PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu"

Transkriptio

1 PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyslautakunta AIKA kello 18:00-20:03 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Sivu 10 Sivistyslautakunnan tilinpäätöstiedot vuodelta Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan maksujen tarkistaminen 4 12 Oppilasmääräennuste, kevät Valtuustoaloite liikenteen turvallisuuden parantamiseksi 7 14 Perusopetuksen tuntijako alkaen Pälkäneen perusopetuksen ja lukion tuntikehys lukuvuodelle Täyttöluvan myöntäminen sivistysosastolla avoimeksi tuleviin virkoihin ja toimiin 17 Harhalan koulun siirtäminen hallinnollisesti Kostian koulun alaisuuteen Viranhaltijapäätökset Ilmoitusasiat Muut asiat 17

2 PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyslautakunta AIKA kello 18:00-20:03 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ JÄSENET Kittilä Mirva puheenjohtaja Seppälä Olavi varapuheenjohtaja Aaltonen Matti jäsen Kokkola Tiina jäsen Laukkanen Jari jäsen Nummela Veikko jäsen Soukkio Juha jäsen Parviainen Riitta varajäsen MUUT Ahlqvist Tero kh:n edustaja Nest Mauri pöytäkirjanpitäjä/esittelijä Heikkilä Seija kirjastotoimenjohtaja Forsman Juha varhaiskasvatuksen päällikkö POISSA Järvinen Mirja jäsen Poutanen Rita jäsen Koivisto Janita kunnanjohtaja LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. ASIAT LIITTEET 1-2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Riitta Parviainen ja Olavi Seppälä. PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS Mirva Kittilä puheenjohtaja Mauri Nest pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pälkäneellä Riitta Parviainen Olavi Seppälä PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVÄNÄPITO Pöytäkirja on pidetty Pälkäneen kunnanvirastossa yleisesti nähtävänä kello Pöytäkirjanpitäjä Mauri Nest

3 PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunnan tilinpäätöstiedot vuodelta 2015 SIVLA Kokousasiakirjojen mukana on oheismateriaalina sivistyslautakunnan tehtä vä alu een tilinpäätösasiakirjaan tulevat tiedot tavoitteiden toteutumisesta pe rus ope tuk sen, lukiokoulutuksen, varhaiskasvatuksen, kir jas to pal ve luiden ja kansalaisopistotoiminnan osalta vuodelta Tehtäväalueelta on li säk si laadittu kustannuspaikkakohtainen yhteenveto talouden to teu tu mises ta vuodelta 2015, joka on esityslistan tausta-aineistona. Samoin tausta-ai neis to na on varhaiskasvatuksen kustannustietoja vuodelta Sivistyslautakunnan talouden toteutuma 2015 (kate ) on pääkohdittain seu raa va: TP 2014 TA 2015 TP 2015 (%) Keskitetyt osas topal ve lut (74,4%) Varhaiskasvatus (95,4% Perusopetus (95,7% Lukio (92,7%) Muut si vis tys palve lut (91%) Kirjastopalvelut (93%) YHTEENSÄ (94,7%) Hyvää toimintakatetta talousarvioon nähden selittävät muun muassa toimin ta tuot to jen ylittyminen noin eurolla (111,3%), hen ki lös tö me nojen alittuminen noin eurolla (96,2%), palvelujen oston alittuminen noin eurolla (95,7%), josta suurimman osan muodostavat sisäiset erät sekä lasten kotihoidon tuen maksujen alittuminen noin eu rolla (72,5%). Si vis tys lau ta kun ta merkitsee tilinpäätöstiedot vuodelta 2015 tiedoksi saaduk si.

4 PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan maksujen tarkistaminen SIVLA Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan maksut ovat lukuvuonna olleet seuraavat: 1. Aamupäivätoiminta Kostian koululla, 30 /kuukausi 2. Iltapäivätoiminta, 15 tuntia viikossa, 50 /kuukausi 3. Iltapäivätoiminta, 20 tuntia viikossa, 70 /kuukausi. Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjausryhmä on kokouksessaan päättänyt esittää kohdan 2. iltapäivätoiminta 15 tuntia viikossa mak sun korottamista 50 eurosta 60 euroon kuukaudessa. Il ta päi vä toi mintaan kuuluu ohjattua toimintaa, läksyparkki ja välipala pääosin 1-3 luok kalai sil le oppilaille. Kokousaineiston mukana lähetetään kerhojen osal lis tu jamää rä tie dot. Sivistyslautakunta hyväksyy iltapäivätoiminnan maksujen korotuksen siten, et tä 15 tuntia viikossa osallistuvien lasten maksu on 60 /kuukausi lu kuvuo des ta alkaen. SIVLA Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien maksujen enimmäismääriä korotetaan valtioneuvoston esityksestä ja eduskunnan päätöksellä alkaen. Aamu- ja iltapäivätoiminnan kuukausi voi sen jälkeen olla 570 tunnin osalta (15 tuntia viikossa) enintään 120 euroa ja 760 tunnin osalta (20 tuntia viikossa) enintään 160 euroa kuukaudessa. Perusopetuslakiin tulleella muutoksella tiukennetaan samalla velvollisuutta jättää maksu perimättä tai alentaa sitä, jotta perheen pienituloisuus ei olisi esteenä lapsen osallistumiselle amu- ja iltapäivätoimintaan. Laskennallinen valtionosuus aamu- ja iltapäivätoimintaan on vuonna 2016 Pälkäneen kunnalle , (vuonna 2015 se oli ). Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjausryhmä ehdottaa, että Pälkäneen kunnassa maksut olisivat alkaen seuraavat:

