Hei ja tervetuloa Katkolle! Olen Erika, 21-vuotias yleisen kasvatustieteen toisen vuoden opiskelija. Sivuaineena minulla on toistaiseksi ollut vain

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hei ja tervetuloa Katkolle! Olen Erika, 21-vuotias yleisen kasvatustieteen toisen vuoden opiskelija. Sivuaineena minulla on toistaiseksi ollut vain"

Transkriptio

1 Hei uusi Turun yliopiston opiskelija! Onnittelut pääsystä Turun yliopistoon kasvatustieteiden tiedekuntaan. Eikö olekin mahtava tunne, kun suuresta hakijajoukosta juuri sinä pääset punaista haalaria kantavien ihanien ihmisten joukkoon? Katko ry on Turun yliopiston yleisen kasvatustieteen, erityispedagogiikan ja aikuiskasvatustieteen opiskelijoiden ainejärjestö. Kannattaa tutustua jo valmiiksi Katkoon käymällä sen nettisivuilla (katkolla.com). Ja muista maksaa Katkon jäsenmaksu, jotta pääset osaksi iloista ja reipasta yhteisöä, jossa kukaan ei jää yksin. Opintojesi ensimmäinen viikko on niin kutsuttu orientaatioviikko, jonka tarkoituksena on opastaa opintojen aloituksessa ja toivottaa tervetulleeksi kasvatustieteilijöiden joukkoon. Orientaatioviikolla osallistutaan erilaisille luennoille ja kerrotaan käytännön asioista, jotta sulautuminen yliopistomaailmaan olisi mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Luentojen lisäksi me opiskelijatutorit otamme sinut avosylin vastaan, esittelemme paikkoja ja keksimme muuta kivaa ohjelmaa. Ensimmäisellä viikolla ohjelmaa on joka päivä pitkälle iltapäivään, joten kalenterista kannattaa varata tyhjää ensimmäisen viikon ajaksi. Ota meihin rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää asumisesta, opintotuesta tai mistä tahansa. Me olemme täällä sinua varten. Tervetuloa punahaalaristen iloiseen joukkoon. Nähdään syksyllä. Terveisin Sinun opiskelijatutorit Anna Hornborg Aino Olkkonen Emma Kerminen Hanna-Maria Pajari Jasmin Heino Jenni Luodes Jonne Mäkinen Pipsa Lehtonen Tira Kivilähde Erika Alho

2 Moikka fuksi vuosimallia 2015! Onnittelut opiskelupaikasta, hauskaa että susta tulee yksi meistä Katkolaisista. Mä olen Anna Hornborg, 22-vuotias toisen vuoden erityispedagogiikan pääaineopiskelija. Sivuaineena luen psykologiaa ja yleistä kasvatustiedettä. Oon kotoisin Lohjalta, mutta välivuotta vietin täällä Suomen Turussa töitä tehden ja opiskelumotivaatiota keräillen. Motivaatio löytyi ja opiskelupaikan saatuani kaupunki oli jo ennestään tuttu. En vielä tiedä tarkkaan mikä musta tulee isona, mutta oon viihtynyt niin yliopistolla kuin Turussakin todella hyvin ja oon täysin oikeessa paikassa juuri nyt. Vapaa-ajalla parasta on hengailla kavereiden kanssa, urheilla epäsäännöllisesti ja syödä jätskiä säännöllisesti. Odotan innolla tulevaa syksyä teidän uusien opiskelijoiden kanssa, meillä tulee varmasti olemaan hauskaa! Rentouttavaa kesää, nähdään pian :) Tervehdys kaikille ja tervetuloa opiskelemaan kasvatustieteitä! Minä olen Aino, 20 vuotta, ja pääaineenani opiskelen aikuiskasvatustiedettä. Viime vuonna valitsin sivuaineekseni sosiaalitieteiden perusopinnot. Olen kotoisin Hartolasta, lukion kävin Lahdessa, ja välivuoden vietin Karjaalla kansanopistossa musiikkia ja ruotsin kieltä opiskellen. Syksyllä aloitan toisen opiskeluvuoteni, eli olen viime vuoden fuksi. Ensimmäinen vuosi oli aivan mahtava, Turku on ihana kaupunki, Katkolla on mukavia ihmisiä ja aikkarin opiskelu on nastaa! Odotan innolla orientaatioviikkoa, jolloin pääsemme tutustumaan toisiimme! Luvassa on paljon mukavaa tekemistä ja yhdessäoloa. Jos jokin askarruttaa, kysykää ihmeessä. Hymyillään kun tavataan! :) Moikka kaikki fuksit! Onnittelut yliopistoon pääsystä ja tervetuloa mahtavaan porukkaamme! Olen Emma, 21-vuotias turkulaistunu porilaine ja toisen vuoden erityispedagogiikan opiskelija. Ylioppilaaksi kirjoitin 2013, jonka jälkeen vietin välivuoteni koulunkäynninohjaajana. Kasvatustieteen opinnot alkoivat pienen pohtimisen päätteeksi kiinnostaa tosissaan, ja täällä sitä nyt ollaan! Olen nauttinut opiskelusta suuresti, pääaine tuntuu todella mieluisalta ja Turku opiskelijakaupunkina on aivan mahtava! Sivuaineina luen mm. psykologiaa ja monikulttuurisuutta. Meillä on mahdollista valita sivuaineita lähes kaikista tiedekunnista, joten valinnanvaraa löytyy! Muistan, kuinka paljon ensimmäinen päivä yliopistolla jännitti. Mutta ei hätää, me tutorit pidetään teistä hyvää huolta. Ensimmäinen viikko hurahtaa nopeasti, joten kannattaa ottaa siitä kaikki ilo irti! Ihanaa päästä tutustumaan teihin kaikkiin! Nyt toivottelen teille aurinkoista kesää ja syksyllä nähdään.

