Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry"

Transkriptio

1 Sivu 1 / 7 Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry Puheenjohtajan palsta Jäsentiedote 1/2016 Veljesliiton ja oman osastomme 75- juhlavuosi monine muistorikkaine tapahtumineen on takana ja arkinen aherrus jatkuu. Taakse jäänyt vuosi vietiin lävitse toimintasuunnitelman mukaisesti. Juhlavuosi ja pari kolme ylimääräistä tapahtumaa aiheuttivat sen, että suunnitellussa budjetissa ei pysytty. Vaikka osaston talous on vakaalla pohjalla, eletään silti tarkan euron aikoja. Toimintaa pyritään tehostamaan jo tänä vuonna ja euroja käyttämään entistä taloudellisimmin. Sihteeri- ja kirjanpitopalvelut ostetaan Veljesliiton Sisä-Suomen piiriltä ja siirrytään kevyempään kolmen toimikunnan malliin. Omien kirjanpitopalveluiden myötä taloustilannetta kyetään seuraamaan lähes reaaliajassa. Tapahtumien määrässä ei ole suurta eroa edelliseen vuoteen. Jokaiselle on tarjolla monen moista ruumiin ja hengen kulttuuria sekä sosiaalista yhteistoimintaa. Ikääntymisen vuoksi itse kunkin tarvitsemien palvelujen määrä ja avun tarve kasvavat. Osasto panostaa alkavana vuonna lähes puolet vuosibudjetistaan kotona-asumisen tukemiseen ja terveyden ylläpitoon. Omaa pääomaa varaudutaan syömään yli Tukien ja osaston maksamien palveluiden perusteita on pyritty selkiyttämään niin, että ne voitaisiin kohdentaa todella niille, jotka eivät vammojensa perusteella lakisääteisiä palveluita saa sekä niille, jotka esim. taloudellisen tilanteen takia tukea todella tarvitsevat. Kuluvan vuoden tuista ja muista avustuksista on kerrottu tarkemmin tämän tiedotteen viimeisillä sivuilla. Myös tukijäsenet ikääntyvät ja vähenevät. Heitä tarvitaan kipeästi lisää. Jälleen kerran esitän vetoomuksen kaikille jäsenillemme: Kannustakaa lapsianne ja lastenlapsianne sekä ystäviänne tulemaan mukaan osaston toimintaan - aluksi tukijäseneksi ja myöhemmin mahdollisesti Perinnejärjestön jäseneksi. Pienellä avulla voidaan saada aikaan paljon hyvää mieltä! Toivotan jokaiselle jäsenellemme, heidän omaisilleen ja ystävilleen sekä kaikille tukijoillemme toimintarikasta vuotta Kyösti Tomperi Jyväskylän seudun sotainvalidit ry:n vuosikokousjuhla ja vuosikokous torstaina Telkänpesässä klo ruokailu klo juhla alkaa klo kahvi klo vuosikokous Lämpimästi Tervetuloa! Ilmoittautuminen osaston toimistolle viimeistään mennessä!

2 Sivu 2 / 7 OSASTON AVUSTUKSET JA TUET SEKÄ MUUT PALVELUT 2016 Ikääntymisen seurauksena avun tarve kasvaa. Osaston toiminta painottuukin tulevina vuosina entistä enemmän kotona asumisen tukemiseen. Avustukset on tarkoitettu ensisijaisesti niille sotainvalideille, jotka eivät kuulu kotiin vietävien kunnallisten palveluiden piiriin (= 10 % tai sen alle olevat sotainvalidit) sekä niille puoliso- ja leskijäsenille, jotka ovat taloudellisesti heikoimmassa asemassa. Siivousapu Osasto tukee sotainvaliditalouksia sekä sotainvalidien leskiä alan yrityksiltä ostettavissa siivouspalveluissa seuraavasti: - avustus on 10 euroa/tunti ja enintään 40 euroa kuukaudessa - avustusta maksetaan vain niiden yritysten palveluille, jotka osasto hyväksyy tai on hyväksynyt yhteistoimintakumppaneikseen. - avustusta ei makseta omaisen suorittamista siivous- tai muista palveluista Terveyden ylläpito Osasto tukee niitä jäseniä (sotainvalidit, puolisot ja lesket), jotka eivät saa alla mainittuja terveyden ylläpitoon liittyviä maksuttomia palveluita esim. kuntoutusjaksoilla, avopalveluissa tai Kyyhkylän virkistysviikoilla seuraavasti: - kaksi jalkahoitoa a' 50 euroa eli 100 /vuosi - yksi suuhygienia 50 euroa/vuosi - kaksi hierontaa a 50 euroa/vuosi TAI kaksi fysioterapiaa a 50 euroa/vuosi Viikoittaiset allasjumpat Telkänpesässä ja Sairaskodilla sekä Telkänpesän kuntosalivuorot ovat maksuttomia kaikille jäsenille (sotainvalidit, lesket, puolisot ja tukijäsenet). Virkistystoiminta Osasto maksaa parturi-/kampausavustusta seuraavasti: - sotainvalidimiehille 20 /vuosi - sotainvalidinaisille sekä sotainvalidien puolisolle tai leskille 50 /vuosi. Muut avustukset Osasto voi tukea heikossa taloudellisessa tilanteessa olevaa jäsentään äkillisestä sairaudesta tai puolison kuolemasta johtuvissa tilanteissa. Avustushakemukseen tulee liittää maksutositteet sekä hakijan edellisen vuoden verotodistus. ENNEN KUIN TILAAT TAI SOVIT PALVELUSTA 1. OTA YHTEYTTÄ OSASTON TOIMISTOON 2. KERRO, MITÄ PALVELUA OLET OSTAMASSA TAI TILAAAMASSA 3. KENELTÄ AIOT PALVELUN OSTAA TAI TILATA 4. TOIMI SEN JÄLKEEN OHJEIDEN MUKAAN Huom! Osastolle toimitetuissa kuiteissa oltava selvästi - palvelun käyttäjän nimi ja osoite, puhelinnumero - tilinumero fi-tunnuksineen - milloin palvelua on käytetty Valtiokonttori korvaa mm. Jalkahoidon osalta seuraavasti: Vähintään 10 prosentin sotainvalidille Valtiokonttori korvaa kolme jalkahoitoa kalenterivuodessa. Hoidon tarpeen ei tarvitse liittyä sotavammoihin. Jalkahoitoa varten voi hakea etukäteen maksusitoumuksen Valtiokonttorilta.

