TIEDOTE nro 3 Virtatie 4, Vantaa

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TIEDOTE nro 3 Virtatie 4, 01600 Vantaa"

Transkriptio

1 VASKIVUOREN LUKION TIEDOTE nro 3 Virtatie 4, Vantaa Puh Käytä varattu aikasi! Aivan liikaa opiskelijat jättävät käyttämättä varattuja aikoja niin terveydenhoitajalta, opinto-ohjaajilta kuin kuraattoriltakin. On jatkuvasti pulaa vastaanotto- ja ohjausajoista, siksi on vastuutonta jättää varattu aika käyttämättä peruuttamatta. Kaikki peruutukset voi tehdä Wilman kautta - kanna vastuusi! Terveydenhoitajan työn painopiste ennaltaehkäisevässä työssä Vaskivuoren lukiossa on edelleen vain yksi terveydenhoitaja, joka suorittaa terveystarkastuksia. Häneltä ei riitä resursseja flunssaisten opiskelijoiden hoitamiseen tai kunnon arvioimiseen ym. Kotiin lähtemiseen kesken päivän ei tarvita terveydenhoitajan lupaa. Ilmoita kuitenkin poislähtemisestäsi seuraavan oppitunnin opettajalle tai ryhmänohjaajallesi tai huoltaja ilmoittaa Wilman kautta. Tämä käytäntö on tällä hetkellä voimassa kaikissa Vantaan lukioissa. Terveydenhoitaja ei myöskään anna opiskelijoille särkylääkkeitä kuin poikkeustapauksissa. Opiskelijoilla tulee olla omat henkilökohtaiset lääkkeet mukana. Ensiapuasiat, tapaturmat koulussa ja koulumatkalla hoidetaan terveydenhoitajan kautta. Syksyn rokotuskampanja alkaa alkavalla viikolla terveydenhoitoalan henkilöstöstä. Vantaan kaupungin tekemän suunnitelman mukaisesti valitut ryhmät saavat pandemiarokotuksen syksyn kuluessa. Kaikki terveydenhoitajat ovat välillä poissa normaalityöstään huolehtimassa joukkorokotuksista. Alustavan aikataulun mukaan terveiden vuotiaiden rokotukset alkavat alkavalla viikolla kouluilla. Tiedot tarkentuvat, kun saadaan tietoa rokote-erien riittävyydestä. Riskiryhmiin kuuluvien rokotukset hoidetaan aikaisemmin vastaanotoilla, tämän hetkisen tiedon mukaan viikoilla Lisätietoja esim. Vantaan kaupungin kotisivuilta Talousguru Vaskivuoressa? HYOL järjestää yhteistyökumppanien kanssa joka vuosi lukiolaisille tarkoitetun Talousguru -kilpailun. Koulukohtaiset alkukilpailut järjestetään , valtakunnan parhaat pääsevät jatkokilpailuun. Katso lisää kilpailusta ja palkinnoista (!) osoitteesta: tai kysy yhteiskuntaopin opettajilta!

2 Vaskivuorelaisia 20 eri kunnasta Virallinen tilastointipäivä on aina kerran vuodessa Tuona päivänä Vaskivuoren lukiossa oli 973 opiskelijaa. Tässä luvussa on mukana kolme vaihto-opiskelijaamme Brasiliasta, Italiasta ja Saksasta. Opiskelijoidemme kotikunnat jakaantuvat seuraavasti: Vantaa 658 opiskelijaa Espoo 153 Nurmijärvi 89 Helsinki 43 Vihti 6 Kerava 3 Järvenpää 2 Kauniainen 2 Nummi-Pusula 2 Savonlinna 2 Yksi opiskelija seuraavista kunnista: Hyvinkää, Lohja, Mäntyharju, Parkano, Pertunmaa, Riihimäki, Rovaniemi, Sipoo, Suomussalmi ja Tammisaari. Ylioppilaskirjoitusasioita Syksyn tulokset ovat koululla viikolla 47. Tulosten saapumisesta tiedotetaan Oppimisympäristön Abi-infossa. Tulokset annetaan vain kokelaalle henkilökohtaisesti tai valtakirjalla - ei puhelimitse. Ilmoittautuminen kevään kirjoituksiin päättyy maanantaina klo 15. Ilmoittautumislomakkeet ovat Abin ohjeistossa. Ilmoittautuminen on sitova! Kirjoitettavan aineen pakolliset lukiokurssit tulee olla suoritettuina ennen kirjallisiin kokeisiin osallistumista. Tutustu huolellisesti ohjeisiin! Kevään kirjoitukset alkavat pe äidinkielen tekstitaidon kokeella. Kuullunymmärtämiskokeet ovat ja loput kirjalliset kokeet Kasvaminen globaaliin vastuuseen Kestävän kehityksen teemaviikko Ma klo 9.45 teemaviikon avaus aulassa Ke klo 10 auditoriossa vieraana Tuula-Maria Ahonen, joka on Roska päivässä -liikkeen perustaja To Nenäpäivä, ohjelmassa on mm. kirppis aulassa. Pe Aulassa on näyttely ja esittelijöitä. Tietotekniikan luokkien käyttösäännöt Vaskivuoren lukiossa on kolme AT-luokkaa; 227, 228 ja Opiskelijat kirjautuvat tietokoneisiin vain omilla tunnuksillaan. 4Luokkaa voi käyttää, jos luokkaa ei ole varattu opetukseen. 4Musiikkia voi kuunnella kuulokkeilla. 4Luokka 037 suljetaan klo 16, ja luokassa ei ole iltakäyttöä. 4Luokissa 227 ja 228 on iltaisin ulkopuolista käyttöä. Mikäli luokat ovat vapaina, Vaskivuoren lukion opiskelijat voivat käyttää niitä klo 18 asti. Oman käyttäjätunnuksen menettää, jos rikkoo seuraavia ehtoja 4Luokassa syöminen on kielletty. 4Luokassa pelaaminen on kielletty. 4Oman käyttäjätunnuksen lainaaminen kaverille on kielletty. 4Luokka on jätettävä siistiin kuntoon.

3 Tasa-arvotiimi kaipaa opiskelijoita! Tasa-arvotiimin tehtävä on pitää yllä tasa-arvotietoutta koulussamme (= tyttöjä ja poikia/eritaustaisia opiskelijoita kohdellaan, arvioidaan, huomioidaan samalla tavalla). Tehtävämme on mielestämme hyvin tärkeä ja puutumme tarvittaessa epäkohtiin. Mitä tiimi tekee? Tasa-arvoviikko pidetään joulukuussa ja keväällä kyselyt 2.vuosikurssin opiskelijoille ja opettajille. Edellisvuosina tutkittiin, miten stipendirahat jakautuvat, miten sukupuolet näkyvät esim. vuosikirjoissa, havahduttiin siihen että lukiolaiset joutuvat usein seksuaalisen häirinnän kohteeksi ja siihen että sukupuoli vaikuttaa vahvasti jatko-opiskelusuunnitelmiin. Miten näihin asioihin voisi vaikuttaa? Tervetuloa mukaan tiimiin. Saat osallistumisestasi soveltavan tiimikurssin. Yhteydenottoja odotellen Ensiapuilta Stradassa AKV1-kurssin suorittamiseen (opinto-opas s. 147) kuuluu AB-ajokortin lisäksi osallistuminen kahdelle luennolle, jotka ovat 1) Menettely onnettomuustilanteessa (ensiapuilta) ja 2) Huomaavaisuus liikenteessä. Ykkösluennon järjestää Autokoulu Strada ja se on perjantaina klo autokoulun tiloissa, Uomatie 4. Luennolle on ilmoittauduttava etukäteen puh tai s-postitse: autokoulustrada.fi. Autokoulu lähettää koulun kansliaan tiedot niistä opiskelijoista, jotka ovat hyväksyttävästi osallistuneet luentoon. Toinen luento Huomaavaisuus liikenteessä järjestetään yhden kerran vuodessa koululla. Se järjestetään kevätlukukaudella ja sen ajankohdasta tiedotetaan erikseen. RUUSUJA!!!! Kiitos pelastautumisharjoituksen onnistumisesta! Lukiossamme järjestettiin pelastautumisharjoitus, johon osallistui useita eri tahoja. Harjoitus onnistui hyvin ja sen avulla voidaan taas kehittää lukiomme valmiussuunnitelmia. Kiitos kaikille harjoituksen järjestäjille ja harjoitukseen osallistuneille! Rakastaa, ei rakasta oli upea! Kiitokset ja onnittelut kaikille ykkösvuosikurssin musiikki- ja tanssilukiolaisille sekä ohjaajille hienosta esityksestä! Myyrmäki täytti 40 vuotta! Vaskivuoren lukion opiskelijat olivat ansiokkaasti mukana musiikki- ja tanssiohjelmin Myyrmäen 40-vuotisjuhlissa. Kiitokset kaikille esiintyjille ja ohjaajille! Ansiokkaan Myyrmäen 40-vuotisjuhlakirjan toimittamisessa on ollut mukana lukiomme opiskelijoita lehtori Marika Kesselin johdolla. Kirjan hinta on 40 euroa ja sen voi tilata osoitteesta: senja. Vaskivuoren lukion musiikki- ja tanssilukiolaisten vanhempainilta järjestetään tiistaina klo 19 koululla auditoriossa. Samassa yhteydessä on Vaskivuoren lukion musiikkiseura ry:n sääntömääräinen syyskokous.

