SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu"

Transkriptio

1 SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Kunnanvaltuusto ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 2 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 6 3 Holding-yhtiö Kajaso Oy:n osakassopimus 7 4 E. ON Kainuun Oy:n ja Karhu Voima Oy:n osakkeiden 10 ostaminen 5 Sotkamon kunnan omistamien E. ON Kainuun Oy:n osakkeiden 15 myyminen holding-yhtiö Kajaso Oy:lle 6 Omavelkaisen takauksen myöntäminen holding-yhtiölle 18

2 SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ AIKA klo 15:00-23:27 PAIKKA Kunnanviraston kunnanvaltuuston kokoussali OSALLISTUJAT Nimi Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Lukkari Anne kvalt.puh.joht. Korhonen Jouko kvalt.i.varapuh.joht. Väisänen Unto kvalt.ii.varapuh.joht. Heikkinen Pekka Heikkinen Reija saapui klo , poistui klo Heikkinen Tommi Hyvönen Timo poistui klo Kemppainen Helmi Korhonen Ari Korhonen Hannu Korhonen Marja-Leena Korhonen Pasi Korhonen Päivi Korhonen Timo poistui klo Lukkari Juho Matero Teemu poistui klo Mäkinen Airi Määttä Ari poistui klo Polvinen Osmo Ritakallio Pirjo Romppainen Seppo Sarparanta Vesa-Pekka Sirviö Pertti Sorvari Yrjö saapui klo Rossi-Määttä Tuula Suutari Markku Tervo Niina Toivanen Pinja Tolonen Vesa Tuhkanen Viljo Törmänen Anni-Inkeri Vihanto Pentti Aaltonen Helena kvalt.varajäsen Hakkarainen Annikki kvalt.varajäsen Korhonen Matti kvalt.varajäsen poistui klo

3 SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Seppänen Sakari kvalt.varajäsen saapui klo POISSA Huttunen Jarmo Makkonen Petri Riess Thomas MUU Kauppinen Petri kunnanjoht./esittelijä Halonen Paula hallintojoht./pöytäkirj. Paakkola Simo tilintarkastaja poistui klo ALLEKIRJOITUKSET Anne Lukkari puheenjohtaja Paula Halonen pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT 1-6 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS PÖYTÄKIRJA YLEI- SESTI NÄHTÄVILLÄ Ari Korhonen Pinja Toivanen

4 SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus KVALT 1 Av. hallintojohtaja Kunnanvaltuuston työjärjestyksen mukaan kokouskutsu tulee lähettää viimeistään neljä päivää ennen kokousta. Samassa ajassa on ko kouksesta annettava yleisesti tieto julkisten kuulutusten ilmoitustaululla. Valtuuston kokouksen ajasta ja paikasta on myös ilmoitettava niissä sano malehdissä, joissa valtuusto on päättänyt kokouksistaan ilmoittaa. Kokouskutsu ja esityslista on liitteineen lähetetty valtuutetuille, se kä viidelle ensimmäiselle varavaltuutetulle liitteineen, kunnanhallituk sen jä se nille sekä kunnanjohtajalle. Kuntalain 7 luvun 58 :n mukaan kunnanvaltuusto on päätösvaltainen, kun vähin tään 2/3 valtuutetuista on saapuvilla. Kunnanjohtaja Ehdotus Kunnanvaltuusto Kunnanvaltuuston kokous hyväksytään kuntalain ja kunnanvaltuuston työjärjestyksen mukaisesti koolle kutsutuksi ja todetaan nimenhuudolla päätösvaltaisuus. Todettiin. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja kysyi ennen tämän pykälän käsittelyä hyväksytäänkö, että lisälista otetaan käsittelyyn. Kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti käsittelyyn ottamisen. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Korhonen kertoi miksi kunnanhallitus ontuonut lisälistan asiat salaisella listalla kunnanvaltuustolie. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja kysyi seuraavaksi, että hyväksytäänkö lisälistan asiat 1-6 käsiteltäviksi suljetuin ovin. Kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja pyysi yleisöä poistumaan kokoussalista. Asioiden todettiin tulevan julkisiksi käsittelyn jälkeen. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja muistutti kunnanvaltuuston jäseniä, että kokoussalista ei saa poistua suljetuin ovin käsiteltyjen asioiden aikana. Samoin kokoussalista ei saa vuotaa ulos tietoja esim. tekstiviesteillä käsittelyn aikana. Kunnanvaltuusto totesi, että hallintojohtaja on tarkistanut, että kokouksen alussa nimenhuudossa todetut valtuutetut ja varavaltuutetut ovat läsnä. Lisäksi paikalla olivat lisälistan aikana viranhaltijoista kunnanjohtaja ja hallintojohtaja.

5 SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Kunnanvaltuusto Lisäksi merkittiin läsnä oleviksi kunnan tilintarkastaja Simo Paakkola BDO Audiator Oy:stä ja asiakas vastuullinen johtaja Harri Räsänen KPMG Oy Ab:stä. Kunnanvaltuusto hyväksyi läsnäolo-oikeuden kokouksessa edellä mainituille henkilöille. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja totesi lisäksi, että kokous on laillinen ja päätösvaltainen myös lisälistan asioiden käsittelyn osalta.

