Rakkaat seurakuntalaiset,

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rakkaat 17.8.2012. seurakuntalaiset,"

Transkriptio

1 NMC Tampere NEWS Rakkaat seurakuntalaiset, olemme nyt siirtyneet NMC Tampereen seurakuntana uusiin tiloihin, Juvankatu 6:een. Ensimmäiset tilaisuudet on jo pidetty, tosin osin keskeneräisissä tiloissa. Remonttimme myöhästyi ammattimiehen saannin hankaluuden takia. Nyt kuitenkin olemme remontin suhteen loppusuoralla - ja ihana kotimme on pian valmis! Syyskuun toinen päivä on viralliset avajaiset.

2 Portti on nyt uusi kokoontumispaikkamme Kiinteistön nimi on ''Kaukajärven portti'', uskomme nimen olevan profetaalinen. Jumala on tarkoituksellisesti siirtänyt meidät paikkaan, joka tulee olemaan monelle syntiselle taivaan portti. Niin hän näki unta, ja katso, maan päälle oli asetettu tikapuut, joiden pää ulottui taivaaseen, ja katso, Jumalan enkelit kulkivat niitä myöten ylös ja alas. Ja katso, Herra seisoi hänen edessään ja sanoi: Minä olen Herra, sinun isäsi Aabrahamin Jumala ja Iisakin Jumala. Tämän maan, jonka päällä sinä makaat, minä annan sinulle ja sinun jälkeläisillesi. Ja sinun jälkeläistesi paljous on oleva kuin maan tomu, ja sinä leviät länteen ja itään, pohjoiseen ja etelään, ja sinussa ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä. Ja katso, minä olen sinun kanssasi ja varjelen sinua, missä ikinä kuljet, ja saatan sinut takaisin tähän maahan; sillä minä en jätä sinua, ennen kuin olen toteuttanut sen, minkä minä olen sinulle puhunut. Silloin Jaakob heräsi unestansa ja sanoi: Herra on totisesti tässä paikassa, enkä minä sitä tiennyt. Ja pelko valtasi hänet, ja hän sanoi: Kuinka peljättävä onkaan tämä paikka! Tässä on varmasti Jumalan huone ja taivaan portti. Ja Jaakob nousi varhain aamulla, otti kiven, jonka hän oli pannut päänsä alaiseksi, ja nosti sen pystyyn patsaaksi ja vuodatti öljyä sen päälle. Ja hän kutsui paikan Beeteliksi [= Jumalan talo]. ( 1 Moos. 28:12-19) Saamme julistaa ja rukoilla seurakuntamme puolesta tämän raamatunkohdan pohjalta. Olkoon enkeleillä kiireinen liikenne Kaukajärven portissa ja taivaan todellisuus ilmeistä ihmisten astuessa tiloihimme. :) Elokuussa aloitamme seurakuntana kolmen viikon paaston ja rukouksen ajan, kunhan nyt ensin saamme tilat valmiiksi, että voimme iltaisin halukkaiden kanssa kokoontua rukoilemaan ja ylistämään ja etsimään Herran ohjausta seurakuntamme toimintaan. Auetkoot portit kunnian kuninkaan käydä Kaukajärvelle!

3 Muutosvoiman lähettiläät vierainamme Kesäkuisella aktiomatkallamme Viroon tutustuimme kuntoutuskeskuksen vetäjään Sergei Tovashoviin ja pyysimme häntä vierailulle Suomeen heinäkuussa. Hänen mukanaan tuli myös Jarl Shopovalov, Sergein hengellinen isä, kolmen kuntoutuskeskuksen yhteinen johtaja. Totesimme vieraidemme olevan avoimia, rehellisiä, iloisia ja huumorilla höystettyjä persoonia. Aluksi lähdimme NMC Hämeenlinnan historian ensimmäiseen kastetilaisuuteen. Pekka Linna kastoi kauniin kauniiseen valkoiseen kasteasuun pukeutuneen Essin, joka oli päättänyt seurata Herraa. (Essin todistus on kirjeen lopussa.) Ihmisiä oli pysähtynyt seuramaan toimitusta kun Essi nousi järvestä iloisena. ''Näin meidän sotilasrivimme kasvoi yhdellä'', kommentoi Sergei. :) Illan kokouksessa Sergei kertoi, kuinka Jumala oli pelastanut ja parantanut hänet HIV:istä ja vapauttanut huumeista sekä vankilakierteestä, ja nyt hän on perheenisä. Hänellä on ihana, kaunis vaimo ja vuoden ikäinen ylisöpö tytär. Kun Sergei pelastui ja vapautui, niin Jumala istutti hänen sydämeensä halun auttaa toisia hänen kaltaisiaan Kristuksen luo. Sergei jäi kuntoutuskeskukseen aluksi auttamaan erilaisissa käytännön töissä ja lopulta hän löysi itsensä keskuksen johtajana. Työn laajennuttua keskuksen aikaisemmasta johtajasta, Jarlista, oli nimittäin tullut kolmen kuntoutuskeskuksen yhteinen johtaja. Näissä kuntoutuskeskuksissa pidetään tärkeänä opettaa ihminen tuntemaan Jumalan Sana ja elämään sen mukaan. Kun ihminen ottaa vastaan pelastukseen, niin hänen

