Kiina, Laos ja Thaimaa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kiina, Laos ja Thaimaa"

Transkriptio

1 Kiina, Laos ja Thaimaa Chongqing Chengdu Kunming Pu er Xishuangbanna Houeisay Mekong-joki Luang Prabang Bangkok vrk / 13 yötä perillä Ainutlaatuinen kiertomatka alkaa Kiinan keskiosista, Chongqingin megakaupungista, jatkuen Sichuanin maakunnassa vuorten juurelle, Chengduun. Matkaa jatketaan Kiinan eteläosiin, alkaen Kungmingin kaupungista Yunnanin maakunnassa. Reitti sieltä edelleen etelää kohti jatkuu halki teenviljelyalueiden aina Xishuangbannan prefektuuriin, Daikansan perinteisille asuinalueille. Täältä, jo lähes trooppisesta osasta Kiinaa, siirrytään rajan yli Laosin puolelle, jossa matka jatkuu rajakaupunki Houeisaysta Mekong-jokea pitkin rauhallisesti jokialuksella aina Luang Prabangiin saakka. Matkan lopussa lennetään vielä Bangkokiin ostoksille ennen paluuta takaisin Suomeen. MATKAOHJELMA Päivä 1, perjantai HELSINKI - CHONGQING Lähtö Helsinki-Vantaalta Finnairin suoralla lennolla Chongqingiin klo 17:45. Lento kelloa vastaan kestää n. 8,5 tuntia ja perille saavutaan seuraavana aamuna. Päivä 2, lauantai CHONGQING Lento laskeutuu Chongqingiin paikallista aikaa klo 08:15. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen siirtyminen paikallisen oppaan kera bussilla kaupungin keskustaan, missä majoittuminen East Garden (****) hotelliin tai vast. Aikaa virkistäytymiseen huoneissa, minkä jälkeen iltapäivällä lähtö kaupunkikierrokselle. Tutustuminen Ciqikoun alueeseen, joka on vanha kaupunginosa eloisine, kapeine kujineen ja puisine taloineen. Kauempana joesta sijaitsevat kadut ja talot ovat pitkälti restauroimattomassa kunnossa, kun taas lähempänä jokea yleisilme kohenee ja katukuvaan ilmestyy enemmän kauppoja,

2 teehuoneita, musiikkia ja paljon paikallisia ruokakojuja. Illallinen Ciqikoussa, minkä jälkeen paluu hotellille. (D) Päivä 3, sunnuntai CHONGQING - CHENGDU Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla länteen kohti Chengdun kaupunkia vuorten juurella. Matkalla vieraillaan Dazussa pysähtyen ihailemaan UNESCON maailmanperintökohteisiin kuuluvia kallioveistoksia. Dazun hyvin säilyneet kallioveistokset ovat peräisin luvulta ja ne kuvastavat hienosti buddhalaisuuden, taolaisuuden ja konfutselaisuuden vaikutusten harmoniaa alueella. Lounas matkan varrella. Saapuminen Chengduun iltapäivän lopulla. Majoittuminen Sichuan Minshan Anyi (****) hotelliin tai vast. Illallinen. (B, L, D) Päivä 4, maanantai CHENGDU Sichuanin maakunnan pääkaupungin, Chengdun, historia ulottuu tuhansien vuosien taakse. Kaupunki on ollut pitkän historiansa aikana paitsi alueellinen keskus, myös Tang-dynastian toissijainen pääkaupunki 700-luvun lopulla. Nykyään Chengdu on Lounasi-Kiinan taloudellinen ja poliittinen keskus. Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla ensin aamulla Chengdun Jättiläispandojen tutkimus- ja suojelukeskukseen. Täällä pääsee seuraamaan näiden harvinaisten ja sympaattisten eläinten elämää bambu-metsien keskellä ympäristössä, joka lähinnä vastaa niiden luonnollisia elinpaikkoja. Päivän matka jatkuu Dujiangyanin tulva- ja keinokastelujärjestelmälle. Tämä historiallisen ajan insinööritaidon näyte on paitsi yksi UNESCON maailmanperintökohteista, myös edelleen toimiva systeemi, joka estää tulvavahinkoja ja ohjaa vettä maatalouden tarpeisiin Chengdun tasangolla. Alueella sijaitsee myös Qingchengin vuori, jota pidetään Taolaisuuden syntypaikkana. Paluu kaupunkiin, jossa iltapäivän lopulla tutustumme Kuanzhain alueen kujiin. Tämä alue on vanhaa Chengdua, hiukan vastaten Chongqingin Ciqikouta; paljon värikkäitä ihmisiä, katutaiteilijoita, kauppakojuja ja ruokapaikkoja. Illallinen, minkä jälkeen nautitaan vielä muinaiskiinalaisesta Bian Lian-esityksestä ennen paluuta hotellille. (B, L, D)

