KYMENLAAKSON URHEILUGAALASSA PALKITUT PALKINNOT VUODEN 2016 ANSIOISTA. Haminan vuoden liikuttaja.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KYMENLAAKSON URHEILUGAALASSA PALKITUT PALKINNOT VUODEN 2016 ANSIOISTA. Haminan vuoden liikuttaja."

Transkriptio

1 KYMENLAAKSON URHEILUGAALASSA PALKITUT PALKINNOT VUODEN 2016 ANSIOISTA Haminan vuoden liikuttaja. Veli-Matti Saharinen Veli-Matti Saharinen on PPP -97 -pyöräilyseuran perustajajäsen. Hän on toiminut vuosia maastopyöräilyn parissa ja edesauttanut maastopyöräilyn suosion lisääntymistä Haminassa. Hän on useina vuosina ohjannut aikuisten keskiviikkoillan pyöräilyjä sekä lasten pyöräilykoulua. Seura on vuonna 2015 rakentanut polkupyöräpuiston Hevoshakaan, jossa on Pump Track -rata ja hyppyrit. Tänä kesänä seura on rakentanut Ruissalon ulkoilualueelle maastopyöräradan, joka on Kymenlaakson ensimmäinen merkitty ja pysyvä XC-rata Iitin vuoden liikuttaja Ismo Suurnäkki Ismo Suurnäkki (Iitti Hockey) on tehnyt pitkän uran iittiläisen jääkiekon ja erityisesti junioritoiminnan hyväksi. Hän on vienyt kiekkokoulutoimintaa eteenpäin ja muutoinkin tehnyt lasten ja nuorten kiekkoilun edistämiseksi erittäin paljon asioita, jotka muutoin olisi jäänyt tekemättä. Hän on myös edistänyt iittiläistä jääkiekkokulttuuria toiminnallaan toimien seurassa lukuisissa eri tehtävissä. Pitkän linjan jääkiekkomies. Kotkan vuoden liikuttaja Kotkan Latu ry Kotkan Ladun ideoima ja aikaansaama Frisbeegolf-rata seuran pirtin maastoon täydentää Petäjäpirtin liikuntamahdollisuuksia ja -virikkeitä, sen myötä frisbeegolf on saavuttanut alueella suuren ja varauksettoman suosion liikkujien keskuudessa Palkinnon vastaanottivat yhdistyksen varapuheenjohtaja Fabrizio Ferrara sekä johtokunnan jäsen Raimo Karjalainen. Kouvolan vuoden liikuttaja Veli Hyyryläinen Veli on rakentanut Kouvolan liikuntaolosuhteita pitkäjänteisesti. Mielakan laskettelu- ja hiihtokeskuksen, ympäröivien latujen sekä Bogey golf-kentän hoitaminen, toiminnan pyörittäminen menestyksekkäästi sekä petanque- kenttien rakentamisen mahdollistaminen sekä sisä- että ulkokäyttöön. Unohtamatta myös panosta Tähtisquashin takana. Miehikkälän vuoden liikuttaja Muurikkalan Kaiku ry 100 -vuotisjuhlia kesällä viettänyt kyläseura on tehnyt pitkäjänteistä työtä liikunta- ja urheilutoiminnan kehittämiseksi rajapinnan kylissä. Muurikkalassa Kaiku ry on huolehtinut kyläläisten ja erityisesti koulun sekä aiemmin myös päiväkodin liikuntaolo-suhteista vuosikymmenten ajan. Seura on hyödyntänyt Muurikkalan seurantaloa erilaisten liikuntaryhmien kokoontumisessa ja uusia ryhmiä on perustettu viime vuosinakin. Palkinnon vastaanotti ratamestari, johtokunnan jäsen, seura-aktiivi Harri Husu.

2 Pyhtään vuoden liikuttaja Markus Gango Pyttis Idrotsklubben ja etenkin Markus Gango on tehnyt esimerkillistä työtä turva-paikanhakijoiden liikuttamisessa ja kotouttamisessa liikunnan avulla Pyhtäällä syksystä 2015 alkaen. Gango on tarjonnut turvapaikanhakijoille mahdollisuuden pelata lentopalloa ja sulkapalloa, käydä kuntosalilla ohjatusti sekä kokeilla monia muita urheilulajeja. Hän ja muut seuran jäsenet ovat kuljettaneet turvapaikanhakijoita liikkumaan sekä auttaneet heitä hankkimaan liikuntavarusteita. Gango ja muut Pyttis Idrottsklubbenin aktiivit ovat ohjanneet turvapaikanhakijoiden liikuntaa kaksi kertaa viikossa Huutjärven koululla keväästä 2016 alkaen yhteistyössä Pyhtään kunnan ja turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta Pyhtäällä ylläpitävän Kotouma Oy:n kanssa. Virolahden vuoden liikuttaja Virojoen ja Klamilan päiväkodit (varhaiskasvatus ja esiopetus). Päiväkodeissa on hienosti oivallettu liikunnan merkitys päiväkodin arjessa. Molemmat Virolahden päiväkodeista ovat lähteneet innolla toteuttamaan Ilo kasvaa liikkuen -ohjelmaa ja kehittäneet myös aktiivisesti päiväkotien liikuntaympäristöjä. Päiväkotien varhaiskasvatus- ja esikouluryhmistä huokuu positiivinen asenne liikuntaa kohtaan. Liikkumisen mallit ulottuvat perheisiin yhteisten liikunnallisten iltatapahtumien ja päiväkodin päivittäisten toimintatapojen kautta. Päiväkodit ovat tehneet hienoa yhteistyötä myös liikuntatoimen ja kunnan liikuntaneuvonnan perheliikunnan kehittämisessä. Palkinnon vastaanottivat päiväkotien johtajat Tiina Suur-Uski sekä Erika Jokimies. Vuoden kuntoliikkuja Teemu Huppunen Teemu on erittäin aktiivinen juoksija sekä matalan kynnyksen juoksutapahtumasarjan organisoija. Tapahtumissa on paljon osallistujia. Vuoden terveysliikuttaja Kouvolan seudun muisti ry Yhdistyksen toiminta (Kouvolassa ja Kotkassakin) muistisairauksien ennaltaehkäisyssä, muistisairaiden ja heidän omaisten tukemisessa on laaja-alaista. Yhdistys on huomioinut hienosti liikunnan merkityksen muistisairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoitokeinona. Liikunta on vahvasti näkyvissä yhdistyksen toiminnassa. Viikoittain kokoontuu mm. avoin jumpparyhmä ja taiji. Lisäksi yhdistys järjestää vuosittain aivoterveysluentoja, joissa pari kertaa on ollut teemana myös liikunta/arkiaktiivisuus sekä tapahtumia esim. VÄLITÄ - kävely- ja ulkoilutapahtuma. Jäseniä yhdistyksessä on vajaa 300 Palkintoa vastaanottivat puheenjohtaja Tiina Köninki sekä muistiluotsityöntekijä Tiina Orava.