5 PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta aamupäivätoiminta Kostian koulussa 40 (nykyisin 30 ), 2. iltapäivätoiminta 15 tuntia viikossa 80 (nykyisin 60 ), 3. iltapäivätoiminta 20 tuntia viikossa 100 (nykyisin 70 ). Sivistyslautakunta päättää tarkistaa koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan maksuja, alkaen maksut ovat 1. aamupäivätoiminta Kostian koulussa 40 /kuukausi 2. iltapäivätoiminta 15 tuntia viikossa 80 /kuukausi 3. iltapäivätoiminta 20 tuntia viikossa 100 /kuukausi Asia jätettiin pöydälle ja palautettiin lisävalmisteluun. SIVLA Asian valmistelua on jatkettu ja sitä on käsitelty uudelleen aamu- ja il ta päivä toi min nan ohjausryhmässä Ohjausryhmän yksimielinen kanta on, että maksuja tulisi korottaa. Kokouksen tausta-aineistona on osal lis tumis- ja kustannustietoja sekä vertailutietoja ympäristökuntien päättämistä toi min nan hinnoittelusta. Kaikki aamu- ja iltapäivätoimintaan kohdistuvat me not eivät Pälkäneen kunnassa ole kohdistuneet sen omalle kus tan nuspai kal le, vaan osa niistä on kirjautunut koulujen menoiksi. Aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistuminen on vapaa-ehtoista. Merkille pan ta vaa on, että toimintaan saatava valtionosuus tulee laskemaan, samoin toimintaan osallistuvat lapsimäärät tulevat laskemaan ikäluokkien pie nen tyes sä. Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan maksujen ta soko ro tus on viimeksi tehty keväällä Si vis tys lau ta kun ta päättää tarkistaa koululaisten aamu- ja il ta päi vä toi minnan maksuja alkaen edellisessä kokouksessa tehdyn ehdotuksen mu kai ses ti.

6 PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyslautakunta Oppilasmääräennuste, kevät 2016 SIVLA Koulukohtainen oppilasmääräennuste tilanteen mukaisena on esi tys lis ta oheismateriaalina. Op pi las mää rä en nus te merkitään sivistyslautakunnalle tiedoksi saaduksi ja si tä käytetään apuna koulukohtaisista resursseista päätettäessä.

7 PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Sivistyslautakunta Valtuustoaloite liikenteen turvallisuuden parantamiseksi 100/08.00/2014 KV Allekirjoittajat Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti kunnanvaltuustolle seuraavan aloitteen: "Perussuomalaisten valtuustoryhmä on huolestunut liikenteen vaaratilanteista Pälkäneellä. Vain muutamia mainitaksemme valtatie 12:n ja Luopioistentien (322) risteyksessä kolisee usein. Onkkaalantiellä - etenkin sen eteläpäässä - ajetaan lujaa, raskas kalusto kiihdyttelee Valkeakoskentien (307) Murronmäkeen jo kaukaa, tien 322 ja 3200 kunto Rautajärven molemmin puolin on ala-arvoinen. Näiden lisäksi etenkin koululaisille aiheuttaa vaaratilanteita se, että pientareet ovat monin paikoin kapeita ja risteyksissä on näkemäesteitä ja katveita. Siksi Perussuomalaisten valtuustoryhmä esittää, että - Pälkäneen kunnassa vuosi 2015 on liikenneturvallisuusvuosi - Kunta avaa nettipalvelun, johon kuntalaiset voivat käydä ilmoittamassa liikenteen vaaranpaikat - Kunta perustaa työryhmän, joka käy läpi kaikki vaaranpaikat ja arvioi niihin tarvittavat toimenpiteet - Kunta resurssien ja mahdollisuuksien puitteissa korjaa vaaranpaikat (Osa korjauksista voi olla vain näkemäesteenä olevien puiden tai pensaiden kaatoa, tai pelkästään maisematyölupia, jolloin kuntalaiset itsekin voivat raivata alueita. Osa voi vaatia isompia muutoksia, osa on ELY-keskuksen vastuulla, mutta sinnekin täytyy tehdä aloitteita.) Tämä ohjelma ilmotettaisiin myös medialle, mikä loisi Pälkäneelle positiivista kuvaa kuntalaisista välittävänä kuntana. Samaa liikenneturvallisuusteemaa käytettäisiin myös kouluissa ja päiväkodeissa, joissa myös vaaranpaikkoja yhdessä mietittäisiin. Tässä yhteistyökumppanina voisi toimia Liikenneturva. Yli 20 kuntaa on toteuttanut vastaavan vaaranpaikkakartoituksen yhdessä Liikenneturvan kanssa lähinnä ikäihmisten näkökulmasta vuosina Iisalmi toteutti kartoituksen nuorten toimesta Perussuomalaisten valtuustoryhmä esittää, että Pälkäneen liikenteen vaaranpaikat kartoitetaan huolella ja laitetaan mahdollisimman nopeasti kuntoon."

8 PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Sivistyslautakunta Perussuomalaisten valtuustoryhmä: Jari Laukkanen, Tero Ahlqvist, Jani Luukkonen ja Timo Soini Puheenjohtaja otti aloitteen vastaan ja totesi, että aloite merkitään tiedoksi ja siirretään valmisteluun. Kunnanvaltuusto hyväksyi puheenjohtajan ehdotuksen. KH Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti kunnanvaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen koskien Pälkäneen kunnan liikenneturvallisuuden parantamista. Mia Kangasniemi, vs. hallintojohtaja p , mia.kangasniemi@palkane.fi Vs. kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää työryhmän perustamisesta valmistelemaan valtuustoaloitteessa esitettyjä toimenpiteitä. Vs. kunnanjohtaja muutti päätösehdotusta siten, että valtuustoaloite siirretään Tekniseen lautakuntaan valmisteltavaksi. Muutettu päätösehdotus hyväksyttiin. TEKLA Kunnanhallitus on antanut tekniselle lautakunnalle tehtäväksi selvittää Perus suo ma lais ten tekemän valtuustoaloitteen asiat eli selvittää erityisesti Päl kä neen kunnan alueella olevat liikenteelliset vaarapaikat ja arvioida niiden pois ta mi seen tarvittavat toimenpiteet. Perussuomalaisten aloite lähetetään lautakunnan jäsenille esityslistan muka na. Matti Vesava, tekninen johtaja p , matti.vesava@palkane.fi Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää perustaa työryhmän, joka alkaa selvittämään Pälkäneen kunnan alueella olevat liikenteelliset vaarapaikat ja niiden poistamiseen tarvittavat toimenpiteet. Keskustelun aikana puheenvuoroja käyttivät Lindfors, Tuominen, Pihkala,

