Myös käynnissä olevan toimintavuoden painopiste on terveyden ylläpidon ja kotona asumisen tukemisessa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Myös käynnissä olevan toimintavuoden painopiste on terveyden ylläpidon ja kotona asumisen tukemisessa."

Transkriptio

1 1 Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta Talven niska on taitettu ja katseet käännetty kohti kesää. Viime vuoden toiminnasta haluan tuoda esille, että jäsenistölle järjestettiin viikoittaisten allasjumppa- ja kuntosaliliikunnan lisäksi lähes 30 muuta tapahtumaa. Osallistumiskertoja tapahtumiin oli reilusti yli Veljesliitolta saimme avustusta euroa. Keräystuotot sitä vastoin romahtivat 4500 euroon. Huoltotoimintaan (siivousavustukset), terveyden ylläpitoon ja virkistystoimintaan käytimme noin euroa ja omaa pääomaa söimme noin euroa. Myös käynnissä olevan toimintavuoden painopiste on terveyden ylläpidon ja kotona asumisen tukemisessa. Sairaskodin neuvontapalvelu kartoittaa parasta aikaa, onko mahdollista tarkistaa 10 prosenttisten sotainvalidien sotavammoista aiheutunutta haitta-astetta ylemmäksi, jotta ainakin osa heistä pääsisi kotiin vietävien kunnallisten palveluiden piiriin. Niihin, joita asia koskee, on otettu yhteyttä. Piirin vuosikokouksessa osastostamme valittiin piirihallituksen jäseniksi Eila Rossi ja Kyösti Tomperi sekä varajäseniksi Marjatta Heimovala, Olavi Heponen ja Eino Veistola. Piirin puheenjohtajana jatkaa Pertti Koivunen Äänekoskelta. Kokouksessa kävi myös ilmi, että piirin kautta osastoille jaettava Veljesliiton tukiraha pienenee jatkossa noin 20 prosentin vuosivauhdilla. Osastomme vuosikokouksen tekemät henkilövalinnat on lueteltu jäljempänä. Piirin neuvottelupäivillä toiminnanjohtaja Juha Takala selvitti piirin tilannetta lukuina. Tosiasia on, että osastojen määrä tulee 2-3 vuoden kuluessa vähenemään reilusti. Perinneyhdistys piti vuosikokouksen neuvottelupäivien yhteydessä. Perinneyhdistys valmistautuu ottamaan vastuun sotainvalideista, puolisoista ja leskistä piirin lopettaessa toimintansa. Perinneyhdistyksen johtokuntaan osastostamme valittiin Kyösti Tomperi ja Erkki Fredrikson. Toiminnantarkastajana jatkaa Eila K. Rossi. Jälleen kerran vetoan teihin, hyvät osastomme jäsenet, että kannustaisitte jälkipolvianne tulemaan mukaan osaston tukijäseniksi ja sitä kautta myös perinneyhdistyksen toimintaan. Kansallisena veteraanipäivänä osastomme yhdeksälle jäsenelle myönnettiin Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali. Mitalit on toimitettu saajilleen. Onnittelut kaikille mitalin saaneille. Luettelo mitalilla palkituista on jäljempänä. Lämmintä ja aktiivista kesää sekä hyvää terveyttä toivottaen Kyösti Tomperi

2 2 Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry:n vuosikokouksessa valitut toimikuntien jäsenet Johtokunnan jäsenet: Kyösti Tomperi pj Kalevi Kaistinen Timo Sorjonen Eila Rossi Jukka-Pekka Suutarinen Erkki Fredrikson Marjatta Heimovala varajäsenet: Jaakko Rinne sekä Olavi Heponen Taloustoimikunnan jäsenet: Kalevi Kaistinen pj Jaakko Rinne Kyösti Tomperi Veljestukitoimikunnan jäsenet: Jukka-Pekka Suutarinen pj Seppo Kinnunen Tapahtumatoimikunnan jäsenet: Timo Sorjonen pj Erkki Fredrikson Keijo Pitkäaho Raili Kautio Ulla Rantanen Sakari Heiskanen Terttu Ollikainen Hannele Lindroos Marjatta Heimovala Eila Rossi varajäsenet: Leena Sihvonen sekä Kaija Kontas Tasavallan Presidentti on myöntänyt seuraaville sotainvalideille Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalin: Markus Hovinen Heikki Kallioinen Eero Kuukkanen Mikko Rutanen Antti siekkinen Yrjö Joona Erkki MÛller Tauno Käki Tauno Sivula Mitalit on luovutettu Kansallisena Veteraanipäivänä Jyväskylän seudun sotainvalidien osasto onnittelee lämpimästi kunniamerkin saaneita.

3 3 OSASTON AVUSTUKSET JA TUET SEKÄ MUUT PALVELUT 2016 Ikääntymisen seurauksena avun tarve kasvaa. Osaston toiminta painottuukin tulevina vuosina entistä enemmän kotona asumisen tukemiseen. Avustukset on tarkoitettu ensisijaisesti niille sotainvalideille, jotka eivät kuulu kotiin vietävien kunnallisten palveluiden piiriin (= 10 % sotainvalidit) sekä niille puoliso- ja leskijäsenille, jotka ovat taloudellisesti heikoimmassa asemassa. Siivousapu Osasto tukee sotainvaliditalouksia sekä sotainvalidien leskiä alan yrityksiltä ostettavissa siivouspalveluissa seuraavasti: - avustus on 10 euroa/tunti ja enintään 40 euroa kuukaudessa - avustusta maksetaan vain niiden yritysten palveluille, jotka osasto hyväksyy tai on hyväksynyt yhteistoimintakumppaneikseen. - avustusta ei makseta omaisen suorittamista siivous- tai muista palveluista Huom! Siivous-avustus maksetaan noin kolmen kuukauden välein. Terveyden ylläpito Osasto tukee niitä jäseniä (sotainvalidit, puolisot ja lesket), jotka eivät saa alla mainittuja terveyden ylläpitoon liittyviä maksuttomia palveluita esim. kuntoutusjaksoilla, avopalveluissa tai Kyyhkylän virkistysviikoilla seuraavasti: - kaksi jalkahoitoa a' 50 euroa eli 100 /vuosi - yksi suuhygienia 50 euroa/vuosi - kaksi hierontaa a 50 euroa/vuosi TAI kaksi fysioterapiaa a 50 euroa/vuosi Viikoittaiset allasjumpat Telkänpesässä ja Sairaskodilla sekä Telkänpesän kuntosalivuorot ovat maksuttomia kaikille jäsenille (sotainvalidit, lesket, puolisot ja tukijäsenet). Virkistystoiminta Osasto maksaa parturi-/kampausavustusta seuraavasti: - sotainvalidimiehille 20 /vuosi - sotainvalidinaisille sekä sotainvalidien puolisolle tai leskille 50 /vuosi. Muut avustukset Osasto voi tukea heikossa taloudellisessa tilanteessa olevaa jäsentään äkillisestä sairaudesta tai puolison kuolemasta johtuvissa tilanteissa. Avustushakemukseen tulee liittää maksutositteet sekä hakijan edellisen vuoden verotodistus. ENNEN KUIN TILAAT TAI SOVIT PALVELUSTA 1. OTA YHTEYTTÄ OSASTON TOIMISTOON 2. KERRO, MITÄ PALVELUA OLET OSTAMASSA TAI TILAAAMASSA 3. KENELTÄ AIOT PALVELUN OSTAA TAI TILATA 4. TOIMI SEN JÄLKEEN OHJEIDEN MUKAAN Huom! Osastolle toimitetuissa kuiteissa oltava selvästi - palvelun käyttäjän nimi ja osoite, puhelinnumero - tilinumero fi-tunnuksineen - milloin palvelua on käytetty Jalkahoidosta: Vähintään 10 prosentin sotainvalidille Valtiokonttori korvaa kolme jalkahoitoa kalenterivuodessa. Hoidon tarpeen ei tarvitse liittyä sotavammoihin. Jalkahoitoa varten voi hakea etukäteen maksusitoumuksen Valtiokonttorilta. Alle 10 prosentin sotainvalidit voivat saada maksusitoumuksen kahteen jalkahoitoon Oiva-keskuksen kautta.

