Moikka! Oon Heli, 21-vuotias sosiaalitieteiden fuksivuotta lopetteleva tuutori. Toimin siis jo melko aukottomana tietopankkina opiskelukäytäntöihin li

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Moikka! Oon Heli, 21-vuotias sosiaalitieteiden fuksivuotta lopetteleva tuutori. Toimin siis jo melko aukottomana tietopankkina opiskelukäytäntöihin li"

Transkriptio

1 Heipparallaa, fuksit! Olen Roosa, 22, ja aloittelen nyt kolmatta vuottani yliopistossa pääaineenani tästä syksystä alkaen sosiaalipsykologia. Olen alun perin kotoisin niinkin pieneltä paikkakunnalta kuin Pielavesi, mutta Kuopiossa on tullut vietettyä jo tovi. Toimin tulevan ainejärjestönne Socius ry:n tuutorivastaavana ja seniorituutorina eli yritän mahdollisimman hyvin edistää sitä, että teille ensimmäisestä syksystä yliopistossa tulee ikimuistoinen! Toimin jo viime vuonna vertaistuutorina ja alun perin oletukseni oli jättää tuutorointi siihen, mutta koska tämä homma on niin kivaa ja sen kautta pääsee elämään fuksivuoden riemun aina uudelleen, niin tässä sitä taas ollaan kaiken jännän ytimessä! Käytännössä tämä kaikki tarkoittaa siis sitä, että syksyllä minua ei nähdä yhdenkään ryhmän vertaistuutorina, vaan pyrin hääräilemään ja auttamaan kaikessa muussa mahdollisessa sekä teitä että teidän tuutoreitanne, jotta saadaan syksy starttaamaan hyvin ja teidät kotiutumaan yliopistoon ja Kuopioon! Yliopiston alun lähestyessä mieleen nousee varmasti paljon kysymyksiä, joita voitte rohkeasti lähettää minulle sähköpostiin (roosahan[at]student.uef.fi). Kiva päästä näkemään teitä pian syksyn alkaessa! Ja vielä onnittelut kaikille hyvästä valinnasta ja uudesta opiskelupaikasta! Moikka! Olen Emma, 20- vuotias sosiaalitieteiden opiskelija. Kuopioon muutin Mikkelistä välivuotta viettäessäni ja tykästyin kaupunkiin. Tutkiskellessani opiskelumahdollisuuksia kävi niin että sosiaalitieteet, erityisenä kiinnostuksena sosiaalipsykologia ohitti aiemman opiskeluhaaveeni psykologian, ja niinpä jäin Kuopioon ja päädyin tälle alalle. Yhteiskuntatieteissä minua kiehtoo eniten laajat opiskelumahdollisuudet ja monipuoliset opinnot sekä mahdollisuus vaikuttamiseen. Yliopistomaailma on myös aivan omaa luokkaansa ja sitäkin odotin innolla. Oma fuksivuoteni on ollut paljon huikeampi kuin osasin edes odottaa, olen saanut elämääni paljon uusia ihania ihmisiä ja viettänyt unohtumattomia hetkiä niin paljon, ettei niitä pysty edes laskemaan. Meidän ainejärjestö Socius on täynnä mahtavia tyyppejä, ja kaikki uudet opiskelijat otetaan avosylin vastaan. Nämä ovatkin suurimpia syitä tuutoriksi lähtemiseeni. Opintojen ohella käyn töissä, joten välillä arki on hieman kiireisempää, mutta onneksi aina ehtii myös rentoutumaan! Vapaa- ajalla tykkään kahvitella ja herkutella (tai käydä viinilasillisilla) ystävien kanssa ja liikuntaakin harrastan silloin tällöin, miten aina huvittaa. Rakastan myös matkustelua ja seikkailisinkin mielelläni ympäri maailmaa, jos vaan aikaa ja rahaa olisi rajattomasti Kesän lopulla siis tavataan! Onnittelut vielä opiskelupaikasta ja tervetuloa meidän iloiseen joukkoon tänne Kuopioon!

2 Moikka! Oon Heli, 21-vuotias sosiaalitieteiden fuksivuotta lopetteleva tuutori. Toimin siis jo melko aukottomana tietopankkina opiskelukäytäntöihin liittyen, ja opastan mielelläni opiskelijaelämän muidenkin käytäntöjen saloihin. Kysymykseen siitä, mitä haluaa olla isona, saa jatkuvasti törmätä. Itse kävin harhailemassa toissasyksynä Jyväskylän HUMAK:ssa. Takaraivossa jyskytti kuitenkin haave yhteiskuntatieteilystä, ja niin päätin palata kotipaikkakunnalleni Kuopioon kun täältä siihen mahdollisuus löytyi. Tulevaisuuden ammatin suhteen ei ole edelleenkään päässyt käymään sen suurempaa valaistumista, mutta itselläni ei ainakaan ole työelämän suhteen mikään kiire, on tämä opiskelijaelämä mielestäni niin mukava olotila. Eli toistaiseksi jatkossakin vastailen tuttavien tiedusteluihin tulevaisuudestani jotain sopivan epämääräistä ja ympäripyöreää ja nautiskelen elämästä opiskelijana. Niin kiire ei elämässä saa olla ettei kissavideoille ja hyville sarjoille löytyisi aikaa. Onnittelen vielä isosti opiskelupaikasta, sinulla on loistava valinta takanasi. Toivottavasti kesä sujuu mukavissa merkeissä akkuja ladaten, fuksivuosi tulee nimittäin olemaan tapahtumarikas, sen voin luvata! Toivon lämpimästi, että Kuopiosta tulee sinulle koti siinä missä mahdollisesta toisesta kotipaikkakunnastasikin. Mukavasta porukasta ei täällä Kuopion opiskelijapiireissä ja varsinkaan ainejärjestössämme Sociuksessa ole ainakaan pulaa. Tervetulloo Kuopijoon, syksyllä tavataan! :) Moikka moi! Olen siis Malla, 21v sosiaalitieteiden tuutori ja ihan liian innoissani tapaamaan teidät kaikki syksyllä! Oikeesti, tulkaa jo. Itse opiskelin vielä viime vuonna kulttuuritieteitä Joensuussa mutta kotikaupungista oli pois päästävä, joten päädyin sitten 130 kilometriä länteen ja sosiaalitieteiden pariin. Katua ei ole tarvinnut. Kuopio ei ole opiskelijakaupunkina liian pieni eikä liian iso, ja opiskelijaelämä kyllä tempaa mukaansa niin yliopistolla kuin sen ulkopuolella. Fuksivuoden aikana on tullut muuteltua ympäriinsä, koettua ahaa-elämyksiä luennoilla, käytyä muutamissakin tapahtumissa, eksyttyä pariin otteeseen, univelkaannuttua, vähän kasteltua varvasta ylioppilasteatterin parissa ja ennen kaikkea tutustuttua aivan uskomattoman ihaniin ihmisiin joita Socius on kyllä pullollaan. Siis vielä onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa joukkoon!