9 PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Sivistyslautakunta Ahlqvist ja Vesava. Tekninen lautakunta päätti: 1) perustaa työryhmän, joka alkaa selvittämään Pälkäneen kunnan alueella olevat vaarapaikat ja niiden poistamiseen tarvittavat toimenpiteet, 2) valita teknisen lautakunnan edustajiksi työryhmään Timo Ailion, Jukka Lindforsin, Virpi Pohjolan, Elina Ahlqvistin ja Matti Vesavan. Työ ryhmän puheenjohtajaksi nimettiin Jukka Lindfors ja 3) esittää sivistyslautakunnalle ja vapaa-aikalautakunnalle, että ne nimeäisivät työryhmään oman edustajansa mahdollisimman nopeasti. SIVLA Sivistyslautakunta nimeää edustajansa liikenneturvallisuustyöryhmään. Sivistyslautakunta nimesi edustajakseen liikenneturvallisuustyöryhmään jäsen Jari Laukkasen, koulunjohtaja Antti Anttilan, rehtori Sari Halosen ja opettaja Aki Leveelahden.

10 PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Perusopetuksen tuntijako alkaen 183/12.00/2015 SIVLA Perusopetuksen opetussuunnitelma uudistuu alkaen. Ope tussuun ni tel man perusteet on hyväksytty opetushallituksessa vuonna 2014 ja ne ohjaavat kuntakohtaista opetussuunnitelman valmistelua. Val tio neuvos ton asetus perusopetuksen tuntijaosta on hyväksytty Sen mu kaan perusopetuksen luokkien 1-9 vähimmäistuntimäärä tulee olla 222 vuo si viik ko tun tia. Pälkäneen nykyisin voimassaoleva perusopetuksen tunti ja ko on 222 vuosiviikkotuntia. Perusopetuksen opetussuunnitelmaa valmistellaan sivistystoimenjohtajan pe rus ta mas sa opettajista ja koulujen rehtoreista koostuvassa työryhmässä ja se tulee sivistyslautakunnan käsittelyyn keväällä Sitä ennen on pe rus tel tua päättää perusopetuksen tuntijaosta Pälkäneen kunnassa, koska se suuntaa työryhmän sillä on vaikutusta talousarvioon varattavaan resurs siin. Asiaa on käsitelty sivistyslautakunnan iltakoulussa , jos sa on kuultu opetussuunnitelmatyöryhmän ehdotus uudeksi tuntijaoksi. Sivistyslautakunta päättää, että perusopetuksen luokkien 1-9 ko ko nais tunti mää rä on alkaen 226 vuosiviikkotuntia. Aine- ja luok ka koh tainen tuntijakosuunnitelma hyväksytään perusopetuksen ope tus suun ni telman hyväksymisen yhteydessä keväällä SIVLA Opetushallituksen hyväksymien opetussuunnitelmaperusteiden mukainen pai kal li nen opetussuunnitelma otetaan käyttöön vuosiluokkien 1-6 osalta Kuitenkin alkavana lukuvuonna kuudennella vuo si luokal la opetetaan ympäristöopin asemasta biologiaa ja maantietoa sekä fysiik kaa ja kemiaa nykyisin käytössä olevan opetussuunnitelman mu kai sesti. Vuosiluokat 7-9 siirtyvät vuosiluokka kerrallaan uuden tuntijaon ja uusien opetussuunnitelmien mukaiseen opetukseen lukuvuodesta al kaen. Uusi tuntijako on käytössä kaikilla luokka-asteilla alkaen. Koulutuksen järjestäjän tulee lisäksi päättää taide- ja taitoaineiden va linnais ten sekä valinnaisten aineiden käytöstä, mahdollisista ope tus suun nitel mal li sis ta painotuksista ja niihin käytettävistä tunneista. Valinnaisaineet on jaettu taide- ja taitoaineiden valinnaisiin (kuusi vuo si viik-

11 PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta ko tun tia vuosiluokilla 1-6 ja viisi vuosiviikkotuntia vuosiluokilla 7-9) sekä 9 vuo si viik ko tun tia vapaasti tarjottaviin valinnaisaineisiin, joita voidaan si joittaa koko perusopetuksen ajalle. Valtioneuvoston asetus antaa opetuksen jär jes tä jäl le mahdollisuuden päättää taito- ja taideaineiden valinnaistuntien käy tös tä joko niin, että oppilaalla on mahdollisuus valita valinnaisia aineita tai niin, että opetuksen järjestäjä päättää taide- ja taitoaineiden va lin naistun tien kohdistumisesta. Pälkäneen kunnassa tun ti ja ko esi tyk ses sä taito- ja taideaineiden valinnaiset tunnit vuosiluokilla 3-7ovat koko kun nas sa sovittuja painotuksia ja luokilla 8-9 aidosti valittavia aineita. Tun ti ja ko suun ni tel mas sa olevat muut valinnaiset aineet ovat koulukohtaisesti pai not tu via. Tuntijakoehdotusta on viimeksi käsitelty rehtorikokouksessa Sivis tys lau ta kun taan tuotava ehdotus perusopetuksen tuntijaoksi perustuu tä hän käsittelyyn. Tuntijakoehdotus on kokousasiakirjojen liitteenä 1. Si vis tys lau ta kun ta hyväksyy perusopetuksen tuntijakoehdotuksen liitteen 1 mu kai ses ti. Liitteet 1 Pälkäneen kunnan perusopetuksen tuntijako