3 Päivä 5, tiistai CHENGDU - KUNMING Aamiaisen jälkeen siirtyminen lentokentälle, josta lento Yunnanin provinssin pääkaupunkiin, Kunmingiin. Kaupunki on historiansa aikana ollut paitsi tärkeä kaupankäyntireittien solmukohta, myös monien sotien ja taistelujen näyttämönä ja tukikohtana; aina toisen maailmansodan aikoihin saakka. Nykyään Kunming on kehittynyt tärkeäksi kauppa- ja teollisuuskeskukseksi, joka on houkutellut myös paljon ulkomaista pääomaa sijoituksina. Kunmingin sijainti suhteellisen korkealla, lähes 2000 metrissä, ja subtrooppisilla leveysasteilla, on antanut aiheen lempinimelle Ikuisen kevään kaupunki. Majoittuminen Kunming New Era (****) hotelliin tai vast. Iltapäivällä vierailu Kultaisen Temppelin Puistossa. Nimestään huolimatta 1600-luvulta peräisin oleva temppeli on päällystetty pronssilla ja messingillä; säihkyen auringossa kuitenkin. Illallisen jälkeen Kunmingin Teatterissa Yunnan Impression Show, jonka tanssi- ja musiikkiesitykset kuvastavat Yunnanin maakunnan monien etnisten vähemmistöryhmien perinteitä. (B, D) Päivä 6, keskiviikko KUNMING PU ER - JINGHONG Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla Kunmingista kohti etelää. Bussimatka kulkee halki eteläisen Kiinan vihreinä kumpuilevien maisemien Pueriin, joka on tunnettu teenviljelyalueen keskus. Tutustuminen paikalliseen teeplantaasiin. Lounastauon jälkeen matka jatkuu edelleen etelämmäs, Yunnanin maakunnan Xishuangbannan prefektuuriin ja sen keskuskaupunkiin, Jinghongiin. Perillä majoittuminen Empark Grand Hotel Xishuangbanna (****) tai vast. (B, L, D) Päivä 7, torstai XISHUANGBANNA Xishuangbannan autonominen prefektuuri, Yunnanin maakunnan eteläosassa, on Dai-kansana tunnetun vähemmistön perinteistä asuinaluetta. Xishuangbanna rajoittuu lännessä ja etelässä Myanmariin ja Laosiin ja alueen monet vähemmistöheimot ovatkin kultturillisesti ja kielellisesti sekoitus sino-tiibetiläisiä ja indo-kiinalaisia.

