Taiwaallinen Taiwan vrk / 8 yötä perillä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Taiwaallinen Taiwan. 22.3.-1.4.2016 10 vrk / 8 yötä perillä"

Transkriptio

1 Taiwaallinen Taiwan Taipei pohjoisrannikko (Yeliou, Jiufen, Yangmingshan, Danshui) Tarokon kansallispuisto Chinjing Sun Moon Lake Tainan Kenting - Kaohsiung vrk / 8 yötä perillä Formosa, Taiwan, Kiinan Tasavalta maalla on ja on ollut monta kutsumanimeä ja sen asema on tänä päivänäkin poliittisesti arka ja kiistanalainen monilla tahoilla. Joka tapauksessa, jo portugalilaiset purjehtijat 1590-luvulla nimesivät saaren osuvasti: Ilha Formosa Kaunis Saari. Sitä Taiwan todellakin on. Sen luonto ja maisemat ovat muovautuneet mannerlaattojen rajalla tapahtuneiden maankuoren liikkeiden seurauksena vuosituhansien aikana. Suhteellisen pieni saari tarjoaakin matkailijalle lyhyessäkin ajassa monimuotoisen kohteen monine mielenkiintoisine nähtävyyksineen. MATKAOHJELMA Päivä 1, tiistai HELSINKI (AMSTERDAM HONGKONG) - TAIPEI Lähtö Helsinki-Vantaalta ensin Finnairin lennolla Amsterdamiin klo 08:15. Siellä vaihto tunnetusti korkeatasoisen, aasialaisen Cathay Pacific-lentoyhtiön lennolle ensin Hongkongiin ja edelleen Taipeihin, jonne saavutaan seuraavana aamuna (kokonaismatka-aika 19h35min, josta vaihtoajat lentokentillä 4h15min)

2 Päivä 2, keskiviikko TAIPEI Lento laskeutuu Taipeihin paikallista aikaa klo 09:50. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen siirtyminen paikallisen oppaan kera bussilla kaupungin keskustaan, jossa jatketaan kaupunkikierrokselle. Sen aikana vieraillaan Tsiang Kai-Shekin muistomonumentilla, pysähdytään kuvaamaan mm. Taipei 101 Towerilla, joka hetkeen aikaa oli maailman korkein pilvenpiirtäjä (n. 509 m) ennen Dubain Burj Khalifan valmistumista vuonna Dihua Streetin alue on vanhaa Taipeita ja siellä katujen varret ovat täynnä katukeittiöitä, maustekauppoja ja tietysti paljon ihmisiä. Lounaan jälkeen vierailu vielä Longshanin temppelillä ennen kuljetusta hotellille; Landis Taipei Hotel (****) tai vast. Loppupäivä / ilta vapaata aikaa levätä matkan rasituksista. Illallinen omatoimisesti hotellissa tai kaupungilla. (L) Päivä 3, torstai TAIPEI POHJOISRANNIKKO (YELIOU GEO PARK, JIUFEN) Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla kohti Taiwanin saaren pohjoisrannikkoa. Ensimmäinen vierailukohde on Yelioun Geo-puisto, jossa mielikuvitukselliset, tuulen ja meren aiheuttaman eroosion muovaamat kalliot täplittävät maisemaa. Matka jatkuu Jiufenin pikkukaupunkiin, joka on vuoren seinämälle rakennettu, vanha kultakaivoskaupunki. Se on säilyttänyt paljon entisaikojen viehätystään. Lounas ennen paluuta takaisin Taipeihin, jossa vielä vierailu Kansallispalatsin museossa ihailemassa keisarillisen Kiinan aikaisia kokoelmia. Paluu hotellille. Ilta vapaata aikaa / illallinen omatoimisesti hotellissa tai kaupungilla (B, L). Päivä 4, perjantai TAIPEI YANGMINGSHANIN KANSALLISPUISTO - DANSHUI Aamiainen hotellilla. Päivä kierroksen ensimmäinen tutustumisko hde on Zhongshan Hall Taipeissa. Tämä, yli m²:n lattiapinta-alan rakennus on peräisin Japanin miehitysvallan ajoilta ja sen on toiminut aikoinaan pitkään myös Taipein kaupungintalona. Rakennusta on käytetty lähihistorian aikana myös useiden merkkivieraiden virallisena vastaanottopaikkana, kuten mm. USA:n presidentti Richard Nixonin ja Persian shaahi Mohammed Reza Pahlavin. Nykyään Zhongshan Hallin monissa tiloissa järjestetään taidetapahtumia, kuten musiikki-, ooppera-, tanssiesityksiä ja näyttelyitä. Aamupäivän lopulla matka jatkuu Yangmingshanin kansallispuistoon Taipein pohjoispuolella. Paikan päällä tehdään retki kävelysiltoja pitkin puistoon,

