SPTL:N HALLITUKSEN LIITTOKOKOUKSELLE ESITTÄMÄT SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SPTL:N HALLITUKSEN LIITTOKOKOUKSELLE ESITTÄMÄT SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE"

Transkriptio

1 SPTL HALLITUKSEN SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE sivu 1 (5) SPTL:N HALLITUKSEN LIITTOKOKOUKSELLE ESITTÄMÄT SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE ) KILPAILUVALIOKUNNAN EHDOTUKSET Hallitus on kokouksessaan päättänyt viedä liittokokoukseen kilpailuvaliokunnan ehdotuksesta (versio 1.0, pvm ) seuraavat kohdat: Sijoittamisen perusteiden muutos ratingsijoista ratingpisteisiin Kaksinpelien, nelinpelien ja joukkuekisojen sijoittamisen perusteiden muutos pohjautuvaksi jatkossa ratingpisteisiin, kun se nykyään pohjautuu ratingsijoihin. Nykyään nelinpelit sijoitetaan usein nykysääntöjen vastaisesti - nyt tehtävän ehdotuksen mukaisesti - ratingpisteiden summan perusteella. Nykyinen arvontaohjelma PT Guru tukee ratingsijojen perusteella sijoittamista. Jos ehdotus hyväksytään, tulee sijoittaminen tasapisteissä määritellä erikseen (ei sisältynyt KV:n ehdotukseen). Miesten Joukkue-SM (MJO) muutos sääntöjen kohdan (paras viidestä) mukaiseen pelimuotoon ehdotuksessa esitettiin pelimuotoa (paras seitsemästä). Nykyinen pelimuoto on (paras yhdeksästä). Ehdotettu pelimuoto on: Paras viidestä pelistä (viisi kaksinpeliä) Joukkueessa on kolme pelaajaa Pelijärjestys: A-X, B-Y, C-Z, A-Y, B-X Jos joukkue pelaa kahdella pelaajalla ja toinen joukkue on täysilukuinen, sen on jätettävä vapaaksi paikka A tai Y; jos molemmat joukkueet pelaavat kahdella pelaajalla, paikat C ja Z jätetään vapaiksi. Joukkue-SM kilpailut on nykymuodossaan yhdessä A-SM:n kanssa järjestettynä aikataulullisesti ja myös pelimäärällisesti raskas. Ehdotettu pelimuoto lyhentää joukkueottelun kestoa ja etenkin tasaa kestojen eroja, mikä helpottaa aikataulujen laatimista. Se myös mahdollistaa tehdä joukkuekilpailuun pelijärjestelmä, jolla kaikille joukkueille tulee vähintään kaksi peliä, esim. kolmen alkupoolit ja osa joukkueista suoraan jatkokaavioon. Ottelu, jossa molemmat joukkueet pelaavat kahdella pelaajalla, voi päättyä 2-2. Jos ehdotus hyväksytään, tulee voittajan määräytyminen tilanteessa 2-2 määritellä erikseen (ei sisältynyt KV:n ehdotukseen) sarjoissa käytössä olevan menetelmän mukaiseksi: jos ottelu päättyy 2-2, voittajan ratkaisee eräero, eräpisteiden ero ja arpa, tässä järjestyksessä.

2 SPTL HALLITUKSEN SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE sivu 2 (5) Poikien joukkue-sm (M13JO, M15JO, M17JO) muutos sääntöjen kohdan (paras viidestä) mukaiseen pelimuotoon ehdotuksessa esitettiin pelimuotoa (paras viidestä, neljä kaksinpeliä ja yksi nelinpeli) luokkiin M13JO ja M15JO ja pelimuotoa luokkaan M17JO. Nykyinen pelimuoto on (paras yhdeksästä). Ehdotettu pelimuoto on: Paras viidestä pelistä (viisi kaksinpeliä) Joukkueessa on kolme pelaajaa Pelijärjestys: A-X, B-Y, C-Z, A-Y, B-X Jos joukkue pelaa kahdella pelaajalla ja toinen joukkue on täysilukuinen, sen on jätettävä vapaaksi paikka A tai Y; jos molemmat joukkueet pelaavat kahdella pelaajalla, paikat C ja Z jätetään vapaiksi. Juniori-SM kilpailut ovat nykymuodossaan aikataulullisesti ja myös pelimäärällisesti raskas. Ehdotettu pelimuoto lyhentää joukkueottelun kestoa ja etenkin tasaa kestojen eroja, mikä helpottaa aikataulujen laatimista. Se myös mahdollistaa tehdä joukkuekilpailuun pelijärjestelmä, jolla kaikille joukkueille tulee vähintään kaksi peliä, esim. kolmen alkupoolit ja osa joukkueista suoraan jatkokaavioon. Sama pelimuoto kaikkiin poikien joukkueluokkiin, myös sama kuin mitä ehdotetaan käytettäväksi miesten joukkuekilpailussa. Ottelu, jossa molemmat joukkueet pelaavat kahdella pelaajalla, voi päättyä 2-2. Jos ehdotus hyväksytään, tulee voittajan määräytyminen tilanteessa 2-2 määritellä erikseen (ei sisältynyt KV:n ehdotukseen) sarjoissa käytössä olevan menetelmän mukaiseksi: jos ottelu päättyy 2-2, voittajan ratkaisee eräero, eräpisteiden ero ja arpa, tässä järjestyksessä. Naisten TOP-12-turnauksen muutos TOP-8-turnaukseksi ehdotuksessa esitettiin muutosta TOP-10:ksi. Tavoitteena on luoda kauden toinen naispingiksen kohokohta kevään SM-kilpailujen lisäksi. Tällä hetkellä pelaajien määrä ei riitä TOP-12:een. TOP-8 mahdollistaa järjestämisen Ruskeasuolla samanaikaisesti miesten TOP-12:n kanssa. Jos ehdotus hyväksytään, tulee esim. osanotto-oikeudet, kilpailujärjestelmä ja palkinnot määritellä erikseen. 2) VETERAANIVALIOKUNNAN EHDOTUS Poistetaan 35-vuotiaiden luokat SM-kisoista Koskee kilpailuja Veteraani SM (M35, N35, MN35, NN35) ja Veteraanien Joukkue-SM (M35JO, N35JO). Vähäinen osanotto. 35-vuotiaat eivät ole veteraaneja.