4 Xishuangbanna on myös lunnonoloiltaan lähinnä trooppista Kiinassa. Sen metsäalueilla elää mm. Kiinan harvat luonnonvaraiset aasianelefanttipopulaatiot. Aamupäivän ohjelmassa on vierailu paikallisen Dai-heimon kylässä tutustumassa heidän arkeensa ja kulttuuriinsa. Iltapäivällä suunnataan Mengyangin luonnonsuojelualueelle, jossa on mahdollisuus nähdä mm. alueella suojeltuna eläviä elefantteja. (B,L,D) Päivä 8, perjantai JINGHONG BOTEN - HOUEISAY Aamiaisen jälkeen lähtö aikaisin aamulla bussilla kohti Xishuangbannan kaakkoiskulmaa ja Laosin rajaa. Puoliltapäivin saapuminen Botenin raja-asemalle, jossa siirtyminen jalkaisin hoitamaan rajanylitysmuodollisuudet ja edelleen Laosin puolelle. Matka jatkuu toisella bussilla Laosin pohjoisosassa, ohi Luang Namthan pikkukaupungin ja läpi Nam Han luonnonsuojelualueen aina Mekong-joen rannalla sijaitsevaan Houeisayn rajakaupunkiin. Aikataulun salliessa matkan varrella pysähdytään johonkin paikalliseen heimokylään. Majoittuminen Riverside Houeisay (***) Hotel, jossa illallinen. (B, D) Päivä 9, lauantai HOUEISAY - PAKBENG Aamiaisen jälkeen siirtyminen Mekong-joen laiturille, jolta noustaan perinteiseen, puiseen jokilaivaan ja aloitetaan rauhallinen jokimatka myötävirtaan halki neitseellisten metsämaisemien joen molemmin puolin. Päivän laivamatkan aikana pysähdytään ensin Hmong-heimon kylässä, joka on n. 50 perheen kotipaikka. Hmong-naiset ovat tunnettuja kauniisti kirjailluista asuistaan ja vaikuttavista hopeakoruistaan. Toinen pysähdyspaikka on Lu-heimon kylässä, jossa paikallisiin taitohin kuuluu esim. kankaiden kudonta. Lounas laivalla ennen saapumista iltapäivän lopulla Pakpengin uneliaaseen kylään jyrkässä joen rinteessä. Majoittuminen vaatimattomassa, mutta viihtyisässä Phetsoxan Hotellissa (**), jossa myös illallinen. (B, L, D) Päivä 10, sunnuntai PAKBENG LUANG PRABANG Matka jatkuu jokilaivalla kohti Luang Prabangia. Matkan varrella pysähdytään vierailulle Pak Oun luolissa, joiden kalliohyllyillä on tuhansia pieniä Buddha-patsaita eri asennoissa. Toinen pysähdyspaikka on Ban Xang Hain kylä, joka tunnetaan parhaiten Lao Laon (laosilainen viski ) valmistuspaikkana. Maisitiais- ja ostosmahdollisuus. Lounas laivalla ennen saapumista Luang Prabangiin n. klo 16:30. Kuljetus jokilaiturilta Grand Luang Prabang (***+) hotelliin, jossa majoittuminen seuraaviksi kolmeksi yöksi. Illallinen omatoimisesti joko hotellissa tai kaupungilla. (B, L) Päivä 11, maanantai LUANG PRABANG Luang Prabangin kaupunki Pohjois-Laosissa on samannimisen provinssin pääkaupunki. Aikoinaan se on ollut koko historiallisen kuningaskunnan pääkaupunkina pariinkin otteeseen ja vaikka pääkaupunki siirrettiinkin Vientianeen jo satoja vuosia sitten, kuninkaallisen hovin asuinpaikkana aina vuoden 1975 vallankumoukseen saakka.

