Jalkapalloilua aloittavien lasten vanhemmille

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Jalkapalloilua aloittavien lasten vanhemmille"

Transkriptio

1 Koitto-opas Jalkapalloilua aloittavien lasten vanhemmille

2 KOITTO on LASTEN SEURA TERVEHDYS TULEVAN FUTAAJAN VANHEMPI! Tiesitkö, että jalkapallo on maailman eniten pelattu joukkueurheilumuoto? Jalkapallossa yhdistyy joukkuelajiluonteensa ansiosta yhdessä iloitseminen ja jännittäminen. Se on vaativa laji, jossa hyvinkin erilaisilla ominaisuuksilla voi kuulua tärkeänä lenkkinä joukkueeseen. Jalkapallon suosio piilee kaikessa edellisessä ja jossain selittämättömässä. Sopiva aloitusikä on sekä tytöillä että pojilla 5-9 vuotta. Jos lapsi on vanhempi, niin yhdessä varmasti löydämme sopivan aloitusjoukkueen. Koitto tarjoaa pelaajilleen: myönteisiä onnistumisen kokemuksia ja elämyksiä mukavaa ja kehittävää toimintaa joukkueen jäsenenä leikkimielistä kisailua jalkapallon parissa jalkapallon perustaitojen opettamista monipuolista, kehityskaudet huomioon ottavaa liikuntaa edullisen ja liikunnallisen harrastuksen, jonka parissa on mahdollista jatkaa omien kykyjen ja halujen puitteissa mahdollisimman pitkään MITÄ ALOITTELEVA FUTAAJA TARVITSEE? 1. Vakuutus ja pelipassi Jokaisella pelaajalla on oltava vakuutus ja pelipassi. Suomen Palloliiton pelaajavakuutuksia hoitaa Suomessa vakuutusyhtiö AON. Aivan pienempien vakuutus maksaa vain 3 / vuosi (ikäluokka 2002 ja nuoremmat). Mikäli pelaajalla on oma tapaturmavakuutus, joka kattaa harjoituksissa ja peleissä sattuvat tapaturmat, ei Suomen Palloliiton vakuutusta tarvitse ottaa. Omasta vakuutuksesta tulee toimittaa vanhempien allekirjoittama todistus. Pelaaja tarvitsee pelipassin (ikäluokasta riippuen). Pienten pelipassi maksaa 25 (ikäluokat 2002 ja nuoremmat) ja koskee lisenssikautta Korttelipassikin (5 ) riittää, mutta sillä ei saa osallistua palloliiton sarjoihin.

3 2. Jalkapallo 3. Kengät 4. Säärisuojat 5. Hiekkahousut Aloittavan joukkueen pelipallon koko on kolme (3). Nuorempien joukkueissa valmentajilla on palloja kaikille pelaajille. Omatoimiseen harjoitteluun kotiin kannattaa hankkia oma pallo. Pallon hinta on n. 15. Jalkapalloilun voi aloittaa joko sopivilla lenkkareilla tai futiskengillä (kiintonappulakengät). Kenkä ei saa olla liian pieni eikä liian iso (maksimissaan yhden numeron isompi kuin jalan koko). Liian pieni kenkä puristaa, hiertää ja tekee potkaisemisesta vaikean. Isoilla kengillä taas pallotuntuman hakeminen on erittäin vaikeaa. Jalkapalloa pelataan nurmella, tekonurmella tai hiekkakentällä ja lenkkarit kuluvat huomattavasti nopeammin kuin futiskengät. Yhdessä kaudessa voidaan potkia puhki jopa kahdet futiskengätkin. Kun hoidat kenkiä hyvin (puhdistus, kuivaus ja plankkaus), saat ne kestämään kauemmin. Aloittavan pelaajan nappulakengät maksavat Säärisuojat ovat pakolliset jokaisella pelaajalla ja tästä säännöstä joukkueiden on pidettävä kiinni tinkimättä. Vakuutus ei korvaa jalkavammoja, jotka ovat aiheutuneet ilman säärisuojuksia pelaavalle. Nykyaikaiset suojukset suojaavat myös arkoja nilkan luita ja nivelsiteitä. Hanki oikean kokoiset säärisuojat. Liian isot säärisuojat vain vaikeuttavat liikkumista ja pallonhallintaa. Hyvät säärisuojat maksavat n Hiekkakentällä pelattaessa ja harjoiteltaessa on hyvä olla hiekkahousut, sillä ne ovat huomattavasti kestävämmät kuin verryttelyhousut. Shortsit eivät sovi hiekkakentälle, sillä ne eivät suojaa polvia. Hiekkahousut maksavat n Seura-asut ja varusteet 6.1 Pelipaita Seuran sopimustoimittaja kaikkien varusteiden osalta on E-tukku osoitteessa: Vanha Vaasantie 291 Noormarkussa. Muista mainita Koiton jäsenyydestä ostoalennusta varten. Koiton pelipaita hankitaan keväällä perustettavalle ikäluokalle seuraavan vuoden keväällä. Muut hankkivat paidan joukkueenjohtajan ja valmentajien suosituksen mukaisesti (samoin kuin muutkin varusteet). Paitaan painetaan selkään pelaajan nimi ja pelinumero.

4 6.2 Verkkarit / tuulipuku 6.3 Koitto-sukat 6.4 Muut varusteet: HARJOITTELU Jossain vaiheessa on hyvä hankkia yhtenäinen asu myös pelikenttien ulkopuolelle ja harjoituksiin, sillä se vahvistaa joukkueen yhtenäisyyttä. Mahdollisuutena on hankkia verryttelyasu tai college-asu. Koiton väri on verryttely- ja collegeasuissa punainen ja musta. Verkkareiden ja college-asujen hinnat ovat n E-tukusta löytyy myös mustia Koitto-sukkia, joista Koitto-pelurit tunnistetaan peleissä ja harjoituksissa. Sukkia kannattaa olla useita pareja. Sopimukseen kuuluvat myös mm. shortsit, kassit, reput ja valmentajavarusteet, joita kaikkia voi ostaa E-tukusta. Ilman harjoittelua ei tule mestareita. Harjoittelu on siis pelaajan kehittymisen edellytys. Hyväksi pelaajaksi tullaan valmennusohjelman avulla ja touhutessa pallon kanssa myös vapaa-aikana. On tärkeää sitoutua toimintaan alusta asti ja käydä harjoituksissa säännöllisesti. Aluksi joukkueet harjoittelevat yhden kerran viikossa lähikentillä. Jo käynnissä olevien joukkueitten harjoitusohjelma selviää parhaiten olemalla yhteydessä joukkueenjohtajaan tai valmentajaan. Normaali harjoitusten kesto on 60 minuuttia. PELAAMINEN JOUKKUEISSA JOUKKUEEN KOKO Tärkeintä ensimmäisinä pelivuosina on tutustuttaa pojat ja tytöt jalkapalloon. Tässä vaiheessa ei vielä tehdä huippufutaajia, mutta voidaan kyllä pilata monta hyvää lupausta sammuttamalla nuoren innostuksen kipinä. Jalkapallossa junioritoiminta perustuu ikäluokkiin eli pelaajat jakautuvat ryhmiin syntymävuotensa perusteella. Nuorempi voi pelata toki vanhemmassa ikäluokassa, mutta vanhempi ei nuoremmassa pelaajan joukkue on sopivan kokoinen G6 - E11 ikäluokissa. Suuremmat pelaajamäärät voivat aiheuttaa liiallista tungosta ja odotusta vaihtopenkillä. Melko harvoin kaikki pelaajat pääsevät kuitenkaan paikalle otteluihin tai turnauksiin, joten 10 pelaajan ryhmäkoko voi olla jo liian pieni. Isoissa joukkueissa harjoittelu sekä pelaaminen tapahtuu pienemmissä ryhmissä. G6 / G7 ikäluokissa pelejä pelataan erilaisilla pelimuodoilla (4 v 4, 5 v 5 tai 7 v 7).

