Oikea tuotevalikoima laatoittamiseen. Ratkaisut ammattilaisille.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Oikea tuotevalikoima laatoittamiseen. Ratkaisut ammattilaisille."

Transkriptio

1 Oikea tuotevalikoima laatoittamiseen Ratkaisut ammattilaisille.

2 Älä vedä pölyä henkeen! Valitse lähes pölyämätön Ceresit CM 90 kiinnityslaasti säästät myös siivousaikaa. Mullistava Easy-teknologia tekee työstäsi helpompaa ja kevyempää! Jopa 90 % vähemmän pölyä 30 % kevyempi kuin tavallinen saneerauslaasti (säkkikoko 15 kg) 30 % suurempi peittävyys korkein mahdollinen asennusvarmuus ja laatu soveltuu sekä lattioihin että seiniin sisällä ja ulkona suunniteltu erityisesti saneeraustöihin Sertifioidut Ceresit-järjestelmäratkaisut varmistavat menestyksen. Tule päivittämään märkätilasertifikaattisi koulutustilaisuuksissamme. Koulutustilaisuuksissa kuulet lisää tarjoamistamme ratkaisuista ja uutuuksista. Paikkakunnnat ja ilmoittautumiset: Ceresit-järjestelmäratkaisut varmistavat onnistuneen laatoituksen Ceresit luottaa testattuihin, kokonaisvaltaisiin järjestelmiin, joiden jokainen osa on yhteensovitettu. Kaikki Ceresit-tuotteet perustuvat korkeaan laatuun ja käytön helppouteen. Sinulle se merkisee ajan ja rahan säästöä. Ceresitin tarjoamien järjestelmäratkaisujen avulla varmistat turvallisen ja luotettavan lopputuloksen. Innovaatioita ja uusinta teknologiaa Yli 130-vuotiaan Henkelin visio on aina ollut yksinkertaisen toimiva: Tehdä ihmisten elämä helpommaksi ja paremmaksi. Vision saavuttaminen vaatii edelläkävijyyttä, tuhansia innovaatioita ja uusinta teknologiaa. Saavuttaaksesi parhaan mahdollisen lopputuloksen tarvitset ammattimaisia ratkaisuja ja tukea, johon voit luottaa. Henkel on ollut jo vuosia rakennusalan ammattilaisten partneri. Koulutettu kenttähenkilökunta tietää mitä tarvitset, ja tuotteemme tekevät työstäsi helpompaa, luotettavampaa ja tehokkaampaa. Henkel on edelläkävijä uuden pölyämättömän teknologian tuomisessa niin harrastajan kuin ammattilaisen tarpeisiin. Easyflex-teknologia tekee työstäsi helpompaa ja kevyempää. Myös uuden Aquastatic-teknologian avulla teet saumoista tiiviimpiä ja helpommin puhdistettavia. Ympäristö Ceresit suhtautuu kunnioittavasti vastuuseensa ympäristöstä. Yhä useammat tuotteistamme ovat ympäristöluokiteltuja. Olemme vähentäneet liuottimia sisältäviä tuotteita n. 70 % sekä vähentäneet pakkausjätettä keskittymällä tiivistettyihin tuotteisiin sekä uusiomateriaalien käyttöön.

3 Tuotteet vedeneristykseen Uutuustuotteet Ceresit CL 61 Parempi työstettävyys yksikomponenttinen tiksotrooppinen elastinen telaus-, sively- ja lastalevityskelpoinen soveltuu sisäkäyttöön kulutus: n. 1,4 kg/m 2 käytetään yhdessä Ceresit CL -tiivistysnauhojen tai vahvikenauhan ja tiivistyslaippojen kanssa Ceresit CE 40 Aquastatic Vettä ja likaahylkivä saumalaasti 1 8 mm saumanleveyksille luja, vettä ja likaa hylkivä helposti puhdistettava sauman pinta soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön erittäin hyvät työstöominaisuudet sopii hyvin lattialämmityksen yhteyteen Ceresit CM 90 EasyFlex PLUS Pölyämätön kiinnityslaasti Jopa 90 % vähemmän pölyä vähemmän pölyä kun käsittelet ja sekoitat laastia suunniteltu erityisesti saneeraustöihin pitää työympäristön puhtaampana 30 % kevyempi kuin tavallinen saneerauslaasti kevyempi kantaa helpompi ja nopeampi levittää soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön Ceresit CN 91 Monipuolinen seinä- ja lattiakorjausmassa 3-30 mm Sisä- ja ulkotilojen korjauksiin, myös märkätiloihin Nopeasti päällystettävissä Helppo käyttää Riittoisuus 1,05 kg/m 2 1 mm kerrosta kohti Betoni- ja sementtiseinäpintojen tasoite-, korjaus- ja rappauslaasti Ceresit CT 23 Märkätilojen ja ulkoseinien seinätasoite 2 10 mm Vedenkestävä Pakkasenkestävä Pieni kutistuma Betoniseinien sekä tiili-, sementtirappaus- ja betonielementtipintojen epätasaisuuksien ja vaurioiden korjauksiin Ceresit CN 81 Korjauslaasti 1 80 mm Sisätiloihin ja kaatolattioiden korjauksiin Betoniseinien ja lattiapintojen tasaamiseen sekä kolojen täyttöön, vauriokohtien ja painaumien korjaamiseen ja peittämiseen Käsilevitteinen Kävelynkestävä 45 min jälkeen Soveltuu lattialämmityspinnoille 30 % suurempi riittoisuus pitkä avoin aika mahdollistaa suuremman pinta-alan levittämisen korkein mahdollinen asennusvarmuus ja laatu CL 252 vahvikenauha CL 525 tiivistyslaippa CL 56 sisäkulmakappale CL 57 ulkokulmakappale Ceresit CN 76 Lattiatasoite 4 50 mm Lattialämmityskaapeleiden valuun Sisä- ja ulkokäyttöön, myös märkätiloihin Kaatojen tekemiseen Nopeasti kuivuva Itsesiliävä Teollisuuslattioille Valmiilla kulmakappaleilla tiivistät seinien ja lattioiden kulmat ja nurkat kätevämmin vedeneristeen levittämisen yhteydessä.

