Oikea tuotevalikoima laatoittamiseen. Ratkaisut ammattilaisille.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Oikea tuotevalikoima laatoittamiseen. Ratkaisut ammattilaisille."

Transkriptio

1 Oikea tuotevalikoima laatoittamiseen Ratkaisut ammattilaisille.

2 Älä vedä pölyä henkeen! Valitse lähes pölyämätön Ceresit CM 90 kiinnityslaasti säästät myös siivousaikaa. Mullistava Easy-teknologia tekee työstäsi helpompaa ja kevyempää! Jopa 90 % vähemmän pölyä 30 % kevyempi kuin tavallinen saneerauslaasti (säkkikoko 15 kg) 30 % suurempi peittävyys korkein mahdollinen asennusvarmuus ja laatu soveltuu sekä lattioihin että seiniin sisällä ja ulkona suunniteltu erityisesti saneeraustöihin Sertifioidut Ceresit-järjestelmäratkaisut varmistavat menestyksen. Tule päivittämään märkätilasertifikaattisi koulutustilaisuuksissamme. Koulutustilaisuuksissa kuulet lisää tarjoamistamme ratkaisuista ja uutuuksista. Paikkakunnnat ja ilmoittautumiset: Ceresit-järjestelmäratkaisut varmistavat onnistuneen laatoituksen Ceresit luottaa testattuihin, kokonaisvaltaisiin järjestelmiin, joiden jokainen osa on yhteensovitettu. Kaikki Ceresit-tuotteet perustuvat korkeaan laatuun ja käytön helppouteen. Sinulle se merkisee ajan ja rahan säästöä. Ceresitin tarjoamien järjestelmäratkaisujen avulla varmistat turvallisen ja luotettavan lopputuloksen. Innovaatioita ja uusinta teknologiaa Yli 130-vuotiaan Henkelin visio on aina ollut yksinkertaisen toimiva: Tehdä ihmisten elämä helpommaksi ja paremmaksi. Vision saavuttaminen vaatii edelläkävijyyttä, tuhansia innovaatioita ja uusinta teknologiaa. Saavuttaaksesi parhaan mahdollisen lopputuloksen tarvitset ammattimaisia ratkaisuja ja tukea, johon voit luottaa. Henkel on ollut jo vuosia rakennusalan ammattilaisten partneri. Koulutettu kenttähenkilökunta tietää mitä tarvitset, ja tuotteemme tekevät työstäsi helpompaa, luotettavampaa ja tehokkaampaa. Henkel on edelläkävijä uuden pölyämättömän teknologian tuomisessa niin harrastajan kuin ammattilaisen tarpeisiin. Easyflex-teknologia tekee työstäsi helpompaa ja kevyempää. Myös uuden Aquastatic-teknologian avulla teet saumoista tiiviimpiä ja helpommin puhdistettavia. Ympäristö Ceresit suhtautuu kunnioittavasti vastuuseensa ympäristöstä. Yhä useammat tuotteistamme ovat ympäristöluokiteltuja. Olemme vähentäneet liuottimia sisältäviä tuotteita n. 70 % sekä vähentäneet pakkausjätettä keskittymällä tiivistettyihin tuotteisiin sekä uusiomateriaalien käyttöön.