4 sisäistä lastaan ruokitaan vain Raamatulla. Keskuksessa myös ohjataan uskoon tullut kuuntelemaan sellaisia saarnoja, jotka auttavat että hänen sisäistä ihmistään tervehtymään ja vahvistumaan. Aamut aloitetaan rukouksella ja sanan tutkimisella. Kolmesti päivässä rukoillaan ja siunataan niitä ihmisiä, jotka ovat auttaneet heitä itseään. Tämän kaiken tarkoituksena on opetella luottamaan Jumalaan erilaisissa tilanteissa ja uskomaan Jumalaan sanaan käytännön arjessa. Joissakin tilanteissa on suostuttava itse näkemään totuus omasta elämästään Jumalan sanan valossa ja käännettävä selkä väärille asioille. Jumala tulee tähän prosessiin mukaan - ja jos itsellä ei ole voimia, niin voi pyytää voimia päätöksiin Jumalalta. Jokaisen on otettava vastuu omasta elämästään. On tärkeää myös oppia tekemään Jumalalle asioita - vaikka tuolien kasaamista kokouksen jälkeen tai roskien viemistä - kunhan vain pääsee tekemään asioita, ja sen tekemisen kautta syntyy ilo. Aluksi voi tehdä sitä, mitä osaa, eikä sen tarvitse olla monimutkaista. Todistaminen uskosta on myös tärkeää. Monet sanovat, että he pelkäävät ja häpeävät kertoa Jeesuksesta kaduilla. Tähän Jarl kommentoi nauraen: «On kumma, kun heitä ei ollenkaan hävettänyt eikä pelottanut varastaa ja käyttää huumeita.» Hän haluaa muistuttaa siitä, että evankelioidessaan he tuovat ihmisille Elämän ja toivon - ja tämän takia hän rohkaisee jokaista kertomaan Jumalasta muille. Se on uskovien ruokaa! Sergei kertoo hymyillen, kuinka hellyttävää on nähdä entiset rikolliset ja päihteiden käyttäjät hoivaamassa eläimiä. Vihollinen on yrittänyt tuhota paljon lahjakkaita, taidollisia ihmisiä, joilla on «kultaiset kädet». Kiitos Jumalalle, että hän on pelastunut monia: nyt he saavat käyttää lahjojaan rakentaakseen Jumalan valtakuntaa ja saadakseen mahdollisemman monta ottamaan vastaan pelastuksen. Monia naisia vihollinen on saanut näkemään itsensä vääristyneesti: ''Olen lihava ja ruma, jota kukaan ei varmasti halua vaimokseen.'' Kun kaikki nämä ajatukset, jotka eivät ole Jumalalta, ovat menettäneet voimansa, niin monen kohtalo on kääntynyt voitoiksi: he ovat eheytyneet ja saaneet itselleen mitä komeimmat miehet, kauniit häät ja terveitä lapsia. Ja perheinä he auttavat muita saamaan samaa, mitä he itse ovat saaneet Jumalalta!

5 Kylmäkosken vankilassa Jumalan nälkää Sunnuntaiaamuna vieraamme totesivat Kylmäkosken vankilassa, että ''vankila kuin vankila on vankila - eikä siitä miksikään muutu''. Erityisvankien kokoukseen tuli paikan päälle kaksi miestä. Tämä oli iloinen yllätys, koska edellisellä kerralla ei paikan päälle tullut ketään. Sergei ja Jarl kertoivat vuoronperää omista seikkailuistaan ja siitä, miten he vastasivat Jumalan kutsuun ja miten Jumala on muuttanut heidän elämäänsä. Vangit kuuntelivat heitä tarkkaavaisesti - ja halusivat sitä samaa, 100 % elämämuutoksen Jumalalta. Oli liikuttava nähdä kaksi miestä polvillaan rukoilemassa. Saa rukoilla näiden ihmisten puolesta! Toiseen kokoukseen osallistui runsaasti miehiä, mutta kokouksessa oli myös häiriötekijöitä. Sergei sanoikin, että kun vihollinen menettää hallintaansa ihmisiin, niin ihmiset alkavat käyttäytyä joko vihamielisesti tai agressiivisesti. Siitä se on helppo tunnistaa. Huhtikuussa vankilavierailulla käydessämme venäjänkieliset pojat pyysivät kokousta heidän omalla äidinkielellään, ja nyt he sitten saivat kuulla evankeliumin omalla äidinkielellään! He olivat todella janoisia ja imivät jokaisen sanan itseensä kunnioittaen toisen elämän kokemusta. He vastasivat Jumalan kutsuun rohkeasti toisten edessä. Muidenkin silmissä näin, että sydämessään he vastasivat kutsuun, mutta eivät uskaltaneet tulla esille. Rukoilimme kaikkien kanssa syntisen rukouksen ja jätimme jokaisen sielun Jumalan käsiin. Sen työn, jonka Jumala on aloittanut, hän vie loppuun asti. Jumala antakoon kasvun ja siunatkoon jokaisen siellä. Tuottakoon vierailu runsaasti muutosta! Moonika Eloranta

6 Terveisiä Narvan seurakunnan nuortenleiriltä Annoimme osan seurakuntamme kesäkuun 2012 kymmenyksistä Viroon, Narvan seurakunnan vähävaraisten lasten kesäleirin järjestelykuluihin. Leena ja Hannu Käppi tekivät muutaman muun kanssa matkan Viroon juuri leirin aikoihin ja tässä heidän raporttinsa matkasta: Lauantaina menimme vähävaraisille järjestetyn evankeliointikokouksen jälkeen nuorten leirille Narvan seurakunnan pastori Sednevin opastamana. Lapset juoksivat pastorin syliin heti hänet nähdessään. Ilmiselvästi kaikki rakastivat häntä ja aistivat hänestä huokuvan Jumalan rakkauden. Leiri alkoi leirinä teini-ikäisille, joista yksi oli vaikeasti vammainen. Kaikkiaan osallistujia oli lopulta yli 30. Tätä leiriä vetivät Olga ja Igor Zaharov. Kuvassa leiriläisiä sekä vasemmalla pastori Sednev, oikealla leirin vetäjä pariskunta Olga ja Igor Zaharov, joiden välissä tulkki Zenia.

7 Tulkki Zenia Leiripaikkana oli yksityisen omistama, upea, ulkomaalaisille turisteille vuokrattavaksi tarkoitettu paritaloalue, joka sijaitsi Narva-Joesuun kilometrien pituisen hienohiekkaisen uimarannan välittömässä läheisyydessä. Puolet uudesta sinisestä paritalosta oli vuokrattu leiripaikaksi seurakunnalle viikon ajaksi. Lisäksi kokoontumisia varten oli pystytetty iso valkoinen teltta, jossa leiriläiset söivät ja jossa kokoonnuttiin yhteisiin tilaisuuksiin. Paritaloalueen omistaja halusi kunnioittaa seurakuntaa, joten tämä kaikki mahdollistui edulliseen hintaan. Omistaja jopa asetti seurakunnan varauksen ohi rahakkaiden ulkomaalaisten turistien, vaikka nämä olisivat maksaneet kyseiseltä ajalta suuremman summan. Alueelta jo paritalon puolikkaan vuokranneet sekä läheisen kerrostalon asujat saivat leirin johdosta mahdollisuuden kuulla pitkin päivää hengellistä musiikkia, rukousta ja Raamatun opetusta. Leirille osallistui vetäjien lisäksi Narvan Jumalan Sona-seurakunnan omia nuoria, jotka omalta osaltaan vastasivat Raamatun opetuksesta. Tulkkinamme toiminut ja hyvää englantia puhunut Zenia oli yksi näistä nuorista vastuuhenkilöistä ja hänen oli määrä pitää seuraavan aamun Raamattutunti.