3 Vuoden seura-aktiivi Kari Lindqvist On tullut jääkiekkoseurojen huoltajaksi jo vuonna Tuli vuonna 2004 KooKoon edustusjoukkueen mukaan huoltajaksi. Räpin sanoja mukaillen aina hallil eka ja hallilt vikana. Ympäripyöreitä päiviä pelaajien eteen ilman huomiota vuosikymmenten ajan. Vuoden urheilusaavutus yleisöäänestys Kouvojen miesten koripallon mestaruus korisliigassa. KymLin, Kymen Sanomien ja Kouvolan Sanomien sivuilla sekä lehdissä järjestettiin yleisöäänestys. Äänestykseen tuli ääniä yhteensä 623 kappaletta. Palkinnon vastaanottivat joukkueen valmentaja Jyri Lehtonen sekä joukkueen kapteeni Ville Kaunisto. Vuoden nuorisourheiluseura Kouvolan Pallonlyöjät (KPL) Nostanut huimasti junioripelaajien määrää. Junioreiden SM -mitaleja on tullut viimevuosina useita. Aloitti 2016 myös "Pesis menee kylille" -hankkeen, jota kautta pesäpallon pariin tuli peräti 320 lasta Kouvolassa. Palkintoa vastaanotti toiminnanjohtaja Jukka Rasimus Vuoden lasten liikuttaja Heidi Honkanen Heidi on koonnut Kotkan koulut loistavaan yhteistyöhön yhteen ja ollut vetämässä yhteistyötä, joka palkittiin mm. valtakunnalliselle huomionosoituksella joulukuussa Kotkan kaikki alakoulut ovat mukana liikkuvakoulu toiminnassa. Heidi on ollut primusmoottori hankkeen eteenpäin viemisessä. KymLin vuoden liikuttava kumppani Mehiläinen Oy Pitkäaikainen yhteistyö mm. urheilulääketieteenilloissa KymLin kanssa. Seminaareissa on vuosittain ollut yli 200 kuulijaa. Urheiluakatemian urheilijoiden terveystarkastukset ja lääkäripalvelut ovat vahvasti mukana arjessa. Mehiläinen on tullut mukaan myös vahvasti työyhteisöjen liikuttamisen verkostoihin. Palkinnon vastaanottivat yksikönjohtaja Anu Jokinen, Liikuntaklinikan sairaanhoitaja Tiina Rämä sekä Liikuntaklinikan ja lääkärikeskuksen vastaava lääkäri Timo Mänttäri Vuoden liikuntateko Reino Uusitalo. Reino on tehnyt pitkäjänteisesti Pyhtään ja maakunnan liikunnan kehittämistä ja tukemista. Hänen käden jälkensä näkyy erityisesti Pyhtäällä Pyroll areenassa sekä Stockforsissa kuntosalilla. Hänellä on myös mm. oma maratonjuoksu vuosittain. Vuoden urheiluteko Vahvistuu 26.1, mutta ilmeisimmin Kouvot?

4 Jokeri palkinto KymLi, Veikkaus ja Olympiakomitea haluavat yhteistyössä lisätä kiittämisen ja kannustamisen kulttuuria liikunnan ja urheilun toimialalla. Maakunnallinen Jokeri-palkinto 500 euroa jaetaan taustavoimalle, tekijälle tai kumppanille, joka arjen sankaritekoja tekemällä on ansainnut urheiluväen respectin. Positiivinen asenne tekemiseen, luotettavuus sekä arkiset sankariteot ovat olleet kriteereinä. Palkinnon saajat ovat saaneet päättää mihin hyväntekeväisyys kohteeseen palkinnon luovuttavat. Palkinnon sai: Etelä-Kymenlaakson Urheiluakatemian remonttiryhmä. Kymenlaakson ammattikorkeakoulun naprapatianlinja on jo yli kymmenen vuotta mahdollistanut Etelä- Kymenlaakson urheiluakatemian urheilijoille ilmaisen remonttiryhmä palvelun. Loukkaantunut urheilija lääkärinkäynnin jälkeen, ottaa yhteyttä remonttiryhmään, joka tekee urheilijalle korvaavan harjoitteluohjelman, siksi aikaa kuin vamma/sairaus vaatii. Ohjelman suunnittelevat naprapatian opiskelijat, yhdessä opettajiensa Petteri Kosken ja Juha Hiltusen kanssa. He myös tarvittaessa opettavat urheilijalle uudet kuntoutusliikkeet. Kaikki tämä on urheilijalle ilmaista. Jokainen voi kuvitella kuinka monta urheilijaa on saanut käyttää tätä palvelua näinä vuosina. Palkinnon vastaanottivat Petteri Koski sekä Juha Hiltunen. He ovat päättäneet lahjoittaa summan Kotkan huippu-urheilun tuki ry:n kautta Kotkalaisten valmentajien koulutukseen. Vuoden nuorisourheilun vetäjä Teemu Riikonen (PokLi ry) Ideoi pelaajat päättää viikon. Kaikkiaan yli 170 seuraa 12 eri lajista lähti toteuttamaan Riikosen pyörittelemää lumipalloa oikeaan suuntaan. Kouvolalaisesta ideasta on tulossa myös vientituote maailmalle. Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF on ottamassa Riikosen tarjoaman syötön lapaan sillä seurauksella, että ensi keväänä jääkiekkoilussa järjestetään samanlainen teemaviikko ympäri maapallon. Vuonna 2016 Suomessa jo mukana 24 eri lajia ja yli urheilijaa. Vuoden seuratoimihenkilö Pia Outinen (Karhulan Katajaiset) Päätti pitkän puheenjohtajakauden Karhulan Katajaisissa. Pian johdolla Katajaiset on noussut pysyvästi superluokan yleisurheiluseuraksi. Lisäksi Pia on nostanut Katajaiset yhdeksi Suomen parhaista nuorisoyleisurheiluseuroista. Katajaiset on Suomen kärkipään nuorisoseuroja sekä Vattenfall seuracupissa että Nuorisotoimintakilpailussa. Pia on tehnyt valtavan työn seurajohtajana. Vuoden maakunnan sinettiseura Karhulan Katajaiset Suomalainen laadukkaan urheiluseuratoiminnan kehittäminen on saanut merkittävän tukimuodon, kun Valon ja suomalaisen energiayhtiö Gasumin yhteistyön kohteena ovat lasten ja nuorten hyvinvointia edistävät Sinettiseurat. Urheiluseurat hyötyvät yhteistyöstä kehittyvän Sinettiseurakonseptin sekä kannustuspalkintojen kautta. Gasumin tuki suomalaisille urheiluseuroille on merkittävä, tuki koostuu Vuoden Sinettiseura-palkinnosta ja 14 alueellista 1000 euron kannustuspalkinnosta Sinettiseuroille eri puolilta Suomea. Katajaiset ovat sinettikriteerien suunnassa kehittäneet seuraa mm. mahdollistamalla monipuolisen harjoittelun, harrastamisen ja kilpailun sekä edistämällä urheilullisia elämäntapoja.

5 Elämänurapalkinto Kari Koso (Haminan Palloilijat ry) Kari on toiminut oman pelaajauransa jälkeen Haminan Palloilijoiden valmennus- ja talkootoiminnassa sekä varainhankinnassa erittäin aktiivisesti, laaja-alaisesti ja ilman omanvoitonpyyntiä vuodesta 1976 alkaen aina nykyhetkeen asti. Hän toimi juniorityttöjen ja sittemmin naisten valmentajana ja pelinjohtajana vuosina Seuran johtokunnan jäsenenä ja varapuheenjohtajana Koso palveli vuosina ja Vuosina hän johti seuraa puheenjohtajana. Koso on ollut johtotehtävissä mm. Pesäpalloliiton (PPL) suurleirillä (1989), PPL:n Tenavaleirillä (1998) ja PPL:n Itä-Länsi-tapahtumassa (2001). Viimeisimpien kymmenen vuoden aikana Koso on ollut seuran tukiryhmän keskeinen jäsen ja luonnollisesti myös johtokunnan jäsen. Hän jättää tehtävänsä johtokunnassa täytettyään 70 vuotta. Erityisesti pesäpallopiireissä Kosoa pidetään erittäin suuressa arvossa. Kari on ollut leikkauksessa ja ei luonnollisesti päässyt paikalle. Palkinnon nouti hänen tyttären tytär Riina Hallikainen, joka itsekin pelaa HP:ssa. Vuoden nuori urheilija Lauri Lepistö (Kouvolan Hiihtoseura) Nuorten (U20) MM-pronssia 10 km perinteisellä hiihtotavalla, Romanian Rasnov. Nuorten SM -kultaa 20 km perinteinen sekä 1. SM sprintti Lauri on toiminut myös aktiivisena urheilijoiden edustaja Kouvolan Urheiluakatemian johtoryhmässä Lauri on parasta aikaa kilpailumatkalla 23 vuotiaiden MM kilpailuissa Salt Lake Cityssä ja palkinnon tuli noutamaan valmentajaisä Petteri Lepistö. Vuoden joukkue Kouvot Miesten koripallon Suomen mestaruus Palkintoa vastaanottivat joukkueen kapteeni Ville Kaunisto sekä valmentaja Jyri Lehtonen Vuoden vammaisurheilija Jani Töyrylä (Iitin Pyrintö) Trisome Games Firenze Luokka F 21 mosaic-luokka Kultaa keihäs Pronssia 100 m Pronssia 3-ottelu 150 pistettä

