Kurssin tarkoitus on perehdyttää A-tason valvoja- ja tuomaristotehtäviin. SUOMEN MOOTTORILIITTO - FINLANDS MOTORFÖRBUND ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kurssin tarkoitus on perehdyttää A-tason valvoja- ja tuomaristotehtäviin. SUOMEN MOOTTORILIITTO - FINLANDS MOTORFÖRBUND ry"

Transkriptio

1 Kurssin tarkoitus on perehdyttää A-tason valvoja- ja tuomaristotehtäviin. SUOMEN MOOTTORILIITTO - FINLANDS MOTORFÖRBUND ry

2 Valvoja- ja tuomaristokoulutus 2 SISÄLTÖ Tuomaristo 3 Tuomariston puheenjohtaja eli SML:n valvoja 5 Tuomariston kokouksissa käsiteltävät asiat 10 Vastalauseet ja vetoomukset 13 Kurssimateriaalin tarkoitus on toimia käsikirjana kilpailussa. Kurssimateriaalissa kursiivilla kirjoitetut tekstit on tarkoitettu kurssin aikana yhteisesti mietittäviksi asioiksi.

3 3 Valvoja- ja tuomaristokoulutus 50 TUOMARISTO Tuomaristo edustaa vain SML:oa ja on sille vastuussa Tuomariston kokoonpano Tuomariston tulee koostua puheenjohtajasta ja kahdesta äänioikeuden omaavasta jäsenestä. Kansallisen kilpailun tuomariston jäsenet esittää kilpailun järjestäjä kilpailulupa-anomuksessaan SML:n hyväksyttäväksi. Seuraavilla henkilöillä on oikeus osallistua tuomariston kokouksiin ilman äänioikeutta: - SML:n puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, hallituksen jäsenet, ko. lajiryhmän jäsenet ja toiminnanjohtaja sekä liiton muut toimihenkilöt, - kilpailun johtaja ja johtavat toimitsijat Menettely tuomariston kokouksissa Kaikki tuomariston päätökset tehdään yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Tuomariston jäsenten täytyy hyväksyä tuomariston puheenjohtajan urheilusäännöstön tulkintaa koskeva päätös, minkä johdosta heillä on oikeus vedota SML:oon Kilpailun lopettaminen Tuomaristolla on oikeus oma aloitteisesti tai kilpailun järjestäjän tai kilpailun johtajan pyynnöstä viivyttää kilpailun alkua, kunnostuttaa rata tai kilpailupaikka, keskeyttää kilpailu tai osa siitä milloin pikaiset turvallisuussyytä tai muut pakottavat syyt sitä edellyttävät.

4 Valvoja- ja tuomaristokoulutus 4 SML:n valvoja ja tuomariston jäsenet ovat johtoautossa kiertämässä rataa, juuri ennen kilpailun alkua. Kaikki ovat muuten kunnossa, mutta yleisö on valvojan ja tuomariston mielestä vaarallisella katselualueella, miten toimitaan? 50.6 Tuomariston päätösten julkaiseminen Kaikki kilpailun järjestelyille tärkeät tuomariston päätökset ja tulokset täytyy julkaista mahdollisimman nopeasti Tuomariston pöytäkirja (LIITTEET 26 28) Kansallisen kilpailun pöytäkirja laaditaan Suomeksi ja sen tai sen jäljennös lähetetään SML:on 72 tunnin kuluessa valvojaraportin liitteenä. Pöytäkirjasta tulee käydä ilmi yksityiskohtaisesti: kaikki rangaistukset vastalauseita koskevat päätökset (jäljennös vastalauseesta pöytäkirjan liitteenä) mahdolliset onnettomuudet mahdollisesti havaitut epäkohdat sekä tuomariston antama kilpailun järjestelyjä koskeva lausunto sekä kaikki muut erityisesti mainitsemisen arvoiseksi harkitut asiat 50.3 Tuomariston ja ratalajien tuomarin (valvojan) asema Tuomaristolla tai tuomarilla on kilpailun ylin päätäntävalta, mutta ainoastaan asioissa, jotka koskevat urheilusäännöstöä, sen liitteitä ja kilpailun lisämääräystä. Sen tähden tuomariston jäsenet ovat vastuussa ainoastaan SML:lle. He eivät ole vastuussa kilpailun järjestelyistä, missä heillä ei ole toimeenpanovaltaa. Poikkeuksena on ratalajien tuomari.

5 5 Valvoja- ja tuomaristokoulutus Tästä syystä kaikki yksityinen ja laillinen vastuu on kilpailun järjestäjän. Tuomaristo tai tuomari voi hyväksyä muutoksia kilpailun lisämääräykseen tai ohjelmaan edellyttäen, että urheilusäännöstön kohdan määräyksiä on noudatettu. Tuomaristolla tai tuomarilla ei ole oikeutta muuttaa tai tehdä lisäyksiä urheilusääntöihin, mutta molemmilla on oikeus tehdä päätöksiä poikkeuksellisissa urheilusäännöstön kohdassa 50.5 edellytetyissä tapauksissa. Ainoastaan tuomaristo tai tuomari on pätevä päättämään kilpailussa tehdyistä vastalauseista. Päätöksestä voidaan vedota ylempään tuomioistuimeen. Tuomariston tai tuomarin tulee käsitellä kaikki rangaistukset. Kilpailun lisämääräys on postitettu asianmukaisesti ja siinä on ilmoitettu myös kilpailun aikataulu. Mutta kilpailupäivän aamuna kilpailun johtaja kertookin tuomaristolle ja valvojalle aikatauluun tulleen muutos. Mitä tehdään? 50.2 Tuomariston puheenjohtaja ja tuomari (valvoja) Tuomariston puheenjohtajan nimittää SML. Hänellä ei ole äänioikeutta, mutta äänten mennessä tasan, hänen täytyy antaa ratkaiseva ääni ja hänen päätöksestään tulee lopullinen. Hänen täytyy varmistua siitä, että tuomariston päätökset ovat urheilusäännöstön, SML:n julkaisemien sääntöjen ja kilpailun lisämääräyksen mukaisia. Hän päättää tuomariston kokousten ajankohdat ja kutsuu tarpeen vaatiessa kokoon ylimääräisiä kokouksia.