12 PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyslautakunta Pälkäneen perusopetuksen ja lukion tuntikehys lukuvuodelle SIVLA Sivistyslautakunta on kokouksessaan hyväksynyt vuodelle 2016 käyt tö suun ni tel man koulutus-, kirjasto- ja varhaiskasvatuspalveluiden osalta. Talousarvio ohjaa tuntikehyksen laadintaa ja on ensisijainen tun ti kehyk seen nähden. Kokousasiakirjojen liitteenä 2. on koulujen tuntikehys lukuvuodeksi Sitä on käsitelty rehtorikokouksessa ja siinä on otettu huomioon perusopetuksen luokkien 1-6 osalta uuden tuntijaon vaikutus. Tuntikehyksessä yksi vuosiviikkotunti tarkoittaa 38 tuntia opetusta. Asiakir jaan on sisältyy varaus tukiopetustunteihin sekä tuotu näkyville eri tyisteh tä vä tun nit ja muut opettajien virkaehtosopimuksen mukaiset tun ti korvaus pe rus teet. Tuntikehyksen tuntimäärä on yhteensä 1432,63 tuntia, kas vua lukuvuoden tuntikehykseen on 15,17 tuntia. Kasvu pe rus tuu alakoulujen osalta uuden perusopetuksen tuntijaon vaikutuksiin (+ 5 tun tia) ja lukion osalta (+ 8,57) kasvavaan oppilasmäärään, yhteiskoulun osal ta kasvua on 1,6 tuntia. Si vis tys lau ta kun ta hyväksyy liitteen 2. mukaisen tuntikehyksen pe rus opetuk seen ja lukio-opetukseen lukuvuodelle Liitteet 2 Pälkäneen kunnan koulujen tuntikehys v

13 PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kunnanhallitus Sivistyslautakunta Täyttöluvan myöntäminen sivistysosastolla avoimeksi tuleviin virkoihin ja toimiin KH Pälkäneen sivistysosasto anoo täyttölupaa seuraaviin virkoihin ja toimiin alkaen. Vakituisesti täytettäväksi haetaan lupaa lukion rehtorin, lukion ma te maattis ten aineiden lehtorin, lastensuojelulaitoksessa toimivan eri tyis luo kanopet ta jan, luokanopettajan ja päiväkodin opettajan virkoihin sekä päi vä hoita jan toimeen. Määräaikaisesti täytettäväksi lukuvuodeksi haetaan lupaa luokan opet ta jan ja erityisopettajan virkoihin. Oheismateriaalina virkojen täyttölupahakemuksen perustelu. Kunnanjohtaja: Kun nan hal li tus päättää myöntää täyttöluvan esitettyihin virkoihin. Käsittely Kunnanjohtaja esitti, että kunnanhallitus hyväksyy Pälkäneen lukion reh torin viran täyttöluvan, mutta muilta osin asia lähetetään sivistyslautakunnan kä sit te lyyn. Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti kunnanjohtajan li säys ten mukaisesti. SIVLA Virkojen ja toimen täyttölupahakemusta on muokattu aiemmasta versiosta. Lukion ja yhteiskoulun rehtorin virka on jo julistettu haettavaksi alkaen, koska sille on myönnetty täyttölupa. Hakuaika virkaan päättyy Muilta osin täyttölupahakemus on kokousasiakirjojen oheismateriaalina. Sivistyslautakunta esittää, että kunnanhallitus myöntäisi luvan täyttölupahakemuksessa olevien virkojen täytäntöönpanoon.

14 PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyslautakunta Harhalan koulun siirtäminen hallinnollisesti Kostian koulun alaisuuteen SIVLA Lukuvuodesta alkaen on Harhalan koulun ja Kostian koulun väli nen yhteistyö tiivistynyt merkittävästi. Tuosta lukuvuodesta alkaen Harha lan koulusta tuli perusopetuksen luokkien 1-4 koulu ja Harhalan lä hikou lu alu een oppilaat siir ty vät käymään perusopetuksen 5-6 luokat Kostian kou lus sa. Tältä poh jal ta on syntynyt tarve parantaa ja kehittää yhteistyötä ja saada kou lu jen toi min nat hallinnollisesti ja pedagogisesti yhden yksikön alai suuteen. Käy tän nös sä tämä merkitsisi sitä, että kouluille laaditaan yhteinen vuo si suun ni tel ma, samoin yhteiset oppilashuolto- ja tur val li suus suun ni telmat. Har ha lan koulun henkilöstö siirtyisi Kostian koulun rehtorin alai suuteen ja toinen Har ha lan koulun kahdesta opettajasta toimisi yksikkönsä vas tuu opet ta ja na. Vastuuopettajan tehtäviin kuuluisi muun muassa osal listu mi nen Kos ti an koulun YT-kokouksiin. Näin ollen Harhalan koulusta lakkau tet tai siin kou lun joh ta jan tehtävä. Koulunjohtaja on tällä hetkellä opet taja vi ran hal ti ja, jol le on määrätty rehtorin tehtävät. Asian valmistelu edellyttää henkilöstön kuulemista ja lopullisen päätöksen asias ta tekee kunnanvaltuusto. Si vis tys lau ta kun ta esittää kunnanhallitukselle: 1. Harhalan koulun liittämistä hallinnollisesti Kostian koulun alaisuuteen (lukuvuodesta ) alkaen, 2. Harhalan koulun opetus- ja ohjaajahenkilöstön siirtämistä alkaen Kostian koulun rehtorin alaisuuteen ja 3. Harhalan koulun koulunjohtajan tehtävän lakkauttamista ja vas tuu opetta jan tehtävän perustamista koulun toisen luokanopettajan viran yhteyteen alkaen.

