Opetustiedote 4/2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Opetustiedote 4/2013"

Transkriptio

1 Opetustiedote 4/2013 Merikeskus Vellamon opetustiedotteesta löydät talon uuden tarjonnan kouluille ja päivähoidolle. Koko Vellamon opetustarjonta on osoitteessa -> Info -> Kouluille ja päiväkodeille. Tänä syksynä ohjelmaa on tarjolla enemmän kuin koskaan ennen - nautitaan siitä! Tekemistä, tietoa ja elämyksiä Kotkan Kantasatamassa sijaitsevassa Vellamossa tarjoavat Suomen merimuseo, Kymenlaakson museo ja Tietokeskus Vellamo. Tervetuloa! Satumainen viikko Ke LASTENKONSERTTI SAAREEN-NÄYTTELYSSÄ KLO 9.30 Band Boxin soittajat esiintyvät lapsilla on halutessaan mahdollisuus osallistua musisointiin. Ryhmien varaukset Lasten kulttuurikeskukseen, puh. (05) Illalla klo 18 sama konsertti kaikille avoimena tilaisuutena. Tervetuloa perheen kera! SATUPÄIVÄNÄ OHJELMAA PÄIVÄKODEILLE JA KOULUILLE NÄYTTELYT AUKI KLO 9 LÄHTIEN Tervetuloa maksutta tutustumaan Saareen-näyttelyyn ja avautuvaan Arjen aakkoset -näyttelyyn tai päänäyttelyihimme heti aamusta klo 9 lähtien. Normaalisti talo aukeaa klo 11. SAARIAIHEISTA TEKEMISTÄ Saareen-näyttelyyn liittyen Lasten kulttuurikeskus järjestää Vellamossa klo 9 lähtien askartelua ja sanataiteilua. Pajat toimivat non stop ja maksutta niin kauan kuin tarvikkeita riittää. ARJEN AAKKOSET AVAUTUU! Toiminnallinen lastennäyttely Arjen aakkoset avautuu yleisölle perjantaina Näyttelyn avautumista juhlistamme tarjoamalla näyttelyvieraille mehua ja pikkuleipiä klo 9-11 välisenä aikana. Tarjoilun takia toivomme ilmoittautumista, mielellään mennessä joko sähköpostilla tai puhelimitse puh Tervetuloa! KIRJAILIJA, KUVITTAJA MARKUS MAJALUOMA KERTOO TYÖSTÄÄN KLO 9.30 JA 13 Markus Majaluoman tapaaminen on suunnattu kouluryhmille. Majaluoma on tehnyt mm. Isä, lähdetään saareen! -kirjan ja kuvittanut Heinähattu ja Vilttitossu -teokset. TIlaisuus liittyy Saareen-näyttelyyn, johon pääsee tutustumaan vierailupäivänä klo 9 lähtien. Maksuton. Varaukset: Lasten kulttuurikeskus, puh Ps. Satuviikon ilmaiset laivakissatyöpajat ja ilmaisopastukset Saareen on varattu täyteen.

