Palkintosummat sekä liigasta jaettavien ranking-pisteiden määrä löytyvät Kilpailukausi dokumentista.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Palkintosummat sekä liigasta jaettavien ranking-pisteiden määrä löytyvät Kilpailukausi dokumentista."

Transkriptio

1 1. Yleistä SM-liiga on liiton jäsenkerhoille tarkoitettu joukkuemuotoinen sarja. Suomen Dartsliiton alaisessa SM-liigassa käytetään näitä sääntöjä ja määräyksiä. Niiltä osin, mitä näissä säännöissä ei ole mainittu, käytetään Suomen Dartsliiton yleisiä kilpailusääntöjä. Tällaisia ovat esimerkiksi heittomatkaan, pelin aloitukseen ja lopetukseen, taulutuomarointiin, peliasusteeseen ja yleiseen käyttäytymiseen liittyvät asiat. Liitolla tarkoitetaan näissä säännöissä Suomen Dartsliittoa. Kaikki sarjatasoihin, lohkojen joukkuemääriin, otteluohjelmaan tai pelimuotoon liittyvät asiat ilmenevät kausittain julkaistavasta otteluohjelmasta sekä kullekin sarjatasolle tarkoitetuista ottelupöytäkirjoista. Nämä toimivat näin osana sääntöjä. Lähtökohtana on miesten ja naisten mestaruussarjat, miesten ja naisten ykkösdivisioonat sekä miesten kakkosdivisioona. Liigaan ilmoittautumisesta tiedotetaan ja ohjeistetaan liiton yleisissä tiedotuskanavissa aina edellisen kauden päättyessä. Tavoitteena on, että pelaavat joukkueet sopivat ennen kauden alkua karsintojen ja play-offsien mallista. Elleivät sovi ja ilmoita tahdostaan liigasihteerille, pelataan aina play-offsit ja liigakarsinnat mukaillen edellisen kauden toimintamallia. Näin keväällä 2019 pelattaisiin hyvin pitkälti kevään 2018 malliin. Palkintosummat sekä liigasta jaettavien ranking-pisteiden määrä löytyvät Kilpailukausi dokumentista. Pelipaikassa käytettävissä olevien taulujen määrän tulee olla suhteessa kerhon ilmoittamien joukkueiden lukumäärään. Sarjasta luopuminen johtaa aina sakkoon, jonka suuruus on osallistumismaksu per ennen luovutusta pelattu sarjakierros.

2 2. Otteluiden pelipäivistä sopiminen Koko kierroksen pelipäivän (kaikki pelaavat joukkueet eli koko kilpailukalenterin muutos) voi siirtää liittohallitus viimeistään kuusi viikkoa ennen ottelupäivää yleisellä ilmoituksella liiton tiedotuskanavissa. Yhden lohkon (esim. mestaruussarja) kaikkien otteluiden siirtämiseksi toiseen ajankohtaan riittää lohkon kuuden joukkueen yhteisanomus. Joukkueiden tulee itse sopia uusi pelipäivä ja ilmoittaa se. Lohkojen sisällä joukkueet voivat kauden aikana siirtää keskinäisiä pelipäiviä vapaasti. Myös pelijärjestystä (kierroksien järjestystä) saa vapaasti muuttaa. Pelejä voi myös pelata keskitettyinä liigaviikonloppuina (la-su), mikäli joukkueet niin haluavat. Ainoa rajaehto on, että joukkueet pelaavat toisiaan vastaan otteluohjelmaa vastaavan määrän pelejä kauden aikana eikä kauden päätös siirry. Näistä siirroista riittää yksipuolinen ilmoitus liigasihteerille. Kaksi edellistä pykälää saa yhdistää eli 6 joukkuetta voi määrätä lohkolle uuden pelipäivän, mutta keskinäisellä sopimuksella siitä voi poiketa 3. Joukkue Kullakin joukkueella on yhteyshenkilö liiton nettisivujen yhteyshenkilölistassa. Häneen ollaan yhteydessä esim. myöhästymistapauksissa. Hänen tulee olla myös saavutettavissa tekstiviestillä liigadokumenttien palauttamisaikana, ellei dokumenttiin ole selkeästi merkattu muuta yhteystietoa. Jokaisella pelaajalla tulee olla voimassa oleva SDL:n kilpailulisenssi tai kyseessä olevaa ottelukierrosta varten hankittu kertalisenssi. Kertalisenssi on kielletty mestaruussarjoissa. Yksittäinen pelaaja saa edustaa vain yhtä joukkuetta kunkin kierroksen aikana. Tämä koskee myös siirrettyjä otteluita. Kunkin joukkueen tulee nimetä kapteeni, joka vastaa ottelupöytäkirjojen oikeellisuudesta sekä toimii joukkueen yhteyshenkilönä mahdollisissa jälkikysymystilanteissa. Kapteenin ei tarvitse olla joukkueen pelaava jäsen. Naispelaaja saa osallistua miesten SM-liigaan. SM-liigassa on voimassa kahden kierroksen karenssi eli yhden kerhon joukkueessa pelannut pelaaja ei saa liigassa edustaa toisen kerhon joukkuetta kahteen seuraavaan kierrokseen viimeisen vanhassa kerhossa heittämänsä kierroksen jälkeen. Poikkeuksena kauden vaihtuminen. Tämä koskee myös kertalisenssillä pelaamista. Saman kerhon eri joukkueiden välillä saa siirtyä seuraavasti: o Alemmalla sarjatasolla pelaavasta joukkueesta saa siirtyä ylempään joukkueeseen rajoittamattomasti koko kauden ajan. o Ylemmältä tasolta alemman tason joukkueeseen saa siirtyä yksi pelaaja per kierros. Huom. seuraava kohta

