Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C 4. krs.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C 4. krs."

Transkriptio

1 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 1 / 61 Kokoustiedot Aika maanantai klo 9:00-9:20 Paikka kokoushuone, Asemakuja 2 C 4. krs. Saapuvilla olleet jäsenet Markus Torkki, puheenjohtaja Mari Anthoni Christina Gestrin Jan Holst Seppo Huhta Simo Repo Markku Sistonen Jaana Jalonen Muut saapuvilla olleet Tiina Elo Teemu Lahtinen Jukka Mäkelä Aulis Pitkälä Olli Isotalo Harri Kivinen Ari Konttas Harri Paananen Jouni Majuri kaupunginhallituksen I varapuheenjohtaja kaupunginhallituksen II varapuheenjohtaja kaupunginjohtaja sivistystoimen johtaja teknisen toimen johtaja hallinto- ja kehittämisjohtaja rahoitusjohtaja elinkeinopäällikkö kaupunginsihteeri, sihteeri

2 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 2 / 61 Allekirjoitukset Markus Torkki puheenjohtaja Jouni Majuri sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty: Mari Anthoni Jaana Jalonen Pöytäkirjan nähtävänäolo julkipannun kuulutuksen mukaan on pöytäkirja ollut yleisesti nähtävänä osoitteessa Asemakuja 2 C 4 krs, Espoon keskus.

3 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 3 / 61 Käsitellyt asiat Pykälä Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Kerrostalotontin vuokraaminen Niittykummusta Espoon 6 Asunnot Oy:lle, korttelin tontti Tontin vuokraaminen Gumbölestä Laponte Oy:lle varasto- 11 ja tuotantotilojen rakentamista varten, kortteli ET-tontin vuokraus Henttaalta Caruna Espoo Oy:lle, tontti Tontin varaaminen Kauklahdesta Fira Oy:lle 20 senioriasuntojen suunnittelua varten, kortteli tontti Alueen varaaminen Suomenojalta McDonald s Oy:lle 28 autokaistallisen ravintolan suunnittelua varten Alueen varaaminen Kilo Svenska Stiftelselle 32 ruotsinkielisen päiväkodin tarpeisiin 9 9 Suunnitteluvarauksen jatkaminen Arto ja Joonas 35 Peltokorvelle perustettavan yhtiön lukuun siirtolapuutarhaalueen suunnittelua varten Alueen varauksen jatkaminen Tapiolasta LähiTapiolaryhmälle 39 alueen suunnittelua ja kehittämistä varten Alueen varauksen jatkaminen Kauppahuone Laakkonen 43 Oy:lle, Broman Group Oy:lle ja Ativa Oy:lle Kaitaalta liiketilahankkeen suunnittelua varten Otaniemessä Miestentiellä sijaitsevaa tonttia 10035/2 47 koskeva suunnitteluvaraus Alueen varauksen jatkaminen Kaitaalta Rakennusosakeyhtiö Hartelalle ja Skanska Talonrakennus Oy:lle Finnoon metrokeskusalueen suunnittelua varten 50

4 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 4 / 61 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Päätös Selostus Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. oli kutsuttu koolle kaupunginhallituksen n puheenjohtajan allekirjoittamalla päivätyllä kaupunginhallituksen n jäsenille toimitetulla kokouskutsulla.

5 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 5 / 61 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Päätös Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Mari Anthoni ja Jaana Jalonen.

6 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 6 / / Kerrostalotontin vuokraaminen Niittykummusta Espoon Asunnot Oy:lle, korttelin tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo päättää vuokrata Espoon Asunnot Oy:lle korttelin tontin 1 ( ) valtion tukemaa 40 vuoden korkotukimallilla toteutettavaa vuokra-asuntotuotantoa varten. Vuokrasopimuksen pääehdot: 1 Vuokra-aika on 60 vuotta. 2 Vuokra on euroa vuodessa (perusvuokra). Vuokra sidotaan elinkustannusindeksiin siten, että perusvuokrana on edellä mainittu vuokra ja perusindeksilukuna vuoden 2017 tammikuun indeksiluku. 3 Tontille on rakennettava valtion tukemia 40 vuoden korkotukimallilla toteutettavia vuokra-asuntoja. Tontin rakennusoikeudesta 70 % (4 340 k-m 2 ) on toteutettava rakennusvalvontaviranomaisen hyväksymään käyttöönottokuntoon kolmen (3) vuoden kuluessa vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta. Mikäli vuokralainen laiminlyö rakentamisvelvollisuuden täyttämisen, vuokralainen sitoutuu maksamaan vuokranantajalle sopimussakkoa, jonka määrä on viivästysajan vuokra 4-kertaisena. Sopimussakkoa tulee maksaa kuitenkin enintään 5 vuodelta. 4 Vuokralainen sitoutuu olemaan luovuttamatta tonttia kolmannelle ilman kaupungin suostumusta ennen rakentamisvelvollisuuden täyttämistä. Mikäli näin tapahtuu, sitoutuu vuokralainen maksamaan kertasuorituksena korvauksen, jonka määrä on tontin luovutusajankohdan vuosivuokra 30-kertaisena.

7 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 7 / 61 5 Vuokrasopimusta ei voi irtisanoa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen hyväksymän korkotukilainan laina-aikana. 6 Vuokralainen on tietoinen siitä, että alueelle on laadittu maankäytön yleissuunnitelma ja lähiympäristösuunnitelma (päiväys ). 7 Vuokralainen on velvollinen selvittämään tontilla mahdollisesti sijaitsevat johdot. Mahdollisesti tarvittavasta johtosiirroista ja niistä aiheutuvista kustannuksista vastaa tontin vuokralainen. Muutoin noudatetaan kaupungin tonttien vuokrauksessa noudatettavia yleisiä ehtoja. Täytäntöönpanoon liittyviä ehtoja Vuokrasopimus on allekirjoitettava viimeistään Tämän jälkeen päätös raukeaa. Tontinsaaja valtuutetaan hakemaan kustannuksellaan rakennuslupaa ja muita rakentamisen edellyttämiä lupia ennen kuin vuokrasopimus on allekirjoitettu. Tontinsaajalla tai sen valtuuttamalla on oikeus tehdä tontin alueella hankkeen edellyttämiä maaperä- ym. tutkimuksia jo ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Rakentamistoimenpiteitä ei saa aloittaa ennen kuin vuokrasopimus on allekirjoitettu. Kaupunki ei vastaa tontinsaajalle hankkeesta aiheutuneista kustannuksista, haitoista tai vahingoista siinäkään tapauksessa, että tämä päätös ei johda vuokrasopimuksen allekirjoittamiseen. Teknisen toimen johtaja valtuutetaan laatimaan ja allekirjoittamaan yksityiskohtaiset ehdot sisältävä vuokrasopimus sekä tarvittaessa tekemään teknisiä tai vähäisiä muutoksia. Päätös Liite Oheismateriaali : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 1 Kartta / Espoon Asunnot Oy - Hakemus / Espoon Asunnot Oy

8 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 8 / 61 Selostus Aikaisemmat päätökset päätti kokouksessaan varata korttelin tulevan tontin 1 Espoon Asunnot Oy:lle valtion tukemien vuokra-asuntojen suunnittelua varten. Varauspäätös on voimassa maaliskuun loppuun Varausaika on poikkeuksellisen pitkä, sillä alue oli vuokrattuna Länsimetron työmaaalueeksi, ja vuokra-aika oli sovittu päättymään Hakemus Espoon Asunnot Oy on pyytänyt päivätyllä hakemuksellaan tontin 15066/1 vuokrausta yhtiön uudistuotantoa varten. Tiedot tontista Alueella on voimassa Niittykummun keskus (metrokeskus) -niminen asemakaava, joka tuli lainvoimaiseksi Vuokrattava tontti osoitteessa Niittysillankulma 1 on asuinkerrostalojen korttelialuetta AK. Pinta-alaltaan noin m 2 :n suuruiselle tontille saa rakentaa kaksi asuinkerrostaloa, joiden yhteenlaskettu kerrosala on k-m 2 ( k-m 2 ). Asemakaavan mukainen kerroskorkeus on V(3/4). Kaupunkisuunnittelujohtaja on myöntänyt hankkeelle poikkeamispäätöksen, joka koskee mm. asemakaavan edellyttämää autopaikkojen lukumäärää.

9 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 9 / 61 Hankkeelle on myönnetty rakennuslupa siten, että autopaikat sijoittuvat kokonaan omalle tontille kannen ja rakennusten alle, ja käynti pysäköintihalliin on suoraan kadulta tontin koillispuolelta. Pysäköinti on siis ratkaistu hieman asemakaavan mahdollistamasta tavasta poikkeavalla tavalla, ja siksi tontinvarauspäätöksen ehdot 9-11, jotka viittaavat yhteiseen pysäköintilaitokseen tontin 15051/3 kanssa, ovat nyt vuokrauspäätösvaiheessa tarpeettomia. Tontin vuokraus Valtion ja Helsingin seudun kuntien välisen MAL-aiesopimuksen mukaan 40 vuoden korkotukimallilla toteutettavan vuokra-asuntotuotannon tulee olla vähintään 20 % seudun uudistuotannosta. Espoon Asunnot Oy:n tarvitsemien tonttien varmistaminen on edellytys valtion tukeman vuokraasuntotuotannon riittävälle määrälle. Kyseessä olevan tontin pohjoispuolella olevalle tontille 15051/3 on rakennettu vapaarahoitteista asuntotuotantoa. Niittykummun alueelle on tulossa muutenkin runsaasti vapaarahoitteista tuotantoa. Luovuttamalla tontteja monipuolisesti eri hallinta- ja rahoitusmuotoja varten, kaupunki turvaa alueen asuntokannan tasapainoisen kehityksen. Tontti hinnoitellaan valtion tukemassa asuntotuotannossa sovellettavan kerrostalotontin enimmäishinnan mukaisesti 530 euroa / k-m 2. Elinkustannusindeksiin sidottu perusvuosivuokra on 4 % tontin pääomaarvosta. Päätöshistoria Teknisen toimen johtaja Olavi Louko päättää, että Espoon kaupunki varaa Espoon Asunnot Oy:lle korttelin tulevan tontin 1 valtion tukemien vuokra-asuntojen suunnittelua varten. Varausehdot: 1. Varauspäätös on voimassa saakka. 2. Alue vuokrataan valtion tukemassa tuotannossa sovellettavalla kerrostalotontin enimmäisvuokralla. 3. Varauksensaaja valtuutetaan hakemaan kustannuksellaan rakennuslupia ja muita tarvittavia lupia ennen kuin vuokrasopimukset on allekirjoitettu. 4. Varauksensaaja on tietoinen, että alue on vuokrattu Länsimetro Oy:n työmaa-alueeksi, ja alueelle pääsee vasta, kun Länsimetro Oy ei enää tarvitse työmaa-aluetta.

10 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 10 / Varauksensaajalla tai sen valtuuttamalla on oikeus tehdä alueella hankkeen edellyttämiä maaperä- ym. tutkimuksia metrotyömaan poistuttua varausalueelta. 6. Rakentamistoimenpiteitä ei saa aloittaa ennen vuokrasopimusten allekirjoittamista. 7. Kaupunki ei vastaa varauksensaajalle mahdollisesti aiheutuvista kustannuksista tai vahingoista siinä tapauksessa, että varaus raukeaa tai tontinluovutusehdoista ei päästä sopimukseen ja varaus ei johda tontin vuokraukseen. 8. Varauksensaaja on tietoinen siitä, että tonttien alueelle on laadittu maankäytön yleissuunnitelma ja lähiympäristösuunnitelma (päiväys ). 9. Tontilla on asemakaavan mukainen yhteinen maanalainen pysäköinti korttelin tulevan tontin 3 kanssa. Hankkeiden toteuttajat sopivat maanalaisen pysäköintilaitoksen toteuttamisesta yhteisjärjestelysopimuksella. 10. Tonttien 15051/3 ja 15066/1 toteuttajilla on oikeus rakentaa pysäköintilaitos myös kaupungin omistaman Niittysillankulman katualueen alle asemakaavan mukaisesti. Hankkeiden toteuttajat tekevät kaupungin kanssa rasite- tai yhteisjärjestelysopimuksen pysäköintilaitoksen rakentamisesta Niittysillankulman katualueen alle. Sopimuksessa määrätään kaupungille maanalaisen tilan käytöstä maksettava kertakaikkinen euron korvaus, jonka tonttien toteuttajat maksavat puoliksi. Sopimuksessa määritellään myös pysäköintilaitoksen ja katurakenteiden tekninen rajapinta. 11. Niittysillankulman katualueen alapuoliset pysäköintilaitoksen kantavat rakenteet mitoitetaan ja suunnitellaan (mm. kuormat, vesieristeet, liikuntasaumat jne.) Liikenneviraston siltasuunnittelua koskevia ohjeita noudattaen. Tiedoksi - Espoon Asunnot Oy

11 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 11 / 61 90/ Tontin vuokraaminen Gumbölestä Laponte Oy:lle varasto- ja tuotantotilojen rakentamista varten, kortteli Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo päättää, että Espoon kaupunki vuokraa Laponte Oy:lle perustettavan kiinteistöosakeyhtiön lukuun (jäljempänä vuokramies) oheiseen liitekarttaan merkityn 71. kaupunginosan (Gumböle) korttelin tontille 1 muodostettavan tontin. Tontin pinta-ala tulee olemaan n m2 ja rakennusoikeus n k- m2. Tontin rajaus on tässä vaiheessa ohjeellinen ja tontin lopullinen aluerajaus ratkaistaan suunnittelutyön aikana. Vuokrauksen pääehdot: 1 Vuokra-aika on 30 vuotta. 2 Tontin vuosivuokra on alustavasti euroa (perusvuokra). Vuokra sidotaan täysimääräisesti elinkustannusindeksiin (tammikuu 2017). Tontin lopullinen vuosivuokra määräytyy muodostettavan tontin rakennusoikeuden mukaisesti. 3 Vuokramies vastaa rakentamisen perustamistavasta. Vuokramiehen tulee tehdä rakennushankkeen toteuttamiseksi tarvittavat maaperäselvitykset. 4 Tontille on rakennettava asemakaavaa noudattaen käyttöönottokuntoon kolmen (3) vuoden kuluessa vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta vähintään k-m2:n edestä rakennuksia. Mikäli vuokramies laiminlyö rakennusvelvollisuuden täyttämisen, vuokramies sitoutuu maksamaan vuokranantajalle sopimussakkoa, jonka määrä on viivästysajan vuokra 4-kertaisena. Sopimussakkoa tulee maksaa kuitenkin enintään 5 vuodelta.

