Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 2 / 2013 Sivu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 2 / 2013 Sivu"

Transkriptio

1 Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 2 / 2013 Sivu 1 Kokoustiedot Aika Torstai klo Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Saapuvilla olleet jäsenet Auvinen Pekka Hartonen Ari Hämäläinen Timo Kauria Outi Kovanen Jaana Soininen Mali Leppänen Susanna Nykänen Tapani Turkia Markku Vekkeli Kirsi jäsen, Mikkeli jäsen, Mäntyharju jäsen, Puumala jäsen, Mikkeli jäsen, Mikkeli jäsen, Mikkeli jäsen, Hirvensalmi jäsen, Kangasniemi jäsen, Mikkeli jäsen, Pertunmaa Muut saapuvilla olleet Mikander Kimmo Ruhanen Seppo Toivonen Pekka Teittinen Jussi Torniainen Juha Hilden Matias Korhonen Seija Kekkonen Esko Marttinen Helvi Häkkänen Markku Salminen Risto Nupponen Matti Närhinen Maria Talo Timo Manninen Riitta Väänänen Arja Gärdström Hans Tuunainen Markku Valkama Tapio kaupunginjohtaja, Mikkeli kunnanjohtaja, Hirvensalmi kunnanjohtaja, Kangasniemi kunnanjohtaja, Mäntyharju kunnanjohtaja, Pertunmaa kunnanjohtaja, Puumala kh:n puheenjohtaja, Mikkeli kh:n puheenjohtaja, Hirvensalmi kh:n puheenjohtaja, Kangasniemi kh:n puheenjohtaja, Mäntyharju kh:n puheenjohtaja, Pertunmaa kh:n edustaja, Mikkeli Etelä-Savon sairaanhoitopiirin edustaja sosiaali- ja terveysjohtaja, Mikkeli hallintopäällikkö, Mikkeli kehittämispäällikkö, Mikkeli hyvinvointikoordinaattori, Mikkeli johtava ylilääkäri, Mikkeli peruturvajohtaja, Kangasniemi vt. johtava lääkäri, Mäntyharju

2 Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 2 / 2013 Sivu 2 Käsiteltävät asiat 1 / 8 terveyslautakunnan kokoonpano, kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 / 9 Pöytäkirjantarkastajat 3 / 10 terveyslautakunnan kokoukset vuonna / 11 Varajäsenen kutsuminen 5 / 12 Sosiaali seudun sosiaali- ja terveyslautakunnan esittelijän sijaisuus 6 / 13 terveyslautakunnan sihteeristä päättäminen 7 / 14 Viranhaltijoiden osallistuminen terveyslautakunnan kokouksiin 8 / 15 terveyslautakunnan yksilöjaoston asettaminen ja sen kokoontuminen 9 / 16 terveyslautakunnan yksilöjaoston esittelijän sijaisuus 10 / 17 terveyslautakunnan yksilöjaoston sihteeristä päättäminen 11 / 18 Viranhaltijoiden osallistuminen terveyslautakunnan yksilöjaoston kokouksiin 12 / 19 Liite 1 Sosiaali- ja potilasasiamiehen kertomus toimintavuodesta / 20 Hammashoidon päivystyksen seudullinen järjestäminen 14 / 21 Liite 2 Hankehakemus vanhuspalvelulain toteuttamisen tukemiseksi 15 / 22 Liite 3 Terveyspalveluiden toimintakäsikirja 16 / 23 Liite 4 Perhepalveluiden toimintakäsikirjan hyväksyminen 17 / 24 Liite 5 Psykososiaalisten palveluiden toimintakäsikirjan hyväksyminen

3 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 1 Sivu 3 8 terveyslautakunnan kokoonpano, kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Mikkelin kaupunginvaltuusto on kokouksessaan.2013 valinnut terveyslautakunnan jäsenet ja varajäsenet: Mikkelin kaupungin hallintosäännön 15 :n mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Esityslista päätösehdotuksineen lähetetään kokouskutsun yhteydessä. Esityslista on lähetettävä vähintään neljä (4) päivää ennen kokousta, jolleivät erityiset syyt ole esteenä. Sen tulee kunkin asian osalta sisältää esittelijän ehdotus toimielimen päätökseksi. Kokouskutsu lähetetään jäsenille ja niille, joilla on oikeus läsnäolo-oloon toimielimen päättämällä tavalla. Kokouskutsu on postitettu toteaa kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 2 Sivu 4 9 Pöytäkirjantarkastajat Valitaan pöytäkirjantarkastajiksi Pekka Auvinen ja Ari Hartonen. Lisäksi päättää, että pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä yhden viikon kuluttua kokouksesta kaikissa terveystoimen jäsenkunnissa.

5 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 3 Sivu 5 10 terveyslautakunnan kokoukset vuonna 2013 Mikkelin kaupungin hallintosäännön 14 :n mukaan toimielin päättää varsinaisten kokoustensa ajan ja paikan. Kokous pidetään myös, milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai enemmistö sen jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen sen pitämisestä. Kutsu ylimääräisiin kokouksiin on toimitettava, mikäli mahdollista, kirjallisena tai sähköisesti hyvissä ajoin ennen kokousta. päättää, että lautakunnan kokoukset vuonna 2013 pidetään torstaisin seuraavasti: 30.5., 29.8., ja Tarpeen mukaan pidetään myös muita kokouksia. terveyslautakunnan kokoukset aloitetaan klo Kokokouspaikka on Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone Mikkelin kaupungintalolla.

