Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus"

Transkriptio

1 Alfa kesäkuu 145, 156, vain 147: 04/ /2002 Etuakseliston molemmat vahvistuskaaret saattavat irrota, mikä 2003 mallit 147 GTA, 156: 06/ /2002 aiheuttaa melua ajettaessa ja ohjattavuushäiriötä. Edustaja 156 GTA 147: ja vaihtaa kyseiset osat pulttiliitoksin varustettuihin modifioituihin osiin. Samassa yhteydessä tarkistetaan akseliston kaikkien 156: ja pulttiliitosten kireys Alfa elokuu 147, 156, kaikki 1/2004-8/2004 Konepellin lukko ja varmuushaka saattavat epäsäännöllisestä : huollosta johtuen muuttua kankealiikkeisiksi, minkä seurauksena ja konepelti saattaa aueta ajon aikana. Edustaja tähdentää, että 156: säännöllisesti huollettuna ei esiinny mitään ongelmia. Edustaja voitelee lukon liikkuvat osat. Asiakkaalle annetaan mukaan ohjeita lukon säännöllisestä huollosta. Alfa joulukuu 147 JTD tammi huhti 2003 Moottorin lisälämmittimen ylikuumeneminen saattaa aiheuttaa palovaaran. Ensivaiheessa elokuussa 2003 varustettiin moottorin sähköinen lisälämmitin etuvastuksella ja modifioidulla varokkeella. Jos tällä tavoin rajoitetun esilämmityksen tehoa nostetaan, kasvaa myös järjestelmän lämpörasitus. Ajoneuvon edustaja tarkistaa ensivaiheessa, onko tarkastettavassa ajoneuvossa lisälämmitin. Korjatun ajoneuvon tunnistaa varokekiskossa olevasta 30 A varokkeesta 50A sijaan.

2 Audi joulukuu A2, A3, A4, A6, maalis - elokuu 2004 Virheellisten tandem- dieselpumpun kansiruuvien vuoksi saattaa 2004 kaikki kaksiventtii- A2: 4N ilmetä massiivista polttoainevuotoa moottoritilassa ja pahimmassa lisillä pumppusuutti- 5N tapauksessa palovaara. Edustaja tarkastaa pumpun merkin milla varustetut A3: 4A (esiintyy vain LuK-pumpuissa) ja vaihtaa tarvittaessa kyseesssä moottorit 5A olevat kannen viisi kiinnitysruuvia. Vaihto kestää noin tunnin A4: 4A ja on asiakkaalle maksuton.. Työstä on merkintä 5A huoltovihossa "20L1 suoritettu" varustettuna päivämäärällä ja 5A korjaamon leimalla. A6: 4N Audi helmikuu A4/S4 Caprio Virheellisesti pinnoitetun ajovalon heijastimen vuoksi saattaa 2005 xenonvalonheittimin pidempiaikaisessa käytössä, n km aikana ilmetä Saksassa n , n. 15% valotehon putoaminen. Virheelliset heijastimet vaihdetaan veloituksetta. Audi helmikuu A4, A6, A8, tammikuusta 2005 eteenpäin CP 1H- dieselpumpun erään laakerihelan ennenaikaisen 2005 vain 2,7/3,0 TDI - kulumisen vuoksi saattaa esiintyä pumppuvaurioita. Common rail - Audin ilmoituksen mukaan ei kentällä ole esinntynyt vaurioita. dieselit Valmistaja on pidättynyt toimittamasta ajoneuvoja edustajille. Jo ajossa olevien ajoneuvojen haltijoille on ilmoitettu asiasta. Audi syyskuu A6 kesäkuu alkuvuosi 2005 Etuturvatyynyn myöhästyvä toiminta yhteenajotilanteissa F. 5N Tämä johtuu ohjauselektroniikan ohjelmasta. Elektroniikan 5Z päivitys kestää n. tunnin ja on asiakkaalle maksuton Huoltovihkossa on työstä merkintä "69F7 suoritettu"

3 BMW helmikuu X 5 valm.aika Euro NCAP- testissä todettiin, että turvavyön lukon kiinnityksen 2003 lujuus etuistuimeen saattaa olla riittämätön. Kyseisenä aikana valmistettujen ajoneuvojen turvavyön kiinnitys kiristimineen vaihdetaan edustajan toimesta veloituksetta. Haltijoille on asiasta tiedotettu edustajan laatimalla kirjeellä. BMW heinäkuu M 3 valm.aika 11/2000-7/2004 M 3- moottoreissa saattaa esiintyä likaantuneesta öljypumpusta 2004 johtuvia laakerivaurioita. Kyseiset ajoneuvot tarkastetaan edustajan toimesta. Tarvittaessa öljypumppu ja kampakselin laakerit vaihdetaan veloituksetta. Ajoneuvolle on varattava aikaa kaksi piäivää korjausta varten, jona aikana haltijalle annetaan käyttöön korvaava ajoneuvo. Asiasta tiedotettu edustajille. BMW heinäkuu 5-, 6-, 7-, X5 sarjat valmistettu Moottorinohjainyksikön häiriön johdosta saattaa esiintyä 2004 V8-, V12- moottorit moottorin toimintahäiriöitä tai äkillinen pysähtyminen. Koska ohjaustehostimen ja jarrutehostimen toiminta tällaisissa tapauksissa loppuu, ei ajoneuvolla tule häiriön sattuessa enää ajaa, BMW-kauppias informoi asiakasta virheestä. Ohjainyksikkö vaihdetaan parannettuun versioon veloituksetta ja asiakkaalle annetaan korjauksen ajaksi korvaava ajoneuvo. BMW elokuu X 5, 3,0i valm.aika 10'/2003-4/2004 Moottorinohjauselektroniikan ohjelmavirhe saattaa aiheuttaa 2004 vain käsivaihteisto tahattomia kiihdytyksiä hitaalla nopeudella ja kevyesti kytkintä käytettäessä (kaasuläppä aukeaa hieman suuremmaksi kuin mikä on tarpeen). Ohjelmayksikköön asennetaan uusi ohjelma.

4 BMW joulukuu 5-, 7-sarjat, joissa valmistusaika Etuistuimen lämmitysvastus saattaa vaurioitua ja aiheuttaa 2004 lämmitettävät palovaaran. Vaurioriski koskee sarja- ja urheilutyyppisiä istuimia, ei etuistuimet valinnaisvarusteisia mukavuus- tai monitoimi-istuimia. Elementit vaihdetaan veloituksetta ja vaihtoaika n. 3 tuntia. BMW helmikuu 3-, 5-, 7-, X3-, X5- valmistusaika Diesel- korkeapainepumpun vian vuoksi pumppu saattaa lyhyen 2005 sarjan ajoneuvot, 12/2004-1/2005 ajon jälkeen kiinnileikata ja aiheuttaa moottorin pysähtymisen. joissa 6-sylinterinen BMW:ltä saadun tiedon mukaan on asianomaisia asiakkaita diesel informoitu alkaen. Bosch on aloittanut virheettömien pumppujen toimittamisen helmikuun alusta ja ne vaihdetaan hetimiten veloituksetta asiakkaalle. Vaihtotyön suorituksesta on tieto On Board-diagnoosissa. Citroen elokuu Picasso valmistusaika Korroosion vuoksi etuakselistossa saattaa joustintuen jousen /99-09/2003 tukilautanen murtua ja aiheuttaa rengasvaurion. Tämän estämiseksi joustintukeen asennetaan lisätukilautanen. Jousien vaihtaminen ei ole tarpeen. Citroen elokuu C4, C5, ja Xsara 7/ /2004 Polttoainejärjestelmän paluuletku tankkiin saattaa olla vuotaa ,6 HDI-moottorit Polttoaineen paluuletku vaihdetaan, työn kesto n. 1 tunti Citroen lokakuu C 2, C 3, Pluriel Korroosion vuoksi etuakselistossa saattaa joustintuen jousen 2005 tukilautanen murtua ja aiheuttaa rengasvaurion. Tämän estämiseksi joustintukeen asennetaan lisätukilautanen. Jousien vaihtaminen ei ole tarpeen.