8 Keskiviikkona leiri vaihtuisi nuorten leiriksi, jolle oli jo ilmoittautunut 33 nuorta. Nuorten leirin vetäjät olivat Anatoly ja Olga Vangonen. Leirin nuorimmat osanottajat yöpyivät sinisessä paritalon puolikkaassa ja loput lähellä rantaa teltoissa toisen paritalon takana olevalla ruohikkoalueella, jonka erotti hiekkarannasta vain kapea metsäkaistale. Nokia Missio Church osallistui varoillaan myös viiden teltan ostoon. (kuva?) Leirin vastuuhenkilöt toistivat useaan kertaan, että 75 hengen leiriä ei ilman rahallista avustusta Suomesta olisi voitu toteuttaa eikä ottaa leirille näin runsaasti osallistujia. Osallistujat ja leirin johtajat olivat äärimmäisen kiitollisia seurakunnallemme. He olisivat jopa halunneet leirille Suomen lippua. Ilman tätä lahjoitusta suurimmalla osalla leirin osanottajista ei olisi ollut mitään taloudellista mahdollisuutta osallistua sille. Teinileirin vastuuhenkilöt Olga ja Igor ehdottivat Jumalan Sona ja Nokia Missio Church seurakuntien yhteisen varkkareiden/nuorten leirin järjestämistä samalle alueelle ensi kesänä. Mukana olisi osallistujia ja opettajia molemmista seurakunnista. He jättivät tämän ehdotuksen Nokia Missio Church seurakuntien harkittavaksi.

9 Indonesia: Aika on täyttynyt: on sadonkorjuun aika! Kriisien keskellä niiden määrä, jotka tulevat Indonesiassa Jeesuksen luo, on uskomaton. Kuulemme jokaiselta aluejohtajaltamme pyynnön, että lähettäisimme enemmän työntekijöitä auttamaan heitä sadonkorjuutyössä. Joillain alueilla seurakunnan istuttajan täytyy olla paimenena kahdelle tai kolmelle seurakunnalle, koska alueella on pulaa työntekijöistä. Tavoitteemme on lähettää vuodessa 250 istuttajaa kentälle. Ja 10-vuotistavoiteemme on ''seurakunta joka kylään''. Vuosina on jo istutettu 1553 uutta seurakuntaa Indonesiaan! On haaste saada seurakunnan istuttajien taloudelliset tarpeet tyydytettyä: useimmat heistä painivat perheensä elatuksen suhteen. Joskus heillä ei ole ruokaa lapsille tai varoja antaa lasten mennä kouluun, sillä seurakunta ei kykene tukemaan heitä. Joidenkin täytyy tehdä työtä niin kovin, että he eivät pysty antamaan parastaan kutsumuksensa täyttämiseksi. Kun autamme heitä taloudellisesti joka kuukausi, niin heidän istutustyönsä on paljon helpompaa ja tehokkaampaa, kun he voivat näin keskittyä ja kehittää työtään. Tuellanne autatte Jumalan valtakunnan laajenemista Indonesiassa ja monien elämä muuttuu hyvien uutisten voimasta! Mikä ''mahdollisuuksien ikkuna'' edessämme onkaan juuri nyt! Tarvitsemme lisää työntekijöitä Indonesian sadonkorjuuseen. Rukoilkaa tämän asian puolesta. Kiitos, että olette yhteistyössä kanssamme! Indonesian aluejohtaja Ongky Ola

10 Heinäkuun NEWSissä oli alustavat tiedot kahdesta ensimmäisestä seurakuntaistutustemme pastorista ja nyt saimme myös kahden muun pastorin tiedot. Nyt meillä on Indonesiassa palkattuna neljä pastoria! Saimme myös luvan käyttää heidän kuviaan ja nimiään (laitan kuitenkin vain etunimen heistä, sillä lehtemme tulee nettiin ja heidän nimensä olisi näin helppo googlata sieltä). Paulus on noin 60-vuotias Indonesian armeijan sotilas. Hän kertoo itsestään näin: ''Olin aiemmin muslimi. Vuonna 1962 menin katoliseen koulun yläasteelle, mutta vanhempani kielsivät minua opiskelemasta Raamattua, koska se on laitonta. Koska Raamatun luvun sanottiin olevan laitonta, olin utelias tietämään, mikä osa Raamatusta oli laitonta ja siksi aloin lukea sitä. Valmistuttuani yläasteelta v minut kastettiin katoliseen kirkkoon. Olisin halunnut tuolloin mennä opiskelemaan pastoriksi, mutta vanhempani kielsivät minulta sen peläten, etten saisi lapsia. V 1966 menin armeijan koulutukseen ja minut lähetettiin armeijan sotilaana Itä-Timorille. Siellä muistin jälleen haaveeni tulla pastoriksi, mutta olin jo ehtinyt mennä naimisiin ja minulla oli lapsia luvulla tutustuin siellä erään karismaattisen seurakunnan pastoriin ja aloin ymmärtää Jumalasta enemmän. Tein ratkaisun ja sain kasteen. Kun vastaanotin Jeesuksen pelastajakseni, vanhempani sanoivat, odottaneensa, että minusta olisi tullut muslimien hengellinen johtaja. Tämän haastamana jätin urani ja pestauduin sotilaaksi Jeesuksen joukkoihin. Näkyni on istuttaa seitsemän seurakuntaa, jotka Jumala on uskonut minulle Indonesian pääsaarella Jaavalla, sen keskiosissa.'' Yoksan on 24-vuotias yrittäjä-maanviljelijä, joka on tullut uskoon kaksi vuotta sitten ja hänet kastettiin vuosi sitten. Hän on naimissa ja hänellä on tavoite voittaa monia kylänsä ihmisiä Jeesukselle ja palvella vastauskoontulleita Länsi-Timorilla sijaitsevassa kylässä (Timor on pääsaaresta kaakkoon). Hän kertoo itsestään näin: ''Kiitän Jumalaa, että hän valitsi minut palvelijakseen. Vakavan sairauden kautta tulin parannukseen. Olin kasvokkain kuoleman kanssa ja päätin uskoa, että hän on minun Parantajani, annoin elämäni Jeesukselle ja parannuin! Haluan jakaa todistukseni Jeesuksesta monille, että he pelastuisivat. Jumala rakastaa kaikkia ja hän ei tahdo kenenkään menehtyvän vaan tulevan hänen valtakuntaansa.''

