Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus"

Transkriptio

1 Alfa kesäkuu 145, 156, vain 147: 04/ /2002 Etuakseliston molemmat vahvistuskaaret saattavat irrota, mikä 2003 mallit 147 GTA, 156: 06/ /2002 aiheuttaa melua ajettaessa ja ohjattavuushäiriötä. Edustaja 156 GTA 147: ja vaihtaa kyseiset osat pulttiliitoksin varustettuihin modifioituihin osiin. Samassa yhteydessä tarkistetaan akseliston kaikkien 156: ja pulttiliitosten kireys Alfa elokuu 147, 156, kaikki 1/2004-8/2004 Konepellin lukko ja varmuushaka saattavat epäsäännöllisestä : huollosta johtuen muuttua kankealiikkeisiksi, minkä seurauksena ja konepelti saattaa aueta ajon aikana. Edustaja tähdentää, että 156: säännöllisesti huollettuna ei esiinny mitään ongelmia. Edustaja voitelee lukon liikkuvat osat. Asiakkaalle annetaan mukaan ohjeita lukon säännöllisestä huollosta. Alfa joulukuu 147 JTD tammi huhti 2003 Moottorin lisälämmittimen ylikuumeneminen saattaa aiheuttaa palovaaran. Ensivaiheessa elokuussa 2003 varustettiin moottorin sähköinen lisälämmitin etuvastuksella ja modifioidulla varokkeella. Jos tällä tavoin rajoitetun esilämmityksen tehoa nostetaan, kasvaa myös järjestelmän lämpörasitus. Ajoneuvon edustaja tarkistaa ensivaiheessa, onko tarkastettavassa ajoneuvossa lisälämmitin. Korjatun ajoneuvon tunnistaa varokekiskossa olevasta 30 A varokkeesta 50A sijaan.

2 Audi joulukuu A2, A3, A4, A6, maalis - elokuu 2004 Virheellisten tandem- dieselpumpun kansiruuvien vuoksi saattaa 2004 kaikki kaksiventtii- A2: 4N ilmetä massiivista polttoainevuotoa moottoritilassa ja pahimmassa lisillä pumppusuutti- 5N tapauksessa palovaara. Edustaja tarkastaa pumpun merkin milla varustetut A3: 4A (esiintyy vain LuK-pumpuissa) ja vaihtaa tarvittaessa kyseesssä moottorit 5A olevat kannen viisi kiinnitysruuvia. Vaihto kestää noin tunnin A4: 4A ja on asiakkaalle maksuton.. Työstä on merkintä 5A huoltovihossa "20L1 suoritettu" varustettuna päivämäärällä ja 5A korjaamon leimalla. A6: 4N Audi helmikuu A4/S4 Caprio Virheellisesti pinnoitetun ajovalon heijastimen vuoksi saattaa 2005 xenonvalonheittimin pidempiaikaisessa käytössä, n km aikana ilmetä Saksassa n , n. 15% valotehon putoaminen. Virheelliset heijastimet vaihdetaan veloituksetta. Audi helmikuu A4, A6, A8, tammikuusta 2005 eteenpäin CP 1H- dieselpumpun erään laakerihelan ennenaikaisen 2005 vain 2,7/3,0 TDI - kulumisen vuoksi saattaa esiintyä pumppuvaurioita. Common rail - Audin ilmoituksen mukaan ei kentällä ole esinntynyt vaurioita. dieselit Valmistaja on pidättynyt toimittamasta ajoneuvoja edustajille. Jo ajossa olevien ajoneuvojen haltijoille on ilmoitettu asiasta. Audi syyskuu A6 kesäkuu alkuvuosi 2005 Etuturvatyynyn myöhästyvä toiminta yhteenajotilanteissa F. 5N Tämä johtuu ohjauselektroniikan ohjelmasta. Elektroniikan 5Z päivitys kestää n. tunnin ja on asiakkaalle maksuton Huoltovihkossa on työstä merkintä "69F7 suoritettu"

3 BMW helmikuu X 5 valm.aika Euro NCAP- testissä todettiin, että turvavyön lukon kiinnityksen 2003 lujuus etuistuimeen saattaa olla riittämätön. Kyseisenä aikana valmistettujen ajoneuvojen turvavyön kiinnitys kiristimineen vaihdetaan edustajan toimesta veloituksetta. Haltijoille on asiasta tiedotettu edustajan laatimalla kirjeellä. BMW heinäkuu M 3 valm.aika 11/2000-7/2004 M 3- moottoreissa saattaa esiintyä likaantuneesta öljypumpusta 2004 johtuvia laakerivaurioita. Kyseiset ajoneuvot tarkastetaan edustajan toimesta. Tarvittaessa öljypumppu ja kampakselin laakerit vaihdetaan veloituksetta. Ajoneuvolle on varattava aikaa kaksi piäivää korjausta varten, jona aikana haltijalle annetaan käyttöön korvaava ajoneuvo. Asiasta tiedotettu edustajille. BMW heinäkuu 5-, 6-, 7-, X5 sarjat valmistettu Moottorinohjainyksikön häiriön johdosta saattaa esiintyä 2004 V8-, V12- moottorit moottorin toimintahäiriöitä tai äkillinen pysähtyminen. Koska ohjaustehostimen ja jarrutehostimen toiminta tällaisissa tapauksissa loppuu, ei ajoneuvolla tule häiriön sattuessa enää ajaa, BMW-kauppias informoi asiakasta virheestä. Ohjainyksikkö vaihdetaan parannettuun versioon veloituksetta ja asiakkaalle annetaan korjauksen ajaksi korvaava ajoneuvo. BMW elokuu X 5, 3,0i valm.aika 10'/2003-4/2004 Moottorinohjauselektroniikan ohjelmavirhe saattaa aiheuttaa 2004 vain käsivaihteisto tahattomia kiihdytyksiä hitaalla nopeudella ja kevyesti kytkintä käytettäessä (kaasuläppä aukeaa hieman suuremmaksi kuin mikä on tarpeen). Ohjelmayksikköön asennetaan uusi ohjelma.

4 BMW joulukuu 5-, 7-sarjat, joissa valmistusaika Etuistuimen lämmitysvastus saattaa vaurioitua ja aiheuttaa 2004 lämmitettävät palovaaran. Vaurioriski koskee sarja- ja urheilutyyppisiä istuimia, ei etuistuimet valinnaisvarusteisia mukavuus- tai monitoimi-istuimia. Elementit vaihdetaan veloituksetta ja vaihtoaika n. 3 tuntia. BMW helmikuu 3-, 5-, 7-, X3-, X5- valmistusaika Diesel- korkeapainepumpun vian vuoksi pumppu saattaa lyhyen 2005 sarjan ajoneuvot, 12/2004-1/2005 ajon jälkeen kiinnileikata ja aiheuttaa moottorin pysähtymisen. joissa 6-sylinterinen BMW:ltä saadun tiedon mukaan on asianomaisia asiakkaita diesel informoitu alkaen. Bosch on aloittanut virheettömien pumppujen toimittamisen helmikuun alusta ja ne vaihdetaan hetimiten veloituksetta asiakkaalle. Vaihtotyön suorituksesta on tieto On Board-diagnoosissa. Citroen elokuu Picasso valmistusaika Korroosion vuoksi etuakselistossa saattaa joustintuen jousen /99-09/2003 tukilautanen murtua ja aiheuttaa rengasvaurion. Tämän estämiseksi joustintukeen asennetaan lisätukilautanen. Jousien vaihtaminen ei ole tarpeen. Citroen elokuu C4, C5, ja Xsara 7/ /2004 Polttoainejärjestelmän paluuletku tankkiin saattaa olla vuotaa ,6 HDI-moottorit Polttoaineen paluuletku vaihdetaan, työn kesto n. 1 tunti Citroen lokakuu C 2, C 3, Pluriel Korroosion vuoksi etuakselistossa saattaa joustintuen jousen 2005 tukilautanen murtua ja aiheuttaa rengasvaurion. Tämän estämiseksi joustintukeen asennetaan lisätukilautanen. Jousien vaihtaminen ei ole tarpeen.

5 Citroen lokakuu C 5,kaikki valmistusaika Murtumia Kronprinz-merkkisissä alumiinilevypyörissä /2002-6/2003 Pitkässä rasituksessa saattaa alumiinilevystä valmistetuissa vanteissa ilmetä säröjä. Vanteet ovat teräslevypyörän näköisiä ja varustettuja kapselein. Uusissa vanteissa verrattuna vaihdettuihin vanteisiin on kartiokkaaat reijät pyöränmuttereita varten. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu viimeistään huhtikuussa 2004 vanteiden kestävyydestä mahdollisesta vaihtamisesta huollossa. Ferrari heinäkuu 550 Maranello valmistusaika Öljyputkistossa vaihteistom ja öljynlauhduttimen välillä saattaa automaattivaih- 12/2000-3/2002 esiintyä vuotoja. teistoversio Vuodot saattavat johtaa vaihteiston vaurioon voiteluhäiöiden sattuessa. Virheelliset putket vaihdetaan edustajan toimesta. Työstä tehdään merkintä huoltotiedostoon. Fiat elokuu Ulysse 3,0 valmistusaika Jarruletkuissa saattaa ilmetä vuotoja. Etujarrujen letkut vaihde automaattivaihteisto 9/2002-6/2003 uuden mallisiin veloituksetta. Merkkinä korjauksen suorituksesta on letkun korin puoleiseen päähän maalattu valkea väritäplä.

6 Fiat elokuu Punto, kaikki tyypit valmistusaika Korroosiota jarruputkistossa. Korjaustoimenpiteet laajennettu vuonna 2001 aloitetusta. Nyttemmin korjaustoimenpiteet koskevat kaikkia ja myös v valmistetuja ajoneuvoja. Erityisen tärkeää on tarkastaa ajoneuvon kunto katsastuksessa. Ajoneuvon edustaja tarkastaa putkiston ja päättää kunnon perusteella, onko putkisto vaihdettava, vai riittääkö sen suojaaminen alustasuoja-aineella. Erityisesti polttoainetankin yläpuolella oleva osa putkistosta on altista puhkiruostumiseen johtavalle korroosiolle. Alkuperäinen jarruputkisto on väriltään harmaa. Alustasuojattu putkisto on väriltään ruskea suoja-aineesta johtuen. Uusittu johtimisto on väriltään kokonaan musta. Fiat marraskuu Punto, tyyppi 188 valmistusaika Vetokytkimen kiinnityspisteiden välisessä poikkipalkissa 2003 jälkeen saattaa pitkäaikaisessa käytössä syntyä murtumia. varust. vetokytkimellä Edustaja on vikatapauksissa sellaisissa ajoneuvoissa, joissa ei kyseistä poikkipalkkia ole vahvistettu ja jossa on havaittu vikoja, varustanut vetokytkimen kiinnityspisteet poikittaisilla vahvikele vyillä. Toimenpide on asiakkaalle maksuton. Vetokytkmellä varustetun auton asiakkaita on informoitu asiasta.

7 Fiat marraskuu Ducato 2,8 JTD malli 230: Ilmanoton kautta saattaa ilmansuotimeen kerääntyä vettä, 2003 pakokaasujen vaikeuttaen ilman kulkua suotimen läpi (märkä suodinpatruuna) takaisinkierrätyksellä malli 244: joka edelleen antaa vikasignaalin ilmamäärän tunnistimen välityk sellä moottorin ohjaukselle ja joka edelleen vaihtaa ohjauksen tehoa rajoittavalle hätäohjelmalle. Suotimen kotelo vaihdetaan toisen tyyppiseen, jossa ilmanohjaus on muutettu. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja vaihto kestää n. tunnin Vaihdetun suotimen tunnistaa valkoisesta väritäplästä suotimen pinnassa. Asiakkaita on informoitu puhelimella. Fiat lokakuu Fiat Idea valm.numerot Riittämätön turvavyön lukon kiinnityspisteen jäykkyys takavasem ZFA man ja keskivyön lukkojen kiinnityspisteessä saattaa törmäys tilanteissa antaa periksi. Edustaja asentaa kiinnityspisteeseen jäykistyskappaleen joka lisää kiinnityspisteen kestävyyttä. toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. tunnin. Edustajille ilmoitettu viasta. Fiat joulukuu Ducato valmistusajat: Etuakseliston jarruletkut saattavat hankautua koria vasten / /2003 (rumpujarrut Ajoneuvoissa joissa on levyjarrut takana, vaatii käsijarrun säätö takana) korjaamista. 01/ /2003 (levyjarrut Puutteellisesta asennosta johtuen saattavat etuajrrujen letkut takana) joutua kosketuksiin korin kanssa. Tämä saattaa johtaa jarrunes tevuotoon ja etujarrupiirin poistumiseen käytöstä. Ajoneuvoissa, joissa on levyjarrut takana, halutaan myös tarkistaa käsijarrun perussäätö. Periaatteessa jarruletkuihin asennetaan kaulukset estämään korikosketus. Vahingoittuneet letkut vaihdetaan kahdella kaulusrenkaalla varustettuihin letkuihin.

8 Fiat toukokuu Stilo, vain 1,8/ 16V, valmistusaika Suuri välys hammastangon ja akselin hammaspyörän välillä ,4 20V 2/ /2003 Syynä on hammastangon liukukappaleen ja säätöruuvin välinen kasvanut välys. Välys säädetään säätöruuvin avulla uudestaan tai koko ohjausvaihde vaihdetaan. Toimenpide on ajoneuvon haltijalle maksuton ja työaika n. 2 tuntia. Fiat heinäkuu Ulyss,Lancia Phedra valm. ajat Moottoritilan alapeitelevy saattaa irrota Citroen C 8, Fiat,Lancia 11/ /2004 Suurella nopeudella saattaa alapeitelevy osittain irrota tai Fiat ja Lancia JTD- Citroen 06/ /2004 yksilötapauksissa on koko peitelevy irronnut paikaltaan. Edustaja moottorilla, Citroen Ulysse kiinnittä levyn uudelleen käyttäen metallisia muttereita ja HDI- ja 2.2 moottorilla Phedra pultteja muovisten sijaan. Levyn uusiminen ei ole tarpeen. Fiat heinäkuu Ulysse, valm.ajat Ilmastointilaitteen kondensivesiputken tukkeutuminen johtaa 2005 Lancia Phedra, Fiat ja Lancia 11/ /2004 siihen, että kondensivesi valuu airbagien ohjauselektroniikan Citroen C 8 Citroen 06/ /2004 päälle sytyttäen airbagien häiriömerkkivalon kojelaudassa. Peugeot 807 Peugeot 06/ /2004 Kondensivesiputki lyhyennetään ja kiinnitetään uudelleen. Fiat syyskuu Scudo, 2.0 JTD, valm.aika Jarrutehostimen alipaineputken väärä sijoitus moottoritilassa V ja 16 V 01/ /2005 saattaa aiheuttaa putken vaurioitumisen ja tehostimeen toimintahäiriöitä. Edustaja tarkastaa letkun sijainnin, korjaa sen tarvittaessa tai uusii sen. Työ kestää arviolta tunnin eikä aiheuta ajoneuvon haltijalle kustannuksia.

9 Ford lokakuu Mondeo 6/2004-9/2004 ESP-järjestelmän kiertymistunnistin antaa virheellistä 2004 ESP-varustuksella informaatiota. Epäsäännöllinen ESP-järjestelmän signaali saattaa antaa jarrujärjestelmälle vääriä ja yllätyksellisiä ohjaussignaaleja. Tunnistin vaihdetaan veloituksetta. Ford syyskuu Focus ja C - Max valmistusajat: Vesi saattaa tunkeutua takalasin pyyhkimen moottoriin ja 2005 C - MKax:: 4/2004-3/2005 aiheuttaa oikosulun. Ylikuumentunut moottori saattaa sulattaa Focus- mallit: ympäröivät muovirakenteet. Uudenlaisen tiivisterenkaan asennus 2/2004-3/2005 ja Valencian kestää n. tunnin ja työ suoritetaan veloituiksetta. tehtailta välillä 10/2004-3/2005 Honda toukokuu VFR-800, XL 1000, Mallit Mainitut mallit on varustettu CBS-intregraalijarrujärjestelmällä (mp) 2005 CBR1100XX, st 1300, joka on varustettu PCV-paineen rajoitusventtiilillä ja joka sää- GL 1800, telee etu- ja takajarrun jarrupainetta jalkajarrua käytettäessä. varustettuna taka- Tämän vednttiilin mahdollinen vuoto saattaa aiheuttaa jarrunesteakselin CBS-venttii- vajausta ja jopa takajarrujen toimimattomuuden. Etujarrun lillä toimintaa vuoto ei vaikuta. Painekokeen jälkeen edustaja vaihtaa kyseisen venttiilin veloituksetta. Honda heinäkuu Civic 3-ovinen vm 2001 Valokatkaisimen kaappelikengän hapettuminen aiheuttaa 2004 Civic 4-ovinen vm virtapiirissä ylimenovastuksen kasvun ja lämpenemistä. Eriste- Civic 5-ovinen vm 2001 materiaali ja kaapelikenkä saattavat sulaa ja katkaista sähkön Civic Coupe vm 2001/2002 kulun, jolloin valonvaihdin lakkaa toimimasta. Stream vm 2001 Virheestä on ilmoitettu edustajille. Jazz vm 2002 Insight vm 2000/2001

10 Honda elokuu Accord, vm Puutteellinen kontakti virtalukossa saatta aiheuttaa käynnistys Civic( vain coupe) vm vaikeuksia. Logo Vain CVT -vaiht vm Edustaja tarkastaa, onko tutkittavassa ajoneuvossa lukkomalli, CRV, Shuttle, joka aiheuttaa ongelmia. Lukon pohja vaihdetaan tarvittaessa Prelude vm veloituksetta. Honda lokakuu Accord valm.aika Johdinlenkki tavaratilassa saattaa vaurioitua avattaessa ja suljet /2002-6/2004 taessa kantta ja hankalimmassa tapauiksessa katkaista kaikki sähköt takavaloista. Edustaja tarkastaa johdinlenkin kunnon ja uusii johtimet tarvittaessa. Samassa yhteydessä kaapelilenkki varustetaan jäykisteellä. Jaguar huhtikuu XJ, XK 8, valm. määrä kpl Kerrostumat kaasuläpn alueella saattavat aiheuttaa häiriöitä ,2 l 4,0 l moottorit läpän toimintaan. Epäedullisissa tapauksissa moottorin ohjauselektroniikka jopa pysäyttää moottorin. Havaituissa 5000 tapauksessa ei tällaista kuitenkaan ole tavattu. Jaguar ohjelmoi uudestaan moottorin ohjauselektroniikan ja ilmoittaa tästä kyseisen tyyppisten ajoneuvojen haltijoille. Jaguar huhtikuu XJ, XK - 8, S - Type mallivuodet Häiriöitä kuusivaihteisessa automaattivaihteistossa S - Typessä Madaltunut öljynpaine saatta aiheuttaa varoitusvalon syttymisen, erikoistapauksessa pysähdyksissä tai liikkeessä olevan ajoneuvon kytketty D - vaihde saattaa kytkeä vaihteiston peruutukselle.

11 KIA heinäkuu Sephia, Shuma, KIA on ilmoittanut, että kyseisssä ajoneuvotyypeissä etuturva Sportage vöiden lukot saattavat toimia puutteellisesti kolaritilanteissa. Etuistuinten turvavyöiden lukot vaihdetaan veloituksetta. Vaihtoi kestää n. 20 min ja tehdään veloituksetta. KIA joulukuu Rio, Carens, Carnival mallivuosi 2003 ABS - jarrujen liian aikainen toiminta Ohjelmistovirheen vuoksi saattaa jarrujärjestelmä alle 40 km/h nopeudella raegoida yliherkästi normaaleissakin tieolosuhteissa. Tähän menessä ei ole tiedossa tästä johtuvia onnettomuuksia. KIA heinäkuu Rio valmistusaika 5/2000-3/2004 Polttoaineen jakoyksikön ja syöttöjohtimen liitos saattaa vuotaa 2004 ja aiheuttaa palovaaran. Liitos korjataan veloituksetta ja kestää n. 1/2 tuntia. Ilmoitettu edustajille Tieto korjauksesta edustajan tiedostossa. Lancia lokakuu Lybra 2,4 JTD mallivuosi Katalysaattorin elementti saatta irrota putkiston sisällä ja 2002 nrot aiheuttaa kaasujen läpivirtaushäiriöitä ja johtaa ajettavuusongelmiin (moottori pysähtyy). Edustaja vaihtaa viallisen katalysaattorin virheettämään veloituksetta. Lancia elokuu Phedra 3,0 mallivuosi 9/2002-6/2003 Etujarrujen letkuissa saatta ilmetä yksilkövikana epätiiveyttä 2003 automaattivaiht. joka johtaa jarrunestevuotoon. Etujarruletkut vaihdetaan parannettuun versioon veloituksetta. Merkkinä työstä on valkoinen väritäplä letkun korin puoleisessa pääsä.

12 Landrover huhtikuu Discovery LT valm. aika ABS-modulaattroin viallisuus aiheuttaa jarrupolkimen liikematkan kasvun ja jarrutustehon laskun, ääritapauksessa jarrujen nrot XA XA toiminnan loppumisen. Kaikissa kyseisissä ajoneuvoissa VA A ABS-modulaattori vaihdetaan. Tieto vaihdosta edustajan tiedostosssa. Landrover huhtikuu Defender LD valm.aika ABS-modulaattorin viallisuus aiheuttaa jarrupolkimen liikematkan 2004 ABS-jarruin nrot XA YA kasvun ja jarrutustehon laskun, ääritapauksessa jarrujen YA A toiminnan loppumisen. Kaikissa kyseisisä ajoneuvoissa ABS-modulaattori vaihdetaan. Tieto vaihdosta edustajan tiedostossa. MCC kesäkuu Smart, kaikki valm.aika Ohjausakselin suojaputkessa saattaa olla virheellinen hitsiiliitos 2002 valm.numerot mikä voi johtaa ajoneuvon ohjauskyvyn menetykseen. Ajoneuvoa 2H H ei saa siksi käyttää, vaan on annettava edustajan tarkastettavaksi. Ohjausvaihde tarkastetaan ja vaihdetaan tarvittaessa. Toimenpiteestä on merkintä edustajan tiedostossa. Mazda joulukuu Mazda 3 7/2002-3/2004 Etumaisen turvatyynyn kolaritunnistimen tehottomuus 2004 saatta johtua hiushalkeamista tunnistimen kuoressa, joista on mahdollista kosteuden tunketua laitteeseen.. Tunnistin vaihdetaan parannetuun versioon.

13 Mazda maaliskuu Tribute 3.0 V6 valm.aika 5/ /2003 Viallinen kaasuvaijeri estää täydellisen kaasun joutokäynnille 2005 palaamisen. Vaijerin ohjain saattaa aiheuttaa häiriön jossa kaasu ei palaa joutokäynnille. Mazdan ilmoituksen mukaan ei ongelmaa ole ilmennyt Euroopassa. Vaijeri vaihdetaan huollossa parannettuun versioon. Mazda elokuu RX 8 valm.aika Mahdollinen muoviosien ylikuumeneminen alustassa Moottorin käyttö suurilla kierroksilla useiden minuuttien ajan saattaa aiheuttaa kardaanitunnelin ja tankin alueella muoviosien ylikuumesen ja muodonmuutoksia. Tämän ehkäisemiseksi ajoneuvoon asennetaan lisälämpöeristeet mainituille alueille. Samassa yhteydessä moottorin ohjausyksikkö ohjelmoidaan uudestaan siten, että moottorin käyttö maksimikierroksilla rajoitetaan kahteen minuuttiin. Toimenpiteen yhteydessä tarkastetaan myös etuakseliston tukivarret. Tarkastus merkitään edustajan tiedostoon. Mazda elokuu RX 8 valm.aika Mahdollinen virhe etukaseliston tukivarressa Erittäin kovalla ajotavalla käytettynä (esim. kilpailut) saattaa tukivarsi löystyä akselistossa. Mazda ilmoittaa, että vika koskee tänä mennessä 170 tukivartta ja autoja on liikenteessä kpl. Mainitut tukivarret vaihdetaan veloituksetta. Tieto merkitään edustajan tiedostoon. Mercedes kesäkuu Viano, V - klasse, valm.aika 11/2003-4/2004 Dieselin ruiskutusohjelmassa puutteita Vito (CDI moottorit) Tietyissä käyttöolosuhteissa Saattaa ohjelma katkaista ruiskutuksen ja moottori pysähtyy.

14 Mercedes kesäkuu S - luokka (W220) valm.aika 11/ /2003 Takaluukun jousipumppujen muovikorvakkeet saattavat 2004 CL - Coupe (W215) rikkoutua. Tämä aiheuttaa ongelmia takaluukkua avatessa. Edustaja vaihtaa jousipumput metallikorvakkeilla varustettuihin pumppuihin. Mercedes kesäkuu A -Luokka (168) mallivuosi 2004 Jarrupolkimen levy saattaa olla heikosti hitsattu polkimen varteen automaattivaihteistolla Jarrupolkimen levy saattaa 100 kg vinosti suuntauneella poljinvoimalla irrota tai taipua. Polkimen vaihto kestää n. tunnin ja on asiakkaalle maksuton. Mercedes syyskuu S - luokka (W220) valm. aika S -luokka Mahdollinen ilmastoinnin puhaltimen ylikuormitus CL (W215) 5/97-10/2000 Ilmastointilaitteen käyttö täysteholla moottorin käydessä CL 6/98-10/2000 saattaa aiheuttaa palaneen hajua autossa, joka johtuu puhaltimen ylikuormituksesta ja kuumenemisesta lämpimässä ilmastossa. Huollossa vaihdettu puhaltimen johdinsarja ja varoke. Mercedes joulukuu Topsafe lastenistuin valm.aika 03/ /2004 Isofix-situimen kiinnitys puutteellinen kg Mercedes ja Mercedekselle ja Opelille tarjotun Isofix- kiinnityksellä olevan Opel lastenistuimen kiinnitys onnettomuustilanteissa saattaa pettää. Tästä syhystä mainittua istuintyyppiä ei tule käyttää. Valmistaja on ottanut takaisin kaikki mainittuna aikana valmistetut istuimet ja korvannut asiakkaille istuimen arvon

15 Mercedes helmikuu C - luokka, E - luokka, Mahdollisesti virheellinen diesel-korkeapainepumppu kuluu 2005 S - luokka, Vaneo, virheellisen laakerihelan vuoksi ennenaikaisesti ja johtaa Viano, pumpun äkilliseen pysähtymiseen. Moottori pysähtyy. 4-, 5-, 6-sylinteriset Pumppu vaihdetaan virheettömään. Valmistaja pysäyttänyt dieselit kyseisellä viallisella pumpulla varustettujen ajoneuvojen toimitukset. Mercedes huhtikuu E -luokka, tyyppi 211 valm.aika 7/2001-3/2005 SBC - jarrujen ohjainyksikön kytkentä CLS, SL, tyyppi 230 Ohjainyksikön johdinliitos tarkastetaan ja tarvittaessa korjataan. Häiriöt saattavat aiheuttaa elektohydraulisten jarrujen toimimattomuuden. Pidentynyt poljinliike, kohonnut tarvittava poljinvoima ja heikentynyt jarrutusteho voivat myös olla seurauksena Toimenpide merkitty edustajan tiedostoon. Mercedes huhtikuu E - luokka, tyyppi 211 valm.aika 11/2003-1/2004 SBC -jarrujen hydrauliikkayksikön toiminnan keskeytyminen 2005 SL, tyyppi 230 johtuu ei spesifikaation mukaisesta hydrauliikkayksikön osien toiminnasta. Hydrauliikkayksikkö tarkastetaan ja tarvittaessa vaihdetaan. Mercedes lokakuu A - luokka, tyyppi 168 valm.ajat: Lasinpyyhkimen varren irtoaminen Vaneo A-luokka 4/2002-4/2003 Lasinpyyhkimen varren irtoaminen johtuu valmistusvirheestä ja voi Vaneo 4/2002-3/2003 johtaa pyyhkimien toimintahäiröön.. Edustaja tarkastaa varressa valm.nrot: olevan urituksen kunnon ja vaihtaa varren tarvittaessa WDB168 J J veloituksetta. WDB414..N N225354

16 Mercedes elokuu Uebler Primavelo valm. aika 3/ /2003 Mahdollisesti riittämätön polkupyörän kiinnitys kuljetustelineeseen 2005 tarvike A - malleihin saattaa aiheuttaa ajodynaamisista voimista johtuen polkupyörän irtoamisen telineestä. Pyörä saattaa irrota rungonpitimistä ja on lisäksi kiinnitettävä vanteistaan. Teline on kaupan Mercedesorganisaation mutta myös vapaiden tarvikemarkkinoiden kautta. Osanumero on B Teline tarkastetaan ja annetaan uusi tilalle veloituksetta. MG Rover kesäkuu Limousine valm.aika 10/99-2/2002 Etujousitus saattaa aiheuttaa rengasrikon Kuluminen ja korroosio saattavat aiheuttaa jousen vastinlevyn murtumisen joustintuessa ja renkaan vaurioitumisen. Tästä syystä vastinlevyn alle asennetaan suojaksi tukilevy joka on vastinlevyn muotoinen ja kiinnitetään vastinlevyyn. Tämä levy estää vauriotilanteissa renkaan vahingoittumisen. Michelin joulukuu Pilote valm.aika 2000 eteenpäin Rakennekerrosten puutteellisesta tarttumisesta toisiinsa (rengas) /35 ZR 20 Y XL ei koske Pilot Sport 2 -rengasta sivupinnoissa saattaa aiheuttaa paineen putoamista renkaassa yhdessä pattien syntymisen kanssa sivupintaan. Renkaiden vaihto voidaan suorittaa autohuollon tai rengasliikkeiden toimesta veloituksetta. Autoilijoita, joita ei ole voitu tavoittaa yhteydenotolla, on Michelin varoittanut lehdistötiedotteella

17 Mitsubishi lokakuu Spacestar valm.aika 6/98-5/2000 Oikeanpuoleisen turvatyynyn virheellinen tunnistin Sisäisessä tarkastuksessa on havaittu, että oikeanpuoleisen tuyrvatyynyn tunnistimessa on ohjelmavirhe. Tunnistin vaihdetaan veloituksetta. työn suorituksesta on merkintä edustajan tiedostossa, minkä lisäksi tunnistimessa on nähätvissä iso kirjain S ja valkoinen värimerkintä. Mitsubisi joulukuu Galant tyyppi EAO valm.aika Etumainen alatukivarsi etuakselistossa tarkastettava valm.nrot: Tukivarren nivelessä saattaa olla ylisuuri välys. Kombi: > NEA2W1Z > REA2W1Z > NEA3W1Z > REA3W1Z > NEA5W1Z > REA5W1Z Viistoperä: > NEA2A1Z > REA2A1Z > NEA3A1Z >...REA3A1Z >...NEA5A1Z > REA5A1Z Mitsubishi helmikuu Pajero V20 valm.aika Korroosio ja kuluminen aiheuttaa ohjausvaihteen varren kuula nivelen murtumisen ja ajoneuvo muuttuu ohjauskyvyttömäksi. Kyseiset ajoneuvot tarkastetaan ja vika korjataan. Samanaikaisesti säädetään ohjauksen ohjausvaihteen välys uudelleen. Ei koske Pajero Classicia!

18 Nissan kesäkuu Almera Diesel N 16 valm.ajat Virheellinen jakoketjun kiristin ovinen ja Almera Moottorisarjassa YD 22 (2.2.Di) saattaa virheellisestä jakoketjun X- Trail Diesel T 30 X -Trail kiristimestä johtua, että ketju ääntelee. Korjauksen laiminlyöminen japanilainen valmiste valm.nrot voi aiheuttaa ketjun hyppäämisen siten, että moottori ei pysähdy N16: > JN1 N16U tai ei käynnisty lainkaan. Lisäksi löystynyt ketju aiheuttaa T30: > JN1 730U epätarkkaa nokka-akselin pyörintää ja saattaa ääritapauksessa johtaa alipainepumpun ja jarrutehostimen toimimattomuuteen. Nissan toukokuu Terrano II valm.aika 2/2002-7/2004 OPS -öljynpainekatkaisn viallinen, dynaaminnen öljynpaineen 2005 säätö puuttuu, öljynpaineen merkkivalo palaa. Öljynpainekatkaisn ja tämän liitin uusitaan. Korjantun ajoneuvon tieto merkitty maahanatuojan tiedostoon. Nissan elokuu Pick Up valm.aika Jakopään toisoketjun kiristin toimii epätyydyttävästi D 22 dieselmoottorilla Ketjun kiristin toimii epätyydyttävästi, mistä seuraa, että käyntiääni on rahiseva. Korjauksen laiminlyönnin seurauksena on mahdollisesti vaurioita ketjussa ja ääritapauksessa moottorissa. Kyseisissä ajoneuvoissa ketjunkiristin vaihdetaan. Merkkinä suoritetusta korjauksesta on valkoinen värimerkki ketjukopassa. Nissan joulukuu Almera, Almera Tino, valm.aika 1/2003-9/2005 Vika ahtopaineen tunnistimessa saattaa aiheuttaa kasvaneen 2005 Primera, X - Trail, savutuksen ja tuntuvan moottoritehon alenemisen.. Edustaja kaikki YD 22 - vaihtaa tunnistimen normaalissa huollossa, valmistusnumeron dieselmoottorilla mukaan vaihdetaan myös moottorin ohjausyksikkö. Suoritettu työ on merkitty painetunnistimeen valkoisella värillä.

19 Peugeot elokuu 307, kaikki moottori- valm.aika > 11/2001 On mahdollista, että avaimen liike ohjauslukossa takertelee 2003 ja korivaihtoehdot ja avain saattaa jäädä kiinni lukkoon. Rattilukko vaihdetaan edustajan toimesta veloituksetta. Vaihtotyö on aloitettu huhtikuussa Peugeot tammikuu 307 valm.aika 11/2002-3/2003 Ylijännite antaa virheellistä tietoa elektroniikan keskus keskuslukituksella yksikölle. Tarkastuksessa X2D keskusyksikön ohjelma päivitetään, keskuslukitus aktivoidaan, laturin säädin tarkastetaan ja tavittaessa vaihdetaan. Kaikki 307-mallin toiminnot perustuvat ns. multiplex-tekniikkaan, jossa kaikki toimintayksiköt on kytketty BUS-johtimeen, joka on edelleen on yhteydessä keskusyksikköön. Peugeot helmikuu 607, kaikki mallit valm.aika > 11/2002 Riittämätön akkukaapelin suojaus saattaa aiheuttaa ajoneuvoon 2002 häiriöitä elektronisessa suojauksessa. Tarkastuksessa selvitetään kaapelisuojauksen tila ja vahvistetaan tarvittaessa. Peugeot helmikuu 607, kaikki mallit valm.aika 3/2001-8/2001 Taka-akselin poikittainen tukivarsi saattaa muuttaa muotoaan 2002 raskaalla kuormalla ajettaessa. Molemmat tukivarret vaihdetaan. Peugeot heinäkuu 206 SW valm.aika 8/2003-2/2004 Takaspoilerin kiinitys muutetaan estämään melua ja ääntä. 2004

20 Peugeot elokuu 206, 306, 307, valm.aika 7/ /2004 Ruiskutussuutinten paluuletkut saattavat ajan kuluessa alkaa 2005 HDI dieselm. DV6 vuotaa. Paluuletkut vaihdetaan. Toimenpide on asiakkaalle maksuton. Peugeot elokuu Partener 2005 valm.aika 6/1999-9/2003 Etujousitus saattaa pettää joustintukien vastinlevyn korroosion vuoksi. Joustinteun murtuminen saattaa aiheuttaa rengasvaurion. Tämä estetään asentamalla joustintukeen lisätuki. Työ kestää n 4 tuntia. Peugeot syyskuu Expert Diesel valm.aika 1/2005-2/2005 Alipaineletkut jarrutehostimeen ja ahtimeen on 2005 Tyyppi DW10ATED4 asennettu väärin. Tarkastuksessa todetaan asennuksen tila ja tarvittaessa uusitaan letkunen kohdistus ja kiinnitys. Peugeot lokakuu 307, 307 SW, valm.aika Ohjaustehostimen sähköisten liittimien välinen korroosio 2005 bensiini ja diesel ei koske kaikkia tänä aikana ja suola saattaa aiheuttaa oikosulun myös pysäköidyssä. valmistettuja ajoneuvoja ajoneuvossa. Liittimet tarkastetaan, puhdistetaan ja tiivistetään. Peugeot-korjaamoja on informoitu Peugeot lokakuu 307, 307 SW valm.aika 2/2002-9/2005 Kosteuden tunketuminen ABS-yksikön liittimiin saattaa 2005 aiheuttaa ajan mittaan oikosulun. ABS-yksikön johdinliitokset tarkatetaan, milloin on havaittavissa kosteusvikoja, puutteelliset osat uusitaan.

21 Porsche joulukuu 911 Carrera Cabrio valm. aika Katteen käyttömoottorin hammaspyörän säröily saattaa aiheuttaa katteen aukeamisen suurilla nopeuksilla. Molemmat moottorit vaihdetaan tyyppeihin, jotka on varustettu vahvemmilla hammaspyörillä. Mekanismiin lisätään varoitussignaalilla varustettu koje varoittamaan puutteellisesti sulkeutuneesta katteesta. Renault helmikuu Espace 2,2 dci valm.aika Vahingoittunut kaapeli ruiskutussuuttimisssa saattasa 2004 aiheuttaa polttoaineensyöttöhäiriöitä. Seurauksena on moottorin nykivä käynti, ääritapauksessa moottori pysähtyy eikä käynnisty enää. Hankautunut kaapeli tarkastetaan ja tarvittaessa eristetään. Ajoneuvon haltijoita on puhelimitse informoitu lähtien on johdotuksen sijoitus uusittu. Renault maaliskuu Espace valm.aika Varapyörän kelavaijeri saattaa ruostua Varapyörä on sijoitettu korin alle ja on kiinnitetty sinne vaijerin avulla, jota käsitellään kelan välityksellä. Vaijerin korroosio vaikeuttaa varapyörön käsittelyä ja on vaara että vaijeri katkeaa. Vajeri vaihdetaan veloituksetta lähtien on otettu käyttöön parannettu kela.

22 Renault huhtikuu Espace valm.aika 8/2002-2/2004 Lisälämmitysvastusten vahingoittumisesta lattialevyn alla 2004 johtuen saattaa sisätiloihin tulla tuuletuskanavista käryä, ääritapauksissa saattaa syntyä palovaara. Lisälämmitys voidaan poistaa ilmastointiohjausyksikön deaktivoinnin avulla ja ajoneuvon muu lämmitys jää toimintaan.välittömästi kun on tiedossa tekninen ratkaisu ongelmaan, lämmitysvastukset vaihdetaan ja aktivoidaan uudelleen. Renault toukokuu Scenic II valm.aika 6/2003-2/2004 Turvapoljinjärjestelmän ennenaikainen löystyminen Jarrupokimen kiinnityksessä on mekanismi, joka suojaa jalkatilaa kolaritilanteissa tapaturmilta. Turvallisuusmekanismi saattaa ennenaikaisesti löystyä joka johtaa heikentyneeseen jarrutustehoon. Tarkastuksessa selviyetään mekanismin kunto ja vaihdetaan tarvittaessa. Tähän mennessä on ilmennyt vain muutamia vaihtotapauksia. Renault elokuu Megane Cabrio, CC valm.aika > Kattomekanismi ei sulkeudu kunnolla ja katto saattaa 2004 vaurioitua sulkemisen yhteydessä. Vika korjataan muunnetuilla pidikkeillä ja säädöllä. Muuutos kestää n. tunnin. Renault kesäkuu Modus valm.aika Rikkoutunut takajousi Asiakkaita on kirjallisesti pyydetty ottamanna yhteyttä huoltoon jousien tarkastusta ja vaihtoa varten.

23 Renault kesäkuu Modus valm.aika Ohjauspylvään keskiosa on suunnattu virheellisesti., joka 2005 saattaa haitata ohjausta.tähän mennessä on tiedossa vain yksi tapaus, jossa ei ole syntynyt vahinkoa.asiakkaita on pyydetty ottamaan yhteyttä huoltoon toimenpiteitä varten. Keskipylväs tarkastetaan, ja jos tarpeen, keskiakseli vaihdetaan. Työ kestää n. 25 minuuttia. Renault kesäkuu Clio valm.aika Äänitorven kaapelikierukka väärin koottu Virheestä seuraa mahdollisesti oiksulku. Ehkäisykeinona on kaapelikierkrukan koonnan tarkastus, ja jos tarpeen, tämän korjaaminen Toimenpide kestää noin tunnin. Renault heinäkuu Clio valm.aika 11/ /2005 Moottorin ohjaimessa AU-kokeen nimellisarvot 2005 vain 1,2 l moott. väärin asetettu. Ohjauselektroniikka päivitetään uudestaa. Rover toukokuu MG TF valm.aika Iskunvaimentimen kiinnitys taka-akselilla virheellinen 2003 nrot Vaimentimen kiinnitys alatukivarteen asennettu virheellisesti. Kiinnityspultti uusitaan, ja tapauksissa jossa on syntynyt liitokseen välystä, uusitaan vaimennin ja tukivarsi.

24 SAAB lokakuu 9-3, 9-5, valm.aikamallivuodet Sytystysmoduli saattaa palaa ,0, 2,3, 3,0 3,0 mallivuosi 2001 Sytytysmoduli saattaa palaa ja johtaa moottorin bensiinimoottorit pysähtymiseen. Kyseisssä moottoreissa modulit tarkastetaan, ja tarvittaessa vaihdetaan. Saabin mukaan palovaaraa, joka saattaisi levitä, ei ole. Korjaustoimenpityeet on alopitettu vuoden 2006 alusta. Seat elokuu Arosa vm Murtumia jarrutehostimen alipaineletkussa Letku tarkastetaan ja tarvittaessa uusitaan. VW Lupo on teknisesti pitkälti identtinen, virhe koskee mallivuosia Seat lokakuu Ibiza, Cordoba vuosim.2000 Virhe katonrajaturvatyynyn toiminnassa johtuu 2003 ohjainyksikön ohjelmavirheestä. Tämä vaihdetaan modifioituun laitteeseen. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. 2 tuntia. Seat joulukuu Arosa, Ibiza, Cordoba malliv Tandem-dieselpumpun virheelliset kansiruuvit saattavat 2004 Toledo, Leon, tuontanto 3/2004-8/2004 aiheuttaa massiivisen polttoainevuodon moottoritilassa Alhambra, Altea ja palovaaran.. Edustaja tarkastaa, onko kyseessä diesel, pumppusuutin- virheellinen tuote ( vain LuK-merkkinen pumppu) ja moottorit vaihtaa kansiruuvit. Toimenpide kestää n. tunnin ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään huoltokirjaan.

25 Skoda joulukuu Fabia, Octavia, Superb malliv Tandem-dieselpumpun kannen virheelliset ruuvit saattavat 2004 diesel, pumppusuutin- tuotanto 3-8/2004 aiheuttaa massiivisen vuodon ja palovaaran moottoritilassa. moottorit Edustaja tarkastaa ajoneuvon, onko kyseessä virheellinern pumpputyyppi ( LuK-merkkinen pumppu) ja vaihtaa tarvittaessa poumpun kansiruuvit. Toimenpide on asiakkaalle cmaksuton ja kestää n. tunnin. Työstä merkintä huoltovihkoon. Suzuki marraskuu Wagon R+ vuosim Kaasuvaijeri saattaa takerrella Kaasuvaijerin muovivaipan murtumisen tai kulumisen vuoksi saatta itse vaijeri vahingoittua ja alkaa takerrella. Kaasuvaijeri vaihdetaan veloituksetta. Suzuki elokuu Wagon R+ vuosim Kytkinvaijerin vaippa saattaa murtua Kytkinvaijerin vaipan murtuma saaattaa aiheuttaa vaijerin kulumista ja säikeiden katkeilua. Edelleen kosteus tunkeutuessaan vaippaan vaikeuttaa kytikmen käyttöä. Vaijeri vaihdetaan veloituksetta. Suzuki marraskuu Ignis Sport (tyyppi FH) malliv Vasen vetoakseli saatta irrota vaihteistosta valm. nrot Konstruktiivisen puutteen vuoksi saattaa vetoakseli irrota JSAFHV81SOO vaihteistosta, jolloin voimansiirto katkeaa. Akselin lukkorengas vaihdetaan kaikkiin kyseisiin ajoneuvoihin veloituksetta.

26 Tyota syyskuu Avensis 2,0 l valm.aika 7/2000-7/2001 Polttoainepumpun kokoojaputken liitos takaiskuventtiiliin 2002 suoraruisku bens.moott. nrot saattaa vuotaa. Sattuneet tapaukset esitettyjen valm.numeroiden välillä. Polttoainejohdin peiraatteessa vaihdetaan. Toyota heinäkuu Lexus LS 430 valm.aika Automaattivaihteiston pysäköintijarru puutteellinen 2004 Pysäköintijarru ei mahdollisesti kytkeydy, vakka vaihteenvalitsin siirretään P- asentoon ja ajoneuvo saattaa jäädä ilman jarrua. Koko vaihteisto vaihdetaan tarvittaessa. Työn kestoaika n. 4 tuntia. Toyota heinäkuu Avensis 1,8 valm.aika Ohjausakselin ja ohjausvaihteen iliitos mahdollisesti 2004 valm.numerot riittämättömästi kiristetty. Saattaa aiheuttaa liitoksen ennenaikais- BR55L# OE OE ta kulumista, seurauksena on ääntelyä erityisesti pysähdyksissä BR56L#OE OE ja pienillä nopeuksilla ohjausta käytettäessä. Ääritapauksessa DR55L#OE OE saattaa liitos pettää. DR56L#OE OE Korjaustoimesta merkintä maahantuojan tiedostoon. ER55L#OE OE ER56L#OE OE042155

27 Toyota joulukuu Yaris, Yaris Verso, valm.aika 1998 loppuv Mahdollinen jarrupääsylinterin vuotaminen 2004 Celica valm.numerot: johtuu puutteellisesti suoritetusta pääsylinterin puhdistuksesta ja Yaris: saattaa johtaa korroosioon ja tiivistevaurioihin. Pääsylinteri saattaa NCP 10. tästä syystä alkaa vuotaa tai päästää ilmaa jarrujärjestelmään. JTD JW Riittämättömästä jarrunesteestä syttyy kojelaudassa varoitus- JTD JVV valo, ilman joutuminen järjestelmään muuttaa jarrupolkimen JTD KW pehmeäksi. Jarrujen häviämisestä ei Toyotan mukaan kuitenkaan JTD KW ole kyse. Huolto tarkastaa pääsylinterin tiiveyden ja vaihtee sen SCP10 tarvittaessa veloituksetta uuteen. JTD JV Merkkinä suoritetusta työstä on värimerkki jarrutehostimessa JTD JV pääsylinterin alla. JTD KV JTD KV Yaris Verso: NCP20 JTD KW" NCP21 JTD KT NCP22 JTD CW Celica: ZZT23 JTD DR ZZT231JTD DY

28 Toyota tammikuu Lexus RX 300, Prius valm.ajat: Tarkastuksessa on havaittu, että jarrupainekatkaisimen liittimeen 2005 RX 300: 10/2002-7/2004 saattaa muodostua hapettumaa, jonka seurauksena jarruvalot Prius: eivät mahdollisesti toimi. Mainittu katkaisn vaihdetaan tarvittaessa 6/2003-6/2004 veloituksetta. Työ kestää n. puoli tuntia. Numerot: Tehtävä on merkittu huollon tiedostoon. RX 300: 10/2002-7/2004 JT1 HF31U# Prius: JTDKB20U# JTD KB22U#

29 Toyota elokuu Avensis, Corolla valm.ajat: Mahdollinen jarrutehostimen ja alipainepumpun välisen 2005 D4D-moottoreilla Avensis: johtimen kokoonpuristuminen on seurausta kuumuudesta Corolla: täydellä kuormalla ajettaessa tai perävaunua vedettäessä, joka. Combi: saattaa aiheuttaa jarrujen tehostinvaikutuksen vähenemistä tai valm.nrot: loppumisen kokonaan. Tästä seuraa jarruvoiman tarpeen kasvu. Avensis: Tehty korjaus on erotettavissa lämpöeristeestä letkun päällä. BW55L# 0E E BW56L# 0E E DW55L# 0E E DW56L# 0E E EW55L# 0E E EW56L# 0E E Corolla: JW20E# 0E E JW22E# 0E E JW28E# 0E E KW22E# 0E E KW28E# 0E E Corlla Combi: BW20E# 0R R BW28E# 0R R EW20E# 0R R EW28E# 0R R Toyota elokuu Landcruiser 90 valm.aika 5/2001-8/2002 Mahdollinen virhe pallonivelessä valm.nrot: Pallonivelen pinta saattaa olla vahingoittunut. Kasvaneen kulumisen AN99J# johdosta syntyy välystä ja tämän seurauksena ääntä ja väräh- AZ99J# telyä. Ääritapauksessa saattaa esiintyä irtoamista. Virheelliset...BN99J# pallonivelet vaihdetaan veloituksetta. BZ99J# Toimenpiteestä tehdään merkintä edustajan tiedostoon.

30 Toyota lokakuu Prius II valm.ajat: Mahdollinen ohjelmistovirhe estää moottorin käynnistymisen; /2003 jälk. polttomoottori ei käynnisty: nopea kaasupolkimen painaminen paljastaa virheen; 8/ /2004 mahdollinen kosketushäiriö vaihteiston sähköliittimessä häiritsee kaasupoljinyksikkö: toimintaa. 8/2003-9/2004 Moottorin käynnistyminen vaikeutuu sähköisesti ohjatun kaasuvaihteistoliitim: läpän antaessa liian vähän ilmaa.liittimeen tunkeutunut kosteus 8/2003-1/2005 aiheuttaa sähkökatkoksia vaihteiston ohjauksessa. Häiriöiden johdosta syttyy varoitusvalo ja käynnin ohjaus siirtyy varajärjestelmälle. Matkan jatkaminen varajärjestelmällä on mahdollista. Ohjausmoduli ohjelmoidaan uudestaan. Samassa yhteydessä vaihteiston liitin tiivistetään. VW joulukuu Lupo, Polo, Golf IV, valm.aika Ruuviliitoksen murtuminen saattaa aiheuttaa LuK- tandempumpun 2004 Bora, New Beetle, massiivisen polttoainevuodon moottoritilaan ja epäedullisissa olo- Touran, Passat, Sharan, suhteissa palovaaran. Edustaja tarkastaa onko kyseisessä ajo- Caddy, VW - Bus, neuvossa LuK-merkkinen pumppu ja vaihtaa huolto-ohjeen Transporter Tyyppi 5 mukaan pumpun kansiruuvit. Työ kestää noin trunnin ja on 2- venttiilinen asiakkaalle maksuton. pumppu-diesel LuK diesel tandempumpulla VW heinäkuu Transporter tyyppi 5 valm.aika 5/2004-5/2005 Nestekaasuvuoto mahdollista, joka on aistittavissa epämiellyttä California matkailuauto västä hajusta. Vuoto saattaa johtua riittämättömistä kiristysmomenteista putkioliitoksissa. Ennen tarkastusta asiakasta kehoitetaan hajua havaitessaan olemaan käyttämättä kaasua. ja sulkemaan verkko päähanasta. Tarkastuksesta tehdään merkintä huoltokirjaan.

31 VW heinäkuu Touran, 2,0 TDI mallivuosi Virheellinen kuristinventtiili kytkimen paineletkussa saattaa vaihteisella vaiht. valm.numerot aiheuttaa kaksimassavauhtipyörän vaurion. Kytkimen paineletkun 1T 4W T 4W venttiilin virheellinen säätö saattaa aiheuttaa kytkimen käytön 1T 5W T 5W ääritilanteissa ( kytkinpoljin päästetään pomppaamaan ylös) kaksimassavauhtipyörän vaurion. Ääritauksissa on olemassa palovaara. Tarkastuksessa vaihdetaan kytkimen paineletku tarvittaessa. Toimenpide on maksuton ja kestää n. tunnin. Tarkastruksesta tehdään merkintä "30C4 suoritettu" huoltotiedostoon. Yamaha elokuu XVS650, XVS 1100 valm.nrot: Matkustajaistuimen kiinnitysruuvit saattavat irrota lokasuojasta ja (mp) 2005 XVS 650: aiheuttaa epästabiilin istuma-asennon. Apukeinona ensivaiheessa 4VR VR voidaan istuin kiinnittää pulteilla ja muttereilla. Nämä pultit vaihde- 4XR XR taan sitten vahvempiin. VM VM VM VM XVS 1100: VP VM VP VM

32 Yamaha toukokuu XV 125, XV 250, Valm.nrot: Matkustajaistuimen kiinnitysruuvit saattavat irrota lokasuojasta ja 2005 XVS 650 (A), XV 125: aiheuttaa epästabiilin istuma-asennon. Apukeinona ensivaiheessa XVS 1100 (A) 5AJ voidaan istuin kiinnittää pulteilla ja muttereilla. Nämä pultit vaihde- XV 250: taan sitten vahvempiin. 3LS LS LW LW VG VG XVS 650: 4VR VR XR XR VM VM VM VM XVS 650 A: VM VM VM VM VM VM VM VM VM VM VM VM XVS 1100: VP VM VP VM VP VM XVS 1100 A: VP VM Autoliiton julkaisemia takaisinkutsutietoja saa julkaista vain sen luvalla. Tekstit on käännetty asiantuntijan toimesta saksalaisesta tekstistä. Varsinaisen tiedon alkukieli on voinut olla myös joku muu kieli. Autoliitto ei vastaa vireellisestä käännöksestä tai muutenkaan virheellisen tiedon aiheuttamista kustannuksista tai vahingoista miltään osin.

MALLI- JA MERKKIKOHTAISET HYLKÄÄMISEEN JOHTANEET SYYT. Lähde: A-Katsastus Oy:ssä 1.1. - 31.12.2008 suoritetut henkilöautojen määräaikaiskatsastukset

MALLI- JA MERKKIKOHTAISET HYLKÄÄMISEEN JOHTANEET SYYT. Lähde: A-Katsastus Oy:ssä 1.1. - 31.12.2008 suoritetut henkilöautojen määräaikaiskatsastukset Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2005) Mazda 3 1,3 48 Volkswagen Golf 1,9 59 OBD renkaat Toyota Yaris 2,1 41 Volvo V50 2,1 68 OBD Toyota Corolla Verso 2,3 73 renkaat Audi A4 2,4 71

Lisätiedot

Julkaisuvapaa 13.3.2012 klo 10.00

Julkaisuvapaa 13.3.2012 klo 10.00 Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2008) Merkki Malli Hylkäysprosentti Matkamittarilukema/1000 Kaikki yhteensä 5,33 % 67 1 FORD KUGA 0,00% 77 2 TOYOTA LAND CRUISER 0,00% 88 3 PEUGEOT

Lisätiedot

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2007)

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2007) Julkaisuvapaa 15.3. klo 10:00 MALLI- JA MERKKIKOHTAISET HYLKÄÄMISEEN JOHTANEET SYYT Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2007) Merkki Malli Hylkäys% Matkamittarilukema/1000 Kaikki yhteensä

Lisätiedot

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (Otettu käyttöön 2012) Merkki Malli Hylkäys%

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (Otettu käyttöön 2012) Merkki Malli Hylkäys% Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (Otettu käyttöön 2012) Kaikki yhteensä 3,13% 63 1 HONDA JAZZ 0,00% 37 2 TOYOTA COROLLA 0,31% 43 3 SKODA ROOMSTER 0,69% 51 4 SUZUKI SX4 0,69% 39 5 VOLKSWAGEN UP! 0,72%

Lisätiedot

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2011) Merkki Malli Hylkäysprosentti. Yleisin syy* 2. yleisin syy* 3.

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2011) Merkki Malli Hylkäysprosentti. Yleisin syy* 2. yleisin syy* 3. Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2011) Merkki Malli Hylkäysprosentti Matkamittarilukema/1000 Kaikki yhteensä 3,43 % 64 1 TOYOTA URBAN CRUISER 0,00% 43 2 AUDI Q5 0,59% 72 3 VOLVO XC70

Lisätiedot

Saksan GTÜ -katsastustilasto

Saksan GTÜ -katsastustilasto Timo Turkula 3.10.2012 Saksan GTÜ -katsastustilasto Pikkuautot 1. Toyota Yaris 13,9 2. Ford Fiesta / Fusion 18,4 3. Mazda 2 18,6 4. Opel Agila / Suzuki Splash 20,9 5. Honda Jazz 21,5 6. Mini Clubman 21,6

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2009

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2009 ENSIREKISTERÖINNIT 5/09 1(12) 2.6.2009 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa lokakuu 147 ja GT valm.numerot: Varapyörän käyttö saattaa johtaa ABS-säätöjärjestelmän Romeo 2006 Alfa 147: putoamiseen pois päältä. (lukkiutumisvaara jarrutuksessa) 03228724-03328468 ja ABS-ohjausjärjestelmä

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2007

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2007 AUTOALAN TIEDOTUSKESKUS ENSIREKISTERÖINNIT 4/07 1(9) AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2007 Sisältö: Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain 2 Haltijan maakunnan ja ajoneuvolajin mukaan 2 Haltijan kunnan

Lisätiedot

Liitteet. Yleisimpien henkilöautomallien liikennevahingot vuosina

Liitteet. Yleisimpien henkilöautomallien liikennevahingot vuosina Yleisimpien henkilöautomallien liikennevahingot vuosina 2008 2011 Taulukkoihin on valittu vuosien 2008 2011 yhteenlasketun liikennevakuutuskannan perusteella henkilöautomallit ja malliryhmät joiden kolmen

Lisätiedot

25.5.2010 Harri Kallberg Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10 SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN

25.5.2010 Harri Kallberg Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10 SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN 1 25.5.2010 Harri Kallberg Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10 SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN Sisältö Luettelon tarkoitus... 2 Alfa Romeo... 2 Audi... 2 BMW... 2 Chevrolet ja Daewoo... 3 Chrysler...

Lisätiedot

Henkilöautonrenkaiden ilmanpainetaulukko / Lufttryckstabellen för bilar

Henkilöautonrenkaiden ilmanpainetaulukko / Lufttryckstabellen för bilar Audi Audi 80 2.0 E 195/65R15 180 / 180 220 / 250 200 / 220 220 / 250 Audi A4 2.0 vm.2001 205/55R16 230 / 230 270 / 270 230 / 230 270 / 270 Audi A4 1,8-95 195/65R15 200 / 200 230 / 260 240 / 240 260 / 300

Lisätiedot

Ajosuoritteeseen suhteutettu laskennallinen loukkaantumisriski

Ajosuoritteeseen suhteutettu laskennallinen loukkaantumisriski Henkilöautojen kolariturvallisuuden kehitys 2017 - automalliliite Seuraavat tarkastelut perustuvat lakisääteisestä liikennevakuutuksesta vuosina 2005-2014 korvattuihin kahden henkilöauton välisiin yhteenajoonnettomuuksiin.

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2008

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2008 ENSIREKISTERÖINNIT 12/08 1(12) 5.1.2009 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 1/2010 1(12) 2.2.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Kuinka turvallinen autosi on? Henkilöauto

Kuinka turvallinen autosi on? Henkilöauto Kuinka turvallinen autosi on? Henkilöauto - 2017 Turvallisin Tässä on lista autoista, jotka ovat saaneet parhaat tulkset testeistämme. Alfa Romeo Giulia 16- Ford C-Max 10- Jaguar XF 15- Mercedes CLA 13-

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa Romeo heinäkuu 147,156,GT, vain 1.9 valm.aika: Riittämättömän kiinnityksen vuoksi saattaa polttoaineletku 2007 16V- JTD moottorit 12/2005-06/2006 hankautua polttoainesuotimeen ja johtaa vuotoon. Valm.numerot:

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 12/2010 1(12) 3.1.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 12/2014 7.1.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2014

Ensirekisteröinnit 12/2014 7.1.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2014 Ensirekisteröinnit 12/2014 7.1.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 12/2014 12/2013 (%) (%) 1-12/2014 1-12/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 7 091 5 927 19,6

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 10/2010 1(12) 1.11.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Kuinka turvallinen on autosi? 2015

Kuinka turvallinen on autosi? 2015 Kuinka turvallinen on autosi? 205 Turvallisin Tässä on lista autoista, jotka ovat saaneet parhaat tulokset testeistämme. Audi A4 08- Ford Tourneo Connect 3- Mercedes M-Klass - Toyota Avensis 09-5 Audi

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2009

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2009 ENSIREKISTERÖINNIT 12/09 1(12) 5.1.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Varustetiedot: Lukkiutumattomat jarrut (ABS), Turvatyynyt, Ohjaustehostin, Keskuslukitus, Sähkökäyttöiset ikkunat,

Varustetiedot: Lukkiutumattomat jarrut (ABS), Turvatyynyt, Ohjaustehostin, Keskuslukitus, Sähkökäyttöiset ikkunat, Automaa Espoo Sijainti kartalta www.automaa.fi Näytä autot: Merkki Malli Hinta alkaen Hinta päättyen Näytä tulokset 67» Nettiauto.com» Automaa Espoo Meiltä saat : Päivitetty 21.10.2013 Vierailijoita 37749

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2006

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2006 AUTOALAN TIEDOTUSKESKUS ENSIREKISTERÖINNIT 6/06 1(9) AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2006 Sisältö: Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain 2 Haltijan maakunnan ja ajoneuvolajin mukaan 2 Haltijan kunnan

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 1/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2013

Ensirekisteröinnit 1/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2013 Ensirekisteröinnit 1/2013 1.2.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2013 01/2012 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 10 248 14 270-28,2 88,6 joista matkailuautoja 81

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa huhtikuu Alfa 159, Brera, Spider, valm. aika Liian pieni jarrutehostus kylmässä moottorissa ja yli 1000 m Romeo 2009 3.2 l V6, Automaattinen joukuu 2005 - huhtikuu 2008 korkeudessa johtaa kasvaneeseen

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2008

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2008 ENSIREKISTERÖINNIT 2/08 1(12) 6.3.2008 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 9/2014 1.10.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2014

Ensirekisteröinnit 9/2014 1.10.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2014 Ensirekisteröinnit 9/2014 1.10.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 09/2014 09/2013 (%) (%) 1-09/2014 1-09/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 8 402 8 219 2,2

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 2/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2013

Ensirekisteröinnit 2/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2013 Ensirekisteröinnit 2/2013 1.3.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 02/2013 02/2012 (%) (%) 1-02/2013 1-02/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 7 888 10 626-25,8

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 9/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2013

Ensirekisteröinnit 9/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2013 Ensirekisteröinnit 9/2013 1.10.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 09/2013 09/2012 (%) (%) 1-09/2013 1-09/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 8 214 8 002 2,6

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 7/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2013

Ensirekisteröinnit 7/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2013 Ensirekisteröinnit 7/2013 1.8.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 07/2013 07/2012 (%) (%) 1-07/2013 1-07/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 8 448 6 457 30,8

Lisätiedot

10.09.2010 Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10-SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN

10.09.2010 Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10-SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN 1 10.09.2010 Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10-SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN Sisällysluettelo Luettelon tarkoitus... 2 Alfa Romeo... 3 Audi... 3 BMW... 3 Chevrolet ja Daewoo... 3 Chrysler... 3 Citroen...

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2006

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2006 AUTOALAN TIEDOTUSKESKUS ENSIREKISTERÖINNIT 12/06 1(9) AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2006 Sisältö: Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain 2 Haltijan maakunnan ja ajoneuvolajin mukaan 2 Haltijan kunnan

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Audi helmikuu A 4, A 5, Q 5, valm.aika Valmistusvirheen vuoksi saattaa jäähdytysnesteen syöttöputki 2010 2.0 TFSI-moottorit 03/2009-05/2009 ahtimen tuntumassa vuotaa. Edustajan mukaan jatkuva vuoto aikaansaa

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2011 ENSIREKISTERÖINNIT 5/2011 1(12) 1.6.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2011 ENSIREKISTERÖINNIT 8/2011 1(12) 1.9.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Erotus 1 904 Erotus 2 075 259 157

Erotus 1 904 Erotus 2 075 259 157 Renault Clio-3-ov 1,2 16V 75hv 5MT Authentique Renault Clio-3-ov 1,2 16V 75hv 5MT Authentique Volkswagen Polo -Trendline 1,2 Opel Corsa- 1.2 TWINPORT Advantage 3-ov Toyota Yaris -1,0 VVT-i Linea Terra

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 5/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2013

Ensirekisteröinnit 5/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2013 Ensirekisteröinnit 5/2013 3.6.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 05/2013 05/2012 (%) (%) 1-05/2013 1-05/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 10 228 7 316 39,8

Lisätiedot

Lisäturva Extra (Autoille)

Lisäturva Extra (Autoille) Finntakuu Oy Lisäturvat Lisäturva Extra (Autoille) Hinta 549 e Saatavilla max 7 vuotta vanhoihin ja alle 150 tkm ajettuihin autoihin Takuuaika 12 kk / 20 000 km Moottoritilavuus max 3.0 l Ei omavastuuta

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 10/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2013

Ensirekisteröinnit 10/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2013 Ensirekisteröinnit 10/2013 1.11.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 10/2013 10/2012 (%) (%) 1-10/2013 1-10/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 9 093 8 191 11,0

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2012

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2012 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2012 Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2012 01/2011 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 14 263 13 788 3,4 89,9 joista matkailuautoja 105 87 20,7 0,7 joista

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 11/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2013

Ensirekisteröinnit 11/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2013 Ensirekisteröinnit 11/2013 2.12.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 11/2013 11/2012 (%) (%) 1-11/2013 1-11/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 7 463 7 714-3,3

Lisätiedot

Kuinka turvallinen on autosi? 2013. Kuinka turvallinen on autosi? Folksam 2013 1(26)

Kuinka turvallinen on autosi? 2013. Kuinka turvallinen on autosi? Folksam 2013 1(26) Kuinka turvallinen on autosi? 2013 Kuinka turvallinen on autosi? Folksam 2013 1(26) Sisältö Turvallisuus tiellä...3...4 Näin on tapahtunut-oikeasti...6 Kaikki 528 autoa...8 Pienet henkilöautot...9 Suuret

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 1/2015 2.2.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2015

Ensirekisteröinnit 1/2015 2.2.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2015 Ensirekisteröinnit 1/2015 2.2.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2015 01/2014 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 10 267 12 697-19,1 89,4 joista matkailuautoja 58

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2012

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2012 Ensirekisteröinnit 2/2012 1.3.2012 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2012 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 02/2012 02/2011 (%) (%) 1-02/2012 1-02/2011 (%) Henkilöautot yhteensä 10 616 9 304 14,1

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa tammikuu Alfa 147, Alfa 159, GT, valm.aika Virheellisesti vulkanoidut jarruletkut voivat johtaa Romeo 2008 Spider, Brera 12.10.2007-19.11.2007 jarrujen katoamiseen. Tämä koskee CFGomman valmistamia

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2013

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 03/2013 03/2012 (%) (%) 1-03/2013 1-03/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 9 492 22 938-58,6 89,9 27 640 47 834-42,2 joista matkailuautoja

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 8/2015 1.9.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2015

Ensirekisteröinnit 8/2015 1.9.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2015 Ensirekisteröinnit 8/2015 1.9.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 08/2015 08/2014 (%) (%) 1-08/2015 1-08/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 8 402 7 525 11,7 86,4

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 10/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2015

Ensirekisteröinnit 10/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2015 Ensirekisteröinnit 10/2015 2.11.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 10/2015 10/2014 (%) (%) 1-10/2015 1-10/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 9 166 8 838 3,7

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 6/2015 1.7.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2015

Ensirekisteröinnit 6/2015 1.7.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2015 Ensirekisteröinnit 6/2015 1.7.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 06/2015 06/2014 (%) (%) 1-06/2015 1-06/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 8 976 9 209-2,5 87,4

Lisätiedot

BOSCH LAMBDA-ANTURI KORVAUSTAULUKKO

BOSCH LAMBDA-ANTURI KORVAUSTAULUKKO BOSCH 0 281 004 148 LAMBDA-ANTURI KORVAUSTAULUKKO Bosch 0 281 004 148 laajakaista LSU4.9 anturilla voit korvata kaikki alla listatut alkuperäiset ja BOSCH-varaosanumerot Ajoneuvolistassa on mainittu ajoneuvot

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 3/2015 1.4.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2015

Ensirekisteröinnit 3/2015 1.4.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2015 Ensirekisteröinnit 3/2015 1.4.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 03/2015 03/2014 (%) (%) 1-03/2015 1-03/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 11 097 9 626 15,3

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 11/2014 1.12.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2014

Ensirekisteröinnit 11/2014 1.12.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2014 Ensirekisteröinnit 11/2014 1.12.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 11/2014 11/2013 (%) (%) 1-11/2014 1-11/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 7 220 7 463-3,3

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 5/2015 1.6.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2015

Ensirekisteröinnit 5/2015 1.6.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2015 Ensirekisteröinnit 5/2015 1.6.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 05/2015 05/2014 (%) (%) 1-05/2015 1-05/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 9 114 10 114-9,9

Lisätiedot

VAG jakohihnajärjestelmän vaihtovälit. Monta ei viitettä AUDI, SEAT, SKODA, VOLKSWAGEN Kaikki Kaikki Kaikki

VAG jakohihnajärjestelmän vaihtovälit. Monta ei viitettä AUDI, SEAT, SKODA, VOLKSWAGEN Kaikki Kaikki Kaikki VAG jakojärjestelmän vaihtovälit # 020 09/11/2007 GATES-VIITE: VALMISTAJA : MALLI : MOOTTORI : M:N TYYPPI : Monta ei viitettä AUDI, SEAT, SKODA, VOLKSWAGEN Kaikki Kaikki Kaikki Viime vuosien ja kuukausien

Lisätiedot

05-96005 05-96006 05-96007 05-96008

05-96005 05-96006 05-96007 05-96008 tyhjäkäyntimoottorit 05-96005 Sop. Opel Astra F 1.8i 93-98/2.0i 95-98, Astra G 2.0 98-, Calibra 2.0i 94-97, Omega B 2.0 94-99, Vectra A 2.0i 94-95, Vectra B 1.8i/2.0i 95-00 = 90411546, 837102, 6NW009141001

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 7/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2015

Ensirekisteröinnit 7/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2015 Ensirekisteröinnit 7/2015 3.8.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 07/2015 07/2014 (%) (%) 1-07/2015 1-07/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 8 721 8 017 8,8

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa toukokuu Giulietta valm.aika Etuakseliston alatukivarteen saattaa äärirasituksessa syntyä Romeo 2011 02/2010-05/2010 hiushalkeamia ja saattavat johtaa jatkossa murtumiin. valm.numero Tämä aiheuttaa

Lisätiedot

Moottorin varaosia poistohinnoin

Moottorin varaosia poistohinnoin Moottorin varaosia poistohinnoin Hinnat noudettaessa, muutoin käsittelykulut 30 euroa jos ostot alle 30 euroa. Venttiileitä TUOTENUMERO TUOTTEEN NIMI SOPIVUUS MITAT STD KPL HINTA ( /KPL) 11-1125 PAKOVENTTIILI

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2014

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 04/2014 04/2013 (%) (%) 1-04/2014 1-04/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 9 317 9 865-5,6 89,3 39 820 37 513 6,1 joista matkailuautoja

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 9/2015 1.10.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2015

Ensirekisteröinnit 9/2015 1.10.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2015 Ensirekisteröinnit 9/2015 1.10.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 09/2015 09/2014 (%) (%) 1-09/2015 1-09/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 8 513 8 402 1,3

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 3/2014 1.4.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2014

Ensirekisteröinnit 3/2014 1.4.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2014 Ensirekisteröinnit 3/2014 1.4.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 03/2014 03/2013 (%) (%) 1-03/2014 1-03/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 9 626 9 499 1,3

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2014

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2014 01/2013 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 12 696 10 258 23,8 91,0 joista matkailuautoja 52 81-35,8 0,4 joista muita henkilöautoja

Lisätiedot

AUTOVARMA TULOTARKASTUS

AUTOVARMA TULOTARKASTUS AUTOVARMA TULOTARKASTUS Tarkastusaika: 03.11.2014 klo 1300 Sivu 1/4 Paikka: Autovarma, Vuokkoharjuntie 18, Kärkölä Ajoneuvon tiedot Rekisteritunnus LXA 949 (Ruotsi) Ajoneuvolaji Henkilöauto Merkki ja tyyppi

Lisätiedot

TUOTENUMERO TUOTTEEN NIMI SOPIVUUS MITAT STD KPL HINTA ( /KPL)

TUOTENUMERO TUOTTEEN NIMI SOPIVUUS MITAT STD KPL HINTA ( /KPL) Moottorin varaosia poistohinnoin Hinnat noudettaessa, muutoin käsittelykulut 30 euroa jos ostot alle 30 euroa. Venttiileitä TUOTENUMERO TUOTTEEN NIMI SOPIVUUS MITAT STD KPL HINTA ( /KPL) 11-1125 PAKOVENTTIILI

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Audi tammikuu A3, 2.0 CR TDI-moott. valmaika Polttoaineen korkeapainejohtimissa saattaa esiintyä värähtelymur- 2012 mallivuodet 2010, 2012 asti tumia materiaalivirheen vuoksi, mikä johtaa polttoainevuotoihin.

Lisätiedot

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2014

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2014 Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2014 Ajoneuvon yleiseen vähittäismyyntiarvoon vaikuttavat ajokilometrien ja kunnon lisäksi varusteet, mutta tietoja niistä ei voida teknisten esteiden

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Bentley joulukuu Continental GT/GTC, valm.aika: Akkukaapelin sidos päätyseinän läpiviennissä saattaa löystyä 2015 Flying Spur 02/2011-06/2014 ja johtaa käynnistymättömyyteen ja ääritilanteissa oikosulkuun

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2011 Ensirekisteröinnit 12/2011 2.1.2012 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2011 Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 12/2011 12/2010 (%) (%) 1-12/2011 1-12/2010 (%) Henkilöautot yhteensä

Lisätiedot

MUOTOVESILETKUT 1075

MUOTOVESILETKUT 1075 1075 SISÄLLYSLUETTELO 107 5 AUDI... 4 BMW... 5 CITROEN... 6 DATSUN... 7 FIAT...8-10 FORD... 11-13 LADA... 14 MAZDA... 15 MERCEDES...16-17 OPEL...18-20 PEUGEOT... 21 SAAB... 22 SKODA... 23 TALBOT... 24

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa Romeo syyskuu 8 C, Competizione valm.aika: Taka-akselin aurauksen ohjausvarret saattavat kovassa kuor- 2013 12/2007-03/2009 mituksessa ennenaikaisesti murtua ja aikaansaada ajettavuusvalm.numerot:

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Aston huhtikuu Vantage DB9 valm.aika: Valmistajan mukaan saattaa kaasupolkimen painamisesta Martin 2014 11.11.2007-21.12.2013 syntyä kaasuvipukoneistoon rikkoutuma. Tämä saattaa johtaa nopeaan moottoritehon

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 2/2015 2.3.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2015

Ensirekisteröinnit 2/2015 2.3.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2015 Ensirekisteröinnit 2/2015 2.3.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 02/2015 02/2014 (%) (%) 1-02/2015 1-02/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 7 989 8 180-2,3

Lisätiedot

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2013

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2013 Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2013 Ajoneuvon yleiseen vähittäismyyntiarvoon vaikuttavat ajokilometrien ja kunnon lisäksi varusteet, mutta tietoja niistä ei voida teknisten esteiden

Lisätiedot

Hegetest Wire Detector Pulssitesteri

Hegetest Wire Detector Pulssitesteri Hegetest Wire Detector Pulssitesteri Toiminta- ja käyttöohje: Hegetest Wire Detector on uusi laite johtimien tutkimiseen. Tällä laitteella voit yhdellä kytkennällä todeta kaapelista kuusi sen eri tilaa:

Lisätiedot

Apexi paneelisuodatin 503-N101, 65, 30 sopivuus: lähes kaikki RB, SR ja VQ-moottoriset Nissanit ja GC8 sekä GDA / GDB Imprezat. Jäljellä 4 kpl.

Apexi paneelisuodatin 503-N101, 65, 30 sopivuus: lähes kaikki RB, SR ja VQ-moottoriset Nissanit ja GC8 sekä GDA / GDB Imprezat. Jäljellä 4 kpl. Mamasan tarjouslista 28.10.2015 Kaikkia tuotteita 1 kpl, ellei toisin mainita. Ei varauksia, noudot myymälästä etusijalla. Tilaukset sähköpostilla asiakaspalvelu@mamasan.fi tai 010 325 3155 LISTAN TUOTTEILLA

Lisätiedot

Ryhmä 14-06 Helsinki 1009

Ryhmä 14-06 Helsinki 1009 Ryhmä 14-06 Helsinki 1009 Korikiinnikkeet Sisältö Aakkosellinen hakemisto Sivu Erikoispeltiruuvit...5 Erikoisruuvit...3 Johdinsideankkurit...31 Johdinsiteet...33 Johdonpidin...29 Kaapelipitimet...30 Kaapelipitimet,

Lisätiedot

X431-skanneri. Elekma Oy

X431-skanneri. Elekma Oy X431-skanneri Elekma Oy X431-esittely Laajenevassa ja monimutkaisessa autoteollisuuden tämänpäiväisissä elektroniikkajärjestelmissä täytyy olla aina yhden askeleen edellä koko ajan muuttuvaa teollisuutta.

Lisätiedot

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Fiat Ducato JTD Peugeot Boxer HDi Citroën Jumper HDi 2002 > (vaijerikäyttöinen)

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Fiat Ducato JTD Peugeot Boxer HDi Citroën Jumper HDi 2002 > (vaijerikäyttöinen) AP-550 Servon asennusohje Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Fiat Ducato JTD Peugeot Boxer HDi Citroën Jumper HDi 2002 > (vaijerikäyttöinen) Osa B B1 Johdanto GoldCruise

Lisätiedot

PowerGrip-sarjoissa K015543XS, K025543XS ja K015559XS käytettävän kiristimen asennus

PowerGrip-sarjoissa K015543XS, K025543XS ja K015559XS käytettävän kiristimen asennus PowerGrip-sarjoissa K015543XS, K025543XS ja K015559XS käytettävän kiristimen asennus GATES-VIITE: VALMISTAJA : MALLI : MOOTTORI : M:N TYYPPI : K015543XS, K025543XS ja K015559XS AUDI / SEAT / SKODA / VOLKSWAGEN

Lisätiedot

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL 1. Käyttö Vinssi on tehty käytettäväksi varastoissa, rakennuksilla jne. Vinssejä on sekä 230V että 400V käyttöjännitteelle,

Lisätiedot

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 Käyttöohjeet Sisällysluettelo 1 Huomio!... 3 2 Turvamääräykset... 3 2.1 Käsittely... 3 2.2 Huolto... 3 3 Käyttö... 3 3.1 Suodattimen merkkivalot...

Lisätiedot

BOSCH-AFB-ajoneuvolista 11.09.2013

BOSCH-AFB-ajoneuvolista 11.09.2013 BOSCH-AFB-ajoneuvolista 11.09.2013 Merkki Tyyppi Tuote km Vuosimalli AUDI Q7 4.2 FSI moottori, kattoluukku 50000-01/2006-06/2013 AUDI Q7 4.2 FSI moottori, kattoluukku 50000-01/2006-06/2013 AUDI Q7 3.6

Lisätiedot

Jakohihnan tai -sarjan asennus VAG 1.4/1.6 16V

Jakohihnan tai -sarjan asennus VAG 1.4/1.6 16V Jakohihnan tai -sarjan asennus VAG 1.4/1.6 16V GATES-VIITE: VALMISTAJA: MALLI: MOOTTORI: M:N TYYPPI: 5565XS/K015565XS/K025565XS/KP15565XS/ KP25565XS-1/KP25565XS-2/T43149 AUDI, SEAT, SKODA, VOLKSWAGEN Useita

Lisätiedot

Ryhmä 3-06 Tuotekoodi: 1103-3-06-360-2 Helsinki 0412. Releet Releenkannat Häiriönilmaisimet Peruutussummerit

Ryhmä 3-06 Tuotekoodi: 1103-3-06-360-2 Helsinki 0412. Releet Releenkannat Häiriönilmaisimet Peruutussummerit Ryhmä 3-06 Tuotekoodi: 1103-3-06-360-2 Helsinki 0412 Releet Releenkannat Häiriönilmaisimet Peruutussummerit Sisältö Releet, releenkannat, häiriönilmaisimet, peruutussummerit Häiriönilmaisimet -vilkuille

Lisätiedot

2010 Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty.

2010 Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty. 1 Autotuojat ry Alkuperäinen julkaisupäivä 26.05.2010 Tämä lista päivitetty 05.01.2011 2010 Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty. AUTOMALLIKOHTAISET

Lisätiedot

2010 Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty.

2010 Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty. 1 Autotuojat ry Alkuperäinen julkaisupäivä 26.11.2010 2010 Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty. AUTOMALLIKOHTAISET E10 SOVELTUVUUSTIEDOT PAKETTIAUTOIHIN

Lisätiedot

Ryhmä 3-06 Tuotekoodi: 1103-3-06-360-2 Helsinki 0412. Releet Releenkannat Häiriönilmaisimet Peruutussummerit

Ryhmä 3-06 Tuotekoodi: 1103-3-06-360-2 Helsinki 0412. Releet Releenkannat Häiriönilmaisimet Peruutussummerit Ryhmä 3-06 Tuotekoodi: 1103-3-06-360-2 Helsinki 0412 Releet Releenkannat Häiriönilmaisimet Peruutussummerit Sisältö Releet, releenkannat, häiriönilmaisimet, peruutussummerit Aikaviivereleet 12V, 24V...

Lisätiedot

Huutokauppa tuoteluettelo 17.5.2015

Huutokauppa tuoteluettelo 17.5.2015 Huutokauppa tuoteluettelo 17.5.2015 Tuote Lisätietoja 1. TVG-738 Fiat Stilo -05 82 tkm, seuraava kats 1/2016, ilmastointi, jakohihna vaihdettu 3/2015 2. Vesisäiliö teräskehikolla 3. Vesisäiliö teräskehikolla

Lisätiedot

HUOLTOHISTORIA. Kone: 721 FORD TRANSIT SKL-582. Sivu: 1 / 13 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm:

HUOLTOHISTORIA. Kone: 721 FORD TRANSIT SKL-582. Sivu: 1 / 13 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: Sivu: 1 / 13 Kone: 721 FORD TRANSIT SKL-582 L.Kohde: 230302 Laskutuslaji: HUO HUOLTOTYÖT 11.2.2003 62400 km ILMANSUODATTIMEN PUHDISTUS L.Kohde: 230799 Laskutuslaji: HUO HUOLTOTYÖT 2.5.2003 72143 ILMANSUODATTIMEN

Lisätiedot

Lisätietoja SKF:n tuotevalikoimasta saat Pole Position -ohjelmasta. Pyydä lisätietoja ja kysy jäsenyydestä SKF-edustajaltasi.

Lisätietoja SKF:n tuotevalikoimasta saat Pole Position -ohjelmasta. Pyydä lisätietoja ja kysy jäsenyydestä SKF-edustajaltasi. Lisätietoja SKF:n tuotevalikoimasta saat Pole Position -ohjelmasta. Pyydä lisätietoja ja kysy jäsenyydestä SKF-edustajaltasi. vsm.skf.com SKF Group 2006 PUB80/P7 6394 FI 06 SKF:n vetonivelsarjat UUTTA

Lisätiedot

HUOLTOHISTORIA. Opel 5D Vectra 2.0TD 16V -GL-B-CARAVAN-31/ CCG-962. Sivu: 1 / 9 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: 25.9.

HUOLTOHISTORIA. Opel 5D Vectra 2.0TD 16V -GL-B-CARAVAN-31/ CCG-962. Sivu: 1 / 9 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: 25.9. Sivu: 1 / 9 Kone: 427 Opel 5D Vectra 2.0TD 16V -GL-B-CARAVAN-31/ CCG-962 L.Kohde: 230441 Laskutuslaji: HUO HUOLTOTYÖT 5.3.2003 MOOTTORIVALO PALAA, LATAUKSEN TARKISTUS TAKALUUKUN KEVENTIMEN UUSIMINEN OHJAINYKSIKÖN

Lisätiedot

Turvallisuustarkastus

Turvallisuustarkastus Turvallisuustarkastus 38-123304e 23.03.2009 Turvallisuus- ja toimintatarkastus... Säilytetään kuorma-auton ohjaamossa Varoitus! Älä koskaan työnnä sormia kitaan puristumisvaaran vuoksi. Avoimen kytkimen

Lisätiedot

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B AP-550 Servon asennusohje Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B B1 Johdanto GoldCruise on laatutuote jonka Gold Automotive

Lisätiedot

Vaihtolavetti 3 aks Siimet T390-33 25.1.2016

Vaihtolavetti 3 aks Siimet T390-33 25.1.2016 Vaihtolavetti 3 aks Siimet T390-33 25.1.2016 Nimike: Kolmiakselinen ppv; rakennekantavuus 55 T Renkaat 285/70 R19.5 Valm.nro: YF9T390332H008683 Rek.nro: WHF-522 Vm 2002 Nimike Piirustus Huomaa Esitekuva

Lisätiedot

Turvatyynyadapterin liittäminen

Turvatyynyadapterin liittäminen Turvatyynyadapterin liittäminen vw-wi://rl/a.fi-fi.a00.5a40.04.wi::36486095.xml?xsl=3 Page 1 of 2 Turvatyynyadapterin liittäminen Tarvittavat erikoistyökalut, testerit ja korjaamolaitteet Turvatyynyadapteri

Lisätiedot

SCdefault. 900 Asennusohje

SCdefault. 900 Asennusohje SCdefault 900 Asennusohje SITdefault Sport-alusta MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 12

Lisätiedot

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen Yksityiskohtaiset ohjeet, Ford Galaxy (WRG) 2000 2006, 1,9 l 85 kw, moottorikoodi AUY, mallivuodesta 2003 alkaen Hammashihnasarjat CT1028K3,

Lisätiedot

Testivoitot - Škoda Octavia

Testivoitot - Škoda Octavia Testivoitot - Škoda Octavia Autobild, Suomi 2/2008 Tyyliä ja tilaa - vertailussa kuusi bensiinikäyttöistä farmaria. "Skodassa on matkustajille mukavasti tilaa, ja tavaroita mahtuu mukaan runsaasti. Sehän

Lisätiedot

HUOLTOHISTORIA. Työkohde: Kone: 729 Mercedes Benz Sprinter GEL-676. Sivu: 1 / 23 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: 11.9.

HUOLTOHISTORIA. Työkohde: Kone: 729 Mercedes Benz Sprinter GEL-676. Sivu: 1 / 23 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: 11.9. Sivu: 1 / 23 Työkohde: Kone: 729 Mercedes Benz Sprinter GEL-676 L.Kohde: 241118 Laskutuslaji: HUO HUOLTOTYÖT 29.6.2004 142380 ALUSTAN VOITELU, RASVAUS PERÄN ÖLJYN VAIHTO VAIHTEISTON ÖLJYN VAIHTO PAKKASNESTEKESTÄVYYS

Lisätiedot