6 SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Kunnanvaltuusto Pöytäkirjantarkastajien valitseminen KVALT 2 Av. hallintojohtaja Ehdotus Kunnanvaltuusto Kunnanvaltuuston työjärjestyksen 34 :n mukaan valtuuston pöytäkirjan tarkastaa kaksi kullakin kerralla tähän tehtävään valittua valtuutettua. Kunnanvaltuusto valitsee kaksi pöytäkirjan tarkastajaa. Pöytäkirja allekirjoitetaan ja tar kastetaan Kunnanvaltuusto valitsi yksimielisesti pöytäkirjantarkastajiksi myös lisälistan osalta Ari Korhosen ja Pinja Toivasen. Pöytäkirja allekirjoitetaan ja tarkastetaan ja pidetään yleisesti nähtävänä klo kunnanviraston keskustoimistossa.

7 SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Kunnanvaltuusto Holding-yhtiö Kajaso Oy:n osakassopimus KVALT 3 Khsal 23 Kunnanjohtaja Kajaanin kaupunki ja Sotkamon kunta ovat päättäneet perustaa Kajaso Oy nimisen holding-osakeyhtiön, jonka tarkoituksena on ensivaiheessa ostaa E.ON konsernin myynnissä oleva E.ON Kainuu Oy:n 50,55 %:n suuruinen osakekanta yhtiölle. Kaupan kohteena on E.ON Nord Sverige AB:n suoraan omistama 25,65 %:n osuus E.ON Kainuu Oy:stä ja 100 % Karhu Voima Oy:n osakekannasta, joka omistaa 24,90 % E.ON Kainuu Oy:n osakekannasta. Toisessa vaiheessa E.ON Kainuu Oy:n kokonaisjärjestelyä kuntien tällä hetkellä omistama osakekanta yhtiössä (Kajaani 37,47 % ja Sotkamo 11,98 %) on tarkoitus siirtää kaupalla holding-osakeyhtiölle. Kajaani ja Sotkamo ovat neuvotelleet perustettavan holding- yhtiön osakassopimuksesta. Liitteenä on ehdotus perustetun yhtiön osakassopimukseksi. Osakassopimuksen mukaan Kajaani omistaa yhtiöstä 75,77 % ja Sotkamo 24,23 %. Muodostettavan konsernin tarkoituksena ja tavoitteena on omistaa ja kehittää energiatuotanto- ja sähkönsiirtotoimintaa Kainuussa ja sen lähialueilla. Yhtiön toiminnan taloudelliset tavoitteet asetetaan liiketoimintasuunnitelmassa ja vuosibudjetissa. Alkuvaiheen osakekaupan yhtiö rahoittaa velkarahalla. Jatkossa konsernin toiminta tulee rahoittaa ensisijaisesti liiketoiminnan kassavirralla ja toissijaisesti omalla taseellaan. Mikäli omistajatahot päättävät rahoittaa konsernia, tulee niiden osallistua tarvittavaan järjestelyyn osakeomistustensa suhteessa. Yhtiön hallitukseen kuuluu 3-7 varsinaista jäsentä. Yhtiön hallituksen jäsenet valitsee nimityslautakunta. Hallituksen muut jäsenet nimityslautakunta valitsee riippumattoman näkemyksen mukaisesti. Osakassopimuksessa on määritelty asiat, jotka on niiden merkittävyyden vuoksi hyväksyttävä yksimielisesti / 3/4 määräenemmistöllä. Tällaisia asioita ovat mm. sopimukset yhtiön osakkaiden tai ns. lähipiirin kanssa, konsernin toiminnan laajuuteen nähden huomattavat sopimukset ym. Osakkaan halutessa luovuttaa osakeomistuksensa ulkopuoliselle taholle, on osakassopimuksen mukaan myyjätahon järjestettävä myös toisille omistajatahoille ns. myötämyyntioikeus. Ulkopuoliselle myytäessä toisella osakkaalla on mahdollisuus käyttää lunastusoikeutta halutessaan.

8 SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Kunnanvaltuusto Kunnanhallituksen puheenjohtaja Esittely Kunnanhallitus päättää ottaa asian käsittelyyn kiireellisenä ja sellaisena, jota ei ole mainittu kokouskutsussa. Kunnanhallitus Kunnanhallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan Kajaso Oy:n osakassopimuksen. Kunnanhallitus päätti ottaa asian käsittelyyn kiireellisenä ja sellaisena, jota ei ole mainittu kokouskutsussa. Kunnanhallitus päätti siirtää liitteenä olevan Kajaso Oy:n osakassopimuksen hyväksymisen ratkaistavaksi seuraavaan kunnanhallituksen kokoukseen sopimuksessa olevien avointen kohtien takia. Merkittiin, että tämä pykälä hyväksyttiin ja tarkastettiin välittömästi kokouksessa. Otteet Khsal 27 Av. hallintojohtaja Kunnanhallitus Kunnanhallitus siirsi pidetyssä kokouksessa Kajaso Oy:n osakassopimuksen hyväksymisen ratkaistavaksi seuraavaan kunnanhallituksen kokoukseen. Osakassopimuksessa oli muutamia avoimia kohtia, jotka kunnanhallitus halusi tarkistettavan. Korjattu Holding-yhtiö Kajaso Oy:n osakassopimus erillisliitteenä. Kunnanjohtaja Ehdotus Kunnanhallitus päättää ottaa asian käsittelyyn kiireellisenä ja sellaisena, jota ei ole mainittu kokouskutsussa. Kunnanhallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan Kajaso Oy:n osakassopimuksen. Kunnanhallitus Director, Corporate Finance Harri Räsänen KPMG Oy AB:stä esitteli kokouksen alussa E. ON Kainuun Oy:n osakekauppajärjestelyjä. Käydyn keskustelun jälkeen kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen seuraavin muutoksin:

9 SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Kunnanvaltuusto Nimityslautakunnan muodostaminen Nimityslautakuntaan kuuluvat seuraavat: Kajaanin kaupunginjohtaja, Sotkamon kunnanjohtaja, Kajaanin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Sotkamon kunnanvaltuuston puheenjohtaja, Kajaanin kaupunginhallituksen puheenjohtajisto, Sotkamon kunnanhallituksen puheenjohtajisto (kaksi) ja kunnanhallituksen yksi nimeämä henkilö. Merkittiin, että tämä pykälä tarkastettiin ja hyväksyttiin välittömästi kokouksessa. Otteet KVALTS 3 Kunnanvaltuusto Kunnanvaltuusto Kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Korhonen ja asiakasvastuullinen johtaja Harri Räsänen KPMG Oy Ab:stä esittelivät E.ON Kainuu Oy:n osakekauppajärjestelyjä. Kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti ottaa asian käsittelyyn. Kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen esitykseen teknisenä lisäyksenä kunnanhallituksen esityksestä pois jääneen "ja päätti esittää osakassopimuksen kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi". Käydyn keskustelun jälkeen kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen ehdotuksen.

10 SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Kunnanvaltuusto E. ON Kainuun Oy:n ja Karhu Voima Oy:n osakkeiden ostaminen KVALT 4 Khsal 28 Kunnanjohtaja E.ON-konserni on maailman suurin yksityisessä omistuksessa oleva energiayhtiö, jonka ydinliiketoimintaa ovat kaasu ja sähkö. Konsernin pohjoiseen markkina-alueeseen kuuluva E.ON Nord Sverige AB omistaa suoraan 25,65 % E.ON Kainuu Oy:n osakekannasta ja 100 % Karhu-Voima Oy:n osakekannasta; Karhu Voima Oy omistaa 24,90 % E.ON Kainuu Oy:n osakekannasta. E.ON Nord Sverige AB:n suora ja välillinen omistusosuus E.ON Kainuu Oy:ssä on näin ollen 50,55 %. E.ON Kainuu Oy:n muut osakkeenomistajat ovat Kajaanin kaupunki (37,47 %) ja Sotkamon kunta (11,98 %). E.ON Kainuu Oy harjoittaa sähkön tuotanto- ja myyntiliiketoimintaa. Yhtiön 100 %:sti omistama E.ON Kainuun Sähköverkko Oy omistaa alueellisen sähköverkon ja huolehtii sähkön jakelusta alueella. E.ON Kainuu Oy omistaa 50 % Kajaanin Lämpö Oy:stä, joka tuottaa, jakelee ja myy kaukolämpöä. Lisäksi E.ON Kainuu Oy:llä on omistusta useassa energiayhtiössä. E.ON-konserni ilmoitti syksyllä 2012 luopuvansa energialiiketoiminnasta Suomessa ja laittavansa E.ON Kainuu Oy:n osakeomistuksensa myyntiin. Tavoiteaikatauluksi myyntijärjestelylle konserni asetti loppukesän E.ON:in Suomen liiketoimintoja koskevan vetäytymisilmoituksen jälkeen Sotkamon kunnan ja Kajaanin kaupungin tekemän yhteisen linjauksen mukaan kunnat pitävät E.ON Kainuu Oy:n omistusta jatkossakin strategisesti tärkeänä. Kuntien näkemyksen mukaan kyseessä on kuntalaisten kannalta välttämättömästä palvelusta, jonka tuottaminen järjestelyn kautta turvaa palvelujen saatavuuden ja tehokkaan tuottamisen alueelliset ja Kainuun olosuhteet huomioiden. Vaihtoehtoja harkittaessa on huomioitu erityisesti seuraavat seikat: - Kunnille ei kyseessä ole uusi toimiala, vaan molemmat ovat jo mukana kaupan kohteena olevassa yhtiössä merkittävinä omistajina. - Arviolta yli 90 % kuvatusta järjestelystä kohdistuu energiajakeluun sekä energiainfrastruktuurin rakentamiseen ja ylläpitoon tulevaisuudessa erityisesti sähköverkkoinvestointien kautta. Lisäksi kysymys on investoinneista välttämättömään kunnalliseen toimintaan