6 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 4 Sivu 6 11 Varajäsenen kutsuminen Mikkelin kaupungin hallintosäännön 17 :n mukaan toimielimen jäsenen, joka on estynyt saapumasta kokoukseen, on itse kutsuttava varajäsen sijaansa. Milloin jäsen on esteellinen käsittelemään jotakin asiaa kokouksessa tai esteen vuoksi ei voi osallistua jonkin asian käsittelyyn, hän voi kutsua varajäsenen kokoukseen sitä asiaa käsittelemään. Myös puheenjohtaja tai esittelijä voi toimittaa kutsun varajäsenelle. Tarkoituksenmukaisempi käytäntö kuitenkin on se, että varajäsenen kutsuminen ensisijaisesti hoidetaan hallinnon toimesta, joten esteestä tulisi ensisijaisesti ilmoittaa lautakunnan esittelijälle tai sihteerille ja ainoastaan erittäin kiireellisessä tapauksessa suoraan asianomaiselle varajäsenelle. päättää, että jäsenen tulee ensisijaisesti ilmoittaa esteestään lautakunnan esittelijälle tai sihteerille ja kiireellisessä tapauksessa suoraan henkilökohtaiselle varajäsenelleen.

7 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 5 Sivu 7 12 terveyslautakunnan esittelijän sijaisuus päättää, että sosiaali- ja terveysjohtajan estyneenä tai esteellisenä ollessa asioiden esittelijänä toimii hänen sijaisekseen nimetty viranhaltija.

8 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 6 Sivu 8 13 terveyslautakunnan sihteeristä päättäminen päättää nimetä sihteeriksi hallintopäällikkö Timo Talon ja hänen varahenkilökseen kehittämispäällikkö Riitta Mannisen.

9 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 7 Sivu 9 14 Viranhaltijoiden osallistuminen terveyslautakunnan kokouksiin terveyslautakunnan johtosäännön 9 :n mukaan lautakunta voi kutsua kokoukseensa asiantuntijoita. Johtosäännön 14 :n mukaan sosiaali- ja terveysjohtaja valmistelee sosiaali- ja terveyslautakunnan asioita yhteistyössä Mikkelin, Mäntyharjun, Kangasniemen ja Pertunmaan palvelutuotantoyksiköiden johtavien viranhaltijoiden sekä Mikkelin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen johtamisen tukiyksikön kanssa. Johtavalla ylilääkärillä, kehittämispäälliköllä ja hyvinvointikoordinaattorilla ja palvelutuotantoyksilöiden johtajilla on osallistumisoikeus kokouksiin. päättää, että esittelijä voi harkintansa mukaan kutsua kokoukseen järjestäjähallinnon henkilöstöä ja palvelutuotantoyksiköiden johtavia viranhaltijoita. Läsnäolot todetaan ja hyväksytään kokouksen alussa.

10 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 8 Sivu terveyslautakunnan yksilöjaoston asettaminen ja sen kokoontuminen terveyslautakunnan johtosäännön 7 :n mukaan sosiaali- ja terveyslautakunnan alaisuudessa toimii monijäseninen jaosto sosiaali- ja terveydenhuollon yksilöasioiden käsittelyä varten. Jaostossa on viisi (5) jäsentä, joilla kullakin on henkilökohtainen varajäsen. Sosiaali- ja valitsee keskuudestaan jaoston jäsenet ja heille henkilökohtaiset varajäsenet ja nimeää puheenjohtajan sekä varapuheenjohtajan toimikaudekseen. Johtosäännön 10 :n mukaan jaosto päättää asiantuntijoiden kutsumisesta kokouksiinsa. Valmistelu tapahtuu sen tulosyksikön toimesta, jonka toimialaan asia kuuluu. Esittelyyn tulee liittää asian valmistelijan esitys. suorittaa yksilöjaoston vaalin noudattaen kuntalain 60 :ssä säädettyä menettelyä. Lisäksi sosiaali- ja nimeää jaoston varsinaisista jäsenistä jaoston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Lautakunta päättää, että yksilöjaoston kokoukset vuonna 2013 pidetään torstaisin seuraavasti: 11.4., 30.5., 19.6., 29.8., 26.9., ja Yksilöjaoston kokoukset pidetään heti lautakunnan kokouksen jälkeen tai aloitetaan klo Kokokouspaikka on Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone Mikkelin kaupungintalolla.

11 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 9 Sivu terveyslautakunnan yksilöjaoston esittelijän sijaisuus päättää, että sosiaali- ja terveysjohtajan estyneenä tai esteellisenä ollessa asioiden esittelijänä toimii hänen sijaisekseen nimetty viranhaltija.

12 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 10 Sivu terveyslautakunnan yksilöjaoston sihteeristä päättäminen päättää, että yksilöjaoston sihteeriksi nimetään kehittämispäällikkö Riitta Manninen ja hänen varahenkilökseen hallintopäällikkö Timo Talo.

13 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 11 Sivu Viranhaltijoiden osallistuminen terveyslautakunnan yksilöjaoston kokouksiin terveyslautakunnan johtosäännön 10 :n mukaan jaosto päättää asiantuntijoiden kutsumisesta kokouksiinsa. Johtosäännön 14 :n mukaan sosiaali- ja terveysjohtaja valmistelee sosiaali- ja terveyslautakunnan jaoston asioita yhteistyössä Mikkelin, Mäntyharjun, Kangasniemen ja Pertunmaan palvelutuotantoyksiköiden johtavien viranhaltijoiden sekä Mikkelin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen johtamisen tukiyksikön kanssa. toteaa, että esittelijä voi harkintansa mukaan kutsua jaoston kokoukseen palvelutuontaoyksiköiden viranhaltijoita asiantuntijoiksi. Läsnäolot todetaan ja hyväksytään yksilöjaoston kokouksen alussa.

