupalveluista. Kaupunkirakennelautakunnalle ja kaupunginhallitukselle esitetään Lujatalo Oy:n ja Skanska Talonrakennus Oy:n tarjouksien hyväksymistä ja kilpailuohjelman mukaisten esisopimuksien tekemistä tonttikaupoista. Vaikutusten arviointi Asialla on monia yritysvaikutuksia (kh ). Tonttien luovuttaminen aiheuttaa mm. kilpailua keskustan asuntomarkkinoilla. Tonttien ostajat pääsevät rakennuttamaan tonteille rakennuksia, jolla on työllistävä vaikutus. Asuntojen myynnillä on yritysten talouteen positiivinen vaikutus. Kilpailussa ilman tonttia jääville yrityksille asialla voi olla negatiivinen vaikutus yrityksen kilpailuasemaan Kuopion keskustan asuntomarkkinoilla. esityksellä pyritään asemakaavan toteuttamiseen ja kaupunkirakenteen tiivistämiseen, joten päätösesitys on ilmastopoliittisten tavoitteiden mukainen.

26 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) 124 Esitys Esitän kaupunkirakennelautakunnalle ja edelleen kaupunginhallitukselle seuraavaa: 1. Maljalahden tonttien tarjouskilpailusta saatuja tarjouksia hyväksytään seuraavasti: Tontti Rakennusoikeus Ostaja Hinta k-m² Lujatalo Oy k-m² Skanska Talonrakennus Oy k-m² Lujatalo Oy Kaikki muut saapuneet tarjoukset hylätään. 2. Lujatalo Oy:n ja Skanska Talonrakennus Oy:n kanssa tehdään esityslistan liitteenä olevien esisopimusluonnosten mukaiset kiinteistökauppojen esisopimukset. Sopimukset on allekirjoitettava mennessä. 3. Suunnittelun ohjaustyöryhmänä toimii laajennettu kaupunkikuvatyöryhmä. Lisäksi suunnittelun ohjaustyöryhmään esitetään kuuluvaksi tarpeelliseksi katsottava edustus maaomaisuuden hallintapalveluista, kaupunkiympäristön rakentamisen ja kunnossapidon palveluista sekä kaupunkiympäristön suunnittelupalveluista. 4. Sopimuksiin saadaan tehdä tarvittavat teknisluontoiset korjaukset ja lisäykset kansliatoimenpitein. 5. Tämä päätös voidaan kuntalain 98 :n nojalla panna täytäntöön ennen kuin sen on saanut lainvoiman. 6. Tonttien lopulliset kauppakirjat saadaan tehdä tämän päätöksen nojalla esisopimusten mukaisin ehdoin. Palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen Lautakunta hyväksyy kiinteistöjohtajan esityksen. hyväksyttiin yksimielisesti. Liitteet /2013 Esisopimus tontti /2013 Esisopimus tontti /2013 Esisopimus tontti /2013 Esisopimusten liitteet Valmistelija Jarkko Meriläinen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi

27 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) 124 Kaupunginjohtaja Petteri Paronen Kh. hyväksyy kaupunkirakennelautakunnan esityksen. hyväksyi yksimielisesti kaupunginjohtajan ehdotuksen.

28 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) Asianro 75/ /2013 Kh:n tiedonantoja Kh:lle saapuneet kirjeet ym.: Luottamushenkilöiden palkkioiden maksuaikataulu vuonna 2013: Jakso Ilmoitukset klo mennessä Maksupäivä Kaupunginkanslia on suunniteltu pidettävän suljettuna (viikot 29-31) välisenä aikana. Henkilökunnan lomia on tarkoitus keskittää toiminnan kannalta hiljaisempaan ajanjaksoon. Edellä mainittuna aikana kaupunginkansliassa järjestetään kuitenkin päivystys. Asiointi tapahtuu kaupungintalon palveluneuvonnassa. Palveluneuvonta on avoinna arkisin klo /2012 Itä-Suomen aluehallintoviraston tarkastuskertomus, työsuojelutarkastus /2013 Thunder Finland Oy on hakenut Turvallisuus- ja kemikaalivirastolta (Tukes) lupaa rakentaa pysyvä räjähdevarasto Kuopion kaupungin Hiltulanlahden kylään Hepomäki-nimiselle tilalle. Varastoalueella varastoitaisiin louhintaräjähteitä. Tukesille ilmoitetaan pyydettynä lausuntona, ettei kaupungilla ole hakemuksen suhteen huomauttamista. 799/2013 Kaupunki on antanut lausunnon Sisäasiainministeriön lausuntopyyntöön Maahanmuuton tulevaisuus 2020 työryhmän ehdotus. 1849/2013 Pielaveden kunta on ilmoittanut IS-Hankinta Oy:n hallitukselle, että sen haltuun on siirtynyt yksi kappale IS-Hankinta Oy:n osakkeita. Ilmoituksen mukaan Pielaveden kunnan saanto perustuu Pielavesi-Keitele kansanterveystyön kuntayhtymän purkamiseen. IS-hankinta Oy:n hallitus tiedustelee osakkeenomistajien halukkuutta lunastaa kyseinen osake. Jälj. konserniohjausjohtaja Janne Airaksinen ja talousjohtaja Heikki Nuutinen. 1979/2013 Pohjois-Savon liiton maakuntajohtajan päätöspöytäkirja koskien laajakaistarakentamisen lain 1186/2009 mukaisen tuen saajan valintaa Nilsiä Lastulahti-Hipanniemi, Reittiö ja Sänkimäki-Saarvonmäki hankealueille. Jälj. tietohallinto.