3 o Mikäli pelejä on pelattu keskitetysti (Kohta 2, pykälä 3), tulee huolehtia siitä, ettei samalla tehotilastokierroksella pelata kahdesti*. Muutoin sana Kierros tarkoittaa kalenteriin asetettua kierrosta. o Samalla tasolla pelaavien joukkueiden välillä ovat voimassa seuraavat säännöt: Miesten ykkös- ja kakkosdivisioonassa sekä naisten ykkösdivisioonassa rajoittamaton siirto-oikeus koko kauden ajan. Mestaruussarjoissa suoralla siirrolla on yhden kierroksen karenssi (siis vain mestaruussarjajoukkueiden välillä, saa pelata divarissa mikäli ei tämän sääntökohdan toista pykälää rikota). o Tyhjä eli pelaamaton kierros ei nollaa pelaajan heittotasoa vaan siirto-oikeus seuran sisällä katsotaan aina pelaajan viimeksi pelaaman kierroksen perusteella o Huom! Yksi pelaaja per joukkue tarkoittaa aina sitä joukkuetta, mihin siirretään. Ei sitä, mistä siirretään. * (selitys) Eli, jos esimerkiksi neljä mestisjoukkuetta päättävät pelata keskinäiset ottelunsa yhden viikonlopun aikana (kolme kierrosta pelejä), ei pelaaja saa pelata toisessa joukkueessa saman tehotilastokierroksen aikana. Play-offseissa ja karsinnoissa pelaavan pelaajan on pelattava ko. seurassa (ei välttämättä joukkueessa) runkosarjan aikana. Mikäli samasta kerhosta on kaksi tai useampaa joukkuetta karsinnoissa / playoffseissa, on pelaajan edustettava sitä joukkuetta, jota on viimeksi edustanut runkosarjassa. 4. Sarjataulukko, pistelaskenta 4.1. Pisteiden kertyminen Voitosta joukkue saa kolme (3) pistettä ja tasapelistä yhden (1) pisteen. Otteluohjelman mukainen tuplakierros: Molemmista otteluista saa myös bonus-pisteet. Parillisen määrän pelejä sisältävä ottelu voi päättyä tasan. Jokaisen yksittäisen pelin voitosta saa yhden pisteen. Koskee myös vajaalla pelattavia otteluita. Mikäli jälkikäteen huomataan edustuskelvottoman pelaajan pelanneen ottelussa, tuomitaan joukkue joko 4-0 / 5-0 (naiset, I divisioona pelimuodosta riippuen) tai 5-0 (naiset mestis, miehet II divisioona) tai 9-0 (miehet mestaruussarja/i divisioona) hävinneeksi, paitsi milloin rikkonut joukkue on hävinnyt ja voittosuhde on ollut tuota suurempi. Tällöin vain edustuskelvottoman pelaajan pelit hylätään. Selvitystä edelliseen: Jos siis edustuskelvotonta pelaajaa käyttänyt joukkue voittaa ottelunsa, pelaa tasan tai häviää 5-3 tai 6-2 tuomitaan se häviämään 5-0 (naisissa divarissa vastaavasti voitto, tasapeli tai 4-2 tappio aiheuttaa 4-0 tappion). Jos taas edustuskelvotonta pelaajaa käyttänyt joukkue häviää 7-1 tai 5-1 säilyy tulos, ellei tuon ainoan voiton ottanut pelaaja ole edustuskelvoton Ranking-pisteet ja tehotilasto menevät aina kuitenkin pelattujen pelien mukaan.

4 4.2. Sijoituksen määräytyminen Sarjataulukko määräytyy kerättyjen pisteiden perusteella. Pisteiden ollessa tasan ratkaisee joukkueiden keskinäisten/keskinäisen otteluiden (1 tai 2 ottelua) yhteistulos. Keskinäisten otteluiden ollessa tasan ratkaisee sarjasijoituksen suorien (ei jatkoerä-) voittojen lukumäärä. Mikäli joukkueet edelleen ovat tasapisteissä, ratkaisee sijoituksen joukkueen heittokeskiarvo 5. Pelitapahtuma Kirjausvastuut: Kaikkien kirjauspapereiden, tussien ja pöytäkirjan täyttämiseen liittyvien välineiden hankkimisesta vastaa järjestävä kerho. Kaikki kirjausvastuut jaetaan koti- ja vierasjoukkueiden välillä tasan kaikilla sarjatasoilla. Otteluissa, joissa pelataan pariton määrä pelejä, kirjaa kotijoukkue yhden enemmän Vajaalla pelattaessa tyhjää nimeä pidetään yhtenä pelaajana eli joukkue päättää onko tyhjä kohta numero 1,2,3 vai 4. Vajaalla pelattaessa tulos on aina 3-0. Mestaruussarjoissa ei saa pelata vajaalla joukkueella. Vajaalla pelattaessa mestaruussarjajoukkue menettää kaikki sarjapisteensä sekä saa luovutusta vastaavan sakon. Joukkue saa jatkaa sarjassa. Miesten 2 divisioonassa ja niissä naisten 1 divisioonan peleissä, missä pelataan erillisiä otteluita, voi pelaajia vapaasti vaihtaa otteluiden välillä. Joukkueella on mahdollisuus vaihtaa pelaajaa kesken ottelun sairauskohtauksen ym. vastaavan Force Major tapahtuman sattuessa. Vaihtopelaajan tulee täyttää kaikki lisenssi- ja karenssiehdot. Pelaajien heittojärjestys määräytyy ottelupöytäkirjan mukaan joukkueen haluamassa järjestyksessä. Mikäli on pelattu kokonaan väärä peli (esim. 1-3 perinteisessä pöytäkirjassa) ei tätä peliä huomioida lopputuloksissa. Jokaisella ottelukierroksella täytetään aina sähköinen dokumentti, joka täyttämällä saadaan tulostettua: o Virallinen ottelupöytäkirja o Pelaajien keskiarvolomake Liigadokumenttina tulee käyttää kuluvan kauden alussa liiton sivuilta ladattavissa olevaa dokumenttia tai ominaisuuksiltaan ja ulkoasultaan täysin vastaavaa dokumenttia (huomioi myös tilasto-sivun sarakkeet). Liigadokumentti lähetetään kilpailusihteerille sähköisesti. Ottelun vierasjoukkueille jää kopiot (sähköinen tai tulostettu) ottelupöytäkirjasta. Kaikille eri tahoille (kotijoukkue, vierasjoukkue, kilpailusihteeri) jaettavien dokumenttien tulee vastata toisiaan.