11 SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Kunnanvaltuusto haja-asutusalueella. - Kuntien intressinä on turvata kuntalaisille kohtuuhintaiset palvelut. Kuntien omistamalla yhtiöllä on suurempi kannustin palvella ja kehittää myös haja-asutusalueita ja panostaa yhtiöön pitkällä aikavälillä myös elinkeinoelämän rakennemuutosten yli. Nykyisen omistusosuuden perusteella kunnilla ei ole määräysvaltaa E.ON Kainuu Oy:ssä, joten edellä mainitut näkökohdat voivat jäädä toteutumatta. - E.ON:lta ostettavaan osuuteen kohdistuvat tulovirrat käytettäisiin hankinta- ja investointilainojen korkoihin ja lyhennyksiin sekä sähkönjakeluverkon merkittävään investointiohjelmaan, jonka arvioidaan jatkuvan viime vuosien korkeammalla tasolla vielä useita vuosia. - Nyt suunnitellulla rakenteella voitaisiin turvata kuntien energiaomaisuus ja sen kehittyminen jatkossakin. - Työvoimapolitiikan kannalta E.ON Kainuu Oy on merkittävä työllistäjä sekä suoraan että välillisesti (suoraan Kajaanin päätoimipaikassa noin 80 henkilöä sekä välillisesti verkoston kunnostuksessa ja kaukolämmön biopolttoaineen keräyksessä ja kuljetuksessa). E.ON:in harkitsema omistusosuutensa laittaminen julkiseen huutokauppaan olisi tarkoittanut sitä, että kuntien yhteistyökumppaniksi yhtiöön olisi tullut enemmistöosuudella jokin ulkopuolinen omistaja, eivätkä kunnat olisi voineet vaikuttaa tähän muutoin kuin käyttämällä osakassopimuksen mukaista lunastusoikeuttaan. Osakassopimuksen mukainen etuosto-oikeus ei olisi koskenut sähköverkkoyhtiötä. Enemmistöomistuksen omistajavaihdokseen liittyvän suuren riskin välttämiseksi sekä turvatakseen energianjakelun ja tuotannon säilymisen paikallisena ja riittävän tasoisena tulevaisuudessakin kunnat katsovat, että on perusteltua lisätä niiden omistusosuutta ja sitä kautta tulevaa päätösvaltaa yhtiössä. Tämän vuoksi kunnat päätyivät neuvottelemaan osakekannan suorasta ostamisesta E.ON konsernilta. Kaupan kohde Kaupan kohteena on E.ON Nord Sverige AB:n omistama osuus E.ON Kainuu Oy:stä (25,65 %) ja Karhu Voima Oy:n koko omistus (100 %). Järjestelyn tekninen toteuttaminen E.ON Kainuu Oy:n ja Karhu Voima Oy:n osakekannan omistusta varten Kajaanin kaupunki ja Sotkamon kunta ovat perustaneet yhdessä holding yhtiön, Kajaso Oy:n. Kajaani omistaa yhtiön osakekannasta 75,77 % ja Sotkamo %.

12 SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Kunnanvaltuusto Omistusjärjestelyn - ensimmäisessä vaiheessa holding yhtiö ostaa E.ON Nord Sverige AB:lta sen omistamat E.ON Kainuu Oy:n ja Karhu Voima Oy:n osakkeet. - toisessa vaiheessa holding yhtiö ostaa Kajaanin kaupungilta ja Sotkamon kunnalta niiden nykyisen omistuksen E.ON Kainuu Oy:ssä (Kajaani 37,47 % ja Sotkamo 11,98 %) Järjestelyn jälkeen holding yhtiö omistaa suoraan ja välillisesti 100 % E.ON Kainuu Oy:stä ja suoraan 100 % Karhu Voima Oy:stä. Holding-yhtiön käyttäminen on perusteltua, koska - järjestelyillä saavutetaan positiivinen vaikutus kuntien taseeseen: Kuntien myydessä nykyiset osakkeensa holding-yhtiölle, päivittyvät myytävät osakkeet samaan osakekohtaiseen arvoon, kuin E.ON Nord Sverige AB:lta holding-yhtiölle ostettavat osakkeet. Tämän hetkisen kuntien taseessa olevan osakeomistuksen arvon ja uuden omistuksen käyvän arvon välinen erotus kirjataan vuoden 2013 tuloslaskelmaan vuoden 2013 myyntivoitoksi. - voidaan käyttää järjestelyn kohteen koko liiketoiminnan kassavirtaa holding-yhtiön osakekauppaa varten nostaman lainan maksuun - Muodostettavan konsernin verotehokkuus on aiempaa parempi: Rakenne mahdollistaa verosäästön, koska voidaan hyödyntää korkomenojen verovähennykset ulkoisista ja kuntien antamista ns. junior-lainoista ja koska kunnille tuleva tuotto maksetaan lainan korkona eikä osinkotulona. - Holding-yhtiö mahdollistaa konserniavustuksen käytön Kaupan rahoittaminen Ensimmäisessä vaiheessa holding-yhtiö rahoittaa E.ON Nord Sverige AB:n kanssa tehtävän osakekaupan ulkopuolisella lainarahoituksella. Kajaani ja Sotkamo antavat holding-yhtiön lainan vakuudeksi omavelkaisen takauksen omistustensa suhteessa.