5 Citroen lokakuu C 5,kaikki valmistusaika Murtumia Kronprinz-merkkisissä alumiinilevypyörissä /2002-6/2003 Pitkässä rasituksessa saattaa alumiinilevystä valmistetuissa vanteissa ilmetä säröjä. Vanteet ovat teräslevypyörän näköisiä ja varustettuja kapselein. Uusissa vanteissa verrattuna vaihdettuihin vanteisiin on kartiokkaaat reijät pyöränmuttereita varten. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu viimeistään huhtikuussa 2004 vanteiden kestävyydestä mahdollisesta vaihtamisesta huollossa. Ferrari heinäkuu 550 Maranello valmistusaika Öljyputkistossa vaihteistom ja öljynlauhduttimen välillä saattaa automaattivaih- 12/2000-3/2002 esiintyä vuotoja. teistoversio Vuodot saattavat johtaa vaihteiston vaurioon voiteluhäiöiden sattuessa. Virheelliset putket vaihdetaan edustajan toimesta. Työstä tehdään merkintä huoltotiedostoon. Fiat elokuu Ulysse 3,0 valmistusaika Jarruletkuissa saattaa ilmetä vuotoja. Etujarrujen letkut vaihde automaattivaihteisto 9/2002-6/2003 uuden mallisiin veloituksetta. Merkkinä korjauksen suorituksesta on letkun korin puoleiseen päähän maalattu valkea väritäplä.

6 Fiat elokuu Punto, kaikki tyypit valmistusaika Korroosiota jarruputkistossa. Korjaustoimenpiteet laajennettu vuonna 2001 aloitetusta. Nyttemmin korjaustoimenpiteet koskevat kaikkia ja myös v valmistetuja ajoneuvoja. Erityisen tärkeää on tarkastaa ajoneuvon kunto katsastuksessa. Ajoneuvon edustaja tarkastaa putkiston ja päättää kunnon perusteella, onko putkisto vaihdettava, vai riittääkö sen suojaaminen alustasuoja-aineella. Erityisesti polttoainetankin yläpuolella oleva osa putkistosta on altista puhkiruostumiseen johtavalle korroosiolle. Alkuperäinen jarruputkisto on väriltään harmaa. Alustasuojattu putkisto on väriltään ruskea suoja-aineesta johtuen. Uusittu johtimisto on väriltään kokonaan musta. Fiat marraskuu Punto, tyyppi 188 valmistusaika Vetokytkimen kiinnityspisteiden välisessä poikkipalkissa 2003 jälkeen saattaa pitkäaikaisessa käytössä syntyä murtumia. varust. vetokytkimellä Edustaja on vikatapauksissa sellaisissa ajoneuvoissa, joissa ei kyseistä poikkipalkkia ole vahvistettu ja jossa on havaittu vikoja, varustanut vetokytkimen kiinnityspisteet poikittaisilla vahvikele vyillä. Toimenpide on asiakkaalle maksuton. Vetokytkmellä varustetun auton asiakkaita on informoitu asiasta.

7 Fiat marraskuu Ducato 2,8 JTD malli 230: Ilmanoton kautta saattaa ilmansuotimeen kerääntyä vettä, 2003 pakokaasujen vaikeuttaen ilman kulkua suotimen läpi (märkä suodinpatruuna) takaisinkierrätyksellä malli 244: joka edelleen antaa vikasignaalin ilmamäärän tunnistimen välityk sellä moottorin ohjaukselle ja joka edelleen vaihtaa ohjauksen tehoa rajoittavalle hätäohjelmalle. Suotimen kotelo vaihdetaan toisen tyyppiseen, jossa ilmanohjaus on muutettu. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja vaihto kestää n. tunnin Vaihdetun suotimen tunnistaa valkoisesta väritäplästä suotimen pinnassa. Asiakkaita on informoitu puhelimella. Fiat lokakuu Fiat Idea valm.numerot Riittämätön turvavyön lukon kiinnityspisteen jäykkyys takavasem ZFA man ja keskivyön lukkojen kiinnityspisteessä saattaa törmäys tilanteissa antaa periksi. Edustaja asentaa kiinnityspisteeseen jäykistyskappaleen joka lisää kiinnityspisteen kestävyyttä. toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. tunnin. Edustajille ilmoitettu viasta. Fiat joulukuu Ducato valmistusajat: Etuakseliston jarruletkut saattavat hankautua koria vasten / /2003 (rumpujarrut Ajoneuvoissa joissa on levyjarrut takana, vaatii käsijarrun säätö takana) korjaamista. 01/ /2003 (levyjarrut Puutteellisesta asennosta johtuen saattavat etuajrrujen letkut takana) joutua kosketuksiin korin kanssa. Tämä saattaa johtaa jarrunes tevuotoon ja etujarrupiirin poistumiseen käytöstä. Ajoneuvoissa, joissa on levyjarrut takana, halutaan myös tarkistaa käsijarrun perussäätö. Periaatteessa jarruletkuihin asennetaan kaulukset estämään korikosketus. Vahingoittuneet letkut vaihdetaan kahdella kaulusrenkaalla varustettuihin letkuihin.

8 Fiat toukokuu Stilo, vain 1,8/ 16V, valmistusaika Suuri välys hammastangon ja akselin hammaspyörän välillä ,4 20V 2/ /2003 Syynä on hammastangon liukukappaleen ja säätöruuvin välinen kasvanut välys. Välys säädetään säätöruuvin avulla uudestaan tai koko ohjausvaihde vaihdetaan. Toimenpide on ajoneuvon haltijalle maksuton ja työaika n. 2 tuntia. Fiat heinäkuu Ulyss,Lancia Phedra valm. ajat Moottoritilan alapeitelevy saattaa irrota Citroen C 8, Fiat,Lancia 11/ /2004 Suurella nopeudella saattaa alapeitelevy osittain irrota tai Fiat ja Lancia JTD- Citroen 06/ /2004 yksilötapauksissa on koko peitelevy irronnut paikaltaan. Edustaja moottorilla, Citroen Ulysse kiinnittä levyn uudelleen käyttäen metallisia muttereita ja HDI- ja 2.2 moottorilla Phedra pultteja muovisten sijaan. Levyn uusiminen ei ole tarpeen. Fiat heinäkuu Ulysse, valm.ajat Ilmastointilaitteen kondensivesiputken tukkeutuminen johtaa 2005 Lancia Phedra, Fiat ja Lancia 11/ /2004 siihen, että kondensivesi valuu airbagien ohjauselektroniikan Citroen C 8 Citroen 06/ /2004 päälle sytyttäen airbagien häiriömerkkivalon kojelaudassa. Peugeot 807 Peugeot 06/ /2004 Kondensivesiputki lyhyennetään ja kiinnitetään uudelleen. Fiat syyskuu Scudo, 2.0 JTD, valm.aika Jarrutehostimen alipaineputken väärä sijoitus moottoritilassa V ja 16 V 01/ /2005 saattaa aiheuttaa putken vaurioitumisen ja tehostimeen toimintahäiriöitä. Edustaja tarkastaa letkun sijainnin, korjaa sen tarvittaessa tai uusii sen. Työ kestää arviolta tunnin eikä aiheuta ajoneuvon haltijalle kustannuksia.

9 Ford lokakuu Mondeo 6/2004-9/2004 ESP-järjestelmän kiertymistunnistin antaa virheellistä 2004 ESP-varustuksella informaatiota. Epäsäännöllinen ESP-järjestelmän signaali saattaa antaa jarrujärjestelmälle vääriä ja yllätyksellisiä ohjaussignaaleja. Tunnistin vaihdetaan veloituksetta. Ford syyskuu Focus ja C - Max valmistusajat: Vesi saattaa tunkeutua takalasin pyyhkimen moottoriin ja 2005 C - MKax:: 4/2004-3/2005 aiheuttaa oikosulun. Ylikuumentunut moottori saattaa sulattaa Focus- mallit: ympäröivät muovirakenteet. Uudenlaisen tiivisterenkaan asennus 2/2004-3/2005 ja Valencian kestää n. tunnin ja työ suoritetaan veloituiksetta. tehtailta välillä 10/2004-3/2005 Honda toukokuu VFR-800, XL 1000, Mallit Mainitut mallit on varustettu CBS-intregraalijarrujärjestelmällä (mp) 2005 CBR1100XX, st 1300, joka on varustettu PCV-paineen rajoitusventtiilillä ja joka sää- GL 1800, telee etu- ja takajarrun jarrupainetta jalkajarrua käytettäessä. varustettuna taka- Tämän vednttiilin mahdollinen vuoto saattaa aiheuttaa jarrunesteakselin CBS-venttii- vajausta ja jopa takajarrujen toimimattomuuden. Etujarrun lillä toimintaa vuoto ei vaikuta. Painekokeen jälkeen edustaja vaihtaa kyseisen venttiilin veloituksetta. Honda heinäkuu Civic 3-ovinen vm 2001 Valokatkaisimen kaappelikengän hapettuminen aiheuttaa 2004 Civic 4-ovinen vm virtapiirissä ylimenovastuksen kasvun ja lämpenemistä. Eriste- Civic 5-ovinen vm 2001 materiaali ja kaapelikenkä saattavat sulaa ja katkaista sähkön Civic Coupe vm 2001/2002 kulun, jolloin valonvaihdin lakkaa toimimasta. Stream vm 2001 Virheestä on ilmoitettu edustajille. Jazz vm 2002 Insight vm 2000/2001

10 Honda elokuu Accord, vm Puutteellinen kontakti virtalukossa saatta aiheuttaa käynnistys Civic( vain coupe) vm vaikeuksia. Logo Vain CVT -vaiht vm Edustaja tarkastaa, onko tutkittavassa ajoneuvossa lukkomalli, CRV, Shuttle, joka aiheuttaa ongelmia. Lukon pohja vaihdetaan tarvittaessa Prelude vm veloituksetta. Honda lokakuu Accord valm.aika Johdinlenkki tavaratilassa saattaa vaurioitua avattaessa ja suljet /2002-6/2004 taessa kantta ja hankalimmassa tapauiksessa katkaista kaikki sähköt takavaloista. Edustaja tarkastaa johdinlenkin kunnon ja uusii johtimet tarvittaessa. Samassa yhteydessä kaapelilenkki varustetaan jäykisteellä. Jaguar huhtikuu XJ, XK 8, valm. määrä kpl Kerrostumat kaasuläpn alueella saattavat aiheuttaa häiriöitä ,2 l 4,0 l moottorit läpän toimintaan. Epäedullisissa tapauksissa moottorin ohjauselektroniikka jopa pysäyttää moottorin. Havaituissa 5000 tapauksessa ei tällaista kuitenkaan ole tavattu. Jaguar ohjelmoi uudestaan moottorin ohjauselektroniikan ja ilmoittaa tästä kyseisen tyyppisten ajoneuvojen haltijoille. Jaguar huhtikuu XJ, XK - 8, S - Type mallivuodet Häiriöitä kuusivaihteisessa automaattivaihteistossa S - Typessä Madaltunut öljynpaine saatta aiheuttaa varoitusvalon syttymisen, erikoistapauksessa pysähdyksissä tai liikkeessä olevan ajoneuvon kytketty D - vaihde saattaa kytkeä vaihteiston peruutukselle.

11 KIA heinäkuu Sephia, Shuma, KIA on ilmoittanut, että kyseisssä ajoneuvotyypeissä etuturva Sportage vöiden lukot saattavat toimia puutteellisesti kolaritilanteissa. Etuistuinten turvavyöiden lukot vaihdetaan veloituksetta. Vaihtoi kestää n. 20 min ja tehdään veloituksetta. KIA joulukuu Rio, Carens, Carnival mallivuosi 2003 ABS - jarrujen liian aikainen toiminta Ohjelmistovirheen vuoksi saattaa jarrujärjestelmä alle 40 km/h nopeudella raegoida yliherkästi normaaleissakin tieolosuhteissa. Tähän menessä ei ole tiedossa tästä johtuvia onnettomuuksia. KIA heinäkuu Rio valmistusaika 5/2000-3/2004 Polttoaineen jakoyksikön ja syöttöjohtimen liitos saattaa vuotaa 2004 ja aiheuttaa palovaaran. Liitos korjataan veloituksetta ja kestää n. 1/2 tuntia. Ilmoitettu edustajille Tieto korjauksesta edustajan tiedostossa. Lancia lokakuu Lybra 2,4 JTD mallivuosi Katalysaattorin elementti saatta irrota putkiston sisällä ja 2002 nrot aiheuttaa kaasujen läpivirtaushäiriöitä ja johtaa ajettavuusongelmiin (moottori pysähtyy). Edustaja vaihtaa viallisen katalysaattorin virheettämään veloituksetta. Lancia elokuu Phedra 3,0 mallivuosi 9/2002-6/2003 Etujarrujen letkuissa saatta ilmetä yksilkövikana epätiiveyttä 2003 automaattivaiht. joka johtaa jarrunestevuotoon. Etujarruletkut vaihdetaan parannettuun versioon veloituksetta. Merkkinä työstä on valkoinen väritäplä letkun korin puoleisessa pääsä.

12 Landrover huhtikuu Discovery LT valm. aika ABS-modulaattroin viallisuus aiheuttaa jarrupolkimen liikematkan kasvun ja jarrutustehon laskun, ääritapauksessa jarrujen nrot XA XA toiminnan loppumisen. Kaikissa kyseisissä ajoneuvoissa VA A ABS-modulaattori vaihdetaan. Tieto vaihdosta edustajan tiedostosssa. Landrover huhtikuu Defender LD valm.aika ABS-modulaattorin viallisuus aiheuttaa jarrupolkimen liikematkan 2004 ABS-jarruin nrot XA YA kasvun ja jarrutustehon laskun, ääritapauksessa jarrujen YA A toiminnan loppumisen. Kaikissa kyseisisä ajoneuvoissa ABS-modulaattori vaihdetaan. Tieto vaihdosta edustajan tiedostossa. MCC kesäkuu Smart, kaikki valm.aika Ohjausakselin suojaputkessa saattaa olla virheellinen hitsiiliitos 2002 valm.numerot mikä voi johtaa ajoneuvon ohjauskyvyn menetykseen. Ajoneuvoa 2H H ei saa siksi käyttää, vaan on annettava edustajan tarkastettavaksi. Ohjausvaihde tarkastetaan ja vaihdetaan tarvittaessa. Toimenpiteestä on merkintä edustajan tiedostossa. Mazda joulukuu Mazda 3 7/2002-3/2004 Etumaisen turvatyynyn kolaritunnistimen tehottomuus 2004 saatta johtua hiushalkeamista tunnistimen kuoressa, joista on mahdollista kosteuden tunketua laitteeseen.. Tunnistin vaihdetaan parannetuun versioon.

13 Mazda maaliskuu Tribute 3.0 V6 valm.aika 5/ /2003 Viallinen kaasuvaijeri estää täydellisen kaasun joutokäynnille 2005 palaamisen. Vaijerin ohjain saattaa aiheuttaa häiriön jossa kaasu ei palaa joutokäynnille. Mazdan ilmoituksen mukaan ei ongelmaa ole ilmennyt Euroopassa. Vaijeri vaihdetaan huollossa parannettuun versioon. Mazda elokuu RX 8 valm.aika Mahdollinen muoviosien ylikuumeneminen alustassa Moottorin käyttö suurilla kierroksilla useiden minuuttien ajan saattaa aiheuttaa kardaanitunnelin ja tankin alueella muoviosien ylikuumesen ja muodonmuutoksia. Tämän ehkäisemiseksi ajoneuvoon asennetaan lisälämpöeristeet mainituille alueille. Samassa yhteydessä moottorin ohjausyksikkö ohjelmoidaan uudestaan siten, että moottorin käyttö maksimikierroksilla rajoitetaan kahteen minuuttiin. Toimenpiteen yhteydessä tarkastetaan myös etuakseliston tukivarret. Tarkastus merkitään edustajan tiedostoon. Mazda elokuu RX 8 valm.aika Mahdollinen virhe etukaseliston tukivarressa Erittäin kovalla ajotavalla käytettynä (esim. kilpailut) saattaa tukivarsi löystyä akselistossa. Mazda ilmoittaa, että vika koskee tänä mennessä 170 tukivartta ja autoja on liikenteessä kpl. Mainitut tukivarret vaihdetaan veloituksetta. Tieto merkitään edustajan tiedostoon. Mercedes kesäkuu Viano, V - klasse, valm.aika 11/2003-4/2004 Dieselin ruiskutusohjelmassa puutteita Vito (CDI moottorit) Tietyissä käyttöolosuhteissa Saattaa ohjelma katkaista ruiskutuksen ja moottori pysähtyy.

14 Mercedes kesäkuu S - luokka (W220) valm.aika 11/ /2003 Takaluukun jousipumppujen muovikorvakkeet saattavat 2004 CL - Coupe (W215) rikkoutua. Tämä aiheuttaa ongelmia takaluukkua avatessa. Edustaja vaihtaa jousipumput metallikorvakkeilla varustettuihin pumppuihin. Mercedes kesäkuu A -Luokka (168) mallivuosi 2004 Jarrupolkimen levy saattaa olla heikosti hitsattu polkimen varteen automaattivaihteistolla Jarrupolkimen levy saattaa 100 kg vinosti suuntauneella poljinvoimalla irrota tai taipua. Polkimen vaihto kestää n. tunnin ja on asiakkaalle maksuton. Mercedes syyskuu S - luokka (W220) valm. aika S -luokka Mahdollinen ilmastoinnin puhaltimen ylikuormitus CL (W215) 5/97-10/2000 Ilmastointilaitteen käyttö täysteholla moottorin käydessä CL 6/98-10/2000 saattaa aiheuttaa palaneen hajua autossa, joka johtuu puhaltimen ylikuormituksesta ja kuumenemisesta lämpimässä ilmastossa. Huollossa vaihdettu puhaltimen johdinsarja ja varoke. Mercedes joulukuu Topsafe lastenistuin valm.aika 03/ /2004 Isofix-situimen kiinnitys puutteellinen kg Mercedes ja Mercedekselle ja Opelille tarjotun Isofix- kiinnityksellä olevan Opel lastenistuimen kiinnitys onnettomuustilanteissa saattaa pettää. Tästä syhystä mainittua istuintyyppiä ei tule käyttää. Valmistaja on ottanut takaisin kaikki mainittuna aikana valmistetut istuimet ja korvannut asiakkaille istuimen arvon

15 Mercedes helmikuu C - luokka, E - luokka, Mahdollisesti virheellinen diesel-korkeapainepumppu kuluu 2005 S - luokka, Vaneo, virheellisen laakerihelan vuoksi ennenaikaisesti ja johtaa Viano, pumpun äkilliseen pysähtymiseen. Moottori pysähtyy. 4-, 5-, 6-sylinteriset Pumppu vaihdetaan virheettömään. Valmistaja pysäyttänyt dieselit kyseisellä viallisella pumpulla varustettujen ajoneuvojen toimitukset. Mercedes huhtikuu E -luokka, tyyppi 211 valm.aika 7/2001-3/2005 SBC - jarrujen ohjainyksikön kytkentä CLS, SL, tyyppi 230 Ohjainyksikön johdinliitos tarkastetaan ja tarvittaessa korjataan. Häiriöt saattavat aiheuttaa elektohydraulisten jarrujen toimimattomuuden. Pidentynyt poljinliike, kohonnut tarvittava poljinvoima ja heikentynyt jarrutusteho voivat myös olla seurauksena Toimenpide merkitty edustajan tiedostoon. Mercedes huhtikuu E - luokka, tyyppi 211 valm.aika 11/2003-1/2004 SBC -jarrujen hydrauliikkayksikön toiminnan keskeytyminen 2005 SL, tyyppi 230 johtuu ei spesifikaation mukaisesta hydrauliikkayksikön osien toiminnasta. Hydrauliikkayksikkö tarkastetaan ja tarvittaessa vaihdetaan. Mercedes lokakuu A - luokka, tyyppi 168 valm.ajat: Lasinpyyhkimen varren irtoaminen Vaneo A-luokka 4/2002-4/2003 Lasinpyyhkimen varren irtoaminen johtuu valmistusvirheestä ja voi Vaneo 4/2002-3/2003 johtaa pyyhkimien toimintahäiröön.. Edustaja tarkastaa varressa valm.nrot: olevan urituksen kunnon ja vaihtaa varren tarvittaessa WDB168 J J veloituksetta. WDB414..N N225354

16 Mercedes elokuu Uebler Primavelo valm. aika 3/ /2003 Mahdollisesti riittämätön polkupyörän kiinnitys kuljetustelineeseen 2005 tarvike A - malleihin saattaa aiheuttaa ajodynaamisista voimista johtuen polkupyörän irtoamisen telineestä. Pyörä saattaa irrota rungonpitimistä ja on lisäksi kiinnitettävä vanteistaan. Teline on kaupan Mercedesorganisaation mutta myös vapaiden tarvikemarkkinoiden kautta. Osanumero on B Teline tarkastetaan ja annetaan uusi tilalle veloituksetta. MG Rover kesäkuu Limousine valm.aika 10/99-2/2002 Etujousitus saattaa aiheuttaa rengasrikon Kuluminen ja korroosio saattavat aiheuttaa jousen vastinlevyn murtumisen joustintuessa ja renkaan vaurioitumisen. Tästä syystä vastinlevyn alle asennetaan suojaksi tukilevy joka on vastinlevyn muotoinen ja kiinnitetään vastinlevyyn. Tämä levy estää vauriotilanteissa renkaan vahingoittumisen. Michelin joulukuu Pilote valm.aika 2000 eteenpäin Rakennekerrosten puutteellisesta tarttumisesta toisiinsa (rengas) /35 ZR 20 Y XL ei koske Pilot Sport 2 -rengasta sivupinnoissa saattaa aiheuttaa paineen putoamista renkaassa yhdessä pattien syntymisen kanssa sivupintaan. Renkaiden vaihto voidaan suorittaa autohuollon tai rengasliikkeiden toimesta veloituksetta. Autoilijoita, joita ei ole voitu tavoittaa yhteydenotolla, on Michelin varoittanut lehdistötiedotteella

17 Mitsubishi lokakuu Spacestar valm.aika 6/98-5/2000 Oikeanpuoleisen turvatyynyn virheellinen tunnistin Sisäisessä tarkastuksessa on havaittu, että oikeanpuoleisen tuyrvatyynyn tunnistimessa on ohjelmavirhe. Tunnistin vaihdetaan veloituksetta. työn suorituksesta on merkintä edustajan tiedostossa, minkä lisäksi tunnistimessa on nähätvissä iso kirjain S ja valkoinen värimerkintä. Mitsubisi joulukuu Galant tyyppi EAO valm.aika Etumainen alatukivarsi etuakselistossa tarkastettava valm.nrot: Tukivarren nivelessä saattaa olla ylisuuri välys. Kombi: > NEA2W1Z > REA2W1Z > NEA3W1Z > REA3W1Z > NEA5W1Z > REA5W1Z Viistoperä: > NEA2A1Z > REA2A1Z > NEA3A1Z >...REA3A1Z >...NEA5A1Z > REA5A1Z Mitsubishi helmikuu Pajero V20 valm.aika Korroosio ja kuluminen aiheuttaa ohjausvaihteen varren kuula nivelen murtumisen ja ajoneuvo muuttuu ohjauskyvyttömäksi. Kyseiset ajoneuvot tarkastetaan ja vika korjataan. Samanaikaisesti säädetään ohjauksen ohjausvaihteen välys uudelleen. Ei koske Pajero Classicia!

18 Nissan kesäkuu Almera Diesel N 16 valm.ajat Virheellinen jakoketjun kiristin ovinen ja Almera Moottorisarjassa YD 22 (2.2.Di) saattaa virheellisestä jakoketjun X- Trail Diesel T 30 X -Trail kiristimestä johtua, että ketju ääntelee. Korjauksen laiminlyöminen japanilainen valmiste valm.nrot voi aiheuttaa ketjun hyppäämisen siten, että moottori ei pysähdy N16: > JN1 N16U tai ei käynnisty lainkaan. Lisäksi löystynyt ketju aiheuttaa T30: > JN1 730U epätarkkaa nokka-akselin pyörintää ja saattaa ääritapauksessa johtaa alipainepumpun ja jarrutehostimen toimimattomuuteen. Nissan toukokuu Terrano II valm.aika 2/2002-7/2004 OPS -öljynpainekatkaisn viallinen, dynaaminnen öljynpaineen 2005 säätö puuttuu, öljynpaineen merkkivalo palaa. Öljynpainekatkaisn ja tämän liitin uusitaan. Korjantun ajoneuvon tieto merkitty maahanatuojan tiedostoon. Nissan elokuu Pick Up valm.aika Jakopään toisoketjun kiristin toimii epätyydyttävästi D 22 dieselmoottorilla Ketjun kiristin toimii epätyydyttävästi, mistä seuraa, että käyntiääni on rahiseva. Korjauksen laiminlyönnin seurauksena on mahdollisesti vaurioita ketjussa ja ääritapauksessa moottorissa. Kyseisissä ajoneuvoissa ketjunkiristin vaihdetaan. Merkkinä suoritetusta korjauksesta on valkoinen värimerkki ketjukopassa. Nissan joulukuu Almera, Almera Tino, valm.aika 1/2003-9/2005 Vika ahtopaineen tunnistimessa saattaa aiheuttaa kasvaneen 2005 Primera, X - Trail, savutuksen ja tuntuvan moottoritehon alenemisen.. Edustaja kaikki YD 22 - vaihtaa tunnistimen normaalissa huollossa, valmistusnumeron dieselmoottorilla mukaan vaihdetaan myös moottorin ohjausyksikkö. Suoritettu työ on merkitty painetunnistimeen valkoisella värillä.

19 Peugeot elokuu 307, kaikki moottori- valm.aika > 11/2001 On mahdollista, että avaimen liike ohjauslukossa takertelee 2003 ja korivaihtoehdot ja avain saattaa jäädä kiinni lukkoon. Rattilukko vaihdetaan edustajan toimesta veloituksetta. Vaihtotyö on aloitettu huhtikuussa Peugeot tammikuu 307 valm.aika 11/2002-3/2003 Ylijännite antaa virheellistä tietoa elektroniikan keskus keskuslukituksella yksikölle. Tarkastuksessa X2D keskusyksikön ohjelma päivitetään, keskuslukitus aktivoidaan, laturin säädin tarkastetaan ja tavittaessa vaihdetaan. Kaikki 307-mallin toiminnot perustuvat ns. multiplex-tekniikkaan, jossa kaikki toimintayksiköt on kytketty BUS-johtimeen, joka on edelleen on yhteydessä keskusyksikköön. Peugeot helmikuu 607, kaikki mallit valm.aika > 11/2002 Riittämätön akkukaapelin suojaus saattaa aiheuttaa ajoneuvoon 2002 häiriöitä elektronisessa suojauksessa. Tarkastuksessa selvitetään kaapelisuojauksen tila ja vahvistetaan tarvittaessa. Peugeot helmikuu 607, kaikki mallit valm.aika 3/2001-8/2001 Taka-akselin poikittainen tukivarsi saattaa muuttaa muotoaan 2002 raskaalla kuormalla ajettaessa. Molemmat tukivarret vaihdetaan. Peugeot heinäkuu 206 SW valm.aika 8/2003-2/2004 Takaspoilerin kiinitys muutetaan estämään melua ja ääntä. 2004

20 Peugeot elokuu 206, 306, 307, valm.aika 7/ /2004 Ruiskutussuutinten paluuletkut saattavat ajan kuluessa alkaa 2005 HDI dieselm. DV6 vuotaa. Paluuletkut vaihdetaan. Toimenpide on asiakkaalle maksuton. Peugeot elokuu Partener 2005 valm.aika 6/1999-9/2003 Etujousitus saattaa pettää joustintukien vastinlevyn korroosion vuoksi. Joustinteun murtuminen saattaa aiheuttaa rengasvaurion. Tämä estetään asentamalla joustintukeen lisätuki. Työ kestää n 4 tuntia. Peugeot syyskuu Expert Diesel valm.aika 1/2005-2/2005 Alipaineletkut jarrutehostimeen ja ahtimeen on 2005 Tyyppi DW10ATED4 asennettu väärin. Tarkastuksessa todetaan asennuksen tila ja tarvittaessa uusitaan letkunen kohdistus ja kiinnitys. Peugeot lokakuu 307, 307 SW, valm.aika Ohjaustehostimen sähköisten liittimien välinen korroosio 2005 bensiini ja diesel ei koske kaikkia tänä aikana ja suola saattaa aiheuttaa oikosulun myös pysäköidyssä. valmistettuja ajoneuvoja ajoneuvossa. Liittimet tarkastetaan, puhdistetaan ja tiivistetään. Peugeot-korjaamoja on informoitu Peugeot lokakuu 307, 307 SW valm.aika 2/2002-9/2005 Kosteuden tunketuminen ABS-yksikön liittimiin saattaa 2005 aiheuttaa ajan mittaan oikosulun. ABS-yksikön johdinliitokset tarkatetaan, milloin on havaittavissa kosteusvikoja, puutteelliset osat uusitaan.

21 Porsche joulukuu 911 Carrera Cabrio valm. aika Katteen käyttömoottorin hammaspyörän säröily saattaa aiheuttaa katteen aukeamisen suurilla nopeuksilla. Molemmat moottorit vaihdetaan tyyppeihin, jotka on varustettu vahvemmilla hammaspyörillä. Mekanismiin lisätään varoitussignaalilla varustettu koje varoittamaan puutteellisesti sulkeutuneesta katteesta. Renault helmikuu Espace 2,2 dci valm.aika Vahingoittunut kaapeli ruiskutussuuttimisssa saattasa 2004 aiheuttaa polttoaineensyöttöhäiriöitä. Seurauksena on moottorin nykivä käynti, ääritapauksessa moottori pysähtyy eikä käynnisty enää. Hankautunut kaapeli tarkastetaan ja tarvittaessa eristetään. Ajoneuvon haltijoita on puhelimitse informoitu lähtien on johdotuksen sijoitus uusittu. Renault maaliskuu Espace valm.aika Varapyörän kelavaijeri saattaa ruostua Varapyörä on sijoitettu korin alle ja on kiinnitetty sinne vaijerin avulla, jota käsitellään kelan välityksellä. Vaijerin korroosio vaikeuttaa varapyörön käsittelyä ja on vaara että vaijeri katkeaa. Vajeri vaihdetaan veloituksetta lähtien on otettu käyttöön parannettu kela.

22 Renault huhtikuu Espace valm.aika 8/2002-2/2004 Lisälämmitysvastusten vahingoittumisesta lattialevyn alla 2004 johtuen saattaa sisätiloihin tulla tuuletuskanavista käryä, ääritapauksissa saattaa syntyä palovaara. Lisälämmitys voidaan poistaa ilmastointiohjausyksikön deaktivoinnin avulla ja ajoneuvon muu lämmitys jää toimintaan.välittömästi kun on tiedossa tekninen ratkaisu ongelmaan, lämmitysvastukset vaihdetaan ja aktivoidaan uudelleen. Renault toukokuu Scenic II valm.aika 6/2003-2/2004 Turvapoljinjärjestelmän ennenaikainen löystyminen Jarrupokimen kiinnityksessä on mekanismi, joka suojaa jalkatilaa kolaritilanteissa tapaturmilta. Turvallisuusmekanismi saattaa ennenaikaisesti löystyä joka johtaa heikentyneeseen jarrutustehoon. Tarkastuksessa selviyetään mekanismin kunto ja vaihdetaan tarvittaessa. Tähän mennessä on ilmennyt vain muutamia vaihtotapauksia. Renault elokuu Megane Cabrio, CC valm.aika > Kattomekanismi ei sulkeudu kunnolla ja katto saattaa 2004 vaurioitua sulkemisen yhteydessä. Vika korjataan muunnetuilla pidikkeillä ja säädöllä. Muuutos kestää n. tunnin. Renault kesäkuu Modus valm.aika Rikkoutunut takajousi Asiakkaita on kirjallisesti pyydetty ottamanna yhteyttä huoltoon jousien tarkastusta ja vaihtoa varten.

23 Renault kesäkuu Modus valm.aika Ohjauspylvään keskiosa on suunnattu virheellisesti., joka 2005 saattaa haitata ohjausta.tähän mennessä on tiedossa vain yksi tapaus, jossa ei ole syntynyt vahinkoa.asiakkaita on pyydetty ottamaan yhteyttä huoltoon toimenpiteitä varten. Keskipylväs tarkastetaan, ja jos tarpeen, keskiakseli vaihdetaan. Työ kestää n. 25 minuuttia. Renault kesäkuu Clio valm.aika Äänitorven kaapelikierukka väärin koottu Virheestä seuraa mahdollisesti oiksulku. Ehkäisykeinona on kaapelikierkrukan koonnan tarkastus, ja jos tarpeen, tämän korjaaminen Toimenpide kestää noin tunnin. Renault heinäkuu Clio valm.aika 11/ /2005 Moottorin ohjaimessa AU-kokeen nimellisarvot 2005 vain 1,2 l moott. väärin asetettu. Ohjauselektroniikka päivitetään uudestaa. Rover toukokuu MG TF valm.aika Iskunvaimentimen kiinnitys taka-akselilla virheellinen 2003 nrot Vaimentimen kiinnitys alatukivarteen asennettu virheellisesti. Kiinnityspultti uusitaan, ja tapauksissa jossa on syntynyt liitokseen välystä, uusitaan vaimennin ja tukivarsi.

24 SAAB lokakuu 9-3, 9-5, valm.aikamallivuodet Sytystysmoduli saattaa palaa ,0, 2,3, 3,0 3,0 mallivuosi 2001 Sytytysmoduli saattaa palaa ja johtaa moottorin bensiinimoottorit pysähtymiseen. Kyseisssä moottoreissa modulit tarkastetaan, ja tarvittaessa vaihdetaan. Saabin mukaan palovaaraa, joka saattaisi levitä, ei ole. Korjaustoimenpityeet on alopitettu vuoden 2006 alusta. Seat elokuu Arosa vm Murtumia jarrutehostimen alipaineletkussa Letku tarkastetaan ja tarvittaessa uusitaan. VW Lupo on teknisesti pitkälti identtinen, virhe koskee mallivuosia Seat lokakuu Ibiza, Cordoba vuosim.2000 Virhe katonrajaturvatyynyn toiminnassa johtuu 2003 ohjainyksikön ohjelmavirheestä. Tämä vaihdetaan modifioituun laitteeseen. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. 2 tuntia. Seat joulukuu Arosa, Ibiza, Cordoba malliv Tandem-dieselpumpun virheelliset kansiruuvit saattavat 2004 Toledo, Leon, tuontanto 3/2004-8/2004 aiheuttaa massiivisen polttoainevuodon moottoritilassa Alhambra, Altea ja palovaaran.. Edustaja tarkastaa, onko kyseessä diesel, pumppusuutin- virheellinen tuote ( vain LuK-merkkinen pumppu) ja moottorit vaihtaa kansiruuvit. Toimenpide kestää n. tunnin ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään huoltokirjaan.

25 Skoda joulukuu Fabia, Octavia, Superb malliv Tandem-dieselpumpun kannen virheelliset ruuvit saattavat 2004 diesel, pumppusuutin- tuotanto 3-8/2004 aiheuttaa massiivisen vuodon ja palovaaran moottoritilassa. moottorit Edustaja tarkastaa ajoneuvon, onko kyseessä virheellinern pumpputyyppi ( LuK-merkkinen pumppu) ja vaihtaa tarvittaessa poumpun kansiruuvit. Toimenpide on asiakkaalle cmaksuton ja kestää n. tunnin. Työstä merkintä huoltovihkoon. Suzuki marraskuu Wagon R+ vuosim Kaasuvaijeri saattaa takerrella Kaasuvaijerin muovivaipan murtumisen tai kulumisen vuoksi saatta itse vaijeri vahingoittua ja alkaa takerrella. Kaasuvaijeri vaihdetaan veloituksetta. Suzuki elokuu Wagon R+ vuosim Kytkinvaijerin vaippa saattaa murtua Kytkinvaijerin vaipan murtuma saaattaa aiheuttaa vaijerin kulumista ja säikeiden katkeilua. Edelleen kosteus tunkeutuessaan vaippaan vaikeuttaa kytikmen käyttöä. Vaijeri vaihdetaan veloituksetta. Suzuki marraskuu Ignis Sport (tyyppi FH) malliv Vasen vetoakseli saatta irrota vaihteistosta valm. nrot Konstruktiivisen puutteen vuoksi saattaa vetoakseli irrota JSAFHV81SOO vaihteistosta, jolloin voimansiirto katkeaa. Akselin lukkorengas vaihdetaan kaikkiin kyseisiin ajoneuvoihin veloituksetta.

26 Tyota syyskuu Avensis 2,0 l valm.aika 7/2000-7/2001 Polttoainepumpun kokoojaputken liitos takaiskuventtiiliin 2002 suoraruisku bens.moott. nrot saattaa vuotaa. Sattuneet tapaukset esitettyjen valm.numeroiden välillä. Polttoainejohdin peiraatteessa vaihdetaan. Toyota heinäkuu Lexus LS 430 valm.aika Automaattivaihteiston pysäköintijarru puutteellinen 2004 Pysäköintijarru ei mahdollisesti kytkeydy, vakka vaihteenvalitsin siirretään P- asentoon ja ajoneuvo saattaa jäädä ilman jarrua. Koko vaihteisto vaihdetaan tarvittaessa. Työn kestoaika n. 4 tuntia. Toyota heinäkuu Avensis 1,8 valm.aika Ohjausakselin ja ohjausvaihteen iliitos mahdollisesti 2004 valm.numerot riittämättömästi kiristetty. Saattaa aiheuttaa liitoksen ennenaikais- BR55L# OE OE ta kulumista, seurauksena on ääntelyä erityisesti pysähdyksissä BR56L#OE OE ja pienillä nopeuksilla ohjausta käytettäessä. Ääritapauksessa DR55L#OE OE saattaa liitos pettää. DR56L#OE OE Korjaustoimesta merkintä maahantuojan tiedostoon. ER55L#OE OE ER56L#OE OE042155

27 Toyota joulukuu Yaris, Yaris Verso, valm.aika 1998 loppuv Mahdollinen jarrupääsylinterin vuotaminen 2004 Celica valm.numerot: johtuu puutteellisesti suoritetusta pääsylinterin puhdistuksesta ja Yaris: saattaa johtaa korroosioon ja tiivistevaurioihin. Pääsylinteri saattaa NCP 10. tästä syystä alkaa vuotaa tai päästää ilmaa jarrujärjestelmään. JTD JW Riittämättömästä jarrunesteestä syttyy kojelaudassa varoitus- JTD JVV valo, ilman joutuminen järjestelmään muuttaa jarrupolkimen JTD KW pehmeäksi. Jarrujen häviämisestä ei Toyotan mukaan kuitenkaan JTD KW ole kyse. Huolto tarkastaa pääsylinterin tiiveyden ja vaihtee sen SCP10 tarvittaessa veloituksetta uuteen. JTD JV Merkkinä suoritetusta työstä on värimerkki jarrutehostimessa JTD JV pääsylinterin alla. JTD KV JTD KV Yaris Verso: NCP20 JTD KW" NCP21 JTD KT NCP22 JTD CW Celica: ZZT23 JTD DR ZZT231JTD DY

28 Toyota tammikuu Lexus RX 300, Prius valm.ajat: Tarkastuksessa on havaittu, että jarrupainekatkaisimen liittimeen 2005 RX 300: 10/2002-7/2004 saattaa muodostua hapettumaa, jonka seurauksena jarruvalot Prius: eivät mahdollisesti toimi. Mainittu katkaisn vaihdetaan tarvittaessa 6/2003-6/2004 veloituksetta. Työ kestää n. puoli tuntia. Numerot: Tehtävä on merkittu huollon tiedostoon. RX 300: 10/2002-7/2004 JT1 HF31U# Prius: JTDKB20U# JTD KB22U#

29 Toyota elokuu Avensis, Corolla valm.ajat: Mahdollinen jarrutehostimen ja alipainepumpun välisen 2005 D4D-moottoreilla Avensis: johtimen kokoonpuristuminen on seurausta kuumuudesta Corolla: täydellä kuormalla ajettaessa tai perävaunua vedettäessä, joka. Combi: saattaa aiheuttaa jarrujen tehostinvaikutuksen vähenemistä tai valm.nrot: loppumisen kokonaan. Tästä seuraa jarruvoiman tarpeen kasvu. Avensis: Tehty korjaus on erotettavissa lämpöeristeestä letkun päällä. BW55L# 0E E BW56L# 0E E DW55L# 0E E DW56L# 0E E EW55L# 0E E EW56L# 0E E Corolla: JW20E# 0E E JW22E# 0E E JW28E# 0E E KW22E# 0E E KW28E# 0E E Corlla Combi: BW20E# 0R R BW28E# 0R R EW20E# 0R R EW28E# 0R R Toyota elokuu Landcruiser 90 valm.aika 5/2001-8/2002 Mahdollinen virhe pallonivelessä valm.nrot: Pallonivelen pinta saattaa olla vahingoittunut. Kasvaneen kulumisen AN99J# johdosta syntyy välystä ja tämän seurauksena ääntä ja väräh- AZ99J# telyä. Ääritapauksessa saattaa esiintyä irtoamista. Virheelliset...BN99J# pallonivelet vaihdetaan veloituksetta. BZ99J# Toimenpiteestä tehdään merkintä edustajan tiedostoon.

30 Toyota lokakuu Prius II valm.ajat: Mahdollinen ohjelmistovirhe estää moottorin käynnistymisen; /2003 jälk. polttomoottori ei käynnisty: nopea kaasupolkimen painaminen paljastaa virheen; 8/ /2004 mahdollinen kosketushäiriö vaihteiston sähköliittimessä häiritsee kaasupoljinyksikkö: toimintaa. 8/2003-9/2004 Moottorin käynnistyminen vaikeutuu sähköisesti ohjatun kaasuvaihteistoliitim: läpän antaessa liian vähän ilmaa.liittimeen tunkeutunut kosteus 8/2003-1/2005 aiheuttaa sähkökatkoksia vaihteiston ohjauksessa. Häiriöiden johdosta syttyy varoitusvalo ja käynnin ohjaus siirtyy varajärjestelmälle. Matkan jatkaminen varajärjestelmällä on mahdollista. Ohjausmoduli ohjelmoidaan uudestaan. Samassa yhteydessä vaihteiston liitin tiivistetään. VW joulukuu Lupo, Polo, Golf IV, valm.aika Ruuviliitoksen murtuminen saattaa aiheuttaa LuK- tandempumpun 2004 Bora, New Beetle, massiivisen polttoainevuodon moottoritilaan ja epäedullisissa olo- Touran, Passat, Sharan, suhteissa palovaaran. Edustaja tarkastaa onko kyseisessä ajo- Caddy, VW - Bus, neuvossa LuK-merkkinen pumppu ja vaihtaa huolto-ohjeen Transporter Tyyppi 5 mukaan pumpun kansiruuvit. Työ kestää noin trunnin ja on 2- venttiilinen asiakkaalle maksuton. pumppu-diesel LuK diesel tandempumpulla VW heinäkuu Transporter tyyppi 5 valm.aika 5/2004-5/2005 Nestekaasuvuoto mahdollista, joka on aistittavissa epämiellyttä California matkailuauto västä hajusta. Vuoto saattaa johtua riittämättömistä kiristysmomenteista putkioliitoksissa. Ennen tarkastusta asiakasta kehoitetaan hajua havaitessaan olemaan käyttämättä kaasua. ja sulkemaan verkko päähanasta. Tarkastuksesta tehdään merkintä huoltokirjaan.

31 VW heinäkuu Touran, 2,0 TDI mallivuosi Virheellinen kuristinventtiili kytkimen paineletkussa saattaa vaihteisella vaiht. valm.numerot aiheuttaa kaksimassavauhtipyörän vaurion. Kytkimen paineletkun 1T 4W T 4W venttiilin virheellinen säätö saattaa aiheuttaa kytkimen käytön 1T 5W T 5W ääritilanteissa ( kytkinpoljin päästetään pomppaamaan ylös) kaksimassavauhtipyörän vaurion. Ääritauksissa on olemassa palovaara. Tarkastuksessa vaihdetaan kytkimen paineletku tarvittaessa. Toimenpide on maksuton ja kestää n. tunnin. Tarkastruksesta tehdään merkintä "30C4 suoritettu" huoltotiedostoon. Yamaha elokuu XVS650, XVS 1100 valm.nrot: Matkustajaistuimen kiinnitysruuvit saattavat irrota lokasuojasta ja (mp) 2005 XVS 650: aiheuttaa epästabiilin istuma-asennon. Apukeinona ensivaiheessa 4VR VR voidaan istuin kiinnittää pulteilla ja muttereilla. Nämä pultit vaihde- 4XR XR taan sitten vahvempiin. VM VM VM VM XVS 1100: VP VM VP VM

32 Yamaha toukokuu XV 125, XV 250, Valm.nrot: Matkustajaistuimen kiinnitysruuvit saattavat irrota lokasuojasta ja 2005 XVS 650 (A), XV 125: aiheuttaa epästabiilin istuma-asennon. Apukeinona ensivaiheessa XVS 1100 (A) 5AJ voidaan istuin kiinnittää pulteilla ja muttereilla. Nämä pultit vaihde- XV 250: taan sitten vahvempiin. 3LS LS LW LW VG VG XVS 650: 4VR VR XR XR VM VM VM VM XVS 650 A: VM VM VM VM VM VM VM VM VM VM VM VM XVS 1100: VP VM VP VM VP VM XVS 1100 A: VP VM Autoliiton julkaisemia takaisinkutsutietoja saa julkaista vain sen luvalla. Tekstit on käännetty asiantuntijan toimesta saksalaisesta tekstistä. Varsinaisen tiedon alkukieli on voinut olla myös joku muu kieli. Autoliitto ei vastaa vireellisestä käännöksestä tai muutenkaan virheellisen tiedon aiheuttamista kustannuksista tai vahingoista miltään osin.

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa huhtikuu Alfa 159, Brera, Spider, valm. aika Liian pieni jarrutehostus kylmässä moottorissa ja yli 1000 m Romeo 2009 3.2 l V6, Automaattinen joukuu 2005 - huhtikuu 2008 korkeudessa johtaa kasvaneeseen

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa toukokuu Giulietta valm.aika Etuakseliston alatukivarteen saattaa äärirasituksessa syntyä Romeo 2011 02/2010-05/2010 hiushalkeamia ja saattavat johtaa jatkossa murtumiin. valm.numero Tämä aiheuttaa

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Audi tammikuu A3, 2.0 CR TDI-moott. valmaika Polttoaineen korkeapainejohtimissa saattaa esiintyä värähtelymur- 2012 mallivuodet 2010, 2012 asti tumia materiaalivirheen vuoksi, mikä johtaa polttoainevuotoihin.

Lisätiedot

MAANTIEKÄYTTÖÖN Tämä moottoripyörä on suunniteltu ainoastaan maantiekäyttöön.

MAANTIEKÄYTTÖÖN Tämä moottoripyörä on suunniteltu ainoastaan maantiekäyttöön. TÄRKEÄÄ TIETOA KULJETTAJA JA MATKUSTAJA Tämä moottoripyörä on suunniteltu kuljettajan ja yhden matkustajan kuljetukseen. Älä koskaan ylitä pyörän maksimikantavuutta, mukaan laskien lisävarusteet ja kuorma.

Lisätiedot

MAANTIEKÄYTTÖÖN Tämä moottoripyörä on suunniteltu ainoastaan maantiekäyttöön.

MAANTIEKÄYTTÖÖN Tämä moottoripyörä on suunniteltu ainoastaan maantiekäyttöön. TÄRKEÄÄ TIETOA KULJETTAJA JA MATKUSTAJA Tämä moottoripyörä on suunniteltu kuljettajan ja yhden matkustajan kuljetukseen. Älä koskaan ylitä pyörän maksimikantavuutta, mukaan laskien lisävarusteet ja kuorma.

Lisätiedot

ESIPUHE KÄYTÄ VAIN ALKUPERÄISVARAOSIA!

ESIPUHE KÄYTÄ VAIN ALKUPERÄISVARAOSIA! Sivu 1 (36) ESIPUHE Aluksi haluamme kiittää päätöksestänne hankkia CPI ajoneuvo. Ennen ajoneuvonne käyttöönottoa pyydämme teitä tutustumaan tähän omistajan käsikirjaan hyvin huolellisesti. Se sisältää

Lisätiedot

Käyttö-, huolto- ja turvallisuusohjeet

Käyttö-, huolto- ja turvallisuusohjeet Ei tieliikennekäyttöön! Käyttö-, huolto- ja turvallisuusohjeet MÖNKIJÄ 250cc DAR0952 Lue ja perehdy tähän ohjeeseen ennen käyttöönottoa! Käännös alkuperäisohjeista Älä käytä tätä ajoneuvoa ennen kuin olet

Lisätiedot

GILERA H@K 50 KÄSIKIRJA

GILERA H@K 50 KÄSIKIRJA ONNITTELUT! Olette tehneet erinomaisen valinnan hankkiessanne Gilera H@K:n. Ennen kuin lähdette matkaan, lukekaa tämä käyttöopas huolella. Löydätte käyttöoppaasta kaiken tarpeellisen oppiaksenne tuntemaan

Lisätiedot

ONNITTELUT! GILERA SMT RCR. smtrcr25.indd

ONNITTELUT! GILERA SMT RCR. smtrcr25.indd smt_rcr04kansi_2.indd 3 08/31/04, 1:58 PM ONNITTELUT! Olette tehneet erinomaisen valinnan hankkiessanne uuden Gileran. Ennen kuin lähdette matkaan, lukekaa tämä käyttöopas huolella. Löydätte käyttö oppaasta

Lisätiedot

03/05/08 21:19:23 3FKRH600_001. Honda XR125L OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Honda Motor Co., Ltd. 2003

03/05/08 21:19:23 3FKRH600_001. Honda XR125L OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Honda Motor Co., Ltd. 2003 03/05/08 21:19:23 3FKRH600_001 Honda XR125L OMISTAJAN KÄSIKIRJA Honda Motor Co., Ltd. 2003 03/05/08 21:19:28 3FKRH600_002 TÄRKEÄÄ TIETOA KULJETTAJA JA MATKUSTAJA Tämä moottoripyörä on suunniteltu kuljettajan

Lisätiedot

GILERA Runner Purejet 50 Omistajan käsikirja

GILERA Runner Purejet 50 Omistajan käsikirja GILERA Runner Purejet 50 Omistajan käsikirja runner04kansi_2.indd 3 06/17/04, 4:46 PM Maahantuoja: SUMEKO OY Kytömaantie 14, 04200 KERAVA Puh. (09) 502 812 fax (09) 2587 7922 Sähköposti: etunimi.sukunimi@sgn.fi

Lisätiedot

PIAGGIO NRG Purejet 50 Omistajan käsikirja

PIAGGIO NRG Purejet 50 Omistajan käsikirja PIAGGIO NRG Purejet 50 Omistajan käsikirja nrg04kansi_1.indd 3 06/17/04, 4:31 PM Maahantuoja: SUMEKO OY Kytömaantie 14, 04200 KERAVA Puh. (09) 502 812 fax (09) 2587 7922 Sähköposti: etunimi.sukunimi@sgn.fi

Lisätiedot

ŠkodaFabia KÄYTTÖOHJEET SIMPLY CLEVER

ŠkodaFabia KÄYTTÖOHJEET SIMPLY CLEVER ŠkodaFabia KÄYTTÖOHJEET SIMPLY CLEVER Johdanto Olet valinnut Škodan - kiitos luottamuksesta! Uusi Škodasi on auto, jossa on uusinta tekniikkaa ja runsaasti varusteita, joista on hyötyä jokapäiväisessä

Lisätiedot

Vespa Primavera 50 4T. Vespa Primavera 125ie 150ie

Vespa Primavera 50 4T. Vespa Primavera 125ie 150ie Vespa haluaa kiittää sinua tuotteensa valitsemisesta. Olemme laatinet tämän käyttöoppaan, jotta saisit hyödynnettyä ajoneuvoasi mahdollisimman kattavasti. Lue se huolellisesti ennen kuin ajat ajoneuvolla

Lisätiedot

Bombardier Inc:n ja/tai tytäryhtiön rekisteröity tavaramerkki. 1999 Bombardier-Nordtrac Oy

Bombardier Inc:n ja/tai tytäryhtiön rekisteröity tavaramerkki. 1999 Bombardier-Nordtrac Oy 2000 KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA ÄGAREHANDBOK OWNER S MANUAL 2101302 KÄYTTÖOHJEKIRJA Bombardier-Nordtrac Oy P.O. Box 8040 FIN-96101 Rovaniemi FINLAND Tel.: +int. 358-16-3208 111 Fax +int. 358-16-3208 114 Bombardier

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. APRILIA SR 50 http://fi.yourpdfguides.com/dref/2931432

Käyttöoppaasi. APRILIA SR 50 http://fi.yourpdfguides.com/dref/2931432 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

VOLVO C70. Käyttöohjekirja WEB EDITION

VOLVO C70. Käyttöohjekirja WEB EDITION VOLVO C70 Käyttöohjekirja WEB EDITION HYVÄ VOLVON OMISTAJA KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA. Toivoimme, että saatte useiden vuosien ilon Volvolla ajamisesta. Auto on suunniteltu Teidän ja matkustajienne

Lisätiedot

VOLVO C30. Käyttöohjekirja WEB EDITION

VOLVO C30. Käyttöohjekirja WEB EDITION VOLVO C30 Käyttöohjekirja WEB EDITION HYVÄ VOLVON OMISTAJA KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA. Toivoimme, että saatte useiden vuosien ilon Volvolla ajamisesta. Auto on suunniteltu Teidän ja matkustajienne

Lisätiedot

Vespa LX 50 4T 4V / S50 4T 4V

Vespa LX 50 4T 4V / S50 4T 4V SUMEKO SUMEKO OY OY Vespa LX 50 4T 4V / S50 4T 4V Kä yttt öohjekirja Henkilötiedot Nimi Osoite Puh.nro Vakuutusyhtiö Vakuutuksen numero Lähin Vespa-myyjä Nimi Osoite Puh.nro Huolto Puh.nro Skootterisi

Lisätiedot

Tärkeää: Säilytä opas myöhempää käyttöä varten

Tärkeää: Säilytä opas myöhempää käyttöä varten Tärkeää: Säilytä opas myöhempää käyttöä varten Tämä opas sisältää turvallisuusohjeita pyöräilyyn. Vaikka olisit pyöräillyt useita vuosia, on tärkeää lukea kappale ennen uuden pyöräsi käyttöönottoa! Vanhempien

Lisätiedot

Derbi Senda R/SM 125 4T Baja Käyttöohjekirja SUMEKO OY

Derbi Senda R/SM 125 4T Baja Käyttöohjekirja SUMEKO OY SUMEKO OY Derbi Senda R/SM 125 4T Baja Käyttöohjekirja Henkilötiedot Nimi Osoite Puh.nro Vakuutusyhtiö Vakuutuksen numero Lähin DERBI-myyjä Nimi Osoite Puh.nro Huolto Puh.nro Moottoripyöräsi tunnistustiedot

Lisätiedot

PERÄMOOTTORI. Kiitos kun valitsit PARSUN-perämoottorin. Kiitos luottamuksesta yritystämme ja tuotteitamme kohtaan.

PERÄMOOTTORI. Kiitos kun valitsit PARSUN-perämoottorin. Kiitos luottamuksesta yritystämme ja tuotteitamme kohtaan. PERÄMOOTTORI Omistajan käsikirja F25W (F20W) Kiitos kun valitsit PARSUN-perämoottorin. Kiitos luottamuksesta yritystämme ja tuotteitamme kohtaan. PARSUN-perämoottorit ovat tehokkaita, taloudellisia ja

Lisätiedot

VOLVO XC90. Käyttöohjekirja WEB EDITION

VOLVO XC90. Käyttöohjekirja WEB EDITION VOLVO XC90 Käyttöohjekirja WEB EDITION HYVÄ VOLVON OMISTAJA KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA. Toivoimme, että saatte useiden vuosien ilon Volvolla ajamisesta. Auto on suunniteltu Teidän ja matkustajienne

Lisätiedot

GILERA ICE 50 KÄSIKIRJA

GILERA ICE 50 KÄSIKIRJA ONNITTELUT! Olette tehneet erinomaisen valinnan hankkiessanne Gilera Icen. Ennen kuin lähdette matkaan, lukekaa tämä käyttöopas huolella. Löydätte käyttöoppaasta kaiken tarpeellisen oppiaksenne tuntemaan

Lisätiedot

OMISTAJAN KÄSIKIRJA KÄYTTÖ HUOLTO TEKNISET TIEDOT

OMISTAJAN KÄSIKIRJA KÄYTTÖ HUOLTO TEKNISET TIEDOT OMISTAJAN KÄSIKIRJA KÄYTTÖ HUOLTO TEKNISET TIEDOT Kaikki tämän kirjan tiedot olivat ajan tasalla painatuksen ajankohtana. Hyundai pidättää itselleen kuitenkin oikeuden tehdä muutoksia ilman ennakkoilmoitusta,

Lisätiedot

G. Voitelu ja huoltokaavio

G. Voitelu ja huoltokaavio G. Voitelu ja huoltokaavio G. Huolto Traktorin käyttövarmuuden yksi tärkeimmistä edellytyksistä on oikein ja oikeaan aikaan suoritettu huolto. Huoltokustannukset ovat pienet verrattuina laiminlyönneistä

Lisätiedot

VOLVO S40 käyttöohjekirja WEB EDITION

VOLVO S40 käyttöohjekirja WEB EDITION VOLVO S40 käyttöohjekirja WEB EDITION Hyvä Volvon omistaja KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA Toivomme, että Teillä ja Volvollanne on monia nautinnollisia ajovuosia edessänne. Auto on suunniteltu Teidän

Lisätiedot

SPORTSMAN 400 HO 4x4 SPORTSMAN 500 HO 4x4 Forest SPORTSMAN 500 HO 4x4 Forest Traktori SPORTSMAN 800 HO 4x4 OMISTAJAN KÄSIKIRJA

SPORTSMAN 400 HO 4x4 SPORTSMAN 500 HO 4x4 Forest SPORTSMAN 500 HO 4x4 Forest Traktori SPORTSMAN 800 HO 4x4 OMISTAJAN KÄSIKIRJA 2011 SPORTSMAN 400 HO 4x4 SPORTSMAN 500 HO 4x4 Forest SPORTSMAN 500 HO 4x4 Forest Traktori SPORTSMAN 800 HO 4x4 OMISTAJAN KÄSIKIRJA Sisältö ESIPUHE... 3 TAKUUEHDOT... 3 AJONEUVON TUNNISTETIEDOT... 5 TURVALLISUUSOHJEET...

Lisätiedot

HYVÄ VOLVON OMISTAJA KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA.

HYVÄ VOLVON OMISTAJA KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA. HYVÄ VOLVON OMISTAJA KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA. Toivomme, että Teillä ja Volvollanne on monia nautinnollisia ajovuosia edessänne. Auto on suunniteltu Teidän ja matkustajienne turvallisuutta

Lisätiedot

V40 WEB EDITION. Käyttöohjekirja

V40 WEB EDITION. Käyttöohjekirja V40 WEB EDITION Käyttöohjekirja HYVÄ VOLVON OMISTAJA KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA. Toivoimme, että saatte useiden vuosien ilon Volvolla ajamisesta. Auto on suunniteltu Teidän ja matkustajienne

Lisätiedot