TIEDOTE nro 3 Virtatie 4, Vantaa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TIEDOTE nro 3 Virtatie 4, 01600 Vantaa"

Transkriptio

1 VASKIVUOREN LUKION TIEDOTE nro 3 Virtatie 4, Vantaa Puh Käytä varattu aikasi! Aivan liikaa opiskelijat jättävät käyttämättä varattuja aikoja niin terveydenhoitajalta, opinto-ohjaajilta kuin kuraattoriltakin. On jatkuvasti pulaa vastaanotto- ja ohjausajoista, siksi on vastuutonta jättää varattu aika käyttämättä peruuttamatta. Kaikki peruutukset voi tehdä Wilman kautta - kanna vastuusi! Terveydenhoitajan työn painopiste ennaltaehkäisevässä työssä Vaskivuoren lukiossa on edelleen vain yksi terveydenhoitaja, joka suorittaa terveystarkastuksia. Häneltä ei riitä resursseja flunssaisten opiskelijoiden hoitamiseen tai kunnon arvioimiseen ym. Kotiin lähtemiseen kesken päivän ei tarvita terveydenhoitajan lupaa. Ilmoita kuitenkin poislähtemisestäsi seuraavan oppitunnin opettajalle tai ryhmänohjaajallesi tai huoltaja ilmoittaa Wilman kautta. Tämä käytäntö on tällä hetkellä voimassa kaikissa Vantaan lukioissa. Terveydenhoitaja ei myöskään anna opiskelijoille särkylääkkeitä kuin poikkeustapauksissa. Opiskelijoilla tulee olla omat henkilökohtaiset lääkkeet mukana. Ensiapuasiat, tapaturmat koulussa ja koulumatkalla hoidetaan terveydenhoitajan kautta. Syksyn rokotuskampanja alkaa alkavalla viikolla terveydenhoitoalan henkilöstöstä. Vantaan kaupungin tekemän suunnitelman mukaisesti valitut ryhmät saavat pandemiarokotuksen syksyn kuluessa. Kaikki terveydenhoitajat ovat välillä poissa normaalityöstään huolehtimassa joukkorokotuksista. Alustavan aikataulun mukaan terveiden vuotiaiden rokotukset alkavat alkavalla viikolla kouluilla. Tiedot tarkentuvat, kun saadaan tietoa rokote-erien riittävyydestä. Riskiryhmiin kuuluvien rokotukset hoidetaan aikaisemmin vastaanotoilla, tämän hetkisen tiedon mukaan viikoilla Lisätietoja esim. Vantaan kaupungin kotisivuilta Talousguru Vaskivuoressa? HYOL järjestää yhteistyökumppanien kanssa joka vuosi lukiolaisille tarkoitetun Talousguru -kilpailun. Koulukohtaiset alkukilpailut järjestetään , valtakunnan parhaat pääsevät jatkokilpailuun. Katso lisää kilpailusta ja palkinnoista (!) osoitteesta: tai kysy yhteiskuntaopin opettajilta!

2 Vaskivuorelaisia 20 eri kunnasta Virallinen tilastointipäivä on aina kerran vuodessa Tuona päivänä Vaskivuoren lukiossa oli 973 opiskelijaa. Tässä luvussa on mukana kolme vaihto-opiskelijaamme Brasiliasta, Italiasta ja Saksasta. Opiskelijoidemme kotikunnat jakaantuvat seuraavasti: Vantaa 658 opiskelijaa Espoo 153 Nurmijärvi 89 Helsinki 43 Vihti 6 Kerava 3 Järvenpää 2 Kauniainen 2 Nummi-Pusula 2 Savonlinna 2 Yksi opiskelija seuraavista kunnista: Hyvinkää, Lohja, Mäntyharju, Parkano, Pertunmaa, Riihimäki, Rovaniemi, Sipoo, Suomussalmi ja Tammisaari. Ylioppilaskirjoitusasioita Syksyn tulokset ovat koululla viikolla 47. Tulosten saapumisesta tiedotetaan Oppimisympäristön Abi-infossa. Tulokset annetaan vain kokelaalle henkilökohtaisesti tai valtakirjalla - ei puhelimitse. Ilmoittautuminen kevään kirjoituksiin päättyy maanantaina klo 15. Ilmoittautumislomakkeet ovat Abin ohjeistossa. Ilmoittautuminen on sitova! Kirjoitettavan aineen pakolliset lukiokurssit tulee olla suoritettuina ennen kirjallisiin kokeisiin osallistumista. Tutustu huolellisesti ohjeisiin! Kevään kirjoitukset alkavat pe äidinkielen tekstitaidon kokeella. Kuullunymmärtämiskokeet ovat ja loput kirjalliset kokeet Kasvaminen globaaliin vastuuseen Kestävän kehityksen teemaviikko Ma klo 9.45 teemaviikon avaus aulassa Ke klo 10 auditoriossa vieraana Tuula-Maria Ahonen, joka on Roska päivässä -liikkeen perustaja To Nenäpäivä, ohjelmassa on mm. kirppis aulassa. Pe Aulassa on näyttely ja esittelijöitä. Tietotekniikan luokkien käyttösäännöt Vaskivuoren lukiossa on kolme AT-luokkaa; 227, 228 ja Opiskelijat kirjautuvat tietokoneisiin vain omilla tunnuksillaan. 4Luokkaa voi käyttää, jos luokkaa ei ole varattu opetukseen. 4Musiikkia voi kuunnella kuulokkeilla. 4Luokka 037 suljetaan klo 16, ja luokassa ei ole iltakäyttöä. 4Luokissa 227 ja 228 on iltaisin ulkopuolista käyttöä. Mikäli luokat ovat vapaina, Vaskivuoren lukion opiskelijat voivat käyttää niitä klo 18 asti. Oman käyttäjätunnuksen menettää, jos rikkoo seuraavia ehtoja 4Luokassa syöminen on kielletty. 4Luokassa pelaaminen on kielletty. 4Oman käyttäjätunnuksen lainaaminen kaverille on kielletty. 4Luokka on jätettävä siistiin kuntoon.

3 Tasa-arvotiimi kaipaa opiskelijoita! Tasa-arvotiimin tehtävä on pitää yllä tasa-arvotietoutta koulussamme (= tyttöjä ja poikia/eritaustaisia opiskelijoita kohdellaan, arvioidaan, huomioidaan samalla tavalla). Tehtävämme on mielestämme hyvin tärkeä ja puutumme tarvittaessa epäkohtiin. Mitä tiimi tekee? Tasa-arvoviikko pidetään joulukuussa ja keväällä kyselyt 2.vuosikurssin opiskelijoille ja opettajille. Edellisvuosina tutkittiin, miten stipendirahat jakautuvat, miten sukupuolet näkyvät esim. vuosikirjoissa, havahduttiin siihen että lukiolaiset joutuvat usein seksuaalisen häirinnän kohteeksi ja siihen että sukupuoli vaikuttaa vahvasti jatko-opiskelusuunnitelmiin. Miten näihin asioihin voisi vaikuttaa? Tervetuloa mukaan tiimiin. Saat osallistumisestasi soveltavan tiimikurssin. Yhteydenottoja odotellen Ensiapuilta Stradassa AKV1-kurssin suorittamiseen (opinto-opas s. 147) kuuluu AB-ajokortin lisäksi osallistuminen kahdelle luennolle, jotka ovat 1) Menettely onnettomuustilanteessa (ensiapuilta) ja 2) Huomaavaisuus liikenteessä. Ykkösluennon järjestää Autokoulu Strada ja se on perjantaina klo autokoulun tiloissa, Uomatie 4. Luennolle on ilmoittauduttava etukäteen puh tai s-postitse: autokoulustrada.fi. Autokoulu lähettää koulun kansliaan tiedot niistä opiskelijoista, jotka ovat hyväksyttävästi osallistuneet luentoon. Toinen luento Huomaavaisuus liikenteessä järjestetään yhden kerran vuodessa koululla. Se järjestetään kevätlukukaudella ja sen ajankohdasta tiedotetaan erikseen. RUUSUJA!!!! Kiitos pelastautumisharjoituksen onnistumisesta! Lukiossamme järjestettiin pelastautumisharjoitus, johon osallistui useita eri tahoja. Harjoitus onnistui hyvin ja sen avulla voidaan taas kehittää lukiomme valmiussuunnitelmia. Kiitos kaikille harjoituksen järjestäjille ja harjoitukseen osallistuneille! Rakastaa, ei rakasta oli upea! Kiitokset ja onnittelut kaikille ykkösvuosikurssin musiikki- ja tanssilukiolaisille sekä ohjaajille hienosta esityksestä! Myyrmäki täytti 40 vuotta! Vaskivuoren lukion opiskelijat olivat ansiokkaasti mukana musiikki- ja tanssiohjelmin Myyrmäen 40-vuotisjuhlissa. Kiitokset kaikille esiintyjille ja ohjaajille! Ansiokkaan Myyrmäen 40-vuotisjuhlakirjan toimittamisessa on ollut mukana lukiomme opiskelijoita lehtori Marika Kesselin johdolla. Kirjan hinta on 40 euroa ja sen voi tilata osoitteesta: senja. Vaskivuoren lukion musiikki- ja tanssilukiolaisten vanhempainilta järjestetään tiistaina klo 19 koululla auditoriossa. Samassa yhteydessä on Vaskivuoren lukion musiikkiseura ry:n sääntömääräinen syyskokous.