3 Moikka! Olen Ronja, syksyllä sosiaalitieteiden toisen vuoden opiskelija ja yksi teidän tuutoreista. Kuopioon päädyin useamman mutkan kautta, sillä olen ehtinyt asua monessa eri kaupungissa ympäri Suomea. Suurimman osan elämästäni olen kuitenkin viettänyt aivan Tampereen kupeessa ja Itä-Suomi on aina ollut kaukainen ja vieras alue. Sosiaalitieteitä lähdin opiskelemaan, sillä olen aina ollut kiinnostunut ihmisten parissa työskentelystä, psykologiasta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Pääaineeksi olen valinnut sosiaalipsykologian, mutta yhteiskunta-ala kokonaisuudessaan on todella mielenkiintoinen ja monipuolinen. Akateeminen maailma vastuine ja vapauksine tuntuu juuri oikealta paikalta, vaikka se aluksi jännittikin. Fuksivuosi on ollut mahtavaa aikaa ja hauskaa pitäessä aika on kulunut nopeasti. Parasta opiskelijaelämässä ovat olleet uudet kaverit sekä tietenkin erilaiset opiskelijatapahtumat, etenkin sitsaaminen! Vuoden jälkeen Kuopio ja Socius tuntuu jo kodilta ja uskon, että tekin tulette täällä viihtymään. Onnittelut vielä opiskelupaikasta ja tervetuloa Kuopioon opiskelemaan yhteiskuntatieteitä, syksyllä nähdään! Moi moi! Mun nimi on Tuukka ja olen 25-vuotias opiskelijaheppu. Itse saavuin Savoon ja Kuopioon Jyväskylästä aloittaakseni opintoni yhteiskuntatieteiden parissa. Itse en tiennyt Kuopiosta juuri mitään ennen tänne tuloani, mutta helppohan tätä on suositella. Rento ja kompakti Kuopio toimii! Ja hei muuten, tosi isot onnittelut sinulle omasta koulupaikastasi!! Syksyllä astut sisään isoon ja jännittävään yhteisöön, eli yliopistoon ja sen kaikkiin upeisiin ulottuvuuksiin. Vaikka opintojen ahjo on iso ja tärkeä osa tätä vaihetta, niin fuksivuoden isoin anti on omasta mielestäni ehdottomasti uusiin ihmisiin tutustuminen ja uusien ystävien saaminen! Sociuksen jengi on tunnetusti varsin lämmin ja läheinen eli sen osalta teillä on asiat aika hyvin. On aika jännää ajatella, että tämä loistava porukka saa jälleen kerran uusia jäseniä. Omasta saapumisestani tuntuu vierähtäneen vasta pari kuukautta! Tehtäväni tuutorina on helpottaa teidän uusien opiskelijoiden opintojen alkua, niin itse opinnoissa ja yliopiston toiminnassa kuin myös sen ulkopuolella (jep jep hauskanpito). Olen siis ottamassa teitä vastaan yliopistolla ja syksyn ajan olen teidän käytettävissänne ja tietysti senkin jälkeen! Voi jumpe, pian päästään tutustumaan ja höpöttämään. Ei muuta kuin paljon onnea vielä kerran ja tervetuloa, nähdään syksyllä!

4 Heipä hei ja suuret onnittelut opiskelupaikan saamisesta! Olen Helena, 24-vuotias toisen vuoden opiskelija, ja toimin ensi vuonna sosiaalitieteiden tuutorina. Itse olen asunut Kuopiossa jo viiden vuoden ajan, lukion jälkeen muutin tänne opiskelemaan sairaanhoitajakouluun, josta valmistuin Ala ei kuitenkaan tuntunut ihan siltä omalta jutulta, joten lähdin opiskelemaan sosiaalitieteitä, sillä yhteiskunnalliset asiat tuntuivat mielenkiintoisemmilta. Enkä ole päätöstäni katunut päivääkään! Sociuksessa ryhmähenki on mahtava, ja fuksivuosi on ollut ikimuistoinen monine tapahtumineen. Kuopio on kaupunkina rento ja lämminhenkinen, täältä löytyy varmasti tekemistä jokaiselle, ja yliopistolta saa takuuvarmasti uusia kavereita, mikäli sellaisia ei entuudestaan uudessa kaupungissa ole. Toimin tuutoroinnin ohessa ylioppilaskunnan sosiaalipoliittisen jaoston puheenjohtajana ja tätä kautta olen mukana järjestelemässä ISYY:n poikkitieteellisiä hengailuiltoja. En malta odottaa syksyä ja opiskelijatapahtumia, sekä ennen kaikkea, että pääsen tutustumaan teihin uusiin sociuslaisiin! Moikkamoi kaikki uudet Sociuksen fuksit! Olen Essi, 22-vuotias naikkonen ja alunperin kotoisin Etelä-Savon suurpitäjästä Rantasalmelta. Nyt syksyllä aloitan jo neljännen vuoden opiskeluni Kuopiossa sosiaalityön parissa. Kirjoittelen tässä teidän saapumistanne odotellessani kandidaatintutkielmaani, joka tarkastelee päihdetyöntekijöiden asenteita laittomia huumausaineita ja niiden käyttäjiä kohtaan. Päädyin hakeutumaan sosiaalityön opintojen pariin lukion abivuonna huomatessani että monella tutullani ei mennyt elämässään kovin hyvin ja halusin päätyä tekemään työtä, jolla on merkitystä. Siihen sosiaalityön opinnot ovat vastanneetkin erinomaisesti! Opiskeluaikani Kuopiossa on muutenkin ollut (kliseisesti sanottuna, myönnetään) vähintään elämäni parasta aikaa. Täältä olen löytänyt uskomattoman hyviä ihmisiä, joiden kanssa viettää aikaa mitä miellyttävimmissä riennoissa ja illanvietoissa. Ainejärjestötoimintaan olen hurahtanut siinä määrin, että voitte bongata minut myös Sociuksen hallituksesta, jossa toimin Hankkijan ja nettisivuvastaavan hommissa. On mulla kuitenkin muutakin elämää kuin vain yliopistomaailma, harrastan laulua Kuopion nuorisokuorossa (tulukee keikoille) ja huiluakin tulee silloin tällöin soiteltua. Mutta eipä mulla muuta, syksyllä nähdään, älkääkä jännittäkö liikoja! Me tuutorit otetaan teidät sitten hellästi vastaan! :)