3 jossa päästään ihailemaan tuliperäisen alueen kuumia lähteitä ja kasvimaailman loistoa vielä näin paikallisen kesän kynnykselläkin. Iltapäivällä kohteena on Danshuin satamakaupunki, jossa tutustutaan mm. Fort San Domingon linnakkeeseen, nähdään Fisherman s Wharfin alue ja Rakastavaisten Silta. Paluu hotellille. Ilta vapaata aikaa / illallinen omatoimisesti hotellissa tai kaupungilla (B, L). Päivä 5, lauantai TAIPEI TAROKON KANSALLISPUISTO Aamiaisen jälkeen kirjautuminen ulos Taipein hotellista. Lähtö bussilla alas saaren itärannikkoa, kunnes saavutaan Tarokon kansallispuiston porteille. Tästä eteenpäin maisemat muuttuvat henkeäsalpaavan upeaksi vuoristoksi kapeine rotkoineen, rehevine kasvillisuuksineen ja vesiputouksineen. Taroko on paikallista alkuasukaskieltä ja tarkoittaa Kaunis ja se todella pitää paikkansa. Nähtävyyksiä matkan aikana ovat mm. Tarokon Rotkon Portti, Ikuisen Kevään pyhättö ja Pääskysluola. Kevyt patikkaretki puiston poluilla kuuluu myös päivän ohjelmaan. Iltapäivän lopulla majoittuminen vaatimattomaan, mutta viihtyisään majataloon kansallispuiston sisällä. Yhteinen illallinen. (B, L, D) Päivä 6, sunnuntai TAROKO CHINGJING SUN MOON LAKE Aamulla aikaa vielä aamiaisen jälkeen kevyeen kävelyretkeen majatalon lähiympäristössä. Aamupäivällä matka jatkuu länteen pitkin Central Cross Island Highwayta, jota pidetään koko saaren maisemiltaan kauneimpana tienä. Se kiipeää ylös vuoristoon, jossa pysähdytään tauolle Chingjingin Veteraani Farmilla, joka sijaitsee alppiniittymaisemissa 1750 metrin korkeudessa. Farmilla on yli 50 vuoden historia; se on perustettu jo vuonna 1961, jolloin sitä alkoivat ylläpitämään Manner-Kiinasta evakuoidut kapinallississit. Pääosin Lounais-Kiinan rajaseutujen vähemmistökansojen edustajia. Chingjingistä matka jatkuu vuoristosta alaspäin, Sun Moon Lake-järven rannoille, jossa majoittumien LeaLea Garde Sun Moon Lake hotelliin (***+). Illallinen hotellin ravintolassa, josta avautuu rauhallinen näkymä kauniille järvenselälle. (B, L, D)