3 Tuotteet vedeneristykseen Uutuustuotteet Ceresit CL 61 Parempi työstettävyys yksikomponenttinen tiksotrooppinen elastinen telaus-, sively- ja lastalevityskelpoinen soveltuu sisäkäyttöön kulutus: n. 1,4 kg/m 2 käytetään yhdessä Ceresit CL -tiivistysnauhojen tai vahvikenauhan ja tiivistyslaippojen kanssa Ceresit CE 40 Aquastatic Vettä ja likaahylkivä saumalaasti 1 8 mm saumanleveyksille luja, vettä ja likaa hylkivä helposti puhdistettava sauman pinta soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön erittäin hyvät työstöominaisuudet sopii hyvin lattialämmityksen yhteyteen Ceresit CM 90 EasyFlex PLUS Pölyämätön kiinnityslaasti Jopa 90 % vähemmän pölyä vähemmän pölyä kun käsittelet ja sekoitat laastia suunniteltu erityisesti saneeraustöihin pitää työympäristön puhtaampana 30 % kevyempi kuin tavallinen saneerauslaasti kevyempi kantaa helpompi ja nopeampi levittää soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön Ceresit CN 91 Monipuolinen seinä- ja lattiakorjausmassa 3-30 mm Sisä- ja ulkotilojen korjauksiin, myös märkätiloihin Nopeasti päällystettävissä Helppo käyttää Riittoisuus 1,05 kg/m 2 1 mm kerrosta kohti Betoni- ja sementtiseinäpintojen tasoite-, korjaus- ja rappauslaasti Ceresit CT 23 Märkätilojen ja ulkoseinien seinätasoite 2 10 mm Vedenkestävä Pakkasenkestävä Pieni kutistuma Betoniseinien sekä tiili-, sementtirappaus- ja betonielementtipintojen epätasaisuuksien ja vaurioiden korjauksiin Ceresit CN 81 Korjauslaasti 1 80 mm Sisätiloihin ja kaatolattioiden korjauksiin Betoniseinien ja lattiapintojen tasaamiseen sekä kolojen täyttöön, vauriokohtien ja painaumien korjaamiseen ja peittämiseen Käsilevitteinen Kävelynkestävä 45 min jälkeen Soveltuu lattialämmityspinnoille 30 % suurempi riittoisuus pitkä avoin aika mahdollistaa suuremman pinta-alan levittämisen korkein mahdollinen asennusvarmuus ja laatu CL 252 vahvikenauha CL 525 tiivistyslaippa CL 56 sisäkulmakappale CL 57 ulkokulmakappale Ceresit CN 76 Lattiatasoite 4 50 mm Lattialämmityskaapeleiden valuun Sisä- ja ulkokäyttöön, myös märkätiloihin Kaatojen tekemiseen Nopeasti kuivuva Itsesiliävä Teollisuuslattioille Valmiilla kulmakappaleilla tiivistät seinien ja lattioiden kulmat ja nurkat kätevämmin vedeneristeen levittämisen yhteydessä.

4 Suihkutilat ja kylpyhuoneet Julkiset märkätilat ja keittiöt Ceresit CT 217 pohjuste Ceresit CL 61 vedeneriste Alustan tulee olla tasainen, kuiva ja vakaa, eikä siinä saa olla likaa, öljyä tai rasvaa. Pohjusta imukykyiset alustat Ceresit CT 217 pohjusteella. Levitä Ceresit CL 50 tai CL 61 vedeneristettä telalla, pensselillä tai lastalla. Vahvista nurkat, kulmat ja levysaumat Ceresit CL 52 tiivistysnauhalla tai CL 252 vahvikenauhalla. Aseta nauha ensimmäiseen märkään vedeneristekerrokseen. Tiivistä vedeneristettä käyttäen hanakulmat ja rasioiden ja viemäriputkien juuret leikkaamalla Ceresit CL 525 tiivistyslaipasta sopivat kappaleet. Lattiakaivon liitos tehdään ehjällä Ceresit CL 525 tiivistyslaipalla. Toinen vedeneristekerros voidaan levittää aikaisintaan puolen tunnin (CL 50), tai tunnin kuluttua (CL 61). Kuivan Ceresit CL 50 tai CL 61 vedeneristekalvon paksuus tulee olla vähintään 0,5 mm (märkämenekki 1,4 kg/m 2 ). Alusta Ceresit CT 217 pohjuste Ceresit CL 50 vedeneriste Alustan tulee olla tasainen, kuiva ja vakaa, eikä siinä saa olla likaa, öljyä tai rasvaa. Pohjusta imukykyiset alustat Ceresit CT 217 pohjusteella. Levitä telalla Ceresit CL 50 vedeneristettä. Tiivistä nurkat, kulmat ja levysaumat Ceresit CL 52 tiivistysnauhalla. Aseta tiivistysnauha ensimmäiseen märkään vedeneristekerrokseen. Tiivistä vedeneristettä käyttäen hanakulmat ja rasioiden ja viemäriputkien juuret leikkaamalla Ceresit CL 525 tiivistyslaipasta sopivat kappaleet. Lattiakaivon liitos tehdään ehjällä Ceresit CL 525 tiivistyslaipalla. Tiivistä huoneiden sisä- ja ulkonurkat Ceresit CL 56 sisä- ja CL 57 ulkonurkkakappaleilla. Toinen vedeneristekerros voidaan levittää aikaisintaan puolen tunnin kuluttua ensimmäisestä. Kuivan CL 50 vedeneristekalvon paksuus tulee olla vähintään 0,5 mm (märkämenekki 1,4 kg/m 2 ). Ceresit CM 90 kevytsaneerauslaasti Toisen Ceresit CL 50 tai CL 61 vedeneristekerroksen tulee kuivua kaksi (CL 50) tai kolme tuntia (CL 61) ennen laatoituksen aloittamista. Käytä laatoituksessa Ceresit CM 18 tai CM 90 kiinnityslaastia. Ceresit CM 90 kevytsaneerauslaasti Toisen Ceresit CL 50 vedeneristekerroksen tulee kuivua vähintään kaksi tuntia ennen laatoituksen aloittamista. Käytä laatoituksessa Ceresit CM 18 tai CM 90 kiinnityslaastia. Ceresit CE 40 saumalaasti Seinä: Suosi seinällä mahdollisuuksien mukaan vaaleita sävyjä, esim. marmorinvalkoista. Voimakkaat saumalaastivärit saattavat haalistua voimakkaista pesuaineista. Lattia: Suosi lattiassa mahdollisuuksien mukaan harmaita sävyjä. Nurkka- ja kulmaliitokset sekä saniteettikalusteiden ja irto-osien kiinnitykset tulee tiivistää lla. Ceresit CE 44 Epoximent saumalaasti Saumaa laattojen saumat sekä seinässä että lattiassa Ceresit CE 44 epoksisaumalaastilla. Nurkka- ja kulmaliitokset sekä saniteettikalusteiden ja irto-osien kiinnitykset tulee tiivistää lla.

5 Sähköinen lattialämmitys Parvekkeet ja terassit Ceresit CT 217 pohjuste Lattialämmityskaapeli Ceresit CN 76 lattiatasoite Ceresit CL 50 tai CL 61 vedeneriste märkätiloihin Ceresit CM 90 kevytsaneerauslaasti Ceresit CE 40 saumalaasti Levitä erittäin imukykyisille alustoille Ceresit CT 217 pohjuste pensselillä tai harjalla. Tasoita kaikki epätasaiset kohdat ennen lämmityskaapelin asettamista käyttämällä soveltuvaa Ceresit lattiatasoitetta. Kaapelin kiinnitys Pohjustetulle alustalle asennetaan lattialämmityskaapeli liimaamalla. Kaapeli valetaan umpeen Ceresit CN 76 lattiatasoitteella, jolla voidaan myös parantaa kaatoja. Tasoitekerros tulee olla minimissään 4 mm yli kaapelin. Noudata lämmityskaapelin valmistajan ohjeita kytkennässä. Varmista kaapelin soveltuvuus valettavaksi. Huom! Märkätiloissa lämmityskaapeli asennetaan vedeneristeen alle lattiatasoitteen sisään. Käytä märkätiloissa Ceresit CL 50/61 vedeneristys järjestelmää. Valukerroksen kuivuttua kiinnitä keraamiset päällysteet Ceresit CM 18 tai CM 90 kiinnityslaastilla. Suuremmat kuin 30 x 30 cm lattialaatat kiinnitetään Ceresit CM 19 lattiakiinnityslaastilla. Nurkka- ja kulmaliitokset sekä saniteettikalusteiden ja irto-osien kiinnitykset tulee tiivistää Ceresit CS 25 saniteettisilikonilla. Ceresit CL 50 vedeneriste Ceresit CM 19 tasoite Ceresit CE 40 saumalaasti Kostuta perusbetoni ja tarkista kaadot. Kaatojen korjauksiin voit käyttää joko Ceresit CN 91 tai CN 76 tasoitetta. Levitä telalla Ceresit CL 50 vedeneristettä. Tiivistä parvekkeen lattian ja seinän rajakohta Ceresit CL 52 tiivistysnauhalla. Aseta tiivistysnauha ensimmäiseen märkään vedeneristekerrokseen. Lattiakaivo liitetään Ceresit CL 525 tiivistyslaipalla. Tiivistä parvekkeen sisä- ja ulkonurkat Ceresit CL 56 sisä- ja CL 57 ulkonurkkakappaleilla. Toinen vedeneristekerros voidaan levittää aikaisintaan puolen tunnin kuluttua ensimmäisestä. Kuivan CL 50 vedeneristekalvon paksuus tulee olla vähintään 0,5 mm (märkämenekki 1,4 kg/m²). Toisen Ceresit CL 50 vedeneristekerroksen tulee kuivua vähintään kaksi tuntia ennen laatoituksen aloittamista. Käytä laatoituksessa Ceresit CM 19 lattiakiinnityslaastia. Pystypinnat kiinnitetään CM 90 kiinnityslaastilla. Seinä: Suosi seinällä mahdollisuuksien mukaan vaaleita sävyjä, esim. marmorinvalkoista. Voimakkaat saumalaastivärit saattavat haalistua voimakkaista pesuaineista. Lattia: Saumaa laattojen välit Ceresit CE 40 saumalaastilla. Suosi lattiassa mahdollisuuksien mukaan harmaita sävyjä. Nurkka- ja kulmaliitokset sekä saniteettikalusteiden ja irto-osien kiinnitykset tulee tiivistää lla.

6 Turvallinen Ceresit vedeneristys järjestelmäratkaisuilla Muistiinpanoja Ensimmäisen vedeneristekerroksen levittäminen 3. Kulmien, levysaumojen sekä läpivientien tiivistäminen Alustan tulee olla puhdas, luja, liikkumaton ja vapaa kaikista tartuntaa haittaavista aineksista. Kaikki imukykyiset alustat tulee puhdistaa harjaamalla ja käsitellä Ceresit 217-pohjusteella. 4. Levitä Ceresit CL 50 tai CL 61 vedeneriste telalla, pensselillä tai lastalla vedenpitäväksi pinnaksi. Huomioi tuotekohtainen menekki ja kuivumisajat. 5. Vahvista nurkat, kulmat ja levysaumat Ceresit CL 52 tiivistysnauhalla tai CL 252 vahvikenauhalla. Aseta nauha ensimmäiseen märkään vedeneristekerrokseen. Tiivistä vedeneristettä käyttäen hanakulmat ja rasioiden ja viemäriputkien juuret leikkaamalla Ceresit CL 525 tiivistyslaipasta sopivat kappaleet. Lattiakaivon liitos tehdään ehjällä Ceresit CL 525 tiivistyslaipalla. Sisä- ja ulkokulmissa voidaan käyttää myös valmiita kulmakappaleita. 6. Kun ensimmäinen vedeneristekerros on kuivunut, levitetään päälle toinen kerros, jolloin myös vahvikenauhojen reunat peittyvät. Tarvittaessa voidaan riittävän ainemenekin (kuivakalvon paksuus vähintään 0,5 mm) saavuttamiseksi levittää kolmas eristekerros. Toisen vedeneristekerroksen kuivuttua täysin voidaan laatat kiinnittää. Huomioi vedeneristeen tuotekohtaiset kuivumisajat. Käytä laatalle sopivaa laastikampaa riittävän tartunnan aikaan saamiseksi. suoritetaan Ceresit CM 18 tai CM 90 kiinnityslaastia. Lopuksi saumataan laattojen välit Ceresit CE 40 saumalaastilla. Nurkka- ja kulmaliitokset sekä saniteettikalusteiden ja irto-osien kiinnitykset tulee tiivistää Ceresit CS 25 saniteettisilikonilla.

7 Vedeneristäminen Turvalliset ja luotettavat järjestelmäratkaisut Väritukku Oy PL 400, Jaakonkatu VANTAA puh. (09)

RT/ SP 23.10.2008. Märkätilojen vedeneristys Korjausrakentaminen

RT/ SP 23.10.2008. Märkätilojen vedeneristys Korjausrakentaminen RT/ SP 23.10.2008 Työselostus Märkätilojen vedeneristys Korjausrakentaminen Malli Korjauskohteet ovat aina yksilöllisiä ja vaativat ammattitaitoista suunnittelua. Mikäli kyseessä on vesivahinkokohde, tulee

Lisätiedot

LAAT LAA OITTAJ OITT AN KÄSIKIRJA

LAAT LAA OITTAJ OITT AN KÄSIKIRJA LAATOITTAJAN KÄSIKIRJA Esipuhe Oikeat rakenneratkaisut ovat merkittävä osa rakentamisen laatua. Märkätilat ovat toiminnallisesti rakennuksen vaativimmat ja märkätilojen suunnittelussa tai toteutuksessa

Lisätiedot

LAATOITTAJAN KÄSIKIRJA 08/2010

LAATOITTAJAN KÄSIKIRJA 08/2010 LAATOITTAJAN KÄSIKIRJA 08/2010 Oy Ab Oy Ab on Pohjoismaiden ainoa keraamisia laattoja valmistava yritys. Yrityksen tarina alkoi jo vuonna 1874, jolloin perustettiin kaakeliuuneja valmistava Turun Kaakelitehdas

Lisätiedot

SCHÖNOX/Casco -vedeneristys

SCHÖNOX/Casco -vedeneristys SCHÖNOX/Casco -vedeneristys Vedeneristystyöohjeet SCHÖNOX/Casco -vedeneristysjärjestelmille uudiskohteisiin, saneerauskohteisiin ja peltielementtikylpyhuoneisiin. Normaalin rasituksen märkätilat Raskaasti

Lisätiedot

PUKKILA MÄRKÄTILAJÄRJESTELMÄ TYÖOHJE HEINÄKUU 2011

PUKKILA MÄRKÄTILAJÄRJESTELMÄ TYÖOHJE HEINÄKUU 2011 PUKKILA MÄRKÄTILAJÄRJESTELMÄ TYÖOHJE HEINÄKUU 2011 TERVE MÄRKÄTILA Useimmat kosteusvauriot johtuvat rakenne- ja työvirheistä, vääristä materiaalivalinnoista tai puutteellisesta ilmanvaihdosta. Hyvällä

Lisätiedot

1.9.2008 8-70. Korvaa työohjeen 8-70 / 1.11.2007. Vetonit Vedeneristys. Työohjeet. www.maxit.fi

1.9.2008 8-70. Korvaa työohjeen 8-70 / 1.11.2007. Vetonit Vedeneristys. Työohjeet. www.maxit.fi Vetonit Vedeneristys Työohjeet 8-70 1.9.2008 Korvaa työohjeen 8-70 / 1.11.2007 www.maxit.fi Terve Märkätila Sisällysluettelo Useimmat kosteusvauriot johtuvat rakenne- ja työvirheistä, vääristä materiaalivalinnoista

Lisätiedot

Betoni tai muurattu rakenne, märkätilaan soveltuva rakennuslevy.

Betoni tai muurattu rakenne, märkätilaan soveltuva rakennuslevy. RT/ SP 18.02.2010 Työselostus Märkätilojen vedeneristys ja laatoitus Uudisrakentaminen Malli 1. Seinät Betoni tai muurattu rakenne, märkätilaan soveltuva rakennuslevy. 1.1 Alustan käsittely Betoni tai

Lisätiedot

Vetonit. vedeneristys. Työohje. www.e-weber.fi. 8 70 / 10.6.2011 korvaa esitteen 8 70/6.10.2010

Vetonit. vedeneristys. Työohje. www.e-weber.fi. 8 70 / 10.6.2011 korvaa esitteen 8 70/6.10.2010 Vetonit vedeneristys Työohje 8 70 / 10.6.2011 korvaa esitteen 8 70/6.10.2010 www.e-weber.fi TERVE MÄRKÄTILA Useimmat kosteusvauriot johtuvat rakenne- ja työvirheistä, vääristä materiaalivalinnoista tai

Lisätiedot

Vedeneristyksen työvaiheet

Vedeneristyksen työvaiheet Vedeneristyksen työvaiheet Ennen työn aloitusta Alustaksi soveltuu betoni, muurattu rakenne tai märkätiloihin soveltuva rakennuslevy Tarkista, että betonialustan kosteus on alle 90% RH Varmista alustan

Lisätiedot

ARDEX DS 40 ASKELÄÄNENVAIMENNUS KERAAMISEN LAATAN ALLE

ARDEX DS 40 ASKELÄÄNENVAIMENNUS KERAAMISEN LAATAN ALLE ARDEX DS 40 ASKELÄÄNENVAIMENNUS KERAAMISEN LAATAN ALLE TUOTELUETTELO 2012/1 TUTUSTU JÄRJESTELMÄESITTEESEEN SIVULLA 11 2 ARDEX-TEKNINEN NEUVONTA Tulosta työselosteet www.ardex.fi suunnittelijasivuilta 3

Lisätiedot

Laatoitustuotteet ja -ratkaisut. Laatoitustuotteet, vedeneristeet ja tasoitteet

Laatoitustuotteet ja -ratkaisut. Laatoitustuotteet, vedeneristeet ja tasoitteet Laatoitustuotteet ja -ratkaisut Laatoitustuotteet, vedeneristeet ja tasoitteet Helsinki 9/2010 Copyright Kaakelikeskus Helsinki Oy Sisällysluettelo Johdanto 5 Yleisimmin käytettyjen tuotteiden tekniset

Lisätiedot

Joustavat valinnat, älykäs lopputulos

Joustavat valinnat, älykäs lopputulos Tuoteluettelo Joustavat valinnat, älykäs lopputulos Kerromme mielellämme Tarvitsetko lisätietoja? Verkkosivuiltamme löydät yksityiskohtaiset tiedot tuotteistamme, ohjeita tuotteiden käyttöön sekä paljon

Lisätiedot

Litex. märkätilajärjestelmä. Asennusopas. www.e-weber.fi. www.e-weber.fi. 8 55 / 1.10.2010 korvaa esitteen 8 55/15.5.2010

Litex. märkätilajärjestelmä. Asennusopas. www.e-weber.fi. www.e-weber.fi. 8 55 / 1.10.2010 korvaa esitteen 8 55/15.5.2010 Litex märkätilajärjestelmä Asennusopas 8 55 / 1.10.2010 korvaa esitteen 8 55/15.5.2010 SISÄLTÖ Mikä on litex? 3 esivalmistelut 4 Menekki ja käytettävät tuotteet 5 Litex-märkätilalevyjen asennus 6 Läpivientien

Lisätiedot

Pukkila Erikoissauma. Tammikuu 2009 1(2) PUKKILAN ERIKOISSAUMA. Tekniset tiedot: Väri:

Pukkila Erikoissauma. Tammikuu 2009 1(2) PUKKILAN ERIKOISSAUMA. Tekniset tiedot: Väri: PUKKILAN ERIKOISSAUMA Tammikuu 2009 1(2) Pukkila Erikoissauma Sementtipohjainen hienojakoinen valkoinen saumauslaasti erityisesti kapeiden tai matalien saumojen saumaukseen sisätiloissa. Kaakeli- ja klinkkerilaattojen

Lisätiedot

Laatoitusopas. Luonnonkivilaattojen asennusohjeet

Laatoitusopas. Luonnonkivilaattojen asennusohjeet Laatoitusopas Luonnonkivilaattojen asennusohjeet 11/2002 Luonnonkivilaattojen asennusohjeet 2 Johdanto Asentajan laatoitusopas on tarkoitettu ohjeeksi sellaisten pintojen päällystämiseen luonnonkivilaatoilla

Lisätiedot

wedi-vedeneristyslevy

wedi-vedeneristyslevy ASENNUSOPAS Maahantuonti ja tekninen neuvonta: Heikki Haru Oy p. 09 8780 341 fax 09 890 832 www.heikkiharu.fi Sisällys wedi-vedeneristyslevy...2 Tekniset tiedot...3 VTT-sertifioitu vedeneristysjärjestelmä...

Lisätiedot

Kahi-Kylpyhuone Työohjeet

Kahi-Kylpyhuone Työohjeet Kahi-Kylpyhuone Työohjeet 4-38 1.1.2005 Korvaa työohjeen 1-38 / 17.3.2004 www.maxit.fi Rakenteet Märkätilan seinät tehdään oikeaoppisesti kivipohjaisista, lahoamattomista ja elämättömistä materiaaleista.

Lisätiedot

Yleistä KNAUF LAASTIT JA LATTIAMASSAT

Yleistä KNAUF LAASTIT JA LATTIAMASSAT Yleistä KNAUF LAASTIT JA LATTIAMASSAT 3 Sisältö Alkusanat Yleistä Knauf laastit ja lattiamassat- manuaali tarjoaa sinulle tehokkaasti ja monipuolisesti tietoa laasti- ja lattiatuotteista sekä niiden käytöstä.

Lisätiedot

1.9.2008. Korvaa esitteen 8 50/3.4.2006. Laatoitusratkaisut. uudis- ja korjausrakentamiseen. www.maxit.fi

1.9.2008. Korvaa esitteen 8 50/3.4.2006. Laatoitusratkaisut. uudis- ja korjausrakentamiseen. www.maxit.fi Laatoitusratkaisut uudis- ja korjausrakentamiseen 8 50.9.008 Korvaa esitteen 8 50/3..006 www.maxit.fi SISÄLTÖ MAXIT OLE HYVÄ RAKENTAJA 3 Laatoitusratkaisujemme sisältö 3 RATKAISUT 5. Märkätilat, normaali

Lisätiedot

KELLARIN ULKOPUOLINEN VEDENERISTÄMINEN

KELLARIN ULKOPUOLINEN VEDENERISTÄMINEN KELLARIN ULKOPUOLINEN VEDENERISTÄMINEN Kellarin ulkopuolinen vedeneristäminen 1 1 Sisältö Kellarin ulkopuolinen vedeneristäminen Sisältö 2 Ulkoinen kellarin vedeneristäminen 3 Mitä on positiivisen puolen

Lisätiedot

Laastit ja tasoitteet

Laastit ja tasoitteet Laastit ja tasoitteet Kipsipohjaiset laastit ovat helppokäyttöisiä sisärappaustuotteita, jotka soveltuvat miltei kaikille pinnoille. Niiden avulla voidaan tehdä esim. sisäpuoliset betoni-, kevytbetoni-,

Lisätiedot

Laastit ja vedeneristeet

Laastit ja vedeneristeet Laastit ja vedeneristeet 2013/1 Sisällysluettelo Lattiatasoitteet 4 mira x-plan 5 mira 6700 cemplan 5 mira 6600 cemplan 6 mira 6950 expres 6 mira 6998 betomix quick 7 mira 4140 contact primer 7 mira EPS

Lisätiedot

Sisäpintojen viimeistely

Sisäpintojen viimeistely Gyproc on kevytrakentamisen edelläkävijä. Tarjoamme helppoja ja monipuolisia kevytrakentamisen ratkaisuja, joilla yhdessä asiakkaidemme kanssa toteutamme muunneltavia, viihtyisiä, kestäviä ja turvallisia