5 Moikka fuksit! Onnittelut kaikille opiskelupaikasta ja mahtavasta alavalinnasta Olen Annika, 21-vuotias sosiaalityön tuutori. Opinnot aloitin Lapin yliopistosta, jota kävin pari vuotta. Tämän jälkeen siirryin tänne Savoon, enkä kyllä hetkeäkään ole katunut päätöstä niin alan kuin paikkakunnankaan suhteen. Vaikka olenkin Helsingistä kotoisin, kyllä Kuopio on aina tuntunut eniten kodilta! Oma fuksivuoteni oli tapahtumia täynnä ja vilkas, tutustuin uusiin ihmisiin ja sain pitää opintojen ohella myös hauskaa. Tervetuloa siis yliopistoon, me tuutorit tutustutetaan teidät fuksit opiskelijaelämään ja pidetään huippu syksy yhdessä :-) Helou kaikki uudet fuksit ja älyttömästi onnea opiskelupaikasta! Minä olen Reeta, kohta (marraskuussa) 21 vuotta ja opiskelen pääaineenani sosiaalityötä. Olen alunperin kotoisin Kajaanista, mutta opintojen vuoksi nyt siis jo vuoden savolaistunut täällä Kuopiossa. Opiskelukaupungin ja pääaineen valintaan päädyin abivuoteni aikana, vaikkakin tuolloin vielä todellisissa haaveissa häämöttikin vain välivuosi. Kuitenkin vielä töissä vietetyn vuodenkin jälkeen opiskelusuunnitelmat olivat pysyneet samana ja niinpä hain kouluun ja onnekseni pääsinkin sisään. Nyt vuoden opiskeltuani voin sanoa, etten ole katunut valintaani! Ja miksipä katuisin. Yliopistolla ja Kuopiolla on mielettömän paljon annettavaa ja me tuutorit ei malteta odottaa, että päästään tutustuttamaan teidät kaikkiin niihin hienouksiin (tosin tämän tuutorin pitää varmaan vielä kesän aikana pitää itselleen turistikierros, että osaan varmasti näyttää teille kaikki parhaat paikat). Vielä pitää hetki oottaa, mutta kohta nähdään! Meillä on eessä aivan huikee syksy! Moikka fuksit ja onnea kaikille mahtavasta valinnasta ja tietysti sisäänpääsystä! Olen Pia, 20v ja alun perin kotoisin Pielavedeltä, mutta olen kerennyt asua Kuopiossa jo muutaman vuoden ennen ensimmäistä yliopistovuottani. Sosiaalityötä halusin lähteä opiskelemaan sen ihmisläheisen luonteen ja vaikuttamismahdollisuuksien takia, enkä ole päivääkään katunut. Olen siis tosiaan sosiaalityön tuutorina auttamassa opintojanne ja opiskelijaelämää alkuun. Älkää jännittäkö koulun alkua, koska meidän ainejärjestössä Sociuksessa on aivan mielettömän hyviä tyyppejä, niin kuin koko kampuksella, eikä kukaan varmasti jää yksin. Ihana nähdä teidät kaikki syksyllä ja päästä tutustumaan teihin! :)

6 Tervehdys! Olen Pauliina, ympäristöteknologian insinööri ja nykyisin innokas sosiaalityön opiskelija. Kotoisin olen Vantaalta, matkalla Kuopioon asuin kolmisen vuotta Lahdessa. Olen täysin kajahtanut koiraihminen ja minut voi tavata vuorautuneena valkoisiin koirankarvoihin. Voi myös olla, että jos en keksi muuta puhuttavaa, puhun koirista. Mikäli innostuit aiheesta, voin paljastaa, että koiria minulla on kaksi ja he ovat maailman ihanimpia mussukoita. Mainitsinko jo, että he ovat maailman ihanimpia ja heistä puhuttaessa käytän nimiä Niilo ja Myrsky. Voin myöhemmin kertoa, mistä he ovat nimensä saaneet. On minulla oikeasti muutakin elämää kuin koirat. (Ei oikeasti ole). Savolaisista kerrotaan, että he ovat lupsakoita ja kieroja. Jälkimmäinen on huomattavasti enemmän lähempänä totuutta. Viimeiseksi haluan onnitella teitä aivan parhaasta opiskelupaikan valinnasta. Ps. Älkää polttako Juhilan arvokasta kirjaa aivan vielä.

SOSIAALITYÖN TUUTORIT

SOSIAALITYÖN TUUTORIT Heipparallaa, fuksit! Olen Roosa, 22, ja aloittelen nyt kolmatta vuottani yliopistossa pääaineenani tästä syksystä alkaen sosiaalipsykologia. Olen alun perin kotoisin niinkin pieneltä paikkakunnalta kuin

Lisätiedot

YHTEISKUNTATIETEIDEN TUUTORIT 2015 2016 / ITÄ SUOMEN YLIOPISTO

YHTEISKUNTATIETEIDEN TUUTORIT 2015 2016 / ITÄ SUOMEN YLIOPISTO YHTEISKUNTATIETEIDEN TUUTORIT 2015 2016 / ITÄ SUOMEN YLIOPISTO Moikkamoi! Olen Eeva, 21-vuotias sosiaalityön opiskelija, tuutori ja teidän tulevan ainejärjestönne Socius ry:n fuksi- ja tuutorvastaava.

Lisätiedot

Y H T E I SKUNT AT I E T E I D E N J A FI L O SO FI AN KAND I D AAT T I - J A MAI ST E R I O H J E L MA

Y H T E I SKUNT AT I E T E I D E N J A FI L O SO FI AN KAND I D AAT T I - J A MAI ST E R I O H J E L MA Y H T E I SKUNT AT I E T E I D E N J A FI L O SO FI AN KAND I D AAT T I - J A MAI ST E R I O H J E L MA VE E R A R A H IK A IN E N Heippa! Olen Veera, yksi kolmesta Veerasta ja myös teidän tuleva tutorinne.

Lisätiedot

TUUTOREIDEN TERVEHDYS

TUUTOREIDEN TERVEHDYS TUUTOREIDEN TERVEHDYS Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi

Lisätiedot

TUTOREIDEN TERVEHDYS

TUTOREIDEN TERVEHDYS TUTOREIDEN TERVEHDYS Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun! Me Tutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kouvolan

Lisätiedot

Kotoisa Joensuu kutsuu teitä, tulevat psykologian opiskelijat!

Kotoisa Joensuu kutsuu teitä, tulevat psykologian opiskelijat! 19.6.2018 Kotoisa Joensuu kutsuu teitä, tulevat psykologian opiskelijat! Suuret ja lämpimät onnittelut opiskelupaikan johdosta! Tervetuloa opiskelemaan psykologiaa, alaa, joka kartoittaa ihmissuhteiden

Lisätiedot

Hei ja tervetuloa Katkolle! Olen Erika, 21-vuotias yleisen kasvatustieteen toisen vuoden opiskelija. Sivuaineena minulla on toistaiseksi ollut vain

Hei ja tervetuloa Katkolle! Olen Erika, 21-vuotias yleisen kasvatustieteen toisen vuoden opiskelija. Sivuaineena minulla on toistaiseksi ollut vain Hei uusi Turun yliopiston opiskelija! Onnittelut pääsystä Turun yliopistoon kasvatustieteiden tiedekuntaan. Eikö olekin mahtava tunne, kun suuresta hakijajoukosta juuri sinä pääset punaista haalaria kantavien

Lisätiedot

Yhteinen tervehdys! Hellurei!

Yhteinen tervehdys! Hellurei! Yhteinen tervehdys! Hellurei! Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan opinalaamme tietojenkäsittelytiedettä(tkt) Itä-Suomen yliopistoon Savon sydämeen, Kuopion kampukselle. Meidät tunnistetaan valkoisista haalareista,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. KeTeKin phukseille 2015 2016

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. KeTeKin phukseille 2015 2016 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KeTeKin phukseille 2015 2016 ONNEA UUDELLE PHUKSILLE! Onnittelut oikeasta valinnasta ja opiskelupaikasta lappeen Rannan kemiantekniikan koulutusohjelmassa. Tässä lärpäkkeessä

Lisätiedot

SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET

SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET SISÄLLYSLUETTELO SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET... 1 YHTEINEN TERVEHDYS... 2 OMAT TERVEHDYKSET... 3 Eronen Ville... 3 Husso Oki... 4 Karjalainen Maiju... 5 Malkavaara Heikki... 6

Lisätiedot

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun!