4 Oppilaskunnan kokouksia pe klo Laajennettu edustajisto Laajennettuun edustajistoon kuuluvat kaikki ryhmien luottamus- ja varaluottamusopiskelijat sekä oppilaskunnan nykyinen hallitus. Laajennettu edustajisto valitsee keskuudestaan uuden hallituksen vuodeksi Valinnan vahvistaa yleiskokous. Laajennettu edustajisto laatii myös oppilaskunnan toimintasuunnitelman ensi vuodeksi. Toimintasuunnitelma esitellään yleiskokouksessa. pe klo 10 Oppilaskunnan yleiskokous aulassa Oppilaskuntaan kuuluvat kaikki lukion opiskelijat. Musikaalin Grease lipunmyynti on alkanut GREASE Ohjaus Susanna Metsälä Musiikinjohto Jonna Salminen Koreografia Ulpu Puhakka Esitykset Vantaan Konserttitalo Martinuksessa, Martinlaaksontie 36 la 9.1. klo 14 ennakkonäytös ja klo 19 ensi-ilta su klo 14 ja 19 ti klo 19 ke klo 19 to klo 19 Liput 20 ja 12 euroa. Tilaukset lukion kansliasta, (tai puh ). Vaskivuoren lukion kanslia, Virtatie 4, Myyrmäki. Koululaisnäytökset ovat maanantaista perjantaihin klo 13. Niihin myydään lippuja vain ryhmille. Koululaisnäytösten liput maksavat 5 euroa, tilaukset puhelimitse Suosittelemme Grease-musikaalia yläasteikäisille ja sitä vanhemmille katsojille. Elacin korvatulppia koulun kautta Elacin ER korvatulppia saatavana ryhmätilauksena koulun kautta. Hinta on 160 (normaalisti n 190 ). Maksu kansliaan pe mennessä. Valokset tulppia varten otetaan ti klo 15 musiikkiluokassa 252. Valmiit tulpat saa noin kuukauden kuluttua valosten ottamisesta. Korvat kannattaa puhdistaa/huuhdella pari päivää ennen valosten ottamista. Hinnat sisältävät valosten ottamisen, vuoden istuvuustakuun ja kahden vuoden materiaalitakuun. Yksilölliset -kuulosuojainmallit vaimentavat tasaisesti kaikilla taajuuksilla (vaimennus valittavissa 9dB, 15dB ja 25dB). ER-mallit sopivat henkilöille, joille on ensiarvoisen tärkeää kuulla ääntä luonnollisesti vaimennettuna, vääristämättä, esim. muusikot, lentäjät ja tiettyjen koneiden käyttäjät. Yksilöllisten Elacin ER-kuulosuojainten täydellinen istuvuus takaa optimaalisen vaimennuksen ja käyttömukavuuden. Lisätietoja: Lisätietoja antaa myös Pekka Rautio. Vaskivuoren senioribändit menestyvät... YleX ja Rumba listasivat tämän hetken mielenkiintoisimmat suomalaiset bändit ja artistit. Tulevaisuuden tusinaa oli valitsemassa asiantunteva joukko kotimaisia musiikkia-alan asiantuntijoita, toimittajia, keikkamyyjiä, levykauppiaita, klubi- ja festivaalipromoottoreita sekä levy-, tuotanto- ja kustannusyhtiöiden a&r-henkilöitä. Heidän tehtävänään oli listata viisi lupaavinta artistia tai bändiä. Järjestyksellä ei ollut väliä. Listalle sai kirjoittaa vain sellaisen nimen, joka ei ole vielä julkaissut debyyttialbumiaan. Listalla on kaksi Vaskivuoresta lähtenyttä bändiä: Wrecking Queens ja Wedding Crashers 2010

5 Minkä takia opiskelijat ovat poissa koulusta? Lukiomme opiskelijahuoltoryhmä teki viime keväänä kaikille silloin talossa olleille opiskelijoille poissaolokartoituksen. Halusimme selvittää poissaolojen taustasyitä aiempaa tarkemmin. Tarkastelussa oli viikko Kyselyyn vastasi jokainen seuraavan viikon rotuokioon osallistunut opiskelija nimettömänä, joten kenenkään henkilöllisyys ei tullut esille. Opiskelijat vastasivat kyselyyn pääosin asiallisesti, joten tuloksia voi pitää ainakin suuntaaantavina. Suurin yksittäinen poissaolojen syy oli sairaus. Muita syitä olivat esim. käynti opinto-ohjaajan luona, autokoulutunti, kesätyöpaikan haastattelu ja matka. Joskus koulupäivä keskeytyi pahan olon vuoksi, ja välillä opiskelija ei jaksa lähteä kouluun. Poissaoloja tulee myös koulun antamista tehtävistä. Koulun antamat tehtävät ovat osa kursseihin tai koulun tapahtumiin liittyviä velvoitteita. Niihin ainakin joillakin lukiolaisilla menee runsaasti aikaa. Kartoitus osoitti, että myös lintsaamista valitettavasti esiintyy. Opiskelijat olivat jonkin verran poissa lääkärissä tai terapiassa käyntien sekä erilaisten asioiden hoidon takia. Kuitenkaan perhesyyt ja kotiongelmat eivät ole tämän kartoituksen mukaan mainittava syy poissaoloihin. Myöskään töissä käyminen ei aiheuta paljon poissaoloja. Tämä voi monen mielestä olla yllättäväkin tulos. Vaikuttaa siltä, että lukiolaiset osaavat suunnitella ajankäyttönsä koulun ja työelämän välillä. Tämä kartoitus osoitti, että tytöt olisivat poikia enemmän poissa koulusta. Johtuuko tulos kenties tyttöjen suuremmasta vastaamisrehellisyydestä vai onko asia todella näin? Jatkamme poissaolojen syiden seuraamista ja käsittelyä opiskelijahuoltoryhmässä. Päätavoitteemme on keksiä ratkaisuja ja toimintamalleja, joilla lukiomme voisi tukea opiskelijoita nykyistä paremmin. Tulevia tapahtumia Kirjastoyhteistyö Ke Vaskivuoren lukion yhteistyö Myyrmäen kirjaston kanssa jatkuu. Lukuvuoden ensimmäinen Tietovirrat haltuun -luento on auditoriossa klo ryhmille 97 ja 99. Luki-infot Keskiviikoksi ilmoitetut luki-infot ykkösille siirtyvät myöhempään ajankohtaan. Abi-info To Valmennuskeskuksen abi-info klo 8.20 auditoriossa. Vanhojen tanssien suunnittelu To klo Vanhojen tanssein suunnittelukokoukseen osallistuvat kakkosten luottamus- ja varaluottamusopiskelijat sekä ryhmänohjaajat. Tapaaminen on pohjakerroksessa. Kirjamessut Pe Abit käyvät Kirjamessuilla klo Kaikkien abien ruokailu klo HUOMIO! Kaikki kakkoset ruokailevat vasta klo 12.35! Comenius-projekti Comenius-projektin World of Tomorrow - Living Pictures kolmas tapaaminen Tanskassa Svendborgin lukiossa. Suomalaisten ja tanskalaisten lisäksi projektiin osallistuu lukiolaisia Saksasta ja Unkarista.