5 Luang Prabang on yksi UNESCON maailmanperintökohteista hyvin säilyneiden arkkitehtoonisten ja uskonnollisten kohteidensa takia. Kaupungissa onkin lukuisia buddhalaistemppeleitä ja kuninkaallisia rakennuksia sulassa sovussa siirtomaa-ajan rakennusten kanssa. Aamiaisen jälkeen lähtö koko päivän tutustumisretkelle kaupunkiin ja sen lähiympäristöön. Vierailukohteita kaupungissa ovat mm. Vat Xieng Thong, jota pidetään kaupungin kauneimpana temppelinä, Kansallismuseo (entinen Kuninkaallinen Palatsi) ja Vat Simin temppeli. Lounas näköalaravintolassa. Iltapäivällä vieraillaan kahdessa läheisessä kylässä; Ban Xangkhong tunnetaan taiteilijoista ja käsityöläisistä. Täällä valmistetaan myös perinteistä, mulperipuusta saatavaa Saa-paperia. Ban Phanomin kylä taas tunnetaan kankaankudonnasta. Vielä ennen paluuta hotellille käydään ihailemassa auringonlaskua Vat Prabaht Tain temppelillä, Mekong-joen rannalla. Illallinen omatoimisesti. (B, L) Päivä 12, tiistai Luang Prabang Aamiaisen jälkeen suunnataan vierailulle Living Land-projektin maatilalle. Tämä perinteiseen luomuviljelyyn erikoistunut, paikallisen yhteisön pyörittämä tila paitsi, että toimittaa luomuviljelytuotteita useille hotelleille ja ravintoloille Luang Prabangissa, myös tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden tutustua ja osallistua perinteisen riisinviljelyn metodeihin. Täällä päästään kokeilemaan monia viljelyn vaiheita, jopa riisipellon kyntämistä perinteisellä auralla ja vesipuhvelilla, jos riittää uskallusta eikä pelkää mutaisia sääriä. Päivän kierros jatkuu Khuangsin vesiputouksille. Vesi virtaa pieninä putouksina portaittain alas kalkkikivikalliota, muodostaen viileitä luonnon uima-altaita, joihin voi pulahtaa virkistymään. Kävelymatkalla ylös putouksille pysähdytään vierailulle Free the Bears - projektin Laosin tukikohdassa. Tällä australialaisella järjestöllä on karhujen pelastusprojekteja useassa Aasian maassa. Tukikohdan karhut ovat pääosin Aasian mustakarhuja, jotka on pentuna laittomasti vangittu ja sittemmin saatu vapautettua hoidettaviksi järjestön tukikohdassa ja toivottavasti joskus vapautettaviksi takaisin luontoon. Piknik-lounas vesiputousten lähistöllä.

6 Iltapäivällä vieraillaan Perhospuistossa, jossa voi nähdä suuren kirjon värikkäitä perhosia ja orkideoita lunnollisen kaltaisessa ympäristössä. Paluumatkalla kaupunkiin käydään vielä tutustumassa vähemmistöheimojen kulttuuri- ja taidekeskukseen. Illallinen omatoimisesti. (B, L) Päivä 13, keskiviikko Luang Prabang Bangkok Aamiainen hotellilla, minkä jälkeen aikaa pakata rauhassa ennen kuljetusta lentokentälle. Bangkok Airwaysin suora lento Bangkokiin lähtee klo 12:20 saapuen perille klo 14:20. Kuljetus kaupunkiin ja majoittuminen Ramada Plaza Menam Riverside (****) hotelliin. Loppupäivä vapaata aikaa levätä ja nauttia hotellin palveluista vaikka uima-allasalueella. (B) Päivä 14, torstai Bangkok Aamiaisen jälkeen lähtö aamupäivän kaupunkikiertoajelulle Enkelten Kaupungissa. Kierroksella useaan kaupungin hienoimpaan buddhalaistemppeliin ja tietysti Grand Palaceen kuninkaalliseen palatsiin. Paluukuljetus hotellille, tai halutessaan voi jäädä myös suoraan kaupungille viettämään vapaata iltapäivää esim. ostosten parissa. Illalla nautitaan yhteinen jäähyväisillallinen Blue Elephant kokkikoulun ravintolassa. (B, D) Päivä 15, perjantai Bangkok Helsinki Aikainen aamiainen hotellissa, minkä jälkeen kuljetus lentokentälle. Finnairin suora lento Helsinkiin lähtee klo 10:55 ja sapuu perille klo 17:05, lentoaika 11h10min. Aika sanoa hyvästit matkaseurueelle! (B) B = aamiainen L = lounas D= illallinen MATKAN HINTA: 3650 /hlö 2-hengen huoneessa Lisämaksu 1-hengen huoneesta: 630 Hinnat edellyttävät vähintään 15 henkilön ryhmää MATKAN HINTAAN SISÄLTYY: ohjelmassa mainitut reittilennot turistiluokassa veroineen ja matkustajamaksuineen ateriatarjoilut lennoilla (toukokuu 2015 tiedossa olevan mukaan) majoitukset mainituissa tai vastaavan tasoisissa hotelleissa ohjelman mukaiset ruokailut kiertomatkan aikana: 13 aamiaista, 8 lounasta, 9 illallista kuljetukset ja retket yksityisbusseilla + jokilaivamatka Mekongilla pääsymaksut vierailukohteisiin paikallisten, englanninkielisten oppaiden palvelut kohteissa Kiinan ja Laosin viisumit suomenkielisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan Palvelumaksu 15 /varaus