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kouvolan kampukselle,

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Tampereen yliopiston opiskelijakysely toisen vuoden opiskelijoille Opiskelijoiden näkemyksiä tuutoroinnista

Tampereen yliopiston opiskelijakysely toisen vuoden opiskelijoille Opiskelijoiden näkemyksiä tuutoroinnista Tampereen yliopisto, Opintopalvelut 23.2.2012 / AK Tampereen yliopiston opiskelijakysely toisen vuoden opiskelijoille Opiskelijoiden näkemyksiä tuutoroinnista Toisen vuoden opiskelijat Osallistuitko opiskelijatuutorointiin

Lisätiedot

Tuutoriterveiset ONNEKSI OLKOON!

Tuutoriterveiset ONNEKSI OLKOON! Tuutoriterveiset ONNEKSI OLKOON! Sinut on hyväksytty opiskelemaan Maantiede ja ympäristöpolitiikka hakukohteesta. Toivomme, että odotat innolla opiskelujen aloittamista yliopistossa sekä viihdyt valitsemallasi

Lisätiedot

Moro. Olen Harri, 22-vuotias umpikiero savolainen Nilsiästä. Syksyllä lähtee käyntiin toinen vuosi kemian parissa luokanopettajalinjalla, sitä ennen k

Moro. Olen Harri, 22-vuotias umpikiero savolainen Nilsiästä. Syksyllä lähtee käyntiin toinen vuosi kemian parissa luokanopettajalinjalla, sitä ennen k Morjens! Olen Krista, kohta 21-vuotias entinen mikkeliläinen. Syksyllä aloittelen kolmatta vuotta kemistiopintojen parissa täällä Joensuussa. Tuutorina olen toista vuotta, ja toimin tänä vuonna myös tuutorivastaavana.

Lisätiedot

RAPORTTI TUUTOROINNIN PALAUTEKYSELYSTÄ 2011 Helena Collin/Ari Kurlin

RAPORTTI TUUTOROINNIN PALAUTEKYSELYSTÄ 2011 Helena Collin/Ari Kurlin RAPORTTI TUUTOROINNIN PALAUTEKYSELYSTÄ 2011 Helena Collin/Ari Kurlin Sisältö 1. Johdanto...2 2. Miksi tuutoriksi hakeuduttiin?...3 3. Tuutorin tehtävien arvioiminen...4 4. Väittämien toteutuminen...5 5.

Lisätiedot

Nuorten aktiivisuuden kulttuurin rakentaminen 19.8.2014

Nuorten aktiivisuuden kulttuurin rakentaminen 19.8.2014 Nuorten aktiivisuuden kulttuurin rakentaminen 19.8.2014 Ajattelun muuttaminen on ZestMarkin työtä VANHA AJATTELU JA VANHA TOIMINTA " ZestMark on nuorten valmentamisen ja oppimistapahtumien asiantuntija.

Lisätiedot

Gepa Käpälä Jännittävä valinta

Gepa Käpälä Jännittävä valinta Gepa Käpälä Jännittävä valinta Moikka! Mä oon Gepa Käpälä. Oon 7-vuotias ja käyn eskaria. Siili Iikelkotti ja oravakaksoset on siellä kanssa. Mutta mä oon niitä nopeampi. Oon koko Aparaattisaaren nopein.

Lisätiedot

Detta frågeformulär utgör en del av den ovannämda datamängden, arkiverad på Finlands samhällsvetenskapliga

Detta frågeformulär utgör en del av den ovannämda datamängden, arkiverad på Finlands samhällsvetenskapliga KYSELYLOMAKE: FSD3056 KORKEAKOULUJEN UUDET OPISKELIJAT: ENSIKOKEMUKSET 2013 QUESTIONNAIRE: FSD3056 NEW STUDENTS IN UNIVERSITIES 2013: FIRST IMPRESSIONS Tämä kyselylomake on osa yllä mainittua Yhteiskuntatieteelliseen

Lisätiedot

YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista

YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista Elina Nurmikari kehittämispäällikkö Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö 26.10.2016 Tämän päivän köyhä opiskelija on tulevaisuuden

Lisätiedot

Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät!

Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät! OPPILAS 1 Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät! Kurssi oli superhyvä, juuri sellainen mitä halusin, jopa parempi! Tietokoneohjelma oli loistava opiskeluapuri

Lisätiedot

Yönyli vaelluksella Karwendelissa.

Yönyli vaelluksella Karwendelissa. Alku Tuntui, että elämä oli jotenkin rullannut samalla urallaan jo tovin. Vaikka kaikki oli toisaalta hyvin oli duunia, koulu, kavereita ja tyttöystävä tuntui minusta siltä, että jotain uupui. Kaipasin

Lisätiedot

TERVETULOA VOIMANPESÄÄN. Miian tarina

TERVETULOA VOIMANPESÄÄN. Miian tarina TERVETULOA VOIMANPESÄÄN Miian tarina Ajattelin, että tää on viimeinen ovi, jonka avaan. Oon hakenut apua jo niin monesta paikasta tuntuu, että kukaan ei osaa auttaa. Sossu sanoi, että mun kannattais mennä

Lisätiedot

- Elämäntilanteen ESY selvittämisen ympyrä

- Elämäntilanteen ESY selvittämisen ympyrä - Elämäntilanteen ESY selvittämisen ympyrä Ihmissuhteet Tulevaisuuden tavoitteet ja toiveet Sosiaaliset tilanteet Elämäntilanteen selvittämisen ympyrä Ihmissuhteet Tulevaisuuden tavoitteet ja toiveet Nimesi:

Lisätiedot

ITSENÄISTYVILLE NUORILLE

ITSENÄISTYVILLE NUORILLE JO ITSENÄISTYNEILTÄ- ITSENÄISTYVILLE NUORILLE Talla.... vihkolla haluamme jakaa kokemuksiamme teille. Omilleen-toiminnan kokemusasiantuntijaryhmä on suunnitellut vihkon sisällön. Ryhmään on osallistunut

Lisätiedot

Tuutorisi. Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Luokkakohtaiset Facebook-ryhmät

Tuutorisi. Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Luokkakohtaiset Facebook-ryhmät Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kasarminmäelle, osaksi

Lisätiedot

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Nuoruus - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere 17.3.2012 Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Millainen nuori olen? Pienryhmäkeskustelujen yhteenveto Mitä itsestäni ajattelen? Ahdistusta ja kamppailua itsensä

Lisätiedot

Puhelimen ostaminen Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä

Puhelimen ostaminen Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Puhelimen ostaminen Moi! Mä tarvisin uuden kännykän. Jaahas. Mitähän hintaluokkaa se saisi olla? No ei mikään ihan kauhean kallis, mutta siinä saisi olla hyvä akku, riittävästi muistia ja sellainen toimiva

Lisätiedot

RAPORTTI TUUTOROINNIN PALAUTEKYSELYSTÄ 2010 Helena Collin

RAPORTTI TUUTOROINNIN PALAUTEKYSELYSTÄ 2010 Helena Collin RAPORTTI TUUTOROINNIN PALAUTEKYSELYSTÄ 2010 Helena Collin Sisältö 1. Johdanto... 2 2. Miksi tuutoriksi hakeuduttiin?... 4 3. Tuutorin tehtävien arvioiminen... 5 4. Väittämien toteutuminen... 7 5. Miten

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

Tradenomi (AMK), mediatuotanto

Tradenomi (AMK), mediatuotanto Tradenomi (AMK), mediatuotanto Tervetuloa opiskelemaan Turun ammattikorkeakouluun! Lue tästä tarkemmat ohjeet oman ryhmäsi aloitukseen ja opintoihin valmistautumiseen. Opintojen aloitus Aloitusaika: ke

Lisätiedot

Emma ja Julija ovat ruvenneet huomioimaan Jennaa enemmän. He ovat hyviä ystäviä.

Emma ja Julija ovat ruvenneet huomioimaan Jennaa enemmän. He ovat hyviä ystäviä. Sakke aloittaa peruskoulun, Eetu ja Karim menee yhdeksännelle luokalle ja Julija, Emma ja Jenna aloittavat kahdeksannen luokan ja ovat siitä innoissaan. Emma ja Julija ovat ottaneet Jennan mukaan ja Jennakin

Lisätiedot

Paras paikka valmistua. lukion aikuislinja

Paras paikka valmistua. lukion aikuislinja Paras paikka valmistua. lukion aikuislinja Ei alinta keskiarvorajaa Ensisijaisesti 18 vuotta täyttäneille, myös nuorille erityisistä syistä Mahdollisuus valita kursseja myös päivälukion kurssitarjonnasta

Lisätiedot

Brasil - Sempre em meu coração!

Brasil - Sempre em meu coração! Brasil - Sempre em meu coração! (Always in my heart) Pakokauhu valtasi mieleni, enhän tiennyt mitään tuosta tuntemattomasta latinomaasta. Ainoat mieleeni kumpuavat ajatukset olivat Rio de Janeiro, pienempääkin

Lisätiedot

Kultin tuutoreiden kirje fukseille

Kultin tuutoreiden kirje fukseille Kultin tuutoreiden kirje fukseille Onneksi olkoon! Olet päässyt opiskelijaksi Itä-Suomen yliopistoon, Biolääketieteen koulutusohjelmaan. Sen myötä olet myös tervetullut liittymään riemukkaaseen joukkoomme

Lisätiedot

Tradenomi, Myyntityön koulutus,

Tradenomi, Myyntityön koulutus, Tradenomi, Myyntityön koulutus, PMYYNS18, päiväopetus Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan myyntityötä Turun AMK:ssa! Tällä sivulla on tietoja, ohjeita ja

Lisätiedot

Alkio-opisto. Jyväskylän Korpilahdella

Alkio-opisto. Jyväskylän Korpilahdella Alkio-opisto Jyväskylän Korpilahdella Avoimia yliopisto- ja amk-opintoja Yleissivistäviä opintoja Kokous-, juhla- ja majoituspalveluja Kursseja Jyväskylän Korpilahdella Monipuolista oppia ja hyötyä Valmistautumista

Lisätiedot

MITEN MEILLÄ MENI? Palautetta osallistujilta. Keskustakirjaston kaverit asiakaskehittäjäyhteisö Pilotti/ Marraskuu 2014 helmikuu 2015

MITEN MEILLÄ MENI? Palautetta osallistujilta. Keskustakirjaston kaverit asiakaskehittäjäyhteisö Pilotti/ Marraskuu 2014 helmikuu 2015 MITEN MEILLÄ MENI? Palautetta osallistujilta Keskustakirjaston kaverit asiakaskehittäjäyhteisö Pilotti/ Marraskuu 2014 helmikuu 2015 Keskustakirjaston kaverit asiakaskehittäjäyhteisö/ PALAUTE KAVEREILTA

Lisätiedot

TUUTOROINTI. Järjestökoulutus

TUUTOROINTI. Järjestökoulutus TUUTOROINTI Järjestökoulutus 11.2.2014 SESSION KUVAUS Mitä tuutorointi on? Miksi tuutorointiin ja tuutoreihin kannattaa panostaa? Miten tuutorointi liittyy ainejärjestöihin? Mitä tuutorivastaavien tulee

Lisätiedot

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti YHDEKSÄN N + 1 KYSYMYSTÄ YSEILLE Pohjois-Karjalan kauppakamari ja Pohjois-Karjalan Aikuisopisto toteuttivat 13.-24.11.2006 Yhdeksän + 1 kysymystä yseille internetkyselyn Pohjois-Karjalan peruskoulujen

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017 Minun elämäni Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, Nid Minä olen syntynyt Buriramissa Thaimaassa. Minun perheeni oli iskä äiskä 2 veljeä ja 2 siskoa. Minun

Lisätiedot

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN PUHUMISEN HARJOITUSTESTI Tehtävä 1 KERTOMINEN Kerro, mitä teet, kun sinua jännittää. Sinulla on kaksi minuuttia aikaa miettiä, mitä sanot ja 1,5 minuuttia aikaa puhua. Aloita puhuminen, kun kuulet kehotuksen

Lisätiedot

Detta frågeformulär utgör en del av den ovannämda datamängden, arkiverad på Finlands samhällsvetenskapliga

Detta frågeformulär utgör en del av den ovannämda datamängden, arkiverad på Finlands samhällsvetenskapliga KYSELYLOMAKE: FSD3057 KORKEAKOULUJEN UUDET OPISKELIJAT: ENSIKOKEMUKSET 2014 QUESTIONNAIRE: FSD3057 NEW STUDENTS IN UNIVERSITIES 2014: FIRST IMPRESSIONS Tämä kyselylomake on osa yllä mainittua Yhteiskuntatieteelliseen

Lisätiedot

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=70)

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=70) Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=70) 1. Minkä vuoksi hakeuduit keskustelemaan Hyviksen kanssa? Opiskeluun liittyvät asiat (esim. ajanhallinta, opiskelutaidot, oppimisvaikeudet) 29 % Elämäntavat (esim.

Lisätiedot

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakouluun!

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakouluun! Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kasarminmäelle, osaksi

Lisätiedot

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51)

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51) Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51) 1. Minkä vuoksi hakeuduit keskustelemaan Hyviksen kanssa? Opiskeluun liittyvät asiat (esim. ajanhallinta, opiskelutaidot, oppimisvaikeudet) 25 % Elämäntavat (esim.

Lisätiedot

Vaasa opiskelukaupunkina. Vasa som studiestad

Vaasa opiskelukaupunkina. Vasa som studiestad Vaasa opiskelukaupunkina Vasa som studiestad Osaaminen ja oppiminen ovat Suomalaisen elinvoiman lähteitä Osaaminen ja oppiminen muodostavat pohjan yksilön ja yhteiskunnan hyvinvoinnille. Osaaminen ja oppiminen

Lisätiedot

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia 1 Mun perhe suomi äidinkieli suomi äidinkieli perhe äiti _ vaimo isä _ mies vanhemmat lapsi isoäiti tyttö isoisä poika isovanhemmat vauva sisko tyttöystävä poikaystävä veli Ootko sä naimisissa? * Joo,

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN NUORISOTIIMI

LOUNAIS-SUOMEN NUORISOTIIMI LOUNAIS-SUOMEN NUORISOTIIMI Lounais-Suomen alueella toimii iloinen ja aktiivinen Nuorisotiimi, joka koostuu seitsemästä nuoresta ympäri aluetta. Tiimin vastaavana on Jenna Tammi. Jenna lisäksi tiimiin

Lisätiedot

Q1 Olen. Koulutuskysely kevät / 47. Answered: 2,264 Skipped: 0. Mies. Nainen 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 15.55% 352.

Q1 Olen. Koulutuskysely kevät / 47. Answered: 2,264 Skipped: 0. Mies. Nainen 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 15.55% 352. Q1 Olen Answered: 2,264 Skipped: 0 Mies Nainen Mies Nainen 15.55% 352 84.45% 1,912 Total 2,264 1 / 47 Q2 Ikäni on Answered: 2,264 Skipped: 0 15 17 vuotta 18 20 vuotta 21 25 vuotta 26 30 vuotta yli 31 vuotta

Lisätiedot

AJATTELE ITSE! Liite 1. Mikä päihteissä kiehtoo? PäihteetönPää Materiaalia oppitunnille. Työversio/luonnos oppilaan työvihosta versio

AJATTELE ITSE! Liite 1. Mikä päihteissä kiehtoo? PäihteetönPää Materiaalia oppitunnille. Työversio/luonnos oppilaan työvihosta versio Liite 1 AJATTELE ITSE! Mikä päihteissä kiehtoo? Työversio/luonnos oppilaan työvihosta versio 20.10.2017 Muutoksia tulossa. Tätä vihkoa käytetään vain, jos oppilailla ei ole omia tietokoneita tai tabletteja

Lisätiedot

Kuopion kampuksen Vapaa-ajanjaoston kokous 1/2017 Aika: klo Paikka: Lukeman kokoustila. Läsnä:

Kuopion kampuksen Vapaa-ajanjaoston kokous 1/2017 Aika: klo Paikka: Lukeman kokoustila. Läsnä: ITÄ-SUOMEN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA 27.1.2017 Kuopion kampuksen Vapaa-ajanjaoston kokous 1/2017 Aika: 27.1.2017 klo 15.00 Paikka: Lukeman kokoustila Läsnä: Heidi Hämäläinen, ISYY ja Socius Heidi Malinen,

Lisätiedot

MITEN MENEE, UUSI OPISKELIJA?

MITEN MENEE, UUSI OPISKELIJA? MITEN MENEE, UUSI OPISKELIJA? Raportti syksyn 2012 kyselystä Nyyti ry Opiskelijoiden tukikeskus 2 SISÄLLYS 1. JOHDANTO... 3 2. TULOKSET... 4 2.1 Vastaajien taustatiedot... 4 2.2 Asuinpaikan muutos ja uusi

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Moi! Tervetuloa oikikseen! Moi uudet fuksit!

Moi! Tervetuloa oikikseen! Moi uudet fuksit! Moi! Olen Heikki Sivula, espoolainen toisen vuoden oikeustieteen opiskelija. Toimin teidän fuksikapteeninanne koko fuksivuotenne ajan, ja minuun kannattaa ottaa yhteyttä aina kun siltä tuntuu. Minä ja

Lisätiedot

Tiivistelmä Opiskelijoiden Hyvis-ohjauksen palautteista (n=28)

Tiivistelmä Opiskelijoiden Hyvis-ohjauksen palautteista (n=28) Tiivistelmä Opiskelijoiden Hyvis-ohjauksen palautteista (n=28) 1. Minkä vuoksi hakeuduit keskustelemaan Hyviksen kanssa? Opiskeluun liittyvät asiat (esim. ajanhallinta, opiskelutaidot, oppimisvaikeudet)

Lisätiedot

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun!

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kouvolan kampukselle,

Lisätiedot

K-market Erottajan valikoimat ovat monipuoliset ja kauppias on itse päässyt vaikuttamaan myymäläilmeeseen todella paljon.

K-market Erottajan valikoimat ovat monipuoliset ja kauppias on itse päässyt vaikuttamaan myymäläilmeeseen todella paljon. EROTTAJALLA KAUPAKSI KÄYVÄT KAIKKI 21.07.2015 K-market Erottaja luo Helsingin keskustaan rennon kyläkauppafiiliksen, jossa kuitenkin on keskikaupungin tunnelmaan sopivaa tyyliä ja laatua. Uuden kaupan

Lisätiedot

Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi.

Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi. 2007 Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi. Nyt on hyvä muistella mennyttä kesää ja sen tapahtumia.

Lisätiedot

AV = ALUS- TAVA VARAUS MYYDÄÄN VUOKRATAAN OSTETAAN ANNETAAN NOUTO

AV = ALUS- TAVA VARAUS MYYDÄÄN VUOKRATAAN OSTETAAN ANNETAAN NOUTO Lämmittely YP= YLLÄPITO YV = YKSITYIS- VIESTI AV = ALUS- TAVA VARAUS JONO = JONOSSA VAIN NOUTO = VOI VAIN HAKEA SPK = SISÄLTÄÄ POSTIKULUT MMM = MYYNNISSÄ MYÖS MUUALLA KÄYTETTY KÄYTTÄMÄTÖN VÄHÄN- KÄYTETTY

Lisätiedot

VALITSE LUKIO-OPINNOT

VALITSE LUKIO-OPINNOT VALITSE LUKIO-OPINNOT OVI MAHDOLLISUUKSIEN MAAILMAAN. Lukio on tärkeä ponnahduslauta tulevaisuuteesi. Se tarjoaa Sinulle hyvät valmiudet ja suoran väylän eri alojen jatko-opintoihin sekä lisäaikaa tulevaisuutesi

Lisätiedot

UEF// SMART START YHTEISKUNTATIETEIDEN LAITOS, KUOPIO, SOSIAALITIETEET

UEF// SMART START YHTEISKUNTATIETEIDEN LAITOS, KUOPIO, SOSIAALITIETEET UEF// SMART START YHTEISKUNTATIETEIDEN LAITOS, KUOPIO, SOSIAALITIETEET TUTUSTU OPISKELUUN JA YLIOPISTOELÄMÄÄN ENNAKKOON VERKOSSA Tervetuloa tutustumaan Itä-Suomen yliopiston uuden opiskelijan ennakkomateriaaliin,

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

Fuksien Facebook-ryhmä Epsilon ry tuleva ainejärjestösi Tutustumisilta Tutustumisillan klo 18:00 Tehtävää ennen opintojen alkua

Fuksien Facebook-ryhmä Epsilon ry tuleva ainejärjestösi Tutustumisilta Tutustumisillan klo 18:00 Tehtävää ennen opintojen alkua Joensuussa 6.6.2018 Onneksi olkoon pääsystäsi Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekuntaan! Tästä alkavat sinun ikimuistoiset korkeakouluvuotesi. Me tuutorit

Lisätiedot

AKTIVOI YLIOPISTON KÄYTTÄJÄTUNNUS Tunnuksen voi aktivoida 1.8. alkaen osoitteessa

AKTIVOI YLIOPISTON KÄYTTÄJÄTUNNUS Tunnuksen voi aktivoida 1.8. alkaen osoitteessa HEI TULEVA FUKSI Onneksi olkoon pääsystäsi Itä-Suomen yliopistoon Joensuun kampuksen luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekuntaan! Fuksivuodestasi tulee varmasti hauska ja ikimuistoinen. Tuutoreinasi

Lisätiedot

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68 Palaute orientaatioviikosta 19.9.1 Vastauksia yhteensä: Hakukohteeni on 1 1 1 11 Informaatioverkostot Teknillinen fysiikka ja matematiikka Tietotekniikka Tuotantotalous Mikä oli parasta orientaatioviikossa?