14 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 12 Sivu / 403 / 2013 Sosiaali- ja potilasasiamiehen kertomus toimintavuodesta 2012 Valmistelija: sosiaali- ja potilasasiamies Kari Wainio, puh , kari.wainio@mikkeli.fi Tämä on neljäs Mikkelin kaupungin sosiaali- ja potilasasiamiehen laatima selvitys Mikkelin kaupunginhallitukselle. Selvitys sisältää sekä sosiaalihuollon että perusterveydenhuollon osion. Asiamiehen selvitys perustuu vuoden 2012 aikana tulleisiin asiakas- ja potilasyhteydenottoihin, johtavien viranhaltijoiden ja työntekijöiden haastatteluihin, muihin kyselyihin ja asiamiestoiminnassa muutoin esille tulleisiin asioihin ja havaintoihin. Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys jakaantuu 8 lukuun. Johdanto-osan jälkeen 2. luvussa luodaan yleiskatsaus asiamiestoimintaan ja sen järjestämiseen Itä-Suomen alueella sekä valtakunnallisesti. 3. luvussa on yhteenveto sosiaaliasiamiehelle ja potilasasiamiehelle tulleista asiakasyhteydenotoista, niiden aiheista ja sisällöstä. 4. luvussa arvioidaan sosiaali- ja terveyspalvelujen toteutumista asiakaspalautteen sekä muun asiamiestoiminnassa saadun tiedon valossa sekä pohditaan kehittämistarpeita Mikkelissä ja uudella sosiaali- ja terveystoimen alueella. 5. luvussa käydään läpi Mikkelin kaupungilta, Itä-Suomen aluehallintovirastolta ja Kuopion hallinto-oikeudelta saadut tiedot koskien vuoden 2012 aikana tehtyjä muistutuksia, kanteluja ja oikaisuvaatimuksia. Kertomus Liite 1 Lautakunta merkitsee kertomuksen tiedokseen ja saattaa samalla kertomuksen tuotantolautakuntien ja kunnanhallitusten tietoon Tiedoksi Kangasniemen, Mäntyharjun ja Pertunmaan perusturvalautakunnat sekä Mikkelin palvelutuotantolautakunta terveystoimen sopijakuntien kunnanhallitukset

15 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 13 Sivu / 442 / 2013 Hammashoidon päivystyksen seudullinen järjestäminen Valmistelija: ylihammaslääkäri Tarja Rutkiewicz, puh , tarja.rutkiewicz@mikkeli.fi Nykyinen lainsäädäntö edellyttää hammaslääkäripäivystyksen järjestämistä (Terveydenhuoltolaki Luku 6 50). Viikonloppu- ja arkipyhäpäivystys on järjestetty alueellisena yhteistyönä. Päivystysrenkaaseen kuuluvat Mikkeli ja lähikunnat: Pieksämäki, Kangasniemi, Mäntyharju, Pertunmaa, Suomenniemi ja Juva. Päivystysvuorot on jaettu asukasluvun perusteella. Kukin kunta on itsenäisesti järjestänyt päivystystoiminnan vaatiman hammaslääkäriresurssin. Mikkelin palvelutuotantoyksikössä hammaslääkäreiden arki- ja arkipyhäpäivystys on ulkoistettu vuoden 2011 alusta. Myös viikonloppupäivystys ulkoistettiin alkaen osana puitesopimusjärjestelyjä. Sopimus päivystyspalvelujen osalta päättyy Mikkelin palvelutuotantoyksikkö on vastannut viikonloppupäivystyksen hoitohenkilökunnasta ja sen kustannuksista sekä tiloista ja tarveaineista kaikkien kuntien osalta. Mikkelin palvelutuotantoyksikkö on laskuttanut yhteistyösopimuksen piirissä olevia kuntia päivystyskäyntien määrän mukaan. Koska Mikkelin palvelutuotantoyksikön ostopalvelusopimus päättyy , niin päivystyksen järjestämisen periaatteita on arvioitu ja yhteistyösopimuksen piirissä olevien kuntien kanssa on käyty neuvotteluja viikonloppupäivystyksen järjestämisestä tulevaisuudessa. Edelleen on katsottu tarpeelliseksi yhteistyö päivystystoiminnassa. Kuntien välisen yhteistyön periaatteita on esitetty selkiinnytettävän siten, että kukin kunta vastaisi vuodesta 2014 lukien asukasluvun mukaisesti omien päivystysvuorojen hammaslääkäri- ja hoitajaresurssin kustannuksista. Mikkelin kaupunki vastaisi toiminnan vaatimien tilojen ja hoitotarvikkeiden tarjoamisesta ja näistä laskutettaisiin erikseen yhteistyökuntia. Tämä vaatisi yhteistyösopimuksen muuttamista. Yhteistyösopimuksen irtisanominen ei ole mahdollista vuoden 2014 alusta lukien, koska sopimuksen irtisanomisaika on yksi vuosi ja sopimus voidaan irtisanoa päättyväksi ainoastaan vuoden lopussa. Yhteistoiminta-alueella hammaslääkäreiden saatavuus on ollut huono. Hammaslääkäritilanteeseen ei ole odotettavissa parannusta

16 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 13 Sivu 16 lähivuosina koko maan tilanne huomioon ottaen. Työvoiman rekrytointi syrjäseutujen terveysasemille on nykyisessä tilanteessa vaikeutunut. Lainsäädäntö velvoittaa järjestämään terveydenhuoltopalvelut lähellä asukkaita, mikäli palvelujen laatu pystytään turvaamaan (Terveydenhuoltolaki 1. luku 10). Viikonloppupäivystyksen ulkoistaminen on edesauttanut Mikkelin palvelutuotantoyksikössä sitä, että tiukassa työvoimatilanteessa on pystytty huolehtimaan paremmin normaalista arkipäivien hammaslääkäritoiminnasta. Mikkelin palvelutuotantoyksikön osalta on edelleen perusteltua, että viikonloppu ja arkipyhäpäivystys hankittaisiin ostopalveluna. Lautakunta päättää, että yhteistoiminta-alueen viikonloppu- ja arkipyhäpäivystyksen hammaslääkäri- ja hoitajaresurssi kilpailutetaan yhteisesti Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun ja Petunmaan palvelutuotantoyksiköiden kanssa. Yhteistä kilpailutusmahdollisuutta tarjotaan myös muille yhteistyökunnille. Yhteistyökunnille esitetään yhteistyösopimuksen muuttamista siten, että nykyinen yhteistyösopimus päättyy ja uusi sopimus valmistellaan vuodelle Tiedoksi Pieksämäki, Kangasniemi, Mäntyharju, Pertunmaa, Mikkeli ja Juva