4 4 Talkootiimi Talkootiimi auttaa kotona asuvia veteraanitalouksia ja veteraanien leskiä mm. lumitöissä, nurmikon leikkaamisessa, puiden pilkkomisessa ja kantamisessa jne. Korjaustyöt, remontit ja maalaustyöt eivät kuulu talkootiimin tehtäviin. Lisätietoja saa osaston toimistolta tai Talkootiimin vetäjältä Seppo Kinnuselta (puhelin ). Osasto maksaa tiimiläisille aiheutuneet polttoaine- ja mahdolliset muut kulut tositteita vastaan. Korjausneuvonta Vanhustyön Keskusliiton korjausneuvoja Jukka Lampi (puhelin ) auttaa kaikkia eläkeikäisiä asumista helpottavien korjausten suunnittelussa ja avustushakemusten laatimisessa. Ennen remontin tai muutostyön teettämistä on ehdottomasti oltava yhteydessä korjausneuvojaan. Sotilasvammalakiin liittyvä neuvonta Sotilasvammalakiin liittyvän neuvonnan saat Sairaskodin neuvontapalvelusta. Neuvontapalvelussa työskentelevät palveluneuvojat terveydenhoitaja Anne Murtolahti ja fysioterapeutti Jarmo Porkka. Neuvontapalvelun tavoittaa puhelinnumerosta arkisin klo välisenä aikana. Tukijäsenet Tukijäsen auttaa ja avustaa sotainvalideja sekä heidän puolisoitaan ja leskiään arjen tavallisissa askareissa, hoitaa kauppa-asioita, vie lääkäriin, on tukena teatterissa tai konsertissa, käy tervehtimässä, lukemassa lehtiä ja ulkoilee heidän kanssaan. Tukijäseniksi ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat auttaa sodan kokeneita kunniakansalaisiamme heidän viimeisinä elinvuosinaan. Erityisesti sotainvalidiperheiden jälkipolvia toivotaan mukaan toimintaan. Auttaminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja keskinäiseen luottamukseen. Tukijäsenen tulee pitää yhteyttä myös avustettavan omaisiin. Osasto korvaa tukijäsenelle aiheutuneita kuluja seuraavasti: - matkat avustettavan luokse julkisen liikenteen mukaisesti - kuljetuksista aiheutuneet polttoainekulut - matkan ja ilmaisen sisäänpääsyn teatteriin, konserttiin tai muuhun tapahtumaan silloin, kun se avustettavan mukaan pääsyn kannalta on välttämätöntä. Tukihenkilön tulee tämänkaltaisissa tapahtumissa olla myös muiden osallistujien tukena. Osaston hyväksymät tukihenkilöt ovat avustajatehtävissään Veljesliiton vakuutusturvan piirissä. Avustajatoiminta Keski-Suomen Sairaskotisäätiö järjestää osana Sotainvalidien Veljesliiton valtakunnallista projektia sotiemme veteraanien avustajatoimintaa Keski-Suomen alueella. Avustajatoiminnan tarkoituksena on sotainvalidien, veteraanien ja heidän puolisoidensa ja leskiensä kotona selviytymisen tukeminen. Avustajatoiminnan apu voi olla mm. Kodinhoitoa, pyykkihuoltoa, ylläpitosiivousta, ruuan valmistusta, ulkoilua, pieniä pihatöitä, asiointiapua ja seurustelua. Avustajakäynnin pituus on vähintään kaksi tuntia kerrallaan, sotainvaliditaloudet saavat palvelun hintaan 12 / 2 tuntia. Lisätietoja ja palvelun tilaus: Avustajatoiminta, Keski-Suomen Sairaskotisäätiö, puhelin (014)

5 5 Jyväskylän kaupungin tarjoamat etuudet Sotiemme Veteraaneille: Jyväskyläläisillä sotiemme veteraaneilla on mahdollisuus pysäköidä autonsa Jyväskylän kaupungin maksullisilla pysäköintialueilla kolmen tunnin ajaksi maksutta. Aikarajoitusta valvotaan pysäköintikiekon avulla. Maksutonta pysäköintiä varten veteraani saa henkilökohtaisen, kerrallaan vuoden voimassa olevan pysäköintikortin. Kortin saamisen edellytyksenä on voimassa oleva ajokortti. Sotiemme veteraanit voivat käydä maksutta uimassa AaltoAlvarissa, Tikkakosken uimahallissa ja Wellamossa Vaajakoskella. Sotiemme veteraanit on vapautettu terveyskeskuksen käyntimaksuista ja poliklinikkamaksuista. Rintamasotilas-, rintamapalvelu-, rintama- tai veteraanitunnuksen omaavilta ja lain 1039/97 2 :n tarkoittamilta miinanraivaajilta ei peritä maksua suun ja hampaiden tarkastuksesta, ehkäisevästä hoidosta, protetiikkaan liittyvästä kliinisestä työstä, eikä perusmaksua ainoastaan edellä mainittuja toimenpiteitä sisältävistä käyntikerroista. Sotiemme veteraanit voivat käyttää maksutta käyttää maksutta Kyytiveikko ja Poimuri palveluliikennettä esittämällä virallisen veteraanitunnusasiakirjan, joita ovat esim. sotilaspassi, erillinen rintamapalvelutunnus tai kuvallinen Kela-kortti, jossa on R- tai MR-tunnus. Sotainvalideilla käy myös Sotainvalidien Veljesliiton jäsenkortti tai valtioneuvoston päätös sotavammasta. Paikallisliikenteessä matkustamista varten sotiemme veteraanit voivat lunastaa lasten lipun hintaisen 10 matkan sarjakortin. Kortin voi lunastaa Jyväskylä-neuvonnasta, Sokoksen neuvonnasta tai Matkakeskuksesta. Korttia lunastettaessa tulee esittää veteraanitunnusasiakirja. Jyväskylä -neuvonta os. Asemakatu 6 p Perheissä jatkunut sota? Keruu jatkosodan jälkeisen elämän muistitiedoista Syyskuussa 1944 solmittiin välirauha Suomen ja Neuvostoliiton välille, mutta saapuiko rauha silloin myös suomalaisiin koteihin? Päättyikö sota sen kokeneissa perheissä koskaan? Perheissä jatkunut sota-keruussa keräämme sekä omakohtaisia että muilta, esim. sukulaisilta kuultuja muistoja sotienjälkeisestä perhe-elämästä. Kirjoita omalla kielelläsi, voit osallistua omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Tekstien pituutta ei ole rajattu. Aiheen käsittely ja tyyli ovat vapaat. Kirjoita vastaukseesi oma ja mahdollisen haastateltavan suostumus siihen että lähettämäsi aineisto arkistoidaan nimellä tai nimimerkillä SKS:n arkistoon. Lisätietoja Lähetä kirjoituksesi mennessä joko verkkolomakkeella osoitteessa tai postitse osoitteeseen Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, arkisto, PL 259, Helsinki.

6 6 Sotainvalidin poisnukkuessa toivomme, että omaiset ottavat yhteyttä toimistoomme seppeleenlaskusta. Jyväskylän kaupunki maksaa kaikkien jyväskyläläisten sotainvalidien siunaustilaisuudessa laskettavan havuseppeleen. Toimistoltamme saa myös veloituksetta hautakiveen kiinnitettävän sotainvalidi-hautatunnuksen. Yhdistyksemme ei saa mitään virallista tietä tietoa sotainvalidin poisnukkumisesta. Jyväskylän Vanhuspalvelut tiedottaa: Jyväskylän kaupungin vanhuspalvelut pyrkii muiden toimijoiden kanssa helpottamaan ikääntyneiden yksinäisyyttä. Jyväskylässä on perustettu senioripysäkkiryhmiä yksinäisyyden ja alakuloisuuden lievittämiseksi. Ryhmät ovat suunnattu yli 60-vuotialle. Keskusteluryhmät kokoontuvat puolentoista tunnin ajan kerran viikossa. Lisätietoa vanhuspalveluista ja kotona asumista tukevista palveluista ja niiden myöntämisestä antaa OIVA-keskus arkisin klo 9-15, puh Jyväskylän ikääntyneiden päiväkeskuksissa luentoja ikäihmisten hyvinvoinnista Ikääntyneiden päiväkeskuksissa pääsee kevään ja kesän aikana kuulemaan luentoja hyvinvointiin ja terveydenhoitoon liittyvistä aiheista. Luennoilla jaetaan vinkkejä myös esimerkiksi unettomuuden ja allergioiden hoidosta sekä tasapainokyvyn ylläpidosta. Luennoilla jaetaan tutkimustietoa terveyden edistämisestä omahoidon näkökulmasta. Pienikin muutos esimerkiksi ravitsemuksessa on vaikutuksiltaan suuri, kun muutos on pysyvä, kannustaa luennoitsijana päiväkeskuksissa kiertävä sairaanhoitaja Rida Riskilä. Luentojen kestoon vaikuttaa yleisön keskustelun- ja tiedonhalu. Tulevien luentojen aihe-ehdotukset kuulijoilta ovat myös lämpimästi tervetulleita. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia, eikä luennoille tarvitse ilmoittautua etukäteen. Luennot kestävät 45 minuuttia. Kysymyksille ja keskustelulle varataan aikaa. Luentojen ajankohdat päiväkeskuksittain: Kortepohjan Päiväkeskus Ma klo 12:15 Luento: Allergia, astma ja COPD Ke klo 12:30 Luento Terve mieli- mielenterveys Ti klo Luento: Näkökyky ja silmäsairaudet Kyllikinkadun Päiväkeskus Ke klo 12:30 Luento: Toimintakyvyn ylläpito Huhtasuon Päiväkeskus To klo Luento: Viiniä viisaasti? taiteilua alkoholin kanssa Luhtisen Päiväkeskus: Pe klo 9:30 Luento: Näkökyky ja silmäsairaudet Ma klo Luento: Viiniä viisaasti? taiteilua alkoholin kanssa Ti klo Luento: aihe ilmoitetaan myöhemmin Keltinmäen Päiväkeskus To klo Luento: Toimintakyvyn ylläpito Ke klo Luento: Viiniä viisaasti? taiteilua alkoholin kanssa To Klo Luento: Aihe ilmoitetaan myöhemmin Kypärämäen Päiväkeskus Ke 25.5.klo Luento: Näkökyky ja silmäsairaudet Väinönkadun Päiväkeskus Ti klo Luento: Näkökyky ja silmäsairaudet To klo Luento: Allergia, astma ja COPD Ma klo Luento: Ravintosuositukset ikäihmisille Ke 1.6. klo Luento: Ai, sattuu! nivelrikko Pe 3.6. klo10 Luento: Viiniä viisaasti? Taiteilua alkoholin kanssa Ke klo Luento: Hups! se karkasi. Asiaa virtsankarkailusta.