4 Suihkutilat ja kylpyhuoneet Julkiset märkätilat ja keittiöt Ceresit CT 217 pohjuste Ceresit CL 61 vedeneriste Alustan tulee olla tasainen, kuiva ja vakaa, eikä siinä saa olla likaa, öljyä tai rasvaa. Pohjusta imukykyiset alustat Ceresit CT 217 pohjusteella. Levitä Ceresit CL 50 tai CL 61 vedeneristettä telalla, pensselillä tai lastalla. Vahvista nurkat, kulmat ja levysaumat Ceresit CL 52 tiivistysnauhalla tai CL 252 vahvikenauhalla. Aseta nauha ensimmäiseen märkään vedeneristekerrokseen. Tiivistä vedeneristettä käyttäen hanakulmat ja rasioiden ja viemäriputkien juuret leikkaamalla Ceresit CL 525 tiivistyslaipasta sopivat kappaleet. Lattiakaivon liitos tehdään ehjällä Ceresit CL 525 tiivistyslaipalla. Toinen vedeneristekerros voidaan levittää aikaisintaan puolen tunnin (CL 50), tai tunnin kuluttua (CL 61). Kuivan Ceresit CL 50 tai CL 61 vedeneristekalvon paksuus tulee olla vähintään 0,5 mm (märkämenekki 1,4 kg/m 2 ). Alusta Ceresit CT 217 pohjuste Ceresit CL 50 vedeneriste Alustan tulee olla tasainen, kuiva ja vakaa, eikä siinä saa olla likaa, öljyä tai rasvaa. Pohjusta imukykyiset alustat Ceresit CT 217 pohjusteella. Levitä telalla Ceresit CL 50 vedeneristettä. Tiivistä nurkat, kulmat ja levysaumat Ceresit CL 52 tiivistysnauhalla. Aseta tiivistysnauha ensimmäiseen märkään vedeneristekerrokseen. Tiivistä vedeneristettä käyttäen hanakulmat ja rasioiden ja viemäriputkien juuret leikkaamalla Ceresit CL 525 tiivistyslaipasta sopivat kappaleet. Lattiakaivon liitos tehdään ehjällä Ceresit CL 525 tiivistyslaipalla. Tiivistä huoneiden sisä- ja ulkonurkat Ceresit CL 56 sisä- ja CL 57 ulkonurkkakappaleilla. Toinen vedeneristekerros voidaan levittää aikaisintaan puolen tunnin kuluttua ensimmäisestä. Kuivan CL 50 vedeneristekalvon paksuus tulee olla vähintään 0,5 mm (märkämenekki 1,4 kg/m 2 ). Ceresit CM 90 kevytsaneerauslaasti Toisen Ceresit CL 50 tai CL 61 vedeneristekerroksen tulee kuivua kaksi (CL 50) tai kolme tuntia (CL 61) ennen laatoituksen aloittamista. Käytä laatoituksessa Ceresit CM 18 tai CM 90 kiinnityslaastia. Ceresit CM 90 kevytsaneerauslaasti Toisen Ceresit CL 50 vedeneristekerroksen tulee kuivua vähintään kaksi tuntia ennen laatoituksen aloittamista. Käytä laatoituksessa Ceresit CM 18 tai CM 90 kiinnityslaastia. Ceresit CE 40 saumalaasti Seinä: Suosi seinällä mahdollisuuksien mukaan vaaleita sävyjä, esim. marmorinvalkoista. Voimakkaat saumalaastivärit saattavat haalistua voimakkaista pesuaineista. Lattia: Suosi lattiassa mahdollisuuksien mukaan harmaita sävyjä. Nurkka- ja kulmaliitokset sekä saniteettikalusteiden ja irto-osien kiinnitykset tulee tiivistää lla. Ceresit CE 44 Epoximent saumalaasti Saumaa laattojen saumat sekä seinässä että lattiassa Ceresit CE 44 epoksisaumalaastilla. Nurkka- ja kulmaliitokset sekä saniteettikalusteiden ja irto-osien kiinnitykset tulee tiivistää lla.

5 Sähköinen lattialämmitys Parvekkeet ja terassit Ceresit CT 217 pohjuste Lattialämmityskaapeli Ceresit CN 76 lattiatasoite Ceresit CL 50 tai CL 61 vedeneriste märkätiloihin Ceresit CM 90 kevytsaneerauslaasti Ceresit CE 40 saumalaasti Levitä erittäin imukykyisille alustoille Ceresit CT 217 pohjuste pensselillä tai harjalla. Tasoita kaikki epätasaiset kohdat ennen lämmityskaapelin asettamista käyttämällä soveltuvaa Ceresit lattiatasoitetta. Kaapelin kiinnitys Pohjustetulle alustalle asennetaan lattialämmityskaapeli liimaamalla. Kaapeli valetaan umpeen Ceresit CN 76 lattiatasoitteella, jolla voidaan myös parantaa kaatoja. Tasoitekerros tulee olla minimissään 4 mm yli kaapelin. Noudata lämmityskaapelin valmistajan ohjeita kytkennässä. Varmista kaapelin soveltuvuus valettavaksi. Huom! Märkätiloissa lämmityskaapeli asennetaan vedeneristeen alle lattiatasoitteen sisään. Käytä märkätiloissa Ceresit CL 50/61 vedeneristys järjestelmää. Valukerroksen kuivuttua kiinnitä keraamiset päällysteet Ceresit CM 18 tai CM 90 kiinnityslaastilla. Suuremmat kuin 30 x 30 cm lattialaatat kiinnitetään Ceresit CM 19 lattiakiinnityslaastilla. Nurkka- ja kulmaliitokset sekä saniteettikalusteiden ja irto-osien kiinnitykset tulee tiivistää Ceresit CS 25 saniteettisilikonilla. Ceresit CL 50 vedeneriste Ceresit CM 19 tasoite Ceresit CE 40 saumalaasti Kostuta perusbetoni ja tarkista kaadot. Kaatojen korjauksiin voit käyttää joko Ceresit CN 91 tai CN 76 tasoitetta. Levitä telalla Ceresit CL 50 vedeneristettä. Tiivistä parvekkeen lattian ja seinän rajakohta Ceresit CL 52 tiivistysnauhalla. Aseta tiivistysnauha ensimmäiseen märkään vedeneristekerrokseen. Lattiakaivo liitetään Ceresit CL 525 tiivistyslaipalla. Tiivistä parvekkeen sisä- ja ulkonurkat Ceresit CL 56 sisä- ja CL 57 ulkonurkkakappaleilla. Toinen vedeneristekerros voidaan levittää aikaisintaan puolen tunnin kuluttua ensimmäisestä. Kuivan CL 50 vedeneristekalvon paksuus tulee olla vähintään 0,5 mm (märkämenekki 1,4 kg/m²). Toisen Ceresit CL 50 vedeneristekerroksen tulee kuivua vähintään kaksi tuntia ennen laatoituksen aloittamista. Käytä laatoituksessa Ceresit CM 19 lattiakiinnityslaastia. Pystypinnat kiinnitetään CM 90 kiinnityslaastilla. Seinä: Suosi seinällä mahdollisuuksien mukaan vaaleita sävyjä, esim. marmorinvalkoista. Voimakkaat saumalaastivärit saattavat haalistua voimakkaista pesuaineista. Lattia: Saumaa laattojen välit Ceresit CE 40 saumalaastilla. Suosi lattiassa mahdollisuuksien mukaan harmaita sävyjä. Nurkka- ja kulmaliitokset sekä saniteettikalusteiden ja irto-osien kiinnitykset tulee tiivistää lla.

6 Turvallinen Ceresit vedeneristys järjestelmäratkaisuilla Muistiinpanoja Ensimmäisen vedeneristekerroksen levittäminen 3. Kulmien, levysaumojen sekä läpivientien tiivistäminen Alustan tulee olla puhdas, luja, liikkumaton ja vapaa kaikista tartuntaa haittaavista aineksista. Kaikki imukykyiset alustat tulee puhdistaa harjaamalla ja käsitellä Ceresit 217-pohjusteella. 4. Levitä Ceresit CL 50 tai CL 61 vedeneriste telalla, pensselillä tai lastalla vedenpitäväksi pinnaksi. Huomioi tuotekohtainen menekki ja kuivumisajat. 5. Vahvista nurkat, kulmat ja levysaumat Ceresit CL 52 tiivistysnauhalla tai CL 252 vahvikenauhalla. Aseta nauha ensimmäiseen märkään vedeneristekerrokseen. Tiivistä vedeneristettä käyttäen hanakulmat ja rasioiden ja viemäriputkien juuret leikkaamalla Ceresit CL 525 tiivistyslaipasta sopivat kappaleet. Lattiakaivon liitos tehdään ehjällä Ceresit CL 525 tiivistyslaipalla. Sisä- ja ulkokulmissa voidaan käyttää myös valmiita kulmakappaleita. 6. Kun ensimmäinen vedeneristekerros on kuivunut, levitetään päälle toinen kerros, jolloin myös vahvikenauhojen reunat peittyvät. Tarvittaessa voidaan riittävän ainemenekin (kuivakalvon paksuus vähintään 0,5 mm) saavuttamiseksi levittää kolmas eristekerros. Toisen vedeneristekerroksen kuivuttua täysin voidaan laatat kiinnittää. Huomioi vedeneristeen tuotekohtaiset kuivumisajat. Käytä laatalle sopivaa laastikampaa riittävän tartunnan aikaan saamiseksi. suoritetaan Ceresit CM 18 tai CM 90 kiinnityslaastia. Lopuksi saumataan laattojen välit Ceresit CE 40 saumalaastilla. Nurkka- ja kulmaliitokset sekä saniteettikalusteiden ja irto-osien kiinnitykset tulee tiivistää Ceresit CS 25 saniteettisilikonilla.

7 Vedeneristäminen Turvalliset ja luotettavat järjestelmäratkaisut Väritukku Oy PL 400, Jaakonkatu VANTAA puh. (09)

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane Max Stop Vedeneristysmassa Tätskikt Membrane Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi MaxStop-Telattava vedeneristysjärjestelmä koostuu seuraavista osista: 1. MaxStop Primer tai MaxStop kosteussulku

Lisätiedot

Tämä ohje koskee muovipinnoitettua peltielementtikylpyhuonetta yleisesti ja suosittelemme aina kohteen tarkistamista ennen työn aloittamista.

Tämä ohje koskee muovipinnoitettua peltielementtikylpyhuonetta yleisesti ja suosittelemme aina kohteen tarkistamista ennen työn aloittamista. RT/ SP 20.03.2012 Työselostus Peltielementtikylpyhuoneen saneeraus Korjausrakentaminen Tämä ohje koskee muovipinnoitettua peltielementtikylpyhuonetta yleisesti ja suosittelemme aina kohteen tarkistamista

Lisätiedot

RT/ SP 23.10.2008. Märkätilojen vedeneristys Korjausrakentaminen

RT/ SP 23.10.2008. Märkätilojen vedeneristys Korjausrakentaminen RT/ SP 23.10.2008 Työselostus Märkätilojen vedeneristys Korjausrakentaminen Malli Korjauskohteet ovat aina yksilöllisiä ja vaativat ammattitaitoista suunnittelua. Mikäli kyseessä on vesivahinkokohde, tulee

Lisätiedot

Betoni tai muurattu rakenne, märkätilaan soveltuva rakennuslevy.

Betoni tai muurattu rakenne, märkätilaan soveltuva rakennuslevy. RT/ SP 18.02.2010 Työselostus Märkätilojen vedeneristys ja laatoitus Uudisrakentaminen Malli 1. Seinät Betoni tai muurattu rakenne, märkätilaan soveltuva rakennuslevy. 1.1 Alustan käsittely Betoni tai

Lisätiedot

8-80 / 1.11.2015. Weber Superflex D2. Vedeneristysjärjestelmä. www.e-weber.fi

8-80 / 1.11.2015. Weber Superflex D2. Vedeneristysjärjestelmä. www.e-weber.fi * because välitämme you care 8-80 / 1.11.2015 Weber Superflex D2 Vedeneristysjärjestelmä www.e-weber.fi 1 Hyvällä suunnittelulla ja huolellisella toteut uksella syntyy terve ja kes tävä märkätila Weberin

Lisätiedot

SCHÖNOX HA-VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ

SCHÖNOX HA-VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ SCHÖNOX HA-VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ SCHÖNOX HA Työohjeistus SCHÖNOX HA vedeneristysjärjestelmälle VTT-C-5605-10 hyväksynnän mukaisesti Versio: 1-2010 Huokoiset imevät seinäpinnat pohjustetaan 1:3 vedellä

Lisätiedot

ISOT LAATAT SISÄ-JA ULKOTILAT ISON LATTIALAATAN ASENNUSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET

ISOT LAATAT SISÄ-JA ULKOTILAT ISON LATTIALAATAN ASENNUSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ISOT LAATAT SISÄ-JA ULKOTILAT ISON LATTIALAATAN ASENNUSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET LATTIOIDEN LAATOITUS SISÄTILOISSA 1. Pohjusta tasoitettava huokoinen alusta 1:4 vedellä ohennetulla Start Primerilla. 2. Tasoita

Lisätiedot

ULKOTILAT. Keramix VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET

ULKOTILAT. Keramix VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET Keramix ULKOTILAT VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET KYLMILLEEN JÄÄVÄT MÄRKÄTILAT 1. Seinäpinnat kostutetaan vedellä ennen tasoitusta. 2. Tasoita seinäpinta tarvittaessa Kiilto SK Märkätilatasoitteella,

Lisätiedot

Vedeneristyksen työvaiheet

Vedeneristyksen työvaiheet Vedeneristyksen työvaiheet Ennen työn aloitusta Alustaksi soveltuu betoni, muurattu rakenne tai märkätiloihin soveltuva rakennuslevy Tarkista, että betonialustan kosteus on alle 90% RH Varmista alustan

Lisätiedot

Nopeasti Tehokkaasti Taloudellisesti. Linjasaneeraustuotteita. Käsittelyohjeita. www.kivira.fi

Nopeasti Tehokkaasti Taloudellisesti. Linjasaneeraustuotteita. Käsittelyohjeita. www.kivira.fi Nopeasti Tehokkaasti Taloudellisesti Linjasaneeraustuotteita Käsittelyohjeita www.kivira.fi Lattiabetonit Lattia- ja seinä tasoitteet Speed Estrich E 300 SE 1 Lattiabetoni Käsi- ja konekäyttöön, pumpattavissa.

Lisätiedot

SISÄTILAT. Keramix VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET

SISÄTILAT. Keramix VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET Keramix SISÄTILAT VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET SEINÄT 1. Seinäpinnat kostutetaan vedellä ennen tasoitusta. 2. Tasoita seinäpinta tarvittaessa Kiilto OT Light, TM DF, TT, SR DF tai SK Märkätilatasoitteella.

Lisätiedot

EPS lightbeton 360. Kiinteille ja kelluville lattioille

EPS lightbeton 360. Kiinteille ja kelluville lattioille EPS lightbeton 60 Kiinteille ja kelluville lattioille mira EPS lightbeton 60 - ei pölyä ilmassa mira EPS -kevytbetoni on EPS -rakeisiin perustuva kevyt ja nopeasti kovettuva lattian valumassa. Tuote toimitetaan

Lisätiedot

SAKRET KYLPYHUONEJÄRJESTELMÄ LATTIA

SAKRET KYLPYHUONEJÄRJESTELMÄ LATTIA SAKRET KYLPYHUONEJÄRJESTELMÄ 2014/ToV SAKRET kylpyhuonejärjestelmä sisältää VTT:n sertifioimat tuotteet asuntojen ja hotellihuoneiden kylpyhuoneisiin, WC-tiloihin ja kodinhoitohuoneisiin. Tutustu tähän

Lisätiedot

PUKKILA PALVELUTUOTTEET 1.6.2009 HINNASTO 3

PUKKILA PALVELUTUOTTEET 1.6.2009 HINNASTO 3 PUKKILA PELUTUOTTEET 1.6.2009 HINNASTO 3 KIINNITYSLAASTIT PUKKILA KLINKKERILAASTI KL25 25 kg 19,55 23,85 25 kg 48 x 25 kg 6420112855895 8001 Klinkkerilaattojen kiinnitykseen betonilattioille ja uimaaltaisiin

Lisätiedot

SISÄTILAT KERASAFE VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ETAG 022

SISÄTILAT KERASAFE VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ETAG 022 SISÄTILAT KERASAFE VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ETAG 022 SEINÄT 1. Mittaa ja katkaise vuota (lattiasta kattoon) ja lisää 5 cm kääntövara lattialle. 2. Mittaa 95 cm kulmasta ja tee merkintä. Vuota

Lisätiedot

Tapetointi. Korjausrakentaminen TYÖOHJEET MÄRKÄTILAT LINJASANEERAUKSET RT 84-11093

Tapetointi. Korjausrakentaminen TYÖOHJEET MÄRKÄTILAT LINJASANEERAUKSET RT 84-11093 Tapetointi Korjausrakentaminen TYÖOHJEET Tapetointijärjestelmä paperitapetin, vinyylitapetin, non-woven-tapetin, maalaustapetin ja lasikuitutapetin kiinnitykseen. MÄRKÄTILAT LINJASANEERAUKSET RT 84-11093

Lisätiedot

EPS lightbeton 360. Kiinteille ja kelluville lattioille

EPS lightbeton 360. Kiinteille ja kelluville lattioille EPS lightbeton 60 Kiinteille ja kelluville lattioille mira EPS lightbeton 60 - ei pölyä ilmassa mira EPS -kevytbetoni on EPS -rakeisiin perustuva kevyt ja nopeasti kovettuva lattian valumassa. Tuote toimitetaan

Lisätiedot

SISÄTILAT Kerafiber VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ETAG 022

SISÄTILAT Kerafiber VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ETAG 022 SISÄTILAT Kerafiber VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ETAG 022 SEINÄT 1. Pohjusta kuivunut ja pölytön seinäpinta Kiilto Keraprimerilla. Kiilto Keraprimer ohennetaan vedellä 1:1. Anna pohjustusaineen kuivua

Lisätiedot

KERAFIBER 1-1 VEDENERISTYS SEINÄN JA LATTIAN YHTYMÄKOHDASSA (BETONI + KIPSILEVY) (PYSTYLEIKKAUS)

KERAFIBER 1-1 VEDENERISTYS SEINÄN JA LATTIAN YHTYMÄKOHDASSA (BETONI + KIPSILEVY) (PYSTYLEIKKAUS) KIILTO KERAFIBER KIPSILEVY KIILTO KERAFIBER MASA LIIMAMASSA KIILTO SANITEETTISILIKONI LATTIAKAATO 1:50...100 KIILTO VAHVIKEKANGAS SEINÄN JA LATTIAN RAJAAN KERAFIBER VEDENERISTYS SEINÄN JA LATTIAN YHTYMÄKOHDASSA

Lisätiedot

KORJAUS- RAKENTAMINEN MÄRKÄTILAT LINJASANEERAUKSET RT

KORJAUS- RAKENTAMINEN MÄRKÄTILAT LINJASANEERAUKSET RT KORJAUS- RAKENTAMINEN MÄRKÄTILAT LINJASANEERAUKSET RT 84-11093 Saneerauskohteet suunnitellaan ja toteutetaan aina tapauskohtaisesti. Tässä ohjeessa on koottuna järjestelmiemme tuotteet, joista voidaan

Lisätiedot

Keramix ULKOTILAT JA KYLMILLEEN JÄÄVÄT MÄRKÄTILAT VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET

Keramix ULKOTILAT JA KYLMILLEEN JÄÄVÄT MÄRKÄTILAT VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET Keramix ULKOTILAT JA KYLMILLEEN JÄÄVÄT MÄRKÄTILAT VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET KYLMILLEEN JÄÄVÄT MÄRKÄTILAT 1. Seinäpinnat kostutetaan vedellä ennen tasoitusta. 2. Tasoita seinäpinta tarvittaessa

Lisätiedot

Unidrain-lattiakaivon asennusohje: betoni ja siveltävä vedeneriste

Unidrain-lattiakaivon asennusohje: betoni ja siveltävä vedeneriste Unidrain-lattiakaivon asennusohje: betoni ja siveltävä vedeneriste Järjestelmän kuvaus Osat 1. Lattiakaivokaluste 2. Viemärikaivo 3. Kehys 4. Ritilä 5. Nukkasihti (lisävaruste Betoni Rakenne Lattia: Betonia

Lisätiedot

Parvekkeiden ja terassien vedeneristys ja laatoitus

Parvekkeiden ja terassien vedeneristys ja laatoitus Parvekkeiden ja terassien vedeneristys ja laatoitus Parvekkeet ja terassit Parvekkeet ja terassit altistuvat ankarille sääolosuhteille ja ilmaston vaihteluille kuten vesisateet, auringonpaiste, jäätyminen

Lisätiedot

VEDENERISTYS MÄRKÄTILOISSA

VEDENERISTYS MÄRKÄTILOISSA VEDENERISTYS MÄRKÄTILOISSA Vedeneristys laattojen alla KÖSTER Tuotteet vedeneristykseen laattojen alle Pitkäikäinen nautinto kylpyhuoneesta ja suihkutiloista edellyttää täydellistä ja muuttumatonta vedeneristysjärjestelmää.

Lisätiedot

VERKKOON LIIMATTU MOSAIIKKI (1/5) 1. VERKKOON LIIMATTU MOSAIIKKI 1. Levitä Pukkila Saneerauslaastia tai Pukkila Vaaleaa Saneerauslaastia (~3 mm kerros) joko yhdellä tai kahdella työstökerralla. Huom! Laastipetin

Lisätiedot

Julkisivujen pinnoitus klinkkerilaatoilla tai tiilijäljitelmälaatoilla

Julkisivujen pinnoitus klinkkerilaatoilla tai tiilijäljitelmälaatoilla Julkisivujen pinnoitus klinkkerilaatoilla tai tiilijäljitelmälaatoilla KUN VAATIMUKSENA ON TÄYDELLINEN PINNOITUSRATKAISU NARMAPINNOITUS OY Paattistentie 947, 21330 Paattinen 040-7646648 / 040-7646649 www.alseccofinland.fi

Lisätiedot

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane 0809 GVK Coating Technology Oy FI- 21600 Parainen Finland 14 0809- CPR- 1080 ETA- 14/0146 ETAG 022-1 Vedeneristysjärjestelmä märkätilojen laatoitettaville pinnoille DoP 002GVK www.gvk.fi Max Stop Helppo

Lisätiedot

BIOMASSA PINNOITTEET, MÄRKÄTILOJEN VEDENERISTYS 1 8

BIOMASSA PINNOITTEET, MÄRKÄTILOJEN VEDENERISTYS 1 8 BIOMASSA PINNOITTEET, MÄRKÄTILOJEN VEDENERISTYS 1 8 BIOMASSA PINNOITTEET Työohje Märkätilojen vedeneristys Korjaus- ja uudisrakentaminen BIOMASSA tuotteet ovat kotimaisia M1-luokan muovipohjaisia vedeneristeitä,

Lisätiedot

wedi Fundo lattiaratkaisu

wedi Fundo lattiaratkaisu Työtapaehdotus wedi Fundo lattiaratkaisu Yhteensopiva Vieser -lattiakaivojärjestelmien kanssa Järjestelmän sertifikaatit ja hyväksynnät: wedin Fundo lattialevy kaivoreiällä (koko: 900 x 900 x 40 mm) on

Lisätiedot

ALUSTANKÄSITTELYOHJEET

ALUSTANKÄSITTELYOHJEET ALUSTANKÄSITTELYOHJEET Uudisrakennus Alusta: - Betoni - Levylattiat - Metallilattiat Korjausrakentaminen Alusta: - Maalattu puulattia - Maalattu betonilattia - Betonilattia, jossa akryylidispersioliimajäänteitä

Lisätiedot

VEDENERISTYS MÄRKÄTILOISSA

VEDENERISTYS MÄRKÄTILOISSA VEDENERISTYS MÄRKÄTILOISSA Vedeneristys laattojen alla Pitkäikäinen nautinto kylpyhuoneesta ja suihkutiloista edellyttää täydellistä ja muuttumatonta vedeneristysjärjestelmää. Useimmat laatat ovat itsessään

Lisätiedot

LITOCHROM STARLIKE. Käyttökohteet:

LITOCHROM STARLIKE. Käyttökohteet: LITOCHROM STARLIKE Kaksikomponenttinen epoksikiinnitys- ja saumausaine keraamisille seinä- ja lattialaatoille sekä keraamisille että lasimosaiikeille.. Kiinnitysaineena käytettäessä, alustan tulee olla

Lisätiedot

TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO

TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO Tycroc suihkualtaat toimitetaan aina asianmukaisella lattiakaivolla varustettuina. Komponentit on kehitetty yhdessä käytettäväksi eivätkä sovi asennettavaksi muiden valmistajien

Lisätiedot

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane. Yksityiskohtaiset työohjeet seuraavilla sivuilla

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane. Yksityiskohtaiset työohjeet seuraavilla sivuilla 0809 GVK Coating Technology Oy FI- 21600 Parainen Finland 14 0809- CPR- 1080 ETA- 14/0146 ETAG 022-1 Vedeneristysjärjestelmä märkätilojen laatoitettaville pinnoille DoP 002GVK www.gvk.fi Max Stop Helppo

Lisätiedot

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane. Yksityiskohtaiset työohjeet seuraavilla sivuilla

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane. Yksityiskohtaiset työohjeet seuraavilla sivuilla 0809 GVK Coating Technology Oy FI- 21600 Parainen Finland 14 0809- CPR- 1080 ETA- 14/0146 ETAG 022-1 Vedeneristysjärjestelmä märkätilojen laatoitettaville pinnoille DoP 002GVK www.gvk.fi Max Stop Helppo

Lisätiedot

sidosaineet ja liimat

sidosaineet ja liimat sidosaineet ja liimat AIR-ONE Ultra kevyt, korkean hyötysuhteen ja -polymeroitumisasteen omaava yksi komponenttinen kiinnityslaasti keraamisille laatoille. Ominaisuudet o korkea tehokkuus o yksikomponenttinen

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA Tycroc TWP -rakennuslevyä on helppo leikata joko sirkkelillä, pistosahalla, käsisahalla tai mattoveitsellä. Aukkojen poraamiseen soveltuu sekä kivi-, metalli-

Lisätiedot

Hinnasto 2012. sivut 155-161 Laatoitusaineet

Hinnasto 2012. sivut 155-161 Laatoitusaineet Hinnasto 2012 sivut 155-161 Laatoitusaineet Laatoitusaineet Kiinnitysaineet TARVIKKEET Pukkila Klinkkerilaasti Vähän pölyävä kiinnityslaasti klinkkerilaattojen kiinnitykseen betonilattioille ja uimaaltaisiin

Lisätiedot

ALUSTANKÄSITTELYOHJEET

ALUSTANKÄSITTELYOHJEET 26.6.2014 ALUSTANKÄSITTELYOHJEET Uudisrakentaminen - Betoni - Levylattiat - Metallilattiat Korjausrakentaminen - Maalattu puulattia - Maalattu betonilattia - Betonilattia, jossa akryylidispersioliimajäänteitä

Lisätiedot

MÄRKÄTILOJEN VEDENERISTYS Sertifikaatti Nro VTT /

MÄRKÄTILOJEN VEDENERISTYS Sertifikaatti Nro VTT / 1/7 TKR PINNOITTEET TYÖOHJE MÄRKÄTILOJEN VEDENERISTYS Korjaus- ja uudisrakentaminen TKR tuotteet ovat kotimaisia M1-luokan muovipohjaisia vedeneristeitä, mitkä soveltuvat myös sellaisenaan pinnoitteeksi.

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET - 2015 - ABL-LAATAT

ASENNUSOHJEET - 2015 - ABL-LAATAT ASENNUSOHJEET - 2015 - ABL-LAATAT YLEISTÄ SEINIEN LAATOITUS LATTIAN LAATOITUS LIIKUNTASAUMAT LATTIAN JA SEINÄN RAJAKOHTA MÄRKÄTILASSA VALESAUMAISTEN MOSAIIKKILAATTOJEN ASENNUS LASIMOSAIIKIN ASENNUS ---01--

Lisätiedot

TYÖOHJE 09/2005 Pukkila Märkätilajärjestelmä Terve märkätila Useimmat kosteusvauriot johtuvat rakenne- ja työvirheistä, vääristä materiaalivalinnoista tai puutteellisesta ilmanvaihdosta. Hyvällä suunnittelulla

Lisätiedot

VEDENERISTYS MÄRKÄTILOISSA

VEDENERISTYS MÄRKÄTILOISSA VEDENERISTYS MÄRKÄTILOISSA Vedeneristys laattojen alla KÖSTER Tuotteet vedeneristykseen laattojen alle itkäikäinen nautinto kylpyhuoneesta ja suihkutiloista edellyttää täydellistä ja muuttumatonta vedeneristysjärjestelmää.

Lisätiedot

TYÖOHJE 11/2008 Pukkila Märkätilajärjestelmä Terve märkätila Useimmat kosteusvauriot johtuvat rakenne- ja työvirheistä, vääristä materiaalivalinnoista tai puutteellisesta ilmanvaihdosta. Hyvällä suunnittelulla

Lisätiedot

Vetonit Vedeneristys Työohjeet

Vetonit Vedeneristys Työohjeet Vetonit Vedeneristys Työohjeet 8-70 1.11.2007 Korvaa työohjeen 8-70 / 1.1.2005 www.maxit.fi Terve Märkätila Useimmat kosteusvauriot johtuvat rakenne- ja työvirheistä, vääristä materiaalivalinnoista tai

Lisätiedot

Kiilto Keramix vedeneriste. Kohdassa 9 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet

Kiilto Keramix vedeneriste. Kohdassa 9 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA SERTIFIKAATTI Kiilto Keramix vedeneristysjärjestelmä Kiilto Oy PL 250 FI 33101 Tampere TUOTEKUVAUS Nro VTT-C-690-06 Myönnetty 18.8.2006 Päivitetty 7.11.2011 Kiilto Keramix vedeneristysjärjestelmä

Lisätiedot

SCHÖNOX SHOWERLINE SCHÖNOX SHOWERLINE. hyväksyttyä varmuutta. Let s stick together www.schonox.fi

SCHÖNOX SHOWERLINE SCHÖNOX SHOWERLINE. hyväksyttyä varmuutta. Let s stick together www.schonox.fi SCHÖNOX SHOWERLINE SCHÖNOX SHOWERLINE hyväksyttyä varmuutta. Työohjeistus SCHÖNOX HA vedeneristysjärjestelmälle EOTA / ETAG 022 hyväksynnän erittäin riittoisa kansainvälisesti hyväksytty helppo asentaa

Lisätiedot

CASCO AQUASTOP TYÖOHJE

CASCO AQUASTOP TYÖOHJE TYÖOHJE CE-merkitty vedeneristejärjestelmä Työohjeistus Casco AquaStop vedeneristysjärjestelmälle EOTA/ETAG 022 hyväksynnän erittäin riittoisa hyväksytty Euroopassa helppo asentaa yhden toimittajan varmuus

Lisätiedot

Vedeneristyksen työvaiheet

Vedeneristyksen työvaiheet Vedeneristyksen työvaiheet Ennen työn aloitusta Alustaksi soveltuu betoni, muurattu rakenne tai märkätiloihin soveltuva rakennuslevy Tarkista, että betonialustan kosteus on alle 90% RH Varmista alustan