6 Valvoja- ja tuomaristokoulutus 6 Kaiken virallisen tiedonvälityksen tuomaristolta kilpailun johtajalle täytyy tapahtua tuomariston puheenjohtajan toimesta. Tuomariston kokouksessa käsitellään vastalausetta. Tuomariston jäsenet ovat tulkinneet asian samankaltaisesti, mutta valvoja on tulkinnut asian toisin, urheilusäännöstöä tukien. Miten toimitaan? Tuomariston puheenjohtajan (valvojan) velvollisuudet Saavuttuaan kilpailupaikalle, tuomariston puheenjohtajan tulee tarkastaa tuomariston jäseniä koskevat nimitykset. Olet kilpailun valvojana ja toinen nimetty tuomariston jäsen ei ole saapunut kilpailupaikalle ennen kilpailun alkua eikä häntä ole tavoitettu puhelimitse. Toimenpiteesi? Valvoja kutsuu koolle tuomariston ensimmäiseen kokoukseen ennen ensimmäisen virallisen harjoituksen alkua, ja tämän kokouksen aikana tuomariston tulee hyväksyä seuraavat asiat: mahdolliset kilpailun lisämääräykseen ilmoittautumisajan jälkeen tehdyt muutokset tarkistaen, että kaikille ajajille ja osanottajille on niistä tiedotettu, kilpailun sihteerin raportti, joka sisältää tiedon siitä, että kaikilla hyväksytyillä ajajilla ja osanottajilla on voimassaolevat luvat ja tiedon kaikista kilpailun järjestämisvastuussa olevista johtavista toimitsijoista, kilpailun johtajan raportti, joka selvittää kaikki toimenpiteet, jotka tehdään kilpailun järjestelyjen säännön mukaiseksi sujumiseksi. Kilpailun sihteeri kysyy tuomaristolta ja valvojalta toimintaohjeita erään hyvin tunnetun kilpailijan suhteen, jolla ei ole lisenssiä mukana, ainoastaan kuitti suoritetusta lisenssiosuudesta. Kilpailija kertoo

7 7 Valvoja- ja tuomaristokoulutus osallistuneensa edellisenäkin viikonloppuna kilpailuihin. Mitkä ohjeet annetaan sihteerille?

8 Valvoja- ja tuomaristokoulutus 8 Puheenjohtaja kutsuu koolle tuomariston kokouksen kunakin päivänä virallisten harjoitusten päätyttyä, jolloin kuullaan kilpailun johtajan, kilpailun sihteerin ja tarvittavien toimitsijoiden raportit. Kilpailun päätyttyä tuomariston viimeisessä kokouksessa tulee tuomariston puheenjohtajan yhdessä kilpailun johtajan kanssa allekirjoittaa kilpailun viralliset tulokset. Hänen tulee myös allekirjoittaa tuomariston sihteerin kanssa kaikkien kokouksien pöytäkirjat. Valvojan tulee allekirjoittaa mahdollisesti käytetyt kertalisenssit. Valvojan tulee lähettää 72 tunnin kuluessa seuraavat asiapaperit: liitteet liite 23 liitteet tuomariston pöytäkirjat valvojaraportti ympäristöraportti mahdollinen lääkärin raportti syytä ilmoittamatta poisjääneiden ilmoittautumislomakkeet Ja muut tarvittavat paperit sekä mahdolliset vastalauseet ja vastalausemaksut liiton toimistoon. Kilpailun järjestäjä on velvollinen korvaamaan valvojalle tämän tehtävän suorittamisesta aiheutuneet kulut, kilpailuluvan mukana tulevan ohjeen mukaisesti.

9 9 Valvoja- ja tuomaristokoulutus VALVOJA ennen kilpailua: kilpailupaikalle saavuttuasi: kilpailun aikana: kilpailun päätyttyä: kilpailun jälkeen: MENESTYSTÄ SINULLE TÄSSÄ MIELENKIINTOISESSA, MUTTA NIIN HAASTAVASSA TEHTÄVÄSSÄ! ole yhteydessä kilpailun johtajaan käykää yhdessä läpi kilpailun kulku anna neuvoja, ohjeita ota yhteys kilpailun johtajaan tutustu ja/tai tarkasta rata/reitti tarkista että kilpailun lääkäri, ambulanssi ja ensiapuhenkilöt ovat paikalla ennen virallisten harjoitusten alkua tarkista luvat kutsu tuomaristo koolle ensimmäiseen kokoukseen ennen harjoitusten alkua varmistu siitä että tuomariston päätökset ja kilpailu-tapahtuma noudattavat SML:n sääntöjä sekä ovat kilpailun lisämääräyksien mukaisia seuraa toimitsijoiden toimintaa valvoja ei ole vastuussa kilpailun järjestelyistä, vaan kilpailun johtaja haastattele kilpailun lääkäriä mahdollisista onnettomuuksista ja pyydä kirjallinen raportti allekirjoita viralliset tulokset, tuomariston pöytäkirjat ja kertalisenssit kerro kilpailun järjestäjälle mikä meni hyvin ja kerro myös mikä pitäisi tehdä toisin tee viipymättä valvojaraportti vielä kun asiat ovat tuoreessa muistissa lähetä tarvittavat paperit SML:on 72 tunnin kuluessa lähetä kilpailun järjestäjälle valvojaraportti Pyri antamaan mahdollisimman paljon palautetta. Muista, että et ole toteuttava vaan valvova toimitsija.

10 Valvoja- ja tuomaristokoulutus 10 TUOMARISTON KOKOUKSISSA KÄSITELTÄVÄT ASIAT I Tuomariston kokous (liite 26) 1. Nimitykset / toimitsijaluvat 2. Kilpailuluvat - tuomariston jäsenten toimitsijaluvat / nimitykset - kilpailun johdon toimitsijalupatarkastukset - SML:n lupa - maanomistajan lupa - poliisiviranomaisen lupa - terveyslautakunnan lupa 3. Käsitellään lisämääräykset - mahdolliset muutokset, aikataulut yms. - käsiohjelma ajantasalle 4. Kilpailun sihteerin raportti - ajajaluvat yms. 5. Katsastuspäällikön raportti - konetarkastuspöytäkirjat 6. Kilpailun johtajan raportti - yleistä järjestelyistä - mahdolliset muutokset aiemmin kerrottuihin asioihin 7. Kilpailun lääkärin raportti - EA-valmius kilpailupaikalla, sijoituspaikat - ambulanssi, vara-auto, sijoituspaikat - lähin sairaala, terveyskeskus 8. Tuomariston tehtävänjako - Lähdön tarkkailu ja maaliintulo - Ratatuomareiden työskentelyn tarkkailu - Ajanotto, tulostus ja johtaminen 9. Päätetään seuraavan kokouksen ajankohta

11 11 Valvoja- ja tuomaristokoulutus II Tuomariston kokous (liite 27) 1. Todetaan läsnäolijat 2. Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen 3. Kilpailun johtajan raportti - harjoituksista tai karsinta/alkuerät 4. Kilpailun sihteerin raportti - harjoitustulokset/kierrokset - karsinta/alkuerätulokset 5. Tuomariston näkemykset - harjoituksista ja niiden järjestelyistä - karsinta/alkuerät ja niiden järjestelyt 6. Muut esille tulevat asiat 7. Päätetään seuraavan kokouksen ajankohta Viimeinen tuomariston kokous (liite 28) 1. Todetaan läsnäolijat 2. Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen 3. Kilpailun johtajan raportti - kilpailusta - mahdolliset muut esille tulevat asiat 4. Lääkärin raportti - mahdolliset loukkaantumiset 5. Katsastuspäällikön raportti - loppukatsastus 6. Mahdolliset vastalauseet - kilpailun johtaja tai sihteeri esittää kirjallisina vastalauseet - jäljennös vastalauseista pöytäkirjan liitteeksi - mahdolliset rangaistukset 7. Tulosten hyväksyminen luokittain 8. Tuomariston antama lausunto kilpailun järjestelyistä 9. Tuomariston ja valvojan matka- ja majoituskustannukset 10. Kokouksen päättäminen Pöytäkirjan allekirjoittaa kilpailun valvoja sekä tuomariston sihteeri