17 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 14 Sivu / 459 / 2013 Hankehakemus vanhuspalvelulain toteuttamisen tukemiseksi Valmistelija: vanhusten palvelujen johtaja Niina Kaukonen, puh , niina.kaukonen@mikkeli.fi ja kehittämispäällikkö Riitta Manninen, puh , riitta.manninen@mikkeli.fi Sosiaali- ja terveysministeriö myöntää viisi miljoonaa euroa valtionavustusta kehittämishankkeisiin, joilla tuetaan ja edistetään vanhuspalvelulain toimeenpanoa kunnissa. Painopisteenä ovat sellaiset hankkeet, joilla kehitetään ikääntyneen väestön kotiin vietäviä palveluja. Myös palveluissa toimivan henkilöstön työhyvinvointi ja sen kehittäminen on otettava huomioon. Kunnat ja kuntayhtymät voivat hakea valtionavustusta hankkeisiin, jotka toteutetaan joko yksin tai yhteistyössä muiden kanssa. Hankkeet toteutetaan vuosien aikana. Sosiaali- ja terveysministeriö toivoo hakuun mukaan erityisesti suuria kehittämishankkeita. Hakuaika päättyy maaliskuun lopussa, ja valtionavustuspäätökset tehdään viimeistään kesäkuun lopussa. Liite. Kirje: Valtionavustus vanhuspalvelulain toimeenpanoa tukeviin kehittämishankkeisiin. Mikkelin seudun vanhusten palvelujen johtajan ja kehittämispäällikön vetämänä on seudullisessa vanhustyön foorumissa ja Mikkelin Seudun sosiaali- ja terveystoimen johtoryhmässä yhteistyössä työstetty hankehakemusta ja kaikki palvelutuotantoyksiköt ovat lähdössä mukaan kehittämishankkeeseen. Lisäksi kumppanuussopimuksella hankkeeseen lähtevät mukaan Mikkelin ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus ISO. Myös kuntien vanhusneuvostot ovat keskeisessä roolissa hankkeessa. Hankkeeseen voi osallistua myös myöhemmin mukaan tulevia tahoja ja hanke voi laajentua juurruttamisen näkökulmasta koko valtakunnan alueelle. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat euroa, joista haettava valtionavustus on euroa. Kustannukset koostuvat henkilöstömenoista, palvelujen ostoista, aineet tarvikkeet ja tavarat ja investointimenoista. Kuntien osuudet muodostuvat väestömäärän mukaan ja jakaantuvat koko hankeajalle. Hanke alkaa ja päättyy Hankesuunnitelma ja kustannukset ovat oheismateriaalina. Tarkempi hankesuunnitelma esitetään kokouksessa.

18 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 14 Sivu 18 Sosiaali- ja terveysministeriön kirje: Valtionavustus vanhuspalvelulain toimeenpanoa tukeviin kehittämishankkeisiin. Liite 2 Mikkelin Seudun sosiaali- ja merkitsee tiedoksi vanhustyön hankehakemuksen. Tiedoksi terveystoimen tuotantolautakunta, Mäntyharjun tuotantolautakunta, Pertunmaan tuotantolautakunta, Kangasniemen tuotantolautakunta.

19 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 15 Sivu / 449 / 2013 Terveyspalveluiden toimintakäsikirja Valmistelija: terveyspalveluiden johtaja Minna Mutanen, puh , minna.mutanen@mikkeli.fi Seudullinen terveyspalveluiden työryhmä ja sen alatyöryhmät työstivät vuoden 2012 aikana yhteistä toimintakäsikirjaa. Alatyöryhmiä oli seitsemän: Puhelinpalvelun ja sähköisen asioinnin prosessi Mielenterveyspotilaan hoitoprosessi Äitiys- ja lastenneuvolatyön prosessi Diabetes ja valtimotautipotilaan hoitoprosessi Suun terveydenhuollon prosessi TULES - potilaan prosessi sisältäen fysioterapian AVH-potilaan hoitoprosessi (Aivoverenkiertohäiriö) Laajat toimintakäsikirjat, joissa on kuvattu näitä prosesseja tarkasti ovat työyksikköjen käytössä (hyödyntäminen esim. perehdytyksenä tai laatukäsikirjana). Toimintakäsikirjasta on laadittu tämä lyhennetty versio, joka on tarkoitettu palvelujen käyttäjille. Toimintakäsikirjassa on kuvattu hoitoon pääsyn kriteerit, asiakasmaksut sekä keskeiset yhteystiedot. Lisäksi toimintakäsikirjassa on kuvattu terveyspalveluita ohjaavia säädöksiä sekä laatujärjestelmää. Toimintakäsikirjaa päivittää jokainen palvelutuotantoyksikkö itse. Terveyspalveluiden toimintakäsikirja Liite 3 hyväksyy seudullisen terveyspalveluiden toimintakäsikirjan ohjaamaan seudullista toimintaa. Tiedoksi Kangasniemen, Mäntyharjun ja Pertunmaan perusturvalautakunnat ja Mikkelin palvelutuotantolautakunta