6 Vuoden valmentaja Jyri Lehtonen Kouvojen mestaruusjoukkueen päävalmentaja. Jyri on tehnyt pitkäjänteistä työtä seurassa. Hän on toiminut tuloksekkaasti ja välittävästi nuorten pelaajien kehittämiseksi huipulle. On osannut viedä nuori yksilöllisesti eteenpäin. Vuoden urheilija Tomas Wecksten (Karhulan Urheilijat) Seiväshypyn Suomen mestari, Kalevan kisat M22 Suomen mestari SM-hallikisat M22 2.sija Suomi-Ruotsi maaottelun voitto, Tre 2.9. Paras tulos 550cm, Seiväskarnevaalit Somero

Kymenlaakson urheilugaalassa palkitut 29.1.2016. Haminan vuoden 2015 liikuttaja.

Kymenlaakson urheilugaalassa palkitut 29.1.2016. Haminan vuoden 2015 liikuttaja. Kymenlaakson urheilugaalassa palkitut 29.1.2016 Haminan vuoden 2015 liikuttaja. Santtu Pärssinen Santtu on ollut Haminan uimaseuran johtohenkilö, valmentaja ja moottori jo vuosia. Hän on erinomainen lasten

Lisätiedot

KYMENLAAKSON URHEILUGAALASSA PALKITUT PALKINNOT VUODEN 2017 ANSIOISTA. Haminan vuoden liikuttaja.

KYMENLAAKSON URHEILUGAALASSA PALKITUT PALKINNOT VUODEN 2017 ANSIOISTA. Haminan vuoden liikuttaja. KYMENLAAKSON URHEILUGAALASSA 26.1.2018 PALKITUT PALKINNOT VUODEN 2017 ANSIOISTA Haminan vuoden liikuttaja. Raimo Juutilainen on pitkäaikainen nyrkkeilyvalmentaja ja kuntonyrkkeilyohjaaja. Raimo on tehnyt

Lisätiedot

PALKINTO SAAJA ANSIOT KENEN PÄÄTÖS LAHJOITTAJA Haminan vuoden liikuttaja 2014

PALKINTO SAAJA ANSIOT KENEN PÄÄTÖS LAHJOITTAJA Haminan vuoden liikuttaja 2014 KOUVOLASSA 13.2.2015 PALKITUT MAAKUNNALLISESSA LIIKUNNAN JA URHEILUN PALKITSEMISJUHLASSA PALKINTO SAAJA ANSIOT KENEN PÄÄTÖS LAHJOITTAJA Haminan vuoden liikuttaja Timo Silvo Timo on Haminan Sulkapalloijoiden

Lisätiedot

Tanja Sorsa / Kymen Jousi. Peli-Karhut / Naisten koripallo. Antti Immonen / Kouvot. Pia Outinen / Karhulan Katajaiset. Petri Posio

Tanja Sorsa / Kymen Jousi. Peli-Karhut / Naisten koripallo. Antti Immonen / Kouvot. Pia Outinen / Karhulan Katajaiset. Petri Posio Kooste palkituista 2006-2012(palkinnon jako vuosi eli ansiot edellinen vuosi) NIMIKE 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 urheilija Visa Hongisto Visa Hongisto Visa Hongisto Juha Hirvi Ville Nousiainen Ville

Lisätiedot

PALKINTO SAAJA ANSIOT KRITEERIT KENEN PÄÄTÖS LAHJOITTAJA Haminan liikuttaja 2012

PALKINTO SAAJA ANSIOT KRITEERIT KENEN PÄÄTÖS LAHJOITTAJA Haminan liikuttaja 2012 PALKINTO SAAJA ANSIOT KRITEERIT KENEN PÄÄTÖS LAHJOITTAJA Haminan vuoden Mari Naukkarinen Haminan liikuntalautakunta Mari on liikuttanut Haminan Teinisirkuksessa haminalaisia nuoria jo vuosikausia ja saanut

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN URHEILUPALKITSEMISEN UUDISTAMINEN

HELSINGIN KAUPUNGIN URHEILUPALKITSEMISEN UUDISTAMINEN HELSINGIN KAUPUNGIN URHEILUPALKITSEMISEN UUDISTAMINEN URHEILUPALKINTOTOIMIKUNNAN ASETTAMAN TYÖRYHMÄN ESITYS 8.9.2011 A. HELSINKI-PÄIVÄN PALKITSEMISET VUODEN HELSINKILÄISURHEILIJA - palkitaan aina paras

Lisätiedot

Tiia-Liisa Aavisto, synt. 23.1.1995, karate EM 3. joukkueottelu naiset SM 1 ottelu naiset kevyt -60 kg SM 1. kata naiset

Tiia-Liisa Aavisto, synt. 23.1.1995, karate EM 3. joukkueottelu naiset SM 1 ottelu naiset kevyt -60 kg SM 1. kata naiset Vapaa-ajan lautakunta 46 18.12.2013 Liikuntatoimen stipendit vuodelta 2013 687/12.01.06/2013 Vapaa-ajan lautakunta 46 Valmistelija: vapaa-aikatoimenjohtaja Seppo Virta, puh. 014 2675 720 Laukaan kunta

Lisätiedot

* Sippola KL 0-1 KL 2-3 KL 1-2. Scup KPL YHT Pörssi: 1592 pist

* Sippola KL 0-1 KL 2-3 KL 1-2. Scup KPL YHT Pörssi: 1592 pist Pertti Lonka * 14.1.1943 Sippola k 10.4.2015 Loviisa 8 ottelua 4 istö ott 5 SM-kultaa 1 SM hopea 2 SM-pronssia 2x vuoden lukkari (1968, 1976) 2 Suomen Cup voittoa KPL-legenda no 4 kasvattajaseura Saveron

Lisätiedot

KARHULAN URHEILIJAT / NUORISOVALMENNUSRYHMÄ

KARHULAN URHEILIJAT / NUORISOVALMENNUSRYHMÄ KARHULAN URHEILIJAT / NUORISOVALMENNUSRYHMÄ KILPAILUT KESÄ 2015 Tummennetut kilpailut tärkeitä KILPAILUJA löydät myös - kilpailukalenteri.fi Jakelu: Aino, Ali, Anna, Anni, Ansa, Carla, Ella, Elmeri,Eveliina,

Lisätiedot

Salon Palloilijat ry Visio 2022

Salon Palloilijat ry Visio 2022 Salon Palloilijat ry Visio 2022 Salon Palloilijat ry:n (SalPa) visio vuoteen 2022 asti Salon Palloilijat ry (SalPa) on urheiluseura mihin jokaisen lapsen, nuoren ja aikuisen on mahdollisuus tulla harrastamaan

Lisätiedot

AY SPORTTIFESTARIT MERELLISESSÄ KOTKASSA 25.-26.5.2013

AY SPORTTIFESTARIT MERELLISESSÄ KOTKASSA 25.-26.5.2013 AY SPORTTIFESTARIT MERELLISESSÄ KOTKASSA Lajivalikoimassa: 25.-26.5.2013 jalkapallo, petanque, shakki, tennis, maastojuoksu, yleisurheilu, golf ja köydenvetoa Oheistapahtumia: Meriristeily, Iltatapahtuma

Lisätiedot

Karoliina Autio, synt. 24.1.1996, karate SM 3. kata naiset. Tiia-Liina Aavisto, synt. 23.11995, karate SM 1. kata naiset MM 2.