12 Valvoja- ja tuomaristokoulutus VASTALAUSEET JA VETOOMUKSET Oikeus esittää vastalause Kaikilla henkilöillä tai henkilöryhmillä - SML:n lisenssiöimällä ajajalla, matkustajalla, kilpailijalla, toimitsijalla jne., jotka katsovat tulleensa loukatuksi SML:n määräysvallan alaisuudessa tehdyn päätöksen seurauksena, on oikeus esittää vastalause tätä päätöstä kohtaan Oikeus vetoomukseen Määräykset koskien SML:n kurinpidollisia päätöksiä vastaan tehtyjä vetoomuksia ovat seuraavat: - Kilpailun johtajan päätöstä vastaan vetoomus voidaan jättää tuomaristolle tai tilaisuuden valvojalle kuten lisämääräyksissä on ennalta määrätty. - Tuomariston päätöksiä vastaan kaikissa tapahtumissa vetoomus voidaan jättää vetoomusistuimelle Menettelytavat ja vastalauseiden jättöaika Ainoastaan asianosainen henkilö voi jättää ja allekirjoittaa vastalauseet. Kukin vastalause voi koskea ainoastaan yhtä asiaa ja se tulee esittää viimeistään ½ tuntia tulosten julkaisemisen jälkeen, ellei toisin ole määrätty urheilusäännöstössä. Tapahtuman aikana vastalauseet tulee ojentaa vastuullisen toimitsijan haltuun (kilpailun johtajalle tai tapahtuman sihteerille) ja siihen tulee liittää SML:n ilmoittama vastalausemaksu. Yleensä ajajan, matkustajan, kilpailijan tai moottoripyörän, moottorikelkan kilpailukelpoisuutta koskeva vastalause tulee esittää ennen virallisten harjoitusten alkua. Vastalauseita kilpailun johtajan, lähtö- tai maalituomarin tai kenenkään muun toimitsijan lausumaa tosiasiaa kohtaan ei voida hyväksyä.

13 13 Valvoja- ja tuomaristokoulutus Vastalauseen vastaanottaminen Tuomariston tulee päättää kaikista tapahtuman aikana esitetyistä vastalauseista. Vastalause tulee käsitellä lisämääräysten ohjeiden mukaisesti ja tarpeen vaatiessa SML:n urheilusäännöstön mukaisesti Vastalauseesta päättäminen Kaikkia asianosasia osapuolia sitoo tapahtuman tuomariston tekemä päätös, vetoomusvarauksin, kunnes vetoomusistuin on muuttanut tai vahvistanut päätöksen, milloin siitä on vedottu. Kilpailija tuo asianmukaisesti toimitetun vastalauseen tuomariston kokoukseen, koskien varaslähtöä, johon varaslähtöjä seuranneen toimitsijan mukaan kyseinen kilpailija oli syyllistynyt. Kilpailija ei ole omasta mielestään syyllistynyt tähän ja hänen vierestään lähtenyt toinen kilpailijakin todistaa, että näin ei ole tapahtunut. Millaiseen ratkaisuun tuomaristo päätyy? Vetoomuksen jättämisen määräaika Vetoomus on jätettävä 8 päivän kuluessa tuomariston päätöksestä. Aika lasketaan siitä päivästä, jolloin päätös on vastaanotettu kohdan mukaisesti Oikeuden päätösten julkistaminen Jokaisen kurinpito- tai tuomioelimen kaikista päätöksistä tulee ilmoittaa kirjallisesti kaikille asianosaisille osapuolille.

14 Valvoja- ja tuomaristokoulutus Suoritettavat maksut jätettäessä vastalause tai vetoomus Vastalausemaksu on 35,00 Vetoomusmaksu on 100,00 Maksut jäävät SML:lle silloin kun vastalause hylätään tai kun vetoomus katsotaan perusteettomaksi tai jos jompikumpi perutaan ennen käsittelyä Suoritettavat takuusummat lykkäämisen seurauksena Jos jokin asianosainen osapuoli vaatii lykkäystä kutsuakseen koolle toisia todistajia, tätä osapuolta voidaan pyytää maksamaan lisätakuusumma, jonka suuruuden määrää tuomaristo tai vetoomusistuin. Oikeudenkäyntiä ei voida jatkaa ennen kuin takuumaksu on suoritettu. 135 MENETTELYTAVAT KAIKISSA KURINPITO- JA TUOMIOELIMISSÄ Koskee myöskin vastalauseen esittäjää! Kaikilla henkilöillä ja elimillä, joita SYYTETÄÄN SML:n sääntöjen, urheilusääntöjen ja määräysten mukaisesti, on luovuttamaton oikeus puolustautua henkilökohtaisesti tai valtakirjalla. Tuomaristo voi kokoontua uudestaan myöhemminkin, jos asianomaisia ei ole mahdollista kuulla, ja varsinkin jos päätös vaikuttaa sijoituksiin Oikeus oikeudenkäyntiin Kaikilla henkilöillä ja elimillä, joita rangaistaan SML:n sääntöjen, urheilusääntöjen ja määräysten mukaisesti, on luovuttamaton oikeus puolustautua henkilökohtaisesti tai valtakirjalla.

Suomen Moottoriliitto ry:n organisaatiokaavio

Suomen Moottoriliitto ry:n organisaatiokaavio Suomen Moottoriliitto ry:n organisaatiokaavio LIITTOKOKOUS kerhojen edustajat HALLITUS 1 + 2 + 12 TYÖVALIOKUNTA TOIMISTO JOHTORYHMÄT Urheilun Nuorisourheilun TALOUSRYHMÄ STRATEGIARYHMÄ VETOOMUSISTUIN YMPÄRISTÖRYHMÄ

Lisätiedot

Yhdistys tuo esille mielipiteitään julkisuudessa ja esittää lausuntojaan ja näkemyksiään virkamiehille sekä päättäville elimille.