5 Dokumenttien palautusaikataulu on seuraava: Mestaruussarjat ja miesten I divisioona välittömästi pelin jälkeen pelipäivänä. Miesten II divisioona ja naisten I divisioona pelipäivän jälkeisenä sunnuntaina klo 15:00 mennessä Joukkueiden tulee varautua näihin toimenpiteisiin ja mahdollisiin kuluihin liigaan ilmoittautuessaan. Dokumenttien palautusta voi seurata liiton nettisivujen kautta päivitetyn sarjataulukon avulla. 6. Sarjan tuomarointi Operatiivisissa asioissa liigan päätäntä ja tuomarivaltaa käyttää liigasihteeri. Liigasihteerin toimintaa ohjaa liittohallitus. Kaikissa tilanteissa pyritään ottelut pelaamaan loppuun otteluun osallistuvien pelaajien parhaan näkemyksen mukaan ja kirjaamaan mahdolliset epäselvyydet ottelupöytäkirjoihin. Mikäli joukkueet eivät pääse yhteisymmärrykseen epäselvyydestä, tulee näiden ottaa yhteyttä liigan kilpailusihteeriin tai muuhun ilmoitettuun instanssiin. Puhelimeen saatu henkilö pyrkii ratkaisemaan ongelman välittömästi. Kilpailusihteeri ja liittohallitus rankaisevat liigaan osallistuvia kerhoja, joukkueita tai yksittäisiä pelaajia tilanteen niin vaatiessa. Rankaiseminen pohjautuu ottelupöytäkirjoihin merkittyihin tai muihin kirjallisiin huomautuksiin, pyydettyihin lisäselvityksiin tai selvitysten huomiotta jättämisiin. Ennen varsinaista rankaisua kilpailusihteeri lähettää aina asianomaisille kirjallisen selvityspyynnön. Mahdollinen rangaistus määritetään vasta tämän vastineen käsittelyn jälkeen. Automaattiset (ilman huomautusta) syntyvät rikemaksut ja sakkomäärät: o Ottelupöytäkirjojen tai tulostietojen myöhästyminen: 50 o Vajaalla pelaaminen (sarjatasoilla, joilla sallittua): 25 o Edustuskelvottoman pelaajan käyttö: 30 o Taulukirjurin puute: 50 o Kilpailusihteeri joutuu huomattavissa määrin korjaamaan dokumenttia: 50 Rikemaksun eräpäivä on heti (8 pv netto). Maksamattomasta rikemaksusta lähetetään aina huomautusmaksu, jonka suuruus on 1,5 x alkuperäinen rikemaksu. Maksamaton rikemaksun huomautusmaksu voi aiheuttaa kerhon (siis koko yhdistyksen) sulkemisen pois liigasta. Määrättävä sakko on aina osoitettu kerholle ja maksuvelvollinen on kerho, vaikka sakon aiheuttaja on joukkue tai yksittäinen pelaaja. Erityisen voimakkaasta rikkeestä tai toistuvista rikkeistä voi sääntövastaava rangaista joukkuetta vähentämällä sen pistemäärää tai sulkemalla joukkueen tai yksittäisen pelaajan sarjasta. Pelaajan tai joukkueen sulkemiseen liittyvän rangaistuksen vahvistaa aina liittohallitus. Kaikista rangaistuksista voi valittaa liittohallitukselle.

2. Sarjatasot 2.1. Mestaruussarja miehet Mestaruussarjassa pelaa liittohallituksen vuosittain määräämä määrä joukkueita.

2. Sarjatasot 2.1. Mestaruussarja miehet Mestaruussarjassa pelaa liittohallituksen vuosittain määräämä määrä joukkueita. SUOMEN DARTSLIITTO SÄÄNNÖT 1 (9) Suomen Dartsliiton alaisessa SM-liigassa käytetään näitä sääntöjä ja määräyksiä. Niiltä osin, mitä näissä säännöissä ei ole mainittu, käytetään Suomen Dartsliiton yleisiä

Lisätiedot

SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS

SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS Liigaan voivat osallistua Ratagolfliiton jäsenseurat rajoittamattomalla joukkuemäärällä. Kahdella ylimmällä sarjatasolla kuitenkin voi pelata

Lisätiedot

SUOMEN DARTSLIITTO SÄÄNNÖT 1 (9) SM-LIIGA 1.7.2015

SUOMEN DARTSLIITTO SÄÄNNÖT 1 (9) SM-LIIGA 1.7.2015 SUOMEN DARTSLIITTO SÄÄNNÖT 1 (9) Suomen Dartsliiton alaisessa SM-liigassa käytetään näitä sääntöjä ja määräyksiä. Niiltä osin, mitä näissä säännöissä ei ole mainittu, käytetään Suomen Dartsliiton yleisiä

Lisätiedot

Liigaan voi osallistua myös sekajoukkueella. Sekajoukkueita koskevat seuraavat rajoitukset:

Liigaan voi osallistua myös sekajoukkueella. Sekajoukkueita koskevat seuraavat rajoitukset: SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2015 PELIOIKEUS Liigaan voivat osallistua Ratagolfliiton jäsenseurat rajoittamattomalla joukkuemäärällä. Kahdella ylimmällä sarjatasolla, kummallakin, kuitenkin

Lisätiedot

Hallisarja Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C

Hallisarja Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Hallisarja 2016-2017 9.10.2016-6.5.2017 46 Joukkuetta Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Sarjajärjestelmä (Ohjelma valmiina koko kaudeksi) Osallistumismaksu Karsinnat/karsintaturnaus 2.

Lisätiedot

SGL Uudenmaan Alue Juniorien joukkuereikäpelisarja Kilpailumääräykset 2010

SGL Uudenmaan Alue Juniorien joukkuereikäpelisarja Kilpailumääräykset 2010 SGL Uudenmaan Alue Juniorien joukkuereikäpelisarja Kilpailumääräykset 2010 1 1. Soveltamisala Näitä kilpailumääräyksiä käytetään Uudenmaan alueen juniorien joukkuereikäpelisarjassa vuonna 2010. Sarjassa

Lisätiedot

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT OTTELUIDEN PELAAMINEN RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT Turnauksessa noudatetaan SJL:n Leijonaliiga kauden 2018-2019 sääntöjä seuraavin poikkeuksin. Ottelut pelataan 4 vs 4 peleinä mustalla kiekolla. Maalien koko

Lisätiedot

SGL Uudenmaan Alue Juniorien joukkuereikäpelisarja Kilpailumääräykset 2007

SGL Uudenmaan Alue Juniorien joukkuereikäpelisarja Kilpailumääräykset 2007 SGL Uudenmaan Alue Juniorien joukkuereikäpelisarja Kilpailumääräykset 2007 1 1. Soveltamisala Näitä kilpailumääräyksiä käytetään Uudenmaan alueen juniorien joukkuereikäpelisarjassa vuonna 2007. Sarjassa

Lisätiedot

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja 6.3.2014 III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja Huom. Välierät ja finaalit pelataan paras kahdesta järjestelmällä (ja 2 pisteen systeemillä) peliajan

Lisätiedot

Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa 13.4.2005

Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa 13.4.2005 Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa 13.4.2005 3.3.3.7 Kilpailujen arvontaa vastaan tehtävä vastalause voidaan esittää suullisesti ylituomarille, jonka