Lisätiedot

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Eötvös-Cup 16.8.-22.8.2015 7.12.2015 7.12.2015 2 1 Jyväskylän ystävyyskaupunkijoukkue Korpilahden Pyrintö Korpilahden yhtenäiskoulu Korpilahden Pyrintö Joukkueen

Lisätiedot

RAY TUKEE BAROMETRIN KYSELYLOMAKE Rauman MTY Friski Tuult ry

RAY TUKEE BAROMETRIN KYSELYLOMAKE Rauman MTY Friski Tuult ry Tässä kyselyssä järjestötoiminta = Rauman Friski Tuult ry:n toiminta Kyselyitä lähetettiin marraskuussa yhdistyksen jäsenkirjeen mukana kappaletta. Kyselyn vastausprosentti oli, % JÄRJESTÖTOIMINTAAN OSALLISTUMINEN

Lisätiedot

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 1. Mistä sait tietoa Helsingin Konservatorion ammatillisesta koulutuksesta? 2. Miksi hait Helsingin Konservatorion ammatilliseen koulutukseen? (tärkeimmät syyt) Vastaajien

Lisätiedot

Unelmoitu Suomessa. 17. tammikuuta 14

Unelmoitu Suomessa. 17. tammikuuta 14 Unelmoitu Suomessa Sisällys ä ä ä ö ö ö ö ö ö ä ö ö ä 2 1 Perustiedot ö ä ä ä ä ö ä ä ä ä ä ä ä ö ä ää ö ä ä ä ä ö ä öö ö ä ä ä ö ä ä ö ä ää ä ä ä ö ä ä ä ä ä ä ö ä ä ää ö ä ä ä ää ö ä ä ö ä ä ö ä ä ä

Lisätiedot

Tuutorisi. Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kymenlaakson Ammattikorkeakouluun! Luokkakohtaiset Facebook-ryhmät

Tuutorisi. Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kymenlaakson Ammattikorkeakouluun! Luokkakohtaiset Facebook-ryhmät Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kymenlaakson Ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kasarminmäelle, osaksi opiskelijakaartiamme.

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu

Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu Onnittelut saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan mainonnan suunnittelun polkuopintoja! Tässä infokirjeessä on tietoja, ohjeita ja

Lisätiedot

Palautteen antajat oppilaitoksittain. Pohjanlinna PSAI Yhteislyseo

Palautteen antajat oppilaitoksittain. Pohjanlinna PSAI Yhteislyseo Rajattoman koululaiskonsertin palautteet 23.3.2009 2(47) Palautteen antajat oppilaitoksittain 134 136 68 Pohjanlinna PSAI Yhteislyseo yhteensä 338 oppilasta 8,2 % 10,3 % Rajattoman koululaiskonsertin palautteet

Lisätiedot

Miksi lähtisin vaihtoon? Miksi en lähtisi vaihtoon?

Miksi lähtisin vaihtoon? Miksi en lähtisi vaihtoon? Miksi en lähtisi vaihtoon? Kysely Bastian Fähnrich Kansainvälisyys- ja kulttuurisihteeri 2008: N = 35 opiskelijaa (Oulainen) 2007: N = 66 opiskelijaa (Oulainen) + 29 (Oulu) yhteensä = 95 - uusia kokemuksia

Lisätiedot

Henkilöpeli Uusia kasvoja viestintätiimissä

Henkilöpeli Uusia kasvoja viestintätiimissä Henkilöpeli Uusia kasvoja viestintätiimissä Posted on 14.8.2015 by helehilt Kirjaston viestintätiimi sai kesän lopulla lisäystä, kun Sofia Blanco Sequeiros aloitti korkeakouluharjoittelunsa viestinnän

Lisätiedot

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S PAIKALLA OLI ASIANTUNTIJOINA TOIMENSA PUOLESTA PAIKALLA OLIVAT HELI MANTILA A- KLINIKKA, TERO RÖNKKÖ

Lisätiedot

Justin Carmackin mukana sadan sukelluksen matkalla

Justin Carmackin mukana sadan sukelluksen matkalla Justin Carmackin mukana sadan sukelluksen matkalla Justin Carmack on sukellusopas ja maailmanmatkaaja, joka on ottanut tavoitteekseen sukeltaa sadassa maailman parhaassa sukelluskohteessa. Samalla hän

Lisätiedot

Hei uusi fuksi ja tervetuloa yliopistoon! Onnittelut opiskelupaikasta!

Hei uusi fuksi ja tervetuloa yliopistoon! Onnittelut opiskelupaikasta! Hei uusi fuksi ja tervetuloa yliopistoon! Onnittelut opiskelupaikasta! Tervetuloa opiskelemaan kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen asiantuntijakoulutukseen (kaako) Itä- Suomen yliopistoon! Syksyllä pääsemme

Lisätiedot

Työntekijöiden ja asiakkaiden kohtaamiset asumisyksikössä

Työntekijöiden ja asiakkaiden kohtaamiset asumisyksikössä Työntekijöiden ja asiakkaiden kohtaamiset asumisyksikössä PAAVO KEVÄTSEMINAARI 2014 Teema: Tutkimus ja käytäntö vuoropuhelussa 21.3.2014 Tutkija Riikka Haahtela, Tampereen yliopisto Esityksessäni vastaan

Lisätiedot

Selvä Pyton. Mitä saisi olla? Vuoden ikäiselle tulisi. Selvä. Pistetään pussi tuota, ja joku pieni namupala aikuisillekin.

Selvä Pyton. Mitä saisi olla? Vuoden ikäiselle tulisi. Selvä. Pistetään pussi tuota, ja joku pieni namupala aikuisillekin. O-oletko sä masa? Riippuu kuka kysyy. Mammakerholaiset vinkkasivat, että täältä saisi kamaa. Sitten mennään sinisellä unella. Lapsi todennäköisesti herää kerran tai pari, mutta sammuu kyllä kuin saunalyhty.

Lisätiedot

KOTIHARJUN SAUNAYHDISTYS ry

KOTIHARJUN SAUNAYHDISTYS ry To 17. Su 20.5.2012 Saunaretki Karjalaan Sivu 1 / 14 Kotiharjun Saunayhdistys ry:n perinteinen kevätretki Karjalan maisemiin ja sen saunoihin. Entistä Suomea. Heino Tours Finland, Kotka. Venäjän puolella.

Lisätiedot

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta.