6 Tulevia tapahtumia... Kestävän kehityksen teemaviikko Maanantaista perjantaihin Kestävän kehityksen teemaviikko. Palautuspäivän uusi aikataulu Ti Palautuspäivä. Katso oman ryhmäsi aikataulu opinto-oppaan sivuilta 16 ja 17. Ykköset noudattavat aikataulua B, kakkoset aikataulua A ja kolmoset aikataulua C. Uusintaan ilmoittautuminen Ke Ilmoittautuminen uusintaan klo 15 mennessä. Katso ohjeet opinto-oppaan sivulta 31. Illalla vanhempainilta. Penkkareiden suunnittelu alkaa To klo Penkkareiden suunnittelukokoukseen osallistuvat ryhmien luottamus- ja varaluottamusopiskelijat sekä ryhmänohjaajat. Tapaaminen on pohjakerroksessa. Myöhemmin ilmoittavana ajankohtana matematiikkakilpailu. Laajennettu edustajisto Pe klo laajennettu edustajisto. Ruotsin kielikylpyä ruotsin kielikylpyä Timotej n päiväkodissa. I jakson arvioinnit Ti jaetaan I jakson arvioinnit. Kaikki I jakson rästityöt on jätettävä opettajille (= Z-päivä). Uusintakuulustelu klo Lamerfest Lamerfest Peep-vierailu Peep-vierailuun Kiovaan osallistuu viisi kakkosvuosikurssin opiskelijaa Sari Kopran johdolla. Demokratian kehittymiseen paneutuvat vaskivuorelaisten lisäksi opiskelijat Englannista, Kreikasta, Tanskasta, Ukrainasta ja Unkarista. (Peep = Pan European Exchange Program) Kilpailuja Ti fysiikkakilpailu To kemiakilpailu Oppilaskunnan yleiskokous Pe klo 10 oppilaskunnan yleiskokous. VBB Jumps Klo 19 Vernissassa (Tikkurilantie 36) Vaskivuori Big Bandin levynjulkistamiskonsertti. Valo saavuttaa Su klo 15 koululla Valo saavuttaa -levynjulkistamiskonsertti. Kamarikuoro, mieskuoro ja tyttökuoro sekä kamariyhtye esiintyvät. Konserttiin on 5 euron sisäänpääsymaksu. Tupakointi on kielletty Tupakointi on lukiossa kielletty, myös 18 vuotta täyttäneiltä! Eduskunnan 1994/765 säätämän tupakkalain 1. momentti kuuluu: Tupakointi on kielletty päiväkotien lapsille ja oppilaitosten oppilaille tarkoitetuissa sisätiloissa sekä niiden pääasiassa kahdeksaatoista vuotta nuoremmille tarkoitetuilla ulkoalueilla. Koulun on noudatettava tupakkalakia jakamalla myös tietoa tupakan vaaroista sekä valvomalla, että lakia noudatetaan. Koulualueella ja sen välittömässä läheisyydessä tupakointi ei ole sallittua. Myyrmäenraitti ja Myyrmäentien asuintalojen pihat eivät saa olla opiskelijoiden tupakointipaikkoja. Kun opettajat kehottavat tupakoivia opiskelijoita lopettamaan tai siirtymään muualle, he toimivat virkansa edellyttämällä tavalla. Opiskelijoiden epäasiallinen huomauttelu ja annettujen ohjeiden noudattamatta jättäminen ei ole sopivaa lukiolaisen käyttäytymistä.

7 Myyrmäki 40 - juhlakirja Oletko jo hankkinut itsellesi oman Myyrmäen juhlakirjan? Myyrmäki - kampakeramiikasta kauppakeskukseen -kirjan on toimittanut Jukka Hako. Kirjassa on 348 sivua ja kovat kannet. Lukiomme opiskelijat ovat olleet mukana kirjan toimitustyössä lehtori Marika Kesselin johdolla. Hinta on 40 euroa. Kirjaa voi tilata osoitteesta kellastupa.fi Kouluruokailu on etuoikeus Maksuton koululounas on todella harvinaista maailmassa. Se on suomalainen etuoikeus, jota käydään hammästelemässä myös ulkomailta. Meille siitä on tullut itsestäänselvyys, jota emme aina osaa riittävästi arvostaa istahtaessamme kounastarjottimen kanssa ruokapöytään. Sitä paitsi keittiön henkilökunta taikoo monipuolisen ja terveellisen ruuan aivan käsittämättömän pienillä määrärahoilla. Päivittäinen yhden opiskelijan lounaan ruokaaineisiin on varattu määrärahaa reilusti alle euron. Pelisääntöjä lounaalla 4Arvioi lounasannoksesi oikein! Ota ruokaa vain niin paljon kuin arvelet syöväsi. Kysymys on myös kestävästä kehityksestä - ja asenteesta. 4Hyvät käytöstavat ovat toinen toisestamme välittämistä. Keittiön henkilökunta antaitsee kiitoksen. Kun olet ruokaillut, anna istuinpaikkasi seuraavalle. Kun henkilökunta täydentää jakelulinjastoja, anna heille esteetön kulku - jo oman turvallisuutesikin takia. Ruoka-astiat ovat kuumia. 4Jokaisella on vastuu mikrobimääristä. Keittiö mittaa määräysten mukaan aina ennen lounastuntia ruokien mikrobimäärät. Kun ruuat ovat esillä jakelupisteissä, mikrobimäärät lisääntyvät, elleivät ruokailijat kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin. - Päähinettä, käsineitä tai takkia ei saa riisua jakelupisteiden vieressä - ne riisutaan mieluiten ennen ruokajonoon tuloa. - Muista pestä kädet ennen ruokailuun menoa. - Hiusten kampaaminen, sukiminen jne. pölläyttävät mikrobipilven. Muista ruokailussa myös 4Menet lounaalle omalla vuorollasi. Ruokasalin kapasitetti riittää vain, kun jokainen pitää tästä kiinni. 4Keittiön luukulta ruokaa hakevat henkilökunta ja ne opiskelijat, jotka ovat kirjallisesti ilmoittaneet noudattavansa erikoisruokavaliota. 4Nosta tuoli pöydän alle aina kun lähdet paikaltasi. 4Välipala-automaatista voi ostaa edulliseen hintaan 0,50-1,50 eurolla terveellisiä välipaloja. Herkullisia ja viihtyisiä koululounaita!

8 Vanhempainilta Kakkos-, kolmos- ja nelosvuosikurssilaisille ja heidän vanhemmilleen järjestetään iltatilaisuus keskiviikkona klo koulun aulassa. Ohjelmassa Rehtorin puheenvuoro Yleistä ylioppilastutkinnosta Opinto-ohjaajat Johanna Wäre ja Jonna Rinkiö Äidinkielen yo-koe kaikille pakollisena Äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Henna Pesonen Globaalikasvatus Vaskivuoren lukiossa Lehtori Mikko Seppänen Musiikki/tanssiesitys Ryhmänohjaajien tapaaminen ryhmittäin Jos haluatte tavata erityisesti jonkun tietyn opettajan, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan siitä etukäteen ko. opettajalle sähköpostitse. Kaikki ryhmänohjaajat ovat iltatilaisuudessa läsnä, paitsi ryhmän 06A. Tervetuloa iltatilaisuuteen! Lukuvuosi jatkuu... Kodin ja koulun yhteistyöpäivä on lauantaina (myös 2-tuntipaikan koepäivä), vastaava vapaapäivä pidettiin syysloman yhteydessä ke Syyslukukauden viimeinen työpäivä on tiistaina Joululoma on ke ke Talviloma on viikolla nro 8 eli ma su IV jakson koeviikko alkaa ennen pääsiäislomaa ja jatkuu pääsiäisen jälkeen. Koeviikko on tiistaista perjantaihin 9.4. Pääsiäiskatkos on pe ma 5.4. Lukuvuoden päätöspäivä on lauantai 5.6. Seuraava tiedote nro 4 ilmestyy tiistaina Aineisto lähetetään sähköpostitse osoitteella: viimeistään keskiviikkona

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa Tervetuloa lukioon Aloitusinfoa Ryhmänohjaaja Päivi Franzon Tavoitat minut parhaiten sähköpostitse: paivi.franzon@edukouvola.fi Koulupäivän aikana voit yrittää myös puhelimitse opettajainhuone: 020 615

Lisätiedot

Abien vanhempainilta Tervetuloa!

Abien vanhempainilta Tervetuloa! Abien vanhempainilta 27.8.2013 Tervetuloa! Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet 9.9. 27.9.2013 1. jakson koeviikko 25.9. 1.10.2013 Retkiä oppilaitoksiin Syysloma 21.10-27.10.2013 2. jakson koeviikko

Lisätiedot

Jos haluat keskustella aikuisen kanssa Kauhajoen tapahtumista

Jos haluat keskustella aikuisen kanssa Kauhajoen tapahtumista Tiedote nro 3 7.10.2008 Vaskivuoren lukio Virtatie 4, 01600 Vantaa puh. 09 8393 5193 eira.kasper@vantaa.fi Jos haluat keskustella aikuisen kanssa Kauhajoen tapahtumista Kauhajoen tapahtumat tiistaina 23.9.

Lisätiedot

Kevätlukukausi to 7.1. la Talviloma ma su (vko 9) Pääsiäinen pe 2.4. ma

Kevätlukukausi to 7.1. la Talviloma ma su (vko 9) Pääsiäinen pe 2.4. ma 2 LUKUVUODEN 2009-10 AIKATAULUT TYÖAIKA Lukuvuosi ke 12..2009 la.6.2010 Syyslukukausi ke 12.. pe 1.12.2009 Syysloma ma 12.10 su 1.10.2009 Joululoma la 19.12.2009 ke 6.1.2010 Kevätlukukausi to.1. la.6.2010

Lisätiedot

Reaalin yo-info syksyn kirjoittajille klo 11.20, 1. vuositason vanhempainilta

Reaalin yo-info syksyn kirjoittajille klo 11.20, 1. vuositason vanhempainilta VIIKKO PVM PÄIVÄ Elokuu 10.8.2015 ma 33 11.8.2015 ti RESSUJEN KOULUTYÖ ALKAA 1. JAKSO ALKAA ROT 12.8.2015 ke 13.8.2015 to Ilm. uusintakuulusteluun päättyy klo 12.00 ROT 14.8.2015 pe Uusintapäivän 8-koodin

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 13.10.2016 13.10.2016 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 31.1.2000 Yleistä 1 Koulun alue on kortteli 57-YO. Koulun piha-alue on koulukiinteistön, Rantatien sekä koulun kentän erottama alue. 2 Kouluajaksi katsotaan

Lisätiedot

Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Telefax

Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Telefax 23.8.2011 Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Telefax Helsingin medialukio Helsingin medialukio PL 3512 Moisiontie 3 Telefax 00099 Helsingin kaupunki 00730 Helsinki (09) 310 82918 (09) 310 82926 YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

Lukio alkaa

Lukio alkaa 15 Lukio alkaa 14.8.2015 Mitä Kuuluu? Mitä lukio tuo tullessaan? Uudet kaverit Uudet toimintatavat Valitset itse opintosi Kotitöitä Tee töitä tasaisesti, priorisoi Anna itsellesi oikeus lukea - päivittäin

Lisätiedot

ti 9.8. Opettajien työpäivä ti 6.9. ROTOVI ; YO-info 13-

ti 9.8. Opettajien työpäivä ti 6.9. ROTOVI ; YO-info 13- HATANPÄÄN LUKIO 2016-2017 LUKUVUODEN KALENTERI (päivitetty 16.9.2016) JAKSO 1: KE 10.8.2016 PE 30.9.2016 ti 9.8. Opettajien työpäivä ti 6.9. ROTOVI 10.45-11.10; YO-info 13- ke 10.8 1. koulupäivä. Uudet

Lisätiedot

Aikuislinjan lukuvuosikalenteri

Aikuislinjan lukuvuosikalenteri Aikuislinjan lukuvuosikalenteri 2015 2016 1. jakso 17.8. 4.10. Ti 11.8. Uusien opiskelijoiden yleisinfo klo 17 Ke 12.8. Opinto-ohjaaja ohjaa uusia opiskelijoita klo 12 18 To 13.8. Opinto-ohjaaja ohjaa

Lisätiedot

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA Voimassa 1.11.2014 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia,

Lisätiedot

Abien vanhempainilta Tervetuloa

Abien vanhempainilta Tervetuloa Abien vanhempainilta 19.1.2016 Tervetuloa Vanhempainillan aiheet Kevään yo-kirjoitukset, valmistautuminen yo-kokeeseen, lukio-opinnot päätökseen Jatkokoulutukseen hakemisesta Ryhmänohjaajien tapaaminen

Lisätiedot

2015-2016. Kirjoittajainfo KYL 11.5.2015. Kouvolan Yhteislyseo

2015-2016. Kirjoittajainfo KYL 11.5.2015. Kouvolan Yhteislyseo Kirjoittajainfo KYL 11.5.2015 Lukio-opinnoista Lukion päättötodistus Minimi 75 kurssia Pakolliset kurssit ja vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia suoritettuina Lukiokoulutuksen päätteeksi ylioppilastutkinto

Lisätiedot

Yleisesti. Siirtyminen sähköiseen YO-kokeeseen

Yleisesti. Siirtyminen sähköiseen YO-kokeeseen Vanhempainilta YO-tutkinnosta 26.1.2016 Yleisesti Ylioppilastutkinnon toimeenpanosta vastaa ylioppilastutkintolautakunta (YTL) ylioppilastutkinto.fi Ylioppilastutkinto on valtakunnallinen päättötutkinto

Lisätiedot

REHTORIN INFOA ABEILLE

REHTORIN INFOA ABEILLE REHTORIN INFOA ABEILLE 20.8.2012 JP Tanska YO-TUTKINNON JÄRJESTÄMINEN www.ylioppilastutkinto.fi YTL antaa määräykset tutkinnon koejärjestelyistä. Rehtori vastaa tutkinnon ja kokeiden järjestämisestä koulussa.

Lisätiedot

NUUKSION KOULU TIEDOTTAA Marras-joulukuussa 2016

NUUKSION KOULU TIEDOTTAA Marras-joulukuussa 2016 NUUKSION KOULU TIEDOTTAA Marras-joulukuussa 2016 Oma Malk (6.lk) NUUKSION KOULUSSA TAPAHTUU: Menemme Solvallaan vielä keskiviikkona 30.11. Vietämme koululla Hyvät käytöstavat -teemaviikkoa 16.-25.11. Harjoittelemme

Lisätiedot

Kouvolan iltalukio. Yo-kirjoitukset kevät Anna-Leena Ollikainen p

Kouvolan iltalukio. Yo-kirjoitukset kevät Anna-Leena Ollikainen p Kouvolan iltalukio Yo-kirjoitukset kevät 2017 1 Varmista osallistumisoikeutesi Kirjoitettavissa aineissa vähintään pakolliset kurssit suoritettu. Jos osallistumisoikeus evätään, sinuun otetaan yhteyttä.

Lisätiedot

Ylioppilastutkinnosta ja sen hajauttamisesta. Tavoitteellinen opiskelu ja jatko-opinnot

Ylioppilastutkinnosta ja sen hajauttamisesta. Tavoitteellinen opiskelu ja jatko-opinnot Ylioppilastutkinnosta ja sen hajauttamisesta Tavoitteellinen opiskelu ja jatko-opinnot 2. vuositason vanhempainilta 0 Pohjois-Tapiolan lukio Rehtori Sinikka Luoma, sinikka.luoma@espoo.fi Opinto-ohjaaja,

Lisätiedot

2/2006. Koululehti. mikki-dvd:t. Kuva Juha Hyvärinen. Tässä lehdessä mm.:

2/2006. Koululehti. mikki-dvd:t. Kuva Juha Hyvärinen. Tässä lehdessä mm.: Koululehti 2/2006 Kuva Juha Hyvärinen Tässä lehdessä mm.: Käykää netissä antamassa palautetta Lomalle Topelius-projekti alkaa Uusia opettajia u mikki-dvd:t mikki-dvd:t Keskitalven terveisiä Eput ilmoitettiin

Lisätiedot

Puolankajärven koulun järjestyssäännöt

Puolankajärven koulun järjestyssäännöt Puolankajärven koulun järjestyssäännöt I TAVOITTEET II KOULUAIKA III OPPITUNNIT Järjestyssääntöjen tavoitteena on koulun työrauhan ja järjestyksen turvaaminen koulun kokonaistavoitteiden edistämiseksi

Lisätiedot

Tiedote nro 4 17.11.2009

Tiedote nro 4 17.11.2009 Tiedote nro 4 17.11.2009 Vaskivuoren lukio Virtatie 4, 01600 Vantaa puh. 09 8393 5193 eira.kasper@vantaa.fi Kodin ja koulun yhteistyöpäivä on la 28.11. Vanhemmat ovat tervetulleita klo 10.30, jolloin rehtori

Lisätiedot

YLIOPPILASTUTKINTO. -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen

YLIOPPILASTUTKINTO. -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen YLIOPPILASTUTKINTO -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen TUTKINNON RAKENNE (1) Neljä pakollista ainetta, äidinkieli ja kolme seuraavista: Ruotsi Matematiikka Yksi reaaliaine Vieras kieli

Lisätiedot

MIKKELIN ETÄ- JA AIKUISLUKIO

MIKKELIN ETÄ- JA AIKUISLUKIO MIKKELIN ETÄ- JA AIKUISLUKIO OPAS kahden tutkinnon opiskelijoille 2015 2016 Mikkelin etä- ja aikuislukio Päämajankuja 4 50100 Mikkeli Toimisto ma-to klo 9-17 ja pe 8-14.45 Päämajankuja 4, 3. krs. puh.

