**************************************************************************

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "**************************************************************************"

Transkriptio

1 Vaskivuoren lukion tiedote ilmestyy joka jakson ensimmäisenä tiistaina. Sen toimittamisesta huolehtii lukiomme tiedottaja, biologian ja maantieteen lehtori Hanna Pohjonen. Jaksojen aikana yksittäisiä tiedotusasioita julkaistaan huoltajille Wilmassa. Vaskivuoren lukion tiedote nro 2. Ilmestymispäivä TÄSSÄ TIEDOTTEESSA SEURAAVIA ASIOITA: - ERITYISOPETTAJA TAVATTAVISSA - RYHMÄNOHJAUS RO1-KURSSI - VANHEMPAINILTOJA: o kakkos-, kolmos- ja nelosvuosikurssilaisten vanhemmille o musiikki- ja tanssilukiolaisten vanhemmille - KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖPÄIVÄ - HUOMIOITAVAA YLEISEN VIIHTYVYYDEN VUOKSI o hajusteiden käytöstä o tupakointikiellosta o autojen pysäköinti ja kouluun saapuminen - VASKIVUORESSA TAPAHTUU: o Vaskifest o Lamerfest o Innolukion ideakilpailu alkaa nyt! o Äidinkielessä tapahtuu o Abien jatko-opintopäivät - KANSAINVÄLISTÄ TOIMINTAA: o Comenius-projekti ARTE ART ROCKS THROUGHOUT EUROPE o Tähtitiedettä Kanariansaarilla! o Tulossa: Kansainvälinen teatteriprojekti o Rotary vaihto-opiskelijaksi - KORVATULPPIEN TILAUKSET - SYYSLOMA - MUSIKAALI ************************************************************************** ERITYISOPETTAJA TAVATTAVISSA Lukiomme erityisopettaja Arja Koponen on II jaksosta lähtien Vaskivuoressa ma, ti, ke. (Sotungissa to ja pe). Tapaamisajan voi sopia parhaiten Wilmaviestillä.

2 RYHMÄNOHJAUS RO1-KURSSI Vaskivuoren lukion opetussuunnitelmaan on lisätty uusi kurssi RO1 lukuvuodesta alkaen. Kurssi toteutuu lukionkäynnin aikana. Kurssin tavoitteena on tukea opiskelijan ryhmäytymistä, hyvinvointia ja opinto-ohjelman toteutumista. Opiskelijat osallistuvat joka viikko ryhmänohjaustuokioihin ja ryhmänohjaustunneille. Ryhmänojaustuokioiden sisällöt on kirjattu lukuvuosittain ryhmänohjauksen vuosikelloon. Kurssista saa suoritusmerkinnän kolmannen opiskeluvuoden III jakson päättyessä, mikäli opiskelija on säännöllisesti osallistunut ryhmänohjaukseen. VANHEMPAINILTOJA Kakkos-, kolmos- ja nelosvuosikurssilaisten vanhemmille keskiviikkona klo 18 lukion aulassa. Tietoa ylioppilaskirjoituksista ja muista ajankohtaisista asioista sekä ryhmänohjaajien tapaaminen. Klo lähtien tanssilukiolaisten järjestämä kahvio. Pienellä rahalla herkullista tarjottavaa. Musiikki- ja tanssilukiolaisten vanhempainilta tiistaina klo 18 lukion auditoriossa. Samassa yhteydessä pidetään Vaskivuoren lukion musiikkiseura ry:n sääntömääräinen syyskokous. Kokouksessa mm. - päätetään ensi vuoden toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta ja - valitaan yhdistyksen johtokunta vuodelle Tervetuloa! KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖPÄIVÄ LA Kaikki lukiomme opiskelijoiden vanhemmat tai huoltajat ovat tervetulleita: klo 10.30, jolloin rehtori kertoo ajankohtaisista asioista auditoriossa. klo lähtien voi nauttia koululounasta klo mahdollisuus seurata kokeiden selitystunteja tai tavata henkilökohtaisesti ryhmänohjaaja/opettajia klo mahdollisuus tavata ryhmänohjaaja tai opettajia henkilökohtaisesti. Vanhempia pyydetään etukäteen ilmoittamaan, keitä opettajia he haluavat tavata Wilman pikaviestinä suoraan opettajalle. Vaskivuoren lukion musiikkiseura pitää Kodin ja koulun yhteistyöpäivänä maksullista kahviota laajennuksen aulassa, 2.krs. Opiskelijoille lauantaikoulupäivä on lautakunnan määräämä työpäivä, ja vastaava vapaapäivä on maanantai ennen syyslomaa. Opiskelijoilla on lauantaina oppiaineen kokeet (2- tuntipaikka) klo sekä klo kokeen selitystunnit, joita vanhemmat voivat seurata. Tervetuloa Kodin ja koulun yhteistyöpäivään!