12 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 12 / 61 Rakentamisessa tulee noudattaa asemakaavaa sekä rakentamismääräyksiä. Muutoin noudatetaan kaupungin tonttien vuokrauksessa käytettäviä yleisiä ehtoja. Täytäntöönpanoon liittyviä ehtoja Vuokramies valtuutetaan kustannuksellaan hakemaan rakennuslupaa ja muita rakentamisen mahdollisesti edellyttämiä lupia sekä tekemään hankkeen edellyttämiä maaperä- ym. tutkimuksia tontilla tämän päätöksen perusteella jo ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Vuokrasopimus voidaan allekirjoittaa, kun tontille on saatu rakennuslupa. Vuokrasopimus on allekirjoitettava viimeistään mennessä, muutoin tämä päätös raukeaa. Rakentamista ei saa aloittaa ennen kuin vuokrasopimus on allekirjoitettu. Jos tämä päätös raukeaa, kaupunki ei vastaa yritykselle aiheutuneista kustannuksista, haitasta tai vahingoista. Teknisen toimen johtaja valtuutetaan laatimaan ja allekirjoittamaan yksityiskohtaiset ehdot sisältävä vuokrasopimus. Päätös Liite Oheismateriaali : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 2 Kartta / Laponte Oy - Hankekuvaus / Laponte Oy - Hakemus / Arto ja Joonas Peltokorpi

13 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 13 / 61 Selostus Hakemus Laponte Oy pyytää päivätyllä hakemuksella Gumbölestä kortteliin tontille 1 perustettavan tontin vuokraamista perustettavan kiinteistöosakeyhtiön lukuun varasto- ja tuotantotilojen rakentamista varten. Tiedot vuokrattavasta alueesta Espoon kaupunki omistaa Hirvisuo - Rintamäki -asemakaava-alueella Gumbölen kaupunginosan kortteliin tontin 1. Korttelin asemakaavamerkintä on TY (Liike- ja toimistorakennusten korttelialue), e=0,4. Tontille 1 tonttijaon muutoksella muodostettavan, vuokrattavaksi esitettävän, tontin pinta-ala tulee olemaan noin 6603 m2 ja rakennusoikeus noin 2641 k-m2. Vuokrattava tontti on rakentamaton. Hakijaa ja hanketta koskevat tiedot Hakija on toiminut v 2010 alkaen varasto- ja työtilojen tuottajana. Aikaisemmin asiakaskuntana on ollut suurelta osin kuluttajia, mutta uusitussa strategiassa hakija panostaa yhä voimakkaammin mikroyrityksiin, joille muut valtakunnalliset toimijat eivät hakijan mukaan tarjoa tiloja. Yritys on kasvava ja vakavarainen, ja kykenee toteuttamaan kohteen nopealla aikataululla. Hakijan tavoitteena on aloittaa hanke mahdollisimman nopeasti, jolloin Talliosake(R) -konseptin mukainen kohde voisi valmistua jo vuoden 2017 aikana.

14 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 14 / 61 Tilat jakautuvat useisiin huoneistoihin ja hakija uskoo tähän sijoittuvan noin 20 yritystä. Siten keskittymällä on myös työllistävä vaikutus myös rakentamisajan jälkeen. Luovutusehdot Tontti vuokrataan Laponte Oy:lle perustettavan kiinteistöosakeyhtiön lukuun. Vuokra-aika on 30 vuotta. Käypä pääoma-arvon yksikköhinta on 270 euroa / k-m2., jolloin tontin perusvuosivuokra on alustavasti euroa. Pääoma-arvo on määritetty kuntalain :n mukaisesti käypään arvoon. Tontin lopullinen vuosivuokra määräytyy muodostettavan tontin rakennusoikeuden mukaisesti. Vuokra sidotaan täysimääräisesti elinkustannusindeksiin. Tiedoksi - Heikki Lahtinen, Laponte Oy

15 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 15 / / ET-tontin vuokraus Henttaalta Caruna Espoo Oy:lle, tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh etunimi.k.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo päättää, että Espoon kaupunki vuokraa Caruna Espoo Oy:lle tai muulle Caruna Networks Oykonserniin kuuluvalle yhtiölle korttelin tontin 1 ( ) sähköaseman toteuttamista varten. Vuokrasopimuksen pääehdot: 1 Vuokra-aika on 45 vuotta. 2 Vuokra on euroa vuodessa (perusvuokra). Vuokra sidotaan elinkustannusindeksiin siten, että perusvuokrana on edellä mainittu vuokra ja perusindeksilukuna vuoden 2016 lokakuun indeksiluku. 3 Tontille on rakennettava asemakaavaa noudattaen tontin rakennusoikeudesta 70 % (560 k-m 2 ) rakennusvalvontaviranomaisen hyväksymään käyttöönottokuntoon kolmen (3) vuoden kuluessa vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta. Mikäli vuokralainen laiminlyö rakentamisvelvollisuuden täyttämisen, vuokralainen sitoutuu maksamaan vuokranantajalle sopimussakkoa, jonka määrä on viivästysajan vuokra 4-kertaisena. Sopimussakkoa tulee maksaa kuitenkin enintään 5 vuodelta. 4 Vuokralainen sitoutuu olemaan luovuttamatta tonttia kolmannelle ilman kaupungin suostumusta ennen rakentamisvelvollisuuden täyttämistä. Mikäli näin tapahtuu, sitoutuu vuokralainen maksamaan kertasuorituksena korvauksen, jonka määrä on tontin luovutusajankohdan vuosivuokra 30-kertaisena. Edellä kerrottu luovutusrajoitus ei kuitenkaan koske Caruna Networks Oy -konsernin sisällä tapahtuvia luovutuksia.

16 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 16 / 61 5 Vuokralainen on velvollinen selvittämään tontilla sijaitsevat johdot. Mahdollisesti tarvittavasta johtosiirroista ja niistä aiheutuvista kustannuksista vastaa tontin vuokralainen. 6 Vuokralainen on tietoinen, että viereiselle tontille on asemakaavassa osoitettu alueen osa, jolle saa sijoittaa maanalaisiin tiloihin johtavan ajoluiskan (ma-ajo). Alue sijoittuu vuokrattavan tontin rajaan kiinni ja vuokralaisen on huomioitava tämä rakennushankkeessaan. Muutoin noudatetaan kaupungin tonttien vuokrauksessa noudatettavia yleisiä ehtoja. Täytäntöönpanoon liittyviä ehtoja Vuokrasopimus on allekirjoitettava viimeistään tai muutoin päätös raukeaa. Tontinsaaja valtuutetaan hakemaan kustannuksellaan rakennuslupaa ja muita rakentamisen edellyttämiä lupia ennen kuin vuokrasopimus on allekirjoitettu. Tontinsaajalla tai sen valtuuttamalla on oikeus tehdä tontin alueella hankkeen edellyttämiä maaperä- ym. tutkimuksia jo ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Rakentamistoimenpiteitä ei saa aloittaa ennen kuin vuokrasopimus on allekirjoitettu. Kaupunki ei vastaa tontinsaajalle hankkeesta aiheutuneista kustannuksista, haitoista tai vahingoista siinäkään tapauksessa, että tämä päätös ei johda vuokrasopimuksen allekirjoittamiseen. Teknisen toimen johtaja valtuutetaan laatimaan ja allekirjoittamaan yksityiskohtaiset ehdot sisältävä vuokrasopimus sekä tarvittaessa tekemään sen sisältöön teknisiä tai muutoin vähäisiä muutoksia. Päätös Liite Oheismateriaali : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 3 Kartta / Caruna Espoo Oy - Hakemus / Caruna Espoo Oy

17 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 17 / 61 Selostus Hakemus ja aiemmat päätökset Caruna Espoo Oy on hakenut päivätyllä hakemuksella Suurpellossa sijaitsevan tontin 21025/1 vuokraamista sähköaseman toteuttamista varten. päätti vuokrata tontin Caruna Espoo Oy:lle. Vuokrauspäätöksen jälkeen on käyty tarkentavia neuvotteluja Carunan kanssa ja niistä johtuen esitetään jo tehtyyn vuokrauspäätökseen muutosta vuokra-ajan pituuteen sekä teknisiä tarkennuksia. Tontille on tarkoitus rakentaa sähköasema, joka palvelee alueen kehittymistä ja parantaa sähkönjakelun luotettavuutta sekä mahdollistaa Länsimetron jatkon. Tiedot tontista Korttelin tontin 1 asemakaavamerkintä on ET (yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten korttelialue). Vuokrattavan tontin pinta-ala on noin m 2 ja rakennusoikeus on 800 k-m 2. Tontin vuokraus Esitetään, että tontti 21025/1 vuokrataan Caruna Espoo Oy:lle tai muulle Caruna Networks Oy -konserniin kuuluvalle yhtiölle. Vuokra-aika on 45 vuotta. Tontin vuokra perustuu pääoma-arvoon 152 euroa / k-m 2. Tontin pääoma-arvo on määritetty kuntalain :n mukaisesti käypään arvoon. Vuosivuokra on 6 % pääoma-arvosta ja se on sidottu elinkustannusindeksiin.

18 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 18 / 61 Päätöshistoria Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo päättää, että Espoon kaupunki vuokraa Caruna Espoo Oy:lle korttelin tontin 1 (kiinteistötunnus ) sähköaseman toteuttamista varten. Vuokrasopimuksen pääehdot: 1 Vuokra-aika on 30 vuotta. 2 Vuokra on euroa vuodessa (perusvuokra). Vuokra sidotaan elinkustannusindeksiin siten, että perusvuokrana on edellä mainittu vuokra ja perusindeksilukuna vuoden 2016 lokakuun indeksiluku. 3 Tontille on rakennettava asemakaavaa noudattaen tontin rakennusoikeudesta 70 % (560 k-m2) rakennusvalvontaviranomaisen hyväksymään käyttöönottokuntoon kolmen (3) vuoden kuluessa vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta. Mikäli vuokralainen laiminlyö rakentamisvelvollisuuden täyttämisen, vuokralainen sitoutuu maksamaan vuokranantajalle sopimussakkoa, jonka määrä on viivästysajan vuokra 4-kertaisena. Sopimussakkoa tulee maksaa kuitenkin enintään 5 vuodelta. 4 Vuokralainen sitoutuu olemaan luovuttamatta tonttia kolmannelle ilman kaupungin suostumusta ennen rakentamisvelvollisuuden täyttämistä. Mikäli näin tapahtuu, sitoutuu vuokralainen maksamaan kertasuorituksena korvauksen, jonka määrä on tontin luovutusajankohdan vuosivuokra 30-kertaisena. 5 Vuokralainen on velvollinen selvittämään tontilla sijaitsevat johdot. Mahdollisesti tarvittavista johtosiirroista ja niistä aiheutuvista kustannuksista vastaa tontin vuokralainen. 6 Vuokralainen on velvollinen huomioimaan rakennushankkeessaan viereiselle tontille asemakaavassa osoitetun alueen osan, jolle saa sijoittaa maanalaisiin tiloihin johtavan ajoluiskan (ma-ajo). Alue sijoittuu

19 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 19 / 61 vuokrattavan tontin rajalle eikä vuokralaisen rakennushanke saa asettaa rajoituksia ajoluiskan toteuttamiselle. Muutoin noudatetaan kaupungin tonttien vuokrauksessa noudatettavia yleisiä ehtoja. Täytäntöönpanoon liittyviä ehtoja Vuokrasopimus on allekirjoitettava viimeistään Tämän jälkeen päätös raukeaa. Tontinsaaja valtuutetaan hakemaan kustannuksellaan rakennuslupaa ja muita rakentamisen edellyttämiä lupia ennen kuin vuokrasopimus on allekirjoitettu. Tontinsaajalla tai sen valtuuttamalla on oikeus tehdä tontin alueella hankkeen edellyttämiä maaperä- ym. tutkimuksia jo ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Rakentamistoimenpiteitä ei saa aloittaa ennen kuin vuokrasopimus on allekirjoitettu. Kaupunki ei vastaa tontinsaajalle hankkeesta aiheutuneista kustannuksista, haitoista tai vahingoista siinäkään tapauksessa, että tämä päätös ei johda vuokrasopimuksen allekirjoittamiseen. Teknisen toimen johtaja valtuutetaan laatimaan ja allekirjoittamaan yksityiskohtaiset ehdot sisältävä vuokrasopimus sekä tarvittaessa tekemään teknisiä tai vähäisiä muutoksia. Päätös Tiedoksi : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. - Caruna Espoo Oy / Jari Rinkinen - Pekka Vikkula, Teknisen ja ympäristötoimen esikunta

20 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 20 / / / Tontin varaaminen Kauklahdesta Fira Oy:lle senioriasuntojen suunnittelua varten, kortteli tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo jatkaa päättämäänsä tonttivarausta Fira Oy:lle vapaarahoitteisen senioriasuntokohteen suunnittelua ja toteutusedellytysten selvittämistä varten saakka seuraavin ehdoin: Varausehdot: 1 Jatkovaraus tai tontinluovutuspäätös valmistellaan erikseen, mikäli tontin suunnittelu etenee kaupungin asettamien tavoitteiden mukaisesti. Tontin hinnoittelussa ei hyvitetä suunnittelukuluja. 2 Kaupunki ei vastaa varauksensaajalle mahdollisesti aiheutuvista kustannuksista, haitoista tai vahingoista siinäkään tapauksessa, että varaus raukeaa tai tontinluovutusehdoista ei päästä sopimukseen ja varaus ei johda tontin luovutukseen. 3 Kaupungilla on oikeus seuraamuksitta määrätä varaus kesken varausajan raukeamaan tai olla jatkamatta varausta ja varata varauksen kohde kolmannelle, mikäli varauksensaaja varausaikana asetetaan konkurssiin tai selvitystilaan tai muutoin joutuu tilanteeseen, jossa on ilmeistä, ettei varauksensaaja pysty suoriutumaan velvoitteistaan. Kaupunki ei vastaa vahingoista, haitoista eikä kustannuksista, mikäli se päättää olla jatkamatta varausta.

