SMHA HATCH SAVUKAASUPUHALLIN. Asennus- ja huolto-ohjeet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SMHA HATCH SAVUKAASUPUHALLIN. Asennus- ja huolto-ohjeet"

Transkriptio

1 SMHA HATCH SAVUKAASUPUHALLIN Asennus- ja huolto-ohjeet

2 2 SMHA Hatch Asennus- ja huolto-ohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Tärkeitä ohjeita... s Turvallisuus... s Tuotteen kuvaus... s Kuljetus... s Asennusohjeet...s Käyttöönotto... s Huolto...s Virhetilanteet...s Varaosat...s Tuotekoodi...s Valmistajan vakuutus... s Suoritustasoilmoitus... s TÄRKEITÄ OHJEITA 2. TURVALLISUUS Fläkt Woods savukaasupuhaltimet täyttävät standardin EN ja Koneturvallisuusdirektiivin määräykset. Kaikki puhaltimet on tarkastettu tehtaalla ennen toimitusta. Nämä ohjeet on tarkoitettu ammattitaitoisen henkilöstön käyttöön. Asennus, käyttöönotto ja tuotteen käyttö täytyy tapahtua asiantuntevan henkilöstön toimesta, joka tuntee tarvittavat turvallisuusohjeet. Paikallisten työturvallisuusohjeiden mukaisia työkaluja ja suojalaitteita on käytettävä asennuksen, huollon ja käytön aikana. Kaikkien tuotteen kanssa tekemisissä olevien henkilöiden on tutustuttava tähän ohjeeseen ja noudatettava tässä olevia ohjeita. Fläkt Woods ei vastaa vaurioista tai tapaturmista, jotka johtuvat siitä, ettei tämän ohjeen ohjeita ole noudatettu. Takuu koskee vain alkuperäistä tuotetta ja siinä käytettyjä hyväksyttyjä varaosia. Tällä symbolilla on merkitty kaikki informaatio, joka liittyy tuotteen kanssa tekemisissä olevien henkilöiden turvallisuuteen ja/tai mahdollisiin vaaratilanteisiin.

3 Asennus- ja huolto-ohjeet SMHA Hatch 3 3. TUOTTEEN KUVAUS 3.1 Design Avautuva luukku 2. JMHT-puhallin ja paloluokiteltu moottori 3. Suojaverkko 4. Karamoottori 5. Rajakyykin 3.2 Spesifikaatio Kaavun ja luukun välissä on tiiviste. Sekä vaippa että luukku ovat lämpöeristettyjä. SMHA HATCH on savukaasujen poistoon tarkoitettu tuote. Lämpöeristetyn kaavun sisällä on savukaasujen poistoon tarkoitettu aksiaalipuhallin. Tuote ei ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön. Puhaltimessa käytettävä moottori on IEC oikosulkumoottori, joka on luokiteltu EN standardin mukaisesti luokkaan F400(120). Luukku ja puhallin muodostavat yhdessä sertifioidun tuotteen. Luukun avaaminen tapahtuu kahden karamoottorin avulla. Ne on mitoitettu täyttämään standardin mukainen yhteenlaskettu lumi- ja tuulikuorma. Puhallin tulee käynnistää vasta 30 sekunnin kuluttua siitä, kun karamoottorit ovat käynnistyneet. Tuote Puhallintyyppi: Luokitus: SMHA JMHT aksiaalipuhallin F400(120) Luokituslaitos: VTT Expert Services, 0809 Sertifikaatti nro: 0809-CPD-0703 Lämpötilaluokka: Moottorit F400(120) F400(120) luokka H/luokka F moottori 2 kpl 230 V karamoottoria

4 4 SMHA Hatch Asennus- ja huolto-ohjeet 3.3 Puhallin- ja moottorivalikoima SMHA moottorit puhallinkoodi RPM KW A jännite HZ moot. Runko Fan code rpm kw A Voltage Hz IEC SMHA JMHT40/16/2/ , /3V SMHA JMHT40/16/2/ ,7 3,6 400/3V SMHA JMHT50/20/2/ ,7 3,6 400/3V SMHA JMHT50/20/2/ ,8 9,3 400/3V M SMHA JMHT80/20/4/ ,6 7,3 400/3V L SMHA JMHT80/25/4/ ,8 9,7 400/3V M SMHA JMHT80/25/4/ ,6 12,5 400/3V S SMHA JMHT80/25/4/ ,1 400/3V M SMHA JMHT100/31/4/ ,6 12,5 400/3V S SMHA JMHT100/31/4/ ,9 400/3V M SMHA JMHT100/31/4/ ,2 400/3V L SMHA JMHT125/50/4/ ,2 400/3V L SMHA JMHT125/50/4/ ,5 400/3V L 3.4 Mittatiedot A x B (B mitta saranapuoli) E x F (F mitta saranapuoli) G x H (H mitta saranapuoli) Koko A B C D E F G H Paino/kg* *) Massa max moottorilla

5 Asennus- ja huolto-ohjeet SMHA Hatch 5 4. KULJETUS 4.1 Tarkastus Tuotteen komponentit toimitetaan irrallisina. Tarkista välittömästi tuotteen saavuttua, että se sisältää kaikki komponentit, eikä siinä ole kuljetuksen aiheuttamia vaurioita. Mikäli huomaat tuotteessa tai pakkauksessa vaurioita, ota välittömästi yhteyttä kuljetusliikkeeseen. Tarkista puhallinkilven informaatio. Tuotetta pitää käsitellä asianmukaisesti. Kuljetuksen aikana tapahtuneet laiminlyönnit saattavat aiheuttaa tuotteen viallisen toiminnan. 4.2 Turvallisuus Kuljetus ja pakkaus tulee mitoittaa huomioiden tuotteen mitat ja paino. Lastaus ja nosto täytyy tapahtua ohjeiden mukaisesti. 4.3 Tuotteen väliaikainen varastointi Jos tuote varastoidaan ennen käyttöönottoa, huomioi seuraavat asiat: - Käytä alkuperäistä pakkausta myös välivarastoinnin aikana. Jos varastointiolosuhteet edellyttävät, käytä tarvittavaa lisäsuojausta. Tuotteen kattoluukun täytyy olla suljettu varastoinnin aikana. Pitkäaikainen varastointi suositellaan tehtäväksi sisällä.

6 6 SMHA Hatch Asennus- ja huolto-ohjeet 5. ASENNUSOHJEET 5.1 Tuotteen asennus SMHA HATCH asennetaan yhdellä nostolla katolle tai pihakannelle kuten savunpoistoluukku. Tuote voidaan asentaa suoraan betoni- tai vastaavalle pinnalle tai erityisesti sitä varten rakennetulle jalustalle. Asennuspinnan on oltava tasainen. Tuotetta vasten asennetaan katon lämpöeristykset ja vesi eristykset työmaalla. Kosteiden tilojen savunpoistossa on estettävä kondensoitumisen mahdollisuus oikealla asennuksella. Laatan läpiviennin suosituskoko on D+200 mm ja sen muoto mieluiten kantikas, jolloin kanava-asennukset on helpompi tehdä. Vapaasti imevä puhallin on varustettu imuaukon suojaverkolla (kts. koodi). Tuote voidaan asentaa suoraan alustalle. Kanava-asenteisen puhaltimen imupuolella on asennettuna kauluslaippa (kts. koodi), johon voidaan kiinnittää kanavisto. Maksimi katon kaltevuus saa olla Avautuva luukku 2. Puhaltimen JMHT kaapu 3. Siipipyörä 4. Moottori 5. Suojaverkko/liitäntäkaulus 6. Luukun moottorit 2 kpl 7. Ulospuhallus suojaverkko 8. Kattorakenne 9. Kiinnitys kattorakenteeseen L-raudoilla (kuva 1) tai suoraan jalustaan laipasta (kuva 2) Kuva 1 Kuva 2 L-rautojen kiinnitys vähintään neljällä 5 x 40 ruuvilla jalustaan tai vähintään neljällä ruuvilla kattorakenteeseen: betoniin 4 6 kpl HILTI HPS-1 6 / 5 x 30 puuhun 4 6 kpl puuruuvi 5 x 50 teräsbetoniin 4 6 kpl itseporautuva ruuvi 5,5 x 25 Turvakytkimet sijaitsevat kaavun oikealla puolen katsottuna luukun saranpuolelta.