Lisätiedot

CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA 2007-2008

CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA 2007-2008 CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA 2007-2008 Pelijärjestelmä Sarja pelataan siten, että mestaruussarjassa pelaa kahdeksan (8) joukkuetta, I-divisioonassa kahdeksan (8) joukkuetta ja loput kymmenen

Lisätiedot

NUORTEN KILPAILU- JÄRJESTELMÄ Muutokset &

NUORTEN KILPAILU- JÄRJESTELMÄ Muutokset & NUORTEN KILPAILU- JÄRJESTELMÄ Muutokset 2018-2019 & 2019-2020 Kauden 2017-18 muutokset 16-vuotiaiden sarjat Keväällä 2018 16-vuotiaiden SM-sarjan 8 parasta joukkuetta saavat paikan tulevaan 17-vuotiaiden

Lisätiedot

SPTL:N HALLITUKSEN SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE

SPTL:N HALLITUKSEN SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE SPTL HALLITUKSEN SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE 2018-19 sivu 1 (5) SPTL:N HALLITUKSEN SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUKSET KAUDELLE 2018-19 Muutettavaksi ehdotetut kohdat kursiivilla. 1) PELIN AIKANA NEUVOMINEN 3.6.1.1

Lisätiedot

Sarjakutsu Uppopallo

Sarjakutsu Uppopallo Sarjakutsu Uppopallo 2018 2019 Kuluvan vuoden ja kevään 2019 aikana tullaan suomessa pelaamaan uppopalloa kolmella sarjatasolla. Täten kutsummekin Sukeltajaliiton & uppopallovaliokunnan puolesta joukkueita

Lisätiedot

Lohko 2: 6 joukkuetta Lohko 6: 5. Lohko 4: 6 joukkuetta. joukkuetta

Lohko 2: 6 joukkuetta Lohko 6: 5. Lohko 4: 6 joukkuetta. joukkuetta Lähdetään liikkeelle kaikki samasta pisteestä: alkulohkosta. Lohkon koko pyritään pitämään 5-6 joukkueessa. Lohkoja tehdään tarpeen mukaan, mutta tavoitellaan parillista määrää. Joukkuemäärä on kuitenkin

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan Silverin Palmuliigaan!

Tervetuloa mukaan Silverin Palmuliigaan! Tervetuloa mukaan Silverin Palmuliigaan! Palmuliiga starttaa helmi-maaliskuun vaihteessa, ja pelit etenevät oheisen otteluohjelman mukaan! Joukkueet on jaettu alkukilpailussa kahteen kuuden joukkueen lohkoon.

Lisätiedot

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA

CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA 2008-2009 Pelijärjestelmä Sarja pelataan siten, että mestaruussarjassa pelaa kahdeksan (8) joukkuetta, I-divisioonassa kahdeksan (8) joukkuetta ja loput kaksitoista

Lisätiedot

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Näitä sääntöjä sovelletaan kaikissa Suomen Curlingliiton järjestämissä kilpailuissa, joilla on SM-status. Tällaisia kilpailuja

Lisätiedot

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/ Kuntokiekon lisäohjeet: Pelaajaluettelot Joukkueet toimittavat aluepäällikölle joukkueensa pelaajaluettelot ennen sarjan alkua. Yhteyshenkilö ilmoittaa pelaajamuutokset välittömästi aluepäällikölle. Vain

Lisätiedot

Käytetään SEUL overwatch sääntöjen ingame asetuksia. Kotijoukkueen kapteeni on vastuussa lobbyn tekemisestä.

Käytetään SEUL overwatch sääntöjen ingame asetuksia. Kotijoukkueen kapteeni on vastuussa lobbyn tekemisestä. Turnauksessa sovelletaan yleisesti SEUL:in OW sääntöjä (http://seul.fi/wpcontent/uploads/2014/01/seul_ow_v1.pdf), poislukien eettinen osuus sekä kohdat jotka eroavat alla jäljempänä mainituista (joukkue

Lisätiedot

Sarjatiedote 2013 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu.

Sarjatiedote 2013 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu. 1 Sarjatiedote 2013 Pelimuotona on trippeli. Trippeli-joukkueessa voi vaihtaa yhden pelaajan kesken pelin. Trippelijoukkueessa saa käyttää koko sarjan aikana korkeintaan kuutta eri pelaajaa. Kaikki joukkueessa

Lisätiedot

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan. OTTELUIDEN PELAAMINEN Ottelut pelataan 4 vs 4 peleinä. Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Maalien koko on 122 cm x 183 cm. Ottelut pelataan mustilla kiekoilla. Ottelut pelataan

Lisätiedot

Sarjatiedote 2015 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu.

Sarjatiedote 2015 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu. 1 Sarjatiedote 2015 Pelimuotona on trippeli. Trippeli-joukkueessa voi vaihtaa yhden pelaajan kesken pelin. Trippelijoukkueessa saa käyttää koko sarjan aikana korkeintaan kuutta eri pelaajaa. Kaikki joukkueessa

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 MUUTOKSET 4.3. Pelaajasiirtojen aikarajat Pelaajasiirtoja voidaan kausittain tehdä B-G juniori-ikäisissä seuraavina aikoina: 1.5. 30.6. vapaa siirtoaika

Lisätiedot

1.1 Sarjakilpailu on Suomen Sulkapalloliiton (SSuL) sanktioima jäsenseurojen joukkueiden välinen kilpailu.

1.1 Sarjakilpailu on Suomen Sulkapalloliiton (SSuL) sanktioima jäsenseurojen joukkueiden välinen kilpailu. SARJAKILPAILUSÄÄNNÖT (SM ja I div) SSuL:n hallituksen hyväksymät 17.8.2016 1. Yleistä 1.1 Sarjakilpailu on Suomen Sulkapalloliiton (SSuL) sanktioima jäsenseurojen joukkueiden välinen kilpailu. 1.2 Sarjakilpailu

Lisätiedot

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä 14-vuotiaiden, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

Sarjatiedote 2019 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu.

