07. LAATOITUSLAASTIT JA VEDENERISTYSTUOTTEET

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "07. LAATOITUSLAASTIT JA VEDENERISTYSTUOTTEET"

Transkriptio

1 Tulostettu / LAATOITUSLAASTIT JA VEDENERISTYSTUOTTEET Saneerauslaasti SL 2 Saneerauslaasti ILL 5 Saneerauslaasti VSL 8 Tartuntapohjuste 11 Vedeneriste 13 Saniteettisilikoni 16 Laattasaumalaasti SML 18 Saneerauslaasti SS2 21 Vedeneristyskangas 24 Vedeneristysnauha 26 Kaivolaippa 28 Tiivistyspala 30 Läpivientilaippa 32 Tartuntapohjuste KP 34 Tartuntapohjuste PLUS 36 Fescoseal A+B 38

2 Saneerauslaasti SL 2 / 40 SANEERAUSLAASTI SL Päivitetty Tulostettu Tuotekuvaus Fescon Saneerauslaasti SL on sementtiperustainen kuivalaasti. Maksimiraekoko on 0,6 mm helppokäyttöinen hyvä tartunta hyvät työstettävyysominaisuudet M1-hyväksyntä Käyttökohteet kaakeli- ja klinkkerilaattojen kiinnittäminen betoni-, laatta-, muovi- ja maalauspinnoille soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön Käyttöohjeet Tarkista laastin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita pakkosekoittajalla tai porakonevispilällä noin 1-2 min. Anna laastin seistä noin 10 min., ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan oikea laastin notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Valmiin laastin työstettävyysaika on n. 2 tuntia. Laatoitettavan pinnan tulee olla puhdas, ehjä ja tasainen. Jos laatoitus tehdään vanhan pinnoitteen päälle, on vanhan pinnoitteen pysyminen alustassaan varmistettava. Muovimatto ja maalipinta tulee karhentaa karkealla hiekkapaperilla ennen laatoitusta. Karhennuksen jälkeen pinnoista pestään pöly pois. Märkätiloissa on huomioitava vesi- ja kosteuseristykset. Saneerauslaastia levitettäessä tulee pinnan olla kuiva. Mikäli lattialämmitys on päällä, on se kytkettävä pois päältä 2 vuorokautta ennen laatoitustyön aloitusta. Laatoitus Laasti levitetään alustaan voimakkaasti painaen ja kammataan auki lastan hammastetulla reunalla. Hammastuksen koko on tavallisille laatoille 6 x 6 x 9 mm ja mosaiikkilaatoille 6 x 6 x 4 mm. Oikea määrä laastia saadaan kun laatta pidetään 45 kulmassa. Laasti kannattaa levittää kerralla alueelle, joka ehditään laatoittaa noin 10 minuutissa. Laatta painetaan voimakkaasti alustaan ja napautetaan heti hyvin kiinni. Laattojen asennon korjaus onnistuu hyvin n. 10 minuutin ajan kiinnityksen jälkeen. Tarkista, että laatan tausta peittyy kokonaan laastilla. Laatoitetulla lattialla saa liikkua aikaisintaan 2-3 vrk:n kuluttua laatoituksesta. Työskentelylämpötilan tulee olla yli 10 C. Saumaus Lattian saumauksen saa aloittaa aikaisintaan 2-3 vrk:n kuluttua ja seinän saumauksen 1-2 vrk:n kuluttua laatoituksesta. Jälkihoito Laatoituksen kuivumislämpötila tulisi olla yli + 10 C. Lattialämmityksen saa kytkeä päälle aikaisintaan 2 vuorokautta saumauksen jälkeen.

3 Saneerauslaasti SL 3 / 40 Päivitetty Tulostettu Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat. Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

4 Saneerauslaasti SL 4 / 40 Tekniset tiedot Päivitetty Tulostettu Materiaalimenekki 2-3 kg/m 2 alustan ja lattiatyypin mukaan Vedentarve Valmista massaa Olomuoto Väri Maksimiraekoko Pakkauskoko Varastointi max 4,8-5,2 l / 20 kg 10-11,5 l / 20 kg jauhe harmaa 0,6 mm 20 kg varastointiaika kuivassa paikassa n. 1 vuosi Alin käyttölämpötila + 10 C Työstettävyysaika 2 h Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

5 Saneerauslaasti ILL 5 / 40 SANEERAUSLAASTI ILL Päivitetty Tulostettu Tuotekuvaus Fescon Saneerauslaasti ILL on sementtisideaineinen, puolijuokseva, erityisesti suurten lattialaattojen kiinnitykseen tarkoitettu laasti. Saneerauslaasti ILL on C2S1-luokiteltu, pakkasenkestävä kiinnityslaasti, testausseloste VTT-S Soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön. Helppokäyttöinen Hyvät työstettävyysominaisuudet Täyttää C2-vetolujuusvaatimuksen S1-joustoluokitus Lattialämmityslattioille Sisä- ja ulkokäyttöön Käyttökohteet Keraamisten- ja luonnonkivilaattojen kiinnittämiseen sisä- ja ulkotiloissa betoni-, laatta-, muovi- ja maalipinnoille Soveltuu lattialämmityslattioihin Käyttöohjeet Alusta Puhdas, ehjä, pölytön ja tasainen Mikäli laatoitus tehdään vanhan pinnoitteen päälle on vanhan pinnoitteen tartunta varmistettava ja pohja karhennettava. Riittävä lujuus ja kantokyky Lattialämmitys on kytkettävä pois 2 vrk ennen laatoitusta Lämpötila > + 10 C Irtonaiset pinnoitteet, sementtiliima ja muut epäpuhtaudet tulee poistaa mekaanisesti Maksimikosteus 90% RH Käyttöohjeet Säkillinen (20kg) tasoitetta sekoitetaan max 5,4 litraan kylmää vettä Tasoite sekoitetaan tasaiseksi massaksi porakonevispilän avulla Laasti levitetään alustaan voimakkaasti painaen ja kammataan auki lastan hammastetulla reunalla Työaika n. 1 h vedenlisäyksestä Työvälineet pestään välittömästi työn päätyttyä vedellä Kuivunut tasoite poistetaan mekaanisesti Saumaus

6 Saneerauslaasti ILL 6 / 40 Päivitetty Tulostettu Saumataan n. 1 vrk:n kuluttua riippuen ilman lämpötilasta ja suhteellisesta kosteudesta. Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat. Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

7 Saneerauslaasti ILL 7 / 40 Tekniset tiedot Päivitetty Tulostettu Materiaalimenekki 3-6 kg / m² Vedentarve Sideaine Väri Maksimiraekoko Pakkauskoko Varastointi max 5,4 l / 20 kg sementti harmaa 0,6 mm 20 kg 1 vuosi kuivassa Alin käyttölämpötila + 10 C Työstettävyysaika Avoin aika Saumattavissa n. 1 h n. 20 min n. 1 vrk Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

8 Saneerauslaasti VSL 8 / 40 SANEERAUSLAASTI VSL Päivitetty Tulostettu Tuotekuvaus Fescon Saneerauslaasti VSL on sementtisideaineinen, M1-luokiteltu kuivalaasti. Mahdollistaa laatoituksen ilman nauhoja tai muita välikkeitä, tutkimusraportti VTT-S Pakkasenkestävä kiinnityslaasti, testausseloste VTT-S Soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön. Helppokäyttöinen Hyvät työstettävyysominaisuudet Hyvä tartuntalujuus (>2 N/mm 2 ) Täyttää C2 vetolujuusvaatimuksen S1 joustoluokitus Valumaton (T) Lattialämmityslattioille Käyttökohteet Soveltuu betoni-, laatta-, muovi-, maali- ja Fescon vedeneristeellä pinnoitetuille kuiville ja kosteille seinä- ja lattiapinnoille sisä- ja ulkotiloissa, sekä lattialämmityslattioille. Käyttöohjeet Alusta Puhdas, ehjä, pölytön ja tasainen Mikäli laatoitus tehdään vanhan pinnoitteen päälle on vanhan pinnoitteen tartunta varmistettava ja pohja karhennettava. Riittävä lujuus ja kantokyky Lattialämmitys on kytkettävä pois 2 vrk ennen laatoitusta Lämpötila > + 10 C Irtonaiset pinnoitteet, sementtiliima ja muut epäpuhtaudet tulee poistaa mekaanisesti Käyttöohjeet Säkillinen (20kg) tasoitetta sekoitetaan n. 6,0 litraan kylmää vettä laasti sekoitetaan tasaiseksi massaksi porakonevispilällä tai pakkosekoittajalla laasti levitetään alustaan voimakkaasti painaen ja kammataan auki. Työaika n. 3 h vedenlisäyksestä Työvälineet pestään välittömästi työn päätyttyä vedellä Kuivunut laasti poistetaan mekaanisesti Laastin levityslastan hammaskoko on valittava kiinnitettävän laatan koon ja tartuntapinnan mukaan. Saumaus

9 Saneerauslaasti VSL 9 / 40 Päivitetty Tulostettu Saumaus n. 1vrk:n kuluttua imeville alustoille, tiiviillä alustoilla ja vesieristetyillä pinnoilla saumaus 2-5 vrk:n kuluttua. Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat. Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

10 Saneerauslaasti VSL 10 / 40 Tekniset tiedot Päivitetty Tulostettu Materiaalimenekki Vedentarve Sideaine Väri Maksimiraekoko Pakkauskoko Varastointi 2-4 kg / m² alustasta ja laatasta riippuen max 6 l / 20 kg erikoissementti ja polymeeriseos harmaa 0,6 mm 20 kg 1 vuosi kuivassa Alin käyttölämpötila + 10 C Työstettävyysaika Avoin aika Saumattavissa n. 3 h n. 15 min 1-5 vrk Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

11 Tartuntapohjuste 11 / 40 TARTUNTAPOHJUSTE Päivitetty Tulostettu Tuotekuvaus Fescon Tartuntapohjuste on vesiohenteinen, synteettinen kumilateksi. Sertifikaatti nro VTT-C Muodostaa hyvän tartunnan Fescon Vedeneristeelle ja Fescon tasoitteille Käyttökohteet Betoni- ja sementtipohjaiset tasoitteet, kipsikartonkilevyt, lattiat, joilla on vanhoja liimajäänteitä yms. tartuntaa heikentäviä aineita. Käyttöohjeet Sekoitus Betoni ja sementtipohjaiset tasoitteet: 1 osa tartuntapohjustetta ja 3 osaa vettä Alustat, jotka eivät siedä kosteutta, esim. kipsi, puu, lastulevy ja kipsikartonkilevy: ei ohenneta Lattiat, joilla on vanhoja tartuntaa heikentäviä aineita: ei ohenneta Alustan esikäsittely Alustasta poistetaan lika, pöly, sementtiliima sekä kaikki irtoava aines. Tartuntapohjusteen levitys Hyvin sekoitettu tartuntapohjuste levitetään ohueksi tasaiseksi kerrokseksi harjaamalla ( vältä lätäköitymistä ) Tartuntapohjusteen on oltava kuiva ennen jatkokäsittelyä, kuivumisaika 1-4 h riippuen olosuhteista. Työvälineet ja laitteet pestään välittömästi vedellä Imeville alustoille (esim. paikallavaletuille betonilattioille) 2 käsittelykertaa Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

12 Tartuntapohjuste 12 / 40 Tekniset tiedot Päivitetty Tulostettu Materiaalimenekki Pakkauskoko Varastointi Tiheys tiiviit pinnat: n. 10 m 2 / l huokoiset pinnat: n. 6 m 2 / l 1 l, 3 l, 10 l lämpimässä 1 vuosi 1 l = 1 kg Alin käyttölämpötila + 10 C Kuivumisaika Ohenne Levitystapa Kuljetus 1-4 h olosuhteista riippuen vesi harjaamalla lämmin kuljetus Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

13 Vedeneriste 13 / 40 VEDENERISTE Päivitetty Tulostettu Tuotekuvaus Fescon Vedeneriste on vesiohenteinen, 1-komponenttinen, kuituvahvistettu synteettiseen kumilateksiin perustuva vedeneristyspinnoite. Sertifikaatti nro VTT-C Helposti levittyvä Riittävä kuivakalvopaksuus helposti kahdella käsittelykerralla Hyytelömäinen Käyttökohteet Lattioiden ja seinien vedeneristys sisätiloissa silloin, kun pinnoitteeksi tulee keraamiset laatat Ei sovellu ulkokäyttöön, eikä tiloihin, jotka ovat jatkuvassa vesirasituksessa esim. uima-altaat Ei saa jäätyä kuivanakaan, esim. ulkosaunat Käyttöohjeet Sekoitus Sekoita eriste tarvittaessa ennen käyttöä Alustan esikäsittely Alustan on oltava kuiva, pölytön ja tasainen, luja ja liikkumaton Sementtiliima, heikko tai rapautunut pinta on poistettava Epätasaiset lattiat tasoitetaan Fescon lattiatasoitteella ja seinät Fescon Märkätilatasoite WTT:llä Alustat käsitellään Fescon Tartuntapohjusteella ohjeen mukaisesti Lattialämmitys on kytkettävä pois 2 vrk ennen vedeneristystä Vedeneristeen levitys Huoneen ja alustan lämpötila on oltava C. Betonialustan kosteuden tulee olla alle 90% RH. Työskentelyolosuhteiden tulee pysyä samana koko työskentelyn ajan. Levitä vedeneristettä ensin nurkkiin, kulmiin, liitoskohtiin, läpivienteihin ja lattiakaivon kohdalle. Kiinnitä vahvikenauha näihin kohtiin pensselillä tai telaamalla. Varmista, että nauha on läpivettynyt. Laita lattiakaivon kohdalle 2 x 30 x 30 cm kuitukangas tai 40x40 joustava kaivolaippa. Lattiakaivon sisäpuolelle ei laiteta vedeneristettä. Levitä sen jälkeen vedeneristettä koko käsiteltävälle alueelle. Anna kuivua 4-8 tuntia. Vedeneriste on kuivuttuaan harmaa. Levitä toinen kerros vedeneristettä. Anna kuivua 12 tuntia ennen laatoituksen aloittamista. Leikkaa lattiakaivon kohdalle 40 mm kaivon halkaisijaa pienempi reikä, taita ja kiristä kangas kiristerenkaalla kaivon sisäreunoille. Työvälineet ja laitteet pestään välittömästi vedellä työn päätyttyä. Jätteenkäsittely

14 Vedeneriste 14 / 40 Päivitetty Tulostettu Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

15 Vedeneriste 15 / 40 Tekniset tiedot Päivitetty Tulostettu Materiaalimenekki seinät: n. 0,7 l / m 2 lattiat: n. 1,0 l / m 2 Pakkauskoko Varastointi Tiheys 3 l ja 12 l lämpimässä 1 vuosi 1 l = 1,3 kg Alin käyttölämpötila + 10 C Kuivumisaika Kalvopaksuus Levitystapa Kuljetus 1-8 h / 1. käsittely. Toisen käsittelykerran jälkeen n. 12 h ennen laatoitusta (värimuutos) 0,4 mm / seinä, 0,6 mm / lattia sivellin tai tela lämmin kuljetus Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

16 Saniteettisilikoni 16 / 40 SANITEETTISILIKONI Päivitetty Tulostettu Tuotekuvaus Fescon Saniteettisilikoni on yksikomponenttinen silikonimassa liikuntasaumoihin ja tiivistykseen. Massa soveltuu käytettäväksi märkätiloissa ja silikonin sävyt ovat yhteensopivia Fescon Laattasaumalaastin kanssa. Helppokäyttöinen Sisältää homeenestoainetta Ei päällemaalattavissa Ei sovellu akvaarioihin eikä uima-altaisiin Useita värejä Käyttöohjeet Kierrä tulppa pois pursotuskärjestä, leikkaa päässä oleva kartio auki. Kierrä pursotuskärki paikoilleen ja katkaise se haluttuun kokoon. Saumausalustan on oltava kuiva, pölytön ja rasvaton. Purista silikonimassa saumaan ja tasoita välittömästi puhtaalla vedellä kostutetulla lastalla tai sormella. Uusittaessa saumoja vanha silikoni on poistettava, samoin homepilkut ja muut tartuntaa haittaavat ainekset. Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

17 Saniteettisilikoni 17 / 40 Tekniset tiedot Päivitetty Tulostettu Materiaalimenekki Sideaine Pakkauskoko Varastointi 5*5 mm saumaa n. 12 m / patruuna silikonipolymeeri 300 ml patruuna lämpimässä, alle +25 C, parasta ennen päiväys pakkauksessa Tiheys n. 1,0 kg / dm 2 Alin käyttölämpötila suositeltava C (kuitenkin alueella C) Kutistuma < 5% Lämmönkestävyys Levitystapa -50 C C sivellin tai tela Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

18 Laattasaumalaasti SML 18 / 40 LAATTASAUMALAASTI SML Päivitetty Tulostettu Tuotekuvaus Fescon Laattasaumalaasti on sementtisideaineinen kuivalaasti, max raekoko on 0,3 mm. Sertifikaatti nro VTT-C Helppokäyttöinen Hyvät työstettävyysominaisuudet Hyvä tartunta ja tiiveys M1-luokitus Käyttökohteet kaakeli-, klinkkeri-, mosaiikki- ja muiden keraamisten laattojen saumaus sisällä ja ulkona saumaleveys 2-6 mm Käyttöohjeet Tarkasta laastin vedentarve säkistä Sekoita tasaiseksi massaksi pakkosekoittajalla tai porakonevispilällä n. 1-2 min Anna laastin seistä n. 10 min ja tee lyhyt uusintasekoitus, uusintasekoituksella haetaan oikea laastin notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä, maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa Pinnan tulee olla puhdas, ehjä, pölytön, tasainen ja laattojen lujasti kiinni alustassa Alustan esikäsittely Saumaus Tarkista, että laatoituslaasti ei ylitä laattasaumojen puolivälin, tarvittaessa poista ylimääräinen laasti sopivalla työmenetelmällä. Saumalaasti levitetään kumilastalla vinosti yli saumojen niin voimakkaasti painaen, että saumat täyttyvät. Olosuhteista riippuen annetaan saumojen kuivahtaa minuuttia, jonka jälkeen suoritetaan puhdistus kostealla sienellä. On vältettävä liiallista veden käyttöä, jottei sauman väriaine ja itse saumalaasti huuhtoudu pois. Puhdistuksen yhteydessä saumat muotoillaan, täytetään ja tiivistetään halutun mallisiksi esim. puutikun tai kumilastan avulla. Laattapintojen kuivuttua tehdään loppupuhdistus kuivalla rievulla. Työskentelylämpötilan tulee olla yli +10 C Lattian saumauksen saa aloittaa aikaisintaan 1-3 vrk:n kuluttua ja seinän saumauksen 1-2 vrk:n kuluttua laatoituksesta. Lasittamattomat laatat on syytä suojata laattasuojalla ennen saumausta. Jälkihoito Saumat tulee kostuttaa puhtaalla vedellä 2-3 kertaa ensimmäisen vuorokauden aikana, millä estetään saumojen liian nopea kuivuminen ja kutistumishalkeamat ja saavutetaan tiivis sauma. Laatoituksen kuivumislämpötila tulisi olla yli + 10 C. Lattialämmitystä ei saa kytkeä päälle laastin

19 Laattasaumalaasti SML 19 / 40 Päivitetty Tulostettu kuivumisaikana. Vasta vedenlisäyksen jälkeen saavutetaan laastin oikea väri, ero jauheeseen saattaa olla huomattava. Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

20 Laattasaumalaasti SML 20 / 40 Tekniset tiedot Päivitetty Tulostettu Materiaalimenekki Vedentarve Sideaine Runkoaine Väri Maksimiraekoko Pakkauskoko Lisäaineet Menekkejä saumavahvuudella 4 mm:lattialaatta 100 x 200 x 7 1,1 kg/m 2 lattialaatta 200 x 200 x 8 0,9 kg / m 2 seinälaatta 150 x 150 x 5 0,8 kg / m g / laastijauhekilo sementti kalkkifilleri valkoinen, marmorinvalkoinen, vaalea beige, vaalea harma, harmaa, tumma harmaa, beige, mustanharmaa, musta 0,3 mm 3 kg, 15 kg kaseiiniton muovipolymeeri, hydrofobisuutta ja työstettävyyttä parantavat lisäaineet, rautaoksidivärit Puristuslujuus > 15 Mpa (EN 12808) Taivutusvetolujuus > 3,5 Mpa (EN 12808) Kutistuma < 2 mm/m (EN 12808) Pakkasenkestävyys pakkasenkestävä Vedenimukerroin vedenimukyky < 5 g/30min (EN 12808) Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

21 Saneerauslaasti SS2 21 / 40 SANEERAUSLAASTI SS2 Päivitetty Tulostettu Tuotekuvaus Fescon Saneerauslaasti SS2 on sementtisideaineinen, M1-luokiteltu kuivalaasti. Mahdollistaa laatoituksen rakenteille, joissa laastilta vaaditaan eritystä joustavuutta, tutkimusraportti VTT-S Helppokäyttöinen Hyvät työstettävyysominaisuudet Hyvä tartuntalujuus (>2 N/mm 2 ) Täyttää C2-vetolujuusvaatimuksen S2-joustoluokitus (> 5 mm) Lattialämmityslattioille Käyttökohteet Soveltuu peltikylpyhuoneiden, puurunkorakenteiden ja muiden joustavuutta vaativien rakenteiden laatoitukseen, sekä lämpövaihtelun vaikutuksen alaisille pinnoille sisätiloissa, myös lattialämmityslattioille. Käyttöohjeet Alusta Puhdas, ehjä, pölytön ja tasainen Mikäli laatoitus tehdään vanhan pinnoitteen päälle on vanhan pinnoitteen tartunta varmistettava ja pohja karhennettava. Riittävä lujuus ja kantokyky Lattialämmitys on kytkettävä pois 2 vrk ennen laatoitusta Lämpötila > + 10 C Irtonaiset pinnoitteet, sementtiliima ja muut epäpuhtaudet tulee poistaa mekaanisesti Maksimikosteus 95% RH Käyttöohjeet Säkillinen (20kg) tasoitetta sekoitetaan n. 4,4 litraan kylmää vettä laasti sekoitetaan tasaiseksi massaksi porakonevispilällä tai pakkosekoittajalla laasti levitetään alustaan voimakkaasti painaen ja kammataan auki. Työaika n. 3 h vedenlisäyksestä Työvälineet pestään välittömästi työn päätyttyä vedellä Kuivunut laasti poistetaan mekaanisesti Laastin levityslastan hammaskoko on valittava kiinnitettävän laatan koon ja tartuntapinnan mukaan. Saumaus Saumaus n. 1vrk:n kuluttua imeville alustoille, tiiviillä alustoilla ja vesieristetyillä pinnoilla saumaus 2-5 vrk:n kuluttua.

22 Saneerauslaasti SS2 22 / 40 Päivitetty Tulostettu Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat. Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

23 Saneerauslaasti SS2 23 / 40 Tekniset tiedot Päivitetty Tulostettu Materiaalimenekki Vedentarve Sideaine Väri Maksimiraekoko Pakkauskoko Varastointi 2-5 kg / m² alustasta ja laatasta riippuen max 4,4 l / 20 kg erikoissementti ja polymeeriseos harmaa 0,6 mm 20 kg 1 vuosi kuivassa Alin käyttölämpötila + 10 C Työstettävyysaika Avoin aika Saumattavissa n. 3 h n. 20 min 1-5 vrk Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

24 Vedeneristyskangas 24 / 40 VEDENERISTYSKANGAS Päivitetty Tulostettu Tuotekuvaus 1,0 m x 10,0 m. 10 rll / ltk. Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

25 Vedeneristyskangas 25 / 40 Päivitetty Tulostettu Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

26 Vedeneristysnauha 26 / 40 VEDENERISTYSNAUHA Päivitetty Tulostettu Tuotekuvaus Fescon Vedeneristysjärjestelmään kuuluva joustava tai kuitukankainen vedeneristysnauha. Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

27 Vedeneristysnauha 27 / 40 Tekniset tiedot Päivitetty Tulostettu Pakkauskoko 10 rll:n laatikko Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

28 Kaivolaippa 28 / 40 KAIVOLAIPPA Päivitetty Tulostettu Tuotekuvaus Valmis läpivienti- ja kaivon liittymäkappale. Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

29 Kaivolaippa 29 / 40 Päivitetty Tulostettu Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

30 Tiivistyspala 30 / 40 TIIVISTYSPALA Päivitetty Tulostettu Tuotekuvaus Tiivistyspalat ulko- ja sisäkulmien tiivistämiseen seinän ja lattian rajassa. 10 kpl / pkt. Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

31 Tiivistyspala 31 / 40 Tekniset tiedot Päivitetty Tulostettu Pakkauskoko 10 kpl / pkt Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

32 Läpivientilaippa 32 / 40 LÄPIVIENTILAIPPA Päivitetty Tulostettu Tuotekuvaus Läpivientilaippa 150 x 150 mm reikä 35 mm, joustava. 10 kpl / pkt. Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

33 Läpivientilaippa 33 / 40 Tekniset tiedot Päivitetty Tulostettu Pakkauskoko 10 kpl / pkt Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

34 Tartuntapohjuste KP 34 / 40 TARTUNTAPOHJUSTE KP Päivitetty Tulostettu Tuotekuvaus Fescon Tartuntapohjuste KP on vesiohenteinen, synteettinen kumilateksi. Muodostaa hyvän tartunnan Fescon WSja Fescoseal A+B vesieristeelle Käyttökohteet Betoni- ja sementtipohjaiset tasoitteet, kipsikartonkilevyt, lattiat, joilla on vanhoja liimajäänteitä yms. tartuntaa heikentäviä aineita. Käyttöohjeet Sekoitus Betoni ja sementtipohjaiset tasoitteet: 1 osa tartuntapohjustetta ja 3 osaa vettä Alustat, jotka eivät siedä kosteutta, esim. kipsi, puu, lastulevy ja kipsikartonkilevy: ei ohenneta Lattiat, joilla on vanhoja tartuntaa heikentäviä aineita: ei ohenneta Alustan esikäsittely Alustasta poistetaan lika, pöly, sementtiliima sekä kaikki irtoava aines. Tartuntapohjusteen levitys Hyvin sekoitettu tartuntapohjuste levitetään ohueksi tasaiseksi kerrokseksi harjaamalla ( vältä lätäköitymistä ) Tartuntapohjusteen on oltava kuiva ennen jatkokäsittelyä, kuivumisaika 1-4 h riippuen olosuhteista. Työvälineet ja laitteet pestään välittömästi vedellä Imeville alustoille (esim. paikallavaletuille betonilattioille) 2 käsittelykertaa Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

35 Tartuntapohjuste KP 35 / 40 Tekniset tiedot Päivitetty Tulostettu Materiaalimenekki Pakkauskoko Varastointi Tiheys tiiviit pinnat: n. 10 m 2 / l huokoiset pinnat: n. 6 m 2 / l 1 l, 3 l, 10 l lämpimässä 1 vuosi 1 l = 1 kg Alin käyttölämpötila + 10 C Kuivumisaika Ohenne Levitystapa Kuljetus 1-4 h olosuhteista riippuen vesi harjaamalla lämmin kuljetus Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

36 Tartuntapohjuste PLUS 36 / 40 TARTUNTAPOHJUSTE PLUS Päivitetty Tulostettu Tuotekuvaus Fescon Tartuntapohjuste PLUS vesiohenteinen, synteettinen kumilateksi johon on lisätty tartuntaa parantavia lisäaineita. Tuotetta voidaan käyttää imevien tai imemättömien pintojen esikäsittelyyn ennen pintojen tasoitusta. Ei sovellu käytettäväksi yhdessä liuotinpohjaisten liimojen kanssa. Käyttökohteet Betoni- ja sementtipohjaiset tasoitteet, kipsikartonkilevyt, lattiat, joilla on vanhoja liimajäänteitä yms. tartuntaa heikentäviä aineita. kevytbetonipinnat Puupinnat Kaakeli ja lasi pinnat Teräspinnat Käyttöohjeet Sekoitus imemättömillä pinnoilla tuotetta ei ohenneta imevillä pinnoilla tuotetta voi ohentaa vedellä enintään suhteessa 1:4. Alustan esikäsittely Alustasta poistetaan lika, pöly, sementtiliima sekä kaikki irtoava aines. Tartuntapohjusteen levitys Hyvin sekoitettu tartuntapohjuste levitetään ohueksi tasaiseksi kerrokseksi harjaamalla ( vältä lätäköitymistä ) Tartuntapohjusteen on oltava kuiva ennen jatkokäsittelyä, kuivumisaika noin 1 h. Työvälineet ja laitteet pestään välittömästi vedellä Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

37 Tartuntapohjuste PLUS 37 / 40 Tekniset tiedot Päivitetty Tulostettu Materiaalimenekki Pakkauskoko Varastointi Tiheys imemättömät pinnat: n. 15 m 2 / l laimentamattomana huokoiset pinnat: n. 4-7 m 2 / l riippuen pinnasta ja laimennussuhteesta 1 l, 3 l, 10 l lämpimässä 1 vuosi 1 l = 1,3 kg Alin käyttölämpötila + 10 C Kuivumisaika Ohenne Levitystapa Kuljetus noin 1 h vesi harjaamalla lämmin kuljetus Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

38 Fescoseal A+B 38 / 40 FESCOSEAL A+B Päivitetty Tulostettu Tuotekuvaus Helposti levitettävä, nopeasti asettuva, joustava vedeneriste, jolla on erinomaiset sidosominaisuudet betoniin. Tuote on kutistumaton ja se ei halkeile kuivuessaan. Tuote kestää klorideja kuten myös pakkasta ja ikääntymistä Sopii stabiilien alustojen päälle kuten betonin, tasoitteen, kipsin, muurauksen, kevytbetonin ja rappauksen päälle. Käyttökohteet yleiset märkätilat asuntojen vesieristys parvekkeet ja terassit Käyttöohjeet Sekoitus Kääntele nestekanisteri (komponentti B) sekaisin ( älä ravista ) ja kaada se puhtaaseen sekoitusastiaan lisää sen jälkeen vähitellen jauhe (komponentti A) koko ajan sekoittaen. Komponentit lisätään painon suhteessa 1:1 ( 1 kg:1 kg) ja sekoitetaan kunnes tuote on täysin tasalaatuinen ja paakuton. Alustan esikäsittely sisätiloissa Alustan pitää olla kuiva, kiinteä ja luja sekä puhdas tartuntaa heikentävistä aineista. Betoni ja sementtisideaineinen tasoite pohjustetaan Fescon Tartuntapohjuste KP:llä 1:3 laimennettuna ennen tuotteen asennusta. Kipsipohjille tulee käyttää tartuntapohjuste KP:tä laimentamattomana. Kipsikerroksen paksuus tulee olla vähintään 10 mm ja pinta tulee olla jälkihiertämättä/siloittamaton. Ennen eristämistä varmistetaan että eristeen taakse ei pääse kapillaarisesti kosteutta. Mahdollinen lattialämmitys sijoitetaan vedeneristeen alapuolelle. Ulkotiloissa pohjan esikäsittelyyn saa käyttää ainoastaan vettä, alusta kastellaan mattakosteaksi ennen eristeen levittämistä. Vedeneristeen levitys sisätiloissa Huoneen ja alustan lämpötila on oltava C. Betonialustan kosteuden tulee olla alle 90% RH. Työskentelyolosuhteiden tulee pysyä samana koko työskentelyn ajan. Tuotteen levitys tapahtuu pensselillä tai telalla ja sen työaika on n. 45 minuuttia. Levitä vedeneristettä pensselillä tai telalla, paina lastalla nurkkiin ja liitoskohtiin vedeneristenauha FS-N, ulkonurkkaan ulkokulma FS-U ja sisäkulmaan FS-S, läpivienteihin läpivientilaippa FS-L ( koko valitaan läpiviennin mukaan ) ja lattiakaivon kohdalle kaivolaippa jousto KL-B 370x370 mm. Levitä ensimmäinen eristekerta kauttaaltaan, myös vahvikkeiden päälle. Ensimmäisen kerroksen annetaan kuivua n. 90 min. Tämän jälkeen asenna kaivon kiristysrengas paikalleen, leikkaa kaivoläpivientikappaleeseen 40 mm kaivon halkaisijaa pienempi reikä, taita ja kiristä kiristysrengas paikoilleen, sivele toinen eriste kerros

39 Fescoseal A+B 39 / 40 Päivitetty Tulostettu kauttaaltaan, kaivon kohdalla kiristysrenkaaseen asti. Anna eristeen kuivua n. 4h ennen laatoitusta. Käyttöohje ulkotiloihin Ulkotiloissa Fescoseal A+B:tä voi käyttää betoni tai sementtipohjaisilla pinnoilla. Pohjan vetolujuuden tulee olla vähintään 1 MPa. Pohjan esikäsittelyyn saa käyttää ulkotiloissa ainoastaan vettä ja alusta kastellaan vedellä mattakosteaksi. Ulkotiloissa ensimmäinen eristekerta voidaan ohentaa max. 10% vettä sekoitetun tuotteen kokonaismäärästä, toinen eristekerros tehdään ohentamattomalla eristeellä. Tarvittaessa käytetään samoja nurkka-/läpivientikappaleita kuin sisätiloissa. Suojaukseen on ulkotiloissa kiinnitettävä erityistä huomiota ja eristettävä kohde on suojattava liialliselta veden haihtumiselta, liialta kuumuudelta, vedolta, pakkaselta tai sateelta. Kun massan kovettuminen on alkanut sitä ei saa ohentaa vedellä tai B komponentilla. Tuotteeseen ei saa lisätä myöskään muita mahdollisia lisäaineita. Valmiin vedeneristepinnoituksen päälle ei saa tehdä tasoituksia tai oikaisuja. Työkalujen puhdistus Työkalut voidaan puhdistaa vedellä heti tuotteen käytön jälkeen Jätteenkäsittely Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

40 Fescoseal A+B 40 / 40 Tekniset tiedot Päivitetty Tulostettu Materiaalimenekki Väri Pakkauskoko Varastointi 1,3 kg/ 0,8 mm kerros1,6 kg/ 1 mm kerros tumma harmaa 10 kg + 10 kg lämpimässä 1 vuosi Tiheys 1,14 g/cm 3 Käyttölämpötila Työstettävyysaika o C n. 45 min. Kuivumisaika Kerrosten välillä n. 90 min. (+20 o C RH 50) Päällystettävissä Pakkasenkestävyys Kalvopaksuus Levitystapa Kuljetus laatoitettavissa n. 4 h (+20 C RH 50) viimeisen kerroksen levityksestä pakkasenkestävä 0,8 mm sivellin tai tela lämmin kuljetus Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

07. LAATOITUSLAASTIT JA VEDENERISTYSTUOTTEET

07. LAATOITUSLAASTIT JA VEDENERISTYSTUOTTEET Tulostettu 22.12.2017 1 / 45 07. LAATOITUSLAASTIT JA VEDENERISTYSTUOTTEET Saneerauslaasti SL 2 Saneerauslaasti ILL 5 Saneerauslaasti VSL 8 Tartuntapohjuste 11 Vedeneriste 13 Saniteettisilikoni 16 Laattasaumalaasti

Lisätiedot

08. RAPPAUSLAASTIT. Tulostettu 9.6.2016 1 / 25

08. RAPPAUSLAASTIT. Tulostettu 9.6.2016 1 / 25 Tulostettu 9.6.2016 1 / 25 08. RAPPAUSLAASTIT Rappauslaasti KS 10/90 2 Rappauslaasti KS 35/65 4 Rappauslaasti KS 50/50 6 Rappauslaasti KS 65/35 8 Rappauslaasti KS 35/65 kuitu 10 Pohjanoikaisulaasti 13

Lisätiedot

8-80 / 1.11.2015. Weber Superflex D2. Vedeneristysjärjestelmä. www.e-weber.fi

8-80 / 1.11.2015. Weber Superflex D2. Vedeneristysjärjestelmä. www.e-weber.fi * because välitämme you care 8-80 / 1.11.2015 Weber Superflex D2 Vedeneristysjärjestelmä www.e-weber.fi 1 Hyvällä suunnittelulla ja huolellisella toteut uksella syntyy terve ja kes tävä märkätila Weberin

Lisätiedot

11. MINERAALIPOHJAISET JULKISIVUMAALIT

11. MINERAALIPOHJAISET JULKISIVUMAALIT Tulostettu 25.6.2016 1 / 7 11. MINERAALIPOHJAISET JULKISIVUMAALIT Kiviväri KS 2 Kiviväri S 5 Kiviväri KS 2 / 7 KIVIVÄRI KS Tuotekuvaus Fescon Kiviväri KS on kalkkisementtiperusteinen maali, jonka tartuntaominaisuuksia,

Lisätiedot

ULKOTILAT. Keramix VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET

ULKOTILAT. Keramix VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET Keramix ULKOTILAT VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET KYLMILLEEN JÄÄVÄT MÄRKÄTILAT 1. Seinäpinnat kostutetaan vedellä ennen tasoitusta. 2. Tasoita seinäpinta tarvittaessa Kiilto SK Märkätilatasoitteella,

Lisätiedot

SCHÖNOX HA-VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ

SCHÖNOX HA-VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ SCHÖNOX HA-VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ SCHÖNOX HA Työohjeistus SCHÖNOX HA vedeneristysjärjestelmälle VTT-C-5605-10 hyväksynnän mukaisesti Versio: 1-2010 Huokoiset imevät seinäpinnat pohjustetaan 1:3 vedellä

Lisätiedot

sidosaineet ja liimat

sidosaineet ja liimat sidosaineet ja liimat AIR-ONE Ultra kevyt, korkean hyötysuhteen ja -polymeroitumisasteen omaava yksi komponenttinen kiinnityslaasti keraamisille laatoille. Ominaisuudet o korkea tehokkuus o yksikomponenttinen

Lisätiedot

Keramix ULKOTILAT JA KYLMILLEEN JÄÄVÄT MÄRKÄTILAT VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET

Keramix ULKOTILAT JA KYLMILLEEN JÄÄVÄT MÄRKÄTILAT VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET Keramix ULKOTILAT JA KYLMILLEEN JÄÄVÄT MÄRKÄTILAT VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET KYLMILLEEN JÄÄVÄT MÄRKÄTILAT 1. Seinäpinnat kostutetaan vedellä ennen tasoitusta. 2. Tasoita seinäpinta tarvittaessa

Lisätiedot

Vedeneristyksen työvaiheet

Vedeneristyksen työvaiheet Vedeneristyksen työvaiheet Ennen työn aloitusta Alustaksi soveltuu betoni, muurattu rakenne tai märkätiloihin soveltuva rakennuslevy Tarkista, että betonialustan kosteus on alle 90% RH Varmista alustan

Lisätiedot

ISOT LAATAT SISÄ-JA ULKOTILAT ISON LATTIALAATAN ASENNUSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET

ISOT LAATAT SISÄ-JA ULKOTILAT ISON LATTIALAATAN ASENNUSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ISOT LAATAT SISÄ-JA ULKOTILAT ISON LATTIALAATAN ASENNUSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET LATTIOIDEN LAATOITUS SISÄTILOISSA 1. Pohjusta tasoitettava huokoinen alusta 1:4 vedellä ohennetulla Start Primerilla. 2. Tasoita

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer laatta saumoihin,

Lisätiedot

SISÄTILAT Kerafiber VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ETAG 022

SISÄTILAT Kerafiber VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ETAG 022 SISÄTILAT Kerafiber VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ETAG 022 SEINÄT 1. Pohjusta kuivunut ja pölytön seinäpinta Kiilto Keraprimerilla. Kiilto Keraprimer ohennetaan vedellä 1:1. Anna pohjustusaineen kuivua

Lisätiedot

SISÄTILAT. Keramix VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET

SISÄTILAT. Keramix VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET Keramix SISÄTILAT VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET SEINÄT 1. Seinäpinnat kostutetaan vedellä ennen tasoitusta. 2. Tasoita seinäpinta tarvittaessa Kiilto OT Light, TM DF, TT, SR DF tai SK Märkätilatasoitteella.

Lisätiedot

Hinnasto 2012. sivut 155-161 Laatoitusaineet

Hinnasto 2012. sivut 155-161 Laatoitusaineet Hinnasto 2012 sivut 155-161 Laatoitusaineet Laatoitusaineet Kiinnitysaineet TARVIKKEET Pukkila Klinkkerilaasti Vähän pölyävä kiinnityslaasti klinkkerilaattojen kiinnitykseen betonilattioille ja uimaaltaisiin

Lisätiedot

saumaus- ja tiivistysaineet

saumaus- ja tiivistysaineet saumaus- ja tiivistysaineet POWERCOLOR Sementtipohjaisen saumalaastin uusinta sukupolvea sisältää hopea ioneja ja käytetään 1 5 mm leveisiin saumoihin. SILVER ACTIVE SYSTEM on oligodynaaminenhopea ionien

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer + verkko, kuivumisaika

Lisätiedot

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane Max Stop Vedeneristysmassa Tätskikt Membrane Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi MaxStop-Telattava vedeneristysjärjestelmä koostuu seuraavista osista: 1. MaxStop Primer tai MaxStop kosteussulku

Lisätiedot

HÖGANÄS FB 5. Tuoteselostus Pohjustusaine FB 5 on akryylidispersioperustainen ja ennen kuivumistaan vesiliukoinen.

HÖGANÄS FB 5. Tuoteselostus Pohjustusaine FB 5 on akryylidispersioperustainen ja ennen kuivumistaan vesiliukoinen. Isojen lattialaattojen laatoitusratkaisut Laatoitettaessa pintoja isoilla laatoilla on kiinnitettävä erityistä huomiota alustan tasaisuuteen. Alustan tasoittaminen onnistuu parhaiten juoksevalla tasoitteella.

Lisätiedot

VERKKOON LIIMATTU MOSAIIKKI (1/5) 1. VERKKOON LIIMATTU MOSAIIKKI 1. Levitä Pukkila Saneerauslaastia tai Pukkila Vaaleaa Saneerauslaastia (~3 mm kerros) joko yhdellä tai kahdella työstökerralla. Huom! Laastipetin

Lisätiedot

SAKRET KYLPYHUONEJÄRJESTELMÄ LATTIA

SAKRET KYLPYHUONEJÄRJESTELMÄ LATTIA SAKRET KYLPYHUONEJÄRJESTELMÄ 2014/ToV SAKRET kylpyhuonejärjestelmä sisältää VTT:n sertifioimat tuotteet asuntojen ja hotellihuoneiden kylpyhuoneisiin, WC-tiloihin ja kodinhoitohuoneisiin. Tutustu tähän

Lisätiedot

09. BETONIPINTOJEN KORJAUSTUOTTEET

09. BETONIPINTOJEN KORJAUSTUOTTEET Tulostettu 25.6.2016 1 / 32 09. BETONIPINTOJEN KORJAUSTUOTTEET Tartuntalaasti TL 2 Valumaton täyttölaasti VTL 5 Korjauslaasti KL 1,2 7 Korjauslaasti KL 3,0 10 Korrogard R 3,0 mm 13 Korjauslaasti KL 40

Lisätiedot

15. FESCOTOP-LATTIASIROTTEET

15. FESCOTOP-LATTIASIROTTEET Tulostettu 9.7.2016 1 / 9 15. FESCOTOP-LATTIASIROTTEET Fescotop F10 2 Fescotop F45K 5 Jälkihoitoaine 8 Fescotop F10 2 / 9 FESCOTOP F10 Tuotekuvaus Fescotop F10 on sementtipohjainen lattiakovete, joka levitetään

Lisätiedot

SISÄTILAT KERASAFE VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ETAG 022

SISÄTILAT KERASAFE VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ETAG 022 SISÄTILAT KERASAFE VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ETAG 022 SEINÄT 1. Mittaa ja katkaise vuota (lattiasta kattoon) ja lisää 5 cm kääntövara lattialle. 2. Mittaa 95 cm kulmasta ja tee merkintä. Vuota

Lisätiedot

BIOMASSA PINNOITTEET, MÄRKÄTILOJEN VEDENERISTYS 1 8

BIOMASSA PINNOITTEET, MÄRKÄTILOJEN VEDENERISTYS 1 8 BIOMASSA PINNOITTEET, MÄRKÄTILOJEN VEDENERISTYS 1 8 BIOMASSA PINNOITTEET Työohje Märkätilojen vedeneristys Korjaus- ja uudisrakentaminen BIOMASSA tuotteet ovat kotimaisia M1-luokan muovipohjaisia vedeneristeitä,

Lisätiedot

05. SEINÄTASOITTEET. Tulostettu / 21

05. SEINÄTASOITTEET. Tulostettu / 21 Tulostettu 5.7.2016 1 / 21 05. SEINÄTASOITTEET Silote SF 2 Pohjatasoite LF 4 Pintatasoite LRF 6 Tiilitasoite TTF 8 Pohjatasoite VF 10 Pintatasoite VHF 12 Märkätilatasoite WTT 14 Täyttölaasti TLR 16 Sisärappauslaasti

Lisätiedot

PUKKILA PALVELUTUOTTEET 1.6.2009 HINNASTO 3

PUKKILA PALVELUTUOTTEET 1.6.2009 HINNASTO 3 PUKKILA PELUTUOTTEET 1.6.2009 HINNASTO 3 KIINNITYSLAASTIT PUKKILA KLINKKERILAASTI KL25 25 kg 19,55 23,85 25 kg 48 x 25 kg 6420112855895 8001 Klinkkerilaattojen kiinnitykseen betonilattioille ja uimaaltaisiin

Lisätiedot

MIKROSEMENTTI KÄYTTÖOHJE

MIKROSEMENTTI KÄYTTÖOHJE MIKROSEMENTTI KÄYTTÖOHJE Kun teet lattia- ja seinäpintoja mikrosementillä, on tärkeää noudattaa näitä käyttöohjeita, jotka sisältävät tarkat ohjeet työvaiheille: 1. Puhdista ja esivalmistele (mm. tasoitus)

Lisätiedot

Kiilto Keramix vedeneriste. Kohdassa 9 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet

Kiilto Keramix vedeneriste. Kohdassa 9 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA SERTIFIKAATTI Kiilto Keramix vedeneristysjärjestelmä Kiilto Oy PL 250 FI 33101 Tampere TUOTEKUVAUS Nro VTT-C-690-06 Myönnetty 18.8.2006 Päivitetty 7.11.2011 Kiilto Keramix vedeneristysjärjestelmä

Lisätiedot

LITOCHROM STARLIKE. Käyttökohteet:

LITOCHROM STARLIKE. Käyttökohteet: LITOCHROM STARLIKE Kaksikomponenttinen epoksikiinnitys- ja saumausaine keraamisille seinä- ja lattialaatoille sekä keraamisille että lasimosaiikeille.. Kiinnitysaineena käytettäessä, alustan tulee olla

Lisätiedot

Betoni tai muurattu rakenne, märkätilaan soveltuva rakennuslevy.

Betoni tai muurattu rakenne, märkätilaan soveltuva rakennuslevy. RT/ SP 18.02.2010 Työselostus Märkätilojen vedeneristys ja laatoitus Uudisrakentaminen Malli 1. Seinät Betoni tai muurattu rakenne, märkätilaan soveltuva rakennuslevy. 1.1 Alustan käsittely Betoni tai

Lisätiedot

Z COUNTERFORM MIKROSEMENTTI- KÄYTTÖOHJE

Z COUNTERFORM MIKROSEMENTTI- KÄYTTÖOHJE Z COUNTERFORM MIKROSEMENTTI- KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Pohjatyöt ja vaatimukset Pohjusteaineen (primer) käyttö Mikrosementti Käsittelyaineen käyttö - Liukkaudenestoaine Sivu 2 3 4-5 6 1 Ohjeistukset

Lisätiedot

Tapetointi. Korjausrakentaminen TYÖOHJEET MÄRKÄTILAT LINJASANEERAUKSET RT 84-11093

Tapetointi. Korjausrakentaminen TYÖOHJEET MÄRKÄTILAT LINJASANEERAUKSET RT 84-11093 Tapetointi Korjausrakentaminen TYÖOHJEET Tapetointijärjestelmä paperitapetin, vinyylitapetin, non-woven-tapetin, maalaustapetin ja lasikuitutapetin kiinnitykseen. MÄRKÄTILAT LINJASANEERAUKSET RT 84-11093

Lisätiedot

MÄRKÄTILOJEN VEDENERISTYS Sertifikaatti Nro VTT /

MÄRKÄTILOJEN VEDENERISTYS Sertifikaatti Nro VTT / 1/7 TKR PINNOITTEET TYÖOHJE MÄRKÄTILOJEN VEDENERISTYS Korjaus- ja uudisrakentaminen TKR tuotteet ovat kotimaisia M1-luokan muovipohjaisia vedeneristeitä, mitkä soveltuvat myös sellaisenaan pinnoitteeksi.

Lisätiedot

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa.

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. Järjestelmän rakenne sisältäpäin on seuraava: 1. Sisäseinärakenne

Lisätiedot

Väri. Käyttölämpötila. Sideaine. Runkoaine. Veden lämpötila. Käyttöaika. Kuivumisaika. Menekki. Veden tarve. Sauman leveys

Väri. Käyttölämpötila. Sideaine. Runkoaine. Veden lämpötila. Käyttöaika. Kuivumisaika. Menekki. Veden tarve. Sauman leveys PUKKILA ERIKOISSAUMA ELOKUU 2011 (1/1) Pukkila Erikoissauma Sementtipohjainen hienojakoinen valkoinen saumauslaasti erityisesti kapeiden tai matalien saumojen saumaukseen sisätiloissa. TEKNISET TIEDOT

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA/EDUSTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 27.9.2006 Päivitetty 27.9.2011. Fescon vedeneristysjärjestelmä

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA/EDUSTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 27.9.2006 Päivitetty 27.9.2011. Fescon vedeneristysjärjestelmä SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-870-06 Myönnetty 27.9.2006 Päivitetty 27.9.2011 TUOTTEEN NIMI Fescon vedeneristysjärjestelmä VALMISTAJA/EDUSTAJA Fescon Oy Myllykatu 3 05830 HYVINKÄÄ TUOTEKUVAUS Fescon vedeneristysjärjestelmä

Lisätiedot

RT/ SP 23.10.2008. Märkätilojen vedeneristys Korjausrakentaminen

RT/ SP 23.10.2008. Märkätilojen vedeneristys Korjausrakentaminen RT/ SP 23.10.2008 Työselostus Märkätilojen vedeneristys Korjausrakentaminen Malli Korjauskohteet ovat aina yksilöllisiä ja vaativat ammattitaitoista suunnittelua. Mikäli kyseessä on vesivahinkokohde, tulee

Lisätiedot

Kaksi komponenttinen haponkestävä epoksilaasti jolla kirkkaat kiiltävät värit. Ihanteellinen laatoituksille joilta vaaditaan hyvää puhdistettavuutta.

Kaksi komponenttinen haponkestävä epoksilaasti jolla kirkkaat kiiltävät värit. Ihanteellinen laatoituksille joilta vaaditaan hyvää puhdistettavuutta. Kaksi komponenttinen haponkestävä epoksilaasti jolla kirkkaat kiiltävät värit. Ihanteellinen laatoituksille joilta vaaditaan hyvää puhdistettavuutta. Saumaleveys 2 20 mm. 2/7 Ominaisuudet o Erittäin kestävä

Lisätiedot

Pukkila Erikoissauma. Tammikuu 2009 1(2) PUKKILAN ERIKOISSAUMA. Tekniset tiedot: Väri:

Pukkila Erikoissauma. Tammikuu 2009 1(2) PUKKILAN ERIKOISSAUMA. Tekniset tiedot: Väri: PUKKILAN ERIKOISSAUMA Tammikuu 2009 1(2) Pukkila Erikoissauma Sementtipohjainen hienojakoinen valkoinen saumauslaasti erityisesti kapeiden tai matalien saumojen saumaukseen sisätiloissa. Kaakeli- ja klinkkerilaattojen

Lisätiedot

Oikea tuotevalikoima laatoittamiseen. Ratkaisut ammattilaisille.

Oikea tuotevalikoima laatoittamiseen. Ratkaisut ammattilaisille. Oikea tuotevalikoima laatoittamiseen Ratkaisut ammattilaisille. Älä vedä pölyä henkeen! Valitse lähes pölyämätön Ceresit CM 90 kiinnityslaasti säästät myös siivousaikaa. Mullistava Easy-teknologia tekee

Lisätiedot

Construction. Sika MultiKit. Kaksikomponenttinen monikäyttöinen muovaus- ja. korjausmassa. Tuotekuvaus

Construction. Sika MultiKit. Kaksikomponenttinen monikäyttöinen muovaus- ja. korjausmassa. Tuotekuvaus Tuotetietoesite Painos 24/04/2008 Tunnus no: 02 04 02 03 001 0 000024 Sika Multikit Sika MultiKit Kaksikomponenttinen monikäyttöinen muovaus- ja korjausmassa Construction Tuotekuvaus Käyttökohteet Ominaisuudet

Lisätiedot

Pukkila Erikoissauma. Tammikuu 2009 1(2) PUKKILAN ERIKOISSAUMA. Tekniset tiedot: Väri:

Pukkila Erikoissauma. Tammikuu 2009 1(2) PUKKILAN ERIKOISSAUMA. Tekniset tiedot: Väri: PUKKILAN ERIKOISSAUMA Tammikuu 2009 1(2) Pukkila Erikoissauma Sementtipohjainen hienojakoinen valkoinen saumauslaasti erityisesti kapeiden tai matalien saumojen saumaukseen sisätiloissa. Kaakeli- ja klinkkerilaattojen

Lisätiedot

02. TULISIJALAASTIT. Tulostettu / 9

02. TULISIJALAASTIT. Tulostettu / 9 Tulostettu 1.2.2017 1 / 9 02. TULISIJALAASTIT Saviuunilaasti SUL 2 Tulenkestävä muurauslaasti TKM 4 Tulenkestävä valumassa TKV 6 Tulenkestävä korjausmassa 8 Saviuunilaasti SUL 2 / 9 SAVIUUNILAASTI SUL

Lisätiedot

Vedeneristyksen työvaiheet

Vedeneristyksen työvaiheet Vedeneristyksen työvaiheet Ennen työn aloitusta Alustaksi soveltuu betoni, muurattu rakenne tai märkätiloihin soveltuva rakennuslevy Tarkista, että betonialustan kosteus on alle 90% RH Varmista alustan

Lisätiedot

Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6. DIN EN :2004 -sertifioitu järjestelmä

Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6. DIN EN :2004 -sertifioitu järjestelmä Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6 1. K & H Korroosiosuoja- ja tartuntalaasti Korroosiosuojaus ja tartuntalaasti samassa, raekoko < 0,5 mm Soveltuu myös tiesuolan vaikutuksille alttiisiin

Lisätiedot

Tämä ohje koskee muovipinnoitettua peltielementtikylpyhuonetta yleisesti ja suosittelemme aina kohteen tarkistamista ennen työn aloittamista.

Tämä ohje koskee muovipinnoitettua peltielementtikylpyhuonetta yleisesti ja suosittelemme aina kohteen tarkistamista ennen työn aloittamista. RT/ SP 20.03.2012 Työselostus Peltielementtikylpyhuoneen saneeraus Korjausrakentaminen Tämä ohje koskee muovipinnoitettua peltielementtikylpyhuonetta yleisesti ja suosittelemme aina kohteen tarkistamista

Lisätiedot

Nopeasti Tehokkaasti Taloudellisesti. Linjasaneeraustuotteita. Käsittelyohjeita. www.kivira.fi

Nopeasti Tehokkaasti Taloudellisesti. Linjasaneeraustuotteita. Käsittelyohjeita. www.kivira.fi Nopeasti Tehokkaasti Taloudellisesti Linjasaneeraustuotteita Käsittelyohjeita www.kivira.fi Lattiabetonit Lattia- ja seinä tasoitteet Speed Estrich E 300 SE 1 Lattiabetoni Käsi- ja konekäyttöön, pumpattavissa.

Lisätiedot

Construction. Nopeasti kuivuva, luja rakenneliima. Tuotekuvaus. Tuotetietoesite Versio 18/10/2011 Tunniste: 02 04 02 03 002 0 000002

Construction. Nopeasti kuivuva, luja rakenneliima. Tuotekuvaus. Tuotetietoesite Versio 18/10/2011 Tunniste: 02 04 02 03 002 0 000002 Tuotetietoesite Versio 18/10/2011 Tunniste: 02 04 02 03 002 0 000002 SikaBond Q-180 Nopeasti kuivuva, luja rakenneliima Tuotekuvaus SikaBond Q-180 on nopeasti kuivuva, puolirakenteellinen 2- komponenttinen

Lisätiedot

TYÖOHJE 11/2008 Pukkila Märkätilajärjestelmä Terve märkätila Useimmat kosteusvauriot johtuvat rakenne- ja työvirheistä, vääristä materiaalivalinnoista tai puutteellisesta ilmanvaihdosta. Hyvällä suunnittelulla

Lisätiedot

VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄN ASENNUSOPAS

VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄN ASENNUSOPAS Elokuu 2013 Korvaa ohjeen Huhtikuu 2012 VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄN ASENNUSOPAS BOSTIK MEMBRANE -vedeneristysmassa 1 VEDENERISTYS & LAATOITUS TASOITTEET LIIMAT SAUMAUS & TIIVISTYS täydellinen vedeneristysjärjestelmä

Lisätiedot

Parvekkeiden ja terassien vedeneristys ja laatoitus

Parvekkeiden ja terassien vedeneristys ja laatoitus Parvekkeiden ja terassien vedeneristys ja laatoitus Parvekkeet ja terassit Parvekkeet ja terassit altistuvat ankarille sääolosuhteille ja ilmaston vaihteluille kuten vesisateet, auringonpaiste, jäätyminen

Lisätiedot

Kohdassa 9 taulukossa 1 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet

Kohdassa 9 taulukossa 1 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet SERTIFIKAATTI Nro 149/01 Myönnetty 2.5.2001 Päivitetty 11.4.2011 TUOTTEEN NIMI. Kahi-kylpyhuonejärjestelmä VALMISTAJA Saint-Gobain Weber Oy Ab Strömberginkuja 2 (PL 70) FI-00381 Helsinki TUOTEKUVAUS Kahi-kylpyhuonejärjestelmä

Lisätiedot

VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄN ASENNUSOPAS

VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄN ASENNUSOPAS VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄN ASENNUSOPAS BOSTIK MEMBRANE -vedeneristysmassa VEDENERISTYS & LAATOITUS TASOITTEET LIIMAT SAUMAUS & TIIVISTYS 1 täydellinen vedeneristysjärjestelmä bostikilta Bostik Membrane on

Lisätiedot

Kohdassa 9 taulukossa 1 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet

Kohdassa 9 taulukossa 1 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet SERTIFIKAATTI Nro 195/04 Myönnetty 20.8.2004 Päivitetty 18.2.2011 TUOTTEEN NIMI. EDUSTAJA Pukkila Vedeneristysjärjestelmä Pukkila Oy Ab Pitkämäenkatu 9, PL 29 20251 TURKU TUOTEKUVAUS Pukkila Vedeneristysjärjestelmä

Lisätiedot

ALUSTANKÄSITTELYOHJEET

ALUSTANKÄSITTELYOHJEET 26.6.2014 ALUSTANKÄSITTELYOHJEET Uudisrakentaminen - Betoni - Levylattiat - Metallilattiat Korjausrakentaminen - Maalattu puulattia - Maalattu betonilattia - Betonilattia, jossa akryylidispersioliimajäänteitä

Lisätiedot

RENOFIX RT 310 P TARTUNTADISPERSIO

RENOFIX RT 310 P TARTUNTADISPERSIO TAMMIKUU 2011 Korvaa T 310 P-esitteen marraskuu 1996 ENOFIX T 310 P TATUNTADISPESIO enofix T 310 P on polymeeridispersio, jolla voidaan parantaa betonin/betonin tai betonin/laastin välistä tartuntaa. enofix

Lisätiedot

PERINTEISELLÄ SAVILAASTILLA LUOT NÄYTTÄVIÄ, TERVEELLISTÄ ASUMISTA EDISTÄVIÄ SISÄPINTOJA. NYT MYÖS SÄVYTETTYNÄ.

PERINTEISELLÄ SAVILAASTILLA LUOT NÄYTTÄVIÄ, TERVEELLISTÄ ASUMISTA EDISTÄVIÄ SISÄPINTOJA. NYT MYÖS SÄVYTETTYNÄ. PERINTEISELLÄ SAVILAASTILLA LUOT NÄYTTÄVIÄ, TERVEELLISTÄ ASUMISTA EDISTÄVIÄ SISÄPINTOJA. NYT MYÖS SÄVYTETTYNÄ. Juvan teollisuuskatu 21 B Puh. 09-774 2720 www.kivira.fi 02920 Espoo Fax. 09-774 27211 info@kivira.fi

Lisätiedot

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane 0809 GVK Coating Technology Oy FI- 21600 Parainen Finland 14 0809- CPR- 1080 ETA- 14/0146 ETAG 022-1 Vedeneristysjärjestelmä märkätilojen laatoitettaville pinnoille DoP 002GVK www.gvk.fi Max Stop Helppo

Lisätiedot

EPOKSIPOHJUSTE weber.floor 4712/ Eurolan FK 28

EPOKSIPOHJUSTE weber.floor 4712/ Eurolan FK 28 EPOKSIPOHJUSTE 1(1) EPOKSIPOHJUSTE weber.floor 4712/ Eurolan FK 28 Epoksipohjuste on liuotteeton, matalaviskoosinen, 2-komponenttinen epoksipohjuste. Tuotetta käytetään pohjusteena ennen Epoksieristeen

Lisätiedot

RENOFLOOR RT 425 P TARTUNTADISPERSIO TEKNISET TIEDOT

RENOFLOOR RT 425 P TARTUNTADISPERSIO TEKNISET TIEDOT MARRASKUU 2010 Korvaa RT 425 P-esitteen joulukuu 2002 RENOFLOOR RT 425 P TARTUNTADISPERSIO R OMINAISUUDET enofloor RT 425 P on stryreeni - akrylaattipohjainen polymeeridispersio, jolla varmistetaan Renofloor

Lisätiedot

Julkisivujen pinnoitus klinkkerilaatoilla tai tiilijäljitelmälaatoilla

Julkisivujen pinnoitus klinkkerilaatoilla tai tiilijäljitelmälaatoilla Julkisivujen pinnoitus klinkkerilaatoilla tai tiilijäljitelmälaatoilla KUN VAATIMUKSENA ON TÄYDELLINEN PINNOITUSRATKAISU NARMAPINNOITUS OY Paattistentie 947, 21330 Paattinen 040-7646648 / 040-7646649 www.alseccofinland.fi

Lisätiedot

ALUSTANKÄSITTELYOHJEET

ALUSTANKÄSITTELYOHJEET ALUSTANKÄSITTELYOHJEET Uudisrakennus Alusta: - Betoni - Levylattiat - Metallilattiat Korjausrakentaminen Alusta: - Maalattu puulattia - Maalattu betonilattia - Betonilattia, jossa akryylidispersioliimajäänteitä

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET - 2015 - ABL-LAATAT

ASENNUSOHJEET - 2015 - ABL-LAATAT ASENNUSOHJEET - 2015 - ABL-LAATAT YLEISTÄ SEINIEN LAATOITUS LATTIAN LAATOITUS LIIKUNTASAUMAT LATTIAN JA SEINÄN RAJAKOHTA MÄRKÄTILASSA VALESAUMAISTEN MOSAIIKKILAATTOJEN ASENNUS LASIMOSAIIKIN ASENNUS ---01--

Lisätiedot

MSS KRISTALLOINTI BETONIN VESITIIVISTYS KRISTALLOINTIMENETELMÄLLÄ

MSS KRISTALLOINTI BETONIN VESITIIVISTYS KRISTALLOINTIMENETELMÄLLÄ MSS KRISTALLOINTI BETONIN VESITIIVISTYS KRISTALLOINTIMENETELMÄLLÄ MSS KRISTALLOINTI Pysyvä ratkaisu uusprojekteihin vesitiivistää ja suojaa betonin Monikäyttöinen käsittely vanhoille rakenteille korjaa

Lisätiedot

BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Rappausohje

BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Rappausohje BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Simolinintie 1 06100 PORVOO (019) 5244 922 www.laastikulma.fi 2 RAPPAUSOHJE BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Rapattava alusta Betoniharkko

Lisätiedot

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita tarkasti. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM KUIVAN TILAN SEINÄT.

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM KUIVAN TILAN SEINÄT. Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS 1. Cement primer- laimenna 1:1

Lisätiedot

Huippuluokan sisämaalit ammattilaisille

Huippuluokan sisämaalit ammattilaisille ammattilaistuotteet Teknoksen uusi TeknosPro-tuotesarja sisältää laadukkaita ja teknisesti edistyksellisiä pintakäsittelyratkaisuja ammattirakentamiseen. TeknosPro kohottaa rakentamisen laatua. Sarjan

Lisätiedot

SiMP Seal 55. 1-Komponenttinen SiMP polymeeriteknologiaan perustuva liima- ja tiivistysmassa. Tuotekuvaus. Käyttöalueet. Edut

SiMP Seal 55. 1-Komponenttinen SiMP polymeeriteknologiaan perustuva liima- ja tiivistysmassa. Tuotekuvaus. Käyttöalueet. Edut SiMP Seal 55 1-Komponenttinen SiMP polymeeriteknologiaan perustuva liima- ja tiivistysmassa 1 Tuotekuvaus SiMP Seal 55 on 1-komponenttinen, korkealuokkainen, pysyvästi elastinen, kosteuskuivuva SiMP polymeeriteknologiaan

Lisätiedot

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane. Yksityiskohtaiset työohjeet seuraavilla sivuilla

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane. Yksityiskohtaiset työohjeet seuraavilla sivuilla 0809 GVK Coating Technology Oy FI- 21600 Parainen Finland 14 0809- CPR- 1080 ETA- 14/0146 ETAG 022-1 Vedeneristysjärjestelmä märkätilojen laatoitettaville pinnoille DoP 002GVK www.gvk.fi Max Stop Helppo

Lisätiedot

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane. Yksityiskohtaiset työohjeet seuraavilla sivuilla

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane. Yksityiskohtaiset työohjeet seuraavilla sivuilla 0809 GVK Coating Technology Oy FI- 21600 Parainen Finland 14 0809- CPR- 1080 ETA- 14/0146 ETAG 022-1 Vedeneristysjärjestelmä märkätilojen laatoitettaville pinnoille DoP 002GVK www.gvk.fi Max Stop Helppo

Lisätiedot

JOINTS FIRE ACRYL PRO+ Paloakryyli läpivienteihin ja saumoihin

JOINTS FIRE ACRYL PRO+ Paloakryyli läpivienteihin ja saumoihin TUOTEKUVAUS laajenee kuumuuden vaikutuksesta yli +180 C lämpötilassa estäen palon, savun, ja palokaasujen etenemisen sekä toimii äänikatkona. saavuttaa EI240 palonkestoajan paloluokitelluissa sauma- ja

Lisätiedot

JA KYLMILLEEN JÄÄVÄT MÄRKÄTILAT KERAMIX ULKOTILAT KERAMIX VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET

JA KYLMILLEEN JÄÄVÄT MÄRKÄTILAT KERAMIX ULKOTILAT KERAMIX VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET KERAMIX ULKOTILAT JA KYLMILLEEN JÄÄVÄT MÄRKÄTILAT KERAMIX VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET KERAMIX -JÄRJESTELMÄN TYÖOHJEET ULKOTILOIHIN KÄYTTÖALUE Kylmilleen jäävien märkätilojen vedeneristysmenetelmä

Lisätiedot

SCHÖNOX ifix + WetStop asennusohje

SCHÖNOX ifix + WetStop asennusohje SCHÖNOX ifix + WetStop asennusohje I Let s stick together I www.schonox.fi I versio 1 Yleistä Tämä työohje koskee WetStop vedeneristekalvon ja WetStop tiivistystarvikkeiden asentamista, käyttäen kiinnittämiseen

Lisätiedot

JOINTS FIRE COMPOUND PRO+ Palokipsimassa läpivienteihin

JOINTS FIRE COMPOUND PRO+ Palokipsimassa läpivienteihin TUOTEKUVAUS on koostumukseltaan erityinen kipsipohjainen, kutistumaton laasti, joka sekoitetaan veden kanssa. Palokatkomassa voidaan sekoittaa joko kaadettavaksi tai levitettäväksi läpivientien ympärille.

Lisätiedot

RENOFIX RT 300 LAATTALAASTI VESIERISTYSTÄ VAATIVIIN KOHTEISIIN TEKNISET TIEDOT

RENOFIX RT 300 LAATTALAASTI VESIERISTYSTÄ VAATIVIIN KOHTEISIIN TEKNISET TIEDOT JOULUKUU 2011 Korvaa T 300-esitteen ENOFIX T 300 LAATTALAASTI VESIEISTYSTÄ VAATIVIIN KOHTEISIIN enofix T 300 on kaksikomponenttinen (T 300 K + T 300 P) laattalaasti, joka kovetuttuaan muodostaa elastisen

Lisätiedot

1-komponenttinen polyuretaanipohjainen julkisivusaumausmassa DIN 18540/F BS - ISO 11600/F/25LM - BS 6920-1:2000 - CE-CERTIFIED

1-komponenttinen polyuretaanipohjainen julkisivusaumausmassa DIN 18540/F BS - ISO 11600/F/25LM - BS 6920-1:2000 - CE-CERTIFIED 1-komponenttinen polyuretaanipohjainen julkisivusaumausmassa DIN 18540/F BS - ISO 11600/F/25LM - BS 6920-1:2000 - CE-CERTIFIED 1 Tuotekuvaus on 1-komponenttinen, korkealuokkainen, pysyvästi elastinen,

Lisätiedot

Casco Saniteettisilikoni nurkkien, liikunta-saumojen ja myös lattia-seinä liittymien saumaukseen

Casco Saniteettisilikoni nurkkien, liikunta-saumojen ja myös lattia-seinä liittymien saumaukseen SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-5605-10 Myöntämispäivä 1.6.2010 TUOTTEEN NIMI Schönox HA märkätilojen vedeneristys- ja pintarakennejärjestelmä VALMISTAJA Akzo Nobel Coatings Oy Valimotie 22 (PL 140) 01531 VANTAA

Lisätiedot

SCHÖNOX SHOWERLINE SCHÖNOX SHOWERLINE. hyväksyttyä varmuutta. Let s stick together www.schonox.fi

SCHÖNOX SHOWERLINE SCHÖNOX SHOWERLINE. hyväksyttyä varmuutta. Let s stick together www.schonox.fi SCHÖNOX SHOWERLINE SCHÖNOX SHOWERLINE hyväksyttyä varmuutta. Työohjeistus SCHÖNOX HA vedeneristysjärjestelmälle EOTA / ETAG 022 hyväksynnän erittäin riittoisa kansainvälisesti hyväksytty helppo asentaa

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

Mikrosementin asentaminen

Mikrosementin asentaminen Mikrosementin asentaminen 1. Pinnan valmistelu Pinnan tulee olla kauttaaltaan puhdas ja tasainen. Mikäli pinnassa on eri materiaalien yhtymäkohtia (materiaalien eri imukyky), lisää kaksi (2) kerrosta Impoxy

Lisätiedot

HIDROFLEX -vesieriste sisäkäyttöön

HIDROFLEX -vesieriste sisäkäyttöön HIDROFLEX -vesieriste sisäkäyttöön Hidroflex on synteettinen vesieriste. Valumattomana sopii myös seinille ja muille pystysuorille pinnoille. Kuivuttuaan elastinen (+2 o C - +100 o C lämpötiloissa) ja

Lisätiedot

Construction. Sikadur -Combiflex CF liima, tyyppi N ja tyyppi R. Kaksikomponenttinen epoksipohjainen rakenneliima Osa Sikadur -Combiflex -järjestelmää

Construction. Sikadur -Combiflex CF liima, tyyppi N ja tyyppi R. Kaksikomponenttinen epoksipohjainen rakenneliima Osa Sikadur -Combiflex -järjestelmää Tuotetietoesite Painos 24/04/2008 Tunnus no: 02 07 03 02 003 0 000002 Sikadur-Combiflex CF liima Construction Sikadur -Combiflex CF liima, tyyppi N ja tyyppi R Kaksikomponenttinen epoksipohjainen rakenneliima

Lisätiedot

Conbit. Älä sekoita laastia kerralla enempää kuin ehdit käyttämään 45 minuutissa. Hävitä kovettumaan alkanut laasti.

Conbit. Älä sekoita laastia kerralla enempää kuin ehdit käyttämään 45 minuutissa. Hävitä kovettumaan alkanut laasti. Conbit Nopeasti kuivuva, vesitiivis ja pakkasenkestävä laasti betonilaattojen, luonnonkivien ja reunakivien saumaamiseen sekä kiinnittämiseen asfalttiin tai betoniin KÄYTTÖKOHTEET Hyvien tartuntaominaisuuksien

Lisätiedot

Vetonit vedeneristys. Työohje. www.e-weber.fi. 8 70 / 15.6.2013 korvaa esitteen 8 70/15.6.2012

Vetonit vedeneristys. Työohje. www.e-weber.fi. 8 70 / 15.6.2013 korvaa esitteen 8 70/15.6.2012 Vetonit vedeneristys Työohje 8 70 / 15.6.2013 korvaa esitteen 8 70/15.6.2012 www.e-weber.fi KÄYTTÖKOHTEET Hyvällä suunnittelulla ja huolellisella toteutuksella syntyy terve ja kestävä märkätila. Weberin

Lisätiedot

Tekninen tietolehti StoPox 452 EP

Tekninen tietolehti StoPox 452 EP EP-pohjuste Ominaista Käyttö Ominaisuudet Ulkonäkö Erikoisominaisuuksia/ huomautuksia sisä- ja ulkokäyttöön lattiapinnoilla kapillaari- ja huokostäyttöön sementtiperustaisilla alustoilla pohjusteena kosteilla

Lisätiedot

Helposti levittyvää designia. weber.floor CASA Designlattia. www.e-weber.fi

Helposti levittyvää designia. weber.floor CASA Designlattia. www.e-weber.fi Helposti levittyvää designia weber.floor CASA Designlattia www.e-weber.fi WEBER.FLOOR CASA Uusi mineraalipohjainen ja saumaton Suomessa kehitetty ja valmistettu Designlattia HELPOSTI LEVITTYVÄÄ DESIGNIA

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi ASENNUSOHJEET Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet...

Lisätiedot

08. RAPPAUSLAASTIT. Tulostettu / 20

08. RAPPAUSLAASTIT. Tulostettu / 20 Tulostettu 5.10.2017 1 / 20 08. RAPPAUSLAASTIT Rappauslaasti KS 10/90 2 Rappauslaasti KS 35/65 4 Rappauslaasti KS 50/50 6 Rappauslaasti KS 65/35 8 Pohjanoikaisulaasti 10 Kevytrappauslaasti KEV KS 35/65

Lisätiedot

Asunto Oy Rudolfintie 15, kylpyhuoneiden ja keittiöiden saneeraus 1(13) Tiedote 4.12.2010, Jouko Aho, Martti Remes

Asunto Oy Rudolfintie 15, kylpyhuoneiden ja keittiöiden saneeraus 1(13) Tiedote 4.12.2010, Jouko Aho, Martti Remes Asunto Oy Rudolfintie 15, kylpyhuoneiden ja keittiöiden saneeraus 1(13) Asunto Oy Rudolfintie 15, kylpyhuoneiden ja keittiöiden saneeraus 2(13) Asunto Oy Rudolfintie 15, kylpyhuoneiden ja keittiöiden saneeraus

Lisätiedot

PiiMat Oy FLEXCRETE Sivu 1 BETONIRAKENTEIDEN KORJAAMINEN 20.1.2006 1 ESITYÖT. 1.1 Pintarakenteet

PiiMat Oy FLEXCRETE Sivu 1 BETONIRAKENTEIDEN KORJAAMINEN 20.1.2006 1 ESITYÖT. 1.1 Pintarakenteet PiiMat Oy FLEXCRETE Sivu 1 1 ESITYÖT 1.1 Pintarakenteet Ennen betonikorjaus- tai pinnoitustöiden aloittamista on tilaajan edustajan kanssa käytävä läpi korjattavalla tai pinnoitettavalla alueella olevat

Lisätiedot

Tiivistysaineet Ilmastointi

Tiivistysaineet Ilmastointi Tiivistysaineet Ilmastointi Tiivistysaineet Ilmastointi Tuotantolaitoksella Getingessä valmistetaan ABRAn tiivistysaineita muun muassa ilmastointialalle. Sunchem kykenee vastaamaan useimpiin tarpeisiin

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM VESIERISTETYLLE POHJALLE MÄRKÄTILAN SEINÄT.

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM VESIERISTETYLLE POHJALLE MÄRKÄTILAN SEINÄT. Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS 1. Cement primer- voidaan ohentaa

Lisätiedot

Suurikokoisten keraamisten laattojen asennus seinään ja lattiaan

Suurikokoisten keraamisten laattojen asennus seinään ja lattiaan Marras 2013 NAVERVEJ 13 DK-4000 ROSKILDE TLF. 46 75 58 00 Suurikokoisten keraamisten laattojen asennus seinään ja lattiaan + fliser /fliseklæb på væg Suurikokoisten laattojen määrittely ja vaatimukset

Lisätiedot

Kerrospaksuuden ylittäessä 50mm, tulee huomioida, että tuotekortissa esitetty kuivumisaika kasvaa.

Kerrospaksuuden ylittäessä 50mm, tulee huomioida, että tuotekortissa esitetty kuivumisaika kasvaa. Lattiaratkaisut 1 Betonilattian tasoitus, liike- ja toimistorak. RAK 1 / 10 Hyvälaatuisen betonin tasoitus mm. liike- ja toimistorakennuskohteissa Uusi lattiapäällyste, esim. muovi- tai tekstiilimatto,

Lisätiedot

Lattioiden ja seinien sekä nurkkien, materiaalien rajakohtien ja liitosten/läpivientien vedeneriste

Lattioiden ja seinien sekä nurkkien, materiaalien rajakohtien ja liitosten/läpivientien vedeneriste SERTIFIKAATTI VTT-C-11838-16 Myönnetty 1.12.2016 Voimassa 30.11.2021 TUOTTEEN NIMI Fescoseal A+B vedeneristysja pintarakennejärjestelmä VALMISTAJA Fescon Oy Myllykatu 3 05830 HYVINKÄÄ TUOTEKUVAUS Fescoseal

Lisätiedot

KERAMIX SISÄTILAT KERAMIX VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET

KERAMIX SISÄTILAT KERAMIX VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET KERAMIX SISÄTILAT KERAMIX VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET KERAMIX -JÄRJESTELMÄN TYÖOHJEET SISÄTILOIHIN KÄYTTÖALUE Märkätilojen vedeneristysmenetelmä lattia- ja seinäpinnoille kun pinnoitteeksi tulee

Lisätiedot

LAATOITUSOHJE. Laatoituksen aloitus. Seinät

LAATOITUSOHJE. Laatoituksen aloitus. Seinät LAATOITUSOHJE Laatoituksen aloitus Seinät Seinien kaakelointi aloitetaan merkkaamalla ensin kaakeleiden vaaka- ja pystylinjat. Merkitse seinään pystysuora viiva keskelle. Asenna suora lauta seinälle vaakasuoraan

Lisätiedot

Laatoittajan käsikirja

Laatoittajan käsikirja Laatoittajan käsikirja Pukkila Oy Ab Pukkila Oy Ab on Pohjoismaiden ainoa keraamisia laattoja valmistava yritys. Yrityksen tarina alkoi jo vuonna 1874, jolloin perustettiin kaakeliuuneja valmistava

Lisätiedot

Itsetasoittuva epoksipinnoite

Itsetasoittuva epoksipinnoite IN COMPLIANCE WITH EUROPEAN STANDARD PRINCIPLES PI-MC-PR-IR SURFACE PROTECTION SYSTEMS FOR CONCRETE Mapefloor SL HD SR SYNTHETIC RESINS B2,0 AR0.5-IR4-Bfl-s1 Itsetasoittuva epoksipinnoite IN COMPLIANCE

Lisätiedot