11 Yupiter on 31-vuotias, kolme vuotta sitten naimisiin mennyt merimies. Hän haluaa palvella Länsi-Timorin alueella, tavoiteväestö on 8800 ihmistä. Hän kertoo itsestään näin: ''Olen ollut kristitty hyvin nuoresta iästä lähtien, sillä vanhempani olivat kristittyjä. Aloin kuitenkin tuntea Jeesusta henkilökohtaisesti yläasteella. Minut opetuslapseutettiin soluryhmässä ja minusta tuli Jeesuksen seuraaja. Sen jälkeen päätin jättää entisen elämäni ja antaa Jumalalle kaiken kunnian. Eräänä päivänä v (olin tuolloin 16-vuotias) olin merillä ja laivamme joutui pahaan myrskyyn, melkein upposimme. Kuolema oli niin lähellä minua tuolloin. Ajattelin, että jos kuolen tänään, kuinka monta olen johdattanut tuntemaan Jeesuksen. Joh. 21:15-19 alkoi pyöriä päässäni: ''Jos rakastat minua, ruoki lampaitani...'' Kiitos Jumalalle, laivamme ei uponnut ja pääsimme maihin turvallisesti. Mutta tuon kokemuksen opettamana annoin elämäni täysin Jumalan palvelemiseen.'' Godlief on 40-vuotias ja hän on ollut töissä yliopiston opiskelijatyössä. Hän haluaa palvella Länsi-Timorin alueella, tavoiteväestö on ihmistä kolmen paikkakunnan alueella. Hän syntyi perheeseen, joka oli kääntynyt heimouskosta kristinuskoon. Hän on kiitollinen Jumalalle siitä, että hänen vanhempansa olivat uskovia jo ennen kuin hän syntyi. Hänen haaveensa oli tulla hallituksen virkamieheksi ja sen takia hän opiskeli pitkälle. Koulutuksen jälkeen hän tarttui jokaiseen mahdollisuuteen tulla virkemieheksi, muttei onnistunut. Hän ei kuitenkaan koskaan luopunut toivosta. Eräänä päivänä, kun hän oli 22-vuotias, Jumalan palvelija tuli hänen luokseen ja sanoi, että hän voisi palvella Indonesian yliopisto-opiskelijoiden palvelujärjestössä. Hän otti vastaan tarjouksen ajatellen, että näin hänestä voisi tulla virkamies. Palvellessaan tässä järjestössä johtaja johdatti hänet rukoilemaan Jeesusta henkilökohtaiseksi pelastajaksi. Tämän Jeesuksen kohtaamisen jälkeen Jeesus muutti Godliefin unelmat ja halut: hän ymmärsi Jumalan virkamieheksi tulemisen olevan paljon ihanampaa kuin tulla hallituksen virkamieheksi. Hän alkoi opiskella raamattukoulussa ja kesäkuussa 2011 valmistui. Nyt hänen halunsa on voittaa sieluja Jeesukselle, sillä vielä on monia ihmisiä, jotka uskovat heimouskon mukaan. ''Olla Jumalan työtoverina on etuoikeus ja kunnia, kun tässä maailmassa on vielä siihen mahdollisuus!''

12 Indonesian pastorin palkkaaminen maksaa vain 110 euroa/kk. Jos esimerkiksi viikoittain kokoontuva soluryhmäsi kerää n.30 euroa/kerta, niin voitte vuoden aikana palkata oman pastorin Indonesiaan! Rukoillaan Indonesian herätyksen ja näiden urheiden miehien ja heidän työnsä puolesta. On hienoa, että saamme olla mukana tässä sadonkorjuutyössä! Heinäkuun kymmenyksillä seurakuntamme palkkasi yhden uuden seurakunnan istuttajan Indonesiaan ja tuemme loppusummalla Rauman sisarseurakuntamme ruoka-avustustyötä. Saajan tilinumero Mottagarens kontonummer IBAN FI BIC NDEAFIHH Saaja Mottagare Nokia Missio Church / Tampere Lahjani Nokia Missio Churchin Tampereen lähiseurakunnan tueksi. Maksaessasi verkkopankissa muista VIITENUMERO! TILISIIRTO. GIRERING Maksajan nimi ja osoite Betalarens namn och adress Allekirjoitus Underskrift Tililtä nro Från konto nr Keräyslupa no 2020/2012/778 voimassa koko maassa lukuunottamatta Ahvenanmaata. Varat käytetään vuoden kuluessa keräyksen päättymisestä NMC:n ja sen seurakuntien opetus- ja koulutustoimintaan sekä humanitaariseen ja kehitysyhteistyöhön Suomessa ja ulkomailla. Viitenumero Ref. nr 2008 Eräpäivä Förfallodag Euro Saajan tilinumero IBAN FI BIC NDEAFIHH

13 Seurakuntamme taloustilanteesta ja haasteista Heinäkuussa seurakuntamme sai lahjoituksia vajaat euroa ja menoja oli runsaat euroa. Niukin naukin olemme vielä selvinneet kuitenkaan velkaantumatta. Suurimmat menoerät olivat Tampere Areenan viimeinen vuokra ( euroa), kesäkuun kymmenysten maksaminen ja muut avustukset (2.300 euroa) ja työntekijöidemme Arin, Helin ja Timon palkkamenot sivukuluineen (7.400 euroa). Jo puoliväliin edennyt elokuu on erityinen taloushaasteiden kuukausi: olemme remontoineet uutta tilaamme ja hankkineet sinne kalusteita. Vielä meillä ei ole tarjoiluastiastoa kuppeineen, asetteineen, lusikoineen ja lautasineen; samoin meiltä puuttuu edelleen säilytyskaappeja ja esimerkiksi sähköpiano voidaksemme palauttaa väliaikaisesti lainaksi saamamme pianon omistajalleen. Äänentoistolaitteissa on toivomisen varaa ja kunnon kuvauskameroita ei ole. Kuitenkin ehdottomasti edellä mainittuja kulueriä tärkeämpää on käyttää ''väärää mammonaa'' tavoittaaksemme Kaukajärven ja kaupunkimme asukkaat vapauttavalla ja uutta elämää antavalla ilosanomalla Jumalan Isän rakkaudesta Jeesuksessa. Kun kylvämme varojamme siihen, mitä Jumala oman seurakuntamme välityksellä on tekemässä, sijoitamme ne varman tuoton kohteeseen: Mutta mikä hyvään maahan kylvettiin, on se, joka kuulee sanan ja ymmärtää sen ja myös tuottaa hedelmän ja tekee, mikä sata jyvää, mikä kuusikymmentä, mikä kolmekymmentä. (Matt. 13:23) Olen todella ylpeä teistä, rakas seurakuntaperhe! Kesäajan kymmenyksillä olemme istuttaneet jo neljä seurakuntaa Indonesiaan ja tarjonneet näin neljälle pastorille työtä kokonaiseksi vuodeksi ja sen myötä elatuksen heidän perheilleen! Koko kuluneena tilivuonna olemme seurakuntana antaneet eteenpäin kaikkiaan ,76 euroa, mikä on valtava lahja Valtakunnan leviämiseksi lähellä ja kaukana. Taivas kiittää teitä, ja siihen kiitokseen minäkin koko sydämestäni haluan liittyä. Mitä kaikkea saammekaan yhdessä vielä aikaan, kun Jumala Pyhän Henkensä kautta hoitaa meitä, vahvistaa keskinäistä yhteyttämme vuodattamalla rakkauttaan sydämiimme ja varustaa meitä armolahjoillaan elämään arjessamme todeksi hänen läsnäolonsa! Missä ikinä liikummekin, olemme Kristuksen lähettiläitä lähettilään valtuuksin: Ja missä kuljette, saarnatkaa ja sanokaa: Taivasten valtakunta on tullut lähelle. Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa. (Matt. 10:7-8) Timo Aro-Heinilä