5 ALOITTAVA JOUKKUE Valmentaja / ohjaaja Pelaajien lisäksi toimiva joukkue tarvitsee tuekseen usean aikuisen aktiivisen panoksen. Joukkue tarvitsee valmentajia / ohjaajia, joukkueenjohtajan, huoltajia, rahaasioiden hoitajan jne. Esimerkiksi pelimatkojen, rahoituksen ja kuljetuksen järjestämiseen tarvitaan käytännöllisesti katsoen kaikkien vanhempien tukea. Joukkueen tärkein henkilö heti pelaajien jälkeen on vastuuvalmentaja (ohjaaja). Vastuuvalmentaja tulee aloittaviin joukkueisiin seuran puolesta. Koska joka vuosi perustetaan uusia joukkueita, niin tarvitaan myös uusia apuvalmentajia. Apuvalmentajista koulutetaan joukkueille tulevaisuuden vastuuvalmentaja. Jokaisella joukkueella olisi hyvä olla vähintään 1 valmentaja seitsemää pelaajaa kohden. Pienryhmissä valmennus toteutuu paremmin, kun valmentajilla on enemmän aikaa yksittäisille pelaajille. Tällöin harjoitukset voidaan myös pitää, vaikka jollain valmentajista olisikin esimerkiksi työeste. Millään seuralla ei ole varastossa tällaista määrää koulutettuja valmentajia, joten uusien pelaajien myötä aloittavat myös uudet valmentajat / ohjaajat uransa. Hyvin usein valmentaja / ohjaaja on jonkun pelaajan isä, äiti tai vanhempi veli / sisko. Valmentajan / ohjaajan tehtävä ja koulutus Valmentajien keskeinen tehtävä on harjoitusten suunnittelu ja toteuttaminen sekä joukkueen ohjaus otteluissa (mm. pelaajavaihdot). Aloittavissa joukkueissa tehtävää hoitaa seuran vastuuvalmentajan ohella myös apuvalmentajat. Koitto järjestää koulutuksia apuvalmentajilleen, joissa perehdytään mm. Koiton valmennuslinjan sisältöihin. Suomen Palloliitto yhdessä piirien / seurojen kanssa kouluttaa vuosittain valmentajia. Koiton valmentajilla on mahdollisuus osallistua näihin koulutuksiin. Syksyn ja talven aikana valmentajat saavat seuralta tukea mm. Tutor-toiminnalla ja valmennusmateriaaleilla. Kaikkien Koiton-joukkueiden valmennustoimintaa ohjaa Koiton valmentajille laadittu valmennuslinjaus, joka sisältää ohjeita ja periaatteet harjoituksille sekä muulle valmennustoiminnalle. Koitossa valmentaja ei ole yksin! Joukkueen toimihenkilöt Suositeltavaa on että kolme - viisi aikuista jakaa joukkueen toiminnan kannalta välttämättömät tehtävät keskenään. Tehtäviä on myös hyvä kierrättää vuosien mittaan useampien vanhempien kesken. Joukkueen toiminnan yleinen johtaminen kuuluu joukkueenjohtajalle.

6 Joukkueenjohtaja (jojo): - on henkilö, jonka joukkueen vanhemmat ovat valtuuttaneet tekemään päätöksiä joukkueen puolesta - on yhteyshenkilö seuran johtoon - hoitaa tiedottamisasiat (ellei erillistä tiedotusvastaavaa ole nimetty) - vastaa joukkueen taloudesta (ellei erillistä talousvastaavaa ole nimetty) - hoitaa ilmoittautumiset sarjoihin ja turnauksiin - hoitaa joukkueen matkajärjestelyt jne. Joukkue tarvitsee ehdottomasti myös huoltajia, jotka huolehtivat joukkueesta harjoituksissa ja otteluissa ja huolehtivat myös joukkueen varusteista ja tarvikkeista. Huoltajat toimivat valmentajan apuna ja neuvovat pelaajia niin varuste- kuin ravintoasioissa. Huoltajat ovat joukkueen ensiapuhenkilöitä. VANHEMPIEN ROOLI SEURASSA JA JOUKKUEISSA Ilman vanhempien osallistumista jalkapalloseuran toimintaan ei olisi seuraa eikä joukkueita. Vanhemmilla on mahdollisuus ja oikeus osallistua moniin asioihin myötäeläen siten Koiton pyrinnöissä: turnauksissa, valmennuksessa ja muissa tapahtumissa. Juniorijoukkueissa vanhemmat huolehtivat siitä, että valmennukselle ja pelaamiselle on olemassa puitteet, joihin kuuluvat raha-asiat, kuljetukset, varusteet jne. Rahankeruutalkoot tarjoavat vanhemmille mukavia yhdessä tekemisen hetkiä. Vanhemmat kantavat valmentajan ohella vastuun poikien ja tyttöjen innostuksen kipinän säilyttämisestä läpi juniorivuosien. Siirryttäessä isoille kentille joukkueiden johto ja valmennus tulevat selvemmin ikäryhmäkeskeisiksi ja vanhempien rooliksi jää kannustaminen ja toimiminen joukkueen tukiryhmänä. Koiton pelaajien vanhemmat tunnistaa otteluissa siitä, että 1. Joukkueita kannustetaan reiluun peliin ja kaikkia vastustajia arvostetaan. 2. Pelinohjaus jätetään valmentajan tehtäväksi. Pelaajat eivät kaipaa tai tarvitse kentällä pelatessaan isien ja äitien ohjeita, tuntuivatpa ne meistä vanhemmista kuinka tärkeiltä ja asiantuntevilta tahansa. Annetaan poikien ja tyttöjen oppia jalkapalloa omilla ehdoillaan.