13 SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Kunnanvaltuusto Toisen vaiheen kauppajärjestelyssä (myytäessä kunnan omistamat E.ON Kainuu Oy:n osakkeet holding-yhtiölle) kauppahintaa ei suoriteta kunnan rahana, vaan kauppahinnasta osa sijoitetaan holding-yhtiöön osakepääomasijoituksena ja osa jää yhtiön lainaksi kunnalle. Kauppahinta ja kauppakirjan muut ehdot Kaupan kohteessa on suoritettu taloudelliset, verotukselliset ja juridiset tarkastukset, joiden perusteella kaupan ehdoista on neuvoteltu. Ostaja ja myyjä Myyjänä on E.ON Nord Sverige AB ja ostajana kuntien perustama holding-yhtiö Kajaso Oy. Kaupan kohde Kaupan kohteena on E.ON Nord Sverige AB:n omistama osuus E.ON Kainuu Oy:stä (25,65 %) ja E.ON Nord Sverige AB:n koko omistus (100 %) Karhu Voima Oy:n koko omistus (100 %). Kauppahinta Kauppahinta (=Liikearvo) lisättynä / vähennettynä Closing -päivän arvioidun nettovelan määrällä. Kauppahintaa tarkistetaan Closing päivälle laaditun tilinpäätöksen mukaisesti siten, että korjataan arvioidun nettovelan sekä closing-päivän nettovelan erotuksen määrä, sekä käyttöpääoman erotus arvioituun käyttöpääoman määrään nähden. Ostaja tai myyjä maksaa tämän laskelman osoittaman tarkistuserän toiselle osapuolelle. Kaupan toteutus Kauppakirjan allekirjoittamisen jälkeen tulee molempien osapuolien täyttää kaupan täytäntöönpanon edellytykset (kauppakirjan kohdat 5.2. ja 5.3.). Kun nämä ovat täyttyneet, kauppa pannaan täytäntöön. Ostajan edellytyksenä on se, ettei kaupan kohteessa ole tapahtunut merkittäviä negatiivisia muutoksia ennen täytäntöönpanoa. Ostajan edellytyksenä ollutta kilpailuviraston hyväksyntää ei näillä näkymin tarvita. Myyjän asettama täytäntöönpanon edellytys on, että ostaja vapauttaa tietyt myyjän yhtiöiden hyväksi antamat vakuudet tms. järjestelyt.

14 SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Kunnanvaltuusto Vastuunrajoitukset Myyjä rajoittaa vastuutaan usealla eri tavalla. Tärkeimmät rajoitukset koskevat määräaikaa, jolloin vaatimus pitää esittää (kauppakirjan kohta (l)), alarajoja (10.2.(f)) vaatimusten pitää olla yhteismäärältään X-miljoonaa euroa ja yksittäisinä ylittää vähimmäismäärä). Lisäksi vastuulle sovitaan yläraja, joka on X % kauppahinnan kokonaismäärästä (Myyjä esittänyt 20 %). Kauppakirja ei ole vielä saatavilla, toimitetaan maanantaina Kunnanjohtaja Ehdotus Kunnanhallitus päättää ottaa asian käsittelyyn kiireellisenä ja sellaisena, jota ei ole mainittu kokouskutsussa. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että - kunnanvaltuusto hyväksyy osaltaan Kajaso Oy:n, E.ON Kainuu Oy:n ja Karhu Voima Oy:n välisen osakekaupan liitteenä olevan kauppakirjan mukaisin ehdoin - kunnanvaltuusto antaa kunnanhallitukselle oikeuden tehdä kauppakirjaan mahdollisesti tarvittavat teknisluonteiset tarkistukset ja korjaukset. Kunnanhallitus Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen. Merkittiin, että tämä pykälä tarkastettiin ja hyväksyttiin välittömästi kokouksessa. Otteet Kunnanvaltuusto KVALTS 4 Käydyn keskustelun kuluessa Airi Mäkinen esitti, että kunnanhallituksen ehdotusta ei tulisi hyväksyä. Airi Mäkisen esitystä ei kannatettu, joten esitys raukesi. Airi Mäkinen jätti eriävän mielipiteen liitettäväksi pöytäkirjaan. Liite. Kunnanvaltuusto hyväksyi kunnanhallituksen ehdotuksen.

15 SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Kunnanvaltuusto Sotkamon kunnan omistamien E. ON Kainuun Oy:n osakkeiden myyminen holding-yhtiö Kajaso Oy:lle KVALT 5 Khsal 29 Kunnanjohtaja Kajaanin kaupunki ja Sotkamon kunta ovat päättäneet ostaa E.ON Nord Sverige AB:n omistusosuuden (50,55 %) E.ON Kainuu Oy:stä. E.ON Nord Sverige AB omistaa suoraan 25,65 % E.ON Kainuu Oy:n osakekannasta ja 100 % Karhu Voima Oy:n osakekannasta. Karhu Voima Oy puolestaan omistaa 24,90 % E.ON Kainuu Oy:n osakekannasta. Ostajana on kuntien perustama holding-yhtiö, Kajaso Oy. Kajaani omistaa holding-yhtiön osakekannasta 75,77 % ja Sotkamon kunta 24,23 %. Kajaanin kaupunki ja Sotkamon kunta omistavat entuudestaan vähemmistöosuuden E.ON Kainuu Oy:n osakekannasta siten, että Kajaanin kaupunki omistaa 37,47 % ja Sotkamon kunta 11,98 % yhtiön osakkeista. E.ON Kainuu Oy:n omistuksen kokonaisjärjestelyä varten Kajaanin ja Sotkamon omistama Kajaso Oy ostaa Kajaanin kaupungilta ja Sotkamon kunnalta niiden nykyiset E.ON Kainuu Oy:n osakkeet. Tämän jälkeen kuntien omistama holding-yhtiö, Kajaso Oy, omistaa E.ON Kainuu Oy:n osakekannasta suoraan 75,10 % ja omistamansa Karhu Voima Oy:n kautta 24,90 %. Holding yhtiön käyttämisestä saatava hyöty Holding-yhtiön käyttäminen on perusteltua, koska - Järjestelyllä saavutetaan positiivinen vaikutus kuntien taseeseen: Kuntien myydessä nykyiset osakkeensa holding-yhtiölle, päivittyvät myytävät osakkeet samaan osakekohtaiseen arvoon, kuin E.ON Nord Sverige AB:ltä holding-yhtiölle ostettavat osakkeet. Tämän hetkisen kuntien taseessa olevan osakeomistuksen arvon ja uuden omistuksen käyvän arvon välinen erotus kirjataan kuntien tuloslaskelmaan vuoden 2013 myyntivoitoksi - Nykyinen Sotkamon kunnan osakeomistuksen arvo kunnan taseessa on ,07 euroa. Tasearvon ja käyvän arvon välinen myyntivoitto on arvioituna noin euroa. - Järjestelyn kohteen koko liiketoiminnan kassavirtaa voidaan käyttää holding-yhtiön osakekauppaa varten nostaman lainan maksuun.