14 NMC perheuutisia Seurakuntamme jäsen Alexandra Knuutila ja Markus Moussa vihittiin avioliittoon heinäkuun lopussa Tampere Areenalla. Pari viikkoa myöhemmin eli heidän liittonsa vielä siunattiin Keski-Porin kirkossa ison sukulais- ja ystäväjoukon läsnäollessa. Toivotamme Jumalan runsasta siunausta heidän elämäänsä! Elo-syyskuun ohjelmaa Toimintamme käynnistyi viime sunnuntaina uusissa tiloissamme Kaukajärvellä, Juvankatu 6. tunnelma oli vapautunut ja odottava. Illan puhujat elo-syyskuussa: Maarit Aro-Heinilä Timo Viitaniemi 2.9. UUSIEN TILOJEN AVAJAISET, Timo Aro-Heinilä 9.9. Ülo Niinemägi (Olevisten seurakunnan evankelistapastori) Rukouskokoukset alkavat klo 19 Tervetuloa yhdessä etsimään uutta alkua Herran edessä. Mitä Herra onkaan varannut syksyymme! Maarit ja Timo Aro-Heinilä

15 Todistuksia Jumalan töistä Lähetä todistus Jumalan teoista elämässäsi osoitteella niin ehkäpä ensi kerrallla on sinun vuorosi rohkaista toisia :) Jokainen ihme innostaa ihmisiä uskomaan lisää Jumalan muutosvoimaan omalla kohdalla: tulkoon näistä ilosanomien kertomisista uusi kulttuuri Missioon :) Näitä juttuja voisi sitten jokainen levittää tutuilleen - ja vaikka facebookissa. Ps. 96:2-3: Laulakaa Herralle, ylistäkää hänen nimeään! Kertokaa päivästä päivään ilosanomaa hänen avustaan. Julistakaa hänen kunniaansa, ilmoittakaa hänen ihmetekojaan kaikille kansoille. Essin todistus: viha suli Isän rakastavassa sylissä Essi Rantanen on 17-vuotias nuori nainen. Hän asuu Rengossa vanhempiensa luona ja opiskelee Tavastiassa. Olemme saaneet kevään mittaan tutustua häneen täällä Hämeenlinnassa. Tässä on hieman Essin mietteitä ajasta ennen uskoontuloa ja sen jälkeen. ''Ennen uskoontuloa olin ala-asteikäisestä asti kuunnellut musiikkia, joka oli täynnä vihaa, saatanan palvontaa ja epäjumalia. En ymmärtänyt, miten paljon haittaa siitä oli. Rakastin alkoholia, olin vihainen, itsekäs ja aggressiivinen. Siskoni alkoi puhua minulle Jumalasta ja aloin tosissani miettiä, mihin olisin kuoleman jälkeen menossa. Tämän vuoden tammikuussa Rory Kaye oli vierailemassa Tampere Areenalla ja lähdin kokoukseen siskoni kanssa. Siellä tunsin ensi kertaa selvästi Jumalan kutsun rakastavaan syliinsä, joka sai minut ymmärtämään Jeesuksen ristintyön merkityksen omalla kohdallani. Siitä alkoi polku kohti lopullista uskonratkaisua.

16 Kevään aikana kävin nuorten naisten solussa Hämeenlinnan NMC:ssä ja kävin myös Eteenpäin uskossa -kurssin. Kuitenkin kavereitten kanssa mentiin niin kuin ennenkin. Itse asiassa pelkäsin mennä Jumalan luo sellaisena kuin olin ja luulin, että minun pitää muuttua täysin puhtaaksi ennen uskoontuloa. Taistelin vastaan, kuljin molempia teitä. Sitten väsyin vanhaan elämään. Oli tärkeää, että tajusin, että Jumala halusi ottaa kaikki syntini pois ja muuttaa elämäni, palauttaa sen raiteilleen. Usean kerran ajattelin, että nyt teen ratkaisun, mutta aina tuli jokin este päätin, että nyt riitti. Tiesin, että ainoa oikea vaihtoehto on jättää vanha elämä ja ottaa Jeesus elämääni Herraksi. Otin yhteyttä solunvetäjään ja Palopaikalla kerroin, että haluan antaa elämäni Jeesukselle. Siellä minun puolestani rukoiltiin ja minulle julistettiin syntini anteeksi. Sillä hetkellä minulle tuli mieletön rauha - iso taakka lähti harteiltani. Uskoontuloni jälkeen perhe, kaverit ja tuttavat ovat sanoneet, että koko olemukseni on muuttunut. Suhde vanhempiini on parantunut. Nyt tunnen olevani vapaa. HB:n ''Love song''- biisin kertosäkeen sanoista on tullut supertärkeät minulle: ''You are love, from you comes all Even death could not hold you. Now I know, I so love you Jesus you are my Saviour. '' ''Olet rakkaus, sinulta tulee kaikki Kuolemakaan ei kyennyt pidättämään sinua Nyt tiedän, että rakastan sinua niin Jeesus olet pelastajani.'' Kaverini ovat olleet kiinnostuneita, mitä minulle on tapahtunut. Ja olen saanut todistaa heille Jeesuksesta. Haluan seurata Jeesusta ja minut kastettiin täällä Hämeenlinnassa Linnanpuiston rannassa.'' Kirsi Nieminen

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Kouluun lähtevien siunaaminen

Kouluun lähtevien siunaaminen Kouluun lähtevien siunaaminen Tätä aineistoa käytetään rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9), jossa siunataan kouluun lähtevät. Siunaaminen toimitetaan keväällä tai juuri ennen koulun alkamista. Siunaamisen

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. elämä alkaa tästä 2008 Evangelism Explosion International Kaikki oikeudet pidätetään. Ei saa kopioida missään muodossa ilman kirjallista lupaa. Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. Asteikolla

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky Näky Kuva: SXC/S. Braswell Kansanlähetys Yhteystiedot Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL) on vuonna 1967 perustettu Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestö, jonka tarkoituksena

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Me juhlimme tänään Jeesuksen taivaaseen astumista. Miksi Jeesus meni pois? Eikö olisi ollut parempi, että hän olisi jäänyt tänne. Helposti ajattelemme,

Lisätiedot

Beetel oli kuninkaankaupunki. Nykyään paikan nimi on Beitin ja se on vähäinen paikkakunta, jossa asuu muutamia satoja ihmisiä.