3 SPTL HALLITUKSEN SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE sivu 3 (5) 3) SÄÄNTÖVALIOKUNNAN EHDOTUKSET Tilintarkastus Valitaan syysliittokokouksessa (toimintasääntöjen 16 ) aikaisemman kahden tilintarkastajan ja näiden kahden varamiehen sijaan yksi tilintarkastaja ja tämän varamies tarkastamaan liiton seuraavan tilikauden tilejä ja hallintoa. Kevennetään tilintarkastusta. Jos ehdotus hyväksytään, tulee toimintasääntöjen ne kohdat, joissa mainitaan tilintarkastajat, muuttaa yksikkömuotoon. Muutos pelin aikana neuvomiseen ITTF on muuttanut neuvomisrajoitussääntöään siten, pelaajaa saa jatkossa neuvoa pelin aikana koska tahansa paitsi pallojen aikana, kunhan se ei aiheuta pelin kulkuun katkoja eikä viivytyksiä. Aikaisemmin neuvominen oli kiellettyä myös alkulämmittelyn ja pelin alkamisen välillä, pyyheliinatauoilla ja ratkaisevan erän puolten vaihdon aikana. Muutetaan ko. kohta (meillä ) vastaamaan ITTF:n sääntöä ja samalla koko vastaamaan ITTF:n sääntöjä. Vanha sääntö: Pelin aikana neuvominen Erien välillä ja muiden myönnettyjen taukojen aikana pelaajaa voi neuvoa kuka tahansa, mutta ei pelin alun harjoittelun ja pelin alkamisen välillä eikä esimerkiksi pyyheliinalla pyyhittäessä eikä ratkaisevan erän puolten vaihdon aikana Tuomarin on estettävä neuvojen antaminen ja vastaanottaminen muulloin kuin sallittujen taukojen aikana Jos sitä yritetään tuomarin varoituksesta huolimatta, tämän tulee käskeä neuvojaa siirtymään näköyhteyden ulkopuolelle pelialueelta käynnissä olevan henkilökohtaisen pelin ajaksi; jos neuvoja kieltäytyy, tuomarin on keskeytettävä peli ja raportoitava välittömästi ylituomarille Varoitus suositellaan annettavaksi keltaista korttia näyttäen ja poistaminen punaista korttia näyttäen Jos neuvoja on joukkueottelussa poistettu pelialueelta määräysten vastaisen neuvomisen vuoksi, hän ei saa palata ennen joukkueottelun päättymistä, paitsi pelatakseen; henkilökohtaisessa luokassa hän voi palata vasta sen pelin päätyttyä Pelin aikana neuvominen Pelaajaa voi neuvoa milloin tahansa, paitsi rallin aikana. Neuvominen ei kuitenkaan saa aiheuttaa pelin kulkuun katkoja tai viivytyksiä Tuomarin on annettava neuvomisesta, joka kohdan mukaan ei ole sallittua, neuvojalle varoitus keltaista korttia näyttäen Jos määräysten vastaista neuvomista tapahtuu tuomarin varoituksesta huolimatta, tämän tulee poistaa neuvoja pelialueelta punaista korttia näyttäen riippumatta siitä, oliko kyseessä aiemmin varoitettu neuvoja; jos neuvoja kieltäytyy tai palaa pelialueelle aikaisemmin kuin mitä kohdassa on määrätty, tuomarin on keskeytettävä peli ja raportoitava välittömästi ylituomarille Jos neuvoja on joukkueottelussa poistettu pelialueelta määräysten vastaisen neuvomisen vuoksi, hän ei saa palata ennen joukkueottelun päättymistä, paitsi pelatakseen; henkilökohtaisessa luokassa hän voi palata vasta kyseisen pelin päätyttyä. Perustelu: ITTF:n sääntömuutos.

4 SPTL HALLITUKSEN SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE sivu 4 (5) Täsmennys lisenssisääntöihin Ehdotetaan täsmennettäväksi kohta Kilpailulisenssi. Nykyinen sääntö: Kilpailulisenssi Pelaajalla on oltava, kohdassa mainituin poikkeuksin, kilpailulisenssi kilpailuluvan saamiseksi Suomessa järjestettäviin yleisiin kilpailuihin, SM-kilpailuihin sekä sarjoihin. SM-kilpailuja varten lisenssi voidaan lunastaa ilman seuran jäsenyyttä, jos pelaaja muuten on oikeutettu osallistumaan SM-kilpailuihin Ulkomaisen pelaajan on lunastettava lisenssi siinä tapauksessa, että hän edustaa suomalaista seuraa Liiton verkkosivuilla ylläpidetään luetteloa lisenssipelaajista Kilpailulisenssi Pelaajalla on oltava, kohdassa mainituin poikkeuksin, suomalainen kilpailulisenssi kilpailuluvan saamiseksi Suomessa järjestettäviin SM-kilpailuihin ja sarjoihin. SM-kilpailuja varten lisenssi voidaan lunastaa ilman seuran jäsenyyttä, jos pelaaja muuten on oikeutettu osallistumaan SMkilpailuihin Pelaajalla on oltava suomalainen kilpailulisenssi Suomessa järjestettäviin yleisiin kilpailuihin paitsi siinä tapauksessa, että hän edustaa ulkomaalaista seuraa Liiton verkkosivuilla ylläpidetään luetteloa lisenssipelaajista. Nykyinen sääntö ei kerro täsmällisesti, tarkoittaako ko. kohdan lisenssi suomalaista lisenssiä vai minkä tahansa maan kilpailulisenssiä. Nykysääntöjen perusteella oli SM-kisojen alla vaikea tulkita, tarvitseeko ulkomailla pelaava suomalainen, jolla on lisenssi ulkomaalaiseen seuraan (Petri Heinonen) myös suomalaisen lisenssin osallistuakseen SM-kilpailuihin. Em. tapauksessa päätettiin, että kaikki pelaajat (sekä suomalaiset että ulkomaalaiset) tarvitsevat aina suomalaisen kilpailulisenssin SM-kisoissa. Yleisissä kilpailuissa ulkomaalainen tai ulkomailla asuva suomalainen ei tarvitse suomalaista kilpailulisenssiä, jos edustaa ulkomaalaista seuraansa. Yleisissä kilpailuissa ei myöskään ole mielekästä vaatia näiltä pelaajilta ulkomaalaista kilpailulisenssiä, koska sen voimassaoloa on käytännössä mahdotonta valvoa. Pistejako 1-divisioonan runkosarjassa, jos molemmat joukkueet pelaavat kahdella pelaajalla Täsmennys pistejakoon 1-divisioonan runkosarjassa tilanteessa, jossa molemmat pelaavat joukkueet pelaavat kahdella pelaajalla ja tyhjät paikat sattuvat sopivasti kohdilleen, jolloin ottelu voi päättyä 4-2 tai 3-3. Täsmennetään että tässä, samoin kuin mestaruussarjan karsintasarjassa, 4-2 voitosta saa kolme sarjapistettä ja hävinnyt joukkue ei saa pisteitä. Ottelun päättyessä 3-3 molemmat saavat yhden pisteen. Nykyinen sääntö: Mestaruussarjan runkosarjassa, mestaruussarjan karsintasarjassa ja I divisioonan runkosarjassa voittajajoukkue saa kolme sarjapistettä, jos ottelu päättyy 5-0, 5-1 tai 5-2 ja kaksi sarjapistettä, jos ottelu päättyy 4-3. Hävinnyt joukkue saa yhden sarjapisteen, mikäli ottelu päättyy tilanteeseen 4-3, muuten hävinnyt joukkue ei saa pisteitä. Mestaruussarjan karsintasarjassa ottelu, jossa molemmat joukkueet pelaavat kahdella pelaajalla, voi päättyä 4-2, jolloin voittajajoukkue saa kolme sarjapistettä ja hävinnyt joukkue ei saa pisteitä tai 3-3, jolloin molemmat saavat yhden pisteen. Muissa sarjoissa voittajajoukkue saa otteluvoitosta kaksi

5 SPTL HALLITUKSEN SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE sivu 5 (5) sarjapistettä ja hävinnyt joukkue jää pisteittä, tasan päättyneessä ottelussa molemmat saavat yhden pisteen Mestaruussarjan runkosarjassa, mestaruussarjan karsintasarjassa ja I divisioonan runkosarjassa voittajajoukkue saa kolme sarjapistettä, jos ottelu päättyy 5-0, 5-1 tai 5-2 ja kaksi sarjapistettä, jos ottelu päättyy 4-3. Hävinnyt joukkue saa yhden sarjapisteen, mikäli ottelu päättyy tilanteeseen 4-3, muuten hävinnyt joukkue ei saa pisteitä. Mestaruussarjan karsintasarjassa ja I divisioonan runkosarjassa ottelu, jossa molemmat joukkueet pelaavat kahdella pelaajalla, voi päättyä 4-2, jolloin voittajajoukkue saa kolme sarjapistettä ja hävinnyt joukkue ei saa pisteitä tai 3-3, jolloin molemmat saavat yhden pisteen. Muissa sarjoissa voittajajoukkue saa otteluvoitosta kaksi sarjapistettä ja hävinnyt joukkue jää pisteittä, tasan päättyneessä ottelussa molemmat saavat yhden pisteen. Perustelu: Tämä kohta on jäänyt 1-divisioonan runkosarjan osalta kirjaamatta viime kaudella sääntöihin, kun 1- divisioona muutettiin pelattavaksi m-sarjan pelimuodolla. SPTL hallitus

SPTL:N HALLITUKSEN SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE

SPTL:N HALLITUKSEN SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE SPTL HALLITUKSEN SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE 2018-19 sivu 1 (5) SPTL:N HALLITUKSEN SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE 2018-19 Muutettavaksi ehdotetut kohdat kursiivilla. 1) PELIN AIKANA NEUVOMINEN 3.6.1.1

Lisätiedot

Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa 13.4.2005

Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa 13.4.2005 Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa 13.4.2005 3.3.3.7 Kilpailujen arvontaa vastaan tehtävä vastalause voidaan esittää suullisesti ylituomarille, jonka

Lisätiedot

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI VERSIO 3.0 MUUTOKSET KAUDELLE 2014-15

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI VERSIO 3.0 MUUTOKSET KAUDELLE 2014-15 SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI VERSIO 3.0 MUUTOKSET KAUDELLE 2014-15 2 (8) Dokumentin tiedot Dokumentti: Rating-manuaali Lisätieto: Versio: versio 3.0 Tekijä: SPTL Viimeksi muokattu: 28.7.2014

Lisätiedot

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI VERSIO 2.0

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI VERSIO 2.0 SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI VERSIO 2.0 2 (8) Dokumentin tiedot Dokumentti: Rating-manuaali Lisätieto: Versio: versio 2.0 Tekijä: SPTL Viimeksi muokattu: 30.1.2014 Dokumentin historia Versio

Lisätiedot

SPTL:N HALLITUKSEN KOKOUKSESSAAN PÄÄTTÄMÄT SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE , JOTKA ESITETÄÄN SPTL:N LIITTOKOKOUKSESSA 4.4.

SPTL:N HALLITUKSEN KOKOUKSESSAAN PÄÄTTÄMÄT SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE , JOTKA ESITETÄÄN SPTL:N LIITTOKOKOUKSESSA 4.4. SPTL/Hallitus: ehdotukset sääntömuutoksista kaudelle 2009-2010 sivu 1 (7) SPTL:N HALLITUKSEN KOKOUKSESSAAN 26.2.2009 PÄÄTTÄMÄT SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE 2009-2010, JOTKA ESITETÄÄN SPTL:N LIITTOKOKOUKSESSA

Lisätiedot

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI VERSIO 1.0

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI VERSIO 1.0 SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI VERSIO 1.0 2 (8) Dokumentin tiedot Dokumentti: Rating-manuaali Lisätieto: Versio: versio 1.0 Tekijä: SPTL Viimeksi muokattu: 22.9.2010 Dokumentin historia Versio

Lisätiedot

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO RATING-MANUAALI VERSIO 5.0 2 (7) Dokumentin tiedot Dokumentti: Rating-manuaali Lisätieto: Versio: Versio 5.0 Tekijä: SPTL Kilpailuvaliokunta Viimeksi muokattu: 1.9.2016 Dokumentin

Lisätiedot

1.1 Sarjakilpailu on Suomen Sulkapalloliiton (SSuL) sanktioima jäsenseurojen joukkueiden välinen kilpailu.

1.1 Sarjakilpailu on Suomen Sulkapalloliiton (SSuL) sanktioima jäsenseurojen joukkueiden välinen kilpailu. SARJAKILPAILUSÄÄNNÖT (SM ja I div) SSuL:n hallituksen hyväksymät 17.8.2016 1. Yleistä 1.1 Sarjakilpailu on Suomen Sulkapalloliiton (SSuL) sanktioima jäsenseurojen joukkueiden välinen kilpailu. 1.2 Sarjakilpailu

Lisätiedot

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO MIESTEN RANKINGJÄRJESTELMÄN PERUSTEET

SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO MIESTEN RANKINGJÄRJESTELMÄN PERUSTEET SUOMEN PÖYTÄTENNISLIITTO MIESTEN RANKINGJÄRJESTELMÄN PERUSTEET VERSIO 1.6 Sisällysluettelo 1 Dokumentin tiedot...2 1.1 Dokumentin historia...2 2 Yleistä...3 3 Pelaajan pistearvo...3 4 Kilpailuista saatavat

Lisätiedot

4.8 Järjestys karsintalohkoissa ja sarjana (Taulukko 2) pelattavissa turnauksissa

4.8 Järjestys karsintalohkoissa ja sarjana (Taulukko 2) pelattavissa turnauksissa SPTL sääntövaliokunta 8.4.2010 sivu 1 (8) 1. Muutos kohtaan 4.8 Järjestys karsintalohkoissa ja sarjana (Taulukko 2) pelattavissa turnauksissa siirrytään ITTF:n kansainvälisissä kilpailuissa käyttämään