4 Oppilaskunnan kokouksia pe klo Laajennettu edustajisto Laajennettuun edustajistoon kuuluvat kaikki ryhmien luottamus- ja varaluottamusopiskelijat sekä oppilaskunnan nykyinen hallitus. Laajennettu edustajisto valitsee keskuudestaan uuden hallituksen vuodeksi Valinnan vahvistaa yleiskokous. Laajennettu edustajisto laatii myös oppilaskunnan toimintasuunnitelman ensi vuodeksi. Toimintasuunnitelma esitellään yleiskokouksessa. pe klo 10 Oppilaskunnan yleiskokous aulassa Oppilaskuntaan kuuluvat kaikki lukion opiskelijat. Musikaalin Grease lipunmyynti on alkanut GREASE Ohjaus Susanna Metsälä Musiikinjohto Jonna Salminen Koreografia Ulpu Puhakka Esitykset Vantaan Konserttitalo Martinuksessa, Martinlaaksontie 36 la 9.1. klo 14 ennakkonäytös ja klo 19 ensi-ilta su klo 14 ja 19 ti klo 19 ke klo 19 to klo 19 Liput 20 ja 12 euroa. Tilaukset lukion kansliasta, (tai puh ). Vaskivuoren lukion kanslia, Virtatie 4, Myyrmäki. Koululaisnäytökset ovat maanantaista perjantaihin klo 13. Niihin myydään lippuja vain ryhmille. Koululaisnäytösten liput maksavat 5 euroa, tilaukset puhelimitse Suosittelemme Grease-musikaalia yläasteikäisille ja sitä vanhemmille katsojille. Elacin korvatulppia koulun kautta Elacin ER korvatulppia saatavana ryhmätilauksena koulun kautta. Hinta on 160 (normaalisti n 190 ). Maksu kansliaan pe mennessä. Valokset tulppia varten otetaan ti klo 15 musiikkiluokassa 252. Valmiit tulpat saa noin kuukauden kuluttua valosten ottamisesta. Korvat kannattaa puhdistaa/huuhdella pari päivää ennen valosten ottamista. Hinnat sisältävät valosten ottamisen, vuoden istuvuustakuun ja kahden vuoden materiaalitakuun. Yksilölliset -kuulosuojainmallit vaimentavat tasaisesti kaikilla taajuuksilla (vaimennus valittavissa 9dB, 15dB ja 25dB). ER-mallit sopivat henkilöille, joille on ensiarvoisen tärkeää kuulla ääntä luonnollisesti vaimennettuna, vääristämättä, esim. muusikot, lentäjät ja tiettyjen koneiden käyttäjät. Yksilöllisten Elacin ER-kuulosuojainten täydellinen istuvuus takaa optimaalisen vaimennuksen ja käyttömukavuuden. Lisätietoja: Lisätietoja antaa myös Pekka Rautio. Vaskivuoren senioribändit menestyvät... YleX ja Rumba listasivat tämän hetken mielenkiintoisimmat suomalaiset bändit ja artistit. Tulevaisuuden tusinaa oli valitsemassa asiantunteva joukko kotimaisia musiikkia-alan asiantuntijoita, toimittajia, keikkamyyjiä, levykauppiaita, klubi- ja festivaalipromoottoreita sekä levy-, tuotanto- ja kustannusyhtiöiden a&r-henkilöitä. Heidän tehtävänään oli listata viisi lupaavinta artistia tai bändiä. Järjestyksellä ei ollut väliä. Listalle sai kirjoittaa vain sellaisen nimen, joka ei ole vielä julkaissut debyyttialbumiaan. Listalla on kaksi Vaskivuoresta lähtenyttä bändiä: Wrecking Queens ja Wedding Crashers 2010

5 Minkä takia opiskelijat ovat poissa koulusta? Lukiomme opiskelijahuoltoryhmä teki viime keväänä kaikille silloin talossa olleille opiskelijoille poissaolokartoituksen. Halusimme selvittää poissaolojen taustasyitä aiempaa tarkemmin. Tarkastelussa oli viikko Kyselyyn vastasi jokainen seuraavan viikon rotuokioon osallistunut opiskelija nimettömänä, joten kenenkään henkilöllisyys ei tullut esille. Opiskelijat vastasivat kyselyyn pääosin asiallisesti, joten tuloksia voi pitää ainakin suuntaaantavina. Suurin yksittäinen poissaolojen syy oli sairaus. Muita syitä olivat esim. käynti opinto-ohjaajan luona, autokoulutunti, kesätyöpaikan haastattelu ja matka. Joskus koulupäivä keskeytyi pahan olon vuoksi, ja välillä opiskelija ei jaksa lähteä kouluun. Poissaoloja tulee myös koulun antamista tehtävistä. Koulun antamat tehtävät ovat osa kursseihin tai koulun tapahtumiin liittyviä velvoitteita. Niihin ainakin joillakin lukiolaisilla menee runsaasti aikaa. Kartoitus osoitti, että myös lintsaamista valitettavasti esiintyy. Opiskelijat olivat jonkin verran poissa lääkärissä tai terapiassa käyntien sekä erilaisten asioiden hoidon takia. Kuitenkaan perhesyyt ja kotiongelmat eivät ole tämän kartoituksen mukaan mainittava syy poissaoloihin. Myöskään töissä käyminen ei aiheuta paljon poissaoloja. Tämä voi monen mielestä olla yllättäväkin tulos. Vaikuttaa siltä, että lukiolaiset osaavat suunnitella ajankäyttönsä koulun ja työelämän välillä. Tämä kartoitus osoitti, että tytöt olisivat poikia enemmän poissa koulusta. Johtuuko tulos kenties tyttöjen suuremmasta vastaamisrehellisyydestä vai onko asia todella näin? Jatkamme poissaolojen syiden seuraamista ja käsittelyä opiskelijahuoltoryhmässä. Päätavoitteemme on keksiä ratkaisuja ja toimintamalleja, joilla lukiomme voisi tukea opiskelijoita nykyistä paremmin. Tulevia tapahtumia Kirjastoyhteistyö Ke Vaskivuoren lukion yhteistyö Myyrmäen kirjaston kanssa jatkuu. Lukuvuoden ensimmäinen Tietovirrat haltuun -luento on auditoriossa klo ryhmille 97 ja 99. Luki-infot Keskiviikoksi ilmoitetut luki-infot ykkösille siirtyvät myöhempään ajankohtaan. Abi-info To Valmennuskeskuksen abi-info klo 8.20 auditoriossa. Vanhojen tanssien suunnittelu To klo Vanhojen tanssein suunnittelukokoukseen osallistuvat kakkosten luottamus- ja varaluottamusopiskelijat sekä ryhmänohjaajat. Tapaaminen on pohjakerroksessa. Kirjamessut Pe Abit käyvät Kirjamessuilla klo Kaikkien abien ruokailu klo HUOMIO! Kaikki kakkoset ruokailevat vasta klo 12.35! Comenius-projekti Comenius-projektin World of Tomorrow - Living Pictures kolmas tapaaminen Tanskassa Svendborgin lukiossa. Suomalaisten ja tanskalaisten lisäksi projektiin osallistuu lukiolaisia Saksasta ja Unkarista.

6 Tulevia tapahtumia... Kestävän kehityksen teemaviikko Maanantaista perjantaihin Kestävän kehityksen teemaviikko. Palautuspäivän uusi aikataulu Ti Palautuspäivä. Katso oman ryhmäsi aikataulu opinto-oppaan sivuilta 16 ja 17. Ykköset noudattavat aikataulua B, kakkoset aikataulua A ja kolmoset aikataulua C. Uusintaan ilmoittautuminen Ke Ilmoittautuminen uusintaan klo 15 mennessä. Katso ohjeet opinto-oppaan sivulta 31. Illalla vanhempainilta. Penkkareiden suunnittelu alkaa To klo Penkkareiden suunnittelukokoukseen osallistuvat ryhmien luottamus- ja varaluottamusopiskelijat sekä ryhmänohjaajat. Tapaaminen on pohjakerroksessa. Myöhemmin ilmoittavana ajankohtana matematiikkakilpailu. Laajennettu edustajisto Pe klo laajennettu edustajisto. Ruotsin kielikylpyä ruotsin kielikylpyä Timotej n päiväkodissa. I jakson arvioinnit Ti jaetaan I jakson arvioinnit. Kaikki I jakson rästityöt on jätettävä opettajille (= Z-päivä). Uusintakuulustelu klo Lamerfest Lamerfest Peep-vierailu Peep-vierailuun Kiovaan osallistuu viisi kakkosvuosikurssin opiskelijaa Sari Kopran johdolla. Demokratian kehittymiseen paneutuvat vaskivuorelaisten lisäksi opiskelijat Englannista, Kreikasta, Tanskasta, Ukrainasta ja Unkarista. (Peep = Pan European Exchange Program) Kilpailuja Ti fysiikkakilpailu To kemiakilpailu Oppilaskunnan yleiskokous Pe klo 10 oppilaskunnan yleiskokous. VBB Jumps Klo 19 Vernissassa (Tikkurilantie 36) Vaskivuori Big Bandin levynjulkistamiskonsertti. Valo saavuttaa Su klo 15 koululla Valo saavuttaa -levynjulkistamiskonsertti. Kamarikuoro, mieskuoro ja tyttökuoro sekä kamariyhtye esiintyvät. Konserttiin on 5 euron sisäänpääsymaksu. Tupakointi on kielletty Tupakointi on lukiossa kielletty, myös 18 vuotta täyttäneiltä! Eduskunnan 1994/765 säätämän tupakkalain 1. momentti kuuluu: Tupakointi on kielletty päiväkotien lapsille ja oppilaitosten oppilaille tarkoitetuissa sisätiloissa sekä niiden pääasiassa kahdeksaatoista vuotta nuoremmille tarkoitetuilla ulkoalueilla. Koulun on noudatettava tupakkalakia jakamalla myös tietoa tupakan vaaroista sekä valvomalla, että lakia noudatetaan. Koulualueella ja sen välittömässä läheisyydessä tupakointi ei ole sallittua. Myyrmäenraitti ja Myyrmäentien asuintalojen pihat eivät saa olla opiskelijoiden tupakointipaikkoja. Kun opettajat kehottavat tupakoivia opiskelijoita lopettamaan tai siirtymään muualle, he toimivat virkansa edellyttämällä tavalla. Opiskelijoiden epäasiallinen huomauttelu ja annettujen ohjeiden noudattamatta jättäminen ei ole sopivaa lukiolaisen käyttäytymistä.

7 Myyrmäki 40 - juhlakirja Oletko jo hankkinut itsellesi oman Myyrmäen juhlakirjan? Myyrmäki - kampakeramiikasta kauppakeskukseen -kirjan on toimittanut Jukka Hako. Kirjassa on 348 sivua ja kovat kannet. Lukiomme opiskelijat ovat olleet mukana kirjan toimitustyössä lehtori Marika Kesselin johdolla. Hinta on 40 euroa. Kirjaa voi tilata osoitteesta kellastupa.fi Kouluruokailu on etuoikeus Maksuton koululounas on todella harvinaista maailmassa. Se on suomalainen etuoikeus, jota käydään hammästelemässä myös ulkomailta. Meille siitä on tullut itsestäänselvyys, jota emme aina osaa riittävästi arvostaa istahtaessamme kounastarjottimen kanssa ruokapöytään. Sitä paitsi keittiön henkilökunta taikoo monipuolisen ja terveellisen ruuan aivan käsittämättömän pienillä määrärahoilla. Päivittäinen yhden opiskelijan lounaan ruokaaineisiin on varattu määrärahaa reilusti alle euron. Pelisääntöjä lounaalla 4Arvioi lounasannoksesi oikein! Ota ruokaa vain niin paljon kuin arvelet syöväsi. Kysymys on myös kestävästä kehityksestä - ja asenteesta. 4Hyvät käytöstavat ovat toinen toisestamme välittämistä. Keittiön henkilökunta antaitsee kiitoksen. Kun olet ruokaillut, anna istuinpaikkasi seuraavalle. Kun henkilökunta täydentää jakelulinjastoja, anna heille esteetön kulku - jo oman turvallisuutesikin takia. Ruoka-astiat ovat kuumia. 4Jokaisella on vastuu mikrobimääristä. Keittiö mittaa määräysten mukaan aina ennen lounastuntia ruokien mikrobimäärät. Kun ruuat ovat esillä jakelupisteissä, mikrobimäärät lisääntyvät, elleivät ruokailijat kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin. - Päähinettä, käsineitä tai takkia ei saa riisua jakelupisteiden vieressä - ne riisutaan mieluiten ennen ruokajonoon tuloa. - Muista pestä kädet ennen ruokailuun menoa. - Hiusten kampaaminen, sukiminen jne. pölläyttävät mikrobipilven. Muista ruokailussa myös 4Menet lounaalle omalla vuorollasi. Ruokasalin kapasitetti riittää vain, kun jokainen pitää tästä kiinni. 4Keittiön luukulta ruokaa hakevat henkilökunta ja ne opiskelijat, jotka ovat kirjallisesti ilmoittaneet noudattavansa erikoisruokavaliota. 4Nosta tuoli pöydän alle aina kun lähdet paikaltasi. 4Välipala-automaatista voi ostaa edulliseen hintaan 0,50-1,50 eurolla terveellisiä välipaloja. Herkullisia ja viihtyisiä koululounaita!

8 Vanhempainilta Kakkos-, kolmos- ja nelosvuosikurssilaisille ja heidän vanhemmilleen järjestetään iltatilaisuus keskiviikkona klo koulun aulassa. Ohjelmassa Rehtorin puheenvuoro Yleistä ylioppilastutkinnosta Opinto-ohjaajat Johanna Wäre ja Jonna Rinkiö Äidinkielen yo-koe kaikille pakollisena Äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Henna Pesonen Globaalikasvatus Vaskivuoren lukiossa Lehtori Mikko Seppänen Musiikki/tanssiesitys Ryhmänohjaajien tapaaminen ryhmittäin Jos haluatte tavata erityisesti jonkun tietyn opettajan, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan siitä etukäteen ko. opettajalle sähköpostitse. Kaikki ryhmänohjaajat ovat iltatilaisuudessa läsnä, paitsi ryhmän 06A. Tervetuloa iltatilaisuuteen! Lukuvuosi jatkuu... Kodin ja koulun yhteistyöpäivä on lauantaina (myös 2-tuntipaikan koepäivä), vastaava vapaapäivä pidettiin syysloman yhteydessä ke Syyslukukauden viimeinen työpäivä on tiistaina Joululoma on ke ke Talviloma on viikolla nro 8 eli ma su IV jakson koeviikko alkaa ennen pääsiäislomaa ja jatkuu pääsiäisen jälkeen. Koeviikko on tiistaista perjantaihin 9.4. Pääsiäiskatkos on pe ma 5.4. Lukuvuoden päätöspäivä on lauantai 5.6. Seuraava tiedote nro 4 ilmestyy tiistaina Aineisto lähetetään sähköpostitse osoitteella: viimeistään keskiviikkona

Vaskivuoren lukio, lv 2008-2009, 1. jakso

Vaskivuoren lukio, lv 2008-2009, 1. jakso Vaskivuoren lukio, lv 2008-2009, 1. jakso vk 33 11.8 ma Opettajien OS I klo 9-15 12.8 ti Lukuvuoden avajaiset klo 10 ykköset ja klo 11 muut, klo 17 musiikkiaineiden opettajien kokous klo 15 tanssilukiolaisten

Lisätiedot

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa Tervetuloa lukioon Aloitusinfoa Ryhmänohjaaja Päivi Franzon Tavoitat minut parhaiten sähköpostitse: paivi.franzon@edukouvola.fi Koulupäivän aikana voit yrittää myös puhelimitse opettajainhuone: 020 615

Lisätiedot

Jos haluat keskustella aikuisen kanssa Kauhajoen tapahtumista

Jos haluat keskustella aikuisen kanssa Kauhajoen tapahtumista Tiedote nro 3 7.10.2008 Vaskivuoren lukio Virtatie 4, 01600 Vantaa puh. 09 8393 5193 eira.kasper@vantaa.fi Jos haluat keskustella aikuisen kanssa Kauhajoen tapahtumista Kauhajoen tapahtumat tiistaina 23.9.