Lisätiedot

Kohdassa 9 taulukossa 2 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet

Kohdassa 9 taulukossa 2 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-755-11 Myönnetty 1.10.011 Päivitetty 8.3.01 TUOTTEEN NIMI Ceresit CL 60 märkätilojen vedeneristys- ja pintarakennejärjestelmä VALMISTAJA Henkel Norden Oy Äyritie 1 A 01510 VANTAA

Lisätiedot

MIKROSEMENTTI KÄYTTÖOHJE

MIKROSEMENTTI KÄYTTÖOHJE MIKROSEMENTTI KÄYTTÖOHJE Kun teet lattia- ja seinäpintoja mikrosementillä, on tärkeää noudattaa näitä käyttöohjeita, jotka sisältävät tarkat ohjeet työvaiheille: 1. Puhdista ja esivalmistele (mm. tasoitus)

Lisätiedot

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä,

Lisätiedot

Moderni pinta nykyaikaiseen kotiin

Moderni pinta nykyaikaiseen kotiin Pavicem mikrosementti Moderni pinta nykyaikaiseen kotiin Pavicem Micromortero on moderni pinnoite mm. sisustussuunnittelijoiden, rakentajien ja remontoijien käyttöön. Yhdessä mira-tuotteiden kanssa saat

Lisätiedot

Mikrosementin asentaminen

Mikrosementin asentaminen Mikrosementin asentaminen 1. Pinnan valmistelu Pinnan tulee olla kauttaaltaan puhdas ja tasainen. Mikäli pinnassa on eri materiaalien yhtymäkohtia (materiaalien eri imukyky), lisää kaksi (2) kerrosta Impoxy

Lisätiedot

VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄN ASENNUSOPAS

VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄN ASENNUSOPAS Elokuu 2013 Korvaa ohjeen Huhtikuu 2012 VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄN ASENNUSOPAS BOSTIK MEMBRANE -vedeneristysmassa 1 VEDENERISTYS & LAATOITUS TASOITTEET LIIMAT SAUMAUS & TIIVISTYS täydellinen vedeneristysjärjestelmä

Lisätiedot

KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä, rasvoista

Lisätiedot

1.9.2008 8-70. Korvaa työohjeen 8-70 / 1.11.2007. Vetonit Vedeneristys. Työohjeet. www.maxit.fi

1.9.2008 8-70. Korvaa työohjeen 8-70 / 1.11.2007. Vetonit Vedeneristys. Työohjeet. www.maxit.fi Vetonit Vedeneristys Työohjeet 8-70 1.9.2008 Korvaa työohjeen 8-70 / 1.11.2007 www.maxit.fi Terve Märkätila Sisällysluettelo Useimmat kosteusvauriot johtuvat rakenne- ja työvirheistä, vääristä materiaalivalinnoista

Lisätiedot

Vetonit vedeneristys -

Vetonit vedeneristys - * Välitämme 8-70 / 1.8.2015 korvaa esitteen 8-70 / 15.6.2013 www.e-weber.fi Vetonit vedeneristys - työohje 1 KÄYTTÖKOHTEET 3 2 TYÖOHJEIDEN LÄHTÖKOHDAT 3 3 LATTIA 4 3.1 Lattiakaivo 4 3.2 Kallistusvalu ja

Lisätiedot

. Asennus voidaan tehdä Mapelastic-, . Kevytlaasti on kustannustehokkaampi. . 30% riittoisampi verrattuna

. Asennus voidaan tehdä Mapelastic-, . Kevytlaasti on kustannustehokkaampi. . 30% riittoisampi verrattuna Yksikomponenttinen, erittäin hyvin muodonmuutoksia kestävä nopeasti kovettuva kiinnityslaasti luokassa S2. Korkea vetolujuus saavutetaan jo 2-3 tunnin kuluttua (23 C ja 50% R.H.). Asennus voidaan tehdä

Lisätiedot

PUKKILA MÄRKÄTILAJÄRJESTELMÄ TYÖOHJE HEINÄKUU 2011

PUKKILA MÄRKÄTILAJÄRJESTELMÄ TYÖOHJE HEINÄKUU 2011 PUKKILA MÄRKÄTILAJÄRJESTELMÄ TYÖOHJE HEINÄKUU 2011 TERVE MÄRKÄTILA Useimmat kosteusvauriot johtuvat rakenne- ja työvirheistä, vääristä materiaalivalinnoista tai puutteellisesta ilmanvaihdosta. Hyvällä

Lisätiedot

Kohdassa 9 taulukossa 2 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet

Kohdassa 9 taulukossa 2 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet SERTIFIKAATTI Nro 123/99 Myönnetty 26.11.1999 Päivitetty 21.10.2011 TUOTTEEN NIMI Ceresit CL 50 vedeneristys- ja pintarakennejärjestelmä VALMISTAJA Henkel Norden Oy Äyritie 12 A 01510 VANTAA EDUSTAJA SUOMESSA

Lisätiedot

Laatoitus ratkaisut ammattilaisille

Laatoitus ratkaisut ammattilaisille Laatoitus ratkaisut ammattilaisille 1 Henkel Group TYÖOHJEET SISÄLLYSLUETTELO LUOTETTAVA CERESIT VEDENERISTYS R 766 Monikäyttöinen erittäin nopea pohjuste................ 13 CN 94 Erikoispohjuste............................

Lisätiedot

HÖGANÄS FB 5. Tuoteselostus Pohjustusaine FB 5 on akryylidispersioperustainen ja ennen kuivumistaan vesiliukoinen.

HÖGANÄS FB 5. Tuoteselostus Pohjustusaine FB 5 on akryylidispersioperustainen ja ennen kuivumistaan vesiliukoinen. Isojen lattialaattojen laatoitusratkaisut Laatoitettaessa pintoja isoilla laatoilla on kiinnitettävä erityistä huomiota alustan tasaisuuteen. Alustan tasoittaminen onnistuu parhaiten juoksevalla tasoitteella.

Lisätiedot

wedi wedi 1 Lataa kuva PDF- ja DWG-muodoissa: www.heikkiharu.fi 29 Sisältö MÄRKÄTILAN VÄLIPOHJAN JA ULKOSEINÄN LIITTYMÄ; LATTIAKALLISTUS VALUMASSALLA

wedi wedi 1 Lataa kuva PDF- ja DWG-muodoissa: www.heikkiharu.fi 29 Sisältö MÄRKÄTILAN VÄLIPOHJAN JA ULKOSEINÄN LIITTYMÄ; LATTIAKALLISTUS VALUMASSALLA akennedetaljikuvat Heikki Haru Oy tarjoaa -rakennedetaljikuvia helpottaakseen mm. suunnittelijan työtä. Kuvat ovat DWG-muodossa, jolloin suunnittelija voi helposti ladata ne käyttöönsä suoraan esim. AutoCad-ohjelmaan.

Lisätiedot

XPS-levy. Rakenna muotoja märkätilaan. märkätilalevyn/vedeneristelevyn

XPS-levy. Rakenna muotoja märkätilaan. märkätilalevyn/vedeneristelevyn XPS-levy Rakenna muotoja märkätilaan märkätilalevyn/vedeneristelevyn vesitiiveys on testattu VTT:llä standardin EN 14871 Osan A.7 menetelmän mukaan (VTT-S-02267-13). -merkitty tuote MIRA XPS-LEVYN EDUT:

Lisätiedot

ASENNUSOHJE TYCROC UHP

ASENNUSOHJE TYCROC UHP TYCROC UHP Tycroc UHP asentaessa pohjan tulee olla tasainen, puhdas ja jäykkä. Pohjaan ei saa jäädä öljy pintaisia materiaaleja tai muuta likaa. Tarvittaessa alusta pitää oikaista. LEIKKAAMINEN JA SÄILYTYS

Lisätiedot

VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄN ASENNUSOPAS

VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄN ASENNUSOPAS VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄN ASENNUSOPAS BOSTIK MEMBRANE -vedeneristysmassa VEDENERISTYS & LAATOITUS TASOITTEET LIIMAT SAUMAUS & TIIVISTYS 1 täydellinen vedeneristysjärjestelmä bostikilta Bostik Membrane on

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN TALOKESKUS OY

POHJOIS-SUOMEN TALOKESKUS OY Pesuhuoneremontit Tero Pyykkönen Oulu 2.9. 2010 Oulu Märkätila tarkoittaa huonetilaa, jonka lattiapinta joutuu tilan käyttötarkoituksen vuoksi vedelle alttiiksi ja jonka seinäpinnoille voi roiskua tai

Lisätiedot

LAATOITUSOHJE. Laatoituksen aloitus. Seinät

LAATOITUSOHJE. Laatoituksen aloitus. Seinät LAATOITUSOHJE Laatoituksen aloitus Seinät Seinien kaakelointi aloitetaan merkkaamalla ensin kaakeleiden vaaka- ja pystylinjat. Merkitse seinään pystysuora viiva keskelle. Asenna suora lauta seinälle vaakasuoraan

Lisätiedot

07. LAATOITUSLAASTIT JA VEDENERISTYSTUOTTEET

07. LAATOITUSLAASTIT JA VEDENERISTYSTUOTTEET Tulostettu 5.7.2016 1 / 40 07. LAATOITUSLAASTIT JA VEDENERISTYSTUOTTEET Saneerauslaasti SL 2 Saneerauslaasti ILL 5 Saneerauslaasti VSL 8 Tartuntapohjuste 11 Vedeneriste 13 Saniteettisilikoni 16 Laattasaumalaasti

Lisätiedot

Kiinnityslaastit, jotka muuntautuvat tarpeen mukaan.

Kiinnityslaastit, jotka muuntautuvat tarpeen mukaan. Z E R T I F I Z I E R T E S M A N A G E M E N T S Y S T E M Reg. Nr. 3116-02»Haluatko saavuttaa enemmän helpommalla?«tee työskentelystäsi tehokkaampaa SCHÖNOX Q-Sarja: yksinkertaistettu suunnittelu ja

Lisätiedot

webersmart Vedeneristysjärjestelmä -työohje

webersmart Vedeneristysjärjestelmä -työohje 8-75 / 1.9.2018 korvaa esitteen 8-75 / 1.2.2018 webersmart Vedeneristysjärjestelmä -työohje * Välitämme www.fi.weber Eristys kerralla kuntoon Säästöä työvaiheissa Erinomainen vesihöyrytiiveys 1. Käyttökohteet

Lisätiedot

Sikalastic -201 W vedeneriste. Kohdassa 9 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet

Sikalastic -201 W vedeneriste. Kohdassa 9 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-7791-11 Myöntämispäivä 29.12.2011, Päivitetty 13.4.2012 TUOTTEEN NIMI Sika Vedeneristysjärjestelmä SERTIFIKAATIN HALTIJA Sika Finland Oy Ab PL 49 FI-02921 Espoo TUOTEKUVAUS Sika

Lisätiedot

saumaus- ja tiivistysaineet

saumaus- ja tiivistysaineet saumaus- ja tiivistysaineet POWERCOLOR Sementtipohjaisen saumalaastin uusinta sukupolvea sisältää hopea ioneja ja käytetään 1 5 mm leveisiin saumoihin. SILVER ACTIVE SYSTEM on oligodynaaminenhopea ionien

Lisätiedot

Z COUNTERFORM MIKROSEMENTTI- KÄYTTÖOHJE

Z COUNTERFORM MIKROSEMENTTI- KÄYTTÖOHJE Z COUNTERFORM MIKROSEMENTTI- KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Pohjatyöt ja vaatimukset Pohjusteaineen (primer) käyttö Mikrosementti Käsittelyaineen käyttö - Liukkaudenestoaine Sivu 2 3 4-5 6 1 Ohjeistukset

Lisätiedot

Enketop Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille

Enketop Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Yksikomponenttinen pinnoitusjärjestelmä. Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Parvekkeet ja terassit eivät ainoastaan altistu jatkuvasti kovalle

Lisätiedot

weberfas t Vedeneristysjärjestelmä

weberfas t Vedeneristysjärjestelmä * because välitämme you care 8-80 / 1.9.2018 (korvaa esitteen 8 80 / 1.1.2018) www.fi. Fas t Vedeneristysjärjestelmä 1 -työohje Hyvällä suunnittelulla huolellisella toteut uksella syntyy terve kes tävä

Lisätiedot

Vetonit. vedeneristys. Työohje. www.e-weber.fi. 8 70 / 10.6.2011 korvaa esitteen 8 70/6.10.2010

Vetonit. vedeneristys. Työohje. www.e-weber.fi. 8 70 / 10.6.2011 korvaa esitteen 8 70/6.10.2010 Vetonit vedeneristys Työohje 8 70 / 10.6.2011 korvaa esitteen 8 70/6.10.2010 www.e-weber.fi TERVE MÄRKÄTILA Useimmat kosteusvauriot johtuvat rakenne- ja työvirheistä, vääristä materiaalivalinnoista tai

Lisätiedot

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa.

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. Järjestelmän rakenne sisältäpäin on seuraava: 1. Sisäseinärakenne

Lisätiedot

KIILTO KERAPRO SISÄTILAT KIILTO KERAPRO NOPEA VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET

KIILTO KERAPRO SISÄTILAT KIILTO KERAPRO NOPEA VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET KIILTO KERAPRO SISÄTILAT KIILTO KERAPRO NOPEA VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET KIILTO KERAPRO -JÄRJESTELMÄN TYÖOHJEET KÄYTTÖALUE Märkätilojen nopea 1-komponenttinen vedeneristysjärjestelmä lattia- ja

Lisätiedot

wedi -seinäratkaisut märkätiloissa

wedi -seinäratkaisut märkätiloissa wedi -seinäratkaisut märkätiloissa WEDI-RAKENNUSLEVYJEN ASENNUS wedi-rakennuslevyjä voidaan käyttää erilaisissa märkätilojen seinärakenteissa niin uudis- kuin korjausrakentamisessa. Seinärakenne määrittelee

Lisätiedot

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita tarkasti. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus

Lisätiedot

XPS-levy. Rakenna muotoja märkätilaan. Säästää Sinua ja Sinun rahaa XPS LEVY

XPS-levy. Rakenna muotoja märkätilaan. Säästää Sinua ja Sinun rahaa XPS LEVY XPS-levy Rakenna muotoja märkätilaan XPS LEVY Säästää Sinua ja Sinun rahaa XPS LEVY Mira XPS-levyyn sijoittaminen on järkevää. Levy on turvallinen, vesitiivis ja sitä saa useissa eri paksuuksissa. Mira

Lisätiedot

Easyker-lukkoponttilaatat

Easyker-lukkoponttilaatat Easyker-lukkoponttilaatat Ilman stressiä, ilman vaivaa, ilman laasteja Mikä on Easyker System? Easyker System on uusi helposti asennettava lattialaatoitusmenetelmä. Laatat asennetaan kiinni toisiinsa ilman

Lisätiedot

EPOKSIPOHJUSTE weber.floor 4712/ Eurolan FK 28

EPOKSIPOHJUSTE weber.floor 4712/ Eurolan FK 28 EPOKSIPOHJUSTE 1(1) EPOKSIPOHJUSTE weber.floor 4712/ Eurolan FK 28 Epoksipohjuste on liuotteeton, matalaviskoosinen, 2-komponenttinen epoksipohjuste. Tuotetta käytetään pohjusteena ennen Epoksieristeen

Lisätiedot

Casco Saniteettisilikoni nurkkien, liikunta-saumojen ja myös lattia-seinä liittymien saumaukseen

Casco Saniteettisilikoni nurkkien, liikunta-saumojen ja myös lattia-seinä liittymien saumaukseen SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-5605-10 Myöntämispäivä 1.6.2010 TUOTTEEN NIMI Schönox HA märkätilojen vedeneristys- ja pintarakennejärjestelmä VALMISTAJA Akzo Nobel Coatings Oy Valimotie 22 (PL 140) 01531 VANTAA

Lisätiedot

ACO STAINLESS Lattiakaivot teollisuustiloihin

ACO STAINLESS Lattiakaivot teollisuustiloihin Lattiakaivot vesieristämätön betonilattia 1 2 3 tulee vaakasuoraan. Lattiakaivossa on 40 mm:n teleskooppisäätö. Kaivon yläosa säädetään yleensä valmiin lattiapinnan tasoon. paikoillaan ja lattia voidaan

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA/EDUSTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 27.9.2006 Päivitetty 27.9.2011. Fescon vedeneristysjärjestelmä

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA/EDUSTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 27.9.2006 Päivitetty 27.9.2011. Fescon vedeneristysjärjestelmä SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-870-06 Myönnetty 27.9.2006 Päivitetty 27.9.2011 TUOTTEEN NIMI Fescon vedeneristysjärjestelmä VALMISTAJA/EDUSTAJA Fescon Oy Myllykatu 3 05830 HYVINKÄÄ TUOTEKUVAUS Fescon vedeneristysjärjestelmä

Lisätiedot

04.01.2013 8.5 ILMAVUOTOJEN EHKÄISY ALAPOHJARAKENTEESSA Yleistä Seinän ja lattian rajakohdan ja alapohjan muiden läpivientien ilmavuotokorjaukset toteutetaan tiivistämisellä. Rajakohdista poistetaan vanhat

Lisätiedot

Litex. märkätilajärjestelmä. Asennusopas. www.e-weber.fi. www.e-weber.fi. 8 55 / 1.10.2010 korvaa esitteen 8 55/15.5.2010

Litex. märkätilajärjestelmä. Asennusopas. www.e-weber.fi. www.e-weber.fi. 8 55 / 1.10.2010 korvaa esitteen 8 55/15.5.2010 Litex märkätilajärjestelmä Asennusopas 8 55 / 1.10.2010 korvaa esitteen 8 55/15.5.2010 SISÄLTÖ Mikä on litex? 3 esivalmistelut 4 Menekki ja käytettävät tuotteet 5 Litex-märkätilalevyjen asennus 6 Läpivientien

Lisätiedot

Uudista kylpyhuoneesi Laatoita uudet laatat vanhojen päälle

Uudista kylpyhuoneesi Laatoita uudet laatat vanhojen päälle Uudista kylpyhuoneesi Laatoita uudet laatat vanhojen päälle ` Kylpyhuonetta ei aina tarvitse purkaa, jotta sen ulkoasu voidaan päivittää vastaamaan tätä päivää. Kylpyhuoneremontti voidaan toteuttaa monessa

Lisätiedot

-lattiaratkaisut märkätiloissa

-lattiaratkaisut märkätiloissa -lattiaratkaisut märkätiloissa wedi-levyt soveltuvat käytettäväksi märkätilojen lattioissa. Lattioissa käytettävien levyjen minimipaksuus on 0 mm ja laatoituksessa käytettävien keraamisten laattojen vähimmäiskokosuositus

Lisätiedot

Laatoittajan käsikirja

Laatoittajan käsikirja Laatoittajan käsikirja Pukkila Oy Ab Pukkila Oy Ab on Pohjoismaiden ainoa keraamisia laattoja valmistava yritys. Yrityksen tarina alkoi jo vuonna 1874, jolloin perustettiin kaakeliuuneja valmistava

Lisätiedot

RENOFIX RT 300 LAATTALAASTI VESIERISTYSTÄ VAATIVIIN KOHTEISIIN TEKNISET TIEDOT

RENOFIX RT 300 LAATTALAASTI VESIERISTYSTÄ VAATIVIIN KOHTEISIIN TEKNISET TIEDOT JOULUKUU 2011 Korvaa T 300-esitteen ENOFIX T 300 LAATTALAASTI VESIEISTYSTÄ VAATIVIIN KOHTEISIIN enofix T 300 on kaksikomponenttinen (T 300 K + T 300 P) laattalaasti, joka kovetuttuaan muodostaa elastisen

Lisätiedot

Mapegum WPS. Siveltävä, nopeasti kuivuva, joustava vedeneriste sisätiloihin.

Mapegum WPS. Siveltävä, nopeasti kuivuva, joustava vedeneriste sisätiloihin. Mapegum WPS Siveltävä, nopeasti kuivuva, joustava vedeneriste sisätiloihin. KÄYTTÖKOHTEET Seinä- ja lattiapintojen vedeneristämiseen märkätilojen korjaus- ja uudisrakentamisessa sisätiloissa, jotka eivät

Lisätiedot

Kohdassa 9 taulukossa 1 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet

Kohdassa 9 taulukossa 1 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet SERTIFIKAATTI Nro 149/01 Myönnetty 2.5.2001 Päivitetty 11.4.2011 TUOTTEEN NIMI. Kahi-kylpyhuonejärjestelmä VALMISTAJA Saint-Gobain Weber Oy Ab Strömberginkuja 2 (PL 70) FI-00381 Helsinki TUOTEKUVAUS Kahi-kylpyhuonejärjestelmä

Lisätiedot

Kohdassa 9 taulukossa 1 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet

Kohdassa 9 taulukossa 1 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet SERTIFIKAATTI Nro 195/04 Myönnetty 20.8.2004 Päivitetty 18.2.2011 TUOTTEEN NIMI. EDUSTAJA Pukkila Vedeneristysjärjestelmä Pukkila Oy Ab Pitkämäenkatu 9, PL 29 20251 TURKU TUOTEKUVAUS Pukkila Vedeneristysjärjestelmä

Lisätiedot

Vetonit vedeneristys. Työohje. www.e-weber.fi. 8 70 / 15.6.2013 korvaa esitteen 8 70/15.6.2012

Vetonit vedeneristys. Työohje. www.e-weber.fi. 8 70 / 15.6.2013 korvaa esitteen 8 70/15.6.2012 Vetonit vedeneristys Työohje 8 70 / 15.6.2013 korvaa esitteen 8 70/15.6.2012 www.e-weber.fi KÄYTTÖKOHTEET Hyvällä suunnittelulla ja huolellisella toteutuksella syntyy terve ja kestävä märkätila. Weberin

Lisätiedot

SCHÖNOX ifix + WetStop asennusohje

SCHÖNOX ifix + WetStop asennusohje SCHÖNOX ifix + WetStop asennusohje I Let s stick together I www.schonox.fi I versio 1 Yleistä Tämä työohje koskee WetStop vedeneristekalvon ja WetStop tiivistystarvikkeiden asentamista, käyttäen kiinnittämiseen

Lisätiedot

20 mm kivipuristelaatan asennustuet tekninen kuvasto

20 mm kivipuristelaatan asennustuet tekninen kuvasto 20 kivipuristelaatan asennustuet tekninen kuvasto Esipuhe Asennustuet ovat innovatiivinen, helppo ja käytännöllinen tapa asentaa FinnCeramic 20 paksuisia kivipuristelaattoja. Tukien avulla laatat voidaan

Lisätiedot