Sarjatiedote 2019 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu. 1 Sarjatiedote 2019 Pelimuotona on trippeli. Trippelijoukkueessa voi vaihtaa yhden pelaajan kesken pelin. Trippelijoukkueessa saa käyttää koko sarjan aikana korkeintaan kuutta eri pelaajaa. Kaikki joukkueessa

Lisätiedot

KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä 14-vuotiaiden nuorten, minien ja mikrojen

Lisätiedot

KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

SAJL NAISTEN KILPAILUJÄRJESTELMÄ

SAJL NAISTEN KILPAILUJÄRJESTELMÄ SAJL NAISTEN KILPAILUJÄRJESTELMÄ 2020-2022 Hyväksytty liittokokouksessa 2018 NAISTEN KILPAILUJÄRJESTELMÄ 2020-2022 1. YLEISTÄ... 3 2. SARJAPORTAISET JÄRJESTELYT... 4 2.1. VAAHTERALIIGA... 4 3.2. NAISTEN

Lisätiedot

Rullakiekko 2017 Sarjatoiminta Eteläisen alueen sarjat

Rullakiekko 2017 Sarjatoiminta Eteläisen alueen sarjat Rullakiekko 2017 Sarjatoiminta Eteläisen alueen sarjat Huomio! Ilmoittautumalla Eteläisen alueen rullakiekkosarjoihin, joukkueet sitoutuvat ilmoittamaan kotiotteluidensa tulokset sähköpostilla osoitteeseen

Lisätiedot

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v.

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v. 1(5) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA

KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA 13.3.2018 PELATTAVAT SARJAT 1. Miesten SM 2. Naisten SM 3. I divisioona 4. U21 SM 5. U18 CUP 6. U15 SM 7. U13 Hokkiliiga 8. U11 9. Ikämiesten SM 10.

Lisätiedot

LOUNAIS-LIIGAN SÄÄNNÖT

LOUNAIS-LIIGAN SÄÄNNÖT LOUNAIS-LIIGAN SÄÄNNÖT JOHDANTO Lounaisliiga on joukkuekilpailusarja, jonka järjestämisoikeudet ovat Lounais-Suomen piirillä. Lounais-liigan säännöt ovat kolmiosaiset. Ne koostuvat Hallintosäännöstä, Kilpailusäännöistä

Lisätiedot

KILPAILUKAUSI 2016 2017

KILPAILUKAUSI 2016 2017 Suomen Dartsliitto KILPAILUKAUSITIEDOTE1 (7) KILPAILUKAUSI 2016 2017 KOTIMAINEN KILPAILUTOIMINTA Kilpailukalenteritiedot Liiton kilpailukausijulkaisussa ja liiton nettisivuilla osoitteessa www.darts.fi

Lisätiedot

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan.

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan. 1(5) JÄÄKIEKKO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton jääkiekkomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton harraste- ja seniorisääntöjä ( www.finhockey.fi ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä

Lisätiedot

Säännöt & Asetukset. Säännöt & Asetukset. Versio 1.00 /

Säännöt & Asetukset. Säännöt & Asetukset. Versio 1.00 / Säännöt & Asetukset 1. Yleiset säännöt 1.1: Joukkueen koko: 6 pelaajaa. 1.2: Yksi pelaaja voi olla vain yhdessä joukkueessa turnauksen aikana. 1.3: Turnauksessa käytetään turnausjärjestäjän tarjoamia äänikanavia

Lisätiedot

C2-D2 Final Four-turnaukset

C2-D2 Final Four-turnaukset C2-D2 Final Four-turnaukset 31.3 2.4.2017 C2 AAA alempi Jatkosarja C2 AAA alemman jatkosarjan Final Four-turnaus pelataan Malmin Jäähallissa Helsingissä 1.4.2017. Turnaukseen C2 AAA alemman jatkosarjojen

Lisätiedot

Curlingin naisten SM-sarjan säännöt kaudella 2009-2010

Curlingin naisten SM-sarjan säännöt kaudella 2009-2010 Curlingin naisten SM-sarjan säännöt kaudella 2009-2010 Pelijärjestelmä Sarja pelataan siten, että kaikki kuusi (6) joukkuetta pelaavat mestaruussarjassa. Lopullinen aikataulu: 20.-22.11.2009 Mestaruussarja

Lisätiedot

C2-D2 Final Four-turnaukset

C2-D2 Final Four-turnaukset C2-D2 Final Four-turnaukset 1.4 3.4.2016 C2 AA Lohko 1 C2 AA Lohko 1 Final Four-turnaus pelataan Malmin Jäähallissa Helsingissä 1.4 3.4.2016. Turnaukseen C2 AA Lohko 1 neljä parasta joukkuetta Välierät

Lisätiedot

Sarjatiedote 2014 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu.

Sarjatiedote 2014 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu. 1 Sarjatiedote 2014 Pelimuotona on trippeli. Trippeli-joukkueessa voi vaihtaa yhden pelaajan kesken pelin. Trippelijoukkueessa saa käyttää koko sarjan aikana korkeintaan kuutta eri pelaajaa. Kaikki joukkueessa

Lisätiedot

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt Lilliputtiturnaus 2015 OTTELUIDEN PELAAMINEN PELIALUE Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Kotijoukkueeksi merkityn joukkueen maali on kaukalon varsinaisessa päädyssä ja vierasjoukkueen

Lisätiedot

Sarjakutsu Uppopallo

Sarjakutsu Uppopallo Sarjakutsu Uppopallo 2016-2017 Kuluvan vuoden ja kevään 2017 aikana tullaan suomessa pelaamaan uppopalloa kolmella sarjatasolla. Täten kutsummekin sukeltajaliiton & uppopallovaliokunnan puolesta joukkueita

Lisätiedot

Sarjatiedote 2012 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu.

Sarjatiedote 2012 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu. 1 Sarjatiedote 2012 Pelimuotona on trippeli. Trippeli-joukkueessa voi vaihtaa yhden pelaajan kesken pelin. Trippelijoukkueessa saa käyttää koko sarjan aikana korkeintaan kuutta eri pelaajaa. Kaikki joukkueessa

Lisätiedot

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2016 2017 Naisten SM sarja Ajalla 1.10.2016 25.2.2017 pelataan 8 joukkueen nelinkertainen sarja (28 ottelua/joukkue). Sarjassa sijalle 8 sijoittunut joukkue putoaa

Lisätiedot

Kausi 2018/2019. Padel Lähiliiga

Kausi 2018/2019. Padel Lähiliiga Kausi 2018/2019 Padel Lähiliiga MIEHET MESTARUUSSARJA 1. Nopeetjalat Törnqvist Tony Puh. 0401865324 2. Padel Club Finland Mens Saunamäki Mika Puh. 0456791910 3. Pakkasukot Kyrklund Niko Puh. 0407207130

Lisätiedot

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus.

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus. 1(6) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

SARJATENNIKSEN SÄÄNNÖT, ulkokausi

SARJATENNIKSEN SÄÄNNÖT, ulkokausi SARJATENNIKSEN SÄÄNNÖT, ulkokausi 1 SARJAT Ulkokenttäsarjat sisältävät seuraavat sarjat (Seniorien sarjoista on omat sääntönsä): - Miehet - Naiset Kukin sarja voidaan jakaa seuraaviin sarjatasoihin: -

Lisätiedot

Naisten SM-sarja , säännöt

Naisten SM-sarja , säännöt Naisten SM-sarja 2019-2020, säännöt Päivitetty 16.5.2019-Kilpailuvaliokunta 1. Osallistumisoikeus Osallistumisoikeus SM-kilpailuihin on kaikilla Suomen Curlingliiton jäsenseuroihin kuuluvilla pelaajilla

Lisätiedot

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( )

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( ) 1 KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET (2015-2016) Joukkueet ovat velvollisia pitämään käyttäytymisrangaistusten kertymää eli ns. kymppitiliä. Mitä sillä tarkoitetaan ja miten sitä seurataan

Lisätiedot

Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan!

Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan! Kortteliliiga 2018 Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan! Viime kesänä aloitettu Kortteliliiga sai kaikilta siihen osallistuneilta erittäin myönteisen palautteen. Ensi kesänä kesänä

Lisätiedot

2019/2020 MIEHET MESTARUUSSARJA

2019/2020 MIEHET MESTARUUSSARJA Kausi 2019/2020 MIEHET MESTARUUSSARJA 1. Ace Pelkonen Aki Puh. 040 9004 274 2. Kämmen pokalla Wallin Santtu Puh. 0400 756 076 3. NorSky Norrbacka Tuomas Puh. 050 562 8685 4. NurTS Lönnberg Markku Puh.

Lisätiedot

INDOOR-SARJAT

INDOOR-SARJAT INDOOR-SARJAT 2018-2019 30.9.2018 PELATTAVAT SARJAT 1. Naisten SM 2. Miesten SM 3. Naisten I divisioona 4. Miesten I divisioona 5. U16 SM 6. U13 Hokkiliiga 7. U11 turnaukset 8. Ikämiesten SM Naisten SM-sarja

Lisätiedot

2019/2020 MIEHET 1-DIVISIOONA

2019/2020 MIEHET 1-DIVISIOONA Kausi 2019/2020 MIEHET 1-DIVISIOONA ; Lohko B 1. EHTA Rautiainen Sulevi Puh. 0503626897 2. IRO Partio Mikko Puh. 0505481180 3. KirTe S Vanhanen Tero Puh. 0453555155 4. Noin 50 Halonen Markus Puh. 0405918805

Lisätiedot

REIKÄPELIN PELIOHJEET Versio 2.0

REIKÄPELIN PELIOHJEET Versio 2.0 REIKÄPELIN PELIOHJEET Versio 2.0 en versiot: Versio Pvm Muuttaja / Muutos 1.0 1.5.2004 RRu / luotu 4.5.2004 RRu / Muutokset 2.0 18.5.2015 RRu / JymyGolf versio Sisälysluettelo 1 JYMYGOLF REIKÄPELI... 2

Lisätiedot

2019/2020 MIEHET 1-DIVISIOONA

2019/2020 MIEHET 1-DIVISIOONA Kausi 2019/2020 MIEHET 1-DIVISIOONA ; Lohko A 1. A-men Eräkare Jorma Puh. 0503835758 2. Kaksari Kittilä Anssi Puh. 0443667680 3. MänTS Wallenius Jari Puh. 0406604973 4. RKT Seppänen Henry Puh. 0415068044

Lisätiedot

Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan!

Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan! Kortteliliiga 2018 Kesällä 2018 pelataan taas kortteliliigaa ilmoittaudu mukaan! Viime kesänä aloitettu Kortteliliiga sai kaikilta siihen osallistuneilta erittäin myönteisen palautteen. Ensi kesänä on

Lisätiedot

Esimerkkejä kauden varapelaajasäännön soveltamisesta / Markus Sipilä

Esimerkkejä kauden varapelaajasäännön soveltamisesta / Markus Sipilä Esimerkkejä kauden 2015-2016 varapelaajasäännön soveltamisesta / Markus Sipilä HUOMIO Tässä esitetyt esimerkit perustuvat Curling.fi:n foorumilla luonnostellun sääntömuotoilun tilanteeseen Sääntö lyödään

Lisätiedot

Hallisarja 2015-2016 10.10.2015-23.4.2016. 50 Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C

Hallisarja 2015-2016 10.10.2015-23.4.2016. 50 Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Hallisarja 2015-2016 10.10.2015-23.4.2016 50 Joukkuetta Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Sarjajärjestelmä (Ohjelma valmiina koko kaudeksi) Suomen pitkäikäisin ja paras hallisarja Sapluuna

Lisätiedot

NAISTEN JA MIESTEN SUOMEN CUP 2012

NAISTEN JA MIESTEN SUOMEN CUP 2012 NAISTEN JA MIESTEN SUOMEN CUP 2012 Tässä kirjeessä on infoa Suomen Cupista 2012. Suomen Cupin finaalit pelataan 29.- 30.9. Cupiin voivat osallistua Palloliiton jäsenseurojen aikuisten joukkueet, jotka

Lisätiedot

Hyväksytty aluehallituksessa 17.5.2014/ muokattu 18.8.2014

Hyväksytty aluehallituksessa 17.5.2014/ muokattu 18.8.2014 ALUEIDEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

3. Yksittäiset varoitukset aiheuttavat pelikieltoa portaittain seuraavasti:

3. Yksittäiset varoitukset aiheuttavat pelikieltoa portaittain seuraavasti: VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012-2013 A. VAROITUSTEN KERTYMINEN 1. Pelaajan saamilla yksittäisillä varoituksilla on merkitystä seuraavissa sarjamuotoisissa kilpailuissa: Futsal-Liiga, Futsal-Ykkönen

Lisätiedot

Peliohje 20.4.2011 1(6)

Peliohje 20.4.2011 1(6) 1. Rakentaja Cup, reikäpeli 2 1.1. Yleistä reikäpelistä 2 1.2. Arvonta ja pelaajien sijoittaminen ottelukaavioon 2 1.3. Tasoitukset ja tiit 3 1.4. Pelikentät ja kustannukset 3 1.5. Tuomaritoiminta 4 1.6.