3 Sivu 3 / 7 Talkootiimi Talkootiimi auttaa kotona asuvia veteraanitalouksia ja veteraanien leskiä mm. lumitöissä, nurmikon leikkaamisessa, puiden pilkkomisessa ja kantamisessa jne. Korjaustyöt, remontit ja maalaustyöt eivät kuulu talkootiimin tehtäviin. Lisätietoja saa osaston toimistolta tai Talkootiimin vetäjältä Seppo Kinnuselta (puhelin ). Osasto maksaa tiimiläisille aiheutuneet polttoaine- ja mahdolliset muut kulut tositteita vastaan. Korjausneuvonta Vanhustyön Keskusliiton korjausneuvoja Jukka Lampi (puhelin ) auttaa kaikkia eläkeikäisiä asumista helpottavien korjausten suunnittelussa ja avustushakemusten laatimisessa. Ennen remontin tai muutostyön teettämistä on ehdottomasti oltava yhteydessä korjausneuvojaan. Sotilasvammalakiin liittyvä neuvonta Sotilasvammalakiin liittyvän neuvonnan saat Sairaskodin neuvontapalvelusta. Neuvontapalvelussa työskentelevät palveluneuvojat terveydenhoitaja Anne Murtolahti ja fysioterapeutti Jarmo Porkka. Neuvontapalvelun tavoittaa puhelinnumerosta arkisin klo välisenä aikana. Tukijäsenet Tukijäsen auttaa ja avustaa sotainvalideja sekä heidän puolisoitaan ja leskiään arjen tavallisissa askareissa, hoitaa kauppa-asioita, vie lääkäriin, on tukena teatterissa tai konsertissa, käy tervehtimässä, lukemassa lehtiä ja ulkoilee heidän kanssaan. Tukijäseniksi ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat auttaa sodan kokeneita kunniakansalaisiamme heidän viimeisinä elinvuosinaan. Erityisesti sotainvalidiperheiden jälkipolvia toivotaan mukaan toimintaan. Auttaminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja keskinäiseen luottamukseen. Tukijäsenen tulee pitää yhteyttä myös avustettavan omaisiin. Osasto korvaa tukijäsenelle aiheutuneita kuluja seuraavasti: - matkat avustettavan luokse julkisen liikenteen mukaisesti - kuljetuksista aiheutuneet polttoainekulut - matkan ja ilmaisen sisäänpääsyn teatteriin, konserttiin tai muuhun tapahtumaan silloin, kun se avustettavan mukaan pääsyn kannalta on välttämätöntä. Tukihenkilön tulee tämänkaltaisissa tapahtumissa olla myös muiden osallistujien tukena. Osaston hyväksymät tukihenkilöt ovat avustajatehtävissään Veljesliiton vakuutusturvan piirissä. Virkistysviikot Kyyhkylässä Piiri järjestää yhdessä Kyyhkylän kuntoutuskeskuksen (Mikkeli) kanssa kaksi 4 vrk:n mittaista virkistysviikkoa. Virkistysviikot ovat (ma-pe) ja (ma-pe). Virkistysviikko on osallistujalle maksuton. Virkistysviikot ovat ensisijaisesti tarkoitettu niille jäsenille, jotka eivät ole oikeutettuja sotilasvammalain mukaiseen kuntoutukseen eivätkä Valtiokonttorin korvaamiin kotiin vietäviin palveluihin. Sama koskee myös heidän puolisoitaan ja leskiään. Myös puolisoilla ja leskillä, jotka ovat oikeutettuja kuntoutukseen, mutta eivät ole määrärahojen loputtua siihen päässeet, on oikeus osallistua virkistysviikoille. Jyväskylästä on maksuton kuljetus Kyyhkylään. Jos olet kiinnostunut lähtemään virkistysviikolle, ilmoittaudu osaston toimistolle!

4 Sivu 4 / 7 Jyväskylän Vanhuspalvelut tiedottaa: Vapaaehtoinen asiointiapu Vapaaehtoista asiointiapu voi pyytää Jyväskylän kaupunkialueella asuva henkilö, joka tarvitsee tukea kertaluontoisesti. Asiointiapua voi saada esimerkiksi lääkärissäkäyntiin, yksittäisille kauppakäynneille tai tapahtumiin. Vapaaehtoista asiointiapua järjestävät yhteistyössä Punaisen Ristin Jyväskylän osasto ja Jyväskylän kaupungin vapaaehtoistoiminnan palvelut Vapari. Palvelupyyntö tulee tehdä viimeistään kolme päivää ennen kuin apua tarvitaan. Pyynnön voi tehdä joko asiakas itse tai joku muu, kuten kotihoito tai omaiset, asiakkaan puolesta. Vapaaehtoinen asiointiapu, puh , numero päivystää ma-to klo Yhteystiedot Lisätietoa kotona asumista tukevista palveluista ja niiden myöntämisestä antaa OIVA-keskus arkisin klo 9-15, puh Avustajatoiminta Keski-Suomen Sairaskotisäätiö järjestää osana Sotainvalidien Veljesliiton valtakunnallista projektia sotiemme veteraanien avustajatoimintaa Keski-Suomen alueella. Avustajatoiminnan tarkoituksena on sotainvalidien, veteraanien ja heidän puolisoidensa ja leskiensä kotona selviytymisen tukeminen. Avustajatoiminnan apu voi olla mm. Kodinhoitoa, pyykkihuoltoa, ylläpitosiivousta, ruuan valmistusta, ulkoilua, pieniä pihatöitä, asiointiapua ja seurustelua. Avustajakäynnin pituus on vähintään kaksi tuntia kerrallaan, sotainvaliditaloudet saavat palvelun hintaan 12 / 2 tuntia. Lisätietoja ja palvelun tilaus: Avustajatoiminta, Keski-Suomen Sairaskotisäätiö, puhelin (014) Sotainvalidien osallistuminen piirin vuosikokoukseen Sairaskodille Mikäli olet kiinnostunut lähtemään osaston edustajana piirin vuosikokoukseen, ota yhteyttä osaston toimistolle. Kuljetus järjestetään. Tukihenkilötoiminta Pyydämme tukihenkilöitä ottamaan toimistolle yhteyttä, mikäli olisit kiinnostunut auttamaan järjestöämme aktiivisemmin. Toimintamme kaipaa henkilöitä, jotka auttaisivat mm. jäsenistön kuljetuksissa tapahtumiin, tapahtumissa auttavana kätenä toimimisessa sekä jäsenistölle yhteydenotoissa. Voit mielesi mukaan valita, mitä haluaisit tehdä. Jokainen yhteydenotto on tarpeellinen, rohkeasti toimintaan mukaan! Naisten Porinakerho Naisten Porinakerho- toiminta on saatu käyntiin ja ensimmäinen keskustelutilaisuus pidetty. Seuraavat porinat pidetään toimiston kokoustilassa Telkänpesässä 16.3 klo 13 alkaen. Tervetuloa keskustelemaan mieltä askarruttavista asioista tai vain muuten kahvittelemaan toisten kanssa! Ei ennakkoilmoittautumista.

5 Sivu 5 / 7 Kevättalven tapahtumia: Jyväskylän seudun sotainvalidit ry:n vuosikokousjuhla ja vuosikokous Telkänpesässä alkaen ruokailulla klo Juhla alkaa klo Ilmoittautumiset osaston toimistolle mennessä Piirin talvitapahtuma Kartanon Kievari, Äänekoski. Tilaisuus alkaa lounaalla klo Yhteiskuljetus lähtee Vaajakoskelta Vesmanninmäen pysäkiltä klo 9.30 Telkänpesä klo 9.40 Heikinkadun risteys klo 9.45 Harjukadun tilausajolaituri klo 9.50 Tyyppäläntie klo Ritopohjantie klo Äänekoski. Ilmoittautumiset mennessä osaston toimistolle. Tervetuloa mukaan myös tukijäsenet! 12.4 Meille kallis on maa - kirjaesittely Telkänpesässä alkaen klo 13. Kirjan esittelee Sotaorpojen puheenjohtaja Ritva Kuivanen. Tilaisuuden päätteeksi kahvitarjoilu. Ilmoittautumiset 5.4. mennessä osaston toimistolle Leskien tapaaminen Vanhassa Pappilassa alkaen klo 13. Tilaisuus on tarkoitettu niille, jotka ovat jääneet leskeksi vuoden 2015 aikana. Ilmoittautumiset mennessä osaston toimistolle Elämän meno- teatteriesitys Jyväskylän kaupungin teatterilla alkaen klo 13. Jäsenhinta kahveineen 20 / henkilö. Tarvittaessa taksilla yhteiskuljetus 5 / suunta. Lipun voi maksaa osaston tilille FI , laita viestiin lähtijän nimi sekä Katoava maa. Voit käydä maksamassa myös osaston toimistolla. Soitathan ilmoittautumisesi vaikka maksaisit lipun pankkitilille. Ilmoita myös kuljetuksen tarve. Ilmoittautumiset mennessä osaston toimistolle Vuonna vuotta täyttävien juhla Vanhassa Pappilassa alkaen klo 13. Päivänsankareille lähetetään henkilökohtaiset kutsut. Ilmoittautumiset osaston toimistolle mennessä. 8.6 Piirin järjestämät yleisurheilukisat Yliopiston kentällä. Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa kevyen urheilun merkeissä. Sopii kaikenkuntoisille ja kaikenikäisille, myös tukijäsenet tervetulleita mukaan päivän toimintaan! Tapahtuman päätteeksi ruokailu pizzeriassa. Tule mukaan, vaikka vain viihtymään! 9.6 Telkänpesän kesäpäivä alkaen klo 11 Telkänpesän pihassa. Ohjelmaa, yhteislaulua ja ruokailu. Tervetuloa mukaan toimintaan! 15.6 Piirin Kesätapahtuma Laukaan Peurungassa. Perinteinen kesäjuhla, ohjelmassa mm. musiikkia, puheita ja ruokailu ja kahvitarjoilu. Osasto järjestää yhteiskuljetuksen bussilla, tarkempi aikataulu kevään kuluessa. Ilmoittautuminen osaston toimistolle 1.6. mennessä. Tervetuloa! Muut tapahtumat löydät seuraavalta sivulta luetteloituna kuukausittain. Leikkaa talteen ja ilmoittaudu!

6 Sivu 6 / 7 HELMIKUU klo 14 Asevelilounas Sammon Kotilounaassa (tunnuksen omaaville) klo 13 Katoava maa-teatteriesitys Jyväskylän kaupungin teatteri (ilm ) klo 14 Asevelilounas Sammon Kotilounaassa (tunnuksen omaaville) klo 13 Naisten Porinakerho Telkänpesässä (ei ilmoittautumista) klo 13 Osaston vuosikokousjuhla ja vuosikokous Telkänpesässä (ilm ) klo 14 Asevelilounas Sammon Kotilounaassa (tunnuksen omaaville) MAALISKUU klo 11 Piirin talvitapahtuma Kartanon Kievari, Äänekoski (ilm. viim ) klo 14 Asevelilounas Sammon Kotilounaassa (tunnuksen omaaville) klo 13 Naisten Porinakerho Telkänpesässä (ei ilmoittautumista) klo Piirin vuosikokous (kokousedustajille) HUHTIKUU klo 14 Asevelilounas Sammon Kotilounaassa (tunnuksen omaaville) Virkistysviikko Kyyhkylässä klo 13 Meille kallis on maa-kirjaesittely Telkänpesässä (ilm. viim ) klo 13 Naisten Porinakerho Telkänpesässä (ei ilmoittautumista) klo 14 Asevelilounas Sammon Kotilounaassa (tunnuksen omaaville) klo 13 Leskien tapaaminen vanhassa Pappilassa (ilm. viim ) Kansallisen Veteraanipäivän juhla Kaupungintalon juhlasali TOUKOKUU klo 14 Asevelilounas Sammon Kotilounaassa (tunnuksen omaaville) klo 13 Elämän meno-teatteriesitys Jyväskylän kaupungin teatteri (ilm ) Kaatuneitten Muistopäivä klo 14 Asevelilounas Sammon Kotilounaassa (tunnuksen omaaville) klo 13 Naisten Porinakerho (ei ilmoittautumista) klo 13 Vuonna vuotta täyttävien juhla Vanhassa Pappilassa klo 18 Rintamaveteraanien järjestämä konsertti Palokan koululla klo 14 Asevelilounas Sammon Kotilounaassa (tunnuksen omaaville) Virkistysviikko Kyyhkylässä KESÄKUU Puolustusvoimain Lippujuhlan päivä Telkänpesän kesäpäivä Naisten Porinakerho (ei ilmoittautumista) Piirin yleisurheilukisat Yliopiston kentällä Piirin Kesätapahtuma Laukaan Peurungassa Tervetuloa tapahtumiin mukaan, tapahtumat ovat myös osaston tukihenkilöille! Osaston toimisto Telkäntie 2 C, Jyväskylä Avoinna ke to klo 9-15 puh Sähköposti: sotainvalidit.jkl@elisanet.fi Piirin toimisto Rauhankatu 1, Jyväskylä Avoinna ma-pe klo Soita ja varmista, että ollaan paikalla. Puhelinnumero

7 Sivu 7 / 7

Eduista, tuista ja tapahtumista on omat osionsa jäsenkirjeen seuraavilla sivuilla.

Eduista, tuista ja tapahtumista on omat osionsa jäsenkirjeen seuraavilla sivuilla. Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta Onnellista Suomi100-juhlavuotta kaikille jäsenillemme, toimijoillemme ja tukijoillemme. Tehdään yhdessä tästä vuodesta ikimuistoinen. Ohjelmasta

Lisätiedot

Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta

Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta Juhlavuodesta on takana jo runsas kolmannes. Osaston ja piirin vuosikokoukset on pidetty ja henkilövalinnat tehty alkaneelle toimikaudelle. Kansallista

Lisätiedot

Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta

Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta 1 Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta Kun saatte tämän jäsenkirjeen, on Jouluun aikaa vajaa kuukausi. Vuoden loppu merkitsee yhteenvedon tekemistä kuluvasta vuodesta ja tulevan vuoden

Lisätiedot

Kyösti Tomperi. Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta

Kyösti Tomperi. Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta 1 Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta Kesä alkaa kääntyä hiljalleen kohti syksyä. Säiden suhteen kesä on ollut vaihteleva, jokainen on varmasti saanut ripauksen haluamiaan kelejä.

Lisätiedot

VETERAANIAVUSTA TYÖELÄMÄÄN - hanke. Keuruun kaupunki 10.1.2013 VETERAANINEUVOTTELU

VETERAANIAVUSTA TYÖELÄMÄÄN - hanke. Keuruun kaupunki 10.1.2013 VETERAANINEUVOTTELU VETERAANIAVUSTA TYÖELÄMÄÄN - hanke Keuruun kaupunki 10.1.2013 VETERAANINEUVOTTELU Hankkeen taustaa Sotainvalidien Veljesliitto on hallinnoinut avustajatoiminnan projektia vuodesta 1998 Sotainvalidien Veljesliiton

Lisätiedot

3 /17./.1.2008. Varkauden Sotainvalidien TOIMINTASUUNNITELMA V. 2008

3 /17./.1.2008. Varkauden Sotainvalidien TOIMINTASUUNNITELMA V. 2008 1 3 /17./.1.2008 Varkauden Sotainvalidien TOIMINTASUUNNITELMA V. 2008 Neuvontapalvelu: Huolehditaan yhdessä Kyyhkylän kuntoutussairaalan palveluneuvojan kanssa siitä, että jokainen osaston jäsen, puoliso

Lisätiedot

liite 1/8.2.2007 Varkauden Sotainvalidien TOIMINTASUUNNITELMA V. 2007

liite 1/8.2.2007 Varkauden Sotainvalidien TOIMINTASUUNNITELMA V. 2007 1 liite 1/8.2.2007 Varkauden Sotainvalidien TOIMINTASUUNNITELMA V. 2007 Neuvontapalvelu: Huolehditaan yhdessä Kyyhkylän kuntoutussairaalan palveluneuvojan kanssa siitä, että jokainen osaston jäsen, puoliso

Lisätiedot

Sotainvalidit ovat oikeutettuja seuraaviin maksuttomiin palveluihin

Sotainvalidit ovat oikeutettuja seuraaviin maksuttomiin palveluihin SOTAINVALIDIEN etuuksia ja avustuksia 2017 Kuntoutus Mikäli haitta-aste on 10 25 % on oikeus saada vuosittain 14 päivää laitoskuntoutusta. Laitoskuntoutusjakson voi halutessaan vaihtaa päiväkuntoutukseen

Lisätiedot

Sotilasvammakorvaukset ja Veljesliiton tuki sotainvalidien kotihoitoon

Sotilasvammakorvaukset ja Veljesliiton tuki sotainvalidien kotihoitoon Sotilasvammakorvaukset ja Veljesliiton tuki sotainvalidien kotihoitoon lakimies Seppo Savolainen 10.5.2012 Jyväskylä Käsitteet sotainvalidi ja veteraani sotainvalidi on henkilö, jolla on Valtiokonttorin

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

Avustajatoiminta valtakunnallisesta näkökulmasta. Aluetapaaminen 20. 21.10.2011 Projektijohtaja Eija Kilgast

Avustajatoiminta valtakunnallisesta näkökulmasta. Aluetapaaminen 20. 21.10.2011 Projektijohtaja Eija Kilgast Avustajatoiminta valtakunnallisesta näkökulmasta Aluetapaaminen 20. 21.10.2011 Projektijohtaja Eija Kilgast Valtakunnallinen avustajatoimintahanke Sotainvalidien Veljesliito käynnisti avustajatoimintahankkeen

Lisätiedot

Myös käynnissä olevan toimintavuoden painopiste on terveyden ylläpidon ja kotona asumisen tukemisessa.

Myös käynnissä olevan toimintavuoden painopiste on terveyden ylläpidon ja kotona asumisen tukemisessa. 1 Jyväskylän seudun Sotainvalidit ry. Puheenjohtajan palsta Talven niska on taitettu ja katseet käännetty kohti kesää. Viime vuoden toiminnasta haluan tuoda esille, että jäsenistölle järjestettiin viikoittaisten

Lisätiedot

Sotiemme veteraanien/leskien palveluseteli

Sotiemme veteraanien/leskien palveluseteli Sotiemme veteraanien/leskien palveluseteli Kajaani 26.11.2013 22.11.13 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä /Reijo Inget Kainuun rintamalisän saajat 2007-2013 2500 2000 1500 1000 500 2007

Lisätiedot

Muistaako itsenäisyyden juhlavuosi 2017 veteraanit?

Muistaako itsenäisyyden juhlavuosi 2017 veteraanit? Muistaako itsenäisyyden juhlavuosi 2017 veteraanit? 24.11.2016 Mikkeli Elli Aaltonen Itä-Suomen aluehallintovirasto, ylijohtaja Veteraanien sosiaaliturva 2016 Yhteensä 263 M veteraanikuntoutus Sotainvalidien

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena"

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena" Nuorekas Jyväskylän KaupunkiMartat ry on perustettu vuonna 2003. Jäsenistömme koostuu eri ikäisistä

Lisätiedot

Sotiemme Veteraanit -varainhankinta Selvitys 5.11.2015

Sotiemme Veteraanit -varainhankinta Selvitys 5.11.2015 Sotiemme Veteraanit -varainhankinta Selvitys 5.11.2015 Sotiemme Veteraanien määrä Heitä on elossa tällä hetkellä 24 000. Vuonna 2017 heitä on jäljellä vielä 17 000. Veteraaneja Vuosi Sotiemme Veteraanit

Lisätiedot

Arvoisa sotiemme veteraani!

Arvoisa sotiemme veteraani! HAMINAN KAUPUNKI/Hyvinvointipalvelut 1.4.2016 Arvoisa sotiemme veteraani! Asuminen Asuntojen korjausavustus Veteraanit ja heidän leskensä voivat saada avustusta asunnon korjaamiseen tai muutostöihin. Lisätietoja

Lisätiedot

ASUNNON MUUTOSTYÖHAKEMUS

ASUNNON MUUTOSTYÖHAKEMUS Vanhus- ja vammaispalvelut ASUNNON MUUTOSTYÖHAKEMUS Saapunut..20 Nimi Osoite Henkilötunnus Postinumero- ja toimipaikka Puhelin ja sähköposti Kotikunta Ammatti (myös entinen) Siviilisääty Naimaton Avio-

Lisätiedot

Sotainvalidien ja rintamaveteraanien palveluiden ja etuuksien myöntämisen perusteet alkaen

Sotainvalidien ja rintamaveteraanien palveluiden ja etuuksien myöntämisen perusteet alkaen Käsittely: Vihdin kunnan veteraaniasiain neuvottelukunta 10.2.2017 Yhtymähallitus 21.3.2017, liite 25 IKÄIHMISTEN LINJA Sotainvalidien ja rintamaveteraanien palveluiden ja etuuksien myöntämisen perusteet

Lisätiedot

Soveltamisohjeet vihtiläisten veteraanien, puolisoiden ja leskien elämänlaatumäärärahan käytöstä ja kuntoutuksesta

Soveltamisohjeet vihtiläisten veteraanien, puolisoiden ja leskien elämänlaatumäärärahan käytöstä ja kuntoutuksesta Kyh 24.1.2012 10 Kyh liite 5 Kyh 22.5.2012 62 Kyh liite 2 Soveltamisohjeet vihtiläisten veteraanien, puolisoiden ja leskien elämänlaatumäärärahan käytöstä ja kuntoutuksesta Hyväksytty yhtymähallituksessa

Lisätiedot

Soveltamisohjeet vihtiläisten veteraanien, puolisoiden ja leskien elämänlaatumäärärahan käytöstä ja kuntoutuksesta

Soveltamisohjeet vihtiläisten veteraanien, puolisoiden ja leskien elämänlaatumäärärahan käytöstä ja kuntoutuksesta Yhtymähallitus 12 24.01.2012 Yhtymähallitus 62 22.05.2012 Soveltamisohjeet vihtiläisten veteraanien, puolisoiden ja leskien elämänlaatumäärärahan käytöstä ja kuntoutuksesta 110/02.05.00/2009 Kyh 12 Elämänlaatumääräraha

Lisätiedot

Kuntoutukseen oikeutettujen puolisoiden ja leskien määrä

Kuntoutukseen oikeutettujen puolisoiden ja leskien määrä 50. Veteraanien tukeminen S e l v i t y s o s a : Luvun menot muodostuvat lähinnä sotainvalideille, sotilasinvalideille ja heidän puolisoilleen sekä rintamaveteraaneille maksettavista etuuksista ja kuntoutuksesta.

Lisätiedot

VANHEMMAN IHMISEN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELU- MAKSUT

VANHEMMAN IHMISEN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELU- MAKSUT VANHEMMAN IHMISEN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELU- MAKSUT KESÄKUU 2006 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus 2 HAKEMISTO A sivu Apuvälineet 3 F Fysioterapia 3 H Hoitotarvikkeet 3 K Kotihoidon

Lisätiedot

KUTSU. 19,50 /hlö (vain viralliselta edustajalta) Päiväkahvi

KUTSU. 19,50 /hlö (vain viralliselta edustajalta) Päiväkahvi 1 (7) KUTSU LIONSPIIRI 107-H:n VUOSIKOKOUKSEEN JA -JUHLAAN Paikka: Kummun koulu Kummunkatu 15, 83500 OUTOKUMPU Ohjelma: 09.30 10.00 Aamukahvi piirihallituksen osanottajille 10.00 12.00 Piirihallituksen

Lisätiedot

Sotilasvammalain mukaiset. Asunnon muutostyöt

Sotilasvammalain mukaiset. Asunnon muutostyöt Sotilasvammalain mukaiset Asunnon muutostyöt sisällysluet telo 1 ESIPUHE 2 ASUNNON MUUTOSTYÖT 3 MITÄ MUUTOSTOITÄ KORVATAAN 4 KORVATTAVAT PERUSKORJAUSTYÖT 5 KUINKA KORVAUSTA HAETAAN? 6 KORVAUSMÄÄRÄT 7 KORVAUSTEN

Lisätiedot

Sotilasvammalain. mukaiset. Asunnon muutostyöt

Sotilasvammalain. mukaiset. Asunnon muutostyöt Sotilasvammalain mukaiset Asunnon muutostyöt Sisällysluettelo Asunnon muutostyöt Mitä muutostöitä korvataan?...2 Korvattavat peruskorjaustyöt...4 Kuinka korvausta haetaan?...5 Korvausmäärät...6 Korvausten

Lisätiedot

Kuntoutukseen oikeutettujen puolisoiden ja leskien määrä

Kuntoutukseen oikeutettujen puolisoiden ja leskien määrä 50. Veteraanien tukeminen S e l v i t y s o s a : Luvun menot muodostuvat lähinnä sotainvalideille, sotilasinvalideille ja heidän puolisoilleen sekä rintamaveteraaneille maksettavista etuuksista ja kuntoutuksesta.

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 18.6.2014 liite nro SOTAINVALIDIEN JA SOTAVETERAANIEN KUNTOUTUS- JA AVUSTUSTOIMINNAN PERIAATTEET

Perusturvalautakunta 18.6.2014 liite nro SOTAINVALIDIEN JA SOTAVETERAANIEN KUNTOUTUS- JA AVUSTUSTOIMINNAN PERIAATTEET 1 2 Perusturvalautakunta 18.6.2014 liite nro ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI Perusturva SOTAINVALIDIEN JA SOTAVETERAANIEN KUNTOUTUS- JA AVUSTUSTOIMINNAN PERIAATTEET 1. Sotainvalidien kuntoutus (Sotilasvammalaki) eli

Lisätiedot

Torstaina 4.6. Puolustusvoimain lippujuhlan päivä

Torstaina 4.6. Puolustusvoimain lippujuhlan päivä TOIMINTAOHJELMA 1.6.-7.6.2015 PALVELUKESKUS AVOINNA; MA-TO 7.30-15.00, PE 7.30-15.00 ja LA 7.30-12.00 PALVELUKESKUS SIIRTYY KESÄAIKAAN! SULJEMME 1.6.-30.8. MAANANTAISTA PERJANTAIHIN KLO 15.00. Maanantaina

Lisätiedot

Aloitamme yhdistyksemme toimintoja kerhojen, liikuntaryhmien, laskiaisretken ja vuosikokouksen merkeissä.

Aloitamme yhdistyksemme toimintoja kerhojen, liikuntaryhmien, laskiaisretken ja vuosikokouksen merkeissä. Pohjois-Savon AVH-yhdistys JÄSENKIRJE Tulliportinkatu 52 (II kerros) 1/2016 70110 KUOPIO 15.1.2016 HYVÄT JÄSENET Aloitamme yhdistyksemme toimintoja kerhojen, liikuntaryhmien, laskiaisretken ja vuosikokouksen

Lisätiedot

SASTAMALAN VETERAANIASIOIDEN NEUVOTTELUKUNTA KOKOUSMUISTIO 1/2018. Aika perjantai klo 13:00

SASTAMALAN VETERAANIASIOIDEN NEUVOTTELUKUNTA KOKOUSMUISTIO 1/2018. Aika perjantai klo 13:00 SASTAMALAN VETERAANIASIOIDEN NEUVOTTELUKUNTA KOKOUSMUISTIO 1/2018 Aika perjantai 9.3. 2018 klo 13:00 Paikka Läsnä Sastamalan kaupungintalo Kaupunginhallituksen kokoushuone Hakala Kalevi, Suodenniemen Sotainvalidit

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

HOIDON JA HOIVAN PALVELUT / KOTIHOIDON, KOTIHOIDON TUKIPALVELUIDEN, MUISTINEUVOLATOIMINNAN JA PÄIVÄTOIMINNAN ASIAKASMAKSUT 1.1.

HOIDON JA HOIVAN PALVELUT / KOTIHOIDON, KOTIHOIDON TUKIPALVELUIDEN, MUISTINEUVOLATOIMINNAN JA PÄIVÄTOIMINNAN ASIAKASMAKSUT 1.1. HOIDON JA HOIVAN PALVELUT / KOTIHOIDON, KOTIHOIDON TUKIPALVELUIDEN, MUISTINEUVOLATOIMINNAN JA PÄIVÄTOIMINNAN ASIAKASMAKSUT 1.1.2016 ALKAEN Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuja ohjaava lainsäädäntö

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimen järjestöavustukset vuodelle 2011/ Veteraani- ja eläkeläisjärjestöt 1

Sosiaali- ja terveystoimen järjestöavustukset vuodelle 2011/ Veteraani- ja eläkeläisjärjestöt 1 Sosiaali- ja terveystoimen järjestöavustukset vuodelle 2011/ Veteraani- ja eläkeläisjärjestöt 1 Eläkeliiton Espoon yhdistys ry 406 385 ei tiedossa 2595,00 3200,00 3900,00 3368,75 Opintotoiminta ja koulutus

Lisätiedot

Kunnalliset avopalvelut;tukipalvelut Kunnallinen laitoshoito Apuvälineet. Raija Liisa Kasurinen Vakuutustoimiala

Kunnalliset avopalvelut;tukipalvelut Kunnallinen laitoshoito Apuvälineet. Raija Liisa Kasurinen Vakuutustoimiala Kunnalliset avopalvelut;tukipalvelut Kunnallinen laitoshoito Apuvälineet Raija Liisa Kasurinen Vakuutustoimiala Kuntien järjestämä sotainvalidien avo- ja laitoshoito Valtiokonttori korvaa kunnille ja kuntayhtymille

Lisätiedot

klo 12.30 OHJATTU LIHASVOIMAHARJOITTELU Kuntosali, Lossikuja 3 klo 14.00 FANNI- JA JALMARIKODIN PORINAPIIRI Lossikuja 3:n hissiaulassa

klo 12.30 OHJATTU LIHASVOIMAHARJOITTELU Kuntosali, Lossikuja 3 klo 14.00 FANNI- JA JALMARIKODIN PORINAPIIRI Lossikuja 3:n hissiaulassa TOIMINTAOHJELMA 30.5.-5.6.2016 Maanantaina 30.5. RUOKASALISSA KANSAINVÄLINEN VIIKKO! klo 10.00 ULKOIL UA klo 12.30 OHJATTU LIHASVOIMAHARJOITTELU Kuntosali, Lossikuja 3 klo 14.00 FANNI- JA JALMARIKODIN

Lisätiedot

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä 2016 1 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät kaikki tiedot näkövammaisten syksyn 2015

Lisätiedot

HE 52/2015 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi sotilasvammalain 6 e :n muuttamisesta

HE 52/2015 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi sotilasvammalain 6 e :n muuttamisesta Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi sotilasvammalain :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi sotilasvammalakia siten, että kunnan järjestämistä kotipalveluista

Lisätiedot

SALVAN VETERAANIPALVELUT sotainvalidit, sotaveteraanit, lotat

SALVAN VETERAANIPALVELUT sotainvalidit, sotaveteraanit, lotat 2015 SALVAN VETERAANIPALVELUT sotainvalidit, sotaveteraanit, lotat Tervetuloa kuntoutumaan ja virkistymään Ilolansaloon! Palvelukeskus Ilolansalo Ilolankatu 6 24240 SALO p. (02) 7213 300 www.salva.fi SALVA

Lisätiedot

Rintamaveteraanien kuntoutus ja kotona asumista tukevat palvelut. Neuvontapalvelupäivät Tampereella

Rintamaveteraanien kuntoutus ja kotona asumista tukevat palvelut. Neuvontapalvelupäivät Tampereella Rintamaveteraanien kuntoutus ja kotona asumista tukevat palvelut Neuvontapalvelupäivät Tampereella 11.-12.10.2018 Kuka on rintamaveteraani? Suomen sodissa 1939-1945 mukana ollut Valtiokonttori jakaa vuosittain

Lisätiedot

Liitto on perustettu vuonna piiriä, 334 paikallisyhdistystä veteraanijäsentä Puoliso- ja leskijäsentä kannattajajäsentä

Liitto on perustettu vuonna piiriä, 334 paikallisyhdistystä veteraanijäsentä Puoliso- ja leskijäsentä kannattajajäsentä Liitto on perustettu vuonna 1957 22 piiriä, 334 paikallisyhdistystä 8 198 veteraanijäsentä 9 411 Puoliso- ja leskijäsentä 27 961 kannattajajäsentä Koko maassa; 3.10 veteraanien määrä 11 466, keski-ikä

Lisätiedot

Perusturvatoimen järjestöjen toiminta-avustushakemukset vuodelle 2016

Perusturvatoimen järjestöjen toiminta-avustushakemukset vuodelle 2016 Perusturvatoimen järjestöjen toiminta-avustushakemukset vuodelle 2016 Dnro 388/02.05.01/2013 Käs. Perltk 14.6.2016 Yhdistyksen nimi Avustuksen käyttötarkoitus Myönn. -15 / Hakemus -16 1. Sotainvalidien

Lisätiedot

Liikuntatoimi: Tiistaisin Maksuton jumppa varttuneille vanhalla koululla.

Liikuntatoimi: Tiistaisin Maksuton jumppa varttuneille vanhalla koululla. Pellon ikäihmisten palvelut Liikuntatoimi: Tiistaisin Maksuton jumppa varttuneille vanhalla koululla. Kansalaisopisto: Eri kursseja mm. Joogan senioriryhmä vanhalla koululla, sekä musiikillinen viriketoiminta

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 3 / 2015

JÄSENTIEDOTE 3 / 2015 JÄSENTIEDOTE 3 / 2015 JYTYN TASKUKALENTERI 2016 - TILAUSOHJEET Vuoden 2016 kalenterissa tulee olemaan laadukas, kuten on ollut aikaisemminkin. AIKATAULUT ja MUUTA HUOMIOITAVAA Aikataulut ovat tänä vuonna

Lisätiedot

SALVAN VETERAANIPALVELUT sotainvalidit, sotaveteraanit, lotat

SALVAN VETERAANIPALVELUT sotainvalidit, sotaveteraanit, lotat 2016 SALVAN VETERAANIPALVELUT sotainvalidit, sotaveteraanit, lotat Tervetuloa kuntoutumaan ja virkistymään Ilolansaloon! Palvelukeskus Ilolansalo Ilolankatu 6 24240 SALO p. (02) 7213 300 www.salva.fi SALVA

Lisätiedot

KORJAUSAVUSTUKSET VETERAANINEUVOTTELU 13.01.2014

KORJAUSAVUSTUKSET VETERAANINEUVOTTELU 13.01.2014 KORJAUSAVUSTUKSET VETERAANINEUVOTTELU 13.01.2014 KORJAUSAVUSTUKSET KEURUULLA 2013 Keuruun kaupunki myönsi asuntorahaston (ARA) kaupungille osoittamasta määrärahasta v. 2013 vanhusten asuntojen korjaukseen

Lisätiedot

ROT 13.1.2015 Yhdistymisjuhlista 21.1. piristystä arkeen

ROT 13.1.2015 Yhdistymisjuhlista 21.1. piristystä arkeen ROT 13.1.2015 Yhdistymisjuhlista 21.1. piristystä arkeen To 21.1. päiväjuhla klo 12 eteenpäin ykkösille ja kakkosille Harjun juhlasalissa sekä toimintapisteitä luokissa. Abiturienteilla omaa talokohtaista

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET YHTEENVETO VUOSIKOKOUKSESTA JA SUKUSEURAN 15- VUOTISJUHLASTA...2 KITEEN SUKUSEUROJEN YHTEINEN MATKA TALLINNAAN...

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET YHTEENVETO VUOSIKOKOUKSESTA JA SUKUSEURAN 15- VUOTISJUHLASTA...2 KITEEN SUKUSEUROJEN YHTEINEN MATKA TALLINNAAN... Kuva: www.kiteenmatikaiset.fi TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu YHTEENVETO VUOSIKOKOUKSESTA JA SUKUSEURAN 15- VUOTISJUHLASTA...2 KITEEN SUKUSEUROJEN YHTEINEN MATKA TALLINNAAN...3 KAHVITILAISUUS JA

Lisätiedot

Teemaillat / Jäsenillat

Teemaillat / Jäsenillat JÄSENKIRJE 2/2016 JÄSENTIEDOTE 2/ 25.4.2016 Keväinen tervehdys! Yhteiset hetket luovat muistoja, jotka säilyvät mielessä kauan. Teemaillat / Jäsenillat Yhteinen Aivosuunnistus Unelmien liikuntapäivänä

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Hyvät Rauhanturvaajat, Taas on vuosi vaihtunut. Yhdistys piti syyskokouksensa ilman suurempia

Lisätiedot

HE 137/2006 vp. 1. Nykytila

HE 137/2006 vp. 1. Nykytila HE 137/2006 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi sotilasvammalain :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan sotilasvammalakia muutettavaksi siten, että sotainvalideille,

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA Yhdyskuntatekniikan lautakunta Tiejaosto puhelin 09-29672302 huhtikuu 2008 YKSITYISTIEAVUSTUKSET VUODELLE 2008

KIRKKONUMMEN KUNTA Yhdyskuntatekniikan lautakunta Tiejaosto puhelin 09-29672302 huhtikuu 2008 YKSITYISTIEAVUSTUKSET VUODELLE 2008 Yhdyskuntatekniikan lautakunta Tiejaosto puhelin 09-29672302 huhtikuu 2008 YKSITYISTIEAVUSTUKSET VUODELLE 2008 Yksityisteiden kunnossapitoon, perusparannukseen sekä tievalaistuksen rakentamiseen tarkoitetut

Lisätiedot

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5 26100 Rauma puh (02) 821 1065 www.friskituult.fi friski@friskituult.fi RAUMAN MTY FRISKI TUULT RY 1 Sisällys Yhdistyksen

Lisätiedot

Veteraanien palvelut Nurmes. Veteraaneja Nurmeksessa 81 henkilöä 2014

Veteraanien palvelut Nurmes. Veteraaneja Nurmeksessa 81 henkilöä 2014 Veteraanien palvelut Nurmes Veteraaneja Nurmeksessa 81 henkilöä 2014 Ikääntyneitten palvelut Ennaltaehkäisevät palvelut * seniorikortti oikeuttaa 1 kylpylä- ja kuntosalikäynti /vk, maksaa henkilölle 35

Lisätiedot

Punaisen Ristin kotimaan apu

Punaisen Ristin kotimaan apu Punaisen Ristin kotimaan apu Näin autamme äkillisten onnettomuuksien uhreja Suomessa USKALLA VÄLITTÄÄ Kotimaan avun yhteyshenkilöiden koulutus Apumme ulottuu valmiudesta jälkitukeen USKALLA VÄLITTÄÄ Kotimaan

Lisätiedot

Veteraaniasiain neuvottelupäivä

Veteraaniasiain neuvottelupäivä Veteraaniasiain neuvottelupäivä Joensuu 29.03.2017 PK:n sotaveteraanipiirin sosiaalineuvoja Risto Alanko Tervetuloa seminaariin Päivän ohjelma: 9.00 Seminaaripäivän avaus sosiaalineuvoja Risto Alanko 9.15

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

AVUSTAJATOIMINTA. Avustajatoiminnan kaksi kärkeä: täydentävä kotiapu ja tärkeä työkokemus Keski Suomen yhteistyöseminaari 10.5.

AVUSTAJATOIMINTA. Avustajatoiminnan kaksi kärkeä: täydentävä kotiapu ja tärkeä työkokemus Keski Suomen yhteistyöseminaari 10.5. AVUSTAJATOIMINTA Avustajatoiminnan kaksi kärkeä: täydentävä kotiapu ja tärkeä työkokemus Keski Suomen yhteistyöseminaari 10.5.2012 Avustajatoiminnasta ammattiin hanke Hankkeella kaksi tärkeää painopistettä

Lisätiedot

ILOA ELÄMÄÄN - TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ILOA ELÄMÄÄN - TULE VAPAAEHTOISEKSI! ILOA ELÄMÄÄN - TULE VAPAAEHTOISEKSI! Vapaaehtoistyön periaatteet Vapaaehtoisten toiminta on tärkeä tapa tuoda vaihtelua, iloa ja virkistystä ikäihmisten arkeen sekä asumispalveluissa että kotihoidossa.

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 3 Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkistaminen ja

Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 3 Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkistaminen ja Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 1/2014 1 Veteraaniasiain neuvottelukunta Aika 21.01.2014 klo 09:30-11:30 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 18.12.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Kotihoidon asiakasmaksut alkaen

Kotihoidon asiakasmaksut alkaen Tiedote 1 (5) Sosiaali- ja terveystoimi Vanhusten palvelut /esikunta Kotihoidon asiakasmaksut 1.1.2018 alkaen Säännöllinen ja jatkuva kotihoito Säännöllisestä ja jatkuvasta kotipalvelusta ja kotisairaanhoidosta

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolai 23 :n. tukevat palvelut alkaen. Limingan kunta perusturvapalvelut Luonnos

Sosiaalihuoltolai 23 :n. tukevat palvelut alkaen. Limingan kunta perusturvapalvelut Luonnos Sosiaalihuoltolai n 23 :n l i i k k u m i s t a tukevat palvelut S o v e l t a m i s o h j e e t 1.1.2017 alkaen Limingan kunta perusturvapalvelut Luonnos Sisällys Sosiaalihuoltolain 23.n mukaisten liikkumista

Lisätiedot

Kiitos veteraanit! palveluaktiviteetti 107-G piirin käytännön toteutus

Kiitos veteraanit! palveluaktiviteetti 107-G piirin käytännön toteutus palveluaktiviteetti 107-G piirin käytännön toteutus Kiitos veteraanit -toimikunta Piirikoordinaattori: Jaakko Harjumäki, jaakko.harjumäki@lions.fi, 040 164 9030 PDG: Toivo Lehtinen, toivo.lehtinen@pp.inet.fi,

Lisätiedot

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY. Korjausneuvonta VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY. Korjausneuvonta VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY Korjausneuvonta Jukka Laakso Vanhustyön keskusliitto VANHUSTYÖN KESKUSLIITON KORJAUSNEUVONTA Valtakunnallinen korjausneuvojaorganisaatio 15 alueellista korjausneuvojaa Sotainvalidien ja veteraanien asunnonmuutostöiden

Lisätiedot

TERVETULOA RYHMÄPERHEPÄIVÄHOITOKOTI MIINANTUPAAN!

TERVETULOA RYHMÄPERHEPÄIVÄHOITOKOTI MIINANTUPAAN! TERVETULOA RYHMÄPERHEPÄIVÄHOITOKOTI MIINANTUPAAN! RYHMÄPERHEPÄIVÄHOITOKOTIEN TOIMINTAA OHJAAVAT ARVOT JA TAVOITTEET: Toimintamme arvot : 1. Kodinomaisuus 2. Lämpö 3. Turvallisuus 4. Yhteistyö Toiminnan

Lisätiedot

Kuntouttavien palvelujen hankinta rintamaveteraaneille ja diabeetikoille palvelusetelillä

Kuntouttavien palvelujen hankinta rintamaveteraaneille ja diabeetikoille palvelusetelillä Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 906/06.00.00/2015 200 Kuntouttavien palvelujen hankinta rintamaveteraaneille ja diabeetikoille palvelusetelillä Osastonhoitaja Tiina Virtanen ja johtava ylilääkäri

Lisätiedot

Saksin Sukuseura ry:n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys:

Saksin Sukuseura ry:n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys: 1/5 Vuosikokouksen 2013 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys: Kokonaisohjelma:

Lisätiedot

Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti

Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti Lions Clubs International MD 107 Finland Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti 2014-2015 Tausta Vuosikokous 2013 päätöksellä palveluaktiviteetti sotiemme veteraanien hyväksi. Kokouksen päätös perustui

Lisätiedot

Koska yhdistyksen toiminta jatkuu jälleen normaaliin tapaan, perimme jäsenmaksut kuluvalta vuodelta elokuun aikana.

Koska yhdistyksen toiminta jatkuu jälleen normaaliin tapaan, perimme jäsenmaksut kuluvalta vuodelta elokuun aikana. Etelä-Hämeen lihastautiyhdistys ry Jäsenkirje, heinäkuu 2017 Yhdistyksen toiminta jatkuu ALS-vertaistukitapaaminen Lahdessa Kutsu kolmen yhdistyksen kesäpäiville Lihastautiliiton fysioterapeutti Lahdessa

Lisätiedot

Salvan veteraanipalvelut SOTAINVALIDIT, SOTAVETERAANIT JA LOTAT

Salvan veteraanipalvelut SOTAINVALIDIT, SOTAVETERAANIT JA LOTAT Salvan veteraanipalvelut SOTAINVALIDIT, SOTAVETERAANIT JA LOTAT Anne Lehtinen Vastaava fysioterapeutti 044 7213 358 Ilolankatu 6 24240 SALO www.salva.fi SALVA ry:llä on hankintasopimus veteraanipalveluista

Lisätiedot

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin,

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin, Turun Seudun Epilepsiayhdistys ry TOIMISTO AVOINNA: Vartiokuja 1 20700 TURKU tiistai keskiviikko 9:00 15:00 Puh. (02) 231 9632 torstai 9:00 17:00 e-mail: toimisto@tsey.fi Internetsivut: www.tsey.fi torstaikerhoiltaisin

Lisätiedot

Veteraanien avustajatoiminnan aluetapaaminen Ylivieska 21.10.2011. Kokemuksia hankkeesta ja sen tarpeellisuudesta.

Veteraanien avustajatoiminnan aluetapaaminen Ylivieska 21.10.2011. Kokemuksia hankkeesta ja sen tarpeellisuudesta. Veteraanien avustajatoiminnan aluetapaaminen Ylivieska 21.10.2011 Kokemuksia hankkeesta ja sen tarpeellisuudesta Matti Uusi-Rauva 1 1. Kokemukset hankkeesta valmistelusta 2. Hankkeen tarpeellisuus a. veteraanijärjestön

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 88. Laki. eräiden Suomen ja Islannin välisen kauppa- ja merenkulkusopimuksen säännöksien hyväksymisestä annetun lain kumoamisesta

SISÄLLYS. N:o 88. Laki. eräiden Suomen ja Islannin välisen kauppa- ja merenkulkusopimuksen säännöksien hyväksymisestä annetun lain kumoamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2004 Julkaistu Helsingissä 11 päivänä helmikuuta 2004 N:o 88 98 SISÄLLYS N:o Sivu 88 eräiden Suomen ja Islannin välisen kauppa- ja merenkulkusopimuksen säännöksien hyväksymisestä

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNKI VANHUSPALVELUJA KOSKEVA PALVELU- SETELIOPAS ASIAKKAILLE JA OMAISILLE

SUONENJOEN KAUPUNKI VANHUSPALVELUJA KOSKEVA PALVELU- SETELIOPAS ASIAKKAILLE JA OMAISILLE SUONENJOEN KAUPUNKI VANHUSPALVELUJA KOSKEVA PALVELU- SETELIOPAS ASIAKKAILLE JA OMAISILLE Sivu 2 / 6 SISÄLLYSLUETTELO 1. MITÄ PALVELUSETELI TARKOITTAA?... 3 SUONENJOEN KAUPUNGILLA KÄYTÖSSÄ OLEVAT PALVELUSETELIT...

Lisätiedot

Kivipuron hyvinvointipalvelut. Kevät 2017

Kivipuron hyvinvointipalvelut. Kevät 2017 Kivipuron hyvinvointipalvelut Kevät 2017 fysioterapia toimintaterapia kuntoutusjaksot jalkahoito hieronta hemmottelupäivä liikuntaryhmät harrasteryhmät asiantuntijaluennot Liikuntaryhmät Kivipurossa LIIKUNTARYHMÄT

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat AIKA TEHDÄ HYVÄÄ! VAPAAEHTOISTOIMINTA TIKKURILAN SEURAKUNNASSA Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista

Lisätiedot

Auttaja lähellä sinua.

Auttaja lähellä sinua. Auttaja lähellä sinua. Punaisen Ristin viikko to 3. ke 9.5.2018 Punaisen Ristin viikko 3. - 9.5.2018 #punaisenristinviikko #auttajakurssi Miksi? Tehdään arjesta turvallinen Suomessa, korostetaan auttamistaitojen

Lisätiedot

Hyvä Isokyröläinen! Perusterveydenhuollon palvelut Isonkyrön kunnan asukkaille tuottaa ja järjestää yhteistoimintasopimuksen

Hyvä Isokyröläinen! Perusterveydenhuollon palvelut Isonkyrön kunnan asukkaille tuottaa ja järjestää yhteistoimintasopimuksen PÄIVITETTY 2016 Hyvä Isokyröläinen! Perusterveydenhuollon palvelut Isonkyrön kunnan asukkaille tuottaa ja järjestää yhteistoimintasopimuksen perusteella Seinäjoen kaupunki. Tässä esitteessä kerrotaan järjestettävien

Lisätiedot

Oletteko osallistunut oman hoito- ja palvelusuunnitelmanne tekemiseen? riittävästi liian vähän en lainkaan, miksi

Oletteko osallistunut oman hoito- ja palvelusuunnitelmanne tekemiseen? riittävästi liian vähän en lainkaan, miksi OSALLISUUS OMAN ARJEN SUUNNITTELUUN Oletteko osallistunut oman hoito- ja palvelusuunnitelmanne tekemiseen?, miksi Onko hoito- ja palvelusuunnitelmanne tavoitteet määritelty yhdessä teidän kanssanne? lainkaan

Lisätiedot

4. YLEISAVUSTUKSEN ENNAKKO 6 4A. Miten ennakkoa haetaan 7

4. YLEISAVUSTUKSEN ENNAKKO 6 4A. Miten ennakkoa haetaan 7 0 SISÄLTÖ: 1. YLEISTÄ 1 1A. Avustusmuodot 1 2. KAIKKIA AVUSTUSMUOTOJA KOSKEVAT EHDOT 1 2A. Myöntämisen edellytykset 1 2B. Myöntämisessä otetaan huomioon 2 2C. Avustettavien yhteisöjen määritelmät 2 2D.

Lisätiedot

Veteraanien etuuksia vuonna 2016

Veteraanien etuuksia vuonna 2016 1 Veteraanien etuuksia vuonna 2016 Suomen sotien 1939 1945 sotainvalideilla sekä rintamatehtävissä olleilla miehille ja naisille eli rintamaveteraaneilla on laeissa ja asetuksissa säädetty oikeus saada

Lisätiedot

Tarjoamme senioreille itsenäistä asumista, yhteisökoteja, palvelua ja terveyslomaa

Tarjoamme senioreille itsenäistä asumista, yhteisökoteja, palvelua ja terveyslomaa Tarjoamme senioreille itsenäistä asumista, yhteisökoteja, palvelua ja terveyslomaa Ainutlaatuista asumista Jyllin Kodit tarjoaa mahdollisuudet elinikäiseen asumiseen ja rentouttavaan terveyslomailuun Ikaalisten

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/ Veteraaniasiain neuvottelukunta. Aika klo 09:30-10:58

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/ Veteraaniasiain neuvottelukunta. Aika klo 09:30-10:58 Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/2017 1 Veteraaniasiain neuvottelukunta Aika 26.09.2017 klo 09:30-10:58 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Kokouksen

Lisätiedot

TYRNÄVÄN VETERAANIOPAS

TYRNÄVÄN VETERAANIOPAS 1 TYRNÄVÄN VETERAANIOPAS päivitetty 2012 2 Sisältö 1. RINTAMAVETERAANIEN TUNNUKSET... 3 Rintamasotilastunnus ( miehille )... 3 Rintamapalvelustunnus ( naisille )... 3 Rintamatunnus... 3 Veteraanitunnus...

Lisätiedot

Avustajatoiminnasta ammattiin. Sotainvalidien Veljesliitto projektijohtaja Eija Kilgast 17.5.2011

Avustajatoiminnasta ammattiin. Sotainvalidien Veljesliitto projektijohtaja Eija Kilgast 17.5.2011 Avustajatoiminnasta ammattiin Sotainvalidien Veljesliitto projektijohtaja Eija Kilgast 17.5.2011 Valtakunnallinen avustajatoimintahanke Sotainvalidien Veljesliito käynnisti avustajatoimintahankkeen marraskuussa

Lisätiedot

KATUKIIT TIEDOTUSLEHTI 1/99

KATUKIIT TIEDOTUSLEHTI 1/99 KATUKIIT TUKIITÄJÄ JÄT TIEDOTUSLEHTI 1/99 www.katukiitajat.fi.fi Hei taas kaikki vanhat ja uudet jäsenet! Taas on yksi luisteluvuosi takana ja pikkujoulut juhlittu. Porukkaa olikin mukavasti paikalla.

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 1/ Veteraaniasiain neuvottelukunta. Aika klo 09:30-10:25

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 1/ Veteraaniasiain neuvottelukunta. Aika klo 09:30-10:25 Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 1/2019 1 Veteraaniasiain neuvottelukunta Aika 12.02.2019 klo 09:30-10:25 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

4. Kokouksen työjärjestys Kokouksen työjfi estys hyvåiksyttiin esitetyssä muodossa.

4. Kokouksen työjärjestys Kokouksen työjfi estys hyvåiksyttiin esitetyssä muodossa. Jylhän Sukuseura Pöytäkirja (tlz) Aihe: Sukukokous Aika 25.7.2015 klo 15.00-16.28 Paikka Finlaysonin Palatsi, Tampere Läsnä 26 sukuseuran jäsentä (liite 1) 1. Kokouksen avaus Sukuseuran puheenjohtaja Jarmo

Lisätiedot

Espoon kaupungin työntekijät jhl ry 197 jäsenkirje, syksy 2015

Espoon kaupungin työntekijät jhl ry 197 jäsenkirje, syksy 2015 Espoon kaupungin työntekijät jhl ry 197 jäsenkirje, syksy 2015 2 Hyvä jäsen Nykyinen hallitus on toiminut kaksi vuotta, joten meillä on edessä syyskokouksessa 4.11.2015 toimihenkilöiden valinta vuosille

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

Vuoden 2017 veteraanien kuntoutus ja kotona asumista tukevat palvelut. Joensuu

Vuoden 2017 veteraanien kuntoutus ja kotona asumista tukevat palvelut. Joensuu Vuoden 2017 veteraanien kuntoutus ja kotona asumista tukevat palvelut Joensuu 29.3.2017 Rintamaveteraanien kuntoutus Määrärahojen kehitys euroa lisäjako yhteensä palautettu Osuus % 2011 27 081 216 2 346

Lisätiedot

PORNAISTEN NUORISOVALTUUSTON MYÖNTÄMÄ TUKI NUORTEN ITSENSÄ TOTEUTTAMIIN TAPAHTUMIIN, RETKIIN JA MUUHUN UUTEEN TOIMINTAAN

PORNAISTEN NUORISOVALTUUSTON MYÖNTÄMÄ TUKI NUORTEN ITSENSÄ TOTEUTTAMIIN TAPAHTUMIIN, RETKIIN JA MUUHUN UUTEEN TOIMINTAAN PORNAISTEN NUORISOVALTUUSTON MYÖNTÄMÄ TUKI NUORTEN ITSENSÄ TOTEUTTAMIIN TAPAHTUMIIN, RETKIIN JA MUUHUN UUTEEN TOIMINTAAN SÄÄNNÖT JA HAKUKRITEERIT Sivistyslautakunta on hyväksynyt (Sivltk 26.5.2016, 49,

Lisätiedot

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO AIKA tiistai 4.2.2014 klo 14.00-15.10 PAIKKA Naantalin kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

MISTÄ SAAN PÄÄTTÄÄ ITSE?

MISTÄ SAAN PÄÄTTÄÄ ITSE? MISTÄ SAAN PÄÄTTÄÄ ITSE? Keskustelua kehitysvammaisten nuorten ja aikuisten itsemäärämisoikeudesta. Keskiviikkona 22.5.2019 klo 17.00-18.30 Erkkilänkujan päivätoimintakeskuksessa, Erkkilänkuja 1. TAPAHTUMAN

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on Uudenmaan Noutajakoirayhdistys - UMN ry, ruotsiksi Nylands Retrieverförbund NRF rf ja sen kotipaikka on Helsinki.

Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on Uudenmaan Noutajakoirayhdistys - UMN ry, ruotsiksi Nylands Retrieverförbund NRF rf ja sen kotipaikka on Helsinki. 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on Uudenmaan Noutajakoirayhdistys - UMN ry, ruotsiksi Nylands Retrieverförbund NRF rf ja sen kotipaikka on Helsinki. 2 Toiminnan tarkoitus Yhdistys toimii Helsingin

Lisätiedot

KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010

KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Kymenlaakson Reserviläispiiri ry Piirihallitus 25.10.2009 KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010 1. JOHDANTO Kymenlaakson Reserviläispiiri ry:n 53. toimintavuosi noudattaa Reserviläisliitto

Lisätiedot