21 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 21 / 61 4 Kaupungilla on oikeus määrätä varaus kesken varausajan raukeamaan tai olla jatkamatta varausta, mikäli tontin suunnittelu ei etene kaupungin asettamien periaatteiden ja tavoitteiden mukaisesti tai kaupunkia tyydyttävällä tavalla. 5 Varauksensaaja on velvollinen pyydettäessä luovuttamaan teettämänsä tonttia koskevat selvitykset, tutkimukset ja suunnitelmat kaupungille korvauksetta siinäkin tapauksessa, että varaus raukeaa. Kaupungilla on oikeus hyödyntää em. asiakirjoja rajoituksitta. 6 Kaupungilla on oikeus käyttää tonttia varausaikana muuhun tarkoitukseen varauksensaajaa kuulematta. 7 Varauksensaajalla tai sen valtuuttamalla on oikeus tehdä varattavalla tontilla hankkeen edellyttämiä maaperä- ym. tutkimuksia. 8 Varauksensaaja on tietoinen, että tontilla sijaitsee johtoja ja kaapeleita, jotka varauksensaajan tulee selvittää ja tarvittaessa siirtää kustannuksellaan. 9 Tontille on suunniteltava vapaarahoitteisia omistus- tai vuokra-asuntoja senioriasumisen tarpeisiin. Varauksensaaja on tietoinen, että kaupunki tulee edellyttämään tontin luovutuksen yhteydessä yhtiöjärjestykseen pykälää, jossa todetaan seuraava senioriasuntohankkeeseen liittyvä vaatimus "Yhtiön asunnoissa ainakin yhden asukkaan tulee olla täyttänyt 55 vuotta tai asukkaan toimintakyky on heikentynyt sairauden tai vamman takia". Käsittely Holst Jalosen kannattamana teki seuraavan muutosehdotuksen: Korvataan kohta 9 seuraavalla muotoilulla: Tontille on suunniteltava vapaarahoitteisia omistus- tai vuokra-asuntoja senioriasumisen tarpeisiin. Varauksensaaja sitoutuu siihen, että asuntoja vuokrattaessa tai myytäessä etusijalla ostajina tai vuokraajina ovat yli 55 vuotiaat henkilöt tai henkilöt, joiden toimintakyky on heikentynyt sairauden tai vamman takia. Varauksensaaja sitoutuu markkinoimaan kohdetta seniorikohteena tavoitteena, että asuntojen ostajiksi ja/tai vuokralaisiksi valitaan pääsääntöisesti 55 vuotiaita asukkaita tai asukkaita, joiden toimintakyky heikentynyt sairauden tai vamman takia. Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja totesi Holstin tehneen muutosehdotuksen päätösehdotukseen kohtaan 9 ja esittelijän ehdotuksen siten muilta osin tulleen hyväksytyksi yksimielisesti.

22 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 22 / 61 Puheenjohtaja tiedusteli voidaanko, Holstin muutosehdotus yksimielisesti hyväksyä. Koska ehdotusta ei vastustettu, puheenjohtaja totesi kaupunginhallituksen n hyväksyneen sen yksimielisesti. Päätös : jatkaa päättämäänsä tonttivarausta Fira Oy:lle vapaarahoitteisen senioriasuntokohteen suunnittelua ja toteutusedellytysten selvittämistä varten saakka seuraavin ehdoin: Varausehdot: 1 Jatkovaraus tai tontinluovutuspäätös valmistellaan erikseen, mikäli tontin suunnittelu etenee kaupungin asettamien tavoitteiden mukaisesti. Tontin hinnoittelussa ei hyvitetä suunnittelukuluja. 2 Kaupunki ei vastaa varauksensaajalle mahdollisesti aiheutuvista kustannuksista, haitoista tai vahingoista siinäkään tapauksessa, että varaus raukeaa tai tontinluovutusehdoista ei päästä sopimukseen ja varaus ei johda tontin luovutukseen. 3 Kaupungilla on oikeus seuraamuksitta määrätä varaus kesken varausajan raukeamaan tai olla jatkamatta varausta ja varata varauksen kohde kolmannelle, mikäli varauksensaaja varausaikana asetetaan konkurssiin tai selvitystilaan tai muutoin joutuu tilanteeseen, jossa on ilmeistä, ettei varauksensaaja pysty suoriutumaan velvoitteistaan. Kaupunki ei vastaa vahingoista, haitoista eikä kustannuksista, mikäli se päättää olla jatkamatta varausta. 4 Kaupungilla on oikeus määrätä varaus kesken varausajan raukeamaan tai olla jatkamatta varausta, mikäli tontin suunnittelu ei etene kaupungin asettamien periaatteiden ja tavoitteiden mukaisesti tai kaupunkia tyydyttävällä tavalla. 5 Varauksensaaja on velvollinen pyydettäessä luovuttamaan teettämänsä tonttia koskevat selvitykset, tutkimukset ja suunnitelmat kaupungille korvauksetta siinäkin tapauksessa, että varaus raukeaa. Kaupungilla on oikeus hyödyntää em. asiakirjoja rajoituksitta. 6 Kaupungilla on oikeus käyttää tonttia varausaikana muuhun tarkoitukseen varauksensaajaa kuulematta.

23 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 23 / 61 7 Varauksensaajalla tai sen valtuuttamalla on oikeus tehdä varattavalla tontilla hankkeen edellyttämiä maaperä- ym. tutkimuksia. 8 Varauksensaaja on tietoinen, että tontilla sijaitsee johtoja ja kaapeleita, jotka varauksensaajan tulee selvittää ja tarvittaessa siirtää kustannuksellaan. 9 Tontille on suunniteltava vapaarahoitteisia omistus- tai vuokra-asuntoja senioriasumisen tarpeisiin. Varauksensaaja sitoutuu siihen, että asuntoja vuokrattaessa tai myytäessä etusijalla ostajina tai vuokraajina ovat yli 55 vuotiaat henkilöt tai henkilöt, joiden toimintakyky on heikentynyt sairauden tai vamman takia. Varauksensaaja sitoutuu markkinoimaan kohdetta seniorikohteena tavoitteena, että asuntojen ostajiksi ja/tai vuokralaisiksi valitaan pääsääntöisesti 55 vuotiaita asukkaita tai asukkaita, joiden toimintakyky heikentynyt sairauden tai vamman takia. Liite Oheismateriaali 4 Kartta / Fira Oy - Hakemus / Fira Oy Selostus Aiemmat päätökset päätti kokouksessaan varata kyseisen YL-tontin 44011/1 Fira Oy:lle

24 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 24 / 61 vapaarahoitteisen senioriasuntohankkeen suunnittelua varten. Tonttivarausta jatkettiin toukokuun loppuun Hankkeen edellyttämä asemakaavanmuutos kerrostalotontiksi AK-1 hyväksyttiin kaupunkisuunnittelulautakunnassa päätti edelleen jatkaa Fira Oy:n varausta tammikuun 2017 loppuun asti. Hakemus Fira Oy on allekirjoitetulla hakemuksellaan pyytänyt, että kaupunki jatkaisi tonttivarausta siten, että varausehto, jonka mukaan "Yhtiön asunnoissa ainakin yhden asukkaan tulee olla täyttänyt 55 vuotta tai asukkaan toimintakyky on heikentynyt sairauden tai vamman takia", poistetaan. Hakemuksen mukaan kohteeseen on tuloksetta yritetty löytää sijoittajayhteistyökumppania, jonka omistukseen senioreille suunnatut vuokra-asunnot rakennettaisiin. Sijoittajille edellä mainittu yhtiöjärjestykseen kirjattava ehto aiheuttaisi liian suuren riskin. Sijoittajat olisivat kuitenkin valmiita asettamaan vuokrajonossa ikääntyneet etusijalle. Fira Oy vastaa hankkeen kehittämisestä, suunnittelusta ja rakentamisesta. Tiedot varattavasta tontista Tontilla 44011/2 (ent. tontti nro 1) on voimassa kaupunkisuunnittelulautakunnan hyväksymä asemakaavan muutos asuinkerrostalojen korttelialueeksi AK-1. Tontin rakennusoikeus on k-m 2, josta enintään 20 % saadaan käyttää lähipalveluita varten. Autopaikat sijoittuvat maantasoon tontille. Tontilta on purettu Kauklahden lähipalvelukeskus. Varauksen jatkaminen Viereisellä tontilla sijaitsee Kauklahden Elä ja asu -seniorikeskus, jossa on 62 valtion tukemaa vuokra-asuntoa sekä kauklahtelaisten senioreiden käyttöön tarkoitettu palvelukeskus. Elä ja asu -keskuksen läheisyyteen kannattaa lisätä itsenäiseen asumiseen soveltuvia senioriasuntoja, joiden asukkaat voisivat hyödyntää seniorikeskuksen palveluita. Kyseinen tontti varattiin suoraan Fira Oy:lle, jotta Kauklahden Elä ja asukeskuksen läheisyyteen saataisiin vapaarahoitteinen senioriasuntohanke. Jo ensimmäisessä varauspäätöksessä on linjattu, että Tontille on suunniteltava vapaarahoitteisia omistus- tai vuokra-asuntoja senioriasumisen tarpeisiin. n päätöksessä vaatimusta on täsmennetty konkretisoimalla seniorihanke edellä mainittuun yhtiöjärjestyksen pykälään (varausehto nro 9). Kirjauksella yhtiöjärjestyksessä kaupunki voi varmistaa hankkeen toteutumisen seniorikohteena eikä ehtoa siten ole syytä poistaa.

25 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 25 / 61 Valtuusto on hyväksynyt Asunto-ohjelman , jossa on päätetty, että Espoo keskittää muistisairaiden ja huonokuntoisten espoolaisten asumisen Elä ja asu -seniorikeskuksiin ja, että Elä ja asu - seniorikeskusten ympärille kaavoitetaan etenkin ikääntyneille tarkoitettuja asuinkerrostaloja. Tontin varausta on syytä jatkaa entisin, kaupunginhallituksen n päättämin ehdoin asti, jotta hankkeen kehittämistä ja neuvotteluja mahdollisten yhteistyökumppaneiden voidaan jatkaa. Päätöshistoria Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olavi Louko varaa korttelin tontin 1 Fira Oy:lle senioriasuntokohteen suunnittelua sekä siihen liittyvien taloudellisten ja asemakaavallisten toteutusmahdollisuuksien tutkimista varten. Varausehdot ovat seuraavat: 1 Suunnitteluvaraus on voimassa saakka. 2 Tontille on suunniteltava vapaarahoitteisia omistus- tai vuokra-asuntoja senioriasumisen tarpeisiin. 3 Hanke edellyttää asemakaavan muutosta. Varauksensaaja on velvollinen yhteistyössä tonttiyksikön kanssa hakemaan asemakaavan muutosta kaupunkisuunnittelukeskuksesta. 4 Varauksensaaja on velvollinen laatimaan kustannuksellaan kaikki asemakaavoituksen ja hankkeen edellyttämät suunnitelmat. Varauksensaaja vastaa kaikista hankkeen edellyttämistä suunnittelu- ym. kustannuksista. Varauksensaajan tulee yhteistyössä kaupunkisuunnittelukeskuksen ja muiden kaupungin tahojen kanssa selvittää edellytykset hankkeen toteuttamiselle. 5 Mikäli kaupungin arvion mukaan hankkeen taloudellinen ja asemakaavallinen toteuttaminen varattavalle alueelle realisoituu varausaikana, valmistellaan jatkovaraus tai tontinluovutuspäätös erikseen.

26 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 26 / 61 6 Mikäli varauspäätös ei johda tontinluovutukseen, ei kaupunki vastaa varauksensaajalle aiheutuneista kustannuksista miltään osin. 7 Varauspäätös oikeuttaa hankkeen edellyttämien maaperä- ym. tutkimusten tekemiseen alueella. Päätös : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olavi Louko jatkaa päättämäänsä tontin suunnitteluvarausta Fira Oy:lle senioriasuntokohteen suunnittelua sekä siihen liittyvien taloudellisten ja asemakaavallisten toteutusmahdollisuuksien tutkimista varten saakka entisin ehdoin. Päätös : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo jatkaa päättämäänsä tonttivarausta Fira Oy:lle vapaarahoitteisen senioriasuntokohteen suunnittelua ja toteutusedellytysten selvittämistä varten saakka seuraavin ehdoin: Varausehdot: 1 Jatkovaraus tai tontinluovutuspäätös valmistellaan erikseen, mikäli tontin suunnittelu etenee kaupungin asettamien tavoitteiden mukaisesti. Tontin hinnoittelussa ei hyvitetä suunnittelukuluja. 2 Kaupunki ei vastaa varauksensaajalle mahdollisesti aiheutuvista kustannuksista, haitoista tai vahingoista siinäkään tapauksessa, että varaus raukeaa tai tontinluovutusehdoista ei päästä sopimukseen ja varaus ei johda tontin luovutukseen. 3 Kaupungilla on oikeus seuraamuksitta määrätä varaus kesken varausajan raukeamaan tai olla jatkamatta varausta ja varata varauksen kohde kolmannelle, mikäli varauksensaaja varausaikana asetetaan konkurssiin

27 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 27 / 61 tai selvitystilaan tai muutoin joutuu tilanteeseen, jossa on ilmeistä, ettei varauksensaaja pysty suoriutumaan velvoitteistaan. Kaupunki ei vastaa vahingoista, haitoista eikä kustannuksista, mikäli se päättää olla jatkamatta varausta. 4 Kaupungilla on oikeus määrätä varaus kesken varausajan raukeamaan tai olla jatkamatta varausta, mikäli tontin suunnittelu ei etene kaupungin asettamien periaatteiden ja tavoitteiden mukaisesti tai kaupunkia tyydyttävällä tavalla. 5 Varauksensaaja on velvollinen pyydettäessä luovuttamaan teettämänsä tonttia koskevat selvitykset, tutkimukset ja suunnitelmat kaupungille korvauksetta siinäkin tapauksessa, että varaus raukeaa. Kaupungilla on oikeus hyödyntää em. asiakirjoja rajoituksitta. 6 Kaupungilla on oikeus käyttää tonttia varausaikana muuhun tarkoitukseen varauksensaajaa kuulematta. 7 Varauksensaajalla tai sen valtuuttamalla on oikeus tehdä varattavalla tontilla hankkeen edellyttämiä maaperä- ym. tutkimuksia. 8 Varauksensaaja on tietoinen, että tontilla sijaitsee johtoja ja kaapeleita, jotka varauksensaajan tulee selvittää ja tarvittaessa siirtää kustannuksellaan. 9 Tontille on suunniteltava vapaarahoitteisia omistus- tai vuokra-asuntoja senioriasumisen tarpeisiin. Varauksensaaja on tietoinen, että kaupunki tulee edellyttämään tontin luovutuksen yhteydessä yhtiöjärjestykseen pykälää, jossa todetaan seuraava senioriasuntohankkeeseen liittyvä vaatimus "Yhtiön asunnoissa ainakin yhden asukkaan tulee olla täyttänyt 55 vuotta tai asukkaan toimintakyky on heikentynyt sairauden tai vamman takia". Päätös Tiedoksi : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. - Fira Oy