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet ovat seurusteluvaihe, itsenäistymisvaihe ja rakkausvaihe. Seuraavaksi saat tietoa näistä vaiheista. 1.

Lisätiedot

Sisko Piippo YTM, SOSIAALITYÖNTEKIJÄ VERKOSTOTYÖN KEHITTÄJÄ, VIOLA-VÄKIVALLASTA VAPAAKSI RY MA. YLIOPISTO-OPETTAJA, ITÄ-SUOMEN YLIOPISTO

Sisko Piippo YTM, SOSIAALITYÖNTEKIJÄ VERKOSTOTYÖN KEHITTÄJÄ, VIOLA-VÄKIVALLASTA VAPAAKSI RY MA. YLIOPISTO-OPETTAJA, ITÄ-SUOMEN YLIOPISTO Sisko Piippo YTM, SOSIAALITYÖNTEKIJÄ VERKOSTOTYÖN KEHITTÄJÄ, VIOLA-VÄKIVALLASTA VAPAAKSI RY MA. YLIOPISTO-OPETTAJA, ITÄ-SUOMEN YLIOPISTO Koulutus Aloitin opinnot Itä-Suomen yliopistossa yhteiskuntatieteellisessä

Lisätiedot

KAPPALE 3 RADEK TUTUSTUU JUSSIIN. Tunnetko jo Jussin?

KAPPALE 3 RADEK TUTUSTUU JUSSIIN. Tunnetko jo Jussin? KAPPALE 3 RADEK TUTUSTUU JUSSIIN. Moi Radek! Moi! Tunnetko jo Jussin? En tunne. Hän on Jussi, meidän työkaveri. Hauska tutustua. Mä oon Radek. Ootko sä se uus puolalainen? Joo, kyllä olen. Hauska tutustua

Lisätiedot

Tradenomi, Myyntityön koulutus, PMYYNS17, päiväopetus

Tradenomi, Myyntityön koulutus, PMYYNS17, päiväopetus Tradenomi, Myyntityön koulutus, PMYYNS17, päiväopetus Olet lämpimästi tervetullut myyntityön koulutuksen polkuopintoihin! Tällä sivulla on tietoja, ohjeita ja aikatauluja opintojen aloitukseen. Tutustuthan

Lisätiedot

Tuhkalehto hyvällä asialla myös uutta levyä odotettavissa

Tuhkalehto hyvällä asialla myös uutta levyä odotettavissa Rockkonttori.net Rockkonttori.net Tuhkalehto hyvällä asialla myös uutta levyä odotettavissa Jyväskyläläinen Sampo-Ilmari Tuhkalehto on bändinsä kanssa mukana syksyllä käynnistyvällä Music Against Drugs

Lisätiedot

Jenna Rinta-Könnö, vaatetus15

Jenna Rinta-Könnö, vaatetus15 Jenna Rinta-Könnö, vaatetus15 Työssäoppipaikka, Fade Out Label Fade Out Label on v. 2015 perustettu yritys, joka valmistaa vanhoista kierrätetyistä farkuista unisex-mallisia vaatteita. Koko tuotanto tapahtuu

Lisätiedot

Yliopisto ja opiskelijaohjaus: Yhteen sovittamaton pari Yliopistonlehtori Päivi Harinen, Yhteiskuntatieteiden laitos ISY

Yliopisto ja opiskelijaohjaus: Yhteen sovittamaton pari Yliopistonlehtori Päivi Harinen, Yhteiskuntatieteiden laitos ISY Yliopisto ja opiskelijaohjaus: Yhteen sovittamaton pari Yliopistonlehtori Päivi Harinen, Yhteiskuntatieteiden laitos ISY OHJAUSTYÖN DILEMMAT JA ELÄMÄNKULKUJEN JÄNNITTEET Toimijuuden tuki-hankkeen käytäntö-tutkimustapaaminen

Lisätiedot

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8. Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.2014 10:31:45 2014 TULOKSET N=18, vastausprosentti keskimäärin 60,

Lisätiedot

Ylpeänä esittää: Tarinoita oppimisesta ja yrittäjyydestä

Ylpeänä esittää: Tarinoita oppimisesta ja yrittäjyydestä Ylpeänä esittää: Tarinoita oppimisesta ja yrittäjyydestä haluan lisää kokemusta lasten hoidosta, koska haluun kehittyä alan ammattilaiseksi. Haluan saada opiskelijana myös rahaa sellasella työllä mistä

Lisätiedot

Kuopion kampuksen koulutuspoliittisen jaoston kokous 1/2015

Kuopion kampuksen koulutuspoliittisen jaoston kokous 1/2015 KOKOUSKUTSU Kokouskutsu Kuopion kampuksen koulutuspoliittisen jaoston kokous 1/2015 Aika: 21.1.2015 klo 16 Paikka: Kuopio, Lukeman kokoushuone, Yliopistonranta 3. ASIALISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen

Lisätiedot

Lehti sisältää: Pääkirjoitus, oppilaskunta ja Iinan esittely 2. Opettajan haastattelu 3. Tutustumispäivä Lypsyniemessä 5. Tervetuloa ykköset!

Lehti sisältää: Pääkirjoitus, oppilaskunta ja Iinan esittely 2. Opettajan haastattelu 3. Tutustumispäivä Lypsyniemessä 5. Tervetuloa ykköset! Vilu Syksy 2016 Lehti sisältää: Pääkirjoitus, oppilaskunta ja Iinan esittely 2 Opettajan haastattelu 3 Tutustumispäivä Lypsyniemessä 5 Tervetuloa ykköset! 8 Kuvarunoja 9 Pääkirjoitus On alkanut uusi lukuvuosi

Lisätiedot

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA)

MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA) MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA) ASUA + MISSÄ TYKÄTÄ + MISTÄ MENNÄ + MIHIN ANTAA + KENELLE SOITTAA + MITÄ OLLA + KENELLÄ KYSYÄ + KENELTÄ TAVATA + KENET MATKUSTAA + MILLÄ MISSÄ asua

Lisätiedot

Vertaistuutorointi Lapin ammattiopisto, aikuiskoulutus. Yksin opintonsa aloittavan vertaistuutorointi

Vertaistuutorointi Lapin ammattiopisto, aikuiskoulutus. Yksin opintonsa aloittavan vertaistuutorointi Vertaistuutorointi Lapin ammattiopisto, aikuiskoulutus Yksin opintonsa aloittavan vertaistuutorointi VÄYLÄ -hanke 17.1.2012 2 (15) Sisältö 1. Vertaistuutori aikuiskoulutuksessa... 3 2. Miksi tarvitaan

Lisätiedot

Vertaistuutori Lapin ammattiopisto, aikuiskoulutus. VÄYLÄ -hanke Taina Koskinen Kaisa Suomalainen

Vertaistuutori Lapin ammattiopisto, aikuiskoulutus. VÄYLÄ -hanke Taina Koskinen Kaisa Suomalainen Vertaistuutori Lapin ammattiopisto, aikuiskoulutus VÄYLÄ -hanke Taina Koskinen Kaisa Suomalainen 24.10.2013 2 (8) Sisältö 1. Vertaistuutori aikuiskoulutuksessa... 3 3. Kenestä vertaistuutori... 4 Vertaistuutori

Lisätiedot