7 Lisätiedustelut ja varaukset: SUOMI SEURAN MATKAT Oy Mariankatu 8, Helsinki, puh. (09) ,

www.lomalinja.fi 1/2011 Risteilyt Mustameri, Moskova Pietari, Volga Don, Tonava Harvinaiset helmet Myanmar, Kenia, Etiopia, Libanon, Intia

www.lomalinja.fi 1/2011 Risteilyt Mustameri, Moskova Pietari, Volga Don, Tonava Harvinaiset helmet Myanmar, Kenia, Etiopia, Libanon, Intia 1/2011 Risteilyt Mustameri, Moskova Pietari, Volga Don, Tonava Harvinaiset helmet Myanmar, Kenia, Etiopia, Libanon, Intia Maalaus- ja valokuvausmatkat Balaton, Lyons-la-Fôret, Sorrento, Peratallada Kulttuurimatkat

Lisätiedot

LISSABON - PORTO 13.-20.5.2015 ( alustava ohjelma )

LISSABON - PORTO 13.-20.5.2015 ( alustava ohjelma ) LISSABON - PORTO 13.-20.5.2015 ( alustava ohjelma ) Ke 13.5.2015 ( Tarvittaessa Jyväskylän Harjun tilausajolaituri klo 8.50 ) Klo 9.40 Jämsänkosken linja-autoasema. Sairaalan- ja Punalantien kautta Klo

Lisätiedot

Puerto de la Cruz Orotavan laakso

Puerto de la Cruz Orotavan laakso Puerto de la Cruz Orotavan laakso Teneriffa, nautintojen saari 2 Kaikkea kaikille 4 Orotavan laakso, Teiden puutarha 6 Puerto de la Cruz, täydellinen pakopaikka 8 La Orotava, mahtava ja majesteettinen

Lisätiedot

erilaisten VIESTI 11/2006

erilaisten VIESTI 11/2006 erilaisten VIESTI 11/2006 Inkerilaisten viesti Toimisto Lehden tilaukset ja osoitteenmuutokset, jasenmaksut ja tuotetilaukset ym. inkerikoti, Karjalatalo, Kapylankuja 1, 00610 Helsinki. Puh. (09) 793 796

Lisätiedot

ABC KIELI KIELIMATKAT KURSSIN. Tervetuloa!