28 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 28 / / Alueen varaaminen Suomenojalta McDonald s Oy:lle autokaistallisen ravintolan suunnittelua varten Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo muuttaa McDonald s Oy:lle autokaistallisen ravintolan suunnittelua varten päätettyä ja jatkettua oheiseen liitekarttaan merkityn alueen suunnitteluvarausta alkaen seuraavasti: Suunnitteluvarauksen saaja on alkaen McDonald s Finland Oy. Muutoin ssa päätetty ja jatkettu varauspäätös täytäntöönpanoon liittyvine ehtoineen säilyy muuttumattomana. Päätös Liite : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 5 Kartta / McDonald s Oy 6 Hakemus / McDonald s Oy

29 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 29 / 61 Selostus Varauspäätöksen muuttaminen Hakija pyytää hakemuksessaan a muuttamaan varauspäätöstä siten, että suunnitteluvaraus ja siihen perustuvat oikeudet ja velvollisuudet siirretään McDonald s Oy:ltä McDonald s Finland Oy:lle. McDonald s Oy siirsi McDonald s Finland Oy:lle koko Suomen liiketoimintansa ja osana liiketoimintakauppaa McDonald s Oy pyytää siirtämään hallussaan olevan suunnitteluvarauksen McDonald s Finland Oy:n nimiin. Päätöshistoria Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo varaa McDonald s Oy:lle oheiseen liitekarttaan merkityn noin m2 alueen 30. kaupunginosan puistoalueesta autokaistallisen ravintolan suunnittelua varten. Varausehdot ovat seuraavat: 1 Suunnitteluvaraus on voimassa saakka. 2

30 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 30 / 61 Varauksensaajan tulee yhteistyössä kaupungin kanssa selvittää edellytykset alueen asemakaavoitukselle ja kehittää hankkeen suunnitelmia 3 Varauksensaaja laatii kaikki varausalueen asemakaavoituksen edellyttämät suunnitelmat ja selvitykset sekä toteuttaa niihin liittyvät muut työt. Varauksensaaja vastaa kaikista edellä mainituista suunnittelu- ja muista kustannuksista. 4 Mikäli kaupungin arvion mukaan hankkeen asemakaavallinen toteuttaminen varattavalle realisoituu varausaikana, valmistellaan jatkovaraus tai tontinluovutuspäätös erikseen. Tontinluovutuksen yhteydessä suunnittelukuluja ei hyvitetä tontin hinnoittelussa. 5 Alueen käytön suunnittelussa tulee kiinnittää erityistä huomiota kulkuyhteyden turvaamisessa alueen vieressä olevalle muuntamokiinteistölle. Nykyinen rasitesopimus on uusittava vastaamaan tulevia liikennejärjestelyjä. Suunnittelussa on myös huomioitava nykyisen hulevesialueen uudelleenjärjestelyn aiheuttamat suunnittelutarpeet. 6 Varauksensaajalla on mahdollisuus selvittää myös autopesulan sijoittamista varattavalle alueelle ravintolan lisäksi. 7 Mikäli varauspäätös ei johda tontinluovutukseen, ei kaupunki vastaa varauksensaajalle aiheutuneista kustannuksista miltään osin. 8 Kaupungilla on oikeus seuraamuksitta määrätä varaus kesken varausajan raukeamaan tai olla jatkamatta varausta ja varata varauksen kohde kolmannelle, mikäli varauksensaaja varausaikana asetetaan konkurssiin tai selvitystilaan tai muutoin joutuu tilanteeseen, jossa on ilmeistä, ettei varauksensaaja pysty suoriutumaan velvoitteistaan. Kaupunki ei vastaa vahingoista, haitoista eikä kustannuksista, mikäli se päättää olla jatkamatta varausta. 9 Kaupungilla on oikeus määrätä varaus kesken varausajan raukeamaan tai olla jatkamatta varausta, mikäli hankkeen suunnittelu ei etene kaupungin asettamien periaatteiden ja tavoitteiden mukaisesti tai kaupunkia tyydyttävällä tavalla.

31 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 31 / Varauksensaaja valtuutetaan kustannuksellaan hakemaan kaavamuutosta ja muita kaavamuutoksen mahdollisesti edellyttämiä lupia ja selvityksiä tämän päätöksen perusteella. Lisäksi varauksensaajalla tai sen valtuuttamalla on oikeus tehdä varausalueella hankkeen edellyttämiä maaperä- ym. tutkimuksia. Päätös : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo päättää, että Espoon kaupunki jatkaa päätettyä oheiseen liitekarttaan merkityn alueen varausta McDonald s Oy:lle saakka entisin ehdoin. Päätös Tiedoksi : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. - c/o GSP Group Oy / Eppu Pesonen, McDonald s Oy - Mervi Hokkanen, Asemakaavayksikkö - Aila Harmaajärvi, Asemakaavayksikkö

32 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 32 / / Alueen varaaminen Kilo Svenska Stiftelselle ruotsinkielisen päiväkodin tarpeisiin Valmistelijat / lisätiedot: Jouni Lindberg, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo varaa Kilo Svenska Stiftelselle korttelin tontista 1 ( ) noin m 2 :n suuruisen alueen päiväkotihankkeen suunnittelua varten. Varausehdot: 1 Varaus on voimassa saakka. 2 Jatkovaraus tai tontinluovutuspäätös valmistellaan erikseen, mikäli tontin suunnittelu etenee kaupungin asettamien tavoitteiden mukaisesti. Tontin hinnoittelussa ei hyvitetä suunnittelukuluja. 3 Kaupunki ei vastaa varauksensaajalle mahdollisesti aiheutuvista kustannuksista, haitoista tai vahingoista siinäkään tapauksessa, että varaus raukeaa tai tontinluovutusehdoista ei päästä sopimukseen ja varaus ei johda tontin luovutukseen. 4 Kaupungilla on oikeus seuraamuksitta määrätä varaus kesken varausajan raukeamaan tai olla jatkamatta varausta ja varata varauksen kohde kolmannelle, mikäli varauksensaaja varausaikana asetetaan konkurssiin tai selvitystilaan tai muutoin joutuu tilanteeseen, jossa on ilmeistä, ettei varauksensaaja pysty suoriutumaan velvoitteistaan. Kaupunki ei vastaa vahingoista, haitoista eikä kustannuksista, mikäli se päättää olla jatkamatta varausta. 5 Kaupungilla on oikeus määrätä varaus kesken varausajan raukeamaan tai olla jatkamatta varausta, mikäli tontin suunnittelu ei etene kaupungin asettamien periaatteiden ja tavoitteiden mukaisesti tai kaupunkia tyydyttävällä tavalla.

33 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 33 / 61 6 Varauksensaaja on velvollinen pyydettäessä luovuttamaan teettämänsä tonttia koskevat selvitykset, tutkimukset ja suunnitelmat kaupungille korvauksetta siinäkin tapauksessa, että varaus raukeaa. Kaupungilla on oikeus hyödyntää em. asiakirjoja rajoituksitta. 7 Varauksensaajan tulee selvittää tontilla mahdollisesti sijaitsevat johdot. Kaupunki ei osallistu johtosiirtojen kustannuksiin. 8 Varauksensaajalla tai sen valtuuttamalla on oikeus tehdä varattavalla tontilla hankkeen edellyttämiä maaperä- ym. tutkimuksia. 9 Varauksensaaja valtuutetaan hakemaan kustannuksellaan rakennuslupaa ja muita rakentamisen edellyttämiä lupia. Päätös Liite Oheismateriaali : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 7 Kartta / Kilo Svenska Stiftelse 8 Kirjelmä / Kilo Svenska Stiftelse - Hakemus / Kilo Svenska Stiftelse Selostus

34 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 34 / 61 Hakemus Kilo Svenska Stiftelse pyytää päivätyllä hakemuksellaan kaupunkia varaamaan/vuokraamaan määräalan korttelista tontista 1. Suunniteltu päiväkotihanke on noin 350 k-m2:n suuruinen. Tiedot varattavasta tontista Tontti sijaitsee Kilossa osoitteessa Puistomäki 4. Sen pinta-ala on 3556 m 2 ja rakennusoikeus on k-m 2. Tontin alueelle jää rakennusoikeutta noin 500 k-m 2 kaupungin tulevia hankkeita varten. Perustelu varauspäätökselle Kortteli on varattu kaupungin tarpeisiin ns. reserviksi. Koulutoimi ei kuitenkaan vastusta tontin luovuttamista ja tontista on siten osa luovutettavissa päiväkotihankkeelle. Päiväkodin toiminta on jatkunut Espoossa jo useiden vuosien ajan. Svenska Lekskola haluaa toteuttaa omat toimitilat ja siten vakiinnuttaa toimintansa myös jatkossa. Svenska Lekskola on toiminut viime vuosina tilapäisissä tiloissa. Tiedoksi - Göran Wörlund

35 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 35 / / / Suunnitteluvarauksen jatkaminen Arto ja Joonas Peltokorvelle perustettavan yhtiön lukuun siirtolapuutarha-alueen suunnittelua varten Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo uudistaa Arto ja Joonas Peltokorvelle perustettavan yhtiön lukuun Rastaalasta oheiseen maankäyttöehdotukseen ohjeellisesti rajattujen, yhteensä n. 3,8 hehtaarin suuruisten alueiden (alueet 3,4,6 ja 9) suunnitteluvarauksen päätetyin ehdoin. Suunnitteluvaraus on voimassa saakka. Päätös Liite Oheismateriaali : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 9 Maankäyttöehdotus 1: Hakemus / Arto ja Joonas Peltokorpi Selostus

36 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 36 / 61 Hakemus varauspäätöksen jatkamisesta päätti varata Arto ja Joonas Peltokorvelle perustettavan yhtiön lukuun Rastaalasta oheiseen kaupunkisuunnittelukeskuksen laatimaan maankäyttöehdotukseen ohjeellisesti rajatut yhteensä n. 3,8 hehtaarin suuruiset alueet (maankäyttöehdotuksen mukaiset alueet 3,4,6 ja 9) siirtolapuutarhan suunnittelua ja hankkeen edellyttämien lupien hakemista varten. Suunnitteluvarausta jatkettiin kaupunginhallituksen n kokouksessa saakka. Hakija pyytää hakemuksessaan a jatkamaan varauspäätöstä. Varauspäätöksen uudistaminen Alueen asemakaavoitus on edelleen kesken. Asemakaavoituksessa on päästy kaavaehdotusvaiheeseen ja seuraavaksi kaava etenee hyväksyttäväksi. Kaava olisi tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2017 aikana. Varauspäätös oli voimassa ja varauksen jatkohakemus tuli päätöksen jo umpeuduttua, joten suunnitteluvarauspäätös esitetään uudistettavaksi saakka ssa päätetyin ehdoin. Päätöshistoria Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olavi Louko varaa Arto ja Joonas Peltokorvelle perustettavan yhtiön lukuun Rastaalasta oheiseen kaupunkisuunnittelukeskuksen laatimaan maankäyttöehdotukseen ohjeellisesti rajatut yhteensä n. 3,8 hehtaarin suuruiset alueet (maankäyttöehdotuksen mukaiset alueet 3,4,6 ja 9) siirtolapuutarhan suunnittelua ja hankkeen edellyttämien lupien hakemista varten. Varattavat alueet sijaitsevat Espoon kaupungin omistamilla 57. kaupunginosan (Karakallio) puistoalueella 57P5, Suurhuopalahden kylän (452) kiinteistöllä 2:1276 sekä 50. kaupunginosan (Lintuvaara) puistoalueella 50P2. Varausalueen tarkempi rajaus tulee tarkentumaan suunnittelu- ja lupaprosessin yhteydessä.