20 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 16 Sivu / 400 / 2012 Perhepalveluiden toimintakäsikirjan hyväksyminen Valmistelija perhepalveluiden johtaja Johanna Will-Orava, puh , johanna.will-orava@mikkeli.fi Seudullinen perhepalveluiden työryhmä ja alatyöryhmät ovat työstäneet yhteistä toimintakäsikirjaa. Yhteistoiminta-alueen perhepalveluiden lähtökohdat, tavoitteet ja tarkoitus on jo aiemmin määritelty Mikkelin seudun lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmassa. Työryhmien työ aloitettiin tarkastelemalla koko perhepalvelun palvelukokonaisuutta ja olemassa olevia käytäntöjä sekä toimintaprosesseja. Samoin koottiin kuntien toimintamallit sekä sillä hetkellä käytössä olevat maksut ja taksat. Seudullisesti yhteistyössä arvioitiin olemassa olevat käytännöt ja kehitettiin näistä seudulliset ratkaisut. Samoin laadittiin keskeisiä prosessikuvauksia. Toimintakäsikirjan tarkoituksena on ohjata yhteistä toimintaa ja yhdenmukaistaa toimintatapoja, toimia työntekijöiden työvälineenä ja asiakkaille tiedotusvälineenä. Toimintakäsikirjassa on kuvattu seudulliset perhepalvelut yhteistoiminta-alueella ja niiden organisoituminen neljässä eri palvelutuotantoyksikössä. Ennaltaehkäisevät perhepalvelut, perhetyö, lapsiperheiden tilapäinen kotipalvelu, lastensuojelu ja perheoikeudelliset palvelut ovat tarjolla itse tuotettuna kuntalaisille. Osa palveluista on keskitetty Mikkelin palvelutuotantoyksikköön. Sen lisäksi Mikkelin palvelutuotantoyksikössä tuotetaan joukko lasten, nuorten, ja perheiden palveluita, joita ei muissa palvelutuotantoyksikön kunnissa ole, vaan ne hankintaan esimerkiksi ostopalveluna. Toimintakäsikirjassa on lisäksi kuvattu palveluiden saamisen kriteerit, asiakasmaksut, palkkiot, kulukorvaukset ja taloudellinen tuki. Suuri osa perhepalveluista on asiakkaille lakisääteisiä maksuttomia palveluita. Jatkossa toimintakäsikirjaa päivitetään ja arvioidaan säännöllisesti osana vuosittaista toiminnan suunnittelua, seurantaa ja arviointia ja tuodaan tiedoksi palvelujen käyttäjille ja yhteistyötahoille.

21 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 16 Sivu 21 Perhepalveluiden toimintakäsikirja Liite 4 hyväksyy seudullisen perhepalveluiden toimintakäsikirjan ohjaamaan seudullista toimintaa Tiedoksi Kangasniemen, Mäntyharjun ja Pertunmaan perusturvalautakunnat ja Mikkelin palvelutuotantolautakunta

22 Mikkelin kaupunki Esityslista Listan asianro 17 Sivu / 409 / 2012 Psykososiaalisten palveluiden toimintakäsikirjan hyväksyminen Valmistelija: sosiaalipalveluiden johtaja Niina Helminen, puh , niina.helminen@mikkeli.fi Seudullinen psykososiaalisten palveluiden työryhmä on valmistellut psykososiaalisille palveluille toimintakäsikirjan. Alatyöryhminä ovat toimineet toimeentulotuen, vammaispalveluiden ja päihdepalveluiden työryhmät. Toimintakäsikirjassa on kuvattu psykososiaalisten palveluiden organisoituminen seudulla, palveluiden piirin pääsyn ja etuisuuksien kriteerit sekä asiakasmaksut. Työskentelyn aikana on selvitetty eri kuntien käytäntöjä ja päädytty seudulliseen toimintatapaan valiten parhaita käytäntöjä ja toimintatapoja ja/tai yhdistelemällä niitä. Prosessikuvaukset ovat tehtytoimeentulotuen, päihdepalveluiden ja vammaispalveluiden prosesseille Toimintakäsikirjaa päivitetään säännöllisesti ja tuodaan tiedoksi palvelunkäyttäjille ja yhteistyökumppaneille. Psykososiaalisten palveluiden toimintakäsikirja Liite 5 hyväksyy seudullisen psykososiaalisten palveluiden toimintakäsikirjan ohjaamaan seudullista toimintaa Tiedoksi Kangasniemen, Mäntyharjun ja Pertunmaan perusturvalautakunnat ja Mikkelin palvelutuotantolautakunta

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkeli Pöytäkirja 25/2016 1 (9) Aika 09.06.2016, klo 14:04-15:44 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, 50100 Mikkeli Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkeli Pöytäkirja 24/2016 1 (9) Aika 21.04.2016, klo 14:05-15:17 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, 50100 Mikkeli Käsitellyt asiat 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 3 / 2014 Sivu 1 Kokoustiedot Aika Torstai, klo 14.00 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, 50100 Mikkeli Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 6 / 2013 Sivu

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 6 / 2013 Sivu Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 6 / 2013 Sivu 1 Kokoustiedot Aika Torstai klo 14.00 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, 50100 Mikkeli Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkeli Kokouskutsu 1 (14) Aika 03.09.2015, klo 14:00 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, 50100 Mikkeli Käsiteltävät asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 3 / 2013 Sivu 1 30.05.2013

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 3 / 2013 Sivu 1 30.05.2013 Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 3 / 2013 Sivu 1 Kokoustiedot Aika Torstai klo 15.00 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, 50100 Mikkeli Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkeli Pöytäkirja 2/2016 1 (10) Aika 25.02.2016, klo 14:04-14:54 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, 50100 Mikkeli Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimi. Terveyspalvelujen käsikirja

Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimi. Terveyspalvelujen käsikirja Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimi Terveyspalvelujen käsikirja 2013 Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimen väestöpohja on noin 74.000 asukasta Kunta Asukasluku Hirvensalmi 2 439 Kangasniemi

Lisätiedot

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkeli Pöytäkirja 27/2016 1 (10) Aika 22.09.2016, klo 14:05-14:22 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, 50100 Mikkeli Käsitellyt asiat 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MIKKELIN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

MIKKELIN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ MIKKELIN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 2013 MIKKELIN KAUPUNKI Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunnan johtosääntö Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 3.12.2012 41 Voimaantulo: 01.01.2013

Lisätiedot

Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkeli Kokouskutsu 1 (9) Aika 02.09.2015, klo 14:00 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Käsiteltävät asiat 67 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 7 / 2014 Sivu 1 25.06.2014

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 7 / 2014 Sivu 1 25.06.2014 Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 7 / 2014 Sivu 1 Kokoustiedot Aika Keskiviikko klo 12.00 - Paikka Mikkelin kaupunginvaltuuston istuntosali, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 6 / 2014 Sivu 1 05.11.2014