Yhdistys tuo esille mielipiteitään julkisuudessa ja esittää lausuntojaan ja näkemyksiään virkamiehille sekä päättäville elimille. Lounaisrannikon Senioriopettajat ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lounaisrannikon Senioriopettajat ry, epävirallinen lyhenne LRSO. Sen kotipaikka on Naantali. Yhdistys

Lisätiedot

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY Hallituksen sääntömuutosehdotus kevätkokoukseen 2012 7 Jäsenmaksut Yhdistyksen syyskokous päättää jäsenmaksuista hallituksen esityksen perusteella. A-, B- ja C-jäsenillä sekä kannatusjäsenillä voi olla

Lisätiedot

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS. Hyväksytty Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS. Hyväksytty Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa 1 2 TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa 11.12.2012 3 4 5 6 7 I LUKU Yleisiä säännöksiä 1 Soveltamisala Sen lisäksi,

Lisätiedot

RR-ajajatutkinto. Urheilu- ja lajisäännöt

RR-ajajatutkinto. Urheilu- ja lajisäännöt RR-ajajatutkinto 14.04.2007 Urheilu- ja lajisäännöt Suomen Moottoriliitto (SML) vahvistaa Jokaisen järjestävän seuran ja kilpailuun osallistuvan henkilön on noudatettava Tulkintakiistoissa SML:n hallitus

Lisätiedot

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Sporticus ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa jäsentensä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia

Lisätiedot

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt 1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Hyvinkään Keilailuliitto ry. Sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki. 2 Liiton tarkoituksena on johtaa

Lisätiedot

Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt

Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Viikinkiajan Laiva ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

ilmoittautumiset MX-Liiga Lappeenranta Laji / laajuus /MX/16 Lappeenrannan Moottoripyöräilijät ry Osoite / postitoimipaikka

ilmoittautumiset MX-Liiga Lappeenranta Laji / laajuus /MX/16 Lappeenrannan Moottoripyöräilijät ry Osoite / postitoimipaikka ilmoittautumiset KILPAILUKUTSU / LISÄMÄÄRÄYS Kilpailun nimi MX-Liiga Lappeenranta Laji / laajuus Motocross / Kansallinen Kilpailuluoka päivä I: MX65, MXC/C, MXC/B, MXC/A päivä II: MX125, MXB, MXD, MXH

Lisätiedot

Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry:n (AVEK ry) säännöt

Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry:n (AVEK ry) säännöt Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry:n (AVEK ry) säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry, josta voidaan käyttää lyhennystä

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Karateseura Honbu ja sen kotipaikka on Helsinki.

Yhdistyksen nimi on Karateseura Honbu ja sen kotipaikka on Helsinki. 1 (5) Karateseura Honbu ry yhdistyksen kokoukseen 17.5.09 hyväksymät säännöt YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Karateseura Honbu ja sen kotipaikka on Helsinki. 2 Yhdistyksen tarkoitus on edistää

Lisätiedot

Yhdistyksestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä TOKYO Student association of the School of Art and Design.

Yhdistyksestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä TOKYO Student association of the School of Art and Design. Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry Hallituksen työjärjestys I luku Yleisiä säännöksiä 1 Soveltamisala. Sen lisäksi, mitä Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry (TOKYO ry) säännöissä

Lisätiedot

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi Kotipaikka Etelä-Suomen Syöpäyhdistys Södra Finlands Cancerförening r.y. Helsinki Osoite Liisankatu 21 B

Lisätiedot

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi Kotipaikka Etelä-Suomen Syöpäyhdistys Södra Finlands Cancerförening r.y. Helsinki Osoite Liisankatu 21 B 15

Lisätiedot

Tekniikan päätoimitsijakoulutus

Tekniikan päätoimitsijakoulutus Tekniikan päätoimitsijakoulutus Koulutuksen tarkoitus Antaa koulutukseen osallistuvalle kokonaiskuva kilpailuiden järjestämisen vaatimuksista, tuloksena: Hyvin järjestettyjä kilpailuja Turvallisia kilpailuja

Lisätiedot

Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt

Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pilvenmäen Ravinaiset ry ja sen kotipaikka on Forssan kaupunki. 2 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka on Lahti.

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka on Lahti. SUOMEN ERIKOISKULJETUSTEN LIIKENTEENOHJAAJAT SEKLI RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 9/2013 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt. Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005.

Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt. Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005. Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005. 1. Yhdistyksen nimi on Lappeenrannan Taideyhdistys r.y., sen

Lisätiedot

SML:N JÄSENKERHOJEN C-TOIMITSIJAKOULUTUS 1/09

SML:N JÄSENKERHOJEN C-TOIMITSIJAKOULUTUS 1/09 SML:N JÄSENKERHOJEN C-TOIMITSIJAKOULUTUS 1/09 DIA KÄSIKIRJOITUS C-TOIMITSIJAKOULUTUKSIA PITÄVILLE KOULUTTAJILLE (Käsikirjoitus on tarkoitettu kouluttajan avuksi). Arvoisa kouluttaja Tämä diakäsikirjoitus

Lisätiedot

2 Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota monimuotoista ja joustavaa tukea turvapaikanhakijana Suomeen tulleille.

2 Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota monimuotoista ja joustavaa tukea turvapaikanhakijana Suomeen tulleille. TURVAPAIKANHAKIJOIDEN TUKI ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Turvapaikanhakijoiden tuki ry Stöd för asylsökande r f Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen kielet ovat suomi ja ruotsi.

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi.

Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. IMATRAN KETTERÄ JUNIORIT RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

SML URHEILUSÄÄNNÖSTÖ Edellistä versiosta 1.1 muuttuneet kohdat:

SML URHEILUSÄÄNNÖSTÖ Edellistä versiosta 1.1 muuttuneet kohdat: SML URHEILUSÄÄNNÖSTÖ 2019 1.2 29.4.2019 Edellistä versiosta 1.1 muuttuneet kohdat: 07.7.2 011.3 012 1 URHEILUSÄÄNNÖSTÖ 01 URHEILUSÄÄNNÖSTÖ 7 02 VALTUUKSIEN TUNNUSTAMINEN 7 03 KANSALLISEN SÄÄNNÖSTÖN TULKINTA

Lisätiedot

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Vankien Omaiset VAO ry. Yhdistyksen kotipaikka on Alajärvi. 2 TARKOITUS JA TOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on edistää vankien

Lisätiedot

LIMINGANPORTTI JM. Lauantaina klo Liminka, Vehkamaan radalla. Alue 1 aluemestaruusosakilpailu

LIMINGANPORTTI JM. Lauantaina klo Liminka, Vehkamaan radalla. Alue 1 aluemestaruusosakilpailu LIMINGANPORTTI JM Lauantaina 24.9.2016 klo 11.00 Liminka, Vehkamaan radalla Alue 1 aluemestaruusosakilpailu KILPAILUN SÄÄNNÖT Liminganportti JM 24.09.2016 Kansallinen JM-kilpailu / alueen 1 aluemestaruusosakilpailu