7 3. Kentän reunalta ei kommentoida pelinohjaajan työskentelyä ottelun aikana. Etenkin, kun on kysymyksessä nuori aloitteleva pelinohjaaja, vanhemmilta ja valmentajilta voi edellyttää aikuismaista otetta pelin seuraamisessa. Pelinohjaaja tuomitsee ottelun ja kuuluu inhimillisenä resurssina jalkapallopeliin. Siihen kuuluu mm. se, että pelinohjaaja ei voi nähdä ihan kaikkea, pelinohjaaja saattaa joskus tehdä virheitä, pelinohjaaja saa tulkita tilanteita. Kaikesta huolimatta on parempi, että tuomitseminen jätetään yksinomaan pelinohjaajan tehtäväksi. 4. Kaikki sitoutuvat yhdessä laadittuihin joukkueen pelisääntöihin ja hyväksyvät mm. sen, että nappulaiässä joukkueen pelaajia peluutetaan tasapuolisesti. Tätä kaikkea kutsutaan jalkapallokulttuuriksi. Toimimalla näin tuemme valmentajia työssään ja annamme oikean käyttäytymismallin omille lapsillemme. Helppoa reilu ja kitkaton toiminta ei aina ole, mutta tavoittelemisen arvoista se silti aina on. Kaiken lisäksi positiivisella asenteella saamme ystäviä yli seurarajojen ja hyvän mielen, joka kestää kauemmin kuin yhden ottelun tai turnauksen ajan. Kannustakoot niin valmentajat, huoltajat kuin katselijatkin rehdisti kaikkia joukkueita sääntöjenmukaiseen ja reiluun peliin. Jokainen peli on lasten peleissä yhtä tärkeä, eikä koskaan kuitenkaan niin tärkeä, että sen vuoksi tulisi toimia vastoin hyviä tapoja tai lasten etuja! Muita tärkeitä vanhempien tehtäviä: - ole kiinnostunut lapsesi harrastuksesta esim. kyselemällä mitä harjoituksissa tehtiin - osallistu joukkueen toimintaan - jokaiselle löytyy tehtäviä - käy vanhempainkokouksissa tutustumassa muihin vanhempiin. Osallistumalla ja olemalla aktiivinen autat myös omalla ajallaan ahertavia valmentajia ja joukkueenjohtajaa - kannusta lastasi harjoittelemaan myös vapaa-aikana kotona ja pihalla, mene itsekin mukaan potkimaan palloa lapsesi kanssa - älä aseta lapsellesi liian nuorena menestymistavoitteita. Parhaat tulokset syntyvät, kun lapsi tuntee harrastuksen omaksi jutukseen. Menestys ei saa olla ainoa palkitsemisen aihe, myös yrittämisestä tulee palkita. Oppimisen kannalta keskeistä on turvallinen ympäristö, joka sallii epäonnistumiset. Siksi palautteen tulee olla pääosin positiivista ja kannustavaa ja kritiikin erittäin varovaista.

8 Mikä on Koitto? Koitto ry on Noormarkussa toimiva urheiluseura, jossa jalkapallo on suurin yksittäinen harrastelaji. Koiton toiminta kattaa kaikki ikäluokat alle kouluikäisistä edustuspelaajiin. Lisenssipelaajia on noin 160 kpl. Koiton toiminnan tavoitteena on tarjota toimialueensa nuorisolle (tytöille ja pojille) mahdollisuus monipuoliseen jalkapalloilun harrastamiseen, jossa huomioidaan pelaajien yksilöllisyys. Samalla lasten vanhemmille ja huoltajille annetaan tilaisuus osallistua seuran toimintaan oman joukkueensa välityksellä, seuratoiminnassa tai kannatusjäsenenä. Jalkapallopuolella on normaalisti 15 valmentajaa. Seuran toimintaa ohjaa Koitto-linja, joka sisältää sekä joukkuetoimintalinjauksen (ohjeet joukkueiden toiminnalle) että valmennuslinjauksen, joka ohjaa valmentajien toimintaa yhdenmukaistaen seuran lasten ja nuorten valmennusta. Mitä pelaaminen Koitossa maksaa? Toiminnan kustannukset vaihtelevat ikäluokittain. Kustannukset koostuvat seuran jäsenmaksusta, lisenssistä ja vakuutuksesta, varusteista ja joukkuekohtaisista toimintamaksuista. Aloittavien G6 / G7 ikäluokkien 2005 ja nuorempien toimintamaksu on vain 50 joka kattaa valmennuksen, kenttävuorot, korttelipassin, vakuutuksen sekä pelipaidan. Tästä 2005 ikäluokasta vanhemmilla toimintamaksu nousee, koska kustannuksetkin nousevat. Toimintamaksun suuruus riippuu aina myös kuinka hyvin saadaan talkoilla, kioskituloilla, sponsoroinneilla ym. aputoiminnoilla kuluja katettua. Ikäluokkaa 2004 ja vanhempien jäsenmaksuilla katetaan mm. kilpailu- ja harjoittelutoiminnan kuluja, valmentajien koulutusta ja muita seuran kustannuksia, kuten esim. toimistokuluja. Piirisarjaan ja leikkimaailmaan osallistuvilla joukkueilla tulee olla myös pelipassi (25 ). Joukkueelle itselleen jäävät oman joukkueen toiminnan kustannukset, kuten esim. harjoitusvuorot, turnausmaksut, pelimatkat, varustekustannukset yms. Koitossa nämä asiat ovat hyvin avoimia ja niistä voi aina kysyä lisää joukkueenjohtajilta. Tavoitteemme on saada nuoret liikkumaan ja osallistumaan maailman suosituimman urheilulajin jalkapallon pariin.

9 Tule mukaan - ota yhteyttä! Muksufutis Pojat ja Tytöt syntyneet Joukkueenjohtaja: Senja Inberg, puh , senja.inberg@noormarkunkoitto.com G7 / F8 Pojat syntyneet Joukkueenjohtaja: Linnea Kaikko, puh., linnea.kaikko@noormarkunkoitto.com F9 / E10 Pojat syntyneet Joukkueenjohtaja: Miia Honkanen, puh , miia.honkanen@noormarkunkoitto.com E11 Pojat 2004 syntyneet Joukkueenjohtaja: Elina Honkanen, puh , elina.honkanen@noormarkunkoitto.com D12 Pojat 2003 syntyneet Joukkueenjohtaja: Mari Sulkava-Tuominen, puh , mari.sulkava-tuominen@noormarkunkoitto.com D13 / B Pojat syntyneet Joukkueenjohtaja: Antti Korpunen, puh , antti.korpunen@noormarkunkoitto.com A Pojat / Koitto syntyneet Joukkueenjohtaja: Kirsi Lehmijoki, puh , kirsi.lehmijoki@noormarkunkoitto.com Miehet eli edustus Joukkueenjohtaja: Pertti Tienhaara, puh , pertti.tienhaara@noormarkunkoitto.com Prinsessafutis syntyneet Tytöt Joukkueenjohtaja: Miia Wikman, puh , miia.wikman@noormarkunkoitto.com Naiset harraste Joukkueenjohtaja: Julia Alin-Lankinen, puh , julia.alin-lankinen@noormarkunkoitto.com Jalkapalloa kaikille eli kesäsunnuntaiset pelit kenelle tahansa halukkaalle Yhteyshenkilö: Mirka Rimpelä, puh , mirka.rimpela@noormarkunkoitto.com

VJS-OPAS 2013. Ohjeita jalkapalloilua aloittavien vanhemmille

VJS-OPAS 2013. Ohjeita jalkapalloilua aloittavien vanhemmille VJS-OPAS 2013 Ohjeita jalkapalloilua aloittavien vanhemmille VJS on LASTEN SEURA MOI TULEVAN FUTAAJAN VANHEMPI! Tiesitkö, että jalkapallo on maailman eniten pelattu joukkueurheilumuoto? Jalkapallossa yhdistyy

Lisätiedot

ORIMATTILAN PEDOT Ohjeita jalkapalloilua aloittaville

ORIMATTILAN PEDOT Ohjeita jalkapalloilua aloittaville ORIMATTILAN PEDOT Ohjeita jalkapalloilua aloittaville TULEVAN FUTAAJAN VANHEMPI! Tiesitkö, että jalkapallo on maailman eniten pelattu joukkueurheilumuoto? Jalkapallossa yhdistyy joukkuelajiluonteensa ansiosta

Lisätiedot

1(7) MOI TULEVA FUTAAJA JA VANHEMPI!

1(7) MOI TULEVA FUTAAJA JA VANHEMPI! 1(7) MOI TULEVA FUTAAJA JA VANHEMPI! Tiesitkö, että futis on maailman eniten pelattu joukkueurheilumuoto? Tule sinäkin mukaan kesyttämään pallo, nauttimaan mukavasta yhdessäolosta ja kokemaan otteluiden

Lisätiedot

KONTU OPAS Ohjeita jalkapalloilua aloittavien perheille

KONTU OPAS Ohjeita jalkapalloilua aloittavien perheille KONTU OPAS Ohjeita jalkapalloilua aloittavien perheille FC Kontu - kaikille avoin FC Kontussa joukkuetoiminta alkaa 6-ikävuodesta niin tytöillä kuin pojillakin. Jalkapallon voi aloittaa myöhemminkin. Suositeltavaa

Lisätiedot

SeMi. Seinäjoen Mimmiliiga ry. Huhtalantie 2, II-Kerros, Seinäjoki kotisivu: P sähköposti:

SeMi. Seinäjoen Mimmiliiga ry. Huhtalantie 2, II-Kerros, Seinäjoki kotisivu:   P sähköposti: SeMi Tervetuloa hyvään seuraan!! Seinäjoen Mimmiliiga ry. Huhtalantie 2, II-Kerros, 60220 Seinäjoki kotisivu: www.semi.fi P. 050-527 1220 sähköposti: mimmiliiga@kolumbus.fi Tiesitkö, että jalkapallo on

Lisätiedot

PPV-Passi. Työryhmä Harri Korpilaakso Antero Lehto. Tietopaketti aloittelevalle pelimiehelle Ja hänen vanhemmilleen

PPV-Passi. Työryhmä Harri Korpilaakso Antero Lehto. Tietopaketti aloittelevalle pelimiehelle Ja hänen vanhemmilleen PPV-Passi 2003 Työryhmä Harri Korpilaakso Antero Lehto Tietopaketti aloittelevalle pelimiehelle Ja hänen vanhemmilleen PPV PASSI 2003 Työryhmä Harri Korpilaakso Antero Lehto PAJAMÄEN-PALLOVEIKOT ry. (PPV

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) 1.6.2009 1. Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä

Lisätiedot

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015 MuurY P07 Futis Vanhempainkokous 8.4. 2015 Agenda Urheilun säännöt Joukkueentoimihenkilöt Harjoitukset ja pelit Budjetti Urheilun Pelisäännöt kaudelle 2015 MuurY P07 Futis joukkueen säännöt Nämä säännöt

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) 31.5.2010 Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä parantamaan informointia

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN PALLO YHTEISTYÖEHDOTUS KANKAANPÄÄN KAUPUNGILLE

KANKAANPÄÄN PALLO YHTEISTYÖEHDOTUS KANKAANPÄÄN KAUPUNGILLE 21.9.2017 KANKAANPÄÄN PALLO YHTEISTYÖEHDOTUS KANKAANPÄÄN KAUPUNGILLE Yleistä Kankaanpään Pallo Ry. on jalkapalloseura, joka tarjoaa mahdollisuuden harrastaa lajia ohjatusti ja asiantuntevien ohjaajien

Lisätiedot

Jalkapallon Kaslink liiga

Jalkapallon Kaslink liiga 2015 Jalkapallon Kaslink liiga jukka.latva@saunalahti.fi Kouvolan jalkapallo 4.2.2015 Kortteliliigan (Kaslink liiga) ajatuksena on järjestää jalkapallon harrastusmahdollisuus lähikentille eri puolille

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

Jalkapallon Maire-liiga

Jalkapallon Maire-liiga 2018 Jalkapallon Maire-liiga jari.kujala@kouvolanjalkapallo.fi Kouvolan jalkapallo 2.3.2018 Kortteliliigan (Maireliiga) ajatuksena on järjestää jalkapallon harrastusmahdollisuus lähikentille eri puolille

Lisätiedot

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 Jatketaan vuonna 2012 aloitettua työtä lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen kehittämisen parissa Toimintamme päivittyy SUNDAY LEAGUE

Lisätiedot

Vanhempainilta 3.5.2016

Vanhempainilta 3.5.2016 Vanhempainilta 3.5.2016 Perustettu 2006 Palloliiton Grassroots-palkinto Vuoden 2014 harraste- ja kasvattajaseura FC Kangasalan kausimaksut ovat mahdollisimman alhaiset Talkootyö Toiminta kasvaa Etenkin

Lisätiedot

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa FC REIPAS Iloa Innostumista Intohimoa T09-10 vanhempainilta 8.1.2017 T09-10 vanhempainilta Asialista Lyhyt seuraesittely Kauden toimintasuunnitelma Viestinnän käytännöt Maksut Toimihenkilöt FC REIPAS Iloa

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa JyPK:ssa valmennus on valmennuslinjan ohjaama prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus JyPK:ssa on pitkäjänteistä kja suunnitelmallista toimintaa perusasioiden kautta

Lisätiedot

Vantaan Jalkapalloseura

Vantaan Jalkapalloseura Vantaan Jalkapalloseura 2008-syntyneiden joukkueiden perustaminen Vantaan Jalkapalloseura ry - Vantaalainen Jalkapalloseura - N. 1500 lisenssipelaajaa - Suomen yksi suurimmista jalkapalloseuroista - Oma

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa Lasten valmennus on suunnitelmallinen prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena pelaamisen

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus on suunnitelmallinen prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena pelaamisen

Lisätiedot

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940 TOIMINNAN KÄIKIRJA 1940 JALKAPALLOA VUODETA 1940 IÄLLYLUETTELO 1 JOHDANTO 2 JÄNTEVÄN ARVOT JA TAVOITTEET 3 ORGANIAATIO MALLI 3.1 EURAN JOHTOKUNTA 4 JÄNTEVÄ JA VIETINTÄ 4.1 IÄINEN JA ULKOINEN VIETINTÄ 4.2

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa Lasten valmennus on johdonmukainen prosessi, jossa edetään perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

FORTUM TUTOR Peli-iloa koko perheelle Jalkapallojuniorin vanhemman opas 20.6.2012

FORTUM TUTOR Peli-iloa koko perheelle Jalkapallojuniorin vanhemman opas 20.6.2012 FORTUM TUTOR Peli-iloa koko perheelle Jalkapallojuniorin vanhemman opas Fortum Tutor ohjelma Fortumin ja Suomen Palloliiton vuonna 2009 aloittama valtakunnallinen ohjelma Kohderyhmänä erityisesti alle

Lisätiedot

Futsalin Kymiliiga. Kouvolan jalkapallo 2014-2015

Futsalin Kymiliiga. Kouvolan jalkapallo 2014-2015 20142015 Futsalin Kymiliiga Kouvolan jalkapallo 2014-2015 Juniorijalkapalloilijoille futsal on mitä parhain taidon ja peliälyn kehittämismuoto. Pienellä kentällä kaikki pääsevät osalliseksi peliin. Pelin

Lisätiedot

Koivukylän Palloseura ry. B-juniorit. Toimintasuunnitelma kaudella 2015

Koivukylän Palloseura ry. B-juniorit. Toimintasuunnitelma kaudella 2015 Koivukylän Palloseura ry B-juniorit Toimintasuunnitelma kaudella 2015 01.12.2014 Suunnitelma koskee aikaväliä 1.11.2014 31.10.2015. Toimihenkilöt ja yhteystiedot Joukkueenjohtaja: Vastuuvalmentaja: Valmentaja:

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus on johdonmukainen prosessi, jossa edetään perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

MP D13. VANHEMPAINILTA Urpolan koululla klo 18.00

MP D13. VANHEMPAINILTA Urpolan koululla klo 18.00 MP D13 VANHEMPAINILTA 22.2.2016 Urpolan koululla klo 18.00 ASIALISTA 1. Joukkueen toimihenkilöt kaudella 2016 2. Pelisäännöt 3. Harjoitukset 4. Pelit ja turnaukset kaudella 2016 5. Pelipassit + vakuutukset

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Vuosi 2014 on seuran kahdestoista varsinainen toimintavuosi. Vuosille 2013 2015 tehtiin päätös palkata AC Kirkkonummi- ACK ry:lle oppisopimuksella kokopäiväisesti toimiva

Lisätiedot

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC Saarijärvi ry FC Saarijärvi on 21.11.2000 perustettu jalkapallon erikoisseura, jonka tarkoitus on antaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus

Lisätiedot

Jokelan Kisa jalkapallo

Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa tarjoaa kaikille Jokelan ja lähialueen asukkaille laadukasta jalkapalloharrastusta ikään ja tasoon katsomatta. Teemme yhteistyötä lähiseurojen kanssa tarjotaksemme

Lisätiedot

P04 VANHEMPAINILTA. Kausi 2015 Rahankäyttö Valmennus & Huolto Uudet harjoitusvuorot Tuleva toiminta

P04 VANHEMPAINILTA. Kausi 2015 Rahankäyttö Valmennus & Huolto Uudet harjoitusvuorot Tuleva toiminta P04 VANHEMPAINILTA Kausi 2015 Rahankäyttö Valmennus & Huolto Uudet harjoitusvuorot Tuleva toiminta 06.10.2015 FC Wild P04 kausi 2015 1.10.2014 30.9.2015 26 pelaajaa 6 147 Turnausta harjoituskertaa 2 Joukkuetta

Lisätiedot

Vanhempainilta 20.4.2015

Vanhempainilta 20.4.2015 Vanhempainilta 20.4.2015 Perustettu 2006 FC Kangasalan kausimaksut ovat mahdollisimman alhaiset Talkootyö Toiminta kasvaa Etenkin nuoremmat ikäluokat isoja Yhteensä noin 500 pelaaja Visio 2017: Iloista

Lisätiedot

Futsalin INTERSPORT-liiga

Futsalin INTERSPORT-liiga 2018-2019 Futsalin INTERSPORT-liiga Jari Kujala Kouvolan jalkapallo 2018-2019 Juniorijalkapalloilijoille futsal on mitä parhain taidon ja peliälyn kehittämismuoto. Pienellä kentällä kaikki pääsevät osalliseksi

Lisätiedot

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi Genuine Hockey Spirit Since 1979 Haukat G 2010 Kausi 2017-2018 Haukat seurana Perustettu 1979 Valon Sinettiseura vuodesta 1997 (entinen Nuori Suomi) Lajeina jääkiekko ja ringette Lapsia ja nuoria lisenssipelaajia

Lisätiedot

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa P09 vanhempainilta 25.11.2015

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa P09 vanhempainilta 25.11.2015 FC REIPAS Iloa Innostumista Intohimoa P09 vanhempainilta 25.11.2015 P09 vanhempainilta Asialista Seuraesittely Kauden toimintasuunnitelma Maksut Toimihenkilöt Viestinnän käytännöt FC REIPAS Iloa, Innostumista,

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 Toivalan Urheilijat ry ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 PVM: 10.1.2016 1. Joukkueen toimihenkilöt: Valmentajat: Suvi Kankkunen Puh. 050 381 2105, kankkunens@gmail.com Erika Hyttinen Puh.

Lisätiedot

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa NJS Milan: Joukkueen Säännöt 2011 Hyväksytty Vanhempainkokouksessa 25.03.2011 Lasten ja nuorten kokonaisliikunnan määrä Kuinka paljon lapset oikeasti liikkuvat? Kuinka moni meistä tietää kuinka paljon

Lisätiedot

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa.

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa. KAUSI 2017-2018 JOHDANTO Oulun luistinseura ja Suomen salibandyliitto jatkaa edellisen kauden tapaan tuomariyhteistyötä, jossa salibandyliitto järjestelee ja asettelee tuomarit kaikkiin Leijonaliigan otteluihin.

Lisätiedot

FC Reipas P04 vanhempainilta

FC Reipas P04 vanhempainilta FC Reipas P04 vanhempainilta 27.11.2015 JYRI HEINONEN, MIKA KOLAMO, KATI LUOKKALA JA MARKO MÄLKIÄ Esityslista Kauden 2015 palautteen yhteenveto Toimintasuunnitelma 2016 Varainkäyttöarvio (joukkuemaksu)

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2018 Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen Toiminnan arvot - monipuolinen liikunta lajitaitojen harjoittaminen kasvatus yhteistyössä vanhempien, koulujen ja muiden

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto

EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto Kaikki 07 syntyneet pelaajat ovat tervetulleita perustettavaan ikäluokkaan mukaan.