Lisätiedot

RT Y-37419 RT/KH 554-37419. VETONIT SISÄPINNAT JA VEDENERISTYS maxit Oy Ab

RT Y-37419 RT/KH 554-37419. VETONIT SISÄPINNAT JA VEDENERISTYS maxit Oy Ab Syyskuu 2007 Voimassa lokakuuhun 2010 1 (10) RT Y-37419 RT/KH 554-37419 44.3 Talo 2000 VETONIT SISÄPINNAT JA VEDENERISTYS maxit Oy Ab SR/5000/RP Oy/Rakennustieto Oy www.rakennustieto.fi Rakennustietosäätiö

Lisätiedot

Sisäilman laadun parantaminen

Sisäilman laadun parantaminen Sisäilman laadun parantaminen Mapei ratkaisu HAITTA-AINE- JA ILMAVUOTOKORJAUKSET Sisäilman laatu koostuu monesta eri osatekijästä. Yleisesti voidaan todeta, että sisäilma on laadullisesti hyvää, jos tilan

Lisätiedot

Uudista kylpyhuoneesi Laatoita uudet laatat vanhojen päälle

Uudista kylpyhuoneesi Laatoita uudet laatat vanhojen päälle Uudista kylpyhuoneesi Laatoita uudet laatat vanhojen päälle ` Kylpyhuonetta ei aina tarvitse purkaa, jotta sen ulkoasu voidaan päivittää vastaamaan tätä päivää. Kylpyhuoneremontti voidaan toteuttaa monessa

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS I TIILI JULKISIVUSSA TIILI JULKISIVUSSA 1 TÄYSTIILITALO 3 TIILIVÄLISEINÄT 5 TIILI KOSTEISSA TILOISSA 7 TIILILATTIA 10

TEKNINEN OPAS I TIILI JULKISIVUSSA TIILI JULKISIVUSSA 1 TÄYSTIILITALO 3 TIILIVÄLISEINÄT 5 TIILI KOSTEISSA TILOISSA 7 TIILILATTIA 10 1 TEKNINEN OPAS I TIILI JULKISIVUSSA TIILI JULKISIVUSSA 1 TÄYSTIILITALO 3 TIILIVÄLISEINÄT 5 TIILI KOSTEISSA TILOISSA 7 TIILILATTIA 10 SAVUPIIPPU TIILESTÄ 12 TIILI PIHARAKENTEISSA 14 Tiili on arvostettu

Lisätiedot

Terveitä taloja rakentamassa

Terveitä taloja rakentamassa Uutuus! Terveitä taloja rakentamassa Fintex homestop lasikuitutapetti www.homestop.fi MESTARITUOTE Fintex homestop estää ja suojaa samanaikaisesti Fintex homestop -lasikuitutapetin kuidut on valmistusvaiheessa

Lisätiedot

8 60 / 1.4.2015 korvaa esitteen 8 60 / 6.10.2010. Weber. linjasaneeraus. * välitämme. www.e-weber.fi

8 60 / 1.4.2015 korvaa esitteen 8 60 / 6.10.2010. Weber. linjasaneeraus. * välitämme. www.e-weber.fi 8 60 / 1.4.2015 korvaa esitteen 8 60 / 6.10.2010 Weber linjasaneeraus * välitämme www.e-weber.fi 1 Pohjasta pintaan nopeasti ja varmasti. Sisältö WEBER LINJASANEERAUS 3 HORMIT 5 VÄLISEINÄT 5 ALA- JA VÄLIPOHJAT

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Tervetuloa älykkääseen maailmaamme 4 VEDENERISTYS JA LAATOITUS. Kiinnityslaasti 6 Kaakeli- ja klinkkerisaumalaastit 8

Sisällysluettelo. Tervetuloa älykkääseen maailmaamme 4 VEDENERISTYS JA LAATOITUS. Kiinnityslaasti 6 Kaakeli- ja klinkkerisaumalaastit 8 Tuoteluettelo 2 Sisällysluettelo Tervetuloa älykkääseen maailmaamme 4 VEDENERISTYS JA LAATOITUS Kiinnityslaasti 6 Kaakeli- ja klinkkerisaumalaastit 8 VEDENERISTYS Vedeneristysjärjestelmät 10 Kosteussulut

Lisätiedot