2 Aamulla omatoimisesti museoon Päiväkotien, perhepäivähoitajien ja koulujen ryhmillä on mahdollisuus omatoimiseen museokäyntiin pe , to , pe ja ti klo 9 alkaen, kun näyttelyt yleensä avautuvat klo 11 yleisölle. Kuuluuko meren ääniä simpukasta? Tuolloin talossa on esillä kaksi lapsille suunnattua näyttelyä eli Saareen ja Arjen aakkoset, joissa voi omatoimisesti kierrellä ja leikkiä. Lisäksi museoiden päänäyttelyt ovat avoinna. Kyseisinä aamuina ei ole varattavissa opastuksia. Muina aamuina opastuksia voi varata kaikkiin näyttelyihimme. Aamuihin ei tarvitse ilmoittautua (paitsi avajaismehulle ja Markus Majaluoman esityksiin, ks. sivu 1). Kysy tarvittaessa lisää: johanna.aartomaa(at)nba.fi (Saareen ja Merimuseon muut näyttelyt) fi tai maarit.laitala(at)kotka.fi (Arjen Aakkoset ja Kymenlaakson museo). Ohjelmaa vapaa-ajalle Ke SATUVIIKON LASTENKONSERTTI SAAREEN-NÄYTTELYSSÄ klo 18 Band Boxin soittajat esiintyvät lapsilla on halutessaan mahdollisuus osallistua musisointiin. LAKUn järjestämä konsertti sisältyy museon pääsymaksun hintaan (8/6 euroa, alle 18-vuotiaat maksutta, huom. ilmainen ilta kaikille klo 18-20). Saareen-näyttelyssä järjestetään myös lasten synttäreitä. Kysy lisää infosta. LAPSIPERHEILLE OPASTUKSIA SAAREEN torstaina klo 12 perjantaina klo 12 keskiviikkona klo 12 torstaina klo 12 perjantaina klo 12 isänpäiväsunnuntaina klo 12 Opastukselle voi osallistua museon pääsymaksun hinnalla 8/6 euroa, alle 18-v maksutta. Ikäsuositus v. Opastus on sallittu aikuisillekin. Syysloman postikorttityöpaja ja klo Tervetuloa non-stop -postikorttityöpajaan klo askartelemaan veneaiheinen kortti vaikkapa isänpäiväksi tai syyslomalta lähetettäväksi. Paja on maksuton eikä se vaadi ennakkoilmoittautumista, pistäydy siis oman aikataulusi mukaan. Ikäsuositus 4-vuotiaasta lähtien, nuorimmilla on hyvä olla aikuinen apuna. Paja liittyy Vellamossa esillä olevaan Saareen-näyttelyyn ja siksi työpajaa edeltääkin lapsiperheille suunnattu yleisöopastus Saareen-näyttelyyn klo 12. Opastukselle voi osallistua museon pääsymaksun hinnalla 8/6 euroa, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. TIETOHERKKU-ESITELMISSÄ TARJOLLA MM: Keskiviikko klo 17, Merikeskus Vellamon auditorio. Maija Matikka, Jaana Rannikko ja Hannu Marttila: Elämää ja kuolemaa merellä. Esitelmiä ja keskustelua merestä hautapaikkana. Musiikista vastaa Jazz-yhtye Nefer. Esitelmään on kaikille avoin ja maksuton sisäänpääsy. Esitelmätilaisuutta edeltää opastus Suomen merimuseon päänäyttelyyn klo 16. Opastusmaksu 2 euroa + pääsymaksu 8/6 euroa. Keskiviikko klo 17, Tietokeskus Vellamo. Ari Ryökkynen: Jääputkia Laivasillalla. Maksuton tilaisuus.

3 Opastuksia ja työpajoja Saareen-näyttelyyn TARINAMATKA SAAREEN Tarinamatkalla Saareen-näyttelyssä tutustutaan Ruusumäen perheen veneseikkailuihin, käydään vedenalisessa, sukelluskellossa ja päädytään saarella olevaan mökkiin. Saareen-näyttely useine tarinoineen tulee tutuksi tutkien, katsellen ja kuunnellen. Tarinoita pullollaan oleva opastus johdattelee Saareen-näyttelyn tarinoihin ja ehkäpä myös toimii innoittajana kirjojen lukemiseen. Opastukseen kannattaa liittää näyttelyä varten tehtyjä sanataidetehtäviä ja mahdollisuuksien mukaan myös lukea näyttelyn kirjoja, mutta ilmankin niitä voi opastukselle tulla. Kesto noin 45 min. Aika: asti Kohderyhmä: yli nelivuotiaasta alakouluikäisiin Hinta: 40 euroa/ryhmä. ASKARTELUA JA TARINAMATKA SAAREEN Saareen-näyttelyyn liittyvässä työpajassa askarrellaan oppilaiden iästä riippuen joko veneaiheinen kortti (esim. isänpäiväksi) tai piirretään oma mielikuvituksellinen merikartta. Työpajaan liittyy opastus Saareen-näyttelyssä. Kesto 1-1,5 tuntia. Aika: asti Kohderyhmä: yli 4-vuotiaiden päivähoitoryhmät, esi- ja alkuopetus Hinta: 60 euroa/ryhmä tai 4 /oppilas. KIRJALLINEN MATKA SAAREEN Opastus Saareen-näyttelyyn herättää henkiin 32 kirjan innoittamana tehdyn näyttelyn. Matkalla saareen voi eksyä sumuun tai nähdä majakan, kuulla kirjojen lukemattomia tarinoita ja muistella luettuja opuksia. Opastus sopii mm. äidinkielen ja kirjallisuuden tai kuvaamataidon opetukseen. Kesto noin 30 minuuttia. Aika: asti. Kohderyhmä: yläkoulut, opiskelijat Hinta: 20 euroa/ryhmä. KOULUKERHO -VIERAILU Saareen -näyttelyn maksuttomat kerhovierailut on varattavissa alakoulujen yhdelle koulukerholle. Lisätiedot: Anu Vihavainen puh , kotka.fi. Kun asiasta on sovittu Anun kanssa, voi vierailun varata museolta: johanna SANATAIDEPAJOJA Saareen-näyttelyyn liittyviä sanataidepajoja voi kysyä Lakusta, Vas. Mitä ihmettä Heinähattu ja Vilttitossu ovat kirjoittaneet purkkipostiin? Oik. Saareen-näyttelyn lumo perustuu oppaan kertomiin tarinoihin ja oikeisiin esineisiin, joihin saa koskea. Tervetuloa mökkiin!

4 Annan tarina - Anna kiertää jälleen kouluilla Tänä syksynä Harjulan Anna kiertää jälleen kouluilla kertomassa tarinaansa, josta juuri nyt nousee esiin monikulttuurisuus; satama toi tuulahduksia muilta mailta, moni kauppias tai muu yrittäjä oli hankkinut kokemuksia jossain muuallakin, kaupungin asukkaat puhuivat useita kieliä Annan tarina on kaksiosainen; ensin Anna vierailee kerhotunnilla tai ryhmän luokassa (vk 44 tai 45) ja tämän jälkeen ryhmä tekee vastavierailun Kymenlaakson museoon (vk 47, 48 tai 49), jossa Annan tarinaan liittyviä esineitä ja ilmiöitä on nähtävillä enemmän kuin vasullinen. Ryhmän maksimikoko yksi kerho/yksi luokka/ 25 oppilasta. Annan tarina vierailu on varattavissa yhdelle koulukerholle tai kerhotoimintaa järjestävän alakoulun luokalle (1 x koulu). Kerhotoiminnan hanke maksaa kouluvierailun sekä kuljetuskustannukset. Lisätiedot: Anu Vihavainen, puh , Kohderyhmä: Alakoulun 1-2. luokat ja koulujen kerhot ko. ikäisille Aika: Annan voi tilata koululle viikoilla 44 tai 45. Vastavierailu Kymenlaakson museoon Annan vierailun jälkeen, vk 47, 48 tai 49. Maanantaisin Vellamo on suljettu. Opettajalle toimitetaan Annan tarina jo ennakolta, jolloin asiaan ja vierailuun voi valmistautua. Kesto: Annan vierailu luokassa kestää noin yhden oppitunnin verran. Vierailu museossa kestää kaikkineen noin 1 tunnin. Tietoa museoiden tarjonnasta löytyy verkosta Vellamossa sijaitsevien museoiden ja kirjastopalveluiden koko opetustarjonta lisätietoineen löytyy verkosta: -> Info -> Kouluille ja päiväkodeille. Tässä tiedotteessa esiteltyjen lisäksi tilattavissa on mm. seuraavat: SUOMEN MERIMUSEO Laivakoira Vellun tassunjäljillä, esikoulut, luokat, 40 Pohjantähti, Etelän risti, sovellettavissa kaikenikäisille, 40 Venehallin satukierros, päiväkodit, maksuton Maalaa meri -työpaja, sovellettavissa kaikenikäisille, 60 /ryhmä tai 4 /oppilas Pullolaivatyöpaja, esikoulut, alakoulut, 60 /ryhmä tai 4 /oppilas Esinetutkimustyöpaja, luokat, 60 /ryhmä tai 4 /oppilas Minun kaupunkini -työpaja, yhdessä Kymenlaakson museon kanssa, sovellettavissa kaikenikäisille, 60 /ryhmä tai 4 /oppilas. Huom. pajan kesto 2,5 tunnista koko koulupäivään. KYMENLAAKSON MUSEO Aikamatka, päiväkodit ja alakoulun luokat, kotkalaisille kouluille maksuton. Merilinnoituksesta sahakaupungiksi, peruskoulut ja lukiot, kotkalaisille kouluille maksuton. Elämää kivikauden Suomessa, luokat, kotkalaisille kouluille maksuton. Unelmien kaupunki, alakoulut, työpajamaksu 60 /ryhmä tai 4 /osallistuja. Verkkosivuilta löytyvät myös muut teemaopastukset sekä omatoimitehtävät.