Lisätiedot

Futsalin INTERSPORT-liiga

Futsalin INTERSPORT-liiga 2017-2018 Futsalin INTERSPORT-liiga Jari Kujala Kouvolan jalkapallo 2017-2018 Futsalin INTERSPORT-liiga 2017-2018 Juniorijalkapalloilijoille futsal on mitä parhain taidon ja peliälyn kehittämismuoto. Pienellä

Lisätiedot

OLS LEIJONALIIGA SÄÄNNÖT

OLS LEIJONALIIGA SÄÄNNÖT OLS LEIJONALIIGA SÄÄNNÖT 2018-2019 JOHDANTO Oulun luistinseura ja Suomen salibandyliitto jatkaa edellisen kauden tapaan tuomariyhteistyötä, jossa salibandyliitto asettelee tuomarit kaikkiin Leijonaliigan

Lisätiedot

TAMPEREEN PALLO-VEIKOT RY Teiskontie 1 A, 33500 Tampere Puh. (03) 261 7211 toimisto@tpv.fi www.tpv.fi

TAMPEREEN PALLO-VEIKOT RY Teiskontie 1 A, 33500 Tampere Puh. (03) 261 7211 toimisto@tpv.fi www.tpv.fi Tietoa pelaajille ja vanhemmille HEI UUSI FUTAAJA JA FUTARIN PERHE Onneksi olkoon loistavan harrastuksen valinnasta! Jalkapallo on maailman suosituin joukkueurheilulaji ja sillä on pitkät perinteet niin

Lisätiedot

FC Reipas P08 vanhempainilta

FC Reipas P08 vanhempainilta FC Reipas P08 vanhempainilta Aiheet Joukkueen säännöt Toimintasuunnitelma Joukkueen varainkäyttöarvio ja varojen käytön pelisäännöt Toimintamaksut yms. Joukkueen varainhankinta Toimihenkilöiden valinta

Lisätiedot

KP-75/TUPS YJ P04. Vanhempainilta

KP-75/TUPS YJ P04. Vanhempainilta KP-75/TUPS YJ P04 Vanhempainilta 16.03.2016 Läpikäytävät asiat YJ joukkueen toiminta Kimmo Palloliiton/joukkueen pelisäännöt Pelaajamaksut (seuran ohjeistus) Kesän/Syksyn tapahtumia YJ joukkueen talousasiat

Lisätiedot

FC SCJ Strategia 2019

FC SCJ Strategia 2019 FC SCJ Strategia 2019 Toiminta-ajatus Seuran toiminnan tarkoituksena on tarjota tavoitteellista ja laadukasta yhteisöllisyyttä korostavaa jalkapallon harraste- ja kilpatoimintaa lapsille, nuorille, perheille

Lisätiedot

A. Naumanen. Tytöt U15-sarjassa. Esitys SAJL Nuorisokokoukselle

A. Naumanen. Tytöt U15-sarjassa. Esitys SAJL Nuorisokokoukselle A. Naumanen Tytöt U15-sarjassa Esitys SAJL Nuorisokokoukselle 25.10.2014 Tytöt U15 Nuorten kilpailujärjestelmä 2014-2016 hyväksyttiin syysliittokokouksessa 2013. Kilpailujärjestelmässä:! Pelattavaksi ehdotettavat

Lisätiedot

Vanhempainilta

Vanhempainilta Vanhempainilta 11.4.2017 Perustettu 2006 Palloliiton Grassroots-palkinto Vuoden 2014 harraste- ja kasvattajaseura FC Kangasalan kausimaksut ovat mahdollisimman alhaiset Talkootyö Toiminta kasvaa Etenkin

Lisätiedot

SBS MASKU Seurakäsikirja versio 1.2 Hyväksytty

SBS MASKU Seurakäsikirja versio 1.2 Hyväksytty SBS MASKU versio 1.2 Hyväksytty 6.8.2015 1 1. Seura 1.1. Seuran toiminta-ajatus SBS Masku on salibandyyn keskittynyt erikoisseura, jonka pääpaino on junioritoiminnassa. Seura pyrkii asettamaan vähintään

Lisätiedot

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT Välitämme ja vastaamme lapsesta, asetamme rajat Ohjaamme lapsiamme omatoimisuuteen Pyrimme kasvattamaan lapsiamme terveisiin elämäntapoihin huom! Esimerkin voima :) Tarjoamme

Lisätiedot

Jalkapalloseura FC Hertan STRATEGIA

Jalkapalloseura FC Hertan STRATEGIA Jalkapalloseura FC Hertan STRATEGIA 2012-2017 VISIO 2017 FC Hertta on suomalaisen tyttö- ja naisjalkapallon laatuseura. FC Hertta tarjoaa Joensuun seudun tytöille ja naisille mahdollisuuden pelata jalkapalloa

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - D-tytöt - d-pojat - f-pojat - F-tytöt - g-tytöt - Ruoveden Pirkat - F-tytöt - d-tytöt - g-tytöt

Lisätiedot

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa FC REIPAS Iloa Innostumista Intohimoa T07-08 vanhempainilta - 17.11.2015 T07-08 vanhempainilta Asialista Lyhyt seuraesittely Kauden toimintasuunnitelma Maksut Vanhempien pelisäännöt Toimihenkilöt Viestinnän

Lisätiedot

1990-luvulla jääkiekon pelaaminen ulkojäillä tuli mahdottomaksi ja jääkiekkotoiminta seurassa loppui.

1990-luvulla jääkiekon pelaaminen ulkojäillä tuli mahdottomaksi ja jääkiekkotoiminta seurassa loppui. 1. Johdanto Seurakäsikirja on laadittu kaikkien seuratyötä tekevien avuksi. Tämän seurakäsikirjan tarkoituksena on esitellä Joutsan Seudun Pallon toimintaa sekä antaa suuntaviivat kaikille seuran toiminnassa

Lisätiedot

Jokelan Kisa. B-pojat (97/98) Kausi 2014 1.11.2013 31.10.2014

Jokelan Kisa. B-pojat (97/98) Kausi 2014 1.11.2013 31.10.2014 Jokelan Kisa B-pojat (97/98) Kausi 2014 1.11.2013 31.10.2014 20.10.2013 Kausi 2014 AIHE: JoKi B- Pojat infotilaisuus AIKA: 24.10.2013, Kello 19.00 PAIKKA: Kisan Maja ( Ridasjärventie 137, 05400 JOKELA)

Lisätiedot

LePa P01 vanhempien palaveri

LePa P01 vanhempien palaveri LePa P01 vanhempien palaveri Toimintamalli syksystä 2012 eteenpäin / Merja Toimihenkilö valinnat talvikausi 2012-2013 / Merja Maksut & Varainkeruu 2013 / Merja Talvisarjat / Merja Muut asiat / Kaikki Tarvittavat

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ruoveden Pirkat

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ruoveden Pirkat Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ruoveden Pirkat 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - f-pojat - E-pojat - dp j ft - D tytöt - naiset - D-tytöt - ft-04 - D-Pojat - E-Pojat - F-t04 -

Lisätiedot

Valmennuslinja. Kultsujuniorit

Valmennuslinja. Kultsujuniorit Valmennuslinja Kultsujuniorit Seuran tavoitteet - Kehittää junioreita yksilöinä pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti - yksittäisen pelaajan oman tason mukainen harjoittelu ja pelaaminen - joukkueet jaetaan

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 1 (6) Toimintasuunnitelma kaudelle 1.5.2009 30.4.2010 Seurassa toimii kauden aikana juniorijoukkueita kahdessatoissa eri ikäluokassa G- junioreista A-junioreihin.