Karoliina Autio, synt. 24.1.1996, karate SM 3. kata naiset. Tiia-Liina Aavisto, synt. 23.11995, karate SM 1. kata naiset MM 2. Vapaa-ajan lautakunta 46 18.12.2014 Liikuntatoimen stipendit vuodelta 2014 644/12.04.03/2014 Vapaa-ajan lautakunta 46 Valmistelija: vapaa-aikatoimenjohtaja Seppo Virta, puh. 014 2675 720 Laukaan kunta

Lisätiedot

VUODEN 2016 ORIMATTILAN MENESTYNEIDEN URHEILIJOIDEN JA JOUKKUEIDEN PALKITSEMINEN

VUODEN 2016 ORIMATTILAN MENESTYNEIDEN URHEILIJOIDEN JA JOUKKUEIDEN PALKITSEMINEN VUODEN 2016 ORIMATTILAN MENESTYNEIDEN URHEILIJOIDEN JA JOUKKUEIDEN PALKITSEMINEN Kaupunki palkitsee vuosittain ansioituneet urheilijat ja joukkueet. Urheiluseuroja on pyydetty toimittamaan esitykset perusteluineen

Lisätiedot

KKI-hanketuki seurojen näkökulmasta. Lisätietoa

KKI-hanketuki seurojen näkökulmasta. Lisätietoa KKI-hanketuki seurojen näkökulmasta Lisätietoa http://www.kkiohjelma.fi/hanketuki KKI-hanketuki Taloudellinen tuki paikallisille toimijoille työikäisten liikuttamiseksi Tahoille, jotka järjestävät aloittelijoille

Lisätiedot

JUURILLA. Joukkue vahvoilla tamperelaisilla

JUURILLA. Joukkue vahvoilla tamperelaisilla Joukkue vahvoilla tamperelaisilla JUURILLA Vuosi 2015 on Tapparan juhlavuosi, sillä vuonna 1955 perustettu Tappara täyttää 60 vuotta. Tapparan kiekkoperinteet ulottuvat kuitenkin aina vuoteen 1932, jolloin

Lisätiedot

LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ

LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ 2011 LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ 12.10.2011 Liikunnan arvostus Pieksa ma ella ja sen jäsenseurat(33 kpl) ovat huolissaan Pieksämäen liikunta ja urheilutoiminnan näivettymisestä ja kaupungin liikuntaorganisaation

Lisätiedot

Lapin liikuntastrategiaa läpileikkaavat asiat

Lapin liikuntastrategiaa läpileikkaavat asiat Lapin liikuntastrategiaa läpileikkaavat asiat SEURATOIMINTA LAPSET JA NUORET AIKUISET HUIPPU-URHEILU LIIKUNNAN ARVOMAAILMA LIIKUNTALAKI INFRA Tavoite Lappi on maailman kiinnostavin hyvinvointiympäristö

Lisätiedot

Ylivieskan Kuula r.y. Toimintakertomus vuodelta Yleistä

Ylivieskan Kuula r.y. Toimintakertomus vuodelta Yleistä Toimintakertomus vuodelta 2015 Yleistä Ylivieskan Kuula, vuonna 1909 perustettu yleisseura. Urheiluseuran toiminta on vilkasta ja valtakunnallisesti tunnustettua. Toiminta painottui eri jaostojen järjestämiin

Lisätiedot

Pieksämäen Tsemppi 82 Toimintakertomus 2015

Pieksämäen Tsemppi 82 Toimintakertomus 2015 Pieksämäen Tsemppi 82 Toimintakertomus 2015 Pieksämäen Tsemppi 82 Lentopalloseura JOHDANTO Toimintavuoden 2015 syksyllä käynnistyi Lentopalloseura Pieksämäen Tsemppi 82:n 34. toimintakausi. Se tietää sitä,

Lisätiedot

Titaani Juniorit - Jäsenmäärä

Titaani Juniorit - Jäsenmäärä Titaani Juniorit ry Titaani Juniorit ry Historiaa Ennen vuotta 1974 jääkiekkoa pelattiin Sunilan Sisussa Jääkiekkoon erikoistuva Titaanit ry perustettiin 1974 Titaani Juniorit ry eriytyi Titaanit ry:stä

Lisätiedot

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU)

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) Tehtävä LiikU on liikunnan asiantuntija Lounais- Suomessa. Liikutamme lapsia ja aikuisia tapahtumissa ja leireillä. Koulutamme lasten kanssa työskenteleviä,

Lisätiedot

Itä-Suomen joukkueiden sijoitukset PPL:n ja alueen sarjoissa 2009

Itä-Suomen joukkueiden sijoitukset PPL:n ja alueen sarjoissa 2009 Itä-Suomen joukkueiden sijoitukset PPL:n ja alueen sarjoissa 2009 (Sarjan jälkeen suluissa itä-suomalaisten joukkueiden määrät) Aluesarjan sijoituksissa mukana myös Kymenlaakson, Kainuun ja Keski-Suomen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA Kiilat Hockey ry Ståhlberginkatu 10 85800 Haapajärvi TOIMINTASUUNNITELMA 2017-2018 Liikuntatoiminta Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman

Lisätiedot

Salon Palloilijat ry seurayhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa

Salon Palloilijat ry seurayhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa Salon Palloilijat ry seurayhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa Salon Palloilijat ry Viisi jaostoa: jalkapallo, jääkiekko, koripallo, salibandy ja taitoluistelu. Vuonna 2016 noin 1300 lapsi- ja aikuisharrastajaa.

Lisätiedot

Suomen Jääkiekkoliiton tai sen seurojen hyväksi tehdystä toiminnasta voidaan henkilöille ja yhteisöille myöntää seuraavia huomionosoituksia:

Suomen Jääkiekkoliiton tai sen seurojen hyväksi tehdystä toiminnasta voidaan henkilöille ja yhteisöille myöntää seuraavia huomionosoituksia: ANSIOMERKKISÄÄNNÖT Suomen Jääkiekkoliiton tai sen seurojen hyväksi tehdystä toiminnasta voidaan henkilöille ja yhteisöille myöntää seuraavia huomionosoituksia: Kultainen ansioristi Kunniapuheenjohtaja

Lisätiedot

Mitä tehdään tehdään kunnolla.

Mitä tehdään tehdään kunnolla. SALIBANDYTOIMINNAN TOIMINTAOPAS MOTTO: Mitä tehdään tehdään kunnolla www.hirvhesalibandy.net Visio 2015 Hirvensalon Heiton salibandytoiminta rakentuu seuraavien keskeisten tavoitteiden ja arvojen varaan:

Lisätiedot

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi Genuine Hockey Spirit Since 1979 Haukat G 2010 Kausi 2017-2018 Haukat seurana Perustettu 1979 Valon Sinettiseura vuodesta 1997 (entinen Nuori Suomi) Lajeina jääkiekko ja ringette Lapsia ja nuoria lisenssipelaajia

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA Kiilat Hockey ry Ståhlberginkatu 10 85800 Haapajärvi TOIMINTASUUNNITELMA 2018-2019 Liikuntatoiminta Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 1 (6) Toimintasuunnitelma kaudelle 1.5.2009 30.4.2010 Seurassa toimii kauden aikana juniorijoukkueita kahdessatoissa eri ikäluokassa G- junioreista A-junioreihin.