16 SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Kunnanvaltuusto Muodostettavan konsernin verotehokkuus on aiempaa parempi: Rakenne mahdollistaa verosäästön, koska voidaan hyödyntää korkomenojen verovähennykset rahoituslaitoksen myöntämistä lainoista ja kuntien antamista ns. junior-lainoista, ja koska kunnille tuleva tuotto maksetaan ensisijaisesti lainan korkona eikä osinkotulona. - Holding-yhtiö mahdollistaa konserniavustuksen käytön Kauppakirja ja sen ehdot Kauppahinta ja sen maksaminen Kauppahinta muodostuu holding-yhtiö Kajaso Oy:n ja E.ON Nord Sverige AB:n välillä tehdyn E.ON Kainuu Oy:n osakkeita koskevan kaupan perusteella. Sotkamon kunnan omistamien osakkeiden arvioitu kauppahinta on noin euroa. Kunnille maksettavaa kauppahintaa ei suoriteta niille rahana. Kauppahinnasta osa kirjataan kuntien oman pääoman sijoituksena yhtiön osakepääomaan ja loppuosa yhtiön lainaksi osakkaille. Yhtiö maksaa osakkaille lainasta korkoa. Kauppakirja ei ole vielä saatavilla, toimitetaan maanantaina Kunnanjohtaja Ehdotus Kunnanhallitus päättää ottaa asian käsittelyyn kiireellisenä ja sellaisena, jota ei ole mainittu kokouskutsussa. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että Sotkamon kunta myy omistamansa % E.ON Kainuu Oy:n osakkeista Kajaanin kaupungin ja Sotkamon kunnan yhdessä omistamalle holding-yhtiö Kajaso Oy:lle kauppakirjan mukaisin ehdoin. Kunnanhallitus Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen. Merkittiin, että tämä pykälä tarkastettiin ja hyväksyttiin välittömästi kokouksessa. Otteet Kunnanvaltuusto

17 SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Kunnanvaltuusto KVALTS 5 Kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen ehdotuksen.

18 SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Kunnanvaltuusto Omavelkaisen takauksen myöntäminen holding-yhtiölle KVALT 6 Khsal 30 Kunnanjohtaja Kajaanin kaupunki ja Sotkamon kunta ostavat holding-yhtiön Kajaso Oy:n kautta omistukseensa kaikki E.ON Kainuun Oy:n ja Karhu Voima Oy:n osakkeet. Sekä kuntien nykyiset että E.ON:in omistamat osakkeet siirtyvät Kajaanin ja Sotkamon omistamalle Kajaso Oy:lle. Holding-yhtiö Kajaso Oy:n omistus muodostuu siten, että Kajaanin omistusosuus on 75,77 % ja yhtiö on Kajaanin kaupungin tytäryhtiö. Sotkamon kunnan omistusosuus 24,23 %. Kauppaa varten yhtiön nimissä on käyty neuvotteluja Nordea Pankin, Pohjola pankin ja Kuntarahoitus Oyj:n kanssa. Kaikilta kolmelta rahoituslaitokselta on saatu lainatarjoukset. Lainatarjoukset korkoindikaation osalta ovat lähellä toisiaan, suurempia eroja oli laina-ajassa ja muissa lainan ehdoissa. Edullisimman lainatarjouksen teki Kuntarahoitus Oyj. Lainan ehtona on kuntien omavelkainen takaus. Korkomarginaali on 1,1 %. Kunnanjohtaja Ehdotus Kunnanhallitus Lainamäärä on euroa ja laina-aika enintään 20 vuotta. Lainasumma jakaantuu hankintalainaan ja investointilainaan. Lainat sidotaan euribor-korkoon. Hankintalaina on lyhennettävä ja investointilaina on kertalyhenteinen. Lainamäärän jakaantuminen näiden lainojen välillä tarkentuu myöhemmin. Investointilainan tarkoituksena on varmistaa yhtiön kassan riittävyys toiminnan rahoittamiseen. Kunnanhallitus päättää ottaa asian käsittelyyn kiireellisenä ja sellaisena asiana, jota ei ole mainittu kokouskutsussa. Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että Sotkamon kunta myöntää holding-yhtiö Kajaso Oy:lle omistusosuuttaan vastaavasti Sotkamon kunnan omavelkaisen takauksen enintään euron lainasta. Laina-aika on enintään 20 vuotta. Käydyn keskustelun jälkeen kunnanhallitus yksimielisesti hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen seuraavassa muodossa: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että Sotkamon kunta myöntää holding-yhtiö Kajaso Oy:lle omistusosuuttaan 24,23 % vastaavasti Sotkamon kunnan omavelkaisen takauksen eurolle enintään euron lainasta. Laina-aika on enintään 20 vuotta. Merkittiin, että tämä pykälä tarkastettiin ja hyväksyttiin välittömästi kokouksessa.