Lisätiedot

IPS RY Toimintasuunnitelma 2016

IPS RY Toimintasuunnitelma 2016 IPS RY Toimintasuunnitelma 2016 Junioritoiminta kaudella 2016 Kaudella 2016 seuralla tulee olemaan erilaisia projekteja, millä pyritään kehittämään seura yhden askeleen eteenpäin. Isoin projekti on seuratoiminnan

Lisätiedot

VJS:n varusteohje & seuramallisto 2014-2015

VJS:n varusteohje & seuramallisto 2014-2015 VJS:n varusteohje & seuramallisto 2014-2015 YLEISTÄ Hyvän seurahengen kannalta on tärkeää huolehtia joukkueiden ja pelaajien yhteenkuuluvuuden tunteesta. Näkyvä ja oleellinen perusta tälle on seuran ja

Lisätiedot

PPV-passi. Työryhmä: Harri Korpilaakso Antero Lehto Harri Kumpulainen. Tietopaketti aloittelevalle pelaajalle ja hänen vanhemmilleen

PPV-passi. Työryhmä: Harri Korpilaakso Antero Lehto Harri Kumpulainen. Tietopaketti aloittelevalle pelaajalle ja hänen vanhemmilleen PPV-passi 2014 Työryhmä: Harri Korpilaakso Antero Lehto Harri Kumpulainen Tietopaketti aloittelevalle pelaajalle ja hänen vanhemmilleen PPV-passi Työryhmä: Harri Korpilaakso Antero Lehto Harri Kumpulainen

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019 Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2019 Toiminnan arvot Ysikaks Nivala Ry:n toiminnan arvoina on tarjota harrastajille monipuolista liikuntaa ja lajitaitojen harjoittamista kohtuullisin kustannuksin. Haluamme

Lisätiedot

Leppävaaran Pallo Peli- ja harjoitteluasut 2013 opas pelaajille, joukkueiden avainhenkilöille ja vanhemmille

Leppävaaran Pallo Peli- ja harjoitteluasut 2013 opas pelaajille, joukkueiden avainhenkilöille ja vanhemmille Leppävaaran Pallo Peli- ja harjoitteluasut 2013 opas pelaajille, joukkueiden avainhenkilöille ja vanhemmille Harjoittelu- ja peliasut sekä varusteet 2013 Yhtenäiset peli- ja harjoitteluasut ovat tärkeä

Lisätiedot

Futsalin INTERSPORT-liiga. Kouvolan jalkapallo

Futsalin INTERSPORT-liiga. Kouvolan jalkapallo 2019-2020 Futsalin INTERSPORT-liiga Kouvolan jalkapallo 2019-2020 Juniorijalkapalloilijoille futsal on mitä parhain taidon ja peliälyn kehittämismuoto. Pienellä kentällä kaikki pääsevät osalliseksi peliin.

Lisätiedot

Opas uudelle pelaajalle ja vanhemmille

Opas uudelle pelaajalle ja vanhemmille Opas uudelle pelaajalle ja vanhemmille Sisällysluettelo 1. Perustiedot seurasta... 3 2. Vastuualueet ja tehtävät... 3 2.1 Johtokunta... 3 2.2 Joukkueenjohtajakokous... 3 2.3 Joukkueet... 3 2.3.1 Mitä aloitteleva

Lisätiedot

Orimattilan Pedot P02 pelaajien ja vanhempien opas

Orimattilan Pedot P02 pelaajien ja vanhempien opas 2015 Orimattilan Pedot P02 pelaajien ja vanhempien opas Marko Havanka 12.11.2014 Sisällys luettelo Orimattilan Pedot toimintaperiaatteet sivu 3-4 Harjoitukset sivu 5 Turnaukset/Pelit sivu 6-7 Poissaolot/Ilmoittautumiset

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 11v11 joukkueet (14-18v) C14-B18 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa - tavoitteet C14-B18 11v11 ikäkausi- ja kilpajoukkueissa lähtökohtana on yksilöiden kehittäminen.

Lisätiedot

LePa P01 vanhempien palaveri

LePa P01 vanhempien palaveri LePa P01 vanhempien palaveri Katsaus kuluneeseen kesäkauteen / Valmentajat Talvikausi 2013-2014/ Valmentajat Kesäkausi 2014 Toimihenkilöt talvikausi 2013-2014 / Merja Maksut 2013-2014 / Merja Muita Asioita

Lisätiedot

HooGee Tiikerit 2004. Vanhempainilta 11.4. 2012

HooGee Tiikerit 2004. Vanhempainilta 11.4. 2012 HooGee Tiikerit 2004 Vanhempainilta 11.4. 2012 Kevään toiminta Treenejä: Tiistaisin Myntinsyrjässä ja Niittykummussa huhtikuun loppuun La 10-11 Matinkylän uudella tekonurmella Toukokuun alusta to klo 17/17.30-18.30

Lisätiedot

TERVETULOA MUKAAN NJSP02-JOUKKUEESEEN!

TERVETULOA MUKAAN NJSP02-JOUKKUEESEEN! TERVETULOA MUKAAN NJSP02-JOUKKUEESEEN! Kiva, poikasi on kiinnostunut mukavasta ja liikuttavasta harrastuksesta! Tähän infopakettiin olemme koonneet tärkeimpiä tietoja, mitä joukkueeseen liittyminen tarkoittaa.

Lisätiedot

Futsalin INTERSPORT-liiga

Futsalin INTERSPORT-liiga 2016-2017 Futsalin INTERSPORT-liiga Jari Kouvolan jalkapallo 2016-2017 Juniorijalkapalloilijoille futsal on mitä parhain taidon ja peliälyn kehittämismuoto. Pienellä kentällä kaikki pääsevät osalliseksi

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa Joukkueenjohtaja Vanhempien ehdottama ja seuran hyväksymä Järjestää kauden aikana vähintään kaksi vanhempainiltaa: 1. Kauden alussa laaditaan budjetti yhdessä rahastonhoitajan kanssa, hyväksytetään se

Lisätiedot

Tervarit-j Juventus 04. Vanhempain palaveri 3.11.2011

Tervarit-j Juventus 04. Vanhempain palaveri 3.11.2011 Tervarit-j Juventus 04 Vanhempain palaveri 3.11.2011 Asialista Mennyt kausi Yhteenveto kuluneesta kaudesta Tulevan kauden suunnitelmat Harjoittelu Päätapahtumat Varustehankinnat Budjetti, varainkeruu Keskustelua,

Lisätiedot

PELI-KARHUT RY JALKAPALLO POJAT 2007 INFOTILAISUUS

PELI-KARHUT RY JALKAPALLO POJAT 2007 INFOTILAISUUS PELI-KARHUT RY JALKAPALLO POJAT 2007 INFOTILAISUUS 20.9.2018 PELI-KARHUT TOIMINTAFILOSOFIA Peli-Karhut tarjoaa nuorille mahdollisuuden oppia ja nauttia jalkapallon pelaamisesta ja harjoittelemisesta riippumatta

Lisätiedot

Joukkue, jossa toimin

Joukkue, jossa toimin Seurakysely 2016 / Yhteenveto kaikista vastauksista Toimihenkilöt Vastaajia yhteensä 38 Joukkue, jossa toimin Muu joukkue, mikä? D-tytöt C-tytöt G6 (-10)-nappulat F8-G7 (-08-09)-nappulat F9 (-07)-pojat/musta