7 7 Väkkärän Päiväkeskus Ti klo:10.00 Luento: Allergia, astma ja COPD Ke klo Luento: Viiniä viisaasti? Taiteilua alkoholin kanssa Lisätietoa: palveluesimies Eila Ahvenainen, p Jyväskylän kaupungin järjestämiä konsertteja kesällä 2016 Lounaispuistossa: to 9.6. klo 18 Seniorikuorojen kevätlaulajaiset (käsiohjelma 5 ). Esiintyvät kuorot: puhallinorkesteri Kajastus, Kannelkuoro, Lauluveikot, Iltatähdet, Akanat, Kimalaiset, Pörriäiset, Harmaat Herrat. Kahvi + pulla 2. ti klo 18 Puistolaulut: sävelmiä meiltä ja muualta. Ilmaistapahtuma. Lauletaan Energiayhtyeen säestyksellä ikivihreitä lauluja ja tuoreempia pop-kappaleita. ti klo 18 Puistolaulut: Suomihitit eilen ja tänään. Ilmaistapahtuma. Lauletaan Energiayhtyeen säestyksellä ikivihreitä lauluja ja tuoreempia pop-kappaleita. ti klo 18 Puistolaulut: Rakkauden siivillä. Ilmaistapahtuma. Lauletaan Energia-yhtyeen säestyksellä ikivihreitä lauluja ja tuoreempia pop-kappaleita rakkaus-aiheella. ti 9.8. klo 18 Puistolaulut: Lauluja kesäillassa. Ilmaistapahtuma. Lauletaan Energia-yhtyeen säestyksellä ikivihreitä lauluja ja tuoreempia pop-kappaleita kesäisiä lauluja. ti klo 18 Puistolaulut: Vielä on kesää jäljellä. Ilmaistapahtuma. Kesän viimeisissä puistolauluissa muistutetaan, ettei kesä kuinkaan ole vielä ohi. Lauletaan Energia-yhtyeen säestyksellä kesän viimeisissä Puistolauluissa. Osaston tarjoamat viikoittaiset liikuntapalvelut: Vesijumppa Telkänpesän altaalla maanantaisin klo Ei ennakkoilmoittautumista. Ryhmään mahtuu uusia tulijoita, tervetuloa! Kuntosali Telkänpesän kuntosalilla tiistaisin klo Ei ennakkoilmoittautumista. Ryhmään mahtuu uusia tulijoita, tervetuloa! Vesijumppa Sotainvalidien Sairaskodilla keskiviikkoisin klo Ei ennakkoilmoittautumista. Ryhmään mahtuu uusia tulijoita, tervetuloa! Naisten Porinakerho kokoontuu klo 13 Telkänpesän toimistolla. Seuraavan kerran kokoonnumme elokuussa Vuonna vuotta täyttävien juhla Vanhassa Pappilassa alkaen klo 13. Ilmoittautumiset osaston toimistolle mennessä Rintamaveteraanien järjestämä Reissumiehen matkassa- konsertti Palokan koululla ( Koivutie 5 ) alkaen klo Esiintyjinä Hannu Lehtonen, Marja Tyyster, Esa Niemitalo sekä Ilmavoimien soittokunta. Rintamatunnuksen omaavat pääsevät konserttiin ilmaiseksi ja heille tarjotaan myös kahvi väliajalla. Liput 20, sisältää väliaikatarjoilun. Ilmoittautuminen osaston toimistolle 4.5. mennessä. Tapahtumaan ei järjestetä osaston kuljetusta.

8 8 8.6 Piirin järjestämät yleisurheilukisat Yliopiston kentällä klo 10. Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa kevyen urheilun merkeissä. Sopii kaikenkuntoisille ja kaikenikäisille, myös tukijäsenet tervetulleita mukaan päivän toimintaan! Tule mukaan, vaikka vain viihtymään! 9.6 Telkänpesän kesäpäivä alkaen klo 11 Telkänpesän pihassa. Jo perinteeksi muodostunut Telkänpesän tapahtumapäivä. Ohjelmaa, yhteislaulua ja ruokailu. Tervetuloa mukaan toimintaan! 15.6 Piirin Kesätapahtuma Laukaan Peurungassa klo 11. Perinteinen kesäjuhla, ohjelmassa mm. musiikkia, puheita ja ruokailu ja kahvitarjoilu. Osasto järjestää yhteiskuljetuksen bussilla reitti: Vaajakosken Vesmanninpysäkki klo Telkänpesä klo Heikinkadun risteys klo 10 - Harjukadun tilausajolaituri klo Laukaa. Paluu samaa reittiä noin klo 14. Ilmoittautuminen osaston toimistolle 1.6. mennessä. Tervetuloa! Kesäteatteri Kartanon Kievari, Äänekoski. Aikamoisia akanketaleita näytös alkaen klo 14. Osasto järjestää yhteiskuljetuksen bussilla reitti: Vaajakosken Vesmanninpysäkki klo Telkänpesä klo Heikinkadun risteys klo Harjukadun tilausajolaituri klo Typpäläntie klo Ritopohjantie klo Äänekoski. Hinta 30 osaston jäseniltä, henkilökohtaiselta avustajalta 25 ja muilta mukaan lähtijöiltä 35. Hinta sisältää ruokailun ennen esitystä ja kahvit väliajalla. Paluukyyti samaa reittiä. Ilmoittautumiset osaston toimistolle viimeistään 22.6! Tervetuloa mukaan iloiseen päivän tapahtumaan! 3.8. Piirin ulkoboccia-kisat Viitaniemen kentällä alkaen klo Ilmoittaudu mukaan elokuun pelipäivään jo 22.6 mennessä. Toimisto sulkeutuu kesän ajaksi Naisten Porinakerho kokoontuu jälleen Telkänpesän toimistolla klo 13 alkaen Rosvopaistitapahtuma Laukaan Peurungassa. Perinteinen viihteellinen Rosvopaistitapahtuma järjestetään Laukaan Peurungassa. Ilmoittautumiset osaston toimistolle 10.8 mennessä. Tapahtumasta ja kuljetuksista ilmoitetaan Suur-Jyväskylän lehdessä muutamaa viikkoa aikaisemmin. Tapahtuma on osallistujille maksuton Onkikilpailut Tuomiojärvellä (Kauppalaisseuran huvila, Ruokkeentie 805) klo 12. Onget ja madot järjestäjän puolesta. Tarjoilua ja saunomismahdollisuus. Kaikki palkitaan. Ilmoittautumiset mennessä osaston toimistolle Lounasravit Killerillä alkaen klo 10. Osasto tarjoaa matkan ja lounaan. Tukihenkilöt kuljettavat tarvittaessa. Ilmoittautumiset mennessä osaston toimistolle. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä kuljetustarpeesi! 6.9. Meille kallis on maa kirja-esittely Telkänpesällä klo 13 alkaen. Keväällä peruuntunut kirja-esittely järjestetään uudelleen. Kirjan esittelijänä Sotaorpojen puheenjohtaja Ritva Kuivanen. Tilaisuuden päätteeksi kahvitarjoilu. Ilmoittautumiset mennessä Jyväskylän Kirkkopyhä Palokan kirkossa. Sotiemme Veteraanien järjestämä yhteinen kirkkopyhä Palokan kirkossa, Rovastintie Palokka. Ei ennakkoilmoittautumista.

9 Puolukkaretki Toivakan varikolle. Ilmoittautumiset mennessä. Kuljetusaikataulu: Harjukadun tilausajolaituri klo 9.00 Telkänpesä klo 9.10 Vaajakoski klo 9.15 Toivakka noin klo Puolukkaretki on tarkoitettu vain osaston varsinaisille jäsenille sekä puoliso-, leski- ja tukijäsenille. TOUKOKUU Kaatuneitten Muistopäivä klo 14 Asevelilounas Lounasravintola Mirka (tunnuksen omaaville) klo 13 Naisten Porinakerho (ei ilmoittautumista) klo 13 Vuonna vuotta täyttävien juhla Vanhassa Pappilassa klo 18 Rintamaveteraanien järjestämä konsertti Palokan koululla (Ilm.4.5) Virkistysviikko Kyyhkylässä KESÄKUU Puolustusvoimain Lippujuhlan päivä klo 10 Piirin yleisurheilukisat Yliopiston kentällä klo 11 Telkänpesän kesäpäivä (ei ilmoittautumista) klo 11 Piirin Kesätapahtuma Laukaan Peurungassa (ilm. 1.6 mennessä) HEINÄKUU klo 11 Kesäteatteri Kartanon Kievarilla Äänekoskella. (ilm menn. ) ELOKUU klo 10 Piirin ulkoboccia-kisat Viitaniemen kentällä (Ilm. 2.8 menn.) Maanpuolustusjuhla Muuramessa klo 13 Naisten Porinakerho ( ei ilmoittautumista) Rosvopaistitapahtuma Laukaan Peurunka (ilm menn.) klo 12 Onkikilpailut Tuomiojärvellä (ilm menn.) klo 10 Lounasravit Killerillä (ilmoittaudu menn.) SYYSKUU Jyväskylän Kirkkopyhä Palokan kirkossa klo 9 Puolukkaretki Toivakan varikolle (ilmoittaudu 8.9. menn.) LOKAKUU Piirin sisäboccia-kisat Monitoimitalolla (ilm menn.) Naisten Porinakerho ( ei ilmoittautumista) Tervetuloa tapahtumiin mukaan, tapahtumat ovat myös osaston tukihenkilöille! Aurinkoista kesää kaikille! Osaston toimisto Telkäntie 2 C, Jyväskylä Avoinna kesäaikaan ke to klo 8-14 puh Sähköposti: sotainvalidit.jkl@elisanet.fi Toimisto on suljettu Piirin toimisto Rauhankatu 1, Jyväskylä Avoinna kesäaik. klo Soita ja varmista, että ollaan paikalla. Puhelinnumero Toimisto on suljettu

10 10

Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry

Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry Sivu 1 / 7 Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry Puheenjohtajan palsta Jäsentiedote 1/2016 Veljesliiton ja oman osastomme 75- juhlavuosi monine muistorikkaine tapahtumineen on takana ja arkinen aherrus jatkuu.

Lisätiedot

Eduista, tuista ja tapahtumista on omat osionsa jäsenkirjeen seuraavilla sivuilla.

Eduista, tuista ja tapahtumista on omat osionsa jäsenkirjeen seuraavilla sivuilla. Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta Onnellista Suomi100-juhlavuotta kaikille jäsenillemme, toimijoillemme ja tukijoillemme. Tehdään yhdessä tästä vuodesta ikimuistoinen. Ohjelmasta

Lisätiedot

Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta

Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta Juhlavuodesta on takana jo runsas kolmannes. Osaston ja piirin vuosikokoukset on pidetty ja henkilövalinnat tehty alkaneelle toimikaudelle. Kansallista

Lisätiedot

Kyösti Tomperi. Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta

Kyösti Tomperi. Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta 1 Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta Kesä alkaa kääntyä hiljalleen kohti syksyä. Säiden suhteen kesä on ollut vaihteleva, jokainen on varmasti saanut ripauksen haluamiaan kelejä.

Lisätiedot

Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta

Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta 1 Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta Kun saatte tämän jäsenkirjeen, on Jouluun aikaa vajaa kuukausi. Vuoden loppu merkitsee yhteenvedon tekemistä kuluvasta vuodesta ja tulevan vuoden

Lisätiedot

liite 1/8.2.2007 Varkauden Sotainvalidien TOIMINTASUUNNITELMA V. 2007

liite 1/8.2.2007 Varkauden Sotainvalidien TOIMINTASUUNNITELMA V. 2007 1 liite 1/8.2.2007 Varkauden Sotainvalidien TOIMINTASUUNNITELMA V. 2007 Neuvontapalvelu: Huolehditaan yhdessä Kyyhkylän kuntoutussairaalan palveluneuvojan kanssa siitä, että jokainen osaston jäsen, puoliso

Lisätiedot

3 /17./.1.2008. Varkauden Sotainvalidien TOIMINTASUUNNITELMA V. 2008

3 /17./.1.2008. Varkauden Sotainvalidien TOIMINTASUUNNITELMA V. 2008 1 3 /17./.1.2008 Varkauden Sotainvalidien TOIMINTASUUNNITELMA V. 2008 Neuvontapalvelu: Huolehditaan yhdessä Kyyhkylän kuntoutussairaalan palveluneuvojan kanssa siitä, että jokainen osaston jäsen, puoliso

Lisätiedot

Arvoisa sotiemme veteraani!

Arvoisa sotiemme veteraani! HAMINAN KAUPUNKI/Hyvinvointipalvelut 1.4.2016 Arvoisa sotiemme veteraani! Asuminen Asuntojen korjausavustus Veteraanit ja heidän leskensä voivat saada avustusta asunnon korjaamiseen tai muutostöihin. Lisätietoja

Lisätiedot

Sotilasvammakorvaukset ja Veljesliiton tuki sotainvalidien kotihoitoon

Sotilasvammakorvaukset ja Veljesliiton tuki sotainvalidien kotihoitoon Sotilasvammakorvaukset ja Veljesliiton tuki sotainvalidien kotihoitoon lakimies Seppo Savolainen 10.5.2012 Jyväskylä Käsitteet sotainvalidi ja veteraani sotainvalidi on henkilö, jolla on Valtiokonttorin

Lisätiedot

Sotiemme Veteraanit -varainhankinta Selvitys 5.11.2015

Sotiemme Veteraanit -varainhankinta Selvitys 5.11.2015 Sotiemme Veteraanit -varainhankinta Selvitys 5.11.2015 Sotiemme Veteraanien määrä Heitä on elossa tällä hetkellä 24 000. Vuonna 2017 heitä on jäljellä vielä 17 000. Veteraaneja Vuosi Sotiemme Veteraanit

Lisätiedot

Poimintoja kesän ohjelmasta:

Poimintoja kesän ohjelmasta: Tammelan lähitori Itsenäisyydenkatu 21 B, 1.krs 33500 Tampere Tammelan lähitorin palveluohjaajat: Puh. 050 3379004, lahitori@apukolmio.fi, apukolmio.fi/tammelan-lahitori Perheiden talo: www.tampere.fi/perheidentalo

Lisätiedot

Kiitos veteraanit! palveluaktiviteetti 107-G piirin käytännön toteutus

Kiitos veteraanit! palveluaktiviteetti 107-G piirin käytännön toteutus palveluaktiviteetti 107-G piirin käytännön toteutus Kiitos veteraanit -toimikunta Piirikoordinaattori: Jaakko Harjumäki, jaakko.harjumäki@lions.fi, 040 164 9030 PDG: Toivo Lehtinen, toivo.lehtinen@pp.inet.fi,

Lisätiedot

VETERAANIAVUSTA TYÖELÄMÄÄN - hanke. Keuruun kaupunki 10.1.2013 VETERAANINEUVOTTELU

VETERAANIAVUSTA TYÖELÄMÄÄN - hanke. Keuruun kaupunki 10.1.2013 VETERAANINEUVOTTELU VETERAANIAVUSTA TYÖELÄMÄÄN - hanke Keuruun kaupunki 10.1.2013 VETERAANINEUVOTTELU Hankkeen taustaa Sotainvalidien Veljesliitto on hallinnoinut avustajatoiminnan projektia vuodesta 1998 Sotainvalidien Veljesliiton

Lisätiedot

SALVAN VETERAANIPALVELUT sotainvalidit, sotaveteraanit, lotat

SALVAN VETERAANIPALVELUT sotainvalidit, sotaveteraanit, lotat 2015 SALVAN VETERAANIPALVELUT sotainvalidit, sotaveteraanit, lotat Tervetuloa kuntoutumaan ja virkistymään Ilolansaloon! Palvelukeskus Ilolansalo Ilolankatu 6 24240 SALO p. (02) 7213 300 www.salva.fi SALVA

Lisätiedot

Sotainvalidit ovat oikeutettuja seuraaviin maksuttomiin palveluihin

Sotainvalidit ovat oikeutettuja seuraaviin maksuttomiin palveluihin SOTAINVALIDIEN etuuksia ja avustuksia 2017 Kuntoutus Mikäli haitta-aste on 10 25 % on oikeus saada vuosittain 14 päivää laitoskuntoutusta. Laitoskuntoutusjakson voi halutessaan vaihtaa päiväkuntoutukseen

Lisätiedot

Riistaveden alueseurakunta

Riistaveden alueseurakunta Riistaveden alueseurakunta Kesä 2016 Toukokuu Su 1.5, klo 10, Rukouskirkko, Kirkko. Marjaana Mäkinen ja Riikka Tuura. To 5.5, klo 10, Helatorstain Messu, Kirkko. Viitakko 2-rippikoulun kirkkokäynti, Pystykahvit.

Lisätiedot

Sotiemme veteraanien/leskien palveluseteli

Sotiemme veteraanien/leskien palveluseteli Sotiemme veteraanien/leskien palveluseteli Kajaani 26.11.2013 22.11.13 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä /Reijo Inget Kainuun rintamalisän saajat 2007-2013 2500 2000 1500 1000 500 2007

Lisätiedot

ASUNNON MUUTOSTYÖHAKEMUS

ASUNNON MUUTOSTYÖHAKEMUS Vanhus- ja vammaispalvelut ASUNNON MUUTOSTYÖHAKEMUS Saapunut..20 Nimi Osoite Henkilötunnus Postinumero- ja toimipaikka Puhelin ja sähköposti Kotikunta Ammatti (myös entinen) Siviilisääty Naimaton Avio-

Lisätiedot

SASTAMALAN VETERAANIASIOIDEN NEUVOTTELUKUNTA KOKOUSMUISTIO 1/2018. Aika perjantai klo 13:00

SASTAMALAN VETERAANIASIOIDEN NEUVOTTELUKUNTA KOKOUSMUISTIO 1/2018. Aika perjantai klo 13:00 SASTAMALAN VETERAANIASIOIDEN NEUVOTTELUKUNTA KOKOUSMUISTIO 1/2018 Aika perjantai 9.3. 2018 klo 13:00 Paikka Läsnä Sastamalan kaupungintalo Kaupunginhallituksen kokoushuone Hakala Kalevi, Suodenniemen Sotainvalidit

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 1/ Veteraaniasiain neuvottelukunta. Aika klo 09:30-10:30

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 1/ Veteraaniasiain neuvottelukunta. Aika klo 09:30-10:30 Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 1/2016 1 Veteraaniasiain neuvottelukunta Aika 03.02.2016 klo 09:30-10:30 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty 10.11.2016 Tuolijumppa Olohuoneessa torstaisin klo 12.00-12.30 vapaaehtoisemme ohjauksessa ja jumpan jälkeen on kahvittelua, ei osall.maksua! Kuntosalivuorot Loimaalla Tuulensuun

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

klo 12.30 OHJATTU LIHASVOIMAHARJOITTELU Kuntosali, Lossikuja 3 klo 14.00 FANNI- JA JALMARIKODIN PORINAPIIRI Lossikuja 3:n hissiaulassa

klo 12.30 OHJATTU LIHASVOIMAHARJOITTELU Kuntosali, Lossikuja 3 klo 14.00 FANNI- JA JALMARIKODIN PORINAPIIRI Lossikuja 3:n hissiaulassa TOIMINTAOHJELMA 30.5.-5.6.2016 Maanantaina 30.5. RUOKASALISSA KANSAINVÄLINEN VIIKKO! klo 10.00 ULKOIL UA klo 12.30 OHJATTU LIHASVOIMAHARJOITTELU Kuntosali, Lossikuja 3 klo 14.00 FANNI- JA JALMARIKODIN

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Opaste toimistoomme: Jarrumiehenkatu. Käynti pihan puolelta. Junailijankatu Hämeenkatu 7 A. Kela. Kirkko.

SISÄLLYSLUETTELO. Opaste toimistoomme: Jarrumiehenkatu. Käynti pihan puolelta. Junailijankatu Hämeenkatu 7 A. Kela. Kirkko. SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 2 Hallituksen jäsenet 2 Jäsenedut 3 Hoitovuorokausikorvaus 3 Kuntoutus/Kurssitoiminta 4 Tukihenkilötoiminta 5 Keskusteluillat 6 Osaston toiminta 7 Liikuntaa syöpäpotilaille 8 Yhteystiedot

Lisätiedot

Pohjois-Savon AVH-yhdistys ry Tulliportinkatu 25 B 20 II krs pihan puoli 2/2015 70100 KUOPIO 13.4.2015 HYVÄT JÄSENET

Pohjois-Savon AVH-yhdistys ry Tulliportinkatu 25 B 20 II krs pihan puoli 2/2015 70100 KUOPIO 13.4.2015 HYVÄT JÄSENET Pohjois-Savon AVH-yhdistys ry JÄSENKIRJE Tulliportinkatu 25 B 20 II krs pihan puoli 2/2015 70100 KUOPIO 13.4.2015 HYVÄT JÄSENET PÄIVYSTYSAJAT TOIMISTOLLA Kuukauden ensimmäinen maanantai klo 12.00-14.00

Lisätiedot

1 TAMMIKUU 2 HELMIKUU. Keski-Suomen aluetoimisto 1 (10) Keski-Suomen maanpuolustuskalenteri 2015

1 TAMMIKUU 2 HELMIKUU. Keski-Suomen aluetoimisto 1 (10) Keski-Suomen maanpuolustuskalenteri 2015 KESKI-SUOMEN MAANPUOLUSTUSKALENTERI 2015 Keski-Suomen aluetoimisto 1 (10) 1 TAMMIKUU 5.1. Palvelukseen aloittamispäivä 1/15 Ilmasotakoulu 9.1. 3LOGR avajaiset Tikkakoski 3LOGR Maj Kari Kurhinen, 0299

Lisätiedot

Wanhat Hiihtoveikot ja Hiihtosiskot Laajavuoressa

Wanhat Hiihtoveikot ja Hiihtosiskot Laajavuoressa WANHAT HIIHTOVEIKOT JA HIIHTOSISKOT 1.6.2017 Matti Harju Wanhat Hiihtoveikot ja Hiihtosiskot Laajavuoressa 31.5.- 1.6.2017 Wanhat Hiihtoveikot ja Hiihtosiskot ry:n kesätapaaminen ja vuosikokous pidettiin

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

Torstaina 4.6. Puolustusvoimain lippujuhlan päivä

Torstaina 4.6. Puolustusvoimain lippujuhlan päivä TOIMINTAOHJELMA 1.6.-7.6.2015 PALVELUKESKUS AVOINNA; MA-TO 7.30-15.00, PE 7.30-15.00 ja LA 7.30-12.00 PALVELUKESKUS SIIRTYY KESÄAIKAAN! SULJEMME 1.6.-30.8. MAANANTAISTA PERJANTAIHIN KLO 15.00. Maanantaina

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla kesäkuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla kesäkuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla kesäkuu 2018 Perjantai 1.6. 13.15-14.15 KEINUPUISTON KEVÄTJUHLA, Juhlitaan kesää ja aurinkoa yhdessä! Kevätjuhlassa jaetaan henkilökunnalle todistukset kuluneesta

Lisätiedot

TYRNÄVÄN VETERAANIOPAS

TYRNÄVÄN VETERAANIOPAS 1 TYRNÄVÄN VETERAANIOPAS päivitetty 2012 2 Sisältö 1. RINTAMAVETERAANIEN TUNNUKSET... 3 Rintamasotilastunnus ( miehille )... 3 Rintamapalvelustunnus ( naisille )... 3 Rintamatunnus... 3 Veteraanitunnus...

Lisätiedot

Veteraanien etuuksia vuonna 2016

Veteraanien etuuksia vuonna 2016 1 Veteraanien etuuksia vuonna 2016 Suomen sotien 1939 1945 sotainvalideilla sekä rintamatehtävissä olleilla miehille ja naisille eli rintamaveteraaneilla on laeissa ja asetuksissa säädetty oikeus saada

Lisätiedot

Salvan veteraanipalvelut SOTAINVALIDIT, SOTAVETERAANIT JA LOTAT

Salvan veteraanipalvelut SOTAINVALIDIT, SOTAVETERAANIT JA LOTAT Salvan veteraanipalvelut SOTAINVALIDIT, SOTAVETERAANIT JA LOTAT Anne Lehtinen Vastaava fysioterapeutti 044 7213 358 Ilolankatu 6 24240 SALO www.salva.fi SALVA ry:llä on hankintasopimus veteraanipalveluista

Lisätiedot

Lisätietoja: Berit Tamminen, puh

Lisätietoja: Berit Tamminen, puh Halli Lisätietoja: Berit Tamminen, puh. 040 752 1138 Ajankohta: 7.6.2017 Ohjelma: Palvelupäivän sauna, jumppa, lehtienluku ja kummiheppa Hiski vierailee Hallin Palvelutalo Kenelle: Palvelupäivässä kävijöille

Lisätiedot

Avustajatoiminta valtakunnallisesta näkökulmasta. Aluetapaaminen 20. 21.10.2011 Projektijohtaja Eija Kilgast

Avustajatoiminta valtakunnallisesta näkökulmasta. Aluetapaaminen 20. 21.10.2011 Projektijohtaja Eija Kilgast Avustajatoiminta valtakunnallisesta näkökulmasta Aluetapaaminen 20. 21.10.2011 Projektijohtaja Eija Kilgast Valtakunnallinen avustajatoimintahanke Sotainvalidien Veljesliito käynnisti avustajatoimintahankkeen

Lisätiedot

Keski-Suomen aluetoimisto 1 (11) Keski-Suomen maanpuolustuskalenteri 2016

Keski-Suomen aluetoimisto 1 (11) Keski-Suomen maanpuolustuskalenteri 2016 KESKI-SUOMEN MAANPUOLUSTUSKALENTERI 2016 Keski-Suomen aluetoimisto 1 (11) 1 TAMMIKUU 4.1. Palvelukseen aloittamispäivä 1/16 Ilmasotakoulu 27.1. Kadettikunnan vuosipäivän seppeleenlasku ja juhla Jyväskylä

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 Keskiviikko 1.8. 13.30-14.30 Puistokonsertti: Lauluryhmä Urhot Laulu kuuluu kaikille, niin myös edelleen tälle seitsenmiehiselle porukalle. Urhoja

Lisätiedot

SYKSY 2011 RYHMÄTOIMINTAA JAALAN ALUEEN IKÄIHMISILLE

SYKSY 2011 RYHMÄTOIMINTAA JAALAN ALUEEN IKÄIHMISILLE Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Sovellettu kuntosali klo. 9-10 sekä klo.10-11. Ohjattua kuntosaliliikuntaa pienryhmässä. Eläkeliiton Jaalan yhdistyksen kerho klo. 12, parittoman viikon

Lisätiedot

HAKEMUS ASUMISPALVELUIHIN. Ikäihmiset Mielenterveyskuntoutujat Päihdekuntoutujat. Saapumispäivä: / 20 Käsittelypäivä: / 20.

HAKEMUS ASUMISPALVELUIHIN. Ikäihmiset Mielenterveyskuntoutujat Päihdekuntoutujat. Saapumispäivä: / 20 Käsittelypäivä: / 20. Hakijan tiedot Sukunimi Henkilötunnus Ikäihmiset Mielenterveyskuntoutujat Päihdekuntoutujat Saapumispäivä: / 20 Käsittelypäivä: / 20 Etunimet Kotikunta Kotiosoite Puhelinnumero Siviilisääty naimaton naimisissa

Lisätiedot

Perusturvatoimen järjestöjen toiminta-avustushakemukset vuodelle 2016

Perusturvatoimen järjestöjen toiminta-avustushakemukset vuodelle 2016 Perusturvatoimen järjestöjen toiminta-avustushakemukset vuodelle 2016 Dnro 388/02.05.01/2013 Käs. Perltk 14.6.2016 Yhdistyksen nimi Avustuksen käyttötarkoitus Myönn. -15 / Hakemus -16 1. Sotainvalidien

Lisätiedot

Tervetuloa. päivätoimintaan. Päiväkeskus Päivänkaari

Tervetuloa. päivätoimintaan. Päiväkeskus Päivänkaari Tervetuloa päivätoimintaan Päiväkeskus Päivänkaari Kohtaamisen iloa suurella sydämellä! Toiminta-ajatus ja arvot Päiväkeskus Päivänkaari tarjoaa kotihoidossa oleville ikäihmisille ja muistisairaille päivätoimintaa

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Teemaillat / Jäsenillat

Teemaillat / Jäsenillat JÄSENKIRJE 2/2016 JÄSENTIEDOTE 2/ 25.4.2016 Keväinen tervehdys! Yhteiset hetket luovat muistoja, jotka säilyvät mielessä kauan. Teemaillat / Jäsenillat Yhteinen Aivosuunnistus Unelmien liikuntapäivänä

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 18.6.2014 liite nro SOTAINVALIDIEN JA SOTAVETERAANIEN KUNTOUTUS- JA AVUSTUSTOIMINNAN PERIAATTEET

Perusturvalautakunta 18.6.2014 liite nro SOTAINVALIDIEN JA SOTAVETERAANIEN KUNTOUTUS- JA AVUSTUSTOIMINNAN PERIAATTEET 1 2 Perusturvalautakunta 18.6.2014 liite nro ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI Perusturva SOTAINVALIDIEN JA SOTAVETERAANIEN KUNTOUTUS- JA AVUSTUSTOIMINNAN PERIAATTEET 1. Sotainvalidien kuntoutus (Sotilasvammalaki) eli

Lisätiedot

LOKAKUU Tervetuloa! Puh

LOKAKUU Tervetuloa! Puh Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimen järjestöavustukset vuodelle 2011/ Veteraani- ja eläkeläisjärjestöt 1

Sosiaali- ja terveystoimen järjestöavustukset vuodelle 2011/ Veteraani- ja eläkeläisjärjestöt 1 Sosiaali- ja terveystoimen järjestöavustukset vuodelle 2011/ Veteraani- ja eläkeläisjärjestöt 1 Eläkeliiton Espoon yhdistys ry 406 385 ei tiedossa 2595,00 3200,00 3900,00 3368,75 Opintotoiminta ja koulutus

Lisätiedot

Miksi Virike? Ryhmät:

Miksi Virike? Ryhmät: Miksi Virike? Virike on mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnattu yhdistys Mikkelissä. Virikkeen toiminnassa korostuvat vertaistuki, kokemusasiantuntijuus ja kohtaamispaikan toiminta. Virikkeen toiminnan

Lisätiedot

VANHEMMAN IHMISEN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELU- MAKSUT

VANHEMMAN IHMISEN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELU- MAKSUT VANHEMMAN IHMISEN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELU- MAKSUT KESÄKUU 2006 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus 2 HAKEMISTO A sivu Apuvälineet 3 F Fysioterapia 3 H Hoitotarvikkeet 3 K Kotihoidon

Lisätiedot

TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN Kuva viime vuoden joulujuhlasta TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS Uusi vuosi on alkanut yhdesssä uusien haasteiden

Lisätiedot

Tervetuloa Ryhmänohjaajien valmennusviikonvaihteeseen

Tervetuloa Ryhmänohjaajien valmennusviikonvaihteeseen Ryhmänohjaakurssi Peurunka Laukaa 11.-13.4.2014 www.seurakuntaopisto.fi Tervetuloa Ryhmänohjaajien valmennusviikonvaihteeseen Peurungan kylpylään Laukaaseen 11.-13.4.2014 Sielunhoidon kouluttaja Saara

Lisätiedot

TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS MIKÄ ON SEURAKUNNAN TARKOITUS??? Syyskausi on alkanut ja seurakunnan eri toiminnot

Lisätiedot

Kivipuron hyvinvointipalvelut. Kevät 2017

Kivipuron hyvinvointipalvelut. Kevät 2017 Kivipuron hyvinvointipalvelut Kevät 2017 fysioterapia toimintaterapia kuntoutusjaksot jalkahoito hieronta hemmottelupäivä liikuntaryhmät harrasteryhmät asiantuntijaluennot Liikuntaryhmät Kivipurossa LIIKUNTARYHMÄT

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

Lasten museokesä 2013

Lasten museokesä 2013 Lasten museokesä 2013 Museoiden kesä on täynnä tapahtumia, ja moni niistä on tarkoitettu erityisesti lapsille. Haluaisitko kehrätä, oppia vanhan ajan valokuvauksesta ja otattaa itsestäsi visiittikorttikuvan

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 3 Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkistaminen ja

Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 3 Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkistaminen ja Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 1/2014 1 Veteraaniasiain neuvottelukunta Aika 21.01.2014 klo 09:30-11:30 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

HIRVENLIHAHUUTOKAUPPA

HIRVENLIHAHUUTOKAUPPA Halsuan kuntatiedote vko 46 / 2018 Seuraavaan ilmoitukset to 22.11.2018 klo 12 mennessä osoitteella kuntatiedote@halsua.fi ilmoitushinta 6,15 /cm ja 92,25 /sivu sis. alv 24 % (hinnat koskevat A4-kokoista

Lisätiedot

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5 26100 Rauma puh (02) 821 1065 www.friskituult.fi friski@friskituult.fi RAUMAN MTY FRISKI TUULT RY 1 Sisällys Yhdistyksen

Lisätiedot

HE 137/2006 vp. 1. Nykytila

HE 137/2006 vp. 1. Nykytila HE 137/2006 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi sotilasvammalain :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan sotilasvammalakia muutettavaksi siten, että sotainvalideille,

Lisätiedot

KUTSU. 19,50 /hlö (vain viralliselta edustajalta) Päiväkahvi

KUTSU. 19,50 /hlö (vain viralliselta edustajalta) Päiväkahvi 1 (7) KUTSU LIONSPIIRI 107-H:n VUOSIKOKOUKSEEN JA -JUHLAAN Paikka: Kummun koulu Kummunkatu 15, 83500 OUTOKUMPU Ohjelma: 09.30 10.00 Aamukahvi piirihallituksen osanottajille 10.00 12.00 Piirihallituksen

Lisätiedot

Kesäteatterit 2015. Ylä-Savon alueen kesäteatterit: Iisalmi Keitele Kiuruvesi Lapinlahti Pielavesi Sonkajärvi Vieremä

Kesäteatterit 2015. Ylä-Savon alueen kesäteatterit: Iisalmi Keitele Kiuruvesi Lapinlahti Pielavesi Sonkajärvi Vieremä 0 Kesäteatterit 2015 Ylä-Savon alueen kesäteatterit: Iisalmi Keitele Kiuruvesi Lapinlahti Pielavesi Sonkajärvi Vieremä 1 SISÄLLYS IISALMI, Mansikkaniemen kesäteatteri... 1 Kauppa-auto... 1 Rakkaat Hölmöläiset,

Lisätiedot

LOKAKUU Turun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry:n jäsenyhdistysten tapahtumia. Lounais-Suomen Diabetes ry. Päivityspäivä ja pienoismessut

LOKAKUU Turun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry:n jäsenyhdistysten tapahtumia. Lounais-Suomen Diabetes ry. Päivityspäivä ja pienoismessut Turun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry:n jäsenyhdistysten tapahtumia LOKAKUU 2017 Lounais-Suomen Diabetes ry Päivityspäivä ja pienoismessut Järjestäjä: Lounais-Suomen Diabetesyhdistys ry Aika: lauantai 11.11.2017

Lisätiedot

Veteraanien palvelut Nurmes. Veteraaneja Nurmeksessa 81 henkilöä 2014

Veteraanien palvelut Nurmes. Veteraaneja Nurmeksessa 81 henkilöä 2014 Veteraanien palvelut Nurmes Veteraaneja Nurmeksessa 81 henkilöä 2014 Ikääntyneitten palvelut Ennaltaehkäisevät palvelut * seniorikortti oikeuttaa 1 kylpylä- ja kuntosalikäynti /vk, maksaa henkilölle 35

Lisätiedot

velut Kotipal Vetrea

velut Kotipal Vetrea Vetrea Kotipalvelut Eläköön elämä! Me Vetreassa uskomme, että jokaisella ihmisellä on oikeus ja vapaus nauttia arjesta kaikissa elämänsä vaiheissa. Vetrea tarjoaa apua arjen rutiineihin niin lapsiperheille,

Lisätiedot

KEVÄÄN 2011 RYHMÄTOIMINTAA JAALAN ALUEEN IKÄIHMISILLE

KEVÄÄN 2011 RYHMÄTOIMINTAA JAALAN ALUEEN IKÄIHMISILLE Sovellettu kuntosali klo. 10-11. Terveyskeskuksen jatkoryhmä, ilmoittautuminen. Kuntosaliryhmä klo. 13-14, ei Tasapainoryhmä klo. 14:45-15:45. Monipuolista tasapaino- ja lihasvoimaharjoittelua. Ei Paikka:

Lisätiedot

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut Kesä 2019 Uimahallin aukiolot ja tapahtumat Uimahalli ja kuntosali Toukokuun poikkeusaukiolot ti 30.4. suljetaan klo 18.00 1.5. VAPPU suljettu ke 29.5. suljetaan klo

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla heinäkuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla heinäkuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla heinäkuu 2018 Sunnuntai 1.7. Maanantai 2.7. 9.30 10.15 Voimaa ja tasapainoa ryhmä TÄYNNÄ ohjaajana Hanna Nikander 13.30-14.30 Puistokonsertti: The Swing Eagles

Lisätiedot

Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. Paikalla oli puheenjohtajan lisäksi 16 piirihallituksen jäsentä.

Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. Paikalla oli puheenjohtajan lisäksi 16 piirihallituksen jäsentä. PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 1/12 ( Uusi piirihallitus ) Aika: 15.12.2011 klo 19.35 19.49 Paikka: Luonetjärven varuskuntakerho 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Jouko Hyppönen avasi kokouksen klo 19.35. 2. Kokouksen

Lisätiedot

SALVAN VETERAANIPALVELUT sotainvalidit, sotaveteraanit, lotat

SALVAN VETERAANIPALVELUT sotainvalidit, sotaveteraanit, lotat 2016 SALVAN VETERAANIPALVELUT sotainvalidit, sotaveteraanit, lotat Tervetuloa kuntoutumaan ja virkistymään Ilolansaloon! Palvelukeskus Ilolansalo Ilolankatu 6 24240 SALO p. (02) 7213 300 www.salva.fi SALVA

Lisätiedot

Orimattilan sotaveteraaniapu Tavoitteena 100 hyvää tekoa Orimattilan sotaveteraaneille yhteistyökumppaneiden ja vapaaehtoisten toimesta.

Orimattilan sotaveteraaniapu Tavoitteena 100 hyvää tekoa Orimattilan sotaveteraaneille yhteistyökumppaneiden ja vapaaehtoisten toimesta. Orimattilan sotaveteraaniapu 2017 Tavoitteena 100 hyvää tekoa Orimattilan sotaveteraaneille yhteistyökumppaneiden ja vapaaehtoisten toimesta. Orimattilan sotaveteraaniapu Toiminnan perusta Suomi 100 v.

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2011

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2011 SISÄLTÖ Valtuuston kokous. 1 Löydetty silmälasit. 1 Kirpputoritapahtuma.. 1 Sosiaali ja terveyspiiri Helmen kesätiedote. 1 5 Sivistysosasto tiedottaa.. 5 Kirjasto avoinna 1.6. 31.8.2011. 6 Taidenäyttely..

Lisätiedot

TUULENSUUN PALVELU OY:N PALVELUHINNASTO RIVITALOJEN PALVELUSOPI- MUS ASIAKKAILLE 1.4.2015 ALKAEN

TUULENSUUN PALVELU OY:N PALVELUHINNASTO RIVITALOJEN PALVELUSOPI- MUS ASIAKKAILLE 1.4.2015 ALKAEN Tuulensuun Palvelu Oy Huvilakatu 32, 32200 Loimaa p. 02 7637 5600 toimisto@tuulensuunpalvelukeskus.fi www.tuulensuunpalvelukeskus.fi TUULENSUUN PALVELU OY:N PALVELUHINNASTO RIVITALOJEN PALVELUSOPI- MUS

Lisätiedot

JÄRVI-POHJANMAAN KOTIHOIDON TUKIPALVELUT

JÄRVI-POHJANMAAN KOTIHOIDON TUKIPALVELUT Oheismateriaali ltk 20.10.2015 JÄRVI-POHJANMAAN KOTIHOIDON TUKIPALVELUT Alajärvi, Vimpeli, Soini 1 SISÄLTÖ 1. KOTIHOIDON TUKIPALVELUT... 3 2. Ateriapalvelu... 3 3. Kauppapalvelu... 4 4. Kylvetyspalvelu...

Lisätiedot

Sotainvalidien ja rintamaveteraanien palveluiden ja etuuksien myöntämisen perusteet alkaen

Sotainvalidien ja rintamaveteraanien palveluiden ja etuuksien myöntämisen perusteet alkaen Käsittely: Vihdin kunnan veteraaniasiain neuvottelukunta 10.2.2017 Yhtymähallitus 21.3.2017, liite 25 IKÄIHMISTEN LINJA Sotainvalidien ja rintamaveteraanien palveluiden ja etuuksien myöntämisen perusteet

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA Päivitetty 24.01.2014 Tapahtumia tulee koko ajan lisää ja toimintakalenteria päivitetään säännöllisesti, nouda aina uusin päivitetty Olohuoneesta! Vertaisryhmissä keskustellaan

Lisätiedot

Veljesliiton puheenvuoro

Veljesliiton puheenvuoro Veljesliiton puheenvuoro Veljeskotipäivät 2.-3.10.2014 Pääsihteeri Markku Honkasalo Arvio rintamalisän saajista vuosina 2000-2025, lkm (31.12.) Vuosi Miehet Naiset Yhteensä 2000 107 300 42 100 149 400

Lisätiedot

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N TIEDOTE 11/2016 MARRASKUU

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N TIEDOTE 11/2016 MARRASKUU KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N TIEDOTE 11/2016 MARRASKUU Kouvolan Ydinkeskusta ry Kouvolan Ydinkeskusta ry Keskikatu 9, 3.krs, 45100 Kouvola puh. 044 311 8250, 044 311 8251 s posti. toimisto@kouvolanydinkeskusta.fi

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN VETERAANIPALVELUT PALVELUOPAS

ESPOON KAUPUNGIN VETERAANIPALVELUT PALVELUOPAS ESPOON KAUPUNGIN VETERAANIPALVELUT PALVELUOPAS ESPOON VETERAANIPALVELUT 2010 Espoon kaupungin veteraanipalvelujen piiriin kuuluvat seuraavat asiakasryhmät 1. Rintamaveteraanit 2. Sotainvalidit 3. Eräissä

