TIEDOTE nro 3 Virtatie 4, Vantaa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TIEDOTE nro 3 Virtatie 4, 01600 Vantaa"

Transkriptio

1 VASKIVUOREN LUKION TIEDOTE nro 3 Virtatie 4, Vantaa Puh Käytä varattu aikasi! Aivan liikaa opiskelijat jättävät käyttämättä varattuja aikoja niin terveydenhoitajalta, opinto-ohjaajilta kuin kuraattoriltakin. On jatkuvasti pulaa vastaanotto- ja ohjausajoista, siksi on vastuutonta jättää varattu aika käyttämättä peruuttamatta. Kaikki peruutukset voi tehdä Wilman kautta - kanna vastuusi! Terveydenhoitajan työn painopiste ennaltaehkäisevässä työssä Vaskivuoren lukiossa on edelleen vain yksi terveydenhoitaja, joka suorittaa terveystarkastuksia. Häneltä ei riitä resursseja flunssaisten opiskelijoiden hoitamiseen tai kunnon arvioimiseen ym. Kotiin lähtemiseen kesken päivän ei tarvita terveydenhoitajan lupaa. Ilmoita kuitenkin poislähtemisestäsi seuraavan oppitunnin opettajalle tai ryhmänohjaajallesi tai huoltaja ilmoittaa Wilman kautta. Tämä käytäntö on tällä hetkellä voimassa kaikissa Vantaan lukioissa. Terveydenhoitaja ei myöskään anna opiskelijoille särkylääkkeitä kuin poikkeustapauksissa. Opiskelijoilla tulee olla omat henkilökohtaiset lääkkeet mukana. Ensiapuasiat, tapaturmat koulussa ja koulumatkalla hoidetaan terveydenhoitajan kautta. Syksyn rokotuskampanja alkaa alkavalla viikolla terveydenhoitoalan henkilöstöstä. Vantaan kaupungin tekemän suunnitelman mukaisesti valitut ryhmät saavat pandemiarokotuksen syksyn kuluessa. Kaikki terveydenhoitajat ovat välillä poissa normaalityöstään huolehtimassa joukkorokotuksista. Alustavan aikataulun mukaan terveiden vuotiaiden rokotukset alkavat alkavalla viikolla kouluilla. Tiedot tarkentuvat, kun saadaan tietoa rokote-erien riittävyydestä. Riskiryhmiin kuuluvien rokotukset hoidetaan aikaisemmin vastaanotoilla, tämän hetkisen tiedon mukaan viikoilla Lisätietoja esim. Vantaan kaupungin kotisivuilta Talousguru Vaskivuoressa? HYOL järjestää yhteistyökumppanien kanssa joka vuosi lukiolaisille tarkoitetun Talousguru -kilpailun. Koulukohtaiset alkukilpailut järjestetään , valtakunnan parhaat pääsevät jatkokilpailuun. Katso lisää kilpailusta ja palkinnoista (!) osoitteesta: tai kysy yhteiskuntaopin opettajilta!

2 Vaskivuorelaisia 20 eri kunnasta Virallinen tilastointipäivä on aina kerran vuodessa Tuona päivänä Vaskivuoren lukiossa oli 973 opiskelijaa. Tässä luvussa on mukana kolme vaihto-opiskelijaamme Brasiliasta, Italiasta ja Saksasta. Opiskelijoidemme kotikunnat jakaantuvat seuraavasti: Vantaa 658 opiskelijaa Espoo 153 Nurmijärvi 89 Helsinki 43 Vihti 6 Kerava 3 Järvenpää 2 Kauniainen 2 Nummi-Pusula 2 Savonlinna 2 Yksi opiskelija seuraavista kunnista: Hyvinkää, Lohja, Mäntyharju, Parkano, Pertunmaa, Riihimäki, Rovaniemi, Sipoo, Suomussalmi ja Tammisaari. Ylioppilaskirjoitusasioita Syksyn tulokset ovat koululla viikolla 47. Tulosten saapumisesta tiedotetaan Oppimisympäristön Abi-infossa. Tulokset annetaan vain kokelaalle henkilökohtaisesti tai valtakirjalla - ei puhelimitse. Ilmoittautuminen kevään kirjoituksiin päättyy maanantaina klo 15. Ilmoittautumislomakkeet ovat Abin ohjeistossa. Ilmoittautuminen on sitova! Kirjoitettavan aineen pakolliset lukiokurssit tulee olla suoritettuina ennen kirjallisiin kokeisiin osallistumista. Tutustu huolellisesti ohjeisiin! Kevään kirjoitukset alkavat pe äidinkielen tekstitaidon kokeella. Kuullunymmärtämiskokeet ovat ja loput kirjalliset kokeet Kasvaminen globaaliin vastuuseen Kestävän kehityksen teemaviikko Ma klo 9.45 teemaviikon avaus aulassa Ke klo 10 auditoriossa vieraana Tuula-Maria Ahonen, joka on Roska päivässä -liikkeen perustaja To Nenäpäivä, ohjelmassa on mm. kirppis aulassa. Pe Aulassa on näyttely ja esittelijöitä. Tietotekniikan luokkien käyttösäännöt Vaskivuoren lukiossa on kolme AT-luokkaa; 227, 228 ja Opiskelijat kirjautuvat tietokoneisiin vain omilla tunnuksillaan. 4Luokkaa voi käyttää, jos luokkaa ei ole varattu opetukseen. 4Musiikkia voi kuunnella kuulokkeilla. 4Luokka 037 suljetaan klo 16, ja luokassa ei ole iltakäyttöä. 4Luokissa 227 ja 228 on iltaisin ulkopuolista käyttöä. Mikäli luokat ovat vapaina, Vaskivuoren lukion opiskelijat voivat käyttää niitä klo 18 asti. Oman käyttäjätunnuksen menettää, jos rikkoo seuraavia ehtoja 4Luokassa syöminen on kielletty. 4Luokassa pelaaminen on kielletty. 4Oman käyttäjätunnuksen lainaaminen kaverille on kielletty. 4Luokka on jätettävä siistiin kuntoon.