7 Asennus- ja huolto-ohjeet SMHA Hatch Turvallisuusmääräykset Kun tuotteen kansi on auki huoltotoimien yhteydessä ja puhallin on pois paikaltaan, on olemassa riski, että henkilö voi pudota luukun läpi. Tälläisessä tilanteessa tulee noudattaa erityistä huolellisuutta. 5.4 Sähkökytkennät Sähkökytkentöjä saa suorittaa vain ammattitaitoinen henkilökunta. Kyseeseen tulevia sähkö- ja turvallisuusohjeita on noudatettava. Tuote on varustettu kahdella turvakytkimellä, toinen puhallinta ja toinen karamoottoreita varten. Kytkennät tulee tehdä kuvan osoittamalla tavalla. Tuote on varustettu rajakytkimellä, joka osoittaa luukun kiinniasennon. Moottorikaapelin tulee olla lämmönkestävää (400 C / 2 h) ja kaikki läpiviennit tulee tiivistää lämmönkestävällä massalla (400 C / 2 h). Rajakytkimeltä otetaan ainoastaan hälytystieto "LUUKKU AUKI", sitä ei saa käyttää ohjaukseen tai lukitukseen. Puhaltimen moottorin käynnistys toteutetaan eri järjestelmällä. Puhallinmoottori on ohjattava aikareleellä siten, että puhallin käynnistyy min. 30 sekuntia luukun karamoottorien käynnistyksestä.

8 8 SMHA Hatch Asennus- ja huolto-ohjeet 6. KÄYTTÖÖNOTTO 6.1 Valmistelu Avaa luukku ja kytke karamoottoreiden akselit kiinnityskorvakkeisiin. Kytke virta ja sulje luukku. HUOM! Varmista luukun avaamisen mahdollistaminen myös ns. tilapäisen virtalähteen käytön jälkeen (esim. irroita karamoottoreiden akselit testikäytön jälkeen). 6.2 Turvatarkastus Pyöritä puhallinpyörää ja varmista, että se liikkuu helposti. Varmista, ettei puhaltimessa tai luukun sisällä ole tarpeettomia esineitä. Varmista myös, ettei puhaltimesta kuulu epänormaalia ääntä sitä pyöritettäessä. Varmista, että tuotteen asennus on tehty ohjeiden mukaisesti ja että tarvittavat suojavarusteet ovat paikallaan. Varmista myös, että tarvittava korvausilma on saatavilla puhaltimen pyöriessä. Varmista, että kaikkia paloturvallisuuteen liittyviä määräyksiä ja ohjeita on noudatettu. Tuote voidaan ottaa käyttöön vasta kun kaikki turvallisuuten, asennukseen ja käyttöönottoon liityvät ohjeet on huomioitu. 6.3 Koekäyttö Kytke puhallinmoottoriin virta lyhytaikaisesti ja tarkista, että puhallin pyörii oikeaan suuntaan. Puhaltimen pyörimissuunnan varmistamisen jälkeen puhallin voidaan käynnistää. Käytä puhallinta vähintään 30 minuuttia. Mikäli puhaltimesta kuuluu epänormaalia ääntä, sammuta se välittömästi.

9 Asennus- ja huolto-ohjeet SMHA Hatch 9 7. HUOLTO 7.1 Takuu Voimassaolevalle takuulle on edellytyksenä, että puhallinta on käytetty ja huollettu ohjeiden mukaisesti. Mahdollisista ongelmista on välittömästi ilmoitettava valmistajalle tai maahantuojalle. Takuu ei kata huoltotöitä eikä epäsuoria kustannuksia. 7.2 Huolto Ennen huoltoa huomioitavia asioita Luukku avataan syöttämällä jännitettä karamoottoreille. Käännä puhaltimen ja karamoottoreiden turvakytkimet off-asentoon. Tuotteen luukku pysyy siinä asennossa kuin se ennen virran pois kytkemistä oli. Varmista kuitenkin, ettei luukku pääse sulkeutumaan hallitsemattomasti huoltotoimenpiteiden aikana Huoltovälit Puhaltimen testaus- ja huoltovälit voi olla määritelty viranomaisten toimesta. Mikäli muita määräyksiä ei ole, puhallin tulee tarkastaa oheisen taulukon mukaisesti, kuitenkin vähintään kerran vuodessa. Huolto- ja tarkastustoimet tulee tehdä ammattitaitoisen henkilökunnan toimesta. Noudata myös erillistä JMHT-puhaltimien huolto-ohjetta. Pos. Kuvaus Käyttöönotto 6 kk 12 kk Puhallin 1. Tarkista, että luukku avautuu kunnolla x x x 2. Tarkista, että puhallinmoottori käynnistyy 30 s karamoottoreiden jälkeen x x x 3. Tarkista, että puhallin pyörii oikein päin x x x 4. Tarkista, että kaikki hälytysvalot ovat OK x x 5. Tarkista, että kaikki merkinnät ovat oikein ja näkyvillä x x 6. Puhaltimen moottorin ja karamoottorien silmämääräinen tarkistus x x 7. Puhaltimen koekäyttö x x 8. Koko tuote on tarkistettu vaurioiden havaitsemiseksi x x x Tee tarkastuspäytäkirja x Tee tai täytä huoltopöytäkirja x x Puhaltimen moottori 1. Tarkista koekäytön aikana, ettei laakereista kuulu epänormaalia ääntä x 2. Voitele laakerit tarvittaessa x 3. Tarkista, että puhallinpyörä pyörii kunnolla x 4. Tee silmämääräinen tarkistus x x

10 10 SMHA Hatch Asennus- ja huolto-ohjeet Moottoreiden laakerien tarkastus Moottoreita käytetään vain koekäytön, huollon tai palotilanteen yhteydessä. Moottoreiden laakerit täytyy huoltaa/voidella moottorin mukana tulevien ohjeiden mukaisesti. Laakereiden mahdollinen vaihto tulee suorittaa moottorivalmistajan ohjeiden mukaisesti Puhallinpyörä Puhallinpyörän tulee olla puhdas. 7.3 Moottorin ja puhallinpyörän vaihtaminen Puhallin tulee irroittaa tuotteesta ennen moottorin vaihtoa. SMHA-040,050,080, , Varmista, että puhaltimen moottori ja karamoottorit on irroitettu verkosta 2. Poista ulospuhallusaukon suojaverkko 3. Irroita puhallinpyörä moottorin akselilta avaamaalla lukitusruuvit akselin päästä 4. Irroita puhallinpyörä akselilta, huolehdi, ettei kiila pääse putoamaan puhaltimen läpi 5. Puhallinpyörä voidaan nostaa ylsö ja laakerit voidaan tarkistaa/vaihtaa SMHA-koot ja kaikki koot Irroita koko puhallin ja nosta se kaavun ulkopuolelle huoltotoimenpiteitä varten 2. Noudata JMHT-puhaltimen huolto-ohjeita 7.5 Lopputarkastus Varmista, että: Puhallipyörä on asennettu oikein päin. Kaikki ruuvit ja mutterit on kiristetty kunnolla. Ettei mitään vieraita esineitä ole jäänyt kaavun sisälle.