Lisätiedot

SPTL HALLITUKSEN LIITTOKOKOUKSELLE ESITTÄMÄT SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE 2015-16

SPTL HALLITUKSEN LIITTOKOKOUKSELLE ESITTÄMÄT SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE 2015-16 SPTL HALLITUKSEN SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE 2015-16 sivu 1 (5) SPTL HALLITUKSEN LIITTOKOKOUKSELLE ESITTÄMÄT SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE 2015-16 1) SÄÄNTÖVALIOKUNNAN EHDOTUKSET Oleellisimmat ehdotetut

Lisätiedot

KILPAILUSUUNNITELMA 2015 2016 1.9.2015

KILPAILUSUUNNITELMA 2015 2016 1.9.2015 KILPAILUSUUNNITELMA 2015 2016 1.9.2015 Miesten SM-liiga Runkosarja a) SM-lisenssien myöntämismäärän mukaan korkeintaan kymmenen (10) joukkueen kolminkertainen sarja, jonka perusteella määräytyvät pudotuspelien

Lisätiedot

Suomen Petanque-Liitto r.y., liittohallituksen aloitteet (6 kpl) syysliittokokoukselle

Suomen Petanque-Liitto r.y., liittohallituksen aloitteet (6 kpl) syysliittokokoukselle 1 (2) Suomen Petanque-Liitto r.y., liittohallituksen aloitteet (6 kpl) syysliittokokoukselle 24.11.2013 Liittohallituksen aloite 1: Henkilökohtainen arvopistejärjestelmä (Ranking) Järjestelmä lopetetaan

Lisätiedot

Sarjatiedote 2012 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu.

Sarjatiedote 2012 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu. 1 Sarjatiedote 2012 Pelimuotona on trippeli. Trippeli-joukkueessa voi vaihtaa yhden pelaajan kesken pelin. Trippelijoukkueessa saa käyttää koko sarjan aikana korkeintaan kuutta eri pelaajaa. Kaikki joukkueessa

Lisätiedot

Sarjatiedote 2015 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu.

Sarjatiedote 2015 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu. 1 Sarjatiedote 2015 Pelimuotona on trippeli. Trippeli-joukkueessa voi vaihtaa yhden pelaajan kesken pelin. Trippelijoukkueessa saa käyttää koko sarjan aikana korkeintaan kuutta eri pelaajaa. Kaikki joukkueessa

Lisätiedot

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2016 2017 Naisten SM sarja Ajalla 1.10.2016 25.2.2017 pelataan 8 joukkueen nelinkertainen sarja (28 ottelua/joukkue). Sarjassa sijalle 8 sijoittunut joukkue putoaa

Lisätiedot

Naisten kilpailujärjestelmä 2014-2016. Ehdotetaan naisten amerikkalaisen jalkapallon sarjat pelattavaksi vuosina 2014-2016 seuraavasti:

Naisten kilpailujärjestelmä 2014-2016. Ehdotetaan naisten amerikkalaisen jalkapallon sarjat pelattavaksi vuosina 2014-2016 seuraavasti: Naisten kilpailujärjestelmä 2014-2016 1. Ehdotus Ehdotetaan naisten amerikkalaisen jalkapallon sarjat pelattavaksi vuosina 2014-2016 seuraavasti: Kolme sarjatasoa 1) SM-sarja 2) 1-Divisioona 3) 2-Divisioona

Lisätiedot

Hallisarja Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C

Hallisarja Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Hallisarja 2016-2017 9.10.2016-6.5.2017 46 Joukkuetta Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Sarjajärjestelmä (Ohjelma valmiina koko kaudeksi) Osallistumismaksu Karsinnat/karsintaturnaus 2.

Lisätiedot

SAJL NAISTEN KILPAILUJÄRJESTELMÄ

SAJL NAISTEN KILPAILUJÄRJESTELMÄ SAJL NAISTEN KILPAILUJÄRJESTELMÄ 2020-2022 Hyväksytty liittokokouksessa 2018 NAISTEN KILPAILUJÄRJESTELMÄ 2020-2022 1. YLEISTÄ... 3 2. SARJAPORTAISET JÄRJESTELYT... 4 2.1. VAAHTERALIIGA... 4 3.2. NAISTEN

Lisätiedot

Sarjatiedote 2013 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu.

Sarjatiedote 2013 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu. 1 Sarjatiedote 2013 Pelimuotona on trippeli. Trippeli-joukkueessa voi vaihtaa yhden pelaajan kesken pelin. Trippelijoukkueessa saa käyttää koko sarjan aikana korkeintaan kuutta eri pelaajaa. Kaikki joukkueessa

Lisätiedot

LIITON ALAINEN RINGETEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN RINGETEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN RINGETEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2019 2020 Liiton alaisten ringettesarjojen kilpailutoiminnan kuvaus kaudella 2019-2020. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin tarvittaessa.

Lisätiedot

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2018 2019 Liiton alaisten ringettesarjojen kilpailutoiminnan kuvaus kaudella 2018-2019. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin tarvittaessa. Naisten

Lisätiedot

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Näitä sääntöjä sovelletaan kaikissa Suomen Curlingliiton järjestämissä kilpailuissa, joilla on SM-status. Tällaisia kilpailuja

Lisätiedot

Sarjatiedote 2019 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu.

Sarjatiedote 2019 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu. 1 Sarjatiedote 2019 Pelimuotona on trippeli. Trippelijoukkueessa voi vaihtaa yhden pelaajan kesken pelin. Trippelijoukkueessa saa käyttää koko sarjan aikana korkeintaan kuutta eri pelaajaa. Kaikki joukkueessa

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT OTTELUIDEN PELAAMINEN RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT Turnauksessa noudatetaan SJL:n Leijonaliiga kauden 2018-2019 sääntöjä seuraavin poikkeuksin. Ottelut pelataan 4 vs 4 peleinä mustalla kiekolla. Maalien koko

Lisätiedot

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja.

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja. KARAMBOLEN SÄÄNNÖT Kolmen vallin kara Yhden vallin kara Suora kara - Cadre YHTEISET SÄÄNNÖT KAIKILLE PELIMUODOILLE 1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä

Lisätiedot

Curlingin miesten SM-sarjan säännöt kaudella

Curlingin miesten SM-sarjan säännöt kaudella Curlingin miesten SM-sarjan säännöt kaudella 2013-2014 Pelijärjestelmä Sarja pelataan siten, että mestaruussarjassa pelaa kahdeksan (8) joukkuetta, I-diviosioonassa kahdeksan (8) joukkuetta ja loput yhdeksän

Lisätiedot

Suomen Liitokiekko ry:n Junioreiden kilpailusäännöt. versio 2.1 voimassa lähtien

Suomen Liitokiekko ry:n Junioreiden kilpailusäännöt. versio 2.1 voimassa lähtien Suomen Liitokiekko ry:n Junioreiden kilpailusäännöt versio 2.1 voimassa 08.10.2016 lähtien Aluksi Junioreiden SM-sarja noudattaa junioreille sovellettuna Suomen Liitokiekkoliiton yleisiä ultimaten kilpailusääntöjä.

Lisätiedot

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2017 2018 Liiton alaisten ringettesarjojen kilpailutoiminnan kuvaus kaudella 2017-2018. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin tarvittaessa. Naisten

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.9.2018 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU 22. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 19.-20.7.2014. ESI istumalentopallo Lappeenranta

KILPAILUKUTSU 22. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 19.-20.7.2014. ESI istumalentopallo Lappeenranta KILPAILUKUTSU 22. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 19.-20.7.2014 ESI istumalentopallo Lappeenranta Se yksi ja alkuperäinen istumalentopallon MARJOLA BEACH VOLLEY turnaus JO VUODESTA 1993

Lisätiedot

Sarjatiedote 2014 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu.

Sarjatiedote 2014 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu. 1 Sarjatiedote 2014 Pelimuotona on trippeli. Trippeli-joukkueessa voi vaihtaa yhden pelaajan kesken pelin. Trippelijoukkueessa saa käyttää koko sarjan aikana korkeintaan kuutta eri pelaajaa. Kaikki joukkueessa

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAKIRJA

ISTUMALENTOPALLON SARJAKIRJA 1 ISTUMALENTOPALLON SARJAKIRJA 2017 2018 Istumalentopallossa pelataan kaudella 2017-18 miesten SM-sarja, naisten SM-turnaus, ykkössarja, Suomen Cup-turnaus ja veteraanien miesten M50 sekä naisten N40 sarjojen

Lisätiedot

INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT

INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT PELATTAVAT SARJAT 1. Miesten SM 2. Naisten SM 3. I divisioona 4. U21 SM 5. U15 SM 6. U12 Hokkiliiga 8. Ikämiesten SM Miesten SM-sarja Joukkueet valitaan sarjaan hakemusten

Lisätiedot

SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS

SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS Liigaan voivat osallistua Ratagolfliiton jäsenseurat rajoittamattomalla joukkuemäärällä. Kahdella ylimmällä sarjatasolla kuitenkin voi pelata

Lisätiedot

Kausi 2018/2019. Padel Lähiliiga

Kausi 2018/2019. Padel Lähiliiga Kausi 2018/2019 Padel Lähiliiga MIEHET MESTARUUSSARJA 1. Nopeetjalat Törnqvist Tony Puh. 0401865324 2. Padel Club Finland Mens Saunamäki Mika Puh. 0456791910 3. Pakkasukot Kyrklund Niko Puh. 0407207130

Lisätiedot

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki)

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki) JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki) 23.-25.7.2019 1. Säännöt Kilpailu pelataan R&A:n julkaiseman Rules of Golf (voimassa tammikuu

Lisätiedot

INDOOR-SARJAT

INDOOR-SARJAT INDOOR-SARJAT 2018-2019 30.9.2018 PELATTAVAT SARJAT 1. Naisten SM 2. Miesten SM 3. Naisten I divisioona 4. Miesten I divisioona 5. U16 SM 6. U13 Hokkiliiga 7. U11 turnaukset 8. Ikämiesten SM Naisten SM-sarja

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN

KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 20.-21.7.2013 Se yksi ja alkuperäinen istumalentopallon MARJOLA BEACH VOLLEY turnaus JO VUODESTA 1993 21. MARJOLA TURNAUS 2013 Tervetuloa

Lisätiedot

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf 25.-27.7.2018 1. Säännöt Kilpailussa noudatetaan Suomen Golfliiton julkaisemia Golfin sääntöjä (voimassa 1. tammikuuta

Lisätiedot

Curlingin naisten SM-sarjan säännöt kaudella 2009-2010

Curlingin naisten SM-sarjan säännöt kaudella 2009-2010 Curlingin naisten SM-sarjan säännöt kaudella 2009-2010 Pelijärjestelmä Sarja pelataan siten, että kaikki kuusi (6) joukkuetta pelaavat mestaruussarjassa. Lopullinen aikataulu: 20.-22.11.2009 Mestaruussarja

Lisätiedot

t.124 Taisteluhaluttomuus käytännössä STTR 2018 Versio: tammikuu 2019 Säännöt Versio 1./2019 draft

t.124 Taisteluhaluttomuus käytännössä STTR 2018 Versio: tammikuu 2019 Säännöt Versio 1./2019 draft t.124 Taisteluhaluttomuus käytännössä Versio: tammikuu 2019 Säännöt Versio 1./2019 draft Taisteluhaluttomuus käytännössä Taisteluhaluttomuus (non-combativité) t.124 (t.170: 1.19) Taisteluhaluttomuuden

Lisätiedot

Espoo Squash Rackets Club Hartwall Jaffa Cup Sivu 1 / 5 Kausi Eero Salkala

Espoo Squash Rackets Club Hartwall Jaffa Cup Sivu 1 / 5 Kausi Eero Salkala Espoo Squash Rackets Club Hartwall Jaffa Cup Sivu 1 / 5 SÄÄNNÖT Kaudella pelataan kuusi osakilpailua Esport Centerissä klo 10-15: 14.09.2013, 12.10.2013, 30.11.2013, 01.02.2014, 22.03.2014 ja 26.04.2014

Lisätiedot

Hangon Bridgeviikko 2010

Hangon Bridgeviikko 2010 kilpailuselosteet: Hangon Bridgeviikko 2010 Hanko Cup (24. 25.7.) Kilpailussa pelataan neljä erillistä (kaksi lauantaina ja kaksi sunnuntaina) 22 jaon osakilpailua joiden yhteistulos ratkaisee v. 2010

Lisätiedot

Hallisarja 2015-2016 10.10.2015-23.4.2016. 50 Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C

Hallisarja 2015-2016 10.10.2015-23.4.2016. 50 Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Hallisarja 2015-2016 10.10.2015-23.4.2016 50 Joukkuetta Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Sarjajärjestelmä (Ohjelma valmiina koko kaudeksi) Suomen pitkäikäisin ja paras hallisarja Sapluuna

Lisätiedot

Espoo Squash Rackets Club Hartwall Jaffa Cup Sivu 1 / 5 Kausi 2014-2015 Eero Salkala 30.11.2014

Espoo Squash Rackets Club Hartwall Jaffa Cup Sivu 1 / 5 Kausi 2014-2015 Eero Salkala 30.11.2014 Espoo Squash Rackets Club Hartwall Jaffa Cup Sivu 1 / 5 SÄÄNNÖT Kaudella pelataan kuusi osakilpailua Esport Centerissä klo 10-15: 13.09.2014, 04.10.2014, 29.11.2014, 31.01.2015, 14.03.2015 ja 25.04.2015.

Lisätiedot

Lohko 2: 6 joukkuetta Lohko 6: 5. Lohko 4: 6 joukkuetta. joukkuetta

Lohko 2: 6 joukkuetta Lohko 6: 5. Lohko 4: 6 joukkuetta. joukkuetta Lähdetään liikkeelle kaikki samasta pisteestä: alkulohkosta. Lohkon koko pyritään pitämään 5-6 joukkueessa. Lohkoja tehdään tarpeen mukaan, mutta tavoitellaan parillista määrää. Joukkuemäärä on kuitenkin

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2016 KOSKEN KAIUN PÖYTÄTENNISJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016

TOIMINTAKERTOMUS 2016 KOSKEN KAIUN PÖYTÄTENNISJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016 KOSKEN KAIUN PÖYTÄTENNISJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016 1. PÖYTÄTENNISJAOSTO 1.1 Kokoonpano 2016 Tero Naumi Puheenjohtaja Esko Akkanen Pasi Autio Jouko Flemming (erosi jaostosta syksyllä 2016) Esko

Lisätiedot

FKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET

FKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET FKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015-2016 JÄRJESTÄMISOIKEUS Suomen Palloliitto (liitto) vahvistaa FKKI -lopputurnausten järjestämisoikeudet anomusten perusteella. Edellisellä mestarilla

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNNÖT. Sisällysluettelo

KILPAILUSÄÄNNÖT. Sisällysluettelo 1 KILPAILUSÄÄNNÖT Sääntöjä täsmennetty ja muutokset on hyväksytty liittohallituksessa 6.5.2015 Sisällysluettelo 1. Yleistä 2. Pelimuodot ja ottelut 3. Kilpailujen järjestämisluvan hakeminen 4. Kilpailukausi

Lisätiedot

CHAMPIONS CUP

CHAMPIONS CUP CHAMPIONS CUP 2 16 6.2.2016 Champions Cup 2016 Turnaus pelataan kahdessa sarjassa, kilpa ja haaste, joissa molemmissa on kolme alkulohkoa. Kotijoukkue pelaa puffetin puoleisessa päädyssä ja vierasjoukkue

Lisätiedot

Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan!

Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan! Kortteliliiga 2018 Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan! Viime kesänä aloitettu Kortteliliiga sai kaikilta siihen osallistuneilta erittäin myönteisen palautteen. Ensi kesänä kesänä

Lisätiedot

KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA

KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA 13.3.2018 PELATTAVAT SARJAT 1. Miesten SM 2. Naisten SM 3. I divisioona 4. U21 SM 5. U18 CUP 6. U15 SM 7. U13 Hokkiliiga 8. U11 9. Ikämiesten SM 10.

Lisätiedot

MINI- JA MIDITENNISKIERTUE

MINI- JA MIDITENNISKIERTUE MINI- JA MIDITENNISKIERTUE Minitennis Osallistumiskelpoisuus, luokkajako, ilmoittautuminen ja osanottajamäärän rajoittaminen Minitenniskilpailuun osallistuvan pelaajan ei tarvitse maksaa kilpailulisenssiä.

Lisätiedot

Alle 17- ja alle 15-vuotiaiden SM-kilpailujen kilpailusäännöt (hyväksytty hallituksen kokouksessa )

Alle 17- ja alle 15-vuotiaiden SM-kilpailujen kilpailusäännöt (hyväksytty hallituksen kokouksessa ) 9-17. Alle 17-vuotiaiden Suomen mestaruuskilpailut 9-17.1 Osallistumisoikeus 9-17.1.1 Alle 17-vuotiaiden Suomen mestaruuskilpailuihin saavat osallistua pelaajat, jotka sinä kalenterivuonna, johon kyseisen

Lisätiedot

Rullakiekko 2017 Sarjatoiminta Eteläisen alueen sarjat

Rullakiekko 2017 Sarjatoiminta Eteläisen alueen sarjat Rullakiekko 2017 Sarjatoiminta Eteläisen alueen sarjat Huomio! Ilmoittautumalla Eteläisen alueen rullakiekkosarjoihin, joukkueet sitoutuvat ilmoittamaan kotiotteluidensa tulokset sähköpostilla osoitteeseen

Lisätiedot

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta.

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta. 1(5) SALIBANDY 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton salibandymestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Salibandyliiton sääntöjä ( www.salibandy.net ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin

Lisätiedot

A. Naumanen. Tytöt U15-sarjassa. Esitys SAJL Nuorisokokoukselle

A. Naumanen. Tytöt U15-sarjassa. Esitys SAJL Nuorisokokoukselle A. Naumanen Tytöt U15-sarjassa Esitys SAJL Nuorisokokoukselle 25.10.2014 Tytöt U15 Nuorten kilpailujärjestelmä 2014-2016 hyväksyttiin syysliittokokouksessa 2013. Kilpailujärjestelmässä:! Pelattavaksi ehdotettavat

Lisätiedot

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v.

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v. 1(5) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA 2007-2008

CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA 2007-2008 CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA 2007-2008 Pelijärjestelmä Sarja pelataan siten, että mestaruussarjassa pelaa kahdeksan (8) joukkuetta, I-divisioonassa kahdeksan (8) joukkuetta ja loput kymmenen

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 MUUTOKSET 4.3. Pelaajasiirtojen aikarajat Pelaajasiirtoja voidaan kausittain tehdä B-G juniori-ikäisissä seuraavina aikoina: 1.5. 30.6. vapaa siirtoaika

Lisätiedot

Naisten SM-sarja , säännöt

Naisten SM-sarja , säännöt Naisten SM-sarja 2019-2020, säännöt Päivitetty 16.5.2019-Kilpailuvaliokunta 1. Osallistumisoikeus Osallistumisoikeus SM-kilpailuihin on kaikilla Suomen Curlingliiton jäsenseuroihin kuuluvilla pelaajilla

Lisätiedot

Espoo Squash Rackets Club Hartwall Jaffa Cup Sivu 1 / 6 Kausi Eero Salkala

Espoo Squash Rackets Club Hartwall Jaffa Cup Sivu 1 / 6 Kausi Eero Salkala Espoo Squash Rackets Club Hartwall Jaffa Cup Sivu 1 / 6 SÄÄNNÖT Kaudella pelataan kuusi osakilpailua kilpailukutsussa mainitussa paikassa alkaen klo 10. Kilpailupaikat ovat: Luokat 1. 10.09.2016 Espoo

Lisätiedot

Turun seudun pool LIIGAOHJEKIRJA. kausi 2015-2016. Julkaisija: Turun seudun pool ry

Turun seudun pool LIIGAOHJEKIRJA. kausi 2015-2016. Julkaisija: Turun seudun pool ry Turun seudun pool LIIGAOHJEKIRJA kausi 2015-2016 Julkaisija: Turun seudun pool ry Johdanto Pubiliiga Turun seudulle avoin pubiliigakausi aloitetaan taas syksyllä. Pubiliigan järjestäjänä toimii Turun Seudun

Lisätiedot

Sarjan voittaja nousee mestaruussarjaan, kakkonen karsii 1-divisioonan seitsemännen kanssa

Sarjan voittaja nousee mestaruussarjaan, kakkonen karsii 1-divisioonan seitsemännen kanssa Kausi 2018/2019 Padel Lähiliiga MIEHET 1-DIVISIOONA 1. Epispallo Puh. 0415061066 2. Koppikotkat Kekäläinen Mikko Puh. 0407525847 3. Mr. Padel Club Puh. 0500494220 4. Musta 12.5 Puh. 0445533820 5. PC Kasetti

Lisätiedot

TURNAUSINFO KELLOKOSKEN ALKU T00-02 RUUKKI GIRLS CUP

TURNAUSINFO KELLOKOSKEN ALKU T00-02 RUUKKI GIRLS CUP TURNAUSINFO KELLOKOSKEN ALKU T00-02 RUUKKI GIRLS CUP 15.6.2013 Järjestäjä ja yhteystiedot... 3 Yleistä... 3 Yleiset pelisäännöt... 3 Palkitsemiset... 4 Ohjaajista... 4 Pukukopit... 4 Turnauspaikan palvelut...

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU 4.3.2017 23:38 ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2016-2017 THE SERIES REPORT OF SITTING VOLLEYBALL

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU 30.5.2014 23:53 ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2013-2014 THE FINAL SERIES REPORT

Lisätiedot

Sarjan voittaja nousee mestaruussarjaan, kakkonen karsii 1-divisioonan seitsemännen kanssa

Sarjan voittaja nousee mestaruussarjaan, kakkonen karsii 1-divisioonan seitsemännen kanssa Kausi 2018/2019 Padel Lähiliiga MIEHET 1-DIVISIOONA 1. Epispallo Matikainen Sami Puh. 0415061066 2. Koppikotkat Kekäläinen Mikko Puh. 0407525847 3. Mr. Padel Club Puh. 0500494220 4. Musta 12.5 Puh. 0445533820

Lisätiedot

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan. OTTELUIDEN PELAAMINEN Ottelut pelataan 4 vs 4 peleinä. Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Maalien koko on 122 cm x 183 cm. Ottelut pelataan mustilla kiekoilla. Ottelut pelataan

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU 15.1.2017 12:56 ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2016-2017 THE SERIES REPORT OF SITTING

Lisätiedot

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt Lilliputtiturnaus 2015 OTTELUIDEN PELAAMINEN PELIALUE Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Kotijoukkueeksi merkityn joukkueen maali on kaukalon varsinaisessa päädyssä ja vierasjoukkueen

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA THE FINAL SERIES REPORT OF SITTING VOLLEYBALL FOR THE PERIOD

ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA THE FINAL SERIES REPORT OF SITTING VOLLEYBALL FOR THE PERIOD Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2012-2013 THE FINAL SERIES REPORT OF SITTING

Lisätiedot

Kauden lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa Etelän D2 AA lohkojen osalta)

Kauden lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa Etelän D2 AA lohkojen osalta) Kauden 2018-2019 lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa 11.3.2019 Etelän D2 AA lohkojen osalta) Sarjat ja lohkot, joiden lopputurnauksista vastaa Etelän alue. (päivitetty 11.3.2019)

Lisätiedot

Sarjakutsu Uppopallo

Sarjakutsu Uppopallo Sarjakutsu Uppopallo 2018 2019 Kuluvan vuoden ja kevään 2019 aikana tullaan suomessa pelaamaan uppopalloa kolmella sarjatasolla. Täten kutsummekin Sukeltajaliiton & uppopallovaliokunnan puolesta joukkueita

Lisätiedot

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan.

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan. 1(5) JÄÄKIEKKO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton jääkiekkomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton harraste- ja seniorisääntöjä ( www.finhockey.fi ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä

Lisätiedot

Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan!

Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan! Kortteliliiga 2018 Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan! Viime kesänä aloitettu Kortteliliiga sai kaikilta siihen osallistuneilta erittäin myönteisen palautteen. Ensi kesänä on

Lisätiedot

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET JÄRJESTÄMISOIKEUS Suomen Palloliitto (liitto) vahvistaa JKKI -lopputurnausten järjestämisoikeudet anomusten perusteella. Edellisellä mestarilla on oikeus

Lisätiedot

2019/2020 MIEHET 1-DIVISIOONA

2019/2020 MIEHET 1-DIVISIOONA Kausi 2019/2020 MIEHET 1-DIVISIOONA ; Lohko B 1. EHTA Rautiainen Sulevi Puh. 0503626897 2. IRO Partio Mikko Puh. 0505481180 3. KirTe S Vanhanen Tero Puh. 0453555155 4. Noin 50 Halonen Markus Puh. 0405918805

Lisätiedot

Kausi 2018/2019. Padel Lähiliiga

Kausi 2018/2019. Padel Lähiliiga Kausi 2018/2019 Padel Lähiliiga MIEHET MESTARUUSSARJA 1. Nopeetjalat Törnqvist Tony Puh. 0401865324 2. Padel Club Finland Mens Saunamäki Mika Puh. 0456791910 3. Pakkasukot Kyrklund Niko Puh. 0407207130

Lisätiedot

SGL Uudenmaan Alue Juniorien joukkuereikäpelisarja Kilpailumääräykset 2010

SGL Uudenmaan Alue Juniorien joukkuereikäpelisarja Kilpailumääräykset 2010 SGL Uudenmaan Alue Juniorien joukkuereikäpelisarja Kilpailumääräykset 2010 1 1. Soveltamisala Näitä kilpailumääräyksiä käytetään Uudenmaan alueen juniorien joukkuereikäpelisarjassa vuonna 2010. Sarjassa

Lisätiedot

Uppopallon sarjakutsu

Uppopallon sarjakutsu Uppopallon sarjakutsu 2010-2011 Sukeltajaliiton järjestämät uppopallon sarjat 2010-2011 Palauta osallistumisvahvistus Liiton toimistoon ilmoittautumisaikaan mennessä. Myöhässä tulleita ilmoittautumisia

Lisätiedot

Sääntö 5 Erotuomari. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 5 Erotuomari. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 5 Erotuomari Erotuomarin peruskurssi Toimivalta Erotuomarin toimivalta siinä ottelussa, johon hänet on määrätty, alkaa hänen saapuessaan ottelupaikalle. Tämä sisältää: - oikeuden evätä osallistumasta

Lisätiedot

OLS-01 TURNAUS. Tervetuloa OLS-01 Edustuksen järjestämään turnaukseen Arina Areenaan 1.- 2.12.2012. Hallin osoite on Nuottasaarentie 12.

OLS-01 TURNAUS. Tervetuloa OLS-01 Edustuksen järjestämään turnaukseen Arina Areenaan 1.- 2.12.2012. Hallin osoite on Nuottasaarentie 12. OLS-01 TURNAUS Tervetuloa OLS-01 Edustuksen järjestämään turnaukseen Arina Areenaan 1.- 2.12.2012. Hallin osoite on Nuottasaarentie 12. Yleistä Turnauksessa on kilpasarja (8 joukkuetta/2 alkulohkoa) sekä

Lisätiedot

Miesten SM-sarja , säännöt

Miesten SM-sarja , säännöt Miesten SM-sarja 2019-2020, säännöt Päivitetty 16.5.2019-Kilpailuvaliokunta 1. Osallistumisoikeus Osallistumisoikeus SM-kilpailuihin on kaikilla Suomen Curlingliiton jäsenseuroihin kuuluvilla pelaajilla

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2015 KOSKEN KAIUN PÖYTÄTENNISJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015

TOIMINTAKERTOMUS 2015 KOSKEN KAIUN PÖYTÄTENNISJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 KOSKEN KAIUN PÖYTÄTENNISJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 1. PÖYTÄTENNISJAOSTO 1.1 Kokoonpano 2015 Tero Naumi Esko Akkanen Pasi Autio Jouko Flemming Esko Heikkinen Antti Posti Jarmo Ruohonen Marko

Lisätiedot

RANKING KIERTUE

RANKING KIERTUE RANKING KIERTUE 2016 2017 Kiertueelle otetaan vähintään 90 keilaajaa järjestyksessä seuraavalla tavalla: 1. 32 kauden 2015 2016 kiertuefinaaliin selvinnyttä keilaajaa 2. Naisten, miesten ja nuorten poikien

Lisätiedot

JUNIOREIDEN KARSINTASARJAT VALTAKUNNALLISIIN SARJOIHIN

JUNIOREIDEN KARSINTASARJAT VALTAKUNNALLISIIN SARJOIHIN JUNIOREIDEN KARSINTASARJAT VALTAKUNNALLISIIN SARJOIHIN B-nuorten alueellinen Mestiksen karsintasarja (36 joukkuetta, 6 lohkoa) Etelän kiintiö on kahdeksan (8) joukkuetta mikäli joukkueita ilmoittautuu

Lisätiedot

Espoo Squash Rackets Club Hartwall Jaffa Cup Sivu 1 / 8 Kausi Eero Salkala

Espoo Squash Rackets Club Hartwall Jaffa Cup Sivu 1 / 8 Kausi Eero Salkala Espoo Squash Rackets Club Hartwall Jaffa Cup Sivu 1 / 8 SÄÄNNÖT Kaudella pelataan kahdeksan osakilpailua kilpailukutsussa mainitussa paikassa alkaen klo 10. Kilpailupaikat ovat: Luokat 1. 01.09.2018 Espoo

Lisätiedot

Kausi 2018/2019. Padel Lähiliiga

Kausi 2018/2019. Padel Lähiliiga Kausi 2018/2019 Padel Lähiliiga MIEHET MESTARUUSSARJA 1. Nopeetjalat Puh. 0401865324 2. Padel Club Finland Mens Saunamäki Mika Puh. 0456791910 3. Pakkasukot Kyrklund Niko Puh. 0407207130 4. Padel Club

Lisätiedot

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja 6.3.2014 III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja Huom. Välierät ja finaalit pelataan paras kahdesta järjestelmällä (ja 2 pisteen systeemillä) peliajan

Lisätiedot

Harrastekiekon starttipalaveri HIK, HIKU ja HAP. 17.9.2014 Suomen Jääkiekkoliitto 1

Harrastekiekon starttipalaveri HIK, HIKU ja HAP. 17.9.2014 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Harrastekiekon starttipalaveri HIK, HIKU ja HAP 17.9.2014 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Harraste Aamu/päiväsarja (HAP) 6 joukkueen kolminkertainen runkosarja. Runkosarjan neljä parasta joukkuetta pelaa playoff

Lisätiedot

YLIVIESKAN KEILAILULIITON MESTARUUSKILPAILUT

YLIVIESKAN KEILAILULIITON MESTARUUSKILPAILUT YLIVIESKAN KEILAILULIITON MESTARUUSKILPAILUT Kilpailut järjestetään toimintavuosittain. Osallistumisoikeus on liiton jäsenseurojen rekisteröimillä keilaajilla. Kilpailujen järjestämisessä noudatetaan tässä

Lisätiedot

OHJEITA EVTTC-POOLITULOSTEN LASKENTAAN

OHJEITA EVTTC-POOLITULOSTEN LASKENTAAN 1 (5) OHJEITA EVTTC-POOLITULOSTEN LASKENTAAN Tämä ohje on laadittu erityisesti pöytämanagereille (TM, Table Manager). TM on avainasemassa siinä, että poolin tulokset tulevat heti poolin loputtua oikein

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SM-BEACH VOLLEYN KILPAILUSÄÄNNÖT 2012

ISTUMALENTOPALLON SM-BEACH VOLLEYN KILPAILUSÄÄNNÖT 2012 Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry/lentopallojaosto ISTUMALENTOPALLON SM-BEACH VOLLEYN KILPAILUSÄÄNNÖT 2012 YLEISET MÄÄRÄYKSET 1. Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry:n lentopallojaosto järjestää

Lisätiedot

Palkintosummat sekä liigasta jaettavien ranking-pisteiden määrä löytyvät Kilpailukausi dokumentista.

Palkintosummat sekä liigasta jaettavien ranking-pisteiden määrä löytyvät Kilpailukausi dokumentista. 1. Yleistä SM-liiga on liiton jäsenkerhoille tarkoitettu joukkuemuotoinen sarja. Suomen Dartsliiton alaisessa SM-liigassa käytetään näitä sääntöjä ja määräyksiä. Niiltä osin, mitä näissä säännöissä ei

Lisätiedot

SM-KILPAILUSÄÄNNÖT 13.09.2010

SM-KILPAILUSÄÄNNÖT 13.09.2010 SM-KILPAILUSÄÄNNÖT 13.09.2010 1 OSANOTTO- JA EDUSTUSOIKEUS Kaikilla keilaajilla, jotka ovat SFKL:n alaisen firmakeilailuyhdistykseen kuuluvan jäsenfirman palveluksessa, on oikeus osallistua kilpailuun.

Lisätiedot

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015 JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015 JÄRJESTÄMISOIKEUS Suomen Palloliitto (liitto) vahvistaa JKKI -lopputurnausten järjestämisoikeudet anomusten perusteella. Edellisellä mestarilla on

Lisätiedot

2019/2020 MIEHET MESTARUUSSARJA

2019/2020 MIEHET MESTARUUSSARJA Kausi 2019/2020 MIEHET MESTARUUSSARJA 1. Ace Pelkonen Aki Puh. 040 9004 274 2. Kämmen pokalla Wallin Santtu Puh. 0400 756 076 3. NorSky Norrbacka Tuomas Puh. 050 562 8685 4. NurTS Lönnberg Markku Puh.

Lisätiedot