3 HUOMIOITAVAA YLEISEN VIIHTEYDEN VUOKSI: Hajusteiden käytöstä Lukiossamme on opiskelijoita, jotka kärsivät hajusteallergiasta. Kaikkien lukiomme opiskelijoiden ja opettajien on pidettävä tämä mielessä ja vältettävä voimakkaiden hajusteiden käyttöä koulupäivän aikana. Esimerkiksi jos WC-tilan edellinen kävijä on suihkauttanut siellä hiuslakkaa, se saattaa aiheuttaa hajusteallergikolle kohtauksen. Tupakointikiellosta Tupakointi on lain mukaan kielletty koulun alueella 24/7 kaikilta, myös täysi-ikäisiltä ja opiskelijoilta, joiden koulupäivä on loppunut. Vaskivuoren lukion opiskelijat eivät myöskään tupakoi koulun edustalla Myyrmäenraitilla, Putouskujalla eikä Myyrmäen urheilutalon edustalla, jossa tupakoinnin kieltää kaupungin järjestyssäännöt. Jos opiskelija tavataan tupakoimasta, ilmoitetaan hänestä ryhmänohjaajalle. Ryhmänohjaaja puhuttelee opiskelijan, ja alaikäisen kohdalla ottaa yhteyttä myös huoltajaan. Jos rike toistuu, opiskelija ohjataan rehtorin tai apulaisrehtorin puheille. Autojen pysäköinti ja kouluun saapuminen Käyttäkää joukkoliikennettä, aina kun se on mahdollista! Pysäköintikieltomerkkejä on noudatettava. Paviljonkiin on oltava esteetön kulku. Tavarantoimittajien, erityisesti keittiön, on päästävä sujuvasti pihalle. Esim. Virtatieltä lukion pihalle tulevalle yhdystielle ei saa pysäköidä autoja niin, etteivät isot autot pääse tuomaan kuormia keittiöön. Väärin pysäköityjä autoja sakotetaan. Koulun parkkipaikasta osa, merkitty kyltein, on tarkoitettu henkilökunnan käyttöön tai hammashoitolan asiakkaille. Pysäköi oikein! Huoltajat, jotka tuotte opiskelijan kouluun, pyydämme jättämään nuoren Virtatien levennyksille. Näin vältämme syyspimeinä aamuina turhaa edestakaista autoliikennettä ruuhkaisella parkkipaikalla. Koulun pääovelle kävellään kevyen liikenteen väylää pitkin ei parkkipaikan läpi oikaisten. Turvallista koulutietä jokaiselle!

4 VASKIVUORESSA TAPAHTUU: Vaskifest Lauantaina Vantaa saa uuden festivaalin, kun nykyiset ja entiset maineikkaan Vaskivuoren lukion bändit ja artistit esiintyvät opinahjossaan Vaskifest-festivaalilla. Mukana ovat Lauri Mikkola, Axl Smith, Wedding Crashers, Wrecking Queens, Pasa, Pintandwefall, Vaskivuori Big band, Top Noch Big Band ja monia muita. Kaikki esiintyjät ovat aloitelleet musiikkiuraansa Vaskivuoressa ja kokoontuvat nyt ensimmäistä kertaa samalle lavalle Vaskifestiin. Vaskivuoren lukio (Virtatie 4, Vantaa) la klo Liput 5. Lisätiedot: Pekka Rautio, Lamerfest Lukiossamme järjestetään hulppea tietokonetapahtuma Lipunmyynti aukeaa varaa oma paikkasi heti! Lisätietoja: Innolukion ideakilpailu alkaa nyt! Innolukio on Opetushallituksen johdolla kehitetty lukiolaisten oppimisympäristö. Innolukion ytimen muodostaa ideakilpailu, joka järjestetään ensimmäisen kerran valtakunnallisena Ideoinnin tueksi syyslukukaudella on julkaistu viikoittain uusia inspiraatiovideoita ja viikkotehtäviä. Innolukio-kilpailun tehtävät on julkaistu Innolukion kotisivuilla (www.innolukio.fi). Lukiolaiset pääsevät ratkomaan useita, hyvin erilaisia yritysten ja yhteisöjen antamia haasteita. Tässä muutamia esimerkkejä: Millainen on koulupäivä vuonna 2050? Miten mediaa käytetään vuonna 2050? Miten nuoret ja ikäihmiset kohtaisivat yhteisen toiminnan parissa? Miten hyödyntää tietekniikkaa opetuksessa? Suunnittele uusi liikuntamuoto edistämään koululaisten terveyttä. Kehitä peli netissä olevan tiedon luotettavuuden arvioimiseen. Työt tehdään Innolukio Desk verkkoalustaan, jonka kautta lukiolaiset saavat palautteen tehtävän antaneilta yhteistyökumppaneilta jo kilpailun kuluessa. Mukana on myös Vapaa sarja, johon lukiolaiset voivat lähettää muita omia oivalluksiaan. Vaskivuoren opettajat voivat halutessaan ideoida ja pohtia kilpailutehtäviä opiskelijoiden kanssa oppituntien puitteissa. Lisäksi Innolukion tiimoilta järjestetään yhteisiä aamunavauksia aulassa. 30 parasta työtä palkitaan merkittävin stipendein ja tuotepalkinnoin Innolukiogaalassa tammikuun 2013 lopussa. Nyt kaikki ideoimaan!

5 ÄIDINKIELESSÄ TAPAHTUU: Kirjamessut Vaskivuoren lukion äidinkielen ja kirjallisuuden 8. kurssin opiskelijat menevät kirjamessuille perjantaina Helsingin Messukeskukseen. Vaskivuoren lukion opiskelijoita on Kirjamessuilla myös tekijöinä. Lukukeskuksen/Sanaston osastolla kirjailijat Vilja-Tuulia Huotarinen ja Salla Simukka haastattelevat lukevia nuoria heidän mielikirjoistaan. Lukiomme opiskelijoita Mira Strengelliä ja Pia Välitaloa haastattellaan lauantaina klo "Kurssi vain kirjoja lukemalla?" Tule kuulemaan, miten saat kurssin vain romaaneja tai runoja lukemalla! ÄI12 eli Lukudiplomikurssi suoritetaan itsenäisesti lukemalla 20 teosta annetusta nykykirjallisuus - ja klassikkolistasta. Luetuista kirjoista tehdään erilaisia töitä ja keskustellaan lukupiirissä tai netissä. Aikaa kurssin suorittamiseen on kolme vuotta. Kurssin infotilaisuus pidetään tiistaina kello luokassa 052. Tervetuloa! Lisätietoja äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Tuija Tikkaselta tai muilta äidinkielenopettajilta." Ihan sama! Nuorten kirjastotapahtuma klo toteutetaan Vaskivuoren lukion medialinjan, äidinkielen ja kirjallisuuden sekä kirjaston yhteistyönä nuorten tapahtuma Myyrmäen kirjastossa. Vieraina tapahtumassa ovat mm. Kiroileva siili -sarjakuvan luoja Milla Paloniemi ja näyttelija Eero Milonoff. Nuoruutta käsittelevän tapahtuman suunnittelevat 2. ja 3. vuosikurssin medialinjalaiset, ja se on tarkoitettu vuotiaille. Ohjaavina opettajina projektissa ovat Marko Kalmari, Elisa Orre ja Tuija Tikkanen". Kielimestari-kilpailu Nautitko pilkunviilaamisesta, asuuko sisälläsi pieni kielipoliisi? Nyt sinulla on tilaisuus niittää mainetta ja kunniaa osallistumalla Kielimestari-kilpailuun perjantaina klo Palkintona on leffalippuja ja paljon muuta. Kielimestari-titteli aloittaa uuden, jokavuotisen perinteen Vaskivuoressa, joten sinulla on nyt tilaisuus olla tämän kunnianarvoisen tittelin ensimmäinen haltija! JATKO-OPINTOINFOA ABEILLE JA MUILLEKIN: Loka-marraskuun vaihteessa on jatko-opintoinfoissa varsinainen suma: lukiossamme vierailee Studentum Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto järjestävät Koe kampus -tapahtuman on abien jatko-opintopäivä Lisäksi jokavuotiset Studia-messut ovat Helsingin Messukeskuksessa.

6 Studentum Studentum määrittelee itsensä seuraavasti: "Studentum.fi on olemassa, jotta sinä tulevana opiskelijana voit löytää itsellesi sopivan koulutuksen mahdollisimman helposti ja vaivattomasti. Oppilaitos- ja koulutusesittelyjen lisäksi sivustolta löytyy mm. koulutusfoorumi, FAQ osio, opiskelijablogeja, haastatteluja sekä arvosteluja. Nämä tarjoavat mielenkiintoisia näkökulmia eri koulutuksiin. Voit myös tehdä suositun ammatinvalintatestimme, mikäli tulevaisuuden suunnitelmasi ovat vielä auki. Kyseessä on toistaiseksi pääosin nettisivusto, mutta Studentum Roadshow jalkautuu kouluumme ti klo Tuona aikana on koulumme aulassa ständi, jolla toivomme mahdollisimman monen opiskelijan vierailevan. Lisäksi klo Studentum pitää auditoriossa infon musiikin, tanssin ja median jatko-opintomahdollisuuksista. Nämä opiskelijat ovat infon pääkohderyhmä. Info on tarkoitettu muillekin vuositasoille kuin vain abeille. Koe kampus Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto järjestävät mittavat yliopisto-opiskeluun johdattavat päivät, jolloin voit vierailla monilla kampuksilla (= yliopistoalueilla) ja tutustua eri koulutusohjelmiin. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen (päättyi 7.10.). Toivottavasti olet ollut kuulolla, kun tuosta ilmoittautumisajasta on tiedotettu! Tapahtuman ohjelma nähtävissä osoitteessa Abien jatko-opintopäivät Abien jatko-opintopäivää vietetään koulussamme. Ensimmäisen oppitunnin jälkeen abiturientit pääsevät tutustumaan koululla kahteen esittelyyn seuraavista: yo-pohjainen ammatillinen koulutus, musiikkialan opinnot, oppisopimuskoulutus, avoin ammattikorkea, avoin yliopisto, yo-kirjoituksiin ja pääsykokeisiin valmistautuminen ja kansainväliset opiskelumahdollisuudet. Lounaan jälkeen siirrytään iltapäivän tutustumiskohteeseen, joita ovat: Helsingin yliopiston oikeustieteellinen, valtiotieteellinen, käyttäytymistieteellinen, matemaattisluonnontieteellinen, humanistinen (historia tai yleinen kirjallisuustiede, musiikki, estetiikka ja teatteritiede) tai farmasian tiedekunta, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, teknillinen korkeakoulu tai taideteollinen korkeakoulu, teatterikorkeakoulu, maanpuolustuskorkeakoulu, ammattikorkeakoulutus: tradenomiopinnot, sosiaali- ja terveysala, kulttuuriala, tekninen ala, restonomi- ja liikunnanohjaajakoulutus. Jatko-opintopäivään ilmoittaudutaan Wilmassa kuin viimekin vuonna. Ilmoittautuminen tehdään syyslomaan mennessä. Lisätietoja RO-tuokioissa sekä opinto-ohjaajilta.

7 Studia-messut Messuilla saat kattauksen lähes kaikesta mahdollisesta lukion jälkeisestä koulutuksesta. Myös ulkomaisia opiskelumahdollisuuksia on vuosi vuodelta enemmän tarjolla. Jos et vielä tiedä, mitä haluat lukion jälkeen, tarjoavat messut monia virikkeitä jatko-opintosuunnitelmiin. Messuille pääsee Suomen Lukiolaisten liiton kortilla ilmaiseksi ja vähintään 10 hengen ryhmät alennuksella, mikäli liput ovat tilattu opon kautta mennessä. Ks. tarkemmin Ole aktiivinen ja osallistu! Syksy on jatkokoulutustapahtumien sesonkiaikaa. Kaikista tapahtumista lisätiedot opoilta. KANSAINVÄLISTÄ TOIMINTAA: Comenius-projekti ARTE ART ROCKS THROUGHOUT EUROPE Ensimmäinen hankekokous pidetään Löningenissä, Saksassa. Matkalle osallistuu 7 opiskelijaa ja kaksi opettajaa. Comenius-projektiin osallistuu seitsemän koulua seitsemästä eri valtiosta, joissa vieraillaan vaihtuvien teemojen tiimoilta. Tulevista teemoista, kohdemaista sekä hakemisesta Comenius-projektiin tiedotetaan lukuvuoden aikana opiskelijoille Wilman kautta. Yhteyshenkilö: Jussi Yli-Vakkuri. Tähtitiedettä Kanarian saarilla! Kahdeksan vaskivuorelaista fysiikkaa opiskelevaa abiturienttia lähtevät marraskuussa La Palman saarelle tekemään havaintoja NOT -avaruusteleskoopilla. Tämä matka on osa tiedekoulua, jonka tavoitteena on antaa lahjakkaille ja innostuneille fysiikan opiskelijoille mahdollisuus osallistua tieteellisen tutkimuksen koko prosessiin aina havaintojen tekemisestä tulosten analysointiin ja tieteellisen raportin laatimiseen. Nordic Optical Telescope on halkaisijaltaan 2,5 metrinen peiliteleskooppi ja sillä havainnoidaan avaruutta näkyvän valon ja infrapunasäteilyn alueella. NOT on tärkeä havaintoväline pohjoismaiden tähtitieteilijöille ja on hienoa, että olemme saaneet kaksi havaintoyötä suomalaisten lukiolaisten käyttöön. Seuraava NOT -tiedekoulu järjestetään ensi lukuvuonna. Lisätietoja: Markku Parkkonen.

8 TULE MUKAAN KANSAINVÄLISTYMÄÄN: Tulossa kansainvälinen teatteriprojekti! Vaskivuoren lukio lähtee mukaan Pan European -verkoston teatteriprojektiin. Osallistumme huhtikuuta 2013 teatteriviikolle Ateenassa. Mukana tiimit isäntämaa Kreikan lisäksi Tanskasta, Tsekkeistä ja Romaniasta. Teema : Like, poke, request, ignore: making friends in the global community. Kiinnostaako? Haemme viittä innokasta opiskelijaa teatteritiimiimme. Katso hakuohjeet Fronterista (musiikin huone -> PEEP Theatre Week). Hakemuksen tulisi olla Susanna Metsälän lokerossa viimeistään perjantaina Lisätietoja: Fronter, teatteriopettaja Susanna Metsälä tai PEEP-koordinaattori Virpi Kantonen. Rotary vaihto-opiskelijaksi lukuvuonna ? Jos olet kiinnostunut vaihto-opiskelijavuodesta Myyrmäen Rotaryklubin kautta, käy katsomassa lisätietoa ja jätä vapaamuotoinen hakemuksesi lokakuun loppuun mennessä rehtori Eira Kasperille. Myös kesävaihto tai leirivaihto ovat mahdollisia. ORELO ER-KORVATULPPIA KOULUN KAUTTA Orelon ER korvatulppia saatavana ryhmätilauksena koulun kautta. Hinta on 154 (normaalisti n. 200 ). Maksu ja ilmoittautuminen kansliaan ke mennessä. Valokset tulppia varten otetaan ti klo musiikkiluokassa. Valmiit tulpat saa n. kuukauden kuluttua valosten ottamisesta. HUOM! Korvat kannattaa puhdistaa/huuhdella pari päivää ennen valosten ottamista. Hinnat sisältävät valosten ottamisen, toimituksen, vuoden istuvuustakuun ja kahden vuoden materiaalitakuun. Yksilölliset -kuulosuojainmallit vaimentavat tasaisesti kaikilla taajuuksilla (vaimennus valittavissa 9dB, 15dB ja 25dB). ER-mallit sopivat henkilöille, joille on ensiarvoisen tärkeää kuulla ääntä luonnollisesti vaimennettuna, vääristämättä esim. Muusikoille. Lisätietoja: tai Pekka Rautiolta. SYYSLOMA Syyslomaa vietetään lukiossamme to ma Mukavaa syyslomaa kaikille!

9 SUOMEN KANTAESITYS VASKIVUOREN LUKION MUSIKAALI 2013: SONDHEIM LAURENTS ANYONE CAN WHISTLE KAIKKIHAN VIHELTÄÄ Se ihan tavallinen tarinako? Ei todellakaan! Anyone Can Whistle kertoo riemastuttavan järjenvastaisen tarinan konkurssikypsästä kaupungista, korruptoituneesta kaupunginhallinnosta, kireästä mielisairaanhoitajasta, mahdollisesta valetohtorista, ahneudesta, huijauksista, hulluudesta ja rakkaudesta. Anyone Can Whistle hukuttaa draaman säännöt, soveliaisuuden rajat ja terveen järjen konfettisateeseen! Mikä voisi pelastaa tämän kaupungin? Tarvitaan ihme... OHJAUS Elina Kilkku, MUSIIKINJOHTO Mika Karhunen, KOREOGRAFIA Moona Nevalainen NÄYTÖKSET Torstai 10.1 klo 19 Perjantai 11.1 klo 19 Lauantai 12.1 klo 19 Sunnuntai 13.1 klo 15 Tiistai 15.1 klo 19 Torstai 17.1 klo 19 Perjantai 18.1 klo 19 Lauantai 19.1 klo 14 Lauantai 19.1 klo 19 Sunnuntai 20.1 klo 15 NÄYTÖKSET KOULULAISRYHMILLE Perjantai 11.1 klo 13 Maanantai 14.1 klo 13 Tiistai 15.1 klo 13 Keskiviikko 16.1 klo 13 Torstai 17.1 klo 13 Perjantai 18.1 klo 13 Maanantai 21.1 klo 10 Esitykset Vantaan Konserttitalo Martinuksessa, Martinlaaksontie 36, Vantaa LIPUT 25/13 Lippupisteestä puh , 1,97/min + pvm/klo 7-22 Lipun hintaan lisätään toimituskulut alk. 2,50. Palvelumaksu 1 sisältyy hintaan. Tapahtumanumero R-kioskilla:

10 Liput matineanäytöksiin á 5 myydään vain koululaisryhmille Vaskivuoren lukion kansliasta, puh tai Esitystä suositellaan yläasteikäisille ja sitä vanhemmille katsojille. Alennettuun lippuun ovat oikeutettuja opiskelijat, työttömät, varusmiehet ja pyörätuolilla liikkuvat. Pyörätuolin saattaja ja sylissä istuvat lapset ilmaiseksi. Ryhmälippualennuksen saavat yli 20 henkilön ryhmät normaalihintaisesta lipusta. VASKIVUOREN LUKION/ VASKIVUOREN LUKION MUSIIKKISEURA RY:N TUOTANTO This amateur production is presented by arrangement with JOSEF WEINBERGER LTD. on behalf of MUSIC THEATRE INTERNATIONAL of NEW YORK.

TIEDOTE nro 3 Virtatie 4, 01600 Vantaa

TIEDOTE nro 3 Virtatie 4, 01600 Vantaa VASKIVUOREN LUKION TIEDOTE nro 3 Virtatie 4, 01600 Vantaa Puh. 09 8393 5634 eira.kasper@vantaa.fi www.vantaa-vaskivuori.fi Käytä varattu aikasi! 20.10.2009 Aivan liikaa opiskelijat jättävät käyttämättä

Lisätiedot

TÄSSÄ TIEDOTTEESSA NRO 3 SEURAAVAA:

TÄSSÄ TIEDOTTEESSA NRO 3 SEURAAVAA: Vaskivuoren lukion tiedote nro 3 tiistaina 2.12.2014. Vaskivuoren lukion tiedote ilmestyy joka jakson ensimmäisenä tiistaina. Sen toimittamisesta huolehtii lukiomme tiedottaja, biologian ja maantieteen

Lisätiedot

Vaskivuoren lukio. Opas lukiotulokkaiden vanhemmille ja huoltajille 2014 2015

Vaskivuoren lukio. Opas lukiotulokkaiden vanhemmille ja huoltajille 2014 2015 1 Vaskivuoren lukio Opas lukiotulokkaiden vanhemmille ja huoltajille 2014 2015 2 Sisällys Yhteystiedot 4 Vaskivuoren lukion toiminnan perusteita 5 Opetussuunnitelma 6 Lukiolaisen velvollisuudet 7 Lukiolaisen

Lisätiedot

Vaskivuoren lukio. Opas lukiotulokkaiden vanhemmille ja huoltajille 2015 2016

Vaskivuoren lukio. Opas lukiotulokkaiden vanhemmille ja huoltajille 2015 2016 1 Vaskivuoren lukio Opas lukiotulokkaiden vanhemmille ja huoltajille 2015 2016 2 Sisällys Yhteystiedot 4 Vaskivuoren lukion toiminnan perusteita 5 Opetussuunnitelma 6 Lukiolaisen velvollisuudet 7 Lukiolaisen

Lisätiedot

HELSINGIN KIELILUKION OPINTO-OPAS

HELSINGIN KIELILUKION OPINTO-OPAS 1 HELSINGIN KIELILUKION OPINTO-OPAS... 3 Kotona maailmalla... 3 Helsingin kielilukion toiminta-ajatus... 3 Yhteystiedot... 3 LUKUVUODEN 2015 2016 AIKATAULUJA JA TAPAHTUMIA... 4 Huoltajille... 5 Jakson

Lisätiedot

PAS O-O INT P O 15-16 1

PAS O-O INT P O 15-16 1 OPINTO-OPAS 15-16 1 KALLION LUKIO www.kallil.edu.hel.fi www.facebook.com/kallionlukio käyntiosoite: Porthaninkatu 15, 00530 Helsinki postiosoite: PL 3805, 00099 Helsingin kaupunki Pengerkadun tilat: Pengerkatu

Lisätiedot

***V jakson ensimmäisellä viikolla oli useita konsertteja ja esiintymistilaisuuksia. Vaskivuoren lukio Tiedote nro 8 19.4.2011

***V jakson ensimmäisellä viikolla oli useita konsertteja ja esiintymistilaisuuksia. Vaskivuoren lukio Tiedote nro 8 19.4.2011 Vaskivuoren lukio Tiedote nro 8 19.4.2011 Tiedotteet ilmestyvät vain netissä. Paperikopiot toimitetaan vain sidosryhmille. Tiedotteen ilmestymisestä kerrotaan ro-tuokiossa, jossa tutustutaan myös sen sisältöön.

Lisätiedot

Vihdin lukio Hiidenvedentie 3, 03100 NUMMELA

Vihdin lukio Hiidenvedentie 3, 03100 NUMMELA Vihdin lukio Hiidenvedentie 3, 03100 NUMMELA rehtori Satu Nokelainen (09) 4258 3055 / 044 042 1753 apulaisrehtori Tuula Jantunen (09) 4258 3421 / 044 042 1389 opinto-ohjaajat Anna Kopra (09) 4258 3056

Lisätiedot

TIETOLAARI. Opas F.E. Sillanpään lukion opiskelijalle NIMI: RYHMÄ:

TIETOLAARI. Opas F.E. Sillanpään lukion opiskelijalle NIMI: RYHMÄ: TIETOLAARI Opas F.E. Sillanpään lukion opiskelijalle 2015 2016 NIMI: RYHMÄ: 1. TIETOLAARI... 4 2. YHTEYSTIEDOT... 5 2.1. Opettajat... 8 2.2. ryhmänohjaajat... 9 2.3. Oppilaskunta... 10 3. OPISKELU F.E.

Lisätiedot

SOTUNGIN LUKION OPINTO-OPAS

SOTUNGIN LUKION OPINTO-OPAS SOTUNGIN LUKION OPINTO-OPAS 2015-2016 PELISÄÄNNÖT OPPITUNNEILLE OPISKELIJOILLE JA OPETTAJILLE Pidä kiinni aikatauluista. Tule tunnille ajoissa. Tee kurssiin liittyvät työt ajallaan. Huolehdi opiskeluympäristöstä

Lisätiedot

Nimi. https://peda.net/simo/simon-lukio

Nimi. https://peda.net/simo/simon-lukio Nimi https://peda.net/simo/simon-lukio 2 SISÄLLYSLUETTELO SIMON LUKION OPISKELIJOILLE... 4 MITEN LUKIOSSA OPISKELLAAN... 4 OPISKELUOHJEITA... 5 KOULUN YHTEYSTIEDOT JA HENKILÖKUNTA... 6 SIMON SIVISTYSLAUTAKUNTA

Lisätiedot

OPINTO - OPAS lv. 2015-2016

OPINTO - OPAS lv. 2015-2016 OPINTO - OPAS lv. 2015-2016 www.imatranyhteislukio.fi https://wilma.imatra.fi SISÄLLYSLUETTELO IMATRAN YHTEISLUKIO 1 1. YHTEYSTIEDOT JA LUKUVUOSI 2015-2016 2 2. LUKION VALTAKUNNALLINEN TUNTIJAKO, NUORTEN

Lisätiedot

KAUNIAISTEN LUKIO Lukuvuosisuunnitelma LV 2014-15

KAUNIAISTEN LUKIO Lukuvuosisuunnitelma LV 2014-15 1 KAUNIAISTEN KAUPUNKI KAUNIAISTEN LUKIO Lukuvuosisuunnitelma LV 2014-15 Lukuvuosisuunnitelman käsittely ja hyväksyminen: Koulun opettajakunta käsitellyt 17.11.2014 Opetuslautakunta hyväksynyt 2 Sisällys

Lisätiedot

OPINNOT NAKKILAN LUKIOSSA 2015 2016

OPINNOT NAKKILAN LUKIOSSA 2015 2016 OPINNOT NAKKILAN LUKIOSSA 2015 2016 2 HYVÄ LUKIOLAINEN... 3 KOULUN YHTEYSTIEDOT... 4 OPETTAJAT... 4 KANSLIA... 4 TUNTIJAKO... 5 KIELIOHJELMA... 7 OPINTO-OHJELMAN LAATIMINEN JA TARKASTAMINEN... 7 KURSSITARJOTIN...

Lisätiedot

Koulutuksella tulevaisuuteen Keski-Uudellamaalla ja Sipoossa. Toisen asteen koulutusopas

Koulutuksella tulevaisuuteen Keski-Uudellamaalla ja Sipoossa. Toisen asteen koulutusopas Koulutuksella tulevaisuuteen Keski-Uudellamaalla ja Sipoossa Toisen asteen koulutusopas 2012 KOULUTUKSELLA TULEVAISUUTEEN Keski-Uudellamaalla ja Sipoossa TOISEN ASTEEN KOULUTUSOPAS 2012 Tämä koulutusopas

Lisätiedot

HATANPÄÄN LUKIO dfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdf OPINTO-OPAS. ghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfgh 2015-2016

HATANPÄÄN LUKIO dfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdf OPINTO-OPAS. ghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfgh 2015-2016 qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop asdfghjklzxcvbnmqwertyuiopas

Lisätiedot

NÄIN HOIDAN ASIANI LUMOSSA

NÄIN HOIDAN ASIANI LUMOSSA NÄIN HOIDAN ASIANI LUMOSSA Opintosuunnitelma Hahmottele suunnitelmasi koko lukioajalle. Voit muuttaa sitä opintojen edetessä. Seuraa opintojesi edistymistä ja muuta suunnitelmaasi tarvittaessa. Neuvottele

Lisätiedot

1 LUKIO-OPISKELUN KESKEISIÄ KÄSITTEITÄ JA ASIOITA... 2

1 LUKIO-OPISKELUN KESKEISIÄ KÄSITTEITÄ JA ASIOITA... 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 LUKIO-OPISKELUN KESKEISIÄ KÄSITTEITÄ JA ASIOITA... 2 2 SUORITUSOHJEITA... 5 2.1 LUKION OPPIMÄÄRÄ JA TUNTIJAKO... 5 2.2 OPINTO-OHJELMAN LAATIMINEN JA TOTEUTUMISEN SEURANTA... 6 2.3 OPINTO-OHJELMAN

Lisätiedot

Kerttulin lukio OPINTO-OPAS

Kerttulin lukio OPINTO-OPAS Kerttulin lukio OPINTO-OPAS 2014-2015 Sisällys 1. OPETTAJAT, RYHMÄNOHJAAJAT JA VALMENTAJAT... 4 2. LOMAT, JAKSOT, KOEVIIKOT... 6 3. HYVÄ TIETÄÄ LUOKATTOMASTA LUKIOSTA... 8 4. LUKIOKURSSIT... 10 5. KOKEET...

Lisätiedot

KOULUTUKSELLA TULEVAISUUTEEN. Keski-Uudellamaalla ja Sipoossa

KOULUTUKSELLA TULEVAISUUTEEN. Keski-Uudellamaalla ja Sipoossa KOULUTUKSELLA TULEVAISUUTEEN Keski-Uudellamaalla ja Sipoossa TOISEN ASTEEN KOULUTUSOPAS 2011 Tämä koulutusopas on syntynyt Keski-Uudenmaan opintoohjaajien yhteistyönä. Ensimmäinen opas syksyllä 2007 valmistui

Lisätiedot

Hyvää Naistenpäivää! Kansainvälinen Naisten päivä tänään 8.3. Vaskivuoren lukio Tiedote nro 7 8.3.2011

Hyvää Naistenpäivää! Kansainvälinen Naisten päivä tänään 8.3. Vaskivuoren lukio Tiedote nro 7 8.3.2011 Vaskivuoren lukio Tiedote nro 7 8.3.2011 Tiedotteet ilmestyvät vain netissä. Paperikopiot toimitetaan vain sidosryhmille. Tiedotteen ilmestymisestä kerrotaan ro-tuokiossa, jossa tutustutaan myös sen sisältöön.

Lisätiedot

LUKION OPINTO-OPAS 2014 2015

LUKION OPINTO-OPAS 2014 2015 TÖÖLÖN YHTEISKOULU LUKION OPINTO-OPAS 2014 2015 LUKION OPINTO-OPAS 2014 2015 Kädessäsi on Töölön yhteiskoulun lukion opinto-opas. Opinto-opas on karttasi lukio-opintojesi suunnittelussa. Opas sisältää

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN!

TERVETULOA OPISKELEMAAN! Sisällysluettelo TERVETULOA OPISKELEMAAN! 5 YHTEYSTIEDOT 6 Opettajat 8 Ryhmänohjaajat 11 LUKUVUODEN 2015-2016 AIKATAULUT 12 Syksyn 2015 YO- koepäivät 13 Kevään 2016 YO- koepäivät 13 OPISKELU LUKIOSSA 14

Lisätiedot

OPINTO-OPAS 2015-2016 STUDY GUIDE. Kulosaaren yhteiskoulun lukio Kulosaari Upper Secondary School

OPINTO-OPAS 2015-2016 STUDY GUIDE. Kulosaaren yhteiskoulun lukio Kulosaari Upper Secondary School OPINTO-OPAS 2015-2016 STUDY GUIDE Kulosaaren yhteiskoulun lukio Kulosaari Upper Secondary School Ståhlberginkuja 1, 00570 Helsinki Puh. /Tel. +358 9 2289180 Fax.+358 9 22891810 www.ksyk.fi Nimi ja ryhmä/

Lisätiedot

MÄKELÄNRINTEEN LUKIO Lukuvuosiopas 2015-2016

MÄKELÄNRINTEEN LUKIO Lukuvuosiopas 2015-2016 MÄKELÄNRINTEEN LUKIO Lukuvuosiopas 20-20 MÄKELÄNRINTEEN LUKIO lukuvuosiopas ja -kalenteri lukuvuodeksi 20-20 NIMI:... PUHELINNUMERO:... RO-RYHMÄ:... SISÄLLYSLUETTELO Koulun yhteystiedot... 3 Lukuvuoden

Lisätiedot

KYL lukuvuosiopas 2014-2015 Koulun toiminta Kurssitarjonta Työaika ja järjestelyt

KYL lukuvuosiopas 2014-2015 Koulun toiminta Kurssitarjonta Työaika ja järjestelyt Kouvolan yhteiskoulun lukio Kymen Lukko Kauppalankatu 17 (Salpausselänkatu 26) 45100 Kouvola 02061 58506 (rehtori) 02061 58519 (opinto-ohjaaja) 02061 55334 (kanslia) www.edukouvola.fi/lukiokoulutus KYL

Lisätiedot

SOTUNGIN ETÄLUKION OPINTO-OPAS

SOTUNGIN ETÄLUKION OPINTO-OPAS 2015 2016 SOTUNGIN ETÄLUKION OPINTO-OPAS SOTUNGIN ETÄLUKION KURSSITARJOTIN 2015 2016 Kuvataiteen kurssit eku1 2 ja terveystiedon kurssi ete1 ovat pakollisia niille, jotka ovat aloittaneet tutkintonsa nuorten

Lisätiedot

OPINTO-OPAS LV. 2015 2016. Opiskelijan nimi

OPINTO-OPAS LV. 2015 2016. Opiskelijan nimi OPINTO-OPAS LV. 2015 2016 Opiskelijan nimi ryhmä 2 Opiskelijalle ja huoltajille Kädessäsi on Uudenkaupungin lukion opinto-opas. Tämän oppaan tarkoituksena on antaa tietoa lukio-opiskelusta uusille opiskelijoille

Lisätiedot

LAANILAN LUKIO OPINTO-OPAS

LAANILAN LUKIO OPINTO-OPAS LAANILAN LUKIO OPINTO-OPAS 2014-2015 SISÄLLYS Rehtorin puheenvuoro: Opiskelu kannattaa aina 1 Koulun puhelinnumerot 2 Laanilan lukion opettajat ja ryhmänohjaajat 3 Kansliassa asiointi ja asiointiajat 4

Lisätiedot

TÄSSÄ TIEDOTTEESSA NRO 5 SEURAAVIA ASIOITA:

TÄSSÄ TIEDOTTEESSA NRO 5 SEURAAVIA ASIOITA: Vaskivuoren lukion tiedote nro 5 tiistaina 8.4.2014. Vaskivuoren lukion tiedote ilmestyy joka jakson ensimmäisenä tiistaina. Sen toimittamisesta huolehtii lukiomme tiedottaja, biologian ja maantieteen

Lisätiedot