19 SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Kunnanvaltuusto Otteet KVALTS 6 Kunnanvaltuusto Kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen ehdotuksen.

20 SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ SOTKAMON KUNTA KUNNANVALTUUSTO Muutoksenhakukiellot MUUTOKSENHAKUOHJEET Kokouspäivämäärä Pykälät Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa: Pykälät 1-2 VALITUSOSOITUS HLL 5 :n 1 mom./muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa ha kea muutosta valittamalla: Pykälät ja valituskieltojen perusteet Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) tai kunnan jäsen. (kuntalain 92 ). Valitusoikeus kaavan ja rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä on sen lisäksi mitä kuntalain 92 :ssä säädetään, maankäyttö- ja rakennuslain 191 :ssä säädetyillä tahoilla. Valituksen saa tehdä sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai päätös on muuten lainvastainen. Valitusviranomainen ja valitusaika Oulun hallinto-oikeus Isokatu 4, PL OULU Puhelin: Telekopio: Sähköposti: oulu.hao@oikeus.fi Kunnallisvalitus, pykälät; 3-6 Valitusaika 30 päivää Hallintovalitus, pykälät: Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen

21 SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän (7) päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Valituskirja Valituskirjassa on ilmoitettava valittajan nimi päätös, johon haetaan muutosta miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi muutosvaatimuksen perusteet Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuin kunta ja posti osoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika luettava. Valituskirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle Oikeudenkäyntimaksu Valituskirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituskirjat toimittaa valitusviranomaiselle ensimmäisenä sen jälkeisenä arki päivänä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista anne tun lain (701/1993) nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua, joka on hallin to-oikeudessa 90 euroa. Maksua ei kuitenkaan peritä eräissä em. laissa erikseen määritellyissä asioissa, kuten sosiaaliasioissa eikä julkisoikeudellista palvelusuhdetta, vaaleja, kunnallisverosta vapauttamista, valtion avustuksia tai julkisia maksuja koskevissa asioissa ja jos hallinto-oikeus muuttaa päätöstä muutoksenhakijan eduksi.

E.ON Kainuu Oy:n muut osakkeenomistajat ovat Kajaanin kaupunki (37,47 %) ja Sotkamon kunta (11,98 %).

E.ON Kainuu Oy:n muut osakkeenomistajat ovat Kajaanin kaupunki (37,47 %) ja Sotkamon kunta (11,98 %). Kunnanvaltuusto 4 17.06.2013 E. ON Kainuun Oy:n ja Karhu Voima Oy:n osakkeiden ostaminen KVALT 4 Khsal 28 Kunnanjohtaja E.ON-konserni on maailman suurin yksityisessä omistuksessa oleva energiayhtiö, jonka

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 101 29.04.2013 ASIAT Otsikko Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 104 34 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 105 35 Kunnan omavelkaisen takauksen myöntäminen

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo

Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo 1 PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/15 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo 27.10.2015 klo 17.30 20.25 Läsnä: Varsinaiset jäsenet: Ted Bergman (puheenjohtaja) Tommy Nymalm

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Keskusvaalilautakunta 05.09.2018 AIKA 05.09.2018 klo 16:00-16:15 PAIKKA Savukosken kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2015 1 (10) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-16:05 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 125 Kaupunginhallitus Aika 20.02.2017 klo 18:19-18:25 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2017 45 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:30-17:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47 28 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 99, 100, 102, 103, 105, 106, 107 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.03.2018 Aika 13.03.2018 klo 09:00-12:17 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 83, 85-92 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjes

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 29.11.2017 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.11.2017 klo 9.00 Paikka LYNC-kokous MERK. JORMA PENTTINEN Jorma Penttinen puheenjohtaja Käsiteltävät

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54 Rakennuslautakunta 16.10.2018 52 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2018 Kokousaika 16.10.2018 klo 15.00 15.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Suoritemaksu on 85 (lasku suoritemaksusta postitetaan myöhemmin).