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

XXXVII KULTAVASKOOLI TURNAUS ROVANIEMI

XXXVII KULTAVASKOOLI TURNAUS ROVANIEMI XXXVII KULTAVASKOOLI TURNAUS 27-29.6.2014 ROVANIEMI Tervetuloa Napapiirille yöttömään yöhön Suomen vanhimpaan lentopalloturnaukseen. Yhteystiedot Turnauksen johtaja Mikko Vikström 0400-432 498 Kilpailupäällikkö

Lisätiedot

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( )

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( ) 1 KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET (2017-2018) - TARKISTETTU SJL:N KILPAILUSÄÄNNÖISTÄ 2017-2018/30.10.17 Joukkueet ovat velvollisia pitämään käyttäytymisrangaistusten kertymää eli ns.

Lisätiedot

Hyväksytty aluehallituksessa 1.6.2015

Hyväksytty aluehallituksessa 1.6.2015 ALUEIDEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SM-kilpailujen säännöt kaudella

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SM-kilpailujen säännöt kaudella Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SM-kilpailujen säännöt kaudella 2011-2012 Näitä sääntöjä sovelletaan kaikissa Suomen Curlingliiton järjestämissä kilpailuissa, joilla on SM-status. SM-kilpailuissa

Lisätiedot

SARJAINFOT 2017 SPL TAMPEREEN JALKAPALLON NUORTEN PIIRINSARJAT

SARJAINFOT 2017 SPL TAMPEREEN JALKAPALLON NUORTEN PIIRINSARJAT SARJAINFOT 2017 SPL TAMPEREEN JALKAPALLON NUORTEN PIIRINSARJAT Palloliiton kilpailumääräysten (6 ) mukaisesti kilpailun järjestäjällä (Tampereen piirillä) on oikeus päättää sarjapaikoista kilpailuissa,

Lisätiedot

Kilpailun erikoismääräykset kaudelle

Kilpailun erikoismääräykset kaudelle Kilpailun erikoismääräykset kaudelle 2008 2009 1. Joukkueen kokoonpanot, luovutukset ym. Joukkueen vakiokokoonpanoon voidaan anoa muutoksia kilpailutoimikunnalta 30.11.2008 mennessä. Seurasiirron tai ulkomaisen

Lisätiedot

KILPAILUMÄÄRÄYKSIÄ 2017 KOSKEVAT LISÄYKSET JA MUUTOKSET 2017 Liite 1. Kasvattajaseuramäärittely vuosien aikana syntyneiden pelaajien osalta

KILPAILUMÄÄRÄYKSIÄ 2017 KOSKEVAT LISÄYKSET JA MUUTOKSET 2017 Liite 1. Kasvattajaseuramäärittely vuosien aikana syntyneiden pelaajien osalta KILPAILUMÄÄRÄYKSIÄ 2017 KOSKEVAT LISÄYKSET JA MUUTOKSET 2017 Liite 1 16 Kasvattajaseuran määräytyminen Pelikaudesta 2017 alkaen pelaajan kasvattajaseura määräytyy siten, että pelaajat, jotka ovat syntyneet

Lisätiedot

INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT

INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT PELATTAVAT SARJAT 1. Miesten SM 2. Naisten SM 3. I divisioona 4. U21 SM 5. U15 SM 6. U12 Hokkiliiga 8. Ikämiesten SM Miesten SM-sarja Joukkueet valitaan sarjaan hakemusten

Lisätiedot

SARJAINFOT 2019 SPL TAMPEREEN JALKAPALLON NUORTEN PIIRINSARJAT

SARJAINFOT 2019 SPL TAMPEREEN JALKAPALLON NUORTEN PIIRINSARJAT SARJAINFOT 2019 SPL TAMPEREEN JALKAPALLON NUORTEN PIIRINSARJAT Palloliiton kilpailumääräysten (6 ) mukaisesti kilpailun järjestäjällä (SPL Tampereen piirillä) on oikeus päättää sarjapaikoista kilpailuissa,

Lisätiedot

Curlingin miesten SM-sarjan säännöt kaudella

Curlingin miesten SM-sarjan säännöt kaudella Curlingin miesten SM-sarjan säännöt kaudella 2013-2014 Pelijärjestelmä Sarja pelataan siten, että mestaruussarjassa pelaa kahdeksan (8) joukkuetta, I-diviosioonassa kahdeksan (8) joukkuetta ja loput yhdeksän

Lisätiedot

KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET ( )

KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET ( ) KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET (2019-2020) 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä 14-vuotiaiden nuorten,

Lisätiedot

SUOMEN DARTSLIITTO. SM-LIIGA Kierroksen tulokset ### ### ### ### ### ### ### ### ### ###

SUOMEN DARTSLIITTO. SM-LIIGA Kierroksen tulokset ### ### ### ### ### ### ### ### ### ### SMLIIGA Kierroksen tulokset EPÄTOSI 1 Divisioona EPÄTOSI Miehet x TOSI Kierros 2 2 Divisioona x TOSI Naiset ### Lohko 1 Siutti Darts 2 Kotijoukkue pelaaja Tikat erät pelit Tonsit Max. K.a Heikkilä Miikku

Lisätiedot

TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA

TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA TASO-OHJEET: OTTELUPÖYTÄKIRJA SPL Helsingin piiri Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Helsingin piirin sarjoissa. Otteluissa ei käytetä LIVE-otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen

Lisätiedot

Kausi 2018/2019. Padel Lähiliiga

Kausi 2018/2019. Padel Lähiliiga Kausi 2018/2019 Padel Lähiliiga MIEHET MESTARUUSSARJA 1. Nopeetjalat Törnqvist Tony Puh. 0401865324 2. Padel Club Finland Mens Saunamäki Mika Puh. 0456791910 3. Pakkasukot Kyrklund Niko Puh. 0407207130

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS / VASTALAUSEPÄÄTÖS 15.2.2017 38 / 2016-17 Parkanon Kiekko (PK 83) Rengon Syke 1. Asian tausta Suomen Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunta on käsitellyt Parkanon kiekon (jälj. PK 83) tekemän vastalauseen liittyen

Lisätiedot

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS / VASTALAUSEPÄÄTÖS 7.3.2017 45 / 2016-17 Juniori-SaPKo ry Juniori-KalPa ry 1. Asian tausta Suomen Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunta on käsitellyt Juniori-SaPKo ry:n (jälj. SaPKo) tekemän vastalauseen liittyen

Lisätiedot

VASTALAUSEPÄÄTÖS

VASTALAUSEPÄÄTÖS VASTALAUSEPÄÄTÖS 31.3.2017 Fortuna ry Kuparikiekko jr ry 1. Asian tausta Suomen Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunta on käsitellyt Fortuna ry:n (jäljempänä Fortuna) tekemän vastalauseen liittyen C2 AA -tason

Lisätiedot

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2018 2019 Liiton alaisten ringettesarjojen kilpailutoiminnan kuvaus kaudella 2018-2019. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin tarvittaessa. Naisten

Lisätiedot

Miesten SM-sarja , säännöt

Miesten SM-sarja , säännöt Miesten SM-sarja 2019-2020, säännöt Päivitetty 16.5.2019-Kilpailuvaliokunta 1. Osallistumisoikeus Osallistumisoikeus SM-kilpailuihin on kaikilla Suomen Curlingliiton jäsenseuroihin kuuluvilla pelaajilla

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Kausi 2018/2019. Padel Lähiliiga

Kausi 2018/2019. Padel Lähiliiga Kausi 2018/2019 Padel Lähiliiga MIEHET MESTARUUSSARJA 1. Nopeetjalat Puh. 0401865324 2. Padel Club Finland Mens Saunamäki Mika Puh. 0456791910 3. Pakkasukot Kyrklund Niko Puh. 0407207130 4. Padel Club

Lisätiedot

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä 14-vuotiaiden, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

Tervetuloa yksipäiväiseen salibandyturnaukseen Pasilan Urheiluhalliin osoitteessa Radiokatu 22.

Tervetuloa yksipäiväiseen salibandyturnaukseen Pasilan Urheiluhalliin osoitteessa Radiokatu 22. 16. JEKKU -TURNAUS la 17.1.2015 Tervetuloa yksipäiväiseen salibandyturnaukseen Pasilan Urheiluhalliin osoitteessa Radiokatu 22. Turnauspäivä on lauantai 17.1.2015. Ottelut pelataan klo 09.00 19:00 välisenä

Lisätiedot

Tervetuloa yksipäiväiseen salibandyturnaukseen Pasilan Urheiluhalliin osoitteessa Radiokatu 22.

Tervetuloa yksipäiväiseen salibandyturnaukseen Pasilan Urheiluhalliin osoitteessa Radiokatu 22. 14. JEKKU -TURNAUS la 12.1.2013 Tervetuloa yksipäiväiseen salibandyturnaukseen Pasilan Urheiluhalliin osoitteessa Radiokatu 22. Turnauspäivä on lauantai 12.1.2013. Ottelut pelataan klo 09.00 19:00 välisenä

Lisätiedot

Korkeakoulujenkkifutiksen sarjakirja 2015

Korkeakoulujenkkifutiksen sarjakirja 2015 Korkeakoulujenkkifutiksen sarjakirja 2015 Korkeakoulujenkkifutiskomitea 1 Sisällysluettelo 1. Sarjakirjan tarkoitus 3 a. Yhteystiedot 3 2. Sarjamuoto 3 a. Peliajankohta 3 b. Sarja- ja erotuomarimaksut

Lisätiedot

Naisten kilpailujärjestelmä 2014-2016. Ehdotetaan naisten amerikkalaisen jalkapallon sarjat pelattavaksi vuosina 2014-2016 seuraavasti:

Naisten kilpailujärjestelmä 2014-2016. Ehdotetaan naisten amerikkalaisen jalkapallon sarjat pelattavaksi vuosina 2014-2016 seuraavasti: Naisten kilpailujärjestelmä 2014-2016 1. Ehdotus Ehdotetaan naisten amerikkalaisen jalkapallon sarjat pelattavaksi vuosina 2014-2016 seuraavasti: Kolme sarjatasoa 1) SM-sarja 2) 1-Divisioona 3) 2-Divisioona

Lisätiedot

NUORTEN KILPAILU- JÄRJESTELMÄ. Muutokset &

NUORTEN KILPAILU- JÄRJESTELMÄ. Muutokset & NUORTEN KILPAILU- JÄRJESTELMÄ Muutokset 2018-2019 & 2019-2020 Kauden 2017-18 muutokset 16-vuotiaiden sarjat Keväällä 2018 16-vuotiaiden SM-sarjan 8 parasta joukkuetta saavat paikan tulevaan 17-vuotiaiden

Lisätiedot

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Vaasa Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä jo

Lisätiedot

Suomen Liitokiekko ry:n Junioreiden kilpailusäännöt. versio 2.1 voimassa lähtien

Suomen Liitokiekko ry:n Junioreiden kilpailusäännöt. versio 2.1 voimassa lähtien Suomen Liitokiekko ry:n Junioreiden kilpailusäännöt versio 2.1 voimassa 08.10.2016 lähtien Aluksi Junioreiden SM-sarja noudattaa junioreille sovellettuna Suomen Liitokiekkoliiton yleisiä ultimaten kilpailusääntöjä.

Lisätiedot

JUNIOREIDEN KARSINTASARJAT VALTAKUNNALLISIIN SARJOIHIN

JUNIOREIDEN KARSINTASARJAT VALTAKUNNALLISIIN SARJOIHIN JUNIOREIDEN KARSINTASARJAT VALTAKUNNALLISIIN SARJOIHIN B-nuorten alueellinen Mestiksen karsintasarja (36 joukkuetta, 6 lohkoa) Etelän kiintiö on kahdeksan (8) joukkuetta mikäli joukkueita ilmoittautuu

Lisätiedot

SARJAINFOT 2016 TAMPEREEN PIIRIN JALKAPALLON NUORTEN PIIRINSARJAT

SARJAINFOT 2016 TAMPEREEN PIIRIN JALKAPALLON NUORTEN PIIRINSARJAT SARJAINFOT 2016 TAMPEREEN PIIRIN JALKAPALLON NUORTEN PIIRINSARJAT Palloliiton kilpailumääräysten (6 ) mukaisesti kilpailun järjestäjällä (Tampereen piirillä) on oikeus päättää sarjapaikoista kilpailuissa,

Lisätiedot

RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018

RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 1 RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET 2018-2019 Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 Sarjaohjeet Ringeten naisten Ykkössarjassa pelaaville seuroille toimitetaan ottelun aikataulutus

Lisätiedot

TORNA GOLF REIKÄPELIN PELIOHJEET Versio 2.0

TORNA GOLF REIKÄPELIN PELIOHJEET Versio 2.0 TORNA GOLF REIKÄPELIN PELIOHJEET en versiot: Versio Pvm Muuttaja / Muutos 1.0 1.5.2004 RRu / luotu 1.1 4.5.2004 RRu / Tuomaritoimikunnan tarkastama versio 1.2 27.4.2005 RRu / Muutettu mm. tasoitustenlaskentaa

Lisätiedot