4 Päivä 7, maanantai SUN MOON LAKE Sun Moon Lake on yksi Taiwanin suosituimmista vierailukohteista. Erityisesti kuherruskuukauden viettäjät ja viikonloppuvierailijat täyttävät tämän kuvankauniin järvimaiseman rannat. Viikolla onkin oivallinen aika vierailla täällä, välttäen pahimpia ruuhkia. Sun Moon Laken nimi juontuu siitä, että järven toinen ranta edustaa aurinkoa ja toinen kuuta. Kummalla rannalla sitten asuukin, voi nauttia upeista auringonnousuista tai laskuista. Alue on myös Taiwanin alkuperäisheimojen perinteisiä asuinalueita. Aamupäivällä ohjelmassa on ensin vierailu Antique Assam tee-farmilla. Japanilaiset toivat maahan assamteepensaan Intiasta vuonna 1925 ja aloittivat sen viljelyn sille parhaiten sopivalla alueella, Sun Moon Laken ympäristössä. Sittemmin laajamittainen teenviljely on loppunut, mutta onneksi pieni joukko aktiivisia paikallisia on jatkanut luomu-menetelmillä viljelyä ja museoinut vanhan tee-tehtaan koneineen vierailijoiden ihailtaviksi. Käynti Tse-En pagodalla, jonka Tsiang Kai-Shek rakennutti äitinsä muistoksi vuonna Mukavan kevyt pyöräilyretki järven rantamilla maisemia ihaillen. Iltapäivän vierailukohteita ovat Pulin paperiverstas, jossa valmistetaan ikivanhoilla menetelmillä käsityönä paperia etenkin kalligrafistien käyttöön. Chung Tai Chanin buddhalaisluostari yhdistää massiivisuudessaan perinteistä buddhalaista arkkitehtuuria moderniin rakennustekniikkaan. Ilta vapaata aikaa nauttia ja rentoutua järvimaisemissa. Illallinen omatoimisesti hotellilla tai ympäristössä. (B, L) Päivä 8, tiistai SUN MOON LAKE - TAINAN Aamulla jätetään hyvästit Sun Moon Lakelle ja suunnataan kohti Tainania, maan entistä pääkaupunkia. Tainania pidetään maan vanhimpana kaupunkina. Paikalla on ollut japanilaisten ja kiinalaisten kauppiaiden asemapaikkoja jo 1500-luvun loppupuolella. Varsinaiset kaupungin nykyhistorian katsotaan alkaneen hollantilaisten perustettua Tayouanin niemelle pienen linnoituksen vuonna Pian linnoitusta laajennettiin ja se nimettiin uudelleen Fort Zeelandiaksi. Täältä käsin Hollannin Itä-Intian Kauppakomppania hallitsi Formosan saarta 38 vuotta, kunnes linnake antautui kiinalaispiirittäjille vuonna Tämän jälkeen Tainan toimi kahden eri kiinalaisdynastian pääkaupunkina Taiwanilla yli 200 vuotta. Fort Zeelandia nimettiin uudelleen Anping Fort:iksi, jolla se tunnetaan nykyäänkin. Ensin vieraillaan Anpingin linnoituiksessa, vanhalla kadulla (Old Street) ja Anping Tree Housessa, joka on hämmästyttävä esimerkki luonnon takaisinvaltauksesta ; yksi ainoa banyan-puu on vuosisatojen kuluessa käytännössä nielaissut sisäänsä rykelmän vanhoja kauppa- ja varastorakennuksia. Lounaalla nautitaan paikallisia erikoisuuksia, Tainanin suupaloja.

5 Iltapäivällä vieraillaan vielä Chihkan Towerilla, joka on rakennettu kiinalaisten toimesta entisen hollantilaisten Fort Provintia-linnoituksen paikalle. Koxingan pyhättö on peräisin ensimmäisen kiinalaisdynastian ajoilta; sen rakennutti vuonna 1663 Zheng Jing isänsä Koxingan kunniaksi. Ensimmäistä dynastiaa kutsutaankin Koxingan dynastiaksi. Kirjautuminen Evergreen Plaza-hotelliin (****) tai vast. Illalla tutustutaan vielä suosittuun iltamarkkinoihin. Illallinen omatoimisesti kaupungilla tai hotellissa. (B, L) Päivä 9, keskiviikko TAINAN - KENTING Matka jatkuu kohti Taiwanin eteläisintä kärkeä, jossa Kentingin kansallispuisto kattaa yli 180 m² alueen rajoittuen kolmelta suunnalta mereen. Ilmasto täällä on lähinnä trooppista ja maisemat pääosin korallikivitasankoa. Aivan eteläisimmässä kärjessä vieraillaan Eluanbin majakalla. Tämän yhä toiminnassa oleva majakka rakennettiin 1880-luvulla kiinalais-dynastian toimesta, USA:n ja Japanin hallitusten pyynnöstä turvaamaan haaksirikkoherkän merialueen liikennettä. Majakka jouduttiin myös linnoittamaan paikallisten alkuasukasheimojen hyökkäilyn takia rakennusaikana. Majakka kärsi huomattavia vahinkoja liittoutuneiden pommituksissa II maailmansodan aikana, mutta restauroitiin ennalleen 1960-luvulla ja se on nykyään hieno ja harvinainen esimerkki yhä toiminnallisista, linnoitetuista majakoista maailmassa. Iltapäivällä saapuminen Howard Plaza Beach Resortiin (***), jossa loppupäivä vapaata aikaa nauttia hotellin palveluista tai rannalla kävelystä. Voipa vaikka pistäytyä meressä uimasilla. Illallinen omatoimisesti hotellilla. (B, L) Päivä 10, torstai KENTING - KAOHSIUNG Aamupäivä vapaata aikaa nauttia rantalomailusta Kentingissä. Puoliltapäivin lähtö bussilla kohti Kaohsiungin kaupunkia. Perillä vieraillaan Cijinin saarella, tehdään lyhyt lauttamatka ja tutustutaan Pier-2:n taidealueella, missä monilla paikallisilla nykytaiteen edustajilla on työtilansa. Yhteinen lounas ja hiukan vapaata aikaa ennen kuljetusta lentokentälle, josta Cathay Pacificin lento Hongkongin kautta Amsterdamiin lähtee klo 21:25. (B, L) Päivä 11, perjantai 1.4. KOTIINPALUU Kokonaismatka-aika Kaohsiungista Helsinkiin on 22h50 min, josta vaihtoajat lentokentillä 6h35 min. Perille saavutaan klo 15:15. Aika hyvästellä matkaseurue. B = aamiainen L = lounas D= illallinen MATKAN HINTA: 2665 /hlö 2-hengen huoneessa Lisämaksu 1-hengen huoneesta: 595 Hinnat edellyttävät vähintään 14 henkilön ryhmää