ABC KIELI KIELIMATKAT KURSSIN. Tervetuloa! KIELI KURSSIN ABC Tervetuloa! STS Kielimatkat toivottaa sinut tervetulleeksi ensi kesän kielimatkalle. Toivottavasti odotat jo innolla kesän mahtavimpia viikkoja. Tähän oppaaseen olemme koonneet tietoja

Lisätiedot

Tuomasmessussa saa olla oma itsensä

Tuomasmessussa saa olla oma itsensä Tuomasmessu 1/2014 tuomasmessu.fi Susanna Monni Aktivismin haaste Ville Jalovaara Kaupunki kirkon haasteena ja mahdollisuutena Maria Ylipää Tuomasmessussa saa olla oma itsensä Tuomasmessulehti 1/2014 Pääkirjoitus

Lisätiedot

T O R N I O - H A PA R A N D A

T O R N I O - H A PA R A N D A TORNIO-HAPARANDA COPENHAGEN MOSCOW RIGA ST.PETERSBURG TALLINN STOCKHOLM OSLO HELSINKI ARKHANGELSK HAPARANDATORNIO MURMANSK Tornio-Haparanda on yksi Pohjois-Suomen ja Pohjois-Ruotsin nopeimmin kasvavista

Lisätiedot

Televisiotorni Jingmao tornista nähtynä

Televisiotorni Jingmao tornista nähtynä Numero 67 2/2007 Terveisiä Kiinasta! Televisiotorni Jingmao tornista nähtynä Puheenjohtajan palsta HYVÄÄ kevättä Kiehiset.Talvi meni menojaan ollen aika erikoinen, vaikkuttaen meidän suunnitelmiin haitallisesti.

Lisätiedot

syyskokous tampereella... s.4

syyskokous tampereella... s.4 BPW Finland BUSINESS AND PROFESSIONAL WOMEN 3/2010 Hinta 3 syyskokous tampereella... s.4 suomen LiikE- ja VirkANAistEN Liitto - FiNLANDs YrkEskViNNors FÖrBuND ry Sisältö 3... Pääkirjoitus 4... Tervetuloa

Lisätiedot

Hyvää Uutta Vuotta kaikille! Parturi-kampaamo- Raija Pastell-Fält Puh. 050 347 8448, 767 3533 Tolmintie 4, YPÄJÄ

Hyvää Uutta Vuotta kaikille! Parturi-kampaamo- Raija Pastell-Fält Puh. 050 347 8448, 767 3533 Tolmintie 4, YPÄJÄ Kunnallinen ja seurakunnallinen tiedotuslehti Jaetaan kaikkiin talouksiin Ypäjällä TAMMIKUU 2009 Parturi-kampaamo Outi Perho Katinhännäntie 298, 32140 Ypäjä as. Puh. 050 372 1172 Avoinna: ma pe 10 18.

Lisätiedot

NEWS. Syksy. Syyslomalla liikutaan sisällä ja ulkona. Tahko valmistautuu jo talveen Mukana syksyn tapahtumakalenteri

NEWS. Syksy. Syyslomalla liikutaan sisällä ja ulkona. Tahko valmistautuu jo talveen Mukana syksyn tapahtumakalenteri Syksy NEWS 2009 Syyslomalla liikutaan sisällä ja ulkona Tahko valmistautuu jo talveen Mukana syksyn tapahtumakalenteri 2.com TahkoNews - syksy 2009 Pääkirjoitus Tahko-Chalet Oy:n kuulumisia Tahko-Chalet

Lisätiedot

ELSAN Elämä. Tuunaa elämäsi onnelliseksi. Bostonin kummitukset. Kännykkäpuheluita. koneessa?

ELSAN Elämä. Tuunaa elämäsi onnelliseksi. Bostonin kummitukset. Kännykkäpuheluita. koneessa? Tuunaa elämäsi onnelliseksi Bostonin kummitukset Kännykkäpuheluita koneessa? katseen ELSAN Elämä alla F I N A V I A N L E H T I L E N T O M A T K U S T A J A L L E 1 / 2 0 0 7 S I S Ä L L Y S Päätoimittajalta...............................

Lisätiedot

Tampereen Rakennusmestari

Tampereen Rakennusmestari Tampereen Rakennusmestari TRY 117 vuotta www.try.fi Nro 5/2013 Toukokuu 59 vsk. Oivaltamisen iloa TAMKista! Hirsivarasta laseriin RakennusmestaRit ja Rakennustekniikan kehitys tampereella Etsitkö kotia?

Lisätiedot

Kaikki palvelut saman katon alta!

Kaikki palvelut saman katon alta! 1 JULKAISIJA LIONS CLUB MARTTILA 2012 Kaikki palvelut saman katon alta!.fi OP-bonusasiakas on sellainen Osuuspankin omistajajäsen, jonka oma tai perheen yhteinen pankki- ja/tai vakuutusasiointi on vähintään

Lisätiedot

Matkustajia Malmilla. Kuva: Finnair.

Matkustajia Malmilla. Kuva: Finnair. Matkustajia Malmilla. Kuva: Finnair. 72 I L M O I L L E J A V E S I L L E 73 I L M A T I E V I I M E I S E N Ä R A K E N N E T T U Seppo Sipilä tekn. tri, Ilmailumuseoyhdistys Ja sitten äkkiä olemme keskellä

Lisätiedot

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää I Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää kasvonsa, niin toiselle näyttää takapuoltansa. Ei

Lisätiedot

UKKOHALLA HYRYNSALMI SUOMUSSALMI HOSSA WAKEBOARD KIANNON KUOHUT HEIKKI KOVALAISEN. Lomakotimessut PALKITTU RETKEILYKOHDE LOMAVINKIT OLYMPIALAJIKSI

UKKOHALLA HYRYNSALMI SUOMUSSALMI HOSSA WAKEBOARD KIANNON KUOHUT HEIKKI KOVALAISEN. Lomakotimessut PALKITTU RETKEILYKOHDE LOMAVINKIT OLYMPIALAJIKSI KESÄ 2013 YLÄ-KAINUUN matkailualueen julkaisu SUOMUSSALMI SUOPOTKUPALLO KIANNON KUOHUT RAATTEENTIE WAKEBOARD HILJAINEN KANSA HYRYNSALMI UKKOHALLA s. 14 HOSSA PALKITTU RETKEILYKOHDE s. 6 s. 11 KIANNON KUOHUT

Lisätiedot

TUNTOSARVI. xxxx. Yle-vero kaikille - mitä sillä saa? Ari Suutarlan syntymäpäiväjuhlissa oli lämmin tunnelma. xxxx. Nro 1 Tammikuu 2013

TUNTOSARVI. xxxx. Yle-vero kaikille - mitä sillä saa? Ari Suutarlan syntymäpäiväjuhlissa oli lämmin tunnelma. xxxx. Nro 1 Tammikuu 2013 TUNTOSARVI Nro 1 Tammikuu 2013 Suomen Kuurosokeat ry Ari Suutarlan syntymäpäiväjuhlissa oli lämmin tunnelma xxxx xxxx Yle-vero kaikille - mitä sillä saa? Sisältö Pääkirjoitus: Tyytyväisin mielin takaisin

Lisätiedot

Sunnuntai 21.10. Maanantai 22.10

Sunnuntai 21.10. Maanantai 22.10 Sunnuntai 21.10 Lähtö Kiinaan tuntui muutama kuukausi sitten niin kaukaiselta, mutta nyt se päivä oli tullut. Lähtötunnelmat olivat mitäänsanomattomat. Ei oikein tiennyt mitä tuleman piti. Lentoasemalla

Lisätiedot

www.nokiankaupunki.fi Nokia on täällä.

www.nokiankaupunki.fi Nokia on täällä. www.nokiankaupunki.fi Nokia on täällä. Nokia on nimensä ansiosta ehkä Suomen tunnetuin kaupunki maailmalla. Oman identiteettinsä säilyttänyt teollisuuskaupunki on kiinteä osa vetovoimaista Tampereen kaupunkiseutua.