Lisätiedot

MIESTEN FINAALIT 2009

MIESTEN FINAALIT 2009 MIESTEN FINAALIT 2009 Kolmella voitolla mestariksi Finaalien historiaa Finaaleja on pelattu vuosina 1922-1930, 1932-1939, ja 1986-2008. Sen lisäksi sarjamuotoisessa järjestelmässä mestaruudesta on tasapisteissä

Lisätiedot

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE 1 Sisältö 1 Yhdistyksen johto ja hallitus... 3 2 Toimisto ja toimihenkilöt... 3 3 Toiminnan tavoite...

Lisätiedot

Vaajakosken Kuohu / Painijaosto. Toimintakertomus 2016

Vaajakosken Kuohu / Painijaosto. Toimintakertomus 2016 Vaajakosken Kuohu / Painijaosto Toimintakertomus 2016 1 1 Sisällysluettelo 1.0 Johdanto 1.1 Painijaosto 1.2 Jäsenmäärä 1.3 Jäsenyydet 2.0 Toiminta 2.1 Harrastustoiminta ryhmittäin 2.2 Kilpailutoiminta

Lisätiedot

KYMENLAAKSON URHEILUSEUROJEN YHDISTYS RY STIPENDIT JA MUUT TUET VUONNA 2015 ( VUONNA 2014 MENESTYNEET ) Haminan Ampumaseura. Kotkan Painimiehet

KYMENLAAKSON URHEILUSEUROJEN YHDISTYS RY STIPENDIT JA MUUT TUET VUONNA 2015 ( VUONNA 2014 MENESTYNEET ) Haminan Ampumaseura. Kotkan Painimiehet KYMENLAAKSON URHEILUSEUROJEN YHDISTYS RY STIPENDIT JA MUUT TUET VUONNA 2015 ( VUONNA 2014 MENESTYNEET ) Seurat Lajit Anttilan Erämiehet Alppihiihto Haminan Ampumaseura Ammunta Karhulan Katajaiset Ampumahiihto/-juoksu

Lisätiedot

Terveysliikuntahankkeita ja liikunnan olosuhteiden edistäjä palkittiin

Terveysliikuntahankkeita ja liikunnan olosuhteiden edistäjä palkittiin Terveysliikuntahankkeita ja liikunnan olosuhteiden edistäjä palkittiin 15.4.2016 10.30 Valtakunnallinen Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma palkitsi tänä vuonna Kajaanin ammattikorkeakoulun Liiku Myötätuulta

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Erkki Merinen Seura Pallo-Toverit SVUL:n pesäpallojaoston pj PPL:n puheenjohtaja 1933,

Erkki Merinen Seura Pallo-Toverit SVUL:n pesäpallojaoston pj PPL:n puheenjohtaja 1933, Ville Osola SVUL:n pesäpallojaoston pj. 1925-1930 Palloliiton pesäpallojaoston pj. 1922-1924 Erkki Merinen Seura Pallo-Toverit SVUL:n pesäpallojaoston pj. 1930-1931 PPL:n puheenjohtaja 1933, 1950-1955

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2009

TOIMINTASUUNNITELMA 2009 TOIMINTASUUNNITELMA 2009 Oulunsalo Pesäpallojaosto 12.10.2008 TOIMINTASUUNNITELMA 2009 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Paimion Rastin kauden päättäjäisissä palkitut 2018

Paimion Rastin kauden päättäjäisissä palkitut 2018 Paimion Rastin kauden päättäjäisissä palkitut 2018 Paras suunnistaja Olav Lundanes kolme SM-kultaa, kaksi EM-kultaa, yksi MM-kulta sekä nopein 10milan, Jukolan ja SM-viestin ankkuriosuudella Paras -16v.

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi 2016-2017, 2017-2018 ja 2018-2019 Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja strategiset painopisteet Strategian osana on määritelty myös seuran

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 Lehtimäen Jyske Yleisurheilujaosto TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 Yleistä Lehtimäen Jyskeen yleisurheilu- ja hiihtojaostot toimivat yhdessä siten, että niillä on yhteiset jäsenet. Jaostoilla on kuitenkin

Lisätiedot

VIMPELIN VETO STRATEGIA KAUSILLE 2015-2017

VIMPELIN VETO STRATEGIA KAUSILLE 2015-2017 VIMPELIN VETO STRATEGIA KAUSILLE 2015-2017 PÄIVITETTY 10.12.2014 SIVU SISÄLLYSLUETTELO 1 SEURAN YLEISESITTELY 2-5 LAJIEN ESITTELY 6-13 STRATEGISET TAVOITTEET 14 TOIMINTASUUNNITELMA 15 MITTARISTO 16 TOIMENPIDESUUUNITELMA

Lisätiedot

POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta

POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta Avustusten hakuaika päättyy 31.03.2015 klo 16.00. Posion kunta, hyvinvointilautakunta, Kirkkotie 1, 97900 POSIO. Myöhästyneitä hakemuksia

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Oulunsalo Pesäpallojaosto 28.11.2006 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE 1 Sisältö 1 Yhdistyksen johto ja hallitus... 3 2 Toimisto ja toimihenkilöt... 3 3 Toiminnan tavoite...

Lisätiedot

Syksy 2014 TERVETULOA!

Syksy 2014 TERVETULOA! Syksy 2014 TERVETULOA! Yleiskatsaus seuran toimintaan Junioritoiminnan esittely ja toimintatavat Vanhempien toimintamahdollisuudet Ajankohtaiset asiat Yleisurheilua ajassa perinteitä kunnioittaen Vuonna

Lisätiedot

Kainuun Liikunta ry STRATEGIA

Kainuun Liikunta ry STRATEGIA Kainuun Liikunta ry STRATEGIA 2018-2021 KAINUUN LIIKUNNAN VISIO Lapsena syntyvä liikunnallinen elämäntapa on terveyden ja hyvinvoinnin perustekijä sekä elämysten lähde, jota tuetaan mahdollistamalla liikunnan

Lisätiedot

Kasva urheilijaksi aamukahvit

Kasva urheilijaksi aamukahvit Kasva urheilijaksi aamukahvit 26.10.2017 Ajankohtaiset asiat/ Laura Tast - Lasten ja nuorten urheilun kilpailujärjestelmät 7.11.2017 - Vuoden urheiluseura 2017 - Sinettiseurastipendit - Urheiluakatemiaohjelman

Lisätiedot

YHDISTELMÄ LEMPÄÄLÄN KUNNAN URHEILUSTIPENDIEN JA HUOMI- ONOSOITUSTEN SAAJISTA VUODEN 2007 URHEILUSAAVUTUKSISTA

YHDISTELMÄ LEMPÄÄLÄN KUNNAN URHEILUSTIPENDIEN JA HUOMI- ONOSOITUSTEN SAAJISTA VUODEN 2007 URHEILUSAAVUTUKSISTA YHDISTELMÄ LEMPÄÄLÄN KUNNAN URHEILUSTIPENDIEN JA HUOMI- ONOSOITUSTEN SAAJISTA VUODEN 2007 URHEILUSAAVUTUKSISTA LEMPÄÄLÄN KUNNAN PARHAINA PALKITTAVAT Vuoden miesurheilija TEEMU ROININEN 600 painonnosto

Lisätiedot

Hyvinvoinnin virtaa Mikkelissä

Hyvinvoinnin virtaa Mikkelissä Hyvinvoinnin virtaa Mikkelissä Kestävää kasvua ja työtä rakennerahasto-ohjelma 2014-2020 24.11.2015 Kansalaistoimijalähtöinen kehittämisen käynnistäminen Mikkelissä (1) Mitä tavoitellaan? Rakennerahasto-ohjelman

Lisätiedot

LIIKU TERVEEMMÄKSI NEUVOTTELUKUNTA. Liikunnallinen elämäntapa Valossa. Matleena Livson 17.9.2013

LIIKU TERVEEMMÄKSI NEUVOTTELUKUNTA. Liikunnallinen elämäntapa Valossa. Matleena Livson 17.9.2013 LIIKU TERVEEMMÄKSI NEUVOTTELUKUNTA Liikunnallinen elämäntapa Valossa Matleena Livson 17.9.2013 Olemme maailman liikkuvin urheilukansa 2020 VALON PELIAJATUS MAALIT Jokaiselle lapselle mahdollisuus innostua

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON 34. KOTKA-TURNAUS

ISTUMALENTOPALLON 34. KOTKA-TURNAUS ISTUMALENTOPALLON 34. KOTKA-TURNAUS Karhulan liikuntahallilla lauantaina 6.2.2016 KANSAINVÄLINEN ISTUMALENTOPALLOTURNAUS VUODESTA 1983 Kuva: KSI/Juha Parkko 34. Kotka-turnauksen voittajat - KSI Kotka T

Lisätiedot

SUOMEN URHELULIITTO ry:n HUOMIONOSOITUSSÄÄNNÖT Hyväksytty SUL hallituksen kokouksissa , ja

SUOMEN URHELULIITTO ry:n HUOMIONOSOITUSSÄÄNNÖT Hyväksytty SUL hallituksen kokouksissa , ja SUOMEN URHELULIITTO ry:n HUOMIONOSOITUSSÄÄNNÖT Hyväksytty SUL hallituksen kokouksissa 2.10.2008, 15.12.2012 ja 20.11.2015. 1 Suomen Urheiluliiton ansiomerkki, levyke, mitali ja standaari kotimaisille ja

Lisätiedot

Ensimmäinen tehtävä ke 12.5.1982 Alajärven Ankkurit - Kankaanpään Maila st tulos: 10-2 yleisöä: 1181 pt: Erkki Koivisto

Ensimmäinen tehtävä ke 12.5.1982 Alajärven Ankkurit - Kankaanpään Maila st tulos: 10-2 yleisöä: 1181 pt: Erkki Koivisto Juha Haikola kausi kotipaikka kauden tuomaristatus yhteensä runkosarja up/ps/kp ms/js/pve ve pr um/fi arvo-ott. & palkinnot tuomaripari peleissä *1946 1982 Ylivieska A-tasolle valittu 15 13 1 1 Erkki Koivisto

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 01.08.2015-31.07.2016. JSK Squash ry

Toimintasuunnitelma 01.08.2015-31.07.2016. JSK Squash ry Toimintasuunnitelma 01.08.2015-31.07.2016 JSK Squash ry ver 29.9.2015 JSK:n - toimihenkilöt Johtokunta (+vastuualueet) Jack Westrén-Doll, puheenjohtaja talous jack.westren-doll@granlund.fi Raimo Yliranta,

Lisätiedot

Helsingin NMKY. Kausi B-pojat (s.-02)

Helsingin NMKY. Kausi B-pojat (s.-02) Helsingin NMKY Kausi 2017 2018 B-pojat (s.-02) Asialista Esittely Valmentajat Tavoitteet ja kulmakivet HNMKY Pelaajapolku Urheilijaksi kasvaminen Kesäharjoittelu Kausi 2017-2018 Viestintä ja vuorovaikutus

Lisätiedot

Espoo Active City Liikuntapalvelut

Espoo Active City Liikuntapalvelut E A ti Cit Espoo Active City Liikuntapalvelut Espoo-strategia 2010 2013 (Kv 7.9.2009 /elinvoimainen ja kilpailukykyinen kaupunki) Tieteen, taiteen ja talouden sekä liikunnan yhdistämisen vetovoima Liikuntavisiosta

Lisätiedot

Sinettiseura uudistus etenee

Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseurojen uusien kriteerien osa-alueet Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa organisointi ja toimintaperiaatteet osaamisen kehittäminen viestintä

Lisätiedot

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät 29.11.2017 1 Johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyvät lasten urheilun kysymykset Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua seuran toiminnan toteuttamiseen

Lisätiedot

KURSSI- JA LEIRIAVUSTUKSET Vapaa-aikatoimisto Urheiluseuroille

KURSSI- JA LEIRIAVUSTUKSET Vapaa-aikatoimisto Urheiluseuroille Vapaa-aikatoimisto 8.11.2018 Urheiluseuroille VUODEN 2018 PARHAAT URHEILIJAT, STIPENDIESITYKSET, VETERAANIURHEILIJOIDEN SAAVUTUKSET, REILUN PELIN JOUKKUE JA KESKI- SUOMEN LIIKUNNAN VUODEN LIIKUNTATEKO

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

KILPA- JA HUIPPUTENNIS SEUROISSA SEURAFOORUMI

KILPA- JA HUIPPUTENNIS SEUROISSA SEURAFOORUMI KILPA- JA HUIPPUTENNIS SEUROISSA SEURAFOORUMI 26.7.2018 1. LASTEN URHEILU JA TENNIS SEUROISSA U12 2. NUORTEN URHEILU JA TENNIS SEUROISSA U18 3. VALMENNUS 4. URHEILULLISUUS KILPAILEMINEN Seuroissa noin

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNGIN URHEILIJOIDEN PALKITSEMINEN SEKÄ LIIKUNNAN JA URHEILUN TUNNUSTUSPALKINNOT

SASTAMALAN KAUPUNGIN URHEILIJOIDEN PALKITSEMINEN SEKÄ LIIKUNNAN JA URHEILUN TUNNUSTUSPALKINNOT SASTAMALAN KAUPUNGIN URHEILIJOIDEN PALKITSEMINEN SEKÄ LIIKUNNAN JA URHEILUN TUNNUSTUSPALKINNOT SISÄLTÖ 1 Yleiset säännöt 3 2 Stipendit/tunnustuspalkinnot 5 3 Kunnon Kuntalainen 6 3 Ilmoituslomakkeet (1-3)

Lisätiedot

Arvot ja visio. KuPS ry Kuopion Palloseura ry

Arvot ja visio. KuPS ry Kuopion Palloseura ry Arvot ja visio KuPS ry Kuopion Palloseura ry 1 Sisällys ARVOT... 2 Suvaitsevaisuus... 2 Urheilullisuus ja terveet elämäntavat... 2 Tavoitteellisuus... 2 VISIO... 2 KUPS RY:N KYMMENEN KELTAISTA LUPAUSTA...

Lisätiedot

1/3 Syyskokous 8.12.2013. Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com

1/3 Syyskokous 8.12.2013. Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com 1/3 Willimiehen Disc Golf ry:n sääntömääräinen syyskokous 2013 Aika:!! klo 17.00 Paikka:! Skinnarilankatu 34, huone 7531, Lappeenranta

Lisätiedot

HC NOKIA TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010

HC NOKIA TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 HC NOKIA TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 Hockey Club Nokia ry Rek.no. 196.155 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Seuran hallintoon ja talouteen liittyvät asiat - Seuran strategian linjaus 2. Seuratoiminnan laadun kehittäminen

Lisätiedot

KymY Kymenlaakson Yleisurheilu ry

KymY Kymenlaakson Yleisurheilu ry KymY Kymenlaakson Yleisurheilu ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUODELLE 2014 Kymenlaakson Yleisurheilu ry keskittyy uudistetun yleisurheilustrategian painopisteiden mukaisesti alueen ja piirin kilpailujen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2008

TOIMINTASUUNNITELMA 2008 TOIMINTASUUNNITELMA 2008 Oulunsalo Pesäpallojaosto 7.11.2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2008 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

Tule mukaan tukemaan pesäpalloilua Eurajoella!

Tule mukaan tukemaan pesäpalloilua Eurajoella! Tule mukaan tukemaan pesäpalloilua Eurajoella! EuVe pesis 2017 EuVe pesis sponsorointi d Tervetuloa mukaan EuVe pesiksen tukijoukkoihin Eurajokilaisen pesäpallon hyvä trendi jatkuu! Edustusjoukkue säilytti

Lisätiedot

Heinolan Iskun yleisurheiluvuosi 2015

Heinolan Iskun yleisurheiluvuosi 2015 Heinolan Iskun yleisurheiluvuosi 2015 Heinolan Isku valittiin Lahden piirin parhaaksi kisajärjestäjäksi vuonna 2015. Heinolan Isku sijoittui Vattenfall seuracupin Giga sarjassa sijalle 24 keräten 7967

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN LIIKUNTASEURAKYSELY Tulokset

NURMIJÄRVEN LIIKUNTASEURAKYSELY Tulokset NURMIJÄRVEN LIIKUNTASEURAKYSELY 07 Tulokset TAUSTATIEDOT Kyselyyn vastanneet seurat Seuratyyppi Klaukkalan Kiri Ry Klaukkalan NMKY ry Kurra Hockey ry Nurmijärven Hiihtoseura ry Nurmijärven Jalkapalloseura

Lisätiedot

Pallokerho-35 Perustehtävä Päämäärä Arvot

Pallokerho-35 Perustehtävä Päämäärä Arvot Pallokerho-35 Perustehtävä Päämäärä Arvot 2007 Mihin näitä tarvitaan? Luo suuntaviivat tulevalle ja ohjaa toiminnan kehittämistä Linjaa seuran tavoitteet Linjaa seuran periaatteet Ohjeistaa toimintaa On

Lisätiedot

* Perustettu v. 1946, pj. Vilho Rintala

* Perustettu v. 1946, pj. Vilho Rintala PESÄPALLOJAOSTO 1(5) * Perustettu v. 1946, pj. Vilho Rintala 1933 Pesäpallon ohjaaminen annettiin Heikki Lammin tehtäväksi. 1934 Miehet Osallistuivat piirin B-sarjaan. 1948 Miehet voittivat sarjassaan

Lisätiedot

Ilo kasvaa liikkuen - varhaiskasvatuksen liikkumis- ja

Ilo kasvaa liikkuen - varhaiskasvatuksen liikkumis- ja Ilo kasvaa liikkuen - varhaiskasvatuksen liikkumis- ja hyvinvointiohjelma Jyväskylä 15.9.2015 Nina Korhonen ja Heli Ketola varhaiskasvatuksen liikunnallistamisen asiantuntijat, Valo Verkoston rakenne

Lisätiedot

Kouvolan Pallonlyöjät per

Kouvolan Pallonlyöjät per Kouvolan Pallonlyöjät per. 2.10.1931 KPL naiset naiset miehet miehet miehet kontiot A-pojat B-pojat Cup Halli -kilp (1931-54) -sarja Suursarja (1931-44) -sarja Välisarja (1938-41) B-sarja (1931-35) Valtakunnansarja

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 Liikunnan vapaaehtois- tai kansalaistoimintaan osallistuminen Liikunnan vapaaehtois- tai kansalaistoimintaan osallistuminen 19-65-vuotiaiden keskuudessa % Lkm. 1997-1998 14 435.000 2001-2002 16 509.000

Lisätiedot

Strategia 2016-2020. MansePP Edustus (ry) Kasvattajaseurat. Hämeen Pesis

Strategia 2016-2020. MansePP Edustus (ry) Kasvattajaseurat. Hämeen Pesis Strategia 2011-2015 Strategia 2016-2020 MansePP Edustus (ry) Naisten edustusjoukkue Miesten Edustusjoukkue Strategian koordinointi Kasvattajaseurat Hämeenkyrön Räpsä MansePP Ruoveden Pirkat Alueen ulkopuoliset

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Hiihto ry Etelä-Pohjanmaan Hiihto ry Hämeen Hiihto ry. Kainuun Hiihto ry. Keski-Pohjanmaan Hiihto ry Keski-Suomen Hiihto ry Lahden

Etelä-Karjalan Hiihto ry Etelä-Pohjanmaan Hiihto ry Hämeen Hiihto ry. Kainuun Hiihto ry. Keski-Pohjanmaan Hiihto ry Keski-Suomen Hiihto ry Lahden Etelä-Karjalan Hiihto ry Etelä-Pohjanmaan Hiihto ry Hämeen Hiihto ry. Kainuun Hiihto ry. Keski-Pohjanmaan Hiihto ry Keski-Suomen Hiihto ry Lahden piirin Hiihto ry Pohjois-Karjalan Hiihto ry Pohjois-Pohjanmaan

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA THE FINAL SERIES REPORT OF SITTING VOLLEYBALL FOR THE PERIOD

ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA THE FINAL SERIES REPORT OF SITTING VOLLEYBALL FOR THE PERIOD Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2012-2013 THE FINAL SERIES REPORT OF SITTING

Lisätiedot

Liikunnan aluejärjestöt 2016

Liikunnan aluejärjestöt 2016 2016 Yhdessä enemmän 1 Liikunnan aluejärjestöjen toiminnan lähtökohta ja perustehtävä Liikunnan aluejärjestöjen toimintaa ovat ohjanneet vahvasti Opetus-ja kulttuuriministeriön (OKM) kanssa tehdyt tulossopimukset.

Lisätiedot

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC Saarijärvi ry FC Saarijärvi on 21.11.2000 perustettu jalkapallon erikoisseura, jonka tarkoitus on antaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus

Lisätiedot

Liikunnan toiminta-avustuksen lomakkeen täyttöohje 2019 (Vapaa-aikajaosto )

Liikunnan toiminta-avustuksen lomakkeen täyttöohje 2019 (Vapaa-aikajaosto ) 15.1.2019 Liikunnan toiminta-avustuksen lomakkeen täyttöohje 2019 (Vapaa-aikajaosto 23.1.2019) Ennen varsinaisen avustuslomakkeen täyttämisen aloittamista hakijan tulee tutustua avustuslomakkeen täyttö-ohjeeseen

Lisätiedot

JUNIORIOHJELMA. REDS junioriohjelma tarjoaa juniorijääkiekkoilijoille

JUNIORIOHJELMA. REDS junioriohjelma tarjoaa juniorijääkiekkoilijoille JUNIORIOHJELMA REDS junioriohjelma tarjoaa juniorijääkiekkoilijoille joukkueet, joiden tarkoituksena on mahdollistaa pelaajan siirtyminen C-juniorivaiheessa itse haluamalleen pelitasolle. Joukkueiden valmennuksessa

Lisätiedot

Turku liikkuu iloiten

Turku liikkuu iloiten Turku liikkuu iloiten 5.5.2015 Ilo kasvaa liikkuen seminaari Turussa Palvelupäällikkö Ulla Soukainen Turku, varhaiskasvatus ulla.soukainen@turku.fi Turun sanomien kolumni 28.4.2015 Kehitystrendit eivät

Lisätiedot

Kasva Urheilijaksi aamukahvit Kasva Urheilijaksi kokonaisuus ja kokeilut Versio 1.2 Maria Ulvinen

Kasva Urheilijaksi aamukahvit Kasva Urheilijaksi kokonaisuus ja kokeilut Versio 1.2 Maria Ulvinen Kasva Urheilijaksi aamukahvit 11.3.2015 Kasva Urheilijaksi kokonaisuus ja kokeilut Versio 1.2 Maria Ulvinen Urheileva lapsi tai nuori kaiken keskiössä Koti Liikunta- ja urheiluolosuhteet - kuntataho Innostus

Lisätiedot

Lapsen ja nuoren hyvä päivä liikkuen ja urheillen

Lapsen ja nuoren hyvä päivä liikkuen ja urheillen Lapsen ja nuoren hyvä päivä liikkuen ja urheillen Selvityksen mukaan 5-12 vuotiaana 86 % urheilijoista harrasti 3-6 eri urheilulajia. Suomen Olympiakomitean Huippu-urheilun muutosryhmän kartoitus huippuurheilumenestykseen

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA THE SERIES REPORT OF SITTING VOLLEYBALL FOR THE PERIOD

ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA THE SERIES REPORT OF SITTING VOLLEYBALL FOR THE PERIOD 2.5.2018 14:48 ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2017-2018 THE SERIES REPORT OF SITTING VOLLEYBALL FOR THE PERIOD 2017-2018 Kuva: Juha Parkko Kuva: Marja Valkeavuori Miesten Suomen Mestarit

Lisätiedot

Seurojen tulee ilmoittaa kirjallisesti palkittavien urheilijoiden ja joukkueiden nimet liikuntapalvelukeskukseen mennessä.

Seurojen tulee ilmoittaa kirjallisesti palkittavien urheilijoiden ja joukkueiden nimet liikuntapalvelukeskukseen mennessä. Kotkan kaupunki YLEISKIRJE Marraskuu/2014 Liikuntapalvelukeskus 10.11.2014 Puistotie 9-11 48100 KOTKA Puh. 234 5414 Fax. 234 5424 Urheiluseurat SUOMEN MESTAREIDEN PALKITSEMINEN Liikuntalautakunta palkitsee

Lisätiedot

Ensimmäinen tehtävä su 10.5.1992 Vaasan Maila - Riihimäen Pallonlyöjät pt tulos: 6-8 yleisöä: 1702 st: Juhani Hirvelä

Ensimmäinen tehtävä su 10.5.1992 Vaasan Maila - Riihimäen Pallonlyöjät pt tulos: 6-8 yleisöä: 1702 st: Juhani Hirvelä Jouni Ojala kausi kotipaikka kauden tuomaristatus yhteensä runkosarja up/ps/kp ms/js/pve ve pr um/fi arvo-ott. & palkinnot tuomaripari peleissä *1968 1992 Seinäjoki A-tasolle valittu 11 9 1 1 0 0 0 Juhani

Lisätiedot

MIESTEN FINAALIT 2011

MIESTEN FINAALIT 2011 MIESTEN FINAALIT 2011 Otteluohjelma la 03.09. klo 16.00 Sotkamo - Vimpeli su 04.09. klo 16.00 Vimpeli - Sotkamo la 10.09. klo 16.00 Sotkamo - Vimpeli tarvittaessa su 11.09. klo 16.00 Vimpeli - Sotkamo

Lisätiedot

KIILAT HOCKEY STRATEGIA 2014-2020

KIILAT HOCKEY STRATEGIA 2014-2020 Kiilat Hockey strategia perustuu Suomen Jääkiekkoliiton luomaan strategiaan, jossa on VISIO: Intohimona jääkiekko ja MISSIO: Suomi-kiekosta lisäarvoa elämääsi 1 Tähän kuuluu vahvasti yhteiset TAHTOTILAT:

Lisätiedot

NOSTETAAN RIMA KORKEAMMALLE. Seivästalli ry 2014 www.seivastalli.fi

NOSTETAAN RIMA KORKEAMMALLE. Seivästalli ry 2014 www.seivastalli.fi NOSTETAAN RIMA KORKEAMMALLE Seivästalli ry:n visio ja missio kehittää seiväshypyn valmennus- ja kilpailutoimintaa, suoritus- ja harjoituspaikkoja ja lajikulttuuria sekä vaalia perinteitä tarkoitustaan

Lisätiedot

LPG ry junioreiden säännöt

LPG ry junioreiden säännöt LPG ry junioreiden säännöt Yleiset Laukaan Peurunkagolfin junioritoiminnan tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle lapselle mahdollisuus harrastaa golfia haluamallaan tavalla. Ryhmiä pyritään tarjoamaan

Lisätiedot

MIESTEN PUOLIVÄLIERÄT 2012

MIESTEN PUOLIVÄLIERÄT 2012 MIESTEN PUOLIVÄLIERÄT 2012 Neljällä voitolla välieriin Puolivälierien historia Puolivälieriä on pelattu vuosina 1987-1993 ja 1995-2003, 2009-2011 Yhteensä 19 kautta Vuonna 1987 voittaja ratkaistiin kahden

Lisätiedot

Yhteistoiminta-alueet Osaamis- ja palvelukeskusten rakentaminen alueille

Yhteistoiminta-alueet Osaamis- ja palvelukeskusten rakentaminen alueille Yhteistoiminta-alueet Osaamis- ja palvelukeskusten rakentaminen alueille Ohjausryhmän esitys liikuntayhteisölle alueellisen toiminnan toteuttamisesta 2.x 16.6. 11.8. Maailman liikkuvin urheilukansa ja

Lisätiedot

Eero Hirvonen, s. 1996, yhdistetty Maailman Cup 25. Kesän Grand Prix parisprintti 9. Henkilökohtainen kisa 11. Aikuisten SM marraskuussa

Eero Hirvonen, s. 1996, yhdistetty Maailman Cup 25. Kesän Grand Prix parisprintti 9. Henkilökohtainen kisa 11. Aikuisten SM marraskuussa Vapaa-ajan lautakunta 9 26.01.2017 Liikuntatoimen stipendit vuodelta 2016 119/12.04.03/2017 Vapaa-ajan lautakunta 26.01.2017 9 Valmistelija: vapaa-aikatoimenjohtaja Seppo Virta, puh. 0400 646563 Laukaan

Lisätiedot

PESÄPALLO HARRASTUKSENA KYSELY JUNIOREILLE LAJIN HARRASTAMISESTA

PESÄPALLO HARRASTUKSENA KYSELY JUNIOREILLE LAJIN HARRASTAMISESTA . PESÄPALLO HARRASTUKSENA KYSELY JUNIOREILLE LAJIN HARRASTAMISESTA Lyhyesti Kyselyn toteuttaja Suomen Pesäpalloliitto ry Kohderyhmänä E06-07 ja C02-03 juniorit. Vastauksia yhteensä 989 kappaletta. Kysely

Lisätiedot

Suomalaisen urheilun ja liikunnan haasteet 2020-luvulla

Suomalaisen urheilun ja liikunnan haasteet 2020-luvulla Suomalaisen urheilun ja liikunnan haasteet 2020-luvulla Timo Ritakallio Suomen Olympiakomitea Urheilun ja liikunnan tulevaisuusfoorumi Kokkola 12.9.2017 Liikunta ja urheilu ovat Suomen merkittävin kansanliike.

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ruoveden Pirkat

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ruoveden Pirkat Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ruoveden Pirkat 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - f-pojat - E-pojat - dp j ft - D tytöt - naiset - D-tytöt - ft-04 - D-Pojat - E-Pojat - F-t04 -

Lisätiedot