6 MATKAN HINTAAN SISÄLTYY: ohjelmassa mainitut reittilennot turistiluokassa veroineen ja matkustajamaksuineen ateriatarjoilut lennoilla (ei Finnairin Euroopan lento-osuuksilla) majoitukset mainituissa tai vastaavan tasoisissa hotelleissa ohjelman mukaiset ruokailut kiertomatkan aikana: 8 aamiaista, 9 lounasta, 2 illallista kuljetukset ja retket yksityisbusseilla pääsymaksut vierailukohteisiin paikallisten, englanninkielisten oppaiden palvelut kohteissa suomenkielisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan Palvelumaksu 15 /varaus Lisätiedustelut ja varaukset: SUOMI SEURAN MATKAT Oy Mariankatu 8, Helsinki, puh. (09) ,

Kiina, Laos ja Thaimaa

Kiina, Laos ja Thaimaa Kiina, Laos ja Thaimaa Chongqing Chengdu Kunming Pu er Xishuangbanna Houeisay Mekong-joki Luang Prabang Bangkok 20.11.-4.12.2015 14 vrk / 13 yötä perillä Ainutlaatuinen kiertomatka alkaa Kiinan keskiosista,

Lisätiedot

Makusi mukaan. maailmalle. www.matka-agentit.fi

Makusi mukaan. maailmalle. www.matka-agentit.fi Makusi mukaan maailmalle 2014 www.matka-agentit.fi 30. 20. San Francisco Los Angeles 25. 12. Makusi mukaan maailmalle... Matkoja ympäri maailmaa valitse omasi! Pohjois- Amerikka New York Miami Reykjavik

Lisätiedot

Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen

Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen ry Jäsentiedote 2 14.4.2014 Hyvät jäsenet, meitä odottaa taas matkailuntäyteinen vuosi! Krakova Praha ja Sardinian 10 päivän kiertomatkoille eivät aivan

Lisätiedot

EUROOPAN MANTEREEN LÄNTISIN REUNA + THALASSO-MERIVESIKYLPYLÄHOIDOT Nazarén matkaohjelma ryhmälle vähintään 10, enintään 30 osallistujaa

EUROOPAN MANTEREEN LÄNTISIN REUNA + THALASSO-MERIVESIKYLPYLÄHOIDOT Nazarén matkaohjelma ryhmälle vähintään 10, enintään 30 osallistujaa 1.-7.3.2015 EUROOPAN MANTEREEN LÄNTISIN REUNA + THALASSO-MERIVESIKYLPYLÄHOIDOT Nazarén matkaohjelma ryhmälle vähintään 10, enintään 30 osallistujaa MATKAMESSUTARJOUS 703 e/henkilö! 1. päivä (sunnuntai)

Lisätiedot

Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä

Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä scandjet esite 3 Sisällysluettelo Scandjet Scandjet 4 Haastattelussa Pavel 30 Haastattelussa kohdeoppaamme Karin 78 Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä Tässä esitteessä saatte tutustua meidän

Lisätiedot

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R NEXT STOP PRAHA

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R NEXT STOP PRAHA BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R AD 10 2 GR ER NEXT STOP PRAHA ESITTELY KILROYn ryhmämatkat on erikoistunut opinto- ja ryhmämatkoihin ja tärkeimmät kohderyhmämme

Lisätiedot

Ylellinen Dubai Kaupunki heijastaa mielikuvitusta, rohkeutta ja rahaa.

Ylellinen Dubai Kaupunki heijastaa mielikuvitusta, rohkeutta ja rahaa. historia Marina Dubaita rakennetaan yhä. Ylellinen Dubai Kaupunki heijastaa mielikuvitusta, rohkeutta ja rahaa. Tuskin mikään kaupunki hamuaa huomiota yhtä hanakasti kuin Dubai. Jatkuvat, suuret rakennusprojektit

Lisätiedot

LISSABON - PORTO 13.-20.5.2015 ( alustava ohjelma )

LISSABON - PORTO 13.-20.5.2015 ( alustava ohjelma ) LISSABON - PORTO 13.-20.5.2015 ( alustava ohjelma ) Ke 13.5.2015 ( Tarvittaessa Jyväskylän Harjun tilausajolaituri klo 8.50 ) Klo 9.40 Jämsänkosken linja-autoasema. Sairaalan- ja Punalantien kautta Klo

Lisätiedot

KIELIMATKAT. Uutuudet 2016 Ennätysmäärä kohteita USA:ssa Lontoo Exclusive Best of the West Sailing Starchef Blog Paddleboard Golf Multisport

KIELIMATKAT. Uutuudet 2016 Ennätysmäärä kohteita USA:ssa Lontoo Exclusive Best of the West Sailing Starchef Blog Paddleboard Golf Multisport KIELIMATKAT KESÄ 2016 SINULLE 13 19-VUOTIAS JUNIORIKURSSIT 10 13-VUOTIAILLE UUTTA! Uutuudet 2016 Ennätysmäärä kohteita USA:ssa Lontoo Exclusive Best of the West Sailing Starchef Blog Paddleboard Golf Multisport

Lisätiedot

VAASAN RETKEILIJÄT ry Tsekin matka 15.-20.4.2014 / Niilo Hamari, jäsensihteeri 1(8) Matkakertomus Tšekkiin, Praha Sumperk 15.-20.4.

VAASAN RETKEILIJÄT ry Tsekin matka 15.-20.4.2014 / Niilo Hamari, jäsensihteeri 1(8) Matkakertomus Tšekkiin, Praha Sumperk 15.-20.4. VAASAN RETKEILIJÄT ry Tsekin matka 15.-20.4.2014 / Niilo Hamari, jäsensihteeri 1(8) Matkakertomus Tšekkiin, Praha Sumperk 15.-20.4.2014 Syksyllä 2013 Antti Koski oli kertomassa Vaasan Retkeilijät ry:n

Lisätiedot

Osoitteenmuutokset: matkailu@matkailulehti.fi taipuh.050-5711303

Osoitteenmuutokset: matkailu@matkailulehti.fi taipuh.050-5711303 Suomen Matkailijayhdistyksen jäsenlehti 2 201 3 7 Sillan Saariston Saaristomelonta 6.7.201 3 Lue lisää s. 1 0-11 2 Kotimaan matkailu piti hyvin pintansa viime vuonna. Kotimaisten matkailijoiden yöpymisten

Lisätiedot

Matkalla Buenos Airesissa ja Mendozassa

Matkalla Buenos Airesissa ja Mendozassa CWT Kaleva Travelin asiakaslehti 2/12 Che, vos, de dónde sos? Matkalla Buenos Airesissa ja Mendozassa Espanjan Baskimaa: rantapaikka San Sebastian ja designin Bilbao Kaunis Langtangin vuoristo trekkaamista

Lisätiedot

FIN. Läänemaa - turvallinen pesäpaikka

FIN. Läänemaa - turvallinen pesäpaikka FIN Läänemaa - turvallinen pesäpaikka SISÄLLYSLUETTELO HAAPSALU Haapsalun kartta... 3 Kävelykierros Haapsalussa... 4 Haapsalu, keskiaikainen kaupunki... 6-7 Haapsalu kylpyläkaupunkina. 8-9 Kulttuurikaupunki

Lisätiedot

www.lomalinja.fi 1/2011 Risteilyt Mustameri, Moskova Pietari, Volga Don, Tonava Harvinaiset helmet Myanmar, Kenia, Etiopia, Libanon, Intia

www.lomalinja.fi 1/2011 Risteilyt Mustameri, Moskova Pietari, Volga Don, Tonava Harvinaiset helmet Myanmar, Kenia, Etiopia, Libanon, Intia 1/2011 Risteilyt Mustameri, Moskova Pietari, Volga Don, Tonava Harvinaiset helmet Myanmar, Kenia, Etiopia, Libanon, Intia Maalaus- ja valokuvausmatkat Balaton, Lyons-la-Fôret, Sorrento, Peratallada Kulttuurimatkat

Lisätiedot

PIETARI MATKAILIJAN MINIOPAS IRMELI PALMU & KOSTI HEISKANEN OTA MUKAAN

PIETARI MATKAILIJAN MINIOPAS IRMELI PALMU & KOSTI HEISKANEN OTA MUKAAN PIETARI MATKAILIJAN MINIOPAS IRMELI PALMU & KOSTI HEISKANEN 1/2011 KESÄ OTA MUKAAN Sisältö Tervetuloa nauttimaan venäläisen ja eurooppalaisen keittiön herkuista! Pietarin paras venäläinen varietee-show

Lisätiedot

ilmainen KaUPUnKiOPaS v i s i t p o r v o o. f i

ilmainen KaUPUnKiOPaS v i s i t p o r v o o. f i Porvoo ilmainen KAUPUNKIOPAS I 2014 visitporvoo.fi Sisältö Ruotsi Tervetuloa Porvooseen Nähtävyydet porvoossa Saaristo Ravintolat ja kahvilat 6-10 12-13 14-20 sivu sivu sivu Suomi Venäjä Tukholma Itämeri

Lisätiedot

Wild Taigan kesä 2012

Wild Taigan kesä 2012 Wild Taigan kesä 2012 Idän Taiga matkailuyhdistyksen julkaisu 1/2012 Kuva: Staffan Widstrand www.wildtaiga.fi www.facebook.com/wildtaiga Kuva: Lassi Rautiainen Pääkirjoitus Wild Taiga - Kuhmo ja Suomussalmi

Lisätiedot

Rokua Geopark UNESCON luontomatkailukohde Lue lisää s. 10 11

Rokua Geopark UNESCON luontomatkailukohde Lue lisää s. 10 11 Suomen Matkailijayhdistyksen jäsenlehti 5 2013 Rokua Geopark UNESCON luontomatkailukohde Lue lisää s. 10 11 Helsingin kaupunginorkesterin konsertit Musiikkitalossa viikottain syyskuusta toukokuuhun Lue

Lisätiedot

Puerto de la Cruz Orotavan laakso

Puerto de la Cruz Orotavan laakso Puerto de la Cruz Orotavan laakso Teneriffa, nautintojen saari 2 Kaikkea kaikille 4 Orotavan laakso, Teiden puutarha 6 Puerto de la Cruz, täydellinen pakopaikka 8 La Orotava, mahtava ja majesteettinen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN ASIOISTA KERTOVA, PUOLUEISTA RIIPPUMATON, PAIKKAKUNNAN OMA KAUPUNKILEHTI 22.8.2012

PUDASJÄRVEN ASIOISTA KERTOVA, PUOLUEISTA RIIPPUMATON, PAIKKAKUNNAN OMA KAUPUNKILEHTI 22.8.2012 YKKÖSOSOITTEETON KAIKKIIN PUDASJÄRVELÄISIIN TALOUKSIIN JA YRITYKSIIN Venetsialaiset la 25.8. klo 20-02 Jyrkkäkoskella. Enemmän Venetsialaisista s. 3-11 PUDASJÄRVI-lehti nro 34 2012 PUDASJÄRVEN ASIOISTA

Lisätiedot

Melontaseikkailu Muoniosta Tornioon 295 km! Lue lisää sivut 38-39

Melontaseikkailu Muoniosta Tornioon 295 km! Lue lisää sivut 38-39 Suomen Matkailijayhdistyksen jäsenlehti 2 2012 Melontaseikkailu Muoniosta Tornioon 295 km! Lue lisää sivut 38-39 kolmeen kohteeseen! Koko perheen löytöretkipassilla kolmeen kohteeseen! Jyväskylän seutu

Lisätiedot

Kuopion Käsityö- ja Tehdasseuruus ry. MATKAKERTOMUS 1 (5) Yrittäjien yhteistyötä 140 vuotta 1868 2008

Kuopion Käsityö- ja Tehdasseuruus ry. MATKAKERTOMUS 1 (5) Yrittäjien yhteistyötä 140 vuotta 1868 2008 Kuopion Käsityö- ja Tehdasseuruus ry. MATKAKERTOMUS 1 (5) Yrittäjien yhteistyötä 140 vuotta 1868 2008 SYKSYINEN TUTUSTUMIS- JA OPINTOMATKA PRAHAAN 20. - 23.9.2007 Matkaseurueemme muodostivat Sippe ja Reijo

Lisätiedot

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com viesti 4/2010 YHTEISTIEDOTE 4/2010 (134) 32. VUOSIKERTA SF-C TURUN SEUDUN YT-ALUE Reilua kauppaa Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com SF-CARAVAN YHDISTYKSET: KAARINA, LIETO, LOIMAA,

Lisätiedot

Kypros. Löytämisen arvoinen paikka

Kypros. Löytämisen arvoinen paikka Kypros. Löytämisen arvoinen paikka AURINGONPAISTETTA JA ELÄMYKSIÄ Tunne jasmiinin ja timjamin tuoksu. Maista maailman vanhimpiin kuuluvaa viiniä. Kävele männyntuoksuisissa metsissä tai hiihdä aamuisin

Lisätiedot

Selostus Prahan 10 km:n juoksusta 2013 ja juoksijoiden Prahan matkasta yleensä

Selostus Prahan 10 km:n juoksusta 2013 ja juoksijoiden Prahan matkasta yleensä Selostus Prahan 10 km:n juoksusta 2013 ja juoksijoiden Prahan matkasta yleensä Juoksijakerhomme oli päättänyt osallistua (http://www.runczech.com/en/) Prahan 10 km:n iltajuoksuun ( O2 Prague Grand Prix

Lisätiedot

Praha ja Wien Kyseessä oli Eläkeliiton Ylä-Savon piirin syysmatka Tšekkiin ja Itävaltaan 23-30.9.

Praha ja Wien Kyseessä oli Eläkeliiton Ylä-Savon piirin syysmatka Tšekkiin ja Itävaltaan 23-30.9. Praha ja Wien Kyseessä oli Eläkeliiton Ylä-Savon piirin syysmatka Tšekkiin ja Itävaltaan 23-30.9. Sakset käteen, tätä pitää miettiä ja ehdotella matkakaverillekin, tuumin kesällä, kun luin oheisen, varsin

Lisätiedot

Matkustajia Malmilla. Kuva: Finnair.

Matkustajia Malmilla. Kuva: Finnair. Matkustajia Malmilla. Kuva: Finnair. 72 I L M O I L L E J A V E S I L L E 73 I L M A T I E V I I M E I S E N Ä R A K E N N E T T U Seppo Sipilä tekn. tri, Ilmailumuseoyhdistys Ja sitten äkkiä olemme keskellä

Lisätiedot

Suomi HELSINKI ON SINUN

Suomi HELSINKI ON SINUN Suomi HELSINKI ON SINUN 22 11 Nähtävyyksiä ja käyntikohteita sivu 11 Perheen kanssa sivu 22 Tervetuloa! Helsinki 2006 on sinun Helsinki on moderni pääkaupunki, jossa urbaani elämäntyyli, meri ja luonto

Lisätiedot

Matka Japaniin eli Shinguun ja takaisin

Matka Japaniin eli Shinguun ja takaisin Matka Japaniin eli Shinguun ja takaisin Nythän on niin, että menneen vuoden 2006 tammikuussa istuin Houkutus kahvilassa kamuni tohtori Ohashin kanssa. Jos sitä ei vielä kukaan arvannut niin Mizue on japanilainen

Lisätiedot

Televisiotorni Jingmao tornista nähtynä

Televisiotorni Jingmao tornista nähtynä Numero 67 2/2007 Terveisiä Kiinasta! Televisiotorni Jingmao tornista nähtynä Puheenjohtajan palsta HYVÄÄ kevättä Kiehiset.Talvi meni menojaan ollen aika erikoinen, vaikkuttaen meidän suunnitelmiin haitallisesti.

Lisätiedot