Lisätiedot

Puheenjohtajan Pärskeet

Puheenjohtajan Pärskeet ÅSKPRESSEN KEVÄT 2010 UINTIKLUBI TURKU - ÅSK RY Puheenjohtajan Pärskeet Moi vaan kaikille! Toukokuu lähestyy loppuaan ja kesä, kesä taitaa olla jo täällä. Siltä on tuntunut jo usean hellepäivän hellimästä

Lisätiedot

Digesta 2/09. sisällysluettelo

Digesta 2/09. sisällysluettelo DIGESTA 2/09 Digesta 2/09 sisällysluettelo Pääkirjoitus... 3 Puheenjohtajan palsta... 4 Varapuheenjohtajan palsta... 5 Publiikki: Todistus käteen ja töihin... 6 Poronkusema 2009... 7 Matkakertomus: Institutional

Lisätiedot

ESIPUHE ANNE JARVA JA JUHANI KATAINEN. Kustantaja: Teksti ja kuvat: Taitto, kuvien käsittely: Valmistaja:

ESIPUHE ANNE JARVA JA JUHANI KATAINEN. Kustantaja: Teksti ja kuvat: Taitto, kuvien käsittely: Valmistaja: ESIPUHE Yhteinen kiertomatkamme Japanin kolmeen tärkeimpään kaupunkiin on nyt koossa. Juhanilla on takana viisitoista matkaa nousevan auringon maahan, Annelle vuosien 2011-2013 neljä matkaa ovat olleet

Lisätiedot

Turun kansantanssin ystävät ry www.rytky.fi TIEDOTE 3 / 2012

Turun kansantanssin ystävät ry www.rytky.fi TIEDOTE 3 / 2012 Turun kansantanssin ystävät ry www.rytky.fi TIEDOTE 3 / 2012 Puheenjohtajan kynästä Itselleni kulunut kesä oli mieleenpainuva. Monen vuoden jälkeen huomasin nukkuvani koulun lattialla ilmapatjan päällä.

Lisätiedot

Metsästyspäiväkirja. Etelä-Afrikka 07.-16.03.2015

Metsästyspäiväkirja. Etelä-Afrikka 07.-16.03.2015 Metsästyspäiväkirja Etelä-Afrikka 07.-16.03.2015 Lauantai 07.03. Tapsa (TT) ja Tiina tulivat hakemaan Päiviä ja minua, joten matka kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa alkoi. Matkalaukut ja ase oli pakattu

Lisätiedot

Tec De Monterrey, Campus Estado de Me xico, Keva t 2012

Tec De Monterrey, Campus Estado de Me xico, Keva t 2012 Tec De Monterrey, Campus Estado de Me xico, Keva t 2012 Vaihtoraportti k93689 k93558 1. Johdanto Vietimme keva a n 2012 Meksikon la mmo ssa vaihto-opintojen merkeissa. Kokemus oli monipuolinen ja eritta

Lisätiedot

Asukaslehti kevät 2014

Asukaslehti kevät 2014 Pihlajisto - Viikinmäki Asukaslehti kevät 2014 s.6 Ikinuori taiteilija Laura Sumén s.9 Tullikoira Hyrrä emäntänsä Suskin kanssa palmumarkkinoilla s.15 Satopihlaja on tv-yhtiön unelma Kesäinen tervehdys

Lisätiedot

Lapsilla on omat oikeudet

Lapsilla on omat oikeudet Johdanto Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana kansainvälisten adoptioiden määrä Suomessa on kymmenkertaistunut. Kaikkiaan maassamme on arviolta 3 000 ulkomailta adoptoitua lasta. Suurin osa heistä on

Lisätiedot

Nika alkaa puhua suomeksi

Nika alkaa puhua suomeksi petroskoi Kevätmarkkinat kesämökkiläisiä varten palkka Julkinen sektori edelleen puristuksen kohteena suunnistus Suunnistusta kaikenikäisille SIVU 3 SIVU 7 SIVU 15 IRTONUMERO 2,00 (SUOMESSA) nro 19 (15984)

Lisätiedot