11 Asennus- ja huolto-ohjeet SMHA Hatch ONGELMATILANTEET Mikäli tuotteessa esiintyy ongelmia, joita huoltohenkilöstö ei pysty korjaamaan, ottakaa ystävällisesti yhteyttä Fläkt Woodsiin. Mahdollisia ongelmatilanteita voivat olla esimerkiksi: vieraat esineet puhaltimen sisällä ruostetta synnyttäviä materiaaleja kaavun sisällä liian korkeat tärinäarvot huolimaton huolto luukku ei aukene Mahdolliset ongelmat, jotka aiheutuvat: laakerivauriosta korroosiosta liian voimakkaasta tärinästä 9. VARAOSAT Vain Fläkt Woodsin hyväksymiä varaosia saa käyttää. Mikäli käytetään muita varaosia, tuotteen takuu ja sertifiointi eivät ole voimassa. Varaosat: puhallinmoottori karamoottori 10. TUOTEKOODI SMHA - AAA - BBB - CC - DD AAA = koko, 040, 050, 080, 100, 125 BBB = 048 = 4.8 kw etc ensimmäinen C = 1 = imuaukon suojaverkko (vapaa imu) 2 = imuaukon laippa (kanavoitu asennus) toinen C = versio = 0 alussa DD = siipikulma

12 12 SMHA Hatch Asennus- ja huolto-ohjeet 11. VALMISTAJAN VAKUUTUS

13 Asennus- ja huolto-ohjeet SMHA Hatch 13 SUORITUSTASOILMOITUS N ro: VF006CPR FI 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Savupuhallin SMHA lisätarvikkeineen 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa, kuten 11 artiklan 4 kohdassa edellytetään: Savuuhallin SMHA-aa-bbb-cc-dd lisätarvikkeineen 3. Valmistajan ennakoima, sovellettavan yhdenmukaistetun teknisen eritelmän mukainen rakennustuotteen aiottu käyttötarkoitus tai -tarkoitukset: Rakennusten savun hallintaan tarkoitettu savunpoistopuhallin 4. Valmistajan nimi, rekisteröity kauppanimi tai tavaramerkki sekä osoite, josta valmistajaan saa yhteyden, kuten 11 artiklan 5 kohdassa edellytetään: Fläkt Woods Oy, Kalevantie 39, FI Turku, Finland Tel: , Fax: , info.fi@flaktwoods.com 5. Rakennustuotteen suoritustason pysyvyyden arviointi- ja varmennusjärjestelmä(t) liitteen V mukaisesti: Järjestelmä 1 6. VTT Expert Services Limited, Nr suoritti tuotetyypin määrityksen tuotteen tyyppitestauksen perusteella; tuotantolaitoksen sekä tuotannon sisäisen laadunvalvonnan alkutarkastuksen; tuotannon sisäisen laadunvalvonnan jatkuvan valvonnan, arvioinnin ja evaluoinnin (FPC) järjestelmän 1 mukaisesti ja antoi Ilmoitetun laitoksen todistuksen tuotteen suoritustasojen pysyvyydestä - EC Certificate of Conformity 0809-CPD Ilmoitetut suoritustasot: Olennaiset ominaisuudet Vaatimuksia koskevat kohdat Yhdenmukaistetut tekniset eritelmät Huomautukset SFS-EN Savun/kuumien kaasujen poiston tehokkuus 6.1, 6.2 F C 120 min Suoritusparametrit tulipalo- 6.8 Hyväksytty olosuhteissa Palonkestävyys - mekaaninen lujuus 6.4, WL 1500; SL Edellä 1 ja 2 kohdassa yksilöidyn tuotteen suoritustasot ovat 7 kohdassa ilmoitettujen suoritustasojen mukaiset. Tämä suoritustasoilmoitus on annettu 4 kohdassa ilmoitetun valmistajan yksinomaisella vastuulla: Valmistajan puolesta allekirjoittanut: Heikki Stenberg, Product Manager Turku

14 14 SMHA Hatch Asennus- ja huolto-ohjeet

15 Asennus- ja huolto-ohjeet SMHA Hatch 15

16 Fläkt Woods Oy, Kalevantie 39, TURKU p f w Myynti ESPOO PL 5, Espoo p f KUOPIO Microkatu 1, Kuopio p f OULU Kiilakiventie 1, Oulu p f TOIJALA PL 6, Toijala p f TURKU Kalevantie 39, Turku p f VAASA PL 607, Vaasa p f

SMHA Hatch Savukaasupuhallin Asennus ja huolto

SMHA Hatch Savukaasupuhallin Asennus ja huolto Savukaasupuhallin Asennus ja huolto 22.8.2012 Sisällysluettelo 1. Tärkeitä ohjeita 2. Turvallisuus 3. Tuotteen kuvaus 4. Kuljetus 5. Asennusohjeet 6. Käyttöönotto 7. Huolto 8. Virhetilanteet 9. Varaosat

Lisätiedot

Savupuhallin SMHA HATCH

Savupuhallin SMHA HATCH Sisällysluettelo Yleiskuvaus... 3 Tuoterakenne... 4 Spesifikaatio... 5 Valinta... 6 Asennus... 7 Sähkökytkennät... 8 Mitat ja painot... 9 Tuotekoodi ja lisävarusteet... 10 Fläkt Woods FIFLO FI 2012.11

Lisätiedot

Palopelti ETPR-E-1 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 07/2013

Palopelti ETPR-E-1 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 07/2013 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 07/2013 Yleistä Palopeltiä ETPR-E-1 käytetään sulkeutuvana palonrajoittimena ilmastointikanavissa. Palopelti täyttää Suomen Rak Mk osien E1, E7 ja D2 vaatimustason palonkestävyyden,

Lisätiedot

2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa, kuten 11 artiklan 4 kohdassa edellytetään:

2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa, kuten 11 artiklan 4 kohdassa edellytetään: SUORITUSTASOILMOITUS Nro. 27062013 E ver 1. 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Lämpölux 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa, kuten 11

Lisätiedot

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sikadur -42 HE Sikadur -

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sikadur -42 HE Sikadur - Declaration of Performance Refurbishment Suoritustasoilmoitus Päiväys 05.2013 Tunniste nro. 02 02 02 01 001 0 000001 Versio nro. 01 EN 1504-6 08 0921 SUORITUSTASOILMOITUS Sikadur -42 HE 02 02 02 01 001

Lisätiedot

Declaration of Performance. Sikadur. 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste:

Declaration of Performance. Sikadur. 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Declaration of Performance Refurbishment Suoritystasoilmoitus Päiväys 27.05.2013 Tunniste nro. 02 04 02 03 001 0 000119 Versio nro. 01 EN 1504-4 08 0921 SUORITUSTASOILMOITUS Sikadur -32 Normal 02 04 02