5 Vaihtuvat näyttelyt SAAREEN ( asti) Miksi maan pinnalle nousseet vedenneidot katoavat jälkiä jättämättä? Miksi luodolla on kaappikello ja majakassa lehmä? Kuka on maalannut mökin seinään oudon maalauksen, ja mikä on unienvaihtaja - tai sukelluskello? Saareen-näyttelyn pohjana on 32 suomalaista saariaiheista kirjaa. Näyttelystä löytyy konkreettisia muistoja niin muumien majakkasaarelta kuin Uppo-Nallen retkiltäkin unohtamatta Heinähatun ja Vilttitossun tai muiden seikkailijoiden tarinoita. Näyttelyn tarinoista löytyy kuultavaa ja ajateltavaa kaikille vuotiaille. ARJEN AAKKOSET Näyttelyssä eletään nykyajan kolmasluokkalaisen Epun perheen päivä aamusta yöhön ja A:sta Ö:hön. Jokaisen aakkosen kohdalla kerrotaan tämän päivän arjesta, mutta kerrotaan myös menneestä. Arjen muuttuminen on havainnollistettu toiminnallisin keinoin, kuten vaikkapa kurkistuksella jääkaappiin tai kirjainpeleillä. Näyttelyssä saa myös leikkiä. Näyttelyn opastus keskittyy päivänkiertoon ja muutamiin arjen ihmeisiin, jonka jälkeen ryhmälle jää aikaa kokeilla ja leikkiä näyttelyn parissa. Opastus 20 min ja muuta aikaa on hyvä varata yhteensä ainakin tunti. Opastuksia on mahdollista normaaliin tapaan tilata ennen klo 11, mutta näyttelyyn voi tutustua omatoimisestikin Vellamon avoinna oloaikoina. Aika: ti-pe alkaen Kohderyhmä: päiväkodit, alakoulun 1-3.luokat. TULOSSA: Valon luotsit. Neljän taidemaalarin Kotka Näyttely esittelee neljäkymmentä maalausta merikaupunki Kotkan neljältä taidemaalarilta. Maalarit Eino Heino ( ), Olavi Heino (1953-), Eino Kukkonen ( ) ja Päiviö Pyöttiälä ( ) ovat ankkuroituneet lujasti paikallisuuteen, ja Kotka-teemaiset maalaukset edustavat juurevinta ja intohimoisinta ilmaisua heidän tuotannossaan. Taidemaalarit ovat arvokkaita muutoksen tallentajia. Heidän maalauksissaan näemme sekä kauneutta että myös ajankuvaa, ehkä jo kadonneesta elinympäristöstä. Alle 18-vuotiaat maksutta Vellamoon Liity opetustiedotteen postituslistalle lähettämällä viesti osoitteeseen johanna.aartomaa(at)nba.fi Kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät Vellamoon ilmaiseksi. Opetuskäynnin yhteydessä näyttelyihin pääsee maksutta 1 aikuinen 5 lasta kohden mukaan laskien opettajat ja valvojat. Lisäksi henkilökohtaiset avustajat pääsevät näyttelyihin ilmaiseksi. Kouluryhmän kanssa tehtävän museovierailun aikana edellytämmekin opettajan olevan mukana koko vierailun ajan. Opettaja vastaa ryhmästään ja opastusrauhasta. Ryhmä voi tehdä omia tehtäviään museovierailun aikana, mutta myös tuolloin opettajan edellytetään olevan paikalla huolehtimassa ryhmän valvonnasta. Merikeskus Vellamo; Tornatorintie 99, Kotka ti, to su 11 18, ke 11 20, ma suljettu Kuvat/teokset: Ulla Wirzenius, Johanna Aartomaa, Tiina Leinonen. Taitto: Johanna Aartomaa.

Opetustiedote 3/2014

Opetustiedote 3/2014 Opetustiedote 3/2014 Kotkassa sijaitsevan Merikeskus Vellamon monipuoliset näyttelyt ja laaja palvelutarjonta mahdollistavat niin innostavan oppimiskäynnin kuin mukavan huviretkenkin. Merikeskus Vellamossa

Lisätiedot

Ohjelmaa Kotkan kouluille ja päiväkodeille

Ohjelmaa Kotkan kouluille ja päiväkodeille Ohjelmaa Kotkan kouluille ja päiväkodeille Opettajan opas 2014 Kotkan kaupunki kuuluu opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaan lasten kulttuurikeskusten Taikalamppu-verkostoon. Toiminta-ajatus Työskentelemme

Lisätiedot

Koulun Kulttuurikevät

Koulun Kulttuurikevät Koulun Kulttuurikevät 2013 Kulttuurikevät 2013 esittelee kevään kulttuuritarjontaa kouluille ja oppilaitoksille. Lisätietoja esityksistä ja työpajoista: www.vantaa.fi/kulttuuri Ohjelmat on merkitty kohderyhmittäin:

Lisätiedot

Heurekan kouluohjelmat

Heurekan kouluohjelmat Opas kouluille ja opettajille Heurekan kouluohjelmat kevät 2014 vaihtuvat näyttelyt Päänäyttely Heurekan planetaario kouluohjelmat 2013 2014 Tapahtumat ja palvelut varausohjeet Opettajien Heureka-vierailut

Lisätiedot

Koulun Kulttuurisyksy

Koulun Kulttuurisyksy Koulun Kulttuurisyksy 2014 Kulttuurisyksy 2014 esittelee syksyn kulttuuritarjontaa kouluille ja oppilaitoksille. Lisätietoja esityksistä ja työpajoista: www.vantaa.fi/kulttuuri Ohjelmat on merkitty kohderyhmittäin:

Lisätiedot

Koulun Kulttuurisyksy 2015

Koulun Kulttuurisyksy 2015 Koulun Kulttuurisyksy 2015 Kulttuurisyksy 2015 esittelee syksyn kulttuuritarjontaa kouluille ja oppilaitoksille. Lisätietoja esityksistä ja työpajoista: www.vantaa.fi/kulttuuri Ohjelmat on merkitty kohderyhmittäin:

Lisätiedot

Syksyn menovinkit senioreille 2014

Syksyn menovinkit senioreille 2014 Syksyn menovinkit senioreille 2014 Avoimet Ovet -hankkeen julkaisu 3/2014 Hei! avoimet ovet -hankkeen tarkoituksena on lisätä kotona asuvien ikäihmisten yhteisöllisyyttä ennaltaehkäisevien toimintojen

Lisätiedot

Muurlan koulu. Vanhempien kanssa tehtävä yhteistyö. Yhteistyön muodot

Muurlan koulu. Vanhempien kanssa tehtävä yhteistyö. Yhteistyön muodot Muurlan koulu Vanhempien kanssa tehtävä yhteistyö Yhteistyön muodot Leirikoulu Vanhemmat asiantuntijoina Luokan oppilaiden vierailu vanhempien luona Vanhempien vierailut koululla Opintokokonaisuus viestinnästä

Lisätiedot

Koulun Kulttuurikevät

Koulun Kulttuurikevät Koulun Kulttuurikevät 2015 Kulttuurikevät 2015 esittelee kevään kulttuuritarjontaa kouluille ja oppilaitoksille. Lisätietoja: www.vantaa.fi/kulttuuri Ohjelmat on merkitty kohderyhmittäin: E Esiopetus A

Lisätiedot

MUSEOKEVÄT 2015 HAMINAN PERUSKOULULAISILLE. Haminan kaupunginmuseo. Kauppiaantalomuseo. Vehkalahden kotiseutumuseo. Kasarminkatu 6.

MUSEOKEVÄT 2015 HAMINAN PERUSKOULULAISILLE. Haminan kaupunginmuseo. Kauppiaantalomuseo. Vehkalahden kotiseutumuseo. Kasarminkatu 6. MUSEOKEVÄT 2015 HAMINAN PERUSKOULULAISILLE Haminan kaupunginmuseo Kadettikoulunkatu 2 B 49400 Hamina Tiedustelut: 040 199 1276 Kauppiaantalomuseo Kasarminkatu 6 49400 Hamina Tiedustelut: 040 199 1276 Vehkalahden

Lisätiedot

Kuka seuraa Hannu Salmen ja. Sohvaperunat. liikkeelle! Kissa vai kossu pöydälle 18.9.? Kitarasankari 2012 valitaan Raisiossa 6.10.

Kuka seuraa Hannu Salmen ja. Sohvaperunat. liikkeelle! Kissa vai kossu pöydälle 18.9.? Kitarasankari 2012 valitaan Raisiossa 6.10. IK - Itella Posti Oy - Julkinen tiedote jokaiseen jakelupisteeseen M Itella Posti Oy 4 2012 Raision kaupungin tiedotuslehti Raisiopäivät 24.-26.8. Sivut 3-4 Kissa vai kossu pöydälle 18.9.? Sivu 5 Vuoden

Lisätiedot

NASTA. Naantali mä tykkään susta. Naantali-päivänä 23.8. julkistettiin 4/2011. levyllinen musiikkia Naantalista Teksti ja kuvat: Anu Anttila

NASTA. Naantali mä tykkään susta. Naantali-päivänä 23.8. julkistettiin 4/2011. levyllinen musiikkia Naantalista Teksti ja kuvat: Anu Anttila Naantalin kaupungin tiedotuslehti 4/2011 Naantali-päivänä 23.8. julkistettiin Naantali-aiheinen cd-levy, jonka on tuottanut kotiseutuyhdistys Vallis Gratiae ry. Levyn kokonaissuunnittelusta vastasi dir.mus.

Lisätiedot

3/2007. Väkevä Viapori 19. 21.10.2007 50-VUOTIAS KIRJASTO S. 4 POT VIAPORI ON KÄSITE S. 5 MLL SUOKISSA S. 11 LAJITTELE JÄTTEET S.

3/2007. Väkevä Viapori 19. 21.10.2007 50-VUOTIAS KIRJASTO S. 4 POT VIAPORI ON KÄSITE S. 5 MLL SUOKISSA S. 11 LAJITTELE JÄTTEET S. 3/2007 Väkevä Viapori 19. 21.10.2007 OHJELMA SIVUILLA 8 9 50-VUOTIAS KIRJASTO S. 4 POT VIAPORI ON KÄSITE S. 5 MLL SUOKISSA S. 11 LAJITTELE JÄTTEET S. 12 2 Pääkirjoitus 3/2007 Hyvin menee, säästötavoitteet

Lisätiedot

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 1 / 2010 18.1.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen )

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 1 / 2010 18.1.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) 1 Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 1 / 2010 18.1.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) KIRJASTOPALVELUT KULTTUURIPALVELUT Suomusjärven kirjaston sisäänkäynti on muuttunut 7.1.2010 alkaen.

Lisätiedot

www.salo.fi/tapahtumakalenteri. Kalenteriin Käy katsomassa parhaat menovinkit Salon tapahtumakalenterista

www.salo.fi/tapahtumakalenteri. Kalenteriin Käy katsomassa parhaat menovinkit Salon tapahtumakalenterista SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 12 / 2014-1 / 2015 Salon kaupunkitiedote www.salo.fi 12/2014-1/2015 1.-5.12.2014 www.salo.fi/ tapahtumakalenteri www.salo.fi/tapahtumakalenteri Käy katsomassa parhaat menovinkit

Lisätiedot

Mennään museoon -viikon mediakasvatusta sisältäneet tapahtumat

Mennään museoon -viikon mediakasvatusta sisältäneet tapahtumat Mennään museoon -viikon mediakasvatusta sisältäneet tapahtumat Forssan museo MediaMysteeri Forssan museo kutsuu Forssan seudun koululaisia museoon MediaMysteeri - kierrokselle 7.-10.10.2014. Kierros kestää

Lisätiedot

JÄSENKIRJE MAALISKUU 2014. Tämä ihmeellinen talvi alkaa pikkuhiljaa kääntyä kohti kevättä ja sitä myöten kesää.

JÄSENKIRJE MAALISKUU 2014. Tämä ihmeellinen talvi alkaa pikkuhiljaa kääntyä kohti kevättä ja sitä myöten kesää. JÄSENKIRJE MAALISKUU 2014 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Tämä ihmeellinen talvi alkaa pikkuhiljaa kääntyä kohti kevättä ja sitä myöten kesää. HPKY tarjoaakin tässä jäsenkirjeessä tapahtumia nyt pitkälle tulevaisuuteen:

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 4/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

JÄSENLEHTI 4/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry JÄSENLEHTI 4/2014 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Lukiessasi tätä syksy alkaa olla jo pitkällä. Yhdistystoiminta pyörii täydellä vauhdilla loppuvuoden ja tästä lehdestä varmasti jokainen

Lisätiedot

KURSSI. Vuoden 2013 kurssiesittelyt LIITE. Monipuolinen kurssikesä tulossa TIETOA JA OHJEITA HAKEMUKSIIN. Lähde Sydänlasten matkalle Legolandiin!

KURSSI. Vuoden 2013 kurssiesittelyt LIITE. Monipuolinen kurssikesä tulossa TIETOA JA OHJEITA HAKEMUKSIIN. Lähde Sydänlasten matkalle Legolandiin! 2013 SYDÄNLAPSET JA -AIKUISET RY KURSSI LIITE Hae uusia kokemuksia ja elämyksiä, vertaistukea ja Tietoa. Ilmoittaudu 1.1. 31.3. Vuoden 2013 kurssiesittelyt Monipuolinen kurssikesä tulossa TIETOA JA OHJEITA

Lisätiedot

HENKILÖKUNTA YHTEYSTIEDOT TYÖVUOSI JA LOMAT

HENKILÖKUNTA YHTEYSTIEDOT TYÖVUOSI JA LOMAT 2 Somero-opisto on Someron kaupungin omistama vapaan sivistystyön oppilaitos, jonka toiminta-alueeseen kuuluvat Tl. Kosken kunta ja Someron kaupunki. YHTEYSTIEDOT Päätoimipaikka ja toimisto sijaitsevat

Lisätiedot

SIVISTYSPALVELUT RYMÄTTYLÄN KIRJASTON JA PALVELUPISTEEN YHTEYSTIEDOT NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT. Rakennusvalvonnan päivystys Rymättylässä

SIVISTYSPALVELUT RYMÄTTYLÄN KIRJASTON JA PALVELUPISTEEN YHTEYSTIEDOT NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT. Rakennusvalvonnan päivystys Rymättylässä SYYSKUU 2014 RYMÄTTYLÄN KIRJASTON JA PALVELUPISTEEN YHTEYSTIEDOT Avoinna: ma, ti, to klo 13 19 ke, pe klo 9 15 Aattopäivinä klo 10-15 Yhteystiedot: Kirjasto: Puh. 02 4345 521 kirjasto.rymattyla@naantali.fi

Lisätiedot

Koivukylän Ykkösasukaslehti nro 4 2. syyskuuta 2015

Koivukylän Ykkösasukaslehti nro 4 2. syyskuuta 2015 Koivukylän Lähisanomat Koivukylän Ykkösasukaslehti nro 4 2. syyskuuta 2015 Lentoasema tuli lähelle Päätoimittaja Mika Rautio www.mikarautio.info Mika Rautio, päätoimittaja Vantaan lentoasemalta lähtee

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA www.salo.fi 4/2012 30.3.2012 Julkinen tiedote. Jaetaan jokaiseen jakelupisteeseen. Aluetoimikunnat nointipaikka ja näyteikkuna. Osaajaportaalin tavoitteena on saada mahdollisimman

Lisätiedot

SIVISTYSPALVELUT RYMÄTTYLÄN KIRJASTON JA PALVELUPISTEEN YHTEYSTIEDOT

SIVISTYSPALVELUT RYMÄTTYLÄN KIRJASTON JA PALVELUPISTEEN YHTEYSTIEDOT LOKAKUU 2014 RYMÄTTYLÄN KIRJASTON JA PALVELUPISTEEN YHTEYSTIEDOT Avoinna: ma, ti, to klo 13 19 ke, pe klo 9 15 Aattopäivinä klo 10-15 Yhteystiedot: Kirjasto: Puh. 02 4345 521 kirjasto.rymattyla@naantali.fi

Lisätiedot

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 10 / 2010 11.10.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen )

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 10 / 2010 11.10.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) 1 Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 10 / 2010 11.10.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) ALUETOIMIKUNNAT Salon kansalaisopiston ja aluetoimikuntien NÄIN SALON KAUPUNKI TOI- MII -tilaisuudet

Lisätiedot

Laulukaupunki klo 9.15 ja klo 10.30 Mukana Tumppu- Tiikeri. Ennakkoilmoittautuminen leenaertem@hotmail.com.

Laulukaupunki klo 9.15 ja klo 10.30 Mukana Tumppu- Tiikeri. Ennakkoilmoittautuminen leenaertem@hotmail.com. Salon SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 4 / 2014 kaupunkitiedote www.salo.fi 4/2014 31.3-4.4.2014 Kansalaisopisto Kansalaisopiston ryhmien näyttelyitä ja esityksiä kevätkaudella : TPO teatteritaiteen Peppi

Lisätiedot

oulussa KOULUSSA perusopetuksen opas 2014 2015

oulussa KOULUSSA perusopetuksen opas 2014 2015 oulussa KOULUSSA perusopetuksen opas 2014 2015 sisällysluettelo oulussa koulussa Oulussa koulussa... 3 Yleistietoa perus koulusta...4 Mihin kouluun?.... 7 Ekaluokalle....8 Seiskalle....10 Kieli-info.................................12

Lisätiedot

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 4 / 2010 12.4.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen )

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 4 / 2010 12.4.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) 1 Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 4 / 2010 12.4.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) KANSALAISOPISTO UUTUUS! Piha ja puutarha -teemaviikonlopun kädentaitokursseja tarjolla Salon Kansalaisopistossa.

Lisätiedot

Kummikoulun kansio ympäristötekoihin. Helsingin seudun ympäristöpalvelut Helsingforsregionens miljötjänster

Kummikoulun kansio ympäristötekoihin. Helsingin seudun ympäristöpalvelut Helsingforsregionens miljötjänster Kummikoulun kansio ympäristötekoihin Helsingin seudun ympäristöpalvelut Helsingforsregionens miljötjänster 2 KUMMIKOULUN KANSIO YMPÄRISTÖTEKOIHIN 2014 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä Opastinsilta

Lisätiedot

Kumihimoa, kultakirjontaa, muovipussien sulatusta s. 50, 35 ja 34. Nykytaidetta ja Encaustic Art s. 28 ja 31. Kertaa ranskaa sanoin ja sävelin s.

Kumihimoa, kultakirjontaa, muovipussien sulatusta s. 50, 35 ja 34. Nykytaidetta ja Encaustic Art s. 28 ja 31. Kertaa ranskaa sanoin ja sävelin s. KOULUTUSOPAS PORI & ULVILA / KEVÄT 2015 SINÄ OSAAT! Aktiivista ja antoisaa kevättä! Ilmoittautuminen alkaa 7.1. Kerro tarinasi s. 7 Berliinin filharmonikot LIVE! s. 8 Voimavaroja meditaatiosta s. 12 Hurmaannu

Lisätiedot