Beetel oli kuninkaankaupunki. Nykyään paikan nimi on Beitin ja se on vähäinen paikkakunta, jossa asuu muutamia satoja ihmisiä. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JAAKOBIN UNI Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Beetelissä, joka on paikkakunta vuoristossa 17 km

Lisätiedot

tahdotteko yhdessä seurakunnan kanssa huolehtia siitä, että NN saa kristillisen kasvatuksen? Vastaus: Tahdon.

tahdotteko yhdessä seurakunnan kanssa huolehtia siitä, että NN saa kristillisen kasvatuksen? Vastaus: Tahdon. LAEN KATE ELKOMUKAUTU virikemateriaalia lapsen kasteeseen mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Virsi 2. Alkusiunaus Isän ja ojan ja yhän Hengen nimeen. Herra

Lisätiedot

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net Majakka-ilta 21.11.2015 antti.ronkainen@majakka.net Majakka-seurakunta Majakan missio: Majakka-seurakunta kutsuu, opettaa, palvelee, varustaa, lähtee ja lähettää! Majakan arvolauseke: Yhdessä olemme aivan

Lisätiedot

Ristiäiset. Lapsen kaste

Ristiäiset. Lapsen kaste Ristiäiset Lapsen kaste Ilo palvella! Loimaan seurakunta OHJELMA Alkuvirsi Ristinmerkki Raamatunluku Mark. 10: 13 16 Puhe Uskontunnustus Kaste Virsi Yhteinen esirukous ja Isä Meidän rukous Siunaus Päätösvirsi

Lisätiedot

Jakkara ja neljä jalkaa

Jakkara ja neljä jalkaa Jakkara ja neljä jalkaa Sanna Piirainen 1 Tunti 1 Jakkaran rakentamisen perusteet Eli mitä ihmettä varten pitäisi tulla uskoon 2 Mitähän se Jumala oikein hommaa? Jakkaran rakentamisen perusteet voi löytää

Lisätiedot

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Getsemane-niminen puutarha, yrttitarha Öljymäellä. b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com 1 USKOONTULON ABC 2 1. Tunnusta, että olet tehnyt syntiä ja tee parannus. Me olemme tehneet väärin, me olemme tehneet syntiä, olemme rikkoneet SINUA vastaan, kapinoineet ja poikenneet SINUN Käskyistäsi

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Tänään meillä on kaksi vertausta, joissa kutsutaan väkeä töihin viinitarhaan. 2. Itse kertomus Raamatusta rinnakkaispaikkoineen Kukin

Lisätiedot

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Tapahtuman paikka on joku kylä Samarian ja Galilean rajalla b) Vieraat

Lisätiedot

Usko. Elämä. Yhteys.

Usko. Elämä. Yhteys. Usko. Elämä. Yhteys. Aina kun kokoonnumme yhteen seurakuntana, haluamme, että usko, elämä ja yhteys näkyvät keskellämme. Me uskomme Jumalan yliluonnolliseen voimaan. Jumalalle ei ole mikään mahdotonta!

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies Nettiraamattu lapsille Jumalan lähettämä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Maanviljelijä ja kylvösiemen

Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 LUOMINEN 1) Raamattu kertoo kaiken olevaisen synnystä yksinkertaisen (entisajan) maailmankuvan puitteissa. 2) Raamatun

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa. Saarna 12.10.2008 Ari Puonti

JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa. Saarna 12.10.2008 Ari Puonti JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa Saarna 12.10.2008 Ari Puonti Herra Jumala asetti ihmisen Eedenin puutarhaan viljelemään (abad) ja varjelemaan (shamar) sitä.

Lisätiedot

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille Matt. 11:28-30 Väsyneille ja stressaantuneille Tulkaa minun luokseni.. ..kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat.. Minä annan teille levon. Matt. 11:29-30..Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja oppikaa minusta:

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Daniel vankeudessa

Nettiraamattu. lapsille. Daniel vankeudessa Nettiraamattu lapsille Daniel vankeudessa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 15/

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 15/ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SADANPÄÄMIEHEN USKO 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Meille jo tutussa Jeesuksen kotikaupungissa, Kapernaumissa b) Kertomuksessa

Lisätiedot

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat.

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Herra on Paimen Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Joh. 10:11 Minä olen se hyvä paimen. Joh. 10:11 Minä olen

Lisätiedot

Pietari ja rukouksen voima

Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Jeremia, kyynelten mies

Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Runsas sielujen elonkorjuu islamilaisessa maassa

Runsas sielujen elonkorjuu islamilaisessa maassa 1972-2010 Runsas sielujen elonkorjuu islamilaisessa maassa,,ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu. (Mat 24:14)

Lisätiedot

Seurakunta vaikeuksissa

Seurakunta vaikeuksissa Nettiraamattu lapsille Seurakunta vaikeuksissa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET:

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET: 1 + SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + Nimesi: Osoitteesi: Puhelinnumerosi: PERUSOHJEET: Seurakunnan toimintaan tutustumista varten käyt 3-4 kertaa itsenäisesti jumalanpalveluksessa

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Seurakunnan synty

Nettiraamattu. lapsille. Seurakunnan synty Nettiraamattu lapsille Seurakunnan synty Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan.

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JAAKOBIN PAINI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. b)

Lisätiedot

Havaintomateriaalia - avuksi sinulle

Havaintomateriaalia - avuksi sinulle Havaintomateriaalia - avuksi sinulle - lapsi ja nuorisotyöhön - taide- ja leirikoulutyöhön - lähetyskasvatukseen - teemapäiviin - kirkollisiin tapahtumiin - ystävyysseurakunta- työhön - erityisryhmille

Lisätiedot

Pietari ja rukouksen voima

Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Seurakunnan synty. Kertomus 55/60.

Nettiraamattu lapsille. Seurakunnan synty. Kertomus 55/60. Nettiraamattu lapsille Seurakunnan synty Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Ruth Klassen Suomi Kertomus 55/60 www.m1914.org Bible for Children, PO Box

Lisätiedot

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Samuel, Jumalan palvelija

Nettiraamattu lapsille. Samuel, Jumalan palvelija Nettiraamattu lapsille Samuel, Jumalan palvelija Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

13.9.2012. Tupa täynnä uusien tilojen avajaisissa!

13.9.2012. Tupa täynnä uusien tilojen avajaisissa! NMC Tampere NEWS 13.9.2012 Tupa täynnä uusien tilojen avajaisissa! Sunnuntai-iltana 2.9. ilahduttavan monet Nokia Missio Churchin vanhat ja uudet ystävät löysivät tiensä uusien tilojemme avajaisiin Tampereelle.

Lisätiedot

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ?

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? 1. Kertomuksen taustatietoja a) Vieraat termit Synti on Jumalan käskyjen rikkomista. Raamattu nimittää sitä mm. laittomuudeksi,

Lisätiedot

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka - pyhäkössä Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI

Lisätiedot

E. Kaste seurakunnan jumalanpalveluksessa

E. Kaste seurakunnan jumalanpalveluksessa E. Kaste seurakunnan jumalanpalveluksessa Kasteesta ja siihen valmistautumisesta ks. Lapsen kasteen kaava (1. A). Kun kaste toimitetaan seurakunnan jumalanpalveluksessa (messu, sanajumalanpalvelus, viikkomessu,

Lisätiedot

Hengen miekka: Jumalan Sana rukouksin. Rukouskoulu jakso

Hengen miekka: Jumalan Sana rukouksin. Rukouskoulu jakso Hengen miekka: Jumalan Sana rukouksin Rukouskoulu 2014 2. jakso Mitä rukous on Ylösnousemuksen voima On Kristus ylösnoussut Hän elää minussa Kristus meissä, kirkkauden toivo Herätetyt yhdessä Hänen kanssaan,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Daniel vankeudessa

Nettiraamattu lapsille. Daniel vankeudessa Nettiraamattu lapsille Daniel vankeudessa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible for Children,

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Seurakunnan synty

Nettiraamattu lapsille. Seurakunnan synty Nettiraamattu lapsille Seurakunnan synty Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo

Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo (Matt 16:18) Ja mina sanon sinulle: Sina olet Pietari, ja ta lle kalliolle mina rakennan seurakuntani, eiva tka tuonelan portit sita voita. (Matt

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Beersebassa. Siellä sekä Aabraham, Iisak

Lisätiedot

Tyttö, joka eli kahdesti

Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Nettiraamattu lapsille Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Tyttö, joka eli kahdesti

Nettiraamattu lapsille. Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Lisätiedot

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1.

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1. MEU ELKOMUKAUTU virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Alkuvirsi 2. Alkusiunaus L Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen, aamen,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

DAAVID VOIDELLAAN KUNINKAAKSI

DAAVID VOIDELLAAN KUNINKAAKSI Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) DAAVID VOIDELLAAN KUNINKAAKSI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa esiintyvät

Lisätiedot

Vainoajan tie saarnaajaksi

Vainoajan tie saarnaajaksi Nettiraamattu lapsille Vainoajan tie saarnaajaksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Ruth Klassen Suomi Kertomus 22/60 www.m1914.org Bible for Children, PO Box

Lisätiedot

Raamatunlausekortit. korti aamatunlause

Raamatunlausekortit. korti aamatunlause Raamatunlausekortit Nimilappu pussinnauhaan, peliohje pussiin. Voit tulostaa pelin kopiopaperille. Leikkaa ja liimaa kortit värikkäille kartonkipalasille. Kontaktimuovilla tai laminaatilla saat korteista

Lisätiedot

Kaste jumalanpalveluksen yhteydessä

Kaste jumalanpalveluksen yhteydessä Kaste jumalanpalveluksen yhteydessä Kun kaste toimitetaan seurakunnan yhteisessä jumalanpalveluksessa, siihen liitetään tässä esitetyt kohdat. Saarnan jälkeen vanhemmat ja kummit siirtyvät kastettavan

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Komea mutta tyhmä kuningas

Nettiraamattu lapsille. Komea mutta tyhmä kuningas Nettiraamattu lapsille Komea mutta tyhmä kuningas Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

Sergei Radonezilainen -keppinukke

Sergei Radonezilainen -keppinukke Sergei Radonezilainen -keppinukke - Leikkaa hahmot ja lavasteet irti - Liimaa hahmon peilikuvat yhteen pohjapaloistaan (katso mallia ruhtinashahmosta). - Taita hahmot pystyyn siten, että valkoinen pala

Lisätiedot

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein.

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein. Mark.12:28-34: Muuan lainopettaja oli seurannut heidän väittelyään ja huomannut, miten hyvän vastauksen Jeesus saddukeuksille antoi. Hän tuli nyt Jeesuksen luo ja kysyi: "Mikä käsky on kaikkein tärkein?"

Lisätiedot

KASTEKOTIIN PARKANON SEURAKUNTA

KASTEKOTIIN PARKANON SEURAKUNTA KASTEKOTIIN PARKANON SEURAKUNTA Onnittelut uuden perheenjäsenen vanhemmille! Odotus on päättynyt, ja hän lepää sylissänne. Toivottavasti kaikki on mennyt hyvin. Ja vaikka ei menisikään, Jeesus lupaa olla

Lisätiedot

Mikä solu on? Ylistaron Helluntaiseurakunta

Mikä solu on? Ylistaron Helluntaiseurakunta Mikä solu on? Ylistaron Helluntaiseurakunta!1 LUENTO 1 MIKÄ SOLU ON?!2 Näky Tavoite, jota kohti ponnistelemme Toiminnan tulos Kaikille yhteinen Kuka näkymme määrittelee? Pastori tai vanhimmat? Jokainen

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama

Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama Loisto yllättää Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama Matt. 17:1-3 1 Kuuden päivän kuluttua Jeesus otti mukaansa Pietarin sekä Jaakobin ja tämän veljen Johanneksen ja vei heidät korkealle vuorelle yksinäisyyteen.

Lisätiedot

Apologia-forum 25.-27.4.2014

Apologia-forum 25.-27.4.2014 Mikä on kristinuskolle luovuttamatonta? Kuvat: sxc.hu Apologia-forum 25.-27.4.2014 Ryttylän Kansanlähetysopisto Pääpuhujana prof. John Lennox (oxfordin yliopisto) Tiede usko luominen evoluutio www.kansanlahetysopisto.fi/apologiaforum

Lisätiedot

Samuel, Jumalan palvelija

Samuel, Jumalan palvelija Nettiraamattu lapsille Samuel, Jumalan palvelija Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on?

Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on? Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola i I V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on? Jeesuksen profetiat : Matteus 24 - Jesaja 2:1-4 62:6-7 (Jerusalem) - Hesekiel 36:19 ja 24 ja 28 - Sakarja 8:

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Lisätiedot

JEESUS OPETTAA JA PARANTAA GALILEASSA

JEESUS OPETTAA JA PARANTAA GALILEASSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS OPETTAA JA PARANTAA GALILEASSA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Kapernaumissa, synagoogassa

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeremia, kyynelten mies

Nettiraamattu lapsille. Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jaakob, petturi

Nettiraamattu. lapsille. Jaakob, petturi Nettiraamattu lapsille Jaakob, petturi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Kerr; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2011 Bible

Lisätiedot

Jesaja näkee tulevaisuuteen

Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

RUKOUSHETKI SEURAKUNNAN TOIMITILAA KÄYTÖSTÄ POISTETTAESSA. 3. Psalmi. 1. Alkuvirsi. 2. Johdanto Alkusiunaus. Johdantosanat

RUKOUSHETKI SEURAKUNNAN TOIMITILAA KÄYTÖSTÄ POISTETTAESSA. 3. Psalmi. 1. Alkuvirsi. 2. Johdanto Alkusiunaus. Johdantosanat RUKOUHETKI EURAKUNNAN TOIMITILAA KÄYTÖTÄ POITETTAEA 1. Alkuvirsi Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 38: 1-3, 176: 1-3, 181: 1-3, 194, 317. Virren sijasta voi olla muuta musiikkia. 2. Johdanto Alkusiunaus

Lisätiedot

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kummikirje syksy 2016 25.11.2016 Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kiitos teille kaikille tuesta ja esirukouksista Viipurin turvakodin toiminnan puolesta! Teidän avullanne lapsen elämä muuttuu

Lisätiedot

b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Jairus oli Kapernaumin synagoogan esimies ja hänellä oli vain yksi lapsi, 12-vuotias tytär.

b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Jairus oli Kapernaumin synagoogan esimies ja hänellä oli vain yksi lapsi, 12-vuotias tytär. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VÄLIKOHTAUS MATKALLA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui - Kapernaumissa b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Jairus oli Kapernaumin

Lisätiedot

Jumalan lupaus Abrahamille

Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY

ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Ensin Pietari selostaa Jerusalemissa oleville veljille, että armo

Lisätiedot

Daniel leijonien luolassa

Daniel leijonien luolassa Nettiraamattu lapsille Daniel leijonien luolassa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI Päivitetty 26.12.2014 SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä meidän...

Lisätiedot

Leirikirjan omistajan muotokuva:

Leirikirjan omistajan muotokuva: Leirikirjan omistajan muotokuva: MUISTIINPANOJA, OSOITTEITA JNE. Nimi: Leiri: Leiriaika: Harrastukseni: Parhaat kaverini: LEIRIOHJELMA TERVETULOA KESÄLEIRILLE 2003!! Rohkeutta on monenlaista: Oletko sinä

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Daniel leijonien luolassa

Nettiraamattu lapsille. Daniel leijonien luolassa Nettiraamattu lapsille Daniel leijonien luolassa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Seurakunta vaikeuksissa

Nettiraamattu lapsille. Seurakunta vaikeuksissa Nettiraamattu lapsille Seurakunta vaikeuksissa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Lisätiedot

FOCUS stipendiaattitoiminnan nimikkoraportti 2/2014, Nepal

FOCUS stipendiaattitoiminnan nimikkoraportti 2/2014, Nepal 1 FOCUS stipendiaattitoiminnan nimikkoraportti 2/2014, Nepal Kumppani FOCUS-Nepal Hankkeen kuvaus FOCUS on nepalilainen kansalaisjärjestö ja Suomen Lähetysseuran yhteistyökumppani, joka työskentelee erityisesti

Lisätiedot

NMC NEWS. Kalenterissa. Vankilareissuilta. Bethelin matkalta Talousasioihin. Joulukeräys. Tampere. Viron köyhille 23.11.2012

NMC NEWS. Kalenterissa. Vankilareissuilta. Bethelin matkalta Talousasioihin. Joulukeräys. Tampere. Viron köyhille 23.11.2012 NMC NEWS Nokia Missio Church Tampereen kuukausittainen uutiskirje Tampere Terveisiä 23.11.2012 Vankilareissuilta Kylmäkosken vankilaan Joulukeräys Viron köyhille Kalenterissa Marras - Joulukuussa Oleg

Lisätiedot

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Suoraa puhetta, kuuleeko kukaan? Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Matt. 7: 1-6 1."Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. 2. Niin kuin te tuomitsette, niin tullaan teidät tuomitsemaan, ja niin kuin te mittaatte,

Lisätiedot

Läheisen kuoltua. Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 249, 383, 384 tai 397.

Läheisen kuoltua. Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 249, 383, 384 tai 397. Läheisen kuoltua Rukoushetki läheisen kuoltua (saattohartaus) vietetään omaisten pyynnöstä. Se pidetään potilashuoneessa, sairaalan kappelissa tai kodissa. Rukoushetken johtaa pappi, muu seurakunnan työntekijä

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

VUOSAAREN SEURAKUNNAN STRATEGIA Missio, visio ja toiminta-ajatus

VUOSAAREN SEURAKUNNAN STRATEGIA Missio, visio ja toiminta-ajatus VUOSAAREN SEURAKUNNAN STRATEGIA Missio, visio ja toiminta-ajatus Missio Välitämme pelastuksen evankeliumia Jumalan armosta sanoin ja teoin. Visio Seurakuntamme on armon ja rauhan yhteisö, joka tuo ajallista

Lisätiedot

26. LIPUN SIUNAAMINEN

26. LIPUN SIUNAAMINEN 26. LIPUN IUNAAMINEN Pappi siunaa pyydettäessä lipun. Lipun siunaaminen voidaan toimittaa kirkossa tai muussa sopivassa paikassa. Ennen toimitusta kannetaan kuoriin uomen lippu ja sen jäljessä siunattava

Lisätiedot

Simson, Jumalan vahva mies

Simson, Jumalan vahva mies Nettiraamattu lapsille Simson, Jumalan vahva mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot