ilman ratkaisun. Puhdas sisäilma on oleellista hengityssairauksien

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ilman ratkaisun. Puhdas sisäilma on oleellista hengityssairauksien"

Transkriptio

1

2 Terveellisessä kodissa tarvitaan raikasta ilmaa paljon vuorokaudessa. Hengitysilman laatu; kosteuspitoisuus, hapen ja hiilidioksidin suhde sekä lämpöolot vaikuttavat merkittävästi ihmisen terveyteen ja viihtyvyyteen. Ihminen kuluttaa tavallisesti vuorokaudessa vähintään litraa ilmaa. Tästä jopa 90 % voi olla sisäilmaa. Jotta asunnon ilma olisi puhdasta hengittää, se on vaihdettava ulkoilmaan kerran kahdessa tunnissa. Vallox Oy:n ilmanvaihtojärjestelmät tarjoavat kodin raikkaan ilman ratkaisun. Yksi riittävän ilmanvaihdon tunnusmerkki on huoneilman pysyminen raikkaana myös makuuhuoneissa yön aikana. Muita tunnusmerkkejä ovat mm. pesuhuoneen ja saunan tehokas kuivuminen ja raikas ilma wc:ssä. Lisäksi ikkunoiden ja muiden ulkoseinärakenteiden on pysyttävä kuivana lämmityskaudella. Puhdas sisäilma on oleellista hengityssairauksien ehkäisemiseksi. Vallox-ilmanvaihtokoneen hienosuodatus (F7) huolehtii, ettei sisään tuotavassa raikkaassa ilmassa ole nimeksikään siitepölyä tai likahiukkasia. Hyvin toimiva ilmanvaihto edellyttää, että järjestelmä pidetään puhtaana. Suodattimet tulee puhdistaa säännöllisesti ja ne vaihdetaan vähintään kerran vuodessa. Myös kanavisto tulee tarvittaessa puhdistaa.

3 Ilmanvaihdon automaattinen säätö auttaa saavuttamaan ihanteellisen sisäilman laadun. Valloxin DIGITsarjan ilmanvaihtokoneisiin on saatavissa älykäs automatiikka, joka valvoo jatkuvasti sisäilman kosteusja hiilidioksidipitoisuutta sekä ohjaa ilmanvaihtoa. DIGIT-järjestelmän ansiosta koti säilyy raikkaana myös muuttuvissa asumistilanteissa, kun ilmanvaihto säätyy automaattisesti energiaa säästäen. DIGIT-tuotteiden ominaisuuksiin kuuluvat myös mm. jäätymisenestoautomatiikka, takkakytkintoiminto, hyvä tuloilman suodatus, kesä- ja talviautomatiikan toimintalämpötilojen valinta, huoneilman lämpötilan mukaan säätyvä tuloilman lämpötila sekä huoltomuistutin. Vallox Digit SED - Ilmanvaihdon helppokäyttöinen älykkö Digit SED on Valloxin uuden sukupolven digitaalinen ilmanvaihtojärjestelmän ohjauskeskus. Digit SED merkitsee yksinkertaisempaa käytettävyyttä, asentamisen helppoutta ja vaivatonta huollettavuutta. Vallox Digit SE -ohjauskeskuksen helppokäyttöisyyden perustana on yksinkertainen käyttövalikko. Älykäs ohjauspaneeli on varustettu LCDnäytöllä, jonka avulla voi seurata Vallox Digit SED -ohjauspaneeli ilmanvaihtojärjestelmän kodissa. toimintaa Uusi ohjausjärjestelmä vastaa tiukkoihin energiansäästövaatimuksiin. Ilmanvaihtokonetta voidaan ohjata asukkaan omien vaatimusten ja tarpeiden mukaan. Laitteen asetusarvot ovat vaivattomasti muutettavissa. Lisävarusteena on saatavissa kosteus- ja hiilidioksidianturit, joiden avulla voidaan vähentää tarpeetonta ilmanvaihtoa huoneilman kosteusprosentin sekä hiilidioksidipitoisuuden perusteella.

4 Uudet ilmanvaihtoon kohdistuvat määräykset vaativat kotien ilmanvaihdon suunnittelulta entistä enemmän. Oleskelutiloissa on saavutettava kaikissa tavanomaisissa sääoloissa ja käyttötilanteissa terveellinen, turvallinen ja viihtyisä sisäilmasto. Käytännössä tämä tarkoittaa ilman tehokasta suodatusta, alhaista äänentasoa sekä mahdollisimman pientä lämmönhukkaa. Uusitut energiataloudellisuuteen liittyvät määräykset asettavat vaatimuksia ilmanvaihdon poistoilmasta talteenotettavalle lämpömäärälle. Ilmanvaihdon oikea-aikainen käyttö, poistoilman lämmöntalteenotto ja ilmanvaihtolaitteen helppo säätäminen takaavat raikkaan sisäilman lisäksi myös hyvän energiatalouden. Poistoilmaan sitoutunut lämpö kannattaa ottaa talteen. Kaikkien Valloxin ilmanvaihtokoneiden talteenotto ylittää reilusti uusien määräysten hyötysuhdevaatimukset. Tasavirtapuhaltimin varustetut mallit kuluttavat vähemmän sähköä kuin perinteiset vaihtovirtapuhaltimet. Lämmöntalteenotto säästää Vallox-ilmanvaihtokoneet käyttävät poistoilmaan sitoutunutta lämpöä tuloilman lämmittämiseen. Lämmöntalteenottokennossa poistuvan ilman lämpö lämmittää sisään otettavaa ilmaa. Poistettavasta ilmasta talteenotettava lämpö riittää suurimman osan vuodesta lämmittämään ulkoa otettavan ilman sopivaksi. Lämmintä poistoilmaa + 22 C Esilämmitetty raikas ilma sisään + 13 C Jäähtynyt poistoilma ulos + 12 C Raikasta ulkoilmaa - 5 C Ulkoilman ollessa hyvin kylmää tuloilmaa tulee lisälämmittää riittävän ilmanvaihdon ja vedottomuuden saavuttamiseksi. Vallox-ilmanvaihtokoneissa sisään otettavaa ilmaa voidaan lisälämmittää joko sähkötai nestepatterilla. Digit-malleissa jälkilämmityksen saa kytkettyä päälle ohjainpaneelista ja kone säätää valitun lämpötilan automaattisesti. Muissa malleissa tuloilman lämpötila säädetään koneelta. POISTOILMAN LÄMMÖNTALTEENOTON VUOSIHYÖTYSUHDE A B C D E määräystaso F G H I VALLOX 180 Vallox 180 -ilmanvaihtokoneen enegiatehokkuus on huippuluokkaa. Tästä syystä sillä on VTT:n sertifi kaatti.

5 Ratkaisu uusiin ja vanhoihin rakennuksiin Vallox tarjoaa monipuolisen ilmanvaihtolaitteiden valikoiman, josta löytyy toimiva vaihtoehto uusiin ja vanhoihin rakennuksiin sekä loma-asuntoihin. Asumismuodosta riippumatta tärkeintä on huolellinen ilmanvaihdon suunnittelutyö. Lisäksi ilmanvaihdon tarpeenmukainen käyttö luo edellytykset raikkaalle sisäilmalle. Kodin ilmanvaihtoa suunnitellessaan ilmanvaihtosuunnittelija ottaa huomioon kaikki tarpeelliset seikat, jotka vaikuttavat laitteiston valintaan ja sijoitteluun. Ilmanvaihtosuunnitelmassa otetaan huomioon myös eri tilojen ilmanvaihdon tarpeet, energiataloudellisuus sekä ilmanvaihtokanavien oikea sijoittelu. Laitevalintaan vaikuttaa asumispinta-alan lisäksi myös mm. kanavisto sekä hygieniatilojen määrä ja käyttö. Laitevalinta tulee aina varmistaa ilmanvaihtosuunnittelijalta. Uudet energiatehokkuutta koskevat määräykset koskevat myös ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettuja loma-asuntoja.

6 Ilmanvaihdon toiminta käytännössä Ilmanvaihtolaitteiston huolellinen valinta on ensiarvoisen tärkeää. Laitevalinta tulee aina varmistaa ilmanvaihtosuunnittelijalta, sillä siihen vaikuttavia tekijöitä on useita. Asuinpinta-alan lisäksi järjestelmän valintaan vaikuttavat mm. eri tilojen käyttötarkoitus sekä hygieniatilojen määrä ja käyttöaste. Ilmanvaihtokoneen teho eli suorituskyky määritellään ilmanvaihtosuunnitelmassa talon ilmamäärätarpeen perusteella. Ilmanvaihtokonetta valittaessa on otettava huomioon ilmanvaihdon tehostustarve - koneen tulee saavuttaa talon perusilmanvaihto noin puolella maksimitehostaan. Suurissa taloissa on usein järkevää käyttää kahta erillistä ilmanvaihtokonetta yhden ison yksikön sijaan. Perusilmanvaihto Asunnon ilmanvaihtoa säädetään koneen ulkopuolelle tai koneeseen sijoitetuilla säätimillä. Valloxin DIGIT-mallien ohjaus tapahtuu elektronisella säätimellä, joka mahdollistaa hyvin monipuolisen koneen käytön. Muissa Valloxin ilmanvaihtokoneissa ilmanvaihdon tehon säätäminen tapahtuu erillisellä ohjauskeskuksella, liesikuvulla tai koneesta. Tulo- ja poistoilmajärjestelmässä suodatettua ja lämmityskaudella lämmitettyä tuloilmaa tuodaan kaikkiin makuuhuoneisiin, olohuoneeseen, takkahuoneeseen ja saunaan, sekä takan yläpuolelle tehostamaan takan ilmansiirtoa. Näistä tiloista ilma kulkeutuu tiloihin, joista se kosteana tai likaantuneena poistetaan ulos. Kosteaa ilmaa poistetaan saunasta, pesuhuoneesta, WC-tiloista ja kodinhoitohuoneesta. Lisäksi poistoventtiilejä on vaatehuoneessa ja keittiössä sekä asuintilaan liittyvissä varastoissa. Keittiön kärynpoisto toteutetaan erillisellä liesituulettimella tai huippuimuri-liesikupu yhdistelmällä.

7 Jokaiseen rakennukseen on määriteltävä ilmanvaihtojärjestelmä talon tarpeiden mukaan. Poistoilmakanava Tuloilmakanava Ulkoilmakanava Jäteilmakanava 1 Vallox-ilmanvaihtokone 2 Ilmanvaihdon ohjaus 3 X-line -liesituuletin tai talotuuletin 4 Kattoläpivienti 5 Tulo- ja poistoilmaventtiilit 6 Kanavisto 7 Vallox-äänenvaimentimet 8 Hiilidioksidianturi (automaattinen säätö) 9 Kosteusanturi (automaattinen säätö) 10 Takkakytkin Jäteilma poistetaan koneesta kattoläpiviennin kautta ulos, ja uutta raikasta otetaan talon viileämmältä puolelta joko seinään tai räystään alle sijoitetun raitisilmasäleikön kautta. Lämmityskaudella lämmöntalteenotto käyttää poistuvan ilman lämpöä sisään otettavan ilman lämmittämiseen. Kesäkäytössä lämmöntalteenotto ohitetaan. Ilmanvaihtokoneen sijoitus Vallox ilmanvaihtokoneet tulee sijoittaa lämpimään sisätilaan. (+ 10 C) Koneen sijoituspaikaksi valitaan tila, jossa sen käyntiääni ei häiritse asumista. Erillinen tekninen tila tai paikka kosteiden tilojen yhteydessä, kuten kodinhoitohuone, ovat suositeltavia. Kondenssiveden viemäröinti, äänitaso ja koneen huoltamisen helppous on myös huomioitava sijoituspaikkaa valittaessa. Ilmanvaihdon huolto Ilmanvaihdon kannalta keskeisimpiä asioita on puhtaus. Vallox-ilmanvaihtokoneiden suodattimet vaativat säännöllistä puhdistusta ja vaihtoa. Valitsemalla alkuperäisen Valloxsuodatinpaketin saat varmasti laitteeseesi sopivat suodattimet.

8 Automaattisesti säätyvät ilmanvaihtokoneet Vallox 180

9 Vallox Digit SE Vallox 90 SE

10 Manuaalisäätöiset ilmanvaihtokoneet Vallox 75 95

11 Vallox 130E Vallox 70

12 Alan markkinajohtaja Suomessa ja merkittävä vientiyritys Satojen tuhansien toteutettujen ilman vaihtojärjestelmien kokemus Tuotteiden korkea laatu ja jatkuva laadunvalvonta Laaja tuotevalikoima sekä uudisrakentamiseen että peruskorjaukseen Koko maan kattava jälleenmyyjä- ja huoltoverkosto Varaosat luotettavasti myös vanhempiin laitteisiin Määrätietoinen panostus tuotekehitykseen Nykyaikainen elektroninen säätöjärjestelmä Kiinteä yhteistyö alan viranomaisten ja yhteisöjen kanssa Vallox Oy, Loimaa, puh. (02) , faksi (02) / /5000 (2.05)/Newprint

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-80 ja -120 ec ilmanvaihtokoneet Fair-80 ja -120 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-8 ja -12 ec ilmanvaihtokoneet Fair-8 ja -12 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-80 ja -120 ec ilmanvaihtokoneet Fair-80 ja -120 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

ECO130 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONE. säädin (E)

ECO130 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONE. säädin (E) ECO130 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONE ECO130 Elektroninen säädin (E) Parmair - puhtaan ilman puolesta 25 vuoden kokemuksella AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja sekä Suomen johtava pientalojen

Lisätiedot

KERROSTALOILMANVAIHTO 2019

KERROSTALOILMANVAIHTO 2019 KERROSTALOILMANVAIHTO 2019 VALLOX OY Loimaa Kokonaispinta-ala 13 400 m² Automaattiset levytyökeskukset 3 kpl Särmäysautomaatti CNC-ohjatut särmäyspuristimet Kaksi automaattista jauhemaalauslinjaa Loppukokoonpanolinjat

Lisätiedot

IIWARI Ex, Kx, MxE LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET. IIWARI Ex IIWARI Kx IIWARI MxE 180 Elektroninen säädin (E)

IIWARI Ex, Kx, MxE LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET. IIWARI Ex IIWARI Kx IIWARI MxE 180 Elektroninen säädin (E) IIWARI Ex, Kx, MxE LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET IIWARI Ex IIWARI Kx IIWARI MxE 180 Elektroninen säädin (E) Parmair - puhtaan ilman puolesta 25 vuoden kokemuksella AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden

Lisätiedot

ILTO 400M ILMANVAIHTOA MIELLYTTÄVÄÄN ASUMISEEN ILMANVAIHDON LÄMMÖNTALTEEN- OTTOLAITE RIVI- JA OMAKOTITALOIHIN UUDIS- JA SANEERAUSKOHTEISIIN PARASTA ILMANVAIHTOA www.ilto.fi ILTO-ilmanvaihtojärjestelmä

Lisätiedot

1950-LUVUN "RINTAMAMIESTALON" PERUSKORJAUS

1950-LUVUN RINTAMAMIESTALON PERUSKORJAUS 950-LUVUN "RINTAMAMIESTALON" PERUSKORJAUS. kerros. kerros Neljänkymmenen vuoden asuminen oli jättänyt jälkensä rakennukseen ja nelihenkinen perhe halusi taloonsa nykyaikaisia ratkaisuja. Ikkunat, ulko-ovet,

Lisätiedot

HAJAUTETUN ILMANVAIHDON RATKAISUT

HAJAUTETUN ILMANVAIHDON RATKAISUT R A I K K A A S T I P A R E M P A A S I S Ä I L M A A HAJAUTETUN ILMANVAIHDON RATKAISUT kerros- ja rivitaloihin R A I K K A A S T I P A R E M P A A S I S Ä I L M A A ASUNTOKOHTAINEN, TARPEENMUKAINEN VALLOX-

Lisätiedot

LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE

LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE 425 LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE SunAIR 425 Elektroninen säädin Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja sekä Suomen johtava pientalojen ilmanvaihtojärjestelmien

Lisätiedot

600e-hp-co LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE, POISTOILMALÄMPÖPUMPPU JA JÄÄHDYTYS. Smart-käyttöliittymä

600e-hp-co LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE, POISTOILMALÄMPÖPUMPPU JA JÄÄHDYTYS. Smart-käyttöliittymä 600e-hp-co LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE, POISTOILMALÄMPÖPUMPPU JA JÄÄHDYTYS 600e-hp-co Smart-käyttöliittymä Huippuunsa vietyä lämmöntalteenottoa ja jäähdytystä AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden

Lisätiedot

Terveen talon ilmanvaihto

Terveen talon ilmanvaihto Terveen talon ilmanvaihto DI. Terveellisen ja viihtyisän sisäympäristön haasteet asunnoissa Lämpöolosuhteet talvella vetää, kesällä on kuuma Ilman laatu riittämätön ilmanvaihto yli puolessa asunnoista

Lisätiedot

EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140

EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140 EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET EXIMUS Mx 180 EXIMUS Jr 140 Elektroninen säädin (E) Parmair - puhtaan ilman puolesta 25 vuoden kokemuksella AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden

Lisätiedot

Energiataloudellinen uudisrakennus tai lyhyt takaisinmaksuaika yhdistämällä energiasaneeraus Julkisen rakennuksen remonttiin

Energiataloudellinen uudisrakennus tai lyhyt takaisinmaksuaika yhdistämällä energiasaneeraus Julkisen rakennuksen remonttiin Energiataloudellinen uudisrakennus tai lyhyt takaisinmaksuaika yhdistämällä energiasaneeraus Julkisen rakennuksen remonttiin Timo Luukkainen 2009-05-04 Ympäristön ja energian säästö yhdistetään parantuneeseen

Lisätiedot

Vallox Loimaan tehdas

Vallox Loimaan tehdas Vallox Loimaan tehdas 40 vuotta ilmanvaihdon huipputekniikkaa Loimaalla 4800 m² laajennus 2011 Automaattiset levytyökeskukset 3 kpl CNC -ohjatut särmäyspuristimet Automaattinen jauhemaalauslinja Loppukokoonpanolinjat

Lisätiedot

SWEGON HOME SOLUTIONS

SWEGON HOME SOLUTIONS ÄLYKÄSTÄ ILMANVAIHTOA IHMISILLE JA KODILLE TAKAA RAIKKKAAN JA TERVEELLISEN SISÄILMAN Ilmanlaadulla on valtavan suuri merkitys hyvinvoinnillemme. Se vaikuttaa yleiseen jaksamiseen ja terveyteemme. Huono

Lisätiedot

ECO 90 EC-LT ja ECO 130 EC-LT

ECO 90 EC-LT ja ECO 130 EC-LT ECO 90 EC-LT ja ECO 130 EC-LT LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITTEET ECO 90 EC-LT ECO130 EC-LT Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja sekä Suomen

Lisätiedot

Alternative Solutions. Alternative - WRG Energiaa säästävä ilmanvaihto- & lämmöntalteenottolaite

Alternative Solutions. Alternative - WRG Energiaa säästävä ilmanvaihto- & lämmöntalteenottolaite Alternative - WRG Energiaa säästävä ilmanvaihto- & SÄÄSTÄÄ ENERGIAA lämmöntalteenottolaite HYVÄ SISÄILMA Ihminen hengittää vuorokaudessa noin 10 000 litraa ilmaa Ilmassa olevat pienhiukkaset ovat todistetusti

Lisätiedot

SunAIR RW 130 EC-LT ja RW 150 EC-LT

SunAIR RW 130 EC-LT ja RW 150 EC-LT SunAIR RW 130 EC-LT ja RW 150 EC-LT LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITTEET Vuosihyötysuhde parasta A-luokkaa SunAIR RW 130 EC-LT SunAIR RW 150 EC-LT sisäkuva Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise

Lisätiedot

Like a Breath of Fresh Air. Enervent Pingvin Kotilämpö Ilmalämmityslaite saneerauskohteisiin

Like a Breath of Fresh Air. Enervent Pingvin Kotilämpö Ilmalämmityslaite saneerauskohteisiin Like a Breath of Fresh Air Enervent Pingvin Kotilämpö Ilmalämmityslaite saneerauskohteisiin Uusi Pingvin Kotilämpö -laite Ja kotisi energiatehokkuus nousee ratkaisevasti Ilmalämmitysjärjestelmä uusiksi

Lisätiedot

Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen

Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen ILMANVAIHTOA LUONNON EHDOILLA VUODESTA 1983 KERROS- JA RIVITALOIHIN Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen Piccolo ON -mallit Pienessä asunnossa voi olla vaikeaa löytää sopivaa paikkaa

Lisätiedot

kansi Enerventin perusilmeellä

kansi Enerventin perusilmeellä Enervent Superior ja Premium Ilmanvaihtolaitteet ilmalämpöpumpulla kansi Enerventin perusilmeellä Fresh, hot & cool Enervent Superior- ja Premium -sarjat Ilmanvaihto lämmitys jäähdytys Ensto Enerventin

Lisätiedot

RAIKAS ILMA KEITTIÖÖSI

RAIKAS ILMA KEITTIÖÖSI RAIKAS ILMA KEITTIÖÖSI Vallox liesikuvut ja -tuulettimet Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen WWW.VALLOX.COM KEITTIÖN KÄRYNPOISTO VALLOX VIE KÄRYT KEITTIÖSTÄ Hyvään ruokaan kuuluu herkulliset tuoksut. Ruuanlaiton

Lisätiedot

Flexit-ilmanvaihto K2 R UNI 2 UNI 3 UNI 4

Flexit-ilmanvaihto K2 R UNI 2 UNI 3 UNI 4 Flexit-ilmanvaihto K2 R UNI 2 UNI 3 UNI 4 Flexit Spirit Energiatehokkaat, hiljaiset ja helppokäyttöiset Spiritmallit on varusteltu korkean hyötysuhteen pyörivillä läöntalteenottokennoilla ja energiatehokkailla

Lisätiedot

Parempi sisäilman laatu. Pienemmät kustannukset.

Parempi sisäilman laatu. Pienemmät kustannukset. UUSIUTUVAT ENERGIAT ILMANVAIHTOYKSIKÖT Parempi sisäilman laatu. Pienemmät kustannukset. Edistyksellinen, lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihtokone varmistaa hyvän sisäilman ja tuntuvat energiansäästöt.

Lisätiedot

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT MUUHUN KUIN ASUINKÄYTTÖÖN

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT MUUHUN KUIN ASUINKÄYTTÖÖN Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT MUUHUN KUIN ASUINKÄYTTÖÖN Hajautettu ilmanvaihtojärjestelmä Muissa kuin asuinrakennuksissa on järkevää käyttää hajautettua ilmanvaihtoa. Rakennus voidaan mukauttaa jakamalla

Lisätiedot

Ilmasta lämpöä. Vaihda vanha ilmalämmityskoneesi energiatehokkaaseen Lämpö Iiwariin. www.niemi-kari.fi

Ilmasta lämpöä. Vaihda vanha ilmalämmityskoneesi energiatehokkaaseen Lämpö Iiwariin. www.niemi-kari.fi Ilmasta lämpöä Vaihda vanha ilmalämmityskoneesi energiatehokkaaseen Lämpö Iiwariin. www.niemi-kari.fi Lämpö Iiwari ilmalämmitysjärjestelmä Energiatehokas Lämpö Iiwari voidaan asentaa lähes kaikkien vanhojen

Lisätiedot

SunAIR 431 EC-LT ja 481 EC-LT

SunAIR 431 EC-LT ja 481 EC-LT SunAIR 431 EC-LT ja 481 EC-LT LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE SunAIR 431 EC-LT SunAIR 481 EC-LT sisäkuva Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja

Lisätiedot

Poistoilmalämpöpumput EX35S EX50S EX65S

Poistoilmalämpöpumput EX35S EX50S EX65S Poistoilmalämpöpumput EX35S EX50S EX65S Huolella suunniteltu Suunnittelun tavoitteet: Korkea COP (hyötysuhde) Hiljainen käyntiääni Tyylikäs ulkonäkö Selkeä ja yksinkertainen käyttöliittymä Enemmän lämmintä

Lisätiedot

Ilmanvaihdon tarkastus

Ilmanvaihdon tarkastus Karhuvuorentie 1, 48300 Kotka Tarkastuspäivä 23.5.2016 Sivu 2 / 7 1. ESIPUHE Tämä ilmanvaihdon tarkastusraportti on tehty Raksystems Insinööritoimisto Oy:n toimesta kiinteistössä tehdyn tarkastuksen perusteella.

Lisätiedot

Ilmanvaihtojärjestelmän korjaus ja muutokset 28.10.2013. Jarmo Kuitunen Suomen LVI liitto, SuLVI ry

Ilmanvaihtojärjestelmän korjaus ja muutokset 28.10.2013. Jarmo Kuitunen Suomen LVI liitto, SuLVI ry Ilmanvaihtojärjestelmän korjaus ja muutokset 28.10.2013 Jarmo Kuitunen Suomen LVI liitto, SuLVI ry ASUINRAKENNUSTEN ILMANVAIHTO Hyvältä ilmanvaihtojärjestelmältä voidaan vaatia seuraavia ominaisuuksia:

Lisätiedot

SunAIR 431 EC ja 481 EC

SunAIR 431 EC ja 481 EC SunAIR 431 EC ja 481 EC LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE SunAIR 431 EC SunAIR 481 EC sisäkuva Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja sekä Suomen

Lisätiedot

Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista

Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista DI Petri Pylsy, Suomen Kiinteistöliitto Tee parannus!-aluekiertue Turku 18.01.2010 Tarjolla tänään Energiatehokkaita korjausratkaisuja: Ilmanvaihdon parantaminen

Lisätiedot

Enervent Pingvin Kotilämpö ILMALÄMMITYSLAITE SANEERAUSKOHTEISIIN

Enervent Pingvin Kotilämpö ILMALÄMMITYSLAITE SANEERAUSKOHTEISIIN Enervent Pingvin Kotilämpö ILMALÄMMITYSLAITE SANEERAUSKOHTEISIIN Uusi Pingvin Kotilämpö -laite JA KOTISI ENERGIATEHOKKUUS NOUSEE RATKAISEVASTI Ilmalämmitysjärjestelmä uusiksi Käyttöikänsä päähän tulleen

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE

KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE Väli 5.09.6F 9.05.005 VALLOX KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE MALLIT: K OK OK K PÄÄOSAT VUOSIKALENTERI Kevät: Pese tai vaihda karkeasuodatin ja puhdista tai vaihda hienosuodatin tarvittaessa.

Lisätiedot

valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 90 SE AC

valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 90 SE AC Vallox 90 SE AC Vallox 90 SE AC Vallox Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 90 SE AC Sertifikaatti Nro C326/05 1 (2) Vallox 90 SE AC on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena ja sen lämmöntalteenoton

Lisätiedot

keittiön kärynpoiston

keittiön kärynpoiston Vallox osaa keittiön kärynpoiston Vallox liesikuvut liesituulettimet Vallox liesikuvut ja tuulettimet ovat kiinteälasisia, suomalaiseen keittiöön suunniteltuja keittiön kärynpoistolaitteita. Kaikissa tuotteissa

Lisätiedot

ECO-järjestelmä: Ilmanvaihdon lämmöntalteenotto kerrostalossa ja saneerauskohteissa 1 2008-11-24

ECO-järjestelmä: Ilmanvaihdon lämmöntalteenotto kerrostalossa ja saneerauskohteissa 1 2008-11-24 ECO-järjestelmä: Ilmanvaihdon lämmöntalteenotto kerrostalossa ja saneerauskohteissa 1 2008-11-24 ECO-järjestelmän taustaa: ECO järjestelmää lähdettiin kehittämään 2004, tarkoituksena saada pelkällä poistojärjestelmällä

Lisätiedot

Ilmanvaihto kerros- ja rivitalossa. Ilari Rautanen

Ilmanvaihto kerros- ja rivitalossa. Ilari Rautanen Ilmanvaihto kerros- ja rivitalossa Ilari Rautanen Millaista on hyvä sisäilma? Rakennus on suunniteltava ja rakennettava kokonaisuutena siten, että oleskeluvyöhykkeellä saavutetaan kaikissa tavanomaisissa

Lisätiedot

OHJAINPANEELIN KÄYTTÖOHJE

OHJAINPANEELIN KÄYTTÖOHJE DIGIT SED ELEKTRONINEN OHJAIN LCD-NÄYTÖLLÄ 1.09.370F 13.12.2006 VALLOX Tällä ohjeella korvataan ja täydennetään seuraavien VALLOX ilmanvaihtokoneiden käyttö- ja huolto-ohjeita: VALLOX DIGIT SE sivut 8-11

Lisätiedot

Ilmanvaihto kerrostalo /rivitalo

Ilmanvaihto kerrostalo /rivitalo Ilmanvaihto kerrostalo /rivitalo Millaista on hyvä sisäilma? Rakennus on suunniteltava ja rakennettava kokonaisuutena siten, että oleskeluvyöhykkeellä saavutetaan kaikissa tavanomaisissa sääoloissa ja

Lisätiedot

Vallox Oy. valmistaa. ilmanvaihtokoneita Vallox 150 Effect SE MLV (esilämmitys maalämmityspiirissä) yli 70 F G H I HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS

Vallox Oy. valmistaa. ilmanvaihtokoneita Vallox 150 Effect SE MLV (esilämmitys maalämmityspiirissä) yli 70 F G H I HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS Vallox 150 Effect SE MLV Vallox 150 Effect SE MLV Vallox Oy valmistaa Sertifikaatti Nro VTT C 3514 08 1 (2) ilmanvaihtokoneita Vallox 150 Effect SE MLV (esilämmitys maalämmityspiirissä) Vallox 150 Effect

Lisätiedot

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 75

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 75 Vallox Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 75 Sertifikaatti Nro VTT--843-21-06 Myönnetty 22.8.2006 Päivitetty 17.2.2012 1 (2) Vallox 75 on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena ja sen

Lisätiedot

PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ

PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ 4.6.2013 1(4) Pelimannin ala-aste ja päiväkoti Pelimannintie 16 Helsinki PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ 1. TEHTÄVÄ Tarkoituksena oli selvittää ilmanvaihtolaitteiden mahdolliset mineraalivillalähteet

Lisätiedot

Toimiva ilmanvaihtojärjestelmä 7.4.2014

Toimiva ilmanvaihtojärjestelmä 7.4.2014 Energiaekspertin jatkokurssi Toimiva ilmanvaihtojärjestelmä 7.4.2014 Jarmo Kuitunen 1. ILMANVAIHTOJÄRJESTELMÄT 1.1 Painovoimainen ilmanvaihto 1.2 Koneellinen poistoilmanvaihto 1.3 Koneellinen tulo-/poistoilmanvaihto

Lisätiedot

SunAIR RW 130 EC ja RW150 EC

SunAIR RW 130 EC ja RW150 EC SunAIR RW 130 EC ja RW150 EC LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITTEET Vuosihyötysuhde parasta A-luokkaa SunAIR RW 130 EC SunAIR RW 150 EC sisäkuva Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Oy on merkittävä

Lisätiedot

Rakennusten energiatehokkuus. Tulikivi Oyj 8.6.2011 Helsinki Mikko Saari VTT Expert Services Oy

Rakennusten energiatehokkuus. Tulikivi Oyj 8.6.2011 Helsinki Mikko Saari VTT Expert Services Oy Rakennusten energiatehokkuus Tulikivi Oyj 8.6.2011 Helsinki Mikko Saari VTT Expert Services Oy 6.6.2011 2 Mitä on rakennusten energiatehokkuus Mitä saadaan (= hyvä talo) Energiatehokkuus = ----------------------------------------------

Lisätiedot

keittiön kärynpoiston

keittiön kärynpoiston Vallox osaa keittiön kärynpoiston X-Line PTX -säädinkupu Vallox X-Line liesikuvut liesituulettimet Vallox X-Line liesikuvut ja tuulettimet ovat kiinteälasisia, suomalaiseen keittiöön suunniteltuja keittiön

Lisätiedot

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 280. yli D E F G HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS Vallox

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 280. yli D E F G HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS Vallox 280 Vallox Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 280 Sertifikaatti Nro VTT--1281-21-07 Myönnetty 23.1.2007 Päivitetty 17.2.2012 1 (2) Vallox 280 on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena

Lisätiedot

valmistaa ilmanvaihtokoneita Parmair Eximus JrS

valmistaa ilmanvaihtokoneita Parmair Eximus JrS Parmair Eximus JrS Parmair Eximus JrS Air Wise Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Parmair Eximus JrS Sertifikaatti Nro C333/05 1 (2) Parmair Eximus JrS on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena

Lisätiedot

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 90 MC. yli 70 60-70 50-60 D E F G H I 40-50 30-40 20-30 10-20 1-10 HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS.

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 90 MC. yli 70 60-70 50-60 D E F G H I 40-50 30-40 20-30 10-20 1-10 HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS. Vallox 90 MC Vallox 90 MC Vallox Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 90 MC Sertifikaatti Nro VTT-C-7697-11 1 (2) Vallox 90 MC on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena ja sen lämmöntalteenoton

Lisätiedot

Swegon CASA Liesikuvut

Swegon CASA Liesikuvut Swegon Home Solutions Swegon CASA Liesikuvut HOME VENTILATION Swegon CASA Liesikuvut KEITTIÖN KÄRYNPOISTON UUDET RYTMIT Swegon CASA liesikuvut ovat keskeinen osa asunnon toimivaa ilmanvaihtoa. Tehokkaan

Lisätiedot

TOTEUTUSKUVAUS EEMONTTI - REMONTISTA

TOTEUTUSKUVAUS EEMONTTI - REMONTISTA TOTEUTUSKUVAUS EEMONTTI - REMONTISTA Kohdekiinteistö 2: 70-luvun omakotitalo Kiinteistön lähtötilanne ennen remonttia EEMontti kohdekiinteistö 2 on vuonna 1974 rakennettu yksikerroksinen, 139 m², omakotitalokiinteistö,

Lisätiedot

SunAIR 450 e Smart. SunAIR 550 e Smart

SunAIR 450 e Smart. SunAIR 550 e Smart SunAIR Smart mallit SunAIR 450 e Smart Rivi- ja omakotitaloihin. Automaattinen kiertoilma, paineentasaus, talvi- ja kesäohitusautomatiikka, tasaa lämmön ja ilmanpainen kesät talvet, jakaa tulisijan lämmön

Lisätiedot

50 80 TULO-/POISTOILMANVAIHTOKONE LÄMMÖNTALTEENOTOLLA

50 80 TULO-/POISTOILMANVAIHTOKONE LÄMMÖNTALTEENOTOLLA Vallox TSK Multi 50 80 TULO-/POISTOILMANVAIHTOKONE LÄMMÖNTALTEENOTOLLA 1.09.01F 5.5.009 Tyyppi 50/601 Tyyppi 80/600 VALLOX TYYPPI TSK MULTI 50 601 TSK MULTI 80 600 KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE VALLOX TSK Multi

Lisätiedot

UUTUUS! Flexitilmanvaihtolaitteet. pyörivällä talteenottoosalla. asuntoihin ja pieniin toimitiloihin

UUTUUS! Flexitilmanvaihtolaitteet. pyörivällä talteenottoosalla. asuntoihin ja pieniin toimitiloihin UUTUUS! Flexitilmanvaihtolaitteet pyörivällä talteenottoosalla Ihanteellinen ilmanvaihto puhdasta ja terveellistä ilmaa koko vuoden Energiansäästö tehokkain hyötysuhde vuositasolla asuntoihin ja pieniin

Lisätiedot

SunAIR 540 EC, 710 EC ja 850 EC

SunAIR 540 EC, 710 EC ja 850 EC SunAIR 540 EC, 710 EC ja 850 EC LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITTEET SunAIR 540 EC SunAIR 710 EC SunAIR 850 EC Elektroninen säädin Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Hyvä ilmastointi Oy on merkittävä on yksi eniten

Lisätiedot

www.enervent.fi GREENAIR VAAKAMALLIT Ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin ilmamäärille 15-390 l/s

www.enervent.fi GREENAIR VAAKAMALLIT Ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin ilmamäärille 15-390 l/s wwwenerventfi TENERGIATALOUDELLISIN RA KAISU GREENAIR VAAKAMALLIT Ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin ilmamäärille 15-39 l/s Nerokas keksintö: pyörivä lämmönsiirrin Enervent greenair-ilmanvaihtolaitteissa

Lisätiedot

Sisällysluettelo: 1. Laitteen toiminta 2. Sijoitus- ja turvallisuusohjeet 3. Käyttö 4. Vianmääritys 5. Huolto ja ylläpito

Sisällysluettelo: 1. Laitteen toiminta 2. Sijoitus- ja turvallisuusohjeet 3. Käyttö 4. Vianmääritys 5. Huolto ja ylläpito CO2 FRESH 100/400 ILMANPUHDISTIN HAPPIRIKASTA MERI-ILMAA TOIMISTOIHIN LUOKKAHUONEISIIN, LIIKETILOIHIN JA MAKUUHUONEISIIN Sisällysluettelo: 1. Laitteen toiminta 2. Sijoitus- ja turvallisuusohjeet 3. Käyttö

Lisätiedot

RAIKKAAN ILMAN KOTI. Ettei lämpö pääse harakoille. Ilmanvaihtojärjestelmä paras henkivakuutuksesi

RAIKKAAN ILMAN KOTI. Ettei lämpö pääse harakoille. Ilmanvaihtojärjestelmä paras henkivakuutuksesi VALLOX ILMANVAIHTO RAIKKAAN ILMAN KOTI Toimiva ilmanvaihto parantaa asumismukavuutta ja turvaa niin perheesi kuin talosikin terveyden. Oletpa sitten rakentamassa uutta tai korjaamassa vanhaa, älykäs ja

Lisätiedot

PRO Greenair Heat Pump -laitesarja. Ilmanvaihtolaitteet sisäänrakennetulla ilmalämpöpumpulla

PRO Greenair Heat Pump -laitesarja. Ilmanvaihtolaitteet sisäänrakennetulla ilmalämpöpumpulla PRO Greenair Heat Pump -laitesarja Ilmanvaihtolaitteet sisäänrakennetulla ilmalämpöpumpulla Raikas sisäilma energiatehokkaalla ilmanvaihdolla PRO Greenair Heat Pump -laitesarja Sisäänrakennettu ilmalämpöpumppu

Lisätiedot

Vallox KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE TULO-/POISTOILMANVAIHTOKONE LÄMMÖNTALTEENOTOLLA MALLIT: VALLOX 90 SC R VALLOX 90 SC L TYYPPI 3521

Vallox KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE TULO-/POISTOILMANVAIHTOKONE LÄMMÖNTALTEENOTOLLA MALLIT: VALLOX 90 SC R VALLOX 90 SC L TYYPPI 3521 Vallox 90 SC TULO-/POISTOILMANVAIHTOKONE KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE LÄMMÖNTALTEENOTOLLA MALLIT: VALLOX 90 SC R VALLOX 90 SC L 1.09.347 4.4.2009 Tyyppi 3521 VALLOX TYYPPI 3521 SISÄLLYSLUETTELO ARKIPÄIVÄN PIKAOPAS

Lisätiedot

TOTEUTUSKUVAUS EEMONTTI - REMONTISTA

TOTEUTUSKUVAUS EEMONTTI - REMONTISTA TOTEUTUSKUVAUS EEMONTTI - REMONTISTA Kohdekiinteistö 3: 2000-luvun omakotitalo Kiinteistön lähtötilanne ennen remonttia EEMontti kohdekiinteistö 3 on vuonna 2006 rakennettu kaksikerroksinen omakotitalokiinteistö,

Lisätiedot

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox TSK Multi 50 MC

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox TSK Multi 50 MC Vallox TSK Multi 50 MC Vallox TSK Multi 50 MC Vallox Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox TSK Multi 50 MC Sertifikaatti Nro VTT-C-11031-14 1 (2) Vallox TSK Multi 50 MC on tarkoitettu käytettäväksi asunnon

Lisätiedot

SAVE ilmanvaihtokoneilla saat miellyttävän sisäilman ja säästät energiaa

SAVE ilmanvaihtokoneilla saat miellyttävän sisäilman ja säästät energiaa Puhaltimet I Ilmankäsittelykoneet I Paloturvallisuus I Ilmanjakotuotteet I Ilmastointi I Lämmitystuotteet SAVE ilmanvaihtokoneilla saat miellyttävän sisäilman ja säästät energiaa 2 Puhdas, raikas ilma

Lisätiedot

hyvä sisäilma vanhaankin Taloon

hyvä sisäilma vanhaankin Taloon hyvä sisäilma vanhaankin Taloon ilmanvaihto peruskorjauksessa WWW.valloX.Com vallox IlmanvaIhToJÄrJesTelmÄ IlmanvaIhdon nykyaikaistaminen on TÄrKeÄ osa PerusKorJausTa Älykkäällä ja energiatehokkaalla ilmanvaihdolla

Lisätiedot

Enervent Kotilämpö ILMALÄMMITYSLAITE SANEERAUSKOHTEISIIN

Enervent Kotilämpö ILMALÄMMITYSLAITE SANEERAUSKOHTEISIIN Enervent Kotilämpö ILMALÄMMITYSLAITE SANEERAUSKOHTEISIIN Vaihtamalla vanha ilmalämmityslaite uuteen Enervent Kotilämpöön säästät selvää rahaa Enervent Kotilämpö JA KOTISI ENERGIATEHOKKUUS NOUSEE RATKAISEVASTI

Lisätiedot

www.enervent.fi Enervent greenair pystymalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin

www.enervent.fi Enervent greenair pystymalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin www.enervent.fi KAISU TENERGIATALOUDELLISIN RA Enervent greenair pystymalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin Nerokas keksintö: pyörivä lämmönsiirrin Enervent greenair-ilmanvaihtolaitteissa

Lisätiedot

Energy recovery ventilation for modern passive houses. Timo Luukkainen 2009-03-28

Energy recovery ventilation for modern passive houses. Timo Luukkainen 2009-03-28 Energy recovery ventilation for modern passive houses Timo Luukkainen 2009-03-28 Enervent solutions for passive houses 2009 Järjestelmät passiivitaloihin Passiivitalo on termospullo. Ilman koneellista

Lisätiedot

Keväisin, kun ulkolämpötila on noussut plussan puolelle,

Keväisin, kun ulkolämpötila on noussut plussan puolelle, Vallox 130 ilmanvaihtokone. Säädä ilmanvaihtokoneen nopeudeksi: o 1 kun asunnossa ei ole ihmisiä, esim. viikonloppureissu. Ilmanvaihtokonetta ei tule sammuttaa, vaikka asunto olisikin tyhjillään (esim.

Lisätiedot

Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista

Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista DI Petri Pylsy, Suomen Kiinteistöliitto Tee parannus!-aluekiertue Järvenpää 24.11.2009 Tarjolla tänään Energiatehokkaita korjausratkaisuja: Ulkorakenteiden

Lisätiedot

KN-KWL 96 SE-EC Kontrollierte Wohnraumlüftung

KN-KWL 96 SE-EC Kontrollierte Wohnraumlüftung KN-KWL 96 SE-EC Kontrollierte Wohnraumlüftung KN 2014-07 Druck-, Satzfehler und techn. Änderungen vorbehalten - Subject to change Seite 1 2014-07 Druck-, Satzfehler und techn. Änderungen vorbehalten -

Lisätiedot

Energiatehokkuus ja LVIkorjaukset. Tampereen kaupunki Rakennusvalvonta LVI-tark.ins Juha Brunnila

Energiatehokkuus ja LVIkorjaukset. Tampereen kaupunki Rakennusvalvonta LVI-tark.ins Juha Brunnila Energiatehokkuus ja LVIkorjaukset Tampereen kaupunki Rakennusvalvonta LVI-tark.ins Juha Brunnila Korjausten luvanvaraisuus Rakennuslupa edellytetään rakennuksen rakentaminen tai laajentaminen käyttötarkoitusmuutos

Lisätiedot

Vallox KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE TULO-/POISTOILMANVAIHTOKONE LÄMMÖNTALTEENOTOLLA. Tyyppinumero 3522. 1.09.347F 25.8.2009 Tyyppi 3522 VALLOX

Vallox KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE TULO-/POISTOILMANVAIHTOKONE LÄMMÖNTALTEENOTOLLA. Tyyppinumero 3522. 1.09.347F 25.8.2009 Tyyppi 3522 VALLOX Vallox 90KSC Tyyppinumero 522 1.09.47F 25.8.2009 Tyyppi 522 VALLOX VALLOX tuotenumero VALLOX 90K SC R 8600 VALLOX 90K SC L 8700 TULO-/POISTOILMANVAIHTOKONE LÄMMÖNTALTEENOTOLLA KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

SunAIR 431 EC ja 481 EC

SunAIR 431 EC ja 481 EC SunAIR 431 EC ja 481 EC LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE SunAIR 431 EC SunAIR 481 EC sisäkuva Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Hyvä ilmastointi Oy on merkittävä on yksi eniten ilmanvaihtolaitteiden

Lisätiedot

Jorma Säteri Sisäilmayhdistys ry Energiatehokkaat sisäilmakorjaukset

Jorma Säteri Sisäilmayhdistys ry Energiatehokkaat sisäilmakorjaukset Energiatehokkaat sisäilmakorjaukset Toiminnanjohtaja Jorma Säteri. Sisäilmasto ja energiatalous Suurin osa rakennusten energiankulutuksesta tarvitaan sisäilmaston tuottamiseen sisäilmastotavoitteet tulee

Lisätiedot

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT ASUINRAKENNUKSIIN

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT ASUINRAKENNUKSIIN nervent-ilmanvaihto JÄRJSTLMÄT SUINRKNNUKSIIN Terveys nervent-ilmanvaihdolla on merkittäviä terveysvaikutuksia. Koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihtomme varmistaa raikkaan ja terveellisen sisäilmaston,

Lisätiedot

TX 250A TX 500A TX 750A TX 1000A

TX 250A TX 500A TX 750A TX 1000A Huolto ja asennus TX 250A TX 500A TX 750A TX 1000A Sivu 1 / 20 1.0.0 Sisällysluettelo 1.0.0 SISÄLLYSLUETTELO... 2 2.0.0 KUVAT... 2 3.0.0 YLEISTIETOA... 3 3.1.0 ESIPUHE... 3 3.2.0 KÄYTTÖTARKOITUS... 3 3.3.0

Lisätiedot

Swegon CASA Liesikuvut

Swegon CASA Liesikuvut Swegon CASA Liesikuvut Keittiön kärynpoiston uudet rytmit Uuden Swegon Casa -liesikupumalliston ansiosta kaikki sujuu keittiön raikkaassa ilmapiirissä kuin tanssi. Moderni Blues, sutjakka Salsa, tehokas

Lisätiedot

www.enervent.fi Enervent greenair vaakamalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin

www.enervent.fi Enervent greenair vaakamalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin wwwenerventfi KAISU TENERGIATALOUDELLISIN RA Enervent greenair vaakamalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin Nerokas keksintö: pyörivä lämmönsiirrin Enervent greenair-ilmanvaihtolaitteissa

Lisätiedot

www.vallox.com TUOTEHINNASTO 1.1.2014

www.vallox.com TUOTEHINNASTO 1.1.2014 www.vallox.com TUOTEHINNASTO 1.1.2014 ILMANVAIHTOKONEET 90SE integroidut tasavirtapuhaltimet ristivastavirtakenno, hyötysuhde >80 % kesä-/talvi -automatiikka ulkoilmasuodatus (G4+F7) uusi, tarpeenmukainen

Lisätiedot

Putkijärjestelmä MAICOFlex Taipuisa Ilmanvaihtokanava

Putkijärjestelmä MAICOFlex Taipuisa Ilmanvaihtokanava Putkijärjestelmä MAICOFlex Taipuisa Ilmanvaihtokanava Kun helppous ja nopeus ratkaisevat Terveellistä asumista www.maico-ventilatoren.com Hiukkaset, pöly, melu: Nämä kuuluvat menneisyyteen! Aina puhdasta

Lisätiedot

Vallox osaa. ilmanvaihdon

Vallox osaa. ilmanvaihdon osaa matalaenergia- ilmanvaihdon 096 M + 096 SE + 110 SE + 15 SE TESTIVOITTJ TM Rakennusmaailma 3/013 ilmanvaihto sinun asuntoosi osaa matala- ja passiivienergiatalon ilmanvaihdon Rakentaessasi uutta tai

Lisätiedot

Tarpeisiisi mukautuva kodin lämmityslaite

Tarpeisiisi mukautuva kodin lämmityslaite Tarpeisiisi mukautuva kodin lämmityslaite Compact-sarja Aktiivinen ja passiivinen lämmön talteenotto Nilan Compact -sarja terveellisempi sisäilma kukkaroa säästäen Monipuoliset ratkaisut erilaisiin tarpeisiin

Lisätiedot

Oikean liesikuvun / liesituulettimen valitseminen.

Oikean liesikuvun / liesituulettimen valitseminen. Oikean liesikuvun / liesituulettimen valitseminen. Oikean tuotteen valitsemiseksi pitää olla tiedossa perusasiat nykyisen tai tulevan ilmanvaihdon tai kärynpoiston tavasta. Vaihtoehdot eri tapauksille

Lisätiedot

ILTO Comfort CE5 ENEMMÄN KUIN LÄMPÖPUMPPU AINUTLAATUINEN UUTUUS LÄMPÖPUMPPU JA ILMANVAIHDON LÄMMÖN- TALTEENOTTOLAITE YHDESSÄ MERKITTÄVÄSTI PIENEMMÄLLÄ INVESTOINNILLA MAALÄMPÖPUMPUN VEROISTA TEHOA LÄMPIMÄN

Lisätiedot

Vallox osaa matalaenergiailmanvaihdon

Vallox osaa matalaenergiailmanvaihdon osaa matalaenergiailmanvaihdon T U O T E - H I N N A S T O 1.7.2013 90 SE - integroidut tasavirtapuhaltimet, - ristivastavirtakenno, hyötysuhde >80 % - kesä-/talvi -automatiikka - ulkoilmasuodatus (G4+F7)

Lisätiedot

Enervent Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Enervent Pingvin eco ED % A. yli 70 F G H I HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS. Enervent Pingvin eco ED 3,0

Enervent Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Enervent Pingvin eco ED % A. yli 70 F G H I HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS. Enervent Pingvin eco ED 3,0 Enervent Pingvin eco ED Enervent Pingvin eco ED Enervent Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Enervent Pingvin eco ED Sertifikaatti Nro VTT C 4026 09 1 (2) Enervent Pingvin eco ED on tarkoitettu käytettäväksi

Lisätiedot

valmistaa ilmanvaihtokoneita Fair 80 ec

valmistaa ilmanvaihtokoneita Fair 80 ec Koja Fair 80 ec Koja Fair 80 ec Koja Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Fair 80 ec Sertifikaatti Nro VTT-C-8424-12 1 (2) Fair 80 ec on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena ja sen lämmöntalteenoton

Lisätiedot

Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN LAITE ASUNTOIHIN. Terveys Mukavuus Energiatehokkuus

Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN LAITE ASUNTOIHIN. Terveys Mukavuus Energiatehokkuus Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN LAITE ASUNTOIHIN Terveys Mukavuus Energiatehokkuus Enervent Pinion Enervent Pinion on erittäin hiljainen ja pienikokoinen laite, joka soveltuu parhaiten kerrostaloasuntoihin

Lisätiedot

Mahdottomuus vai mahdollisuus

Mahdottomuus vai mahdollisuus Rakennuksen energiataloudellinen käyttö Mahdottomuus vai mahdollisuus Timo Posa 31.8.2010 Roolit Hallinta Huolto Käyttäjä Toiminta HELSINGIN KAUPUNGIN KOKONAISKULUTUS VUONNA 2008 ja 2007 2008 2007 GWh

Lisätiedot

Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista

Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista DI Petri Pylsy, Suomen Kiinteistöliitto Tee parannus!-aluekiertue Tarjolla tänään Ilmanvaihdon parantaminen Lämpöpumppuratkaisuja Märkätilojen vesikiertoinen

Lisätiedot

TUOTE- HINNASTO 2.3.2015 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET LISÄVARUSTEET MAAKYLMÄJÄRJESTELMÄT SUODATTIMET JA MUUT TARVIKKEET SunAIR LTO-laitteiden valintaopas www.airwise.fi \ SunAIR-LTO-laitteet \ valintaopas www.airwise.fi

Lisätiedot

KONEELLISEN POISTOILMANVAIHDON MITOITTAMINEN JA ILMAVIRTOJEN MITTAAMINEN

KONEELLISEN POISTOILMANVAIHDON MITOITTAMINEN JA ILMAVIRTOJEN MITTAAMINEN KONEELLISEN POISTOILMANVAIHDON MITOITTAMINEN JA ILMAVIRTOJEN MITTAAMINEN Koneellinen poistoilmanvaihto mitoitetaan poistoilmavirtojen avulla. Poistoilmavirrat mitoitetaan niin, että: poistopisteiden, kuten

Lisätiedot

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT ASUINRAKENNUKSIIN

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT ASUINRAKENNUKSIIN Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT SUINRKENNUKSIIN Terveys Enervent-ilmanvaihdolla on merkittäviä terveysvaikutuksia. Koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihtomme varmistaa raikkaan ja terveellisen sisäilmaston,

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 1. YLEISTÄ 2 Toimiva ilmanvaihto on hyvän sisäilmaston perusedellytys. Asumistoiminnot sekä rakennusmenetelmät ja materiaalit ovat muuttuneet merkittävästi muutamassa vuosikymmenessä.

Lisätiedot

Iloxair Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Ilox 89 Optima. % yli 70 60-70 50-60 D E F G H I 40-50 30-40 20-30 10-20 1-10 HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS

Iloxair Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Ilox 89 Optima. % yli 70 60-70 50-60 D E F G H I 40-50 30-40 20-30 10-20 1-10 HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS Ilox 89 Optima Ilox 89 Optima Iloxair Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Ilox 89 Optima Sertifikaatti Nro VTT-C-5727-10 1 (2) Ilox 89 Optima on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena ja sen

Lisätiedot

Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN KONE ASUNTOIHIN

Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN KONE ASUNTOIHIN Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN KONE ASUNTOIHIN Enervent Pinion Enervent Pinion on erittäin hiljainen ja pienikokoinen kone, joka soveltuu parhaiten kerrostaloasuntoihin ja muihin pieniin tiloihin.

Lisätiedot

PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ

PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ Pelimannin ala-aste ja päiväkoti ILMANVAIHDONSELVITYSTYÖ 4.6.2013 1(4) Pelimannin ala-aste ja päiväkoti Pelimannintie 16 Helsinki PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ 1. TEHTÄVÄ Tarkoituksena

Lisätiedot