Lisätiedot

SML URHEILUSÄÄNNÖSTÖ

SML URHEILUSÄÄNNÖSTÖ SML URHEILUSÄÄNNÖSTÖ 2018 1.0 1 URHEILUSÄÄNNÖSTÖ 01 URHEILUSÄÄNNÖSTÖ 7 02 VALTUUKSIEN TUNNUSTAMINEN 7 03 KANSALLISEN SÄÄNNÖSTÖN TULKINTA 7 04 KILPAILUJEN JÄRJESTÄMINEN 7 05 MUUTOKSET URHEILU- JA LAJISÄÄNNÖSTÖIHIN

Lisätiedot

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Joensuun Nuorisoverstas ja kotipaikka Joensuu. 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää nuorten elämänhallinnan valmiuksia

Lisätiedot

RAMUDDEN JM. Lauantaina klo Liminka, Vehkamaan radalla. Alue 1 aluemestaruusosakilpailu

RAMUDDEN JM. Lauantaina klo Liminka, Vehkamaan radalla. Alue 1 aluemestaruusosakilpailu RAMUDDEN JM Lauantaina 24.8.2019 klo 11.00 Liminka, Vehkamaan radalla Alue 1 aluemestaruusosakilpailu KILPAILUN SÄÄNNÖT RAMUDDEN JM 24.08.2019 Kansallinen JM-kilpailu / alueen 1 aluemestaruusosakilpailu

Lisätiedot

SUOMEN NAISTEN KANSALLISLIITON SÄÄNNÖT. S fe * S]l. vsv '

SUOMEN NAISTEN KANSALLISLIITON SÄÄNNÖT. S fe * S]l. vsv ' SUOMEN NAISTEN KANSALLISLIITON SÄÄNNÖT. S fe * S]l vsv ' SAANNOT i. Yhdistyksen nimi on Suomen Naisien Kansallisliitto Finlands Kvinnors Nationalförbund r.y. ja sen kotipaikkana Helsingin kaupunki. Liiton

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITON KANOOTTIPOOLON LAJIKOHTAISET YLEISET KILPAILUSÄÄNNÖT HYVÄKSYTTY : 12.6.2018 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISET

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa 16.12.2017 yhteystiedot osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D 88600 Sotkamo kotipaikka Tampere rekisterinumero 186.788 1. NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen

Lisätiedot

OULUN LENTOPALLOEROTUOMARIKERHO R.Y.- NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT:

OULUN LENTOPALLOEROTUOMARIKERHO R.Y.- NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT: OULUN LENTOPALLOEROTUOMARIKERHO R.Y.- NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT: 1. Yhdistyksen nimenä on Oulun Lentopalloerotuomarikerho r.y., ja sen kotipaikka on Oulun kaupunki. 2. Yhdistyksen tarkoituksena on lentopalloerotuomareiden

Lisätiedot

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society nimisen yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2

Lisätiedot

034 MOTOCROSSIN KERHOJOUKKUEIDEN SM

034 MOTOCROSSIN KERHOJOUKKUEIDEN SM 034 MOTOCROSSIN KERHOJOUKKUEIDEN KILPAILUT... 2 034.1 MÄÄRITELMÄ... 2 034.2 KILPAILIJAT... 2 034.2.1 Kilpailuun ilmoittautuminen ja kilpailuun hyväksyminen... 2 034.2.2 Kilpailijan vaihtaminen... 3 034.2.3

Lisätiedot

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki Finnish Bone Society Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki 3 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä luututkimuksesta kiinnostuneiden

Lisätiedot

MX KERHOJOUKKUEIDEN SM

MX KERHOJOUKKUEIDEN SM 034 MOTOCROSSIN KERHOJOUKKUEIDEN KILPAILUT... 2 034.1 MÄÄRITELMÄ... 2 034.2 KILPAILIJAT... 2 034.2.1 Kilpailuun ilmoittautuminen ja kilpailuun hyväksyminen... 2 034.2.2 Kilpailijan vaihtaminen... 2 034.2.3

Lisätiedot

Kapernaumin Kyläyhdistys Ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

Kapernaumin Kyläyhdistys Ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Kapernaumin Kyläyhdistys Ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kapernaumin Kyläyhdistys Ry. Se on kaupunginosayhdistys, jonka kotipaikka on Seinäjoen kaupunki. 2. Tarkoitus ja

Lisätiedot

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki.

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. Rek.nro 149.234 Ensirek.pvm 13.6.1988 PIRKKA-HÄMEEN MEHILÄISHOITAJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Inarijärvi-yhdistys ry ja sen kotipaikka on Inarin kunta. Yhdistyksen toiminta-alue käsittää Inarin, Utsjoen ja Sodankylän

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka on Helsinki.

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka on Helsinki. AVITA - AUDIOVISUAALINEN TOIMIALA ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 15.12.2015 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus 8.9.2014 Järjestöpäivät 5.-6.9.2014 Liittokokous joka 3. vuosi - valitsee liittovaltuustoedustajat Liittovaltuusto 34 yhdistysten edustajaa 10 muuta edustajaa

Lisätiedot

KOKOUSKÄYTÄNNÖT. Yritystoiminta Pauliina Stranius

KOKOUSKÄYTÄNNÖT. Yritystoiminta Pauliina Stranius KOKOUSKÄYTÄNNÖT Kokous kokouksissa keskustellaan yhteisistä asioista ja tehdään niistä päätöksiä päätökset pannaan toimeen kokouksen jälkeen ja päätösten toimeenpanoa seurataan vapaus kokoontua, yhdistymisvapaus

Lisätiedot

Crosskart TUOMARISTON PUHEENJOHTAJAN RAPORTTI

Crosskart TUOMARISTON PUHEENJOHTAJAN RAPORTTI Crosskart TUOMARISTON PUHEENJOHTAJAN RAPORTTI Lajipäällikkö: Timo Lampinen 00-8701 timo.lampinen@autourheilu.fi kilpailu: päivämäärä: järjestäjä(t): e-mail: paikkakunta: Crosskart Challenge Kemora 20.08

Lisätiedot

European Law Students Association ELSA Turku ry:n säännöt

European Law Students Association ELSA Turku ry:n säännöt European Law Students Association ELSA Turku ry:n säännöt 1 Nimi Yhdistyksen nimi on European Law Students Association ELSA Turku ry. 2 Kielet Yhdistyksen kielet ovat suomi ja ruotsi, mutta rekisteröimis-

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kennelharrastusta ja siihen liittyvää kilpailutoimintaa ja parantaa koirien yhteiskuntakelpoisuutta.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kennelharrastusta ja siihen liittyvää kilpailutoimintaa ja parantaa koirien yhteiskuntakelpoisuutta. TVA- Pori ry:n Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on TVA Pori ja sen kotipaikka on Pori Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2 Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄ Ä NNÖ T

YHDISTYKSEN SÄ Ä NNÖ T YHDISTYKSEN SÄ Ä NNÖ T Nimi: Kuopion Rakennusarkkitehtiopiskelijat ry Kotipaikka Kuopio Osoite Opistotie 2 70200 KUOPIO Rekisterinumero: 216.108 Perustamisajankohta: 20.10.2015 Rekisteröity 17.11.2015

Lisätiedot

MLL Tapaninkylän syyskokous. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tapaninkylän paikallisyhdistys ry.