Suoritemaksu on 85 (lasku suoritemaksusta postitetaan myöhemmin). Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 9/2015 1 (5) 84 Poikkeamishakemus / Luusniemi, Vääräsaari 2:59 / Siirtopäätös KNGDno-2015-514 Valmistelija / lisätiedot: Hannu Manninen hannu.manninen@kangasniemi.fi Liitteet

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 8/2015 1 Aika: 26.08.2015 klo 17:00-20:57 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 117 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 118 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Tarkastuslautakunta 04.04.2016 AIKA 04.04.2016 klo 17:05-20:45 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 12:00-15:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2018 1 Keskusvaalilautakunta Aika 28.01.2018 klo 19:45-22:55 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 7/2018 1 (11) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 13:00-15:45 Paikka Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Läsnä Ilkka

Lisätiedot

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5 LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 Kunnanhallitus 24.02.2014 Aika 24.02.2014 klo 16:30-16:35 Paikka Liperin kunnanvirasto Käsitellyt asiat :t 44-46 Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2016 10 Rakennuslautakunta 25.04.2016 KOKOUSAIKA 25.04.2016 klo 18.00 18.21 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Marttilan kunnanvirasto, kokoustila Jäsen Varajäsen

Lisätiedot

M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama)

M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 7/2015 1 (11) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika torstai klo 13:00-14:30 Paikka Läsnä M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama) Ilkka

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), Rovaniemi

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), Rovaniemi Aika Maanantai 18.6.2012 klo 10.00 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), 96300 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen Jaakko Huttunen pj Mauri

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 4/

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 4/ Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 4/2016 68 Kunnanvaltuusto Aika Paikka 05.09.2016 klo 18:00-18:57 Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 29 Kokouksen laillisuuden toteaminen 71

Lisätiedot

Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen

Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen Aika Torstai 19.2.2013 klo 10.00 13.05 Paikka Tarkastuslautakunta Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Hallintopalvelut / Kokoustila Puistikko (3. krs), Toripuistikko 5-7, 96200 Rovaniemi Jäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2017 AIKA 13.11.2017 klo 17:00-19:53 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, Tampereentie 6, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 87 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 09.03.2017 klo 15:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-09:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019 Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko. klo 9.00 Kunnanvirasto Käsitellyt asiat Asia no 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Muut asiat Kokouksen tarkastettu pöytäkirja,

Lisätiedot

Terho Kari Jäsen Lähti kokouksesta: 17:05

Terho Kari Jäsen Lähti kokouksesta: 17:05 AIKA 13.12.2018 15:02-17:28 PAIKKA Toimistotalo Ruori, neuvotteluhuone Norppa C6 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 76 Pöytäkirjantarkastajien valinta 3 77 Hoivajohtaja

Lisätiedot

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 4.9.2018 klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019 Kokousaika Tiistai. klo 9.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kokoushuone 2 Käsitellyt asiat Asia no 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Tytäryhteisön sisäinen valvonta

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2016 83 24.05.2016 Aika 24.05.2016 klo 15:00-16:00 Paikka Kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 85 45 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 79 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 21.01.2016 Aika 21.01.2016 klo 18:00-20:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 14.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

Keskiviikko klo 12.00

Keskiviikko klo 12.00 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 3/2019 Kokousaika Kokouspaikka Käsitellyt asiat Asia no Keskiviikko klo 12.00 Kunnanvirasto Valtuustosali 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Muut asiat Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 10.4.2018 klo 18.30 19.22 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2015 1 / 9 Tarkastuslautakunta 16.04.2015 Aika 16.04.2015 klo 16:30-19:50 Paikka Toivakan kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 18.9.2018 klo 18.30 19.48 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 30.01.2014 Aika 30.01.2014 klo 18:00-20:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjapitäjän

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi Aika Keskiviikko 10.4.2013 klo 10.00 12.25 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 31.10.2012 klo 18:00-18:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 62 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa.

Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa. AIKA Maanantai 17.12.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo 12.00 Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa. TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj.

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 19.08.2015 Aika 19.08.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 22.01.2012 klo 20:00-21:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 23.04.2012 klo 18.00 18.55 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 26 49 27 49 28 49

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto 1.9.2014 34 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 65, 66, 67, 72, 74, 75 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Jäsen Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen

Jäsen Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen Aika Perjantai 13.4.2012 klo 10.00-12.45 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Oppipoika ravintolat / Kokoustila Oltermanni, Korkalonkatu 33, 4. krs, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.9.2007 KOKOUSAIKA Tiistai 2.10.2007 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 123 Kokouksen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 Asiat Kiellon peruste 19, 24, 33, 34, 35, 36, 37 Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 Tarkastuslautakunta 18.12.2018 Aika 18.12.2018 klo 09:00-11:06 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Rakennuslautakunta 18.5.2016 41 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2016 Kokousaika 18.5.2016 klo 15.00 15.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 11.02.2015 Aika 11.02.2015 klo 18:00-19:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti)

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti) Rakennuslautakunta 22.5.2018 1 KOKOUSKUTSU Esityslista 3 / 2018 Kokousaika 22.5.2018 klo 15.00 Kokouspaikka Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, kunnanhallituksen

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Irene Toppinen on tehnyt valituksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen Oulun hallinto-oikeuden päätöksistä

Irene Toppinen on tehnyt valituksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen Oulun hallinto-oikeuden päätöksistä Kunnanhallitus 251 24.09.2013 Selitys korkeimman hallinto-oikeuden päätökseen koskien Irene Toppisen valitusta Oulun hallinto-oikeuden päätöksistä 00733/13/2299, 00734/13/2204, 00735/13/2204 ja 00736/13/2204

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2014 1 Elinkeinolautakunta Aika 05.05.2014 klo 16:00-18:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä:

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 25.04.2019 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 25.04.2019 klo 12.30 Vastaukset: torstai 25.4.2019 klo 22.00

Lisätiedot