37 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 37 / 61 Varausehdot ovat seuraavat: 1 Suunnitteluvaraus on voimassa saakka. 2 Mikäli kaupungin arvion mukaan hankkeen taloudellinen ja asemakaavallinen toteuttaminen varattaville alueille realisoituu varausaikana, valmistellaan jatkovaraus tai alueiden luovutukset kaupunginhallituksen lle erikseen. Hakija saa ensisijaisen vuokrausoption alueisiin 3 ja 6. 3 Varauksensaaja on tietoinen, että osa alueista on tällä hetkellä vuokrattu pellonvuokrasopimuksella. Varauksensaaja on myös tietoinen, että alueiden toteuttaminen edellyttää mahdollisesti kulkuyhteyden rakentamista alueelle. 4 Varauksensaaja vastaa kaikista hankkeen edellyttämistä suunnittelu- ym. kustannuksista. Hankkeen suunnittelu on tehtävä yhteistyössä kaupunkisuunnittelu-, rakennusvalvonta- ja teknisen keskuksen sekä tonttiyksikön kanssa. 5 Maankäyttöehdotuksen mukaisille alueille 1,2, ja 5 esitetään suunnitteluvarausta Espoon Siirtolapuutarhayhdistykselle. Varausten saajien tulee toimia tarvittavilta osin yhteistyössä asemakaavoitusprosessin yhteydessä. 6 Varauksen saaja on tietoinen, että varattavaksi esitetyillä alueilla sijaitsee kunnallisteknisiä johtoja tai kaapeleita. Kaupunki ei tule osallistumaan näihin mahdollisesti kohdistuviin siirto- tai muihin toimenpiteisiin / kustannuksiin, joihin hankkeen toteuttamiseksi on tarpeen ryhtyä. 7 Jos varaus raukeaa, eikä johda tontin luovutukseen, kaupunki ei miltään osin vastaa varauksensaajalle aiheutuneista kustannuksista, haitasta tai vahingoista. 8 Varauspäätös oikeuttaa varauksensaajan hakemaan alueen asemakaavoituksen aloittamista sekä hankkeen edellyttämien maaperäym. tutkimusten tekemiseen alueella. Tutkimusaikataulusta on sovittava pellonvuokraajan kanssa. Päätös : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

38 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 38 / Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo jatkaa Arto ja Joonas Peltokorvelle perustettavan yhtiön lukuun Rastaalasta oheiseen kaupunkisuunnittelukeskuksen laatimaan maankäyttöehdotukseen ohjeellisesti rajattujen yhteensä n. 3,8 hehtaarin suuruisten alueiden suunnitteluvarausta saakka entisin ehdoin. Päätös Tiedoksi : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. - Joonas Peltokorpi - Tiina Piironen, Asemakaavayksikkö - Solja Mäkelä, Kaupunkikuvayksikkö - Leena Ihalainen, Katu- ja viherpalvelut

39 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 39 / / Alueen varauksen jatkaminen Tapiolasta LähiTapiola-ryhmälle alueen suunnittelua ja kehittämistä varten Valmistelijat / lisätiedot: Antti Mäkinen, puh etunimi.o.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo päättää, että Espoon kaupunki jatkaa päätettyä varausta LähiTapiola-ryhmälle hankkeen suunnittelua varten saakka entisin ehdoin. Käsittely : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Päätös Liite Oheismateriaali 10 Kartta / LähiTapiola 11 Viitesuunnitelma / LähiTapiola - Hakemus / LähiTapiola

40 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 40 / 61 Selostus Aiemmat päätökset ja sopimukset päätti varata LähiTapiola-ryhmälle tontin 12005/2 Tapiolan keskustan suunnittelua varten. Kaupungin ja LähiTapiola-ryhmän kesken allekirjoitettiin sopimus Tapiolan keskuksen päätoteutussopimus, maankäyttösopimus, maankäyttösopimuksen täydennys sekä kiinteistökaupan esisopimus. Kaupunginhallitus hyväksyi sopimuksen LähiTapiola käynnisti työt sopimusalueella ja työt etenevät sopimuksen mukaisessa aikataulussa. Sopimusalue on rajattu liitteenä olevaan Tapiolan keskuksen viitesuunnitelmaan. Hakemus LähiTapiola-ryhmä (Pohjantikka Oy) on hakenut päivätyllä hakemuksella suunnitteluvarausta kaupungin omistamalle tontille 12005/2 Tapiolan keskuksen alueen suunnittelua ja kehittämistä varten. Hakemuksessa on pyydetty varausta saakka. Varaus myönnettiin saakka. LähiTapiola-ryhmä on uudistanut aiemman hakemuksensa joulukuussa 2016 ja hakee varauksen jatkoa saakka. Varauksen jatko on perusteltua suunnittelun keskeneräisyyden vuoksi. Tiedot alueesta Varausalueella sijaitseva tontti 12005/2 on voimassa olevassa asemakaavassa osoitettu yleisten rakennusten korttelialueeksi. Tontin pinta-ala on noin 1938 m 2 ja rakennusoikeus k-m 2. Tontilla toimivat

41 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 41 / 61 palvelukeskustoiminnot siirtyvät Merituulentien pohjoispuolella olevaan Länsikulman kiinteistöön kevään 2017 aikana. Rakennuksen purkaminen on tarkoitus aloittaa loppukeväästä Päätöshistoria Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo päättää, että LähiTapiola-ryhmälle varataan oheiseen liitekarttaan merkitty tontti 12005/2 Tapiolan keskuksesta alueen suunnittelua ja kehittämistä varten. Varausehdot ovat seuraavat: 1 Suunnitteluvaraus on voimassa saakka. 2 Varauksensaajan tulee yhteistyössä kaupungin kanssa selvittää edellytykset alueen asemakaavoitukselle ja kehittää hankkeen suunnitelmia. 3 Varauksensaaja laatii kaikki varausalueen asemakaavoituksen edellyttämät suunnitelmat ja selvitykset sekä toteuttaa niihin liittyvät muut työt. Varauksensaaja vastaa kaikista edellä mainituista suunnittelu- ja muista kustannuksista. 4 Varausalueen suunnittelussa ja kehittämisessä noudatetaan kaupungin ja LähiTapiola-ryhmän kesken allekirjoitetun sopimuksen tavoitteita ja periaatteita. 5 Mikäli kaupungin arvion mukaan hankkeen asemakaavallinen toteuttaminen varattavalle realisoituu varausaikana, valmistellaan jatkovaraus tai tontinluovutuspäätös erikseen. Tontinluovutuksen yhteydessä suunnittelukuluja ei hyvitetä tontin hinnoittelussa. 6 Mikäli varauspäätös ei johda tontinluovutukseen, ei kaupunki vastaa varauksensaajalle aiheutuneista kustannuksista miltään osin. 7 Kaupungilla on oikeus seuraamuksitta määrätä varaus kesken varausajan raukeamaan tai olla jatkamatta varausta ja varata varauksen kohde kolmannelle, mikäli varauksensaaja varausaikana asetetaan konkurssiin

42 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 42 / 61 tai selvitystilaan tai muutoin joutuu tilanteeseen, jossa on ilmeistä, ettei varauksensaaja pysty suoriutumaan velvoitteistaan. Kaupunki ei vastaa vahingoista, haitoista eikä kustannuksista, mikäli se päättää olla jatkamatta varausta. 8 Kaupungilla on oikeus määrätä varaus kesken varausajan raukeamaan tai olla jatkamatta varausta, mikäli varaus alueen suunnittelu ei etene kaupungin asettamien periaatteiden ja tavoitteiden mukaisesti tai kaupunkia tyydyttävällä tavalla. Lisäksi suunnittelussa noudatetaan seuraavia periaatteita: a Varausalue suunnitellaan osaksi kokonaisuutta, jonka muodostavat varauksen kohteena oleva tontti, sen pohjoispuolelle Merituulentien kohdalle tuleva tontti sekä KOy Tapiolan Keskusraitin ja KOy Espoon Itätuulentie 8:n tontit. Em. tonttien muodostama kokonaisuus tulee suunnitella arkkitehtonisesti korkeatasoiseksi ja ympäristöön toiminnallisesti ja esteettisesti hyvin liittyväksi siten, että muodostuu elävää kaupunkiympäristöä, jossa on selkeästi orientoituvat kulkureitit. b Suunnitelmissa on otettava huomioon Tapiolan keskuksen yleiset toiminnalliset reunaehdot, kuten esimerkiksi yhteydet metroon ja liityntäbussiterminaaliin sekä tekniset reunaehdot, kuten esimerkiksi teknisten järjestelmien reitit ja tilat. c Varausalueen muut pysäköintipaikat kuin asuntojen pysäköintipaikat osoitetaan Tapiolan Keskuspysäköinti Oy:n pysäköintilaitokseen d Kohteesta tulee laatia asemakaavamuutosehdotusta varten luonnossuunnitelmat. Päätös : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Tiedoksi - Pohjantikka Oy / Vesa Eskoli

43 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 43 / / / Alueen varauksen jatkaminen Kauppahuone Laakkonen Oy:lle, Broman Group Oy:lle ja Ativa Oy:lle Kaitaalta liiketilahankkeen suunnittelua varten (edeltävä 4629/2011) Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh etunimi.k.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo jatkaa päätettyä varausta Kauppahuone Laakkonen Oy:lle, Broman Group Oy:lle ja Ativa Oy:lle oheisen liitekartan mukaisesti saakka entisin ehdoin. Päätös Liite Oheismateriaali : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 12 Kartta / Kauppahuone Laakkonen Oy, Broman Group Oy, Ativa Oy - Hakemus / Kauppahuone Laakkonen Oy, Broman Group Oy ja Ativa Oy

44 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 44 / 61 Selostus Aiemmat päätökset varasi kaupungin omistaman alueen Hannuksenpellosta liiketilahankkeen suunnittelua varten. Varausta on jatkettu kaavoituksen keskeneräisyyden vuoksi ja viimeisin varaus oli voimassa saakka. Varausalue ulottui koko kaupungin omistamalle alueelle, jolle on osittain vahvistunut Hannuksenpelto II-niminen asemakaavamuutos, joka on tullut voimaan keväällä Hakemus ja hankkeen tilanne Kauppahuone Laakkonen Oy, Broman Group Oy ja Ativa Oy hakevat päivätyllä hakemuksella varauksen jatkoa hankkeen suunnittelua ja kaavan vahvistamista varten. Varausaluetta muutetaan alkuperäisestä rajauksesta siten, että siitä jätetään pois vahvistuneen asemakaavan mukainen alue, josta tehdään erillinen luovutuspäätös. Varausalue koskee siis ainoastaan Hannuksenpelto II-nimisestä asemakaavamuutoksesta pois rajattua kaupungin omistamaa aluetta. Alue rajattiin pois asemakaavamuutoksesta alueella havaittujen liito-oravien vuoksi.

45 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 45 / 61 Päätöshistoria Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olavi Louko varaa Kauppahuone Laakkonen Oy:lle, Broman Group Oy:lle ja Ativa Oy:lle oheiseen liitekarttaan ohjeellisesti rajattu alue korttelista ja siihen liittyvistä alueista liiketilahankkeen suunnittelua varten. Varattavan alueen pinta-ala on noin 0,8 ha. Varausalueen rajaus on ohjeellinen ja liiketilahankkeen aluerajaus sekä suuruus ratkaistaan suunnittelutyön aikana. Varausehdot ovat seuraavat: 1 Suunnitteluvaraus on voimassa saakka. 2 Varauksensaaja on velvollinen laatimaan kustannuksellaan kaikki asemakaavoituksen ja hankkeen edellyttämät suunnitelmat. Varauksensaaja vastaa kaikista hankkeen edellyttämistä suunnittelu- ym. kustannuksista. Varauksensaajan tulee yhteistyössä kaupunkisuunnittelukeskuksen ja muiden kaupungin tahojen kanssa selvittää edellytykset hankkeen toteuttamiselle. 3 Mikäli kaupungin arvion mukaan hankkeen taloudellinen ja asemakaavallinen toteuttaminen varattavalle alueelle realisoituu varausaikana, valmistellaan jatkovaraus tai tontinluovutuspäätös erikseen. 4 Mikäli varauspäätös ei johda tontinluovutukseen, ei kaupunki vastaa varauksensaajille aiheutuneista kustannuksista miltään osin. 5 Varauspäätös oikeuttaa hankkeen edellyttämien maaperä- ym. tutkimusten tekemiseen alueella. Päätös : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olavi Louko päättää, että Espoon kaupunki jatkaa Kauppahuone Laakkonen Oy:lle, Broman Group Oy:lle ja Ativa Oy:lle oheiseen liitekarttaan ohjeellisesti rajatun alueen suunnitteluvarausta saakka entisin ehdoin.

46 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 46 / 61 Päätös : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olavi Louko jatkaa Kauppahuone Laakkonen Oy:lle, Broman Group Oy:lle ja Ativa Oy:lle oheiseen liitekarttaan ohjeellisesti rajatun alueen suunnitteluvarausta saakka entisin ehdoin. Käsittely Päätös Teknisen toimen johtajan estyneenä ollessa asian esitteli kehittämisjohtaja Olli Isotalo. : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olavi Louko jatkaa Kauppahuone Laakkonen Oy:lle, Broman Group Oy:lle ja Ativa Oy:lle oheiseen liitekarttaan ohjeellisesti rajatun alueen suunnitteluvarausta saakka entisin ehdoin. Päätös : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo jatkaa Kauppahuone Laakkonen Oy:n, Broman Group Oy:n ja Ativa Oy:n liitekarttaan rajatun alueen suunnitteluvarausta saakka, entisin ehdoin. Päätös Tiedoksi : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. - Kauppahuone Laakkonen Oy / Risto Ore - Broman Group Oy / Eero Broman - Ativa Oy / Jussi Kokkila

47 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 47 / / Otaniemessä Miestentiellä sijaitsevaa tonttia 10035/2 koskeva suunnitteluvaraus Valmistelijat / lisätiedot: Antti Mäkinen, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo varaa Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elolle Otaniemestä oheiseen liitekarttaan merkityn tontin 10035/2 kehittämistä ja suunnittelua sekä esirakentamista varten liittyen omistamaansa viereiseen tonttiin 10035/1. Varausehdot ovat seuraavat: 1 Suunnitteluvaraus on voimassa saakka. 2 Varauksensaajan tulee yhteistyössä kaupungin kanssa kehittää hankkeen suunnitelmia. 3 Varauksensaaja laatii kaikki varausalueen mahdollisen asemakaavanmuutoksen edellyttämät ja muut suunnitelmat ja selvitykset sekä toteuttaa niihin liittyvät muut työt. Varauksensaaja vastaa kaikista edellä mainituista suunnittelu- ja muista kustannuksista. 4 Mikäli kaupungin arvion mukaan hankkeen toteuttaminen varattavalle alueelle realisoituu varausaikana, valmistellaan jatkovaraus tai tontinluovutuspäätös erikseen. Tontinluovutuksen yhteydessä suunnittelukuluja ei hyvitetä tontin hinnoittelussa. 5 Mikäli varauspäätös ei johda tontinluovutukseen, ei kaupunki vastaa varauksensaajalle aiheutuneista kustannuksista miltään osin lukuun ottamatta mahdollisesti erikseen sovittavia esirakentamis (louhinta) kustannuksia. 6 Tontin esirakentaminen (louhinta) varausaikana edellyttää erillistä lyhytaikaista maanvuokrasopimusta kaupungin kanssa.

48 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 48 / 61 7 Kaupungilla on oikeus seuraamuksitta määrätä varaus kesken varausajan raukeamaan tai olla jatkamatta varausta ja varata varauksen kohde kolmannelle, mikäli varauksensaaja varausaikana asetetaan konkurssiin tai selvitystilaan tai muutoin joutuu tilanteeseen, jossa on ilmeistä, ettei varauksensaaja pysty suoriutumaan velvoitteistaan. Kaupunki ei vastaa vahingoista, haitoista eikä kustannuksista, mikäli se päättää olla jatkamatta varausta. 8 Kaupungilla on oikeus määrätä varaus kesken varausajan raukeamaan tai olla jatkamatta varausta, mikäli varausalueen suunnittelu ei etene kaupungin asettamien periaatteiden ja tavoitteiden mukaisesti tai kaupunkia tyydyttävällä tavalla. Päätös Liite Oheismateriaali Selostus : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 13 Kartta - Suunnitteluvaraushakemus Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo (Elo) omistaa kokonaisuudessaan KOy Espoon Swing Plus C:n, joka omistaa Otaniemessä Miestentiellä korttelin tontin 3 ja tontilla sijaitsevan toimistotalon. Lisäksi Elo omistaa KOy Espoon Swing Plus A:n, joka omistaa saman korttelin tontin 1. Korttelin tonttien 1 ja 3 välissä sijaitsevan tontin 2 omistaa Espoon kaupunki. Korttelin kaavamerkintä on K liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Tonttien rakennusoikeudet ovat seuraavat: Tontti 1 Tontti 2 Tontti kem kem kem2 (toteutettu) Korttelin ympäristö on nyt kehittymässä voimakkaasti. Kehä I:n tunnelointi Keilaniemessä on tekeillä. Keilaniemen metroasema on lähellä ja metroliikenne käynnistyy ensi vuonna. Raide-Jokerin päätepysäkki tulee myös hyvin lähelle korttelia. Elo on käynnistämässä uudelleen tontin 1 kehittämistä. Kaupungin tontti 2 muodostaa Elon tontin 1 kanssa kokonaisuuden, jota on perusteltua

49 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 49 / 61 kehittää kokonaisuutena. Tähän liittyen Elo hakee päivätyllä kirjeellä suunnitteluvarausta korttelin tontille 2. Elolla on myös tarkoitus tehdä omistamallaan tontilla esirakentamis-, pääosin louhintatöitä samalla, kun ympäristössä tehdään laajamittaisia louhinta- ja maarakennustöitä. Tällä tavalla saadaan merkittäviä kustannussäästöjä, mutta myös vähennetään ympäristöhäiriöitä myöhemmin. Tässä yhteydessä olisi hyvä tehdä myös kaupungin tontin esirakentamistyöt, jotka myöhemmin tehtynä olisivat merkittävästi kalliimpia ja hankalampia. Elo esittää, että se tekisi varausaikana esirakentamistyöt myös kaupungin tontin osalta. Mikäli varaus ei johtaisi tontin luovutukseen, kaupungin tulisi korvata tehdyt esirakentamistyöt Elolle. Mikäli tontti 2 päätetään varata Elolle, tarkoitus on neuvotella tontin 2 esirakentamisesta Elon kanssa niin, että Elo toteuttaisi työt omistamansa tontin esirakentamistöiden yhteydessä. Tämä edellyttää, että Elo laatii tontista 2 kaupungin hyväksyttäväksi esirakentamissuunnitelmat. Hyväksyttyjen suunnitelmien pohjalta tehtäisiin kaupungin tai tontin tulevan muun toteuttajan ja Elon kesken sopimus esirakentamistöistä ja niistä kustannuksista, jotka korvattaisiin Elolle, mikäli varaus ei johda tontin luovutukseen Elolle. Kaupunki hyväksyisi vain sellaiset ratkaisut ja kustannukset, jotka voidaan täysimääräisesti hyödyntää tontin jatkokehittämisessä. Kaupunki valvoisi esirakentamistyötä, jotka tehtäisiin rinnan Kehä I:n uudistushankkeen kanssa. Järjestely on kaupungin kannalta edullinen ja tarkoituksenmukainen ratkaisu. Tiedoksi - Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo

50 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 50 / / Alueen varauksen jatkaminen Kaitaalta Rakennusosakeyhtiö Hartelalle ja Skanska Talonrakennus Oy:lle Finnoon metrokeskusalueen suunnittelua varten Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh Kimmo Leivo, puh Mervi Hokkanen, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo jatkaa Rakennusosakeyhtiö Hartelalle ja Skanska Talonrakennus Oy:lle myönnettyä suunnitteluvarausta Finnoon metrokeskuksen suunnittelua varten entisin ehdoin saakka. Varausalueet on esitetty ohjeellisesti liitekartalla. Päätös Liite Oheismateriaali : Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 14 Kartta / Skanska ja Hartela - Hakemus / Hartela - Hakemus / Skanska

51 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 51 / 61 Selostus Aikaisemmat päätökset Elinkeino- ja valitsi Finnoon metrokeskusalueen suunnitteluun ja toteuttamiseen kumppaniksi ideakilpailun perusteella Rakennusosakeyhtiö Hartelan ja Skanska Talonrakennus Oy:n. Suunnitteluvarausta jatkettiin kaupunginhallituksen n kokouksessa ja uudelleen Nyt esitetään jatkoa päättyneille varauksille oheisen viitteellisen liitekartan mukaisesti. Hakemukset Skanska Talonrakennus Oy on päivätyllä hakemuksellaan ja Rakennusosakeyhtiö Hartela päivätyllä hakemuksellaan pyytänyt jatkoa varaukselle. Tausta ja kaavamuutosten tilanne Finnoon alueen kehittäminen liittyy valtuuston tekemään Länsimetron jatkeen hankesuunnitelmapäätökseen sekä päätökseen siirtää jätevedenpuhdistamo Suomenojalta Blominmäkeen. Elinkeino- ja päätti , että Finnoon suunnitteluun ja toteutukseen haetaan kumppaneita kilpailumenettelyn avulla ja menettelytavan periaatteet tuodaan jaoston hyväksyttäviksi. Periaatteet hyväksyttiin jaostossa , jolloin päätettiin hakea ideakilpailun avulla useita kehittäjä- ja toteuttajaryhmiä mukaan kumppanuuskaavoitukseen. Kilpailun lähtömateriaalina oli laadittu

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. 6 Tontin varaaminen Kauklahdesta Fira Oy:lle senioriasuntojen suunnittelua varten, kortteli tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. 6 Tontin varaaminen Kauklahdesta Fira Oy:lle senioriasuntojen suunnittelua varten, kortteli tontti 1 16.01.2017 Sivu 1 / 1 900/10.00.02/2014 46 5.5.2014 63 1.6.2015 66 6.6.2016 6 Tontin varaaminen Kauklahdesta Fira Oy:lle senioriasuntojen suunnittelua varten, kortteli 44001 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Tontin vuokraaminen Gumbölestä Laponte Oy:lle varasto- ja tuotantotilojen rakentamista varten, kortteli 71054

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Tontin vuokraaminen Gumbölestä Laponte Oy:lle varasto- ja tuotantotilojen rakentamista varten, kortteli 71054 16.01.2017 Sivu 1 / 1 90/2017 02.07.00 4 Tontin vuokraaminen Gumbölestä Laponte Oy:lle varasto- ja tuotantotilojen rakentamista varten, kortteli 71054 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 16

Espoon kaupunki Pöytäkirja 16 13.02.2017 Sivu 1 / 1 861/2016 02.07.00 25 7.3.2016 16 Golfin talviharjoittelukeskuksen tontin vuokrauspäätöksen jatkaminen ja harjoittelualueen varauspäätöksen uudistaminen, Oy Season Golf Ab Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Saunalahdesta YIT Rakennus Oy:lle, kortteli tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Saunalahdesta YIT Rakennus Oy:lle, kortteli tontti 1 09.05.2016 Sivu 1 / 1 3026/10.00.02/2014 71 11.8.2014 47 4.5.2015 140 14.12.2015 46 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Saunalahdesta YIT Rakennus Oy:lle, kortteli 42122 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Siirtolapuutarha-alueen vuokrauspäätöksen muuttaminen Niipperissä, Espoon Siirtolapuutarhayhdistys Ry

Espoon kaupunki Pöytäkirja Siirtolapuutarha-alueen vuokrauspäätöksen muuttaminen Niipperissä, Espoon Siirtolapuutarhayhdistys Ry 13.02.2017 Sivu 1 / 1 3920/10.00.02/2015 87 21.9.2015 94 19.9.2016 20 Siirtolapuutarha-alueen vuokrauspäätöksen muuttaminen Niipperissä, Espoon Siirtolapuutarhayhdistys Ry Valmistelijat / lisätiedot: Juha

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5 11.01.2016 Sivu 1 / 1 5571/2015 02.07.00 5 Teollisuustontin vuokraaminen Scanoffice Oy:lle perustettavan kiinteistöosakeyhtiön lukuun Juvanmalmilta, kortteli 85129 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Siikajärven Maanrakennus Oy:lle, kortteli tontti 18

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Siikajärven Maanrakennus Oy:lle, kortteli tontti 18 09.05.2016 Sivu 1 / 1 1948/2016 02.07.00 51 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Siikajärven Maanrakennus Oy:lle, kortteli 85128 tontti 18 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin vuokraaminen Muuralasta Restel Fast Food Oy:lle, kortteli 47540

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin vuokraaminen Muuralasta Restel Fast Food Oy:lle, kortteli 47540 04.04.2016 Sivu 1 / 1 874/2016 02.07.00 35 Liiketontin vuokraaminen Muuralasta Restel Fast Food Oy:lle, kortteli 47540 Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 39

Espoon kaupunki Pöytäkirja 39 04.04.2016 Sivu 1 / 1 1374/2016 02.07.00 39 Tontin vuokraaminen Juvanmalmilta Oy C.J. Hartman Ab:lle rakennus-, sisustus- ja teollisuustarvikkeiden tukkukaupan rakentamista varten, kortteli 85129 Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kerrostalotontin varaaminen Tapiolasta Espoon Asunnot Oy:lle, korttelin tontti 3

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kerrostalotontin varaaminen Tapiolasta Espoon Asunnot Oy:lle, korttelin tontti 3 28.11.2016 Sivu 1 / 1 4675/2016 10.00.02 113 Kerrostalotontin varaaminen Tapiolasta Espoon Asunnot Oy:lle, korttelin 12221 tontti 3 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh. 040 536 1739 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 34. 34 Kolmen asuntotontin vuokraus Gumbölestä Skanska Talonrakennus Oy:lle, kortteli 71020 tontit 10, 11 ja 12

Espoon kaupunki Pöytäkirja 34. 34 Kolmen asuntotontin vuokraus Gumbölestä Skanska Talonrakennus Oy:lle, kortteli 71020 tontit 10, 11 ja 12 13.04.2015 Sivu 1 / 1 1602/02.07.00/2015 34 Kolmen asuntotontin vuokraus Gumbölestä Skanska Talonrakennus Oy:lle, kortteli 71020 tontit 10, 11 ja 12 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh. 040 536

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 7. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 7. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh 12.01.2015 Sivu 1 / 1 5499/02.07.00/2014 7 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta, kortteli 85127 tontti 3 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19 11.03.2013 Sivu 1 / 1 1191/02.07.00/2013 19 Tontin vuokraaminen Rakennusliike Lehto Oy:lle perustettavan kiinteistöosakeyhtiön lukuun Karhusuolta liike- ja varastotilojen rakentamista varten, korttelin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin vuokrauspäätöksen jatkaminen Muuralasta Restel Fast Food Oy:lle, korttelin tontti 5

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin vuokrauspäätöksen jatkaminen Muuralasta Restel Fast Food Oy:lle, korttelin tontti 5 19.12.2016 Sivu 1 / 1 874/2016 02.07.00 35 4.4.2016 122 Liiketontin vuokrauspäätöksen jatkaminen Muuralasta Restel Fast Food Oy:lle, korttelin 47540 tontti 5 Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Oy Andersson Ab:lle, kortteli tontti 12

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Oy Andersson Ab:lle, kortteli tontti 12 03.06.2013 Sivu 1 / 1 2513/02.07.00/2013 64 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Oy Andersson Ab:lle, kortteli 85128 tontti 12 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. (09) 816 25911 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47 05.05.2014 Sivu 1 / 1 2916/10.00.02/2013 76 2.9.2013 47 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Laaksolahdesta Kiinteistö Oy Sinikallion Hoitokodille, kortteli 60060 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta yksityishenkilöille perustettavan yhtiön lukuun, kortteli tontti 6

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta yksityishenkilöille perustettavan yhtiön lukuun, kortteli tontti 6 09.05.2016 Sivu 1 / 1 1949/2016 02.07.00 52 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta yksityishenkilöille perustettavan yhtiön lukuun, kortteli 85127 tontti 6 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 56. 56 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 56. 56 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1 01.06.2015 Sivu 1 / 1 2561/02.07.00/2015 56 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh 07.03.2016 Sivu 1 / 1 860/2016 02.07.00 29 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta, kortteli 85127 tontti 3 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen KOY Minuntalli Lahdelle, kortteli tontti 18

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen KOY Minuntalli Lahdelle, kortteli tontti 18 13.04.2015 Sivu 1 / 1 1596/02.07.00/2015 38 Teollisuustontin vuokraaminen KOY Minuntalli Lahdelle, kortteli 85128 tontti 18 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33 15.04.2013 Sivu 1 / 1 1734/02.07.00/2013 33 Tontin vuokraaminen Juvanmalmilta Matti Tausalle perustettavan kiinteistöosakeyhtiön lukuun varastorakennuksen ja tuotantotilan rakentamista varten, korttelin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 89. 89 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Mertsin Auto- ja Kiinteistö Oy:lle, kortteli 85127 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 89. 89 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Mertsin Auto- ja Kiinteistö Oy:lle, kortteli 85127 tontti 1 23.09.2013 Sivu 1 / 1 3983/02.07.00/2013 89 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Mertsin Auto- ja Kiinteistö Oy:lle, kortteli 85127 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. (09)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12 04.02.2013 Sivu 1 / 1 3508/02.07.00/2011 12 Kahden Kauklahdessa sijaitsevan asuntotontin sekä niitä palvelevan pysäköintitontin vuokraaminen Espoon Asunnot Oy:lle Valmistelijat / lisätiedot: Tiitinen Anu,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. 65 Asuntotontin vuokraaminen Leppävaarasta Avara Koti Oy:lle, korttelin 51038 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. 65 Asuntotontin vuokraaminen Leppävaarasta Avara Koti Oy:lle, korttelin 51038 tontti 1 02.06.2014 Sivu 1 / 1 4766/02.07.00/2012 122 3.12.2012 122 2.12.2013 65 Asuntotontin vuokraaminen Leppävaarasta Avara Koti Oy:lle, korttelin 51038 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kerrostalotontin varaaminen Niittykummusta Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritakselle, korttelin tuleva tontti

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kerrostalotontin varaaminen Niittykummusta Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritakselle, korttelin tuleva tontti 13.03.2017 Sivu 1 / 1 484/2017 10.00.02 30 Kerrostalotontin varaaminen Niittykummusta Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritakselle, korttelin 15020 tuleva tontti Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin vuokrauspäätöksen jatkaminen St1 Oy:lle ja Suomen Pesupaikat Oy:lle Nuijalasta, kortteli tontti

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin vuokrauspäätöksen jatkaminen St1 Oy:lle ja Suomen Pesupaikat Oy:lle Nuijalasta, kortteli tontti 13.03.2017 Sivu 1 / 1 387/2016 02.07.00 61 6.6.2016 31 Liiketontin vuokrauspäätöksen jatkaminen St1 Oy:lle ja Suomen Pesupaikat Oy:lle Nuijalasta, kortteli 54154 tontti Valmistelijat / lisätiedot: Juha

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. 63 Tonttivarauksen jatkaminen Kauklahdesta Fira Oy:lle senioriasuntojen suunnittelua varten, kortteli 44011 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. 63 Tonttivarauksen jatkaminen Kauklahdesta Fira Oy:lle senioriasuntojen suunnittelua varten, kortteli 44011 tontti 1 01.06.2015 Sivu 1 / 1 900/10.00.02/2014 46 5.5.2014 63 Tonttivarauksen jatkaminen Kauklahdesta Fira Oy:lle senioriasuntojen suunnittelua varten, kortteli 44011 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Laura

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20 11.03.2013 Sivu 1 / 1 1195/02.07.00/2013 20 Tontin vuokraaminen Juvanmalmilta Risorius Oy:lle perustettavan kiinteistöosakeyhtiön lukuun varastohallirakennuksen rakentamista varten, kortteli 85128 Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuntotontin vuokraus Gumbölestä Suomen Hoivatilat Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun, korttelin tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuntotontin vuokraus Gumbölestä Suomen Hoivatilat Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun, korttelin tontti 1 16.11.2015 Sivu 1 / 1 4744/2015 02.07.00 116 Asuntotontin vuokraus Gumbölestä Suomen Hoivatilat Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun, korttelin 71038 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 21

Espoon kaupunki Pöytäkirja 21 11.03.2013 Sivu 1 / 1 1196/02.07.00/2013 21 Tontin vuokraaminen Juvanmalmilta Rakennuspalvelu J. Nyström Oy:lle varastohallin rakentamista varten, kortteli 85128 tontti 8 Valmistelijat / lisätiedot: Pulkkinen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varauksen jatkaminen NCC Property Development Oy:lle Leppävaarasta

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varauksen jatkaminen NCC Property Development Oy:lle Leppävaarasta 04.04.2016 Sivu 1 / 1 1048/10.00.02/2015 24 9.3.2015 38 Alueen varauksen jatkaminen NCC Property Development Oy:lle Leppävaarasta Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varaaminen Matinkylän urheilupuistosta Espoon Kiekkoilun Tuki Ry:lle jäähallin suunnittelua varten

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varaaminen Matinkylän urheilupuistosta Espoon Kiekkoilun Tuki Ry:lle jäähallin suunnittelua varten 13.03.2017 Sivu 1 / 1 859/2016 02.07.00 24 7.3.2016 34 Alueen varaaminen Matinkylän urheilupuistosta Espoon Kiekkoilun Tuki Ry:lle jäähallin suunnittelua varten Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kahden pientalotontin vuokraaminen Henttaalla, korttelin tontit 1 ja 2

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kahden pientalotontin vuokraaminen Henttaalla, korttelin tontit 1 ja 2 03.06.2013 Sivu 1 / 1 4535/10.00.02/2012 104 5.11.2012 62 Kahden pientalotontin vuokraaminen Henttaalla, korttelin 21162 tontit 1 ja 2 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. (09) 816 25929 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin vuokraaminen St1 Oy:lle ja Suomen Pesupaikat Oy:lle Nuijalasta, korttelin tontti 7

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin vuokraaminen St1 Oy:lle ja Suomen Pesupaikat Oy:lle Nuijalasta, korttelin tontti 7 06.06.2016 Sivu 1 / 1 387/2016 02.07.00 61 Liiketontin vuokraaminen St1 Oy:lle ja Suomen Pesupaikat Oy:lle Nuijalasta, korttelin 54154 tontti 7 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen vuokraaminen liiketontista Henttaalta NCC Property Development Oy:lle, korttelin tontti 2

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen vuokraaminen liiketontista Henttaalta NCC Property Development Oy:lle, korttelin tontti 2 06.06.2016 Sivu 1 / 1 2493/2016 02.07.00 60 Alueen vuokraaminen liiketontista Henttaalta NCC Property Development Oy:lle, korttelin 21183 tontti 2 Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. 18 Liiketontin vuokraaminen Kaitaalta Avoin Yhtiö Jukka ja Sirpa Kolmoselle, kortteli 31059 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. 18 Liiketontin vuokraaminen Kaitaalta Avoin Yhtiö Jukka ja Sirpa Kolmoselle, kortteli 31059 tontti 1 02.02.2015 Sivu 1 / 1 177/02.07.00/2015 18 Liiketontin vuokraaminen Kaitaalta Avoin Yhtiö Jukka ja Sirpa Kolmoselle, kortteli 31059 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin tontti 1 14.12.2015 Sivu 1 / 1 2561/02.07.00/2015 56 1.6.2015 138 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57 02.06.2014 Sivu 1 / 1 2228/02.07.00/2014 57 Asuinkerrostalotontin myynti Niittykummusta Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varmalle, SATO Asunnot Oy:lle ja SRV Rakennus Oy:lle, kortteli 15051 tuleva tontti

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102 19.10.2015 Sivu 1 / 1 2976/10.00.02/2014 124 1.12.2014 102 Yhden asuntotontin vuokrauspäätös ja viiden asuntotontin vuokrauspäätöksen jatkaminen (Bassenkylän ja Kurtinmalmin asuntotonttihakun 2014) Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varaaminen Matinkylästä Westpro CC Oy:lle venesataman suunnittelua varten

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varaaminen Matinkylästä Westpro CC Oy:lle venesataman suunnittelua varten 24.10.2016 Sivu 1 / 1 4019/2016 10.00.02 101 Alueen varaaminen Matinkylästä Westpro CC Oy:lle venesataman suunnittelua varten Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varauksen jatkaminen Matinkylästä keskustakorttelin suunnittelua varten, kortteli 23311

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varauksen jatkaminen Matinkylästä keskustakorttelin suunnittelua varten, kortteli 23311 28.11.2016 Sivu 1 / 1 3081/2015 10.00.02 112 16.11.2015 115 Alueen varauksen jatkaminen Matinkylästä keskustakorttelin suunnittelua varten, kortteli 23311 Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23 12.03.2012 Sivu 1 / 1 1134/02.07.00/2012 23 Tontin vuokraaminen Juvanmalmilta Oy C.J. Hartman Ab:lle rakennus-, sisustus- ja teollisuustarvikkeiden tukkukaupan rakentamista varten, kortteli 85129 Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96 06.10.2014 Sivu 1 / 1 3797/02.07.00/2014 96 Yleisten rakennusten tontin vuokraus Kilosta Y-Säätiölle nuorisoasuntojen rakentamista varten kortteli 54144 tontti 10 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin varaaminen Muuralasta Lemminkäinen Talo Oy:lle, korttelin tontti 6

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin varaaminen Muuralasta Lemminkäinen Talo Oy:lle, korttelin tontti 6 06.06.2016 Sivu 1 / 1 2433/2016 02.07.00 64 Liiketontin varaaminen Muuralasta Lemminkäinen Talo Oy:lle, korttelin 47540 tontti 6 Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Bembölestä Suomen Hoivatilat Oy:lle, kortteli tontti 3

Espoon kaupunki Pöytäkirja Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Bembölestä Suomen Hoivatilat Oy:lle, kortteli tontti 3 04.11.2013 Sivu 1 / 1 4558/02.07.00/2013 111 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Bembölestä Suomen Hoivatilat Oy:lle, kortteli 64015 tontti 3 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. (09)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 115

Espoon kaupunki Pöytäkirja 115 04.11.2013 Sivu 1 / 1 467/02.07.00/2012 115 Vuokrauspäätöksen jatkaminen Sähkö-Polar Oy:lle perustettavan kiinteistöyhtiön lukuun, kortteli 30350 tontti 2 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47 08.05.2017 Sivu 1 / 1 2049/2017 02.07.00 47 Kerrostalotonttien vuokraus Otaniemestä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle ja Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiölle, korttelin 10014 tontit 11 ja 12 Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. 93 Kerrostalotontin myynti Leppävaarasta JM Suomi Oy:lle, korttelin 51077 tuleva tontti

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. 93 Kerrostalotontin myynti Leppävaarasta JM Suomi Oy:lle, korttelin 51077 tuleva tontti 06.10.2014 Sivu 1 / 1 2937/10.00.02/2012 72 27.8.2012 77 2.9.2013 93 Kerrostalotontin myynti Leppävaarasta JM Suomi Oy:lle, korttelin 51077 tuleva tontti Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58 01.06.2015 Sivu 1 / 1 5502/02.07.00/2014 58 Tontin ja maanalaisen alueen vuokraaminen Gumbölestä sekä tontin laajennuksen vuokraaminen Muuralasta Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymälle (HSY),

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8. 8 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Tillinmäestä Suomen Hoivatilat Oy:lle, kortteli tontti 6

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8. 8 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Tillinmäestä Suomen Hoivatilat Oy:lle, kortteli tontti 6 12.01.2015 Sivu 1 / 1 5500/02.07.00/2014 8 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Tillinmäestä Suomen Hoivatilat Oy:lle, kortteli 42063 tontti 6 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin myyntipäätöksen muuttaminen Niipperissä Nostokonepalvelu Oy:lle, kortteli 81007

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin myyntipäätöksen muuttaminen Niipperissä Nostokonepalvelu Oy:lle, kortteli 81007 08.05.2017 Sivu 1 / 1 1528/2017 02.07.00 39 10.4.2017 52 Teollisuustontin myyntipäätöksen muuttaminen Niipperissä Nostokonepalvelu Oy:lle, kortteli 81007 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varauksen jatkaminen Tapiolasta LähiTapiola-ryhmälle alueen suunnittelua ja kehittämistä varten

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varauksen jatkaminen Tapiolasta LähiTapiola-ryhmälle alueen suunnittelua ja kehittämistä varten 16.01.2017 Sivu 1 / 1 4377/2015 10.00.02 113 16.11.2015 10 Alueen varauksen jatkaminen Tapiolasta LähiTapiola-ryhmälle alueen suunnittelua ja kehittämistä varten Valmistelijat / lisätiedot: Antti Mäkinen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101 19.10.2015 Sivu 1 / 1 4091/02.07.00/2015 101 Kerrostalotontin vuokraus Saunalahdesta Asunto Oy Espoon Saunamajuri -yhtiölle (Avain Asumisoikeus Oy), korttelin 42214 tontti 5 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 100

Espoon kaupunki Pöytäkirja 100 19.10.2015 Sivu 1 / 1 2408/10.00.02/2015 100 Alueen varaaminen Leppävaarasta Kiinteistöosakeyhtiö Kauppakeskus Sellolle pysäköinnin laajennuksen suunnittelua ja liikenneterminaalin kehittämistä varten

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi 16.11.2015 Sivu 1 / 1 4698/2015 02.07.00 122 Teollisuustontin vuokraaminen Tero Tahkolalle, kortteli 85127 tontti 13 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. 63 Viiden asuntotontin vuokrauspäätöksen jatkaminen (Bassenkylän ja Kurtinmalmin asuntotonttihaku 2014)

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. 63 Viiden asuntotontin vuokrauspäätöksen jatkaminen (Bassenkylän ja Kurtinmalmin asuntotonttihaku 2014) 06.06.2016 Sivu 1 / 1 2976/10.00.02/2014 124 1.12.2014 102 19.10.2015 63 Viiden asuntotontin vuokrauspäätöksen jatkaminen (Bassenkylän ja Kurtinmalmin asuntotonttihaku 2014) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin myynti Niipperistä Sjaelso Finland Oy:lle, kortteli tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin myynti Niipperistä Sjaelso Finland Oy:lle, kortteli tontti 1 10.03.2014 Sivu 1 / 1 5071/02.07.00/2011 28 Liiketontin myynti Niipperistä Sjaelso Finland Oy:lle, kortteli 81130 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29 09.03.2015 Sivu 1 / 1 995/02.07.00/2015 29 Tontin määräosan myynti ja yleisen alueen vuokraus Tapiolasta Kiinteistö Oy Jousenpuiston Pysäköinti -yhtiölle pysäköintilaitoksen rakentamista varten, korttelin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suunnitteluvaraus Espoon Siirtolapuutarhayhdistys Ry:lle siirtolapuutarha-alueen suunnittelua varten

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suunnitteluvaraus Espoon Siirtolapuutarhayhdistys Ry:lle siirtolapuutarha-alueen suunnittelua varten 21.09.2015 Sivu 1 / 1 3920/10.00.02/2015 87 Suunnitteluvaraus Espoon Siirtolapuutarhayhdistys Ry:lle siirtolapuutarha-alueen suunnittelua varten Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 24

Espoon kaupunki Pöytäkirja 24 10.03.2014 Sivu 1 / 1 1684/10.00.02/2012 24 Suunnitteluvarauksen jatkaminen Karakallion Huolto Oy:lle Karakalliosta korttelin laajennuksen ja käyttötarkoituksen muuttamisen sekä uuden huoltorakennuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93 23.09.2013 Sivu 1 / 1 5655/10.00.02/2011 111 7.11.2011 93 Kerrostalotontin varauksen jatkaminen ja muuttaminen Saunalahdesta NCC Rakennus Oy:lle, korttelin 42213 tontit 2 ja 5 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128 03.12.2012 Sivu 1 / 1 5022/02.07.00/2012 128 Liiketontin vuokraaminen Espoonlahdesta Suomen Autopesukatu Oy:lle autopesukadun ja polttonesteiden automaattisen jakelupisteen rakentamista varten Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64 01.06.2015 Sivu 1 / 1 1684/10.00.02/2012 24 10.3.2014 64 Suunnitteluvarauksen jatkaminen Karakallion Huolto Oy:lle Karakalliosta korttelin laajennuksen ja käyttötarkoituksen muuttamisen sekä uuden huoltorakennuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kahden kerrostalotontin myyntipäätöksen jatkaminen Saunalahdesta, korttelin tontit 2 ja 5

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kahden kerrostalotontin myyntipäätöksen jatkaminen Saunalahdesta, korttelin tontit 2 ja 5 13.04.2015 Sivu 1 / 1 1487/10.00.02/2015 35 Kahden kerrostalotontin myyntipäätöksen jatkaminen Saunalahdesta, korttelin 42213 tontit 2 ja 5 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 74. 74 Nokkalan venesataman kahvila- ja ravintolapaikan vuokraaminen KF-Restaurants Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun

Espoon kaupunki Pöytäkirja 74. 74 Nokkalan venesataman kahvila- ja ravintolapaikan vuokraaminen KF-Restaurants Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun 11.08.2014 Sivu 1 / 1 1997/02.07.00/2014 74 Nokkalan venesataman kahvila- ja ravintolapaikan vuokraaminen KF-Restaurants Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh 01.12.2014 Sivu 1 / 1 1136/10.00.02/2012 128 Suunnitteluvarauksen jatkaminen Etelä-Espoon Ratsastuskoulu Oy:lle Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi elinkeino

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 317. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 317. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 26.10.2015 Sivu 1 / 1 3975/02.07.00/2015 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto 96 19.10.2015 317 Kiinteistö Oy Olarinluoma 15 -nimisen yhtiön myynti Oy Sports Car Center

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kiinteistö Oy Olarinluoma 15 -nimisen yhtiön myynti Oy Sports Car Center Ab:lle (Kh-asia)

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kiinteistö Oy Olarinluoma 15 -nimisen yhtiön myynti Oy Sports Car Center Ab:lle (Kh-asia) 19.10.2015 Sivu 1 / 1 3975/02.07.00/2015 96 Kiinteistö Oy Olarinluoma 15 -nimisen yhtiön myynti Oy Sports Car Center Ab:lle (Kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 125. 125 Teollisuustontin vuokrauspäätöksen jatkaminen Rakennuspalvelu J. Nyström Oy:lle, kortteli 83001 tontti 6

Espoon kaupunki Pöytäkirja 125. 125 Teollisuustontin vuokrauspäätöksen jatkaminen Rakennuspalvelu J. Nyström Oy:lle, kortteli 83001 tontti 6 16.11.2015 Sivu 1 / 1 5498/02.07.00/2014 6 12.1.2015 125 Teollisuustontin vuokrauspäätöksen jatkaminen Rakennuspalvelu J. Nyström Oy:lle, kortteli 83001 tontti 6 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48 08.05.2017 Sivu 1 / 1 292/2016 02.07.00 26 7.3.2016 48 Alueen varauksen jatkaminen Tapiolasta Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiölle opiskelija-asuntohankkeen suunnittelua varten (Maarinsolmu) Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 124. 124 Asuntotonttien vuokraus Kauklahdesta ja Kurttilasta (Bassenkylän ja Kurtinmalmin asuntotonttihaku)

Espoon kaupunki Pöytäkirja 124. 124 Asuntotonttien vuokraus Kauklahdesta ja Kurttilasta (Bassenkylän ja Kurtinmalmin asuntotonttihaku) 01.12.2014 Sivu 1 / 1 2976/10.00.02/2014 124 Asuntotonttien vuokraus Kauklahdesta ja Kurttilasta (Bassenkylän ja Kurtinmalmin asuntotonttihaku) Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh. 040 536 1739

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. 54 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Pohjois-Tapiolasta COR Group Oy:lle, kortteli 16091

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. 54 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Pohjois-Tapiolasta COR Group Oy:lle, kortteli 16091 01.06.2015 Sivu 1 / 1 1370/02.07.00/2015 54 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Pohjois-Tapiolasta COR Group Oy:lle, kortteli 16091 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13 16.01.2017 Sivu 1 / 1 158/2017 10.00.02 13 Alueen varauksen jatkaminen Kaitaalta Rakennusosakeyhtiö Hartelalle ja Skanska Talonrakennus Oy:lle Finnoon metrokeskusalueen suunnittelua varten Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88 21.09.2015 Sivu 1 / 1 636/10.00.02/2013 9 4.2.2013 25 10.3.2014 88 Alueen varauksen uudistaminen Rakennusosakeyhtiö Hartelalle ja Skanska Talonrakennus Oy:lle Finnoon metrokeskusalueen suunnittelua ja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 363. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 363. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 15.12.2014 Sivu 1 / 1 4679/02.07.00/2012 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto Kaupunginhallituksen elinkeino- ja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen vuokraaminen Karakalliosta FC Kasiysi Espoo Ry:lle jalkapallotekonurmen rakentamista varten

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen vuokraaminen Karakalliosta FC Kasiysi Espoo Ry:lle jalkapallotekonurmen rakentamista varten 10.03.2014 Sivu 1 / 1 984/02.07.00/2014 27 Alueen vuokraaminen Karakalliosta FC Kasiysi Espoo Ry:lle jalkapallotekonurmen rakentamista varten Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kerrostalotontin vuokraus Espoon keskuksesta TA-Asumisoikeus Oy:lle, korttelin tontti 2

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kerrostalotontin vuokraus Espoon keskuksesta TA-Asumisoikeus Oy:lle, korttelin tontti 2 19.12.2016 Sivu 1 / 1 5166/2016 10.00.02 123 Kerrostalotontin vuokraus Espoon keskuksesta TA-Asumisoikeus Oy:lle, korttelin 40191 tontti 2 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh. 040 536 1739 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47 04.05.2015 Sivu 1 / 1 3026/10.00.02/2014 71 11.8.2014 47 Yleisten rakennusten tontin suunnitteluvarauksen jatkaminen Saunalahdesta YIT Rakennus Oy:lle yksityisen päiväkodin suunnittelua varten, kortteli

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuntotontin varauksen jatkaminen Kauklahdessa Arkkitehtitoimisto Erat Oy:lle, korttelin tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuntotontin varauksen jatkaminen Kauklahdessa Arkkitehtitoimisto Erat Oy:lle, korttelin tontti 1 08.09.2014 Sivu 1 / 1 4713/10.00.02/2012 124 3.12.2012 116 4.11.2013 87 Asuntotontin varauksen jatkaminen Kauklahdessa Arkkitehtitoimisto Erat Oy:lle, korttelin 44059 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 02.02.2015 Sivu 1 / 1 3797/02.07.00/2014 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto 96 6.10.2014 54 Oikaisuvaatimus elinkeino- ja kilpailukykyjaoston päätöksestä, yleisten

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Alueen vuokraaminen Kaitaalta Espoon Jalkapalloilun Tuki Oy:lle jalkapallotekonurmen rakentamista varten

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Alueen vuokraaminen Kaitaalta Espoon Jalkapalloilun Tuki Oy:lle jalkapallotekonurmen rakentamista varten 11.01.2016 Sivu 1 / 1 5572/2015 02.07.00 4 Alueen vuokraaminen Kaitaalta Espoon Jalkapalloilun Tuki Oy:lle jalkapallotekonurmen rakentamista varten Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8 11.01.2016 Sivu 1 / 1 2555/10.00.02/2014 67 2.6.2014 8 Kerrostalotontin varauksen jatkaminen Otaniemestä Helsingin seudun opiskelijaasuntosäätiölle ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle yhteisesti, kortteli

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 105

Espoon kaupunki Pöytäkirja 105 19.10.2015 Sivu 1 / 1 3797/02.07.00/2014 96 6.10.2014 Kaupunginhallitus 54 2.2.2015 105 Yleisten rakennusten tontin vuokrauspäätöksen jatkaminen Kilosta Y-Säätiölle nuorisoasuntojen rakentamista varten,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kiinteistöosakeyhtiön myynti LVI-Wabek Oy:lle Koskelosta, kortteli tontti 3 (Kh-asia)

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kiinteistöosakeyhtiön myynti LVI-Wabek Oy:lle Koskelosta, kortteli tontti 3 (Kh-asia) 09.05.2016 Sivu 1 / 1 1950/2016 02.07.00 49 Kiinteistöosakeyhtiön myynti LVI-Wabek Oy:lle Koskelosta, kortteli 82001 tontti 3 (Kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 59. Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 59. Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi 06.06.2016 Sivu 1 / 1 2062/2016 02.07.00 59 Liiketontin myynti Kilosta YIT Rakennus Oy:lle, korttelin 54154 tontti 8 Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 32

Espoon kaupunki Pöytäkirja 32 13.03.2017 Sivu 1 / 1 4717/2015 10.03.01 118 16.11.2015 32 Yleisten rakennusten tontin varauksen uudistaminen Lintuvaarasta Kehitysvammaisten Palvelusäätiö sr:lle, korttelin 50245 tontti 4 Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 49

Espoon kaupunki Pöytäkirja 49 08.05.2017 Sivu 1 / 1 876/2016 10.00.02 27 7.3.2016 49 Kerrostalotontin varauksen jatkaminen Tapiolasta Asuntosäätiölle, korttelin 12223 tuleva tontti ja kerrostalokorttelin varauksen jatkaminen Tapiolasta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 24. 24 Alueen varaaminen Ramboll Finland Oy:lle ja NCC Property Development Oy:lle Leppävaarasta

Espoon kaupunki Pöytäkirja 24. 24 Alueen varaaminen Ramboll Finland Oy:lle ja NCC Property Development Oy:lle Leppävaarasta 09.03.2015 Sivu 1 / 1 1048/10.00.02/2015 24 Alueen varaaminen Ramboll Finland Oy:lle ja NCC Property Development Oy:lle Leppävaarasta Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 Lotta Kari-Pasonen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 205. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 205. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 01.06.2015 Sivu 1 / 1 3535/02.07.00/2014 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja 85 8.9.2014 kilpailukykyjaosto Kaupunginhallitus 256 15.9.2014 205 Kiinteistöosakeyhtiön myyntipäätöksen jatkaminen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 133

Espoon kaupunki Pöytäkirja 133 14.12.2015 Sivu 1 / 1 3049/2015 02.07.00 133 Kerrostalotontin myynti Tapiolasta Insinööritoimisto Bertel Ekengren Oy:lle perustettavan asunto-osakeyhtiön lukuun, korttelin 12044 tontti 1 Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen vuokraaminen Espoonlahdesta Espoon Palloseuran Jalkapallo Ry:lle jalkapallotekonurmen rakentamista varten

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen vuokraaminen Espoonlahdesta Espoon Palloseuran Jalkapallo Ry:lle jalkapallotekonurmen rakentamista varten 04.05.2015 Sivu 1 / 1 2008/02.07.00/2015 45 Alueen vuokraaminen Espoonlahdesta Espoon Palloseuran Jalkapallo Ry:lle jalkapallotekonurmen rakentamista varten Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varaaminen Tapiolasta LähiTapiola-ryhmälle alueen suunnittelua ja kehittämistä varten

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varaaminen Tapiolasta LähiTapiola-ryhmälle alueen suunnittelua ja kehittämistä varten 16.11.2015 Sivu 1 / 1 4377/2015 10.00.02 113 Alueen varaaminen Tapiolasta LähiTapiola-ryhmälle alueen suunnittelua ja kehittämistä varten Valmistelijat / lisätiedot: Antti Mäkinen, puh. 050 593 1339 Katja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 126. 126 Espoon keskuksessa sijaitsevan asuntotontin vuokraaminen Rakennustoimisto Pohjola Oy:lle, korttelin 40383 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 126. 126 Espoon keskuksessa sijaitsevan asuntotontin vuokraaminen Rakennustoimisto Pohjola Oy:lle, korttelin 40383 tontti 1 03.12.2012 Sivu 1 / 1 4730/02.07.00/2012 126 Espoon keskuksessa sijaitsevan asuntotontin vuokraaminen Rakennustoimisto Pohjola Oy:lle, korttelin 40383 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Tiitinen Anu,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 31

Espoon kaupunki Pöytäkirja 31 15.04.2013 Sivu 1 / 1 6105/10.00.02/2011 118 3.12.2012 31 Myyntipäätöksen jatkaminen Matinkylän metrokeskuksesta Citycon Oyj:lle ja NCC Property Development Oy:lle liikekeskuksen laajentamista varten korttelissa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuinkerrostalotonttien AK /1 ja 2 myynti Jousenpuistosta FinCap Fund I Ky:lle

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuinkerrostalotonttien AK /1 ja 2 myynti Jousenpuistosta FinCap Fund I Ky:lle 13.03.2017 Sivu 1 / 1 5473/2016 02.08.00 27 Asuinkerrostalotonttien AK-1 12221/1 ja 2 myynti Jousenpuistosta FinCap Fund I Ky:lle Valmistelija / lisätiedot: Jouni Lindberg, puh. 043 826 9051 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueiden varausajan jatkaminen Nuoriso Golfin Tuki ry:lle Fallåkerin ja Kirskumäen kaavaalueilta

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueiden varausajan jatkaminen Nuoriso Golfin Tuki ry:lle Fallåkerin ja Kirskumäen kaavaalueilta 13.01.2014 Sivu 1 / 1 6195/10.00.02/2011 10 Alueiden varausajan jatkaminen Nuoriso Golfin Tuki ry:lle Fallåkerin ja Kirskumäen kaavaalueilta Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 60

Espoon kaupunki Pöytäkirja 60 01.06.2015 Sivu 1 / 1 2479/10.03.01/2015 60 Alueen varauksen uudistaminen Espoon keskuksesta Koy Espoon Entresselle ja Helsingin Osuuskauppa Elannolle kauppakeskus Entressen laajentamista varten Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 26

Espoon kaupunki Pöytäkirja 26 07.03.2016 Sivu 1 / 1 292/2016 02.07.00 26 Alueen varaaminen Tapiolasta Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiölle opiskelijaasuntohankkeen suunnittelua varten (Maarinsolmu) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs.

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Espoon kaupunki Pöytäkirja 27.01.2014 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 27.01.2014 maanantai klo 8:00-9:35 Paikka kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Sonkeri, puheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 136

Espoon kaupunki Pöytäkirja 136 14.12.2015 Sivu 1 / 1 5064/2015 10.00.02 136 Suunnitteluvarauksen jatkaminen Niittykummusta SRV Yhtiöt Oyj:lle, Sato Oyj:lle ja Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varmalle Valmistelijat / lisätiedot: Katja

Lisätiedot