3 Tasa-arvotiimi kaipaa opiskelijoita! Tasa-arvotiimin tehtävä on pitää yllä tasa-arvotietoutta koulussamme (= tyttöjä ja poikia/eritaustaisia opiskelijoita kohdellaan, arvioidaan, huomioidaan samalla tavalla). Tehtävämme on mielestämme hyvin tärkeä ja puutumme tarvittaessa epäkohtiin. Mitä tiimi tekee? Tasa-arvoviikko pidetään joulukuussa ja keväällä kyselyt 2.vuosikurssin opiskelijoille ja opettajille. Edellisvuosina tutkittiin, miten stipendirahat jakautuvat, miten sukupuolet näkyvät esim. vuosikirjoissa, havahduttiin siihen että lukiolaiset joutuvat usein seksuaalisen häirinnän kohteeksi ja siihen että sukupuoli vaikuttaa vahvasti jatko-opiskelusuunnitelmiin. Miten näihin asioihin voisi vaikuttaa? Tervetuloa mukaan tiimiin. Saat osallistumisestasi soveltavan tiimikurssin. Yhteydenottoja odotellen Ensiapuilta Stradassa AKV1-kurssin suorittamiseen (opinto-opas s. 147) kuuluu AB-ajokortin lisäksi osallistuminen kahdelle luennolle, jotka ovat 1) Menettely onnettomuustilanteessa (ensiapuilta) ja 2) Huomaavaisuus liikenteessä. Ykkösluennon järjestää Autokoulu Strada ja se on perjantaina klo autokoulun tiloissa, Uomatie 4. Luennolle on ilmoittauduttava etukäteen puh tai s-postitse: autokoulustrada.fi. Autokoulu lähettää koulun kansliaan tiedot niistä opiskelijoista, jotka ovat hyväksyttävästi osallistuneet luentoon. Toinen luento Huomaavaisuus liikenteessä järjestetään yhden kerran vuodessa koululla. Se järjestetään kevätlukukaudella ja sen ajankohdasta tiedotetaan erikseen. RUUSUJA!!!! Kiitos pelastautumisharjoituksen onnistumisesta! Lukiossamme järjestettiin pelastautumisharjoitus, johon osallistui useita eri tahoja. Harjoitus onnistui hyvin ja sen avulla voidaan taas kehittää lukiomme valmiussuunnitelmia. Kiitos kaikille harjoituksen järjestäjille ja harjoitukseen osallistuneille! Rakastaa, ei rakasta oli upea! Kiitokset ja onnittelut kaikille ykkösvuosikurssin musiikki- ja tanssilukiolaisille sekä ohjaajille hienosta esityksestä! Myyrmäki täytti 40 vuotta! Vaskivuoren lukion opiskelijat olivat ansiokkaasti mukana musiikki- ja tanssiohjelmin Myyrmäen 40-vuotisjuhlissa. Kiitokset kaikille esiintyjille ja ohjaajille! Ansiokkaan Myyrmäen 40-vuotisjuhlakirjan toimittamisessa on ollut mukana lukiomme opiskelijoita lehtori Marika Kesselin johdolla. Kirjan hinta on 40 euroa ja sen voi tilata osoitteesta: senja. Vaskivuoren lukion musiikki- ja tanssilukiolaisten vanhempainilta järjestetään tiistaina klo 19 koululla auditoriossa. Samassa yhteydessä on Vaskivuoren lukion musiikkiseura ry:n sääntömääräinen syyskokous.

4 Oppilaskunnan kokouksia pe klo Laajennettu edustajisto Laajennettuun edustajistoon kuuluvat kaikki ryhmien luottamus- ja varaluottamusopiskelijat sekä oppilaskunnan nykyinen hallitus. Laajennettu edustajisto valitsee keskuudestaan uuden hallituksen vuodeksi Valinnan vahvistaa yleiskokous. Laajennettu edustajisto laatii myös oppilaskunnan toimintasuunnitelman ensi vuodeksi. Toimintasuunnitelma esitellään yleiskokouksessa. pe klo 10 Oppilaskunnan yleiskokous aulassa Oppilaskuntaan kuuluvat kaikki lukion opiskelijat. Musikaalin Grease lipunmyynti on alkanut GREASE Ohjaus Susanna Metsälä Musiikinjohto Jonna Salminen Koreografia Ulpu Puhakka Esitykset Vantaan Konserttitalo Martinuksessa, Martinlaaksontie 36 la 9.1. klo 14 ennakkonäytös ja klo 19 ensi-ilta su klo 14 ja 19 ti klo 19 ke klo 19 to klo 19 Liput 20 ja 12 euroa. Tilaukset lukion kansliasta, (tai puh ). Vaskivuoren lukion kanslia, Virtatie 4, Myyrmäki. Koululaisnäytökset ovat maanantaista perjantaihin klo 13. Niihin myydään lippuja vain ryhmille. Koululaisnäytösten liput maksavat 5 euroa, tilaukset puhelimitse Suosittelemme Grease-musikaalia yläasteikäisille ja sitä vanhemmille katsojille. Elacin korvatulppia koulun kautta Elacin ER korvatulppia saatavana ryhmätilauksena koulun kautta. Hinta on 160 (normaalisti n 190 ). Maksu kansliaan pe mennessä. Valokset tulppia varten otetaan ti klo 15 musiikkiluokassa 252. Valmiit tulpat saa noin kuukauden kuluttua valosten ottamisesta. Korvat kannattaa puhdistaa/huuhdella pari päivää ennen valosten ottamista. Hinnat sisältävät valosten ottamisen, vuoden istuvuustakuun ja kahden vuoden materiaalitakuun. Yksilölliset -kuulosuojainmallit vaimentavat tasaisesti kaikilla taajuuksilla (vaimennus valittavissa 9dB, 15dB ja 25dB). ER-mallit sopivat henkilöille, joille on ensiarvoisen tärkeää kuulla ääntä luonnollisesti vaimennettuna, vääristämättä, esim. muusikot, lentäjät ja tiettyjen koneiden käyttäjät. Yksilöllisten Elacin ER-kuulosuojainten täydellinen istuvuus takaa optimaalisen vaimennuksen ja käyttömukavuuden. Lisätietoja: Lisätietoja antaa myös Pekka Rautio. Vaskivuoren senioribändit menestyvät... YleX ja Rumba listasivat tämän hetken mielenkiintoisimmat suomalaiset bändit ja artistit. Tulevaisuuden tusinaa oli valitsemassa asiantunteva joukko kotimaisia musiikkia-alan asiantuntijoita, toimittajia, keikkamyyjiä, levykauppiaita, klubi- ja festivaalipromoottoreita sekä levy-, tuotanto- ja kustannusyhtiöiden a&r-henkilöitä. Heidän tehtävänään oli listata viisi lupaavinta artistia tai bändiä. Järjestyksellä ei ollut väliä. Listalle sai kirjoittaa vain sellaisen nimen, joka ei ole vielä julkaissut debyyttialbumiaan. Listalla on kaksi Vaskivuoresta lähtenyttä bändiä: Wrecking Queens ja Wedding Crashers 2010

5 Minkä takia opiskelijat ovat poissa koulusta? Lukiomme opiskelijahuoltoryhmä teki viime keväänä kaikille silloin talossa olleille opiskelijoille poissaolokartoituksen. Halusimme selvittää poissaolojen taustasyitä aiempaa tarkemmin. Tarkastelussa oli viikko Kyselyyn vastasi jokainen seuraavan viikon rotuokioon osallistunut opiskelija nimettömänä, joten kenenkään henkilöllisyys ei tullut esille. Opiskelijat vastasivat kyselyyn pääosin asiallisesti, joten tuloksia voi pitää ainakin suuntaaantavina. Suurin yksittäinen poissaolojen syy oli sairaus. Muita syitä olivat esim. käynti opinto-ohjaajan luona, autokoulutunti, kesätyöpaikan haastattelu ja matka. Joskus koulupäivä keskeytyi pahan olon vuoksi, ja välillä opiskelija ei jaksa lähteä kouluun. Poissaoloja tulee myös koulun antamista tehtävistä. Koulun antamat tehtävät ovat osa kursseihin tai koulun tapahtumiin liittyviä velvoitteita. Niihin ainakin joillakin lukiolaisilla menee runsaasti aikaa. Kartoitus osoitti, että myös lintsaamista valitettavasti esiintyy. Opiskelijat olivat jonkin verran poissa lääkärissä tai terapiassa käyntien sekä erilaisten asioiden hoidon takia. Kuitenkaan perhesyyt ja kotiongelmat eivät ole tämän kartoituksen mukaan mainittava syy poissaoloihin. Myöskään töissä käyminen ei aiheuta paljon poissaoloja. Tämä voi monen mielestä olla yllättäväkin tulos. Vaikuttaa siltä, että lukiolaiset osaavat suunnitella ajankäyttönsä koulun ja työelämän välillä. Tämä kartoitus osoitti, että tytöt olisivat poikia enemmän poissa koulusta. Johtuuko tulos kenties tyttöjen suuremmasta vastaamisrehellisyydestä vai onko asia todella näin? Jatkamme poissaolojen syiden seuraamista ja käsittelyä opiskelijahuoltoryhmässä. Päätavoitteemme on keksiä ratkaisuja ja toimintamalleja, joilla lukiomme voisi tukea opiskelijoita nykyistä paremmin. Tulevia tapahtumia Kirjastoyhteistyö Ke Vaskivuoren lukion yhteistyö Myyrmäen kirjaston kanssa jatkuu. Lukuvuoden ensimmäinen Tietovirrat haltuun -luento on auditoriossa klo ryhmille 97 ja 99. Luki-infot Keskiviikoksi ilmoitetut luki-infot ykkösille siirtyvät myöhempään ajankohtaan. Abi-info To Valmennuskeskuksen abi-info klo 8.20 auditoriossa. Vanhojen tanssien suunnittelu To klo Vanhojen tanssein suunnittelukokoukseen osallistuvat kakkosten luottamus- ja varaluottamusopiskelijat sekä ryhmänohjaajat. Tapaaminen on pohjakerroksessa. Kirjamessut Pe Abit käyvät Kirjamessuilla klo Kaikkien abien ruokailu klo HUOMIO! Kaikki kakkoset ruokailevat vasta klo 12.35! Comenius-projekti Comenius-projektin World of Tomorrow - Living Pictures kolmas tapaaminen Tanskassa Svendborgin lukiossa. Suomalaisten ja tanskalaisten lisäksi projektiin osallistuu lukiolaisia Saksasta ja Unkarista.

6 Tulevia tapahtumia... Kestävän kehityksen teemaviikko Maanantaista perjantaihin Kestävän kehityksen teemaviikko. Palautuspäivän uusi aikataulu Ti Palautuspäivä. Katso oman ryhmäsi aikataulu opinto-oppaan sivuilta 16 ja 17. Ykköset noudattavat aikataulua B, kakkoset aikataulua A ja kolmoset aikataulua C. Uusintaan ilmoittautuminen Ke Ilmoittautuminen uusintaan klo 15 mennessä. Katso ohjeet opinto-oppaan sivulta 31. Illalla vanhempainilta. Penkkareiden suunnittelu alkaa To klo Penkkareiden suunnittelukokoukseen osallistuvat ryhmien luottamus- ja varaluottamusopiskelijat sekä ryhmänohjaajat. Tapaaminen on pohjakerroksessa. Myöhemmin ilmoittavana ajankohtana matematiikkakilpailu. Laajennettu edustajisto Pe klo laajennettu edustajisto. Ruotsin kielikylpyä ruotsin kielikylpyä Timotej n päiväkodissa. I jakson arvioinnit Ti jaetaan I jakson arvioinnit. Kaikki I jakson rästityöt on jätettävä opettajille (= Z-päivä). Uusintakuulustelu klo Lamerfest Lamerfest Peep-vierailu Peep-vierailuun Kiovaan osallistuu viisi kakkosvuosikurssin opiskelijaa Sari Kopran johdolla. Demokratian kehittymiseen paneutuvat vaskivuorelaisten lisäksi opiskelijat Englannista, Kreikasta, Tanskasta, Ukrainasta ja Unkarista. (Peep = Pan European Exchange Program) Kilpailuja Ti fysiikkakilpailu To kemiakilpailu Oppilaskunnan yleiskokous Pe klo 10 oppilaskunnan yleiskokous. VBB Jumps Klo 19 Vernissassa (Tikkurilantie 36) Vaskivuori Big Bandin levynjulkistamiskonsertti. Valo saavuttaa Su klo 15 koululla Valo saavuttaa -levynjulkistamiskonsertti. Kamarikuoro, mieskuoro ja tyttökuoro sekä kamariyhtye esiintyvät. Konserttiin on 5 euron sisäänpääsymaksu. Tupakointi on kielletty Tupakointi on lukiossa kielletty, myös 18 vuotta täyttäneiltä! Eduskunnan 1994/765 säätämän tupakkalain 1. momentti kuuluu: Tupakointi on kielletty päiväkotien lapsille ja oppilaitosten oppilaille tarkoitetuissa sisätiloissa sekä niiden pääasiassa kahdeksaatoista vuotta nuoremmille tarkoitetuilla ulkoalueilla. Koulun on noudatettava tupakkalakia jakamalla myös tietoa tupakan vaaroista sekä valvomalla, että lakia noudatetaan. Koulualueella ja sen välittömässä läheisyydessä tupakointi ei ole sallittua. Myyrmäenraitti ja Myyrmäentien asuintalojen pihat eivät saa olla opiskelijoiden tupakointipaikkoja. Kun opettajat kehottavat tupakoivia opiskelijoita lopettamaan tai siirtymään muualle, he toimivat virkansa edellyttämällä tavalla. Opiskelijoiden epäasiallinen huomauttelu ja annettujen ohjeiden noudattamatta jättäminen ei ole sopivaa lukiolaisen käyttäytymistä.

7 Myyrmäki 40 - juhlakirja Oletko jo hankkinut itsellesi oman Myyrmäen juhlakirjan? Myyrmäki - kampakeramiikasta kauppakeskukseen -kirjan on toimittanut Jukka Hako. Kirjassa on 348 sivua ja kovat kannet. Lukiomme opiskelijat ovat olleet mukana kirjan toimitustyössä lehtori Marika Kesselin johdolla. Hinta on 40 euroa. Kirjaa voi tilata osoitteesta kellastupa.fi Kouluruokailu on etuoikeus Maksuton koululounas on todella harvinaista maailmassa. Se on suomalainen etuoikeus, jota käydään hammästelemässä myös ulkomailta. Meille siitä on tullut itsestäänselvyys, jota emme aina osaa riittävästi arvostaa istahtaessamme kounastarjottimen kanssa ruokapöytään. Sitä paitsi keittiön henkilökunta taikoo monipuolisen ja terveellisen ruuan aivan käsittämättömän pienillä määrärahoilla. Päivittäinen yhden opiskelijan lounaan ruokaaineisiin on varattu määrärahaa reilusti alle euron. Pelisääntöjä lounaalla 4Arvioi lounasannoksesi oikein! Ota ruokaa vain niin paljon kuin arvelet syöväsi. Kysymys on myös kestävästä kehityksestä - ja asenteesta. 4Hyvät käytöstavat ovat toinen toisestamme välittämistä. Keittiön henkilökunta antaitsee kiitoksen. Kun olet ruokaillut, anna istuinpaikkasi seuraavalle. Kun henkilökunta täydentää jakelulinjastoja, anna heille esteetön kulku - jo oman turvallisuutesikin takia. Ruoka-astiat ovat kuumia. 4Jokaisella on vastuu mikrobimääristä. Keittiö mittaa määräysten mukaan aina ennen lounastuntia ruokien mikrobimäärät. Kun ruuat ovat esillä jakelupisteissä, mikrobimäärät lisääntyvät, elleivät ruokailijat kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin. - Päähinettä, käsineitä tai takkia ei saa riisua jakelupisteiden vieressä - ne riisutaan mieluiten ennen ruokajonoon tuloa. - Muista pestä kädet ennen ruokailuun menoa. - Hiusten kampaaminen, sukiminen jne. pölläyttävät mikrobipilven. Muista ruokailussa myös 4Menet lounaalle omalla vuorollasi. Ruokasalin kapasitetti riittää vain, kun jokainen pitää tästä kiinni. 4Keittiön luukulta ruokaa hakevat henkilökunta ja ne opiskelijat, jotka ovat kirjallisesti ilmoittaneet noudattavansa erikoisruokavaliota. 4Nosta tuoli pöydän alle aina kun lähdet paikaltasi. 4Välipala-automaatista voi ostaa edulliseen hintaan 0,50-1,50 eurolla terveellisiä välipaloja. Herkullisia ja viihtyisiä koululounaita!

8 Vanhempainilta Kakkos-, kolmos- ja nelosvuosikurssilaisille ja heidän vanhemmilleen järjestetään iltatilaisuus keskiviikkona klo koulun aulassa. Ohjelmassa Rehtorin puheenvuoro Yleistä ylioppilastutkinnosta Opinto-ohjaajat Johanna Wäre ja Jonna Rinkiö Äidinkielen yo-koe kaikille pakollisena Äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Henna Pesonen Globaalikasvatus Vaskivuoren lukiossa Lehtori Mikko Seppänen Musiikki/tanssiesitys Ryhmänohjaajien tapaaminen ryhmittäin Jos haluatte tavata erityisesti jonkun tietyn opettajan, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan siitä etukäteen ko. opettajalle sähköpostitse. Kaikki ryhmänohjaajat ovat iltatilaisuudessa läsnä, paitsi ryhmän 06A. Tervetuloa iltatilaisuuteen! Lukuvuosi jatkuu... Kodin ja koulun yhteistyöpäivä on lauantaina (myös 2-tuntipaikan koepäivä), vastaava vapaapäivä pidettiin syysloman yhteydessä ke Syyslukukauden viimeinen työpäivä on tiistaina Joululoma on ke ke Talviloma on viikolla nro 8 eli ma su IV jakson koeviikko alkaa ennen pääsiäislomaa ja jatkuu pääsiäisen jälkeen. Koeviikko on tiistaista perjantaihin 9.4. Pääsiäiskatkos on pe ma 5.4. Lukuvuoden päätöspäivä on lauantai 5.6. Seuraava tiedote nro 4 ilmestyy tiistaina Aineisto lähetetään sähköpostitse osoitteella: viimeistään keskiviikkona

Vaskivuoren lukio. Opas lukiotulokkaiden vanhemmille ja huoltajille 2014 2015

Vaskivuoren lukio. Opas lukiotulokkaiden vanhemmille ja huoltajille 2014 2015 1 Vaskivuoren lukio Opas lukiotulokkaiden vanhemmille ja huoltajille 2014 2015 2 Sisällys Yhteystiedot 4 Vaskivuoren lukion toiminnan perusteita 5 Opetussuunnitelma 6 Lukiolaisen velvollisuudet 7 Lukiolaisen

Lisätiedot

LAANILAN LUKIO OPINTO-OPAS

LAANILAN LUKIO OPINTO-OPAS LAANILAN LUKIO OPINTO-OPAS 2014-2015 SISÄLLYS Rehtorin puheenvuoro: Opiskelu kannattaa aina 1 Koulun puhelinnumerot 2 Laanilan lukion opettajat ja ryhmänohjaajat 3 Kansliassa asiointi ja asiointiajat 4

Lisätiedot

Vaskivuoren lukio. Opas lukiotulokkaiden vanhemmille ja huoltajille 2015 2016

Vaskivuoren lukio. Opas lukiotulokkaiden vanhemmille ja huoltajille 2015 2016 1 Vaskivuoren lukio Opas lukiotulokkaiden vanhemmille ja huoltajille 2015 2016 2 Sisällys Yhteystiedot 4 Vaskivuoren lukion toiminnan perusteita 5 Opetussuunnitelma 6 Lukiolaisen velvollisuudet 7 Lukiolaisen

Lisätiedot

PAS O-O INT P O 15-16 1

PAS O-O INT P O 15-16 1 OPINTO-OPAS 15-16 1 KALLION LUKIO www.kallil.edu.hel.fi www.facebook.com/kallionlukio käyntiosoite: Porthaninkatu 15, 00530 Helsinki postiosoite: PL 3805, 00099 Helsingin kaupunki Pengerkadun tilat: Pengerkatu

Lisätiedot

Vihdin lukio Hiidenvedentie 3, 03100 NUMMELA

Vihdin lukio Hiidenvedentie 3, 03100 NUMMELA Vihdin lukio Hiidenvedentie 3, 03100 NUMMELA rehtori Satu Nokelainen (09) 4258 3055 / 044 042 1753 apulaisrehtori Tuula Jantunen (09) 4258 3421 / 044 042 1389 opinto-ohjaajat Anna Kopra (09) 4258 3056

Lisätiedot

Nimi. https://peda.net/simo/simon-lukio

Nimi. https://peda.net/simo/simon-lukio Nimi https://peda.net/simo/simon-lukio 2 SISÄLLYSLUETTELO SIMON LUKION OPISKELIJOILLE... 4 MITEN LUKIOSSA OPISKELLAAN... 4 OPISKELUOHJEITA... 5 KOULUN YHTEYSTIEDOT JA HENKILÖKUNTA... 6 SIMON SIVISTYSLAUTAKUNTA

Lisätiedot

***V jakson ensimmäisellä viikolla oli useita konsertteja ja esiintymistilaisuuksia. Vaskivuoren lukio Tiedote nro 8 19.4.2011

***V jakson ensimmäisellä viikolla oli useita konsertteja ja esiintymistilaisuuksia. Vaskivuoren lukio Tiedote nro 8 19.4.2011 Vaskivuoren lukio Tiedote nro 8 19.4.2011 Tiedotteet ilmestyvät vain netissä. Paperikopiot toimitetaan vain sidosryhmille. Tiedotteen ilmestymisestä kerrotaan ro-tuokiossa, jossa tutustutaan myös sen sisältöön.

Lisätiedot

MÄKELÄNRINTEEN LUKIO Lukuvuosiopas 2015-2016

MÄKELÄNRINTEEN LUKIO Lukuvuosiopas 2015-2016 MÄKELÄNRINTEEN LUKIO Lukuvuosiopas 20-20 MÄKELÄNRINTEEN LUKIO lukuvuosiopas ja -kalenteri lukuvuodeksi 20-20 NIMI:... PUHELINNUMERO:... RO-RYHMÄ:... SISÄLLYSLUETTELO Koulun yhteystiedot... 3 Lukuvuoden

Lisätiedot

TIETOLAARI. Opas F.E. Sillanpään lukion opiskelijalle NIMI: RYHMÄ:

TIETOLAARI. Opas F.E. Sillanpään lukion opiskelijalle NIMI: RYHMÄ: TIETOLAARI Opas F.E. Sillanpään lukion opiskelijalle 2015 2016 NIMI: RYHMÄ: 1. TIETOLAARI... 4 2. YHTEYSTIEDOT... 5 2.1. Opettajat... 8 2.2. ryhmänohjaajat... 9 2.3. Oppilaskunta... 10 3. OPISKELU F.E.

Lisätiedot

Riihimäen lukion arvot opiminen yhteistyökyky ihmisläheisyys turvallisuus

Riihimäen lukion arvot opiminen yhteistyökyky ihmisläheisyys turvallisuus Riihimäen lukio Koulukatu 5 11130 Riihimäki www.riihimaki.fi/lukio lukio@riihimaki.fi Rehtori Kari Jukarainen 040 330 4605 kari.jukarainen@riihimaki.fi Apulaisrehtori Ulla Korpinen 019 758 4606, 040 330

Lisätiedot

KYL lukuvuosiopas 2014-2015 Koulun toiminta Kurssitarjonta Työaika ja järjestelyt

KYL lukuvuosiopas 2014-2015 Koulun toiminta Kurssitarjonta Työaika ja järjestelyt Kouvolan yhteiskoulun lukio Kymen Lukko Kauppalankatu 17 (Salpausselänkatu 26) 45100 Kouvola 02061 58506 (rehtori) 02061 58519 (opinto-ohjaaja) 02061 55334 (kanslia) www.edukouvola.fi/lukiokoulutus KYL

Lisätiedot

Osoite Olarinniityntie 4, 02210 Espoo olarin.lukio@espoo.fi. 043 8245151 (kanslia), 816 43243 (opettajat)

Osoite Olarinniityntie 4, 02210 Espoo olarin.lukio@espoo.fi. 043 8245151 (kanslia), 816 43243 (opettajat) O L A R I N K O U L U J A L U K I O Osoite Olarinniityntie 4, 02210 Espoo olarin.lukio@espoo.fi Postiosoite Pl 3334, 02070 ESPOON KAUPUNKI Puhelin www-sivut 043 8245151 (kanslia), 816 43243 (opettajat)

Lisätiedot

NÄIN HOIDAN ASIANI LUMOSSA

NÄIN HOIDAN ASIANI LUMOSSA NÄIN HOIDAN ASIANI LUMOSSA Opintosuunnitelma Hahmottele suunnitelmasi koko lukioajalle. Voit muuttaa sitä opintojen edetessä. Seuraa opintojesi edistymistä ja muuta suunnitelmaasi tarvittaessa. Neuvottele

Lisätiedot

Hei, lukiolainen! Tervetuloa aloittamaan lukuvuotta 2014 2015!

Hei, lukiolainen! Tervetuloa aloittamaan lukuvuotta 2014 2015! Hei, lukiolainen! Tervetuloa aloittamaan lukuvuotta 2014 2015! Tämä opinto-opas on tarkoitettu käsikirjaksesi jokapäiväiseen käyttöön. Siksi opas kannattaa pitää aina mukana. Oppaasta löydät tärkeitä tietoja

Lisätiedot

OPINTO-OPAS LV. 2015 2016. Opiskelijan nimi

OPINTO-OPAS LV. 2015 2016. Opiskelijan nimi OPINTO-OPAS LV. 2015 2016 Opiskelijan nimi ryhmä 2 Opiskelijalle ja huoltajille Kädessäsi on Uudenkaupungin lukion opinto-opas. Tämän oppaan tarkoituksena on antaa tietoa lukio-opiskelusta uusille opiskelijoille

Lisätiedot

aikuislukion opinto-opas 2015 2016

aikuislukion opinto-opas 2015 2016 Töölön yhteiskoulun aikuislukion opinto-opas 2015 2016 TÖÖLÖN YHTEISKOULUN AIKUISLUKIO Urheilukatu 10 12, 00250 Helsinki 1 www.tyk.fi Ylläpitäjä: Töölön Yhteiskoulu Oy sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@tyk.fi

Lisätiedot

Arkadian yhteislyseo. Opinto-opas, yleinen osa. Klikkaa otsikkoa LUOKATTOMUUS, JAKSOJÄRJESTELMÄ JA KURSSIMUOTOISUUS KURSSIEN ARVOSTELU

Arkadian yhteislyseo. Opinto-opas, yleinen osa. Klikkaa otsikkoa LUOKATTOMUUS, JAKSOJÄRJESTELMÄ JA KURSSIMUOTOISUUS KURSSIEN ARVOSTELU Arkadian yhteislyseo Opinto-opas, yleinen osa Klikkaa otsikkoa LUOKATTOMUUS, JAKSOJÄRJESTELMÄ JA KURSSIMUOTOISUUS KURSSIEN ARVOSTELU OPPIAINEEN OPPIMÄÄRÄN ARVIOINTI (PÄÄTTÖARVOSANA) LUKION OPPIMÄÄRÄN SUORITUS

Lisätiedot

HATANPÄÄN LUKIO dfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdf OPINTO-OPAS. ghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfgh 2015-2016

HATANPÄÄN LUKIO dfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdf OPINTO-OPAS. ghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfgh 2015-2016 qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop asdfghjklzxcvbnmqwertyuiopas

Lisätiedot

SOTUNGIN LUKION OPINTO-OPAS

SOTUNGIN LUKION OPINTO-OPAS SOTUNGIN LUKION OPINTO-OPAS 2015-2016 PELISÄÄNNÖT OPPITUNNEILLE OPISKELIJOILLE JA OPETTAJILLE Pidä kiinni aikatauluista. Tule tunnille ajoissa. Tee kurssiin liittyvät työt ajallaan. Huolehdi opiskeluympäristöstä

Lisätiedot

Tervetuloa opiskelemaan Janakkalan lukioon!

Tervetuloa opiskelemaan Janakkalan lukioon! Opinto-opas 2015-2016 Tervetuloa opiskelemaan Janakkalan lukioon! Opinto-oppaasta saat hyödyllistä ja tärkeää tietoa opintojasi varten. Tähän oppaaseen on koottu yhteisiä käytänteitä ja periaatteita sinulle

Lisätiedot

Tammerkosken lukio Sammonkatu 2 33540 Tampere. Rehtori Matti Hännikäinen 050 346 6492 matti.hannikainen(at)tampere.fi

Tammerkosken lukio Sammonkatu 2 33540 Tampere. Rehtori Matti Hännikäinen 050 346 6492 matti.hannikainen(at)tampere.fi YHTEYSTIEDOT Tammerkosken lukio Sammonkatu 2 33540 Tampere Kotisivut: lukiot.tampere.fi/tammerkoski Tammerkosken lukio löytyy myös Facebookista. Rehtori Matti Hännikäinen 050 346 6492 matti.hannikainen(at)tampere.fi

Lisätiedot

TÄSSÄ TIEDOTTEESSA NRO 3 SEURAAVAA:

TÄSSÄ TIEDOTTEESSA NRO 3 SEURAAVAA: Vaskivuoren lukion tiedote nro 3 tiistaina 2.12.2014. Vaskivuoren lukion tiedote ilmestyy joka jakson ensimmäisenä tiistaina. Sen toimittamisesta huolehtii lukiomme tiedottaja, biologian ja maantieteen

Lisätiedot

TERVETULOA PALTAMON LUKIOON!...

TERVETULOA PALTAMON LUKIOON!... Sisällys TERVETULOA PALTAMON LUKIOON!... 1 AIHEKOKONAISUUDET...2 LUKION HALLINTO...3 Paltamon lukio... 3 LUKIOVUODEN AIKATAULUTUS...4 1. Päivittäinen työaika... 7 2. Kiertotuntikaavio...7 TOIMINTAOHJEET...8

Lisätiedot

LUKION OPINTO-OPAS 2014 2015

LUKION OPINTO-OPAS 2014 2015 TÖÖLÖN YHTEISKOULU LUKION OPINTO-OPAS 2014 2015 LUKION OPINTO-OPAS 2014 2015 Kädessäsi on Töölön yhteiskoulun lukion opinto-opas. Opinto-opas on karttasi lukio-opintojesi suunnittelussa. Opas sisältää

Lisätiedot

HYVÄT OPISKELIJAT, HUOLTAJAT JA KOULUN HENKILÖKUNTA

HYVÄT OPISKELIJAT, HUOLTAJAT JA KOULUN HENKILÖKUNTA HYVÄT OPISKELIJAT, HUOLTAJAT JA KOULUN HENKILÖKUNTA Käsissäsi on uusi painos Lapinlahden Lukion ja Kuvataidelukion opinto-oppaasta. Se on varma merkki siitä, että loma on jäänyt taakse ja on aika aloittaa

Lisätiedot

Kerttulin lukio OPINTO-OPAS

Kerttulin lukio OPINTO-OPAS Kerttulin lukio OPINTO-OPAS 2014-2015 Sisällys 1. OPETTAJAT, RYHMÄNOHJAAJAT JA VALMENTAJAT... 4 2. LOMAT, JAKSOT, KOEVIIKOT... 6 3. HYVÄ TIETÄÄ LUOKATTOMASTA LUKIOSTA... 8 4. LUKIOKURSSIT... 10 5. KOKEET...

Lisätiedot

Sisällys KUVATAIDELUKIO... 32 OPPIKIRJAT... 34 POISSAOLOSELVITYKSET... 41 KURSSITARJOTIN... 42

Sisällys KUVATAIDELUKIO... 32 OPPIKIRJAT... 34 POISSAOLOSELVITYKSET... 41 KURSSITARJOTIN... 42 Sisällys HYVÄT OPISKELIJAT, HUOLTAJAT JA KOULUN HENKILÖKUNTA... 2 LUOKKATILAT... 3 LUKUVUODEN TYÖ- JA LOMA-AJAT... 4 JAKSOT... 4 RYHMÄT JA KOTILUOKAT... 4 HENKILÖSTÖ... 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT... 5 OPETUSSUUNNITELMA...

Lisätiedot

Opiskelijan opas Nuorisoaste 2012 2013

Opiskelijan opas Nuorisoaste 2012 2013 Opiskelijan opas Nuorisoaste 2012 2013 7.8.2012 Opiskelijan nimi Suomen Kosmetologien Yhdistyksen Opisto Pajuniityntie 3, 00320 Helsinki P. (09) 838 6160 www.skyo.fi HYVÄ SKY-OPISTON OPISKELIJA! 4 1. SUOMEN

Lisätiedot

LAHDEN RUDOLF STEINER -koulu. Eeronkatu 2a 15900 Lahti puh. kansliaan 0103212600 www.lahdensteiner.fi www.steinerkoulu.fi

LAHDEN RUDOLF STEINER -koulu. Eeronkatu 2a 15900 Lahti puh. kansliaan 0103212600 www.lahdensteiner.fi www.steinerkoulu.fi LAHDEN RUDOLF STEINER -koulu Eeronkatu 2a 15900 Lahti puh. kansliaan 0103212600 www.lahdensteiner.fi www.steinerkoulu.fi 1.-9. luokkien KOULUTIEDOTE 2012 2013 Tervetuloa aloittamaan uusi kouluvuosi. Aluksi

Lisätiedot

OPINTO - OPAS lv. 2015-2016

OPINTO - OPAS lv. 2015-2016 OPINTO - OPAS lv. 2015-2016 www.imatranyhteislukio.fi https://wilma.imatra.fi SISÄLLYSLUETTELO IMATRAN YHTEISLUKIO 1 1. YHTEYSTIEDOT JA LUKUVUOSI 2015-2016 2 2. LUKION VALTAKUNNALLINEN TUNTIJAKO, NUORTEN

Lisätiedot