Lisätiedot

Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan!

Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan! Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan! yleistä 2. vuositason opiskelijoista yo-tutkinto ensi lukuvuoden kurssivalinnat opinto-ohjaus ja jatko-opintoihin pyrkiminen Missä mennään? Nyt arvioituna 9 jaksoa

Lisätiedot

Lohjan Yhteislyseon lukio TERVETULOA

Lohjan Yhteislyseon lukio TERVETULOA Lohjan Yhteislyseon lukio 16-ryhmien vanhempainilta 24.1.2017 TERVETULOA OHJELMA klo 17.30 klo 18.00 kahvitarjoilu ruokasalissa JUHLASALISSA ajankohtaista lukiosta, rehtori Panu Ruoste rasismi ja vihapuheet

Lisätiedot

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi Tervetuloa koululaisen vanhemmaksi Lukuvuosi 2016-2017 Syyslukukausi ti 16.8. ke 21.12.2016, lisäksi 5.12. on vapaapäivä Syysloma to 13.10. su 16.10. Kevätlukukausi ke 4.1. la 3.6.2017 Talviloma ma 20.

Lisätiedot

15 Huoltajailta Tapio Karvonen 1

15 Huoltajailta Tapio Karvonen 1 15 Huoltajailta 8.11.2016 Tapio Karvonen 1 Yhteislyseo Kaksi toimipistettä (1.8.-7.2.2016 ) Lyseon toimipiste, Kymen Lukon toimipiste yhteinen opettajakunta yhteinen kurssitarjonta laaja osaaminen Evakkoon

Lisätiedot

(37 työpäivää) koeviikko

(37 työpäivää) koeviikko 1. jakso 18.8. - 6.10.09 (37 työpäivää) koeviikko 29.9. - 6.10.09 Uusintakokeet 24.8., 31.8. Ylioppilaskirjoitukset 7.9. - 28.9. 1. vuositason vanhempainilta 3.9. VIIKKO 34 Seuraa aktiivisesti musiikin

Lisätiedot

Tiistain uusintaan ilmoittautuminen Uusintaan ilmoittaudutaan Wilman kautta.

Tiistain uusintaan ilmoittautuminen Uusintaan ilmoittaudutaan Wilman kautta. ROT 21.4.2015 1. UUSINTA 28.4. Tiistain 28.4. uusintaan ilmoittautuminen 17.4. - 26.4. Uusintaan ilmoittaudutaan Wilman kautta. 2. Eurooppa-päivä Lyseon Harjun toimipisteellä 11.5. Vietämme koko Lyseon

Lisätiedot

2015-16. Opinto-opas. Kerimäen lukio

2015-16. Opinto-opas. Kerimäen lukio 2015-16 Opinto-opas Kerimäen lukio Opinto-opas Näin opiskellaan Kerimäen lukiossa Tervetuloa opiskelemaan Kerimäen lukioon! Opintoihin liittyvissä kysymyksissä sinua neuvovat rehtori, opinto-ohjaaja ja

Lisätiedot

1. jakso Uusintakokeet 22.8. ja 29.8. 1. vuositason vanhempainilta 1.9. Ylioppilaskirjoitukset 12.9.-3.10. Kalenteri versio 9.8.2016 11.8. - 3.10.16 (38 työpäivää) ma ti ke to pe koeviikko 23.9. - 3.10.

Lisätiedot

Jaksovinkit 6. Rehtori. Ainevastaavat. Panu Kela puh. 044-7039 388 Rehtori on varmimmin tavattavissa ma to klo 10.00 17.

Jaksovinkit 6. Rehtori. Ainevastaavat. Panu Kela puh. 044-7039 388 Rehtori on varmimmin tavattavissa ma to klo 10.00 17. Jaksovinkit 6 Iltaopetus 7.4. 13.5. Iltaopetuksen kokeet 6. jaksossa: B-koodi: 14.5. D-koodi: 19.5. C-koodi: 15.5. E-koodi: 20.5. Kokeiden palautus: 21.5. Rehtori Panu Kela puh. 044-7039 388 Rehtori on

Lisätiedot

Aikuislinjan lukuvuosikalenteri Päivä Pvm. Toiminta

Aikuislinjan lukuvuosikalenteri Päivä Pvm. Toiminta Aikuislinjan lukuvuosikalenteri 2016 2017 1. jakso 22.8 6.10 Ti 16.8. Uusien opiskelijoiden yleisinfo klo 17 Ke 17.8. Opinto-ohjaaja ohjaa uusia opiskelijoita klo 12 18 To 18.8. Opinto-ohjaaja ohjaa uusia

Lisätiedot

YLIOPPILASTUTKINTO. Mitä, Missä, Milloin.

YLIOPPILASTUTKINTO. Mitä, Missä, Milloin. YLIOPPILASTUTKINTO Mitä, Missä, Milloin. Ylioppilastutkinnon rakenne Kaikille yhteisenä pakollisena kokeena on äidinkielen koe ja lisäksi pakolliseksi on valittava kolme seuraavista kokeista: toisen kotimaisen

Lisätiedot

Ylioppilaskokeisiin ilmoittautuminen

Ylioppilaskokeisiin ilmoittautuminen Ylioppilaskokeisiin ilmoittautuminen Ilmoittautuminen kevään 2017 tutkintoon alkaa pe 4.11. ja päättyy pe 18.11. Mikäli osallistuit syksyn yo-kirjoituksiin, voit odottaa niiden lopulliset tulokset ja ilmoittautua

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 23.09.2014 Sivu 1 / 1 3815/12.01.00/2014 177 Lukuvuoden 2015-2016 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh.

Lisätiedot

YO-info K2016 25.1.2016. rehtori Mika Strömberg

YO-info K2016 25.1.2016. rehtori Mika Strömberg YO-info K2016 25.1.2016 rehtori Mika Strömberg LUKION PÄÄTTÖTODISTUS AMMATILLINEN PERUSTUTKINTO YLIOPPILASTODISTUS KEVÄT 2016? LUKION PÄÄTTÖTODISTUS LUKIO-OPINNOT YHTEENSÄ VÄHINTÄÄN 75 KRS - opiskelijan

Lisätiedot

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA! LÄMPIMÄSTI TERVETULOA! ABIEN VANHEMPAINILTA SYKSY 2016 ABIEN TILANNE NYT Pian 2 ½ vuotta lähiopetusta takana Toiseksi viimeinen koeviikko lähestyy Kolmannessa jaksossa pidetään kertauskursseja Viimeinen

Lisätiedot

JAKSO 1 YLÄASTE LUKIO 33 MA 10.08. TI 11.08. KE 12.08. koulu alkaa koulu alkaa TO 13.08. Etkot 16-20; ilm.its.kuulusteluihin PE 14.08. 34 MA 17.08.

JAKSO 1 YLÄASTE LUKIO 33 MA 10.08. TI 11.08. KE 12.08. koulu alkaa koulu alkaa TO 13.08. Etkot 16-20; ilm.its.kuulusteluihin PE 14.08. 34 MA 17.08. JAKSO 1 YLÄASTE LUKIO 33 MA 10.08. TI 11.08. KE 12.08. koulu alkaa koulu alkaa TO 13.08. Etkot 16-20; ilm.its.kuulusteluihin PE 14.08. 34 MA 17.08. SLL klo 10.50; tentteihin ilmoittautuminen 17.8.-21.8.

Lisätiedot

Tiedote nro 2/2009. Pelastautumisharjoitus Vaskivuoren lukiossa tiistaina 15.9. aamupäivällä

Tiedote nro 2/2009. Pelastautumisharjoitus Vaskivuoren lukiossa tiistaina 15.9. aamupäivällä Tiedote nro 2/2009 Vaskivuoren lukio Virtatie 4, 01600 Vantaa puh. 09 8393 5193 eira.kasper@vantaa.fi Pelastautumisharjoitus Vaskivuoren lukiossa tiistaina 15.9. aamupäivällä Kouluissa ja oppilaitoksissa

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

Lukion laatukysely 2014

Lukion laatukysely 2014 Lukion laatukysely 2014 Kyselyyn vastanneita oli 176, joista 123 teki kyselyn loppuun asti. (vuonna 2011: 160 ja 105) Vuositasoittain kyselyn teki loppuun asti: 1. vuositaso 46 (45) 2. vuositaso 58 (38)

Lisätiedot

ABI-ryhmille Ylioppilaslehti Abien ryhmänohjaajat jakavat Ylioppilaslehden ryhmälleen (opoilta).

ABI-ryhmille Ylioppilaslehti Abien ryhmänohjaajat jakavat Ylioppilaslehden ryhmälleen (opoilta). Jakoon Kastellin oma Osukki ja kutsu toimittajakuntaan Ryhmänohjaajat vievät (kahviosta) omalle ryhmälleen noin 10 kpl syksyn Osukki-lehteä. Kimppalehtiä on tarkoitus kierrättää kavereiden kesken. Osukin

Lisätiedot

Koulutuskeskus Sedu, Lapua KAKSOISTUTKINTO

Koulutuskeskus Sedu, Lapua KAKSOISTUTKINTO ahden tutkinnon opinnot ( kaksoistutkinto ) Lapuan opetuspisteessä Sedu Lapuan opiskelijana sinulla on mahdollisuus ilmoittautua kaksoistutkinnon suorittajaksi. Peruskoulun opintomenestykselle ei ole asetettu

Lisätiedot

TERVETULOA! OPISKELUA JA URHEILUA VUODESTA 1957

TERVETULOA! OPISKELUA JA URHEILUA VUODESTA 1957 TERVETULOA! OPISKELUA JA URHEILUA VUODESTA 1957 Yhteystiedot etunimi.sukunimi@edu.hel.fi Lukuvuosiopas 2016-2017 Kalenteri Koulun palvelut Jaksotus YO-aikataulut Koulun käytännöt Seurantalomakkeet Erillissopimukset

Lisätiedot

LUKUVUODEN 2013 2014 OPETUSOHJELMAN PERUSTEET

LUKUVUODEN 2013 2014 OPETUSOHJELMAN PERUSTEET Kokemäen kansalaisopisto 25.6.2013 LUKUVUODEN 2013 2014 OPETUSOHJELMAN PERUSTEET Työvuoden pituus ja opetuksen järjestäminen Työvuosi 1.8.2013 31.7.2014 Syyskausi 9.9. 15.12.2013 Kevätkausi 7.1. 18.5.2014

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA Kinnulan lukion johtokunta 1 Kokousaika klo Kokouspaikka Kinnulan keskuskoulu, biologian luokka 221

KINNULAN KUNTA Kinnulan lukion johtokunta 1 Kokousaika klo Kokouspaikka Kinnulan keskuskoulu, biologian luokka 221 1 Kokousaika 28.9.2011 klo 19.40-20.55 Kokouspaikka Kinnulan keskuskoulu, biologian luokka 221 Saapuvilla olleet Jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi pj puheenjohtajana) vpj

Lisätiedot

YO-INFO K2016 ILMOITTAUTUMINEN 2.11.2015. Rehtori Mika Strömberg

YO-INFO K2016 ILMOITTAUTUMINEN 2.11.2015. Rehtori Mika Strömberg YO-INFO K2016 ILMOITTAUTUMINEN 2.11.2015 Rehtori Mika Strömberg LUKION PÄÄTTÖTODISTUS AMMATILLINEN PERUSTUTKINTO YLIOPPILASTODISTUS KEVÄT 2016? LUKION PÄÄTTÖTODISTUS Lukio-opinnot yhteensä vähintään 75

Lisätiedot

TIEDOTE 5, lukuvuosi 2015-2016

TIEDOTE 5, lukuvuosi 2015-2016 TIEDOTE 5, lukuvuosi 2015-2016 Vaskivuoren lukion tiedote numero 5 (12.4.2016). Tiedote ilmestyy jokaisen jakson ensimmäisenä tiistaina. Sen toimittamisesta huolehtii lukiomme tiedotusvastaava, lehtori

Lisätiedot

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan 21.10.2015 Kaurialan lukio Vanhempainyhdistyksen vuosikokous Vanhempainyhdistyksen kahvitus Opettajien esittely Lukuvuoden kuulumisia Opinto-ohjaajien terveiset

Lisätiedot

Kalkkisten koulu 2015 2016

Kalkkisten koulu 2015 2016 Lukuvuosisuunnitelma Kalkkisten koulu 2015 2016 yhteystiedot koulu Lähiosoite Kenttätie 5 Postinumero 17240 Postitoimipaikka Kalkkinen Puhelin 03 7671008 Sähköposti kalkkistenkoulu@asikkala.fi Kanslia

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 8/2014 Sivu 73

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 8/2014 Sivu 73 KOKOUSAIKA 13.10.2014 klo 17.30 19.05 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 302 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Naskali Essi Metsämäki Herkko Säilä Rita Rantala

Lisätiedot

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt 1 Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt Kasvatus- ja sivistyslautakunta 31.8.2011 64 2 SISÄLLYS 1. SÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE...3 1.1. Järjestyssääntöjen tarkoitus...3 1.2. Viittaukset

Lisätiedot

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA 1/7 UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO Lukuvuosi _2011-2012 OPETUSSUUNNITELMAN TOTEUTTAMINEN opetustunnit yleisopetus vkt sltk myöntänyt 130 käytössä 130 opiskelijamäärä vuosiluokittain yhteensä R1 12 R2

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 197. 197 Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja 197. 197 Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 25.09.2013 Sivu 1 / 1 4015/12.01.00/2012 197 Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Marjo Tuoriniemi,

Lisätiedot

1. jakso Uusintakokeet 22.8. ja 29.8. 1. vuositason vanhempainilta 1.9. Ylioppilaskirjoitukset 12.9.-3.10. Kalenteri versio 30.9.2016 11.8. - 3.10.16 (38 työpäivää) ma ti ke to pe koeviikko 23.9. - 3.10.

Lisätiedot

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi 2015-16

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi 2015-16 METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ Lukuvuosi 2015-16 Luokat ja henkilökunta Ensi lukuvuoden 4A ja 4B 5ABCDE laaja-alainen erityisopettaja Päivi Juustila englannin ja saksan opettaja teknisen työn opettaja koulunkäynnin

Lisätiedot

1. JAKSO ( 38 työpäivää) Viikko 32 PE Koulu alkaa. Ilmoittautuminen 5. jakson uusintakokeisiin.

1. JAKSO ( 38 työpäivää) Viikko 32 PE Koulu alkaa. Ilmoittautuminen 5. jakson uusintakokeisiin. 1. JAKSO 12.8. 3.10.2016 ( 38 työpäivää) Viikko 32 PE 12.8. Koulu alkaa. Ilmoittautuminen 5. jakson uusintakokeisiin. Viikko 33 MA 15.8. Opiskeluhuoltoryhmä käy esittäytymässä 1. ryhmissä. TI 16.8. KE

Lisätiedot

Ryhmänohjaus

Ryhmänohjaus Ryhmänohjaus 15.11.2016 Kalenterimerkintöjä: to 1.12. RO 13.15 13.30 pe 2.12. Juhlimme ylioppilaita ja itsenäisyyttä klo 11.00 12.15 ma 5.12. vapaa ti 6.12. itsenäisyyspäivän vapaa ma 19.12. RO 13.15 13.45

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät Sivistystoimiala 10.8. Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä Kaikki vastaajat

Lisätiedot

T A M P E R E E N A IKUISLUKIO

T A M P E R E E N A IKUISLUKIO T A M P E R E E N A IKUISLUKIO ABIN OPAS SYKSY 2016 ilmoittautuminen toukokuu tutkintomaksu kesäkuu abi-info II ke 7.9. ylioppilaskirjoitukset ma 12.9. alkaen syksyn yhteishaku syyskuu korotustentit kirjoitusten

Lisätiedot

KURSSIEN ESIVALINTA LUKUVUODELLE

KURSSIEN ESIVALINTA LUKUVUODELLE KURSSIEN ESIVALINTA LUKUVUODELLE 2017-2018 on tärkein lukiolaisen vaikuttamisen työkalu seuraavan lukuvuoden kurssitarjotin kootaan kurssien esivalinnan antamien tietojen pohjalta tapahtuu tammi-helmikuussa

Lisätiedot

RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN

RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN 2016-2017 LUKUJÄRJESTYKSEN SUUNNITTELU Palauta mieleesi omat esivalintasi. Ne eivät näy Wilmassa, joten sinun on pitänyt laittaa ne itsellesi ylös. Jos tarvitset oman valintakorttisi,

Lisätiedot

Kysely huoltajille ja oppilaille

Kysely huoltajille ja oppilaille Kysely huoltajille ja oppilaille Kysely huoltajille ja oppilaille tammikuussa 2013 Kysely lähetettiin kaikille 20 000 oppilaan huoltajille Wilman kautta Kyselyyn vastasi 3400 huoltajaa Sekä 2500 oppilasta

Lisätiedot

II VUOSIKURSSIN VANHEMPAINILTA Rehtori Mika Strömberg

II VUOSIKURSSIN VANHEMPAINILTA Rehtori Mika Strömberg II VUOSIKURSSIN VANHEMPAINILTA 23.4.2014 Rehtori Mika Strömberg LUKIOKOULUTUKSEN TAVOITTEET Lukiokoulutuksen tavoi7eena on tukea opiskelijoiden kasvamista hyviksi, tasapainoisiksi ja sivistyneiksi ihmisiksi

Lisätiedot

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Ryhmänohjaajan tuokio Kevään tapahtumia Ylioppilaskirjoitukset ja hajauttaminen Opinto-ohjaajan katsaus 19.4.2016 Toisen vuosikurssin vanhempainilta Yleisiä

Lisätiedot

Puhelinnumerot. (e-mail: etunimi.sukunimi@forssa.fi)

Puhelinnumerot. (e-mail: etunimi.sukunimi@forssa.fi) Forssan yhteislyseo Lyseokatu 2, 30100 Forssa forssan-yhteislyseo.onedu.fi valinnat ja suoritukset: wilma.forssa.fi e-mail: yhteislyseo@forssa.fi viranomaissähköposti: kirjaamo@forssa.fi Puhelinnumerot

Lisätiedot

YLIOPPILASTUTKINTO. Vanhempainilta

YLIOPPILASTUTKINTO. Vanhempainilta YLIOPPILASTUTKINTO Vanhempainilta 15.11.2016 YO-TUTKINTO MUODOSTUU 1) PAKOLLISISTA kokeista (4 kpl): Äidinkieli / suomi toisena kielenä JA kolme seuraavista: -vieras kieli - ruotsi - matematiikka - reaaliaine

Lisätiedot

Oppilashuoltolain mukaiset oppilashuoltokäytänteet ja luokanohjaajan tehtävät Metsokankaan koulussa

Oppilashuoltolain mukaiset oppilashuoltokäytänteet ja luokanohjaajan tehtävät Metsokankaan koulussa Oppilashuoltolain mukaiset oppilashuoltokäytänteet ja luokanohjaajan tehtävät Metsokankaan koulussa HYÖDYNNETTY OPPILASHUOLLON KÄSIKIRJAA SEKÄ LUOKANOHJAAJAN KÄSIKIRJAA Oppilashuollon käsikirja s. 15 Huoli

Lisätiedot

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Käytännön ohjeet kevään 2016 kirjoittajille 10.2.16

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Käytännön ohjeet kevään 2016 kirjoittajille 10.2.16 YLIOPPILASKIRJOITUKSET Käytännön ohjeet kevään 2016 kirjoittajille 10.2.16 Kirjoituspäivät kevät 2016 Kuullunymmärtämiskokeet ma 15.2 vieras kieli, pitkä oppimäärä klo 8.45-10.00 englanti klo 11.00-12.00

Lisätiedot

JAKSO 1 YLÄASTE LUKIO 33 MA TI koulu alkaa koulu alkaa KE Etkot 16-20; tentteihin ilmoittautuminen TO ilm.

JAKSO 1 YLÄASTE LUKIO 33 MA TI koulu alkaa koulu alkaa KE Etkot 16-20; tentteihin ilmoittautuminen TO ilm. JAKSO 1 YLÄASTE LUKIO 33 MA 15.08. TI 16.08. koulu alkaa koulu alkaa KE 17.08. Etkot 16-20; tentteihin ilmoittautuminen 17.8.-23.8. TO 18.08. ilm. its. Kuulusteluihin PE 19.08. turvallisuusharjoitus turvallisuusharjoitus;

Lisätiedot

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Koulun alkaessa Vuodet eivät ole veljiä keskenään! Kun viime kouluvuosi polkaistiin käyntiin tutuilla opettajilla ja muulla henkilökunnalla, niin tämä vuosi

Lisätiedot

Perusopetuksen maakunnallinen arviointi Koulun toiminta. Möysän koulun tulokset. Vastaajamäärät lk oppilasta

Perusopetuksen maakunnallinen arviointi Koulun toiminta. Möysän koulun tulokset. Vastaajamäärät lk oppilasta Perusopetuksen maakunnallinen arviointi 2016 Möysän koulun tulokset Vastaajamäärät 124 1.-2.lk oppilasta 120 3.-5.lk oppilasta 22 opetushenkilöä 83 huoltajaa, joista loppuun saakka vastasi 68 Koulun toiminta

Lisätiedot

Moision koulu Ylöjärven kaupunki

Moision koulu Ylöjärven kaupunki Moision koulu Ylöjärven kaupunki Väkivallan, kiusaamisen ja häirinnän ehkäisy ja siihen puuttuminen kuuluvat kaikille kouluyhteisössä työskenteleville. 1. KIUSAAMINEN, HÄIRINTÄ JA VÄKIVALTA Väkivalta,

Lisätiedot

KAKSOISTUTKINTO

KAKSOISTUTKINTO Koulutuskeskus Sedu, Lapua KAKSOISTUTKINTO 2016 2017 (ammatillinen perustutkinto + yo-tutkinto) Koulutuskeskus Sedu, Lapua Vesipalontie 2 62100 Lapua puh. 020 124 6000 opo Maarit Tupamäki puh. 040 830

Lisätiedot

Iisalmen kaupunki Sivistyspalvelukeskus Varhaiskasvatus ESIOPETUKSEN LUKUVUOSISUUNNITELMA. Lukuvuosi - Yksikkö. Esiopetusryhmän nimi

Iisalmen kaupunki Sivistyspalvelukeskus Varhaiskasvatus ESIOPETUKSEN LUKUVUOSISUUNNITELMA. Lukuvuosi - Yksikkö. Esiopetusryhmän nimi Lukuvuosi - Yksikkö Esiopetusryhmän nimi Esiopetusryhmän henkilöstö Lukuvuoden painotusalueet Esioppilaiden määrä Tyttöjä Poikia LUKUVUODEN TYÖAJAT Syyslukukausi / 20 - / 20 Syysloma / 20 - / 20 Joululoma

Lisätiedot

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016 Suomen Uimaliitto 2 Tervehdys Tampereelta! Tätä kirjoittaessani joulukuun alkupuolella vesisateen ropistessa ikkunaan täällä Mansessa nääs

Lisätiedot

Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015. Oppilasmäärä lukuvuoden päättyessä. Luokalle jääneiden lukumäärä. Työnantajan järjestämä koulutus

Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015. Oppilasmäärä lukuvuoden päättyessä. Luokalle jääneiden lukumäärä. Työnantajan järjestämä koulutus Eurajoen kunta / koulutoimi PERUSKOULUN TOIMINTAKERTOMUS Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015 Rikantilan koulu A. TILASTOLLISET ASIAT 1. Peruskoulun oppilaiden lukumäärä kevätlukukauden 2014 päättyessä Oppilasmäärä

Lisätiedot

YO-INFO K2017 ILMOITTAUTUMINEN / rehtori Mika Strömberg

YO-INFO K2017 ILMOITTAUTUMINEN / rehtori Mika Strömberg YO-INFO K2017 ILMOITTAUTUMINEN 9.11.2016 / 10.11.2016 rehtori Mika Strömberg LUKION PÄÄTTÖTODISTUS AMMATILLINEN PERUSTUTKINTO YLIOPPILASTODISTUS KEVÄT 2017? LUKION PÄÄTTÖTODISTUS Lukio-opinnot yhteensä

Lisätiedot

OPISKELIJAPOLUN TOIMINTAMALLI

OPISKELIJAPOLUN TOIMINTAMALLI YHDESSÄ OPPIEN JA ASUEN OPISKELIJAPOLUN TOIMINTAMALLI OPISKELU SOVELTUVUUSKOKEET SOVELTUVUUSKOE KUTSU RYHMÄ JA HENKILÖKOHTAISET HAASTATTELUT PSYKOLOGISET SOVELTUVUUSTESTIT KIRJALLINEN JA KÄYTÄNNÖLLINEN

Lisätiedot

KÄSIKIRJA KUUDESLUOKKALAISELLE 2016

KÄSIKIRJA KUUDESLUOKKALAISELLE 2016 KÄSIKIRJA KUUDESLUOKKALAISELLE 2016 Mikä sitten muuttuu? Yläkouluun tullessasi opiskelu muuttuu entistä itsenäisemmäksi. Opiskelu saattaa tuntua aluksi vapaammalta, mutta oma vastuusi asioiden hoitamisesta

Lisätiedot

Opinto-oppaan kalenteriosa 2013 2014

Opinto-oppaan kalenteriosa 2013 2014 Opinto-oppaan kalenteriosa 2013 2014 * Jaksot, työaika, juhlat ym. * Oppitunnit * Koeviikot * Ryhmänohjaustunnit * Ryhmänohjaajat * Ylioppilaskirjoitukset * Uusintakuulustelut * Vanhempainillat * Päivänavaukset

Lisätiedot

Ajankohtaista 5. jaksossa

Ajankohtaista 5. jaksossa Jaksovinkit on Oulun aikuislukion jaksotiedote, joka julkaistaan aikuislukion kotisivulla koeviikolla ennen seuraavan jakson aloitusta. Jaksovinkeissä on infoa tulevan jakson lukiokursseista sekä ajankohtaisista

Lisätiedot

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen OSALLISUUS Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen Monipuoliset yhteistyökokemukset Oppilaiden osallistuminen suunnitteluun Oppilaskunta yhteistyön

Lisätiedot

II VUOSIKURSSIN VANHEMPAINILTA 22.4.2015. Rehtori Mika Strömberg

II VUOSIKURSSIN VANHEMPAINILTA 22.4.2015. Rehtori Mika Strömberg II VUOSIKURSSIN VANHEMPAINILTA 22.4.2015 Rehtori Mika Strömberg LUKIOKOULUTUKSEN TAVOITTEET Lukiokoulutuksen tavoitteena on tukea opiskelijoiden kasvamista hyviksi, tasapainoisiksi ja sivistyneiksi ihmisiksi

Lisätiedot

yhtenäisperuskoulu = luokka-asteet 1-9 lukuvuonna Metsokankaan koulussa opiskelee noin 1030 peruskoululaista ekaluokkalaisia ilmoittautunut

yhtenäisperuskoulu = luokka-asteet 1-9 lukuvuonna Metsokankaan koulussa opiskelee noin 1030 peruskoululaista ekaluokkalaisia ilmoittautunut Metsokankaan koulu yhtenäisperuskoulu = luokka-asteet 1-9 lukuvuonna 2015-16 Metsokankaan koulussa opiskelee noin 1030 peruskoululaista ekaluokkalaisia ilmoittautunut 173 1-6 luokkalaisia noin 860 7-9

Lisätiedot

Abien vanhempainilta 29.1.2013. Kauhajoen lukio

Abien vanhempainilta 29.1.2013. Kauhajoen lukio Abien vanhempainilta 29.1.2013 Kauhajoen lukio Opettajien esittäytyminen Rehtorin puheenvuoro Ylioppilaskirjoitukset (ryhmänohjaajat) Opinto-ohjaajan puheenvuoro Kyselytuokio Tammi- maaliskuun aikana:

Lisätiedot

Rotokolla. Ohjeita ja pelisääntöjä lukioiden väliseen yhteistyöhön lukuvuodelle 2010 2011. Kuva: Niina Teräslahti

Rotokolla. Ohjeita ja pelisääntöjä lukioiden väliseen yhteistyöhön lukuvuodelle 2010 2011. Kuva: Niina Teräslahti 15.6.2010 Rotokolla Ohjeita ja pelisääntöjä lukioiden väliseen yhteistyöhön lukuvuodelle 2010 2011 Kuva: Niina Teräslahti Sisällysluettelo 15.6.2010 Yleistä... 3 Mukana olevat lukiot ja yhteistyön periaatteet...

Lisätiedot

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 Elokuu Viikko 32 Jakso 1 8 Maanantai 9 Tiistai 10 Keskiviikko 11 Torstai 12 Perjantai 13 Lauantai 9.30-10.45 11.25-12.40 ruokailut 4 VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 erillinen info erillinen info 12.50-14.05

Lisätiedot

YLIOPPILASTUTKINTO. -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen

YLIOPPILASTUTKINTO. -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen YLIOPPILASTUTKINTO -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen TUTKINNON RAKENNE Kaikille pakollinen koe: Äidinkieli Näistä valittava kolme pakollista koetta: Toinen kotimainen kieli Vieras kieli

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 28.09.2016 Sivu 1 / 1 3739/2016 12.01.00.00 151 Lukuvuoden 2017-2018 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh.

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014

Perusopetuskysely Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014 Perusopetuskysely 2016 Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014 Taustatietoja Kysely toteutettiin toukokuun lopulla 2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan 7966:lle huoltajalle

Lisätiedot

Psykologin, kuraattorin ja erityis opettajan esittäytyminen 15abcd-ryhmille Opettajien välituntipalaveri opiskeluhuollosta

Psykologin, kuraattorin ja erityis opettajan esittäytyminen 15abcd-ryhmille Opettajien välituntipalaveri opiskeluhuollosta Lukuvuosi -16 1. jakso.8.-25. Opettajien VESO-päivä KOULU ALKAA 1. vsl klo -, 2. ja. vsl klo - KOULUKUVAUS 1 14 Ykkösten ryhmäytymistä 1-14.0 4 18.0 ykkösten ohjelmaa 21 Ykkösten päivä klo-1 5 24 25 klo

Lisätiedot

Porolahden peruskoulu PÖYTÄKIRJA Nro1/14 Roihuvuorentie 2 / Satumaanpolku 2 00820 Helsinki Puh (09) 31082660 18.3.2014 Fax.

Porolahden peruskoulu PÖYTÄKIRJA Nro1/14 Roihuvuorentie 2 / Satumaanpolku 2 00820 Helsinki Puh (09) 31082660 18.3.2014 Fax. 1/7 POROLAHDEN PERUSKOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Tiistaina 18.3.2014 klo 18.00 19.45 Paikka: Läsnä: Satumaanpolku 2, neuvotteluhuone Sari Leppänen, puheenjohtaja Jenny Uusikivi Kaisa Larste Iiro Lilja

Lisätiedot

Oman äidinkielen opetuksen järjestäminen. Perusopetuksen vieraiden kielten opetuksen kehittämisen koordinaattoritapaaminen 29.10.

Oman äidinkielen opetuksen järjestäminen. Perusopetuksen vieraiden kielten opetuksen kehittämisen koordinaattoritapaaminen 29.10. Oman äidinkielen opetuksen järjestäminen Perusopetuksen vieraiden kielten opetuksen kehittämisen koordinaattoritapaaminen 29.10.2009 Maahanmuuttajien oman äidinkielen opetus Espoossa järjestetään perusopetusta

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN. Ilmoittautuminen kevään 2014 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa.

ILMOITTAUTUMINEN. Ilmoittautuminen kevään 2014 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa. ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2014 kirjoituksiin viimeistään pe 22.11.2013 henkilökohtaisesti lukion kansliassa www.ylioppilastutkinto.fi RAKENNE ÄIDINKIELI ON AINOA KAIKILLE PAKOLLINEN KOE

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen Asiakaskyselyn 2013 tulokset

Varhaiskasvatuksen Asiakaskyselyn 2013 tulokset Varhaiskasvatuksen Asiakaskyselyn 2013 tulokset Kyselyyn vastaajia 3217 henkilöä Englanninkieliseen kyselyyn vastaajia 22 henkilöä Vastaajia yhteensä 3239 henkilöä Generated on 22.03.2013 07:50 Taustatiedot

Lisätiedot