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 6 / 2014 Sivu 1 05.11.2014 Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 6 / 2014 Sivu 1 Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta 05.11.2014 Kokoustiedot Aika 05.11.2014 Keskiviikko klo 14.00 Paikka Mikkelin lautakuntien kokoushuone,

Lisätiedot

15 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys kaupungin- ja kunnanhallituksille toimintavuodelta 2014

15 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys kaupungin- ja kunnanhallituksille toimintavuodelta 2014 Mäntyharju Pöytäkirja 3/2015 1 (9) Aika 30.06.2015, klo 16:07-16:58 Paikka Villa Aurora, Tervaniementie 2 Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan tarkastus 14 Perusturvalautakunnan

Lisätiedot

15 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys kaupungin- ja kunnanhallituksille toimintavuodelta 2014

15 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys kaupungin- ja kunnanhallituksille toimintavuodelta 2014 Mäntyharju Kokouskutsu 1 (8) Aika 30.06.2015, klo 16:00 Paikka Villa Aurora, Tervaniementie 2 Käsiteltävät asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan tarkastus 14 Perusturvalautakunnan

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 9 / 2012 Sivu

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 9 / 2012 Sivu Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 9 / 2012 Sivu 1 Kokoustiedot Aika Torstai klo 14.00 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, 50100 Mikkeli Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 11 / 2012 Sivu

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 11 / 2012 Sivu Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 11 / 2012 Sivu 1 Sosiaali- ja terveystoimen tuotantolautakunta 03.10.2012 Kokoustiedot Aika 03.10.2012 Keskiviikko 3.10.2012 klo 18.00-22.30 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen

Lisätiedot

KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Siun sote neuvottelukunta Aika 24.10.2017 klo 15:00-16:12 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat :t 6-10 Otsikko Sivu 6 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 8 / 2012 Sivu

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 8 / 2012 Sivu Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 8 / 2012 Sivu 1 Kokoustiedot Aika Keskiviikko klo 14.00 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, 50100 Mikkeli Saapuvilla

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 6/ Sosiaalilautakunta

Muonion kunta Esityslista 6/ Sosiaalilautakunta Muonion kunta Esityslista 6/2019 1 Sosiaalilautakunnan kokous Aika ti 28.5.2019 klo 16.00 Paikka Valtuustosali Läsnä Sakari Silén puheenjohtaja Petteri Hirsikangas varapuheenjohtaja Elina Niemelä-Muotka

Lisätiedot

Riitta Manninen Jaoston tehtävistä

Riitta Manninen Jaoston tehtävistä Riitta Manninen 3.5.2013 Jaoston tehtävistä Lautakunta ja jaosto sosiaalihuoltolain 6 mukaisesti Sosiaalihuollon toimeenpanoon tämän lain mukaan kuuluvista tehtävistä sekä niistä tehtävistä, jotka muussa

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2016 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 30.9.2016 klo 13.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Jäsenet: Mikkeli:

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 25.4.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA ESITYSLISTA Kokousnumero 7/2015 Aika Pe 10.07.2015 klo 15.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIALISTA Perjantaina 10.07.2015 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 7/2015 ASIA LIITE 50 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 3.2.2016 Kokoustiedot Aika: perjantaina 3.2.2017 klo 13.00 15.00 Paikka: Lautakuntien huone, Kaupungintalo Jäsenet: Kangasniemi: Mikkeli:

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2017 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 12.5.2017 klo 13.00 Paikka: Lautakuntien huone, Kaupungintalo Jäsenet: Hirvensalmi: Himanen Vesa, Helsinki Mielikäinen Kari, Järvenpää

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 1 / 2014 Sivu 1 20.03.2014

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 1 / 2014 Sivu 1 20.03.2014 Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 1 / 2014 Sivu 1 Kokoustiedot Aika Torstai klo 14.00 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, 50100 Mikkeli Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 3 / 2013 Sivu 3. 1 / 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 3 / 2013 Sivu 3. 1 / 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 3 / 2013 Sivu 3 Käsitellyt asiat 1 / 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 / 26 Pöytäkirjantarkastajat 3 / 27 Liite 1 Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimen

Lisätiedot

21 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2017

21 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2017 Mikkeli Pöytäkirja 4/2018 1 (8) Aika 17.04.2018, klo 16:00-18:14 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.9.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunnan kokoonpano ja kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 4 Tarkastuslautakunnan esittelijä ja pöytäkirjanpitäjä

1 Tarkastuslautakunnan kokoonpano ja kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 4 Tarkastuslautakunnan esittelijä ja pöytäkirjanpitäjä Mikkeli Kokouskutsu 1 (11) Aika 15.08.2017, klo 16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat 1 Tarkastuslautakunnan kokoonpano ja kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkeli Pöytäkirja 8/2015 1 (12) Aika 02.09.2015, klo 14:03-15:34 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Käsitellyt asiat 67 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 18.3.2016 klo 13.00 15.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Läsnä:

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 12) Aika 20.02.2019, klo 17:04-17:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Kokouksen

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (10) Aika 17.10.2017, klo 16:00-17:32 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 7 / 2014 Sivu

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 7 / 2014 Sivu Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 7 / 2014 Sivu 1 Kokoustiedot Aika Keskiviikko klo 12.00-15.13 Paikka Mikkelin kaupunginvaltuuston istuntosali, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Saapuvilla

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 7.5.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 7.5.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio SKYPE-kokous,

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 9 / 2013 Sivu

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 9 / 2013 Sivu Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 9 / 2013 Sivu 1 02.10.2013 Kokoustiedot Aika 02.10.2013 Keskiviikko klo 14.00 Paikka Mikkelin pelastuslaitoksen auditorio, Jääkärinkatu 16, 50100 Mikkeli Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 7/ Sosiaalilautakunta

Muonion kunta Esityslista 7/ Sosiaalilautakunta Muonion kunta Esityslista 7/2019 1 Sosiaalilautakunnan kokous Aika ke 26.6.2019 klo 16.00 Paikka Valtuustosali Läsnä Sakari Silén puheenjohtaja Petteri Hirsikangas varapuheenjohtaja Elina Niemelä-Muotka