MLL Tapaninkylän syyskokous. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tapaninkylän paikallisyhdistys ry. MLL Tapaninkylän syyskokous Tapaninkylän paikallisyhdistys ry. 1. Kokouksen avaus Yhdistyksen puheenjohtaja avaa kokouksen. Hän pitää usein myös lyhyen tervetulopuheenvuoron: Hyvät osanottajat, toivotan

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka.

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka. PoPoPet Ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Omaisuus 4 Jäsenet Yhdistyksen nimi on PoPoPet Ry (Pohjois-Pohjanmaan hylättyjen pieneläinten tuki ja sijaiskoti ry. Yhdistyksen kotipaikka on Oulu

Lisätiedot

SML C-toimitsijoiden Koulutusmateriaali moottorikerhoille

SML C-toimitsijoiden Koulutusmateriaali moottorikerhoille SML C-toimitsijoiden Koulutusmateriaali moottorikerhoille C-toimitsijamateriaali kerhojen toteuttaman koulutuksen tueksi: Kouluttajalle Tämä koulutusmateriaali on tarkoitettu SML jäsenkerhojen itse toteuttaman

Lisätiedot

Karkkilan vapaa-ajattelijat ry. Säännöt

Karkkilan vapaa-ajattelijat ry. Säännöt Karkkilan vapaa-ajattelijat ry Säännöt Rekisteröity ja hyväksytty PRH:ssa 08.11.2006 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Karkkilan vapaa-ajattelijat ry ja sen kotipaikka on Karkkila 2

Lisätiedot

2 Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa, jotka toimivat samalla ääntenlaskijoina

2 Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa, jotka toimivat samalla ääntenlaskijoina SUOMEN TANSKALAIS-RUOTSALAISET PIHAKOIRAT RY KOKOUSKUTSU YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 13.8.2005 klo 11 Paikka Nuorisoseurantalo Harjula, Vesilahti Esityslista 1 Kokouksen avaus 2 Valitaan kokouksen

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. HÄMEENLINNAN ELÄINSUOJELUSSEURAN 0.-Y. HÄMEENLINNAN UUSI KIRJAPAINO HÄMEENLÄÄNIN KUVERNÖÖRIN VAHVISTAMAT HELMIKUUN 17 P:NÄ 1914.

SÄÄNNÖT. HÄMEENLINNAN ELÄINSUOJELUSSEURAN 0.-Y. HÄMEENLINNAN UUSI KIRJAPAINO HÄMEENLÄÄNIN KUVERNÖÖRIN VAHVISTAMAT HELMIKUUN 17 P:NÄ 1914. HÄMEENLINNAN ELÄINSUOJELUSSEURAN SÄÄNNÖT. HÄMEENLÄÄNIN KUVERNÖÖRIN VAHVISTAMAT HELMIKUUN 17 P:NÄ 1914. HÄMEENLINNA 1914 0.-Y. HÄMEENLINNAN UUSI KIRJAPAINO HÄMEENLINNAN ELÄINSUOJELUSSELRAN SÄÄNNÖT HÄMEENLINNA

Lisätiedot

Yhdistykseen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen.

Yhdistykseen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on BMX Helsinki ry ja sen kotipaikka on Helsinki 2 Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää pyöräilyä ja levittää pyöräilyn harrastusta,

Lisätiedot

Kankaantaustan Vapaa-aikakerho ry. Kokemäki. (Rekisterinumero ) SÄÄNNÖT

Kankaantaustan Vapaa-aikakerho ry. Kokemäki. (Rekisterinumero ) SÄÄNNÖT Kankaantaustan Vapaa-aikakerho ry. Kokemäki (Rekisterinumero 135.917) SÄÄNNÖT 1. Kerhon nimi on Kankaantaustan Vapaa-aikakerho ry. ja sen kotipaikka on Kokemäen kaupunki. 2. Kerhon tarkoituksena on järjestää

Lisätiedot

MAANMITTAUSLAITOKSEN TEKNISET MATE RY. Yhdistyksen säännöt

MAANMITTAUSLAITOKSEN TEKNISET MATE RY. Yhdistyksen säännöt MAANMITTAUSLAITOKSEN TEKNISET MATE RY Yhdistyksen säännöt Säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Maanmittauslaitoksen tekniset MATE ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä liitto. Sen kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

UE-MD 1103/15 HKE/phk 1 DGC 2A

UE-MD 1103/15 HKE/phk 1 DGC 2A EUROOPAN UNIONIN JA MOLDOVAN TASAVALLAN VÄLINEN ASSOSIAATIO Tulliasioiden alakomitea Bryssel, 20. tammikuuta 2015 (OR. en) UE-MD 1103/15 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: EU:N JA MOLDOVAN TASAVALLAN TULLIASIOIDEN

Lisätiedot

3.3. järjestämällä ja ohjaamalla koulutus-, kilpailu- ja muuta vastaavaa toimintaa

3.3. järjestämällä ja ohjaamalla koulutus-, kilpailu- ja muuta vastaavaa toimintaa 1 SUOMEN VALTAKUNNAN URHEILULIITON HÄMEEN PIIRI RY TOIMINTASÄÄNNÖT Nimi, kotipaikka, toiminta-alue ja tarkoitus 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Valtakunnan Urheiluliitto Hämeen piiri ry ja kotipaikka Tampereen

Lisätiedot

Anonyymit Sinkut Seuran säännöt

Anonyymit Sinkut Seuran säännöt Anonyymit Sinkut Seuran säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Anonyymit Sinkut Seura ry ja sen kotipaikka on Jyväskylä 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

RR-ajajatutkinto. Urheilu- ja lajisäännöt

RR-ajajatutkinto. Urheilu- ja lajisäännöt RR-ajajatutkinto 12.04.2008 Urheilu- ja lajisäännöt Suomen Moottoriliitto (SML) vahvistaa Jokaisen järjestävän seuran ja kilpailuun osallistuvan henkilön on noudatettava Tulkintakiistoissa SML:n hallitus

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTIEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTIEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTIEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty yhteisessä kirkkovaltuustossa 15.1.2015 1 A. Yleissäännökset 1 Tällä johtosäännöllä täydennetään IT-yhteistyöalueen

Lisätiedot

Kymin Nikkarit säännöt

Kymin Nikkarit säännöt Kymin Nikkarit SÄÄNNÖT 1(6) Kymin Nikkarit säännöt Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja tarkoitus 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja tarkoitus 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Yhdistyksen toiminta Yhdistyksen nimi

Lisätiedot

LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT. 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta.

LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT. 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta. 1(6) LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia teatterista kiinnostuneiden henkilöiden

Lisätiedot

Suomen luolaseuran säännöt

Suomen luolaseuran säännöt Suomen luolaseuran säännöt 14.6.2010 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen luolaseura ry., ruotsiksi Finlands grottförening rf. Kansainvälisissä yhteyksissä voidaan käyttää englanninkielistä

Lisätiedot

LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT

LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Leppälammi - Taipaleen Kotiseutuyhdistys

Lisätiedot

TAMPEREEN EV. LUT. SEURAKUNTIEN KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMPEREEN EV. LUT. SEURAKUNTIEN KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ TAMPEREEN EV. LUT. SEURAKUNTIEN KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty yhteisessä kirkkovaltuustossa 12.1.2017 1 A. Yleissäännökset 1 Tällä johtosäännöllä täydennetään Tampereen

Lisätiedot

Kilpailuun hyväksyttyjen lista ja mahdolliset kilpailijaohjeet julkaistaan kitissä Kilpailutoimisto avataan

Kilpailuun hyväksyttyjen lista ja mahdolliset kilpailijaohjeet julkaistaan kitissä Kilpailutoimisto avataan KILPAILUN SÄÄNNÖT Kilpailun nimi: Aika ja Paikka: Kilpailun arvo: Kilpailun järjestäjä: AutoCenter JM 12.5.2019, Tammisaaren JM-rata, Grabbskog Kansallinen, Aluemestaruus osakilpailu Ekenäs-Tammisaaren

Lisätiedot

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO. Hallituksen ohjesääntö

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO. Hallituksen ohjesääntö Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO Hallituksen ohjesääntö 15.11.2016 Sivu 1 / 5 Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan hallituksen ohjesääntö I LUKU Yleistä 1 Soveltaminen

Lisätiedot

2 Yhdistys on aatteellinen ja voittoa tavoittelematon yhdistys. 1. järjestää esitelmätilaisuuksia ja muuta tiedotustoimintaa

2 Yhdistys on aatteellinen ja voittoa tavoittelematon yhdistys. 1. järjestää esitelmätilaisuuksia ja muuta tiedotustoimintaa HELSINGIN PSYKOTERAPIAYHDISTYS r.y. HELSINGFORS PSYKOTERAPIFÖRENING r.f. SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi on Helsingin Psykoterapiayhdistys r.y., Helsingfors Psykoterapiförening

Lisätiedot

Pirkanmaan Pinna yhdistyksen säännöt

Pirkanmaan Pinna yhdistyksen säännöt Pirkanmaan Pinna yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pirkanmaan Pinna ry ja sen kotipaikka on Ylöjärvi. 2. Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO. Hallituksen ohjesääntö

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO. Hallituksen ohjesääntö Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO Hallituksen ohjesääntö 14.11.2017 Sivu 1 / 5 Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan hallituksen ohjesääntö I LUKU Yleistä 1 Soveltaminen

Lisätiedot

Pietarsaaren lukion oppilaskunnan säännöt. Sisällysluettelo. Sivu 1

Pietarsaaren lukion oppilaskunnan säännöt. Sisällysluettelo. Sivu 1 Sisällysluettelo 1. Nimi, kotipaikka ja kieli... 2 2. Tarkoitus... 2 3. Toiminnan laatu... 2 4. Jäsenet... 2 5. Oppilaskunnan johto... 2 6. Oppilaskunnan yleiskokouksen aika, koollekutsuminen sekä laillisuus

Lisätiedot

Jakkukylän kyläyhdistys ry:n säännöt

Jakkukylän kyläyhdistys ry:n säännöt Jakkukylän kyläyhdistys ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Jakkukylän kyläyhdistys ry ja sen toimipaikka on Iin kunta. 2 Tarkoitus ja toimintamuodot Yhdistyksen tarkoituksena on: o valvoa

Lisätiedot

Suomen geoteknillinen yhdistys - Finlands geotekniska förening r.y. Finnish Geotechnical Society

Suomen geoteknillinen yhdistys - Finlands geotekniska förening r.y. Finnish Geotechnical Society SGY Säännöt 1(5) Suomen geoteknillinen yhdistys - Finlands geotekniska förening r.y. Finnish Geotechnical Society SÄÄNNÖT 1 $ Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen geoteknillinen yhdistys

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Speed & Powerboat Society Ry ja sen kotipaikka on Parainen.

Yhdistyksen nimi on Speed & Powerboat Society Ry ja sen kotipaikka on Parainen. Yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Speed & Powerboat Society Ry ja sen kotipaikka on Parainen. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on toimia

Lisätiedot

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Keravan Taidemuseon ystävät ry. ja sen kotipaikka on Kerava. Yhdistyksen toimialue on Keravan kaupunki ja sen lähialueella

Lisätiedot

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Hyväksytty yhdistyksen kevätkokouksessa 29.3.2014. 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Porin akateeminen nörttikulttuurin arvostusseura ja

Lisätiedot

HIRSITALOTEOLLISUUS RY:N SÄÄNNÖT 21.3.2014

HIRSITALOTEOLLISUUS RY:N SÄÄNNÖT 21.3.2014 HIRSITALOTEOLLISUUS RY:N SÄÄNNÖT 21.3.2014 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Hirsitaloteollisuus r.y. ja kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Suomen kahvakuula ry:n säännöt

Suomen kahvakuula ry:n säännöt Suomen kahvakuula ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen kahvakuula ry ja sen kotipaikka on Laukaa. Yhdistys on merkitty yhdistysrekisteriin 28.3.2007. 2 Tarkoitus ja

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu

Yhdistyksen säännöt. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pro-tukipiste, ja sen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen nimestä voidaan kansainvälisissä yhteyksissä käyttää epävirallista englanninkielistä

Lisätiedot

SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY

SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY Säännöt 14.4.2016 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen katalyysiseura, ruotsiksi Finska katalyssällskapet

Lisätiedot

Collegium Culinarium, CC - Kilta ry SÄÄNNÖT

Collegium Culinarium, CC - Kilta ry SÄÄNNÖT Collegium Culinarium, CC - Kilta ry SÄÄNNÖT Vahvistettu 19.9.2006 Collegium Culinarium, CC - Kilta ry:n SÄÄNNÖT I NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi on: Collegium Culinarium, CC - Kilta ry Kotipaikka

Lisätiedot

TOIMINTASÄÄNNÖT. I Seuran nimi, kotipaikka ja tarkoitus.

TOIMINTASÄÄNNÖT. I Seuran nimi, kotipaikka ja tarkoitus. 1 TOIMINTASÄÄNNÖT I Seuran nimi, kotipaikka ja tarkoitus. 1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä sanotaan seuraksi, nimi on KAMUT ry. 2 Seuran kotipaikka on Hyvinkään kaupunki. 3 Seuran tarkoituksena on

Lisätiedot

SOMAKISS ry:n säännöt

SOMAKISS ry:n säännöt SOMAKISS ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on SOMAKISS ry ja kotipaikka, Helsinki 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on edistää somali- ja abessinialaiskissojen kasvatusta,

Lisätiedot

ajettavan JM-Kemora kilpailun järjestäjä on Kokkolan Urheiluautoilijat Ry.

ajettavan JM-Kemora kilpailun järjestäjä on Kokkolan Urheiluautoilijat Ry. KILPAILUN SÄÄNNÖT JM Kemora 19.08.2017 Kansallinen Kokkolan Urheiluautoilijat Ry Kemora, Veteli I OHJELMA 01.07.17 Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa. 12.08.17 Klo:23.59 Ilmoittautumisaika

Lisätiedot

Suomen Moottoriliitto ry. KILPAILULUPA

Suomen Moottoriliitto ry. KILPAILULUPA Suomen Moottoriliitto ry. KILPAILULUPA Sisällysluettelo: 1. SUOMEN MOOTTORILIITTO ry (SML) 2. LIITON JÄSENYYS MUISSA YHTEISÖISSÄ 3. SML:N ORGANISAATION KUVAUS 4. SML:N EDUSTAMAT LAJIT 5. KILPAILULUPA,

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. VIRRANNIEMEN RYHMÄPUUTARHAYHDISTYS RY Kuopio 1(6) 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka, kieli ja jäsenyys

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. VIRRANNIEMEN RYHMÄPUUTARHAYHDISTYS RY Kuopio 1(6) 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka, kieli ja jäsenyys Kuopio 1(6) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka, kieli ja jäsenyys Yhdistyksen nimi on Virranniemen Ryhmäpuutarhayhdistys ry. Kotipaikka on Kuopion kaupunki. Yhdistyksen virallinen kieli

Lisätiedot

HPK Kannattajat ry. Säännöt. Yhdistyslaki (503/1989)

HPK Kannattajat ry. Säännöt. Yhdistyslaki (503/1989) Yhdistyslaki (503/1989) Päivitetty: 12.12.2016 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on HPK Kannattajat ry ja sen kotipaikka on Hämeenlinnan kaupunki. 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU Yhdistyksen

Lisätiedot

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry Säännöt 12.1.2012 1Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry:n säännöt SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry

Lisätiedot

SÄÄNNÖT 1(6) 1 Yhdistyksen nimi on Puistolan Omakotiyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

SÄÄNNÖT 1(6) 1 Yhdistyksen nimi on Puistolan Omakotiyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. SÄÄNNÖT 1(6) NIMI JA KOTIPAIKKA PUISTOLAN OMAKOTIYHDISTYS RY 1 Yhdistyksen nimi on Puistolan Omakotiyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. TARKOITUS JA TOIMINTA 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

JOHDANTOLUKU. 1 artikla. Täydentävä luonne I LUKU SOVITTELULAUTAKUNTA. 2 artikla. Perustaminen

JOHDANTOLUKU. 1 artikla. Täydentävä luonne I LUKU SOVITTELULAUTAKUNTA. 2 artikla. Perustaminen L 179/72 EUROOPAN KESKUSPANKIN ASETUS (EU) N:o 673/2014, annettu 2 päivänä kesäkuuta 2014, sovittelulautakunnan perustamisesta ja sen työjärjestyksestä (EKP/2014/26) EUROOPAN KESKUSPANKIN NEUVOSTO, joka

Lisätiedot

Liitto voi hankkia ja omistaa kiinteää omaisuutta sekä vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja.

Liitto voi hankkia ja omistaa kiinteää omaisuutta sekä vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja. 1 SÄÄNNÖT 11.8.2010 NAISTEN VALMIUSLIITTO RY Nimi 1 Yhdistyksen nimi on Naisten Valmiusliitto ry, Kvinnornas Beredskapsförbund rf, josta jäljempänä käytetään nimitystä liitto. Sen kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä sanotaan seuraksi, nimi on Ukkohallan Keilaajat (ry).

1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä sanotaan seuraksi, nimi on Ukkohallan Keilaajat (ry). 1/7 SEURAN SÄÄNNÖT Seuran nimi, kotipaikka ja tarkoitus 1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä sanotaan seuraksi, nimi on Ukkohallan Keilaajat (ry). 2 Seuran kotipaikka on Hyrynsalmi. 3 Seuran tarkoituksena

Lisätiedot

Lakeuden Tokoilijat ry. yhdistyksen säännöt

Lakeuden Tokoilijat ry. yhdistyksen säännöt Lakeuden Tokoilijat ry yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lakeuden Tokoilijat ry ja sen kotipaikka on Ilmajoki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

KERHO-OHJESÄÄNTÖ (Hyväksytty hallituksessa 21/ )

KERHO-OHJESÄÄNTÖ (Hyväksytty hallituksessa 21/ ) Tämä kerho-ohjesääntö ohjaa kerhojen toimintaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnassa. Myöhemmin näissä säännöissä Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskuntaan viitataan sanalla ylioppilaskunta. KERHO-OHJESÄÄNTÖ

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT

HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N kotipaikka Yhdistyksen on nimi Hämeenlinna. on Hämeenlinnan kristillisen koulun kannatusyhdistys ry ja sen 2 YHDISTYKSEN

Lisätiedot

VIRALLINEN ILMOITUSTAULU Kilpailutoimiston seinällä. Paikka Ahveniston Moottoriradan ravintolarakennus

VIRALLINEN ILMOITUSTAULU Kilpailutoimiston seinällä. Paikka Ahveniston Moottoriradan ravintolarakennus KILPAILUKUTSU JA SÄÄNNÖT Kilpailun nimi: Momo Endurance Cup Ahvenisto Päivämäärä: 31.8.2013 Kilpailun arvo: Cup/Kansallinen Kilpailun järjestäjä Momo Racing Team ry Paikkakunta: Ahveniston moottorirata

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITTO RY:N NAISTYÖN TOIMINTAOHJE

POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITTO RY:N NAISTYÖN TOIMINTAOHJE POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITTO RY:N NAISTYÖN TOIMINTAOHJE 1. PALOKUNTANAISTYÖ Palokuntanaistyö on palokunnissa tehtävää harrastustoimintaa. Palokuntanaisosasto on palokunnan jäsenistä muodostettu alajaosto

Lisätiedot

Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere.

Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. Yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2. Yhdistyksen tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoitus on vastustaa

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on, Finlands Coach Förening rf Yhdistyksen nimestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä Finnish Coach Federation kansainvälisissä yhteyksissä

Lisätiedot

Nopeuden Perustoimitsijakoulutus

Nopeuden Perustoimitsijakoulutus Nopeuden Perustoimitsijakoulutus Autourheilun säännöt www.autourheilu.fi/saannot Säännöt Autokilpailujen kansalliset määräykset suomessa Nopeuskilpailujen säännöt Ko. lajin kilpailusäännöt (sarjasäännöt)

Lisätiedot