Lisätiedot

Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti

Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti Lions Clubs International MD 107 Finland Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti 2014-2015 Tausta Lions-liiton vuosikokous 2013 Heinolassa teki päätöksen palveluaktiviteetista sotiemme veteraanien hyväksi

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

SENIORILIIKUNTA KEVÄT 2013

SENIORILIIKUNTA KEVÄT 2013 KEVÄT 2013 Helsingin kaupunki Liikuntavirasto Paavo Nurmen kuja 1 C 00250 Helsinki Puhelin: 09 310 87932 Faksi: 09 310 87771 Sähköp.: minna.ekman@hel.fi Liikuntaviraston kurssitoimintaan voi ilmoittautua

Lisätiedot

Veteraaniasiain neuvottelupäivä

Veteraaniasiain neuvottelupäivä Veteraaniasiain neuvottelupäivä Joensuu 29.03.2017 PK:n sotaveteraanipiirin sosiaalineuvoja Risto Alanko Tervetuloa seminaariin Päivän ohjelma: 9.00 Seminaaripäivän avaus sosiaalineuvoja Risto Alanko 9.15

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016 1 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016 Sisältö: Seuraava kuntatiedote... 1 Valtuuston kokous... 1 Viemärilaitoksen päivystys... 1 Avoin luento/ Pääasia muistista... 1 MTK-Pyhäntä tiedottaa... 1 Eläkeliitto

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE. Joulun aika ja kauden käännös JOULUN AIKA. KUNTOJUMPAT (yli 15v.) Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14

JÄSENTIEDOTE. Joulun aika ja kauden käännös JOULUN AIKA. KUNTOJUMPAT (yli 15v.) Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14 JÄSENTIEDOTE Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14 Joulun aika ja kauden käännös Kiitos kaikille jäsenille, taustajoukoille ja yhteistyökumppaneille syyskaudesta. Järvenpään Voimistelijoiden

Lisätiedot

Kuntoutukseen oikeutettujen puolisoiden ja leskien määrä

Kuntoutukseen oikeutettujen puolisoiden ja leskien määrä 50. Veteraanien tukeminen S e l v i t y s o s a : Luvun menot muodostuvat lähinnä sotainvalideille, sotilasinvalideille ja heidän puolisoilleen sekä rintamaveteraaneille maksettavista etuuksista ja kuntoutuksesta.

Lisätiedot

Halli. Lisätietoja: Berit Tamminen, puh Tapahtuma: Hartaus Ajankohta: klo: Hallin Palvelutalo

Halli. Lisätietoja: Berit Tamminen, puh Tapahtuma: Hartaus Ajankohta: klo: Hallin Palvelutalo Halli Lisätietoja: Berit Tamminen, puh. 040 752 1138 Tapahtuma: Hartaus Ajankohta: 3.9.2017 klo:15.00 Paikka: Helluntai SRK hartaus Helluntai srk kaikille avoin - Tapahtuma: Ajankohta: Paikka: Palvelupäivä

Lisätiedot

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä 2016 1 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät kaikki tiedot näkövammaisten syksyn 2015

Lisätiedot

Hakija Tarkoitus Anottu summa Saanut v.2013 Esitys Lieksan Kuuloyhdistys ry

Hakija Tarkoitus Anottu summa Saanut v.2013 Esitys Lieksan Kuuloyhdistys ry 1 AVUSTUKSET 2014 toiminta-avustukset Lieksan Kuuloyhdistys ry jäs. 147 Yhdistys toimii alueensa kuulonhuollon hyväksi jakaen tietoutta apuvälineistä ja niiden käytöstä sekä ohjaten jäseniään hakemaan

Lisätiedot

Liikuntatoimi: Tiistaisin Maksuton jumppa varttuneille vanhalla koululla.

Liikuntatoimi: Tiistaisin Maksuton jumppa varttuneille vanhalla koululla. Pellon ikäihmisten palvelut Liikuntatoimi: Tiistaisin Maksuton jumppa varttuneille vanhalla koululla. Kansalaisopisto: Eri kursseja mm. Joogan senioriryhmä vanhalla koululla, sekä musiikillinen viriketoiminta

Lisätiedot

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan!

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät tiedot näkövammaisten

Lisätiedot

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 S I S Ä L T Ö TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET 1. Aatteellinen toiminta 2. Kuntoliikunta- ja maastotoiminta 3. Ampuma- ja kilpailutoiminta 4. Muu toiminta

Lisätiedot

Vuoden tunnus: Katso, minä luon uutta. Jes. 43:19a. syksy 2018

Vuoden tunnus: Katso, minä luon uutta. Jes. 43:19a. syksy 2018 Vuoden tunnus: Katso, minä luon uutta. Jes. 43:19a syksy 2018 YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN On hyvä tietää, kuka olen. On tärkeää ja välttämätöntä on tunnistaa asioita itsestään ja omasta mielentilastaan ja tunteistaan.

Lisätiedot

Kuntoutukseen oikeutettujen puolisoiden ja leskien määrä

Kuntoutukseen oikeutettujen puolisoiden ja leskien määrä 50. Veteraanien tukeminen S e l v i t y s o s a : Luvun menot muodostuvat lähinnä sotainvalideille, sotilasinvalideille ja heidän puolisoilleen sekä rintamaveteraaneille maksettavista etuuksista ja kuntoutuksesta.

Lisätiedot

AVUSTAJATOIMINTA. Avustajatoiminnan kaksi kärkeä: täydentävä kotiapu ja tärkeä työkokemus Keski Suomen yhteistyöseminaari 10.5.

AVUSTAJATOIMINTA. Avustajatoiminnan kaksi kärkeä: täydentävä kotiapu ja tärkeä työkokemus Keski Suomen yhteistyöseminaari 10.5. AVUSTAJATOIMINTA Avustajatoiminnan kaksi kärkeä: täydentävä kotiapu ja tärkeä työkokemus Keski Suomen yhteistyöseminaari 10.5.2012 Avustajatoiminnasta ammattiin hanke Hankkeella kaksi tärkeää painopistettä

Lisätiedot

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N TIEDOTE 12/2016 JOULUKUU

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N TIEDOTE 12/2016 JOULUKUU KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N TIEDOTE 12/2016 JOULUKUU Kouvolan Ydinkeskusta ry Kouvolan Ydinkeskusta ry Keskikatu 9, 3.krs, 45100 Kouvola puh. 044 311 8250, 044 311 8251 s posti. toimisto@kouvolanydinkeskusta.fi

Lisätiedot

Jokaiselle sairastuneelle laaditaan hoitosuunnitelma. Järjestetään yhteistyössä OYS:n ja Oulun seudun muistiyhdistyksen

Jokaiselle sairastuneelle laaditaan hoitosuunnitelma. Järjestetään yhteistyössä OYS:n ja Oulun seudun muistiyhdistyksen Muistipolku Tämä esite on tarkoitettu muistisairaille ja heidän läheisilleen. Esitteeseen on kirjattu palveluita, joita sairastunut voi tarvita sairautensa eri vaiheissa. Esite auttaa valitsemaan jokaiselle

Lisätiedot

Halli. Lisätietoja: Berit Tamminen, puh

Halli. Lisätietoja: Berit Tamminen, puh Halli Lisätietoja: Berit Tamminen, puh. 040 752 1138 Tapahtuma: Kauneimmat Joululaulut Ajankohta: 7.12.16 klo 12.30 Kauneimmat Joululaulut Järjestäjä: Kuoreveden seurakunta Kenelle: Kaikille avoin Tapahtuma:

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 (5) AIKA torstai klo 17.00 PAIKKA Palokan kirkko, opintosali, Rovastintie 8 Käsiteltävät asiat 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 89 Työjärjestyksen hyväksyminen 90 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Mustasaaren vanhusneuvosto ja päiväkeskus tiedottavat

Mustasaaren vanhusneuvosto ja päiväkeskus tiedottavat Mustasaaren vanhusneuvosto ja päiväkeskus tiedottavat Solhörnan Helmiina Solgård Mustasaaren vanhusneuvosto ja päiväkeskus tiedottavat Julkaisija: Mustasaaren vanhusneuvosto 2007 Layout: Johnny Lahti,

Lisätiedot

SENIORILIIKUNTAA ESPOOSSA. Espoo 15.10.2014 Espoon liikuntapalvelut, liikuntasuunnittelija esa.yletyinen@espoo.fi p. 050 540 6329

SENIORILIIKUNTAA ESPOOSSA. Espoo 15.10.2014 Espoon liikuntapalvelut, liikuntasuunnittelija esa.yletyinen@espoo.fi p. 050 540 6329 SENIORILIIKUNTAA ESPOOSSA Espoo 15.10.2014 Espoon liikuntapalvelut, liikuntasuunnittelija esa.yletyinen@espoo.fi p. 050 540 6329 LIIKUNTAA IKÄÄNTYVILLE Ikääntyessä säännöllinen ja monipuolinen liikkuminen

Lisätiedot