Lisätiedot

SMOKE MASTER SMWH WALL HATCH. Asennus- ja huolto-ohjeet

SMOKE MASTER SMWH WALL HATCH. Asennus- ja huolto-ohjeet SMOKE MASTER SMWH WALL HATCH Asennus- ja huolto-ohjeet 2 SMWH Wall Hatch & Smoke Master Wall Hatch Asennus- ja huolto-ohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Tärkeitä ohjeita... s. 2 2. Turvallisuus... s. 2 3. Tuotteen

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS Sikadur -Combiflex CF N

SUORITUSTASOILMOITUS Sikadur -Combiflex CF N Declaration of Performance Refurbishment Suorityutasoilmoitus Päiväys 06.2013 Tunniste nro. 02 07 03 02 003 0 000002 Versio nro. 01 EN 1504-4 08 0921 SUORITUSTASOILMOITUS Sikadur -Combiflex CF N 02 07

Lisätiedot

2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa, kuten 11 artiklan 4 kohdassa edellytetään:

2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa, kuten 11 artiklan 4 kohdassa edellytetään: SUORITUSTASOILMOITUS No.:001/CPR/2013-07-01 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Lämpölux 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa, kuten 11

Lisätiedot

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sikaflex AT Connection. Sikaflex

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sikaflex AT Connection. Sikaflex Declaration of Performance Sealing & Bonding Suoritustasoilmoitus Päiväys 06.2013 Tunniste nro. 02050102100000003 Versio nro. 01 EN 15651-1:2012 13 1213 SUORITUSTASOILMOITUS Sikaflex AT Connection 02 05

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS. DoP No. 0756-CPD-447 - FI (Versio 1)

SUORITUSTASOILMOITUS. DoP No. 0756-CPD-447 - FI (Versio 1) SUORITUSTASOILMOITUS DoP No. 0756-CPD-447 - FI (Versio 1) 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: SPIT TAPCON-6 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE

KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE 1 Keskipakoispuhallin C-sarja Näiden ohjeiden tulee aina olla puhallinta käyttävän henkilöstön saatavilla. Ennen asennusta ja kytkemistä tulee seuraavat ohjeet

Lisätiedot

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sikagard -675 W ElastoColor. 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Sikagard -

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sikagard -675 W ElastoColor. 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Sikagard - Declaration of Performance Refurbishment Suoritustasoilmoitus Päiväys 06.2014 Tunniste nro. 02 03 03 03 001 0 000003 Versio nro. 02 EN 1504-2:2004 09 0921 SUORITUSTASOILMOITUS Sikagard -675 W ElastoColor

Lisätiedot

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sikagard -545 W Elastofill. 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Sikagard -

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sikagard -545 W Elastofill. 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Sikagard - Declaration of Performance Refurbishment Suoritustasoilmoitus Päiväys 06.2014 Tunniste nro. 02 03 03 03 003 0 000002 Versio nro. 02 EN 1504-2:2004 09 0921 SUORITUSTASOILMOITUS Sikagard -545 W Elastofill

Lisätiedot

SAVUKAASUPUHALTIMIEN ASENNUS JA HUOLTO-OHJE

SAVUKAASUPUHALTIMIEN ASENNUS JA HUOLTO-OHJE SAVUKAASUPUHALTIMIEN ASENNUS JA HUOLTO-OHJE LAITTEEN KÄYTÖSTÄ JA HUOLLOSTA VASTAAVALLE MIRACO OY 37800 TOIJALA puh. 03-5423205 fax. 03-5424243 YLEISTÄ 1. Puhallin tulee tarkistaa kuljetuksen aikana syntyneiden

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS

SUORITUSTASOILMOITUS FI SUORITUSTASOILMOITUS Nro. Hilti HUS 0672-CPD-0203 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Ruuviankkuri Hilti HUS 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan

Lisätiedot

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sikafloor -2540W EN 13813:2002. Sika Deutschland GmbH Kornwestheimer Straße D Stuttgart

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sikafloor -2540W EN 13813:2002. Sika Deutschland GmbH Kornwestheimer Straße D Stuttgart EN 1504-2: 2004 EN 13813 08 0921 SUORITUSTASOILMOITUS Sikafloor -2540W EN 13813:2002 02 08 01 02 024 0 000024 1008 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Sikafloor - 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS

SUORITUSTASOILMOITUS SUORITUSTASOILMOITUS DoP No. 0679-CPR-0914 - FI (Versio 2) To see the previous versions of DoP, click on : http://dop-fixings.com/spit/dop_spit_archives/dop_fi_archives.zip 1. Tuotetyypin yksilöllinen

Lisätiedot

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sika Firesil N

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sika Firesil N Declaration of Performance Sealing & Bonding Suoritustasoilmoitus Päiväys 04.2014 Tunniste nro. 020504036000000003 Versio nro. 01 EN 15651-1:2012 EN 15651-2:2012 14 1213 SUORITUSTASOILMOITUS Sika Firesil

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan. tuotteelle SCHÖNOX ES. nro 313120616

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan. tuotteelle SCHÖNOX ES. nro 313120616 SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan tuotteelle SCHÖNOX ES nro 313120616 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste EN 15651-1:2012 F-EXT-INT-CC EN 15651-2:2012 G-CC EN 15651-3:2012

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS. DoP No CPD FI (Versio 1)

SUORITUSTASOILMOITUS. DoP No CPD FI (Versio 1) SUORITUSTASOILMOITUS DoP No. 1020-CPD-090-030097 - FI (Versio 1) 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: SPIT EPOMAX PLUS 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet

Lisätiedot

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sika Abraroc SR. Abraroc. 1. Tuotetyyppi: Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Katso pakkaus

Declaration of Performance SUORITUSTASOILMOITUS. Sika Abraroc SR. Abraroc. 1. Tuotetyyppi: Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Katso pakkaus Declaration of Performance Refurbishment Suoritustasoilmoitus Päiväys 05.2013 Tunniste nro. 02 03 02 04 003 0 000012 Versio nro. 01 SUORITUSTASOILMOITUS Sika Abraroc SR 02 03 02 04 003 0 000012 1017 1.

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan. tuotteelle. Bygg/Yleis Silikon. nro

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan. tuotteelle. Bygg/Yleis Silikon. nro SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan tuotteelle Bygg/Yleis Silikon nro 313120613 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste EN 15651-1:2012 F-EXT-INT-CC EN 15651-2:2012 G-CC 2.

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS Nro. DOP-10

SUORITUSTASOILMOITUS Nro. DOP-10 SUORITUSTASOILMOITUS Nro. DOP-10 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Katso liitteen listaus 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa, kuten

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 (rakennustuotteiden asetus) liitteen III mukaisesti

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 (rakennustuotteiden asetus) liitteen III mukaisesti FI SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 (rakennustuotteiden asetus) liitteen III mukaisesti Hiltin sähkökäyttöinen kiinnike X-P 20 B3, X-P 24 B3, X-P 20 G3 ja X-P 24 G3 Hiltin sähkökiinnikkeiden

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 (rakennustuotteiden asetus) liitteen III mukaisesti

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 (rakennustuotteiden asetus) liitteen III mukaisesti FI SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 (rakennustuotteiden asetus) liitteen III mukaisesti Hiltin sähkökäyttöinen kiinnike X-P 20 B3, X-P 24 B3, X-P 20 G3 ja X-P 24 G3 Hiltin sähkökiinnikkeiden

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS

SUORITUSTASOILMOITUS FI SUORITUSTASOILMOITUS Nro. Hilti HIT-HY 200-A rebar 0756-CPD-0458 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Injektiomassa Hilti HIT-HY 200-A sovellukset harjateräsasennuksiin 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS. DoP No. 0679-CPD-0074 - FI (Versio 1)

SUORITUSTASOILMOITUS. DoP No. 0679-CPD-0074 - FI (Versio 1) SUORITUSTASOILMOITUS DoP No. 0679-CPD-0074 - FI (Versio 1) 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: SPIT EPOMAX 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa,

Lisätiedot

EN :2010 EN :2010 SUORITUSTASOILMOITUS. Sika Unitherm Platinum EN :2010

EN :2010 EN :2010 SUORITUSTASOILMOITUS. Sika Unitherm Platinum EN :2010 Declaration of Performance Industrial Coating Suoritystasoilmoitus Päiväys 01.07.2013 Tunniste nro. 02 06 04 0000 3 0000060 Versio nro. 01 EN 13381-8:2010 EN 13501-2:2010 SUORITUSTASOILMOITUS Sika Unitherm

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS. DoP No. 0679-CPD-0913 - FI (Versio 1)

SUORITUSTASOILMOITUS. DoP No. 0679-CPD-0913 - FI (Versio 1) SUORITUSTASOILMOITUS DoP No. 0679-CPD-0913 - FI (Versio 1) 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: SPIT MULTI-MAX 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS Nro. DOP-10. Henkilökohtainen hygienia. n.a.

SUORITUSTASOILMOITUS Nro. DOP-10. Henkilökohtainen hygienia. n.a. SUORITUSTASOILMOITUS Nro. DOP-10 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Katso liitteen listaus 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa, kuten

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan. tuotteelle MARIN & TEKNIK. nro

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan. tuotteelle MARIN & TEKNIK. nro SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan tuotteelle MARIN & TEKNIK nro 313120607 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste EN 15651-1:2012 F-EXT-INT-CC EN 15651-4:2012 PW-EXT-INT-CC

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS

SUORITUSTASOILMOITUS FI SUORITUSTASOILMOITUS Nro. Hilti HIT-HY 150 MAX 0756-CPD-0240 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Injektiomassa Hilti HIT-HY 150 MAX 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta

Lisätiedot

MIRAVENT MIRAVENT- AKSIAALIPUHALTIMIEN LUOVUTUSASIAPAPERIT ASENNUSOHJEET

MIRAVENT MIRAVENT- AKSIAALIPUHALTIMIEN LUOVUTUSASIAPAPERIT ASENNUSOHJEET MIRAVENT MIRAVENT- AKSIAALIPUHALTIMIEN LUOVUTUSASIAPAPERIT JA ASENNUSOHJEET YLEISTÄ 1. Puhallin tulee tarkastaa vastaanotettaessa kuljetuksen aikana mahdollisesti syntyneiden vaurioiden toteamiseksi heti

Lisätiedot

STEF/STOF/STEC Huippuimuri Asennus- ja huolto-ohje 16.11.2010

STEF/STOF/STEC Huippuimuri Asennus- ja huolto-ohje 16.11.2010 STEF/STOF/STEC Huippuimuri Asennus- ja huolto-ohje 16.11.2010 1 Tärkeää tietoa 2 Fläkt Woodsin puhaltimet noudattavat EU:n konedirektiivissä annettuja terveys ja turvallisuus vaatimuksia. Kaikki puhaltimet

Lisätiedot

HT-sarjan Aerofoil-savunpoistopuhaltimet Moottori savussa Asennus- ja huolto-ohjeet Tarkastus- ja huoltopäiväkirja

HT-sarjan Aerofoil-savunpoistopuhaltimet Moottori savussa Asennus- ja huolto-ohjeet Tarkastus- ja huoltopäiväkirja HT-sarjan Aerofoil-savunpoistopuhaltimet Moottori savussa Asennus- ja huolto-ohjeet Tarkastus- ja huoltopäiväkirja Savunpoistopuhaltimien oikean huollon varmistamiseksi tämä ohje tulee toimittaa käyttäjälle.

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan. tuotteelle SCHÖNOX ES. nro

SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan. tuotteelle SCHÖNOX ES. nro SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 liitteen III mukaan tuotteelle SCHÖNOX ES nro 315110303 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste EN 15651-1:2012 F-EXT-INT-CC EN 15651-2:2012 G-CC EN 15651-3:2012

Lisätiedot

Käyttöohje CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250, CK 315 SUOMI VERSIO

Käyttöohje CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250, CK 315 SUOMI VERSIO Käyttöohje CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250, CK 315 SUOMI VERSIO SUOMI Tämä käyttöohje käsittää seuraavat tuotteet: CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250 ja CK 315 KÄYTTÖ Puhallinta

Lisätiedot

LÄMMINILMAPUHALLIN HKP

LÄMMINILMAPUHALLIN HKP ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE LÄMMINILMAPUHALLIN HKP A. ASENNUSOHJE...1 Yleistä...1 Toimitus ja varastointi...1 Laitteiden sijoitus...1 Mittakuva...1 Lämmönsiirto-osa...1 HKP asennuskannake...2 Puhaltimet ja

Lisätiedot

LÄMMINILMAPUHALLIN HMP

LÄMMINILMAPUHALLIN HMP ASENNUS-JA HUOLTO-OHJE LÄMMINILMAPUHALLIN HMP A. ASENNUSOHJE...1 Yleistä...1 Toimitus ja varastointi...1 Laitteiden sijoitus...1 Mittakuva...1 Lämmösiirto-osa...1 Puhaltimet ja moottorit...2 Kytkentäkaaviot...3

Lisätiedot

Suoritustasoilmoitus (Dop = Declaration of Performance)

Suoritustasoilmoitus (Dop = Declaration of Performance) Suoritustasoilmoitus (Dop = Declaration of Performance) Dop Nro: Honkatalot, Polar Life Haus 802-1/2013 1. Tuotetyyppi: Eurooppalaisen teknisen hyväksynnän mukainen hirsitalon rakennussarja. 2. Tuotteen

Lisätiedot

Suoritustasoilmoitus

Suoritustasoilmoitus Suoritustasoilmoitus No. 9174 009 DOP 2014-01-27 Declaration of Performance (DOP) 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Moniseinämäinen metallijärjestelmäsavupiippu DW-VISION, joka on standardin mukainen.

Lisätiedot

Onnline EC-huippuimuri / Asennus- ja huolto-ohje

Onnline EC-huippuimuri / Asennus- ja huolto-ohje 2.1.2018 1 Tärkeää tietoa Onnline EC huippuimurit noudattavat EU:n konedirektiivissä annettuja terveys- ja turvallisuusvaatimuksia. Kaikki puhaltimet testataan tehtaalla ennen toimitusta ja ne varustetaan

Lisätiedot

Onnline EC-huippuimuri / Asennus- ja huolto-ohje

Onnline EC-huippuimuri / Asennus- ja huolto-ohje 20.02.2015 1 Tärkeää tietoa Onnline EC huippuimurit noudattavat EU:n konedirektiivissä annettuja terveys- ja turvallisuusvaatimuksia. Kaikki puhaltimet testataan tehtaalla ennen toimitusta ja ne varustetaan

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS Nro. 0001-2013-06-28

SUORITUSTASOILMOITUS Nro. 0001-2013-06-28 1 (2) SUORITUSTASOILMOITUS Nro. 0001-2013-06-28 Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Cupori 110 Premium Tyyppi- tai erämerkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet voidaan tunnistaa, kuten 11 artiklan 4 kohdassa

Lisätiedot

POISTUNUT TUOTE. Säätö- ja sulkupelti DMAC/DMAK. Veloduct. Teollisuusilmanvaihtoon maksimi paineen- / lämmönkesto 3500 Pa / 200 C

POISTUNUT TUOTE. Säätö- ja sulkupelti DMAC/DMAK. Veloduct. Teollisuusilmanvaihtoon maksimi paineen- / lämmönkesto 3500 Pa / 200 C Säätö- ja sulkupelti DMAC/DMAK Teollisuusilmanvaihtoon maksimi paineen- / lämmönkesto 3500 Pa / 200 C KANSIO 3 VÄLI 5 ESITE 3 Veloduct Säätö- ja sulkupelti DMAC/DMAK Yleistä DMAC/DMAK vastakkain kääntyvine

Lisätiedot

Suoritustasoilmoitus (DOP)

Suoritustasoilmoitus (DOP) 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Suoritustasoilmoitus (DOP) No. 9174 006 DOP 2014-01-27 Declaration of Performance (DOP) Yksiseinämäinen metallijärjestelmäsavupiippu EW-FU joka on standardin mukainen.

Lisätiedot

Savunpoistoluukkuja koskevan tuotestandardin EN 12101-2 kansallinen soveltamisstandardi SFS 7024.

Savunpoistoluukkuja koskevan tuotestandardin EN 12101-2 kansallinen soveltamisstandardi SFS 7024. Savunpoistoluukkuja koskevan tuotestandardin EN 12101-2 kansallinen soveltamisstandardi SFS 7024. Testiluokat ja soveltaminen Pelastusviranomaisten ajankohtaispäivät 2013 Kimmo Kaukanen 27.11.2013 2 Sisältö

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS

SUORITUSTASOILMOITUS SUORITUSTASOILMOITUS HECO-DoP_ETA_11/0452_HU_1307_FI 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: HECO-UNIX-plus ja HECO-UNIX-top ruuvit 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka ansiosta rakennustuotteet

Lisätiedot

Palopelti ETPS-EI EI 60 S / EI 120 S

Palopelti ETPS-EI EI 60 S / EI 120 S Palopelti ETPS-EI EI 60 S / EI 120 S Kuva 1 ER1 Kuva 2 ER3 ETPS-EI on kantikas palopelti jota on saatavilla moottori- ja sulakemallina. Pellin vaippa on valmistettu kuumasinkitystä teräslevystä ja sulkupelti

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohje. Savunhallintakanavalle

Asennus- ja huolto-ohje. Savunhallintakanavalle Asennus- ja huolto-ohje Savunhallintakanavalle Käyttötarkoitus Savunhallintakanavat estävät savun ja palamistuotteiden siirtymisen paloalueelta. Niiden avulla rajoitetaan myös haitallisten ja myrkyllisten

Lisätiedot

Savunpoistokattoluukun asennus kattoon

Savunpoistokattoluukun asennus kattoon Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 Asennusohje pdfmuodossa Säästä tämä ohje myöhempää koelaukaisua ja huoltoa varten Savunpoistoluukku voidaan asentaa täysin vaakasuoraan

Lisätiedot

LÄMMINILMAPUHALLIN HEL

LÄMMINILMAPUHALLIN HEL ASEUS- JA HUOLTO-OHJE 7.2.2012 LÄIILAPUHALLI HEL A. ASEUSOHJE...1 Yleistä...1 Toimitus ja varastointi...1 Laitteiden sijoitus...1 Puhallinmoottorit...1 Pyörimisnopeudensäädin...1 ittakuva...2 Kytkentäkaaviot...2

Lisätiedot

LÄMMINILMAPUHALLIN HKP

LÄMMINILMAPUHALLIN HKP ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE LÄMMINILMAPUHALLIN HKP A. ASENNUSOHJE...1 Yleistä...1 Toimitus ja varastointi...1 Laitteiden sijoitus...1 Mittakuva...1 Lämmönsiirto-osa...1 HKP asennuskannake...2 Puhaltimet ja

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 51 ja 51L MOOTTORITOIMINEN Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 www.keravent.fi 1A Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3

Lisätiedot

Alavuden Betoni Oy Perdseindjoentie 210 63300 ALAVUS

Alavuden Betoni Oy Perdseindjoentie 210 63300 ALAVUS Sertifikaatti Nro 3269-01 on mydntdnyt tuotesertifikaatin yritykselle Alavuden Betoni Oy Perdseindjoentie 210 63300 ALAVUS osoittamaan, ettdi on todennut yrityksen seuraavien tuotteiden valrnistuksen laadunvarmistuksen

Lisätiedot

Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla

Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla Käytettäväksi ainoastaan käyttöohjeen yhteydessä! Tämä pikaopas EI korvaa käyttöohjetta! Pikaopas on tarkoitettu ainoastaan henkilöille,

Lisätiedot

OHJEKIRJA. ILMAJÄÄHDYTTEISET NESTEJÄÄHDYTTIMET JA LAUHDUTTIMET ECV- ja ECH- tuotesarjat

OHJEKIRJA. ILMAJÄÄHDYTTEISET NESTEJÄÄHDYTTIMET JA LAUHDUTTIMET ECV- ja ECH- tuotesarjat OHJEKIRJA ILMAJÄÄHDYTTEISET NESTEJÄÄHDYTTIMET JA LAUHDUTTIMET ECV- ja ECH- tuotesarjat Sisällysluettelo ASENNUSOHJE Yleistä Tehtaan lähtötarkastus Kuljetus ja varastointi Laitteen ympäristö Nostaminen

Lisätiedot

MRH - Savunpoistoluukku Moottoroitu kattoluukku savukaasujen poistoon

MRH - Savunpoistoluukku Moottoroitu kattoluukku savukaasujen poistoon Puhaltimet Ilmankäsittelykoneet Ilmanjakotuotteet Paloturvallisuus Ilmastointi Lämmitystuotteet Tunnelpuhaltimet MRH - Savunpoistoluukku Moottoroitu kattoluukku savukaasujen poistoon MRH Savunpoistoon

Lisätiedot

Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje CoolLine- -nestejäähdyttimet CLMG, CLVG, CLWG, CLSWG Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS Valmistaja Koja Oy Osoite Lentokentänkatu 7 FIN-33900 Tampere Finland Teknisen tiedoston

Lisätiedot

CENTRIFLOW 3D KAMMIOPUHALLIN GMEC

CENTRIFLOW 3D KAMMIOPUHALLIN GMEC CENTRIFLOW 3D KAMMIOPUHALLIN GMEC >> ASENNUS JA HUOLTO AIR COMFORT CENTRIFLOW 3D 2 Kammiopuhallin CentriFlow 3D GMEC Asennus ja huolto TÄRKEÄÄ, TURVALLISUUS JA TEKNINEN KUVAUS 1. TÄRKEÄÄ Fläkt Woodsin

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden noudattamatta jättäminen tai laitteen

Lisätiedot

KANSIO 4 VÄLI 5 ESITE 7. Tasauslaatikko TG / TGE

KANSIO 4 VÄLI 5 ESITE 7. Tasauslaatikko TG / TGE KANSIO 4 VÄLI 5 ESITE 7 Tasauslaatikko TG / TGE Tasauslaatikko TG, TGE C A B C Tasauslaatikko TG/TGE on tarkoitettu suorakulmaisille tulo- ja poisto ilmasäleiköille. Laatikossa on pyöreä kanava liitäntä.

Lisätiedot

CE-merkittyjen savunhallintakanavien asennus ja huolto

CE-merkittyjen savunhallintakanavien asennus ja huolto CE-merkittyjen savunhallintakanavien asennus ja huolto Sisällysluettelo Tuotekuvaus / Product description... 3 CE merkintä / CE marking... 3 Savunhallintakanavien asennus / Assembly... 4 Valmistelu / Preparation...

Lisätiedot

DC 500 E. Puruimuri KÄYTTÖOHJE

DC 500 E. Puruimuri KÄYTTÖOHJE DC 500 E Puruimuri KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo 1. Tekniset tiedot 2. Yleiset turvallisuusohjeet 3. Pakkauksen purkaminen 4. Toimitussisältö 5. Rakenne 5.1. Imurin kokoaminen 5.2. Sähköliitäntä 6. Varaosalista

Lisätiedot

Palopelti ETCE. Tekniset tiedot. Tilausesimerkki Palopelti ETCE

Palopelti ETCE. Tekniset tiedot. Tilausesimerkki Palopelti ETCE Palopelti ETCE Palopelti Veloduct ETCE on testattu testistandardin EN1366-2 mukaan ja CEmerkitty tuotestandardin EN 15650:2010 mukaan. ETCE täyttää paloluokan EI 60 S / EI 90 S / EI 120 S vaatimukset.

Lisätiedot

Palopelti ETPS-E. Tuotetiedot. Tuotemerkintäesimerkki:

Palopelti ETPS-E. Tuotetiedot. Tuotemerkintäesimerkki: Palopelti ETPS-E ETPS-E on CE-merkitty perustuen tuotestandardiin EN 650:2010 ja EN 1366-2 mukaisesti testattu, moottorilla varustettu palopelti, joka täyttää paloluokan E 60 / E 120. Pelti asennetaan

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. ARIMAX BIO 300/3000 sarja lisävarusteet

ASENNUSOHJE. ARIMAX BIO 300/3000 sarja lisävarusteet ASENNUSOHJE ARIMAX BIO 300/3000 sarja lisävarusteet ja niiden asennus POLTINVARUSTUS Bio- tai muun polttimen asennuksen tarvitaan kattilan poltinsovite silloin kun polttimen koko poikkeaa poltinaukon mitoituksesta.

Lisätiedot

Suoritustasoilmoitus

Suoritustasoilmoitus Nro: LE-001 DoP Suoritustasoilmoitus rakennustuoteasetuksen EU 305/2011 mukaan Greenline-turvavaijerijärjestelmä EN 795:2012 TS 16415:2013 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste GRÜN GREENLINE VAAKATASON

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 25. helmikuuta 2014 (OR. en) 6971/14 ADD 1 MI 215 ENT 65 COMPET 139 DELACT 42.

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 25. helmikuuta 2014 (OR. en) 6971/14 ADD 1 MI 215 ENT 65 COMPET 139 DELACT 42. EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 25. helmikuuta 2014 (OR. en) 6971/14 ADD 1 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 21. helmikuuta 2014 Vastaanottaja: MI 215 ENT 65 COMPET 139 DELACT 42 Euroopan komission pääsihteerin

Lisätiedot

Palopelti ETCE. Tekniset tiedot. Tilausesimerkki Palopelti ETCE

Palopelti ETCE. Tekniset tiedot. Tilausesimerkki Palopelti ETCE Palopelti ETCE Palopelti Veloduct ETCE on testattu testistandardin EN1366-2 mukaan ja CEmerkitty tuotestandardin EN 15650:2010 mukaan. ETCE täyttää paloluokan EI 60 S / EI 90 S / EI 120 S vaatimukset.

Lisätiedot

CENTRIFLOW 3D KAMMIOPUHALTIMET GMPM JA GMEB

CENTRIFLOW 3D KAMMIOPUHALTIMET GMPM JA GMEB CENTRIFLOW 3D KAMMIOPUHALTIMET GMPM JA GMEB >> ASENNUS JA HUOLTO AIR COMFORT CENTRIFLOW 3D 2 Kammiopuhaltimet CentriFlow 3D GMPM ja GMEB Asennus ja huolto TÄRKEÄÄ, TURVALLISUUS JA TEKNINEN KUVAUS 1. TÄRKEÄÄ

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 31 ja 41 MOOTTORITOIMINEN Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 www.keravent.fi 1A Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3

Lisätiedot

Elektra V ... 13 ... 7... 9 GB... 11 NO ... 21 ... 15 ... 17 DE... 19 PL ... 23 ... 27 ... 25

Elektra V ... 13 ... 7... 9 GB... 11 NO ... 21 ... 15 ... 17 DE... 19 PL ... 23 ... 27 ... 25 SE... 7... 9 GB... 11 NO FR... 13 RU... 15... 17 DE... 19 PL FI... 21 NL... 23 ES... 25 IT... 27 ELV3333, ELV3344, ELV5333, ELV6344 375 300 340 min 300 mm c-c 277 24 9 16 min 300 mm min 500 mm Fig. 1 10

Lisätiedot

Ohjekirja Palax Log rankateline, lisäsyöttörulla

Ohjekirja Palax Log rankateline, lisäsyöttörulla Ohjekirja Palax Log rankateline, lisäsyöttörulla Ohjeisiin on tutustuttava aina ennen laitteen käyttöä Sarjanumero Valmistusvuosi PALAX Lahdentie 9 61400 Ylistaro, FINLAND Tel. +358 6 4745100 Fax. +358

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS DoP Nro.24

SUORITUSTASOILMOITUS DoP Nro.24 1(4) SUORITUSTASOILMOITUS DoP Nro.24 1. Tuotetyypin yksilöivä tunniste MH-150 2 Tyyppi-, erä- tai sarjanumero tai muu merkintä, jonka avulla rakennustuotteen voi tunnistaa 3. Käyttökohteet MH-200 MH-250

Lisätiedot

Kuljetus ja varastointi Laitteiden sijoitus Asennuksessa huomioitavaa...1 Putkistoliitännät Puhaltimet ja sähköliitännät

Kuljetus ja varastointi Laitteiden sijoitus Asennuksessa huomioitavaa...1 Putkistoliitännät Puhaltimet ja sähköliitännät ASENNUS JA HUOLTO-OHJE 18.4.2008 OVIVERHOKOJE HEV A. ASENNUSOHJE...1 Yleistä......1 Kuljetus ja varastointi......1 Laitteiden sijoitus......1 Asennuksessa huomioitavaa......1 Putkistoliitännät......2 Puhaltimet

Lisätiedot

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW LISÄVARUSTEVASTUKSEN ASENNUSOHJE KAUKORA OY Kaukora Oy 2015 Jäspi kattilavastus 6kW Asentajan ohje 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää 4 Turvallisuustiedot 4 Sähköasennukset 4 2 Takuuehdot

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 21 ja 23 MOOTTORITOIMINEN, ACTULUX-AVAAJALLA Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 www.keravent.fi 1B Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA

Lisätiedot

TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO

TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO TOIMITUKSEN VASTAANOTTO Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen myyjälle.

Lisätiedot

HUIPPUIMURIT. Hinnasto 1.3.2015

HUIPPUIMURIT. Hinnasto 1.3.2015 HUIPPUIMURIT Hinnasto 1.3.215 STEF STEC STOF 2 Huippuimurit Huippuimurit 3-VAIHEMOOTTORISET HUIPPUIMURIT STEF-SUORITUSARVOT STEF Huippuimuri Äänieristetty vaippa Varustettu ilmamäärän mittauksella ja 1-nopeusmoottorit

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 21 ja 23 KAASUJOUSIAVAAJALLA Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 www.keravent.fi 1A Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. BPW-tukijalka

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. BPW-tukijalka ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE BPW-tukijalka Sisällysluettelo Sivu Yleiset turvallisuusohjeet...3 Käyttötarkoitus...4 Asennusohje...5 Käyttöohje...6 Voitelu- ja huolto-ohje...8 Tekniset tiedot...10 BPW-tyyppikilpi...11

Lisätiedot

Palopelti ETPR TEKNISET TIEDOT

Palopelti ETPR TEKNISET TIEDOT Palopelti ETPR TEKNISET TIEDOT 2 Palopelti ETPR Palopelti ETPR on testattu testistandardin EN1366-2 mukaan ja CE-merkitty tuotestandardin EN 15650:2010 mukaan. ETPR täyttää paloluokan EI 60 S / EI 90 S

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 01 MOOTTORITOIMINEN, ACTULUX-AVAAJALLA

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 01 MOOTTORITOIMINEN, ACTULUX-AVAAJALLA ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 01 MOOTTORITOIMINEN, ACTULUX-AVAAJALLA Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 www.keravent.fi 1B Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE TT 93500 TT 93600 TT 93500 PL TT 93600 PL ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 2 TEKNISET TIEDOT Laitteen mitat korkeus 140 mm leveys 498 mm (TT 93500 ) leveys 598 mm (TT 93600 ) syvyys 480 mm Sähköliitäntä 230V/10A,

Lisätiedot

Tikli-Alumiinioven asennusohje

Tikli-Alumiinioven asennusohje Tikli Group Oy Yhdystie 40, 62800 Vimpeli ALUMIINIOVET OVI TOIMITUKSEN SAAVUTTUA Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 01 MOOTTORITOIMINEN, HAMMASTANKOAVAAJALLA

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 01 MOOTTORITOIMINEN, HAMMASTANKOAVAAJALLA ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 01 MOOTTORITOIMINEN, HAMMASTANKOAVAAJALLA Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 www.keravent.fi 1A Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA

Lisätiedot

- tavalliset joustavat seinät 100 mm: - tavalliset joustavat katot 150 mm:

- tavalliset joustavat seinät 100 mm: - tavalliset joustavat katot 150 mm: Firetect SUORITUSTASOILMOITUS CPR--sealpad (DoP) versio 17/2 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste Firetect Seal pad -palokatko 2. Aiottu käyttötarkoitus muovisten pistorasianpohjien palokatko läpivientien

Lisätiedot

ETPR-EI Palopelti, EI-luokitus Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 1/2007 POISTUNUT TUOTE

ETPR-EI Palopelti, EI-luokitus Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 1/2007 POISTUNUT TUOTE Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 1/2007 Sisällysluettelo Palopellin ETPR-EI käyttö ja huolto... 4 Palopellin asennus kiviaineisiin rakennusosiin (seinät ja välipohjat), joiden paloluokka on EI 60 / EI

Lisätiedot

Asennusja käyttöohje. 408106 (fi) AGROSEC 6-TIEJAKAJA Viljaputkistoon / kuljetinlaitteistoon

Asennusja käyttöohje. 408106 (fi) AGROSEC 6-TIEJAKAJA Viljaputkistoon / kuljetinlaitteistoon Asennusja käyttöohje AGROSEC 6-TIEJAKAJA Viljaputkistoon / kuljetinlaitteistoon 408106 (fi) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 25340 Kanunki, Salo Puh. +358 2 774 4700 Fax +358 2 774 4777 E-mail: antti@antti-teollisuus.fi

Lisätiedot

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250 -E1 Asennusohje -E1 / PUHZ Ulkoyksiköt Tämä asennusohje on täydennys ulkoyksiköiden PUHZ ja lämpöpumppukonvektoreiden -yhdistelmille. Järjestelmän kuvaus Ulkoyksikkö: PUHZ-ZRP125 PUHZ-SHW112 PUHZ-RP200

Lisätiedot

Ulkosäleikkösarja RIS

Ulkosäleikkösarja RIS RIS-ulkosäleiköt ovat lujarakenteisia säleikköjä ilmastointilaitoksen tulo- ja poistoilma-aukkoihin KANSIO 4 VÄLI 9 ESITE 1 RIS RISD RISJ 29.01.2013 Rakenne, mitat ja materiaali Rakenne RIS-ulkosäleikkö

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS Nro Hilti HIT-HY 200-A Harjateräs_1343-CPR-M500-5/07.14

SUORITUSTASOILMOITUS Nro Hilti HIT-HY 200-A Harjateräs_1343-CPR-M500-5/07.14 FI SUORITUSTASOILMOITUS Nro Hilti HIT-HY 200-A Harjateräs_1343-CPR-M500-5/07.14 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Hilti HIT-HY 200-A -injektointijärjestelmä jälkiasennettujen harjateräksien liitoksiin

Lisätiedot

Asennusja käyttöohje. Agrosec Optivol M11. 408107 (fi)

Asennusja käyttöohje. Agrosec Optivol M11. 408107 (fi) Asennusja käyttöohje Agrosec Optivol M11 408107 (fi) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 25340 Kanunki, Salo Puh. +358 2 774 4700 Fax +358 2 774 4777 E-mail: antti@antti-teollisuus.fi www.antti-teollisuus.fi

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS DoP Nro Hilti HDA 0672-CPD-0012

SUORITUSTASOILMOITUS DoP Nro Hilti HDA 0672-CPD-0012 FI SUORITUSTASOILMOITUS DoP Nro Hilti HDA 0672-CPD-0012 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Takakartioankkuri Hilti HDA 2. Tyyppi-, erä- tai sarjanumero, kuten 11 artiklan 4 kohdassa edellytetään: Katso

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 0-40 / 0-80 BAR 0-600 / 0-1200 PSI Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 1 10-2015 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden

Lisätiedot

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan.

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan. Ympäristöystävällinen hävittäminen Hoito ja puhdistus Hoito ja puhdistus Huoltopalvelu Hävitä pakkaus ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti. Tämän laitteen merkintä perustuu käytettyjä sähkö- ja elektroniikkalaitteita

Lisätiedot

XPi-pumput 10k - 03. Helsinki 0914

XPi-pumput 10k - 03. Helsinki 0914 XPi-pumput 10k - 03 Helsinki 0914 XPi-sarjan pumput on suunniteltu vaikeisiin olosuhteisiin huomioiden: - Pumpun tilantarve - Pumpun kierrosnopeus - Tehontarve Ratkaisuksi HYDRO LEDUC on kehittänyt kulmapumpun,

Lisätiedot