3 Lämpimästi tervetuloa ja paljon onnea opiskelupaikan johdosta! Nimeni on Hanna-Maria Pajari, tuttavallisemmin Hansu. Olen 23-vuotias erityispedagogiikan toisen vuoden opiskelija. Erkka on niin mun juttu! Sivuaineina luen psykologiaa ja yleistä kasvatustiedettä, haaveena erityisopettajan ammatti. Lukion jälkeen vietin 3 välivuotta kahvilatyöntekijänä Helsingissä pohdiskellen opiskelukuvioita. Vuosi sitten muutin Turkuun opiskelupaikan saatuani ja täytyy sanoa, että kyseinen vuosi on ollut yksi elämäni parhaimmista! Jos Turkuun muutto yhtään epäilyttää, niin se on todellakin turhaa. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan teihin uusiin fukseihin sekä tutustuttamaan teidät yliopiston ihmeelliseen maailmaan! Pian nähdään! Moikka kaikki tulevat Katkolaiset! Täällä kirjoittelee Jasmin, olen 20- vuotias toisen vuoden yleisen kasvatustieteen opiskelija. Lukion jälkeen pidin yhden välivuoden ja sitten aloitin opiskeluni täällä. Olen alun perin Raumalta kotoisin, mutta voin kyllä sanoa että Turku on vienyt tämän tytön sydämen tämä on aivan ihana opiskelijakaupunki! Opiskelusta olen tykännyt kovasti yleisestä kasvatustieteestä on laajat työllistymismahdollisuudet, mikä tekee opiskelusta entistä mielenkiintoisempaa. Sivuaineiksi voimme täällä valita melkeinpä mitä tahansa, joten se kannattaa hyödyntää. Itselläni sivuaineina on psykologia ja syksystä lähtien sosiologia. Lisäksi meillä on täällä katkolla tiivis yhteishenki ja tänne on helppo sopeutua! Me tutorit lupaamme pitää teistäkin hyvää huolta ja opetamme kaikki yliopiston salat teille. :) Aluksi tietomäärä saattaa tuntua pelottavalta, mutta me opastamme teitä kaikessa! Odotankin jo innolla, että pääsen tutustumaan teihin kaikkiin ja pääsemme viettämään aikaa yhdessä. Nauttikaa lopuista lomapäivistä ja pian jo tavataan! Tehdään yhdessä teidän fuksivuodesta paras mahdollinen! :) Hei, olen Jenni Luodes. Onnea opiskelupaikastasi! Opiskelen pääaineenani erityispedagogiikkaa ja sivuaineina sukupuolentutkimusta ja elämänkatsomustietoa. Aloitin opintoni Turussa 2012 mutta jäin ensimmäisen vuoden jälkeen äitiyslomalle. Nyt teen paluuta yliopistolle neljän lapsen työssäkäyvänä äitinä, joten tehokas ajankäyttö ja hetkelliset hermoromahdukset ovat minulle perusarkea. Jos esimerkiksi mietit, miten työn ja opiskelujen yhteensovittaminen on mahdollista, niin vertaistukea saat minulta. Toimin avoimen ja maisterikiintiön tutorina, mukavaa päästä tutustumaan sinuun ja vielä kerran: lämpimästi tervetuloa Turun yliopiston kasvatustieteen laitokselle opiskelemaan!

4 Moikka ja onnittelut pääsystä Turun yliopiston opiskelijaksi. Nimeni on Jonne Mäkinen ja olen kotoisin Porista. Toimin lukuvuonna avoimen väylän opiskelijatutorina. Olen myös tullut avoimen väylän kautta Turun yliopistoon vuonna 2014, joten minulla alkaa syksyllä toinen lukuvuosi. Pääaineeni on yleinen kasvatustiede ja sivuaineina erityispedagogiikka ja psykologia. Olen myös pyrkinyt ottamaan laajasti vapaavalintaisia opintoja eri tiedekunnista. Vapaa-ajalla harrastan kilpatanssia, lenkkeilyä ja kavereiden kanssa hengaamista. Opiskelijatutorina pyrin varmistamaan, että pääsette osaksi yliopiston yhteisöä ja opitte talon tavoille. Vielä kerran oikein paljon onnea pääsystä Turun yliopistoon ja nähdään orientaatioviikolla. Muista aktivoida utu-sähköpostisi ja hankkia ajoissa asunto. Jonne Mäkinen Moikka! Paljon onnea opiskelupaikan johdosta! Kivaa, että kohta sinustakin tulee Katkolainen. Olen Pipsa, 20-vuotias toisen vuoden aikuiskasvatustieteen opiskelija. Asuin nuoruuteni aivan Turun vieressä sijaitsevassa Raisiossa ja nyt olen noin vuoden ajan asunut Turun keskustassa. Lukion jälkeen en oikein tiennyt, mitä haluaisin opiskella tulevaisuudessa ja tutkin erilaisia vaihtoehtoja aina aivan viimeisiin hetkiin asti. Kun huomasin kasvatustieteet yhtenä vaihtoehtona, ymmärsin, että se voisi olla sellainen ala, jota haluaisin opiskella ja jonka parissa haluaisin työskennellä. Vaikka en opintojen alussa paljoa tiennytkään, mitä työmahdollisuuksia kasvatustieteilijöillä on, olen nyt ymmärtänyt, kuinka valtavan laajat mahdollisuudet meillä on erilaisiin työtehtäviin. En olekaan katunut valintaani, päinvastoin. Sivuaineena olen opiskellut ensimmäisenä lukuvuotena psykologian perusopinnot ja ensi lukukautena aloitan Kauppakorkeakoulussa liiketoimintaosaamisen opinnot. Toivottavasti tulet iloisilla mielin elokuussa yliopistolle, sillä meillä on kaikenlaista kivaa ohjelmaa suunniteltuna teitä uusia opiskelijoita, eli fukseja, varten. Kesäisin terveisin, Pipsa Lehtonen Aivan hirmuisesti onnea opiskelupaikan nappaamisesta! Olen Tira Kivilähde, 24-vuotias yleisen kasvatustieteen opiskelija, ja yksi niistä tutoreista joiden tavoitteena on auttaa sinut, uusi fuksi, kokonaisvaltaisesti mukaan akateemisen maailman saloihin sen kaikilla tasoilla! Psykologian sivuaineopinnot ovat jo lähes kasassa, ja toistaiseksi olen vielä ymmälläni siitä, mitä kaikkea toisena opiskeluvuotenani tulen tekemään. Lukion jälkeen työskentelin muutaman vuoden ja pyörähdin ammattikorkeakoulun puolella, mutta sisälläni paloi tahto päästä yliopistoon. Kertaakaan en ole katunut, opiskelu kasvatustieteiden parissa on mielenkiintoista ja muokattavissa juuri sellaiseksi, kuin itse tahtoo. Vaikka varmasti jännittää jo tuleva syksy (minua ainakin jännittää jo ihan kauheasti!), kannattaa nauttia täysillä kesästä ja jättää huolet pois, meillä on edessä huikean hauska ja tapahtumantäytteinen vuosi yhdessä! Nähdään pian riemukkaissa tunnelmissa! :)

5 Hei ja tervetuloa Katkolle! Olen Erika, 21-vuotias yleisen kasvatustieteen toisen vuoden opiskelija. Sivuaineena minulla on toistaiseksi ollut vain psykologia. Olen paljasjalkainen turkulainen ja kun lukion jälkeisen välivuoden jälkeen hain opiskelemaan, en edes harkinnut lähteväni ihanasta kotikaupungistani. En vielä tiedä mikä musta tulee isona, mutta ainakin tiedän opiskelevani oikeassa paikassa. Tykkään kaikenlaisesta järjestö- ja opiskelijatoiminnasta ja syksyllä minuun voikin törmätä tuutoroinnin lisäksi I/O-speksin eli Indexin ja Opexin interaktiivisen opiskelijateatterin aputuottajana. Onnea vielä opiskelupaikasta, syksyllä nähdään!

Y H T E I SKUNT AT I E T E I D E N J A FI L O SO FI AN KAND I D AAT T I - J A MAI ST E R I O H J E L MA

Y H T E I SKUNT AT I E T E I D E N J A FI L O SO FI AN KAND I D AAT T I - J A MAI ST E R I O H J E L MA Y H T E I SKUNT AT I E T E I D E N J A FI L O SO FI AN KAND I D AAT T I - J A MAI ST E R I O H J E L MA VE E R A R A H IK A IN E N Heippa! Olen Veera, yksi kolmesta Veerasta ja myös teidän tuleva tutorinne.

Lisätiedot

TUTOREIDEN TERVEHDYS

TUTOREIDEN TERVEHDYS TUTOREIDEN TERVEHDYS Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun! Me Tutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kouvolan

Lisätiedot

TUUTOREIDEN TERVEHDYS

TUUTOREIDEN TERVEHDYS TUUTOREIDEN TERVEHDYS Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi

Lisätiedot

YHTEISKUNTATIETEIDEN TUUTORIT 2015 2016 / ITÄ SUOMEN YLIOPISTO

YHTEISKUNTATIETEIDEN TUUTORIT 2015 2016 / ITÄ SUOMEN YLIOPISTO YHTEISKUNTATIETEIDEN TUUTORIT 2015 2016 / ITÄ SUOMEN YLIOPISTO Moikkamoi! Olen Eeva, 21-vuotias sosiaalityön opiskelija, tuutori ja teidän tulevan ainejärjestönne Socius ry:n fuksi- ja tuutorvastaava.

Lisätiedot

Kotoisa Joensuu kutsuu teitä, tulevat psykologian opiskelijat!

Kotoisa Joensuu kutsuu teitä, tulevat psykologian opiskelijat! 19.6.2018 Kotoisa Joensuu kutsuu teitä, tulevat psykologian opiskelijat! Suuret ja lämpimät onnittelut opiskelupaikan johdosta! Tervetuloa opiskelemaan psykologiaa, alaa, joka kartoittaa ihmissuhteiden

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. KeTeKin phukseille 2015 2016

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. KeTeKin phukseille 2015 2016 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KeTeKin phukseille 2015 2016 ONNEA UUDELLE PHUKSILLE! Onnittelut oikeasta valinnasta ja opiskelupaikasta lappeen Rannan kemiantekniikan koulutusohjelmassa. Tässä lärpäkkeessä

Lisätiedot

SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET

SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET SISÄLLYSLUETTELO SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET... 1 YHTEINEN TERVEHDYS... 2 OMAT TERVEHDYKSET... 3 Eronen Ville... 3 Husso Oki... 4 Karjalainen Maiju... 5 Malkavaara Heikki... 6

Lisätiedot

Yhteinen tervehdys! Hellurei!

Yhteinen tervehdys! Hellurei! Yhteinen tervehdys! Hellurei! Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan opinalaamme tietojenkäsittelytiedettä(tkt) Itä-Suomen yliopistoon Savon sydämeen, Kuopion kampukselle. Meidät tunnistetaan valkoisista haalareista,

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Tampereen kesäyliopisto

Tampereen kesäyliopisto Tampereen kesäyliopisto Avoin kaikille 11 Yhteistyökorkeakoulua 10 000 opintopistettä 5000 opiskelijaa 26 oppiainetta Miksi opiskella avoimia yliopisto-opintoja voit hyödyntää välivuoden pääset elämässä

Lisätiedot

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun!

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kouvolan kampukselle,

Lisätiedot

Tampereen kesäyliopisto

Tampereen kesäyliopisto Tampereen kesäyliopisto Avoin kaikille 11 Yhteistyökorkeakoulua 10 000 opintopistettä 5000 opiskelijaa 30 oppiainetta 12 kieltä Ilman opiskelupaikkaa? vietä välivuosi avoimen yliopiston opintojen parissa!

Lisätiedot

Kasvatustieteet, välivuosi ja avoimen yliopiston opinnot. Anita Soppi Anna Slunga Jyväskylän yliopisto

Kasvatustieteet, välivuosi ja avoimen yliopiston opinnot. Anita Soppi Anna Slunga Jyväskylän yliopisto Kasvatustieteet, välivuosi ja avoimen yliopiston opinnot Anita Soppi Anna Slunga Jyväskylän yliopisto Alkutehtävä Valitse kortti, joka kuvastaa fiiliksiäsi/mietteitäsi/suhtautumistasi elämään lukion jälkeen

Lisätiedot

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

Lämpimät onnentoivotukset teille molemmille hääpäivänänne. Onnittelut kihlauksestanne ja kaikkea hyvää tulevaisuuteen!

Lämpimät onnentoivotukset teille molemmille hääpäivänänne. Onnittelut kihlauksestanne ja kaikkea hyvää tulevaisuuteen! 祝 福 : 结 婚 Onnittelut! Toivomme teille molemmille kaikkea onnea maailmassa. Onnittelut! Toivomme teille molemmille kaikkea onnea maailmassa. Lämpimät onnentoivotukset teille molemmille hääpäivänänne Lämpimät

Lisätiedot

Tampereen kesäyliopisto

Tampereen kesäyliopisto Tampereen kesäyliopisto Avoin kaikille 11 Yhteistyökorkeakoulua 10 000 opintopistettä 5000 opiskelijaa 30 oppiainetta 12 kieltä Miksi opiskella avoimia yliopisto-opintoja voit hyödyntää välivuoden pääset

Lisätiedot

Henkilöpeli Uusia kasvoja viestintätiimissä

Henkilöpeli Uusia kasvoja viestintätiimissä Henkilöpeli Uusia kasvoja viestintätiimissä Posted on 14.8.2015 by helehilt Kirjaston viestintätiimi sai kesän lopulla lisäystä, kun Sofia Blanco Sequeiros aloitti korkeakouluharjoittelunsa viestinnän

Lisätiedot

9.15-9.30 Kasvatustieteiden tiedekunta toivottaa uudet opiskelijat tervetulleiksi Varadekaani Arja Virta

9.15-9.30 Kasvatustieteiden tiedekunta toivottaa uudet opiskelijat tervetulleiksi Varadekaani Arja Virta KKV0 OPISKELIJAKSI YLIOPISTOON (5 op) Kasvatustieteiden laitos Opiskelijaksi yliopistoon-opintojakson aikana tutustutaan yliopistoopiskeluun sekä yliopiston palveluihin, ympäristöön ja organisaatioon.

Lisätiedot

Tuutoriterveiset ONNEKSI OLKOON!

Tuutoriterveiset ONNEKSI OLKOON! Tuutoriterveiset ONNEKSI OLKOON! Sinut on hyväksytty opiskelemaan Maantiede ja ympäristöpolitiikka hakukohteesta. Toivomme, että odotat innolla opiskelujen aloittamista yliopistossa sekä viihdyt valitsemallasi

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

VALITSE LUKIO-OPINNOT

VALITSE LUKIO-OPINNOT VALITSE LUKIO-OPINNOT OVI MAHDOLLISUUKSIEN MAAILMAAN. Lukio on tärkeä ponnahduslauta tulevaisuuteesi. Se tarjoaa Sinulle hyvät valmiudet ja suoran väylän eri alojen jatko-opintoihin sekä lisäaikaa tulevaisuutesi

Lisätiedot

Opiskelijaksi LAPIN YLIOPISTOON

Opiskelijaksi LAPIN YLIOPISTOON Opiskelijaksi LAPIN YLIOPISTOON HAE LAPIN YLIOPISTOON SINNE EIVÄT PIENETKÄÄN UNELMAT HUKU. Lapin yliopisto lyhyesti Tiedekunnat Kasvatustieteiden tiedekunta Oikeustieteiden tiedekunta Taiteiden tiedekunta

Lisätiedot

AKTIVOI YLIOPISTON KÄYTTÄJÄTUNNUS Tunnuksen voi aktivoida 1.8. alkaen osoitteessa

AKTIVOI YLIOPISTON KÄYTTÄJÄTUNNUS Tunnuksen voi aktivoida 1.8. alkaen osoitteessa HEI TULEVA FUKSI Onneksi olkoon pääsystäsi Itä-Suomen yliopistoon Joensuun kampuksen luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekuntaan! Fuksivuodestasi tulee varmasti hauska ja ikimuistoinen. Tuutoreinasi

Lisätiedot

bab.la Sanontoja: Yksityinen kirjeenvaihto Onnentoivotukset suomi-suomi

bab.la Sanontoja: Yksityinen kirjeenvaihto Onnentoivotukset suomi-suomi Onnentoivotukset : Avioliitto Onnittelut! Toivomme teille molemmille kaikkea onnea maailmassa. Onnittelut! Toivomme teille molemmille kaikkea onnea maailmassa. Vastavihityn Lämpimät onnentoivotukset teille

Lisätiedot

Alkio-opisto. Jyväskylän Korpilahdella

Alkio-opisto. Jyväskylän Korpilahdella Alkio-opisto Jyväskylän Korpilahdella Avoimia yliopisto- ja amk-opintoja Yleissivistäviä opintoja Kokous-, juhla- ja majoituspalveluja Kursseja Jyväskylän Korpilahdella Monipuolista oppia ja hyötyä Valmistautumista

Lisätiedot

Kieliä Jyväskylän yliopistossa

Kieliä Jyväskylän yliopistossa ieliä Jyväskylässä Kieliä Jyväskylän yliopistossa Pääainevalikoimaamme kuuluvat seuraavat kielet: englanti ranska ( romaaninen filologia ) ruotsi saksa suomi suomalainen viittomakieli venäjä Sivuaineena

Lisätiedot

Paras paikka valmistua. lukion aikuislinja

Paras paikka valmistua. lukion aikuislinja Paras paikka valmistua. lukion aikuislinja Ei alinta keskiarvorajaa Ensisijaisesti 18 vuotta täyttäneille, myös nuorille erityisistä syistä Mahdollisuus valita kursseja myös päivälukion kurssitarjonnasta

Lisätiedot

Gepa Käpälä Jännittävä valinta

Gepa Käpälä Jännittävä valinta Gepa Käpälä Jännittävä valinta Moikka! Mä oon Gepa Käpälä. Oon 7-vuotias ja käyn eskaria. Siili Iikelkotti ja oravakaksoset on siellä kanssa. Mutta mä oon niitä nopeampi. Oon koko Aparaattisaaren nopein.

Lisätiedot

Hei uusi fuksi ja tervetuloa yliopistoon! Onnittelut opiskelupaikasta!

Hei uusi fuksi ja tervetuloa yliopistoon! Onnittelut opiskelupaikasta! Hei uusi fuksi ja tervetuloa yliopistoon! Onnittelut opiskelupaikasta! Tervetuloa opiskelemaan kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen asiantuntijakoulutukseen (kaako) Itä- Suomen yliopistoon! Syksyllä pääsemme

Lisätiedot

HENKISTÄ TASAPAINOILUA

HENKISTÄ TASAPAINOILUA HENKISTÄ TASAPAINOILUA www.tasapainoa.fi TASAPAINOA! Kaiken ei tarvitse olla täydellisesti, itse asiassa kaikki ei koskaan ole täydellisesti. Tässä diasarjassa käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat siihen,

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 1. Mistä sait tietoa Helsingin Konservatorion ammatillisesta koulutuksesta? 2. Miksi hait Helsingin Konservatorion ammatilliseen koulutukseen? (tärkeimmät syyt) Vastaajien

Lisätiedot

Tradenomi, Myyntityön koulutus,

Tradenomi, Myyntityön koulutus, Tradenomi, Myyntityön koulutus, PMYYNS18, päiväopetus Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan myyntityötä Turun AMK:ssa! Tällä sivulla on tietoja, ohjeita ja

Lisätiedot

Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun

Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun 2016 Luento #3 Tiedeyhteisö ja työelämä Kysymyksiä parin viikon takaa Toinen kotimainen kieli https://into.aalto.fi/display/filc/toinen+kotimainen+kieli

Lisätiedot

Ajanhallinta ja suunnitelmallinen opiskelu

Ajanhallinta ja suunnitelmallinen opiskelu Ajanhallinta ja suunnitelmallinen opiskelu Tavoitteista Ajankäytöstä Suunnitelmallisuudesta 4.10.2013 esitys tulee http://teemailtapaivat.wikispaces.com Aika http://www.locksleynet.com/wp-content/uploads/2010/07/24-hour-clock.jpg

Lisätiedot

Vinkkejä kirjoittamiseen. Kultaiset säännöt:

Vinkkejä kirjoittamiseen. Kultaiset säännöt: Vinkkejä kirjoittamiseen Kultaiset säännöt: 1. Lue tehtävä huolellisesti. 2. Mieti, mitä kirjoitat (viesti, sähköposti, mielipide, valitus, anomus, hakemus, ilmoitus, tiedotus, luvan anominen, kutsu, kirje).

Lisätiedot

Ylpeänä esittää: Tarinoita oppimisesta ja yrittäjyydestä

Ylpeänä esittää: Tarinoita oppimisesta ja yrittäjyydestä Ylpeänä esittää: Tarinoita oppimisesta ja yrittäjyydestä haluan lisää kokemusta lasten hoidosta, koska haluun kehittyä alan ammattilaiseksi. Haluan saada opiskelijana myös rahaa sellasella työllä mistä

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN NUORISOTIIMI

LOUNAIS-SUOMEN NUORISOTIIMI LOUNAIS-SUOMEN NUORISOTIIMI Lounais-Suomen alueella toimii iloinen ja aktiivinen Nuorisotiimi, joka koostuu seitsemästä nuoresta ympäri aluetta. Tiimin vastaavana on Jenna Tammi. Jenna lisäksi tiimiin

Lisätiedot

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius. Jyväskylän yliopisto KOKKOLAN YLIOPISTOKESKUS CHYDENIUS Avoin yliopisto

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius. Jyväskylän yliopisto KOKKOLAN YLIOPISTOKESKUS CHYDENIUS Avoin yliopisto Kokkolan yliopistokeskus Chydenius kaikille avointa opetusta iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta opetus vastaa yliopiston opetussuunnitelmia opiskelu on sivutoimista opiskelu on maksullista opiskelutavoissa

Lisätiedot

Tradenomi, Myyntityön koulutus, PMYYNS17, päiväopetus

Tradenomi, Myyntityön koulutus, PMYYNS17, päiväopetus Tradenomi, Myyntityön koulutus, PMYYNS17, päiväopetus Olet lämpimästi tervetullut myyntityön koulutuksen polkuopintoihin! Tällä sivulla on tietoja, ohjeita ja aikatauluja opintojen aloitukseen. Tutustuthan

Lisätiedot

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN Opiskelijakunta Lamko 2014 SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 Tutortuntien suunnittelu... 2 Tutortuntien sisältö... 3 Jokaisella kerralla:... 3 Ensimmäiset tutortunnit... 3 Teemat... 3

Lisätiedot

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin.

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin. Objektiharjoituksia Harjoitus 1 Pane objekti oikeaan muotoon. 1. Ensin te kirjoitatte... TÄMÄ TESTI ja sitten annatte... PAPERI minulle. 2. Haluan... KUPPI - KAHVI. 3. Ostan... TUO MUSTA KENKÄ (mon.).

Lisätiedot

NÄKÖISLEHTI. Esittelemme tekemiämme LEHTIÄ JA KIRJOJA KUVASARJA NÄKÖISLEHDESSÄ VIDEO NÄKÖISLEHDESSÄ. Mielenkiintoiset SUORALINKIT

NÄKÖISLEHTI. Esittelemme tekemiämme LEHTIÄ JA KIRJOJA KUVASARJA NÄKÖISLEHDESSÄ VIDEO NÄKÖISLEHDESSÄ. Mielenkiintoiset SUORALINKIT NÄKÖISLEHTI Esittelemme tekemiämme LEHTIÄ JA KIRJOJA KUVASARJA NÄKÖISLEHDESSÄ VIDEO NÄKÖISLEHDESSÄ Mielenkiintoiset SUORALINKIT MATKAKOHDE: BURG ELZ Kerpenin lähellä MUISTOJEN SPA VALMIS PAINETTAVAKSI!

Lisätiedot

Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi.

Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi. 2007 Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi. Nyt on hyvä muistella mennyttä kesää ja sen tapahtumia.

Lisätiedot

Moikka! Oon Heli, 21-vuotias sosiaalitieteiden fuksivuotta lopetteleva tuutori. Toimin siis jo melko aukottomana tietopankkina opiskelukäytäntöihin li

Moikka! Oon Heli, 21-vuotias sosiaalitieteiden fuksivuotta lopetteleva tuutori. Toimin siis jo melko aukottomana tietopankkina opiskelukäytäntöihin li Heipparallaa, fuksit! Olen Roosa, 22, ja aloittelen nyt kolmatta vuottani yliopistossa pääaineenani tästä syksystä alkaen sosiaalipsykologia. Olen alun perin kotoisin niinkin pieneltä paikkakunnalta kuin

Lisätiedot

SOSIAALITYÖN TUUTORIT

SOSIAALITYÖN TUUTORIT Heipparallaa, fuksit! Olen Roosa, 22, ja aloittelen nyt kolmatta vuottani yliopistossa pääaineenani tästä syksystä alkaen sosiaalipsykologia. Olen alun perin kotoisin niinkin pieneltä paikkakunnalta kuin

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Kinnarilaiset haastattelivat lukiolaisia Järjen mediapajalla Minkälaista lukio on?

Kinnarilaiset haastattelivat lukiolaisia Järjen mediapajalla Minkälaista lukio on? Kinnarilaiset haastattelivat lukiolaisia Järjen mediapajalla Minkälaista lukio on? Kinnarin koulun kakkosluokkalaiset pääsivät viime viikolla tutustumaan haastattelun tekemiseen. Kakkosluokkalaisten pohtimiin

Lisätiedot

Tervetuloa! Tänään tapahtuu seuraavanlaista:

Tervetuloa! Tänään tapahtuu seuraavanlaista: Tervetuloa! Tänään tapahtuu seuraavanlaista: Opiskelijakyselyn tulosten yhteenveto Kehitysehdotuksien puintia Vapaamuotoista keskustelua (kysymyksiä, vastauksia, neuvoja, murheita) Kiva, että olet tullut

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN (YLEINEN JA AIKUISKASVATUSTIEDE) PERUSOPINTOJEN 25 OP OPINTOPOLUT LUKUVUONNA 2015-2016 AVOIMESSA YLIOPISTOSSA VERKKO-OPETUS

KASVATUSTIETEIDEN (YLEINEN JA AIKUISKASVATUSTIEDE) PERUSOPINTOJEN 25 OP OPINTOPOLUT LUKUVUONNA 2015-2016 AVOIMESSA YLIOPISTOSSA VERKKO-OPETUS KASVATUSTIETEIDEN (YLEINEN JA AIKUISKASVATUSTIEDE) PERUSOPINTOJEN 25 OP OPINTOPOLUT LUKUVUONNA 2015- AVOIMESSA YLIOPISTOSSA VERKKO-OPETUS Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) perusopinnot

Lisätiedot

Brasil - Sempre em meu coração!

Brasil - Sempre em meu coração! Brasil - Sempre em meu coração! (Always in my heart) Pakokauhu valtasi mieleni, enhän tiennyt mitään tuosta tuntemattomasta latinomaasta. Ainoat mieleeni kumpuavat ajatukset olivat Rio de Janeiro, pienempääkin

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimiala

Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6.11.2006 24.11. alkaa kaamos. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan

Lisätiedot

Suomalaisten tutkinto-opiskelu ulkomaisissa korkeakouluissa

Suomalaisten tutkinto-opiskelu ulkomaisissa korkeakouluissa Suomalaisten tutkinto-opiskelu ulkomaisissa korkeakouluissa 26.9.2018 Irma Garam Opetushallitus Kansainvälistymisen neuvontapalvelut Perustietoja suomalaisten tutkinto-opiskelusta ulkomailla Opiskelijamäärä

Lisätiedot

Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu

Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu Onnittelut saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan mainonnan suunnittelun polkuopintoja! Tässä infokirjeessä on tietoja, ohjeita ja

Lisätiedot

MITEN TÄLLAISET VAIKEUDET / ONGELMAT NÄKYVÄT OPISKELIJASSA?

MITEN TÄLLAISET VAIKEUDET / ONGELMAT NÄKYVÄT OPISKELIJASSA? 1. Ihmissuhde-Seppo/Saara Seppo/Saara opiskelee ensimmäisen vuoden kevättä. Hän on alkanut seurustelemaan samassa ryhmässä opiskelevan opiskelijan kanssa. Nyt asiat ovat alkaneet kuitenkin mennä huonoon

Lisätiedot

Tampereen yliopiston opiskelijakysely toisen vuoden opiskelijoille Opiskelijoiden näkemyksiä tuutoroinnista

Tampereen yliopiston opiskelijakysely toisen vuoden opiskelijoille Opiskelijoiden näkemyksiä tuutoroinnista Tampereen yliopisto, Opintopalvelut 23.2.2012 / AK Tampereen yliopiston opiskelijakysely toisen vuoden opiskelijoille Opiskelijoiden näkemyksiä tuutoroinnista Toisen vuoden opiskelijat Osallistuitko opiskelijatuutorointiin

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68 Palaute orientaatioviikosta 19.9.1 Vastauksia yhteensä: Hakukohteeni on 1 1 1 11 Informaatioverkostot Teknillinen fysiikka ja matematiikka Tietotekniikka Tuotantotalous Mikä oli parasta orientaatioviikossa?

Lisätiedot

LUVA - lukioon valmistava koulutus maahanmuuttajille

LUVA - lukioon valmistava koulutus maahanmuuttajille LUVA - lukioon valmistava koulutus maahanmuuttajille LUVA on suomenkielisen lukion suorittamiseen valmentava lukuvuosi maahanmuuttajille ja vieraskielisille nuorille. LUVAn aikana opiskellaan mm. suomea

Lisätiedot

Nuorten aktiivisuuden kulttuurin rakentaminen 19.8.2014

Nuorten aktiivisuuden kulttuurin rakentaminen 19.8.2014 Nuorten aktiivisuuden kulttuurin rakentaminen 19.8.2014 Ajattelun muuttaminen on ZestMarkin työtä VANHA AJATTELU JA VANHA TOIMINTA " ZestMark on nuorten valmentamisen ja oppimistapahtumien asiantuntija.

Lisätiedot

Tradenomi (AMK), mediatuotanto

Tradenomi (AMK), mediatuotanto Tradenomi (AMK), mediatuotanto Tervetuloa opiskelemaan Turun ammattikorkeakouluun! Lue tästä tarkemmat ohjeet oman ryhmäsi aloitukseen ja opintoihin valmistautumiseen. Opintojen aloitus Aloitusaika: ke

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Tuutorisi. Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Luokkakohtaiset Facebook-ryhmät

Tuutorisi. Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Luokkakohtaiset Facebook-ryhmät Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kasarminmäelle, osaksi

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA HOPS RANSKAN KIELI

HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA HOPS RANSKAN KIELI HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA HOPS RANSKAN KIELI Nimi: Opiskelijanumero: Sähköpostiosoite: Puh: Pääaine: Yo-tutkinnon suoritusvuosi: Sivuaine(et): Minut valittiin ranskan kielen opiskelijaksi vuonna.

Lisätiedot

AMIS-tutkimuksen tuloksia nivelvaiheiden näkökulmasta

AMIS-tutkimuksen tuloksia nivelvaiheiden näkökulmasta AMIS-tutkimuksen tuloksia nivelvaiheiden näkökulmasta M/S Mariella 4.5.2017 Suomen Opiskelija-Allianssi - OSKU ry Maiju Korhonen #AMIS2016 Mikä on AMIS-tutkimus? Miten aineistonkeruu toteutettiin? Mitkä

Lisätiedot

Insinööri (AMK), Rakennus- ja. yhdyskuntatekniikka, PRAKIS18,

Insinööri (AMK), Rakennus- ja. yhdyskuntatekniikka, PRAKIS18, Insinööri (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, PRAKIS18, päiväopetus Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan Rakennusja yhdyskuntatekniikan insinöörikoulutukseen!

Lisätiedot

Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät!

Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät! OPPILAS 1 Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät! Kurssi oli superhyvä, juuri sellainen mitä halusin, jopa parempi! Tietokoneohjelma oli loistava opiskeluapuri

Lisätiedot

ASUNNOTTOMIEN NAISTEN OSALLISUUS JA IDENTITEETIT DIAKONIATYÖN PALVELUKETJUSSA

ASUNNOTTOMIEN NAISTEN OSALLISUUS JA IDENTITEETIT DIAKONIATYÖN PALVELUKETJUSSA ASUNNOTTOMIEN NAISTEN OSALLISUUS JA IDENTITEETIT DIAKONIATYÖN PALVELUKETJUSSA Diakonian tutkimuksen päivä 9.11.2007 Riikka Haahtela Sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön laitos Tampereen yliopisto NAISTYÖN

Lisätiedot

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA KERROMME KULUNEEN VUODEN KUULUMISISTA JA VIIME VUODEN MIELEENPAINUVISTA TAPAHTUMISTA Talvella oli paljon pakkasta ja lunta. Paljon vaatteita päälle ja

Lisätiedot

Tradenomi (AMK), Liiketoiminnan Logistiikka, PLILOS17,

Tradenomi (AMK), Liiketoiminnan Logistiikka, PLILOS17, Tradenomi (AMK), Liiketoiminnan Logistiikka, PLILOS17, päiväopetus Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan Liiketoiminnan Logistiikan Tradenomikoulutuksen polkuopintoihin! Tällä sivulla on tietoja, ohjeita

Lisätiedot

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti Raha HYVÄ RUOKA Söit aamulla kunnon aamupalan ja koulussakin oli hyvää ruokaa. Raha -1 E HUVTA MKÄÄN Oikein mikään ei huvita. Miksi en saa mitään aikaiseksi? Raha RKAS SUKULANEN Sori, etten oo pitänyt

Lisätiedot

HOPS ja opintojen suunnittelu

HOPS ja opintojen suunnittelu HOPS ja opintojen suunnittelu Hanna-Mari Kivinen, 8.12.2010 Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, Fysiikan laitos Mikä ihmeen HOPS? HOPS eli Henkilökohtainen OPintoSuunnitelma HOPS kuuluu 1.8.2005

Lisätiedot

Kultin tuutoreiden kirje fukseille

Kultin tuutoreiden kirje fukseille Kultin tuutoreiden kirje fukseille Onneksi olkoon! Olet päässyt opiskelijaksi Itä-Suomen yliopistoon, Biolääketieteen koulutusohjelmaan. Sen myötä olet myös tervetullut liittymään riemukkaaseen joukkoomme

Lisätiedot

HOPS-PORTFOLIO. Miksi hakeuduin yliopistoon/ matemaattis-luonnontieteelliseen/tähän oppiaineeseen opiskelemaan

HOPS-PORTFOLIO. Miksi hakeuduin yliopistoon/ matemaattis-luonnontieteelliseen/tähän oppiaineeseen opiskelemaan HOPS-PORTFOLIO Henkilötiedot Nimi: Olli Olavi Opiskelija Opiskelijanumero: 1234567890 Osoite: Opiskelijankatu 1 A 1, 00100 Helsinki Puhelin: 090 1234567 email: olli.o.opiskelija@helsinki.fi Pääaine: tähtitiede

Lisätiedot

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51)

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51) Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51) 1. Minkä vuoksi hakeuduit keskustelemaan Hyviksen kanssa? Opiskeluun liittyvät asiat (esim. ajanhallinta, opiskelutaidot, oppimisvaikeudet) 25 % Elämäntavat (esim.

Lisätiedot

Tänään. * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta haetaan

Tänään. * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta haetaan Tänään - Vaihto-info, Kaisa Leinonen - Sivuaineista, Minna Sainio * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta haetaan SIVUAINEISTA ja niiden

Lisätiedot

Liite 2: Opiskelijakysely

Liite 2: Opiskelijakysely Liite 2: Opiskelijakysely Sukupuoli ( ) Nainen ( ) Mies Ikä ( ) 18-24 ( ) 25-30 ( ) 31-44 ( ) 45-59 ( ) yli 60 Mistä maasta olet kotoisin? (pudotusvalikko, maat) Mikä on äidinkielesi? (pudotusvalikko,

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakouluun!

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakouluun! Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kasarminmäelle, osaksi

Lisätiedot

Kuvataiteilija (AMK), PKUVAS18, päiväopetus

Kuvataiteilija (AMK), PKUVAS18, päiväopetus Kuvataiteilija (AMK), PKUVAS18, päiväopetus Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan Kuvataiteen koulutukseen! Tällä sivulla on tietoja, ohjeita ja aikatauluja

Lisätiedot

Rakennusmestari (AMK), rakennusalan. työnjohdon koulutus, PRAKMS18,

Rakennusmestari (AMK), rakennusalan. työnjohdon koulutus, PRAKMS18, Rakennusmestari (AMK), rakennusalan työnjohdon koulutus, PRAKMS18, päiväopetus Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan rakennusmestarikoulutukseen, josta myös

Lisätiedot

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017 Minun elämäni Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, Nid Minä olen syntynyt Buriramissa Thaimaassa. Minun perheeni oli iskä äiskä 2 veljeä ja 2 siskoa. Minun

Lisätiedot

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S PAIKALLA OLI ASIANTUNTIJOINA TOIMENSA PUOLESTA PAIKALLA OLIVAT HELI MANTILA A- KLINIKKA, TERO RÖNKKÖ

Lisätiedot

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni.

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni. Welcome to my life Kohtaus X: Vanhempien tapaaminen Henkilöt: Sari Lehtipuro Petra, Sarin äiti Matti, Sarin isä Paju (Lehtipurot ja Paju istuvat pöydän ääressä syömässä) Mitäs koulua sinä Paju nyt käyt?

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopiston hakukohteet ja aloituspaikat vuoden 2016 yhteishaussa

Itä-Suomen yliopiston hakukohteet ja aloituspaikat vuoden 2016 yhteishaussa Itä-Suomen yliopiston hakukohteet ja aloituspaikat vuoden 2016 yhteishaussa (Hakukohteet, joihin sisältyy aikaisempien opintojen/avoimen väylän jono) FILOSOFINEN TIEDEKUNTA Koulutuksen Aloituspaikat Englannin

Lisätiedot

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kuuttiset Saapumislehti Taipalsaari 28.6.-3.7.2015 KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Leiripäällikön terveiset Vihdoinkin on tulla aika perinteisen pelastusalanliiton vuosittaisen koulutusleirin. Toivotankin

Lisätiedot

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut.

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. Kurssipalaute HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5.

Lisätiedot

Avoin yliopisto abeille. Abipäivät 11.-12.11.2015

Avoin yliopisto abeille. Abipäivät 11.-12.11.2015 Avoin yliopisto abeille Abipäivät 11.-12.11.2015 Avoin yliopisto abeille Oman opiskelualan etsiminen: Mahdollisuus tutustua yliopistoopiskeluun sekä eri koulutusaloihin ja oppiaineisiin Valmistautuminen

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Nutukka 2. Nutukka 2 / Pohjolaopisto Minun Ouluni -valokuvauskurssin satoa. Pohjola-opisto Raija Näppä, Erja Stolt, Anna-Maaria Ahola 10.6.

Nutukka 2. Nutukka 2 / Pohjolaopisto Minun Ouluni -valokuvauskurssin satoa. Pohjola-opisto Raija Näppä, Erja Stolt, Anna-Maaria Ahola 10.6. 10.6.2009 Nutukka 2 Nutukka 2 / Pohjolaopisto Minun Ouluni -valokuvauskurssin satoa Pohjola-opisto Raija Näppä, Erja Stolt, Anna-Maaria Ahola Nutukka 2- Nuoret turvapaikanhakijat kansanopistossa Alkio-opisto

Lisätiedot

9.1. Mikä sinulla on?

9.1. Mikä sinulla on? 9.kappale (yhdeksäs kappale) 9.1. Mikä sinulla on? Minulla on yskä. Minulla on nuha. Minulla on kuumetta. Minulla on kurkku kipeä. Minulla on vesirokko. Minulla on flunssa. Minulla on vatsa kipeä. Minulla

Lisätiedot

LAPSIVAIKUTUSTEN ARVIONTI HUITTISTEN KOULUVERKKOSELVITYKSESSÄ

LAPSIVAIKUTUSTEN ARVIONTI HUITTISTEN KOULUVERKKOSELVITYKSESSÄ LAPSIVAIKUTUSTEN ARVIONTI HUITTISTEN KOULUVERKKOSELVITYKSESSÄ KYSYMYKSET KOULULAISILLE 1. Millaisissa ympäristöissä on helppo ja kiva oppia? (Koulu, luokka, piha, lähiympäristö, retket) 2. Millaisissa

Lisätiedot

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä!

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Nyt on jo kevät. Halusimme kertoa, kuinka kulunut talvi meillä sujui. Sää on ollut vaihteleva koko talven. Tällä hetkellä meidän pihalla on aika paljon lunta. Sää oli

Lisätiedot

Tiivistelmä Opiskelijoiden Hyvis-ohjauksen palautteista (n=28)

Tiivistelmä Opiskelijoiden Hyvis-ohjauksen palautteista (n=28) Tiivistelmä Opiskelijoiden Hyvis-ohjauksen palautteista (n=28) 1. Minkä vuoksi hakeuduit keskustelemaan Hyviksen kanssa? Opiskeluun liittyvät asiat (esim. ajanhallinta, opiskelutaidot, oppimisvaikeudet)

Lisätiedot

Tradenomi (AMK), Liiketoiminnan Logistiikka, PLILOS18, päiväopetus

Tradenomi (AMK), Liiketoiminnan Logistiikka, PLILOS18, päiväopetus Tradenomi (AMK), Liiketoiminnan Logistiikka, PLILOS18, päiväopetus Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan Liiketoiminnan Logistiikan Tradenomikoulutukseen.

Lisätiedot

Perustiedot - Kaikki -

Perustiedot - Kaikki - KMO 13+ RTF Report - luotu 27.05.2015 15:22 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet final 13+ 73 40 23 Yhteensä 73 40 23 Perustiedot 1. Ikäni on (39) Ikäni on 2. Olen ollut oppilaana (36) Olen ollut oppilaana

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti YHDEKSÄN N + 1 KYSYMYSTÄ YSEILLE Pohjois-Karjalan kauppakamari ja Pohjois-Karjalan Aikuisopisto toteuttivat 13.-24.11.2006 Yhdeksän + 1 kysymystä yseille internetkyselyn Pohjois-Karjalan peruskoulujen

Lisätiedot