Lisätiedot

to 3.9. lyhyen matematiikan preliminäärikoe pe 4.9. syksyllä kirjoitettavien yo-aineiden kurssien oltava kunnossa; ro-tuokio

to 3.9. lyhyen matematiikan preliminäärikoe pe 4.9. syksyllä kirjoitettavien yo-aineiden kurssien oltava kunnossa; ro-tuokio LUKUVUOSI 2015-2016 VKO 34 ma 17.8. opettajien VESO-päivä klo 9-15 ti 18.8. opiskelijat tulevat kouluun: 12-14-ryhmät klo 9.30 ja 15-ryhmät klo 10.00 ke 19.8. ilmaisun esittely to 20.8. kouluvalokuvaus

Lisätiedot

1. JAKSO ALKAA: 12- ja 13- vuositaso klo 9, 15- vt klo 10, 14- vt klo 11

1. JAKSO ALKAA: 12- ja 13- vuositaso klo 9, 15- vt klo 10, 14- vt klo 11 1. jakso 11.8. - 30.9.15 (37 työpäivää) ma ti ke to pe koeviikko 22.9. - 30.9. 7 1 4 5 3 Uusintakokeet 24.8. ja 31.8. 1. vuositason vanhempainilta 3.9. Ylioppilaskirjoitukset 7.9.-28.9. 6 1 3 2 4 5 6 2

Lisätiedot

pe 1.8. la 2.8. su 3.8. ma 4.8. ti 5.8. ke 6.8. to 7.8. pe 8.8. opettajatyöpäivä 9-15 veso, henkilökunnan valokuvaus la 9.8. su 10.8.

pe 1.8. la 2.8. su 3.8. ma 4.8. ti 5.8. ke 6.8. to 7.8. pe 8.8. opettajatyöpäivä 9-15 veso, henkilökunnan valokuvaus la 9.8. su 10.8. ELOKUU pe 1.8. la 2.8. su 3.8. ma 4.8. ti 5.8. ke 6.8. to 7.8. pe 8.8. opettajatyöpäivä 9-15 veso, henkilökunnan valokuvaus la 9.8. su 10.8. ma 11.8. ti 12.8. ke 13.8. lukuvuoden aloitus klo 9.00 liikuntasalissa,

Lisätiedot

Yo-koe: Kuullunymmärtäminen, vieras kieli, pitkä oppimäärä Opetus /13

Yo-koe: Kuullunymmärtäminen, vieras kieli, pitkä oppimäärä Opetus /13 Aikuislinjan lukuvuosikalenteri 1. jakso 18.8. 5.10. Päivä Pvm. Toiminta Ti 12.8. Uusien opiskelijoiden yleisinfo klo 18.00 Ke 13.8. Opinto-ohjaaja ohjaa uusia opiskelijoita klo 12.00 18.00 To 14.8. Opinto-ohjaaja

Lisätiedot

Abien vanhempainilta Tervetuloa!

Abien vanhempainilta Tervetuloa! Abien vanhempainilta 27.8.2013 Tervetuloa! Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet 9.9. 27.9.2013 1. jakson koeviikko 25.9. 1.10.2013 Retkiä oppilaitoksiin Syysloma 21.10-27.10.2013 2. jakson koeviikko

Lisätiedot

Kevätlukukausi to 7.1. la Talviloma ma su (vko 9) Pääsiäinen pe 2.4. ma

Kevätlukukausi to 7.1. la Talviloma ma su (vko 9) Pääsiäinen pe 2.4. ma 2 LUKUVUODEN 2009-10 AIKATAULUT TYÖAIKA Lukuvuosi ke 12..2009 la.6.2010 Syyslukukausi ke 12.. pe 1.12.2009 Syysloma ma 12.10 su 1.10.2009 Joululoma la 19.12.2009 ke 6.1.2010 Kevätlukukausi to.1. la.6.2010

Lisätiedot

ELOKUU. to 1.8. pe 2.8. la 3.8. su 4.8. ma 5.8. ti 6.8. ke 7.8. to 8.8. pe 9.8. opettajatyöpäivä 9-15, henkilökunnan valokuvaus la 10.8. su 11.8.

ELOKUU. to 1.8. pe 2.8. la 3.8. su 4.8. ma 5.8. ti 6.8. ke 7.8. to 8.8. pe 9.8. opettajatyöpäivä 9-15, henkilökunnan valokuvaus la 10.8. su 11.8. ELOKUU to 1.8. pe 2.8. la 3.8. su 4.8. ma 5.8. ti 6.8. ke 7.8. to 8.8. pe 9.8. opettajatyöpäivä 9-15, henkilökunnan valokuvaus la 10.8. su 11.8. ma 12.8. lukuvuoden aloitus klo 9.00 liikuntasalissa, ryhmänohjaukset

Lisätiedot

1. JAKSO ALKAA: 12- ja 13- vuositaso klo 9, 15- vt klo 10, 14- vt klo 11

1. JAKSO ALKAA: 12- ja 13- vuositaso klo 9, 15- vt klo 10, 14- vt klo 11 1. jakso 11.8. - 30.9.15 (37 työpäivää) ma ti ke to pe koeviikko 22.9. - 30.9. 7 1 4 5 3 Uusintakokeet 24.8. ja 31.8. 1. vuositason vanhempainilta 3.9. Ylioppilaskirjoitukset 7.9.-28.9. 6 1 3 2 4 5 6 2

Lisätiedot

TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta Ryhmä 16X

TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta Ryhmä 16X TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta 28.9.2017 Ryhmä 16X Tärkeitä asioita kakkosella 1/3 Opintojen seuranta onnistuu parhaiten Wilman kautta. Huom! Huoltajan Wilma-tunnukset ovat voimassa siihen

Lisätiedot

Reaalin yo-info syksyn kirjoittajille klo 11.20, 1. vuositason vanhempainilta

Reaalin yo-info syksyn kirjoittajille klo 11.20, 1. vuositason vanhempainilta VIIKKO PVM PÄIVÄ Elokuu 10.8.2015 ma 33 11.8.2015 ti RESSUJEN KOULUTYÖ ALKAA 1. JAKSO ALKAA ROT 12.8.2015 ke 13.8.2015 to Ilm. uusintakuulusteluun päättyy klo 12.00 ROT 14.8.2015 pe Uusintapäivän 8-koodin

Lisätiedot

Lukio alkaa

Lukio alkaa 17 Lukio alkaa 10.8.2017 Mitä Kuuluu? Mitä lukio tuo tullessaan? Uudet kaverit Uudet toimintatavat Valitset itse opintosi Kotitöitä Tee töitä tasaisesti, priorisoi Anna itsellesi oikeus lukea - päivittäin

Lisätiedot

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Info

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Info YLIOPPILASKIRJOITUKSET Info 14.11.2017 RAKENNE Tutkintoon kuuluu neljä koetta. Äidinkielen koe pakollinen kaikille Lisäksi kolme seuraavista neljästä: * Toinen kotimainen kieli * Matematiikka * Yksi vieras

Lisätiedot

ABI-INFO. ke , klo

ABI-INFO. ke , klo ABI-INFO ke 26.10.2017, klo 9.00-9.30 Kevään 2018 yo-kirjoituksiin ilmoittautuminen ke 22.11.2017 mennessä Mikäli tulokset eivät ole tulleet tähän mennessä, on kokelaalla oikeus ilmoittautua tulosten saapumisen

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015 TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015 21.10.2015 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

HATANPÄÄN LUKIO LUKUVUODEN KALENTERI (päivitetty ) JAKSO 1: KE PE

HATANPÄÄN LUKIO LUKUVUODEN KALENTERI (päivitetty ) JAKSO 1: KE PE HATANPÄÄN LUKIO 2016-2017 LUKUVUODEN KALENTERI (päivitetty 4.4.2017) JAKSO 1: KE 10.8.2016 PE 30.9.2016 ti 9.8. Opettajien työpäivä ti 6.9. ROTOVI 10.45-11.10; YO-info 13- ke 10.8 1. koulupäivä. Uudet

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 25.10.2017 25.10.2017 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE. Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista

YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE. Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista Abi- info YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista Käytännön vinkkejä Ajoissa paikalle Ongelmatilanteissa yhteys rehtoriin ja kouluun YTL:n www-sivuihin on linkki

Lisätiedot

Koulutulokkaiden vanhempainaamu

Koulutulokkaiden vanhempainaamu Koulutulokkaiden vanhempainaamu Keskiviikko klo 8.30 10 TERVETULOA! Kilonpuisto - meidän koulumme Perustettu 2003 Yhtenäinen peruskoulu; esikoulu, alakoulu, yläkoulu 672 oppilasta 36 luokkaa (POR) 60 päätoimista

Lisätiedot

Huoltajailta 17

Huoltajailta 17 17.10.2017 Huoltajailta 17 17 huoltajailta 17:00-18:00 Kahvit ruokalassa, opiskelijakunta 18:00-19:35 Ryhmänohjaajan tunti kotiluokissa 17A 301 17B 202 17C 407 17D 401 17E 208 17F 408 17G 307 Mika Rissanen