29 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) /2013 Pohjois-Savon liiton maakuntajohtajan päätöspöytäkirja koskien laajakaistarakentamisen lain 1186/2009 mukaisen tuen saajaan valintaa Kuopio Talvisalo hankealueelle. Jälj. tietohallinto. 2047/2013 Tuusniemen kunnanvaltuuston pöytäkirjanote koskien Koillis-Savon kuntien yhteistyösopimuksen raukeamista. Jälj. kehittämisjohtaja Heikki Helve. 2264/2013 Kaupungille on saapunut aluehallintoviraston päätös talous- ja velkaneuvonnan korvauksista vuonna Korvaus on Jälj. perusturvan palvelualue ja talous- ja strategiapalvelu. Sakupe Oy:n ilmoitus osakkeenomistajille lunastuksenalaisista saannoista. Jälj. konserniohjausjohtaja Janne Airaksinen ja talousjohtaja Heikki Nuutinen. Kutsu VVO-yhtymä Oyj:n yhtiökokoukseen Jälj. konserniohjausjohtaja Janne Airaksinen ja talousjohtaja Heikki Nuutinen. Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän yhtymähallituksen pöytäkirja 2/ Pohjois-Savon liiton kuntien edustajainkokouksen pöytäkirja 1/ Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymän johtokunnan kokouksen pöytäkirja 2/ Jälj. talous- ja strategiapalvelu. Pöytäkirjajäljennös paikallisneuvottelusta koskien paikallista virkaja työehtosopimusta hammaslääkärien ja hammashoitajien osallistumisesta hammashuollon yhteispäivystykseen, sopimuksen soveltaminen. Seuraavat pöytäkirjajäljennökset: - Kallaveden Työterveys Liikelaitoksen johtokunnan pöytäkirja 1/ , - kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 1/ , - Kuopion Vesi Liikelaitoksen johtokunnan kokouksesta 1/ , - Pohjois-Savon aluepelastuslautakunnan kokouksesta 1/ Seuraavat viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat: Hyvinvoinnin edistämisen palvelualue - hyvinvoinnin edistämisen johtaja 5/ (Kuopio-hallin vuokraus), :t 6-7/ (omatoimisen hyvinvoinnin palvelua, hankinta- ym. sopimukset), 4/ (lupa- ja ilmoitusasiat), 4/ (henkilöstöasiat), - kirjastotoimenjohtaja 3/ (muut asiat), 1/ (hankinta ym-. sopimukset), - museonjohtaja 1/ (vuokraus- ja varausasiat), - vs. museonjohtaja 1/ (taidehankinnat), - palvelupäällikkö 1/ (maksut), - teatterinjohtaja (muut asiat), Kaupunkiympäristön palvelualue - henkilöstö- ja talouspäällikkö 6/ (henkilöstöasiat), - kaupungininsinööri 1/ (vuokraus- ja varausasiat), 4/ (hankinta ym. sopimukset), - kaupunginmetsänhoitaja 1/ (vuokraus- ja varausasiat),

30 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) kaupunginpuutarhuri 1 / (muut asiat), - kiinteistöasiamies :t 29-37, 41-43, 45/ (vuokraus- ja varausasiat), - kiinteistöinsinööri :t 3-5/ (tonttijako ja tonttijaon muutos), 8/ (osoitenumerointi), - kiinteistöjohtaja :t 4-5/ (muut asiat), - kunnossapitopäällikkö :t 21-24, 27-28/ (lupa- ja ilmoitusasiat), :t 16-30/ (vuokraus- ja varausasiat), 1/ (hankinta ym. sopimukset), 21/ (vuokraus- ja varausasiat), - lakimies 1/ (vahingonkorvaukset), 3/ (vahingonkorvaukset S), - paikkatietoinsinööri :t 3-4/ (lupa- ja ilmoitusasiat), - tonttipäällikkö :t 300/ , :t 43-47, 49, 51-52/ (vuokraus- ja varausasiat), - yksityistiesihteeri :t / (avustukset), Kasvun ja oppimisen palvelualue - iltapäivän suunnittelija :t 1-2/ (oppilasasiat S), - kasvun ja oppimisen tuen johtaja :t 6-7/ (henkilöstöasiat), - perusopetusjohtaja :t 10, 13-15/ (henkilöstöasiat), 2/ (oppilasasiat), 8/ (muut asiat), - perusopetuspäällikkö :t 7-12/ (henkilöstöasiat), - Rajalan koulun rehtori :t 1-2/ (oppilasasiat), 1/ (oppilasasiat S), :t 1-8/ (henkilöstöasiat), - Snellmanin koulun rehtori 1/ (oppilasasiat), Konsernipalvelu - kansliasihteeri :t 1-3/ (muut asiat), - palvelualuejohtaja 1/ (hankinta- ym. sopimukset), :t 15-16/ (henkilöstöasiat), - talousjohtaja 4/ (muut asiat), 7/ (maksut), 2/ (maksut S), - yleiskaavajohtaja :t 8-12/ (lupa- ja ilmoitusasiat), Kuntatekniikkaliikelaitos - rakentamispäällikkö 1/ (hankinta- ym. sopimukset), - toimitusjohtaja :t 4, 6-9/ (henkilöstöasiat), - ylläpitopäällikkö 1/ (hankinta- ym. sopimukset), Perusturvan palvelualue - lastensuojelupäällikkö 5/ (henkilöstöasiat), Savo-Pielisen jätelautakunta - palvelupäällikkö 77/ (jätehuolto), Tilakeskus - kiinteistöpalvelupäällikkö 5/ (hankinta- ym. sopimukset), - konserniohjauspäällikkö 1/ (vuokraus- ja varausasiat), :t 2-3/ (hankinta ym. sopimukset), - rakennuttaja :t 2-5/ (hankinta- ym. sopimukset), - rakennuttajapäällikkö :t 5-7/ (hankinta- ym. sopimukset), - suunnittelupäällikkö :t 11-12/ (liikenneasiat), Vetovoimaisuuden palvelualue - elinkeinojohtaja :t 3-5/ (elinkeinoasiat).

31 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) 125 Kaupunginjohtaja Petteri Paronen Kh. merkitsee edellä olevat asiat tiedoksi ja päättää, etteivät ne anna aihetta enempiin toimenpiteisiin ja ettei edellä mainituissa pöytäkirjoissa olevia päätöksiä oteta kh:n käsiteltäväksi. hyväksyy yksimielisesti kaupunginjohtajan ehdotuksen.

32 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) Muutoksenhakuohje Liite A kuntalain mukainen oikaisuvaatimusohje / kaupunginhallitus (113, , ) Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimusviranomainen Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimusaika ja sen alkaminen Postiosoite PL KUOPIO Käyntiosoite Tulliportinkatu 31 Puhelin Faksi Sähköposti Virka-aika talviaikaan , kesäaikaan Oikaisuvaatimuksen sisältö ja toimittaminen Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenten katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös telekopiona (faksina) tai sähköpostina. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä, eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä. Oikaisuvaatimus on muutoksenhakijan tai hänen valtuuttamansa asiamiehen toimitettava viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen virka-ajan päättymistä tai mikäli määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä tai muu sellainen päivä, jona työt virastoissa on keskeytettävä, ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Sähköisen viestin (faksin tai sähköpostin) katsotaan saapuneen viranomaiselle silloin, kun se on viranomaisen käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä siten, että viestiä voidaan käsitellä.

33 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (33) Muutoksenhakuohje Oikaisuvaatimus toimitetaan aina omalla vastuulla. Postiin asiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunginhallitus 125 25.03.2013. 125 Asianro 75/00.02.09/2013. Kh:lle saapuneet kirjeet ym.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunginhallitus 125 25.03.2013. 125 Asianro 75/00.02.09/2013. Kh:lle saapuneet kirjeet ym. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) 125 Asianro 75/00.02.09/2013 Kh:n tiedonantoja Kh:lle saapuneet kirjeet ym.: Luottamushenkilöiden palkkioiden maksuaikataulu vuonna 2013: Jakso Ilmoitukset klo

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunginhallitus 124 25.03.2013. 124 Asianro 1519/10.00.02/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunginhallitus 124 25.03.2013. 124 Asianro 1519/10.00.02/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) 124 Asianro 1519/10.00.02/2013 Maljalahden rantakerrostalotonttien tarjousten hyväksyminen ja esisopimusten tekeminen Kaupunkirakennelautakunta 20.3.2013 49: Kiinteistöjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (6) Kokoustiedot Aika maanantai klo 13:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Antti Kivelä, puheenjohtaja Pekka Kantanen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunkirakennelautakunta (S)

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunkirakennelautakunta (S) Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (8) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:20-16:30 Paikka Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Iris Asikainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:25 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Maaninka-neuvottelukunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Maaninka-neuvottelukunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 18:00-19:45 Paikka Maaningan kunnantalo, Maaningantie 32 Saapuvilla olleet jäsenet Aarne Blom, puheenjohtaja Marko Huttunen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-14:15 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-17:05 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila, Torikatu 18, 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka Raninen,

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 9/ (10) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 9/ (10) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 9/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-17:30 Paikka Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 4/2014 1 (9)

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 4/2014 1 (9) Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 4/2014 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 16:00-16:45 Paikka Itkonniemen vesilaitos, Itkonniemenkatu 81 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Eero Eloranta,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (12) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (12) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:40 Paikka Hotelli Scandic Kuopio Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka Raninen, puheenjohtaja Pasi Lepistö,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Tehtävä Tietohallinto Asianro 7556/2017 Tietohallintojohtaja

Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Tehtävä Tietohallinto Asianro 7556/2017 Tietohallintojohtaja Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Hankinta- ym. sopimukset 9 / 2017 Tietomallipohjaisen toimintamallin koulutuksen ja konsultoinnin hankinta Selostus ja perustelu Kaupunkiympäristö palvelualueen

Lisätiedot

Lokerokaappien hankinta liikuntapaikka -yksikköön

Lokerokaappien hankinta liikuntapaikka -yksikköön Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) BLC Turva Oy Leväsentie 7 70700 Kuopio Lokerokaappien hankinta liikuntapaikka -yksikköön Hankinta- ym. sopimukset 18 / 2017 Selostus ja perustelu Kuopion kaupungin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen,

Lisätiedot

Kiinteistön Koivunotko ostaminen

Kiinteistön Koivunotko ostaminen Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Kiinteistön Koivunotko 297-433-7-72 ostaminen Vuokraus ja varausasiat 43 / 2017 Selostus ja perustelu Ranta-Toivala on mahdollinen vaihtoehto Vanuvuoren aluetta

Lisätiedot

Juankosken ruukkialueenkiinteistö-, toimitila- ja tapahtumaympäristöjen kehittäminen

Juankosken ruukkialueenkiinteistö-, toimitila- ja tapahtumaympäristöjen kehittäminen Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Elinkeinoasiat 11 / 2017 Juankosken ruukkialueenkiinteistö-, toimitila- ja tapahtumaympäristöjen kehittäminen Selostus ja perustelu Juankosken Ruukki ry on esittänyt

Lisätiedot

Asumisen uudet muodot - case Savilahti seminaarin ja työpajan järjestämisen

Asumisen uudet muodot - case Savilahti seminaarin ja työpajan järjestämisen Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Hankinta- ym. sopimukset 6 / 2017 Asumisen uudet muodot - case Savilahti seminaarin ja työpajan järjestämisen tilaus Selostus ja perustelu Savilahti-projektiin kuuluva

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-16:00 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1 / (10) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitos, Varikkokatu 2, 2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1 / (10) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitos, Varikkokatu 2, 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1 / 2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-16:00 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitos, Varikkokatu 2, 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Vanhusten hoivapalvelujen yhden (1) palveluesimiehen viran ja yhden (1) palveluesimiehen tehtävän täyttäminen

Vanhusten hoivapalvelujen yhden (1) palveluesimiehen viran ja yhden (1) palveluesimiehen tehtävän täyttäminen Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Palveluesimiehen virkaa ja tehtävää hakeneet Henkilöstöasiat 1 / 2018 Vanhusten hoivapalvelujen yhden (1) palveluesimiehen viran ja yhden (1) palveluesimiehen tehtävän

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (13) Tarkastuslautakunta 12.02.2014. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (13) Tarkastuslautakunta 12.02.2014. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (13) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:25 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta Asianro 1160/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta Asianro 1160/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) 24 Asianro 1160/00.02.03/2013 KTL tiedonannot 2013 Toimitusjohtaja, henkilöstöasiat 4 Henkilökohtaisen lisän myöntäminen / Terhi Holländer 5 Teknisen henkilöstön

Lisätiedot

Hankintapäätös / Sosiaalisen kuntoutuksen palvelut työikäisille asiakkaille

Hankintapäätös / Sosiaalisen kuntoutuksen palvelut työikäisille asiakkaille Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Tukeva-työvalmennussäätiö Hannu Miettinen Teollisuuskatu 1 70620 KUOPIO Hankinta- ym. sopimukset 2 / 2017 Hankintapäätös / Sosiaalisen kuntoutuksen palvelut työikäisille

Lisätiedot

Facta ympäristöosan ja D360-dokumentinhallinnan integraation hankinta

Facta ympäristöosan ja D360-dokumentinhallinnan integraation hankinta Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) CGI Suomi Oy PL 38 00381 HELSINKI Hankinta- ym. sopimukset 1 / 2017 Facta ympäristöosan ja D360-dokumentinhallinnan integraation hankinta Selostus ja perustelu Asian

Lisätiedot

Asuntotontin (Kalliotörmänkatu 18) vuokraaminen / Crane Hill Group Oy perustettavan yhtiön lukuun

Asuntotontin (Kalliotörmänkatu 18) vuokraaminen / Crane Hill Group Oy perustettavan yhtiön lukuun Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Vuokraus ja varausasiat 104 / 2017 Asuntotontin 297-37-145-1 (Kalliotörmänkatu 18) vuokraaminen / Crane Hill Group Oy perustettavan yhtiön lukuun Selostus ja perustelu

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) 32 Asianro 822/00.02.03/2013 Tiedonannot ympäristö- ja rakennuslautakunnalle vuonna 2013 Vs. ympäristöjohtaja Erkki Pärjälä Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-17:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

Matkuspuron ylivuotoaltaan rakentaminen

Matkuspuron ylivuotoaltaan rakentaminen Kuopion Vesi Liikelaitos Päätöspöytäkirja 1 (5) Matkuspuron ylivuotoaltaan rakentaminen Hankinta- ym. sopimukset 19 / 2017 Selostus ja perustelu Kuopion Veden Matkuspuron jätevedenpumppaamo on rakennettu

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 201 15.06.2015. 201 Asianro 4028/10.00.02.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 201 15.06.2015. 201 Asianro 4028/10.00.02.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 104 10.6.2015 201 Asianro 4028/10.00.02.00/2015 Maljalahden rantakerrostalotonttien tarjouskilpailu 2015 Päätöshistoria Kaupunkirakennelautakunta

Lisätiedot

Yrityspalvelun esitys (Kiihdyttämö Health Accelerator -mentorointi)- hankkeen rahoituksesta (Alueelliset innovaatiot ja kokeilut, AIKO, Pohjois-Savon

Yrityspalvelun esitys (Kiihdyttämö Health Accelerator -mentorointi)- hankkeen rahoituksesta (Alueelliset innovaatiot ja kokeilut, AIKO, Pohjois-Savon Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Kasve Oy Suokatu 36 A 32 70110 Kuopio Elinkeinoasiat 3 / 2017 Yrityspalvelun esitys (Kiihdyttämö Health Accelerator -mentorointi)- hankkeen rahoituksesta (Alueelliset

Lisätiedot

Digitaalinen väritulostuslaitteisto, käyttöoikeuden jatkaminen

Digitaalinen väritulostuslaitteisto, käyttöoikeuden jatkaminen Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) OfficePRO X-Partner Kuopio Oy Tehdaskatu 37 70620 KUOPIO Hankinta- ym. sopimukset 1 / 2017 Digitaalinen väritulostuslaitteisto, käyttöoikeuden jatkaminen Selostus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 104 10.06.2015. 104 Asianro 4028/10.00.02.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 104 10.06.2015. 104 Asianro 4028/10.00.02.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) 104 Asianro 4028/10.00.02.00/2015 Maljalahden rantakerrostalotonttien tarjouskilpailu 2015 Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen tukipalvelut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:50 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Marjatta

Lisätiedot

Logistiikka-alueen asemakaavan LsL:n mukainen Natura-arviointi

Logistiikka-alueen asemakaavan LsL:n mukainen Natura-arviointi Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Yhteyshenkilö. Hankinta- ym. sopimukset 2 / 2017 Logistiikka-alueen asemakaavan LsL:n mukainen Natura-arviointi Selostus ja perustelu

Lisätiedot

Kuopion kansalaisopiston Puistokartanon Picco-tuolien uudelleen verhoilu

Kuopion kansalaisopiston Puistokartanon Picco-tuolien uudelleen verhoilu Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Hankinta- ym. sopimukset 3 / 2017 Kuopion kansalaisopiston Puistokartanon Picco-tuolien uudelleen verhoilu Selostus ja perustelu Kuopion kansalaisopiston Puistokartanon

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (10) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (10) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-14:15 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Lääketieteen opiskelijoiden toogakulkue

Lääketieteen opiskelijoiden toogakulkue Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Kuopion Lääketieteen opiskelijat Lääketieteen opiskelijoiden toogakulkue 13.9.2017 Vuokraus ja varausasiat 17 / 2017 Selostus ja perustelu Kuopion lääketieteen opiskelijat

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 11/2014 1 (11)

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 11/2014 1 (11) Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 11/2014 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-17:00 Paikka Scandic Hotelli Kuopio, Satamakatu 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Eero Eloranta,

Lisätiedot

Jynkän koulun telinevoimistelun permannon välineet

Jynkän koulun telinevoimistelun permannon välineet Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Jynkän koulun telinevoimistelun permannon välineet Hankinta- ym. sopimukset 18 / 2017 Selostus ja perustelu Jynkän 3-sarjainen uusi alakoulu valmistui kesällä 2017.

Lisätiedot

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 24/2014 605 Kunnanhallitus 27.10.2014 Aika Maanantai 27.10.2014 klo 17:30-18:56 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Drockila Leif Alestalo

Lisätiedot

Suurtehoväestönhälyttimet 2017 Sukeva ja Varkaus

Suurtehoväestönhälyttimet 2017 Sukeva ja Varkaus Pohjois-Savon pelastuslaitos Päätöspöytäkirja 1 (5) Suurtehoväestönhälyttimet 2017 Sukeva ja Varkaus Hankinta- ym. sopimukset 6 / 2017 Selostus ja perustelu Riskienhallintapäällikkö Paavo Tiitta, vs. valmiuspäällikkö

Lisätiedot

Työllisyyspalvelujohtajan virantoimitusvelvollisuuden muutos

Työllisyyspalvelujohtajan virantoimitusvelvollisuuden muutos Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (6) Työllisyyspalvelujohtajan virantoimitusvelvollisuuden muutos Henkilöstöasiat 16 / 2017 Selostus ja perustelu Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain (304/2003)

Lisätiedot

KUOPION VANHUSNEUVOSTO

KUOPION VANHUSNEUVOSTO KUOPION VANHUSNEUVOSTO Kuopion kaupungin vanhusneuvosto on vanhuspalvelulain edellyttämä 12-jäseninen kunnallinen luottamuselin, jonka kaupunginhallitus valitsee toimikaudekseen. VANHUSNEUVOSTON TEHTÄVÄNÄ

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:55 Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Muut

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (9)

PÖYTÄKIRJA 1 (9) PÖYTÄKIRJA 1 (9) 26.9.2017 Tapiolan lukio Johtokunnan kokous Aika 19.09.2017 klo18.00 Paikka Tapiolan lukio, luokka C2. Tiedoksi Johtimo Nina pj. Malkamäki Mika, vpj. Grann Mirva, jäsen Kari Hannu, jäsen

Lisätiedot

Hankintapäätös / Datan kerääminen, varastointi ja käyttäminen Sav i- lahden ICT-alustalla

Hankintapäätös / Datan kerääminen, varastointi ja käyttäminen Sav i- lahden ICT-alustalla Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Hankinta- ym. sopimukset 8 / 2017 Hankintapäätös / Datan kerääminen, varastointi ja käyttäminen Sav i- lahden ICT-alustalla Selostus ja perustelu Savilahti-projektiin

Lisätiedot

Mittaustietokoneiden ja -ohjelmistojen hankinta Jyväskylän ilmanlaadun mittauksiin

Mittaustietokoneiden ja -ohjelmistojen hankinta Jyväskylän ilmanlaadun mittauksiin Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (7) Hankinta- ym. sopimukset 7 / 2017 Mittaustietokoneiden ja -ohjelmistojen hankinta Jyväskylän ilmanlaadun mittauksiin Selostus ja perustelu Asian vireille tulo Kuopion

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:45 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, Joensuu. Pirskanen ilkka toimitusjohtaja poistui klo 10.

Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, Joensuu. Pirskanen ilkka toimitusjohtaja poistui klo 10. Pöytäkirja 3/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 30.08.2016 kello 10:00-11:09 Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, 80210 Joensuu Saapuvilla olleet jäsenet Tohkanen Matti Karjalainen

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2012 1

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2012 1 KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2012 1 tarkastusta varten 11.04.2012 AIKA 11.04.2012 klo 16:30-19:15 PAIKKA Kokoushuone Karvonen KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (11) 13.11.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (11) 13.11.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (11) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-16:55 Paikka Itkonniemen vesilaitos, Itkonniemenkatu 81 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Antti Tapaninaho, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila 2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:30 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:55 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Antti Kivelä, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (14) Jukka Savolainen, puheenjohtaja. Jaakko Leskinen, varapuheenjohtaja

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (14) Jukka Savolainen, puheenjohtaja. Jaakko Leskinen, varapuheenjohtaja Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (14) Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-17:00 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja Jaakko

Lisätiedot

Pakankylän koulun opettajainhuone, Snettansintie 9, ESPOO

Pakankylän koulun opettajainhuone, Snettansintie 9, ESPOO PÖYTÄKIRJA 27.9.2017 PAKANKYLÄN KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 27.9.2017 klo 18.30 Paikka Läsnä Pakankylän koulun opettajainhuone, Snettansintie 9, 02740 ESPOO Lotta Ulvelin pj. Patrik Sohlberg

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (10) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (10) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 16:45-18:50 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (7) 11.10.2017 NUUKSION KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 5.10.2017 klo 17.30 Paikka Läsnä Poissa Nuuksion koulu, Heinästie 19 02820 Espoo Kaija Malk, puheenjohtaja Eeva Seppälä, jäsen

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 11:00-13:20 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:10 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila, Varikkokatu 2, 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Nimi Tehtävä Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Nimi Tehtävä Lisätiedot ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Itäinen aluejohtokunta Aika 30.11.2017 klo 19:34-19:54 Paikka Valtuustosali Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Taavila Marko pj. Koskimaa Päivi vpj. Autio Raimo

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2011 1

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2011 1 KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2011 1 tarkastusta varten 14.12.2011 AIKA 14.12.2011 klo 16:30-17:30 PAIKKA Kokoushuone Karvonen KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2015 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-15:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2011 1

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2011 1 KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2011 1 tarkastusta varten 23.02.2011 AIKA 23.02.2011 klo 16:30-17:45 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Karvonen KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (7) 5.10.2017 KARHUSUON KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 26.9.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Karhusuon koulun alatalo Vesa Vuopala (pj.) Marjaana Siivola Anssi Ikonen Rosa Puhakainen-Mattila

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 1/ (7) Lasten ja nuorten lautakunta Yksilöasiainjaoston jäsenten valitseminen vuosiksi

Järvenpää Pöytäkirja 1/ (7) Lasten ja nuorten lautakunta Yksilöasiainjaoston jäsenten valitseminen vuosiksi Järvenpää Pöytäkirja 1/2017 1 (7) Aika 15.08.2017, klo 17:45-18:27 Paikka Primulan Herkkupajan kokoustila/yläkerta Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (9) 16 Kokoustiedot Aika maanantai klo 9:00-12:15 Paikka Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pentti Rissanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Paula Turkkila, Tuomas Timonen, Anna Myllymäki, Tiina Kupila, Vesa Vuopala ja Eeva Hänninen

Paula Turkkila, Tuomas Timonen, Anna Myllymäki, Tiina Kupila, Vesa Vuopala ja Eeva Hänninen PÖYTÄKIRJA 1 (8) 20.9.2017 LINTUVAARAN KOULU Johtokunnan kokous Aika 20.9.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Lintuvaaran koulun opettajanhuone Paula Turkkila, Tuomas Timonen, Anna Myllymäki, Tiina Kupila, Vesa

Lisätiedot

Kirjastoautojen Aulis ja Elina aikataulumuutokset alkaen (julkaistu verkossa)

Kirjastoautojen Aulis ja Elina aikataulumuutokset alkaen (julkaistu verkossa) Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Muut asiat 7 / 2017 Kirjastoautojen Aulis ja Elina aikataulumuutokset 14.8.2017 alkaen (julkaistu verkossa) Selostus ja perustelu Kirjastoauto-osaston osastonjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila, Torikatu 18, 3 krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila, Torikatu 18, 3 krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:50 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila, Torikatu 18, 3 krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (16) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (16) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (16) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:30-13:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Todettiin kokous laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Valittiin pöytäkirjan tarkastajiksi Annika Pellonpää ja Timo Frangén.

Todettiin kokous laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Valittiin pöytäkirjan tarkastajiksi Annika Pellonpää ja Timo Frangén. PÖYTÄKIRJA 1 (5) 31.5.2017 TAAVINKYLÄN KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 31.5.2017 kello 8.00 Paikka Taavinkylän koulu, Taavilantie 19, 02180 Espoo Läsnä Ilona Piiroinen puheenjohtaja Markku Hakonen

Lisätiedot

Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 15 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen 28 16 Hankintaoikaisu päätökseen 13, 30.1.

Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 15 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen 28 16 Hankintaoikaisu päätökseen 13, 30.1. Pöytäkirja 2/2014 25 Johtokunta Aika 06.02.2014 klo 18:00-19:15 Paikka PoSa kokoushuone, Tapalankatu 20, 2.krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 15 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (17) Maaninka-neuvottelukunta. Paikka Maaningan kunnantalo, Pirunpesä, Maaningantie 32

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (17) Maaninka-neuvottelukunta. Paikka Maaningan kunnantalo, Pirunpesä, Maaningantie 32 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (17) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 19:00-21:25 Paikka Maaningan kunnantalo, Pirunpesä, Maaningantie 32 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Aarne Blom,

Lisätiedot

Paikka Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, PL

Paikka Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, PL PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (7) 27.10.2017 Kilonpuiston koulu Johtokunnan kokous Aika Maanantai 25.9.2017 klo 18.00 Paikka Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, PL 31 3129 Läsnä Hahl Kaisa varapuheenjohtaja Crosby

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Kilon koulun päärakennus, opettajien huone

PÖYTÄKIRJA Kilon koulun päärakennus, opettajien huone PÖYTÄKIRJA 1 Kilon koulu 28.9.2016 KILON KOULU Johtokunnan kokous 0316 Aika 28.9.2016.2016 klo 17.00-18.45 Paikka Läsnä Poissa Kilon koulun päärakennus, opettajien huone Sahi Markku, puheenjohtaja Kupila

Lisätiedot

Led-valonheittimien ja valopöydän täydennyshankinta Kuopion Musiikkikeskukseen

Led-valonheittimien ja valopöydän täydennyshankinta Kuopion Musiikkikeskukseen Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Hankinta- ym. sopimukset 6 / 2017 Led-valonheittimien ja valopöydän täydennyshankinta Kuopion Musiikkikeskukseen Selostus ja perustelu Musiikkikeskukseen on hankittu

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (8) Nilsiä-neuvottelukunta 07.05.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (8) Nilsiä-neuvottelukunta 07.05.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (8) Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-16:00 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja Jaakko

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8 / (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Muut saapuvilla olleet Seppo Hiekkala, toimitusjohtaja

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8 / (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Muut saapuvilla olleet Seppo Hiekkala, toimitusjohtaja Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8 / 2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-16:10 Paikka Hotelli Scandic Kuopio, Satamakatu 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka Raninen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Olen tarkastanut pöytäkirjan ja todennut sen kokouksen kulun ja tehtyjen päätösten mukaan laadituksi...201_

Olen tarkastanut pöytäkirjan ja todennut sen kokouksen kulun ja tehtyjen päätösten mukaan laadituksi...201_ Martinkallion koulun johtokunnan kokous tiistaina 26.9.2017 klo 17.30. koulun henkilökunnan taukohuoneessa Pöytäkirja 1 Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.31. Uuden johtokunnan jäsenet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila 2. krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila 2. krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2017 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 15:00-15:35 Paikka Lisätietoja Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila 2. krs. (Suurmestar) HUOM! Muuttunut kokouspäivä,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja Kokoustiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja Kokoustiedot Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (16) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-17:05 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2015 1

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 17.02.2015 klo 14:00-16:00 Paikka Rautjärven kunnantalo, valtuustosali, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (15) Kuopion ja Juankosken yhdistymishallitus. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (15) Kuopion ja Juankosken yhdistymishallitus. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (15) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 17:30-19:05 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Tarkastuslautakunta 05.11.2013 AIKA 05.11.2013 klo 16:45 PAIKKA KPMG:n toimist, Isokatu 32 B, Oulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen avaus 3 16 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua

Lisätiedot

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2017

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2017 ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2017 JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikkona 25.10.2017 klo 18.00-19.45 Paikka Espoon yhteislyseo, luokka 219b Läsnäolijat: Miia Loisa-Turunen (pj), Päivi

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) Liite K / / Kuntalain mukainen valitusosoitus (33 36 ) Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 1/ (10) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 1/ (10) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 1/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-17:30 Paikka Lautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A Saapuvilla olleet jäsenet Ilmari Hartikainen,

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2015 1 (10) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-16:05 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Tarkastuslautakunta 23.10.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Tarkastuslautakunta 23.10.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:15 Paikka Kaupungintalon kabinetti, 2. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Paula Turkkila, Kaisa Alaviiri, Pirjo Ajeti, Petri Hokkanen, Elli Perklén, Petteri Tuomi, Tiina Kupila, Ilkka Niini

Paula Turkkila, Kaisa Alaviiri, Pirjo Ajeti, Petri Hokkanen, Elli Perklén, Petteri Tuomi, Tiina Kupila, Ilkka Niini PÖYTÄKIRJA 1 (7) 3.6.2017 LINTUVAARAN KOULU Johtokunnan kokous Aika 1.6.2016 klo 18.00 Paikka Läsnä Lintuvaaran koulun opettajanhuone Paula Turkkila, Kaisa Alaviiri, Pirjo Ajeti, Petri Hokkanen, Elli Perklén,

Lisätiedot