15 PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyslautakunta Viranhaltijapäätökset SIVLA Seuraavat viranhaltijat ovat kunnan hallintosäännön 23 :n mukaisesti toimit ta neet sivistyslautakunnalle jäljennökset pöytäkirjoistaan: Viranhaltijapäätökset Pykälä / pvm Sivistystoimenjohtaja 9-15 / Kirjastotoimenjohtaja Aitoon koulunjohtaja Harhalan koulunjohtaja Kirkonkylän koulunjohtaja 2-3 / Kostian koulun rehtori / Lukion-yhteiskoulun rehtori 3-9 / Rautajärven koulunjohtaja 1 / Oheismateriaalina luettelo päätöksistä. Sivistyslautakunta merkitsee ilmoitukset viranhaltijapäätöksistä saa pu neiksi ja päättää, ettei niistä ilmeneviä asioita oteta lautakunnan käsiteltäviksi.

16 PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyslautakunta Ilmoitusasiat SIVLA Valkeakosken kaupunki. Sivistystoimen lautakunnan pöytäkirja , 1, Opetus- ja kulttuuriministeriö. Lukion tuntijakokokeilun käynnistäminen, /530/2016. Kouluterveyskysely Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Oppilaitos-, opetuspiste- ja kuntakohtaisten tulosten raportointi. Opetus- ja kulttuuriministeriön kysely; turvapaikanhakijoille järjestettävä varhaiskasvatus ja opetus , OKM 14/592/2016. Hallitusohjelman kärkihanke: Liikkuva koulu -ohjelman kehittämisavustukset lukuvuodelle Hakuohje Sivistyslautakunta merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi saaduiksi.

17 PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyslautakunta Muut asiat SIVLA Merkittiin pöytäkirjaan, että Anna Tapion koululta on vaadittava selkeää ja hyvissä ajoin tapahtuvaa tiedottamista koulua lähikouluna käyvien oppilaaksiotosta ja oppilaaksioton perusteista. Tiedottaminen on suunnattava oppilaiden huoltajille, lähikouluille ja sivistyslautakunnnalle. Lukion ja yhteiskoulun rehtorin avoinna olevan viran haastatteluryhmään nimettiin sivistyslautakunnan edustajina Mirva Kittilä ja Olavi Seppälä, muina edustajina ovat Janita Koivisto ja Mauri Nest.

18 PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ M U U T O K S E N H A K U M u u t o k s e n h a k u k i e l l o t Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain val- ja niiden perusteet mistelua tai täytäntöönpanoa: Pykälät: 10, 12, 13, 16, 17, 18, 19, 20 Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom mukaan kir jallinen oikaisuvaati mus, seuraa viin päätöksiin ei saa hakea muutosta valitta malla: Pykälät: 11, 14, 15 O i k a i s u v a a t i m u s o h j e e t Oikaisuvaatimusviranomainen ja aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen: Pykälät: 11, 14, 15 Viranomainen: Pälkäneen sivistyslautakunta Keskustie Pälkäne p f palkane@palkane.fi Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Hankintaoikaisuviran-omainen ja -aika Seuraaviin hankintaa koskeviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä hankintalain 81 :ssä tarkoitetun vaatimuksen hankintaoikaisusta: Pykälät: - Hankintayksikkö: Pälkäneen kunta Keskustie Pälkäne p f palkane@palkane.fi Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa tiedoksisaannista.

19 PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ V a l i t u s o h j e e t Valitusviranomainen ja -aika Asianomainen voi tehdä seuraaviin päätöksiin kirjallisen valituksen: Pykälät: - Viranomainen: Hämeenlinnan hallinto-oikeus Raatihuoneenkatu Hämeenlinna p f hameenlinna.hao@oikeus.fi Pykälät: - Viranomainen: Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto PL Tampere Oikaisuvaatimuksen ja valituksen sisältö Hakemusosoitus Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksesta ja valituksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteluineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Seuraaviin päätöksiin tyytymätön asianosainen voi saattaa hankintapäätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain tai sen nojalla annettujen säännösten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Pykälät: - Viranomainen: Markkinaoikeus Radanrakentajantie Helsinki p f markkinaoikeus@oikeus.fi Hakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivä kuluessa tiedoksisaannista. L i s ä t i e t o j a Yksityiskohtainen oikaisuvaatimus / valitusosoitus / hakemusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen. Tämä pöytäkirja pidetään kuntalain 63 :n mukaisesti yleisesti nähtä vänä kello

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 1. Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 1. Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 1 Sivistyslautakunta 17.11.2015 AIKA 17.11.2015 kello 18:00-19:15 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Sivu 64 Sivistyslautakunnan edellisen kokouksen pöytäkirja 3 65

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Pälkäneen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Pälkäneen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Sivistyslautakunta 15.05.2018 AIKA 15.05.2018 kello 18:22-20:30 PAIKKA Pälkäneen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 28 listan hyväksyminen

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Pälkäneen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Pälkäneen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.11.2018 AIKA 15.11.2018 kello 18:00-19:48 PAIKKA Pälkäneen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 25 Pälkäneen Valokuitu

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1. Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1. Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Vapaa-aikalautakunta 02.03.2015 AIKA 02.03.2015 kello 18:00-19:00 PAIKKA Pälkäneen kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Sivu 1 Vapaa-aikalautakunnan kokousajat ja koolle kutsuminen

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Sivistyslautakunta 14.03.2017 AIKA 14.03.2017 kello 18:00-19:55 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Sivu 11 Pälkäneen sivistyslautakunnan alaisten tehtävien tilinpäätöstiedot

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tekninen lautakunta 07.03.2017 AIKA 07.03.2017 kello 18:00-18:50 PAIKKA Pälkäneen kunnan kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 19 Liikuntakeskus Kostia-areenan

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 Rakennuslautakunta 03.08.2016 AIKA 03.08.2016 kello 18:00-19:10 PAIKKA Pälkäneen kunnan kunnanhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 53 rakennuslupahakemuksesta kiinteistölle