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 13.10.2016 13.10.2016 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Lisää teksti napsauttamalla Abien ryhmänohjaus ke 9.8.2017 Opiskelijailmoituslomake Tarkista, että tietosi pitävät paikkansa ja korjaa tarvittaessa vanhat tai virheelliset

Lisätiedot

Tärkeitä termejä. Perjantai 9.30-11.30

Tärkeitä termejä. Perjantai 9.30-11.30 Tärkeitä termejä Perjantai 9.30-11.30 Oppitunti: 75 minuuttia 1. 8.00-9.15 2. 9.30-10.45 3. 4. oppitunti alkuosa klo 10.55 11.40 ruokailu klo 11.40 12.25 oppitunti jälkiosa klo 12.25 12.55 oppitunti klo

Lisätiedot

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 31.1.2000 Yleistä 1 Koulun alue on kortteli 57-YO. Koulun piha-alue on koulukiinteistön, Rantatien sekä koulun kentän erottama alue. 2 Kouluajaksi katsotaan

Lisätiedot

Aikuislinjan lukuvuosikalenteri

Aikuislinjan lukuvuosikalenteri Aikuislinjan lukuvuosikalenteri 2015 2016 1. jakso 17.8. 4.10. Ti 11.8. Uusien opiskelijoiden yleisinfo klo 17 Ke 12.8. Opinto-ohjaaja ohjaa uusia opiskelijoita klo 12 18 To 13.8. Opinto-ohjaaja ohjaa

Lisätiedot

Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Telefax

Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Telefax 23.8.2011 Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Telefax Helsingin medialukio Helsingin medialukio PL 3512 Moisiontie 3 Telefax 00099 Helsingin kaupunki 00730 Helsinki (09) 310 82918 (09) 310 82926 YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

LV 1718 alkaa

LV 1718 alkaa 15 LV 1718 alkaa 10.8.2017 Lukio-opinnot Suoritettava 75 kurssia joista pakollisia 47/51 ja valtakunnallisia syventäviä 10 Mikä on kurssitilanteesi lukuvuoden alkaessa? Sinulla pitäisi olla >60 kurssia,

Lisätiedot

Kirjoittajainfo KYL 11.5.2012

Kirjoittajainfo KYL 11.5.2012 Kirjoittajainfo KYL 11.5.2012 Lukio-opinnoista Lukion päättötodistus Minimi 75 kurssia Pakolliset kurssit ja vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia suoritettuina Lukiokoulutuksen päätteeksi ylioppilastutkinto

Lisätiedot

HATANPÄÄN LUKION PÄIVITTYVÄ KALENTERI LUKUVUODELLE 2015-16 1.12.2015

HATANPÄÄN LUKION PÄIVITTYVÄ KALENTERI LUKUVUODELLE 2015-16 1.12.2015 HATANPÄÄN LUKION PÄIVITTYVÄ KALENTERI LUKUVUODELLE 2015-16 1.12.2015 1. jakso 11.8.2015-1.10.2015 ma 10.8. tutorit koululla klo 14 ti 11.8. uudet opiskelijat klo 9, muut klo 10, ryhmänohjaus klo 10.45-13.30

Lisätiedot

Lukio alkaa

Lukio alkaa 15 Lukio alkaa 14.8.2015 Mitä Kuuluu? Mitä lukio tuo tullessaan? Uudet kaverit Uudet toimintatavat Valitset itse opintosi Kotitöitä Tee töitä tasaisesti, priorisoi Anna itsellesi oikeus lukea - päivittäin

Lisätiedot

ti 9.8. Opettajien työpäivä ti 6.9. ROTOVI ; YO-info 13-

ti 9.8. Opettajien työpäivä ti 6.9. ROTOVI ; YO-info 13- HATANPÄÄN LUKIO 2016-2017 LUKUVUODEN KALENTERI (päivitetty 16.9.2016) JAKSO 1: KE 10.8.2016 PE 30.9.2016 ti 9.8. Opettajien työpäivä ti 6.9. ROTOVI 10.45-11.10; YO-info 13- ke 10.8 1. koulupäivä. Uudet

Lisätiedot

Tiedote nro 4 17.11.2009

Tiedote nro 4 17.11.2009 Tiedote nro 4 17.11.2009 Vaskivuoren lukio Virtatie 4, 01600 Vantaa puh. 09 8393 5193 eira.kasper@vantaa.fi Kodin ja koulun yhteistyöpäivä on la 28.11. Vanhemmat ovat tervetulleita klo 10.30, jolloin rehtori

Lisätiedot

vieras kieli, pitkä oppimäärä 8:45 englanti 11 saksa 13 ranska 15 venäjä / espanja toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä 8:45

vieras kieli, pitkä oppimäärä 8:45 englanti 11 saksa 13 ranska 15 venäjä / espanja toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä 8:45 20.1.2012 Ylioppilaskirjoitukset, 2012K 1. YO-tutkinnosta lyhyesti Hajautus Tutkinnon voi suorittaa kerralla tai hajauttaa enintään kolmeen peräkkäiseen suorituskertaan, esim. S2011, K2012, S2012. Oikeus

Lisätiedot

YLIOPPILASTUTKINTO. -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen. Hämeenllinnan lyseon lukio

YLIOPPILASTUTKINTO. -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen. Hämeenllinnan lyseon lukio YLIOPPILASTUTKINTO -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen TUTKINNON RAKENNE (1) Neljä pakollista ainetta, äidinkieli ja kolme seuraavista: Ruotsi Matematiikka Yksi reaaliaine Vieras kieli

Lisätiedot

Kirjoittajainfo KYL 13.5.2014

Kirjoittajainfo KYL 13.5.2014 Kirjoittajainfo KYL 13.5.2014 Lukio-opinnoista Lukion päättötodistus Minimi 75 kurssia Pakolliset kurssit ja vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia suoritettuina Lukiokoulutuksen päätteeksi ylioppilastutkinto

Lisätiedot

1. jakso (37 työpäivää) ma ti ke to pe koontiviikko Uusinta Kalenteri versio

1. jakso (37 työpäivää) ma ti ke to pe koontiviikko Uusinta Kalenteri versio 1. jakso Uusintakokeet 28.8. 1. vuositason vanhempainilta 1.9. Ylioppilaskirjoitukset 12.9.-3.10. Uusinta 28.8. Kalenteri versio 4.7.2017 10.8. - 29.09.2017 (37 työpäivää) ma ti ke to pe koontiviikko 21.9.

Lisätiedot

Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan

Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan yleistä 2. vuositason opiskelijoista yo-tutkinto abivuosi opinto-ohjaus ja jatko-opintoihin pyrkiminen mahdollisuus tutustua sähköisiin kokeisiin luokassa 2O Missä mennään?

Lisätiedot

Kajaanin lukion lukuvuosikalenteri 2014 2015. Lukuvuosikalenterista löytyvät lukion päivittäiset tapahtumat.

Kajaanin lukion lukuvuosikalenteri 2014 2015. Lukuvuosikalenterista löytyvät lukion päivittäiset tapahtumat. Kajaanin lukion lukuvuosikalenteri 2014 2015 Lukuvuosikalenterista löytyvät lukion päivittäiset tapahtumat. 1 1. jakso: 7.8. 26.9. 6. 7. 14-ryhmät kouluun klo 9.45 13-, 12- ja11- ryhmät: ryhmänohjaus klo

Lisätiedot

Aikuislinjan lukuvuosikalenteri

Aikuislinjan lukuvuosikalenteri Aikuislinjan lukuvuosikalenteri 2017 2018 1. jakso 21.8. 8.10. Ti 15.8. Uusien opiskelijoiden yleisinfo klo 17 Ke 16.8. Opinto-ohjaaja ohjaa uusia opiskelijoita klo 12-18 To 17.8. Opinto-ohjaaja ohjaa

Lisätiedot

Abien vanhempainilta Tervetuloa

Abien vanhempainilta Tervetuloa Abien vanhempainilta 19.1.2016 Tervetuloa Vanhempainillan aiheet Kevään yo-kirjoitukset, valmistautuminen yo-kokeeseen, lukio-opinnot päätökseen Jatkokoulutukseen hakemisesta Ryhmänohjaajien tapaaminen

Lisätiedot

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015. Lukuvuosi _2015-2016 R1 21 R2 9 R3 18 R4 4. Yhteensä 52 1/7

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015. Lukuvuosi _2015-2016 R1 21 R2 9 R3 18 R4 4. Yhteensä 52 1/7 1/7 UTAJÄRVEN KUNTA Liite UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015 Lukuvuosi _2015-2016 OPETUSSUUNNITELMAN TOTEUTTAMINEN opetustunnit yleisopetus vkt sltk myöntänyt 136 käytössä 136 opiskelijamäärä vuosiluokittain

Lisätiedot

YO-info S2014 3.9.2014. rehtori Mika Strömberg

YO-info S2014 3.9.2014. rehtori Mika Strömberg YO-info S2014 3.9.2014 rehtori Mika Strömberg YLIOPPILASTUTKINTO NELJÄ PAKOLLISTA KOETTA VIERAS KIELI ÄIDINKIELI TOINEN KOTIMAINEN KIELI MATEMATIIKKA AINEREAALI HUOM! * yksi vaativampi koe (A-kieli/pitkä

Lisätiedot

YO-info S2015 26.8.2015. rehtori Mika Strömberg

YO-info S2015 26.8.2015. rehtori Mika Strömberg YO-info S2015 26.8.2015 rehtori Mika Strömberg YLIOPPILASTUTKINTO NELJÄ PAKOLLISTA KOETTA VIERAS KIELI ÄIDINKIELI TOINEN KOTIMAINEN KIELI MATEMATIIKKA AINEREAALI HUOM! * yksi vaativampi koe (A-kieli/pitkä

Lisätiedot

Ylioppilastutkinnosta ja sen hajauttamisesta. Tavoitteellinen opiskelu ja jatko-opinnot

Ylioppilastutkinnosta ja sen hajauttamisesta. Tavoitteellinen opiskelu ja jatko-opinnot Ylioppilastutkinnosta ja sen hajauttamisesta Tavoitteellinen opiskelu ja jatko-opinnot 2. vuositason vanhempainilta 0 Pohjois-Tapiolan lukio Rehtori Sinikka Luoma, sinikka.luoma@espoo.fi Opinto-ohjaaja,

Lisätiedot

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA Voimassa 1.11.2014 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia,

Lisätiedot

Lukio-opinnoistaopinnoista

Lukio-opinnoistaopinnoista Kirjoittajainfo KYL 6.5.2010 Lukio-opinnoistaopinnoista Lukion päättötodistus» Minimi 75 kurssia» Pakolliset kurssit ja vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia suoritettuina Lukiokoulutuksen päätteeksi

Lisätiedot

2015-2016. Kirjoittajainfo KYL 11.5.2015. Kouvolan Yhteislyseo

2015-2016. Kirjoittajainfo KYL 11.5.2015. Kouvolan Yhteislyseo Kirjoittajainfo KYL 11.5.2015 Lukio-opinnoista Lukion päättötodistus Minimi 75 kurssia Pakolliset kurssit ja vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia suoritettuina Lukiokoulutuksen päätteeksi ylioppilastutkinto

Lisätiedot

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen Sivu 1/5 Märynummen koulu Salon kaupunki 1760/12.00.01.01/2015 Yleiset Koulu: Märynummen koulu Ylläpitäjä: Kaupungin ylläpitämä koulu Koulumuoto: Ala-asteen koulu Opetuskieli: Suomi Koulupiiri: Salo Opiskelijamäärä:

Lisätiedot

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Kevään tapahtumia Ylioppilaskirjoitukset ja hajauttaminen Opinto-ohjaajan katsaus Ryhmänohjaajan tapaaminen 19.4.2017 Toisen vuosikurssin vanhempainilta Yleisiä

Lisätiedot

REHTORIN INFOA ABEILLE

REHTORIN INFOA ABEILLE REHTORIN INFOA ABEILLE 19.8.2013 JP Tanska YO-TUTKINNON JÄRJESTÄMINEN www.ylioppilastutkinto.fi YTL antaa määräykset tutkinnon koejärjestelyistä. Rehtori tai hänen sijainen vastaa tutkinnon ja kokeiden

Lisätiedot

NUUKSION KOULU TIEDOTTAA Marras-joulukuussa 2016

NUUKSION KOULU TIEDOTTAA Marras-joulukuussa 2016 NUUKSION KOULU TIEDOTTAA Marras-joulukuussa 2016 Oma Malk (6.lk) NUUKSION KOULUSSA TAPAHTUU: Menemme Solvallaan vielä keskiviikkona 30.11. Vietämme koululla Hyvät käytöstavat -teemaviikkoa 16.-25.11. Harjoittelemme

Lisätiedot

JOTKUT IHMISET ONNISTUVAT ELÄMÄSSÄÄN, KOSKA KOHTALO ON NIIN MÄÄRÄNNYT; MUTTA USEIMMAT IHMISET ONNISTUVAT, KOSKA HE OVAT ITSE NIIN PÄÄTTÄNEET.

JOTKUT IHMISET ONNISTUVAT ELÄMÄSSÄÄN, KOSKA KOHTALO ON NIIN MÄÄRÄNNYT; MUTTA USEIMMAT IHMISET ONNISTUVAT, KOSKA HE OVAT ITSE NIIN PÄÄTTÄNEET. JOTKUT IHMISET ONNISTUVAT ELÄMÄSSÄÄN, KOSKA KOHTALO ON NIIN MÄÄRÄNNYT; MUTTA USEIMMAT IHMISET ONNISTUVAT, KOSKA HE OVAT ITSE NIIN PÄÄTTÄNEET. JOTKUT IHMISET ONNISTUVAT (DIGITAALISISSA)YLIOPPILASKOKEIS

Lisätiedot

Yleisesti. Siirtyminen sähköiseen YO-kokeeseen

Yleisesti. Siirtyminen sähköiseen YO-kokeeseen Vanhempainilta YO-tutkinnosta 26.1.2016 Yleisesti Ylioppilastutkinnon toimeenpanosta vastaa ylioppilastutkintolautakunta (YTL) ylioppilastutkinto.fi Ylioppilastutkinto on valtakunnallinen päättötutkinto

Lisätiedot

Kouvolan iltalukio. Yo-kirjoitukset kevät Anna-Leena Ollikainen p

Kouvolan iltalukio. Yo-kirjoitukset kevät Anna-Leena Ollikainen p Kouvolan iltalukio Yo-kirjoitukset kevät 2017 1 Varmista osallistumisoikeutesi Kirjoitettavissa aineissa vähintään pakolliset kurssit suoritettu. Jos osallistumisoikeus evätään, sinuun otetaan yhteyttä.

Lisätiedot

Tiedote nro 2/2009. Pelastautumisharjoitus Vaskivuoren lukiossa tiistaina 15.9. aamupäivällä

Tiedote nro 2/2009. Pelastautumisharjoitus Vaskivuoren lukiossa tiistaina 15.9. aamupäivällä Tiedote nro 2/2009 Vaskivuoren lukio Virtatie 4, 01600 Vantaa puh. 09 8393 5193 eira.kasper@vantaa.fi Pelastautumisharjoitus Vaskivuoren lukiossa tiistaina 15.9. aamupäivällä Kouluissa ja oppilaitoksissa

Lisätiedot

YO-INFO 13.5.2014 KIERTOTUNTIKAAVIO KOEVIIKKO. Rehtori Mika Strömberg 14.5.2014

YO-INFO 13.5.2014 KIERTOTUNTIKAAVIO KOEVIIKKO. Rehtori Mika Strömberg 14.5.2014 YO-INFO 13.5.2014 Rehtori Mika Strömberg KIERTOTUNTIKAAVIO KOEVIIKKO - ensi lukuvuonna: valmistelu + koe + palautus - järjestys: 7 1 2 3 4 5 6 1 lv. 2014-2015 VALINNAT - kurssitarjottimen eka versio valmistui

Lisätiedot

REHTORIN INFOA ABEILLE

REHTORIN INFOA ABEILLE REHTORIN INFOA ABEILLE 20.8.2012 JP Tanska YO-TUTKINNON JÄRJESTÄMINEN www.ylioppilastutkinto.fi YTL antaa määräykset tutkinnon koejärjestelyistä. Rehtori vastaa tutkinnon ja kokeiden järjestämisestä koulussa.

Lisätiedot

YLIOPPILAAKSI, TODISTUKSET TASKUSSA.

YLIOPPILAAKSI, TODISTUKSET TASKUSSA. YLIOPPILAAKSI, TODISTUKSET TASKUSSA www.ylioppilastutkinto.fi TUTKINNOT JA TODISTUKSET Lukion oppimäärä Ylioppilastutkinto vähintään 75 kurssia, sisältäen ops:in mukaisesti pakolliset ja vähintään 10 syventävää

Lisätiedot

(37 työpäivää) koeviikko

(37 työpäivää) koeviikko 1. jakso 18.8. - 6.10.09 (37 työpäivää) koeviikko 29.9. - 6.10.09 Uusintakokeet 24.8., 31.8. Ylioppilaskirjoitukset 7.9. - 28.9. 1. vuositason vanhempainilta 3.9. VIIKKO 34 Seuraa aktiivisesti musiikin

Lisätiedot

Perusopetuksen arviointi. Koulun turvallisuus 2010. oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010. Tampere. Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi

Perusopetuksen arviointi. Koulun turvallisuus 2010. oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010. Tampere. Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Perusopetuksen arviointi Koulun turvallisuus 2010 oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010 Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Kyselyn taustaa Zef kysely tehtiin tuotannon toimeksiannosta vuosiluokkien

Lisätiedot

Ajankohtaista. Taidelukioviikko 21.1. 25.1.

Ajankohtaista. Taidelukioviikko 21.1. 25.1. Ajankohtaista Taidelukioviikko.. 5.. Lopputyönäyttely Muutos.. alkaen, näyttelyyn voi tutustua koulupäivien aikana 8.. saakka Promenadikonsertti ti.. klo 8:0 Melartinsalissa, vapaa pääsy, ohjelma 0 Kevyen

Lisätiedot

YO-info K2015 19.1.2015. Rehtori Mika Strömberg

YO-info K2015 19.1.2015. Rehtori Mika Strömberg YO-info K2015 19.1.2015 Rehtori Mika Strömberg LUKION PÄÄTTÖTODISTUS LUKIO-OPINNOT YHTEENSÄ VÄHINTÄÄN 75 KRS - opiskelijan suorittamissa opinto-ohjelmansa mukaisissa pakollisissa ja valtakunnallisissa

Lisätiedot

1. jakso Uusintakokeet 22.8. ja 29.8. 1. vuositason vanhempainilta 1.9. Ylioppilaskirjoitukset 12.9.-3.10. Kalenteri versio 9.8.2016 11.8. - 3.10.16 (38 työpäivää) ma ti ke to pe koeviikko 23.9. - 3.10.

Lisätiedot

Tapahtumakalenteri lukuvuodelle

Tapahtumakalenteri lukuvuodelle Tapahtumakalenteri lukuvuodelle 2017 2018 J 1 10.8.2017 28.9.2017 ti 8.8. ja veso (1/1): suunnittelupäivät ke 9.8. esteellisyys yovalvonnoissa tiedoksi rehrille 10.8. syyslukukausi alkaa pe 11.8. ma 14.8.

Lisätiedot

TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA

TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA KIRKONKYLÄN KOULUN TIEDOTE LUKUVUODELLE 2017-2018 TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA 2017-2018 KOULUN TYÖAIKA alkaa päättyy Syyslukukausi ti 15.8.2017 pe 22.12.2017 Kevätlukukausi

Lisätiedot

YLIOPPILASTUTKINTO. -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen

YLIOPPILASTUTKINTO. -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen YLIOPPILASTUTKINTO -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen TUTKINNON RAKENNE (1) Neljä pakollista ainetta, äidinkieli ja kolme seuraavista: Ruotsi Matematiikka Yksi reaaliaine Vieras kieli

Lisätiedot

JAKSO 1 YLÄASTE LUKIO 33 MA 10.08. TI 11.08. KE 12.08. koulu alkaa koulu alkaa TO 13.08. Etkot 16-20; ilm.its.kuulusteluihin PE 14.08. 34 MA 17.08.

JAKSO 1 YLÄASTE LUKIO 33 MA 10.08. TI 11.08. KE 12.08. koulu alkaa koulu alkaa TO 13.08. Etkot 16-20; ilm.its.kuulusteluihin PE 14.08. 34 MA 17.08. JAKSO 1 YLÄASTE LUKIO 33 MA 10.08. TI 11.08. KE 12.08. koulu alkaa koulu alkaa TO 13.08. Etkot 16-20; ilm.its.kuulusteluihin PE 14.08. 34 MA 17.08. SLL klo 10.50; tentteihin ilmoittautuminen 17.8.-21.8.

Lisätiedot

Ylioppilaskirjoitukset tutuksi 26.4.2012. Tervetuloa!

Ylioppilaskirjoitukset tutuksi 26.4.2012. Tervetuloa! Ylioppilaskirjoitukset tutuksi 26.4.2012 Tervetuloa! Ylioppilastutkinnon yleiset käytännöt Syksyn 2012 ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautuminen ja osallistuminen rehtori Satu Nokelainen Opiskeltavien aineiden

Lisätiedot

Tiistain uusintaan ilmoittautuminen Uusintaan ilmoittaudutaan Wilman kautta.

Tiistain uusintaan ilmoittautuminen Uusintaan ilmoittaudutaan Wilman kautta. ROT 21.4.2015 1. UUSINTA 28.4. Tiistain 28.4. uusintaan ilmoittautuminen 17.4. - 26.4. Uusintaan ilmoittaudutaan Wilman kautta. 2. Eurooppa-päivä Lyseon Harjun toimipisteellä 11.5. Vietämme koko Lyseon

Lisätiedot

YLIOPPILASTUTKINTO. -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen

YLIOPPILASTUTKINTO. -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen YLIOPPILASTUTKINTO -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen TUTKINNON RAKENNE (1) Neljä pakollista ainetta, äidinkieli ja kolme seuraavista: Ruotsi Matematiikka Yksi reaaliaine Vieras kieli

Lisätiedot

Aikuislinjan lukuvuosikalenteri Päivä Pvm. Toiminta

Aikuislinjan lukuvuosikalenteri Päivä Pvm. Toiminta Aikuislinjan lukuvuosikalenteri 2016 2017 1. jakso 22.8 6.10 Ti 16.8. Uusien opiskelijoiden yleisinfo klo 17 Ke 17.8. Opinto-ohjaaja ohjaa uusia opiskelijoita klo 12 18 To 18.8. Opinto-ohjaaja ohjaa uusia

Lisätiedot

Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan!

Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan! Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan! yleistä 2. vuositason opiskelijoista yo-tutkinto ensi lukuvuoden kurssivalinnat opinto-ohjaus ja jatko-opintoihin pyrkiminen Missä mennään? Nyt arvioituna 9 jaksoa

Lisätiedot

MIKKELIN ETÄ- JA AIKUISLUKIO

MIKKELIN ETÄ- JA AIKUISLUKIO MIKKELIN ETÄ- JA AIKUISLUKIO OPAS kahden tutkinnon opiskelijoille 2015 2016 Mikkelin etä- ja aikuislukio Päämajankuja 4 50100 Mikkeli Toimisto ma-to klo 9-17 ja pe 8-14.45 Päämajankuja 4, 3. krs. puh.

Lisätiedot

2/2006. Koululehti. mikki-dvd:t. Kuva Juha Hyvärinen. Tässä lehdessä mm.:

2/2006. Koululehti. mikki-dvd:t. Kuva Juha Hyvärinen. Tässä lehdessä mm.: Koululehti 2/2006 Kuva Juha Hyvärinen Tässä lehdessä mm.: Käykää netissä antamassa palautetta Lomalle Topelius-projekti alkaa Uusia opettajia u mikki-dvd:t mikki-dvd:t Keskitalven terveisiä Eput ilmoitettiin

Lisätiedot

15 Huoltajailta Tapio Karvonen 1

15 Huoltajailta Tapio Karvonen 1 15 Huoltajailta 8.11.2016 Tapio Karvonen 1 Yhteislyseo Kaksi toimipistettä (1.8.-7.2.2016 ) Lyseon toimipiste, Kymen Lukon toimipiste yhteinen opettajakunta yhteinen kurssitarjonta laaja osaaminen Evakkoon

Lisätiedot

Puolankajärven koulun järjestyssäännöt

Puolankajärven koulun järjestyssäännöt Puolankajärven koulun järjestyssäännöt I TAVOITTEET II KOULUAIKA III OPPITUNNIT Järjestyssääntöjen tavoitteena on koulun työrauhan ja järjestyksen turvaaminen koulun kokonaistavoitteiden edistämiseksi

Lisätiedot

Opas lukiotulokkaiden vanhemmille

Opas lukiotulokkaiden vanhemmille Opas lukiotulokkaiden vanhemmille PIETARSAAREN LUKIO Koulukatu 20 68600 PIETARSAARI Puhelimet (06) 786 3111 puhelinvaihde (06) 786... ohivalinta 3294 kanslia 3333 rehtori 3483 vararehtori 3483 opettajainhuone

Lisätiedot

TIEDOTE 5, lukuvuosi 2015-2016

TIEDOTE 5, lukuvuosi 2015-2016 TIEDOTE 5, lukuvuosi 2015-2016 Vaskivuoren lukion tiedote numero 5 (12.4.2016). Tiedote ilmestyy jokaisen jakson ensimmäisenä tiistaina. Sen toimittamisesta huolehtii lukiomme tiedotusvastaava, lehtori

Lisätiedot

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi Tervetuloa koululaisen vanhemmaksi Lukuvuosi 2016-2017 Syyslukukausi ti 16.8. ke 21.12.2016, lisäksi 5.12. on vapaapäivä Syysloma to 13.10. su 16.10. Kevätlukukausi ke 4.1. la 3.6.2017 Talviloma ma 20.

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula. http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula. http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/ KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/ 1. LUKUVUODEN 2012-2013 TYÖ JA LOMA-AJAT LUKUVUOSI 2012-2013 Syyslukukausi 14.8.2012 (ti) - 21.12.2012

Lisätiedot

YO-info K2016 25.1.2016. rehtori Mika Strömberg

YO-info K2016 25.1.2016. rehtori Mika Strömberg YO-info K2016 25.1.2016 rehtori Mika Strömberg LUKION PÄÄTTÖTODISTUS AMMATILLINEN PERUSTUTKINTO YLIOPPILASTODISTUS KEVÄT 2016? LUKION PÄÄTTÖTODISTUS LUKIO-OPINNOT YHTEENSÄ VÄHINTÄÄN 75 KRS - opiskelijan

Lisätiedot

Jaksovinkit 6. Rehtori. Ainevastaavat. Panu Kela puh. 044-7039 388 Rehtori on varmimmin tavattavissa ma to klo 10.00 17.

Jaksovinkit 6. Rehtori. Ainevastaavat. Panu Kela puh. 044-7039 388 Rehtori on varmimmin tavattavissa ma to klo 10.00 17. Jaksovinkit 6 Iltaopetus 7.4. 13.5. Iltaopetuksen kokeet 6. jaksossa: B-koodi: 14.5. D-koodi: 19.5. C-koodi: 15.5. E-koodi: 20.5. Kokeiden palautus: 21.5. Rehtori Panu Kela puh. 044-7039 388 Rehtori on

Lisätiedot

Lohjan Yhteislyseon lukio TERVETULOA

Lohjan Yhteislyseon lukio TERVETULOA Lohjan Yhteislyseon lukio 16-ryhmien vanhempainilta 24.1.2017 TERVETULOA OHJELMA klo 17.30 klo 18.00 kahvitarjoilu ruokasalissa JUHLASALISSA ajankohtaista lukiosta, rehtori Panu Ruoste rasismi ja vihapuheet

Lisätiedot

Info abiturienteille Rehtori Toni Uusimäki. Lakeuksilta komiasti maailmalle!

Info abiturienteille Rehtori Toni Uusimäki. Lakeuksilta komiasti maailmalle! Info abiturienteille 30.1.2017 Rehtori Toni Uusimäki Ylioppilastutkinnon tehtävät kypsyyskoe antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden toimii valintaperusteena jatko-opintoihin avaa kansainvälisiä opiskelumahdollisuuksia

Lisätiedot

Ylioppilaskokeisiin ilmoittautuminen

Ylioppilaskokeisiin ilmoittautuminen Ylioppilaskokeisiin ilmoittautuminen Sitova ilmoittautuminen syksyn 2017 tutkintoon ti 2.5. - ma 29.5. Wilmassa. Ilmoittautumisen allekirjoittaminen kansliassa viim. ma 29.5. Kevään tutkintoon ilmoittautuminen

Lisätiedot

2015-16. Opinto-opas. Kerimäen lukio

2015-16. Opinto-opas. Kerimäen lukio 2015-16 Opinto-opas Kerimäen lukio Opinto-opas Näin opiskellaan Kerimäen lukiossa Tervetuloa opiskelemaan Kerimäen lukioon! Opintoihin liittyvissä kysymyksissä sinua neuvovat rehtori, opinto-ohjaaja ja

Lisätiedot

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA! LÄMPIMÄSTI TERVETULOA! ABIEN VANHEMPAINILTA SYKSY 2016 ABIEN TILANNE NYT Pian 2 ½ vuotta lähiopetusta takana Toiseksi viimeinen koeviikko lähestyy Kolmannessa jaksossa pidetään kertauskursseja Viimeinen

Lisätiedot

Lukion laatukysely 2014

Lukion laatukysely 2014 Lukion laatukysely 2014 Kyselyyn vastanneita oli 176, joista 123 teki kyselyn loppuun asti. (vuonna 2011: 160 ja 105) Vuositasoittain kyselyn teki loppuun asti: 1. vuositaso 46 (45) 2. vuositaso 58 (38)

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu 1. LUKUVUODEN 2013-2014 TYÖ JA LOMA-AJAT Syyslukukausi 12.8.2013 (ma) - 21.12.2013 (lauantai) Syysloma 14.10.-20.10.2013

Lisätiedot

Ylioppilaskokeisiin ilmoittautuminen

Ylioppilaskokeisiin ilmoittautuminen Ylioppilaskokeisiin ilmoittautuminen Ilmoittautuminen kevään 2017 tutkintoon alkaa pe 4.11. ja päättyy pe 18.11. Mikäli osallistuit syksyn yo-kirjoituksiin, voit odottaa niiden lopulliset tulokset ja ilmoittautua

Lisätiedot

ABI-ryhmille Ylioppilaslehti Abien ryhmänohjaajat jakavat Ylioppilaslehden ryhmälleen (opoilta).

ABI-ryhmille Ylioppilaslehti Abien ryhmänohjaajat jakavat Ylioppilaslehden ryhmälleen (opoilta). Jakoon Kastellin oma Osukki ja kutsu toimittajakuntaan Ryhmänohjaajat vievät (kahviosta) omalle ryhmälleen noin 10 kpl syksyn Osukki-lehteä. Kimppalehtiä on tarkoitus kierrättää kavereiden kesken. Osukin

Lisätiedot

YLIOPPILASTUTKINTO. Mitä, Missä, Milloin.

YLIOPPILASTUTKINTO. Mitä, Missä, Milloin. YLIOPPILASTUTKINTO Mitä, Missä, Milloin. Ylioppilastutkinnon rakenne Kaikille yhteisenä pakollisena kokeena on äidinkielen koe ja lisäksi pakolliseksi on valittava kolme seuraavista kokeista: toisen kotimaisen

Lisätiedot

Tervetuloa LUT:iin! Ohjeet maisteriohjelmiin hyväksytyille

Tervetuloa LUT:iin! Ohjeet maisteriohjelmiin hyväksytyille Tervetuloa LUT:iin! Ohjeet maisteriohjelmiin hyväksytyille SISÄLTÖ Opiskelupaikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen Opintoportaali Uni Opetuksen alkaminen ja infopäivät LOAS ja opiskelijakortti Opintotuki

Lisätiedot

ABIEN LUKUJÄRJESTYS 27.1.-11.2. Preliminäärikokeet: klo luokkatila

ABIEN LUKUJÄRJESTYS 27.1.-11.2. Preliminäärikokeet: klo luokkatila LIEKSAN LUKIO 12.1.2015 ABIEN LUKUJÄRJESTYS 27.1.-11.2. Preliminäärikokeet: klo luokkatila ti 27.1. Äidinkieli 8-14 alakoulun sali ke 28.1. Pitkä kieli; englanti 8-14 201 to 29.1. YH, KE, TE, GE 8-14 201

Lisätiedot

1. JAKSO ( 38 työpäivää) Viikko 32 PE Koulu alkaa. Ilmoittautuminen 5. jakson uusintakokeisiin.

1. JAKSO ( 38 työpäivää) Viikko 32 PE Koulu alkaa. Ilmoittautuminen 5. jakson uusintakokeisiin. 1. JAKSO 12.8. 3.10.2016 ( 38 työpäivää) Viikko 32 PE 12.8. Koulu alkaa. Ilmoittautuminen 5. jakson uusintakokeisiin. Viikko 33 MA 15.8. Opiskeluhuoltoryhmä käy esittäytymässä 1. ryhmissä. TI 16.8. KE

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 Lielahden koulu tänään Oppilaita on yhteensä 577-264 oppilasta vuosiluokilla 1-6 - 313 oppilasta vuosiluokilla 7-10 Luokkia - 7. luokkia

Lisätiedot

ALOITUS S2015 II-tutkinto

ALOITUS S2015 II-tutkinto ALOITUS S2015 II-tutkinto 12.8.2015 rehtori MIKA STRÖMBERG apulaisrehtori KRISTIINA HEIKURA Imatran yhteislukio YHDISTELMÄTUTKINTO Suoritetaan yhtä aikaa ammatillisia opintoja sekä lukio-opintoja ammatillinen

Lisätiedot

LUKIO-OPINNOT. Viherlaakson lukion opinto-ohjaajat Riina Laasonen & Salla Purho

LUKIO-OPINNOT. Viherlaakson lukion opinto-ohjaajat Riina Laasonen & Salla Purho LUKIO-OPINNOT Viherlaakson lukion opinto-ohjaajat Riina Laasonen & Salla Purho Opinto-ohjaajat Riina Laasonen 1 D, E, F Salla Purho - 1 A, B, C MITÄ LUKIOSTA ON HYVÄ TIETÄÄ? Oppimateriaalit hankittava

Lisätiedot