Lisätiedot

26 Selvitykset tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen vuodelta 2016

26 Selvitykset tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen vuodelta 2016 Mikkeli Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 21.11.2017, klo 16:00-18:09 Paikka Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. krs Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ

PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ KIRKKONUMMEN KUNTA PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ Voimaan 1.2.2013 1 Sisällys 1 LUKU... 3 PERUSTURVAN TOIMIALA... 3 1 Lautakunnan tehtävät... 3 2 LUKU... 3 PERUSTURVALAUTAKUNTA JA JAOSTOT... 3 2 Lautakunnan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.9.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunnan kokoonpano ja kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 4 Tarkastuslautakunnan esittelijä ja pöytäkirjanpitäjä

1 Tarkastuslautakunnan kokoonpano ja kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 4 Tarkastuslautakunnan esittelijä ja pöytäkirjanpitäjä Mikkeli Pöytäkirja 1/2017 1 (12) Aika 15.08.2017, klo 16:00-17:35 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Tarkastuslautakunnan kokoonpano ja kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA ESITYSLISTA 3/2015 1

MÄNTYHARJUN KUNTA ESITYSLISTA 3/2015 1 MÄNTYHARJUN KUNTA ESITYSLISTA 3/2015 1 Perusturvalautakunta 25.03.2015 AIKA 16:00 PAIKKA Kunnantalon kokoushuone Kalla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 21.3.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen..

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.. Tekninen lautakunta 21.1.2015 1 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 1 / 2015 Kokousaika 21.1.2015 klo 15.00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIAT 1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..2 2.

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 20/ (7) Kunnanhallitus

Muonion kunta Esityslista 20/ (7) Kunnanhallitus Muonion kunta Esityslista 20/2017 1 (7) Kunnanhallituksen kokous Aika ma klo 17.30 Paikka yhtenäiskoulun auditorio Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Petteri Hirsikangas varapuheenjohtaja Sakari

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (10) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (10) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (10) Kokoustiedot Aika maanantai klo 13:00-15:00 Paikka Saunakabinetti, Kaupungintalo 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 8/2013 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 8/2013 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 7.11.2013 klo 18.00-19.05 Paikka Yläkoulun opettajainhuone Asiat 100 Kokouksen avaaminen 101 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 102 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 1/2019

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 1/2019 Tarkastuslautakunnan kokous 24.1.2019 Pöytäkirja 1/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (5) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 24.1.2019 klo 9.00 10.30 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 1-8

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1( ) VAPAA-AIKAJAOSTO Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.00-19.10. Kunnantalon takkahuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1( ) VAPAA-AIKAJAOSTO Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.00-19.10. Kunnantalon takkahuone 1 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1( ) VAPAA-AIKAJAOSTO Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.00-19.10 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 1 / 2013 Sivu 3. 1 / 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 1 / 2013 Sivu 3. 1 / 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 1 / 2013 Sivu 3 Käsitellyt asiat 1 / 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 / 2 Pöytäkirjantarkastajat 3 / 3 terveyslautakunnan sihteeristä päättäminen 4 / 4 Liite

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019 Tarkastuslautakunnan kokous 3.4.2019 Pöytäkirja 2/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (7) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 3.4.2019 klo 9.00 11.00 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 9-18

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (17) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Paikka Kaupunginkirjasto (kokoussali, 1. kerros), osoite: Maaherrankatu 12

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (17) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Paikka Kaupunginkirjasto (kokoussali, 1. kerros), osoite: Maaherrankatu 12 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2017 1 (17) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 16:00 16.26 Paikka Kaupunginkirjasto (kokoussali, 1. kerros), osoite: Maaherrankatu 12 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 4.6.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 4.6.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 1/ (11)

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 1/ (11) Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 1/2019 1 (11) Tarkastuslautakunta Aika 24.01.2019 klo 15:00-16:44 Paikka Hallintokeskus, kokoustila Aalto Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN HALLINTOSÄÄNTÖ

ESPOON KAUPUNGIN HALLINTOSÄÄNTÖ Espoon kaupungin hallintosääntö 1.6 1 (6) ESPOON KAUPUNGIN HALLINTOSÄÄNTÖ Valtuusto 8.12.2008 Voimaan 1.1.2009 Valtuusto 24.5.2010 Voimaan 1.1.2011 Viimeksi muutettu Valtuusto 10.12.2012 Voimaan 1.1.2013

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2016 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 2.12.2016 klo 13.00 Paikka: Kenkävero, Mikkeli Jäsenet: Hirvensalmi: Mielikäinen Kari, Järvenpää Kangasniemi: Haapanen Rauno, Hyvinkää

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Tarkastuslautakunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Tarkastuslautakunnan kokous 3.4.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 3.4.2019 klo 9.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3.

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto Raision seudun koulutuskuntayhtymä Esityslista 30.8.2017 RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2017 YHTYMÄVALTUUSTON ESITYSLISTA 2/2017 Aika Keskiviikko 30.8.2017 klo 17.00 Paikka

Lisätiedot

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 1/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 22.3.2018 klo 14.30 15.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski ASIAT

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA KOKOUSKUTSU SIVISTYSLAUTAKUNTA 4/2017

HUMPPILAN KUNTA KOKOUSKUTSU SIVISTYSLAUTAKUNTA 4/2017 KOKOUSKUTSU SIVISTYSLAUTAKUNTA 4/2017 KOKOUSAIKA Torstai 7.9.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite 30 31 32 33 1 34 2 35 3 36 4 37 5 38 Kunnanvirasto Asia nro, asia, liite nro Kokouksen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2016 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.4.2016 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

II Hallinto, päätöksenteko ja kokousmenettely

II Hallinto, päätöksenteko ja kokousmenettely Espoon kaupungin hallintosääntö 2017 1 (5) II Hallinto, päätöksenteko ja kokousmenettely 1 Kokousmenettely Tämän luvun 2-11 :ien kokousmenettelyä koskevia määräyksiä noudatetaan valtuustoa lukuun ottamatta

Lisätiedot

SAAPUVILLA OLLEET Gynther Timo puh.johtaja JÄSENET Manninen Juhani varapuh.johtaja Salenius Leila jäsen

SAAPUVILLA OLLEET Gynther Timo puh.johtaja JÄSENET Manninen Juhani varapuh.johtaja Salenius Leila jäsen PÖYTÄKIRJA 1/2018 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 07.03.2018 klo 13.00 14.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Gynther Timo puh.johtaja JÄSENET Manninen Juhani varapuh.johtaja Salenius Leila

Lisätiedot

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 18 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 19 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 20 Vastaavan sairaanhoitajan valinta

Lisätiedot

24.09.2014. Aika 24.09.2014 Keskiviikko klo 14.00. Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

24.09.2014. Aika 24.09.2014 Keskiviikko klo 14.00. Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 10 / 2014 Sivu 1 Kokoustiedot Aika Keskiviikko klo 14.00 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanhallituksen kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 2/2018 1 (6) KOKOUSAIKA 15.3.2018 Klo 17.00 - KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 1 / 2012 Sivu 1 18.01.2012

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 1 / 2012 Sivu 1 18.01.2012 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 1 / 2012 Sivu 1 Kokoustiedot Aika Keskiviikko klo 18.25-19.09 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet et Moilanen Pekka Lahti Jari Airas

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 15.9.2017 klo 13 14.35 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Paikalla:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (9) 16 Kokoustiedot Aika maanantai klo 9:00-12:15 Paikka Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pentti Rissanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA 7.12.2015 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 235

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA 7.12.2015 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 235 Kunnanhallitus 235 Aika 7.12.2015 klo 16.00-16.17 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 157 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 158 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 159 Työjärjestyksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Kirkkoneuvosto

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTO Kokous 3/2017 Aika Torstai 9.3.2017 klo 17.30 18.03 Paikka Mäntyharjun seurakuntakeskuksessa Läsnä Poissa Jäsenet Ann-Maarit Joenperä, puheenjohtaja Ari Hartonen Kristiina Häkkänen Panu

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (13) Vehmersalmen pitäjäraati

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (13) Vehmersalmen pitäjäraati Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (13) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 18:30-20:40 Paikka Vehmersalmen asukastupa, Satamarannantie 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Taina Maria Worster,

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta (2017-2020) KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 18.10.2017 klo 14.00 - Paikka PHKS Karpalo-kabinetti KÄSITELTÄVÄT ASIAT 59 Kokouksen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1/ JUUPAJOEN KUNTA JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

PÖYTÄKIRJA 1/ JUUPAJOEN KUNTA JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN VAALIN TOTEAMINEN... 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 4 3 TARKASTUSLAUTAKUNNAN ESITYSLISTAN TOIMITTAMINEN, PÖYTÄKIRJANPITÄJÄN VALINTA, PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 302/00.04.02/2013 81 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä Turun kaupunki on pyytänyt kuntia hyväksymään terveydenhuoltolain

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x)

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x) KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu Nro 4 5.7.2017 26 Kokousaika 5.7.2017 klo 19-20.25 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen Kunnanhallitus ASIALISTA KOKOUSTIEDOT KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t Aika Maanantai 6.3.2017 klo 15.00-17.00 Paikka Sähköpostikokous 58 59 60 61 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimi

Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimi Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimi aloitti toimintansa 1.1.2012 Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimen väestöpohja on noin 71.000 asukasta Kunta Hirvensalmi Kangasniemi Mikkeli Mäntyharju Pertunmaa

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Nro 1/2017

PUDASJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Nro 1/2017 1 PÖYTÄKIRJA Nro 1/2017 KOKOUSTIEDOT KOKOUSPAIKKA Seurakuntakeskus/iso kahvio KOKOUSAIKA Maanantai 9.1.2017 klo 16.30 17.00 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät: Niskasaari Arvo puheenjohtaja 1 9 Puurunen Terttu

Lisätiedot

24.09.2014. Aika 24.09.2014 Keskiviikko klo 14.00-17.45. Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

24.09.2014. Aika 24.09.2014 Keskiviikko klo 14.00-17.45. Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 10 / 2014 Sivu 1 Sosiaali- ja terveystoimen tuotantolautakunta 24.09.2014 Kokoustiedot Aika 24.09.2014 Keskiviikko klo 14.00-17.45 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2014 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2014 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2014 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantai 3.10.2014 klo 13.00 16.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Lisätietoja:

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone)

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone) ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 4/2018

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 4/2018 Tarkastuslautakunnan kokous 1.10.2018 Pöytäkirja 4/2018 PÖYTÄKIRJA 2 (5) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 1.10.2018 klo 9.00 10.00 Paikka ISLABin päivystyslaboratorion kokoushuone Mikro, c/o KYS, rak 1A,

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 65 13.3.2013 Asianro 302/00.04.02/2013 155 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä

Lisätiedot

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4 1 Tarkastuslautakunta AIKA 10.03.2015 klo 14:00 16:10 PAIKKA Kunnantalo, kokoushuone Pyhä ASIAT Sivu Otsikko 1 Tarkastuslautakunnan esittelijä vuonna 2015 3 2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen

Lisätiedot

Piiytiikirja. Mikkelin kaupunki. Mikkeli. Muut saapuvilla olleet

Piiytiikirja. Mikkelin kaupunki. Mikkeli. Muut saapuvilla olleet Mikkelin kaupunki Piiytiikirja Saapuvilla olleet jasenet Turkia Markku Nykiinen Tapani Auvinen Pekka Hartonen Ari Hiimiiliiinen Timo Kauria Outi Soininen Mali Vekkeli Kirsi Hokkanen Outi puheenjohtaja,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja Tarkastuslautakunnan kokous 24.1.2018 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (7) Tarkastuslautakunta TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 24.1.2018 klo 10.00 11.20. Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS,

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 13.5.2015

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 13.5.2015 MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Kokoustiedot Aika: keskiviikkona 13.5.2015 klo 14.05 16.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Jäsenet:

Lisätiedot