Lisätiedot

Näin pelataan seuraseminaari

Näin pelataan seuraseminaari Näin pelataan seuraseminaari 16.2.2017 Näin pelataan seuraseminaari Rauma 16.2.2017 Pelaajien liikkuminen Pelaajien liikkumista saman seuran saman ikäluokan joukkueissa ei ole rajoitettu! Kaksoisedustus

Lisätiedot

FC LOVIISA VARUSTEET 2010

FC LOVIISA VARUSTEET 2010 FC LOVIISA VARUSTEET 2010 Lisätietoja varusteista Sjöblom Sport tai www.umbro.fi Yleistä Varusteiden sovitukset Pelipaidat Collegeasu Pelishortsit ja sukat Muut varusteet Pakollisena varusteena pelaajalle

Lisätiedot

FC LOVIISA VARUSTEET 2011

FC LOVIISA VARUSTEET 2011 FC LOVIISA VARUSTEET 2011 Lisätietoja varusteista Sjöblom Sport tai www.umbro.fi Yleistä Varusteiden sovitukset Pelipaidat Collegeasu Pelishortsit ja sukat Muut varusteet Pakollisena varusteena pelaajalle

Lisätiedot

Joukkue jossa lapsi pelaa

Joukkue jossa lapsi pelaa Seurakysely 2016 / Yhteenveto kaikista vastauksista Vanhemmat Vastaajia yhteensä 129 Joukkue jossa lapsi pelaa Muu, mikä? D-tytöt C-tytöt G6(-10)-nappulat F8-G7 (-08-09)-nappulat F9 (-07)-pojat/musta F9

Lisätiedot

FC Honka. Kauden perustamiskokous Kisakallio, Lohja

FC Honka. Kauden perustamiskokous Kisakallio, Lohja FC Honka Kauden 2016-17 perustamiskokous 8.10. Kisakallio, Lohja Kokouksen esityslista 1. Kokouksen avaus 2. Puheenjohtajan, sihteerin ja pöytäkirjantarkastajien (2) valinta 3. Esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

Toimintamaksulla kustannetaan alkuun joukkueelle mm. EA-laukku ja kylmäpusseja. Pari maalivahdin paitaa. Muuhun yhdessä sovittavaan tarkoitukseen.

Toimintamaksulla kustannetaan alkuun joukkueelle mm. EA-laukku ja kylmäpusseja. Pari maalivahdin paitaa. Muuhun yhdessä sovittavaan tarkoitukseen. PAIKKA Päiväkumpu AIKA 24.3.2014 KLO 18.20-19.40 Vanhempainkokous 1. Jäsenmaksut ja pelipaidat: LopaSammatin pelaajat maksavat 50eur toimintamaksun liittyessään joukkueeseen. Joukkue kustantaa näillä rahoilla

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Vuosi 2016 on seuran kolmastoista varsinainen toimintavuosi. Perustuen siihen, että AC Kirkkonummi - ACK ry:n tavoitteena on tarjota laadukasta toimintaa kaikissa ikäluokissa

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 0.08.013 1 (5) PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Kiimingin Kiekko-Pojat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja). SOPIMUSKAUSI Tämä

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus

JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus 1 JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus Salon Kiekkohait ry Tämä ohje kuvaa seuran joukkueenjohtajan tehtävät ja vastuut PÄIVITETTY 27.3.2014 Ohjeen päivitysvastuu: seurasihteeri 2 Sisältö JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVÄT...

Lisätiedot

Jokelan Kisa ry P1213 ja T1011 ikäryhmien infotilaisuus.

Jokelan Kisa ry P1213 ja T1011 ikäryhmien infotilaisuus. Jokelan Kisa ry P1213 ja T1011 ikäryhmien infotilaisuus www.jokelankisa.net 28.11.2017 JoKi - Jokelalaisille liikuntaharrastusta ja hyvinvointia 21.3.2017 / JKu Jokelan Kisa Urheilutoiminta Jalkapallo

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma VIESTINTÄSUUNITELMA 1(10) Viestintäsuunnitelma Tervarit Juniorit ry VIESTINTÄSUUNITELMA 2(10) Sisällys 1. Johdanto 2. Tervarit Juniorit 3. Arvot 4. Viestinnän kohteet ja tavoitteet 5. Tervarit Juniorit

Lisätiedot

Koivukylän Palloseura ry. P02 Ikäluokan. Toimintasuunnitelma kaudella 2013

Koivukylän Palloseura ry. P02 Ikäluokan. Toimintasuunnitelma kaudella 2013 Koivukylän Palloseura ry P02 Ikäluokan Toimintasuunnitelma kaudella 2013 Suunnitelma koskee aikaväliä 1.11.2012 31.10.2013. Toimihenkilöt ja yhteystiedot Joukkueenjohtajat :Sanna Heikurinen, Terhi Perkiö

Lisätiedot

TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN!

TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN! TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN! TERVETULOA HUKKALAUMAAN! PuHu Juniorit on vuonna 2008 perustettu vantaalainen koripalloseura, jonka toiminta-ajatuksena on mahdollistaa koripallon pelaaminen kilpa- ja harrastusmielessä

Lisätiedot

Tuusulan Palloseuran T08-09 vanhempainilta 1.10.2015

Tuusulan Palloseuran T08-09 vanhempainilta 1.10.2015 Tuusulan Palloseuran T08-09 vanhempainilta 1.10.2015 Tuusulan Palloseuran organisaatio Jäsenet Vuosikokoukset Luottamushenkilöt Johtokunta PJ + 6-8 jäsentä Toimisto Toiminnanjohtaja Hilu Pelander 1.11.15

Lisätiedot

FC REIPAS T07/08. Mukkulan urheilupuisto Aika Toimihenkilöt kaudelle Varajoukkueenjohtaja? Apuvalmentaja?

FC REIPAS T07/08. Mukkulan urheilupuisto Aika Toimihenkilöt kaudelle Varajoukkueenjohtaja? Apuvalmentaja? FC REIPAS T07/08 Paikka Mukkulan urheilupuisto Aika 16.11.2017 Läsnä 11 tytön vanhemmat Toimihenkilöt kaudelle 2017-2018 Joukkueenjohtaja Tarja Kariola Varajoukkueenjohtaja? Vastuuvalmentaja Apuvalmentaja

Lisätiedot

SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005

SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005 31.8.2005 SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005 SEUROJEN YHTEYSTIEDOT PELISÄÄNNÖT LISENSSIT RINGETTELIITON ALAISET TURNAUKSET KAUDELLA 2005-2006 HAE TUKEA LASTEN JA NUORTEN RINGETTEEN LIITON UUDET HENKILÖT HYVÄÄ

Lisätiedot

Riihimäen Palloseura Toimintamalli

Riihimäen Palloseura Toimintamalli Riihimäen Palloseura Toimintamalli Markus Koivuniemi Nuorisopäällikkö 12.9.2013 Sisältö Riihimäen Palloseuran toimintamalli ja ohjeistus Joukkueenjohtajille Valmentajille Rahastonhoitajille Huoltajille

Lisätiedot