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 1 Sivistyslautakunta 31.08.2016 AIKA 31.08.2016 kello 18:00-20:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Sivu 50 Peruskoulun ja lukion toimintakertomukset lukuvuodelta

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA ESITYSLISTA 7/ (11)

PÄLKÄNEEN KUNTA ESITYSLISTA 7/ (11) PÄLKÄNEEN KUNTA ESITYSLISTA 7/2017 1 (11) KOKOUSKUTSU AIKA 24.10.2017 kello 18:00 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu 1 listan hyväksyminen työjärjestykseksi 3 2 Valtuustoaloite toisen koulukuraattorin

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1. Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1. Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Sivistyslautakunta 09.06.2015 AIKA 09.06.2015 kello 18:00-19:30 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Sivu 37 Varhaiskasvatuksen aluejohtajan valinta 3 38 Koulutus-,

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2015 1. Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2015 1. Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2015 1 Sivistyslautakunta 27.10.2015 AIKA 27.10.2015 kello 18:00-20:40 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Sivu 57 Kirjaston aineistonvarausmaksusta luopuminen 1.1.2016 3

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 4/ (6) Lasten ja nuorten lautakunta. Aika klo 17:00-17:30. Kunnanvirasto, edustustila, 4.

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 4/ (6) Lasten ja nuorten lautakunta. Aika klo 17:00-17:30. Kunnanvirasto, edustustila, 4. Pöytäkirja 4/2019 1 (6) Lasten ja nuorten lautakunta Aika 19.03.2019 klo 17:00-17:30 Paikka Kunnanvirasto, edustustila, 4. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 21 Perusopetuksen tuntimäärän jakaminen kouluille

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Sivistyslautakunta 13.03.2018 AIKA 13.03.2018 kello 18:00-21:25 PAIKKA HermAnnin päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Sivu 10 Esityslistan hyväksyminen työjärjestykseksi 3 11

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2018 1 Sivistyslautakunta 20.11.2018 AIKA 20.11.2018 kello 19:00-21:25 PAIKKA Laitikkalan lainausasema KÄSITELLYT ASIAT Sivu 57 listan hyväksyminen työjärjestykseksi 3 58 Kirjaston

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Rakennuslautakunta 18.01.2017 AIKA 18.01.2017 kello 18:00-18:31 PAIKKA Pälkäneen kunnan kunnanhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 1 Poikkeamispäätös kiinteistölle

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1. Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1. Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 Rakennuslautakunta 04.02.2015 AIKA 04.02.2015 kello 18:00-19:00 PAIKKA Pälkäneen kunnanvirasto kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 13 Päätöksen antaminen

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 5/ (5) Lasten ja nuorten lautakunta. Aika klo 17:00-18:35. Otalammen koulu ja päiväkoti.

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 5/ (5) Lasten ja nuorten lautakunta. Aika klo 17:00-18:35. Otalammen koulu ja päiväkoti. Pöytäkirja 5/2019 1 (5) Lasten ja nuorten lautakunta Aika 02.04.2019 klo 17:00-18:35 Paikka Otalammen koulu ja päiväkoti Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Ruotsinkielisen opetuksen tuntijako 3 23 Ajankohtaiset

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Rakennuslautakunta 23.05.2017 AIKA 23.05.2017 kello 18:20-19:31 PAIKKA Rinneravintola Huippu kokoustilat, Sappee KÄSITELLYT ASIAT Sivu 19 Poikkeamispäätös kiinteistölle

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2017 1 Sivistyslautakunta 19.12.2017 AIKA 19.12.2017 kello 18:00-19:58 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Sivu 70 listan hyväksyminen työjärjestykseksi 3 71 Varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 28.09.2015 klo 09:00-11:12 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Ikonen

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 1 Sivistyslautakunta 01.11.2016 AIKA 01.11.2016 kello 18:00-19:40 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Sivu 67 Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2017 ja

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 7/2018 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 7/2018 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 7/2018 1 Sivistyslautakunta Aika 25.07.2018 17:01-17:56 Paikka Sivistystoimen neuvotteluhuone, Ruovedentie 32 Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 52 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 15.04.2015 klo 08:00-10:10 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 9/2014 145 Sivistyslautakunta Aika 22.12.2014 klo 18:00-18:40 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 7/2016. KOKOUSAIKA Torstai klo Kunnantalo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE

Sivistyslautakunta 7/2016. KOKOUSAIKA Torstai klo Kunnantalo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta ASIALISTA 7/2016 KOKOUSAIKA Torstai 15.9.2016 klo 18.00 19.35 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE 54 Osavuosikatsaus ajalta 1.1.-30.6.2016 55 Koulujen lukuvuoden

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 Sivistys- ja hyvinvointilautakunta AIKA 07.01.2019 klo 17:00 PAIKKA Messi KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20 Pöytäkirja 1/2017 1 (5) Nuorisolautakunta Aika 31.01.2017 klo 17:00-18:26 Paikka Kunnanvirasto, tukirakennus, kokoushuone 206 Käsitellyt asiat Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 1 Ympäristölautakunta 08.12.2016 AIKA 08.12.2016 kello 17:00-18:15 PAIKKA Aapiskukon kabinetti KÄSITELLYT ASIAT Sivu 32 Yksityistie- ja perusparannusavustukset vuodelle

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 OSIKONMÄEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN SIVLTK 27.03.2014 15 Kunnanvaltuuston on hyväksynyt 21.3.2011 11 kouluverkkosuunnitelman

Lisätiedot

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2016 176 Sivistyslautakunta Aika 07.12.2016 klo 15:00-15:35 Paikka Kalajoen kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 86 Merenojan yhtenäiskoulun

Lisätiedot

Sivu 59 Ilmoitusasiat Koululautakunnan esittelijöiden päätösluettelot ajalta Luumäen kunnan alakoulujen todistusmallit 107

Sivu 59 Ilmoitusasiat Koululautakunnan esittelijöiden päätösluettelot ajalta Luumäen kunnan alakoulujen todistusmallit 107 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2016 103 Koululautakunta Aika 08.12.2016 klo 18:05-19:17 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 3/2014 65. Sivistyslautakunta. Aika 27.05.2014 klo 18:00-19:00. Kunnantalo, kahvio.

Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 3/2014 65. Sivistyslautakunta. Aika 27.05.2014 klo 18:00-19:00. Kunnantalo, kahvio. Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 3/2014 65 Sivistyslautakunta Aika 27.05.2014 klo 18:00-19:00 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 46 Yhteiskoulun teknisen työn lehtori 67 47 Vuorotteluvapaa

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Sivistyslautakunta 09.02.2016 AIKA 09.02.2016 kello 18:00-19:15 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Sivu 1 Sivistyslautakunnan kokousajat ja koolle kutsuminen vuonna

Lisätiedot

Nousiainen Matti jäsen. kunnanhall.edustaja, poissa

Nousiainen Matti jäsen. kunnanhall.edustaja, poissa PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 221 Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika ke 12.08.2015 klo 16:30-17:15 Paikka Kunnantalo, teknisen kokoustila OSALLISTUJAT Läsnä Helaakoski Matti puheenjohtaja Lintunen

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 2/2018 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 2/2018 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 2/2018 1 Sivistyslautakunta Aika 21.02.2018 18:15-19:45 Paikka Honkalakodin ravintola Hulda Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3. 2 Saatavan poistaminen 5. 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös 6

Sisällysluettelo. 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3. 2 Saatavan poistaminen 5. 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös 6 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 Rakennuslautakunta 10.02.2016 Sisällysluettelo Sivu 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3 2 Saatavan poistaminen 5 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 Sivistyslautakunta 29.08.2017 AIKA 29.08.2017 kello 18:00-20:09 PAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 34 Perusopetuksen opetussuunnitelma

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/2018 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/2018 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/2018 1 Sivistyslautakunta Aika 29.08.2018 17:02-17:51 Paikka Sivistystoimen neuvotteluhuone, Ruovedentie 32 Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 59 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali.

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali. Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10 Kunnanhallitus 11.06.2015 Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05 Paikka Kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167

Lisätiedot

TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN

TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN Koulutuslautakunta 20 29.04.2014 Kunnanhallitus 105 12.05.2014 Kunnanhallitus 124 26.05.2014 TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN Koulutuslautakunta 29.04.2014

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 11 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 16.05.2017 klo 16:05-16:40 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Karkkilan kaupunki Esityslista 9/ Kasvatus- ja opetuslautakunta klo17:00. Käsiteltävät asiat.

Karkkilan kaupunki Esityslista 9/ Kasvatus- ja opetuslautakunta klo17:00. Käsiteltävät asiat. Karkkilan kaupunki Esityslista 9/2016 1 04.10.2016 Aika Paikka 04.10.2016 klo17:00 Tuorilan koulu Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 78 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 79 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 12. Kaupungintalon kokoustilat, kokoushuone KH

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 12. Kaupungintalon kokoustilat, kokoushuone KH ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 12 Elämänlaatujaosto AIKA 12.04.2012 klo 17:00-18:25 PAIKKA Kaupungintalon kokoustilat, kokoushuone KH KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 6/2013. KOKOUSAIKA Keskiviikko 07.08.2013 klo 18.00-19.14 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Caissaniemi, Tammela LIITE

Sivistyslautakunta 6/2013. KOKOUSAIKA Keskiviikko 07.08.2013 klo 18.00-19.14 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Caissaniemi, Tammela LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta ASIALISTA 6/2013 KOKOUSAIKA Keskiviikko 07.08.2013 klo 18.00-19.14 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Caissaniemi, Tammela LIITE 39 Koulutyön arviointi lv. 2012-2013 40 Opettajat

Lisätiedot

Nakkilan kunta Kokouspöytäkirja 4/

Nakkilan kunta Kokouspöytäkirja 4/ Nakkilan kunta Kokouspöytäkirja 4/2019 71 Keskusvaalilautakunta Aika 24.05.2019 klo 19:00-19:16 Paikka Kunnanvirasato Käsitellyt asiat Pykälä Otsikko Sivu 38 Ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastaminen 73

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 3/2018 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 3/2018 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 3/2018 1 Sivistyslautakunta Aika 28.03.2018 17:04-19:05 Paikka Sivistystoimen neuvotteluhuone, Ruovedentie 32 Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 12.01.2018 10:00-11:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2017 475 Kunnanhallitus 30.10.2017 AIKA 30.10.2017 09:00-15:35 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 199 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 29.10.2015 klo 14:00-16:05 Paikka Kaupungintalo, 2. kerroksen neuvotteluhuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Ikonen Pertti

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 06.04.2018 klo 08:30-12:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 12.09.2017 16:30-16:37 Paikka Ruoveden kunnantalon kahvihuone Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 42 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/2017 8 Tarkastuslautakunta Kokousaika 02.05.2017 klo 14:00-17:15 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 16 AIKA 29.10.2014 klo 18:00-19:43 PAIKKA Kultavuoren koulu, Koulutie 20 Tilaisuuden aluksi vs. kasvatus- ja opetusjohtaja Pirkko Hynninen esittäytyi johtokunnille.

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Vapaa-aikalautakunta 07.12.2015 AIKA 07.12.2015 kello 18:00 PAIKKA Pälkäneen kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Sivu 19 Urheilijoiden palkitsemiset ja liikuntatoiminnan

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 21.04.2016 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 7 Nurmijärven Työterveys -liikelaitoksen tulevan toimintamallin selvitys 8 Viranhaltijapäätökset 4 9 Kehitys- ja keskusteluasiat 5

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

Pyhäjoen kunnantalo, kunnahallituksen kokoushuone. Louhimaa Tyyne jäsen. Piukkala Juhani jäsen

Pyhäjoen kunnantalo, kunnahallituksen kokoushuone. Louhimaa Tyyne jäsen. Piukkala Juhani jäsen PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 34 Sivistyslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 14.04.2016 klo 18:00-18:30 Paikka Pyhäjoen kunnantalo, kunnahallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Flink Eija jäsen Salmela

Lisätiedot

Yhtenäiskoulun rehtorin ja sivistystoimenjohtajan tehtävänkuvat ja tehtäväkohtaisen palkan määräytyminen

Yhtenäiskoulun rehtorin ja sivistystoimenjohtajan tehtävänkuvat ja tehtäväkohtaisen palkan määräytyminen Sivistyslautakunta 70 28.04.2016 Yhtenäiskoulun rehtorin ja sivistystoimenjohtajan tehtävänkuvat ja tehtäväkohtaisen palkan määräytyminen 3356/01.017/2014 SIVLK 70 SIVLK 78 Valmistelija: sivistyslautakunnan

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika Perjantai 01.04.2016 klo 12:00-16:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2016 Kunnanhallitus Sivu 24. Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2016 Kunnanhallitus Sivu 24. Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2016 Kunnanhallitus Sivu 24 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste)

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. SIVLTK, :30, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. SIVLTK, :30, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO SIVLTK, 19.8.2015 17:30, Pöytäkirja -1 Läsnäolijat... 1 49 Kansalaisopiston tuntien toteutuma lv 2014-2015... 2 Pykälän liite: Kansalaisopiston tuntien toteutuma lv 2014-2015, liite...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan avustusohjesääntö 4

Sisällysluettelo. 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan avustusohjesääntö 4 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 08.03.2018 Sisällysluettelo Sivu 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta 2017 3 2 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/2017 28 Tarkastuslautakunta Kokousaika 30.08.2017 klo 07:00-08:50 Kokouspaikka Kirjolan koulu,neuvotteluhuone, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 15

Lisätiedot

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 58 Tarkastuslautakunta AIKA 19.03.2013 klo 08:00-14:10 PAIKKA Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 38 KOKOUKSEN

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 09.02.2018 klo 09:00 PAIKKA Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste ASIAT Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Selvityksen perusteella esitetään seuraavaa:

Selvityksen perusteella esitetään seuraavaa: Varhaiskasvatus- ja 25 17.03.2016 koulutuslautakunta Henkilöstö- ja työllisyysjaosto 29 19.04.2016 Virkojen perustaminen ja tuntiopettajien siirtäminen virkoihin 89/01.01.00/2013 VARKOLK 17.03.2016 25

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 Sivistyslautakunta 13.06.2016 AIKA 13.06.2016 kello 18:00-21:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Sivu 37 Pälkäneen perusopetuksen tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 6/ (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunta. Aika klo 17:00-18:50. Kunnanvirasto, edustustila 4.

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 6/ (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunta. Aika klo 17:00-18:50. Kunnanvirasto, edustustila 4. Pöytäkirja 6/2017 1 (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunta Aika 25.04.2017 klo 17:00-18:50 Paikka Kunnanvirasto, edustustila 4. kerros Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 30 Valtionavustuksen käyttö koskien kielten

Lisätiedot

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2018 1

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 07.11.2018 klo 09:00-12:27 Paikka Kaupungintalo, Karikukko Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 24 Hallintopalvelut 4 25 Kiinteistö Oy Kalajoen Marin

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 5 Nurmijärvi-Tuusula työterveyshuollon yhteistyöhankkeen tilanne 3

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 5 Nurmijärvi-Tuusula työterveyshuollon yhteistyöhankkeen tilanne 3 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Nurmijärven työterveys -liikelaitoksen johtokunta 28.03.2017 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 5 Nurmijärvi-Tuusula työterveyshuollon yhteistyöhankkeen tilanne 3 NURMIJÄRVEN KUNTA

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Torstai 2.5.2013 kello 20.00-21.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Täyttöluvat varhaiskasvatus- ja opetuspalveluiden virkoihin ja toimiin

Täyttöluvat varhaiskasvatus- ja opetuspalveluiden virkoihin ja toimiin Koulutuslautakunta 37 27.03.2014 Koulutuslautakunta 46 29.04.2014 Koulutuslautakunta 55 22.05.2014 Täyttöluvat varhaiskasvatus- ja opetuspalveluiden virkoihin ja toimiin Koula 27.03.2014 37 Vuoden 2014

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2018 189 Kunnanhallitus 02.05.2018 AIKA 02.05.2018 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 75 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91.

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUKIELTO Liikelaitosten johtokunta :t 68, 69, 70, 72, 73, 74, 75, 76 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUOHJE

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/2018 38 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.09.2018 klo 12:00-12:45 Kokouspaikka Kirjolan koulu, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 23 Ajankohtaisasiat

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 3/2014. KOKOUSAIKA Keskiviikko klo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE

Sivistyslautakunta 3/2014. KOKOUSAIKA Keskiviikko klo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta ASIALISTA 3/2014 KOKOUSAIKA Keskiviikko 02.04.2014 klo 18.00 19.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Kunnantalo LIITE 20 Koulujen tuntikehykset lv. 2014-2015 21 Liikunta-

Lisätiedot

Otsikko Sivu 29 Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pitäminen Yleisten ennakkoäänestyspaikkojen vaalitoimitsijoiden määrääminen

Otsikko Sivu 29 Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pitäminen Yleisten ennakkoäänestyspaikkojen vaalitoimitsijoiden määrääminen Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 8/2017 51 Keskusvaalilautakunta Aika 29.12.2017 klo 14:00-14:20 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 29 Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 29.03.2019 klo 08:30-11:37 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kokoushuone 414 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot